Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/03/18/a-belugyminiszterium-szerint-szabalyosan-jartak-el-amikor-megszokott-a-pedofilia... (2024.03.19. 06:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @Neytiri1: szerintem is kurva jó. :) Félálmos vagy "olyan" szintre kerülős zene. A klippek is jók... (2024.03.01. 09:25) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.07.08. 11:53 Fabius

Te leváltanád Orbánt?

16% - ennyien szavaznának egy LMP-Együtt-Momentum-Párbeszéd listára, állítja a Medián legfrissebb felmérése után. Na helló, jó reggelt, jobb későn felébredni, mint soha - mondhatnánk - ha ez ilyen egyszerű lenne.

De nem az.

 Abban semmi újság nincs, hogy a szavazóképes kedveslakosság jelentős százalékában az MSZP-nek, Gyurcsányéknak morális deficitje van. Ez akkor is így van, ha Orbánék nem Nokiás dobozzal hanem Kamaz dömperrel hordják haza a közpénzt, és disznószaros gumicsizmával tapossák időnként a saját alaptörvényüket is. 7 év és az alatta történtek nem tették semmissé a 2010 előtti időszak elkúrásait. Nem lett se amnézia, se automatikus közéleti amnesztia, bármit is tettek Orbánék. Tudják ezt a szocik is, ezért Botkára van felépítve a kampány és nem akárki másra. Nyilván tudja Fletó is, de egy középpárthoz elég követővel a háta mögött nem nagyon akarózik neki tudomásul venni, ami azért érthető lenne bármelyik, normális választási rendszerrel bíró demokratikus országban. Pech, hogy a miénk nem ilyen.

Hogy lesz ebből orbánváltás?

A jelen állás szerint leginkább sehogy. Hiába van most már szabad szemmel is jól látható mennyiségű ember, aki egy új pólusra hajlandó lenne szavazni, ha ez az új pólus nem fog létrejönni. Márpedig szerintem nem fog. Az LMP fennállása óta milliószor átalakult, az arcai kicserélődtek, csak egy valami van, ami állandó: a különutasság. Mintha folyamatos rettegésben lennének, hogy egy összefogásba beüléstől elveszne az identitásuk. Az már 2012-ben kiderült, hogy önálló pólusképzésre alkalmatlanok, az akkor alakuló Bajnai féle pólushoz csatlakozásról meg annyira eltértek a vélemények, hogy szétszakadt a párt. Közepes nagyságú csoda kéne ahhoz is, hogy bármilyen pólushoz csatlakozás legalább vita szinten fölmerüljön náluk.

Előrébb a Momentummal sem vagyunk.

Ők eleve kijelentették: emberekkel szövetkeznek, pártokkal nem. sőt, szerintük az összefogás öngyilkos taktika. Szívük joga ezt gondolni, éppen csak a gondolat maga orbánváltásra alkalmatlan. Az ötlet maga az Együtt találmánya, de a Juhász Péter vezette alakulat egyelőre éppen önmagát sem képes összefogni, nem egy új pólust. A lármás, balhés politizálás párton belül sem tetszik mindenkinek, legutóbb Szelényi Zsuzsának lett elege belőle. A Párbeszéd már csak méreténél fogva is összefogna bárkivel, bár Karácsony polgármonsterségével a várt kánaán szexuális értelemben is elkerülte Zuglót. Márhogy baszott eljönni akár mennyire várták. Helyette jöttek a dicstelen paktumok egymás után.

Most meg itt van ez a 16%, ami az 1-2%-os pártok összeszorzott eredményétől is több. Ha másra nem, arra hátha elég, hogy ezek négyen leüljenek, és egymást kérdezgessék: te amúgy leváltanád Orbánt?

1099 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr9912648775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@eszti....:
Ha maradt némi kis esze az ellenzéki pártoknak, akkor 27 AZONOS, a fidesz által betonbiztosan nyerhető körzetben teljesítik a kötelező kűrt, és a többi 78-ben állapodnak meg. El lehet indítani különkülön a 106 jelölteket, csak a választás előtt kell visszaléptetni egymás javára. Azaz előre kell hozni a "2-ik fordulót" A fidesz meg szétaprózza a karaktergyilkosságait olyan jelöltekre, akik végül nem is indulnak. A 27 kötelező körzetben meg informálisan támogathatják a Jobbikot, gyenge ellenjelöltek indításával.
@kekex:

Ez egyre jobb! ))))

Szóval az MSZP-t 2014 után 2017-ben is letarolta egy nyomakodó, erőszakos, alkalmatlan jelölt.

A párt, mint valami naiv szűzlány hagyja magát minden választás előtt megerőszakolni???

Aztán leporolja ruháját és sétál tovább, mert ugye Mesterházyt sem csapták ki a szégyenletes fiaskó után, mint a macskát szarni.
"Emlékeztetett arra, hogy egy hete tett javaslatot a hat demokratikus ellenzéki pártnak a választási összefogásra.

mno.hu/belfold/atv-lemondott-botka-laszlo-2419564?utm_source=feed&utm_medium=rss
Mondjuk a címben szerepelt a lényeg: Hibáztam!
a szövegben meg a kudarc tényleges oka:
9 hónap után tett javaslatot! Egy minden lehetséges partnerpárt szerint elfogadhatatlan javaslatot.
És (hacsak nem minősíti az mszp szavazóit fidesz-bérenceknek) a választók folyamatos elszivárgása minősítette a botkabarét.
És megint felteszem a kérdést: Kinek használt? hogy 9 hónapig hekkelte az együttműködést?
Van ok a vidámságra.:) Egyesek lubickolnak a nagy boldogságban, mint angolna a Balatonban.

Szóval eltűnt az utolsó hagyományos politikusjelölt is.

Maradt a pojáca és a náci, mindkettő a lelkünket eladná egy kis kopekért az oroszoknak. Diktátor barátjukkal egyetemben. Mindegy.

Győzelmi tort ül a sötétség. Lehet, ez így helyes. Én nem tudom. Már nem merek állást foglalni, nincsenek preferenciáim, beleemelkedtem a bambán bámészkodók hadába.

Most már csak abban bízom, az újak nem állnak be a nyilván villámgyorsan tető alá hozható újbaloldali összefogásba. Habár, ez sem nagyon számít. Nem hiszem, hogy nem a jobbik lesz a haszonélvező, őfelsége neresített ellenzéke.
Pedig közéletünk csupa móka és kacagás! Simicska újratöltésén túl a "hol kellene előrehozott választást tartani" üzengetésig.
24.hu/belfold/2017/10/03/meguzente-az-mszp-hogy-hol-kellene-idokozi-valasztast-tartani/
Mondjuk ez olyan magas labda volt, hogy könnyű volt lecsapni!
és eszti - EZÉRT történelmi bűn a botkabaré 9 hónapos előadása:
gepnarancs.hu/2017/10/bokros-lajos-elveszett-9-honap-a-demokratikus-ellenzeki-szovetsegbol/
Tehát nem igaz, hogy nem csináltak semmit. Csak aztán Botka belefingott a nulláslisztbe. Most meg távolodik az általa okozott ködben.
Hát nem visszatévedtem a vizesre? Ide szántam!
Egyrészt ez aktuálisabb poszt (a vizes máre poshadt) másrészt a Vona nem teljesen hülye:
mandiner.hu/cikk/20171006_vona_gabor_tisztelt_baloldali_honfitarsam
"Engem ezért nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben?”
és csaxólok, hogy a fidesz és a jobbik is elkezdte a kampányt, már bedobták a helyi jelöltek újságjait (vagy többoldalas szórólapját) most ez a divat?
A poshadt vizes helyett juszt is ide:
"Aki nem akarja, hogy hullarablók ólálkodjanak körülötte, az keljen fel, és mutassa meg, hogy él.
Az MSZP körül most a Jobbik settenkedik, és lesi, mit szerezhet. Vona Gábor levelet írt "baloldali honfitársainak", és egyedüli kormányváltó erőként bemutatkozva a szavazatukat kéri, újrajátszva a róka és a holló meséjét. Megcsillogtatja programjuk néhány tetszetős elemét -számonkérést, béruniót-, ami "a baloldali embert is lelkesítheti". Csakhogy ez a pár ehető falat mérgező szószban ázik."
www.facebook.com/ildiko.lendvai.14/posts/1945008615737504
Aktivizálták magukat az mszp-s öregek. Jobb későn, mint soha?
www.sztarklikk.hu/kozelet/bajnai-megfurasa-es-mesterhazy-jelolese-miatt-lett-2014-ben-ketharmada-a-fidesznek/329534/
Mondjuk Bajnait leginkább az akkori tanácsadója, Szigetvári fúrta meg egy lehetséges közös jelöltségtől, amikor rábeszélte egy eleve kizáró feltételre - egy pártalapításra. Ahhoz már csak hab a tortán volt házmestery nyomulása.
És hiányzik a mea culpázás Kovácstól. Miszerint ha támogatta a nyomulást, ő is bűnös a kudarcban.
hvg.hu/itthon/20170928_Szel_nem_viccel_kikeri_a_Sorostervet
" hogy kiderüljön, milyen Soros-terv alapján indított nemzeti konzultációt a kormány."
"Nem tisztem védeni a Jobbikot semmiben, de ezen mondatai mutatnak rá leginkább arra a mérhetetlen arroganciára és felháborító cinizmusra, amit a Fidesz képvisel. Politikai kultúráról szólni a Fidesznek, akik érdemi kérdésekre szemöldökcsipesszel válaszol miniszterelnöke, akiknek politikai demagógiája eget rengető - döbbenetes. A politikai kultúra színvonalának 27 év alatt senki nem ártott annyit, mint a Fidesz, aki a béka feneke alá tolta a közbeszédet, gyűlöletkeltésre használta szavait, és a „köz“médiát Rákosi-korszakot idéző propagandagépezetté silányította. Késsel-villával való étkezésről beszélni egy olyan párt képviselőjének, ahol Németh Szilárd alelnök lehet - kissé vicces.

A Fidesz hét éve bizonyítja alkalmatlanságát és méltatlanságát az ország vezetésére, és ezért menniük kell. Kövér Lászlóval együtt."

reflektor.blog.hu/2017/10/07/valaszok_kover_laszlo_kijelenteseire
Lehet hogy a momentum a nyerő? Ha ezt megcsinálják, és a népek megértik a jelentőségét akkor szerintem igen. :-)

zarojel.hu/elszamoltatas-momentum-bruck/
Szerintem meg nem. Mert most novelték az elévülési határidőt 12 évre, ez pedig elve kizárja az ez előtti időszak vizsgálatát. De naivabb szavazók átverésére alkalmas.
Ilyesmit igér Vona is - annak legalább a 12 évet elhiszem - már a politikai ellenfelei tekintetében.
De a 12-ből 4 egyrészt megszorításos volt, másrészt gazdasági válságos, ami azért erősen behatárolta a lopási lehetőségeket - a jogerősen elmeszelt nokiás dobozról már nem is beszélve. Amiről a "tanu" a tárgyaláson kijelentette, hogy a feltételes szabadláb miatt beszélték rá. Viszont nokiás dobozt már mindenki látott, ezért azt el tudták hinni. Már aki - értelmesebbeknek már akkor kilógott a mocskos alsószoknya!
@rdos:

" a bejelentés sokkal ambiciózusabb politikai szándékra utal, mint például a DK-é. A párt elnöke ugyanis egy minapi interjúban azt mondta, hogy a vagyonszerzések a „jogi normákkal összhangban történtek”, ezért nem lehetséges elszámoltatás. Márpedig akkor ő nyilván meg se próbálná, akkor viszont minek szavazzunk rá?"

A Momentum bejelentése szimpla ígérgetés. Gyurcsány jól mérte fel a helyzetet.
Nem tudom mi értelme van hülyeségekkel etetni az embereket???
@eszti....: Pont moszkoVityáék szüntették meg a jogi normákat! Visszamenőleges hatályú törvénykezés, kötmanyup ellopása, trafikmutyifilter, miazmás. Innentől számítva a jog csak egy papírra írt diktátum. :-( Röviden. Ti kezdtétek fiúk, saját fegyveretekkel lesztek kiherélve. :-) Egyszerű érv, mint a faék, népek is érteni fogják. :-)

Hogy ezek után csótány is belekerül a szórásba? Hát, ha a jogi normái összhangban vannak az ügyei, akkor ugye nincs félnivalója. :-)

A zárójel rosszul mérte fel, mert nem lehetetlen feladat ez. A privatizáció kevesebb mint tízezer ügyet jelen. Táblázatos adatait netről szedtem le, Mariannak el is küldtem. Ami utána történt közbeszerzés témában sem nulláról indulna az ügy, átlátszó, k-monitor gondosan dokumentál minden közbeszerzést. :-)
@rdos:
Maximum sajnos csak vagyonosodási vizsgálatok történhetnek, mert egy demokratikus kormány nem követheti a fizesd példáját, és nem csinálhat törvénytelenségeket - az akár visszamenőleges törvénykezést is beleértve.
Viszont nem elszámoltatás a hanyag kezelés megállapítása (ha a korrupció bizonyítható, akkor a hűtlen kezelés) és annak anyagi vonzata (pl aqkár vagyonelkobzás kimondása és a közügyektől eltiltás.
Nem elszámoltatás a vagyonosodási vizsgálat, a szerződés semmisségére irányuló per (az határidő nélküli) eredeti állapot helyreállításával és nem elszámoltatás a hatalommal való visszaélés megállapítása sem. Az Orbánnál vastagon megáll, de a bandájáért sem tenném tűzbe a kezemet.
És nem elszámoltatás az államellenes puccs megállapítása az alkotmány 4/5-ös szabályának eltörtésében közreműködők részére sem.
Viszont elvárható. A DK nem azt mondta, hogy megúszhatják, hanem hogy a jelenleg is hatályos törvények szerint kell eljárni.
@kekex: Nem leszek túl európéer. Mégis. A lenin fiúkkal sem lacafacáztak annó! Egy elévült momentana fittelinás csótány, egy joszip totós simlicska nekem ne jöjjön a jogi csűrcsavarral. Szaros tolvaj banda, a szar pedig nem jogi kategória hanem egészségügyi, járványügyi. Szó szerint el kell takarítani üket a közre veszélyességük okán. Ráadásul a leninfiúk nem maguknak privatizáltak, hanem az államnak. Ezek meg ébenfa berakásos véce léce felett merengenek a további sarcolási lehetőségen (természetesen törvényesen, pályázattal, miazmás). Elég volt belőlük.

Nem tudom mi a megoldás, de az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)
@kekex: nem rossz, de elég lett volna egy is.

szerintem, a finnek ezt is jobban csinálják!:))

www.youtube.com/watch?v=4Uvk4TgQWzI&list=RD4Uvk4TgQWzI
@rdos:

Mielőtt még teljesen elszállsz, gondolj a közelgő választásokra! )))
@eszti....: :-) Köszike, gondolok. Meg még azon tépelődöm, hogy vajon milyen eszköz engedhető meg az ellen a 6alom ellen, amelyik honfitársaink likvidálásának szükségességét hajtogatja?

offforever.blog.hu/2017/10/06/stop_az_aradi_vertanuk_emleknapjan_magyarok_likvidalasarol_beszel_egy_hatalomhoz_kozel_allo_ember

Rőzsefonatos seprű, cirokseprű, lapát, gereblye, fűrészpor. És mehet a "szarkupac a trágyadombra". :-)
@rdos: "Nem tudom mi a megoldás, de az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)"

azt látom a fityeszt szereted.

döbbenet, hogy mekkora egy sunyi fasz vagy!
@rdos:

A voksolás. Amennyiben nem óhajtasz az ő szintjükre süllyedni, eszközeiket használni.
A hatalom, ahogy te nevezed, a jelenlegi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több embert elrettentsen a szavazástól.
Baromira fél attól, hogy magas lesz a részvételi arány, mert az uralkodásuk végét jelentené.
Saját táborukon kívül képtelenek több embert megszólítani, a fenti gyűlöletbeszéd csak az ő aktivizálásukra szolgál.

Ezért sem kellene értekezni hasonló szellemben

"az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)"
@taga20: Vess egy pillantást a poszt címére. Ez itt kiindulási alap hogy fityisz és moszkoVitya mehet. Döbbenet hogy mekkora demens lankadó vagy. De én így szeretlek. :-)
@rdos: az a cím, hogy leváltanád a gecit?

bazdmeg, a kérdőjelet érted?

döbbenet, hogy összepiszkítod ezt a blogot is, és még fölényeskedsz is!

jó, én is szeretlek, me a karma lepottyantott ide:)

de minek?:)))
@eszti....: Ezt az erőszakos szellemet nem én szabadítottam ki a palackból. És nagy valószínűséggel lesz is moszkoVityának saját Brutusza (szinte az egész ország meggyűlölte őket a híveket leszámítva, de azok havonta 12 ezerrel kevesebben maradnak életben). Ezzel a probléma 1ik fele kipipálva. A másik fele a fityisz. Az biza 50 000 fő. :-(
@taga20: Te beszélsz piszokról és piszkításról. Jó kérlek 1 hónapig nem jövök, remélem addigra minden csilli villi lesz. Cső.
@rdos: fut a bátor robin!:)

www.youtube.com/watch?v=wu_MbsdcPUY

egyébként, a kóborkutya fog utánad sírni!:))
@rdos:
távozás helyett használd inkább a "tahótlanítok" gombot, ha nem bírod a taga-gyűrést.
"Szeretettel üdvözöljük az oldalon kedves jobbikos troll vendégeinket. Mivel most először jár itt nálunk egyszerre több tucat, talán ismertetném a házi szokásokat. Belépés előtt lábat törlünk, nem acsarkodunk, nem sértegetjük a többieket, akik nem hívatlanul jöttek, megpróbálunk vitatkozni, nem a megbízóinkat ismételgetjük, hanem valami sajátot produkálunk, kerüljük a csúnya szavakat és gondolatokat, nem zsidózunk (a "libsizés" zsidózás, a két világháború közti fajvédőktől származik), nem kívánjuk senki halálát. Elsőre kicsit nehéz, de tanulható..."
ripost.hu/cikk-vona-emberei-ratamadtak-lendvai-ildikora-zsidozo-piszkos-labu-acsarkodok/?source=hirkereso
@rdos:

Ne hülyéskedj! Nyomd ki tagát, aztán folytassuk a beszélgetést! :)
@kekex:

és? miért érdekeljen ez engem?
Rosszul emléxem, hogy pozitívan írtál korábban róluk? Akkor bocsi.
@kekex:

jól emlékszel. de ettől miért lennék percemberke?
@eszti....: dánkesön frájlány!

ez jólesett!:)))
@taga20:

Ez a finomított változat. Az első reakcióm ennél sokkal durvább volt.
Szeretnék beszélgetni azokkal, akik még itt maradtak. Erről a kusza világról ami körbevesz minket.
Nem igazán értem, miért kell durván belemenni bárkibe is, akinek eltérő véleménye van?
@rdos: gondolatvilága érdekes. Szeretem olvasni. Szívesen venném, ha hagynál minket diskurálni. :)
@eszti....:
Á, nem Te, hanem a Momentumosok. Bár a momentum: mozzanat, részlet, körülmény, a tő moment: inkább a perchez, jelentéktelenséghez, stb. kötődik. Innen jön nálam a "percemberek"
"Elvtársak nem kell bedőlni a saját propagandánknak" miszerint az olimpia ellen szavazók automatikusan a momentum szavazói lesznek.
Hülye viták helyett inkább a lényegről kellene beszélni:
hvg.hu/itthon/20171008_DK_Ne_a_rakos_betegeken_sporoljon_a_Fidesz?s=hk

pestisracok.hu/mszp-fidesz-lelegeztetogepen-tartja-az-egeszsegugyet/
és igen, IGEN! a prostisrácok közönsége a kommenteknél nem tagadja meg magát.
Eddig ez a szépségdíjas:
"Állítsuk meg az antidemokratikus baloldal hazugsággyárát:

2017. JÚLIUS 15. SZOMBAT 07:07
JELENTŐSEN NŐTTEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI FIZETÉSEK
AZ ÁGAZATI BÉRMEGÁLLAPODÁS 2019-IG GARANTÁLJA A JÖVEDELMEK EMELKEDÉSÉT"
Azaz hazugság, hogy fáznak a betegek, mert igenis fűti őket a zorbán iránti lelkesedés, az egészségügyiek meg jól bevásárolhatnak a 2019-re IGÉRT béremeléssel.
Ész, hová mész?
Gyurcsányfóbiások kerüljék:
www.sztarklikk.hu/kozelet/gyurcsany-megerezte-a-verszagot/329582/
Mondjuk a DK-s pártszavazás a külön indulásról előbb volt, mint Botka bukása, de sebaj!
@kekex: Bojár Gábornál kevés okosabb ember él kishazánkban. A számítógéppel segített épület tervezésben lényegében szabvány lett a tervező programja. :-) Gyanítom sokat nem foglalkozott közügyekkel, mert beveszi azt a sajtó által is sugallt képet hogy Mo-on van (vagy volt) ellenzék. :-( Az ellenzéki összefogás körüli bohózatból látható, hogy álellenzék az a 75% - 25% országában. :-(

Közben megnéztem momentumékat. Nem kicsit lepődtem meg. 1O5 alapszervezetük van, ebből 9 nem is itthon van. :-)

momentum.hu/alapszervezeti-terkep/

Aztán kicsit csalódtam is, mert a napokban általam linkelt, úgy egyébként utolsó bejegyzésükben a privatizációról felülvizsgálatáról nincs szó (bár pl az utolsó bajuszkába akár ez is benne lehet).

momentum.hu/wp-content/uploads/2017/10/becsuletszerzodes_momentum.jpg

Trolltartó? Ja, kössz az ötletet. :-) Maradok ha akarod. És itt maradt. :-)
@kekex:

Én kedvelem a Momentumot. Tetszett, ahogy végigjárták az országot és leültek az emberekkel beszélgetni. Frappánsan kezelték a fideszesek provokációit.
Nem egyemberes párt. Újak a politikában, megértem, hogy egyedül indulnak. Fekete-Győr volt talán az első a politikai szerepvállalók közül, aki nyíltan felvállalta, hogy 2010-ben a fideszre szavazott.
Azt hiszem, ők meg tudják szólítani a fideszből kiábrándultak egy részét. Azokat akik 2014-ben nem szavaztak.
Már az is nagy siker lenne részükről, mert emelkedne a választási részvételi arány.
Új színt hoztak a magyar politikába, nemzetközi szinten is találtak partnereket. Épp ezért nem bélyegezném meg őket pejoratív jelzőkkel.
@eszti....:
Kinek a pap, kinek a papné. Engem első perctől irritálnak, főleg az ifjúorbán utánérzés és az ők szarták az Everestet szövegeik. De izlésen nem érdemes vitatkozni.
Egyébként megfogadtam Orbán tanácsát, és nem azt nézem amit mondanak, hanem amit tresznek - és Bojárral értek egyet.
Aki 18-as választáson külön indul, az Orbán érdekét szolgálja. Ennyi energiával akár a fizesdre is szavazhatnak. És igen: ugyanez a véleményem a (nem)lehet más a politikáról is!
@kekex:
külön indul és esze ágában sincs a a többiekkel az egyéni helyekről egyeztetni. Ezzel a kiegészítéssel fenntartom.
@kekex: Igen, még napokkal ezelőtt is azonos véleményen voltunk. Ma már nem vagyok annyira biztos abban hogy akár egyedül is indulva ne tudnák kenterbe verni az egész díszes társaságot. Miből gondolom?

1,5-2 év alatt elég komoly alapszervezeti hálót hoztak össze, délután @eszti....: -nek linkeltem.

Hasonlítsuk össze az előző diák lázadással (sok kis hal).

hallgatoihalozat.blog.hu/

3. éve csöndes, alapszervezetük tucatnyi se, ha még egyáltalán. :-(

Ha jó témákat találnak ÉS rájuk ugrik mindenki más (ingyenreklám), akkor akár ismertek és népszerűek lehetnek. :-)

Amit most látok az biza éppen hogy inkább az elhallgatásukról szól, szóval ami elméletileg működhetne, azt ugye ez a többpártállami, minden tisztességgel szemben összezáró "politikumunk" kinyírja (mitől lenne a miénk ha egyszer vérünket szíják?).

Azért szerencsére a net népművészei teszik a dolgukat. :-)

tallianmiklos.tumblr.com/post/166141349369/szopiszuri-manoe-szopiszuri-szavazz-az

vampirpillango.tumblr.com/post/166105906845/kamuzott-az-echo-tv-simicska-h%C3%A1z%C3%A1nak

Ugyancsak elhallgatott hír. Szerinte nincs ellene bizonyíték.

castellum.do/2017/10/06/az-emberolesi-ugybe-keveredett-ex-fideszes-kepviselo-gal-roland-azt-mondja-nincs-ellene-bizonyitek
@rdos:
Ezt érdemes elolvasni. Különös tekintettel a 106 körzetben jelöltet állító pártok 600 millás állami támogatására és az esetleges visszaléptetések esetén a visszafizetendő összegre figyelemmel. Kispártoknak tehát kőkemény anyagi érdeke fűződik a külön induláshoz - az országot meg ott egye meg a fene, ahol van! Bojár nem hülye, ezt nagyon jól felmérte a momentumosokat .
DE az orbánklón meg másolta I-II.Orbán technikáját az aranyhal sütögetésről. Csak a 106 körzet felállításához kellett a pénze...
hvg.hu/itthon/20171009_valasztasi_eselyek_ellenzek_fidesz?s=hk
@kekex: Tényleg érdemes volt. A fő cél leváltani moszkoVityáékat, de jajajaj, mi lesz ha nem lesz frakcióm. :-( Komolyam mondom Mari néniben jobban bízom mint ezekben az önjelöltekben. Engem az képviseljen, aki nem akar képviselni. Úgy kb. akkor nyugodnék meg.

Még reggelről megmaradt sajfigyu.

Nagy testvér indul. Bárkit bárhol bármikor megfigyelhet a nagy tesó. É-Korea alsó beköszönt hozzánk. :-(

zarojel.hu/nem-vicc-a-kormany-hamarosan-barkit-indoklas-nelkul-is-teljes-megfigyeles-ala-vonhat-vege-a-maganeletnek/

Titkos gyilkos bolgár különítményről dokumentumfilm. Elég durva film. A posztszojvet eftársak szerint nem is volt és már különben is elmúlt (engem meg gyíkká változtatott). :-(

offforever.blog.hu/2017/10/07/tiltott_tortenelem_a_bolgar_gyilkossagi_iroda_titkai#c33913787

És hogy mint a Tanu-ban a vádhatóság gyártaná a "bizonyítékokat"? Á? Dehogy! A Teréz-körúti robbantó és ügyvédje leplezi le a vádhatóságot. :-)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/mas-irhatta-a-zsarolo-levelet-kitalalt-terez-koruti-robbanto-ugyvedje/46l1ddp

Persze filózhatunk itt az odszokon, az a gyanúm, ez csak a kirakat. Ezek az egyre nagyobb lehetőséget kapó, kettős kötődésű "bájos" titkos szolgálatok irányíthatnak a háttérben. :-( Kettős a kötődés, mert a kágébés, ma efeszbés múlt és velük kapcsolatot tartó állománya intakt, újabban meg már NATO kompatibilisek is lettek.

Tisztára mint az utolsó világégés alatt. Akkor is az oroszok (na jó szojvetek) és az amik csépeltek minket. Akkor fegyverrel öltek minket, újabban pénzzel pontosabban pénz elvonással hogy finoman fejezzem ki magamt. :-(
@kekex:

Ami eddig az ellenzéki oldalon történt, az mind a fideszt szolgálta.
Jelenleg nem a Momentum különutas politikája jelenti a fő veszélyt, hanem az LMP-é.
Amennyiben gyorsan létrejön a koordinált lista, a Momentumot ott fogják hagyni választói. Ez nyilvánvaló.
@eszti....: az lmp-t ilyen módszerekkel is próbálják előre nyomni (nem mintha Karácsony, mint pártvezető alkalmasabb lenne)
mandiner.hu/cikk/20171010_bocskei_balazs_szelarnyekban
de legalább a kétfarkúak ebből is viccet csinálnak:
24.hu/belfold/2017/10/09/a-baloldalt-leoltva-fogna-ossze-a-ketfarku-kutya-part/
"jelöltjeink hajlandóak az ellenzék képviseletében az egyéni választókerületekben elindulni, ennek azonban az a feltétele, ha a többiek nem indulnak."
@kekex:

Azt hiszem, a mai nap befejezem a magyarországi politikai élet minősítését. Egy kósza karaktert sem érdemel.
Összefogok földijeimmel, a normális gondolkodású szlovákokkal és magyarokkal, hogy a terjedő bányavakságnak útját álljuk.
A mostohaanyaországból épp elég szenny ömlik át.
@eszti....:
Orbánék nagyon jól tudják, hogy a demokraták a "nyugodt erő" kevésbbé PC módon "A sz@r nem robban" ezért volt gyanús, hogy őszi zavargásokról vízionáltak. Ha viszont eltervezték a Jobbik feloszlatási cirkuszt, akkor tudták miről beszélnek. Mert a jobbik az a párt, amelyik ki tud vinni sszélsőségeseket az utcára. Aztán majd lehet sipítozni a brutálisan szétvert tüntetésről meg a szemkilövésekről.
www.atv.hu/belfold/20171011-megdobbento-vona-felkeszult-a-jobbik-feloszlatasara/hirkereso
Egyébként megértelek, a magyarországi politikai élet nagyrészt minősíthetetlen, viszont a bőrünkre megy.
@eszti....:
Pedagógusként meg talán kellő "mélységben" tudod ezt értékelni, egyébként tömény hányinger és majd megint elviszi a "jó hírünket" a világba:
b1.blog.hu/2017/10/11/a_menekult_gyerekeket_bezarjak_aszodra_meszaros_lorinc_megkaphatja_a_foti_kastelyt
@kekex:

Jobb ötletem támadt. Inkább belevetem magam az élet örömeibe. Aztán mindenki oldja meg a saját nyűgjét úgy, ahogy akarja. :D :D
@eszti....:
Na, azért csak van pozitív fejlemény is!
mandiner.hu/cikk/20171011_osszeborult_az_ellenzek_a_lakhatas_ugyeben
remélem, hogy több ilyen "összellenzéki" összeborulás jön a választás előtt! - és még a momentum sem maradt távol. Lehet, hogy Bojár rugdosása hatott?
Jó irányba tett apró lépés:
24.hu/belfold/2017/10/12/kozosen-tuntet-az-ellenzek-oktober-23-an/
kivéve (naná) a Jobbik. Bár ki tudja? Addig még van 11 nap.
@kekex:

Vagy ez is a Soros terv része?
Esetleg mindenki Gyurcsány kottájából játszik? :D
@eszti....:
az lmp juszt se! ha távol marad a közös ellenzéki tüntetéstől - akkor nem is ellenzéki. Ahogy arról mindig is meg voltam győződve.

www.atv.hu/belfold/20171012-az-lmp-nem-megy-el-a-kozos-oktober-23-ai-tuntetesre/hirkereso
Nem csak az lmp, hanem a momentum sem vesz részt a közös 23-i ellenzéki tüntetésen - ergo ezek nem ellenzékiek.
Mert csak nagy lila szemeket meresztve lehet elhinni, hogy a közös tüntetésben nem a tény, hanem a téma a lényeg.
pestisracok.hu/kopas-az-eredeti-nyolc-partbol-het-egyezett-meg-valasztasi-torvenytervezetben-es-ot-fog-tuntetni-erte/
de azért a híveik jóváhagyóan mondják csak erre: Beeee!
@kekex:

Olvasd el a 2014-es posztokat! A forgatókönyv ugyanaz.
www.sztarklikk.hu/kozelet/nem-mukodo-uzemre-dobtak-ki-milliardokat/329796/
"Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni.

Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő."
Nem is fognak!
@eszti....:
www.sztarklikk.hu/kozelet/orban-hatradolhet-nem-lesz-oktober-23-an-kozos-ellenzeki-megemlekezes/329789
azaz az lmp elvégezte3, amire létrehozták. Brávó - és VANNAK szavazóik (de hát a föld lapossága mellett is sokan szavaznának)
A külön indulás mellett erős ANYAGI érv a 600 milliós választási és az 1 %-ot elérő pártok 700 milliós támogatása.
Csak nem fognak erről lemondani mindenféle kormány- rendszer- meg alsógatya-váltás helyett?
@kekex:

miért? eddig mit tettek közösen?
hamis lenne, mint a karácsonyi szeretet.
@eszti....:
Egyrészt csak aláírták a választási törvény elleni közös fellépést - másrészt pl a Római mobilgát ügyében is körvonalazódik az elllenzéki együttműködés, tehát ügyek mentén már képesek együttműködni.
Egyébként meg már eleve azt mondtam, hogy elfér egymás mellett több lista is - ha az egyéni körzetekben képpesek együttműködni és egyeztetni.
Ott válik majd el a szar a májtól, hogy melyik lesz az, aki az ellenzék megbontása (tehát egyértelműen Orbán érdekében) nem fog egyeztetni, és juszt is elindul a közös jelölt ellen. (így legyen ötösöm: az lmp lesz az, amit erre hozott létre Orbán és az ő ügyvédje)
mandiner.hu/cikk/20171014_egyutt_a_regi_es_az_ujabb_partok_allitsanak_kulon_listat
Mondjuk, ha az "új pólus" nem ugorja meg együtt a 15 %--ot, akkor mind kiesnek - kivéve, ha másolják a szlovák technikát, és még átnyomják, hogy a résztvevők mindegyikének meg kell ugorni az 5 %-ot. Na: akkor léesz érdekes, hogy képesek-e létrehozni (szintén szlovák példára) egy választási pártot!
Ez SOKKAL aktuálisabb poszt, mint a poshadtvizes!
mno.hu/belfold/jeszenszky-geza-biztos-hogy-nincs-soros-terv-2422750?utm_source=feed&utm_medium=rss
" úgy fogalmaz, hogy a Momentum olyan programot készített, ami a saját MDF-es programjára emlékezteti."
Akkor most emlékezzünk, hogy mit is művelt az Mdf a program alapján?!
valasz.hu/vilag/megszolalt-george-bush-es-nem-kimelte-a-trumpizmust-125996
de az orbánizmus sem teszi zsebre!
"Nem a demokrácia bukott meg, amikor szem elől tévesztettük eszményeinket. Azoknak a kudarca ez, akiknek őrizniük és védelmezniük kellene a demokráciát.

Az elégedetlenség elmélyítette és élesebbé tette a konfliktusokat. A bigottság erőre kapott. A politikát a konspirációs elméletek és nyílt koholmányok veszélyeztetik.

Időnként úgy tűnik, hogy nagyobbak azok az erők, amelyek széthúznak, mint amelyek összetartanak bennünket. A vita túl könnyen változik ellenségeskedéssé. "
Azért még vannak rendes keresztény emberek is. Sajnálatosan kevesen:
hvg.hu/itthon/20171020_Oroshaza_baleset_menekultek_korhaz_bulvarujsag?s=hk
Tényleg, van öcsényben templom, és vajon ott miket prédikálhatnak?
@kekex:

Mi ezzel a gond? Hiszen egy polgármester/politikus nagyságát az is mutatja, mennyi avatón fogja a lapát nyelét. Van akinek galériája van az ilyen fényképekből, miért pont a hatvani polgi maradna le erről a hatalnmas megtiszteltetésről?
@kekex:

DE!

"Közben hírek érkeznek a baleset többi, más kórházakban (Szegeden, Makón) ápolt sérültjeiről: Szegeden egy asszony kómában van, Makón egy sérült egyedül fekszik csigolyasérülésekkel. "Egyedül van, senki se látogatja, még tolmács se járt nála. Egészen máig azt sem tudta, hogy mi a sérülése.""

:(:(:(:(:(
@látjátok feleim szümtükkel:

Bassza meg a kurva isten azt az országot, ahol ilyesmi megtörténhet.
És még finom voltam.
@eszti....: Az országot már megbaszta úgy en block. Jó lenne, ha a továbbiakban már csak az illetékes elvtársakra koncentrálna!
@eszti....:

Félig egyet értek, de ne az országot, hanem azokat, akik idáig vezették/vitték.

Perze, amikor 56-ban a magyarok migráltak akkor ilyen hírek nem jöttek a döglődő, meg megállítandó nyugatról.
@eszti....:

Tudod megdöbbentem, amikor a rádióban hallottam egy műsorban,oiyyg az ukrajnai magyarok nem tudnak ukránul, és amikor kórházba kerülnek, nem tud a személyzet velük beszélni az állapotukról. Ez viszont egy cseppet sem zaravra a fidesz kormányát, mert szerintük Urkajnában sérülnek a kisebbségi jogok azáltal, hog meg kell tanulni minden gereknek ukránul. Érdekes módon arról nem bezélnek, hogy a jelenős mértékű kisebbséget kitevő romák nálunk miért nem tanulhatnak az egyetemen lovári nyelven. Szerintem még középiskolájuk sincs, de általános iskolában sem tnulhatnak kizárólag az anyanyelvükön.
@látjátok feleim szümtükkel:

Nagy marhaság. Az idősebbek talán nem beszélnek ukránul, de oroszul igen és ez lehet a közös nyelv. Csehországban én is szlovákul beszélek.

Annó a Cinken Gazda Albert nem egyszer tételesen megcáfolta a rádió által közvetített hazugságot. Ahogy ő mondta oroszul megtanult az iskolában, ukránul a grundon.

Hallottad már a cigány élőbeszédet? Nem alkotnak új kifejezéseket, hanem átveszik a domináns nyelvből. Pl szlovákból, magyarból.
@eszti....:

Ugye nem arra gondolsz, hogy az ukrán államnak legyen az orosz a közös nyelve?
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem az a gond, hogy orosz helyett ukránt kell tanulni, hanem az, hogy csakis ukránul lehetne az általános felsőbb évfolyamokon, és megszűnne a közép és felsőfokú magyar oktatás. Nem véletlenül ugrálnak ellene.
"Esküszöm, nem értem. Miért van transzban a Fidesz, mitől tart ennyire, miért turbózza túl magát a választásokra? Lát valamit a közvélemény-kutatásokban, amit mi nem? Pedig ezek mintha azt mutatnák, hogy nyugodtan hátradőlhet. Csak arra kell ügyelnie, hogy ne rontson. Ne sokat mozogjon, és mutassa a szerethetőbb arcát. Ehelyett úgy viselkedik, mint az életéért küzdő, sarokba szorított vad. Rúg, karmol, harap, vicsorog."
gepnarancs.hu/2017/10/civil-beszed-mitol-fel-a-fidesz/
Románbok 6%, mi (talán) 4. Ami azért 50 %-os különbség!
"tény, hogy az egész EU-ban a legnagyobb a növekedés üteme, és emögött alapvetően három dolog volt a mélyben:

Ortodox válságkezelés IMF receptre.
Korrupció elleni harc drákói szigorral (meg vadhajtásokkal, de akkor is).
Megkérdőjelezhetetlen NATO elkötelezettség (a védelmi kiadások idén elérik az előírt 2%-ot).
Ezekből szökkent szárba a „megbízható szövetséges, ahova érdemes befektetni” imidzse"
alapblog.hu/romania-feljovoben/
Most tényleg nem tudnak 23-án (se) együtt tüntetni, vagy volt adatuk az időjárásról?
privatbankar.hu/kozerdeku/egeszen-katasztrofalis-ido-lesz-hetfon-313293

eszti.... (törölt) 2017.10.22. 10:17:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Nem. Arra gondoltam, hogy a kárpátaljai idős emberek számára az orosz lehet a kommunikáció nyelve, ha már nem beszélnek ukránul. pl. az orvosnál
@kekex:

Szerintem nagyobb baj, hogy Deutschnak a beléptető rendszere bukott meg. Nem politikailag, de az adózó kárára.
@eszti....:

Értettem én, csak arra akartam rámutatni, hogy az ukrajnai fiatalok ha nem tudnak ukránul, akkor nem tudnak oroszul sem. Egy állam hivatalos nyelvét minden polgárának ismernie kell. Úgy tudom, hogy a letelepedési kötvényeseken kívül mindenkinek kell valamilyen szinten ismernie a magyar nyelvet is, ha állampolgárunk akar lenni. Ami ugye természetes követelnény. Ukrajnában is, még a magyar anyanyelvűekkel szemben is.

eszti.... (törölt) 2017.10.22. 11:29:40

@látjátok feleim szümtükkel:

Nekem van egy kollégám, aki egyáltalán nem tud szlovákul. És még büszke is rá, mert szerinte nem tanulja meg az elnyomók nyelvét.
Erre varrj gombot!

Azokat, akik jól beszélnek szlovákul és érdeklődnek a szlovák kultúra iránt, Stockholm-szindrómásnak tartja.

Nincs egyedül fura nézetével, sokan vannak akik hasonlóan gondolkodnak. Az autonómia hívei, amit a visszacsatolás előkészítéseként értékelnek.

Természetesen lelkes jobbikos.
@eszti....:

Érthető a visszacsatolódás iránti vágy, de azt elfelejtik ezek az emberek, hogy a karván halad, a kutya meg ugat. Már elég régóta halad ez a karaván, és legalább három nemzedék felnőtt, tehát elég balga remény a visszacsatolást attól várni, hogy nem tanulják meg az állam hivatalos nyelvét. Nem tudom az ilyen amikor elmegy a hivatalba, és ott magyarul nem tudó ügyintéző dolgozik, akkor tolmácsot visz magával? Nálunk is akad elvétve olyan kisebbség, amelyik nem tud magyarul. Igaz ők csoportosan mennek a hivatalba is. Ha nem ismeri az állam hivatalos nyelvét, akkor azzal a saját boldogulását akadályozza.

eszti.... (törölt) 2017.10.22. 12:35:14

@látjátok feleim szümtükkel:

A visszacsatolás utáni vágyat a jobbikos keltetőben, a komáromi egyetem hallgató önkormányzatában szívta magába.

Hosszú évekig küzdöttünk egy magyar egyetemért, aztán ezt csinálták belőle. Pedig mennyi reményt fűztünk a működéséhez!!!!
@eszti....:

Ma aláttam a hirtv-n egy szuper filmet, a cserdi polgámesterről, ajánlom próbáld megnézni, a Privát szféra műsorban volt.
Összenő ami összetartozik?
"csak abban az esetben lesz a 2018-as választásokat követően, ha a Jobbik, az LMP és a Független Kisgazdapárt összefog, és a közös miniszterelnök-jelöltjük Simicska Lajos lesz."
www.sztarklikk.hu/kozelet/simicska-egy-perverz-koalicio-miniszterelnok-jeloltje-lehet/330126/
Tényleg perverz.
24.hu/belfold/2017/10/23/ez-nem-unnep-volt-hanem-fidesz-nagygyules/
Nasasztán? Ha lett volna közös ellenzéki tünti, az se ünneplés lett volna!
444.hu/2017/10/23/a-kormany-kiturpiskodta-hogy-hivatalosan-csak-a-valasztas-utan-ugorjon-meg-az-allamadossag
"Hazudtunk reggel, hazudtunk este, hazudtunk minden hullámhosszon"
hogy az eredetit idézzem (és Gyurcsány csak egy halvány epigon volt Marosánhoz képest 56 után)
Orbánról és a lényegről:
kolozsvaros.com/2017/10/23/ez-az-ember-egy-celtudatos-pusztito/
és nagyjából és egészében bejelentette az unióból való kinavigálásunkat. Azaz a 18-as választás tétje tényleg Európa vagy az orosz gyarmatiság. Nem tudjátok hol lehetne kölcsönkérni a "nem leszünk gyarmat" molinót egy jó kis meneteléshez?
süti beállítások módosítása