Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.20. 05:02 Fabius

Én ezért nem fogok össze veletek!

Címkék: kampány zugló összefogás választás 2014

Bűzlik a kampány, hajaj, egyenesen egy megpocsékolt púzólyuk felől. Titánok harca, az.

zugló kampány 015.jpg

Jó, persze, most tegyünk úgy, mintha nem mondtuk volna elégszer, hogy ez lesz, meg mintha nem lenne a szardobálós-szórólapozós kampány néphagyomány itt a Dózsa György út és Körvasútsor között. Tegyünk úgy, mintha a zuglói ifjúfideszesek ármánya lenne ez az egész köze semmi a valósághoz alapon, és nem két perc  alatt lehetne összeollózni egy ilyen lapocskát TóCsa eddig viselt dolgaiból minden ifjúfideszesek legjobb barátja, a gugli segítségével. 

Ha a baloldal megújulását és az "összefogást" az ilyen arcok kirakatban maradása szimbolizálja, akkor megérdemlitek amit kaptok, az utolsó betűig. 

Teljesen mindegy, hogy volt-e análfűrész egykor vagy sem, hogy  Hiller Haver levele hogy került a Magyar Nemzethez anno. A vasi tagbotrány tény, ahogy a lezajlott rendőrségi és belső etikai vizsgálatok is. Az is tény, hogy emberünk a módszerével együtt Zuglóba emigrált a határszélről, és itt nálunk is megtette amit "megkövetelt" tőle a párt: Módszereivel szétszakította a szervezetet, nem habozott arcon szarni a sajátjait sem, ahogy arról az azóta törölt, de emlékeinkben és az "internet nem felejt" közegben még létező - és a lapban is megidézett - TóCsa, én így szeretlek! blog tanúskodik. Az általa is űzött vállalkozó-pártmufti modellről régóta polemizálnak már, nem is alaptalanul, ha felidézzük a Mesterházy Atyussal közösen űzött tanácsadó bizniszt meg azt a pártízmilliót amire ma legyinteni szokás, hogyaszongya bezzeg az Orbánék sokkal többet lopnak ennél. 

Nem fontos de talán érdekes, hogy az ember élőben is sajátos jelenség. Mikor beleszaladtam egy időközi választás jelöltbemutatóján - LMP rendezvény volt, Schifferrel, Szabó Rebekával, Várnaival megerősítve, a helyi szoci különítmény meg beült tátikázni - és ha már ott voltak kérdezgetni kezdtem őt/őket is, akkor úgy nézett ki, mint akihez tolmács kell, vagy külön szinkronizálják, ráadásul ketten. Amíg Schifferék közvetlenül válaszolgattak mindenre, addig TóCsa - és az MSZP - álláspontját az adott dologról a mellette ülő emberek valamelyike adta elő, soha nem ő maga. 

A fentiek után most meg az van, hogy TóCsa a győzelem szövetségének színeiben (muhaha) indul itt nálunk, és ha kell osztanak gumikesztyűt meg orrcsipeszt, de rá kéne szavazni. Mert aszongyák, azért, meg azért is, mert bizonyára nem akadt jobb, tisztességesebb jelölt ezen a dekurvára megújult baloldalon. Tudjátok, olyan, akiről nem két, de legalább három percig is eltartana egy púzólyuktól büdös kiadványt összeollózni a netről.

Lófaszt, mama, nincs az a vegyvédelmi kesztyű amiben erre hajlandó lennék. Aztán most várom szeretettel, hogy jöjjön valaki és megmagyarázza: a sajátjain is szó nélkül keresztülgázoló TóCsa mekkora demokrata, tessék szépen jógyereknek lenni, mert különben elvisz a murmuc meg a felcsúti drótostót, és elevenen taposnak bele az alaptörvény hatodik módosításába. 

1053 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385771260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
B+... Széles ettársat olvastad?

"Lehet, elsőre ködösítésnek fog tűnni… Az emberiség mostanáig zömmel a földfelszínen belülről nyert energiát - szénből, gázból, olajból, uránból -, miközben a földfelszínen kívül és a kozmoszban nagyságrendekkel több energia található. Ha utóbbit is sikerül megcsapolni, még távoli galaxisokba is lesz esélye eljutni az emberiségnek.

Konkrétan mit akar megcsapolni?

Rengeteg, az emberiség előtt egyelőre ismeretlen energia áramlik felénk. Hihetetlenül keveset tudunk a világmindenségről, de még a Nappal kapcsolatos energiaforrások fajtáiról is. Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy kikapcsolható a gravitáció. Az erő ugye energia, vagyis a gravitációs erő is az, így, ha uraljuk a gravitációs erőt, energiát nyerhetünk belőle.

Ha jól hüvelyezem az okfejtést: a gravitáción alapszik az energiacella.

Abszolút semmi köze hozzá. Az energiacella más, a Naprendszeren belüli energiához kötődik."
www.hir24.hu/nagyinterju/2013/12/02/szeles-gabor-hiszek-az-ufokban-es-istenben/?beuszo

Én eddig úgy tudtam - de javítsatok ki nyugodtan - hogy ez az elég széles és pofátlan ettárs egyenlőre eredményesen csak a költségvetési forrásokat és az állami támogatásokat tudta megcsapolni.
Persze én is tévedhetek.
Szégyen ez a világ életében az aktuális hatalomnak csontig nyaló ember.
Persze csak gerinc és gyomor kérdése... A NER kompatibilis seggnyaloncok mintapéldánya.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most jut eszedbe??? :) A táncoslány szakmára a jobbikban van túljelentkezés...
Akiknek sikerült

A cikkben külön szó esik Lengyelország és Észtország teljesítményéről, ahol az oktatás az elmúlt években sokat fejlődött. Például azért, mert

mindkét országban megteremtették a szakmai konszenzust, és kormányokon átnyúló közoktatás fejlesztési stratégiát. Nem az oktatáspolitikusok alkották meg, hanem egy, a pedagógusok között évek óta zajló párbeszéd után tették le a politikusok asztalára az eredményt.
Mindkét országban komoly pénzeket áldoztak a korai fejlesztésre.
Tanárképzésük átalakításával kezdték rendszerük újjáépítését, majd amikor megfelelő létszámú átképzett pedagógus volt, akkor kezdték el a reformokat bevezetni.
A tartalmi részt drasztikusan csökkentették, és a „kevesebbet fogni, de azt biztosan tudni” elv lett a meghatározó.
Az észtek EU-forrásuk jelentős részét digitális hálózat kiépítésére fordították. A tananyagok interneten, digitális formában minden gyermek számára elérhetők, és az a cél, hogy 2015-re minden felső tagozatos gyermeknek tabletje legyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

www.magyardiplo.hu/1421-masodik-pisa-sokk

Ebben minden benne van.

Itt a koncepció jelenleg az, hogy minél több tunyaagyú, önmagára és a környezetére, valamint a jövőjét érintő kérdésekre igénytelen embert képezzenek, akik megelégszenek az eléjük vetett alamizsnával.
A "kiművelt emberfőket" pedig az általuk agyonajnározott, lojális(sá tett) középosztályból nevelik ki.
Meg lehet nézni az első díszpéldányt, a tegnap reggeli START-ban Rónai Egonnál megjelenő Csontos Sandra (oda ne rohanjak, nem Szandra, vagy Alexandra, hanem Sandra!) selmeczigabriella-klónt.
Gyászos.
:-(
@Evezős: Egy kis cink.hu háttér. :)

Az egyik szerzőjük Szily László (a képen), az Index volt balliberális szerkesztője. A Cinket egy Kajmán-szigetekre bejegyzett cég üzemelteti, melynek vezetője egy Nick Denton nevű férfi, aki nemrégiben házasodott össze egy másik férfival.:)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1522187_3785376770429_265365174_n.jpg
@Penivaldes:
Gyanítom, nem keresnék túl jól ...
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kérdésem: Észtországban vannak e olyan regionális különbségek, mint Magyarországon? Gondolok itt az Ormánságra, Szabolcsra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szélestalpú Fejenagynak, már régen elszállt a maradék esze, mint Ikarosznak, túl közel került a Naphoz, aki narancs színű, de kerítés szaggatóval égeti a belsőjét és olyan kettős rendszert alkotnak, amik egymás energiáját csapolják meg, miközben egy fekete lyuk felé zuhannak. Nem oly távol követi egy betagozódni vágyó új tag őket, csak hát ha vona, de nem van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a napnál fűtő és a vonatkerékpumpáló sajna kimaradt. Pedig azok is legalább olyan fontos szakmák, mint amiről írtak.
idióták

Megfelelt a Fidesz az amerikai nagykövetnek: inkább Gyurcsánytól féltsék a demokráciát!

Gulyás Gergely terjedelmes nyílt levélben utasítja vissza Colleen Bell kijelölt amerikai nagykövet állításait. Szerinte a magyarok nem szorulnak külső segítségre a saját jövőjükről szóló döntésben.

hvg.hu/itthon/20140122_Megfelelt_a_Fidesz_az_amerikai_nagykovetn
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az ideális oktatás egyébként az, amely keveri a kompetencialapút, a régi tudósképzéssel.
a kompetencia a hétköznapi életre készít fel, a sok olvasás, memoriter, meg arra, hogy ember maradj mindig. gondoljunk Faludyra
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak 10 percre kapcsolná le valaki a rá ható gravitációt. Utána esküszöm, hinnék benne
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nekem ezzel a tablet, digitális tábla mindenhova üggyel egy bajom van. írtam már
nekem kissé fura az, hogy előbb van digitális tábla, minthogy felújítanák az iskolát, amely mindjárt szétesik.
nekem ez olyan, mintha lenne egy kórház, szétmálik, dőledezik, de ott van a legújabb szerkentyű.
másik: az oktatás, a műveltség stb problémáját nem a tablet oldja meg. az ugyanis lószart sem ér, ha nincsen megfelelő háttértudás. anélkül ugyanis max kolbászvágásra, meg meztelen nők nézegetésére lesz alkalmas.
@Penivaldes: pont ez van kifejtve a kiragadott példában.
Jahh és a legfontosabbak:
- konszenzus
- együttműködés
- tanári háttér megteremtése
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem annak kéne kifejtve lenni, hanem annak amit utána írsz. az ugyanis fontosabb. jóval.
@Penivaldes: neked is, meg minden jóérzésű embernek, addig amíg ilyen idióták vannak ilyen fontos pozícióba, addig reménytelen minden:

Aki nem akar gyereket, annak a pszichiáternél van a helye?

A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese a köztévében azt találta mondani, hogy aki tudatosan nem akar gyereket, "lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen".

hvg.hu/velemeny/20140122_Aki_nem_akar_gyereket_annak_a_pszichiater
@Penivaldes: kmmm, kmmm, vannak igazságaid, de mindenben -mint mindenki másnak sem lehet- igazad ;)
még egy kis melléklet:

Ahol engem a Baloldal Jean d'Arcja a Cink.hu éles szemű szerkesztőjének nevezett. A kamara elnöke pedig olyan szépen és következetesen mutatja be, mi a probléma ezzel a folyamattal, hogy öröm nézni. Ha nincs kedved végignézni a videót, leírom, mit mond a közleményről:

A közleményt Zarándy Pál, a kamara energetikai szakértője írta.
Elküldte saját számítógépéről az MVM-be, ahol az MVM alkalmazottak, akik egyébként a kamara munkacsoportjának tagjai, belejavítottak, majd újramentve visszaküldték ezt a kamara alelnöki testületéhez.
Ezekből a javításokból nem mindent vettek figyelembe.

Ezt én csak úgy tudom értelmezni, hogy az évtizedek óta atomerőművekhez köthető tevékenységet végző Zarándy és az MVM atommérnökei fogalmaztak egy közleményt arról, milyen jó is lesz a legújabb atomberuházás Magyarországon. Ez egyébként rendben lenne, csak az érdekképviselet nem erről szól. Ugyanis arra az állításomra Barsiné semmit nem reagált, hogy a közlemény előbb került az MTI-hez az atommérnököktől, mint a területi és szakmai tagozatokhoz. Vagyis a Környezetvédelmi tagozathoz, a Gáz és Olajipari tagozathoz, a Munkabiztonsági tagozathoz.

cink.hu/a-mernoki-kamara-elnoke-elmondja-hogy-mukodnek-1506437786
@Penivaldes:
A hozzáadott tudásnak kéne számítania - ezzel mérni is lehetne a pedagógus munkáját -, és megfizetni azokat, akik a hátrányos helyzetű térségekben dolgoznak.
@Penivaldes:
"A PISA-mérések alapján végzett kutatások egyértelműen kimutatták, hogy azok az országok sikeresek, amelyek nagyon komoly pénzeket áldoznak az iskoláskor előtti nevelésre. Az EU-s pénzek jelentős részéből nekünk is óvodákat kellene építenünk, hogy minden gyermek hároméves kortól kötelezően óvodába tudjon járni. Ezzel párhuzamosan az óvoda–iskola-átmenetet is meg kell oldani. Ez már az iskolaszerkezet problémaköréhez tartozik. A nulladik évfolyam bevezetésével a képességkülönbségek jelentősen csökkennének az iskolakezdésre. Itt még nem írni, olvasni és számolni tanulnának a gyerekek, hanem azokat az alapkészségeket sajátítanák el, amelyek későbbi az írás kialakítását, a szövegértést, a logikus gondolkodást fejlesztenék. Egy tanító és egy óvodapedagógus közösen irányítaná a csoportot.
A szerkezeti kérdés másik eleme a komprehenzív iskolarendszer kialakítása. Azok az országok teljesítenek jól a PISA-méréseken, amelyek kilenc évfolyamossá alakították át az alapképzést, és 15-16 éves korra ki tudják tolni az alapiskolai végzettség megszerzését. A záróvizsgák után lehet szakmát tanulni (itt már valóban minimális az elméleti ismeretek átadása), lehet egyetemre felkészítő gimnáziumokba menni, és lehet továbbtanulni a kettő közötti felsőfokú végzettséget adó technikumokban."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pszichiáternél nem, de pszichológus beszélhet vele az okokról. mert túl sok az aki azt mondja, hogy nem akar sohasem. igen vannak, akik tényleg nem alkalmasak rá, de ennyien?
és ami engem különosen zavar, az, amikor fiatal nőcik gyerek helyett kutyát vesznek, és azt puszilgatják, meg velük alszik az ágyban. pótcselekvés, meg kényelmi cselekvés. a kutya leadható a menhelynél, ha megunták, a gyerek nem annyira.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A JBQÉ-t ennek.

Lassan inkább annak lesz a helye pszichológusnál, aki ebben az országban gyereket mer vállalni ...:-(
@Penivaldes:
Lehet, nem leszek evvel népszerű - és nekem is van egyébként macskám, aki elég uralkodó-típus ...:-) -, de aki úgy tartja a kutyát, mint egy gyereket és úgy is viselkedik vele, az inkább tényleg ne szüljön ...pont azért, a mit írsz, hogy a kutya leadható/kidobható(igazából nem, de ebbe most ne menjünk bele), de a gyerek, az örökre szól. És most el tudnék mesélni minimum három olyan élettörténetet és a belőlük kinövő szociopata tinédzser aktuális bolondériáit, akiknek a szülőanyja csak úgy, a világra pottyantotta a gyereket, mert ... a) meg tudta fogni aktuális férjjelöltjét b)már mindenkinek volt, neki is kellett hirtelen c)azt se tudta, hogy illene védekezni, ha nem akar gyereket ...

Mindenkinek jobb lett volna, ha ők nem ÍGY születnek erre a világra, vagy talán, ha nem is születnek meg (saját szájukból való önvallomás).
Már most látható, hogy nem lesz belőlük boldog ember, annyi a seb, ami ezt meggátolja.
:-(
oops, ezt hívják diplomáciának, és nem azt amit Viktátorék művelnek:

A német nagykövetségnek is van mondanivalója a Szabadság téri emlékműről

A budapesti német nagykövetség szerint az emlékhelyekkel kapcsolatos felelősség a magyar kormányé, a követség ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy a német megszállásnak a budapesti Szabadság térre tervezett emlékművével kapcsolatos döntést nagyon gyorsan és széles vita nélkül hozták meg.

hvg.hu/itthon/20140122_A_nemet_nagykovetsegnek_is_van_mondanival
@Penivaldes:
Nem is valósul meg itt soha ...
(Ezek alatt biztosan!)
@Evezős: egyetértésem, a háziállataival sem bánik másképpen az ember, mint a gyerekeivel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: amiről nem beszélnek, de fontos.

nem az van, hogy akik huszonéveik elején vállalják az első gyerekük azoknál több baba lesz, mint azoknál akik harminc felett szülnek. nem!! inkább úgy foghatjuk fel, hogy a. csoport letudja korán a szüléseket, b. csoport meg később tudja le.
ez volt az okos rész:)
magánvélemény, tőlem a fiatal nőtől
ami zavar, az az, hogy belemagyaráznak mindenhova mindent. ha 21 évesen megszületik az első gyereked, akkor jön az, hogy felelőtlen vagy, biztos etnikai vagy. ha 31 évesen jön a gyerek, akkor meg a másik oldal visítja, hogy karrierista picsa vagy. ha van 6 gyereked, akkor az a baj, megélhetési család. ha 2 gyereked van, akkor meg az a baj.
egyszer olvastam vhol egy olyan mondatot, hogy a keresztény családok legalább 4 gyereket vállalnak...ja mert attól vagy jó ember ha sok sok gyereked van...
lükék
bővebben itt, sok valós tapasztalat visszaköszön, pedig én nem vagyok szakember, csak egy érdeklődő és közeli ismerősökkel beszélgető, akik viszont benne vannak.

" A teljes integráció azért nem oldható meg, mert vannak olyan települési iskolák, ahol a tanulók 70-80%-a cigány; ott nem lehet a többségi társadalomhoz integrálni őket, teljesen más utakat kell járni.

L. Ritók Nóra és az Igazgyöngy Alapítvány megmutatta ezt az utat. Hét-nyolc kemény megfeszített évükbe telt, hogy munkájuk eredménye egyáltalán megmutatkozzon. Az eredményes gyakorlatokat át kell venni, és széles körben terjeszteni kell.

A gettóiskolákban a többiekénél kétszer-háromszor annyi fizetést kellene adni a pedagógusoknak, hogy valóban érdemes legyen ott dolgozni. A szociális munkások iskolai jelenléte elengedhetetlen. Itt azonnal reagálni kell, nem lehet végigjárni a bürokratikus utat. A rendszer másik nagyon fontos része az lenne, hogy minden három, felzárkóztatásra szoruló gyermek mellé egy segítő legyen a tanteremben, ha a gyerek lemarad, ne kelljen tizenkétfelé szakadni a pedagógusnak. A segítők rövid OKJ-s képzésen átesett, érettségizett munkanélküliekből kerülhetnének ki. Hatékonyabb lenne ez a forma, mint a közmunkára elköltött sok milliárd forint. A reggeli tisztálkodás, a tiszta ruha és a rendszeres védőnői ellenőrzés nélkülözhetetlen. "

www.magyardiplo.hu/1421-masodik-pisa-sokk
@Evezős: nem ugyanaz a szint az állat és az ember. Popper Péter is megírta ezt: ha elpusztul a kutyád, akkor veszel másikat, de ha a gyereked,családtagod hal meg, azt nem pótolja semmi sohasem.
@Evezős: na most nagyon összezavarodtam.
Van kutyám, akit úgy tartok, mint egy gyereket, mert imádom és van gyerekem is, igaz egy kicsit már megnőtt, szülni meg már nem fogok.

Velünk mi lesz, mennyek cihológusho vagy ne?
@Penivaldes: ez van, ha központilag akarnak meghatározni olyat, aminek eldöntése a legszigorúbb magánügy.

A lüke gyenge jelző, mert ez nem lükeség, hanem a legnagyobb bűnök egyike.
@Spániel: leszel szíves megkérdezni a fent citált "szagembert"
Természetesen igaz NERHÍVŐ ként.
@Penivaldes: "nincs kollektív nemzettudat az a baj."

Nagy igazság, Peni. (Most jön a bezzegmese.) Itt, Chilében igen erős választóvonal van a bal- és jobboldal között. Érthető: a jobboldal egy része vagy tapsolt, vagy közreműködött a baloldal egy részének fizikai megsemmisítésében.

Mégis, szeptember 18-án, a függetlenség ünnepén, ami még a karácsonynál is nagyobb ünnep, együtt táncolnak a különböző pártokhoz tartozó politikusok. Láttam, ahogy Bachelet elnök, akinek az apját megölték, őt és az anyját megkínozták az 1973-as katonai puccs után a börtönben, nos, Bachelet vidáman cueca-t (kvázi csárdás) táncolt Santiago jobboldali főpolgármesterével.

Más. Városunk egyik baloldali önkormányzati képviselője, aki arról híres, hogy harcol a jobboldali többség projektjei ellen, hirtelen kórházba került. A mai újságban olvasom legnagyobb ellenfelének, a polgármesternek a levelét, amelyben jobbulást, és sok erőt kíván neki.

Na ez Európa...
@Spániel: az ágyadban alszik, ruhát adsz rá?
nem arról van szó, hogy nem kell szeretni a kutyát, állatot, de tudni kell hova rakni magunkban. erről a Noé állatotthonos pasi beszélt egyszer, hogy ők azt tapasztalják, hogy kevesen vannak azok, akik megfelelően tartják a kutyut. mert az is egy véglet, hogy láncon, rosszul, de az is amikor köttött ruhában, puszilgatva van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ööö én most nem a központi meghatározásról beszéltem
és áramlanak a kormányzati idióták tömött sorokban:

Ennél a képnél azt hittük, már nem lehet hova fokozni a rezsielhárítást, de Varga Mihály egyszemélyes counter-rezsi előadása ránk cáfolt.

444.hu/assets/varga-mih%C3%A1ly-rezsics%C3%B6kkent%C3%A9s.jpg

444.hu/2014/01/22/a-kormany-elkeszitette-az-evtized-egyik-legviccesebb-abrajat/
@Penivaldes:
Hát ... ismerek olyat, akinek elpusztult a kutyája és nem vett soha többé magához másikat ...
(Egyébként meg - lassan én leszek itt az aktuális filmajánló - ajánlom a Marly meg én c. filmet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Marley_meg_%C3%A9n,elég jól ábrázolja ezt.)

Lehet, nem jól fogalmaztam, de azt akartam mondani, hogy aki kis ölebeket hurcibál magával, meg öltözteti őket, meg úgy beszél velük/róluk, mint egy gyerekkel/gyerekről
annál ezt én leginkább a "beteges" szóval illetném - és itt nem a komoly kutyatartókra gondolok, akik szeretik, imádják az állatot, de nem tekintik valamiféle játékbabának, pótgyereknek, hanem annak, ami: társnak, barátnak, szeretetet adni tudó kedvencnek.
@Spániel:
Ez szerintem rendben van! Eszedbe ne jusson pszichológushoz menni!
:-)
@épészmérnök: erről az egész emlékmű, megemlekézes dologról jutott eszembe.
addig minden felesleges külsőség, amig újra meg nem tanuljuk újra meg, hogy minden ember számít. hogy amikor a zsidókat, svábokat, kulákokat stb üldöztek, megöltek, kifosztottak, akkor a magyarság lett kevesebb. csak ezt kiölték ebből a népből.
egy elgondolkodtató történet, ha megengeditek: Van egy könyvünk egy falu történetéről. Idős lakosok mesélnek benne az életükről, és így a faluéról is. ebben van leírva, hogy amikor 1919-ben a tanácsköztársaság bukása után elkezdték csapatok járni a falvakat, hogy bosszút álljanak zsidókon, akkor a falu férfiai fogták maguk és kaszával-kapával kimentek a falu szélére, és nem engedték, hogy egyetlen zsidónak baja essék. 1944-ben már senki sem volt, aki tett volna valamit értük.
na ennyi ez.
Viharos előszele volt
a titkos paksi üzletnek
Az Orbán-kormány titokban hozta össze az orosz atomüzletet, de a beruházásért évek óta ment a nyomulás. Utólag sok mindent megvilágítanak a WikiLeaks-iratok.

www.origo.hu/itthon/20140122-a-paksi-atomeromu-bovitese-a-wikileaks-altal-kiszivarogtatott-amerikai-taviratokban.html?sec-top
@Evezős: mert annak is kell tekinteni, akár pici akár nagy.
@Penivaldes: Egyetértek. Kompetenciák elsajátítása nélkül minek iskolába járni?

Ugyanakkor állítom, hogy a kreativitás alapja a sok memoriter! Ellentmondás? Dehogy. A szavak nem egyszerűen jelek, hanem minden egyes szó egy egész ismeret-, tudás-, tapasztalathalmazt idéz fel.
A tapasztalatainkat szavakkal horgonyozzuk le a memóriánkban.
Akinek tehát a hangosan felidézett memoritereknek köszönhetően bő a szókincse, annak nagyobb az asszociációs bázisa, az agyában tárolt emléknyomok mennyisége.
A kreativitás lényege, hogy egymástól távol levő, látszólag nem összefüggő emléknyomok találnak egymásra az ember tudatában.
Ezek az új ötletek, gondolatok az agyban születnek meg, nem a számítógépben. Ha tehát az agy szellősen van berendezve, akkor kevesebb az esély a kreativitásra.
@Sir Bates dö Hól: te olvasod ezeket, mi pedig átéljük, ugye nem baj, hogy azt mondom, cserélhetnénk ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen"

Ez összetéveszti a pszichiátriát a börtönnel, és a pszichiátert, pszichológust a börtönőrrel.
@épészmérnök: van benne igazság, de hozzá tenném, van példa kreativitásra irodalmi lexikonos tudás nélkül is. Az viszont biztos, hogy ebben az esetben is összefügg minden mindennel, és akkor visszatértünk egy alap kérdéshez, mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? ;)
@épészmérnök: á csak szerepet tévesztett, nem ő a mindenható, de még csak nem is az uralkodó, ő csak egy politikus, azaz a polgárok szolgája.
@Sir Bates dö Hól: még egy kis olvasni való:

The Independent: "aktívan tanulmányozzák" Vona Gábor kitiltásának lehetőségét a brit belügyben

A The Independent című londoni újság a Jobbik elnökének közelgő londoni látogatásáról írt. A Le Monde című francia lap a magyar-osztrák földvitáról, míg a Libération a paksi atomerőmű bővítéséről számolt be.

hvg.hu/vilag/20140122_The_Independent_aktivan_tanulmanyozzak_Vo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, de a fogókat az fejleszti hogy olvasol, rajzolsz, vagyis, hogy edzed az agyad
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem arra gondoltam, hogy az irodalmi lexikont magolja be valaki, hanem arra, hogy például a biológia leckét el tudja mondani hangosan, könyv nélkül, a saját szavaival.
@Penivaldes: és a közöny azóta csak nőtt az egész világon.:( Fel lehetne idézni például az egykori amerikai külügyminiszter, Medelaine Albright egy 1996-os nyilatkozatát. Albright a CBS hírtelevízió egyik műsorában arra a kérdésre, hogy megérte-e az Irak elleni amerikai büntető intézkedések következtében 500 ezer gyermeket a halálba küldeni, azt válaszolta, hogy „igenis megérte”. Albrightnak ezért a nyilatkozatáért a haja szála sem görbült, senki sem követelte a lemondását.

De ha feltennénk a kérdést a fősodorba szegődött történésznek vagy politikusnak, hogy mi a véleménye a német civil lakosság elleni bombatámadásokról (kiemelten például Drezda elpusztításáról 1945 februárjában), Hirosima és Nagaszaki polgári lakosságának lemészárlásáról, a Vietnamban ledobott napalm bombákról, az USA 1945 után indított megszámlálhatatlanul sok katonai agressziójáról, az iraki háború egymillió halottjáról, a palesztinokkal szemben elkövetett vérengzésekről (Deir Jaszin, Sabra és Satila stb.), a Gázai övezetben bevetett foszforbombákról, a válasz a következő lenne: a civil áldozatok sajnálatos „járulékos veszteségek”, haláluk végső soron elkerülhetetlen volt a nagyobb cél, a „demokrácia”, a „humanizmus”, stb. érdekében.:(
@Penivaldes: olvasni, na ne már, úri huncutság az, egy igaz magyar ember ilyeneket nem tesz, leül és pipázgat, kortyolgatja pájinkáját esetleg elolvassa a Gőgös Gúnárt a paplan alatt akár 50 évesen ezredjére :D
@épészmérnök:
A szókincsről mondottakat maximálisan támogatom.
És ha én is ideönthetek némi szubjektívet:
jár hozzám egy kislány "korrepetálásra" tanulásmódszertanból.
Nem tudok vele mit kezdeni, gyakorlatilag a szókincse a nullához közelít. Próbálok vele olvastatni, szépirodalmat, meg népszerű ismeretterjesztőt, de nem óhajtja.
E nélkül pedig képtelen beszélni, képtelen fogalmazni, képtelen reprodukálni a saját szavaival még egyszerű szöveget is. Kizárólag magolni tud - ezért is került hozzám -, de annak sincsen értelme, hiszen fogalma sincsen arról, amiről beszél ...
És meg vagyok lőve, mert nem tudok továbblépni egy pontnál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Milyen jó lenne ha a félhülye újságírók néha a tényeknek is utánajárnának. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: imádni való az ártatlanságod és tisztaságod:-)
@épészmérnök: bocsi, csak ellenpontozom, tudom, hogy mire gondoltál ;)

A biológiát hagyjuk egy ideig, a negyedikes környezet miatt, most van bennem némi tüske, különösen a hártyás szárny, és a tojás meszes héja alatti hártya okán, amit nem sikerült a drága gyermekem fejébe ültetni hetek alatt sem.

Ez az én pedagógiai kudarcom, pedig mindent megpróbáltam. A dogán nem ugrott be neki, na de most már nem felejti, lehet még sem voltam annyira sikertelen? :D
@Sir Bates dö Hól: köszönöm, de ezt átértékelnéd, ha látnád eme tisztaságot, ha elengedem magam, például a szülinapos nőforma közöd nincsen oktatási állomtitkár felemlegetésekor ;)
@Sir Bates dö Hól: Nem fedi a valóságot és az igazi problémákat.
ha egyszer a szellem kiszabadult:

Horváth Bence kollégám épp arra járt, azt mondja, a Mammut irányába nagy dugó van, és nem lehet felfele menni hegyre. A K&H bankfiókja előtt van a legtöbb rendőr, Bence szerint tűzszerészek mentek be a bankba. Botos azt jelentette, hogy állítólag bent felejtette valaki a táskáját, és elfelejtett visszamenni érte. „Az emberek értetlenek.”

444.hu/2014/01/22/bombagyanu-miatt-lezartak-a-mechwart-ligetet/
Kövér: a többségnek Orbán nélkül nincs Fidesz

Orbán Viktor nélkül a legtöbb embernek elképzelhetetlen a Fidesz, bár a párt jövője már nem egyes alapítókon múlik - közölte a Hír24-nek adott interjújában Kövér László házelnök. Szerinte megnyertük az EU elleni szabadságharcot, 2006 októberében pedig a baloldal összeesküvést szervezett.

hvg.hu/itthon/20140122_Kover_a_tobbsegnek_Orban_nelkul_nincs_Fid

---------------------------------

ki is akarta megvenni a Rafit?

Szász Károly, a tavaly október elsejével megszüntetett - és az MNB-be beolvasztott - PSZÁF egykori elnöke tegnap óta a Széchenyi Bank egyik vezetőjeként dolgozik - értesült a Napi.hu.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/torocskei_bankjanal_folytatja_a_pszaf-elnok.574435.html
@épészmérnök: nekem volt szerencvsétlenségem olyan tanárhoz, aki csak annak adott ötöst, aki szószerint elmondta az anyagot, vagyis a könyv adott fejezetét. pont biológia-földrajz volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a GG fontos oktatókönyv, és az ismétlés a tudás anyukája:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Feltörtetek-e együtt egy tojást, és megnéztétek a hártyáját?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a párt jövője már nem egyes alapítókon múlik" - mondja Kövér. Hmmm...
@Penivaldes: Ilyen szerencsétlenhez nekem is volt szerencsém.
A memoriter akkor "ül", ha a szavaknak van asszociatív bázisuk, tudja mihez kötni a gyerek. És az az igazi, ha szinonimái is vannak, és saját szavaival is el tudja mondani.
@Evezős: Hány éves a kislány, akit korrepetálsz?
@épészmérnök: persze hogy törtünk, volt ott kemény, lágy, és rántotta is belőle, már a szárnyat is én kötöttem hozzá, hogy hátha, de a hártya a szinapszis kapcsolatoknak ellenállt, volt ott szinonima dögivel, kivéve ezt az egy szót, ami persze kellett a dolgozatban.
@Penivaldes: nem majmot tartok, hanem kutyát, "akinek" lehet szabályokat megszabni, amit be is tart.
Mert ha következetesen van nevelve, szabálykövető anélkül, hogy fegyelmezni kellene, egy-egy parancsszóval, kézmozdulatokkal is lehet irányítani.
SAJNOS a mienk már 14 éves, de életében még nem ment fel sem fotelbe, sem ágyra. Ilyet el sem tudnék képzelni, pedig mindenhova lehet bejárása. Ruha meg röhej.
Van két kényelmes kipárnázott kosara, ahol nagyon szeret aludni.
Nála kedvesebb, alkalmazkodóbb négylábú családtagot nem tudok elképzelni magunknak.
De ehhez a mi hozzáállásunk, szeretetünk is kellett.
@Penivaldes:

apám már senkit sem tudott összetoborozni a deportálás megakadályozására, ezért a megszálló német erők szolgálatát volt kénytelen igénybe venni.
Átolvastam.
Vannak fogalmi zavarok rendesen.
Nincs kedvem egyenként vitába szállni, így legkevesebb amit javasolhatok, hogy szigorúan magán-értelmezésként kell kezelni mindazt, ami kompetencia alapú oktatásról, kreativitásról, "kollektív nemzettudat"(?)-ról itt leíródott.
@épészmérnök: Én kicsit másként gondolom az Európai Únió lényegét. Mi a legfontosabb vezérelve? A tőke szabad áramlása! A többi az csak máz! Kaptunk tőlük munkahelyeket. Minimálbéren! Kaptunk modern technológiát. Amit bármikor elvihetnek, ha a tőke érdeke úgy kívánja! Kaptunk egységes jogrendszert. Ami nem felel meg a nemzeti sajátosságainknak! Kaptunk új szabványokat. Ha esetleg van közöd az építőiparhoz akkor tudod, hogy olyan csarnokokat kell tervezni amiket olyan erős földrengésre kell tervezni, ami még soha nem volt az országban. Ez érthető talán egy vízlépcső, vagy egy atomerőmű esetében, de egy sima "doboznál"? Ugyanakkor sok olyan szabványt ránk kényszerítettek, amik megengedőbbek a volt magyar szabványoknál. Látszólag ellentmondok magamnak, de had ne kelljen sorolnom, mik az olyan könnyítések amik véleményem szerint a minőség rovására mennek. De talán egyet megemlítek, mert naponta emlegetem az Úniót. Betonjelölések, és az így tervezett betonok, amik laborban nagyon jól mutatnak, csak éppen rettenetes nehéz dolgozni velük. Ugyan áruld már el, értelmes beruházásokra miért nincsenek pályázatok, csak polgármesteri hivatalok, terek meg hasonló rettenetesen fontos dolgokhoz adnak pénzt. Ráadásul ha valami rosszul van tervezve és menet közben derül ki, vért kell izzadni úgy a változtatásért, mint a felmerülő többletköltségekért. Az a pénz amit idáig adtak, töredéke annak, amit kivittek innen. Talán nem én vagyok a demagóg, hanem Te nem látsz az orrodnál tovább! Jah! Mi a fontosabb a szabadság, a nemzeti önrendelkezés, vagy a rabszolga munkahelyek, és életidegen szabályozások?
@Evezős: A kislányom az Istennek sem akart olvasni, pedig tőlem mást sem láthatott. A nyáron a Kincskereső kis ködmön volt a kötelező olvasmánya. Átrágta magát (keservesen) az első fejezeten. Kérdeztem, hogy mit is olvasott. Nem tudta elmondani. No akkor olvasd hangosan, és ha valamit nem értesz, akkor szólj. Nekem megdöbbentő volt, hogy mennyire nincs tisztában a szavak jelentésével. Nyilván a régies nyelvezet az oka. Miután megmondtam a szavak jelentését, már visszatudta mondani. Ezután már magában olvasva, csak az általa nem ismert szavakat kérdezte meg. Azóta is csak olyan szavakat kérdez meg, amiknek nem tudja a jelentését. Most már falja a könyveket. Sajnos nem azokat amiket én is olvastam gyerekkoromban, hanem a "modern" könyveket, de remélem eljut oda, hogy pl. a Hatrangyosi kakasok is lekösse. Szóval először meg kell szerettetni az olvasást, amit az iskolákban nem tudnak elérni.
süti beállítások módosítása