Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/hadhazy-akos-ket-szerzodest-kotottunk-kinaval-es-a-kinai-rendor... (2024.04.26. 11:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.30. 08:00 Fabius

Szíj Melinda leverte a politikusokat

Címkék: statisztika közélet 2010 varánusz blog

Mielőtt elpukkantjuk a pezsgőt, és meghallgatjuk SkiccPali őszinte jókívánságait a jövő évre, majd virslivel faszpumpázó Szávay Pityuvá válunk egy hajnal erejéig, talán nem haszontalan, ha vetünk egy pillantást a blog statisztikájára. Nézzük miről is volt itt nagybaszó egész évben, miről folyt a diskurzus, a vita, a csöndes és hangosabb anyázás posztban és kommentben. Mi foglalkoztatott minket, és mire voltatok ti ezekből leginkább kíváncsiak.

A végeredmény talán csak egy közéleti témával foglalkozó blognál meglepetés. Bár, ha az emberek tévénézési szokásait, a médiumok társadalmi szerepét nézzük, akkor a tévézés is a közélet része. Én bátran vállalom, hogy nem tartozom abba a kultúrkörbe, akik lamé kesztyűvel nyúlnak a távkapcsolóért mert az pfejj, és kizárólag a botsáska párzási énekének koncertfelvételét nézik a Mezzó csatornán. De ezzel nem vagyok ám egyedül, sőt. Így esett, hogy ami nem sikerült Szíj Melindának a Megasztárban, az bejött a Varánusz blogon.

A kötött pulcsis nemzetlánya úgy leverte az összes konkurensét, mint Staubinger néni a protkós poharat az éjjeliszekrényről: lazán, visszakézből. Hiába erőlködött az RTL egy estén bevetve  Faszharcos Danit és Kokó Bucit, ez csak egy második helyet ért.

Nálunk a legolvasottabb politikus Gyurcsány Ferenc lett.  Fletó feltámadásának körülményeire voltatok leginkább kíváncsiak politikai témában az idén.  A sors furcsa játéka, hogy a második legolvasottabb Orbán Viktor tulajdonképpen a szocik egyik (egyetlen?) épkézláb gegjének köszönheti a helyezését. Akkor még találgattuk kinek juthatott eszébe a SZALEFORELÉNERezés, de azóta valószínűsítjük, hogy Déri Balázs volt az elkövető. Nektek bejött, és bevallom nekünk is.

Népszerűek voltak a fiktív szereplőkre írt elképzelt helyzetek is. Staubinger néni levelezése az ő Kedves Vezetőjével nem sokkal múlta felül a szellemével birkózó Orbán Viktort, és a terapeutájának panaszkodó Illés Zozót. Ezeken kívül nagyon akartatok Matolcsy kezére verni, és sokan szerettetek volna egy kokit nyomni a forintot bedöntő Kósa-Szijjártó gazdasági zseni páros fejére. Utóbbi poszt egyébként a kommentek számában nyert idén. Semmi máson nem vitatkoztatok ennyit, mit ezen a témán.

Legérdekesebb utóélete mégis egy olyan témának volt, ami valahol az olvasottsági középmezőnyben szerénykedik. Tavasszal az egészségügyi minisztérium rezidenseket röghöz kötő rendeletének apropóján született poszt alatt gyakorlatilag három napig ment a vita, gyakran teleírt komment dobozzal. Hazai és kivándorolt orvosok, rezidensek osztottak mindenkit a saját érvrendszerük szerint. Eleinte. Mert ugyan a kivándorlásukat ellenzők és köztük csókospajtás viszony nem lett, viszont a generált is kibeszélt vita végére született valamiféle konszenzus.

No, hasonló konszenzusos vitákból látnék én többet a jövő évben!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr752547423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mivel a - bármilyen szempont szerinti - rangsorolás sajna címlapfüggő, így a naccságos indexes fiúkákon múlik (tényleg, nőneműek nincsenek náluk, mi olvasni nem tudunk, vagy írni, vagy egyiket sem?), hogy mi mekkora publicitást kap.

Én kiválasztottam pár, emiatt méltatlan sorsra jutott posztot, amiket ajánlok mindazoknak, akik annak idején lemaradtak róluk.

Mind megér egy misét, szellemessége, mondanivalója, stílusa, vagy mindegyik okán. Olvassátok el, legalább utólag!

varanus.blog.hu/2010/06/30/lejart_szavatossagu_komcsizas#more2119943

varanus.blog.hu/2010/06/28/izgulsz_pali

varanus.blog.hu/2010/07/26/miszot_a_kormanyfokelteto#more2176330

varanus.blog.hu/2010/07/23/az_otvenhatodik_napon

varanus.blog.hu/2010/07/22/andzsela_mer_kell#more2167953
Az én favoritom egyértelműen a Schmuck Andor portré:

varanus.blog.hu/2010/08/24/schmuck_andort_a_megasztarba

A képeken zokogva röhögtem sokáig...:-))
süti beállítások módosítása