Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.22. 09:13 Fabius

Andzséla, mér'kell?

Címkék: fidesz unió orbán viktor angela merkel kovács zoltán

A németek nagyasszonya, Angela Merkel ráhozta a lábrázást szegény Orbán Viktorra.
Kijelentette, hogy pénz, türelem elfogyott, elvitték a görögök, így a többi uniós tagállam ne is álmodozzon hiánycél enyhítésről, a saját mozgástérhatárainak kitolásától.

Viktor vagy számított erre,vagy nem, mindenesetre 300 külföldi újságíró előtt teljesen más hangnemben, és más tartalommal nyilatkozott, mint itthon szokott. Kislányos zavarában odáig merészkedett, hogy még a Bajnai kormány tevékenységét is világbajnoknak nevezte. Csontvázak itt az elmúlt egy évben nem voltak, a magyar kormány a hiánycélt faragta egészpályás letámadással. Ebben pedig világbajnokságot nyert Magyarország a kapus Bajnaival, és a Kárpátok Középpályásával. Jó, ha ezt megjegyzi az ország, de inkább az egész világ. Mert bár kézzel megfogható gazdaságpolitikát fölmutatni nem tudunk, de elkötelezettek vagyunk a meghatározott hiánycél tartása felé.

Ám Viktor nem torpant itt meg, nem érte be kevéssel. Kijelentette, hogy óvatosan kell élni a kétharmados többséggel. Ezen a ponton a legnaivabb európai újságírók is elcsodálkoztak: ha ez az óvatos élés, akkor vajon milyen lehet az orbáni vakmerőség? A mindenfajta hatalmi arrogancia nélkül megírt új alkotmány szólásnál még csak halkan kuncogtak, ám a médiatörvény magyarázata alatt elcsattant néhány kacaj. Az európai normákhoz szokott sajtómunkásoknak magyarázni tartalmi beavatkozásról, válaszadási kötelezettségről, centralizált Médiatanácsról különös kihívás lehetett.

Úgy pláne,  ahogy a Fidesz igyekezett helyretenni a Washington Post Orbánnal foglalkozó cikkét.
Kovács Zoltán a médiatörvény kritikájára mindössze annyit tudott kierőlködni magából, hogy Európában más a szabályozás, mint a szabad világban. Meg különben is - duzzogta - nem a Fidesz, hanem a parlament jelöli a bizottsági tagokat. Mintha ez nem ugyanazt jelentené.
Lehet, hogy ez a Fidesz új kommunikációs stratégiája? Tiltakozó levél formájában fogalmazza meg a beismerést? Ez olyan cukiság, amit feltétlenül értékelni kell.

Ahogy értékelni kell az emberek embere elleni támadás hatékony elhárítását is. Kovács Zoltán nem feledkezett meg Schmitt Pálról sem tiltakozó levelében. Szerinte bosszantó, hogy a nacionalista jelzővel illetik Palit. Attól még nem lesz nacionalista valaki, hogy mindenáron nemzeti jelmezbe csomagoljuk, és NER-NENYI hivatkozásokkal indokoljuk. Kovács érezte, hogy ez az érv elég gyenguszra és vérszegényre sikerült, ezért bedobta a mindent vivő aduászt: különben is, kétharmad! A szavainak nagyobb nyomatékot biztosító dühös toppantásról hangfelvételt is mellékelt a levél mellé.

Ilyen határozottság cunami után nekünk nem marad más, mint föltenni a kérdést Angela Merkelnek:

Drága kezitcsókolom! Miért kell nagyjainkat ilyen helyzetbe hozni?

27 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr302167953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Washington Post hiteltelen cikkéről 2010.07.22. 11:04:19

Azt hiszem, hogy senkit sem ért meglepetésként a hír, miszerint a Washington Post sovinizmusba történő elhajlással vádolja az újonnan alakult kormányt. Nem meglepő, hiszen a tengeren túlról árgus szemekkel figyelik a náciveszélyt. Persze tőlünk keletre...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lol, ebbol is lathato hogy meg kell regulalni a mediat :D washington post MY ASS :D
Eddig csak egy valamit nem értettem, de most már semmit sem.Magyarul leírt mondatokat valaki lefordíthatná magyarra. Most világbajnokok vagyunk, vagy nem.Egyébként jól vagyok, csak akkor sírdogálok csendesen, amikor eszembe jut,hogy 200 ft-os svájci frank árfolyamnál nem fizettem vissza a hitelemet, most megint buktam pár tízezer forintot, pedig abból milyen sok"SZERETÜNK VIKTOR" pólót tudtam volna venni.
@apc:
Szerintem nem kell Neked sem magyar-angol, sem magyar-magyar szótár. A józan eszeddel is le tudod vonni a következtetéseket, a saját tapasztalataid alapján. És nem úgy, ahogy bárkik beléd akarják szuggerálni.
Merem remélni, hogy egyre többen lesznek így.
@apc: Ha valamit nem értesz, csak vedd elő az univerzális értelmező választ: kétharmad. Aztán vonj vállat, és sóhajts: jaaa...

Tegnap, mikor a híradó bejátszotta mi esett ki Viktorunk száján, majdnem kiestem a fotelból. Ilyen van? A Bajnai kormány csontvázfaragó üzem helyett nem egyszerűen jót csinált, hanem egyenesen világbajnoki igen-nagyon jót?

Érdekes. Mintha ezt pofáztuk volna már egy ideje. Bár a világbajnoki fellengzősséget nélkülöztük, ez tény. Kovács Zoza levélkéje a helyreigazítás csúcsa :-D Ha ilyen lesz a véleményközlő rendszer, akkor a bloggereknek eszükbe ne jusson tiltakozni! Ez nemulass rendszer helyett, na, mulass! rendszer lesz :-D :-D
@apc: Ha szerencséd van akkor nem kell pénzt költened a pólóra, ugyanis az ősz eljöttével államilag jár majd mindenkinek négy váltásnyi "SZERETÜNK VIKTOR" póló. Természetesen a viselete a mindennapi életben előnyös lehet, főleg azokkal szemben akik épp nem viselik. Ügyintézés a hivatalokban, tankolás, vásárlás, stbstb.

A posztra megjegyezve én már unom az egészet. Jön valami nyalonc aki közli, hogy államcsőd, meg magasabb hiány meg Gyurcsánymonnyonle, aztán Brüsszelben, Berlinben vagy valahol jól pofánverik Viktort oszt oltja a tüzet meg az árfolyamot. A lényeg, hogy a hazai népszerűsége töretlen, a Zembereket a legkevésbé sem zavarja, hogy hazugságokkal került trónra, lásd most ugye mekkora ász volt Bajnai, azelőtt meg...
@ Fabius
Korrekt az értékelés, bár engem felfidított volna mellé valami jó kis ütős kép, ahogy szoktad, telibe.
Annak külön örülök, hogy Angela a(z egyik) helyrerakója a fő handabandázónak.
Nála nem számít, hogy egyazon európai pártcsalád tagja, meg ő otthon sem ideológiai, megosztó politikával, pláne nem agyament melldöngetéssel kormányoz, hanem szigorúan praktikus alapon, emezekkel ellentétben tudván, hogy a gazdaság termeli meg a rongyráznivalót.

Úgyhogy külön öröm, hogy egy ténylegesen gyakorló hívő koppintott a fejére a radikális liberálisból a 90-es években megvilágosodott felfuvalkodott kisturulnak, nehogy már griffnek gondolja magát.
@néma bárány: Köszönöm, már mindent értek, nem tudom, hogy felejthettem el.Hiába, valószínű ezért maradtam tanulatlan parasztgyerek.
@apc: Most, hogy így kiokosodtál, elvégezheted a Marxista Egyetemet helyettesítő Felcsúti Népfőiskola Nyakizomtornász szakát.
Bármit húzol a vizsgán, mindenre tudod a választ :-)
@sületlenke: Külföldiából jó, ha szövegre futja a mobilnetből :-)@néma bárány: melyik híradóban beszélt a nagyember? Otthon este megkeresném archívumban azt a beszédet :-)
@Fabius:
Nagy eseményekről itthon nem maradtál le, csak a szokásos minden napra egy tojás.
Remélem feltöltődtél, vár a törzsköz.!
@néma bárány:
A "na, mulass!" rendszeren jót nevettem, fájóan találó.
Amúgy láttam az Origo címlapján, hogy a szokásos hálózati aknamunkával kívánják megváltoztatni a Győztesről a nemzetközi médiában kialakult nem éppen hízelgő képet.
Ezt is láttuk már.. (Mindegyiknél).
A tükör a hibás...
A kőccségeit meg biztos megint ők állják..
@Valahol Máshol: Ha így lenne, a (segéd)próféta szóljon belőled( az igazi prófétai állást már betöltötték, talán mondanom se kell hogy KI)a négy váltás felérne egy orbitális orgazmumussal,a mekhatottságtól összepsilném magam.
@sületlenke: Aknázhatnak ezek bármit, amíg Kovács Zoltán a fő kommunikátor. Orbán nem csak tekintélyelvűnek, hanem ostobának is fog látszani a mostanihoz hasonló levelektől.

Ha cinikus akarnék lenni mondanám, hogy kérjék föl Holdrablót, Fabiust vagy Michael Knight-ot, és sokkal beljebb lesznek. Esetleg levadászhatják az MSZP új emberét, aki a szaleforelénert kitalálta. Esetleg a batyus galoppos Ivády Gábort, úgyis csak porosodik az LMP-ben kihasználatlanul.

A költségekről kétséged ne legyen, mi álljuk a hírnévpolírozást.
@néma bárány:
Dehogy vagy cinikus, nagyon is egyetértek, ha már a mi pénzünkön fényeznek külföldön, ne ekkora bicskanyitogató stílusú simulékony f*fejekre költsék legalább, mint ez a Kovács is. Fabiust illetően azért vannak kétségeim, hogy elvállalná-e.

Amúgy is hülyék, a külföldi hírügynökségeknek egyre több képviselője van itt (az eseménydús kormányzás egyre többször indokolja a jelenlétüket ugye..hahaha) és itt tájékozódnak.
Sőt, egyre többnek magyarul is tudó tudósítója is van.

Én véletlenül keveredtem nemrég egy dzsemboriba, ahol spontán beszélgetések zajlottak véletlenül ott levő magyarokkal (fesztivál-jellegű rendezvény volt, szóval nem igazán reprezentatív közönség), de a magát bevallottan újságírónak nevező angol mindenre kíváncsi volt.
Velem nem jól járt, mert alig másfél órájába került a "villáminterjú". Ahogy összefoglaltam neki az elmúlt 20 évet, (értékelve kit-kit érdemei szerint) azon csodálkozott, hogy ő azt hitte, mi magyarok általánosságban vagy baloldaliak, vagy jobboldaliak vagyunk.
Azt hogy objektívek és függetlenek is lehetünk, azt nem gondolta volna.

Lényeg, hogy személyesen akarnak dolgokról meggyőződni, de ezek attól még íratják majd a kamu olvasói leveleket az ugráló griff-jelöltről.
@sületlenke: Írásaik alapján szerintem egyik sem vállalná :-) Ezért mondtam pont őket. De valami hasonló habitusú kommunikátor kívánatos volna Kovács, Szijjártó és ki tudja kik helyett. Olyan, aki meg tud írni egy levelet esetleg humorral, némi öngúnnyal, és nem a kétharmad a döntő érve minden kérdésre.

Az objektivitás és függetlenség hiánycikk. Pártok mentén gondolkodunk többnyire, elveszett a szimpla jó, meg rossz. Felőlem Vitéz Felcsúti Gyurcsány Viktornak is hívhatnák a miniszterelnököt, ha az emberei nem lopnának, nem trükköznének az adóval, és végre előre mennénk valamit.
@néma bárány:
Tökéletesen így gondolom én is. A hülye politika osztja meg a népet nem létező ideológiák mentén, vagy azok különféle alfajaival és keverékeivel, hogy saját érdekeire felhasználja.

Azért jól esik elképzelni egy olyan figurát, aki az általad javasolt nevekből adódna. (röhögni biztos többet röhögnénk, mint most).
Házigazdánk képes lenne rá összehozni nekünk egy ilyet.
(Ők meg felfalnák egymást az egytestű szimbiózisban.)
Az abszolut naprakész újgondolók már EMLÉKEZNEK, hogy Viktor a választási kampány elején elismerte a Bajnai-kormány teljesítményét. Na ez az újbeszél igazi mutatványa.
@néma bárány:
"A IV. Batyus Galopp 2010 július 31-én kerül megrendezésre Ivádon.
Tavaly csináltuk az elsőt, idén lesz a negyedik, jövőre a kilencedik, majd 2012-ben a második." (www.batyusgalopp.hu;))
@apc:
Kérem szépen segítségedet, hol lehet venni ócsón "Viktor szeretünk" feliratú pólót!

Nagy üzletet szimatolok, főleg a mai parlamenti beszédét elolvasva!

Minden hívőnek és nem hívőnek ezt tenném kötelezővé, mindenkivel bemagoltatnám!
@néma bárány:
néma bárány 2010.07.22. 11:24:43

Jó formában vagy, teccik amit írtál. (Holdrabló-i stil :))))
@Bunkológus:
Én is jó fejnek találom a Bárányt, értelmes srác lehet.

Off: bele-belenézek a blogotokba, (elszármazott, de érdeklődő SzSzB megyeiként), van-e valami más blog, ami a megyéről szól, és a Tietekhez hasonlóan élvezhető?
Ti nyilván Szatmárra koncentráltok, tudsz-e ajánlani valami normális átfogót, vagy akár Szabolcsra, a Nyírségre fókuszálót (s-nyalót ne, ha van ilyen egyáltalán)
Köszi
@Bunkológus: @sületlenke: Köszi meg minden :-) De a hasonlat nem jó. Én néha max jókat szólok, Holdrabló meg kurva jól ír. Nagy különbség. :-)
@néma bárány:
Én amúgy mindegyik általad említettbe bele-beleolvasok, a Hrabló megy a Lovag is átlagnál (valamivel) jobb íráskészségű valaki, akik gyakrabban "mondanak jókat", mint az átlagember, de ez csak a blogszféra nagy átlagának szintjét tekintve érdem.
Kvázi a többihez képest.

A Varánusz más. Stílus, mondanivaló, kivitelezés, minden a világon egyedi.
Azazhogy: (blogterülettől függetlenül) Alkotás.

Te meg gondolkodhatnál esetleg nem az agyon-zsúfolt politikai-közéleti témakörben, hanem valami más, téged érdeklő dologról az ütős mondásaiddal blogot csinálni. Szerintem menne, mint Kisának is a sajátos hangulatos zsákfalui.

Csináld és olvasunk!
@sületlenke:
Hey, Kapkodóka!
Agyonzsúfolt term. egy szó
@sületlenke: Én a tipikus olvasó vagyok. Bírom, ha valaki jól és stílusosan tudja tovább adni a szemléletét, de én nem érzek rá késztetést. A Varánuszt én is bírom, bár más szemmel olvasom, mint mások. Fabius huszonéve barátom, elfogult vagyok amennyire egy baráttal lehet.
@sületlenke:
Kedves vagy. Írnám, ha udvariaskodni szeretnék.

Jól írsz, lehet, blogra sem kellene sajnálnod idődet.

Itt a rettegés uralkodik, csak néhány támadhatatlan és néhány hozzánk hasonló őrült mer véleményt mondani.

Akármilyen a blogunk, egy biztos:

MI VAGYUNK, TELJES VALÓNKBAN! Hibákkal és erényekkel!
süti beállítások módosítása