Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.31. 06:23 Fabius

Véreim, ez a "megérte"!!! éve volt!

Címkék: buék

Kedves alattvalóim, trafikos hűbéreseim és egyéb seggreforgóim!

Megérte, no. Én csak ezt látom, ha visszanézek a mögöttünk hagyott nehéz, küzdelmekkel, ármánnyal és árulással teli esztendőre. 

Kurvára megérte. 

Mondtam, hogy a hűségetek kifizetődik és egy szép napon mindenki kap majd valamit, hogy megérje. Volt aki jobban teljesített és bejutott a 150 leggazdagabb közé, voltak akik rosszabbul és nekik be kellett érniük egy vidéki trafikkal, de senkit nem hagytunk az út szélén. Azokkal, akik gátolni igyekeztek törekvésünket, hogy nektek végre megérje leszámoltunk. Horváth Andrástól elkoboztuk a bizonyítékait, Ángyánt kiutáltuk a frakcióból, a trafikmutyit borító Hadházyt meg a pártból. Hogy közben olyan nyálkás csúszómászókká váltunk, hogy nem habzik fel testünkön a tusfürdő? Sebaj, értetek a nefürggyéle se drága! 

Pedig olyan nehezen indult az év. Mindjárt januárban úgy éreztem szocialistábbnak kell lennem Medgyessyinél, és bármilyen helyzetben is vagyunk, be kell lengetnem a 13. havi nyugdíjat. 

orbán-szoci_1.gif

Még hallatszott a vihogókórus röhögése mikor kiderült, hogy offshore lovag a közbeszerzési bizottság elnökeMárciusban aztán mikor megjött a Sanyi esemese, hogy üljek át másik verdába amíg majd megment, éreztem, hogy útelágazódáshoz érkeztünk. Naná, addigra kiderült, hogy az egyéni nyugdíjszámlákról "végig hazudtuk ez elmúlt másfél, két évet", kicsit később meg az, hogy a megbaloghjóskázott asszonynép nehezen bírja a vak komondoron átesést ép pofabőrrel. 

Szóval kellett valami, illetve mindjárt kettő. Csúcsra járattuk a rezsidémont és kitaláltuk nektek a trafikmutyit. 

Dicsérjétek az ütemérzékem, milyen jókor volt ez is, ugye, mert májusban csak bölcsőde omlásban , parlamenti cenzúrában és diktátor éltetésben sikerült jobban teljesíteni. Pedig adtunk III/III pofont a szarnak és úgy lettem ötven éves, hogy az ángyánjóska maffiacsaládok-kormányozásától volt hangos az ország. Úgyhogy tulajdonképpen jókor jött a júniusi árvíz, legény voltam a gáton sokadmagammal, lekísértem az árhullámot Dunakilititől Mohácsig. Hogy egy kicsit sokba volt? Lárifári, volt már mikor több veszett Mohácsnál néhány tízezer érdekesen elszámolt túlóránál. Még ragadt a kihordott iszap mikor Varga Miska kinyírta az első körös rezsidémon hozadékait, de végre megszavaztuk a földtörvényt és a földoligarchák fellélegezhettek, megérte.

A nyáron ismét megmutattuk, hogy szerintünk kell kiskapu a szívünkhöz közelállóknak, és a Fideszoton Takarékszövetkezetet kinyomtuk az államosítási hullám alól. Lázár Jankóval beszólattam az elpofátlanodó Csányinak és kidolgoztattam vele a "trafikmutyisok garantáltan csak jól járhatnak" törvényt, mert én gondoskodóbb vagyok, mint apátok és anyátok együtt. 

Ősszel aztán megmutattam, hogy örömbódottsá' mikor örömapa lesz belőlem. Ja, nem mellesleg megérte a vejemnek lenni (is!), mert olyan aszfaltozást rendeztem a nászcsalád környékén, hogy csodájára járt a komplett magyar sajtó. Igaz, hogy szép csöndben feladtam az államadósság elleni harcot és totális káoszba fulladt a tankönyvosztás, de cserébe gyártottunk milliárdos stratégiát a nincsre és győzni látszott a focialista forradalom is. 

Aztán jött a pokol, és a focializmus felfalta gyermekeit

Mikor erre az egészre rátromfoltak a horvátok Hernádi köröztetésével, mikor elveszni látszott a remény, mert a bíróság szerint is csaltunk Baján, akkor kaptunk egy akkora ajándékot a szocialistáktól, hogy először komolyan megrémültem, hogy Mesterházy Attila a mi országos listánk második helyére pályázik. Gyorsan át is alakítottuk a közbeszerzést valódi szürke zónává, mit lehet azt tudni. 

Novemberben meg jött ez a Horváth nevű a hülye vádaskodásával, és ismét felborult minden. 

Próbáltuk elhallgatni, szabotálni, aztán meg elvetettem tőle a mappáját a picsába. Mit kell itt ugrálni, mikor a mindenkinek megéri éve van, he? Na jó, mondjuk hajléktalannak lenni annyira nem éri meg, mint eddig, de őket amúgy is kitiltottuk mindenhonnan és beleírtuk az alkotmányba: az életformájuk üldözendő és punktum. Cserébe megmutattuk, hogy minálunk még kommunista bölény Pozsgaynak lenni is megéri, mert tiszteletvacsorát ad neked a káderjankó. Az év vége előtt még elrendeztük gyorsan, hogy a tankönyvmutyi is megérje majd a kiválasztottaknak, és a Lajos karácsonyfájának összes tűlevelét is megvajaztuk minden oldalonúgyhogy nem mondhatjátok, hogy nem tettünk meg mindent ennek a megérésnek érdekében. 

Ja, és hogy a hülye közszolgák se tüntetgessenek, szabotáljanak és lázadozzanak, kapjanak kamatmentes hitelt, hogy nekik is megérje. Én mondom nem hagytunk ki senkit, akit meg véletlenül igen, az nézzen már rá a lift mellett a hirdetőtáblára, és elvezze, hogy pince villanyszámláján spóroltunk hetven forintot, úgyhogy neki is biztosan megéri.Úgyhogy a jövőre nézve semmi pánik édeseim, mert terv van, és ahogy nagy elődöm, példaképem Batman mondta: 

"Senki nem pánikol, ha minden terv szerint megy, még ha a terv rettenetes is."

Hívjatok ha baj van, jövőre is! Csókpuszi meg BUÉK, Viktor!

orbán batman.jpg

 

582 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr165717679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2013 2013.12.31. 14:59:54

- Miniszterelnök úr, visszatekintve, ki az a három politikus, aki 2013-ban a legtöbbet tette a Fidesz jövő évi győzelméért?- Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettenetes terv, fergeteges árnyék. Fabiust olvasva kávé nálam a billentyűzettől távol van, ma sem ok nélkül:-)

Nekem meg ez jutott eszembe 2013-as évünkről.

A csigabiga lassan halad az erdőben, miközben magában dudorászik:
... jaj de jó hogy lassan megyek, jaj de jó hogy lassan megyek

Nyuszika szalad el mellette, meghallja a dudorászást, lefékez, visszatolat, és nem állja meg kérdés nélkül;

Mondd csiga! Miért jó az ha lassan mész?

Azért nyuszika, mert rossz irányban megyek.
@rdos: Ha csak a Bonsai Duce és maffiája haladna rossz irányba, a tökömet nem érdekelné, de sajnos minket is visznek magukkal. És ez nagyon nincs ínyemre.
Nem lesz itt baj 2014-ben sem. :)

Rubik-kocka, kék Trabant kombi vagy éppen muskátli mellett egy újszerű koncepcióra épül az a pop számhoz készített sikeres videóklip, amely Kínában népszerűsíti Magyarország egyik legféltetettebb kincsét, a Föld legnagyobb termálvizű tavát, amely a világ másik felén sem maradhat titok többé!

youtu.be/3P3Hu2iASUA
Boldog Új Évet Mindenkinek! Írhattam volna BÚÉK-ot is, de mint tudjuk Magyarország jobban teljesít, ezért több betűt is tudok írni. Plusz a BÚÉK olyan baloldali szocialista csökevény nem méltó egy polgári fejlődő országhoz. :))
U.I.: És még nem is pezsgőztem. :))
Hatakkor viktor, ugyis, mint a NER egy kegyetlen harcosa, kivanok neked minden magyar allampolgar neveben is, sok szeretettel egy vervoros KURVA ANYADAT-ot!
@Megdobbent:
ehhez nem tudok mit hozzátenni, elmondtál mindent. :D

amúgy mindenkinek boldog új évet kívánok. az újévi kívánságot meg mindenki fojtsa magába.
BÚjjÉK mindenkibe, mindenkinek! :D
Fabius!

Rég volt ennyi időd, nagyon jó lett a leltár:)))

Sajnos, csak mint poszt szórakoztató.
Nekem elég, ha jövőre is így teljesítesz.

Örömtelít!!
...illetve fojtsa el az újévi kívánságot, feltéve, ha viktort kívánna...
@V-PORT:
Szóval arra célzol, hogy estefelé durván `alkoholos befolyásoltság` mellett nyomkodod a klaviatúrát? B-)
Fab meg győz jövöre is bérletet venni a Nav parkolójába, ha ilyen csúnyákat ... a francokat, egyszerűen és rosszindulatúan összefoglalja a NER remek eredményeitt!
Mert dolgos, nem is oligarcha népünk, győzni fog!!!
Éjjen aPárt!
Szeretünk Viktor!
Remélem nem hagytam ki semmit...
@Secnir:
Ne bonyolítsd! Ez egyre perverzebb lesz... :-)
@rdos:

Ez jó:))))
Van néhány tanulsága.
@Megdobbent:
Rég volt vörös. Közben volt libsi, meg pógár, most ippen keresztyén az a kifakult nari.
@Orica Középföldi: Örülök, ha tetszik, csak hát az a baj a csigás hasonlattal, hogy igaz ahogy @Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: is mondta.

Városi legenda tán, de a "villamos alatt fekvő ember mosolya sohasem őszinte", ide illik. :-(
@rdos:
Kullancsot kiposztolni prosztóság... :-(
@rdos:

Szokás szerint játszottam a gondolatokkal:)

Ki a nyúl, ki a csiga, ki áll meg kérdezni, nota bene visszafordulni, miért dudorászik a csiga????

És így már nagyon szórakoztató
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne csak a cikket nézd, hanem a kommenteket is! Több tartalmasabb, jah és a nép hangja. :-)

Csak kullancs valóban neveletlenség lenne a részemről, így azt tudom mondani, valamit valamiért.
@Orica Középföldi: Az én megfejtésem, hogy azért örül a csiga, mert bár tudja, hogy rossz irányba megy, de nem sokat kell majd korrigálni, ha végre jó irányban mehet padlógázzal :-)

Vagy ez csak az első szint volt?
@rdos:

Ez is egy lehetséges megoldás))
Mennem kell, vár a konyha, majd délután visszanézek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Látom, te biztos, ami biztos még így április előtt nyalsz egyet Orbánéknak. :)
Nem hiszem, hogy pálffyra, vagy szanyira innám magam. :) Igaz, most nosztalgiából gyermekkorom orosz pezsgőjét is beszereztem.
@rdos:
Szép dolog a szervilizmus, meg szánalmas is... :-)
Persze igény az van rá!
@V-PORT:
Nehogy most aszongyátok, hogy nincs több trafik! :-(
@V-PORT:
Vmi kölyökpezsgő, vodka ízesítéssel? O:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szeretett tévedhetetlen vezetőnknek kívnok hosszas tapsvihart, ahol is a hívek nem hagyják szóhoz jutni. Akár órákon keresztül is, élőben közvetítve. :-) Kell ennél nagyobb "siker"?

2 percig még élvezné is kedves vezérünk, de mikor a sokadik torok-köszörülését is elmosná a tapsvihar, ... Ezt igazán megnézném.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ja és ha ez szervilizmus, akkor vállalom. Szerviens vagyok. Szolga, ha úgy tetszik. Ha ezzel szolgálhatom a közjót. :-)
@rdos:
:-) ugye-ugye... Kezdünk ráérezni a jóra, a helyes irányra...
Előre a Zorbáni úton!
Orbán mellett a Jobbik is lelkesen ássa az árkot
endresy.blogspot.hu/2013/12/arokasas-koronaval.html

Lassan Weimarig ér.
A mai nap kapcsán pláne aktuális lehet. :)

Hogyan működik az alkohol?

youtu.be/enLkYLSjEno
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
NA most olvastam, asszem a hvg.hu-n, hogy lesz itt még közgép vízkereszt, meg húsvét is!!
Végre megkezdik a 10-11 út közötti M0-ás szakaszt, figyeljetek kb 100 MILLIÁRD forintra számolták ki, de ez csak BECSLÉS!! Ja és a szakasz "hossza" kb 8 azaz nyolc teljes SI kilométer!
Asszem örömé'bódottsá, hogy ennyire ócsítják!
@toportyánzsóti: Ez szép kerek lett.:) Ha jól sejtem az új évben tovább dübörög majd a 4. törvény is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kopiztam a Vincent blogrol.Nem ujkeletű a szösszenet és azóta sem találni benne hibát.
@Megdobbent: Ehhez a jókívánsághoz én is csak csatlakozi tudok, mint Secnir kolléga. Egyébként Boldogabb Új Évet mindenkinek, mint az idei volt.

Csak mert Magyarország (Abszurdisztán, Orbánisztán) jobban teljesít!
vimeo.com/24785390

Villon,Faludy átköltésében.Küldöm azoknak akik esetleg kifelejtek a jókívánságaimból:)

Majd még jövök :)
@toportyánzsóti: Szerintem is Mindig van lejjebb.
Bőszen folyik a mélyebbre ásás @GeoCracker:
Miközben az ország zuhanórepülésben van.
NNÉGYSOROS VERS,
melyet Villon halálítélete szélére írt

Francia vagyok Párizs városából,
mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,
s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
és nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz.

tévedés történt : Ezt akartam !!
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de nem vagyok megelégedve a szabadságharc eredményével és a jobban teljesítéssel. Én nagyobb sikerre számítottam.
Na, majd jövőre, mikor már a Batman helyett Superman logó fogja díszíteni az acélos mellet!
@GeoCracker: Sajna rendszerhiba van,tojásfejűink annyira rettegtek a komcsik visszatértétől,hogy beépítették a választási szisztémába az egyeduralomra jutás kiskapuját.Megtollasodott oligarcháink sikeresen ki is használták,bár kellett ehhez a 2008-as válság is.Persze amíg nem tör fel olaj a talpunk alól,életképtelen a dolog.
@toportyánzsóti: Mondtad: "rettegtek a komcsik visszatértétől"

Kérdem. Miért? Mikor mentek el?
@rdos: Teljhatalomról lemondtak,ezt a narancsbolsevikokról nem mondanám.
@toportyánzsóti: Hát a kopizás miatt én pláne nem háborodhatok fel. :) Amúgy meg már nekünk is van saját Willy Fogunk. Magyarország jobban teljesít.:)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1514496_696302390400653_1842130759_n.jpg
@toportyánzsóti: @rdos:
Jelenleg kőkeményen bolsevik típusú kormányzás folyik.
Horn szinte egyetlen hibája volt ebben a folyamatban. hogy a parlamenti majdnem 4/5 birtokában is uriember maradt.
De ez a mult.
A jövő sajnos a permanens szabadságharc okozta permanens válság lesz.
Orbán elzavarásától függetlenül. Az egyetlen garantált megoldást nyujtó frogatókönyvet az ellenzék nem meri bevállalni. Nem is örülnék neki különben. Meg utána is nehéz lenne még egy évtizedig.
Így is rohadt nehéz évtizednek nézünk elébe.
@GeoCracker: Te általában nyitott vagy mások véleményére. Ezért elküldöm a másik véleményt, mely higgadtan és kulturáltan hangzik el.

youtu.be/vtR360dF2nQ
@toportyánzsóti: Hát akik 1989 után jöttek, azok kik? Komenyisták vagy nem komenyisták (a bolsevista megnevezés sztem találóbb).
@avanivi:

Ma még sok ilyet:)))

Nekem is nyitva a Villon-Faludy, és két kavarás között olvasok egy strófát:))
@GeoCracker: Szerintem nem lesz nehéz, csak el kellene zavarni mindet a közéletből. Mind leszerepltek, éljenek amiből tudnak. Ja, előtte a "zsebek tartalmát" kéretik az asztalra tenni. :-)
@GeoCracker: Etatista etnokrácia kialakítása folyik,de már elfogyott az összes pénz amit rájuk hagyott a gyurcsánybajnai,már csak abban reménykedhetnek feltör az olaj a talpunk alatt,már elbukták az államadósság elleni harcot hiába lopták el a nyugdíjkasszát,hiába a bankok szoptatása,maga a rendszer elve versenyképtelen.Multik ellen harcolnak,de maga a megtestesült győzelem ha bejön ide 1 multi...
@Penivaldes: Hasonló szépeket és igazi sorsfordító évet kívánok. :)
Fele bandát kinyírni!
Basszus,mit összelophattak ezek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 1000 éves mélypontja a magyar diplomáciának ez a szerencsétlen focialista rezsimszolga.
@GeoCracker: Azért Horn és az úriember egy mondatban? Kollaboráns apparatcsik, volt és maradt. Csak a szojvetek, később az oroszok ülepén túl az amikét és lelkesen tisztogatta. Zakót húzott, megtanulta az etikettet, de ő is "eladott minket", "lezüllesztett minket", ahogy a többiek. :-(

Azon csak el lenne érdemes filózni, a teljes (egy)pártállami rendőrségünk és hadseregünk az ő bájos titkos szolgálataikkal együtt egy csapásra nátókompatibilis lett?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mobilnettel kicsit lassú, de már jön lefele.
Általánosságban vitázni is csak azzal lehet, amit ismer az ember. Bár nyilván van egy határ, amikor már elvi elutasítás lép be. Ezért nem eszem például pacalt és tengeri herkentyűket.
S ezért nem igazán tudom elfogadni a jobbikot sem de ezt ugyis tudod :-)

Ha ezt a szöveget ott abbahagyták volna, hogy állami jelképként büntetőjogi védelmet élvez, jó is lett volna. A többi nagy része egy pátoszos rizsa. S pont itt van a Jobbik ebe elhantolva. Úgy tünteti fel magát, mint a korona egyedüli védelemzésére feljogosított gittegylet. S ezzel éppenhogy kirekeszt mindenki mást.
Az emberek többsége számára semmilyen szakrális jelentőséggel nem bír ez a korántsem ezer éves korona. Ez a korona ugyanis nem István koronája. De még ha az lenne, akkor sem.
S persze egy olyan szervezet hivatkozik itt nemzeti jelképek védelméről, akik szemében az izraeli, vagy bármely más zászló megégetése teljesen rendben van.
Ahogy a blogon írtam. Nem ment fel ez sem másokat, de pont ez a gittegylet hiteltelen ebben a rágásban.
@Orica Középföldi: A Monte Cristo grófja c. filmet nézem, szeretem amikor a végén minden szemétláda megkapja méltó "jutalmát"
A konyhából írom mindezt én is :)))
@toportyánzsóti: :-) Akkor már ketten vagyunk, akik minden árnyalat mögött vörösöket látunk. Már csak azt az 1 milla fityiszfant kéne felhomályosítani. :-(
@rdos: Jelenleg a zsebek ürítése jogállami keretekközött nehéz lenne. Azt jelentené ugyanis, hogy a teljes oligarcha és vonzási, strómani köre számára teljes vagyonelkobzás és a számlák államkincstárba csatornázása.
Ez gyakorlatilag csak valós forradalommal valósítható meg. Ezért tartok egy meleg polgárháborútól.

Hornhoz. A maga kormányzása idején nem valósította meg azt, amit jelenleg Orbán. Holott megtehette volna. Lényegesen nagyobb kormányzási legitimációja volt mint a jelenlegi hatalomnak. Orbánhoz képest tehát uriember volt.
Orbán amúgy szintén egy aparatcsik
@rdos: Rémlik én is a bolsevistát emlegettem :-)
@toportyánzsóti: A hazai finanszírozhatóság egyik nagy rákfenéje a primer források hiánya.
Nincs gyémántbányánk, olajunk, stb. Igen. Ezért lehet tartós finanszírozhatósági válságra számítani. Jelenleg a hitelspriál pörög. De az egy piramisjáték.
anno a románok rohadt nagyot buktak vele.
@V-PORT:
"nosztalgiából gyermekkorom orosz pezsgőjét is beszereztem. "

Az ukránoknál drágább, mint nálunk!
@avanivi:

Detto)))
Abszolút szilveszteri a hangulat, Spirót hallgatok, Rossini szól, Villont olvasok és főzök))
@V-PORT: majd holnap, tudod fel is kell holnap ébrednem az új évhez:)
@rdos: Nagytőke kedvenc pártja a nácikok,ami ugye a veres egyik árnyalata,keverve nemzeti maszlaggal.
ennyi:

Megint OTP-részvényeket adott el Csányi
Közel 260 millió forint értékben adott el részvényeket a bankvezér.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/megint_otp-reszvenyeket_adott_el_csanyi.3.193447.html
@GeoCracker: "jogállami keretek között"? Van egy tudottan sáros múltú utódpártunk (maszop), meg igencsak bizonytalan gyökerű "ellenzékünk", most éppen 6alomban. Milyen jogról beszélünk? Katonai megszállásunk megszűnt ugyan, de a "tudati" az nem. Ma is a hajdanvolt (és azóta kikontraszelektált) agitPRoposok osztják a mindenoldali észt.

Hangos komcsizás közben a pártállami titokszolis múltat takargatják fityiszék! Na, akkor ki is a komcsi?

Abban igazad van, Horn nem élt vissza a hatalmával, ettől még úriembernek nem tartom azt, aki főállású agitPRókátor volt az "átkosban".

Formailag minden legitim, gyakorlatilag olyan, mintha egy gyarmati megszálló hatalom lenne minden közéleti struktúránk, és ki ne felejtsem többpártunkat.
@GeoCracker: Ezeket az analfabétákat akik azt képzelik magukról hogy mindenhez mindenkinél jobban értenek,hiába finanszíroznád,csak kalpagdíszek simicskanyergescsányifélék kalapján.
@V-PORT: milyen buli? nem szoktam bulizni szilveszterkor
@toportyánzsóti: Szerintem is, a jobbklikk is egy "felülről", vagy inkább a háttérből "csinált párt". Bizonyítani nem tudom, megint ezek a fránya zárt pártállami archívumok.
@Penivaldes: Jó van már na! :))Most úgy viselkedtél, mint Pálffy Kdnp-s képviselő. :))
@Tűzfal: Szovjetszkoje Igrisztoje. Vicces, hogy orosz pezsgőnek hívom, amikor Magyarországon gyártják.
@V-PORT: Kapisztrán János!:)
én tényleg nem szoktam, fárasztanak a társadalmi események.majd a neten nézek vígjátékot, meg bohózatokat.
@toportyánzsóti: A finanszírozhatóságot a hazai gazdaságra értettem. Tök mindegy ki nyeri a választásokat az országnak másnap is ki kell nyitni.
@GeoCracker: Számomra sem elfogadható bármely állam zászlajának elégetése, bár amint tudjuk ilyet már zsidók is csináltak, pedig elvileg a sajátjuk ugye. :)

youtu.be/dO_rWCT6jW8

A koronás balhé meg szimpla bunkóság volt az osztrák "humoristák" részéről, és nem azért mert a magyar szentkorona kinek-kinek mást jelent, hanem mert hasonlót az angol vagy spanyol korona másolatával már nem csináltak volna. Amúgy ez a pont a lényeg, az meg hogy ki és min háborodhat fel, hát tudod, amióta mondjuk a dékások is felháborodnak ezen meg azon, akkor a jobbikosok is nyugodtan háboroghatnak, ha valamit nem tetszőnek ítélnek. :)
@rdos: A akár a blogot végigpörgeted, éppen azt írtam le többször is, hogy a jelenlegi ellenzékben éppen úgy nem látom a megoldást, mint a kormánypártban.
A baj az, hogy a jelenlegi politikai élet jelenlegi szereplői közül összesen nem tudnék összeszedni egy kormányra való hiteles figurát. A Thürmertől Vonáig huzódó teles palettáról.
@Penivaldes: Detto. Zavaró, hogy most olyan happynek kell lenni. Plusz a nagy tömeg is zavar. Ezért sem vagyok jobboldali, mert az a sok ember a Békemeneten csak idegesítene.
Amúgy a DunaTv adja a szilveszteri műsort a Szigligeti Színházból. Balázs Péter! :))
@avanivi:
nem rossz, de nekem a Kaláka-féle jobban tetszik:
Francia vagyok, csak ez kellett,
Párizs szült, Pontoise mellett,
rőf kötél súgja majd fejemnek,
hogy mi a súlya fenekemnek...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Számomra sem elfogadható bármely állam zászlajának elégetése"
Itt lehetne a mondat vége.
A többi már megint relativizál.
Nem rémli, hogy azt írtam volna, hogy a koronával viccelődni derék dolog.
@V-PORT: én happy vagyok, csak nem ökörködöm
@nincs_itt: De a 8 SI kilométeren lesz majd völgyhíd (15 km) és alagút (7,5 km) is, úgyhogy a 100 milliárd Fotint kevés i lesz a Közgépnek és üzletfeleinek.
@Penivaldes: B.U.É.K - Bízd Újra Életed Krisztusra - 2014-ben is.:)

youtu.be/yWw6r8VjZ5s
Adja Isten, hogy megnyerje élete legnagyobb csatáját!

Javulás állt be Schumacher állapotában

hvg.hu/sport/20131231_Schumacher_sajtotajekoztato
@GeoCracker: Akkor bocs és köszi. Ja és neked is nagyon boldog új évet. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Menj már a p.csába ezzel az ájtatoskodással!
Közben meg naponta fröcsögöd ide a sz@rt. :(((
@Penivaldes: Lehet más ösvényeken is ugyanoda érkeznünk. :)
@Penivaldes: Na, ja. :)
Ha már ... :D

Egyébként meg pusszantás, Hercegnőm! :D
"Boldogulj"-at Mindenkinek, főleg Fabius mesternek, aki kiállta a trollok idei rohamát is, és bőszen baszogatja akit kell! Rendszeres olvasóként a hozzászólók "bandája" is felettébb minőségi, sokszor vicces, és elgondolkodtató!

Na, jöhet a bebaszcsi, oszt a szopás folytatódik jövőre! ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: erről nekem a szentlélek akarta így, hogy a feleségem állandóan szüljön jutott eszembe...
@GeoCracker: "összesen nem tudnék összeszedni egy kormányra való hiteles figurát. A Thürmertől Vonáig huzódó teles palettáról"

Magam is így látom. Mi ez, ha nem egy ördögi kínzás? Csak a rosszat és a még rosszabbat választhatjuk.

Az átkosban a szolgálatoknak volt pártja, ma többpártja. De kiket szolgálnak a szolgálatok? Az átkosban tudtuk, a szojveteket. Ma a fel-felsejlő szojvet-orosz vonalon túl úgy tudjuk, hogy a szövetségi rendszerünket (nátó), valójában az amikat. Köszönjük meg szépen szövetségeseinknek a velünk való törődést, és küldjük el a politikusaikat (amiket tévesen politikusainknak nevezünk) oda, ahova valók.
@V-PORT: hiába, egyes szentbeszédek, és füstölők ilyen hatást váltanak ki
@Penivaldes: Néha lehet ez benne a szép. :)

"Ó esztendő így vált vénné,
Háza, kertje csatatér,
Ha még bízni lát az új év
- s anélkül meg mit is ér -
megint mindent megígér."
(Szarka Tamás)
@Marcellusca: Mi van libsikém,nem tetszik a renccer???:))
Hüje exrendőr! XD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom, én nem igazán látok szépséget abbanm, hogy egy ember életveszélyben van, és nem tudni, hogy mi lesz vele. nem csak a túlélésre gondolok.
ebben nincsen esztétika
@rdos: KGB-ÁVH kreatúrák vannak szerte keleten ahol a szovjeteknek jelentettek,hála a béna nyugatnak.
@GeoCracker: Tojásfejűek által tulokoskodott rendszer az ami finanszírozhatatlan,még azt a hatalmat amit először leadtak az önkormányzatoknak is visszaszívták ezek a barmok!Cipruson 1 milka ember kapott 10 milliárd eurót mikor baj volt.
@Penivaldes: Amikor beszélgettünk nem érzékeltem, hogy ilyen problémáid vannak. :(
@GeoCracker: Ha már te is érzékeny vagy a kettős mércére, arról van esetleg sejtésed mi lenne már karácsony óta a médiában, ha nem magyar temetőről lenne szó? :(

www.facebook.com/photo.php?fbid=1819838148154488&set=a.1810316969106606.1073741828.1808755712596065&type=1
@toportyánzsóti: A nyugat, ha ez alatt Ny-Európát érted, ugyan azért béna, amiért mi is, meg az "isztánok" is. Ők is meg vannak szállva. Nekik szerencséjük volt, mert a szovjet - bolseviki tipusú szigor csak tíz évig tartott. Nem mellékesen a polgári struktúrát nem verték szét. Nekünk és K-európai sorstársainknak ez a brutalitás a mai napig kitartott, csak az eszközök finomodtak.
@Penivaldes: Azt hittem hirtelen te vagy életveszélyben, bocs. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: érdekes lett volna úgy beszélgetni velem a Deákon, hogy életveszélyes állapotban vagyok...
@GeoCracker: "A jövő sajnos a permanens szabadságharc okozta permanens válság lesz.
Orbán elzavarásától függetlenül. Az egyetlen garantált megoldást nyujtó frogatókönyvet az ellenzék nem meri bevállalni. Nem is örülnék neki különben. Meg utána is nehéz lenne még egy évtizedig.
Így is rohadt nehéz évtizednek nézünk elébe." Ha ez tényleg így van ahogy mondod. akkor inkább a Bonsai Duce elzavarása, és a nehéz évtized demokráciában, mint a Bonsai Duce rendszerének fennmaradása egy szoft(?) diktatúrával.
@Penivaldes: Amúgy te is otthon töltöd a szilvesztert?
@GeoCracker: Lehetne itt változás, de csak akkor ha nem olyan hatalom lenne, amelyik elsősorban a saját és köreinek gesztenyéjét kapargatja.:(
én már kidühöngtem magam ezeken a "sikeres" eseményeken...

és már szeretnék egy kis nyugalmat meg több örömet látni az utcán meg a környezetemben - ez olyan lehetetlen?

gyűjtöttem nektek kocsmánkba pár babonát, hátha valakinek jól jön ez az ismerete :DDD
nem mulatni készülök, csak elköszönök ettől az embertelen évtől csendesen... :

Kányádi Sándor - Ballag már

,,Ballag már az esztendő,
vissza-visszanézve,
nyomában az öccse jő,
vígan fütyörészve.

Beéri az öreget,
s válláról a terhet
legényesen leveszi,
pedig még csak gyermek.

Lépegetnek szótlanul,
s mikor éjfél eljő,
férfiasan kezet fog
Múlttal a Jövendő."
@tristen2005:

Babits Mihály: Új esztendő beköszön
Új esztendő beköszön
régi könyvben új lap
új topán a küszöbön
ég küszöbén új nap.
Ej haj dús az év
minden jót igér,
minden napja cél és
minden éje kéj.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Asztat azonnal tuttam ám, hogy az a 100 milliárdocska, az csak a tervezés felére lesz elég. A korrupciós rabatt nélkül!
Szóval majdnem megnyugodtam a hír hallatán! De emléxem az előzményeire is! Volt ott a nyomvonalban egy 100 éves nyár!fa, ami miatt a Hebegő Mókacsoport, minden erejével megakadályozta az eredményes tárgyalásokat, keményen szopatva a helyben lakókat és kiköltözötteket egyaránt. Majd hirtelen, kapott 40 milliót, utána már a nyárfa nem is volt védendő növény, igaz előtte sem, de mit ad Isten éppen az a 40 millió volt akkoriban az éves költségük...
Ha ebbe még a Köz(pénz)gép is beszáll az a 100 milliárd smafu! A völgyhíd, fontos, de az alagút is! Tehát legyen az összes megépítendő 25 km, 4 milliárd lesz 1 km... Nem autópálya, nem ám! Csak "mezei" autóút!
Boldog Újévet!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Valóban erkölcstelen dolog megcsalni egy embernek a feleségét, és örülök, hogy ezt el is ismerte, de én az ő esetében nem erre gondoltam. Nem az a baj, ha egy politikus melegbárba jár vagy meleg – oda dugja, ahova akarja, csak ne éljen vissza a hatalmával – mondta a Borsnak Terry, aki azt is hozzátette: szilveszterkor még nem kell újabb tűzijátékra számítani a részéről, ami a szerinte erkölcstelen politikusok neveit illeti.

www.borsonline.hu/20131231_terry_black_elegedetlen_vona_valaszaval
Felétek is sz@rakodik, akadozik a NET? :(
@Penivaldes:

AZ EGYIK VÉGE MÁR IDEÉRT.
@Marcellusca: tudod hogy én csak veled fekszem és kelek..)
@Penivaldes:
Ma még olyan végett nem láttam!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mindenkiben van jó és rossz." nálad viszont nagyon elszúrták a keverési beállításokat.
@tristen2005: Miért Vona már hatalmon van, amivel visszaél? ;)
A mi Terriblekkünk arról nem szólt, mikor kezdi sorolní majd a coci politikusait is?
www.youtube.com/watch?v=mG5T7LmSEZc

remélem még sokan alszanak és nem lesznek rosszul:)))
@kifordított nagyanyó: TÉGED MEG VISSZA KÉNE FORDÍTANI !
@Marcellusca: azt azért kidünnyöghetnéd, hogy tacskó vagy vakkommondor. csak úgy tisztánlátás végett.
@bella _ciao: szerintem Husky, azoknak gyönyörű szemük van..)
@tristen2005: Húúúú, bazzz, csak az első oldaltól totál lefáradtam. :)
@Penivaldes: akkor jogosan mondogassák neki otthon, huss ki, huss ki.
@bella _ciao:
"csak úgy tisztánlátás végett." - Mán vakkomondor nem lehetek :)
A tacskónál meg kicsit nagyobbra nőttem.
Ollan német juhász fajta (szép, okos, inteligencses, hűséges, ha kell harcias ... hamán sváb vér is folyik ereimben) :DDD
@Orica Középföldi:
"Abszolút szilveszteri a hangulat, Spirót hallgatok, Rossini szól, Villont olvasok és főzök)) "

Ez igen, tudsz te élni! Továbbra is halmozd az élvezeteket :))
@rdos: Figyelek! elküldöd a politikusokat ahová valók, mert mind komcsi stb és......utána? folytasd hát!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Nem mondtam, hogy Orbán rendszeréhez ragasztkodok.
Pusztán a jelen ellenzékben az elzavarásának zálogát sem látom sajnos
@toportyánzsóti:
Alapvetően nem is az inflációs pénzszaporítással lenne gond. Ha az piaci munkabábéres állami megrendeléseken keresztül csurogna ki.
Nem Eu-s háttérgaranciával a haverok zsebébe kötne ki.
@bella _ciao: Hiába, no, vigyázni köll a macskákkal! :D
@rdos:
"Magam is így látom. Mi ez, ha nem egy ördögi kínzás? Csak a rosszat és a még rosszabbat választhatjuk. "
Ezért emlegettük itt is többen, hogy az ellenzék adós az ellenzékiséggel, és egy pozitív programmal.

A szolgálatok mindig is léteztek. amta őseink egyik törzse elkezdett leskelődni a másik után :-)
@rdos:
"Azért Horn és az úriember egy mondatban? Kollaboráns apparatcsik, volt és maradt. Csak a szojvetek, később az oroszok ülepén túl az amikét és lelkesen..."

hornnak volt sok hibája (sőt, még ivott és dohányzott is!), de orbánhoz (és tsaihoz) képest született angol dzsentlemen volt.
Kedveseim, ami öröm volt ebben az elqrt évben, annak nem kis részét ti adtátok nekem. Hát csak így tovább, és édesapámat idézve: boldoguj(j)at(ok, ahogy tudtok)!
Jövőre, veletek, ugyanitt!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ez nagyon kedves volt tőled!
Veled is jó volt.
Minő kenetteljes hangulat... kicsit csöpög, a lavórt betoljuk a monitor alá...

Amúgy Boldoguljatok Ahogy Tudtok jövőre is! :)

Vegyetek példát a szorgalmas és dolgos S. Lajosről, M. Lőrincről,... és akkor nem kell irigykednetek.

Éjjen a Párt! (Trafik van még??? :D)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Az élet ritka szép, vagy ritkaszép pillanatait észre kell venni, vagy meg kell teremteni.
Rajtunk múlik:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
ˇJövőre, veletek, ugyanitt!!!" Erről biztosíthatlak. Boldoguljál te is, ahogy csak tudsz./Milyen édesapa!!....ennél egyedibb igazat még "BUÉK" kapcsán nem hallottam
A qrmány a helyén van, ilyenkor is dolgozik, nem úgy, mint ez a sok léhűtő itt!

"Az év utolsó napjaiban "milliárdos osztogatásba" kezdett a kormány a 2013-as költségvetés terhére – írja a Népszabadság a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendeletekre hivatkozva. A lap keddi cikke szerint a forrás egy részét átcsoportosításokkal szedte össze a kabinet.

"A gazdasági társaságok által ellátott kulturális feladatok" és "kulturális fejlesztések támogatásához" csaknem 7,2 milliárd forintot biztosít a kormány – írta a lap.

Ezt a pénzt több helyről szedik össze, ám jellemzően a devizahitelesek megsegítésére létrehozott Nemzeti Eszközkezelő forrásait vágják meg, ingatlanvásárlásra, beruházásra, valamint a működésére fordítható keretéből csaknem hatmilliárd forintot vesznek el. Az újracímkézett összeg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) landol, igaz, az utóbbi tárca ebből csak százmillió forinttal gyarapodik.

Ugyancsak a kulturális értékek megőrzésére hivatkozva a kabinet lecsípett másfél milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatási keretéből, az összeget a tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó 27 településnek adják fejlesztéseik elősegítéséhez.

A közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjára átcsoportosítás révén 4,68 milliárd forintot szánnak a dokumentumok szerint. Ebből az egyik legtekintélyesebb részt a köznevelési feladatokat ellátó intézmények kapják: esetükben személyi juttatásokra 1,4 milliárd forint jut.

Az elektronikus útdíj kiépítésére szánt összegből is átcsoportosítanak 1,148 milliárd forintot "infokommunikációs szolgáltatások javára". Hogy ez pontosan mit takar, nem derül ki a közlönyből – írja az újság."

hvg.hu/gazdasag/20131231_Orbanek_milliardokat_csoportositottak_at#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_12_31&utm_content=top5

Léhűtő népség, ugye-ugye, henyéltek Piktorék meg melóznak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na úgy-e? hát, Boldogulnak, Ahogy Tudnak! nekik van miből.....fulladnának bele!
csak úgy, hogy megtörjem ismét a csendet és az áhítatot :D

Az EBRD felhívja a figyelmet arra, hogy a lanyha gazdasági növekedés hozzájárul a behajthatatlan hitelek bővüléséhez. A nemzetközi fejlesztési bank a felhalmozott rosszhitel-állomány nagysága alapján Kazahsztánnal, Ukrajnával és Szlovéniával helyezi egy kosárba Magyarországot. Emellett arra számít, hogy a besült követelések tovább bővülnek és egyre nagyobb terhet jelentenek majd a bankoknak.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megszoritas_johet_magyarorszagon_ki_nem_talalna_kihez_hasonlitanak_minket.572649.html
A fenti mű a szerző újabb rosszindulatának legfrissebb rosszindulatú felsorolása, amiben a csak a kissé negatív jelenségekre fókuszálja a hangsúlyt. A bajnaista ballibek tipikus attitűdjének viselkedésformáit lózungolja viccesnek hitt szóképekkel.
Pedig az igazság nem ez.
Az igazság az - és ez a legfontosabb, barátaim - határozottan előrébb léptünk a labdarúgásban. Most a szociólibnácik azzal a látszattal próbálnak igen gyengén visszaszúrni, hogy "az eredmények ezt nem támasztják alá". De természetesen nincs igazuk, mert a KerDem a részletekben búvik meg rejtőzködve. A valóság az, kedves neresztény polgártársak, hogy igen, előbbre léptünk a fociban, és megkezdtük felzárkózásunkat a hanyatt ló, dekadens nyugati, bundákban meggyengült focinemzetekhez. Gombamód nőnek ki a világszínvonalú stadionok a régi romokból. Akadémiáink ontják a kivételes tehetségeket, de hogy a dekadens nyugatiak ne tudják őket hamis vagyonukkal elcukorspárgázni, bölcsen nem játszatjuk őket hazai pályákon sem. Ezért kupacsapataink gyorsan távoztak a nemzetközi szerepléstől, ifjú tehetségeik védelmében. Válogatott csapatunk rendkívül kifinomult stratégiával szintén nem mutatta meg erejét idő előtt, helyette bölcsen hagyta, hogy a nálunk egyébként gyengébb csapatok nagy fölénnyel győzhessenek. Így teljes nyugalomban készülhetünk a következő, rendkívül fontos, mondhatni életbevágó mérkőzésekből álló selejtezőkre a Magyarországról hozott külföldi szövetségi kapitány irányítása mellet.
Remélem helyreigazításom ellensúlyozta a blog szerzőjének rosszindulatú felsorolását, és így minden polgár láthatja: jó úton haladunk.
Labdarúgással teli gólos új évet kíván, tisztelettel, Bakter, a Helyreigazítás- és Váltóügyi miniszter sk.
A batka manós kép tök jó, wc papíron is látható lesz?
Elérkezett végre a várt Újesztendő
Kívánom, hogy hozzon sok jót a
jövendő
Kövér, tiszta búzát arasson a kasza,
És minden magyarnak jól álljon a
- nyakkendője.
Hazánk boldoguljon, virulj magyar
népem
Székesfővárosunk épüljön ki szépen
Terjedjen az erény, vesszen, ami
durva
Minden utcasarkon álljon egy-egy
- hirdetési oszlop.
Kopasz koponyával, görnyedő
derékkal
Sok vén sportman a testkultúráért
él-hal.
Ám, de másnap masszőr dörzsöli az
inát,
Így jár, aki nagyon szereti a
- baracklekvárt.
Megáradt a Duna, nézni is rettentő,
Elveszett száz lelek, bedőlt sok
háztető.
Még az öreg Gellért hegye is
megingott,
Mert Kovács kapitány olyan nagyot
- füllentett.
Az én kedves, drága Elemér
barátom
Reggel sokszor sápadt s levert,
amint látom.
Kérdem tőle múltkor: miért vagy
oly aszott?
Bágyadtan mondja, hogy egész éjjel
- fájt a foga.
Május van, tavasz: a szerelem
hónapja,
Az ébredő vén föld új ruháját kapja.
Ember is, állat is örül a tavasznak,
S lenn a Duna-parton a kutyák is
- örülnek.
Reng a búzakalász az alföldi rónán,
Ott arat egy legény, arra jön egy
szép lyány.
Rákacsint a legény, leteszi a kaszat,
Nadrágjába nyúl, és kiveszi a
- kaszakövet.
Boldog új évet mindenkinek, kívéve azoknak, akiknek részük volt abban, hogy mo olyan lett '10 óta amilyen... azok kerüljenek a szopóágra.
@KÁTÉó53éúétr6: Hát? Ahogy (lusta) lényem ismerem, hátradőlnék, és kérnék egy kólát. Na jó, ünnepekre tekintettel megbolondítva valami etil alkohol tartalmú nedűvel. :-)

1. lépésnek nem rossz.
@GeoCracker: Ebben igazad van, a szolgálatok valóban mindig is léteztek. Az csak a nem mindegy, hogy kit szolgáltak ezek a közszolgák. Az tartsa fel a kezét, aki szerint Péter Gábor moszkovita kágébés a magyar érdekeket szolgálta. Aki feltartotta kezecskéjét, annak 1-es, leülhet.

Utódjai határesetek, gyanítom a szolgálat jellege sokat nem módosulhatott. 56-ban állandóan Andropovot, orosz nagykövetet faggatták az magyari komenyista eftársak, ha igaz. Ebből mire gondolsz? 1957-ig janibá orosz védelem, akarom mondani felügyelet alatt volt. Efeszbé, vagy mi a bánat volt annak a szpecnáznak a neve, aki védte a kollaboránsokat.
@nandras01: Ebben igazad van, a nézőpont valóban sokat számít, meg az is, kit kihez hasonlítasz.

Vitya helyett javallom Terázanyut, teljesen más lesz a perspektíva. :-(
@tristen2005:

Hát ez nagyon jó volt így az év végére.
Lassan meg kell gondolnom, hogy amíg szösszeneteidet olvasom, tartózkodhat-e kávé (netán sör) a közelemben. A laptop egyiket sem szereti :))
@rdos: Nem avatok szenteket egyik irányba sem.
Pusztán az aki mindig hátrafele néz, az előbb utóbb elesik.

Igazándiból nagy ívben lesz..rom ma már, hogy ki volt ügynök és ki nem. A ki nem teljesedett karrieremet már hiába kérem számon mondjuk kedvenc csoporttársnémon, akiről tudom, hogy pártmegbízásból volzt Kisz-titkár az egyetemen. Az életemet nem adja vissza az sem, ha pucéron vesszőzik meg Szarvas főterén.
S gyanítom másét sem. Az viszont még érdekel, hogy januártól állásom lesz-é, vagy mehetek guberálni. Az utóbbi esetben nem vigasz, hogy tök szép listákat lehet vita tárgyává tenni.
@GeoCracker: Orosz közmondás. Aki állandóan hátrafelé néz, az a fél szemére vak. Aki állandón csak előre, az mindkettőre.

"Az viszont még érdekel, hogy januártól állásom lesz-é, vagy mehetek guberálni."

Na ezért kellett volna lusztrálni a módszerváltáskor, ahogy a csehek megtehették. Mert az, hogy lesz-e állásod és ezek az elvarratlan fekélyek (a mindenoldali eftársak szépen le is írják egymást, nekem elegendő idézni üket) igencsak összefüggenek. :-(

Nem azért kell az ügyeket feltárni, hogy felakasszuk az illetőt. Hanem azért, hogy több kárt ne tehessen. Módszerváltásunk története igazán megtaníthatta volna a magyarásgot erre, úgy tűnik még jobban ki kell lógjon a bolsevista lóláb, hogy leessen a tantusz. :-(

Boldogabb új évet mindenkinek. Sziasztok.
@rdos: Most akkor írjam ide melyik parlamenti párt nyújtott be lusztrációs törvényjavaslatot? :)
Ez az év arról szólt számomra, hogy a birka, balfasz magyar vagy annyira idióta, hogy még tapsikol is ha nyílt színen fényes nappal kirabolják, ha viszont legalább átlátja, mi a szitu, akkor az ellenállása kimerül a lájkolásban, illetve a szigorúan név nélkül nyilatkozásban.

Külön nem akarok senkit kiemelni: mindenki menjen a picsába.

Sajnálom, de nem tudok egyebet mondani.

"- Boldog Új évet! - tréfálkozott Áder János."
@jaegtoer: Neked is hasonlóan boldogat. :)
Amúgy ezalatt a két hét alatt Mesterházy rászabadult a facebookra. Elég durván tolja. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csalódnék benned, ha megtennéd. Én sem tenném meg, mint ahogy Vonát sem jelölném be.
@V-PORT: Ránéztem a lapjára. Én ettől dobtam hátast. :D:D

A 444.hu-nak "jelentem", hogy a Legóépítés végül sima ügy volt. A gazdaság újraindítása mondjuk nem lesz ennyire egyszerű, de ne aggódjatok, az is menni fog!

www.facebook.com/photo.php?fbid=10152111113199640&set=a.343376294639.152060.188002774639&type=1
Elsőként: MINDENKI boldoguljon jövőre, ahogy tud, ezért kívánok, BOLDOGULJ ÉVET ! !

Tóth Árpád az év utolsó napjára.
Mint látni fogjuk, nincs új a nap alatt, hiába telt el száz év. Részletek következnek, minden célzatosság nélkül, találomra:

KARÁCSONYI EMLÉK

Itt volt, elment a szép karácsony,
S amíg itt volt, jó koszton éltünk,
Cukron, fügén, mákos kalácson.
Hozott diót, mogyorót, smukkot,

Megszűnt a fűtőanyag-inség.
Ez üdvöt zengem el ma számmal:
Egész télen fűthetünk majd
Egy-egy dús - karácsonyi számmal!

LÓVERSENY-DAL
Egy gondolat bánt engemet:
Lóverseny nélkül halni meg!
Elhervadni lassan, mint a remény,
Hogy olcsón kapok fiakkert oda én,
Elfogyni lassan, mint öt koronád,
Amíg kijuthatsz a nagy poron át,
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek pálya, min hat ló fut keresztül,
Vagy úrlovas, akit tövestül
Lóhátról a tribünön ülő hölgyre
Egy nagyszabású nyaktörés dönt le,
Legyek tribünhöz kent kovász,
Legyek bús, falnak ment lovász,
Mit bánom én, csak urason
Kint lehessek a Nyulason!

És jön az este,
A villamoson szorul az ember teste,
Tyúkszemeden áll három kövér hentes,
Viszont a kocsi levegőtől mentes,
És szólasz: A frász törje ki nyersen,
Ahol csak van még egy lóverseny,
A fészkes fene egye meg!

S aztán mélabúsan teszed hozzá:
Jövőre megint kimegyek!

[…]

HOZZÁ... (Érzelmes költemény)

Hát így van az, lássa,
Megégeti az ember száját
A forró kása.
Már minden kétséget kizár,
Hogy rossz bolt volt a panama-bazár,
És bár semmit se vallott
Jeszenszky és Kazár,
De jött s átgázolt önön, mint egy Pulmann,
Az Ullmann, ah, az Ullmann!
Ajajaj,
Nagy a baj,
Kiderült hogy több az ön fején
A vaj,
Mint a haj,
Jajaj!

Ön ugyanis, ha értesülésünk
Nem téves,
Elmúlt már ötven éves,
S így most már, bár sajnos, tudva van,
Hogy önnek némi múltja van,
De mégis tekintve aztat,
Hogy ön a pártkassza körül
Tapasztalatokban gazdag,
Tehát derüljön ki az ön képe,
Mert a helybeli mungók népe
Beprotegálja önt, hadd súgom én meg:
Egy kávéházba - kasszatündérnek!

SZÓLT EGY ÚR
(teljes szöveg)
...És szólt egy úr, aki csak ritkán viccel,
Bár jelenleg igazságügyminiszter.
Szólt, és a szívünk ettől kéjteli:
Leszek miniszter, s ha kell, éjjeli!
Bársonyszékemen, mint egy bíbor kancsón,
Merengek, s osztom szelíden parancsom.
Viruljanak a rendőri erények,
S a detektivek legyenek serények.
A Népszavának mondok egy halt wer dát,
S el kell kobozni, mint egykor Haverdát.
És aki balgán tüntetéshez nyúlna,
Oszoljon fel, s legyen e célból hulla.
Ezt kívánom, bölcsen, éjjelin, szépen,
S persze csak a "törvények keretében".
Így szólt egy úr, aki csak ritkán viccel,
Bár jelenleg igazságügyminiszter.

És mégegyszer: BOLDOGULJ ÉVET ! !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Így pár órával 2014 előtt szögezzük le, hogy Mesterházynak és Vonának a nullához közelít az esélye, hogy miniszterelnök legyen. Ebben gondolom egyetértünk?
@V-PORT: Kb. igen, bár nekem van egy olyan sejtésem, hogy Vonáék jobban fognak szerepelni mint amit mérnek nekik.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm én is a sok szép verset!
Ha lehet, jövőre teljesíts hasonlóan, a saját és a mi örömünkre:)))

Mindenkinek kellemes, vidám estét, és szép új évet!
@rdos:
lehet úgy is, de az a helyzet, hogy nekünk a zorbán jutott.
sehol egy terézanya, egy gandhi, de még egy jótündér keresztanya sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem mondom, hogy nem. De inkább a Fidesztől vesznek el szavazatokat, vagy az Mszp-től, de biztos nem Bajnaiéktól vagy Gyurcsánytól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért Vona borítóképe is jó. Mint egy Woody Allen film. :))
@rdos:
Az a közmondás valószínűleg a visszapillantó tükör feltalálása előttről származik :-))

Neked is Boldog Új évet :-)
@Orica Középföldi:

azaz: Villonpörkölt à la Rossini nuno vodka és ketrectánc

még ne bújj

majd később ékesebb lesz

brühüyyy
@rodeo36: Rodi szerintem ezt most be fogod szopni, mert nálunk előbb lesz 2014. :)
"Miért szőrös a medve talpa? - Mert összekeverte a lábvizet a hajnövesztővel. /bubu/"
Ha még nem volt:

www.youtube.com/watch?v=SEoQF--sxt8

igaz hó nincs, de van szilveszter. Sőt jövőre is lesz. Veletek. Veletek?
Fabius jobban tejjesít !

ez a baltás éve volt nem?
és smit idén volt doktor?

a nagy "trafikrablás" éve?

mindegy lényeg hogy a
"fideSSmafia jobban tejjesít"
BUÉK!
NYOOOOOMIK!!!
Jövőre, veletek, ugyanitt... kocsmázunk. :)

Mit iszunk ma?
Még... merthogy az almapálinka megvolt már, a Finnlandia vodka is, a hűtőben flanszia vöröske, magyar fehérke, több féle söröcske, és a jól bevált skót párlat, ja és az amcsi klasszikus Kentucky is.
Ötlet?
Nyúúúúúúúúúúúúúúúúúl előkergült? A kis rohadék... :)
Annak is örülök, hogy az elszámoltatás megvolt (minden rendben van, hisz rács mögé nem került senki), nemsokára meglesz az összesen 1 millió munkahely is, a termőföldet megvédték (minden EU-s polgár számára) csend, rend és fegyelem van az országban (közbiztonság rendben), senki nem maradt az út szélén (a devizával átverteket kivéve), így hát jöhetnek az emlékművek. Hadd érezze a magyar mennyire vétkes, mennyire bűnös! :)

index.hu/belfold/2013/12/31/emlekmu_keszul_a_nemet_megszallas_70._evfordulojara/
@rodeo36: Disculpa me, mi Comandante en Jefe!
Nyilván, Mindenkinek BÚÉK! Fabiusnak is!
:)
Jó társaság voltatok egész évben. Köszönöm!
Na, látom spriccel a harapások nyomainak okán az kalbásznak zsírja a terítőre, hurka girlandok csúsznak bele méterszám éhes gigákba, főtt-füstölt csülkök zsírosan remegő, félig dermedt szaftos darabjai igyekeznek megannyi éhes polgár tápcsatornájának bemeneti nyílása felé, színét nem elvesztett, egészben maradt csípős lilahagymák társaságában / a’la Jaeg gourmandi instrukciók alapján készítve - nemzeti gravírozással ellátott eszcájg segítségével...

...szóval, valószínűleg ez lehet az oka, hogy nem túl nagy az aktivitás a kedves blog közönség részéről.
Ez nem baj, majd elmúlik a gyomortáji feszítő érzés, amit majd megold és megáld a fordított perisztaltika egyszerű, ám de hatásos működése, vagy esetleg a modern farmakológia hasonló túlzabálási anomáliák okozta problémák megszüntetésére kifejlesztett kemikáliái. Vagy így vagy úgy, előbb-utóbb megoldást nyer a zabálás okozta tünetek enyhülése, addig is szeretnék minden kedves mindannyiótoknak boldog új évet kívánni!

Akár annak is, aki amúgy nem érdemli meg, de mégiscsak szilveszter van, szóval a kedves és bölcs NERszultán Maszturbajev vezető elvtársnak is, aki velünk mint pöcsével kísérletezik az anortodoxia jegyében. Sajnos a valódi sikerek helyett, mindig csak egyfajta negatív gazdasági ejaculatio praecox sül ki belőle - a lényeget tekintve -, de a türelmes, nemzettudat telített oldatától kidurranó állampolgár elviseli ezt is, hátha… egyszer majd.

Azért bádog új évet neki is (reméljük nem sokáig), de főként Nektek-Nekünk!
Szevasztok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli, ha te ezt mind összekevered (bele kell önteni egy 5 literes befőttesüvegbe és abból merőkanállal söröskorsóba tölteni) akkor olyan credenc leszel mint sublót...még a politúr is megkergűl

egyébként mindazt a jót neked amit te magad kívánsz önmagadnak bármi lett légyen is az

brühüyyy
@Knósszosz:
meg van blogva az egész

valószínű igaz a helyzetképed

menny te is szlopálni

8/12-re d - moll ban

brühüyyy

és ha kitalálod mi is ez...akkor hallgasd is meg
B.Ú.É.K.!
Jövőre, (és még jó néhány évig) veletek, ugyanitt. :D
@Knósszosz:
másik alternatíva:

12/8 e-moll ban

keverd meg jól

brühüyyy
@Knósszosz:
Óóóóóóó... beszípen mondtad, Minden Mosógépek Atyja!
Mértékkel azért, mert azután hónap meg vonyíííííítás lészen! :D
Beléd is!

@rodeo36:
Bakker Papa, azt hiszem, még a speciel lakkozást is lemarná az! :D
Szerintem a flanszia sör után a skót malátával folytatom, most, hogy a virsli megvolt.
Otthon, öregecskén, gépet telepítgetve.
(A Dell support tegnap küldte meg egy ügyfélnek a HDD-jét az én címemre, amit most telepítgetek... hogy én hogyan szeretem eztet...)
@Knósszosz: a blog is részeg?

12/8 e-moll BWV 244

brühüyyy

és ehhze vörösbor jár
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
mármint a skót malátában oldott HDD Tanquerrey-jel vadítva

jó is a virsli de azt másnaposan szoktam

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Á... semmi. Egyenlőre-:)
Vigyázok, korán van még.
Boldogot Neked is, te... ladikossch-:))
fiúk!

én már attól berúgtam amit felsoroltatok :DDD

csinálok is egy kis grogot hátha józanabb leszek...
jó ez a csapat, jövőre is jöhetek vendégségbe? tudjátok egész megfiatalodom itt a pengeagyú sok csaj és fiú között és kénytelen vagyok mégis gondolkodni. :DDD
pedig már egyre kevésbé szeretek...

érezzétek jól magatokat!
kapcsolódjon ki mindenki kedve szerint, hogy holnap újult erővel kapjuk le 10 körméről a mértéket nem ismerő hatalmat!

B.Ú.É.K.
jövőre veletek ugyanitt?

Benedek Elek: Újesztendei ének

Adjon Isten ami nincs, az új esztendőben!
Így énekelt Arany János rég elmúlt időben.
Adjon Isten, ami nincsen, én sem kérek másat:
hogy mi nincsen, nem kell ahhoz semmi magyarázat.

Minden ember maga tudja, mi néki hiányos,
Azért kérte azt, mi nincsen a jó Arany János.
Ami megvan, bolond kéri, meg a telhetetlen,
kérjük hát csak, ami nincsen, egyezzünk meg ebben.

Kevés a "van", sok a "nincsen" ma is miként régen,
de a sok közt, hogy egy nincsen rettentő nagy szégyen.
Nincs szeretet a szívekben, ez a legfőbb nincsen,
SZERETETET A SZÍVEKBE: EZT ADJON AZ ISTEN!!!
@rodeo36:
Ha BWV akkor az Beethoven, ha jól tudom.
Vörösborom van hozzá, segíccs!
Küldjed lécci, keresni most macera, mert főzök.
Köszi!
@Knósszosz:
Bach Werke Verzeichniss

a többi ok

meg ami a dróton ment

Op 58, No 4. az uccsó

brühüyyy

nehogy odakozmálj
@Knósszosz:
jó embör délután 6-kor kezd inni hogy éjfélre kijózanodjon majd újra a hordóba

valami jófajta rotyog?

brühüyyy

kis szűzérmék rövidszószon és quinoa hagymával
@Knósszosz:
Főzni? Ilyenkor? A pöcsnek...
Én virslit főztem. :D
Jó kis dijjoni mustárral. Asszony prüszkölt, neki az nem ízlik, túl fűszeres. Akkor is evvan... :D Vagy majonéz. Persze ahogy ő issza a vizet, úgy nekem is zavaró lenne. Csak vizet iszik, ez kész...
@rodeo36:
Semmi különös, rendes sváb hurka+kalbász (a zseni szelleme hattya át), egy kollégámtól, aki echte és nem azért, mert Vecsésen lakik.
Kis savanyú hozzá és sok veresbor... most ez lesz.
@Orbán Diktor:

muchas felicidades por el porvenìr salúd y mucho guaniquiqui

jajajaja

reindo a volar al venidero
@tristen2005:
akkor legyen mi neked kedves bármi is lett légyen az
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azt majd megtuggyuk ki szopik nagyobbat és főleg mit

brühüyyy

beléd is ugyanazt
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Magamról tudom, ez már maga a szövődmény.
Vigyázz aszonypajtira, valamikor nálam is az acqua con gas fogyasztásával kezdődött. De leküzdöttem a kórt!-:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
pedig a legjobb a zöld mustár ami a zöld tormalevél zúzatából készűl és nemi adalék

azt tegyél a virslihez és reszelt tormát kis ecettel

brühüyyy

kár időt pocsékolni a főzöcskére

ha bemegy a sütőbe és kijön készen az más de a hurka mellé füstölt toka is jár orrjával ugyanott a sütőben
@rodeo36:
Belehallgatva... ezt majd setét szobában fél üveg bor után. Megéri, azt most hallom. De a mai este erre nem alkalmas, mert ezt csak nyugalomban... tudod.

Az drótosokhoz (amiket...), jól tudom, hogy a dúr az az életvidám/vagy ha nem is teljesen, de mégis könnyedebb hangnem, míg a moll az pont a másik fele?
Disculpe, tanulok-nék.
Amúgy ma este van ami itt zörög a fülembe, Villazón és a La Traviata. Ma ez lesz picit és Vivaldi Mari Samuelsennel, aztán a franc tuggya mi, lehet, hogy zámbódzyimi - ez még nem biztos.
@Knósszosz: tedd a hogy jól esik...

a dúr és a moll nem ilyen egyértelműen értelmezendők de arról könyvtárak vannak teli

hagylak "üdülni" remélem jó az üdítőd

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

azért ilyen seggfejet sokat találni levédiában

nekem mindíg igazam van

közben kökorszaki scifi-t nézek ahol még semmi PC csak villogók é tv képernyők és azon sok duma meg a trabant hátsó pisca pisca -ja

brühüyyy

olyan édibédi és úgy csiklandoz
@Knósszosz: Borozós hangulathoz :)

Ígéret

Egyedül egy pohár borral
Súlyos estén csendesen
Szigorúan szűk magányban
Hétköznaptól mentesen

Átgondoltam hogy is kéne
Figyelnem rád, kedvesem,
Ha rólad írok, hogyan szóljon,
Hogy dallam és vers egy legyen

Sötét erdőn leszek egy kis ház,
Mely meleg fénnyel hívogat,
Érezd, hogy ha szólók hozzád,
Minden szavam simogat.

Ha mennem kell és induláskor
Szomorú a két szemed,
Beléd ég a tekintetem,
És így maradok teveled.

És ha én már nem is leszek,
Az ígéretem megmarad,
Tudom, mikor árulsz el majd,
S velem együtt önmagad.

Ha elfelejtesz s sáros lábbal
Taposol majd szívemen,
Készülj, mert meg nem bocsátunk
Sem én, sem az istenem.

youtu.be/4ZmfOxuY2NE
Erős videóval zárjuk 2013-at . Összeszedtük a kormányfő idei legemlékezetesebb pillanatait. Árvíz, család- és gyárlátogatás, illetve utazás. Címszavakban ez volt Orbán Viktor elmúlt egy éve, na meg a rezsi és a kézcsók.

www.hir24.hu/belfold/2013/12/30/orban-viktor-kezet-csokolt-a-rezsihaborunak/~~fokusz
Nekem ebben az evben meghalt az edesapam, a nagymamam, az aposom, meg mellesleg karacsony elott 4 hettel rugtak ki.
Munkanelkulikent kezdem az ujevet, hurra. Vegulis megerte ez az ev, legalabb az adossagaimat letudtam, marcsak a keco maradt. Megis egy jo nagy adag tuzijatekkal rugom seggbe ezt az egesz evet.
LŐWY ÁRPÁD ÖNMAGÁRÓL, MINT ÁLNEVES KÖLTŐRŐL, ÍGY VERSELT:

Irodalmunkban, - büszkén mondom -
Nincs több olyan tipikus költő,
Mint Lőwy Árpád, akit ismer,
Immár egy egész emberöltő.

Nincs, ki a magyar géniusznak
Hívebb tolmácsa volna, mint ő,
- Bár meglehet, hogy van nálánál
Nem egy kiválóbb magyar költő.

De ő nevében egyesíti
A fajt, amelyre néz a Kárpát,
Hiszen fajunknak fele Lőwy,
A másik fele pedig Árpád.

LŐWY ÁRPÁD: ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ - megjegyzés:
szilveszteri bolondságok - beugratós badarságok.

Elérkezett végre a várt Újesztendő!
Kívánom, hogy hozzon sok jót a jövendő!
Kövér, tiszta búzát arasson a kasza,
És minden magyarnak jól álljon a
- nyakkendője!

Hazánk boldoguljon, virulj magyar népem!
Székesfővárosunk épüljön ki szépen!
Terjedjen az erény, vesszen, ami durva!
Minden utcasarkon álljon egy-egy
- hirdetési oszlop!

Kopasz koponyával, görnyedő derékkal
Sok vén sportman a testkultúráért él-hal.
Ám, de másnap masszőr dörzsöli az inát,
Így jár, aki nagyon szereti a
- baracklekvárt.

Megáradt a Duna, nézni is rettentő,
Elveszett száz lélek, bedőlt sok háztető.
Még az öreg Gellért hegye is megingott,
Mert Kovács kapitány olyan nagyot
- füllentett.

Az én kedves, drága Elemér barátom
Reggel sokszor sápadt s levert, amit látom.
Kérdem tőle múltkor: Mért vagy oly aszott?
Bágyadtan mondja, hogy egész éjjel
- fájt a foga.

Május van, tavasz: a szerelem hónapja,
az ébredő vén föld új ruháját kapja.
Ember is, állat is örül a tavasznak,
s lenn a Duna-parton a kutyák is
- örülnek.

Reng a búzakalász az alföldi rónán,
ott arat egy legény, arra jön egy szép lyány.
Rákacsint a legény, leteszi a kaszát,
Nadrágjába nyúl, és kiveszi a
- kaszakövet.
@]{udarauszkasz: csak egy vigaszod lehet

a fideSS felemelte az országot és
sokkal joban tejjesít hazánk !
szorgos népünk győzni fog !!!
@]{udarauszkasz: Rúgjál ki a hámból! Aztán ülj le, és tervezd meg az új évet. Ne hagyd magad! Olykor az ember úgy érzi, falnak ütközik, de ez illúzió. Mindenkinek, neked is sokkal több erőforrásod és lehetőséged van, mint aminek tudatában vagy!
Olyan sikeres új évet kívánok, amilyet ebben a pillanatban el sem hiszel, hogy lehetséges. Pedig igen!
@épészmérnök: Igazad van.

Bódás János: Ki van jelölve a helyed

Azért van síró, hogy vigasztald,
és éhező, hogy teríts asztalt.
Azért van seb, hogy bekösse kezed.
Vak, elhagyott azért van, hogy vezesd.
Azért van annyi árva, üldözött,
hogy oltalmat leljen karod között.
Azért roskadnak más vállai,
hogy terhüket te segítsd hordani.
Az irgalmat kínok fakasztják,
s mélység felett van csak magasság.
Ha más gyötrődik, vérzik, szenved,
azért van, hogy te megmutathasd:
mennyi szeretet van benned.

Megmutattad már néha legalább?
Enyhült, szépült-e tőled a világ?
Vagy tán kezedtől támadt foltra folt?
Ott is, hol eddig minden tiszta volt?

Mi vagy? Vigasznak, írnak szántak,
menedéknek, oszlopnak, szárnynak.
Valahol rég – siess, keresd! –
ki van jelölve a helyed,
s csak ott leszel az, aminek
Isten rendelt. Másként rideg,
céltalan lesz az életed.
Mag leszel, mely kőre esett,
elkallódott levél leszel,
mely a címzetthez nem jut el.
Gyógyszer, amely kárba veszett,
mit sosem kap meg a beteg.
Rúd leszel, de zászlótalan,
kalász leszel, de magtalan,
cserép, miben nincs virág,
s nem veszi hasznod sem az ég,
sem a világ.
DANTIS ALIGHIERII: A Pokol kapuja
(inferno)

"Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,
én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
rajtam a kárhozott nép városába.
Nagy Alkotóm vezette az igazság;
Isten Hatalma emelt égi kénnyel,
az ős Szeretet és a fő Okosság.
Én nem vagyok egykoru semmi lénnyel,
csupán örökkel; s én örökkön állok.
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"

E néhány szó setét betűkkel állott
magassan ott felírva egy kapúra
s szóltam: "Mester, nem értem, hogy mi áll ott?"
S ő mint tudásnak és a szónak ura:
"Itt el kell hagynod minden törpe gondot
s mint holtra nézned minden földi búra.
Elértük, mit ajkam előre mondott,
ahol meglátod a keserü népet,
a sok gonoszt s eszeveszett bolondot."
@rodeo36: Nézd majd meg azokat a szuper orosz filmeket, amiket múltkor küldtem. Feltéve ha szereted a fasza háborús filmeket. Ja és egy játék nem csak neked, ma estére. :)

JÁTÉK ESTÉRE.

Szavak, amelyeket NEHÉZ kimondani ittas állapotban:

- Manifesztáció
- Innovatív
- Prejudikáció

Szavak, amelyeket NAGYON NEHÉZ kimondani ittas állapotban:

- Dezoxiribonukleinsav
- Individualizmus
- Cogito ergo sum
- Termékspecifikáció

Mondatok, amelyeket LEHETETLEN kimondani ittas állapotban:

- Köszönöm, de inkább nem feküdnék most le veled.
- Nem kérek több italt, köszönöm.
- Sajnálom, de a szőke nagymellű nők nem az én eseteim.
- Jó estét biztos úr, szép esténk van, nemde?
- Á, senki nem szeretné hallani, ahogy énekelek.
Fabius és mindenki !

B U É K
Legyen 2014 a jókedv éve ,ezt kívánom nektek:)
@rodeo36:
Jó, Cecilia és... kacag-:)
Isteni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Neked is boldogabbat, de ez az "arcok" - nekem nem.
@Knósszosz: Köszi nektek is nagyon boldog új évet. Ja és jövőre repülj sokat, lehetőleg a görögök felé meg fasza repnapokra. :)
@rodeo36:
Igaz, hogy nem hozzám szóltál, de ha nem haragszol mg a beszólásért, én ezzel kívánom neked mind azt, amit te is kívánsz magadnak. Természetesen mindenki másnak is ugyan ezt kívánom.
Persze Yehudi Menuhinnal szerettem volna, de béna vagyok és csak ezt tudtam mgtalálni, tulajdonképen ez sem rossz:

www.youtube.com/watch?v=Pmj7nCRYNs4
@dr. jenőke (jenőke):

én csak az utsó versszakot kopízom ide PuPu-tól:

ÉVBÚCSÚZTATÓ

Kívánok hát szilveszterkor
Minden jót és szépet
A pocakos rabló helyett
Boldog, szép Újévet!

www.pupublogja.hu/2013/12/evbucsuztato.html
@]{udarauszkasz: :)

vigyázz magadra!
ne hagyd magad leteríteni semmitől és senkitől!
(hidd el, tudom miről beszélek...)
@Knósszosz: haragszol? :DDD

se puszi, se pá?
pedig én is tudok nevetni, vagy kacagni - ha az kell! :)
@látjátok feleim szümtükkel:
most töltöm le...nagyon köszönöm bár meg fogom keresni Ojsztrah-hal a David Ojsztrah-hal...közben szünetre tettem Aida Callas Simionato Baum Neri Barbuóirolli London-t hogy ezt meg hallgassam

ugye amit önmagadnak kívánsz teljsesűljön

brühüyyy
@guma:
Hogyan képzeled?
Pá nincs, mert remélem sokáig vagy, puszi az viszont igen!
Ha tudod Rodi mire utalt a kacagással Ceciliát illetően... ja, nem biztos, mert nekem volt címezve, szóval nem tudhatod.
Ha nyilvánossá engedi tenni, akkor... megtudod!

Remélem Boli ezt nem láttya, de boldog új évet és puszi!
@rodeo36:
Osztrahhal is jó, de szerintem Menuhin nagyobb volt. Nekem teljesül amíg ez a blog ilyen marad(sz benne te is ), amilyen mostanság.
@Knósszosz: naazé' :DDDDDD

má' megijedtem, hogy 1 szót se szólsz, csak a fiúkhoz! :)
Boli?
azt lát amit akar :D
már volt, hogy leGonocozott!
szóval: BÚÉK!
@látjátok feleim szümtükkel:
látod milyen süket vagyok
Doráti Antal

bocs

brühüyyy
@guma:
Ugyan... guma kedves nekem, tudhatnád.
Boli meg csak vedel, de titkójja, a mocsok!-:))
HDD, meg telepítünk... ja, kackac. A kis huncut!-:)
Akkor Rodi utólagos engedelmével Cecilia, mert őt mindenki megérdemli - szerintem.
Griselda... tünemény ez a hölgy!
www.youtube.com/watch?v=jWYaPE2WZNs
Puszi akkor is és Bo"li pukkaggyon, lesz a "lavór a monitor alá-duma, tudom, én tudom!!!

Egy suliba jártunk, még szerencse, hogy nem egy évfolyamba...-:o
@látjátok feleim szümtükkel:
Beethoven
Colin Davis-szel figyeld a fiatal Davis-t amint veszi a lapot

Violin Concerto in D Major, op 61
by Ludwig van Beethoven
Yehudi Menuhin, violin
London Symphony Orchestra
Sir Colin Davis
London 1962

www.youtube.com/watch?v=ZEsOtKENRv8

brühüyyy
@Knósszosz: lebuktam! :D

így nem tudok kacagni...

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
belém nem? :))
irigy!
@guma:
Így nem is kell, csak szívből, ahogyan tudsz. Az is elég.
Boldog új évet!
@guma:
Pupu évek óta kedvencem. Kommentet csak ritkán szoktam elkövetni, de írásait olvasom.
Tóth Árpád: ÚJÉV REGGELE

Véget ért a
Szilveszter-éji szender.
Felkelne az ember.
De nem mer.

Mert jön a kenetes
Basszusú szemetes.

És jön a gyászos
Szopránu gázos.

Jön a májfoltos
Sarki boltos.

Sőt, jön a bordó
Orrú levélhordó.

Jönni nem restel
Hajlongó testtel
Uram s parancsolóm:
A házmester.

Vele jön nyájas kibice,
A vice.

Jő és belém kiván sokat
A nő, aki rám mosogat.

Jön vidáman a szabószámla,
S arcáról a bőr le nem hámla.

Jön bús, fekete sál alatt
A temetési vállalat.

S jön az olcsóságmentes
Hentes.

És buékot nyihogat, ó,
Minden páholynyitogató.

Fiákeres és ószeres
Reámborulnak: ó, szeress!

És jön emez, és jön amaz,
És jön háromszor ugyanaz.

S jönnek tizezren.
S ájultan fekszem.

S tolongnak vadul
Az ágyam körül,
S direkt mind az én
Újévemnek örül.

Nyüzsögnek zsúfolt rendben
A széken, asztalon, kredencen
És a sézlongon.

És keresztül a sok tolongón
Hozzám jutni alig tuda
A guta.
Áder a hazaszeretetről és a 7. szabad választásról beszélt. :)
Nagyon boldog újévet kívánok

minden kedves kommentelő társamnak, és mindazoknak, akik olvasnak bennünket.
Úgy emlékszem a tavalyi évre, mintha csak tegnap lett volna ! :)
Boldogabb Évet minden 'idejárónak!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hová a frászba siettek? még 2013 van ti megtoltátok az időt?

brühüyyy
@rodeo36:
Befizethettél volna egy időutazásra. Most láthatod, hogy az új évről is lemaradtál.

Mielőtt megsértődnél... Én rendszerint nem vagyok pontos, de mindig elfogadták, hogy soha nem kések, mert amikor megérkezem, ott vagyok. A pontosság pedig nem más, mint a királyok udvariassága. Ha király nem is vagyok, alattvalónak viszont nem vagyok alkalmas.
@rodeo36: Hát ez az, mi már 2014-ben vagyunk. Neked meg ha jól sejtem kell még kb. 7 óra addig. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sohasem szabad elkapkodni...van akinek ennyivel hosszabb jutott az életből

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
semmiről nem maradtam le...az újév is megvár...ha meg nem...hát akkor neki is annyi

a királyok udvariassága? veled egyetértésben sohasem vagyok ott előbb mint ahogy megérkezem...aki látni akar megvár aki meg nem annak annyi...

ez az alattvalónak alkalmatlan az ismert tétel számomra régóta gyakorlom...sokaknak kurvára nem tetszik

na akkor ahogy szoktam: azt kívánom neked: mindenféle olyat amit te magad önmagadnak kívánsz bármi is legyen az

brühüyyy
Jóóóóóóreggelt és bódógújévet (majdnem) MINDENKINEK ebben az elcseszett országban és ezen kívül is!
Bezzeg ilyenkor lustálkodtok... nem is értem... lusta dicnók! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

kivetett az ágy? :D
akkor fogad jó kívánságomat!

Kányádi Sándor - Csendes pohárköszöntő újév reggelén

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe, hitbe, kedvbe,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk...
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke. -
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe!

BUÉK!
@guma:
Köszi és ... beléd is! :D
Nem bírom én ezeket a nagy lustálkodásokat.
@Orica Középföldi: :)

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

az "öregnek" is mindjárt új időszámlálást hoznak a percek és velünk öregszik tovább...
ennyi ébrenlét és zene után bír még koccintani velünk is?
:DDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :D

talán nem!
nálam is csak éjfél után lett filmszakadás... :)

(kaptam a döglődő laptopom mellé egy másik szuper masinát, de 2 napja kínlódik vele a szomszédsrác, hogy lelket leheljen bele... szóval akadozva indul ez az év...)
ezt sem árt tudni, ha már szabad az út a "gyártásra":

www.youtube.com/watch?v=BqW3py-0fMs
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
az mi?
(én totál hüjje vagyok a géphez! csak az a fura, hogy bármi gondom van sec perc alatt megoldják itt a szomszédsrácok, most meg valami miatt nem sikerül a telepítés...)
@guma:

bujék, evribudi!
IDÉN SEM SZABADULTOK!!
csókol mindenkit, taga:)))
@taga20: Szia! Neked is minden jót. Nyugi te sem szabadulsz tőlem. :) Hallottad Schumit? Talán van remény, picit javult az állapota. Furcsa amit írnak a baleset részleteiről, hogy állítólag nem is száguldozott a sípályán, stb.

sportgeza.hu/forma1/2013/12/31/michael_a_fia_elott_nem_csinal_orultseget/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: O! :)))

b+, hát persze - de csak holnap, mert ma senkit nem zaklatok (lehet, hogy csak most feküdt le a srác...) :D
aranyos vagy! kösz! :)))
@taga20: helló! :)))

ki tudja, lehet, hogy nem is akarunk?! :DDDDD
tehát: beléd is! :)
minden olvasónak, (én is igy kezdtem) kommentelőnek boldog új évet kivánok!
@taga20:
Bebacott... magadhoz tértél, vagy a kuty rángatott el pisilni? :D
Régen minden más volt... :(

"Kedves, szimpatikus fiatalok" kerültek éjjel a toxikológiára

74 beteget láttak el szilveszter éjjel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, többségében a túlzott alkoholfogyasztás miatt.

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt - közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője szerdán az MTI-vel."
hvg.hu/itthon/20140101_Kedves_szimpatikus_fiatalok_kerultek_ejje

Anno egyszerűen detoxnak hívták...
Szerencsére elkerültem, de volt ismerős, aki 18 évesen ott ébredt... elrettentésként mesélném a "kezelését"! :))
Hamar kezd szarakodni a blogmoci...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @taga20:
Boldoguljon mindenki ahogy tud, a kormányunk kezébe meg egy nagy rúd!
Aki szereti a görög ételt, egy kis giroszt nem tesz félre.
ratsplayedmaracas.tumblr.com/image/68277499153
@Mariann19:
Csókolom! A hölgyek kivételek, az urak a disznók! Legalább is igyekszünk... :D

@guma:
Ilyen ez! Most meg lapít, mint a nyuszi....
@Mariann19:
Későn feküdtél le, mint a kézis csajok a braziloknak!:)
BUÉK!:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Lusta vagyok, de boldog.
Megúsztam a szilveszteri bulit, egy részeg disznó sem lépett rá a kezemre.
Nyulacskánkat még mindíg nem toloncolták haza?
SOS Nagyon sürgős!:)
Zsigó Róbert és/vagy Kocsis Máté arcképével díszített toalettpapírt keresek!
@tristen2005:
"Szilveszter éjjelén eljött a lány"
Tristen! Ez kurva jó, legyező helyett azért jobb lett volna egy ördög villa a kezében, hogy hitelesebb legyen.
Igen, nagyon későn hajtottam álomra fejemet, mert élni akartam egy kicsit.
@tristen2005:
A keresett toalettpapír igényedhez vegyél Magyar Nemzetet. Abban garantáltan megtalálod mindkettőt kötve-fűzve.
Ami megmarad a papírból, az jó lesz a mahorka
töltéshez.
@tristen2005:
Ez kegyetlen... kora reggel, a reggelim után neeeeee... :((
@Mariann19:
Ahhoz drága az!
A Lidl 4 rétegű papírja mégis csak jobban megéri...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ahhoz drága az!"
Nem, mert kétfunkciós.
Végső felhasználás előtt humoreszkeket olvasva elhiszed, hogy lehet jobban teljesíteni.
Az ülőkén is.
@tristen2005:
"Van, aki megtalálta a nemzeti toilettet."
Annyira nemzeti lesz az enyém is, hogy elviszi arezsicsökkentésemet.
Tegnap kaptam egy levelet, amely szerint a mellék vízmérő órát átadják a tulajdonomba, és a jövőben a cseréről az én költségemen kell gondoskodnom.
Eddig ez a szolgáltató feladata volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szegény kutyu velünk aludt a kecóban, de így is remegett, mint a nyárfa levél. itt nálunk sok az újgazdag fasz, és olyan tűzijáték mennyiség vot, mint gusztus 20.-kor:))
@Mariann19: @tristen2005:

ha már így témánál vagytok:

Döntéshozás?

A politikus munka nélkül marad, nem tud sehol elhelyezkedni. Elhatározza hogy elmegy vidékre.
Elszegődik Józsi bácsihoz.
Az kiviszi a földjére, ahol egy hatalmas kupac trágya van.
- Na képviselő úr. Ezt a trágyát kell szétterítenie. El lesz vele egész nap, meg még holnap is.

Nekiáll, majd 3 óra elteltével megy Józsi bácsihoz.
- Kész vagyok.

Józsi bácsi nem akarja hinni, kimegy a földre, hát a trágya mind el van terítve.
Megörül, hogy milyen jó munkást kapott.
- Jöjjön, adok másik munkát. Látja azt a kupac almát? Szét kell válogatnia, a pirosat meg a zöldet Ezzel hamar kész lesz.

Eltelik 2 óra, 3, 4, Józsi bácsi gondolja, megnézi, mi a hézag, mert már rég kész kéne hogy legyen a válogatással.
A politikus ott ül az érintetlen kupac előtt, egyik kezében egy piros alma, a másikban meg egy zöld.

Józsi bácsi:
- Hogy hogy?!? Még neki se látott, pedig a trágyát olyan gyorsan széthordta!

- Tudja Józsi bá', a szardobálásban profi vagyok, de ha döntést kell hozni...
@taga20: hajj, hát még amit anno a mi kutyunknak végig kellett élnie. duplán. amikor tesztelték a tűzijátékot
@Mariann19:
Ugye-ugye... Ebből is látszik, hogy a szolgáltató micsoda gaz, galád, rohadtmulti - ja, nem is, most jut eszembe, immáron tök önkormányzati cég, nálunk is...
Azóta a szemétszállítás akadozik, a városi hulladékudvart felszámolták, lehet kivinni 10 km-re a cuccost, ha akarod, a kukákból kilóg a trutyi, a szelektív hulladékgyűjtő mellett hegyekbe áll a műanyag flakon, mert hát ugye ha nem fér bele, a parasztja nem visszaviszi, hanem odarakja melléje...
Bezzeg a Párt! Csak a javunkat akarta, most is, erre...
Drága, gondoljon bele, mennyi agyhalott istenbarma van, aki viszont tök lelkes máig, mert 240 forinttal olcsóbb lett a vízszámlája!

Hiába, irigyek vagytok, ez a TI bajotok! :(
Azon gondolkodtam, milyen szerencsés vagyok, hogy pár éve megtaláltam ezt a társaságot. Most önző módon azt kívánom nektek és olvasóitoknak, legyetek sikeresek, boldogok, vidámak, emberek között EMBEREK az új évben is, mert kelletek nekem.
@taga20:
"itt nálunk sok az újgazdag"
Miért nem szóltál az asszonynak, hogy a kutya nem szereti a durrogtatást!:)
@taga20:
Egyébként, tuzokod van?
@guma:
Guma! Ne legyünk kishitűek!
Várjuk ki, hogy eljön az az idő, amikor trágyahordói munkakörben fogják kamatoztatni ragyogó képességeiket.
Legalább végre hozzájárulnak a mezőgazdasági hozamok növeléséhez.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A múltkor hallottam, hogy akár 176 településen is megszűnhet a szemétszállítás, mert a vállalkozók nem tudják a 10%-ot kompenzálni az eddigi 5%-os nyereségükből.
Az önkormányzatoknak pedig nincs pénzük arra, hogy hozzájáruljanak a minuszhoz.
Tiszta Milanó!
Szebb, boldogabb, békésebb új évet!
@gazoló:
Nem jó ez így! Az üveg bezavar... :)
Neked kis, hogy ne unatkozzunk.

@V-PORT:
Milyen kis visszafogott valaki... :|
@tristen2005:

Jó reggelt mindenkinek. (Igy 12 után fél órával :)

ez kurva jóóóó:

ratsplayedmaracas.tumblr.com/image/71419365478
@tristen2005: te túzok, milyen túzok?:))
Mit hoz 2014? Indulhat a játék! :)

14 kardinális kérdés 2014-re

hvg.hu/itthon/20140101_14_kardinalis_kerdes_2014re
@taga20:
Durva buli lehetett ott is! :))
Majd amikor a túzokos videó előkerül róla...
@Mariann19:

BUÉK!!

Kívánom ezt lásd,amint átveszi magyarként!!

kep.psharing.com/777132.jpg
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A tegnapi italmenüt, amit felsoroltál, az 0.1 tizedét nem fogyasztottad! Nagyszájú! Nem nagyétkű! így könnyű vigéckedni!:)
@DarthVader: Rács mögötti kép még jobb lenne. :)
@Penivaldes: Új mozgalom, aludd át a szilvesztert. :)
@taga20:

www.facebook.com/photo.php?fbid=793145010700972&set=a.583580981657377.153371.583550108327131&type=1&theater

kisfa@úak 'középföldje ott is?

Szegény kuttyok,cicák!!!
Cicc nálunk is a legtávolabbi ágy alá menekült rejtekébe,még most is vacog!!

kep.psharing.com/777136.jpg
@tristen2005:
Nem hát! :)) Ahogy elnéztem a hűtőben, attól elcsömörlöttem. Azért 2-3 dolgon végigmentem (+ óóóóó Skócia és annak párlata), ráadásul egy korty pezsgő is volt éjfélkor.
Nem vagyok én állat! 1 óra után már javában alukáltam...
@gazoló:
BUÉK!
Nem biztos, hogy Nagy Laci játszik majd az EB-n.
Most megy MRI-re, és utána döntik el, hogy játszhat-e.
Mindegy lenne, hogy ki veszi át a díjat, csak a miénk legyen.
@tristen2005:
Amúgy túzok barátnéd tudna mesélni rólad, mi??? :D
@taga20:
A tuzok burrog párásodás közben!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szomszédom egy pincér, ő sem egy hős cincér,
Bár pultját elnézve, meredek az égre!
Fogyasztásom gyenge, így nem bíztam a véletlenben,
Bele vágtam bőszen, s mind megittam, mi megtermett Ősszel!
@gazoló:
"Itt is átveheti."
Az jó lenne, és kettőnké lenne a másik két tele kupa.
Mit szólsz?
Vagy most rá se bírsz nézni?
@tristen2005:
Ja, hogy te ilyen énekes szivacs vagy?
Sajnáljuk is, hogy nem fogsz ráérni nyáron! :))
@Penivaldes: Nem, hogy örülne, hogy meggyüttem 2014-ben is. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szelektív a memóriád, tegnap linkelve, a Vona tozást Ne feledd!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Sajnos az én Lajta környéki hajózásom kizárt, víz hiányában!
@Penivaldes: És maga a barátom! :))
Menj rá Vadai Ágnes Facebook oldalára, és nézd meg az utolsó bejegyzéshez tartozó fényképet. Olyan izé. És még finom voltam.
@Mariann19:

DDD

Most azonnal!!
Egészségünkre!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Basszus Boli, te meg miért nem mentél a bécsi újévi koncertre, amikor olyan közel is van hozzátok? :)

arenatravel.hu/default.aspx?wid=komolyzene
@gazoló:
Miért?? Csak a Vona fűthet!:)
@V-PORT: milyen lenne ha nem lennék a barátja.)
Az alkohol az ördög szájvize, remélem, nem ivott senki belőle!! :-)
Nem vagyok jobbikos, de szebb jövőt kívánok minden varánuszosnak!
Kedves Mindenki! Nagyon boldog, sikerekben emberségben, örömben, egészségben, barátokban gazdag Újévet kívánok a Tisztes Társaságnak sok szeretettel.Éva
@huzzadneki shakespeare:
Régi idők hőse vagy!
Mosson fogat Amodentel, az én fogam is attól ment el!
BUÉK !!
Idén hány választás lesz? 2 vagy 3? 2014-ben lesz az önkormányzati is?
@tristen2005:

kanadaihirlap.com/2014/01/01/nemzeti-cirkusz/#comment-132546

és kajánul figyeljük az utcáról kitiltottakat, a hajléktalanokat, akiknek már csak az utca maradt, törvény szerint már az sem. Az ingyen konyhák sorait látva más népek éhezőiről kezdünk beszélni, lehetőleg francia, angol, amerikai éhezőkről. Közben Trianon miatt ejtünk könnyeket, meg erdélyi magyarok szabadságáért és átlépünk kifosztottjainkon, egy kicsit hátrafelé nyilazunk, közben arcunkon pír helyett nemzeti gőg.

brühüyyy

és bújjék ...mert ott az áruló
@rodeo36: B.U.É.K neked is. Te nem szoktad nézni a bécsi újévi koncertet? Vagy az nálad már könnyűzenének számít? :)
@rodeo36:
Most ez a menő!

Ha nem tudom, nem fáj, hogy merre hol jártál,
Ha nem tudom nem fáj, hogy merre hol jártál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

VÁLASZRA VÁRVA !!
Valóban erkölcstelen dolog megcsalni egy embernek a feleségét, és örülök, hogy ezt el is ismerte, de én az ő esetében nem erre gondoltam. Nem az a baj, ha egy politikus melegbárba jár vagy meleg – oda dugja, ahova akarja, csak ne éljen vissza a hatalmával – mondta a Borsnak Terry, aki azt is hozzátette: szilveszterkor még nem kell újabb tűzijátékra számítani a részéről, ami a szerinte erkölcstelen politikusok neveit illeti.
@tristen2005:

'fűccsünkcsakbe!!necsakavona!!

www.youtube.com/watch?v=ZwNq3nDiR6s

"maguk férfiak vagy nők? kikérjük magunknak mindkettőt!!!!"
@tristen2005: Szerintem kimerítő választ adott, feltéve ha olvastad. :)

www.facebook.com/vonagabor/posts/10152215812779623:0

Amúgy te látsz kérdőjelet abban, amit most ismét idéztél? :)
@gazoló:
Ha én tudtam volna hogy mit akar, a jégeralsót csak leveszem!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem az a baj, ha egy politikus melegbárba jár vagy meleg – oda dugja, ahova akarja
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A következő hónapokban nem csesztetem az urat, aki mellette ül Vadainak. Azzal foglalkozom akire szavazni fogok. Plusz Orbánt csesztetem, meg a körülötte lévőket. Ez az egyik "fogadalmam".
@tristen2005: Igen ezzel én is egyetértek. :) Egyéb?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sokan síelnek. Szerintem Bajnai is szokott, nem is akárkivel, hanem a Stumpf családdal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hát a Barenboim-on kívűl nem igen

Wer? Wiener Philharmoniker
Dirigent? Das Neujahrskonzert 2014 der Wiener Philharmoniker wird vom argentinischen Dirigenten Daniel Barenboim (70 Jahre) geleitet werden.

Was? Neujahrskonzert
Wann? 1.1.2014 11:15 Uhr
Wo? Musikvereinssaal, 1010 Wien
Eintrittskarten 2014? Anmeldung zur Verlosung der Eintrittskarten immer 1 Jahr im Voraus und zwar vom 2.-23. Jan. 2013 => Karten 2014
Telefon: ++43-1-505 65 25
Hotels & Pensionen in der Nähe => Unterkünfte in Wien 1. Bezirk

Übertragungen: durch ca 70 Fernsehstationen (davon 40 live) und 300 Radiostationen weltweit.

Programm Neujahrskonzert 2014

Eduard Strauß: Helena Quadrille, op. 14
Josef Strauß: Friedenspalmen. Walzer, op. 207
Johann Strauß (Vater): Carolinen-Galopp, op. 21
Johann Strauß (Sohn): Egyptischer Marsch, op. 335, Seid umschlungen, Millionen. Walzer, op. 443, Stürmisch in Lieb' und Tanz. Polka schnell, op. 393

-- Pause --

Johann Strauß (Sohn): Ouvertüre zur Operette "Waldmeister", Klipp-Klapp. Galopp, op. 466, Geschichten aus dem Wienerwald, Walzer, op. 325
Josef Hellmesberger jun.: Vielliebchen, Polka française, op. 1
Josef Strauß: Bouquet-Polka, Polka schnell, op. 188
Richard Strauss: Mondscheinmusik aus der Oper "Capriccio"
Joseph Lanner: Die Romantiker, Walzer, op. 167
Josef Strauß: Neckerei. Polka mazur, op. 262, Schabernack. Polka schnell, op. 98
Leo Delibes: Variation dansée (Pizzicati) aus dem Ballett „Sylvia“
Josef Strauß: Dynamiden, Walzer, op. 173, Ohne Sorgen, Polka schnell, op. 271

Karten für das Wiener Neujahrskonzert 2014

Kartenpreise:

Neujahrskonzert

1.1.2014, 11:15 Uhr

€ 30 - € 940

Silvesterkonzert

31.12.2013, 19:30 Uhr

€ 20 - € 720

Voraufführung

30.12.2013, 11:00 Uhr

€ 130 - € 380

brühüyyy
Kertész Ákos beszámolója arról, hogyan érkezett Kanadába, miként fogadták ott, és hogy kapta meg a menedékjogot.

nepszava.com/2014/01/velemeny/kertesz-akos-hi-irene.html
@épészmérnök:
annyit kell tudni, hogy ez általános errefelé...nagyon kevés negatív kivétel van és akkor csodálkoznak ha a támogatott méltatlanná válik (és az előfordult nem egyszer) hogyan lehet ez?

brühüyyy
@GeoCracker: A szolgálatok témájában a tenyleg.com véleményét ajánlom figyelmedbe.

tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3049&id=178527

Kedvcsinálónak rövid idézet:

"A diktatúrák titkosszolgálatai ugyanis nemcsak az állam biztonságát szolgáló szokásos területeket, így például a kémelhárítást, a hírszerzést, a határellenőrzést – vagy újabban a drogkereskedelmet - vonják ellenőrzésük alá, hanem a polgárok életének minden mozzanatát kontroll alatt igyekeznek tartani, mivel minden állampolgárban, aki a hivatalos ideológiától eltérően gondolkodik, potenciális ellenséget látnak. Ezért ki akarják deríteni állampolgáraik gondolatait, magánkapcsolatait, életük minden mozzanatát, ami pedig egy jogállamban magánügy, és védelem alatt áll.

Míg egy jogállamban a titkosszolgálatok politikai befolyástól mentesen, nyilvános felügyelet és törvényi szabályozás alapján végzik tevékenységüket, addig a fentiekből következően a kommunizmus évtizedeiben – akárcsak minden diktatúrában – a „szervek” egy ellenőrizetlen hatalmat szolgál, és gyakorlatilag bármit meg is tehet."

És rakjuk mellé, amit tenyleg.com elfelejt megemlíteni, hogy az akkori "szövetségi rendszerünk" (ugye milyen finoman fogalmaztam megszállásunkról:-)) nem kicsit volt asszimetrikus a jogok és kötelességek terén.
@épészmérnök:
tudod ha röhögni akarok ezt újra előszedem

w.blog.hu/2006/12/27/isten_fasza

addig, hogy le is töltöttem

kibaszott jó

és a scientologia nevű pénzgyüjtő és lelkitoprongy egyház

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
beléd is ugyanazt

w.blog.hu/2006/12/27/isten_fasza

ez a kedvencem, miccócc hozzá ????

én röhögök

brühüyyy

ennél csak a scientologia szemetebb dolog aljas rohadt lelki toprongyok
@épészmérnök: mellette ott van:

Bartus Laszló: A gyarapodás éve

"Amerikában elég sokfajta nációval volt szerencsém megismerkedni. De a magyarok enyhén szólva meg sem közelítik az élbolyt. Önteltségben viszont az élen járnak. De ne higyjék, hogy ezt megússzák. Megköthetik az elvtelen hazug kompromisszumaikat, hazudozhatnak, de nem érik el, amit szeretnének. Ezt nem lehet megúszni. Drága árat fizetnek érte, és megérdemlik. S amikor majd a hazugság rendszere összeomlik, és nagy lelkesen az utcára vonulnak, és megint el lesznek telve önmaguktól, emlékezni fogunk ezekre az évekre, hogy milyen jellemtelen, megalkuvó emberek voltak, hogyan hagyták magukra a rokkantakat, a hajléktalanokat, a zsidókat, a cigányokat, a tanárokat, a bírókat, a tűzoltókat, a megalázottakat, mindenkit. Hogy mindenkinek csak a kis pitiáner saját érdeke számított. A magyarok nem látják kívülről magukat, de mások igen."

nepszava.com/2014/01/uncategorized/bartus-laszlo-a-gyarapodas-eve.html
akikkel ma még nem "futottam" össze azoknak is kívánok minden jót az új évben!

@rodeo36: "papa" úgy eltűntél hirtelen, hogy már-már hiányoztál 1 koccintásra!
hahahaha
@épészmérnök:
Örömmel és keserűséggel olvastam Kertész Ákos befogadásáról szóló írását.
Az öröm annak szólt, hogy szeretettel fogadták be Kerész Ákost, és megtapasztalhatott életében olyan emberi gesztusokat, amelyekről nem is álmodott itthon, és kárpótlást kapott az élettől meghurcoltatásaiért.
Gondolkoztam, hogy mi a magyarázata az ottani közösség és a magyarok emberi megnyilvánulásai között.
Magatartásunk egyik jellemzője, hogy bármilyen gesztusról van szó, az emberekben fel sem merül a tiszta, őszinte jóakarás, a segítségnyújtás szándéka.
Ez abból mérhető le, hogy minden ilyen gesztust honorálunk, mely szerint nem tételezzük fel a másikról sem, hogy valós, szívből jövő, jótékony szándék a vezérlő elv.
Minden szinten valahogy visszafizetünk mindent, amikor olyat kapunk, amit nem kötelező adni.
Ez nemcsak a hivatali előnyök megszerzésében van jelen, hanem a magánszférában is, ez egy zsigeri torzulás, amely belénk ivódott.
Úgy látom, hogy egyelőre elképzelhetetlen olyan átalakulásra várni itthon, az embereknél, amely hasonlóvá tenne minket a kanadai mintához.
@rodeo36: Mókás egy sztori az biztos. :)
A XIII. században több országban az istenanyaság helyett Jézus körülmetélését kezdték ünnepelni. Eufemisztikusan Jézus névadásának ünnepét mondták, de a lényeg ugyanaz. Jézus a Biblia szerint az idők kezdete előtt is már az Atya jobbján ült, hiszen maga a szentháromságos, de egylényegű Isten egyik személyisége. Azonban egy ponton átlépte az emberi történelem szövetét: megtestesült és megszületett, valódi Istenként valódi emberré is vált. Ez a kereszténység legnagyobb misztikus csodája, amely alapjaiban különbözteti meg más világvallásoktól.

Sem Mohamed, sem Buddha (aki nem is hitt Istenben), de még a lámák sem nevezték magukat istennek. Jézus viszont kijelentette, hogy Ő maga a Krisztus (a Megváltó), s hogy az Atyával egy. Ezért nem lehetséges olyan álláspont, hogy elfogadjuk: Jézus remek ember volt, bölcs, de nem Isten. Jézus vagy az Út, az Igazság és az Élet, akkor pedig valóságos Isten, vagy pedig egy csaló, esetleg őrült, de akkor pedig semmiképpen sem bölcs tanító. Ez a két lehetőség van, melyek közül az embernek választania kell.

A testté lett Ige zsidó anyától született, ő Szűz Mária. A korabeli zsidó jog szerint tehát zsidó, még akkor is, ha apja valóban a Szentlélek volt, s mivel örök időktől létezik, értelmezhetetlen vele kapcsolatban származásról beszélni (hiszen causa primaként változatlan létező). S ezért természetesen a zsidó jog szerint körülmetélték.

További érdekes részletek itt.:)

apologetika.blog.hu/2014/01/01/ma_maria_regen_a_fityma_unnepe
@guma: Sikerült megszerelni a laptopot? :)
@guma: Amúgy a felsorolásban vannak azért olyanok, akik nem igazán vannak magukra hagyva, hanem sokkal inkább pozitív diszkriminációban részesülnek. De hát nagyobb távolságból nem lehet mindent ugyanolyan élesen látni. :)
@guma: "Életem legjobb döntése volt, hogy abból a magyar sivatagból eljöttem, hogy éppen Kanadát választottam; ha a szülőföldemen maradok, már nem élnék. Ha nem vernek agyon az utcán, valamilyen ürüggyel előzetesbe vágtak volna, ahonnan nem szabadulhatnék, míg nincs tárgyalás és ítélet. A nyolcvan évemmel rég elpusztultam volna."

Mondjuk az klassz lenne ha mindenkit befogadna Kanada, akit az agyonverés réme vagy lehetősége fenyeget Magyarországon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Miért kell neked A sok Ctrl+v, Nincs saját véleményed? Olvas, okosodj, hidd el megéri, jobban mint Hitlert kísérni.
EMBÖRÖK!

"Mától ingyen olvashatunk Rejtőt

Rejtő Jenő 1943. január 1-jén halt meg - tavaly ilyenkor hosszú cikkben méltattuk felejthetetlen légiósregényeit és Fülig Jimmy-történeteit a Könyvesblogon. 2014. január 1-jén azonban lejárt a P. Howard-regények szerzői jogi védelmi ideje is, ami Magyarországon a szerző halálát követő január elseje óta eltelt 70 évet jelenti. Azaz: közkincs lett Fülig Jimmyből, Piszkos Fredből, Potrien őrmesterből és a Török Szultánból."

index.hu/kultur/2014/01/01/matol_ingyen_olvashatunk_rejtot/

IMÁDOM! EGY ZSENI VOLT AZ EMBER!
Nekem megvan a teljes Rejtő sorozat, egy része ráadásul régi, Albatrosz sorozatban, amint a képen is szereplő könyv... :))

"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál:
egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.
Idő: délután hét óra.
Színhely: Afrika, Rakhmár, egy távoli, eldugott garnizon a Szahara valamelyik oázisában, ahol néhány ottfelejtett légionista és egypár nyomorult arab tengődik.
Személyek: személytelenek.
Történik: semmi.
Rakhmár oázis legfeltűnőbb jellegzetessége, hogy a legkevésbé feltűnő, legkisebb mértékben sem jellegzetes oázis Afrikában."

"– Boisson vagyok – felelte Gorcsevnek a hentes. – Önt hogy hívják?
Gorcsev nem szerette az ilyen kérdéseket.
– Nevem Tintoretto – felelte szokás szerint nyomban és ostobán.
– Hm... mintha már hallottam volna magáról.
– Festő vagyok.
– Igen, emlékszem! Honnan is való ön?
– Cinquecentóból.
– Az valahol Savoiában van?
– Kis község. Avignon és Toulon között.
– Tudom... tudom... egy rokonom lakott ott... illetve a közelben... Van ott egy hasonló helység, nem?
– De igen. Quattrocento.
– Igen, olyasmi. Rendezőpályaudvara van. Itt élt egy rokonom, sovány ember, írnok volt.
– Aha! Ismerem!! A Petrarca?
– B–vel kezdődik a neve...
– Botticelli.
– Azt hiszem...
– Persze! Sandro Botticelli! Mit csinál most az öreg?
– Tajtékpipákat...
– Ő az! Jó barátom!
– Itt jó lesz, kedves Tintoretto úr... közel vagyunk az ablakhoz. Mi a tisztelt keresztneve?
– Kázmér – felelte Gorcsev.
– Szép név. Tintoretto Kázmér. És miféle mestersége is van?
– Szimbolista vagyok.
– Igazán? Zenél is? Én sajnos nem játszom semmiféle hangszeren.
– Sajnálhatja. A szimbolizmus igen finom muzsika.
– Magával hozta az izét... a szimbolát?
– Itt van a kis dobozban... Hosszú hangszer. Három darabból rakom össze.
– Miért áll ezen a dobozon, hogy Gorcsev?
– Ez az álnevem... Az ön unokaöccse sem volt született Botticelli.
– Nem. Úgy hiszem, Brazsiknak hívták. Elzászból ment délre.
– Tudom. Erről sokat mesélt. Említette azt is, hogy önök valamikor gyermekek voltak.
– Igen? Érdekes, csakugyan így volt."

Oszt sok surmó O.Piktort olvasgat...
@tristen2005:
Te még ezen mindig csodálkozol?
Én nem értelek! :(

Ja, lemaradt, nem tudom ezt tudtátok-e, egy 1999-ben előkerült levél!!!

"1940-ben keletkezett, 1999-ben előkerült levél.

Rejtő Ladányi Bélának gratulál fia, Gábor születése alkalmából.

Közölve: Népszabadság, 1999.08.07.

Ő fejetlensége I. Fülig Jimmy Levele
Királyi ő arkangyalságának St. Gabriello Y'Lynzero El Tarnopólo Ó-Katinai főherceginek és trónöröklőnek, abból az alkalmatlanságból, hogy világra születésének mostmár semmi akadálya, ami ikaszán örvenetes minden alávaloi szivnek.
Bolondság Szigete.
Királyi vár.
Kupecki u. 7.

Tekintetes Felsék! Köszöntöm Felsékes Főherceg urban királyi apja szemefényit és a királyi anyja mindenit! Továbbá vagyunk bátor tiszteletel alulirottak. Mert ezen fenkölt dátumon nem csak én vagyok eogyütt, hanem mindazok tisztelettel, akiket illet éspedig: a hasonnevü Piszok Alfréd kapitány (asz jol kitolt velem), Vanekné Edu Árt (esz valami hüje!), ez a Tusko Hopkins, akinek semmi gyerekszobája se volt, és ötödiknek, de nem utolsó, hanem legutolsó sorban esz a trémences Wágner ur nevü Sorhajóbicskás, akit már igaszán minden hajózó vállalat régen a b-vel jelölt alkohol-listára helyeszet. A család szeretve tisztelt, számos töpp tagja, pillanatnyi fenforgás miatt, becses ittlét mellőzésbe kénytelen, mert valamennyi matrósz, kit az élet forgataga sodor magával a komoly vándorélet bizonytalanságába és bojongva és kóborolva...
Szóval esztet mit himeszem? A többi csirkefogót bezárták.
...
De én aszért nem irigylek semmit atyja ővőlegénységétől. Magától irigylem asz összes mindkét nagynénjét. Bár kölcsönadna egyet belőlük, jövő élet elsejéig. Eszt még tőlem senki se hallotta. És Lincer urat is megkérem, hogy a hallottakról vagy jót, vagy semmit. De ennek is én vatyok az oka. Mer van az a közmondás, hogy ki mint vet.

Arattam tisztelettel:
Az Önök szeretve alulirt gratuláló Fülig Hüje

JENŐJE"
@tristen2005: Látod milyen jó, hogy idejárhatok, így tőled is okosodhatom. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Bakker, te vagy számítógép genius, 10 óra után hozzád is elért a hír!:) Gratulálok. remélem, jól keresel!:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ja, lemaradt, nem tudom ezt tudtátok-e, egy 1999-ben előkerült levél!!!

Miért titkoltad eddig!
@tristen2005:
KUSSS!!
Olyan kis mocsok tucc lenni... :D
Nem mindenki mereszti a valagát effolytában a net előtt!
Te kis vízhiányos... A fejbe torlódott össze??? :)
Ezt az Áder beszédet csak egy Mandelas jeltolmács tudta volna feldobni. :))
Hallom Pesten régi "szamurájcsaládok" estek egymásnak szamurájkarddal!
Hiába, no... ezek az őshonos szamurájokkal csak a gond van! :))
@V-PORT:
Nono... az "örökké mosolygós Áder Jánost" kritizálod??? :)
Szegénykém, olyan szánalmas figura... Annál már csak az durvább, amikor komolyan próbálja magát venni! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
haver, nem ugrottál be marikanénihez, mint szagértő? csodákozom, pedig kurvára pörgött a blog:))
maria.blog.hu/2013/12/30/szia_en_vagyok_a_p_na
@taga20:
Még akkor olvastam bele, amikor 1 hozzászólás volt benne, de ennek a szerencsétlen némbernek a blogját nem vagyok hajlandó szaporítani. Olyan ecceri ez a liba, mint a faék... bár ez a balfasz még azt is elqrná...
@taga20: Milyen jó, hogy én csak idejárogatok. :)
A "SIKERTÖRTÉNET!"
Fabius tudna mesélni róla.

"Kissé fapados, de ontja a milliárdokat az e-útdíj rendszer

A 2013 elején elbukott nyilvános tender után a magyar e-útdíj rendszert végül az eredeti határidőre, házon belül oldotta meg a kormányzat, egy kisebb magyar cég közreműködésével és állami háttérrel. A HU-GO rendszer a kezdeti nehézségeken túllendülve a kényelmetlen viszonylati jegyes megoldás ellenére termeli a milliárdokat a költségvetés számára. Az olcsó, de kissé fapados rendszernek azért vannak hiányosságai: a fuvarozók elsősorban az útvonaltervek rugalmasabbá tételét és a környezetvédelmi szempontok erőteljesebb érvényesülését várnák el a rendszertől. De talán még ennél is élesebb kritika, hogy szerintük ez a rendszer sosem volt arányos a megtett úttal, hiszen a mai napig nem kilométer-arányos, hanem szakasz-arányos."

"ÖN SZERINT MILYEN LETT A VÉGÜL MEGVALÓSÍTOTT E-ÚTDÍJ RENDSZER?
A. Szuper, hiszen ontja a milliárdokat, olcsó, ráadásul határidőre elkészült. Sikersztori! (464 válasz, 15%)
B. Praktikus, egyszerű, olcsó, Összességében jó. (540 válasz, 18%)
C. Kicsit fapados, pontatlan, sokszor többet kell fizetni, mint a megtett távolság, így könnyű nagy bevételt generálni (757 válasz, 25%)
D. Sebtében összetákolt romhalmaz, kényelmetlen. 42 milliárd ezért még sok is volt! (1276 válasz, 42%)
Összes szavazat: 3037 darab"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te úgy is csak szaporodásra használod, nuku élvezet, me a szektád nem engedi:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
röviden: bullshit

és hazugság a 246. hatványon

a többi rablómese hülye gyerekeknek és aki hisz ebben a szarban az meg is érdemli

te hogy vagy vele

12w fitymája azért egy fasznak sem lehet még ha isten is a tyúkólban

brühüyyy

mekkora baromság és milyen sokba kerül

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
b+ ez mindent ver:
Oszt sok surmó O.Piktort olvasgat...

és tényleg így van az a szörnyű mint a scientologia

miután egy palack Chardonnay után és egy másik palack olasz vörös előtt ülök leszarom a téboljdát

de Rejtő az isten és ha van neki ha nem de fityma az bizonyos nagyon kemény hatalmas nemzetközi fityma

és b+ a katlikegyházmegagábrisahívófitymás

minő bátorság katolikusnak lenni fitymával

brühüyyy

mikor jesszusmária fitymátlan volt bár senki sem látta sem fitymával sem fityma nélkűl
@rodeo36: " sőt a Szent Előbőr Testvériség is megalakult."
ezen behaltam öreg:))
egyébként neked is bujék, barátom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
lófaszt...hogy rövid legyek

te meg fitymávak katlik? nem szégyen ez? vagy hogy is van ez: kenegeted?

brühüyyy
@taga20:
ölellek innen a borköziből
itt afityma nem fityma mindenki azt tesz a fitymájával amit akar van aki kapoucnit..
és a 3. lityi kurvajó után nem igen érdekel a 12 darab szent fityma ami hátramaradt mennybemenetel után most ott csücsül a Holy trinity fityma nélkűl és nem is zsidó vagy hogy is van ez?

a zsidó hit az katlik és a muzulmán meg zsidó és katlik mindketőőt lemásolta mohammed amikor részegen barangolt a sivarótagban

csak nehogy valami scientologia elolvassa mert utánam gyünnek és kinyalhattyák ha megmossák a koszos nyelvüket

brühüyyy
pedig izgis kis sexuális élvezet amint nyalják
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked halvány lila fingod sincs arról mi is az a tautologia

brühüyyy

te kis fitymás zsidó
@rodeo36: "itt afityma nem fityma mindenki azt tesz a fitymájával amit akar van aki kapoucnit.."
ezen megint behaltam. nem fogok tudni aludni, me a sok röhögéstől fájni fog a hasam. aztán be kö vennem valami jó éjt páleszt:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ugye ez az?

3. Tautologia, contradição e contingência

Tautologia

Tautologia é uma proposição cujo valor lógico é sempre verdadeiro.

Exemplo

A proposição p ∨ (~p) é uma tautologia, pois o seu valor lógico é sempre V, conforme a tabela-verdade.

Exemplo

A proposição (p Λ q) → (p → q) é uma tautologia, pois a última coluna da tabela-verdade só possui V.

Contradição

Contradição é uma proposição cujo valor lógico é sempre falso.

Exemplo

A proposição (p Λ q) Λ (p Λ q) é uma contradição, pois o seu valor lógico é sempre F conforme a tabela-verdade. Que significa que uma proposição não pode ser falsa e verdadeira ao mesmo tempo, isto é, o principio da não contradição.

Contingência

Quando uma proposição não é tautológica nem contraválida, a chamamos de contingência ou proposição contingente ou proposição indeterminada.

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
por supuesto

Fórmulas Contingentes, Contradições e Tautologias[editar]
Fórmulas contingentes são aquelas cuja valoração pode ser verdadeira ou falsa, dependendo da valoração de suas fórmulas atômicas. Todas fórmulas descritas na seção anterior são contingentes:

A B ¬A A∧B A∨B A→B A↔B
V V F V V V V
V F F F V F F
F V V F V V F
F F V F F V V

Contradições são fórmulas que, independente da valoração de suas fórmulas atômicas, sua valoração é “Falso”. Um exemplo de contradição é A\land \neg A:

A ¬A A∧¬A
V F F
F V F

Tautologias são fórmulas que, independente da valoração de suas fórmulas atômicas, sua valoração é “Verdadeiro”. Bons exemplos de tautologia são A\to A, \neg \left( A\land \neg A\right) e A \lor \neg A.

A ¬A A→A ¬(A∧¬A) A∨¬A
V F V V V
F V V V V

Nota: Toda negação de uma contradição consiste numa tautologia e toda negação de uma tautologia consiste numa contradição.
Exercício[editar]
Faça a tabela de verdade das seguintes fórmulas e determine se elas são contingentes, contraditórias ou tautológicas.

A \leftrightarrow A\,\!
A \leftrightarrow \neg A\,\!
\neg \left(P \lor \neg P\right)
A \to \left(B\to A\right)\,\!
\left(A \to B\right)\to A\,\!
\left(A \lor B\right)\to A\,\!
A\to \left(A \lor B\right)\,\!
\left(C\land D\right)\to D\,\!
D\to \left(C\land D\right)\,\!
\neg \neg A\,\!
Resolução dos Exercícios

brühüyyy
@rodeo36:
B+ Papa, én a skót partok malátapárlatát preferálom éppen... tegnapelőtt volt vörösboros napom...
Te most komolyan az "előkével" vagy ennyire elfoglalva?
Akkor Te többet ittál mint én! :))
Engem a punci érdekel - mármint így a malátapárlat mellett...

@taga20:
Papa belemerült ebbe, nagyon... Inkább igyon... ne kukacoskodjon...
@rodeo36:
Azt tudod Papa, hogy milyen hitet gyakorolt Mohamed (a neve fényeskedjék fennen!), mielőtt maga is vallásalapító lett?
Na, akkor neki sem kellett már a előbörkéjével játszadoznia... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nem ismersz te engem -még ennyi idő után sem és ennyi info után? minő informatikusch vagy is te??? én már felvágtam volna a fitymámat ha ennyire ismernék valakit akit...hosszú idő után

és akkor is bor marad mert a sör nagyon elnehezít és nehezebben józanodok ki mialatt a bortól sohasem leszek másnapos (képzeld a Stella is és más elegáncsos is fejbenasz az első láda után mialatt a botórka az kedvesen simogattya a zénemet

brühüyyy

azért tanulni nem árt a faszomat sem érdekli a szent a fityma csak a háziszárnyast basztatom mert olyan tauutológus lett, hogy nem tuggya összezárni a combjait már napok óta

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ha ügyeskedne a muhammed akkor szép kis stilizált kapucnija lehetne a fitymájából...faszomat érdeklik a vallások olyanok mint a scientologia meg a többi pénzért kurvák és még nagypofájúak is

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

az, hogy érdekel a punci az nem jelenti azt, hogy magadévá is tudod tenni ennyi sörbetke után?
ismerlek ...én is ittam má' ennyit meg többet akarni és tudni az kettő mondá muhammed mikor lankadtra szlopálta magát és a fitymájába hányt

brühüyyy
@rodeo36: Viccölsz? Nekem a kezdetektől fogva meg van.:) Persze nem mindenki ilyen szerencsés.

Túlságosan jól sikerült a körülmetélés egy amerikai rabbinak

Mordechai Rosenbergnek, egy pittsburgh-i rabbinak azért kell bíróság elé állnia, mert a gyanú szerint körülmetélés közben véletlenül levágta egy csecsemő péniszét, amit aztán vissza kellett varrni a helyére.

A gyereket az orvosok hat órán át operálták, hat vérátömlesztést és piócaterápiát kapott, és két hónapig a kórházban kellett maradnia, mielőtt hazaengedték. Állítólag sikeres volt a műtét, de még nem biztos, hogy a baba teljesen fel fog épülni.
A rabbi állítása szerint a Rituális Körülmetélés Amerikai Bizottsága szerint elismert mohél (= körülmetélő), és azóta is végez körülmetéléseket. A honlapján azt írja, hogy a zsidó törvények nem ismerik el a kórházi orvok által elvégzett körülmetélést.

gawker.com/rabbi-botches-bris-cuts-off-babys-penis-1491544820
@rodeo36: Bár a fitymás ügynél vannak azért nagyobb "csemegék" is. :)

Izraeli miniszterhelyettes: még a homokos zsidók is magasabb rendűek a gojoknál
A homoszexuális zsidóknak "magasabb rendű a lelkük", mint akár a homokos, akár a heteroszexuális gojoknak – tájékoztatott Eli Ben-Dahan rabbi, a vallási ügyek izraeli miniszterhelyettese. A Maariv című lapban megjelent nyilatkozatában a politikus-rabbi (Izraelben persze magasról tesznek az állam és egyház szétválasztásának elvére, azt csak a gojok számára találták ki) egyértelművé tette azt is, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy zsidó és egy goj házasságot köt.

www.haaretz.com/news/national/1.566021
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akkor te egy harmadosztályú goj vagy és...

ez már túlmegy minden szentségen

addig is varrják vissza

vagy rágják le

szerencsétlen csecsemők és amikor a kedves körűlmetélt barátaim mesélték, hogy olyan mintha fagyott nyúllábbal basznának egy idő után érzéketlenné válik a makk és a sok dörzsöléstől passzívvá válik és szenvednek a 12 órás baszásoktól mert előbb nem jönnek meg

brühüyyy

sexologia

és te mire használod a szent fitymát esernyőnek?
@rodeo36:
Csúúúúnyán alulbecslő vagyol...
Nem vagy Te egy hangyányit GONOSZKA?
Tényleg csak hangyafasznyit.
Egészen apró, olyan mamuthangya méretűleg.
Igyunk inkább, mert...
@rodeo36:
Dehogy!
Ők térdre borulnak előtte és imádják...
ES'SETUDNI!!!
Enyhén a bálványimádás bűnében leledzenek.
A zsidó fittybálvány imádása meg eléggé ciki, vérnácziaktól pláne... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
perszehogyigyunk...attól kemény lesz és sohasemsűlel

tetudodeszt?

vagyhanem akkor nemisvagypuncipárti

más párti lehecc?

brühüyyy

egészségedre

és a gonocság foka maligánban mérhető
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
@rodeo36:
Bort, búzát, békességet... Rejtőn nyőttem fel és azóta tudom, hogy a zisten az nem ottan föntrűűl csinált nagy dolgokat, hanem itten volt lenn és tollal alkotta az örökkévalót.
Persze van még sok ilyen valódi isten, akik zenét írtak, meg sok más könyvet is és avval foglalkoztak, hogy a hetedik napon megteremték az stadionokat, előtte meg napraforgó főddeket.

Nekem Rejtő a legnagyobbak egyike és az meg naná, hogy az Albatrosz sorozatban, nem is kérdés! Természetesen megvan mind + hadd legyek mán nagyképű, maga a teljes sorozat is. Sok év gyűjtőmunkája, de én ilyen gyógyíthatatlan vagyok és a kölyökkori szerelmem okán a Delfin is. Mind. Tényleg.

Kékfrankos ró-zé... hmm.
Soproni, de valahogy nem érzem azt, amit kellene benne. Lehet, hogy bort kellene vennem?
@rodeo36: "és szenvednek a 12 órás baszásoktól mert előbb nem jönnek meg"

Viszont az asszony a mennybe megy egy 12 órás szeretkezéstől nem? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
azok a rabbiátusok akik csak úgy metélnek és sohasem varrnak...szerencsétlenek

de haggyukőketfitymátlanításibajnokságbankinekvanrövidebbfitymája olympia ami nem is pia hanem dili ...

brühüyyy

és a számítástechnika mitmonderre? visszalehetvarrniafasztvagyneméshaigenmireleszjó...pisi...elni

brühüyyy
@Knósszosz: Reggel betettem egy linket arról, hogy mától minden könyvét ingyen le lehet tölteni. :)

444.hu/2014/01/01/matol-ingyen-olvashatok-rejto-jeno-muvei/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

próbáld ki

afriakia divat az bizonyos ott tanúltam!!!

te hol?

brühüyyy
@rodeo36:
Passz... kosher informatikával nem foglalkoztam...
Ebben a jobbikos kollégák sokkal jobban képben vannak, már csak a genetikai alapjaik miatt is! :))
Szagértők...
@Knósszosz:
Ha már te is borozol, fiam Bluetooth... :(
A kedvenced (Stella) karácsonyi söre botrányosan fostalicskára sikeredett, mint a bőcsi sikertörténet sok más darabja is...
Gondolom ez is olyan gyors nyomozást fog eredményezni, mint a hanuka gyertyatartó rongálása és a tetteseket is ugyanolyan villámgyorsan kézre kerítik majd.

Lefejezték és leköpték a betlehemi Jézust Szentendrén

www.origo.hu/itthon/20140101-lefejeztek-es-lekoptek-a-betlehemi-jezust-szentendren.html
@Knósszosz:
igen az nem árt ha bort iszol és nem lábvizet

brühüyyy

Santa Cecilia

mondá vala
www.youtube.com/watch?v=qZqq0jeAaL0

www.youtube.com/watch?v=edx1H2QCHmM

a hangvisszaadódra vigyázz 16-36000Hz szüxéges

brühüyyy
BAZZZ!

Lehet, hogy tökös lett az ügyészség és akciózott, a korrupció elleni harc jegyében???

" Izgatott olvasói üzenet érkezett január 1-jén az Index Facebook-oldalára:
"Lehet tudni, miért volt hajnali 1 órakor Felcsút egész falu a készenléti rendőrség által lezárva, hogy a helyi lakosokat sem engedték be?"
Megkerestük az ügyben a területileg illetékes Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét, ahol későbbre ígértek tájékoztatást. Mivel a Készenléti Rendőrség az a testület, amit Budapestről az egész ország területén bárhová ki lehet vezényelni, felhívtuk az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát is, hátha náluk több sikerrel járunk. Ott azonban a Fejér megyeiekhez irányítottak bennünket.
A Fejér megyei kapitányság sajtóügyelete újbóli megkeresésünkre megerősítette: Felcsút területén valóban intézkedniük kellett a készenléti rendőröknek, de az esetről csak csütörtökön fognak hivatalos közleményt kiadni.
A dolog innen vált igazán titokzatossá. Vajon miért nem akar ma mondani erről semmit a rendőrség? Elkezdtünk találomra felhívni felcsúti telefonszámokat, hogy a helyiektől tudjuk meg, mi történhetett. Volt olyan, aki nem is tudott a falu lezárásáról. Volt, aki ismerőseiről hallott róla és azt mondta, ő is szeretne többet tudni.
Egy férfi azt mondta, hajnali fél kettőkor ment haza Felcsútra, de akkor gond nélkül hazajutott. Ebben az időben tehát még vagy már nem volt lezárva a falu. Egy másik férfi azt mondta a telefonban, úgy tudja, egy családi háznál intézkedtek a rendőrök, ahol házkutatást is tartottak."
index.hu/belfold/2014/01/01/valami_tortent_az_ejjel_felcsuton_de_mi/

Báááár... ezek ennél sokkal töketlenebbek és a gerenda is kiveri a szemüket. Evégre itt korrupció, meg hasonlók nyomokba se...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Igen láttam, meg máshol is lejött - asszem hírkereső.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én ilyen alkalmi vackokat ne szoktam, hogy karácsonyi, húsvéti, nagybádogasszonyunk napi, etc... csak az autentikus löttyöket és a Stella kisasszony az nagyon csinos nekem.
Vannak jó borok is, de úgy látszik, azok nem találnak meg engem, csak ritkán.

Egyszer ittam valami baromi jót Krétán, aztán utána minden nap. Merhogy vissza köllött járnom, sörpusztító lényem ellenére.
@rodeo36:
Nekem olyan hangvisszaadóm nincs, de ez nagyon szép zene anélkül is:
www.youtube.com/watch?v=edx1H2QCHmM

Amúgy tegnap iccaka meg jól összekavartam Bachot és Beethovent (BWV), de már tiszta a kép. Előtte is az volt két nappal, csak ugye szilveszter és...
@Knósszosz: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
úgy lehet kipróbálni a hangvisszaadódat, hogy amikor az orgonista a bal lábával a balszélső 3 billentyűre lép és hallassz valamit akkor jó ha nem akkor ki kell dobni a szemétbe

brühüyyy

a legbalszélső az a subkontra C 16 Hz
@rodeo36: Nagyon szép. Emléxel amikor múltkoriban dumcsiztunk Barótiról meg az esztergomi bazilika orgonájáról?? :)

youtu.be/GNu0KD8eP0o
@Knósszosz:
nem lehet mindent Stella-ra fogni

dehát...szilveszter az egy macska

és...brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
éxs mit akarsz mondani...hogy ne nyissam ki a link linkedet

mert a szent fityma nem zenél

brühüyyy
Sör? Csakis a könnyed mexikói Corona. Ha nincs kéznél stout.
@Knósszosz:
meg van bocsátva

tanulj
és ez improvizáció

www.youtube.com/watch?v=RovOPhKpvk4

csak úgy brühüyyy
a St Eustache-ban
@rodeo36: Ezt nyugodtan nyithatod. Remek kis ízelítő a hangszerről, Baróti tolmácsolásában.
@rodeo36:
Addig drótoztál"odaát", hogy beletúrtam magam a kották mikéntjébe, meg magyarázatokba, hogy mi is az a dúr-moll meg a többi zenében használatos kifejezés, oszt arra jutottam olvasgatva a dolgokat, hogy ez kőkemény matematika (is).

Pont ezért elképesztő nekem, hogy van mondjuk egy csellista, aki bámulja a kottát ezerrel és úgy játszik, vele szemben meg van egy Mari Samuelsen szólista, aki becsukott szemmel a négy évszakot... hogy van ez?

Csodálom!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
bemérték az orbgona frequenciáit és kiderült, hogy a visszhang és ahnglebegés miatt hamis lesz az orgona bizonyos állapotokban azaz bizonyos regisztereket nem lehet együtt használni

brühüyyy

ez máshol is igaz csak kevésbé

ld Mátyás templom
@rodeo36: Erről nem tudtam. Ez a gyakorlatban mit jelent?

youtu.be/eMuqUdOc0NY
@Knósszosz:
beszélgess erről Phytagoras mesterrel
a quart és a quint kör az ő matematikája és az ő matematikája alapján csinált zongorát Bach a Wohltemperiertes klavier-t mert ha a "Phytagors-i KOMMA" ami ha jól emléxem 54. gyök 55 és azzal kell minden adódó frequenciát felszorozni vagy osztani attól függően lefelé vagy felfelé skálázunk és moll vagy dúr -ban vagyunk ezenkívúl a septimakkord csodáait is ki tudod deríteni mert melodikus vagy harmóniai moll esetén más és más és azt a hegedűsöktől kell megkérdezned példáúl a kis szőkétől

hogyan is van ez a Vivaldi Tél tételében

brühüyyy

ha felvesszük (megállapodás alapján a normál "a"-t 440 Hz vagy 400 Hz nek akkor sok mindent tudunk de az orgona nem hangolható és sok minden más hangszer sem a vonósok igen de nem mindenre

brühüyyy

tanulj

a zene matematika mint a VILÁGEGYETEM IS MATEMATIKA GONDOLJ A 12 DIMENZIÓS FRAKTÁLOKRA AZOK A ZENE KÉPZETEI
@Knósszosz:
en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_comma

In musical tuning, the Pythagorean comma (or ditonic comma[1]), named after the ancient mathematician and philosopher Pythagoras, is the small interval (or comma) existing in Pythagorean tuning between two enharmonically equivalent notes such as C and B♯ (About this sound Play (help·info)), or D♭ and C♯.[2] It is equal to the frequency ratio 531441:524288, or approximately 23.46 cents, roughly a quarter of a semitone (in between 75:74 and 74:73[3]). The comma which musical temperaments often refer to tempering is the Pythagorean comma.[4]

The Pythagorean comma can be also defined as the difference between a Pythagorean apotome and a Pythagorean limma[5] (i.e., between a chromatic and a diatonic semitone, as determined in Pythagorean tuning), or the difference between twelve just perfect fifths and seven octaves, or the difference between three Pythagorean ditones and one octave (this is the reason why the Pythagorean comma is also called ditonic comma).

The diminished second, in Pythagorean tuning, is defined as the difference between limma and apotome. It coincides therefore with the opposite of a Pythagorean comma, and can be viewed as a descending Pythagorean comma (e.g. from C♯ to D♭), equal to about −23.46 cents.

ez informatikusoknak is tanulság

ott meg is lehet hallgatni

Pythagorean comma on C. About this sound Play (help·info). The note depicted as lower on the staff (B♯+++) is slightly higher in pitch (than C♮).

brühüyyy

tanulj és már tudod olvasni is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olvasd amit knosszy nak írtam

értsd meg

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amikor bejelentette, hogy az "alapítvány" elnöke csicseregni kíván akkor szétbasztam

kurva annyát

brühüyyy
@Knósszosz:
ugye a hegedű tud játszani eredeti phytagoras-i Disz-t vagy Esz-t, Cisz-t vagy Desz-t, míg a zongorán ezek azonos frequencián szólnak azaz csak egy billentyű van rájuk mert nem lehet több száz billentyűs zongorán játszani, mert akkor futóbajnokság és nem zene lenne

ezért van az a csodálatos "disszonancia" ami a zene lényege amikor különféle hangszerek ugyanabban a hangnemben játszanak bizonyos hangok olyan összhangzatot produkálnak ami másképpen nem jöhet létre

ezt csinálja a kiscsaj a Vivaldi versenyekkel

és a többiek sok mindenhol Menuhin meg az Ojsztrach és a Schering meg a többi

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
átlapozva:
az első szám egy átirat (meglehetősen furcsa) a Máthé Passió-ból "wir setzen uns..."

kíváncsi vagyok a többire
az orgonistának nagyon eredeti elképzelései vannak

brühüyyy

szerintem jórészt JS Bach átiratok és nem eredeti művek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha nézed a videot akkor láthatod a principálokat és legközépső síp a 32 lábas nagy C azaz subkontra C 16 Hz a mellette levők annak 32 Hz-es egy oktávval magasabb változatai amit a lábpedállal szólaltat meg a legbalsó pedálokkal

brühüyyy

persze regisztrálni is kell hozzá

ő most ezen a tutti-val játszik ami szokatlan de be kell mutatnia mit tud az orgona a süketeknek mert ezt az is hallja a bőrén át aki tök süket
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a homlokzaton látható horizontális "trombitasípok" az francia orgona jellegzetesség és csodálatos hangzatokat adnak

brühüyyy

adtak neki minden benne van kár hogy a bazilika kurva szar akusztikájú
@rodeo36:
0:01:46-igy bírtam.
Ajaknedvesítési kényszerrel összeszegecselt nyaláskényszer... basszák meg.
@rodeo36:
Épp nézem és hallgatom, amiket...
A "kiscsaj" azért nagyon jó - valld be, te kritikussch!!-:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
persze a hatalmas szögletes fasípok nem látszanak a BWV 542 az egy fantázia és fúga ami a Máthé passio témáira variál...de nagyon jól kell ismerni a műveket, hogy felismerd...

a homlokzati "principálok" most hogy teljes képben láttam nem a 32 lábas basszus azok a fasípokkal vannak megoldva, ezek nem lehetnek több mint 16 láb azaz egy oktávval fölötte..és a közelében levők pedig a skála tagjai félhangonként

mivel nem mutatja sem a kezét sem a lábát ...nem lehet tudni sok mindent
a közönség olyan bárgyú...hogyan szedték ezeket össze

orgonarajongókkal kell megtölteni nem ilyen unatkozó bugrisokkal

brühüyyy
nemzetközi közönség

látszik hogy a bölcsek egyike sincs jelen

az nekik "nehéz"
@Knósszosz:
én nem mondtam róla semmi negatívat

nyugi

brühüyyy

a beszédet meg áttekertem nem bírom a pofázmányukat és a segg szövegüket
@rodeo36: Figy itt nem voltál esetleg? Állítólag ez lenne a világ legnagyobb orgonája?

youtu.be/CQ8qIslr8W4
@Knósszosz:
figyeld a férfiszopránt csodálatos és világhírű magyar

brühüyyy
@rodeo36:
Én nyugott vagyok és nem úgy értettem.
Sőt, dícsérted, micsoda mediterrán tűz van benne északi létére, szóval csak kekeckedtem mester!
@rodeo36: Figy és az első videóban láttál olyat, ami neked érdekesség volt? Mármint ahol Baróti elég részletesen végigmutogatja a hangszert?

youtu.be/GNu0KD8eP0o
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
már szóltam róla, Baróti mester bemutatta, hogy az orgona hamisan fog szólni bizonyos regisztrációkban de az orgona mindent tud amit ma el lehet érni és érdemes bizonyos függönyökkel meg bútorkkal a Bazilikát alakítani hogy ne legyen visszhangos és hamis...és nem jön létre a hanglebegés arról hallgat pedig azt egy ilyen orgonával már meg lehetne csinálni...az azt jelenti, hogy az ülő emberek úgy érzik (bizonyos hangzatok esetén) mintha fizikailag lebegnének a gravitáció nulla lesz vagy valami hasonló a hang hatalmas energia

és most hallva a Funerailles-t átiratban hát hatalmas nagy hangszer

a rigai dóm 32000 sípos hangszere vetekszik vele ha?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

játtszhatatlan...olyan technikai követelmények vannak amit nehéz teljesíteni
már a 7 klaviatúra is túl sok, ha valaki alacsony el sem éri a regisztráció lehet még hatalmas probléma... a 33000 síp nem egy nagy szám mint mondtam a rigai dóm 32000 de lehet hogy tévedek és arról volt lemezfelvételem fantasztikus a Melogyija készítette és tudnod kell, hogy az a világ legjobb hangtechnikáját vette meg kerűl a amibe kerűl alapon...mai napig hatalmas dolog a Melogyija eredeti LP-i

van egy észt vag lapp orgona teljesen fából készűlt nem a nagysága érdekes hanem a hangzása és az, hogy asztalosok és ácsok csinálták fantasztikus zenét produkál érdemes rákeresni nincs máshol

szóval ez van

a Vásáry André lenyűgözően csodálatos mint szoprán a D -dúr suit et énekelve amit neki blattolnia kellett azaz nem lehet átírni ki kell találnia olvasva mit is kell énekelnie és tökéletes hangzás meg kristálytiszta intonáció

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Vásáry André abban a visszhangzó közegben csoda hogy egyáltalán tud énekelni

az, hogy kis billentyűzeten játszik az orgonista attól a nagy orgona szól...ez egy technikai trükk és régi

azt a hatalmas orgonát be sem tudták mutatni mert nem szól...csak egyes részei

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az a gond, hogy az a kibaszott viszszhang mindent szétbasz

hallgasd ezt:
Vivaldi Rígában Jevgenyil Liszitzin egy világhírű orgonista

www.youtube.com/watch?v=xEqXamCW5Og

ebben nincs visszhang

és olyan, hogy a nagyok elélveznek tőle

brühüyyy

nem kell felfuvalkodni...az esztergomi bazilika alkalmatlan zenei előadásokra és az orgona kidobott pénz dehát fidesz mindenekfölött...kicsit visszhangzik hát a kurva annyát

a baróti mester meg hallgat mint a szar a fűben csak mellékesen emlegeti
@rodeo36: Köszi a rengeteg értékes infót. Figy, ez szerinted hogy szól? Megüti a szinted?

youtu.be/ho9rZjlsyYY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Állítólag ez az az orgona.

Gottfried Silbermann organ of Freiberg Cathedral

youtu.be/qEkBoCRCp30

Szerintem gyönyörűen szól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
persze jól szól...egy síporgona romantikus orgona és mindent eljátszik ami bele van írva

nem akarom kritizálni mert minek

te mindíg ilyen maradsz? valami mindíg beugrik, hogy csak? miért?

nekem az a felvétel a menő amelyik a rígai dóm orgonáján készűlt...

de ezt is hallgatom

szóval ez megint a háziszárnyas csak tegyünk még be valamit amiről fingunk sincs mi és ki de hátha fennakad az ürge?

horgásszál máshol
jó?????????????????????

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a Silberman az egy külön kategória

ha eddig nem tudtad volna

brühüyyy
@rodeo36: Most már tudom. Amúgy nem akarom, hogy bárhol is fennakadj. :)

youtu.be/1-4V2ie59bI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium und Fuge in c-dur BWV 547

Bernard Foccroulle at the Johann Gottfried Silbermann organ of the Freiberg Dom

DISPOSITION OF THE ORGAN
Hauptwerk
C, D - c"'
Bordun 16'
Principal 8'
Rohrflöte 8'
Viol di Gamba 8'
Octava 4'
Quinta 3'
Superoctav 2'
Tertia (1+3/5')
Mixtur 4fach
Cimbeln 3fach
Cornet c' 5fach
Trompet 8'
Clarin 4'

Oberwerk
C, D - c"'
Quintadehn 16'
Principal 8'
Gedackt 8'
Quintadehn 8'
Octava 4'
Spitzflöte 4'
Superoctav 2'
Flaschflöt 1'
Mixtur 3fach
Zimbeln 2fach
Echo c' 5fach
Krumbhorn 8'
Vox humana

Brustwerk
C, D - c"
Gedackt 8'
Principal 4'
Rohrflöte 4'
Nassat 3'
Octava 2'
Tertia 1+3/5'
Quinta 1+1/2'
Sufflöt 1'
Mixtur 3fach

Pedal
C, D - c'
Untersatz 32'
Principalbaß 16'
Subbaß 16'
Octavbaß 8'
Octavbaß 4'
Pedalmixtur 6fach
Posaunenbaß 16"
Trompetenbaß 8'
Clarinbaß 4'

Temperament: modified Mean-Tone 1/6 comma pitag.
Pitch: A'=476 Hz.

figyelj a "pitch" -re

és tanulj

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=nvVFRo_4b0o
@rodeo36:
Vivaldi nagyon beletenyerelt a zenei énembe, ez faktum.
De, van más is. Például:
www.youtube.com/watch?v=r08AOLX_IsU - küldted... Csodás.
Most áttekerek Ozawa buránájára, mert olyanom van: www.youtube.com/watch?v=n-DgS75lfmw
Uf dem anger 0:16:00- tól...
Zseni szelleme hatja át... szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én nem akadok fenn te kavarod itt azt amihez halványlila fingod sincs

ha a "pitch" 476 Hz az azt jelenti, hogy sokkal magasabban szól az orgona az alap "pitch" az 400 vagy más esetben 440 Hz zenekara legyen a talpán aki ezt össze tudja kalapálni és énekes a talpán aki ezt velük meg tudja énekelni

ha azt veszed, hogy az subcontra C az 16 Hz és az egy octávval felette levő az 32 Hz akkor a normal "a" 476, 440, 400 Hz -en egy hideg őrület mert mindenféle töredék hangok + egész hangokkal el van hangolva az orgona...anno nem volt megállapodás erről mindenki olyanra hangolta az orgonáját (a sípok hossza!!!!!!!!!!) amilyenre akarta azután jött a nemzetköz meg a rádió és a teve...

a többit képzeld el

ha egy énekes 400 Hz-es "pitch"-en ki tud énekelni egy magas C -t az a 476 -on meghal mert az ott már egészen más ki lehet számolni...belehal

brühüyyy
@Knósszosz:
S'utánna a Floret Silva...
Fénypörköltet eszem én is, mint Patakkhy, uborkasalátával.
Elképesztő, ez zene.
@Knósszosz:
én nem akadok fenn te kavarod itt azt amihez halványlila fingod sincs

ha a "pitch" 476 Hz az azt jelenti, hogy sokkal magasabban szól az orgona az alap "pitch" az 400 vagy más esetben 440 Hz zenekara legyen a talpán aki ezt össze tudja kalapálni és énekes a talpán aki ezt velük meg tudja énekelni

ha azt veszed, hogy az subcontra C az 16 Hz és az egy octávval felette levő az 32 Hz akkor a normal "a" 476, 440, 400 Hz -en egy hideg őrület mert mindenféle töredék hangok + egész hangokkal el van hangolva az orgona...anno nem volt megállapodás erről mindenki olyanra hangolta az orgonáját (a sípok hossza!!!!!!!!!!) amilyenre akarta azután jött a nemzetköz meg a rádió és a teve...

a többit képzeld el

ha egy énekes 400 Hz-es "pitch"-en ki tud énekelni egy magas C -t az a 476 -on meghal mert az ott már egészen más ki lehet számolni...belehal

brühüyyy

ezt tudnod kell a partitura után...vagy hozzá

egészségedre a Vivaldi

a Burana (azaz kigúnyolás, nevetségessé tétel)
carmina burana = gúnydal

szóval rúgjunk be

brühüyy

aki előbb berúg az nyert

holnap dumcsizunk de neked feladataid vannak ne feledd ...írnikkell
@rodeo36:
Baszki, nem tagadtam sosem, hogy nem értek olyan akadémiai szinten a zenéhez, mint Te.
Én pusztán kedvelő vagyok és tanulok folyamatosschan.

Halványlila fingom sincs...? Nincs, igazad van, viszont én úgy szelektálok, hogy teccik-vagy nem. És sok minden inkább teccik, mint nem.

Ne mérd az én zeneszeretetemet a magadéhoz, mert a kettő nem lesz ekvivalens, annak ellenére, hogy baromi sokat köszönhetek Neked!

A feladatomat számon tartom és sok csodát kérek még!!
Bazmeg!-:DDD
@Knósszosz:
b+ ezt a háziszárnyasnak írt soraimból másoltam és ez a mondat is belekerült

most ne kezgy el duzzogni

halacc és az jó a háziszárnyas meg csak kérdez de közben halvány lila fingja sincs de kérdez tovább mert a pártkongresszuson be kell számolnia miért kapta a támogatást a párttól

rád ez nem érvényes te párttalan meg ...tlan tlen vagy

brühüyyy

semmi duzzogás igyál és írgyál
Hűűűű.. nem tudom mit ittatok, de... szerintem nem kóstolnám meg! :S

Amúgy tessenek ezt is megnézni:

deadheadingcrew.tumblr.com/post/71762249955/valami-via-fb

orulunkvincent.blog.hu/2013/12/31/jamais_vu_a_szilveszteri_pezsgohoz#comments

Egerünk persze ott kekeckedett...
Pedig már... :D

"Megvan, miért zárta le Felcsútot a TEK
Egy 38 éves férfi fegyverrel vadászott öccsére - elfogták. Orbán nem volt otthon."

hvg.hu/itthon/20140102_Testverere_vadaszo_ferfi_miatt_zarta_le_F

Ja, meg idősebbnek is tűnik 37-nél...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

jó reggelt!
igazad van!
veszélyes elegy lehetett itt...
ki kell ezt "rázni":

www.youtube.com/watch?v=HdlfZ4213zM

(ha mégis kell majd a "support", hogy kapom meg? :DDD)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem is megszaladt a fantáziám, hogy Győző bátya megorrolt Piktorkára... Pedig de szép volt eljátszani a gondolattal...
@guma:
Net müxik a gépen, akár kábellal?
+ priv.mailt küldtem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

még semmit sem tudok...
majd 10 óra felé rákérdezek, hogy mi van.
de: köszi (előre is)!
@guma:
Ha a net megy, egy Ammyy Admin nevű kis prg-ot tetess rá. Azzal gyorsan át tudom venni és megműtöm... :D
Ha más gond van, akkor írd meg, vagy csörögj fel.
@guma: Bár síelne, akkor talán lenne valamennyi esélyünk. (Bocs Schumi!) De a mindenórás Tábornok még síeln sem tud.
@guma:
Ja, oszt szegény Shumival történik csak "valami"... :(
index.hu/belfold/2014/01/01/tortenelmi_rekordot_dontottunk_jogszabalyalkotasban/ Inkább lett volna harmad ennyi törvény, deazok jók és a zemberekért készültek volna. És nem azért mert a saját rabló törvényeiket sem képesek normálisan megcsinálni. Idióta buzi banda.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

tegnap kaptam pár videót és az egyiken egy vízisíző kirepül és egyenesen a sátorban landol, hihetetlen röhögések közepette...
most meg sehol nem találom, de nézd meg ezt az öreget. csokornyakkendőben, öltönyben táncoltatja hajóját! :D

www.wimp.com/freestylecanoeing/
Szilveszter éjszakáján egy savanyú arcú, rossz kedvű fickó őgyeleg az utcán. Egyszer
csak megakad a szeme egy falfirkán, mely így szól
“Ki nem szereti a bort, a dalt a nőt, Nem érdemel Boldog Új Esztendőt!”
A pasas fanyar ábrázattal olvassa a rigmust, majd elővesz egy ceruzát, és a
következőket írja alá
“Innád savanyú boromat, Élnéd nőmmel a sorsomat, Anyósom tanítana a dalra, Nem
írnál ilyet a falra, Te marha!”
@tristen2005:

Végre valami, amin őszintén lehet röhögni)
@guma: Hát basszák meg, ha már ennyibe kerülnek nekünk, és külön parlamenti őrség is vigyázza szentséges életüket, akkor joggal várhatom el, hogy legalább normálisan dolgozzanak.
Vagy túl sokat követelek a sok naplopótól?
Jó reggelt! Mindenki kijózanodott és leküzdötte a másnaposságot? :D
Hogy teltek az ünnepek?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Neked is szép napot és boldog új évet. Csendben rendben telt és otthon. :)
De jó nekünk. :)

Január 1-jétől közérdekű bejelentést lehet tenni az ombudsmannál
Mostantól bárki fordulhat állami vagy helyi önkormányzati szervhez úgy, hogy személyes adatai csak az alapvető jogok biztosa és hivatala számára legyen hozzáférhető.
Az mti szerint a 2014 első napjától hatályos törvény különösen a korrupciós ügyekbe bejelentést tevők esetében hoz pozitív változást. A bejelentéseket a hivatal mostantól úgy dolgozza fel, hogy az ne tartalmazza a bejelentő azonosítását lehetővé tevő adatot, a bejelentés anonimizált formában továbbítják majd az ügyben eljáró hatósághoz. Az ombudsman emellett közvetlenül is vizsgálhatja a közérdekű bejelentések kezelésének gyakorlatát.

A törvény célja az állami szervek működésébe vetett közbizalom növelése, az állami működés jobbá tétele és a korrupció elleni hatékonyabb fellépés. A jogszabály a bejelentő védelmében meghatározza, hogy a panaszos vagy a bejelentő személyes adatai csak az eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szervnek adhatók át, amennyiben a szerv a törvény alapján jogosult az adatok kezelésére, vagy ha az adatok továbbításához a panaszos vagy közérdekű bejelentő egyértelműen hozzájárult.

www.facebook.com/magyar.orszaggyules/posts/756774484346441:0
Sherlock visszatért! A többi most nem érdekel. :)
szépet, jobbat, újat, és nem csak ott sok ilyet még ;)

Simicska-közeli céget töröltek Romániában

Rosszabbul teljesített a közvetve Töröcskei István exbankár és az első számú magyar oligarchának tekinthető Simicska Lajos bukaresti érdekeltsége, a Platinum Institutie Financiara Nebancara S. A. – a közelmúltban törölték a román cégnyilvántartásból.

hvg.hu/gazdasag/20140102_Simicskakozeli_ceget_toroltek_Romaniaban
Magas rangú NAV-ost vesztegethetett meg a nagypályás áfacsaló

hvg.hu/gazdasag/20140102_Magas_rangu_NAVost_vesztegethetett_meg_a

jó reggelt, és új évet.
@bella _ciao: Féltem, hogy nem fér rá. :)
@V-PORT: de milyen szépre sikerült. ezzel a modern dizájnnal vetekszik a soproni sör reklámainak élményhatásával.
@bella _ciao: Tegnap pont erről a tolmácsról írtam. Zseni vagyok!
@V-PORT: Egyik hitelesebb mint a másik. :)
Ő viszont egy szimpatikus ember.

Magyar módszer segíthet Schumacheren

Magyar szakember is segítene a síelés közben súlyos agysérülést szenvedő, napok óta kómában fekvő Michael Schumacheren, írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy dr. Csókay András főorvos, nemzetközi hírű baleseti idegsebész megkereste a grenoble-i egyetemi klinikát, illetve több francia idegsebészt, és figyelmükbe ajánlotta kutatási eredményeit.

Dr. Csókay a kilencvenes évek végén kifejlesztett egy műtéti eljárást, az éralagút-technikát, aminél az agyduzzadással járó sérüléseknél a koponyatető eltávolítása után az ereket alagúttal védik az elzáródástól.

Ennél az eljárásnál el kell távolítani a koponyatetőt, hogy a belső nyomás csökkenjen, és a duzzanat visszahúzódhasson, de ezzel egyidőben az érvédelmet is biztosítani kell. Az eltávolított koponyatető később visszahelyezhető vagy plasztikai műtéttel helyettesíthető.

Schumacher vasárnap délelőtt szenvedett síbalesetet a francia Alpokban, egy nagyobb kőnek ütközött, ami valósággal katapultálta. A hétszeres világbajnok F1-pilóta a levőgőbe repült, majd fejjel egy sziklának vágódott, a bukósisakja darabokra tört. Állapota azóta stabil, de válságos.

sportgeza.hu/forma1/2014/01/02/magyar_modszer_segithet_schumacheren/
@V-PORT: Hát Áder meg a műjeltolmács, aki csak össze-vissza kapálódzott Mandela temetésén. :)
@bella _ciao:

Bella,miért rontod el az első napokat ezzel a"kijafa@ommal"?

Egyébként boldog Új évet!
@gazoló: tudom, hogy írigykedsz, mert neked csak meztelen csajos van.
@bella _ciao:

Egyszerúgyisúgyismegfejtema'smukkrelytélyt'!!

A 'meztelencsajosra az öltözőszekrény ajtajának belsején meg Te ne legyél irigy!! pussz!
essemleszmárhülyébb:

Varga: Nincs itt semmi látnivaló
Nagyon-nagyon elégedett a miniszter. Félnivalónk nincs, amerre ellátunk, mindenhol sikerek vannak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F02%2Fvarga_beszel_az_mtinek%2F
kontra:

Cégtörlési rekordot hozott az újév

Már 2013 novemberében 30 ezer fölé emelkedett az éven belül megszűnő cégek száma Magyarországon, és ezzel megdőlt a 2010-es negatív rekord. A mostani cégtörlési hullám még a 2012-es felszámolási és végelszámolási dömping eredményeként dübörög végig a gazdaságon. Az Opten céginformációs szolgáltató szerint a kft.-k kötelező törzstőkeemelése jövőre új végelszámolás-cunamit indíthat el.

hvg.hu/enesacegem/20140102_Cegtorlesi_rekordot_hozott_az_ujev
hát búék, és ha esetleg segítség kell a NAV-nak, imho:
index.hu/gazdasag/2014/01/02/sovereign/

:D
@gazoló:

Nincs benne semmi titok. Pont akkora lufi, mint amekkorának látszik, csak még senki nem durrantotta ki:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ma életemben először híreket hallgattam a Duna TV-n.
Itt minden sikeres, gazdaság rendben, családok, pedagógusok jól járnak, fiatalok második gyereket vállalnak, stb.

Hol is élek???
@Orica Középföldi: egy rossz mátrixba csatlakoztál, vagy egy párhuzamos valóságba ;)
@Orica Középföldi:

Azért gázolunk derékig sárban,mert a politikára,közéletre ilyen paraziták tapadnak minden oldalon,minden korban!!!
Az igazi rejtély az,hogy nem látnak át ezeken a férgeken választók,felelős irányítók???
Boldog éveket.
'Nem kell mindig kaviár.'
Bélszín is jó lesz.
Csak szeretném én kiválasztani.
Kivételesen.
@Orica Középföldi:

"Ma életemben először híreket hallgattam a Duna TV-n."

Hja kéhem. a pehvehzitásnak is vannak vadhajtásai.
beszédes mondatok, a kiemelés tőlem:

"Hozzátette: a hivatal emberei az eset valamennyi körülményét áttekintik majd, amikor meghozzák döntésüket. Ha a vállalkozás minden tőle telhetőt megtett, >>>>drasztikus <<<< fellépésre nem kell számítania – mondta Aszalós Andrea. Hozzátette, hogy tömeges üzletbezárás nem kerülhet szóba."

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20140102-a-nav-azt-igeri-nem-lesz-tomeges-uzletbezaras.html?sec-2
@jaegtoer: lehet, hogy orica még az obersovszkyt is meghallgatja egyszer a falra vetítős tévén. :))) az mekkora perverzítás már.
@gazoló:

"Azért gázolunk derékig sárban,"

legjobb nem be(le)gazolni.
ellenben a macskáknak kifejezetten jót tesz egy kis bagzás. messziről nézve-hallva... legalábbis...
@jaegtoer:

A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
@jaegtoer:

Bevallom imádom a macskákat!Ők tudnak igazán élni!!!
@bella _ciao:

'Emondom hogy kell 'szuicidálni!!
Öt tv kell körbe a nappaliba!!

m1,m2,rémhír,echo,tv2,dunaéskapcsoltrablócsatornái......
Egyszerre híradót hallgatni....
@jaegtoer:

Boldogat:))

Nem perverzitás volt, lustaság.
Fel kellett volna állnom a távirányítóért.
Csupa pozitív hírt kaptam cserébe:)))

@bella _ciao

Látom, már a gondolattól röhögsz, hogy én OP-t hallgatok, mi több nézek.
Nemes egyszerűséggel, te egy mutánsa vagy unokatesója lehetsz az állatodnak:))
süti beállítások módosítása