Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.04. 13:02 Fabius

Adósságűző Tábornok elvesztett háborúja

Címkék: gazdaság fidesz államadósság

Mindenórás Tábornok kapitulált, az Államadósság Elleni Harcot feladta. A pár ezer milliárd manyup lóvé látható eredmény nélküli eltapsolása után a fegyvert letette, innentől az adósságprést hivatalosan nem mérjük, mert ami nem látszik az nincsen is, bibi. Micsoda piszok mázli, hogy van ez a mindenbe beleugató Unió, legalább lesz kikre fogni, és micsoda szemét pech, hogy akad aki ingyen is kész üzemeltetni az adósságmérőt

Az alaptörvénybe írt sarkalatos fegyver csődöt mondott, Viktor megunta, hogy a próbálkozások közben rendre az arcában landoló puskatus állandóan feltöri az orrnyergét. 

orbán-háború.gif

Ennek veszélyét érzékelte ő maga is, mikor a tomboló matolcsyzmus idején az üzemszerű fegyverhasználatot korlátozva felmentést adott magának szinte a megszületés napján. Szívjon vele más - gondolta - magunkat szívatni nem lenne annyira vicces, mikor egy zárszámadáskor is csak azt tudjuk mondani, komám asszony hun a lovetta, lényegességi küszöbre hivatkozunk és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek fingja nincs milyen vagyona is van pontosan. Ha meg mi nyernénk valami véletlen folytán 2014-ben is, akkor pláne felesleges az egész.

A kétharmad nélkül ekkora önkorlát? Nekünk? Hülyéskedsz?

Ráadásul ki tudja még mekkora ígérethalmazzal és szavazásösztönző, népvidámító intézkedéssorozattal kell még előjönni a választásokig az államadósság terhére, mint a drágábbra cserélt IMF hitel és az önkormányzatok adósságátvállalása. Ki tudja még mi lesz a vége az újabb devizahiteles mentésnek és honnan lesz fedezet az állami részre? Miből fizetjük ki a Dunaferrt és Mesterházy pofájának befogására a Pápai Húsüzemet, vajon hány hasonló céget kell majd önkormállamosítani ügyeskedő technikákkal a szebb foglalkoztatási mutató miatt, hogy aztán a frissen keletkezett önkormányzati adósságot ismét átvállalhassuk?

Elég most azon aggódni nehogy valamelyik Pápai Hús beszállító meghajdúbétezze magát, ki a franc akar az adósságplafon alatt szorosra húzott segglyukkal roskadozni? Jó, jó, Kósa szerint teher alatt nő a pálma, de ahogy az öreg felcsúti bölcsek tartják: elhízott paraszt alatt könnyen összecsuklik a kempingszék. 

729 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr775494859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sírbateszezazegész: ahogy finom, francia baguettet sem. pedig valaki megígérte.
Aki hibás terméket választ miniszterelnöknek, az annyit is ér.
@smartdrive:

"___nem tudom, ismered-e a matematika azon fejezetét, hogy mi van akkor, ha negatív számot vonunk ki. tudod, akkor az van, hogy az ellentettje hozzáadódik___"

ismered azt a hajdani reklámot, ami úgy szólt, hogy:

"Ez az amit nem lehet megunni!" ?

Na ez a matekodban úgy hangzik, hogy:
Ez az amit nem lehet kivonni!
de a jövő kiadásaihoz hozzá lehet adni
akkor, amikor már nem Főnök gondja és feladata a nyugdíjgarancia. Pedig ő garantálta. 25-30 évre előre! érted, mert ő egy garancia. na, annyitisér.
@bella _ciao: most nekem sincs:( 8gy marad a sajt-sonka-dinnye/füge trinity:)
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Ez a te véleményed.
Az meg az övé.
Lehet cáfolni,lehet elfogultsággal vádolni.
De ezt eddig még nem tette meg senki.
Ugyan máár...Varangyusz szted mennyivel hitelesebb??Kb.mint Grecy.A maffia baloldal talpnyalói.
Nektek jó,mert semmi mást nem kell csinálnotok,csak felületesen elolvasni,esetleg értelmezni.Majd lehet Orbánozni,faszistázni.Mert azt írja,azon erőlködik,hogy azt kapjátok amit hallani akartok.
Csaba L.írása eretnek ezen az oldal.
@Wegam:

A maffiabaloldalnak anyád lehet talpnyalója, faszorrú.
@sírbateszezazegész: akkor küldöm a görényt, igaz, csigatempóban. nem venném szívemre éhezésed.
@Fabius: @Kowalski, helyzetjelentést!: :D csak az okos pingvinnek válaszolt, mit ad isten a többi linket átugrotta a zegyszeri :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bullshit.

Lázárnak nincs és nem volt ilyen törvényi kötelezettsége, ezt egy ügyvédbojtár is megmondhatta volna nekik a feljelentés előtt.
@Fabius:
Faszorrú a jó büdös kurva anyád pedofil.
@Fabius: Viszont a kampány ezen a fronton is beindult. :)

Devizahitelesek: Rogán ultimátumot adott a bankoknak

November 1-jéig lépniük kell a bankoknak

510 ezer olyan devizahitel van, ahol a lakás veszélyben forog - folytatta Rogán a devizhahitelesek megsegítésére áttérve. Ebben az ügyben a frakció úgy döntött: a bankok feladata, hogy az emberek számára helyreállítsák a reális kockázatot. Felszólítják tehát a bankokat, hogy november 1-jéig módosítsák az összes devizhaitel-szerződést a hitelesek javára, üljenek le a hitelkárosultek képviselőivel, és oldják meg a kérdést.

Indoklásképpen azt mondta, álláspontjuk szerint a devizahitel egy hibás banki termék: amikor létrehozták, becsapták az embereket, mert úgy fogalamzták meg, hogy minden felelősséget a hitelesek viselnek. Holott - a Fidesz szerint - a bankok láthatták előre a kockázatokat, az ügyfelek viszont nem.

Ha a határidő lejártáig a bankok nem rendezik önkéntesen a kérdést, akkor a frakció felhatalmazza a kormányt, hogy tegyen javaslatot a deivzahtielesek megsegítésére. A javaslat pedig gyorsan a parlament elé fog kerülni - helyezte kilátásba Rogán. "Ez esetben a devizaalapú jelzáloghitelek forintosítását fogjuk végrehajtani" - fogalmazott.

hvg.hu/gazdasag/20130905_Roganbejelentes
@Fabius: Erről a véleményed??? :)

Bevállalja-e az MSZP Gyurcsányt?

A közös lista második helyét és tíz egyéni körzetet akar Gyurcsány Ferenc, az MSZP-ben azonban igencsak sokallják a Demokratikus Koalíció igényét: nekik csak négy kiosztható körzetük maradt. A szocialisták szerint hiába bólintott rá a DK az MSZP–E14 közpolitikai megegyezésére, a határon túli magyarok, a tandíj és az adópolitika kérdésében nincs köztük egyetértés. Gyurcsány a Facebookon fakadt ki, amiért az MSZP-ben ellenzik, hogy felkerüljön a közös listára, miközben a szocialisták agresszívnak és irracionálisnak tartják a DK követeléseit.

index.hu/belfold/2013/09/05/mszp_dk_targyalas/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és nem vártak péntekig:

EUR 302.28 USD 228.84 CHF 243.89
BUX 18064.65 -0.50%
MOL 16020 -0.71%
OTP 4201 -0.50
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem tudom mikor mire kell várni de a rezsicsökkentéssel és egy érdemi devizahiteles mentéssel szerintem megnyerik a választást.
@Penivaldes:

Időnként muszáj kicsi rendet vágni, ha egy fideszkommunista ennyire otthon érzi magát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jahh, pont mint Pécsen, és a választás után, ha minden kétszer annyiba lesz, kijafaszt érdekel, a hülyék meg a túloldalon vannak, tudom én...
@jaegtoer:

mindösszesen csak azér, mer úgy szórja itten átkait, mint ama aranyszájú szent jános, akit tökön rúgtak a hetes buszon. :)))
@Fabius: A te otthonod Israel büdős metszettfaszú.
Semmi keresnivalód nincs a mi hazánkban.
Úgy hogy takarodj innen maffia balos pondró az anyádba..!!
Értesz..??
@Fabius: Ugyan, ne neveld a kecskét mert sosem lesz belőle táltosparipa.
@Fabius: csak kapkodom a fejem, a választásokig agyvihar lesz, vagy inkább tájfun:

Lázár az offshorozásról: "tiszta helyzetet akarunk teremteni"

A korábbinál határozottabban lép fel az offshore cégekkel szemben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - jelentette ki az MTI-nek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön. Elmondta, a napokban kapja meg a felszólítást újabb nyilatkozat kitöltésére az a 44 ezer pályázó, amely korábban az NFÜ pályázatai során uniós támogatást kapott.

hvg.hu/gazdasag/20130905_Lazar_tiszta_helyzetet_akarunk_teremteni
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gyurcsánynak örülnie kéne annak a 4 egyéni helynek is.

1: Ő ma többet visz, mint hoz. Ha egyetértenek ezzel a hívei, ha nem.

2: Mesterházy megtehetné, hogy nem ad egyetlen egyéni helyet sem. Aztán, ha Fletóék mégis elindulnak egyedül egyéniben, akkor kikiáltják az összefogás gáncsolójának, Orbán szekértolójának, a kormányváltás gátjának. Ezzel úgy szabadulhatna meg Feritől, hogy azért a hívei többsége ha durcásan és ordítva is, de csak leszavazna Orbán ellen. A kockázat mindössze annyi, hogy bosszúból az Együtt listára voksolnának és Bajnait segítenék minielnökké válni.

Ezt nem kéne Ferinek elfelejteni.
@fabiusz: hehehehe, de viccesnek tetszik lenni kedves trollocska :D
@Fabiusz:

Kibasztalak az összes nickeddel együtt.

Huppsz.

Most mehetsz vissza Orbán seggébe duzzogni.
@Fabius: igen, pont ezt elemeztem én is tegnap családi körben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az úr/hölgy ugyanazt írja le nem tudom mennyiszer már csak más szavakkal. de vannak szimbólumok melyeket szívesen használ, ilyen a pondró pl:)
aztakurva bazegh'

adjátok a BORT! .. az segít

emó kitermelte magából a "vilámkátyúzás" fogalmát

- szevasz jÓ'ska
- szerbusz béllla (béla három elll)
- szarok itt az útak, te, nem lakik errefelé valami neves (ingyenélő) politikus?
- sajnos nincs akkora szerencsénk bazegh', szal errefelé nem lesz villámkátyúzás
- igyunk vazegh'?
- igyunk vazegh'.

hvg.hu/itthon/20130905_Orban_Rahel_eskuvo_tanya_Tiborcz
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Asszem holnap adok pár tippet Lázárnak, merről fogjon neki annak a tiszta helyzet teremtésnek :-D
@Penivaldes: tetemes szókészlet és irodalmi stílus, mint mondák, stílus maga az ember ;)
@Fabius: hosszú lészen az a lista, túlzó teljesítmény tőle elvárni a végigolvasását :D
A letelepedési kötvény off sorra is beböfögtek valami észbontó baromságot, majd erre is, oszt jónapot...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kissé naturalista, de én látok benne fantáziát. igaz szavait nem annyira a szalonoknak sokkal inkább a népnek írja, de úgy vélem szükség van arra a művészetre mely közérthető nem használ bonyolult eszközöket, olyan művészet kell, nelyben a férfi férfi és a nő az nő, és semmi kihágás. Ő ilyen. tiszta, eredeti forrásból táplálkozó.
@Penivaldes: ó egek, akkor nekem már végem, ritka az mikor ennyire természetesen tapló tudok lenni :D
@Fabius: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -

Nem hiszem, hogy ebben ennyire biztosnak lehet lenni.

1. Bizonyítja vagy alátámasztja ezt valami objektíve? Ilyen mérés tudtommal nem létezik. Mintha inkább az antigyurcsányista kánon kötelező darabja lenne. Ráadásul mintha változóban is lenne a hangulat, Gyurcsányék javára és a M-B paktum miatt.

2. Ha a DK-hívek hozzászólásait olvasgatom itt-ott, inkább az a benyomásom, elkeseríti és felháborítja őket a kijátszás, és azt szeretnék, ha külön indulna a DK. Kiszámíthatatlan, hogy ha nem születik a DK számára elfogadható megegyezés, ők hogyan reagálnak majd. Ráadásul mindez szerintem nem csak a kimondott DK-hívek, hanem Bajnaiék szavazóit is megosztja és elbizonytalanítja.

Mindennek illusztrálására lásd a Narancs-szavazást. Nem reprezentatív, de a liberális-baloldali, vélhetőleg inkább bajnaista mint gyurcsányista közönségtől legalábbis elgondolkodtató eredmény, hogy miközben az Együtt és a DK magasan veri az összes többit, a DK 8%-kal előzi meg az Együttet, listavezetőként pedig fej-fej mellett van Gyurcsány és Bajnai.
@Kowalski, helyzetjelentést!: azt viszont leszögezhetjük, ha listát csinál a DK, akkor megtorpedózza azt az egyre minimálisabb esélyt is, hogy Vezénylót el lehessen zavarni. A többi meg nem számít, meri vagy nem meri, ezzel a választási törvénnyel sokat nem lehet kezdeni, elég egyszerű, és amint látszik a Vezénylói nyilatkozatból, elég jól látják a fideszben is. Megosztás és egyénieskedés, összefogás még az elvileg közös oldalon lévők között sincs meg, akkor meg minek ugrálni, maradnak Vityáék és csókpuszi, a rendszer betonja köt és egyre keményebb lesz, remélni a majd 4 év múlvát dőreség, ha marad az ami látszik az 5/4 sem lehetetlen a narancsnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a gond az és ezért utálni fogtok, de az ellenzék tagjai mind mind csak arra vágynak hogy visszakerüljenek a fazekak közelébe. és amig ez van addig valahol mindegy hogy ki a miniszterelnök.
@Fabius: Ezdegonosz!
De jó! XD
Persze jellemző a baloldal arroganciájára a viselkedésed.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Biztos, hogy iszonyú dilemma - amit mellesleg azzal lehetett volna elkerülni, ha a DK-t eleve bevonják az egyeztetésbe. Ezt nem megtenni elképesztő politikai hiba volt. Ilyen bágyadt, Puch-hal "korszakváltó", ennélfogva a hitelességét rohamosan elvesztő alakulatra nagyon sokaknak nagyon nehéz lesz abban a hitben szavazniuk, hogy valóban elűzik vele OV rendszerét, nem pedig csak másokat ültetnek a tutiba. Ha valóban a váltás a cél, ezt belátva változtatniuk kellene a felálláson. Elvben ez sem lehetetlen, és nem kizárt, hogy ha erősen érzékelhetővé válik az ellenzéki szavazók körében ez az elégedetlenség, akkor meglépik. De ez meglepne azért.
@Penivaldes: én is ezt mondom, mert ez látszik, nem a javítása a viszonyoknak, hanem, hogy kinek marad politikai hatalma, vagy gazdasági előnye, mert ha feri torpedóz, akkor elismeri, hogy az ország boldogulása hátrébb szorul, mint a pártpolitikai érdek.

Főleg akkor, amikor a közös gerincet képező teendő listát is hajlandó felrúgni, a képviselői számokért és a listáért, mert lista=27 egyéni képviselővel, ha pedig egyénileg indulnak, akkor ráég a szétrobbantott összefogás bélyege, ugyan úgy, mint a hazugságé, függetlenül attól, hogy ő mit szeretne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez megvolt? érdekes összefüggés a csúcson felszolgált borokhoz:

Magyar csúcsborok a csúcson!

palack.net/2013/09/05/magyar-csucsborok-a-csucson/

az uccsó komment:

"Nyilván nem véletlen az egybeesés. Kiss Szilárdnak két saját cége is van szovjetúnióban, a Vengerszkoje Vino magyar borok, a Vengerszkije Produkti magyar élelmiszerek importjával foglalkozik. Valamint igen, az övé a Monte Tokaj Kft. amely több mint 4 ezer orosz üzletbe exportálja a borait.
Botrányos, gyomorforgató, szégyen és gyalázat hogy egy állami hivatalnok a munkaidéjében, az adófizetők pénzéből a hivatai befolyásával (vissza)élve a saját magáncégének a szekerét tolja."
@Kowalski, helyzetjelentést!: igen lehetett volna másképpen csinálni, lehetett volna bevonni a DK-t is, persze feri nélkül, mert ő csak visz, bármit is mond egy két fanatikus ferirajongó, neki a háttérbe kellene vonulnia és motorként funkcionálnia, de ő személyiségileg erre alkalmatlan.
@Penivaldes: @sírbateszezazegész:
peni! ugyen van valami ilyesmi szólás, hogy a fogatlan hiéna is megnyalja a görényt?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Értem én, hogy a dékásokat kicsit elkeseríti ez.

De.

Vegyük alapesetnek a tézisem és válaszolj őszintén:

Gyurcsány nem kap helyet a listán, egyéniben egyedül indul a DK-s jelölt. Vele szemben az összefogás jelöltje + listás minielnök választás, lehetőség még a Jobbik meg a Fidesz.

Hogy szavazol?

Hagyjuk a de-t meg a ha izét, ebből kell döntened. Mit választasz?
@bella _ciao: Valóban van ilyen mondás. Fogatlan hiéna is megrágná a görényt a pontos. Jelentése nem ismert.
@sírbateszezazegész: téged értelek alatta, minden alatt téged értelek az utóbbi napokban. merek is én másra gondolni mint rád.
@Penivaldes: azért reggel láttam, elgondolkoztál a gazsi gyereken:)
@sírbateszezazegész: el, de aztán rájöttem, tudod kinek kéne hogy velem is ugyanezt csináljátok mit most a Rasival. Így lemondtam erről, meg egyébként is hű vagyok hozzád:)
@Penivaldes: engem nem zavar, ha két tuskó összekel... nem ez a baj, hanem az, hogy a rendszer részei... és igen, nem mindig vagyok diplomatikus, de inkább legyek nyers, mint álszent (ezt most nem címeztem senkinek!), mert a konvenciók úgy diktálják..., ha én lennék a legrosszabb ember a világon, akkor sokkal jobb hely lenne az...
vettem az egyébként indokot:)
@sírbateszezazegész: hehe. egy testben két lélek okozhat tudathasadásos állapotot. te sakálhiéna, te!
@sírbateszezazegész: az egyébként a legfontosabb indok. és te tökéletesen jóságos vagy, és jó rajtad aludni.:)
@bella _ciao: képzeld el az milyen lehet, akinek én vagyok a szóvívője:)
@Fabius:

Az általad vázolt felállás csak úgy létezhet, ha a DK-nak is van listája is - mert vagy csak egyeztetett DK-jelöltek lesznek, vagy mindenhol indulnak külön és akkor listájuk is lesz (vagy nem indulnak egyáltalán).

Ilyen módosítással tehát a válaszom az, hogy még nem tudom. Vagy a DK listájára és jelöltjére, vagy a Bajnai-listára és a DK jelöltjére.

Egyértelműen Bajnaira szavaztam volna amúgy, de egyre több alapvetően elhibázott és/vagy vállalhatatlan dolog ebben elbizonytalanított, az utolsó csepp a pohárban pedig ez a megegyezés volt. És mivel pillanatnyilag úgy látom, esélytelen ilyenformán Orbánék elzavarása, elvi és dafke okokból hajlok erre.

Indokaimat amúgy részletesen is kifejthetném, de minden lényeges elemük megtalálható ebben a két cikkben:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/324243_egyezzenek_meg_demokratak_modjara

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/324016_a_bajnaimesterhazy_egyezseg_es_a_demokratikus
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Fabius:

"ha feri torpedóz, akkor elismeri, hogy az ország boldogulása hátrébb szorul, mint a pártpolitikai érdek"

Ugyanezt a BM-egyezségről is el lehet mondani - azazhogy arról jóval inkább, ha azt nézzük, hogy 100-300 (?) ezer _szavazóról_ van szó, akiknek a szavazatát minimum kockáztatják azzal, ha kiszorítják a pártjukat. És ugyanezért a DK-ról is nehéz azt állítani, hogy pusztán önmagukat szeretnék a Parlamentbe juttatni - az érvelésük éppen arról szól, hogy több szavazót állíthatna maga mögé a választási szövetség, ha ők is benne lennének.

Fordítsuk meg próbaképpen Fabius kérdését: ha - feltéve, de meg nem engedve, mert a DK aligha lépné ezt meg - az MSZP a DK-val kötött volna olyan egyezséget, amilyet az Együttel, a vagy-vagy helyzetben hogyan szavaznátok?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Én nem félek kimondani, hogy csak MSZP-DK szövetség esetén nem szavaztam volna rájuk.

Nem csak orbánváltást, tényleges változást is akarok ugyanis.
@Blogger Géza: A Templetonnak kb. 1000 millliárd HUF-nyi MÁK-jka van, pozícióból beszél, érdeke, hogy emelkedjen a MÁK-ok átfolyama, ha esik az árfolyam és emelkedik a hozam ahogy ez május óta történt akkor ő bukik az állampapír pozícióján...tehét érdeke "felbeszélni" az árfolyamot...
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ja, amúgy ha tényleg komoly itt nálunk, hogy BM Tóth Csabát indítja, akkor rá sem fogok szavazni, az egyénit dobom és csak listán szavazok.
Már ne mernek tovább kamatot csökkenteni, a piac fél a 950 milliárdos banki buktától a CHF hitelek 180HUF-os beváltása miatt, kiváncsi leszek ha tényleg lenyeletik a bankokkal a buktát mennyire kell emelniük az alapkamatot, hogy ne szálljon el az EUR/HUF??
@Fabius:

Igazan nem ohajtok vitat generalni (eppen ezert irok, a mar odahagyott poszthoz), csak nehany tevedesedrol szeretnelek felvilagositani.

Lehet, hogy a kornyezetedben egyetlen DK/Gyurcsany szavazo sincs, igy nem tudod mi a helyzet. Az en szukebb familiamban 2 "elvetemult" DK/Gyurcsany fan is van (nagyanyamat nem is szamolom, aki mar a valasztast sem biztos, hogy megeli, de a kovetkezo ciklus veget, sajnos, szinte biztosan nem).
Es minthogy az elmult szuk evben, de kulonosen a MSZP es az E14 jelolt-mutyizasa kozben nem ritkan hangos veszekedesig fajultak probalkozasaim, hogy meggyozzem oket; nyugi a DK/Gyurcsany is benne lesz az osszefogasban, hiszen maga Bajnai is azzal inditott meg anno, nos eleg jo kepem van arrol, hogy hogyan gondolkodik egy DK szavazo.

"1: Ő ma többet visz, mint hoz. Ha egyetértenek ezzel a hívei, ha nem."

Ezt meg soha senki nem bizonyitotta be! Sot idokoziken eddig meg senki nem lazadozott DK- jelolt, vagy tamogatas ellen.

"2: Mesterházy megtehetné, hogy nem ad egyetlen egyéni helyet sem. Aztán, ha Fletóék mégis elindulnak egyedül egyéniben, akkor kikiáltják az összefogás gáncsolójának, Orbán szekértolójának, a kormányváltás gátjának. Ezzel úgy szabadulhatna meg Feritől, hogy azért a hívei többsége ha durcásan és ordítva is, de csak leszavazna Orbán ellen. A kockázat mindössze annyi, hogy bosszúból az Együtt listára voksolnának és Bajnait segítenék minielnökké válni.

Ezt nem kéne Ferinek elfelejteni."

Ez nagyon szep, es logikusnak is TUNIK, csak hat a valosaghoz semmi koze.

a. Arra utalsz, hogy az osszes DK-s zokszo nelkul atszavazna barkire es barmire (kis tulzassal akar Mesterhazy kutyajara, vagy Bajnai aranyhalara is), hogy Orbant levalthassa. Ez igaz.
DE nem ERRE a szituaciora!
Ugyanis, ahogy te is sejteted, az MSZP-fele vagy Mesterhazyra szavazas valoban nem lenne tul valoszinu. Ugyanakkor ezek az emberek Bajnaira SEM szavaznanak. Gordon is tul sokszor taposott a lelkivilagaba ezeknek a szavazoknak, arrol mar nem is beszelve, ahogy a nagy EGYESITO fokozatosan igyekezett lekoptatni a DK-t. Eloszor azzal, hogy merheto formaciokkal allnak csak szoba, majd minap azzal, ahogyan lepattintotta a DK-t miutan maguknak kibulizta a 31 egyeni helyet, most mar szarik mindenre es mindenkire.
Az a faramuci helyzet allt elo, hogy Mesterhazyt ugyan nem szivelik, de Bajnait (szinrelepesekor nagy szimpatia utan) utaljak, mint a szart. Vagyis csak azert, hogy szivassak Attist EGESZEN BIZTOSAN NEM szavaznanak Bajnai listajara.

Sot! Ha a DK-nak nem ajanl tisztes, elfogadhato alkut az MSZP, akkor aligha hiszem, hogy szavazoik tobb, mint 10%-a atszavazna valamelyik masik listara. Bizony, ezek annyira "elvetemultek", hogy ha mar a masik ketto (Mesterhazy/Bajnai) rontottak az ellenzek helyzetet megallapodasukkal, raadasul most magasrol tesznek rajuk illetve partjukra, akkor bizony ok ki fognak tartani elveik, kedvenceik mellett. Megha ezzel esetleg vesznek is szavazataik.

Hogy ki (illetve ki lesz) az osszefogas gancsoloja, Orban szekertoloja, es egyaltalan a vereseg bunbakja nem ennyire egyszeru kerdes, mint ahogy azt itt fejtegeted.

Hadd utaljak arra, talan te meg emlekszel ra, hogy 2006-ban a Fidesz mekkora eroket forditott arra, hogy Ibolyat allitsak be a bunbaknak. Am az emberek jol tudjak, hogy neki keves koze volt a dologhoz. Marpedig ha nem lesz kormanyvaltas, akkor az ellenzek megosztottsaga miatt nehez lesz az MSZP-nek es Bajnaieknak kommunikalni a regi szlogent, hogy "Gyurcsany a hibas". Masreszt a Fidesznek (ha bejut a DK, ha nem) elemi erdeke az lesz, hogy epp a ket nagyobbat tuntesse fel hibasnak, miszerint egyik sem volt hajlando engedni a miniszterelnok-jeloltsegbol, vagyis a kovetkezo valasztasok idejere maris igyekezzenek minel inkabb eltantoritani a szavazokat e ket viszonylag nagyobbtol, es egyszersmind eket is verjenek kozejuk, bar erre a jelek szerint nincs sok szukseg.

Bizonyara rosszul esik olvasni, de mara mar tudjuk, hogy az osszefogas gancsoloja eppen Bajnai lett, aki maradek erejevel kihozta a maximumot a helyzetbol; biztosit a tobbieknek egy(-egy?) kenyelmes szamu frakciot mielott kivonul a politikabol.

En megertem, es elfogadom, hogy az ilyesfajta "teleszelabunbak" tipusu zsarolasok reszei a politikanak, am ha az MSZP (politikusai, emberei pl az Ujsagiroklubban...)sokaig probalkozik ezzel, akkor bizony ha nincs megallapodas, szinte bizonyosan egyeltalan NEM SZAMITHAT a DK-sok szavazataira a valasztason.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy ki (lesz) a bunbak: menj emberek koze es meglepodsz majd, hogy miket beszelnek; ugyanis altalaban nem Gyurcsanyt es a DK-t hibaztatjak az ellenzek jelenlegi, es kesobbi allapotaert!!!

Es bar valoszinuleg te ilyesmiket nem olvasol, de itt egy korrekt leirasa annak, hogy miert is apellalhat, szerintem joggal, frakciora a DK:
www.hirhatar.hu/hir/miert-kell-gyurcsanynak-indulni
@Fabius:

És mitől lenne tényleges változás a Puch fémjelezte MSZP dominanciája mellett? Miért meggyőzőbb számodra, ha a "korszakváltás" jelszavával a leváltandó korszakot megtestesítő MSZP mellé állnak, az MSZP-t megreformálni akaró DK-t viszont semmibe veszik?
@Kowalski, helyzetjelentést!: na, ez egy qrva jó kérdés volt!
(Habár mit keres szabó zoltán a dk-ban és miért végtörlesztett vadai cca. 10m haszonnal? Erre is kéne válasz!)
Mindkettőt komolyan gondoltam!
@Mariann19: @sírbateszezazegész: @Husz_János_Puszita:

nem értitek, bocs, hogy ezt mondom.

A magas áfa simán is fogyasztást csökent.... blablabla, ezt a tudós könyvek szépen leírják..
Ez egy ( sok ) dolog.
Mo-nak van egy specifikuma, a fehér gazdaságot teszi működésképtelenné.

Ugyanis különféle kereskedelmi tranzakciókkal az import és a belföldi nagyker árak jelentős része 27- 3-7( csalók haszna) = mintegy 20 százalékkal olcsóbbá válik.

Tisztelem Sírbateszt, de erősen kíváncsi lennék, milyen hatékonyságot javító intézkedésekkel kompenzálná a 20 százalékos árverseny hátrányt.

És nem beszélek a töméntelen kis adóról és egyéb díjról, amik ráadásul kumulálódnak, azaz a termelési és értékesítési folyamatokba elvileg minden egyes résztvevő részéről beépítésre kerülnek.

Szóval egyrészről van mintegy 20 % árhátrány, másodsorban van egy állam által generált kts növekedés, harmadrészről van egy fizetőképtelen, pénztelen piac, ahol nem tudod érvényesíteni a megemelkedett adókból származó kiadásaidat.

Itt nem a nyereségadóról beszélünk, az majd csak a folyamat végén keletkezik.

Hozzátéve azt, hogy a mo-i kkv-k többsége kényszervállalkozás, tőke, tudás, piac nélkül, úgy gondolom, a kilátások elképesztőek.

De érdeklődve várom a javaslatokat a kilábalásra.
@simple observer 1.0: @Kowalski, helyzetjelentést!:

Szerintem azt felejtitek el mindketten, hogy ezt a kérdést nem a ti, hanem a most még bizonytalanok, de a kormányváltáshoz nélkülözhetetlenek szempontjai szerint kell nézni.

Köztük pedig Gyurcsány népszerűtlen. Ez tény. Közülük jelenléte többeket riaszt, mint vonz, ez is tény.

Márpedig aki kormányt akar váltani az nem engedheti meg magának, hogy ne a szavazatmaximalizálásra törekedjen. Most úgy állunk, hogy sokak szerint - szerintem is - egy eltört helyzetben - Gyurcsány nélkül - a szavazóiban még mindig erősebb lesz Orbán és a rendszer utálata, mint a Ferit kihagyó, de kormányváltásra esélyes ellenzéké. És bizony leszavaznak erre, ha duzzogva is.

Aztán persze könnyen lehet, hogy mind tévedünk.

Hogy a puccslackóval felálló MSZP mennyivel jobb és/vagy hitelesebb? Nekem nem az. Feljebb szerintem világosan megmondtam: én nem leszek hajlandó olyan egyéni jelöltre szavazni, akit nem tartok megfelelőnek csak azért, mert minden körülmény ellenére működik közte és Mesterházy közt az EMC Consulting tanácsadó szövetség.

De én csak én vagyok a saját véleményemmel.
@Fabius:

"ezt a kérdést nem a ti, hanem a most még bizonytalanok, de a kormányváltáshoz nélkülözhetetlenek szempontjai szerint kell nézni"

Pont ezért nem logikus, miért lenne vonzóbb e bizonytalan tömeg számára az MSZP, mint a DK.

"Köztük pedig Gyurcsány népszerűtlen. Ez tény. Közülük jelenléte többeket riaszt, mint vonz, ez is tény." Tény? Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, de soha sehol semmilyen objektív bizonyítékát ennek nem láttam. Jóval inkább úgy tűnik, ahogy korábban is írtam, hogy ez az antigyurcsányizmus egyik hittétele, ami azért jó, mert általa könnyedén lehet objektív és racionális szempontnak láttatni az amúgy merőben irracionális antigyurcsányizmust.

De tegyük fel, hogy mégis így van - akkor mi a vonzóbb Gyurcsányéknál a bizonytalanok között az MSZP-ben?

További kérdés: miért bízol az Együttben mint korszakváltóban inkább, mint a DK-ban, amikor a DK az, amely illegitimnek tekinti Orbán alaptörvényét (az Együtt csak módosítani akarja), amikor az Együtt az MSZP-vel együtt befekszik annak, hogy a határon túli magyarok és 2006 ügyében próbálja megnyerni a volt fideszes választókat, amikor az Együtt - a DK-val szemben - a rezsicsökkentést csak túllicitálni, nem megtagadni akaró MSZP partnere, Karácsony Gergely szerint viszont a DK az akadálya annak, hogy a baloldal új fejezetet nyisson (???), etc.? Csak mert Fletó a vezetőjük, aki képes két mondatban elmesélni a közönségének, miért hatalmas átverés a Dunaferrt államosítani, Mesterházy viszont, ahogy a rezsicsökkentésre, úgy az államosításra is csak rálicitál?

Ez így sehogy nem áll össze.
@sírbateszezazegész:

Nem tudom. Nem ismerem ezeket a történeteket. Bizonyára kifogásolható, de hajlamos vagyok azt gondolni, hogy az a társaság, aki az ismert ellenszélben - vagy inkább orkánban - hajlandó volt Gyurcsány mellé állni, és a siker igen kicsinek látszó esélye mellett vinni egy olyan politikát, amely amúgy lényegében koherens, demokrata és liberális, az ezt vélhetőleg meggyőződésből és nem számításból tette.
@Habakuk999:
Szia Habakuk!
Nem jelezted, hogy az általam ÁFA-t illető megállapításaim közül részedről melyek azok, amelyek nem ülnek.Előre bocsájtom, hogy nekem az adópolitikáról eléggé rendhagyó álláspontjaim vannak.
Abban teljesen igazad van, hogy számos költségtipusú adónak árfelhajtó szerepe van, és ezeket inkább tekintem hátránynak a versenyképesség kérdésében, mint az ÁFA-t.
Miután az élő és a holt munka adói vastagon a költségek között szerepelnek, ezért nem adnak valós képet egy-egy vállalkozás eredményes működéséről. Amennyiben kiemelnénk az adókat a költségek közül, egészen más eredményességi mutatók lennének. Nem mellékes, hogy a reális nyereség kimutatása mennyire fontos a nyereségadónál, ebből eredően a fejlesztési forrásoknál.
Nem mindegy, hogy milyen a termelés technológiája, mennyi benne az élő munka a maga rendkívül magas adóival a költségek között, vagy egy korszerű technológia magas amortizációval. Ez utóbbi ugyan növeli a költségeket, ám áthárítható az árakban, és mivel egy korábbi befektetés megtérülése szintén az árakban, árképzésnél lehet játszani ezzel.
A lényeg, hogy nekem, egy adóktól mentes eredményelszámolás az ideális mérő adat, és a nyereségből adóztatnám csak az alanyokat.
Az ÁFA-hoz annyit, hogy valóban a feketegazdaság melegágya, mind az üzleti folyamatokban, mind az adóhatóságokkal való elszámolásokban. A visszaigénylésekre gondolok, melyek immár több, mint két évtizede százmilliárdokkal kurtítják meg a költségvetést.
Lásd a napokban felfedett Egerből induló, több megyében polipként szétágazó adócsalást.
A fenti gondolatmenet lehet, hogy nem a kilábalást célozta, de gondolatébresztőnek szántam.
@Habakuk999: szia:)

Az áfát mindig a végfelhasználó fizeti meg, erre hivatkozni, hogy ez versenyhátrányt okoz, még mindig nem értem.
A "kereskedelmi tranzakciók" szimpla csalások, bármily szépen is fogalmazunk, de ez milyen versenyhátrányt okoz bárhol is, kivéve két belföldre termelő cég közt? Hogy jön ki a 20% hátrány és kivel szemben?

Kis piacra, nem megfelelő minőségű terméket, tudás, tőke és technológia nélkül próbálunk termelni. Vajon miért nem kell a világnak? Azért, mert belföldön 27% az áfa?
Amikor a szlovák sertés jön be ide, az nettó áron jön be. És itt is nettó, egész addig, míg meg nem eszed az étteremben, otthon, és te fizeted az áfát.
@Mariann19: szia! A megallapitasaid ulnek, nincs ebben vita kozottunk.
Csak a 27% problematikajanak ez csak az egyik aslektusa.
A nagyobb gond a 27%-bol eredo rendszerszintu csalasokbol es feketekereskedelembol ered, ezt nem lehet kigazdalkodni.
@sírbateszezazegész: szi, tenyleg nem erted;).
Adva van egy "importor", aki 100 €-t fizet egy kilo disznohusert.
Te, mint normalis ember ugy gondolnad, eladja itthon pl 105 € plusz afaert, az afat befizeti sz allamnak, az 5 € a fedezete.
Node: nem 105-ert adja el, hanem 85 € plusz afaert, az afat termeszetesen nem fizeti be az allamnak, igy a kvazi "penzugyi eredmenye" cca 5€, nagyksr arat az afa felhasznalasaval lenyomja a termeloi arak ala, az elelmiszeripar csak veszteseggel tud feheren ertekesireni.
Ezt nem tudod kivedeni Te, mint termelo, csak a rendszer ukraszabalyozasaval az allam.
@Habakuk999: ugyn ez megy mas teruleten is, pl IT
De lehetne sorolni.
@Habakuk999: ezt értem:)... de azért különítsük már el a bűncselekményt a gazdaságtól:)... ez a rendszer 23 éve... ezért van a nav... nekem az a gondom, mindenki erre hivatkozik, arra nem, mit csinált az elmúlt 23 évben... vannak csalók?... vannak... akkor azt mondják, ami a valóság, ne az legyen a kommunikáció vezérmotívuma: mert magas az áfa:)
Érted mi a gondom?
@Habakuk999:
Akárhogyan nézzük az ÁFA viselkedését, közgazdaságilag a vállalkozó szférában normális "üzemmódban" nem jelenthet gondot.
A problémád, és általános probléma is a csalás lehetősége és jelenléte.
Az ÁFA-nál én inkább a likviditási problémákat érzékelem. Nagy cégeknél a befizetési kötelezettség és a visszaigénylés időpontja rendszeres gondot okoz, gyakran átmneti hizelfelvétellel is jár, mert a kamat még mindíg alacsonyabb, mint a NAV terhei.
Úgy látom, te inkább a vállalkozások elnyomorodásának okait és következményeit taglalod. Itt azonban nem az ÁFA, hanem a magas egyéb adóterhek, a működéshez igénybevett áruk és szolgáltatások szintén magas árai jelentik a korlátokat. Exportban és valamennyi versenyeztethető üzletben.
A másik kérdés a hitelek kamataira vonatkozik.
Nyugati országokban alacsonyabb a kamatszint, mint nálunk, Matolcsy pontosan ezért próbálja csökkenteni az alapkamatot, hogy ezáltal meginduljon a hitelezés, és olcsóbb legyen.
Azonban a magyar gazdaság vállalkozói részéről nincs kellő hiteligény, mivel nincs stabil piac. Mire és kire vállalkozzon?
@sírbateszezazegész: Nem tudod elkülöníteni, mert rendszerszinten épült be a gazdaságba.

(ezért utálom a szocik gazdaságszabályozását, de ez az én véleményem)

értelek én, de erről általában szemérmesen hallgat a politika, csak a bajban lévők hőbörögnek.

Ezért kellett volna - többek között - rendszerváltás és ezért tartom én árulásnak a Bajnai - szoci kiegyezést.
Mert egy valóban bűnöző rendszer megalkotóival kötött szövetséget.

S ezért nem látom értelmét itt tovább osztani az észt.

Az államunk maffiaállam.
A gazdaságunk maffiák - picik, kicsik és nagyok - gazdasága.
lassan a szociális hálónk és a kultúránk is az ő kezükbe kerül.
A világ véleményének kialakítását rólunk a maffia szervezi: ki látott már olyan focidrukkert, aki nem mezben hanem egyentrikóban feszít a buszokon?

Na tényleg minden jót!
@Mariann19: ;) Kedves Mariann! Tisztellek es kedvelem a fejtegeteseidet, de ez az egesz nem a tankonyvek adoirol szol.
Adva van egy alapjaiban rossz rendszer. Ezt nem lehet okos otletekkel toldolgatni.
El kell soporni es uj alapokat kell letenni.

tovabbi szep napokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pontosan, igy mukodik minden.
S ha valahol van valtas, lasd gabona, habozas nelkul mennek a kovetkezo piacra.
@Habakuk999: értelek én, egyet is étek veled... még az a jó, hogy a bajban levők mind olyanok, akik tiszták és szeplőtelenek voltak fogantatásuk óta mindég:)

Mindenki részese moonak, s egyszer mindenki a bráner rossz végére kerül... én ezt a következtetést vontam le:)... csak vannak, akik ezt nehezményezik...

Azért, ha lesz megint eszed fölöslegben, amit oszthatsz, azért gondolj ránk is:) hova jutnánk nélküled:) mondjuk nekem nagyobb esélyem lenne a mennyekre, ha nem vagy itt:)

Visszavárlak. Hogy a többiek is, azt nem állítom:)
@DR. INKVIZITOR:

" de dühös indokoltan lehetsz, mert azért jutott kevesebb neked/nekünk, hogy másoknak - érdemtelenül és aránytalanul - sok juthasson."

ez már lézersebészet....
attól tartok, ha addig eljutok (ti. amit írtál), akkor talán azon veszem észre magam, hogy azon jár az eszem: -Te Lacy, nem kéne ezt visszavenni, a jó durva életbe?!

szal, ne lázíccson, ne lázíccson, mee nem állok jót se másoké, se ma soké:DDD
@Habakuk999: @sírbateszezazegész:

"__S ezért nem látom értelmét itt tovább osztani az észt."

Prófétám! minden soroddal egyetértek, kivéve amit itt feljebb beollóztam.

Csatlakozom Sírbatesz kollégához, maradj itt a valagadon, és osszad az észt... párhuzamos világok ha találkoznak:?:DDD
@jaegtoer: @sírbateszezazegész: :)
Senkit nem érdeklünk, nem túl jó érzés ezt leírni, de ez a nagy büdös igazság.:)

Az elkövetkezendő hónapokban a "szurkolók" csatakiáltásai, népi rigmusai veszik át itt (is) a terepet. Ki a jobb? Gyurcsány, Attis, Bajnai, Vona.....stb.

A rendszer elemei könyörtelen tudatlansággal hajtják tovább a mókuskerekeket.
Az a pár homokszem pedig különösebben nem is csikorgatja meg a kerekeket.:)

Nem értem, miért nem jött el a fölvilágosodás ideje, gondolkodom rajta már egy ideje, talán a túlságosan felhalmozódott gyűlölet az oka, istenigazából gőzöm sincs.

Mondjuk az is igaz, hogy arról sincs fogalmam se, hogyan lehetne közösen kilépni ebből a mocsokból.
Szóval kifogytam a szavakból, nincs itt mese.

Azért köszönöm.:)
@Habakuk999:

Én sem megyek már bele szívesen, inkább hallgatok. A tankönyvi közgazdaságtan és a magyar valóság között óriási szakadék tátong. Nagyon haragszom a szocikra, amiért megalapozták és normává tették ezt az egész hazug rendszert.

A beszélgetés onnan indult, az élelmiszeriparban a csalás elért egy kritikus pontot, ahol már az egész iparág létét fenyegeti.

Nem várom el senkitől, aki nem volt benne, megértse milyen kilátástalan, gyomorforgató küzdelem az egész. Otthagytam, nekem elég volt. Az egészségem többet ér.
@Husz_János_Puszita: @Habakuk999: @jaegtoer: @sírbateszezazegész: kell mindenki itt is, ha.masert nem sajat magunk miatt, meg ha loszar sem valtozik korulottunk.
süti beállítások módosítása