Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.08. 22:47 Fabius

Várnai reggelizni megy

Címkék: zugló lakossági fórum lmp schiffer andrás várnai lászló

Mire jó egy lakossági fórum? Például megvitatni a közügyeket, kérdezősködni, vitatkozni a jelöltet állító szervezet országos szintű prominenseivel, és igen, felcsippenteni elhullott infómorzsákat is.

Ma délután a zuglói LMP mutatta be időközi választáson induló jelöltjét, Kaibinger Gábort. A traccsparti legfontosabb bejelentése mégsem hozzá, hanem Schiffer Andráshoz fűződik. Ő ott a helyszínen lepte meg önkormányzati képviselőjüket Várnai Lászlót a hírrel, hogy a köztévé minden kezdeti berzenkedés ellenére "szívesen látja őt" vendégül a Reggeliben, és hagyják beszélni a kerület vezetésének furcsa tanácsadói szerződéseiről. Ajvé, micsoda csapás ez Papcsákisztán csupa báj és kellem trolljai számára. Ismét lehet izzítani a Zuglói lapokat nyomó gépsorokat, és ínhüvely gyulladásig nyomni az ellenpropagandát.

Ettől eltekintve is érdekes délután volt. Már azért megérte elmenni, hogy láthassuk: az ellenzéki pártok igyekeznek komolyan venni egymást és a lehetőséget a Fidesz nálunk is kétharmados többségének megfricskázására. Kis túlzással mondhatjuk, a helyi MSZP prominensei nagyobb számban képviseltették magukat, mint a lakosság, akiknek a fórum szólt. Javukra legyen írva, hogy jelenlétük nem az ugyanmár-dehogybazmeg hajtogatásában merült ki, hanem érdemben is hozzászóltak a beszélgetéshez.

Kezdetben Várnai beszélt az önkormányzatot érintő ügyekről, a költségvetés állásáról, napi ügyes-bajos dolgokról. Később befutott az LMP parlamenti képviselője Szabó Rebeka, és maga Schiffer András is. Ők a párt parlamentben képviselt véleményéről, állásfoglalásairól és napi közügyekről beszéltek, semmisségi és médiatörvény, alkotmányozás vonalon. Nekem két dolog tűnt fel:

1: A jelenlévők szívesen hallgatták amit elmondtak nekik, de kérdezni rajtam kívül alig mert valaki. Még az itteni törzskommentelő sem, akinek egyébként markáns saját véleménye van, és mindenre kíváncsi. Az ember, aki maga a két lábon járó tudás, a beszélő politikai kiskáté, egy kérdést nem intézett a megjelentekhez.

2: Schiffer András élőszóban, beszélgetés közben sokkal meggyőzőbb, mint amikor beszédet mond valahol, vagy felszólal. Először is köntörfalazás nélkül válaszol olyan kérdésekre is, amik nem feltétlenül hízelgőek, esetleg kényelmetlenek. Engem általában a PR rizsa hidegen hagy, és azt kérdezem meg, ami valóban érdekel. Elvárom, ha a kérdés bár provokatív, a szemben ülő érdemi válaszokat adjon rá. Közben az sem baj, ha nem értünk feltétlenül egyet ( pl médiatörvény), és vitába bonyolódunk. Ezt elfogadom, ha azt látom szemben az ember valóban hiszi amit mond, és nem lóg ki a lóláb sehol. Schiffer ilyen szempontból ma jól vizsgázott.

A harmadik részben a lakosság megismerkedhetett a jelölt álláspontjával, törekvéseivel, a ténnyel - ugyan ez mostanában nem divat - hogy kerületi lakos. Kifogásolni való ezúttal nem akadt, mert az egyetlen említésre méltó dolog sem nekünk lakosoknak lehetett kényelmetlen. A terem elrendezése azt juttatta eszembe, hogy valahogy így nézhetett ki a népbíróság is az átkosban: U alakban ülnek a bírák - esetünkben mi lakosok - velünk szemben pedig a négy "vádlott" akiknek meg kell felelni az összes kérdésre. Szabó Rebeka mondta, hogy közelebb kellene hozni a politikát és a közéletet az emberekhez. Egyetértek vele, pártoktól függetlenül javasolnám ezt mindenkinek. Ugyan kényelmetlen is lehet a kérdezz-felelek játék, a választópolgár nem tisztel semmit és minden érdekli, de talán nem volna haszontalan, ha időnként a magamfajta kukacos kíváncsi kérdezhetne, válaszokat kapna, és úgy érezné választott képviselőinek helyben és a parlamentben számít a véleménye.

A politikusoknak sem ártana néha meghallani a nép hangját.

Tudom, utópia, legyintsünk együtt.


 

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr922723410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem leszek képviselő 2011.03.09. 07:28:24

  Pedig már úgy beleéltem magam. Mert lássuk be nem lenne rossz sorom honatyaként. Ha kedvem szottyan, beugrom a Parlamentbe (bár ahogy a TV közvetítéseket elnézem, keveseknek szottyan, de ez legyen az ő dolguk), elolvasom az újságokat, elint...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örülök, hogy ott voltál és beszámoltál nekem is.
Bánt, hogy pont én nem tudtam elmenni, holott szerettem volna Schiffernek megint néhány kéretlen tanácsot adni, mint az őszi kampányban, amikor feltartottam szegényt a tényleg nem neki való szórólap-tukmában.

Megfázással kevert tüsszentési rohamokkal küzdök, úgyhogy a patak magasságában kénytelen voltam visszafordulni forró kádas kúrálásra.

De az is lehet, hogy az itteni kommentjeim hoztak rám valami baktai átkot a tüsszögéssel, lévén nagy tisztelője a helyi potentátoknak.
Azt meg megértem, ha nem is értek vele egyet, hogy rajtad kívül nem mertek megszólalni a résztvevők.
Szerinted, nem ültek ott a kommandósok?
Én - ezt gondolom, nem kell nagyon alátámasztanom -, biztos kérdeztem volna, bár a kényes kérdéseket nem igazán az LMP-s fórumon kellene feltenni.
Másikról meg nem tudok, vagy igen, az évi egyszeri közmeghallgatás vagy mi, ha el nem törlik azt is.

Meg aztán tőlem mi a fenét tudnának még elvenni a berepülők... Igaz, a Zuglói Lapok legutolsó példányait elhappolták előlem a házbeli öreglányok.
Nem, ők sem tájékozódás céljából viszik be a 70 ezer példányos terméket, tavaszi ablakpucolásra előzték be a zöldségpucoló alátét- gyűjtési kísérletemet. Nem, nem teszik föl a szemüveget, hogy el is olvassák - mondják - , pucoláskor viszont nem hagy nyomot.
Ja, mint a polgármester a lap tetején.
Személyes érintettség okán, hogy miért nem tettem fel kérdést:

Mind a négy vendéget ismerem személyesen és viszonylag jóban is vagyok velük, ezt pedig a helyi szocik is tudják. Így erősen alákérdezésnek tűnhetett volna, ha megszólalok, de kb. feltetted azokat a kérdéseket, amikre én is kíváncsi voltam.
@Ordnassac: Ordi-Bordi-Cassykám, csak nem feltűnsz itt is?

Már arra gondoltam, hogy a jó Mismás Gabi valami csinoska unokahúgocskája csábított el esetleg innen.

Nagyon tetszett a buksid a WP-s ünnepségen a szobafenyő alatt, le is mentettem magamnak megbízható helyre.

Jól láttam, hogy bajuszféléd is lett? Mindegy, nincs szerencséd, nekem így is tetszel, sőt, jobban, mint a másik csokornyakis, tudod, aki szintén okos, meg sokat is tud, csak túl sokat láttam ücsörögni bizonyos agymosodás rendezvényeken is legitimációs célzattal.
@sületlenke:

Először is jobbulást! :-)

Másodszor nem különösebben érdekelt kik ültek ott. Pártállástól függetlenül mindenki nézzen szembe azzal, hogy a választó kíváncsi és kérdez, ha már a szavazatával megbízást adott a képviseletre. Erre tényleg jó volt a tegnap, az LMP prominensek és a szocik is válaszolgattak ahogy elvárható. Igaz KCSL és TóCsa helyett leginkább a köztük ülő "moderátor" beszélt, de a lényeget tekintve mindegy :-)
@Ordnassac:

Nem piszkálni akartalak :-) Csak tényleg meglepett, hogy se te, se mások nem nagyon akartak kérdezni semmit.

Mondjuk így legalább kiélhettem magam :-D
@Fabius: Hát, ha én is ott tudok lenni, veled együtt az bizony a két dudás esete lett volna, átvettük volna a fórumot ketten az biztos.:-D.
Ha tudom, hogy a szocik odapofátlankodnak, mégiscsak odamegyek, hogy kitüsszögjem őket onnan a francba. Csináljanak maguknak fórumot, KcsL-val, Tócsával stb. A szexbomba jelöltjük is ott volt esetleg, Demeter Márti?

Legalább Ordink szemecskéje is jóllakott. A fodrász ismeri személyesen, bár ősszel nem a mostani körzetben indult a leányzó.
Azt mondja, ahhoz képest, hogy jól néz ki, meg úgynevezett kommünikésönös diplomája van, nem olyan sötét. (Tudja, hogy alapvető fenntartásokkal vagyok a szexis külsők egyéb képességeit illetően).
@sületlenke: Ott volt Demeter kisasszony is :-) De szellemi képességeiből ízelítőt - beszéd híján - nem kaptunk. Se ő, se TóCsa nem szólt egy mukkot sem, a moderátornak látszó fickó beszélt többnyire, ő mondjuk folyékonyan. Barátként lett bemutatva, de ilyen kommunikációs tanácsadó lehet ahogy lejött.
süti beállítások módosítása