Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes Hogyan tud egy áll... (2024.04.23. 14:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.20. 08:39 Fabius

Orbántól az államnak, sok szeretettel

ÉdesViktor nem fukarkodott a szülinapi ajándékokkal idén. Országunk kapott új NMHH elnököt Áder János lelkes bólogatásával, kapott sajtóidolt Borókai Cenzor Gábor személyében, kapott egy milliárdokkal vastagon kitömött Legkedvesebb Várost jégcsarnok és stadion ígérettel, és kap egy régi-új vasművet, mer'hát a vas és acél országa vagyunk, ha belegebedünk, akkor is

Tegnap délelőtt még volt egy kis bizonytalan téblábolás a Sztálin Vasmű újraélesztése Dunaferr visszaállamosítása kapcsán, de ez délutánra szerencsésen elmúlt

orbán varga vasmű.jpg

Aúaúaúaúaúaúaúaaúaú! - sikkantotta Viktor a választásig el nem készülő fehérvári új stadion terve fölött, és ugyanezt mondtuk mi, Acélváros szülöttei a vasmű államosítás tervét hallva. Ha valakik, akkor mi borsodiak tudjuk mekkora szívás felébredni az iparos acélálomból. Az egykori Lenin Kohászati Művek és az Ózdi Kohászat összeomlását volt alkalmunk testközelből végignézni a maguk gusztustalanságával, szerencsétlenkedéseivel, lopásaival, széthordásukkal együtt. 

De a vasgyártás nem lesz rentábilis se attól, hogy óriási szívás a leépítés a városnak, se attól, ha innentől nem a tulajdonosnak, hanem az államnak termel évente 25-30 milliárd veszteséget a vasmű, nyilván közpénzből. 

Nem hiszem, hogy ennyire nem tanultak ezek semmit Kádár erőltetett iparosításának összeomlásából. Lesz 1500 munkanélküli? Nem a gazdasági környezetet igyekszünk ettől sokkal stabilabbá tenni, a környéken új munkahelyeket létesítő támogatásokat, pályázatokat, beruházásokat felhajtani, lófaszt. Megvesszük a piaci körülmények között veszteséges vasművet és ott lesz az ország Első Közmunkás Ipari Parkja. Juppi, minden meg van oldva, a dunaújvárosiak éljenezhetik Viktor atyuskát a tűzijáték alatt könnyfátyolos tekintettel meredve a tévére, Csocsó bácsi képzeletbeli unokái pedig nem a május elsejét, hanem a kihelyezett kormányüléssel terhelt augusztus huszadikát szervezhetik jövőre. 

010723_csocso1.jpg

657 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr105467459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.20. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gusztus 20., a kefirem!
a vax és arcél országa leszünk!
hehe, fab! borókai nagyon a bögyödben van. pedig szerintem csikidam. mindegy, szaladj ki este az indiánsrácra, oszt nerben leszel.
@bella _ciao:
Genyó! Ellőted a mondandóm... Pont ez jutott eszembe az olvasáskor, erre...
Oh'be szép lesz, amint a VAS ÉS ACÉL országa leszünk, .
Persze csak vasunk nincs, meg energiánk hozzá, no meg olyan barom, aki tőlünk vegye meg majd.
A többi végül is rendben...

Majd lesznek megint a szlogenek?

"Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!"

A vasmű meg legyen holnaptól... mi is legyen... mondjuk ORBÁN VASMŰ - mert hát ez a minimum.
Ha nem, akkor legalább pár részvényke a nevére.
különben nemcsák jégcsarnok, stadion, elkerülő, hanem faiskola is kell cserpalkónak! valahová csak járniuk kell azoknak a szerencsétlen focistáknak! nem, nem műszaki faiskola kéne, merészebb ötletem van. futball egyetem!
Egy évre visszatekintve
endresy.blogspot.hu/2012/08/allamalapitasi-progromosdi.html
A napi politikai utalások nem, de a többi sajnos elég időszerű maradt....
@bella _ciao: Mán citáltam előző posztban. :P
'kotmányun ünnepe, 'gusztus 20, ... :D

www.youtube.com/watch?v=PQ1DmpFrhJ8

"Vigyázzanak! Sótlan kissé a perkelt." :DDDD
@Marcellusca: oké zsoké! pár napig nem voltam, nem tudom az ömlengéseitek mindegyikét visszaolvasni! :))

különben a kotmány ünnyep ugrott. marad a kefir.
Most tehet arról Orbán, hogy van dolomit bányájuk?
@bella _ciao:
"Új kenyér - új buza, új buza - termékenység, termékenység - sok lada, sok lada - ÉLÜZEM."

Na, meg a mán emlegetett "vas és acél országa".
Az.
Bazmeg, viktor!
:(((
@bella _ciao: Énsemen vo'tam 2 napig. :)
Oszt', mire gyüvök vissza? Hogy újra nyit Sztálinváros. :(
Akkor teljesen hiába piszkálta ki az felcsúti lókupec onnan Zarándok Jánost? Hogy a papa orrba-szájba tudjon a bányájából dolomitot szállítani?
Az öreg még nem nyögdíjas?
Most meg mán az egész kéne?
Minek ez a harács?
@V-PORT: a tőzeggel meg az árkokat (nézd csak meg, hogy eltűnt a kornél gyerek) temeti, s virágokat ültet bele. nagyon önzetlen ember, 100%-os gólhelyzetben is leadja a labdát, mert nem szereti magát ünnepeltetni.
@bella _ciao: De ő nagyon önzetlen, mert megmentette a Dunaferrt. Megveszi az állam, új közbeszerzés. És ki fog kizárólagosan dolomitot szállítani?
@Marcellusca: :)) már megint fordítva ültél az időgépbe. megéred még, hogy hókon csap a szentjobb, ha össze-vissza kalandozol!
@V-PORT: miért? örülj neki, hogy nem szőlővesszőt szállít majd újvárosba!
@bella _ciao:
Biligyár, hogy a helyén kezeljük... :D

Ha már ladagyár...
Aki viszont az "Egészséges erotika" c. örökbecsűre lenne kíváncsi:

www.youtube.com/watch?v=ffuWfq4bue8
mi változhatott???

2013. augusztus 19. (hétfő) 16:32

Dunaferr: "nem" a reprivatizációra

Minden segítséget megígért/megad a magyar kormány, 1500 család helyzete került veszélybe, de nem merült fel az ISD Dunaferr Zrt. visszaállamosításának gondolata. Ahogy jósoltuk, a vasmű témája vezető hír az országos sajtóban. Miniszteri vizit - MTI-összegzés.

www.dunaujvaros.com/hirek/2013/08/dunaferr_nem_a_reprivatizaciora
@bella _ciao: Hogy is mondta Bástyeftárs? Szerénység eftársak! Szerénység! Ha valamit szeretek magamban, az a szerénységem. Vagy valami ilyesmi.

Hogy a @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: által linkelt másik klasszikusra visszatérjek. Mik is volt a ladagyár cucialista "menedzsmentjének" tulajdonságai? Jellemtelenség, alkalmatlanság, enyves kéz (nationálpanaszkodik tűzvédelmi rendszer + benzin lopikálás). Eredménye ismert. Nekem az a benyomásom nem kell ahhoz 25 év hogy az eftársak "leégessék" a gyárat.
@V-PORT: "És ki fog kizárólagosan dolomitot szállítani?" az, akinek a mocsár sem mocsár.
E szar Ladákért hívtatok ide? Telefonrögzítőmön?
@rdos:
Gyorsan megoldják, evégre komoly gyakorlat van benne ott, már csak családi alapon is, hogy úgy mondjam, genetikailag...
@Penivaldes:

- Itten van Gusztus Huszadika. Új kenyér, miazmás. Tervünk, mint hósipkás csúcs. De feljutottunk! Azonban ne ájuljunk el, a cél: bojtra feljutni! Népszerű elnökünk kíván szólni...

- Vigyázzanak, sótlan kissé a perkelt.

:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :-) Jut is eszembe. Genetikai terheltség, vagy betegésg, pl. kleptománia megléte vajon mennyire befolyásolja a büntethetőséget? Szerencsére a számonkérhetőséget azt nem.
Megjegyzések:

1./ Az „erőltetett iparosítás” nem Kádár nevéhez fűződik, hanem Rákosiéhoz, mégpedig Sztálin nyomán, aki rájött (nem volt nehéz), hogy elmaradott mezőgazdaságból nem lehet megélni. Idejük ugyanakkor kevés volt, ezért lett „erőltetett” (a Szovjetunióban ez kb. 20 – 30 millió falusi ember életébe került, nálunk csak mérhetetlen anyagi kárt okozott).

2./ Orbánék nem államosítani (ingyen megszerezni) akarják a vállalatot, hanem reprivatizálni (megvenni).

3./ A Dunai Vasmű a jelenleg a világválság miatt a túlélésért küzd (az acél iránti igény csökkent), ezért terveztek elbocsátásokat (2009. óta veszteséges a vállalat – mínusz 10 – 30 milliárd Ft/év). Ezért akarnak a 6500 emberből 1500 munkavállalót elbocsátani. Ha az állam megveszi, megment 1500 munkavállalót a kirúgástól, és bizonytalan ideig fizetni kell az éves átlag 20 milliárdos veszteséget (13 millió Ft/munkavállaló/év). Ha nem vesz meg semmit, hanem az elbocsátottaknak fizet havi százezret, az 1,8 millió Ft/munkavállaló/év. Persze, ez utóbbi megoldás necces, mert akkor minden kirúgott az országban jogosan nyújtja a kezét a havi százezerért.

4./ Ha az acélra ismét igény mutatkozna, akkor, magánkézben hagyván a céget, a cég nyilván visszavenné a dolgozókat. Ha állami tulajdonban van, akkor ki se lennének rúgva, hanem a „létező szocializmusban” szokásos kapun belüli munkanélküliség csökkenne vissza az elfogadható értékre, ha az acéligény nőni találna. Addig a magas érték marad.

5./ A tulajdonosok a vállalatot nyilván szívesen eladják (veszteséges céget eladni mindig öröm), talán csak az bonyolítja a dolgot, hogy az ukránok ezzel a céggel EU-n belül vannak, amely pozíciót talán nem akarnák feladni. De ha Varga odautazik egy kicsit noszogatni őket, akkor ez se gond, a tulajok is ismerik nyilván a közműcégek esetét.

6./ Hogy egy állami vállalat mennyire versenyképes az acéliparban, az eléggé kétséges (Kínában persze nem). Az állami vállalat vezetőjének köztudottan nem a tulajdonosok elvárásainak kell megfelelnie, hanem a minisztériumi főnökének, aki inkább politikus, azaz nem csak gazdasági érvek léteznek (hát ha még jóban is vannak!). Az összeg nem nagy, az adófizetők tudják állni, amíg Matolcsy bírja ötletekkel.

7./ Nadeviszont jól harcoltunk megint! És a győzelem édes, kerül, amibe kerül. Ugyebár.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én örvendek, idén sikerült olyan Országtortát választani amit én is megeszek. Én ezek után egy rossz szavam nem lehet.:)
@Penivaldes:

Ma elhúzott a fejem felett a teljes magyar légierő: mind a három Gripen. :)
Áuáuáu” − kommentálta a szomorú hírt a miniszterelnök.
Mi ez a fanyalgás?
A szükséges gyakorlattal és elkötelezettséggel rendelkező személyek kerültek pozícióba, a keleti nyitás fő gazdasági erejét pedig a Nemzeti Balta és Fejsze Művek (Dunaújváros, Magyar-Azeri Barátság körút) fogja képviselni.
Ennyi.
@Penivaldes: ez azért történt mert nem készül el a választásra a fehérvári stadion
@Penivaldes: "Áuáuáu” − kommentálta a szomorú hírt a miniszterelnök." csak nem felcsaptál a szövegírójának?
@rdos: igaz, nem kell hozzá 25 év, mert mo. jobban teljesít.
@bella _ciao: De, igen mostantól én írom a szövegeit.
igyekszem közel vinni a Nép nyelvezetéhez a szavakat.
@bella _ciao: még jobban teljesít. legyőztük őket, mindenkit.
@DR. INKVIZITOR:
Amit az A'lmos Vezér fog gyorsan házhoz szállítani, ha kell, nemzeti színű ernyővel ledobva. Már dolgoznak rajta... Szájtátó csávó komoly eredményeket ért el a grönlandi eszkimó telepeken, már gondolkoznak azok is "Echte Ungarische Baltán". Előbb utóbb megrendelés is lesz belőle, lehet, hogy 3 db-ot is vesznek!
@Penivaldes:
Dehogy... Most miét kell egeret lelükézni??? :((
Vegulis, mi a lofasz bajunk lehethe? A siemens-martin rencer kicsit megbukott, kiafrancnak kell ma mar rozsdaboglya otvozetlen biliacel, az elektroacelgyartas mit se szamit, hisz vellanyunk hala a szeleromuveknek, meg a vizeromuveknek, vasercunkkel dunnat lehet rekeszteni, viziszallitasunk oly fejlett, mint a gorogoke, a transzeuropa expressz robog, a kozutiszallatasert szep summat fizet az allami szubvencio, a feldoldozoipar az egekben, mar itt gyart karosszeriat a redbullracing is, szoval, havaj, mint a pelyva, szoval kivancsian varom, mikoris az uj orbanvarosban reggel hatkor, dwlutan ketokor, este tizkor felharsan a gyari kurt, es a szorgalmas siserehad a kicsi alominyium etelhordokkal indul a siktaba, a finomhengrreszek mielott halalra egnek, buszken tekintenek az orbvas- es ac
Remélem ezt a kormányülést is felvették és hamarosan felteszik a youtube-ra. Ezt illetve a múltkori Dráva-mentit kellene csak eredetiben elküldeni az úniós partnereknek, a néppárti vezetőknek az ellenzéknek, vállalva egyidejűleg a tolmácsolás költségeit is. Megmutatva, moon ilyen egy kormányülés.
Aki volt már bármely gazdasági szervezet (most ne multinacionális konglomerátumok igazgatói tanácsára, hanem alsó-feketeafrika, felső-himalája vagy érintetlen-amazónia -hol az elektromossággal leggyakrabban még most is a villám formájában találkoznak- valamely kvázi kkt-jére gondoljunk, hol az aktuálisan eldöntendő kérdés a lakóhelyiség kitakarítása) döntéshozó szervének közelében (s ilyen helyzetben mindenki volt, ha a családot annak vesszük) értetlenűl nézi ezt az, ötletelésnek sem igen nevezhető, folyamatot. Mondjuk én speciel több tervezést, előrelátást és logisztikát fedezek fel egy, a Sors akaratából valamiért 50 alatti IQ-val rendelkező embertársunk azon tevékenységében is mikor a seggét kitörli szarás után.
Mi lehetett akkor, mikor még matolcsy is résztvett a brainstorming-ban?
Cel orzsagara, tehat, elvtarsak, ne elengedetlenkedjunk, a gaz, burzsoa europat a sajat szaraba folyatjuk, itt fod a krupp es a manesmanner ( mocsok zsido) es a nobile swedishsteel konyorogni minalink egy kis ocskavasert. Hogy kozben beallamositlyuk a rozsdasbili felvasarlast, csak emellekkorulmeny, elvegre a kicsihulye illyeszotyonak is kell a kokillaintebol kimaradt homokbol egy kicsi jatszuter, mer o megrdemli.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bazd meg nem olvastalak, de kurvara agysrofra jar az agyunk. Ergo sum, mink vagyunk a kozhelymba levo plebs....
@sírbateszezazegész: mi otthon megterveztük, aztán dögrovás volt utána
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A molyrágta bundádat a penész egye ki! :))
Megint ámokot rohangálsz, te tepsiállat?
Már csomagolsz?
Tudom, hiányoznak az itthoni lábvíz típusú söröcskéid... :D
@Marcellusca: mosmeg mit vinnyogtok?emmeg halni jar ide a lenyeg. Kulonben sem vesztettetk semit' a szokasos alfakolyokkandur, meg a riszalo cicalanyokon kivul itten semmi sem tortent:-) :-) :-)
@KÁTÉó53éúétr6:
..már eddig is győzőbácsi cégei szállították (és fuvarozták) a dolomit mellett a mészkövet is...
@vakapad: nem ukrán már a tulaj...

sőt elég érdekes, hogy igazán nem tudni ki (kik) a tulaj és innen lesz minden nagyon érdekes...

hvg.hu/gazdasag/20120907_Dunaferr_lengyelorszag

Új tulajdonosa van a Dunaferr gazdájának
Az orosz tulajdonú svájci Carbofer csoport vásárolta meg az ukrajnai Donbass Ipari Szövetség (ISD) ellenőrző részvénycsomagját - közölték pénteken ukrán internetes hírportálok az ISD sajtóközleményére hivatkozva.

nol.hu/gazdasag/uj_tulajdonosa_van_a_dunaferr_gazdajanak_
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: elmondanam, hogy a laucsiszarkodas, patakolas, kovacsmesterseg klasszikus genetikus foglalkozas. No meg a femgyujtes is:-) :-) :-) :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: butus. Elindulas elott bespaizolat szar eggenbergbul, meg stiglibul.... a tescogazdasagost, meg a sztarolt lidlis buzargus lotttyot nem vasarlom fel eloled. Csomagolni meg baromira raerek.... egyelore elvezem a napot, meg az orbanmentesseget:-) :-) :-)
@vakapad: jahh csak itt nem tizennegy malaccal szqmolnak, hqnem tizennegy bugazitatorral:-)
Jövőre mindenkinek kötelező lesz az Állami Vasműtől rendelni a lábasokat, kanalakat, és bicikliket.
Merthogy mást nem fog tudni gyártani a felújitásra váró kohóival a Dunaferr.

Komolyan eszem-faszom megáll, hogy ez az idióta mindent és mindenkit az állambácsi szárnyai alatt képzel el "megmenteni".
A pénzt természetesen majd előteremtik a tranzakciós adó emeléséből, vagy más évközbeni "neazemberekfizessékmeg"-adó bevezetésével.
@Penivaldes:
Most is nyomul a csóka?
Amikor egy rendes sárkánybucit nem bírt szerezni NEKED???
Szóba se kéne az ilyennel állni! :))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az új argus szűrtelen meglepően finom. Kivételesen ott vettem, hogy verhesd magad.
Há'demán ez az örömöd se legyen meg?? :)

@Penivaldes:
Miért, miért??? Te is azt teszed, hogy haza se jöjjön. Oszt még én cukkolom... :(
@Kőmíves Kelemen:
Vasbili a Nemzeti Vasbili boltból, koton a Nemzeti Koton boltból (Piktor kőbányász pártitkár apja is inkább gumit húzhatott volna anno), mit nem lehet ezen érteni?
Majd amikor már a sörön is az lesz, hogy gyártotta a Közgép, akkor lesz itt jóvilág!
A NAgy Vezényló Tábornokunk hű követője a nagy Elődöknek:

Szent István, a Rákosi-korszak Horthytól örökölt „forradalmár”-ikonja

Az augusztus 20-i rendezvénysorozatnak több olyan eleme is van, amit épp úgy szeretett Horthy Miklós, mint Rákosi Mátyás vagy Kádár János, de a rendszerváltáskor felemelkedett új elit sem veti meg. Az eredetileg katolikus ünnepnek számító nap akkor vált nemzeti ünneppé, amikor összevonták az „új kenyér” napjával. Ám az augusztus 20-án rendszeresen megidézett hagyományok valójában soha nem léteztek, a Horthy-korszakban találták ki őket, és a pártállami időszakban nyerték el a mai formájukat.

hvg.hu/itthon/20130815_Szent_istvan_uj_kenyer_unnep
@bella _ciao: Te is hiszel a szómágiában, mind kormányunk? Vagy csak a szmájli maradt le?

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csau eftárs? Dehogy is jutott az eszembe. Csak úgy teoretice kérdeztem. Tudod, mint a népmesében, vagy a halivúdi filmekben. A végén minden a elyére kerül. :-)
@guma:

Hát, offshore esetén a fene se tudja, hogy ki az ...
@Kőmíves Kelemen:

Termelni kell. Dolgokat. Az ilyenek, hogy Google, meg Facebook, meg Youtube, amik nem termelnek dolgokat, csak úgy izé, ezek úri huncutságok. Dolgok kellenek: lábas, sámli, futball labda, Tengerész Ízű Szeszes Ital.
@Kőmíves Kelemen: "mindent és mindenkit az állambácsi szárnyai alatt képzel el "megmenteni""

Fabius szövegbuborékára utalnék. Misikém, Vikikém, nem kicsit látszotok komcsinak, igaz már elég régen. Bár a "komcsi" helyett a "bolsi" találóbb. Elismerve, 1/2X Edmundovics Dzerzsinszkíj és legényei (cseka, kágébé, ... nevük volt sok) még (már) nem terrorizálnak minket.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Unser typisches Original aus München. Herrlich erfrischender und feinherber Geschmack. Ein echtes Löwenbräu.
München hat viele Originale. Doch nur ein typisches Original aus München hat einen so erfrischenden und feinherbem Geschmack, wie dieses traditionsreiche Löwenbräu, das zu jeder Gelegenheit schmeckt.

Beste Rohstoffe und ein feinherber Geschmack machen dieses helle Bier zu einem echt bayerischen Trinkgenuss.
Brauart: untergärig
Geschmack: Spur malzig, rein frisch, würzig, milde Hopfenbittere
Blume: feinporig, kompakt
Aussehen: hell, kräftig, gold-gelb, blank, glanzfein
Stammwürzegehalt: 11,8%

Alkoholgehalt: 5,2% vol.

Brennwert je 100 ml: 170 kj, 41kcal

ezzel az ügyeddel mi újság? tegnap vettem egy doboz ilyen originálisat is - ég és föld, természetesen nem a bőcsi javára...
Kell a vas. Magyar égre Magyar Nemzeti Halálcsillagot!
Misikém, megírnád hol jelentkezhetnék a zOrbán Vasmű-be éjszakai műszakra? Gondolom elég vmelyik Nemzeti Trafikboltban kitöltenem egy jelentkezési lapot...

schönen Tag noch!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:) megleptél a linkkel:) habár meg kell jegyeznem a tényeket eléggé féloldalasan kezeli:)
A mi erős és egységes pártunk a felszabadulás óta megoldott minden feladatot, ami elé a történelem állította. Dolgozó népünk üdvére és felvirágzására megoldja zokat a célokat is, amelyeket most tűztünk ki magunk elé. De ehhez az kell, hogy pártunk minden tagja, minden kommunista, népi demokráciánk minden őszinte híve álljon csatasorba, menjen ellentámadásba.(Hosszantartó taps.) Újra mozgósítanunk kell mindazt, aminek annyi sikerünket köszönhetjük: a türelmes meggyőzést csakúgy, mint a bátor helytállást, az áldozni tudást, a közérdek önzetlen szolgálatát. Lássa az egész ország, hogy pártunk egységes, összekovácsolt, hogy minden tagja, minden szervezete, minden agitátora és népnevelője helyesli célkitűzéseinket, hogy el van szánva arra, hogy leleplezi, visszaveri és szétzúzza az ellenség minden támadását, mely dolgozó népünk életszínvonalának, jólétének emelkedését meg akarja gátolni.(R. M. 1953)
mek.oszk.hu/01900/01937/html/szerviz/dokument/rakosis0.htm
@vitéž munkášőr:
Na, elmész'ám te a... .... meg a .... szóval a halál .... ..... .... :DD
In Ungarn kannst du nur... szóval egy lószart kapsz itt ilyent!
Egy büdös, ízetlen lábmosóvíz az a dobozos Löwenbrau, amit itt olyan néven árulnak - vagy amit a német a rendszer átmosásakor kinyer!
A Staropramen meg durva, lófasz sincs a cseheknél se, mert ha lenne minőségbiztosítás, meg normális márkavédelem, ezt a szart amit bőcsön kotyvasztanak, nem engednék forgalomba, olyan mértékben rombolja a márkájuk imidzsét.
Amúgy meg száradjon rád a söröd... genyó... :((
Van a hűtőben cseh palackozású Pilsner Urquelle-m akkor is!
@rdos:
Kéne nekik hely, valamelyik parcellában.
Egy szép, olyan igazi ágyútalpas temetést szeretnék már látni!
@Kőmíves Kelemen: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Az ellenzék politikusai jámborul képzelegnek arról, hogy a választáson legyőzik a Fideszt, és akkor minden jóra fordul – de mintha nem is érzékelnék a mindennapi élet mikroszövetébe ivódó gyűlöletet.
Nem kételkedem a mostani kormányzat szemfényvesztési képességeiben, és lehet, hogy jövő tavaszig, a választásokig kitalálnak újabb gyűlöletdózisokat, amelyekkel az optimizmust és a helyzet tényleges javulását pótolják. De ahogy romlik a helyzet, egyre nagyobb dózisokra lesz szükség. És olyan még nem volt, hogy a növekvő gyűlölet – akár tudatosan szítják, akár spontánul fakad az elkeseredettségből – ne torkollt volna valamilyen ponton, valahogyan erőszakba. A rutinos taktika előbb-utóbb visszaüt. Ez nem jóslat, csak megfigyelés."

www.parameter.sk/rovat/paravelemeny/2013/08/10/ilyen-az-elet-tok-tromf
@rdos: miért, te nem hiszel a kormánynak? basszus, hova keveredtem? ez nem a mandiner?

nem, rdos. helyettem gábriel nyomja a szmájlikat.
@Penivaldes:
Persze... :D De nem mondom meg, hogy hol... Mert hát a túra képek egy részét én csináltam... :)
@Penivaldes:
Ugye??? Ezek a lova(gja)id meg sehol se nincsenek... "Fut a gyáva..."
Oszt még a nyulat akkor nem is említettem... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem kérsz, akkor te egy lánglelkű vagy aki ingyen hozza a sárkányfejeket.
mást nem adhatok neked.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát, amiért nem mondod meg, melyik vagyol a képen, szóval... szépen leköcsögözött tulajdonképpen. tehát a cizellált váza, az tkp. köcsög.
@bella _ciao: nem is, sosem bántanám legfőbb védelmezőm
@bella _ciao:
Igen, ez stimm, ez jött le nekem is... :(
Világgá megyek...
@bella _ciao:

orbán feje egyre inkább egy hímtag testtől távolabbi végére hasonlít. ha ez neki jó. lassan akkora lesz, hogy saját maga fogja szopogatni.
@jaegtoer: az a legmegbizhatóbb önmagát szopogatni....
@V-PORT: @guma:
tehát akkor ha jól értelmezem, akkor a dunaferr orbán papának évi 800 milla (2001-es adat) hasznot hozott. ha csődbe megy, akkor éves szinten ennyi pénz ugrott.
(innentől kezdve ez feltételezés:) tehát apa szólt a fiának, hogy állami pénzből 'mentse' meg a dunaferrt, hogy az éves apanázs megmaradjon. értem.
@Secnir: durván hangzik, de miért is nem vagyok meglepődve?
@vitéž munkášőr:
Nem, de kéne... Viszont a lustaság... :)
Nálam meg 2 folyó is van, azon élvezkedünk.
3 perc távolságra. Ott a csónakház mellette, szóval...
@Secnir:
Bizony, bizony... Sokat variál mindenki, hogy de miért?
Sokkal prózaibb a magyarázat. Evégre aranyáron ki a pöcs venné meg a kövét???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

:D
Tessék több tisztelettel beszélni a sörökről, mert aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli, de valamiből könnyen a legnagyobbat kaphatja, amit köznapi nyelven lófasznak hínak.
Mert asztat mondhatod, hogy az a sör éppen akkor nem volt jó, vagy elbaszták aszt a sarzsot, vagy egyéb ilyen kedves körülíró szöveget, de hogy ex-catedra kijelented, hogy úccarahogyvan, asz túlzás, akkor te még nemisittál sört, csak úccsinátál. imi tál tad.
a sört mekkel becsülni. a sör jó. a sör szép. a sörben nem lehet csalódni. legfeljebb azokban, akik palackozzák, vagy akik eléd rakják. A jó hideg sör, az a Mennyország ígéretének földi dobozolt, vagy palackozott, vagy csapolt kinyilatkoztatása. jaaaa, és én még nem ittam rossz Löwenbraut.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Sírnak a libsibolsik, tehát jó az irány! Nem tudom mit, de valamit nagyon jól csinál a kormány, ha rinyálnak az életésirodalomék! Én a Fideszre szavazok, diktatúrát, erősebb médiatörvényt és stadionokat akarok! :) Le a bajnai-gárdával, éljen Hoppál Péter!
Rendes srác az édesviktor,szeret cégeket 3-4-szeres áron megvenni,magyar busz helyett Mercedest venni...Alap lehet nála a valóságtagadás,aki benyalja azzal már könnyű a dolga sokadszorra.
@jaegtoer:
Tessék venni azt a magyar, 4,0%-os lóhugyot, azután majd rá tetszik jönni a dologra... MERT MI ÍGY SZERESSÜK! :(

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Alakul ez komám! Kezdesz NER kompatibilissé válni.
A doki mit mondott, mennyi van még hátra? :D
Papírokkal tudja igazolni Zarándok János vállalkozó, hogy cégének, a Mészkő és Dolomit Kft.-nek 2009. december 31-ig érvényes szerződése van az acélművel - írja a Népszabadság.
Hiába van szerződés, ha a Dunaferr azt mondja, olyan nem létezik.

Orbán Viktor kormányra kerülése óta nyíltan hajtott a vörös hátterű cégvezetés kipenderítésére.

A Dunaferr elnöke egy még a Fideszt támogató körökben is félelmetes hírű káder, az ÁPV Rt.-t vezető, belügyes múltú Faragó Csaba lett. A mamutcég egyik kft.-jét nemrég Várhegyi Attila fideszes kultuszminisztériumi államtitkár közeli ismerősei privatizálták, az exkluzív dolomitszállító pedig Orbán Győző lett.

Részletek:
index.hu/gazdasag/magyar/dunaferr0711/
Elnézve eddigi tevékenységüket, orbán, mint minden idióta, birtoklási vágyától hajtva, minden szart meg akar szerezni magának (volt egy ismerősöm még moon, mindent összeszedett/megvett aminek úgy vélte jó az ára -természetesen tévedett-, a "minek, mit fogsz vele csinálni" hangsorra a "valamire biztos jó lesz" volt a válasz; természetesen csak a gondot kapta pénzért, nekem már akkor is volt ingyen is), lázár kicsit kifinomultabb, ő azt kívánja magának, s embereinek, melyből haszon is van, működtetése nem igényel különösebb szakértelmet. Viszont valahogy olyan terület még sosem került veszélybe/nem lett zsákmányként kiszemelve, melyre a magas hozzáadott érték a jellemző? Vajon miért? lázárnál el tudom képzelni, átlátja a problémát egy ilyen megszerzése esetén, orbán intellektusa viszont oly alacsony, hogy ingerküszöbét nem éri el... helyesebben olyan hülye, azt sem tudja miről van szó... a család mégis csak kővel foglalkozik, ott meg azért a kalapács és az ék a bázisszerszám... a család is ilyen bonyolultságú agytevékenységre képes... és ez emeljedett
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csak azért kérdeztem, mert ide 5 perc a csónakház. ha mégis rászánod magad a rábatúrára, jelezd!
TGM írt egy figyelemreméltó cikket Karas Monika kinevezéséről, ami már az ezredik magas labda, ami elrepül a kósza szélben.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130819_TGM_Rovid_eszrevetel_Karas_Monikarol

Karas személyének ellentmondásossága önmagában is megdöbbentő, de nagyon figyelemreméltő az egyik hsz, amiben benne van a rögvalóság, rémálmunk és a lehetőség:

"Ez a kinevezés is csak egy kis lépés egy hosszú úton. Lehet ajvékolni, meg nyilasozni, a karaván szépen halad a Jobbik egyengette ösvényen, a magyarok legnagyobb örömére.
Cél a jobboldali 4/5-öd 2014-re."
@toportyánzsóti: addig könnyű dolga van nekije, amíg felsőbb. pl.kötelező a helyi polgimesteri vuduzás, amivel tömegeket lehet transzba és ájulatba ejteni, ahol megjelen:

"Ezután vastaps és éljenzés közepette vonult végig Székesfehérvár belvárosán Orbán Viktor. A Városháza előtti téren valóságos üdvrivalgás fogadta, sokan a nevét skandálták, és tapsoltak."
www.atv.hu/belfold/20130819-zugott-a-viktor-viktor-szekesfehervaron/hirkereso
@Spániel: felsőbb irányítás mellett
@Spániel: zömmel rezsidémonűző nyuggerek, a képek alapján
@Penivaldes: nem rosszabb, aljasabb... de van értelme annak amit csinál... orbán és a logika/értelem párhuzamosak egymással, ebben az életben nem fognak találkozni... orbán kártékony, ő az, aki feltöri az autót, mert van benne egy szelet csoki... lázár akkor töri fel, ha benne hagytad a pénztárcád... ez azért különbség...
Orbán Viktor kormányzása minden ponton szembe megy a Szent István-i hagyománnyal: lerombolja a magyar jogállamot, ellenségként bánik a szövetségeseinkkel, több százezer honfitársunkat pedig arra ösztökéli, hogy hagyja el Magyarországot, másutt próbáljon boldogulni- áll az Együtt-PM augusztus 20-ai közleményében. A szövetség szerint „Szent István uralkodása következtében erősödött az ország és gyarapodott a nemzet – Orbán Viktor önkényes uralkodása következtében azonban gyengül az ország és fogy a nemzet”. Hozzáteszik: „ez a rezsim méltatlan a legfontosabb nemzeti örökségünk, az államalapító király szellemi, politikai hagyományainak 21. századi folytatására, képtelen a nemzeti érdek érvényesítésére”.
www.atv.hu/belfold/20130820-nekimentek-az-ellenzeki-partok-orbannak-az-unnep-alkalmabol/hirkereso
@vitéž munkášőr:
Idő, szabadidő kérdése.
A társaság most éppen Ingolstadt-nál szeli a habokat sárkánnyal, én meg itthon... Szerinted??? Jönnek le a Dunán, idáig...

@Spániel:
Koronázás volt, vagy mi a pöcs?
@Spániel: Nem sajnálják a pénzt bértüntizőkre a srácok,Gyulán még románokat is felfogadtak fürdőpelépőkért a cöfösök,azoknak magyarázta románul Szanyi,merre van a fürdő...Tavaszig már csak ez lesz.
nem egy vasmű visszaállamosítás, de társadalmi hatásában rombolóbb és ijesztőbb, mint száz nemzeti trafik.
elképesztő, hogy itt tartunk...

"Magyar zeneszerző művét kérte a székesfehérvári önkormányzat ...„Éppen ezért elővettük Bartók Béla egy művét, a Román népi táncok címűt...mielőtt felléptek volna a vonósok, a felkonferálásból „a »román« szó valahogy eltűnt, maradt tehát »Bartók Béla: Népi táncok«”. A zenekar emiatt kérdőre vonta az önkormányzat kulturális ügyekért felelős egyik tisztségviselőjét is, akitől azt a magyarázatot kapták, hogy „a városvezetés nem akarta vállalni egy esetleges diplomáciai botrány kirobbanását”, ezért csonkították meg önkényesen a mű címét."
index.hu/belfold/2013/08/20/a_kormanyules_elott_inkabb_kihagytak_a_roman_szot_a_bartok-mu_cimebol/
@nandras01: nem is értem, miért nem a csikidamcsuhajja szikora bazsevált nekik
és akkor ízlelgessük kicsikét az indokot

„a városvezetés nem akarta vállalni egy esetleges diplomáciai botrány kirobbanását”

mégis, milyen diplomáciai botránytól tartott a városvezetés?
nyílván, hogy a románok nem tiltakoztak volna egy bartók mű előadása ellen, így csak egy valamire tudok gondolni, amitől tartott a vezetés.
nevezetesen, hogy a magyar kormányból valaki, esetleg maga orbán viktor csapott volna patáliát a "román" szó ellen.

ilyen az, amikor freud elvtárs megnyilatkozik...
@nandras01:
Ezek egy gyökerebbek... :)
Persze amikor már ilyen belterjessé válik a maffia és ennyi sötét NER kartársak, párt alapon, "megbízhatóság" mentén kerülnek pozícióba, mi a lótúrót is kéne tőlük várni?

Csupa móka és kacagás. Persze sötétek, mint a nigger seggelyuka, de hát ők erre büszkék, dacosan! :D
Mert legalább öntudat az legyen ettársak, meg önbizalom.
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!
Miskolcon is divat a román nyelv, nem?
Ott, a hivatalban ezt a tolvajnyelvet használják egyes vezetők egymásközt.
Evégre vérmagyariak!
@vitéž munkášőr:
Annyit nem kapott azért!
Nálunk tegnap Ákos koncert volt, szaros 12 misiért+60 főre kért kaját!!!+italokat, szép hosszú listával készült.
Szerény gyerek, no...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Ezek egy gyökerebbek..."

a szmájlit direkt hagytam le, mert számomra ebben semmi vidámság nincs.
ez ijesztő.
nem vagyok mai csirke, bőven éltem a sok átkossal ezelőtti átkosban, sőt igazából azidőtájt szocializálódtam, de nem emlékszem, hogy a szervilizmus és az ostobaság ilyen méretű lett volna.
(pedig, akkor azt hittem, hogy az akkori jelennél ilyen téren nincs lejjebb...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nebassz, ezt el sem akarom hinni.
12 misi??!
esetleg, ha előzenekarnak a rollingot vitték magukkal.
sosem felesleges ismételni:

1§ minden politikus bűnöző

2§ fidesmaflaálam mindent szétlopnak tönkretesznek...

3§ 1013 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború
csodálkoztok hogy a vajda VASAZNI fog?

de hát minden dakota vasazik, vagy lomizik...
@nandras01: jajjte, a román haverje, a Basescu, akivel eddig együtt virított és lapogatták egymás hátát, éppen pár napja köpte szembe és hajtotta ki az országból az egész fideszt. Ezek után? maga a "román" szó is vörösposztó.
Szegény Bartók Béla.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hazucc! Kevered itt a szart!
Láttam a plakátot, Ákos igyenkoncertje. Ő egy szent, egy ikon és Te csak sóvár módon irigyled tőle meg a vendégektől azt a kis hozzájárulást.
@nandras01:
Hasonlóan...
Kínomban csak röhögni tudtam néha az elvtársakon régen is. Gyerekkoromban volt szerencsém néha falun, rokonoknál lenni nyaranta, ahol a láttam, a téeszben mit művelt egy-két vadparaszt, akiket még az ároktisztításhoz sem szabadott volna kitenni, közben meg pártvonalon behúzott agronómusok, meg senkik voltak, masszív alkoholizmussal, "piros telefon" hálóval.
Felnőve láttam a pártelvtársak primitív és megszállott seggnyalását, amivel tehetségtelenségüket leplezték.
Később, már munkahelyen, hivatalból kellett munkásőr ettársaknak rendezvényre hangosítanunk... hát ha láttál leállatiasodott istenbarmait bebacni mindenből, majd behányni a márványt... :(
A helyi tanácselnök asszony is masszív alkesz volt, neki külön üveg konyak volt eltéve minden alkalommal egy-egy.
Ezek mind tanulatlan büdösbunkók voltak, de ők döntöttek minden felett.
Ma ugyan ezek az idők jönnek vissza, persze ezeknek már van papírjuk is róla, hogy "valakik".
A mentalitásuk ugyan az, a kis szánalmas életük ugyan olyan.
Jut eszembe Piktorról, D. Tomporkáról meg a hasonló komcsi ifjakról, mi a középiskolában az ilyen lúzer KISZ titkárokat, mint ez volt, körberöhögtük csak, de komolyan venni?
Pártitkár faterral? Muhahaha, igaz 1980-84-et írtunk.
@nandras01:
+ 60 főre kaja, pia, szép részletes listával, miből, hány litert kérnek. :D

@Spániel:
:)) Persze, ingyenes volt, a plebsnek.
Majd a helyi adókat, vállalkozások terheit, különböző tételeket szeptembertől újra megemelik egy kicsit.
A kaja így sem volt olcsó, 1500 egy tányér hasáb és féltenyérnyi csirkemell. 590 egy adag házi készítésű fagylalt...
Közben még a tavalyi rendezvény egyes tételei sincsenek kifizetve...
Éjjen augusztus 20!
Kósa Lajcsinak megint eldurrant az agya, elgondolkodtam, vajon mi lenne, ha nem alapvető érték lenne a szeretet, az együttérzés meg a megbocsátás. Viszont ágaskodik bennem a kérdés: mi volt a tyúk és kacsa, egyéb tolvajokkal:

"István országában szigorú rend volt, "ott a libatolvajoknak levágták a kezét" - tette hozzá Kósa Lajos megjegyezve, hogy az alapvető értékek: a szeretet, az együttérzés, a megbocsátás és az ezen alapuló rend sikeressé tették a magyarokat."
Fabiusnak üzenem, a képaláírás nem jó, itt a hiteles duma:
"Te, Miska kancsó, az enyém ekkora, szóval a tiéd ennél csak kisebb lehet!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azok a régi szép idők. Rá pár évre pedig jött a ZMKMF őrszázad. ;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gyanús vagy nekem, hogy ilyen precízen ismered az árakat. Hány adagot ettél? Már csak úgy Ákos tiszteletére.
@Spániel:
Az ilyan Kósa féle senkiknek a nevét meg akkorról nem őrizte meg az utókor...
Ahogy Mr. 20% is csak egy múlandó hasmenés.
@Spániel:
Ez a plebsnek lévő kaja, a rendezvényen kint lévő árusoknál... Komolyan... Tudod, amiért mi, ecceri földi halandók zabálhattunk műanyagtányérból.
@V-PORT: @Spániel:
"Gondoljuk csak meg, hogy soha nem gyarapodott oly mértékben a magyar állampolgárok száma, akik visszatalálnak nemzetünkhöz, mint manapság" - hangoztatta Kósa Lajos.

Óóóóó... hogy nem szakadt rá az ég! Mindezt röhögés nélkül képes volt?
A szerbek és az ukránok is ezt meg tudják erősíteni, ez így van.
@Spániel: 60 évvel ezelőtt is zúgott a tömeg:Éljen Rákosi!Néhány évvel ezelőtt pedig Gyurcsány takarodj! Ahol pénz van, szervező is van
Keleti nyitásban vagyunk? Akkor már érem, hogy miért.

Alakul a kommunista királyság. Nem, még nem itt, de pedzegetik, evégre van fia, a Fideszben meg már lehet, hogy fordítják magyarra a törvényt is.

"Számít a vérvonal. Szentesítette a Kim család dinasztikus hatalomutódlását az észak-koreai állampárt.

Egy dél-koreai lap szerint 39 év óta most először módosította tíz alapelvét az észak-koreai állampárt azért, hogy szentesítse a Kim család dinasztikus utódlási szabályait az ország élén, s hogy hangsúlyozza Észak-Korea atomhatalmi státusát. A Csoszon Ilbo dél-koreai kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a dokumentum 10. cikke, amely eddig egyedül a néhai államalapító "nagy vezér elvtárs", Kim Ir Szen iránti hűséget követelte meg, ezentúl a 2011-ben elhunyt fiának, "Kim Dzsong Il tábornoknak" a tiszteletét is előírja.

A lap forrásai szerint ezzel a Koreai Munkáspárt legitimálja a Kim család hatalmi utódlási szabályait. Erre utal az is, hogy a tíz alapelvet utoljára 1974-ben módosították, amikor Kim Dzsong Ilt hivatalosan is a megnevezték a hatalom várományosaként. A 10. cikk egyébként kimondja azt is, hogy az egyszemélyi vezetésnek "folyamatosnak" kell lennie, és "a pártot és a forradalmat örökké a Baekdu vérvonalnak kell vezetnie", ami a Kim-dinasztiára utal."
fn.hir24.hu/vilag/2013/08/12/alakul-a-kommunista-kiralysag/
TGM: ’’’’’… a médiahatóság kijelölt új elnöke a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Hír TV jogi képviselője, azaz a kormánypárt (a kormánypárttól egyébként enyhén jobbra álló) sajtóbirodalmának vezető tisztségviselője, akinek a pártatlanságáról mindenki világos képet alkothat magának.
De mindez merő apróság.
Két dologról napokig senki sem ejtett szót, amitől azért veterán rendszerváltóknak – mint pl. nekem meg a miniszterelnök úrnak – az égnek áll a hajuk.
Karas dr. 1985 után a Lapkiadó Vállalatnál dolgozott – ez a cég közvetlen pártirányítás alatt állt. (Itt „párton” az MSZMP-t értjük.) A Lapkiadó jogi osztályán nyilvánvalóan csak a legeslegmegbízhatóbb káderek tevékenykedhettek. A Lapkiadó Vállalat – már fogalma szerint is – a sajtószabadság ellenkezője. Egyesítette magában a pártos sajtóirányítást és a cenzúrát.
Ez azért döbbenetes előélet valakinek, aki az Európai Unió egyik többpártrendszerű, parlamentáris, alkotmányos államának a médiaügyeit lesz hivatva irányítani.
De ez még mind semmi.
Ahogy a a hvg.hu időközben megírta, Karas dr. 9 (kilenc) évig működött a Magyar Fórum Kft. jogi képviselőjeként, azaz fontos munkatársa volt egy nyíltan fasiszta, sovén, rasszista, antiszemita sajtóterméket kiadó cégnek.
Kilenc hosszú esztendeig.
Veterán antifasisztáknak – mint pl. nekem és a miniszterelnök úrnak – ettől eláll a lélegzetük.’’’’’
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130819_TGM_Rovid_eszrevetel_Karas_Monikarol
@V-PORT: csak neked, csak most, de nem tőlem:

Alsós gyerekekből álló magyar kormánypárt cenzúrázta Bartók Bélát

cink.hu/alsos-gyerekekbol-allo-magyar-kormanypart-cenzurazta-ba-1171253653
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pár éve pont így aug. 20-án mentünk Abádszalókra pár napra és a strandon évadzáró parázson-ökörsütés volt. Persze a jóníp már felzabálta, de volt még rajta annyi, hogy degeszre tömhettük magunkat, addigra jól átsült, beérett, eccóval mai napig emlékezetes nyami volt. Ja és szintén műanyagtányérból.
@Dr. jenőke (jenőke): A cikkben nem a szokásos fasiszta mürettegés a lényeg, hanem a hölgy köpönyegforgató volta. ;)
@Dr. jenőke (jenőke): "Veterán antifasisztáknak – mint pl. nekem és a miniszterelnök úrnak – ettől eláll a lélegzetük.’’’’’"

Szegény miniszerelnök urunknak ha minden ilyesmitől elállna a lélegzete, már első hónapban megfullad..
azért ez a két hír egymás után... de csak véletlen persze.

Tarlós: minden útnak közösnek kell lennie

Az M7-esről leterelik az autókat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elolvastam, köszönöm... őt én maximum egy kedves hölgynek tudom elfogadni, remélem ezzel nem bántottalak meg... a zárszó azonban a realpolitik-ra utal, pragmatista vagy oppirtunista töltettel, ezt mindenki maga dönti el...
Ha úgy alakul, szóval fosik a spontán kérdésektől miniszterelnök urunk:

„A lányok fognak segíteni? Ha úgy alakul, hogy a kérdések nem jók, akkor... ki kell egészíteni. Maguk is kérdezzenek, hogyha úgy alakul” – mondta a miniszterelnök az egyik videomegosztó portálra feltöltött felvétel tanúsága szerint.
nol.hu/kulfold/orban_nem_bizik_a_szekely_atyafiakban
@nandras01:

Örülj neki, hogy legalább a kottát nem írták át...
@Spániel:

- Miniszterelnök Úr, mondták már, hogy jól áll önnek a sörhas?
- Ön miért ennyire fasza gyerek?
- Igaz, hogy ön tudja, miért haltak ki a dinoszauruszok?
- Miniszterelnök Úr, van élet a halál után?
- Miniszterelnök Úr, igaz, hogy ön három gólt rúgott a Bayern-nek a BL döntőben, de elhallgatta a nemzetközi sajtó?
- Igaz, hogy Ön tágítja az Univerzumot?
- Igaz, hogy tud beszélni etruszkul, csak nem szeret?
- Tényleg Ön írta a Bibliát?
-no comment-
azaz annyit, a nem Román címmel szép összeállítás

Nem tudták felvonni a nemzeti lobogót

a Kossuth tér átalakítása miatt. Törvényi előírás, hogy minden állami és nemzeti ünnep a nemzeti lobogó katonai tiszteletadással történő felvonásával kezdődik. A Parlament körüli építkezések miatt a kormány ezt úgy oldotta meg, hogy ideiglenes határozatot hozott, amelynek értelmében a nemzeti ünnepeken mégsem kötelező Magyarország lobogóját katonai tiszteletadás mellett felvonni. A következő zászlófelvonásra így 2014 március 15-éig várni kell, ha addig elkészülnek a munkálatokkal. Minderről a tisztavatásra készült háttéranyagból értesült az MTI.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @nandras01: volt valami Petőfi vers, ott kihagytak néhány sort, lassan megint aktuális ez is:

A MAGYAR NEMES

Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

(Borjád, 1845. szeptember 26–október 7. között.)
Nem lenne olcsobb, ha bezarnak az egesz gyarat es inkabb a 6000 munkavallalonak tovabbra is fizetnenek havi atlag 200 ezret? Igy mi adofizetok megusznank evi 15 milliard buksival a 25-50 milliard helyett...
aktuálisan a királyok és a vallási hatalmasságoknak szóló üzenet, vannak népek akik értik, és vannak népek akik...
Tűzzel és vassal, vérrel és könnyel, király, vagy diktátor, ugyanaz a nóta évszázadok óta.

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/akassz.htm

Jegyzetek
324.Lamberg:Lamberg Ferenc gróf (1791-1848) altábornagy, 1848. szeptember 25-én a király a törvényeket megkerülve kinevezte a magyarországi haderők főparancsnokává, szeptember 28-án a Lánchídon fölismerték és a pesti nép végzett vele.(Vissza)

325.Latour:Baillet von Latour gróf (1780-1848) császári táborszernagy, 1848. áprilisától osztrák hadügyminiszter, akit október 6-án - a második bécsi forradalom kitörésének napján - a felkelők lámpavasra húztak fel.(Vissza)

394.Akasszátok föl a királyokat!:a vers megírására föltehetően Ferenc József egyoldalúan bejelentett 1848. december 2-i trónralépése adott ösztönzés
@sírbateszezazegész: Azt hiszem nem bántasz meg vele, de én őt inkább a megváltó édesanyjának tartom. :) Tényleg ezt ismered??

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/9750_10151616967484321_351515952_n.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt hiszem, ideje lenne a tanu c. filmnek mégiscsak átírni a végét.
tudod, amikor virág elvtárs a zsúfolt villamoson jósolja, hogy "vissza fogtok még engem sírni" és pelikán kétkedve csóválja a fejét.

valahogy így:
- időugrás, napjainkban-
virág elvtárs: naugye megmondtam!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: asszem nem ilyen kérdésektől félt.

- Miniszterelnök úr, amióta előadásokat tart Tusványoson, megosztottak lettünk, már utáljuk egymást, miért?
- Igaz, hogy leállítottak - korrupció gyanujára hivatkozva - néhány eus kifizetést Önöknél?
- Igaz, hogy Rákay Philip egymilliárd forintot kap a költségvetés rendkívüli tartalékából egy hónapokon keresztül a közszolgálati tv-n zajló választási kampányműsorra.?
- Igaz, hogy a magyar oligarchák vagy cégeik nem támogatják a kultúrát, a betegeket vagy a fogyatékkal élőket, csak Orbán Viktor alapítványát, a focit és egyéb sportokat?
- Igaz, hogy.............
A "román" jelző elhagyása, mivel a sajtó tette a dolgát és megírta, ha diplomáciai bonyodalmakat nem is, de a szomszédban lakó minorításnak kellemetlen pillanatokat fog okozni. Remélem ezek után, ha mégis szavaznak azt ezek ellen az idióták ellen teszik.
@rolldog:
Oszt akkor Orbán apuka hogyan kapná meg a maga kis pénzét? Most cc. 800 millióért szállít oda követ. Belepirulna a narancsbolsi frakció, ha "csak úgy" kéne kifizetni ezt a zsét.
Illetve dehogy, annál vastagabb az orcájukon a páncél...
@sírbateszezazegész: Még egy írást ajánlok szíves figyelmedbe. :) Szerintem vannak benne figyelemre méltó gondolatok.

Valamikor a rendszerváltás hajnalán, a nyolcvanas években Kis János, az SZDSZ atyja azt találta mondani, hogy a hazai cigányságot „vagy kiirtjuk, vagy eltartjuk". Vagány gondolatnak hangzik, néhány kurucinfós kommentelőnek biztosan nagyon be is jönne – csak, hát fonákul, aljas módon van ez megfogalmazva.

jobbegyenes.blog.hu/2013/08/20/fortelyos_felelem_ciganyok_zsidok_magyarok
A poszthoz.
A székesfehérvári kormányülésen káprázatos fejlesztéseket igért be Orbán Viktor. Műszaki felsőoktatási intézmény létesítése, jégcsarnok, stadion, mind-mind szép, ám improduktív beruházások igérete, amely nem termel GDP-t ugyan, de bizonyára csilli-villi lesz.
Érthetetlen, amikor azt látni, hogy elúszott a pénztárgépek beállításátol remélt 90 mrd bevétel, veszélyben 500-600 mrd eu-s támogatás.
A pénzhiányra utaló új törvény, mely az adózás nélkül külföldre menekített adóelkerülésből származó összegeket szankciók nélkül visszavárja, államkötvényre váltja át, csak jöjjön már be valami a kasszába.
A Dunaferrt is meg kéne vásárolni, mint veszteségtermelő céget, csak ne kelljen pár ezer választót elveszíteni.
Mindegy milyen áron.
Az állampolgár tétován toporog, számol, és nem érti, hogy mindez hogyan lehetséges.
Még szerencse, hogy az államadósság 50%-ra való csökkentése nem annyira sürgető, és az időpont az alkotmányban sem került rögzítésre, ez a teher egyelőre nem nyomasztó.
Kupa Mihály szerint az 50%-os államadósság szintjének eléréséhez szükséges idő 25-40 év,
tehát ráérünk erre még.
Megnyugvás.
@nandras01: Ökrök!Éppen ezzel kockáztatták.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szép cikk. Mi, magyarok, természetesen már megint nem tehetünk semmiről. A zsidók meg ne lelkizzenek, hanem kérjenek elnézést, amiért elvitték őket, amitől traumásak lettek, és ezzel kényelmetlen helyzetbe hozzák a magyarokat.
@sírbateszezazegész:
Üvegtigris I.
Róka
Jól tippeltem?
:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jogos, a `szokasos` 30%-os korrupcios egyutthatoval nem szamoltam :) Akkor 15 milliard mehetne a volt alkalmazottaknak, 5 milliard meg a haveroknak, rokonoknak, szomszedoknak. Remelhetoleg ennyivel beernek, mert mi meg mindig jobban jarnank 20 milliard bukoval evente :(
@Mariann19: remélem ezt a 25-40 évet nem velük kell elképzelni. Mert az 1000 év is lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:DDD

Basszus, ezek ezért nem fognak megbukni, mert ennyire, ilyen könnyezve lehet röhögni rajtuk.
@Mariann19: Szia.
Éppen ezért az a kívánságom, hogy picivel - de nyerjék meg a választást. Ne a jelenleg is tétován tébláboló Összefogás legyen kénytelen eleget tenni a rengeteg felelőtlen és teljesíthetetlen, pénznyelő populista igéretnek. Az már most tuti, hogy kiürült kasszát és adósságot hagynak maguk után.
De békamenetes permanens számonkérésre biztosan lehetne számítani.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
HA ez három éve történik, az egész ünnep arról szólt volna, hogy a szent magyar államiság jelképét a büdöskomenyistalibatolvajoligarchagyurcsánybajnai meggyalázta.
Most meg....?
Balfasz ellenzék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem is... leginkább az, hogy szerzője vagy csak egy előítéletes idióta, vagy egy aljas, beszari, valódi gondolatait leírni nem merő gyáva valaki... a hszek magukért beszélnek... miért olvasol ilyen ökörségeket? az erre szánt időt inkább fordítsd gondolkodásra, olvass közgazdaságtant, kül-, biztonságpolitikai elemzéseket vagy hallgass zenét, vegyél le egy mikszáth kötetet a polcról, keress rá ady publicisztikájára a neten... vagy egyszerűen csak játsz a lányoddal, nézd meg miben más ő, mint egy fekete, sárga vagy bármilyen más gyerek... más a mosolya, ha nevet, nagyobbak a könnyei, ha sír? próbálj meg önállóan, kritikusan és a folyamatok egészében gondolkodni... márha felvállalod annak veszélyét, hogy az eddigi világképed, melyre létedet alapoztad, összeomlik... nem hiszem, hogy az az igénytelen és aljas, gyáva emberek által kitaposott ösvényre kellene a lányod is elindítanod az életben, melyen te is kóvályogsz... komolyan mondom: olvass, tanulj és legyél nyitott a világra, és tanulj meg kritikusan gondolkozni, több lesz a világ általad is, hidd el...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szégyenedben? :D Tegnap állapítottuk meg Penikével, hogy te ritkább vendég vagy itt nálamnál. Ami felettébb elszomorító.
PErsze Boli se volt itt tegnap délután. :(
@Spániel:

Megfontolandó ez azért (nem mintha lenne realitása az ellenzék győzelmének). Minthogy nem jön létre termelőkapacitás, a rendszer viszont kizárólagosan a piramisjátékszerűen bővülő Család meggazdagodásáról szól és azáltal tartható fenn, ez további, egyre jogtipróbb kirablását jelentheti csak a még el nem ért rétegeknek - lásd a kisajátítási törvényt, amit igen egyszerűen használhat majd fel bármelyik vérszemet kapott önkormányzat mondjuk magánlakások és egyebek eltulajdonítására.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát még ha csak ennyi lenne a probléma. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Legalább megröhögtettél a Sólyommal, mert nagyon magam alatt vagyok a kilátásaim miatt.
Ezzel a járművel menjek emigrációba?
Baj van! Retúr jegyre már nem fussa.
És ha megunnám kint a mosogatást, mi lesz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A felvilágosodás az ember kilábalása a maga okozta kiskorúságból. Kiskorúság az arra való képtelenség, hogy az ember mások vezetése nélkül gondolkodjék. Magunk okozta ez a kiskorúság, ha oka nem értelmünk fogyatékosságában, hanem az abbeli elhatározás és bátorság hiányában van, hogy mások vezetése nélkül éljünk vele. Sapere aude! ... - ez tehát a felvilágosodás jelmondata." (Kant)
Ez jehu mottója egy másik blogról. Próbáld megérteni. Én hiszem, hogy menni fog. Meg szeretném is.
@sírbateszezazegész: Momentán történész a srác ha jól emlékszem. :)
egy év múlva dunaúji fabatka lesz a fizetőeszköz

pctrs.network.hu/clubpicture/1/4/9/8/_/orbania_1_fabatka4819_1498496_7270_n.jpg

eljön orbánia meglássátok, mindenki boldog lesz, minden bográcsban gulyás lesz, kommunista szombat, brigádbulik, államosítás

lajkolda.hu/kepek/orbania.jpg
@Mariann19: milyen kilátások? Te is szökni készülsz Tündérmeseországból? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Remélem, ezt a 25-40 évet nem velük kell elképzelni."
Ne izgulj Csekk!
Nem érjük meg, mert ebbe beledöglünk.
@sírbateszezazegész: Én nem érzem, hogy nem lenne önálló gondolkodása az írónak.
@sírbateszezazegész: Egyébként épp most jöttünk fel a lányommal a játszóról. :)
@sírbateszezazegész:" vegyél le egy mikszáth kötetet"
pl. A két választás Magyarországon címűt. Aktuális.
@Evezős: nem, valódi személy :), bárcsak olyan lenne a lelkében orbán is, mint Róka... intellektusban nem veri, az biztos...
@sírbateszezazegész: Most nézem, hogy Viktor is ott van a bazilika előtti szentmisén.:)

ingyentv.hu/index.php/tvchannels/player/919
Az augusztus 20-i rendezvénysorozatnak több olyan eleme is van, amit épp úgy szeretett Horthy Miklós, mint Rákosi Mátyás vagy Kádár János, de a rendszerváltáskor felemelkedett új elit sem veti meg. Az eredetileg katolikus ünnepnek számító nap akkor vált nemzeti ünneppé, amikor összevonták az „új kenyér” napjával. Ám az augusztus 20-án rendszeresen megidézett hagyományok valójában soha nem léteztek, a Horthy-korszakban találták ki őket, és a pártállami időszakban nyerték el a mai formájukat.
hvg.hu/itthon/20130815_Szent_istvan_uj_kenyer_unnep
@Spániel: "Picivel, de nyerjék meg a választást."
Valamelyik nap már én is idáig jutottam el.
Csak annyival nyerjenek, hogy meghiúsuljon az eddigi kizárólagos döntési poziciójuk.Ahogy ez az ország gazdaságilag kinéz, remélhetőleg szóba jön a felelősség kérdése is.
A választások után fog az ország szembesülni a valósággal, ami nem sok jót igér a közhangulatot tekintve.
@Kowalski, helyzetjelentést!: mindez világos, de gondolj bele, ezek nem tudnak veszíteni. Rögtön kitör a forradalom, mert ugye, mint tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben, az eddigi meg a maradék konc is kéne még.

Astoriánál jelenleg tüntetés van a Haza nem eladó feliratokkal, szerinted kikkel? Mi lenne itt, ha csúfosat vagy kicsit buknának, Jobbik felgyújtaná az országot, a szokásos fidesz hátszéllel.
Most sem mennek utcára az emberek a jogos érdeksérelmeik miatt sem, ugyanígy nem fog senki kiállni az új kormány mellett sem. A baloldalon ennek nincs elég mozgatóereje és vezéralakja, nagy úr a fásultság is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Te is szökni készülsz Tündérmeseországból?"
Maradok, és Hófehérke leszek, a törpéket elküldöm dolgozni a vállalkozásomba.
Ugyanis KFT-t alapítok, most még nem magas a törzstőke.
Nemzeti Lepkehálógyártó KFT lesz a cégem.
Tevékenységi köröm lepkehálók gyártása kormányzati megrendelésre.
Perspektívát látok benne, mert a hálóim alkalmasak lesznek egyenként összeszedni 1 mrd Ft-ot csapásonként a büdzsé részére.
Nagyívű a tervem. Ugye?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Az igazi döntés az volt, hogy a fennmaradást nem a nemzeti hagyományokhoz, „a történelmi gyökerekhez” jobban igazodó keleti kultúrához tartozás, hanem a történelmileg korszerűbb államformában működő Európához tartozás biztosítja."

Az, aki István választását Róma és Bizánc közt ezzel indokolja, az nem tudja mit beszél. Aki 1000 táján végignéz európában és annak nyugati felén találja a korszerűbb államformát bizánc ellenében az nagyon nyugatra néz, egészen a mórok által uralt hispán félszigetig, de ekkor sem egyértelmű bizánc alábbvalósága... az viszont tény, hogy európa nyugati fele éppen a seggtörlést tanulta minkettőhöz képest...

A másik cikket te jegyzed? Mert én rajtad kérem számon a kritikai gondolkodást. A szerzőt csak felrúgom, ha egyszer összefutok vele.
@Mariann19:
Ha beveszed a Közgép nevű pénzmosodát a buliba, csendestársnak, akkor biztos nyerő vagy.
@Mariann19:+++

Tiszteletem a kedves hölgynek,nyugis'Al-kotmány'ünnepet/kézilabdátlanul/!
2014 arról szól majd,hogy kire dől ez a sok moslék.
Ezt azonban bemérni,szabályozni addig lehetelen!
@Dr. jenőke (jenőke): Úgy, hogy szeretünk itthon tekeregni, ráböktünk a térképre és odamentünk. A Tisza-tó és környezete volt a vonzerő. Az a terület még nem volt "bejárva".
Több alkalommal nyaraltunk úgy itthon, hogy kipécéztünk egy területet, pl. Zemplén és körbebolyongtuk.
Most már a legszebb férfikorú autónkkal ilyet nem lehet, de már vadászok valami kevésbé élemedett korúra és jövőre belecsapunk.
@sírbateszezazegész:
:)) Olyan kis izé tucc lenni... Sok eccerinek bármi jó, ha a zsidók, a cigányok és az akárkik a végén a bűnösök. MI NEM TEHETÜNK SEMMIRŐL - ennyi. A mi vezetőink mindig patyolattiszták voltak, csak ezek a büdösbolsik a hibásak. Mármint a '89 előtti büdösbolsik...
@sírbateszezazegész: Nem én jegyzem de ott van az aláírása. Amúgy szerintem jókat tudnátok beszélgetni én nem egy felrúgni való fajtának ismerem.:)
@Spániel: igen, habár azt gondolom bármely művével jobban járnánk, ha azt olvasná a mostani "irodalma/forrásai" helyett..
@micsoda?:
Piktorék? Hát persze, nem is én voltam olyan megélhetési politikusgeci, mint ezek.
Már csak azért sem, mert én nem voltam, nem is leszek tag semmilyen kretén klubban.
27.000.000 Ft-ba kerul minden egyes megmentett munkahely minden evben,

nem kozpenzbol, adofizetok zsebebol. Abban az orszagban ahol az eves atlagkereset 2 millio Ft.

Mindez akkor, ha tulsagosan optimistak vagyunk:
- az allam nem ront majd az eredmenyen,
- a veteler 0 Ft,
- nem vesz at adossagot az allam.

Persze ha atvesz adossagot, vagy fizet a cegert, meg rosszabb a helyzet. Hogy hogy mukodtet (vesz alapanyagot es ad el), az sem tul kecsegteto. Igazi balfaszkommando a megmondovezerrel (Varga jo erzekkel nem akart bevasarolni).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Beveszem!
Viszont a licencemet külön felszámolom.
Én találtam ki, hogy már csak lepkehálóval lehet
pénzeket beszedni.
Igaz, hogy a Pata adóért is kérnem kell még feltalálói díjat, csak sajnos megkell osztanom jaegtoerral, mert ő patánként állapítaná meg ezt az adót. Gondosan készítette elő, gondolt az esetleg öt lábbal születő lovakra is.
@Mariann19: Miután csak lepkeháló gyártásra alapítasz kft-t, szeretnék én egy nyél kft-t alapítani. Anélkül ugye a lepkeháló egy textildarab, tehát kénytelen leszel bevenni a buliba. Csak így finoman mondom.
@sírbateszezazegész: Persze, tudom, csak ... tegnap volt az Üvegtigris valamelyik adón, megnéztem (ezredjére is) és ahogy elkezdtem olvasni, amit írtál, ... hát egy az egyben Róka, aki odaviszi a fejetlen malackákat is, meg a vasat is, meg a körhintát, mindent, mert kell és jó lesz valamire.
Egyébként igen, mindezzel együtt Rókica szerethető alak - még ha idegesítő is -, de akiről Te írtál,... hát az nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: helyes. :)
Kérhetek kárpótlást is.
@Mariann19: hát ha érvényesítik az útdíj miatti drágulást, akkor pláne nem. Éhen halunk.
Az angol Munkáspárt is így kezdte annak idején, alig bírta utána Thatcher összelapátolni a gazdaság romjait. Kapitalizmusban a veszteséges vállalatok tönkremennek.

A Dunaferr tulaja amikor először bement a gyárba, azt hitte papírt gyártanak nem vasat, akkora hatalmas létszám dolgozott az adminisztráción. Elsősorban a vízfejtől akart megszabadulni.
@Makkasz: 27 millióért vásárolnak szavazatot?! Hadd ne mondjak semmit. Az nem lenne finom és nőies. Márpedig én finom hölgy vagyok.
@Spániel: mna fene. A jobbik őrsöket alapít, amiknek olyan neveket ad mint Koppány meg a haza nem eladó.
Hümm.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Később megalakulnak majd a Kohn, meg a Grün csoportok is ott, hidd el... :)
@Mariann19:

"A választások után fog az ország szembesülni a valósággal"

Egyre erősödik az érzésem, hogy itt nagyban folyik a valós adatok hamisítása, illetve elhallgatása.
@Spániel: Friss hírek szerint a tömeg este nyolc után az Astoriáról ismét a Sándor-palotához vonul, és újabb petíciót adnak át.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: el tudom olvasni a nevét:)... mindenesetre még mindig nem határolódott el a hszektől... lehet, hogy egy valagba rúgás után jobban megérti, miért ír helytelenűl..

Gondoltál arra egyébbként, ha létezik a te Istened, azért szarba leszel? 1-mégiscsak az ő választott népét baszogatod folyton; 2-mindenkit a saját képére teremtett, így őt bántjátok a megkülönböztetéssel. Ezen azért érdemes elgondolkoznod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Például kimondottan önálló, orbitális hazugságnak látszik a felütés, ami szerint Kis János mondott volna ilyesmit. Kezdhetnéd azzal a saját önállóságodat, hogy utánanézz, mit mondott-írt minderről.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez nem jobbikos őrs, hanem Kásler Árpád csipetcsapata. :)

youtu.be/cLGBzny3www
@sírbateszezazegész: "Gondoltál arra egyébbként, ha létezik a te Istened, azért szarba leszel? 1-mégiscsak az ő választott népét baszogatod folyton; 2-mindenkit a saját képére teremtett, így őt bántjátok a megkülönböztetéssel. Ezen azért érdemes elgondolkoznod."

Ha már erről van szó akkor szerintem nem csak én leszek szarban. :)
Amúgy a választott népbe mindenki beletartozik, aki befogadja az ő szeretetét. A második kérdéssel kapcsolatban pláne nem izgulok, mivel jómagam is mindenkit csak a tettei és nem a származása miatt ítélek meg ha arról van szó.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sajnos ez a magyar társadalom szinte teljes egészére igaz... azokra is akik sokszor itt szidják a jelenlegi vezetést és teszik mindenért hibássá... na jó, talán 10% képes felmérni saját felelősségét... de inkább csak 5%... és ettől igazán élhetetlen mo...
@Spániel:
Nagyon sokat voltunk Abádszalókon, de leszoktunk róla. Ma már kempingje sincs, csak Selmeczi Gabriellája.
Sajnos teljesen tönkre ment ez a kis város. Valamikor még a Tisza-tó fővárosa címre pályázott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel:) ne áltasd magad, előítéletekkel terhelt csóka vagy... én is, de ezt már leírtam itt többször:)
@Evezős: gyakran gondolkozunk hasonlóan:)
@Dr. jenőke (jenőke): mi úgy nyolc-tíz éve voltunk, jó volt, Selmeczi akkor még csak szenátor-jelölt volt.
@Husz_János_Puszita: Tedd hozzá, hogy mindeközben választási kampányt lehetett arra alapítani (nekik), hogy a gyurcsánybajnai elhallgatta a valós adatokat anno ...
Hülye ellenzék, hülye zállampógárok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem 27 millioert vasarolnak szavazatot.

Minden egyes megmentett dunaujvarosi munkahely, minden evben minimum 27 millio Ft-ba kerul adofizetoknek.
@sírbateszezazegész:
Igen.
Aminek örülni szoktam, mert egyébként meglehetősen ritka jelenség manapság. Sajnos.
@sírbateszezazegész: Tudom, hogy nem vagyok én sem tökéletes, de igyekszem úgy látni az embereket, ahogy Ő.:)
@gazoló: "2014 arról szól majd, hogy kire dől ez a sok moslék."
Kire, kire? Rossz hírem van. Ránk.
Gazoló! Jobb lenne már a kézilabdába belefeledkeznünk, hogy legalább a meccs vegye el az eszünket, ne ezek a kritikán aluli hétköznapok, és a kormány.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elégtételt adok. :)

@Spániel:

Imádom, hogy egyáltalán a szájukra merik venni a kultúra szót.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azért mintha tegnap sem maradtál volna pártában... csak akadt egy hódolód, nem?
@Spániel:

Bár igazad van, ezzel a logikával a Fidesznek kell kormányon maradnia az idők végezetéig. :) Sejtésem szerint ez majdnem így is lesz, minthogy az összes létező gazdasági pozíciót elfoglalták már, kirobbanthatatlanul, onnan pedig döntő befolyásuk lesz a politikai folyamatokra, bárki legyen is kormányon. Hacsak el nem takarítják őket vagyonelkobzás révén, de ennek valószínűsége a nullához közeli.
Hűűű... a kasler... Na, bazz, akkor inkább egy gyomormosás.
@Spániel: Ez az a jobbikos .... izé, akit amúgy felfüggesztett (????) börtönre ítéltek korábban?
szeged.hir24.hu/szeged/2012/12/21/felfuggesztett-bortonre-iteltek-kereszturi-farkas-csabat/

Mindig röhejes, mikor egy sima, mezei BŰNÖZŐ háborog erkölcsi problémákról.
csak annyit kéne tenni az ügyben, hogy az orra alá dugni a bírósági ítélet, netán felolvasni.
Majd akkor rinyáljon, ha ő magának sikerül erkölcsös életet élnie, oszt ebből kifolyólag ezt másokon is számonkérheti.
De az nem mostanában lesz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ok. Tudod mi a baj? Valószínűleg én közelebb vagyok a te Istenedhez, mint te, pedig Ő nem az enyém. Ennek okán kellene elgondolkodni.
@Spániel: Tényleg! A nyél! Okos csaj vagy, én meg márcsak olyan kis szeleburdi.
Csináljuk együtt, már a múltkor is vállalkozásban utaztunk, tudod, a könyvkiadásba.
Azt is kitaláltam máris, hogy a nyeleket nagyobb tömegben kell majd gyártani.
Egy részüket a hálóhoz párosítjuk.
A másik rész hadászati célú gyártás lesz, multifunkcionális. Verekedéshez, tüntetésre, zászlótartónak...
Egyre vidámabb vagyok, látom, ahogy felragyog a nap.
@Spániel: könyvkiadásba = könyvkiadásban
@Kowalski, helyzetjelentést!: én abban bízok, hogy kb. egy- másfél évig még összehazudják a tündérországot, utána orbitálisat buknak, mert törvényszerűen omlik össze a hazugsággyár. Addigra talán megjön minden érintett józan esze, visszavesz az egójából és összekalapálnak egy működőképes egyletet.
Jelenleg nem látok olyan erőket, akik képesek eltakarítani.
@Evezős: persze az is egy lehetőség, mindketten tévedünk, s a helytelenben vagyunk együtt:)
@sírbateszezazegész: Ez könnyen előfordulhat, hiszen én - mint mindenki más - rászorulok az Isten irgalmára. Viszont az is biztos, hogy ő jobban szeret téged, mint te saját magadat. :)
@Evezős: Tudod a politikusok már csak ilyenek. A ballibsi oldalon is rengeteg köztörvényes és börtönpozitív főokos osztja az észt mind a mai napig. :(
@Dr. jenőke (jenőke):

"A hétfői szerződés értelmében a következő 5 évig biztosan vesz dolomitot a Zarándok féle bányából is a Dunaferr. A régebbi, 2009-ig szóló szerződés érvényét veszti, így nem kell kötbért fizetnie a Dunaferrnek. Zarándok korábban 6 milliárd forint kötbért követelt, ha felbontják régi szerződését. E régebbi megkötése miatt menesztették a Dunaferr korábbi vezetőjét, Szabó Józsefet. Június óta párhuzamosan volt élő, kizárólagos beszállításról szóló szerződése Zarándoknak és Orbánnak is.

A mostani megállapodás lehetővé teszi, hogy a Dunaferr mindkét bányából vehessen követ. A cég közleménye szerint ez azért fontos, mert versenyeztetheti a beszállítókat, és olcsóbban juthat dolomithoz és mészhez a vállalat. A közlemény szerint az Orbán féle bánya mintegy 10%-kal olcsóbb, de a verseny kedvéért, és a kötbér elkerüléséért Zarándokkal bányával is szerződést kötöttek. A Dunaferr azt reméli, a két beszállító versenyeztetésével 20-25%-ot megspórolhat a mészkőért és a dolomitért fizetett eddigi árból. Az új szerződés kevesebb dolomit vásárlásáról szól, amiből az új vezetés szerint fölöslegesen sokat vettek elődeik.

A megállapodás értelmében a közeljövőben a Zarándok-féle bánya biztosítja majd a Dunaferr teljes mészkőszükségletét és a dolomit harmadát. Zarándokéktól 830, Orbánéktól 160 millió forint értékben vesz majd árut a Dunaferr."

www.origo.hu/itthon/20010722adunaferr.html
@Mariann19: naná, én egy praktikus nő vagyok, húúúú, szemem előtt látom a milliókat. Rövid, vékony, vastag, hosszú, faragott, nemzeti színű, pártlogós, fantáziám szárnyal, mint a pillangó.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az útdíjnál is jött a homályosító propaganda.
Az infláció és az árnövelő hatását tagadta a kormány arra hivatkozva, hogy a mezőgazdasági termékek betakarítással és a dinnye /?/ szállítással kapcsolatban nem lesz útdíj.
Azonban ezeket a terményeket fel is kell dolgozni, ezen kívül el kell juttatni a kereskedelembe is.
Arról nem szólva, hogy nemcsak hazai élelmiszer fuvarozás létezik, valamint az élelmiszeren kívüli termékek is szállítást igényelnek.
@Dr. jenőke (jenőke):

"Zarándok 2002 elején úgy vélte, politikai nyomásra nehezült meg vállalkozói működése. A vasmű megrendeléseinek kiesése mellett a hatóságok sorra utasították el az épülő autópályák szomszédságában lévő bányáinak megnyitási kérelmeit, ráadásul az állami tulajdonban lévő Pilisi Parkerdő Rt. közreműködésével olyan helyzetbe hozták, hogy abba kellett hagynia a Dunaújvárosba szállítandó bajnai mészkő kitermelését is. A cég az alkalmazottak döntő többségét elbocsátotta. Zarándok bejelentette, családjával együtt Franciaországba emigrál. A 2002-es kormányváltás után azonban megváltoztatta szándékát.

- A politikai változás számomra nem hozott fordulatot: a 2002 nyarán felálló új Dunaferr-vezetés sem rendelt tőlem se mészkövet, se dolomitot - mondja Zarándok János. - Talán ez is szerepet játszik abban, hogy ma már másképp értékelem a négy-öt évvel ezelőtti eseményeket. Lenyugodtam. Utólag úgy látom, az idősebb Orbánnal folytatott verseny hozzátartozott a kezdődő magyar kapitalizmus és a demokrácia megszilárdulásához.

Sok minden megváltozott Zarándok János körül az elmúlt négy évben. Legfőbb piaci ellenfele, idősebb Orbán Győző nyugdíjba ment, cégeit a középső fia, ifjabb Orbán Győző irányítja. Zarándok is visszavonta magát az első vonalból, részben a folyamatos támadások, részben a megromlott egészségi állapota miatt. Ma már csak a saját díszkőbányáit műveli, egyébként vagyonkezelést folytat: a bányái többségét bérbe adja. A saját, illetve családtagjai tulajdonában lévő bányákat a Zarándok és Családja Kft. fogja össze. Bányáinak száma megközelíti a százat."

www.nol.hu/archivum/archiv-410646?ref=sso
@Spániel: sajnálom, hogy itt nem tudom megnézni az előadást... a két képviselő levelezése szánalmas... a fideszes nem is látja, hogy a cenzúrát vallotta be:)
@Mariann19: +

kepkezelo.com/images/gmgs1nq7dnb1p7tpew8.jpg

Tudom,minden hatás bennünket is érint,de közben vigasz lesz,hogy a kézis fiúk és lányok is verik a világot ,'csakazértsem' fociban...
@Spániel:
"Fantáziám száll, mint a pillangó."
Az enyém is.
Már látom, hogy jövőre már hazai bankokkal nem is tárgyalunk, egyenesen megyünk Sachshoz.
Befektetni.
Útközben beugrunk Las Vegasba játszani egy kicsit a megfeszített robot után.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A zsidók meg ne lelkizzenek, hanem kérjenek elnézést."

Amúgy nem nagyon lelkiznek ők mostanában sem.
A minap épp egy egy izraeli kormány-tisztségviselő, Dani Szímen facebook-on közzétett álláspontja szerint a japánok megérdemelték a két atombombát, amit Hirosimára és Nagasakira dobták le az amerikai tömeggyilkosok.

Képzeld mi lenne ha mások is ilyesmiket nyilatkozgatnának az ö szenvedéseik kapcsán?? :(
@Spániel: én elszászban vagyok:) de köszönöm
Megvan, mire lehet majd használni a felcsúti Orbán-kísértetstadiont

Gárdistákat és csendőröket avathatnak majd benne, mint a nagy példakép Stadler József akasztói testvérstadionjában
@Spániel:

Legyen igazad. De ezek már inkább társadalmi, mint politikai folyamatok, és a tulajdonviszonyok, velük pedig az érdek- és hierarchikus struktúrák átrendeződése jellemzi őket, a kimenetük pedig nem visszafordítható (bár nem is teljesen kiszámítható).

"A kérdés tehát úgy merül föl, hogy mikor és mitől éri el a rendszer elutasítottsága a kritikus tömeget. (…) A helyzet nem rózsás. Az Orbán-rendszernek sikerült egy elég nagy, több lépcsős kliensrendszert létrehoznia, a saját oligarcháktól a mezei hadakig, amelyben még a legkisebb sarzsi viselője is úgy érzi, hogy az átlagnál kicsivel jobb megélhetését Orbán Viktornak, pontosabban az Orbán-rendszer fennmaradásának köszönheti. Kik is tartoznak ide?
1. a konkurensektől törvényekkel védett nagyvállalkozók;
2. a milliárdos közbeszerzéseket nyerő Simicskák;
3. az államigazgatás és a közigazgatás tisztségviselői, a minisztériumoktól a járási hivatalokon keresztül az önkormányzati hivatalokig;
4. a rengeteg állami intézmény különböző szintű vezetői (a teljesség igénye nélkül: földhivatalok, Hírközlési Felügyelet, Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, Országos Meteorológia Szolgálat,  Gazdasági Versenyhivatal, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Központi Statisztikai Hivatal, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a különböző minisztériumi háttérintézmények);
5. az állami vállalatok menedzsmentje osztályvezetőig bezárólag (ugyancsak a teljesség igénye nélkül: Magyar Villamos Művek Zrt., 22 darab erdészeti és faipari zrt., Magyar Fejlesztési Bank Zrt., MÁV, Magyar Posta Zrt., Szerencsejáték Zrt., Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt., Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., Mezőhegyesi Állami Ménes Lótenyésztő- és Értékesítő Kft.);
6. az általános és középiskolák igazgatói, a főiskolák és egyetemek vezetői;
7. az olcsó földbirtokbérlettel jutalmazott megbízható káderek;
8. a trafik-koncesszióval jutalmazott hívek;
9. a Fidesz hatalmas médiabirodalmában (beleértve az adófizetők pénzéből működő televíziókat és rádiókat) dolgozó újságírók;
10. őfelsége mindenkori jól szervezett csőcseléke, amely „békeidőben” focidrukkerek és biztonsági őrök bőrébe bújik;
11. a középszerűségüket minden diktatórikus rendszerben párthűséggel kompenzáló művészek és tudományban utazók
12. és mindezek családtagjai.
Bármilyen nagy is ez a létszám, nem lennének elegen, ha nem csatlakoznának hozzájuk sokan a kisemmizett többségből. Ők azok, akiket elkábított az Orbán-rendszer mérgezett propagandája és torz világmagyarázata, amely mélyen gyökerező emberi tulajdonságokra épít: az irigységre, a bűnbakképzésre és a „másik” iránt ebből fakadó gyűlöletre. A pénzüket, az életlehetőségeiket, a gyerekeik jövőjét ugyan elvették, de kaptak helyette bűnbakot, és egy picike felsőbbrendűségi érzést: a liberálisoknál, a cigányoknál, a zsidóknál, a buziknál, a helyesírási szabályokon lovagló értelmiségieknél, a komenistáknál, a hajléktalanoknál, a romkocsmás egyetemistáknál mégiscsak különb emberek. Ez a tömeg persze nem olyan megbízható, mint a kliensek, ezért a tudatát folyamatosan kell mérgezni, sőt a méregadagot állandóan emelni kell, mert egyre jobban hozzászoknak – az ingerküszöb egyre magasabb.
Kik vannak az Orbán-rendszer híveivel szemben a másik oldalon? Mondhatnánk, hogy a rendszer sértettjei, de ez nem igaz. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor már el is értük volna a kritikus tömeget. Rossz hírem van: a másik oldalt jelen pillanatban az az elenyésző kisebbség alkotja, amelyet nem lehet megvenni, amelynek elvei vannak, és ezekhez tartja is magát. Ők azok, akiknek fontos a demokrácia; fontos, hogy a sorsukról maguk dönthessenek; akik, ha valami nem sikerül, először magukban és nem másban keresik a hibát; akik elviselhetetlennek tartják, ha az állam beleavatkozik a magánéletükbe; akik a tiszta verseny és nem a kliensrendszer hívei; akik nem eltaposni, hanem meggyőzni akarják az ellenfeleiket; akik elviselik, hogy mások „mások”, mint ők; akik saját teljesítményüktől várják boldogulásukat, és nem keresztapáktól.
A rendszernek azokat a sértettjeit, akik nem osztják a fenti elveket, és akiket csak pillanatnyi elégedetlenségük sodor erre az oldalra, nem számíthatjuk be a kritikus tömegbe. Ők azok, akik rögtön megfordulnak, ha valami csurran-cseppen. Sokan vannak, és nekik nem a kliensrendszerrel van bajuk, hanem azzal, hogy nem kerültek bele."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/215007

Ha így van, a kérdés csak az, kimerülnek-e a források, amiből a Család fenntartása finanszírozható. Józan számítás szerint igen, de egyáltalán nem kizárt, hogy így-úgy mégis évtizedekig elvegetálhat - vagy véres-kaotikus összeomlásba torkollik.
@Mariann19: ha letagadta, akkor pláne lesz/van. 1. szabály: ha tagadják, igaz.
@Mariann19: most sajnálom, hogy bagóért eladtam a kft-met.
@Husz_János_Puszita:
Nagyban folyik a valós adatok hamisítása illetve elhallgatása."
Ehhez két dolgot érdemes hozzáfűzni.
Mindennapos tapasztalat, hogy jelentős kormányzati döntéseknél az ellenzék és az elemzők rendre rezignáltan úgy nyilatkoznak, hogy nem ismert a kormányzat szándéka és célja.
Kérdés, hogy egy kormány milyen alapon sajátítja ki a döntés jogát kizárólagosan gazdasági döntéseinél és a javak felosztásánál?
Közre kell adnia a cél és az eszköz indoklását.
A másik. A megjelenő információk ellentmondásosak. Példa:
Lázár jános délelőtt úgy nyilatkozik az eu-s támogatásokról, hogy elveszíthetünk 500-600 mrd-ot, délután a kormány azt mondja, hogy egy eurót sem hagyunk ott.
Lázár a büntetésről kijelentette, hogy sikerként könyvelhetjük el, ha az ide vonatkozó bírság 50-100 mrd lesz. Hozzá kéne tenni a tisztánlátás érdekében, hogy az eu-s büntetés 2%-ról indul, maximuma 25%.
A 25%-ot egyszer érvényesítette az eu Romániával szemben, ezek szerint a miénket jól megmérik, és ennek örüljünk?,
Igen, miután csak félinformációkat ismerhet meg a lakosság.
@gazoló: A Puskás Akadémia rendre veszít. Ha-ha
Jól látom Koltai Róbert van azon a domborműn!? :)
@Kowalski, helyzetjelentést!: közhely, de a remény hal meg utoljára. Láttunk már pálfordulást nem egyet, a beépített mamelukok pénzért, pozícióért benyalnak bárkinek. A források már most kimerültek, minden más csak púder és ígéret a semmiből, a jövőnk elherdálása.
Ez a véres-kaotikus összeomlás gondolat engem is foglalkoztat és félelemmel tölt el, mert összeomláshoz vezethet, amiből jelenleg nincs aki kivezessen. Jövőre sem lesz. És akkor majd megint ott tartunk, hogy a legkevésbé rosszat kell választanunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nyugi Nyuszifül! Az alfák a testi erejükkel tünnek ki, a bötűvetés nem az erősségük:) rájuk vadászó femme fatal-ok szükségleteit, cizelláltságát is jelzi ez egyidejűleg:) de csak savanyú a szölő...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az a baj, hogy csak az általam említett két termékcsoportra nem lesz útdíj, az ezenkívüliekről nem szóltak, mert ott már csak azt lehetett volna mondani, hogy az útdíj miatt rohadtul megdrágul minden.
@Spániel: Kár, hogy nem találkoztunk hamarabb. Beleolvaszthattuk volna az eltékozolt KFT-édbe az újat, megúszhattuk volna az 500 ezer forintos törzstőkét.
Nem baj, lesz annyi nyereségünk, hogy ez nem rendít meg minket.
Azért jó lenne a tudatban ketté választani a dolgot.
Van egy acélipari cég amelyről közeli ismerői elmondhatják, hogy sok javítani való van rajta, de elmondható az is, hogy a jelenlegi tulaj nagyon keletről jött, így a javítgatás, nos csapnivaló. De a cég potenciálja meg van, és ne tessék baromságokat mondani a vas és acél országáról, meg hogy semmi alapanyagunk ( a mészkő, dolomit, Mn -érc trión kívül), mert csak körül kell nézni, hogy más acélművek, hogyan tudnak ugyanilyen helyzetben fejlődni is.

És a másik dolog az orbáni államosítási baromság, melynek szinte kezd áldozatává válni a Dunaferr is. Az állami segítségnyújtás tán még el is képzelhető, de nem itt nálunk és nem feltétlenül jelenlegi vezetés miatt.
Másrészről az orosz-ukrán időzítés is több mint elgondolkoztató. 2009 -től veszteséges a cég, már 2005 -ben is tudtuk ( meg előbb), hogy erőlködés nélkül leépíthetnénk embereket, de 2009 -től ezt a privszerződés sem akadályozta. Mégis 2013 augusztusában jelentenek be nagymértékű elbocsájtásokat, melyek 2014 júniusáig húzódhatnak el.
Feloszlatta magát a cseh parlament

A cseh képviselőház kedden Prágában megszavazta önmaga feloszlatását, s ezzel szabaddá tette az utat az előre hozott választások előtt. - See more at: magyarhirlap.hu/feloszlatta-magat-a-cseh-parlament#sthash.FF2FN9hz.dpuf

magyarhirlap.hu/feloszlatta-magat-a-cseh-parlament
@profilo:

Ha már olyan lelkesen idézgeted (profilo 18:34:19 és 18:37:26):

1.a/”A megállapodás értelmében a közeljövőben a Zarándok-féle bánya biztosítja majd a Dunaferr teljes mészkőszükségletét és a dolomit harmadát. Zarándokéktól 830, Orbánéktól 160 millió forint értékben vesz majd árut a Dunaferr.”
1.b/ „A vasmű megrendeléseinek kiesése mellett…” (Zarándok interjú)

Ez mintha cáfolná azon „megállapodást”, miszerint a Vasmű mindkét bányától vásárol. Hiába, no, nehéz egy miniszterelnök apjával konkurálni. És aki olyan hülye, hogy ugyanazon nyersanyagokban utazik …

2./” … a hatóságok sorra utasították el az épülő autópályák szomszédságában (ahonnan olcsón lehet szállítani >> lám csak, a Zarándok drága!) lévő bányáinak megnyitási kérelmeit …”

Ez a gazdasági tönkretétel tipikus esete politikai eszközökkel.

3./ „A politikai változás számomra nem hozott fordulatot: a 2002 nyarán felálló új Dunaferr-vezetés sem rendelt tőlem se mészkövet, se dolomitot - mondja Zarándok János.”

Ez attól függ, milyen szerződése volt akkoron a Dunaferrnek Orbán Győzővel. Gondolom, jól bebetonozott.

Fentiek alapján egyértelmű, hogy Zarándokot családi nyerészkedési célból úgy leradírozták a pályáról, mint a sicc. Megjegyzendő még, hogy szerintem (ahogy már egy másik blogon írtam a hozzászólásodra) ha minden teljesen szabályos, egy demokráciában egy a miniszterelnökhöz bármilyen módon kapcsolódó cég akkor sem nyerhet állami tenderen soha. Szerinted meg, noha nem problémamentes, de ez van. Az élet (ahogy te is írtad azon a másik blogon) nem habostorta.

Tudomásul vettem.

Üdvözlettel:

Pelikán elvtárs
Mi ezzel a baj...?!
A Lajost nagy skandallum volna kitüntetni valami nemzeti plecsnivel, ezért kap a barátjától egy komplett vasgyárat.
Úgyis sokat gondolkodtak a régi koleszos cimborák, hogy mit kapjon az érdemeiért, de annyi mindene van már, olyan nehéz valamivel meglepit szerezni neki.
Ilyenje még nem volt, hát kap egyet sebtiben.
A megrendelésekkel, meg a veszteséggel nem lesz gondja, mert hamarosan kétharmados törvénybe írják, hogy mostantól a korszerűtlen papír helyett a könyveket acéllemezre nyomják, a műanyag vasból lesz, és Hoffmann Rózsi néni rendeletben mondja ki, hogy a kisiskolások kötelező egyenruhája az egyen vasköpeny, és melette kis vascipőben kell megjelenni mindenkinek az iskolában. Az igazi magyar hazafiak pedig a régi, használt lélegzőszervüket önkéntesen kicserélik vastüdőre, amit a "nemzeti vastüdő" árudákban lehet majd kapni.
Csak győzzék az állami megrendeléseket teljesíteni Dunaújvárosban!
@GeoCracker:

Semjéni aranyköpések... igen, Orbán, Semjén, Kövér, Balog... ez a folyamatos, üres locsogás...
@Commandante Jayasuriya:

A megrendelésekkel és a a veszteséggel kapcsolatban azt hiszem neked sincs fingod sincs a dolgokról.
Tökéletesen beveszed a régi privatizációs mesék alapját. Hát ez a cég, ez az ágazat ez aztán teljesen veszteséges, huh ettől meg kell szabadulni. Aztán lám-lám bagóért elmegy, megszűnik, oszt mi kapunk helyette külföldről "gazdaságosat".

Másrészről, az államnak nincs helye a privatizációban, mert attól jobb nem lesz, max. ideig-óráig. Persze megértem azt is aki az ideig-óráig való túlélésnek is örülni fog a jelenlegi magyar helyzetben, még én is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rólam? Soha!
De tegnap egy taga20 csapta nekem a szelet. :)
@Mariann19: van az a sanda gyanúm, hogy ettől függetlenül ezek ára is meredeken megy felfelé.
Nem kell aggódni, rezeg a léc a FIDESZ buktájához. Csak az ellenzék ronthatja el saját nyerési esélyeit.
@sírbateszezazegész: én az agyban erős hímekre bukom. Kell a szellemi stimultus is. Egy erős hím uncsi. :P
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: +Semjén és az ő párttya. Legjobb megfogalmazás az ATV-ben hangzott el róluk:
"A KDNP közleményével kapcsolatban azt mondta Szabadai: szomorú volt hallani, hogy ilyen közleményt adott ki a párt az SZDSZ megszűnése után. Ez egy szomorú pillanata volt a magyar közéletnek, különösen egy olyan politikai erőtől, amelyik kullancsként hordatja be magát a parlamentbe a Fidesszel - "
www.atv.hu/belfold/20130820-szabadai-a-kdnp-kullancskent-hordatja-be-magat-a-parlamentbe
Abszurdisztán egy fotón összefoglalva:
itt a dohány nélküli Nemzeti Dohánybolt.

fideszfigyelo.blog.hu/2013/08/19/dohany_nelkuli_dohanybolt_ez_se_lenne_a_fidesz_nelkul
@GeoCracker:
Kösz!
Olvastam és egyet értek, ha számít.
Kommentelni nem tudtam nálad, valami nem tiszta. Akkor ide:

A nagyotmondásos licit nyertesét nem lehet kihirdetni azon egyszerű oknál fogva, hogy még nincs vége a napnak.
Kíváncsi lennék, hogy a Harrach de Elvtárs y Péter mit rikácsolt össze ma délelőtt Márianosztrán, a Pálosok terén?

Nyilván eldurrantott ő is egy pár olyan petárdát, amelyet Semjén testvér a vörös diktatúrában való szenvedése kapcsán meggyújtott. Hitelesek mindketten, detélleg.
Tegnap ott jártam. Nosztrán és vissza is engedtek... Volt szentmise, amit igen nagy önfegyelemmel hallgattam végig. Kénytelen voltam sajnos. A szeretet lángoló szőlőtőkéje( az atya tanátta ki, nem én… ), hogy a francba illik, a komenyista elnyomást emlegető returhikába? Meg egyáltalán, mi a f…t keres a politika a templom falain belül?
Nyilván Harrach testvér ezt kivizsgálandó ment oda a Börzsönybe, ha odament egyáltalán. Én csak a programot olvastam a helyszínen tennap egy plakáton, abban azt láttam, hogy a mese után (bocsánat – én hülye ateista… mise ), Péter testvér fog személyesen kárálni, de nem ellenőriztem le, hogy valóban így történt-e?

Figyelni kell rájuk, mert a KDNP keresztényisége olyan ( a szomszéd Feri szerint ), mint az Inkák leszármazottainak határtalan szeretete Cortez iránt. A Semjénschmidti- Pálffyzorbányi keresztény alkotmányuk, a tartalmi hibáitól eltekintve, fizikailag is elhibázott alkotás.
Amire használni akartam, arra sem jó. Ilyesféle műnyomó kartonra hajazó papírral segget törölni, kissé maczerás.
Kíváncsian várom, hogy az RTL valóban leadja-e az Alföldi-féle Esvány rokkoperát?
Másfél óra múlva okosabbak leszünk.

Üdv!
@lavór: azért ne vegyél rá mérget. Az előbb néztem Kéri interjúját ATV-n, most még emésztgetem, amit mondott, nem is fogtam még fel. Amíg a fidesz új arcokkal birodalomcsoportokat épít sumákban az eljövendő eu-s pénzek elköltésére+takakrékpénztárak, addig az ellenzék tavasz óta egy-két ügytől eltekintve azzal van elfoglalva, hogyan szorítsa ki a másik jelöltjét a 106 közül és ki legyen a miniszterelnök-jelölt.
Megszámolta Kéri, hogy az utolsó 50 nap alatt kb. 12 komoly ügyre repülhettek volna rá, de csak a felcsúti stadion és a trafikmutyi csípte a szemüket.
Szomorú és kilátástalan. Ilyenek ne országot vezessenek, hanem kecskét.
@Spániel:
"Szomorú és kilátástalan. Ilyenek ne országot vezessenek, hanem kecskét."

Egyetértek. Erősítik az esélytelent. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de nekem ez a Böjte Csaba addig volt végtelenül becsületes és szerény, ameddig nem kezdte körbetarhálni az országot. Ezekkel a körutakkal jelentős anyagi támogatáshoz jutott + a könyvei eladásából. Már legalább tíz árvaházat kellene működtetnie. Nem csodálkoznék, ha - mint Tőkésről is - "dolgok" derülnének ki róla.
@Spániel:

A KDNP programja:

Mit akar a KDNP?

Erkölcsi és anyagi biztonságot, egyénnek, családnak, hazánknak, minden magyarnak!

Átgondolt, hosszú távú, a közjót szolgáló ország- és nemzetépítést!

Takarékos, jól működő államot, korrupciómentes közéletet!

A családi, a közösségi, a nemzeti értékek védelmét, támogatását!

A tudás, a szakértelem, a munka megbecsülését!

Tanult, művelt, becsületes fiatalokat, az idősek megbecsülését!

A vidék felzárkózását, a gazdálkodók létbiztonságát!

Munkahelyteremtést, a munkanélküliség csökkentését!

A szegénység enyhítését!

Méltányos közteherviselést!

Az egész társadalom egészségvédelmét szolgáló egészségügyet!

A hazai vállalkozások támogatását!
(kdnp.hu)

LOL
@Spániel: Én jártam már előadásán vagy olyan misén ahol beszélt. Hidd el, hogy nem a tarhálásról van szó. Árvaházai pedig alább.

A gyermekotthonnak ma már Erdély több városában van intézménye. A szervezetet működtető Szent Ferenc Alapítványhoz befolyó adományokból több telket és ingatlant vásároltak. Költségvetésük szinte teljes részét adományokból finanszírozzák, állami támogatást mind Romániától, mind Magyarországtól igen csekély mértékben kapnak. Böjte Csaba bevallása szerint egy gyermek egy napi megélhetése egy euróba kerül.
A szervezet a megjelölt évtől kezdve a következő településeken működtet intézményt:

Árkos (2006) – Irgalmasság Anyja Kismamaotthon
Déva (1993) – Magyarok Nagyasszonya Gyermekotthon
Csíksomlyó (2009) – kollégium
Csobánka (2007) – Élet Háza
Gálospetri (2007) – Gyermekvédelmi Központ
Gyergyószárhegy (2006) – Gyermekvédelmi Központ
Gyimesbükk (2008) – Szentlélek Gyermekvédelmi Központ
Gyulafehérvár (?) – Gábor Arkangyal Gyermekvédelmi Központ
Illyésmező (2004) – napköziotthon
Kisiratos (2006) – Pio Atya Gyermekvédelmi Központ
Kolozsvár (?) – bentlakás az intézményben felnövő fiatalok számára
Kovászna (2006) – Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ
Kőrisbánya (?) – Ferences Kolostor – vendégváró
Nagyszalonta (?) – Szent Antal Gyermekotthon
Nyárádszereda (2004) – napköziotthon
Parajd (2006) – napköziotthon
Petrozsény (2005) – Jézus Szíve Gyermekvédelmi Központ
Sóvárad (2005) – napköziotthon
Szárhegy (2005) – Ferences Kolostor – Gyermekotthon, napközi
Szászváros (1999) – Szent Erzsébet Gyermekotthon
Székelyvarság (?) – gyermekotthon és napközi
Szováta (2003) – Szent József Gyermekotthon
Torockó (2004) – Kis Szent Teréz Gyermekotthon
Tusnádfürdő (2005) – Szent László Gyermekvédelmi Központ
Zsombolya (?) – Szent Mihály Gyermekotthon
Egyéb ingatlanok[szerkesztés]
2004-ben megvásárolták Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőházát, ami Marosillyén található. A vásárlás célja itt nem gyermekotthon létesítése, hanem az épület megmentése.
Rekecsinben moldvai csángó iskolaközpont épül, amely a csángók magyarságának megőrzését szolgálná. Az épület alapkövét 2005 májusában rakták le.

hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9vai_Szent_Ferenc_Alap%C3%ADtv%C3%A1ny
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha mindezt megvalósítják a választásokig, egye fene, lehetnek akár kullancsok is.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/eger-lanyanak-adott-kezcsokot-orban-2206781
Istenem ...
Valami magasan kvalifikált pszichológust nem tüntettek ki véletlenül?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egerszegi? Hát persze. Remélem, hogy haláláig minden évben, sőt posztumusz is, hogy az ükunokái is jóllakjanak
Egyszerűek ezek a fijúk, mint a kínai sárga tányér...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ebből mi az, ami nem valósult meg?
Hogy semmi? Na, ne kicsinyeskedj, a prioritások kezelése fontos dolog, nem lehet csak úgy hübelezsolt módon szórni a pénzt mindenféle jótékonysági izékre, van egy sorrend.
Kellett egy pálinkafőzde, az momentán fontosabb volt pistának, de azért fókuszálnak az eredi céljaikra is mosmá'.

Hagyj fel a negatív értékelésekkel, erre már senki sem vevő.
Ott a hipokrita törörülésbe...
@Spániel:
A cseh kormány épp...
Igazad van és Kérinek is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Mit akar a KDNP?"

A bort iszik és vizet prédikál tipikus esete.
Booááá
@vitéž munkášőr: Sajna nekem is van egy kis pocakom és még olimpiát se nyertem. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az, és egyre idegesítőbb. Az is, hogy van "piaca", közönsége.
@Knósszosz: Ezt olvastad már?? Én beszartam tőle. :)

Egy szál pöcsben Angela Merkel kormánygépén

A német titkoszsolgálat nagyon szeretné elfelejteni július 25. estéjét, de a Die Welt nem hagyja nekik. Érthető, hiszen nem sokszor fordul elő, hogy egy akkora baklövésről a sajtó tudomást szerez, mint az Angela Merkel kormánygépén történtekről. Aznap este egy 24 éves férfi szépen felsétált annak a Airbus A319-es gépnek a lépcsőjén, amit a kormány tagjai, köztük Angela Merkel miniszterelnök is gyakran használ, és harmincmilliós kárt tett a járműben.

A török származású testépítő ráadásul nemcsak beült az ülésekbe, volt nála pár zacskó drog is, marihuána és ecstasy tabletták, melyekből jóízűen el is fogyasztott párat. Volkan T. ezt követően bulizni kezdett, nem zavartatva magát attól, hogy a gépen egy lélek nem tartózkodott, és az sem nagyon zavarta, hogy a repülőgép a kölni repülőtér lezárt, a hadsereg által ellenőrzött részén parkolt.

Volkan a buli közben egy szál alsógatyára vetkőzött, és magában táncolt, majd amikor ez nem volt elég izgalmas, fogta a fedélzeten talált tűzoltókészülékeket és az elegáns bőr kárpitra és a kényelmes foteleknek is beillő ülésekre fújta ki tartalmukat. Hogy miért, az nem lehet tudni. Mivel a földön parkoló gép pilótafülkéjének ajtaját nem kell zárva tartani, a férfi ide is bejutott, és össze-vissza nyomogatta a gombokat - kész csoda, hogy a hajtóműveket nem indította be. A perfomansz csúcspontján kieresztette a kényszerleszállások során használt csúszdákat, majd kimászott a szárnyra és ott rokizott tovább.

Az incidensről hivatalos jelentés ugyan készült, de azt nem adták ki a sajtónak, a Die Welt azonban megszerezte a nyolc oldalas rendőrségi jegyzőkönyvet, amiből a nem mindennapi sztori kiderült. Az iratokból az is kiderült, hogy a katonaság, rendőrség és a reptér biztonsági személyzete négy órás hercehurca után tudta csak eltávolítani a férfit a gépről, ami teljesen megtankolva állt a repülőtéren, így elméletileg (már ha a testépítő tudott volna repülőt vezetni) fel is szállhatott volna.

index.hu/kulfold/2013/08/20/egy_szal_pocsben_angela_merkel_kormanygepen/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: 1-akkor miért itt keresed?:) 2- valami más-más definíciót adunk a szónak:)
@Knósszosz:
"
Kösz!
Olvastam és egyet értek, ha számít.
"
Hogy a csudába ne számítana....

A sorból Surján doktort sem szabad kihagyni. Ő is nagy baromságok kiseszű forrása.

Az Alföldi-féle szegedi előadást nagyon támadják sokan. Nem láttam, és innen nem is fogom látni (mobil-netről esélytelen, a földi adások meg megszüntek).
Annak alapján, amit írkáltak róla, nem vagyok biztos, hogy látni akarom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez egy vicc, de akkor is elképzelhető, hogy egy hülye egymagában kijátszik egy komplett biztonsági rendszert.

Ezért van a fél világ beszarva, legalább is annak egy része. Kíváncsi lennék olyan titkos aktákra a CIA részéről, amelyekben az ilyen eseteket tárgyajják!?
Tuti vannak. Dögivel!
@Knósszosz:
www.tutiblog.com/2013/08/alfoldi-igazan-aljas-huzasa.html?v=1
S most hagyjuk az indulati lemeket belőle. Ez a felfogás nem az én világom. Ahogy nekem Lear király sem jön be mondjuk tangában.
@Mariann19:

Nem a lakosság informálására gondolok, az megáll a devizahitelesek zsírján hízó uzsorások szintjén.
Azokra az adatokra, amiből az elemzők is dolgoznak. Senki nem tudja például, mi fortyog az MNB üstjében a színfalak mögött manapság. Vagy a módszertanilag nem tiszta, össze nem hasonlítható statisztikákra. Vagy az IMF delegáció seprűvel történő kiűzetésére.
Fura dolgok ezek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "én az agyban erős hímekre bukom." 
Nem felejtettél le egy ékezetet?
@GeoCracker:

Én egyik István a király rendezésére sem voltam kiváncsi, ha ez vigasztal valamennyire..:D
@GeoCracker:
Kedves Geo! Amiket irkáltak róla (Alföldiről), annak alapján nem gondolom, hogy behánynál a műtől.

Alföldi egy görbe tükröt tartott a velejéig rohadt hatalom elé, amit a hívők hivatalból nem értenek/érthetnek, plusz fizetett csodálkozókként kritizálniuk is kell.
Azt nem hiszem, hogy magad ebbe a kasztba tartozol, biztosan nem!

Meggyőződésem.

Ugyan,
@GeoCracker:

Én Sekszpírt mindig tangában nézek.
@Knósszosz: Szerintem görbetükröt a velejéig rohadt hatalom elé, nem ilyen módon kell tartani. :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én még itthon sem. A mázsámmal elég kényelmetlen :-)
Viszont szinházban egyik oldalon sme hiszem, hogy az öreg angol tangát érdemelne. Ha élne, akkor tangás lányokat az öltözőben :-)
@Knósszosz: Mondjuk úgy, hogy csak azokba rúgjon bele, akik megérdemlik.
@sírbateszezazegész:
hátbazdmeg milyen irígylésreméltóan nagyok vagytok Háziszárnyassal itten: SAJÁT ISTENETEK IS VAN és hol tartod: van e akkor stelázsid vagy a kredenc?

és mit eszik? iszike?

annyira izgalmas el is felejetettem, hogy meccset nézek UEFA

brühüyyy

és dzsobbik is kinyitotta pofázattyát a zesvánnyal kapcsolatban mitvárhattunk ezektől neki is van saját különbejáratúja? és nem veszexenek ezek a sok istenek?
@Husz_János_Puszita: Az eredetin (Királydomb) még rendeztem (A KEK-ről kértek rendezőket, mert a tömeg nagy, a rendező kevés volt). Azt "belülről" láttam, és nekem tetszett :-)

@Knósszosz: Nem behányás kérdése, és még csak nem is az, hogy zavarna a görbe tükör. Elég görbén nézem a világot ehhez.
Alföldi görbe tükreivel többnyier az a bajom, hogy nem ott görbülnek, ahol szerintem kéne (Bár spec az István a király nem az a darab, amiből görbe tükröt kell szerintem rendezni), és olyan elemeket alkalmaz, ami nekem nem való oda. Mint nemzetközi hírűnek kikiáltott filmrendezőnk esetében, aki mindig berakott valami meztelenséget a filmjeibe. Ha volt szerepe, ha nem. Csak azért, hogy megmutassa: neki ezt is lehet.
De ettől még tőlem nyugodtan tetszhet másnak természetesen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nekem van egy, régtől örzött képem erről a darabról. Az nem igazán Alföldi-kompatibilis azt hiszem. De látatlanban utálni sem akarom :-)
@rodeo36: Várj a stelázsiban gyorsan megnézem. :)
@Knósszosz:
Azt hiszem az István a király egy gagyi történelmi rockopera flekkre megírva, és a "mi is tudunk rockoperát írni" mozgalom részeként elkövetve.
DE, az élet úgy hozta, hogy
1. Nagyon rendhagyó előadást engedtek megtartani, igazi tömeggel, és tömegjelenetekkel (1980-as évek közepe!!!!)
2. A dühöngő sorok közti fogalomkeresések korszakában a vitathatatlan belefogalmazások és beleértések miatt szimbolikus darabbá vált. Érdemelten, vagy érdemtelenül, mindegy.
3. Ikonikus szereplőgárdával vált darabként és filmként maga is ikonikus darabbá.
4. A fenntiek értelmében éppen úgy kultuszdarabbá vált, ahogy a Tanu vált kultuszfilmmé.

-- Mivel ezért ez a darab sokaknak jelent sokat, ráadásul oldalfüggetlenül, ezt a darabot rombolni legalább olyan, mint a Himnusz rockosítása. Meg lehet csinálni, de valahogy szerintem nem komilfo, ha érted mire gondolok.
Annyi módon lehet görbe tükröt tartani, személyes sértettségeket kiélni, hogy nincs erre szükség. Szerintem.
De mint egykori rendező, biztos, hogy nagyon nem vagyok objektív.
@GeoCracker:
Van véleményem a dologról, ráadásul érteni vélem, mire akarsz kilyukadni.
Megengeded, hogy erre holnap válaszoljak?

Hosszú és messzire visz, ez ma nem fér bele.
Lényegében egyet értek, de mégse. Mindenbe.

Azért nincsenek közöttünk áthatolhatatlan ideológiai falak, ezt vettem az első perctől kezdve. Vita?
Azért vagyunk itt.
Még egyszer, jó éjt!!
@GeoCracker: Egyetértek veled. Ha megengeded küldök egy igazán szívet melengető kisfilmet, amire szerintem mindnyájan büszkék lehetünk, oldalaktól függetlenül.

youtu.be/KJ5T0mld8Lc

Bennem nagyon jó érzéseket váltott ki a megtekintése.
@Knósszosz: Jó álmokat.

Inkább izlésről, mint ideológiáról írtam azt hiszem. Megette a fene, ha ideológiai alapon szabályozzuk az izlést, közizlést

De alusz jól :-)
@rodeo36: szerintem a "te Istened", "én Istenem" kitétel a magyar nyelvben valami többlet jelentéssel bír. Én elfogadom, hogy te másban hiszel. Nem gúnyolódom ezen, nem akarlak megtéríteni. Ezt megtehetnéd te is, nem? Udvarias, toleráns dolog lenne. Főleg, hogy senkit nem akarok megtéríteni. Azt mindenki magánügyének tekintem. Mert szerintem ez így helyes. A képmutatás az más. De én nem vagyok az.

Szerintem az istenek jól megvannak egymással.

Alföldi rendezéséhez nem tudok hozzászólni, nem is tettem.
@GeoCracker:

Nem is tudtam, hogy rendező vagy.
A rockoperát és musicalt, mint műfajt nem csípem.
@Husz_János_Puszita: Nem, nem :-))

Ha visszább-olvasol, akkor írtam, hogy a KEK-(Kertészeti egyetem klubja) kértek kölcsön rendezőként még régen a királydombi első előadásra. Amolyan biztonsági felügyeletet adó figuraként :-)
@sírbateszezazegész:
én nem etimológiáról értekezem,
hetivalasz.hu/kultura/a-murol-megjelent-kritikak-meglehetosen-ellentmondasosak-67353

azlan meglehetősen tudományosan közelíti és bizonyít

a te álláspontod miszerint neked nincs álláspontod az is egy álláspont...

de én mimkor vitatkozom akkor érvelek és nem etimológiáról révedezek...

komolyan írtam, hogy minden vallásnak sőt minden szsektának van egy kisajátított istenkéje mialatt mindegyik azt állittya, hogy csakis egy igaz isten létezik én meg tagdom a bármilyen istenek létét mivel a világban az anyagban nincs helye fizikálisan egy végtelen és felismerhetetlen izének amikor az anyag maga végtelen minden értelemben és nem is semmisíthető meg azaz sohasem teremtette senki és semmi: VAN, LÉTEZIK, pont...

namost miért kellene nekem tisztelnem bárki hitét amikor az hit és semmi bizonyítéka nincs nekem meg van mert semmilyen isten sohasem nyílvánúlt meg vagy amit annak hívnak az kóklerség azaz szemenszedett aljas hazugság anyagi előnyökért

ezt tartom vitaalapnak

a többi mese mese mátka szarik a madárka

brühüyyy

valami keményről is érdemes vitatkozni nem arról hogy bárkinek lehet igazaq mert akkor senkinek sincs igaza

remélem érted vagy jobban mondva érthető amit írtam?
@GeoCracker: amennyit én lehozok önmagamnak ebből a rockoperából az az, hogy istenről nincs is benne szó, van viszont isten nevében elkövetett aljasságokról amiket anyagi előnyökért és hatalomért meg annak a kettőnek a kombinációiért csináltak azaz követtek el, és ebben Istvan az Első magyar sorban egy az aljas hatalomvágyó őrűlteknek aki nem a nép érdekében tette amit tett, hanem hatalomvágyból kiütötte minden valóban potenciális ellenfelét ilyent csak Shakespeare írt a legborzalmasabb királydrámáiban és az Iliász meg az Odysseia mutatott fel ilyet valamint az Argonauták és persz a spanyol hódítók akik földrészeket taroltak le emberestől és isten nevében kurva büdös anyagi érdekekből és az ő személyes gazdagodásuk okán

a többi rablómes a csúnyábbak közűl

brühüyyy

és erről szól Alföldi ma hozzánk és nagyon "bájosan" mert sem vér nem folyik sem belek nincsenek kitaposva és senki sincs élve szénné égetve ami a valóság maradt mert a mai rencer sem csinál kevesebbet mint megsemmisít és rohadt aljas gyilkos önző anyagi érdekekből és még ájtatos is hozzá

brühüyyy
@Knósszosz:
@GeoCracker: amennyit én lehozok önmagamnak ebből a rockoperából az az, hogy istenről nincs is benne szó, van viszont isten nevében elkövetett aljasságokról amiket anyagi előnyökért és hatalomért meg annak a kettőnek a kombinációiért csináltak azaz követtek el, és ebben Istvan az Első magyar sorban egy az aljas hatalomvágyó őrűlteknek aki nem a nép érdekében tette amit tett, hanem hatalomvágyból kiütötte minden valóban potenciális ellenfelét ilyent csak Shakespeare írt a legborzalmasabb királydrámáiban és az Iliász meg az Odysseia mutatott fel ilyet valamint az Argonauták és persz a spanyol hódítók akik földrészeket taroltak le emberestől és isten nevében kurva büdös anyagi érdekekből és az ő személyes gazdagodásuk okán

a többi rablómes a csúnyábbak közűl

brühüyyy

és erről szól Alföldi ma hozzánk és nagyon "bájosan" mert sem vér nem folyik sem belek nincsenek kitaposva és senki sincs élve szénné égetve ami a valóság maradt mert a mai rencer sem csinál kevesebbet mint megsemmisít és rohadt aljas gyilkos önző anyagi érdekekből és még ájtatos is hozzá

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azért gusztustalan vagy, mint valami dilinyósat csillapítasz itt...

most nem mondom ami a számon

brühüyyy

nincs pihenésre szüxégem

túl vagyok 3 UEFA meccsen
@rodeo36: Na jó én sem mondom most ami a számon. Inkább elhúzok aludni. Jó éjt és ne pörgesd túl a dolgokat. :)
A Dunaferr súlyosan veszteséges, felesleges vízfejet kirúgni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mesélj, hogyan s miként?

brühüyyy

itt ülök tanga nélkűl és várom...repesve
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
van stelázsid? akkor van baracklekvárad is és abban várazik a zistened?

brühüyyyy

milyen édibédi lehet tangában?
No, megnéztem az Alföldi-féle István, a királyt.
Innen üzenném a szegedi jobbikos idiótának, hogy adjon hálát a Nagy Manitunak, amiért élőben láthatta és fizessen ki nagyon sok pénzt egy pedagógusnak, aki megtanítja a jelképek felismerésére.
Ebben az értelmezésben ugyanis még csak nyomokban sem volt egyházgyalázás, nemzetgyalázás.
Nagyon fájdalmas és nagyon szomorú módon, de Alföldi látja, milyenek vagyunk és rettentően igaza van.
Ahogy Szörényinek is, aki azt mondta, fel kell kötnie a gatyáját annak, aki ennél jobban szeretné értelmezni adott időben a darabot.
Ja, és Stohl András sikeresen feledtette Vikidált.
Azt mondom: ő volt a legjobb az előadásban - de ez azért nem lehetett túl nehéz, mert itt Koppány volt a főszereplő - ha úgy tetszik - és nem István.
Okkal.
@Evezős:
aggy egy linket mekköszönném a zertéel-en nem kaptam meg? nem tudom miért

lécci, köszi

brühüyyy
Államosítás az anyád picsája.

Az mszp úgy adósodott el hogy mindent eladott.

A fidesz bevásárol és nem adósodik el.

Hogy lehet ez?
Apám neked is sikerült a szintet hoznod.

" A fidesz bevásárol " így is lehet mondani.
Tied a hét aranyköpése.

Remélem neked is juttat.
@avanivi:

kösz, nagyon szépen

brühüyyy

érdekes
@rodeo36: mivel nem láttam a művet, arról nem tudok nyilatkozni, mások írása alapján meg felelőtlenség lenne nyilatkozni.

Nem tudom elképzelni, hogy nincs valami, egy gondolat, nevezhetjük istennek is akár, mert nem fér a fejembe, hogy az anyag csak úgy "sohasem teremtette senki és semmi:VAN, LÉTEZIK, pont...", mert előtte mi volt? Te axiómaként elfogadod ezt, én nem tudom, nekem nem megy.

Esetleg azért nem lépsz bele más lelkébe, mert egy kedves, toleráns ember vagy, s neked ettől nem lesz jobb, neki viszont rosszabb lesz. Persze, ha neked ettől jobb kesz, akkor az előzőt ne vegyük figyelembe. A képmutatást, álszentséget persze lehet, sőt kell is támadni.

De, mivel én nem térítek, pénzt ezért ezzel eszembe sem jut keresni, így képmutató sem lehetek.

Ja, és én nem tagadom más istenek létét. Lehet, hogy csak egy van, de azt máshogy nevezzük csak. Ennyi.
@Evezős: Milyen nemzetgyalázást látott a barom jobbikos abban, hogy keresztény és pogány együtt énekli a himnuszt?
Igen, ez szerintem is Koppányról szólt, és /nekem/ a képmutató Istvánról.
Nagyot alakított Stohl /nem csalódtam benne/ és Novák Péter, gyönyörűen énekelt Koppány lánya.
Egészében:Éljen Alföldi!
Ne haragudj, hogy rád zúdítottam a friss élményem
@KÁTÉó53éúétr6: Nekem is friss, miért haragudnék? :-)
Stohl, mint ember, lehet, hogy esendő és ... nem biztos, hogy sokan ok nélkül utálják. De.
Nagy színész és ebben a szerepben odatette magát rendesen. Én odavagyok attól, amit itt csinált - pedig nem szeretem, mint embert (őszintén).
Feke Pál hangja szép és a szerephez illő, színészileg nekem itt túl kevés volt - talán egy hagyományos Istvánban ez sem tűnt volna fel?
Novák szintén felsőfok - bár tőle el is vártam! :-)
Nem ismertem a Rékát alakító színésznőt, de abszolút telitalálat, a hangja is gyönyörű és az alakítás is abszolút az.
Én még mindig a hatása alatt vagyok, bizonyos részeken megrázó volt, nehezen emésztem, jár az agyam miatta ...
De szép élmény volt!
Még egy: nem nézek RTL Klubot, csak maximum, ha olyan filmet sikerül adniuk - de ezért most ezer hála neki, hogy leadták és ma!
:-)
@KÁTÉó53éúétr6:
JA:
nem tudom, milyen nemzetgyalázást látott benne az elítélt jobbikos???
A papság esetén sem értem, hiszen a papság itt mellékszereplő volt - még annyira sem kerültek előtérbe, mint a régi előadásban -, igaz, maga a kereszténység viszont hangsúlyosan jelent meg.
Szvsz a modern ruhák zavarták szegény szerencsétlent - ezen viszont nem lehet segíteni, van akinek abszolút nulla az absztrakciós képessége...
@avanivi:
döbbenetes...engem arra a kettősre emlékeztet ami a Don Carlos-ban van II. Fülöp és Posa márki között, a király azt állíttya, hogy Flandriában (Németalföld) béke van és akkor felordít Posa: igen, béke a sírok néma békéje

és ebben is mit hozott István a "segíccséggel" hullahegyeket és nyomort de az egyház hatalomra került István felett is és röhög, viszi az adót (=SARC)

gyalázat

brühüyyy

a darab pontos és didaktikus nem hagy kétséget mindent elmond, csak látni kell és hallani

és a legundorítóbb a mindíg ugyanaz a tömeg amely bárkinek bármiért benyal és megy utána eszik a moslékos dézsából amit elé vetettek és

mindíg a győztes mellett álltunk

hitvány tömeg, mert azzá teszi őket a hit a gondolatmentesség
szerintem ez a normális, ha valakiben van annyi tehetség, hogy megmutassa a világ nem fekete, fehér.

normális, hogy a méltatlanul egy mederbe terelt "megkövült" értelmezést le tudta hántani a darabról és "gondolkodásra" késztet mindenkit újra.
(ez várható volt, amikor a szerzők is hitet tettek világnézetük különbözősége ellenére, nem a rendszer vezető "ideológusára" bízva a rendezést, és később demonstrálva együtt nézték az előadást.)
@sírbateszezazegész:
olyan jó veled eszmét cserélni, ezt állítod:
"Nem tudom elképzelni, hogy nincs valami, egy gondolat, nevezhetjük istennek is akár, mert nem fér a fejembe, hogy az anyag csak úgy "sohasem teremtette senki és semmi:VAN, LÉTEZIK, pont...", mert előtte mi volt? Te axiómaként elfogadod ezt, én nem tudom, nekem nem megy."

"...mert előtte mi volt?..." az anyag volt van és lesz ...az a kérdés értelmetlen, hogy előtte mi volt...logikus az, hogy az ember abból indúl ki, hogy ő maga megszületik és meghal, valamint a természet (mármint azokon a szélességi fokokon ahol ez van!!!) is meghal majd újraszületik a trópusokon az van, hogy ott nincs tavasz és nincs ősz van viszont nyár és van tél december 22 vagy 23-án éjjel a télnek vége szakad és másnap reggel a Nap már teljes fénnyel (a felhők elmennek) ragyog és a Nap alatt 45 fok vag még magasabb hőmérséklet lesz...nincs átmenet ez annak aki a mérsékelt égövön nőtt fel olyan reveláció, amit nem is tud megemészteni de ha van maláriája akkor tuggya mert akkor éjjel a malária vírusai kirajzanak és 42 fokos lázat okoznak, hasmenést és hányást amit nem tucc megállítani de nem tucc mozogni mert 4 mázsásnak érzed magad a láztól

szóval a halál az sohasem végleges Józsi meghal de amiből Józsi volt az megmarad és visszatér oda ahonnan jött és ezer évek alatt újra valami élőbe integrálódik de ettől az anyagnak sem mennyisége sem valósága nem változik

van és mozog valamint mozgásában változik

nem lehet elpusztítani és létre sem lehet hozni

van ezzel ellentétes információd? és mi az? szeretném tudni, mert istent mi magunk hoztuk létre egy egész pantheont belőlük annyian vannak, hogy egymásba érnek mert mindenkinek van az ő istene (nagyon helyesen mondod) de egyik sem létezik azután, hogy az aki létrehozta meghal...hát nem tréfás?

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
valami nagyon tudományos...nem régen láttam kutatási metódusokat és azok legújabb eredményeit: a gondolatot a gondolkodást kutattyák azaz meg akarják állapítani mi a gondolat és hogyan műxik...annyi már bizonyos, hogy az emberi tudat és minden más öntudat is azzal az egyeddel jön létre, és fejlődik annak léte során, akié...és az egyed elműlásával meg is szűnik...igenám, de az ember kifejlesztette a médiumokat (barlangrajz...és a többi manapság az elektrónika) amelyek révén ezen "gondolatok" megörökíthetőek és fennmaradnak "csak" olvasni (megérteni kell őket) vannak halott nyelvek amiket élő nyelvekre fordítottak le (egyiptomi hieroglifák!!! is) és azon (főleg angol) lehet azokat beszélni és megérteni de senki soha többé nem lesz képes óegyiptomiúl beszéklni és sok minden más halott nyelven de meg tudtuk fejteni ... a tudomány és művészet is egy egy médium amit felhasználunk kommunikációra

tudnod kell azt (remélem ez nem új) a növények és bármilyen más alacsonyabb rendű élő lény kommunikál anélkűl nincs élet

szóval...a változás és a mozgás de a sohasem semmisűl meg semmi mert formát vált és létezik tovább

brühüyyy

nem kell ahhoz semmiféle deitás
@rodeo36: én nem tudom felfogni a végtelent... sem időben, sem térben... ehhez én kevés vagyok... lehet, hogy később megértem... lehet, hogy nem... nem tagadom az evolúciót... nem tagadom a növények közti kommunikációt... de te sem tagadod a gondolat teremtő erejét... azt, hogy van más is, amit nem látsz (te lehet, hogy látod, én talán találkoztam vele)... én ezt nevezem gondolatnak/istennek... lehet, ha annyi idős leszek, mint te, megtapasztalom azt, amit te állítasz... lehet, hogy soha nem fogom felérni ésszel... de ez az én útam... meggyőződésem, hogy a sajátját mindenkinek magának kell bejárnia... lehet, hogy te arra ítéltettél, hogy sokakat segíts a helyes útra terelni... hogy isten nincs... persze ez már önmagában ellentmondás, nem... te minek nevezed a rendező elvet?... minek nevezed azokat, akikről tudod, hogy vannak, de sokan nem látják?... oly keveset tudunk a világról, nem?... pedig milyen sokat tudunk... megnyomok itt egy gombot és te ott kinevetsz vagy dührohamot kapsz az ostobaságon amit leírtam:)... de én még csak itt tartok az utamon... ám tényleg köszönöm, hogy mindazt amit írtál megosztottad velem... mert valóban, mindnyájunkban van valami... ne hívjuk istennek, mond meg te, minek hívjuk...

És sem most, sem máskor nem voltam se kenetteljes, sem ájtatos... legfeljebb nem tudom másnak hívni, mint az én Istenemnek... de az asztalt sem tudom máshogy nevezni, mint asztal, annak ellenére, hogy nem moon vagyok esetleg, hanem kongóban, kínában vagy ahol te vagy... majd, ha megtanulom máshogy, úgy, hogy ott is értsék, akkor ott úgy nevezem... most marad a teremtő gondolat vagy az isten még erre... ennyi

És nem gondolom, hogy neked élvezet velem eszmét cserélni, viszont abban tovább fogsz élni, aki mindezt elolvassa... ha tetszik, ha nem bennem is, sőt még Gábrielben is:), és ez ellen már nem tehetsz semmit... viszont azt gondolom, te is sajnálnád, ha a zene elmúlna a zeneszerző halálával, nem?

Tőlem most ennyi telt.
@rodeo36: és igazad van: velem erről csak eszmét lehet cserélni, mert erről nem tudunk vitatkozni... mert én még csak ott tartok, ahol tartok... és amit te leírtál, annak valóságát nem vonom kétségbe... mert nem is tehetem meg ennyi tapasztalattal/tudással vagy inkább tudatlansággal... nekem még idő kell...
@sírbateszezazegész:
hát...veled érdemes, nagyszerű vagy...
ídézlek:
lehet, hogy soha nem fogom felérni ésszel... de ez az én útam... meggyőződésem, hogy a sajátját mindenkinek magának kell bejárnia... lehet, hogy te arra ítéltettél, hogy sokakat segíts a helyes útra terelni... hogy isten nincs... persze ez már önmagában ellentmondás, nem...

te minek nevezed a rendező elvet?

... minek nevezed azokat, akikről tudod, hogy vannak, de sokan nem látják?... oly keveset tudunk a világról, nem?.

"rendező elvet" pont az a tréfa a létben, hogy nincs rendező elv, kár is keresni, mert amit találsz az láccatok sorozata, amit, ha alaposan elemzel kiderűl a véletlen (random order) űz fura játékot velünk, persze van gondolat, de az te vagy az a te gondolatod nem más tette beléd (derandaszó) hanem a te következményed, a te alkotásod, nélküled nem létezik...
nem nevezem senkinek sem azokat akik nem léteznek...csak én gondolok rájuk...azoknak van valami reális "múltjuk" azaz léteztek valamikor és emlékekké váltak

nekem az bonyolúlt és elérhetetlen ,hogy elfogaggyam azt, hogy valaki taszigálja az anayagot...az anyag inherens valósága az, hogy mozog a kettő egy a mozgó anyag és ahogy mozog ugyanebből a mozgásából következik, hogy formáját változtatja

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
korábban, itt fenn írtam az anyagi formák közötti kommunikációról és a nyelvek meg azok megértése, a zenemű (mi aesteta-k így beszélünk erről) abban a szent pillanatban amikor a zeneszerző leteszi a tollat önálló életre kel, és a zeneszerzőnek nincs többé hatalma rajta, de kommunikációvá válik anyagi valósággá ha akarod teremtménnyé de anyagi még akkor is ha a papíron leírt rengeteg légypiszok meg számok és betűk meg vonalak "olvashatók" és "megérthetők" azaz éltre kelthetők erről volt az a randa izé a @taga20-szal aki olyat csinált...hogy ihaj...az előadóművész (a színész is) újraalkottya azaz újra létrehozza azt amit az író zeneszerző balett koreografus már egyszer elgondolt és rögzített mint kommunikációt

javaslok neked valamit: figyeld önmagadat mintha önmagadon kívűl léteznél és elemezd mit miért teszel és abból mi származik és próbálj ebben elmélyedni...ne ijeggy meg ettől öntudatunk sok mindenre képes...és emlékezz..azon kívűl tanúlj idegen nyeleveket mert ugyanazt a gondolatot másik nyelven lehet, hogy ki sem lehet fejezni mert azok akik azt a nyelvet megalkoötták sohasem találkoztak azzal a helyzettel amiből az a bizonyos gondolat megszületik azaz egy szó vagy szóösszetétel...nyelveket nem fordítunk, hanem megértünk és interpretáljuk ezért a latin nyelveken a tolmács interpreter az a személy aki interpretálja azt amit a másik személy másik nyelven elmondott kifejezett...meg fogod ismerni, hogy néha egészen köznapinak tűnő dolgok "lefordításával" is mekkora gond van, ha valki komolyan csinálja nem úgy mint a nunciatúra a pápai üzenetet a magyaroknak aug 20-án

brühüyyy

ismerd meg önmagadat az az első lépés ahhoz hogy másokat és mást is megismerhess mert önmagadon tudod ellenőzsrizni amit mással nem mindíg
@sírbateszezazegész: @rodeo36: csak gratulálni tudok:)))

élvezet volt olvasni benneteket!:)
OFF
Szeretnék gratulálni Alföldi Róbertnek. Fantasztikus volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :) Tudtam, hogy kétértelmű lesz. Neked, hogy tetszett? Bár sejtem. Mivel ez egy Alföldi darab volt.
Még most is keresem a náci katonákat, akik mai Bundeswehr szerű egyenruhát viseltek. Arról nem is beszélek, hogy Novák Péter hippi volt, átitatva Lenny Kravitz-val.
a humanizmus és az emberség magas foka, és ezekkel jópofizik a dzsobbik:

Tízéves börtön jár a Biblia terjesztéséért

Iránban nem viccelnek, az elítélt 12 ezer Bibliát osztott szét és még hatezer volt a lakásán.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F08%2F20%2Ftizeves_borton_jar_a_biblia_terjeszteseert%2F
@rodeo36: Nekem nagyon tetszett,Alföldi egy zseni, fantasztikus volt.

www.debmedia.hu/szinhaz/2013/04/05/nyilvanos_a_jubileumi_istvan_a_kiraly_szereposztasa.

Réka Tompos Kátya volt. Feledhetetlen.Novák Pétert nagyon szereten, nem tud hibázni és Stohl is tetszett jó választás volt.
A három fóúr diszmagyarban:)
@V-PORT: Na de majd ha Roberta színre viszi a művészileg átértékelt Schindler listáját vagy a sorstalanságot. Szerintem annak is átütő sikere lesz, főleg a belpesti körökben. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hagyjuk ezt Jobbikos marhaságot/szánalmat! Hogy tetszett?
@avanivi: nem sikerült a szereposztást linkelni :(((((
@avanivi:
Így is van!
Jó volt a darab, az itthoni majdnem 16 éves is el volt vele, ami ritkaság, bár az elején kattogott rendesen rajta, meg a szereplők kinézetén, azután azért összeállt neki már... :)
Csak sajnálni tudom azokat a szánalmas embereket, akik szerintem az eredeti darabot sem fogták fel ezek szerint.
Alföldi szerintem jobban kisarkította a mondandót.
Az a jobbikos barom, amelyik fikázta, tuttira nem is látta.
Amúgy nem értem a nyafogókat. Megnézni nem kötelező (persze anélkül cikizni meg elég primitív és szánalmas pótcselekvés), a vélemény nagyon egyszerűen levehető, hisz ha van rajta néző, akkor jó, megy rendesen a jegy, ha szar a produkció, akkor szarik menni a jegyárusítás, félház lesz.
Izé... most jut eszembe... ez mintha az Új Színházra lenne jellemző??? :))
Merthogy a peltykák... a fél ház ... se... nem is értem, pedig hát a szellemiség, a közönség...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem érted te ezt. A jobbiknak egyre szimpatikusabbak ezek. Bár akkor én nem értem... Illetve, de. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És miért nem? Most ne azt mond, amit a jobboldalon olvasni, hanem azt, amit te gondolsz. Bár a Robertázás után nem hiszem, hogy lenne túl sok önálló gondolatod.
@V-PORT: Tetszésről nem igazán beszélhetünk, a véleményem a "műről" pedig nagyjából GeoCracker korábbi véleményével azonos.

varanus.blog.hu/2013/08/20/orbantol_az_allamnak_sok_szeretettel/fullcommentlist/1#c20439270
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Alternatív világban él a szerencsétlenje, persze, hogy sosem volt történelem van a kis káposztalé tárolójában.
Agyroki narancsbolsi hívőnek a fejére is szarhat, az lelkesen bólogat és éljenez, evégre a Piktor megérintette...
Ezek tényleg olyan hülye primitív népek, amilyennek kinéznek.
@lavór: Ugyanmár! Az átlag szavazó ránéz Mesterházyra, és lazán lesz meg a következő fidesz kétharmad, ha más nem a jobbik külső támogatásával. (Mert esetleg lehet, hogy nácikat azért nem vesznek be a koalícióba hivatalosan.)
@V-PORT:
Hagyd már, képtelen saját véleményt megfogalmazni, állandóan idézetek és mások véleménye mögé bújik, az egyértelműen kimondott állásfoglalás pedig nem az erőssége. Illetve ha zsidózni lehet rajta akkor igen.
Nem is látta valószínűleg.
Amúgy is, a magyarság saját eszméiért kiálló, a régi magyar hagyományok és életmód mellett állásfoglaló ilyent mondjon:
"Nem kérdem én, meddig járnak még köztünk
Szemforgató, hamis papok
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?"
Most akkor??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :D

vörös meteor 2013.08.20. 21:49:25
Nekem az estém már teljes lett mivel láttam a tévében Rogán Antalt, ahogy lehunyt szemmel áhitatosan mormolta a Miatyánkot a Bazilikánál.)
a többi megtért társaságában.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a fácsén is kitettem, ez az én rövidem:

megnéztem, nem a lenyűgözés miatt, hanem kíváncsi voltam, mi is az, amiről annyi és annyiféle vélemény született pillanatok alatt...didaktikus, pontos és pragmatikus...semmi lehetőséget nem adott arra, hogy elszárnyaljon vele a fantáziám, hanem súlykolta a borzalmas valóságot és Azlan könyve után -mivel nekem már régóta meggyőződésem, hogy az egész szentfazék történet az valami pragmatikus politikai gyilkosság elrejtése- hát a magyar történelemben ez is...semmi a népért, a hazáért hanem a rohadt személyi hatalom, István annya és a csodálkozó Géza a képletei annak, hogy jójézusajégennemeztakartam...és hullahegyek, hnyomor és butaság megmutatva és anép az istenadta nép milyen precízen ábrázolva a bödönökből nekik vetett mócsingot...és az összes többit vagy Koppány vag István nekik mindegy de vezérhangya nélkűl a boly nem műxik sőt de még ez is sokba kerűl nagyra tartom a rendezőt

brühüyyy
@avanivi:
megnéztem, nem a lenyűgözés miatt, hanem kíváncsi voltam, mi is az, amiről annyi és annyiféle vélemény született pillanatok alatt...didaktikus, pontos és pragmatikus...semmi lehetőséget nem adott arra, hogy elszárnyaljon vele a fantáziám, hanem súlykolta a borzalmas valóságot és Azlan könyve után -mivel nekem már régóta meggyőződésem, hogy az egész szentfazék történet (Jézus) az valami pragmatikus politikai gyilkosság elrejtése- hát a magyar történelemben ez is...semmi a népért, a hazáért hanem a rohadt személyi hatalom, István annya és a csodálkozó Géza a képletei annak, hogy jójézusajégennemeztakartam...és hullahegyek, hnyomor és butaság megmutatva és anép az istenadta nép milyen precízen ábrázolva a bödönökből nekik vetett mócsingot...és az összes többit vagy Koppány vagy István nekik mindegy de vezérhangya nélkűl a boly nem műxik sőt de még ez is sokba kerűl nagyra tartom a rendezőt

brühüyyy

eleinte útáltam az Istvánt mert a szereplő azután rájöttem a színészválasztás is része a darabnak és akkor már más lett...igen útálni kell a zesványt ...is de a legborzalmasabb volt az egyház ájtatos gyilkossága
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az egyértelmű állásfoglalás mondjuk az, hogy szerintem szar volt ez az "előadás". Másoknak meg ugye maga volt a művészet netovábbja, hiszen mindazt sikerült "az értünk való aggódás" címszava alatt ismét kigúnyolni és megalázni, ami sok embernek szép és értékes. Nem új dolog ez, hiszen az általuk képviselt "haladó szellem" több száz éve ezt csinálja mindenhol, ahol csak felüti a fejét.

Aztán amikor elkezd ismét visszafelé lendülni a történelmi inga, jöhet ismét a meg nem értettek rettegése.:)

A többi meg talán még ennyi, ha van még aki nem olvasta.

www.tutiblog.com/2013/08/alfoldi-igazan-aljas-huzasa.html
@nemecsek ernő áruló: Na ja, ezen lovagolnak,hogy Bajnainak nincs karizmája bezzeg Mesterházinak meg Schiffernek van.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A "kosztüm" engem is zavart az első pár percben,nem ezt szoktuk meg és a zene ,ének élő volt , plébech biztos jobban szólt volna.

Jutalmazt híveidet, és öld meg aki nem áll melléd.
Soha nem változik semmi.
Milyen volt már amikor Varga Miki és Nagy Fero becammogott a kis Trabantjával és elkezdte lobogtatni a kis zászlócskákat a hatalom felé.
Mintha május elsején lettem volna.
@Evezős: Jó reggelt!
Stohl az ember nem nagyon tud érdekelni /ezt itéljék meg a barátai és a családja/ mint színészt szeretem de itt önmagát is felülmúlta.
Feke Pálnak szerintem a rendezése volt ilyen /hallottam már Istvánt énekelni, hát nem így tette/ nekem itt nem volt a szerethető István, mint ahogy a történelmében sem szeretem, bármennyire szükséges volt is a megalkuvása
A darab aktualitását tekintve:magyarkodó léhűtő sokkal több és hangsúlyosabb,de ez nem a darab hibája
@Evezős: "...a papság itt mellékszereplő volt.."de jól bemutatta a "teszed vagy eltaposlak" zsarolása
De...ezt a darabot nekem napokig emésztenem kell,ami nem fog változni, az a megrázó hatalmas élmény
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem láttad?

mert a tutiblog alapján mondani bármit az aljasság

egyébként 1000 év távlatából már nem kellene hazudnod...és félrebeszélned

brühüyyy

én megnéztem, illetve: LÁTTAM
@rodeo36: Tegnap sajna én is láttam. Jobb lett volna másra fordítani azt a bő két órát. :)
@guma: "gratulálok...élvezet volt olvasni benneteket" csatlakozom...estig sem mozdulnék a képernyő elől, ha még folytatnák
@avanivi:

„Van-e joga egy muzulmánnak a kereszténység alapítójáról, Jézus Krisztusról könyvet írni?" - tette fel a kérdést a jobboldali Fox csatorna riporternője Reza Aslan iráni-amerikai történésznek, a Fanatikus: A názáreti Jézus élete és kora (Zealot: The Life and Times of Jesus) című könyv szerzőjének. Aslan válaszul megemlítette, hogy doktori címe és négy diplomája van vallástörténetből, köztük az Újszövetségből is. Húsz éve foglalkozik Jézus életével. Majd lehengerlően utasította vissza a keresztény-iszlám ellentétre kiélezett kérdéseket.

hetivalasz.hu/kultura/a-murol-megjelent-kritikak-meglehetosen-ellentmondasosak-67353

BRÜHÜYYY

végre!!!
@KÁTÉó53éúétr6: Ezzel én is így vagyok.
Azért nem is írtam róla mert a hatását fel kell dolgozni.
Attól amit az RTL csinált -az mellett, hogy tisztelet, hogy lehetőséget adott, hogy lássuk- a falra mászok amikor elkezded nézni az előadást, a hatása alá kerülsz és egy 15 perces reklámmal megszakítja. Valami rettenet volt a kontraszt. Még egy gagyi filmnél sem szereti az ember de itt nagyon lehangoló volt.
Tudom, hogy ebből élnek de most nem bántam volna ha a kezdet előtt akár fél órán keresztül is nyomják a reklámokat, de a közvetítés alatt nem, mert aki nézni akarta az előadást az már úgy is ott ült a TV előtt és várta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ami másfél óránál pár perccel volt hosszabb 103 perc

pedig Asztrik neked beszélt

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A fidesz eldöntötte ,hogy csak jobboldali vezethet szinházat/és minden mást/ még akkor is ha tehetségtelen.
Az ellenzék dögöljön meg kit érdekel :(
@rodeo36: "egyébként 1000 év távlatából már nem kellene hazudnod...és félrebeszélned"

Ezzel kapcsolatban egy mai hírcsárda vélemény tetszik. :)

"Régen minden jobb volt. Szent István idejében például nem volt RTL Klub."
@rodeo36: Micsoda skandallumok így korán reggel. :)
@nemecsek ernő áruló: Huhh,ma is náczizhatál egy jót,most már megpihenhetsz...!:))
@Ni csak ki beszél most: Ez mindkettőtöknek.ű
Lehet ,megint a szerény csávó szerepét osztják bajnaira a cionisták (bocs nem tudtam kihagyni) :)),met ez Medgyessynél bejött.
De itt most pont nem egy ilyen stílus kéne,hanem aki odamondogat rendesen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha jól emlékszem, a nézőtér befogadó képessége hétezer,telt ház, /már februárban nem lehetett jegyet kapni/ a közönség állva énekli együtt a himnuszt kereszténnyel és pogánnyal, utána percekig vastaps. Ezt fikázza Gábriel?
Nagy élmény volt, élj soká Alföldi
@rodeo36: Képzeld milyen cukiii lenne ha mondjuk a Dörner féle Magyar Színházban születne egy darab Tiszaeszlárról és fel alá rohangálnának mondjuk benne véres kipában és kaftánban a rabbik. :) Mindezt persze szigorúan csak az Alföldi féle művészi önkifejezés jegyében. :)
@GeoCracker: Szerintemmeg kurvajólett.
Egy ilyet írni,mi magyarok 30 évvel ezelőtt,ez zseniális.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked mi bajod van Alföldi-vel? féltékeny vagy?

brühüyyy

nem érdekel a dörnergyörgy...sem...a zalföldi meg igen
Azt azért jelezném, hogy a vasmű nem piaci körülmények között veszteséges. Az ukrán, majd orosz vezetést és működtetéet piacinak nevezni némi tájékozatlanságra vall. Ezzel együtt nem szerencsés ötlet visszavásárolni. Bár Putyin nem is fogja odaadni, vagy nagyon megkéri az árát. Lásd áruló Feri által építtetett gáztározók.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Drága Gábriel, már megint el vagy tájolva.
Nekem tetszett a rendezés mert elgondolkodatott, és nem csak ülsz aztán a végén tapsolsz. főleg a vége volt jó, amikor István királlyá koronázzák és az érsek felteszi a kérdéseket. az első kettőt magasztosan, az utolsót meg olyan hangsúllyal, hogy ok ezt is meg kell kérdeznem, de..
a karakterek nagyon jól átjöttek. és a történet hangulata.
@Penivaldes: Ízlések és pofonok ugyebár. :)
@kifordított nagyanyó: Továbbra sem értem, mi bajod azzal, ha nevén nevezem a dolgokat.
@Ni csak ki beszél most: nem szoktam nézni az RTL-t csak nagyon ritkán, de ezt a romboló kontrasztot megbocsátom neki és köszönöm, hogy műsorra tűzte a darabot
@rodeo36: Fanatikusok, meg sem hallják amit mond a másik nemhogy még elgondolkodnának rajta.Az a válasz :"Van-e joga muzulmánnak a kereszténység alapítójáról ....könyvet írni?"
Én megrekedtem ott,hogy Jézus Szűz Mária fia és Józsefnek nincs köze hozzá.
Azt viszont hiszem, hogy van Isten, akinek az egyház ezen formáihoz nem sok köze van. Hiszem ,hogy találkozom elhugy szeretteimmel, mert így könnyebb nekem.Vagy csak öregszem :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a problema az, hogy nem vagytok képesek ketté választani Izraelt meg a zsidókat. pedig nem ugyanaz
@Penivaldes: Ebben a kontextusban inkább a szellemiségük áll tőlem távol, ugyanúgy ahogy őket meg a keresztény szellemiség zavarja.
@avanivi:
ezt nem is olyan régen itt ezen a blogon elemeztük @sírbatesz-szel...ajánlom figyelmedbe és nem akrván önmagamat ismételni

arról tudnál e nekem -röviden?- mondani valamit, mit jelent neked a hit ...vagy mire jó isten?

brühüyyy
@rodeo36: Az adott történelmi pillanatban, és körülmények között érdemes szerintem István ténykedését értelmezni.
Mindamellett lehet, hogy egy utolsó csirkefogó volt. Bár ezt személy szerint kétlem. Ott ésd akkor a megfelelő ember volt a megfelelő helyen, aki muszájherkulesként úgy sütötte meg a maga pecsenyéjét, hogy "mellesleg" konszolidálta törzsi rendszert nenm kicsit, de nagyon magán viselő, éppenhogy csal letelepedett, félnomád bandát.
Miközben (ld. intelmeit) felismerte, hogy a már korábban érkezett itt élő idegenekkel jobb kiegyezni, és keveredni, mnt falvanként folyamatosan háborúzni velük. A kereskedelemről meg nem is beszélve. Az itt talált római hagyaték, szlávosodtt falvak, stb. lakosai ugyanis sok mindent tudtak, amiről a lovon hátranyilazó, és a törzs varázsló köré csoportosult magyaroknak lövésük nem volt. A földműveléstől, a keresledelmen keresztül, a helyhez kötött kézművességik nagyon sokat kellett megtanulni.
István konszolidációs programja valóban tűzzel és vassal oldotta meg. De ez a kor szellemiségében korántsem volt ritka. S messze "humánusabb" volt, mint Kína első egyesítése, amikor Konfucius hiveit elevenen elásták például. Igaz, majd kétezer évvel korábban, ha jól csalódok.
Ahogy az is nyilvánvaló volt, hogy olyan körülmények között, amikor a vatikáni hatalom veszi körül az országot, és nincs kartonai ereja a Kárpátok vonalának megvédésére, akkor nem járható a kijevi út. Nincs hozzá mélyság, és nincs hozá erő. A bizánci út tehát járhatatlan, a hagyományörzés atomizáló lett volna. Lehet, hogy Koppány sokkal jellemesebb, sokkal ügyesebb, szebb, okosabb volt, de egy politikai antitalentum. Ha esez lett volna, akkor kiegyezik Istvánnal, Békés környékén felveri a maga sátortáborát, bevállalja a határvédelmet, és él, mint Marci hevesen. A "ha" viszont nem történelmi kategória. Koppány nem azért bukott el, mert István csirkefogó volt, hanem azért mert ő volt egy balf@sz.

Azt sem vitatom, hogy István módszertana ma kiveri a biztosítékokat. A falvak tartalékának elpusztítása, illetve a papság alá rendelése (kényszeres templomépítés), a hitvilág átalakítása, stb. biztosan olyan, ami ellen ma a TASZ kimenne tüntetni. A külföldi feleség és a német lovasság behívása ellen meg Bayer Zsóti mehetne tüntetni.

Ahogy írtam korábban is (endresy.blogspot.hu/2013/08/allamalapitas-es-orbani-emleke.html ) "Feleséget és nehéz páncélos lovasságot egyaránt külföldről hozott a hatalmi törekvései, és elvei megtámogatására. Igaz, aki akkor Békemenetet szervezet volna a király idegenszívűségét, és hazaáruló voltát üvöltözve, az nem sokáig maradt volna még az ötödik ember sem a király mögött. Repült volna. A vár fokáról. Jobb esetben egyben, rosszabb esetben részletekben."

Viszont szintén ugyanonnan:
"Éppen a meghaladással emelve ki emberi nagyságát. Azt a nagyságot, melynek csak külsőségei voltak az építkezések. Olyan külsőségei, melyek a személyes elmélyülés és igehirdetés csendes helyei voltak. Ellentétben a stadionok üvöltő szélsőségeseinek felszínes és durva világával. Jól mutatva, hogy István, bár alkalmazott erőszakot, elsősorban a szellem erejére való támaszkodást tartotta iránymutatónak. Ellentétben azzal, amikor valaki a szellem erejére hivatkozik ugyan, de csak az erőszakból értő, félázsiai alattvalók világát látja lebegni a szeme előtt. "

S amennyit alföldi rendezéséről hallani (itt is), pont ittvan a gond azzal, amikor Orbánt belemossa Istvánba. Az alapvető különbséget nem érti szerintem. Alföldi esetében különben nem először. Lehet ugyanis, hogy baromi jó igazgató, talán jó szinész, viszont csapnivaló rendező szerintem. De ez meg izlés dolga, mint írtam Knosszosznak is.
@Evezős: nekem inkább úgy tünt hogy István és Koppány is "áldozata" a kornak.
nem ájultam el a feldolgozástól. voltak nagyon jó ötletek benne, ellenben néhány karaktert erőltetettnek éreztem. azonban már ráfért erre a rockoperára vagy mifene az újragondolás, egy kis játék vele.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hehe.a szent és sérthetetlen egyház. ha ezt a kritikát nem viseli el, annyit is ér. ha erre csak az a válaszod, tiszaeszlár, akkor annyit is érsz. csókoljon téged tarkón a lázár. választhatsz, hogy a bibliai vagy a vásárhelyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a keresztény szellem az ugyanolyan mint a Belfegor? se szaga se színe csak riogat ...azután kiderűl, hogy ő a Lujza aki egyébként unalmában szellemezik

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tőlem is, csak akkor sem keverem a szezont a fazonnal. ami rád viszont jellemző
@kifordított nagyanyó: Lehet, hogy te így gondolod én nem. A szerény csákó szerepét nem osztják Bajnaira mert ő ilyen. Így csinálta végig az egy évet is amikor még nyalták a talpát csak vállalja el. Nem sokat mutogatta magát nem szónokolt csak annyit mondott amit kellett és tette a dolgát, hogy hogy, azt mindenki úgy ítéli meg, ahogy akarja.
Tudod van itt két karizmatikus szereplő az Orbán és a Gyurcsány. Nekem azért inkább nem. Gyurcsányt lehet fényezni és szemét dolog volt amit csináltak vele, de egy ideig ő is úgy táncolt ahogy fütyültek neki. Hazudtunk éjjel hazudtunk nappal mondta, Orbán nem mondja ki de látjuk. Szóval nekem elegem van a két nagy karizmából és lehet, hogy a lelked összetöröm de a jobbik aki még Orbán szintjét is nehezen üti meg nálam.
Értem én mért mondjátok, hogy nem ilyen stílus kell most, felfogom és néha belül én is vért kívánok, de az mellett szeretnék egy kiegyensúlyozott embert látni vezető pozícióban aki teszi a dolgát és nem csak a szájával karatézik de emellett mégis mennek az ország dolgai.
Tudom felfogom, hogy Bajnai gazdasági vezetőként lenne a legjobb, de ki mellé. Ismeri a szocikat egyszer már mondta nekik, hogy csönd. Láthatóan nem is komálják:-) Bár próbálkoznak. Schiffer, Gyurcsány No. De azért mégiscsak kéne valamit tenni.
Sejtem a válaszod de NEM:-))
@nemecsek ernő áruló:

Lazán pofára eshet a FIDESZ, volt már rá példa.
@avanivi: ...valamint az egyik piros, a másik fehér, a harmadik meg zöld ingben!
ÉS hol ide, hol oda álltak segget nyalni ....
:-)
@Ni csak ki beszél most: Varga Miki, Nagy Feró, ahogy körbe forgott a fejük:ugyan jó felé lengetik-e zászlót?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: itt nem ízlésekről és pofonokról van szó,hanem arról hogy ha megnézel vmit, elolvasol vmit akkor azt érzed, hogy vmit megtudtál, elgondolkodtál, vagy nem érzel semmit.
nem vagyok kényes amikor könyvet olvasok, vagy színdarabot nézek
napsugaras jóreggelt :D

vége a szabinak, vége a nyárnak, látom, sem orbán, sem ti nem unatkoztatok :D

végigolvastam a posztokat (látom fabius is nyaralt), és úgy látom, semmi sem változott, talán orbán urunk agya szállt el egy picinykét...
...ami az IK30-at illeti, jó volt, most töltöm le, megnézni mégegyszer (habár külön gáz, hogy a felirat nélküli rtl-es verziót nem tudom letölteni a buzi silverlight miatt, de rajta vagyok).
az ik30 az, ami. egy fricska az aktuális rendszernek, telve lehetőségekkel, hogy mindig be lehessen mutatni neki, anélkül, hogy komolyabban megváltozna. a másodlagos jellemzőket (ének, zene minősége) az nem alföldi hibája, maradjunk annyiban.

poszthoz: orbán megint nagyot mondott, mert választások jönnek. dunaújváros szoci város lesz, ha ezt nem tudja megnyugtatóan rendezni, tudja ő is, illetve amit írtam az elején: a dunaferr kiesése az évi cca. 1mrd kiesés apunak. azt megérzi a családi kassza, ennek semmi köze az emberek megmentéséhez.
@kifordított nagyanyó: Nem azt írtam, hogy pocsék és rossz darab. Egy jó átlag lett volna akkor, ha nem ott, nem akkor, és nem olyan körülmények között kerül megírásra.
Amúgy kedvelem, és tényleg sokat beleírtak Szörényiék a sorok közé.
@avanivi:
Szerintem volt playback. Pl. Blaskó Péter nem élőben énekelt.
@Penivaldes: Nem keverem csak hoztam egy ellenoldali gondolatkísérletet. Ennél sokkal enyhébb dolgok mennek 1 db budapesti színházban, de azóta is megy a nácizás, meg a szokásos rettegés.

Ezt olvastad már?? :)

jobbegyenes.blog.hu/2013/08/20/fortelyos_felelem_ciganyok_zsidok_magyarok
@bella _ciao: a rendezés nagy erényének tartom, hogy megmutatta, hogy ez az egész római kereszténységre való áttérés nem úgy ment, hofgy jöttek a papok Itáliából, meg Bajorhonból aztán mieghintettek mindenkit a szenteltvizzel és mindenki áttért. Nem, ez ennél durvább volt. És ne feledjük hogy nem vagyunk messze azoktól az időktől amikor még a kalandozások folytak. És akkor megjelennek ezek az idegenek, és a maguk szokásait akarják a népre erőltetni.
@Secnir: Sikerült valami jó helyen pihengetni?? ;)
@lavór: Persze, aztán jön egy Mesterházy, aki ki fogja dolgozni a belét, hogy '18-ban Viktor visszajöjjön. Akkor már inkább tépjük le gyorsan a ragtapaszt, és ne elhúzódó szenvedés legyen, hanem rabolják le a műlábat is mindenkiről, és le van tudva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bocsika de én nem éreztem semmi olyan durvát amitől el kéne bújni a függöny mögé.
@Ni csak ki beszél most: Az új István a királyban egy reklámblokk szakítja négy darabra Koppányt? :)
@nemecsek ernő áruló: 1.:Ökörség.
2.: Lehet,hogy egy belterjes társaságban menő,de amúgy csak magadat járatod le vele.

De tégy és viselkedj úgy ,ahogy gondolod.
@kifordított nagyanyó: 1. Nem ökörség
2. Mondtam már, hogy náculhatsz nyugodtan, engem nem zavar, de ha nevén nevezem a gyereket, akkor ne csodálkozz!
@rodeo36:

"_ én meg tagdom a bármilyen istenek létét mivel a világban az anyagban nincs helye fizikálisan egy végtelen és felismerhetetlen izének amikor az anyag maga végtelen minden értelemben és nem is semmisíthető meg azaz sohasem teremtette senki és semmi: VAN, LÉTEZIK, pont..._"

szia Rodeo!

nagyon kevés az időm, de!

csak egy közbevetés. a világon minden egyensúlyra törekszik. a pozitív töltések a negatívokkal, (sav+lúg=só+víz) a bolygórendszerek, de ha a hangok (zene) világába megyünk, ott is....ezt találod
most miért ne lehetne ennek az egyensúlynak, harmóniának része az anyagi világ mellett a teljesség részeként a szellemi, amit leeccerűsítve (sajnos lényegétől megfosztva) istennek, vagy isteneknek nevezünk, még akár azzal a "káromlással" is megfejelve, hogy egyenként mi magunk vagyunk az Isten.
----
Ha belegondolsz, az a szellem, a teremteni képes alkotó -ezáltal cselekvő- "porhüvelyt használó" gondolat, az alkotni képes erő, az is valami. nem anyag, nem semmi, nem Isten, hanem akkor mi? tehát ezért eccerűsítve: Isten.
képesek vagyunk kommunikálni hanggal, képpel, jelekkel, zenével, stb kommunisták vagyunk mind.:D
@Ni csak ki beszél most: A tavalyi szónoklata szerintem jó volt.
Viszont nem a szónoklatokra,hanem az odamondogatásokra gondolok.
Naponta alázhatná az ilyenekkel a fideszt.
Az a baj viszont hogy ha néhány politikus nem is kéne de a szavazóik kellenének.
Azok meg nem jönnek csak úgy.
Bokros jobbik koalíció meg ugye csak nem lesz.
Még mindig Bokros nálam a leg hitelesebb.
@KÁTÉó53éúétr6: Én is hallottam már másik Istvánban Feke Pált, az "jobban állt" neki, lehet marha nagyívűen nyomni ... itt meg nem, néha egészen furcsán (nem érthetetlenül, csak másképpen központozva?) énekelte a szöveget.
Az én meglátásom szerint itt István egy kicsit tesze-tosza, sokak által irányított, önállótlan valaki volt. És a szerelmi szálat (Réka) is eléggé másként kezelték. A régiben ez jobban ki volt hangsúlyozva - ahogyan ott Gizella is más volt, itt, hát ... kissé cédaforma (de valahogy érthetően lett olyan).
Stohlról: nem lehet sajnos kivonni magunkat a hírek adta információözönből, azzal is szembe jön Stohl "magánembersége", aki nem akarja. Ezért írtam, hogy AZ nem szimpatikus, de ettől még ő nagy színész és jó színész. Itt pedig ... hát, csak felsőfok. :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem kívánok beleesni abba a csapdába amit ide állitasz. cigányok messze vannak innen.
az utolsó gondolathoz viszont szeretnék aprót hozzáfűzni. sokszor elhangzik, hogy a zsidók mindekit zaklatnak a tragédiájukkal. csakhogy én ezt nem érzem, ellenben azt érzem, hogy bizonyos körök mindenképpen azt akarják elhitetni,hogy a németek mennyire rendesek voltak, hogy összegyüjtötték a zsidókat, mkiközben kint folyt a háború.
és most vess a mókusok elé
@nemecsek ernő áruló: Hidd el ha normálisan csinálnák,nem jönnének viktorék.
Bár tudom,hogy vikiék,ahol csak tudnának keresztbe tennének nekik.
@Evezős: nem cédaforma, inkább nem érti az egészet, hogy mi van itt
@KÁTÉó53éúétr6:
"De...ezt a darabot nekem napokig emésztenem kell,ami nem fog változni, az a megrázó hatalmas élmény"

Ez a lényeg, én is így vagyok vele. Meg remélem, még sokan.
(És pont ezért zseni Alföldi: eléri azt, amit sokan nem. Nem hagy nyugodni, belemászik a gondolataidba és állandóan előbukkan valami, amire abban a másfél órában talán fel sem figyeltél.)
@nemecsek ernő áruló:

Mondasz valamit. Jöjjön a polgárháború.
Addig itt békesség úgy sem lesz.
@Ni csak ki beszél most:
+1
Rühelltem. (Titkon reménykedtem, hogy nem lesz reklám....)
@nemecsek ernő áruló: Te amúgy láttál tőlem valaha valami nácziságra utaló jegyet a pártállásomon kívül?
Kicsit naív vagy és fiatal.
Én Saroltot éreztem a legerősebb karakternek
orbantakaroggy

apropó nem volt címlapos halálhír ? ma sem ?
a szent bal fasz nem került a szent jobb melé ?

amugy az adómat sikerült tegnap elpuffogtatni kínai petárdákkal ?
@kifordított nagyanyó: Nem téged nácizlak le, hanem a jobbikot, ami eszméit tekintve deklaráltan náci párt. Hogy te magadra veszed, az elfojtott frusztrációra utal. Hogy egy nyilvánvalóan náci pártot támogatsz, az meg a te lelkiismereted kérdése.
tegnap 20h körül a lágymányosi pesti oldala alatt csak ugy vonultak
a soroksári-erzsébeti-csepeli dakota hordák ingyen puffogtatást bámulni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ajaj, bejártuk az országto, voltunk keleten is meg nyugaton is. szépen lebarnultunk, aztán, hogy jött az ősz, vége lett a nyaralásnak...
és megvan az új logója az MNB-nek. Címert körbeöleli az olajfa ága
@kifordított nagyanyó:
Védi magát törvényesen ahogy tudja, persze ez senkit sem érdekel.
Igen odamondogathatnának ebben egyetértünk, de felemészt mindenkit, hogy szinte lehetetlen az ellenzéket közös nevezőre hozni.
Persze ez nem mentség, de magukkal vannak elfoglalva. Nagy hiba. Szinte naponta kéne sulykolniuk az emberek fejébe a valóságot a hazugságokat.
@Penivaldes: igen, sok rétege, narratívája van a történelemnek. most egy művész tett fel kérdéseket, keresett rá válaszokat, amihez adva volt ez a rockoperás gagyi keret.
a gondolkodást nem szeretik a gábrielek, se az ő szent egyházuk, ha az eltér a keneteljes hagyománytisztelettől, amit persze ők határoznak meg, mi legyen. emlékezzünk csak arra, hogy a krisztus utolsó megkísértése scorsesetől is tiltó listára került náluk.
O'vasgatva a kommenteket, úgy érzem, mégiscsak meg köll néznem ezt az Alföldi-féle István, a királyt (ha mán rólamról szól :DD).

A kritikusok nem érdekelnek, írjanak saját (és pártjuk) szájíze szerint, lesz@rom.

Viszont az itteni "népítélet" ...
@jaegtoer:
röviden: miért van szükség istenre...nem elég az anyag végtelensége abban az értelemben is, hogy kimeríthetetlenűl sokféle?

mivel a blog.hu kibaszott velem és egy nagyon hosszú hsz-emet meggyilkolta amit Geocrackernek írtam most dühöngök

brühüyyy
@bella _ciao: pedig kérdések nélkül nincsenej válaszok
@Ni csak ki beszél most: Ahogy mondod.
Én ilyen Csányi féle lázáros trafikos szintű beszólást várnék naponta bajnaitól ,ha akar valamit.
@Marcellusca: Te vagy az én emberem. Ezért kedvellek téged:)
@GeoCracker:
írtam neked egy nagyon hosszút erről, most átmegyek wördbe és ott megpróbálom és onnan majd bekopizom...nagyon érdekes ez az itteni írásod

brühüyyy
@Penivaldes: Indexen is fő hír épp. :)

"A nyolcvanas évekből a darabban mindössze egy IK-1983 rendszámú Trabant maradt, ezzel érkezik Varga Miklós és Nagy Feró, az egykori István és Laborc. Kiszállnak őszen, meggyötörten, a punktól a szélsőjobbig, onnan meg az X-faktorig szlalomozó Nagy Feró hóna alá csapja autós táskáját, lengetik kicsit a piros-fehér-zöld papírzászlójukat, aztán Gizella hazazavarja őket. Ahogy állnak ott értetlenkedve, ők egy egész generáció, akiket ugyanúgy hülyére vesz a Fidesz és az MSZP, virslit kapnak, sört, meg beállhatnak transzparenst cipelni a békemenetbe. Csak szabadok és boldogok nem lesznek már soha.

Az ilyen erős, gyomron rugó képek miatt akár jó darab is lehetne Alföldi István, a királya, hiszen ott van benne az összes kérdés, amit csak egy rendezőnek fel kell tennie. De mégsem lett az, mivel Alföldin, úgy tűnik, előtört a Makovecz-szindróma. A kór elnevezése onnan származik, hogy az organikus építészet mestere tervezett olyan épületeket, amiknél minden toronynak megvan a maga jelentése, és szimbólumok burjánzanak a folyosókon is. Csak hát élni lehetetlen bennük, mert nem terveztek bele slozit, vagy a sok ferde faltól rosszul lesz, aki belép. A funkció és a felhasználó ugyanis a tervezőasztalon teljesen lényegtelenné vált a jelentéshez képest. Hát így járt Alföldi is, aki addig tette fel a nagy kérdéseit, amíg a zseniális rockoperából csupán egy raklapnyi szimbólum maradt."

index.hu/kultur/2013/08/21/istvan_az_allamtitkar/
@Marcellusca: Na jó,hát az ilyeneknél Alföldi minimum király lenne.
Már csak származás és identitás alapján...!:))
@Ni csak ki beszél most:
" De azért mégiscsak kéne valamit tenni.
Sejtem a válaszod de NEM:-))
"
Nem nekem szólt, de azért sajnos De. Előbb utóbb az utca fogja megoldani, ha a politika nem. Márpedig a jelen politika nem a megoldás irányába megy. Egyik oldalon sem. BTW, Nagyanyó kedvencei sem. Vona pont olyan polceleb, mint Mesterházy. S pont olyan balfék is.
@nemecsek ernő áruló: Mitől lenne náczi?
Te valami pszihomókus vagy?
Az én lelkiismeretemmel semmi baj.
A többi párt bukott meg.
Bokrossal nem tudom mi van,Fodor meg fene tudja.
@rodeo36: Nekem arra, hogy kell "odafent " lenni valakinek,mert az nem lehet hogy nem láthatom többé őket. Most hogy leírtam valószínű a halál, az elmúlás gondolatát nem tudom elfogadni.

Elolvastam az eszmecserét @sirbatesz-szel és én is azt gondolom, hogy azt az "első anyagot"valakinek teremteni kellett és itt a következő kérdés, azt a valakit akit úgy nevezünk Isten ki teremtette? Úgy döntöttem, jobb ha hiszem.
@Penivaldes: ingerküszöbök különbözőek akár vannak mókusok akár nincsenek.
@kifordított nagyanyó: Mert náci nézeteket hangoztat talán. Hagyjuk már ezt, ezen túl vagyunk! A Jobbik náci párt, felesleges erőlködnöd. Az nem megy, hogy a nézetek oké, de a név nem, tessék a nevet is felvállalni! Vagy a tökeink talán nem szálltak még le hozzá?
@avanivi: Ezzel egyetértek és én is úgy látom, hogy pld. a szeretet és az ebből fakadó kapcsolataink, erősebbek a halálnál is.
@GeoCracker: Látom. Nem szeretném. Tegyünk meg mindent, hogy ne így legyen. Én belegondolni sem szeretnék, hogy az utcán dőljenek el a dolgok.
@Evezős: egyetértek: ezt az István-t így kellett énekelni.
@avanivi:

az, hogy az anyag öröktől fogva van és létezik számtalan alakban és nem vész el, csak átalakul, az hajszál pontosan annyira logikus mint Isten létezése.

úgyhogy elfogadhatod nyugodtan a létét, bár legjobb, ha magadban keresed, akár templomba is mehetsz, csak a papokkal vigyázz, mert az egyház az már üzlet.
@GeoCracker:
Akkor legyen: tudnod kell, hogy hosszú éveket töltöttem olyan emberek között, és különböző helyeken, akik az István korabeli „kultúra” előtt kb 1200 évvel ha nem többel élnek… nagyon jól éltünk és dolgoztunk együtt, alkottunk és a közös alkotás eredményét meg is ünnepeltük, engem nem zavart az ő életstílusuk és ők meg –ugyan figyelve rám- nem foglalkoztak azzal mit és hogyan teszek…közösen ültünk le a gyárudvar sarkába és pucoltuk a fél marhát mert ünnepi ebéd készűlt a sokaságnak és én a machete-vel az egyik kezemben a másikban nyers csontokkal vagy cupákokkal esetleg egy korsó jéghideg sörrel amit a csapra vert söröshordóból csapoltunk vidáman készűlt a hatalmas kondérban az ebéd én adtam neki abból amit én ettem és ők is megkínáltak azzal amit ők ettek…namost a fejlődés kényszerítése, ostorral halállal osztogatása nem egy szimpatikus módszer számomra, az jön amikor itt az ideje ha előre rohanunk mindenki sérűl sokan belepusztúlnak és senkinek sem jó…a történelem tele van ezzel az anyagi előnyt a kisebbségnek (uralkodó osztály) és a többség szenved de élni akar hát teszi pedig minek semmi előnye nincs belőle…

Ezért én undorodom az Istvántól és minden olyantól ami az ő trónrakerüléséhez kellett és a hit meg a sok álnokság pénzért istent is adnak ha van isten ha nincs csinálnak és árúlják kilóra kurva drágán…az összes szentfazék történet a történelem során mind anyagi okokból politikai célzattal elkövetett népírtás meg rablás és ami még belefér és ájtatosan el is adták a butának tartott embereknek

Hidd el azok a „primitívek” akikkel én voltam azok okosabbak és éleseszűbbek mint bárki gondolná és nem lehetett átbaszni őket, mert pragmatikusak…ott a bozótban

Brühüyyy
Ez nem lett olyan mint az eredeti de talán a lényeg bennevan
@jaegtoer: az Isten a másik szemében ott van, és ott van mindenkiben. Nem az oltár mögött lakik
@Penivaldes: Nyilván bennem van a hiba, hogy tegnap este - miközben néztem - a katarzis helyett inkább a hányinger kerülgetett. :)
@Ni csak ki beszél most: Sajnos a szavazás meg a bíróság kevés az ellopott ezermilliárdok visszaszerzéséhez.
@Evezős: Jó volt a piros,fehér zöld ing ,lehet ez verte ki a biztosítékot a magyarabb magyaroknál .

Az éneket azért éreztem néha gyengének,mert becsúszik egy-egy hamis hang,és plébech esetén nem gond az erősítés sem.
@GeoCracker:
@rodeo36:
Hát kicsit butaság 1000 év távlatából ezeken vitázni.
@Evezős: a szinészek kiválasztásában is zseni.Hajnal óta csak hatszor változtattam meg, hogy ki volt a legjobb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem kellett volna annyi magyarország tortáját zabálnod. elég töménynek nézett ki. vagy innod kellet volna rá egy pohár vörösborit, ami segít az emésztésnek, de te nem alkoholizálsz, ezt az áldozatot is meghozza helyetted az egyházad az ostyaropogtatással együtt.
@bella _ciao: Nem ettem tegnap országtortát. :)
@Penivaldes: Nem végül bent maradt. Nálad meg volt a katarzis? :)
@bella _ciao: Az országtorta idén jó volt!!! egyszer sikerült olyat választani amit megeszek!
@jaegtoer: Nem járok templomba én nem ájtatoskodom ezt fontosnak tartottam elmondani.
@nemecsek ernő áruló: Mondjuk sehol sincs a jobik/gárda egy jobb nyugati széljobbos párthoz/szervezethez képest.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem hiszek a katarzisban, a nagy érzelmekben, a döbbenetben hiszek amikor ülsz és nézel magad elé
@kifordított nagyanyó: És fájlalod? Kicsi ország, kicsi nácik, nagy ország, nagy nácik.
@avanivi:
akkor te is belegabalyodtál, mint kiscica a csipkefüggönybe

mert a gondolatmenetetek alapján mindíg felmerűl, hogy a teremtőt ki teremtette

én annyit szoktam kérdezni amire háziszárnyas képtelen válaszolni, hogy mindez hol lehetséges

az anyagban ugyanis nincs helye istennek tele van, a vákuum is anyag és abban sem fér el...egyébként is hol volt a világ teremtése?

brühüyyy
@rodeo36: Sok szimpatikusat írtál. A történelem amúgy valóban tele van szennyel, de igenis léteznek olyan "szentfazék történetek", amelyek igazak és életadóak is. :)
@kifordított nagyanyó:
persze ha ma is ugyanaz van

nem véletlenűl voltak a színészek utcai ruhában

brühüyyy

érdemes és kell is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem erösebb a halálnál a szeretet, mert a halál győzött. Ennyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nincs egyetlen egy sem

de te mondhatnál egyet itt titokban, hogy senki meg ne tuggya

brühüyyy
@Penivaldes: Abban én is hiszek, de a darab után nagyon nem ültem letaglózva és magam elé nézve, inkább örültem, hogy vége lett. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én minden darab után örülök hogy vége van mert elzsibad a lábam.
@nemecsek ernő áruló: Nagy ország nagy rettegés, kicsi ország kicsi műrettegés??? :)
@nemecsek ernő áruló:

kár nácizgatni. kontraproduktív. első lépcsőben fidesz kétharmad. még egy kis nácizás és jobbik kétharmad. hajrá.
@rodeo36: Amit írsz az igaz is, meg nem is. A gyarmatosító háborúk például tipikusan arról szóltak, hogy a nagy fehér főnök megjelent az aranyért, és ezt papi csuhába csomagolt térítők segítségével, ha kellett, tűzzel és vassal megoldotta.
Amikor leink ideértek, akkor ez nem egy steril, lakatlan terület volt. Kedvenc hungaristáink erről szeretnek nagyon megfeledkezni. Ahogy arról is, hogy az ellenfelek kezdtek összezárni a magyar kalandozások miatt. Ha tetszik, sikerült olyan egységfrontot kialakítttatnunk magunk ellen, ami magától talán nem jött volna létre.
Géza jóvoltából meg tudható volt, hogy nem szívódunk fel, mert kezdett kialakulni egy olyan helyzet, ami egyfajta szociológiai patthelyzet lehetett. Elég sok vegyes generációs tag lehetett ahhoz, hogy menni ne akarjanak, és elég nagy befolyása lehetett a törzsi szervezeteknek ahhoz, hogy maradni se akarjanak.
Csak éppen nem volt már hova menni.
Nézd meg a Vigyázat vadnyugat c. Terrence Hill film végét.
Csak itt nem a tenger, hanem egy olyan gát volt, ami egyre inkább visszalőtt, és akár oreventíven is szivesen megszállta volna az országot.
Ebben a helyzetben Istvánnak (vagy bármely reálpolitikusnak) nem sok választani valója volt szerintem.
Különösen nem azért, mert az akkori teljes magyar népesség elfért volna Debrecenben. Mert ez a másik amit kedven hungaristáinknál vihogva szemlélek. Amikor azzal számolnak, mintha a honfoglaláskori népsség a maival lenne azonos. Elfeledkezve arról, hogy ott és akkor a magyarság egy hangos aggresszív kisebbség volt.
@jaegtoer: Hát ha ez az ország náci vezetőket választ magának azért, mert pár troll a netes fórumokon nácinak nevezi a náci eszméket valló embereket, akkor csak gratulálni tudok hozzá! :D
@rodeo36: Esetleg Kolbe atya története, akinek nem olyan rég volt az ünnepe?? Ő is ember tudott maradni a legnagyobb szennyben.

"Egy lengyel hazafi volt, aki életét adta barátaiért. Édesapja német, édesanyja lengyel volt. A táborból szökés történt, ezért tizedelést rendeltek el. Egy férfi könyörgött az életéért, mert családja van. Azt mondta Kolbe atya, szeretne helyette meghalni. Megkérdezte az őr mi ő. Mondta katolikus szerzetespap. Egy cellába zárták a kiválasztottakat, hogy éhen haljanak. A kétségbeesés helyett ima és ének hangzott végig. A böjthöz hozzászokott szerzetest végül fenolinjekcióval végezték ki."

hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Maximilian_Kolbe

Azért van elég sok jó élő példa is, úgy tudom Böjte Csaba testvért te is respektálod.

ilyenazenpapom.com/customPages/bojte-csaba-atya-levele?subSiteId=1
@Penivaldes: nincs véleménye.Azt mantrázza, amit a hangyaboly /Rodeo/
@nemecsek ernő áruló: Nem.Csak ökörség náczizni.

@rodeo36: Én bele néztem egy kicsit,de nem tetszett.
Meg mást néztem.Aztán kidöglöttem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem ismerem Böjte Csabát és az ilyen rémtettek nem hatnak meg

van más?

ha valaki öngyilkos akar lenni ugorjon kii a 27. emeletről az biztos és gyors

brühüyyy
@kifordított nagyanyó: Ha így érzed, ne nácizz. Én attól még nácinak fogom hívni azt, aki náci eszméket vall. Hunyd be a szemed, vagy bökj rá a tahótlanítóra, ha zavar.
@kifordított nagyanyó: Lehet. De azért nem árt. Főleg akkor nem, amikor értelmezési hülyeség vezet egy darab teljes átértelmezéséhez. Mert a rendező pukkasztani kaar bármi áron.
Kicsit ugy, ahoyg Orbán megvéd minket.
@avanivi:
Érdekes, én azt láttam, Buci küzd időnként a hangerővel, meg a hangmagasságokkal - ő biztosan nem playbackelt! -, de mindig megoldotta. Úgy, hogy látszott az arcán az erőfeszítés (erre jó a tv-közvetítés, olyat is látsz a szereplő arcán, ami a nézőtér hátsó soraiból nem látszik), és ez az, amire "kényes" vagyok: igenis dolgozzon meg azért, hogy képességei felett tudjon teljesíteni. Na, nála ez maradéktalanul megvalósult az éneket tekintve. (Nyilván Vikidál hangjával nem tudott volna mérkőzni - legalábbis az akkorival -, sem a testalkattal, ami neki sem helyből, sem nekifutásból nem ment volna -, így aztán csinált/csináltatott vele Alföldi valami egészen mást.
Ami működött. Ebben a darabban.
De ezt Alföldinek tudnia kellett, vagy sejtenie és rá kellett vennie adott szereplőt, hogy kihozza magából.)

Így tud fájni igazán, hogy ezt a társulatot (NSZ) a hatalom szétverte. :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem fogom azt mondani, ami kikívánkozik belőlem, de te azért igazán elmehetnél a szebbik végére a világnak.

(Húú, milyen finom voltam; már szinte trollhoz méltatlan úriember)
@GeoCracker: Szerintem a hungaristák tökéletesen tisztában vannak azzal, amit leírtál. :)

kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/szent-istvan-kiraly-aktualitasa
@KÁTÉó53éúétr6: :-D)

Én még mindig Bucinál maradok. Novák is abszolút telitalálat.
Udvaros Dorottya ... azt hittem, jobban át fog jönni. Volt benne valami modorosság, de nem tudom, hogy ez Alföldi kérése volt-e vajon, vagy ő hozta be, magától?
A jelmezek nekem bejöttek, és a fehér ló áldozása is abszolút helyén volt, mint új elem és mint "szimbóleum"...
:-)
Alföldi zsenialitása abban áll, hogy
a legrosszabb színészekkel, a legrosszabb előadással be tudta
mutatni... a magyar társadalom színvonalát és álapotát...

ez van... 2013 hungarisztán... ezt tette 1013 év feudalizmus...
+a náci-komcsi fideSS feltette az 1013 éves feudalizmusra a koronát...
@GeoCracker:
hát egyre ragyogóbb leszel...a patthelyzeten régóta elmélkedem kurva érdekes lehetett és a létszám...volt valaha is "magyar" akármennyi?

ezekután nem tudom, miben nincs igazam?

szinte szinkronban vagyunk?

brühüyyy
@nemecsek ernő áruló: Na,azért néha te is fel tudod baszni az ember agyát...
@nemecsek ernő áruló: Respektálom, hogy ennyire vissza tudod magad fogni. Lehet az is a baj velem, hogy néha provokáló vagyok mint legutóbb Alföldi??

Ja és köszi a jókívánságokat is. :)
@Penivaldes: Ohhhh... (meghatottságtól egy könnycseppet elmorzsol) :D
Szerbusz Nep:-) :-) :-)
Miujsi kies turuldaban?
Olvasgattam a ket hodolako filoszopter bolcs diagorosz-genuss bolcseleteit itten tegnap, igy asztan mar nem is tudom, mi szalljon meg inkabb, a nagy budos atepista nihil, vagy az ur angelosztosza:-) :-) asszem ezer is erdemes idejarni. Bar ha belegondolok, hogy az egyik tekilas, a masik calvadoszoshordobol kiabal....
Persze a reszeg embor tobbnyirr igazatosssgot obegat. Es nem melekesen mindezt orbanmajomkiraly ujabb agyasdiareja okjan elkovetni.... nos' le a faszkalappal! :-) :-) :-) :-)
@nemecsek ernő áruló: Ja,és Gábrielnek most bizony igaza is volt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az nem lehet, hogy úgy ültél le megnézni, hogy a "kritikák" hatása alatt voltál, emiatt nem voltál "fogadóképes", emiatt nem tudtad élvezni, megérteni?
@rodeo36: szia. Sajna nemigen fog menni a buzukas beoltasa oktatasi celzattal, mer itten ma vagyon a muzeujom ejszakaja, jellemzo modon a telihold tisztelettyere, igy inkabb aztat a pogromot favorizaljuk a repriz he
Yett. Igy neked marad a boldog hitetlenseg, de hidd el, az a zenesz egy zseni volt.
@jaegtoer: azt a kényes beled. bezzeg a langyi tesco világos, ugye?
@rodeo36: "ha valaki öngyilkos akar lenni ugorjon ki a 27. emeletről az biztos és gyors"

Gondolom, hogy a kétgyermekes családapának, aki helyett vállalta a halált, (Franciszek Gajowniczek) más lehetett erről a véleménye.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Bugs Bunny...undok vagyol és irígy...Calvados egészségedre

brühüyyy
@nemecsek ernő áruló: + azért ökörség,mert a tizede sem igaz az illetőre.
+ mert az a náczi valahogy sokkal elfogadóbb annál, mint aki náczizza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

idefigyuzz, csak nem hiszed, hogy a gyilkosok elengedték a zapát és a papot gyilkolták meg helyette?

mind a kettő meghalt eggyel több és fölöslegesen

de te csak irogass hülyeségeket

van még ilyen zamatosod? hiányzik a fokhagyma belőle és egy csipetnyi só

brühüyyy
Már megint megy ez a ballibbancs sírásrívás. Igenis meg kell menteni a művasat izé vasművet, hogy ismét feldolgozóipara legyen hatalmas vasércvagyonunknak (amiért közismerten hosszú időre megszállt minket tatár, török, labanc, muszka), mert gazdasági tény, feldolgozott terméket drágábban lehet értékesíteni, mint a nyersanyagot. Ergo igenis legyen vasművünk, kés és kanálgyártásunk (mert szeretett vezérünk azzal tud enni). És igenis államosítással kell megmenteni a sok munkahelyet, a többire meg még több járulékot lehet kivetni, hogy minden kapitalista kizsákmányoló gennyláda elhúzzon innen a valagba, és újra a magyaroké legyen, ami most nem a magyaroké. Akkor pedig szépen, boldogan bezárkózhatunk megint a koronánk alá, mint tegnap Pista és Koppány. Ez így helyes.
@rodeo36: nem nem, csak rehallisista. Idom itten veges, ejszaka rodoszon meg nem voltam muzeumban az ovarosban. Lasd be, kihagyhatatlan ajqnlat. Tegnap ugyan volrtunk egy engol lantos es egy kontratumor kozos bugettjen, de az en avatatlan fulem szamara is az elmeny nelkulozheto volt. A szetszivott agyu benko danilisszima is egy kezzel lehurozta volna a lantomant, a kontrasztino, pedig olyan fatyolos volt, mintha a koncert elott atusztw volna a baszporozust.... igy ezzel nem tenorizallqk, bar az orokseg megorokitve, igaz egy jutubot nem er, maximum korboncnokdokumentalistanak ,egfelelelo.
@rodeo36: Olvasgass utána.

Kértél másik sztorit. Apor Vilmosról hallottál már??? Ő "csak" néhány fiatal magyar lányért áldozta az életét, akiket a ruszkik "krumplit pucolni" akartak elvinni. :(

www.katolikus.hu/szentek/apor.html
@Penivaldes: Stimmt. :)
Mikor csak nézel magad elé, hogyezmosthogyésmiésmiért, de gondolkodni nem tudsz. Mindaddig, míg ez a döbbenet szép lassan eltűnik. Na, majd csak után jön a gondolkodás, elemzés.
@nemecsek ernő áruló: Annak örülj,hogy nem tudod mi az igazi félelem.
@GeoCracker: ha már film és történelem, kicsit beleszólok mert már a napokban Gábriel érvelései miatt miatt is eszembe jutott az Alexandriai könyvtár...

az pedig i.sz 4.század.
kicsit kemény filmfeldolgozás is készült róla (amit itt pl megnézhetsz
www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/14441-Agora-spanyol-maltai-tortenelmi-drama/ )

és nekem ez azért mond sokkal többet mint elvi kérdés, mert jócskán megtorolták ha valaki gondolkodni mert...
a föld is milyen sokáig volt lapos mert így akarták, hogy HIDD!
(ezt nem rád vonatkoztatom szó szerint csak adalék a beszélgetésetek történelmi vonalához)
@Bakter: nana, ha bezárkozunk, akkor viktor fogorvosa hogyan koronákol az labanc és ánglius pácienseket?
@Marcellusca: és amikor ragyogó kékeszöld lesz a szemem. ez nálam hozzájár a döbbenethez
@Marcellusca: ha eljön, én nem szeretek elemezgetni, csak nézni, olvasni, átélni
@Penivaldes:
Mondd, Gábrishnak azért lehetett hányingere, mert a táltos cigányos, a királylány
zsidós volt, a fehérló meg buzis, ahogy teátrálisan ledobta a séróját?
Én nem merem megkérdezni.
@Penivaldes: penni. Sose gondoltam vola, hogy ennyire szar lesz ott hon? A helyzet, hogy csekkel versenyt fogtok uszni kiatokomssrbsntengeresz frankhonbeli ciganyputriaert:-) :-) :-)
@Evezős: Egész végig arra gondoltam bárcsak ott lehetnék, láthatnám élőben az adást , ne értsd félre :)
@Penivaldes: "...mert elzsibbad a lábam" nagyon toppon vagy ma....élvezem
nekem kilenc, csak gondoltam szólok.

mert ha már az antall is szemét horthy-sta restaurátor autoriter és nácibarát volt, akkor a szókészlet el van használva. ergo, senki nem hisz senkinek. ezért kontraproduktív. van ilyen.

farkaaas! farkaaas! farkaaas!

hú. nabazmeg.

Amúgy ha megjelennének a valódi nácik akkor mit mondana az a sok félős falfestő? három kismalac?
amúgy meg a jobbik lenne a legjobban beszarva.
a rákay egye ki a belét:

Szeptemberben 1 milliárdból fogja szeretni a nép Magyarországot

atlatszo.blog.hu/2013/08/21/egymilliardos_hazaszereto_hetvege
@Penivaldes: Az elemezgetés később jön.
Ott, akkor csak a nézés, olvasás, a befogadás van.
Aztán nézéskifeleafejedből.
És csak később a hogyan és miként és miért elemezgetése. Ha már csillapodtak az első élmények.
Így voltam (már pár éve) A Mester és Margarita Nemzeti beli előadása után is.
@Marcellusca: én nem szoktam elemezni. számomra az a jó ami ott helyben átjön.
meg van a Kém aki bejött a hidegről döbbenete
csak semmi párhuzam, az orosz neonácikról és törvényekről szó se essen, és persze a mi széljobbjainkról és álkeresztényienről:

A náci Németországban mintegy ötvenezer embert ítéltek el szexuális orientációja miatt, közülük mintegy tizenöt ezret koncentrációs táborokba deportáltak, ahol 7-10 ezren életüket vesztették.

hvg.hu/vilag/20130821_Emlekmuvet_allitanak_a_nacizmus_meleg_ald
@bella _ciao: Semjén, aki nem tud elszakadni a homoktól ...
@Penivaldes: :)))

szia!

ekkora labdát! örülj neki, hogy nem csapta le erősebben @KÁTÉó53éúétr6: . :DDDDDDDDD
@guma: :(((((((((((((((((((
bezzeg a frankhoni ő sosem bántana
@Evezős: tegnap a tévében egy kuszlikban mutatták
@Penivaldes: :)

most akkor ki kell osztani, hogy hol van amikor szükség van rá:)))

:DDDD
@Penivaldes: Üdv. Biztos Matolcsy sokat agyalt rajta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nabaz'meg
brühüyyy

van még? gyűjtsd össze és egyben dobd ki... van békeidős is, dorogon a vízcsapnál?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát elolvastam....
Egy kiragadás fényében "Isten nagyon jól tudta, hogy az európai fehér ember, és annak mediterrán, majd azon kibontakozó európai kultúrája az, amivel egyetemes formát tud ölteni minden ember számára az evangélium. Isten akarata volt mindez!

Nem Európa szülte a kereszténységet, hanem a kereszténység Európát, ahogy helyesen megfogalmazta Padányi Viktor. Vele, hivatásával együtt áll, vagy bukik el."
Navracsics beszéde
endresy.blogspot.hu/2013/08/navracsics-legujabb-kalvariaja.html

Most még gusztustalanabbnak tűnik, mint eddig.
@Penivaldes: Ehhhhh.... [legyint] :)
Látom nem érted (vagy nem akarod érteni): azt próbálom fejtegetni, hogy nekem akkor jelentős, tetszetős egy mű, ha akkor és ott megfog (fejbeb@sz, mint egy szívlapát) és csak nézek ki a fejemből.
Ha már nézés, olvasás, hallgatás közben el kezdek gondolkodni, elemezgetni, akkor megette a fene.
@rodeo36:
Tapasztalatom szerin, és ez Knosszoszra is igaz, sokszor vagyunk úgy szinkronban, hogy csak másik oldalát nézzük ugyanannak a hegynek :-)
Ez szerintem nem baj :-)
@Marcellusca: én nem szeretném ha fejbe vágnának egy lapáttal. ez a különbség.
meg egyébként is koncentráció zavarban szenvedek
:(
@rodeo36: Egyébként a honfoglalók logisztikailag nemlehettek sokan. A lovakat takarmányozni, az embereket etetni kell. A legjobb hushasznosítású állatok nem bírják a gyaloglást, a birkák nem tartanak lépést a lovakkal. A marhák viszont lassan gyarapodnak folyamatos hajtás mellett.
Az élelem tehát korlátos. Vadászattal együtt. A családot védve mozgatni szintén körülményes. Vedd számba, hogy még az akkor nem annyira divat társzekeres megoldással is mennyi erőt kötött le pl. az amerikai telepeseknél.
A honfoglaló magyarok pár tizezernél egyszerűen logisztikailag nem lehettek többen. De inkább annyian sem.
@V-PORT: árulnak hajlékony ceruzát a boltokban:)
@guma: Alkalmasint Kolumbusz is nem kicsit az inkvizició elől menekült :-)
Igen a Föld sokáig volt lapos, és a tartó elefántokról sem illett beszélni :-)
Ezt loptam, de terjesztésre érdemes:

Legyen Béke, Szabadság és Egyetértés!

1. Kívánjuk a cenzúra visszaállítását, a sajtószabadság eltörlését!
2. Felelőtlen ministériumokat Pesten!
3. Ízlés szerinti rendszerességgel országgyűlést Felcsúton!
4. Zsidók, takarodjatok a büdös picsába!
5. Csendőrséget, Munkásőrséget, Magyar Gárdát!
6. Bankokat lerabolni, nyugdíjpénzt lenyúlni, cigányoknál a vizet elzárni, dohánybizniszt haveroknak leosztani, utána a cigi árát felemelni!
7. Urbéri viszonyok visszaállítása!
8. Esküdtszék, képviselet pofa, párttagkönyv és haveri viszonyok alapján!
9. Nemzeti Bank!!! (:DDDDDD)
10. A magyar katonák esküdjenek meg az Alaptörvényre, a NATO meg a Barack meg menjenek a francba!
11. Szabadságot Budaházynak és Csatári Laci Bácsinak!
12. Unio Azerbajdzsánnal.
@GeoCracker: ezt nem mondanám, csak apró tévedések, de mindegy. nekem itt nem lesz szavam.
@GeoCracker: Egyetértek veled.@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Palesztin áldozatoknak mikor állítanak emlékművet??
@Evezős: Mivel sokszor láttam a kosztümös változatot, néhány perc kellett, hogy elfogadjam az utcai ruhát, ám később ettől /is/ lett hozzám közelebbi.Udvaros karaktere kivánta meg a modorosságot szerintem.NSZ ügyben Alföldi után igen nehéz dolga lesz Vidnyászkynak szerintem is.Alföldit nem féltem, mindig meg fogja találni a maga helyét és élete végéig "szemeket nyit fel"
@GeoCracker:
Kolombusz alatt már nagyjából mindenki, aki számit tudta és vallotta, hogy a föld gömb alakú. Ezt az inkvizíció sem igen üldözte. Azon vitáztak, hogy mekkora a föld. Ha nagy, nem lehet körben utazni Indiába, ha kicsi, akkor megvalósítható. Kolombusz alapvetően tévedett, amikor a földet jóval kisebbnek (fele akkorának) hitte, mint az valójában (Toscanelli számításai alapján). Ha nincs Amerika szépen éhen- és szomjan haltak volna útközben. Szóval alapvetően Kolombusz tévedett és az útját lehetetlennek tartóknak volt igaza, (csak félúton ott volt Amerika)
@nedudki74: még Magellánék sem sejtették hogy ekkora, főleg amikor kiértek a Csendes óceánra és csak mentek mentek és nem láttak semmit égen és vizen kívül. rájöttek hogy a Föld nagyobb mint sejtették.
@KÁTÉó53éúétr6:
Látod, én a ruhákat egyből megemésztettem, nálam meg a zene ment nehezebben ...:-)
Alföldi azt mondta, évekkel előre tele a naptára, énsem félek attól, hogy nem lesz mit csinálnia.
A társulat miatt szomorú a dolog, apróra kiismerte őket, a névtelenből is csinált valakit, pontosan tudta, ki mire jó (ezért vette vissza Stohlt is, ha jól emlékszem, a börtön után), ennek vége. Állandó társulattal lehet ezt csinálni, vendégrendezőként nyilván ezt nem tudja kihasználni.
És ezért szólt minden megnyilatkozása a döntés után arról, hogy a legnagyobb veszteség a társulat megszűnése így, ebben a formában - és nem az, hogy nem ő lesz az igazgató ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_A náci Németországban mintegy ötvenezer embert ítéltek el szexuális orientációj"

gratulálok, akárhunnan vötted... ögyemögafene.

Tehát a náci németországban.

nem németországban a náci uralom idején, hanem a náci németországban. és majd hetven évvel utána is nácinémetország. 3 emberöltő. és nácik. 2013-ban.
@GeoCracker:

" Egyébként a honfoglalók logisztikailag nemlehettek sokan. A lovakat takarmányozni, az embereket etetni kell. A legjobb hushasznosítású állatok nem bírják a gyaloglást, a birkák nem tartanak lépést a lovakkal. A marhák viszont lassan gyarapodnak folyamatos hajtás mellett.
Az élelem tehát korlátos. Vadászattal együtt. A családot védve mozgatni szintén körülményes. Vedd számba, hogy még az akkor nem annyira divat társzekeres megoldással is mennyi erőt kötött le pl. az amerikai telepeseknél.
A honfoglaló magyarok pár tizezernél egyszerűen logisztikailag nem lehettek többen. De inkább annyian sem. "

minden magyarázat itt kezdődik.

néhány tízezer kalandor:) megszállta a Kárpát-medencét és elkezdődött az elit örökös önkénye a népességgel szemben. azaz itt az elit 1000 éve mindig idegen, erre vezethető vissza az örökös megosztottság, nem köti össze semmilyen kötelék az itt élőket. :D
@GeoCracker:
A Föld stadion alakú. Ezt ma már minden felvilágosodott hazaneristának tudnia kéne, főleg, ha "geo" tag szerepel a nevében. Ezért nehéz geostacionárius pályára állítani a műhódakat, mert a legkisebb számítási hiba, és a 16-nál lesre futnak, amitől nem nézhető az MTVA a Kis-Lagondán.
@jaegtoer: stilisztikailag igazad van, és én is átsiklottam rajta...
@jaegtoer: Ebben is lehet sajnos valami. S még a nagy magyarkodást is megmagyarázza. Elvégre folymaatosan hangoztatni kell, hogy mennyire különbek azoktól, akiknek a munkájára különben rá vannak szorulva.
@GeoCracker: törzs kb. 1000 ember, ez ami még jól kézben tartható, nem véletlen a tömeghadsereg korának ezrede, hisz réges régen, még a logisztikát a nem harcolók végezték, a hattáppal együtt, nem volt teljes elkülönülés ;)
@Evezős: ez így igaz, a társulat és mi vagyunk a vesztesek, reá pedig nagyon kemény munka vár
@Bakter: na ja, és a ptolemaiosz, kopernikusz, kepler hármas volt a világmindenség legjobb csatártriója.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem az emlékmű a lényeg, az csak elfedi a lényeget, a gyűlölet és az erőszak ellen kell felvenni a harcot. Lehet az bármilyen vallási vagy faji fanatikus, szóbeli, vagy tettbeli erőszak tevő, a végeredmény mindig ugyan az, valakik szenvednek és halnak értelmetlenül, és ami a fő, a vérengzések mindig a szavakkal kezdődnek, a tényleges tettek csak jóval ez után jönnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és nekik?

Szíriai ellenzéki aktivisták azt állítják, a kormány vegyi fegyvert vetett be Damaszkusz közelében. A támadásban több tucat ember meghalt. A vegyi mérget tartalmazó rakéták szerda kora reggel csapódtak be Gúta régió külvárosaiban, írja a BBC<<<<<. A Russian Times <<<< pedig már arról számolt be, hogy az áldozatok száma legalább 280. A szíriai kormány tagadja a vegyi fegyver bevetéséről szóló híreket.
@bella _ciao:
Hubble meg a szövkap, aki egyébként egy távollátó csőről kapta a nevét, de ezt kevesen tudják róla.
@Evezős: Egy kis náczizós felhang is van benne sajnos.
De amúgy jó lehetne.
@Dr.Bio74:

Mondjuk nálad feltétlenül többet rendeltem bármiből, tehát csak van némi "fingom", hogy téged ismételjelek.
Bár gondolom ez nem nagy kunszt, mert a süket szövegeid olvasása nyomán tisztán levonható az a következtetés, hogy te legfeljebb valamelyik pizzafutárral állhatsz üzleti kapcsolatban.
@Fabius: ez a hír.tv felvétel még a posztba is beillesztheted...
azért itt a nyereség is szóba kerül

www.youtube.com/watch?v=Opj2O_J3Dbs

www.youtube.com/watch?v=TOrg46lpZCs
@Bakter: KIs-Lagondán pedig belépnek a GrandHotel válogatottjába. Ultramarinkéken :-)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezért is írtam, hogy ostpbaság nagy megszálló erőket feltételezni eleinknél. :-))
Mindenesetre a cirkusz kell a népnek, nehogy elkezdjem azon gondolkodni, hogy miért is akarja államosítani a Dunaferrt egyedüli dolomit-beszállítójának kisfia, meg nehogy elspekuláljon azon a nép, hogy hány munkahelybe fog kerülni az, hogy az Unió leállította 15 programból 13-ban a kifizetéseket.
Úgy tűnik, egyre több cirkusz kell ahhoz, hogy cirkusz ne legyen.
A bohócnak lesz dolga rendesen…

www.pupublogja.hu/2013/08/hagyomanyorzes.html
Nemzeti Acél Zrt. – színjáték megegyezés után

"Nehéz lenne elhinni, hogy a Moszkvával több szálon is intenzív tárgyalásokat folytató magyar kormányt váratlanul érte a bejelentés (egyrészt a magyarországi cégvezető is pedzegette már, hogy fajlagosan negyedével-harmadával többen dolgoznak a vasműben, mint a versenytársaknál, másrészt az elmúlt egy évben többször is felmerült néhány forgatókönyv a cég jövője kapcsán). Azt kell tehát feltételezni, hogy a forgatókönyvet már előre megírták, most már csak a dramaturgok mozgatják a kommunikációs időzítés szálait, és a kérdés csak annyi, hogy ki fektet további összegeket, továbbá persze az, hogy mi szerepel majd a mérleg másik serpenyőjében „cserealapként”. Paksi bővítés, Déli Áramlat, gázszerződés, a Dunaferr mögött álló Donbass tulajdonosa, a Vnyesekonombank 120 millió eurós (36 milliárd forintos) követelése a felszámolás alatt álló Malév Zrt. kisebbségi részvényeseként – e folyamatban lévő ügyek mind abba az irányba mutatnak, hogy „véletlenek” és „hirtelen döntések” ezen a szinten már nem lehetnek.
.........
Addig is sokkal valószínűbb, hogy gondos kezek egy olyan politikai-gazdasági mixet kevertek ki az orosz-magyar projektekből, ami újabb közvetlen anyagi előnyt hoz az orosz félnek, cserében pedig „valami jóban” reménykedhet Magyarország is. Korábban már az is előfordult, hogy a kormány képviselője „könnyes szemmel” a keleti nyitás mintapéldájának, a régi barátság újjáéledésének nevezte a Dunaferrt, akkor éppen egy évvel ezelőtt elkezdett fejlesztés záróaktusát ünnepelve."
ideaintezet.blog.hu/2013/08/21/nemzeti_acel_zrt_szinjatek_megegyezes_utan
süti beállítások módosítása