Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi ... (2024.04.18. 18:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.06. 08:00 Fabius

ViktoPóló utazásai

Címkék: kína gazdaság fidesz orbán viktor máért

"Sej a mi lobogónkat
fényes szelek fújják!
Az vagyon arra írva
éljen a szabadság!

Sej szellők fényes szellők
fújjátok fújjátok,
holnapra megfordítjuk
az egész világot! "

Orbán Viktor szerint keleti szelek fújnak a Máért. A holnapért a holnaputánért meg pláne. Új erő születik, a keletiek a globalizáció hatására elkezdtek tanulni, a nyugati világ elveszti vezető erejét, ezért aki magyar velünk tart. Keletre fel!
Ekkora lelkesedést a kelet kincsei iránt egy Marco Polo nevű fiatalembertől hallottunk utoljára. Igaz, ő még a porcelán, a puskapor, a nyomtatás iránt lelkesedett, míg kései utódjának legfeljebb
néhány konténer műszaki cikk jut, amik érintésvédelmi szabályozása a troli felső vezetékéével azonos.

"Nyugati zászló alatt hajózunk, de a világgazdaságban keleti szél fúj" - mondja a Nemzeti Felfedező, és kedves Wilsonjával máris útnak indul meghódítani a keletet.Bátornak kell lenni - mondja , és komolyan is gondolja. Igaz, hajókázás helyett hídon is mehetne, de a magyar Hidat nem hívták meg a Magyar Állandó Értekezletre. Mert ezek a pernahajderek ugyan a szlovák választások után többségében képviselik a felvidéki magyarokat, ám Tömjén páter felszólítására nem hoztak aranyat hat marékkal, tömjént egész vasfazékkal. Jah, és Zsotya apát deklarációs bohócmutatványát sem teljesítették, így messzire gurultak a nemzetieskedő szentfazéktól.

De ne kalandozzunk el, vissza az utazókhoz: Viktopóló szerint bátornak lenni annyit jelent, hogy a most furcsának tűnő változások egytől egyig szükségesek, mert a nyugati világrend átalakul.
Érdekes, én nem hallottam más országokban alkotmánymódosításokat végrehajtani, nyugdíjat lenyúlni a kínai kereskedelmi kapcsolatok elősegítése érdekében. De lehetséges, hogy ez annyira új rend, hogy mi leszünk benne a vallásalapítók. Bár a " magyar lelki alkat hajlamos arra, hogy minden akadályt és dilemmát és szokatlanságot veszélyként értelmezzen, és elhárító magatartással reagáljon. Közben ami a világban zajlik, az nagy lehetőség, és ennek kihasználása szokatlan válaszokhoz vezethet." -ismeri fel a tényt tőle szokatlan éleslátással. Mert bizony így van Kedves Vezetőnk, hogy nekünk pont fasza ez a régi kinyúlt pizsama, amit demokráciának hívnak. Tudjuk, hogy kitérdeltük, a könyökünkön is foszlik, de megszoktuk és szeretjük a maga kopottságában. Nem cserélgetjük ezt a kínai népi demokrácia kézműveseinek erőlködésével készült muszájkimonóra. Ragaszkodunk a megszokott ideológiai, vallási, civilizációs és katonai szempontjainkhoz, és köszi nem kérünk téged, hogy háttérbe szorítsd ezeket nyilván csakis a mi érdekünkben.

Legyünk bár tiltakozásunkkal szerinted hamis realisták és túlfeszült lényeglátók, azért szerintünk széliránnyal szemben hajókázni lehet, csak nem mindig érdemes. Jah, ugyanez érvényes a pisálásra is. Mert ha a permet visszahull, a hajó felborul, akkor lehet Wilsonnal beszélgetni egy lakatlan szigeten a parton dühöngve: nem ilyen forradalmat akartam!

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr392427063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg székely estefelé kiballag az udvarra. Mikor visszajön, vizes a nadrágja.
Kérdi a felesége:
- Esik?
- Nem, fúj.
Pár napja a hírekben mutogatták Vityát amint Kínában parolázott, viszont a szerződés aláírásánál én mintha Demján Sándort véltem volna felfedezni az asztalnál, Ugye rosszul láttam? Most épp hány milliárdot játszik át neki Vitya, mint tette azt a remek Nemzeti meg a MüPa építésekor?
"Három fideszes országgyűlési képviselő 11 évvel ezelőtt alakította meg a Diktataúrellenes Akciócsoport nevű formációt. A három képviselő akkor a Parlament legfiatalabb tagjai közé tartozott, átlagéletkoruk alig haladta meg a harminc évet. Azt szeretnénk elérni, hogy az Országgyűlés választott tisztségviselői, a parlament elnöke, alelnökei, a bizottságok elnökei, alelnökei ebbéli tisztségükben ne utazzanak olyan országokba, ahol nem szabadon választott parlamentek működnek, és ilyen országokból ne is fogadjanak delegációkat", mondta Rogán Antal, a három képviselő egyike, az Országgyűlés kulturális bizottságának tagja. A csoport tagjai Rogán Antalon kívül Gyürk András, a külügyi bizottság tagja és Vidoven Árpád, aki a honvédelmi bizottságban dolgozik." Volt ott még egy kis pöcs még, valami Szijjártó nevű, aki lelkesen és nagyhangon szidta a rohadt diktatúrákat fenntartó komancsokat (Kuba, Kína, É-Korea). De mára a SZERETETT VEZETŐ (és fő narancskomcsi) megint új szélirányba állt. Ezért mondtam 2-3 éve elvakult jobbos barátaimnak, ha holnap a Viki gyerek a kommunista eszmével tud hatalomra kerülni és győzni, nem lesz probléma neki és akár még a vörös zászlót is előveszi, valamivel komcsibb lesz Lenin és Kun Béci elvtárséknál. Manapság pedig mit látunk? Kínai kommunista elvtársaihoz dörgölőzik ez a szerencsétlen. Thürmer elvtárs szintén együtt volt vele? Evégre komoly ideológia egységfrontra kerülnek apránként! Seggnyalásán és azon kívül, hogy hülyét csinál magából mit tud a Nagy Kínai Kommunista Pártnak az elvtárs felajánlani? Az olcsó magyar munkaerőt? Aha... A hídfő szerepét Európában? Aha... A tudásunkat? Aha... A vas és acéliparunkat? Aha... Kőolajat, nyersanyagot? Aha... Netán valami olyant, amiért hülyének fogják nézni az EU-ban? Mostantól a Kínai Kommunista Párt iránymutatásai lesznek mérvadóak nálunk is? A nagy testvér, mi Viki! Hol vannak a nagy elvek és szilárdság... Elkoptatok, kell az a kínai Viagra legények!
Tényleg elvtársak! Holnap November 7! Narancskomcsiknak ünnepnap??? Vagy csak a SZERETETT VEZETŐ születésnapja fáklyásünnep? :)
@Boli: a za baj,hogy nem lácc a zorródnál továb.mekkapják a kicsi sárgák a nenyit és akkó má dőlalé.ő kis belásák a nagyvezér genialitását. ahogy régen monták, borneo és celebesz, magyar volt és magyar lesz.
ket kerdesem van: ha a nyugati toke budos, ha a nyugati multikat uldozzuk es minimum a satan reinkarnaciojat latja bennuk a magyar jobboldal akkor mi a turos pocstol jobb a kinai toke?

a masik, hogy svajcot, norvegiat vagy ausztriat miert nem lehet masolni?

majkulnajtnak lesz igaza es ezek tenyleg elneztek egy betut: oroszos lesz pedig poroszos kellene
@gramercy:

A nyugati-kínai tőke között nagyjából az a különbség, ami az autóik NCAP tesztje között:

-Az egyikben jó esélyed van túlélni, a másikból meg egy komplett tűzoltó hadosztály sem bír kivágni.
A kínai elvtársak sem tesznek ingyen semmit. Mi lehet az ár? Oszt okos narancsoskomcsi pártunk és kormányunk mit meg nem tesz ezért? Mint az EU soros elnöke... Bakker most nem gond a kínai emberi jogi helyzet? Mert nemrég még az volt narancsrészről... Most akkor feltetszenek polírozni a KNDK kommunista pártfunkcijainak hátsófelét??? :) Nagyon látványos lesz! Akár a törésteszt!
@Boli:

Az igazság az, hogy a kínai vonal nem Orbán ötlete. A magyar kormány régen dédelgetett álma, hogy nálunk legyen a kínai áruk európai elosztó központja, a China Brand Trade Center .

hirszerzo.hu/profit/63894_hamarosan_erkeznek_a_kinai_vilagmarkak

A miért most-ra a választ szerintem némi kombinálással megtalálod, ha elolvasod az EU egyik jellemző, kínaiakat sújtó büntetővámos ügyét:

www.mfor.hu/cikkek/Ismet_megosztjak_az_EU_t_az_olcso_kinai_termekek.html

Na, ki lesz képes most fél évig Kína érdekeit megfelelően szolgálni? Cserébe Orbán kapott egy ígérethalmazt:

www.gazdasagiradio.hu/cikk/55668/
Ígérni én is tudok... Meg felajánlani a narancskomcsiknak. Pl.a ló egy bizonyos alkatrészét, amikor ilyen irányba beállnak. Mi a pöcsért nem Svájcot akarják ezek a majmok utánozni? Pont kína a mérvadó? Bár Ok! Legyen. Ecceriék tudják, hogy az ottani munkások, melósok bére hol-merre van? Fogadjunk, hogy nem! A munkakörülményekről, környezetvédelemről és egyebekről talán ne is beszéljünk... A "legendás" kínai nyugdíjrendszerről hallott valaki? Meg a híres kínai szakszervezetekről? Max. a triádokról és az emberkereskedelemben betöltött szerepükről. A kereskedésen kívül, a bábja akar lenni Kínának Viki? Mert az lehet, hogy neki személy szerint meg fogja érni, de MO presztízsének, tekintélyének a világban nem igazán. Csak nem ki akarja a kis sárgáknak árusítani az országot? Mert azok most mindent meg tudnak venni. Még az ilyen pitiánereket is...
errol a parthatarozattal bunosnek nyilvanitasrol is lesz poszt? ehhez kepest az alkotmanyos mizeria kutyafule
@Fabius: Igen ezekre emlékeztem még, azért említettem meg az elosztóközpontot... De Viki max. az EU soros elnökségét mehetett ki felkínálni nekik. Kinek is az érdekeit akarja ez képviselni??? Bár a kérdés ugye mindig az, hogy mennyiért is?
@gramercy:

Kerestem hozzá anyagot, ami kimondja: egy végrehajtott környezetvédelmi utasítás volt a hunyó. De valami csoda folytán eltűnt még a nyoma is...se éles, se mentett oldalon nincs meg a nyoma.
@Fabius: Miről maradtam le? Nem értem, pedig bizisten...
Egyébként én nem tartom akkora baromságnak azt a kínai dolgot: ha már nagyfalat nem építhetünk az Eu keleti határaira, akkor valahogy mégiscsak tudomásul kell venni, hogy ők vannak többen, a biorobotok, övék a jövő, és meg kell próbálni valahogy beintegrálni az európai kereskedelembe. És akkor már miért ne mi legyünk az elsők?
@kisa: Mert vannak a világon un."kereskedő nemzetek", akik kikötőkkel is rendelkeznek például és néhány száz éve kereskednek a világban. Angol, holland, ... Ezért aztán olyan előnyökkel és néhány évszázados tapasztalattal, gazdasági kapcsolatokkal rendelkeznek, amit Viki még ha össze is .... magát, akkor sem tud megkerülni. Max.kiárusítja az országot a sárgáknak.
@kisa: mit jelent az hogy beintegraljuk az europai kereskedelembe?

ez eleg naivan hangzik

szabadkereskedelem eleg fasza dolog, nem tudnek nelkule kavet inni

de amikor a nyugat egyoldaluan leepit minden korlatozast a kelet pedig a protekcionista nagyfal moge bujik, akkor a nyugat egesz egyszeruen ongyilkossagot kovet el

probalj meg kinaban uzletet nyitni. hany kinai uzletel magyarorszagon?
probalj meg kinaban, vagy japanban, vagy koreaban helyi - tobbsegi! - partner nelkul gyarat nyitni, forditva mi a helyzet

a szabad kereskedelem a nuklearis leszereleshez hasonloan csak akkor elonyos minden felnek ha mindenki ugyanazokat a szabalyokat koveti

az nem megy hogy barmifele vam vagy mennyisegi korlatozas nelkul lehet IDE hozni es arulni barmit, ODA gyakorlatilag csak azt es ugy amennyit es ahogy akarjak

az externaliakrol (ugymint a kornyezetterheles es koltsegei, gyarnyitas vs. nimbyism itt es ott stb.) nem is beszeltunk

---

amugy orban szerintem nem a kereskedelemrol beszelt.., hanem a magyar jobboldalban nagyon is dedelgetett autoriter / antidemokratikus / feldemokratikus / abszolutisztikus berendezkedesrol, hogy ti. afele kacsintgat

csak azt nem tudom hogy ha szingapurban egy jointert kivegeznek, akkor miert nem jo svajcot peldanak tekinteni

ja, hogy a jobboldali lelek alapbol autoriter es antidemokratikus

oke, nem szoltam
@Boli: Az ország már ki van árusítva, lassan 20 éve. És pont ez a lényeg: ha a hollandok, angolok satöbbik nem akarnak velük kereskedni, akkor tegyük meg mi. Merjünk nagyot álmodni, vagy mi a szösz!
@gramercy: Mindenben egyetértek veled, de mégis eljutottunk a kezdő kommentekhez: szél ellen nem érdemes pisálni. Ha nem engeded legálisan, akkor jön illegálisan, és mivel mi demokrácia vagyunk, nem vághatod le a kezét, nem lőheted főbe ésatöbbi.
Én nem tudom egyébként, mennyire nehéz vagy nem Kínában üzletet nyitni, de valamiért úgy gondolom, hogy nincs is tömeges érdeklődés. Legalábbis magyar részről. Mert mi a fenét tudnánk nekik eladni? Fütyülős barackot, karikás ostort, éneklő-zenélő koronát? Megcsinálják maguknak, ha lesz rá igényük.
Tudod hol nyomtatják a világon a legtöbb Bibliát?
Naugye!
Bestseller a Biblia Kínában

Igen kedvelt könyvvé vált Kínában a Biblia. A könyvesboltokban illusztrált bibliai történeteket árusítanak kínaiul és angolul, csak a teljes Biblia hiányzik. A kínai bibliák nyomtatásáért a nankingi Amity Alapítvány bibliai nyomdája a felelős. Itt 1988-ban 500000 példányt nyomtattak ki, a világ mára legnagyobb biblianyomdája tíz millió példányt termel évente. Ez az egész világon évente kinyomtatott Bibliáknak az egyharmada.
www.evangelikus.hu/nagyvilag/kina-bestseller-a-biblia?searchterm=best
@kisa:

Tényleg arról van szó, amit gramercy linkelt. Meg arról, hogy olvastam egy tanulmányt arról, hogy a zagytározó sérülése egy végrehajtott környezetvédelmi utasítás betartásának következménye. Konkrétan építettek valami vízszivárgás gátló szentszart utólag, amitől felázott a talaj. Volt a tanulmányban ábra és magyarázat is.

De eltűnt az egész ahogy van.
@Fabius: Miért is nem lepődök meg? Mármint azon, hogy eltűnt.
Itt már bíróság, per, ítélet, még egy nyavalyás koncepciós per sem kell ahhoz, hogy valakiről kimondják: BŰNÖS! Elég meredek irányba tart az ország és az a durva, hogy a fideszes öltönyös bűnözők ott tapsikolnak Orbán mögött. Persze olvastam a cikkeket a zúgolódásról, de egy sem volt aki a törvények vagy határozatok ellen szavazott. Hogy lehet egy egész párt ekkora csicska, hogy szó nélkül benyel mindent amit ez az elmebeteg és szűk köre kitalál?
@kisa: ki mondta, hogy nem akarnak azok kereskedni velük? Tele van a külföldi gyártókkal és kereskedőkkel Kína. Mi még a hangyaf.sznál is kisebbek vagyunk oda. Kína eladni akar mindent. Továbbá lehetőleg ott gyártani bármit, amit azután elad ide is...
No, mentem hunyni, jóéjt. A világ gondjait majd holnap oldom meg. :-)
@Fabius: Egy kis segítség, ha már informatikai probléma lenne: techline.hu/tudastar/20081027_eltunt_megszunt_weboldalak.aspx Ilyenekben tudok még segíteni :)
@Boli:

Kösszép, próbálkozom :-)
@Fabius: Nos, várjuk a posztot. :-)
@gramercy: ezt hívják kettős mércének, ami a Fidesz alapja, gondolom az alapszabályzatban is benne van.
Én európai akarok lenni, bízom benne, hogy a választás szerint a magyarok többsége is. Ha viszont Orbán annyira kelethez akar tartozni, jó, ha tanulmányozza a keleti önkényurak sorsát, mármint a végét.
@miaturo:

"Én európai akarok lenni,"

ne ábrándozz.

"Ha viszont Orbán annyira kelethez akar tartozni, jó, ha tanulmányozza a keleti önkényurak sorsát, mármint a végét"

az legyen az ő meglepije. (bár a tök története arra utal, hogy nem tájékozatlan, ellenben a tök "anyaga és színvonala" reményt keltő, nem részletezem, hogy meg is maradjon.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"de MO presztízsének, tekintélyének a"

holtakról vagy jót, vagy semmit.
maradjunk a semminél.
@jaegtoer:
KekeC! :D
Hogyan gyütt ez a majd 4 éves cuccos neked?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

asszem időutaztam. ha nem mondod, észre sem veszem. csodálkoztam is, hogy mit akar Fabius a MAL-lal most. szerintem átléptem egy-két falon:D

kerestem az "új" posztot a 'viktopólót', csájna meg minden, de semmi, és csak nem az jött, no, mondom, furi. közben nem az, hanem én.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

mondom, hogy átvagyok lényegülve, forgatom az időórakerekét vissza, hol battuk el...
no megyek vissza a nyájhoz, legelőhöz...
Alighanem én tévesztettem meg jaegtoert. :) Varánus régi írása annyira aktuális most, hogy idetévedtem.
süti beállítások módosítása