Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Tudta az igazgató, hogy a nevelő szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves lánnyal, mégsem tet... (2024.04.24. 13:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.20. 05:02 Fabius

Én ezért nem fogok össze veletek!

Címkék: kampány zugló összefogás választás 2014

Bűzlik a kampány, hajaj, egyenesen egy megpocsékolt púzólyuk felől. Titánok harca, az.

zugló kampány 015.jpg

Jó, persze, most tegyünk úgy, mintha nem mondtuk volna elégszer, hogy ez lesz, meg mintha nem lenne a szardobálós-szórólapozós kampány néphagyomány itt a Dózsa György út és Körvasútsor között. Tegyünk úgy, mintha a zuglói ifjúfideszesek ármánya lenne ez az egész köze semmi a valósághoz alapon, és nem két perc  alatt lehetne összeollózni egy ilyen lapocskát TóCsa eddig viselt dolgaiból minden ifjúfideszesek legjobb barátja, a gugli segítségével. 

Ha a baloldal megújulását és az "összefogást" az ilyen arcok kirakatban maradása szimbolizálja, akkor megérdemlitek amit kaptok, az utolsó betűig. 

Teljesen mindegy, hogy volt-e análfűrész egykor vagy sem, hogy  Hiller Haver levele hogy került a Magyar Nemzethez anno. A vasi tagbotrány tény, ahogy a lezajlott rendőrségi és belső etikai vizsgálatok is. Az is tény, hogy emberünk a módszerével együtt Zuglóba emigrált a határszélről, és itt nálunk is megtette amit "megkövetelt" tőle a párt: Módszereivel szétszakította a szervezetet, nem habozott arcon szarni a sajátjait sem, ahogy arról az azóta törölt, de emlékeinkben és az "internet nem felejt" közegben még létező - és a lapban is megidézett - TóCsa, én így szeretlek! blog tanúskodik. Az általa is űzött vállalkozó-pártmufti modellről régóta polemizálnak már, nem is alaptalanul, ha felidézzük a Mesterházy Atyussal közösen űzött tanácsadó bizniszt meg azt a pártízmilliót amire ma legyinteni szokás, hogyaszongya bezzeg az Orbánék sokkal többet lopnak ennél. 

Nem fontos de talán érdekes, hogy az ember élőben is sajátos jelenség. Mikor beleszaladtam egy időközi választás jelöltbemutatóján - LMP rendezvény volt, Schifferrel, Szabó Rebekával, Várnaival megerősítve, a helyi szoci különítmény meg beült tátikázni - és ha már ott voltak kérdezgetni kezdtem őt/őket is, akkor úgy nézett ki, mint akihez tolmács kell, vagy külön szinkronizálják, ráadásul ketten. Amíg Schifferék közvetlenül válaszolgattak mindenre, addig TóCsa - és az MSZP - álláspontját az adott dologról a mellette ülő emberek valamelyike adta elő, soha nem ő maga. 

A fentiek után most meg az van, hogy TóCsa a győzelem szövetségének színeiben (muhaha) indul itt nálunk, és ha kell osztanak gumikesztyűt meg orrcsipeszt, de rá kéne szavazni. Mert aszongyák, azért, meg azért is, mert bizonyára nem akadt jobb, tisztességesebb jelölt ezen a dekurvára megújult baloldalon. Tudjátok, olyan, akiről nem két, de legalább három percig is eltartana egy púzólyuktól büdös kiadványt összeollózni a netről.

Lófaszt, mama, nincs az a vegyvédelmi kesztyű amiben erre hajlandó lennék. Aztán most várom szeretettel, hogy jöjjön valaki és megmagyarázza: a sajátjain is szó nélkül keresztülgázoló TóCsa mekkora demokrata, tessék szépen jógyereknek lenni, mert különben elvisz a murmuc meg a felcsúti drótostót, és elevenen taposnak bele az alaptörvény hatodik módosításába. 

1053 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr885771260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt!

Egyetértek. Tócsára nem lehet szavazni.
MA alkalmatlanságának legszebb példája ez az ember.
Mondjuk az én választókerületemben, hála Isten nem kell majd orrot befogva szavaznom a jobbikos jelöltre. :)
én már leszűrtem magamnak a lényeget, választási lehetőségünk szűk:

Európa vagy, Oroszország

Számomra nem kérdés, vagy így vagy úgy, de én a fideszjobbik féle nacionalista kommunizmusból nem kérek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem meg lehetnénk híd a két tömb között. Amúgy meg mi mindig is Európához tartoztunk, igaz a gyökereink Ázsiához kötődnek, amely abszolút nem szégyellni való.
óriások között soha nem volt és nem is lesz híd
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amúgy szerintem egy Lengyel-Magyar-Horvát összefogás sem lenne rossz, amivel lehetne növelni ezen térségek érdekérvényesítő képességét.
Költőink milyen jól megfogalmazták azt,mi jön fel újra és újra ,mi tapad rá kismocsok hazánkban a politikának nevezett bábjátékra!
Nem csodálom ,hogy valamit magára adó ember nek nincs gyomra az ilyesféléhez ami Zuglóban,de akár országosan megy!!

Tóth Árpád: "Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe..."

Spiró:"Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint..."

"jönnek a szarból..."

Na és még Bródy egyik dalszövegéből:

S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

"Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
....
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok..."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen, a kérdés szerintem is egyszerű.

Opel - citroen, vagy lada - moszkvics. A választás számomra is egyértelmű, mindenoldali pártjaink? pedig mind keletre húznának. :-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mennyire igaz!:))

főleg ha a tartópilléreknek még Kínáig is el kell kanyarodniuk, amikor "munkájukat" értékelik!
nem mindegy kire savaztok? gyakorlatilag már csk egy jelölt van...
mint régen... komcsi komcsi dakota/komancs náci ügynökök
mindenképp feudalizmus lesz! parazstok !

"Kádár csak harminc évre hívta be az oroszokat, a hiperaktív Orbán ezen is túllépett"
t. valaki!! igen te, akinek az a dolga, hogy olvassa a blogokat, és beszámoljon a "közvéleményről" te aki nagyon komolyan gondolod a fidesz leváltást, miért nem hallgatod meg egyszerű emberek véleményét? miről beszéltek? tudom, hogy nem lehet minden jelöltben a kedvünkre tenni, de egy ilyen elb.szott körzetben, ahol van egy "nemminősitem" ember letette az alapokat arra, hogy bukik, miért nem lehet egy tényleg feddhetetlen embert inditani? vagy úgy van ez, hogy a hülyéknek ez is jó lesz? ti akik árgus szemekkel követitek az emberek véleményét, miért nem veszitek figyelembe? egy ilyen emberrel,hogy akartok nyerni? vagy már nem az egyéni körzetekben dől el minden? nem arra kéne törekedni, hogy behúzzátok a tutit? ti még a tutit is elk.urjátok! LEGYETEK MÁR KORREKTEK, ÉS IRJATOK MÁR INDOKLÁST, HOGY MIÉRT TÓTH CSABA A JELŐLT?
@guma: A másik szálról....
De sajnos itt is igaz, hogy olykor a küllők tolvajai hiszik, hogy övék a kerék....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Óriások között is szokott híd lenni. Ha elég nagy a szakadék. A hídanalógiával az a gond, hogy a híddal senki nem szokott foglalkozni. A talpa alatt van, és áttapos rajta.

Mátyás idejében Európa kapuja voltunk. A kapu olyan, hogy áthaladsz rajta, és közben megnézed a faragványai, a szépségeit, és áttekintve látod a túloldalt. Nem véletlen, hogy amikor ezt a szerepet vállalta az ország, akkor virágzott a kultura, és kitekintés volt mindkét irányba. Nem csak Mátyás korában, hanem később is. Egyszerre volt Európa-szerte elismert egyetemi képzés, miközben világhírű Kelet-kutatóink voltak.

Hídként befeszülni a szakadék fölé csak annyit tesz, hogy a hátunkon trappolnak át, de gond esetén elsőként omlunk a mélybe. Ha itt lesz atombővítés, de az EU mégsem vesz annyi áramot, akkor felforralhatjuk a fejünket a villannyal, aminek atomsalakja is itt rohad majd legalább.
@magándemokrata: Az a baj, hogy magasan tesznek ők is a választókra. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ahol a törzsideológiát a Szakályszabásuak szavatolják a szemétládából.
( endresy.blogspot.hu/search/label/Szak%C3%A1ly%20S%C3%A1ndor )

Mert a fideszjobbikhungarista gigakoalának azért megvan az ideológiai háttere. Nem olyan fennkölt, mint Hitleré, vagy Sztáliné, de legalább olyan gusztustalan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen, a gyökerek, de az mikor volt már? régesrégen. vagyis nincs többé jelentősége.
Fabius, sajnos most nagyon igazad van. Baromi rossz üzenet Sziliházy minielnök jelölése és még rosszabb üzenet Tócsa indítása nálatok.
Nekem is az volt az első reakcióm, hogy "Ezek ugyanazok"
Ha lesz Zuglóban választható és tisztességes nem kormánypárti és nem összefogás-jelölt, akkor az nem a kormányváltás esélyeit növeli. Ez több mint bűn - ez HIBA!
@Orica Középföldi: elkeserítő volt látni tegnap a szabad szemelben a vásárhelyi+konrád+váradi triót. megrekedtek '90-ben.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @GeoCracker: nem, nem híd. aztat mondták komp. kompország. vagy csak komp akart lenni. de nem...
@GeoCracker: Ha már az EU-t is felhoztad egyre érdekesebb, hogy gyengeséget mutatnak. Főleg a ruszkikkal szemben kudarcos a politikájuk. Lásd pld. Ukrajnát is.

vs.hu/paks-leginkabb-az-oroszoknak-jo-uzlet-0120/
Tehát majdnem biztos, hogy zuglót egy szarházi fogja képviselni.
Nagy árat fog fizetni ezért az mszp, de valószínű, hogy mo is.
@Sir Bates dö Hól: hacsak zugló... ebbe az országba egy nagy szarszippantó kéne.
@GeoCracker: @parti_giano: igen komp és nem híd, amit ugyan úgy szarba sem vesznek, mert olyanok vagyunk, mint a közös ló, túrós a hátunk, és mindenki kihasznál minket.

Kultúra és oktatás, valamint tudomány nélkül, lehet álmodozni, de esélyünk sincs a normális életre, és ennek a lehetősége az orosz befolyás alatt minimális.
Széles Gábor megvédte a Facebookon saját találmányát, az energiacellát, és kioktatta Szanyi Tibor MSZP-s politikust, aki szerint a paksi paktum után már nincs értelme "túlspilázni" az "atom-ügyet". Széles szerint Magyarországnak "változatlanul szüksége lesz a legolcsóbb áram-előállítási módszerre, valamint ennek továbbfejlesztésére a Paksi Atomerőmű keretében".

hvg.hu/velemeny/20140120_Szeles_tovabb_dolgozik_az_energiacellan_d
-no comment-

Betiltották az autópályák melletti pártplakátokat

De akár a villanyoszlopos politikai hirdetéseket is leszedethetik egy most megjelent kormányrendelet módosítás alapján.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F20%2Fbetiltottak-az-autopalyak-melletti-partplakatokat%2F
@kekex:
Csalódás azt látni, hogy mennyire biztosak a szocik abban, hogy az elkeseredett állampolgárok bárkit megszavaznak majd az ellenzéki oldalon, ezért indíthatnak egy csaló, hazug, már rég hiteltelen alakot is.
A másik kérdés, hogy mit tud ez a gazember az MSZP-ről, ha ilyen megfellebbezhetetlen a helyzete mindannak ellenére, amit tudunk róla.
Érdekes cikk. :)

"Vona marketingszempontból abszolút jó irányban kezdte a kampányt..."

index.hu/belfold/2014/01/20/egy_atlagember/
@GeoCracker: egyetértek, és különösen finom ezen agymenés, a hétvégi sváb kitelepítéses megemlékezés fényében...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
van még ilyen hülye linked?
nem gyengék, hanem bölcsek

pont te idéztél valamit nem is olyan régen...

önmagaddal vitatkozol, vagy elfelejted melyik konteo tetszett oszt összekevered?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: " Amúgy meg mi mindig is Európához tartoztunk, igaz a gyökereink Ázsiához kötődnek,"

Kik azok a "mi" akik mindig is Európához tartoztak?

Ady pl oda tartozott, vagy Bartók. Vagy Szerb Antal. Ők a mi? Így együtt, te, én, Vona, Semjén és Ady?

B+, most ettem.

A "gyökereink" viszont tényleg Ázsiához kötődnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
miccósz ehhez a kétszáz/perc nyelvcsapásos sunyisághoz? Számomra elgondolkodtató, hogy Vona eddig nem nyilatkozott, de egy nap alatt fénycsóva gyúlt az agyában atomenergia ügyekben és komoly állásfoglalást fejtett ki, véletlenül ugyanolyat, mint a "főnök". Nem röhögted szét magad?

"Az új blokk építésével kapcsolatban Vona Gábor elárulta, hogy éppen a látogatás során hallották, hogy előző nap Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott: növelni kell az energiaellátáson belül az atomenergia arányát. - Ezt a Jobbik is támogatja - szögezte le."

www.vonagabor.hu/content/jobbik-t%C3%A1mogatja-paksi-atomer%C5%91m%C5%B1-%C3%BCzemid%C5%91-n%C3%B6vel%C3%A9s%C3%A9t-%C3%A9s-b%C5%91v%C3%ADt%C3%A9s%C3%A9t
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bakker, ne akard, hogy nekem is kijöjjön a kajám

részlet:

183. Menjünk vissza Ázsiába

Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is. Bejöttünk – agg krónikások szerint – hős Álmossal s Árpáddal és társaival. Menjünk vissza Rakovszky Stefi, Lengyel Zoltán, ifj. Móricz Pál s a többi nyomában. De menjünk, míg – lehet…

E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót. Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely ez ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bele fog kerülni a történelembe. Egy futó percig szeretnék honáruló „nemzetiségi agitátor” lenni, hadd tudnám kellő érzékenységgel felfogni a magyar parlamentben lefolyt skandalumot. Ilyen megríkató baromság megérésére mégsem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk mi már minden megérhetőre.

Parlament kell ennek az országnak? Kancsuka, nem parlament. Azaz dehogy kancsuka. Kisdedóvó, gyermekkert és sok-sok türelem, ha e dicső erényből maradhatott volna valami a huszadik századra.

mek.oszk.hu/05500/05551/html/adypr0183.html
jól látszó homofóbia, ami vastagon megvan putyinisztánban is:

A Kossuth Rádió egész véletlenül lemelegezte az egyik tüntetőt, aki felmászott a Fidesz-székházra

Szerencsére a közszolgálati rádió beszámol az ellenzéki megmozdulásokról is. Csak pont azt tartja érdemesnek megjegyezni, hogy az egyik paksi bővítés ellen tüntető aktivista meleg.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F20%2Fa-kossuth-radio-egesz-veletlenul-lemelegezte-az-egyik-tuntetot-aki-felmaszott-a-fidesz-szekhazra%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egyébként gyanítom, Szentpétervár a XIX-ban európaibb volt, mint most a Lendvay utca, vagy a KDNP-székház 2014-ben.
@Spániel:
ezért újabb pléhtáblát fog kapni egy másik szobában...de az gumírozott lesz...mindíg 3 perccel később világosodik meg mint kéne...

ha a főnöke aszongya, hogy nukleáris akkó' nukleáris még ha kismajmok potyognak is a parlament mennyezetéről miután felmásztak oda a vona elvtárs felszólalásaitól

azt a sok cerkófot ott benn?

és akik már nem férnek be

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi magyarok természetesen. Gondolom szerinted is benne vannak azok, akiket felsoroltál. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
azmiaz, hogy kdnp? lapátplják vagy hengerítik?

brühüyyy

vagy keresztezik?
@parti_giano: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
komp, de nem komplett.
AMúgy tényleg a kultura és az oktatás lenne a kulcs.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
újabb magyar exportermék: gyökerek

kinek kell? és mibe csomagoljátok?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Stimmt. Plusz a csehek é s a szlovákok, ha akarják.

Üdv:
b
@magándemokrata:

Rossz hírem van, le foglak lombozni.

Az ellenzéki pártoknál erre se igény, se ember, se pénz nincs, hogy nyomon kövessék egy-egy blog véleményét, hangulatát.

Nem véletlen, hogy egy troll idejön, behány, majd tova, el a többire.

A választás nem itt dől el.

Láthatod, hogy komoly pártpreferenciákkal rendelkeznek emberek (gábriel, nagyanyó jobbik),
nem tudni, hogy kire szavazna a mindenkit utáló , ámde magát demokratának hirdető, jobboldali Boli, a döntést elhárító Haba, a most éppen mindentől elhatárolódó Jég, és folytathatnám:)

Ez, egy kirakatban folytatott beszélgetés, ami vagy érdekel valakit, vagy nem. A kommentelők száma nem nagy,a blogtévesztőké (ld. napiszar, párkeresés - elenyésző) az olvasókét nem tudjuk.

Nem befolyásol semmit, csak jó itt dödögni, élvezni a mások által elvégzett sajtófigyelést, örülni az azonos hullámhosszoknak, felháborodni a tőlünk nagyon eltérő véleményeken.

Ez egy kellemes pótcselekvés.
@rodeo36: Pedig múltkor te is azt mondtad, hogy érdemes lenne vízlépcsőket építeni. Gondolom ettől még nem lettél egyből cerkóf jobbikos? :)

mandiner.hu/cikk/20130615_vizlepcsoket_epitene_a_jobbik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Perszehogy az oroszoknak jó üzlet. De azzal is, hogy az ukránokat befolyási satuba tudják fogni velünk. S ehhez Orbán még asszisztál is.
Amikor a pincsi vérebnek hiszi magát. Míg le nem sz..ja egy veréb.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: csodák'szom, hogy titeket még nem lőttek tökön az aurórával. nagy a zavar ott a jobbikos fejekben, keveritek a putyilovot a putyinnal.
@Spániel: ""Az új blokk építésével kapcsolatban Vona Gábor elárulta, hogy éppen a látogatás során hallották, hogy előző nap Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott: növelni kell az energiaellátáson belül az atomenergia arányát. - Ezt a Jobbik is támogatja - szögezte le."

Hacsek és Sajó... (legyint), kár hogy bele lesz ez a két észlény vagy 8000 milliárdba...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én már akkor mondtam, hogy a Bős-Nagymarosi beruházás leállítása baromság volt, amikor a Jobbik még meg sem született Orbán fejében.
Az egész Duna-kör egy hamvába hülyült társulat volt. jJól példázza ezt Illés Zolika
@legeslegujabbkor:

...és így szokik bejutni surranópályán a nevető harmadik ...(aki jelen összefogás eredményeképpen vagy náci lehet, vagy lmp-s. Erről lehet tudni valamit?)
@parti_giano:

Ezt biztos nekem szántad? Vagy olvasási gondok?
@parti_giano:

Reméljük, sosem kerülsz az Atombőrönd közelébe... :DDD
öööööööööö, győztünk, vagy nem:

Kisebb bér és elbocsátás - a rezsiharc sötét oldala

Elbocsátásokra és fizetéslefaragásra kényszerültek a rezsicsökkentéssel sújtott szolgáltatók.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fizetescsokkentes_es_elbocsatasok_magyarorszagon_ez_a_rezsiharc_sotet_oldala.574104.html
@Spániel: "Számomra elgondolkodtató, hogy Vona eddig nem nyilatkozott, de egy nap alatt fénycsóva gyúlt az agyában atomenergia ügyekben és komoly állásfoglalást fejtett ki, véletlenül ugyanolyat, mint a "főnök". Nem röhögted szét magad?"

Annyira nem röhögöm szét magam, mivel ez a hír nem egy-két napos, hanem egész pontosan 2011. dec 16-i. :)

usite.hu/x/1563

Innentől kezdve nem nagyon érdemes kétszáz/perc nyelvcsapásról értekezned max. fordítva, hogy mondjuk Viktor nyalogatja Vona seggét. :)
@GeoCracker: Igen ezzel én is maximálisan egyetértek. A baj az, hogyha most bárki meg akarja valósítani, egyből beindul majd a hörgés meg a hazaárulózás, miközben ez is csak egy szakmai vita kellene, hogy legyen. :(
jól összeszedve:

Heti Mutyimondó: Putyin és a péniszpumpa
A hét, amikor Orbán Viktor elhitte, hogy előnyös üzletet kötött az oroszokkal, Lázár Jánosról kiderült, hogy három éve még óvott az oroszokkal való üzleteléstől, amikor Simicska, valamint egy felcsúti gázszerelő pezsgőt bontott, és péniszpumpabotrány tört ki az amerikaiknál – avagy min röhögtünk kínunkban a héten?

atlatszo.blog.hu/2014/01/20/heti_mutyimondo_putyin_es_a_peniszpumpa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_20&utm_campaign=index
@Marcellusca: Ugyanúgy, ahogy Geo vagy Rodeo én is támogatnám a vízierőművek építését. Az atomerőmű téma meg most gumicsont, Vona évekkel korábban már nyilatkozott az ügyben, ahogy épp az előbb is linkeltem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Rendben.
Járt 2011-ben Pakson és meggyőzték az akkor ott hallottak.
Igazad van, inkább sírjál.

Azonban azóta történt egy megállapodás, idén, mely szerint:

"Felmérésünk szerint igencsak vastagon fogott Vlagyimir Putyin ceruzája, amikor megszabhatta a paksi atomerőmű bővítésének díját. Ezt Lázár János államtitkár hazánk részéről az utóbbi 40 év legjobb üzletének nevezte. Az orosz szállító, a Roszatom, illetve a Fidesz képviselőinek beszámolójából leszűrhető, hogy a magyar önrésszel együtt 12 milliárd euróra tehető a Pakson tervezett újabb, kétszer 1200, vagyis összesen 2400 megawattos (MW) fejlesztés ára.
...arról is kell elmélkedni, hogy Magyarországnak szüksége van-e egy 2400 MW-os atomerőmű-fejlesztésre."

nol.hu/gazdasag/20140120-meregdragan_bovitik_az_oroszok_paksot?ref=sso
@Evezős: Én csak Fabius folytatásos regényéből ismerem a helyi alakokat. Eddig úgy éreztem, az ellenzék nyerni akar, de ezt lassan megkérdőjelezem. Hol indul Puch László és Hagyó Miklós?
@Orica Középföldi: nagyon mérges lettem! persze, hogy nem itt dől el, csepp a tengerben a varanus, és az itt irogatók! bosszant mert sokat járok a kassai térre.. én most ennyit tudtam tenni! nem nekem, hanem az összefogásnak kéne nagyon tiltakozni! heló, hülyék ne legyünk! valamiért mindenki félre néz, befogja a fülét! ez háborit fel! ha lehet fikázni a gyurcsányt,(most csak ö jutott eszembe) szanyi, juhász részéről, akkor lehessen már ezt a szentéletű embert dolgait felvetni, hogy b.ssza meg ne mááár! erről nem hallottam még!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azért én azt nem írtam, hogy nukleáris vízlépcső?

ugye?

mit nem mondott még a dzsobbik? teljesen hiteltelen...

amit én mondtam azt meg is indokoltam szakmailag és nem abból kifolyólag ahogy a dzsobbik kifolyik a zorbán seggéből

kurva jó önálló véleményetek van?

mindíg megvárjátok mi a hivatalos szél és azt fogjátok a vitorlátokba

velem ellentétben aki már régóta ugyanazt mondom a szelektől és fingoktól függetlenűl

ti nem tgudnátok egy hagymahámozó kócerájt sem elirányítani mert mire rájönnétek hogyan hámozzuk a hagymát nem maradna hagyma mert a hagyma csupa héj csak tudni kell azt, hogy melyik ami nem ajánlatos evésre és melyik igen

kurva nagy döntés a hagyma hámozása

brühüyyy

vannak még ötleteid? mongyuk palagáz erőmű és a biogáz reaktor teljesen nukleáris olyan dzsobbikos bemegy a delej az egyik oldalon és a másikon meg kijön közben meg ott a dzsobbik és elkapja és attól szikrázik (sziporka tudod ...)
@rodeo36: Én nem rebegtem nukleáris vízlépcsőről. Csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy néha lehet ugyanaz a véleményed egy jobbikos javaslattal is,(vízlépcsők) és ettől még nem jön el a világvége. :)
@parti_giano: Nyomkodási gondok?

Azért ennyi ember előtt erről beszámolni...?!
@rodeo36: ha akarod az agyadat dobálni:

Széles tavaly áprilisban a Magyar Hírlapnak így beszélt a találmányról:

Nem elsősorban a nagyfeszültségen keresztül, hanem a nagy áramon keresztül csatolja ki a készülék az energiát 'a levegőből'. Ennél többet nem szeretnék erről mondani. (...) Lehet, hogy egyszer majd a feltalálók ezért Nobel-díjat kapnak, de hangsúlyozom, nem vagyok a feltalálók között, én a projekt gyártói között vagyok. Általában azt tudom mondani, hogy azoknak a berendezéseknek a tömeges gyártása, amelyek új vagy nem ismert elven működnek, csaknem annyi problémát okoz, mint a prototípus kifejlesztése.

index.hu/gazdasag/2014/01/20/teszteltek_szeles_energiacellajat/

hvg.hu/velemeny/20140120_Szeles_tovabb_dolgozik_az_energiacellan_d
"Szerződés az ördöggel" - a paksi paktumról ír a külföldi sajtó

Szerződés az "ördöggel" címmel közöl hosszabb írást hétfői számában a Vecernji list című horvát napilap a paksi bővítésről. Két cikkben is foglalkozik ugyanezzel a témával a Rzeczpospolita című lengyel lap is.

hvg.hu/gazdasag/20140120_Szerzodes_az_ordoggel__a_paksi_paktumrol
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ámen. Szakmailag megalapozottt volt anno a vízlépcső, és a Jobbik most politikailag áll ki Paks II mellett. Vagy sem?
@GeoCracker: Szerintem csak ugyanazt mondják mint 2011-ben. A mostani média hörgés közben viszont jó lenne megtudni a pontos részleteket, hogy véleményt lehessen alkotni.
miközben:

Harmadik világ egy budapesti kórházban

Furcsa foltok a hordágyon, leszakadt kerék, földre locsolt véres infúzió. És az ott vér vagy rozsda?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F20%2Fkeprejtveny_ez_egy_hadikorhaz_vagy_egy_korhaz%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ha hiszed ha nem, nekem volt a kezemben egy anyag (kb 4000 A3-as oldal) "arról" a delejkészítésről amiről a széleselvtárs beszél az egész anyag áttanulmányozása után (én kurva gyorsan tudok olvasni) kiderült, hogy az a "fekete szekrény" amiből a delej kigyün az a rébusz...és azt csak akkor leplezik le a feltalálók (két magyar nevű is volt közöttük, legalább 12 doktorátussal összesen amit nem lehetett leellenőrizni honnan és miért kapták) ha megkapják a belépő összeget

mondtam nekik, akkor nem lépünk bele...kurvára csodálkoztak...

brühüyyy

olyan képleteket még éltemben nem láttam mint abban az anyagban és leveztések szóval én már semmitől sem dobom el az agyam

maradok Donizetti-vel a Elixir d'amore sokkal dallamosabb és többet lehet rajta röhögni pedig a világ tele van Dulcamara-kal...is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nekem semmiféle véleményem nincs ami azonos lenne bármilyen dzsobbikos izével

kikérem magamnak

brühüyyy
@rodeo36: tudom, emlékszem rá amikor ezt írtad, a jobbik szakértelmének szintje is ez, sőt rosszabb.
ennyi:
/meg az oktatás, meg az egészségügy, meg az erős polgári középosztály/

Akkor születhet több gyermek, ha nő a kiszámíthatóság

www.napi.hu/magyar_gazdasag/akkor_szulethet_tobb_gyermek_ha_no_a_kiszamithatosag.574232.html
@Nyilas Mise: Valószínű elkerülte a figyelmed, hogy a Vörös Hadsereg 1944-től hazánk területén tartózkodott. Hogy utána is itt maradt köszönhető a Jaltai egyezménynek. 56 kapcsán sem Kádár hívta be őket, hanem az érdekszféráját megőrzendő (nem mellesleg a nyugati hatalmak hozzájárulásával) jött/maradt az országban, és vetett véget a fegyveres harcnak. A külvilág felé nyilván kellett legitimáció, ezért született az emlékezetes deklaráció, aminek eredetileg más volt a szövege, de kifejezetten Kádár kívánságára (ha úgy tetszik zsarolására) bekerült a Rákosi féle vezetés bűneinek az említése!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mindenki teste halható de vannak halhatatlan lelkek és az egyik Claudio Abbado...az örök zene szóljon vele

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=KsEJOPjUYHs
@magándemokrata: A Nagy Összeborulás alkalmánál keresve sem lett volna jobb lehetősége a szociknak kiszórni ezeket a messziről is büdös csókákat.
Mesterházi - ezek a nevek azt vetítik előre - többek között ebbe is fog belebukni.
Szerintem.

Láttam Gyurcsány kárörvendő mosolyát, ami mindent elárult.
Megelégszik a hátsó padban egy szerény hellyel, Attila téged üssenek-vágjanak, töröljék beléd a lábukat, ha már annyira szeretnél a villódzó fényben lila flitteres bikiniben vonaglani a tigrisek előtt.
@rodeo36: Szerintem is hallhatatlan a lelkünk.:)
@Spániel: Egy beruházásnál nem mindegy a helyszín és az adottságok. Ugyanaz az épület kerülhet 1 milliárdba és 500 millióba is. Nem ismerjük a hátteret, így nem lehet tudni mi van a "csomagban". Most lehet nincs szükségünk a két blokkra, de szeretnélek emlékeztetni, így voltunk a cukorgyárakkal is. Vagy mást mondok, a MAHART teherfuvarozásával. Nincs saját hajónk, így nem is tudunk beleszólni a fuvartarifákba. Visszatérve a cukorgyárakra, teljes a függőségünk a külföldtől. No még egy példa. Az Adria kőolajvezeték építése ellen tiltakoztak az oroszok. Megépítettük, így csak a léte is segített abban, hogy a volt "szocialista táboron" belül, mi kapjuk a legolcsóbban az olajat. Mielőtt trollnak, vagy fideszimádónak kiáltanál ki, ebben a beruházásban az a trükk, hogy a 40% hazai beszállítást tuti hogy a fideszközeli vállalkozások kapják meg. Lopni tudni kell, és viktorék tudnak úgy, hogy még meg is köszönjük nekik!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Riprese i suoi concerti in ottobre partecipando, contro il parere dei suoi medici, a una tournée in Giappone e negli Stati Uniti. Nel maggio del 2002, chiuse la sua carica di Direttore artistico dei Berliner Philharmoniker con un concerto speciale dove ricevette 30 minuti di applauso dal pubblico e la “Bundesverdienstkreuz mit Stern” dal Presidente della Repubblica Tedesca, la più alta decorazione della Germania.

Hélène Grimaud è francese, ha 41 anni, è una delle più importanti pianiste al mondo e di recente è stata protagonista di una clamorosa rottura artistica con Claudio Abbado, il famoso e ammirato direttore d’orchestra italiano. Per quindici anni, i due hanno collaborato mettendo insieme progetti e concerti molto apprezzati dalla critica, fino allo scorso maggio quando una cadenza si è messa di traverso rovinando il loro rapporto.

Nella musica classica, la cadenza strumentale è quella parte del concerto in cui l’orchestra solitamente non suona per lasciare spazio al solista, che si mette a suonare un passaggio in cui può mostrare la propria abilità con alcuni virtuosismi. Inizialmente queste sezioni del concerto erano improvvisate sul momento, poi col passare del tempo diversi compositori ed esecutori decisero di “formalizzarle”, inserendo nelle partiture le note da eseguire. Per uno stesso concerto può quindi accadere che vi siano diverse versioni di una cadenza, tra le quali il solista può scegliere quella che ritiene più nelle proprie corde. E proprio su questa scelta Abbado e Grimaud hanno finito per litigare, come spiega Daniel J. Wakin sul New York Times.

I due artisti si incontrarono a Bologna lo scorso 29 maggio per iniziare alcuni giorni di prove e di registrazione con l’Ochestra Mozart di Abbado per l’etichetta discografica Deutsche Grammophon. In programma c’erano l’esecuzione di due concerti per pianoforte di Mozart, il numero 19 e il 23, per i quali il compositore austriaco scrisse anche le cadenze. Ma Grimaud arrivò in Italia dopo aver preparato una cadenza diversa per il concerto n. 23, una versione realizzata dal pianista e compositore italiano Ferruccio Busoni, vissuto a cavallo tra il XIX e il XX secolo.

La sua cadenza era diventata molto celebre in seguito alla decisione del grande pianista russo Vladimir Horowitz di utilizzarla per la registrazione di un concerto diretto da Carlo Maria Giulini, sempre per la Deutsche Grammophon. Secondo Horowitz la cadenza di Busoni era migliore rispetto a quella di Mozart, che non aveva esitato a definire esigua e per certi versi una insensatezza. Grimaud con Abbado non arrivò a sostenere tanto, ma difese la propria scelta dicendo che la cadenza di Mozart «non è poi così tanto ispirata».

Aggiunse poi di essersi innamorata della versione di Busoni dopo aver sentito la registrazione di Horowitz quando aveva dodici anni.

ILYENKOR LÁTSZIK EGY MESTER NAGYSÁGA, NEM ALKUSZIK...A BERLINI FILHARMÓNIKUSOKKAL BEETHOVEN KAPCSÁN ELŐSZEDETTE AZ EREDETI BEJEGYZÉST (MERT Ő ABBÓL TANULTA) ÉS HIÁBA MESÉLTE NEKI A SZÓLAMVEZETŐ, HOGY KARAJAN-NAL EZT ÍGY CSINÁLTUK 30 ÉVIG...ÚJRATANÚLTATTA VELÜK

brühüyyy
@Spániel: "Láttam Gyurcsány kárörvendő mosolyát, ami mindent elárult.
Megelégszik a hátsó padban egy szerény hellyel, Attila téged üssenek-vágjanak, töröljék beléd a lábukat, ha már annyira szeretnél a villódzó fényben lila flitteres bikiniben vonaglani a tigrisek előtt."

Ezzel én is egyetértek. Furcsán Nyerenc hátradőlve figyel a háttérből, és röhögve nézi majd végig, hogy amortizálják le magukat Mesterházyék.
@rodeo36: Pedig Karajan sem volt egy kezdő a szakmában ugye? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te már csak megmaradsz olyannak amilyen vagy Abbado ma halt meg és Karajan-t követte a berlini (mint a megemlékezés is írja megkapta a Német Állam Nagykeresztjét a Csillagokkal az avatáson és 30 perces ovációt)

igen, Karajan óriás volt és ilyen óriásokat nem összehasonlítani kell, mert a csomolungma-t és a Jungfrau-t sem hasonlítjuk, megállnak magukban az örökkévalóságig, legalábbis mi már régen nem leszünk és ezek ott fognak tornyosodni felettünk mert égig érnek

brühüyyy

ugye egy árva szót sem értettél a 3 megemlékezésből?
hmmmmmmmmmmmmmmmmm

Sólyomot is gyötörte Putyin Pakssal

Sólyom László volt államfő 2013 decemberben egy konferencián arról beszélt, amikor Putyin Magyarországon járt, két dolgot követelt: hogy adják el a Malévot és hogy Paksot ők akarják csinálni.

hvg.hu/gazdasag/20140120_Solyomot_is_gyotorte_Putyin_Pakssal
@GeoCracker: "Az egész Duna-kör egy hamvába hülyült társulat volt. jJól példázza ezt Illés Zolika"

Kedves Geo, köszönöm a minősítést.

Először is: Illés Zoltán a BME Zöld Körének volt oszlopos tagja. Tudod, ahol a mérnököket képezik.

Másodszor: A bősi vízierőműnek még az ötlete is ezer sebből vérzett, nem is akarta senki megcsinálni. Pedig 1939-ben a Műegyetemen kezdték.
Rengeteg minden szól ellene, és ezeket az érveket nem hülyék, hanem nemzetközi szakembergárda prezentálta - volna, ha:

1. a magyar sajtó nem lett volna mindig is kézivezérelt, és a magyar újságírók nem lennének zsigerből esküdt ellenségei bárminek, ami ökológia és környezetvédelem. Provinciális, önhitt középszer.

2. a magyar "országlakos" nem lenne olyan, amilyen, a tulajdonságait ezen a blogon százszor kiveséztük.

Hogy te melyik halmazba tartozol, nem tudom, lehet, hogy mindkettőbe...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te -ugye- nem tucc magyarúl?

halhatatlan az az aki nem hal meg a "hallhatatlan" az akit nem lehet hallani

te maracc dzsobbikos örökre ott a fürdőszoba csempén pléhből gravírozva...
brühüyyy
@camilló: a belinkelt cikkben volt egy nagyon elgondolkodtató táblázat is, és hozzá fűzött kommentárok, amiből kiderül, hol mennyiért épülnek atomerőművek.
Elég meggyőző volt.

Továbbá elgondolkodtató egy cikkrészlet, ilyen nagyságrendben belepiszkálni /beleszarni/ egy eus összefogásba, már félelmetes a jövőnkre nézve:

"Hivatkozik a varsói Keleti Tanulmányok Intézete (ISW) tanulmányára, amely szerint Moszkva célja a hasonló megállapodásokkal hosszabb távon az európai egység vagy a közös európai energiapolitika maradékának szétverése. Budapest döntése bizonyosan nem erősíti a kelet-közép-európai regionális szolidaritást – állapítja meg."
nepszava.hu/cikk/1008471-szerzodes-az-ordoggel---kulfoldi-sajto-a-paksi-atomeromu-boviteserol/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Claudio Abbado egy csodálatos zenével

www.youtube.com/watch?v=bBIR1X4YAkM

brühüyyy

a nagyság a halálban is nagyság marad!!!!
@GeoCracker: "Szakmailag megalapozottt volt anno a vízlépcső"

Geo, itt van a kutya elásva. MELYIK szakmailag?

Egy vízlépcső nem csak mérnöki ügy. Más szakmák is érintettek benne. Ezt kellene belátni. De a rendszerben gondolkodás Magyarországon valami nyugati huncutság.
itt tartunk, van még valakinek kérdése, hogy milyen társadalmi rendszer épül ismét?

A Nemzetgazdasági Minisztérium is beszállt a kampányba

A tárca részéről Szalai Piroska kiszámolta Bajnaiék programjából, hogy az Együtt-PM direkt ki akarja szorítani a nőket a munkaerőpiacról.

hvg.hu/itthon/20140120_A_Nemzetgazdasagi_Miniszterium_is_beszall
@épészmérnök: Sőt! Mindháromba :-)
1. Amikor a Duna-körrel összehozott a sors, akkor alapvető hatástanulmány-kérdésekre nem volt képes senki választ adni.
- mi lesz megépül
- milyen verzióban mi lesz
- mi lesz, ha nem épül meg
- mi lesz, ha a szlovákok építenek, de mi nem

Az utso pont megvalósult, mint tudjuk a Szigetköz ökológiája biztos nagyon jól érzi magát.

2. A Duna egész szépen be van vízlépcsőzve nélkülünk is. Pont emiatt elég sok minden szólt emlékeim szerint mellette is.

3. Amikor leállították az építkezést, akkor mintha össze-vissza lett volna robbantva ott sok minden. A tájkép évtizedekig igen "megnyerő" volt. Most milyen? Rég jártam a Pilisben.

4. "a magyar újságírók nem lennének zsigerből esküdt ellenségei bárminek, ami ökológia és környezetvédelem. "
Újságírni sokáig informatikát írtam, ha ide akarsz sorolni. Alkalmasint a környzetvédelem esküdt ellenségeként vettem részt a Naplás-tó környék védetté nyilvánításában. Ja, és mint írtam, kertészmérnök vagyok. Illés Zoltánnal, és a BME-s társasággal ellentétben (s elnézést, hogy a Duna-körhöz csaptam, de akkortájt jobban érdekelt az ökológia, és kevésbé a politika) van némi hazajáró elképzelésem a növényföldrajzról, és hasonlókról.

De juszt sem fogok veled ezen összeveszni :-))
@Spániel: "A Nagy Összeborulás alkalmánál keresve sem lett volna jobb lehetősége a szociknak kiszórni ezeket a messziről is büdös csókákat.
Mesterházi - ezek a nevek azt vetítik előre - többek között ebbe is fog belebukni.
Szerintem."

Sajnos, nem csak Mesterházi.

Amikor gyakorlatilag minden az egyéni kerületekben dől el, akkor nem felülről kellett volna odanyomni embereket, hanem megnézni, hogy helyben kinek van a legnagyobb esélye nyerni. Ha a kiválasztás nem így ment végbe, akkor vagy nagyon buták, vagy nagyon xxx - ide akármit be lehet helyettesíteni.
a maffia állam kiteljesedése, az orosz politikai és gazdasági befolyás segítségével, és a keleti orosz birodalom újjáéled:

Vállalatok » Energia
Ezeket a cégeket "államosíthatja" Orbán
Patkó Gábor 2014. január 20. 06:30

A miniszterelnök nemrég ismét arról beszélt, hogy a kormány újabb, lakossági kört ellátó energiacéget, -cégeket vásárolhat meg. A lakossági energiaellátást végző energiakereskedők, az ún. egyetemes szolgáltatói engedélyesek már a rezsicsökkentést megelőző időszakban is tízmilliárdos veszteségeket könyveltek el. Melyik cégnek éghet leginkább a talaj a talpa alatt Magyarországon?

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/ezeket_a_cegeket_allamosithatja_orban.3.194142.html
@rodeo36: Már megint a rosszmájúság. :)
Most itt ülök nyakig dilemmában. hogyhogyhogy, mi lesz most rezsiharccal, meg Rezsiharcos Szilárddal,amikor már százhetvenezer önkéntes jelentkezett a meggyőzésünkre:

"Az energiaszolgáltatóktól származó adatok alapján kijelenthető: a rezsicsökkentés nem segített a leginkább rászorulókon, újra emelkedik a késedelmesen fizetők száma. Ezzel szemben beruházások maradnak el, elbocsátanak az érintett, veszteséges cégek."
www.stop.hu/belfold/rezsicsokkentes-nem-jott-be/1210043/
@rodeo36: Tényleg csodálatos és egyetértek.
@rodeo36: Egy érdekesség, bár lehet tudod. :)

"Ligeti András szerint Claudio Abbado halála óriási veszteség a zenei életnek és mindenkinek, aki közel állt hozzá. Tanítványai és munkatársai - köztük sok fiatal - művészetet és emberséget tanulhattak tőle, a zene szeretetét és szakmai alázatot. Nagyságát, közvetlenségét a közönség is mindig megérezhette - fogalmazott.
Ligeti András az MTI-nek felidézte, hogyan került Abbado mellé. Mint az köztudomású, a nagy olasz karmester mindig partitúra nélkül vezényelt. "A különösen nehéz műveket, így Bartók I. zongoraversenyét is kotta nélkül dirigálta. Amikor alkalmam volt találkozni vele, viccelődve megkérdezte, találtam-e hanghibát a műben, mire nekem eszembe jutott egy. Erre azt mondta: tényleg így van. Nem akar az asszisztensem lenni?" - mesélte Ligeti András szakmai együttműködésük kezdetét. "Hosszú és elképesztően tartalmas kapcsolat alakult ki köztünk. Hidegzuhanyként ért halálának híre, bár lehetett rá számítani, mert súlyos beteg volt" - mondta a karmester.

www.kulturkalandor.hu/index.php/component/content/article/79-kulturalis-hirek/2839-meghalt-claudio-abbado-ligeti-andras-abbado-muveszetre-es-embersegre-tanitott
@GeoCracker: Oké. Akkor jól figyelj:

Európa iható édesvízkészletei csökkennek. Egyrészt a kiterjedt műtrágya- és növényvédőszerhasználat miatt a felszín alatti vizek nagy része elszennyeződött. Másrészt a mederrendezések, és a hatalmas volumenű kavicsbányászat miatt a talajvíz szintje lecsökkent. Ez különösen igaz Magyarországon a Duna-Tisza közére, amely már vagy húsz éve úgy van számontartva, mint Európa első sivatagos területe. Ez volt az ára a nagyszabású lakótelep építkezéseknek.

Európa legnagyobb édesvíztartalékai az alpesi gleccsertavak. Azonban ezek tisztasága egyre romlik, gondolj csak a Csernobil utáni rádioaktív porra és esőkre, amelyek jelentős része azon a vidéken csapódott le.

Van egyfajta víztartalék még, a folyamatosan megújuló készletek. A kavicsos mederben futó folyók vize átszűrődik a kavicson, és folyamatosan tisztul. Ezért lehet még ma is tiszta vizet kiszedni a Duna-menti kutakból Magyarországon.

De csak Magyarországon, ugyanis a Duna meredekebb szakaszain, Ausztriában a vízlépcsőépítések következtében a parti szűrésű kutakban a víz nehézfémekkel szennyeződik, és tisztításra szorul, nem elegendő a szűrés. Miért van ez így? Egyrészt a kavicsok nehézfém zárványokat tartalmaznak, amelyek a duzzasztók állóvizében kiáznak, és belekerülnek a vízbe. A másik probléma az algásodás. Az elpusztult algák bomlástermékei szintén ártalmasak az egészségre.

A Szigetközben, a Duna alatt hatalmas méretű kavicskúp található, amely a duzzasztás előtt tökéletesen szűrte a vizet. Ez volt Európa legnagyobb folyamatosan megújuló édesvíztartaléka!

Több helyen jártam, amíg erre a következtetésre jutottam, többek között az UNESCO párizsi irodájában, ahol az ENSZ Víz Programja működik.

Összefoglalva: a duzzasztás Európa legnagyobb, folyamatosan tisztuló édesvízkészletét teszi tönkre.

Ennyi. Van még egy csomó súlyos érv, ökológiai, természetvédelmi, de ez Magyarországon senkit nem érdekel. Csak a sör, meg a ...
@épészmérnök: Pont a rendszerben gondolkodás hiányát véltem látni a Duna-körben is.
@épészmérnök: a mienk Budapest talán legnagyobb kerülete, 25 éve Simon Gábor a képviselő és passz. Nincs is más, aki keringene a köztudatban, ma csak róla tudok egy szórólap erejéig, semmi egyéb pr.
Négy éve volt még lmp-s Schering Gábor oszt annak is annyi.
@GeoCracker: Geo, a Duna Körben voltak vízmérnökök, ökológusok, közgazdák is. Az ökológia maga is rendszerszemléletű. Az ellenzők sulykolták folyamatosan, hogy csupán gazdasági kérdésről van szó.

A vízierőművek valóban gazdaságosak, ha az externáliákat (a máshol lecsapódó költségeket) nem vesszük figyelembe. Ezért épültek sorra duzzasztók Ausztriában. Azonban, ha az olyan következményeket is mint az ivóvíztisztítás költségeinek emelkedése figyelembe vesszük, már nem olyan rózsás a kép.

Ha pedig hajlandók vagyunk a következő generációk szempontjait is figyelembe venni, akkor elég necces, hogy nincs "csak úgy" iható tiszta víz.
@épészmérnök: Az édesvízbázist a légköri folyamatok szintén igen jelentősen csökkentik. Ebbe nyilván belejátszik a vízlépcsőzés, de kevésbé. A mély-talajvizek elszennyeződése szintén nem csak vízlépcső-kérdés. Alkalmasint pont a műtrágyák és növényvédőszer-maredványok azok, amelyeket egy ellenőrzött eutrofizáció egy tóban csökkenteni tud. Mérgezésileg nem minden alga. A cyanobacik igen, de azok elszaporodása az oxigenzizáció és fényáteresztés függvényében várható.

A kavicsszűrés valóban jelentős. Pont ezért nem javasolta senki a főváros alatti vízlépcsőzést. Ahogy Paks környékén sem, ahol különben a hőterhelés lehet a gond. Nehézfémileg szerintem a folyóba került szemét hibásabb, mint a kavicsok, de bazalt-kavicsoknál talán nem. Ezt nem tudom.
Alkalmasint a "könnyűfémek" is gondot okozhatnak. A Hortobágyi csatorna másodlagos szikesítése például.
Ami a D-T. közét illeti, szerintem abba a Vásárhelyi tette a legrosszabbat. No meg az agráriparosítás. No meg még pár dolog.

Szerintem amit írsz, és amit írok együtt érvényesek.
A Duna ausztriai szakaszának legnagyobb része meredek esésű, ezért lehet gazdaságos a vízierőmű. A Duna esése a Szigetköznél már csekély, duzzasztás nélkül nem használható.
@GeoCracker: Eléggé "off" vagyunk, de talán érzékelik az olvtársak, hogy nem elég lesből támadni mint a szárítókötél.
A dokumentáció, amit összeszedtem annak idején, ott penészedik a házunkban, Magyarországon, nagy meló lenne most az összes hivatkozást összeszedni. Be kell érned egy idős csataló emlékeivel :-)
@GeoCracker: @épészmérnök: nekem nem off, vélek némi hozzáértést felfedezni a vitátokban ;)

Nyomjátok nyugodtan, tanulságos a többi témára is vonatkoztatni.
Miért is nem sikerült ez neki!

"de igazán szeretett volna elmélyülni a tanulmányaiban és végül egyetemen tanárként államelméletet kívánt tanítani."

Ime, az ember:
www.hir24.hu/belfold/2014/01/20/orban-apam-egy-eroszakos-ember/~~fokusz
@épészmérnök: Szerintem hasznos dolog, minden véleményt elolvasni a témában.
@Spániel: maradt volna a szobafestésnél...
@épészmérnök: köszi, tudom, hogy hímsovinizmusomra reagálni kell, na de ennyire ledegradálni a szellemi képességeimet, hogy nem látok tovább a falatnyi női bugyinál, meg vagyok sertésedve. :D

Azééé, hozzá teszem, nekem tetsző folyamat vizuális ábrázolását linkelted bééé, igaz az is, hogy nem mellékes az apró takargató ruhadarabokat hordó nőneműek egyéb jellemzője sem ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az, hogy Ligeti András mit mond az számomra sem nem oszt sem szoroz, nélküle ismertem meg és tisztelem Abbado-t, a kolosszok között is az első sorban (ő ezoterikus) de számomra nem az egyetlen, sőt

brühüyyy
és itt nincs helye semmiféle más felsorolásnak mert most környezetet szennyeztek és egymás pártjait köpköditek

olyan jó -ilyenkor- távol lenni
Feljelentést tesz a TV2 eladása miatt az MSZP és az Együtt-PM

Jó okuk van gyanítani - mondta Szigetvári Viktor -, hogy a TV2 tényleges tulajdonosai nem azok, akiket a tranzakció decemberi megkötésekor megneveztek, így a nyilvánosság által megismert jogügylet nem a valóságot mutatja.

hvg.hu/itthon/20140120_Feljelentest_tesz_a_TV2_eladasa_miatt_az
@Penivaldes: mosogatni, aztán mit? Csak nem kávés csészét? :D
Ezen ruhadarabra pont az jellemző, hogy minél előbb le kelljen venni, mindenki legnagyobb örömére ;)
@épészmérnök: öööö légyszi, légyszi, ugye nem raktál közös kalapba vele? :D

A kisgazda egy macsó párt. Amelyik tiszteli a nőket. … Meg szereti is persze!

Hegedűs Péter az FKGP elnöke. Kevés politikus tud olyan sebességgel hülyét csinálni magából, mint ő ma reggel az ATV-n.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F20%2Fa-kisgazda-egy-macso-part-de-tiszteljuk-a-noket-meg-szeretjuk-is-persze%2F
nem akarom megbántani, de...........

Az LMP mindent tudni akar Paksról

Újabb közérdekű adatigénylést nyújtott be a pár képviselője a kormányhoz. Szél Bernadett arra számít, hogy >>>>>15 napon belül minden információ a rendelkezésére áll majd a paksi bővítési szerződésről<<<<<<

hvg.hu/itthon/20140120_Az_LMP_mindent_tudni_akar_Paksrol
" Orbán felismerte, hogy az országnak egy jelentős része olyan intelligencia hányadossal rendelkezik, mint egy debil víziló és bizony elegen vannak ahhoz, hogy ha a saját bázisukhoz hozzácsapódnak, akkor választást lehet velük nyerni. Akár kétharmadot."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de azt, meg edényeket. arra jó csak.
meg max arra, hogy este abban várja haza az ember a barátját, de egész napos használatra nem. kényelmetlen, bevág, rossz. olyan ez mint hogy a 12 centis platformot sem hordott egész nap, mert kényelmetlen. hanem olyat veszel fel, ami funkcionálisan jobban megfelel
:)
@épészmérnök:
szvsz

mindazokat -és még csilliárd más- a szempontokat ha akkor tudtuk volna amikor nem, akkor ma nem lenne semmink és a barlangok már régen túl lennének népesedve

mindarról amit mondasz nekem a hályogkovács esete jut eszembe: ugye vidáman operált és sok sikerrel egy bugylibicskával hályogot, azután valami szakember elmesélte neki mi is az amit ő addig sikeresen csinált, és akkor a keze el kezdett remegni és soha többé nem volt képes operálni de szvsz szalonnát sem szeletelt a bugylival mert azt is rosszúl vágta meg a vöröshagymát (tudod -mint már mondám fentebb: hagymát hámozni) ha sokáig hámozzuk nem marad hagyma, mert a hagyma semmi más mint héj héj hátán

szóval ...energiára szükség van, a hordozókat meg kell ... elemezni...majd kinyerni és csinálni energiát vagy marad a barlang és a környéke nem biztos, hogy szép zöld lesz mert letapossuk és elsivatagosodik és akkor a mammutok sem jönnek arra legelni

tiszta államcsőd és akkor barlangrajzokon sem szarvasok és oroszlánok lennének, hanem káposzta meg a szomszéd kecskéje amit elloptunk

brühüyyy

ugye egyetértünk? nagyon remélem

a vízi erőműhöz nem szükséges nagy folyammeder esés hanem bizoónyos vízmennyiség mert a víz tömege forgatja a turbinát...legfeljebb nem 50 Hz hanem 12 herz lesz a delej (persze nem szalámi)
@házelnök:
ez is Nobel díjra jogosult: "debil viziló"

hypopotamus debilitatus hungaricus

brühüyyy
(T) Ócsa? nem volt kudarc !!!!
sőt TÖKÉLETESEN SIKERES VOLT !
MINDEN CÉLJÁT elérte a beruházás!

számláztak ? kifizetették a köszpénzből ?
na ugye !

siker lesz Paks, siker a sok stadion !
a fidesmafia jobban tejesít !!! jajrá magyarok!
@rodeo36:
''''...az a "fekete szekrény" amiből a delej kigyün...''''

Nem delej az, hanem személyesen Gyúrcsók, és hamár kigyütt, rád is szól, hogy tedd a kezed a tévére!
@rodeo36:

Természetesen lehet síkvidéken is duzzasztani, csak éppen a gazdaságossága erősen kétséges.

A vízlépcsőépítés pont azért volt olyan fontos, mint az autópályaépítések. A beton a legolcsóbban előállítható nyersanyagok egyike. Az mszp valamiért erősen forszírozott minden olyan építkezést, amelyben sok-sok betont lehetett felhasználni. Idősebbek emlékeznek még az olaszokkal együtt tervezett déli autópálya tervére. Ez amiatt dőlt be, mert közben kiderült, hogy az olasz szocialisták nyakig voltak mindenféle kátyúban.
Az első szabadon választott országgyűlés környezetvédelmi bizottsági elnöke ugyanaz az ember volt, aki anno a DCM vezérigazgatója - prominens szoci.

A Magyarországi Zöld Pártot leamortizáló elmebeteg náci csapat a párton belüli puccs idején a vízlépcső irodában kapott helyet. Voltak érdekes dolgok régen is. Ha az LMP nem képzelte volna, hogy ők mindenkinél okosabbak, és a korábbi zöld pártok nem hülyék gyülekezete volt, hanem megkérdeztek volna minket, hogy mi is történt valójában, akkor most nem itt tartanának.
@Orica Középföldi: Nem hárítok döntést, hanem döntök: Ha a leghalványabb reményét láttam volna az összefogás eredményességének, - magyarul: pl betették volna Bokros akciótervét s tettek volna mellé korrekt embereket, akár Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai mellé - vagyis hagytak volna plusz három hónapig tovább álmodozni, képes lettem volna félretenni az undoromat és elballagtam volna az iskoláig.

Így viszont nincs kire szavaznom, főleg úgy, hogy körzetünkben az ország egyik legaljasabb politikusa az, akire voksolnom kéne.

(Nem sokat ér a tahósítás, ugyanúgy majdnem mindenki Angyalhoz beszél.:()
@Orica Középföldi: "a blogtévesztőké (ld. napiszar, párkeresés - elenyésző" :-)))
@épészmérnök: A vízlépcső érdekes téma, de nem Paks alternatívája.

Az atomenerőművel szemben új nagy lignit, sok kicsi biomassza és a vízierőmű állhat(ott volna, ha az a volna ott nem lett volna)

Egyébként érdekes ez az egész víz-lépcsőzdési, a hajózható útvonalat fönn kéne tartani, ez nélkülük nehezen megy.

Senki nem tiltakozik komolyabban az autópályák hómentesítése miatt, noha az is elég környezetszennyező.
Ha rendszerben gondolkodsz, akkor nem mellőzheted Európa egyik legnagyobb közlekedési útvonalának biztosítását.
@Habakuk999: szia:-) a duna-projekt tervbe van véve... paksról még fogunk sokat beszélni, azt nem értem, hogy nem képes valaki ép ésszel felfogni, hogy maga az egyszemélyi döntés idézi a királyok korát...
@Sir Bates dö Hól: Mármint melyik királyokét?

voltak felvilágosodott, komoly döntés-előkészítő bürokratákkal rendelkező királyok is.

Ebben az egészben tényleg az a legcifrább, hogy a szocik ugyanúgy behúzták volna Paksot viszont orbán képes lett volna kezdetleges társadalmi vitát kikényszeríteni.

Ezzel a logikával igazat is adhatnék neked, amikor az összefogás melletti szavazást preferálod.:)

Nem udvariatlanságból, de a végére maradt a szia!
loptam, mert ide is kell:

Deepthroat 2014.01.20. 16:20:25
A Paksi sztori mellé érdemes még pár dolgot faktorálni, amiről eddig sehol senkitől nem hallottam egy büdös szót sem!!

2030-2035-táján a következő fizetnivalóink lesznek:

1. IMF hitelt kiváltó Fidesz által felvett piaci finanszírozású és óriási kamatterhű hitelek és lejáró állampapírok.

2. A MNYP rablás eredményeképp a mostani negyvenes generáció nyugdíja +25%-al több terhet ró az államra, mivel a -25% állami nyugdíj a MNYP tagoknak már nem játszik.

3. Ugyanez a generáció keretében kb 1,5-2m olyan ember megy nyugdíjba akik egész életükben adó és járulékcsalás eredményeképpen minimálbér után fognak éhen döglésre sem elég öregségi nyugdíjat kapni amit ugye nem lehet majd hagyni.

4. Paks és az ott termelt áram szállító rendszerének törlesztése.

Konklúzió: Innen menekülni kell kibebaszott gyorsan!
@épészmérnök: A Duna-körben lehet, hogy sokmindenkik voltak. A belőlük látható jéghegyre fenntartom, amit írtam. Na jó, a zömükre. Életem legdemagógabb szövegeit halottam akkortájt a társulattól. Majdnem olyan hülyeségeket, mint mostansága GMO-k ügyében.
Mint írtam volt, én csak egy buta kis mikoökológusként ténykedtem a környezetvédelemben: nda.sztaki.hu/kereso/index.php?mode=name&a=set&id=222&pattern=Simay

Amit a különböző helyeken, mint Botanikai társaság, Temészetvédelmi társulat, stb. hallani lehetett, az a kettő közt van. Nem csak gazdasági kérdés volt, hanem geopolitikai és természetvédelmi is. Pont a Dunakör volt komplexitásrezisztens. Ez vezetett a szlovák beruházáshoz. Ugyanis sikerült egy pragmatikusan technokrata kérdést érzelmivé varázsolni. Megfúrva még azt a duzzasztási mértéket is, ami a szlovák beruházás megvalósulása esetén legalább nem vezet környezetromboláshoz, és vízügyi kiszolgáltatottsághoz.
Az olyan sötét bányalovak, akik "csak" a biológiához értettek akkor is azt próbáltuk elérni, hogy a felek ne vsvillát szorongatva üljenek le a szakmai asztalhoz. Deí azzal a karrierkörnyezetvédők, mint a nemzet pünkösdi-rózsafeleőse nem nyertek volna publicitást. Tehát megfúrták. Holott akár hiszed, akár nem, a szakmai berkekben volt rá fogadókészség. Elég a biológiai vándorgyülik anyagaiba belelapozni, ha arra jársz.
@Habakuk999: Az atomerőművel szemben a legnagyobb alternatíva a technológiai fejlesztés lenne. A lignit-erőmű nem, mert a járulékos környezetszennyezése majdnem akkora, mint az atomerőműnek. Meddőhányók, salakdepó és az abból kioldódó mindenféle. Nem véletlen, hogy Gyöngyös térségében nagyon komoly kutatások folytak a meddőhányók pormentesítő növényzetesítése kapcsán. Ja, a szemét Kádár-korszakban.

A szélkerekek sem okvetlen jók. Megtörve a légáramlást, a csapadékeloszlást erősen befolyásolhatják.

Alternatív megoldás lehetne néhány régi technológia újratöltve, továbbfejlesztve. De pl. a gőzeke igencsak ellene hatna az olajlobbinak.
@Habakuk999: nem az alkotmányos monarchiákra gondoltam:-)... másik a magyar beszállítóknak juttatandó 40%... eddig ezek semmit nem voltak képesek normálisan megépíteni, nem lehet ezeket egy veszélyes üzemhez odaengedni... ha meg csak tereprendezést bíznak rájuk, akkor az meg hogy kerülhet 40%-ba?... a másik oldal erről tudva, s ebbe belemenve folyamatos zsarolási pozícióban lesz, mely személyeket érint majd...
ez még ütősebb:

Nyelvtudás és kivándorlás. (Az agyelszivárgás mértékéről)
Szerző: Radó Péter 2014.01.20. 11:25 0 komment

A globális munkaerőpiac vérkeringésébe való bekapcsolódás elméletileg érdeke minden országnak, nem mindegy azonban, hogy a bekapcsolódás módja milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. E bonyolult probléma elemzésének egyik leágazása az idegen nyelvek használatának képessége, melyre nem csupán azoknak van szüksége, akik kivándorolnak és/vagy külföldön vállalnak munkát, de azoknak is, akik itthon maradnak.

oktpolcafe.hu/nyelvtudas-es-kivandorlas-az-agyelszivargas-mertekerol-2386/
@GeoCracker: Működnek is a rekultivációk szépen Mátraalján, korrekt szerintem.
Normális filterekkel, a meddőzés és a salaktárolók technológiájának maximális betartásával nem szörnyűséges a ligniterőmű környezetszennyezése, nagyságrenddel olcsóbb a beruházás, a villany, s mily meglepő, hazai nyersanyag, így az energiafüggőség is csökkent volna.

Mindenesetre számítások nélkül elég érdekes energetikáról beszélni is, nem még dönteni.:)
@Sir Bates dö Hól: Miért ne tudnának? A múlt héten jártam Balassagyarmaton, olyan térkő-burkolat van, hogy ihajj!

Honnan tudod, hogy hány % a parkoló kikövezése az összkts-vetésnek?
@Habakuk999: Azokat a rekultivációs kutatásokat olyanok indították, akiknek jó részét kiöntötték a fürdővízzel együtt. Vagy egyszerűen megfeledkeztek róluk. Egy olyan korban kezdtek bele, állami, egyetemi táámogatással, amit manapság divat az átok korszakának tekinteni.
Lignitileg a szénbázis eltüzelésével nem értek egyet feltétlenül.
Annak idején különben indultak tervek, kísérletek szinte zárt rendszerű megoldások felé. Rég volt, igaz se volt.

Egyébként nem akarok számítások nélkül energetikázni. Inkább csak a szempontokat sorolgatom a véleményemmel. Amik mentén oda kellene tenni a súlyokat, a számokat.

Másrészt világszinten tojnak rá. Az élelmiszerbázis jócskán emelhető lenne pl. széndioxidtrágyázással. A technológia ötven éve ismert, a fóliázással 30 éve gazdaságosan megvalósítható. Hány olyan erőművet ismersz, aminek a tisztitott füstgázát vóliasátorban, takarmény-algák tenyészeteiben hasznosítanák?
@GeoCracker: Nem rád értettem a számítások nélküli energetikázást. Beszélgetünk. S milyen jó, mert én pl nem hallottam a co2 trágyázásról.

Van erre technológia? Csak simán bevezetik a fóliákba a co2-t? Gondolom nemigen.
@Habakuk999:

" nem szörnyűséges a ligniterőmű környezetszennyezése"

Hát ha eltekintünk a lignit előállitásával kapcsolatos körülményektől,úgyismint kurvanagy gödör, (több km2-es 50 m mély medence, Visonta mellett a 4. ilet termelik, de már megvan az 5. terve) hideggóc (megül benne télen a hideg, hűti a környezetet), talajvizszint jelentős csökkenése körülötte (szivattyúznak folymamatosan, emiatt a környező falvak házainak falai repedeznek)

És akkor megoldottnak tekintjük a salak elhelyezést.
@Habakuk999: A megfigyelés nagyon régi. Amikor aztán a CO2 szerepe, illetve a fotoszintézis tisztázottabbá vált, akkor jött a magyarázat is.
A megfigyelés az, hogy a trágyával fűtött melegágyakban, ha elég sok a fény, akkor jobb a termésátlag, mint amit a meleg önmagában indokolt volna.
Azt követte az, hogy üvegházakban olyan, úgynevezett aknafűtést építettek be, ahol a meleg füst az aztalok alatt fut végig, és a Co2 a téglák pólusain szivárog ki. Ezeket értelemszerűen a talajszint alá kellett sülyeszteni. Olykor veszélyesek is lehettek, de hatásosak. A 70-es években a sulimben, még áltak ezek a sülyeszetett hajtatóházak.
A fóliasátraknál is müxik, és mivel azok szinte légmenetesen zárhatók könnyen megvalósítható. A trükk az, hogy a növények a normál co2 tartalom többszörösét is jól bírják, és a fotoszintézisük is jobb. Csak fény és víz kell, meg persze egyébb tápanyagok. Füst használatánál a tisztítás, a kéndioxid kivonása, és az ilyesmi a kulcs. De ez mára technikailag megoldott. A normál füstgáztisztítás során is.
A B-verzió, és újabb az, hogy megvilágíott algatenyészeteken bugyborékoltatják át. Megfelelő algák trágyaként, takarmányként, vegyipari alapanyagként hasznosíthatók. Tápfolyadékként a kommunális hulladékvíz is használható. Két légy egyben. A foszfátmentesítést is megoldják az algák. Vö. a korábban emlegetett irányított eutrofizálás. Az utóbbira inkább van talán példa a nagyvilágban.
@legeslegujabbkor:
Nem tudom, én is csak innen tájékozódom.

Ezért érdekelne, hogy van-e a két főhősön kívül más jelölt is, mert ha jól értelmezem, akkor valamelyik azok közül fog nyerni.
Háromezer milliárdból kijön vagy 3.000 darab 1 Megawattot szélerőmű. De lehet, hogy tévedek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

444.hu/2014/01/20/solyom-putyin-engem-is-pakssal-gyotort/

...és megint ott tartunk, hogy évekkel a vh. befejezése után már mindenki úgy emlékezik, hogy ő partizán volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bocsánat, most látom, hogy már idézted - én meg későn és lassan olvasok lefele ...

De a megjegyzésem tartom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én most azon gondolkodom, hogy ha valami véletlen folytán itten mégis változás lenne és elbukna a fidesz, akkor vajon hogyan, mi módon, milyen eszközökkel és mennyi idő alatt lehetne megoldani az ilyen tömegével kitenyésztett szalaipiroskák elhajtását a kedves édesapjuknak a méteres, kékeres ...stb. Szóval oda.
Mert ezek már annyian vannak, mint a nyű. És olyanok, mint a pióca és a piaci légy első generációs gyermekei ...

Mi lesz ezzel a sok tehetségtelen, földostoba, szervilis, teflonarcú, smirglizett nyelvű herével????
(Én ezekből csinálnám meg az új közmunkás-réteget!)
@Spániel:
Qrva kíváncsi lennék rá, kik ezek a százhetvenezrek?
Hol élnek és mivel foglalkoznak?
@épészmérnök:
ezzel nem mondtál semmit...valahogy ügyeskedj be a Niagara kanadai oldalán lévő generátorokhoz (ott Kaplan-ok hajtják) és csakis a vízszint különbséget figyeld...az a "lépcső" az komolytalan dili

nézz utána...szvsz el vagy tévedve nagyon alaposan az erdőben

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Jogosak a 40%-os hazai beszállítóktól várt kétségeid.
Hatalmas GDP növekedést várnak hosszú távon Pakstól, ehhez némi adalék.
Az orosz kivitelezők teljesítményértéke az orosz GDP-t illeti, náluk kell elszámolni.
A magyar beszállítók - már ha tárgyiasulandó megbízást kapnak - le kell, hogy vonják a tevékenységükhöz igénybe vett import anyagok és szolgáltatások összegét.
GDP-nek marad a hozzáadott érték, amely véleményem szerint a hazai alacsony bér és járulékok lesznek döntően.
Szerényen csak ennyit a tisztánlátás érdekében.
@dr. jenőke (jenőke):

ki az a gyúrcsók? és milyen tevére?

brühüyyy
@DarthVader: Mindez szentigaz, a vizet szivattyúzzák, a nagy gödör mellé nagy dombokat is építenek, ez is tény, gondolom a hideg zug is reális, ezekkel együtt vélem úgy, hogy relatíve nem túl nagy szennyezés.

Nehéz tiszta, a környezetre abszolút ártalmatlan energiaforrást találni, a napelem földet vesz el, a szél madarakat és szelet térít el, az árapály kagylókat és halakat delejez meg, itt minden viszonylagos.

Tudod van egy külfejtés a csehországi Most mellett. Ott a templomukat odébb vitték, mert kellett a hely a kurva nagy gödörnek.

Nem vagyok a ligniterőmű szószólója. Csak úgy gondolom, nem árt tudatosítani, hogy Paks mellett van, volt más választási lehetőség is, olcsóbb is, talán függetlenebb is, lényegesen több munkahelyet teremtő is.
@Evezős:
A Jobbik Kovács Bélát jelölte, ő a kincstárnok a pártban.
Az LMP viszont kizárta Várnait, és hogy ő fog indulni vagy helyette valaki más, ezt nem tudni.

A többség nem fog elmenni szavazni, tehát itt a Fidesz jelölt fog nyerni.
@Sir Bates dö Hól: Nem viccelek, térburkolatokat lassan tényleg tudnak építeni.

Innentől már csak egy ugrás egy atomerőmű. A magyar szellem végre szabadon szárnyalhat.

Az utódaink pedig bízzanak abban, hogy a letelepített szélerőművek eltérítik a Paks felé fúvó viharokat.
@GeoCracker: Árulnak mostanság dolomitot is lombtrágyaként, ez is hasonló elven működik, ahogyan magyarázzák, bár nem nagyon értem, a szabad levegőben miért is nőne meg a co2 koncentrációja.

Állítólag bekerül a növénybe és ott alakul át co2-vé, de ez nekem magas.

Ezek az algák tök jó fejek, nem is értem, a pici égetőművek miért nem alkalmazzák őket.
@Habakuk999: A dolomit CaMg-karbonát. Inkább a talaj elsavanyodása ellen mondanám jónak. Igaz, közben felszabadul széndioxid. amit az első szél el is visz. A közben keletkező ammóniumarbonátbó, nátrium, és egyéb vzoldható karbonátokból is vesz fel persze szenet a növény. de nyilt téren ezt nem hinném soknak.

Az algatenyésztés a sci-fikben min. ötven éve triviális :-) A gyakorlati technológia is adott. Azt hiszem a hasznokat és költségeket nem globálisan számolják.
@épészmérnök:
www.niagaraattractions.ca/Beck.html

nézd meg, főleg a magassági méreteket, és az épületeken belüli valós szintkülönbségeket

és utána szólj

brühüyyy
@GeoCracker: ez nem a reklám helye, csak belefutottam, agrosolution.hu/agrosolution/termek/#tab=%231

Az ember hajlamos degradálni a szennyvíztisztítást, szemétkezeléseket, pedig szerintem az egyik legpotenciálisabb alkalmazott tudományok megvalósítási lehetőségei.
Mostanában voltam az egyetemen, ott pl az egyik projektjük a monitorokból xy - elfelejtettem sajnos - elem visszanyerését célozza meg.

Kár, hogy nem értek az algákhoz sem, viszont órákig tudnálak szájat tátva olvasni.:)
Bizonyára sokkal jobb volt a helyzet a kórházakban az MSZP alatt, amikor is a frissen privatizált kórházban a betegeket a folyosókon helyezték el:

www.origo.hu/itthon/20080110-vizsgalodnak-a-betegeket-a-folyoson-kezelo-korhazban.html
C:c Aki tiltakozik Paks ellen, az buzi!
na akkor mi legyen, hagyjam a picsaba en is, ne menjek el bernig a kovetsegre 2x oda-vissza, vagy idozitsem a hazautazasomat a szavaza sideje husvet helyett amikor tobb a szabadnap?:-)
@Sir Bates dö Hól: mert nem tudod levetkőzni azt a balliberális kishitűségedet.:)

Merni kell nagyokat álmodni.
Most tudatosult, hogy Orbán-Mesterházy-Vona-Schiffer a négy miniszterelnök-jelölt. Ez durva!
@Habakuk999:
Hol láttál jól megépített térburkolatot? Két hét után töredezett lapok, eső után (Finnország) ezer tó, közmű szerelvények szintbe helyezése kritikán aluli, hadd ne soroljam:
Az összefogás akkor lehetne hihető, ha Mesterházy, Bajnai, Szabó, Fodor, Gyurcsány az elméleti parlamenti 2/3 (134 képviselő) sor VÉGÉRE lenne célozva.
Ha Bajnai lenne a 133. Gyurcsány meg a 134. akkor elhinném, hogy azért fogtak össze, hogy visszaállítsák az alkotmányos normákat. S nem azért hogy melegítség a valagukat az országgyűlésben.
Így viszont egy röhejes hatalmi székfoglaló az egész. Nyilvánvalóan (már bizonyítottan) együtt kormányzásra képtelen személyekkel.

Nem szavazok rájuk.
Egy liberális.
Szerintem ez az összefogás NAGYON RENDBEN VAN. Nem kell méregetni, hogy a választások után miért álltak össze a vállalhatatlanokkal azok, akikre szavazott az ember. Már így, a kampány előtt elvált a szar a májtól.

Van két köcsögarcú csapat, akiket bottal se piszkálna meg értelmes ember, vannak a félhülye félfasiszták, meg a biciklisfutárok. Ez utóbbi kettőnek még nem volt módja bebizonyítani, mennyire szeretnének/tudnak lopni.
Nem értem

A Nagy Összefogás támogatóinak fele utálja a féleszűt, a másik fele meg Mesterházyt.
Biztos ez a siker titka?
@Habakuk999: Én meg a monitorokhoz nem igazán értek belsőleg :-)

A szemétkezelés hatalmas üzlet lenne. Ma már kevesen tudják, hogy hollandia legnagyobb dísznövény és vetőmagháza, egyszerű kukás cégként kezdte. Felismerve azt, hogy a népek szemetének nagy része komposztálható, illetve újrahasznosítható. Megvették tehát a szemétszállítás jogát, és megkezdték a területben szegény Hollandia szemételhelyezési gondját megoldani.
A komposztálás technológiája évezredes különben :-)) A városi szemét a benne levő esetleg fertőző cuccok miatt, és a kevertsége miatt zűrös. De, ha kertes házad van, akkor a szemeted nagy részétől hasznosan szabadulhatsz meg :-) Ezt anno nekem még iskolában tanították kiskertészként. Ma meg mintha hipetrujdonság lenne :-)
A szemét égetése a legnagyobb pazarlások egyike. Magas a víztartalma, és a különböző szennyezői. Tehát először ki kell szárítani, ami energiát von ki a rendszerből. A füstjét nagyon kell tisztítani, ami drága. Ráadásul a konyhai hulladék, a zöldhulladék, komposztálható papírhulladék elégetése tápanyag-pazarlás is. Csak, mintha ezt sem igazán beszélnék a környezetvédők. Flotálással különben frakcionálható lenne. Igen, az is energiaigényes. De még a műanyaghulladék egy része is újrahasznosítható lenne. A talajromlás okozta kár, a műanyagok újragyártása, Az újrafelhasználási cél helyén más anyag használata, stb. szintén költséges. Ha műtrágyázni kell, az is.
Nézd meg a Hyppolit a lakájt. Ott is a szemétszállítási koncesszió körül forog a téma. Nem véletlenül. A guberálók alkalmazása nagyon is megtérült annak idején. Csak erről is szeretünk megfeledkezni.
@V-PORT: Vona hívja őket TV vitára de úgysem jönnek el, max Schifferből nézném ki. ;)

www.alfahir.hu/vona_ele_mer_e_allni_orban_es_mesterhazy
@Egyallampolgar: Továbbra is azt hiszem, hogy az összefogás gy eredményorientált megoldásként lett volna hatékony. A feladathoz keresve az embert. endresy.blogspot.hu/2014/01/kies-kicsi-ellenzekunk.html
Vona nem véletlenül nem meri az általa lenézett Fletót meghívni, vagy Kunczét. Feltörölnék Gaborkával a flastert
@tristen2005: Rajtad is látszik a balliberális métely.

Szibériai falvakban egy szál deszka van letéve, hogy el ne süllyedj a sárban. Te pedig jössz itt a tócsákkal. Azokra szükség van, hogy legyen víztartalékuk a galamboknak és verebeknek.

Mit tudsz Te a környezettudatosságról...:(((
Viktóókáék is ugyanazokkal a troll arcokkal nyomatják már negyed évszázada.
Csak OV jobb hatalomtechnikus, mint a szoci droidok.
@Habakuk999:
Te melyik vagy? Galamb vagy veréb?:)
@GeoCracker: Mondjuk a min. elnök jelöltek szoktak vitatkozni de kicsire nem adunk. Az általad említettek nagyon nem mosnák fel főleg, hogy "érveik" kimerülnének a nácizásban. ;)
Utolját kb akkor jártam a varánuszon, mikor Fabius kolléga elképesztő vehemenciával érvelt a szakadó LMP PM-es fele mellett.
Hiába mondtuk itt egy páran, hogy bajnai csak egy trójai faló, és ebből kurva nagy pofára esés lesz a végén.

Nem örülök, hogy végül rohadtul igazunk lett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te komolyan gondolod hogy, ez a huzavona bugris érdekel valakit?
@GeoCracker: kinn voltam valamelyik agrárkiállításon, s belefutottam egy zöld akcióba: az egyik zöld brigád saját testével védte a kiállított kiscsirkéket, merthogy rossz nekik, hogy nézegetik őket.

Amit végképp nem értek meg, a zöld tiltakozás az m0 északi megépítése ellen.

Pedig szakértő és valóban gondolkodó zöldek segítségével a gazdaság, az egyetemeink és számos munkahely is fejlődhetne nagy erőkkel.

nekünk nincs annyi pénzünk, hogy beleszóljunk a nagy technikai fejlesztők dolgába, ezeket a provinciálisnak - nem azok - tűnő feladatok, fejlesztések részeit csinálhatnánk.

Egyre kisebb az esélyünk, hogy ne véglegesen szakadjunk el a technológiai fejlesztéseket végező országoktól.
@tristen2005: inkább egy szürke veréb, de az is madár, ha jól emlékszem:)
@Habakuk999: "
Egyre kisebb az esélyünk, hogy ne véglegesen szakadjunk el a technológiai fejlesztéseket végező országoktól. "

Stimmt. Demagógiák harca mehet a Zöld-séggel.Mert a lakosság alapszinten sem képzett ezen a téren. Környezetbiológia pl.
Anno az ilyen kutatások 90%át szétverték, mert mögötte nagy agrárgazdaságok, Tsz-ek áltak. Aztán megy a sirám, hogy belefulladunk a hulladékba
Persze megerdemlik. De nem csak ok kapjak, hanem mi is! Te is, en is. Es legyunk mar annyira onzoek, hogy ne erdekeljen hogy ok mit erdemelnek.

Itt most mi valasztunk, magunknak. Nem azt dontjuk el hogy veluk mi lesz, hanem hogy velunk magunkkal mi lesz. Hogy a mi orszagunkat ki fogja vezetni.

Vajk
Fodor talán, igen nagy megszorítással talán még hagyján, de Kuncze? Vagy Bauer?

Elmehettek a kurva anyátokba libsik. Ha szabad ilyen röviden fogalmazni.
@J.László: köszönjük, hogy terjeszted a keresztényi-nemzeti kultúrát.
@Habakuk999:
Jól hallottad. Elmehettek a kurva anyátokba.
@Habakuk999: két tucat osztrigával álmodtam meg szürke belugával:-)... mi kell ennél nagyobb:-)
Fabius: Amit írtál, azzal egyet értek, de a stílusod közönséges.
Miért van szükség az ordenáré kifejezésekre és "képekre"? Vagy a számodra ez okoz élvezetet?
@temisztoklész:

Jujj de csúnya képek...

Nem mintha edig nem ezek lettek volna, csak eddig kizárólag Fideszeseket és Jobbikosokat ábrázolt.

EGy Veres Jani kellett hozzá, hogy feltünjön.. :DDD
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Na most akkor figyelj, gyíkarc: 2013 februárjában, a Hospinvesttől 2 évvel azelőtt hősiesen visszaszerzett megyei kórházban apámat a 9-es sz.pótágyra fektették egy 8 ágyas kórteremben (2013-ban Magyarországon 8 ágyas kórterem!!!!) és még szerencsés volt, mert fekhetett volna a folyosón is, de akkor éppen ott nem volt hely.

Hülye.
Index címlap. Meggyüttek a hordabarmok :)
Orbánhoz képest mindenki demokrata és vállalható!

Hajrá TóCsa, vagy ki a faszom!
@J.László: Te pedig Angyal haverod után a tahósításba.
Mit képzelsz magadról te kis patkány Azt hiszed attól, hogy potyog a szádból a kukorica, vagy valaki?
itt beszélgetni szoktak gondolatokkal rendelkező emberek.
vadmajom.
J. László pest legnagyobb buzija kurva anyázik? Röhögnöm kell.
Ha megláttyák erre édesapámat, id. Ozsvári Jenőt (Lencsés Istvánként szokott bemutatkozni) akkor mongyák meg neki, hogy menjen haza sürgősen, mer' édesanyám má' erősen kaparja a tüzet a piszkavassal, és ez má' a múltkor se jelentett jót az öregnek!
Ajaj, úgy látom, egyre nagyobb a majré fidióta oldalon! Egyre reszelősebb a hangnem... :)))
@DarthVader:

Segg hülye MSZP csicska vagy te is.

Az MSZP vonta el a legtöbbet a kórházaktól, és darabra is magasan vezetnek kórház bezárásban és kórház privatizációban is.

De te csak tapsolj az Elkúróknak majom, így szeretünk ! :DDD
"– Mennyi időre lenne szüksége Magyarország megszállásához?
– Huszonnégy órára.
– És ha ellenállnak?
– Tizenkét óra.
– Hogyhogy?
– Elmaradnak az üdvözlő beszédek."

(Walther von Brauchitsch tábornagy, a német haderők főparancsnokának válasza egy német diplomata kérdéseire)
vastagbor.blog.hu/2014/01/20/kivalasztottak_a_naci_megszallas_emlekmuvet_a_szabadsag_terre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_20&utm_campaign=index

@temisztoklész:
Dehogy... Az olyan, mint a "Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !" féle agyhalott narancsdroidok repülnek erre, mint gyöngytyúk a tak.nyra.
Az ilyen eccerieknek történő örömszerzés motiválja... ILYEN EZ!!!
Önzetlen gyerek, nagy szívvel, de még nagyobb lapát mancsokkal. :)
Címlapra rajzik a kis muslincája...
@DarthVader:
Már csak a vidéki balfasz, meg várúr hiányzik... No meg a primitív ephart, oszt együtt akkor meg is van nekik a 80-as IQ. :O
beluga nyam-nyam, sajna csak egyszer kóstolhattam
@DarthVader: le kell őket szarni - úgy villámgyorsan eltakarodnak, esetleg átnézve rajtuk cinkelni a faszságaikat, úgy még a szarszeplő is kiveri őket ;-)

itt van például ez a jélaci nevű shitnyik. rohadtul frusztráltnak tűnik szegény pára - szerintem annyi esze van, hogy felfogja ahogy a csúti tahó és tolvajbandája kezdi a böszmeségeivel így a hajrában elvetni a sulykot
@GeoCracker: Beszélgettem a múlt héten Börzöny vidékén élő bogyós gyümölcsöket termelőkkel, azt mondták, mostanában már csak négy öt év az ültetvények időtartama a korábbi nyolc tíz évvel szemben.

Ezeknek fertőzések, technológia, fajták, vagy a vízhiány lehet az oka?
@guma: basszus, ez tele van kanalas orvossággal
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szevasz Boli! a putriúr is szokott idejárni? hál'istennek még itt nem láttam a redvás jaffershitnyiket
@vitéž munkášőr:
Ugyan... Nem meri a kis disznóóljából kidugni a bélsáros pofáját, ott röfög az elvtársaival. Ilyen kis ostoba balfaszokat szalajtanak ide röfögni.
@Habakuk999: lehet, hogy nagyon hülyén hangzik amit mondok, de mostanában mindent úgy csinálnak meg, hogy pár év után ki kell dobni, újat kelljen venni helyette. Lehet, hogy ezeknek a gyümölcsöknek is ennyi a kihordási ideje.
@DarthVader: ne csodálkozz! már Debrecenben is tömeg várja:

Még Gyurcsányék sem számítottak ekkora érdeklődésre

"A DK a debreceni Arany Bika Szálló kétszáz fős nagytermében szervezett fórumot délután hat órától Gyurcsány Ferenc számára, de a helyszínen olyan hatalmas számú tömeg jelent meg, hogy a gyűlést a földszinti hallban kellett megrendezni. A helyszínen nem kétszázan, hanem legalább háromszor ennyien voltak, a résztvevők zsúfolásig megtöltötték a szálló földszintjét, de az emeleti ablakokban is sokan kísérték figyelemmel Gyurcsány beszédét. Ez azért meglepő, mert a fideszes vezetésű Debrecenben maguk a szervezők sem számítottak ilyen óriási érdeklődésre."

nol.hu/belfold/meg_gyurcsanyek_sem_szamitottak_ekkora_erdeklodesre?ref=sso
Lássunk néhány idézetet Marxtól:

"milyen különös társadalmi elemet kell leküzdeni, hogy a zsidóságot meg lehessen szüntetni?"

"Mi a zsidóság világi alapja? A gyakorlati szükséglet, a haszonlesés. (…) Mi a zsidó világi kultusza? A kufárkodás. Mi a világi istene? A pénz.(…) A pénz Izrael féltőn szerető istene, aki előtt nem lehet ma´s isten."

"[A] négerkereskedelem előtt a gyarmatok csak igen kevés terméket szállítottak az Óvilágnak, és alig változtatták meg a világ arculatát. A rabszolgaság tehát fölöttébb fontos közgazdasági kategória."

"Ausztriában a pánszlávista délszlávok, (...) nem egyebek, mint egy felettébb zavaros ezeréves fejlődésből kikerült népszemét. "

"Azoknak az osztályoknak és fajoknak, amelyek túl gyöngék (…), pusztulniuk kell. (…)
A következő világháború nemcsak a reakciós osztályokat és dinasztiákat, hanem egész reakciós népeket fog eltüntetni a föld színéről. És ez is haladás."
@OPHELIA: lehet, hogy örök életűek lennénk ha kanalazni kellene :)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: húvazz, az a szobor nagyon apródfrizurás design - igazi nerreál
@vitéž munkášőr:
Csodálkoztam én is, hogy nem egy pókhasú, görbelábú harmadosztályú balfaszt tettek rá.
Még korrigálhat a "művész úr"!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: látjuk. mi a gondod ezzel? ez veled teljesen kompatibilis szöveg. az osztrákokkal kapcsolatban mondottakat ráadásul többé-kevésbé meg is tudom erősíteni
@DarthVader: 82 éves bácsi mellett ültem a szemészeten, időpontot kapott a műtéthez : 2017 áprilisra.
@guma: ez a kanalas orvosság egy sztori az ifjúságomból. Egy tünemény kollégám nyugdíjba ment. Kb 1 év múlva bejött a céghez beszélgetni. Ugye kérdeztük tőle, hogy vagy? Mire ő, köszönöm jól, az a kis kanalas orvosság amit naponta be kell vennem, megoldja a gondokat. Mire megkérdeztem, hogy miért? mi bajod van? a kollégák meg fetrengtek a röhögéstől.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: á, nem lehet - az olyan amorf figurák csak makoveczista stílusú organikus ornamentikák árnyékában mutatnak jól
Azért nem fogsz össze mert annyi eszed sincs hogy felfogjad miért a biztos szavazók maximalizálása most a cél. Elárulom: mert a bizonytalanok nem álltak sem a Bajnai sem a Mesterházy mellé elég nagy számban így kénytelenek a biztos szavazók igényeit kielégíteni, és az meg az hogy fogjanak össze, egyesítsék az erőket. Ha idáig eljutsz akkor már tudhatod hogy nem a győzelem az igazi cél, hanem csak a kétharmad megakadályozása. Ha ennyit elérnek, azt is nagyon meg lehet köszönni nekik. Orbán nem tudja onnantól magára szabni az alkotmányt meg a kétharmados törvényeket, szembesülni fog a saját törvénykezése korlátaival, nem leszünk annyira kiszolgáltatva. Ezt köszönheted az összefogásnak. Nem szavazol rájuk? Saját magaddal baszol ki. Semmilyen hatalma, pozíciója nem lesz ennek az összefogásnak, nem ezért szövetkeztek. Remélem valamennyire tisztult a kép és jössz szépen szavazni.
@DarthVader:
"apámat a 9-es sz.pótágyra fektették egy 8 ágyas kórteremben (2013-ban Magyarországon 8 ágyas kórterem!!!!)"

Sajnos igazolhatom tapasztalataidat szegény bátyám révén. És hogy ez nem elszigetelt, egyszeri eset, annak bizonyítéka, hogy nem azonos kórházban tapasztaltuk ugyanazt a minősíthetetlen elhelyezést (ez attól biztos, hogy a miénk városi kórház, nem megyei). Az időszak azonos.
@avanivi: a lányom csak az allergia gyógyszerét akarta csütörtökön felíratni, de nem lehetett, 3 hétre kapott időpontot. Így aztán adtam neki pénzt, elment egy maszek tüdőgyógyászhoz, akinél már aznapra kapott időpontot. Még mindig olcsóbb volt, mint éjszaka menni szomszéd városba SBO-ra, vagy esetleg megfulladni
@Mark Bolt:
Aha... Tehát az a verzió fel sem merült, hogy keressen az a szerencsétlen balfasz baloldal netán olyan embereket, akiket "el lehet adni", mert nem vették még meg őket, nem használódtak el, a kisebb környezetükben hitelesek, nem lejáratódott csürhe.
ÉRTEM!
KÖSZÖNÖM!
Mindig tanulok...
Bazzz... ilyen kibaszott sötét egy országot...
@avanivi:
50 rugó, várólista 2 hónap! Tapasztalat!
@Mark Bolt: mivel negyedszázaddal a szájbakúrt rendszerváltoztatás után emberek százezrei élnek magukat szétgürcölve havi 2-300€-ból - én fasszal szavazok. ez a véleményem az összes féregről, aki politikusként a hatalmat kívánná magának általam szentesíteni. és nem érdekel, hogy ezzel kinek a szekerét tolom. kész, vége. dőljön össze ez a trágyadomb, de minél 'hamarébb'
@poszt: ez teljesen korrekt. csak ez a hozzáállás vezet el ahhoz, hogy a pártok rendes embereket indítsanak. szívesen olvasok hasonló posztot a Mandineren Papcsákról.

ja, várj! a Papcsákról nem lesz sose ilyen, és a FIDESZre elmennek a választói, mert nekik semmi sem túl büdös. úgyhogy szép a kiállás, de valahogy mégiscsak őgy látszik, hogy ez egyenes út a FIDESZ 40 évhez, és hogy soha a büdös életbe el ne jöjjön, amire egyébként én is vágyom.

én a magam részéről nem szeretek így fejjel a falnak menni, mert egyrészt fájdalmas, másrészt nagyon kiröhögik az embert miatta. ezért aztán megnézem, hogy nincs-e másik, akár nem direkt út az én vágyamhoz is.

a FIDESZ irányba zéró esély, amíg én élek (azt leszarom, hogy 20 év múlva, ha majd Orbán a gyógyóban fekszik, akkor mi lesz). az LMP irányba kipróbáltuk 2010-ben, ide vezetett 2014-re, nem jó. lehet benne hinni, de ha bejönne, Schiffer országa lennénk, a legszocialistább mind között, még nagyobb újraelosztással, amit meg az PM-mel csinált, az detto ugyanaz, ahogy Orbán megszabadult Fodortól 1993-ban. Kösz, még egyszer nincs kedvem ebbe belelépni. Az MSZP se érdekel, amíg érdemben meg nem újul, ennek esélye kb. 0%, úgy látszik még mindig a pénz beszél ott is.

Én a magam részéről egy Bokros-Bajnai duónak örülnék a legjobban, ha Gyurcsány hozzálapátolja a maga 5%-át, akkor őt is belevéve. ezek az emberek pontosan arról a világról beszélnek, amit én is várok: nem az állami etatizmus, nem szocilista állam, hanem rendes, kapitalista, ahol a polgárok 90%-nak nézeteit nem az határozza meg, hogy hát úgyis van itt kiskirály, mindegy, hogy párttikárnak, hivatalvezetőnek, polgármesternek, akárminek hívják, jobb a békesség, befogom a pofám. Mivel Bokros valahogy eltűnt, ezért marad Bajnai. Listán mindenképpen, azon pedig még el kell gondolkodni, hogy a le nem adott szavazat egy plusz szavazat a FIDESZnek listán, tehát lehet, hogy azt is be kell húzni, remélve, hogy nem nyer.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: stadionba kell majd feküdni, sok tízezer vadonatúj hely lesz ott nem sokára, nem kórházba!
@tristen2005:
Nekem egyszer, amikor a térdem tropára ment, 3 hónapra akartak MR-re időt adni (35 km-re). A kórházigazgató volt a sebészem, a szemei fennakadtak, a szája széle beremegett, szólt a nővérkének, hogy adja csak oda azt a telefont... :)
Hőőőő... és akkor hirtelen kiderült, hogy másnapra véletlenül van egy szabad időpont.
4 nap múlva meg a műtőben voltam.
@tristen2005: Tudom, mondtam neki,vagyis a fiának. / nem 50, felénk 100 rugó /
@avanivi:
Ez a műtét előtti! A többi utána jön!
@tristen2005: én találkoztam már kettő darab olyan orvossal is, aki nem fogadta el. Sem előre, sem utólag.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem az a borzasztó, az amikor 10 órára berendelnek ultrahangra, tele húgyhólyaggal, és 14 órakor még a türelmedet kérik, mert közbe jött sok csókos, meg ilyen sorszám előléptetett!
@is:

És eldönthetjük, hogy a gyepre vagy a lelátóra fekhetünk? Mert most nem szólhatunk bele, hogy a 7., 8., 9. vagy 10. ágyat tarthatjuk szerencsénknek elfoglalhatni.
@OPHELIA:
Az nem ennek az Istennek az idejében volt!
@OPHELIA: Még hogy az egészség nem vásárolható meg ?
Az is mekkora szégyen ,hogy a fél ország már fogatlan :(
@tristen2005:
Ezentúl akkor nyugodtan szólíthatlak Hugyos Józsinak??? :D
@tristen2005: De igen. Viszont az egyik megnevezte az illetékes kollégát, aki szemrebbenés nélkül. Aki tényleg nem fogadta el, az egy nagyon korrekt, lelkiismeretes sebész volt. Láttam a közelmúltban, sajna csak árnyéka saját magának, pedig egy jó csávó volt. Úgy néz ki, mint aki szétitta az agyát (balesetis)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

8 ágyas??? János Kórház sebészet (férfi) 20 ágyas kórterem..
na ez már azért vicc kategória!
nem elég, hogy zömében nők dolgoznak az eü-ben most Valentin napi műszakot is szervez nekik a kormány...

Valentin-nap: emlőszűrés ajándékba
Valentin Napra szervezi a szűrések éjszakáját az egészségügyi államtitkárság. A kórházi vezetők nem örülnek az extra műszaknak.
nol.hu/belfold/valentin-nap__emloszures_ajandekba_
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Bazzz... ilyen kibaszott sötét egy országot..."

Hát látod, ezzé váltunk. Pedig valaha voltunk mi a "kiművelt emberfők országa" is (legalábbis törekedtek rá az akkoriak, a vezetők is).
Amit pedig itt többedmagaddal képviselsz, az a 22-es csapdája. Nincsenek friss, új arcok, akikre szívesen szavaznál. De ha ez a szellemi sötétséget preferáló társaság a nyakunkon marad, akkor esély sem lesz arra, hogy valaha is lehessenek.
Amúgy meg értem én, hogy mi a Te bajod, és nem mondom azt, hogy nincs igazad. De én opportunista vagyok és megalkuszom azért, hogy hátha ezzel lehetőséget tudok teremteni azoknak a feltörekvő friss, új arcoknak... Tudod, a reményhal. És nem a szarokrája.
@avanivi:
Ajánljak egy jó fogorvost a közelben? :D
@tristen2005:

Kisvárosi rendelőintézet,UH vizsgáló előtt a falon 3 különböző felirat A4-es papiron: :

"Kérjük a betegkártyát érkezéskor leadni."

"A vizsgálat nem érkezési sorrendben történik."

"Az előjegyzett időpontok csak tájékoztató jellegűek".

Magyarul: az jön be, akit behivunk. Csók.
@avanivi: A fogatlanság sajnos számomra az igénytelenség egyik megjelenési formája. Az egészség pedig sajna nem vásárolható meg. Cseszheted a pénzedet, ha gyógyíthatatlan vagy. Esetleg nyújtani tudod az életed a pénzért, vagy hamarabb kerülsz egy vizsgálatra, ami adott esetben életmentő lehet.
Lefordítottam itt a helyieknek a kommenteket az egészségügyről. Felakadt a szemük.
Nálunk egyetlen olyan rendelő van, ahol sorszámot kell tépni. És ez alapján hívnak be. Naponta 20 beteget fogadnak. Ezért érdemes dél körül odamenni, amikor elfogyott a sorszám és a beteg. Ugyanis 10 percen belül sorra kerül a kedves beteg, mert az asszisztenscsaj kb. 10 percenként kinéz, kiszól, hogy vár-e ide valaki.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nagy ívben lesz..om a baloldal szenvedését, egy ténylegesen jobboldali, nem szemérmes szalonnáci szarháziakból, nem álszenteskedő volt komcsikból álló KÖZÉPJOBBOLDALT látnék a porondon.
Lehet liberális beütéssel, lehet kereszténydemokrata (nem ez a hazai viccpárt), a német CDU-CSU mintájára, épeszű, nem kompromittálódott fideszesekből és másokból is.

Végre VALAKIT, akik NEM IDEOLÓGIÁT, térkövet, meg fostalicska szobrokat akarna adni (a MI PÉNZÜNKBŐL), hanem munkát és jövőképet ennek az országnak.

Balról látszik, hogy ilyen nem jöhet, ha megpróbálja, azok a sunyi kis pöcs elvtársai úgyis kicsinálják, elkaszálják.

Piktorék komcsibbak, mint Rákosi, szerencsénk, hogy a ruszkik nincsenek itt, bár a hülyegyerek dolgozik ezerrel a visszahozásukon.
Szóval tényleg a remény hal...
@Sir Bates dö Hól:
Küldjek linkeket helyi dögös asszisztens csajokról is??? :D
@Sir Bates dö Hól: Légyszi azt is, hogy tavaly kórházban voltam, gégészeti osztályon. Menier szindrómával kerültem be, amit az SBO-n megállapítottak. A gégészeten nem volt betegfelvétel, egy hétig meg sem vizsgáltak. Mikor kiengedtek egy olyan doki adta ki és írta alá a zárójelentésemet, akit addig soha nem láttam. A cikuság pedig az, hogy a felvételi státuszomban normál méretű garatmandulák szerepelnek. Szal megtalálták azt, amit 5 éves koromban kivettek. Esküszöm, hogy itthon gyorsan megnéztük és azóta sem találjuk.
@OPHELIA: :)))

én most szinte meg sem merek szólalni...

1 éve egyszerre fedeztek fel két problémát nálam, és szinte mindenhova pénz nélkül, tök ismeretlen dokik adtak kézről kézre...

most vagy a halálomon vagyok vagy valóban hihetetlen szerencse ért, ami most az utókezeléseken, kontrollokon is zajlik.
(ja és a nővérekkel is nagyon jó kapcsolatba kerültem, vagy levélben vagy telefonon értesítenek ha időpont változás van...)
@vörös meteor:
"8 ágyas??? János Kórház sebészet (férfi) 20 ágyas kórterem"

Te nyertél, de ettől még egyikünk sem boldog.
@tristen2005: Miért szerinted a hazaárulók kit érdekelnek? :) Amúgy valaki komolyan rájuk bízna bármit is?

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1525644_790978134249654_613401670_n.jpg
@OPHELIA:
NE DUMÁLJ MELLÉ! Lenyelted, oszt most magyarázkodsz... :)
A doki jobban tudja!
Papírja is van róla! Igaz, kitörölheti vele...
@Egyallampolgar:
"Ha Bajnai lenne a 133. Gyurcsány meg a 134. akkor elhinném, hogy azért fogtak össze, hogy visszaállítsák az alkotmányos normákat"

És akkor mégis ki állítaná vissza az alkotmányos normákat?
Laci bácsi a földszint 2/b-ből?

Vagy mégis mit gondolsz a politikáról?
Miért nem sikerül x-nek vagy y-nak mandátumot szerezni?
Elmeséljem?
Jópofa gondolatot olvastam:)

"Az óvatos optimizmust csak egy hajszál választja el a merész pesszimizmustól"
(Böcz Sándor)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Osztrákokkal van tele minden ,fodrász,pedikűr,manikűr, fogorvos, étterem . Van hogy magyar szót nem is hall az ember.
@GeoCracker: "Az élelmiszerbázis jócskán emelhető lenne pl. széndioxidtrágyázással. "

Minek? A világban élelmiszer túltermelés van. Az EU fizet a parasztoknak, ha parlagon hagyják a földet.
@guma: nem vagy a halálodon, szerencsés vagy!!!!!
@guma:

De csak merjél megszólalni, üdítő változatosság ilyet is hallani. Ne mindig csak a rossz, felháborító dolgokat osszuk meg egymással.
Egyébként ilyen tapasztalatom is van, édesanyámat a kezelőorvosa sírva adta ki a kórházból, mert már semmit nem tehetett érte, és onnantól többször is érdeklődött telefonon. Sajnos nem sokáig volt értelme...
Egyelőre még az egészségügy bármely oldalát csak áttételesen ismerem, saját bőrömön még nem. Baj, ha nem is szeretném?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem is hagytam ott egy kanyi vasat sem!! A nővérek viszont tök rendesek voltak, kivétel nélkül mindegyik. Azoknak vittem egy kis csecsebecsét.
@guma:

Valószínűleg jótékony hatással volt rájuk az életenergiád:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tudom,a szép fogorvosnő,de hálisten most nincs szükségem fogorvosra :)))))
@Habakuk999: "Az utódaink pedig bízzanak abban, hogy a letelepített szélerőművek eltérítik a Paks felé fúvó viharokat. "

Erről jut eszembe: nem kis para volt, amikor a jugoszláv háború idején a balkáni pajtások magyar területre lődözték a rakétáikat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Végre VALAKIT, akik NEM IDEOLÓGIÁT, térkövet, meg fostalicska szobrokat akarna adni (a MI PÉNZÜNKBŐL), hanem munkát és jövőképet ennek az országnak"

Oké, most is azt mondom, hogy igazad van. És hol látod ennek a reális esélyét? Mikor, milyen közegben, mitől fog ez kitermelődni?
Az ország szellemi állapota a nulla IQ-hoz konvergál, és ha ez a majomcsapat marad, igen rövid időn belül el is éri. De a 0 nem a mélypont lesz.
Szóval, honnan is fognak ezek a követhető emberek előkerülni?
@Knósszosz: számomra egy kicsit bumfordi, a tokhalra nem emlékeztet. Habár az sem éppen a kecsességéről híres
@épészmérnök: Nem ugyanarról a szegmensről beszélünk. A termények egy része korlátosan szállítható. vagy mert sérülékeny, vgy nmert romlik a minősége, vagy mert rohadt drága szállítani.
Pl. a karalábé konzisztenciájú argentin epret edd Te. Na jó, nem vagyok ilyen gonosz :-)

Egyébként nincs tultermelés, csak az elosztás pocsék.
@Habakuk999: A málnásoknál azt hiszem a meleg :-) Egyébként tényleg. meg a légköri aszály. A bigyósok jó része, mint a málna, a ribizli, az eper is, alapvetően az erdőszéli bozótosok növényei. Ha légköri aszály van, akkor legyengülnek, és a gazdi náthájára is érzékenyek lesznek. Amellett bejött pár olyan kórokozó, ami felmelegedéssel terjedt el. Bár azok jó része a bogyósokat talán nem bántja.
@GeoCracker: "A füstjét nagyon kell tisztítani, ami drága. Ráadásul a konyhai hulladék, a zöldhulladék, komposztálható papírhulladék elégetése tápanyag-pazarlás is. Csak, mintha ezt sem igazán beszélnék a környezetvédők."

Basszus, Geo, milyen környezetvédőkről beszélsz? A zöldek a legnagyobb támogatói a komposztálásnak, és ellenzői a szemétégetésnek. A zöldeknek ez a démonizálása borzasztó káros. Aki egyetértene velük, az nem meri kimutatni, nehogy ujjal mutogassanak rá.

Egyébként, mint oly sok minden, agymosás következménye, az ellenérdekeltek részéről.
@Orica Középföldi: @OPHELIA: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)))

aranyosak vagytok! :D
az biztos, hogy az altatóorvos pl azt mondta, hogy ő még ott nevetni senkit nem hallott...

ami nagyon ledöbbentett a párnapos kórházi idő alatt: a nagyon fiatal ápolónők totál egyedül súlyos betegek tömegével, fellépő komplikációkkal magukra vannak hagyva...
de olyan lelkiismeretesek, figyelmesek mégis pedig akkora felelősség van rájuk sózva, hogy azon kiakadtam.
Nagyon jók vagytok fizetett rettegők, libsik, divatszocik, ne hagyjátok abba :)
@GeoCracker: Nem muszáj egész évben idénygyümölcsöt és -zöldséget enni. Sőt.
@épészmérnök: Sőt! Enni sem kell :-) Lassacskán :-)
Amúgy szívesen megtárgyalom Veled, hogy miért jobb pl. az epret egyébként is fekete fóliásan takarva és akár fóliafüggöny alatt netrtani, de nem szeretnék túl nagyképűnek látszani. Így is az vagyok :-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ez akkor fog bekövetkezni, ha jön valaki, aki mezítláb átsétál a Dunán úgy, hogy nem süllyed el és vizes sem lesz a lába. Aki utána megy,annak is sikerülnie kell. Mert a parázson járás az már nem nagy kunszt.
@enpera:
"Nagyon jók vagytok fizetett rettegők, libsik, divatszocik, ne hagyjátok abba :) "

Állunk rendelkezésedre, mindent megteszünk a szórakoztatásodért :)
@Habakuk999: Pont ilyen környéken laktam. Vízhiány, és szerintem a talaj kizsarolása. Nem használnak szerves trágyát, csak műtrágyát, emellett többnyire domboldalban vannak az ültetvények, és erős a talajerózió. A talajvízszint csökkent, a börzsönyi híres források elapadtak.
@Knósszosz: :)

én mostanában a Magyar Királyi légierőről néztem filmecskét (posztoltam is :DDD)

mi van a kezeddel?
jó kis lóbalzsamot kell rákenni még pár napig és akkor megint müxik a "berendezés".
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

bocs, javítás: én is így látom. Mindig csak ez a kapkodás, aztán kimaradnak a szavak :)
1000 es egy fontos okot talalhatnal arra, hogy az osszefogasra szavazz. Ehelyett minden nap kisutsz valamit ellenuk, es tolod Orban szekeret.
Miert nem allsz ki valami nyilt pro-Fidesz bejegyzessel? Egyenesebb dolog lenne...
@OPHELIA:
Nem egy kimondott szépség, az biztos.
Őszintén szólva azon is csodálkozom, hogy egyáltalán repül.
Amúgy meg érdekes szezon elé nézünk, Kimi nem aggódik-:)))
@guma:
Na, akkor azt megnézem!!
Egyenlőre rendben volt két napig, most megint kezdi. Kösz, majd tolok valami kencét újra, rohadtul unom már...
@épészmérnök: A Te kedvedért rákerestem a szemét komposztálásra és az LMP-re OK. látszólag 100 ezer találat van. Zöme több éves, jelentős redundanciával. S nagy részük lokális, és rövid távú akció.
Amúgy démonizálja a zöldeket a hóhér. Ljáratják magukat önerőből, amikor elkapnak az aluljáróban és hülyeséget beszélnek a GMO-ról.
Amellett rendben van. Iszonyú nagy propagandát folytatnaka szelektív szemétfeldolgozás, a vársoi szenyvízen nevelt takarmányalga, és millió más dolog ügyében. Mondjuk én ezekkel a kampányokkal nem találkozom a városban, de biztos én vagyok valszerencsés, hogy nekem csak a szerény tudású aláírásgyűjtő lejmolók jutnak.
@épészmérnök: Egyébként eszembe sincs sem megbántani, sem megvívni olyan csatákat, amiben részigazségok mentén, és virtuálisan győzködnénk egymást. Az elérhető nyereséghez képest aránytalan veszteséggel járna.
komcsi/dakota náci ügynök mind

feudalizmus marad örökké
van hozzá sok sötét paraszt...
@GeoCracker: Én a síkkomposztálás híve vagyok, a mi kertünkben nagyon bevált. Gyönyörű, morzsalékos, nedves, élő talaj van alatta. Nagyüzemben persze problémás.
@GeoCracker: A magyarországi zöldek is csak magyarok, miért várod, hogy kiemelkedjenek a mezőnyből?
@GeoCracker: Nem vállalkoznék én sem komolyabban belemenni a témákba, mert nincs kéznél a könyvtáram, csak a memóriámra hagyatkozhatok. Egyébként is egyre offabbak vagyunk :-(.
@Mark Bolt: Én is igy gondolom.
@avanivi:" Az is mekkora szégyen ,hogy a fél ország már fogatlan :("
Ez is igaz, de legalább jót mosolyogtam.
www.youtube.com/watch?v=RlFId_52_ao#t=14

Ki emlegette Gyurcsókot, vagy kit ?
Küldöm az energiát:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hááááát... ugye nem arra célzol, hogy EBBŐL a baloldalból?
Erre talán a MUHAHA lenne a legjobb szó.
Sajnos a másik oldal is képtelen TISZTESSÉGES, komancsok nélküli jövőben értelmezni a világot.
Éljen Pozsgay elvtárs és O.Piktor megbonthatatlan barátsága az OROSZ medve seggében.

@enpera:
Köszönjük mélyenszántó és színvonalas hozzáböfögésed, ha ennyire tellett részedről, akkor mára a pénzed megszolgáltad a gazdáidnak, mehetsz tovább.
Valami érv, valami cáfolhatatlan igazság, hogy tök hülye itt is mindenki?
Semmi?
baszod, igyál inkább...
Az orra egy kicsit delfines, a többi része ormótlan. Nekem az emeletes busz jut az eszembe, hogy a fenébe nem borul fel. Én félnék rajta. A FinnAir-es Boeningen nem féltem, igazkaptuk a fincsi nyugtatót. Nem úgy, mint hazafelé a Malév gépen (tudom, hogy a szíved csücske, de ez az igazság). A szőkéért én sem aggódom. Majd megy egy szakmai kérdés
@guma:
Ekkora lóra kevés lesz egy komplett vödörnyi is... :D
"Az államközi szerződéseket föl lehet mondani és ez igaz a paksi bővítésről szóló szerződésre is - mondta Gyurcsány Ferenc Debrecenben."

nol.hu/belfold/meg_gyurcsanyek_sem_szamitottak_ekkora_erdeklodesre?ref=sso
@Knósszosz: van belőle piros és zöld.

a piros melegíti a "sérült" helyet (sportolok használják általában) a zöld hűti mert kámforos.
nekem vékony (kinézetre erő nélküli női) kacsom van... :DDD tehát mindegy melyiket használod és többet ér mint az a voltaren kenőcs.
én is rengeteget kínlódtam kezeimmel, mert a látszat ellenére sem tudtak még egyet húzni a csavaron a srácok pl mert simán megcsináltam ahogy azt kell.
de valahogy a nem igazán női szakmámból adódóan azért sikerült megerőltetnem jó párszor a csuklom. piszok fájdalmas tud lenni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)))

mondjuk én nem ismerem őt, de a balzsam az majdnem vödörnyi kiszerelésű :DDD
@épészmérnök: Jórészt én is emlékezetből vagyok. :-)
A mulcsozás nagyüzemben is megy szerintem. Anno szölötermesztésben a sorközök erozióvédelme kapcsán emlegették. De tényleg hagyjunk teret az ontopik kommenteknek is :-)
@Sinistroll:
Olvasni, olvasni, olvasni... tanulni is kéne.
Hülyeségeket írogatni itt vagyok én!
@guma:
Neccesen 2-3 bödönnyi elég lesz... :D
Amilyen, a felét megeszi!
@guma:
Nekem mondod...?
Egy papírzsebkendő felemelése is kín.
Na mindegy, majd megoldja.
Nem ez a legfontosabb itt, de kösz az együttérzést!-:)
Kiss Péter a legszerényebb képviselőjelölt

Kiss Péter ezzel a bemutatkozással elnyerte a legszerényebb képviselőjelölt díját, olyannyira dicséretes önuralmat tanúsított életrajza összeállításakor. No nem arra gondolunk, hogy a budapesti KISZ-elsőtitkárságot vagy az MSZMP-KB-tagságot kellett volna fölemlegetni, de a több mint 20 éves képviselői karriert két szóban elintézni már-már zavarba ejtő visszafogottságra vall. Idézzük is fel, egyebek mellett mit tett le Kiss Péter a parlamenti asztalra!

Volt:

munkaügyi miniszter
frakcióvezető-helyettes
az MSZP ügyvezető alelnöke
foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter
a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
miniszterelnök-jelölt (!!!)
szociális és munkaügyi miniszter
társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszter, egyben miniszterelnök-helyettes

Mindezt négy különböző kormányban! Egy egyszerű gépészmérnök! Ha ez nem karrier, akkor semmi, nem értjük, miért kell ezekről a sikerekről hallgatni??!? :)

kepviselofunky.blog.hu/2014/01/20/kiss_peter_a_legszerenyebb_kepviselojelolt
@guma: @Knósszosz: hűtőt vagy fűtőt, mert 2 féle van belőle tudtom szerint. Nekem többször volt a csuklómban ínhüvely gyulladás, hallatszott, ahogy "karistolt". Kenhettem és fáslizhattam, többször előjött. Volt egy sportorvos haverunk, aki mindig ajánlgatta, hogy begipszeli, csak attól fog rendbe jönni. Aztán mikor vagy ötödszörre is előjött, akkor tényleg begipszeltettem vele. Úgy kib..tt velem, hogy azzal a begipszelt kézzel SEMMIT nem tudtam csinálni. Még aludni sem. Egy hét múlva mentünk hozzájuk névnapra. Reggel felkeltem, mondtam a férjemnek, hogy vagy leszeded rólam ezt a szart vagy nem megyünk sehová. Megkérdezte, hogy a sodronyvágó olló jó lesz-e? Nagy nehezen leszedtük. Haver meg ebédnél, hol van a gipszem? Kukában!! Viszont azóta tényleg nem jött elő, pedig nem most volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mit ittál? :DDD
gonoccc!

de kaptam egy jó jelöltet 12 indokkal miért őt válaszuk meg (jó,jó, tudom még viccnek is rossz! de mi van ha ez az igazság? padlót fogtam...)

12 érv arra, hogy miért Győzike legyen az összefogás elnöke:

1. Nem pártpolitikus.

2. Nagy az ismertsége.

3. Nincs pártállami múltja.

4. Szociáldemokrata értékeket vall ("szeretem a bűröd illatát").

5. Jól áll rajta az öltöny.

6. Széles körben népszerű, és ez a kör folyamatosan tágul.

7. Illik a liberális eszmerendszerhez.

8. Jó a kommunikációs készsége.

9. Garantáltan nem kisebbség ellenes.

10. Eggyel több nyelvet ismer, mint Szili Katalin.

11. Javítja Magyarország népszerűségét a harmadik világban.

12. Jól jeleníti meg hazánkat, mert megfelel a külföldiekben a magyarokról kialakult képnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "miért kell ezekről a sikerekről hallgatni?" Te miért lapulsz a 2010-es sikereidről?
@guma:

5. Jól áll rajta az öltöny.
8. Jó a kommunikációs készsége.

Ezeken lehetne vitatkozni, a többi az stimmel!
@OPHELIA: :)))

ez igaz!
azért mert nem szabad semmilyen formában mozgatni...
amit ugye nem tudsz betartani mert a fásliból kilógó ujjaiddal is matatsz vagy emelsz illetve tartasz a kezeddel pl poharat, mert az ugye nem súly...
hát az!
nekem is ajánlották anno mert volt, hogy már a jkv-k gépelésétől is tropára ment a kezem, na de mire van az éjszaka - majd akkor pihen velem együtt...
más szóval, van amikor magunk ellenségei vagyunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Hááááát... ugye nem arra célzol, hogy EBBŐL a baloldalból?"

Nem feltétlenül, bár nem tudhatjuk, hogy a tizedik vonalban kik vannak, és meddig tűrik a tizedik vonalat.
Én csak arra szerettem volna célozni, hogy ezer hibájuk mellett azért a gondolatainkat nem próbálták korlátozni és irányítani. És egy szabadabb szellemi világban könnyebben felszínre törhetnek az újat akarók.
Túlzottan optimista lennék?
@tristen2005: velem lehet :DDD

de hallgasd csak meg a rajongóit...
@guma:
Még semmit, de ha így folytatod, csúnya vége lesz! :))
@Knósszosz:
Vágd le! A tecsóban lehet kapni gazdaságost!:)
@OPHELIA: Erről kérdezd esetleg a
kepviselofunky bloggereit. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ennél sötétebben látom a jövőt!
Orbánék dezinformálásban és bomlasztásban túl jók, nem hiába dolgozik annyi volt titkosszolgálati munkatárs nekik - remekül, hatékonyan dolgoznak a fidesz propaganda és elhárító gépezetében.
Nem is értem, hogy miért nem választanak azok is egy olyan igazi jó magyaros jelmondatot maguknak:
"Egy országot áldozunk be egy beteg ember hatalommániájáért!"
Persze Piktorunk addig lesz hatalmon, amíg ezek az emberek jónak látják. :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Egyik előző blogon írtam már, hogy az emberek gondolkodásának kellene megváltozni ahhoz, hogy újak tűnhessenek fel a politikában, ez viszont nagyon lassú folyamat. De nem mindegy, hogy milyen politikai-szellemi közegben telik ez az idő. Itt folyt egy off-dumaparti zöld témában, ebből venném a hasonlatot: fontos a táptalaj. Lám-lám, még az átkos Kádár-renszerben is kiforrott egy változás (az irányítottságról szóló konteók mellőzendők).
"A fentiek után most meg az van, hogy TóCsa a győzelem szövetségének színeiben (muhaha) indul itt nálunk, és ha kell osztanak gumikesztyűt meg orrcsipeszt, de rá kéne szavazni...Lófaszt, mama, nincs az a vegyvédelmi kesztyű amiben erre hajlandó lennék."

Erről szól Orbán furmánya. A fideszes választási tv.-el olyan pártokat és szavazóikat kényszeríteni együttműködésre, amelyek normális esetben soha nem lennének erre képesek. Sajnos a posztoló sem erről, a probléma gyökeréről beszél, csak ennek következményéről.
@is:
Lehet, hogy nem egy országban élünk, vagy csak nem jól emlékszem, de mondj már néhány dolgot, hogy mi a penetrát csinált ez a Bajnai amitől ilyen rettenetesen nagy szakember ? Az én emlékeimben ő egyszerűen beterjesztette az IMF pontjait, az MSZP-SZDSZ aztán megszavazta. Mellesleg tök hasonlókat Gyurcsánynak már nem szavazták meg, ő akkor máe leszerepelt, neki menni kellett.
De miféle tudás az amivel Bajnai rendelkezik ? Miféle irányt, miféle ötletet-elgondolást vezetett ő elő ? Mondja meg már valaki !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Orbánék megítélésében megint csak igazad van. De az optimizmusom alternatívájaként kövérlaca kötele sejlik, most válasszam azt?!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

no lámlám! csak nem megy erősbe valaki Pistát nélkülözve? ilyet is tudsz nem csak lapátolni? :DDD

nálam ezzel nemmész semmire! én ezen a hajón szogálok:

www.youtube.com/watch?v=2LY1houvQuA

(nem szeretem a win8-t, nem bíróm megszokni brühühü)
@OPHELIA:
"optimista a megnyilatkozásod "

"...nem adhatok mást, csak mi lényegem..."
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azért a lóbalzsamnál szóljatok neki, hogy nem azzal kell a perkeltet kotyvasztani. :)
@guma:
Vagyunk még páran rajta... :)
Na, megyek csicsikálni, mert holnap még hülyébb leszek... ennél is...
@Republic Forever!:
Én ezt nem következménynek, hanem végeredménynek látom.
Ami elég durva eltérés... Oszt akkor még orrot befogva se.
@OPHELIA:
Amúgy nem mondott hülyeséget az ismerősöd, gipsz kell és ágynyugalom.
Na de ezt, itt??
Mivel jobban teljesítek már én is, muszáj elmennem melózni, szóval lőttek az ágynyugalomnak. Ezt majd meg is köszönöm a ganajtúrónak a fülekben.

Addig valahogy elleszek, bár egyre nehezebben viselem ezt a szart.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Rá van írva, hogy "Külsőleg". Ha írni tud, akkor talán olvasni is :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezek nem az Israeli Air Force gépei, mert akkor az orrkúpjuk szabad lenne... csak piszka vonagabcsiéknak.
Amúgy fasza!
Jenőke, bocsi, álmos vagyok, nem tudom kivárni a versedet (egyáltalán, hol vagy?!)

Majd reggel elolvaslak, most jucikát mindenkinek, csicsika :)
"...a köztársaság mint erkölcsi vállalkozás megbukott....A köztársaság intézményes lerombolására azért kerülhetett sor húsz évvel a létrehozása után, mert már nem volt elegendően fontos elegendően sok polgártársunknak. ....Azt, hogy ezeknek a polgártársainknak nem volt elegendően fontos a köztársaság, úgy is lehet mondani, hogy a köztársaság erkölcsi értelemben megbukott, mielőtt intézményesen lerombolták volna....A köztársaság erkölcsi bukása akkor következik be, amikor sok állampolgár úgy érzi, hogy ezek a javak odavesztek – annyira sok, hogy a köztársaságnak nem marad annyi híve, amennyi egy alkotmányos puccstól meg tudná védeni, ha a politika valamelyik szereplője megfelelő parlamenti erő birtokában erre szánná el magát. "http://beszelo.c3.hu/onlinecikk/arccal-a-sarban-–-hozzaszolas-kis-janos-cikkehez-a-koztarsasag-bukasarol
@tristen2005:
Baszki, ilyen egyszerű és kézen fekvő megoldást... köszönöm!-:)))
@Knósszosz: akkor tényleg próbáld meg a lóbalzsamot, de akkor a hűtőt, mert a vakbélgyulladást is jegelni szokták. Jut eszembe, lehet kapni valami kék színű borogatót is zacskóban. Le kell hűteni és azzal borogatni. Próbáld meg. Én tudom, hogy iszonyatosan tud fájni.
a IV. Köztársaságot már nem építhetik a köztársasági formát erkölcsi válságba taszító "jobb" "bal" erők...ki hisz már nekik... a változás a választókon múlik....minél hamarabb ismerik fel erejüket és zárják ki a múlt mindkét oldali hamis szereplőit,annál kevésbé válik fájdalmassá az elkerülhetetlen korrekció..jöjjenek az újak
@OPHELIA:
A 4 mázsás márványfedlap nem is kék!!!
Jó'éjt! :D
...érteni vélem mit nem értenek az összefogással elégedettek, s miért nem akarnak érteni.... az értésem nem sokat számít, inkább semmit....a fájdalmas korrekciót behívó bekényszerítő válaszok ezeknek az embereknek válaszai....félnek ettől, tudják mit jelent: miközben a választás majdani kimenetelétől teszünk függővé egy ténykérdést...az már bekövetkezett...miközben relativizálunk, nem sokban különbözünk a struccoktól....nem akarjuk látni. hogy a baj már megtörtént!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jó éjt! követlek... :D

ha nem olvastátok vagy hallottátok volna ez van most Ukrajnában.
döbbenet:

"z ukrán kormány – egyértelműen a decemberi kormányellenes tüntetéssorozatra reagálva – a napokban tüntetési jogokat és információszabadságot korlátozó törvénymódosítást fogadott el. Súlyosan büntetnék az olyan tüntetőket, akik eltakart arccal, nagyobb konvojban, vagy épp sátrat állítva tüntetnek.
Az információszabadságot korlátozandó pedig ezentúl senki nem vehet szabadon SIM-kártyát, csak személyi igazolványa regisztrálásával, az internetszolgáltatókat pedig kötelezhetik bármilyen oldal letiltására, ami „törvénytelen információkat” közöl, vagyis ami az állam által nem jegyzett hírügynökségek híreit írja meg.
Ezentúl tilos lesz bírálni az elnököt, a bíróságok munkáját és tilos lesz megzavarni a kormány munkáját, aki ezeket megszegi, több éves börtönre számíthat. "
index.hu/kulfold/2014/01/20/veres_osszecsapasok_kijevben/

a törvényre reagálva:

Középkori módszerekkel támadnak a kijevi tüntetők
Fából építettek katapultot hétfőn a kijevi ellenzéki tüntetők, hogy azzal hajítsanak köveket, Molotov-koktélokat és egyéb tárgyakat a rohamrendőrök kordonjára.

nol.hu/kulfold/kozepkori_modszerekkel_tamadnak_a_kijevi_tuntetok
@Knósszosz:

Most viccősz-bolondozol, vagy tényleg? Ez egy nagyon jó izomlazító-fájdalomcsillapító kence, eredetileg tényleg a lovaknak fejlesztették ki, de ettől még embernek is jó. Én a 100 Ft-os boltban szoktam beszerezni, ha szükségem van rá.
Itt egyébként többen is részletezték már, hogy két változata van, olvasd el rajta a tájékoztatót, hogy neked melyik kell.
Tavaly egyszer arra ébredtem, hogy nem tudok az egyik patámra ráállni. Szomszédasszony meglátta, hogy sántikálva takarítom a havat, becsöngetett egy adag kencével. Két nap múlva azt se tudtam, hogy valaha is fájt a patám.
Mondom, egy próbát megér, és nem is egy ökör ára.
@Knósszosz: először én is azt hittem, valami hülyeség. Most a vállamat kenegeti vele a férjem. Tényleg jó. DM-ben, patikában tudsz venni, nem is horror áron www.egeszsegaruhaz.hu/termek/lobalzsam_-_izomlazitasra_izuleti_fajdalmakra.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mi van? Volt itt anno egyszer egy egyház, én arra gondoltam, az aranyozottra:)
Mennyi kehes... :D
Tényleg léptem aludni!
Ezüst cipőben jár a Hold
Kigyúl a légi lámpabolt
Ott fönn lakik mind aki volt
Kék függönyön sok égi folt

Aki volt annak ott van ágya
Ágya fejénél ég a lámpa
Feje alatt a párna felhő
Mikor fény gyúl az árnya megnő

Itt lenn is árnyékok a fák
Aki elalszik messze lát
Aki ott fönn van messze néz
Csurog le ránk a lámpaméz
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
@OPHELIA:
Tényleg köszi, aranyosak vagytok!
Holnap veszek, aztán beszámolok a hatásról.
Ha ettől elmúlik, akkor megtámadom Papcsákot az önkormányzat parkolójában és ráborítok két tégellyel. Hátha ő is elmúlik tőle!-:)
@Knósszosz: A szabadalmi jogdíjra igényt tartok!!!
@Knósszosz: Ha már Paks akkor nézzünk be hozzájuk is. :)

youtu.be/qyKQWanjjDs
@OPHELIA:
Természetesen a rendelkezésedre bocsátom, ez nem is kérdés!-:)))
Nem tudja véletlen valaki, ki az a Ratkóczy Nándor?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nézd, azért azt megnézném, hogy szarnák össze magukat a Top Gun végzettségű amerikai géniuszok, ha élesben találkoznának az oroszokkal és a gépeikkel...

A ruszkik tudnak ám repülni és a Szuhoj manőverezőképessége, fordulókészsége... szóval szép az amikor mindig az amcsik győznek a filmeken, de...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:Szivatós kormányhoz szívós ellenzék jár,dehogy még élvezik is!
@zipe moha: "jöjjenek az újak"

Na, de hun vannak ezek a zújak? Sehun.
@Knósszosz:

ELGONDOLKODTATÓ TÁVLATOK!

Miután nem az oroszok, hanem a szovjetunió "alkotta" a paksi erőművet és a jogfolytonosság mellett Orbán és egyéb szócsövek most kardoskodnak, nem esti verset ajánlok, hanem ébresztőt.
Lehetőleg lelkesen, minden reggel, a keleti széllel és hat deci vodkával mondjuk, sugárzó szemekkel és jövőbe vetett hittel:

Korán reggel felébredvén
kelet felé tekintek én!
Bíborpiros az ég alja,
Sztálin József lakik arra.
Sztálin József lakik arra,
dolgozóknak édesapja.

Lehet, hogy van még tovább is, de ha van, elfelejtettem, de ennyit máris eszembe juttattak.

Vidám ébredést! A sztahanovisták korán kelnek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A helyes megfogalmazás ez esetben az, hogy váratlanul házon kívüli munkám keletkezett és ez mostanában olyan ritka, mint a strucctojásból rántotta reggelire. Ezért bevállaltam.
Most kerültem elő, ezért ébresztő vers ébreszt - már akit...
@avanivi:
Én.
Viszont ródeónak fogalma nincs, hogy kit kell nem tisztelni ebben a minőségében.
Nem magyaráztam el neki, hogy egy szélhámozó svindler.
@dr. jenőke (jenőke):
hát, hogy egy hülye az rögtön kiderült, a többiről halvány fingom sincs...tehát egy a sok mutyista kókler szélhámos között

van belőle bőven...mivel írtjátok?

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

Én se bírtalak kivárni, de ezért nem is lett volna érdemes:)))

Jó reggelt.
Ha gábrist látjátok, üzenem bekaphatja az összes gerinctelen jobbikossal együtt!

vastagbor.blog.hu/2014/01/20/paks_ii_a_jobbik_tamogatasaval

A seggnyalok kifejezés csak dicséret lenne nekik... Szánalmas és gerinctelen szolgalelkű csicskák.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: akkó álj be a sorba, tegnap linkelték néhányan már neki, ment is a melléduma és a szarkenegetés :D
"Oroszországból szeretettel
2014.01.20. 16:51 Chigavera

Egyre kínosabb, hogy szegény Orbán mennyire egyoldalúan szerelmes az ázsiai verőlegényekbe. Hiába hízelkedik, visz nekik baltás ajándékot, jelentkezik önként gyarmatnak, ezek a kemény, tetovált nepperek folyamatosan kiröhögik és csicskáztatják.

Múlt csütörtökön az új-barát oroszok hozták fel példának, hogy az EU csak fogja be a polgárjogi lepénylesőt, mert lám, milyen egy ergya, feketeseggű például már ez a Magyarország abban a híres Európában. Az orosz külügyminisztérium simán odanyilatkozott, hogy Putyinföld ezerszer jobb ennél a jogtipró, korrupt nácoid putrinál.

„A 153 oldalas jelentésből kibontakozó kép alapján az EU országai tele vannak nácikkal és idegengyűlölőkkel, az uniós polgárok pedig, ha éppen nem náculnak vagy idegengyűlölnek, akkor homoszexuális propagandát terjesztenek.
Az előbbiben komoly szerep jut egy kis országnak Európa szívében. Egy országnak, ami a minap pár évtizedre eladósította magát Oroszországnak, egy atomerőműért cserébe.
Magyarországnak.”

És aztán szépen ráolvassák a teljes NER-t Orbán fejére.

Ouch..! Ez fájhatott. Miután Európa megszólta, Ázsia kicikizi. Hát ez a hála, cserébe, hogy fő kommunista-faló Viktor király egy volt KGB-főtiszttel látta jónak összekötni az országa sorsát? Hát már a baráti diktátorokban sem lehet megbízni? Tényleg a Szíriuszig kell menni, hogy rokonlélekre találjunk?! Brühühü...

Orbán lassan tanulja meg, hogy a rablók között nincs barátság. A nagy kokivezér, saller-cézár úgy ténfereg a tajgán, mint egy cigirágós, filctoll-tetkós műmájer a kikötői kocsmában. Hiába próbál bandázni a sittes csávókkal, feszegeti egér-izmait, próbálja koppintani a stílusukat, kiröhögik és seggberúgják. Hisz csak egy megalázkodó, pucér-seggű hülyegyerek, akinek se lövése, se földgáz-fingja nincs semmihez. Attól, hogy otthon hőscincérkedik és móresre tanítja a tücsköket, még egy röhejes kis mitugrász marad, aki a farkasok bundájába próbál kapaszkodni.

És pont ennyire is becsülik, ha úgy adódik: egy lekezelő vakarintásnyira.

De én bízom benne, hogy Orbán szokásos keménységével kiáll az oroszokkal szemben, és megvédi az összes tündérországi vívmányt! Úgy, de úgy beolvas az oroszoknak a kapott alaptalan kritikáért és megalázásért, hogy ahhoz képest a Barrosónak, Redingnek, Tavaresnek meg német gyerektévének küldött hősies dörgedelmek, mind elhaványulnak a francba. Ezt nem hagyhatjuk! Nem, nem, soha! Mert mi bátrak és büszkék vagyunk, mint egy lapító tehénlepény az árokparton!

Alig várom! Immár negyedik napja. "
pezsma.blog.hu/2014/01/20/oroszorszagbol_szeretettel_380?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_21&utm_campaign=index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te, ezek egyre szánalmasabbak. Remélem a békemenetben legalább önálló talpnyalószakaszt lihegnek be.
Csicska népség, de legalább fizetnek nekik. Ja kérem, kurvának áll a világ!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: figyi, mit nem vettem észre tegnap jártamba keltemben, a cöfös plakátok elöntötték az utak mentét, és mily meglepő az autópályák mentén is vannak, netalántalán a "civil" brancsokra nem tartozik a politikai pártok hírdetési szabályozása.

Hogy mik vannak, ugye ebben a jogszerű és szakszerű országban, ebben a NERföldében ilyen előnyök nem vannak, ugye nem kell átértékelnem pártunkat és qrmányunkat, se a nagy vezérünket.
áúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáúáú
hogy ez mekkora idióta..............

Irigyled Simicskát? Kádárista vagy!

A rövid láncon nevelt szakíró megmondja: Orbán megérdemli, amit lopott, Simicska meg főleg, hiszen magyar.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140121_Irigyled_Simicskat_Kadarista_vagy
hogy rohadnának megfele:

Az államosítás gyors volt. Aztán jött a fejvakarás

Hirdetésben toboroz tankönyvszerzőket az állam a hirtelen államosítás után. Az összes tárgyból biztos nem lesz új könyv, összeollózott változatokkal mentenék a helyzetet.

www.origo.hu/itthon/20140117-milyen-tankonyvbol-fognak-tanulni-szeptembertol-a-diakok.html?sec-top

------------------------------------------

Orbán: Az újítások kora nem ért véget

Amerikától és Japántól kell tanulni, mondta. Martonyi a magyarok és a tekintélyuralom kapcsolatáról beszélt.

www.origo.hu/itthon/20140120-orban-az-ujitasok-kora-nem-ert-veget.html?sec-1
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és akkor még meg sem említi, hogy miért nálunk épül a legdrágábban...

érdemes a táblázatot megnézni!

Méregdrágán bővítik az oroszok Paksot

Vietnami, bangladesi recept alapján dolgozta ki ajánlatát a Roszatom Magyarországra. Az általunk vizsgált 17 tervezett, épülő vagy nemrég elkészült Roszatom-fejlesztés közül ez alapján Paks II. a legdrágább.

nol.hu/gazdasag/20140120-meregdragan_bovitik_az_oroszok_paksot
jöjjön az eü megint:

Vissza a vizitdíjat és a kiskasszákat az egészségügybe! - interjú

Kincses Gyula volt egészségügyi államtitkár ma sem tud jobbat a 2007-ben bevezetett vizitdíjnál és kórházi napidíjnál. Szerinte az államosítás eszköznek jó, reformnak kevés, ki kell végre mondani: nem igaz, hogy az állami egészségügyben mindenkinek minden jár. A Privátbankárnak adott interjúban azt is elárulta, mitől rövidülhetnek a várólisták, szűnhet meg a hálapénz és emelkedhetnek a bérek.

propeller.hu/itthon/2858644-vissza-vizitdijat-kiskasszakat-egeszsegugybe-interju
@guma: melléklet:

OECD: hálapénz nyomja fel a magyarok egészségre fordított költségeit

Magyarországon a betegek által fizetett hozzájárulásokhoz számolták a máshol nem ismert hálapénzt, amelyet a GKI Gazdaságkutató tavaly ősszel 34 milliárd forintra becsült. Az OECD megállapítása szerint Magyarországon az egészségügyre fordított kiadások viszonylag magas hányadát, 36,8 százalékát teszik ki a gyógyszerköltségek.

hvg.hu/egeszseg/20140121_OECD_halapenz_nyomja_fel_a_magyarok_egesz
@guma:
Egy rendes gyarmaton már csak meg kell fizetni a gyarmattartókat.
Majd apróért kurvul a narancsos csicska, mi?
gyár és városlátogatás se maradjon ki, mert nagyon komoly:

VASMŰ TÉR, VÉGÁLLOMÁS

vs.hu/mega/dunaferr-dunaujvaros-katasztrofa-riport/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kissé lejt a pálya. No de cigányéknál hogyan menne...
képzeljétek nincs eltörölve se a 66(Paks építés a szovjet barátokkal!) se a 2008...

itt van az ok, hogy miért (szenzációs szöveg a maga nemében):

Orbán: A mostani kurzus 2008-ban kezdődött

vs.hu/orban-mostani-kurzus-2008-ban-kezdodott-0120/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :) te nem aludtad ki magad, hogy ilyen "okos" vagy? :DDD

tanulj, ha már "harcolunk" akkor itt a görög példa (lehet másképpen is???):

A görögök 162 milliárd euróért elfelejtenék a második világháborút

vs.hu/gorogok-162-milliard-euroert-tudnak-csak-elfelejteni-masodik-vilaghaborut-0120/
ennyi:

Milliárdos közbeszerzésen nyert a felcsúti polgármester

25 milliárd forintot nyert Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. konzorcium egyik tagjaként közbeszerzésen - derült ki a mai közbeszerzési értesítőből. A felcsúti polgármester a cég egyik tulajdonosa. A Mészáros Kft. mellett a konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Békés Drén Kft.

index.hu/gazdasag/2014/01/20/milliardos_kozbeszerzest_nyert_a_felcsuti_polgarmester/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

ccc, mese habbal...
hasamra én is tudok ütni! és hülyeséget sem nehéz beszélnem...

itt egy összefoglaló ha van türelmed hozzá:

KRITIKUS HELYZET – A kórházak tartozása mára közel háromhavi működési költségükkel ér fel. A 33 milliárd forintos adósságcsökkentés ellenére a jövő nem biztató

www.amdm.hu/2013/11/28/kritikus-helyzet/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

te, fantáziabajnok! láttam éjjel (máshol) még fehér lovat is "megtagadtál" valakitől!
:D
www.origo.hu/itthon/20140117-milyen-tankonyvbol-fognak-tanulni-szeptembertol-a-diakok.html?sec-top

jellemző, előbb elkezdik rakni a téglát, majd rájönnek, hogy tervrajz is kéne, mert ezen nincsen ablak.
kozben megkerdeznem megyegyszer, hogy tenyleg ez lesz a mentalis allapot a valasztasok idejen amit a poszt leir, szoval hagyjam a picsaba az egeszet, ne autozzak se haza, se bernbe miatta, mert teljesen felesleges?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hülyeségekre nem érdemes több szót fecsérelni, főleg ha már minden el lett róla mondva. Miért nem inkább arról írsz, hogy Beszarházy lefosta a bokáját és nem mer kiállni nyilvános vitára Vonával,

youtu.be/ff7thIrPRJQ

vagy arról, hogy természetesen megint választási csaláson érték, a nagyon tiszta korszakváltókat. :)

www.hirado.hu/2014/01/20/br-feljelentest-tesz-a-jobbik-a-nagykatai-valasztas-miatt
@ausländer Sipi: :)

szerintem a mentális állapot nagyon kusza... ez sajnos "területeken" a helyi "érdekek" összecsapásán és összefonódásán nagyon kiütközik...

de valahogy ki kell billenteni az országot a jelenlegi állapotból, hogy "újra" gondolkodni és mérlegelni tudjanak az emberek a mindenhol szakadatlanul harsogott sikertörténet után...
@Orica Középföldi: @guma: ok, akkor leszervezem a szabimat aprilisra.

bar kicsit elkeserito, hogy sokan ugy viselkednek, mintha nem koztorvenyesek lopnak ki az adojukat a zsebukbol es a pitianer kis sertodottseguket helyezik eloterbe:-)

azert remeljuk, sikerul orbanekat elzavarni, bar ketharmad nelkul nem lesz egyszeru ujjaepiteni az orszagot, mivel mindenhol az embereik vannak bebetonozva, akiknek nem csak anyagi, de bizony buntetojogi erdekuk is fuzodik a jogallamisag kialakulasanak/visszahozatalanak megkadalyozashoz.

de ahogy guma mondja, valahogy ki kell billenteni...
@tristen2005: Látod ezért fog egyre inkább előre törni a jobbik. Mert nem érzékelitek a VALÓSÁGOT. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Vona miért nem Orbán Viktort hívja nyilvános vitára?.....szerinted?
@KÁTÉó53éúétr6: Mind a kettőt hívta, hármas vitát szeretne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha valaki azt akarja hogy ilyenek által preferált ME legyen Magyarországon, nyugodtan szavazzon a Vonára, gondolom te az ikertestvére vagy!

www.facebook.com/photo.php?fbid=222943514556719&set=a.155012488016489.1073741828.155010754683329&type=1&theater
@tristen2005: Ha gondolod kérdezd meg Penit hasonlítok -e rá. Úgy tűnik ez a második tévedésed ezen a napon. Lesz még? ;)
Papcsak Ferenc koszoni szepen.
@guma:

A megdöbbentő,hogy fidessbirkáknak ez a "gyarapodás" 'cool jobboldali érték el sem gondolkodnak a manipuláción amit milliárdokból síbolt,úgynevezett /seggnyaller/kutatóintézetek,médiacentrumok sugallnak giliszta agyukba nap mint nap...A CÖF és holdudvara sem tünik fel a szemükben,mint 'pártatlan' 'civil' szervezet,hogy is van??Konkrétan hánynom kell,ha valami CÖF közeli birkát/Fricz,Csizmadia/látok a médiában...Mit szednek ezek hányingerre?Az MDF korszak végi 'Pálffy Gpont TV-ről azt gondoltam ez az alja/Schamsula György híres hintóztatása stb./de nem...Lesz itt még tavaszig 'bambizizivattacukor!!!

"Üzeni ezt ő. Fricz Tamás. Onnan. A CÖF mélységeiből, ahol konkrétan a maguknak kiutalt milliárdokból csinálnak negatív kampányt. Simicska plakáthelyein.

"Ha egy politikus – lásd Orbán Viktor – egy kiemelkedő, államférfiúi magasságú politikai pályafutás közepére viszonylagos jómódban él népes gyermekáldású családjával, akkor ez az MSZP sugallata szerint nagyon-nagyon csúnya dolog."

Viszonylagos jólét a politikai pályafutás közepére! Itt azért csak kiment egyet hányni a szerző, amikor meggondolta, vajon a viszonylagos jóléthez tartozik-e a kert végébe felhúzott stadion muzeális vasúttal. Illetve legördülhetett néhány verejtékcsepp, ha eszébe jutott, vajon nem merül-e fel a leglojálisabb hívekben is, hogy mégis kijön-e ez a viszonylagos, szerény földesúri jólét a pártelnöki és miniszterelnöki fizetésből, vagy netán mégis bele kellett túrni érte a közkasszába. Meg hogy amikor leírta:

"...az ország vezetői megérdemlik a tiszteletet, s azt is, hogy valóban megterhelő munkájuk mellett ne egy lakótelepi panellakásban szorongjanak, hanem kényelmes környezetben éljenek","
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Látod ezért fog egyre inkább előre törni a jobbik. Mert nem érzékelitek a VALÓSÁGOT. :)

hol fog előtörni a dzsobbik? a kanálisokból? mint buzgár?

és milyen VALÓSÁGOT kellene ismerni? a dzsobbik a fidesz fiókvállalkozása szélsőséges és dilis ötletek lefuttatására...
hogyan legyen sok kenyér? aszongya a dzsobbik: LEGYEN KENYÉR ÉS LŐN KENYÉR

brühüyyy
és a csempék mind meg lesznek pléhfejelbve gravírozásokkal....tudod mint a konyhákban a sok okos mondás a falvédőn:

főzzél jobbat jobbat eszel

vegyél krumplit egyél krumplit

brühüyyy

ez a való sááááááááááááááágg
@rodeo36: Ráhibáztál, ma egész véletlenül krumpli lesz az ebéd. :) Tényleg miért nem lottózól?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az off...csak a krumpli menő olyan dzsobbikos

és legyőzitek a krumplit

ma!!!!!!!!!!!!!!

éljen a krumpli

brühüyyy

ez az új dzsobbik
@gazoló: :)

kicsit más és mégis "ugyanaz":

Seres: Marx halott és élvezi

"A kormányzó kétharmad politikusaként természetesen éppúgy jogod van a szólás szabadságához, mint bármelyikünknek. De azért ne felejtsük el, hogy te kormányon vagy, mi, többiek nem, tehát egy, a Corvinusnak címzett nyílt levél a te esetedben nyilván sanszosabban ér célba, mint bármelyikünké. Te még legalább pro forma "kéred", egy nappal később ifjúsági szervezetetek, az IKSZ viszont már "felszólítja" az egyetem vezetését, távolítsa el a Marx-szobrot. Gondolom napok kérdése, és jön a Békemenet, horribile."
__________

"Marx halott, ideje hozzászokni. Fizikailag és – pár évvel a válság idején látott nagy comeback után – úgy tűnik, szellemileg is. Ma Magyarországon a probléma ti vagytok Bence, nem a Marx-szobor a Corvinuson.

Akkor tudnám hitelesnek tartani Marx-ügyi megszólalásodat, ha Rogán Antal és te nem azzal intézitek el a Szabadság téri Horthy-szobrot, hogy az csak a baloldalnak hasznos "provokáció". Ha Szakály úr "idegenrendészeti" kisiklásának már délutánján hasonló nyílt levél szólít fel az (amúgy Gömbös-fan) történész távozására a Veritas éléről. Ha nem pont a zsidó öngyűlölő Marx ürügyén közölnéd, hogy "Egy demokratikus, polgári társadalomban kötelességünk küzdeni az antiszemitizmus, a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés és a rasszizmus minden formája ellen." Ha ugyanakkor nem tüntetnétek ki a Kárpátia zenekart, bármiért is. Ha az elmúlt években nem olyanokat hallottunk volna folyamatosan tőletek, hogy "luxusbaloldal", "extraprofit", "spekulánsok", "kapzsi bankok és telhetetlen multik", "bülbülszavú bankárok, mohó multinacionális cégek", "a zsebüket tömő bankárok" és társaik. Ha szembe mernétek nézni a komcsi múlttal, és nyilvánosságra hoznátok végre azokat a bizonyos magnószalagokat. Ha nem államosítanátok minden elképzelhetőt.

A legelképesztőbb lépésetek természetesen az iskolás gyerekek államosítása: az egységes tanterv, az egységes tankönyv, az egységes pedagóguskar és társai. Ez az a terület, ahol a leginkább követitek a marxi tanokat: kiragadjátok a gyereket az otthoni nevelésből, és annak helyébe az államit, a nemzetit, a kollektivistát, a középszerűt és a szerviliset teszitek. Megkérdőjelezitek a szülők beleszólási jogát a gyerekeiket most már egész álló napra átvevő intézmények életébe. Kiiktatjátok a tankönyvek, és így az eszmék szabad versenyét, a pedagógusok autonómiáját, a gyerekek fantáziáját és kreativitását. Minden eddig létezett komcsi hatalomhoz hasonlóan ti is uniformizáljátok a gyerekeinket.

"Szemünkre vetitek, hogy mi meg akarjuk szüntetni azt, hogy a szülők kizsákmányolják gyermekeiket? Ezt a bűntényt beismerjük. De, mondjátok ti, mi megszüntetjük a legmeghittebb viszonyokat, amikor az otthoni nevelés helyébe a társadalmit tesszük. Vajon nem a társadalom határozza-e meg a ti nevelésteket is? Nem azok a társadalmi viszonyok határozzák-e meg, amelyek közt neveltek, a társadalomnak az iskola stb. révén történő közvetlenebb vagy közvetettebb beavatkozása? Nem a kommunisták találták ki a társadalom hatását a nevelésre; ők csupán megváltoztatják e hatás jellegét, kiragadják a nevelést az uralkodó osztály befolyása alól" – írta Marx teljesen őszintén a már idézett elhíresült pamfletben, de lássuk be, ugyanezt majdnem ugyanígy mondhatta volna Hoffmann Rózsa is.

Az alelnökök, államtitkárok és osztályvezető-helyettesek a világot mindig csak megváltoztatták. Holott a feladat az, hogy különbözőképpen értelmezzük."

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140120_Seres_Marx_halott_es_elvezi
@rodeo36: A Krump Lee az nem az új Kung-fu sztár? :)
@tristen2005: :DDDDDDDD

ne csináld! leesek a székről a röhögéstől :)
drága @rodeo36: :)

tudtál a zenén kívül valami értelmes mondatot kiszedni belőle?

akkor?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem...a Herr Krump Lie az a német energiaipari vállalkozás vezetője aki nem fog küldeni delejt a dzsobbiknak ha az hatalomra kerül

brühüyyy
@guma: Ha már idehoztad, itt egy másik vélemény a témában. :)

"Az már eleve vérciki, hogy az az egyetem, amely Karl Marx után, ha közvetve is, de mégis csak Mátyás királyról nevezte el magát, a kommunizmus alapító atyjának szobrát ott felejtette a campuson. Ennél már csak az szánalmasabb, hogy ez az ifjú kereszténydemokratáknak csak negyed évszázaddal a rendszváltoztatgatás után szúrt szemet. És, ha akarunk még ennél nyomorultabb dolgot is találni a sztoriban, elég meghallgatnunk az érveiket.

Szerintük ugyanis Marx azért elfogadhatatlan figura, mert „rasszista és antiszemita" volt. Az már csak mellékes körülmény, hogy letetette az alapjait egy alsó hangon százmillió áldozatot követelő totalitárius elmebajnak. Mielőtt valaki kioktatna a polgári jobboldal nagy taktikusai közül: igen, értem, mire megy ki a játék. Lelki szemeim előtt meg is jelentek az egymással összekacsintó IKSZ-es pr-guruk: ne komcsizzunk, gyerekek, mondjuk azt Marxra, hogy valójában náci volt, na erre aztán nem tudnak, majd mit mondani a libsik! Ezzel – azon felül, hogy egészen egyszerűen nem igaz – csak két komoly baj van.

Egyrészt, mint láttuk, igenis tudnak rá mit mondani. Marx zsidóság elleni kirohanásai „kontextusukból kiragadott gondolatok". Ennyivel el van intézve az egész. Ha Rétvári és barátai komolyan gondolták, hogy az ex-munkásőr vezetővel büszkélkedő MAZSIHISZ majd ugyanolyan vehemenciával fogja követelni a szobor ledöntését, mint mondjuk Szakály Sándor lemondását – nos, akkor az elmúlt húsz évet nem ebben a naprendszerben töltötték.
Ennél sokkal nagyobb gebasz, hogy az IKSZ érvelése lényegben kitűzött fehér zászló a balliberális múlt-és jelenszemlélet előtt. E felfogás szerint lehetsz akármekkora szarházi, ha nem vagy antiszemita, akkor nem vagy teljesen vállalhatatlan. Ha meg (szerintük) az vagy, akkor civilben lehetsz Kalkuttai Teréz anya, akkor is halálra köveznek. Ha egy keresztény-konzervatív szervezet elfogadja, hogy még Karl Marx ellen is csak az lehet legitim érv, hogy utálta a zsidókat, akkor itt bizony súlyos identitásválságot kell diagnosztizálnunk.

Az igazán érdekes kérdés nem is az, hogy ilyen arcok miért taníthatják a jövő közgazdászait. Sokkal izgalmasabb, hogy a hazai neoliberális gazdaságfilozófia szentélye, a Corvinus miért ragaszkodik ennyire a „tudományos szocializmus" atyjához? Hogyan lehet, hogy társadalomtudományi órákon a kommunista Marxot, a közgazdasági szemináriumokon meg a hardcore liberális Hayeket istenítik?
A válasz sajnos elég egyszerű: a 21. századi neoliberális kurzusnak Marxból csak arra van szüksége, amit a társadalomról mondott. Az viszont úgy kell, mint egy falat kenyér, abból nem engednek. A nemzet, mint meghaladott társadalmi konstrukció, a vallás, mint a népek ópiuma, a család, mint az egyén elnyomásának intézménye – ezek nem csak a marxizmusnak, de a kortárs liberalizmusnak is alaptézisei. A Deák-féle ultraliberális kulturkämpferek hallani sem akarnak államosított gazdaságról, a javak újrafelosztásáról és teljes társadalmi egyenlőségről. De hazáról, nemzetről, hitről és családról se. Ez utóbbiban hű követői és csodálói Marxnak. A nagy víziót, a kommunizust meg egy laza mozdulattal bepakolják a „nagy emberek nagy tévedései" feliratú vitrinbe (közvetlenül Robespierre jakobinus őrülete és Mao kulturális forradalma mellé).

A bölcs, nagy szakállú kretén szobrát egy délután alatt el lehetne takarítani az egyetemről, de persze nem fogják.
Erősebb talapzata van annak, a közönséges betonnál. Mozdíthatatlanul tartja az egész elcseszett, félig (se) végigcsinált rendszerváltás nyomán született balliberális szellemi diktatúra. Azt kellene már végre lebontani. De ahhoz pár tábla, meg Rétvári Benyó kevés lesz..

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/20/circus_marximus#more5772386
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ezt mivel kezeled? vagy mivel írtod? mert A ddt NEM ELÉG ERŐS HOZZÁ

meddig akarsz történelmet hamisítani

brühüyyy

gyalázat
@guma:
nem...

de hátha egyszer kiesik belőle? lehet, hogy nincs is benne?

brühüyyy

csak link linkségek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de neked csak MA elutasítása volt az érdekes? sz.r kavaró vagy mint mindig
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ne gyakorold a nevem ha kérhetem!

és ha olvastál valamit próbáld értelmezni, felfogni mielőtt nekem címeznél pr szöveget.
gondolatokkal foglalkozom dogmák nem érdekelnek...
tegnap Geoval már "te témád" megbeszéltük, hogy megpróbálják páran ellopni a történelem kerekének 1-1 küllőjét és ezért azt hiszik már a kerék is övék és forgathatják összevissza!

olvasd a rektor válaszát is ha már ekkora ökör vagy, hogy az előzőre idehánytál olyan véleményt amit senki nem tagadott, sőt mérlegeltek csak más szempontból...

Válaszolt Rétvárinak a Corvinus-rektor: marad a Marx-szobor

Az egyetemen végrehajtott reformok és a névváltoztatás világosan jelezték a végbement radikális irányváltást – írta Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a Marx-szobor ügyében a Kereszténydemokrata Néppárt alelnökének címzett válaszlevelében, amelyet hétfő este juttattak el az MTI-hez. A rektor arra is kitért, hogy még tavaly döntöttek egy állandó egyetemtörténeti kiállításról, és a Marx-szobor is része az intézmény történetének.

Rétvári Bence szombaton nyílt levélben sürgette, hogy Karl Marx szobrát távolítsák el az intézmény aulájából, hétfőn az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség sajtótájékoztatón követelte ugyanezt. A kereszténydemokrata politikusok arra hivatkoztak, hogy Marx a kommunizmus eszméinek megfogalmazása mellett antiszemita nézeteket is vallott.

Rostoványi Zsolt válaszában felidézte, hogy a 90-es évek elején felvetődött az 1959 óta az egyetem aulájában álló Marx-szobor esetleges eltávolításának kérdése is. Az egyetem azonban úgy döntött, helyén hagyja a szobrot, mivel az alkotás az egyetem múltjának, történetének része, s az eltávolítása a múltat nem változtatná meg.

Kitért arra is: az egyetem szenátusa tavaly döntött egy állandó egyetemtörténeti kiállítás létrehozásáról, amelyben helyet kapnak a két jogelőd intézmény történelmi múltjára vonatkozó dokumentumok és relikviák. A Marx-szobor is része az egyetem történetének – rögzítette.

Rostoványi Zsolt elismerte, ellentmondásos Marx munkásságának és történelmi szerepének megítélése. "Tény, hogy – amint a nyílt levél is fogalmaz – 'Karl Marx eszméi, különösen azok utóélete megágyaztak a XX. század embertelen diktatúráinak', ugyanakkor meghatározó nyugati egyetemeken munkássága a tananyag részét képezi, nyugati országokban több tucat közterület viseli a nevét."

A rektor utalt a Magyar Tudományos Akadémia nemrégiben a közterületek elnevezésével kapcsolatban közzétett állásfoglalására, amely szerint "Marx szellemi teljesítményét az egyetemes művelődéstörténet önmagában nagyra értékeli". Kiemelte: az egyetem erről a kérdésről egyszer már világosan állást foglalt, amikor negyedszázada megváltoztatta a nevét.

Kitért arra is: a Marx-szobor a Corvinus egyik elődintézménye kultúrájának egy történeti szakaszát jeleníti meg. Azt is fontos ugyanakkor látni, hogy a szobor mára sokak szemében megszokott tárggyá vált, amelyhez – elszakadva a Marx által képviselt ideológiától – bizonyos informális hagyományok, szokások, személyes emlékek kötődnek (például megsimogatni vizsga előtt, fényképezkedni előtte diplomaosztáskor). Valamikor szimbólum volt, mára viszont már nem az – írta a rektor.

propeller.hu/itthon/2858640-valaszolt-retvarinak-corvinus-rektor-marad
@guma:
ugye tegnap linkelt egy újságot -olaszul- amiben 3 megemlékezés volt Abbado halálával kapcsolatban...egy kurva szót -a vesszőket sem- értett belőle...ezért jóval utána küldött egy másik linket amelyben egy magyar segédzenész arról rebeg, hogy látta Abbado-t közelről...azaz pusztán ebből a tényből kifolyólag ő egy "hatalmas" "nagy" "kolosszális" zenésszé vált...legalábbis a dzsobbikos adatgyűjtő szerint

mivel Karl Marx-ról azt sem tudja, hogy eszik e vagy isszák de linkelni tud hát beborított három vödör szart hadd teljen a blog

és így tovább

ő azért van a blogon, mert a provokációival adatokat gyüjt dzsobbikos tezsvéreinek a felkészűlt szakemberektől a másnapi interpelláció körüljárása kapcsán...meg a kampány és az összesúgáés a fidesszel: ime, lássátok ilyen az ellenzék mert ez valós ellenzék és élőben adják

brühüyyy
a magyar NSA
@KÁTÉó53éúétr6: komolyan mondom néha ijesztő mennyire hülyének néz minket...
@KÁTÉó53éúétr6:
Mit vársz egy olyan kreténtől, aki nem veszi észre hogy a linkjeit a kutya nem nézi, erre ide rakja az egész dzsobbegyenes böfögést, ha nem tahótlanítod, kéretlenül is látod a hülye szövegeiket.
@guma:

A valóság és az,hogy ők ugyanazok,ha nem szörnyűbbek cseppet sem zavarja a birkákat!!
Az a néhány apróság,hogy a nyolcvanas években,amikor ők még vérkomolyan vették a bolsevizmust mi 'kisztagok,párttagok nem lévén,meg úgy általában a nagy többség magasról tettünk az egészre és röhögtünk rajta...Erre most itt vannak, "ugyanazok" és vérkomolyan veszik saját komcsi faszságaikat!!
@guma:
rétváribence elvtársnő a saját buziságával foglalkozhatna és nem történelemhamisítással

Marx zsidó...sőt...az egyetemes kultóűúra egyik letéteményese még akkor is ha seggfej kereszténydemokraták akik olyan buták mint a bence ezt nem ismerik és butaságukban felfuvalkodottságukban a haza áruló horthy őnagyságát ajnározzák aki százezereket küldött a halálba semmiért és a bandája segített neki a mai kdnp elődjei

brühüyyy
@rodeo36: szomorú!

tudod én nem tudok ennyire semmibe venni az embereket...

vagy kíváncsi vagyok rájuk, mert ÉRDEKEL amit tud, csinál, mond - vagy többet közzel se megyek hozzá ha csak a saját fahangjába szerelmes gondolat nélküli robot...
@rodeo36:
Teljesen egyetértek veled, néha adatokat gyűjt, (hova mentél ki dolgozni ha nem vagyok windisgrétz, mit dolgozol, hol dolgozol), nem véletlenek ezek a kérdések! Igaza van @guma:- nak, ez teljesen hülyének néz itt mindenkit. Ezeket a kérdéseket olyan ártatlanul tudja feltenni, ha nem figyel valaki oda, lépre is megy!
@tristen2005:
Fa-'szénem tahótlanítjátok?
Ugye nem akarjatok ala rakni a lovat, pont erre var, es ontja magabol a szeljobb szennyet.
@rodeo36: figyú!

nem érdekel kit szeret és miért!
de a hatáskörét ne lépje túl. ő a köz fizetett alkalmazottja és nem karmestere!

ha új szoborparkot akar csinálni begyűjtött szobrokból - TEGYE saját zsebére!
de elegem van, hogy itt semmit nem lehet a köznek normálisan megbeszélni ilyen kurzus lovagok tematizálása miatt...
@tristen2005:
ezen adatok sem publikusak...

brühüyyy
@guma:

már magyaráztam egyszer -megismétlem- én mint latinos műveltségű ama szavakat más értelemben használom

a spanyol mikor aszongya valakire: maricón akkor nem az azonos neműek iránti vonzalmát emlegeti, hanem azt, hogy egy perverz társadalmon kívüli szenny...

ők is a "gay"-thasználják ami eredeti jelentése szerint (még van neki) olyan személy aki szabadon élvezi az élet örömömeit a prűd és bunkó társadalom kellős közepén kiröhögve amazokat

brühüyyy

Lenin: tanulni, tanulni, tanulni
@rodeo36: bamba vagyok, mint mindig!
tapasztalhatod számtalan esetben :))))

neked ez nem újdonság... hehehe
már nem is számolom hányadszor és miért küldesz tanulni...
@rodeo36: mar vagy egy eve mondomn, hogy az angyalnak feladata van itt..:-)

azert is kell megakadalyozni azt, hogy a jobbikkal szovetkezve orbannak ketharmada legyen, mert akkor az angyalfelek informacioi alapjan olyan durva bosszuhadjarat indul, hogy ihhaj.
@guma: Ezen oldalak szellemiségét ha felismeri, /márpedig ez egyértelműen felismerhető/ akkor ő a hülye, hogy folyton megpróbálja
@tristen2005: régóta ketrecben van nálam, és tényleg nem tudom mit tettem, hogy kiszabadult
@tristen2005: @guma: Gábriel a medvebarlanghoz járó vadász, ezért térdepel itt álló nap.
@Pantagruel:
hát te? hol jártál míg az ég zengett?

valami zamatos?

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6: sajnos nincs igazad. :)

ő egy alattomos szennya, eladott lelkű "hittérítő" aki ráadásul irigyli mások szabadságát, egyenességét...
nem is érti mitől "működünk" amikor már lassan nincs élet feltétel.
ezért keresi a rést, hogy önigazolását megtalálja.
@Pantagruel: hűha! :))))

mi van veled?
"besorozták" a párod (akkor!)?
@ausländer Sipi:
nahát azután nekem benyalhatnak ha előtte lesavazzák a rothadó nyelvüket...és klórban öblítenek

neked meg ott van William Tell a nagy hatalmas nyilazójával és a méretes dárdájával de lehet, hogy elég ha hozzábassza az almát annak aki sokat ugricsál

brühüyyy
@guma:

"már nem is számolom hányadszor és miért küldesz tanulni..."

Ezt ne ragozd túl:))))
@rodeo36: Tényleg elkeserítő, hogy a zsidó Marx Károlyt tisztelet övezi Londonban. Berlinben, Párizsban, az amerikai egyetemeken.... de nekünk egy 526. senki a gyilkos Horthy kell
Mi lett ebből az országból?....és mi lesz az utódainkkal?
@KÁTÉó53éúétr6: Mivel egyelőre csak tőle jött elutasítás, miért kérdezel hülyeséget? :)
@rodeo36: jaja, igy van, de azert nem orulnek, ha az it rendszerelleneskedo embereket elkezdene faxrahuzni a hatalom, megha nemelyikkel nagyon nem is ertek egyet:-)
@Orica Középföldi: :DDDDDDDDDDD

de ha egyszer igaza van! :)
ragozás nélkül is jó lenne tanulni, de nincs aki "szigorú" lenne velem...
tehát elkanászodom és naiv, felületes maradok mindig.
@Orica Középföldi:

kitartás: szálasi

brühüyyy

hogy vagy? arrafelé is térdigérő passzátszél fújdogál?
@KÁTÉó53éúétr6: na akkor kapisgalod talan, hogy en miert huztam el es miert itt kivanok utodokat nemzeni/nevelni?:-)
@KÁTÉó53éúétr6: Tényleg szerinted mi lesz az országból, ha egy 100 milla halottat követelő totalitárius elmebaj alapjait lerakó "fényes elmét" kell inkább tisztelnünk? Persze azt is csak szelektíven ugyebár.
@rodeo36: hát, a szokásos: melóztam, aztán kikapcsolódtam, most meg melót keresek, gondoltam, benézek; látom, itt minden a régi

@guma: ""besorozták" a párod (akkor!)?"

hogy mi? :)
@rodeo36: Megint rosszak a következtetéseid és túl is értékelsz. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egy látványterv-fotó alapján nem nyilatkoznék, bár val'szeg eltérően làtjuk a "tradíció és haladás"-elv szükségességét a megrendelővel... bár szerintem a XXI. század második évtizedében aranybevonatot alkalmazni egy új épületen, legalábbis kérdésessé teszi az azt preferálók kultúremberi mivoltát...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nembaj...legalább tudod, hogy tudjuk

brühüyyy

link hátán link meg: ctrl+c,ctrl+v
@Pantagruel:
aki sokat dolgozik nincs ideje pénzt keresni

brühüyyy

egyébként sok sikert...
@Pantagruel: bocs ha összekeverem a neved valakiével: de mintha Te hoztad volna anno ide a hírt, hogy az önkormányzattól "önkésnek" akarják a párod besorozni...

én abban az időben itt alig, alig szólaltam meg, csak olvastalak benneteket.
@guma:

"ezért keresi a rést, hogy önigazolását megtalálja. "

Tévedsz. Nem keres önigazolást, mert 1000%-ig hiszi, hogy igaza van.

Innentől kezdve nem tudom, hogy mennyi a küldetéstudat, és mennyi a fizetett feladat.
Ez egyébként a "szereplése" szempontjából érdektelen.

Egy dologban téved. Valószínű, hogy a blogot nagyon sokan olvassák, de a kommenteket nem. Tehát a linkjei a "helyi" hányáson kívül sokat nem érnek.

Én biztos nem fizetnék egy ilyen eredménytelen propagandistát:))
Meg azt se, aki ezt javasolta:)
na megyek és megpróbálom a kerítést is átugrani, ha megtalálom.

blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=91770&n=cipello&blog_cim=Vad%20humor:%29%29%29%29

további szép napot!
@Sir Bates dö Hól: Szép napot. Gondoltam, hogy tetszeni fog. Az aranyozás kapcsán viszont eltér a véleményünk. Főleg ha az oroszok kultúremberi mivoltáról értekezel. Tudod ilyenkor hirtelen eszembe jut, hogy kitermeltek magukból olyan géniuszokat is mint mondjuk Dosztojevszkij, Tolsztoj, Csehov, Muszorgszkij, Csajkovszkij, Stravinsky, stb. :)
@Orica Középföldi: Na ezt pld. jól látod, mert én nem propagandista vagyok, egyszerűen csak jó olvasni titeket. :)
Arra kiváncsi vagyoj, hogy hányan fognak a jobbikra szavazni a kiábrándult fideszre szavazók közül.... mert '10-ben az mszp-ben csalódott aktívak már oda szavaztak...
@guma:

Amíg a gondolatok jók, keveset számít a forma:))
Nekem:)
@guma: valóban összekevertél, semmi gond; emlékszem az esetre: az a nick voltam, aki felhúzta a hölgyet

@rodeo36: ja, a pénzemnek keresek melót :), pénzt csak pénz teremthet, ha találtam neki, hagyom dolgozni
@guma:
ez engem a Vanda-ra emlékeztet, doberman-farkas keverék volt és imádtuk egymást

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

Azt gondolom nem sokan.
A fidesz arra vigyázott, hogy markánsan ne jelenhessen meg a jobbik.
Nem mintha nehéz dolga lett volna:))

Ettől még persze életveszélyes.
@Pantagruel:
önmagadadon kívűl van más akiben megbízol?

arra nagyon vigyázz, hogy egyszerre mekkora összeget mozgatsz, mert az is egy hatalmas kísértés lehet még a "szentek" kezében is...és sohasem csak egy...minimum 7-11 irányban egyszerre...a többit te jobban tudod

brühüyyy
Csorgadoznak azért még jó hírek is. :)

Tiszteletbeli Tolvajkergetők-díjat nyújtunk át ismét jelképesen, mégpedig tölgyfalombon kardokkal és gyémántokkal annak a 76 éves Feri bácsinak, aki a napokban nemes egyszerűséggel egy piszkavassal agyonverte a házában késsel rátámadó bidámbidám rablót. Reméljük, minél több elpimaszodott, vérszomjas szarházi jár így a közeljövőben.

Itt szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a betörőt abszolút nem sajnáljuk, teljesen értéktelennek tartjuk az életét, és rendkívül örülünk a halálának. Széplelkek, ott a kijárat. Meg azoknak a firkászoknak is, akik szépíteni akarták a dolgot a bácsi kárára, és úgy tálalták a hírekben, hogy a bácsi "a házába betoppanó nőt" verte agyon. Ez a helyes eljárás azokkal szemben, akik fegyveresen törnek rá az emberekre a saját otthonukban. Felzárkóztató programként javasoljuk a hiperagresszív pitbullos fiatalok csoportos utaztatását a temetésére.

www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/568288296596988?stream_ref=1
szerintem fognak jópáram jobbikra szavazni a csalódott fideszesek közül, főleg azok akik "keménységet" vártak.
mi nem fogunk, a Csák Máté Nemzeti Egylet kiverte a biztosítékot.
@guma: "..hogy önigazolását megtalálja" milyen önigazolást? és meddig keresi a rést? hisz mindenki egy pojácának tartja, mint ahogy az is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvasd el újra, hogy mit írtam:-)... hol van az, hogy " az oroszok kultúremberi mivoltáról értekezel"?... ne csúsztass, velem beszélsz, nem alapszervezeti összejövetelen vagy:-)
Igazán sajnálom, hogy a Varánuszon nincs napi kommentelői fődíj, de én mindent megszavazok annak, aki képes leírni, hogy

" egyszerűen csak jó olvasni titeket. :)"

miután napjában százszor elküldik melegebb, és egyéb, kevésbé szofisztikált helyekre:)))))))))))))))))))

Ez valami egészen szórakoztató:)
@rodeo36: hát ja, anyám, ha pénzről van szó :) (mert ha pl. állattartásról, akkor csak bátyám meg apám) köszi, hogy emlékeztetsz. na ez mellékes

No, amúgy főleg azért olvasgatom pár napja a blogokat, mert fölöttébb érdekelt, hogy miként fogadja az ország ezt a PAKS ügyet. Nekem elsőre úgy tűnik, mintha a sajtó rezignált lenne - a hozzászólások közt, a kommentárokban sokkal több adekvát véleményt találtam (hangvétel, stílus, tartalom, szellemiség).

Persze közéjük sorolom a linkelt jobbegyenes-féle kommentárok heves elutasítását is.
@Sir Bates dö Hól: Ok figyelek. Amúgy szerinted aki a templomot és az aranykupolát tervezte, szerinted nem orosz lehetett? :)
Üdv! Pocsék napom van! Valaki fel tud dobni valami örömteli hírrel? :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezért vagytok ti rasszista, büdöslábú félhülye gyökerek, hogy húzzon titeket a ti uratok a farkára... bidámbidám, mi?féreg duma
mentálkatasztrófa, az öntökönszúrás mellékhatása. a fidibusz balzsam sem segít már rajta.
@ausländer Sipi: Bizony, bizony.

Kerülő úton jutott el hozzám, hogy külügyesek bizony tisztában vannak radikális hozzáállásommal. Kíváncsi vagyok, engednek-e szavazni a követségen, vagy kitalálnak valamit.

És ha a fiamnak betartanak, innen üzenem nekik, hogy átharapom a torkukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Jean-Michel Wilmotte építész a tervek bemutatásakor"... te miként gondolod, orosz volt a tervező?... karikatura jó:-)
@V-PORT:

Ó hogyne:))

1, Ne olvasd Gábriel kommentjeit.

2.Semmi olyat ne olvass, ami nyugtalan alvást eredményez.

3, Holnap is felkel a nap, ezek nélkül.

4, A maradék időben gondolkozz el azon, hogy lehet szebb a holnapi nap.
@Sir Bates dö Hól: Onnan én is tudnék okosakat írni, de ezt inkább magyarázd el a 76 éves öreg bácsinak, aki ma megkéselt hulla lenne, senkit sem érdekelve, ha nem védi meg magát. :(

A Bidám bidám jelzővel kapcsolatban pedig itt olvashatod és hallgathatod a pontos forrást.

www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/525770190848799
@Orica Középföldi: Vagy tegyél a főnököd fejére nagy ívben. :)
@enpera:
Ostoba fideszmuzsik!
Nem érek rád - ellentétben veled, nekem nem EZ a munkám.
Engem nem fizetnek, hogy az általad megszokott baromságokat firkálgassak a hozzád hasonló alacsony IQ-val megáldott Isten barmainak.
@Pantagruel:
ha -más nem- az, hogy kibaszott drága, valamint nincs aki finanszírozza, lehet, hogy ez a szerencsétek és nem lesz megvalósítva?

energiára szükség van de sokkal gazdaságosabban és sokkal diverzifikáltabban, ami sok minden másra is igaz!!!!!!!!!!

sohasem szabad egy hatalmas bullshit-be beleölni akármennyi pénzt mert az -mint neked írtam-megbosszúlja magát kibaszott gyorsan és mindíg akkor amikor senki sem várja

dehát ezek nem politikusok ők az alibabaésa400rabló meg a háttérudvar

brühüyyy

ezeket mivel tudnátok írtani? nekem vannak ötleteim de mindíg megijedtek tőle...amíg a Dunaferr műxik gyors és nyom nélküli...
@Sir Bates dö Hól: A neve alapján nem tűnik annak. Gondolom a megrendelő fontos szempontja lehet az aranykupola. :)
@épészmérnök:
egy demokratikus országban a konzulátus vagy nagykövetség be kell tartsa a szabályokat

azt még "ezek" is ismerik, hogyha kapnak egy levelet amiben semmi más nincs, mint:

persona non grata (az tudtommal 24 órán belüli azaz azonnali)

brühüyyy

én azért lejátszom ezt, addig még van idő egy kurva szavuk sem lehet
azér a kedves bloggernek meg üzenem, hogy legalább a hetes busszal fogjon össze, mer az nem fog esélyt adni ennek az összeborulásnak, márpedig én csak a hetes buszt óvasom meg a fabiusi tirádákat.
a sipi meg ne gyűjjön haza, mer minek.
@épészmérnök:
Na! :))
Narancskurva elvtársak adatbázis építésben vannak?
Bekaphatják - a lipiczai tenyészmén legnemesebb alkatrészét!

Rákosi ettárs milyen büszke lenne pókhasú tanítványára, a harmadosztályú focistára.
Ostoba komcsik csak ostoba komcsik maradnak, még ha néppártinak, vagy vallásosnak is hazudják magukat.
Kövér elvtárs nem tévedett:
"Komcsi kutyából nem lesz..." Ő már csak tudja...
@épészmérnök:

Olvasgattam tegnapi okfejtéseiteket Geo-val!Vízierőmű,hulladékgazdálkodás,atom,zöldek,légköriaszály,széndioxidtrágyázás,e.t.c.!!Jó volt!
Akárhogy is lesz a jövő,a börzsönyi málnát és forrásokat el ne felejtsd!!!
Szerintem mindenkiről tudnak amit akarnak,megérkeztünk újra,nekem el sem kellett utazni hozzá!welcome'nism!!1954--'ja bocs nem! 2014!!
Nahát, és tényleg. Készül a külföldi magyarokról is a Kubatov-lista! Jól érzékeltem:

"Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke a Kanadai Magyar Hírlap és Észak-Amerikában élő magyarok tájékoztatására hivatkozva azt közölte kedden, hogy egy Utah államban bejegyzett cég kanadai és Egyesült Államok-beli magyarok körében végez telefonos közvélemény-kutatást. A DK szerint a cég "a magyarországi megbízó által rendelkezésére bocsátott, bizonyára illegális adatbázisból" dolgozik."

nol.hu/belfold/dk__keszul_a_kulfoldi_magyarokrol_a_kubatov-lista
@épészmérnök:
van választék:
Embassy of Hungary, Ottawa
Address: 299 Waverley Street, Ottawa, ON K2P 0V9
Telephone: +1.613.230.2717
Fax: +1.613.230.7560
E-mail: mission.ott@mfa.gov.hu
Website: www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CA/en

Hungarian Consulates:

Honorary Consulate of Hungary for Southern Alberta and Saskatchewan, Calgary
Honorary Consul: Mr. Arthur Szabo, Q.C.
Address: Suite 200, 1115 – 11 Avenue SW, Calgary, AB T2R 0G5
Telephone: +1.403.229.4800
Fax: +1.403.245.0569
E-mail: info@hungarianconsulate.org
Website: www.hungarianconsulate.org

Honorary Consulate General, Vancouver
Honorary Consul General: Mr. André Molnár
Address: 1770 West 7th Ave. Suite 412, Vancouver, BC V6E4P5
Telephone: +1.604.730.7321
Fax: +1.604.730.7339
Website: www.hungarianconsulatebc.com

Honorary Consulate of Hungary, Vancouver
Honorary Consul: Mr. Zoltan Vass
Address: 1670 West 8th Avenue, Vancouver, BC V6J 1V4
Telephone: +1.604.909.3750
Fax: +1.604.608.1027
E-mail: zoltanv@shaw.ca
Website: www.hungarianconsulatebc.com

Honorary Consulate of Hungary, Winnipeg
Honorary Consul: Mr. Thomas Frohlinger
Address: Suite 301, 204 Kennedy Street, Winnipeg, MB R3C 1T1
Telephone: +1.204.956.0490;
Fax: +1.204.947.3747
E-mail: tfrohlinger@pkflawyers.com

Honorary Consulate of Hungary, Edmonton
Honorary Consul: Mr. Alexander S. Szenthe
Address: 106 Nottingham Point, Sherwood Park, AB T8A 3A8
Telephone: +1.780.640.0968
Cell: +1.780.951.9067
Fax: +1.780.640.0968
E-mail: albertahunconsul@shaw.ca

Montreal – Honorary Consulate
Honorary Consul: Gyula Szentmihály
Address: 65, rue Ontario Ouest Montréal, QC H2X 1Y8
Telephone: +1.514.288.7378, +1.514.288.4343
Fax: +1.514.288.9296
E-mail: szentmihalygyula@aol.com

Hungarian Trade Representatives:

Office of the Commercial and Trade Counsellor, Toronto
Economic & Trade Commissioner: Dr. Király Ödön
Address: 1808 – 28 Linden Street
Telephone: +1.416.923.3596
Fax: +1.416.923.2027
E-mail: toronto@hita.hu
Website: www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/__Toronto/en/economy_business/

brühüyyy
@rodeo36: "ezeket mivel tudnátok írtani? nekem vannak ötleteim de mindíg megijedtek tőle...amíg a Dunaferr műxik gyors és nyom nélküli..."

Ez itt a EU, itt a halálbüntetés illegális, törvényes keretek közt legfeljebb életfogytiglani büntetés kiszabásában gondolkodhatunk.

Amint látod, az emberek inkább elköltöznek. Muris, hogy több százezer ember azt mondja, "inkább elmegyek", és fel sem merül bennük, hogy ez az ő országuk is, "miért nem inkább Orbán megy el"?
@Sir Bates dö Hól:
Te, egy hétre "vendégül láthatnátok" gábriskát és a nagyarcú jobbikcsürhét... :)
Amilyen toleráns az arab negyed, lehet, hogy ki sem herélnék őket... elég lenne nekik hivatkozási alapnak, hogy nem szeretik a zsi...ráfokat?
@rodeo36: Gyurcsány Paksról:

www.metropol.hu/itthon/cikk/1135439

"A demokratikus ellenzék pártjainak kormányra kerülése esetén kezdeményezni fogják a paksi atomerőmű bővítését érintően Oroszországgal megkötött államközi egyezmény módosítását vagy akár annak felfüggesztését is - jelentette be a Demokratikus Koalíció elnöke."
@gazoló: A Börzsöny, és a tündéri Cserhát felejthetetlenek.
@épészmérnök: Azért Gyurcsány ebben nem valami következetes.
@Orica Középföldi: azért az megmaradt sokak emlékezetében, hogy elfoglalták a pulpitust a föld-törvénynél... mi csak egy kis része vagyunk a szavazóknak... bár lehet, hogy most az "összefogás" lesz a nevető harmadik...
@ausländer Sipi: Nekem csak az útiköltség fél milla. Meggondolom.
@V-PORT: Miért is nem? A 2009-es kormányhatározat arról szól, hogy meg lehet kezdeni a hatástanulmányok elkészítését, ami korrekt.
Most meg nem volt semmilyen hatástanulmány, még az Országgyűlés sem tárgyalta.
@tristen2005: Ő grúz volt amúgy, nem orosz. :)
@épészmérnök:
és milyen igaza van...
olvasd @Pantagruel-nak írt soraimat

brühüyyy
"Bírálja a magyar alaptörvény tavalyi módosításait a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberi jogi szervezet kedden Berlinben bemutatott éves jelentése.

A dokumentum Magyarországról szóló része szerint a kormány által kezdeményezett jogszabálymódosítások miatt 2013-ban is gyengült az emberi jogok védelme és fenyegetés alatt állt a jogállamiság. Az alkotmány 2013 márciusában végrehajtott módosítása még inkább aláásta az igazságszolgáltatás függetlenségét, és megfosztotta jelentős jogköröktől az Alkotmánybíróságot – szerepel a jelentésben."
nol.hu/kulfold/a_hrw_nekiment_a_magyar_alkotmanynak
@épészmérnök: ha autozok 10-12 orat akkor 250 chf, ha repulok akkor 500-1000 kozott ket szemelyre.

ugyhogy igen, nekem konnyebb megoldani.
@V-PORT: nem ugyanaz a ket mufaj, hogy megnezi valaki, milyen megoldasok lehetsegesek es mi a hatasuk, mint amikor valaki csak ugy ukmukfuck fu alatt leszerzodik..
@rodeo36: A nagy, monolit ellátó rendszerektől való függőség nagyon sebezhetővé teszi az országot, és manipulálhatóvá a lakosságot.
Változatos, decentralizált rendszerekre van szükség.
@épészmérnök:
akkor már tudom, miért hívogat egy bizonyos szám az USA-ból...és azt az üzenetet hagyta az amerikai angol-lal operáló hölgyemény, hogy majd később (értsd més napon) újra hív...nem tudja, hogy én olyan számot amit nem ismerek sohasem veszek fel, anonyme-ről nem is beszélve

brühüyyy
rá is basztak...

de kíváncsivá tettél
Kapitány Szabó Attila a paksi gumicsontról:

"De ha erről vitatkozunk, alighanem azt tesszük, amit Orbán akar. Nem a lényegre figyelünk. Mert a lényeg bizony az, hogy az idén hivatalba lépő új kormány, bárkikből álljon is, nem lesz könnyű helyzetben. El kell ugyanis számolnia azzal, hogy a rezsicsökkentési keret kimerült. Még egy-két tízszázalékos trükk, aztán vége, nincs tovább mivel kozmetikázni az inflációs adatokat. És előbb-utóbb a statisztikai hivatal ügyes matekozásával sem lehet majd elfedni, hogy a rezsicsökkentések nélkül Magyarországon az infláció valójában tíz százalék is lehet. Vagy még több.
Márpedig ha ez kiderül, a kártyavár összedől. A világon nem lesz senki, aki követni akarná Orbán Viktor országát, a választók pedig elmélkedhetnek: vajon miért is drágul olyan gyorsan a kenyér vagy a tej. És persze lehet majd rágódni azon is, miért kell hirtelen elfogadni a NER sikerei után, hogy megint drágul a gáz, a villanyáram. Mert ne tévedjünk, az energiaárak emelkedését Orbán és csapata éppen úgy ideig-óráig állíthatja meg, ahogy Kádár János is csak egy rövid korszakot tett könnyebbé az olcsó benzinnel."

nol.hu/lap/allaspont/20140121-atomeros_gumicsont
@rodeo36: Ha valami csoda folytán megint min. elnök lenne,(nem lesz) ő is csak bokát csattogtatva állna Putyin szőnyegének a szélén. Persze ezt te is tudod, de azért jól esik néha elképzelni a lehetetlent.:)
@rodeo36: Pedig te jókat tudnál nekik mondani. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te hogy a fenébe jöttél ki a tahósításból? nem értem, nem nyomkodtam semmit, erre itt írod a marhaságokat ismét.:(
ez odabasz:

"Végszóként egy szerény javaslat. Magyarországról elvileg egyetlen nőt sem deportáltak hüvelyi motozás nélkül, nehogy kárt szenvedjen a nemzeti vagyon. A motozónők végzett munkájáról pontos kimutatások vannak, sőt azt is tudjuk, hogy a nemzeti vagyon kímélése és a gyorsaság miatt munkájuk során nem cseréltek gumikesztyűt, egész nap egyet használtak fertőtlenítés nélkül. Nem Gábriel arkangyal szimbolizálja ezt az eljárást, de ha emlékművet kívánnak állítani, akkor állítsák azt a motozónőknek. A hely ideális, mivel a Nemzeti Bank előtt áll, így a nemzeti vagyon megmentésének szimbolikája is kitűnően érvényesülhetne. Jobb volna azonban, ha közpénzek pazarlása helyett csak szégyellnék magukat azok, akik tisztára kívánják mosni a gyalázatot.”

hvg.hu/velemeny/20140121_Az_eleven_borzalom
@épészmérnök: el is úszik három négyszázezer szavazat, az angliai, német stb munkahelyek dolgozói nyilván nem jönnek haza választani.

Sipi a kivétel szerintem, de ő ritka öntudatos szavazó.
@épészmérnök: tudod, ilyenkor elgondolkodom azon, hogy ha valóban megsértették a saját 2/3-os törvényüket, akkor az ellenzék miért nem üvölt a törvényszegésről torkaszakadtából?

Nyilván, mert ugyanúgy nem ért semmihez, mint a többi.
@ausländer Sipi: kíváncsi lennék, melyik a kellemes és melyik a hasznos?
@Habakuk999: Ordít, csak nem hallatszik. Gondolod, hogy a királyi tévé-rádió leadja?
A paksi monstre beruházás sötét árnyékokat sejtet 25-30 éves távlatban.
A veszély két komponensből tevődik össze, a beruházás törlesztéséből és a jövőbeni kezelhetetlen nyugdíjellátásról.
A törlesztés évi - mai folyó áron számolva - 250-300 mrd Ft-ot jelent.
A manyup elvonása miatt és az elöregedett társadalom miatt becslések szerint az éhenhaláshoz sem elegendő forrás létezhet.
Egy ilyen állapot fenntarthatatlan, ehhez iszonyú állami forrásokat kell majdan átcsoportosítani.
Ez a két drámai jövőbeni kifejlett évtizedekre
kihat, nagy valószínűséggel az ország fejlődését blokkolja, gyerekeink jövője bizonytalanná válik.
A lényeg az, hogy egy felelős kormánytól elvárás a hosszú távú, progresszív gondolkodás és döntés, mely nem a rövid távú fixa ideák alá rendeli egy ország jövőjét.
Vajon megéri-e az energia függetlenség víziója
azt a drámai fordulatot, amely 20-30 év múlva következik be?
@vitéž munkášőr: Az elviselhetetlen emlékeket el szokták fojtani. A fájdalom elfojtása azonban nem megy magában, az örömre való képesség is megszűnik, az ember érzéketlenné válik.
Az az ember, aki a saját örömét-fájdalmát sem tudja érzékelni, az a másoké iránt is érzéketlen.

Talán ezért viselkedik sok magyar úgy, ahogy látjuk. Ez persze, csak spekuláció.
@Mariann19: Milyen energiafüggetlenség az, amely külföldi technológiától függ? Vagy talán az alkatrészeket itthon gyártják?

És kinek a függetlensége? Az államé? Nem inkább arra kellene törekedni, hogy ahol csak lehetséges, regionálisan, vagy helyben oldják meg az ellátást?

Arról nem is beszélve, hogy a legolcsóbb energia az, amit nem használtak fel. Az energiatakarékosság a hosszú távú fenntartható megoldás.
@Mariann19: tegnap hasonlókat linkeltem egy másik poszt alól, egy másik kommentelőtől.
-no comment-

Megszállási emlékmű: köztéri merénylet

Makett sincs a bírálathoz, a művészeti akadémiás szakértők mégis áradoztak az emlékműről, amit rekordgyorsasággal, márciusig kell elkészíteni. A szobrász, akit a kormány kért fel, kidobta az Indexet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F21%2Frohamtempoban_keszul_a_nemet_megszallasi_emlekmu%2F

211 milliót kér a szobrász az arkangyalért
December 31-én lezavarták az összes eljárást, három napot hagytak a Szabadság tér látványtervére.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F21%2Fnetto_211_milliot_ker_a_szobrasz_gabriel_arkangyalert%2F
@épészmérnök: spekulációnak nem nevezném, inkább korrekt gondolatoknak, köszi
@Mariann19:

Szia!
Kisírtad már magad!Ez a meccs nyerhető lett volna,ha csak egy kicsit tökösebbek vagyunk!
@Habakuk999:
nekem 2 fillérembe sem kerül, besétálok és szavazok...

most megint csörgött a telefon ezek nem alszanak soha? ha Utah akkor még annyi van mint nálam 4:52

brühüyyy

ha még egyszer hív felveszem és eldumálok vele...tudod milyen vagyok...
@épészmérnök: azért voltak intő jelek :) - mikor tavaly márciusban a Parlamentben Orbánék plecsnit tűztek a Gazprom-elnök mellére, aki ennek kapcsán jelezte, hogy Paks az övék

mindig vannak apró jelek (ahogy a költő mondja)

It was nobody's fault but your own
There were always ample warnings
There were always subtle signs
And you would have seen it comin'
But we gave you too much time

ennyit a költészetről

www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-kituntetest-kapott-a-gazprom-igazgatotanacsanak-elnoke
www.atv.hu/belfold/20130327_gazprom_vezetot_tuntettek_ki_orbanek
vastagbor.blog.hu/2013/03/28/nem_leszunk_gyarmat_219
www.keszthely.jobbik.hu/content/nem-lesz%C3%BCnk-gyarmat-0
mandiner.hu/cikk/20130924_nem_leszunk_gyarmat_a_belga_szerint
@épészmérnök:
az energiatakarékosság nem kenyere a hülyéknek (azaz energiagazdálkodás)

a többit már írtam fenn

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nyugi

meglesz...mire felvettem volna letette...ideges vagy nem tudja 6 csörgőre vagyok beállva csak utána ugrik be az üzenetrögzítő...de ezek -profik- és a 4. csörgő után lerakják

majd beszámolok, most már biztos ezek azok...a szám is odavalósi

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: (innen kitöröltem, azt amit írtam, legközelebb nem fogom, de nem raknád ki az ablakba)... ne másítsd meg, ne ferdítsd el azt amit írtam, a minimális korrektség maradjon meg nálad legalább...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szvsz a Putyin-nal is lehet normálisan beszélni...

én még az ördöggel is megpróbálnám, ha lenne

de hiába várom, pedig adnék neki munkát egy időre

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
felvegyem?

na majd meglátom

ugyanolyan rendszerem van mint amivel a bidámbidám-ékat rögzítették...hát az világsiker

milyen nyelven beszéltek? mert az nem emberi nyelv...

brühüyyy
@épészmérnök:
Szia!
Te sokkal jobban látod az energiaellátás műszaki oldalát kivitelezésben és távlatokban is.
A laikus azt látja, hogy elkezdődött és az alternatív energiaforrások telepítése a világon, arról nem szólva, hogy robbanásszerű lesz ennek a reformja.
Ahogyan a szakértők állítják, lesz a beruházás aktíválása és a meglévő és működőpaksi kapacitásoknál egy időbeli átfedés, mely felesleget jelent. Ennek a többletnek az értékesítése külhonban kérdőjeles.
Igen. A másik törekvés az energiatakarékosság.
Amennyiben ez lenne a főcsapás, olyan megtakarítások jöhetnének létre, amely feleslegessé tenné ezt az agyrémet.
@Habakuk999: a szavazas a hasznos, szuleim, haverok meglatogatasa es 2 het lablogatas a kellemes:-)

meg elkezdjuk szervezni az eskuvot is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Elég ezt a két rémísztő jövőbeni terhet számba venni, és lehet elkezdeni félni.
Magunkért is, de a gyerekeinkért már szűkölve.
@gazoló:
Szia!
Örülök ennek az eredménynek is, de én is azt mondom, hogy győzhettünk is volna.
Mondjuk szembenállva a kapussal, tiszta helyzetben nem beletrafálni egy gólt, hát...
Eladott labdák, szegény védelemnek a nyelve lógott, sokszor Gulyás verekedte be magát, mert nem hozták a szélen játékba.
Csoda lenne az 5. hely, ne adjuk fel a reményt.
index.hu/belfold/2014/01/21/megtortent_a_nagy_zugloi_kupola-raemeles/

Biztos a magamfajta 'libsibolsinak savanya a csoki,de a minap arra járva,majd elharaptam a nyelvem a a Nagy Lajos király útján autózva...Biztos,hogy toronyba kellett a 'zsét ölni?Meg Ahogy Zugló kinéz...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: idióták itt is vannak, nagyon sok arab mindenkit lenéz (téged, engem, minden fehért:)), a feketéket mindenképpen, hogy most % arányuk mekkora, azt nem tudom megítélni... itt is csak emberek vannak, az oktatási rendszerüket, ha a produktum alapján ítélem meg (mennyit tud az ember a suli után), semmivel sem jobb, mint a magyar... rengeteg probléma van itt is, de az alapvető különbség az állampolgár (citoyen) mentalitás, szemben az alattvaló (sujet) attitüd teljes hiányával... itt fel sem merül senkiben, hogy az "állam pénze"... csak az "én adóm, a kurva anyjukat, tolvaj banda", de a TVA (ÁFA) fizetése miatt a koldus is adófizetőnek tekinti magát, így még ő is citoyen... ez a különbség, ettől kellemesebb itt élni...
@gazoló: az utak botranyosak, bar nem csak zugloban..:-)

kicsit spportosabb futomuve van az itteni kocsinknak es a maglodin kirazta a porckorongjaimat...:-)
@Mariann19:
Valóban,túl sokszor könnyelműek voltunk.
Nem adjuk fel és minden elismerés a fiúké,de van ebben is valami?

sportgeza.hu/kezilabda/2014/01/21/nagy_laszlo_nekiment_mocsai_lajosnak/
@ausländer Sipi:
Látod nem is érdemes hazajönni,még lesérülsz,úgyhogy 'szavazzfa@al odakint!!!
@gazoló: hagyd már, végre valaki, aki szavazni akar
@ausländer Sipi: na az se nem kellemes, se nem hasznos -mármint az esküvő-
@Sir Bates dö Hól: szia, és mit álmodtál azzal a sok kagylóval?
kis színes:

Matolcsyék folytatták
a kamatcsökkentést
Ezúttal 15 bázispontos kamatvágásról döntöttek, 2,85% az új alapkamat.

www.origo.hu/gazdasag/20140121-kamatdonto-ulest-tartott-a-monetaris-tanacs-2014-januar-21-en.html?sec-1

-----------------------------

Bohóc tanár úr leckét ad Gyurcsányéknak a CÖF plakátján
Adományokból jött a pénz a kampányra, mondja a kormányt támogató szervezet.

www.origo.hu/itthon/20140121-a-cof-a-bohocos-plakatkampanyrol.html?sec-1
@Habakuk999: pontosítsunk, osztriga:-)... megettem:-)
@tristen2005:
Próbáltam megnézni, hogy mi a forint gyengülés oka, egyelőre a kamatvágással magyarázzák.
Viszont a jegybanki alapkamat csökkentésének valódi háttere nem látható.
Vagy a szokásos vállalkozói szféra aktivizálása a magyarázat, kisebb valószínűséggel az export jövedelemezőség növelése a cél.
@Sir Bates dö Hól:
Jobbikos szolganép ezt honnan értené?
Kádár népe ez...
@rodeo36: csak szép szolidan, úriasch magyaroschhan
Paksi vita: Némethné nemet mondott Szél Bernadettnek

A parlamenti képviselőknek a hamarosan kezdődő tavaszi ülésszakon nyílik lehetőségük arra, hogy a Házszabály szabta keretek közt álláspontjukat bemutassák, kérdéseiket feltegyék a paksi bővítés ügyében – reagált az NFM Szél Bernadett LMP-s képviselő nyilvános vitára való felkérésére

hvg.hu/gazdasag/20140121_Paksi_vita_Nemethne_nemet_mondott_Szel_Be
@Mariann19: más is csak pilláz:

Kicsit megküldte a forintot a kamatvágás

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülése előtt a forint többhetes mélypontra gyengült a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon, majd a 15 bázispontos kamatvágás hírére mérsékelten erősödni kezdett.

hvg.hu/gazdasag/20140121_Kicsit_megkuldte_a_forintot_a_kamatvagas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cöf ös pártcsicskáknak is honnan lenne fogalmuk a munkáról?
A seggnyalásból él a sok fehércigány semmittevõ.
@Sir Bates dö Hól: az se rossz álom, enni egy jót,:)

bezzeg Boli biztosan a csónakjának evezőiről álmodik nagyokat:)
@gazoló:
Nagy Lacinak igaza van Ancsin szerepeltetése okán, hiszen annak ellenére, hogy őrizték és több időt is tölthetett volna a pályán, eredményes volt a fiú.
Arról is szóltak a kritikák, hogy Mocsainak fiatalabb csapattal kellett volna kiállnia egyrészt, másrészt négy sérüléssel bajlódó játékost küldött a pályára. Nagy Laci is bírálta ezt a lépést.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
höhö, másnak is feltűnt :D

ügyes

MSZP: Csak Simicska plakáthelyein hirdethetnek a pártok

A Fidesz plakáttiltó intézkedése olyan, mintha még a mérkőzés előtt, az öltőzőben eltörné ellenfele lábát - mondta Veres Gábor, a szocialisták újonc szóvivője.

hvg.hu/itthon/20140121_MSZP_Csak_Simicska_plakathelyein_hirdethe
@Mariann19: tulajdonképpen nem ártana beindítani a növekedést, s beruházások se lennének rosszak

a nagyvonalú rezsicsökkentés a cigány lova sem túlságosan értékelte
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egy érettségivel?
Gazdasági miniszterként?
Én is fosnék eltérni a leírt szövegtõl.:)
Emlékszünk, amikor a parlamentben elsõ felszólalását úgy kezdte:
"Tisztelt Bíróság!"
Primitív nõszemély.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem túl nagy a bizalom az ország iránt, látod, mint a szeizmográf, pici kamatvágásnál is kileng az árfolyam.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ó csak a jövőbe látott volna, de majd kifejtené, hogy ő csak Simlicska parancsára tett mindent, neki semmi közese nincsen semmihez.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szégyen az oldal, ostoba rasszista kis gyökerek, ki-nem-élt-rambó-mentalitással (tagolva, hogy megértsék)... tudod, ha mégis csak eljön a ti országtok, csak nevetni fogok azon, ahogy majd titeket is így fog szopatni a most annyira vágyott "REND":-)... nem tudom, hogy mi a lófaszt tolsz mostanság, de elkezdtél leépülni, hagyd abba, a végére olyan leszel, mint zagyva:-)... vagy szanyi... vagy hoppál-zsigó-selmeczi:-)... legalább a vollner-szintet tartsd:-)
@Mariann19:
Már több nagy tornán megfigyeltem,hogy sorsdöntő meccseken sok labda elmegy Mocsai Tamáson,hozzá kell tenni utolsó gólja nagyon szép volt!!
@Mariann19: nekem sem sok bizodalmam van, igaz nem is mozgatok milliárdokat sajna
@rodeo36: Én sem ismertem rá egyik nyelvre sem.:)
Osztrákiában élõ ismerõs ma eléggé lesújtó dolgokat mondott, hogy mi a közvélekedés odakint a jelenlegi KOMMUNISTA kormányról. A szar az finom rész volt a szóhasználatában... :(
oops, akkor mégsem pénzt akart vinni, hogy mik vannak...Pedig mennyire ment a kábítás már akkor.

Fejkamerával akciózott a robbantó

Index
2014. január 21., kedd 09:15 |

Fejére szerelt kamerával akciózott múlt héten az a motoros, aki berobbantotta a CIB Bank Lehel úti fiókját. Az Origo információit a Blikk rendőrségi forrása erősítette meg: a fekete bukósisak bal oldalán egy körülbelül 125 ezer forint értékű Contour ROAM típusú kamera volt, ami a biztonsági kamerák felvételén is látszik.

Szakértők szerint a merénylő azért készített felvételt a bomba elhelyezéséről és a robbantásról, hogy megbízójának bizonyítsa: küldetés teljesítve. Elképzelhető, hogy a videót a netre is feltölti majd valamilyen üzenettel.

Az ügyön dolgozó félezer rendőr továbbra is a tízmilliós vérdíjra beérkező bejelentések ellenőrzésével tölti mindennapjait. Eddig körülbelül száz bejelentés volt, de egyik sem segítette igazán a munkát, írja a Blikk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szintén zenész, ugyan ezt hallom, osztrákiából és Bajorlandból, sőt kenguru földjéről is.
@Sir Bates dö Hól: Megint hülyeséget beszélsz kedves lovag, mivel ők magyarokat is ugyanúgy elkapnak és pellengérre állítják őket is.:)

www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/568118713280613?stream_ref=10

Szóval ők sem rasszisták, ahogy én sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miért? mire teljesen leszokott volna a rezsiről, megdöglött, hogy a Devla rúgna bele
@Habakuk999:
Szia Habakukk!Veszekedjünk egy kicsit?
Máris mondom.
Paks helyett máris be lehetne indítani a lakások hőszigetelési offenzíváját állami forrásból és a lakossági önerőből.
Szerte az országban beindulhatna az építőip
ari tevékenység, mely húzóágazata lehetne az ehhez szükséges anyaggyártó kapacitásoknak.
Az önerős hozzájárulások növelnék az állami adóbevételeket.
A foglalkoztatottság - amellett, hogy nőne - kiegyenlítettebb lenne területileg is az országban.
Egy ilyen döntés egybeesne a lakossági igényekkel is, mert a környezetemben az önerős nyílászárók cseréje és hőszigetelés már most is folyik.
Netán a kormány pont erre számít, hogy a lakosság megoldja magának a problémáját?
Oroszok seggnyalójává válni az EU-ban elég ciki. A félhülye jobbiknak pláne... :D
Mostanság nem birizgálják a ruszki emlékmûvet se, a cocik alatt bacta csak a csõrüket?
Vagy akkor is csak a gazdáik parancsára ugrottak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ojjan becsületes megtaláló kéne nekünk is, mint Bendegúz, aki vigyázna az ország vászontarisznyájára, a tilosban járó baktereket meg fölpofoztatná:)
-no comment-

Mi történt az elsőként kiűzött zsidókkal?
Vihart kavart az új történeti intézet vezetőjének nyilatkozata az 1941-es kitelepítésről. Idegenrendészeti eljárásról beszélt, pedig az Ukrajnába szállított emberek között sok magyar állampolgárságú zsidó is volt.
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140121-zsidok-deportalas-1941-korosmezo-kamenyec-podolszkij.html?sec-top
@Mariann19: Mondjuk a hőszigeteléstől nem fog fényesebben égni az olvasólámpa:)

a szigetelés okos dolog, de legfeljebb a paksi lakótelepen lehet összefüggésbe hozni az atomerőművel - tudod hulladékhő, mifene -
@Habakuk999: egyszer mindent ki kell probalni, igy, hogy mindjart 41 vagyok ideje letesztelni ezt a nosulos dolgot is, nem?:-)
@ausländer Sipi: teszteld csak, egyszer én is leteszteltem,
@Habakuk999:
10 cm-es hôszigetelésnél olvass utána mennyi az annyi.
In Österreich csal.háznál akár 20 cm-es külsõ burkolás is van.
Villanyt meg az olcsón termlô zöldtudatos osztráknak nem adsz el, a szlováktól max venni tudsz.
@gazoló:
Láttuk már a kis Mocsait brillírozni, most nagyon nincs formában folyamatosan.
Egy akció kevés egy jó játékoshoz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én is hülye vagyok, 38 porow teglán 15-ös szigetelés, néztek is nagyon, és bolondnak is tartottak :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nálunk elég jók a szigetelések, amúgy a nyílászárók szigetelése ugyanolyan fontos, mint a falaké, ott szokott elmenni a legtöbb hő

szóval a szigetelés jó dolog, csak a csökött agyam nem érti, hogy jön ez a villanyhoz:)

Mariann amúgy is veszekedni akar:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak komoly árnyékolás kell nyáron, hogy ne főlj meg
@Habakuk999:
"A hőszigeteléstől nem fog fényesebben égni az olvasó lámpa."
Ez a mondat telitalálat, az igaz, eszerint te kapacitásokat helyeznél üzembe a kormánnyal mély egyetértésben.
Nem lenne-e célszerűbb egy másik oldalt is megvizsgálni ezügyben.
Hogyan lehetne direkt módszerekkel az ország beruházási forrásait megteremteni.
Te vállalkozó vagy, tudod, hogy az amortizációd megtérül az árakban. Ugyanakkor - miután árképző tényező - nem adsz ki pénzt ilyen címen, hiszen egy korábbi befektetésed térül meg. Vajon az amortizációból származó pénzedet kicentizve fejlesztésre költöd, vagy netán szinttartásra?
Lehet, hogy te igen, de a vállalkozók nagy része ezt nem figyeli, síma folyó kiadásokra használja fel.
Amennyiben ezt kötelezően célirányú felhasználásnak jelölnék meg, nem rohadna le a hazai termelési eszközállomány, és beruházások is létre jönnének.
A 80-as években 15%-os volt a beruházási arány, 85% a fogyasztás. Most meg?
@Habakuk999: jahhh, ellátsz idáig, déli fekvés, alu redőnyök, hőszigetelő ablak, vastag nyári függöny :D
@Habakuk999:
"Mariann meg úgyis veszekedni akar."
Ám ezt kedvesen teszi szegény pára, mert soha nem akar senkit megbántani.
@Evezős: van még durvább - az, hogy mit művelnek a cöfös jaffershitnyikek ennek a cikknek a citátuma alatt, itt:

mandiner.hu/cikk/20140121_ungvary_krisztian_az_eleven_borzalom#comments
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: látják a valót? mármint a K betűs szót? az nagyon derék!
Szia!
Egy kis nyelvtan, pusztán azért, mert úgy tűnhet, engem idéztél, de nem pontosan: az olvasó lámpa nálam olvasólámpa.:)
Bocs, ezt nem hagyhattam ki, főleg úgy, hogy ritkán fogalmazok és írok pontosan, helyesen.:)

Na szóval, ebből a mondatból én nehezen következtetem ki a többletkapacitások támogatását.
S ha visszaolvasod az elmúlt hét írásait, akkor talán engem olvashatsz úgy, hogy egyértelműen ellenzem Paksot, ugyanakkor épkézláb választási lehetőségről is beszélek - lignit, plusz megújuló és víz -.

Az amortizáció kérdése valódi probléma, megér egy misét.

A ma Magyarországának kényszervállalkozásai túl próbálnak élni.
Nincs szakmaiság, nincs versenyképes tudás, nincs korrekt piacismeret, s ami a legfontosabb, nincs tőke, megtakarítás.

Így elég nehéz számomra számonkérni rajtunk az amortizáció helyes felhasználását.

A költségvetésben vannak viszont alapok, ezek feltöltését és felhasználását nemes képviselőink döntik el, így erről se érdemes sokat beszélni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nagyon jó a vadszőlő és a borostyán a falra, az véd a sugárzó hőtől

Ablaknál pedig a széles tetőpárkány vagy terasz vagy mi a szösz, hogy leárnyékolja a sugarakat

télen, amikor alacsonyabban jár a nap, hadd süssön befelé:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: köszönd a drágabolgárúrnak, meg a többi lefizetett fikázónak :(
@enpera: látom megtaláltad az emberedet, hogy folyton visszajársz hozzá pofonért
@Habakuk999: a borostyánról Mária angol királyné jutott eszembe. Meg a II. háború.
@Habakuk999:

igaz, igaz! én pl. vettem még egy kurblit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nemzetiegyletek.hu/node/780

"Csák Máté az utolsó Árpád-házi király, III. András hű nemese volt, aki András halála után szembeszállt az idegen hatalommal és az Anjouk helyett magyar királyt szeretett volna hazájának. Egyletünk célja, hogy Magyarországot a magyarok uralják és ne idegen érdekek döntsenek sorsunkról."

Hülyék. Caroberto Árpád leszármazottja volt. Csák meg csak egy vakarék, aki sokat képzelt magáról. De magyar ember, és az elég az egyszerieknek. Látogassa meg őket egy éjjel a jegesember!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Uramatyám, az a nő olllllyyyyyan sötét, mint a föld.
Beszélni nem tud, öltözködni most tanítják, kiállása nulla.
de mit is várna el bárki egy ilyen csicskától, aki csupán azért van ott, hogy majd elvigye a balhét ahelyett, aki bábozik vele.
Bábozik? nem jó szó, ez még arra sem jó. Aki csicskáztatja, ez a pontos kifejezés.

Szerencsétlen, idóta nyomoronc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lakás térfogatát könnyen növeled! Lebontod a szigetelésről a falat!:))
@Habakuk999:

az amortizáció egy ojjan kispolgári csökevény, hogy mán az átkosba eltörölték a könyvelésit, hadd hízzon a hozzáadott érték! hejába, no! a komcsik mán akkor is tuttak valamit, én meg cuccoltam svalbárdra.
@hacsaturján: Aztán a rének melyik oldalába kell bedugni?

Nem értek az állattenyésztéshez.:(((
@enpera:
Naricsicska, magadról beszélsz?
Elég égõ a komcsi fajtád, a sok mszmps, kiszes, meg háromperizés spiclivel. Szóval a qrmányoddal.
Agyhalottként milyen hülyén élni?
@vitéž munkášőr:
Ne haragudj, de inkább nem olvasom el.
Éppen most vetítettem egy filmet a gyerekeknek, és bár én már nem először láttam, még mindig felkavar. Erre olvasom itt, amit Ungváry írt ...kész vagyok. :-(

(A filmet amúgy mindenkivel megnézetném manapság, rendkívül pontosan "mondja el", hogy kik voltak a nácik, milyenek voltak a nácik és hogyan működött az egész rendszerük. És nem mellesleg az áthallások miatt is, hogy vajon miért tették rá a kezüket az oktatásra ennyire ....
hu.wikipedia.org/wiki/Napola_%E2%80%93_A_F%C3%BChrer_elit_csapata )
@hacsaturján: Jó hely lehet az a Svalbárd. Arrafele nincs nav, apeh vagy mi szem szájnak ingere?

itten már a revizorok se nagyon tudják, mi az a könyvelés, csak a mulasztási és egyéb bírságok lebegnek a szemük előtt.
@Penivaldes:
Nyuszika! Ôk a legendákból élnek, a töri csak picit zavarja õket...
Ritka ostoba, tanulatlan népség, max ha nagy a kaki, a turullal takaróznak. Igaz nagyapjuk még a havasokban a kecskét tolta, õk már vérmagyarok... :)
@Mariann19: Hejhó, merre vagy? meg ne sértődj!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mátyusföldön jó vót az élet, Csák Máté szerette az ő kedves kis tótjait.
@Evezős:
Ilyenfajta film vetítés szembe megy a NERrel!:)
@Evezős: nem haragszom. a filmet pedig láttam már ;-)
@Habakuk999:

a seggükbe, mint a gdp-nek. nagyon be tunnak indulni tüle.
@Mariann19: "Te sokkal jobban látod az energiaellátás műszaki oldalát kivitelezésben és távlatokban is. "

Mariann, én nem vagyok műszaki szakember. Mindössze - merem hinni magamról - igyekszem rendszerben, ráadásul ökologikusan gondolkodni. A szubszidiaritásnak nem csak a politikai döntéshozatalban van értelme szerintem. A politikában a szubszidiaritás azt jelenti, hogy a döntéseket lehetőleg azon a legalsóbb szinteken kell meghozni, amelyeket a döntés érint. Az energiapolitikára is lehetne ezt alkalmazni. Amit helyben meg lehet oldani, azt ott kell megoldani.

Ez az energetikában azt jelentené, hogy az országos hálózat nem központos, hanem hálózatos szerkezetű, és a helyben keletkező fölös energiát be lehet táplálni a hálózatba. Ez persze nyilván felvet egy csomó technikai kérdést, a fölös energia tárolását és az elszámolást például, de a technikai fejlettség mai szintjén hadd bízzak annyira a mérnökökben, hogy ez nem lehet probléma!
Ahogy a kórházaknak vész esetére van lehetőségük a saját energiájukat megtermelni, ennek nem kellene csak vészhelyzetre korlátozódnia.
@tristen2005: Letojom - és most finom voltam és nőies ...
:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
már akinek volt kecskéje! A szegényebbje mit tolt?:)
@tristen2005: jaja, remélem nem jut el a KIK nagypicsájú káderovájáig e "rettenet"
@Evezős:
Frankó lehet a hangnem az osztályodban!::))))
@Habakuk999:
Eszerint a többlet kapacitásokra szerinted sincs szükség. Végre egy pont, ahol nézetazonosság létezik.
"A ma Magyarországának kényszervállalkozásai túl próbálnak élni."
Nehogy azt hidd, hogy ezt nem értem meg. Testközelben látom a balanszírozásaikat a túlélés érdekében, és sajnos egyre nagyobb az elhalálozási arányszám a vállalkozásokat illetően.
Nézd meg a 2.500 vállalkozás fejlesztési kedvezményes kamatozású hitelt. Elment a hírek szerint 60% az előző kedvezőtlen kamatozású hitelek kiváltására, sőt állami kötvényeket is vásároltak ebből.
A fennmaradó 40%-ra - mint hírlik - nincs kapás, mert a vállalkozók nem találnak piacot. Hiába, lerobbant gazdaságban nem lehet megújulni.
Jelzem, ezt a hitel kihelyezési szándékot díjaztam magamban, a tervnek volt logikája, azonban nem számolt a gazdasági környezettel.
@vitéž munkášőr:
Akkor az nem volt animálsex, csak a tojást piszkálta ki!:)
@vitéž munkášőr:
:-)
Örülök.

Nem nagyon szokták ismerni ... a gyereke közül pl. senki még csak nem is hallott róla ...
Ellenpólusként fogom majd vetíteni a Császárok klubja címűt ... azt ismered?
@tristen2005:
Ők nem az osztályom ... és (sajnos) én vagyok a legfinomabban beszélő ...
:-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De ennyire nem lehetnek azok...én hiszek az emberiségben, abban, hogy okosak vagyunk, és szépek. de ezek után kezdek elkenődni, mint vaj a falon.
@hacsaturján: akkor most mitől lesz a legnagyobb gdp, ha Matolcsynak, Vargának vagy orbánnak a seggét kurblizzuk?
@Evezős:
Hol tanítasz? Betyárképző?:))
@Evezős: baromi jó dolog ez az internet.

javasolsz egy filmet, én pedig öt percen belül már nézhetem is
@tristen2005: ugyan, tyirityánszalosjánék örmény turániak, nem árják...
@Mariann19: kevés az olyan cég, aki valóban hitelképes.

Még ezt a csöpp forrást sem tudjuk kihelyezni tisztességesen.

ugye, most csak amortizációt emlegettünk, ez is siralmas, most akkor képzeld bele magad a K+F helyzetébe.

azt se tudjuk, mi a szösz az:(
@tristen2005: vagy kakas híján inszeminátor volt
@Evezős: no, ennek utána kell néznem - még nem láttam
@vitéž munkášőr: szerintem nagyom csinos. bár én is ilyen lennék.
@vitéž munkášőr:
Jobb helyeken azért van választék!:)
@Penivaldes: Ja köszi. Ezt a nemzeti egylet dolgot amúgy nem kell komolyan venni. Szerintem csak honlapjuk van. :)
hasítunk, a betony meg köt:

Deviza/kötvény » ÁKK
Magyar csődkockázat: évek óta nem láttunk ilyet
Weinhardt Attila2014. január 20. 18:30

Furcsa kettősség figyelhető meg az elmúlt hetekben a magyar piacokon, mert míg a forint fokozatosan gyengült az euróval szemben, addig a forintárfolyammal korábban szorosan együtt mozgó kockázati indikátorok többéves mélypontra ereszkedtek, a forint állampapírokba árazott kockázati prémium pedig szintén nem indokolná a magyar fizetőeszköz gyengülését. A Portfolio.hu gyors piaci körképe szerint az "ellentmondást" jórészt az magyarázza, hogy a Magyar Nemzeti Bank kitartó kamatvágásai mellett rendkívül alacsony szintre csökkent a forint kamattartalma, azaz vonzereje és egyúttal rendkívül olcsóvá vált az annak gyengülésére játszó piaci pozíciót felvenni és fenntartani. Az MNB-nek tehát erre is érdemes figyelnie amellett, hogy közben az is igaz: a befektetők több éve nem látták olyan alacsonynak a magyar piaci kockázatokat, mint most.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/magyar_csodkockazat_evek_ota_nem_lattunk_ilyet.2.194209.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@épészmérnök:
"Az országos hálózat nem központos, hanem hálózati szerkezetű."
Ilyen megoldásokról lehet olvasni, ezen kívül a napenergia hasznosításáról, és ennek kapcsán kezd tűnődni az állampolgár, hogy a hazai döntésekkel ellentétben egészen más trend kezd kialakulni a világon.
A németeknél pl. a hulladék felhasználása lesz az egyik városi szintű megoldás, mely folyamatban van.
Vagy: Tavaly volt szintén a németeknél egy adott nap egy órája, ahol a napenergia az ország villamosenergia igényét 80%-ban biztosította.
Amikor az ember erről hall, laikusként is érzékeli,hogy most indul be robbanásszerűen egy új irány, és néz ki a fejéből, hogy az ország miért nem ebbe simul bele.
A másik, ami elszomorító, hogy - továbbra is a németeknél maradva - Merkel a népakaratot figyelembe véve 2002-ben leállított atomerőműveket, 2022-re úgy tudom leállítanak 17-et.
Minket meg sem kérdeznek, még vélemény szinten sem, nemhogy döntést hozzunk.
@ausländer Sipi: Szerinted az itt kommentelgetők (magamat is beleértve, sőt) mennyire reprezentatv minta a magyar válasaztópolgárok egészére?
Különös tekintettel némelyek irdatlan finnyásságára a populáris üzenetekkel szemben.
Igaz, mi összekötöttük a budapesti kirándulást némi másirányú programmal.
@Habakuk999:

ki lehetne próbálni, ámazomban véleményem szerint már réges-rég el köllött vóna üket hajtani a náthásba, most meg mán ugocsa non coronat, a rézbaszásbul megélni pediglen ölég körülményes. itten legalább tudok jeget aszalni a magam örömire.
@Habakuk999: A svábok a legtakarékosabb emberek. A mi kis falunkban elsőnek cserélték le a hagyományos izzókat, hőszigetelték kívülről a házaikat, még az utcai égőket is kicserélték. Akkor, amikor a szilaj magyar még csak gúnyolódott, és kifogásokat keresett.
@Habakuk999:
"Akkor képzeld bele magad a K+F helyzetébe."
Éppen ma hallottam, hogy dübörög nálunk ez a tevékenység. Nem vagyok offé a kérdésben, mindössze azt tudom, hogy olyan 1.3%-ot fordítunk erre a célra, a nyugatiak ennek a kétszeresét.
Érdekes, hogy a vállalkozási szféra nagyobb részarányt képvisel ebben, mint az állam.
Erről az jut az eszembe, hogy amennyiben olyan fontosnak tartjuk a kutatás-fejlesztést, nem kéne az oktatási programot is ehhez igazítani?
Vagy azt csinálni, hogy az alapkutatást és alkalmazott kutatást hagyni az államra, és pl. a technológiai fejlesztés kutatásait megtámogatni, mint elérhető innovációs célokat a versenyszférában?
A legkedvesebb vállalkozásom ipari elektronikával foglalkozik, vért izzadva saját tőkéből próbál innovatív megoldásokat keresni, de pénz híján korlátozva van. Ész van, pénz nincs.
@Mariann19: Megújuló, az nem pusztán nap, a balti-tengeri vitorláktól a biomasszákig minden benne van.
Nálunk pl 7%-ban van korlátozva a szél, mert a rendszer állítólag csak így tud stabil maradni.

Ha elmész síelni Ausztriába, látsz sokfelé nagy hülye csöveket hegytetőkre fölmenni. Az olcsó éjszakai árammal fölszivattyúzzák a vizet a hegytetőkre, s nappal így van nekik plusz olcsó vízből készült villanyuk.

Azt mondjuk nem árt tudni, drágák még a megújulók, de ha megnézed a termékgörbéket és ha hozzárakod Épész ökológiai kts-it is, ez a jövő, nem a negyedik típusú nukleáris erőmű.

Mellesleg, ha megnézed, kik is azok az országok, akik megvásárolják őket, csak feltörekvő szegény rokonokat látsz az egy finn kivétel, de ők már iszony hosszú ideje szenvednek vele.

olyasmi ez, mint a szemétimport, jövedelmező, és ha akarom nem is kártékony, de azért mégsem szeretnénk szemétlerakó lenni.
@Mariann19: Németországban a háztetők tele vannak "napraforgó"-val + rengeteg szélkerekük van. És folyamatosan építik, építik.
De nem kell olyan messzire menni, csak Újhartyánba. Van egy fiatal polgimesterük (nem tudom milyen pártállású és nem is érdekel)aki már a 3. ciklust csinálja végig. Ez a srác a településen megtermelt és feleslegessé vált napelemes villanyáramot ad el, a faluban nincs munkanélküli, etc. Érdemes ellátogatni, mindenkit nagyon szívesen fogadnak. Bolyhosék is.
@épészmérnök: Annyit gondolkodtam már, melyik faluból is származhatsz, nekem csak egy falu ugrik be a svábokról.:)
Tavaly húsvétkor hosszú hétvégére egy északi városba mentünk. Az út mellett egy szakaszon szélerőmű parkot láttunk, ameddig a szem ellát, azaz kábé két kilométer mélységben a tengerpartra merőleges vonalakban.
Figyeltem az időt, összesen tizenöt percig haladt a Pánamerikai autópályán 99 km/óra sebességgel a busz. Képzeljétek el, mekkora szélerőműpark ez!

(A 99 km/óra onnan adódik, hogy a buszok szatellitre vannak "kötve", állandóan kijelzik a sebességet, és ha meghaladja a 100-at, akkor sípol a jelző, a sofőr meg visszavesz a sebességből.)
@Penivaldes: te is tudod, hogy (többek között) a fanyar humorodért szeretünk ;-)
@Mariann19: Én nem túl régen láttam pl egy szerintem nem rossz példát:

falusi önkormányzat - közmunkások - ároktisztítás, bokorvágás - idáig az egész ország így működik - pályázat aprítógép plusz kazán - így közmunkából megoldják az intézményeik fűtését, ellentétben a legtöbbel, ahol az árokpartokon égetik el a biomasszát.

Kis akarattal lehet szép dolgokat művelni
@tristen2005: ö, izé, ez egy betyárleján? :-)

turáni-e vagy árja-e? az utóbbira tippelek
@Penivaldes: de Te nem cserháti leányzó vagy:)
@Habakuk999: Most látom.
"Hejhó, merre vagy?meg ne sértődj!"
Isten ments! Hozzád edződtem, ilyen veszély nem áll fenn, mondhatsz, amit akarsz, agyon sem lehet verni.
Nem fogom elvetni azt a lehetőségemet, hogy ne tanuljak tőled főként műszaki ismereteket.
Pl. amit most írtál az ausztriai hegyi megoldásról. Ilyenkor mindíg az jut az eszembe, hogy az emberiség mindíg talál kiutat a fennmaradása érdekében.
Most még arra lennék kiváncsi, hogy milyen számítások alapján tekintik drágának az új energiaforrásokat. A költségeit melyikhez viszonyítják? Amennyiben megtérülést prognosztizálnak, nemcsak kivitelezést, akkor mit mutatnak a számítások?
A hulladékhasznosítást én a helyben keletkezőre képzelem, nem szállított móddal.
@Mariann19: sokallom az 1,3%-ot. nem hiszem, nem neked, hanem a hírnek:)

érdekelne az eloszlása, vannak ugye a gyógyszergyárak és még kicsoda fejleszt rajtuk kívül?

ok, nekünk is van egy mini projektünk egyetemmel közösen, de nem 1%:)
@Penivaldes: Pedig én érzékeny vagyok a problémáidra.
@Habakuk999:
A környezetemben is van hulladékaprító, amely a kerületben a kertekből kihordott ágakat, nyesedékeket dolgozza fel.
Ráadásul a rendszeres elhordás által mindíg rendben van a környék.
Az is egy jó megoldás, hogy az erdőkben ipari feldolgozásra kivágott fatörzseken kívüli részeket a lakosság levághatja és haza viheti fűtési célra.
Kezd azért jó irányba is elmozdulni a helyzet, látható, hogy már nem hagyunk veszendőbe menni értékeket. Hiába, a szükség...
@Mariann19: A francba, azt hittem gazdasági ismereteket akarsz tanulni.:)

ha cégként vagy magánfelhasználóként számolsz, akkor nálunk drágábbak, mint a hagyományos energiák.
komoly beruházási költségek és a megtérülési idejük nagyon hosszú.
egy bajor parasztnál azért nem, mert az államuk támogatja őket.

egy tíz százalékos rezsiharc akarom mondani sarc tíz százalékkal rontja a versenyképességüket.

amennyiben az állam beépítené dotációként Épész összgazdasági kts-it is, már más lenne a helyzet.

Így ma itthon csak az elvakultak vagy a megújulós cégektől megvezetettek csinálnak komoly megújuló beruházást.

Persze ez sem igaz így minden egyes helyzetben, mert pl egy hálózattól távoli épület energiaellátása lehet így is olcsóbb, mint a hagyományos, ahol sok a biomassza, ott is más a helyzet, de a németekhez hasonló áttörés itthon elképzelhetetlen.
@Habakuk999: és? attól még itt is vannak svábok, néhai nagymamám falujában is voltak.
@Habakuk999: Jövevény voltam, de sokat tanultam tőlük, sok szempontból megváltoztatott az az X év.
@Mariann19: Az ágakat, a gombákat, rőzsét nem vihetik haza, bűncselekmény
@Penivaldes: Jól van, de ez nem segít abban, hogy kitaláljam, merre is lakott Épész.

Tiszteletben tartom a svábjaidat.:)
@Habakuk999: én nem is akartam segíteni, csak mondtam, hogy nagymamáméknál a svábok voltak meg a bányászok. mangán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: anyád picsája beszél hülyeséget, főleg nem megint, gondolkozz már kivel beszélsz...
@Spániel: Ilyen szempontból is meg lehet vizsgálni a kérdést, de van egy olyan nézőpont is, hogy nem függünk energia ellátás szempontjából nyugattól. Példának szoktam felhozni az Adria kőolajvezetéket. Azzal, hogy megépítettük, megteremtettük a lehetőségét annak, hogy ne csak az oroszoktól vehessünk olajat. Olyan tárgyalási pozícióba kerültünk, hogy a volt "szocialista táboron" belül mi kaptuk a legolcsóbban az olajat. Európa meg magasról sz.rik ránk. A tőkének a profit az érdeke, semmit nem tesz önzetlenül. Nyilván az oroszok sem, de legalább egymás ellen ki lehet használni őket. Ideje lenne már, ha végre mi tudnánk átverni másokat és nem mindig mi szívnánk. A baj ezzel a beruházással szerintem annyi, hogy a 40% beszállítást fidesz közeli cégek kapják.
@Habakuk999: "A ma Magyarországának kényszervállalkozásai túl próbálnak élni.
Nincs szakmaiság, nincs versenyképes tudás, nincs korrekt piacismeret, s ami a legfontosabb, nincs tőke, megtakarítás."

Na igen, s vajon miért? Hát... :) Kifakadás következik.
@Sir Bates dö Hól: Ezen te is erősen elgondolkodhatsz, főleg, hogy én úgy beszélek veled, ahogy azt magamnak is elvárom. Amúgy olvasd el amit küldtem és tételesen cáfold, ahelyett, hogy anyád picsázol itt nekem. :)

www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/568118713280613?stream_ref=10
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És olyan útvonalterveződ is van, ahol Vona kibújik Orbán hátsójából, és külön pártot alapít?
@V-PORT: Az csak akkor lesz érdekes, ha netán vissza is bújik. Erre én nem sok esélyt látok.

Az viszont biztos, hogy 2003 óta ugyanazt mondják. :) Ez a képen szereplő "uraknak" nem igazán sikerült, ha jól látom. :)
@camilló: "Európa meg magasról sz.rik ránk. A tőkének a profit az érdeke, semmit nem tesz önzetlenül."

„-Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól, mit tettek a rómaiak értünk?
- Békét hoztak.
- Ó, békét, DEMAGÓG!”
Brian élete
Ez viszont megható a javából.

A kutyus a templomban látta utoljára a gazdáját, ezért ott vár rá a szentmiséken is.

www.viralnova.com/dog-at-mass/
@camilló: Na és még egy:

Mit adott nekünk az Európai Unió?

"Csatlakozásunk óta az Uniótól (mai áron számolva) csaknem 7 ezer milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit nekünk kellett abba a bizonyos közös kasszába befizetnünk. Csak hogy legyen egy elképzelésünk arról, hogy ez mennyi pénz, ez a 2013-as magyar bruttó nemzeti összterméknek csaknem negyede!"

modernmagyarorszag.blog.hu/
@Pantagruel: ezt jó lenne tudni és tudatosítani
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az tuti, hogy ugyanazt mondják. Elvégre Vona Orbántól tanult politizálni.:)
@Habakuk999:
"Sokallom az 1.3%-ot."
Ez pontosan 1.29%, méghozzá a GDP a számítási alap, 2012-ben 363.7 mrd Ft volt.
3090 kutatóhelyen 56.5 ezren foglalkoznak K+F tevékenységgel, 37 ezren kutatóként.Fenti számoknak most néztem utána a kedvedért, hogy bevágódjak. Kac-kac
Kissé meglepődtem az 56.5 ezres létszámon, de aztán eszembe jutott sima múltamból, hogy ágazatonként, azon belül is profilonként is vannak intézetek, teamek, egyetemek.
Nem ismert előttem, hogy a kutatóhelyek mit takarnak, valószínű, hogy minden tevékenységet egy helynek sorolnak be.
Ja! Lehet, hogy nem is olyan sok az 1.29%, mert van olyan ázsiai ország, ahol ez a mérték 4%.
Meg is látszik rajtuk.
@Habakuk999:

Nem túl messze Épészéktől,a magyarok is megcsinálták...

www.youtube.com/watch?v=zqwg1K4XRKU&feature=youtu.be
@OPHELIA:
Mindíg csodálom ezeket a polgikat, akik megszállottan dolgoznak a településükért, az olyanokat, mint az újhartyáni, akiről írsz.
Ezek szerint még értékesítési célra is termel napelemes energiát.
Minden elimerésem és tiszteletem az övé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Annyira oda vagy a Vonával, kérjed meg hogy lecumizhasd, kapaszkodhatsz a réztáblába!
@Sir Bates dö Hól:
:))) ... és én nem olvasom... mikről maradhatok le! :D
Schmuck önállóan indul. Boldog vagyok. Schiffer és Schmuck. :)
@épészmérnök: látod, ez az összefogásdi nélkülük azért elég sovánka dolognak tűnik

ők legalább feketén-fehéren le tudják írni, mit is akarnak
@Penivaldes: a riposztod. hadd döntsem el (ha megengeded), hogy mi rajtad a szeretnivaló! :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bassus, nekem meg visszajött a semmiből ő is, a Kán is, mint valami elkárhozott kisértet:(
@Habakuk999: Én teljesen kompatibilisnek érzem Bokros elképzeléseit a Haza és Haladás korábbi tanulmányaival (már régen nem olvastam onnan semmit.)
Reménykedem, hogy vége a keménykedésnek, mihamarabb beveszik Bokrost is. Attól mindjárt világosabb lenne a szobában, és egy kicsit könnyebben lehetne lélegezni.
@tristen2005:
Szerintem már megvolt neki, mármint Vonának, előről, háturul...
@Habakuk999:
Szokott! :)
Konzekvens vagyok, el se olvasom, oszt már durrrrr... :D
Nekem nem bassza el faszságokkal az időmet.
@Mariann19: Jó lenne látni, kik is ezek a kutatók és mit is kutatnak

a tanulmányi osztályok adminisztrátorai csak nincsenek közöttük

figyelj, keresek mostanában - egy éve lassan - korrekt technológiát, van dán és német, ami a látókörömbe került, pedig itthon indultam neki, de egyszerűen nincs gyártó, barkácsolás van, attól viszont félek egy picit.
@V-PORT: Pufi azt mondta, hogy nem fognak résztvenni székfoglalóban.
@Penivaldes: Persze, mert neki rögtön két szék kellene. :)
@Habakuk999: melyik falu? A Duna mentén és még elég sok helyen vannak/voltak svábok, meg a Csepel szigeten, igaz az is a Duna mente :D
@épészmérnök: Tudod, az a nagy baj, hogy a H&H elvesztette a bizalmamat. Illetve nem baj az, csak már előítéletes lettem velük szemben is.

Bokrosban még nem csalódtam.
@Habakuk999: Úgy nehéz valakiben csalódni, ha igazán nem is csinál semmit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: holtig tanul az ember, nemtuttam, hogy a Cserhát a Csepel szigeten van:)

vagy ezt már az új Róza-féle tankönyvből tanultad?:)
@Mariann19: "csak" egy mérnök, aki tud tervezni, szervezni, előre látni, közösséget formálni és összetartani és sorolhatnám.
Ilyenekből kéne rengeteg.
Férjem volt náluk a nyáron tanulmányilag. Sztem ha Kuala Lumpurban lett volna, akkor sem tartott volna lelkesebb beszámolót.
@V-PORT: és ennek örül! na ezért tart itt ez az ország
@Penivaldes: Érzem is, hogy micsoda rossz ember vagyok. :))
@gazoló: De ott volt valamiféle botrány is nem?

Nem ismerem a történetet, csak rémlik valami.

Kurva jó taktika ez a kabátlopásos taktika, lehet minden pozitív a városban, az én tudatlan fejem mégis távol tartja magát.
@Penivaldes: na most képzeld el, volt olyan rossz, mint szegény Sírbatesznek megenni álmában azt a sok romlott kagylót
@V-PORT: örülök, hogy te magad is érzed a bajokat. látjátok ezért kell erkölcstan óra, mert amig nem volt, addig V-Port nem tudta amit most már tud.
@V-PORT: kit hívnak Pufinak? Ezt nem értem.
@Habakuk999:
Nagyot nőttél a szememben, hogy a K+F tevékenységbe is bele mentél.
Legalább így lehetőséged van az Innovációs Alap járulékából valamit visszacsempészni a vállalkozásodba.
Inkább válasszál bejáratott vagy megbízható technológiát, mert ha nem nyílegyenes az alkalmazás, akkor tényleg csak barkácsolás lesz belőle, kudarcok és kidobott pénz.
Én biztosan a tutira mennék, még akkor is, ha látszólag a dobbantónál magasabbak a kiadások, de hazardírozás a bizonytalanba belefektetni.
Tapasztalat.
@Habakuk999: na most ezt neked címeztem, de úgy mindenkinek fogalmaztam:

"A ma Magyarországának kényszervállalkozásai túl próbálnak élni.
Nincs szakmaiság, nincs versenyképes tudás, nincs korrekt piacismeret, s ami a legfontosabb, nincs tőke, megtakarítás."

Na igen, s vajon miért?

Mert nincs biztonságban: a szellemi és anyagi tőke menekül (elvándorlás, offshore, áfacsalás, adómorál, befektetési kedv hiánya). Mert Magyarországon nem hogy nem (volt) szent a magántulajdon. Sőt, mára odáig fajult a helyzet, hogy jóformán - komolyan, ahogy én látom, majdhogynem - szentségtelen.

S a következmény? A kommunista múltból megörökölt _szellemi_ (elvtársi, pártállami, provinciális szocializáció; vulgármarxista-leninista ideológiai csökevények, beidegződések) és _anyagi_ terhek alatt (a diktatúra kölcsönei, államadósság, a kommunista párt megörökölt vagyona, az elkótyavetyélt vagyonelemek) épp az orosz (=szovjet) bábállammá válás küszöbére került az ország, sőt: ennek állampolgáraivá a jövő nemzedékei. Itt tartunk.

Még egyszer - külön hangsúlyozom: _BábÁLLAM_má, __nem__ pedig _gyarmat_tá. Óriási különbség. Már csak azért, mert utóbbi még némi okot adhatna bizakodásra, még kecsegtetne némi reménnyel a jövőt illetően.

Egyik EU-képviselőnk arról szónokol Strasbourgban (!), hogy "Nem leszünk gyarmat!"

Ez a jelszó, hogy "Nem leszünk gyarmat!"... hát ez az egyik legkifejezőbb példa a megörökölt marxista-leninista ideológia téveszméjének továbbélésére, ami szennyezi a közbeszédet és bódítja a köztudatot.

Mert erre jó. Maga a gondolat, hogy a nyugati magatartás, a "gyarmatosítás" okozza a szegénységet a kizsákmányolás útján, a valóságtól elrugaszkodott ígéreteiket teljesíteni képtelen politikusok varázskártyája: szemfényvesztés.

Miért /mondom ezt/? :) (Mint a lektor.) Nem nehéz belátni - deriválva:

Mintha azt ismételgetnénk: "Nem leszünk Ausztrália!" Ami a brit birodalom fegyenctelepéből vált napjaink tíz legélhetőbb és leggazdagabb országainak egyikévé. Mint ahogy ezek közül gyarmat volt Kanada, Új-Zéland vagy az Amerikai Egyesült Államok. Ízlelgessük csak: "Nem leszünk Hongkong!" Mintha a Valóság nem épp az volna, hogy azok az országok, amelyek kapcsolatokat alakítanak ki a szabad világgal, fejlődnek, amelyek pedig elvágják ezeket a szálakat, vagy sosem részesültek benne, olyanok, amilyenek: elmaradottak, fejletlenek. "Legyünk Afganisztán!" Sose volt gyarmat. Sose "zsákmányolták" ki. A kizsákmányolás gondolata, jééé, csak nem kommunista, csak nem marxi? Az egalitáriánus gondolkodás, ideológia, politikai gyakorlat csak nem kommunista? Mert, ugye, mind egyformán okosak és szépek vagyunk (illetve dehogy, mi, magyarok még ugyan okosabbak és szebbek), világos, hogy csak azért vagyunk szegényebbek, mert kizsákmányolnak minket.

Elképzelhető, a fizika törvényei talán megengedik, hogy valahol létezik egy párhuzamos valóság, ahol a legélhetőbb országok, mint amilyen Svédország, Norvégia, Írország, Lichtenstein, gyarmattartók voltak és onnan a gazdagságuk, a miénkben, a mi Valóságunkban másként alakult: a legfejlettebb, leggazdagabb, és legélhetőbb országok többsége sosem volt gyarmattartó (Svájc, Finnország, Norvégia), maga is gyarmat volt (USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland), vagy jelképes mértékben (Dánia, amely birtokolt egy-egy falut, és hátrahagyott egy mai napig működő egyetemet), vagy nem tartozott a legnagyobb gyarmattartók közé (Németország). (Remélem, lesz olyan okostojás, aki ellenveti, hogy Svédországnak igenis volt gyarmata a XVII. században.)

Szóval ez a képlékeny, nyúlós, ragadós massza, ez a marxista-kommunista tudati struktúra, amit megörökölt, hozott magával a nemzet, és amellyel persze hogy képtelen - nemhogy - boldogulni, - akár csak - túlélni a világpiaci kapitalista viszonyok között - és menekül a gyarmati struktúrájú gazdasággal operáló Orosz Birodalom karjai közé, szopni... mint egy csecsemő. Fel kéne nőni és felelősséggel választani.

Ahogy én látom, másként volna üdvös választanunk. Igyekezhetnénk inkább ezer szállal kötődni a szabad világhoz, a fejlett, országokhoz: Hollandiához, Franciaországhoz, az Egyesült Királysághoz, mindenekelőtt Németországhoz és Ausztriához. Európához. Ahová tartozni szeretnénk. Minél színesebb, sokoldalúbb, sokrétűbb, átfogóbb, szélesebb körű kapcsolatokat (gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi, kulturális, szociális, külpolitikai, katonai) építünk ki a Nyugattal, Európával, annál inkább hozzájárulunk, elősegítjük és megkönnyítjük a szellemi fejlődést, a kulturális gyarapodást és a vagyonosodást. Felteszem a kérdést (szóljon, aki kibírja röhögés nélkül): Mert mit adtak nekünk a Rómaiak? Ja, és mit Oroszország? Jó kérdés, amikor épp Sztálinnak állítanak szobrot odaát...

--
Ha már elutasítjuk a Nyugatot, kezdhetnénk azzal, hogy a Nyugat elutasításának gondolata is nyugati gondolat; és lehet okolni a Nyugatot a szegénységért, csak hát ez ugyancsak nyugati gondolat... szóval... ha már úgyis hamis, lehetnénk következetesek a következetlenségben, annyival is előbbre volnánk.
@Habakuk999: Bocs. Penivel folytatok egy magasröptű beszélgetést az erkölcsről.
@Habakuk999: sírbatesz álmában rossz kagylót evett? úgy kell neki.
@Penivaldes: Ilyenkor már támadunk, amikor szembesítelek a hibáiddal? Most már tudjuk, hogy ki a bohóc Gyurcsányék mellett.
@OPHELIA: Biztosan láttad, vagy hallottad a verebélyi polgármester asszonyt, aki a faluban megoldotta bringával való tekerés által egy-egy család napi 2-3 órás áram ellátását.
Megmosolyogtató elsőre és 2013-ban ez a bravúr, de ebben az emberekkel való törődés a lényeg.
Városokban nem hallani ilyen - szinte missziót betöltő - polgikról, mert ott nem látni testközelben a nyomort, netán a fakó arcokat és a könyörgő szemeket.
Remélni lehet, hogy a polgi választáskor nem a politika dönti el, hogy ki vezesse a települést, hanem a megtapasztalt emberség.
Erre külön díjat kéne alapítani, nem mindenféle mondva csinált kitüntetéseket kreálni.
@V-PORT: az más, az egy kedves becenév, barátságos stb
@Penivaldes: Ja. Ez olyan, mint, amikor az oroszok, már nem is azok az oroszok.
@V-PORT: persze, mert akik már voltak oroszok, azok mégegyszer már nem lehetnek azok.
itt mindig az elit élt !
de reméjjük hamar
mind lesz elitélt !
@Pantagruel: nagyon korrekt írás.

És új gondolatokat ébresztő.
@Mariann19: Nem komoly, csak egy pici projekt, jelentősége gyakorlatilag nulla.:)
Ha Marx megy, akkor Horthy is?
@Pantagruel: ez a bábállamság jó definíció, ízlelgetem, forgatom de nem tudom kiköpni
@Habakuk999: "És új gondolatokat ébresztő."

Hozzáteszem, hogy ezek a gondolatok annyiban "újak", hogy kevéssé ismertek, alig rögzültek a köztudatban. Magam is azért visszhangzom őket, hogy kevésbé hassanak az újdonság erejével, máskülönben úgy olvastam össze őket. :)

Pl.

index.hu/gazdasag/2013/11/21/orbankrisztian/
www.szazadveg.hu/files/kiadoarchivum/Bauer1.doc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: rasszista, antiszemita, homofób vagy, de a legnagyobb gond az, hogy vagy hülye vagy ezt felfogni vagy nem mered vállalni... sírtok itt trianon miatt, miközben pont egy második trianont eljövetelét készítitek elő, bár ez a jelenlegi határokon belül lesz, s lefolyádát tekintve inkább koszovóra fog hajazni... a legborzasztóbb, hogy olyan sötétek vagytok, hogy nem is látjátok át mit tesztek, s az hova fog vezetni nagy valószínűséggel... bár nem hiszem, hogy képes vagy felfogni azt amit írtam...
@Mariann19: Tudják azok, csak nem akarják meglátni
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Hackereket vet be a NAV az adócsalók ellen

Hackereket is hadrendbe állít a NAV, hogy kiszűrjék az onlinekassza rendszer kijátszását – mondta az onlinekassza.hu portál szerint a NAV informatikai elnökhelyettese. Vágujhelyi Ferenc szerint már 22 ezer kassza működik az adóhatósághoz bekötve.

hvg.hu/kkv/20140121_Hackereket_vet_be_a_NAV
@tristen2005:
Rúúúúzsa Sándor ezeknek csak jelenthetne ...
(Nem mindenki ilyen, de a többség sajnos igen.)
:-(
@Habakuk999:
:-)

Ennek fejében várom a reakciót is!
(Mindkettőt nézd meg, érdemes!)

[De tényleg ez van, én most skandináv krimiket nézek, teljesen rá vagyok kattanva. Csak sajnos még egy nyolcrészes sorozatot is képes vagyok vagyok lenyomni két éjszaka ...szóval amennyire jó, annyira rossz is. Néha. :-)]
@vitéž munkášőr:
Dzsatubén nézhető, fenn van, szinkronizáltan.
Nagyon jó.
@Mariann19: látod, Bokros pl gazdasági és kutatási minisztériumot csinálna

jó fej ez a Bokros, érdemes egy kis időt szánni és végigolvasni

nyomja ezerrel az önkormányzatiságot is:)
@Evezős: nekem van torrentem, minden pillanatok alatt lejön gyakorlatilag bármi
@V-PORT:
Dehogy bújik, dehogy bújik ...
Ezek a levegőn elpusztulnak .... (majd meg lehet nézni, hogy ha vége lesz a felcsúti lókupec uralkodásának (eccer), akkor a hátsójában tanyázók hogyan fognak a friss levegőre érve egyrészt megvilágosodni, másrészt kitűzni a partizánjelvényt, harmadszor meg, a legostobábbak elpusztulni...

Én a legjobban attól tartok, hogy lesz, akik még le se fürdik magukról Orbán mocskát és már tuti megmondóemberek lesznek az innenső oldalon.
@Habakuk999:
Én azt zenékre tartom. Sajna, a filmekhez nem értek - nekem csak szinkronizált jöhet szóba, mert a gyerek nem néz meg a) fekete-fehéret b) szinkronizálatlant c) feliratost.
Már próbálkoztam, egyszerűen nem hajlandók rá. Tehát ha nevelni óhajtok, akkor olyat kell nekik vetítenem, ami érdekes, izgalmas - és nem régen készült!
Ez van.
:-(
@Sir Bates dö Hól:

Ó, egy szép férfibarátság alkonyának sötét árnyait látom, mielőtt kibontakozhatott volna:))

Miért gondolod, hogy bármit meg akarna érteni? Nem ezért van itt.

A hsz-edből Spiró köszönt ki:(
@Evezős: benne van a pakliban. egyet nem akarok látni, hogy itt bárki a tagok közül azt mondja akkor a köpönyegforgatókra, hogy hej de rendes ember ez.
@Orica Középföldi: még mindig nem olvastam:-)... annyi haszon van az ittlétéből, hogy linkjein keresztül látom mo egy részének elképesztő mentális állapotát... nem hiszem, hogy ne szembesülnének ezzel a politikusok is...
@Evezős:
hülyegyerekeket neveltél és még nem is hagytad abba?

miért?

brühüyyy

ők a fidesz bázisa?
@Penivaldes:
Na, azt én sem.
(A Pozsgay-Szűrös szindróma a másik oldalon elég jól működött. Meg most a "Putyinbácsi, az egy nagyonjó, hívőkeresztény ember, szeressük!"- projekt is.
Na, ilyenkor fordul ki a belem.
És tökmindegy, milyen oldal, a kollaboránsok mindig undorítóak!)
@rodeo36: ne bántsd őt, el nem tudod képzelni, milyen a világ pl egy szakközép vagy szakiskolában

érintőlegesen hallom ismerőseimtől

tíz év alatt majdnem egy fejjel lettek magasabbak, s nem csupán a fizikai paraméterek változnak
@Habakuk999: ja nem a diákok, hanem a felnőtt tanárok nőttek meg
@OPHELIA:
"De nem kell olyan messzire menni, csak Újhartyánba"

Bocsi, de a kommented utolsó szava (Bolyhosék) megvilágosította elmémet, hogy ez a település bizony Újszilvás.
Pont most vasárnap voltunk ott megnézni a napelem-parkot. Klassz látvány volt, ahogy a napvitorlák a legkisebb fényre is reagálva fordultak a legkedvezőbb szögbe.
@rodeo36:
A "hülyegyerekeket" nem én neveltem, hanem az utca (a szüleik helyett).
Én csak megpróbálok alkalmasint valami kultúrát csempészni mondjuk a Texasi láncfűrészes 8. és az Amerikai pite 7. közé - ha hagyják.(Nem nagyon...)
És hidd el, ők nem bázisa a fidesznek, a legtöbbje nem is érti, ami körötte történik. Nem is foglalkozik olyasmivel, hogy politika.
És olyan iszonyatos sorsokat osztanak meg velem néha, ha olyanjuk van - és ez az ország nyugatinál is nyugatibb széle, tehát nem elsősorban a szegénység a bűnök oka, sokkal inkább néha a túlzott gazdagság ... -, hogy Oscar-díjas svéd társadalmi drámák a nyomukba sem léphetnének, ha megfilmesítené valaki ...

A mai film (Napola) közben - míg a meglepő módon érzelmeket ilyenkor kimutató lányok könnyeztek - egyes fiúk hangosan röhögtek... a film nem több nekik egymás után rakott képek soránál, és nem hogy belegondolni nem tudnak abba, amiről szól, de két jelenet kapcsolatát sem értik, sőt, sokszor megkérdezték, mi történik éppen ... pedig ez nem egy szimbolikus képekkel operáló alkotás, hanem egy közérthető, cselekménnyel bíró mű.

Nagy bajok vannak itten. Nagyon nagyok.
:-(
@Pantagruel: a britek vitték a teát Indiába:)

ez is érdekes cikk
@Mariann19: bocs, ha keverek valamit ám az adatok valószínű, hogy pontosan maradtak meg bennem a sok, sok különböző elemző elolvasása után...
annál is inkább mert ezeket hosszú idő óta hangoztatják különböző elemzésekben.

tehát: 89-ben vált ismerté, hogy 20milliárd adóssága van az országnak.

ez volt az ára, hogy a foglalkoztatás szinte 100% volt. művelődés, iskola, tanulás elérhető lett szinte mindenkinek. kicsivel szabadabbak voltunk mint a szomszédaink. több lehetőség volt utazásra, üdülésre, családalapításra, gyerek vállalásra. viszonylag egyszerűen tartottad fent a lakásod, ha sikerült valamilyen formában a lakhatásod megoldani.
gyárak, ipari létesítmények nőttek ki a földből és soha annyi ház nem épült moon falun, vidéken mint addig és a parasztok is megismerték mi az a TB vagy nyugdíj.
országon belül a tömegközlekedés hibáival együtt is jobb volt mit most, sőt még nemzetközi légitársaságunk is lett repülőtérrel, személyzettel, gépekkel...

miközben a boltok polcai akkor is roskadoztak és ha nemvolt mindig banán meg narancs akkor is 2x annyi hús került a családok asztalára mint manapság..

ezeket mind és más nem felsorolt értékeket megteremtettük és használtuk, fogyasztottuk az eladósodásunk árán!

89 után a következő kormányok minden évben 1000 (betűvel is: ezer!) milliárddal növelték adósságunkat!

újra: kivétel nélkül minden évben!

és a nép eközben totál legatyásodott és ellet zárva a lakástól, tanulástól, a létfenntartás egyre komolyabb problémát okoz...
a TB nincs az alaptörvényben!
a keleti vonal irányadó lett, mert törvénybe iktatja: a gyerek kötelessége a szülőt eltartani!
keleti fizetéssel!
minden mást (nyugdíjat, eü-t, tb-t, oktatást, stb belátása szerint kezelhet: vehet el(!) vagy adhat(!) mert a politika a) járulék fizetés helyet adóvá minősített!

offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas)

erre az emberek lassan kezdenek rájönni. fel sem fogják mi került törvénybe és mit vettek ki onnan.
ezt a vonalat nem is részletezem tovább mert eszméletlen düh van bennem az ellenzékkel szemben, hogy ezt nem hangoztatják, ordítják MINDEN nap!

és amiért ezt a nem rövid bevezetőt írtam annak az az orosz hitel felvétel az oka!

annyi pénzről beszélnek, döntenek ami a rendszerváltáskor volt az összes adósságunk!!!

egy lerobbant, nyakig eladósodott ország rezsiharcra miért is akar 10 évvel előbb a szükségesnél EKKORA összegben pénzt felvenni?

na ezért utálok hozzászólni a témákhoz, mert nekem nagyon összefonódnak a dolgok és sokszor félreérthető vagyok miatta...

most
"Orbán csak Bécsből tűnik balkáni lótolvajnak, a Kárpátokon túlról viszont egy hamisítatlan nyugati balek."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140117_Mint_a_vizfolyas_orban_paks
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Bocsi, tényleg elírtam a település nevét.
De ez legyen a legnagyobb probléma.
Ugye milyen klasszak a napraforgók??
Ti is meghallgattátok a polgimester előadását?
A férjem be volt ájulva teljesen, egy egész napot voltak ott, Bolyhosnál is, meg húsüzemben is.
@Sir Bates dö Hól:

De, szembesülnek ezzel a politikusok.
OV pont ilyen alattvalókat akar, Vona pedig készségesen szállítja.
Az utánpótlásról meg gondoskodik az oktatás és az egyház.

A mentális állapothoz elég egyszer megnézni a politikusok, celebek fácséjét, az ezotéria térhódítását, az áltudományok beengedését a médiába, és máris látod a borzalmas képet.

Ehhez nem kell egy napi szmájlibohóc.
@Nyilas Mise: Frady Endréhez van szerencsénk? :-)
@guma: nyugodtan írd le minden nap. Hátha valamelyik eszement el is olvassa és merít belőle.
Még egy kis adalék hozzá: 1995-ben vátottam melóhelyet. A betanított munkások 350 Ft-os órabérért melóztak. Most kb. a duplájáért.

Szted mikor vittek haza többet????????
@Sir Bates dö Hól: Te figy. Szerintem tök felesleges bármit is írnom, mert ezerszer leírtam, hogy nem vagyok rasszista, antiszemita és homofób sem. Ennek ellenére állandóan visszatérsz ehhez az ökörséghez. Amúgy olvastad amiről beszélgettünk? :)

www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/568118713280613?stream_ref=10

Csak azért kérdem mert ez a poszt is pont arról szól, hogy ez a civil szervezet sem rasszista és minden bűnelkövetőt válogatás nélkül próbál lefülelni a jogkövető és tisztességes polgárok védelmében.
@Evezős:

Ezek után képzeld el a keleti határszél gyerekeit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mesélj már lécci egy kicsit a Ratkóczy Nándorról:)
@tristen2005: ez nem mai kelettű, hiszen a római kultúra része volt anno...
láttam több képen, de pl pompei képeken ma is megtalálható ennek a társadalmi érintkezési formának "gyökere" :)))
@Habakuk999:
"Látod, Bokros pl. kutatási és gazdasági minisztériumot csinálna."
Mert Bokros szinte az egyedüli felvilágosult és széles látókörű politikus és szakember. EGYBEN!
Valamelyik nap írtam itt a kételkedőknek azokra félelmeikre válaszolva, hogy mi lenne, ha a "tehetségtelen" ellenzék kerülne kormányra.
A helyzet az, hogy a politikai irányítás a birtokukban lenne, de mellettük Bokros és más kíváló szakemberek irányíthatnak.
Miért kell nekünk azt az idióta gyakorlatot folytatni, hogy vegytiszta politikai vezetés legyen ebben az országban? Mert eddig az volt?
Jól lemérhető eredmény született, amikor Horn teljhatalmat adott Bokrosnak a államcsőd szélén álló ország gazdasági megmentésére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. az a poszt arról szól, hogy mint a vadászok a vadászles előtti térre, a "civil szervezet" is odacsalogatja áldozatait a bociklihez.

napokig állt ott, hozzá nem nyúlt senki.

görénység az egész, te pedig gyakorlatilag képtelen vagy normális dologról írni, tán az egy malév kivételével

ennyi, mész a ketrecbe Angyal, én voltam az aki általában védtelek, de egy hazáját, - esetlegesen tisztességét és becsületét valamikor biztosan volt neked ilyen is Angyal - bagóért eláruló ne várjon tőlem mást
@OPHELIA:

Nem, nekünk sajnos nem a polgi tartott bemutatót, hanem az egyik dolgozó,de ő is kellőképpen lelkes volt és szakszerű.
Bolyhosék nem voltak a programban, de ott voltam már pár éve.
Viszont voltunk Tápiószelén a volt Agrobotanikai Intézetben (most valami szörnyűséges megjegyezhetetlen neve van). Egy végtelenül lelkes és nagyon jó előadó fiatalember vezetett bennünket végig az intézeten kívül is és belül is. Ez arról nevezetes, hogy növények termését, magját gyűjtik és konzerválják megőrzésre (mag-bank) a kipusztulást megelőzendő. Jelenleg kb. 5000 növényfajta utánpótlását tudják biztosítani, de ez a szám folyamatosan bővül.
Nagyon jó volt két pici faluban is ilyen lelkesedést látni...
Tudtad, hogy a közönséges békát is a kipusztulás veszélye fenyegeti? Sose gondoltam volna, de így van. Mit meg nem tud az ember...
@Mariann19: bokros a lehető legjobb a készletből, de csak ennyi... képtelen saját korlátait (bankár) átlépni, ez kiolvasható és-beli pontjaiból is... tény, hogy a leg- a jelenlegi kínálatból, s megállná a helyét akkor is, ha minőségi csere történne...
@guma
Amikor leírjuk vagy felemlegetjük a rendszerváltás előtti kort az akkori leglényegesebb - a létbiztonságot jelentő - elemeket, akkor egy politikai hovatartozást feltételeznek.
Holott összehasonlításban azok a tényezők tűntek el az életünkből, amelyek az emberi létünket biztonságban fenntartották.
Azt is ki lehet jelenteni, hogy haladtunk a civilizált életforma felé, igaz, hogy elmaradtunk a nyugathoz képest, de volt progresszió az egyén életében.
A jelenlegi dráma az, hogy a folyamatosan növekvő eladósodáshoz egy robbanásszerű adósság csapódik, amely nem ad reményt a gyerekeink életének reményteljes változásához.
Ennek a paksi hitelnek van még egy folyománya.
Az eu két év múlva előírja, hogy a 60% feletti államadósságot 80%-ig 1%-kal, azon felül 2%-kal csökkenteni kell az eu tagállamainak, amennyiben államadósságuk úgy alakul.
Nekünk Pakssal 90%-os lesz az államadósságunk.
Amennyiben ezt nem teljesíti az adott ország, kötelességszegési eljárás indul ellene.
Mi már benne leszünk ebben, az biztos.
@Habakuk999: Eddig azt hittem te is támogatod személyválogatás nélkül a bűnözés visszaszorítását, az állatvédelmet, a véradást vagy netán azt, hogy gyűjtést szerveznek egy leukémiás gyermeknek. Ehelyett te is lököd a mellé dumát árulásról, karanténról és pufogtatod ugyanazokat a paneleket, mint amivel 24 éve tele van a padlás. Ha neked ez így jó, akkor "egészségedre".
@Mariann19:
"Mert Bokros szinte az egyedüli felvilágosult és széles látókörű politikus és szakember. EGYBEN"

Látod, pont ezért szállt el az agyam a dühtől a nagy összeboruláskor, hogy pont az egyetlen reális, hozzáértő embert utasították el a többiek. Ezért aztán nem vagyok abban biztos, hogy ha valami csoda folytán győzne az összefogás, akkor igénybe vennék Bokros szakértelmét. Hozzáteszem, hogy ez mindannyiunk vesztesége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: természetesen elolvastam, mert mindig elolvasom azt amire reflektálok... veled ellentétben... Habakuk leírta azt, hogy mi a gond a csapattal... nem szeretnék onnan idézni, hisz neked lenne kellemetlen, hidd el
@Sir Bates dö Hól:
"Bokros a lehető legjobb a készletből."
Bokrost Horn idejéből ismerte meg a magyar társadalom, népszerűtlen intézkedései idején nem volt a lakosság kedvence.
Ismeretlen volt a céltudatossága, kemény, ellent-mondást nemigen elfogadó stílusa.
Ám amikor munkájának eredménye az ország stabilitásában megjelent, nem azt mondom, hogy megdicsőült az emberek szemében, de meglátták benne a megmentőt. Az egyszerű emberek is.
Nézd, én nem tudom összehasonlítani már országok tehetséges szakpolitikusaival, önmagában mérhető a megnyilatkozásai alapján az értéke. Nagy tisztelője vagyok, és még egyszer mondom, hogy gazdasági tehetsége mellett politikusi vénával is rendelkezik.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Igen, sajnos tudom. Elveszik a természetes élőhelyüket, mérgezik őket, meg eltapossuk őket az autóval. Kecskebékát már csak nyúzva látok, leveli 2-3 éve borsószedés közben ragadt hozzám, pedig azt úgy imádtuk gyerekkoromban, azzal az aranykarikás szemével, meg a kis ragadós tappancsaival.
Nyáron néha betéved egy-egy varangy az udvarra, azokat kitessékelem, mielőtt a kutyával összetűzésbe kerülnek.

Így már nincs esti koncert.
@Mariann19:

És meglepődve (de örömmel) láttam hétvégén óriásplakátját az út mellett. Merthogy azt mondta, hogy csak akkor indul a MoMa, ha teljes lesz az összefogás. Ezek szerint mégis nekivágnak?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Emlékszem, te is Bokros mellőzését tartottad szomorúnak az ellenzék részéről, magam is ezt gondolom.
Pedig Bokros nyilatkozatai szerint ő készen áll a közreműködésre, ha nem is az ellenzék berkein belül, hanem a szent cél érdekében.
Kell ehhez egy nagy egyéniség, aki a mellőzést ilyen nagyvonalúan és elegánsan viseli, és teljesen tárgyilagosan helyezi az első helyre az ország érdekeit, melynek alárendeli a munkáját.
@Mariann19: Megnyugtatóan hangzik. Alakul az adrenalin szintem.
@OPHELIA:
"Alakul az adrenalin szintem."
Szerencsés helyzetben vagy, hogy ilyen előnyösen tudsz reagálni.
Megpróbállak követni.
@Habakuk999:
Elég sokáig tartott a türelmed... Már már barika...
@Sir Bates dö Hól: Akkor egész egyszerűen nem látod a lényeget azzal a csapattal kapcsolatban. Esetleg beszélgess olyannal, akinek segíteni tudtak.
@OPHELIA:

Úgy legyen.
Azon elvetemült közemberek közé tartozom, akik már az elhíresült csomag idején is értették és tudták, hogy mit akar.
Bár azt nem bocsátom meg Hornnak, hogy ezt nem engedte megcsinálni Békesinek, aki még kisebb áldozatok árán meg tudta volna ugyanezt csinálni, merthogy ő is ezt akarta volna.
@Mariann19: Lehet kapni adrenalin cukorkát is, nem csak leszarom tablettát.
Amíg melóztam, mindkettő ott volt az íróasztalon.
Amikor nagyon felhúztak, akkor mondtam, hogy ez nekem még kevés, kell hozzá egy kis adrenalin.
Ha a főnök jött be a hülyeségeivel, akkor a másikból vettem be látványosan.
@Sir Bates dö Hól: Amúgy ezt a hírt olvastad már? :(

Döbbenetes adatokat publikált a szegénység elleni küzdelem egyik legnagyobb nemzetközi szervezete, az Oxfam. A friss számok azt mutatják, hogy a világ 85(!) leggazdagabb emberének összesen akkora a vagyona, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak(!).

www.hirado.hu/2014/01/20/oxfam-jelentes-a-85-leggazdagabb-embernek-akkora-a-vagyona-mint-a-vilag-felenek
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A Horn éra az egy kicsit más volt.
Bokros az tudja, hogy mit akar és ehhez meg van a tudása és az ereje is. Ha lesz rá lehetősége, végig tudja vinni a céljait.
@OPHELIA:
Nagy játékos lehettél a főnököddel kapcsolatban.
Bevette a cselt?
@OPHELIA: Miért kérdezel olyasmit, amire te is tudod a választ? :)
Mindig tisztában volt azzal, hogy a lehetetlent szeretné megoldatni velem. Azzal is, hogy gőze sincs a munkámról, de ezt soha nem ismerte be.
Azt is tudta, hogy számíthat rám és azt is, hogy többet tudok róla, mint kellene.Így viszonylag "önjáró" lehettem, de ennek nagy ára volt a döntéseimet terhelő felelősség szempontjából.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kérdésre válaszolni szoktak, nem visszakérdezni. Egyébként meg honnan a francból tudnám, hogy ki az?:)
@OPHELIA: Szerintem folytassuk inkább priviben, ha annyira akarod. :)
Időutazónk 2014-ben járt. Gyurcsány Ferenc leplezett le egy emléktáblát, az eredmény a képen megtekinthető.:)

scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1470008_669434076411714_898242007_n.jpg
@OPHELIA:
Beszarok! :D
Gábris megint előjött (már kinyomtam!) és megint Gyurcsányt nyomatja...
Ez szerelmes, valami rejtett "férfibarátság" éledésének a tanúi lehetünk, vagy szimplán megbuzult?
Valaki segítsen neki, hogy mi a téma, mert elég nehézkes a felfogóképessége.
Állandóan a Gyurcsány így, a Gyurcsány úgy... kérje meg a kezét, hátha bejön a Ferinek gábrisunk segge...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: veled? priviben? mézesmadzaggal, aminek szaros a vége? én nem vagyok rád kíváncsi:)
@OPHELIA: Akkor ezt is megbeszéltük. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te meg állandóan Piktor meg a fidesz bolsik körül forogsz. Az se kutya azért. :)
@OPHELIA:
Olyan izé vagy... Pedig össze is járhatnátok hétvégén zsúrozni, vagy kitöréstúrázni. :D
Azt szokták kérdezni, a kutyádat rábíznád-e?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: cseszed, ennek teljesen mindegy, hogy mit nyomat, ez teljesen exhibicionista, még jó, hogy nem a szerszámát mutogatja
@OPHELIA:
Nono... mutogatja!
Rendszeresen linkelgeti a péló Vonát. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez rólad szól: amint olvasod hozzád beszél, kurvajó és eccerű

ilyet ti dzsobbikosok akkor sem tudtok ha megvesztek pedig már a falra is fel vagytok gravírozva mindenféle pléhtáblán

brühüyyy

éljen Gyurcsány Ferenc sokáig egészségben és legyen ereje folytatni ezt azt az akciósorozatot...is!!!!!!!!!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvastam, máshol (tán a 444.hu)... a csapattal kapcsolatban én látom a lényeget, te nem... egy mentséged lehet viselkedésedre, csak az ostobaságod...

más
a szerinted gyenge eu, oly gyenge, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat szerbiával, valamint a német és francia külügyminiszter együtt fog moldova (ahol majd transzdnisztria kérdés lesz) és grúzia területére látogatni az eu-s csatlakozási kérelmek miatt!!!... genf előtt előkerültek a szíriai börtönök dokumentumai, a transzatlanti-civilizáció mindenhol szorítja putyint, orbán meg a jobbik támogatja... semmi ütemérzék sehol, tragikomikusak vagytok, ássátok a sírt, de ebbe aztán mindenkit belerántotok...
@Orica Középföldi:
Elnézést, most értem haza, pedig siettem.
Gyorsan jó éjszakát kívánok!
Üdítő álmokat.

Nagy László: ADJON AZ ISTEN

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra
hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne düljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet --
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon ugyis, ha
nem kérem.
.
.
@OPHELIA: ki ez az ember... nekem egy röntgenológust dob ki a gugli...
@dr. jenőke (jenőke):

Ugyan, nem kell elnézést kérni, de ez aranyos volt:)))

Köszi, jó éjt!
Az előbb a nagy sietségben lemaradtak a nyulak, mókusok, medvebocsok, és egyebek, nekik is kényelmes almokat és szép álmokat!

Vajda János: HÚSZ ÉV MULVA

(Gina emlékkönyvébe)

Mint a Montblanc csucsán a jég,
Minek nem árt se nap, se szél,
Csöndes szívem, többé nem ég;
Nem bántja újabb szenvedély.

Körültem csillagmiriád
Versenyt kacérkodik, ragyog,
Fejemre szórja sugarát;
Azért még föl nem olvadok.

De néha csöndes éjszakán
Elálmodozva, egyedül -
Mult ifjuság tündér taván
Hattyúi képed fölmerül.

És ekkor még szivem kigyúl,
Mint hosszu téli éjjelen
Montblanc örök hava, ha túl
A fölkelő nap megjelen...
@Sir Bates dö Hól:

Ez fontos hsz volt!
Jó éjt neked is:)
@dr. jenőke (jenőke):
Kifogások, kifogások... :))

@OPHELIA:
Moszkvai? :D
Egyik ismerősnél van egy olyan, kb. 80 kg lehet, feje, mint a kisképernyős tv... és olyan békés, hogy nem győzöm magamról levakarni ha megyek, mert imádja, ha simogatom.
Kapujuk mindig nyitva a kertes háznál, viszont senki se mer bemenni, mert ezt nem tudják... :D
@Sir Bates dö Hól:
Hülye szerbek is ebbe a rothadó, széteső EU-ba akarnak belépni... Orosz társulás helyett, görögkatolikus tezsvéreikkel...
Mit is mondott nemrég az a pöcsköszörű ephart gyerek itt:
"...liberális EU vs. katolikus Oroszország." :)))
Bazzzzz... erre mit választanak? Pláne, hogy pravoszlávok...
@dr. jenőke (jenőke):

Ránéztem a versre, és rájöttem, hogy ezt még mindig tudom fejből:))
Évtizedek óta nem jutott eszembe.
@Orica Középföldi:
Kösz. Én meg félve teszem közzé a régen tanúlt, maradandóan szép verseket. Ilyen a Montblanc hava is.
@dr. jenőke (jenőke):

Tedd csak nyugodtan, tiéd a válogatás joga:))
@dr. jenőke (jenőke): Jenőke, nagyon jó ezeket a verseket olvasgatni. Mindkettő kedvencem. A Vajda verset még anyám idézgette.
@Sir Bates dö Hól: Hü de jó témák. ;) Kár, hogy csak holnap tudok rá válaszolni, mivel muszáj aludni is egy kicsit. Ja és a 444-től azért ne nagyon várj túl hiteles képet, főleg ebben a témában.;)
Jó hírünk a nagyvilágban...

index.hu/belfold/2014/01/21/vona_gabor_az_independent_vezeto_hire/

"A cikk ajánlója szerint az a Vona Gábor, aki újévi köszöntőjében a bűnözők kémiai kasztrációjára szólított fel, a Brit Nemzeti Párt és a görög Arany Hajnal mozgalom vezetőivel akar Angliában találkozni.

A párt pont tíz órája adott ki egy közleményt, ami szerint Vona a londoni lakossági fórumán kizárólag a Fidesz és az MSZP elhibázott gazdaságpolitikája miatt emigrálni kényszerült magyarokkal fog találkozni. Hazugságnak tartja azt a hírt, miszerint akár a görög Arany Hajnal, akár a Brit Nemzeti Párt (BNP) képviselőivel találkozna.

Az Independent írásában viszont utalnak a BNP vezetőjének, Nick Griffinnek a múlt havi nyilatkozatára, miszerint együtt szeretne működni az Arany Hajnallal és a Jobbikkal is.

A cikk azzal kezd, hogy Theresa May belügyminiszter nagy politikai nyomás alá került, hogy tiltsa ki az országból Vona Gábort, akadályozza meg a látogatását.

Azt írják, Vona látogatásának lehetősége mélységesen felháborította a zsidó szervezeteket, bizonyos politikusokat és a körülbelül 100 ezres angliai magyar közösség tagjait is.

Anrew Dinsmore-t, egy volt munkáspárti képviselőt idéznek, aki levelet írt Maynek, kérte, hogy ne engedjék be az országba, és a holokauszt emléknap előtt egy nappal tartandó rendezvényüket ne engedjék megtartani. Dinsmore azt írta: "A Jobbik a legerősebb nyíltan fasiszta párt Európában. Követői számának növekedése jól mutatja, hogy terjed az üzenetük a gyűlöletről."
Valahogy így:
nol.hu/tud-tech/tizenegy__nem__a_paksi_bovitesre
„Állásfoglalást adott ki az Energiaklub Szakpolitikai Intézet a kormány által tervezett paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatban. A nukleáris energiatermeléshez szkeptikusan viszonyuló szervezet - amely bírósági úton megszerezte és nyilvánosságra hozta a bővítés előkészületeit célzó Lévai projekt dokumentumait - komoly kifogásokat fogalmaz meg a beruházással, illetve annak finanszírozási kockázataival szemben. A szokatlanul kemény hangú nyilatkozat legfontosabb megállapítása, hogy a sebtében meghozott bővítésnek nincs szakmai alapja: sem a megvalósíthatóságot, sem az esetleges alternatívákat nem vizsgálták meg.

Az Energiaklub most az alábbi tizenegy érvet hozta fel a bővítésre vonatkozó magyar-orosz megállapodással szemben:
1. Magyarországnak most biztosan nincs szüksége új atomerőműre.
2. A felelőtlenül megkötött paktum „devizahitelessé” teszi a magyar népet.
3. A két új reaktor tovább növeli Magyarország egyoldalú orosz energiafüggőségét.
4. A moszkvai megállapodás nem a magyarok, pusztán egy szűk csoport hatalmi érdekeit szolgálja.
5. A döntésből a nyilvánosságot teljesen kizárták.
6. Az új atomerőműnek nemcsak mi fizetjük meg az árát, hanem gyermekeink, és unokáink is, méghozzá kamatostul.
7. A döntésnek szakmai alapja nincs, az alternatívákat meg sem vizsgálták.
8. Paks2 miatt nem lesz kisebb a rezsi, nem növekszik hazánk versenyképessége.
9. A járulékos beruházások, mint például a villamosenergia-hálózat bővítése, további több ezer milliárd forintba fognak kerülni.
10. Paks2-nek csak alternatívája van. Ez a beruházás elveszi a forrásokat a megújuló energiaforrások és az energiahatékonysági beruházások elől.
11. Ez a döntés megszegi az európai normákat, kiárusítja az országot, feléli a jövőt.”
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Sok-sok "hiteles" információ egy csokorban egy nagyon nem independent laptól. :)
Oszt lőn, a KDNP nevezetű kamupárt is talál egy szőke nőt. (amúgy eddig azt hittem, mind buzi, de ez lehet csak akkor álca... :D)

Relativizál a kicsike. Ennek a szerencsétlen lakájnak arany élete lett volna '89 előtt, valamelyik pártitkár elvtárs alatt. Ja, most is hasonló...

"Főleg, ha Fehéroroszországhoz hasonlítjuk magunkat, akkor azt mondhatjuk, hogy itt kifejezetten demokrácia van és szabadságban élünk."

Csontos Sandra megtalálta a jót

Marx szobor elvitetése ügyében azonban igazán megmutatta, hogy mire képes. Bár Rétvári Bence leveléhez képest egyetlen új érvet sem mondott, de nem volt ellenérv, ami ki tudta volna zökkenteni. Még a konzervatív Mandiner is megjegyezte, hogy rutinosan tért ki a válaszok elől. Pedig kemény tényekkel szembesítette a riporter. Hiszen ha az 1883-ban meghalt Marx felelős az 1917 után történtekért, akkor Wass Albertet és Nyirő Józsefet miért tette a Fidesz-KDNP a tananyagba? Az erőszakosan is térítő Pázmány Péterről miért van egyetem elnevezve? (leszögezte: "azt gondolom, hogy másként kell kezelni a vallási személyeket, mint másokat.") Amikor pedig felmerült, hogy Horthy szobra ellen miért nem tüntetettek az ifjú KDNP-sek, Sandra bravúrosan az ilyen ügyekről való kommunikáció fontosságáról kezdett beszélni.

Sandrát az sem hozta zavarta, amikor a riporter megjegyezte, hogy az általa hozott idézetek a kontextusukból erősen ki lettek ragadva. (Erről már Rétvári levelére válaszul is írtak többen is, az átlátszóoktatás azt is észrevette, hogy Rétvári egyik Marx idézete valójában Engels-től származik.)"
index.hu/bloghu/fideszfigyelo/2014/01/21/megvan_a_kdnp_selmeczi_gabriellaja

Balfasz Rétvári népművészeti agyagedény sötétségén miért is nem lepődök már meg??? Bolond lukból bolond szél fúj...
höhö a szeplőtelenek, megy ott is a kenyérharc :D
olyan ismerős ez a fityesztől is, hányszor meg lépték már ők is.

Feloszlatták a Jobbik szolnoki szervezetét

Index

2014. január 22., szerda 06:48 |
Címkék
választás2014, jobbik, szolnok

Belső feszültségek és személyes ellentétek miatt feloszlatta a Jobbik országos vezetése a párt szolnoki szervezetét, írta a Magyar Nemzet. Szabó Gábor pártigazgató azt mondta, hogy a szolnoki szervezet vezetősége lemondott, amiért nem az általuk javasolt Nagy Gyula lesz a körzet egyéni képviselőjelöltje.

„Elfogadhatatlan a Jobbikon belül, ha a választási kampány során egy képviselőjelöltünket tevőlegesen nem támogatja egyik szervezetünk" – közölte a pártigazgató. Hozzátette, az alapszervezetet a héten újraalakítják.
kedvesen elküldhetem őket a zannyukba, és akkor ugye nem lesz bajom???

Tényleg mindenhová becsönget a Fidesz

A Fidesz aktivistáinak minden háztartásba el kell jutniuk február 15., a hivatalos kampánystart után – mondta a Magyar Hírlapnak Gyürk András, a párt kampányfőnöke.

hvg.hu/itthon/20140122_Tenyleg_mindenhova_becsonget_a_Fidesz
napindítónak:

Ma van a magyar kultúra napja

Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból az ország számos pontján rendeznek ünnepi programokat, koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat és adnak át elismeréseket.

hvg.hu/kultura/20140122_Ma_van_a_magyar_kultura_napja

és a kontra:

A középosztály köszöni, nincs jól

Tény vagy érzéki csalódás a középosztály sokat emlegetett lecsúszása? Miközben a kormány a rezsiköltségek radikális csökkentésével igyekszik növelni a tömegek elégedettségét, sokan mégis egyre bizonytalanabbnak érzik a megélhetésüket. A Fidesz újrateremtette a középosztály fogalmát, de az adatok mégsem azt mutatják, hogy kormányzása alatt ez a réteg szélesebbé vált volna. Cikksorozatunk első részében arra keressük a választ, hogy kik alkotják a magyar középosztályt, és közülük ki az, akit valóban fenyeget az elszegényedés.

hvg.hu/itthon/20140122_A_kozeposztaly_koszoni_nincs_jol

------------------------------------

még kontrább:

Egyre népszerűtlenebb az állami képzés a felsőoktatásban

Tavaly még a diákok 87, idén csak 79 százaléka mondta azt, hogy állami ösztöndíjas képzésre szeretne jelentkezni. A felvételi előtt álló diákok 32 százaléka még nem döntött arról, melyik felsőoktatási képzésre adja be majd a jelentkezését - derült ki egy felmérésből.

hvg.hu/karrier/20140122_Egyre_nepszerutlenebb_az_allami_kepzes_a
és az egyik főkolompos a narancsmaffia kesztyűbábjai közül:

Hoffmann Rózsa ma 66 éves - demonstrálók köszöntik

A Szabad Oktatásért demonstráció szervezői 3 órakor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) előtt köszönti fel az államtitkárt.

hvg.hu/itthon/20140122_Hoffmann_Rozsa_ma_66_eves__demonstralok

csak ennyit tennék még hozzá:

- Arany János -

A WALESI BÁRDOK

Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A velszi tartomány.

Van-e ott folyó és földje jó?
Legelőin fű kövér?
Használt-e a megöntözés:
A pártos honfivér?

S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?

Felség! valóban koronád
Legszebb gyémántja Velsz:
Földet, folyót, legelni jót,
Hegy-völgyet benne lelsz.

S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir.

Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Körötte csend amerre ment,
És néma tartomány.

Montgomery a vár neve,
Hol aznap este szállt;
Montgomery, a vár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy nézni is tereh;

S mind, amiket e szép sziget
Ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr
Túl messzi tengeren.

Ti urak, ti urak! hát senkisem
Koccint értem pohárt?
Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?

Vadat és halat, s mi az ég alatt
Szem-szájnak kellemes,
Azt látok én: de ördög itt
Belül minden nemes.

Ti urak, ti urak, hitvány ebek!
Ne éljen Eduárd?
Hol van, ki zengje tetteim -
Elő egy velszi bárd!

Egymásra néz a sok vitéz,
A vendég velsz urak;
Orcáikon, mint félelem,
Sápadt el a harag.

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik.

Itt van, király, ki tetteidet
Elzengi, mond az agg;
S fegyver csörög, haló hörög
Amint húrjába csap.

„Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, király!

Levágva népünk ezrei,
Halomba, mint kereszt,
Hogy sírva tallóz aki él:
Király, te tetted ezt!”

Máglyára! el! igen kemény -
Parancsol Eduárd -
Ha! lágyabb ének kell nekünk;
S belép egy ifju bárd.

„Ah! lágyan kél az esti szél
Milford-öböl felé;
Szüzek siralma, özvegyek
Panasza nyög belé.

Ne szülj rabot, te szűz! anya
Ne szoptass csecsemőt!...”
S int a király. S elérte még
A máglyára menőt.

De vakmerőn s hivatlanúl
Előáll harmadik;
Kobzán a dal magára vall,
Ez íge hallatik:

„Elhullt csatában a derék -
No halld meg, Eduárd:
Neved ki diccsel ejtené,
Nem él oly velszi bárd.

„Emléke sír a lanton még -
No halld meg, Eduárd:
Átok fejedre minden dal,
Melyet zeng velszi bárd.”

Meglátom én! - S parancsot ád
Király rettenetest:
Máglyára, ki ellenszegűl,
Minden velsz énekest!

Szolgái szét száguldanak,
Ország-szerin, tova.
Montgomeryben így esett
A híres lakoma. -

S Edvárd király, angol király
Vágtat fakó lován;
Körötte ég földszint az ég:
A velszi tartomány.

Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -

Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal
London utcáin ez?
Felköttetem a lord-majort,
Ha bosszant bármi nesz!

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Király nem alhatik.”

Ha, ha! elő síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
A velszi lakoma...

De túl zenén, túl síp-dobon,
Riadó kürtön át:
Ötszáz énekli hangosan
A vértanúk dalát.

(1857. június.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kösz a válogatást.
Ez az Arany:)))))))) Nem is értem, hogy juthatott eszedbe:))

Remek!
Akkor most kultúra

Nagy László: Ki viszi át a szerelmet

Létem ha végleg lemerült
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantu mezõvé a szikla-
csípõket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verõereket?
S dúl hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?
Létem ha végleg lemerült,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!
@Sir Bates dö Hól: köszi, de kérdésemben csak a reakció az érdekes:)
@guma: "na ezért utálok hozzászólni a témához...." szerintem ezt a "hosszúra nyult bevezetődet" ide kellene írnod minden nap és minden oldalon mert az utolsó szóig igaz. Ennek ellenére nincs egyetlen politikus, aki szembesítené '89 előttit a mai állapotokkal.Tudom,tudom az az átlagos életszínvonal nem volt fenntartható hitelből és most?.....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szép:)
cserébe
Haza, a magasban

Jöhet idő, hogy emlékezni
bátrabb dolog lesz, mint tervezni –
bátrabb új hont a mult időkben
fürkészni, mint a jövendőben –?

Mi gondom! – áll az én hazám már,
védőbben minden magasságnál.
Csak nézelődöm, járok, élek,
fegyvert szereztem, bűv-igéket.

Már meg is osztom, ha elmondom,
milyen e biztos, titkos otthon.
Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit,
köréd varázskör teremtődik.

Ha új tatárhad, ha kufárhad
özönli el a tiszta tájat,
ha útaink megcsavarodnak,
mint giliszta, ha rátapodnak:

te mondd magadban, behunyt szemmel,
csak mondd a szókat, miktől egyszer
futó homokok, népek, házak
Magyarországgá összeálltak.

Dühöngő folyók kezesedtek,
konok bércek – ezt ne felejtsed,
ha megyünk büszke szájjal vissza,
mint várainkba, titkainkba.

Mert nem ijeszt, mi csak ijeszthet,
nem ölhet, mi csak ölne minket,
mormolj magadra varázsinget,
kiáltsd az éjbe Berzsenyinket.

Míg a szabad mezőkön jártál,
szedd össze, pajtás, amit láttál,
mit szívvel, ésszel zsákmányoltál,
vidám vitáknál, leányoknál.

Mint Noé a bárkába egykor,
hozz fajtát minden gondolatból,
ábrándok árvult szerepét is,
álmaid állatseregét is.

Lapuljanak bár ezredévig
némán, mint visszhang, ha nem kérdik,
szavaid annál meglepőbbet
dörögnek majd a kérdezőknek.

Figyelj hát és tanuld a példát,
a messzehangzóan is némát.
Karolva könyvem kebelemre,
nevetve nézek ellenemre.

Mert ha sehol is: otthon állok,
mert az a való, mit én látok,
akkor is, ha mint délibábot,
fordítva látom a világot.

Igy maradok meg hírvivőnek
őrzeni kincses temetőket.
Homlokon lőhetnek, ha tetszik,
mi ott fészkel, égbemenekszik.
@Orica Középföldi:
"Tedd csak nyugodtan, tiéd a válogatás joga:))"

A miénk meg a gyönyörködésé.
A Vajda-verset még én is tudom, de Jenőke itt olyan versekkel és költőkkel ismertet meg, akik valahogy kimaradtak az életemből. Örök hála illeti a művelésünkért.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Boldogult nagyanyám mondott mindig verseket, ha nem volt más dolga.
"2013, november: Jordánia megállapodik a Roszatommal egy 2000 MW-os erőmű felhúzásáról.

Ára: 10 milliárd dollár, azaz 7,4 mrd euró. (Ugyanaz a nyomottvizes reaktortípus, ami nálunk.)

atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/jordania-orosz-atomeromuvet-valaszt

Lássuk az összehasonlítást:
- Jordánoknak Roszatom: 7,4 mrd euró (2 GW-os erőmű)
- Magyaroknak Roszatom: 12 mrd euró ( 2,4 GW-os erőmű)

Egy MW-ra kiszámolva az árat (azaz a fajlagos ár):
- jordánoknak: 3,7 millió euró / MW
- magyaroknak: 5 millió euró / MW

Azaz fajlagosan nekünk nekünk közel másfélszeres áron megy a bővítés. Pedig a jordán erőműn is nyilván van profit. Ha a jordánok árán menne nálunk is, akkor nem 12 mrd euróba, hanem csak 8,9 mrd euróba kerülne.

Vajon mi magyarázhatja a hatalmas különbséget? A jordánoknak miért olcsóbb?
Ja...
Azt említettem, hogy a jordánok nemzetközi tendert írtak ki 2011-ben? Úgy látszik ha versenyezni kell, akkor a ruszkik hirtelen lejjebb is tudnak menni az árral...

Azaz még egy kapavágás nem történt, de már helyből buktunk 3,1 mrd eurót, ennyivel drágábban épít nekünk a Roszatom, ennyivel húzta le Putyin a pincsijét, ezt sikerült kimutyizni tender nélkül.

Putyin röhög a markába hogy a balek magyarokról luxusprofitot húz le.

Összegezve:
- hazaárulás volt tender nélkül, volt gyarmatosítóinknak odaadni a bővítést
- hazaárulás volt feladni a magyar energiaszuverenitást
- és még anyagilag is nagy lehúzás"

poldi.blog.hu/2014/01/21/igy_all_ossze_paksi_atomokbol_a_kormanyzati_kommunikacio#comments

Nem tudom olvastátok-e? :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nincs itt semmi látnivaló, tessék kérem továbbmenni

brühüyyy

2/3=+56% lopás

eccerű mint a fakereszt a sírodon
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ilyesmi öleb a miénk is. :) De ha elböffenti magát, akkor ki az ágyból! Téged biztosan szeretne:)
Egyébként udvari "jelzőkutyának" 4-5 db gúnár (nem gőgös) is tökéletes annak, akit nem zavar, hogy összefossa az udvart. Azok aztán tudnak hangzavart csinálni, meg falkában üldözni is.
@KÁTÉó53éúétr6:
azért valahogy csak fenn volt tartva és egyre növekedett 1968-tól 1989-ig

a kurvaannyukataszociknakhogyelbasztákarohadtak

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
jééééééééééééééééééééééé

van magyar kultúra?

és mivel kezelitek?

bidámbidám

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Egy kis TGM nem csak neked. :)

Most, amikor Orbán Viktor miniszterelnök megegyezést kötött Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a paksi atomerőmű bővítéséről, a bal- vagy szociálliberális médiavilág és blogoszféra egyetértéséről biztosítja a Fideszt.

A nyolc évvel ezelőtti Fideszt.

A legcsekélyebb változtatás nélkül átveszi – kajánul, kárörömmel eleinte, de egyre őszintébb meggyőződéssel – a Fidesz hajdani sovén retorikáját, az utólagos hősök összes ízetlen, mellesleg elavult, a mai Oroszországra alkalmazhatatlan szovjetellenes gúnyolódását.

Történetesen – mint afféle ökomarxista – magam is ellenzem a Paks II. ötletét, mert az ún. megújuló energiaforrások (nap, szél, gondolat) híve vagyok, és természetesen magam is heves ellenszenvet érzek (többek között) Vlagyimir Putyin zsarnoki, bürokratikus, elnyomó rendszere iránt (is). De itt nem erről van szó.

Hanem arról, hogy a magyarországi politikai irányzatok Rettenetes Ivánt vagy Sztálint vélik látni a Kremlben, ha ellenfeleik szóba ereszkednek orosz politikusokkal vagy vállalatokkal, de ha a hozzájuk közel állók teszik ezt, akkor vagy reálpolitikára hivatkoznak, vagy – mint most a Magyar Nemzet (egyébként tájékozott és profi) külpolitikai rovatvezetője – hirtelen elalélnak Vlagyimir Putyin fölöttébb viszonylagos nagyságától és kérdéses bájától.

Másképp kifejezve: az összes magyarországi politikai irányzatok a jelek szerint – ún. belpolitikai okokból – habozás nélkül képesek és hajlandók a legalantasabb soviniszta propagandára, ha érdekeik így kívánják.

Jellegzetes soviniszta manőver: valamely országot vagy népet azonosítanak avval a visszataszító rendszerrel, amelyet ezeknek a népeknek el kellett szenvedniük. Német asszony memoárjában olvastam – az 1970-es években gyári munkásként dolgozott Angliában – , hogy londoni munkatársai egyszerűen „little Nazi bint”-nek (kis náci csajnak) nevezték. Ez undorító. (Ez az asszony történetesen szélsőbaloldali volt, de a történet mindenképpen viszolyogtató lenne.) A sztálini és posztsztálini rendszernek az orosz nép is az áldozata volt, sőt: talán a legnagyobb áldozata. A Gulag táboraiban mindenekelőtt oroszok – és a Szovjetunió egyéb népeiből származók – ültek. Az oroszokon Sztálin és a Gulag miatt viccelődni: a legjobb esetben ízléstelenség, a legrosszabb esetben: a fajgyűlölet cinikus kihasználása.

A magyarországi ún. baloldal eddig őrizte az antinacionalizmusnak legalább a külszínét. Ezt most – választási megfontolásokból – a sutba vágta. Különösen gusztustalan az, ahogyan egyszeriben csak a vulgáris „antikommunizmus” kliséiből merít.

hvg.hu/velemeny/20140122_TGM_Az_uj_oroszellenesseg
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Én is nagyon hálás vagyok, mert nem tartozom azok közé, akik naponta forgatnak verskötetet.
Ezer oka van:)

De egyet így biztosan elolvasok. Vagy felidéz, vagy új.
Mindkettő élmény a maga módján.
Ismét nagy "meglepetés" ért a "korszakváltók" részéről :)

Szavazókat buszoztatott az MSZP-Együtt: nyomozást rendelt el az ügyészség

hvg.hu/itthon/20140122_Szavazokat_buszoztatott_az_MSZPEgyutt_ny
@OPHELIA: először arra gondoltam "na, engem is", de nen, én csak mérhetetlrn tudásvágyam prezentáltam, s gyermeki jóindulatom:)
@OPHELIA:
Kutyu, macs mind komoly egyéniségek. :)
Pártszóvivõknél meg több klasszissal intelligensebbek is.

@rodeo36:
Irigykedsz cseszed...
@rodeo36: "a kurvaannyukataszociknakhogyelbasztákakkorarohadtak" és azóta is ezt mondom én is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom... amióta 2002 ben elajtottam az akkori ilyen becsöngetõst, nem bacogattak.
Idén is a Viszontlátásra köszöntést kaphatja a legjobb esetben.
Ha gyengébb pillanatomban jön, rosszabbul jár...
Nyugi Csab. nekem van. :)

Meglepő kijelentést tett Horváth Csaba (MSZP) a Klubrádió kedd esti műsorában.
„Ha valakinek nincs jogosítványa, az meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat”

index.hu/belfold/budapest/2014/01/22/horvath_csaba_nagy_egyugyuzese/
@Penivaldes:
Olyan ímmel-ámmal... néha semmi, majd csak esõ. Most épp semmi... csak az életszinvonal.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Jöhetnek a "mesés" cáfolatok, ....meggyőzhetetlen vagyok.
"„Meggyőződésem, hogy az áldozatok iránti tisztelet nem engedi meg, hogy a bebörtönzöttek, elhurcoltak, meggyilkoltak sorsa mellett főhajtás és szó nélkül elmenjünk" – írta Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Szabadság térre tervezett emlékműről a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőinek írt válaszlevelében."

index.hu/belfold/2014/01/22/orban_megvedte_a_megszallasi_emlekmuvet/
Fabius azt ír amit akar Zuglóról, 20 évre a fityiszé ott minden!

nol.hu/belfold/20140122-varosligeti_haszonberlok?ref=sso
@Sir Bates dö Hól: :) a tudásvágy előbbre visz, gyermeki jóindulatodat pozitívan díjazom:)
@Evezős: minden más ámítás:

"Gábriel = Magyarország"

ami nem igaz, sőt
A hét vicce:

CÖF: Orbánék megérdemlik, hogy kényelmes körülmények közt éljenek

www.atv.hu/belfold/20140122-cof-orbanek-megerdemlik-hogy-kenyelmes-korulmenyek-kozt-eljenek/hirkereso
Vagy nem...

Veszélyben a rezsicsökkentés? - Ettől ijedhet meg a kormány

A forint már most is veszélyesen gyenge szinten áll, és bármilyen kedvezőtlen külső vagy belső fordulat esetén tovább gyengülhet, amit nem akarhat a kormány a választások előtt.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/veszelyben_a_rezsicsokkentes_ettol_ijedhet_meg_a_kormany.574414.html
húúú, ekkora maflásért Londonig menni:

"Vona Gábor az Independent vezető híre
A cikk ajánlója szerint az a Vona Gábor, aki újévi köszöntőjében a bűnözők kémiai kasztrációjára szólított fel, a Brit Nemzeti Párt és a görög Arany Hajnal mozgalom vezetőivel akar Angliában találkozni.

A cikk azzal kezd, hogy Theresa May belügyminiszter nagy politikai nyomás alá került, hogy tiltsa ki az országból Vona Gábort, akadályozza meg a látogatását."

index.hu/belfold/2014/01/21/vona_gabor_az_independent_vezeto_hire/
@tristen2005: Kövér olyan, mint a Fidesz-honlap. Csak mazochista periodusban ....
@Evezős:

Fiatal matematika tanárnő el van keseredve, mert a gyerekek rosszalkodnak, nem figyelnek oda, nem értik a tananyagot, és ráadásul szemtelenek is. Tanácsot kér egy idősebb kollégájától, aki ezt válaszolja:
- Most még rossz, de később már nem fog zavarni, mert vagy belefásulsz és érdektelenné válsz, vagy idegbeteg, idegroncs lesz belőled, mint Rózsi néniből.
- Fogadjunk, hogy nem? - kérdezte a fiatal tanárnő. Még aznap felmondott, elment topless DJ-nek és azóta boldogan él, tele van pénzzel és rajonganak érte a férfiak, buli az élete.
@GeoCracker:

Ez csak az első rész volt. Kíváncsi vagyok a folytatásra!
@Spániel: a másik dilemmájuk, Szocsi miatt az orosz, vagy muzulmán barátság, Irán, vagy Oroszország, nehéz dió ez, egy ilyen szélforgó széljobb társaságnak.
@Evezős: és ez még csak a kezdet:

A minőség romlása 2015-ben még nagyobb lesz (…) A [szakképzési programokba] bekerülő gyerekeknek esélyük sem lesz a felzárkózásra, és munkaerő-piacra lépésük a nullával lesz egyenlő. Az elméleti tantárgyak drasztikus megnyirbálása (heti hét órában kell összesen magyart, matematikát, fizikát, kémiát, szakmai elméletet tanítani, a másik ötben testnevelést). El lehet képzelni, hogy ezek a gyerekek milyen teljesítményt fognak nyújtani a következő méréseken.

444.hu/2014/01/22/teljes-tevedesben-a-magyar-kozoktatas/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem, de TÉNYLEG akad minden istenverte, rohadt mocskos "intézményükbe" ember.
Ez tényleg elszomorító ...

(...és hogy a saját térfelemről is mondjak valami elkeserítőt: hetek óta folyik a vita a portfólióról és mégis vannak, akik már csinálják ezerrel. Holott az egyetlen mód, ahogyan meg lehetne buktatni ezt (is) az, hogy senki nem tölti fel. De nem, itt is akad "huszonöt ember" ...)
Eh ....
:-(
@tristen2005:

Elég érdekesen mutatnék, mint topless DJ ...:-)

Ugyanakkor: nem véletlenül tanultam az elmúlt másfél évben szakmát - kétkezit - és keresek állást. Tegnap biztató visszajelzést kaptam, tehát lehet, hogy a jövő tanévet nélkülem kezdik majd el. Miközben ki fogom ríni a szememet, biztosan ...
A jövő legjobban fizetett szakmái – ezeknek érdemes tanulni
2014. 01. 22., 11:00Vadas Judit
Címkék:álláskeresés, szakma, foglalkoztatás

Ma már nem az az álma egy tinédzsernek, hogy egész nap papírokat tologasson egy irodában. Ennél sokkal izgalmasabb és korszerűbb munkára vágynak, amivel ráadásul jobban is kereshetnek – esetleg külföldön is dolgozhatnak. Aki igazán előrelátó, az az alábbi szakmák közül válogat, mert ezek lesznek nemzetközi szinten a legkeresettebb és legjobban fizetett állások a jövőben.

www.life.hu/anyaskodj/20140107-a-jovo-legjobban-fizetett-szakmai-ezeknek-erdemes-tanulni.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
B+... Széles ettársat olvastad?

"Lehet, elsőre ködösítésnek fog tűnni… Az emberiség mostanáig zömmel a földfelszínen belülről nyert energiát - szénből, gázból, olajból, uránból -, miközben a földfelszínen kívül és a kozmoszban nagyságrendekkel több energia található. Ha utóbbit is sikerül megcsapolni, még távoli galaxisokba is lesz esélye eljutni az emberiségnek.

Konkrétan mit akar megcsapolni?

Rengeteg, az emberiség előtt egyelőre ismeretlen energia áramlik felénk. Hihetetlenül keveset tudunk a világmindenségről, de még a Nappal kapcsolatos energiaforrások fajtáiról is. Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció. Az erő ugye energia, vagyis a gravitációs erő is az, így, ha uraljuk a gravitációs erőt, energiát nyerhetünk belőle.

Ha jól hüvelyezem az okfejtést: a gravitáción alapszik az energiacella.

Abszolút semmi köze hozzá. Az energiacella más, a Naprendszeren belüli energiához kötődik."
www.hir24.hu/nagyinterju/2013/12/02/szeles-gabor-hiszek-az-ufokban-es-istenben/?beuszo

Én eddig úgy tudtam - de javítsatok ki nyugodtan - hogy ez az elég széles és pofátlan ettárs egyenlőre eredményesen csak a költségvetési forrásokat és az állami támogatásokat tudta megcsapolni.
Persze én is tévedhetek.
Szégyen ez a világ életében az aktuális hatalomnak csontig nyaló ember.
Persze csak gerinc és gyomor kérdése... A NER kompatibilis seggnyaloncok mintapéldánya.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most jut eszedbe??? :) A táncoslány szakmára a jobbikban van túljelentkezés...
Akiknek sikerült

A cikkben külön szó esik Lengyelország és Észtország teljesítményéről, ahol az oktatás az elmúlt években sokat fejlődött. Például azért, mert

mindkét országban megteremtették a szakmai konszenzust, és kormányokon átnyúló közoktatás fejlesztési stratégiát. Nem az oktatáspolitikusok alkották meg, hanem egy, a pedagógusok között évek óta zajló párbeszéd után tették le a politikusok asztalára az eredményt.
Mindkét országban komoly pénzeket áldoztak a korai fejlesztésre.
Tanárképzésük átalakításával kezdték rendszerük újjáépítését, majd amikor megfelelő létszámú átképzett pedagógus volt, akkor kezdték el a reformokat bevezetni.
A tartalmi részt drasztikusan csökkentették, és a „kevesebbet fogni, de azt biztosan tudni” elv lett a meghatározó.
Az észtek EU-forrásuk jelentős részét digitális hálózat kiépítésére fordították. A tananyagok interneten, digitális formában minden gyermek számára elérhetők, és az a cél, hogy 2015-re minden felső tagozatos gyermeknek tabletje legyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

www.magyardiplo.hu/1421-masodik-pisa-sokk

Ebben minden benne van.

Itt a koncepció jelenleg az, hogy minél több tunyaagyú, önmagára és a környezetére, valamint a jövőjét érintő kérdésekre igénytelen embert képezzenek, akik megelégszenek az eléjük vetett alamizsnával.
A "kiművelt emberfőket" pedig az általuk agyonajnározott, lojális(sá tett) középosztályból nevelik ki.
Meg lehet nézni az első díszpéldányt, a tegnap reggeli START-ban Rónai Egonnál megjelenő Csontos Sandra (oda ne rohanjak, nem Szandra, vagy Alexandra, hanem Sandra!) selmeczigabriella-klónt.
Gyászos.
:-(
@Evezős: Egy kis cink.hu háttér. :)

Az egyik szerzőjük Szily László (a képen), az Index volt balliberális szerkesztője. A Cinket egy Kajmán-szigetekre bejegyzett cég üzemelteti, melynek vezetője egy Nick Denton nevű férfi, aki nemrégiben házasodott össze egy másik férfival.:)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1522187_3785376770429_265365174_n.jpg
@Penivaldes:
Gyanítom, nem keresnék túl jól ...
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kérdésem: Észtországban vannak e olyan regionális különbségek, mint Magyarországon? Gondolok itt az Ormánságra, Szabolcsra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szélestalpú Fejenagynak, már régen elszállt a maradék esze, mint Ikarosznak, túl közel került a Naphoz, aki narancs színű, de kerítés szaggatóval égeti a belsőjét és olyan kettős rendszert alkotnak, amik egymás energiáját csapolják meg, miközben egy fekete lyuk felé zuhannak. Nem oly távol követi egy betagozódni vágyó új tag őket, csak hát ha vona, de nem van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a napnál fűtő és a vonatkerékpumpáló sajna kimaradt. Pedig azok is legalább olyan fontos szakmák, mint amiről írtak.
idióták

Megfelelt a Fidesz az amerikai nagykövetnek: inkább Gyurcsánytól féltsék a demokráciát!

Gulyás Gergely terjedelmes nyílt levélben utasítja vissza Colleen Bell kijelölt amerikai nagykövet állításait. Szerinte a magyarok nem szorulnak külső segítségre a saját jövőjükről szóló döntésben.

hvg.hu/itthon/20140122_Megfelelt_a_Fidesz_az_amerikai_nagykovetn
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az ideális oktatás egyébként az, amely keveri a kompetencialapút, a régi tudósképzéssel.
a kompetencia a hétköznapi életre készít fel, a sok olvasás, memoriter, meg arra, hogy ember maradj mindig. gondoljunk Faludyra
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak 10 percre kapcsolná le valaki a rá ható gravitációt. Utána esküszöm, hinnék benne
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nekem ezzel a tablet, digitális tábla mindenhova üggyel egy bajom van. írtam már
nekem kissé fura az, hogy előbb van digitális tábla, minthogy felújítanák az iskolát, amely mindjárt szétesik.
nekem ez olyan, mintha lenne egy kórház, szétmálik, dőledezik, de ott van a legújabb szerkentyű.
másik: az oktatás, a műveltség stb problémáját nem a tablet oldja meg. az ugyanis lószart sem ér, ha nincsen megfelelő háttértudás. anélkül ugyanis max kolbászvágásra, meg meztelen nők nézegetésére lesz alkalmas.
@Penivaldes: pont ez van kifejtve a kiragadott példában.
Jahh és a legfontosabbak:
- konszenzus
- együttműködés
- tanári háttér megteremtése
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem annak kéne kifejtve lenni, hanem annak amit utána írsz. az ugyanis fontosabb. jóval.
@Penivaldes: neked is, meg minden jóérzésű embernek, addig amíg ilyen idióták vannak ilyen fontos pozícióba, addig reménytelen minden:

Aki nem akar gyereket, annak a pszichiáternél van a helye?

A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese a köztévében azt találta mondani, hogy aki tudatosan nem akar gyereket, "lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen".

hvg.hu/velemeny/20140122_Aki_nem_akar_gyereket_annak_a_pszichiater
@Penivaldes: kmmm, kmmm, vannak igazságaid, de mindenben -mint mindenki másnak sem lehet- igazad ;)
még egy kis melléklet:

Ahol engem a Baloldal Jean d'Arcja a Cink.hu éles szemű szerkesztőjének nevezett. A kamara elnöke pedig olyan szépen és következetesen mutatja be, mi a probléma ezzel a folyamattal, hogy öröm nézni. Ha nincs kedved végignézni a videót, leírom, mit mond a közleményről:

A közleményt Zarándy Pál, a kamara energetikai szakértője írta.
Elküldte saját számítógépéről az MVM-be, ahol az MVM alkalmazottak, akik egyébként a kamara munkacsoportjának tagjai, belejavítottak, majd újramentve visszaküldték ezt a kamara alelnöki testületéhez.
Ezekből a javításokból nem mindent vettek figyelembe.

Ezt én csak úgy tudom értelmezni, hogy az évtizedek óta atomerőművekhez köthető tevékenységet végző Zarándy és az MVM atommérnökei fogalmaztak egy közleményt arról, milyen jó is lesz a legújabb atomberuházás Magyarországon. Ez egyébként rendben lenne, csak az érdekképviselet nem erről szól. Ugyanis arra az állításomra Barsiné semmit nem reagált, hogy a közlemény előbb került az MTI-hez az atommérnököktől, mint a területi és szakmai tagozatokhoz. Vagyis a Környezetvédelmi tagozathoz, a Gáz és Olajipari tagozathoz, a Munkabiztonsági tagozathoz.

cink.hu/a-mernoki-kamara-elnoke-elmondja-hogy-mukodnek-1506437786
@Penivaldes:
A hozzáadott tudásnak kéne számítania - ezzel mérni is lehetne a pedagógus munkáját -, és megfizetni azokat, akik a hátrányos helyzetű térségekben dolgoznak.
@Penivaldes:
"A PISA-mérések alapján végzett kutatások egyértelműen kimutatták, hogy azok az országok sikeresek, amelyek nagyon komoly pénzeket áldoznak az iskoláskor előtti nevelésre. Az EU-s pénzek jelentős részéből nekünk is óvodákat kellene építenünk, hogy minden gyermek hároméves kortól kötelezően óvodába tudjon járni. Ezzel párhuzamosan az óvoda–iskola-átmenetet is meg kell oldani. Ez már az iskolaszerkezet problémaköréhez tartozik. A nulladik évfolyam bevezetésével a képességkülönbségek jelentősen csökkennének az iskolakezdésre. Itt még nem írni, olvasni és számolni tanulnának a gyerekek, hanem azokat az alapkészségeket sajátítanák el, amelyek későbbi az írás kialakítását, a szövegértést, a logikus gondolkodást fejlesztenék. Egy tanító és egy óvodapedagógus közösen irányítaná a csoportot.
A szerkezeti kérdés másik eleme a komprehenzív iskolarendszer kialakítása. Azok az országok teljesítenek jól a PISA-méréseken, amelyek kilenc évfolyamossá alakították át az alapképzést, és 15-16 éves korra ki tudják tolni az alapiskolai végzettség megszerzését. A záróvizsgák után lehet szakmát tanulni (itt már valóban minimális az elméleti ismeretek átadása), lehet egyetemre felkészítő gimnáziumokba menni, és lehet továbbtanulni a kettő közötti felsőfokú végzettséget adó technikumokban."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pszichiáternél nem, de pszichológus beszélhet vele az okokról. mert túl sok az aki azt mondja, hogy nem akar sohasem. igen vannak, akik tényleg nem alkalmasak rá, de ennyien?
és ami engem különosen zavar, az, amikor fiatal nőcik gyerek helyett kutyát vesznek, és azt puszilgatják, meg velük alszik az ágyban. pótcselekvés, meg kényelmi cselekvés. a kutya leadható a menhelynél, ha megunták, a gyerek nem annyira.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A JBQÉ-t ennek.

Lassan inkább annak lesz a helye pszichológusnál, aki ebben az országban gyereket mer vállalni ...:-(
@Penivaldes:
Lehet, nem leszek evvel népszerű - és nekem is van egyébként macskám, aki elég uralkodó-típus ...:-) -, de aki úgy tartja a kutyát, mint egy gyereket és úgy is viselkedik vele, az inkább tényleg ne szüljön ...pont azért, a mit írsz, hogy a kutya leadható/kidobható(igazából nem, de ebbe most ne menjünk bele), de a gyerek, az örökre szól. És most el tudnék mesélni minimum három olyan élettörténetet és a belőlük kinövő szociopata tinédzser aktuális bolondériáit, akiknek a szülőanyja csak úgy, a világra pottyantotta a gyereket, mert ... a) meg tudta fogni aktuális férjjelöltjét b)már mindenkinek volt, neki is kellett hirtelen c)azt se tudta, hogy illene védekezni, ha nem akar gyereket ...

Mindenkinek jobb lett volna, ha ők nem ÍGY születnek erre a világra, vagy talán, ha nem is születnek meg (saját szájukból való önvallomás).
Már most látható, hogy nem lesz belőlük boldog ember, annyi a seb, ami ezt meggátolja.
:-(
oops, ezt hívják diplomáciának, és nem azt amit Viktátorék művelnek:

A német nagykövetségnek is van mondanivalója a Szabadság téri emlékműről

A budapesti német nagykövetség szerint az emlékhelyekkel kapcsolatos felelősség a magyar kormányé, a követség ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy a német megszállásnak a budapesti Szabadság térre tervezett emlékművével kapcsolatos döntést nagyon gyorsan és széles vita nélkül hozták meg.

hvg.hu/itthon/20140122_A_nemet_nagykovetsegnek_is_van_mondanival
@Penivaldes:
Nem is valósul meg itt soha ...
(Ezek alatt biztosan!)
@Evezős: egyetértésem, a háziállataival sem bánik másképpen az ember, mint a gyerekeivel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: amiről nem beszélnek, de fontos.

nem az van, hogy akik huszonéveik elején vállalják az első gyerekük azoknál több baba lesz, mint azoknál akik harminc felett szülnek. nem!! inkább úgy foghatjuk fel, hogy a. csoport letudja korán a szüléseket, b. csoport meg később tudja le.
ez volt az okos rész:)
magánvélemény, tőlem a fiatal nőtől
ami zavar, az az, hogy belemagyaráznak mindenhova mindent. ha 21 évesen megszületik az első gyereked, akkor jön az, hogy felelőtlen vagy, biztos etnikai vagy. ha 31 évesen jön a gyerek, akkor meg a másik oldal visítja, hogy karrierista picsa vagy. ha van 6 gyereked, akkor az a baj, megélhetési család. ha 2 gyereked van, akkor meg az a baj.
egyszer olvastam vhol egy olyan mondatot, hogy a keresztény családok legalább 4 gyereket vállalnak...ja mert attól vagy jó ember ha sok sok gyereked van...
lükék
bővebben itt, sok valós tapasztalat visszaköszön, pedig én nem vagyok szakember, csak egy érdeklődő és közeli ismerősökkel beszélgető, akik viszont benne vannak.

" A teljes integráció azért nem oldható meg, mert vannak olyan települési iskolák, ahol a tanulók 70-80%-a cigány; ott nem lehet a többségi társadalomhoz integrálni őket, teljesen más utakat kell járni.

L. Ritók Nóra és az Igazgyöngy Alapítvány megmutatta ezt az utat. Hét-nyolc kemény megfeszített évükbe telt, hogy munkájuk eredménye egyáltalán megmutatkozzon. Az eredményes gyakorlatokat át kell venni, és széles körben terjeszteni kell.

A gettóiskolákban a többiekénél kétszer-háromszor annyi fizetést kellene adni a pedagógusoknak, hogy valóban érdemes legyen ott dolgozni. A szociális munkások iskolai jelenléte elengedhetetlen. Itt azonnal reagálni kell, nem lehet végigjárni a bürokratikus utat. A rendszer másik nagyon fontos része az lenne, hogy minden három, felzárkóztatásra szoruló gyermek mellé egy segítő legyen a tanteremben, ha a gyerek lemarad, ne kelljen tizenkétfelé szakadni a pedagógusnak. A segítők rövid OKJ-s képzésen átesett, érettségizett munkanélküliekből kerülhetnének ki. Hatékonyabb lenne ez a forma, mint a közmunkára elköltött sok milliárd forint. A reggeli tisztálkodás, a tiszta ruha és a rendszeres védőnői ellenőrzés nélkülözhetetlen. "

www.magyardiplo.hu/1421-masodik-pisa-sokk
@Evezős: nem ugyanaz a szint az állat és az ember. Popper Péter is megírta ezt: ha elpusztul a kutyád, akkor veszel másikat, de ha a gyereked,családtagod hal meg, azt nem pótolja semmi sohasem.
@Evezős: na most nagyon összezavarodtam.
Van kutyám, akit úgy tartok, mint egy gyereket, mert imádom és van gyerekem is, igaz egy kicsit már megnőtt, szülni meg már nem fogok.

Velünk mi lesz, mennyek cihológusho vagy ne?
@Penivaldes: ez van, ha központilag akarnak meghatározni olyat, aminek eldöntése a legszigorúbb magánügy.

A lüke gyenge jelző, mert ez nem lükeség, hanem a legnagyobb bűnök egyike.
@Spániel: leszel szíves megkérdezni a fent citált "szagembert"
Természetesen igaz NERHÍVŐ ként.
@Penivaldes: "nincs kollektív nemzettudat az a baj."

Nagy igazság, Peni. (Most jön a bezzegmese.) Itt, Chilében igen erős választóvonal van a bal- és jobboldal között. Érthető: a jobboldal egy része vagy tapsolt, vagy közreműködött a baloldal egy részének fizikai megsemmisítésében.

Mégis, szeptember 18-án, a függetlenség ünnepén, ami még a karácsonynál is nagyobb ünnep, együtt táncolnak a különböző pártokhoz tartozó politikusok. Láttam, ahogy Bachelet elnök, akinek az apját megölték, őt és az anyját megkínozták az 1973-as katonai puccs után a börtönben, nos, Bachelet vidáman cueca-t (kvázi csárdás) táncolt Santiago jobboldali főpolgármesterével.

Más. Városunk egyik baloldali önkormányzati képviselője, aki arról híres, hogy harcol a jobboldali többség projektjei ellen, hirtelen kórházba került. A mai újságban olvasom legnagyobb ellenfelének, a polgármesternek a levelét, amelyben jobbulást, és sok erőt kíván neki.

Na ez Európa...
@Spániel: az ágyadban alszik, ruhát adsz rá?
nem arról van szó, hogy nem kell szeretni a kutyát, állatot, de tudni kell hova rakni magunkban. erről a Noé állatotthonos pasi beszélt egyszer, hogy ők azt tapasztalják, hogy kevesen vannak azok, akik megfelelően tartják a kutyut. mert az is egy véglet, hogy láncon, rosszul, de az is amikor köttött ruhában, puszilgatva van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ööö én most nem a központi meghatározásról beszéltem
és áramlanak a kormányzati idióták tömött sorokban:

Ennél a képnél azt hittük, már nem lehet hova fokozni a rezsielhárítást, de Varga Mihály egyszemélyes counter-rezsi előadása ránk cáfolt.

444.hu/assets/varga-mih%C3%A1ly-rezsics%C3%B6kkent%C3%A9s.jpg

444.hu/2014/01/22/a-kormany-elkeszitette-az-evtized-egyik-legviccesebb-abrajat/
@Penivaldes:
Hát ... ismerek olyat, akinek elpusztult a kutyája és nem vett soha többé magához másikat ...
(Egyébként meg - lassan én leszek itt az aktuális filmajánló - ajánlom a Marly meg én c. filmet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Marley_meg_%C3%A9n,elég jól ábrázolja ezt.)

Lehet, nem jól fogalmaztam, de azt akartam mondani, hogy aki kis ölebeket hurcibál magával, meg öltözteti őket, meg úgy beszél velük/róluk, mint egy gyerekkel/gyerekről
annál ezt én leginkább a "beteges" szóval illetném - és itt nem a komoly kutyatartókra gondolok, akik szeretik, imádják az állatot, de nem tekintik valamiféle játékbabának, pótgyereknek, hanem annak, ami: társnak, barátnak, szeretetet adni tudó kedvencnek.
@Spániel:
Ez szerintem rendben van! Eszedbe ne jusson pszichológushoz menni!
:-)
@épészmérnök: erről az egész emlékmű, megemlekézes dologról jutott eszembe.
addig minden felesleges külsőség, amig újra meg nem tanuljuk újra meg, hogy minden ember számít. hogy amikor a zsidókat, svábokat, kulákokat stb üldöztek, megöltek, kifosztottak, akkor a magyarság lett kevesebb. csak ezt kiölték ebből a népből.
egy elgondolkodtató történet, ha megengeditek: Van egy könyvünk egy falu történetéről. Idős lakosok mesélnek benne az életükről, és így a faluéról is. ebben van leírva, hogy amikor 1919-ben a tanácsköztársaság bukása után elkezdték csapatok járni a falvakat, hogy bosszút álljanak zsidókon, akkor a falu férfiai fogták maguk és kaszával-kapával kimentek a falu szélére, és nem engedték, hogy egyetlen zsidónak baja essék. 1944-ben már senki sem volt, aki tett volna valamit értük.
na ennyi ez.
Viharos előszele volt
a titkos paksi üzletnek
Az Orbán-kormány titokban hozta össze az orosz atomüzletet, de a beruházásért évek óta ment a nyomulás. Utólag sok mindent megvilágítanak a WikiLeaks-iratok.

www.origo.hu/itthon/20140122-a-paksi-atomeromu-bovitese-a-wikileaks-altal-kiszivarogtatott-amerikai-taviratokban.html?sec-top
@Evezős: mert annak is kell tekinteni, akár pici akár nagy.
@Penivaldes: Egyetértek. Kompetenciák elsajátítása nélkül minek iskolába járni?

Ugyanakkor állítom, hogy a kreativitás alapja a sok memoriter! Ellentmondás? Dehogy. A szavak nem egyszerűen jelek, hanem minden egyes szó egy egész ismeret-, tudás-, tapasztalathalmazt idéz fel.
A tapasztalatainkat szavakkal horgonyozzuk le a memóriánkban.
Akinek tehát a hangosan felidézett memoritereknek köszönhetően bő a szókincse, annak nagyobb az asszociációs bázisa, az agyában tárolt emléknyomok mennyisége.
A kreativitás lényege, hogy egymástól távol levő, látszólag nem összefüggő emléknyomok találnak egymásra az ember tudatában.
Ezek az új ötletek, gondolatok az agyban születnek meg, nem a számítógépben. Ha tehát az agy szellősen van berendezve, akkor kevesebb az esély a kreativitásra.
@Sir Bates dö Hól: te olvasod ezeket, mi pedig átéljük, ugye nem baj, hogy azt mondom, cserélhetnénk ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen"

Ez összetéveszti a pszichiátriát a börtönnel, és a pszichiátert, pszichológust a börtönőrrel.
@épészmérnök: van benne igazság, de hozzá tenném, van példa kreativitásra irodalmi lexikonos tudás nélkül is. Az viszont biztos, hogy ebben az esetben is összefügg minden mindennel, és akkor visszatértünk egy alap kérdéshez, mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? ;)
@épészmérnök: á csak szerepet tévesztett, nem ő a mindenható, de még csak nem is az uralkodó, ő csak egy politikus, azaz a polgárok szolgája.
@Sir Bates dö Hól: még egy kis olvasni való:

The Independent: "aktívan tanulmányozzák" Vona Gábor kitiltásának lehetőségét a brit belügyben

A The Independent című londoni újság a Jobbik elnökének közelgő londoni látogatásáról írt. A Le Monde című francia lap a magyar-osztrák földvitáról, míg a Libération a paksi atomerőmű bővítéséről számolt be.

hvg.hu/vilag/20140122_The_Independent_aktivan_tanulmanyozzak_Vo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, de a fogókat az fejleszti hogy olvasol, rajzolsz, vagyis, hogy edzed az agyad
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem arra gondoltam, hogy az irodalmi lexikont magolja be valaki, hanem arra, hogy például a biológia leckét el tudja mondani hangosan, könyv nélkül, a saját szavaival.
@Penivaldes: és a közöny azóta csak nőtt az egész világon.:( Fel lehetne idézni például az egykori amerikai külügyminiszter, Medelaine Albright egy 1996-os nyilatkozatát. Albright a CBS hírtelevízió egyik műsorában arra a kérdésre, hogy megérte-e az Irak elleni amerikai büntető intézkedések következtében 500 ezer gyermeket a halálba küldeni, azt válaszolta, hogy „igenis megérte”. Albrightnak ezért a nyilatkozatáért a haja szála sem görbült, senki sem követelte a lemondását.

De ha feltennénk a kérdést a fősodorba szegődött történésznek vagy politikusnak, hogy mi a véleménye a német civil lakosság elleni bombatámadásokról (kiemelten például Drezda elpusztításáról 1945 februárjában), Hirosima és Nagaszaki polgári lakosságának lemészárlásáról, a Vietnamban ledobott napalm bombákról, az USA 1945 után indított megszámlálhatatlanul sok katonai agressziójáról, az iraki háború egymillió halottjáról, a palesztinokkal szemben elkövetett vérengzésekről (Deir Jaszin, Sabra és Satila stb.), a Gázai övezetben bevetett foszforbombákról, a válasz a következő lenne: a civil áldozatok sajnálatos „járulékos veszteségek”, haláluk végső soron elkerülhetetlen volt a nagyobb cél, a „demokrácia”, a „humanizmus”, stb. érdekében.:(
@Penivaldes: olvasni, na ne már, úri huncutság az, egy igaz magyar ember ilyeneket nem tesz, leül és pipázgat, kortyolgatja pájinkáját esetleg elolvassa a Gőgös Gúnárt a paplan alatt akár 50 évesen ezredjére :D
@épészmérnök:
A szókincsről mondottakat maximálisan támogatom.
És ha én is ideönthetek némi szubjektívet:
jár hozzám egy kislány "korrepetálásra" tanulásmódszertanból.
Nem tudok vele mit kezdeni, gyakorlatilag a szókincse a nullához közelít. Próbálok vele olvastatni, szépirodalmat, meg népszerű ismeretterjesztőt, de nem óhajtja.
E nélkül pedig képtelen beszélni, képtelen fogalmazni, képtelen reprodukálni a saját szavaival még egyszerű szöveget is. Kizárólag magolni tud - ezért is került hozzám -, de annak sincsen értelme, hiszen fogalma sincsen arról, amiről beszél ...
És meg vagyok lőve, mert nem tudok továbblépni egy pontnál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Milyen jó lenne ha a félhülye újságírók néha a tényeknek is utánajárnának. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: imádni való az ártatlanságod és tisztaságod:-)
@épészmérnök: bocsi, csak ellenpontozom, tudom, hogy mire gondoltál ;)

A biológiát hagyjuk egy ideig, a negyedikes környezet miatt, most van bennem némi tüske, különösen a hártyás szárny, és a tojás meszes héja alatti hártya okán, amit nem sikerült a drága gyermekem fejébe ültetni hetek alatt sem.

Ez az én pedagógiai kudarcom, pedig mindent megpróbáltam. A dogán nem ugrott be neki, na de most már nem felejti, lehet még sem voltam annyira sikertelen? :D
@Sir Bates dö Hól: köszönöm, de ezt átértékelnéd, ha látnád eme tisztaságot, ha elengedem magam, például a szülinapos nőforma közöd nincsen oktatási állomtitkár felemlegetésekor ;)
@Sir Bates dö Hól: Nem fedi a valóságot és az igazi problémákat.
ha egyszer a szellem kiszabadult:

Horváth Bence kollégám épp arra járt, azt mondja, a Mammut irányába nagy dugó van, és nem lehet felfele menni hegyre. A K&H bankfiókja előtt van a legtöbb rendőr, Bence szerint tűzszerészek mentek be a bankba. Botos azt jelentette, hogy állítólag bent felejtette valaki a táskáját, és elfelejtett visszamenni érte. „Az emberek értetlenek.”

444.hu/2014/01/22/bombagyanu-miatt-lezartak-a-mechwart-ligetet/
Kövér: a többségnek Orbán nélkül nincs Fidesz

Orbán Viktor nélkül a legtöbb embernek elképzelhetetlen a Fidesz, bár a párt jövője már nem egyes alapítókon múlik - közölte a Hír24-nek adott interjújában Kövér László házelnök. Szerinte megnyertük az EU elleni szabadságharcot, 2006 októberében pedig a baloldal összeesküvést szervezett.

hvg.hu/itthon/20140122_Kover_a_tobbsegnek_Orban_nelkul_nincs_Fid

---------------------------------

ki is akarta megvenni a Rafit?

Szász Károly, a tavaly október elsejével megszüntetett - és az MNB-be beolvasztott - PSZÁF egykori elnöke tegnap óta a Széchenyi Bank egyik vezetőjeként dolgozik - értesült a Napi.hu.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/torocskei_bankjanal_folytatja_a_pszaf-elnok.574435.html
@épészmérnök: nekem volt szerencvsétlenségem olyan tanárhoz, aki csak annak adott ötöst, aki szószerint elmondta az anyagot, vagyis a könyv adott fejezetét. pont biológia-földrajz volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a GG fontos oktatókönyv, és az ismétlés a tudás anyukája:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Feltörtetek-e együtt egy tojást, és megnéztétek a hártyáját?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a párt jövője már nem egyes alapítókon múlik" - mondja Kövér. Hmmm...
@Penivaldes: Ilyen szerencsétlenhez nekem is volt szerencsém.
A memoriter akkor "ül", ha a szavaknak van asszociatív bázisuk, tudja mihez kötni a gyerek. És az az igazi, ha szinonimái is vannak, és saját szavaival is el tudja mondani.
@Evezős: Hány éves a kislány, akit korrepetálsz?
@épészmérnök: persze hogy törtünk, volt ott kemény, lágy, és rántotta is belőle, már a szárnyat is én kötöttem hozzá, hogy hátha, de a hártya a szinapszis kapcsolatoknak ellenállt, volt ott szinonima dögivel, kivéve ezt az egy szót, ami persze kellett a dolgozatban.
@Penivaldes: nem majmot tartok, hanem kutyát, "akinek" lehet szabályokat megszabni, amit be is tart.
Mert ha következetesen van nevelve, szabálykövető anélkül, hogy fegyelmezni kellene, egy-egy parancsszóval, kézmozdulatokkal is lehet irányítani.
SAJNOS a mienk már 14 éves, de életében még nem ment fel sem fotelbe, sem ágyra. Ilyet el sem tudnék képzelni, pedig mindenhova lehet bejárása. Ruha meg röhej.
Van két kényelmes kipárnázott kosara, ahol nagyon szeret aludni.
Nála kedvesebb, alkalmazkodóbb négylábú családtagot nem tudok elképzelni magunknak.
De ehhez a mi hozzáállásunk, szeretetünk is kellett.
@Penivaldes:

apám már senkit sem tudott összetoborozni a deportálás megakadályozására, ezért a megszálló német erők szolgálatát volt kénytelen igénybe venni.
Átolvastam.
Vannak fogalmi zavarok rendesen.
Nincs kedvem egyenként vitába szállni, így legkevesebb amit javasolhatok, hogy szigorúan magán-értelmezésként kell kezelni mindazt, ami kompetencia alapú oktatásról, kreativitásról, "kollektív nemzettudat"(?)-ról itt leíródott.
@épészmérnök: Én kicsit másként gondolom az Európai Únió lényegét. Mi a legfontosabb vezérelve? A tőke szabad áramlása! A többi az csak máz! Kaptunk tőlük munkahelyeket. Minimálbéren! Kaptunk modern technológiát. Amit bármikor elvihetnek, ha a tőke érdeke úgy kívánja! Kaptunk egységes jogrendszert. Ami nem felel meg a nemzeti sajátosságainknak! Kaptunk új szabványokat. Ha esetleg van közöd az építőiparhoz akkor tudod, hogy olyan csarnokokat kell tervezni amiket olyan erős földrengésre kell tervezni, ami még soha nem volt az országban. Ez érthető talán egy vízlépcső, vagy egy atomerőmű esetében, de egy sima "doboznál"? Ugyanakkor sok olyan szabványt ránk kényszerítettek, amik megengedőbbek a volt magyar szabványoknál. Látszólag ellentmondok magamnak, de had ne kelljen sorolnom, mik az olyan könnyítések amik véleményem szerint a minőség rovására mennek. De talán egyet megemlítek, mert naponta emlegetem az Úniót. Betonjelölések, és az így tervezett betonok, amik laborban nagyon jól mutatnak, csak éppen rettenetes nehéz dolgozni velük. Ugyan áruld már el, értelmes beruházásokra miért nincsenek pályázatok, csak polgármesteri hivatalok, terek meg hasonló rettenetesen fontos dolgokhoz adnak pénzt. Ráadásul ha valami rosszul van tervezve és menet közben derül ki, vért kell izzadni úgy a változtatásért, mint a felmerülő többletköltségekért. Az a pénz amit idáig adtak, töredéke annak, amit kivittek innen. Talán nem én vagyok a demagóg, hanem Te nem látsz az orrodnál tovább! Jah! Mi a fontosabb a szabadság, a nemzeti önrendelkezés, vagy a rabszolga munkahelyek, és életidegen szabályozások?
@Evezős: A kislányom az Istennek sem akart olvasni, pedig tőlem mást sem láthatott. A nyáron a Kincskereső kis ködmön volt a kötelező olvasmánya. Átrágta magát (keservesen) az első fejezeten. Kérdeztem, hogy mit is olvasott. Nem tudta elmondani. No akkor olvasd hangosan, és ha valamit nem értesz, akkor szólj. Nekem megdöbbentő volt, hogy mennyire nincs tisztában a szavak jelentésével. Nyilván a régies nyelvezet az oka. Miután megmondtam a szavak jelentését, már visszatudta mondani. Ezután már magában olvasva, csak az általa nem ismert szavakat kérdezte meg. Azóta is csak olyan szavakat kérdez meg, amiknek nem tudja a jelentését. Most már falja a könyveket. Sajnos nem azokat amiket én is olvastam gyerekkoromban, hanem a "modern" könyveket, de remélem eljut oda, hogy pl. a Hatrangyosi kakasok is lekösse. Szóval először meg kell szerettetni az olvasást, amit az iskolákban nem tudnak elérni.
süti beállítások módosítása