Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.25. 04:58 Fabius

Társalogjunk nácikkal?

Egyszervolt országban nem könnyű eldönteni szóba álljunk-e a nácikkal. Igen, utóbbi alatt a közbeszéd többnyire a Jobbikot érti továbbra is, a bíróság ítéletét a párt egyes képviselőinek és holdudvarának megnyilvánulásai után Vona Gábor nagyjából a hajára is kenheti, a közbeszéden ez a világon semmit nem változtatott. Éppen ezért - vagy ennek ellenére - az elmúlt napokban is lezajlott az a vita, amit itt a blogon gyakorlatilag állandó, legfeljebb lélegzetvételnyi a szünet benne. Így pimphitlerként nyilván betontömböt dobok megint az állóvízbe, és fölteszem a kérdést:

- Szabad-e, lehet-e, egyáltalán kell-e beszélgetni a jobbikosokkal? 

Mert az csak egy dolog, hogy én személy szerint azt gondolom a szólásszabadságról, hogy amíg a modorminimumot megtartja valaki addig itt elfér a véleménye oldaltól függetlenül. Az meg egy másik dolog, hogy belefordultunk a kampányba erősen, egyre másra szerveződnek lassacskán a vitafórumok, ahol a meghívottak dolga a szervezeteik álláspontjainak kibontása, programjaik és elképzeléseinek ütköztetése lenne. Már úgy értem akkor, ha a résztvevők nem bojkottálnák az asztalhoz ülést is, és nem hiúsulna meg ettől maga az érdemi fórum. 

Scheiring Gábor leírta ő éppen miért nem lett szereplője a tegnapi vitafórumnakÉrthető álláspont? Ha akarom igen, mert a dolgok többségében igaza van. Viszont, ha akarom nem, mert amiben szerintem nincs igaza abban nagyon nincs. Az nem kérdés, hogy a Jobbikkal ideológiáról vitázni éppen olyan felesleges, mint szánkót venni karácsonyra az Iránban rekedt szkíta rokonoknak. Viszont ha valaki szakpolitikát is emleget akkor bizony nagyon más a képlet. Ugyanis, ha ti nem fogjátok szembeállítani a tiéteket az övékével, nem cáfoljátok a közkeletű bullshitjeiket pontról pontra, akkor ha akarjátok, ha nem, a gyakran elmondott féligazságaik és babonás félelmeik a társadalom rájuk fogékony részében igazsággá válnak, hiszen nem cáfolta meg senki, nem szólt rá senki semmit.

Ez a réteg meg annyira nem kicsi, hogy egy vállrándítással és baltás gyilkosos humorbonbonnal elintézhető legyen. Az ellenzék második legnagyobb szavazóbázisáról beszélünk, ami nem szűnik meg létezni attól, hogy most aztán kibaszunk veletek és háttal állva, fülünket befogva ordítva trallalázunk bőszen, hogy Gyöngyösi babonája és Zagyva romákra is megmoccanó kukacának helyzetjelentése hallójáratból száműzve, hétlakatos karanténba legyen zárva. Arról nem beszélve, hogy azért van olyan kérdés amit ugyan rosszul vetnek föl, és a létező legrosszabb válaszokat adják rá, de az ellenzék többi pártja sem szakítja meg magát, hogy állítson szembe valamit a Jobbik cigánybűnözőzésével. A romák integrációja sehol nem tart, az együttéléssel igenis akadnak gondok, és erre hiányoznak a civilizált, de mégis megoldást kínáló hangsúlyos alternatívák . És amíg ezek nincsenek meg addig az együttélés zökkenőit naponta tapasztalók fogékonyak lesznek arra az egyre, amelyik "rendet" akar, jelentsen ez a gyakorlatban akármit. 

Sokszor föltettem már a kérdés, de mivel az elmúlt hónapokban érdemi válasz nem érkezett rá egy sem, most fölteszem újra: 

- A karanténozók belegondoltak már mit tesznek abban az esetben, ha feles győzelem mellett esetleg a Jobbik szavazatával meglehetne mondjuk az adórendszer változtatásához szükséges kétharmad? Az egykulcsost eltörölné mindenki, a valamilyen progresszív adórendszer minden ellenzéki párt törekvései között szerepel. Ráadásul visszavezetése alapja lenne a kilábalás gazdaságpolitikájának is, úgyhogy adott a kérdés: ha az összefogás az adórendszer átalakítás ára, akkor az bevállalható lesz? Vagy vesszen a lehetőség a picsába, mert amit a nácik is akarnak az inkább nem kell, legyen bármennyire életbevágó?

És ez csak egy a sorakozó kérdések közül, mert egy ilyen felállással akár a teljes orbánizmus kukázható alaptörvényestől, betonozott káderrendszeres mindenestől, és esetleg valami konszenzus mentén újjáépíthető az ország. Az esetleges elpuskázott lehetőségért is vállalni kell a felelősséget, és nyilván majd meg kell fizetni az árát előbb  vagy utóbb mindenkinek. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül össze kell borulnia a két oldalnak, a radikálisoknak meg kell szeretni a füvesbuzi ballibeket, nekünk meg legitimálni kell a náciskodást, és a gyöngyösimártonok leanyázása helyett elnézően kell hümmögni. 

De azt igen, hogy gondolkodjatok el mindannyian mihez kezdtek a felvázolt esetben. Aztán ha megvan a válasz esetleg közöljétek velünk is. 

630 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675245725

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiállás egy jobbikosért? 2013.04.28. 01:05:36

Csütörtökön felkerült az internetre egy gazdasági bizottsági tagtársamról egy kép, ami nem a megszokott környezetében és öltözékében ábrázolja őt. Szerintem ez nem egy jó irány. Amikor nem tiszteljük a másik magánéletét, vagy méltóságát, akkor már tény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Légifarkas: "Egyáltalán nem kell osztogatnia, minek?"
Mert a hatalom elvesztésének félelmei miatt a legcsekélyebb veszélyt is bármi áron el akarja hárítani, valamint a jelenlegi döntési pozicióit fölényes győzelemmel biztosítani kívánja.
Nem akar lemondani arról az eddigi lehetőségéről, hogy egyszemélyben döntsön az ország ügyeiről.
Orbánnak bármilyen pozicióvesztés elviselhetetlen lenne.
@Légifarkas: Akkor nekünk legalább ebben tiszta a kezünk. Meg Ferinek, mert ezért is bukott. Ő volt az egyetlen, aki ehhez hozzá akart nyúlni.
"tóni te nem vagy valódi...
... ha dolgozol...
tóni jó az utat róni...
tóni az élet nem hátha..."

Tóni de Rogán...

hvg.hu/velemeny/20130425_Toni_louis_vuitton
@Habakuk999: "a szocik és az mszp rá se fütyült a cigánykérdésre, hanem álszent "liberalizmusból" és eszement tehetetlenségből és butaságból fölturbózta családtámogatási, rendvédelmi, jogvédő, oktatási intézkedésekkel a gondokat."

Részben egyetértek veled. Az igaz, hogy a szocialista kormányok háttérbe szorították ezt a kérdést. Tették ezt annak ellenére, hogy a szadesznak saját háttérintézete volt a nemzetiségi kérdések (köztük a határon túli magyarság támogatásának és a cigányproblémának) a megoldására, amely nem csak kiváló tanulmányokat készített, de megoldási javaslatokat is. Ezek azonban elakadtak a szocialisták helyezkedésén, belharcain. Hiába voltak készen, nem alkalmazták őket. A fidesz pedig természetesen beszántotta, és az ingatlant lenyúlta.

Itt van, lehet olvasgatni:

www.eokik.hu/
@Habakuk999:

Bizony nem igaz:))
Maradjunk abban, hogy Antall naftalinos, pudvás Horthy-nosztalgiája ágyazott meg a dolognak. Azóta persze - különböző mértékben - mindenki hozzátette a magáét. OV különösen.

Egy, több száz éve cipelt probléma(?), megoldatlan, megoldhatatlan feladatot a "ballibsiken" számonkérni - barokkos túlzás.

A Jobbik meg nem választ ad.
@Légifarkas:
egy valamin senki sohasem gondolkodott? megoldva a gazdasági problémákat a többi magától felszámolódik

ezért sohasem lesz semmisem megoldva mert a zavarosban akar halászni ez a tetű orbán a maffia beosztottya nehogy fordítva gondoljátok...egy szarházi akit a maffia rángat mint egy zsinórós bohócot

paprikajancsi semmi több és bele kell mondani a pofájába soxor

brühühüühüh
@Orica Középföldi: Ne a pár százalék csurkistára gondolj!

Hanem a Nagyanyó féle csalódott voltszociszimpatizánsokra, az egymillányi népre.

Öket nem érdekli Horthy és Antall.
Csak az, meglesz-e még reggel a csatornafedél a kert végében, s hazahozza-e a gyerek a mobilt vagy ismét elvették tőle.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
van megoldás

csempe

az egész dugájába dől, mert:

a jelenlegi nyertesek nem képesek menedzselni és nem is akarnak csak kaszirozni
de

nem lesz mit kaszírozni

lesz

csempe

és senki sem vesz a trafikban

brühühühü

már van ilyen mutatójuk, ugye?
na ez is olyen lesz az összes szürkülő celeb bele fog pusztúlni
@épészmérnök:
nem válaszoltál ki az a picsa akinek a törökbálinti kéglijét ajnározod
olyan mint egy elhagyott irodaház...kibaszott ronda és "hideg" vagy méginkább "rideg" a Phalanszter laborja ahol élve boncolnak

kijazapicsa? lécci

brühühühü
Jó a cím. Amíg nácik, addig nincs miről beszélni. Majd ha szélsőjobboldali párttá válnak, akkor igen. De addig nem szabad.
@Légifarkas: Itt Chilében ingyenes vállalkozói tanfolyamok tömkelegével készítik fel a pici, kicsi és kényszervállalkozókat, az illegális utcai árusokat is beleértve a vállalkozásra. Komoly gyutacspénzekre lehet pályázni, és mindenféle állami és önkormányzati alapítványokon keresztül segítenek tanácsadással. A filozófiájuk: inkább fizessen kicsike adót, de fizessen, és növekedjen, alkalmazzon másokat is.

Tavaly egy három hónapos tanfolyamot végeztünk így a lányommal, a fiam pedig nyert a kisvállalkozására magyar pénzben egymilliónak megfelelő pénzt.

Elvittek minket (ingyen) a mikro- és kisvállalkozók országos találkozójára, ahol vendégül láttak, és a támogatásokat közvetítő szervezetek vezetői, valamint a gazdasági miniszter, és az Adószolgálat (nem hivatal!) vezetője tartott valóságos showműsort, úgy háromezer embernek, az egész országból. Ezek között volt hosszú ősz copfos indián gyógyfüves asszonytól kezdve mindenféle népség.

Az Adószolgálat igazgatója szellemes, érdekes beszédben és természetesen datashow-val magyarázta el, hogy HOGYAN LEHET KEVESEBBET ADÓZNI.
álítólag kajaibrahim és josziftot is nyert koncessziót...
@rodeo36: Sarka Katának hívják, állítólag Valaki, és a férje egy Hajdú Péter, aki szintén állítólag Valaki.
@Fabius: had kérdezzek valamit, mert nagyon érdekel.

amikor van egy ilyen ügy, mint most ez a laborc-portik és Te szándékosan nem foglalkozol vele, akkor tudatosul benned, hogy Te valójában nem segítesz, hanem ártasz a demokráciának?
Én szivesen beszélek bárkivel. Feltéve, hogy nem rúdtáncol tangában, miközben próbálja a motorja tetején a mélymagyar faszagyereket játszani... :-)
@épészmérnök: Mind ez jó és szép. Chilében is mindenki olyan nagy lábon, erőn felül akar élni, mint otthon (tisztelet a kívételnek)? Most komolyan kérdezem, nem cinkelkek?
amugy minden náci rúdtáncol ? és buzik is ?

csak mer ezt jó tudni...
@kifordított nagyanyó: Én megfordítanám. Eddig vettek el a jobban keresőktől és adták a rosszabbul keresőknek. Az egykulcsossal helyreállt a rend. :-)
@Mariann19: szép, logikus válasz. Ne haragudj, hogy azt mondom rá: nem időszerű.

Nézz körbe, nézz rá az általad olyannyira szeretett számokra, aztán légy kíméletlenül őszinte magadhoz: milyen pozíciót veszített Orbán? Érezhet-e reális fenyegetést bárhonnan? És ne a vágyaidból szőj jövőképet, légy szíves, hanem légy hideg és kíméletlen, mint a sebészkés.
Orbánnak a tábort kell összetartania (menni fog, ha még mindig megy), és az ellenzékbe kell jó nagyokat rúgnia, kijátszva egyiket a másik ellen (menni fog, ahogy ma is megy). Többen azt hiszitek, fél: szerintem érzi már a szájában az új győzelem ízét, és semmit nem látok, ami miatt ne érezhetne így. Többen azt gondolják, majd az EU, meg a cikkelyek: csendben mondom, hogy többet ér nekik egy szar, de stabil szövetséges (még ha csak névlege is), mint egy talpnyaló a káoszban vergődve.
Orbán már akkor is az ország ura tudna lenni, ha ki sem tenné a lábát Felcsútról vagy honnan; a Parlament csak a szereplés színhelye, a kétharmad meg a hatalom épp aktuális képlete.

A tábor boldogságához szinte a semmi is elég, s akik a táboron kívül vannak, erőtlenek, önbizalomhiányosak, összeszedetlenek. Őszre 80-20 arányban saccolom az ellenzéki pánik vs. előre a győzelem útján felállást, de már szinte naponta rontok rajta valamennyit, hogy ne lepődjek meg nagyon, ha odajutunk. Persze, nem kell nekem hinni - megelégszem azzal, hogy én biztos vagyok mindebben.
Réges-rég stratégiát kellett volna váltanunk.
@sírbateszezazegész: Szerinted Magyarországon mindenki "nagy lábon, erőn felül" akar élni?
@dany82: Nem az én tisztem, de tegnap/tegnapelőtt már válaszolt erre a kérdésre. Megvárja míg kikerül a teljes jegyzőkönyv.
@Légifarkas: "többet ér nekik egy szar, de stabil szövetséges (még ha csak névlege is), mint egy talpnyaló a káoszban vergődve"

Érdekes megközelítés - aki normálisan együttműködik a szövetségeseivel, és betartja a klub szabályait, az talpnyaló???
@Habakuk999: :))))

jaj ez a női náci meg zsidó szintén álítólag...
a zannya vmi izraeli szépség irájnő vót... vagy vóna...

amugy akkor összefoglalom:

minden náci ? egyben zsidó/cigány/rúdtáncol/motorozik és buzi is?

akkor ez "6 az egyben"...
mond 6ttyúk ugy is hogy a csaj nőináci az =

"nácici"
@épészmérnök: Mint írtam, tisztelet a kívételnek. De igen, erőn és lehetőségeken felűl, a többiekkel nem törődve. Igen, nekem ez a véleményem. És az államot egy csodatevőnek gondolva.
@Légifarkas: "akik a táboron kívül vannak, erőtlenek, önbizalomhiányosak, összeszedetlenek. Őszre 80-20 arányban saccolom az ellenzéki pánik vs. előre a győzelem útján felállást, de már szinte naponta rontok rajta valamennyit, hogy ne lepődjek meg nagyon, ha odajutunk."

Ha valaki nem fekete marketing módszerekkel akar tábort szervezni, akkor csak azokra számíthat, akik egyetértenek a céljával. Ha pedig azok, akik egyetértenének a céljával, nem hajlandók felemelni a feneküket, hogy részt vegyenek a szervezés munkájában, akkor semmise lesz.
@Habakuk999: Tudod milyen szörnyű, hogy mind szájer, mind morvai milyen tehetséges és elhívatott oktató volt? Mindkettővel veszített a jogtudomány. Tényleg.
@sírbateszezazegész: A létminimumról mi a véleményed? A lakosság 40%-a a létminimum alatt él.
@épészmérnök:
ennél több? mi a foglalkozása ha van és ha vállalkozó mire vállalkozik

vagy ahogy megszólalt már hánytam onnan visszafordúltam volna

brühüühhühü
@Buga.Jakab: kifelejtetted az "istenhazacsaládot", nincs olyan mosópor, ami olyan hatékony lenne, mint a mi nemzetiradikálisbőrbeöltözött oldalunk.
Na szevasztok, vége az uzsonnaszünetnek, mék vissza dolgozni.
@sírbateszezazegész: Nem tudom. Csak azt, hogy ezen a filmen kacag a fiatalság,
@épészmérnök: nos... Vannak országok, ahol a polgár a hivatal partnere, és vannak, ahol a potenciális ellenséget látják a tenni akaróban.
Nem tudok rá jobbat mondani: várni kell. Várni, bármi is lesz a vége, hogy kiforrja magát a helyzet, és több millió magyar egyszerre jusson arra a véleményre, miszerint ez nem mehet így tovább. Nem Orbán a mi bajunk, nem akármelyik párt - a közgondolkodás minősége, illetve a köz érdekében történő gondolkodás és tetterő hiánya az, ami megakadályozza az országot az előrehaladásban.
Már csak pár aláírás kell, hogy a Jobbik kipenderüljön a Parlamentből.
www.peticiok.com/a_neonaci_jobbik
@épészmérnök: Tudod most. De az egy főre eső LCD tv arány magasabb, mint Németországban.
@épészmérnök: nem. A két lehetséges végletet hoztam föl példaként, hogy a kontraszt jól érthető legyen.
@Légifarkas: Lehet igazad van. Csak abban reménykedem, hogy "Magyarország nem a világ közepe". Mi viszont ezt nem mindig vesszük figyelembe.
@épészmérnök: talán újdonságként hat, de jelen pillanatban senki sincs, akinek a céljaival egyet tudnék érteni, így akár maradhatok is a seggemen. Egy orbáni országból talán furcsa lehet ilyet hallani, de én nem Orbánhoz viszonyítok, hanem a lehetőségekhez.
@épészmérnök:
kösz, most rágúgliztam mind a kettőre, kalap szar de sok pénz mert a média sok pénz mindenhol, néha el sem tudjuk képzelni, egy 2 perces hírdetésért 350000 dollár jár adómentesen de van több is érte a név válogatja meg ha eladja azt amit hírdet hát megy fel az ázsiója

a Morgan Freeman meg sem jelenik csak a hangja millió dollár...volt egy szinkron hang Hollywoodban csak zajokat és állathangokat csinált és állandóan úton volt egy hatalmas limuzinban soxor telefonon csinált egy pár száz ezer dollárt

de ízlés és kultúra ezzel sem jár

brühühühühü

ezért van a Tom Cruise róla szerintem igazán nem is lehet tudni mennyije van hát még a scientologiával a háta megett

attól még én undorodom és el sem mennék ilyen szarokhoz...mit lehet ott csinálni? Trisztánt hallgatni és elemezni? vagy Bach-ot...nem bableves firnyákkal és kanyarral bográcsban és meg kell dícsérni akkor jó herendi porcelánból esetleg Sévres-i ből

brüühhühü

egy fillért nem adnék érte mármint picsáért
@Habakuk999: Hát, ez mindkét részről tiszta vicc volt. Valljuk be, ilyenkor nehéz nem előítéletet megfogalmazni. De ez is csak azt mutatja, hogy a butaság a legnagyobb ellenség.
@sírbateszezazegész: megértem. az ilyesmihez idö kell. ki akar véleményt mondani az alapján, amit most tudunk. hisz jeleneg csak a nyilvánosságra hozott bizottsági jegyzökönyvek illetve a nevekkel kitakart feljegyzések alapján állnak rendelkezésre. Visszaolvasva az itteni blogbejegyzéseket nyilvánvaló, hogy a blog írójának ennél sokkal hitelesebb és nagyobb mennyiségö információra van szüksége ahhoz, hogy véleményt kialakítson, hovatovább írásba foglalja.

pl itt van ez: varanus.blog.hu/2013/04/24/fidesz_monopolium_lett_a_dohanybiznisz

Látszik, hogy nem kevés kutatómunka és minden részletre kiterjedö fact-check elözte meg. Nem kétséges: nemsokára MO-on csak fideszesnél lehet cigit kapni. ehhez képest mit tudunk a laborc-ügyröl. szinte semmit.

" És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, {...}fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak." (gyurcsány ferenc, "Öszödi" beszéd)
Varánusz, az a baj, hogy annyi szarbapottyanás után még mindig azt hiszitek, nektek kell megmondanotok a társadalomnak, hogy gondolkodjon helyesen. Vedd már észre, kérlek, hogy lehúztunk benneteket a történelem klotyóján. Ha kiirtasz és elgázosítasz liberrált szokás szerint, akkor is.
@Láng Judit2: Vágyálom, Judith, vágyálom. Gyűjtögetitek az aláírásokat?
ajvékolnak és sipákolnak a libsik...

akkor jó az irány:))
@Láng Judit2: komment #2 ugyanonnan:

"Az agonizáció olyan stádiumába jutottunk, hogy a nyilvánvaló dolgokat hazug víziókkal leplezzük."

A Jobbik is, meg önök is, tisztelt hölgyem, mielőtt tetszése szerint értelmezné.

1438 aláírás egymillió szavazó akaratával szemben... Egy régi könyvből eszembe jut valami öreg misszionárius, aki magára öltötte frissen mosott reverendáját, kezébe szorította fakeresztjét, majd szívében végtelen szeretettel, ajkain Jézus igéivel elindult, hogy jobb belátásra bírja a domb túloldalán csatára készülődő sziú indiánokat.
Naná, hogy lenyilazták, mint a sicc.

Aki jövőt tud adni a népnek, legyőzi a Jobbikot anélkül, hogy küzdenie kellene ellene; de aki csak küzdeni tud ellene, az semmit nem fog elérni, legfeljebb pár átnevezést. Amit önök csinálnak, tisztelt hölgyem, az annyi, mint üszkösödő lábra a Tetran kenőcs. Ne vegye sértésnek, ha vak kuruzslónak tekintem.
@nusica: ha nem muszáj, nem venném ezt dicséretnek olyasvalakitől, aki fentebb kiirtás és elgázosítás szándékával gyanúsított meg valakit, akinek időnként tényleg jó nagy szája van, de az efféle visszavonhatatlan hatású, életellenes agresszió meglehetősen távol esik tőle.
@nusica:
mi nem gondolunk semmit, főleg rólad nem mert nincs is mit semmiről semmisem jut az eszembe

nusi ca ca ca ca ca
háttekijapicsavagy?

brühühühü
@kifordított nagyanyó:
Ha számít bármit is, én gyakori nézetkülönbségeink ellenére, melyek olykor alapvetőek ugyan, de nem kételkedem szolidaritásodban a csórók irányába, mely magadabb adóteher megfizetésében is manifesztálódna.
Mindazonáltal a célzott segítségnyújtást én is céltavezetőbbnek tartom. Te mégis csak jobban tudod kinek van szüksége támogatásra, segítségre.
Mindezt fontosnak tartottam közölni veled.
@sírbateszezazegész:
erről én csak a tonyát nem akarom hallani, hanem a német pártokat eredetiben, németűl, nincs szükségem fordításra (ferdítésre, mint azt szokták)
hanem ide nekem a medvét is nyersen

brühühühü

nem érdekel sem a galamusch sem balamusch sem semmiféle baromság nevű klozettpapír
@rodeo36: Rodeo, a Galamus egy nagyon rendes újság, társadalmi munkában szerkesztik-írják. Mihancsik Zsófia, a főszerkesztő a nyolcvanas években a legjobb riporterek között volt a Magyar Rádióban, márpedig azok voltak a Rádió legjobb évei. Vagány és rendes csaj. Nem érdemlik meg, hogy leszóld őket, akkor sem, ha olykor nem értesz egyet a szerzőikkel.
@dany82: Nagyon egy sunyi kis szemétládának indulsz, öcsém. Jó szórakozásnak ígérkezik a helyretételed :-).
@rodeo36: a távirányítású repülő szerkezetek komplett vezérlését boltokban áruló, műholdak tömkelegével borított egű, és a vezeték nélküli kapcsolatok átviteli képességeit rohamléptekben növelő világban neked csak azért nincs drónod, mert nem álltál neki összerakni egyet...
Rossz kedved van ma.
@Légifarkas: "a közgondolkodás minősége, illetve a köz érdekében történő gondolkodás és tetterő hiánya az, ami megakadályozza az országot az előrehaladásban."

Te megelégedsz a gondolkodással. A gesztenyét kaparják ki mások.
@Szolgálati Füldugó: egyszerűsítsünk, hátha megspórolhatunk pár fölösleges kört. Mit vársz el tőlem?
@épészmérnök:

Drága aranyos nyuszifülem!

"Cicamica, az, aki a béka segge alatt van (a magyar lakosság 40%-a) az nem fog tudni semmit jóváírni. "

Pontosan erről beszélek adóterhelést kell csökkenteni, jövedéki adót, áfát, és persze adójóváírás, mert alacsony jövedelműeknek ez a nagy szívfájdalma, és persze csökkenteni kell a szegények számát munkahelyteremtéssel, ami nem állami feladat.

"A szegények helyzetét pedig mi az isten csudájából könnyítenéd, ha nem adóból?"

Drága arany cukibogár. Valóban, kommunizmusban, 10 éves korig ez az egyetlen út, ludas Matyi megveri Döbrögit, meg a gonosz földesurak. Azonban:
- állami kiadások radikális csökkentése (tessék, a forrásoldala az adójóváírásnak, "segélynek"), Részeletezem is szívesen, csak néhány példa, MÁV 270 mrd, 100 mrd köztévé, 50 mrd stadion, de a sor végtelen, csak az elkorrumpált pénz GDP 10%-a,
- Vigyázz, ez már kiégeti két punnyadt agysejtedet, de munkalehetőség biztosításával. Ami az egyénnek is jó, társadalomnak is jó (több adóbevétel), egyedül politikai elitnek nem jó, mert kevesebb a kiszolgáltatott helyzetben, függésben tartott.

A jólét nem progresszív adó kérdése, dehát ilyen ostobának mondhatom. Kedvenc kommunista szlogenetek, "nőnek a társadalmi különbségek". Abban mi a baj? Nem a sok szegény a baj, az elszegényedés a baj, a kicsi középosztály a baj, a kevés gazdag a baj? Bécsben nagyobbak a társadalmi különbségek, New Yorkban még nagyobbak. Észak Koreában elenyészőek. Balfasz, leülhet.

Amiket még rinyáltál a járványokról, akkora hülyeség hogy a fal adja a másikat.

A jólét útja nem a jobban teljesítőtől elvétel, és a gyengébben teljesítőnek odaadás, hanem a lehetőség megadása hogy mindenki prosperáljon. A nagy állam, a jövedelem progresszív adóztatása az ellenkezőjét szüli. Zsugorodást, tehetségesek kivándorlását, a maradék koncon veszekedést, a jövő nemzedékeinek kihasználását.

Még néhány dolog:
- A segély, támogatás csak egy forrásból, nyomonkövethetően jöhet (nem úgy pl. hogy kisebb adót fizet, olcsóbb neki a gáz, stb, az csak pazarlást szül),
- Államnak nem feladata hogy jelentős társadalmi csoportokat mások pénzéből eltartson. Krízishelyzetben, átmeneti segítség nyújtása a talpraálláshoz igen,
- állam ne gazdálkodjon, nem tud.

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.
@Makkasz:
mivel engem is lebasztál az előbb, hogy nem értek ahhoz amihez értek (hogy te honnan tudod az maradjon a te titkod)

ídézlek (mint a nagyonnagyokat):"Drága arany cukibogár. Valóban, kommunizmusban, 10 éves korig ez az egyetlen út, ludas Matyi megveri Döbrögit, meg a gonosz földesurak. Azonban:
- állami kiadások radikális csökkentése (tessék, a forrásoldala az adójóváírásnak, "segélynek"), Részeletezem is szívesen, csak néhány példa, MÁV 270 mrd, 100 mrd köztévé, 50 mrd stadion, de a sor végtelen, csak az elkorrumpált pénz GDP 10%-a,
- Vigyázz, ez már kiégeti két punnyadt agysejtedet, de munkalehetőség biztosításával. Ami az egyénnek is jó, társadalomnak is jó (több adóbevétel), egyedül politikai elitnek nem jó, mert kevesebb a kiszolgáltatott helyzetben, függésben tartott."

ebből az adódik, hogy az USA egy kommunista állam, kommunistább, mint északkorea (amit az USA tart abban az állapotában amiben van, mert az a geopolitikai érdeke) ... az USA-ban jelenleg bevezetés alatt van a progresszív adórendszer de csak csökevényesen, az USA a világ olyan erős hadseregével (állami)(arsenal) rendelkezik ami az utána következő 5 legnagyobb összesenjének többszöröse, oktatási rendszere -minőségét tekintve a 27. cca 29. helyen áll a világ összes számonkérhető országai között, az USA 300000000 lakosából 25 millió "foodstamp"-en él ami azt jelenti, semmilyen jövedelme sincs, még segélyt sem kap kizárólag kajára fordítható kajajegyeket,...az USA állami beruházásai kizárólag hadiipariak ami GDP-t fogyaszt és sohasem növeli (hacsak el nem ismerjük, hogy az energiahordozók területi elfoglalása milyen előnyökkel jár, mert akkor nagy hasznot produkáló hasznos...egyetlen kapitalista országban sem fizetik meg a bérből és fizetésből élőknek a töredékét sem annak amit a munkájuk valós értéke alapján meg kellene hogy kapjanak, hanem játszanak az adókkal és egyéb dolgokkal, hogy ez a hatalmas réteg eltartsa az összes többit, beleértve a hypergazdagokat is mint a Donald trump a (kedvenc bohócom) aki életében semmit sem dolgozott de sokat pofádzik és kurvasokat behajt, a milliárdosok és trilliárdosok vagyonában van az a 13 trillió (ugye európai számokkal 1000 szer kevesebb) amit a dolgozókkal fizettetnek meg, és

az austerity a világ baromsága, mert azt vágja amit növeszteni kellene ugyanazt amit te is...azaz analfabuta vagy a gazdasághoz...itt állok készen a vitára ha vannak még "érveid" olyan kis okoska vagyte

brühühühühü
@épészmérnök:
mahorka és a nargilé (Istán Buli)

mint írám fennen, ezek a strómannok nem értenek, hozzá, nekik kiadták, mennyi az annyi (a befizetés, hogy miből azt még nem) és hogy minimálbérre alkalmazhat akárkit aki majd át fogja baszni ahol éri és ha kibassza akkor a következő is mert olyan lesz ez is mint a gebin amit hazahord az az övé ami ottmarad az befizetendő...azaz haza fogják hordani a minimálbéresek és nem lesz forgalom, mert...a csemp ÉSZ belép és arat de az annyit tejel amennyit nem szégyell számokat tegnap leadtam

haszon 800 szoros (tágan)

brühühühü
@sírbateszezazegész:
lesz fióksöprés a sublódodban? eldugott adócímke nélküli dobozokat elviszik? jesszusajégenmégelolvassák...a finánclábakat is keresik majd a cigiben?

brühühühühü

még nem elég mély és szervezett de alakűl...

amikor már önmaga dugájába dől akkor lesz szép a lézer kinek fizet vagy a lézernek ki fizet...ha nincs haszon mert fináncláb lesz a cigiben

meg csempe észtelen sok csempe

brühühü
@sírbateszezazegész: és különben is kit érdekel az állam és a maffia kezdődő tárgyalása, ha ma az állam maga a maffia ˘közbeszerzések, földelosztás, most a dohánybiznisz, lehet sorolni tovább/ ehhez képest Laborcz igen piti
Dehogy társalogjatok! Ti mondjátok meg, ki a náci, oszt rekesszétek ki őket, amúgy demokrata módra!

Csak nehogy fordítva süljön el a dolog. Mert most nagyon úgy néz ki, hogy úgy lesz, sőt már van is. Csak a "nácik" egyenlőre még szóba állnak veletek. De sokat ugassatok és nem biztos, hogy mindig így lesz!
hehe, olyan szép amikor a kirekesztők sírnak a kirekesztés miatt, és a nácik a nácizás miatt :D
láthatólag főcím volt, olvasva a dicső 2 bitesek "termését"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De itt vagy te aki hárombites. IQ megvan 80?
eh, a poszt a magánemberek beszélgetését összemossa a náci (vagy bármiképp eufémizált, tekintélyelvű és faji-etnikai alapon diszkriminatív, nemzeti soviniszta) politikai döntéshozókkal és támogatóikkal folytatott nyilvános párbeszéddel. a szólás szabadsága és az a fenyegetőző-vádaskodó önbíráskodás szabadsága, a vélemény szabadsága és a normatív társadalmi elnyomás szabadsága, egy kérdésbe árukapcsolva? talán népszavazást is így kéne, mi? :P
Fabius

Hitler is csak tanulni járhatna hozzátok a nácizmust! fajtátoknál görényebb lények nem léteznek!
Jézusom!!!! Máá megin madzsar nácci veszéj???? Borzasztó, meccsoda elfalyult nácionalist maggyar világ!
Itten csakúgy édegélnek noórmális démokratikus magyar embörek, mint démosz, osztán meg csak egyszerre vannak iljen roszz magyar nácibácsik, veszéjeztetve a magyaar nemnácibácsikat? CÚÚÚnya MAGYAR
nácibácsik, reszketünkt tőletek!
ennyi:

Tüntetést szervez a Jobbik a Zsidó Világkongresszus idejére

Tudomásul vette a rendőrség Hegedűs Lorántné jobbikos parlamenti képviselő bejelentését, amely szerint szélsőjobboldali tüntetést tartanak a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetekor Budapesten. A május 4-i tüntetésre már bejelentkeztek a Nemzeti Érzelmű Motorosok is, akik ugyanerre a napra „anticionista vonulást” szerveznek.

hvg.hu/itthon/20130426_Tuntetest_szervez_a_Jobbik_a_Zsido_Vilagk
A sok buta orrba-szájba nácizik, aztán elmegy Izraelbe nyaralni.

Ott kb. megsejti milyen lehet zsidónak lenni a 30-as évek Magyarországán, pedig nem palesztin, csak éppen nem zsidó.

Azt sem veszik észre, hogy épp az ő nácizásukat használják fel a kormányok arra, hogy szorítsanak az általános emberi jogokon.

A ballibsi "demokraták" nyugodtan beleképzelhetik magukat 2006 okt.23-a után azoknak a helyzetében, akiket órákkal később arra jártak a dolguk után a rendőrök csak úgy elkaptak és a bíróságok el is ítéltek.
hja a hülye kűűűfőőőd miatt van ennyi idióta itt is, értem én eme 2 bites gondolkodást, de a főcím az főcím
@Makkasz: Talán kicsit félreértettelek.

@zobod: De mondjuk ennek nem a gazdaság felpörgéséből kellet volna bejönnie?

@épészmérnök: Na ott a pont de nagyon!

@Habakuk999: Talán azt kéne megnézni,miért ábrándultak ki a többi pártból és miért szavaznak oda,ahova.
@Habakuk999: Hűát angyal bizony elég civilizáltan nyomja.

@pocakos focista: Szerintem akkor a jobbna keresőknek még kevesebbet kéne fizetniük.
Merthát így is többet fizetnek,mint a rosszabbul keresők.
@rodeo36:
"ebből az adódik, hogy az USA egy kommunista állam, kommunistább, mint északkorea"

Kommunista ország:))). Vegyél nagy levegőt, 15% a jövedelem adó, 7% az áfa, nincs "jövedéki", ezért a benzin 160 Ft/l. Aki többet keres, arányaiban kevesebb adót fizet, mert leírhat sok mindent, kb. adója felét alapítványoknak, általa támogatandó célokra fordítja. Mo. helyzete nem összehasonlítható. Nálunk olynaon akartok osztozni, ami meg sincs termelve.

'mint északkorea, (amit az USA tart abban az állapotában amiben van, mert az a geopolitikai érdeke)'

Jajj. USA-nak nem éri meg beavatkozni Észak Koreában (habzana a szád akkor azért), Észak Korea Orosz fennhatóságú. Korábbiakban Kína és Oroszok is támogatták. Miért kéne USA-nak mindent szabályozni a világon? A te érdekedben. Az Észak koreai fenyegetés, hogy atomhatalom lett, senkinek sem érdeke. Ha USA megküldené őket néhány bombával akkor az lenne a baj.

"... az USA-ban jelenleg bevezetés alatt van a progresszív adórendszer de csak csökevényesen,"

Jelenleg regresszív, plafonos, ami ellen Obama küzd.

"az USA a világ olyan erős hadseregével (állami)(arsenal) rendelkezik ami az utána következő 5 legnagyobb összesenjének többszöröse,"

Ezt nem tudom honnét veszed, a tény az, hogy Oroszország és USA rendelkezik olyan fegyverarzenállal, amivel bármelyikük 5 ször el tudja pusztítíni a földet. USAnak létszámában kisebb hadserege van mint Oroszoknak, GDPjéből arányosan kevesebbet költ rá. De hogy jön ez ide? Előbb meg azt vártad el, hogy szabályozza É Koreát?

Tekintettel arra, hogy a fejlett amerikai demokrácia, szabadság, eszméik nagysága, mindig is piszkálta a diktatórikus hatalmakat, viszonylag érthető hogy önvédelemre rendezkedtek be. Az is történelmi eseményeknek köszönhető, hogy határain kívül próbálja megelőzni a támadásokat. USA egyedülálló fénylő csillag a szabadság egén. Ma is ezrével jönnek ide az emberek. Én sem gazdasági menekült vagyok, elegem lett az otthoni hülyeségből, a politikai elit szemérmetlen lopásából, és a színjátékból. Te is egy báb vagy.

" oktatási rendszere -minőségét tekintve a 27. cca 29. helyen áll a világ összes számonkérhető országai között,"

Ezt nem tudom honnét veszed, mindenesetre itt vannak a világ legjobb egyetemei. Az amerikai egyetemi diplomákat a világon mindenütt elfogadják. 3 gyermekem egyike sem akar hazamenni, mert itt szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel. A speciális, minden race együtt jár az osztályba, kb. 20 fősek az osztályok. Alsóban tanár és segédtanár van velük. A tanárok esőben, szélben a drop-offban fogadják a gyerekeket, akinek nincs ott dolga, terme ajtajában áll, hangosan köszöntve, mosolyogva várja a gyerekeket. Láttam, hogy kicsi odaszalad és megöleli a tanárát. A gyerekeket életre nevelik, projektekkel, prezentációk tartásával. Vizsgák előtt felszabadító táncolások vannak, nézz meg pár videót, mert az növeli a teljesítményt. A gyerekek eredményeit eléred interneten. havonta van parents meeting, de telefonon, emailben, személyesen a tanár a rendelkezésedre áll. Ha nem megy iskolába a gyerek, délután már hívnak. Átlagosan hetente két hívást kapok az iskolából, hogy milyen események lesznek, mire kell figyelni (mindenki, nem csak én). Ha felmerül a hó esélye, későbbre tolják az iskolakezdést, vagy teljesen elmarad. Erről TV-ben, interneten, telefonon értesítenek. A gyerekeket ajtóból viszi az iskolabusz az iskolába. Folytathatnám, de minek... Előítéleteidből egy világot építettél.

"az USA 300000000 lakosából 25 millió "foodstamp"-en él ami azt jelenti, semmilyen jövedelme sincs, még segélyt sem kap kizárólag kajára fordítható kajajegyeket,"

A foodstamp nem ezt jelenti amit írsz. Az egy juttatás. Amellett lehet jövedelme (nyugdíj, segély, munkabér). Akkor kapja valaki, ha a családban az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el az évi $8.000-t. Nekem 3 gyermekem van, iskolában ingyen kapnak reggelit és ebédet, ez is "food stampnek" minősül. Ehhez még polgárnak sem kell lenned, nem kell semmilyen érdem. Mivel nem vagyok állampolgár, nekem semmi nem jár, de ez a gyerekekért van. Hát így néz ki a 25 millió food stamp. Inkább az, mint Moon az étkezési utalvány.

"...az USA állami beruházásai kizárólag hadiipariak ami GDP-t fogyaszt és sohasem növeli "
Az állami beruházás ahogy van hülyeség (gazdaságba). Pici állam kell. Mire ruházzon be? Egyébként ahol van értelme állami szerepvállalásnak, oktatásba, kutatásba vastagon beruház, szerintem világon legtöbbet (lehet GDP arányosan nem). Utak is kicsit fejlettebbek mint Moon.
A beruházásokat magánszemélyek végzik. Apple, Microsoft, GM, Ford végtelen a sor. Ezért gazdagok.
A gazdagság nem bűn, eredmény.
A bér a munkaerőpiacon alakul ki.
$120 ért alapíthatsz vállalkozást, bármit csinálhatsz, évente adót vallasz be. Ha nincs bevételed, nem fizetsz adót. moon alsó hangon havi 50.000 Ft csak hogy van vállalkozásod.

Sajnos betonfejbe nem fog ez beleférni. Szomorú.

Pl nincs MÁV, vasúti jegy drágább mint repülő, de a legszegényebb családnak is van autója.
@rodeo36:
Egy kérdés. Milyen geopolitikai érdeke van USA-nak abban, hogy Észak Koreában kommunizmus legyen?

Az írásod teli van önellentmondással:

USA kommunista ország- csak hadiiparra költ- Észak Koreát szabályozza - progresszív adórendszert akar bevezetni,

Remeked végén pedig kibúlyika szög a zsákból, nem az a baj, hogy vannak szegények (megjegyzem, a food stampesek családjának 90%-ában van autó), hanem hogy vannak nagyon gazdagok.

Pokolba három forró olajjal telt üst teli emberekkel, ördög viszi körbe a látogatót. Az elsőnél vasvillás ördögök lökdösik vissza a kimászni igyekvőket. Az ördög magyaráz: Ezek itt amerikaik, ki akarnak mászni, de nem engedjük nekik, visszalökjük. következőnél nincsenek őrök, az emberek ülnek az üstben, csendben fődögélnek, mellettük egy nagy tábla. Ördög magyaráz: ezek németek, kiírtuk hogy Ezek németek kimászni tilos, nincs velük gond.
Az utolsó üstnél se őrök, se tábla. Látogató, ez meg hogy lehetséges. Ördög: oh, hát ezek magyarok, nem kell se őr, se tábla. Ha valaki ki akar mászni, a többiek rögtön visszahúzzák.
@Légifarkas: Szia Légifarkas!
Miután a korábbiakban is épületes beszélgetéseink voltak, tegnapi válaszodra -ugyan kissé késve - fontosnak találom a reagálást.
Válaszodban felvázolod a jelenlegi politikai és pártok közötti erőviszonyokat, a jellemzőket, és naivitásnak nevezed a jelenlegi állapotok megszűnését.
Néhány észrevételem a megállapításaidra:
"Orbánnak a tábort kell összetartani."
Ezt teszi a kettős beszéddel, mellyel a nemzetközi közvéleményt megtéveszti és felháborítja azzal a retorikával, mellyel csak a saját táborához szól. Ez a tábor feltétel és meggyőződés nélkül elfogad minden, a realitásokat is nélkülöző hozsannát, nem vitás, ezáltal a tábora stabil. ""Ellenzékbe jó nagyokat rúgni."
A leginkorrektebb politikai eszköz úgy fennmaradni, hogy az ellenfél fejét nyomja a víz alá, miközben a valós teljesítményről nem ad számot a gazdaságról, ugyanakkor a nemzetközi megitélést a magyar nép sértéseként mutatja be. Gondolod, hogy a saját táboron kívüliek ezt a helyzetet nem ismerik fel? Tényleg olyan biztos a poziciója arányaiban, ha csupán az eddigi rajongókat tartja fontosnak?
"Többen azt hiszitek, fél."
Mi másra lehet gondolni akkor, ha valódi értelemben véve nincs érdemi kormányzás. Az energiák a hatalom fenntartásában merülnek ki, napi szinten új és új nagyhorderejű támadások indulnak az ellenzék felé. Magabiztos párt vagy kormány politikai és gazdasági stratégiában utazik, nem a folytonos ellenségkeresésben.
Amiről Te írsz, az a jelenlegi átmeneti fölény állapota, nem tükrözi a bizonytalanok és mélyen sértett emberek véleményét és létszámát.
Te pesszimistábban itéled meg a helyzetet, ami amiatt érthető, mert egyelőre valóban képlékeny a helyzet. Azonban még nem tükröződnek és nem ismertek a valóságos erőviszonyok. Az utóbbihoz az ellenzék markánsabb fellépése és megjelenése indokolt, úgy tűnik, ennek aktualitására megindult a folyamat, de még nem elégséges.
@Makkasz:
brühühühühü

legalább annyit tudok, hogy egy calóval van dolgom
@rodeo36: Mire alapozod hogy csaló vagyok? Miben? Vagy caló?
@rodeo36: Sajnálatos, hogy buta vagy mint a tök. Nyugodtan sírd ki magad.
@Makkasz:
még import autók esetén is az autoipar a húzó mert az olajlobby-nak ez felel meg, teherszállítás vasúton (nem marad kapacitás a személyszállításra), folyón tavon és csak a maradék országút

és te hogyan élsz ott ...vidáman mi?

brühühühü

nem jó ilyenekkel vitázni nem is vita makako
@rodeo36: Te nem vitázol, csak zagyválsz.

Ahogy mondtam, én nem gazdasági menekült vagyok, 210 millió adót fizettem Moon.

A gyerekeimnek biztosítok tanulási lehetőséget, egyébként kutatóként dolgozom bioüzemanyag projekten.

Most nem vagyok csúcsvezető, jól érzem magam, lefogytam, kajakozok, horgászom. Szerintem jól érezzük magunkat (köszi a kérdésedet).

Nem hiszem hogy én lennék a makákó, ahogy mondtam, buta vagy mit a tök, egy irigy kis tehetetlen pancser.

Soha nem vetted kézbe a saját sorsod, mindig mások segítettek rajtad, soha nem kerestél egy hónapban 1 m Ft nettót. A kötelezőkön túl 10 könyvet nem olvastál, ellenséget keresel midenkiben. Zárkozott vagy, nem nyitott a világra, saját magad kialakította világképed frusztrációid miatt torz. Sikertelen vagy.
Sajnos más gondolatinak megértésére nem csak tudatlanságod, hanem bezárkózásod sem ad lehetőséget. Emiatt úgy érzed, téged nem értenek meg.

Mindenesetre nem tudok segíteni rajtad, megpróbáltam elmagyarázni hogy miért nem a progresszív adó a bűnös, és miért nem az a megoldás. Erre idehánytál egy köpetet, amiből kiderült hogy fogalmad sincs miről beszélsz.

Most ahelyett hogy megköszönnéd érdemi válaszom, szenvelegsz.

Milyen geopolitikai érdeke van USÁnak abban hogy Észak Korea kommunista maradjon? Hogy csak egy hülyeségedet tisztázd.

Beszélsz, beszélsz, se füle se farka. Ilyenekkel van teli reggel a kocsma.
@Makkasz:
befejeztem...hülyékkel nem szoktam...

bye bye

brühühühü
@Mariann19: "Gondolod, hogy a saját táboron kívüliek ezt a helyzetet nem ismerik fel?"
Nem gondolom. Azt látom, hogy némi puffogást leszámítva semmire nem mennek az emberek a felismeréssel.

"Tényleg olyan biztos a poziciója arányaiban, ha csupán az eddigi rajongókat tartja fontosnak?"
Az MSZP, ami nélkül állítólag nincs kormányváltás, ugyanezt a vonalat követi: szarni a bizonytalanokra, begyűjteni a feltételek nélkül hívőket. Nem lett volna muszáj ragaszkodniuk ehhez a taktikához, de most már nincs sok választásuk, zsákutcában kell sétálni - a Fidesz meg jót röhög a markába.

"Magabiztos párt vagy kormány politikai és gazdasági stratégiában utazik, nem a folytonos ellenségkeresésben."
A politikai stratégiát láthatod magad is: egyedül maradni a porondon. A gazdasági stratégia az erőforrások fölötti totális kontroll megszerzését jelenti, vagyis ugyanazt, amit a politikai. Mondtam már neked korábban, hogy félreviszi a gondolkodásodat az, hogy egy kormányról automatikusan feltételezed azt, hogy az országért akar cselekedni. Ezek önmagukért és a hatalomért akcióznak, céljaik eléréséhez az ország csupán egy önként felkínálkozó eszköz.

"Amiről Te írsz, az a jelenlegi átmeneti fölény állapota, nem tükrözi a bizonytalanok és mélyen sértett emberek véleményét és létszámát."
Dehogyisnem tükrözi: hiába van milliónyi elégedetlen, érdekérvényesítő képességük nulla. Ne azon gondolkodj, hányan elégedetlenek: inkább azon, ők miért nem látszódnak sehol. A válasz jórészt a második idézet alatti soraimban van.

"az ellenzék markánsabb fellépése és megjelenése indokolt"
Megmondom őszintén, azt érzem ki az ellenzékből, hogy kezüket tördelve várják a nép valamilyen szintű ébredését, hogy aztán rárepüljenek, és az emberek hátán felkapaszkodva kipicsázzák Orbánt, de nem azért, mert olyan kurvára értenének az ország irányításához, hanem magáért a pozícióért. Az ellenzék ugyanúgy nem tudja elviselni a háttérbe szorulás gondolatát, mint a Fidesz, mindössze a rinyálás formája más. Ugyanúgy nem tudnak, de nem is nagyon akarnak mit kezdeni a komplex gazdasági és társadalmi problémákkal, mint a másik, mert a másikhoz hasonlóan máig nem fogták fel, hogy a hatalom nem egy idióta játék célja, hanem a jövőbe lépés eszköze. A mai magyar politikusok a hatalomért játszanak ahelyett, hogy minket akarnának szolgálni: félresikerült, torz gondolkodású hulladék az, amit politikai elit néven szokás emlegetni. Már ahol még így emlegetik.
Az a sok millió bizonytalan és elforduló vagy látja, vagy csak érzi mindezt, de nem tud ezzel mit kezdeni, mert évtizedek óta minden rá volt hagyva a politikusokra, és hiányzik egyfajta népi rutin a közös fellépéshez. 23 évet elpazaroltak a politikai formációk, mert elmaradt a nép "okosítása", és elpazarolták az emberek, mert nem követelték ki maguknak a tanítást; spontán folyamatok be fogják mindezt pótolni, de ahhoz idő kell, több és másféle idő, mint a hátralévő egy év.
@Makkasz:
jellemző a jellemzésed (botcsinálta lélekbúvár): "Nem hiszem hogy én lennék a makákó, ahogy mondtam, buta vagy mit a tök, egy irigy kis tehetetlen pancser.

nem ismerhetsz, megbocsátom, tévedsz!!!

Soha nem vetted kézbe a saját sorsod, mindig mások segítettek rajtad, soha nem kerestél egy hónapban 1 m Ft nettót.

ez úgyfent nem állja meg a helyét (de ha ragaszkodsz hozzá? ismeretek nélkűl)
az érdekes az, hogy pontosan én segítettem másokon (mert megtehettem), utána "magyar módon" reagáltak (azt te ismered?)

A kötelezőkön túl 10 könyvet nem olvastál,

azt a 8 nyelvet amiben otthonos vagyok és amelyek közűl 5 anyanyelvi azt a spórákkal szívtam magamba, csak hogy igazad legyen...

ellenséget keresel midenkiben. Zárkozott vagy, nem nyitott a világra, saját magad kialakította világképed frusztrációid miatt torz. Sikertelen vagy.

frusztrációt senki sem úszhatja meg, kérdés marad, hogyan viseli...jogom van kialakítani egy saját világképet ismervén 40 országot, többé kevésbé

Sajnos más gondolatinak megértésére nem csak tudatlanságod,

a tudatlanság maradjon közöttünk azon somolygok, nem te fogod eldönteni, és más gondolatait olvasom annyira amennyire ki vannak fejtve...néha nem érdekel és lapozok

hanem bezárkózásod sem ad lehetőséget.

hát jól bezártál, a'bbiztos

Emiatt úgy érzed, téged nem értenek meg."

nem érzem, hogy nem értenek meg, mert pont az ellenkezője igaz

namost akkor a teljes tévedésed után mit mondasz? ott az usa valamelyik államában élvezve a bőséget amiért nem sokat tettél

ja, hogy ne feledd, megtartom és fenntartom érveimet, azokkal lehet -ha karsz- vitázni de baltázni...akkor sasszé van és bye bye

ja és brühühühü
@kifordított nagyanyó:
én nem veszexem...röhögök

brühühühü

fel van ajzva a nyugdíjas horgász
@Makkasz:
"Mindenesetre nem tudok segíteni rajtad, megpróbáltam elmagyarázni hogy miért nem a progresszív adó a bűnös, és miért nem az a megoldás. Erre idehánytál egy köpetet, amiből kiderült hogy fogalmad sincs miről beszélsz."

nem kértem, hogy segíts bármiben, ha jól emléxem?

egy adott ország adórendszere alapvető az ország fejlődéséhez és fennmaradásához, ha rossz akkor lemarad vagy csökken a fejlődése néha "átmegy" negatívba...azt a rablógazdálkodást amit az USA szerte széjjel és nagyrészt saját területén folytat már nem sokáig lehet fenntartani te is a biomasszával ennek vagy részese...most valami lobby kitalálta: "csináljunk szarból aranyat" és nekiestek még neked is van mit "kutatni" izgis lehet...de nem csak a természeti kincsekkel, hanem az emberi erőforrásokkal is így bánik (oktatásban a 29 körűl van a világ számottevő országai között és sűllyed)

az adónak nem kell nevet adni progresszív vagy degresszív vagy akármilyen, jól kell kialaítani és jól kell működtetni és ez az USA-ban sem műxik és hatására meg a rabló pénzügypolitikája miatt Europában és sok helyütt máshol...azt tartom nevetségesnek hogy tartoznak bármivel is bárkinek a többi meg egy gusztustalan kabaré

brühühühühü
@Légifarkas: "Ezek önmagukért és a hatalomért akcióznak, céljaik eléréséhez az ország csupán egy önként felkínálkozó eszköz."
Ezekkel a sorokkal arra a véleményemre reagáltál, melyben megállapítottam, hogy a jelenlegi kormánynál nem ismerhető fel politikai és gazdasági stratégia.
Végülis a miértet írtad le, hiszen ez motíválja a Fideszt a 2010-es választás óta, ennek a hatalomnak a megtartására tesz fel minden lapot, miközben a valódi feladatait elhomályosítja a féktelen törekvés a győzelemért.
"Hiába van milliónyi, elégedetlen ember, érdekérvényesítő képességük nulla."
@Légifarkas: folytatom.
Számomra érthetetlen, hogy azok a rétegek, embercsoportok az Orbán kormány hívei, akik a legnagyobb vesztesei kormányzásuknak.
Ennek egyik oka az a dezinformáció, ami ezekre az emberekre árad napi szinten a médiából, ahonnan egyoldalú, a kormányt éltető híreket hallanak napi szinten, kontrollálni nem képesek, mert csupán a közmédia áll a rendelkezésükre.
Azonban az érdekérvényesítés szervei léteznek kis hazánkban. Ezek nagy része szereptévesztésben szenved, mert alattomban már a kormány maga alá gyűrte őket tiltó törvényekkel, másrészt a Fidesz szokásos bedarálási akcióinak dőltek be. /Lásd.szakszervezetek jól megfizetett vezetői./ Érdekekért harcolni és mozgósítani kell, az emberek egyénenként képtelenek az érdekérvénysítésre.
Az ellenzékről.
Korábban már fejtegettem, hogy az ellenzéknek ki kell jelölnie vezérnek egy valódi államférfi tipusú embert, akiben az emberek a biztonságot érzik, aki képes felizzítani az emberek aktivitását a személyiségével, aki hiteles és karizmája van. Az emberek mindíg követni szeretnek nálunk, és nem dönteni.
Miután Mesterházy vette át jelenleg a megmondó szerepét, az ellenzéken belül ez egy megosztást gerjesztett.
Mesterházy tényleg úgy nyilvánul meg, mint egy koronázatlan király, aki már most diktálni akarja a feltételeket. Nem ismeri fel, hogy pártját még mindíg a jelenlegi leépült helyzet okozójának tartják, így csupán a törzsszavazókra számíthat, a bizonytalanokból nemigen csábulnak már ehhez a párthoz.
@Mariann19: megkockáztatom, hogy sokaknál az ideológiai győzelem, a "másik oldal" sárba tiprásának lélekemelő érzése megér némi bevételkiesést, hát még úgy, hogy elhiszik annak átmeneti jellegét. Áldozat egy nemes ügyért.

Az emberekre áradó információ összetétele érdekes dolog. Minden hónapban kapok valami Fideszes vagy Jobbikos propagandaanyagot, de soha nem kaptam még mástól, egy, évekkel ezelőtti LMP-s iratot leszámítva. Eközben pl. az MSZP nyereséggel zárja az évet, nemrég volt róla hír. Kérdés: a megspórolt milliók oka a tartalékképzés, vagy eszükbe sem jutott, hogy saját magukat is hirdethetnék? Azt hiszem, én inkább közelebb mentem volna a nullszaldóhoz, mert sokkal többre értékelem az állandó jelenlétet, mint a villanásnyi kampányharcot. A Fidesz kurva jól csinálja azt, hogy mindig jelen van, érezteti a népekkel: itt vagyunk, figyelünk, segítünk. Ez már úgy is megnyugtató tud lenni, ha nem is csinálnak semmit.

Érdekérvényesítés szervei úgy léteznek kis hazánkban, mint a jövő évi bevételi terv: papíron. Amikről te beszélsz, azok csatlósok, és hogy szakszervezet a nevük vagy sem, azt PLSZ. Ha szakszervezeti tag lennék, a saját szervezetem ellen mennék ki tüntetni, vagy inkább kilépnék, és választanék valami más utat.

"Az emberek mindíg követni szeretnek nálunk, és nem dönteni"
Ez minden átlagnépnél így van :-) A hétköznapi ember azért hétköznapi, mert megelégszik élete folyamatos megélésével, döntései elsősorban önmagáról szólnak, és önmagáért vannak. Azok, akik ki akarnak emelkedni a tömegből, egyszerre vállalják mind a szólás, mind a komolyabb döntések felelősségét, azt sugalmazva a nép felé, hogy semmi más dolguk nincs, mint a jelentkezők közül megbízni a legalkalmasabbnak tartott személyben, vagy csoportban, és utána már mennek a dolgok maguktól. A mi átlagnépünk hibája annyi, hogy túlzottan ragaszkodik valamely csoporthoz vagy személyhez, újra és újra megadva nekik a lehetőséget arra, amiben már bizonyították inkompetenciájukat. Egy rendesebben működő magyar társadalom 2006-ban szavazott volna utoljára az MSZP-re, és 2010-ben a Fideszre, mára mindkét behemót zuhanórepülésben tartana a pöcegödör alja felé, de még mindig túl sokan rémülnek halálra attól a gondolattól, hogy az említett "erősek" nélkül ugyan mi lenne velünk. Én általában jó jelnek tartom, hogy a bizonytalanok ilyen sokan vannak, szerintem ez az átalakulás biztos jele, még ha lassú is a folyamat.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ami akkor még csak fantázia és következtetés volt, az már tény: rezsicsökkentés a dohánypiacon:
index.hu/belfold/2013/04/29/trafiktorveny/

"Lázár szerint a cigaretta fogyasztói ára emiatt nem fog emelkedni, a növekedést a gyártóknak kell megfizetnie."

Amúgy a mártírkodó, önmentegető Lázár János éppen az a dolog (kiegészítve a "nem fér össze a neveltetésével, hogy számon tartsa, ki kinek az ismerőse, üzletfele, rokona vagy a felesége"-mondattal), amiről igazán érne egy poszt:).
Sajnos ez egy nagyon szomorú és komoly dolog. Ige, jó lenne tárgyalni a jobbikkal, de ezek megélhetési nácik és Vona a mostani majálison világosan megmondta, hogy az ő megszűnésükhöz a gondok megszűnése az egyetlen út. Ami egyrészt igaz, másrészt rávilágít, hogy nekik a gondokat valójában nem érdekük megszűntetni, a legfontosabb minden ügyből politikai tőkét kovácsolni. Egyébként a vidéki jobbikosok nem ilyen vérespofájúak mint ez a novák, zagyva, vona tengely, azok simán csak a húsosfazékra és a hatalomra vágynak, paktumokkal zsarolni ki minél többet a fideszből a támogatásukért. A gond a rajongó táborral van, főleg a kurucinfós törzsgárdával. Na az a legalja, azoknak aztán érveket mondani nem lehet és ők a gátja, hogy az értelmes jobbikos politikusokkal érdemben lehessen beszélgetni. Nekik mindig dobni kell valami koloncot, különben belázadnak és vért követelnek. Igazi vérnáci mocskok azok, nyilas patkányok, söpredékek.
süti beállítások módosítása