Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.12. 11:43 Fabius

Mi félázsiaiak új barátokat választunk

Komolyan félteni kezdtem ezt a mi Viktorunkat. Hová lesz így a tekintély, ha gyakorlatilag körbenyalja az összes ázsiai segget?  Mert még Putyin ugye egy dolog, Azer már megszokott, de Irán és Kína egy egészen új keleti nyitás perspektíva. 

Iránnak négyen gratuláltak a világból a 79'-es forradalomhoz: a tadzsik, az azeri és a kirgiz basi, meg mi. Mondjuk mi egyedül többen, mint emezek összesen, hisz Orbán-Áder külön üzenetekben, Kövér levélben, Martonyi szóban. Hiába no, nekünk ennyivel szorgalmasabban kell nyalni gratulálni egy iszlámista forradalomhoz, aminek következtében tízezerszámra végeztek ki katonai vezetőket, a polgári adminisztráció dolgozóit, ellenzékieket, akiket rövid és titkos perekben a védekezés lehetősége nélkül ítéltek el. Nyilván gratulálni kell az Iszlám Forradalmi Gárda és a Hezbollah létrejöttéhez is, aki még a kilencvenes években is az egykori iráni vezetőkre vadásztak Európában, és végezték ki őket gondos aprólékossággal. Ilyenkor azért azt érzem, mintha Viktorban maradt volna hiányérzet, hogy a fideszfundamentalisták puhasága nem teremtett számára is kielégítő forradalmat, és be kellett érnie ezzel a fülkeizével. Na mindegy. 

Nyilván nem véletlen, hogy Szocsiban is a mostanában leginkább kívánatosnak tartott személyek árnyékában szoronganak vezetőink, igaz elég gyomorbajos ábrázattal:

áder_1.jpg

Ha nincs meg segítek: a karvalyorr Mr Aliyev, mellette a duckface Mrs. Aliyev.

A nyelvcsapás edzés nem volt hiábavaló, Kínába érve kamatoztathatta igazán a rutint. Megnyugtatott mindenkit: politikailag éppen olyan stabilak vagyunk, mint a kommunista diktatúra, 2 millió rezsirambó vár tollal a kezében bevetésre április hatodikán. Aki nem tudta az most tudja meg, mi vagyunk az EU növekedési motorja, aki velünk bizniszel az az EU 500 milliós népességével is bizniszel, bibi. Hogy mivel tessék nálunk kopogtatni? Például hulladékfeldolgoztással és energiaiparral.

Mi? Mivan?

Hogy ezeket éppen államosítjuk a rezsiwarsban és nonprofittá tervezzük tenni, ezek meg kínaiak és nem hülyék? Lárifári. Az unióról is aszonta, abbahagyták a keleti régió infrastrukturális fejlesztését, pedig annyi lóvét adnak (97%), hogy a magyar önrész hozzá Lévai Anikó asszony konyhapénzéből is kijön. Na, most képzeljük el együtt a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács jelenlévő tagjainak arcát, mikor rájönnek:

1: Orbán habozás nélkül szarja arcon a szövetségeseit.

2: Azt hiszi a távol kelet annyira messze van, hogy oda nem jutnak el a hírek,

3: és ha el is jutnak akkor a kis kínai annyira hülye és hiszékeny, mint egy átlag hazai orbánhitű.

De, hogy kedves is legyen ne csak nagyvonalú emlékeztetett: mink' vagyunk az ázsiai európaiak, akiket szokás kigúnyolni a származásuk miatt, ami amúgy kurva kapós lett és fel is értékelődött, de még nem eléggé. Úgyhogy ezért a motollanyelv, hozzátok a Csájna Bankot meg a sok pézt', léccilécci! 

 

ÁPDÉT: Brunei döntetlenre mentette a világ vs magyarok gratuláció létszámmeccset

1256 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755810741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.12. 14:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Egy azeri híradás szerint magyar újságírók érkeztek Azerbajdzsánba a közszolgálati médiától, hogy információt szerezzenek és helyszíneket találjanak a hegyi karabahi háborút azeri szemszögből feldolgozó filmjükhöz."(HVG)

Azért az azeriakról sem feledkeztünk meg.
Az a poén, hogy a csontos benyalásnak eddig egyetln eredménye van: kapunk egy kínai bankot :)))))

Ebből amúgy szépen lejön többek között mit kér cserébe Putyin: olyan hajbókolást ami kínos lenne az oroszoknak de a baltás azerieknek meg Viktornak ez smafu...
@tarackos:
Még szerencse, hogy az nem mocsok nyugati multi!
Ott kamat sincs, meg nyereséget se akar a kínai. Mindig is tudtam... :)
Fasza poszt! Minden benne van!
Tényleg nincsen itten egyetlen tökös pszichiáter sem, aki kielemezné és aztán az ország elé tárná ennek a baromnak a pszichés-mentális állapotrosszabbodását?

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem látja egy szakember sem, mekkora szolgálatot tenne az országnak vele (Arról nem is beszélek, hogy a Főméltóságú Pogácsaszaggatóné cinkos, mert bűnösök közt néma....
na, ki mondta eztet?

"A független, szabad élet elfojtása, amerre csak nézünk. Adókkal megfojtott kisvállalkozások, sorsukból kilábalni képtelen, máról-holnapra élő kiszolgáltatott kisemberek, tíz körmével hiába kapaszkodó, süllyedő polgárság. Nincstelenné, kiszolgáltatottá tett emberek, akik nem mernek felszólalni és kiállni az igazukért, mert a hatalomtól függ a másnapi megélhetésük. Hiába a NATO és uniós tagság, ez nem a Nyugat, és nem a XXI. század. Ez a keleti élet, és a múlt század, amit húsz év óta próbálunk magunk mögött hagyni, de újra és újra elér, körülfon és visszahúz bennünket."
@Myrath:
Libsibolsi nyavajgás... :)
Nem látjátok át teljes egészében Piktor nyelvének az ívét.
Ez a hülye tényleg a visszaállamosított rezsiszektort árulja a ruszkiknak meg Kínának?

BÁÁÁÁZ :-D
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Aszonta a Pintér:

"Hát ezt meg kell nekünk is tanulnunk, hogy a saját szemetünkből mi gazdagodjunk, ne a külföldiek."

Mire most Orbán: de ha Kína az a külföldi, az más.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Majd amikor a vendéglők is belépnek a "Nemzeti Vendéglők" körébe...
"mink' vagyunk az ázsiai európaiak, akiket szokás kigúnyolni a származásuk miatt"

Ha moszkoVitya mondja, akkor az úgy is van.

Ezzel szemben:

“2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:

1. A magyar nép ősei a napjainktól számított 40-35 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnek megjelent europoid őstelepesek között voltak!
2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterisztikusabban elhatárolható népessége (amire az Eu19 haplotípus – őskőkori genetikai marker, a magyarokban, legmagasabb százalékarányban kimutatható jelenléte utal).

3. A magyar nép legközelebbi – genetikai szinten igazolható – rokonai a lengyel, az ukrán, továbbá a horvát nép. (Mit mondott Zrínyi? “Horvát vagyok, tehát magyar!” Zrínyi a szkíta jogfolytonosság okán még tudta mit beszél.)"

Forrásom: A Magyarok génállománya – Amit nem lehet hamisítani, csak örökölni!

Linkje: szabadonebredok.hu/a-magyarok-genallomanya-amit-nem-lehet-hamisitani-csak-orokolni/

Ahol is további érdekességek találhatók.
@CSENDES:
Keresztény örmény sorstársaink ilyenkor milyen felemelően érezhetik magukat, ahogy rettentően vallásos magyar lelki társaik éppen pofon fogják hazudozni a népet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Remélem úgy érted lassan hungarikum lesz a sült tészta mézes szezámos csirke is.
A történelmi jogfolytonosságunk visszamenőlegesen elhatárolódik tőlünk.
@rdos:
Khmmm... magyar genetikai összetevőkről ebben a katyvaszos medencében beszélni lehet, de értelme?
Nálunk a családfa miatt géntérkép is készült, pl.az általad említett is benne van.
@kalaposinas:
A KISZes ettársak jogfelfogása ettől még ecceribb. State Capture, oszt jónapot még a múltnak is, nemhogy a jövőnek.
@Evezős:" Tényleg nincsen itten egyetlen tökös pszichiáter sem, aki kielemezné és aztán az ország elé tárná ennek a baromnak a pszichés-mentális állapotrosszabbodását?"

Orvos nem tehet ilyet dr Veér Andrást is feljelentették amikor nyilvánosságra hozta /diagnózist/ véleményét és meg is büntették.
Fikázzuk az Uniót, ami pénzel minket.
fikázzuk a demokratikus szövetségeseinket.
Benyalunk Azerbajdzsánnak.
Benyalunk Iránnak.
Benyalunk Kínának.
Nemcsak, hogy benyalunk Oroszországnak, de még a végletekig függővé is válunk tőlük.

Fideszesek!

Komolyan ezt akartátok, amikor rájuk szavaztatok?
Komolyan ezt akarjátok folytatni, ha ezek után még mindig rájuk akartok szavazni két hónap múlva?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Wang Li Sándor konyhafőnök ajánlata:

Tavaszi töltött káposzta tekercs
Szecsuáni édes-savanyú pörkölt, szezámos nokedlivel
@Fedor:
Ilyen félázsiai módra a saját fészkébe szarik már csak a fidesznyik.
Persze a kínai sem hülye, a csicskát a helyén kezeli. Attól még eladja a falusi kispöcs 3 üveggyöngyért az országot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az írott történelmünk alatt bárki telepedett meg a Kárpát-medencében előbb utóbb nyelvében magyarrá lett (Árpád "magyarjai", besenyők, kunok, jászok, németek..). Nem lehet hogy korábban is ez volt? Vagy vegyük a Vandlok és Szarmaták É Afrikai királyságát. A mai népességben szinte már nyoma sincs a vandáloknak.

Nem lehet, hogy amiről a történelem szól, az a harcos elnyomó törzsek története, a köznép meg (ahogy sajna ma is) nagy ívben ... említésre sem kerül.

Számomra inkább az a megdöbbentő, hogy az ilyen irányú genetikai kutatások leálltak!

Tudom, lényegében Off, abba is fejeztem.
http://www.origo.hu/itthon/20040513kover.html@Evezős:
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Amikor ott volt, Mo.-on Hu Csin Tao volt kínai vezető, már nem tom' mikor, de ebben a ciklusban. Készült egy kép, ahol a kínai átad egy foci labdát Viktorkának, az meg úgy örül, mint egy kölyök kutya... nem találom a képet...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Előre szólok, hogy aki ferde szemmel néz a tacskóimra,annak velem gyűlik meg a baja!
@Avanivi:
Aha, sok mindent nem lehet, oszt valahogy mégis kikerülnek a netre iratok, papírok, levelek, egyebek ....
Tanácstalan vagyok. Mr. 10% debreceni polgi az MSZP-vel kapcsolatban ugyan, de azt magyarázta, hogy egy egész párt nem változhat úgy, mint az egyes ember. Azaz világnézete, politikai, vallási stb. meggyőződései állandóak.
Erre mit látunk, a harcos antiklerikális, liberális törpe párt konzervatív, mélykeresztény nacionalista valamivé alakult. Most ez a párt tapsol Putyin pórázának, ezek szerettek bele a baltás gyilkos csapatába és ezek üdvözlik az iráni forradalmat, amitől még az iszlám országok nagy része is ódzkodik.
Kafkának fogalma sem volt az abszurdról.
@Avanivi:
Nem cikkben kell megírni ... ennyi.
@Tücsök1:
Hmmm.. pedig egy kis pácolás után... :)
ki tuggya miben állapodtak meg?

a bank nem tartozik ebbe...arra csak ránézni sem szabad

brühüyyy
basszus. beindult a szőlőbányászat, beszállt sajtóhuba is. mit mondott orbán 2008-ban? íme:

"de mégiscsak mi vagyunk a magyar nép felelős képviselői, ez felelősség. tudnunk kell dolgokról, hogy nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást aláírni, olyan szerződést kötni, amit tíz évre titkosítanak..."

orulunkvincent.blog.hu/2014/02/12/de_megis_mit_nem_lehet_az_oroszokkal
@rodeo36:
Óccó lesz, akármit is ad el a kupecke...
Azért emlegettem tegnap, hogy a kormányzat is bünbakképző szélsőség
endresy.blogspot.com/2014/02/jobboldali-szemfedel.html

Pusztán a célcsoport más.
Olyan érzésem van, mint amikor a kiközösített köcsöggyerek magányos, de a köcsögségből nem hajlandó lejjebb adni. A normálisak (USA, EU, de még a Kínaiak is) ilyen feltételek mellett max. csak szánakoznak rajta egy sort, ami persze sérti a büszkeségét, ezért még vissza is pofázik és összepacsizik a többi vállalhatatlan arccal, hogy megmutassa, mások bezzeg szeretik,ti vagytok a hülyék.
@parti_giano: szar dolog ez az internet. De a parasztot nem érdekli. Evvan.
@Fedor: "Fideszesek!

Komolyan ezt akartátok, amikor rájuk szavaztatok?
Komolyan ezt akarjátok folytatni, ha ezek után még mindig rájuk akartok szavazni két hónap múlva? "

Komolyan. Az Ipsos szerint növekedett a fidesz és a jobbik tábora.
www.origo.hu/itthon/20140212-az-ipsos-februari-erosodik-a-fidesz-es-a-jobbik.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
"A biztos pártválasztók körében a Fidesz 51 százalékon áll, az ellenzéki összefogás 33 százalékos. A Jobbikra az aktív választói körben 13 százalék voksolna, míg az LMP-re 2 százalék - mérte az Ipsos."

www.origo.hu/itthon/20140212-az-ipsos-februari-erosodik-a-fidesz-es-a-jobbik.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
@Evezős: Szerintem is közérdekű információ az, hogy a miniszterelnök milyen betegségben szenved, ha szenved. Ha a miniszterelnök beteg,és ezt tudja a fidesz,a kormány, vagy a közvetlen környezete és nem hozza nyilvánosságra, súlyos hibát követnek el,mert ha beteg az úgyis kiderül idővel és már most késő szólni.
Arról nem is beszélve, hogy ha nyernek megint a Viktor lesz miniszterelnök.Belegondolni sem merek, szomorú vagyok.
Nem jó nektek semmi sem. Ahelyett, hogy büszkék lennétek, hogy sikerült jó helyet foglalni az Atletico Madrid szponzora mellett - dobogós a bajnokságban - itten fanyalogtok.

Ráadásul mennyivel jobb lesz egy óra alatt a belgrádi repülőtérre kiérni, mint ugyanannyi idő alatt Ferihegyre.

Ha az a hülye eu nem ad pénzt, majd szerzünk óccsón kiskínaitól.
@épészmérnök: Nagyon érdekel a valóság. Majd meglátjuk áprilisban, a személyes beszélgetések ritkán szólnak a kormánypárt iránti szimpátiáról.

Mondjuk, egy erős kampány nem ártana.
Gyurcsány kihívta Orbánt: tegyék ki az asztalra, amijük van :-D.
Hiába kapar Mesterházy, az egyetlen politikus az egész demokratikus oldalon Gyurcsány. Szimpi, nem szimpi, ez van.
ööööö, nemelehetne-e inkább hozzájuk dörgölőzni az oroszok/kínaiak/irániak helyett, hamár hamár:

Rengeteg földgázt találtak Lengyelországban

Az első becslések szerint is több milliárd köbmétert

444.hu/2014/02/12/rengeteg-foldgazt-talaltak-lengyelorszagban/
- "Én előtte lettem jómódú ember, és utána politikus, azóta csak veszítettem. A miniszterelnök viszont szegénylegényként lett politikus, ma pedig az ország egyik leggazdagabb embere. Azt ajánlom a miniszterelnöknek, tegyük ki mindketten az asztalra, hogy melyikünknek mije van. A mai nappal vagyonnyilatkozati, vagyonelszámoltatási csatára hívom Orbán Viktort."

www.origo.hu/itthon/20140211-gyurcsany-ferenc-esztergomban-egy-forumon-bemutatta-vadai-agnest.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
"A 22-es magyar csapdája

Áder János azt mondja, azért nem lehet népszavazást kiírni a Paks 2-ről, mert az nemzetközi szerződés. Csakhogy a Paks 2 attól nemzetközi szerződés, hogy Áder János aláírta. Ő pedig azért írta alá, mert az egy nemzetközi szerződés, amiről úgysem lehet népszavazást kiírni, úgyhogy felesleges az aláírással a népre várni.
Az elnök úr belegabalyodott ebbe - már csak egy kormányváltás szabadíthatja ki a logikai gubancból.
Jövünk, segítünk."

bajnaigordon.tumblr.com/post/76319848359/a-22-es-magyar-csapdaja-ader-janos-azt-mondja
Nocsak, nocsak. Kezd magához térni az ellenzék?

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Szijjártó ellen az összefogás pártjai

"Szijjártó Péter nem tud elszámolni tavalyi 16 millió forintos vagyongyarapodásával. Az államtitkár bruttó 14,7 millió forintot keresett, nettó tízmillió forintot, vagyis megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt "

hvg.hu/itthon/20140212_Vagyonnyilatkozati_eljarast_kezdemenyezne
Máma csak úgy pezseg az élet. Nini, mit találtam:

"Ceaușescu szülőfalujában a 80-as években hipermodern stadion épült, ma már csak az rohad benne, amit nem loptak el. Dombok közé épült, jó fekvésű, de ma már elhagyatott, nincs az a pénz, hogy a helyiek magukénak érezzék."

ultrasliberi.hu/ennyi-maradt-mara-ceausescu-futballkalandjabol-a-roman-felcsutbol/
"Ezért nem kímélnek az égiek minket továbbra sem: az elmúlt huszonnégy órában olyan töménységben kaptunk vérfagyasztóan ostoba híreket saját magunkról és házunk tájáról, hogy ember legyen a talpán, aki nem rendel el azonnali hatállyal síszünetet a fejében, de hosszabb időre.

Balogh miniszter például nyilvános vitára kérné a történészeket a holokauszttal kapcsolatban. Nagyszerű ötlet. Jövő héten nemzeti kerekasztal-tárgyalásokat kellene folytatni esetleg arról, hogy merre folynak habjai Tiszának-Dunának, utána meg szimpózium és nyilvános autodafé „És mégis mozog!” címmel."

huppa.hu/eljen-es-viragozzek-szeretett-hazank-az-elmebaj/
Van egy olyan gyanúm, hogy szívesebben menekülne a fidesz a fejére roskadó rendszerétől, és inkább ellenzékből nézné végig, ahogy a mostani ellenzék belerokkan a szarkupac ellapátolásába. Persze közben lenne őrjöngés, meg hídfoglalás, stb.
Egyre inkább így gondolom.
És egyre inkább úgy látom, hogy az ellenzék sem akar nyerni pont emiatt.
Izé, a pufidzsekis MILF ott szélen tényleg AZT mutatja a kezével? :)
@épészmérnök: nem, árnyékra vetődtek. Ennyit tudnak.
van még ennél aljasabb, van még lejjebb? Az egyház, meg a szeretet, együttérzés,na többek között ezért is utálom őket.

„Holokamuról” beszélt a Jobbik képviselője
Az eseményen – mások mellett – beszédet mondott Ágoston Tibor jobbikos önkormányzati képviselő, pártja debreceni és hajdú-bihari alelnöke, országgyűlési képviselő-jelöltje is. A varosatyak.hu adatlapja szerint Ágoston a Homokkerti Református Gyülekezet presbitere.

Szónoklatában először „holokamunak” nevezte a holokausztot, majd ezt nyelvbotlásnak színlelve kijavította magát, és a „holokaszt” szót használta helyette. Mint mondta, a 2014-es holokauszt emlékévet, a holokausztra való emlékezést Magyarországra és polgáraira rá akarják kényszeríteni.
www.atv.hu/belfold/20140212-holokamurol-beszelt-a-jobbik-kepviseloje/hirkereso
@parti_giano: Persze, hogy összejött, hiszen nem kellett neki sem ennie, sem innia, a divat sem az istene. Annyit utazott, hogy semmi ideje nem maradt pénzt költeni. Hiszen a nyaralását (utazgatást) is az állami pénzek fedezték. Lakhatási költsége sem volt, rezsije meg 20 %-kal csökkent a harcnak köszönhetően.
@Spániel: Hát ez az. Ez a kis ocsmány, gyáva görény banda. Persze tudják, büntetendő. Még egy református ??, mi van ezeket tenyésztik? Horthysta, antiszemita rassszistagyülekezet jön ki a Károly Gáspár egyetemről??
@Avanivi:
Gondolom, jelen helyzetben erősen vitatnák azt, hogy ez közérdekű információ-e - minden más esetben (értsd: más miniszterelnök esetében) pedig még a reggeli széklet állaga is publikus lehetne.
Én azt gondolom, hogy minden megoldható: készít valaki egy elemzést és az "valahogyan, véletlenül kikerül a netre, vagy befújja a szél valami újsághoz ... az aláírás meg, hopp, elmaszatolódott, nédd má'!

Ez az ember vagy súlyosan sérült mentálisan és azért beszél ekkora baromságokat, vagy az elméje zavart súlyosan - és akkor meg ezt kéne kezeltetnie.
A családja felelősségét sem tudom feledni, mert az egy dolog, hogy miként és mennyire függenek tőle - de senki nincsen (feleség, apa, anya, kedvenc gyerek ...), aki azt mondaná neki, hogy ezt azért tán már mégsem kéne???

És nagyon sok pénzbe fogadnék bárkivel, hogy amikor megbukik, sorra-rendre fognak megjelenni a memoárok, amikben a család és/vagy a közeliek majd elmesélik, hogy ők már mikor tudták, hogy baj van ....
Undorító, hogy egy országot hagynak veszni, önös érdekből.
@épészmérnök: nem is kell Csau szülőfalujáig menni, volt itt Akasztón is egy, a Stadler féle, minden igénynek megfelelő stadion. Egy görbelábú stadionmániás focistának akkoriban kellett volna mentőakciót indítani, most ugyanúgy rohad.
igazi demokrata viszonyok az egyik kedvencünknél:

Bebörtönznék a szocsi környezetvédőt, mert átvágta a krasznodari kormányzó kerítését

Három évet kapott, de már az ítélet előtt elhagyta az országot. A kormányzó rezidenciája természetvédelmi területen épül

444.hu/2014/02/12/bebortonznek-a-szocsi-kornyezetvedot-mert-atvagta-a-krasznodari-kormanyzo-keriteset/
@épészmérnök:
Csak az a baj, hogy ez el fog sikkadni ... le fogják pöccinteni, mint eddig bármi ilyesmit.

Ja, és nem Mr. Palackmosó Kefe vagyonával kéne kezdeni ...
@épészmérnök:
Szerintem korábban már a gyűlöltGyurcsány példálózott Scornicestivel ....
:-)
A német munkaügyi hivatal (BA) adatai alapján a közép- és kelet-európai uniós tagállamokból származó, teljes munkaidőben dolgozó munkavállalók 53 százaléka az úgynevezett alacsony keresetű szektorban tudott elhelyezkedni – írja az MTI az SWR hírügynökségre hivatkozva.

A dél- és délnyugat-európai - görög, olasz, spanyol, portugál - bevándorlók körében ugyanez az arány jóval kisebb, 25,4 százalékos, valamennyi németországi munkavállalót együttvéve pedig csupán 19,7 százalékos.

Alacsony keresetű munkavállalónak az számít Németországban, akinek a bruttó havi fizetése nem éri el a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók összességét jellemző, jelenleg 1926 eurós medián kétharmadát.

index.hu/gazdasag/2014/02/12/kivandorlunk_nemetorszagba_szegenynek/

mennyi is nálunk a medián? 350€?

kösz bazdmeg pávatánc
@miva?: de. ott van a rendelet idevonatkozó részlete a cikk végén.
mit nem adnék, ha igaz lenne...

"Ha véletlenül a rezsicsökkentés ellen tevékenykedőkről lenne tudomása az egybegyűlteknek, akkor egy, a bejáratnál átvehető formanyomtatványon névvel jelenthetik be a csökkenést akadályozókat, az eseteket pedig kivizsgálják."

444.hu/2014/02/12/hol-lehet-felnyomni-a-rezsicsokkentes-ellenzoit/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nincs kizárva, de én a cca. 2000€ 2/3-ával is kurva elégedett lennék
@parti_giano: Nemsokára a defektes busz vezetőjét elviszik az újranyílt recskre szabotázs miatt
@vitéž munkášőr: főleg úgy, hogy lassan olcsóbb kint minden, mint itthon...
@vitéž munkášőr: azért a dolog árnyaltabb ennél

fizess 650 eurót havonta bölcsiért, 200-at iskolabuszra, és folytathatom, mondjuk ez egy határral arrébb van
@parti_giano:

Hetek óta gyúrok a fideszes aktivistákra.

A szemükbe akarok nézni, és megkérdezni: "Milyen érzés ENNYIRE kibaszott agyatlan droid idiótának lenni???".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Hasonló program terveit vázolta hétfőn Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a Kovács Patrikkal, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatójukon. Bejelentésük szerint 6,9 milliárdos forrásból fogják támogatni a fiatalok vállalkozóvá válását egy két komponensű pályázat keretein belül. Az első félévben - hasonlóan a baszk példához - egy képzés keretein belül készítik fel a jelentkezőket a vállalkozóvá válásra. Erre a célra 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezután a maradék 5 milliárd forintból 3 vagy 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban kaphat várhatóan 1500 résztvevő. Ezt az összeget az üzleti terv sikeres bemutatása után használhatnának fel elképzeléseik megvalósításához: nemcsak maguknak, hanem más fiataloknak is munkahelyeket teremtve."

gondolom úgy lesz szétosztva a pénz, mint a trafikoknál. van egy sanda gyanúm, hogy ez is fel van már osztva a pártcsicskák kölykei között
@miva?: ebbe most nem fogsz belevinni, voltam már kinn, gyerekem meg nincs
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem értenék már a kérdést sem, de néznének rád birka szemekkel.
@CSENDES: Szerintem is kb. mint Zuslágé.
@vitéž munkášőr: nem sanda, és nem gyanú

@miva?: ennyit itt is tudsz fizetni havonta, ha magán bölcsi-ovi-iskola, és az állami sem sokkal olcsóbb:

osztálypénz, természetbeni hozzájárulás (papír író/szaró/orr törlő) ebéd, szakkör, edzés stb
@Spániel: Stadler tudomásom szerint saját pénzéből építtette a stadionját. Mecsoda különbség!
@Evezős: "Mr. Palackmosó Kefe"

:-DDDDD
@épészmérnök:
Ezer éve így hívom. Nézz rá ....
:-)
-no comment-

Ősz János tanár úr az energetika tanszékről levezette, hogy miért nem kéne orosz atomerőművet venni
paks-parachute-protest

A BME egyik tanára írt egy elemzést, amiben a Bős-Nagymaroshoz és a földgázfüggéshez hasonló hibának nevezi a paksi bővítést. Szerinte nem ilyen, és nem ennyibe kerülő erőművet kellett volna venne. Mert a világ nem erre megy.

Paks II irracionális közbeszédéhez azért kívánok hozzászólni, hogy az elmúlt 30 év energetikai tévedéseit (Bős-Nagymaros, a földgáz-felhasználás jelentős növelése) ne ismételjük meg. Illúzióm nincs, a magyar társadalmat (politikát, médiát, humán értelmiséget, közvéleményt) a szakmai szempontok nem érdeklik, csak az, hogy a hozzászólás a jobb- vagy baloldal érveit igazolja részben vagy egészben.

444.hu/2014/02/12/osz-tanar-ur-az-energetika-tanszekrol-levezette-hogy-miert-nem-kene-orosz-atomeromuvet-venni/
@miva?: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most nincs időm vitázni, más meg már úgyis összefoglalta helyettem:

Sehol a világon nem éri meg egyedül élni, talán csak Svájcban. Ha valaki mégis egyedül költözik külön, annak elég egy 25-30 négyzetméteres lakás, amit Ausztriában 500 euróért lehet bérelni a rezsivel együtt! Marad 500 euró minden másra! A minimális bér sehol nem jelenti, hogy dorbézolni lehet egy luxuslakásban.

Ausztriában minimális bért kereső fiatal pár

A bemutatott két lakás ennél nagyobb volt: 64 m² és 43 m², tehát két főnek ideális, az első akár még gyerekkel is. Ha Ausztriában a minimális bért kereső fiatal pár összeköltözik, akkor összesen 2000 eurójuk lesz! Ebből a lakásbérlés 500 euró, amihez számoljunk magasabb rezsit, legyen 200 euró. Ez összesen 700 euró/hó. Marad kettőjüknek havi 1300 euró.

Mind a ketten megvásárolják a havi bérletet a bécsi “BKV”-ra. Fejenként havi 47 euró! Összesen kettejüknek havi 94 euró! Maradt kettőjüknek havi 1206 eurójuk = 361 800 forint!!! Miközben az árak gyakorlatilag megegyeznek! Ebből futja nekik saját autóra is, amit használhatnak hétvégi bevásárlásra, meglátogatni a nagyit stb.

Magyarul, még a minimális bér is lehetővé teszi, hogy a fiatalok hamar elköltözzenek otthonról, ezáltal nem mennek a szülőkkel egymás agyára, hamarabb függetlenednek, hamarabb megtanulják, mi a felelősség, és hamarabb vállalnak gyereket is, aminek eredménye, hogy nem lesz több nyugdíjas, mint kereső! Az utcán nem ölik meg egymást, mint a magyarok, mert a minimális bérből is nyugodtan tudják fizetni a számlákat, autóval mehetnek pihenni hétvégére stb.

Magyarországon minimális bért kereső fiatal pár

Ha a két minimálbért összerakja a két fiatal, akkor lesz havi (64 000 Ft x 2) 128 000 forintjuk! Ebből Budapesten egy lakást – ha elképesztően jóindulatú vagyok – képesek havi 55-60 000 forintért bérelni rezsivel együtt! (és ekkor egy borzalmas lukat kaptunk, nem olyat, mint bemutattam az osztrák példában). Marad kettőjüknek havi 68 000 forintjuk!

Ebből kifizetik mindketten a havi BKV bérletet (10 500 Ft x 2), ami összesen 21 000 forint! Maradt kettőjüknek 47 000 forint minden másra! Bár a fidesz szerint meg lehet élni 47 ezerből, hát a magyar megpróbálja ezt most párban!

iksz.beszolunk.hu/hogyan-kerulhet-egy-cola-nemetorszagban-45-forintba-lakasberles-arak-ausztriaban/
@Habakuk999: Legalább lesz kikre szavaznod. ;)

Az Együtt-PM vezetője arra a kérdésre, hogy ezekkel a szereplőkkel hogyan értelmezhető a korszakváltás, azt válaszolta: "ebben az országban csak olyan emberek politizálnak, akik az elmúlt 10-20 évben is benne voltak." Bajnai Gordon szerint a lényeg az, hogy a szereplők a korszakváltás elveit elfogadják-e.
@Habakuk999: No comment. Egyetértek. A választás az egyéni választókerületekben dől el.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és ebben az áramárképzés és a hulladék kérdése nincs is benne.
@vitéž munkášőr: igaz, tudom. Hajlamos viszont a közvélekedés arra a bizonyos kolbászból épült kerítésre gondolni. Na az nincs. normálisan ki lehet jönni, de nem könnyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pedig ezt érdemes lenne kommentálni, logikus az öreg írása
@miva?: listán 15%-ban beszavazzák őket
@miva?: Ott lesz nálunk a spájzban a ruszki katona és a befőtt között.
@Habakuk999: neked, és a többi gondolkodónak logikus, akinek meg el kéne olvasni, és meg kéne érteni, az nem fog ezzel sem foglalkozni. A központi ukász kiadva, lásd angyalt és géjzát
ennyi, kell ehhez bármit is hozzá tenni?

Máris dübörög a cenzúra Orbán Viktor instagramján
1
Szily László és 6 hozzászóló

Eddig csak kajafotókat posztolt, cserébe kiirtották NAK kolléga kommentjét. Ami mégcsak nem is szöveg volt, hanem egy ártatlan hashtag. SOHA ne mondd azt Orbánnak, hogy "#490ftmenü"!

cink.hu/maris-duborog-a-cenzura-orban-viktor-instagramjan-1521319221
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eddig zéró válaszod volt erre, úgyhogy erőltethetnéd magad kicsi†
@miva?: ha nem is könnyen, de normálisan szeretnék. nincsenek luxusigényeim. sajnos itthon elkurvulás nélkül még az sem megy. de az meg már hol normális? ;-)
@vitéž munkášőr: erre mondom, hogy igazad van, csak árnyaltabb a kép.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nyelvbotlás csak
öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

A görögök a gázárról egyezkednek a Gazprommal

A DEPA görög gázszolgáltató és a Gazprom között előzetes megállapodás született az orosz importföldgáz árának csökkentéséről, de a görögök még alacsonyabb árért harcolnak. A Gazprom érdekeit Athénban képviselő cég egyik illetékese név nélkül azt mondta, hogy az előzetes megállapodás szerint az orosz földgáz 1000 m³-enkénti ára 13-15 százalékkal 398-399,5 dollárra csökken. Ezt még nem erősítették meg, kell még a két cég igazgatótanácsának a jóváhagyása.

Görög lapok szerint a DEPA 20 százalékos árcsökkentést akar elérni, hogy ezzel az EU átlagára, 1000 m³-enként 380 $-ra csökkenjen a földgáz ára. (MTI)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Amit Orbán csinálni próbál, az valami olyasmi, mint a "katolikus pornó". WTF???

Ha valaki ennyire képtelen az iróniát meg a szabadszájúságot elviselni, az mi a faszért megy föl a netre???

Szánalmas...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért hozzátartozik ám, hogy a görögöt kiesnek földrajzilag a centrumból. Vagy ez csak a gáz ára szállítás nélkül?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a kaminszky vagy a havasigyökér bedobta az ötletet, hogy prájmminisztert az instára is - kíváncsi lennék mennyiért. következő állomás: twitter, tumblr. bár ez utóbbin van már egy fikaviki tumbli, nemtom a doménnel mit fognak kezdeni:

orbanviktor.tumblr.com
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: van neki erre külön shitnyike. az előbb említettem őket név szerint
@miva?: kerestem részleteket, de nem leltem, azért maga a folyamat tanulságos, a rosszAtommal is pont ez lesz, vagy még rosszabb, hisz ott minden kőbe vagyon vésve, és ez a kő orosz kő, amit nem lehet úgy farigcsálni, mint a magyar alaptákolmány kövét.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mikor volt, hogy elviseltek bármi iróniát és kritikát, a kritikusoknak kuss, körön belül is és kívül is.

@vitéž munkášőr: az ötletelő a hasrugdosó deadmester volt, mert mint tudva levő, Vezénylónk asztalát is megismerve, a digitális világot még csak nem is ugatja, hát még az ilyen netes izéket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne merészelj nekem relativizálni. Nem vagyok MSZP szavazó. Nem vagyok szekértáborlakó. Engem nem tudsz abban a hitben eltántorítani,hogy igenis volt Holokauszt. Igenis rengeteg áldozata volt. Valamelyik elvi cimborád becsöpögtette a köztudatba, hogy Radnóti még a zsidóságát sem vállalta. Mert magyarnak érezte magát, de nem a rendszert kiszolgálók. Ők ölni akartak bárkit, bármiért. És nemcsak zsidókat öltek, mert akinek valamije kellett, az hamarosan zsidóvá vált. Akit le akartak hallgattatni,az szidóvá, vagy zsidó-bérencként lett aposztrofálva. Mi a rossebről vitatkoznék veled, mikor az apósom apját késmárki újságírót Hitler és a magyarországi horthysta hordája eltett láb alól, csak azért, mert írni merészelt Kolozsvárott a hitleri terjeszkedési politikáról, miközben a férjem dédapjának a felesége azt mondta: Hitler megnyalná mind a tíz ujját, ha annyira árja lenne, mint mi (és ebben természetesen nem az árja szó a lényeg, hanem az, hogy maguk Hitlerék sem voltak következetesek saját ökörségeikhez, jelszavuk alapján és irányításuk mellett bárkit meg lehetett ölni, aki a rendszer ellenségének bizonyult).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eltűntél megint válasz nélkül

Többiek, ha kérhetem tegyétek már fel gábrielnek és gézának a fenti fogas kérdést, ha éppen nem lennék jelen visszatértük dicső pillanatában
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezek az instragammos kommentelők nem nagyon érzik át, hogy mo jobban teljesít:)
Ez nem biztos, hogy tuti sikertörténet lesz, Bloggergézát sos-ben képezik át instragam felhasználónak

Két majom van összesen, az egyiket ismerem személyesen:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "mint a magyar alaptákolmány kövét."

pedig az, mint tudjuk, gránitszilárdságú.
@miva?: sajnos visszaraktam Angyalt a tahósításba, meg kell várni, amíg újra előbukkan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd jól megfosztják tanári rangjától, vagy lerombolják és sóval behintik a BME-t.
@Habakuk999: és melyiket? és élőben milyen?
@CSENDES: nem kell elárulni nekik, hogy hol van a tanreaktor. akkor nem mernek hozzányúlni az ingatlanokhoz.
@Orica Középföldi: tudom, de ha felteszem a kérdést, akkor eltűnik mindkettő
@miva?: Tényleg. A Normafával kapcsolatban tudják, hogy ott van a közelben a reaktor?
van ott gyorsító is egyébként
@miva?: az instragamos kommentelőkről beszélek:)

17 éves kislegény, a fideszfanságától eltekintve még tök normális legényke
@épészmérnök: ha jártak csillebérci úttörőtáborban fizika szaktáborban, akkor tudhatják, engem is vittek megnézni:)
@Habakuk999: ja, azt hittem, hogy az instagramm ügyintézőkről van szó. Ez magas állás náluk vajon, vagy amolyan gyakornoki, valami haver gyerekének való? Ezen merengtem.
@miva?: és milyen szép elterelő neve volt: Központi Fizikai Kutató Intézet.
@miva?: Amúgy Angyalt is ismerem élőben, jártak nálam a nyáron.:)
@rdos:

Semino-tanulmány.

60 fős mintából "tudományos" megállapítást tenni indokolttá teszi az idézőjelet.

Ha Papp Lajos magáévá tette a gondolatot és a Baranta szövetségnél komoly előadás tárgya volt, máris kérdéseket vet fel:))
@miva?: ez a tizenévesek sportja, nemigen örömködnek a vastag sál láttán, mint a fészbukos rajongók, ahogy látom, inkább a fulladnál bele kommentárok dominálnak.
@Habakuk999: letesztelhetnénk az igennel szavazók szakértelmét azzal, hogy eláruljuk nekik, hogy a pártirodáikon és a parlamentben elrejtettünk 3 darab nyomott vizes táskareaktort. A reakcióból kiderülne, hogy mennyire nagytudásúak. Vagy egy méteres csipesszel a magasba tartana valaki egy alfa sugárzó akármit :D, miközben Lacibá vezeti a szeánszot a parlamentben.

az király lenne
@miva?:

Wittner Mariska tudná a választ:))
@miva?: de csak úgy, ha a karzaton kattogna egy Geiger-Müller:)

lehet, ismét megoldanák egy pohár vízzel az elhallgattatását
A rémült rohanás után a sajtó képviselői fogadhatnák őket az épület előtt, és megérdeklődhetnék, hogy ilyen mértékű tudatlanság mellett mégis mire gondoltak szavazáskor.

Alfát 1cm levegő 100%-ig elnyel

Táskareaktor nincs

Csak hogy a kormánypárti olvasók is értsék a gondolatkísérletet.
@Orica Középföldi: Wittner Maris egy sugárzó táskareaktor.
@épészmérnök: ráadásul intergalaktikus. mint az UFO magazin
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és mi volt a megoldás?
Emlékezetem szerint tegnap épp ugyanezt mondtad. Semmit.
@miva?: baszod, nem vagyok magfizikus, de a táskát még vettem, az alfát kevésbé, de logikádat követve, ezt az akadály is vettem :D
@CSENDES: A magyarságnak sincs nagyobb felelőssége a népirtásokban, mint bármely környező népnek. Nem vagyok holokauszttagadó, és antiszemita sem, de elítélem azt, amikor a holokauszt emlékéből gazdasági vagy politikai előnyt akarnak kovácsolni.

Ami meg a bocsánatkérést illeti.
Ha valakik állandóan azt mondják nincs bocsánat az ellenük elkövetett bűnökre, aztán ugyanazzal a lendülettel minden nap bocsánatkérést és kárpótlást követelnek, akkor elképzelhető, hogy ettől némelyek frusztráltak lesznek. "Ezek után mindenki pontosan tudja és a zsigereiben érzi, miről is szól valójában ez az egész. És azt is tudja pontosan, hogy normális ember egyszer kér bocsánatot.
Mert másodszor már nincs miért. Mert aki nem bocsát meg elsőre, az nem is akar megbocsátani. Az mást akar, viszont az a más már nem hiszem, hogy a mi dolgunk."

t7.hu/13nh

Amennyire egy izraelit érdekel a magyarok szenvedése, annyira biztos, hogy engem is az ő fájdalmuk.
@CSENDES: csak azt fogod elérni, hogy lehetőséget kap megint a baromságainak az öntésére, nem kell alá a lú, semmi értelme.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jól látod. Ezért is írtam a téma felvetésre, rögtön az elején, hogy "magaslabda." De úgy látszik nem veszi a lapot. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: anyádnak meg a prenáci kölködnek idézgessél ilyen szemetet, gennyzsák... arról nem beszélve, hogy te is használtad itt nemegyszer a "holokamu" kifejezést... inkább anyádba szorult volna a fejed, nem valaki végbelébe...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és te meg sem szavaztad :D

valami újságíró kóstolgassa már az igennel szavazókat egy sima bevezetés a magfizikába könyvecske feladataival, vagy egy sugárvédelem vizsga kérdéseivel!
@épészmérnök:

Nem rossz, nem rossz. És még csak most kezdődik :)
@Sir Bates dö Hól: Drogos posztbolsinak kuss a neve. Sicc vissza a kukába.:)
@miva?: és a tiéd? Te vagy a magfizikus baszod. :)
@CSENDES: Ja, hogy te is csak addig vagy demokrata, amíg el nem hangzik egy ellenvélemény? Amúgy meg ha tojsz a válaszomra, mijafasznak írsz nekem? :)
@CSENDES: Ja hogy te vagy itt a tanítóbácsi is? :) Látod közben zajlik az élet a haveroknál is.

Suchman: A Mazsihisz vezetői hazudnak

A volt alelnök lemondásra szólította fel a vezetést, mert bojkott helyett békülni akartak Orbánnal.

index.hu/belfold/2014/02/12/suchmann_a_mazsihisz_vezetoi_hazudnak/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: maximum az mhsz-t és annak előnyeit élvező apád lehetett posztbolsi...
a kusst majd személyesen megvitatjuk alkalomadtán...
@CSENDES: mindenkinek vigyorog, ez valami betegség lehet, kóros burberryzmus vagy valami ilyesmi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te, te kanidióta. Ennyit nem tudtál megjegyezni, hogy nő vagyok, nem is az akármilyen fajtából helyből vagy akár nekifutásból lerúgom a töködet, mert annyira irritálsz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bizony, lehet, anyád lehetnék. De nem kívánom.
Egy betelefonáló tudóstól hallottam, aki részt vett a paksi erőmű építésénél - ami a problémák felmerülése miatt 15 évig tartott -, hogy ez a két blokk, amire most a megállapodás született, egy prototipus.
Ilyen még nem épült sehol, kipróbálva, beüzemelve nincs.
Köszönjük meg a pocakos élő istennek, hogy kísérleti nyulak lehetünk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hót ziher. Egyébként is szétverném a 25 éves fiamat, ha ennyire demagóg és ostoba lenne. Hál Istennek nem az. Sőt meglepődnél, hol kapott munkát, nem is akármilyet. Bizony, még a jobboldal idiótáinak is szüksége van értelmes emberekre. Ez persze azt is tükrözi, hogy bizony elszántan aljas bandáról van szó, akik mindenre képesek a választók befolyásolására.
Te meg csak lihegsz itt jobbosként, Angyalként? Hülyének néz téged a saját vezetői garnitúrád, te szegény.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te seggfej, amit belinkeltél, már elavult, ott van felette az, ami érvényes, talán a MAZSIHISZ jobban tudja, hogy mi az álláspontja, mint Suchman.
index.hu/belfold/2014/02/12/a_mazsihisz_kitart_a_duma_bojkottja_mellett/

"Szerda délutáni sajtótájékoztatóján a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Heisler András az Index kérdésére kijelentette, hogy kitartanak a vasárnapi határozatuk mellett. Nem az emlékműre, nem a Sorsok Házára, nem Szakályra – fogalmazott az elnök."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én nem védtem a megszavazókat ilyen lelkesen

Tessék a dolog árnyoldalával is szembesülni!

Valamit csak leírt már valaki a témában nektek! Vagy ennyire tanácstalanok vagytok mind?

Akkor volt értelme megszavazni!
@Sir Bates dö Hól: Azért azt gondoltam, hogy miután a jobbik megszavazta Paksot, egy kicsit magába száll, elszégyelli magát. De nem, itt pörög-forog, és osztja az "észt" (haha), és isteníti Putyint. Pfuj, de gusztustalan.
@CSENDES: Köszi a tájékoztatást. Végre tudom milyen vagyok igazán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na keress gyorsan valami álláspontot a témában nálatok!

Hamar!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bizony, jó ha tudod, mit is gondol rólad a Ner. Nagy nulla vagy a számukra. Statisztikai hibahatár, ez van.
@Sir Bates dö Hól: de teszi, de ilyenkor a szarszivatyu magasabb fordulatra kapcsol,mert visszajelzest kap, es tudja latja a merek celbaereset.
Nehez dolog, mert a baromsagait nem szabad szo nelkul hagyni, de a szoval legalizaljuk a szennyszorast, nem tudom mi a jo, mert se a tarsalgas, se a tahositas nem optimalis modszer.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem tök jó a tahósító, szerintem egyszerűbb lenne a törzsgárdának tahósítani, mint a hozzászólások felét vele eltölteni.

Ez pusztán elhatározás kérdése. S ha vagyunk elegen, akkor már csak a válaszadókat kell figyelmeztetni egy jó kis tahósítás esélyére.

Nagyon sokáig úgy gondoltam, hülyeség a tahósítás, de folyamatosan terel, mellébeszél az aktuális vele szóba állóba csimpaszkodva, mint egy kullancs.
Ne sajnáljátok már az időt megnézni a vezír fészbuk oldalát.

Soha nem volt valami nagy véleményem az emberek jelentős részéről, de ezt a fajta alázatos behódolást rendkívül nehéz nekem szó nélkül nézni.
Tegnap este olvastam egy érdekes kommentet. A hulladék elhelyezés témával elfoglaltak biztosan elsiklottak felette, akik pedig tahóba tették az angyalbögyörőt, nem láthatták.

"Ómacicka Bábó 2014.02.11. 19:25:14
Nem tom láttátok e hogy pörög a nézettség számláló :-)

Tahótlanítok
Válasz erre

Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2014.02.11. 19:27:25
@Ómacicka Bábó: Persze, fabius ezért tart. :)"
@miva?: persze, hogy nem válaszol, amikor nem kérdezted meg a hulladék identitását.

Csavarj bele egy kis perzsát vagy sémit, oszt rögtön kapsz 23 linket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Meséld már el, hogy miért is tart itt téged Fabius???????????
Már százszor elmondtam, hogy szárnyas egy fizetett ügynök, tégla, provokátor, ágens.
Ennyi. Ezzel keresi a betevőt.
@OPHELIA: minden frissítésre kattintással pörög. Most 9szer annyit mutat, ahány komment van. Ha csak kilencen csacsogunk, akkor már elfogadható az eredmény.

Mit akartál ezzel mondani?

@Habakuk999: engem az érdekel, hogy mi a jobbik mantrája a 3 problémás ügyben. Nincs nekik. Asszem nem is tudtak erről, mert ennyi idő alatt meg lehetett volna keresni egy legalább felszínesen komolyan vehető választ, de nincs. Ahogy egyébként nincs a Fidesznél sem.
@OPHELIA: Na figyelj! Frissítek 10szer a kedvedért :D

Most 1628
@miva?: nincs válasz. nem is volt és nem is lesz.

s mivel kínos ez az ügy, agyon lesz hallgatva.
@OPHELIA: Most 1646

18-ból 10 én voltam. Sztem nincs szükség itt olyasmire, amire gondolsz.
@miva?: Majd ha te is leírod a véleményed mint magfizikus. :)
@Habakuk999:

"Ne sajnáljátok már az időt megnézni a vezír fészbuk oldalát."

Na ne:)))
Tudod hány disszertációt lehet írni ilyenek elemzéséből?
Egyszer megnéztem. A levélírást felváltotta az e-mail, de semmi nem változott. Stílus, mondandó, indíték ugyanaz.
Csak ez nyilvános:))
@OPHELIA: Az csak egy szmájlis vicc volt te kis Sherlock. :)
@miva?: még soha nem vettem észre a kattingatós számlálót, pedig mióta firkálok már ide
@miva?: Várom a válaszát, hogy elmagyarázza, mit ért az itt tartás alatt.

Mert az todsicher, hogy nem Fabius tartja itt.
Én azért nem élnék vissza a bloggazda nevével, főleg, ha teleszarom a blogját.

Pörög az a számláló nélküle is.
@aritus: kiváncsi vagyok, mikor fog a jobbik is üzenetet küldeni az ajatollahoknak, le ne maradjanak már... mitől változott volna meg a véleménye?... egyrészt nem is érti azt, hogy miről van szó... nem tud egy leírt mondatot (A nap süt. A szél fúj.... ilyeneken kivűl) értelmezni... többek közt a Bibliát sem érti... a fentiek miatt tökéletes alanya a roppant egyszerű és demagóg ideák befogadására, nincsenek kételyek, nem kell gondolkodni, bigott meggyőződés vezérli... nem képes ok-okozatban gondolkodni sem a múlt, sem a jövő vonatkozásában... érdekli őt, hogy kétfejű unokája születik majd a kazetták moi elhelyezése miatt?... a hüjegyerek egyetlen válasza a reprocesszálás, anélkül, hogy tudná az mit jelent...
@Orica Középföldi: De Orica, olyanokat irkálnak, hogy az a kevés reggeli is kijön belőlem.

Felnőtt, írni - legalábbis az abc-t ismerő - tudó emberek.

A rohadz nagy baj az, hogy ezek a mocskok tökéletesen tisztában vannak az emberek ez irányú tulajdonságaival és maximális ki is tudják használni.
@CSENDES: Én leszarom a NER-t. Amúgy nekik te is ugyanolyan nulla vagy mint mondjuk én. :)
@miva?: tisztában vagyok vele, hogy mindenre pörög, ezért túlzott adatokat generál
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nekem miért lenne véleményem? Nem én helyeslem, hogy alsó hangon 40000 tonna hulladékot elrakhassunk 20 év működés után.
@AKIsTUDATLAN:
A betevőt? Nem akarom a lovakat bántani, de a lipicai tenyészmén szolgáljon neki betevővel.
@aritus: Csak ennyi.

"Suchman szerint a közgyűlés azért hozott olyan határozatot, amilyet hozott, hogy jelezze: a holokauszt-emlékév során csak olyan döntések születhetnek Magyarországon, amelyek összeegyeztethetőek a zsidók világával, békességével és hitével. „Ebből semmiképpen, semmilyen áron sem lehet engednünk! Erről szólt a vasárnapi közgyűlés, erre, és csak erre adott mandátumot az elnökségnek.”

Déjà vu
Para-Kovács Imre kicsoda? Nem újságíró?

Pont olyan fényképei vannak, amilyeneket én szeretek fotózni.

Ő is kifejezte jókívánságát drága miniszterelnök úrnak.
@OPHELIA: Nincs válasz. Ahogy te vagy bárki itt én is akkor viccelődök amikor akarok. Csak nem gondoljátok, hogy erre is tőletek kérek engedélyt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én még a családodat is leszarom, igen köztük a kölköd is, pont úgy, ahogy te azokét, akiket kiközösítesz etnikai, vallási és szexuális preferencia alapján... megjegyzem a metapedia-site és a magyar hajnal jelzi, hogy hamarabb fognak titeket a farkukra húzni az elvbarátaitok, mint bárki más... de ez így is van jól, ti vetettetek vihart, tárgynyeremény-gyerek...
@Habakuk999: Ebben nagyon igazatok van, de ettől a jelenség marad, létezik. Nem látom, nincs is?

Hidd el, hogy sok olyan olvassa ezt a blogot is, aki beszopja a hülyeségeit.
@Orica Középföldi:

ez annyira szép, hogy nem bírtam nem bemásolni:

"Ez a menü Kínában van! Büszkék lehetünk, hogy ilyen fogadtatásban részesül Orbán Viktor és küldöttsége! Az elégedetlenek mit tettek a Haza javára?"
@Habakuk999:

Nekem anno volt módom néhány hétig ilyen leveleket olvasni. Én akkor éltem át ezt a traumát:))
Hidd el, nincs új a nap alatt.
Ez pár száz funkcionális analfabéta, és van még cca, 2-3-szor ennyi, aki nem birtokolja a technikát.
Azért fejbekólintó, mert tömény:))
@Sir Bates dö Hól: A jobbik meg az ajatollah régi puszi pajtások, tudod, közös az ellenség, meg a jobbik imádja a diktatúrát, és utálja a nyugati liberális fertőt. Tehát ebben is közös az álláspontjuk.
Ütős a fotó,mekkora baromnak kell ehhez lenni,hogy valaki ezek seggét nyalja szabadságharcosan?!
@OPHELIA: Én azok közé tartoztam, akik birkatürelemmel magyaráztam folyamatosan a bizonyítványt neki.

Visszaélt a bizalmammal. S ha csak azt nézzük, hány jófej tag vonult ki miatta, azért, mert a témák 30 40 %-át elvitte, már megérdemli a tahósítást.

Ez rajtunk múlik, időnként van fölbuzdulás, hogy Fabius vágja ki, de annak nem sok értelmét látom.

Egyszerűbb nem hozzászólni. A kiközösítést nem tudná elviselni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te mocsok, már megint mellébeszélsz.
Azt írtad Suchmanra hivatkozva, hogy a mazsihisz visszavonta a döntését.
Amiről egy perc alatt kiderült, hogy nem igaz, a mazsihisz NEM vonta vissza a döntését.

Az, hogy Suchman mit ír, hogy neki mi az álláspontja, abból annyit lehet megtudni, hogy neki mi az álláspontja.

De nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy a mazsihisz visszavonulót fújt avagy sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na ha az igaz öröm harsonáit oly ügyesen fújtad, akkor igazán megoszthatnád velünk, hogy mitől nem pusztul el a drága anyaföld!
@Habakuk999: Tudjuk a választ: Kiárusították! Gyarmati létbe taszajtották!
@Habakuk999: kérdezzük tőle a tárolást, legalább kiderül, hogy mennyire átgondolta a döntést a jobbik :D
@Habakuk999: "A kiközösítést nem tudná elviselni."

Ebben is tévedsz. Ha valaki te igazán tudod, hogy ugyanolyan hús-vér ember vagyok, mint bárki más. Nekem egy másodpercbe sem tellene elszakadni innen, ha úgy hozza a kedvem.
@Habakuk999: egyébként nincsen új a nap alatt, gondolj a munkáslevelezőkre. Ez pont ugyanaz.
@Habakuk999:
Tartom a ketrecben, szépen.
Sokkal gyorsabb a blog a faszságai nélkül... :)
@miva?: Valamiről lehet lemaradtál. Én nem a jobbik vagyok. :)
@Orica Középföldi: És kinek a leveleit olvastad? Hornét vagy a Viktorét?

Gondolom nem lehet nagy különbség közöttük.

Csuda jó dolog ez az evolúció.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Zombikok versenyt nyalnak moszkovityával jó pár helyen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de informálva vagy minden gondolatukról :D

ezügyben a jobbiknak nincs gondolata, mégis megszavazták

hehehe
@aritus: Hülye vagy baszod. Én csak idéztem az index cikkét. :)

"Suchman: A Mazsihisz vezetői hazudnak

A volt alelnök lemondásra szólította fel a vezetést, mert bojkott helyett békülni akartak Orbánnal."

Te hol látsz itt olyat, hogy "a mazsihisz visszavonta a döntését"? :)
@vitéž munkášőr: Ez a fotó kicsit szíven ütött vazze.Neked milyen volt ezt látni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te, úgy megszavazta a jobbik, hogy nem is tudta a majdani megoldást?
@vitéž munkášőr:
Az. Most küldtem el a fiamnak ... hátha kedvet kap(nak) innen elpályázni ....
@miva?: Tévedsz. Marhára nem vagyok informálva. Max. próbálom berakni néha az ő véleményüket is, a ballib ferdítések és hazugságok ellenében. Mindezt azért, hogy ne sokoldalú legyen a tájékoztatás. De én semmilyen szempontból nem vagyok "hivatalos" szócsövük, pláne nem fizetett. Ez itt csak egy szimpla szórakozás, beszélgetés és tanulás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De nem találtál semmit ezügyben napok óta kicsiszivem :D
valóban felelős politikusok lehetnek azok.

Ó jeee
@Habakuk999:

"Az elégedetlenek mit tettek a Haza javára?""

Én pl. itthon eszem a kínai kaját:))
@miva?: Olyasmire szabad esetleg gondolni, hogy van rá 20 év, hogy kitalálják? :)

Lehet, hogy 2 hónap múlva jön FurcsánNyerenc összefogó művész és az egész szerződést eltörlik a picsába. Ezen ennyit rugózni, beszarok rajtad. :)
@miva?:
Nem tudom mennyien szopatjátok, de ez lelkesen élvezi ezek szerint... Perverzek vagytok... :) Gruppen, de nem szállok be!
@Orica Középföldi: Szeretném megkérdezni tőled, az aki jó étvágyat kíván kedvesminiszterelnökúrnak, milyen indítékból teszi?

Miért érez késztetést, hogy ezt leírja?
@miva?: Nem hát. A tökéletesség az csak a magfizikusok tulajdonsága. :)
@aritus: A perzsa kaja viszont tényleg jó volt. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: de valahogyan mindig visszabújnak, ő is, a Kán is, Taga is.

nem tudom, mit csinálok rosszul.:(
@Habakuk999:
Valami szervilis barom, aki csontig nyal a mini szterelnö kúrnak...
@Habakuk999:
Bénázol. Bár, nálam csak egy majom van a ketrecben.
@Habakuk999: Tudom, olvaslak elég régóta.
A kiközösítést el tudná viselni, legfeljebb megunná

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

reggeltől késő éjszakáig itt recskázol, szimplán, szórakozásból.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az a megoldásuk, hogy van addig még 20 év, és ha esetleg addig más nyer, akkor az meg visszamondja a szerződést. Ezért kellett megszavazni.

:D
@Habakuk999:

Szeretetből:)) Egy kicsit úgy tekintenek rá, mint családtagra, imádkoznak érte ( ezt valaki minden nap megírja neki:)), tanácsokkal látják el, óvják a kudarctól, stb.
Gyerek, kutya, macska helyett egy virtuális ME-t fogadnak örökbe.
És! Komolyan elhiszik, hogy OV ezt naponta elolvassa, csak válaszolni nincs ideje.
@OPHELIA: Mivel hasznos dolog, hogy sokoldalú vélemények jelenjenek meg itt is.
Sztem írjuk alá a kínaiakkal, hogy 2030-tól ideszállítjuk az összes szemetüket. Van még 15 év, addig csak kitalálnak valamit a lenézett tudósok, akiktől elvesszük az életpályájukat, az egyetemüket, akiket nem szakmai eredmények hanem lojalitás mentén akarunk megfizetni és lehetőségekhez juttatni. Simán megéri, Nem az ország pöcegödörré változtatása ez, hanem az igaz Magyar Érdek
@OPHELIA: azért a recskához a názáretié mellett (ez a blaszfémia megfér a szómágiájával ennek az ütődöttnek) befigyel a vona-fotó is... bár most bővült a hárem putyinnal...
@Habakuk999:
Miii? Ez valahogy nem jellemző rá az írásai alapján. Hihetetlen. Az ilyenekre szokták mondani, hogy megeszem a kalapom, ha...
@Orica Középföldi: igazságod lehet, a vastag sálnak is nagyon örült valaki.:)

tök jó a kínai zöldség, én is szeretem.
@miva?: Megint el vagy tévedve. Én csak leírtam a véleményemet és képviselő sem vagyok. Viszont ezek után kezd el regélni, a többi országban ahol működik atomerőmű, hogy működik a hulladék téma. Remélem ott nem hazaárulok szavazták meg az atomerőműveiket és a világvége sem közeledik náluk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te a sokoldalúsághoz sajnos nem teszel hozzá egy egészet, ugyanis akkor a kellemetlen kérdésekben nem beszélnél mellé- nincs ellenemre egy korrekt emberrel vitázni, még ha osztja is a világnézeted, de sajnos abból amit évek óta itt felmutatsz, abból csak az derül ki, hogy szar alak vagy. Ha az élet más területein ez nem lenne helytálló, akkor annak örülök, de az itt mutatott, kényes kérdésekben semmitmondó, majd másnap arra hivatkozó módszered, hogy tegnap ez már tisztázva lett, az szánalmas. Nem tudom, hogy miért vagy itt ennyit. Nekem viszonylag sok a szabadidőm, mégis a rendszeres évi szabadság + betegségek pár hetén kívül csak olvasni tudom a blogot. Géza egyenesen ezer helyen kommentel, de te sem vagy rest. Egész embert kíván a munkád! És ez az egész ember sajnos nem a jobbik fajtából való.
@AKIsTUDATLAN: Instagramon láttam, ma kedvesminiszterelnökúr napot tartok, jó szórakozás.

Viszont tényleg jók a Para-Kovács instagramos képek, legalábbis az én ízlésemnek.
hasonló témákat látok meg én is.:)
@miva?: Te amúgy hallottál a nem szavazóktól arról, hogy a hulladék miatt nem szavazták meg?
Na, már a kínaiakkal is?
De, hát, azok annyian vannak, mint az oroszok. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Terelsz. Én nem fogom a pártját egyik alakulatnak sem kritikátlanul. Te igen. Van a kérdés, hogy esetleg nem baj-e, hogy a szemetekfénye kishazánkat elárasztjuk mocsokkal. Eredetileg végleg elszállították. Szétesett a szu, hát egy része visszajött, de a terv olyan építésről szólt, ahol a kivitelező végleg elviszi a szemetet - ami nem könnyű, mert vinni kell komoly betonelemeket is. Kiugrott viktor putyinhoz, összehozta ezt a rettenetet, a Jobbik megszavazta, te teli szájjal kiálltál mellettük. Na akkor most mi lesz a szeméttel?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Nagyszerű Viktor, Ugyanilyen pörölycsapásokkal verd szét a minket fojtogató külföldi bankokat és az őket kiszolgáló kliens globcsivá vedlett komcsikat. Nekünk pedig ugyanilyen erővel kell összekovácsolódni a határokon innen és túl. Éljen Magyarország."
@Sir Bates dö Hól: Hszi-meng Csin?
Habár ő gazdag volt.:)
@miva?: Tévedsz. Én sem kritikátlanul vagyok mellettük sőt.
@toportyánzsóti: melyikre gondolsz pontosan? az ittenire vagy @Evezős linkjére?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor esetleg jöjjön egy: "Hát ezt a nagyon fontos kérdést csúnyán elbaszták"

Ez a minimum
Gyurcsány most az Egyenes Beszédben ...
Így kéne beszélni mindenkinek a Fideszről!
@Habakuk999:
Melyik barom írta ezt a szépet egy egykori ifjúkomcsinak, libsi alelnöknek?
Gondolom már alig van új trollocska, egyre romlik a gerinctelen szarzsákok szintje.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már egy éve is szemlesütve jártak a fideszesek mifelénk, és ugyan most nem látom saját szemmel, de a rossznyelvek szerint nem exponálják magukat a kampány ellenére sem. A maradékból kell dolgozni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez nem troll, kedvesminiszterelnökúr fészbukjáról másoltam.:)
@miva?: a nyáron találkoztam fideszes képviselőnkkel az utcán, ismerjük, tegezzük egymást, úgy mászkált mintha várná, hogy bármelyik percben nyakon vágják
@Evezős:

Ez a Gyurcsány gyönyörű volt, végig röhögtem!:)
@Habakuk999: Ezt mondom. Elsősorban őket verték át. Erre írtam a napokban, hogy nagyapám mesélte, hogy a szomszéd bácsi azért akasztotta fel magát, mert annakidején rákosinak kampányolt az utcában. Pedig állítólag senki nem bántotta ezért.
@miva?: Figy. Mesélsz arról, hogy mondjuk a franciák, angolok, izraeliek hol tárolják a hulladékot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aranyom, vagy álláspontal, vagy az elmúlt 4 év legnagyobb baklövésének beismerésével lógsz.
@miva?:
Pöcsig ki van nálunk plakáttokkal a város nyalva.
A helyiek nálunk is zárt gyűléseken röfögnek, lapítanak. A következő polg.mester egy nagyképű ügyvédtahó, nem értem a zokat akik arra a kreténre szavaznak. Persze a helyi coci meg egy szimpla kretén, a polgm. jelöltjükről nem hallunk még. Nem mintha hiányozna az is...
@parti_giano:
"Ez egy komoly névtelen feljelentés volt. Géppel írva."
www.youtube.com/watch?v=lNzwpHZm-1w
@miva?: Na látod Fletó ilyet sosem fog csinálni, hogy magának kampányolt. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ahogyan bármely külföldi látogatáskor, Kínában is teljes SZIMPÁTIÁT és elismerést váltanak ki Anikó Aszonnyal.
Horthy Miklósnak volt utoljára ilyen vitathatatlan tekintélye az egész világon."

Látod, nem csupán unalmas libsi-bolsi blogokról kell infókat szerezned, hanem kell egy kitekintés a nagyvilágra is!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ugyan már :D

Az oroszok érdekelnek téged, annak meg nézz utána magad. Egyébként ég az ő körmükre is a probléma, Akkora ország, ami nincs 100ezer négyzetkilóméter, tudtommal a legvadabb álmaikban sem tervezte határon belül elintézni a tárolást. De majd a jobbik megmondja, hiszen mit évtizedek sikertelen kutatásai meg kísérletei, azok csak összeesküvők, akiknek épp a mi tiszta vizeinkre fáj a foguk.

Nem látod, hogy összességében milyen lehetetlen helyzetben vagy?
@Habakuk999:
TE VAGY A PERVERZ AKKOR!
Na, amire még nem vagyok kíváncsi, az a miniszterelnö kúr facebook oldala.
Fannyka dolgozik vele rendesen??? :D
ó pénzért... "shitnyik"?
@miva?: ez az ember benne van a lista elejében, ő csak átverhet másokat:)

ennek ellenére szinte megsajnáltam, ahogyan riadt őziként ballagott:)
@vitéž munkášőr: Ittenire, az evezős linket megköszönném.
@Habakuk999:
Na, ha én olyan elismerést kapnék miniszterelnökként… asszony ide vagy oda-:o

Egyenlőre nem világos - számomra -, hogy a Cirque hongrois legfélkegyelműbb artistájának kínai vendégszereplése a pekingi manézsban mekkora sikert arat, de van egy olyan érzésem, miszerint a náágy mátyár gázdásági salto mortale, nem igen fogja elkápráztatni a nagyérdemű befektető közönséget arrafelé.
A tárgyalások végeztével majd mosolyognak illendően, újra megvendégelik sült tücsükkel-szecsuáni parasztkolbásszal-rizspálinkával, aztán felrakják a repülőre és mégegyszer megünneplik a holdújévet, hogy végre elhúzott a ferde pélóba.

Aszondta (olvastam): ungarische TGV az lesz, szóval a Budapest-Belgrád gyorsvasút kipipálva. Pont mint a ferihegyi gyorsvasút, azt is a Kínaiak csinálták volna, de nem csinálták. Méért? Na majd a belgrádi vonal, mert szeretnek bennünket. Vagy csak azért, mert az ő érdekük azt kívánja?
Pireuszban komoly érdekeltségeik vannak, de pont ezért nem a személyszállítás miatt csinálják majd, ha csinálják. Meg Split amúgy is közelebb van, francnak lemenni Athénig.

Majmegláttyuk, de egy viszont biztos a bizonytalanságban, olyan sikernek lesz kammunikálva ez a látogatás, hogy ihaj!! Selmeczi őnaccsága kiáll a szemétdomb tetejére és elkotkodácsolja a győzelmi rikácsot a baromfiudvar népének, jó szokás szerint.
Tán még Ádermorci is belemosolyodik a jó hírbe...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Erkölcsi szinted qrva mélyen van,tömeggyilkosokat mosdatol.
@Habakuk999:
Há'persze! Elmebeteg körökben ez már csak így megy... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Megnéztem az első kézenfekvő információforrást, hogy ne szagkönyvekkel dobálódzunk. Ahogy elnézem elég alapos. Akár informálódhatott volna belőle a megszavazást támogató banda.

en.wikipedia.org/wiki/Radioactive_waste

Nem találsz megnyugtató, a költségeket nem minimum duplázó, kis alapterületű medence alakú országban használható megoldást. Ideiglenest se nagyon.

Gratulálok.
@toportyánzsóti: ok, nem volt egyértelmű, mert a nickek linkjeit követtem, @Evezősé ez: iksz.beszolunk.hu - mindenképp ajánlott de itt egy kicsit off, ezt a képet láttam már tegnap a cinken, mit is szólhatnék? összeült a félázsiai kalifátus - beszédes turáni fizimiskák csapatják a páholyban ;-)
@Knósszosz: Az nem lehet, -mármint selmeci- mert akkor nem tudnák elmondani a híradóban 687-szer, hogy simon Gábor, 345-ször, hogy bajnai offshore cége
F@szom!
Már megint gábris a téma. :(
Szevasztok!
@Marcellusca: el ne menj, ma nem vagyok naív :D
@toportyánzsóti: Ez a legújabb híred, hogy a jobbik már tömeggyilkos is? :)
@parti_giano:
"azok a mocskos részegbrókerek, na csak azok akarnak rosszat az országnak. "

Én nem Szíjjártó 6 milliójára vagyok kíváncsi. Az a 62 millió, aminek a forgatásából összejött a 6 milka, na az sokkal jobban érdekelne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem új hír csak ez a faj nem tud saját magával szembenézni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyalom, várom a reakciót. Minden elszaladt perc nagyobb seggszájat csinál belőled :D

A termálvizek országa! Kristályvíz 1000 méter mélyről :D

Na mi lesz?
@toportyánzsóti: Melyik fajra gondolsz? Az emeszpé vagy esetleg a déká fajra?
@miva?: Én is a tiéd? Felsoroltam három országot.
@toportyánzsóti: a kalifátus, a turanid vonások és az NKVD nem zárják ki egymást
Már megint ezek a választók. :)

Nem izgatta fel a választókat az Összefogás

Az Ipsos friss felmérése szerint inkább a Fidesz és a Jobbik erősödött. Az utóbbi nagyon.

index.hu/belfold/2014/02/12/nem_izgatta_fel_a_valasztokat_az_osszefogas/
@miva?: nem semmi vagy azzal a harapófogóval, ide érzem a novícius hónaljmankóját :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Pont ugyanazt csinálod ebben a témában is, mint a Pakssal. Miva két napja kérdez tőled valamit, amire nem válaszolsz, hanem mellébeszélsz, csúsztatsz.

Akkor ismét belinkelem neked, amit fentebb már megtettem:
index.hu/belfold/2014/02/12/a_mazsihisz_kitart_a_duma_bojkottja_mellett/
"Szerda délutáni sajtótájékoztatóján a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Heisler András az Index kérdésére kijelentette, hogy kitartanak a vasárnapi határozatuk mellett. Nem az emlékműre, nem a Sorsok Házára, nem Szakályra – fogalmazott az elnök."

Tehát amikor Suchman lehazugozza a mazsihiszt, az ebben a kontextusban azt jelenti, hogy a mazsihisz visszavonta a döntését.

De mindegy is, mert ebben a posztban ez kurvára off, és az, hogy te behoztad ide, az csak a te zsidófixációdat mutatja.
Valamikor biztos lealázott egy zsidó csaj, amikor be akartál vágódni nála, de ezt inkább beszéld meg a gyógyszerészeddel meg a pszichológusoddal, és ne ennek a blognak a közönségét fáraszd a saját nyomoroddal.
@vitéž munkášőr: Az emberi aljasság nem faj függő lásd pld. Hagana, Irgun, vagy Stern csoport.

terrorizmus.blog.hu/2010/03/01/xx_szazadi_zsido_terrorizmus
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És akkor te mondod magadról, hogy nem náci vagy?!
Amikor zsidó fajról beszélsz?
Te szánalmas seggfej. Folyton elárulod magad.
Kóser tisztelettel köszöntök mindenkit Hungarobajdzsánból.
Jehova éltesse az iráni forradalmi testvéreinket annak a szent harcuknak évfordulóján, melynek keretében mattot adtak a Sakknak. Ezzel is kifejezve közös szellemiségünket, mellyel nem tűrjük el, hogy gyarmatország legyünk.
Kitüntető figyelemmel köszöntöm továbbá kínai testvéreinket, és boldog új évet kívánok nekik a gungbaocsirke évében. Örömmel tapasztaljuk kínai polgártársaink felismerését, és boldogan vesszük tudomásul gratulációit abból kifolyólag, hogy mi lettünk Európa Opel, Audi és Mercedes motorja. Nélkülünk az ellenünk ágáló brüsszeliták már régen az útjaikon vesztegelnének a segítségünkre várva.
Vodkával és savanyú uborkával várom orosz barátaink eljövendő látogatását. Akik már első pillanatban tudták, hogy róluk korábban bármit állítottam, az csak vicc volt. Vlagyimir kollégám külön megjegyezte, hogy jót mulatott azon, amikor 2008-ban azt mondtam, velük nem szabad titkos üzleteket kötnünk. Putyin úr érti a tréfát. Szerényem megjegyzem, hogy az enyémet különösen szereti. Ezt legutóbbi látogatásom során bizalmasan közölte is velem.
Névnapja alkalmából isten éltesse Madam 2. Erzsébet királynőt, sokszor puszilom.
Továbbá kézcsókom a gyönyörű indiai tisztviselő asszonynak is, akinek sajnos már nem emlékszem a nevére. Találkozásunk emléke örökké él bennem.
A mai napi diplomácia protokollnak eleget téve búcsúzom mindenkitől. Még vár rám egy illemtanóra a kés és villa használatáról.
Viszlát, Neduddki.
@aritus: Ne légy hülye inkább kérdezd meg toponyányit milyen fajról regélt nekem az előbb? :)

varanus.blog.hu/2014/02/12/mi_felazsiaiak_uj_baratokat_valasztunk/fullcommentlist/1#c21669436
@aritus: Igen még mindig nem vagyok és nem is leszek az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Ebben is tévedsz. Ha valaki te igazán tudod, hogy ugyanolyan hús-vér ember vagyok, mint bárki más. Nekem egy másodpercbe sem tellene elszakadni innen, ha úgy hozza a kedvem._"

Kac.
1.
te egy kezdetleges emberi létformára utaló jelek kibocsátására képes se hal se hús, se vér se szar halmazok egyre kevesebb információértéket tartalmazó elegye vagy

2.
egy atomvillanásnyi pillanatig sem vitatom, ha rád jön a szapora, egy másodperc alatt képes lennél otthagyni a billentyűzetet amíg a papírért nyúlsz. időnként azonban elvéted a célt, innen van az a jelenség amikor a szar beömlik a blogra.
@jaegtoer: Na azért te sem panaszkodhatsz. :)
@aritus: Amúgy nem tűnt még fel, hogy ez a nácizás mennyire kontraproduktív? :)
Az embereket ez már nem mozgatja meg, ki kéne találni valami újat!
Basszátok meg!

Tényleg egy vicc, hogy a blogban (bár nem is látom gábrist a tahó gomb áldásos hatásaként) megint az ő baromságai és a zsidózása a téma!

Eszem-faszom eláll, mi a rákért álltok vele szóba?
Igaz röhögök ahogy alázzátok (szégyenlem is magam), de kurva unalmas, hogy állandóan eltereli a blogot ezekkel a faszságokkal, meg a sunnyogásaival, amit ti meg számon kértek rajta...

A mai téma:
"Mi félázsiaiak új barátokat választunk"
Őszintén szólva a zsidók nem érdekelnek, ez meg jobb téma Fabiustól...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pedig megint nem én dobtam be a témát, sőt előre szóltam, hogy magas labda. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. a kurucinfós ismereteid. volna rá egy fogadásom, hogy előbb képben voltam ezekről mint te. cirka 20 évvel ezelőtt már ilyesmiket hallgattam: www.discogs.com/Irgun-Zwai-Leumi-1/release/1197727 természetesen kíváncsi voltam a név eredetére is, viszont a te "forrásaid" akkoriban még nem is léteztek. erről ennyit, mész vissza a ketrecedbe
@Orica Középföldi:

Legyen egy kicsi mese elalvás előtt.
Jó éjt, üdítő álmokat!

Romhányi József: A bölcs bagoly

A tudós bagolyné tojt egy kis utódot,
de az nem lett okos, sőt inkább ütődött.
Atyja, a nagyhírű egyetemi dékán
sokat bosszankodott lüke ivadékán.
Hasztalan unszolta:
- Magolj,
fiam, bagoly!
Hiába korholta, intette,
kölkét ez csak untatta.
Utálta az egyetemet, órák alatt legyet evett.
Nem csoda hát, hogy a halálmadár-vizsgán
csak ücsörgött és pislogott pislán.
- Huss!
Rivallt rá az elnök-akadémikus.
- Szálljon egy házra,
és borítsa gyászba!
- Jó! - mondta a buta bagoly, holott
azt sem tudta, miből lesz a halott.
Rászállott a legelső viskóra,
és ott csücsült bóbiskolva.
Jobbat nem talál, ki mindent végigpásztáz,
mert ez volt a temetői gyászház.
Így lett a nagyerdő legostobább baglya,
a Huhugányos Akadémia tagja.
-
-
-
@Habakuk999:
Alábecsülöd a "képességeiket", úgy vélem...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Teljesen igazad van.
Én szinte mindig ignorálom, de néha, amikor tele pofával hazudik, akkor felbaszom magam rajta.
Én is emberből vagyok, na!

De ha nem pénzért vagy pártfeladatért van itt, akkor kóresettel állunk szembe. Normális ember, olyan helyről elhúz a picsába, ahol nap, mint nap szinte mindenki elküldi a francba, és minősíthetetlen jelzőkkel abuzálja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

dehogy alázzuk. a 'szaralak' is inkább dicséretnek tűnik, mint dehonesztáló kijelentésnek vele kapcsolatban.
@Bakter:
-:DDD
Teljesen hülye vagy!!!-:)))
Mondjuk én mindig szerettem a különbözőeket, szóval ez rendben is van, de válts már alá ennek a féregnek, amikor a leggyorsabban jön!!

Kezedben a lehetőség, a vágányutat te állítod!!
Úttörővasutas voltam, tudom miről beszélek, télleg!!!
Jótröhöktem bammeg...-:))
'Iránnak négyen gratuláltak a világból a 79'-es forradalomhoz: a tadzsik, az azeri és a kirgiz basi, meg mi. Mondjuk mi egyedül többen, mint emezek összesen, hisz Orbán-Áder külön üzenetekben, Kövér levélben, Martonyi szóban. Hiába no, nekünk ennyivel szorgalmasabban kell nyalni gratulálni egy iszlámista forradalomhoz'

Hiába no, ma már jó látszik melyik blogot irányjtják a hazug kommunisták.

german.irib.ir/nachrichten/item/254175-un-generalsekret%C3%A4r-gratuliert-zum-sieg-der-islamischen-revolution-im-iran

'die UN-Botschafter von Deutschland, England, Frankreich, Australien, Spanien, Holland, Russland, China, Italien, Afghanistan, Pakistan, Indien, der Türkei und einer Anzahl arabischer Länder teilgenommen'
@Orica Középföldi: "Szeretetből:)) Egy kicsit úgy tekintenek rá, mint családtagra, imádkoznak érte ( ezt valaki minden nap megírja neki:)), tanácsokkal látják el, óvják a kudarctól, stb.
Gyerek, kutya, macska helyett egy virtuális ME-t fogadnak örökbe.
És! Komolyan elhiszik, hogy OV ezt naponta elolvassa, csak válaszolni nincs ideje."

Szóval, Orbán egy tamagocsi. A kommentelők meg tamagocsicskák.
Gábrish szereti, ha foglalkoznak vele, és a középpontban van. Tehát ha foglalkozni szeretnétek vele ti, és választ vártok a kérdéseitekre, akkor használjátok a spanyolcsizmát. Gábrish garantáltan a középpontban lesz.
@Kámasuka: 502 bad gateway - húzz vissza a mandira maki. lájkokat tudsz hackelni, de normális linket nem találtál?
Sokféleképpen nézhetjük a dolgot. pl. Vityka az a típusú vezér, aki titokban dominához jár és igazán az a kedvence, ha tűsarokkal tapossák a golyóit. Mert Putyin, a kínaiak és a többiek pontosan ezt teszik majd. Közben persze tudják, hogy milyen perverz gusztustalan kis féreg.

orbán-kövér-martonyi-káder ezzel végérvényesen kinyilvánította valódi viszonyát a demokráciát illetően. Ugye, milyen igaz, hogy komcsi kutyákból nem lesz demokratikus szalonna?
@épészmérnök: én csak ezt nézem, ide már ki vannak gyűjtve a "gyöngyszemek":

orbanviktor.tumblr.com

XDDDDD
@jaegtoer: Van fehér üveges rénszarvastejem, bi-bí.
@Knósszosz:
Jót röhögtünk, bazzeg, jót.
Csakhogy amit leírtam nagyjából komolyan is így hangzott el a tekintetesek valamelyikétől.
Ezekből a barmokból tényleg kinézem, hogy amikor szíjrágó folyton az arabokhoz járt, bőrkötéses Bibliát vitt nekik ajándékba.
@vitéž munkášőr: german.irib.ir/nachrichten/item/254175-un-generalsekret%C3%A4r-gratuliert-zum-sieg-der-islamischen-revolution-im-iran

szopogassad
Az a körülmény, hogy Magyarország az elsők között gratulált Khomeini ayatollah visszatéréséhez arra utal,

hogy Magyarországon az alkotmányjogászok széles tömegei, akik hatalmas befolyással rendelkeznek,

mérhetetlen szimpátiát éreznek az ilyen papság által irányított állami szervezet gondolata iránt.

Nem mondtak le a "Láthatatlan Alkotmány" eszméjéról,

amelyet ha sikerül lenyomni az állampolgárok torkán,

akkor ők is olyan korlátlan, de felelősséggel nem járó hatalomhoz juthatnának, miként az ayatollahok Iránban!
@Kámasuka:
Hányadik helyre másolod be az iráni németnyelvű újságot?
Amúgy az oldal nem elérhető, amit belinkeltél az meg annyi, hogy a feldorolt országok diplomatái részt vettek. Hol, min?
@Kámasuka: mit szopogassak, idióta shitnyik? XDDDDDD

ezt se tudtad beilleszteni
@vitéž munkášőr: Ütős! Vigyázni kell vele, nagy dózisban ártalmas lehet. :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az ENSZ főtitkár is iráni ferdeszemü mi, idióta...:)
@Vidéki:
Mi van, címlap lett, hogy idenyomtok mindent, amit máshová is behánytatok?
A kisz titkár, illetve dehogy, a libsi alelnök elvtárs, a francba, a keriképmutató alelnök haverotok seggét nyalni azért legalább megéri eme kései órán? Kubatov nem sóher a túlórapénzzel?
@Parajpuding: simán el tudom képzelni. kövérnél a Hitachi Magic Wandon kívül egy pufajkába öltöztetett kutya is befigyelhet a kupiban
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gondoltam a poszthoz szólok hozzá, bocs hogy megzavartam a belterjes maszturbálásotokat.
@Bakter:
A Petya értelmi színvonala erre predesztinálja, sőt, ennél ennélebbre is!
Tele vagyunk dzséniuszokkal, szóval harcos népünk győzni fog!
Vagy nem.

A magam részéről éltessen a Barózójózsi inkább, mint a Csijjapaáó!
Mondom én barom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Kámasuka: á, kicsit se a Szentkirályiból mi:

Kámasuka
2014-02-12 21:52:31
@Kuruc ezredes: Ennyire ráérsz?

gyere pusztítani a férgesét ide morgasjoga.blog.hu/2014/02/12/vajon_lesz_nyilt_vagyonosodasi_vita_orban_es_gyurcsany_kozott#comment-form
@Kámasuka:
Ostoba muzsik! Hisz egy nem működő linket propagálsz és te ugatsz? Lol...
Legalább érted is, amit linkelsz?
@Kámasuka:
Legalább olvasni tudnál, akkor pont rájönnél, miért is vagy ökör... :)
Bazz ... kubatov egyre szarabb anyaggal dolgozik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szinte látom, ahogy leszkájpolják, hogy huh, baszod most menjünk a varánuszra, szétcsapni a libsik között, LOL!
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi:))) Szeretem a rímhányót.
Jó éjt!
@Kámasuka: BArom, tucc németül? Csak azért kérdezem, mert ha elolvasNÁD és megérteNÉD, akkor világos lehetne, hogy ez az ENSZ általános szövege, bármelyik nemzeti ünnepre, a tagországoknak.
Setét gyökér vagy!
Ugyanis az ENSZ főtitkár, MINDEN tagország nevében szól.
De nem küldött egyetlen ország sem KÜLÖN gratulációt.
Faxkalap fidióta!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mi tehet? Olyan mint a többi kocsog fidióta, önmagánál értelmesebbet nem engedhet oda(pedig lenne dögivel = kontraszelekció), maradnak a még nála is hülyébbek... Ezt láthatjuk naponta sokszor...
@nincs_itt:
Honnan értené a szerencsétlen tahója? Jött a link a narancskurva párttól...
Neked betöltött?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ja, el is olvastam... vicces, mert tényleg egy sablon szöveg!
@nincs_itt:
Véglényként meg a Szájtátó, Arrogáns féle aljanép..
Ez nyalás...?
Ez már egy szépen kivitelezett rimjob és blowjob... ezekkel Kovi forgathatna.
@vitéž munkášőr: a skype legalább 5-6 éve be van drótozva, tuti forrásból tudom
Ejj ... vidéki, meg a másik suttyó milyen gyorsan leléptek.. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na, az mókus a kedvencem! 18! évesen bekeveredett a parlamentbe(na, ezt meg ki dugja? kópia rályt Hofi)azóta vadul ott a csóka...
Annyira hozzáértő, tapasztalt, tanult, felkészült egyéb szuperlatívuszok, hogy csak na! Akkor egy Kubatov, hozzá képest szakmai Parnasszus!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A korábban berakott linkje bejött, várgyá keresem
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na már nekem is 502, pedig elolvastam
keresem tovább
@nincs_itt: itt vannak felsorolva a fent is felsorolt országok (3-4. oldalig), akik benyaltak. azóta csak a malájok ápdételtek:

english.farsnews.com/newsh.aspx?srv=22&p=1
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na a gugli eltávolított 1 találatot... jogsértés miatt, csak nem hamis volt a baba??? ejnye...
@OPHELIA:

Kegyed heccel engem ezzel a finnel?
@OPHELIA: én csak jóanyámat keresem rajta nagyritkán
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: german.irib.ir/nachrichten/ ezzel kezdődött, azóta is 502..
@vitéž munkášőr: Köszi! Kicsit gyengécske az angolom...
@OPHELIA:

még sosem láttam fehér üveges rénszarvas tejet, se finnt, se svalbárdit, a Mester meg nincs itt, aki kompetens ebben a kérdésben.
@nincs_itt:

"Kicsit gyengécske az angolom... "

fel a fejjel! sokaknak a magyarja is elég gyengécske.
Én is véletlenül találtam. Gyűjtöm a fehér (átlátszatlan) üvegeket. Először azt hittem, hogy tej, de annak elég drága. Ahogy közelebb kerültem hozzá, rögtön beleszerettem.
Limitált kiadás thermo üveg

Amikor a vodka eléri a tökéletes hőfokot, akkor az üveg címkéje fehérről kékre változik, és megjelenik rajta a rénszarvas. Az átalakulás befejeztekor a vodka készen áll arra, hogy a legnagyobb élvezettel elfogyaszd.
Kippis!

www.svetnapojov.sk/vodka/1273-finlandia-winter-limited-edition-vodka-1l.html
@nincs_itt: semmi extra, az ehhez hasonlóak a helyes megfejtés:

Malaysian PM Congratulates Iran on Anniversary of Islamic Revolution Victory

nem sok van, akárcsak a posztban...
@OPHELIA:
Bakker... már kiskegyed is?
Kifogytam, meg a bacikór is kerüldöz.
@Knósszosz:
Ha ezek a diplomáciához értenének úgy, mint a lopáshoz,itt kilincselne a világ összes jelentős meg nem jelentős vezetője. Ehhez képest ide már egy kóbor meteorit sem jön. Pedig jól telibebaszhatná az egész bagázst. Sokan mennénk kráternézőbe, a pápa meg kegyhellyé nyilvánítaná. A kínaiak pedig kavicsokat gyűjtenének belőle, mert attól keményebb lenne a bögyölő, és kevesebb orrszarvú szarv kéne nekik.
@jaegtoer: nem, csak a múltkor írtam, hogy nekem olyan is van, amiben fagyott rénszarvasok vannak:)
@Fedor: Igen, ezt akarjuk! Ha nem tetszik, elmehetsz..

Egyébként meg amúgy sincs kire szavazni... csak a Fidesz képes vezetni az országot.. a Jobbik túl tapasztalatlan ahhoz.. más meg ugye nincs.

Így marad a Fidesz! És áprilisban a Fidesz fog nyerni.. :) Jobb ha szoktatod magad a gondolathoz. :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mit küldjek fénypostával?
Hennesey, Chivas, Ballantines, Becherovka, Finlandia (a fehér üvegest nem adom), 90-es évjáratú 5 puttonyos tokaji, UNicum, Bolyhos?
@BattleCry:

"Jobb ha szoktatod magad a gondolathoz. :)) "

nem kell kajánkodni. ellenben amikor majd neked kell szoptatnod magad a gondolathoz, hogy a Főnök mégiscsak egy skizofrén kókler, akkor azért nem kell nagyon szégyellned magad, mert sokan beszopták.

@Fedor:

ezzel a "benyalunk a"-val csak óvatosan. már akinek volt gusztusa hozzá.
@BattleCry:
" csak a Fidesz képes vezetni az országot"
Az orránál fogva. A szakadékba.
@OPHELIA:
Tokaji van, azt még erre nem próbálta... töményebb kell...
@vitéž munkášőr:
Hűbazzz... még egy hülyebolsevik.... inkább alvás.
@BattleCry:

"___
@Fedor: Igen, ezt akarjuk! Ha nem tetszik, elmehetsz..
___"

nem tisztem se védeni, ráadásul nem is haverom Fedor, de menj csak el te a jó kurva anyádba. sebesen.
@jaegtoer: Van az üvegen egy levehető papírgallér, na annak a grafikának az elfogadóját páros lábbal lőném valami meleg helyre vagy egyenesen lappföldre. Nőből csinált felszavazottat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te meg a gejzával beszélgetsz!
hidd el az se jobb!:)))
Kedveseim!
1978. májusában Mohammad Reza Pahlavi sahot (aki az USA-val + Izraellel baráti viszonyt ápolt) és feleségét Budapesten díszdoktorrá avatták.
Most az 1979-es forradalom utáni - teljesen ellentétes hozzáállású - rezsimnek udvarolnak az aktuális politikusaink.
Őszintén és bizakodással telve örülhetünk a hagyományosan eredményes külpolitikánknak!
@punkfrog:
Tudok veszélyesen élni. Mit irigykedsz? Barátkozhatsz vele te is, a pöcsömnek se hiányzik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hőálló tányérra tegyél 3 kanál kristálycukrot, locskold meg pálesszal, gyújtsd meg. Ha kialudt és fogyasztásra alkalmassá vált, kanalazd be, utána bújás a jó meleg ágyikóba.
A kefekúrát nem ajánlom:)
@OPHELIA:
Csapvíz?
Van vörösbor 3féle, fehérbor, Tokaji. De most tényleg aluka. Csókultatom a vidéki suttyót, meg a naribuzi haverját!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor marad a Cetebe, holnap szerezzél be páleszt:)

Én is csókoltatok mindenkit, jó éjszakát!
@nincs_itt: Ja meg minden nyugati ország ensz követe is gratulált, mint olvasható.

'die UN-Botschafter von Deutschland, England, Frankreich, Australien, Spanien, Holland, Russland, China, Italien, Afghanistan, Pakistan, Indien, der Türkei und einer Anzahl arabischer Länder teilgenommen'

Arra persze semmi forrás nincs hogy más országok nem küldtek külön gratulációt, csak a poszt hazudozása.
POSZT - 'Iránnak négyen gratuláltak a világból a 79'-es forradalomhoz: a tadzsik, az azeri és a kirgiz basi, meg mi.'

Fabius linkje egy Index anyagra visz, ahol szó sincs arról amit hazudik.

Az Index linkje egy Farsnews cikkre visz tovább, ahol szintén arról van szó hogy Mo. gratulált a forradalom alkalmából, ÉÉÉS ENNYI.

Nyihaha
@Kámasuka:

vitéž munkášőr
2014-02-12 22:45:02

húzz a picsába, gyorsan
@parti_giano: Ez nem benyalás volt (ugyan mi befektetés van a bojkottal agyonsulytott Iránnal?), hanem BOSSZÚ A magyar ZSIDO SZERVEZETEK ELLEN a Holokausztos terveik elutasítása miatt!
@tarackos: Igaz.

Szijjarto Kuwaitban árulta az araboknak a magyar történelmi (!) kastélyokat?

A mi jaj de keresztények, jaj de nemzeti magyarjaink meg nem hogy kussolnak de támogatják, mit Hunyadiak, Dobóék forognak a sírjukban.

De akkor ha mar lesz...tak a magyar keresztény és nemzeti történelmet, valami eredmény érte?

SEMMI. Röhögnek rajtunk, hogy az anyánkat eladnánk.

_______

www.borsonline.hu/cikk.php?id=66670

magyarhirlap.hu/kulfold/szijjarto-kuvait-komoly-strategiai-partnerunk-lesz
_______
@ Fabius: "iába no, nekünk ennyivel szorgalmasabban kell nyalni gratulálni egy iszlámista forradalomhoz, aminek következtében tízezerszámra végeztek ki katonai vezetőket, a polgári adminisztráció dolgozóit, ellenzékieket, "

_____________

Februar 7

Iránban KIVÉGEZTEK egy ellenzéki költőt

index.hu/kulfold/2014/02/07/iranban_kivegeztek_egy_ellenzeki_koltot/

Februar 11

index.hu/kulfold/2014/02/11/orban_es_ader_is_koszontotte_irant_a_forradalom_evfordulojan/

Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök külön üzenetekben köszöntötték az iráni vezetőket az 1979-es iráni iszlám forradalom 35. évfordulóján, írja az iráni Fars hírügynökség. Áder kiemelte, milyen erőfeszítéseket tesz a két ország minden területen az együttműködés érdekében.

______________
@Berzengő: Ugye gazdasági érdekünk nem lehet egy agyonbojkottált országgal (ha mar szupergazdag Kuwait se jött be a nemzeti erekjek eladásával sem)

Ellenben, csak azért hogy az itthoni zsido szervezetekbe belerúgjanak mert a Kormány ellen mertek fellepni.

index.hu/belfold/2014/02/09/kivonul_a_megemleekezesbol_a_mazsihisz/

index.hu/belfold/2014/02/05/ket_zsinagoga_is_visszautasitja_az_allami_tamogatast/
@Berzengő: Az a helyzet, hogy mostanság az USA is mintha kezdene jóba lenni az irániakkal. Ami persze Izraelnek nem annyira tetszik, de az olaj viszont ott van. És ez az USA-nak is mindig lényegesebb szempont volt mint egy-két költő.

Amúgy pedig, ha Európa közepén kezdené mondjuk egy költő nyilvánosan gyalázni az iszlámot, az sem feltétlenül lenne hosszú életű.
nahhh, itt a reggeli kumminista műszak :D

a hivatalos magyarázkodás, már feltöltve a narancstrollokba, íme:

Azért tanulságos ez a heves gratuláció dömping, meg a hivatkozás a Sólyomi levélre, pedig nem összehasonlítható a dolog diplomáciai szempontból sem, akkor egy megválasztott elnöknek ment a gratuláció, aki nem a keményvonalasokhoz tartozik. Az meg hogy az USA békülget, megint csúsztatás, Irán is pávatáncol az atommal, sőt a keményvonalasok most küldtek hadihajót az USA partjaihoz.

Orbán, Áder udvariasságból köszöntötte Iránt

Az államközi kapcsolatokban elemi udvariassági szabály megemlékezni egy ország, jelen esetben a köztársasági Irán megalapításáról - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20140213_Orban_Ader_udvariassagbol_koszontotte_Ira

--------------------------------

eszmei közösség meg van a diktatúrákkal, és ebbe beletartozik a fidesz és a jobbik is

Szép példa a neonáciságra a Jobbiktól

Ágoston Tibor parlamenti képviselőjelölt januárban zsidózgatott és holokamuzgatott kamera előtt. A Jobbik középre húzódásán és moderált sminkjén minden bizonnyal még finomhangolni kell egy kicsit.

444.hu/2014/02/12/szep-pelda-a-neonacisagra-a-jobbiktol/

------------------------------
@Kámasuka:
Nem kiskancsó!
A hiányos idézetedben az van, hogy a felsorolt országok "...ensz nagykövetei résztvettek"
Hol? Miben? Tök értelmetlen faszságot ideröfögsz, b+ még csak nemnis érted te ostoba kretén. A nemlétező linket meg no comment... Tanulj meg németül, oszt nem égsz mint most...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Félreértitek... Sunyi kis faszfej az is, nyíltan nem meri felvállalni, sunnyog, hazudozik, mellébeszél. A legalantasabb fajta, a csiga egy gerincoszlop az ilyen aljadékhoz képest. Ha kívánja itt is valaki, bármely oldal pártköcsögének megmondom a véleményem... :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Jobbik középre húzódásán és moderált sminkjén minden bizonnyal még finomhangolni kell egy kicsit."

Amint említettem a különböző bélyegek osztásán egyre többen csak röhögnek és az adatokon is látszik, hogy pont a fordítottját éri el, miközben igen kontraproduktív is a dolog. Szóval igen, a finomhangolás jól halad.:)

"Az Ipsos friss felmérése szerint inkább a Fidesz és a Jobbik erősödött. Az utóbbi nagyon."

index.hu/belfold/2014/02/12/nem_izgatta_fel_a_valasztokat_az_osszefogas/
Energia ipar megfejtés: Államosítják, üzemeltetik egy kis ideig, de mivel kiderül, hogy nem működik non profitként újra privatizálják egyben.

1. Vagy Putyiné lesz, nagyvonalúan elengedve- vagy részét elengedve Paks2 árát.
2. Vagy Kína veszi meg. (Ez a szarabbik helyzet nekünk)
fidesz+jobbik=nacionalistaszotyialista diktatúra, a többi mese
@É2I:
Haverok fillérekért megszerzik, utána meg egy kis áremelés lesz... Evégre a piac...
ennyi:

benyalunk mi mindenkinek, csak voks és pénz legyen:

Kétmillió választót személyesen keres fel a kampányban a Fidesz

Ezen a héten lezárulnak a rezsifórumok, a kampány következő ütemében, február 17-től a kormányzópárt gőzerőre kapcsol, és kétmillió embert otthonában keres fel. Ne ijedjen meg, ha Önnél is csengetnek. Jövő héttől lehet a képviselőjelölti ajánlásokat begyűjteni. Orbán vasárnap tart évértékelőt, és várhatóan bejelenti, hogy hányan csatlakoztak a Magyar Csapathoz. A cél a százezres nagyságrend elérése volt. (MTI,MNO)
botost

botost
politika
ma 7:29
0 0

Orbán: Szeretnénk, ha Kína bekapcsolódna Magyarország fejlesztésébe

A Pekingben tartózkodó kormányfőnk még hozzátette, hogy 2020-ig az EU nem finanszíroz infrastrukturális beruházásokat, pedig az ország csak félkész állapotban van. Nincs például Budapest és Varsó közt gyorsvasút. Ezért szeretné Orbán, ha Kína besegítene és komoly fejlesztőként megjelenne a régióban. (MTI)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: MSZP+Együtt+PM+DK+MLP+MOMA=koncösszefogás=ballibposztbolsi önkényuralom, a többi kitrákotty.:)
A felszámolóbotrány az új trafikmutyi
A nyerteslistán van két trafikpályázaton nyertes cég, meg egy állami vállalati hátterű is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F12%2Fa_felszamolo-botrany_az_uj_trafikmutyi%2F

----------------------------------------
hol vagyunk még ettől, pedig itt is ez kéne:

Neonácik vonultak Drezdában, tüntetők várták őket

Neonáci felvonulás ellen tüntettek Drezdában szerdán a német várost romba döntő szövetséges bombázás 69. évfordulójának előestéjén.

hvg.hu/vilag/20140213_Neonacik_vonultak_Drezdaban_tuntetok_vart
Fábius! Te csak ne féltsd a kínai vezetőket! Valamit nagyon tudhatnak ha ott még mindig "kommunizmus" van. A viktorkáról meg el tudom képzelni, hogy felnéz rájuk. Szerintem van annyira perverz, hogy egy kis Hősök teres, tankos diáktaposáson is elmerengett valamelyik álmában.

Iránnal kapcsolatban meg el tudjuk képzelni, hogy nem hülyék ezek csak udvariasak. Nem elég az EU-t arcon fosni ennek a kis lángoktól ölelt országnak, arcon kell fosni az USA-t is. Vazzeg, az egész Föld a gyarmatunk lesz! Hajrá Magyarország! Uccu neki, szorgos népünk győzni fog!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vitte a kasszakulcsos asszonyt is? vajh' az is saját költségén utazott, mint Angela Merkel férje szokott? a kérdés természetesen költői
@Kámasuka: Ugye tudod, hogy a link amit rosszul sikerült idemásolnod, azóta NEM ELÉRHETŐ? Szerintem arról van szó, hogy HA az ENSZ is üdvözli, akkor az nem egyéb, mint egy UDVARIASSÁGI formula/sablon levél, amit pl Mo. is megkap 1848 vagy 1956 ünnepén.
De te NE gondolkozz!!!
@nincs_itt: meg egyébként is, a FARS az iráni "MTI". a linken amit küldtem tegnap, ott van mindenki, aki csontig benyalt. természetesen a mi barmaink a legmélyebbre
Most akkor Magyarország Kelethez
vagy Nyugathoz tartozik?
Tartson velünk egy játékos kvízre. Két idézet szerzőjét kell kitalálnia.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F12%2Fmost_akkor_magyarorszag_keletre_vagy_nyugatra_huz%2F
Miért volt fontos pont a választások előtt ez a néhány akció? Szerintem valami kommunikációs diadalmenet előkészítése folyik. Mikor van a Kim szülinapja? Mianmar nem lesz stratégiai partner? Mugabe kimarad? Azért sok idő már nincs, és ebbe a szűk két hónapba nem férhet bele mind. Valaki még megsértődik!
@nincs_itt: A mi üdvözlésünk szintén egy udvariassági formula. Tényleg mi is a baj Iránnal? :)

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/Bubu/iran-vs-usa_wars.jpg
a barma, hjaa hogy az ígéret földje keleten van, azt véletlenül nem mondtuk, így megy ez a narancsosoknál és hű pincsijüknél a jobbiknál:

„Ne csak sokan legyünk, hanem elegen is” - Kövér László Karcagon

„Lehet ezt cizellálni, de a lényeg, hogy mindenki rosszul fog járni, ha nyernek” - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerda este egy karcagi fórumon a baloldal esetleges választási győzelméről. Mióta a fideszes politikus 2002-ben az elhíresült köteles beszédét tartotta, nyilvános fellépései röviddel a választások előtt jelentős eseménynek számítanak. A házelnök szerint, aki rabságban született, az 40 évig nem léphet az ígéret földjére, utalva ezzel arra, hogy még mindig nem ért véget a rendszerváltás.

hvg.hu/itthon/20140213_Kover_Laszlo_Karcag_forum
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ablak Zsiráf, Gőgös Gúnár Gedeon.

Az ENSZ alapból küld minden tagállamának ilyet. ENSZ tag Mo. is. Tehát, NEM udvariasság, hanem faxság.

Már megbocsáss, de kijafaxomat érdekli, hogy Irán mennyi "akcióban" vett részt/kezdett? Talán Irán és USA egyenlő?
@Orica Középföldi: Mondtad. "hatvan fős minta".

Kérdezem. Mi az akadálya a mintaszám növelésének?
@nincs_itt: Nem sikerült rájönnöd az összehasonlítás lényegére? Várj segítek. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hagyj már a konteos videóiddal!
Ezt a hozzád hasonló csekély értelmi képességekkel felszereltek zabálják.
@nincs_itt: olyan szép lenne, ha novícius ignáczunk Teheránba költözne - ott is trollkodhatna - a kavicsokkal a porban
@vitéž munkášőr: Tudod, engem nem érdekel, hogy ki milyen világnézetű, vallású, származású. Mindaddig, amíg nem kezdi az elveit hittételként hirdetni.
Voltaire mondta: "Nem értek Önnel egyet, de az életemet adnám, hogy kifejthesse a véleményét." Gábris gyerek kifejtette, jó párszor, vitatkozni is próbáltak vele sokan, de nem hajlik az értelem szavára. Ennyi, szajkózza a marhaságait, idézgeti a lökött videóit, ahol John Smith138726 elmondja a tutit, bele a kamerába. Ettől máris deqrvahiteles.
Ott bukott meg a faszi, hogy "látja ő a pártrendszer hibái, azon belül a jobbik hazudozásait", de azért csak szavaz a barom!
@nincs_itt: Lüke vagy megint. Ez kurvára nem egy konteós videó, hanem egy legendás amerikai humorista fellépése.

en.wikipedia.org/wiki/George_Carlin
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egy utolsó nekifutás!

ENSZ minden tagállamának nagy nemzeti ünnepük kerek évfordulójára küld üdvözletet, az ÖSSZES tagállam képviselőinek nevében.

Semmi több!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábrisom, ugye nem baj, ha durvára le se xarom a "legendás" amerika humoristát??
Azt is feltételezem, hogy Te sem tökéletesen érted az összes poént, ahogy pl Hofi-t sem lehet lefordítani. Nem vagy született USA állampolgár, vagyis SOHA NEM fogod tökéletesen érteni a USA humoristát!
Ne modoroskodj, nem áll jól!
@nincs_itt: igen, ő is doktrinér hívő. nem lehet a dilemmák világában megsétáltatni, mert gyökeret eresztett a statikus, mucsai sovinizmusba (ez utóbbi izmus továbbiakkal felcserélhető, kiegészíthető). de már megint az ő kelepcéjében vagyunk, lapozzunk
@nincs_itt: Igen ez egy jó "idézet" Voltairtől, de állítólag nem tőle származik, hanem egy szépelgő viktoriánus irónő - Evelyn Beatrice Hall - adta Voltaire szájába. Ettől függetlenül szerintem is van benne igazság.

en.wikiquote.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

Abban viszont tévedsz, hogy én bárkit is meg akarnék "téríteni". Csupán arról van szó, hogy én is szabadon elmondom a véleményemet bármiről, ugyanúgy, ahogy te is.
@nincs_itt: Nagyon helyes, ez így illendő a diplomáciában.:)
Abban a pillanatban, hogy már nem csak Izrael, fel vannak háborodva.

Ballibsik, azért a zsidó elnök "Felvásároljuk Mo-t és Lengyelországot" kijelentése elég jól mutatta a magyaroknak, mi az ábra.

Szóval haverkodjon csak Orbán másokkal is.

(Azért ez az iráni gratuláció kiverte a biztosítékot a zsidóknál rendesen, zsong az Index:))))
@vitéž munkášőr: Na ez??

index.hu/bloghu/polgarda/2014/02/12/csak_a_kezemet_figyeljek_953

ettől tényleg felfordul a gyomrom! Jó helyen van az Viktor gyerek ott ázsiában, ott születnek ilyenek!
az volt már, hogy a másik oldalon meg mintha Herr Gauck ülne. Bár ebben nem vagyok biztos. De ha így lenne, abból mit lehet levezetni?
ja, most látom mégse.
@midnight coder: Usa barátkozik? Ja, hogy ne kelljen háborúzni, megakadolyozzak hogy a hadi dolgaik ne készüljenek el.

De ha mar annyira barátkozott, HOL VAN AZ ÜDVÖZLŐ levelük?

Ja, annyira mar nem.
@nincs_itt: pont a polgárdás köcsögöt zríkálom a mandineren
@Berzengő: Azért kell Iránnal is haverkodni, mert a többiek abból a térségből nem vásárolnak tőlünk eleget. Irán pedig egy szép nagy ország.
@nincs_itt: elolvastam, jót röhögtem. ezek tényleg betegek
@midnight coder: Mirol hadovalsz?

1, Rushi vígan el, meg ha te ki is "végeztetnéd".

2, Hol gyalázta? Arab kisebbségi volt, Perszak kivegeztek.

Elélvezz a gondolaton, hogy Romániában vagy Ukrajnában kivégeznek egy magyar kisebbségit, mert nem Roman/Ukran talnyalo.
@♔bаtyu♔: mit is vásárolnának? Opel hengerfejet? vagy Tokaj szőlővesszejét?
@♔bаtyu♔: Közben Martin Schulz is úgy járt, mint Orbán: hiába nyalt be nekik prosztatáig, egyből náci lett ő is. :)

Azt kifogásolták, hogy Schulz egyrészt egy palesztin fiatalra hivatkozva azt állította, a zsidók napi 70 liter, míg a palesztinok csak napi 17 liter vizet használhatnak, másrészt azt mondta, hogy a palesztinoknak joguk van az önrendelkezéshez és békében akarnak élni.

magyarhirlap.hu/schulz-elutasitja-az-izraeli-biralatokat

Arról már nem is beszélve, hogy Naftali Bennet gazdasági miniszter Facebook-oldalán, felháborodással utalt arra, hogy Schulz német nyelven merészelte elmondani beszédét a Knessetben. Ez persze nem rasszizmus, csak fordított esetben minősülne annak. :)
@♔bаtyu♔: Es mit fognak? Kuwaitban Orbánék mar a nemzeti történelmünket árulták (mondván gazdasági központunk lesz), és nem kellett.

Majd pont a bojkottal agyonbolygatott (most sem oldottak fel mindet) Irán fog vásárolni.

Mit? Chillei cseresznyét?
@♔bаtyu♔: shitnyikektől ez számomra mindig dícséret
@vitéž munkášőr: Persze, annak is szántam, tudtam hogy örülsz neki:)
@Berzengő: Mégis mit mondjanak? Tele vagyunk még volt komcsikkal, akik ott akasztanak be, ahol tudnak?

Te mi a lófaszt csinálsz ha vendégeket akarsz a szállodádba? Fényezed.
@♔bаtyu♔: Figyelj, semmi gond, minden nemzetet, népet, vallási csoportot ért már igazságtalanság. Az értelmesebbje tanult belőle, továbblépett. A mo.-i "jobboldaliak" pedig még mindig azon siránkoznak, hogy: Trianon, Habsburgok és szép hosszú sor következik.
Csodálkoztok, hogy már csak legyintenek?
Öreg, szedd össze magad, haladj előre. De nem, a saját seggébe fulladt lovas-nemzet, csak tovább marcangolja saját magát!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A ballibsik azért is röhejesek ezzel az iránozással, mert Izrael egyáltalán nem az emberei jogok tiszteletben tartásáról ismert.
Akkor most a soha nem látott gazdasági előnyök vagy a közös eredet, esetleg a mentalitás miatt barátkozunk? Ha költőt ölnek, akkor gazdasági, mert a nyugat kizsigerel, ha az EU 7000 milliárdja elhangzik, akkor meg a közös eredet meg a mentalitás, amire felhozzuk a terrort meg a gyilkosságokat, amire újra a gazdasági előnyök miatt dörgölődzünk, és így tovább

:D
@nincs_itt: Túldimenzionálod. Szerinted Szaúd Arábia miben különbözik Irántól, azon kívűl, hogy Izrael szövetségese?

Még keményebb hely.

Persze azt vizionálsz amit akarsz.
@♔bаtyu♔: anyádnak kottázz. szóval, mit is adsz el nekik?
@kifordított nagyanyó: Voltak kétségeid? Miként lehetne az, aki?! Ha lennének elvei, de legalább notesza lenne, amibe felírja, vázlatosan mit és mikor mondott, akkor kisebb lenne a leégés kockázata!
@nincs_itt: Ja, most nézem. Hogy jön ez ide. Írd annak aki siránkozott neked, mért nekem írsz ilyen baromságokat?
@♔bаtyu♔: Na ja. Van még egy echte apartheid állam a világon. Hogy is hívják? :)

waronyou.com/topics/germany-1940-israel-2009-shocking-pictures/
@vitéž munkášőr: Na mi van, állítólag röhögsz te pöcsfej. Na húzz a gecibe, nézz utána ha valami kell neked, ne engem fárassz.
@♔bаtyu♔: Cimbi, Szaúd Arábia hogy a 3,14csába jön ide? Nem én vizionálok, hanem Orbán. Jóember, tudod milyen messze van Irán? Azt is tudod, hogy gyakorlatilag a nemzetközi embargó miatt, lófaszt se lehet ott eladni?
@nincs_itt: Elárulom, a hogy a németek vígan kereskednek velük.
@♔bаtyu♔: Nyugoggyá meg! Igyál egy kávét, csak van automata ott a Lendvai uccában. Mert kezdesz megzavarodni!
Amúgy a poszthoz:Ezt most miért kellett?
@♔bаtyu♔: Télleg?? Ne viccolj, mesélj már!
@nincs_itt: Te jöttél nekem baromságokkal. Nem is idevág, nem is írtam ilyesmiről. Csak helyre tettelek.
Iszlám a zongorán áll,
Ellenfele bitófánál,
Jaj, de gyorsan irtotta
Az ellenség fiát.
Iszlám, kit úgy rettegtem,
Akit mára megszerettem,
S fan-ja lettem,
Mint egy kis diák.
:)
Szeresszük isz, lám,
Aszt, aki iszlám.
:)
@♔bаtyu♔: na tesó, akkor a lelki rokonság miatt vagy a pénz miatt dörgöljük a nyelvünket az ülepekhez. Ne feledd, eddig csak az EU adott pénzt, de rengeteget.
@rdos:

"Mi az akadálya a mintaszám növelésének?"

Ezt mondjuk a tanulmány/kutatás vezetőjétől kell megkérdezni.

Tegnap Czeizel cáfolta az ázsiai eredet mai jelenlétét.
@♔bаtyu♔: Húúú, meg vagy zavarodva mint kezdő buzi a gőzben!
Te tettél engem "helyre"?
Ajjaj, hallgasd meg sokszor 2007.10.23. Orbán beszéd. Legalább akkora, jellemtelen hazudozó vagy, mint a fétised!
@♔bаtyu♔: A német-perzsa kereskedelmi volumenről. Te jössz ilyen megcáfolhatatlan kijelentésekkel, akkor támaszd is alá!
tegnap már tisztáztuk típusú kérdés ez is :D
@nincs_itt: Elmész te a faszba. Van a topkónak egy témája, erről van itt szó, de te jössz egy Orbán beszédből kiragadott mondattal és engem nézel hülyének, hogy nem értem, hogy jön ez ide.

B+, döntsd már el, te vitatkozni akarsz, vagy saját problémáidat akarod kezeltetni.

Mert utóbbi nálam fizetős.
@♔bаtyu♔: Biztos az sem volt cseppet sem rasszizmus, amikor nem volt elég kóser nekik az Etiópiából érkezett saját parlamenti képviselőjük vére.

Az izraeli parlamentben (kneszetben) rendezett szokásos véradáson a mentőszolgálat munkatársai megtagadták a vérvételt egy etiópiai zsidó származású képviselőnőtől.
A munkatársak azzal utasították el a Jes Atíd (Van Jövő) nevű centrista párthoz tartozó Pnina Tamano-Satát, hogy az "etiópiai zsidó közösségnek különleges típusú vére van".

Pnina Tamano-Sata, aki háromévesen érkezett Izraelbe és harcolt az izraeli hadseregben, az eset után a Jediót Ahronót című lap netes kiadásának, az Ynet-nek úgy fogalmazott: "elég jó vagyok az állam szolgálatára, de valamiért nem vagyok elég jó a véradásra".

nepszava.hu/cikk/1005380-megtagadtak-a-vervetelt-egy-kepviselonotol

Ki érti ezt? ;)
@miva?: Mit gondolsz, Izraeléhez miért dörgöljük a nyelvünket? Gondolod, hogy erőforrások nélkül elviselnénk, hogy egy csomó külföldi zsidó mondja meg a frankót? Támogatnánk olyan magyar zsidókat, akik naponta rohannak feljelenteni Brüsszelbe és Izraelbe?

PÉNZ!

Ilyen a világ, sajnos se a pénz, sem a kőolaj nem nálunk terem.
@♔bаtyu♔: Cica virágom, drága bül-bül szagú rózsám! Mondtam már, nyugodj meg szépen.Nem én tehetek arról, hogy te pénzért véded a védhetetlent...

Hozod azokat a kereskedelmi adatokat, vagy sem?

Az az Orbán beszéd, nem egy mondatból állt, hanem sok-sok összefüggő mondatban, szarta pofán a "keletet" és a "nyugatot" is!
@nincs_itt: Na mi van, csak kijött a homokos éned?

Akkor most kezdjük a megszólításnál. Ha az meg van, normális, tovább mehetünk, írhatod a problémádat.

Szóval kezdd újra.
@♔bаtyu♔: Szavaiddal élve, szerintem minden elnyomás gáz. Én egyébként csupán a '79-es vérengzéseket tartom rossznak, nem magát az iszlámot. Önmagában egy világvallás sem jó, vagy rossz. Attól válik valamilyenné, hogy azok, akik a követőinek vallják magukat, milyen módon valósítják meg.
Úgyhogy bocs, nem akartam megbántani egyetlen hithű muzulmánt sem.
akit a dakota barátként üdvözöl az másnap már bukott ember...

ugye nem kell sorolni... legutóbb a török ukrán vezetők...

a dakota ölelés az HALÁLOS mind kül mind belföldön
@♔bаtyu♔: állítottál valamit shitnyik. adat, link? wo? :-)
@♔bаtyu♔:

Esetleg a váteszi kijelentésed támaszd alá, majd akkor beszélhetünk más hangnemben!!

Te szerencsétlen, sikertelen, frusztrált fidióta.

Hidd el, van élet Mo.-on túl is. Most leszögezem, mosogatok és takarítok külföldön, tehát hazaáruló vagyok!

Menj te a bánatos fenébe!
nos alakul a baràti kör,micsoda bulik lesznek...
@nincs_itt: Azt csinálod, amire való vagy. Mi a gond?

Én itthon vagyok és egyáltalán nem takarítok, mosogatok.

De láthatóan nem is én vagyok a frusztrált.
@♔bаtyu♔: ez válasz a javából

akkor pénzért haverkodunk iránnal?
@♔bаtyu♔: akkor segítek, mert látom nem megy:

www.welt.de/print/wams/wirtschaft/article13791800/Deutschland-und-Iran-bleiben-im-Geschaeft.html

a gugli jóbarát, a fordítója majdnem xar. De azért kimazsolázhatod belőle, ha gondolod. Különös tekintettel a Mercedesre!
@vitéž munkášőr: Neked én nem állítottam semmit.
Ahhoz először is emberszámba kellene hogy vegyelek:)
@miva?: Azért fejlődőképes vagy. Szerinted Izraellel miért haverkodunk?

Az a ronda pénz.
@♔bаtyu♔: Szép és illatos lehet a lakásod! Én is itthon vagyok.
Elmondanád a frusztrált szó jelentését??
Ugyanis nem igazán lehetsz tisztában vele, mert azonnal támadsz, az iróniáról gondolom a golyós irón jut eszedbe...
@♔bаtyu♔: és milyen pénz bír iránból jönni? kb nagyságrendet saccolj kérlek. emlékeztetlek, hogy az általad annyira gyűlölt eu nem hitelbe adta azt a rengeteget. irán mennyit ad, hogy őt ezért szereted?
@♔bаtyu♔: Osztán te háborogsz, mit mondott a rabbi? Hogy is van ez?
@nincs_itt: "Most leszögezem, mosogatok és takarítok külföldön, tehát hazaáruló vagyok!"

Sose gondoltam, hogy emiatt hazaáruló lennél.
@miva?: ejnye, fogas a kérdés?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most olvastam el a hvg-n.
Kár volt, eléggé gyilkos kedvem támadt tőle.
És ma még lesz órám ...
@♔bаtyu♔: még jó, már azt hittem nem a levegőbe írogatsz shitnyik :-)
@miva?: ezzel is úgy jársz majd, mint a Gábris vs atomhulladék toposszal
@nincs_itt: Az a "rabbi" amúgy a miniszterelnök helyettes. Ezért is gáz.
@♔bаtyu♔: Nem kevésbé "gáz", mint amit te és a hasonszőrűek jelentenek ki, másokról! Értem én, hogy megharagítanak emberek, mert máshogy látják a világot, de azért ugye emberek maradnak azok is? Vagy, ha a te szemedben nem, akkor miben különbözöl a miniszterelnök helyettes tábori rabbitól? Aki még ezredes? is talán?!
@♔bаtyu♔: látom nem esett le, hogy az ilyen szelektív válaszolgatás miatt tökmindeg, hogy mit írsz a többi dologról.
@nincs_itt: köszi, én azt szerettem volna, ha kontextusba helyezi batyu a véleményét, amit nem egyszerre fejtett ki.

megteszem helyette:

Eu - rossz, bár ezermilliárdokat ad ajándékba
Irán - jó mert a sok pénzüket majd egyszer üzletileg befektetik. nem iskola épül belőle, nem főtért kövezünk, nem agrártámogatunk, hanem idehoznak valami gyárat, és profitot termelnek maguknak, de mégis jó
@miva?: ezennel kivégeztem batyut. Tapsvihar?

most bokros teendőim után nézek, mert ha 15 perc nem volt elég a válaszhoz, akkor a tapasztalatok szerint 2 nap sem lesz elég. Majd holnap azt monja, hogy tegnap már tisztáztuk.

Jaj de kínos :D
Mint másik blogon már írtam sokan mentek oda segget nyalni, csak ők ügyesebben csinálták, mint a mi tehetségtelen vezetőink:
www.presstv.ir/detail/2014/02/12/350311/iran-embassy-in-berlin-marks-islamic-revolution-anniv/

Na meg nem ártana tényszerűen írni arról a forradalomról, attól függetlenül, mit gondolunk a jelenlegi iráni állapotokról. Egy brutális elnyomó diktatúrát döntött meg, többségi társadalmi támogatással.
@miva?: Az a baj, hogy amennyiben a kijelentéseiket "kontextusba" helyeznék, azonnal átlátnák, hogy bizony nem volt okos dolog. Ennyire nem buták, ezért is kerülik a választ. Nincs mit tenni, hívők, akik nehezen zökkennek ki a kerékvágásból.
@♔bаtyu♔: fasz sem ért téged meg gábrielt. izrael is keleten van, akárcsak az oroszok, kína, azerbajdzsán, türkmenisztán és irán. a ti logkátokkal élve ez is a keleti nyitás. sőt, ugye orbán odaküldte a stratupokat tanulmányozni tirsztán haverotokat. az nem zavar, hogy mit csinálnak a kínaiak a kisebbségeikkel (tibet pl.), vagy irán a szunnitákkal. majd, ha ezeket is felvetitek, akkor értelmet nyer a palesztin-izraeli ellentét is. mert, ti mamelukok nem akarjátok elfogadni, hogy a közel-kelet térsége csak úgy kezelhető, ha mindezt figyelembe vesszük, nemcsak egyes elemeket ragadtok ki belőle.
Egy közvéleménykutatás, volt ez már? Itt az Együtt vezet. www.nyugat.hu/tartalom/cikk/voks14_szavazas_valasztasok_2014
@Muad\\\'Dib: Ugye tudod, hogy meglehetősen sok muszlim él Németországban?

A sah diktatúrájáról, csak annyit, hogy borzasztóan sok perzsa menekült el az Iszlám Forradalom elől. Nem is értem miért!
@Muad\\\'Dib: te, ez elmondható a vörös khmerekre is kambodzsában. először egész szép támogatásuk volt, aztán jött a terror, a vérengzés. és iránban ma sem bánnak kesztyűs kézzel a kisebbséggel és az ellenzékkel.
@nincs_itt:
Na és? Nem a muszlimok mentek segget nyalni, hanem a németek. Csak ők okosan csinálták, velünk ellentétben.
Attól még a sah egy brutális diktatúrát tartott fenn, aminek a titkosszolgálata közismerten kegyetlen, és embertelen volt. A menekültek egy része pedig ennek a diktatúrának a közvetlen kiszolgálója volt.
@parti_giano:
Azért a kettőt semmi módon nem illik összehasonlítani. Iránban semmivel nincs nagyobb elnyomás, mint a nyugat nagy barátjánál Szaúd-Arábiánál. De a vörös khmertől mindketten messze vannak elnyomás tekintetében.
@Muad\\\'Dib: a '79-es iszlám forradalomból is látszik, hogy a keleti rendszerek (de gondolj csak szíriára, egyiptomra is) elég instabilak. mi a fenét keresünk mi ott, főleg, hogy ezt a szerencsétlen szíjjártót tolják orbánék oda előörsnek?
@Muad\\\'Dib: Ugye hallottál már a diplomáciáról? Nem biztos, hogy segget nyaltak. Sajnos, ismertem még Mo.-ról is sok perzsát, akik NEM a sah kiszolgálói voltak, de nem is voltak siíták sem, mégis menekültek az iszlám fundamentalisták elől. A sah titkosszolgálata szerintem nem volt sokkal kegyetlenebb, mint a Forradalmi Gárda vagy hogy nevezik...
De ez az ő ügyük, a perzsáké.
@parti_giano:
Pont azt, mint más. Üzleti lehetőséget. Csak más (pl. németek) ügyesebben, hozzáértőbben és kétszínűbben csinálja.
@Muad\\\'Dib: elnézést nem szunniták voltak
@nincs_itt: privátban menni fog egy levél. lehet, hogy csak 2 hét múlva, de küldeni fogom
@Muad\\\'Dib: igaz, én a kezdeti támogatottságra utaltam csak. ennek ellenére "hol zsarnokság van, ott zsarnokság van." különben meg az is egy érdekes momentum, hogy az ottani elit éppen a demokratikus országokban fektet be (mondhatni, menekíti a pénzét hazulról), taníttatja a gyerekeit. szóval büdös ez a keleti nyitás úgy, ahogy van.
@Muad\\\'Dib: Nem értettem soha, hogy miért nevezik "kétszínűségnek", ha egy állam a saját=polgárai érdekében tesz, vagy nem tesz valamit?
Diplomácia. Nem rúgom fel az asztalt akkor sem, ha éppen nem tetszik amit partner csinál.
2007.10.23 Orbán beszéd, most éppen ott koldul, akiket pár éve rugdosott, és most azokat rúgdossa, akik eddig VALÓBAN adtak pénzt. Ez mi?
@nincs_itt:
Okos politika. Azért nevezem kétszínűségnek, mert a jó külpolitika az. A mienk meg balek. Mert túl direkt és nyílt.
"Szövetség: a nemzetközi politikában két tolvaj uniója, akik a kezüket olyan mélyre dugták egymás zsebébe, hogy külön-külön már nem tudnának egy harmadikat kizsebelni."
Bierce
szálem álejkum!
lassan megpihenhetünk, úgy néz ki, végre megérkeztünk az európai történelem szemétdombjára.
innen már a klasszikus ázsiai autokráciák unott mindennapjai következnek.
allah legyen hozzánk kerim.
@vitéž munkášőr: Írni kéne mondjuk egy elempés képviselőnek, hogy nyújtsák be írásbeli kérdésként a hulladékos témát.
@miaturo: Ez egy mobilapp nem pedig egy közvéleménykutatás. :)

www.voks14.hu/
@vitéž munkášőr: megkaptad az üzenetet?
nem rajongok Tóta gyerükért, de néha telibe talál...
Békemenet az igazán sikeres magyarokért

Nem lennék a március 29-ére meghirdetett Békemenet szervezői helyében. Még akkor sem, ha a siker nem lehet kérdéses: kiváló frissességű adatbázissal és ki tudja, honnan származó forrásokkal garantált, hogy megint tömegek fognak vonulni az Orbán-kormány mellett abban az országban, amelyben komoly mennyiségű ember nem érzi kínosnak, hogy a mindenkori kormány mellett tüntessen. De mi legyen a transzparensen?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140213_Bekemenet_az_igazan_sikeres_magyarokert
@nincs_itt: privát? azt még nem. W meg egyre gyakrabban
Osztogatás - már a céltartalékot csapolják
Márciusban kapják meg a szociális dolgozók, a rendőrök és a honvédségi alkalmazottak a bérpótlékukat, mindez 19,1 milliárd forintba kerül.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/valasztasok_elotti_osztogatas_mar_a_celtartalekot_csapoljak.576167.html

--------------------------------

Óriási áramdrágulást indokolna Paks bővítése
A paksi beruházás után is tartósan importra szorulhat az ország, és igencsak sokba kerülhet az áram.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_aramdragulast_indokolna_paks_bovitese_itt_a_bizonyitek.576153.html
Így támogatja a magyar vállalkozásokat az Európai Unió

Miközben a kormány csúcsra járatja az EU elleni "szabadságharcot", Brüsszel 2014. és 2020. között tíz és fél ezer milliárd forint támogatást ad Magyarországnak. Ennek 60 százaléka a gazdaságfejlesztést, a hazai vállalkozások támogatását szolgálja majd. Az évi 1000-1500 milliárd forint nélkül továbbra sem épülne semmi az országban, és a magyar vállalatok sem tudnák bővíteni tevékenységüket.

hvg.hu/enesacegem/20140213_Igy_tamogatja_a_hazai_vallalkozasokat_a_g

----------------------------------------

Hol az olcsó energia?

Kovács Tibor szerint az utolsó parlamenti napon is emlékeztetni kell az embereket arra, hogy mit tesz a kormány, Orbán Viktor először puccsról beszélt a Déli Áramlat gázvezeték miatt, most támogatja. A kormány rezsiharca is hazugság, mert ehhez képest a gáz ára emelkedett a ciklus első felében és a villany ára is. Orbán bizalmi emberei évek óta lopják el az elvileg iskoláknak, óvodáknak szánt olcsó energiát. Ehhez képest Orbán nem árul el semmilyen adatot a paksi beruházásról, mert tudja, hogy az áram drága lesz. Orbánnal azért szeretnek a külföldiek üzletelni, mert ők nagyon jól járnak.

hvg.hu/itthon/20140213_Parlament_percrol_percre/b42094
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mond te kommentenként kapod a pénzed, vagy mi a fas*ért spammeled össze a blogokat? Gondolod más nem tudja használni a netet, és neked tükrözni kell az egészet linkenként a hozzászólásaidban?
@Muad\\\'Dib: Ő a Varánusz napi sajtószemle felelőse. ;)
@Muad\\\'Dib: mondjuk én szivesebben olvasom Cirbolya spammeljeit, mint az itt zajló náci-találkozókat.
@nincs_itt:
erre gondoltál?
Csakhogy ez azt jelenti, hogy ha nekünk olyan vezérünk lesz, amilyen keleten divat, akkor erre az emberre szokatlanul sok mindent bízunk rá, és akkor sem fogunk megszabadulni tőle, ha még jobban meghülyül, pedig már most is lehetnek kétségeink. Viszont épp most vallotta be, hogy a legfontosabb kérdésekben is kapitálisat képes tévedni. Felül például olyan meséknek, hogy a Nyugat valami jó dolog, a diktatúra meg kellemetlen.

Hát hogyan bízhatjuk az ország sorsát és a gyerekünk uzsonnáját egy ilyen hebehurgya fazonra? Megkapja a teljhatalmat, aztán megint meggondolja magát, és csinál ide egy skandináv demokráciát melegházassággal meg szabad sajtóval? Hát vállalhatjuk ezt a kockázatot?

hvg.hu/w/20140213_Keleten_a_helyzet

brühüyyy
@Muad\\\'Dib:
mondd, te miért írsz ennyi baromságot?

nincs más dolgod? eddig is meg voltunk nélküled ezután is meg lennénk...mennyapicsába

brühüyyy
lécci
@rodeo36: Erre biza! Szóval a szellemi, mentális állapotát nem firtatom, mivel nem vagyok szakember ezen a területen. Csak szimplán hazug kis görcsnek titulálom, mert eddigi megnyilvánulásai alapján, az!
@Muad\\\'Dib:
u r already @ under the bottom...I'm not afraid about any kind of shit as urself

brühüyyy
@rodeo36:
Tudod szomorú, hogy nem érted meg miért nem király, ha kétszáz linkkel szétszpemmeli valaki a blogokat (amit bárki elolvashat), ahelyett, hogy a saját véleményét mondaná el ontopic. De nem várok mást a magyar posványban, láthatóan az kevés, hogy a tanyára bekötötték a netet, IQ is kellett volna hozzá.
aprópopó, elvtársak nem láttátok a mai munkásosztály illusztris tagját? tudjátok az új munkásosztály: esztergályos kutyával (a kutyás hölgy után szabadon) alias: @taga elvtársurat

űr mara'tt utána vagy csak az én szaglásom romlott? pedig mindíg messziről megéreztem a meszes kenőolaj szagát
@Muad\\\'Dib:
it is very likely you received the NET on ur rural place...how r the goats and sheeps?

brühüyyy

do you have any idea about freedom? free to cite anything he thinks fits...nothing is forced to be obligatory...should you flip the page over?
@rodeo36:
Attól még s*ar és offtopic, hogy lehet.
@rodeo36:

taga dolgozik vagy bevan baszva, a bolival volt megbeszélve egy sör parti.
@rodeo36: nem tudom hol lehet a kollégám, valahol a szesztilalommal nézhet farkasszemet. leginkább az esztergapad mögül...
@Muad\\\'Dib: az a helyzet Kálmán, hogy ez itt csak téged zavar. valóban van sok hülye, aki nem tudja használni a netet (nekik is jól jöhetnek a "spamek"), de például nekem a reggeli kávé közben innen Cirbolya linkjei a következő lépések, kényelmesebbé téve a tablethasználatot

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: új barátra leltél? LOL!
@Muad\\\'Dib: kedves kommentelő társam -már ha megengeded eme titulust- aki megérdemli és megfelelő stílusa és tudása is van, azzal szoktam beszélgetni is, csak tájékoztatásképpen tudatom veled, hogy a posztra vonatkozó véleményemet leírtam már tegnap, az új betérő kritikusok kedvéért sem fogom ismételgetni magam. Ezt a feladatot meghagyom azoknak, akiknek mindig mindenről ugyan az jut eszébe.
-lásd mint fent, néhány oldali párt fant-

melléklet:

Fotó: Gaudi-Nagy uniós zászlókat dobált ki a Parlament ablakán

Eltávolított az ülésteremből, majd kidobott a parlamenti folyosó ablakán két európai uniós zászlót a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás és a független Lenhardt Balázs.

hvg.hu/itthon/20140213_Foto_GaudiNagy_unios_zaszlokat_dobalt_ki
@vitéž munkášőr:
Bizonyosan marha nehéz lenne neki egy weboldalon összegyűjteni a "napi" linkjeit és azt beírni aláírásként a kommentjeibe. Helyette inkább offtopic sajtószemlét tart egy blogon. Nagyon durva, hogy ezt ebben az országban magyarázni kell.
Persze, ha valaki a fityeszpropagandát linkelné blogonként kétszáz hozzászólásban mindjárt ti is hisztiznétek. Na, az a különbség, hogy engem mindkettő zavar.
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, a szpemmelés miatt nem linkeskedem személyesen mindenkinek.

Hamár :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
De komolyan, miért nem rakod fel egy blogra, és linkeled azt? Nem több munka, mint ide beillesztgetni...
@Muad\\\'Dib: akkor befejezésképpen, van egy gomb az a neve: "Tahótlanítok" használd egészséggel, és lőn, minden egyéb gondod megoldva, és az ország is megmentve.
@Muad\\\'Dib: nem szép tőled ez a többes szám. én megértem, hogy neked nem tetszik az offtopic spam/flood, rendben van. csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy olyan is van, akit viszont nem zavar, illetve jól jön neki. és itt ez utóbbiak vannak többségben nagy valószínűség szerint
Mi a fene van? Kivágott novícia új barátokra lelt? Vagy esetleg a retardáltak éves találkozójára elfelejtettek termet bérelni és itt tartják meg az összejövetelt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor befejezésképpen. Nem szoktam használni, mert bármily furcsa kíváncsi vagyok mindenkinek a véleményére, még akkor is, ha eltér az enyémtől.
@Muad\\\'Dib:

"Tudod szomorú, hogy nem érted meg miért nem király, ha kétszáz linkkel szétszpemmeli valaki a blogokat (amit bárki elolvashat), "

ez csak annak zavaró, aki december 29-én kezd készülni a Karácsonyra.
nicsak, és ez is kapcsolódik a poszthoz, hogy mik vannak:

Magyarországot megdícsérték, mert kitart az egy Kína elv mellett

Közös nyilatkozatot adott ki Magyarország és Kína kormánya a kétoldalú együttműködés elmélyítéséről csütörtökön, amely szerint hazánk kitart az egy Kína elv mellett, azaz továbbra sem ismerjük el Tajvant. A kínai fél pedig nagyra értékeli "a magyar fél helyes álláspontját" - áll a szövegben.

hvg.hu/vilag/20140213_Magyarorszagot_megdicsertek_mert_kitart_a
meg ez is:

Kidobták az uniós zászlókat
a Parlament ablakán

Gaudi-Nagy Tamás szakítana az EU-val, mindenkit hasonló akcióra buzdít.

www.origo.hu/itthon/20140213-kidobtak-az-unios-zaszlokat-a-parlament-ablakan.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec

--------------------------

Sose vizelj Putyin szocsi villájánál!
Origo2014. 02. 13. 11:58

Egy átmulatott éjszaka után rossz helyen, Vlagyimir Putyin orosz elnök villájának kerítésénél állt meg vizelni a holland Corendon Dutch Airlines vezetője, Atilay Uslu, akit azonnal letartóztattak, majd bevallása szerint megloptak.

www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20140213-a-corendon-dutch-airlines-vezetoje-putyin-villajanal-vizelt-letartoztattak.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-5&utm_campaign=sec
Kövér a magyar-grúz kapcsolatokról beszélt

Eredményétől függetlenül az áprilisi magyarországi választást követően sem lesz fordulat Magyarország külpolitikai orientációjában, így a kiváló, baráti magyar-grúz kapcsolatokban sem - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Parlamentben.

hvg.hu/itthon/20140213_Kover_a_magyargruz_kapcsolatokrol_beszel
"Kifejtette: a kínai-magyar barátságot nem Kína gazdasági sikerei mozgatják, Magyarország ugyanis nem akkor lett Kína barátja, nem akkor fejezte ki elismerését a kínai nép iránt, amikor az ázsiai állam a világgazdaság meghatározó országává vált, hanem még hosszú évtizedekkel azelőtt."

www.hirado.hu/2014/02/13/orban-pekingben-szeretnenk-ha-kina-bekapcsolodna-kozep-europa-fejlesztesebe/

- Hogy kezdődik egy Orbán-beszéd 2014-ben?
- "Én már gyerekkoromban is szerettem a rizst..."
@tristen2005:
szóval leesztergálta magát? a kuty meg el van hanyagolva mert b(u)oli-zik...

hát ilyen a zúj munkásosztály már senkiben sem lehet megbízni elvtársak?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
melyik titokba? annyisoktitokvagyjamagáta?

brühüyyy
@Orica Középföldi: Mintaszám növelés megvolt. 700 honfoglalás kori köznépi és Árpád gazdagabb mellékletű magyarjait tartalmazó csontból és 200 - 200 mai magyar és székely mintából indultak ki.

A professzor a tapasztaltakkal kapcsolatban így fogalmaz. "E két csoport eltérését a genetika is megerősíti, egyben súlyos, egyenlőre megoldhatatlan történeti problémákat vet föl."

www.matud.iif.hu/2008-10.pdf az 1185. oldalon.

A probléma az, hogy az ásatag leletek két halmaza (köznépi és Árpád magyarjai) eltérőek, de mindketten európaiak! Vagyis ez a "félázsiai" meghatározás gyengécske.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
avatás?

az sokba kerűl neked...van rá guaniquiqui-d?

10000 fakauri meg 400 gondor

előre fizetve, a kellékeket majd akkor amikor a "fee" megjön

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
a horizontálon nem tud szembeállni a rudival

a revolver meg csaklő...ha kenik

szegény @taga és a kutyu?

hanyag egy snassz alak over áll ban

brühüyyy
csak támogatni tudom cirbi linkeskedését, derekasan (szó szerint értendő) csinyálja, szerintem jobb mint az observer. ráadásul nem kell fizetni a szolgáltatásáért, mert megoldja az asszonnyal.
@Evezős: a sikert meg kell becsülni, nehogy megint anyázzanak a szülők és a gyerekek, és persze a tanárok se.
No batyu azóta sem jelentkezett? Több benne a tartás, mint gábrielben :D
@Evezős: jaja, az index dobta fel a témát. én a minisztérium helyében minden tankönyvező pedagógusnak küldetnék egy "i love kello" matricát.
@miva?: Egyre jobban hasonlítok rátok. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: JÓ nagy cirkusz lehet ma a Nagybüdösben,zászló dobálás, lufieregetés és szórólapok.....szép kis játszótér!
@parti_giano: hehe, kapok is érte a fejemre, hogy már megint a gép előtt ülök, de nem panaszkodásból mondom :D
Tényleg, miért kell az igen távoli kínának egy kikőtővel nem rendelkező ország stratégiai partnersége, mikor pl az oroszokban ők távolról sem szövetségest látnak tudtommal?
Én szeretem Cirbi sajtószemléit.
Ritkán van időm annyit netezni, hogy mindenfelé barangoljak hírek után, a gyíkot meg mindig olvasom. Tehát a legegyszerűbb a linkekre kattogtatni, és már olvasom is a lényegesebb híreket.

Akinek nem tetszik, ugorja át. Én is azt teszem pl. Gábrissal vagy Muaddal, meg még sorolhatnám.
A Fidesz + Jobboldal szócsöveinek továbbra is belépő annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy a felzárkoztatási alapon minket pénzelő EU miért ellenség - ugye a fejlesztéseink 97%-át ők fizetik úgy, hogy nem kell soha visszafizetni - ha az eddig pénzt nem hozó, de majd esetleg befektető Kína és Irán már a lehetőségtől is barát, pedig egyik ország sem a nekik dolgozók érdekeinek figyelembevételéről közismert?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem is sajnállak ám az asszony dorgálása miatt. mindenkinek megvan a maga keresztje. pl. szőröcskének a novícia jutott. de lelkesen ápolgatja.
@rodeo36: @nincs_itt: műszaki embereket kérdeznék erről, ha lehántjuk a marketinget, meg a reklámot, azért a kutatói világban tényleg jelentős eredmények ezek, vagy csak ámítás?
Nem vagyok hülye teljesen hozzá, de inkább kérdezek :D

A kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium tudósainak már tavaly ősszel nyilvánosságra hozott sikeres kísérleteiről most jelent meg tanulmány a Nature című tudományos folyóiratban. Az amerikai kutatók a tanulmányban részletezték mérföldkövet jelentő magfúziós kísérleteik eredményét: nekik sikerült először több energiát nyerni a fúzióból, mint amennyit abba belefektettek. Az Indexnek korábban nyilatkozó szakemberek szerint ez ugyan fontos eredmény, azonban a kijelentés ebben a formában nem teljesen igaz.

index.hu/tudomany/2014/02/13/magfuzio_eredmeny_de_nem_attores/
ismerős folyamat, volt kitől tanulniuk:

Így vesz céget a kormány

Hoznak egy kormányrendeletet, hogy kell. Kimegy a céghez az adóhivatal. Bejelentik, hogy három héten belül a feladatait átveszi az állam. Bejelentik, hogy már megvették. Aztán azt, hogy a szándéknyilatkozat elkészült. Mi folyik a Welt 2000 Kft.-vel?

444.hu/2014/02/13/igy-vesz-ceget-a-kormany/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szóval lebuktál, hogy egy ordas antikatolikus vagy!
Mely szerint nem lehet állandóan bűnbánatra és bocsánatkérésre felszólítani. Az egy kérdés, hogy te ezt szeretnéd a holokauszt kérdéskörére korlátozni. Más dolog, hogy a katolikusok fő vezérelve az állandó bűnbánat és mea culpázás.
Ha az egyik ellen vagy - akkor a másik ellen is.
Ergo: egy fax vagy!
Na jó ha már mindenki offol 1000L

Most épp azért támadnának Obamáék, mert szenved a szír nép. Tehát még több szenvedést okoznának nekik, hogy ne szenvedjenek már annyira. Logikus.

hungarian.ruvr.ru/2014_02_12/Sz-ria-a-nep-szenvedese-mint-haborus-urugy/
@kekex: Te meg egy ordas kekex vagy? Amúgy miről hadoválsz már megint össze-vissza, fényévekkel lemaradva? :) Amúgy nem szeretném korlátozni. Javaslom az évenkénti bocsánatkérést és kárpótlást mondjuk a kommunizmus bűnei miatt is.
A hezbollah emberbaráti szervezete meg a libanoni katolikusgyilkolászás milyen relációban van az Irán iránt érzett feltétlen megbecsüléssel?
lehet megint Rodeonak lesz igaza?

Annak viszonylag kevés az esélye, hogy 50 éven belül a fúziós technológia tömegesen leváltaná a mai termelést domináló nukleáris, szenes, gáz- illetve olajfűtéses erőműveket. Az ITER lesz az első olyan berendezés, ahol a pozitív energiamérleg a cél, vagyis hogy a fúziós folyamatból származó teljesítmény meghaladja a plazma fűtéséhez szükséges teljesítményt. Egy demonstrációs fúziós erőmű megépítése 2050-ig kapott haladékot, de a magyar szakemberek szerint az ITER eredményei nagyban meghatározzák majd a kísérletek további sorsát.

A politikusok már így is csak nehezen adják össze a nagypolitikai viszonylatban aprópénznek mondható tizenhat milliárd eurót, azonban ha záros határidőn belül nem lesz kézzelfogható eredmény, a pénzcsapokat nagy eséllyel elzárják. „Pedig ha úgy nézzük, ez az egész két euróba kerül EU-s állampolgáronként évente, a végeredmény pedig, a mai becslések szerint, legrosszabb esetben is 9 eurocentes áramot jelentene kilowattóránként, ami nem sokkal tér el a mai áraktól, viszont ez jóval tisztább energia” – mondja Réfy. A fiatal szakember szerint az ITER sikeréről megoszlanak a vélemények, van, aki azt mondja, hogy pont a pénzhiány miatt nem sikerül majd elérni a célokat, de azért a többség bízik a sikerben.

index.hu/tudomany/2013/12/04/magyar_kamerak_figyelik_a_magfuziot/
bocs, kereszténygyilkolászás
és akkor sem tudok leszakadni róla:

Tényleg ez életünk legjobb biznisze?

A paksi beruházás miatt eddig fontosnak tartott célok teljesítése kerülhet le a napirendről.

www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_ez_eletunk_legjobb_biznisze.195332.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát ja, az azért világos, hogy az első kereskedelmi célú fúziós reaktor beindítását 2050-re tervezik, úgyhogy ez nekünk sajnos nem alternatíva. nem az atomerúműépítés a hiba, hanem a körülményei. akárhonnan nyilatkozik szakértő, mindenhonnan ez derül ki, márpedig emlékeim szerint az ilyen társaság ritkán foglal állást érzelmi alapon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja... meg anyádnak is naponta kéne bocsánatot kérnie a világtól, hogy megszült...
@miva?: az igazi szakértők ritkán dumálnak mellé, a szakértői és hitelességi állapotból kiesett ember, nem politikus, aki naponta cseréli a véleményét.
Feleim, jön a választás
Nézegessen mindenki középafrikai lemészárolt gyerekeket. A jobbik és a fidesz a hibás!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hja, ha TE már pár óra múlva sem emléxel a saját szövegeidre!? (egyáltalán te EGY vagy, avagy egy TEAM?)
"
Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2014.02.12. 17:08:30
@CSENDES: A magyarságnak sincs nagyobb felelőssége a népirtásokban, mint bármely környező népnek. Nem vagyok holokauszttagadó, és antiszemita sem, de elítélem azt, amikor a holokauszt emlékéből gazdasági vagy politikai előnyt akarnak kovácsolni.

Ami meg a bocsánatkérést illeti.
Ha valakik állandóan azt mondják nincs bocsánat az ellenük elkövetett bűnökre, aztán ugyanazzal a lendülettel minden nap bocsánatkérést és kárpótlást követelnek, akkor elképzelhető, hogy ettől némelyek frusztráltak lesznek. "Ezek után mindenki pontosan tudja és a zsigereiben érzi, miről is szól valójában ez az egész. És azt is tudja pontosan, hogy normális ember egyszer kér bocsánatot.
Mert másodszor már nincs miért. Mert aki nem bocsát meg elsőre, az nem is akar megbocsátani. Az mást akar, viszont az a más már nem hiszem, hogy a mi dolgunk."
Na erre írtam, hogy egy antikatolikus fax vagy! Csak tudod, én az elejétől szoktam végigolvasni a kommenteket.
@miva?: visszaolvasva, nem csodálom, én sem értem magam
ehhh, szét vagyok esve

igazi szakember, nem érzelmi állásfoglalására akartam bólogatni, nem sikerült billentyűre vetnem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ok, persze hogy szétesünk, mikor már az elvileg világító monitor felől is sötétség dől, nem?
@miva?: az is igaz, közben idegel a gép is, amivel éppen küzdök
Jól nyomják a hör tv-nél! 20 percenként rendkívüli híradó, Simon, MSZP.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kommunizmus bűnei miatt is.

Apád mit érdemel hogy, idebaszott?
@kekex: Ne bassz, neked a 22 óra az pár óra? :) Amúgy neked is lehet persze véleményed, de attól még te is lehetsz fasz, még akkor is ha fáj az igazság és annak kimondása.
@miva?: "elvileg világító monitor felől is sötétség dől" a hírek szerint ez úgy jött létre, hogy habonyék továbbfejleszttették a standby üzemmódot, kimondottan fideszes felhasználóknak az "egy a zászló, egy a monitor" szlogen mentén.
@tristen2005: mi van? már megint a mazo korszakodat éled, mert kilyukadt a guminőd?
@kekex: Kedves hozzászóló! Lehet túllendülni a lovon, ha nagy lendülettel kívánunk felülni rá. Ugyanakkor lehet alá kerülni is, ha nem elég lendülettel. Úgy gondolom, bár nem vagyok zsidó, hogy egyszer és mindenkorra meg kellene egyezni abban, hogy elismerjük, ami a mi hibánk. És abban is, hogy ezt követően előre nézünk. Akkor a zsidóság sem érezné azt, hogy csak viszonylagosan csitult a zűrzavar, hiszen a reflexük az, hogy akár - évente is elővették őket "valamiért". Mitől gondolnák, hogy most másképpen lesz?
@E.Csaba:
Kocsival jönnek? Jó hosszú lesz az út. Beugranak É Koreába, egy látogatásra?
@CSENDES: Bocs nem volt bekapcsolva a num. bill.50-100 évre gondoltam.
@parti_giano:
Megharaptam a csecsét, elszállt a szemét.
@tristen2005: Persze, nem Kína volt itt a lényeg.Benéztek a Kim-családhoz.Azért jönnek kocsival, mert utánfutóval hoznak egy rakétahordozót, amit Felcsúton a stadion (bocsánat:STADION)mellett fognak felállítani, Brüsszelre irányítva.
@tristen2005: szomorú biz' ez, de inkább igyál, hagyd a hírtévét másra.
@E.Csaba:
A kilövőállás már elkészült a kert közepén.
@miva?: a car és a fudesz-jobbik felelősségét...
@E.Csaba:
Mi az, hogy hazafelé tartanak? És nem ejtik útba Szocsit? Ott még nem pózoltak!
@parti_giano: mi még nem tartunk itt:

Ellenzéki író a könyveit sem hirdetheti
Levakarták a győri buszokról a baloldal
helyi jelöltje vallási krimijének reklámjait

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F13%2Fellenzeki_iro_a_konyveit_sem_hirdetheti%2F
@tristen2005: Nicsak még egy pondró. Sicc a kukába szőrke mellé. :)
a vadbarmok:

Kihajították a Parlamentből az uniós zászlót

>>>>Egy jobbikos és egy Magyar Hajnal-os képviselő fogott össze az értelmes akcióban.<<<<

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F13%2Fkihajitottak_a_parlamentbol_az_unios_zaszlot%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

brühüyyy

tudtommal -a mai napig- a magfúzió egy elmélet az elméletről, létének bizonyítéka nem létezik...ennél még a széleselvtárs fekete doboza is jobb ötlet, abba lehet gombát tenyészteni vagy más dolgokat amikhez a sötétségre van szükség

a sötét energia is lehetséges már "csak" meg kell ragadni és munkára fogni potom 16000 földi év addig a fidesz is megöregszik és ÖDESZ-szé válik

vagy a sírját is elfeledik

brühüyyy

elvtársak: diverzifikáció a jelszó (persze ha értitek?)
@CSENDES: az alábbi link hvg.hu/velemeny/20140127_Budapest_1944__2014 szerintem jól leírja, hogy mi a felelősségünk az egészben, s bibót is figyelembe véve ( www.youtube.com/watch?v=0y1nCj_kQm4&feature=youtube_gdata_player ) úgy vélem, a mai napig sem változott sok minden -most ugyanezt teszik némelyek, csak a cigányság a fő célpont-... azt gondolom, hogy ez a kérdés napirenden tartása a szélsőségesek mellett bizonyos "megélhetési üldözötteknek" is fontos, s ők sem törődnek a következményekkel...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, világ barma, hova tűnt a "fordítsd oda a másik orcád is", képmutató kirúgott novícia?...
@Sir Bates dö Hól: ja? ugyanaz, mint a szíriai vérengzésekért az LMP a hibás. Nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Semmiképpen nem "ámítás", egy lépcsőfok, ami több mint amit eddig elértek. Eredmény, nos USA, ott időnként elő kell állnia a kutatóknak olyasmivel, ami magyarázat a 3,5 milliárd dolláros befektetésre. Persze a további igényekre is.
Szóval, eredmény. Előrelépés, de még messzinek tűnik a megvalósítás és a gazdaságos felhasználás. De sokan mondták ezt a mobil telefonról, a "hagyományos" atomreaktorról stb. Meglehet, hogy megéljük még, hogy ezek működni kezdenek.
@Sir Bates dö Hól:
mi van? levettétek a kesztyűket és az álarcokat? vagy elfútta magfúzió

brühüyyy

szerencsétlen emberiség assziszi a Nap olyan mint amilyennek elképzeli (a Nap nem tud róla) és létezik magfúzió...

az Anti Gravi Trón nevű parlmaneti jképviselő is belevizelt a tányérba a zorbán meg repked hátha ráragad valami lepkefing

sok szövegnek sok az alja mit írtak alá? vagy az is titkos?

lesz még fekete lyukban fekete energia a fekete anyagból és kurvára be lehet majd fűteni vele ha marad még akácfa addigra

brühüyyy
@rodeo36: ne már, ennél racionálisabbnak ismertünk. Hidrogénbombárol hallottál-e már?
@Sir Bates dö Hól: Én ebben nem hiszek. A zsidóság nevében Mazsihisz által írt levélben volt egy-két megfontolandó ötlet. Pl. Ne Sorsok háza legyen, legyen helyette egy olyan emlékhely, ahol az is megjelenik mit kapott ez az ország a zsidóktól, és mit kaptak a zsidók az együttélés kapcsán. Talán félünk, hogy több lesz az egyik, mint a másik?
Azt is el lehetne magyarázni. De ez nem férne össze "magyarságunkkal, nemzettudatunkkal. Mert hogy nehéz azt belátni, hogy pernahajder nemességünk b*szott tanulni, büdös volt az neki. A zsidóság részére meg nem állt más lehetőség.Ja, és azok a polgári fejlődést választók sem magyar nemesek voltak, hanem szászok, stb. Egyáltalán majdnem mindenki, aki eredetileg nem magyar származású volt. Ezzel bizony elmaradt az a bizonyos társadalom. Így bosszulta meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ha lehántjuk a marketinget, meg a reklámot, azért a kutatói világban tényleg jelentős eredmények ezek, vagy csak ámítás?"

EZEK?

Roviden: IGEN.

Bovebben:

Egyes becslesek szerint a tudomanyos publikaciok 50, mig megdurvabb becslesek szerint akar 70-80%-a is ertelmetlen (teves alapvetes alapjan kiserleteztek, esetleg a kiserletek vagy a kiertekeles soran hiba csuszott be, amivel nem szamoltak, es kesobb sem vettek eszre....) es/vagy erdektelen (kulonosebben senkit nem erdekelnek a kutatas eredmenyei).

Es akkor a cikkben szereplo eredmeny(ek)rol:

Mar onmagaban az is hatalmas dolog volt, hogy a 192 parban szembe allitott lezerrel csapdazni tudtak a plazmat nemregiben.

Az uj EREDMENY (a plazma tobb energiat termelt, mint amennyit a "begyujtashoz" elnyelt) HATALMAS lepes.
Nem olvastam az eredeti cikket, de ha csak feltetelezzuk, hogy a teljes raforditott energia 1(!)%-a nyelodott el a plazmaban, egy uzemszeru 1-2 eves mukodes soran MESSZE sokszorosat termeli ki majd az eromu, mint amit a begyujtaskor "elpazarolnak". Es ez a pazarlas is feltehetoen csokkenni fog, amint tovabb tokeletesitik a dolgot.

Es hogy mennyire nem szarral gurigaznak, ahhoz jo osszehasonlitas az ITER project:
en.wikipedia.org/wiki/ITER

"At the Geneva summit meeting in 1985, Secretary Gorbachev suggested to President Reagan that the two countries jointly undertake the construction of a tokamak EPR as proposed by the INTOR Workshop. The ITER project was initiated in 1988"

Es ami igazan konteksztusba helyezi a mostani eredemenyt:
"2027 Predicted: Start of deuterium-tritium operation."
@rodeo36: Naná! Diverzitás, kössük párhuzamosan a fideszt és máris megvan a zanti anyag hasznosítása! De azért elég rendesen táplálnék be inicializáló energiát is az így kialakított hálózatba!
Persze, de azért a "sötét" energia, meg a zantianyag, na nem arra gondolok, ami a Rogán zsebiben eltünteti a pénztet, azért bír már némi bizonyítással.
@CSENDES: "pernahajder nemességünk b*szott tanulni, büdös volt az neki." azért ez túlzás, kb. a sötét középkor tematikája.
@simple observer 1.0: azért általában nem a természettudományos publikációk értelmetlenek

te valamit nagyon benéztél
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
olyan nem létezik, hogy magfúzió, az ugyanaz mint a Télapó meg a Csodaszarvas

amit az USA-ban mutogatnak az olyan, mint mikor a Pomádé királyra új ruhát aggattak a csodköntös meg a csodavászonból...a tudomány pénzből él és ha nem tud naponta (vagy évente) új mesével előállni akkor kirúgdossák őket
lásd a Tesla tekercsek esetét, a Tesla kurva sok eredményt tudott felmutatni de volt egy pont ahol megállt...és akkor már nevetséges lett...mint mondám volt a kezemben egy anyag kismillió A3-as oldalon csak arról nem volt benne szó, honnan gyüvik a zenergia és miért

a magfúzió -egyelőre- egy álom...amit tudnak mutatni az nem magfúzió hanem más de valami szikrázik és azt meg lehet mutatni és vannak műszerek amik kilengenek meg...szóval a régi trükk

ezek még 15000 évig nem fogják tudni mondani, mint Galilei, hogy e pour si muove,

én viszont azt mondom: hic Rhodos hic salta

brühüyyy
@simple observer 1.0: a szu meg az usa visszalépett a finanszírozástól, így kezdődik a sztori, 2009-ben indult meg az építkezés, így folytatódik.

egyszerűbben obszerválj
@rodeo36: ne bomolj már? mitől világít a Nap?

rodeó, te ittál
@miva?: így lehet analógiát vonni a kettő közt, alapja nyilván egyiknek sincs...
@simple observer 1.0:
The ITER fusion reactor itself has been designed to produce 500 megawatts of output power.[5] The machine is expected to demonstrate the principle of producing more energy from the fusion process than is used to initiate it, something that has not yet been achieved in any fusion reactor. Construction of the ITER facility began in 2007, but the project has run into many delays and budget overruns. The facility is now expected to finish its construction phase in 2019. It will start commissioning the reactor that same year and initiate plasma experiments in 2020, but isn't expected to begin full deuterium-tritium fusion until 2027.[6][7] When ITER becomes operational, it will become the largest magnetic confinement plasma physics experiment in use, surpassing the Joint European Torus. The first commercial demonstration fusion power plant, named DEMO, is proposed to follow on from the ITER project.[8]

ugye a mágnes torus-t is működtetni kell, valamint a többi elemet amihez energia kell, amennyiben arról beszélünk, hogy valaha ingyen önfenntartó folyamatot tudunk létrehozni az azt is jelenti, hogy azt megállítani sem lehet miután beindult...nehézatomok "fúziójával" kezdenek?

majd egyszer kiedrűl

ez is a sötétség: anyag, energia és lyukak (jól hangzó nevek, megnevezések amiknek mindehhez semmi más köze nincs mint olcsó propaganda) etimológiai létezők meg a Csodaszarvas

az "anyag" egyébként aszongya jól van nincs szüksége arra, hogy megmagyarázzák neki mi is ő

brühüyyy

tehát 2027-re tervezik azt, hogy esetleg beindúl valami...500 MW az egy kisváros szükséglete

és mibe kerűl? addigra az árak is kúsznak felfelé a gazdaságosság?

lehet, hogy egyszerűbb lesz elhagyni a Földet?
@rodeo36: Na esztet már ércsük, de akkor esztet magyarázzad megfele, de izibe, mert majdnem lerondítottam a lábamszárát, amikor óvastam:

"A miniszterelnök Pekingben azt mondta: a kínai-magyar barátságot nem Kína gazdasági sikerei mozgatják, Magyarország ugyanis nem akkor lett Kína barátja, amikor az ázsiai állam a világgazdaság meghatározó országává vált, hanem még hosszú évtizedekkel azelőtt. Azt viszont szeretné, ha Kína bekapcsolódna a közép-európai fejlesztésekbe, mert az EU ezekre szerinte nem szán pénzt."

help!!! plíz!
@miva?:

kérdezd meg a Nap-ot...és a napszelet miért befelé megy a Nap-ba és nem kifelé...valamint azt, hogy a fekete lyukak a Nap-on miért közel zero Kelvin hőmérsékletűek és csak a protuberanciáknak növekszik kifelé a hőmérséklete és nem fordítva...ismerni kellene a plazma lényegét meg azt, hogy az a buborék amiben a naprendszer benne van hogyan van kapcsolatban a többi rendszerrel és a galaxisok miért vannak állandó kapcsolatban egymással

olvasd a Voyageur riportot: a ott a buborék határa közelében a Napszél nem megy hanem gyüvik

a többit rádbízom

brühüyyy
@rodeo36: a fúzióval az a baj, hogy nehéz kordában tartani. nyilván pontosan tudod, hogy egy plazmafánk forog egy fánk alakú cső közepén, amit egy bizonyos Maxwell eredményei alapján tartanak távol a cső falaitól. Az energiamérleg nyilván nem a kutatási fázisban lesz pozitív. Viszont ha 2050 helyett 2080-ra is indul be az első erőmű, akkor is egyből végtelen energiahordozó és 0 szemét lesz az eredmény, ráadásul a költségek nem érik el a politikai elit adminisztrációs költségeit. 18milliárd euró? mennyi paks?

Ráadásul nem létezik fúzió? Akkor hogy keletkezett az univerzum minden hidrogénnél nehezebb eleme?

Rodeó, te szoktál gondolkodni régebben.
@CSENDES: én azt gondolom, mindenki magyar, aki annak vallja magát, vallásod rád tartozik, az lehet egy univerzális vagy törzsi vallás, engem nem érdekel, nincs közöm hozzá... viszont az gond, ha azt hiszed, bármely csoporthoz való tartozásod, csupán e "tagság" okán kiváltságokra jogosít fel... ez magánvélemény, s így nem mérvadó nyilván...
@rodeo36: Mi megy befelé a napba? A Kuiper öv túloldalán fúj szembe az a napszél!!!

Neked magyarázzam? Te küldted a cikket nekem. Nem olvastad? A napkitörés is befele horpad, mi?

Á, majd holnap folytatjuk. Ma meg vagy veszve.
@nincs_itt:
igen...volt egy időszak amikor 311-es Ikarus autobuszok tömegét szállítottuk Kínába sok minden mellett...nyugi: a kínai a legpragmatikusabb nép a Földön, ha megéri neki megcsinálja ha nem akkor a zorbán balettozhat neki a hurkatöltőjével gumicsizmában és lajbiban akkor sem

és -szvsz- nem

brühüyyy
@miva?: ha le akarod egyszerűsíteni akkor tedd azt, a lényegen nem változtat...hogyan lesz zero Kelvin fokból átmenet nélkűl millió Kelvin a Nap fekete és hideg belűl...a koroöna az ami műxik de nem úgy ahogy...

a többi meg félreértelmezel dolgokat...vagy nem olvastad el elég jól

nyugi

gondolj bele

brühüyyy
@rodeo36: Jó azt tudom, hogy szállítottunk talán manapság is, Kínába sok mindent.
De az utolsó mondat csapott igazán orrba, mint hiénát a dögszag, "Azt viszont szeretné, ha Kína bekapcsolódna a közép-európai fejlesztésekbe, mert az EU ezekre szerinte nem szán pénzt."
Ezzel nem eteti meg a kínait, az sicher, de mijafasznak köpködi az júnijót, amikor Kína meg szereti??
Pragmatikus vagy sem, céljai vannak, amik mentén még jó lehet valamire a kis böllér.
@rodeo36: mi hideg meg fekete? Értem! A Föld világítja meg a Napot!
@rodeo36: en.wikipedia.org/wiki/File:Atmosphere_with_Ionosphere.svg

Itt is melegebb van az ionoszférában, és ezt ugye mérni is tudjuk :D
@miva?:
van két torus egymásban (Maxwell) a belsőt ott tartja a faltól távol...az izgalmas része az, amikor ki akarom vezetni a bármit anélkűl, hogy a tartóedény megsemmisűlne ("nyakas" torus?) az sem igaz, hogy a világegyetem magfúzió eredménye lenne mivel vannak nehézfém plazma jelenségek és vannak nehézfém csillagok valamint egyéb egységek...ugyen 12 darab elemi részecske forgácsból nem lett az a mennyiségű "anyag" (hátmég a setétrésze) amennyit ma elképzelünk?

az lenne a teremtés Uni Versum azaz az egyetlen szó az Ige (isteni) létrehozta a valamit a semmiből (latin: Légy!!! volt az egyetlen ige és lőn...én meg szédülök tőle)

ugye te már felnőttél?

brühüyyy
@rodeo36: de hogy keletkezett egyből nehéz anyag?
@miva?:
ez nem tréfa, nézz utána ESA vagy NASA adatoknak

azt sohasem mondtam, hogy a Föld fűtené...bár az a sok akácfa amit elégettek fölöslegesen már csak sugározni kellene tudni

szóval

brühüyyy
@miva?:
úgy, hogy az anyag nem keletkezett és akkor a gordius-i csomó is át van vágva

brühüyyy

az anyag van (volt és lesz is)
@rodeo36: és de lehet, nagyon szépen összeállnak már egészen kis gyorsítókban is. persze kozmológiai kérdésekhez nem értek, meg ismerek is sok kérdést, amikhez nem értek, meg vad válaszokat, amik bizonyos jelenségeket jól leírnak, meg tudom, hogy a modell sose a valóság, mert ugye ezt első évesen beléverik mindenkibe, aki nem bukik meg.
Azon morfondírozom, vajon mi járhat ezeknek az eszében, mikor keletre nyitnak. Beterítjük őket magyar áruval? Az ugye nincs. Kínának mit adok el, mikor árualapom nincs (a minőséget most hagyjuk, csak mennyiségi szempontból szemléljük a kérdést), maximum technológiát tudok értékesíteni (de a technológia az nem egyenlő a mérnök szaktudásával), ám azt sem igen fedezem fel létezőként. Befektetési lehetőséget kínálok nekik mo területén? Miért is lenne ez jó nekik? Mert eu-tag vagyok? Állandóan a klubbot fikázom és azt sugallom, hogy vagy kilépek, vagy belülről robbantom szét (bár a legvalószínűbb, mint a macskát szarni, vágnak ki onnan, ha így folytatjuk).
Nekem az jött le, hogy ez a lobotómiás csapat, mint valami rossz ingatlanügynök próbál értékesíteni cca. 93 ezer km2-nyi területet, bármi áron, amíg a megbízási szerződése szól.
Na, de ki a fasz írta alá azt a szerződést? Mert erről szó sem volt az elején!
@nincs_itt:

nem szabad a kis böllért komolyan venni arra mindíg lesz pénze bárkinek, hogy fogadja (bár lehet hogy ő fizeti?)

KÍna ragyogó kapcsolatokat ápol az EU-val is kölcsönös előnyökön alapszik...ehhez a gömbőc nem tud hozzátenni sőt elvenni sem ő egy senki (nem a nulla mert azzal számolnak jobb helyeken) ő nem létezik csak a fidesz hívőknek és nekünk itt akik írunk róla mindenfélét

brühüyyy
@rodeo36: Amit küldtél, ott annyi van, hogy 2 mérési ponton megfordult a detektált részecskék beütési számának irány szerint összegzett előjele.

Attól mert esetleg az anyag nem keletkezik - ami nem új feltételezés, nem is hülyeség, és pláne nem forradalmi - még eldurrannak szupernovák, világítanak csillagok, fúj a napszél, van sarki fény, van fúzió kísérlet közben is, tele vannak az egyetemek plazmafizikusokkal, kísérletileg jól ismert jelenségekről beszélünk.

Fenntartható fúziót nehéz létrehozni, valamint annak az energiáját ügyesen kinyerni, mert ugye a neutrínót baszhatjuk, az elvisz egy csomó energiát, marad a foton, az meg nem olyan könnyen irányítható, és hasonló kérdésekkel küzdenek tudomásom szerint, de tényleg nem értek hozzá
@miva?:
nagyon szkeptikus vagyok azokkal a kijelzőkkel kapcsolatosan is...mit mutatnak és mi az amit a "tudós" belemagyaráz az két dolog

nem tudják fenntartani azt ami az örökmozgó lenne: A MAGFÚZIÓ AZ MAGA AZ ÖRÖKMOZGÓ és a perpétuum mobile nem létezik illetve igen, de az kiröhögi ezeket mert ő van akkor is ha...

a VILÁGEGYETEM A PERPETUUM MOBILE ne próbálkozzanak csinálni ugyanazt kicsiben

sok pelenka el fog fogyni addig amíg felnőnek

brühüyyy
@rodeo36: Akkor jól mertem látni. Már csak azért kérdeztem, mert ha már magfizika+miazmás, akkor csak értesz a csúti Rámszeszhez is cseppet.
@rodeo36: @miva?: Csak annyit tudok mondani, hogy 2 vagy 3 kutató a zUSA-ban cirka 4 milliárd zöldhasúból azt kutatja, hogy mi lesz kibebxottkurvasok idő múlva, amikor a Nap felrobbanik. Na szóval, ha erre össze tudnak kalapozni ennyi kis pízecskét, mert ez szerintem már a faxság csimborasszója, akkor legalább ti ne egyétek egymást a fúzilyó miatt!
@miva?:
választ adtál önmagadnak
az amit "látunk" az már nem létezik az már egészen más, a másiki kifogásom az az, hogy a határtalan anyagban valami éppen megváltozik (azt mondják, hogy ha példáúl a mi Földünk egy robbanó supernova rendszerében lenne nem is vennénk észre a robbanást) másrészt mi is az amit leképeznek a távcsövek különféle hullámhosszakon...valamit mondani kell róla

itt van nekünk a Tejútrendszer meg a Naprendszer miért kell olyan messzire menni...vizsgálják ezeket...kéznél vannak az a néhány millió kilométer mi a sok millió fényévhez képest

brühüyyy
@nincs_itt:
én semmiképpen nem fúzilyonálok

szegény részecskék ha tudnák?

brühüyyy
mivan alszatok?
brühüyyy
@miva?:

"te valamit nagyon benéztél"

Nem, nem neztem be semmit! Ez a szomoru igazsag.

A becslesek nem tolem szarmaznak. Magam is egy cikk alapjan allitom, amit leirtam. De a tapasztalataim messzemenoen alatamasztjak az allitast.

Ennek a problemanak sok osszetevoje van, de azert 1-2 dolgot emlitenek.

1. Maganak a tudomanynak, a szakertelemnek, nincs akkora megbecsulese, mint akar 20-30 eve. Ma mar alig vannak tudomanyos "hosok" az emberek elott. 100 eve tukeppen minden teruleten (fizika, kemia, matematika, biologia..) hatalmas nevek voltak, es kozuluk rengeteget ismert a valamelyest informalodott kozeposztaly.

Mara kb maradt a Hawking-Kaku-Brian Cox(sokak szamara ismeretlen lehet, fiatal a BBC-n) trio, mivel szinte csak ok tudnak kepernyore kerulni (persze vannak meg masok is, de mar annyira keves idot kapnak, hogy szinte nem is emlekszik rajuk az ember). A regi nagyok kozul, mar joszerevel csak Attenborough maradt (ki tudja meg meddig).

2. A karrierizmus ternyerese. Mara a poziciok egy JELENTOS hanyadat szereztek meg olyanok, akiket maga a kutatas, egyes problemak megoldasa kevesse erdekel, csak a pozicioval jaro karrier lehetosege.
Ehhez jo segitseget nyujt, hogy mara nagyon nehezze valt a kutatoi teljesitmenyek osszehasonlitasa. Persze vannak minden-fele faktorok (impact factorok, Eigenfactor, Hirsch number....) megis nagyon nehez a valos teljesitmenyt merni.

Es vegul egy kis erdekesseg:

Nem tudom mennyire fontos a cikk maga. Es annyira nem is erdekel, hogy hozzaolvassak, es kepbekeruljek.

De!

Minthogy ma Palinkas Jozsef (az MTA elnoke) a magyar tudomany arca, talan erdemes egy pillantast vetni legutobbi cikkere (nem igazan ismerem ezt a redszert, de a Google Scholar szerzokent tunteti fel a cikkhez.)

arxiv.org/pdf/1402.0923.pdf

A formahoz nem szolnek sokat, mert nagyon valoszinu, hogy csak a pdf megalkotasakor szulettek hibak. De azert vannak olyan kellemetlen szepseghibak, mint az utolso sorban kezdett mondat, ami aztan az uj oldalon folytatodik. De aztan meg tudjak fokozni, az 5. oldalon kezdodo (szamozas szerint 3.) mondat a kovetkezo oldalon folytatodik, de elotte beszurtak egy abrat, majd egy tablazatot, es aztan jon a mondat vege. Hasonlo a helyzet ennek az oldalnak az aljan is, de a kovetkezon legalabb nincs abra, csak tablazat beszurva a mondat befelyezese elott. Es hat a referenciak koze is bekerult egy abra.

A cikk erdemi resze az elso 15 oldal, melybol az utolso 4 amolyan kiegeszito tablazatok, abrak.

Az elso oldal a cim es az abstract. Majd jon egy URES oldal. Aztan bo egy oldal bevezetes. Ugyanakkor a 3 oldalon (szamozott 1.) az experimental resz szepen osszefolyik a bevezetessel. Majd pedig jonnek az eredmenyek es a targyalas. Minden omlesztve...
A szakasz zarasakent pedig 3 oldal referencia.

Es minthogy minden jobb viccnek a vegen van a csattano:

A 17. oldaltol a 29.-ig a SZERZOK felsorolasa:

"Author(s) CMS Collaboration Show all 2209 authors"

cds.cern.ch/record/1646590
@rodeo36: erre ledermannak van válasza

láttad már a pápát?

valóban a pápát láttad, vagy egy elektronikus bizgentyűben kőborló elektronok által keltett illúzióra gondolod, hogy az a pápa

na pontosan így látszik a kijelzőn az a sok dolog. A saját galakszisunk sajnos alig látszik, mert sok benne a por, és a belsejében vagyunk. Csak infravörösben tekinthető meg.
Ki mondta, hogy nem vennénk észre? Láttál már nebulát a hubblesite.org-on? szted mennyire szórna ki minket a picsába a naprendszerünkből egy ilyen lökéshullám? és az csak a kevésbé kellemetlen része egy szupernovának

@nincs_itt: a géped kvantummechanikai alapokon működik. a fizika 80 éve tartott ott. amit ma kutatnak, az majd sokára ér el hozzád, nem eszik sok pénzt a tudomány. a politika sokkal többe kerül. a tudományt pénzeli közben a samsung, a philips, meg minden éppeszű technológiai óriás. ugye pl a tungsram sem véletlen alkalmazta a legjobbakat az átkosban.
@simple observer 1.0: olvastál te tudományos cikkeket?

tudod, hogy a diploma előtti vizsgákon van, hogy a témakör legújabb eredményeit kell igazolni vagy cáfolni? hogy tényleg kijön-e a 2.14-es az előzőből? amit írsz esetleg igaz lehet olyan területeken, ahol nem a hibátlan levezetés, vagy a kiértékelés, vagy stb a lényeg, de nem fogadnék nagy pénzben, hogy pl az algebrai témájú cikkek hibáit nem az algebristák találják meg, és publikálják azonnal. egy folyóiratban gyakran vannak amolyan adok - kapok cikkváltások, sokszor 3-4 fordulón keresztül is emiatt. hiába írsz ilyeneket, a saját szemeddel is meggyőződhetsz róla, ha veszed a fáradtságot, és magad is utánajársz.

www.sciencedirect.com/science/journal/00224049

pl
@miva?: és pl a higgs lebuktatásánál a cikk szerzőiként miért lehet felsorolni ezer embert? mert kb ennyi buktatta le azt a gané bozont.

mikor fénysebességnél gyorsabb neutrínókat fogtak egy-két éve, azonnal kutatók ezrei szedék szanaszét a cikket, és ki is derült, hogy valami elbaszott gps koordináta a bűnös

így működik a tudomány
de köszi a cikket, sztem érdemes belenézni

nekem eltart egy ideig a nézése, de világosan kiderül, hogy van egy kérdés, aminek a tisztázására eddig nem került sor, és ezt egy méréssel és egy modellel bizonyos hiba mellett vizsgálják.

pl eötvös annakidején a fél világon keresztül mérte a súlyos és a tehetetlen tömeg arányát, és az egésznek ott lett értelme, hogy einsteinnek kellettek az eredmnyek az ált rel-hez, majd most talán a higgs erőtérnél is fontossá válik.

mi ezzel a baj?

komolyan nem értem
@rodeo36: de azért bizonyos részecskékkel csak, csak részlegesen...
@miva?: NEM! A processzorom füsttel megy! A mútkó' is kigyött a füst belőlle, osztán nem megyen tovább!
Nekem akkó' idegállapotom lett, Maunika!

De azt ugyi belátod, hogy 4milliárd dollár kicsit sok, arra, hogy mi fog történni, ha a Nap felrobban, majdeccercsak!
@miva?:
akár tetszik ez neked, akár nem ebbe már nem mennék bele, látsz egy képernyőt azon beeső sugarakat közöttük fényt is, és a fény duplikálja magát mintha délibábot csinálna erre azt mondja Einstein hogy gravitációs lencse a fénysugár kétszer vagy 4x esik be pedig csak egy fényforrás létezik...az elmélet csodálatos de amit én ezeken a képeken látok...hát tudós legyen a talpán aki ki meri jelenteni...ki meri ...s mi tátjuk szánkat a gravitáció (bizonyos egybeesés esetén) délibábot produkál vagy jobban mondva megtöbbszörözi a fényforrás képét amiből az egyiik az eredeti képe a többi "hamisítvány"

gyakorolnom kellene ilyen képeket nézegetni meg ábrázoló geometriát

a többi...imádnivaló képek de tulajdonképpen mit látunk?

mit csinál a supernova amikor "felrobban" és hogyan

???

brühüyyy

elfogadom a fantázia szerepét de a tudomány bohóccá kezd válni mint a bűvész a kisnyúllal előrántja a cilinderből ha van benne kisnyúl ha nincs? hát akkor annyi
@nincs_itt: minden hidrogénnél nehezebb testedet alkotó atom volt már csillag belsejében, és minden vasnál nehezebb anyag - pl az arany, ezüst, stb - volt már szupernovarobbanás belsejében. válogathatunk, melyikekkel fúzionálunk
@miva?: Én a zasszonnyal szoktam, a vas egy kicsit karcol
@rodeo36: aki ilyenre adja a fejét, azzal igen keményen elbánnak ám, elektronsokszorozókat épít, és ha csak egy ködkamrát kell összeütnie, hát úgy érzi újászületett. a 80 éves pál lénárd pl kiértékelőprogramokat írt, és láss csodát, pont azokat az eredményeket kaptuk, amiket bárhol máshol a világban. a programozómatematikus épp erre való, hogy valós matematikai problémák köré optimalizálja a megoldókapacitást. nem vitázom, mert ha szerinted a világ legkételkedőbb része, akik egyébként azt nem hiszik el, hogy 1 nagyobb a 0-nál, ha nem bizonyítod be, összesen butábbak nálad, akkor nincs értelme az én kis 154-es IQ-mmal meg a soha szakmában nem dolgozásommal megpróbálni meggyőzni téged. neked mindegy. döntöttél. ha esetleg valós az érdeklődésed, hát ugyan úgy végigszophatod a matematika részét a halmazelmélettől a renormálásig, majd a fizikát a hamiltom fv-től az ált relig vagy a vkvantumszíndinamikáig, és minden szerinted nem igaz állításnál nobel díjat tuti megérő cikket publikálhatsz, mert bárki megteheti.

Esetleg nekiláthatsz.
Egészen komolyan ez olyan, mint ha én azzal kezdenék itt nyomulni, hogy micsoda egy banda a nyelvészeké. Tök nem értek hozzá, de összekeresnék pár nyelvészgyalázó cikket, és állást foglalnék nagy kegyesen. Jó hogy nem a matematikusokon kérjük számon, hogy butaságokat írkálnak össze. Eszem megáll. Nem kellene véletlenül agysebészeti vagy sztöhiometriai kérdésekben is a világ vezető szakembereinek a véleményét lesajnálva kinyilatkoztatni a tutit?

Álljunk már meg!

Nevetségessé váltunk.
@miva?: Ne hergeld magad! Én csak egy xaros gépész vagyok, aki még a hegesztésben sem járatlan. Nekem azok szúrnak szemet, amikor a sokadszor idézett, majd ha eccer a nap felrobban sok milliárd év múlva, elnevezésű "projektre" baxnak ki egy halom pénzt. Ugyanakkor, pl a magfúzió, szerintem, még a mi életünkben nagyot léphet a megvalósítás irányába.
Ha figyelmes voltál, akkor igyekeztem viccel elütni a dolgot.
De ha akarod elmerülhetünk a metallurgia bugyraiban, de a blog és poszt nem erről szól!
@miva?:

nagyon ügyesen írod...az érdeklődésem valós...tudod, azt is elfogadom, hogy bizonyos dolgok bizonyításához hatalmas matematikai fegyverzet kell, de amikor van eredmény azt el lehet mondani úgy is, hogy Böske néni a káposztás kofa is megértse, elvégre a tudomány akkor önmaga, ha szolgál egy célt az anyagi előnyökön és a glórián túl

amikor a sok bonyolúlt mérés és a mérések eredményeinek matamatikai elemzése oda vezet, hogy a gázturbina (Gőzturbina) műxik és a repzaj nem zuhan le, pedig micsoda kis izé az a darab speciális öntött acél amit addig forgácsolnak amíg létre nem jön az, hogy a turbina műxik

az összes többi is ugyanilyen...mai napig : artist generated image-kel illusztrálnak

de annál El Greco jobb mai napig még a Hubble képeit is figyelembe véve

brühüyyy
Egyik régi rádiókabaréban (akkortájt, mikor a budapesti számok hétjegyűek lettek) lehallgatták a K-vonalat.

Kádár üzenete Csernyenkónak:
- Kedves Csernyenkó elvtárs! Nagy szeretettel üdvözlöm Sztálin halálának évfordulóján. Kövesse a nagy elődöt!
@miva?:

"_[...]én kis 154-es IQ-mmal meg a soha szakmában nem dolgozásommal[...]_"

mi a petsa?! hova keveredtem?

ráadásul ránk pazarlod? Van Isten!
@nincs_itt: ok, baszoptam, bocsi.

@rodeo36: meséljél valamit a káposztás kofának már az alagút effektusról, amivel az elektron átkerül a félvezetődben a potenciálgát túloldalára, és működik a számítógéped! ez 80 éves dolog.

Meséljünk neki a W bozonról, és arról, hogy azért kell tanulmányozni, mert ezzel közelebb kerülünk a H megértéséhez, és az meg olyan, hogy nem izotróp a tere, magyarán a sci-fi dolgok fatalicskák a H háziasítása utáni technológiához képest.

Mondj valamit a kötött fotonpár egyik oldalán végzett észlelés és a fényévekkel távolabbi másik azonnali poélaritásválasztása ügyének és a nagy távolságú fénysebességnél gyorsabb adatközlés lehetősége közti kapcsolatról!

jobb, ha azt mondjuk, hogy az energia nem a napból jön, hanem a napba megy. igazad van
@jaegtoer: nem érted, én nem vagyok itten okos. ezek az urak, akik ezt kutatják, na ők azok. egy versenynyertes hüdetehetséges, önbizalommal teli faszagyerekként kb egy napig tartott, míg leesett, hogy az 50 emberből van 3-4, akik a szalvéta csücskén megoldják azt a problémát részegen, amit én soha nem fogok. na ők a derékhad. és belőlük lógnak ki fölfele azok a nevek, akikről mi is tudunk.
@miva?:

"_minden hidrogénnél nehezebb testedet alkotó atom volt már csillag belsejében, _"

kizárt. hacsaknem én magam vagyok az a csillag. de ki látott már olyan csillagot, amelyik monalizál?
@miva?: és ez sztem igaz a nyelvészettől a régészeten keresztül a biológiáig bármely területre
@jaegtoer: tavasszal megszülethetsz, a zsűri már megvan :D
@miva?:

kedves Miva! Neked mennyi szmájlit kell kitenni, hogy Te is értsd?
"Hanem a legnagyobb baj a szimbólikus teribe vót a nemzetnek, hon mán rég meg köllött vón békélni avval, hogy szembenízni ott az erősebb kutya szobra, neve Preambulum, alattvaló ne szarozzon, koszorúzzon! Ehhő képest mi történt: a Szabadság téri giccsőséges emlékművön addig rugósztak eggyes kampánytuggyukkik, hogy tövig megvezették a becsületes zsidókot. Addigalé, hogy a Mazsihisz megmonta, űk a keráli holocaust-évbű nem kérnek, pénzt abbú húzni nem fognak. Penig Kerényi s Balog uram mán dógozott az áthidalló megoldáson: Megszállássy Gábrielt, nyakába az eneszká sasval, le kő kettőzni Köves Gyurival, az eggyik égbe szökő oszlopra oda köll állétani a magyar csendőr, másikra a magyar zsidó mellszobrát. Elejbe odadomborétani a megható jelenetet Boross Péter uram interpretálásában, mikó Horthy Miklós újratemetésin a budapesti tuggyukkik megköszönték kormánzó urunknak, hogy megmentette őköt a deportálástú, minek folytán csak a vidéki 430 ezret vagonéroszta el Eichmann uram a saját két kezivel oda, ahová, amíg meg nem haltak."
@jaegtoer: nekem? monalizálok még kicsit rajta
@nincs_itt:

pont itt van a kutya elásva! majd csak jó lesz valamire. ha mégsem, legalább megpróbálták és a projekt során generálnak újabb ezer problémát, ellenben megoldanak százat, amiről szó se volt, ellenben milyen jó hogy van piros zselés golyóstoll.
@miva?:
na akkor véged is van, hacsak időben meg nem tudod, hol a liza
@jaegtoer: a repülő vetélőt is aszongyák úgy kellett kitalálni, minta nem esett volna már el terhes asszony az ókorba is
boldogult diákkoromban jártam a luvréban nézni, és mit hallok a lizánál?

méltatlankodó hangon aszongya a melegítős, hogy ez csak ekkora?

gondoltam csontváryhoz van szokva
@nincs_itt:

"___"Azt viszont szeretné, ha Kína bekapcsolódna a közép-európai fejlesztésekbe, mert az EU ezekre szerinte nem szán pénzt."

help!!! __"

Megfejtés:

1. az a 15000 mrd amit magyarország kapott/kap, az nem pénz.

2. Az a 15000 mrd, ami a brüsszelokratáknak köszönhető, az nem arra van, hanem nekik, mert az nekik jár, és nem a fejlesztésekre, csak úgy kell lekönyvelni, mintha, hogy folyjon.

segítettem?:)
@jaegtoer: bezony! ovastam, h ha megfejcsuk a bozontokat Akkor lesz itten orom es bodotta!!!
@miva?:
Marha! :) kajálnék közben, erre majdnem befulladok a magoskenyérbe...
@jaegtoer: na szoval akkor nem eleg amit ad az mocsokpfujjabelemjonki Bruxelles ad, akkor koll. meg a sargak penze is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: amirül szoktál: a lényegrõl
Most már tudom, hogy kvantummechanikailag irogatok fasságokat! Igaz @miva?: ?
@miva?:

repülő vetélő... jó, hogy szóba hoztad, már el is felejtettem, hogy ez milyen frankó, bár őszintén megvallom, momentán a metélő hagymának több hasznát venném, de ez nem von le semmit a teherbe esett másállapotba jutó kedves liza erkölcséből, sőt legalább részese lehetett a monalizálásnak, igaz a merülő metélő feltalálása még várat magára.
atlatszooktatas.blog.hu/2014/02/13/_nem_merem_alairni_es_ez_a_legszornyubb_egy_pedagogus_levele
Akartam belőle idézni, de nem teszem.
Tessék szépen elolvasni, minden szava igaz.
Valamint ajánlom mindenki figyelmébe az aláírást.
Mert az is.
@miva?:

"a szu meg az usa visszalépett a finanszírozástól, így kezdődik a sztori, 2009-ben indult meg az építkezés, így folytatódik."

Es errol EN tehetek? A lenyeg a lenyeg: a '85-os elkepzelest orosz reszrol Csernobil, amerikai reszrol meg egyeb gazdasagi (hideghaboru "megnyerese", nuklearis lobbi, olaj lobbi...) erdekek blokkoltak. A resztli, amelyik meg egyre erosebb gazdasagi erot kepvisel mostanra tudott kiegyezni (nem kis politikaval pl. japanok kerdese) az ugyben.

Mikozben arrol sem en tehetek, hogy Sorensen (szegeny feje mar evek ota nyomja a thorium temat, es mar youtube-on is regota lathato) munkassagara az idiota USA helyett a kinaiak ugranak ra:
motherboard.vice.com/blog/china-is-taking-the-lead-on-thorium-reactor-development

Nem igazan ertem, hogy hova is akartal kilyukadni a hozzaszolasaiddal (feltetelezem, hogy mindharom utobbi nekem szolt).

"olvastál te tudományos cikkeket?"

Talan ezek szerint meglepo lehet, de IGEN. Eppen ezert irtam pl. a cikk szerkesztetlensegerol. Es itt nem az ide-oda beszurasokrol van igazan szo, bar azert egy CERN eseten el varna az ember, hogy ha pdf-et generalnak a szovegbol, akkor ne ilyen troger minosegben tortenjek. Magam is azt irtam, hogy talan mas pdf verzio jobban nezett volna ki.

DE!

Minden tisztesseges tudomanyos kozlemeny (szakdolgozattol, disszertacioig, peer reviewed cikkig) egy abstract-introduction-experimental-results-discussion-conclusion rendszerben szerkesztodik (a matekos cikkeket nem ismerem annyira). Itt meg minden egyben, omlesztve.

A temarol mar az elejen irtam, hogy nem ismerem, hogy mennyire fontos eredmenyek ezek, bar en magam nagy tamogatoja vagyok az alapkutatasoknak.

DE!

Jelen esetben jol latszik, hogy egy eleg komoly cikk es hivatkozas gyarto mechanizmussal allunk szemben.
Minden tiszteletem azoknak, akik a kiserletekben, a kiertekelesben barmilyen modon resztvettek, de azt biztosra veszem,hogy Palinkas eseten mar az is nagy szo, ha egyaltalan ennek a cikknek a draftjat elolvasta.
Elozetesen nem kellett nagy szakertelmet hozzatennie a dologhoz, hiszen a 7. szamu hivatkozasnal jol latszik, hogy az gyakorlatilag az emlitett cikkel megyezik, csak nem 8 TeV-tal, hanem 7-tel gyorsitottak. Tisztesseges kutatok egyben publikaljak az ennyire kozeli eredmenyeket. Es a cikket is kb. 6-7 oldallal dobta volna meg. Keszuljunk a tovabbiakra, 9, 10 ... TeV-os gyorsitasok eseten?!?!?

Es bizony a cikk a vicc kategoriajaba sullyedt. Megegyszer: tartalmilag nem latom, hogy mennyire fontosak ezek az eredmenyek, de a megjelenites, es plane a 2000(!!!) szerzo vegkepp azza tette.

Ha jol ertem, az egesz ugy ebbol a cikkbol indult ki:
www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature13008.html

A nature impakt faktora 38.6 (2012), mig a Bozon(t)os cikknel a Phys. Rev. Lett. faktora kisebb, mint 8 (2012). Es csodak csodaja, CSAK 22-en jegyzik a Nature-cikket. Nem 2000-en (a takarito nenit talan nem kene tarsszerzonek feltuntetni!)!!!
SOT!
A Contributions reszben meg azt is viszonylag reszletesen leirjak, hogy ki mivel jarult hozza a cikkben szereplo eredmenyekhez.

Ertem en, hogy a CERN egy joval nagyobb, es komplexebb rendszer, de azert mindennek van hatara.
Ha megnezel egy BESSY (mostmar II)-ben, ESRF-ben vagy a DESY-ben keszult cikket, azok eseten egy-egy gyorsitonyalabon dolgozokat, a kiserletben resztvevoket jelzik szerzokkent. Meg a technikusokat SEM.

"mikor fénysebességnél gyorsabb neutrínókat fogtak egy-két éve, azonnal kutatók ezrei szedék szanaszét a cikket, és ki is derült, hogy valami elbaszott gps koordináta a bűnös"

Nem ketlem. De amikor a bizonyos valaki tudositotta a vilagot arrol, hogy valami hiba tortent korabban, akkor biztosan nem irtak le a tobb ezer kutato nevet, csak azoket, akiknek volt valamilyen kozuk a hiba megtalalasahoz.

"mi ezzel a baj?

komolyan nem értem"

En nem errol irtam, es irok. En igencsak megengedo vagyok a kutatasokkal kapcsolatban. En meg bizonyos esetekben, teljesen sikertelen, negativ kimenetelu kutatas eseten is tudom ertekelni, ha valaki lepublikalja, esetleg diploma, netalan doktori cimet kap ra. Hiszen ha a MUNKA, a tudomanyos elkepzeles, az erofeszites benne van, akkor lehet, hogy egyszeruen pechje volt es rossz iranyba indult (amiert kb annyira, ha nem jobban a temavezetoje is felelos). De legalabb a tobbiek tudhatjak, hogy erre nem, es miert nem erdemes elindulni.
@nincs_itt:
B+, atomfizikai konfranc vót? Sajnálom is, hogy lemaradtam... körömrágó szakkör!
@miva?:
soraid közé válaszoltam (vulgármaterializmus)

@rodeo36: meséljél valamit a káposztás kofának már az alagút effektusról,
amivel az elektron átkerül a félvezetődben a potenciálgát túloldalára,
és működik a számítógéped! ez 80 éves dolog.

miért olyan bonyolult eZ? ha a kecskének pont akkora a lökete amit
a fal nem bír visszatartani anélkűl hogy a fal fal maradjon és a kecske
is adjon tejet holnap is (a kecskét be is lehet számozni billoggal)

Meséljünk neki a W bozonról, és arról, hogy azért kell tanulmányozni,
mert ezzel közelebb kerülünk a H megértéséhez, és az meg olyan,
hogy nem izotróp a tere, magyarán a sci-fi dolgok fatalicskák a
H háziasítása utáni technológiához képest. ez sem olyan bonyi: száraz szalmát
kell használni ahhoz, hogy a sparhedben lévő tüzifa lángrakapjon, ehhez
a kezedben is kell lenni száraz szalmacsóvának meg az aprófa alatt is, ha ügyes
vagy a tűzkő éppen akkor és éppen úgy, hogy és a láng belekap és lesz tűz a sparhed
ban és lesz bableves ha valamelyik rakoncátlan el kell felejteni a bablevest.

Mondj valamit a kötött fotonpár egyik oldalán végzett
észlelés és a fényévekkel távolabbi másik azonnali
poélaritásválasztása ügyének és a nagy távolságú
fénysebességnél gyorsabb adatközlés lehetősége közti kapcsolatról!
hát ez a legegyszerűbb az anyag állandó és közvetlen kapcsolatban áll
amire mindenféle neveket adtak már, mint egy hálózat és seperc alatt
bármi információ (azaz adatközlés és a szálakon lévő buborékok így
válnak csilaggá vagy más egységgé...mint mikor a tenger kivirágzik
és apró kék hólyagokat látsz lebegni a hullámokon de csak akkor
tudod meg, hogy majdnem végtelen tüskés hálón vannak amikor belegabalyodsz és
halálosan megmérgez) ugye információ adatközlés bármi lehet és akkor ki kell
röhögni a gravitációt meg a többi kisértékű hatást mert a plazma műxik seperc alatt
a végtelenből végtelenbe...

jobb, ha azt mondjuk, hogy az energia nem a napból jön, hanem a napba megy. igazad van
itt most ferdítettél én ezt nem mondtam én azt állítom, hogy a Nap fekete
foltjai zero Kelvin körüli hőmérsékletűek azaz a Nap belűl hideg és az az energia
ami a Föld felé is sugárzik az nem biztos, hogy a Napból eredezik hanem a
Nap is kapja valahonnan lásd az előző pontban általad is olyan fontosnak
tartott idő nélküli anyagi kommunikációt a végtelen téren át...(ad absurdum:
a Nap egy energia csomó amelybe érkezik és továbbít energiát a világegyetem)

brühüyyy
@miva?:

"csontváryhoz van szokva "

no, igen, nem is vitte sokra, pedig a Mester lizával rámutatott, mi is az anyagtakarékosság és a zsenialitás közötti összefüggés, persze ha még rákaparta volna érthető ákombákomokkal, hogy a művészetet nem kilóra mérik, talán az ecceri sem méltatlankodott volna, hogy annyi pézért ilyen kicsit mutattak csak neki...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
dugd vissza az elektronodat kiláccik a félvezetődből

brühüyyy

te kis informatikus és vizitündér (azt nem tudom sellőnek jó lennél e?)

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: miva? megtuggya ki is átkoz! télleg nehézvizen tudol evezni?
@nincs_itt:

"bezony! ovastam, h ha megfejcsuk a bozontokat Akkor lesz itten orom es bodotta!!! "

nemhogy bodotta még bodega se lesz, pláne bodag, meg bagette, a balneológia tudorjai legfeljebb a bozontjukat borzolják méghogy bozon. legfeljebb kijavítanak, hogy nem bozon az hanem bizon, legfeljebb bezony. majd széles elmagyarázza a részleteket a cellából.
@simple observer 1.0: Igaz az lehet, hogy pl kishazánkban szeretnek a szerzők közé kerülni "régi motorosok". Én ennél a cikknél sokkal szerkesztetlenebbeket is olvastam már a specializációm miatt.
pl.recherche.ircam.fr/equipes/repmus/mamux/JMMTiling.html
Nem tudtam ennyi idő alatt a hivatkozásokat is végigböngészni, de ha tényleg TeV-ként leközlik a cikket úgy, hogy csak az ábrákat meg a szükséges karaktereket cserélik, akkor az gáz1
A gáz2 súlyosabb, ugyanis az a folyóirattal kapcsolatos, és ezt egy tud. folyóirat definíció szerint nem engedheti meg magának.

A Cern-ről nem tudok sokat, tán amennyit egy két régi évfolyamtárs elmesél. De pl ott azzal is küzdenek sokan, hogy egyrészt ott a publikációkényszer - darabszámra ugye - , másrészt meg ott a feladatmegosztás, ami folytán simán kaphatsz egy olyan részfeladatot, amiből évek alatt sem keveredsz ki eredménnyel. Ilyenkor könnyen úgy találhatja magát az ember, hogy szerző lesz egy olyan cikkben, amiben azért nincs is benne igazából, mert nem arra mentek, amerre ő meg másik három egy megoldhatatlan matematikai problémába ütközve megakadt. Én esetleg a Pálinkás mint szerző dologban egyetértek, de közben tudom, mi munka folyik hasonló helyeken úgy, hogy igazából nem is juthat senki egyről a kettőre. Ami a 7, 8 és 9 TeV-es cikkeket illeti, azt nem tudom hova tenni. Ez tényleg röhej. Csak az a furcsa, hogy itt ennek a szerzőhadnak részt kellett vennie egy ilyen bohózatban. Mindenki megbolondult, vagy van valami ok? Pont itt kibukkant valami speciális, amit az algebrai térelmélészek ide is jósoltak? Nem értem, de nem is bogarásztam még át rendesen.
@Evezős: durva. az is, ahogy rágerjedtek a kis "kedvenceink"...
@jaegtoer: na ja! de ha dajcs tompi is beszól a széles féle cellába, na akkor érjük el a kánaántot, mert övé a zuniverzum beléptetõ kapuja
Maradjunk a pi viznél feleim! Jobbra keverjük, aztán balra keverjük, ezzel sorbaállnak a molekulák, és fogyasztás után megdöglik bennünk a rák. Ez legalább tuti, mert különben nem árulnák a piacon.
@miva?:
Na, ezért csak a helyi sajtóban publikálok... :)
@miva?:
Pi víz... a pi.a jobb! Öregszetek...
@tristen2005:
Nem, de minden szavával egyetértek.
@miva?:
tréfa:

számtan óra (na jó matek) gyerekek "a" ismeretlent felvesszük "-1" nek és a többit kiszámoljuk...az, hogy a 0 különböző érték az 1-től az alapállás azt én sohasem merném állítani, hogy 1 nagyobb...bár elképzelhető olyan eset is

tudod úgy mint a 2x2-őt -jó közelítéssel- elfogadhatjuk 4-nek

ugye használtál logarlécet vagy legalább tudod mi is az?

az egy jó kis tréfa az állandó extrapolációval és interpolációval de gyors és megfelelő

brühüyyyy

te mindíg ilyen epebajos vagy?

a világ olyan érdekes és akkor te jössz itten holmi rendszerekkel meg hogy izé...snassz
@vitéž munkášőr:
Ja, olvastam a kommenteket és láttam pár "ismerőst" ...és újfent megállapítottam, hogy néhány megmondóember vagy nem járt iskolába soha, vagy amikor még ezt tette, akkor sem volt már teljesen beszámítható ...
Tényleg, a vidéki kretén, meg a balfasz, hazugságokat linkelgető másik balfék visszajött a dicsőseggbe fürdeni?
@rodeo36:
Mit ittunk papa? Te kekeckedsz kollégával? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: anulufater erőlködött még valamit az 502-es linkjével, délelőtt meg a batyufasz és gábris lapogatták egymás vállát
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ne fesd az ördögöket a falra, mert megjelennek azagyalék.
@vitéž munkášőr:
Szép páros lehetett!
Zsák a foltját. Egymásra találtak, nácultak gondolom... szép team.
@rodeo36: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ez Rodeotól inkább dicséret, mint kekecmizé. a logarléc meg merő incselkedés, mondhatta volna az abakuszt is ...
@tristen2005:
Bálnák nincsenek szerencsére, csak sellők... ez övön aluli volt, majd alkalomadtán törlesztek... :)
@vitéž munkášőr:
Na! Végre... ne érezze jól magát! Melyik balfasz ugrott rá?
@jaegtoer: olyan hülye kisgyerek voltam, hogy apám parabolavonalzóját meg logarlécét már oviban elkoboztam. a logarléc nagy kedvencem volt, mert amikor kitoltam a kis izéjét, akkor tudtak belőle kiszállni az űrhajósok. Nagyon menő volt. Természetesen gimi elsőben erős belépő volt, hogy rögtön mindenki tökhülyének nézett. Ott már csak titokban játszottam űrhajóst vele.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Batyu becsületére legyen mondva, hogy a hülyeségével szembesítés után eltűnt, és vissza se jött.
@miva?:
Gábrissal nincs ilyen szerencsétek... :( minimális szégyenérzete sincs,

@tristen2005:
LÓSZART! TAGA IS EGY KAMUGÉP! :)
Majd mindenféle kifogásokkal jön, figyeld meg...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tudod ha valakinek nincs annyija, hogy két bosszom meg egy W közben ki tuggya lőcsölni, hogy mennyi a jövő heti sörszámlája...akkor azzal hiába a zerőfeszegetés...

és akkor még a gömbvillámról nem is cseréltünk eszméletlent pedig az akár lehetne egy háziasított supernova is?

vagy mint a kecske átmegy a falon és fal is megmarad meg a kecske is de csak akkor ha...és ha az a félvezető (az olyan mint egy drunk CEO) vagy igen vagy nem azaz bizonyosan nőnemű a bizonytalansági faktor a végtelenedik hatványon

brühüyyy
@miva?:
seholsevagy én az abakuszt használtam csúszkálásra és hogy zörgött amíg szét nem esett és akkor azt kellett megmagyaráznom : nem jött ki a megfelelő eredmény és szétesett

anyám meg csak nézett

brühüyyy
@rodeo36: a félvezető általában nő

abból van a baj, ha nem fél akár ihat is, attól csak bátorodik meg okosodik mindenki
@rodeo36:
Te, ehhez nekem innom kéne, hogy értselek... bár lehet, hogy szimplán kidöglöttem ma.
@vitéž munkášőr:
Régen volt valami... most is szeresse a bolsevik párt eredményeit?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én úgy értelmeztem, hogy ha két csöcs közé beszorulva, szopószállal a szádban, ami egy whiskysüvegbe ér, hajlamos vagy elveszíteni a fejed, akkor elveszett ember vagy, elvesztél: ilyen állapotban alapvető aritmetikai igazságokon már ne törd a fejed
@Pantagruel:
BALBÁL!
Whiskyt pohárból iszunk, a cickók lehetnek előtte, vagy utána... komolyan, ti hol éltek?
@vitéž munkášőr:
Ja, hogy a linkeskedése... mondtam nem lesz jó vége.
Amúgy miért volt ez olyan nagy gond?
Bocsi a nepnek, latom felporgott a fuzios linkem ismet, nemi hullamot vetett, es esemeny horizontot is. De elmeny volt az osszecsapas, foleg hogy alig ertettem belole valamit.:)
@miva?:

"de ha tényleg TeV-ként leközlik a cikket úgy, hogy csak az ábrákat meg a szükséges karaktereket cserélik, "

Elnezest, lehet, hogy pongyola voltam. A megfogalmazas az akart lenni, hogy mertek hataskeresztmetszetet 8TeV gyorsitassal (ez a vitatott cikk), de korabban ugyanezt (a cim alapjan gondolom) 7 Tev-es gyorsitas mellett is megcsinaltak es abbol, az ahhoz tartozo abrakkal, tablazatokkal irtak egy masik cikket. Mikozben a kettot siman lehetett volna, SOT, illett volna egy cikkbe lekozolni.
En sem neztem utanna a 7TeV-es cikknek, de lenyeget tekintve ha a mondatokat nemileg atfogalmazzak, akkor a ket cikk gerince adott, es csak az eredmenyekkel kell veszodni.

Amugy nekem volt "szerencsem" olvasni olyan cikket, amibe a szerzo, egy korabbi cikkebol bekezdeseket szinte szorol-szora emelt at.

A masodik resz tekinteteben egyet ertunk. Kulonosen a kenyszerrol irtakban. Azokkal is egyutt tudok erezni, akik valami olyan projectet kapnak, ami szinte lepublikalhatatlan, hiszen nem egy olyan nagy dobas, viszont valamilyen nagyon fontos kiertekelo programot, vagy berendezes(eleme)t, vagy esetleg ipari titkot eredmenyez.

De hadd rugaszkodjak el a Palinkas-cikktol!

Mondok mas peldat:

Ismerek olyasvalakit, aki kimerte, hogy valami 2/5. Ha jol emlekszem az ertek valami ilyesmi volt. Kapott ra egy reakcio-cikket, hogy az az arany megiscsak inkabb 3/5. Akkor elkezdett mericskelni, majd irtak egy uj cikket, hogy valoban, a helyes ertek 3/5. Ha jol tudom e 2 cikke szuletett karrierje soran, bar azota valtozhatott a helyzet.
Vagyis produkalt 2 ertelmetlen, es erdektelen cikket. Majd ezekre alapozva irt egy doktorit. A vizsgaja elotti napon meg nem latta at, hogy mi is volt a doktori munkaja fo eredmenye, es hogy egyaltalan miert is volt ez az egesz erdekes.

Egy masik szemely bio-kemiai reakciot tanulmanyozott. A kiserletek soran ugyanazokat a rutinokat 4 kulonbozo egyre osszetettebb vegyulettel csinalta vegig. A negy anyaghoz tartozo osszes(!) eredmenyet publikalta 1 cikkben. Majd elkezdte ujrahasznositani oket, es (talan) egy masik folyoiratban vegyuletenkent, kisse feltupirozva, irt 4 cikket. Szemely szerint nem vagyok meggyozodve, hogy mar az eredetinek volt fontossaga, bar ketsegtelenul erdekes volt. Viszont produkalt +4 cikket.

Ez utobbi sem volt egy lamlenge, de azert mindketten doktori cimet szereztek....

Es akkor egy sztori zarasul arrol, hogy a sziszifuszi munkat is tudom ertekelni:

Egy csoport reszt vett, es azt hiszem a project meg mindig fut, egy komoly nemzetkozi kooperacioban. A munka egyik fazisat, ami eleg fontos, de azert inkabb csak idoigenyes kulimunkat jelentett, egy vegzos lanyra osztattak ki. Szegenyke becsulettel csinalta a dolgat (ahogy azt 2-3 naponta lattam is ugy fel even at). Meg akkor is, amikor neki is es a berendezesert felelos emberkenek is szoltam, hogy ertelmetlen dolgot csinalnak, mert allandoan csak telemocskoljak a berendezest. Nem kivulrol, BELULROL!
A lany tavasz vegevel befejezte, majd nagy kiertekelesek utan egy 20-30 oldalas riportot irt, ahogy elvartak tole. Majd aztan (feltetelezem ebbol a temabol) diplomamunkat irt.
Egesz (legalabb) feleves munkaja semmit nem ert, amint ezt meg is ertettek, hogy egy uj berendezest kell venniuk, ami passzol az elvarasaikhoz.

A lany munkajat, hozzaallasat becsulom, de teljesen ertelmetlenul csinalta vegig az egeszet. Az meg nem varhato el egy vegzostol, hogy annyira ertse/tudja a munkajat, es olyan onbizalma legyen, hogy megkerdojelezze a temavezetoje okossagait...
@Poszthoz:

Kovács László is gratulált Iránnak

Kovács László levele is odakerülhetett a teheráni kormányzati íróasztalra, hiszen ő is reményét fejezte ki annak idején, hogy az iszlám forradalom után is továbberősödik a majd népeink barátsága és az együttműködés kormányaink között.

index.hu/bloghu/kepviselofunky/2014/02/13/kovacs_laszlo_is_gratulalt_irannak
@Orica Középföldi:
Jó éjszakát, virágokkal.

Benjámin László: Virágfelelős

Beszámolót tart anyjának Kati,
és fontoskodva lelkére köti:
egy hónapon át keltse föl korábban,
mert virágfelelős az iskolában.
Nem kis tisztség ez! Rendre magyarázza,
mi lesz egy hónapig a hivatása.
Először is reggel öntözni kell,
gondját viselni bimbónak, levélnek,
lesni, mi hajt ki és mi szárad el,
vigyázni kell -- a virágok is élnek...

Kincsem, nagylányom: virágfelelős,
te virágokért felelős virág!
Tiszted ellátni mindig légy erős,
s én is legyek erős, vigyázni rád!
Megérted-e vajon, hogy felelős
virágaidért az is, aki ősz?
hogy felelősek érted a nagyok?
Millió ember néz vigyázva rád is...
s az ő kislányukért felel apád is...
Ládd, én is virágfelelős vagyok.
A középkor során az oszmán-török ellenes közös fellépés érdeke, elképzelése motiválta a magyar-iráni diplomáciai kapcsolatfelvételre tett erőfeszítéseket. Mátyás király idejétől a Habsburg uralkodókig több követ fordult meg Perzsiában (1603-ban például Zalánkeményi Kakas István). 1803-ban Dombay Ferenc, a bécsi udvar arab, török és perzsa tolmácsa perzsa nyelvtant adott ki.

Kharrazi egyébként Irán külügyminisztere, és Kovács nem volt kövér miniszterelnök, sem álomfő.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
valami "fél(re)vezető némber lehet a pohár és a megértés között

vigyázz...ilyen korban már Mr Aczélos el kezd aluminiumos lenni esetleg Ólmos és akkor a félvezető inkább félrevezet

ha esse érted tényleg kúrálnod kell magadat

egy bit be két hexadecimál ki

brühüyyy
@simple observer 1.0: "Es akkor a cikkben szereplo eredmeny(ek)rol:"

Én úgy tanultam, hogy egy eredmény nem eredmény, hanem megismételhetőnek kell lennie más kutatók által.

Megismételték másutt? Hányszor?
@dr. jenőke (jenőke):
nem tudod miért lett fekete seggű az a 8000 éves birodalom? nem sok háborút viselt, amit meg igen arról már annyi amerikai gyermekmesét csináltak (sok kompúúúúúterrel), hogy már senki sem tud kiigazodni, a hátasztán országok és a többi homokosok mind be vannak olajozva, hogy ne száraggyanak ki
de lopják az olajukat ...is...nekik nem marad más mnt sütőpor meg bikarbonát azaz vegy fegyverek és az ellenség aminek betették a lábáját...hogy kik?

szóval miért is van ez ami ma van?
akivel a Mathias Rex meg a többiek az egy történelmi és jelentős megbízható és gazdag...
ma meg ha nem gazsulál a homoki majmoknak alsó texasban akkor ...az van ami van...
de miért és mi a célja azaz van e értelme a szarkeverésen kívűl

mit értek el a Gaddafy és a Mubarak meg az Asszád (nem passzátszél) basztatásával? van Bengházy és van miről seggségeket dumálni?

kiderült ha otthon bányásznak olajat meg gázt akkor jobban járnak igaz akkor senki sem vesz fegyvert és a csúzligyártó maffia éhenhal...mert krumplit csak nem fognak?

brühüyyyy
@simple observer 1.0: "impact factorok"

Az impact factort a kutatásokat finanszírozók igénylik. A kutatók nem annyira kutatnak, mint inkább cikkeket írnak szakmányban, és keresztmarketingeznek, olyan kollégákat keresnek, akiknek a neve pontszámokat ér. Konzorciumokat alakítanak, mert az az elvárás. A nyugodt, kreatív alapkutatásoknak vége, azokat senki nem finanszírozza. A tudományos ismeretterjesztés átkerült a bulvármédiába, amely a "szexi" témákat nyomatja, de mivel az újságíró nem kutató, nem tudja, mi az igazán érdekes. A marketing lassan fontosabb mint a teljesítmény (ezen a téren is).
@nincs_itt:
a válasz a nicked: nincsitt

de az a baj, hogy máshol sincs...már írám aztat -ti meg nem röhögtök- hogy van olyan matek amely szerint a 2x2=(+)7,37

és akkor már azt is ki lehet számítani, hogy az ángyom térgye késő ősszel sok esőben és puttonyozás közben: megroggyan...10 deci bél, 3 liter bor ka, négy karaj karaj ...

sőt

szóval evvan

és ha majd ezen eredményeket sorozatban rutinból megismétlik és nem a Belfegor fog kikancsitani, hogy aszongya: jártam ablakíd alatt lepisáltam a falat aluggy kedves álmodjál senki sincsen ébren csak a nagyamam pihen az éjjeli edényen

ez halál komoly: ugyanolyan mint a bigbang meg holy trinity

brühüyyy
@épészmérnök:
mint máshol már írám: a CERN-ben semmi olyanról nincs egy árva szó sem amiért -állítólag- létrehozták...közben egy csomó dolog kiderült, azon kurvára csodálkoznak mai napig...olvasd a...space.com-ot naponta frissűl olyan dolgok vannak benne -mind tökig tudományos, le van tudományozva- hogy a hajam égnekáll és a legjobb bizonyíték:

artist generated image és akkor van fekete lyuk (igaz Hawkins szerint az már szürke és nemcsak befelé spriccel hanem kifelé is azaz az egés baromság egy humbug...)
és akkor lerajzolja művészkém, amit a szomszéd gyerek csinált az oviban...és abból lesz a supernova meg a fekete lyuk és a sötét energia (a képen tök világos) és a sötét anyag az meg a képen lévő hiátus...és ki lehet következtetni a matematikával azt, hogy és akkor ...három héttel később valamelyik másik bölcs ugyanarról aztat írigálja, hogy: senki sohasem tudta bebizonyítani és nem is lehet mert nincs ilyen...és mindezt tudományosan az ángyom térgye

az okosabb mert nem jár arra

brühüyyyy
@rodeo36: Gyakorlati jelentősége szerintem nincsen az energiával való játszadozásnak, tehát ebben a konkrét esetben ellentmondtam önmagamnak.

A legtisztább energia az az energia, amelyet nem használnak fel. Az csak duma, hogy energiaéhség van. Inkább az energiafelhasználást optimalizáló technológiákkal foglalkoznának. De az nem buli.
@épészmérnök:
ez a pénzcsináló lobby jelszava: dobj be valami gumicsontot, legyen az jelszó és akkor én hatalmasat kaszálok

lásd: Obamacare: a biztosítók és a farma...gyárak aratnak az a gyógyszer ami 200 tabletta overthecounter (azaz recept nélkül) 12,45 dollár abból egyetlen tabletta kórházban felszolgálva 25,73 dollár...ez az arány közelítőleg mindenre igaz de vannak ennél sokkal rosszabb arányok is (mármint a vevő szemszögéből) rákbetegségek gyanúja!!! (rák nincs de aggódunk) és mindenféle dili...meggyógyítani nem kell csak fizessen ha elpatkol jön a másik...nem lehet egy egyszerű dermatológiai készítményt kapni a dermatológus receptje alapján ott a gyógyszertárban elkészítve mert van mindenre gyógyszer gyári igaz semmi hatása nincs a placebo jobb!!!! nála...és azt annyiért veszed meg amennyiért van pofám eladni

még 20 évvel ezelőtt itt a dermatológusom felírt valamit elvittem a patikába (az még patika volt annak illatával és a ketyerékkel) és a patikus aszon'ta gyere holnap addigra megcsinálom...és az hatott megoldotta a problémát ma meg bármit teszek rá egfyre drágább és semmit sem csinál csak összekoszolja a kezem

brühüyyy

és ez a vége mindenhol (vigyázz a Glencore és hasonló gyilkosok trükkjeire) élelmiszer monopólium készűl és attól fog dögleni a nép...semmit amit a reklámokban ajánlanak sohasem vettem meg...először is hányok tőle másrészt egészségtelen harmadszorra kurva drága...egy mai gyereknek nem lehet egy almát adsni hogy rágja el mert nincs megfőzve vagy pépesítve vagy összekeverve hulladék gabona maradékkal korpa és hasonlók..anno a jobbfajta disznóink sem ették meg ma meg dobozolva eladják drágán és a sok barom eteti a kölkeit vele pedig fűtésre alkalmas semmi másra

brühüyyy

zabpehely és már hányok is hát még a peanutbutter és sok "ital" reggelire meg egyébként

a fogorvos nem látott már 25 éve azóta épek a fogaim...meg azért mert mindíg egészségesen zabáltam és nem hullik meg izé a fogász meg ajánl mindenfélét tisztítás címén szétbassza megreped majd drágán javítja majd még drágábban csinál műfogat...nem nekem tőlem éhenhalhatnak
@rodeo36: A legszebb az, amikor a cukorszirupos, szárított gyümölcsös zabpelyhet mint egészséges, fogyókúrás reggelit ajánlgatják! Tiszta cukor és szénhidrát az egész, fehérje meg nulla.

A zabot a lovaknak is csak nagyon módjával adják, mert megvadulnak tőle.
@épészmérnök:
ja...és akkor jönnek a statisztikákkal (azt imádom a legjobban, a világátbaszása) hogy az usa lakosságának x %-ka obese...természetesen ezek azok, akik a létminimumon tengődnek és minden szart megesznek a mi vágódisznóink sokkal egészségesebbek voltak mint ezek ezek összesen csak az usa-ban kb 250 millió ember, főleg fiatalkorúak és 30-on aluliak a reménytvesztett és fölöslegesen született népesség attól vannak sokan és ezek menneki azután hősnek mert azt jobban fizetik mint a mekiben a kiszolgálót és a mosogatót majd szétlövik és a nyomorékot mutogattyák íme a mi hőseink akik boldogan is élhettek volna...ha egyszer végigautóznál a pampákon meg Utah-ban és a kedvencem floridácska a butaság a járdából sugárzik de van napfény

és fogyókúrák meg edzőgépek és szaktanácsadók

te meg én erről sokat tudnánk de csak a többiek szemét akarom kinyitni mert a demokrácia is olyan mint a ...szóval nincs...de kurvasokat lehet pofázni bármiről és semmisem történik sohasem mert aminek történnie kell azt nem a kongressz meg a szenátus hanem pár szarházi dönti el és küldi a csapatokat kis kormányváltásra iraqba meg a többi hátasztán országba hogy körülbástyázzák az oroszokat és megfojtsák de az oroszok lehet szépen énekelnek de nem hülyék ebből van sok konfliktus

brühüyyy
@épészmérnök:
még egy kis szabadnépfélóra:

a legnagyobb ellenségük persze az usa butasága, nyáron a meleg és az árvíz valamint a szárazság és az erdőtüzek télen meg az hogy a rohadt havazik és vastagon...és befúttaazutattahótahó meg nincsárammert csomólettadeleje3n ésahálózat 4000 éve nem lett karbantarva csak a kiszámlázva

szóval egy a jelenlegihez hasonló tél még 60 napig és máris kapitulálnak,.... egy ürgét bebörtönöztek előzetesbe mert megakadt a hóban és a többiek nem tudtak továbbmenni 45-en, pedig a polgármester megmondta

ezen azóta röhögök, főcím a CNN-en

brühüyyy
@rodeo36: "pár szarházi dönti el és küldi a csapatokat kis kormányváltásra iraqba meg a többi hátasztán országba hogy körülbástyázzák az oroszokat és megfojtsák de az oroszok lehet szépen énekelnek de nem hülyék ebből van sok konfliktus"

Mennyire igazad van.:(

hungarian.ruvr.ru/2014_02_12/Sz-ria-a-nep-szenvedese-mint-haborus-urugy/
Most értem az éjszakai szabadegyetem végére ,jó volt,még szerencse,hogy van @rodeo36: így megértettem az alagút effektust:)
hinnye, akkor nem voltunk fújcsúnya kommunista elnyomás alatt, ami ugye benne is van az alaptákolmányban??? Csak kérdem, mert némileg össze valék zavarodva...

Kína a Magyar Népköztársaság segítségét köszönte Orbánnak

2014. február 13., csütörtök 16:34 |
Címkék
kína, magyarország, orbán viktor

Az országos Népi Gyűlés Házában tartott megbeszélésen Hszi Csin-ping kínai elnök méltatta Magyarországot, mert az elsők között nyújtott "értékes segítséget" országának az új Kína 1949-es megalakulásakor. Akkor a Magyar Népköztársaság nyújtott kezet a kommunista Kínának.

Hszi Orbán Viktor látogatása alkalmából elmondta: a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt 65 évben, de különösen az utolsó tíz esztendőben a két ország viszonya jelentős fejlődésnek indult.

Kína kész Magyarországgal közösen az együttműködés fokozására, köztük a pénzügyeket, a távközlést, az infrastruktúrát érintő, valamint a csúcstechnológiát képviselő területeken - hangoztatta a kínai elnök Pekingben.

Hszi kiemelte a kulturális, oktatási és a civil kapcsolatok fontosságát is, megjegyezve, hogy mindkét nemzet hosszú történelemmel és gazdag kultúrával büszkélkedhet.

index.hu/belfold/2014/02/13/kina_a_magyar_nepkoztarsasag_segitseget_koszonte_orbannak/
@Avanivi:
Pihent népek. Papa a rutinjával, meg a szesz...
Erről hallottatok már?

A mostani kormányzati ciklus utolsó parlamenti ülésnapján elfogadták azt a törvényt, ami az extrán gazdag családok helyzetét könnyítheti meg. Az idén ez még nem sok változást hozhat, nem így az állami pénzmosoda beindulása. Az MSZP volt elnökhelyettesének, Simon Gábornak sem lenne félnivalója, ha a 240 milliót itthon állampapírokba fekteti.

A lényeg röviden: az MSZP volt elnökhelyettesének, Simon Gábornak semmi félnivalója sem lenne, ha nyit egy Stabilitási Számlát, a 240 millió forinton magyar állampapírokat vesz és ide helyezi.
A magánszemélyek által minimum ötmillió forinttal nyitható számlákra befizetett pénz ugyanis a törvény szerint magyar jövedelemként azonnal legálissá válik. A pénz származását és a közteherfizetést pedig többé nem firtathatja senki.

azenpenzem.hu/cikkek/uj-vilag-a-gazdagokra-simon-gabor/1672/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Annyira hallottam erről, hogy azt hittem, már rég működik is :). Innentől válik igazán érdekessé, hogy az ügyészség november óta nyomoz Simon után, meg a Magyar Nemzet is jegeli a dolgot, de "véletlenül" pont annak a törvénynek az elfogadása előtt egy héttel válik ez égetően fontossá, amelyik az egész ügynek kihúzta volna a méregfogát.

Az adóamnesztia hirdetése és az állami költsgvetés egyensúly-javítása mellett azért nem kicsit lóg ki a lóláb, hogy a fiúknak kellett még egy menekülőútvonal, hiszen innentől bárki is jön, az elszámoltatás kb. 0, azaz NULLA jogi szankciót hozhat majd. Többmilliárdos, tisztázatlan eredetű vagyonhoz is elég bemutatni a "stabilitási" számlakivonatot (amiből tudtommal akármennyi nyitható személyenként), bár azt még nem tudom pontosan, hogy ez mennyiben vonatkozik a bűncselekményből származó pénzekre (csak adózási szempontból válik-e legálissá), ill. mennyiben nehezítheti azok felderítését, hogy még azt sem lehet talán visszagöngyölni, hogy ki fizetett be a számlára, és mikor.

Egyelőre úgy tűnik, az esetek 90%-ában a Stabilitási Számla neve akár "Get Out of Jail Free Card" is lehetne, mint a Monopoly-ban. Meg jöhet az új szlogen pólóra: "A magyarok még a svájciaknál is tisztábbra mossák!"
nem tudom, fab volt-e a zuglói rezsicsökkentő fórumon, de itt van zéró beszámolója:

vastagbor.blog.hu/2014/02/14/rezsiforum_zugloban
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Bazz ez eszembe se jutott. Mi lehetnénk a pénzmosás Mekkája, még a Svájci bankokat is taccsra tennénk vele. :)
"Mi úgy tudjuk, hogy valakik valahol már 2011 tavaszán elhatározták, hogy megdöntik Orbán Viktort és kormányát" - írja a volt kabinetfőnök"
index.hu/gazdasag/2014/02/14/valakik_valahol_elhataroztak_hogy_megdontik_orbant/

Tiszta sor:
- Gyengülő árfolyam a baloldali kormányok idején: kizárólag a kormány rossz gazdaságpolitikájának bizonyítéka;
- Gyengülő árfolyam Fidesz-kormány idején: a kizárólag a "tudjukkik" gazdasági puccsa áll a háttérben;

Még véletlenül sem Matolcsy gazdasági hazardőrözés, dehogy, köze nincs hozzá :)...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ja és ezt láttad a cikkben?? :)

"Az egész konstrukcióval kapcsolatban erősen elgondolkodtató, amit a Blochamps Capital korábbi tanulmányában olvashattunk. E szerint: „jelenleg a vagyonosodó szűk réteg – kevés kivételtől eltekintve – a privátbanki üzletágak beszámolói szerint jellemzően az állammal megbízási viszonyban lévőkhöz köthető”.

Azért ez se semmi. :)
megint én vagyok a hülye, mert nem ezt tapasztalom, nem ezt látom:

Hasít a magyar gyorsnaszád: kilőtt a GDP

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsbecslése szerint Magyarország GDP-je 2013. IV. negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az NGM szerint hasonló dinamikus növekedésre 8 éve nem volt példa Magyarországon.

hvg.hu/gazdasag/20140214_Megis_bejon_a_tundermese
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nos, cirbi, ilyenkor hiányolom azt, hogy a hvg rögtön mellécsapjon egy elemző cikket, valós-e a ksh és ngm közlése. mert ez csak egy mti közlemény.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): amennyiben ez ngm-rendelet, az nem írja felül a btk-t, a jogforrási hierarchia szerint...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nincs jelentősége annak, hogy mennyivel nő a GDP, ha az újraelosztás/visszaosztás során a haveri kör és az osztók lenyúlják az egészet.
@parti_giano: @jaegtoer:

itt a lényeg, szép színes szappan buborék ez semmi több, de jól van ütemezve, lehet harsogni a választásokra, és ez a lényeg, a többi csak duma...

"A Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint az új ipari kapacitások is hozzájárulnak a növekedéshez, termelői oldalról van bővülés, ám a szolgáltatások területén ugyanakkor egyelőre még stagnálás látható. Török hozzátette, hogy a GDP felhasználói oldalán a nettó export már évek óta pozitívan járul hozzá a növekedéshez, és tavaly a közösségi (állami) fogyasztás mellett a lakossági is bővülni tudott. Mindent összevetve lehetett számítani a 2 százalékot meghaladó növekedésre – hangsúlyozta a Raiffeisen vezető elemzője.

A fő kérdés ugyanakkor Török szerint az, hogy mennyire fenntartható ez az ütem. A tavalyi 1,2 százalékos bővülésnél gyorsabb lehet az idei GDP-bővülés, a Raiffeisen elemzője szerint 2 százalék körül lehet a reális, plus mínusz fél százalékos hibahatárral. A növekedés mozgatórugói – a mezőgazdaság kivételével (ez a szektor eléggé időjárásfüggő) – kitarthatnak idén és jövőre is, ám fő kérdés, hogy mi lesz 2015 második fele után. Az építőipart ugyanis döntően az állami beruházások – vasút-, illetve útépítés, stadionok felhúzása – hajtják, ez viszont hosszabb távon nem fenntartható Török szerint. Ha megnézzük az állami beruházásokon kívüli építőipart, akkor a lakásépítéseknél katasztrofális számokat látunk, és bár a vállalatoknál látható kis mozgás, ez önmagában nem lesz elég a fenntartható növekedéshez – hangsúlyozta a Raiffeisen elemzője. Ha nem képes a versenyszféria átvenni a növekedés dinamikáját, akkor a GDP-növekedés 2015 után visszaeshet 1-2 százalék közé – tette hozzá az elemző."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @parti_giano: a gdp mindig nő a 4. negyedévben moon, mert ilyenkor szerzi be mindenki a kamu számlákat...
melléklet:

napi.hu komment

Hozzászólások:

Chole, 2014. február 14., péntek 9:37

Hajrá Magyarország!

Chole, 2014. február 14., péntek 9:36

Na most hol marad az államcsőd? Erre kössetek csomót libsik!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem szépen egymásra épültek az évek alatt a dolgok, és Orbán addig kacsingatott kelet felé, hogy körbeért a bolygón, és most már az "Európa Kínája" mellett az "Európa karibi pénzmosodája" dicsőséges címre is pályázik.

Ugyanis mit kell tenni mondjuk francia drogbáróként? Csak fogni egy bizalmi strómant, akinek vesz letelepedési kötvényt (250.000 euró), majd a gyorsított eljárás végeztével bejelenti a NAV-hoz, és rogyásig nyittatod vele a Stabilitási Számlákat vésztartalék gyanánt. Az unión belül a készpénz útját szinte lehetetlen követni, és a százalékok vagy az évek baromi alacsony ár azért, hogy utána el sem kell számolni a pénz eredetével. Öt év alatt megvan a "nyugdíjalap", utána meg szabadon utaltathatja az EU-n belül, ahova akarja.

Nulla kenőpénz, nulla idegeskedés, csak a tiszta pénz.
kezedek aggódni fabiusért. tényleg elment a rezsifórumra, azt a hallotaktól agyhalott lett? egy életjelet, fabius, egy életjelet! szervezzünk gyíkmenetet érted?
@Sir Bates dö Hól:

Én meg ha jól értem, akkor a büntetőjog és a polgári jog ebben az esetben elválik.

Ha valaki bankot rabol, akkor lehet, hogy a bankrablásért lesittelik, mert mondjuk felvette a kamera, de ha a rablott pénzből Stabilitási Számlát nyit másnap, akkor egyelőre nekem nem tiszta, hogy a Stabilitási Számlán levő pénzt mennyiben lehet összekötni a rablott pénzzel. Miért ne vallhatná azt, hogy a feketegazdaság-beli tevékenységéből szerezte, például számla nélkül végzett építőipari szolgáltatásokat, vagy örökölte az egyik barátjától, aki nemrég elhunyt, és ő szerezte abból a pénzt? Ki mondja és mondhatja meg, hogy EZ a pénz AZ a pénz, ha annak eredete a Stabilitási Kötvény alapján nem firtatható?

Még ettől is lehet esetleg a magánvagyon egy vagyoni kártérítés alapja, de nekem azért úgy tűnik, hogy ezzel jelentősen megnehezítették a (gazdasági) bűncselekmények felderítését, és azok pénzmozgásainak bűncselekményhez kötését.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Az unión belül a készpénz útját szinte lehetetlen követni, és a százalékok vagy az évek baromi alacsony ár azért, hogy utána el sem kell számolni a pénz eredetével."
Az unióban (mag-országok) senki nem használ casht, csak bűnözők (nem 1.000€-ról beszélek), másrészt az smsz forintban nyitható csak vagy más pénznemben is?
@parti_giano:

Ezt add össze:
"A politikusok beszéde után szokatlan jelenet volt, hogy a fideszes jelölt előre megmondta, hogy melyik két hallgató kérdezhet, illetve mondhatja el a véleményét a rezsicsökkentésről. Szalay egy pillanatig sem titkolta, hogy előre felkérték őket, és más kérdezőnek nem adnak szót. Szalay a fórum után ezt a húzását azzal magyarázta, hogy "felülről van egy ilyen javaslat", hogy lehetőleg ne nyújtsák el a fórumot kérdésekkel, és ne adjanak teret annak, hogy "szétbeszéljék a fórumot" a résztvevők.

Újabb alattomos ellenség a láthatáron

A két kiválasztott kérdező közül az elsőként felszólaló hölgy röviden megdicsérte a rezsicsökkentést, majd felhívta a figyelmet arra, hogy "alattomos, fű alatti támadás" éri az intézkedést a közös képviselők részéről. A társasházakban dolgozó közös képviselők, akiknek február 15-ig kötelező kifüggeszteni a házakban, mennyit csökkent a rezsi 2013 eleje óta, szerinte gúny tárgyává teszik az intézkedést. "Alattomos támadássukkal elveszik az emberek örömét" - mondta, és kormányzati fellépést kért ez ellen. Hoppál erre nem reagált, viszont a beszédét előtte éppen azzal zárta, hogy mindenki tegyen bejelentést, ha bármilyen negatív dolgot tapasztalnak, jelentsék. Meg is hirdettek egy inygenes rezsi zöld számot, amelyet felhívhatnak az emberek.

A másik kérdező amiatt panaszkodott, hogy a házában a lakosok 60 százaléka baloldali, és rájuk is vonatkozik a rezsicsökkentés. Hoppál erre csak annyit mondott, hogy "nem baj, nekik is csökken", a közönség viszont felzúdult, és többen azt kiabálták, hogy "hát ez az, ez a baj".

www.origo.hu/itthon/20140213-rezsiforum-angyalfoldon-a-fideszes-szalay-peterrel-es-hoppal-peterrel.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec

ALJANÉP EZ...
Szerintem ráadásul még van lejjebb is!
Kádár népe?
Szarrágó agyhalottak, akik a legszebb sztálini hagyományokhoz szeretnének visszatért. Erre a faca bolsevik mentalitásra érzett rá a narancskurva társaság és ezen lovagol Piktor a csürhéjével, meg ilyen szánalmas, takonygerincű "szóvivőkkel".

Hihetetlen agyhalott a plebs.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kreténnek küldj ennyit:
2010 januárjában a gáz díja 105 Ft/m3 volt.
Majd 136 Ft/m3 ig felvezényelte Pártunk és Qrmányunk - a rizsacsökkentés hatására lett 122 Ft/m3.
Tehát WTF???
Matek, de minek...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): a jog az egy nagyon zárt rendszer, az, hogy a jelenleg regnálók ezt nem látják át vagy ignorálják ezt, az a tényt nem érinti, anomáliák tucatjait fogadtatják el a többi agyhalottal... most is ez történik...
@nincs_itt:
tagát nem is ismerem... letagadom... már értem, hogy Haba miért tahósítja... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem okmánybélyeggel ellátott igazolás kellene a szavazólap másolatával minden nyugdíj, rezsi, munkaügyi, egészségügyi stb szolgáltatás igénybevételéhez.

Ha valaki rosszul szavaz, akkor neki nem jár a rendősrségen meg a tűzoltóságon kívül semmi, viszont akkor ezektől ne is szedjenek adót. Áfát se. Mekkora lenne már.
@Sir Bates dö Hól:

Pont róluk beszélek :), és bár a bankrablós példa talán sántított, de a drogkereskedős simán megáll.

Azt meg nem hiszem, hogy probléma lenne forintot szerezni euróért akár a feketepiacon, akár kisebb részletekben pénzváltókon keresztül. Matolcsy még örülne is, hogy a növekvő kereslet miatt erősödne az árfolyam...

Azt meg én is olvastam, hogy a mostani, "hektikus" jogi környezetben sokan bizalmatlanok ezzel, meg egy pár pénzmosás elleni nemzetközi egyezménynek ellent is mond, de ezt nehéz nem pénzmosodának látni.
@Sir Bates dö Hól:
Jog? Mára? Arról a kapcarongyról beszélsz, amivel ezek a "jogászkák" naponta kitörlik a seggüket és közben cinikusan vigyorogva belevágják az agyhalott népség képébe?
itt egy másik

Barátaim s mindkét oldali magyarok,
Elmondom most részletesen, hogy mit akarok,
Bár jobb lenne inkább semmit se mondanom,
Hallgassátok választási programom:

Először is nánánánánánáná,
Ha ez megvan, akkor lálánánánánáná,
Így módunkban lesz lánánánánánáné,
Ha ránk szavaztok, akkor lánánánánánáné,
Mert a kettős állampolgárságot nánáná,
A nyugdíjakat mindenképpen sálálá,
A vagyonadót, pedig nánánáná régesrég,
Menjen a jobbikhoz, kinek ennyi nem elég.
@tristen2005:
KI??? RÁGALOM! Veled amúgy is van még elszámolnivalom... :(
@Sir Bates dö Hól: "anomáliák" ne csodálkozz, sok minden kitellik ilyen animáliáktól.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ugyan... ma garantrálják nekik!
Holnapután meg legfeljebb azt mondják, "Bocsi, de mégse lehet, tehát ha nem tudsz elszámolni vele, akkor..." :))
Ez is egy lehetőség az einstandra!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): szerinted melyik kartell rakja le a pénzét öt évre?... szerinted az olasz, usa-beli bíróság mennyire veszi komolyan azt, hogy mo nem firtatja a pénz eredetét?... ettől szerintük még nem lesz tiszta az a pénz... igen, mint nepper biztos jó lesz nekem most az eurom átváltani, majd öt év múlva megkapni a forintott, visszaváltani, s látni, hogy nominál értékben csak 70%-om van meg... ennyire hülye nepper nincs...
@miva?: megérdemelnél egy rezsigyűlést! különben gondolkoztam, hogy valami poénos átírását ejtem meg ennek a dalnak, de nem lehet. ez maga a poén.
@tristen2005:
Milyen %??? Egy lógós, meg egy bálnás nekem ne százalékozzanak!
Egyik tojik sört hozni, a másik szépérzéke meg a habokba se... szóval nem jópofizni! :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Pontosítok:
...de ezt nehéz nem -nemzetközileg, de minimum EU-s szinten hatékony- pénzmosodának látni.

A legkevesebb, hogy a magyar politikai és elit így akarja patyolatfehérre mosni a persze nem is létező szennyes pénzeit, De ha ez elterjed, mágnesként fogja vonzani minimum az EU összes nagystílű bűnözőjének pénzét.
@parti_giano: te, mint jogász, másként gondolod?
@parti_giano: nem hivatalos dal, hanem Zenész Csabi magánszorgalomból csinálta. Biztos akar patikát vagy beszálító lenne az erőműépítésnél. Rokonság nélkül valami erőset kell ám felmutatni.
@Sir Bates dö Hól:
Na, amelyik a hazai költségvetésből lopta, munka nélkül? Akad ilyen...
@Sir Bates dö Hól: Mi van, ha van egy cégem, papíron zéró bevétellel, majd minden év végén berakom a számlára az összes megkeresett pénzemet?
@Sir Bates dö Hól:
Lehet, de itt a lehetőség, hogy a gyerekeinek lelegalizálja a jövőben... a nyugdíjas évek...
@Sir Bates dö Hól: nem vagyok jogász! de mondok rosszabbat is: mégcsak nem is a pázmányon végeztem.
@miva?: bocsájtasz ki számlát?... mint magánszemély rakod be a pénzt?... akkor, adócsalás a cégvezető részéről (ha nem bocsátasz ki, akkor is), valamint sikkasztás, ebben bűntárs, vagy bűnsegéd a pénzt betevő... a lové meg lefoglalásra kerül... ezt az ügyészség se nagyon tudja másként értékelni... pl. első lesz a szőke-nehogyráomoljonafal-feri ügyet újra elővenni... mint mondtam, ez egy komplex, zárt rendszer...
@miva?: egy szót azért javítanék:

"Tudd meg, hogy mi leszünk a kormány,
Ezt majd kimondja az (ország) orbán!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a nyugdíjas évek, az egy dél-afrikai vagy karibi hotel megvásárlása, esetleg egy lett bankbetét... moon vágyálmok vannak az "elit" részéről... lehetsz moon az isten, de nickelsdorf-alsón a kalauz jegy nélkül már kibasz a vonatról, mint macskát szarni...
@Sir Bates dö Hól: de én papíron nem csinálok semmit. teszemföl valami szoftverfejlesztő cégnek dolgozom feketén. ne is legyen cégem, csak kapjak pl egy legálisan bejelentett munkám mellett évi 5milliót help írásért vagy valami olyan dologért, ami miatt a nevemet nem tüntetik fel sehol. A szoftvercég legyen bejelentve sri lankán, én meg ezzel takarékoskodjak nyugdíjra. Életvitelemen nem látszik a jólét, van munkám, ami mindenhogy rendben van, csak évi 5millát berakok a számlára rendszeresen. Nem kutathatnak emiatt ugye? Nem adózok belőle csak valami minimálisat ugye? Mit tesznek velem?
@Sir Bates dö Hól:

olyan pázmány-forma vagy.

Gondolod, meleg?
@Sir Bates dö Hól:

Az a kartell, amelyiknek hatalmas készpénztömege van, amit ráér nem fegyverekre és kurvákra költeni.

Költsége a "hagyományos" pénzmosodáknak is van, rengeteg macerával, kiterjedt hálózattal és többféle lebukási kockázattal jár... ami a Stabilitási Számlával egy lépés.

Mindegy, én téged nem akarlak meggyőzni :)...
@Sir Bates dö Hól: mert az milyen? (nem fogadom el az "olyan mint te" választ.)
Vadászatól megittasult Oszter Rózsa Sándor betyáros rendet tett a MOM parkban!

hetivalasz.hu/kronika/cafolja-hogy-ittas-lett-volna-73253
@tristen2005: mi van, mi van? felcsillant a szemed, hogy annyi eredménytelen partnerkereső oldal után rád mosolyog a szerencse? lehűtelek, nem nyertél, tovább kell küzdened, ha meleg társat akarsz találni magadnak.
@miva?: egyrészt hülye vagy, ha 16% mellett nem adózod le:-), hanem beteszed 5 évre (forintot forintért, ok, de reálban mennyít vesztesz?), másrészt, módosítani kell az adó-tv-t, hogy szinkronba kerüljön az ngm-rendelettel (azért remélem, ezt megtették már... ha nem, akkor nem tudok mit mondani... az olyan, mintha a földre rakod a téglát, nincs semmi alap... vagy szétcsúszik az épület, vagy nem, erre ráhatásod nincs:-)), de ettől még bűncselekményt követsz el:-)
@Sir Bates dö Hól: nincsenek ilyen terveim, csak érdeklődök, hogy mit kezd az ilyen típusú elég általánosan ismert feketegazdasággal a tv. nem adózhatom le, mert pl nincs cég. takarítok a rózsadombon, vagy magánórákat adok, esetleg prostituáltként építem a karrieremet. Legalizálom a keresetemet, és kész. És ha millió ember így tesz, akkor mit kezd a nav? nincs is joga firtatni a pénz eredetét, ugye?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): minden kartell a reálgazdaságba rakja a pénzét, illetve prompt cash-ben tartja az azonnal fizetendő költségek miatt... de én sem akarlak meggyőzni, csak jeleztem, nem olyan egyszerű és jó elgondolás ez a kartellnek :-)
@parti_giano:
Nem szégyen az, ne titkold:)
@parti_giano:

"neked! neked! neked! a gyerekeidnek!"

XD - lenne, ha nem szeretném inkább szétütni a lakodalmasshitnyiket
@tristen2005: ne nyomulj. gábrielnél próbálkozz. kiugrott novícia, belőle sok minden lehet ezek után.
@miva?: nem olvastam, hogy szinkronizálták-e az adó-tv-vel, ha igen akkor sem nagyon lehet visszaható hatálya, hisz az meg talán alkotmányba is ütközik... a nagyon nagy üzlet a banknak lehet, ha ad neked szabadon felhasználhatót arra az smsz fedezetre, bár, ha nem fizeted, akkor kérdés, hogy nem kell-e büntetőadót fizetned rá (szerintem kell), s akkor megint szarul jársz... ez senkinek nem jó megoldás, csak a hülyéknek... 5 évig nem parkoltatsz pénzt sehol... ha berakod, másnap kiveszed, akkor 34%-t fizetsz utána, az, az egyetlen jó megoldás, de minden költséggel együtt, mint pl. olasz nepper csinálsz a 100 egységből 55-t... ennél azért van olcsóbb megoldás is...
@Sir Bates dö Hól: akkor egyik oldalt sem értem.

Miért éri meg bárkinek, és miért trombitálják másrészt, hogy na most aztán idejön minden mosnivaló pénz.
Ez se rossz. :)

Simon „egy senkiházi” – dühöngő talpasokkal néz szembe az MSZP

Még a falusi lakossági fórumok is a Simon-ügytől hangosak. A szocialista politikusok kétféleképpen reagálnak: vagy megfutamodnak a kérdések elől, vagy mindent a volt elnökhelyettesre hárítanak. Egy nógrádi MSZP-s kampányrendezvényen jártunk, ahol a milliomos Boldvai László arra panaszkodott, hogy a Fidesz adópolitikája miatt havi 150 ezerrel többet „kell hazavigyen”. Persze meg is ígérte: ha kormányra kerülnek, másképp csinálják, ami neki biztos rossz lesz.

hvg.hu/itthon/20140214_Boldvai_MSZP_Tar_forum
ez a szocs, ahol az olimpia van! pólóban, de van aki rövidnaciban sífut :D
ekkora országban milyen szomorú, hogy nincs olyan környék, ami hóbiztos februárban. a nyári olimpiát omljakonba viszi putyin?
@miva?:
Hó az van! Mindenhol azt nyilatkozták, tavalyról eltettek a spájzba pár ezer m3-t.
@Sir Bates dö Hól: többet vártam tőled. nem vagyok szakállas, s nincs bézbólsatyim se. különben pázmány rohadt jó reálpolitikus volt. még a református betlehennel is képes volt összemutyizni, miközben a rekatolizálás érdekében sorra visszatérítette a főurakat, mert "cuius regio, eius religio".
"A forintárfolyamot nem lehet kétharmaddal átírni" - Bebesy Dániel a jegybank monetáris politikájáról

magyarnarancs.hu/belpol/a-forintarfolyamot-nem-lehet-ketharmaddal-atirni-88616
@miva?:
De, van olyan környék, csak az nem Putyin kedvenc üdülőhelye :).

Gondolod, hogy stadionnak, kisvasútnak meg repülőtérnek sincs jobb helye Magyarországon, mint Felcsút :)?
@miva?: nem 65, mert van két váltásod $/€/£→Ft→$/€/£ és mozgatási díjad (nincs ingyen, plusz fizetsz a strómannak is, hisz saját neveden, mint kartell, nem rakod be)... ez cca. +10%→ 100-34-10=66

Hülyék mindig vannak, bár ezzel csak annyit érsz el, hogy nemzetközi egyezményekkel mész szembe... ami tök jó, főleg, ha terroristák pénzét tudod legalizálni... akkor biztos nem lesznek rád mérgesek az amik... mert nem a "normális", ideológiamentes gengszterekkel van a baj, azt még le is szarnák... de a terrorizmus finanszírozását kell megakadályozniuk, elsődlegesen ez a cél... ma, moon, az establishmentben szinte senki nem képes a komplex, folyamatokban való gondolkodásra, a saját wishfull-think rabjai, más szóval "ahogy azt móricka elképzeli"... én nem tudok mit kezdeni idiótákkal... a novíciával is ez a gondom, nem az, hogy jobbikos (cca 10-15%-a a népességnek, a kérdésekre/problémákra adott válaszaik a helytelenek, nem a felvetéseik)... mo elszakadt a valóságtól, azzal párhuzamos pályára állt...
@parti_giano: de egy mocsok vagy, olyan novíciás ezzel a "többet vártam"-mal!... ok, nem vagy pázmány-forma...
@Sir Bates dö Hól: "olyan novíciás" ez már a sértegetés szintje ám! semmi sub kavics... szóval ször-nyű!
@parti_giano: Dehogy nem. Elég kiállnia kósának, megszólalni eltolcsynak.
A szerző nem tanulta meg az elmúlt 4 évből, hogy a hülyeség akarattal párosulva hegyeket és árfolyamokat visz el?!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Talán csak nem kételkedsz a vidékfejlesztés eme gyöngyszemének jogosultságában?! Figyu, ha már Pestről viszik nekik a távhőt, akkor már reptér, meg kisvasút, meg felhőkarcoló is dukál ám. Nem holmi porfészek, hová gondolsz?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jaj te! csak gyere haza, oszt beíratnak egy jófajta tanfolymara, tudjad, hogyan kell gondolkozni:

Matolcsy tízmilliárdból fejleszti a közgondolkodást

mandiner.hu/cikk/20140214_matolcsy_tizmilliardbol_fejleszti_a_kozgondolkodast
@parti_giano: hobbi az van, kertész az nem van, kibicként ugatom ezt is, mindenhez értek, de semmit nem csinálok jól, de amíg vannak libák, addig vannak ötleteim :D

pszt, de mindig rám marad a szobanövényezés, meg a kiszöldséges kert, kell az, a sok seggnövesztés után ;)
Ez így, ebben a formában, sajnos igaz!

"Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól, aki az ország érdekeit tartja szem előtt, furfangosan azt mondhatja: nyerjen csak most a törpe nagyvezér, hogy aztán sokkal nagyobbat pereceljen."

mentalisdeficit.blog.hu/2014/02/14/az_orszag_erdeke_orban_ujabb_gyozelme
ezek meg a szervezés...

Nem értek volna oda a jelöltek, lefújták a baloldali kampánynyitót

Eredtileg pénteken délután tartotta volna a baloldali Összefogás a budapesti kampánynyitóját, az utolsó pillanatban azonban a szocialisták elhalasztották a rendezvényt.
Csütörtökön derült ki, hogy egyeztetési problémák miatt nem tudott volna minden budapesti jelölt elmenni az eseményre, és “nagyon kellemetlen lett volna, hogy a rendezvényen magyarázkodunk, melyik jelölt miért nincs ott”.

www.origo.hu/itthon/20140214-nem-ertek-volna-oda-a-jeloltek-lefujtak-a-baloldali-kampanynyitot.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :) Vigyázz, mert városi kislány meredeket kérdez: csak az érdekelne, hogy vajon lehet-e olyan orgona, ami ugyanolyan cuki kis cserépben lehet kapni, mint a rózsát. :)
Mert kertem nincs, erkélyem sincs, de imádom az orgonát. :)
Amúgy ha valaki leparasztoz téged azt seggbe rúgom. Including you. :P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én még hobbitnak sem nevezhető vagyok. ja, és mocsok. ezt találtam:

"A kis kertekbe válasszunk mini orgonát (Syringa meyeri Palibin), amit akár dézsában is lehet nevelni."

www.profifaiskola.com/noevenykatalogus/vmchk/lombhullatok/syringa-meyeri-palibin-/-torpe-orgona/flypage.tpl.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nincs, mert az orgona nem bonsaisítható, Gyökereivel terjed, szinte kiirthatatlan, bár létezik fa alakú, azt már megzabolázták, de nagyra nő. Próbálkozz ezzel de vissza kell nyírni, ha nem akarsz 3-4 méterest. Dézsában talán megmarad, de legalább erkély vagy terasz kell hozzá, szobában nem.
Katalógus áruházakban szívesen adnak tanácsot is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A náciknak hirtelen Kovács László lett a követendő példa? :O

Napról napra meg tudsz lepni engem! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a mini rózsa is kipurcan rövid idő alatt, kevés még annak is a föld, meg a tápanyag egy akkora cserépben, ha küzdelemre vágysz, lehet próbálkozni a kis orgonával, de akkor inkább bonszájozz ;)

Nálunk a mini rózsák kertben vannak rég, meg anyáméknál is, a dézsa játszhat. Azokat meg érdekes mozgatni, két bazinagy kondéros leander vészeli a telet a garázsban, nem részletezem inkább :D
@Spániel: lassú voltam látom, de megnyugodott a lelkem, nem írtan túl nagy baromságokat :D
@nemecsek ernő áruló: Dehogy, épp fordítva.
A ballibek már 2004-ben gratuláltak az iráni Iszlám forradalmi államnak és ezt utánozzák most a fidesznácik is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak tápanyag kell, föld nem, rakhatod kőzet-gyapotba is:-)... a holland üvegházakban sem találsz egy deka földet sem:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Spániel: @parti_giano: akkor az orgonát napoljam el addig amíg nem lesz kertem? :(
Az az én tragédiám, hogy a tulipán és az orgona a kedvencem. Tulipán most már bármikor kapható, de az orgona nem. :(
@Sir Bates dö Hól: akkor meg súly kell rá, mert folyton pofára fog esni a beste ;)
A hollandoknak a főd nem az, mint nekünk, ne legyémán ilyen Nerhetetlen, most mikor a vízzel együtt azt is rabolják a tudjukkik.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: a növény, és a saját érdekedben jobban jársz, ha vársz a birtokra, leszel szíves megkeresni a megfelelő köröket, ugye nem kell részleteznem? :D
egy kis gazdaság, pár percben:

Így csapódik le rajtunk
a harmatgyenge forint

Az utóbbi időben hozzá kellett szoknunk a 310 forint körüli euróhoz. Van, aki sokat nyerhet a gyengülésen, de a többség veszít. Összeszedtük, ki mennyire érzi meg.

www.origo.hu/gazdasag/20140213-hogyan-valtozik-az-elet-ha-gyenge-marad-a-forint.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

-------------------------------------------

hvg bedöglött

-------------------------------------------

Nem fizeti a közös költséget
a zuglói önkormányzat
A társasházak fizetési meghagyást küldtek, a Papcsák vezette kerület az előző ciklusra hivatkozik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F14%2Fnem_fizeti_a_kozos_koltseget_a_zugloi_onkormanyzat%2F

Rezsibiztos: Pakssal csökken
az orosz függés<<<<<<
Németh Szilárd bemutatta a rezsifórumok etalonját, másfél órás beszéddel és sok gyurcsányozással.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F14%2Fnemeth_szilard_pakssal_csokken_az_orosz_fuggoseg%2F
Orbán Nyugatra pislog, de Keletre néz

Lassan tényleg olyan, mintha a miniszterelnök hazajárna Ázsiába. Amikor kitette a lábát Európából, mindig Keletre indult. Nézze végig velünk az útjait egy térképen!

www.origo.hu/itthon/20140214-orban-viktor-utazasainak-elemzese.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nahhh, az ötletek jók, tessék a tettek mezejére lépni :D

@parti_giano: höhöhöhö

és még egy kis keletibbszél:

Folyamatosan hullanak vissza Orbánra évekkel ezelőtti, felfelé irányított köpései

444.hu/2014/02/14/folyamatosan-hullanak-vissza-orbanra-evekkel-ezelotti-felfele-iranyitott-kopesei/
oops

13:18 Kétéves csúcson a bankok nem teljesítő hitelállománya Kínában

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/keteves_csucson_a_bankok_nem_teljesito_hitelallomanya_kinaban.576406.html

---------------------------------------

Újabb ketyegő bomba a feltörekvőknél
Nem a feltörekvő országok devizapiacain kialakult felfordulás jelenti a legnagyobb veszélyt.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_johet_az_osszeomlas_ujabb_ketyego_bomba.576257.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ehhez mit szóltok. Érdekes egy írás meg kell hagyni. :)

Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből?

Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne a kukába, hiszen a szabály az, hogy ha 3 vagy több párt közös listán indul, akkor minimum 15 százalékot kell elérniük a bejutáshoz.

Még mielőtt az összes troll nekünk esne, hangsúlyozzuk, hogy ezt az opciót mi sem tartjuk reálisnak, sőt kifejezetten utópisztikusnak tűnik, hogy az álbal most eltűnjön végre. Hogy miért, annak több oka is van.

Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van. Bármennyire is az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát, ez nem fog megtörténni. Mégpedig azért, mert egy csomóan elhiszik, hogy ők a kisebbik rossz. Persze, az is igaz, hogy az is logikus és helyes döntés lenne, ha a Fideszt is kibaszarintanánk az országházból, de egy másik csomóan szerint meg ők a kisebbik rosszak. Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk.
Másrészt, még ha reális esély is lenne arra, hogy az összefosás ne érje el a 15 százalékot – például a Magyar Nemzet kideríti, hogy maga Simon Gábor végezte ki a kiszsiráfot stb. -, abban a pillanatban épp a Fidesz mondaná azt, hogy ácsi. Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra. E két bűnbandának inkább megéri, hogy néha váltogassák egymást a piramis csúcsán, minthogy olyan erők kerüljenek helyzetbe, melyek az egész, szépen felépített szájbavert rendszer legitimációját kérdőjelezik meg.

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva. Mi meg hagyjuk. Egyelőre.

fenteslent.blog.hu/2014/02/13/kizuhanhat-e_az_mszp_a_parlamentbol
a házasság hete:

"A pénteki adásban, a műsor ideje alatt a hét megkoronázásaként egy ifjú pár fogadalmát és házasságkötését közvetítik élőben, a Család-barát stúdióból. Miközben megismerkednek a nézők az ifjú párral, az idei esküvői ruha trendjeire is fény derül, meg arra, hol és hogyan köttetnek a házasságok, milyen gyűrűkkel jegyzik el egymást a fiatalok, milyen ételek illenek a nagy alkalomra és milyen esküvői tortát választhat az ifjú pár… Az adás fénypontja pedig az esketés. Szó lesz még arról is, miért tartja fontosnak egy mai pár azt, hogy az egyház is hitelesítse frigyüket, mit jelent a házasság szentsége számukra."

az ifjú férj nem más, mint Pótor Attila mk. őrnagy, Honvéd Vezérkar, Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség, Informatikai Osztály, kiemelt főtiszt
@Sir Bates dö Hól: sokat nem tudok hozzá tenni, igen ez a rögvaló, és itt tart az ország...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: többször írtam, hogy van vagy 500 ember, aki tudja a valós kínai helyzetet... az önkormányzatok adóssága ebben nincs benne valszeg, s ott kontroll nélkül tolták bele a pénzt hagymázas tervekbe, ennyiben van közös beszédtémájuk az orbán-matolcsy párossal:-)
@parti_giano: ehhhh, akkor inkább most csendben maradok digitálisan is...
hmmmm, gyorsan el fogják tüntetni őt is:

Vágó: "egyedül folytatom le ezt a vizsgálatot, mint Rambo"

2014. február 14., péntek, 11:32 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: MTI

Az LMP-s képviselő elhatározta: egyedül folytatja az évi ezermilliárdos áfacsalási vádak ügyében a vizsgálatot, mert a hatalom nem hajlandó ellenőrzést indítani.

hvg.hu/gazdasag/20140214_Vago_egyedul_folytatom_le_ezt_a_vizsgalat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ehhez mit szóltok. Érdekes egy írás meg kell hagyni. :)"

én, mint nemmagyar kérdőjelet tettem volna az első mondat után... viszont mi nem is családon belül házasodunk, sub kavics...
Véééégre. A zellenzék kitalálta, hogyan lehet olcsón és hatékonyan kampányolni. Nemröhög.
Tessék:

444.hu/2014/02/14/a-kepviselojelolt-akit-semmilyen-akadaly-nem-rettent-vissza-az-utcai-kampanytol/
@parti_giano: tévé, max este, valamelyik tudományos, vagy rajzfilmes, a többi felejtős :D
@parti_giano: nebakker, tényleg Bólint nap van, hol az a vakkomondor? :D
Különbenis, ezekre az alkalmakra a baszóskardozós a nyerő ;)
ööööööö, azt hiszem szorít az idő:

Ki fog ürülni Bulgária

Egy frissen közölt februári közvélemény-kutatás szerint Bulgáriából minden ötödik ember szívesen költözne külföldre.

A román és bolgár munkavállalók előtt idén nyílt meg az EU munkaerőpiaca.

A felmérés azt mutatja, hogy a bolgárok 20 százaléka tervezi, hogy megpróbálkozik a külföldi munkavállalással. A 18 és 39 év közöttieknél ez az arány 37 százalék.

444.hu/2014/02/14/ki-fog-urulni-bulgaria/
@parti_giano: ha pörög, akkor nem működő képes, ha működő képes akkor nem pörög, ejjj, essetudni?
Ha te nem tudod, egye fene, na de a zasszony se? :P :D
-no comment-

Tartósan elengedi a forintot az MNB?
Az MNB stratégiája a jelek szerint az, hogy "ha minden kötél szakad", például a forint 340 forint/euró fölé gyengül, akkor jöhet a kamatemelés - vélik a Nomura elemzői, akik Budapesten tájékozódtak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tartosan_elengedi_a_forintot_az_mnb_igy_latjak_londonban.576409.html
@parti_giano: az igaz, de ez az összes költség. Nem kell fizetni a helyiségbérletet, pogit, aláírásgyüjtő mancikákat, kidobóembereket....
@Spániel: nem, pogi nélkül nincs választás. d:

hol van evezős? megnézném az orcáját, miközben olvassa:

Holokauszttagadó alapítvány is képezheti a tanárokat

Meridiánok és energetika”, „5000 éves magyarság” és „szakrális nyelvészet” – többek között ilyen témákról szerezhetnek ismereteket két, az Emmi által akkreditált képzés résztvevői.

hvg.hu/itthon/20140213_altudomany_pedagogus_tovabbkepzes

ahogy elnézem, gábriel ezeken már átesett. azt mi lett belőle? agyhalott.
@parti_giano: még szerencse, hogy csak a pogihoz ragaszkodsz és nem egy ütőképes, karakeres, kormányozni is képes, jövőképpel rendelkező ellenzékhez.
@Spániel: a realitások talaján állok. a pogi hihetőbb opció manapság.
@Spániel: Én ragaszkodok hozzá, egyik kezemmel meg is ragadtam, erre a kezem is a tisztán képzetes tartományba csúszott.
@parti_giano: "dk-sok, figyelem! Debreczeni József nem velünk van "

Pontosabb lenne így:

DK-sok figyelem! Az Átlátszó nem velünk van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A nemzeti matematikával mi lesz? Hogy tanítsuk meg nekik, hogy a grafikonról a -4%-ot hogyan kell diadalmas +16-nak olvasni, ha fideszes a kormány, és hogyan -16-nak, ha más?

Egyébként összességében gőzerővel megy a kampány. Én a ma idelinkelt átlátszó.hu-s debrecenis után pl percekig gondolkoztam, hogy jelen helyzetükben azért az ő gusztustalanságuk összemérhető ám a fideszessel. És a kommentek! Ott meg azt látni, hogy ne csináljátok már! Csak a fideszt erősítitek azzal, hogy mikor pofátlanul úgy állítunk be titeket, mint a velünk egyetértők egyik legfontosabb csoportját, akkor azt mondjátok, hogy erről nincs szó. Mondjátok azt, amit mi hazudunk, mert akkor leváltjuk a fideszt!

Az nem jutott el az agyukig, hogy akkor tán pont az ilyeneket kellene elkerülni. Eszükbe sem jut.

Közben a takarékbankot mégsem a takarékszövetkezetek kapják, pedig valaki a minap épp ezzel győzött meg minket a fidesz jószándékáról.

Már kampányban sem erőltetik meg magukat. Mi lesz itt a választások után? A politikusok utcán terhes anyákat erőszakolnak majd, és éjszaka fegyverrel rabolnak ki a hirTV élő közvetítésében békés családokat? Tényleg azt gondolom, hogy ez már a legalja. Én is azt hittem, hogy ennek a negyedéért is traktorok blokkolják majd budapestet, meg a majomházba fogja zárni a feldühödött tömeg a kétpólusú rendszer minden leigazolt versenyzőjét.
@épészmérnök: na, az ilyen kiszólásoktól fonom be a szemöldököm. már egy könyvet sem lehet bírálni, ha az fércmunka? basszus, "Debreczeni nyílt (mondhatni, pofátlan) őszinteséggel bevallja: "Erre a könyvre is igaz, ami az előzőre: nem áll mögötte saját kutatás." de tudom, a cél szentesíti az eszközt. ilyenkor mindig a belgákkal vagyok.
@tristen2005: ha lenne rajta egy kutyu... az mondanám, hogy egy blogtársunk.
@miva?: nem tudok, és nem is akarok hozzá tenni már semmit, túl vagyok már ezen, nincsenek illúzióim, sajnos véglegesen reménytelennek látom az itteni normalizálódást.
Nem látok semmi stratégiát, és hosszú távú gondolkodást senkinél, még a nem teljesen megbuggyant ellenzékiek között sem, mindenki a pillanatnak él, és megy bambán a vélt ideája, a rózsaszín fellegei felé.

Miközben a társadalom atomjaira szakad.
Pusztul minden erkölcsi norma, és ettől a pusztulástól a felemelkedés reménye is egyre távolabbi, a gazdaság még esetleg magára találhat, na de ami más területen szőnyegbombázott, annak a visszaépítése nem egy két év lesz.
Szakály Sándor havi egymillióért maradhat a helyén

Az MSZP megkérdezte a miniszterelnököt, hogy felmentik-e a holokauszt egyik epizódját idegenrendészeti műveletnek tituláló Szakály Sándort a Veritas Intézet vezetői poszjáról, de nemleges választ kaptak.

hvg.hu/itthon/20140214_Szakaly_Sandor_havi_egymillioert_maradhat
Vesztegetésért elfogott felszámoló cége
is nyert a trafikpályázaton
Újraosztották a sokmilliárdos piacot: 74 új cég kap biztos megélhetést. Az egyik felszámolóbiztosát tavaly a rendőrség vitte el.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F14%2Fvesztegetesert_elfogott_felszamolo_cege_is_nyert_palyazatot%2F
A "kétfarkú kutya" "illetlen képzettársítás"-ra ad lehetőséget, azt nem lehet, de a MAFIA, az mehet:
index.hu/belfold/2014/02/14/part_lett_dopeman_mafiaja/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én azt nem értem, hogy egy friss érettségis kiscsaj tanácsait követve is sokkal kevésbé cudar kampánya lehetne akármelyik oldalnak. Ha meg pártsratégát is választanának az ifi focisták közül, akkor meg egyenesen eljönne a kánaán. Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de szerintem véletlenül nem lehet ennyire ostoba a két oldal. Ezt képtelen vagyok elhinni. Szándékosan debilek, de miért? Miért debilek szándékosan már egy évtizede a politikusok?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ez különösen fáj, bár nem pityinger úr pártja miatt. Az MKKP az én pártom, a FSM meg az egyházam. Ezt tette velem az öregedés.
agyrokkantak nyomulnak itt is:

"Törvénytelen megoldás?

A történet további furcsasága, hogy összeférhetetlenség miatt törvényellenes lehet az egész folyamat. Vojnits Tamár ugyanis egyben eladói és vevői oldalon is megjelenik azáltal, hogy a Takarékbank igazgatóságának elnöke és ügyvezetője annak a cégnek, amely tulajdonos abban a cégben, amely ajánlatot tett a Takarékbank 55 százalékos állami tulajdonban lévő részvénycsomagjára. Erről rendelkezik a pénzügyi vállalkozások szóló törvény 144. paragrafusa.

A súlyos összeférhetetlenség miatt nem kizárt, hogy bírósági ügy lesz a folyamatból és megsemmisítik a pályázatot.

(Fontos megjegyezni, hogy a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény az Alkotmánybíróság előtt van, és akár az egész integráció folyamatot visszamenőleges hatállyal megsemmisíthetik.)"

tenytar.blog.hu/2014/02/14/most_robban_a_takarekmutyi?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_14&utm_campaign=index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @miva?: erre kérdeztem rá gézától, hogy mi ez? értékelhető választ nem tudott adni.
@parti_giano: nem szokása, majd holnap megmondja, hogy ma már megbeszéltétek
@miva?: én sem értem, de valami oka biztosan van, ennyire nincs különbség az emberek és a pártok között, az viszont tudom, hogy aki abban reménykedik, hogy a szarkupac majd jól a fidesz nyakába fog omlani az újrázásuk után, az súlyosan téved, és a történelem ismeretének még a nyomait sem lehet felfedezni benne.

melléklet:

TASZ: rossz címet adtak meg az Angliában szavazóknak

A Társaság a Szabadságjogokért felszólította a Nemzeti Választási Irodát a tájékoztatási hibák megelőzésére, miután rosszul jelölték meg a londoni szavazóhelyiség címét - olvasható a szervezet honlapján.

hvg.hu/itthon/20140214_TASZ

------------------------------------------

kis érdekesség:

Az országban tavaly októberben hatalomra került konzervatív koalíciós kormány áprilisban tervez megjelentetni egy vitairatot arról, hogy milyen változások lennének szükségesek az alap kezelésében. Olsen már korábban többször jelezte, hogy az alap számára természetes lenne, ha kockázati tőketársaságokba és infrastrukturális beruházásokba is beszállna. Az előző liberális kormány azonban elutasította a jegybank ilyen kezdeményezéseit.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ehes_lett_a_legnagyobb_befekteto_novelne_a_kockazatot.576393.html
@miva?: az angyal, kéretik nem keverni a hozzáértő embereket
@parti_giano: "na, az ilyen kiszólásoktól fonom be a szemöldököm. már egy könyvet sem lehet bírálni"

Hát már hogyne lehetne! Viszont az Átlátszó miért nem írt könyvet? Megtehették volna! Sőt, meg kellett volna tenniük. Van ám ebben egy pici sértett hiúság is érzésem szerint.
@épészmérnök: Ja, és az Átlátszót nem lehet bírálni?
@miva?: demjánt is jól felültették orbánék ezzel. túl sokat ruházott be külföldön.
@épészmérnök: bodoky írt pl. , kedves épész.

www.libri.hu/konyv/tulkapasok.html

saját kutatásaira alapozva.

lehet bírálni, mindent lehet bírálni. látod, még a gravitációt is. igaz, az átlátszó nem gyurcsánnyal van. szerencsére.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Béla is mondta. Mind a ketten megtanulták. Volt biztos kitérési manőverek vizsgájuk is.
@miva?: ahhh, akkor erről szerencsére lemaradtam, nem vagyok naprakész már angyalból sem :D
@parti_giano: Itt az a baj, hogy egy olyan állítás bújik meg a háttérben, hogy pl. a Varánusz meg én egy csapat vagyunk. Szól a Fabius, hogy nem vagyunk egy csapat, erre felhorkanok, hogy emiatt a beszólása miatt nem nyerek, ergo a fidesz szekerét tolja. Ennyi jutott arra az oldalra. Én meg itt sírom évek óta, hogy eszébe ne jusson senkinek közösködni az MSZP-vel meg a DK-val, vagy bárkivel abból a garnitúrából, mert ez lesz. Mert hogy profi politikusok csak náluk vannak? Milyen profik, könyörgöm? Hát micsoda elbaszott egy időszak közepén vagyunk ellenzéki szempontból? Az egy szál rebeka többet tett le az asztalra, mint az a sok profi! És ráadásul nem bukkanhat fel új arc, mert összefognak, és kitúrják. Olvassátok a Puch féle találkozós van kire szavazni-t.
@miva?: feláll a hátamon a szőr (nem a sir), befonom a szemöldököm... persze, tudom, hogy orbánnak mennie kell. talán behúzom az ikszet (nincsenek ugye kutyákok). de az ilyen, ne bíráljátok gyurcsányt, mert patás orbán, na, ezek mindig visszahúzzák a kezem. néha írigyelem jégembert, hogy át tud lendülni.
@parti_giano:

Héééé! Nem arra kell szavaznod, aki visszahúzza a kezed.
Fésüld ki a szemöldököd:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olvastam, hogy egy ritkán betévedő tegnap megkifogásolt.(Pfúj, micsoda szó:)))
Felejtős.
Köszi a sajtófigyelést:)
@Orica Középföldi: persze. bár épész jobb lenne gyurcsányéknál és mesterházyéknál.
@Penivaldes: nem mondod, tényleg, eme sajtótermék nem jár nékem, adnál bővebbet róla, csak hogy legyezgessük a hiúságunkat itten :D
ja és boldog Valentint, akit ez érint, és szereti a szivecskés medvét.
@Orica Középföldi: köszi a köszit neked is, genetikai sérülés ez az információ éhség, de elég régen küzdök ellene, nem is értem miért ilyen sikertelen ez a küzdelmem is :D
Ejjj, most döbbenek rá, micsoda előnyei vannak némely defektusoknak, az értelmes környezet inspirálólag hat, miközben súlyosbítja az alap betegséget.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az elején van egy BorókaIis főtémás rész, na annak oldalán van egy gyüjtemény, aholvá mindig heti mondáokat, cikekekt gyűjtenek, és most annak utolsó részén van az egyik blogposzt címe.
úgyhogy dagadjon a máj, de csak óvatosan..randa vége van a májnagyobodásnak.
:)
@Penivaldes: a nagyobbodás, ami zsugor néven fut, akkor a célközönség a Boli féle társaság, tessék nekik címezni ;)

Jahhh, le volt dobva és te felvetted, sőt bele is olvastál, ejjj ejjj :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a vége, ha megélik, és nem halnak meg vérghányásban az valóban zsugor, mégpedig nagyon durva.
na de eleget orvosoztam a héten

Bolit ez nem érinti, ő mínőséget képvisel.

igen, én beleszoktsm olvasni újságokba.
@Penivaldes: bele szoktál, a máséba is? :D

orvososdi elmélet, vagy gyakorlat?
@Penivaldes: én a minap valami rózsaszín cikkbe olvastam bele véletlenül, amiből megtudhattam, hogy mi az a 31 dolog, amitől jó parti lesz egy férfi.

velvet.hu/blogok/randi/2014/02/09/ezt_a_31_dolgot_varjak_el_a_lanyok_a_tokeletes_ferfitol/

Többet fogok velvetet olvasni.
Ebből egyértelműen kiderül, hogy jobbikosnak kellene lennem, ugyanis az 1. 11 és 31 pontokban nem mutatkozok ideálisnak. Gyanítom, hogy a 21-ben csak az érettlenségem miatt nem buktam el.
@parti_giano: Ime, kortesbeszédem kivonata:

Ahogy lesz, úgy lesz. Jöjjön, aminek jönnie kell. Szél ellen nem lehet pisálni. Ne szólj szám, nem fáj fejem. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter. Jézus neked is megbocsát. Létezik közjó. Nem létezik közjó.
@miva?: no nézzük
1. Én sem írok szépen.
2. Aranyos..férfiban az olyan hát..
3. Ez fontos
4. Engem ez nem izgat, bár a házasság után külön kell menni
5. Na ez nagyon fontos, természetes udvariasság
6. Jól jön, de ne tartson előadásokat az antik szobrokról
7. Nem csípem az öltönyös férfiparfümös pofákatű
8. Jól jön
9. Azt közösen kell kialakítani
10. Ajánlom neki
11. Csak rajtam
12. Mire?
13. Ha nem látom, nem zavar
folyr
áúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáú

Soha ilyen jó ötletet nem dobtak fel a miniszterelnöknek
Szily László

Állami támogatásból minden gazda földje köré épülhessen vízzel teli, mély várárok. Magyarország lehetne a Kárpát-medence Velencéje.

cink.hu/soha-ilyen-jo-otletet-nem-dobtak-fel-a-miniszterelnokn-1522851539
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az árokba pedig telepítsünk bordás krokodilokat. Így a lopások 99%ban megelőzhetőek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért kíváncsi lennék, hogy ezt a bakonyban pl hogy lehetne megoldani. ha sikerül, akkor vizisí-nagyhatalom lehetne belőlünk hamar
@vitéž munkášőr:

Legdurvább, hogy simán bevállalják ezt a csörgősipkás szerepet...
Tanulnom kell még a jobbikosodást. A kakastollasok lelőtték a Braun bácsit, aki a padon ült a kerítés előtt. Győzelmi táncot lejtettek a nyilasok a tetem körül. A németek nem bántották. Nagymamám 69 év múlva is sírt mikor mesélte. Akkor is sírt, mikor csak 60 éves volt. A jobbikos srácok szerint ez tök oké, sőt nem is igaz. Jön egy cikk. A cikkel igazolja magát a jobbikos srác. Igazat adjak neki? Ráadásul témaidegen a bekérdezés is. Ráadásul elsunnyogja a választ minden kellemetlen kérdésben.

Gábriel, ezt már megbeszéltük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én ott se vótam, tekintetes törvényszék... röhög a vakbelem... Madagaszkár, az...
@miva?:
Nem tudtad? Horthy mint hegyi tengerész!
@tristen2005: basszus, most már mindent értek
@miva?: @Penivaldes:

a többit meg a szeretőjétől várja
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Krokodil nem jó. a tonyó táskát csináltatna belőlük!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt kérdezd meg inkább -attól, akit anyádnak gondolsz-, hol kukáztak téged...
Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot" - fogalmazott Orbán 2007-ben, miközben 2014 januárjában Moszkvába látogatott, ahol Oroszország és Magyarország együttműködési megállapodást írt alá az atomenergia békés célú felhasználásáról, mely magában foglalja két új atomerőművi blokk megépítését Pakson.

hvg.hu/gazdasag/20140214_Orban_viktor_oroszok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_2_14
@Penivaldes:

Nem tudtam... én mindenkinek kívánom. :)
@Sir Bates dö Hól:

" mint mondtam, ez egy komplex, zárt rendszer... "

úgy van, csak Hegyeshalomnál, Záhonynál és Kelebiánál vagy ellopták, vagy takarékosságból nem tették ki a 'zárt osztály' táblákat 'Welcome' alá.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @miva?:

egynek örülök: a wittnerszipirtyó elkotródik végre

de: "A kieső képviselők – ha benyújtották záró vagyonnyilatkozatukat – mandátumuk megszűnése után még fél évig jogosultak képviselői alap- és pótdíjukra, ez munkaviszonyban töltött időnek számít."

a világ legfaszább munkahelye - hogy ****nák meg az anyjukat!
@vitéž munkášőr:

Nekünk azért jár, mert ez nem fizetés, hanem illetmény - nyilatkozta Harrach Péter.
Nekem nyáron is jár, mert csak - Tette hozzá Nyakó István. Pofátok lapos! - egészítette ki Kövér László.
@Penivaldes:

Jó, próbálom nem elfelejteni. :(
@miva?:
Küld el a qrva anyjába a muzsikot és igyál egy jó whiskyt... :)
@vitéž munkášőr:

Most erre mit mondjak? Abban az országban, ahol TELT KULTÚRHÁZAKKAL mennek 2 órás! rezsicsökkentő szeánszok Papcsákkal meg Fónaggyal ("Egy kiló áram...") ott ezt simán meg lehet tenni.
@miva?: Nézd ha már szóba hoztad a csendőrséget, az irányukban tapasztalható ellenszenv két forrásból táplálkozik.
A polgári magyar állam rendvédelmének legszilárdabb pillérét alkotta a testület. Akik tehát a kiegyezéstől a II.vh. időszakáig terjedő polgári magyar állammal szemben ellenérzést táplálnak azok nyilvánvalóan a korabeli rendvédelem legszilárdabb támaszát is elutasítják. Másrészt, mivel a magyarországi zsidóság deportálásának bűnbakszervezeteként állították be évtizedeken keresztül a testületet, ezért sokan ebből fakadóan ellenérzést táplálnak a magyar csendőrséggel szemben.

Én úgy látom, hogy a két világháború közötti magyar államot fasiszta államalakulatnak tartó nézetek emocionálisan túlfűtöttek. Azok elrugaszkodnak a valós történelmi körülményektől. Akik a magyar államfejlődés azon szakaszát tartják helytelennek, amely időszakban a csendőrség működött, egyfajta világszemlélettel rendelkeznek, amelytől — függetlenül a történelmi tényektől — nem hiszem, hogy eltántoríthatók lennének, mivel értékítéletüket a történelmi tények elfogadása helyett a jobboldalellenes szemléletnek megfelelően csoportosított események túlhangsúlyozása határozza meg.

Árnyaltabb a helyzet a csendőrség és a deportálás kapcsolatának témájában. A testület ugyanis ebben a tevékenységben sohasem játszott a nemzetiszocialista állam SS szervezetéhez hasonló szerepet Magyarországon, bár kétségtelenül tapasztalhatók ilyen összehasonlítási törekvések, ezek azonban letérnek a történelmi tények talajáról.
A köztudatba tévesen került be az a megállapítás, hogy a csendőrséget feloszlató 1690/1945.ME.r.-ben a testület feloszlatásának indokaként a zsidóság deportálása szerepel. Ebben a rendeletben a deportálás témája fel sem merül. A kortársak tehát nem alkottak olyan jogszabályt, amely a magyarországi zsidók deportálásáért a csendőrséget tette volna felelőssé.
A történelmi tények körébe tartozik az is hogy a csendőrséget hazánkban három ízben hozták létre, 1849-ben, 1881-ben, melyet 1919-ben újjászerveztek. A testületet mindhárom alkalommal szakmai okokból hozták létre és mindhárom alkalommal deklaráltan politikai okokból szüntették meg. Két alkalommal azonban — amikor a cél a polgári magyar állam újjáteremtése volt — 1881-ben és 1919-ben, újjászervezték a testületet.

Ja és működésük alatt a 90 % körüli felderítési arányt azóta sem sikerült egyetlen magyar rendvédelmi testületnek sem elérnie.

youtu.be/2dljYrTv_gU
@parti_giano: elolvastam az átlátszó debreceni-cikkét... teljesen megértem a felháborodásod... mindig mondtam, a fidesz-oldal nem nyúlt eddig többet, mint a másik oldal
@Penivaldes:
Marad a kikötözős buli... értem. Perverz vagy, nyuszifül.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hja, szegény @zero elég "bevállalós" gyerek ;-)
@jaegtoer: ettől még a jog egy hihetetlenül zárt, logikus és komplex rendszer... amit, ha bárki megpróbál szétbarmolni, mint most is, nem marad más, csak ukázok egymásnak ellentmondó összevisszasága...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: úgy látom újra belefutottunk egy választ nem érdemlő kérdésbe, atomfiú
@Sir Bates dö Hól: akkor legalább van egy ilyen rendszer

ha már a matematika belátta a Gödel segítségével, hogy ilyen rendszer nincs, akkor csak a jogban bízhatunk
@miva?: nézesd meg vele a Szegénylegényeket:

youtu.be/96osyWNblwU

bár nem biztos, hogy kiugrott novíciusok felfedeznek benne bármiféle párhuzamot akár más korral, akár más rendszerrel
@miva?:
Má`megint? Hogy te milyen vagy... :)
@vitéž munkášőr: én már csak véletlenül válaszolok neki. csak a 21. pont miatt, hogy tiszteletbeli fasiszta lehessek
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: látod! megárt a sok rózsaszín ital, meg a marcipánszív
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A polgári magyar állam rendvédelmének legszilárdabb pillérét alkotta a testület."... pontosan mitől is volt az polgári állam?... miért nem mindjárt demokratikus jogállam, sub kavics?... hogy találkozna családod minden tagja tíz évig nap nap után a csendőrpertuval, gyökerek királya...
@miva?: Nyilván az lett volna az ideális, ha mondjuk mindenki megtagadja a parancsot, de ez mondjuk a kék ávósoknál se ártott volna, amikor magyarok ezreit kínozták halálra vagy épp sortüzeket eregettek beléjük. :(
ez felkenyerezés

talpig tésztában kikötözöd, aztán lekenyerezed

ismerjük az ilyen libsi eltévelyedést
@miva?: nem matematikai értelemben akkor, így jó?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Most még virgonc vagy, mindjárt jön a barátod majd lerendez!:)
@Sir Bates dö Hól: jó máshogy is, csak évődtem.

én igazán igényelném a logika használatát a törvényhozási gyakorlatban, de mint az a választási tv. kontra rendszámtv stratégiai pofáraesésből kiderül, a jelenlegi rendszer is csak olyan, hogy az IT szakma "torkonfossa magát" kifejezésével jellemezhető leginkább
@miva?: Lars von Trier körül most úgyis nagy a hype :-)
@miva?: Ugyanaz? :) A komcsik a Csendőrség egész testületét háborús bűnösnek nyilvánították, és ebből következően minden egyes jelen vagy múltbeli csendőrt üldöztek. Az otthon maradt csendőrök zömét bebörtönözték, sokakat az AVO-sok megkínoztak és kivégeztek. A csendőrségre vonatkozó írott anyagot megsemmisítették vagy elzárták, hogy rágalmazási hadjárattal a csendőrséget erkölcsileg is megsemmisíthessék.
Az 1989-es rendszerváltást követően a csendőrséget kollektívan eltörlő rendeletet alkotmányellenesnek ítélték ugyan és elismerték a csendőrség jelentős szerepét a magyar rend fenntartásban, de a kommunista fél évszázados és még ma is tartó propaganda eredményeképpen a csendőr névnek még most is negatív kicsengése van sajnos.
@tristen2005:
Virgonc? Tök fáradt... ne dörgölőzz!
Taga meg ... értem már Habát!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azonnal gyertek a mandiner-re, mert ilyet régen röhögtetek, Buta Belpesti stb... szerintem nem más mint matolcsy maga!
@parti_giano: LOL!

Almodóvar majonézzel, David Lynch pedig Bobbal érkezik
@parti_giano: nem agynélküli voltál, hanem mocsok:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a kurvannyukat, pont így nézett ki a kedvenc macskám, a Püré

grrrrr
@Sir Bates dö Hól: ezt már megbeszéltük. igen, tudok kekecölni. tanultam tőled.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Néhány perc múlva lesz élő közvetítés az esztergomi lakossági fórumról is. Lehet ott is lesz majd cica Vonánál? :)

n1tv.hu/n1-elo/
@vitéž munkášőr: Csatlakozom, ez a cica teljesen olyan mint a vörös cicánk gyereke!
@nincs_itt: ja, nézem. már órákkal ezelőtt is fullba nyomta a kretént
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Csalódott vagyok. Normális macska nem áll szóba politikusokkal...
@miva?: vannak emberek, akik ehhez értenek, de nem normális az a dömping, ami moon folyik...
@nincs_itt: ez az a mandiner ami a vastagbőr?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem lesz. Mert nem akarja hogy az állatvédők is beszálljanak a buliba. Rosszabb lenne úgy a sajtója mint a zsiráfbébit mészárló állatkertnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A kép egy pillanatot rögzített csak. Azt már nem látod, hogy karmolt és menekült szerencsétlen. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen Tisztelt Rögtönítélő Bíróság, csak egy mentségem lehet, hogy még magamnak se vettem egy üveggel sem. Várom az ítéletet, ha lehet ne kötél általi legyen:)
@nincs_itt:

Belpesti Barom egy tünet. Az tényleg jellemző, egyben kurva ijesztő, ahogy egyesek emberek úgy nézik a politikát, mintha ez valami focimeccs lenne...

Az mindent elmond az országról, hogy lehet választani agyhalott nácik, valamint már megint Orbán és Gyurcsány között.
@taga20: Nem is az üveggel van a baj. Hordót is elfogad az úr.
@taga20: majd énekelek neked, meg furulyázok. kívánni fogod a kötélt.:))
@parti_giano: elfogadom:) doktor kotász!!! doktor kotász!!
@Penivaldes: hugi, legalább te ne bánts:) egy nap alatt lenyomtam 1300km-t és még ott is órákon keresztül agyaltam. egy kicsit el voltam fáradva.
@miva?:
Ja, helyből nem hittem neki... :D

@taga20:
KAMUGÉP! NEM ISMERLEK! Száraggyá ki! :(
@taga20: a sört boli biztosítja. szerinted, hány liter kéne?
@Penivaldes:
Ha a "furulyázás" előtt kikötözöd, még élvezni is fogja... :)))
@parti_giano:

Hát ez a film nem keltette fel az érdeklődésemet... :)
@parti_giano:
Ez állat!
Elég lenne az ellenzéknek ezzel kampányolnia! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: különben tényleg túlzóan a szexualitásra helyezi a hangsúlyt.
@Penivaldes:
Passz, kicsit bedurvultunk a Bőrön... :D
@Penivaldes: jó, köszönöm:) ennek a boli gyereknek nincs szíve.
@Penivaldes:
ÉÉÉÉn?
Te szoktad a kis liblingjeidet kikötözni és mindenféle SM játékokra, vagy ki tudja mifélékre kényszeríteni őket! :((((
Ezt kár taga dnod...
@taga20: boli procival műxik. az asszony meg usb csatlakozóval kapcsolódik hozzá.
@taga20:
Kussol, nem ugat! Szomjanvesznék, ha rád várnék...
ÖRÖKÖS KIFOGÁSOK!
Mindig magyarázkodsz, mindig mellédumálsz. SÖR meg sehol...
Ezért ... véged!
A Lajta vize vár reád...
@parti_giano:
Háááát... emlékeim szerinte nem, de hogy nálatok ez hogyan történik... Rádokkolsz???
@parti_giano: csak minőségit vedel, ezé sok nem kö, me nem bírja:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Eleve, ami nálunk jobb, mint Ausztriában, az a vízilabda, meg a... ja nem, csak a vízilabda.

És akkor beírja a paraszt, hogy "de ott nincs minimálbér!" egyáltalán miért kéne egy jól működő gazdaságban minimálbér???
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A zsiráfot nagyon sajnáltam én is.:( A fórum viszont jó.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Valamiért azután elnémult a pöcsköszörűje...
Fel kellett vennie a kapcsolatot a Párt valamelyik szépreményű szopotnyikjával az újabb utasításokért?
Vagy hív még pár hasonlóan csekélyértelműt? :D
De nem értitek. Nincs ausztriában minimálbééééér!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egyébként vártam az emailodat, de nem jött. ráadásul a mosoni mol kútynál, nem tudtam venni, se szlovák, se cseh autópálya matricát, ezért kurvára mérges lettem, me állhattam meg hegyeshalomnál:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Gazdaság...
A céges kocsim (Berlingo) kulcsa szétment, a műanyag ház. A szervíz komolytalan ajánlatot adott rá, azt hittem a rezsijüket velem akarják kifizettetni...
E-bay-ről rendelve a lenti tétel, 2 DB!

"Item condition:New
Quantity:
Last one / 11 sold
Price:AU $2.53
Approximately 516.35 HUF
Buy another
2 watchersAdd to watch list
Add to collection
Experienced seller
Free shipping
New condition
Shipping: FREE Standard International Flat Rate Postage | See details
International items may be subject to customs processing and additional charges.

Item location:
hongkong, Hong Kong

Ships to:
Australia, Europe, Asia, Canada, New Zealand"
na inkább nem mondom mit mondok.
rosszak vagytok
@miva?:
NE'TESSÉK KOMOLYTALANKODNI! Elég az a balf...
@taga20: rodi papa tegnap már "kúrvára" hiányolt - na jó, én is egy kicsit
@taga20:
Küldtem mailt, ne kamuzz, az itteni elérhetőségedre.
Ja, hogy nem olvasod...
@vitéž munkášőr: tegnap este olvastam. jólesett:) egy jó kis fakutya, géppisztolyos vaddisznó vadászat tetszene:))
@taga20: nekem is. de elébb be kell terelnünk a cöfcöka dennókat a vadasparkba
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: haver, nem kamuzok. tényleg, hétfőn és kedden is megnéztem a taga20@indamail.hu egyetlen email címem. persze rád írhattam volna, de nem olyan családból származok:) nem akartam tolakodni.
@taga20:
Akkor nem azzal regisztráltál be ide te majom... :D
@vitéž munkášőr: egy zsíros bencsik vagy csizmadia vagy ficc:)
Elkezdődött a barátokközt, vagy mi? Kivesztek a jobboldali érzelmű kommentelők széles e hazából?
@taga20: na, majd most faszán tele lesz spammelve a ládád, te!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: de, me haba is elért. nincs más email címem. ne légy má ilyen szögletes:)
www.napiszar.hu/showPost/Tobbet_soha
@taga20: az energiacellista vadkannak mekkora agyara lehet?
@vitéž munkášőr: ako így jártam, de én egy ember vagyok, egy nick névvel, egy email címmel.
@miva?:
Valamelyik lónyál sorozaton sorvasztják a nemlétezőt?
NEKIK jó lesz...
@miva?: neked az a bajod, hogy ha sok droid van, ako azé pampogsz, ha nincsenek, ako azé:)
@vitéž munkášőr: az egy kapitális vidrabőrös suttyó:) hogy lett ez csilliomos?
@taga20: ja. olyan családi hagyományt követek. Ha esik, akkó nem lehet a fődre menni, ha meg nem akkó elszárad minden.

Én az ostobaságot viselem nehezen.
@taga20:
Megint küldtem mailt... genyó, a Bőrön "viccelődsz"?
@Sir Bates dö Hól: tudom, hogy le vagyok maradva, de mi az a "sub kavics"? Köszi. :)
@miva?: ne kapj be, csak dumálni akartam:)
@taga20: én is tréfálkoznék, de látom nehezen megy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: dusinak, érdekes módon ezt megkaptam. nem cseszem. egyébként ne haragudj.
Mindenkinek kellemes továbbiakat. Fabius miat kell aggódnunk?
@taga20: akkor én skizofrének vagyok: nekem van vagy 25. ebből aktív 6-7. de nem ez a lényeg, így köllött volna: taga20[kukac]indamail[pont]hu

de te t'od
@taga20: sokat géemkázott a vadásztölténygyárban. érdekes vadkan, nem? most is hasonlóképp túrja a makkot
@miva?: Szerintem csak elfoglalt lehet.
@miva?: én is béna vagyok a humorral. de próbálkozzunk:)
@taga20: jaja. ha belehúzunk, még a végén a szóviccexport is lendít a külker mérlegen egy százalékot
@vitéž munkášőr: te mikre nem emlékszel. vadásztölténygyár(videoton):)) 198_-ban onnan vettünk egy automata esztergát. én csináltam hozzá a tárcsákat.
@jaegtoer:

"Mert bizony így van Kedves Vezetőnk, hogy nekünk pont fasza ez a régi kinyúlt pizsama, amit demokráciának hívnak. Tudjuk, hogy kitérdeltük, a könyökünkön is foszlik, de megszoktuk és szeretjük a maga kopottságában. Nem cserélgetjük ezt a kínai népi demokrácia kézműveseinek erőlködésével készült muszájkimonóra. Ragaszkodunk a megszokott ideológiai, vallási, civilizációs és katonai szempontjainkhoz, és köszi nem kérünk téged, hogy háttérbe szorítsd ezeket nyilván csakis a mi érdekünkben"

oszt' mégis :-(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekem is fátyolos lett a tekintetem - de aztán inkább nevettem
@vitéž munkášőr: te nem azt mondtad, hogy zala megye osztrák határ széle?
@taga20: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Két jó barát, nem issza együtt a sörét, borát, mert kazah a borát!
@Pantagruel: mint a sub rosa... hozzá képest a kavics egy nobel-díj várományos, így lett kavics alatt... ennyi:-)
@tristen2005:
Durva ez... ellógta, haggyámá! Itt majd Lajta vizet kap csak.
@taga20: Vas. de de genere Fehérvár. 25 éves koromig ott éltem
@vitéž munkášőr:
Na azóta virágzik Fehérvár!:)
@vitéž munkášőr: vasiakat utálom, me ott mindig a fityesz nyer. persze téged szeretlek:)
@tristen2005: már akinek. nekem ott sem termett babér. azt a Beavis alteregók szüretelik:

hasonmas.blog.hu/2009/05/15/cser_palkovics_andras_beavis
@taga20: hehe, én is utálom a vasiak zömét
@vitéž munkášőr:
Bahhhatod, Zalát meg a vendek tonyó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: persze vona még a macskát se tudja megdönteni:)
@taga20: Azokat nem is kell csak simizni. :)
@Sir Bates dö Hól: most sem értem. :) na mindegy. más.

Személy szerint úgy vagyok vele, hogy pl. a Kamenyec-Podolszkij körül kialakult botrány lényege nem egy terminológiai probléma, hanem egy humanitárius katasztrófa. Ezzel együtt érdekelne, ki és miért tartozik bocsánatkéréssel. Akik ma élnek, nem tehetnek róla, legfeljebb arról, hogy többet hasonló eset ne történhessen. Ha mégis él még valaki felelős, és tudunk róla, név szerint neveztessék meg, és akkor van miről beszélni. Miért volna felelős valaki mások tetteiért, és milyen alapon venné magára mások bűneit, hacsak nem a Megváltó Jézus Krisztus személyesen? Egyáltalán, milyen bíróság ítélne el és kötelezhetne bocsánatkérésre valakit, akinek egy adott, elítélendő eseményhez semmi köze? Az ilyen bíróságok és ítéletek ellentétesek az értékrendünkkel (merem remélni). Nyilván az ilyesmi nemes gesztusnak tűnhet, nekem mégis inkább tűnik hübrisznek, még inkább nonszensznek.
@taga20:

Megint összejöttök egy langyos estén!
@tristen2005: was? itt vannak a vindustóték a comcédban. az is Vas még
@tristen2005: ha te nem pucsitasz be nekem, ako mit tegyek, te féltékeny:)
@Fabius: no, már kezdtek aggódni Önért itt a népek
@vitéž munkášőr:
Na, erre mondják, cseberből vederbe.
@taga20:

Na de azért válogathatnál, nagyon leadtad ha egy gábrissal is megelégszel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem nőkkel ne kezdj:) max. apácákkal, akik a nullát is 100-nak éreznek:))
@Pantagruel: Egyetértek veled. Remélem nem baj? :) Amúgy tőlük pld. ki fog bocsánatot kérni?

Bognár Zalán kutató, a következőket írja a Felső-Tisza vidéki és a Zemplén megyei "németek" elhurcolásáról 1945-ben: "Az előre meghatározott létszámú német nemzetiségű lakosságot produkálniuk kellett, összeíratták a község jegyzőjével a lakosságot és azokat, akiknek a vezetékneve „r” betűre végződött, mint például Molnár, Bognár, Kádár, Göndör, Pintér, azokat vitték el német nemzetiségűként, mondván, hogy Hitler neve is „r” betűre végződik"
@taga20: Miért te nem érted, amit leírtam? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én értem. ezért azt mondom, hogy a kurva anyádat, ami valamelyik patájával fejberúgott amikor megellett, mert hogy sok közöd nincs az emberekhez az héccenccség.
@jaegtoer: Neked meg mi fasz bajod van jegecske. Nem csíped a törit? :)
@taga20: Nem kell ehhez képzettnek lenni szerintem. Bőven elég tudni az ilyen elképesztő tényekről. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pl. mennyi zsidót égettek el? ebben napra kész vagy?
@Pantagruel: egy kavics intelligenciáját nem éri el... az egész kamenyec-podolszk-affér arról szól, hogy elhárítják a felelősséget az akkori magyar társadalomról, azok vezetőiről, az egész akkori rendszerről, mellyel ma folytonosságot próbálnak teremteni ideológiai alapon... holnap megkérdőjelezik a holokauszt létét (már ma holokamuznak!)... túl lehetne ezen lépni, de nem hazugsággal (a némezek miatt volt, ők a bűnösök), hanem elmondani az igazat: igen, sok-sok önkéntes segítővel a teljes magyar államapparátus példátlanul gyors ütemben saját állampolgárait a biztos halálba küldte, s erről tudott... a deportáltak amyagi javait példátlan gyorsasággal hordták szét honfitársaik, s mindezt az '20-as évek óta tartó agymosás és bűnbakképzés tette lehetővé, ezért volt oly segítőkész a magyar társadalom... ezt soha többet... ennyit kellene mondani és tán egy sajnálomot... ehelyett most a cigányokkal tesszük ugyanezt... nem tudom milyen hübriszről beszélsz, nem is értem...
@Sir Bates dö Hól: a kis rokon srácot, most rabolta ki 4 cigány a múzeum krt.-on a nemzeti múzeumnál hajnalban. na most kit szeressek?
@Sir Bates dö Hól: na, legalább ezt a kavics dolgot már értem :D, találó. már az előbb értenem kellett volna, de csak most esett le, valahogy nem raktam össze. ez egy jel: cserben hagy az agyam. úgyhogy elköszönök. érdemi témákról későbbiekben még eszmét cserélhetünk, biztosan lesz rá alkalom, amilyen botrányos a közélet, folyt. köv. egyébként ami engem illet, sajnálom, és ezt nem csak mondom.
@taga20: nem azért rabolták ki, mert cigányok voltak, viszont sokan azért nemtalálnak munkát, mert cigányok... eztkellene megérteni... vagy integrálod a népesség cca. 10%-t, vagy kirakod őket a társadalomból... te melyiket választanád?
@Sir Bates dö Hól: nem vagy hülye! nekem is ez a dilemmám.
@taga20: nekem nincs dilemmám... a kirakás az egyenlő a végső megoldással, ha ez segít, hogy dönts...
@Sir Bates dö Hól: endlösung az volt. de hogy bűnözők hajnalok hajnalán a nemzeti múzeum környékén fosztogassanak az nonszensz. utálom angyal agyát!
@taga20: de nem azért bűnözők, mert valamely etnikumhoz tartoznak, az egy más kérdés, hogy az etnikumhoz való tartozásuk okán kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy könnyebben váljanak bűnelkövetővé, főként az eleve lezárt érvényesülési/felemelkedési lehetőségek miatt, de ez a többségi etnikum "bűne"... a fejekben kellene rendet tenni...
@Sir Bates dö Hól: haver eszem az eszed, szeretnék olyan kompetitív lenni, mint te:)
@taga20: Nekem ne higgy, hallgass meg erről egy cigányt. Azért linkeltem. Ő biztos jobban ismeri őket mint mi. Ja és én is csak azt tudom mondani, hogy a tisztességes cigányembernek igenis legyen jobb, de ne azért, mert cigány, hanem azért, mert tisztességes.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az összes linked szerencsétlen, semmit át nem látó, már-már a "kollaboránsok" vagy "stockholm szindrómások" jeleit mutató emberek (jobb esetben), akik azt sem látják át, hogy mennyire kihasználják őket... ja, valami ellett téged, az tény, sub kavics...
@taga20: "Ha egy libanoni menekült táborborban születtem volna, lehet, hogy belőlem is terrorista lett volna. (Andreotti, Giulio)"
Ez talán megvilágítja, hogy mit jelent, ha nincs esélyegyenlőség. De ezt moon soha, senki sem próbálta igazából megteremteni pozitív módon... mások hátrányba hozása által igen...
@Sir Bates dö Hól: Nézd mondhatsz rólam, a családomról, a gyerekemről, a szüleimről bármit. Mostanában meg is teszed, mert azt hiszed ezzel fájdalmat tudsz okozni. Bőven meg lehetnék sértődve ezek miatt, de fölösleges, hiszen nem jelent ez semmit. Én tudom, hogy jót akarok és szerintem Lakatos Attila cigány vajda is. Aki meghallgatja úgyis pontosan tudja, hogy igazat mond. Végül gondolkodj el ezen a mondáson és kívánok neked sok boldogságot Franciaországban is.

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1911645_10152217254292863_40152194_n.jpg
@Sir Bates dö Hól: "Ha egy libanoni menekült táborborban születtem volna, lehet, hogy belőlem is terrorista lett volna. (Andreotti, Giulio)"

Elsőre logikus, miközben mind a ketten tudjuk, hogy a többség ott sem lett terrorista.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tartsd meg az mlm-bölcsességeid magadnak, meg a többi ostobának, de, ha már írogatsz, válaszolsz a nap kérdésére:
ugyan miért választja valaki a szolgalétet, ha lehetne szabad is?... mert ti ezt teszitek... hidd el, pont leszarom, hogy neked mi fáj...
@Sir Bates dö Hól: Ha te leszarod, hogy nekem vagy az általad sub kavicsnak besoroltaknak mi fáj, akkor hogy várhatod el tőlük, hogy másokat szintén ne szarjanak le?
A kérdésed megválaszolásához elsőként tudni kéne azt, hogy te mit tartasz szabadságnak?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nem csíped a törit?"

amikor azt mondtam, hogy elfogytak a jelzők rád, téged nem érintett meg a kijelentésem valós tartalma.

most más szavakkal.
amit itt művelsz -arra mondhatod, hogy- nem népszerűségi verseny. de az az attitűd, ahogy te itt viszonyulsz egyes spontán, vagy a posztokban felmerülő kérdésekhez, többet árt, mint használ az általad dédelgetett ellentmondások feloldásának és az egyrészt valós, másrészt álproblémák megoldásának. ennek a súlyát primitív (sub kavics) voltod miatt nem érzékeled, vagy nagyon is tudatos a viselkedésed. remélem, hamarosan elkerülhetetlenül kénytelen leszel szembesülni vele.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Sir Bates dö Hól:

mi van gábris? ennyire hülye vagy, vagy sötét, hogy még a szabadsághoz is mankó kell?

a visszakérdezéses "tárgyalási technika" egyszer kétszer elmegy, sőt hatásos is lehet. de a folyamatos visszakérdezés azt jelenti, hogy te nem megbeszélni, hanem fenntartani akarod a problémát. azaz inkább a széthúzás és az uszítás az érdeked, mint a megbeszélés, netán a konszenzus. ezért vagy gané.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez a legaljasabb amit művelni szoktál, olyan emberek, vagy nagyságok mögé bújni, és onnan nyáladzani, miközben a felvetett probléma megoldásáról lövésed nincsen, és nem is lesz, mert nem a megoldások érdekelnek, hanem a "Harcod" és a viszály fenntartása.
@jaegtoer:
Amikor nekiállsz a disznóval birkózni, összesároz. Megéri neked ennyi karaktert vesztegetni egy betegre? Komplexusait itt vezeti le, TI meg aszisztáltok neki... Aljanéppel keveredni? :'(
@jaegtoer:

Jól összefoglaltad. Persze a mélységes bigottsággal szemben nincs jó verbális eszköz, ezért eredménytelen minden beszélgetés vele.

A nyilván nem önkéntes
misszió, amit vállalt, eleve kudarcra van ítélve, mert nagyon rossz terep jutott neki.
Itt egyetlen "lelket" sem fog megmenteni, viszályt nem kelt, mert már mindenki túl van a gondolkodás csecsemőkorán.
Így az eszközei szánalmasak, mint voltál szíves rámutatni:)
@jaegtoer: Szerintem rosszul látod a dolgokat. Szóba került a Málenkij Robot egy szomorú epizódja, erre te elkezdtél megint személyeskedni. Sajnálatos látni, hogy másra a részedről már nem is futja, miközben te is nagy élharcosa vagy a toleranciának és az egymás elfogadásának, arról nem is beszélve, hogy te is elvárod magadnak a tiszteletet.
Magas polcról osztod az észt, tolod az ex cathedra kinyilatkoztatásaidat, "tárgyalási technikámról" meg állítólagos "harcomról", miközben csak azt teszem amit te és bárki más itt, egyszerűen elmondom a véleményem vagy megosztok szerintem érdekes információkat.

Abszolút nem ismersz, de közben serényen ganézol, mindezt természetesen úgy, hogy folyamatos sírsz te is az ország és a köz állapotáról.

A nagyérdemű pedig elvárja és fennen hangoztatja a párbeszéd és a tisztelet hiányát, természetesen csak úgy, hogy a negatív folyamatokért mindenki hibás csak épp ő nem. :)
@jaegtoer: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jég jól szummázta a helyzetet... de megkapod az én válaszom is: ha nem tudod, mit jelent a szabadság -2014-ben európai állampolgárként-, azzal magad minősíted... párbeszédre nem vagy méltó, megkaptad az esélyt, visszaéltél vele... s még egy: sok szörnyűség történt az elmúlt században, ám az a legalábbvaló dolgaid egyike, mikor párhuzamot próbálsz állítani aközt, hogy valakit gondolatai/ideái miatt üldöznek míg másokat egy etnikumhoz való tartozásukért semmisítenek meg... ez lenne nálad az eleve elrendelés?... gondolkozz el ezen...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem tévedsz. Mindenki méltó a párbeszédre még te is. A szabadságra azért kérdeztem rá, mert adott esetben mindenkinek más és mást jelenthet. Ha te az EU-s állampolgárságot emelted ki ezzel kapcsolatban, akkor nálad mondjuk az lehet a szabadság, hogy nyugodtan kimehettél pld. Franciaországba. Nos ez is egy vélemény és még igazság is lehet benne, bár szerintem a szabadság ennél sokkal több.

Amit meg a párhuzamról mondtál, nos én elítélek minden megkülönböztetést, akár az elvek/ideák, akár etnikumhoz való tartozás mentén történik.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: hogy értsd nagyanyó: kapd be a f@szom... gondolod, hogy ők tehetnek a te -szerinted- sikertelen életedről?...
@jaegtoer:
Hát persze, hogy tudatosan változtatja a blogot a nácik szószövévé. Az egy dolog, hogy Fabius ezt hagyja, más dolog, hogy nem igazán hatásos kezelési mód bedugni a fejet a homokba ellene. Merthogy attól még kilóg a püspökfalat, és lezabálhatják az oroszlánok. Boldogabb országokban tudják, hogy "ezekkel" csak erőt lehet szembeállítani. De legalább vitatni kell minden aljas szövegüket.
Pl a zsidók állandó bocsánatkérési igényét elutasítónak szembeállítani a katolikusok állandó mea culpázási igényével, vagy akár a náculók folyamatos komcsi-diktatúra miatti bocsánatkérési igényét.
Főleg, ha ezt olyan szemforgató szöveggel teszi, hogyaszongya: "nos én elítélek minden megkülönböztetést, akár az elvek/ideák, akár etnikumhoz való tartozás mentén történik."
Na ja! Csak úgy csöpög belőle a cigányok iránti empátia!
Nem szívesen szólok bele ebbe a vitába, mert csak ritka vendég vagyok itt. (akkor is félrevezetem jaegtoer-t, bocs) Én sem szeretem a nácikat, nagyon nem. De Gábriel védelmében: ő érvelni szokott, sosem durváskodik, és szerintem értelmes ember, nem elvakult. Talán meggyőzni kellene, nem leordítani. Nem érdemli ezt a stílust - véleményem szerint.
@Sir Bates dö Hól: Mire ez a személyeskedés így hirtelen???
Nem rólam volt szó,hanem a szegény szerencsétlen kirekesztettekről!
@miaturo: Na ott a pont!
Ha tényleg akkora náczi lenne,sokkal durvábban is beszélne.
@miva?: Országunkat széjjeltépték,
Befogadott farkasok,
Előírják, hogy szeressék
Szomszédaik a magyarok!
Mert testvér a román, a mongol
Barát a cseh, szlovák, török!
Ellenség az, ki mást gondol,
A hülyeség végzete örök!
Van-e nagyobb, oly bolondnál?
És akkorát hazudott, vétett!
Ki Erdélyt ment vívni a Donnál,
Mert jóakarónk nekünk a német!
süti beállítások módosítása