Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/03/28/hajdu-peter-szerint-a-frizbi-bulvarplatform-ez-az-ami-nem-tette-lehetove-hogy-a-... (2024.03.28. 12:16) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.07. 13:35 Fabius

Rendőrt minden hajléktalan mellé!

Címkék: fidesz hajléktalanok

Amíg már az Economist is a magyar hajléktalanhelyzetről cikkezik, addig itthon megszülték a Hogyan Állítsuk Elő A Hajléktalanokat kiskátét. Kell is ez, szükséges, hogy a rend éber őrei ne összevissza fogdossák és zavargassák a nincsteleneket, legyen - eljárás - rend, fegyelem, egyenlőség. Eszerint:

- Ha a hómlesz "világörökségi területnek minősülő vagy a helyi önkormányzat rendeletében kijelölt területen életvitelszelűen tartózkodik" - akkor föl kell kérni a terület elhagyására. 

- Amennyiben erre nem hajlandó, akkor: "a rendőrnek hétköznapokon, munkaidőben a hajléktalant elő kell állítania az illetékes fővárosi, megyei vagy járási kormányhivatalba, ünnepnapokon, éjszaka vagy más munkaszüneti időszakban pedig a területileg illetékes hajléktalanszállóra kell előállítania."

- Ha ez megvan, akkor: "Az előállítás ideje alatt lefolytatott szabálysértési eljárás alatt rendkívüli őrrel kell biztosítani az illető hajléktalan őrizetét. Ezt az intézkedő vagy – ha a szolgálati érdek indokolja – az erre a feladatra külön vezényelt rendőr hajtja végre."

Elég jót fog tenni a közbiztonságnak, ha a posztos rendőrök a hajléktalanok hajkurászásával és őrzésével lesznek elfoglalva. A kormányhivatalok átalakulnak hajléktalanszállóvá, és hogy még egy kicsit többe kerüljön nekünk ez az egész, a  hivatalok szabálysértési osztályain "hétvégi, ünnepi, éjszakai ügyeletet kell bevezetni a hajléktalanok bírságolására." A hómlesz meg örülhet, hogy nem mindjárt rögtönítélő vésztörvényszék elé viszik. 

orbán hajléktalan.jpg

Arról nem is beszélve, hogy ugyan ki, és ugyan miből fogja beszedni a hajléktalanokra kirótt bírságokat? Ha senki és semmiből, mert nem tudja, akkor meg minek ez az egész cécó? Mert gondolom az sem lesz, hogy végrehajtókhoz kerülnek ezek a szabálysértési bírságok, akik majd lefoglalják a recsegős szatyrokban rejtegetett takarókat, mint kb egyetlen megfogható és elragadható "értéket". Ezen kívül a kriminalizálás ilyen módja abszolút emberközelivé teszi ezt a társadalmi problémát: a kormányhivatalokban ügyeket intézők kerülgethetik a begyűjtötteket és a felettük posztoló rendőröket, mert mifelénk ezt jelenti december hatodikától az európai értelemben vett hatékony ügyintézés és humanitás. 

Érdekes megoldás ez nem? Abban az országban különösen, ahol a védőital és munkaruha nélküli, melegedni szándékozó közmunkásokat sem látják szívesen a közhivatalokban

Az már csak a bónusz kérdés, hogy amíg a hómleszek 12 órás őrzésével lesznek elfoglalva a hék, addig vajon a tényleges bűnelkövetőket ki fogja baszogatni? Mert, ha a TEK lesz a kisegítő 6000.-/fő/óra díjértakkor inkább célszerű lenne elgondolkodni egy HómleszHilton építésén. Hosszútávon az is olcsóbb, és főleg humánusabb lenne. 

706 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr495680119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi:
másodikas voltam, az iskolába 1 alagúton tudtunk bemenni!
@taga20: Te leszel mingyá a meszesgödörbe esett kőműves: Mész a picsába:-)
@guma: Szerintem meg csak annyit, darmaturgiai utasítással: (elhaló hangon) : Hilfe! Hilfe! :-))))
@Orica Középföldi: Bezzeg a Szőr. Elégedetten nyalogatja a szemöldökét és a homlokán a "bélyeget :-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szia! Lapítok:-) Már tegnap is összeviassza állatanimál-szadomaciztak minket:-)
Amúgy tök jó a poszt témájában,hogy mindenki emberségesebbnél emberségesebbnek akar tűnni.
Ez olyan,mint hogy én a csúnya náczi elvileg nem szeretem a cigányokat.
De a nagy jogvédő első kérdése amikor iskolába írtaja a gyereket:Ugye itt nincsen sok cigány?
@tristen2005: Rohadék lenyúlós roadoszo kocsmárosok! Náluk ilyenben adják az átbaszandó turistáknak a largebeert. ' liter Heineken. Ha megiszod 40 fokban, szárnyakat kapsz:-)
@guma: Jahh és ezek a békés, tojásaikon ülő húsvéti pirosszemű nyuszik. Gondold el, én milyen lehetek:-)
@guma:

Ezt Nyúl egyszerűbben intézi el. 128 szótagból álló "kihívással" azonnali KO:)))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: emberséges akkor vagy ha fogod a plédet, kimész és betakarod az ott fekvőt, ghogy legalább ne fagyon meg.
@guma: Mert, megérdemlem. Micimacinak meg a hiányzókért:DDDDD
@Orica Középföldi: :)))

mondasz valamit! :D
neki más "kihívásait" kell gyors reagálással követni vagy lecsapni!

(ezt láttad?

Nyílt levél Böjte Csaba Testvérhez!

www.magtudin.org/LajdiPeter%20BojteCsabahoz.htm

ez pedig a Vincenten van és engem ledöbbentett anno "kedélyes" megjegyzése:

stefan75 2013.12.08. 03:54:52
@jotunder: Részlet egy emailből, amit még 2003-ban kaptam egy dévai esemény kapcsán:
"Aztán az utolsó napon beszélgettünk Csaba atyával, aki tényleg hiteles, sok érdekeset (és poénosat is) mesélt - de vele meg egy kicsit az abajom, hogy túl sok a magyarkodás a dologban. Szóval mintha az egyik mozgatórugó az lenne, hogy nehogy már románosodjanak a magyar gyerekek. Ugyanakkor elismeri, hogy ha a románok csinálnák ugyanezt (t.i. hogy tiszta magyar területen már a harmadik román árvaházat és iskolát nyitnák meg, mert Déva tiszta román környék), akkor ő nagyon haragudna. Meg hogy az intzetben vanak félig vagy
egészen román gyerekek is (ebben persze a pozitív az, hogy nem eszerint
fogadja be a gyerekeket), akik persze megtanulnak magyarul és
elmagyarosodnak. Valami olyasmit is mondott, hogy ilyenkor 2 embert számít a gyerek, mert nem csak egy magyarral több, hanem egy románnal kevesebb is."

érdemes belenézni, ha még nem tetted...
orulunkvincent.blog.hu/2013/12/07/meleg_kezfogasra_forro_olelesre )
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Napok óta gondolkodom, hogy te most rezsó végfelhasználó vagy, vagy rezsóvég felhasználó. Mert nagyon nem mindegy:))
@Penivaldes: Na ez az,erre akartam kilyukadni.
Természetesen itt mindenki a fele fizetését nekik adja,behívják őket lgalább az előszobába,stb.
Én sajnos azokat szoktam támogatni akiknek van keresetük (folyton lehúznak a munkatársak).
@rodeo36:

néha @taga20: összekeveri a szezont azzal...

de a "némellyel"?
azt soha! :D
@guma:

Nem, csak késő délután tudok majd foglalkozni ezzel. Köszi. Számítottam erre.
@guma: húha azért az a nyílt levél kissé zavaros néhol. (egyébként a kufárok a templomban részhez hozzáfűznék valamit: a kereskedők, árusok jogosan tartozkodtak a templomban, mivel sokan ott helyben vették meg az áldozati állatot. vagyis nem az volt, hogy a gonosz árusok bementek. kiűzésük sokkal inkább arról szólt, hogy többé nincs szükség Istennek áldozatra)
Drága @Penivaldes: :)

én hittről kicsit sem vitázom soha senkivel...

de a vallás értelmezések és az életeket felforgató, kihasználó szemléletek zavarnak - akármilyen köntösbe bújnak.
@guma: másikhoz, erről azt gondolom, hogy nehéz megítélni innen. Déva, az a terület egy pusztuló, eltűnő magyarság otthona, vagyis ott minden magyar gyereket meg kell tartani magyarságának, és nem hagyni, hogy eltünjön.
más: Temesvár protestáns templomában magyarul, németül, románul is elmondják vasárnap a mondanivalókat, és vannak kis templomok ahol most már két nyelven van a szertartás, magyarul és románul, mert vannak román anyanyelvűek is a hívek között. és sok magyar morgolódik ez ellen, és magyar poltikai körök is morgolódnak, hogy így nem marad meg a nemzet. amire a lelkész, a pap azt feleli, hogy Jézus nemcsak a magyarokhoz, hanem a románokhoz is szólt
@guma: itt nem a hitről van szó, atz mindenkinek sajátja.) csak leírtam egy kulturális dolgot
@Penivaldes: látod, látod!

benne van a szövegedben a lényeg...
más országban élnek: tehát meg kell tanulni azokat a követelményeket ami ott alap.
gondoskodni és segíteni kell, hogy a magyar nyelvet is őrizzék, értsék, használják.

ha ez mellett még egy idegen nyelvet is megtanulnak az a világot is kinyitja számukra.
nekem az volt az érdekes, hogy akikkel találkoztam nem vagy alig tudtak románul(!?), magyarul szépen, ízes szófordulatokkal beszéltek. jó páran pedig franciául is tudtak, legalább annyira, hogy nem tudták volna eladni őket...

tehát engem semmiről nem kell meggyőznöd...
@jaegtoer: :D

téged lehet kapni "házi" kivitelben is?

www.ezmiez.com/view/13744/csapolt
@guma: én senkit sem akarok meggyőzni, én csak leírom amit gondolok
@jaegtoer: "...hogy aztán egymás torkának essünk"...pedig a hajléktalan igényét és lehetőségét felmérve mind megoldja a saját helyzetét, nélkülünk is.Ha segítséget kér, hát segítsünk,de ne alázzuk meg.Ha büdös, kerüljük ki /észreveszi és gondoskodik arról, hogy ne legyen az/ köztéren pisil, hát büntessék meg, mint bárki mást.
@Penivaldes: "vagyis ott minden magyar gyereket meg kell tartani magyarságának, és nem hagyni, hogy eltünjön."

Ezt mégis hogy képzeled? Erőszakkal beterelni magyar iskolába és rátelepedni itthonról, hogy csak magyar lehet, ha akar, ha nem.

A helyi érdekek mindíg felülírnak minden nyomást, ha nem így lenne, akkor nem ennyi magát magyarnak vallott lenne a környező országokbn. Beolvadnak, beházadodnak és szarnak a Nagy Nemzeti Magyarságukra, mert békésen és céltudatosan szeretnének élni az otthoni adottságaiknak és lehetőségeiknek megfelelően. Ezért kár felbolygatni és lelkiismereti ügyet kreálni a határon kívül élő magyarokban.

Vannak/voltak ismserőseink erdélyben, felvidéken, de ők érzelmileg elsősorban az adott ország állampolgárai,
annak szülöttei, és akár tetszik nekünk, akár nem, csak sokadsorban magyarok. Ha az az érdekük, "nem érteni magyar" egy szót sem, te pedig vergődhetsz, mondjuk Poprádon.
Aminek tulajdonképpen csak az előnyeit szeretnék ki vagy felhasználni, amelyet a magyar kormányok juttatnak.

Kár ebből hatalmas érzelmi lufit kreálni.

Akik akartak, már áttelepültek vagy még továbbálltak, az otthonmaradtak pedig a napi és helyi egzisztenciális problémáikat próbálják megoldani éppen úgy, mint mi itthon.
@Spániel: megmondtam, én csak leírom amit gondolok, aztán majd ti elvitatkoztok.
@Penivaldes: én is csak leírom, amit gondolok a több tízéves utazási tapasztalom alapján, vitatkozni pedig erről a témáról egyáltalán nem akarok, mert sokan ki sem lépnek az országuk határán, személyes tapasztalatot nem szereznek, ráülnek a nemzeti érzelmű hullámra és véleményt mondanak.
@Spániel: gondold azt hogy én sem voltam még az országhatáron kívűl, és még nem láttam egyetlen embert sem aki olyan környezetből jön, és én is ráülök a nemzeti érzelmű hullámra. nem fog érdekelni.
@Orica Középföldi: Ha igazán fantasztikus és lenyűgöző felvételeket akarsz látni, akkor nézd meg ezt. Én teljesen elámultam tőle.:)

Stunning Timelapse of Earth from the International Space Station

youtu.be/GPj8D5KaPVU
ki számít hajléktalannak a törvény szempontjából?
engem is elvisznek az aluljáróból vagy a parkból, ha túl sokáig vagyok ott?
mi a limit idő?
ki állapítja meg, hogy büdös vagyok?
ha van lakcímkártyám, akkor tartózkodhatok büdösen az aluljáróban?
legközelebb kiket fog majd elvitetni a kormány egy törvénnyel?
a punkokat,rockereket,digókat,nyugdíjasokat,rokkantakat?
ők mind-mind zavarnak valakiket.
@Orica Középföldi: másrészt-majd az emlékekből élek:)
egyrészt- valóban nem ismerem, nem vot gyerekszobám:))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Már tegnap is összeviassza állatanimál-szadomaciztak minket:-) "

Á, ne lapíts, senkisenem mer bántani minket, mert hátha grizzly vagyok :)
"Szakpolitikai oka semmilyen intézkedésüknek nincs, legfeljebb szakpolitikai következménye. A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."
(Magyar Bálint)

Ez nem hiba, ez bűn. Szerintem.
@Orica Középföldi:
"Napok óta gondolkodom, hogy te most rezsó végfelhasználó vagy, vagy rezsóvég felhasználó. Mert nagyon nem mindegy:)) "

Ezen én is töprengtem egy sort, de nem igazán tudom, hogy mi az a rezsóvég, és melyik vége a rezsónak (pláne ha kerek), így aztán hagytam a csudába...
@Sir Bates dö Hól:

Magyar Bálint jól szólt, de a bon mot helyesen így hangzik:
Ez több, mint bűn: ez hiba.

"Louis Antoine Henri de Bourbon–Condé herceg kivégzése után Antoine de Boulay gróf, Meurthe megye[3] küldötte nyilvánosan kijelentette: „Ez több, mint bűn: ez hiba.” [4] Ezt a „bon mot”-t korabeli fültanúk hallották és idézték, de mivel Boulay képviselő nevét a nagyközönség alig ismerte, találó mondását később gyakran Fouchénak, sőt magának Talleyrand-nak, az emberrablás értelmi szerzőjének tulajdonították.[5]"
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)

e' se tudod? :D
hát a kivezetésnél, ahol le kell földelni, mert II érintésvédelmi osztályba tartozik.
vagyis csak óvatosan tapogatni :DDDD
@guma:

Tapogatni nem szoktam, föld meg nem sok van a második emeleten, csak a virágcserepekben. Egyébként meg az én rezsóm a szerszámosszekrényben lakik általában, kivéve a gázvezeték-karbantartási szüneteket. Hát csoda, ha azt se tudom, hol a vége? Hát még az eleje? És akkor most egy ilyen kardinális problémával kell szembesülnöm, hogy ezt még fel is kell használni, miközben én teljesen technikai analfabuta vagyok.
@taga20:

a hagymahámozásból nem marad semmi, csak könnyek. ne aggódj, te örök gyerek, hisz gyerekszobád is éppen itt van, helyben. még kultúráltan fel is nőhetsz, bár félő, hogy akkor unalmas leszel. azt meg nem akarod zsigerileg, ugye?:)
@riennevaplus: ere vártam 44 éve, hogy végre valaki megértsen:)))
@Orica Középföldi: :-) tudtam, hogy nem pontos, tudtam, majd a Valaki kijavít:-)

Viszont most premier következik részemről. Magyar szavait értékeltem a magam részéről így... remeg kezem-lábam, de ellentmondtam neked:-)... azt gondolom, hogy a fenti mondataiban megtalálható az ún. demokratikus baloldal bukásának α és Ω... persze nyilván neked van igazad, de a tudatlanok vakmerőségével most nem bírtam:-)
@taga20:

Méghogy végre valaki megért,te kis hazudós:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Rossz helyen keresed. Viszont te rá sem szorulsz, bemehetsz bárhová. :)
@Sir Bates dö Hól:

Hülye vagy:))
Na akkor indokold meg, kíváncsi vagyok és meggyőzhető. Ezt a mondatot Magyar önkritikaként is elmondhatta volna.
@taga20: kedves taga, ha ily hossz7 edeig vártál kitartóan, megérdemled szíved-lelked legfőbb vágyának beteljesülését, ím tessék: "e"... akkor most már kerek a világ?:-)))
@Sir Bates dö Hól: mint mindig, most is későn keltél és elkéstél:) ráadásul Orica má múlt héten is kétszer, ha jól emlékszem:)) őt szeretem a legjobban, itt:)))
@taga20:

" ráadásul Orica má múlt héten is kétszer, ha jól emlékszem:)) őt szeretem a legjobban, itt:))) "

és!vfejezd be a mondatot:

...itt: a Platón.
aztán irkálhatod a vigyori emotikonod
Fabius...

perifirkálisan kár volt abbafejezni az előző posztot. attól hogy én nem érlelek rá...
@Orica Középföldi: hülye, hülye, na de hogy jön ez ide?... senki által nem vitatott tény:-)))

"A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."
Az ezt megelőző mondat csak a kohézió miatt volt.
A "mindenki magából indul ki" tételt igazolja magyar kijelentése. Nem képesek felfogni, hogy orbánék valóban elkötelezettek egy új, helyesebb világ felépítése iránt. Ahol rend van, ahol a dolgok a helyén szerepelnek, úgy, ahogy az az ő egyetlen igaz istenük eltervezte, s ahol végre a magyarok elnyerik őket megillető helyüket a népek rangsorában. Nem tudnak kiszakadni magyarék a "liberálisokra" jellemző pc és tolerancia mindent gúzsba kötő zsarnoki béklyója alól, mely oximoronnak tűnhet, szerintem nem az, hisz annyira sokszínűek és elfogadóak akarnak lenni mindenáron, hogy egy dolgot nem képesek felfogni: azt, hogy másnak más lehet a "küldetése". Így nyilván csak helytelen diagnózist tudnak felállítani, s így a javasolt gyógymód is eredménytelen eleve. orbánnál nem cél a vagyon -bár környezetében nyilván van olyan, akit ez mozgat kizárólagosan-, hanem csak eszköz vagy elkerülhetetlen melléktermék, indifferens hozadék.

Persze csak szerintem.:-)
@Sir Bates dö Hól:

"_orbánnál nem cél a vagyon _"

látom bőviben vagy a fűnek
@riennevaplus:

Taga nem ért ilyen hagymázas agymászáshoz, látod máris tévés következtetésbe torkollt könnyezés helyett.

ellenben ha nöi hölgy alsó 3/5-ében felelhető t-tájékot körülírva példálóznál, máris halálos bizonyossággal fején találná -na nem a szöget- hanem a rést a pajz(s)án.
@jaegtoer:

"és!vfejezd be a mondatot:

...itt: a Platón. "

Megártott a 40 oldal?:))
@jaegtoer: áh, kifogytam... persze, azt könnyebb elfogadni, hogy orbán a pénz miatt tesz mindent, hisz magasztos eszme -sőt semmilyen eszme !- híján nem más csak egy bűnöző, nem?:-)
@Sir Bates dö Hól:

Nem ismerem a szövegkörnyezetet, tehát most csak egyetlen mondatról van szó, ugye?

"A döntéseknek alapvetően hatalmi és vagyongyarapodási indítékai vannak."

Miért nem igaz, hogy a politikai döntéseknek hatalmi indítékai vannak? Mégis mi lehetne?

Aztán hogy mire, és hogyan használja a hatalmat az más kérdés. Mindegyik a maga hagymázára.

Nem túl régi emlékeim szerint, Magyarék a hatalomgyakorlásban nem viselték a pc és a tolerancia béklyóit:)

" hisz annyira sokszínűek és elfogadóak akarnak lenni mindenáron, hogy egy dolgot nem képesek felfogni: "
Ebben érzek némi ellentmondást:)) Feloldanád?
@Sir Bates dö Hól:

Lordom!

én ezzel hitegettem magamat jó ideig.
aztán meglett a 2/3 és megláttam a valót.
amióta anyagiasabb lettem, azaz leszálltam a felhők széléről és szarrágó anyagias lettem, és nem sikerekben, hanem eredményekben mérem a rezsimet, (mindkettőt értheted) azóta ki van kristályosodva, hogy ez tetszetős, mi több kívánatos elveket pajzsként maga elé tartva rablóhadjáratot folytat magyarországon. nem vitás, hogy meg akarja törni az mszp gazdaságivá konvertált hatalmát és befolyását, s ezért további -az mszp-hez semmilyen szállal nem kötődő, de neki hűségesküt nem tevő milliókban számolható egzisztenciát tönkretesz annak érdekében, hogy politikai hatalmát a saját és hűbéresei gazdagodásához fenntartsa. az újraformálódó elit azonban még nagyobb ganyé, mert semmivel sem nagyvonalúbb vagy megértőbb, mint az előzőek, ellenkezőleg már a szakmaiságot is háttérbe szorítják, amivel viszont végérvényesen megpecsételik az ország sorsát hosszú-hosszú időre, annyira hosszú időre, hogy meglehet nem jön el az az idő, amikor érdemes lenne hazajönnöd neked, vagy akárki másnak, ha már eccer kiette a fene:) a Lajtán túlra.
de! lesz ez még így se! a keréknek az az oldala, amelyre kapaszkodtak egyelőre, de csak egyelőre felfelé fordul. 2015.
@Sir Bates dö Hól:

" áh, kifogytam..."

ááá dehogy. termeld újra kedden folytatjuk, feltéve, hogy lesz kedd. és kedved, esetleg az enyém sem megy el... betlehemezni
@Valóraváltógép:
" Viszont te rá sem szorulsz, bemehetsz bárhová. :) "

Persze, mert ki mer egy medve elé állni? No de ha én egy hajléktalan medve vagyok, akkor mi van?
végig olvastam a kommenteket! @Sir Bates dö Hól tegnap ajánlotta 3 nap hajléktalanságot, télen, vagy nyáron.. egyetértek vele, de nem nekünk egyszerű polgároknak, hanem a döntés hozóknak kellene ezt átélni! elég sok információm van ez ügyben! a barátnőm hajléktalan szállón dolgozik! este 6-kor van befogadás, 50% ittas, dönteniük kell vagy betartják az előirást, vagy hidegben a fagyba küldik az embereket. ha elnézőek a többi normális, józan ember nyugalmát, illetve saját állásukat kockáztatják! hiányzik a biztonsági szolgálat, elég sok a nézet eltérés, fenyegetés, egymás közt és a dolgozok irányába is! van egy csomó nyugdijas rendőrünk, na őket kéne műszakonként alkalmazni, megérné! van lehetőség havi 20 ezerért, külön szinten 2 ágyas szobát bérelni, ez egy jó dolog! mert 10e / fő! jövedelmük min. 22.800 ez nagyon kevés, de ebből el lehetne indulni, munkát keresni, vagy ezeket az embereket kéne előre venni a közmunkán! és valóban szükség lenne zárható szekrényekre, ez talán, és a biztonsági örök, talán nagyobb bizalmuk lenne a hajléktalan embereknek a szállók irányába! a közterületre nem tudok mit mondani, télen nincs nappali melegedő ezért húzzák meg magukat ott ahol látjuk őket, és persze a napi kialakult kéregetés, megszokott kapok valamit, kis kaja, ez, az! nagyon nehéz kérdés ez. nagyon sok ilyen embert ismerek, beszélek velük, mind azt mondja ha lenn honnan elindulni, oda haza térni, talán talpra tudna állni. erre szoktam mondani a 2 ágyas bérletet, erre a válasz, megelőlegezed? kipróbáltam nem jött be két napig részegek voltak! itt kéne belépni az államnak, ok létre hozok munkás szállásokat, lakhatsz, levonom a béredből! talán ha látnák, hogy van értelme 1 fél éves futam, megelőlegezve az első hónap, szerintem lenne eredmény! erre kéne költeni!
@magándemokrata:
jó helyen matatsz.
de kedden este tudok csak válaszolni.
@Sir Bates dö Hól:

te csak bonyolítod, jó Lordom.
@jaegtoer: én árnyaltabbnak látom a képet... viszont hétfőn remélem feltöltöm kis spájzom:-)
@FILTOL: üdv! szeretném tudni mivel nem értettél eddig egyet 2010-óta! ha válaszolsz megköszönöm!
@magándemokrata: S. Pál kinevezésével pl. írtam is róla a bloggomon, nem értek egyet az ügynök ügyekkel
a sok kis apró, de az embereket bosszantó húzásról. nem lehet cigizni a kocsmában, trafik üggyel (nem a koncesszió miatt, hanem a levezénylés mikéntje elcseszett) nem értek egyet a földtörvény egyes részeivel (mert a magánszemélyeket feleslegesen korlátozza - pl. örökölök egy földet tök messze a lakóhelyemtől és nem tudom eladni és helyette venni valahol a lakhelyemnél...ésatöbbi.) sokkal radikálisabban számoltam volna le az előző ciklus csalóival, tolvajaival. nem hergeltem volna magam ellen a bírókat. mélyebben kiganajásztam volna a minisztériumokat. meghagytam volna a pénzügyminisztériumot, és valszeg az eü-t oktatást is. az mnv zrt-ből kipiszkáltam volna már az összes termőföldet-erdőt és az nfa hatáskörébe tettem volna. az erdészeti zrt ket pláne. nem hagytam volna a vízügyet pintérnek odaadni lázárt biztos pofánbasztam volna, túl nagy az arca. sóval hintettem volna be a vátit, nem az nfü-t basztattam volna hanem azokat. most több nem jut eszembe de aléggé fáradt vagyok.
@FILTOL: ok köszi! cigizni a kocsmában, az eu-s sztori. kit számoltattál volna el? sorra dőlnek be a sztorik! csak vezető szár turizmus volt fidesz szavazóknak. neked a piac a szabad kereskedelem smafu? kiganajazni a minisztériumokat, jobban? rengeteg szakember lett kib.szva mert nem fideszes! ld. eu pénzek lehivása!
@magándemokrata: ausztriában lehet cigizni, görögo-ban is..sorolhatnám. a koncesszió nem piacellenes. az ügyeket a felhergelt bírók döntik be.
@FILTOL: És mintha a KÖZGÉP-sztorit, AZ NFÜ-s pályázati lenyúlásokat, a magánnyugdíjpénztárt, a médiatörvényt, a totális médiakisajátítást, a parlamenti bohóckodásokat, a visszamenőleges hatályú jogalkotást, a LEX specifieseket, az egyzetetési rendszer totális szétverését, a forint bedöntését mintha kifelejtetted volna...
@FILTOL: a német dohányzáshoz: www.kisalfold.hu/kulfoldi_olvasok_jelentese/fustbeszuntetes_8211_szigoruan_ellenorzott_dohanyzas/2258483/ látom tényleg fáradt lehetsz, ha csak ennyi verte ki nálad a biztit! @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kolléga felsorol pár dolgot, hozzátenném még: játék gép biznisz azonnali, majd most újra csak haveroknak osztása, választási törvény, a parlament működése, az ellenzéki politikusok büntetése, a fidesz párt alkotmány, koleszos társak hatalma, a munkanélküli segély csökkentése, renoménk elszúrása külföldön, kettős beszéd, saját gaz tetteik másra kenése, kossuth tér, mit irjak még??? köz tv? bajerzsolt? ezek vállalható? arrogancia minden szinten!!
@FILTOL: El akartalak küldeni a picsába,de annyira mégsem vagy hülye.
süti beállítások módosítása