Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.25. 04:58 Fabius

Társalogjunk nácikkal?

Egyszervolt országban nem könnyű eldönteni szóba álljunk-e a nácikkal. Igen, utóbbi alatt a közbeszéd többnyire a Jobbikot érti továbbra is, a bíróság ítéletét a párt egyes képviselőinek és holdudvarának megnyilvánulásai után Vona Gábor nagyjából a hajára is kenheti, a közbeszéden ez a világon semmit nem változtatott. Éppen ezért - vagy ennek ellenére - az elmúlt napokban is lezajlott az a vita, amit itt a blogon gyakorlatilag állandó, legfeljebb lélegzetvételnyi a szünet benne. Így pimphitlerként nyilván betontömböt dobok megint az állóvízbe, és fölteszem a kérdést:

- Szabad-e, lehet-e, egyáltalán kell-e beszélgetni a jobbikosokkal? 

Mert az csak egy dolog, hogy én személy szerint azt gondolom a szólásszabadságról, hogy amíg a modorminimumot megtartja valaki addig itt elfér a véleménye oldaltól függetlenül. Az meg egy másik dolog, hogy belefordultunk a kampányba erősen, egyre másra szerveződnek lassacskán a vitafórumok, ahol a meghívottak dolga a szervezeteik álláspontjainak kibontása, programjaik és elképzeléseinek ütköztetése lenne. Már úgy értem akkor, ha a résztvevők nem bojkottálnák az asztalhoz ülést is, és nem hiúsulna meg ettől maga az érdemi fórum. 

Scheiring Gábor leírta ő éppen miért nem lett szereplője a tegnapi vitafórumnakÉrthető álláspont? Ha akarom igen, mert a dolgok többségében igaza van. Viszont, ha akarom nem, mert amiben szerintem nincs igaza abban nagyon nincs. Az nem kérdés, hogy a Jobbikkal ideológiáról vitázni éppen olyan felesleges, mint szánkót venni karácsonyra az Iránban rekedt szkíta rokonoknak. Viszont ha valaki szakpolitikát is emleget akkor bizony nagyon más a képlet. Ugyanis, ha ti nem fogjátok szembeállítani a tiéteket az övékével, nem cáfoljátok a közkeletű bullshitjeiket pontról pontra, akkor ha akarjátok, ha nem, a gyakran elmondott féligazságaik és babonás félelmeik a társadalom rájuk fogékony részében igazsággá válnak, hiszen nem cáfolta meg senki, nem szólt rá senki semmit.

Ez a réteg meg annyira nem kicsi, hogy egy vállrándítással és baltás gyilkosos humorbonbonnal elintézhető legyen. Az ellenzék második legnagyobb szavazóbázisáról beszélünk, ami nem szűnik meg létezni attól, hogy most aztán kibaszunk veletek és háttal állva, fülünket befogva ordítva trallalázunk bőszen, hogy Gyöngyösi babonája és Zagyva romákra is megmoccanó kukacának helyzetjelentése hallójáratból száműzve, hétlakatos karanténba legyen zárva. Arról nem beszélve, hogy azért van olyan kérdés amit ugyan rosszul vetnek föl, és a létező legrosszabb válaszokat adják rá, de az ellenzék többi pártja sem szakítja meg magát, hogy állítson szembe valamit a Jobbik cigánybűnözőzésével. A romák integrációja sehol nem tart, az együttéléssel igenis akadnak gondok, és erre hiányoznak a civilizált, de mégis megoldást kínáló hangsúlyos alternatívák . És amíg ezek nincsenek meg addig az együttélés zökkenőit naponta tapasztalók fogékonyak lesznek arra az egyre, amelyik "rendet" akar, jelentsen ez a gyakorlatban akármit. 

Sokszor föltettem már a kérdés, de mivel az elmúlt hónapokban érdemi válasz nem érkezett rá egy sem, most fölteszem újra: 

- A karanténozók belegondoltak már mit tesznek abban az esetben, ha feles győzelem mellett esetleg a Jobbik szavazatával meglehetne mondjuk az adórendszer változtatásához szükséges kétharmad? Az egykulcsost eltörölné mindenki, a valamilyen progresszív adórendszer minden ellenzéki párt törekvései között szerepel. Ráadásul visszavezetése alapja lenne a kilábalás gazdaságpolitikájának is, úgyhogy adott a kérdés: ha az összefogás az adórendszer átalakítás ára, akkor az bevállalható lesz? Vagy vesszen a lehetőség a picsába, mert amit a nácik is akarnak az inkább nem kell, legyen bármennyire életbevágó?

És ez csak egy a sorakozó kérdések közül, mert egy ilyen felállással akár a teljes orbánizmus kukázható alaptörvényestől, betonozott káderrendszeres mindenestől, és esetleg valami konszenzus mentén újjáépíthető az ország. Az esetleges elpuskázott lehetőségért is vállalni kell a felelősséget, és nyilván majd meg kell fizetni az árát előbb  vagy utóbb mindenkinek. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül össze kell borulnia a két oldalnak, a radikálisoknak meg kell szeretni a füvesbuzi ballibeket, nekünk meg legitimálni kell a náciskodást, és a gyöngyösimártonok leanyázása helyett elnézően kell hümmögni. 

De azt igen, hogy gondolkodjatok el mindannyian mihez kezdtek a felvázolt esetben. Aztán ha megvan a válasz esetleg közöljétek velünk is. 

630 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr785245725

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiállás egy jobbikosért? 2013.04.28. 01:05:36

Csütörtökön felkerült az internetre egy gazdasági bizottsági tagtársamról egy kép, ami nem a megszokott környezetében és öltözékében ábrázolja őt. Szerintem ez nem egy jó irány. Amikor nem tiszteljük a másik magánéletét, vagy méltóságát, akkor már tény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nektek még túl korán van, nekem meg még...szóval: beszélgetnék én, és érvelnék...ami ezen a fórumon kiderűl, teljesen feleslegesen mert sasszé jön bármerre csak a válaszra rávezetőre nem...ez háziszárnyas

élőben ez más, pláne a közönség él és ott űl és tapsol vagy hurrog

na ezt a lehetőséget gyávaság és sok minden egyéb de legfőképpen szakmaiatlanság-nak kell neveznem azaz akik elmentek róla azok ügyetlen és rossz politikusok és becsület Volner-nak

scheirig...hát még sokáig nem fog érdekelni

brühühühü
Társalogni?Azt szabad.Csak minek?
Ennyi erővel,kártyázhatnánk lovakkal is.Sőt!Ha jobban belegondolok,annak több az értelme,mint "konszenzust" remélni orbán SA-jától.
Ne röhögtessük egymást halomra!
@a kormány embere:
mivel hagytátok, hogy orbán eluralkoggyon a magánéleteteken is nem csak az otthonotokon kívűlin ti magatok hoztátok létre az ördögöt...egy ilyen selejtes emberi korcs mint az orbán a sok süket dumájával valamint a csakis maga felé kaparó kezeivel normális orsyágokban már kirakta volna a politikából végleg...orbán soxor megbukott, sokkal többször mint bárki más mégis most 2/3-a van és kiröhög benneteket és lop tovább, egy ölcsójános tolvaj a maffia beosztottya aki magas jutalékért kiszolgálja a magyar és nemzetközi maffiát amely az országot nullára kifosztya
a többi köret

brühühühühü
Azt hiszem ha már ennyire kihegyezted a kérdést, hogy nácival együttműködni rosszabb dolog mint még egy Orvbün kurzust végigcsinálni. Amikor mérgeskigyót teszel az ágyadba akkor előbb utóbb keresni kell majd az ellenszérumot hozzá. Talán önként nem kellene felajánlaní magunkat prédának. A nácik csak erre várnak, hogy legitimálják a külvilág felé magukat, hogy elvileg egyetérthető dolgokkal próbálják magukra húzni a normálisabb embereket.
Fabius!
Úgy gondolom, ez azért nem egy több rétegű probléma.
Az első Fidesz kormány - nem szeret erre emlékezni - kisebbségben fejezte be a ciklust, Csurkáék segítségével.
Ha ez a helyzet nem is analóg egy általad vélelmezett helyzet kialakulásával, erre érdemes visszaemlékezni.
Szerintem akkor sem voltak nyílt ideológiai viták Orbán és Csurka között, ámbár Orbán a 9.11-et alaposan benézte - viták nélkül is lehet...

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben az lenne a legjobb (ideális) megoldás, ha "nagy" és "kicsi" pártok, pártocskák elfelejtenék, hogy mekkorák és egyenrangú felekként folytatnák egyeztetett kampányukat, együttesen támogatnák a legjobb jelöltet, annak pártállását figyelmen kívül hagyva és közös megegyezés lenne, hogy ki a miniszterelnök.

Az Mszp is tudomásul vehetné, hogy lehet a legnagyobb párt, de nem a legerősebb, ha például csak azt az ötven választót riasztja el (felesleges erősködéssel) a még létre sem jött "szövetségtől", akikkel éppen meg is nyerhetné a választásokat a szövetséggel.

A konkrét helyzetben Sheiringnek igaza volt.
Többek között a kormányzásról vitatkozni a kormányt képviselő nélkül, olyan értelmetlen, mint vakablakon a fólia.
Ennyit röviden.
őrlődöm nagyon, elvileg beszélni kell velük, de a gyakorlatban és a tetteikben már vannak kétségeim, amíg kirekesztőek, és fajelméletesek addig én nem beszélek velük, szakmai kérdésekben kicsit megengedőbb lennék/vagyok.
Azt sajnálom nagyon, hogy itt is az bizonyosodik be, hogy minden egy két dologra fut ki, tehát mindennek ugyan az a kifejlete, erre nagyon jó példa Gabriel. Ezek alapján nincsenek kétségeim, hogy mi lenne egy "szakmaizásnak" is a vége.
Feles győzelem esetén, a fidesz koalicióra lép a jobbikkal/ és bedarálja /,amit a jobbik örömmel elfogad, végre kormányra kerülnek.
A fidesz az egész baloldal megsemmisítésén dolgozik, amiben nagyon jó szövetséges lesz a jobbik.
Amikok a jobbik azt mondja, hogy vannak akik Hitlert nem úgy itélik meg, mint tömeggyilkos őrültet,és ünneplik a születésnapját akkor én nem tudok beszélgetni velük.Amikor a gyűlöletük embercsoportokra irányul,és kiírtanák az összeset,akkor nekem olyanok,mint Hitler.Szerintem a mérhetetlem gyűlöletük is gátolja a romák integrációját.

Remélem ez soha nem fog megtörténni, de arra kiváncsi lennék ,hogy koalicióban is elleneznék a fidesz agymenéseit??

Amikor a jobbik és a fidesz hatalonra kerül akkor lesz az ország kettéosztva bal és jobboldalra. A balosoké lesz Kelet - Mo., vagy lehet akkor már politikai menedéket is kapunk és mehetünk világgá :(
A narancsmaffia felelősségrevonása nélkül maffiamartalék lesz a magyar nemzet.Ennek kell alárendelni ellenzékben mindenkinek az egyéni céljait!A többi csak duma.
Volner elmondása alapján nem annyira az az izgalmas, hogy az "illetékes urak" nem vállalták a vitát, hanem az, hogy az oktató megszavaztatta, akarják -e a diákok Volnert meghallgatni és kérdezni.

Ezek után a diákok egyöntetűen igennel válaszoltak a feltett kérdésre. Mivel a Corvinus nem igazán nevezhető náci fészeknek ez azért több mint érdekes.:)
hehehehehe

Rogán 80 ezerért árulja a neten Louis Vuitton táskáját

Megelégelte az őt ért támadásokat Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, s úgy döntött: megválik sokat támadott méregdrága, márkás táskájától - írja a Blikk

hvg.hu/divat_design/20130425_Rogan_80_ezerert_arulja_a_neten_Louis_Vui

---------------

posztho:

napifix.hvg.hu/2013/04/25/mit-kerdezne-vonatol-a-bolgar-kalman-olga/
"éppen olyan felesleges, mint szánkót venni karácsonyra az Iránban rekedt szkíta rokonoknak"

Ez nekem gyanús, utánanéztem, kiderült: Iránban van hó rogyásig.

Ez a 3600 méter magasan lévő síparadicsom például csak kétórányira van Teherántól:
www.dizinsnowboard.com/

Hiába, matyarok, keveset tudunk a világról és azt is rosszul.
@naugyemegmondtam:
"A nácik csak erre várnak, hogy legitimálják a külvilág felé magukat, hogy elvileg egyetérthető dolgokkal próbálják magukra húzni a normálisabb embereket."

Nem kell egyetérteni velük, hiszen ők azért Jobbikosok, mások meg nem. De a karantén nem válasz, azzal csak még jobban "rákényszerítik" őket, hogy úgy viselkedjenek, mint a ketrecbe zárt állatok. Minden "karanténnal" csak a kirekesztettség, a mártíromság érzése fog gyűlni bennük, ami az egész irányvonal létezésének alapja.

Ha úgy tetszik, akkor a Jobbik és szimpatizánsai társadalmi integrációja egy fokkal se legyen kevésbé hangsúlyos vagy fontos, mint a cigányoké. Ott válasz a karantén?

Na, pont ezért lobogtathatja a Jobbik, hogy egyeseknek a cigányok fontosabbak, mint "az igaz magyarság letéteményesei". Ha a válaszaikat az emberek kényelmetlennek is tartják, a kérdéseiket csak meg kéne hallgatni, mint egy jó pszichológusnak... de karanténban azt sem lehet.
@avanivi: Nem fognak koalícióra lépni, kiírtani pedig pláne nem akarnak senkit. Agyament szavazók pedig minden táborban vannak sajnos.
Beszélgetni pedig kell velük. Minden alkalmat meg kell ragadni, hogy beszéljünk ideológiájuk undorítóságáról. Ezt egy szakpolitikai vitán is meg lehet tenni.
Koalíció ezekkel? Az USA hány kígyót melengetett már a keblén a nagyobbnak és rosszabbnak vélt ellenfél legyőzése végett?
"Nem fognak koalícióra lépni, kiírtani pedig pláne nem akarnak senkit. "
ezt elteszem későbbi időkre, távolban felrémlik néhány vitorla, valami kisgizda és mijép kint is bent is, oszt mára már nincs is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aha, egyelőre nem kiirtani akarják a zsidókat, csak kiebrudalni. Megsúgom, eleinte Hitler is így gondolta, aztán meg mégis másként. Ha lehetőségetek lenne rá (csak remélhetjük, hogy nem lesz), ti se lennétek másmilyenek.

atv.hu - “A zsidók itt nem kívánatosak” A külügy elhatárolódik a Jobbiktól | atv.hu/cikk/20120205_nemzetkozi_botranyt_okozott_a_jobbikos_honatya_a_kulugy_elhatarolodik
Bocs ha picit hosszú de pont a témába vágó.

Történt pedig, hogy a Corvinuson konferenciát rendeztek „Magyarország jobban teljesít?” címmel. A rendezvényt szervező diákok azonban őrületes hibát követtek el: meghívták a Jobbik gazdaságpolitikusát, Volner Jánost.

A szervezők, diákok nyilván egy ósdi, elavult gondolattól vezérelve úgy gondolták, érdemes meghívni a magyar politika színe-virágát, mondják el gondolataikat hazánk gazdasági helyzetéről, beszéljenek saját álláspontjukról. Történt azonban, hogy a magyar politikai garnitúra csaknem egésze úgy gondolta: a politikai vitának nincs helye, ha a Jobbik is részt vesz azon.

A kormány, illetve kormánypártok részéről senki nem jött el (mi se nagyon vennénk részt egy gazdaságpolitikai konferencián a helyükben), az MSZP-s Józsa István is jelezte, hogy nem jelenik meg (részéről is érthető az elmagányosodás vágya) egyedül az LMP-s Scheiring Gábor tette egy rövid látogatás erejéig tiszteletét a beszélgetésen, hogy rögtön be is jelentse: ő sem vesz részt a vitán, mivel a Jobbik egyik tagja az Élet menetén állítása szerint "gázt a zsidóknak pólót" viselt. Hogy Scheiring ezúttal sem hagyta magát a tények által megzavarni, az szinte mellékes körülmény, a politikai szereplés lehetőségének elmulasztása azonban az ő esetében annál inkább érthetetlen, hogy 2014 után szinte biztos, hogy nem sok alkalma nyílik majd rá.

Ezt lehet, csak semmi értelme. Mármint nekik. Minket a legkevésbé sem tud érdekelni, hogy mi a kormánypártok, vagy az úgynevezett baloldali ellenzék érdeke, mindenesetre jól mutatja azt a fokú korlátoltságot, amelyben politikai ellenfelüknek adják át a terepet egy olyan helyen, egy olyan egyetemen, ami mindennek nevezhető, csak Jobbik-szimpatizánsnak nem.

Ahol most kicsit fordult a világ. Akkor, amikor a Heti Válasz újságírója, egyben a rendezvény moderátora Scheiring Gábor távozása után alig burkoltan irányított kérdéssel: "szerintetek folytassuk le a vitát ennek ellenére is?", a hallgatóság nagy többsége igennel felelt, nemmel pedig senki.

Nem lettünk volna hivatásos rettegők abban a pillanatban a teremben, mert bizton orvost kellett volna hívni hozzánk. Mindenesetre a kormány és a baloldal közös munkával elérte: Volner János elmondhatta a Jobbik gazdaságpolitikai alapvetéseit, elképzeléseit. Senki által nem zavartatva.
Értjük mi, hogyne értenénk, zavaró dolog a nyilvánosság, különösen akkor, ha abban mindenki helyet kap. Mert milyen jó és kényelmes dolog elismételni az unalomig ismételt fideszes, vagy MSZP-s „ki lopott többet az elmúlt években”- érveket a baráti és/vagy állami pénzen táplált tévében, rádióban, de ha valódi vitára kerülne a sor, elbújnak pár nácizós mantra mögé.

Scheiring Gábor távozott, bátor, antifasiszta harcát egy ember meg is tapsolta bátortalanul, hogy végre elkezdődhessen az, amiért a hallgatóság valójában odaérkezett. Volner ennek apropóján a gazdaságpolitikán túlról indítva épp a vitakultúra, a véleményütköztetés hiányáról beszélt. Az autonóm párt- de nem érték-független értelmiségi szerepről, a belülről érkező kritikák teljes hiányáról. Egyszóval arról, amit ma úgy ismerünk: szekértábor világ.

A partner nélkül marad jobbikos politikus így egyedül a heti válaszos Borbás Barnabás ismerethiánnyal kevert manipulatív kérdéseire válaszolhatott. Senki által nem zavartatva mondhatta el a jövő közgazdászainak, elemzőinek mit és hogyan kezdene a párt az egyre kezelhetetlenebb államadóssággal, hogyan pörgetné fel a gazdaságot, milyen prioritásokat fogalmazna meg, hogyan alakítaná át az adórendszert, milyen megoldásokat dolgozott ki a devizahitelesek problémáira, illetve mit kezdene a fantomcégekkel, vagyis az offshore birodalmakkal.

A magyar politikai szlöm lehetőséget adott a Jobbiknak és Volner Jánosnak, hogy azokat az évek alatt felgyülemlett előítéleteket, tévképzeteket és hazugságokat, amiket a baloldal, és a mostani kormánypártok ráhalmoztak, szertefoszlassa. Azt, hogy igenis van jó, és kidolgozott gazdaság- és társadalompolitikája a pártnak, azt, hogy nem befektetőellenesek, azt, hogy a külkereskedelmi egyoldalúság helyett a több lábon állás politikáját követik, vagy azt, hogyan kell jól kommunikálni a piaccal.

Meglepő lehetett ma közgázos egyetemistának lenni. Láthattak egy fejlett politikai vitakultúrával rendelkező, felkészült politikust, és láthattak (vagy nem is láthattak) olyat, aki egy unalomig ismételt, elcsépelt politikai lózung mögé menekülve megfutamodik a vita elől.

Új szót kell megtanulnunk: vitaképtelenek.
Nehéz kérdést tettél fel Fab!

Azt gondolom, más a felelőssége a politikusnak és más a civilnek.

Scheringnek, mint politikusnak nincs igaza. Ő ugyanolyan felhatalmazással ül a parlamentben, mint bármelyik jobbikos.
Neki (is) kutya kötelessége minden fórumon vitába szállni, rávilágítani a Jobbik tarthatatlan/védhetetlen álláspontjaira.

Neki,és más párt képviselőjének sincs választási lehetősége. Egy politikus nem lehet ebben a kérdésben finnyás.

Ezen a fórumon akkor is részt kellet volna venniük, ha a kormány gyáván megfutamodott.
Le kellett volna csapni ezt a magas labdát:)

Scheringnek, mint civilnek igaza is lehet. Lehet hátrálva nézni a fekély terjedését, és közben megmagyarázni magának, milyen gusztustalan ez az egész. Az!

De SG nem civil!
@Rufus78:

"a karantén nem válasz, azzal csak még jobban "rákényszerítik" őket, hogy úgy viselkedjenek, mint a ketrecbe zárt állatok. "

Most kiről beszélsz? a cigányokról, vagy a jobbikról?

Ha majd egy jobbikos megérti, hogy ha ő úgy érzi, karanténba van zárva, és ez rosszul érinti, akkor vsz. a cigány is úgy érezheti, és talán ez az ő "cigánypolitikájuk" kudarca, akkor lesz itt Kanaán.
hmmmm, IS
de szép elszólás, pedig régen ő is értelmesebb volt :S
Réges régen, amikor ifjoncként lábszagtalanító volt rendszeresítve az autójában, hogy el tudja nyomni a gázos autó PB szagát, ha netalántalán a yard ellenőrizni akarta volna őt. /mint honvédos sportolónak ennek az esélye minimális volt, na de akkor is/

hvg.hu/gazdasag/20130425_Nyertek_egyszeru_emberek_is__Gyulay_szer
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem egyenlőre a Jobbik "gazdaságpolitikája", úgy tűnik, kimerül az Eu-ból való kilépésben és az államadósság visszafizetésének megtagadásában.

Ha nekem ez jött le eddig, az nem az én hibám.
@DarthVader:
Is. Ez a lényeg.

A Jobbik nem fogja ezt megérteni, hiszen egy jó részük már megtalálta erre a saját válaszát: cigány-zsidó-buzi. Miért keresnének másikat, ha egyszer számukra ez olyan, mint a "42", válasz minden kérdésre?
@Rufus78: nem akartam hozzászólni ehhez a mai poszthoz, de a te kommented miatt mégis megteszem. Mert egy nagyon gyakori "hibát", csúsztatást példáz a mondandód.
1, ha egy szélsőjobboldali párttal nem állok szóba az kirekesztés
2, pontosan ugyanolyan, mint amit a cigányokkal csinálnak mások, pl ez a szélsőjobboldali párt
3, tehát nincs jogom a kirekesztés ellen felemelni a szavam, mikor magam is kirekesztek. Egro nem vagyok jobb a náciknál.

Az egész érveléssel az alap probléma (a finom részletekbe most nem mennék bele), hogy összekeveri a szezont a faszommal. Azaz, azt, hogy valaki valahova születik, ami nem rajta múlik, nem tehet róla és EZÉRT rekesztik ki, vagy pedig valakinek valamilyen eszme megtetszik, az ezt az eszmét képviselő pártot, mozgalmat, újságot, embereket stb választja, olvassa, terjeszti, egyetért vele. Ez pedig rajta múlik, az ő döntése, tehet róla.
Az első esetben az embert rekeszted ki olyanért, amiről nem tehet, amiért nem felelős, a második esteben az ESZMÉT rekeszted ki, nem az embert.

A poszt kérdését pedig rossz, álkérdésnek tartom, azért sem akartam kommentelni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha valaki nem kényszerül vitára, mert a kijelölt vitapartnerei úgy viselkednek, mint a nyafogós picsák, attól még nem bizonyosodik be, hogy ő egy "egy fejlett politikai vitakultúrával rendelkező, felkészült politikus" lenne. Az biztos, hogy az egyetemistáknak azt sikerült megmutatni, hogy még a Jobbik is előbb vita-/tárgyalóasztalhoz ül a "szocilibsibolsikkal" a kormányválatást előkészítendő, mint a DK, a PM, az MSZP, az LMP, az E14 és a többi a "nácikkal"... és csak rajtuk múlik, hogy ezt hogyan értelmezik.

Egyébként érdekelne, hogy Schiering vajon a parlamenti büfében is így reagál-e Volner jelenlétére, vagy ahhoz az asztalhoz azért nem derogál leülni vele?
A szabadsag addig az, amig nem serted masok szabadsagat, jogat. Ez a szolasszabadsagra is igaz. Bar csak a mindent minden mertekben mert szabadsag jut el az atlag magyar tudataig. A jobbik mindig megserti egyes vallasu, etnikumu emberek meltosagat, uszitanak. Ez nem az amit meg kellene turni a szolasszabadsag kereten belul. Feles tobbseg eseten inkabb egy elcseszett adorendszer, mint tarcahoz, nagyobb hatalomhoz, befolyashoz segiteni a szelsojobbot. Szoval neonacikkal hemperegni a husosfazekban mondvan hogy ez a greatest good miatt van, elfogadhatatlan.
(Ertem a celzast;))
Kell velük beszélni, a beszélést nem összetéveszteni az összeölelkezéssel. A Jobbik egyébként egy az egyben másolja a huszas évek fajvédő gondolkodóit, abban, hogy egyrészről abban, hogy eléggé Turáni Szövetséges az erős keleti népekkel kell haverkodni gondolattal, másrészről abban is, hogy a kérdéseik jók, és olyanok amikkel foglalkozni kell, mert aktuálisak, de a válaszaik hasonlóan az elődeikhez nem jók, mert ugyanazt teszik amit a régiek, gyorsan akarnak pár vágással elintézni olyan problémákat, amiknek a pókfonalait bontogatni kell hosszan. kénytelenek leszünk velük szóba állni, mert nincs más lehetőség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"kint is bent is, oszt mára már nincs is."

Ez nagyon jó:))))))))
@aritus:

Ez is csúsztatás, mert nem mondtam, hogy "ugyanolyan", azt meg főleg nem, hogy ettől bárki jobb vagy rosszabb lenne. De aki liberálisnak vallja magát, vagy legalábbis bármilyen liberális elvet vall, az előbb-utóbb beleesik a liberalizmus csapdájába, vagyis hogy olyanok szabad gondolkodását is el kell néznie (és nem a szabad cselekvését), akik nem liberálisak.

Nyilván van a Jobbiknak egy része, amelyik származási kérdést csinál ebből. De van a cigányságnak, a cigánysággal kapcsolatos ellenérzéseknek olyan része is, ami bizony választás, döntés kérdése. Nem kényszeríti őket senki, hogy hangoskodjanak, hogy rendezetlen legyen a környezetük, hogy a számoságukkal egyenes arányban nő a bátorságuk és hasonlók. Igen, van a cigánysággal kapcsolatban egy csomó előítélet a társadalomban, de nem kéne elfelejteni, hogy nagyon sokaknál ez bizony nem előítélet, hanem általánosító tapasztalat. Ennek ellenében meg baromi gyenge érv, hogy ez a kultúrájuk része. Amíg egy cigányokkal folytatott vitában az a nyitó "érv", hogy "ezt most biztos azért mondod, mert cigány vagyok", addig ez bizony döntés kérdése. Az sem döntés kérdése ugyanis, amikor az emberek félelemből vagy egyszerű kényelmetlenségből átmennek az utca másik oldalára, amikor egy nagyobb cigány csoportosulás jön szembe az utcán kiabálva.

Azt kéne megérteni, ha már nem akarunk túllépni a dolog politikai hozadékából, hogy a karantén nem gyengíti a Jobbikot és a hasonszőrűeket, hanem erősíti. Ha a Jobbik olyan kérdéseket vet fel, amit a társadalom egy része fontos problémának tart, és mások nem teszik fel ugyanezeket a kérdéseket, sőt, éppen most bizonyították, hogy megfutamodnak előlük, akkor preferálva bizonyos problémáikat megalkusznak a Jobbik egyéb elveivel is, és rájuk fognak szavazni.

Azzal kezdtem, hogy nem kell elfogadni a válaszaikat, de a kérdéseiket meg kell hallgatni. Hogy a karantén az ő esetükben sem válasz, de nem is kell szélesre tárni az ajtókat előttük, hogy a vállukra borulva örök barátságot fogadjunk.
@DarthVader: "Nekem egyenlőre a Jobbik "gazdaságpolitikája", úgy tűnik, kimerül az Eu-ból való kilépésben és az államadósság visszafizetésének megtagadásában. Ha nekem ez jött le eddig, az nem az én hibám."

Ez nagyobb részt a média hibája de a tiéd is.:)

Az igazság az, hogy elsősorban nem EU kilépésről van szó, valamint sohasem azt mondták, hogy tagadják meg az államadósság visszafizetését.
én nem álok szóba nácikkal... szóba akár háló, akár nappali...
Nem akarnak az EU-ból kilépni, de mivel unatkoztak, ezért elégették az EU zászlót !
@Rufus78: "Ha a Jobbik olyan kérdéseket vet fel, amit a társadalom egy része fontos problémának tart, és mások nem teszik fel ugyanezeket a kérdéseket, sőt, éppen most bizonyították, hogy megfutamodnak előlük, akkor preferálva bizonyos problémáikat megalkusznak a Jobbik egyéb elveivel is, és rájuk fognak szavazni."

Jó reggelt kezitcsókolom. Ha az eddigi bagázs - mondjuk az elmúl 23 évben - megoldotta volna azokat a kérdéseket, amelyeket csak a jobbik mer most feltenni, nem is lenne jobbik. Amúgy meg nekem is tele van már a hócipőm a "politikával" ugyanúgy mint mondjuk GeoCrackernek is. :)

Sokkal jobban örülnék, ha pld., hitről, repülésről, utazásról, sportról, kutyákról, lovakról és sok minden másról kellene csak beszélgetni egy ilyen közéleti blogon.
@Rufus78: "Egyébként érdekelne, hogy Schiering vajon a parlamenti büfében is így reagál-e Volner jelenlétére, vagy ahhoz az asztalhoz azért nem derogál leülni vele?"

100%-ban biztos lehetsz benne, hogy a büfében és a parlamenti folyosókon kedélyesen beszélgetnek egymással. A "nemvitázok nácikkal" lózungja csak a külvilágnak szól. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jaja, Novák Előd meg azért égetett EU-s zászlót, mert fázott, és nem volt nála más:).

Takarózhatnak a Jobbikosok azzal, hogy ők igazából csak a csatlakozási meg a hitelszerződéseket akarják felülvizsgáltatni, hogy Magyarországnak jobb feltételeket csikarjanak ki a "világot irányító, Magyarországot leigázni akaró érdekkörökkel" szemben, de ez akkor is azt jelenti, hogy a korábbi szerződéseket fel akarják rúgni. Amíg kilóg a fél ló a virágnyelves, PC takarójuk alól, addig csak a saját hitelességüket rombolják.
@Rufus78: Ne haragudj, de összehordasz hetet-havat, olyan gondolatokra reagálsz (így azt a hamis látszatot keltve, mintha én mondtam volna) amiket én nem írtam. Számonkérve rajtam ennek a nagyon bonyolult, sok tényezős problémának (cigányság, szegénység, iskolázatlanság, kirekesztettség, kirekesztés bűnözés stb) a kezelését. Erről én mind nem írtam. Egyedül arról írtam, hogy az eszmék kirekesztése nem egyenlő emberek származása miatti kirekesztéssel, és ezt nem is kéne közös nevezőre hozni, mint ahogy te tetted a kommentedben:

"Ha úgy tetszik, akkor a Jobbik és szimpatizánsai társadalmi integrációja egy fokkal se legyen kevésbé hangsúlyos vagy fontos, mint a cigányoké. Ott válasz a karantén?"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az ébresztő ugye nem nekem szólt, hanem azoknak, akik eddig ezt nem tudták:)?
@aritus:
Nem haragszom, mert nem hoztam közös nevezőre az általad nevezett két dolgot:), erről szólt "a hét meg a hó", és főleg nem kértem rajtad számon semmit.

Abban egyetértünk, hogy "eszmék kirekesztése nem egyenlő emberek származása miatti kirekesztéssel", de abban úgy látszik nem, hogy a cigányság kirekesztése nem pusztán származási kérdés, hanem ahogy írtad is, egy "nagyon bonyolult, sok tényezős probléma", aminek csak egy része a származás, az általánosítás. Talán még a Jobbik-szimpatizánsok egy részénél is, ezért nem lehet, nem érdemes elintézni annyival a Jobbik-szavazók cigánysághoz való viszonyát, hogy "A származásuk miatt utálják őket, és az fúj!".
Gondolom nem meglepő, ha azt mondom, még az ideológiájukat is meg kell velük "vitatni". Rà kell őket kényszeríteni, mondják ki, ha valóban úgy gondolják, kinek kell elhagynia e földet, miért, s ha nem teszi, annak milyen személyes következménye lesz rá nézve. Hogy annak is világos legyen, aki cdak hallgat-olvas titeket, vitátokat.
Erre időt kell szánni, talán logikusan sem árt tudni érvelni, meg némi ténybeli tudást összeszedni a múltra vonatkozóan sem felesleges. Mindezt meg lehet spórólni azzal "mocskos náci, veled nem beszélek". Felőlem ez is lehet, akkor ne beszéljünk velük. Akkor basszuk őket fejbe! Azt se? Csak ülünk a valagunkon és úgy teszünk, mintha semmit se kellene csinálni? Ez a megoldás vezetett oda, hogy más blogokon hírdetik, szállasi többet tett a zsidók megmentéséért mint bárki más ebben az országban, ő csak a vagyonuktól akarta megfosztani és kitelepítette volna őket. Ha nem állsz velük szóba, akkor meg sem kérdezheted azt, hogy ez így helyes, milyen alapon lehet (tudom faji) egy csoportot megfosztani tulajdonától, analógiát állítva a benes-dekrétumokkal maga ellen fordítani érvelését a végén, ha nem is megsemmisíteni, de legalább azt gondolkodásra késztetni, aki csendes szemlélője vitátoknak.
Ha valaki politikusnak megy, akkor ezt meg vállalja fel. Olvasom scheirig blogját, arra mindig hoz példát, van idő, hogy önmagát igazolja, miért is nem beszélek velük.
Nekem sem öröm minden egyes alkalommal elmondani Gábrielnek, hogy ne zsidózzón/cigányozzon, vagy mondja azt, hogy mit kell velük tenni. Most már eljutottunk odáig, hogy érdemben tudunkegymással beszélni. Melós dolog persze, könnyebb ketrecbe rakni, de attól, hogy azt teszed még létezik. Így van ez a Jobbikksl is. Akár náci, akár nem. Vagy beszéljünk velük, vitázzunk, vagy verjük agyon őket. De akkor olyanok vagyunk mint ők. Annyi különbséggel, hogy ezt az ideológiát ők maguk választották, az nem bőrszín, faj. De vajon tényleg volt választásuk?
@sírbateszezazegész: Mindjárt reagálok erre is, de addig egy tanulságos lengyel interjú az egyik legilletékesebbel arról, mit is akarnak igazán. :)

alfahir.hu/egy_politikusnak_el_kell_dontenie_hogy_az_igazsagert_az_eszmeiert_kuzd_vagy_a_hatalomert
@aritus:
Egyébként most, hogy így mondod, a poszt kérdése tényleg rossz. Társalogni ugyanis tényleg nem kéne nácikkal. Nem bájcsevejre van itt szükség, nem kvaterkázni kell velük egy parlamenti pogácsa mellett, de a kérdéseiket a politikai-társadalmi viták tárgyává kell tenni. Ha úgy tetszik, nem társalgásra van szükség, hanem terápiára.

Ugyanis ha itt valaki kormányváltásra készül, akkor a jelenlegi helyzetből kiindulva -jó reggelt kívánok!- a Jobbik nélkül éppen annyira nem lehet azt megtenni. Sőt, a puszta számokat figyelve a Jobbikra nagyobb szüksége van az ellenzéki szövetségnek, mint a DK-ra.
@sírbateszezazegész: "Rà kell őket kényszeríteni, mondják ki, ha valóban úgy gondolják, kinek kell elhagynia e földet, miért, s ha nem teszi, annak milyen személyes következménye lesz rá nézve."

Én nem gondolom, hogy el kéne hagyniuk a földet. Viszont ők ugyanúgy hatalomra törnek, mert úgy gondolják az ő eszméik a helyesek, én meg ezzel nem értek egyet és úgy látom sok szempontból károsak az országnak. Ezért is küldték el pld. az emberek a kukába a szadeszt.

Persze az már más kérdés, hogy újra jönnek vissza szép új csomagolásban.

Tehát ha valahonnan én ki akarnám szorítani őket az a hatalom és a döntéshozatal, de ez nem lehet csodálkozás tárgya, hiszen minden politikai erő hatalomra tör, hogy az általa helyesnek tartott programját és céljait meg tudja valósítani.
@sírbateszezazegész:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nos, igen, erről hallanék a Jobbiktól / egy Jobbikostól szívesen, ugyanis már a környezetvédelemben sem működik a "dobjuk el/ki a 'szemetet'!", mert ezen a Földön már, bárhova is akarnánk eldobni, ott már vannak. Nincs olyan, hogy "el"! Csak hogy közelebbi példát mondjak: meg lehet nézni, hogy hova vezethet, ha zsidókat telepítenek nagy tömegben oda, ahol arabok vannak, még akkor is, ha az a terület a zsidó kultúra és történelem szerves része.

Ha a Jobbik kijelentése, hogy bizonyos csoportokkal nem lehet, nem tudnak együtt élni, akkor azért illene mellé tenni, hogy hogyan akarják ezt megoldani. Kirakni ugyanis őket a határra, hogy kezdjen velük mindenki, amit akar, csak minket hagyjanak békén, legalább annyira nem működik, mint kis zárványokat csinálni, és néha bedobni egy kis kaját a ketrecbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nálam ott van a "ha valóban úgy gondolják" kitétel.
Nem értem ugyan miben veszélyesek az országra, miért pont minket akarnak gyarmatosítani, stb..
Viszont a tegnapi utolsó kérdésem még áll: Volner, aki nem néz ki olyan sötétnek,mint a zagyva, el is hiszi azokat a baromságokat amiket mond (eu-ból ki, keleti nyitás de jobban mont a fidesz), vagy azért neki is visdza kell fognia magát, hogy ne röhögjön?
Ezeket pedig ajánlom mindenkinek aki kíváncsi arra, hogy valójában mit akart Gyöngyösi és a jobbik a teljes mértékben túlhiszterizált témát illetően.

youtu.be/jNkXG34X_q0
youtu.be/gk5M6_K43PA
breaknews!

"Rogán Antal elárverezi a táskáját az interneten
2013. április 25., csütörtök, 6:34

Megelégelte az őt kifigurázó karikatúrákat Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, ezért úgy döntött, megválik márkás táskájától - írta a Blikk. A Louis Vuitton táskát 80 ezer forintért hirdette meg a felesége, a pénzt egy belvárosi asszonynak adja, akit kilakoltatás fenyeget.

Rogán Antalt évekkel ezelőtt fotóztak le a parlamentben egy Louis Vuitton hátizsákkal, azóta számtalan internetes mém született a témában. A Fidesz frakcióvezetője a Blikknek elárulta, hogy az egyik aukciós internetes portálon most elárverezi a táskát.

"Még 2009-ben az interneten vettem a táskát. Az árára nem emlékszem, a feleségem, Cecília 80 ezer forintért hirdette most meg" - mondta Rogán a lapnak. Rogán reméli, hogy minél többet kap érte, mert a pénzt egy gyermekét egyedül nevelő V. kerületi édesanyának kívánja adni, aki sok százezres tartozást halmozott fel, és kilakoltatás fenyegeti.

A Louis Vuitton hátitáska a divatmárka internetes boltjában 1840 dollárba, nagyjából 420 ezer forintba kerül, de az aukciós oldalakon a valódi vagy annak tűnő darabokat ennek feléért, harmadáért kínálják - írta a Blikk.

A cikket az alábbi címen találja:
www.origo.hu/itthon/20130425-rogan-antal-elarverezi-a-taskajat-az-interneten.html
@Rufus78: Csatlakozom, én us szivesen hallanám a hogyan továbbot is. Az a baj, hogy a másik, a "mi", a "civilizált" oldal azonnal tipizál. A Jobbik felvetett kérdéseket/problémákat, melyekre elfogadhatatlan baromságokat ad válaszként, de ettől a probléma még létezik. Csak senki nem akar róla tudomást venni
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Csak megkérdem: hogy is hívják az V. kerületi polgármestert? Ki az a gennyzsák, aki mint polgármester hagyja, hogy egy ilyen asszonyt és a gyermekeit a kilakoltatás réme fenyegessen? Remélem rogán majd jól megmondja neki a magáét!
2010 óta gyakorlatilag ez az első pillanat, amikor Viktornak gyakorlatilag személy szerint papírja van róla, hogy de jure törvénytelenségre adott utasítást. Ez az a pont, ahol Viktor bizony Gyurcsány-Gergényi szintjére süllyedt.

index.hu/belfold/2013/04/24/jogszerutlen_volt_a_motoros_vonulas_tiltasa/
Fabius!
Nem olyan kellemes a téma, mint a tegnapi, nem a fideszen kell röhögni/szörnyűlködni, de jóval fontosabb, hiszen saját magunkkal, az elveinkkel/előítéleteinkkel kell most szembenéznünk. Én köszönöm a posztot, hogy felveted a témát.
a fidesmaflaálam stratégiája: a bázist leviszik... ("elrugaszkodás")
mint amikor az ugró legugol...
innen könnyű lesz felemelkedni...
ha vki a lakásában bever egy szöget akkor az építőipar 20%-kal
a GDP meg 10% kal fog növekedni...

eddigi eredményeiket vegyük sorra:
megvédték a roki és korkedvezményes nyuggereket
megvédtek 3 billió Ft manyupot
megvédték az azeri baltást
megvédtek sok katasztrófát (iszap, hófúvás, árvíz stb)
megvédték a GDP növekedést (-1,0% növekedés)
harcoltak az álamadóság elen! így felcsökkent 19 billióról 22 bilióra...
álmosítottak több iparágat: játékgépek, dohánykereskedelem, építőipar stb
megvédik az EU támogatást, ami szintén felcsökkent 25 miliárd euróról 20 miliárdra
megvédték a felsőoktatást, -15% kal nőtt a halgatók száma, a finanszírozás pedig 300 milliérdról 100-ra nőtt...
ott van még az egészségügy amit megvédenek...
aztán megvédték a kátyúkat is !
és harcolnak az oligarhák ellen, sikerrel...

most védik épp az MNB-t !
"A Louis Vuitton hátitáska a divatmárka internetes boltjában 1840 dollárba, nagyjából 420 ezer forintba kerül, de az aukciós oldalakon a valódi vagy annak tűnő darabokat ennek feléért, harmadáért kínálják - írta a Blikk."

hehhe... borzasztó népszerűek/olvasottak lettünk:-) Rodeo kollegaúr minapi bejegyzését majdnem szó szerint idézik:-) Hijjába, a nagyság átka... ha nagy szellenetek találkoznak:-)
@sírbateszezazegész: 1. Erről esetleg kérdezd meg Simon Perezt. Én sem értem miért tett bele minket a felsorolásába.:) Egyébként az anyagi felvásárlás vagy gyarmatosítás csak a hab a tortán. A szellemi hatalomátvétel sokkal kártékonyabb a véleményem szerint.

2. Már válaszoltam rá, de lehet nem láttad. Azokban a hülyeségekben amit a média terjeszt szerintem nem hisz, viszont a valóságban megfogalmazott elgondolásokban gondolom igen. :)
@sírbateszezazegész: Töketlen floodoló linknmásoló, halálidegesítő, álszent faszkalap Gabrielt továbbra is meghagyom a lelkileg, mentálisan, erősebb toleráns kommenterpajtiknak. Én... nem szeretném...
"Még egyszer a trafikmutyiról
2013. április 25., csütörtök, 07:00 • Utolsó frissítés: 1 órája"
varanus.blog.hu/2013/04/25/tarsalogjunk_nacikkal#comment-form

A FIDESZT mióta érdekli az ilyesmi?
eddigi eredményeiket vegyük sorra:
megvédték a roki és korkedvezményes nyuggereket
megvédtek 3 billió Ft manyup dohányt
megvédték az azeri baltást
megvédtek sok katasztrófát (iszap, hófúvás, árvíz stb)
megvédték a GDP növekedést (-1,0% növekedés)
harcoltak az álamadóság elen! így felcsökkent 19 billióról 22 bilióra...
álmosítottak több iparágat: játékgépek, dohánykereskedelem, építőipar stb
megvédik az EU támogatást, ami szintén felcsökkent 25 miliárd euróról 20 miliárdra
megvédték a felsőoktatást, -15% kal nőtt a halgatók száma, a finanszírozás pedig 300 milliérdról 100-ra nőtt...
ott van még az egészségügy amit megvédenek...
aztán megvédték a kátyúkat is !
és harcolnak az oligarhák ellen, sikerrel...
megvédik a gyanusítottakat az élet terheitől, zsanettet a szüzesség szégyenétől...
megvédték a közpénzeket...
megvédték az áfát, 20 és 25% ról felcsökkentették 27%-ra
csökkentették a rezsiket is -26%-kal (35% növekedés után -9%)
megvédik az országot horti és más náci háborús bűnösök kisértő szelemétől...
megvédik az országot a tisztességes pájázás fáradalmaitól...
megvédik az országot a b-középes randalírozó bűnözőktől (csili vili porcelán stadionokat kapnak)
megvédik az embereket a szeméjes adataiktól...
most védik épp az MNB-ben a dohányt !

és te? téged is megvéggyenek ??? csak szójj ! és a rendőrség megvéd !
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Pedig én eddig azt hittem, hogy te is egy "lelkileg, mentálisan, erősen toleráns" demokrata vagy. :)
@Buga.Jakab:
"megvédik az EU támogatást, ami szintén felcsökkent 25 miliárd euróról 20 miliárdra".

Nem, az nem "felcsökkent", hanem "lenövekedett":).
és te? téged is megvéggyenek ??? csak szójj !
és a rendőrség megvéd ! dr.P.Sándor megvéd
megvéd a zügyészség , dr.P.Péter megvéd
megvéd a bíróság, dr.Sz.Józsefné H. Tünde megvéd !
megvéd a katasztrófavédelem, dr.B.György megvéd !
megvéd a TEK, dr.H.János megvéd!
megvéd az álamfő, dr.S.Pál, dr.Á.János stb
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Megértem, hogy nem szeretnéd. Van úgy, hogy a falnak megyel tőle..
De azért azt nem árz figyelembe venni, hogy ha nem változott volna meg a választási rendszer, akkor a támogatottságuk valószínúleg cdak nőne.. most olyan 1-1,2 milliónál lehetnének. Szerintem. Ezt már nem lehet csak úgy elintézni, hogy sok a barom.
ad1) a fidesmaflaálam stratégiája: a bázist leviszik... ("elrugaszkodás")
mint amikor az ugró legugol...
innen könnyű lesz felemelkedni...
ha vki a lakásában bever egy szöget akkor az építőipar 20%-kal
a GDP meg 10% kal fog növekedni...

ad2) eddigi eredményeiket vegyük sorra:
megvédték a roki és korkedvezményes nyuggereket
megvédtek 3 billió Ft manyup dohányt
megvédték az azeri baltást
megvédtek sok katasztrófát (iszap, hófúvás, árvíz stb)
megvédték a GDP növekedést (-1,0% növekedés)
harcoltak az álamadóság elen! így felcsökkent 19 billióról 22 bilióra...
álmosítottak több iparágat: játékgépek, dohánykereskedelem, építőipar stb
megvédik az EU támogatást, ami szintén felcsökkent 25 miliárd euróról 20 miliárdra
megvédték a felsőoktatást, -15% kal nőtt a halgatók száma, a finanszírozás pedig 300 milliérdról 100-ra nőtt...
ott van még az egészségügy amit megvédenek...
aztán megvédték a kátyúkat is !
és harcolnak az oligarhák ellen, sikerrel...
megvédik a gyanusítottakat az élet terheitől, zsanettet a szüzesség szégyenétől...
megvédték a közpénzeket...
megvédték az áfát, 20 és 25% ról felcsökkentették 27%-ra
csökkentették a rezsiket is -26%-kal (35% növekedés után -9%)
megvédik az országot horti és más náci háborús bűnösök kisértő szelemétől...
megvédik az országot a tisztességes pájázás fáradalmaitól...
megvédik az országot a b-középes randalírozó bűnözőktől (csili vili porcelán stadionokat kapnak)
megvédik az embereket a szeméjes adataiktól...
megvédték a kosut teret és a római partot 600 ősfától
most védik épp az MNB-ben a dohányt !

ad3) és te? téged is megvéggyenek ??? csak szójj !
és a rendőrség megvéd ! dr.P.Sándor megvéd
megvéd a zügyészség , dr.P.Péter megvéd
megvéd a bíróság, dr.Sz.Józsefné H. Tünde megvéd !
megvéd a katasztrófavédelem, dr.B.György megvéd !
megvéd a TEK, dr.H.János megvéd!
megvéd az álamfő, dr.S.Pál, dr.Á.János stb
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Rogán Antal elárverezi a táskáját"

benne lesz az órája is?
De jó újra itthon!

Mennyivel rosszabb volt tegnapelőtt látni, hogy az internacionalista spanyolok és a náci németek békésen eszik a csülköt és sörözgetnek egy asztalnál.

Ahelyett, hogy köpködnék egymást, nem tudva szembenézni a hetven - száz évvel ezelőtti történelmünkkel.

A poszthoz:
Iránban kurva sok hó van nem csupán télen, hanem nyáron is, pünkösdre is küldhetsz szánkót a szittyáknak.

Amúgy pedig nap mint nap itt a blogon a fényes példa:

( Majdnem ) mindenki beszélne a jobbikkal, ha elhatárolódna a náci, emberiség elleni ideológiától.

Megteszik? Nem, nem teszik meg. Maszatolnak, a buta kopaszgyerekekek és motorosok mögé bújnak nagy vigyorogva.

Így pedig emberi értékekkel bíró ember nem tervezget együttműködést velük.

Nem kell szóba állni velük Fabius.
Minden áron nem, bizakodva egy csodában. Nem.

(Amúgy teljesen elméleti a poszt, hiszen a jobbik és a narancs helyi és központi szervezetei teljesen napi szinten működnek együtt informálisan. )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Milyen szellemi hatalomátvételről beszélsz? Mindenki tanuljon meg olvasni és az elolvasott szöveg elemi értelmezése se okozzon elháríthatatlan akadályt? Vagy mi?
@Buga.Jakab: Meg még ugye 16 millióért vásárolt babaváró ajtódíszeket a kormány, hogy lendítsenek a gyermekvállalási kedven.:)

alfahir.hu/szuljon_gyereket_ajtodiszt_kap_erte
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Erről esetleg valami vélemény?
kepviselofunky.blog.hu/2013/04/25/feltortek_a_gepet_tangaban_rudtancol_az_adj_gazt_foszervezoje

Mármint azon kívül, hogy gépet feltörni csúnya dolog (mert az!), meg hogy a magánélet joga és szentsége mindenkit megillet (mert tényleg!).

Látod, ilyenkor van baj. Nem az a baj, hogy Jobbikosok elengedik magukat, lazulnak egy kicsit, minősítgetik kicsit a környékükön levő csajokat/pasikat, hogy ki kivel feküdne le, ki kinek lesz "jó", és éppúgy lehetnek nemzeti érzelmű pornósok, mint géplakatosok... csak azt a magas lovat "erkölcs-ügyben", azt kéne elfelejteni:)...
Az alapkérdést illetően azt mondom, hogy igen, kell beszélni a szélsőségesekkel. Több okból is.
az egyik az, hogy a "mindenteleveelutasíttunk" személet az arányos gondolkodástól is "megvéd". Márpedig van, amikor ez butaság. Ezt legutóbb az iskolai szegregáció kapcsán bátorkodtam feszegetni.
endresy.blogspot.hu/2013/04/az-iskolai-szegregaciorol.html

A másik legalább ilyen fontos ok, hogy meg kell ismerni a másikat. Ez csak a kölcsönös kommunikáció révén lehetséges.
Egyébként a magam részéről nem hiszek az angyalok vs. ördögök leosztásban, de ez nyilván egyéni szoc probléma
@Habakuk999: Helló!
Csak megemlíteném, hogy volt itt a blogon valaki, aki jelezte, hogy nem érti miért hagyta a baloldal, hogy a jobboldal kisajátítsa a határontúli magyarok ügyét, mintegy lemondva a "nemzet" képviseletéről.
Ne beszéljünk velük, de a kérdéseikre adjunk választ, mert azokra milliók várnak választ, s ha csak egytől kapnak, akkor azt fogadják el.
P.s.: németek-spanyolok közt nem igazán voltak összeütközések régebben, nincs mit elfelejteni.
De a PSG-Barca előtt ugyan ezt tapasztaltam Párizsban is. Egy asztalnál ültek, együtt ettek-ittak...
@mitmiért?: Jeszenszky Nárcisszus Sanyát láthassák, valami magánház, hacsaknem a sajátjának egyik helyiségében felépített színpad ahhoz, hogy örömökhöz jusson, fiatalka meg már sok mindent megtapasztalt de drogot még nem a sex az neki...és a felvételt önmaga készítette saját magáról...a háttérben lévő űlőalkalmatosság is a dugás vagy szopás mesterkurzusához van kiképezve

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mókusnál is és mindenkinél van az a határ, Fabius is tudta, hogy ezzel a posztal neked és a jobbikodnak tesz szívességet, azt hogy ezzel hogyan bánsz, a te felelősséged, és a jobbiké is. Szavak és mellé állított tettek, soha nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Lehet demokratának lenni egyszer, kétszer, sokszor, de egy idő után meddő lesz minden, és értelmetlen is a további próbálkozás. A történelem számos példát hoz erre is meg arra is, a végén az ordas eszmék ellen, csak közös egységes fellépés segített és nem a beszédek.

egy kis bulvár, vagy nem, az igaz magyarok is csak emberek ;)

hvg.hu/itthon/20130425_Jeszenszky_anonymous_kepek
@Rufus78: Nem ismerem az ürgét. Bár az is igaz, hogy "az vesse rá az első követ" ugyebár. :)
@sírbateszezazegész:
Szia!
A kérdéseikre választ kell adni, egyet értünk.

Komolyan is kell venni őket, beszélni is kell azokról a témákról, amiket felvetnek, ugyanakkor van egy határ, amitől nincs mit beszélni, hanem az East End népéhez hasonlóan ki kell állni eléjük, eddig és ne tovább.

Aki vérvádazik a parlamentben, azzal nem lehet beszélni.
Ha megköveti az embereket, utána igen.

Tudom, hülye a spanyol német példa, csak azt akartam ebből kihozni, normális országok feldolgozzák a múltjukat, mi pedig belerokkanunk a hülyeségbe.
@rodeo36:
:-))
Majd várom azt a képet is amikor a nagyon dühös olábú focista kismalac magához nyúl, miközben nézi az elment az őszöd című, saját megrendelésre készült pornofilmet
@Rufus78: Szerintem csanádhoz hasonlóan mostantól ő meg a szivárvány párthoz fog csatlakozni. Mert, hogy a haverjaival ezek után nem nagyon motorozhat, az szinte biztos. Hacsak mrm eddig is a blue oyster bar fíling miatt viseltek bőrszerkót.
@Habakuk999: +++++++++++++++
Ezt nem akarják még az itt komentelők sem megérteni. Szólásszabadság nem terjedhet ki egy nép egy vallás követőinek kirekesztésére vagy elpusztítására. Sőt továbbmegyek az ezen eszmék terjesztőit, agitátorait igenis "ketrecbe" kell zárni!
lol

Azért gyönyörű, hogy az élet hogy ráerősít a sztereotípiákra :D

www.youtube.com/watch?v=PAIWcMrwBGA
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
még majd megcelebnek?

ki és hol ídé zengem? a számaimat?

brühühühü

kíváncsivá tettél
@rodeo36: "A Louis Vuitton hátitáska a divatmárka internetes boltjában 1840 dollárba, nagyjából 420 ezer forintba kerül, de az aukciós oldalakon a valódi vagy annak tűnő darabokat ennek feléért, harmadáért kínálják - írta a Blikk."

Emlékeim szerint ezeket az adatokat Te bányásztad elő:-)
@mitmiért?:
a'mmá régóta nem találja a szőr között...a bőnye lóg abból pisikél

brühühühü

idegeket be kell párnádzani különben állandósúl a sikoly

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az voltam, míg itt nem találkoztunk. Be kell lássam, nekem is megvannak a korlátaim. Az egyik te vagy.
van ojjan, hogy szabad, mégse illik. ösi, konzervatív szokás, én is a grószmuttertül tanultam. innentül kezdve megyek, oszt keresem szív anyót. bazd meg a blogodat, fabius!
@naugyemegmondtam: "Szólásszabadság nem terjedhet ki egy nép egy vallás követőinek kirekesztésére vagy elpusztítására. Sőt továbbmegyek az ezen eszmék terjesztőit, agitátorait igenis "ketrecbe" kell zárni!"

Remélem azokra is gondolsz akik mondjuk a palesztin népet akarják elpusztítani.

t7.hu/0epz-gazos_izraeliek
@Habakuk999: @naugyemegmondtam:
Leírtam fentebb, akkor ütni kell. De abban is egyetértettünk régen, hogy ha nem cáfolod azt amit mondanak, gúnnyal, logikával, hideg érveléssel, akkor hagyod, hogy fertőzzenek. Olyanokaz akik nem tehetnek arr9l, hogy olyan szociális/intellektuális körülmények között nevelkedtek, melyekből a kitörést ezek az eszmék is kínálhatják. Vagy szembesítsd velük azt a kérdést, hogy akkor ő nyitná a csapot? Ha aut mondja igen, oersze, hogy ütni kell! Nem elfordulni, ketrecbe rakni, hanem ütni! De ezt, ezen az oldalon nem vállaljuk fel. Mert vagy bedzariak vagyunk, vagy kényelmesek, vagy túl elegánsnak és pc-nek véljük magunkat.
Ps.: Fab is csak úgy írta Iránt, mert jól hangzott, mint más a spanyol-német ellentétet :) (megjegyzem katalán-német ellentét viszont valóban van a polgárháború miatt
hu.m.wikipedia.org/wiki/Spanyol_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem is azt kérdeztem, hogy te fotóztál-e, hanem hogy egy jobbikosnak, mint az erkölcsösség, a devianciaellenesség felkent misszionáriusainak és radikális szószólóinak milyen érzés akár a magánéletükben is így viselkedő, ilyen formában szórakozó embert sokáig a sorai között tudni:).

Alig pár napja jöttél azzal, hogy a liberálisoknak el kell fogadnia a Jobbikot, ha fordítva nem történik meg, akkor is, mert a Jobbiknak nem kell alkalmazkodnia a tolerancia liberális alapelveihez, és "kettős mércéztél" egy szaftosat. Ez hasonló eset, csak fordítva, hiszen ha egy ilyen mondjuk az SZDSZ egy tagjáról derült volna ki egy ilyen az nem lehetne megrökönyödés tárgya, hisze az alapelveikkel nem ellentétes.
@Habakuk999: keringünk itt a közös nevező körül, te vagy a sokadik aki lényegében ugyan azt írja :D
@Rufus78: Nekem személy szerint rossz érzés szembesülni az emberi gyarlósággal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel b@zmeg! Értsd már meg: Izreal egy állam! Zsidóság egy vallás! Ne keverd össze! Csak a feszültséget kelted! Mégegyszer olvadd el, ha nem érted kérdezz!
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178883:mi-vagy-ti&catid=9:vendegek&Itemid=66
De olvasd el!!
a társalgás teljesen helytelen kifejezés. valamint beszélni, s nem beszélgetni. hiszen vitáról lenne valójában szó. s vitázni mindenkivel lehet, ki érvelni kész.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mitől emberi gyarlóság, ha valaki magához nyúl? Normális vagy? Vagy csak ennyire prűd?:)
@sírbateszezazegész: úgy sem akarja megérteni, tudod mennyien próbálkoztunk sikertelenül ezzel, nem a megértés és a párbeszéd a célja, hanem az ideológia terjesztése, és a gyengék térítése, minden alkalmat meg is ragad, függetlenül a témától.

Harcos és kegyetlen angyal, lángpallossal, akinek feladata kiirtani /akár csak ideológiailag, gondolatilag is/ a szerinte bűnös gondolatokat.

Radnóti Miklós:
A FÉLELMETES ANGYAL

A félelmetes angyal ma láthatatlan
és hallgat bennem, nem sikolt.
De nesz hallatszik, felfigyelsz,
csak annyi, mintha szöcske pattan,
szétnézel s nem tudod ki volt.
Ő az. Csak újra óvatos ma. Készül.
Védj meg, hiszen szeretsz. Szeress vitézül.
Ha vélem vagy lapul, de bátor
mihelyt magamra hagysz. Kikél a lélek
aljából és sikongva vádol.
Az őrület. Úgy munkál bennem, mint a méreg
s csak néha alszik. Bennem él,
de rajtam kívül is. Mikor fehér
a holdas éj, suhogó saruban
fut a réten s anyám sírjában is motoz.
Érdemes volt-e? - kérdi tőle folyton
s felveri. Suttog neki, lázítva fojtón:
megszülted és belehaltál!
Rámnéz néha s előre letépi a naptár
sorjukra váró lapjait.
Már tőle függ örökre
meddig s hova. Szava
mint vízbe kő, hullott szivembe
tegnap éjszaka
gyűrűzve, lengve és pörögve.
Nyugodni készülődtem éppen,
te már aludtál. Meztelen
álltam, mikor megjött az éjben
s vitázni kezdett halkan itt velem.
Valami furcsa illat szállt s hideg
lehellet ért fülön. "Vetkezz tovább! -
így bíztatott, - ne védjen bőr sem,
nyers hús vagy úgyis és pucér ideg.
Nyúzd meg magad, hiszen bolond,
ki bőrével, mint börtönével henceg.
Csak látszat rajtad az, no itt a kés,
nem fáj, egy pillanat csupán, egy szisszenés!"

S az asztalon felébredt s villogott a kés.

1943. augusztus 4.
Most egy pillanatra tegyük félre, hogy a Jobbik egy szalonképtelen párt. Miről is kellett volna vitatkozni ezzel a Herr von und zu Volnerrel? Azzal az emberrel, aki hivatalból képviseli azt, hogy ki kell lépni az Eu-ból? Aki/akik folyamatosan kritika nélkül a magyar termékeket helyezik az előtérbe és fókuszba, priorizálják őket, és ezzel tulajdonképpen konzerválják a magyar gazdaságnak azt a részét, ami a legkevésbé sem hatékony? Azokkal a végtelenül silány emberekkel kéne vitatkozni, akik közösséget vállalnak egy hatszázhatvanhat vármegyés Gyulával?
Oly' meglepő, hogy hónapokon keresztül lehetett itt az LMP-t (már bocsánat) fikázni és köznevetség tárgyává tenni az őket védőket, de a hülyékkel való párbeszéd az úgy tűnik ugyancsak kívánatos.
Én egyébként úgy gondolom, hogy olyan párttal, amelyiknek a teljes identitása, a cigány ellenességre épül, gondolom ez vitathatatlan, azzal bármiről, pláne gazdasági programokról, alapvetésekről vitatkozni, hiba. Teljesen egyetértek azokkal, akik az ilyen minősíthetetlenül hülyékkel szóba sem állnak. Ugyanakkor a poszt is álkérdéseket feszeget, hiszen kevés kivétellel, borítékolható ebben az ügyben a Varánusz törzsközönségének álláspontja.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: +1
@naugyemegmondtam:
Csakhogy itt emberekről, magyarokról beszélünk, ember!

A Jobbik fenti válaszain túl (@Rufus78: ) ugyanúgy érdekelne a másik oldal véleménye is, hogy hogyan gondolják megoldani a Jobbik-problémát, mert azért csak egy parlamenti pártról van szó stabil társadalmi támogatottsággal/elfogadottsággal. Őket sem lehet a határra tenni meg zárványba dugni, várni, hogy a nagy kirekesztettségben felszívódnak a nemzet testében, ugye, a "nemhallgatlakmeg" meg nagyon nem látszik megoldani a problémát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Harcos és kegyetlen angyal, lángpallossal, akinek feladata kiirtani /akár csak ideológiailag, gondolatilag is/ a szerinte bűnös gondolatokat."

Ne túlozz:))
Egyrészt rossz a választott terep, másrészt szánalmas eszközei vannak.

Méghogy lángpallos:))))

Radnóti egy szépséges, fájdalmas zseni!
Bizony, hogy nem kell beszélni a nácikkal.
A kutyaszart is csak eltakarítani kell.
A jobbik által felvetett kérdésekkel kell foglalkozni, az ő válaszakról be kell bizonyítani, hogy vagy ostobaság, vagy még rosszabb.
De beszélgetni velük?
@Orica Középföldi: nem ellene írtam amit írtam, hanem érte ;)

Azért a költői képet meghagytam magamnak, pedig közelében sem vagyok az igazi költőknek :D
Túlzok és remélem hogy érti aki érteni akarja ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"nem a megértés és a párbeszéd a célja, hanem az ideológia terjesztése, és a gyengék térítése, minden alkalmat meg is ragad, függetlenül a témától.Harcos és kegyetlen angyal, lángpallossal, akinek feladata kiirtani /akár csak ideológiailag, gondolatilag is/ a szerinte bűnös gondolatokat."
Akkor nem kell a gyengék érfekében cáfolni őt mindig, minden eszközzel(gúny, logika)?
Butaság ellen csak a tudás nyújt védelmet, a tiltás soha.
Fábius, PM megbízott bújtatott közvélemény kutatása a párt részére: A HATALOMÉRT bevegyük-e a Jobbikot is a buliba, Orbán ellen? Különben marad a szopóroller és a balett, újabb 4 évig.
@sírbateszezazegész:
Nem biztos, hogy a maszturbálás lenne ebben a gyarlóság, de közönség és kamerák előtt csinálni, ráadásul megörökíteni és a gépén tárolni, nyilván azzal a céllal, hogy az ember szabadidejében ezt nézegesse és visszaidézze az "élményt"... az még szerintem is az.
Lehetni lehet, csak kb. annyit érne, mint Vasorrú bábának a mágneses vihar elől a próbaüzemű trafóházba menekülni.

Szvsz a Jobbikosok maguk sem tudják, mit szeretnének. Mindenre nem térnék ki, csak pár példa:
a) egyrészt nyíltan-burkoltan ez a céljuk (csak az íjas-nyilas-szittya-Magyar-Hegylakó maradhat):

napielet.hu/upload/Image/kultluk/2008/ketfarku03.jpg

b) Másrészt meg Trianont sem szeretnék szőnyeg alá seperni. Tragédia volt, igaz -- bár nem ok nélkül. Sajnos mára történelemmé vált, ezt kéne elfogadniuk, de nem teszik.

Győzzön már meg valaki arról, hogy az a) és b) alattiak ellentmondása hogyan oldható meg kizárólag békés Jobbikos úton!
Trianon esetében csak erkölcsi igazságtételért volna ok szót emelni, de azt a felosztó nagyhatalmak politikusainak kellene kimondaniuk.
Magyarország jelenleg nyerő pozícióban? hehehe...

Más. Az ellenségképről egy tanmese.
Tételezzük fel, hogy a roma kérdésre valamely Jobbikos csoport megmondja a ,,tuttit'' és holnapra itt a Jobbikos Kánaán!
Jó, nagyon jó!--tapsikolnak lelkesen 1esek.
Később kiderül, hogy van pár millió nem roma Abszurdisztán területén, aki hasonló nyomorban él.
Segáz, ,,őket is megoldjuk''!
Jó, még mindig jó!--tapsoikolnak még lelkesebben 1esek.
Aztán kiderül, hogy mennyi ,,eltartott'' nyugdíjas él... ,,őket is megoldjuk''!
Főként akkor válik érdekessé, ha az 1esek csoportja is megéri ezt a kort.
Mert akkor ő lesz az ellenség. Taps elhal. Szó szerint.

Engem ez 1 bajuszos festő alkotásaira emlékeztet... titeket nem?

Kívülről--a lelátóról nézve--ilyennek tűnik ma a nem túl távoli helyzetkép.

Amiért leginkább nem szeretném és a szimpatizánsaikat sem, az a retrográd világképük.
Kérném szépen nem visszafelé menni az időben, hanem előre.
----
ja Kánnaán az Izráel földje is:
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1na%C3%A1n
@Rufus78: Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy a gépfeltörés etikus....
Mindenkihez.
Rendben van, ne beszéljünk velük. Agyon nem lehet őket hallgatni, azt látjuk, akkor ütni kell őket. Hol találkozzunk, kivel kezdjük? Mert akkor én most erre várok választ. Ha nem kapok, akkor meg maradjunk a beszédnél, a vitánál, az érvelésnél. Mert azért ők egy 1-2000 embert azért mindig összerántanak, akár pogromra is.
@le Látó: Anno a blogon többször is próbáltam feszegetni, hogy miért jó az, ha tapsolnak a népek a weimari megoldásnak? Alkalmasint a másik kérdésem az volt, hogy amikor már mindenkit megoldottak, és csak a hátranyilazó magyar árják maradtak, akkor ki fog elmenni csatornát tisztítani. Mert ugyebár akkor szarfoltos lesz a szép fekete egyenruhájuk.
@sírbateszezazegész: Nem arra gondoltam, hanem a "bort iszik és vizet prédikál" közmondásra. :)
@sírbateszezazegész: Fenntartom, amit fenntebb írtam. Muszáj velük beszélni. De nem muszáj egyet érteni.
@Rufus78: Ő így képzeli el a családi fotóalbumot. Ez legyen a szíve-joga. A képmutatásban igazad van. De az nem gyarlóság, hanem "bűn".
Nem tudom Jeszenszky megtalálta-e a rúd mellett a tangában, amit oly nagyon keresett...talán a nemzeti érzelmeit, valahol mélyen, alul.
@coosa sam: eccerűen nem értem mit kel gúnyolódni egy nácin...

vagy egy keresztyény (akár papon) amikor dugáson stb szexen kapják...

ezb természetes dolog... ez csak nekik probléma... "ÁLSZENTEK"

ezzel normális ember nem foglalkozik
(addig amíg nem az ő kisfiát erőszakojják meg...)
@GeoCracker: Én is ezt gondolom, lehet, hogy nem tudtam megfogalmazni. Akkor sajnálom.
@le Látó: Akkor szerinted az nem megoldás, ha ezekkel a kérdésekkel szembesítik őket? Meg azokat is akuk most nekik tspsolnak?
@sírbateszezazegész: Nem is vitatkozni gondoltam. Inkább jelezni szerettem volna, hogy nem vagy vele egyedül :-)
Te Fabius!én ilyeneket neked kommentbe már leírtam valamikor.:))
@rodeo36: Mikor utazol??? :))

Welcome to Israel. Az izraeli reptéri biztonsági emberek hivatalosan követelhetik az érkező turistáktól, hogy hozzáférést biztosítsanak elektronikus levelezésükhöz.

hungarian.ruvr.ru/2013_04_25/Izraelben-engedelyeztek-az-orszagba-erkezo-turistak-e-mailjainek-olvasasat-a-biztonsagi-szakemberek-altal/
@Rufus78: De, csak valahogy úgy tünt kicsit fajsúlytalanítva kezelted.
Holott egyáltalán nem az.

Ha félreértettelek, akkor bocs
@sírbateszezazegész: A bíróságot viszont ez a kép sem zavarta meg, abbéli döntésében, hogy "kedvenc" min. elnökünk de jure törvénytelenségre adott utasítást. Ez az a pont, ahol Viktorka bizony Gyurcsány-Gergényi szintjére süllyedt.:)

index.hu/belfold/2013/04/24/jogszerutlen_volt_a_motoros_vonulas_tiltasa/
@Alonee: Arról kell velük vitatkozni, hogy miért egy zsákutcás gazdasági modelt akarnak.
Lehet, hogy végtelenül silány emberek, de a lakosság minimum 30%-a vallja a nézeteiket. (Az mszp választói az antiszemitizmust elutasítják, de a cigányokat utálják). Akkor most mi a teendő? Negligálni az ország lakosságának több mint harmadát?
@GeoCracker: beszélni lehet, sőt kell is.

Mégis úgy gondolom, hogy a szélsőséges eszmék megállításában és kezelésében elsőrendű feladata és fő felelőssége a mindenkor hatalmon lévőknek van. (Nem pedig a hozzánk hasonló romkocsmákból netező terrorista bloggereknek--az államapparátus amúgy is szeret(ne) mindent túlszabályozni :D)

A mindenkor hatalmon lévőknek feladata (lenne) az ilyen csoportosulások megfelelő korlátozása.
vö.: jelvények, romkocsma, terrorista blogger. :D

Ha pl. nem teszek jelvényt, attól még lehetek nudista hitvallású, nemde? :D :D

Jelenleg nem ez történik, l. bírói határozat.
A helyzet súlyos, ha a kérdés így merül fel, hogy kell-e velük?
Tragikus a helyzet, ha nélkülük már nem is lehet.
@sírbateszezazegész: de, csak nem a mi fő feladatunk.
GeoCracker-nek épp ezt válaszoltam.

Más kérdés, hogy a biztonságosnak vélt hitét, világnézetét kellene feladnia -- ez hasonló, mint egy mélyen vallásos hívővel vitáznánk. l. háziszárnyas.
@Buga.Jakab: vagy egy keresztyény (akár papon) amikor dugáson stb szexen kapják...

ezb természetes dolog... ez csak nekik probléma... "ÁLSZENTEK"

nem tudom, milyen elképzeléseid vannak a szexről, de amit a képen látok a nemzeti főmotorosról, az számomra egyáltalán nem természetes!!!!
az üzletszerű kéjjjelgéss meg nem felel meg a ner előírásoknak/ sem
@le Látó: mielőtt bárki megpróbálná félremagyarázni, _nem_ teszek egyenlőségjelet a vallásos meggyőződés és egyes eszmék között.

Csak jelzés, hogy szerintem inkább érzelmi alapon működik az emberek pol.-beállítottsága, ezért érvekkel aligha befolyásolható.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: dugd fel magadnak f(b)ajtársad péniszét amikor éppen a rúd előtt veri ki.
Te miattad szerintem sokan nem olvassák már a blogot vagy nem kommentelnek. Nem vagy jobb egy nem ma barnult börtöntöltelék anyagyilkosnál! Te csak szóban gyilkolsz egyenlőre. Ameddíg téged hagynak ezen a blogon szóhoz jutni, esküszöm, hogy többet nem olvasom ezt. Ilyen tetves ótvar nácival mint te és a társaid (lásd ápr.21.-i élet menete tüntetést provokáló "gázt a zsidóknak" feliratú V.ker Jobbik elnök) nem beszélni hanem egy bloglevegőt szívni sem szabad.
@naugyemegmondtam: Nem kötelező, valóban..de "helyesírni" azért jó lenne k(l)issé, ugye? Megértem a felháborodást, de akkor is!
@le Látó: Akkor kinek, ha nem nekünk. Azt mondod az államnak. Tegnap írtam, hogy az állam mi vagyunk. Meg ők is. Azért váltottak már hitet a történelem során meggyőződésből is.
@naugyemegmondtam: A szólásszabadság kinyilvánításával egyetértek, (főleg, hogy egy Petőfi idézetről van szó) a póló felirattal már nem. Egyéb jelzőidre nem reagálok, nem is engem minősítenek. :)
@naugyemegmondtam: Én megértem az utálatod, el is fogadom. De, hs ezt teszed, akkor márus győztek.
Az egykulcsos adórendszer kivezetése, alapja lehet a kilábalásnak.........

ősember

Remélem sosem lesz hatalmon mégegyszer olyan párt, amelyik eszi ezt a szemetet.

A progresszív adózás mellett, mentünk tönkre.
Csak a jövedelem eltitkolását eredményezi, és a polgárság elszegényedését. Ez is volt a célja. A szocik a leggazdagabbak és a legszegényebbek összefogásával kifosztotta a középréteget. Aki dolgozott bejelentv és gyerekeket nevelt, az éhen döglött. Most végre ez alapjaiban megváltozott!

A hülye Szlovákok eltörölték az egykulcsost és bevezették a progresszív adózást...megnézheted mi lett az eredménye.

A fogyasztás növekedése teljesen leáll. Spirálba zuhan a gazdaság. Mi most kezdünk kiecmeregni, a magas rezsi, felelőtlen banki és kormányzati viselkedés okozta chf hitelek és a régi adórendszer okozta csődből.

soha többé!
@naugyemegmondtam: Amúgy meg bízom benne, hogy az izraeli tesók felé is ilyen hevesen tiltakozol, maikor ők akarják gázosítani mondjuk a palesztinokat. :)
@Habakuk999: Teljes mértékben egyet tudok érteni ezen szösszenettel, gratulálok, üdv itthun!
ez a mocskolódás ez fides tempo...

hitvány egy ország ez !
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, téged a linkjeid minősítenek. Ezt csak érted mondom, úgye érted..
@coosa sam: ??????

nem természetes?

szeritnem a természet elenes szex is természetes vagyis addig

míg mást nem bánt vagy álatot nem kínoz...

addig MAGÁNÜGY !!!!!!
@Kalmár:

Ezt elküldheted Dr. Bogárnak, bizisten örökbe fogad.
@sírbateszezazegész: "Arról kell velük vitatkozni, hogy miért egy zsákutcás gazdasági modelt akarnak."

Legközelebb remélem elmész egy nyilvános vitára és romba döntöd a jobbik gazdasági kabinetjét, Volnerrel együtt. :)
@Kalmár: Jó reggelt, kis reménykedő reménykeltő!
Csak nehugy csalatkozz majdan..ja, 47e bruttóból teccik élni a bácsinak?
Mert akkor jogos!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Pont azért írtam róluk, mivel mi senkit sem írtunk ki módszeresen, van viszont olyan államocska ahol ezt csinálják nap mint nap.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Módszeresen nem, csak ad hoc? Így már érthető..Szudánban pl. mai napig működik a csiklócsonkítás..fellépsz ez ellen is olykor, módszeresen tán?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Hát ha a szudániak osztanák nap mint nap az észt idehaza és fújnák a passzát szelet is, akkor valószínű. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Voltál mostanság pénzt váltani vagy műtőben vágatni magad? Akkor a szíriaiak az embereid, nem a szíriusziak!:-P
Hááát.... végignézve az ismertebb Jeszenszkyk ismertebb megnyilvánulásait, nagyrészt igazolódni látszik a biblia és a genitálikusok által megfogalmazott belterjes beltenyészett tilalma... csak akikre én emlékszem: Geyza volt külügyér és családfakutató, *ripper Öcsi a nyálzenész, egynehány aktív ügyvéd a családból, ez a gázmotoros faszlengető, a Diszkókirály érdekvédő... csupa-csupa gáz emberke... lehet jobban járt volna a family, ha néhanapjkán vmelyik ős-sanya az ágyába engedi némely kocsisát lábmelegítőnek...
amúgymeg, a másik észrevétel... a jobbikban úgy tűrik, fokozottan felülreprezentáltak az identitászavaros, aberrált egyedek, nem vagyok pszichopata, de a jobbik-tagság eléggé túlkompenzálásnak tűnik.
@GeoCracker:
Fajsúlyos ez... csak valahogy ezzel áll szemben, hogy kóros álszentségre még nem találtak ki jobb ellenszert, mint a nyilvánosságot.
Micsoda meglepetés:
"Tényleg a Fidesz-alapítvány pénzeli a Békemenetet
A CÖKA 46,5 milliós bevételéből 40 milliót a kormánypárt alapítványától kapott."
hvg.hu/itthon/20130425_Tenyleg_Fideszalapitvany_penzeli_a_bekem
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Jeszenszky Sándor közleményben elismerte, ő szerepel a képeken.

Politikai elkötelezettségem és szerepvállalásom miatt aljas, sunyi támadás ért olyan területen, amelynek nincs köze a közéleti tevékenységemhez.

Mivel a tisztességemet nem tudták kikezdeni, a sok évvel ezelőtti magánéletemnek próbáltak nekiesni. Egy zártkörű születésnapi rendezvényen a baráti kör ünnepelt hölgytagja számára egy meglepetés "Full Monthy" műsort készítettünk az azonos című filmvígjáték ismert képsorai alapján. Az internetre feltöltött, kiszivárogtatott képek ott készültek 2006 körül.

Ekkor még nem volt kapcsolatom a motoros egyesülettel sem. Eleve nem számítok politikusnak, mivel jobbikos kerületi elnöki tisztségemről való lemondásom után a pártból is kiléptem már.

Szomorú, hogy a magyar politika olyan mély szintre züllött, ahol már az emberek privát szféráját sem kímélik. Mivel egész életem során mindig is tisztességes és becsületes voltam, nem találtak mást a levadászásomra, a karaktergyilkosság elkövetésére, mint egy vicces, zártkörű baráti összejövetel szigorúan privát képeit. Azoknak kellene szégyellnie magukat, akik ebből szenzációt kreálnak.
@sírbateszezazegész: Az a véleményem, hogy a Jobbikkal nem szabad szóba állni jó érzésű embernek, ugyanakkor, amit felvetettél, abban teljesen igazad van, nem szabad lemondani erről a harminc százalékról. Kettőnk véleménye között a különbség pusztán a terep kérdése. Sokkal jobban boldogulnánk imo, ha az üzeneteinket nem a Jobbik rémgárdáján keresztül juttatnánk el az ominózus választói réteghez, hanem csak, per megszólítanánk őket. Elmondanánk, hogy mit gondolunk a cigányságról, a gazdaságról etc. és nem hagynánk, hogy összevethető legyen, ordas Jobbikos baromságokkal. Egyébként akikről szó van, azaz a Jobbik szavazó tábora az a magyar társadalom max. 10%-a és ez a szám nem is növelhető tovább, egyszerűen azért, mert annyira szűk az a réteg (nem társadalmi), akit ilyen töketlen dolgokkal meg lehet etetni. Amennyiben róluk le kell mondani, hát én lemondok. Egy bizonyos ponton túl, és alapvetéseken nem vagyok hajlandó vitatkozni. A "lekellbombázniizraeltésacigányokköcsögökmernemdolgoznakésazsidókmegakarjákvenniazországotésmagyarturulföldetsvábkézbenemadunk" emberekkel nekem nincs dolgom. Egyébként, no offense, de felteszem a kérdést, hogy képzelitek a rettenetesen nagy párbeszédet? Ki fogja lebonyolítani? Azt nagyjából tudjuk, hogy véleményetek alapján (nem személy szerint rád gondolok), az ellenzék alkalmatlan rá, akkor ki? Ti biztosan nem vagytok alkalmasak rá, hiszen itt egyetlen ilyen balfasz van és azzal sem boldogultok, próbálkoztok de nem megy. Ez azért van, egyébként, mert meggyőzhetetlen, nulla, demagógok, akármit írtok nekik .... ugyan.
MAgyarorzág sikertörténet, Ejrópa minkutánunk lohol, a mezőkövesdi pógi, meg viheti a lapost pálesszel a cégvezetésnek, utána meg szondázhat::
"Szomorú véget ér egy amerikai gyár Borsodban
2013. április 25., csütörtök, 12:57
Szerző: MTI

Megkezdődött a mezőkövesdi Remy Automotive Hungary Kft. vagyontárgyainak online aukción való árverezése csütörtökön, az autóiparnak indítómotorokat és generátorokat gyártó, az egyesült államokbeli Remy International Incorporation vállalata az elmúlt nyáron jelentette be, hogy befejezi termelését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban."

hvg.hu/kkv/20130425_Szomoru_veget_er_egy_amerikai_gyar_Borsod
@Buga.Jakab:
Ugye most éppen annak a pártnak egyik képviselőjéről/szimpatizánsáról beszélünk, amelyiknek más szimpatizánsai fröcsögő nyállal szokták üvölteni, hogy "Mocskos buzik!"?
@sírbateszezazegész: nagyon nem fogunk vitatkozni, amennyi időt sziszifuszosztam már itt Angyallal, azzal már régen a holdon túl járnék :D
a poszthoz (társalogjunk-é nácikkal) annyit:
index.hu/kulfold/2013/04/25/slota_korszakanak_vege/

tessék párhuzamot vonni slotá és voná között, illetve a jobbik és az sns között.
és benne van a megoldókulcs is, mi a jobbik teendője a fennmaradás érdekében (hát nem bebújni orbán seggébe, azt elárulom)
@Alonee:

"Sokkal jobban boldogulnánk imo, ha az üzeneteinket nem a Jobbik rémgárdáján keresztül juttatnánk el az ominózus választói réteghez, hanem csak, per megszólítanánk őket."

Jó. És hogy gondolod a lebonyolítást?
látlelet egy hanyatló országból:
/és az ok, hogy miért kezdték a fiúk a médiával/

Rékasi Károlyt agyon akarják verni
A színészt páran a Barátok köztben alakított, nőverő karakterével azonosítják

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fcomment.blog.hu%2F2013%2F04%2F25%2Frekasi_karolyt_a_baratok_kozt_miatt_akarjek_agyonverni
@Alonee: Pedig ezt az ellenzéknek kell felvállalni. Hanem is a párbeszédet, de s kérdésekre a válaszokat. És elsősorban nem a Jobbik a probléma. Hanem a magyar társadalomban jelenlevő rasszizmus, provincialitás, retrográd világszemlélet. Ez pedig nemcsak a 10%-ra igaz. Ha a magyarturulföldetnemadjuk-t elhagyod, attól a többi még sok emberre illik.
ennyi:

"Jó lenne, ha a kapitány úr az igazság mellé állna és nem a gyilkosokat védené, neki a testületet kellene védenie, az igazságot, és azokat, akik az egyenruhát méltón viselhetik" – írja Enikő, aki mindemellett szeretne kiállni azokért a rendőrökért, akikkel évtizedek óta együtt dolgozik tolmácsként és akik "lehet, hogy néha fölemelik a hangjukat, de a kezét még soha nem emelte fel egyikük sem".

"Az életben ugyanúgy, mint a jelen helyzetben, vannak különbségek ember és ember között, itt is ez állt fenn. Minket sokszor lerománcigányoztak. Pedig se románok, se cigányok nem vagyunk. De ha azok lennénk, akkor sincs joga senkinek elvenni egy másik ember életét" – írja a levélben.

hvg.hu/itthon/20130425_Levelet_irt_a_vallatas_soran_agyonvert_fe
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Itt gyüjtöttek Isauráért is. Nyugaton/keleten/ a helyzet változatlan
@sírbateszezazegész: tudom, ezt ismerte fel vezényló, és ezért tette/teszi azt amit tesz. A kialakult helyzetért pont annyira vagyunk felelősök, mint akiket szidunk nagy bőszen, oldalaktól függetlenül.
@le Látó: Orbánnal szemben a bírók sem mindig fügyülnek....

A hatalom pedig jól el van weimarral.

Közebn én meg elballagok a géptől.
Szép délutánt mindenkinek.
A Fidesz szerint a baloldal azért kezdett "kétségbeesett vádaskodásba" a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban, hogy elterelje a figyelmet a magyar belpolitika "egyik legdurvább botrányáról", amely a baloldalt érinti.
"Kiderült, hogy a baloldal - és köztük azok, akik ma jogállamról, demokráciáról papolnak, és újabbnál-újabb lejárató hadjáratot indítanak Magyarország ellen - készek voltak az alvilággal is lepaktálni azért, hogy a 2010-es választásokat manipulálják és hatalmukat mentsék" - írta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója - a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatot ért ellenzéki bírálatokat követően - az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

Emlékeztettek arra, hogy a Portik-Laborc-ügy jegyzőkönyveiből az is kiderül: az alvilág a "dohányt" se sajnálta a baloldali politikusok együttműködésére.

A Fidesz szerint ez az igazi "dohánybotrány", nem pedig az, hogy egy törvényes és nyílt pályázaton eddig több mint ötezer, a törvényi feltételeknek megfelelő és azt betartani kész magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ennek köszönhetően ma Magyarországon - számos európai országhoz hasonlóan - állami monopóliumként, ellenőrzött keretek között működik a dohányáru kiskereskedelme - fűzték hozzá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egy náci párt szimpatizánsa milyen tisztessegről beszél. Es egy swinger, aki feleséget / barátnőjét mással dugatja meg / es-vagy közben ő meg a másét lúrja/szoptja? Hu de tisztességes ember az ilyen. Jaj, panaszkodik a drága hogy a politika romlott? Az ilyen erkölcstelen nácik miatt.
@Rufus78: lexarom mijjen hitványak !

magánügyük! saját problé májuk !
Egy újabb diplomáciai "báncsák a magyart" pampogás...
"Ezzel a személyeskedő stílussal páriává tesznek minket nyugaton"
hvg.hu/velemeny/20130425_Ezzel_a_szemelyeskedo_stilussal_pariava_t
"Hogyan csinálnak hülyét Magyarországból akkor is, amikor nem kéne
Balla János római magyar nagykövetnek sikerült még köcsögebb népségnek beállítania minket, mint amilyenek vagyunk. Kumin Ferenc nemzetközikommunikáció-ügyi helyettes államtitkár boldogan másodközli az angol nyelvű kormánypropaganda-blogján Balla helyreigazító levelét, amit a La Repubblica napilap kiadójának írt.

A dologban az a fájdalmas, hogy Balla olyan témában levelezett, amiben abszolúte lett volna keresnivalója, ha nem Fidesz-stílusban kommunikál. A nagykövet a következő bekezdéssel indítja a levelét: "Megrökönyödve olvastam berlini tudósítójuk, Andrea Tarquini legutóbbi gyalázkodó cikkét, amelynek címe "Magyarország, 500 ezren menekülnek Orbántól. Ilyen exodust még 56 után sem láttunk". Le szeretném szögezni, hogy ezzel a cikkel a tudósítójuk - aki az országunk ellen írt, rosszindulatú hamisításoktól hemzsegő, dühödt cikkeiről ismert - átlépte az etikus újságírás minden határát."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Valamit benéztél, én nem beszéltem se koalícióról se bármiféle tárcáról.

Arról az elméleti helyzetről beszéltem, ahol a feles baloldali kormány az ellenzéki radikálisok szavazataival lenullázhatja az orbánizmust adórendszerestől alaptörvényestől. Mondjuk azzal a kompromisszummal, hogy ha nekik annyira fontos a Jóisten, szentkorona, kereszténység szerepeltetése az alkotmányban, akkor az továbbra is legyen benne.

Érdekes elgondolkodni azon is, hogy egy ilyennel a kirekesztők segítségével lehetne pont az alkotmányos kirekesztést - hajléktalanok, család fogalomszűkítés - fölszámolni.
hehe. bájos fab ez a poszt abból a szempontból is, hogy még a lájtos jobbikos nagyanyót sem tudjuk a vicces nagyorrúzástól eltéríteni. gábriel egyetemet végzett emberként teszi, amit tesz itt a szavakkal. kérdésem, hogy volner, akit ugye itt is értelmesebb párt- és frakciótagként aposztrofáltok, s általában nem zsidózik, miképpen áll ezekhez a jobbikos eszmékhez, hogyan tud velük együtt élni? vele kell tárgyalni vagy zagyvával? vagy a kettő reinkarnációjával, vonával? ezek is álkérdések persze részemről.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A Jeszenszky Géza volt külügym. rokona ez a Jeszenszky aki a tangájában keres valamit ?
@Fabius:
Nana, azért ezzel nagyon előreszaladtál! Kirekesztők segítségével tenni a kirekesztés ellen, az eléggé mesevilág. A kirekesztők nyilván pezsgőt bontottak, hogy a "mocskosbuzik" nem nevezhetik magukat családnak, és eszük ágában sincs ezt megváltoztatni.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Én megfordítanám a kérdést. A Gyöngyösi Márton felszólalása után a listázást náciságnak minősítő, azt elítélő, attól elhatárolódó demokratáknak szabad-e szóbaállniuk és együtt életmenetelniük az állampolgárait faji alapon listázó Izrael állam nagykövetével és támogatóival?

img2.indafoto.hu/1/1/163195_737719dd206d51cd97927fb8a9af613d/17942299_657b14ced4e08da1ea367f3fdbd420c0_l.jpg

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hüpp hüpp hüpp barbatrükk.

Izraeli katonák is részt vettek a 2006-os rendőrattakban?

index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/

"A stratforosok szerint Gyurcsány segített eltussolni "az országból óriási pénzösszegeket eltüntető" brókerbotrányt, amihez bankárként szerintük Medgyessynek is köze volt. Ennek a műveletnek a része lehetett a befolyásos pénzváltóként ismert szíriai-magyar férfi meggyilkolása is.

"Mióta bizonyossá vált, hogy a Fidesz megnyeri a (2010) április 11-i választásokat, és a párt világossá tette, hogy az elmúlt időszak összes korrupciós ügyét ki fogja vizsgálni, bárkit, aki a szíriai-magyar férfihoz hasonlóan információt szolgáltathat a rendőrségnek az izraeli kapcsolatokkal terhelt nagy volumenű korrupciós ügyekről, likvidálni fognak" – áll a Stratfor-szakértők e-mailjeiben.

A levélből az is kiderül, hogy a kémgépek azon a napon jártak a magyar légtérben, amikor a szíriai férfit megölték. Az eset előtt két hónappal Gyurcsány Izraelben járt, ahol nem tudni miről tárgyalt. "Mivel a pártja nagy bajban van, engem egyáltalán nem lepett meg a kémrepülők feltűnése" – írta az elemző.

A Magyaroszágra érkező, Gulfstream V-ös típusú izraeli gépek a legmodernebb hírszerzési eszközökkel voltak felszerelve. A zsidó állam direkt titkosszolgálati akciók végrehajtására vásárolt ilyen gyártmányű gépeket. A Honvédelmi Minisztérium álláspontja szerint a gépek diplomáciai szolgálatot teljesítettek."

Tegnap Portik ma meg ez??? ;)
@Fabius: "Érdekes elgondolkodni azon is, hogy egy ilyennel a kirekesztők segítségével lehetne pont az alkotmányos kirekesztést - hajléktalanok, család fogalomszűkítés - fölszámolni."

de nem mondod, hogy villával eszed a levest?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nahát, hogy ezek a titkosszolgálati csontvázak pont most hullanak ki -szinte egyszerre- ennyi év után... és hogy még a Jobbikos "mócsing" is benne van az izraeli drónokkal... nahát...
@Rufus78: @bella _ciao:

Srácok!

Elméleti lehetőségekről és aspektusokról beszélünk. Amiket végig kell gondolni -szerintem - mikor valaki(k) szakpolitikai kérdésekről vitákról vagy bármiről beszélnek. Akkor is, ha ez ma eléggé valószínűtlennek és villával levesevésnek tűnik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Például a cigánygyilkosságokkal vádolt személyek közül az elsőrendű vádlott évekig élt Izraelben, a másodrendű vádlott megfigyelését a Gyurcsány-rezsim titkosszolgálata pont akkor állította le amikor az elkezdett fegyvereket beszerezni, a harmadrendű vádlott meg egyenesen a Gyurcsány-rezsim titkosszolgálata ügynöke volt, továbbá szakértők szerint a tőlük lefoglalt fegyverek értéke olyan nagy hogy azt becsülhető jövedelmükből nem lettek volna képesek megvásárolni.
@Rufus78: Csak nem azt akarod mondani, hogy viktorunk már a WikiLeaks-et is utasítgatja??? ;)
@Rufus78: a magyar kormánynak is van két alvállalkozója, akik képesek ilyen szintű fikciók felállítására: századvégbél, bonum semen.
@willdataa: Hát igen ez a sztori is több sebből vérzik, amely több ponton az akkori titkosszolgálatokra és a mögöttük álló hatalmi körökre vet árnyékot.
@Fabius: és akkor ez a friss hír???

Járulékot csökkentene a két kormánypárt

Januártól azok az alacsony jövedelmű gyermekesek kaphatnak könnyítést, akik nem tudják teljesen kihasználni a családi adókedvezményt. Számításunk szerint a javaslat egyeseknek szinte teljes adó- és járulékmentességet jelentene.

index.hu/gazdasag/2013/04/25/jarulekcsokkenest_tervez_a_kormany/
@Habakuk999: Baszod,ha másfél millióan szavazbak rájuk te mit csinálsz?

Megjelölöd a szabvazóikat horogkereszttel?
A sor végére kell állniuk ha várnak valamire?
Buszon csak hátul ülhetnének?
Baleset esetén ők kapnának utoljára ellátást?

Talán meg kéne nézni miért vannak4
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, csak azt, hogy amit egyik nap nemzetközi bulvárkacsának titulálnak, azt másnap visszás úgy tekintetni, mint a tények tiszta vízű patakját... ha a poltikai érdek úgy kívánja, akkor is.

www.vg.hu/kozelet/politika/szijjarto-a-wikileaksrol-nem-foglalkozunk-az-amerikai-szorakoztatoiparral-357158
@Rufus78: Ja így már más. Ha Szijjártó mondja akkor megnyugodtam. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Választási évben ez is "aaannnnnnyira" meglep...

Nem is értem, miért akarnák így visszatömködni azt az elégedetlenkedést, amit az adójóváírás kivezetése jelentett az efféle "kozmetikai" gesztusokkal... illetve természetesen a politikai haszonszerzés ellenében kizárólag családok megélhetését tartva szem előtt. Talán egyszer azt is elárulják majd, hogy az így kieső adó- és járulékbevételeket hogyan akarják pótolni, de nem vagyok telhetetlen, szívesen megvárom vele, amíg az így megvett szavazatokkal visszaszambáznak a Parlamentbe 2014-ben.
@Fabius: Miféle kirekesztők,libsikém?:))

Amúgy mondom,kommentben már írtam hasonló felvetéseket.
Az első,hogy ha a jobbik eleve koalíciót köt a fidesszel akkor nem marad kérdés sajnos.
A másik hogy hajlandóak lesznek e együttműködni a mostani ellenzéki pártok.
Csak jobbik utálja bajnait.
elempé utálja jobbikot.
Pedig megegyezhetnének a mi érdekükben,mert a végén még vikiék előtt felakasztják őket.:))
@bella _ciao: Nono! A Vastagbőrön azért évekig ment a vicces náczizás is!
Ezt kéretik nem elfelejteni!
A hüje baromartúr is írt már olyat amin én is nevetek.
Viccbe zenébe ha értékelhető nem kell belekötni.
@Fabius:
@bella _ciao:
Minden oldalról a jobb,normálisabb középutas dolgokat kell elfogadni,megvalósítani .
@kifordított nagyanyó:
Na ja, csak ez úgy néz ki, hogy a Jobbik utálja Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt, a szocikat, a libsiket, az LMP-seket, a DK-sokat, a PM-eseket, a Millásokat, a Szolidatitásosokat, stb..

És akkor ki marad? Kb. Thürmer és a Munkáspárt:)...
@Rufus78: Mert az általad felsoroltak aztán szeretik ám a csúnya náczikat,nem?:))
@kifordított nagyanyó:
Na jó, de ők mondhatják, hogy ők csak a Jobbikot utálják, a Jobbik viszont mindenki mást:)!
@Rufus78: Persze.Merthiszen őket mindenki utálja!:))

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A barcás résznek örülök de a realosnak nem.
De akkor inkább már a Dortmund nyerjen
Amúgy nem rossz.:))
@Fabius: Te most frankón írtál egy posztot erről a két jóemberről és társaikról? (gábriel, nagymami) Ezeket én már nem veszem semmibe, mert pontosan tükrözik pártjuk álláspontját: nem merik fölvállalni azt, hogy rasszisták, nácik, meg mittudomén. Nekünk még náciból is a legalja jutott, akit, ha egyértelmű megnyilvánulásra szólítasz föl, belinkel valami palesztingyűlölős videót. Én sajnálom ezt az időt, amit a begépeléssel töltöttem, de rohadtul fölment az agyvizem. Nácikkal majd akkor érdemes tárgyalni, ha bevallják: igen, náci vagyok. De amíg szégyenlik saját magukat, addig rosszabbak mint a buzik. Azok legalább föl merik vállalni a nemi identitásukat (most már) és lehet, hogy ezek a nyomorultak ezt irígylik tőlük, azért útálják őket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Úgy érted, "eredeti".

Nézd, nekem is vannak olyan összeesküvés-elméletek, amikre rá tudok kattanni, de annál azért szkeptikusabb vagyok, hogy "tényszerűnek" tekintsek egy olyan "dokumentumot", amit kellő politikai motiváció és fantázia bírtokában egy óra alatt tudnék összehozni egy Worddel meg egy Photoshoppal.

Ez még csak azt sem jelenti, hogy ne tartanám elképzelhetőnek a benne foglaltakat, hiszen a faszom se ismeri itt ki magát a mindent behálózó érdekkapcsolatok között. Elképzelhetőnek tartani és hinni benne viszont teljesen más kérdés nekem...
ennyi:

Bocsánatot kért a szerb elnök a szrebrenicai mészárlásért

"Térden állva" kér bocsánatot a boszniai Szrebrenicában 1995 júliusában elkövetett bűnökért – ezt mondta egy csütörtöki tévéinterjúban a szerb elnök. Tomislav Nikolic azonban most sem ismerte el, hogy népirtás történt volna akkor. A korábban szélsőséges nacionalista politikusként tevékenykedő szerb államfő a boszniai állami televíziónak nyilatkozott.

hvg.hu/vilag/20130425_szrebrenicai_meszarlas_bocsanatkeres
Ja, bőrtangás nemnáci palesztinbarát már volt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Naponta legalább linkjeid 30-35%-a "minősít" téged. De, ha akarod, mostantól jelezni fogom, ha igényled.
@Dr.Zomboss: Elolvasva a szösszeneted az ötvenes évek feelingje jutott eszembe. Tudod, amikor végül mindent bevallottak és elismertek a delikvensek még azt is amik nem voltak.

Ja és az se zavarjon, hogy FAB nem rólunk írt.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: továbbra is ugyanaz, amit eddig is tudtunk, ha kettős állampolgárok akkor abba tessenek szépen besorolni a román-magyar állampolgárokat és társaikat is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kikerül a bőrtangás nemnáci, aztán egy óra múlva kisül,hogy palesztingyűlölők szállták meg hazánkat. Jajjde érdekes!
-no comment-
/a fsz kivan, érik az a ki kell menni a gyerek miatt is :S/

Retteghetnek az állami ösztöndíjasok - NAV külföldön is utánuk nyúlhat

Az állami ösztöndíjat az EU országaiban adóként lehet behajtani.

index.hu/x.php?id=inxngb&url=http%3A%2F%2Fwww.napi.hu%2Fmagyar_gazdasag%2Fretteghetnek_az_allami_osztondijasok_nav_kulfoldon_is_utanuk_nyulhat.551833.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mindenkire vonatkozik, aki a másik életére tőr jogtalanul, felmentés nincs
@Dr.Zomboss: Szerintem lőjük a Dunába őket a tolerancia jegyében.

Nem lehet hogy ez az egész náczizmus az elmólt tíz év politikájának a következménye?
@kifordított nagyanyó:
Nem.

Az elmúlt kb. ezeré, amiben azért nagyobb hangsúlya van az elmúlt 100 évnek.
@kifordított nagyanyó: nem annak a következménye, alapvető társadalmi törvényszerűség, amit kihasználnak egyesek a saját érdekükre, de megoldást nem adnak a problémákra, mert én a történelemben ezen eszmék jótéteményeit nem nagyon látom
@kifordított nagyanyó: Milyen nácizmus? Ki van itt náci? Felvállalja valaki, vagy csak félrebeszél, mikor rákérdeznek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy néz ki a trafikos lista,mintha parancsba adták volna ,hogy" köcsög balos nem nyerhet"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

El akarták tussolni a Kulcsár-ügyet. Ja. Megyó alatt vád alá helyezték, Gyurcsány alatt elitélték 8 évre. 2 év után, 2010 márciusában Gyurcsány behivta az izraeli kémrepülőgépet, hogy deritse kis a szír pénzváltó hollétét - amely szakmánál tudvalevőleg békésebb és nyugalmasabb nincs - és egy vérfoltos éjszakán saját kezével metszette el az előbőrét a sziriainak - ja nem, az már el volt, a torkát. Ja nem, egy kocsiban lelőtte, és elszaladt a táskájával, amely valószinűleg a Megyóra és rá terhelő iratokat tartalmazta. És Orbán alatt - a választások után rögtön - új eljárást kezdeményeztek Kulcsár ellen, és kiengedték, majd 2011-ben minden kényszerintézkedést megszüntettek ellene.

Világos ez, mint a nap.
@Dr.Zomboss: Direkt cz-vel írtam,különben idézőjelbe raktam volna.
Most mennem kell,majd még rátok nézrk.
Na viszlát.
és ez még csak a kezdet, húzós évünk lesz, és utána még húzósabb:
index

Orbán: A romák is képesek dolgozni
Az Ormánságban lesz új híd, kompátkelő és klassz autópálya is. Az EU meg foglalkozzon a Portik–Laborc-üggyel. Kihelyezett kormányülés egy faluban.

Két szék közt a pad alá eset elsősök
„Hidegzuhanyként ért, hogy a gyereket sem a választott, sem a körzetes iskolába nem vették fel.”

A cigire jönnek be az emberek
A győztesek sorra keresik fel a működő, de hoppon maradt üzleteket. Négy trafikossal beszélgettünk.
@DarthVader: :DDDDDD
Mondjuk "érdekes" ,hogy pont a Laborcz-ügy után kerül elő ez a jelentés. Nagyon úgy tűnik ,hogy Orbán bármi áron ,de le akar számolni Gyurcsánnyal kerül amibe kerül.
"Civilek"

A Bajnai Gordon elleni plakátkampányt és a békemenetet is jegyző Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 46,5 millós bevételéből 40 millió forint, azaz a bevétel 86%-a a Polgári Magyarországért Alapítványtól származik. Az adatot maga a CÖKA hozta nyilvánosságra.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F04%2F25%2F40_millio_a_bekemenetes_civileknek_a_fideszes_alapitvanytol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@avanivi:
Lassan érdemes lenne nem csak azt összeszedni, hogy milyen érdekes nevek vannak a listán, hanem azt is, hogy hány "érdekes" név is van azon a listán, és akkor a Fidesz sem játszhatná a ma született bárányt, hogy nincs semmi politika az elosztásban:
index.hu/belfold/2013/04/24/a_trafikosztas_politikai_hatasaval_nem_foglalkozott_a_fidesz/
@poszt: Szokták mondani ,hogy az ellenségem ellensége a barátom, vagyis az ördöggel is összekel fogni OV ellen. A másik meg az ,hogy a mostani ciklusban nem egyszer fordult már elő ,hogy a komplett ellenzék együtt szavazott. Szvsz vannak olyan kérdések , amiben közös nevező az ellenzéknek ,de azt gondolom ,hogy a többi megnyilvánulásai miatt valóban alkalmazni kell azt a bizonyos karantént.
@Dr.Zomboss: én itt egy szem nácit nem ismerek, kivéve azokat a félhülyéket, akik néha idetévednek, és végig nagybetűvel írják, hogy az öregapjuk volt Austwitzban a fütőmester, és ő is ezt tenné most, mert nem sokára majd ők fignak győzni, és a többi..na ők a nácik, nyilasok, de ők kevesen vannak. megmondtam a Jobbik nem a Szálasi féle bandával vethető vissza, hanem a Lendvai, Szabó féle társasággal. és annak oka van, hogy újnyilasok alig vannak egy páran. egyrészről az, hogy a kora harmincas években megjelenők, Hitler fanok voltak, akik nem voltak teljesen épeszűek. ilyen volt Meskó Zoltán is, aki először önmagát modern Mikszáthnak, aztán valami okból kifolyólag magyar Mussolininek gondolta, és még voltak ilyen őrültek, akik már 32-ben az úrnapi körmeneten hitler bajusszal jellenek, meg masíroznak, és a magyar közvélemény nagy része naív volt, mert azt hitte hogy ezeket meglehet szelíditeni. ők elég hamar elhaltak, bár annyi szélsőjobb társaság volt, mint csillag az égen. Szálasi azért tudott erőt szerezni, mert alkotott egy sajátos ideológiát a magyaroknak, bár a többkötetes tanulmányából csupán csak egy rész készült el, másrészről az is elég zavaros, sőt az összes írása roppantul zavaros, annyira, hogy még a nyilasok sem igazán értették mit akar a Nemzetvezető, és a nyilas értelmiség akinek feladata lett volna, hogy létrehozzon egy személytől független gondolatösszességet nem jött össze mert a nagy zavarost mindenki máshogy értelmezte, és így az egész Szálasi személyéhez kötödött, aki nem élt örökké, és mikor meghalt azután nincs miről beszélni, az újhungaristák inkább egy nosztalgia klub.
@BadSimpson: azért valahol, már csak szakmai okok folytán is, sajnálom Orbánt. (Na jó, nem). Bazz, minden éjszaka arra ébredni csuromvizesen, 130-as pulzussal, reszkető szájszéllel, hogy Gyurcsánnyal párbajozik a TV-ben, és ütik, mint a répát, hát nem öröm.
És még mindig nem győzött. Még mindig él az ellen, és vigyorog a fészbukon.

Ja, egyet nem értek. 23-án hajnalban azt álmondtam, hogy reng a föld alattam. Erre reggel bemondta a rádió. Honnan a francból tudták, mit álmodtam? Biztos az izraeli kémgépek :)
inkább nem örvendeztetem meg a népet náci poétikával...pedig van pár nálam
A miniszterelnök szerdán megint előadta a „túl sok a diplomás”, „több szakmunkásra van szükség”, „a magyar oktatás nem igazodik a munkaerőpiac igényeihez” és hasonló szlogenekkel jellemezhető elméletét. Ráadásul Orbán Viktor nemcsak mondja mindezt (mint tudjuk, ne ezt nézzük, hanem azt, mit tesz), hanem ezek szellemében változtatja meg a magyar oktatási rendszert.
Szűkíti a felsőoktatási férőhelyeket és az érettségihez vezető utakat, túlzsúfolt, megtaníthatatlan tantervet erőltet a közoktatásra, aminek 16 éves korban már törvényesen hátat fordíthat a fiatal, hogy „ne szenvedjen tovább az iskolapadban, hadd léphessen be a munka világába”. Az általános iskolákat egységes, állami fenntartásba veszi, s ezzel az eddig jól működő iskolák színvonalát a gyengébbekéhez közelíti. („Nem baj, a gazdag szülők majd a piacon úgyis megveszik a gyereknek a nyelvórát, a felzárkóztató foglalkozásokat.”)

A szakképzést pedig gyakorlatilag kiemeli az oktatási rendszerből, és papíron a nemzetgazdasági minisztérium, valójában hű Sancho Panzája, Parragh László alá tolja. Így futnak neki a munkaalapú társadalom kiépítését akadályozó szélmalmoknak.

Az iparkamara elnöke nem is titkolja, hogy ő áll a szakképzés átalakításának hátterében.
A munkaalapú társadalom nevében, és mert – mint mondta – „szakiskolába nyilván nem azért megy a gyerek, hogy József Attilát és Babitsot olvasson" a képzés időtartamát 4 évről 3-ra csökkentették és gyakorlatilag lenullázták a közismereti képzést. Vállalkozók előtt persze más érveket is felhozott: „Ha valaki ügyesen foglalkoztat tanulót a saját cégében, már az egy versenyelőnyt jelenthet neki, hiszen egy tanulót fel tud használni vagy alkalmazni tud árufeltöltésre, polcfeltöltésre, egy csomó munkának az elvégzésére, ami mindenkinek hasznos.” Ez legalább onnan nézve racionális szempont: a magyar vállalkozóknak olcsó munkaerőt jelent a lebutított munkás. A fiatal szaki egyéni érdeke pedig nyilván feloldódik a közösség (a megfelelő emberekkel koccintgató vállalkozók) érdekében, mint kékítő az ég vizében.
fn.hir24.hu/velemeny/2013/04/25/orban-korszakalkoto-tevedese/
érdekes, látva az utóbbi időszak történéseit, felötlik bennem, hogy itt kik is vannak a tűz közelében:

2013. április 25., csütörtök 11:05 (NAPI)
"Bréking" - legyártották az első online pénztárgépet

A rendszer lelke az Adóügyi Ellenőrző Egység, amely kizárólagos magyar fejlesztés - közölte Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője. A benyújtott tervekben kétféle Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) szerepel. Az egyiket a BBox Informatikával közösen dolgozták ki. Hódosi Norbert, a BBox ügyvezetője elmondta, ez a megoldás az újonnan telepített pc-alapú kasszákhoz alkalmazható majd. Az AEE egységet beépítik a pénztárgéphez tartozó adóügyi nyomtatóba, így kívülről nem is látható. A másik AEE-t a Sagemcom Magyarország Kft. valósította meg, a Laurel pedig illesztette hozzá kasszaszoftverét. A Sagemcom által gyártott AEE a meglévő kasszák és a kiskasszák esetén jelent megoldást - olvasható a közleményben.

www.napi.hu/ado/breking_legyartottak_az_elso_online_penztargepet.551852.html
Mély sajnálattal és megdöbbenéssel tölt el a kommentek egy jelentős része.
Adott egy poszt, mely valós problémát vetett fel. Az elutasítást el lehet fogadni, meg lehet érteni. De a Jobbik térnyerésének okaira nem lehet válasz az elhallgatás. Nem lehet szó nélkül hagyni azt, hogy a magyar társadalom mélyen rasszista, idegengyűlölő, szűkkeblű. Ezt felmérések is bizonyítják. Mint írtam, az MSZP szavazóbázisa, amellett, hogy az antiszemitizmust szavakban elítéli, nagymértékben cigányellenes. Erre viszont senki nem ad megoldást. Szőnyeg alá lehet söpörni a problémát, de attól az még nem szűnik meg. Ha valaki az antiszemitista magatartást csak és kizárólag a Jobbikkal azonosítja, hibát követ el. Bayer nem a Jobbikra fog szavazni. Követői sem. Nehezen állíthatnám róla, hogy nem használ rendszeresen antiszemita felhangokat. Az őt követők nagy része ugyan ezt teszi. Akkor velük sem kellene szóba állni. Tehát aki kirekesztő, de azt nem vállalja fel, azzal beszélhetünk. Mert akkor a problémák megoldódnak? Ez a megoldás?
A Jobbik elutasításakor, agyon hallgatásakor az ország egytizedéről van szó! Egymillió magyar emberről! Akinek nem kínálni alternatívát, nem megpróbálni őket meggyőzni azok ostobaságáról, képmutatásáról akiket eddig követtek -s igen viták során, érveléssel, tényekkel- saját magunkkal szembeni bűn. S ezzel én nem tudok azonosulni.
Lehet "divatosan" jelezni az ország/társadalom weimarizalódását, de azért nem árt tudni, hogy ott és akkor az miért következett be. Hogy milyen társadalmi, gazdasági, szociológiai folyamatok vezettek el addig a pontig, hogy hitler kancellár lett.
Egyszer már elvesztettünk sok százezer magyar embert. A saját bűnünk miatt. Ha nem küzdünk ellene ez megismétlődhet. Vagy ha nem, az csak a világ demokratái és nem előítéletes emberein fog múlni. És igen a cigányokról beszélek. Akik magyarok. És akiktől a nagy többség elhúzodik a villamoson, vagy szorosabban fogja a táskáját. Persze azzal a megjegyzéssel, hogy "én ismerek rendes cigányt is, nekem vannak cigány barátaim". És ezekre a félelneinkre egyedűl a Jobbik ad választ. Elfogadhatatlant. De az agyonhallgatásunkkal csak az ő válaszuk marad.
Én így látom. Akit nem érint, annak sajnálom, hogy az idejét raboltam.
És ezzel nem a Jobbikot rehabitálom, vagy teszem szalonképessé.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mert csak annyit írok be %-ban, amit biztos teljesít. Különben még elkezd mellébeszélni.:)
@sírbateszezazegész:
"Bayer nem a Jobbikra fog szavazni. Követői sem."

Nem is kell rájuk szavazni. Bőven elég lesz ,hogy ha a Fidesz-KDNP-Jobbik pártszövetségre fog szavazni, mert Orbánt ismerve még ez is összejöhet. (lásd az 1998-as választásokat)
amióta Kéri Laci bá felhívta a figyelmem...
www.youtube.com/watch?v=cL_O1DuvTRg

azóta Fankadelit halgatok feszt:) hagy nőjjön a 2,5 millás nézeccség...

www.youtube.com/watch?v=hna6sjG50-s

jobb int a kárpátia !

hajrá dzsobbik:) reppelő nácik:) qvaaa jo:)))
@Dr. jenőke (jenőke): Tegnap már én is jeleztem, hogy ennél nagyobb bűnt, mint amit az oktatással csinál, nem tud elkövetni a jövővel szemben.
@sírbateszezazegész:

Te hogyan győznél meg egy jobbikost arról hogy van jó és van rossz faji alapú listázás, ha Izrael listázza faji alapon állampolgárait akkor az jó faji alapú listázás, ha más teszi ugyanazt akkor az rossz faji alapú listázás?
@willdataa: figyi, leszarom, hogy ki mit csinál kűfődőn, ki és hogyan listáz, per pillanat ebben a qrva országban élek, és ennek az országnak a faszságai érdekelnek elsősorban.
Majd ha itt nálunk minden überkirály, na akkor kezdek foglalkozni másokkal, tudom hülyeség, de nálam ez a sorrend...
@sírbateszezazegész:
Sokan jelzik, mégsem tudatosodik.
Érdemes lenne a BKIK-t is szemrevételezni egyszer.
@sírbateszezazegész: egyetértésem az utóbbi kommenteidre, csak nem akartam túllihegni ;)
Nagyon vicces, mikor a 2 százaléknyi törpe libbant kisebbség azon tanakodik, hgy szóba álljon-e a tízszeres szavazóbázissal rendelkező Jobbikkal. Az egér és elefánt esete...

A Jobbik helyében mindenesetre csak röhögnék az ilyen zsidó- illetve cigányfelszopókon, de ez az ő dolguk, hátha megszánnak benneteket.
@willdataa: Nincs jó faji alapú listázás. Sőt semmilyen listázás nem jó.
De Izrael egy állam. Aki az ott megvalósuló listázással egyetért az meg egy barom. De ott sem mindenki ért ezzel egyet. És becsületes ember mindenhol, mindig elmondja, hogy a palesztinoknak joguk van a saját államhoz, ahogy azt az 1947-es ENSZ határozat meghagyta. És ez nem rendelődhet alá semmilyen napi politikai érdeknek.
@Penivaldes: csak emlegetni kell, hogy is van az a mondás, na a fenébe, nem jut eszembe :D
@sírbateszezazegész: " De ott sem mindenki ért ezzel egyet."

Pontosan. Az ottani emberjogi szervezetek fel is emelik a hangjukat rendesen.
Lehet is, szabad is, de tök felesleges előítéletekkel vitatkozni. Csak a másodvonalbeli akciófilmekben győzi le a főhős a rossz fiút azzal, hogy lyukat beszél a hasába.

A Jobbik baromságait tényszerűen cáfolni kell, ideológiai harcba nem belemenni. Az ideológia lényege az agresszió, veszélyesek az emberi életre, az emberi méltóságra. Annak megfelelően kell bánni vele.

A szakpolitikák megint más tészta, bár annak lenne már az ideje.
@Dr. jenőke (jenőke): én nem vagyok túl okos, tájékozott. BKIK ? Az mi?
@willdataa: Ez kb. olyan mint a ti háborús bünösötök rossz, akit üldözni kell élete végéig, a miénk viszont kóser, akit védeni kell minden jogos büntetéstől, egészen addig, míg ágyban párnák közt.

Lásd mondjuk Schlomo Morel

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek?token=8f5d4101a5b98a31ca8f57aea827270d
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: köszönöm. Az jó, ha az embet tudja, nemcsak ő látja ilyen borusan a helyzetet.
@sírbateszezazegész: az kérlek szépen
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
@willdataa:
Eleve rossz a kérdés.

Nincs jó meg rossz faji alapú listázás. Van viszont izraeli belügy, izraeli válaszok izraeli problémákra meg van / kéne lennie magyar belügynek, magyar válaszoknak magyar problémákra. Ha Izrael úgy ítéli meg, hogy a saját biztonsága érdekében szükséges a faji alapú listázás, az ottani kormányzó erőknek van hatalma ezt bevezetni, és ezt nemzetközileg nem teszik szóvá, akkor tegye. Ettől még nem kell jónak, követendőnek tartani, akár el is lehet ítélni, de a végrehajtás az izraeliek kezében van, így innen Magyarországról ebbe sem beleszólásom sincs, sem érdekelnie nem kell. Még az is lehet -sőt, jó reggelt!- hogy az atommal bíró Izrael nagyobb érdekérvényesítő képességgel, jobb kapcsolatokkal rendelkezik, mint a kokizó-sallerező Orbán, és rajta keresztül Magyarország. Ez a nemzetközi kapcsolatok velejárója.

A Jobbiknak még semmiben nem sikerült igazolnia, hogy a faji alapú listázás bármire megoldás lenne (az ujjal mutogatáson és az idegenszívűzésen kívül persze...), és nincsenek is abban a helyzetben, hogy ennek javaslatán, felvetésén kívül bármilyen eszköz legyen a kezükben a bevezetésére. Bár láttuk a "Pistás béta-verziót", és az alapján elég jó elképzelés alakulhatott ki egyesekben, hogy mire lenne jó egy ilyen lista, így aztán a társadalmi elutasítottsága sem nagyon kérdéses számomra.

Ez a "bezzeg Izrael" a Jobbik kommunikációjának legnagyobb baromsága. Az életben nem hallottam még sehol, hogy valaki csak annyit tudott előszedni "érvként" bárminek a bevezetésére, alkalmazására, hogy "az ellenségem is csinálja". Ennyire hasonlóvá akarna válni a Jobbik Izraelhez?
@Rufus78: utáljuk őket, de azért olyanok leszünk mint ők
@Dr. jenőke (jenőke): "2010-es választásokat manipulálják"
Aki nem röhögi ki ezt nekifutásból, azon nincs mit szépíteni, szellemi fogyatékos. Úgy megmanipulálták a választást, hogy kétharmadot játszottak a fidesz kezére.

De a tegnapi röhögni való sem semmi:
"Oszlik a hazánk síkjait és bérceit megülő szellemi sötétség. Magyar tudósok – mit tudósok?!, a tudomány krémje, akadémikusok! – megállapították a „szabadság” kifejezésről, hogy „önmagában nem utal közvetlenül önkényuralmi politikai rendszerre”. Önmagában. Nem utal közvetlenül. A szabadság az önkényuralomra. Érdemes volt élnem, hogy ezt megtudjam."
hvg.hu/velemeny/20130424_MTA_Tortenelemhamisito_Intezet
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Hát lehet, hogy én zsidó- és cigányfelszopó vagyok, de, ha már beugrottál, mutter hogy van? Mert múltkor még azt mondta enyém jobb ízű, mint apádé, meg a fiáé? Bevallom, a dicséret jól esett. Biztos a sok ananászlé miatt.
@nemecsek ernő áruló: Lehet ,hogy pont ez volt a manipuláció :DDDDDDDD
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: A "két százaléknyi libbant" Dunakeszin ismertség és valódi kampány nélkül hozott 20%-ot, tehát azért érdemes figyelni arra, amit mondanak, még ha nem is értesz velük egyet, mert lehet, hogy kormányozni nem fognak, de szavuk az a következő években lesz.
@sírbateszezazegész: na kérem fiatalok, és nem fiatalok, tessék szépen viselkedni, és tessenek szépen kímélni egymás mamáját.
@BadSimpson: Szeretném, ha végre a többség megértené mi a különbség Izrael állam, annak lakói és a zsidó vallás között. Meg, hogy akik itt vannak és a vallásukat gyakorolják, azok magyarok.
Habár ebben a Mazsihisz, mint pénzlehúzó, minden aktuális kormánynak mélyen benyaló képződmény, csak hátráltat.
@Penivaldes: Nem bántottam én. Nagyon kíméletes vagyok. Toleráns is. Csak tudod: amilyen az adjonisten...
@Dr. jenőke (jenőke): mindegy, hogy Parragh-nak vagy annyapicsájának hívják az ilyen ördög famulusát, azért én megkérdezném tőle -a saját tetű elmélete alapján- hogy az annya picsájában van pofája kamarai elnök lenni mikor nincs is ilyen szakirányú képzettsége, olyan egyetem kell hozzá, amley kifejezetten Iparkamarai Elnök -i képzést és diplomát ad és a nélkűl ne is lehessen Iparkamarai Elnököcskekcske

a kurva a nnyát a saját dugájába dönteni

asztalost szakosítani (Phalanszter) csa szögletes széklábakra és gömbölyű széklábakra

brühühühüh

mekkora két selejtes egyed

mint írám orbán egy 6 x megbukott politikus aki másfáélszer vezető és egész élteében csakis ebből lopott a maffiának dolgozik beosztott tolvajként és teljesítménybérben van

brühühühü
@nemecsek ernő áruló:
Látod, látod! Van még mit tanulni:
"Ahol demokrácia van, meg jólét, ott egy párt is bőven elegendő, a pártosodás – miként 1989-ben is – a bomlás biztos jele."

mandiner.hu/cikk/20130423_ugro_miklos_partosodas
@sírbateszezazegész: tudom, de hülyeségnek tartom, mert akkor hónapokig egymást anyázzátok. az ilyenekkel nem kell behatóan foglalkozni
@BadSimpson:

még így is retteg tőle, valami lehet emögött...nagyon nagy dolog, ő tuggya

brühühühühü

beledöglik a zorbán
A dolog nálam ott bukik meg, hogy ha azt veszem észre, hogy mondjuk a Bajnaiék vagy a többi baloldali társaság "társalogni kezd" a jobbikkal, akkor leszarom, de el se megyek szavazni, és ge, vállalom, hogy kirekesztő vagyok, vannak bizonyos rétegek, akiket ki kell rekeszteni.
A nagy hazafi Jobbik a Fidesszel karöltve ront MAGYAR családok százaira. Ez az igazi magyar-gyűlölet - gyengébbek kedvéért:

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_kernek_az_eromubol_az_ujrokusiak/2330314/

Dr.Botka László szegedi polgármester: "A Fidesz-Jobbik az erőműépítés érintettjeit, a helyi közösséget, a lakókat sem kívánja a beruházás részleteiről tájékoztatni. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a cél nem a szegediek olcsóbb és környezetkímélőbb hőenergiával való ellátása. Pénteken a megismételt közgyűlésen minden képviselő eldöntheti, hogy a szegedieket képviseli vagy egy magáncég piaci érdekeit?!"

És igen, tapasztalom, hogy a Fideszes ügyintézés ilyen. Veszprémben volt egy kijelölt nyomvonal a bicikliútra. Aztán rájöttek, hogy ha 'Tarlósra' vágják a játszótereket, és ott, ahol a kisgyermekes MAGYAR anyukák a MAGYAR gyermekeiket engedték ki délutánonként, és vadbarom bicikliseknek teszik ki őket, akkor több pénzt lehet ellopni a hosszabb nyomvonal miatt. A tiltakozásként felvonulókat a Jobbik "hazaárulózása" kísérte - mintha tudnák, mit jelent ez a szó. Egyetlen egy Jobbikos képviselő sem szólalt fel ellene, laposkúszásban szavazták meg a patkány-forma férgek. Hab a tortán, hogy a tervezet egy kézzel írt papíron volt megtekinthető a polgármesteri hivatal egy eldugott faliújságján, a lakók csak akkor szereztek róla tudomást, amikor megérkeztek a munkagépek, hogy a néhány éve (a "hazaáruló szadeszesek (sic!) és lakók által ültetett) frissen telepített fákat kitépjék a földből.

Ha EZ volna a Jobbik hazaszeretete, akkor én ebből jelentem nem kérek.

Gábriel, és nagyanyó: ilyen csúszómászókat támogattok nagy elánnal. Még egy gyurcsányista kisnyugdíjas is többet ér az ilyen pondróknál.
@Penivaldes: Igazad van. De, ha olvassa, milyen ideges lesz.. én meg nem vagyok egy bűbáj ember:)
Viszont, mivel téged zavar, figyelek arra, hogy többet ne forduljon elő, ha te is a közelben tartózkodsz. Meg máskor sem, jó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: megbaszhattyák, az a magánszemély és az állam közötti vita és a ha a külföldön tartózkodó -esetleg végleg- nem is válaszol vagy meg sem találják akkor mi van? 1000 éves ügyek kurva drágán nem is éri meg egyedi esetekkel kell operálni ez a nemzetközi jog nincs esernyő törvény megbaszhattyák

brühühühühü

egyébként lezüllesztik a felsőoktatást szétverik amit 1000 év alatt nem lehet majd helyreállítani és a kkor a dikák vagy diák aspiránsok tényleg mehetenek külföldre és akkor meg is baszhattyák a magyar gazdaságot

a Parragh egy seggfej

brühühühühü
@Orica Középföldi: Félrevezető voltam, elnézést. A "megszólítjuk", inkább egy udvariassági szófordulat volt. Én különösebben nem akarom megszólítani őket. Itt és egyéb fórumokon vita és beszédtéma ez folyamatosan. Remek elmefenés egyébként, de valójában azon kívül, hogy ezt itt jól megbeszéljük, nem csinál senki semmit. Én sem. Mondjuk az a helyzet, hogy engem nem nagyon érdekel a Jobbik szavazók lelki világa, ahogy egyébként, senkit sem. Teljesen közömbös számomra az az ostoba ember, aki bármilyen okból szavaz egy ilyen pártra. Velejéig hazug az a hozzáállás is, miszerint valós problémákat feszeget a Jobbik. Ezért kéne szóba állni velük? Adjunk hálát az Úrnak mert valaki ki meri mondani, hogy van cigány kérdés magyarországon? Mert ezt a Jobbik nélkül nem tudtuk? Tényleg? Álljak szóba azzal a hülyével, aki úgy gondolja, hogy a magyarság problémája a zsidóság? Dehogy állok, kisebb gondom is nagyobb ennél. Tényleg elnézést kérek Öntől, a kirohanásom nem Önnek szólt, néha ilyen inkoherens és buta a stílusom.
@rodeo36: ehhh, kb. ezt látom én is, az a P az egyik, a másik az a kavaróka Emmi /Klinghammer/ kalapács, nomen est omen.

erről a vélemény? Különösen a do-hány bizniccel és egyéb finomságokkal megfejelve:

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ket_nap_alatt_kozel_15_milliard_forintnyi_otp-kotvenyt_vett_csanyi.551846.html
Úgy tűnik a Jobbikban csak szavakban folyik a "deviancia" elleni küzdelem, hisz a pornósok is szép karriert tudnak befutni a pártban.
kepviselofunky.blog.hu/2013/04/25/feltortek_a_gepet_tangaban_rudtancol_az_adj_gazt_foszervezoje

A Jobbik 2010-es "magánéleti" botrányai:
piroslapok.blog.hu/2010/09/14/a_jobbik_szabadulni_probal_a_legujabb_szexbotranytol
hjaaa kérem így megy ez:

A Római-parti erdő valójában gyom
A főváros szerint nem is erdő, amit kivágnak. Minden igaz, amitől a civilek félnek, de ez nem baj.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2013%2F04%2F25%2Fa_romai-parti_erdo_valojaban_gyom%2F
vannak fontos dolgok:

Orbán Viktor elutazik

Beregszászra utazik pénteken Orbán Viktor kormányfő, hogy együttműködési megállapodást írjon alá a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola vezetőivel.

hvg.hu/itthon/20130425_Orban
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem lehet egy országot traffikok-ból és kötvényekből fenntartani

csőd lesz randa és még ebben az évben mint derűlt égből villámcsapás még a devízatartalék sem menti meg őket 100 % bukás pofáraesés

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kutyafuttatókat képeznek? vagy maffia ügynököket?

és mért pont ott?

brühühühü

a maffia része?
@sírbateszezazegész: Az Ön írása végtelenül szimpatikus, átgondolt és jól összeszedett. Az a problémám, hogy Ön, adott esetben, tudna e vitatkozni ezekről a problémákról? Ugyanis a Jobbik által felvetett kérdések valójában, a primitívségük okán, nem vitaképesek. Megpróbálok egy példát hozni. Miért beszéljünk addig a cigány bűnözésről, amíg a cigány bűnözés gyökereit, a fehér galléros bűnözést nem tudtuk megoldani. Mit kell azon megbeszélni, hogy a rendfenntartó erők kivonultak a falvakból és azokat magukra hagyták, és kivel? Az érpataki modellről lehet vitát nyitni? Ön szerint?
@avanivi: Keress rá a guglin... ezeket mind egy formában szabták... kb 300 éve beltenyésznek...
@Fabius: Szerintem is meg lehet találni a legkisebb közös többszöröst... mennyen Orbán és a sleppje a picsába. Aztán el lehet kezdeni osztozkodni.
A poszthoz.
Azon gondolkozom, hogy helyes-e ez a szóhasználat, hogy "le kell-e ülnünk" tárgyalni a Jobbikkal. Nem helyesebb abból kiindulni, hogy egyes kérdések részletes megismerése legyen a deklarált cél, és legyen másodlagos, hogy ennek milyen technikai formáját válasszuk. Ugyanis a hsz-ket olvasva úgy tűnik, hogy a Jobbikkal való tárgyalás valami közeledést jelent, holott ideológiai alapon ez nem lehetséges.
Szerintem abból kell kiindulni, hogy vannak-e egyáltalán olyan közös pontok, amelyek a fő kérdést, az Orbán kormány leváltását illetik, valamint közösek-e bizonyos kérdések a jelenlegi rendszer megváltoztatásában.
Hozzászoktunk ahhoz, hogy nálunk két erő feszül egymásnak kibékíthetetlenül, és a folyamatokba más erő nem vehet részt.
Európában vannak országok, ahol az állam drámai helyzete miatt az egymást gyűlölő pártok is hajlandóak voltak konszenzusra jutni
annak érdekében, hogy az ország talpra álljon, megszüntesse azt az uralmat, amely rossz irányba vitte az országot.
Valószínű, hogy ez a megengedőnek tűnő véleményem nem fog osztatlan egyetértést kiváltani. Azonban először meghatároztam a fő célt, a jelenlegi kormány leváltását, a Jobbikkal való közös pontok kiválasztását eszköznek tartom a cél elérése érdekében.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tökömpaszuly! Nem akarsz rablóból pandurrá válni? Már kurvára kidolgoztad magad judaizmusból. Te lehetnél a tardi csoarabbi:-))
@Mariann19:
vannak utak:
demo
undemo>>>békés
undemo>>>lődözünk

mindez attól függ mennyire ragaszkodik a jelenlegi maffiakormány azaz a maffiák kormánya, mint a maffiák szolgája!!!! a hatalomhoz, ha nagyon akkor bizony -előbb utóbb- lődözés lesz

Europa közepén ezt nem fogják megengedni jugo helyzet lesz NATO begyün és HÁGÁBAN meghágják a zorbánt és bandáját vagy időben öngyilkos lehet

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Bunny meg vagy őrűlve csak én nem
brühühühü

bu kik?
"Ángyán tetemrehívása és a bedarált mintagazdaság
2013. április 25., csütörtök, 14:49 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző: Vajna Tamás

Kinyomtatom • Elküldöm
A Legfőbb Ügyésznél tesznek feljelentést a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ alapítói miután 21 éves ökológiai gazdaságuk területei áldozatul estek az orbáni birtokpolitikának. A földbérleti visszásságok feltárásában rendkívül agilis Ángyán József exállamtitkár ennek kapcsán nyílt vitára hívta az agrártárca vezetőit."
hvg.hu/kkv/20130425_angyan_jozsef_A_bedaralt_mintagazdasag
"Nem tartja a hátát a trafikpályázatok kezelője

Alig-alig maradhat dohányboltos az, aki eddig ebből élt. A tuti nyerő pályázat titkát egy "ötöst" behúzó 23 éves egyetemistától megtudtuk ugyan, de a teljes folyamat lebonyolítására létrehozott állami cégtől csak formális válaszokat kaptunk."
hvg.hu/gazdasag/20130425_trafikpalyazatok_dohany
Igyunk mindhalálig!:-)
"Új EU-eljárás indul Magyarország ellen
2013. április 25., csütörtök, 15:18 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: MTI

Címkék: jövedéki adó; kötelezettségszegési eljárás;

Kinyomtatom • Elküldöm
Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a jövedékiadó-törvénynek az alkoholtermékekre vonatkozó passzusai miatt – közölte csütörtökön újságírókkal egy névtelenséget kérő uniós bizottsági forrás."
hvg.hu/gazdasag/20130425_Uj_EUeljaras_indul_Magyarorszag_ellen
aHHAM...

"Tévedésből lett nagyobb az NFM államtitkárának lakása
2013. április 25., csütörtök, 17:43
Szerző: MTI

Címkék: juttatás; Völner Pál;

Kinyomtatom • Elküldöm
A nyilvántartás pontatlansága miatt tévesen szerepel Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár lakásának mérete az állami vezetők részére biztosított juttatásokkal kapcsolatos képviselői kérdésre adott miniszteri válaszban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya."
hvg.hu/itthon/20130425_Tevedesbol_lett_nagyobb_az_NFM_allamtitka
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
mi még mindíg hiszünk abban, hogy nem a napi lózungot aggya be, hanem saját maga blogol

egy link

brühühühü

háziszárnyas tollfosztóba vele egy kispárnát kiad?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az volt már, hogy szánalmasok vagytok? :))

"A fantázia szülte a magyarverő izraelieket
Egyszerű feltételezésen, nem pedig valamilyen titkos információn alapul az az állítás, hogy izraeli katonák vettek volna részt a 2006-os budapesti rendőrattakokban. Az ötlet egy amerikai hírszerző cég levelezésében bukkant fel, amelyet a WikiLeaks tett közzé. Az [origo] elérte az elemzőt, aki azt mondta, csak a magyar sajtó tudósításai alapján kombinált.

"2006 őszén a szocialista miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc idején egy izraeli repülőgép landolt Budapest repülőterén, 120 katonával a fedélzetén, hogy 'terrorelhárító gyakorlatot' végezzenek. A magyar média nem számolt be ennek az egységnek a távozásáról. Ugyanakkor feltűnő, hogy ebben az időben az alapvetően békés 1956-os magyar forradalom 50. évfordulóján a megemlékezéseket fekete maszkos, azonosító nélküli rendőrök brutálisan szétverték" - olvasható a WikiLeaks által közzétett egyik dokumentumban.

A szöveg egy 2010-es levelezés része, amely a Stratfor nevű amerikai hírszerző cég különböző munkatársai között zajlott. A levelet egy bizonyos Klara Kiss-Kingston írta, aki a kiszivárgott iratok szerint a Startfor "Eurázsia csoportjának" tagja, európai elemző. A szöveget számos internetes újság átvette csütörtökön, a Jobbik pedig azonnal sajtótájékoztatót hirdetett a témában."
www.origo.hu/itthon/20130425-puszta-kitalacio-a-magyarvero-izraeli-katona.html

Amikor a hülyeség és kreténség megpróbál valósággá válni... :D
Szép is ez...
No meg persze szinten tart... benneteket... AZON a szinten... :D
Miért is nem lepődünk meg???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viszont az félelmetes ám, hogy a magyar sajtó előbb kiadja a hírt, aztán ellenőrzi.
Örvendetes, hogy a magyar médiasztárok teljesítménye milyen nagyszerű. A jövedelmük legalábbis erre utal.
Hajdú Péter és Sarka Kata családi fészke a TV-2-n.

www.life.hu/legykepben/20130424-sarka-kata-a-hal-a-tortan-szereploje-fantasztikus-hazban-fogadta.html
@épészmérnök:
Te viccelsz?
Ez a sajtónak nevezett szánalomhalmaz?
Pártirányítás alatt?
Csontig benyalva és eladva magukat 8 Forintért is?
Amikor a narancsbolsevik párt kreténségeit ezerrel nyomatják?
Komolytalan a komplett magyar sajtó, müncheni ismerős a német sajtóból sokkal cifrább dolgokat tud (engem is kérdezget), amiről nálunk lapítanak a "sajtómunkások".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nem a megértés és a párbeszéd a célja, hanem az ideológia terjesztése"

Ez fontos. Ha hagyjuk hogy ők tematizálják a beszédet, azzal mi is terjesztjük az ideológiát. Márpedig a nap végére szinte minden blogon erről folyik a társalgás. Nem kellene.
@le Látó:

"A mindenkor hatalmon lévőknek feladata (lenne) az ilyen csoportosulások megfelelő korlátozása."

Szerintem nem. Amerikában vonulhatnak a nácik kedvükre. Kedvenc doku filmemben kb 40 nácit védett 1000 rendőr 100.000 ellentüntető ellen, akik jellemzően nem beszélgetni akartak.
@Husz_János_Puszita:
Most miért veszed el a kedvem egy jó szívlapátolástól??? Ez gonoszság... :(
@épészmérnök: Ebben nincs semmi meglepő. Gondolj bele az ámerikai seminator veretes mondataiba:-) Az is elég nagy bukó volt, annak ellenére mélységes csend és hallgatás.
Beszarás...
Reggel hívott osztrák építész ismerős, hogy kéne egy noti neki. Mondtam, hogy akkor talán in Wien kéne megvennie...
Előbb hívott, hogy érdemes-e ezt a típust megvennie.
Megnéztem a neten gyorsan.
Legolcsóbb magyar ár: 394.000,-Ft ITT!
Bécsben ugyan ez: 989 €

Csóringerek... mondom én... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és ha a sanghaji nagynéni postázza az első dzsunkáról... 130 000 jó magyar forint+postaköltség:-) Persze, ha egy kínából hazaköltöző ősmagor hozza, csak egy pekingi kacsa és egy 100 lapostojás a pluszköltség:-)
@Alonee: Köszönöm. Sok indulat munkált bennem, hogy leírjam ilyenformán. A Jobbik által felvetett kérdések valóban primitívek, de a tudatlanság miatt táptalajra találnak. Tévhitekben nóvünk fel. Pl. Magyarország partjait három tenger mosta. Ezekkel kell leszámolni. Azonos definíciókat kell használni. El kell tekinteni a pozitív diszkriminációtól (ma és itt nem megy, habár szükséges lenne, de a másik részről sincs meg a hajlandóság annak elfogadására). Fel kell emelni minden magyar embert arra a szintre, hogy legalább egy egyszerű szöveg olvasása, annak megértése ne okozzon neki problémát. Be kell mutatni, hogy ezek a Jobbik által javasolt megoldások hova vezetnek (Dachau, délszláv háború, Ruanda, stb.).
De fel kell vállalni a kockázatot ehhez, hogy esetleg szavazatokat veszítenek, akik megszólalnak ezügyben.
A konkrét példánál maradva úgy vélem tudnék vitatkozni a másik oldallal. Ennek azonban itt terjedelmi keretek miatt nem látom lehetőségét. Csak felsorolás: tudják meg először az emberek mi az állam; annak honnan van bevétele; kik a cigányok; honnan jöttek; mik a rájuk jellemző szociológiai mutatók; bemutatva azt, hogy csak együtt lehet egy közösség sikeres; fel kell tenni azt a kérdést is, hogy ha nem illeszkednek be, akkor pusztitsuk-e el őket -erre kiváncsi vagyok ki adna igenlő választ.
Igen az érpataki modellről is vitát kell folytatni, bemutatva annak teljes értelmetlenségét és zsákutca-mivoltát. Azt, hogy hogy konzerválja a "feudális" viszonyokat. De ehhez az kell, hogy az ember felkészült legyen. De szétnézve, csak sok "hordószónokot" látok minden oldalon.
Egyre inkább meggyőződésem, hogy nem otthon szeretném felnevelni.a gyerekeimet. Párizs, London, Berlin, Amszterdam sokkal vonzóbb hely számomra, ahol ugyan gyökértelenek lennénk, de a kínai, arab, néger, stb. emberek mellett megtanulnák elfogadni a másságot, s nem kell megküzdeniük azzal, amivel nekem, hogy a Kádár-éra teljesen átlagos családjában felnőve, csak annyit tudtam, hogy a "zsidók" azok nem mi vagyunk, habár soha sem láttam egyet sem, a cigányok is mások, mint mi.Nem állíthatom, hogy nincs bennem rasszizmus, de én legalább küzdök ellene.
De addig, amíg az alábbi link minden szavával is egyetértek, addig nem látom azt, hogy feltétlenül otthon kell maradnom.
hvg.hu/w/20130425_Jovore_Egyutt_Ugyanoda?FullComment=true#comments
Hát ennyi. De ma nagyon elkeseredtem, ezt bevallom. Ha ilyen a demokratikus ellenzék gondolkodása, akkor mit várhatok a másik oldaltól? Mert ezért nem kell elzavarni senkit.
A trafik-ügynek legalább egy hozadéka van; most legalább mindenki a saját bőrén érzi, hogy milyen az, ha nincs a kiválasztottak közt, pedig lehet, hogy a fideszre szavazott, a "rendes" oldalon volt.
Nem vagyok én csodatevő.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szívet nem lapátolják, azt megmarkolják, amíg meg nem áll...vagy szív-formájú-lapátról van nagyban szó?

brühühühü
@rodeo36: "Vannak utak." Igen, a célhoz vezető legjobb utat kell megtalálni. A vonatkozó véleményt célszerű a jövő évi választási eredmények függvényében kialakítani.
A Fidesz 2/3-os többsége nem reális lehetőség, a parlamenti szavazások emiatt különféle kompromisszumok alapján alakulnak ki a Fideszen kívüli pártok részvételével.
Ezekben a kérdésekben konszenzust kell kialakítani a pártok között annak érdekében, hogy megszüntessék a jogállamiság lebontásának mai szabályait, vagy a gazdaság hibás irányát megfordítsák. Ez pedig nem megy másként, mint egységes fellépéssel.
Drámai helyzet ez, melyhez egy olyan párt közreműködésére is szükség van, amely a rasszizmusával, kártékony ideológiájával szemben megy a mai kor szellemének. Egyidejűleg árt az ország nemzetközi megitélésének is, de vajon az Orbán kormány e tárgyban nem követ el még több hibát?
Mégis vannak azonos törekvések pl. az egykulcsos adó megszüntetésében, a maffiarendszerek megszüntetésében, a korrupció ügyében.
Nagy dilemma, hogy a nagyhorderejű, megváltoztatásra váró kérdésekben az együttműködés milyen formáját kell kiválasztani.
Egy biztos, hogy az állampolgárok elé kell vinni a vitatott kérdéseket úgy, hogy valamennyi érvet meg lehessen ismerni mindkét oldalról.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egy jó kis ACER -minden nyalánksággal- USD 219-ért ACER ASPIRE ONE INTEL ATOM DUALCORE N2600

BRÜHÜHÜHÜ
@Mariann19:
szerintem ez(!!!) nem lesz

lesz szívlapát

brühühühü

tökeik tele vannak némelyeknek az egésszel, hadd hulljon a férgese
@sírbateszezazegész:

Talán kezdhetnénk egy normális gazdaságpolitikával. Kis életszínvonal növekedés cigányok és jobberek között is csodát tenne, hidd el.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
22 dollárét ma jött meg a Dell notimhoz Ámerikából az aksi. Szállítási költséggel együtt. Idehaza 10-15e lenne. :)
Origi noti töltők 4e forintér "jönnek" Hong-Kong-ból.

@rodeo36:
Acer? Fos... Felejtős, szerelni is rémálom. A drágább darabjaik jók, de annyiért meg 3 év garos Dell van, amiket szeretek. Az enyém egy 7 éves Inspiron 6400, feltupírozva, a legerősebb C2D T7200 procira felnyomva, SSD-vel. Tökéletesen működik, az új aksival 3,5 óra... Brühühü...
@rodeo36: Mondjuk azon elnézően lehet mosolyogni, hogy a Fidesz burkoltan ugyan, de megengedően viselkedik a Jobbikkal, valójában jövőbeni szövetségesének igéretét helyezi kilátásba.
A Jobbik ugyanúgy járhat, mint a Fidesszel korábban egységre lépő pártok, szépen bedarálják őket is.
@épészmérnök:
ki ez a picsa?
amikor cipőt le,... én ki

leszarom

egyébként számomra egy elfuserált irodaház benyomását aggya vagy még asse

brühühühü

nekem még senki sem mert házirendet adni mikor meghívott, mert nálam a vendég meg a kuty az úr

szóval kiezapicsa?
@Husz_János_Puszita: Igen, de azzal csak a valódi problémáról való tudomas-nem-vevést konzerváljuk. Ez pedig az, hogy egyenlőek vagyunk-e, mint emberek. 1789 után is itt tartunk még.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
miért kell szerelni?

van backup-om 500 Gb, az új PC-m 1Tb

zsebbenhordható az ACER és ha tönkremegy kidobom a szemétbe, vagy recyclálom

ez olyan, mint venni egy kávébiztos nylon bigyót 35 dollárért a billentyűzetre de egy új billentyűzet 14

szóval miért? az ACER 2. gép lenne és az volt, amíg készűlt az új PC-m és ragyogóan műxik

érveljél mert különben

brühühühü
@sírbateszezazegész:

Hitler sem véletlenül a '29-es világválság után került hatalomra. Amikor szegénység van és a jövő sötét képet fest, fogékonyabbak az emberek a szélsőséges megoldásokra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te mennyiből tucc kihozni egy
1Tb, 4Ghz++++ PC-t?...csak ami benne van (2 vagy 3 HD monitor kimenettel és 4 hangrendszerrel ami megvan) a Logitech rádióm is benne van meg a TV rendszeren is

HUF vagy USD??
csak kíváncsiság

brühühühü
@rodeo36:
Bakker, a fogyasztói társadalom gyermeke vagy... :))
Én megjavítom őket, ebből is élek...
Hulladékot meg nem árulok, mert nem akarom, hogy engem szidjanak, hogy fost adtam el.
Azt máshol kell megvenni.
Nálam amúgy 3 PC "dolgozik" otthon,
+ egy Dell noti (7 éves, de bekapcs.után 12 mp alatt a neten van),
+ egy ASUS noti
+ egy Dell 10" netbook... :)
@sírbateszezazegész: A kutyaúristenit, hát ez az. Példaértékű, ahogyan összeraktad, pontosan ezt érzem én is. Van egy pár dolog, amit kissé másképpen látok, de ezek inkább hangsúly eltolódások, mintsem kifogások. Best.
@sírbateszezazegész:

Sosem leszünk egyenlőek mi emberek. A jogaink lehetnek egyenlőek, de nem azzal van a gond. Olvastam az ÁSZ egy 2009.-es jelentésében, Magyarország biztosít a legszélesebb jogokat a kisebbségeinek a világon, 1 ország kivételével. Azt hiszem a dánok, nem emlékszem pontosan. A jogi és intézményi rendszer adott, az érvényesítéssel van probléma.
@Mariann19: Nem, az ember a haszon állatot dolgoztatja, nem kínál neki szövetséget, pláne, nem csinál belőle hambit. Pusszancs.
@rodeo36:
Ilyent össze nem raknék, Dell PC, kb. Br. 300.000.
www.dell.com/us/p/inspiron-660/pd.aspx

Ilyesmi, feltunningolva kicsit.
De nálunk drágább, mint pl. Németországban. Nemrég egy spéci gépet kellett volna eladnom, de nálunk 360.000 lett volna az, amit németektől 220.000-ért megkap... :((
@Alonee: "Az ember a haszon állatot dolgoztatja, nem kínál neki szövetséget."
Ki beszélt itt szövetségről a szó klasszikus értelmében.
Az emberi viszonyok és kötődések gyakran mindössze érdekszövetségek, az érdekek pedig lehetnek haladó tartalmúak is.
Neked is pusszancs!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

www.bestbuy.ca/en-CA/category/desktop-computers/20213.aspx?path=3551fbf72f2cbaac084e0e041a558fa2en01

ha te márkákra utazol akkor nem jársz jól

az enyém 120000HUF házhoz szállítva Office 2010 minden nyalánksággal és egy valag softwear amit átmentett...és megéri 2 évente kidobni és venni egy újat ilyen módon

azt útálom amikor az utolsó perc után 1 perccel kell felhívnom, hogy szarban a haza, mert a telefonom is benne van 8 dollárért havonta, Rio de Janeiro-ba 25 perc 25 cent kártyát nem használok...

mikor sajogni kezd, akkor kibaszni

brühühühü

ennyiért mit adnál, amennyibe nekem van?
Én azt nem értem a legtöbb politikusba meg, hogy miért kell a vakot megjátszani.Én a helyükben elgondolkodnék azon az egyébként egyszerű dolgon, hogyha egy párt (pl. Jobbik ) szerez 800 ezer szavazatot-akkor léteznie kell számtalan ,a magyarokat érintő , létező problémának. Amivel igenis foglalkozni kellene!!! S azokra a problémákra jobb megoldási alternatívát kellene mutatni! Az nem emgoldás hogy lenácizunk 800 ezer szavazót közvetve.. A szavazatok okát kellene megnézni és arra megoldást kínálni. Remélem Gábor is olvassa ezt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vazze... az én Abacusomba még akksi se kőőő:-) És azzal is be tudok golyózni:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
az enyém állandóan rajta van, delej occó, nincs kikapcs bekapcs, megy...különben a telefonom nem tudna csörögni bár mikor aluszni megyek leveszem a hangot haggyon üzit

nagyon drágák vagytok

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Bunny...beadtad neki

nekem logarlécem van Faber Castell 30 cm-es 2 incs széles...szóval méretes a zabakuszit nem szeretem görgetni

brühühühü

mire a zsebszámi bekapcs én ki is toltam
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te nyomoronc! Mostan panaszkocc, vagy dicsekocc? Ha még aztat is ideírod, hogy a kenud négymagos, 1 Tb-os SS-gábriella D2-vel... lealázlak:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

és ate abakuszid 12Tébés125Gébésrammal?

brühühühühü
@rodeo36: há még az ajjas aztat is tudná, hogy gyökért vonok, halmozottan hátrányosozok és keresztrejtvényt fejtak, sakkozok és .... szóval, mehet a 3 kötyüjével a Mosony alá:-)
@rodeo36: Az ugyan nem , de legalább 12 színben jáccik:-) 3 D-ben:-)
Az egykulcsos adórendszer miatt van válság az országban?

Amiatt csökken a GDP, nincs beruházás? Amiatt bontódnak le a demokrácia intézményei? amiatt van oligarcha, maffiabirodalom? Amiatt nem születnek gyerekek, vándorol ki aki csak tud?

A progresszív adó hírére megindulnak a befektetések? Jobban élnek azok, akik ma is a legtöbbet teszik le az asztalra, a 80%-os adóékkel is többnyire a mások asztalára? Csökken a korrupció? Csökken a paternalizmus? Megszűnik a nyugdíj probléma? Munkahelyek jönnek létre? Mindenki intenzív szaporodásba kezd? Hazatódulnak Svédországból az orvosok?

Szálljatok le a földre. A progresszív adó belengetésével a maradék 20% támogatást is elveszíti a baloldali szövetség. Mégha a többség (kiszolgáltatott, magáról felelősen gondoskodni segítség nélkül képtelen) szerint igazságos is a progresszív adórendszer, az a kulcs? A megoldás?

Benjamin Franklin mondta, ha a választók rájönnek pénzt tudnak megszavazni, vége a demokráciának.
@rodeo36: nemmondod, hogy egy valag meleg és lágy ruhát is adnak a kütyühöz? :-) (soft-wear:-)))))) )
Ez is csak Kuba-townban leheccséges:-)
@Mariann19: Nyehehe, hogy ki beszélt itt szövetségről? Kegyed.
@rodeo36:
Lófac sincs itt annyiért kispofám! :))
Csak egy Office 78e!
Viccelsz?
Orbanisztánban óccsóság van...
@Penivaldes: Ez ugye nem az NFL-es Meskó Zoltán?:))

@sírbateszezazegész: Igen a magyarok rasszisták.
Hát persze.
A cigányok közül nem azokról beszélsz,akiknek mi csicskageci magyarok,meg parasztok vagyunk?

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De ha azok kritizálnak minket,akik ugyanazt csinálják,mint mi akkor mi van?

@Rufus78: Semmi bajom velük,mert még szükség lehet rájuk.
De ugyanezért ne legyen más rasszistának nevezve.
@Makkasz: Nem, nem az egykulcsos miatt van, hanem a sok marhaság miatt, amit össze-vissza vezettek be. A progresszív adóztatás csak csökkentené a nincstelenek és a lassan éhenhalók számát. Semmi több.
@Husz_János_Puszita: Ok. Jön egy gazdasági felemelkedés, majd annak ciklikusságából következően egy újabb válság, visszaesés. Mivel a fellendülés alatt mindenki boldog, pénzt költünk, nem bűnbakot keresünk, nem sajnáljuk a "cigánytól" sem azt, hogy legyen "nekije valamije, mégha az is ami", mert mi rendesek vagyunk. Ha jön a válság, akkor előkerül az, hogy "mos mér engem kell kirúúgni, mer én nem vagyok cigány azé mer mindig ezeknek kedveznek hááthulélünk hánemmagyarországun aztmindigcsakacigány".
Én ezt nem akarom a gyerekeimre hagyni. Lehet, hogy sokat nem örökölnek tőlem, de ezt biztos nem.
Egyszer -1867 osztrák-magyar kiegyezés- megkaptuk az esélyt, hogy mi is kiegyezzünk a horvátokkal, szlovákokkal, románokkal. Szűkkeblűnek bizonyultunk, s Trianon lett a vége, azzal ami. Most megint ugyan ezt követjük el.
Koszovó. Nem vándoroltak be oda albánok. Csak többen lettek. Mi is megérdemeljük majd Cigányországot. Ráadásul ők magyarnak tartják még magukat, anyanyelvnek is ezt jelőlik meg. Csak mi nem fogadjuk be őket, ahogy a vészkorszakban is elküldtük a halálba a többi magyart, mert máshogy hittek Istenben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát ha ilyen infót adnak egy áruról meg sem nézem. egyébként az a technikus, aki bármikor egy órán belűl itt van tuggya mit csinálok és hogyan és ahhoz válogattya azt ami kell és a softwearjeimet teszi tovább mivel mindegyik eredeti a gyártótól regisztrálva és életreszóló upgrade-del

8 USB 3 külsű és 8 belső hangrendszer, 2 DVD, 3 monitor kimenet cca 120000 de lehet hogy 125000

brühühühü

ezért én be sem megyek boltokba, mert amit ott szakbolt 35 dolláért ad azt tőle házhozszállítva néha ingyen néha 5 dollárért megkapom...és tűri a hülyeségemet mert abból él...elbaszok valamit máris rohan...de 78 dollár (22386 HUF)az órabére...úgyhogy inkább vigyázok

brühühühü
@Makkasz:

Egykulcsossal 500 milliárdot kiengedtek, másik kézzel 2.700 milliárdot beszedtek. Ennyi.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ez milyen gusztustalan már! A csávó "nagyon sikeres" pályázatának az volt a kulcsa, hogy a mostani saccolt bevételt hasraütve megduplázta, de amúgy fogalma sincs, hogy miből és hogyan térül meg a befektetett pénz (kiszámolni sem tudja, mert derogált befejezni a közgázt), ettől meg annyira elélveztek a pályázat elbírálói, hogy rögtön adtak neki öt helyet! És nem ő a hibás, ő él egy szar rendszernek a lehetőségeivel és hibáival!
@sírbateszezazegész:
a magyar történelem tele van szarral és a kiegyezés meg a két VH erkölcsi leégés az anyagin tól

meg a seggségünk

brühühühü

erre vagyunk büszkék
@kifordított nagyanyó: "De ugyanezért ne legyen más rasszistának nevezve."

Van egy icuri-picuri különbség azért..tudod tán, mi is az?
@Makkasz:
Melyik majom mondta, hogy amiatt?
Az "csak" egy 5-600 milliárdos lyukat üt, amit persze toldoznak, nem sok sikerrel... Azért az sem piskóta.
A válság sok tényező miatt van, ez egy pont benne csak, amit nem megfelelően kezelnek.
Termelő beruházások nulla, elijesztése folyik a befektető és hosszú távra tervező, termelő tőkének.
Ilyen bizonytalan, állandóan változó gazdasági környezetbe a munkaigényes folyamatokat, szakképzett, nem betanított munkaerőt preferáló vállalkozásokat nem hozzák. A Lego féle fröccsöntő segédmunkásokra lehet szükség, de azoktól nem fog szárnyalni a magyar gazdaság...
Audi és Mercedes méretű befekteés pedig sehol a láthatáron.
Illetve nekünk nincs, de a szlovákoknak és a románoknak udvarolnak a nagyok, pl. BMW. Szóval... :(
@rodeo36:
Látod... Nálunk a 7e forintos órabérért sápítozik a magyar. A cégek, akiknek dolgozok nem, de a magyar magánügyfél...
@kifordított nagyanyó: Én nem cigány vagyok. Magyar.az identitásom, így mondom, hogy rasszisták vagyunk. Ha a többieket is magyarnak tekinted, ha hagyod, hogy így határozza meg saját magát, ha nem utasítod el, akkor nem lehetsz "csicskagecimagyar, meg paraszt". Ezért mondtam tegnap gondolkozz el azon amit linkeltem. Megtetted.
@nemecsek ernő áruló: Természetesen a szocik meg a fidesz fantasztikusan teljesített és teljesít,ugye.
Ha a jobbikról van szó,érdekes módon ugye csak a negatívumokat kell kiemelni.

Amúgy nem tudom mekkora ott a fidesz-jobbik aránya.
De nem értem miért oda kell az az erőmű.
@kifordított nagyanyó: Látom, nem érted, mire céloztam. A szocik balfaszsága, és a fidesz gengszterei nem legitimálják a jobbik magyar emberek ellen elkövetett merényleteit.
@Alonee: Szent ügyért az ördöggel is cimborálunk.
Önnek, mint a történelem nagy tudorának tudnia kell a nagy háborúk előzményeiből is.
@sírbateszezazegész: Nekem ugyanolyan magyar azsidó a cigány stb.
De ha ők magyaroznak,akkor mi legyen.
Mondjuk ebben az idegengyűlölő országban leginkább két kisebbségnek egy részét nem szeretik.
Ez egész jó arány.:))

Egyébként Fankadeli kérdezi az egyik dalában,hogy:Miért a saját népem árul el?
@rodeo36: Én a kiegyezés utáni gazdasági és politikai/társadalmi fejlődést n tekinteném szégyennek. De ez az én véleményem.
Megjegyzem történelem van, s az tele van szarral, meg dicsőséggel. Attól függ, honnan nézed.
@nemecsek ernő áruló:
"Pénteken a megismételt közgyűlésen minden képviselő eldöntheti, hogy a szegedieket képviseli vagy egy magáncég piaci érdekeit?!"

Eccerű a válasz: A szegediek megbízásából egy magáncég és saját érdekeiket képviselik. Sajnos.
@nemecsek ernő áruló: hát a rudat meghagyhatná a csajoknak, durván perverz alak. Gondolom most majd azzal jön a kemény mag, hogy ez a fickó csak ügynök aki belülről bomlasztja a pártot :D
@nemecsek ernő áruló: Csak te kiemeled hogy a 16%-os jobbik árt az embereknek.
De nem tudom ott mekkora az arányuk.
Mondjuk a szocik meg most kurva becsületesek lettek.(fideszhez képest azok)
De természetesen mindenkinek meg kell próbálni jobbnak lenni az elődeinél.
@Mariann19:
"A Fidesz 2/3-os többsége nem reális lehetőség, a parlamenti szavazások emiatt különféle kompromisszumok alapján alakulnak ki a Fideszen kívüli pártok részvételével."

Nem akarok vészmadárkodni, de végeznék egy kis választási matekot, érzékeltetendő a helyzet komolyságát. A közvélemény-kutatók szerint a Fideszt a biztos pártválasztók úgy 42-46%-a támogatja. Az időközi választásokból és a 2010-es eredményekből úgy becsülhető, hogy ez stabilan megvan majdnem mindenhol, és mert egyfordulós a választás, ha ezzel az átlag 44%-kal nem áll szemben egy tömeg, hanem sok kis apró bolha pattog, akkor az egyéni helyekből jó eséllyel megszerzik azok 90%-át (optimista becslés, hogy csak 90-et!), ami kapásból a parlamenti helyek 40%-a. Utána jönnek a listás helyek, ami azt jelenti, hogy ennek a 44%-nak a fele még hozzáadódik. Ez a jelenlegi állás szerint 62%, ami azért már elég közel van a kétharmadhoz...

És mindezt azelőtt mérték, hogy a rezsicsökkentés, a családi kedvezmény kiterjesztése, a pedagógus életpályaprogram, nagyis a tengernyi osztogatás (és arra is bizton számíthatunk, hogy idén novemberben harmadszor is kifizetik az egyszeri nyugdíjkompenzációt...) meg a titkosszolgálati csontvázak szekrényből kirángatása igazán felfutott volna, és akkor még nincs benne az, amit a kreatív kis agyuk az elkövetkezendő egy évben kitalálhat.

Úgyhogy az újabb kétharmad szerintem nagyon is reális.
@bgp:
Megmerényelték...
Remélem a következő felvonulásuknál azért nem ússzák meg a "motorosok", hogy pár tangát ne dobjanak be nekik! :))
Az is lehet persze, hogy a melegfelvonulással együtt mennek majd dübörögni.
@sírbateszezazegész:

Ha normális országról lenne szó azt mondanám, a konjunktúrát meglovagolva hatékony intézkedéseket lehetne hozni az integráció felgyorsítására, ami kifogná a szelet a hétköznapi rasszizmus vitorlájából. ( Nem jó szó ez a rasszizmus, inkább a rossz tapasztalatokat általánosító előítéletnek mondanám ). Ez a többség.

A valódi rasszisták nincsenek olyan sokan, pár százalék meg mindenhol akad belőlük a világban. Szerintem ez két külön dolog. Sőt a magyarkodók, akikről te beszélsz, egy harmadik csoport. Ők egyszerűen csak infantilisek.

Tehát vannak
- etnikai együttélésből fakadó valós súrlódások
- nácik
- nacionalisták

Ebből a Jobbik egy katyvaszt csinál, holott mindhárom problémára más a megoldás.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Progresszív adó. Értem ezt én is, mégis ez (az írigység) baloldal hívószava. A MEGOLDÁS. A kétharmad nem a demokrácia és polgári alapértékek, jogállamisag, újraelosztás csökkentsére kell nekik, hanem a szent PROGRESSZÍV ADÓÉRT. Ha megtalálták a vesztés kulcsát, még a fideszt megvetők körében is, ez az ígéret az.

Félelmetes hogy Bajnai sem az adójóváírás újra lehetővé tételével, szegények helyzetének könnyítésével kampányol (elhallgatva honnét), hanem a progresszív adóval. Ez mit jelent? Hogy szerinte az hogy másoktól elvesznek jobban hív a szavazófülkébe, minthogy neked jobb lesz. Félelmetes.

Furcsa dolgog, aki progresszív adót akar, vagy adóemeléseken ötletel, két féle ember lehet:

1. Azt akarja, másoktól elvegyenek, és neki adják. Mivel nem meri orrbavágni a szomszéd Imrét, vagy sajét gyerekétől elvenni, az állam, homályos elvek mögí bújik.
Jellemzői irigy, rövidtávon gondolkodó, önző, eltartott. Jelszava: Más faszával csalánt verni.

2. Ő akar többet adni, azt akarja, mások döntsenek arról, mire költsék az ő pénzét. Mindezt a végtelenségig korrupt, hatalmas állammal rendelkező Moon. Pedig csinálhat alapítványt, fizethet több adót (adókedvezmények nem igénybevételéért nem kap büntit, szíve joga), összefoghat a szomszédokkal hogy leburkolja az utcát, adományozhat, de neki jobb, ha kedvenc pártjára bízza. Nem tudom, ebbe a csoportba tartozik-e élő ember, nem lehetetlen, hiszen szektákba is belépnek. Igazhitűek, naivak, szervilisek, vakok.

Egyszer próbáljunk már meg kiadást csökkenteni, de nem körömolóóval, hanem bárddal. 80% helyett 20%-os adóékkel (bánja a szervem hogy progresszív). Nade ebben semelyik oldali politikai elit nem érdekel. Folytatni akarják a színjátékot, használva a félhülye választókat.

Érdeke, lelkisimerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Igen van.
Az egyikben egy állam hivatalosan csinálja,a másikban meg politikai csoportok.
Erre gondolsz ugye?
@kifordított nagyanyó: Nem, egyszerűen most csak a Jobbikról van szó.

És nem egy "szocilibsi" polgármester alatt "szenvedtem" Veszprém 3. köztársaság beli 'aranykora' Dióssynak köszönhető, azokat az eredményeket rombolja most a fidesz a jobbikkal karöltve, amiket pont az utolsó, pont jó ciklusában csinált. Vicces, hogy amíg Dióssy nem dolgozott, csak a haverokat hozta helyzetbe, meg a saját pecsenyéjét sütögette, addig mindig újraválasztották. A 2002-2006 közötti teljesítménye viszont kifejezetten az a típus volt, amin nem nagyon lehetett fogást találni. Akkor kizárólag az őszöd miatti felháborodás hozta az ő vesztét, és terelte egy inkompetens balfasz kezébe a várost.

A XIII. kerület meg a tartozások nélkül is folyamatos fejlesztés, és állandóan növekvő népesség mellett egy kifejezett sikertörténet, ami egyedül annak köszönhető, hogy a fideszt a kerületben nem hagyják szóhoz jutni, és Spallert is úgy picsázták el, mint annak a rendje.

Ehhez képest a Jobbik mit tud felmutatni? Újkori jobbágyságot, és rabszolga sorba taszított embereket. Gratulálok hozzá!
@sírbateszezazegész: A 800-as években hol lett volna eszünk arra a kiegyezésre,könyörgöm.

@rodeo36: Nem tudom miért erkölcsi leégések.
@Makkasz: Ha csak ezen múlna, maradjon az egykulcsos..de kiszámíthatóság mikor lesz? Egyéni képviselői indítványok tömkelege.melyek oylkor egymást ütik, de senki nem törődik vele..a tőke (a szemét) meg kivándorol vagy be sem jön..hol az egymillió ÚJ munkahely (arányos része:-)?
Most akkor jobbikosokkal vagy nácikkal való társalgásról van szó?

Az előbbi egyszerű: épp annyira érdemes és értelmes társalogni jobbikosokkal, mint fideszesekkel, emeszpésekkel, elempésekkel, együttesekkel ( ;) ), és így tovább.

A posztban van egy mondat, amiben a szerző (tévesen) konstanst használ változó helyett, a helyes mondat ugyanis így hangzik:

Bármelyik közismert párttal ideológiáról vitázni éppen olyan felesleges, mint szánkót venni karácsonyra az Iránban rekedt szkíta rokonoknak.

Ugyanakkor mi a helyzet a nácikkal való társalgással? Van itt valaki, aki már társalgott nácikkal? Benyomások? Van akinek, kudarc élménye volt? Stb?

Vagy ez csak ilyen általános érvényű nácizás, aminek hagyományosan és természetesen a nácikhoz van a legkevesebb köze, ugyanakkor egyformán jellemző a jobbikosokra, fideszesekre, emeszpésekre, elempésekre, együttesekre ( ;) ), és így tovább?
@kifordított nagyanyó: Nem.
"Az egyikben egy állam hivatalosan csinálja,a másikban meg politikai csoportok."

Magyarországban az állampárt. Izraelben meg a belbiztonság..az a csoport lenne?
Ne álljunk szóba nácikkal:

"Rafi Peretz szerint a Tóra elveivel ellentétes cselekedet lenne, ha Izraelben azonos jogokat biztosítanának a zsidóknak és a nem zsidóknak. Márpedig a kormány sem tehet olyan intézkedést, amely nincs összhangban a Tóra tanításaival – fejtegeti az izraeli hadsereg vezető rabbija a Laws of the Mezuzah (A Mezuza törvényei) című könyvben, amelyet az izraeli hadsereg rabbinátusa adott ki."
@nemecsek ernő áruló: Egy 16% os jobbiknak mi köze ehhez?
Mekkora felelősséget lehet rájuk hárítani?
Elnéző vagyok velük szemben?
Igen!
Szocikkal az voltam?
Igen!
Igazából a következő választások utáni eredmények után fog kiderülni minden.
Lehet hogy a jobbik szövetkezik a fidesszel.
De akkor szerintem sok szavazót veszítenek.
Lehet jön bajnai és tud valamit tenni.
Talán szavazni akkor sem szavaznék rá de akkor ellene sem szavaznék.
Lehet maradnak viktorék és én is megyek.
De azért az akasztásukra visszanézek...:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Úgy szar amit a fidesz csinál ahogy van. Emiatt nem tudom honnan lenne nagy állam esetén több munkahely. Maffiakormány. Az országot kifizetőhelynek tekinti, a törvénykezés eszköz, a demokrácia intézményei színpadkellékek. Itt a baj, nem a progresszív-egykulcsos. Szerintem a regresszív az igazságos. Csak nem ez a lényeg, és ebbe a posztba is bekerült, ami a gecikről (sry nácikról) szól, méghozzá olyan érvvel hogy ezért kell kétharmad. Tragédia.

Ugyanúgy világít a lopási szándék, a kontroll igénye, a padlás lesöprése mint a mostaniaknál. Egyszerűen Orbán a jövő nemzedékei terhére vesz szavazatokat (nyugdíjasok, de fiataloknak az már nem lesz, képzést is leépít), míg baloldal a minden szopatás ellenére még mindig teljesítő, 48 évesen szívinfarktusban felfordulók terhére.

Véget kell ennek vetni. Létezik igazság.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cOd3zuaiGoM
:D Ha jól látom, arról megy itt az ábrándozás, hogy a Fidesz még 2/3-ot sem szerez 2014-ben... Ez tényleg nagyon vicces.
@kifordított nagyanyó: Az a 16% pont arra hatalmazza fel, hogy ha disznóságot látnak, akkor ordítsanak, és mozgósítsanak.

Van egy mondás: Vétkesek közt cinkos, aki néma.

Ez a köze a Jobbiknak hozzá.

(Az említett veszprémi bicikliúthoz Katanics legalább ki tudott állni, hogy "srácok, ez kurva gáz", pedig az MSZP képviselete Veszprémben jelenleg a béka segge alatt van)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ami a poén benne, hogy ezt az egészet szerintem jó, ha húsz ember érhette el.

Kiváncsi vagyok amúgy mit csinálnak azzal a házzal, ami a Római Club után van. Na az valami nagy érdekérvényesítőé lehet, mert nagyon nem nyaralónak néz ki, hiszen egy kibaszott nagy családi ház, és a gát (ha ott is lenne) épp rajta keresztül menne.
@Makkasz:
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én szívesen adnék akár többet a közösbe ha jobban keresnék,mert nem felejteném el azt amikor csóró voltam.
Persze ehhez normális felhasználás kéne.
De sokan mondják hogy azért lehetne még rendesen spórolni a kiadási oldalon.
@kifordított nagyanyó: És ha nem vetted volna észre, olyan példákat hoztam, ahol lapos kúszásban némán megszavazták az emberek ellen elkövetett bűncselekményeket. Egy kurva szót nem szóltak! Egyetlen kurva szót sem!!!
A kérdés jó ..

Ám úgy kell feltenni a kérdést, hogy szabad-e, kell-e szóba állni ballib gyökerekkel ?

Mert a hazai ballib gyökerekről derül ki a legtöbb diktatúrikus gyökérség minden szélsőjobboldali pártot beelőzve.

A maffia és a ballib kapcsolata a napokban, aztán most Gyurcsány wiki-leaks lelepleződése.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: így van ezek az igazi kérdések...

csak ki a ballib és ki a becsületes náci...

én pl gyűlölöm a cigókat dakotákat komcsikat zsidókat stb...

akkor én hova ájjak?
mijen csilagot kapok?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Tehát izrael hivatalosan rasszista,de csak azok a rasszisták akik nem szeretik a bevándorlókat Görögben,Svájcban stb.

@nemecsek ernő áruló: Nem tudom melyik helyi faroknak van benne biznisze de nyilván nem értek ezzel az intézkedéssel egyet ha sok ember érdekét sérti.
A szocikból ki tudtam ábrándulni.
Hátha lesz még ilyen.:))
@nemecsek ernő áruló: Vagy lesz egy 25%-os,normálisabb jobbik.:))
Sajnos nem én vezetem őket,tehát csinálnak hülyeségeket.
@Penivaldes: A vörös nem az állaga, kérem szépen, bárhogyan is süt a napocska! :-P
@kifordított nagyanyó: A XIX. század második feléről beszélünk. Volt rá igény a másik oldalon. Ám legyen. Most és itt miért nincs rá eszünk?
@kifordított nagyanyó: Na ez az, amiben én abszolút nem hiszek. Ha már 16%-osan korrupt faszokból áll, akkor mi okom lenne feltételezni, hogy erősebben nem lesznek még korruptabbak? Az MSZP a kiváló példa. A politika ilyen.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezt egy jó darabig nem felejtjük el, hogy Gyurcsányék és a libsik 2006.október 23-án meghívták a zsidókat, gyakorolják a tömeg szétverését.

Majd jól ledemokratázták magukat.

Horn után amúgy azt hittem, a ballibsik dobták a komcsi módszereket, de mégsem. Ráadásul amit az MSZP-SZDSZ csinált, hogy bűnözőkkel fognak össze a hatalomért, azt még kádárék sem csinálták volna.
Egyébként elég vicces a poszt időzítése, amikor a kialakuló Laborcz-Gyurcsány-wikileaks botrány miatt a Jobbik épp ezerrel üti a tamtamot, és valószínűleg még jobban elmérgesedik a Jobbik - vörösök viszony, és a Jobbik megpróbál lecsapni a baloldalról tovább leszakadó szavazókra (2010-ben már összejött...). Kit érdekel ilyenkor (meg bármikor) Scheiring Gábor? Szerintem a választópolgárok több mint 90%-ának gőze sincs arról, ki ez az alak - talán jobb is.
@Dr. jenőke (jenőke):
" hiszen egy tanulót fel tud használni vagy alkalmazni tud árufeltöltésre, polcfeltöltésre"

Azannya Parragh... Arra véletlenül nem használható egy tanuló, hogy a szakmát tanítsák neki? Vagy ilyen reménytelenül elmaradott, idealista és naiv lennék? Vagy csak emlékszem még a szakmunkásképző iskolákra?
@kifordított nagyanyó:
"Én szívesen adnék akár többet a közösbe ha jobban keresnék,mert nem felejteném el azt amikor csóró voltam."

Jajj, ez erősen feltételes. Én több mint 210 m Ft adót fizettem be, de 10.000 Ft-ot sem fizetek be feleslegesen. inkább segítek másnak közvetlenül (nem feltételes módban).
@kifordított nagyanyó:

Kőházipszilon és az ő népe. Nagyon jó.
Tudod, Hitler Sztálinhoz, még a paktum előtt megbízottakat küldött, hogy Sztálin rasszjegyeit (történetesen, hogy zsidó-e) vizsgálja meg. Meg kell jegyeznem, hogy ezen a vizsgálaton Sztálin nem, ám Kőházipszilon és a ti Steffitek alaposan fennakadt Vona (akarom mondani, volna).
@Penivaldes: Akkor jó.:))

@sírbateszezazegész: Na most azért a cigányok részérről is kéne valami hajlandóság.
Már ha még róluk beszélünk.

@nemecsek ernő áruló: Ki tudja?
Talán rájönnek arra amire a fidesz nem jött rá.
Ha jól csinálnák lennének húsz évig és csak keveseket lopnának ezalatt.
Na most a fidesz rettentően hamar be akarja hozni az elmúlt 4-8 év éhezését.
@Buga.Jakab: ződet a szömöd alájja

brühühühü
@kifordított nagyanyó:
aljasság amit a magyarok csinálnak 1200 éve
ez magánvéleményem, nekem

történelem alátámasztya

brühühühü
@Rufus78: Amit írtál a Fidesz választási esélyeiről, azzal nem lehet vitatkozni, ha a közvéleménykutatási adatokat és a választási törvény adta lehetőségeit nézzük.
A kérdés az, hogy ezek milyen tartóssággal bírnak.
Látható volt, hogy az október 23-i 2014. Összefogás megjelenése a Fideszt egy hatalmas offenzívára ösztökélte az ellenzék visszaszorítása érdekében. Azonban az időzítés túl korainak tűnik a robbanásszerű lejáratását tekintve és azt figyelembe véve, hogy ezt a szintet tartósítani kéne.
A fegyverarzenálba ilyen tartalékok nem lehetnek.
A politikai lejárató húzások időleges, rövid időtartamú vonzást jelentenek, a választók körében inkább a zsebbe nyúló kedvezmények a döntőek.
Az idei gazdasági körülmények jóval kedvezőtlenebbek a 2012-es évnél. Nem szeretnék gazdasági kilátások elemzésébe bocsájtkozni, de inkább komoly, újabb megszorításokra lesz szükség, mint adakozásra.
Ezen kívül az ellenzék - az elemzők szerint - rájött, hogy nem aknázta ki eddig a Fidesz egyes társadalmi csoportokat érintő kegyetlennek is mondható intézkedéseinek támadási felületeit, náluk most lehet számítani egy kemény, lejárató harcra.
A szakszervezetek is felébredtek több éves, hosszú álmukból többek között.
Tehát végeredményt még távolról sem lehet belőni.
@Blogger Géza: Ha logikusan gondolkodunk, kisebb településeken kisvárosok, községek, falvak, eleve jókora botorság helyi választáson MSZP-re szavazni, ott a Jobbik a célszerű.

Ráadásul a cigányoknak is, mert egyetlen aki ott felszámolhatja a problémákat épp azzal, hogy veri a tamtamot, a Jobbik.

A liberálisokra szavazni pedig eleve öngyilkosság.
"Videó: Dühös ellentüntetők várták Orbánt
A szimpatizánsok mellett fújoló tömeg fogadta a miniszterelnököt Pécsett."
hvg.hu/itthon/20130425_orban_viktor_pecs

hát ez meg hogy????
@Makkasz: Kösszépen hogy bunkó parasztnak nézel!:))
Én nem fizettem be ennyi adót mégis adtam néhány embernek.
Sajnos csóresz vagyok.
De nem vagyok olyan,mint kaktusz a nívó blogon.
Amolyan lázár jánosos felfogással
Tudod:Akinek nincs semmije...

De örülök hogy te meg tudod tenni és segítesz másokon.

@ihajja-csuhajja: Ezhogyjönide...?
@sírbateszezazegész:

pont az a bajom hogy -ma már- nem látom kiegyezésnek, mert velünk igen mi viszont senkivel, és beindúlt -pont emiatt- a rasszizmus és a németeket megelőző Numerus clausus...a gazdaság pörgött, mert voltak kurva jó menedzserek és vállalkozók, de az is kirekesztő volt

ma már ezt így látom 35 évvel ezelőtt nem

brühühühü

azóta megismertem a világot
@kifordított nagyanyó:

"Egyébként Fankadeli kérdezi az egyik dalában,hogy:Miért a saját népem árul el?"

....így!
@kifordított nagyanyó: Nem tartanak semmilyennek, de ez segít magad besorolni:
Furcsa dolgog, aki progresszív adót akar, vagy adóemeléseken ötletel, két féle ember lehet:

1. Azt akarja, másoktól elvegyenek, és neki adják. Mivel nem meri orrbavágni a szomszéd Imrét, vagy sajét gyerekétől elvenni, az állam, homályos elvek mögí bújik.
Jellemzői irigy, rövidtávon gondolkodó, önző, eltartott. Jelszava: Más faszával csalánt verni.

2. Ő akar többet adni, azt akarja, mások döntsenek arról, mire költsék az ő pénzét. Mindezt a végtelenségig korrupt, hatalmas állammal rendelkező Moon. Pedig csinálhat alapítványt, fizethet több adót (adókedvezmények nem igénybevételéért nem kap büntit, szíve joga), összefoghat a szomszédokkal hogy leburkolja az utcát, adományozhat, de neki jobb, ha kedvenc pártjára bízza. Nem tudom, ebbe a csoportba tartozik-e élő ember, nem lehetetlen, hiszen szektákba is belépnek. Igazhitűek, naivak, szervilisek, vakok.
@ihajja-csuhajja:
Ja, tudni kellene, hogy Kőházynak hívják.
@Fejesrob:
Na igen.

A hazai ballib túl mélyre sűllyedt.

Nem marad más hátra, minthogy hangosan kiröhögjük azokat, akik ezután demokratának merik nevezni ezeket az MSZP-s ex-MSZP-s ex-SZDSZ-es tetveket.
@rodeo36: Ne kezdd már hogy mi vagyunk a legrosszabbak a világon,könyörgöm!
De valahogy 500 éve elég szarul jövünk ki a dolgokból...

@Penivaldes:
www.origo.hu/sport/20120412-mesko-zoltan-az-nflben-szereplo-new-england-patriots-jatekosa-magyarorszagon.html
@ihajja-csuhajja:

Jaja, erről a híres tibeti onkológus Dr. Josef Paul Schimmerwagens-Fürtz is megemlékezik emlékirataiban:

"Megvizsgáltuk Sztálin rasszjegyeit (történetesen, hogy zsidó-e). Meg kell jegyeznem, hogy ezen a vizsgálaton Sztálin nem, ám Kőházipszilon és a mi Steffink alaposan fennakadt Vona (akarom írni, volna).

Aztán falatoztunk tömjént és mirhát."

(Dr. Josef Paul Schimmerwagens-Fürtz összegyűjtött, majd a szegények közt többször is szétosztott emlékiratai, MCMLVII. kötet, 4322/b oldal, a kávéfolt mellett rögtön jobbra... mondom jobbra... az a bal...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

dögöljön meg...7000-ért nem csinálnak semmit ott ahol a bérért adózni is kell 15%-ot amiből -esetenként- ugyanannak 22%-át vissza lehet kapni(SIC) mert...azaz visszatérítenek vagy támogatnak egy banki kamatcsökkentéssel, a kamataid adómentességével, a hiteled adómentességével, és türelmi idővel és akkor semmit sem mondtam...de ez egy szar rencer mongyák az itteniek és tűntetnek

brühühüüh
@kifordított nagyanyó:
nem ki hanem be

brühühühü

mi volt amit olyan jól?

ide sorold fel 3 szavanként egy listán:
(lista kezd:)

brühühühü
@ihajja-csuhajja: Szerintem nem tartoznak össze ezek.

@Makkasz: Nos én elvenni senkitől sem akarok.
A nívón is kaktusz azzal jön hogy mi az ő pénzét akarjuk.
Már Bástya elvtárat is megmerényelik? Kurva ország!!!!!
@rodeo36: Na ne kezdd már,hogy alapjában bűnös nép vagyunk!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a jó munkát meg kell fizetni, értékén (ja a 22368 -ban benne van, hogy éjfélkor is kijön ha gond van és ő nem csinált valamit úgy ahogy megbeszéltük de ez még nem fordúlt elő, az ő ideje is pénz, és a BMW -t is fizetni kell (lease mert arra nincs adó)

brühühühühü
@kifordított nagyanyó:

egy nagy határ szar, ha nem akarod bűnösnek mondani

hol van egy Magyar Nábob egy Aranyember?

kurvák és buzik, ringyók főggye

brühühühü
@kifordított nagyanyó:
ja és az én terminológiám szerint a buzi nem homó hanem buzi (aki még a kutyával is vagy a krokodillal pénzért elől hátúl)

brühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ja bammeg...és akkor én vagyok a fogyasztó

brühühühü
@rodeo36: Ööö,azért azzal tisztában vagyok milyen hülyék tudunk lenni.

@Penivaldes: Nem ment ki a koment.
@Husz_János_Puszita: " etnikai együttélésből fakadó valós súrlódások"
etnikai- én ezt rasszizmusként definiálom.
Hány generációjukat kell még ide eltemetniük, hogy ne más etnikum legyen?
Hallod, hogy maguk közt milyen nyelven beszélnek? Hát nem cigányul.
De abban igazad van, hogy mindhárom problémakörre más a megoldás.
Viszont ahogy látom, nem könnyű szembesűlni saját gyarlóságainkkal. Nem kritika/szemrehányás. Nekem sem könnyű. És nem vagyok egy önostorozó típus.
@kifordított nagyanyó:
Elmodntam, aki progresszív adót akar, elvenni akar másoktól. Olyannyira, hogy ez fontosabb neki még annál is, mi lesz a jövőben, lesz-e munkahely.

Vagy teljesen hülye, másoknak akarja adni a pénzét, hgoy azok döntsenek róla mire megy. te vagy az első aki felvetette, te ezt is megtennéd, ha úgy lenne....

Nem alkottam véleményt rólad, de kár ragozni, mosmár megvan, hiteltelen vagy.

Mindenkinek a saját jövedelme 1,5 -3 szorosa ami szerint normálisan meg lehet élni. Ez igaz a havi 70-et keresőre és 700.000-et keresőre is. Sokszor olvastam, ilyen meg ilyen autó nem lehet, csak csalásból, lopásból. nekem sokkal jobb volt, munkámért, hozzáadott értékemért.

Moon leköpnek mert sok adót fizetek. Eljöttem.

Lehet progresszív adó, de ne abban lásd a megoldást, mástól hogy csoportosítanak át neked, hanem te hogyan tudnál jobban élni, több pénzt keresni (ezáltal több adót is fizetni, közöshöz jobban hozzájárulni).

Moon 16% az adókulcs ugye? áfa 27%. Mi a büdös szarról beszélünk?
Itt 7% az áfa, 160 Ft a benzin. Ébresztő!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja, és W7 home premium azért nem W8 mert aszon'ta nem szeretném, mert kibaszott komplukált és egy idő után ingyen upgradelik (már fenn van a neten 8 azaz nyolc dollárért a W8 upgrade-re)

sehol sem vagytok

ebbe fogtok csődbejutni

kérjél 18000-et/óra de legyen az árú óccóbb mer ta zanyag nem sok és...tudod méjdincsájna és máris tajvan

brühühühü

magyar gazdaság a mosoly országa, kész röhej
@inebhedj - szerintem: Mondom, rosszul tudod... szóval, Schimmerwagens helyett Schwimmerwagen, aki, később az úszni tudó izraelitákat rakta konténerbe Ausrauswicci célállomással, kivizsgálandó, hogy a fagyott vízben(jég) való úszás, milyen kriptológiai, kriológiai behatással bír az egyed fejlődésére. . A többi Stumpfli. -:) És a Grúzgombóc télleg nem volt elégárja:-)
@inebhedj - szerintem:

"...tanulni, tanulni, tanulni..."

mondotta, Josephus Flavius és Von Steigner (is).
Dr. Guillotine pedig azt mondta, ha az idéző jeleket nem jól használod zsurló vagy.
@Makkasz: Tehát akkor mégis egy bunkó paraszt vagyok a szemedben.
Ha azért amit normálisan mondok,neked hiteltelen vagyok (pont nem akarok senkit megbántani)
most elküldenélek a francba.
Mondom,ezen sokat vitáztunk kaktusszal.
Valószínű nem én köptelek le,mert sok adót fizettél.
Van olyan ember akinek nem tetszik az itteni egykulcsos annak ellenére hogy jól járt vele.
@Makkasz: De mondjuk itt úgy adtak a jobban keresőknek hogy a csóróbbaktól elvettek.
És még egyszer:Ki ne találd,hogy nekem a te pénzed kell!
Viszont mára ennyi volt,kezdődik a meccs.
Na jóéjt!
@Makkasz:

kieg:

90000000000000 HUF -naka 15%-ka (GDP lehetne vagy kellene)
azaz 9,09 millió fejenként és évente)

ehelyett van

28000000000000 neka 27%-kakakakakája ami:
7560 milliárd, de a 28000 milliárd az
2,82 millió fejenként és évente ami a szükséges minimumnak 32.2 %-ka

brühühühü

ez a zseniális matolcsikurcsiquervannyát megazorbánnakis
@sírbateszezazegész:

A te fogalmaid szerint rasszizmus azt mondani, hogy a cigányság etnikum?
@ihajja-csuhajja:

"Dr. Guillotine pedig azt mondta, ha az idéző jeleket nem jól használod zsurló vagy. "

:))))))))))))))))
@rodeo36: Nehezen veszem mit rinyálsz. Mi az hogy "kellene évente"? Mire? Stadionra? Hogyan, másfél millió vállalkozásban dolgozóval?

Orbánt a LOPÁS és a HATALOM MEGTATÁSA érdekli csak. ne álltasd magad.
"Társalogjunk nácikkal?"

én vigyáznék velük...

kepkezelo.com/images/m0ei5hu7lbsv520cgig.jpg
@kifordított nagyanyó: Ha a te szótáradban a hiteltelen és bunkó paraszt ugyanaz, akkor biztos.

Hülyeségeket beszélsz, pont azt modnom, az adórendszert kell nézni, nem egy elemét. Aki meg több adót akar fizetni, az konkrétan hülye.

Persze te többet akarsz, feltételes módban:)))))))))))))))))))))))))))
@kifordított nagyanyó: tudod mit "vettek el" a rosszabbul keresőktől? Azt, amiért én dolgoztam meg, amit eddig tőlem szedtek el, és adtak nekik oda kedvezmények formájában. Most csak visszakaptam, amiért ÉN dolgoztam meg, nem mástól veszek el, hanem más nem fog elvenni tőlem.

Azt remélem érted te is, hogy az egykulcsos SZJA pozitív hatásai elsősorban a kvalifikált, gyermeket nevelő, maguk és családjuk számára itt Magyarországon is egy európia pénztárcákhoz mérten alsó-közép vagy középszintet meglépni képes dolgozó emberek adója. Azoké, akiket eddig a balos kormányok megkopasztottak, letapostak a sárba.
@Makkasz:

brühühühühü

én egy normális országról amit esetleg magyarországnak hívnak, beszélek és nem orbánlandiáról amiben a miniszterelnök egy hatalmas nemzetközi maffia beosztottjaként kirabolja a saját országát, csak neki nincs hová tovább mennie a maffiának meg igen

brühühühühü

a számaim izgisek, remélem?
@Orica Középföldi: és a gijjotin az mi?

egy hülye...kijazafaszvagypicsa?

brühühühü
@Mariann19:
Alig egy-két héttel azután, hogy a japán jegybank számolatlanul kezdte önteni a lóvét a piacokra, vagy hogy már az EU sem a megszorításokban és a hiánycélban látja a kilábalást, stabilizálódást (ezek szerint sosem kezeltek még konyhapénzt, de ki vagyok én, hogy ezt megítéljem, ugye...), ez gyakorlatilag a kerozin lesz Orbánék osztogatási politikájához... ha ez csak átmeneti, és utána még jobban baszhatjuk, akkor is. Ráadásul az MNB kasszakulccsal Matolcsy már most azt tervezi, hogy hogyan vezeti be a kisvállalkozói hitelek piacára az "ingyenpénz" fogalmát.

Bocsánat a durvaságért, de arra apellálni, hogy a Fidesznek nem lesz miből osztogatnia meg ígérgetnie, ha csak rövid távon is, egyszerűen naivitás.
@Makkasz: Én úgy vélem nem feltétlenül a progresszív adóval van probléma, hanem a gazdaságban dolgozók/költségvetésből fizetettek aránya közt. Természetesen szükség van tanárra, orvosra, rendőrre, sőt hivatalnokra is, de attól, hogy ők minden nap bejárnak, elvégzik a munkájukat rendesen, semmivel sem fog az állam több bevételhez jutni, hisz inproduktív tevékenységet folytatnak. Az ő munkabérüket, annak minden terhével együtt közvetlenül a produktívak tevékenységének megadóztatása által hozzák létre. Csakhogy ezen az arányon senki sem akar/mer változtatni.
@rodeo36: Mint mondtam történelem van. Egyetemes. Ahol a dicsőségről beszélni szerintem értelmetlen. Mindenesetre az, hogy mint magyarság, kultúrával, nyelvvel vagyunk, engem örömmel tölt el. És sajnálom, hogy vannak nyelvek, kultúrák melyek már nem léteznek.
"Szilvásy: Portik és Laborc színjátékot játszanak"
"Nem szakmai érv, hogy Laborcnak nem lett volna szabad Portik Tamással leülni, a beszélgetésüket tartalmazó leiratból pedig a Fideszre vonatkozó dolgokat kihúzták - mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában a volt titokminiszter."
hvg.hu/itthon/20130425_Szilvasy_Laborc_Portik_felvetel

A vallomás eddig nem nyilvánosságot kapott részében, Portik-Laborc megemlített egy Hugo vanFing nevú, holland szárnyalású Ex-Stasi ügynököt is, akinek feladata az lett volna, hogy török-áfiummal lebénítsa a Szíjártó-Kósa tengelyt a választások megnyerését követően, de később Gyurcsány a tervet elvetette. De az ügynök mivel a megfelelőnek ítélt és igért trafikot nem kapta meg örök hitbizományként, saját szakállára kezdett el ó
áfiumozni, így 2010-ben Kósa és Szíjártó urak drog hatása alatt döntöttál be majdnem a forintot. Végülis egy görög vagy török válság/államcsőd egyre megy, különösen akkor, ha Ciprust is figyelembe vesszük, ami ugyebár se nem görög, se nem török, de mégis öt török/görög, öt görög/törököt ddagonyás örökös örömök mögött:-)
@Husz_János_Puszita: A mai magyar társadalomban igen. Nem értek ezzel a megközelítéssel egyet, de igen. Ne a te megközelítésedből és jóhiszeműségedből indulj ki.
P.s.: Elnézést, hogy csak most reagálok, nem negligáltalak, csak technikai probláim voltak.
@sírbateszezazegész: a világban több, mint 3000 élő nyelv van, a halottakról keveset tudunk

magam részéről azért basztatom a segg magyarokat, mert ha így folytatják, akkor csak orbán marad meg egy kapával a szájában megműveletlen földeken és egy nagy temető közepén

brühühühü
"Két és félszeresére növelné Lázár János a trafikok hasznát

Index
2013. április 25., csütörtök 21:32 | |
Egy csütörtökön benyújtott törvénymódosító javaslattal több ponton átírná a trafiktörvényt Lázár János. A parlament honlapjára feltöltött 11 oldalas egyéni képviselői indítvány (pdf) tucatnyi ponton írná át a jelenlegi dohányforgalmazási szabályokat (emellett módosítaná a koncessziós szabályozást is).

A törvénymódosítás egyik legmarkánsabb pontja az, hogy jelentősen, 250 százalékkal megnövelné a dohánytermékek értékesítésének haszonkulcsát. A tervezet szerint a „legkisebb kereskedelmi árrés mértéke a dohánytermék – adókkal nem csökkentett – kiskereskedelmi eladási árának tíz százaléka” lenne. Ez az árrés most mindössze 3-4 százalék körül van, vagyis a különbség a mostani és a tervezett haszonkulcs között igen jelentős.

A változtatást Lázár ezzel indokolja: „egy megfelelő – tíz százalékos mértékű – kereskedelmi árrés
biztosításával azok a dohánytermék-kiskereskedők is biztosíthassák a dohánybolt szerény jövedelmezőségét, akik elsősorban (vagy kizárólag) a dohánytermékek forgalmazásából
kívánják bevételeiket biztosítani”.

A törvénymódosítás szándéka azért is figyelemre méltó, mert mindössze két napja hirdettek eredményt a még a mostani szabályok szerint kiírt trafiktenderen, amelyen több fideszes politikushoz köthető személy, stróman , szürkülő celeb , illetve CBA-val kapcsolatba hozható pályázó nyert dohánykereskedelmi jogot. Vagyis a módosításból kirajzolódhat egy olyan kép, hogy miután eldőlt, hogy kik lesznek a hazai dohánykereskedelem új erős emberei – és köztük kellően magas a „baráti” és „családi” pályázók aránya –, Lázár megkönnyítené az életüket a két és félszeresére emelt árréssel.

De van a történetnek egy másik olvasata is. A trafikpályázatok elbírálása során az értékelés legjelentősebb tétele a pályázó által készített üzleti terv volt. Ha valaki az aktuális 4 százalékos árréssel készítette üzleti tervét, akkor értelemszerűen hátrányba kerülhetett azzal szemben, akik megkockáztatta azt a feltevést, hogy talán 10 százalék is lehet ez az árrés (amire Lázár már februárban utalt egyébként), és így kedvezőbb üzleti tervet nyújtott be. Hogy ez így történt-e, vagy sem, azt nem tudhatjuk, a pályázatok értékelését ugyanis úgy titkosították, hogy még a vesztes pályázók sem nézhetnek bele a bírálatba, vagyis nem tudhatják meg, miért buktak el.

Azt ugyanakkor tudni lehet, hiszen már korábban kiderült: a hazai dohánypolitika alakításában nagyon komoly szerepe van a Lázárhoz hasonlóan hódmezővásárhelyi kötődésű Sánta Jánosnak, akinek az érdekeltségébe tartozik Continental dohánycég. Mint azt Index megírta, a trafiktörvény eredeti javaslatának egy EU-hoz elküldött verzióját egyenesen egy „Sánta János” névvel regisztrált gépen hozták létre. Lázár később ennek nyomán el is ismerte, hogy a törvényjavaslat megalkotásában szerepe volt a Continental Dohányipari Zrt.-nek (amely elügyelőbizottsági tagja Dancsó József, aki szintén fideszes parlamenti képviselő). A cég és Sánta ráadásul a dohánytender nagy nyertese is volt: a trafikok egy részét is ellenőrzése alatt tarthatja, számos győztes ugyanis, mint megírtuk , az ő közvetlen környezetéből került ki – ezek után nehéz legalább nem gondolni arra, hogy az árrés emelésének ötlete nem független Sántáék üzleti érdekeltségeitől.

A törvénymódosításban Lázár emellett újraszabályozná bizonyos pontokon a mozgóboltos árusítást is. A javaslata szerint ott, ahol a dohánykereskedelem „megszűnt, illetve még nem folyik, a dohánytermékek kiskereskedelmére vonatkozó jogosultságot az állam a részvénytársaság, vagy a részvénytársaság által erre külön feljogosított személy útján is gyakorolhatja az új, eredményes pályázat alapján megkötendő koncessziós szerződés aláírásáig”, és a tervezete pontosítaná azt a szabályozást is, hogy ahol két pályázat eredménytelen, ott 36 hónapig nem kellene újra pályáztatni.

A javaslat egyik pontja szerint a trafikos akár rendőrt is hívhat, ha egy kiskorú bemegy egy dohányboltba, és onnan felszólításra nem megy ki. A törvény emellett előrehozné a tiltott szponzoráció szabályait, mert „egyes dohányipari szereplők még a dohánytörvény lényegi rendelkezéseinek hatálybalépését megelőző időszakban igyekeznek olyan előnyöket, támogatásokat (szponzorációkat) nyújtani a reménybeli dohánytermék-kiskereskedőknek, amelyek
a dohánytörvény alapján tiltottak lesznek”."

csak ennyi... Lázár! A .... ..... . Faszefej szarházi vagy.
@sírbateszezazegész: "Csakhogy ezen az arányon senki sem akar/mer változtatni"

Amíg nem lesz muszáj. Ahogy "haladunk", ez csak idő kérdése.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nagyon jo:)

imádom hogy egy náci reppel... de most komoljan:)
eddig csak cigányok fekák meg ijesmik reppeltek:)
@sírbateszezazegész:

Baj az, ha nem lehet a dolgokat a nevükön nevezni. Nagyban hozzájárult a Jobbik megerősödéséhez szerintem. Használhatjuk Fabius szavait: az együttélés nem zökkenőmentes. A tapasztalati valóság ugyanaz.

A történelem egyetemleges, írod. Az etnikai feszültségek is egyetemlegesek. Mindig voltak, mindig lesznek. Megkönnyíteni tudjuk az együttélést, remélem legalábbis.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: egyértelmű volt...

adózniuk sem kelll majd...

mellesleg ha kéne is akkor se fognak...

azért MAGÁNSZEMÉJEK pájázhattak koncesszióra,
mert akkor megtarthattyák ugy is hogy évente felszámojják sok adótartozással a céghecskéiket...

hungariku7m a cigánykodás... bár már fejlettebb...

dakotáskodás
@Makkasz: "Félelmetes hogy Bajnai sem az adójóváírás újra lehetővé tételével, szegények helyzetének könnyítésével kampányol (elhallgatva honnét), hanem a progresszív adóval. "

Cicamica, az, aki a béka segge alatt van (a magyar lakosság 40%-a) az nem fog tudni semmit jóváírni.

A szegények helyzetét pedig mi az isten csudájából könnyítenéd, ha nem adóból?

Még egy: nem irigység kérdése, hanem a józan észé, hogy egy ország akkor működik jól, ha nem húzzák le a nyomorgó tömegek létéből fakadó problémák, példának okáért a kiterjedt bűnözés, ami nem csak a konkrétan ellopott javak miatt keletkezett kárral jár együtt, hanem egy csomó járulékos költséggel.
A modern gazdaságnak (legyen az ipar, mezőgazdaság, szolgáltatás) nem funkcionális analfabéták tömegére van szüksége, hanem jól képzett emberek tömegeire. Jó, ha a munkaerő jó erőben van, egészségesen táplálkozik, jól érzi magát. Ellenkező esetben irdatlan pénzekbe kerül az államnak a betegellátás, és az újból fellobbanó fertőző betegségek és járványok kezelése.

Mindez nem jótékonyság, hanem a lakosság, a gazdaság, az állam jól felfogott érdeke. Jelen pillanatban ehhez progresszív adózásra van szükség. Ha majd Magyarországnak olyan jól fog menni, mint például Chilének, akkor majd át lehet állni az egységes, alacsony jövedelemadóra.
@rodeo36: Gondoltam. Nem is vettem sértésnek. Csak mintha senki sem válaszolt volna neked. Remélem nem kerülünk a holt nyelvek listájára.
@sírbateszezazegész: Nem kell ütni szerintem.
Csak egyszerűen tudatosítani kell, van egy normális határ.

Nem gondolom, hogy a jobbik által feltett kérdések nem fontos kérdések.
Pontosan azért van jobbik, mert a vadmajom ballibsik nem foglalkoztak évtizedekig fontos problémákkal.

Ugyanakkor azt gondolom, olyannal, akinek egyetlen indoka, hogy zsidógonosznagytőke és büdöscigánybűnöző, nem célszerű és nem is etikus szóba állni.

A kérdéseire meg kell adni a válaszokat.
Korrekt, valódi válaszokat.
Nem piros fejjel üvölteni a nácik hazát, hanem a milliós szimpatizánsaik számára bemutatni, mi is az adott probléma valójában.

Ritkán van az, hogy teljesen negatívan ítéljem meg a Varánusz posztját, ez a mai számomra ilyen.
Pedig én az vagyok, aki egy éven át próbálta az itten házisüvölvénynácikkal emberi módon beszélni.
Fölösleges volt.

Ugyanakkor még egyszer hangsúlyozom, ez nagyon elméleti, hiszen a jobbosok és a fidesz összefonódása nagyobb, mint az szdsz mszp párt összefonódása volt.
@Légifarkas: én régen láttalak. Tartottam attól elhagytad a netet. Örülök, hogy nem így van.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem szoktam ilyen erős szavakat használni, de ez tényleg dobogós még a Fideszben is a Legundorítóbb Gennyzsákok Versenyben! Kiosztották a haveroknak a koncessziókat olyan "üzleti tervekre", aminél legfeljebb az volt a lényeg, hogy ki tud/mer magasabb profitot bekamuzni (hogy legalább a látszat meglegyen... ld. fentebb a csávó esetét, aki öt helyet nyert a semmire), majd -nahát!- két nappal később kétésfél-szeresére emelik a jutalékot, csak úgy, mer' az jár, de eddig pont nem jutott eszükbe. Igaz, ilyen feltétellel talán a többiek is más alapokon nyújtották volna be a pályázatukat, de kit érdekel, a faszé' nem látnak bele Lázár János fejébe.

Na, lehet tippelni, hogy a magasabb árrést kivel fogják megfizettetni...
@Habakuk999: "vadmajom ballibsik"

Habakuk, tudod, hogy jól el szoktunk beszélgetni. De ez a "ballibsizés" nagyon egy igénytelen szokás. Mintha nem tudnád, hogy a baloldal, és a liberálisok azok messze nem ugyanazok. Még akkor sem, amikor együtt kormányoztak. Akkor meg az volt a baj, hogy kétfele húznak.
Az egybites fideszfan dohányosoknak egy kis segítség:

Lázár ötlete dobozonként kb. 60 forint áremelést
jelent:-) Csókoljátok meg seggét!
Napi egy dobozzal számolva 1800-2000 ft önkéntes rezsicsökkentő kiadás... évente 20 000 Ft....
Békemenetet nekik!
@épészmérnök: Én is az vagyok, ezért gondolom, hogy nyugodtan írhatom.

Amúgy pedig az ő tehetetlenségük és felelőtlenségük volt oka az Európában kiemelkedő arány "dicsőségének".
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
és mit vártál magas labdát? íme

brühühühü

csak el karták venni azoktól akiknek van hogy kié lesz az már ki volt osztva ezek meg aljas gecik

brühühühü

csőd lesz belőle, fogadunk egy felesbe?
Csak emlékeztetőül: 1 év alatt 2012-2013 között átlagosan 130-180 forinttal lett felcsökkentve a cigi ára... eddig.
@Husz_János_Puszita:
Igen ez baj. Most azon gondolkodom, hogy túlérzékeny voltam-e. Lehet. Nem tudom. Csak abból van elegem (a rohadt virtuális billentyűzet miatti 2xszövegírások mellet, mert mindig elütöm), hogy a nagy többség még mindig csak itt nyilvánosan jelzi azt, hogy ők is magyarok. Tényleg úgy gondolod, hogy a többség igazából felháborodott és elítélte az "ún." cigánygyilkosságokat? Mert én nem. Nem azt állítom, hogy ne rázta volna meg őket, amikor individualizálták az áldozatok közt pl. a kisfiút, de amikor meghallotza a híreket, először csak vállat vont legjobb esetben is. És ez elkeserítő.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szánalom a sok ecceri bolsevik seggnyaló, hagyd, úgysem érteik, segghülyék! :D
Én nem élek ezzel a szarral, de hajrá, az ukrán csempészek már errefelé is terítenek...
@rodeo36:
Tegnap beszéltem valakivel, aki mondta, hogy 2 nappal előtte szóltak neki is telefonon, hogy nyert... "de még..." Ne foglalkozzon semmivel, nyert! Egy boltja lesz, éhhalál sok, de már bizniszelnek. Rengeteg a stróman, erről szól az egész, meg a leadandó sápról.
ÁLLAMMAFFIA.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Lehetne megadni a cigisdobozon a Lázár haverjának bankszámlaszámát, oszt egyenesen nekije utalni a lóvét. Így még a tranzakcijós illeték is ráesne a rohadt nikotinfüggöjére, hogy dögölne meg.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Majd hoznak az oroszok szopókás cigarettát. Vagy a kínaiak vízipipát. Jó lesz.
@sírbateszezazegész:
el vannak foglalva fener bah csecse a szerb bíró egy geci, a többi röhej a chelsea meg jó kár a basel -ért azok nagyon szimpatikus csapat

én akkor is leírom, lehet, hogy holnap reagálnak rá...brühühü

vagy a rogántonyaolvassakurvannyát
@sírbateszezazegész:

Az én környezetemben senki nem vont vállat, együttérzést láttam. Ne a netes trollokból indulj ki, itt túlreprezentáltak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Asszem, ez eddig a legtisztább állambűnözési megoldás. A következő lesz a védelmi pénz szedése, és a lányaink futtatása állami keretek közöttt, állami kuplerájban. A szerencsejáték és az alkohol//olaj már megvan.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha már úgyis el kell caplatnom a cigiért, sorban kell állnom, akkor már nem sokkal nagyobb fáradság megvárni az "elosztót".
@Habakuk999: Hát, szerintem a későbbiekből kiderűl, ma kiakadtam. Meg valójában mit gondolok.
Meg kell győzni az embereket, kérdésrk felmerűlésének okait kell megvizsgálni, alternatívát adni.
Ha meg a Jobbik bejut a parlentbe, akkor nem leszavazni s kezdeményezésüket csak azért, mert ők is szignálták. Mint tette ezt a napokban az mszp a fideszel karöltve. Habár az szerintem kéz-kezet mos történet volt.
Így ezek után az is biztos, hogy arra sem szavazok, aki összeáll a cocikkal, mert akkor semmi változás nem lesz. Vagy megpróbálja Bajnai egyedül, vagy nem velem. Politizálni értékek mentén kell. Olyan nincs, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ha bent vagy, akkor viszont nem negligálhatod 800.000 ezer választó döntését. De, hogy kivel indulsz el oda szövetségben, az téged is minősít.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "A szerencsejáték és az alkohol//olaj már megvan."

A műbor még nem állami monopólium.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem gondolkodsz rezsicsökkentésül. A jutalék nőtt, de az ár nem nőhet (választási évben?! meg vagy te húzatva?!), így aztán majd ki lesz adva az ukáz a nagy külföldi dohánygyáraknak (tudod, akiket most amúgy is nagyon utálni kell, mert a kurvakemény lobbijuktól Lázár azóta is bepisil álmában), hogy akkor ugye tessenek a termelői árat a jutaléknövekmény mértékében csökkenteni. Ez a win-win szitu:
- ha belemennek, akkor a bagósok semmit nem vesznek észre, de a haverok zsebébe csordogáló pénz máris 250%-kal nőtt;
- ha -és ami valószínűbb- nem, és esetleg csökkentik a magyarországi jelenlétüket, akkor meg sajnos az egész dohánytörvényt megkomponáló Continentalos fickó lesz "kénytelen" pótolni a kieső igényt a dohányra, a már említett 250%-os hasznot zsebretéve, merthogy ugye ő is kapott boltot.

Még akkor ehhez kell az, hogy Matolcsy ingyenhitelével hamarosan bagóért lehet majd trafikokat felállítani vagy felújítani, és akkor szépen körbe is ért, hogy a state capture-rel hogyan lehet egy év alatt a plafonig feltőkésíteni az összes havert.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Bőrszivar? Na figyuzz:

"Az egyesített rendszerű szivarkagyártáshoz kellett 1 hüvelykészítő nő, 1 szopókaillesztő nő, 1 bábkészítő nő, 1 gépvezető nő, 1 kitoló nő és 1 levágó nő."
@rodeo36: Én sajnos nem látom a meccseket, de azérz egy Lazio-Tottenham döntőt megnéztem volna. Tudom furcsa, de én mindkettőt szetetem.
@Rufus78: "....hogy a Fidesznek nem lesz miből osztogatni, ha csak rövid távon is, naivitás."
Megfordult a fejemben ez a verzió is. Hiszen Orbán Viktor a választási győzelme után is kormányzását a következő választás megnyerésének rendelte alá az intézkedéseit tekintve. Ez a fő motivációja, amelyre hazárd módon minden feltesz, és mindent ennek rendel alá.
Az eu azért ebben az évben még biztosan ragaszkodik a költségvetési hiány betartásához, nem őrölnek ott a malmok olyan gyorsan, hogy az eu-s irányváltozás felszabadítja a korlátokat.
Amennyiben elkezdődik ősz táján az osztogatás,
annak következményeitől hosszú távon nem szabadul meg az ország, hiszen százmilliárdokról van szó.
@Husz_János_Puszita: Nem innen indultam ki. A saját környezetemből. A legenyhébb a közöny volt.
@épészmérnök: a levágó, a gépvezető és a bábkészítőt hanyagolnám, a többi első olvasatra rendben van:-)
@Rufus78: én egy egyszeri 2 bites vagyok... ilyen mélységekbe bele sem mertem gondolni... csak addig jutottam el, hogy a Lázár bekaphatja... a bőrszivart:-)
@épészmérnök: "Jelen pillanatban ehhez progresszív adózásra van szükség."

Nem hiszem, bár értem, miért mondtad.
Magamban párhuzamot vontam az egykulcsossal jól járók, és a jól menő vállalkozók között. Mit csinál a vállalkozó, ha szarrá szopatják adóval, illetékekkel? Offshore-ozik, keres egy kedvezőbb adózású befogadó környezetet, és elkerüli a hazai befizetések javát. Mit fog tenni az a kör, akiknek ma jó az egykulcsos? Kábé ugyanezt, még ha kicsit nehezebben is: alkalmat keres és lelép innen, nulla bevételt generálva, miközben támogatásra szorulóból nem lesz kevesebb.
Sok-sok évig progresszív adózásunk volt, mégis egyre hátrébb kerültünk a versenytársnak tekinthető országokkal szemben, és egyre szűkebb a zsák, amiből kisegíteni, osztani lehet. Talán ellopják azt a sok pénzt? El ám, mint a huzat. Fizethetnék ötször ennyi adót is, azt is ellopnák, sőt, azt lopnák csak el igazán. Akkor miért fizessek? Miért vágjak jó képet ahhoz, hogy a bruttóm majdnem felét lenyúlják újraelosztás címén, mégis, egyre szarabbak az utak és a kórházak, hajléktalanok vannak ott is, ahol sosem voltak, kínlódnak a gyógyszerekre szorulók, a rokkantak, az alig keresők? Miért kellene nekem abban bíznom, hogy varázsütésre elkezd jó helyre áramolni a pénz, ami az én pénzem is?
Nem bízom ebben. Adóznék többet, ha értelme volna, de volt elég időm azt látni és megtapasztalni, hogy nincs értelme. Így nincs. De ki tudná ezt a velejéig korrupt országot hirtelen más irányba fordítani, más felfogásúra átállítani? Senki. Ez még Chuck Norris-nak is nagy kabát lenne :-(

Ha visszaállítják a progresszív adózást, két dolgot teszek majd. Elsőként mérlegelem, jelenti-e a bevételeim kiesése azt, hogy komolyabb mértékben akadályozza a jövőbeni céljaimat, mint pl. tartalékképzés a gyerek oktatására, saját öregségemre. Másodikként, várok egy kicsit, és értékelni fogom, mi történik a megnövekedett mértékű közpénzekkel, illetve azokból. Aztán hozok majd egy döntést, ami után lehet, hogy az ország újjáépítésében is részesnek érzem magam, de az is lehet, hogy egy másikat fogok boldogítani. Egy biztos: azt a döntést meg fogom hozni, nem lébecolom el a dolgot.
De csak amiatt fogok így tenni, mert a progresszív visszavezetését egymagamban megakadályozni nem tudom; ha meg tudnám, megtenném. De az kurvaélet, hogy ha megtehetném, akkor járulékos hatásként mindenki, aki tevékenységével a köz megkárosításában részt vesz, értéktől, zászlótól, nemtől függetlenül kerékbe törve végezné, és bárkire is íratta a javait, azt akár erőszakkal is elvenném, visszaszerezném.

Azt mondják, évi min. 1000 milliárd forint tűnik el a haveri zsebekben; elég abszurdnak érzem, hogy mégis az egykulcsos az ellenség. Értem, persze, szegényebb szavazóból több van, és tetszik nekik a mondat: nos, nekem meg, aki ezen ország eltartói közé tartozom, kibaszottul nem. De fusson csak neki, aki akar, aztán majd meglátjuk.
@Mariann19: ezer... de ott van Ku Sza Szem-nél a kincseskamora és a Julcsa.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tegnap már leírtam, ma csak megerősíteni tudom.
Ennyire egyértelműen és leplezetlenül egy partikuláris magánérdek soha nem jelent meg törvényben. És ez nagyon nagy.szégyen. Mindannyiunkra.
@sírbateszezazegész: minden nap itt voltam, vagyok - a jövő legfontosabb csataterét, s egyben fegyverét, nem lehet csak úgy elhagyni :-)
@kifordított nagyanyó: Jujujj, szegény jobbikosok páriák lettek!:(

Ne keverd össze a megtévesztetteket, a reményteleneket az Angyal féléktől.

Rasszista kijelentéseket tenni csúnyaság.
Ez nem azt jeleni, hogy egy apartheid rendszert csinálunk.

Hogy ti Gyöngyöspatán, Érpatakon mit csináltok illetve mit szeretnétek, az egy más kérdés.
Az is, hogy folyamatosan dőltök a saját dugátokba, a narancs kiröhög benneteket.

Nektek meg annyi eszetek sincs, hogy ne jönnétek rá, ti is szolgák lesztek, vagytok.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia! Olvasgatom a cigi körüli beszélgetéseteket, tegnap utána néztem az árstruktúrának még eu-s előírásokat is figyelembe véve.
Egy doboz adótartalma 74-76%, és már 2009-ben érvényesítettük az eu által előírt legmagasabb kulcsot.
Az eu vajon mit szól ehhez az agyrémhez?
@Habakuk999:

"Pontosan azért van jobbik, mert a vadmajom ballibsik nem foglalkoztak évtizedekig fontos problémákkal."

Ez így nem igaz.

"a milliós szimpatizánsaik számára bemutatni, mi is az adott probléma valójában."

Bocs, de ezzel a meglehetősen fellengzős megállapítással ma már x-edszer találkoztam.
Mégis ki, hol, hogyan, mikor mutatja be? Ettől megoldódik?

Te komolyan azt hiszed, hogy egy éhező gyerekes család, magányos öreg, analfabéta cigány arra vágyik hogy megértse a problémát?

Ne haragudj, nem rád akartam önteni az indulatomat,csak nálad érte el a forrpontot:)
@Mariann19: Orbánnak már nem kell osztogatást indítania, sokkal nagyobb fegyver áll a rendelkezésére: ő az, akinek a tábor elhiszi, hogy ha most nincs is, később majd lesz. Amíg a szavazói simán verik az összes többit látszámban, egyáltalán nem kell osztogatnia - minek.
@Légifarkas: Amit írtam: az arányon kell változtatni. Mondom ezt annak ellenére, hogy családon belül mindenki inproduktív (hivatalnokok). Rajtam kívül persze:) Én mondtam, hogy oda dolgozni szégyen :) mondjuk egy ideig spóroltam a karácsonyi ajándékokon.
Csak ezen senki nem fog változtatni, hiszen az egy hatalmas réteg. Mondjuk amikor ott terveztek elbocsátásokat, akkor tüntetni készültek. Majd lefújták. Sajnáltam. Legalább kiderült volna, hogy nélkülük mennyivel jobbsn működik minden:)
@Orica Középföldi: De igaz. Azért van ilyen erős jobbik, mert a szocik és az mszp rá se fütyült a cigánykérdésre, hanem álszent "liberalizmusból" és eszement tehetetlenségből és butaságból fölturbózta családtámogatási, rendvédelmi, jogvédő, oktatási intézkedésekkel a gondokat.

A jobbik meg jött, föltette a szocik és az szdsz - Épész miért nem írhatom helyette a ballinsiket, sokkal rövidebb - helyett a kérdéseket és adott is rá jól hangzó válaszokat.

A jobbikos szimpatizánsokat pedig válaszra se méltatták, simán lesajnálták őket.

Úgyhogy bármennyire is fáj, ez bizony a balosok és liberálisok felelőssége.
Lehet félreértetted, én a jobbikosok embernek nézésére és az ő kérdéseikre adódó őszinte válaszokra gondoltam.
@sírbateszezazegész: "Csak ezen senki nem fog változtatni, hiszen az egy hatalmas réteg"

Mindez csupán hatalmas szándék kérdése. Ha rajtam múlna, még időben elkezdhetnék a majdan fölöslegessé váló hivatalnokok átképzését, versenyszférára való felkészítését, de nem rajtam múlik, így csak annyit tudok nekik üzenni: én szóltam.
Nem fogjuk a végtelenségig sem bírni, sem tűrni.
@Orica Középföldi: Öntsd rám az indulatod, valószinűleg jobban megérdemlem.:)
A tudatlanságot kell felszámolni, hogy megértsék a probléma lényegét. Mármint a Jobbik szavazók. A szavazótáborukat kell erodálni, de nem azon a módon, ahogy a fidesz. Nagyon sok volt mszp szavazó fordult feléjük.
@Légifarkas: "Egyáltalán nem kell osztogatnia, minek?"
Mert a hatalom elvesztésének félelmei miatt a legcsekélyebb veszélyt is bármi áron el akarja hárítani, valamint a jelenlegi döntési pozicióit fölényes győzelemmel biztosítani kívánja.
Nem akar lemondani arról az eddigi lehetőségéről, hogy egyszemélyben döntsön az ország ügyeiről.
Orbánnak bármilyen pozicióvesztés elviselhetetlen lenne.
@Légifarkas: Akkor nekünk legalább ebben tiszta a kezünk. Meg Ferinek, mert ezért is bukott. Ő volt az egyetlen, aki ehhez hozzá akart nyúlni.
"tóni te nem vagy valódi...
... ha dolgozol...
tóni jó az utat róni...
tóni az élet nem hátha..."

Tóni de Rogán...

hvg.hu/velemeny/20130425_Toni_louis_vuitton
@Habakuk999: "a szocik és az mszp rá se fütyült a cigánykérdésre, hanem álszent "liberalizmusból" és eszement tehetetlenségből és butaságból fölturbózta családtámogatási, rendvédelmi, jogvédő, oktatási intézkedésekkel a gondokat."

Részben egyetértek veled. Az igaz, hogy a szocialista kormányok háttérbe szorították ezt a kérdést. Tették ezt annak ellenére, hogy a szadesznak saját háttérintézete volt a nemzetiségi kérdések (köztük a határon túli magyarság támogatásának és a cigányproblémának) a megoldására, amely nem csak kiváló tanulmányokat készített, de megoldási javaslatokat is. Ezek azonban elakadtak a szocialisták helyezkedésén, belharcain. Hiába voltak készen, nem alkalmazták őket. A fidesz pedig természetesen beszántotta, és az ingatlant lenyúlta.

Itt van, lehet olvasgatni:

www.eokik.hu/
@Habakuk999:

Bizony nem igaz:))
Maradjunk abban, hogy Antall naftalinos, pudvás Horthy-nosztalgiája ágyazott meg a dolognak. Azóta persze - különböző mértékben - mindenki hozzátette a magáét. OV különösen.

Egy, több száz éve cipelt probléma(?), megoldatlan, megoldhatatlan feladatot a "ballibsiken" számonkérni - barokkos túlzás.

A Jobbik meg nem választ ad.
@Légifarkas:
egy valamin senki sohasem gondolkodott? megoldva a gazdasági problémákat a többi magától felszámolódik

ezért sohasem lesz semmisem megoldva mert a zavarosban akar halászni ez a tetű orbán a maffia beosztottya nehogy fordítva gondoljátok...egy szarházi akit a maffia rángat mint egy zsinórós bohócot

paprikajancsi semmi több és bele kell mondani a pofájába soxor

brühühüühüh
@Orica Középföldi: Ne a pár százalék csurkistára gondolj!

Hanem a Nagyanyó féle csalódott voltszociszimpatizánsokra, az egymillányi népre.

Öket nem érdekli Horthy és Antall.
Csak az, meglesz-e még reggel a csatornafedél a kert végében, s hazahozza-e a gyerek a mobilt vagy ismét elvették tőle.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
van megoldás

csempe

az egész dugájába dől, mert:

a jelenlegi nyertesek nem képesek menedzselni és nem is akarnak csak kaszirozni
de

nem lesz mit kaszírozni

lesz

csempe

és senki sem vesz a trafikban

brühühühü

már van ilyen mutatójuk, ugye?
na ez is olyen lesz az összes szürkülő celeb bele fog pusztúlni
@épészmérnök:
nem válaszoltál ki az a picsa akinek a törökbálinti kéglijét ajnározod
olyan mint egy elhagyott irodaház...kibaszott ronda és "hideg" vagy méginkább "rideg" a Phalanszter laborja ahol élve boncolnak

kijazapicsa? lécci

brühühühü
Jó a cím. Amíg nácik, addig nincs miről beszélni. Majd ha szélsőjobboldali párttá válnak, akkor igen. De addig nem szabad.
@Légifarkas: Itt Chilében ingyenes vállalkozói tanfolyamok tömkelegével készítik fel a pici, kicsi és kényszervállalkozókat, az illegális utcai árusokat is beleértve a vállalkozásra. Komoly gyutacspénzekre lehet pályázni, és mindenféle állami és önkormányzati alapítványokon keresztül segítenek tanácsadással. A filozófiájuk: inkább fizessen kicsike adót, de fizessen, és növekedjen, alkalmazzon másokat is.

Tavaly egy három hónapos tanfolyamot végeztünk így a lányommal, a fiam pedig nyert a kisvállalkozására magyar pénzben egymilliónak megfelelő pénzt.

Elvittek minket (ingyen) a mikro- és kisvállalkozók országos találkozójára, ahol vendégül láttak, és a támogatásokat közvetítő szervezetek vezetői, valamint a gazdasági miniszter, és az Adószolgálat (nem hivatal!) vezetője tartott valóságos showműsort, úgy háromezer embernek, az egész országból. Ezek között volt hosszú ősz copfos indián gyógyfüves asszonytól kezdve mindenféle népség.

Az Adószolgálat igazgatója szellemes, érdekes beszédben és természetesen datashow-val magyarázta el, hogy HOGYAN LEHET KEVESEBBET ADÓZNI.
álítólag kajaibrahim és josziftot is nyert koncessziót...
@rodeo36: Sarka Katának hívják, állítólag Valaki, és a férje egy Hajdú Péter, aki szintén állítólag Valaki.
@Fabius: had kérdezzek valamit, mert nagyon érdekel.

amikor van egy ilyen ügy, mint most ez a laborc-portik és Te szándékosan nem foglalkozol vele, akkor tudatosul benned, hogy Te valójában nem segítesz, hanem ártasz a demokráciának?
Én szivesen beszélek bárkivel. Feltéve, hogy nem rúdtáncol tangában, miközben próbálja a motorja tetején a mélymagyar faszagyereket játszani... :-)
@épészmérnök: Mind ez jó és szép. Chilében is mindenki olyan nagy lábon, erőn felül akar élni, mint otthon (tisztelet a kívételnek)? Most komolyan kérdezem, nem cinkelkek?
amugy minden náci rúdtáncol ? és buzik is ?

csak mer ezt jó tudni...
@kifordított nagyanyó: Én megfordítanám. Eddig vettek el a jobban keresőktől és adták a rosszabbul keresőknek. Az egykulcsossal helyreállt a rend. :-)
@Mariann19: szép, logikus válasz. Ne haragudj, hogy azt mondom rá: nem időszerű.

Nézz körbe, nézz rá az általad olyannyira szeretett számokra, aztán légy kíméletlenül őszinte magadhoz: milyen pozíciót veszített Orbán? Érezhet-e reális fenyegetést bárhonnan? És ne a vágyaidból szőj jövőképet, légy szíves, hanem légy hideg és kíméletlen, mint a sebészkés.
Orbánnak a tábort kell összetartania (menni fog, ha még mindig megy), és az ellenzékbe kell jó nagyokat rúgnia, kijátszva egyiket a másik ellen (menni fog, ahogy ma is megy). Többen azt hiszitek, fél: szerintem érzi már a szájában az új győzelem ízét, és semmit nem látok, ami miatt ne érezhetne így. Többen azt gondolják, majd az EU, meg a cikkelyek: csendben mondom, hogy többet ér nekik egy szar, de stabil szövetséges (még ha csak névlege is), mint egy talpnyaló a káoszban vergődve.
Orbán már akkor is az ország ura tudna lenni, ha ki sem tenné a lábát Felcsútról vagy honnan; a Parlament csak a szereplés színhelye, a kétharmad meg a hatalom épp aktuális képlete.

A tábor boldogságához szinte a semmi is elég, s akik a táboron kívül vannak, erőtlenek, önbizalomhiányosak, összeszedetlenek. Őszre 80-20 arányban saccolom az ellenzéki pánik vs. előre a győzelem útján felállást, de már szinte naponta rontok rajta valamennyit, hogy ne lepődjek meg nagyon, ha odajutunk. Persze, nem kell nekem hinni - megelégszem azzal, hogy én biztos vagyok mindebben.
Réges-rég stratégiát kellett volna váltanunk.
@sírbateszezazegész: Szerinted Magyarországon mindenki "nagy lábon, erőn felül" akar élni?
@dany82: Nem az én tisztem, de tegnap/tegnapelőtt már válaszolt erre a kérdésre. Megvárja míg kikerül a teljes jegyzőkönyv.
@Légifarkas: "többet ér nekik egy szar, de stabil szövetséges (még ha csak névlege is), mint egy talpnyaló a káoszban vergődve"

Érdekes megközelítés - aki normálisan együttműködik a szövetségeseivel, és betartja a klub szabályait, az talpnyaló???
@Habakuk999: :))))

jaj ez a női náci meg zsidó szintén álítólag...
a zannya vmi izraeli szépség irájnő vót... vagy vóna...

amugy akkor összefoglalom:

minden náci ? egyben zsidó/cigány/rúdtáncol/motorozik és buzi is?

akkor ez "6 az egyben"...
mond 6ttyúk ugy is hogy a csaj nőináci az =

"nácici"
@épészmérnök: Mint írtam, tisztelet a kívételnek. De igen, erőn és lehetőségeken felűl, a többiekkel nem törődve. Igen, nekem ez a véleményem. És az államot egy csodatevőnek gondolva.
@Légifarkas: "akik a táboron kívül vannak, erőtlenek, önbizalomhiányosak, összeszedetlenek. Őszre 80-20 arányban saccolom az ellenzéki pánik vs. előre a győzelem útján felállást, de már szinte naponta rontok rajta valamennyit, hogy ne lepődjek meg nagyon, ha odajutunk."

Ha valaki nem fekete marketing módszerekkel akar tábort szervezni, akkor csak azokra számíthat, akik egyetértenek a céljával. Ha pedig azok, akik egyetértenének a céljával, nem hajlandók felemelni a feneküket, hogy részt vegyenek a szervezés munkájában, akkor semmise lesz.
@Habakuk999: Tudod milyen szörnyű, hogy mind szájer, mind morvai milyen tehetséges és elhívatott oktató volt? Mindkettővel veszített a jogtudomány. Tényleg.
@sírbateszezazegész: A létminimumról mi a véleményed? A lakosság 40%-a a létminimum alatt él.
@épészmérnök:
ennél több? mi a foglalkozása ha van és ha vállalkozó mire vállalkozik

vagy ahogy megszólalt már hánytam onnan visszafordúltam volna

brühüühhühü
@Buga.Jakab: kifelejtetted az "istenhazacsaládot", nincs olyan mosópor, ami olyan hatékony lenne, mint a mi nemzetiradikálisbőrbeöltözött oldalunk.
Na szevasztok, vége az uzsonnaszünetnek, mék vissza dolgozni.
@sírbateszezazegész: Nem tudom. Csak azt, hogy ezen a filmen kacag a fiatalság,
@épészmérnök: nos... Vannak országok, ahol a polgár a hivatal partnere, és vannak, ahol a potenciális ellenséget látják a tenni akaróban.
Nem tudok rá jobbat mondani: várni kell. Várni, bármi is lesz a vége, hogy kiforrja magát a helyzet, és több millió magyar egyszerre jusson arra a véleményre, miszerint ez nem mehet így tovább. Nem Orbán a mi bajunk, nem akármelyik párt - a közgondolkodás minősége, illetve a köz érdekében történő gondolkodás és tetterő hiánya az, ami megakadályozza az országot az előrehaladásban.
Már csak pár aláírás kell, hogy a Jobbik kipenderüljön a Parlamentből.
www.peticiok.com/a_neonaci_jobbik
@épészmérnök: Tudod most. De az egy főre eső LCD tv arány magasabb, mint Németországban.
@épészmérnök: nem. A két lehetséges végletet hoztam föl példaként, hogy a kontraszt jól érthető legyen.
@Légifarkas: Lehet igazad van. Csak abban reménykedem, hogy "Magyarország nem a világ közepe". Mi viszont ezt nem mindig vesszük figyelembe.
@épészmérnök: talán újdonságként hat, de jelen pillanatban senki sincs, akinek a céljaival egyet tudnék érteni, így akár maradhatok is a seggemen. Egy orbáni országból talán furcsa lehet ilyet hallani, de én nem Orbánhoz viszonyítok, hanem a lehetőségekhez.
@épészmérnök:
kösz, most rágúgliztam mind a kettőre, kalap szar de sok pénz mert a média sok pénz mindenhol, néha el sem tudjuk képzelni, egy 2 perces hírdetésért 350000 dollár jár adómentesen de van több is érte a név válogatja meg ha eladja azt amit hírdet hát megy fel az ázsiója

a Morgan Freeman meg sem jelenik csak a hangja millió dollár...volt egy szinkron hang Hollywoodban csak zajokat és állathangokat csinált és állandóan úton volt egy hatalmas limuzinban soxor telefonon csinált egy pár száz ezer dollárt

de ízlés és kultúra ezzel sem jár

brühühühühü

ezért van a Tom Cruise róla szerintem igazán nem is lehet tudni mennyije van hát még a scientologiával a háta megett

attól még én undorodom és el sem mennék ilyen szarokhoz...mit lehet ott csinálni? Trisztánt hallgatni és elemezni? vagy Bach-ot...nem bableves firnyákkal és kanyarral bográcsban és meg kell dícsérni akkor jó herendi porcelánból esetleg Sévres-i ből

brüühhühü

egy fillért nem adnék érte mármint picsáért
@Habakuk999: Hát, ez mindkét részről tiszta vicc volt. Valljuk be, ilyenkor nehéz nem előítéletet megfogalmazni. De ez is csak azt mutatja, hogy a butaság a legnagyobb ellenség.
@sírbateszezazegész: megértem. az ilyesmihez idö kell. ki akar véleményt mondani az alapján, amit most tudunk. hisz jeleneg csak a nyilvánosságra hozott bizottsági jegyzökönyvek illetve a nevekkel kitakart feljegyzések alapján állnak rendelkezésre. Visszaolvasva az itteni blogbejegyzéseket nyilvánvaló, hogy a blog írójának ennél sokkal hitelesebb és nagyobb mennyiségö információra van szüksége ahhoz, hogy véleményt kialakítson, hovatovább írásba foglalja.

pl itt van ez: varanus.blog.hu/2013/04/24/fidesz_monopolium_lett_a_dohanybiznisz

Látszik, hogy nem kevés kutatómunka és minden részletre kiterjedö fact-check elözte meg. Nem kétséges: nemsokára MO-on csak fideszesnél lehet cigit kapni. ehhez képest mit tudunk a laborc-ügyröl. szinte semmit.

" És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, {...}fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak." (gyurcsány ferenc, "Öszödi" beszéd)
Varánusz, az a baj, hogy annyi szarbapottyanás után még mindig azt hiszitek, nektek kell megmondanotok a társadalomnak, hogy gondolkodjon helyesen. Vedd már észre, kérlek, hogy lehúztunk benneteket a történelem klotyóján. Ha kiirtasz és elgázosítasz liberrált szokás szerint, akkor is.
@Láng Judit2: Vágyálom, Judith, vágyálom. Gyűjtögetitek az aláírásokat?
ajvékolnak és sipákolnak a libsik...

akkor jó az irány:))
@Láng Judit2: komment #2 ugyanonnan:

"Az agonizáció olyan stádiumába jutottunk, hogy a nyilvánvaló dolgokat hazug víziókkal leplezzük."

A Jobbik is, meg önök is, tisztelt hölgyem, mielőtt tetszése szerint értelmezné.

1438 aláírás egymillió szavazó akaratával szemben... Egy régi könyvből eszembe jut valami öreg misszionárius, aki magára öltötte frissen mosott reverendáját, kezébe szorította fakeresztjét, majd szívében végtelen szeretettel, ajkain Jézus igéivel elindult, hogy jobb belátásra bírja a domb túloldalán csatára készülődő sziú indiánokat.
Naná, hogy lenyilazták, mint a sicc.

Aki jövőt tud adni a népnek, legyőzi a Jobbikot anélkül, hogy küzdenie kellene ellene; de aki csak küzdeni tud ellene, az semmit nem fog elérni, legfeljebb pár átnevezést. Amit önök csinálnak, tisztelt hölgyem, az annyi, mint üszkösödő lábra a Tetran kenőcs. Ne vegye sértésnek, ha vak kuruzslónak tekintem.
@nusica: ha nem muszáj, nem venném ezt dicséretnek olyasvalakitől, aki fentebb kiirtás és elgázosítás szándékával gyanúsított meg valakit, akinek időnként tényleg jó nagy szája van, de az efféle visszavonhatatlan hatású, életellenes agresszió meglehetősen távol esik tőle.
@nusica:
mi nem gondolunk semmit, főleg rólad nem mert nincs is mit semmiről semmisem jut az eszembe

nusi ca ca ca ca ca
háttekijapicsavagy?

brühühühü
@kifordított nagyanyó:
Ha számít bármit is, én gyakori nézetkülönbségeink ellenére, melyek olykor alapvetőek ugyan, de nem kételkedem szolidaritásodban a csórók irányába, mely magadabb adóteher megfizetésében is manifesztálódna.
Mindazonáltal a célzott segítségnyújtást én is céltavezetőbbnek tartom. Te mégis csak jobban tudod kinek van szüksége támogatásra, segítségre.
Mindezt fontosnak tartottam közölni veled.
@sírbateszezazegész:
erről én csak a tonyát nem akarom hallani, hanem a német pártokat eredetiben, németűl, nincs szükségem fordításra (ferdítésre, mint azt szokták)
hanem ide nekem a medvét is nyersen

brühühühü

nem érdekel sem a galamusch sem balamusch sem semmiféle baromság nevű klozettpapír
@rodeo36: Rodeo, a Galamus egy nagyon rendes újság, társadalmi munkában szerkesztik-írják. Mihancsik Zsófia, a főszerkesztő a nyolcvanas években a legjobb riporterek között volt a Magyar Rádióban, márpedig azok voltak a Rádió legjobb évei. Vagány és rendes csaj. Nem érdemlik meg, hogy leszóld őket, akkor sem, ha olykor nem értesz egyet a szerzőikkel.
@dany82: Nagyon egy sunyi kis szemétládának indulsz, öcsém. Jó szórakozásnak ígérkezik a helyretételed :-).
@rodeo36: a távirányítású repülő szerkezetek komplett vezérlését boltokban áruló, műholdak tömkelegével borított egű, és a vezeték nélküli kapcsolatok átviteli képességeit rohamléptekben növelő világban neked csak azért nincs drónod, mert nem álltál neki összerakni egyet...
Rossz kedved van ma.
@Légifarkas: "a közgondolkodás minősége, illetve a köz érdekében történő gondolkodás és tetterő hiánya az, ami megakadályozza az országot az előrehaladásban."

Te megelégedsz a gondolkodással. A gesztenyét kaparják ki mások.
@Szolgálati Füldugó: egyszerűsítsünk, hátha megspórolhatunk pár fölösleges kört. Mit vársz el tőlem?
@épészmérnök:

Drága aranyos nyuszifülem!

"Cicamica, az, aki a béka segge alatt van (a magyar lakosság 40%-a) az nem fog tudni semmit jóváírni. "

Pontosan erről beszélek adóterhelést kell csökkenteni, jövedéki adót, áfát, és persze adójóváírás, mert alacsony jövedelműeknek ez a nagy szívfájdalma, és persze csökkenteni kell a szegények számát munkahelyteremtéssel, ami nem állami feladat.

"A szegények helyzetét pedig mi az isten csudájából könnyítenéd, ha nem adóból?"

Drága arany cukibogár. Valóban, kommunizmusban, 10 éves korig ez az egyetlen út, ludas Matyi megveri Döbrögit, meg a gonosz földesurak. Azonban:
- állami kiadások radikális csökkentése (tessék, a forrásoldala az adójóváírásnak, "segélynek"), Részeletezem is szívesen, csak néhány példa, MÁV 270 mrd, 100 mrd köztévé, 50 mrd stadion, de a sor végtelen, csak az elkorrumpált pénz GDP 10%-a,
- Vigyázz, ez már kiégeti két punnyadt agysejtedet, de munkalehetőség biztosításával. Ami az egyénnek is jó, társadalomnak is jó (több adóbevétel), egyedül politikai elitnek nem jó, mert kevesebb a kiszolgáltatott helyzetben, függésben tartott.

A jólét nem progresszív adó kérdése, dehát ilyen ostobának mondhatom. Kedvenc kommunista szlogenetek, "nőnek a társadalmi különbségek". Abban mi a baj? Nem a sok szegény a baj, az elszegényedés a baj, a kicsi középosztály a baj, a kevés gazdag a baj? Bécsben nagyobbak a társadalmi különbségek, New Yorkban még nagyobbak. Észak Koreában elenyészőek. Balfasz, leülhet.

Amiket még rinyáltál a járványokról, akkora hülyeség hogy a fal adja a másikat.

A jólét útja nem a jobban teljesítőtől elvétel, és a gyengébben teljesítőnek odaadás, hanem a lehetőség megadása hogy mindenki prosperáljon. A nagy állam, a jövedelem progresszív adóztatása az ellenkezőjét szüli. Zsugorodást, tehetségesek kivándorlását, a maradék koncon veszekedést, a jövő nemzedékeinek kihasználását.

Még néhány dolog:
- A segély, támogatás csak egy forrásból, nyomonkövethetően jöhet (nem úgy pl. hogy kisebb adót fizet, olcsóbb neki a gáz, stb, az csak pazarlást szül),
- Államnak nem feladata hogy jelentős társadalmi csoportokat mások pénzéből eltartson. Krízishelyzetben, átmeneti segítség nyújtása a talpraálláshoz igen,
- állam ne gazdálkodjon, nem tud.

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.
@Makkasz:
mivel engem is lebasztál az előbb, hogy nem értek ahhoz amihez értek (hogy te honnan tudod az maradjon a te titkod)

ídézlek (mint a nagyonnagyokat):"Drága arany cukibogár. Valóban, kommunizmusban, 10 éves korig ez az egyetlen út, ludas Matyi megveri Döbrögit, meg a gonosz földesurak. Azonban:
- állami kiadások radikális csökkentése (tessék, a forrásoldala az adójóváírásnak, "segélynek"), Részeletezem is szívesen, csak néhány példa, MÁV 270 mrd, 100 mrd köztévé, 50 mrd stadion, de a sor végtelen, csak az elkorrumpált pénz GDP 10%-a,
- Vigyázz, ez már kiégeti két punnyadt agysejtedet, de munkalehetőség biztosításával. Ami az egyénnek is jó, társadalomnak is jó (több adóbevétel), egyedül politikai elitnek nem jó, mert kevesebb a kiszolgáltatott helyzetben, függésben tartott."

ebből az adódik, hogy az USA egy kommunista állam, kommunistább, mint északkorea (amit az USA tart abban az állapotában amiben van, mert az a geopolitikai érdeke) ... az USA-ban jelenleg bevezetés alatt van a progresszív adórendszer de csak csökevényesen, az USA a világ olyan erős hadseregével (állami)(arsenal) rendelkezik ami az utána következő 5 legnagyobb összesenjének többszöröse, oktatási rendszere -minőségét tekintve a 27. cca 29. helyen áll a világ összes számonkérhető országai között, az USA 300000000 lakosából 25 millió "foodstamp"-en él ami azt jelenti, semmilyen jövedelme sincs, még segélyt sem kap kizárólag kajára fordítható kajajegyeket,...az USA állami beruházásai kizárólag hadiipariak ami GDP-t fogyaszt és sohasem növeli (hacsak el nem ismerjük, hogy az energiahordozók területi elfoglalása milyen előnyökkel jár, mert akkor nagy hasznot produkáló hasznos...egyetlen kapitalista országban sem fizetik meg a bérből és fizetésből élőknek a töredékét sem annak amit a munkájuk valós értéke alapján meg kellene hogy kapjanak, hanem játszanak az adókkal és egyéb dolgokkal, hogy ez a hatalmas réteg eltartsa az összes többit, beleértve a hypergazdagokat is mint a Donald trump a (kedvenc bohócom) aki életében semmit sem dolgozott de sokat pofádzik és kurvasokat behajt, a milliárdosok és trilliárdosok vagyonában van az a 13 trillió (ugye európai számokkal 1000 szer kevesebb) amit a dolgozókkal fizettetnek meg, és

az austerity a világ baromsága, mert azt vágja amit növeszteni kellene ugyanazt amit te is...azaz analfabuta vagy a gazdasághoz...itt állok készen a vitára ha vannak még "érveid" olyan kis okoska vagyte

brühühühühü
@épészmérnök:
mahorka és a nargilé (Istán Buli)

mint írám fennen, ezek a strómannok nem értenek, hozzá, nekik kiadták, mennyi az annyi (a befizetés, hogy miből azt még nem) és hogy minimálbérre alkalmazhat akárkit aki majd át fogja baszni ahol éri és ha kibassza akkor a következő is mert olyan lesz ez is mint a gebin amit hazahord az az övé ami ottmarad az befizetendő...azaz haza fogják hordani a minimálbéresek és nem lesz forgalom, mert...a csemp ÉSZ belép és arat de az annyit tejel amennyit nem szégyell számokat tegnap leadtam

haszon 800 szoros (tágan)

brühühühü
@sírbateszezazegész:
lesz fióksöprés a sublódodban? eldugott adócímke nélküli dobozokat elviszik? jesszusajégenmégelolvassák...a finánclábakat is keresik majd a cigiben?

brühühühühü

még nem elég mély és szervezett de alakűl...

amikor már önmaga dugájába dől akkor lesz szép a lézer kinek fizet vagy a lézernek ki fizet...ha nincs haszon mert fináncláb lesz a cigiben

meg csempe észtelen sok csempe

brühühü
@sírbateszezazegész: és különben is kit érdekel az állam és a maffia kezdődő tárgyalása, ha ma az állam maga a maffia ˘közbeszerzések, földelosztás, most a dohánybiznisz, lehet sorolni tovább/ ehhez képest Laborcz igen piti
Dehogy társalogjatok! Ti mondjátok meg, ki a náci, oszt rekesszétek ki őket, amúgy demokrata módra!

Csak nehogy fordítva süljön el a dolog. Mert most nagyon úgy néz ki, hogy úgy lesz, sőt már van is. Csak a "nácik" egyenlőre még szóba állnak veletek. De sokat ugassatok és nem biztos, hogy mindig így lesz!
hehe, olyan szép amikor a kirekesztők sírnak a kirekesztés miatt, és a nácik a nácizás miatt :D
láthatólag főcím volt, olvasva a dicső 2 bitesek "termését"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De itt vagy te aki hárombites. IQ megvan 80?
eh, a poszt a magánemberek beszélgetését összemossa a náci (vagy bármiképp eufémizált, tekintélyelvű és faji-etnikai alapon diszkriminatív, nemzeti soviniszta) politikai döntéshozókkal és támogatóikkal folytatott nyilvános párbeszéddel. a szólás szabadsága és az a fenyegetőző-vádaskodó önbíráskodás szabadsága, a vélemény szabadsága és a normatív társadalmi elnyomás szabadsága, egy kérdésbe árukapcsolva? talán népszavazást is így kéne, mi? :P
Fabius

Hitler is csak tanulni járhatna hozzátok a nácizmust! fajtátoknál görényebb lények nem léteznek!
Jézusom!!!! Máá megin madzsar nácci veszéj???? Borzasztó, meccsoda elfalyult nácionalist maggyar világ!
Itten csakúgy édegélnek noórmális démokratikus magyar embörek, mint démosz, osztán meg csak egyszerre vannak iljen roszz magyar nácibácsik, veszéjeztetve a magyaar nemnácibácsikat? CÚÚÚnya MAGYAR
nácibácsik, reszketünkt tőletek!
ennyi:

Tüntetést szervez a Jobbik a Zsidó Világkongresszus idejére

Tudomásul vette a rendőrség Hegedűs Lorántné jobbikos parlamenti képviselő bejelentését, amely szerint szélsőjobboldali tüntetést tartanak a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetekor Budapesten. A május 4-i tüntetésre már bejelentkeztek a Nemzeti Érzelmű Motorosok is, akik ugyanerre a napra „anticionista vonulást” szerveznek.

hvg.hu/itthon/20130426_Tuntetest_szervez_a_Jobbik_a_Zsido_Vilagk
A sok buta orrba-szájba nácizik, aztán elmegy Izraelbe nyaralni.

Ott kb. megsejti milyen lehet zsidónak lenni a 30-as évek Magyarországán, pedig nem palesztin, csak éppen nem zsidó.

Azt sem veszik észre, hogy épp az ő nácizásukat használják fel a kormányok arra, hogy szorítsanak az általános emberi jogokon.

A ballibsi "demokraták" nyugodtan beleképzelhetik magukat 2006 okt.23-a után azoknak a helyzetében, akiket órákkal később arra jártak a dolguk után a rendőrök csak úgy elkaptak és a bíróságok el is ítéltek.
hja a hülye kűűűfőőőd miatt van ennyi idióta itt is, értem én eme 2 bites gondolkodást, de a főcím az főcím
@Makkasz: Talán kicsit félreértettelek.

@zobod: De mondjuk ennek nem a gazdaság felpörgéséből kellet volna bejönnie?

@épészmérnök: Na ott a pont de nagyon!

@Habakuk999: Talán azt kéne megnézni,miért ábrándultak ki a többi pártból és miért szavaznak oda,ahova.
@Habakuk999: Hűát angyal bizony elég civilizáltan nyomja.

@pocakos focista: Szerintem akkor a jobbna keresőknek még kevesebbet kéne fizetniük.
Merthát így is többet fizetnek,mint a rosszabbul keresők.
@rodeo36:
"ebből az adódik, hogy az USA egy kommunista állam, kommunistább, mint északkorea"

Kommunista ország:))). Vegyél nagy levegőt, 15% a jövedelem adó, 7% az áfa, nincs "jövedéki", ezért a benzin 160 Ft/l. Aki többet keres, arányaiban kevesebb adót fizet, mert leírhat sok mindent, kb. adója felét alapítványoknak, általa támogatandó célokra fordítja. Mo. helyzete nem összehasonlítható. Nálunk olynaon akartok osztozni, ami meg sincs termelve.

'mint északkorea, (amit az USA tart abban az állapotában amiben van, mert az a geopolitikai érdeke)'

Jajj. USA-nak nem éri meg beavatkozni Észak Koreában (habzana a szád akkor azért), Észak Korea Orosz fennhatóságú. Korábbiakban Kína és Oroszok is támogatták. Miért kéne USA-nak mindent szabályozni a világon? A te érdekedben. Az Észak koreai fenyegetés, hogy atomhatalom lett, senkinek sem érdeke. Ha USA megküldené őket néhány bombával akkor az lenne a baj.

"... az USA-ban jelenleg bevezetés alatt van a progresszív adórendszer de csak csökevényesen,"

Jelenleg regresszív, plafonos, ami ellen Obama küzd.

"az USA a világ olyan erős hadseregével (állami)(arsenal) rendelkezik ami az utána következő 5 legnagyobb összesenjének többszöröse,"

Ezt nem tudom honnét veszed, a tény az, hogy Oroszország és USA rendelkezik olyan fegyverarzenállal, amivel bármelyikük 5 ször el tudja pusztítíni a földet. USAnak létszámában kisebb hadserege van mint Oroszoknak, GDPjéből arányosan kevesebbet költ rá. De hogy jön ez ide? Előbb meg azt vártad el, hogy szabályozza É Koreát?

Tekintettel arra, hogy a fejlett amerikai demokrácia, szabadság, eszméik nagysága, mindig is piszkálta a diktatórikus hatalmakat, viszonylag érthető hogy önvédelemre rendezkedtek be. Az is történelmi eseményeknek köszönhető, hogy határain kívül próbálja megelőzni a támadásokat. USA egyedülálló fénylő csillag a szabadság egén. Ma is ezrével jönnek ide az emberek. Én sem gazdasági menekült vagyok, elegem lett az otthoni hülyeségből, a politikai elit szemérmetlen lopásából, és a színjátékból. Te is egy báb vagy.

" oktatási rendszere -minőségét tekintve a 27. cca 29. helyen áll a világ összes számonkérhető országai között,"

Ezt nem tudom honnét veszed, mindenesetre itt vannak a világ legjobb egyetemei. Az amerikai egyetemi diplomákat a világon mindenütt elfogadják. 3 gyermekem egyike sem akar hazamenni, mert itt szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel. A speciális, minden race együtt jár az osztályba, kb. 20 fősek az osztályok. Alsóban tanár és segédtanár van velük. A tanárok esőben, szélben a drop-offban fogadják a gyerekeket, akinek nincs ott dolga, terme ajtajában áll, hangosan köszöntve, mosolyogva várja a gyerekeket. Láttam, hogy kicsi odaszalad és megöleli a tanárát. A gyerekeket életre nevelik, projektekkel, prezentációk tartásával. Vizsgák előtt felszabadító táncolások vannak, nézz meg pár videót, mert az növeli a teljesítményt. A gyerekek eredményeit eléred interneten. havonta van parents meeting, de telefonon, emailben, személyesen a tanár a rendelkezésedre áll. Ha nem megy iskolába a gyerek, délután már hívnak. Átlagosan hetente két hívást kapok az iskolából, hogy milyen események lesznek, mire kell figyelni (mindenki, nem csak én). Ha felmerül a hó esélye, későbbre tolják az iskolakezdést, vagy teljesen elmarad. Erről TV-ben, interneten, telefonon értesítenek. A gyerekeket ajtóból viszi az iskolabusz az iskolába. Folytathatnám, de minek... Előítéleteidből egy világot építettél.

"az USA 300000000 lakosából 25 millió "foodstamp"-en él ami azt jelenti, semmilyen jövedelme sincs, még segélyt sem kap kizárólag kajára fordítható kajajegyeket,"

A foodstamp nem ezt jelenti amit írsz. Az egy juttatás. Amellett lehet jövedelme (nyugdíj, segély, munkabér). Akkor kapja valaki, ha a családban az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el az évi $8.000-t. Nekem 3 gyermekem van, iskolában ingyen kapnak reggelit és ebédet, ez is "food stampnek" minősül. Ehhez még polgárnak sem kell lenned, nem kell semmilyen érdem. Mivel nem vagyok állampolgár, nekem semmi nem jár, de ez a gyerekekért van. Hát így néz ki a 25 millió food stamp. Inkább az, mint Moon az étkezési utalvány.

"...az USA állami beruházásai kizárólag hadiipariak ami GDP-t fogyaszt és sohasem növeli "
Az állami beruházás ahogy van hülyeség (gazdaságba). Pici állam kell. Mire ruházzon be? Egyébként ahol van értelme állami szerepvállalásnak, oktatásba, kutatásba vastagon beruház, szerintem világon legtöbbet (lehet GDP arányosan nem). Utak is kicsit fejlettebbek mint Moon.
A beruházásokat magánszemélyek végzik. Apple, Microsoft, GM, Ford végtelen a sor. Ezért gazdagok.
A gazdagság nem bűn, eredmény.
A bér a munkaerőpiacon alakul ki.
$120 ért alapíthatsz vállalkozást, bármit csinálhatsz, évente adót vallasz be. Ha nincs bevételed, nem fizetsz adót. moon alsó hangon havi 50.000 Ft csak hogy van vállalkozásod.

Sajnos betonfejbe nem fog ez beleférni. Szomorú.

Pl nincs MÁV, vasúti jegy drágább mint repülő, de a legszegényebb családnak is van autója.
@rodeo36:
Egy kérdés. Milyen geopolitikai érdeke van USA-nak abban, hogy Észak Koreában kommunizmus legyen?

Az írásod teli van önellentmondással:

USA kommunista ország- csak hadiiparra költ- Észak Koreát szabályozza - progresszív adórendszert akar bevezetni,

Remeked végén pedig kibúlyika szög a zsákból, nem az a baj, hogy vannak szegények (megjegyzem, a food stampesek családjának 90%-ában van autó), hanem hogy vannak nagyon gazdagok.

Pokolba három forró olajjal telt üst teli emberekkel, ördög viszi körbe a látogatót. Az elsőnél vasvillás ördögök lökdösik vissza a kimászni igyekvőket. Az ördög magyaráz: Ezek itt amerikaik, ki akarnak mászni, de nem engedjük nekik, visszalökjük. következőnél nincsenek őrök, az emberek ülnek az üstben, csendben fődögélnek, mellettük egy nagy tábla. Ördög magyaráz: ezek németek, kiírtuk hogy Ezek németek kimászni tilos, nincs velük gond.
Az utolsó üstnél se őrök, se tábla. Látogató, ez meg hogy lehetséges. Ördög: oh, hát ezek magyarok, nem kell se őr, se tábla. Ha valaki ki akar mászni, a többiek rögtön visszahúzzák.
@Légifarkas: Szia Légifarkas!
Miután a korábbiakban is épületes beszélgetéseink voltak, tegnapi válaszodra -ugyan kissé késve - fontosnak találom a reagálást.
Válaszodban felvázolod a jelenlegi politikai és pártok közötti erőviszonyokat, a jellemzőket, és naivitásnak nevezed a jelenlegi állapotok megszűnését.
Néhány észrevételem a megállapításaidra:
"Orbánnak a tábort kell összetartani."
Ezt teszi a kettős beszéddel, mellyel a nemzetközi közvéleményt megtéveszti és felháborítja azzal a retorikával, mellyel csak a saját táborához szól. Ez a tábor feltétel és meggyőződés nélkül elfogad minden, a realitásokat is nélkülöző hozsannát, nem vitás, ezáltal a tábora stabil. ""Ellenzékbe jó nagyokat rúgni."
A leginkorrektebb politikai eszköz úgy fennmaradni, hogy az ellenfél fejét nyomja a víz alá, miközben a valós teljesítményről nem ad számot a gazdaságról, ugyanakkor a nemzetközi megitélést a magyar nép sértéseként mutatja be. Gondolod, hogy a saját táboron kívüliek ezt a helyzetet nem ismerik fel? Tényleg olyan biztos a poziciója arányaiban, ha csupán az eddigi rajongókat tartja fontosnak?
"Többen azt hiszitek, fél."
Mi másra lehet gondolni akkor, ha valódi értelemben véve nincs érdemi kormányzás. Az energiák a hatalom fenntartásában merülnek ki, napi szinten új és új nagyhorderejű támadások indulnak az ellenzék felé. Magabiztos párt vagy kormány politikai és gazdasági stratégiában utazik, nem a folytonos ellenségkeresésben.
Amiről Te írsz, az a jelenlegi átmeneti fölény állapota, nem tükrözi a bizonytalanok és mélyen sértett emberek véleményét és létszámát.
Te pesszimistábban itéled meg a helyzetet, ami amiatt érthető, mert egyelőre valóban képlékeny a helyzet. Azonban még nem tükröződnek és nem ismertek a valóságos erőviszonyok. Az utóbbihoz az ellenzék markánsabb fellépése és megjelenése indokolt, úgy tűnik, ennek aktualitására megindult a folyamat, de még nem elégséges.
@Makkasz:
brühühühühü

legalább annyit tudok, hogy egy calóval van dolgom
@rodeo36: Mire alapozod hogy csaló vagyok? Miben? Vagy caló?
@rodeo36: Sajnálatos, hogy buta vagy mint a tök. Nyugodtan sírd ki magad.
@Makkasz:
még import autók esetén is az autoipar a húzó mert az olajlobby-nak ez felel meg, teherszállítás vasúton (nem marad kapacitás a személyszállításra), folyón tavon és csak a maradék országút

és te hogyan élsz ott ...vidáman mi?

brühühühü

nem jó ilyenekkel vitázni nem is vita makako
@rodeo36: Te nem vitázol, csak zagyválsz.

Ahogy mondtam, én nem gazdasági menekült vagyok, 210 millió adót fizettem Moon.

A gyerekeimnek biztosítok tanulási lehetőséget, egyébként kutatóként dolgozom bioüzemanyag projekten.

Most nem vagyok csúcsvezető, jól érzem magam, lefogytam, kajakozok, horgászom. Szerintem jól érezzük magunkat (köszi a kérdésedet).

Nem hiszem hogy én lennék a makákó, ahogy mondtam, buta vagy mit a tök, egy irigy kis tehetetlen pancser.

Soha nem vetted kézbe a saját sorsod, mindig mások segítettek rajtad, soha nem kerestél egy hónapban 1 m Ft nettót. A kötelezőkön túl 10 könyvet nem olvastál, ellenséget keresel midenkiben. Zárkozott vagy, nem nyitott a világra, saját magad kialakította világképed frusztrációid miatt torz. Sikertelen vagy.
Sajnos más gondolatinak megértésére nem csak tudatlanságod, hanem bezárkózásod sem ad lehetőséget. Emiatt úgy érzed, téged nem értenek meg.

Mindenesetre nem tudok segíteni rajtad, megpróbáltam elmagyarázni hogy miért nem a progresszív adó a bűnös, és miért nem az a megoldás. Erre idehánytál egy köpetet, amiből kiderült hogy fogalmad sincs miről beszélsz.

Most ahelyett hogy megköszönnéd érdemi válaszom, szenvelegsz.

Milyen geopolitikai érdeke van USÁnak abban hogy Észak Korea kommunista maradjon? Hogy csak egy hülyeségedet tisztázd.

Beszélsz, beszélsz, se füle se farka. Ilyenekkel van teli reggel a kocsma.
@Makkasz:
befejeztem...hülyékkel nem szoktam...

bye bye

brühühühü
@Mariann19: "Gondolod, hogy a saját táboron kívüliek ezt a helyzetet nem ismerik fel?"
Nem gondolom. Azt látom, hogy némi puffogást leszámítva semmire nem mennek az emberek a felismeréssel.

"Tényleg olyan biztos a poziciója arányaiban, ha csupán az eddigi rajongókat tartja fontosnak?"
Az MSZP, ami nélkül állítólag nincs kormányváltás, ugyanezt a vonalat követi: szarni a bizonytalanokra, begyűjteni a feltételek nélkül hívőket. Nem lett volna muszáj ragaszkodniuk ehhez a taktikához, de most már nincs sok választásuk, zsákutcában kell sétálni - a Fidesz meg jót röhög a markába.

"Magabiztos párt vagy kormány politikai és gazdasági stratégiában utazik, nem a folytonos ellenségkeresésben."
A politikai stratégiát láthatod magad is: egyedül maradni a porondon. A gazdasági stratégia az erőforrások fölötti totális kontroll megszerzését jelenti, vagyis ugyanazt, amit a politikai. Mondtam már neked korábban, hogy félreviszi a gondolkodásodat az, hogy egy kormányról automatikusan feltételezed azt, hogy az országért akar cselekedni. Ezek önmagukért és a hatalomért akcióznak, céljaik eléréséhez az ország csupán egy önként felkínálkozó eszköz.

"Amiről Te írsz, az a jelenlegi átmeneti fölény állapota, nem tükrözi a bizonytalanok és mélyen sértett emberek véleményét és létszámát."
Dehogyisnem tükrözi: hiába van milliónyi elégedetlen, érdekérvényesítő képességük nulla. Ne azon gondolkodj, hányan elégedetlenek: inkább azon, ők miért nem látszódnak sehol. A válasz jórészt a második idézet alatti soraimban van.

"az ellenzék markánsabb fellépése és megjelenése indokolt"
Megmondom őszintén, azt érzem ki az ellenzékből, hogy kezüket tördelve várják a nép valamilyen szintű ébredését, hogy aztán rárepüljenek, és az emberek hátán felkapaszkodva kipicsázzák Orbánt, de nem azért, mert olyan kurvára értenének az ország irányításához, hanem magáért a pozícióért. Az ellenzék ugyanúgy nem tudja elviselni a háttérbe szorulás gondolatát, mint a Fidesz, mindössze a rinyálás formája más. Ugyanúgy nem tudnak, de nem is nagyon akarnak mit kezdeni a komplex gazdasági és társadalmi problémákkal, mint a másik, mert a másikhoz hasonlóan máig nem fogták fel, hogy a hatalom nem egy idióta játék célja, hanem a jövőbe lépés eszköze. A mai magyar politikusok a hatalomért játszanak ahelyett, hogy minket akarnának szolgálni: félresikerült, torz gondolkodású hulladék az, amit politikai elit néven szokás emlegetni. Már ahol még így emlegetik.
Az a sok millió bizonytalan és elforduló vagy látja, vagy csak érzi mindezt, de nem tud ezzel mit kezdeni, mert évtizedek óta minden rá volt hagyva a politikusokra, és hiányzik egyfajta népi rutin a közös fellépéshez. 23 évet elpazaroltak a politikai formációk, mert elmaradt a nép "okosítása", és elpazarolták az emberek, mert nem követelték ki maguknak a tanítást; spontán folyamatok be fogják mindezt pótolni, de ahhoz idő kell, több és másféle idő, mint a hátralévő egy év.
@Makkasz:
jellemző a jellemzésed (botcsinálta lélekbúvár): "Nem hiszem hogy én lennék a makákó, ahogy mondtam, buta vagy mit a tök, egy irigy kis tehetetlen pancser.

nem ismerhetsz, megbocsátom, tévedsz!!!

Soha nem vetted kézbe a saját sorsod, mindig mások segítettek rajtad, soha nem kerestél egy hónapban 1 m Ft nettót.

ez úgyfent nem állja meg a helyét (de ha ragaszkodsz hozzá? ismeretek nélkűl)
az érdekes az, hogy pontosan én segítettem másokon (mert megtehettem), utána "magyar módon" reagáltak (azt te ismered?)

A kötelezőkön túl 10 könyvet nem olvastál,

azt a 8 nyelvet amiben otthonos vagyok és amelyek közűl 5 anyanyelvi azt a spórákkal szívtam magamba, csak hogy igazad legyen...

ellenséget keresel midenkiben. Zárkozott vagy, nem nyitott a világra, saját magad kialakította világképed frusztrációid miatt torz. Sikertelen vagy.

frusztrációt senki sem úszhatja meg, kérdés marad, hogyan viseli...jogom van kialakítani egy saját világképet ismervén 40 országot, többé kevésbé

Sajnos más gondolatinak megértésére nem csak tudatlanságod,

a tudatlanság maradjon közöttünk azon somolygok, nem te fogod eldönteni, és más gondolatait olvasom annyira amennyire ki vannak fejtve...néha nem érdekel és lapozok

hanem bezárkózásod sem ad lehetőséget.

hát jól bezártál, a'bbiztos

Emiatt úgy érzed, téged nem értenek meg."

nem érzem, hogy nem értenek meg, mert pont az ellenkezője igaz

namost akkor a teljes tévedésed után mit mondasz? ott az usa valamelyik államában élvezve a bőséget amiért nem sokat tettél

ja, hogy ne feledd, megtartom és fenntartom érveimet, azokkal lehet -ha karsz- vitázni de baltázni...akkor sasszé van és bye bye

ja és brühühühü
@kifordított nagyanyó:
én nem veszexem...röhögök

brühühühü

fel van ajzva a nyugdíjas horgász
@Makkasz:
"Mindenesetre nem tudok segíteni rajtad, megpróbáltam elmagyarázni hogy miért nem a progresszív adó a bűnös, és miért nem az a megoldás. Erre idehánytál egy köpetet, amiből kiderült hogy fogalmad sincs miről beszélsz."

nem kértem, hogy segíts bármiben, ha jól emléxem?

egy adott ország adórendszere alapvető az ország fejlődéséhez és fennmaradásához, ha rossz akkor lemarad vagy csökken a fejlődése néha "átmegy" negatívba...azt a rablógazdálkodást amit az USA szerte széjjel és nagyrészt saját területén folytat már nem sokáig lehet fenntartani te is a biomasszával ennek vagy részese...most valami lobby kitalálta: "csináljunk szarból aranyat" és nekiestek még neked is van mit "kutatni" izgis lehet...de nem csak a természeti kincsekkel, hanem az emberi erőforrásokkal is így bánik (oktatásban a 29 körűl van a világ számottevő országai között és sűllyed)

az adónak nem kell nevet adni progresszív vagy degresszív vagy akármilyen, jól kell kialaítani és jól kell működtetni és ez az USA-ban sem műxik és hatására meg a rabló pénzügypolitikája miatt Europában és sok helyütt máshol...azt tartom nevetségesnek hogy tartoznak bármivel is bárkinek a többi meg egy gusztustalan kabaré

brühühühühü
@Légifarkas: "Ezek önmagukért és a hatalomért akcióznak, céljaik eléréséhez az ország csupán egy önként felkínálkozó eszköz."
Ezekkel a sorokkal arra a véleményemre reagáltál, melyben megállapítottam, hogy a jelenlegi kormánynál nem ismerhető fel politikai és gazdasági stratégia.
Végülis a miértet írtad le, hiszen ez motíválja a Fideszt a 2010-es választás óta, ennek a hatalomnak a megtartására tesz fel minden lapot, miközben a valódi feladatait elhomályosítja a féktelen törekvés a győzelemért.
"Hiába van milliónyi, elégedetlen ember, érdekérvényesítő képességük nulla."
@Légifarkas: folytatom.
Számomra érthetetlen, hogy azok a rétegek, embercsoportok az Orbán kormány hívei, akik a legnagyobb vesztesei kormányzásuknak.
Ennek egyik oka az a dezinformáció, ami ezekre az emberekre árad napi szinten a médiából, ahonnan egyoldalú, a kormányt éltető híreket hallanak napi szinten, kontrollálni nem képesek, mert csupán a közmédia áll a rendelkezésükre.
Azonban az érdekérvényesítés szervei léteznek kis hazánkban. Ezek nagy része szereptévesztésben szenved, mert alattomban már a kormány maga alá gyűrte őket tiltó törvényekkel, másrészt a Fidesz szokásos bedarálási akcióinak dőltek be. /Lásd.szakszervezetek jól megfizetett vezetői./ Érdekekért harcolni és mozgósítani kell, az emberek egyénenként képtelenek az érdekérvénysítésre.
Az ellenzékről.
Korábban már fejtegettem, hogy az ellenzéknek ki kell jelölnie vezérnek egy valódi államférfi tipusú embert, akiben az emberek a biztonságot érzik, aki képes felizzítani az emberek aktivitását a személyiségével, aki hiteles és karizmája van. Az emberek mindíg követni szeretnek nálunk, és nem dönteni.
Miután Mesterházy vette át jelenleg a megmondó szerepét, az ellenzéken belül ez egy megosztást gerjesztett.
Mesterházy tényleg úgy nyilvánul meg, mint egy koronázatlan király, aki már most diktálni akarja a feltételeket. Nem ismeri fel, hogy pártját még mindíg a jelenlegi leépült helyzet okozójának tartják, így csupán a törzsszavazókra számíthat, a bizonytalanokból nemigen csábulnak már ehhez a párthoz.
@Mariann19: megkockáztatom, hogy sokaknál az ideológiai győzelem, a "másik oldal" sárba tiprásának lélekemelő érzése megér némi bevételkiesést, hát még úgy, hogy elhiszik annak átmeneti jellegét. Áldozat egy nemes ügyért.

Az emberekre áradó információ összetétele érdekes dolog. Minden hónapban kapok valami Fideszes vagy Jobbikos propagandaanyagot, de soha nem kaptam még mástól, egy, évekkel ezelőtti LMP-s iratot leszámítva. Eközben pl. az MSZP nyereséggel zárja az évet, nemrég volt róla hír. Kérdés: a megspórolt milliók oka a tartalékképzés, vagy eszükbe sem jutott, hogy saját magukat is hirdethetnék? Azt hiszem, én inkább közelebb mentem volna a nullszaldóhoz, mert sokkal többre értékelem az állandó jelenlétet, mint a villanásnyi kampányharcot. A Fidesz kurva jól csinálja azt, hogy mindig jelen van, érezteti a népekkel: itt vagyunk, figyelünk, segítünk. Ez már úgy is megnyugtató tud lenni, ha nem is csinálnak semmit.

Érdekérvényesítés szervei úgy léteznek kis hazánkban, mint a jövő évi bevételi terv: papíron. Amikről te beszélsz, azok csatlósok, és hogy szakszervezet a nevük vagy sem, azt PLSZ. Ha szakszervezeti tag lennék, a saját szervezetem ellen mennék ki tüntetni, vagy inkább kilépnék, és választanék valami más utat.

"Az emberek mindíg követni szeretnek nálunk, és nem dönteni"
Ez minden átlagnépnél így van :-) A hétköznapi ember azért hétköznapi, mert megelégszik élete folyamatos megélésével, döntései elsősorban önmagáról szólnak, és önmagáért vannak. Azok, akik ki akarnak emelkedni a tömegből, egyszerre vállalják mind a szólás, mind a komolyabb döntések felelősségét, azt sugalmazva a nép felé, hogy semmi más dolguk nincs, mint a jelentkezők közül megbízni a legalkalmasabbnak tartott személyben, vagy csoportban, és utána már mennek a dolgok maguktól. A mi átlagnépünk hibája annyi, hogy túlzottan ragaszkodik valamely csoporthoz vagy személyhez, újra és újra megadva nekik a lehetőséget arra, amiben már bizonyították inkompetenciájukat. Egy rendesebben működő magyar társadalom 2006-ban szavazott volna utoljára az MSZP-re, és 2010-ben a Fideszre, mára mindkét behemót zuhanórepülésben tartana a pöcegödör alja felé, de még mindig túl sokan rémülnek halálra attól a gondolattól, hogy az említett "erősek" nélkül ugyan mi lenne velünk. Én általában jó jelnek tartom, hogy a bizonytalanok ilyen sokan vannak, szerintem ez az átalakulás biztos jele, még ha lassú is a folyamat.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ami akkor még csak fantázia és következtetés volt, az már tény: rezsicsökkentés a dohánypiacon:
index.hu/belfold/2013/04/29/trafiktorveny/

"Lázár szerint a cigaretta fogyasztói ára emiatt nem fog emelkedni, a növekedést a gyártóknak kell megfizetnie."

Amúgy a mártírkodó, önmentegető Lázár János éppen az a dolog (kiegészítve a "nem fér össze a neveltetésével, hogy számon tartsa, ki kinek az ismerőse, üzletfele, rokona vagy a felesége"-mondattal), amiről igazán érne egy poszt:).
Sajnos ez egy nagyon szomorú és komoly dolog. Ige, jó lenne tárgyalni a jobbikkal, de ezek megélhetési nácik és Vona a mostani majálison világosan megmondta, hogy az ő megszűnésükhöz a gondok megszűnése az egyetlen út. Ami egyrészt igaz, másrészt rávilágít, hogy nekik a gondokat valójában nem érdekük megszűntetni, a legfontosabb minden ügyből politikai tőkét kovácsolni. Egyébként a vidéki jobbikosok nem ilyen vérespofájúak mint ez a novák, zagyva, vona tengely, azok simán csak a húsosfazékra és a hatalomra vágynak, paktumokkal zsarolni ki minél többet a fideszből a támogatásukért. A gond a rajongó táborral van, főleg a kurucinfós törzsgárdával. Na az a legalja, azoknak aztán érveket mondani nem lehet és ők a gátja, hogy az értelmes jobbikos politikusokkal érdemben lehessen beszélgetni. Nekik mindig dobni kell valami koloncot, különben belázadnak és vért követelnek. Igazi vérnáci mocskok azok, nyilas patkányok, söpredékek.
süti beállítások módosítása