Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.31. 06:23 Fabius

Véreim, ez a "megérte"!!! éve volt!

Címkék: buék

Kedves alattvalóim, trafikos hűbéreseim és egyéb seggreforgóim!

Megérte, no. Én csak ezt látom, ha visszanézek a mögöttünk hagyott nehéz, küzdelmekkel, ármánnyal és árulással teli esztendőre. 

Kurvára megérte. 

Mondtam, hogy a hűségetek kifizetődik és egy szép napon mindenki kap majd valamit, hogy megérje. Volt aki jobban teljesített és bejutott a 150 leggazdagabb közé, voltak akik rosszabbul és nekik be kellett érniük egy vidéki trafikkal, de senkit nem hagytunk az út szélén. Azokkal, akik gátolni igyekeztek törekvésünket, hogy nektek végre megérje leszámoltunk. Horváth Andrástól elkoboztuk a bizonyítékait, Ángyánt kiutáltuk a frakcióból, a trafikmutyit borító Hadházyt meg a pártból. Hogy közben olyan nyálkás csúszómászókká váltunk, hogy nem habzik fel testünkön a tusfürdő? Sebaj, értetek a nefürggyéle se drága! 

Pedig olyan nehezen indult az év. Mindjárt januárban úgy éreztem szocialistábbnak kell lennem Medgyessyinél, és bármilyen helyzetben is vagyunk, be kell lengetnem a 13. havi nyugdíjat. 

orbán-szoci_1.gif

Még hallatszott a vihogókórus röhögése mikor kiderült, hogy offshore lovag a közbeszerzési bizottság elnökeMárciusban aztán mikor megjött a Sanyi esemese, hogy üljek át másik verdába amíg majd megment, éreztem, hogy útelágazódáshoz érkeztünk. Naná, addigra kiderült, hogy az egyéni nyugdíjszámlákról "végig hazudtuk ez elmúlt másfél, két évet", kicsit később meg az, hogy a megbaloghjóskázott asszonynép nehezen bírja a vak komondoron átesést ép pofabőrrel. 

Szóval kellett valami, illetve mindjárt kettő. Csúcsra járattuk a rezsidémont és kitaláltuk nektek a trafikmutyit. 

Dicsérjétek az ütemérzékem, milyen jókor volt ez is, ugye, mert májusban csak bölcsőde omlásban , parlamenti cenzúrában és diktátor éltetésben sikerült jobban teljesíteni. Pedig adtunk III/III pofont a szarnak és úgy lettem ötven éves, hogy az ángyánjóska maffiacsaládok-kormányozásától volt hangos az ország. Úgyhogy tulajdonképpen jókor jött a júniusi árvíz, legény voltam a gáton sokadmagammal, lekísértem az árhullámot Dunakilititől Mohácsig. Hogy egy kicsit sokba volt? Lárifári, volt már mikor több veszett Mohácsnál néhány tízezer érdekesen elszámolt túlóránál. Még ragadt a kihordott iszap mikor Varga Miska kinyírta az első körös rezsidémon hozadékait, de végre megszavaztuk a földtörvényt és a földoligarchák fellélegezhettek, megérte.

A nyáron ismét megmutattuk, hogy szerintünk kell kiskapu a szívünkhöz közelállóknak, és a Fideszoton Takarékszövetkezetet kinyomtuk az államosítási hullám alól. Lázár Jankóval beszólattam az elpofátlanodó Csányinak és kidolgoztattam vele a "trafikmutyisok garantáltan csak jól járhatnak" törvényt, mert én gondoskodóbb vagyok, mint apátok és anyátok együtt. 

Ősszel aztán megmutattam, hogy örömbódottsá' mikor örömapa lesz belőlem. Ja, nem mellesleg megérte a vejemnek lenni (is!), mert olyan aszfaltozást rendeztem a nászcsalád környékén, hogy csodájára járt a komplett magyar sajtó. Igaz, hogy szép csöndben feladtam az államadósság elleni harcot és totális káoszba fulladt a tankönyvosztás, de cserébe gyártottunk milliárdos stratégiát a nincsre és győzni látszott a focialista forradalom is. 

Aztán jött a pokol, és a focializmus felfalta gyermekeit

Mikor erre az egészre rátromfoltak a horvátok Hernádi köröztetésével, mikor elveszni látszott a remény, mert a bíróság szerint is csaltunk Baján, akkor kaptunk egy akkora ajándékot a szocialistáktól, hogy először komolyan megrémültem, hogy Mesterházy Attila a mi országos listánk második helyére pályázik. Gyorsan át is alakítottuk a közbeszerzést valódi szürke zónává, mit lehet azt tudni. 

Novemberben meg jött ez a Horváth nevű a hülye vádaskodásával, és ismét felborult minden. 

Próbáltuk elhallgatni, szabotálni, aztán meg elvetettem tőle a mappáját a picsába. Mit kell itt ugrálni, mikor a mindenkinek megéri éve van, he? Na jó, mondjuk hajléktalannak lenni annyira nem éri meg, mint eddig, de őket amúgy is kitiltottuk mindenhonnan és beleírtuk az alkotmányba: az életformájuk üldözendő és punktum. Cserébe megmutattuk, hogy minálunk még kommunista bölény Pozsgaynak lenni is megéri, mert tiszteletvacsorát ad neked a káderjankó. Az év vége előtt még elrendeztük gyorsan, hogy a tankönyvmutyi is megérje majd a kiválasztottaknak, és a Lajos karácsonyfájának összes tűlevelét is megvajaztuk minden oldalonúgyhogy nem mondhatjátok, hogy nem tettünk meg mindent ennek a megérésnek érdekében. 

Ja, és hogy a hülye közszolgák se tüntetgessenek, szabotáljanak és lázadozzanak, kapjanak kamatmentes hitelt, hogy nekik is megérje. Én mondom nem hagytunk ki senkit, akit meg véletlenül igen, az nézzen már rá a lift mellett a hirdetőtáblára, és elvezze, hogy pince villanyszámláján spóroltunk hetven forintot, úgyhogy neki is biztosan megéri.Úgyhogy a jövőre nézve semmi pánik édeseim, mert terv van, és ahogy nagy elődöm, példaképem Batman mondta: 

"Senki nem pánikol, ha minden terv szerint megy, még ha a terv rettenetes is."

Hívjatok ha baj van, jövőre is! Csókpuszi meg BUÉK, Viktor!

orbán batman.jpg

 

582 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr505717679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2013 2013.12.31. 14:59:54

- Miniszterelnök úr, visszatekintve, ki az a három politikus, aki 2013-ban a legtöbbet tette a Fidesz jövő évi győzelméért?- Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
meg van bocsátva

tanulj
és ez improvizáció

www.youtube.com/watch?v=RovOPhKpvk4

csak úgy brühüyyy
a St Eustache-ban
@rodeo36: Ezt nyugodtan nyithatod. Remek kis ízelítő a hangszerről, Baróti tolmácsolásában.
@rodeo36:
Addig drótoztál"odaát", hogy beletúrtam magam a kották mikéntjébe, meg magyarázatokba, hogy mi is az a dúr-moll meg a többi zenében használatos kifejezés, oszt arra jutottam olvasgatva a dolgokat, hogy ez kőkemény matematika (is).

Pont ezért elképesztő nekem, hogy van mondjuk egy csellista, aki bámulja a kottát ezerrel és úgy játszik, vele szemben meg van egy Mari Samuelsen szólista, aki becsukott szemmel a négy évszakot... hogy van ez?

Csodálom!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
bemérték az orbgona frequenciáit és kiderült, hogy a visszhang és ahnglebegés miatt hamis lesz az orgona bizonyos állapotokban azaz bizonyos regisztereket nem lehet együtt használni

brühüyyy

ez máshol is igaz csak kevésbé

ld Mátyás templom
@rodeo36: Erről nem tudtam. Ez a gyakorlatban mit jelent?

youtu.be/eMuqUdOc0NY
@Knósszosz:
beszélgess erről Phytagoras mesterrel
a quart és a quint kör az ő matematikája és az ő matematikája alapján csinált zongorát Bach a Wohltemperiertes klavier-t mert ha a "Phytagors-i KOMMA" ami ha jól emléxem 54. gyök 55 és azzal kell minden adódó frequenciát felszorozni vagy osztani attól függően lefelé vagy felfelé skálázunk és moll vagy dúr -ban vagyunk ezenkívúl a septimakkord csodáait is ki tudod deríteni mert melodikus vagy harmóniai moll esetén más és más és azt a hegedűsöktől kell megkérdezned példáúl a kis szőkétől

hogyan is van ez a Vivaldi Tél tételében

brühüyyy

ha felvesszük (megállapodás alapján a normál "a"-t 440 Hz vagy 400 Hz nek akkor sok mindent tudunk de az orgona nem hangolható és sok minden más hangszer sem a vonósok igen de nem mindenre

brühüyyy

tanulj

a zene matematika mint a VILÁGEGYETEM IS MATEMATIKA GONDOLJ A 12 DIMENZIÓS FRAKTÁLOKRA AZOK A ZENE KÉPZETEI
@Knósszosz:
en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_comma

In musical tuning, the Pythagorean comma (or ditonic comma[1]), named after the ancient mathematician and philosopher Pythagoras, is the small interval (or comma) existing in Pythagorean tuning between two enharmonically equivalent notes such as C and B♯ (About this sound Play (help·info)), or D♭ and C♯.[2] It is equal to the frequency ratio 531441:524288, or approximately 23.46 cents, roughly a quarter of a semitone (in between 75:74 and 74:73[3]). The comma which musical temperaments often refer to tempering is the Pythagorean comma.[4]

The Pythagorean comma can be also defined as the difference between a Pythagorean apotome and a Pythagorean limma[5] (i.e., between a chromatic and a diatonic semitone, as determined in Pythagorean tuning), or the difference between twelve just perfect fifths and seven octaves, or the difference between three Pythagorean ditones and one octave (this is the reason why the Pythagorean comma is also called ditonic comma).

The diminished second, in Pythagorean tuning, is defined as the difference between limma and apotome. It coincides therefore with the opposite of a Pythagorean comma, and can be viewed as a descending Pythagorean comma (e.g. from C♯ to D♭), equal to about −23.46 cents.

ez informatikusoknak is tanulság

ott meg is lehet hallgatni

Pythagorean comma on C. About this sound Play (help·info). The note depicted as lower on the staff (B♯+++) is slightly higher in pitch (than C♮).

brühüyyy

tanulj és már tudod olvasni is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olvasd amit knosszy nak írtam

értsd meg

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amikor bejelentette, hogy az "alapítvány" elnöke csicseregni kíván akkor szétbasztam

kurva annyát

brühüyyy
@Knósszosz:
ugye a hegedű tud játszani eredeti phytagoras-i Disz-t vagy Esz-t, Cisz-t vagy Desz-t, míg a zongorán ezek azonos frequencián szólnak azaz csak egy billentyű van rájuk mert nem lehet több száz billentyűs zongorán játszani, mert akkor futóbajnokság és nem zene lenne

ezért van az a csodálatos "disszonancia" ami a zene lényege amikor különféle hangszerek ugyanabban a hangnemben játszanak bizonyos hangok olyan összhangzatot produkálnak ami másképpen nem jöhet létre

ezt csinálja a kiscsaj a Vivaldi versenyekkel

és a többiek sok mindenhol Menuhin meg az Ojsztrach és a Schering meg a többi

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
átlapozva:
az első szám egy átirat (meglehetősen furcsa) a Máthé Passió-ból "wir setzen uns..."

kíváncsi vagyok a többire
az orgonistának nagyon eredeti elképzelései vannak

brühüyyy

szerintem jórészt JS Bach átiratok és nem eredeti művek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha nézed a videot akkor láthatod a principálokat és legközépső síp a 32 lábas nagy C azaz subkontra C 16 Hz a mellette levők annak 32 Hz-es egy oktávval magasabb változatai amit a lábpedállal szólaltat meg a legbalsó pedálokkal

brühüyyy

persze regisztrálni is kell hozzá

ő most ezen a tutti-val játszik ami szokatlan de be kell mutatnia mit tud az orgona a süketeknek mert ezt az is hallja a bőrén át aki tök süket
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a homlokzaton látható horizontális "trombitasípok" az francia orgona jellegzetesség és csodálatos hangzatokat adnak

brühüyyy

adtak neki minden benne van kár hogy a bazilika kurva szar akusztikájú
@rodeo36:
0:01:46-igy bírtam.
Ajaknedvesítési kényszerrel összeszegecselt nyaláskényszer... basszák meg.
@rodeo36:
Épp nézem és hallgatom, amiket...
A "kiscsaj" azért nagyon jó - valld be, te kritikussch!!-:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
persze a hatalmas szögletes fasípok nem látszanak a BWV 542 az egy fantázia és fúga ami a Máthé passio témáira variál...de nagyon jól kell ismerni a műveket, hogy felismerd...

a homlokzati "principálok" most hogy teljes képben láttam nem a 32 lábas basszus azok a fasípokkal vannak megoldva, ezek nem lehetnek több mint 16 láb azaz egy oktávval fölötte..és a közelében levők pedig a skála tagjai félhangonként

mivel nem mutatja sem a kezét sem a lábát ...nem lehet tudni sok mindent
a közönség olyan bárgyú...hogyan szedték ezeket össze

orgonarajongókkal kell megtölteni nem ilyen unatkozó bugrisokkal

brühüyyy
nemzetközi közönség

látszik hogy a bölcsek egyike sincs jelen

az nekik "nehéz"
@Knósszosz:
én nem mondtam róla semmi negatívat

nyugi

brühüyyy

a beszédet meg áttekertem nem bírom a pofázmányukat és a segg szövegüket
@rodeo36: Figy itt nem voltál esetleg? Állítólag ez lenne a világ legnagyobb orgonája?

youtu.be/CQ8qIslr8W4
@Knósszosz:
figyeld a férfiszopránt csodálatos és világhírű magyar

brühüyyy
@rodeo36:
Én nyugott vagyok és nem úgy értettem.
Sőt, dícsérted, micsoda mediterrán tűz van benne északi létére, szóval csak kekeckedtem mester!
@rodeo36: Figy és az első videóban láttál olyat, ami neked érdekesség volt? Mármint ahol Baróti elég részletesen végigmutogatja a hangszert?

youtu.be/GNu0KD8eP0o
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
már szóltam róla, Baróti mester bemutatta, hogy az orgona hamisan fog szólni bizonyos regisztrációkban de az orgona mindent tud amit ma el lehet érni és érdemes bizonyos függönyökkel meg bútorkkal a Bazilikát alakítani hogy ne legyen visszhangos és hamis...és nem jön létre a hanglebegés arról hallgat pedig azt egy ilyen orgonával már meg lehetne csinálni...az azt jelenti, hogy az ülő emberek úgy érzik (bizonyos hangzatok esetén) mintha fizikailag lebegnének a gravitáció nulla lesz vagy valami hasonló a hang hatalmas energia

és most hallva a Funerailles-t átiratban hát hatalmas nagy hangszer

a rigai dóm 32000 sípos hangszere vetekszik vele ha?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

játtszhatatlan...olyan technikai követelmények vannak amit nehéz teljesíteni
már a 7 klaviatúra is túl sok, ha valaki alacsony el sem éri a regisztráció lehet még hatalmas probléma... a 33000 síp nem egy nagy szám mint mondtam a rigai dóm 32000 de lehet hogy tévedek és arról volt lemezfelvételem fantasztikus a Melogyija készítette és tudnod kell, hogy az a világ legjobb hangtechnikáját vette meg kerűl a amibe kerűl alapon...mai napig hatalmas dolog a Melogyija eredeti LP-i

van egy észt vag lapp orgona teljesen fából készűlt nem a nagysága érdekes hanem a hangzása és az, hogy asztalosok és ácsok csinálták fantasztikus zenét produkál érdemes rákeresni nincs máshol

szóval ez van

a Vásáry André lenyűgözően csodálatos mint szoprán a D -dúr suit et énekelve amit neki blattolnia kellett azaz nem lehet átírni ki kell találnia olvasva mit is kell énekelnie és tökéletes hangzás meg kristálytiszta intonáció

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Vásáry André abban a visszhangzó közegben csoda hogy egyáltalán tud énekelni

az, hogy kis billentyűzeten játszik az orgonista attól a nagy orgona szól...ez egy technikai trükk és régi

azt a hatalmas orgonát be sem tudták mutatni mert nem szól...csak egyes részei

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a gond, hogy az a kibaszott viszszhang mindent szétbasz

hallgasd ezt:
Vivaldi Rígában Jevgenyil Liszitzin egy világhírű orgonista

www.youtube.com/watch?v=xEqXamCW5Og

ebben nincs visszhang

és olyan, hogy a nagyok elélveznek tőle

brühüyyy

nem kell felfuvalkodni...az esztergomi bazilika alkalmatlan zenei előadásokra és az orgona kidobott pénz dehát fidesz mindenekfölött...kicsit visszhangzik hát a kurva annyát

a baróti mester meg hallgat mint a szar a fűben csak mellékesen emlegeti
@rodeo36: Köszi a rengeteg értékes infót. Figy, ez szerinted hogy szól? Megüti a szinted?

youtu.be/ho9rZjlsyYY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Állítólag ez az az orgona.

Gottfried Silbermann organ of Freiberg Cathedral

youtu.be/qEkBoCRCp30

Szerintem gyönyörűen szól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
persze jól szól...egy síporgona romantikus orgona és mindent eljátszik ami bele van írva

nem akarom kritizálni mert minek

te mindíg ilyen maradsz? valami mindíg beugrik, hogy csak? miért?

nekem az a felvétel a menő amelyik a rígai dóm orgonáján készűlt...

de ezt is hallgatom

szóval ez megint a háziszárnyas csak tegyünk még be valamit amiről fingunk sincs mi és ki de hátha fennakad az ürge?

horgásszál máshol
jó?????????????????????

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Silberman az egy külön kategória

ha eddig nem tudtad volna

brühüyyy
@rodeo36: Most már tudom. Amúgy nem akarom, hogy bárhol is fennakadj. :)

youtu.be/1-4V2ie59bI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium und Fuge in c-dur BWV 547

Bernard Foccroulle at the Johann Gottfried Silbermann organ of the Freiberg Dom

DISPOSITION OF THE ORGAN
Hauptwerk
C, D - c"'
Bordun 16'
Principal 8'
Rohrflöte 8'
Viol di Gamba 8'
Octava 4'
Quinta 3'
Superoctav 2'
Tertia (1+3/5')
Mixtur 4fach
Cimbeln 3fach
Cornet c' 5fach
Trompet 8'
Clarin 4'

Oberwerk
C, D - c"'
Quintadehn 16'
Principal 8'
Gedackt 8'
Quintadehn 8'
Octava 4'
Spitzflöte 4'
Superoctav 2'
Flaschflöt 1'
Mixtur 3fach
Zimbeln 2fach
Echo c' 5fach
Krumbhorn 8'
Vox humana

Brustwerk
C, D - c"
Gedackt 8'
Principal 4'
Rohrflöte 4'
Nassat 3'
Octava 2'
Tertia 1+3/5'
Quinta 1+1/2'
Sufflöt 1'
Mixtur 3fach

Pedal
C, D - c'
Untersatz 32'
Principalbaß 16'
Subbaß 16'
Octavbaß 8'
Octavbaß 4'
Pedalmixtur 6fach
Posaunenbaß 16"
Trompetenbaß 8'
Clarinbaß 4'

Temperament: modified Mean-Tone 1/6 comma pitag.
Pitch: A'=476 Hz.

figyelj a "pitch" -re

és tanulj

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=nvVFRo_4b0o
@rodeo36:
Vivaldi nagyon beletenyerelt a zenei énembe, ez faktum.
De, van más is. Például:
www.youtube.com/watch?v=r08AOLX_IsU - küldted... Csodás.
Most áttekerek Ozawa buránájára, mert olyanom van: www.youtube.com/watch?v=n-DgS75lfmw
Uf dem anger 0:16:00- tól...
Zseni szelleme hatja át... szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én nem akadok fenn te kavarod itt azt amihez halványlila fingod sincs

ha a "pitch" 476 Hz az azt jelenti, hogy sokkal magasabban szól az orgona az alap "pitch" az 400 vagy más esetben 440 Hz zenekara legyen a talpán aki ezt össze tudja kalapálni és énekes a talpán aki ezt velük meg tudja énekelni

ha azt veszed, hogy az subcontra C az 16 Hz és az egy octávval felette levő az 32 Hz akkor a normal "a" 476, 440, 400 Hz -en egy hideg őrület mert mindenféle töredék hangok + egész hangokkal el van hangolva az orgona...anno nem volt megállapodás erről mindenki olyanra hangolta az orgonáját (a sípok hossza!!!!!!!!!!) amilyenre akarta azután jött a nemzetköz meg a rádió és a teve...

a többit képzeld el

ha egy énekes 400 Hz-es "pitch"-en ki tud énekelni egy magas C -t az a 476 -on meghal mert az ott már egészen más ki lehet számolni...belehal

brühüyyy
@Knósszosz:
S'utánna a Floret Silva...
Fénypörköltet eszem én is, mint Patakkhy, uborkasalátával.
Elképesztő, ez zene.
@Knósszosz:
én nem akadok fenn te kavarod itt azt amihez halványlila fingod sincs

ha a "pitch" 476 Hz az azt jelenti, hogy sokkal magasabban szól az orgona az alap "pitch" az 400 vagy más esetben 440 Hz zenekara legyen a talpán aki ezt össze tudja kalapálni és énekes a talpán aki ezt velük meg tudja énekelni

ha azt veszed, hogy az subcontra C az 16 Hz és az egy octávval felette levő az 32 Hz akkor a normal "a" 476, 440, 400 Hz -en egy hideg őrület mert mindenféle töredék hangok + egész hangokkal el van hangolva az orgona...anno nem volt megállapodás erről mindenki olyanra hangolta az orgonáját (a sípok hossza!!!!!!!!!!) amilyenre akarta azután jött a nemzetköz meg a rádió és a teve...

a többit képzeld el

ha egy énekes 400 Hz-es "pitch"-en ki tud énekelni egy magas C -t az a 476 -on meghal mert az ott már egészen más ki lehet számolni...belehal

brühüyyy

ezt tudnod kell a partitura után...vagy hozzá

egészségedre a Vivaldi

a Burana (azaz kigúnyolás, nevetségessé tétel)
carmina burana = gúnydal

szóval rúgjunk be

brühüyy

aki előbb berúg az nyert

holnap dumcsizunk de neked feladataid vannak ne feledd ...írnikkell
@rodeo36:
Baszki, nem tagadtam sosem, hogy nem értek olyan akadémiai szinten a zenéhez, mint Te.
Én pusztán kedvelő vagyok és tanulok folyamatosschan.

Halványlila fingom sincs...? Nincs, igazad van, viszont én úgy szelektálok, hogy teccik-vagy nem. És sok minden inkább teccik, mint nem.

Ne mérd az én zeneszeretetemet a magadéhoz, mert a kettő nem lesz ekvivalens, annak ellenére, hogy baromi sokat köszönhetek Neked!

A feladatomat számon tartom és sok csodát kérek még!!
Bazmeg!-:DDD
@Knósszosz:
b+ ezt a háziszárnyasnak írt soraimból másoltam és ez a mondat is belekerült

most ne kezgy el duzzogni

halacc és az jó a háziszárnyas meg csak kérdez de közben halvány lila fingja sincs de kérdez tovább mert a pártkongresszuson be kell számolnia miért kapta a támogatást a párttól

rád ez nem érvényes te párttalan meg ...tlan tlen vagy

brühüyyy

semmi duzzogás igyál és írgyál
Hűűűű.. nem tudom mit ittatok, de... szerintem nem kóstolnám meg! :S

Amúgy tessenek ezt is megnézni:

deadheadingcrew.tumblr.com/post/71762249955/valami-via-fb

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/31/jamais_vu_a_szilveszteri_pezsgohoz#comments

Egerünk persze ott kekeckedett...
Pedig már... :D

"Megvan, miért zárta le Felcsútot a TEK
Egy 38 éves férfi fegyverrel vadászott öccsére - elfogták. Orbán nem volt otthon."

hvg.hu/itthon/20140102_Testverere_vadaszo_ferfi_miatt_zarta_le_F

Ja, meg idősebbnek is tűnik 37-nél...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

jó reggelt!
igazad van!
veszélyes elegy lehetett itt...
ki kell ezt "rázni":

www.youtube.com/watch?v=HdlfZ4213zM

(ha mégis kell majd a "support", hogy kapom meg? :DDD)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem is megszaladt a fantáziám, hogy Győző bátya megorrolt Piktorkára... Pedig de szép volt eljátszani a gondolattal...
@guma:
Net müxik a gépen, akár kábellal?
+ priv.mailt küldtem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

még semmit sem tudok...
majd 10 óra felé rákérdezek, hogy mi van.
de: köszi (előre is)!
@guma:
Ha a net megy, egy Ammyy Admin nevű kis prg-ot tetess rá. Azzal gyorsan át tudom venni és megműtöm... :D
Ha más gond van, akkor írd meg, vagy csörögj fel.
@guma: Bár síelne, akkor talán lenne valamennyi esélyünk. (Bocs Schumi!) De a mindenórás Tábornok még síeln sem tud.
@guma:
Ja, oszt szegény Shumival történik csak "valami"... :(
index.hu/belfold/2014/01/01/tortenelmi_rekordot_dontottunk_jogszabalyalkotasban/ Inkább lett volna harmad ennyi törvény, deazok jók és a zemberekért készültek volna. És nem azért mert a saját rabló törvényeiket sem képesek normálisan megcsinálni. Idióta buzi banda.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

tegnap kaptam pár videót és az egyiken egy vízisíző kirepül és egyenesen a sátorban landol, hihetetlen röhögések közepette...
most meg sehol nem találom, de nézd meg ezt az öreget. csokornyakkendőben, öltönyben táncoltatja hajóját! :D

www.wimp.com/freestylecanoeing/
Szilveszter éjszakáján egy savanyú arcú, rossz kedvű fickó őgyeleg az utcán. Egyszer
csak megakad a szeme egy falfirkán, mely így szól
“Ki nem szereti a bort, a dalt a nőt, Nem érdemel Boldog Új Esztendőt!”
A pasas fanyar ábrázattal olvassa a rigmust, majd elővesz egy ceruzát, és a
következőket írja alá
“Innád savanyú boromat, Élnéd nőmmel a sorsomat, Anyósom tanítana a dalra, Nem
írnál ilyet a falra, Te marha!”
@tristen2005:

Végre valami, amin őszintén lehet röhögni)
@guma: Hát basszák meg, ha már ennyibe kerülnek nekünk, és külön parlamenti őrség is vigyázza szentséges életüket, akkor joggal várhatom el, hogy legalább normálisan dolgozzanak.
Vagy túl sokat követelek a sok naplopótól?
Jó reggelt! Mindenki kijózanodott és leküzdötte a másnaposságot? :D
Hogy teltek az ünnepek?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Neked is szép napot és boldog új évet. Csendben rendben telt és otthon. :)
De jó nekünk. :)

Január 1-jétől közérdekű bejelentést lehet tenni az ombudsmannál
Mostantól bárki fordulhat állami vagy helyi önkormányzati szervhez úgy, hogy személyes adatai csak az alapvető jogok biztosa és hivatala számára legyen hozzáférhető.
Az mti szerint a 2014 első napjától hatályos törvény különösen a korrupciós ügyekbe bejelentést tevők esetében hoz pozitív változást. A bejelentéseket a hivatal mostantól úgy dolgozza fel, hogy az ne tartalmazza a bejelentő azonosítását lehetővé tevő adatot, a bejelentés anonimizált formában továbbítják majd az ügyben eljáró hatósághoz. Az ombudsman emellett közvetlenül is vizsgálhatja a közérdekű bejelentések kezelésének gyakorlatát.

A törvény célja az állami szervek működésébe vetett közbizalom növelése, az állami működés jobbá tétele és a korrupció elleni hatékonyabb fellépés. A jogszabály a bejelentő védelmében meghatározza, hogy a panaszos vagy a bejelentő személyes adatai csak az eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szervnek adhatók át, amennyiben a szerv a törvény alapján jogosult az adatok kezelésére, vagy ha az adatok továbbításához a panaszos vagy közérdekű bejelentő egyértelműen hozzájárult.

www.facebook.com/magyar.orszaggyules/posts/756774484346441:0
Sherlock visszatért! A többi most nem érdekel. :)
szépet, jobbat, újat, és nem csak ott sok ilyet még ;)

Simicska-közeli céget töröltek Romániában

Rosszabbul teljesített a közvetve Töröcskei István exbankár és az első számú magyar oligarchának tekinthető Simicska Lajos bukaresti érdekeltsége, a Platinum Institutie Financiara Nebancara S. A. – a közelmúltban törölték a román cégnyilvántartásból.

hvg.hu/gazdasag/20140102_Simicskakozeli_ceget_toroltek_Romaniaban
Magas rangú NAV-ost vesztegethetett meg a nagypályás áfacsaló

hvg.hu/gazdasag/20140102_Magas_rangu_NAVost_vesztegethetett_meg_a

jó reggelt, és új évet.
@bella _ciao: Féltem, hogy nem fér rá. :)
@V-PORT: de milyen szépre sikerült. ezzel a modern dizájnnal vetekszik a soproni sör reklámainak élményhatásával.
@bella _ciao: Tegnap pont erről a tolmácsról írtam. Zseni vagyok!
@V-PORT: Egyik hitelesebb mint a másik. :)
Ő viszont egy szimpatikus ember.

Magyar módszer segíthet Schumacheren

Magyar szakember is segítene a síelés közben súlyos agysérülést szenvedő, napok óta kómában fekvő Michael Schumacheren, írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy dr. Csókay András főorvos, nemzetközi hírű baleseti idegsebész megkereste a grenoble-i egyetemi klinikát, illetve több francia idegsebészt, és figyelmükbe ajánlotta kutatási eredményeit.

Dr. Csókay a kilencvenes évek végén kifejlesztett egy műtéti eljárást, az éralagút-technikát, aminél az agyduzzadással járó sérüléseknél a koponyatető eltávolítása után az ereket alagúttal védik az elzáródástól.

Ennél az eljárásnál el kell távolítani a koponyatetőt, hogy a belső nyomás csökkenjen, és a duzzanat visszahúzódhasson, de ezzel egyidőben az érvédelmet is biztosítani kell. Az eltávolított koponyatető később visszahelyezhető vagy plasztikai műtéttel helyettesíthető.

Schumacher vasárnap délelőtt szenvedett síbalesetet a francia Alpokban, egy nagyobb kőnek ütközött, ami valósággal katapultálta. A hétszeres világbajnok F1-pilóta a levőgőbe repült, majd fejjel egy sziklának vágódott, a bukósisakja darabokra tört. Állapota azóta stabil, de válságos.

sportgeza.hu/forma1/2014/01/02/magyar_modszer_segithet_schumacheren/
@V-PORT: Hát Áder meg a műjeltolmács, aki csak össze-vissza kapálódzott Mandela temetésén. :)
@bella _ciao:

Bella,miért rontod el az első napokat ezzel a"kijafa@ommal"?

Egyébként boldog Új évet!
@gazoló: tudom, hogy írigykedsz, mert neked csak meztelen csajos van.
@bella _ciao:

Egyszerúgyisúgyismegfejtema'smukkrelytélyt'!!

A 'meztelencsajosra az öltözőszekrény ajtajának belsején meg Te ne legyél irigy!! pussz!
essemleszmárhülyébb:

Varga: Nincs itt semmi látnivaló
Nagyon-nagyon elégedett a miniszter. Félnivalónk nincs, amerre ellátunk, mindenhol sikerek vannak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F02%2Fvarga_beszel_az_mtinek%2F
kontra:

Cégtörlési rekordot hozott az újév

Már 2013 novemberében 30 ezer fölé emelkedett az éven belül megszűnő cégek száma Magyarországon, és ezzel megdőlt a 2010-es negatív rekord. A mostani cégtörlési hullám még a 2012-es felszámolási és végelszámolási dömping eredményeként dübörög végig a gazdaságon. Az Opten céginformációs szolgáltató szerint a kft.-k kötelező törzstőkeemelése jövőre új végelszámolás-cunamit indíthat el.

hvg.hu/enesacegem/20140102_Cegtorlesi_rekordot_hozott_az_ujev
hát búék, és ha esetleg segítség kell a NAV-nak, imho:
index.hu/gazdasag/2014/01/02/sovereign/

:D
@gazoló:

Nincs benne semmi titok. Pont akkora lufi, mint amekkorának látszik, csak még senki nem durrantotta ki:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ma életemben először híreket hallgattam a Duna TV-n.
Itt minden sikeres, gazdaság rendben, családok, pedagógusok jól járnak, fiatalok második gyereket vállalnak, stb.

Hol is élek???
@Orica Középföldi: egy rossz mátrixba csatlakoztál, vagy egy párhuzamos valóságba ;)
@Orica Középföldi:

Azért gázolunk derékig sárban,mert a politikára,közéletre ilyen paraziták tapadnak minden oldalon,minden korban!!!
Az igazi rejtély az,hogy nem látnak át ezeken a férgeken választók,felelős irányítók???
Boldog éveket.
'Nem kell mindig kaviár.'
Bélszín is jó lesz.
Csak szeretném én kiválasztani.
Kivételesen.
@Orica Középföldi:

"Ma életemben először híreket hallgattam a Duna TV-n."

Hja kéhem. a pehvehzitásnak is vannak vadhajtásai.
beszédes mondatok, a kiemelés tőlem:

"Hozzátette: a hivatal emberei az eset valamennyi körülményét áttekintik majd, amikor meghozzák döntésüket. Ha a vállalkozás minden tőle telhetőt megtett, >>>>drasztikus <<<< fellépésre nem kell számítania – mondta Aszalós Andrea. Hozzátette, hogy tömeges üzletbezárás nem kerülhet szóba."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20140102-a-nav-azt-igeri-nem-lesz-tomeges-uzletbezaras.html?sec-2
@jaegtoer: lehet, hogy orica még az obersovszkyt is meghallgatja egyszer a falra vetítős tévén. :))) az mekkora perverzítás már.
@gazoló:

"Azért gázolunk derékig sárban,"

legjobb nem be(le)gazolni.
ellenben a macskáknak kifejezetten jót tesz egy kis bagzás. messziről nézve-hallva... legalábbis...
@jaegtoer:

A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
@jaegtoer:

Bevallom imádom a macskákat!Ők tudnak igazán élni!!!
@bella _ciao:

'Emondom hogy kell 'szuicidálni!!
Öt tv kell körbe a nappaliba!!

m1,m2,rémhír,echo,tv2,dunaéskapcsoltrablócsatornái......
Egyszerre híradót hallgatni....
@jaegtoer:

Boldogat:))

Nem perverzitás volt, lustaság.
Fel kellett volna állnom a távirányítóért.
Csupa pozitív hírt kaptam cserébe:)))

@bella _ciao

Látom, már a gondolattól röhögsz, hogy én OP-t hallgatok, mi több nézek.
Nemes egyszerűséggel, te egy mutánsa vagy unokatesója lehetsz az állatodnak:))
süti beállítások módosítása