Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mfor.hu/cikkek/vallalatok/meszaris-csoport-talentis-babaaruhaz-brendon-terjeszkedes.html A kisgöm... (2024.04.19. 13:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.06. 13:42 Fabius

Igenis van eredménye Orbán rendszerének!

Címkék: fidesz oligarchák mészáros lőrinc sánta jános trafikmutyi

Drága Viktor arra kérlek,
Aranyeső hulljon nékem,
Aranyeső a felcsúti réten,
Aranyeső a szép kis házra, 
Aranyeső a dohányomra,
Jaj, ha meghalok.

Van nekem egy párttag könyvem,
Belenézek hull a könnyem
Belenézek hull a könnyem jaj,
Az van abba beleírva
A oligarcha vagy, te marha, 
Jaj, ha meghalok

(via)

Na, mos'má aztán senkise mondhassa, hogy a Viktor renccernek aztán se eredménye se haszna nincsen. Mert van. Jó, mi egyszerű pórok még elpiszmogunk a rezsidémon által elüldözött párszáz forint és a tranzakciós illeték bankszámlabukó egyenlegének összevetésével, de az eredmény a leggazdagabb 150 listáján felbukkant új szereplők képiben már bevihog az ablakon. Úgyhogy bizakodjunk, Véreim, nem kell türelmetlenkedni, hisz hol van még karácsony, és de pláne hol van még a kampányfinis? 

A bérföld közepén állok, a Lajossal latrinát ások, adatigénylésre fittyet hányok, adótartozást se bánok, jaj - nótázhatja a legfrissebb lista 88. helyén a legkedvesebb falugondnok-mindenes-kebelbarát, Mészáros Lőrinc a maga 6,9 milliárdosra duzzadt vagyonkájával. Egy hajszállal - egyelőre - elmarad tőle Sánta "Mr. Nemzeti Dohánybolt Hálózat" János, akit 3,8 milliárdos vagyonával a 140. helyre rangsoroltak. Ha nem a szikár és unalmas számokat lobogtatva akarjuk szemléltetni a haladást, akkor lehet a fokmérő, hogy ők már mindketten meg tudják venni kilóra A Ferit, aki a maga szerény 3 milliárdjával éppen csak becsúszott a 150 közé. 

orbán oligarchák.jpg

Ezek után még mondja valaki, hogy nem halad az ország semerre se! Ahol egy pályagondnok és egy törvényhozási segédfogalmazó oligarchává Nemzeti Nagyvállalkozóvá válhat seperc alatt, ott aztán tényleg, szó szerint bármi megeshet. Akár az is, hogy 500 és 1800 közé tippelhetjük a trafikmutyival magát (is) helyzetbe hozó segédfogalmazó üzleteinek számát, meg az is, hogy a pályagondnokot védő mikor melyik jegyző közadatigénylést elhárító válaszaiból úgy érzed, mintha magának az Úrjézusnak adótartozásáról vagy vagyonosodásának mértékéről akartak volna megtudni valamit a visszaélésszerű adatigénylő pernahajderek. 

Szóval fel a fejjel, Véreim, belőletek is lehet oligarcha, ha nem feleditek a II. Orbán kormány költőtől kölcsönzött jelmondatát: Dolgozni csak pontosan szépen, ahogy Lőrinc trágyát lop a réten, úgy érdemes! 

* két költői kérdésem azért csak lenne:

1: hogyhogy nincs a listán Simicska?

2: Tiborcék listára kerülése mikor várható? 

573 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr275617959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@bella _ciao: Azért nem lenne jó, ha megkapnák a minimálbért, mert akkor tartósan berendezkedhetnének erre a státusra, de nem ez a cél.
hehe.

​Novák: Piálffy István bűzlött az alkoholtól a Parlamentben

Gigászok csatája, dőljünk hátra: a jobbikos Novák videóval bizonyítja, hogy a KDNP-s Pálffy részegen kóválygott az ülésteremben.

cink.hu/novak-pialffy-istvan-buzlott-az-alkoholtol-a-parlamen-1460032438/@szilylaszlo
@Blogger Géza: ne legyél ekkora lúzer: "tartósan berendezkedhetnének erre a státusra" szükség van utcaseprőre vagy nincs? akkor miért nem annak alkalmazzák minimálbérért? miért közfoglalkoztatottnak 49 ezerért? valami itt nagyon nem stimmel.
@bella _ciao: @Blogger Géza:

géza olvasásra biztatsz másokat, miközben csak a pártbrossurákban tudsz eligazodni.
nem akarlak terhelni olvasással én sem, ezért nézd meg a képet:

hvg.hu/hetilap

ez van.

a halmozott hátrányoknál ott ékeskedik a délceg Tábornagy képe, a jobb oldalon, meg az eredménye.

további szép napot.

ez ugyan nem ellenérv a foglalkoztatási véleményeltérésre, de legalább informatív. és egyszerű. neked való.
@bella _ciao:

bocsánatok kérek, amiért egy egy válaszba vettelek gézával, csak neked is meg akartam mutatni a hvg címlapot.

még egyszer: -Bocs.
@bella _ciao: Előd most visszavág, mert tegnap az asszonykájával bunkóskodott a Duna TV-ben. :)

alfahir.hu/csak_szemelyeskedni_tudott_a_bunko_kdnp_s
@jaegtoer: HVG.hu??? :D Miért nem a bajai szupervideójukat linkelted már be? EU-s friss hivatalos 2013-as előrejelzés GDP növekedésre:

Csehország: -1,0% (a nagy bezzeg-gyerek)
Magyarország: +0,7%

Nem látom, miért pont most szakadnánk le bárhonnan is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kár, hogy én az EU-s előrejelzéseket írtam le, amiket nem Matolcsy készített. Ezt beszoptad. :)
@jaegtoer: köszi. már kezdtem felhúzni az orromat, s gleccserből jégcsappá szerettelek volna amortizálni. de lógjunk tovább...

www.ultimatesummary.com/images/Icicles.gif
@Blogger Géza: "Melyik adatban nem teljesít jobban Magyarország?" kérdezed : a trafikok talán, de a temetkezési vállalkozók biztos. a "kitűnő" egészségügyi rendszerünkből eredően. Nem kell válaszolnod, érvelésed már kitaláltam
A kormány véghez fogja vinni a banki status quo megváltoztatását - véli Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, aki arra számít, hogy több, reménytelen helyzetbe került nagybank is feladhatja magyar piaci jelenlétét. Mások csak egy kilépőre számítanak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/melyik_bank_vonul_ki_magyarorszagrol.568927.html
@jaegtoer:

Engem a Halmozott hátrányok melletti kép nyűgözött le.
Ki lehet az a mocsok, aki OV mögé egy mesekönyvből választ hátteret.)))))
Nagyon röhögök:))
@Blogger Géza: kedves narancstroll, beszopni te szopsz be napról nap mindent a narancsmaffiából akiknek a seggét nyalod, korlátoltságod hatalmas, csúsztatásaid vég nélküliek.

Újra csúcson a cégtörlések

Az utóbbi időben csökkenések indult, októberben mégis minden korábbi rekordot megdöntött a cégmegszűnések száma – adta hírül az Opten céginformációs szolgáltató. Az egy hónapon belül törölt cégek mennyisége eddig mindössze kétszer haladta meg háromezret, most viszont 4131 cég jutott erre a sorsra. Megugrott az új cégek alapítása is.

hvg.hu/kkv/20131107_Ujra_csucson_a_cegtorlesek
@Blogger Géza:

...ha ma az 500 legnagyobb cég -eredményeit tekintve- rosszabb helyzetben van a tavalyihoz képest, és a kkv tömegesen mennek tönkre, akkor üdítő élmény a tavalyi +0,7%-os előrejelzésről "értesülni"

köszönöm, kedves Géza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak egy kommentet idézné a cinről, ahol ugyancsak tárgyalták viktor aksimerülését:

Sergio Cattani
@Szily László Ma 10:38
1

Mi a lófasz az a Magyar Állandó Értekezlet? Valami Guiness-rekor kísérlet, vagy mi?

És miért november 7-én tartják?
@Fabius: Bíztam benned. :)
Hogy megér egy posztot. :(
@bella _ciao: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy pszichiáter ismerősöm (aki közös) azt mondta, nagyon helyes kisgyerek volt.
Biztos nem érti, hogy most mit csinál :)))

Cirbi! Nekem ne küldj ilyeneket, mert az én grazi számlámat se az OEP, se Simicska, se Nészáros nem fizeti.
@bella _ciao: Miért mit vársz, ünnepeljenek Nov. 7-én mint te?
@Orica Középföldi: majd minden kisgyerek helyes... rólam is ezt mondták:)
@punkfrog: A műmagyaroknak és a műkeresztényeknek semmiképp. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megszüntetik a felesleges cégeket, közben még több újat alapítanak, mozgásban az piac, pezseg az üzleti élet! Ettől kéne sírnom? Nevetséges... :)
@Blogger Géza: szia Géza:)... miért nem a valóban fontos dolgokról beszélgetünk (család, nők, foci, étel-ital, etc.)?... itt a kamu számokkal/statisztikával nem győzöl meg senkit... egyrészt, mert nem igaz, másrészt meg a többségnek még a háromnapos vizihullától is kevésbé fordul ki a bélése, mint orbánéktól... felesleges időpocsékolás, komolyan...
Naszóval... neked mi a kedvenc ételed/italod?:)
@Sir Bates dö Hól: neked is a jégnek linkelt tölgyesy interjú. ha van persze egy csöpnyi időd, mikor nem a géjza ficsúr kulináriájára hegyezed a füled. egy tippem lenne a kedvenc kajájára: tanyasi pizza.
@bella _ciao: most élelmet szerzek, aztán olvasom... köszönöm...:)
@Orica Középföldi: "Azért, mert nincs állandó, hosszú ideig megmaradó szabályrendszer, "... ezért szerencsésbaz atavista:)... ott van:)
@Blogger Géza: 2013.11.07. 14:00:00

Mozgasban a piac? Ezt mondd annak a tobb szaz embernek, akiket eppen most rugott ki a BAT a trafikmutyi, az E.On pedig a rezsicsokkentes miatt.

De erre is csak a szokasos bullshit szovegeddel jossz majd...
@Sir Bates dö Hól:

" majd minden kisgyerek helyes."

Ez tévedés. Minden kisgyerek ártatlan, de nem biztos, hogy helyes.
Az említett hölgy/úr kiskorától ismerte, és a megjegyzést már a főszerkesztőre tette:)

Ettől függetlenül már láthattuk, hogy mennyi helyes kisgyerekből lett pszicho- és szociopata, tömeggyilkos és egyéb.

a nagynéniknek meg kötelező ezt mondani:)))
@Penivaldes: "No, én azért nem nevezném pitiánersének azt, hogy pl megverlek téged..))
érted ugye? " TE meg mostan kinek hiszel? A péagátnak, vagy a szemednek? :-Ö
@Blogger Géza: aha, uzletsor nalunk, most zart be egy telenoros bolt, a sarkon pedig trafikmutyis bolt, ossz uzlet hely 10, ebbol 4 mar honapok ota ures, van egy konyvelo iroda is, neha beszelgetunk, az cegeik hullanak mint osszel a legyek. Jahh tudom, pezseg az elet, aha, a hulyek meg a tuloldalon vannak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gézáéknál pezseg. d: nem győzik alakítgatni a cégeket a naperőmű tenderre, a trafikokra, földekre. és ehhez néha seychelle szigetekre utaznak.
@Blogger Géza: Geiza kedves! Sommás a véleményem rólad. Te bzony sainoaz egy ierbitálisan, benetikailag determináltam, (ne keress utána, segítek. Csökött szülők beltenyésztett véletlenül besikerült ivadékaként) próbálod meg osztani azt az észt, amivel nem remdelkezel. Szegény anyád, he atugna olvasni, zokogna kínjában, hogy te milyen magasra vitted... (jelzem, 2-3 év múlva, mint kanadai Fidesz-gazdasági menekültet úgy basznak vissza a Torontói reptérről, hogy még egy lélegzetet sem vehetsz a szabad levegőből.)
@Marcellusca: Én a Kannákra szavatok, ha már kötvlekedésre bocsátottad:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Basszus! Hogy lehet ilyen komor múltat és jövőt festeni egy mondatban:))))))))
@Sir Bates dö Hól: nekem a hús a kedven ételem, inni meg vizet szoktam. bár nem engem kérdeztél, de jó ha tudod
@Bellagio: Bizony, a munkaerőpiac is mozgásban van... Vannak, akik leépítenek, vannak, akik pedig felvesznek, a szaldó pedig pozitív, nálunk 10% alatti a munkanélküliség, jóval alacsonyabb mint Szlovákiában vagy Lengyelországban (13%), pedig onnan többen mentek el külföldre.
@Orica Középföldi: hogy klasszikussal válaszoljak:"egy frászt önigazolás":)
@Sir Bates dö Hól:

Bocsánat. Ott volt egy más értelmet adó írásjel.
És úgy igaz:))
@Blogger Géza:

Ahogy az varhato volt, pure bullshit.

Vegyel par Critical Reasoning lecket majd probald meg ertelmezni az Economist aktualis szamanak utolso lapjait.

De ha nehezen boldogulsz az angollal, a KSH oldalait is bongeszheted. De ne ugy, mint az egyszeri teruleti kepviselo aki eves uzleti terv keszitesekor a legjelentektelenebb indikatorokra hivatkozva veri a mellett, hogy nott a market share.

Na jo gondolkodast.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ebből a legjobb a "benetikailag" volt. :) Na, jó, a többi nettó marhaság, de ez a legszebb. Tudsz még ilyeneket? :)
@Blogger Géza: Szia Géza!
Figyelem a fentiekben vázolt és adatokkal alátámasztott érveidet, amelyekkel a hazai foglalkoztatás erényeit méltatod.
Ezzel két gond van, a számokkal most ne foglalkozzunk, hanem az elvekkel.
Az egyik probléma az, hogy a kormánynak a foglalkoztatási struktúra kialakításában nincs progresszió.
A munkaalapú társadalom kiépítését szorgalmazza, és háttérbe szorítja a civilizáció e téren hódító tudásalapú társdalom létrejöttét.
Könnyű belátni, hogy a robbanásszerű műszaki fejlődés, a K+F eredményei háttérbe szorítják az élő munkát, mi pedig -ha így haladunk - a manufaktúrák újraéledését szorgalmazzuk.
Ezzel az elvvel egyidőben tönkre verjük az oktatást, előre vetítve a modernizációtól való elszakadás rémét.
A közmunka nem értékteremtő tevékenység, ezt a tényt a kormány sem tagadja, és olyan magyarázattal él, amely mélyen sérti a magyar emberek azon csoportját, amelyek nem jutnak értelmes, értékteremtő munkához.
Ugyanis a gyógyszöveg az, hogy a közmunka egy átnevelő tevékenység, egy szoktatás a munkaerőpiacon való megjelenéshez.
Ebből az jön le, hogy a magyar ember eddig egy rusnya, munkakerülő, lajhár csődtömeg, amelyet
a közmunka kényszerével először szoktatni kell, és ez az a kormány, aki ezt az átnevelést felvállalja. Persze, ez a szöveg ó arra, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy az embereket már nem tanítani, hanem ellátni kell a munkával.
@Blogger Géza:
Fenntartom, hogy ostobaság. Nem a statisztikai adat, hanem ahogy számítják.
A létminimum allatti, vagy azzal azonos jövedelem nulla felhalmozási rátát biztosít. A közmunkás tehát gyakorlatilag feléli a mindenre elég 47 ezer forintját.
Ez a szolgáltató szektorok halálát jelenti, valamint mindenkiét, aki nem a 47 ezer forintos vásárlói kosár szintjén kínálja a portáját.
Ergo, ezekből a szektorokból a munkanélküliségen keresztül a foglalkoztatás átterhelődik a közmunkára.
Egyre több közmunkást és egyre kevesebb szolgáltatást vásárolni képes polgárt "termelve". Az eredmény egy mélyszegénységbe csapódó szegényedési spirál.
Csak megjegyzem, hogy amikor a népeknek '56-ban elege lett a marharépában kifizetett munkából, és a kaját pótló jelszavakból, akkor nagyon sok elvtit kísértek lámpavashoz.
@Mariann19:
ejnye bejnye

gájzába kár a szennyvíz is nemhogy a forrásvíz

ne pazarold magad, őt kubatov elvtárs erre idomította és ezért fizeti...órabérben 25 HUF/óra + banán

brühüyyy
Foglalkoztatás és szegénypolitikában március óta nem sokat változott a helyzet. Meg a véleményem sem
endresy.blogspot.hu/2013/03/orbani-nyomorpolitika.html
Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.
A miniszter elmondta: az áfacsökkentés hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez, az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. A mostani döntés az élelmiszerek áfacsökkentésének első lépése, és nem tartotta kizártnak, hogy jövőre további mérséklések lehetnek.
@rodeo36:
Szia Rodeo!
Mindazok, akik a napi médiában hallottakat magukénak vallják, és azt az egyoldalú szöveget ismételgetik, jó, ha tudják, hogy vannak másr szempontok, és más vélemények is.
Sajnos, hogy az eltérő álláspontokat nem adja közre a királyi média.
Persze, csalóka az a remény, hogy egyetértést váltsunk ki.
Egyre biztosabb vagyok, hogy ez a patai a kormany beepitett embere:

Patai: Négy bank van bajban
A Bankszövetség elnöke szerint a bankadó nélkül is veszteségesek lennének a bankok.
@Orica Középföldi: szerinted:) szerintem meg az is igaz amit én írtam:)... és azonnal klasszikusnak minősítettem az írót:D
2010-ben a beruházási ráta 20% volt
ezt ígérte matolcsi felcsökkenteni 24% -ra
hálistennek ez úgy alakult hogy lenőtt 16%-ra
de a 4% kos változást jól jósolta meg...
csak a bandzsasága az előjelet téveszti...
@GeoCracker: Ez egy nagyon szép katasztrófa-elmelét, valóban nagyon kreatívak vagytok, csak az a bibi, hogy a munkavállalók száma nő (közfoglalkoztatottak nélkül is), a reálbérek is nőnek, emiatt nő a lakossági fogyasztás is idén, tehát mindennek pont az ellenkezője történik. Talán ezért is jóval népszerűbb a mostani rezsim, mint az MDP volt 1956-ban, és ezért sincsenek komoly tömegtüntetések ellene. :)
@Mariann19: "Ezzel az elvvel egyidőben tönkre verjük az oktatást," Tényleg? Ezt ki mondta? Én azt látom, hogy növelik a pedagógusok bérét (életpálya-modell), igyekeznek növelni az iskolában töltött időt (délutáni foglalkozás), és a gazdaság által igényelt oktatás felé terelni a diákokat.

"A munkaalapú társadalom kiépítését szorgalmazza, és háttérbe szorítja a civilizáció e téren hódító tudásalapú társdalom létrejöttét." Ez a kettő nem áll ellentétben egymással. Aki hasznos (!) dolgokat tud, még könnyebben talál munkát, ás még inkább dolgozni fog. A munkaalapú a segélyezés és a spekuláció ellentéte ebben az összefüggésben. Illúzió azt hinni, hogy majd hirtelen egymillió atomtudós országa leszünk... Kell az ipara tömegek foglalkoztatására. A válság pont azt mutatta meg, hogy a magas ipari termelésű országok (pl Kína és Németország) sokkal jobban átvészelték a válságot másoknál. (lásd mondjuk Izland és Görögország.) Ajánlott irdalom még:

"Kutatások igazolják, hogy a túl nagyra duzzadó pénzügyi rendszer káros a gazdasági növekedésre."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/05/ezert_kell_meghuzni_a_bankokat
@Mariann19: Senki nem kényszerít arra, hogy "királyi" médiát fogyaszd. :) Persze ha a sok károgás helyett azért a valóság is érdekel, nem árt...
@gipsz.jakab: Az a szerencse, hogy a visszaesés főleg a lakásépítésnél (így is százezrével vannak üres lakások), és állami nagyberuházásoknál (igen, túl kevés a stadionépítés ennek megállításhoz - a lengyelek erre sokkal jobban ráfeküdtek) következett be, a kulcsfontosságú feldolgozóiparban inkább nőttek.

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/dinamikusan-emelkedtek-a-feldolgozoipari-beruhazasok
@Blogger Géza: Boldogok a hívők. Azért ki ne menj a munkaerőpiacra. Mert eladnak közmunkásnak. Amúgy a közfoglalkoztatottak nélkül nem nőtt számottevően a munkavállalók száma.
De szerintem ezt már a multkor is megfutottuk.

Az meg nyilvánvalóan a hihetetlen vásárlóerőbővülés eredménye, hoyg a szociális bolhapiac rekordokat dönt. Lefele minőségben, és az erre való kereslet növekedésében is.
@Blogger Géza: Rosszul látod. A pedagógusok ioskolában töltött idejét persze növelik, de ezzel az OECD felmérései szerint rontják az iskola színvonalát. A pedagógusbéremelést elviszi a túlórapénz és egyéb pótlékok csökkentése.
A beruházásnövekedés meg szintén kamu, a bányászbéka segge alól felkúszott a felszíni béka segge alá.
@Kuviklacz: Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy 2014-ben kb 150 milliárd Ft plusz kiadást jelent az életpálya-modell. Hol van a az OECD felmérés, ami alapján több iskolában töltött idő káros?
@Blogger Géza:
Reménytelen eset vagy, végtelen türelemmel próbáltalak a gondolkodás nemes útjára terelni, de te csak útvesztőkbe gabalyodsz bele, nyomod a médiában elhangzott kliséket.
Logikai okfejtéssel próbáltam magyarázni a munka- és a tudásalapú társadalom megteremtésének különbségét, ez hatástalannak bizonyult, ezért egy plasztikus példával élnék, hogy megértsd a különbséget. 4-5 évvel ezelőtt Tv-intenet-telefon szolgáltatásnál váltottam, és a szerelés igen kalandosra sikeredett. Kb. 4 alkalommal jelent meg hibajavításra hol két, hol három szerelő, a működés nem indult be.
Egy verőfényes szombaton újabb szerelő érkezett, aki a beszélgetésünk során elmondta, hogy főiskolai végzettsége van ebben a szakmában, ez meg is látszott, mert 10 perc alatt minden rendben volt, a szolgáltatás azóta is üzemszerűen működik.
Mint látod, nem mindegy, hogy magas műszaki fejlettség mellett a hibaelhárítás közmunkásokkal, vagy felsőfokú végzettségű szakemberrel történik-e meg.

"Senki nem kényszerít, hogy a "királyi" médiát fogyaszd."
Valóban. Egy ok vezérel a rádió hallgatására, az utóbbi időben ritka a Humorfesztivál.
Ebben a sanyarú életben mégis csak kell néha egy kis röhögés.
@Mariann19: Persze, hogy hatástalanok maradnak rám az ostoba kliséid, amit a médiából beszopsz (szétverték az oktatást, a munka ellentétben állna a tudással stb.). Ezen még csodálkozol?
@Blogger Géza:
Sejtettem, hogy logikus érveléseim nem hullottak termékeny talajba.
Te bizony - maradva a hasonlatnál - egy szikes talaj vagy, művelésre alkalmatlan.
Ez a helyzet.
Amit írok neked, azt mind a saját kútfejemből veszem, a szövegemben nem találsz paneleket, az tuti.
Te is próbálj meg üres óráidban gondolkozni, és ne csak a médiát memorizáld.
@Blogger Géza:

azt írod Mariannak, hogy:

"__ hatástalanok maradnak rám az ostoba kliséid,__"

ez a kijelentés rólad árul el sokat. tulajdonképpen mindent. el vagy temetve.
@Blogger Géza: Ez a jellemző erre a kormányra: minden sokkal többe kerül, de semmi hasznot nem hoz.
Ami az OECD-t illeti az OECD-n a PISA címszó alatt megtalálod. Ez megint jellemző a FIDESZ-esekre: pelenkázni kell őket, maguktól még a guglit se tudják használni (veszélyes is lenne, mert valami olyat is olvashatnának, ami nem illik bele a pártirányvonalba).
@Kuviklacz: :D Szóval nincs ilyen, köszönöm. Az meg külön röhejes, hogy szerinted egy intézkedés, amit épp most hoztak meg, majd tutira semmi hasznot nem fog hozni. Amit egy múltra vonatkozó felmérés bizonyít. :D
@Blogger Géza: @jaegtoer: @Mariann19: Teljesen véletlenül pont most került elém, így megosztom, ami a valóságot illeti: www.es.hu/marton_janos;fasirt;2013-11-06.html az oktatásról és propeller.hu/itthon/2815763-vertes-andras-apparatus-nem-meri a gazdaságról.
@Kuviklacz: Hihi, egy nyugdíjas által írt ÉS cikk mint objektív forrás a VALÓSÁGRÓL??? :D
@Blogger Géza: Azért, mert Benned kognitív disszonanciát okozna, attól még van. És ha a múltban egy okozati összefüggés létezett, az nem fog attól megfordulni, mert fülkeforradalom volt (ja bocs, nem is volt, mint OV nemrég tisztázta).
A pedagógusjövedelmekre gyakorolt hatás már látható: nulla.
@Blogger Géza: Blogger Géza 1 bejegyzést írt és 10059 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
@Kuviklacz:
Küld el Gézukát... izé, Gézukának ezt:

"Elárulta a kormány, mi is az egykulcsos szja valódi célja

Az egykulcsos szja-rendszer bevezetése óta nőtt Magyarországon a jövedelmi egyenlőtlenség, amit a kormány szerint nem is az adórendszernek, hanem a munkaerő-piaci politikának kellene kezelnie.

Elkerülte a figyelmünket az Országgyűlésben a minap lezajlott kérdezz-felelek, amelyből kiderült, hogy mire is szolgál a kormány szerint a személyi jövedelemadó hazai rendszere.

Scheiring Gábor független (volt LMP-s) képviselő azt kérdezte, hogy a kormányzat számításai szerint hogyan hatott az egykulcsos szja bevezetése a hazai szegénységre és egyenlőtlenségre. A képviselő kérdésében felidézte a nemzetgazdasági miniszter korábbi szavait: Varga Mihály szerint az egykulcsos adórendszertől a fogyasztás növekedésén keresztül a gazdaság növekedéséhez való hozzájárulást várta a kormány, ám ezt a hatást nehéz mérni. A képviselő kitért arra, hogy a KSH mérései szerint 2012-ben, az egykulcsos adórendszer kiteljesedésének évében az egy főre jutó reáljövedelem 3,5 százalékkal csökkent, a kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékkal esett vissza. (A felszólalásban ugyanakkor az oksági összefüggést nem mutatta be.) Hozzátette, hogy a Tárki jelentése szerint jelentősen nőtt az egyenlőtlenség: a felső jövedelmi tized már a kilencszeresét kereste átlagosan az alsó jövedelmi tized átlagának 2012-ben, míg 2009-ben csak 7,2-szeresét, a szegénységi ráta pedig 2009-ről 2012-re 14-ről 17 százalékra nőtt.

Válaszában Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára (képünkön) kifejtette: a képviselő felfogásával szemben a kormány nem gondolja azt, hogy az szja-rendszernek újraelosztást kell végrehajtania. A személyi jövedelemadónak az a dolga, hogy hagyja az embereket élni és dolgozni, a szociális egyenlőtlenségek kezelésére pedig munkaerő-piaci politikára van szükség - fogalmazott. Hozzátette, hogy a jövedelmi egyenlőtlenségeket mérő Gini-együttható értéke 27 százalékon áll, szemben az unió 30-as átlagával. Ezzel Európában Magyarország a kilencedik helyen áll, vagyis 19 országban nagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség."
www.napi.hu/ado/elarulta_a_kormany_mi_is_az_egykulcsos_szja_valodi_celja.569084.html

Az egész kupolás cirkuszban nem volt 1, azaz egy képviselő sem, aki ezt a balfaszt megkérdezte volna ott, hogy akkor a szociális egyenlőtlenségek kezelésére szolgáló munkaerő-piaci politikát meg kinek a keze lopikázta el? :(
Vagy azt sem hagyták azok a csúúúúúnya ellenzékiek megcsinálni?
@Blogger Géza:
Érthető, hisz mindenki hülye, kivéve a ...

Oszt most akkor kinek higgyünk?

"Megkérdeztünk a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárt, Kisgergely Kornélt és a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatóját, Duronelly Pétert a Budapest Economic Forumon, hogy egyetértenek-e a kormány által szlogenné emelt állítással miszerint: Magyarország jobban teljesít.

Egyetért azzal, hogy Magyarország jobban teljesít?

PRO:

Kisgergely: „…igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország.”

Az elmúlt évek gazdasági teljesítményét nem a régiós országokéhoz kell hasonlítani, hanem olyan országokhoz, akik szintén nyakig el voltak adósodva és az első helyen támadták meg őket annak idején a spekulánsok – igyekezett más megvilágításba helyezni a régiós megítélésünket Kisgergely Kornél. Ha például a görögökhöz vagy a balti országokhoz viszonyítjuk Magyarország teljesítményét akkor azt látjuk, hogy nem következett be egy teljes politikai káosz és sikerült külső segítséggel, majd utána anélkül, rendbe tenni az államháztartást és a gazdaság egyensúlyát. Az a kihívás, amivel a 2008-ban majd a 2010-ben színre lépő kormánynak még szembe kellett néznie, az olyan súlyos volt, hogy ahhoz képest igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország – véli a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

KONTRA:

Duronelly: ”…nagyon-nagyon rosszul teljesítünk, ráadásul egyre rosszabbul.”

Ami a gazdasági növekedést és a gazdaság potenciáljának a kihasználását illeti: nem. Ha viszont azt nézzük, hogy milyen egyensúlyi folyamatok zajlanak az országban, akkor azt mondhatjuk, hogy nem ingyen, de példa nélküli egyensúlyjavulás történt az elmúlt nyolc évben. Ha viszont megnézzük azokat a felméréseket, amik valamilyen objektív mérték alapján próbálják az egyes országokban az üzleti körülményeket felmérni, amilyen például a World Bank Doing Business felmérése, vagy a World Economic Forum ránk vonatkozó versenyképességi felméréseit nézzük, akkor azt látjuk, hogy Magyarország nagyon-nagyon rosszul teljesít, ráadásul egyre rosszabbul… Ez a helyzet és ennek a helyzetnek a romlása Duronelly Pétert szkeptikussá tette azt illetően, hogy egyáltalán elérhető-e a tartós és magas gazdasági növekedés itthon. Tény, hogy sokkal alacsonyabb az infláció ma és az árstabilitás önmagában egy érték, de egyébként azt látjuk, hogy ezt nem tudjuk gazdasági növekedésre és új munkahelyekre váltani. Márpedig ez a legfontosabb, hogy minél több embernek legyen, minél több jövedelmet adó munkája és így minél inkább nőjön Magyarországon a jólét. Jóléti szempontból viszont nem, Magyarország nem teljesít jól – zárta értékelését Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő (GE Capital) befektetési igazgatója."
www.portfolio.hu/video/play.php?id=178?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Egy helyettes államtitkárnak, aki szimpla politikai csicska, vagy a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatójának??
Merthogy az egyik egy politikai nulla, egy steril papírocskával, komoly gyakorlat nélkül, a gazdasági életben nem jegyzett névvel, a másik meg a gazdasági életben elismert, alapkezelő befektetési igazgatója... Ez a dilemma... :))
KOMOLYAN!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Duronellit pechedre személyesen ismerem, egy elég üresfejű alak. :) Nagyon szépen tud károgni, de érdemi önálló gondolatot még nem hallottam tőle. Ha a különböző okostojások szubjektív pontozásait veszi objektív alapnak, és nem a tényszerűen megfogható számokat, hogyan alakult a tőkebeáramlás, az export, az ipari termelés, munkanélküliség, a külker mérleg, a költségvetési hiány, akkor még azt is meg kell állapítanunk, hogy nem kissé szemellenzős. :) De ne legyünk igazságtalanok, ő is a megkülönadóztatott szférából jön, nem lehet elvárni, hogy ujjongjon :)

Egyébként az, hogy Magyarország jobban teljesít, mindenki számára mást jelent. Nyilvánvaló képtelenség azt a pénzügyi egyensúlyjavulást, amit ez a kormány végrehajtott, valamiféle extra jövedelemnövekedés mellett megtenni, ezt ő is tudja, de hát be kell állnia a sorba. :) 2010-2013 elsősorban a pénzügyi konszolidáció időszaka volt (ami máshol a munkanélküliség növekedését szokta magával hozni, nálunk kb 2%ponttal csökkent), 2014-2015 viszont már az erősebb gazdasági növekedés időszaka lesz. Hozzá kell tenni, hogy ennek késői beindulásáért nem csekély felelősség teheli a Simor-féle bandát.
@Blogger Géza:
Látod Gézám! Mi is így vagyunk... VELED! :)
Pechedre ismerünk, ahogy a blog közönsége is téged + a hozzád hasonlatos kis pártbohócokat, mindkét oldalról. A károgásod itt is elnyomja az érdemi mondanivalót, ahogy terelsz és mellédumálsz rendszeresen, amikor magad is érzed, hogy ez biza szopacs...
Pláne egy nulla helyettes államtitkárocska szava az övével ellentétben... tényleg nem egy súlycsoport, bármennyire is elhiszik a bolsevik párt hívei - te viszont nem vagy ennyire ecceri Gézám, tudod te is, hogy bizony sántít keményen a helyettes államtitkárocskátok kamu dumája. :))
Mi is ezt látjuk amúgy tőled - érdemi önálló gondolatot még mutatóba sem, szimplán visszhangzod a pártpropaganda szánalmas győzelmi jelentéseit, amint anno az ötéves terv "sikereit" az ettársaitok-édesapáitok, vagy a német propaganda győzelmi jelentései voltak még ilyen reménykeltőek, anno mikor az oroszok már Berlint is bekerítették. Nem is égő Gézám, dehogy... :))
A szemellenzősségnél meg azután kicsit kissebb mellénnyel kéne lenni nektek is, hisz ellentétben veled és a kormánnyal, ez a jóember a World Economic Forum ránk vonatkozó versenyképességi felméréseire hivatkozik, ami egy standard alapján áll elő, ellentétben az általad és kormányod által kozmetikázott és éppen a szájatok íze szerint kiemelt mutatók prefereálásával szemben. Anno a románok is, Csau elvtárs alatt olyan remek kis gazdasági mutatókkal tudtak jönni, hogy a németek, franciák elbújhattak melette. Persze attól még nem lett igaz, de a papír elbírta, fizetett pártkurva meg volt, aki leírja és közröhej tárgyává tegye magát nagy nyilvánosság előtt - ahogy ti is, ma is...
Amúgy egy dolog vígasztaljon. Igazából leszarnám én meg még pár millió ember ebben az országban, hogy ti, vagy a másik vörös csürhe rakna rendet gazdaságilag. Egy a gond... loptok... többek közt... mocsok átlátszóan loptok, ráadásul közben pofátlanul hülyének is nézitek azt, aki ezt a szemetekre veti. Amikor már ősjobboldali és szemellenzős fideszes doki ismerős is azt mondja, hogy a pofátlanság és szemtelenség etalonjai lettetek (szerintem voltatok is mindig), akkor azért ne vígasztaljon az, hogy arra a másik csürhére se akaródzik nekünk sem szavazni.
Mert eljön az a világ, amikor a doki is befogja az orrát és méla undorral, de beixel balra... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Blogger Géza:

géza írta:

" Duronellit pechedre személyesen ismerem, egy elég üresfejű alak. :) Nagyon szépen tud károgni, de érdemi önálló gondolatot még nem hallottam tőle."

Bolikám, csak a miheztartás végett. ezentúl gézát kérdezd.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@jaegtoer:
TUDTAM ÉN! Csak nem sejtettem... :)
Gézánk vagy egy szimpla politikus kiskancsó, vagy a narancsbolsevik párt gazdasági holdudvarában tevékenykedő, megélhetési prosti. Lesz olyan is, amikor majd a másik oldal bolsevikjainak nyal ilyen alázatosan alá? Merthogy ezektől, bármi...
A kedvencem, amikor Churchill mondásait idézik! :)
Merthogy gondolkozás nélkül, csak az idézet kedvéért, nem kéne, nekik sem.
@Kuviklacz:
Nagyon jól tetted, hogy megosztottad ezt az írást velünk. Köszönet érte.
Elismeréssel figyeltem, hogy milyen összefogottan és tömören fogalmazta meg az értelmiség, a pedagógusok jelen- és jövőképét.
"Midíg olyan számú és minőségű emberanyagot termelünk, amilyenre éppen szükségünk van."
Ady: "Betyár urai így nevelték
Nem vág vissza, csak búsan átkoz."
A mondat és az idézet egzakt módon fogalmazza meg a kormány célját, az idézet a társadalom
jelen állapotát.
Ehhez már nincs is mit hozzáfűzni.
@Kuviklacz: @Mariann19:

idő, idő és még egy kis idő....
@jaegtoer:
"idő, idő és még egy kis idő..."
Mi ez a mérhetetlen nyugalom nálad?
Ahelyett hogy serkentenél bennünket, békés kivárásra noszogatsz.
Aggódom érted. Nem is látlak nagyon, meg ez a belenyugvó állapotod...
@Mariann19: A dolgozó nőket szolgálom (ha nincs idősebb katonaviselt a családban, megmagyarázom).
@Mariann19:

a vetésnek be kell érni. ehhez kell az idő.

mindaddig, amíg a harci morál töretlen, és jó az ellátás, addig tehetetlenségre van kárhoztatva az ellenzék. mesterházy esetében ez nem is olyan nagy baj. a nehézség inkább az, hogy tőlük (mivelhogy elállják az utat és tele szellentik az ájert, kupacokat hagyjuk) nem is tud senki egy ütőképes csapatot hadrendbe állítani, mert ki látott már olyat, hogy egy focipályán 6 kapura jáccák a meccset 12 csapatkapitánnyal és 2 kapussal a játékosok a lelátón, a labdaszedők meg kóvályognak a pályán, de legalább öngólokat is rúgnak, sőt dobnak, s csak azért nem fejelnek, mert az nincs is, csak a laszti. ezért mondom, csak dögöjjenek ki a hamis próféták... amíg van zsé addig lehet tőtögetni felülről a sok lyukú vödröt.
süti beállítások módosítása