Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

22556 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr7812721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kérdés, ha átmegy az eü a magánellátásba, akkor is kell fizetnie népnek az egészségbiztosítást? De akkor mire?
24.hu/belfold/2024/04/15/magyar-tenisz-szovetseg-richter-attila-lazar-janos-masodfoku-itelet/

"... a követelést azonban a bíróság teljesen megalapozatlannak találta, az ítélet...Tárgyalták Richter Attila viszonkeresetét is, amelyben egyebek mellett 16 havi ki nem fizetett bérét követelte. Ezt a bíróság indokoltnak találta, így a szövetségnek 15,8 millió forintot kell fizetnie a volt főtitkárnak."

Lázár nertárs ( aki mellesleg jogi egyetemre járt ) keresett Richter Attilának egy kis pénzt. Magyarul lyukra futott a nagy csinnadrattával bejelentett kereset.
szol24.hu/2024/02/02/megszunt-a-gyermekneurologiai-szakrendeles-jaszberenyben-a-polgarmester-levelet-irt-a-korhaz-foigazgatojanak/

"Néhány nappal ezelőtt már megjelent egy Facebook-poszt, miszerint a bejegyzést író tudomására jutott, hogy a kórház nem tart igényt a gyermekneurológiai rendelésre."

A polgármester február 2-i FB bejegyzésében számtalan hsz van. Többek között egy levél másolata, amit egy másik város kórház főigazgatója írt, melyben közli, hogy: " hozzánk irányított járóbetegeket beszűkűlt kapacitásaink miatt fogadni nem tudjuk." Van itt más is, el lehet olvasni.
Ki tudja, hogy hány ilyen levél érkezi, az átirányított kórházakból az átirányító orvosokhoz, és kerül még távolabb egy beteg orvoshoz, küldik még távolabb.
Ezt nevezi a magyar bel ügy miniszter megoldottnak, és annak, hogy minden beteg ellátásra kerül.
Ez a kedves bel ügy miniszter és kedves hozzátartazói milyen gyorsan kerülnek orvoshoz, vizsgálatra, gyógyításhoz?
Ez a kedves bel ügy miniszter jól végzi a munkáját?

A polg. ma az mtv startban mondta, hogy az előző két orvossal a kórház felmondta a szerződést, amit ők (önkormányzat) nem tudtak.
Ezek a jászberényi szülők most Pestre viszik a gyereküket, a sotéra, mert az új orvos a régi és bonyolultabb eseteket nem vállalja.
A kórház új, bel ügy miniszter által kinevezett főigazgató nője anyagi okokra hivatkozva szüntette meg a két eredeti orvos szerződését. A polgi írásban kérdezte őket, azt mondta, hogy írásban nem, de más információs forrás alapján megerősítést nyert, hogy anyagi okok miatt történt az elszakadás.
Túl sokat kért a két főorvos, az önkormányzat jelezte a főigazgató nőnek, hogy támogatást adna a fizetésükhöz, de erre választ sem adott kórház főigazgatója, már két hete.
A kórházban a két orvos hétvégén tartott rendelést, ami a szülőknek jó volt, hiszen dolgozni is kell.
A komplexebb beteg gyerek például egy autista, akivel nagyon nehéz utazni, a pesti sote nem igazán nevezhető közeli helynek, de sem a bel ügy miniszter, sem a kórház főigazgatónője még nem valószínű, hogy ilyen betegségű gyerekkel utazgatott volna, így fingja nincs erről.
A polgi azt mondta, hogy ígéret volt, hogy az új orvos ellátja ezeket a gyerekeket is, de nem látja el.

Két kérdés
Mennyi pénzt akarnak ezek az orvosok?
A megbízott főigazgatónő miért nem válaszol a polginak, miért nem képes kompromisszumra, ahol az is opció, hogy beszáll az önkormányzat a fizetésükbe.
+1 kérdés
Ezt az ellátást nevezi a bel ügy miniszter megfelelőnek?
Hány kórház, hány osztálya szűnt már meg, kerültek betegek jóval távolabba a szeretteiktől? És lettek terhelve ezek a kórházak más kórházak betegeivel, ezzel csökkentve a helyet a saját ellátottjaik rovására?
Hány szakrendelő szűnt meg az országban és kellett sokkal-sokkal távolabb menni egy-egy vizsgálatra, növelve a várakozási időt ott is, és csökkentve az ottaniak lehetőségét, hogy hamarabb legyenek ellátva?
Maszek rendelők és hozzá tartozó kórházi ellátást is nyújtó helyeknél miért van jóval kisebb várakozási idő, sőt, sok helyen szinte azonnali időpont?
Ha itt tb alapú az eü, akkor a KÓRmánynak kutya kötelessége azt tisztességesen fenntartani és ellátni.
Ha pedig nem tudja, akkor lépni a megoldás felé.
Én nem értem, hogy ebből miért nincs nagyobb balhé ebben az országban. Itt einstandolnak az ember fizetéséből a semmiért.

Gondoltam, hogy megnézem, ki ez a nőafőigazgató.
Egy nagyon érdekes cikkre találtam.
szol24.hu/2024/01/04/a-fidesz-sulyos-vereseget-szenvedett-jaszberenyi-polgarmesterjeloltje-lett-a-korhaz-igazgatoja/
www.youtube.com/watch?v=8fueYVZkYMM
És az eredmény
index.hu/belfold/2023/01/15/idokozi-valasztas-onkormanyzat-jaszbereny-budai-lorant-besenyi-orsolya/

Nos, a hölgy a városnak nem kellett, mint polgármester, megkapta főigazgatónak.
A magánba irányítását az sztk-s betegnek tb fizetése mellett kellene megoldani.
Vagyis fizeti a tb-t és kap érte szolgáltatást, ha máshol nem megy, akkor a magánban, aminek a költségét fizeti az állam a tb befizetés miatt.

Megállapodnak, hogy mi mibe kerül, szkanderoznak, hogy több vagy kevesebb, majd megy az átutalás.
A neresek közül vannak, akik magán orvosi ellátásra is rászálltak és szívják magukba a pénzt.
Lásd:
mfor.hu/cikkek/egeszsegugy/meszaros-lorinc-egeszsegugy-beteg-ceg-fajdalom.html
És még hány lehet elbújva.

Az új törvény egyébként magánegészségügyi cégekre is vonatkozik, gondolom...
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/mozgasszervi-betegsegek/hatfajas-derekfajas-fajdalom-ellen-kezeles/2e4d901

"A szakember szerint szomorú, hogy a legtöbben, bár mozgásszervi panasszal küzdenek, mégsem kezeltetik."

Hogy mer ilyet kijelenteni ez a nő?
Nem kezeltetik? Meg nem időben?
Tisztában van azzal ez a nő, hogy milyen időpontok vannak, hogy mennyire nem foglalkoznak azzal, hogy fáj valami, hogy ebben az országban nincs kapacitás arra, hogy valaki időben megnézettesse és kezeltesse a mozgásszervét?
Már gyógytornára is várakozási lista van, meg jó messzire utazás, hogy elérhető legyen több helyen.
Hétköznapi betegként csinálja már végig egyszer próbaképp ez a nő az utat onnan, hogy bejut egy szakorvoshoz, odáig, hogy gyógyultan jön ki.
Vagy egy újságíró és írjon belőle cikket.
propeller.hu/nagyvilag/4007303-ukran-katonatisztek-panasza-karpataljaiak-nem-akarnak-meghalni-haboruban?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

"A hadnagy megjegyezte, mindenki fél a haláltól, ők azonban megpróbáljuk meggyőzni őket arról. hogy más szemszögből tekintsenek a kialakult helyzetre."

Mivel és milyen módon próbálnak meggyőzni halált nem kívánókat, vajon...?
Híres emberek, gazdag emberek, befolyásos emberek gyermekei, vagy ők maguk is meggyőzhetőek voltak és harcolnak a frontokon?
24.hu/belfold/2024/04/16/kocsis-mate-magyar-peter-feleseg-allami-allas/

Kocsis a Telexnek azt mondta: „nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.” Majd azt mondta, hogy az ő felesége a “szuperkórház” projektcégében nézett át szerződéseket, 300 ezerért. „A feleségem jogi munkát végzett egy olyan projektcégben, ahol kötegenként hordta haza a dolgoznivalót. Magyar Péter pedig vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál. Ezt ne keverjük össze” – mondta a frakcióvezető. Hozzátette: “a feleségem a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem.”"

Vajon Kocsisnak mi a végzettségnek megfelelő munka? Talán egy jogásznak a miniszterelnökség? Azt vajon milyen oskolába tanítják?

Azon kívül olvassa már el a Wikiben, hogy Magyarnak milyen végzettsége és szakmai gyakorlata van ( pl.2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a magyar kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben.". Azok bezony megalapozták azokat a munkákat, amiket ellátott. Valahogy úgy, ahogy Kocsis jogászi diplomája is megalapozta a fideszben befutott karrierjét. Igaz, ezzel a polgármesterség nem ér fel, mert az nem szakmai munka, hanem politikai.
Visszatérve Kocsisra, kijelentési igazolják, hogy sok az eszkimó, kevés a fóka, és Orbánnak bezony néha saját ujjába kell harapnia, így nem mindig sikerül megfelelő intelligenciájú kádert választania.
„a feleségem a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem.”
kocsis máté

Mondja már meg valaki ennek a szerencsétlennek, hogy ezzel éppen azt bizonyítja, hogy orbániában olyan emberek kapnak zsíros állást, akik nem alkalmasak arra (már régebben is említette valamelyik, hogy nem igazán volt a helyzet magaslatán az állásá(i)ban?
7-8 millió forintot kapott (gondolom azért ebből még adózott), miközben nem volt a végzettségének megfelelő a beosztása?
És hány ilyen van még?
Egy csomó csóró kétkezi munkához meg végzettség kell, ha nincs, akkor segéd- és betanított munkásként kell egy nagy büdös szinte semmit keresnie egy csomó embernek, itt meg állami vállalatok vezetését lehet csinálni? Vagy volt alatta egy "segéd", akinek volt végzettsége is, még többe kerülve?
444.hu/2024/04/16/meszaros-lorinc-vadasztarsasaga-maga-irta-a-honlapjan-hogy-8-hektaron-gazdalkodnak-majd-modositottak-az-oldalt-48-ezerre-es-perrel-fenyegetoznek?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

"Ők maguk írták ugye, hogy „A magyarországi szabályozás értelmében ugyanis vadaskertet nagyvadak számára 500 hektár alatt nem is lehet létrehozni." Csakhogy a pdf-ben 3-as sorszámmal, a Vértitől balra ott szerepelt a Ginza nevű vadaskert, nagyvadakkal, de mindössze 300 hektáros területtel, ami alig több, mint az 500-as minimum fele, vagyis eszerint törvénytelen."

Na erre való a régi mondás, miszerint a vadászattal foglalkozó cég vezetése ha hallgatott volna, akkor bölcs maradt volna.
2024.04.17.
hvg.hu/ingatlan/20240417_katasztrofavedelmi-intezet-es-kozpont-epul-a-nemzeti-kozszolgalati-egyetemen

2023.07.28.
atlatszo.hu/kozpenz/2023/07/28/meszaros-lorinc-cege-korszerusiti-a-dunaujvarosi-egyetemet-47-milliardert/

Jó lenne, ha valaki belefeküdne és az összes kiírt pályázatot átnyálazná és kigyűjtené, hogy hány pályázatot nyert ez a mészáros nevű, vagy annak valakije.
Én nem olvasok minden pályázatról, ami nyertest hirdetett, de amit igen, ott mindig ő(k) voltak a befutók.

Jó lenne arról olvasni, hogy ez a mészár os egyszer-kétszer-háromszor például idősotthont épít, amit átlagos nyugdíjasok tudnak igénybe venni, élhető szolgáltatással.
24.hu/belfold/2024/04/17/uzemanyag-benzin-gazolaj-ksh-osszehasonlitas/

Egy ilyen egyszerű statisztikai adat semmit sem mond.
Ezt ki kell bővíteni azzal, hogy melyik országban milyen arányban áll ez a fizetéssel. És ha nagyon komolyan akarnának adatot kapni, akkor az átlagfizetést nem bruttó 621 200 forintban kéne meghatározni, mert az ország jó részén ennek a közelében sincsenek a fizetések.

Mert lehet, hogy itt csak pár forinttal drágább az üzemanyag, de Európában itt keresnek már nagyjából a legkevesebbet, így jóval kevesebből kell kifizetni a néhány forintos különbözetű üzemanyagot.
24.hu/belfold/2024/04/17/kotelezo-kamarai-hozzajarulas-nepszavazasi-kezdemenyezes-alairasgyujtes/

Elég balga, aki azt gondolja, hogy én fogyasztó/megrendelő , hogy az öt azaz 5 ezer forintos kiszállási díj mellett népszavazzak azért, hogy a vállalkozó évente egyszer ne fizessen 5 ezer forint kamarai tagdíjat.
Nem értek egyet a kötelező kamarai tagsággal, meg egyáltalán a kamarai tagsággal, de aki vállalkozóként tud venni új, és drága autókat, az nem az én szavazatomról álmodozzon. Menjen oda, és borítsa az asztal azokra, akiket kamarai vezetőknek választ, ha nem kap semmit az öt ezer forintjáért. Mert én a vállalkozót 5 ezer forintért megszemlélhetem, ha kiszáll a lakásomra dolgozni. Alkunak nincs helye, fizetnem kell.
A kamarai tagok érdeke, hogy kapjanak a tagdíjukért valamit a kamarától, ezért válasszanak maguknak olyan vezetést, amelyik őket szolgálja.
Fizetési átlagot tudni kell a kormányzati érdeknek megfelelően számolni. Azért arra kíváncsi lennék, mennyit keres a felső tízezer, ha 621 000 forint az átlag.
Fidesz Bélái:

"A beszélgetésben Görgényi Ernő arról kérdezi Torma Bélát, hogy mit kockáztatna azzal, ha politikailag fontos információt adna át. A városi posta helyettes vezetője elmondta, hogy gyakorlatilag a munkahelyét tenné kockára azzal, ha megszegné a szabályokat.

Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége. Gondolj bele, itt van egy csapat, egy bizalmi alapon működő csapat. (..) Ha te ebben a bizalmi körben nem akarsz benne lenni, az egy állásfoglalás. Ha te Galbáccsal vagy, az egy állásfoglalás. Ilyenekre tényleg ne hivatkozzál, ez egy hülyeség, hogy az állásodat kockáztatod. Dehogy kockáztatod az állásodat. Miért, szerinted mi közhirré fogjuk tenni, hogy mit mondasz el nekünk? Ez egy közös érdekünk. Közös érdekünk, hogy tudjuk, meg közös érdekünk, hogy ez ne menjen ki sehova..."

Na, ki mondta ezt? Dr. polgármester jogász nertárs.

Na, ez jogilag minek minősül? Jogszabály megsértésére felbújtásnak, vagy zsarolásnak?

index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/17/hangfelvetel-botrany-gyula-polgarmester-fidesz-gorgenyi-erno-torma-bela-nav/
444.hu/2024/04/17/gyurcsany-ratamadt-az-ellenzek-oldalara-allt-fideszesekre?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

"„Furcsa dolog ma ellenzékinek lenni. Olyan időket élünk, amikor a jó ellenzéki az, aki az elmúlt 14 évben legalább egyszer a Fideszre szavazott, lehetőleg nem is olyan régen. Mintha csak volt fideszesként lehetne igazán hitelesen szemben állni a Fidesszel, az eddig is ellenzékiek pedig csak álellenzékiek lennének.”"

Gyurcsány jobb ha hallgat. annak idején ő sem tudott szembe szállni a szoci vezetéssel, és ezért lett belőle öszödi beszéd. Benne nem volt elég kurázsi ahhoz, hogy kiugorjpn az MSZP-ből és akár a fidesz, akár új párt keretén belül kezdje meg a rendszerváltást. Ezek után milyen jogon kritizálja azokat a fideszeseket, akik ki mertek lépni saját árnyékukból, miután a fideszen belül a kritika süket fülekre talált?
És ha már ott tartunk ahol. Meggondolandó, hogy anno Gyurcsány miért nem kampányolt határozottabban a reformjai mellett? Miért nem mondta el, hogy ki adta ki a beszédet? Nem merte, vagy más van a háttérben?
MIT TAKARGAT A FIDESZ?

„Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik

Egy jó hírrel kezdeném, már csak 53 nap van hátra abból a vergődésből, amit a főpolgármester önkormányzásnak hív” – kezdte beszédét Kocsis Máté."

index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/17/szentkiralyi-alexandra-budapest-fovaros-fidesz-kdnp-kocsis-mate-tarlos-istvan-baan-laszlo-karacsony-gergely-vitezy-david/
index.hu/belfold/2024/04/18/tamasi-gyilkossag-csaladon-beluli-eroszak-tavolsagtartas/

Vajon hoyg érzi most magát a bíró, és az, aki olyan jogszabályt fogadtatott el, hogy az ügyésznek nincs fellebbezési joga, ha a kérelmező elfogadja az elutasító döntést, no meg aki ezt az idióta rendelkezést a parlamentben vagy a kormányban megszavazta? Mert ügyvéd ide, vagy oda, nyilván aki ezzel a rendelkezéssel dolgozik, annak talán az a tapasztalata, hogy ha a bíró így dönt, akkor azt a másodfok is helyben szokta hagyni?

Mellesleg a bíró meg nem fellebbezett, de rossz bírói döntése utóbb miért nem támadható? Talán a bírókat tévedhetetlennek kell tartani? Esetleg ha sokkal felkészültebbek, és az ügyben tájékozottabbak lennének, akkor lenne rá némi alap, de sajnos ők is pont olyan gyarló és esetenként buta emberek, mint mások. Csak a talárral betakarózva ez nem látszik.
24.hu/fn/gazdasag/2024/04/18/lounge-group-aremeles-balasy-gyula-rogan-antal-inflacio/

"Balásy Gyula cégcsoportja márciusban körlevélben értesítette az állami kommunikációs beszerzésekben érintett cégeket és szervezeteket, hogy 17,6 százalékkal megemeli a szolgáltatásai árát. A Lounge Group arra hivatkozott, hogy a kormányzati keretmegállapodás lehetőséget nyújt számára az inflációnak megfelelő áremelésekre."

Érdekes, a nyugdíjak, állami alkalmazottak pl. a tanárok fizetésének emelésekor nem ennyire veszik figyelembe a KHS inflációs adatai. Vajon miért?
Amikor egy balásy nevű éntudomhonnanindult akárki belekeveredik egy ügybe (túlszámlázás, stb), és ennek ellenére van pofája nem csendben maradni, hanem az infláció adatának megfelelő maximális áremelésre (függetlenül attól, hogy mindenki sikítófrászt kapott, hogy mennyiért dolgozik), akkor mennyire érezheti biztonságban magát.
Hát... nagyon.
Na, ez az orbáni világ ma, ebben az országban.
index.hu/gazdasag/2024/04/18/orban-viktor-pinter-sandor-penzugyminiszter-egeszsegugy/

"Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatban felhívják a belügyminisztert, hogy a pénzügyminiszter bevonásával „készítsen előterjesztést a kormány részére a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatai ellátásának biztosításához szükséges intézkedésekről”."

Jé! Észrevették volna, hogy az egészségügyben is 17,5 százalékos az infláció? Ezért gyorsan csökkentik a kötelező ellátás körét, hogy bent tarthassák a költségvetést a kormány által meghatározott keretek közt???

A kormánypropagandát nem lehetne keretek közé zárni? Egészségesebbek lennének tőle az emberek.
?????

"A koronavírus-világjárvány idején az állam az ÁEEK-en keresztül több százezer antigéngyorstesztet vásárolt fideszes hátterű cégektől, a tesztek árának felét pedig előlegként elutalták a cégeknek, amelyekkel egyébként közbeszerzés nélkül szerződtek. A cégek összesen közel 5 milliárd forint értékben szerződtek túlárazottnak tűnő Covid-gyorstesztek szállítására, majd a százmilliós osztalékok kifizetése után fantomizálták ezeket a cégeket."

telex.hu/belfold/2024/04/18/covid-gyorsteszt-okfo-allami-egeszsegugyi-ellato-fantomceg-nyomozas-iratok-lefoglal-ujhelyi

"A cég résztulajdonosa és ügyvezetője korábban az a Martos Dániel volt, aki éveken át a ferencvárosi Fidelitas, majd a Fidesz helyi vezetőinek egyike volt, 2004 és 2005 között Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter parlamenti gyakornokaként tevékenykedett, ezután pedig Pelczné Gáll Ildikó titkára lett.
Martos később a IX. kerületi vagyonkezelő cég parkolási ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese volt, majd akkor távozott, amikor a 444 leleplezte, hogy a parkolóautomatákból származó bevételnek csak töredéke jut el a kerülethez. Martos és a gyorstesztüzletben nyertes cégben érdekelt üzlettársa, a korábban szintén a Fidelitasban dolgozó Palócz Adrienn 2021-ben szálltak ki a Minervából, amelyet egy borsodi zsákfaluban élő fiatalnak adtak el. Ekkor fejenként 98 millió forint osztalékot fizettek ki nekik, majd elkezdődött a cég felszámolása."

Van másik sunnyogó cég is.

Sógór, koma, jóbarát?
A belügyminiszternek annyi esze és tudása van az eü-höz, hogy a nevében ott a "bel". Ezen kívül semmi, ez látható és tapasztalható mindennap, az eü. minősíthetetlenül szar és egyre szarabb.

Nevetséges, hogy egyáltalán ez kimondásra kerül, hogy ő a minisztere az eü-nek. Mit tud róla?

Ezzel az erővel én is lehetnék a cégem főnöke. Mindenki tudja a dolgát, beszámolnak nekem, én tanácsokat kérek, és döntök, hogy mi legyen. Aztán vagy jó lesz, vagy nem. Igaz, hogy fingom nincs a vezetésről, az egész cég irányításáról, de karizmatikus lényem legyőz minden támadást.
Imádom a magyar covidtesztmizériát.
Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva sokat, és közben fizettem kurva sokat érte, ha kellett.
hvg.hu/itthon/20220114_szabo_timea_lejart_pcr_teszt_megsemmisites_brfk_rendorseg

Mi volt az indok a szíj ártótól: "azért nem történt szerintük hűtlen kezelés, mert Szijjártóék, amikor megrendelték a PCR teszteket, még nem tudhatták, hogy azt majd később felváltja a gyorsteszt, ami miatt majd nem kell szerintük felhasználni a PCR teszteket”"

Hát ez a szerencsétlen gyalogkakukk miről beszél?
Mindenhol PCR teszt kellett (orvoshoz, rendelésre, látogatásra, műtétre, fogorvoshoz, stb), és saját zsebből, ami nem volt kevés, az átlagára 12 ezer forint volt, és még nem is fogadták el, csak a frisset, úgy kellett intézni, hogy biztosan megérkezzen a válasz, de még az időn belül legyen, és ha többször kellett menni, akkor mindig kellett csinálni másikat.
Megvettem egyszer dögivel, aztán megvettem, mikor kellett, aztán kicseszték az ablakon, mert lejárt.
És ez sem hűtlen kezelés, ahogy a lélegeztető gépek sem.
És akkor a bel ügy miniszter ül szépen, nyugodtan és éli boldog világát, és ez fogja és akarja átalakítani az eü-et.
"„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi és nem a feszültséget gerjeszti, akkor lehet együttműködést találni”."

Na ki mondta ezt? Hát a JÁNOS. Az. A svájci sapkás.

telex.hu/belfold/2024/04/18/lazar-janos-radiointerju-hodmezovasarhely-marki-zay-peter-valasztasok-brusszel

Csak egy kérdés van ami feltehető neki. A kormány tagjainak nem kell normálisan viselkedni azokkal a polgármesterekkel és településekkel, ahol nem fideszes a vezetés? Nougyé ugyé.

Talán a csesztetést sem azok kezdték, akik nem haverjai a fidesznek.
444.hu/2024/04/18/sulyos-mulasztasokat-tart-fel-a-bicskei-gyermekotthonban-a-fovarosi-eseti-bizottsag?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Azért nincs ennek az ügynek semmi baja, csak a torka véres.
Talán már nem azon kellene rugózni, hogy ki nevezte vagy nem nevezte ki az igazgatót, hanem azon, hogy a jövőben azok is üljenek arra a padra, ahol elbírálják a hivatalnokok semmit nem tettek magatartását.
index.hu/kulfold/2024/04/18/europai-unio-eu-csucs-orban-balazs-europai-tanacs-huxit/

Jé, észrevették a fideszben, hogy kicsik vagyunk? De öröm az ürömben, hogy fenntartják régi szlogenjüket, miszerint merjünk nagyot álmodni.
A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon:

telex.hu/belfold/2024/04/18/koltai-robert-kitiltottak-ocsarol

Bukodi Károly fideszes polgármester nem a libsi brüsszeliektől tanult véletlenül demokráciát?
24.hu/belfold/2024/04/19/szuverenitasvedelmi-hivatal-lanczi-tamas-magyar-peter-borton/

maga lánczi tamás (istenőrizzhogytegezzem demagaseengem aztán!), maga kikéri magának a tegeződést, remélem ezt megírja a Magyarországon is működő minden üzletnek és szolgáltatónak, amelyik a maga engedélye nélkül letegezi. És igaza van, egyik sem legeltetett magával libát.

magalánczitamás kijelenti, hogy: "a Magyar Péter-féle Talpra, magyarok! estében „vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi önkormányzati képviselő-választás, valamint az európai parlamenti választás eredményét"
Oszteztmégishogy?

magalánczitamás feltételez valamit és meg is nevesíti, holott semmilyen bizonyíték nincs a birtokában.
Ezt minek nevezné, magalánczitamás, ha például magátlánczitamás érne ilyen gondolat, mert úgy érzem, hogy remek magyar büszke ember magalánczitamás, és lenne róla véleménye.

Sőt magalánczitamás még egy céget is említett, bár bizonyítékokat itt sem nevezett meg, de megelőlegezte okoskisfeje gondolatát.

Vizsgálatot is indított, helyesen cselekedett, és én bízom abban, hogy az igazságmindiggyőztesként kerül ki és a legkisebb szegénylegény elnyeri a legkisebb, ámde legszebb királylány kezét (is).

Megértem a vehemenciát és ténykedési kedvét, csak így tovább, támogató pártjánál ilyen nem lehet, hiszen én támogatom a saját pénzemből, akit (engem) nem támogat egyetlen külföldi szervezet sem (sajnálatomra), így azt lehet mondani, hogy igazi magyar forint(om) támogatja a fiatal demokraták győzelmét, ha akarom, ha nem.

Sajnos józanparasztieszem nem igazán érti a maga munkahelyének és munkájának a lényegét, és létjogosultságát, de hát nem ez az első ilyen kérdőjel az én buta fejemben, ne is törődjön vele magalánczitamás, csak dolgozzon tovább, hittel, hévvel, akarattal, tudással, és azzal, hogy engem szolgál(hatna).

De mit is csinál maga reggel 8-tól 18-ig, egyébként?
www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0

lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról.

Csak annyit tennék hozzá, hogyha a fideszben is kérdésként merül fel, hogy miért adott az ablakpucolósnő kegyelmet, és felháborítónak tartják, akkor miért kapja élete végéig a pénzemet azért, hogy gondtalanul éljen?
Miért nem ír egy salátalevelet semjénsalátászsolti egy szombati éjjel, hogy vegyék ezt el tőle?

jánosnak jól áll az idősödés, na, ezt azért be kell látni.
Az egyetlen fideszes politikus, aki jól néz ki.
Szerintem. :)
Egy igazi róka.
24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/vendegmunkas-munkaeropiac-fulop-szigeteki-vietnami-filippino-ksh-nszf/

Valamikor egy angfol miniszterelnök állítólag azt mondta, hogy ő csak annak a statisztikának hisz, amit maga hamisít. Vajon a fidesz milyen, és melyik statisztikának hisz?;Đ
24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/

"2023-ban 246 milliárd forintos árbevételt ért el a Magyar Posta, mindezt úgy, hogy 2022-höz képest 2300 fővel kevesebben dolgoznak az állami társaságnál – jelentette ki egy pénteki sajtótájékoztatón Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Portfolio beszámolója szerint."

Egészen jó megoldás, mert zömében a kis falvakban racionizálták el a postánál dolgozók megélhetését. Miután helyben nincs sok munkalehetőség, a jó közösségi közlekedéssel meg nem lehet racionálisan közlekedni, úgy, mint a kádárizmusban lehetett. Ezzel nem kéne a fidesz kormányának dicsekednie.

Megyeszékhelynek 3 postája maradt, az elöregedett kertvárosi részben egy sem. Szidták is az öregek a racionizálók kezét, lábát.
mfor.hu/cikkek/vallalatok/meszaris-csoport-talentis-babaaruhaz-brendon-terjeszkedes.html

A kisgömböcnek bababolt is kellett.
Feneketlen egy bendővel rendelkezik.

Van egy másik híres bababolt(hálózat) is, vajon beleolvad, vagy ez olvad bele? Valami biztos lesz, mert a szarospelenkás boltja apró babacipőben jár, és lukas is kicsinykét.
24.hu/fn/gazdasag/2023/07/14/orban-rahel-balaland-masodik-bababolt-balaton-szantod/
www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.788599.html

Reméljük, hogy senki sem fog kiadni időpontról és helyről adatokat, előzőleg.
Vajon hány beteget csesznek majd ki a "szakemberek", hogy nem kéne a kórházban keccsölniük, mert állapotuk nem ad rá okot?
És hol lehet majd panaszt tenni, hogy de, igen?

Az állami finanszírozásról már számtalan negatív véleményt lehetett hallani (nem annyit kéne, nem úgy kéne, mást kéne, azt meg nem kéne).
Ki és mikor és mi alapján találta ki a finanszírozást?
Van időnként valamilyen felülbírálása ennek?
Ki csinálja, ha van?
És mikor volt, ha volt?
Hajlandók-e szakemberek tanácsára változtatni ezen?
Vagy ők mindent tudnak?
Hiszik-e hogy mindent tudnak?
Számít-e a pénz abban, hogy mit és hogyan támogatnak?
Vagy az ember és az egészsége?
Megkérdezik-e az betegek szakszervezetét?
Ja, az nincs.
Miért nincs?
Nem kell?
Pedig kéne.
wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete

Macskássy Gyula műveihez nem lehet hozzáférni, rajzfilmjeinek egy részét a youtube-on lehet látni, de csak részleteket.
Sajnálatos, és érthetetlen.
telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan

"a hitelezőknek – ingatlancégek, kutatóközpont, adóhivatal, divatcég, befektetési társaságok, valamint bankok – több mint 323 millió eurós a követelésük van a FAKT-tal szemben...
Némi hallgatás után képviselői kérdésre tavaly Nagy István agrárminiszter is megerősítette, hogy a beruházó FAKT AG ellen csődvédelmi eljárás indult. „Ez egy sajnálatos tény, hiszen a cég egy rendkívül komoly, az agrárium tekintetében is kiemelten jelentős kapacitásokat magában foglaló beruházást kívánt megvalósítani Bezenye és Hegyeshalom térségében”

Ha a beruházás nem készült el, de a céghez befolyt a több, mint 323 millió euró, hová lett ez az összeg? Ez a magyar agrárminisztériumot nem érdekli?Ha már kiemelték ezt a beruházást.
nepszava.hu/3232556_orban-kormany-vendegmunkasok-kina-oroszorszag-paks-2-es-a-budapest-belgrad-vasut-kedvezmeny-titkosszolgalatok

Hát... kivételek mindig vannak, és ezek a kivételek nem Szabó Lajos kft-jét fogja erősíteni, hanem az orbániát.

Azok a gyerekek, akik ez alatt az 5 év alatt születnek itt, kapnak magyar állampolgárságot? Nem ismerem a tövényeket.
Ha igen, akkor a szülők 5 év után is maradhatnak mert gyermeküket ebben az államban szeretnék állampolgárnak nevelni?
24.hu/belfold/2024/04/22/orban-viktor-kampany-nemesgorzsony/

jesszusom, ez bekupicázott valamelyik faluban, hogy ilyen baromságokat mond?
ő az ország első "falusi miniszterelnöke.
Ekkora faszságot már régen mondott, pedig nem szűkölködik.

"ha „önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest az előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz. Az én fegyverem az önök szavazata.”"

Hát bm. eddig is volt lehetőséged.
Oszt' hol tartanak a falvak és a benne élő emberek?
Hány ember tud élni falvakban és hány kénytelen elmenni, mert nincs megélhetése, nincs iskola, rendelő, ovi, bolt.
Nézd meg, hogy miből élnek és hogyan?
Nem mindenre kéne lőni te szerencsétlen, hanem gondolkodni, hogy hogyan lehetne jobb, nem rosszabb.
Kérdezd meg a nagyeszű polihisztor miniszteredet, hogy mit csinál szarul, és segítsd hogy jobban csinálja.
Például.
Ne a világba lövöldözzé' má, mert eltalálsz olyat is, amit nem kéne, te...
@Neytiri1: "rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását.”"

Eddig mit csináltatok?
www.atv.hu/belfold/20240422/varga-mihaly-uzemanyagarak-benzin-europai-unio

Na, ebbű mi lesz?
Az egyik szerint a másik, a másik szerint az egyik.
Én meg fizetem a kurva sok pénzt a benzinért.

Mol tulajdonosi köréről már linkeltem...
www.penzcentrum.hu/egeszseg/20240422/kongatjak-a-veszharangot-elve-megfo-europa-mar-az-utcara-menni-is-lassan-eletveszelyes-1149895?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"Az EU környezetvédelmi ügynöksége arra sürgette a kormányokat, hogy alkalmazkodjanak az éghajlatváltozáshoz és védekezzenekk az extrém hőség okozta egészségügyi problémák ellen."

Mire gondoltak ezek a kisbogarak?
Melyik országból lehet hallani, hogy működik az egészségügy?
A napi betegségeket sem képesek ellátni (nemcsak ebben az országban), hát akkor milyen védekezést várna el ez a nemtudommitcsinálnakabeszélgetésenkívül ügynökség?

utajovobe.eu/hirek/klimavaltozas/10245-57-ceg-bocsatja-ki-a-szen-dioxid-nagy-reszet-egy-tanulmay-szerint
telex.hu/ellenorzo/2024/04/22/orban-viktor-elso-falusi-miniszterelnok-tenyellenorzes

Na. Így kell ezt csinálni. Nem csak nagyot kell álmodni, merni kell nagyot is mondani.
Csak egy a baj. A többi első falusi miniszterelnök egy sem maradt falusi t..ó.
"A Nemzeti Választási Iroda válasza szerint az adatok a Belügyminisztérium által vezetett személyi adat- és lakcímnyilvánításban szerepeltek hibásan. Mivel „az értesítők és a szavazóköri névjegyzék adattartalmát a Nemzeti Választási Iroda ez alapján állítja össze”, ők automatikusan küldték a kötelező postát – derül ki a Választási Információs Szolgálat tájékoztatásából."

Na és, ha hibás a névjegyzék, akkor automatikusan másnak is hibázni kell?

Milyen nyilvántartás az ilyen?
Nincs ennek felelőse, mondjuk egy belügyminiszter? Persze tudjuk, hogy nem ő hibázott személyesen, de az ó felelőssége, hogy a beosztottjai elvégezzék rendesen a munkájukat. Mi az, hogy a 2017-ben elhunyt is mehet választani? Megáll az ész!

24.hu/kozelet/2024/04/23/valasztasok-ertesito-elhunyt-emberek-halasztelek/

Mert ugyé az ember fején egy hajszál kevés, de a tányér levesbe sok. Miként bízzon a polgár az állami nyilvántartásba, ha a csudás technika mellett ilyen trehány a munka? Ja, és 2017. óta azért volt már a választás, és még sem tűnt fel ott, ahol nyilvántartanak? Vagy náluk csodák is tudnak történni?
24.hu/belfold/2024/04/23/tankerulet-adossag-rekorder-belso-pesti-korrupcio/

"Februárra több tankerület rendezte, lefaragta tartozását, az összes adósságállomány 1599 millió forint volt. Ugyanakkor a kaposvári központ tartozása egy hónap alatt nulláról 154 millióra, a békéscsabaié 39 millióról 155 millió forintra nőtt. A rekorder – 336 millióval – maradt a Belső-Pesti Tankerületi Központ, amelynek gazdasági vezetője közbeszerzési eljárásokat manipulált, a fiktív számlákat állíttatott ki, így több tízmillió forinthoz juthatott. ( A Tanítanék Mozgalom „Ne lopj!” feliratú táblákat ragasztott a központ ajtajára.)"

Ha szabad Jupiternek, miért ne szabadna az ökörnek? Ez a fidesz nézőpont? Mert ugyébár tankerületi vezető nem hívó nem lehet.
"Megvan a magyar kormány mozgástere az üzemanyagok árcsökkentésére: lefaraghat az érintett termékek mintegy 50 százalékos adótartalmából – válaszolt a Világgazdaságnak Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének (FBSZ) elnöke. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára szerint is csak adócsökkentéssel nyomható le az üzemanyagár úgy, hogy ne keletkezzen zavar a piac működésében."

Jó, jó. De ha ez a lefaragott adó sem jut be a költségvetésbe, akkor mibűl fognak a haver milliárdosoknak vissza nem térítendő milliárdokat adni állami támogatásként? Hiszen így is hatalmas a költségvetés hiánya.

24.hu/kozelet/2024/04/23/benzin-uzemanyag-benzin-arstop-szakmai-szervezetek-adocsokkentes/
Van az a pénz...?

444.hu/2024/04/23/balog-zoltan-a-sajat-lekotelezettjeve-tette-egyhazat-amokfutasat-dermedt-csond-kiseri?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Ilyenek a vallásos emberek is, nekik is a pénz a fontos ( amit a nem vallásos emberek is adnak adó formájában, a kormány meg ingyen adományként ), mert ingyen az istentől sem kapnak enni.
24.hu/kozelet/2024/04/23/benzin-uzemanyag-benzin-arstop-szakmai-szervezetek-adocsokkentes/

Úgy emlékszem, hogy nem ment rosszul a mol-nak tavaly (sem).
Úgy konkrétan sose megy rosszul.
Ez az említett "szakszervezetis" ottódegráf vajon mennyi pénzt visz haza?
És egyébként mikor volt olyan ebben az országban, hogy egy adócsökkentés max. két hétnél tovább a vásárlónak érezhető lett volna?
Az adócsökkentést mindig elviszik a "beárazók".
Mindig!

Lehetne kicsit kevesebb haszon a mol-nak, ami messze van attól, hogy magyar legyen, lázárkedvencemjános nem szereti a multikat, itt az idő, hogy rászálljon a szép hosszú lábaival.

www.szabadeuropa.hu/a/mol-hernadi-vezeok-fizetes/32890528.html

Hát... lenne lehetősége a mol-nak is faragni, és nem beszólni, hogy mit csináljon a KÓRmány.
propeller.hu/itthon/4010042-napi-anszurd-balog-zoltanekat-meg-meg-is-jutalmazza?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

"A 2007-es állami vagyonról szóló törvény alapján történik az ingatlanok ingyenes átadása. A jelenlegi kormányzat már több mint 250 ingatlant adott különféle egyházi szervezeteknek, melyeknek összértéke megközelíti a 57 milliárd forintot."

A gyurcsányKÓRmány miért hozta ezt a törvényt???
Az orbánKÓRMány miért él vele azóta is???
Miért nem az állami vagyon elkótyavetyélése ez, önkényesen?
Miért döntenek és hogyan, hogy melyik házamat adják oda ezeknek?
Én miért nem kapok egy 90 nm-es házat?
Mit tesz értem bármelyik egyház?
Miben segít?
Miben látom, hogy léteznek és ez a létezés nekem jó és hasznos?
Miért nem ingyenes a papos temetés, ha már...?
www.origo.hu/itthon/2024/04/ketmillios-noi-biciklivel-bohockodik-magyar-peter-foto

Drága origo, mikor teszel fel képeket a borzalmasanronda drogán táskáiról, öltönyeiről, cipőjéről?

Gondolom azóta sem ócska másolatokat használ.
hvg.hu/itthon/20161202_rogan_taska_bav
propeller.hu/itthon/4009728-karacsony-gergely-all-nyeresre?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

Ha karácsony, vagy Vitézy nyer, akkor vajon milyen munkát kap ez a nő a fideszKÓRmányban, hogy nehogy dolgozni kelljen mennie?
index.hu/belfold/2024/04/23/balog-zoltan-dunamelleki-reformatus-egyhazkerulet-belvaros-ingatlan/

"Egy olyan, Budapest belvárosában álló ingatlanhoz juthatott a Dunamelléki Református Egyházkerület idén januárban, amely több mint 1,4 milliárd forintot ér. A tervek szerint felújítják, és az egyházkerületi szolgálat hivatali feladatainak ellátására használják majd."

Na itt van a példa, mit osztogatott idén januárban Orbán kormánya az egyháznak.

Egyszer nézze már meg közülük valaki, hogy mennyit is kell fizetni az állami ingyen pénzekkel teli tömött református idősek ápolására szolgáló otthonokban. Pedig ugyé az egyháznak azért adnak vagyont a tagjai, hogy annak jövedéke ne focipályákra és a püspök szórakozására follyon, hanem azért, hogy a rászoruló embereken segítsen. Ki van pl. a katolikusoknál rászorulva arra, hogy fociakadémiára járjon, egyáltalán focizzon?
Ó, hát ez a piszkos anyagi!
Gondoltam, hogy megnézem, mert nem tudom, hogy mennyit kell fizetni.
Beírtam a keresőbe a megfelelő néhány szót, és többek között találtam egy ilyen sokidősotthonegyhelyen oldalt.
Örültem, óbejó, egy helyen, információk tömege.
És mit nem találtam?
Árakat.
"nincsadat"-tal van teli.
Nehogymá' egyszerűbb legyen kiszűrni, hogy hová van az embernek pénze és hová nem.
Hívogassa, írogasson, aztán majd megtudja egyszer.
De olyan kis szégyenlősek, hogy nemcsak az árat nem írják le, hanem azt sem, hogy van-e hely.
Hívogassa az a hülye öreg, vagy a hülye gyereke, van elég ideje és tudakolja meg, hogy van-e hely és mennyibe kerül, ha igen.
Hát bm!
nyugdijasotthon.hu/katolikus-egyhaz
naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes

Hogyan tud egy állampolgár véleményt nyilvánítani arról, hogy nem akar háborút, nem akar harcolni, és nem akar meghalni?
Ha marad, akkor láthatatlanná teszi magát, például használja a varázsradírt, és kiradírozza magát, így más nem fogja látni.
Ha nincs a birtokában ilyen varázsradír, akkor kénytelen a disznók között lakni, hátha oda nem néznek be, vagy kapar magának valami lukat az erdőben a földbe, vagy felköltözik egy óriási fának a lombjába, esetleg megpróbál valamilyen más testbe bújni, Mézgáék például fókabőrbe bújtak.

Na, de mi marad más még?
Hamubasült pogácsájával elhagyja az országot. Lehet, hogy van akinek ez fájdalmas, és biztos van, akinek nem.
Mert olyan lehetősége nincs, hogy a háborúzni óhajtó miniszterelnökének azt mondja, hogy én ezt nem akarom, vagy az őt hálóval, bottal, fegyverrel kergetőknek sem.
Márpedig miért is kéne valakinek meghalni akarni?
Ez tulajdonképpen konkrétan halálra ítélés, mindenféle gaztett nélkül.
A pojácát nem érdekli, hogy valaki nem úgy gondolja, mint ő, aki soha nem fog a harctéren a két kezével harcolni, így nem tudja, hogy milyen az, ellenben elvárja és kiharcolja, hogy mások így jussanak Szent Péter elé.
És ez bármikor Európában is így lehet, látva a sok íróasztala mögött háborút nem ellenző politikust.
Én még mindig nem tudom ésszel felfogni, hogy miért olyan egyszerű és természetes mondat, hogy a harmadikvilágháború előszobájábanvagyunk úgy, ahogy eddig még sosem.
uzletem.hu/europai-unio/kitiltjak-a-kenyszermunkaval-keszult-termekeket-az-eu-piacarol/rsslink/rss2

Hát... Magyarországon elég sokminden un. kényszermunkával készül.
Kurva kevés fizetésért és egészségtelen munkakörülmények között.
Kényszermunka a többműszak is. Baromira egészségtelen.
És sajnos sok munkahelyen egyedül a műszakpótlék az, ami valamivel több fizetést eredményez az egyműszakoshoz képest.
Az eu mikor fogja ezt a kényszermunkát is megtiltani?

u.i.: kényszermunka az itteni, mindennapi, mindenalkalmi találdmega... képek keresgetése is.
"„Amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe” – folytatta a főpolgármester, aki szerint lehet a közösségi közlekedés állapotáról és a közbiztonságról vitatkozni,

de aki a hajléktalan szót mint stigmát akarja állampolgárok nyakába akasztani, azzal én össze fogok szólalkozni, mert ez nekem értékrendi kérdés

– jelentette ki."
karácsony

Ó, a hajléktalanok megmentőjekarácsony.
karácsony mikor utazik bkv-n? Egy nap hányszor és mennyit?
Ez a szerencsétlen előbb utazzon fél évig bkv-n, hajléktalanokkal, akik büdösek, fekszenek, koszosak, agresszívak, és ingyen utaznak, a többiekkel ellentétben ,és majd akkor nagyvonalúskodjon és hősködjön a szájával.
De úgy egyébként nem is fél év, hanem a négy éve alatt mindig, amikor Bp-en dolgozik és jön-megy.
Ücsörögjön mellettük a hatos villamoson. Hétfőtől hétfőig.
444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkugyar?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Na, célba értünk. Már azt is titkolni kell a nép előtt, hogy becsapták őket a gödi akkugyár teljesítménye tekintetében? Vajon ez kinek a érdeke?
www.atv.hu/belfold/20240424/navracsics-nem-talalkozott-olyan-fidesz-szavazoval-aki-magyar-peter-miatt-megingott-volna

Nos, az a kérdés, hogy ez a navracsis nevű "jelenség" kit/mit nevez becsületesnek, ha már tudja, hogy ki/mi a becstelen.
www.atv.hu/belfold/20240424/szijjarto-bejelentest-tett-sencsenbe-is-repulhetunk-majd

Kíváncsian várom, hogy hány magyar fog a kínai nagyvárosokba repülgetni és hány kínai fogja tenni ezt. Melyik ország népének örömésbódottság ez inkább.
divany.hu/eletem/nyugdij-kor/

Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.
A 65 éves korig nyugdíj is már egy kurva nagy kínlódás (kíváncsi lennék, hány ember dolgozik 64 évesen és 11 hónaposan és hány már nem tud).
Persze az ablakpucolós nőnek nem kell már dolgoznia, fizetem az életcsászárságát.
telex.hu/gazdasag/2024/04/24/2rule-bezaras-meszaros-lorinc-magyar-sportmarka

Vége a szárnyalásnak?

"A szárnyaló magyar márkáról a TV2 is többször beszámolt, és

mi sem igazolja jobban a sikeres rajtot, minthogy rögtön az alapítást követő évben három NB I-es labdarúgócsapat: a Diósgyőr, a Haladás és a felcsúti Puskás Akadémia is hátrahagyta korábbi mezeit, hogy 2Rule-ban játszhasson."

Gondolom jobb minőséget találtak a korábbi vevők, vagy nem kaptak állami ingyen milliárdokat turulos mezek vásárlására.

Azért érdekes, hogy a nagy magyar turult nem itthon készült, "A termékek minőségével ugyanakkor néha akadtak gondok, a 444 pedig mindössze egy rövidnadrágot, egy melegítőalsót és egy kapucnis felsőt talált az egyik sportáruházban, amely „Made in Hungary” címkét viselt.
Minden más 2Rule terméket Kínában, Törökországban vagy Bangladesben gyártottak a 2019-es riport szerint."

"A fióktelepek bezárása mindenesetre más megvilágításba helyezi azt a múlt nyári hírt, hogy a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa mintegy 70 ezer 2Rule-terméket adományozott rászoruló fiataloknak összesen 200 millió forint értékben."

Ja, így érthető a dolog, nem fogyott a turul.
"Tudta az igazgató, hogy a nevelő szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves lánnyal, mégsem tett feljelentést."

Megáll az ész. Ezek pedagógusok, és igazgatók?

24.hu/belfold/2024/04/24/rakospalotai-gyermekotthon-nevelo-szexualis-kapcsolat-ombudsman-jelentes/
24.hu/belfold/2024/04/24/rosszullet-akkugyar-komarom-katasztrofavedelem-mentok/

"Az üggyel kapcsolatban a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy üzemben baleset történt, emiatt több mint száz dolgozó hagyta el az üzem területét. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. "

No ez felveti a kérdést, hogy kinek mennyi a határérték? Lehet, hogy egy 60 kilós embernek sok, a 80 kilósnak meg nem "határérték" feletti ugyan az a mennyiség.

Persze ezek után kérdés, hogy mitől lettek rosszul a dolgozók? Lehet, hogy csak hisztiznek egy kis büdös, maró érzést keltő begyszertől?

Vajon mire kiértek a határérték alattit mérő mesterek, mennyi idő telt el a balesettől? Mert érdekes módon eddig a korábbi hasonló esetekén sem volt határérték feletti a mérés eredménye. Lehet, hogy a határérték túl magas, vagy túl lassan érnek oda a mérők?
index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befekteto/

Hurrá! Végre lesz pénze amiből a cégeit fejleszteni tudja, és ehhez nem szorul rá a magyar állam ingyenes, vissza nem térítendő közpénzére.
www.penzcentrum.hu/karrier/20240424/orban-viktor-reszkethetnek-az-irodistak-a-jogaszok-a-fogalmazok-es-a-programozok-1150010#

"Magyarországon mindenkinek lesz szakmája, munkája, tisztességes fizetése, otthona és számíthat családtámogatásra is."

Ez olyan senkitsemhagyunkazútszélén-szerű semmitmondó fiszfaszorbániszöveg.
Van még aki elhiszi?
Egyébként ez a sok milliót kereső ember mit nevez "tisztességes fizetésnek"? Mennyit gondolna annak?
Van aki elégedett a mai szakmunkásképzéssel? Munkaadó vagy munkás?
Otthona is lesz mindenkinek?
Nanemár. És hogy csinálja?
És eddig miért nem csinálta?

"reszkethetnek viszont az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók"

Húbasszus, reszkethetnek jó sokan! Egy ország miniszterelnöke, aki egyébként jogász, ezt kimondja. Hangosan. Reszkessetek!
orbán már falu minisztere, oda nem kell irodistajogászfogalmazóprogramozó.
Milyen cuki, amikor a "hazánk" első embere rámutat rá, meg rá, meg rá, meg rá, hogy reszkess, nem lesz munkád.
Aki most éppen ezt tanulja, hagyja azonnal abba, és tanuljon valami betaníthatósegédmunkás szakot.
ripost.hu/fules/2024/04/gaspar-gyozo-uj-gyozike-show-ez-varhato?utm_source=hirkereso%3Fxml_output_generate_by_type%3Dhirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Én baromira nem tudom elviselni ezt a léhűtőt.
Döbbenetesnek tartom, hogy ez a lepusztult időszak újra visszajön, és az emberek egy ilyen színvonalú szart fognak nézni és lesz még és még és még lejjebb menni bennük a "színvonal". Én hiszem, hogy nemcsak azvagyamitmegeszel, hanem az is, hogy az vagy, amitmegnézelésottmaradszaképernyőelőttsőtvárodis.
Borzalom, hogy ez az ember még nem veszett el a semmiben, hanem újra és újra megjelenik, műsort kap és hiszi el magáról, hogy nélküle nincs élet és jogosan kap lehetőséget, mert ő egy csoda és szükség van rá.
És ezért nem kevés pénzt kap. Bődület.
telex.hu/belfold/2024/04/24/sulyok-tamas-ferenc-papa-vatikan-ajandekok

Valaki elmondja majd a pápának, hogy az a nő, akitől egy kis sós sütit kapott, és találkozott vele párszor, azért nincs a posztján, mert k.endrének kegyelmet adott, akiről szintén elmondják, hogy kicsoda és miért ült?

Ez a bácsi leereszkedhetne a szegény nép közé is, nemcsak fel, a pápához.
Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban?
Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap mint nap?
Mennyire megnyugtató, amikor a férj elmegy a kis táskájával a műszakba, kitudjamileszvele?
A gyárak közelében mennyire jó érzés és nyugalmas szellőztetni?
Enni a kerti salátából?
444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Basszus! Már megint törhetik a fejüket a miniszterelnök tanácsadói és jobbbalkezei, hogy mi a lófauszt találjanak már ki a további szabad capcarázáshoz? Hatalmas munka, vajon ki fogja nekik megfizetni?
24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ellenorzes/

Mindet ellenőrizni kéne.
A mi gyerekorvosunknál a délutáni ügyeletes 1-2 órán sosem volt ott, és a telefont sem igazán vette fel.
De jól mutatott a táblán.
Az is nevetséges, hogy rendelnek az orvosok két-három-négy órát, a többit megnevezik akárminek, például, hogy beteghez mennek, aztán az istennek se akarnak kimenni a beteghez.
Viszont nem annak kéne megoldásnak lenni, hogy elküldik.
Hanem többletmunkára ítélni, ellenőrzés mellett.
Mert szükség lenne rá.

A minap egy beszélgetést hallottam a buszon.
Ellenőriztek egy kórházi osztályt éjszaka, csak úgy, hirtelen, az egyik nővér aludt, azonnali hatállyal elbocsájtották.
Alig van belőlük, erre elbocsájtás a következmény.
Időnként úgy érzem, hogy direkt csinálják úgy, hogy kevesebb orvos (azokat is elküldik minden szirszarért) és nővér legyen.

Kíváncsi lennék, hogy amikor a parlament nevű képződményben alvó képviselőt látunk, azt is elbocsájtják, vagy neki szabad?
www.origo.hu/gazdasag/2024/04/a-magyar-csaladok-fizetik-a-legkevesebbet-az-aramert-es-gazert-europaban#google_vignette

Egész Európában a magyar családok fizetik a legkevesebbet az áramért és gázért mondja a kormány szócsöve.
Azt persze elfelejti hozzátenni, hogy egész Európában, de talán a világon is nálunk a legmagasabb az áfa, amit a végső fogyasztó, magyarul a lakosság fizet.
Meg azt is elfelejti elmondani, hogy a társasági adó > ami jó nagy összeg azoknál, akik fizetik > elfolyik a haveri sportkörökhöz, a sportoló gyerekek szülei mégis maguk fizetik a versenyekre utazás költségeit.

Akkor miről is beszél ez a mellébeszélő híroldal?
2023. nyarán pénteki napon nyári betegséggel leestem a lábamról, még a rendelőbe sem bírtam elmenni. Kihívtuk a háziorvos helyettesét ( saját szabadságon volt ), aki azt mondta, hogy jöhetne ki, hagyja itt a rendelőbe a betegeket? Mire a hozzátartozóm mondta neki, már elnézést, valamit benézett, mert egy beteg sincs az egész rendelőben. Ahol egyébként 8 rendelő működik. Na, végül kijött és az állapotomon nagyon meglepődve elintézte a dolgát. Azt azonban nem mondta, hogy a sürgősségi ellátás után majd a következő hét elején menjek vissza hozzá. Én pofátlanul visszamentem, de minek. Semmit nem írt, semmit nem javasolt, pedig alig álltam a lábamon.
Elmentem a gyógyszertárba, ahol a gyógyszerész nagyon előzékenyen, és nagy tudással segített olyan patikaszert beszerezni, amitől rendbe jöttem.

Szégyen, hogy az emberek sok tízéves járulékfizetés után a nemzeti összefog(s)ás rendszerében ezt kapják. Remélem előbb-utóbb megtanulják milyen az, amikor a politikusnak csikar a hasa, és nincs a közelében haver orvos, vagy egyáltalán nincs arra orvos.
"Gulyás így felelt: „Nem láttam jelét ennek. Most nem szeretnék elemzői pozícióba kerülni, de én úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki. Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.” A miniszter nem magyarázta meg ennél jobban a kormányinfón, hogy mire gondol."

Vajon az ügyészségnek megmagyarázta?

telex.hu/belfold/2024/04/25/gulyas-gergely-ugyeszseg-meghallgatas-magyar-peter-varga-judit-hangfelvetel

Mármint azt, hogy ki lesz ezért nagyon hálás?

Szar van a gatyában. Sajnos van egy hangfelvétel, ahol két bennfentes pozícióban lévő ember beszélget, és vannak nevek, akikre hivatkoznak. Ebből nehéz lesz kimosni azokat, akikre mutogatnak. Vajon dr. Polt ura az ügyészségnek?
index.hu/belfold/2024/04/25/semmelweis-egyetem-felveteli-botrany-diakok-bizottsagi-tag-vizsgalat/

tessék mondani, ez amimóza testes leányka mit fog csinálni orvosként, ha majd a betege letúlsúlyozza, amikor arról fog neki szónokolni, hogy a beteg foggyon le?

Talán felkészült hallgató erre adhatott volna frappáns választ, hogy a testesség családi örökség, és eddig minden hasonló alkatú rokona boldogult az életbe.

Kivételesen jól csinálta a bizottsági tag a dolgát, mert az alkalmasságot csak így lehet valahogy körbejárni egy orvosjelölt esetében. Aki nem bírja ezt a hangnemet, az menjen mimóza termelőnek.
Az év vicce. A kormány bepereli a Spart a jó hírneve megsértése miatt. Vajon amiatt, hogy a kormány mennyire sérti a magyar állam jó hírnevét lesz valaha per?
444.hu/2024/04/25/balasy-gyula-hatrebb-lepett-uj-nevek-jelentek-meg-a-ner-ket-legfontosabb-kommunikacios-cegenek-elen?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

" Balásy cégcsoportja gyakorlatilag egyeduralkodó az állami szervek reklám- és rendezvényszervezési költéseit tekintve."

Nocsak, nocsak? Háttérbe vonul a mogul? Talán valakinek kényelmetlen Magyar Péter állítása?
index.hu/belfold/2024/04/25/haziorvos-ugyelet-belugyminiszterium/

Miért kellett 13 évnek eltelni ahhoz, hogy ez kiderüljön? Az egészségbiztosítónak nincs számítógépes rendszere az adatok nyilvántartására, amiből sok minden kiderülhetett volna már korábban is? 13 évig a felügyelő miniszterek mi a fenét csináltak?
"Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas erővel csapódott a hídnak – írta a TotalCar."

index.hu/belfold/2024/04/25/szeged-baleset-mercedes-ketteszakadt-video/

Mi itt a kérdés, hiszen ez az autó szépen, lassan ment az úton, csak pont nem volt arra rendőr, és így nem láthatta.
444.hu/2024/04/26/demografia-nepmozgalom-szuletesek-halalozasok?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Jó reggelt este?

Mi ezen a statisztikán a meglepő? Talán az, hogy ennyire rácsudálkoznak az adatokra, pedig ez már nagyon rég óta tudható volt, hogy bekövetkezik. De mi lesz majd 60-70 év múlva? Szidják elődeik népesedési politikáját?
telex.hu/gazdasag/2024/04/26/minden-masodik-magyar-kozintezmeny-keptelen-megelni-a-neki-jaro-tamogatasokbol

"Az 559 költségvetési intézményből 285-nek van tartozása, vagyis minden második költségvetési szerv képtelen a neki járó támogatásokból megélni."

Ja, nem kéne a legdrágább bútorokkal feltölteni az irodákat. Talán némi szerénységgel felszerelt irodába is tudnának dolgozni.
Azért érdekes az is, hogy a magánosított közintézményeket jól ki tudta tömni a kormány, azok nem panaszkodnak, hogy nincs pénzük. A magán börtön is jól megél, az állami miétt nem tud?
telex.hu/gazdasag/2024/04/26/minden-masodik-magyar-kozintezmeny-keptelen-megelni-a-neki-jaro-tamogatasokbol

"Március végén történelmi csúcsra, 134 milliárd forintra emelkedett a magyarországi közintézmények lejárt tartozása. December óta 68 milliárd forinttal nőtt a kifizetetlen és lejárt adósság, vagyis három hónap alatt megduplázódott az adósság összege – írta a Népszava a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai alapján."

Hogy toszba csinálják ezt?
Ez a pénz valakinél hiányzik, ami befolyásolja a működését, a biztonságos létét, a (nem)fejlesztést.
Miért nem fizetnek, úgy egyébként?
Erre nincs pénz?

"A tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel."
Felelős: afélelmetesfélurasintérsándor
Milyen munkát végez ez?
Gondolom, hogy teljesen természetes ez a tartozás, ha én beszállító lennék, és kiszolgáltatva, mert nekik szállítok, vajon mit csinálhatnék, hogy ez ne legyen?
Vagy én vagyok egy naivliba és ebbenmindenkibennevan?
24.hu/belfold/2024/04/26/jakab-zsofia-kreativipar-miniszteri-biztos-magyar-divat-design-ugynokseg/

500 ezer forintos fizetésemelés, így 2 milliós fizetés
42 ezer forintos kafi
1,5 millió forintos kormánybiztosi fizetés
És mit csinál ezért ez apelenkásnakbarátnő a "csábítássegítésnövelés" szövegen kívül?

Ezt a falusiminiszter már "tisztességes fizetésnek" véli, gondolom.

És mit csinál ezért ez apelenkásnakbarátnő a "csábítássegítésnövelés" szövegen kívül?

Magyar Divat & Design Ügynökség - ízlésrendőrség nincs benne? (gáspárgyőzőféleborzalmak miatt)
forbes.hu/uzlet/tiborcz-biznisz-lazar-rendeletmodositas-epiteshatosagi-rendszer/

Szerintem minden nyilvános felületet szüntessenek be, mert csak bosszantanak, és úgyis csinálják.
24.hu/belfold/2024/04/25/kocsis-mate-magyar-peter-mar-az-egyetemen-is-nagykepu-es-arrogans-volt/

Lehet, hogy Magyar Péter egyetemista korában nagyképű volt, de Kocsis Máté most az. Ez sokkal nagyobb baj. Főleg az, ahogy a Varga féle beszélgetésben elhangzottakról beszél, mert közben a felesége zsíros munkanélküli állását elfelejti elmondani. De szerinte a Varga beszélt "hülyeségeket". Márpedig ha egy fideszes miniszter a kormányzatról bárhol, bárkinek hülyeségeket beszél, az nem a Varga hibája, hanem a fideszé. Pont.

Azért Kocsi is sok sületlenséget összevissza beszélt már a Varga-Magyar ügy kapcsán. Nem kéne már a hátsó vonalba húznia a főnökének?
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/hadhazy-akos-ket-szerzodest-kotottunk-kinaval-es-a-kinai-rendorok-jarorozese-a-kisebb-baj/

Erről a második szerződésről miért nem beszél a KÓRmány?
Ez a söröshordó pattog, hogy milyen az eu, és/de arról nem beszél, hogy itt mit épít ki, hogyan képzeli ezt, hogy mit és miért akarja megfigyelni az embereket, hogy mi jön még.
Az eu-s pattogását megértem, a rendőrállam kiépítését nem.
Ha volna egy kevés remény,
a lelketek megmenteném,
ti drága-drága szentek,

kik ültök otthon tétován
az elhagyott szobák során
s este sétálni mentek.

De nincs remény, de nincs remény,
az élet az kemény, kemény,
én száz mértföldre estem.

Az esemény... Mi esemény?
Az, hogy kisült a sütemény
Dezső
www.youtube.com/watch?v=naHhE_HW1ng

Valahol tetőled távol

Nem látlak én téged többé,
Soha soha sem.
Hiszen te látod, te érted
Könnyes a szemem.

Nevemet hiába mondod,
Könnyedet hiába ontod.
Harcok mezején,
Valahol tetőled távol,
Ott ahol senki sem gyászol,
Ott halok meg én.

Nem lesz egy tenyérnyi zöld hely
Puszta síromon.
Elesett katonák teste
Lesz a vánkosom.

Ahová le fognak tenni,
Síromra nem borul senki.
Senki aki él
Tavasz sem fakaszt rám zöldet.
Elhordja rólam a földet,
Messze majd a szél.
telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky

"„A magyar kormányt nem nevezném a cseh kormány szövetségesének. De ez attól függ, mit értünk szövetséges alatt. Ha megnézzük, a NATO-ban minden partnert szövetségesnek hívunk” – mondta Jan Lipavský, Csehország külügyminisztere a 444-nek adott interjújában."

Nem is érthető Orbán és Szijjártó miért gondolja úgy, hogy csak ők, és a fidesz a helikopter, mindenki hülye,
süti beállítások módosítása