Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.24. 04:25 Fabius

Fidesz monopólium lett a dohánybiznisz

Címkék: fidesz mutyi koncesszió trafiktörvény

Ezer szál füstölgő bűzrúd, megjöttünk! Itt vagyunk, hurrá, ez már a kolbászkerítés  cigarettaszál mennyország, ahol a minden hű barát, támogató és kiterjedt rokonsága megkapja a részét a boldogságból. Ugye, hogy érdemes volt hinni?! Ugye, hogy érdemes volt kitartani, ítéletidő plakátozni, győzelmi himnuszunkat énekelni és velünk a sorsközösséget vállalni!

Megmondtuk, hogy ki lesztek fizetve. 

Lárifári, ugyebár. Matolcsyztatok meg jogbiztonságról magyaráztatok itt évekig idegesen toporzékolva. Pedig csak annyit mondtunk türelem, a jó munkához idő kell, hát még ahhoz amit Lázárék készítenek elő, és akkorát buknak a lobbistával, mint öregapám mikor mellétámaszkodott a disznókarám ajtajának, oszt'  a hárommázsás anyakocát leverte a lábárólDe jó, hogy nem az ajándék lónak nikotin sárga fogsorát fogjátok nézegetni, mikor végre megjöttünk és kezetekbe adjuk a jövőtök zálogát.

dohánybolt.jpg

Na ki a legfaszább barát a világon? Trallala, Tonyó is megmondta, hogy pont így akartuk és véletlenül sem másképp. A legkedvesebb üzletláncosoknak jusson bőven ez alapvetés, de érje meg jó szomszédnak és pártcsalogánynak lenni is. Rólam aztán nem mondhatja senki, hogy nem vagyok elég előrelátó és nem látom a feltörekvő tehetségekben rejlő üzletet. Micsoda biznisz ez is, mi? Palcsó Tamás beérte négy koncessziós joggal, ha hagyom Ákost énekelni akkor adhattam volna neki egy komplett rekvirált államosított dohánygyárat. Azért ott vagyok a szeren, ilyen deal-t nem hoz össze csak úgy akárki. Fater tisztára megkönnyezte ügyességemet a tőzegbányában, úgy meghatódott a melósok húzták a betonra mielőtt büszkeségében iszamosra sírja a kitermelendő talajt. 

Na, de most télleg. Azért ezt kitalálni, há'de nem? Egycsapásra országos jutalomosztás és húszéves hálaiga. A tartalommal feltöltött nemzeti együttműködés renccere. A lekötelezettek hálózata. A modell amit alkottam. Csak nehogy leszokjanak a zemberek a dohányzásról. Lehet el kéne törölni a dohánytermékek reklámtilalmát, majd rákenjük a túlzott szigort a gyurcsánybajnaira. A rezsidémon mellé felzárkóztatnánk egy újabb kampányelemet és gyárthatunk új szlogent:

Aki magyar velünk szív! 

497 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr865244022

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóni és a haverok 2013.04.24. 18:07:51

Rogán Tóni, az ötödik kerület drága, egyetlen, és nagyon úgy tűnik, hogy jó ideig felülmúlhatatlan polgármestere magyarázhatja a bizonyítványt már sokadszor. Nyilván, aki beugat, annak majd jól szarrá büntetik a kocsiját a rengeteg, Belvárosban fellelh...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.24. 15:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Megtörtént a dohánypiac újrafelosztása 2013.04.24. 11:04:58

Most már tudjuk, kik gondolják úgy, hogy nagy dohány a dohány - és azt is, hogy a kormányzat (vagy aki elbírálta a pályázatokat) kikről gondolja úgy, hogy megérdemlik a nagy dohányt. A különböző hírportálok sorban értelmezik a közzétett nyertes-névsor...

Trackback: Kémény száján füst gyerek erre arra tekereg. A fű meg szívás. 2013.04.24. 10:37:17

Gazdag Erzsivel kezdeni kedves dolog, de ez a poszt egy kémény lebontásáról, és az udvar füvesítéséről fog szólni. Meg annyi minden másról is, szokás szerint. Csapjunk is bele, bizony kéményt bontottunk. Nagy élmény, nagy tanulság. Először is, mindi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monitoring jöhet: a külügy szerint "súlyos kérdéseket" vet fel az ügy

Az Európa Tanács (ET) monitoring bizottsága 21:20 arányban úgy döntött, hogy a szervezet parlamenti közgyűlése júniusi plenáris ülésén vegye napirendre a Magyarországgal szembeni monitoring eljárás megindítását, azonban a döntéshozatal körülményei súlyos eljárási, módszertani és tartalmi kérdéseket vetnek fel - reagált a hírre a Külügyminisztérium. <<>>

hvg.hu/vilag/20130424_Monitoring_johet_a_kulugy_szerint_sulyos
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jóvanna, egy szót se szóltam.
Tudod mit nem értek? Sok mást se, de azt végképp, mi a röpülj páváért nemzeti a dohány?

Nem lehet simán dohánybolt, ahogy az olaszoknál tabacchi, vagy a görögöknél tabak?
Ez megint mi a francnak kell?
A rohattmarlbórót megregulázza NER, mer itten csak nemzeti kátránytól lehet krákogni ezen túl?
Lesz esetleg saját márkás Nagybádogasszunyunk Térgyekalácsa light, vagy Horthyfilter?

Tonyó kár, hogy tegnap elsunnyogott, akár erre is válaszolhatna, nem?
@Husz_János_Puszita: Tudsz küldeni egy linket? Örömmel olvasnám. Itt is többször szóvátettem, hogy nem hatalomtechnikai gyakorlatokat kell kigondolni, hanem először morált találni.
Pl. Mesterházy+mszp. Velük, soha. Nem lehet az sem indok, hogy akkor marad orbán. A Zuschlag-ügyben mesterházy bebizonyította a/ arra való alkalmatlanságát, hogy egy minisztériumi részleget sem tud kontroll alatt tartani; b/ tudott az egészről, csak nem ő vitte el a balhét. Mindegyik esetben alkalmatlan bármilyen olyan tisztségre amely meghaladja egy mc'donalsban dolgozó tálcaleszedő felelősségét. Hát a pártja... főleg így a laborc-portik ügyben. Tudom, ott van, hogy pintér a belügyminiszter, hát ott tényleg nem kell segítségért fordulni sehova. Igaz. De ettől még valaki, akinek az erkölcsi érzéke meghaladja a rovarokét (írhattam volna bármit, elnézést a rovaroktól, s a náluk egyszerűbb létformáktól) nem közösködhet velük. Mert csak ő is szaros lesz. Lehúzzák a sárba, s ott hohetetlen rutinjukkal már bárkit legyőznek.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Sajnos nekem is, de nem hagyom, hogy eluralkodjon rajtam.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
nekem bizony baj, mert bagózok és mióta itt lakom, messzire kerülöm a kocsmát, mert rossz emlékeim vannak a kocsmákról. Ezután sem fogok oda járni, hanem...

Egyébként meg baj lesz itt is, mert jóval többen jártak eddig a boltba cigiért, mint a kocsmába. Ezután a cigi mellé nem kenyeret, hanem két felest vesznek, oszt jónapot.
@Knósszosz: Nem veszed észre, hogy 2010-től itt minden nemzeti?
Még a "Dal" is lassan, amit Petrovics, az Alexander szerzett vala(ha:-)!
@fzs.1933: Nem ez a cél? Hogy magyar gyomorba magyar felest, az se baj, ha nem látott gyümölcsöt sosem?:-(
@gnme: Azoknak is így kellene gondolkozni akik nem olvasnak, vagy írnak a blogokon. Akik csak egyszerűen élni akarják az életüket. A népnek (micsoda szavak!) kellene ezt így gondolnia.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ha egyharmincad lenne ezekben a szardarabokban ami Petrovicsban volt, már jól állnánk, szerintem.

Plasztikusabb hasonlatért Rodeo-ra várj cseppet.-:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
úgy szeretem, hogy mi, akik őket 2/3-ba toltuk, nem kérdőjelezhetjük meg, mit tesznek és mondanak. Ők viszont megtehetik minden gátlás nélkül azokkal, akikkel egy közösséget alkotnak ők maguk is.
Utálom ezt a gennyes forradalmi habitust. Döntsék el most már egyszer és mindenkorra, hogy maradni akarnak-e a meglévő feltételekkel (esetleg európai hangnemű tárgyalásokat kezdeményezni néhány vitatott témakörben), vagy dobbantsanak az EU-ból. Nem igaz, hogy mindig mindent máshogy mondanak odakint mint idebent.

Apósom olvassa a Magyar Nemzetet, nézi az M1 Híradót. Semmi mást. Viszont bizton állítja, hogy minden a legnagyobb rendben. Megkérdeztem: hogy lehet minden a legnagyobb rendben, ha az "ellenség" véleményét nem ismeri? Hát persze, hogy csak hümmögött.

Hihetetlen, hogy egy műszaki értelmiségi (még ha nem is fiatal már), aki tudja használni a számítógépét, ennyire beszűkült tudjon lenni. És ebből van még jó sok...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
b@ssza meg, mi már nem is birkák vagyunk, mert azok legalább bégetnek néha
@fzs.1933: Engem érdekel mi van elrejtve. Ha tippelnem kellene:
"De elkezdődött már a jövő"
De nem hiszem.
@fzs.1933: A jelenleg kormányzó fiatal demokraták pártja egy dologban nagyon hatékony, az biztos: demagógiában..és működik!
Miért is kellene bármit változtatniuk, ugye?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Akkoe azok a fák nem fontosak annyira.
Majd, ha már kivágták azokat, akkor rájönnek az értékükre. De hisz majd mindennel így vagyunk..
@sírbateszezazegész: én nem tartozom a nép közé

én gyűlölöm magyarországot

..mert tudom, lehet másképp élni, láttam

(egy emberben bízom, aki életben tart, amíg ő él, én nem megyek innen el .. utána beülök a kocsiba)

www.youtube.com/watch?v=bacuOPQ_PYo
@Spániel: Az egész egy politikai cirkusz. Szerintem akár az előrehozott választást is jelentheti.
endresy.blogspot.hu/2013/04/elorehozott-portik-laborc-valasztas.html
@gnme: gondolom ő Hobó. Én nem gyűlölöm Magyarországot. Csak szomorú vagyok miatta. Hogy hagyják, hogy ilyen legyen. Ezért valószínű, hogy sose megyek vissza lakni oda. Pedig szeretem. Mert ami ott van, az a lelkeded nyomorítja meg. Anélkül meg minek élni.
@sírbateszezazegész:
NYERTÉL! A nyereményedet átveheted saját magadtól! :)

Látod, még ez a szlogen sem eredeti...

@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
kétségtelen, hogy a sikeres dolgon ritkábban kell változtatni.

De nálunk miért alakult ki ez a birkanyáj-stílus? Mik a történelmi, szociológiai okai? Csak a Kádár-korszak? Vagy valami más? Nem állították szembe a társadalmat történelmének bizonyos részeivel? Vagy már eleve genetikailag erre vagyunk kódolva? Agyhugykövet kapok ettől a gondolkodás nélkül mindent elfogadunk dologtól.
@sírbateszezazegész: nem, nem hobó :-)

ő könyvekt ír, segít az embereknek

ha ő nem lesz, én elmegyek innét.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

"Nem veszed észre, hogy 2010-től itt minden nemzeti?"

Áhh, ez még ennél is röhejesebb. Betették mindenbe a nemzetit, de az eredetileg Nemzetbiztonsági Hivatalból csináltak Alkotmányvédelmi Hivatalt (b+, AVH!!!), MIKÖZBEN az "alkotmány" szót is kiírtották, behozták helyette az "alaptörvényt".

Kész, ez az agyfasz földje...
@fzs.1933: Olvasgasd a történelmet..csoda, hogy fennmaradtunk, az is a betelepülő sváboknak, tótoknak, egyebeknek (kunok stb.) köszönhető, nem "nagyjainknak"!:-(
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

ha lesz időm, összeszedem ezeket a nemzetieschkedő közhivatalokat. Hátha akad még közöttük egy-két jól sikerült.

AVH - LOL
@gnme:
Ne Magyarországot gyűlöld, azokkal légy kritikus, akik (meg)"vezetik".

Épész ezt írta válaszul nekem, amikor úgy fogalmaztam, ahogyan te.
Igaza volt.

Nem a zsákfaluból lábát ki nem tevő Pista bácsi a hülye, legfeljebb tájékozatlan.
Sőt, a hatalmat gyakorló csürhe sem az, pusztán aljas.
Ne vedd egy kalap alá őket magaddal, velem, azokkal, akik azért tépik a szájukat amiért itt is sokan (majd mindenki).
@gnme: mindegy ki, éljen még soká. Kívánom ezt neked.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

akkor már csak az lehet, hogy ezek az ősmagyarok is ilyenek voltak, csak a betelepített és keveredő népeket is megrontották.

Kertésznek melyik gondolatára utalsz? Kortárs írók, publicisták, költök alkotásaiban nem nagyon vagyok menő.
@sírbateszezazegész:

Az elején még én is azon a véleményen voltam, hogy a szocikkal soha, de aztán a rémálom felülírta az álláspontomat. Fizikailag fáj ez a rezsim. A legeslegelső leváltani, utána lehet majd gondolkodni a hogyan továbbon. Olyan szintű a válság minden téren ebben az országban, lehetetlenné tesz bármiféle gondolkodást, párbeszédet, csak a zsigeri indulatok és a süvöltő szél a romokon, ami van. Esélye nincs az erkölcsi megfontolásoknak.

Kerestem a linket, de nem találtam sajna. lehet levették az eredeti cikket. Kertész szerencsétlen mondata volt, "a magyar genetikailag alattvaló". Kiragadták a szövegkörnyezetből és meghurcolták érte, minden oldalról.
@fzs.1933: nol.hu/belfold/kertesz_akos__a_magyar_zsidosag_is_alattvalo

"Az Amerikai Népszavában megjelent írásával kapcsolatban elmondta: „Igazam volt abban, amiért elüldöztek a szülőföldemről. A magyar nép évszázadok óta alattvaló attitűdöt követ, hányatott történelme okán. Ha valahol diktatúra alakul ki, nemcsak a diktátor a bűnös, hanem az alattvalói szemlélettel élő tömegek is” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a támadásoknak volt-e bármi köze ahhoz, hogy a magyarsággal kapcsolatos kritikáját zsidó származású íróként fogalmazta meg, Kertész Ákos azt mondta, hogy tulajdonképpen ez volt a durva fogadtatás oka: „egy zsidó ne beszéljen így a magyarokról – mondta. – De én magyarként mondtam azt, amit mondtam, egy másodpercig nem gondoltam, hogy ezt bárki így foghatja fel”. Kertész Ákos szerint a magyar zsidóság olyan mértékben asszimilálódott, hogy benne fel sem merült, hogy valaki azt gondolja, ő nem magyarként beszél. Úgy látja, hogy az asszimiláció olyan erős, hogy a magyar zsidóság politikai mentalitása is hasonló a magyarokéhoz. „Ennek megfelelően a magyar zsidók is alattvalók – teszi hozzá. Már csak azért sem lehet az írását úgy értelmezni, hogy egy zsidó beszél így a magyarokról, mert amit mondott, ugyanúgy igaz az asszimilálódott magyar zsidókra is. A kijelentéseit rájuk is értette. Nem véletlen, hogy a zsidók egy része az antiszemitákkal kokettáló jobboldalnál keres „menedéket” – mondta."
@Knósszosz:
attól, hogy a "hatalmasok" manipulálják a "kicsinyeket", nem mentesülnek a "kicsinyek" a gondolkodás alól. Engem spec. igenis zavar, hogy tanult, talán még intelligensnek is mondható emberek, ha politikáról van szó, elveszítik minden saját gondolatukat. Erről igenis részben tehetnek ők is, mert ez így lehet nagyon kényelmes, de láthatjuk a veszélyeit is.
@Knósszosz: mindenhez ez az etalon, ha ott van semmit nem lehet megkerdojelezni, csak hinni kell, mert ha nem hiszel, akkor nemzet ellenes vagy. Egyszeri logika, de fentieket olvasva, nagyon is mukodik.
@fzs.1933: Nincs mit hozza tennem, es nagyon nem tudlak cafolni.
@GeoCracker: Eselyes, es logikus is lenne, kicsit problemas a jelenleg ervenyes valasztasi torveny miatt, de kreativak a fiuk.
@sírbateszezazegész: Utolag okosak vagyunk, es nem hallgatunk a keves szolora es latora.
@fzs.1933: Csak a hungaristák időszakába gondolj bele..sőt, odáig se kell menni, elég a dicső horthysta rezsimig..a magyarok többsége elnézte, ahogy honfitársait elhurcolják, akár zsidó, akár cigány, akár politikai..ezt a szemléletet sikerült átvenni a dájcsoktól, sajnos, a rendet és törvénytiszteletet nem..tavaly, vagy tavalyelőtt linkeltem, hogy a "balkánon", Szerbiában 0%-os lett a pelenka áfája..na, azokkal se példálózzunk ezután, 27 (!) százalék mellett!!
@Husz_János_Puszita:
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Igen, anno olvastam, Majdnem egyet is értettem vele. Azonban a téma nem biztos, hogy harctéri gyors amputációval közelíthető meg legjobban. Talán jobb lett volna inkább egy műtő és egy nagy csapat sebész, hogy a fekélyt eltávolítsák (ha értitek mire gondolok).
@Husz_János_Puszita: Talán pont a következő hsz-ben szerepel. Megértem amit írsz, de az nem veszet sehova. Ha nincs biztos alap.. Meg írtam, mit gondolok a rutinjukról.
Múltkor leírtam, nem vagyok hajlandó olyan országban élni, ahol a csányi-félék a viszonyítási pont, mint sikeres emberek, s minden párt őket sz@pkodja.
Abból az országból sosem lesz demokrácia.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nálunk mi lesz 0% ÁFÁs? Tuti, hogy egy olyan termék ami pont a Béci apósának van érdekeltsége (tudod a Lendvay Béci!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én nem vagyok se szóló se látó, de még különösebben okos sem. Talán csak kevésbé buta útólag, mint a többiek. Úgyhogy nrm is veszem magamra :)
@fzs.1933:
Én nem hibáztatom Józsi bácsit, akinek az egyetlen hiteles hírforrás a televiziló, annak is a szarabbik csatornája, ami gőzszolgálati.

Az öregek bölcsessége megvan ezek nélkül is, csak sajnos a sudár rogányosi tonyó-féle retorika jut el hozzájuk ezerszeres töménységben, hát mit gondoljanak ezek után a politikáról azok a kisöregek, akik a falujuk határát se sűrűn hagyták el, jószerileg?
@Knósszosz: gyászolok

Real Madrid 1 Dortmund 3...persze messze nincs vége
és nem egy halott spanyol a teutonok előtt hanem a harcosok

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát nálam nem működik.
Azt hiszem Nálad sem, és még sokunknál nem.
A Te feladatod az, hogy ezt a környezetedben próbáld megértetni minél több emberrel, azt teszem én is.

Már nem kell sokakat rábeszélni a nyilvánvaló szar bojkottálására, de sajnos vannak még jelentős létszámban elmebetegek, ez tény.

Miben hisznek?
@Knósszosz:
nem is róluk beszélek. Ráadásul szerintem ők már lassan el is távoznak közülünk. Szerintem a te általad említett Józsi baácsi tojik magasról a politikára. Ellenben a fia, lánya, unokája, akik talán már nem a földeken nőttek fel, hanem némi iskolát is a hátuk mögött tudnak. Csak nyitottabbnak kéne lenniük a világra!
De tudod mit, mi nem ezen fogunk összeveszni! :)
@sírbateszezazegész:

Itt és most skizofrén állapotok uralkodnak. Semmi nem azt jelenti, amit. Be kell nyugtatózni előbb a beteget ( kormányváltás ) vagy elektrosokkolni ( államcsőd ). Addig nem lesz gyógyulás. Már rég nem a csányikról van szó. Ez egy beteg ország, megfertőzte 11 év eszement gyűlölködés.

Minden megújulás válságból születik. A kérdésem jelenleg az, hogy elértük-e már a padlót. Szerintem nem, az időközik nem azt mutatják.
@Knósszosz: Oszt még azt sem tudják szegények,mi az a Breitling óra, nem hogy a LV
@fzs.1933:

nem, nem értem mit értesz a műtő és mit a sebészek alatt. Elmondod?
Vár az ágy. A megnyugvás.
Kívánok most jó éjszakát!

Üdv
@rodeo36:
Keverj egy cocktailtot és ne bánkóggy!
Ha számít, én mindenképpen a Spanyolokat kedvelem, mint mediterrán és élhető helyet/népséget!

A Barca is beszívta, ez van.
De lesz ez még másként is, szóval 1-2-9 Hatüey és a haza fénybe borul...
@Husz_János_Puszita:
Úgy gondolom, hogy Kertész Ákos kijelentése inkább hasonlított egy (egyébként hasznos) harctéri kórházban sietősen egy hentessel elvégzett amputáláshoz, mint egy biztos körülmények között, válogatott sebészek és kisegítő személyzettel végzett műtéthez.

Talán így kimondva és leírva túl durva volt. Engem mondjuk különösebben nem bántott, de ahogy érzékeltem, többet igen, mint nem. Ehhez képest vélem, hogy talán tapintatosabb megfogalmazás jobb lett volna.

Az is igaz, hogy egy társadalmat (de akár az egyént is) sokszor csak egy sokk térítheti ki a bénultságából. Ez pedig valamilyen szinten sokkoló volt.
ui.:

lécci ne gyártsatok éjjel 800 hozzászólást! :)
@fzs.1933:

Az ilyen sokkolás kontraproduktív, met pont az nem néz bele a tükörbe, akinek kellene. Egy írói túlzásért akkor is szégyenletes, amit el kellett viselnie.
@fzs.1933:
Nem, dehogy!
Én csak arra akartam utalni, hogy mondjuk kibaszott nehéz lehet megértetni a helyiekkel az Avason, hogy mi a faszért kell elmenni szavazni és főként előtte tájékozódni arról, hogy kire is?

Mondjuk ez pont rossz példa, mert akár tetszik akár nem, ott a lakosság etnikai összetétele olyan, hogy pont leszarják az egészet.
Nem cigányoztam, mielőtt még...

Echte magyar, vagy sváb kisebbségű településen is megvan ez a közöny, tisztelet a kivételnek.

Szóval... nem könnyű csak úgy észt osztani e-tekintetben. Aki tudja a valót, az előtt megemelem a csatornafedelet, legalább levegőhöz jut a NER által utcán nem hagyott hajléktalan.
Csak nem a fidesz nemzeti együttműködés renceréről (nagyüzemi szervezett mutyi-lopás-fosztogatás) van sző?
@OPHELIA:
Azt sem, legfeljebb azt, mi az a lótusz.
Kimi tudja!-:))
És mi is!
@Knósszosz: feladtam a spanyol focit...Dortmund 4 RM 1 és mingyárt vége

brühühühühü

persze ennél nagyobb bajom sohase legyen
@Husz_János_Puszita: A nyugtatóval csak azt a hamis illúziót táplálnánk tovább, hogy így is lehet.
Pedig itt mindig valami ellen, amitől meg akartunk szabadulni, szavaztunk. Soha nem valami mellett. Mint a félig telt pohár. Nem üres, vagy nincs tele. Azt hisszük az eredmény végül is ugyan az. Pedig ez nem igaz. Teljesen más. Ezért nem lehet a pragmatikusságot előnyben részesíteni a morállal szemben ebben az esetben. De talán soha. Ezen el kell gondoljoznom. S valószinűleg majd szégyelni fogom magam, hogy leírtam azt "ebben az esetben".
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Minek nézed a Nemzeti Sportklubon?"
Igazad van, minek is. A második félidő harmadánál abba hagytam, tudtam, hogy az adrenalinszintemre már nem lesz hatással a további kinlódás.
Nyugiba meg máshol is lehetek.
@Knósszosz: Ha megérem, face to face fogom megnézni a lótuszban
@rodeo36:
Ne add fel, sokan seggbe fognak rúúúgni ezért, de nekem a spanyol foci a kedvencem. Az olasz, az angol, a német sem érdekel annyira, viszont egy Real, vagy Barca meccs az mindig élmény.

Jó, ebben is elfogúúlt vagyok, mint a görögökkel, de ez vagyok én és leszarom.

Csirke lesz faszénen, édes burgonyával?
Nehogy leírd, mert rögtön tökön szúrom magam...!
@rodeo36: "A diplomáciai immunitással bírok 18000 km-re a nyugvó nap irányába"
Jó, jó, Te nyugiban vagy, de a Te életed sem lesz könnyű, ha mi nem leszünk itt Neked.
Erre nem gondolsz Barátocskám?
A tegnapi meccs egy katasztrófa volt. Messi?
@OPHELIA:
-:)))
Várj két hetet, Barcelona következik.
Kimi idén eddig jól nyomja, én mondom.
@sírbateszezazegész: Van igazságod. Nagyon sokan szavaztak eddig valami vagy valaki ellen, mert nem volt alternatíva
@Knósszosz: A Hungaroringen GYŐZNIE KELL!!!!!
@Mr. Waszabi: "Valami baj a földmágnesességgel lehet itten"

Az egészen biztos. Lófasz hadnagy kutyája a bizonyíték. Húzza a fenekét a mágnes :-)
@sírbateszezazegész:

A nyugtató csak tüneti kezelés, ugyanazt gondoljuk. De ha a beteg pszichotikus állapotban van, a tünetek mérséklése nélkül nincs esély elkezdeni a terápiát.
Egyszer a társadalomnak fel kell nőnie.
@fzs.1933:
tegyél ki egy ilyet a nyílt tengerre 4000 km-re minden parttól az Atlanti Óceánon...és mond mennyen haza vagy dögöljön meg?

hazaér?

utána nem fog "hinni" önmagának sem vagy annak a legkevésbé

brühühühü

ha nem? hát annyi egy értéktelen egyeddel kevesebb
@OPHELIA:
Miért pont (csak?) ott??
Jó, mi elfogultak vagyunk kissé, de érdemes a verseny előtti nyilatkozatait hallgatni, ha azt mondja ebből a hétvégéből kinéz valami, akkor az dobogó, ha fanyalog, akkor semmi se.

Pontosan tudja és tudja!
Go Kimi!

Jó éjt Neked!
@Mr. Waszabi:
nin csígy

brühühühü

rohadt gecik
@rodeo36: Kik a rohadt gecik most éppen? A Dortmund?
@OPHELIA: Távol álljon tőlem, hogy egy olyan hölgynek ellentmondjak akinek hatalmas belbecse van, s ráadásul blokád alatt nem álló szivarral rendelkezik (eddig ennyit sikerült összeszednem a profilból:)), de azzal a szavazattal, hohy "ennél bármi jobb lesz", csak annyit értünk el, hogy a bármi jött. Jobb lett? Én nem úgy látom.
@Knósszosz: MERT OTT AKAROK LENNI!!!!!! És csak akkor megyek el, ha győzni fog.

Ez nem zárja ki, hogy másutt nem győzhet.

Ez egy verseny, itt vannak dobogósok, nem szégyen a második v.harmadik helyezés.

Ez nem olyan, mintha valaki képviselőnek hajaz, aztán ha nem nyer, akkor megy a süllyesztőbe.

Kimi nem ezen a blogon fog felkészülni a következő versenyre.
@Husz_János_Puszita: Én azt látnám megoldásnak, hogy kiáll az ember, elmondja, hogy mi a célja (leváltani a jelenlegi vezetést), mi a programja, és azt is, hogy kivel és miérz nem hajlandó még ezért a célért sem együttműködni. Ha emiatt veszít akkor veszít, de legalább meglátja, hogy így kell e a társadalomnak. Akik az összefogást sürgetik, véleményformáló értelmiség, akinek egy része inkább csak megélhetési prostituált, hogy számolnak el magukkal? Nácikkal nem, nem, soha, de tolvaj mutyistákkal, eddig leszerepelt kényszerből-demokratákkal, hát velük igen, de csak most az egyszer, de tényleg csak egyszer?
Szerintem ahogy az elején leírtam, úgy hamarabb nő fel a társadalom.
Ide illik ez az írás is, rájösz mire gondolok.
nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-a-modern-magyarorszagert-legenyegylet.html
@OPHELIA:
Persze, nem.
Nagyon kedvelem és szurkolok nekije, ahogyan Te is!

Nem mindennapi fazon, az biztos!
Valóban jó éjt, Neked és minden kedves NER-társ(?)-nak!
@sírbateszezazegész: Egyáltalán nem mondasz ellent. Mindig azért jutunk vissza ugyan oda, ahol vagyunk, és egyre rosszabb lesz. Ezért mondtam, hogy igazságod van.
Most is el fogunk menni szavazni, csodavárás nélkül. Mert tudjuk, hogy szarból nem lehet várat építeni. Már egy kis előrelépés sokat segítene, minimum, hogy emberszámba vegyék a tisztességes, dolgozni akaró embereket. Nagyon sok apró gesztussal, sok apró lépéssel, haladni a stabilitás felé meghozhatja az eredményt a gondolkodni tudó és képes emberek ebből már sokat meg tudnak érteni. Részemről már az anyagi körülmények eltűntek a látótérből, a gyerekeim és a többi fiatal, és a kilátástalan helyzetben lévő bármely korosztály sorsa aggaszt igazán. Mert van még ennél lejjebb is, de jobbat érdemelnek.
@Knósszosz: Neked is jó éjt. Remélem, most már többet curkolunk együtt.
Nem tudom volt-e már de ez a nap híre (nekem)! Megnyugtat, hogy máshol sem ismeretlen az unortodox költségvetés/gazdaságpolitika, vagy minek nevezzem.

Görögország hivatalosan bejelentette a !!! II. világháborús !! kártérítési igényét Németországgal szemben 162 mrd € (!!) értékben. Hát a kommentelők nem állnak a pártjukon egyértelműen.
rt.com/news/greece-wwii-reparations-germany-339/
@sírbateszezazegész: Mi is beadhatnánk mondjuk Trianonért.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak a nyertes és megtámadott adhat be ilyen igényt, háborús jóvátétel címén, az agtesszor ellen. Országunk idióta vezetéseinek mindig sikerült agresszorként és vesztesként kikerülnie ezekből az esetekből. Így mégcsak ne is próbálkozzunk!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ma volt a Sheiring-Volner vita? Embered lemosták? Tudsu erről valamit?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az a helyzet, hogy szerintem egy titkosszolgának az alvilág is adhat infokat. Önmagában ezt lehet szeretni, vagy sem, de ez van. Egy alvilági vezér és világi igazgató pedig tekintheti úgy, hogy egy vezető az egyenlő partner.
@GeoCracker: Szerintem a vamzer ne legyen már tiszteletre méltó! Márpedig egy ilyen esetben vamzer az aki infót ad!
Írásod érdekes, de mivel indokolnák (persze a csak 2/3 kívül) az előrehozottat?
@sírbateszezazegész: Nem írtam, hogy szeretni kell :-)

Ha én lennék a fidesz, akkor a nemzetközi helyzettel, az hazai aláírásgyűjtésük sikerével, egyfajta össznépi bizalmi szavazásnak feltüntetve.
@sírbateszezazegész: A kormány képviselője nem ment el, a maszopos a jobbik miatt nem ment el, a péemes Scheiring szintén náci veszélytől rettegve nem vitázott és lelépett. :) Így Volner egyedül tartott előadást a száz fős hallgatóságnak, miután a diákok egyöntetűen megszavazták, hogy meg akarják hallgatni.

Úgy látszik a Corvinusos diákok még nincsenek annyira megfertőzve a nácivadászok által. :)

alfahir.hu/mindegyik_part_a_jobbikot_segitette_video
Még a mai naphoz. :)

Hiába harcolt az ATV a Jobbikkal szemben, elbukott + videó

Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója korábban a Népszavának így nyilatkozott a Jobbikról: "nem engedik, hogy megfélemlítse őket a párt, a Jobbik ideológiája pedig továbbra sem kívánatos a televízió épületében. A végsőkig küzdenek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése ellen, és nem engedik, hogy a Jobbik bármilyen módon megfélemlítse az ATV-t." A végsőkig küzdöttek, de elbuktak.

A Jobbik korábban az "Egyenes(?) Beszéd" című műsorral szemben élt kifogással, majd panaszeljárást indított a csatorna ellen a Médiahatóságnál,amit megnyert. Az ATV, ígéretéhez híven az összes fórumot végigjárta, sőt nem sajnáltak 70 ezer forintnyi illetéket kifizetni azért, hogy a Kúria felülvizsgálja a jogerős bírósági végzést, mely szintén a Jobbiknak adott igazat. A bíróság, a többi hatósággal egyetemben, arra kötelezte a televíziót, hogy közöljék a Jobbik álláspontját, illetve olvassák be a hatóság marasztaló közleményét, mely szerint megsértették a médiatörvényt. A Kúria elutasította a csatorna felülvizsgálati kérelmét. Bár a hírigazgató megfélemlítésről beszélt, a Jobbik csupán a törvény betartását kéri mind az ATV-től, mind azoktól a csatornáktól, akik sportot űznek a párt elhallgatásából."

youtu.be/gG_p963B2ms
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hátha még a Dortmundnak is drukkolsz, akkor ez ma a te napod volt, nem? :)
@GeoCracker: Tisztelet nem jár neki, így nem is lehet egy szinten a titkosszolgálat vezetőjével. Elméletileg. Mondjuk szerintem, attól függetlenűl, hogy mit hallgattak el a jkvvel kapcsolatban (manipulálás, kitakarás), jelen esetben egy szinten voltak. De ez a két ember eleve egy szinten volt morálisan, már mielőtt találkoztak volna egymással, akkor is.
Persze arról se nagyon lehetne meggyőzni, hogy ne akarták volna azonnal átbaszni egymást.
Ja, és remélem nem te.vagy a.fidesz:)
Ezt még védeni is lehetne.
@épészmérnök: ja...megdugták a fiúkákat...a darazsak

le vagyok lombodzva

brühühühü

meg Martini bianco tonic és lebegés
@OPHELIA:
gyújtós a tábortűzhöz mert én nem törlöm má' régóta hanem mosom

brühühühü

higiénikus
@OPHELIA:
bidet ha ismered meg szappan

brühühü
arra a matolcsi csak akkor ha odafexik és nyaldossa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel! Megnéztem a Volner videót. Mondjuk rajta nem tudok kiigazodni. Normálisnak néz ki, beszélni is tud. Ezért is kérdem: azokat a baromságokat amit mondanak (eu-ból való kilépés, keleti nyitás, ami más, jobb, mint a fideszé), azt el is hiszi?
Akit meg a sok műrettegés helyett érdekel a jobbik programja is, az nézzen szét itt.

jobbik.hu/programunk
www.facebook.com/JobbikGazdasagiKabinet

Egyébként, ahogy hallottam, gőzerővel készül a 2014-re aktualizált program is.
@sírbateszezazegész: Nézd én úgy tudom itt is igaz a mondás, hogy "nem eszik olyan forrón a kását."

Az EU kérdésben én a jelenlegi szerződések és előnytelen feltételek újratárgyalásáról, áttekintéséről tudok. Ha meg a kilépés kerül szóba a közös gazdasági együttműködésben benne maradnának, max. a politikai úniótól távolodnának el.

Ugyanez vonatkozik a keleti nyitásra is. Itt megint a szokásos műrettegés van jelen, amikor csak arról van szó, hogy minél több lábon álljunk és ragadjuk meg azokat a lehetőségeket amely a feltörekvő keleti országok piaca is jelenthet. De ne menjünk messze, olvasd vissza Rodeo áradozásait pld. Törökország esetében. :)
Amúgy meg ha beszélgettek velük, ha nem jönnek és egyre több a fiatal is köztük.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/923287_10151675897649623_181735829_n.jpg
@sírbateszezazegész:

"kiáll az ember, elmondja, hogy mi a célja (leváltani a jelenlegi vezetést), mi a programja, és azt is, hogy kivel és miérz nem hajlandó még ezért a célért sem együttműködni."

Az LMP-nek vagy akár Bokrosnak ez megér vagy 2%-nyi szavazatot. Rezsicsökkentés, full demagógia = 500 ezer szavazat. A kör bezárult.

A népet felnöveszteni a feladathoz szerintem felülről lehetséges, pozitív + negatív motiválással. Vagy sokkterápia. Másképp nem.
@GeoCracker:

Nem a titkosszolgálat módszerei a baj, hanem ahogy kezelik ezt az egészet. Kenegetik a dolgot, hárítják a felelősséget, manipulációt emlegetnek, meg hogy jelents föl ha valamit tudsz.

Ha kiállnának és azt mondanák:
Ez és ez volt a célja a Portik találkozónak
Ezért és ezért választottuk a módszert
Ilyen és ilyen információkhoz jutottunk
Így és így dolgoztuk fel, használtuk fel a kapott információkat
Ez és ez jutott el az ügyészségig / nem jutott el, mert blődliség volt az egész
A titkosszolgálat megvédi az informátorait
...

Persze csak amit a közvélemény orrára lehet kötni belőle. Így akkor is rajtuk marad, ha tiszták, mint a hó, mert csak védekeznek. Ideje lenne az egyenes beszédnek.
@Husz_János_Puszita:

Kritikus pillanatban, de bármely döntéshelyzetben rögtön előjönnek a kormányzat(ok) kádári reflexei. Miért lenne az egyszerű ember más?
@Husz_János_Puszita: egyet értünk sok mindenben. Eleget ugattam itt is, h.csak az őszinteség, a másik emberszámba vétele segíthetne
süti beállítások módosítása