Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.20. 08:39 Fabius

Orbántól az államnak, sok szeretettel

ÉdesViktor nem fukarkodott a szülinapi ajándékokkal idén. Országunk kapott új NMHH elnököt Áder János lelkes bólogatásával, kapott sajtóidolt Borókai Cenzor Gábor személyében, kapott egy milliárdokkal vastagon kitömött Legkedvesebb Várost jégcsarnok és stadion ígérettel, és kap egy régi-új vasművet, mer'hát a vas és acél országa vagyunk, ha belegebedünk, akkor is

Tegnap délelőtt még volt egy kis bizonytalan téblábolás a Sztálin Vasmű újraélesztése Dunaferr visszaállamosítása kapcsán, de ez délutánra szerencsésen elmúlt

orbán varga vasmű.jpg

Aúaúaúaúaúaúaúaaúaú! - sikkantotta Viktor a választásig el nem készülő fehérvári új stadion terve fölött, és ugyanezt mondtuk mi, Acélváros szülöttei a vasmű államosítás tervét hallva. Ha valakik, akkor mi borsodiak tudjuk mekkora szívás felébredni az iparos acélálomból. Az egykori Lenin Kohászati Művek és az Ózdi Kohászat összeomlását volt alkalmunk testközelből végignézni a maguk gusztustalanságával, szerencsétlenkedéseivel, lopásaival, széthordásukkal együtt. 

De a vasgyártás nem lesz rentábilis se attól, hogy óriási szívás a leépítés a városnak, se attól, ha innentől nem a tulajdonosnak, hanem az államnak termel évente 25-30 milliárd veszteséget a vasmű, nyilván közpénzből. 

Nem hiszem, hogy ennyire nem tanultak ezek semmit Kádár erőltetett iparosításának összeomlásából. Lesz 1500 munkanélküli? Nem a gazdasági környezetet igyekszünk ettől sokkal stabilabbá tenni, a környéken új munkahelyeket létesítő támogatásokat, pályázatokat, beruházásokat felhajtani, lófaszt. Megvesszük a piaci körülmények között veszteséges vasművet és ott lesz az ország Első Közmunkás Ipari Parkja. Juppi, minden meg van oldva, a dunaújvárosiak éljenezhetik Viktor atyuskát a tűzijáték alatt könnyfátyolos tekintettel meredve a tévére, Csocsó bácsi képzeletbeli unokái pedig nem a május elsejét, hanem a kihelyezett kormányüléssel terhelt augusztus huszadikát szervezhetik jövőre. 

010723_csocso1.jpg

657 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr65467459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.20. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nemecsek ernő áruló: Na,azért néha te is fel tudod baszni az ember agyát...
@nemecsek ernő áruló: Respektálom, hogy ennyire vissza tudod magad fogni. Lehet az is a baj velem, hogy néha provokáló vagyok mint legutóbb Alföldi??

Ja és köszi a jókívánságokat is. :)
@Penivaldes: Ohhhh... (meghatottságtól egy könnycseppet elmorzsol) :D
Szerbusz Nep:-) :-) :-)
Miujsi kies turuldaban?
Olvasgattam a ket hodolako filoszopter bolcs diagorosz-genuss bolcseleteit itten tegnap, igy asztan mar nem is tudom, mi szalljon meg inkabb, a nagy budos atepista nihil, vagy az ur angelosztosza:-) :-) asszem ezer is erdemes idejarni. Bar ha belegondolok, hogy az egyik tekilas, a masik calvadoszoshordobol kiabal....
Persze a reszeg embor tobbnyirr igazatosssgot obegat. Es nem melekesen mindezt orbanmajomkiraly ujabb agyasdiareja okjan elkovetni.... nos' le a faszkalappal! :-) :-) :-) :-)
@nemecsek ernő áruló: Ja,és Gábrielnek most bizony igaza is volt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az nem lehet, hogy úgy ültél le megnézni, hogy a "kritikák" hatása alatt voltál, emiatt nem voltál "fogadóképes", emiatt nem tudtad élvezni, megérteni?
@rodeo36: szia. Sajna nemigen fog menni a buzukas beoltasa oktatasi celzattal, mer itten ma vagyon a muzeujom ejszakaja, jellemzo modon a telihold tisztelettyere, igy inkabb aztat a pogromot favorizaljuk a repriz he
Yett. Igy neked marad a boldog hitetlenseg, de hidd el, az a zenesz egy zseni volt.
@jaegtoer: azt a kényes beled. bezzeg a langyi tesco világos, ugye?
@rodeo36: "ha valaki öngyilkos akar lenni ugorjon ki a 27. emeletről az biztos és gyors"

Gondolom, hogy a kétgyermekes családapának, aki helyett vállalta a halált, (Franciszek Gajowniczek) más lehetett erről a véleménye.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Bugs Bunny...undok vagyol és irígy...Calvados egészségedre

brühüyyy
@nemecsek ernő áruló: + azért ökörség,mert a tizede sem igaz az illetőre.
+ mert az a náczi valahogy sokkal elfogadóbb annál, mint aki náczizza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

idefigyuzz, csak nem hiszed, hogy a gyilkosok elengedték a zapát és a papot gyilkolták meg helyette?

mind a kettő meghalt eggyel több és fölöslegesen

de te csak irogass hülyeségeket

van még ilyen zamatosod? hiányzik a fokhagyma belőle és egy csipetnyi só

brühüyyy
Már megint megy ez a ballibbancs sírásrívás. Igenis meg kell menteni a művasat izé vasművet, hogy ismét feldolgozóipara legyen hatalmas vasércvagyonunknak (amiért közismerten hosszú időre megszállt minket tatár, török, labanc, muszka), mert gazdasági tény, feldolgozott terméket drágábban lehet értékesíteni, mint a nyersanyagot. Ergo igenis legyen vasművünk, kés és kanálgyártásunk (mert szeretett vezérünk azzal tud enni). És igenis államosítással kell megmenteni a sok munkahelyet, a többire meg még több járulékot lehet kivetni, hogy minden kapitalista kizsákmányoló gennyláda elhúzzon innen a valagba, és újra a magyaroké legyen, ami most nem a magyaroké. Akkor pedig szépen, boldogan bezárkózhatunk megint a koronánk alá, mint tegnap Pista és Koppány. Ez így helyes.
@rodeo36: nem nem, csak rehallisista. Idom itten veges, ejszaka rodoszon meg nem voltam muzeumban az ovarosban. Lasd be, kihagyhatatlan ajqnlat. Tegnap ugyan volrtunk egy engol lantos es egy kontratumor kozos bugettjen, de az en avatatlan fulem szamara is az elmeny nelkulozheto volt. A szetszivott agyu benko danilisszima is egy kezzel lehurozta volna a lantomant, a kontrasztino, pedig olyan fatyolos volt, mintha a koncert elott atusztw volna a baszporozust.... igy ezzel nem tenorizallqk, bar az orokseg megorokitve, igaz egy jutubot nem er, maximum korboncnokdokumentalistanak ,egfelelelo.
@rodeo36: Olvasgass utána.

Kértél másik sztorit. Apor Vilmosról hallottál már??? Ő "csak" néhány fiatal magyar lányért áldozta az életét, akiket a ruszkik "krumplit pucolni" akartak elvinni. :(

www.katolikus.hu/szentek/apor.html
@Penivaldes: Stimmt. :)
Mikor csak nézel magad elé, hogyezmosthogyésmiésmiért, de gondolkodni nem tudsz. Mindaddig, míg ez a döbbenet szép lassan eltűnik. Na, majd csak után jön a gondolkodás, elemzés.
@nemecsek ernő áruló: Annak örülj,hogy nem tudod mi az igazi félelem.
@GeoCracker: ha már film és történelem, kicsit beleszólok mert már a napokban Gábriel érvelései miatt miatt is eszembe jutott az Alexandriai könyvtár...

az pedig i.sz 4.század.
kicsit kemény filmfeldolgozás is készült róla (amit itt pl megnézhetsz
www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/14441-Agora-spanyol-maltai-tortenelmi-drama/ )

és nekem ez azért mond sokkal többet mint elvi kérdés, mert jócskán megtorolták ha valaki gondolkodni mert...
a föld is milyen sokáig volt lapos mert így akarták, hogy HIDD!
(ezt nem rád vonatkoztatom szó szerint csak adalék a beszélgetésetek történelmi vonalához)
@Bakter: nana, ha bezárkozunk, akkor viktor fogorvosa hogyan koronákol az labanc és ánglius pácienseket?
@Marcellusca: és amikor ragyogó kékeszöld lesz a szemem. ez nálam hozzájár a döbbenethez
@Marcellusca: ha eljön, én nem szeretek elemezgetni, csak nézni, olvasni, átélni
@Penivaldes:
Mondd, Gábrishnak azért lehetett hányingere, mert a táltos cigányos, a királylány
zsidós volt, a fehérló meg buzis, ahogy teátrálisan ledobta a séróját?
Én nem merem megkérdezni.
@Penivaldes: penni. Sose gondoltam vola, hogy ennyire szar lesz ott hon? A helyzet, hogy csekkel versenyt fogtok uszni kiatokomssrbsntengeresz frankhonbeli ciganyputriaert:-) :-) :-)
@Evezős: Egész végig arra gondoltam bárcsak ott lehetnék, láthatnám élőben az adást , ne értsd félre :)
@Penivaldes: "...mert elzsibbad a lábam" nagyon toppon vagy ma....élvezem
nekem kilenc, csak gondoltam szólok.

mert ha már az antall is szemét horthy-sta restaurátor autoriter és nácibarát volt, akkor a szókészlet el van használva. ergo, senki nem hisz senkinek. ezért kontraproduktív. van ilyen.

farkaaas! farkaaas! farkaaas!

hú. nabazmeg.

Amúgy ha megjelennének a valódi nácik akkor mit mondana az a sok félős falfestő? három kismalac?
amúgy meg a jobbik lenne a legjobban beszarva.
a rákay egye ki a belét:

Szeptemberben 1 milliárdból fogja szeretni a nép Magyarországot

atlatszo.blog.hu/2013/08/21/egymilliardos_hazaszereto_hetvege
@Penivaldes: Az elemezgetés később jön.
Ott, akkor csak a nézés, olvasás, a befogadás van.
Aztán nézéskifeleafejedből.
És csak később a hogyan és miként és miért elemezgetése. Ha már csillapodtak az első élmények.
Így voltam (már pár éve) A Mester és Margarita Nemzeti beli előadása után is.
@Marcellusca: én nem szoktam elemezni. számomra az a jó ami ott helyben átjön.
meg van a Kém aki bejött a hidegről döbbenete
csak semmi párhuzam, az orosz neonácikról és törvényekről szó se essen, és persze a mi széljobbjainkról és álkeresztényienről:

A náci Németországban mintegy ötvenezer embert ítéltek el szexuális orientációja miatt, közülük mintegy tizenöt ezret koncentrációs táborokba deportáltak, ahol 7-10 ezren életüket vesztették.

hvg.hu/vilag/20130821_Emlekmuvet_allitanak_a_nacizmus_meleg_ald
@bella _ciao: Semjén, aki nem tud elszakadni a homoktól ...
@Penivaldes: :)))

szia!

ekkora labdát! örülj neki, hogy nem csapta le erősebben @KÁTÉó53éúétr6: . :DDDDDDDDD
@guma: :(((((((((((((((((((
bezzeg a frankhoni ő sosem bántana
@Evezős: tegnap a tévében egy kuszlikban mutatták
@Penivaldes: :)

most akkor ki kell osztani, hogy hol van amikor szükség van rá:)))

:DDDD
@Penivaldes: Üdv. Biztos Matolcsy sokat agyalt rajta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nabaz'meg
brühüyyy

van még? gyűjtsd össze és egyben dobd ki... van békeidős is, dorogon a vízcsapnál?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát elolvastam....
Egy kiragadás fényében "Isten nagyon jól tudta, hogy az európai fehér ember, és annak mediterrán, majd azon kibontakozó európai kultúrája az, amivel egyetemes formát tud ölteni minden ember számára az evangélium. Isten akarata volt mindez!

Nem Európa szülte a kereszténységet, hanem a kereszténység Európát, ahogy helyesen megfogalmazta Padányi Viktor. Vele, hivatásával együtt áll, vagy bukik el."
Navracsics beszéde
endresy.blogspot.hu/2013/08/navracsics-legujabb-kalvariaja.html

Most még gusztustalanabbnak tűnik, mint eddig.
@Penivaldes: Ehhhhh.... [legyint] :)
Látom nem érted (vagy nem akarod érteni): azt próbálom fejtegetni, hogy nekem akkor jelentős, tetszetős egy mű, ha akkor és ott megfog (fejbeb@sz, mint egy szívlapát) és csak nézek ki a fejemből.
Ha már nézés, olvasás, hallgatás közben el kezdek gondolkodni, elemezgetni, akkor megette a fene.
@rodeo36:
Tapasztalatom szerin, és ez Knosszoszra is igaz, sokszor vagyunk úgy szinkronban, hogy csak másik oldalát nézzük ugyanannak a hegynek :-)
Ez szerintem nem baj :-)
@Marcellusca: én nem szeretném ha fejbe vágnának egy lapáttal. ez a különbség.
meg egyébként is koncentráció zavarban szenvedek
:(
@rodeo36: Egyébként a honfoglalók logisztikailag nemlehettek sokan. A lovakat takarmányozni, az embereket etetni kell. A legjobb hushasznosítású állatok nem bírják a gyaloglást, a birkák nem tartanak lépést a lovakkal. A marhák viszont lassan gyarapodnak folyamatos hajtás mellett.
Az élelem tehát korlátos. Vadászattal együtt. A családot védve mozgatni szintén körülményes. Vedd számba, hogy még az akkor nem annyira divat társzekeres megoldással is mennyi erőt kötött le pl. az amerikai telepeseknél.
A honfoglaló magyarok pár tizezernél egyszerűen logisztikailag nem lehettek többen. De inkább annyian sem.
@V-PORT: árulnak hajlékony ceruzát a boltokban:)
@guma: Alkalmasint Kolumbusz is nem kicsit az inkvizició elől menekült :-)
Igen a Föld sokáig volt lapos, és a tartó elefántokról sem illett beszélni :-)
Ezt loptam, de terjesztésre érdemes:

Legyen Béke, Szabadság és Egyetértés!

1. Kívánjuk a cenzúra visszaállítását, a sajtószabadság eltörlését!
2. Felelőtlen ministériumokat Pesten!
3. Ízlés szerinti rendszerességgel országgyűlést Felcsúton!
4. Zsidók, takarodjatok a büdös picsába!
5. Csendőrséget, Munkásőrséget, Magyar Gárdát!
6. Bankokat lerabolni, nyugdíjpénzt lenyúlni, cigányoknál a vizet elzárni, dohánybizniszt haveroknak leosztani, utána a cigi árát felemelni!
7. Urbéri viszonyok visszaállítása!
8. Esküdtszék, képviselet pofa, párttagkönyv és haveri viszonyok alapján!
9. Nemzeti Bank!!! (:DDDDDD)
10. A magyar katonák esküdjenek meg az Alaptörvényre, a NATO meg a Barack meg menjenek a francba!
11. Szabadságot Budaházynak és Csatári Laci Bácsinak!
12. Unio Azerbajdzsánnal.
@GeoCracker: ezt nem mondanám, csak apró tévedések, de mindegy. nekem itt nem lesz szavam.
@GeoCracker: Egyetértek veled.@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Palesztin áldozatoknak mikor állítanak emlékművet??
@Evezős: Mivel sokszor láttam a kosztümös változatot, néhány perc kellett, hogy elfogadjam az utcai ruhát, ám később ettől /is/ lett hozzám közelebbi.Udvaros karaktere kivánta meg a modorosságot szerintem.NSZ ügyben Alföldi után igen nehéz dolga lesz Vidnyászkynak szerintem is.Alföldit nem féltem, mindig meg fogja találni a maga helyét és élete végéig "szemeket nyit fel"
@GeoCracker:
Kolombusz alatt már nagyjából mindenki, aki számit tudta és vallotta, hogy a föld gömb alakú. Ezt az inkvizíció sem igen üldözte. Azon vitáztak, hogy mekkora a föld. Ha nagy, nem lehet körben utazni Indiába, ha kicsi, akkor megvalósítható. Kolombusz alapvetően tévedett, amikor a földet jóval kisebbnek (fele akkorának) hitte, mint az valójában (Toscanelli számításai alapján). Ha nincs Amerika szépen éhen- és szomjan haltak volna útközben. Szóval alapvetően Kolombusz tévedett és az útját lehetetlennek tartóknak volt igaza, (csak félúton ott volt Amerika)
@nedudki74: még Magellánék sem sejtették hogy ekkora, főleg amikor kiértek a Csendes óceánra és csak mentek mentek és nem láttak semmit égen és vizen kívül. rájöttek hogy a Föld nagyobb mint sejtették.
@KÁTÉó53éúétr6:
Látod, én a ruhákat egyből megemésztettem, nálam meg a zene ment nehezebben ...:-)
Alföldi azt mondta, évekkel előre tele a naptára, énsem félek attól, hogy nem lesz mit csinálnia.
A társulat miatt szomorú a dolog, apróra kiismerte őket, a névtelenből is csinált valakit, pontosan tudta, ki mire jó (ezért vette vissza Stohlt is, ha jól emlékszem, a börtön után), ennek vége. Állandó társulattal lehet ezt csinálni, vendégrendezőként nyilván ezt nem tudja kihasználni.
És ezért szólt minden megnyilatkozása a döntés után arról, hogy a legnagyobb veszteség a társulat megszűnése így, ebben a formában - és nem az, hogy nem ő lesz az igazgató ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_A náci Németországban mintegy ötvenezer embert ítéltek el szexuális orientációj"

gratulálok, akárhunnan vötted... ögyemögafene.

Tehát a náci németországban.

nem németországban a náci uralom idején, hanem a náci németországban. és majd hetven évvel utána is nácinémetország. 3 emberöltő. és nácik. 2013-ban.
@GeoCracker:

" Egyébként a honfoglalók logisztikailag nemlehettek sokan. A lovakat takarmányozni, az embereket etetni kell. A legjobb hushasznosítású állatok nem bírják a gyaloglást, a birkák nem tartanak lépést a lovakkal. A marhák viszont lassan gyarapodnak folyamatos hajtás mellett.
Az élelem tehát korlátos. Vadászattal együtt. A családot védve mozgatni szintén körülményes. Vedd számba, hogy még az akkor nem annyira divat társzekeres megoldással is mennyi erőt kötött le pl. az amerikai telepeseknél.
A honfoglaló magyarok pár tizezernél egyszerűen logisztikailag nem lehettek többen. De inkább annyian sem. "

minden magyarázat itt kezdődik.

néhány tízezer kalandor:) megszállta a Kárpát-medencét és elkezdődött az elit örökös önkénye a népességgel szemben. azaz itt az elit 1000 éve mindig idegen, erre vezethető vissza az örökös megosztottság, nem köti össze semmilyen kötelék az itt élőket. :D
@GeoCracker:
A Föld stadion alakú. Ezt ma már minden felvilágosodott hazaneristának tudnia kéne, főleg, ha "geo" tag szerepel a nevében. Ezért nehéz geostacionárius pályára állítani a műhódakat, mert a legkisebb számítási hiba, és a 16-nál lesre futnak, amitől nem nézhető az MTVA a Kis-Lagondán.
@jaegtoer: stilisztikailag igazad van, és én is átsiklottam rajta...
@jaegtoer: Ebben is lehet sajnos valami. S még a nagy magyarkodást is megmagyarázza. Elvégre folymaatosan hangoztatni kell, hogy mennyire különbek azoktól, akiknek a munkájára különben rá vannak szorulva.
@GeoCracker: törzs kb. 1000 ember, ez ami még jól kézben tartható, nem véletlen a tömeghadsereg korának ezrede, hisz réges régen, még a logisztikát a nem harcolók végezték, a hattáppal együtt, nem volt teljes elkülönülés ;)
@Evezős: ez így igaz, a társulat és mi vagyunk a vesztesek, reá pedig nagyon kemény munka vár
@Bakter: na ja, és a ptolemaiosz, kopernikusz, kepler hármas volt a világmindenség legjobb csatártriója.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem az emlékmű a lényeg, az csak elfedi a lényeget, a gyűlölet és az erőszak ellen kell felvenni a harcot. Lehet az bármilyen vallási vagy faji fanatikus, szóbeli, vagy tettbeli erőszak tevő, a végeredmény mindig ugyan az, valakik szenvednek és halnak értelmetlenül, és ami a fő, a vérengzések mindig a szavakkal kezdődnek, a tényleges tettek csak jóval ez után jönnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és nekik?

Szíriai ellenzéki aktivisták azt állítják, a kormány vegyi fegyvert vetett be Damaszkusz közelében. A támadásban több tucat ember meghalt. A vegyi mérget tartalmazó rakéták szerda kora reggel csapódtak be Gúta régió külvárosaiban, írja a BBC<<<<<. A Russian Times <<<< pedig már arról számolt be, hogy az áldozatok száma legalább 280. A szíriai kormány tagadja a vegyi fegyver bevetéséről szóló híreket.
@bella _ciao:
Hubble meg a szövkap, aki egyébként egy távollátó csőről kapta a nevét, de ezt kevesen tudják róla.
@Evezős: Egy kis náczizós felhang is van benne sajnos.
De amúgy jó lehetne.
@Dr.Bio74:

Mondjuk nálad feltétlenül többet rendeltem bármiből, tehát csak van némi "fingom", hogy téged ismételjelek.
Bár gondolom ez nem nagy kunszt, mert a süket szövegeid olvasása nyomán tisztán levonható az a következtetés, hogy te legfeljebb valamelyik pizzafutárral állhatsz üzleti kapcsolatban.
@Fabius: ez a hír.tv felvétel még a posztba is beillesztheted...
azért itt a nyereség is szóba kerül

www.youtube.com/watch?v=Opj2O_J3Dbs

www.youtube.com/watch?v=TOrg46lpZCs
@Bakter: KIs-Lagondán pedig belépnek a GrandHotel válogatottjába. Ultramarinkéken :-)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezért is írtam, hogy ostpbaság nagy megszálló erőket feltételezni eleinknél. :-))
Mindenesetre a cirkusz kell a népnek, nehogy elkezdjem azon gondolkodni, hogy miért is akarja államosítani a Dunaferrt egyedüli dolomit-beszállítójának kisfia, meg nehogy elspekuláljon azon a nép, hogy hány munkahelybe fog kerülni az, hogy az Unió leállította 15 programból 13-ban a kifizetéseket.
Úgy tűnik, egyre több cirkusz kell ahhoz, hogy cirkusz ne legyen.
A bohócnak lesz dolga rendesen…

www.pupublogja.hu/2013/08/hagyomanyorzes.html
Nemzeti Acél Zrt. – színjáték megegyezés után

"Nehéz lenne elhinni, hogy a Moszkvával több szálon is intenzív tárgyalásokat folytató magyar kormányt váratlanul érte a bejelentés (egyrészt a magyarországi cégvezető is pedzegette már, hogy fajlagosan negyedével-harmadával többen dolgoznak a vasműben, mint a versenytársaknál, másrészt az elmúlt egy évben többször is felmerült néhány forgatókönyv a cég jövője kapcsán). Azt kell tehát feltételezni, hogy a forgatókönyvet már előre megírták, most már csak a dramaturgok mozgatják a kommunikációs időzítés szálait, és a kérdés csak annyi, hogy ki fektet további összegeket, továbbá persze az, hogy mi szerepel majd a mérleg másik serpenyőjében „cserealapként”. Paksi bővítés, Déli Áramlat, gázszerződés, a Dunaferr mögött álló Donbass tulajdonosa, a Vnyesekonombank 120 millió eurós (36 milliárd forintos) követelése a felszámolás alatt álló Malév Zrt. kisebbségi részvényeseként – e folyamatban lévő ügyek mind abba az irányba mutatnak, hogy „véletlenek” és „hirtelen döntések” ezen a szinten már nem lehetnek.
.........
Addig is sokkal valószínűbb, hogy gondos kezek egy olyan politikai-gazdasági mixet kevertek ki az orosz-magyar projektekből, ami újabb közvetlen anyagi előnyt hoz az orosz félnek, cserében pedig „valami jóban” reménykedhet Magyarország is. Korábban már az is előfordult, hogy a kormány képviselője „könnyes szemmel” a keleti nyitás mintapéldájának, a régi barátság újjáéledésének nevezte a Dunaferrt, akkor éppen egy évvel ezelőtt elkezdett fejlesztés záróaktusát ünnepelve."
ideaintezet.blog.hu/2013/08/21/nemzeti_acel_zrt_szinjatek_megegyezes_utan
süti beállítások módosítása