Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.13. 04:28 Fabius

Orbán: a matolcsyzmust kidobtuk!

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Ha nem ülnénk nyakig a recesszióban engem szórakoztatna, mikor a sültbolondok összeülnek és a fejükben lévő zagyvaságot kivetítve verbálisan maszturbálnak a nemlétező sikereik fölött. Éppen csak annyi a bibi, hogy 307 forint egy euró, ütnek minket minden oldalról, és már a leghűségesebb mamelukok sem mernek olyan hevesen bólogatni a Vezért önpolírozására, hogy a lelkesedés lendületétől asztalszélét lefejelve aléljanak el a sikertől. 

ÉdesViktor álmot látott megint, olyan álmot, amit rajta kívül senki a világon. Növekedés lesz akárki meglássa, majd a pénzpiaci és világgazdasági elemzők is úgy fognak működni, mint a bíróságok itthon: egy legyintéssel lelárifárizzuk őket és alaptörvénybe foglaljuk, hogy nálunk bármilyen metódussal számolt eredményt gazdasági növekedésnek hívnak, oszt'punktum. Hiába súgta oda neki Parragh László, hogy kisgazdám, azért mert te azt teccel mondani még nem lesz növekedés baszki, három éve ígéred, pszt(!) az vezényszóra nem megy, de Viktor fittyet hányva mindenre csak vigyorgott, mint aki kéjgáz limuzinban utazott odáig.

orbán-gdp.gif 

A mondatait egyesével ízekre lehetne szedni, de lássuk be tökunalmas meg felesleges is. Van itt azonban két dolog amit érdemes kicsomagolni az orbánkampány nyelvjárásból és lefordítani magyarra.

1: "Matolcsy miniszter urat ellenfeleink azzal szokták gyepálni, hogy egy fantaszta. Nem véletlenül hiszen ő elsősorban gazdasági modellekben gondolkodik. 2010-ben új modellt kellett teremteni, kisebb reformokkal nem lehetett előrébb jutni, teljes átszervezésre volt szükség (...) Most már megnyugtató "pólusú" gazdasági minisztert is fel lehetett kérni. Varga Mihályt hallgatva én is, mondhatni, megnyugodtam"- mondta Orbán, aki szerint ugyanakkor most viszont már az új gazdasági modell boltját kell vinnünk."

Teccikéteni, hogy akkor a matolcsyzmust mint gazdasági modellt kivágtuk a kukába, és az "új modell boltját" kell vinni, ugye? 

Apró szépséghiba, hogy az unortodoxiából egy vállrándítással kifarolni és ortodoxia irányába menetelni azért nem lehet. El teccentünk ezt kúrni, ugyanis. Ami egy ortodox szemléletű gazdaságban működhetne - forintleértékelésen keresztül történő gazdaságélénkítés - az 3 év unortodoxia és 1 év recesszió után már sajnos nem fog menni, és a nagyon vágyott gazdagi növekedésre sem lesz hatással. Akkor sem, ha viccesfiú gyakorlatilag utasította a dehogy-kézivezérelt Kusza Szemet a további alapkamat csökkentésre. 

2: Parragh László a pénzügyi szektor egy része fölött elvesztett irányításról, Varga a múlt héten a bankrendszerünk normális működésének helyreállításáról beszélt, Viktor meg arról, hogy a bankrendszer minimum 50%-nak magyar kézben kéne lennie. Lassan annyi pénzünk nincs, hogy gyalog hazamenjünk Levédiába, de álmok azok továbbra is vannak. Sebaj, ha a CIB anyabankjának nagyfőnökét , az OTP  egy nap alatt 26 milliárdot bukó részvényeseit nézzük akkor lesz hely a magyar bankrendszerben hamarosan, nem kell könyöklő harcot vívni a kiterjesztett takarékszövetkezeteknek a fiókhelyekért. Lehet álmodozni, hogy a vállalkozói hitelek kamatterhei csökkenjenek, csak majd egyszer áruljátok már el a Nagy Megfejtést, pénz honnan a francból lesz mindehhez. 

Mert "Nem vagyunk kommunisták, nem irigyeljük mások pénzét." - legfeljebb azokét, akik még mindig  képesek finanszírozni a gazdaság egyre ritkuló hazai tőkés beruházásait, és learatják a babérokat  helyettünk. Ráadásul annyira nem vagyunk kommunisták, hogy "a kommunista rendszer szakmunkásképzési rendszeréből" csinálunk becsületbeli ügyet. Végül is miből másból? 

791 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr725132043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.13. 13:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi: A szeg fűbe harapott, demokráciánk meg puhapöcs-diktatúrává érett, ha lehet annak nevezni az újmagyarban (hejes sírásilag:-)!
@Knósszosz: Igen, teljesen hülye voltál, már napokkal ezelőtti nyilatkozatai teljesen világosak voltak ez ügyben. De ti egy álomvilágban éltek...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nem vónék lyog-ász, de a fiúk után szabadon; szarok a törvényességre!

Ugyan hol a picsában élünk?
@kekex:

szándékosan nem írtam se szerzőt se semmit... pont azért h a buta tapsikoló hívek beszopják.

2009ben mondta...
és sajnálom, de az ellenzéki pártokról és az összefogásról nekem ez ugrik be:
www.hir24.hu/napi-cuki/2013/03/13/fokusz-a-szorfdeszkan/
A zenének alatta viszont "Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. A Sors gyakran nem tudja, mit akar?"-nak kellene lenni. Az kifejezőbb.
@Blogger Géza:

ezt ismered?

"...Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye..."

ezt is orbán mondta....
@Blogger Géza: Igazából ezt már kinevezése pillanatában lehetett tudni. Csak sokan nem akarták elhinni.
Radnóti Sándor:" fidesz, agresszív kis malacok pártja"! Ez talált!
@Blogger Géza:
Kiafasz a zabloggergéza?
brühühühü
@kúrórudi: Szóval nincs hiteles forrás. Akkor ne terjessz hazugságokat.
@kúrórudi:
Orbán azonnal beugrott - ő tud falvédőszövegben kommunikálni.A 2008 április viszont meglepi.
@Blogger Géza:

hazugságokat terjesztek??

fogd vissza magad. és ne ilyen hevesen az orbán seggnyalással...

www.orbanviktor.hu
orbanviktor.hu/interju/kuzdeni_akkor_kell_ha_van_ertelme
és a focidrukker olvtársak figyelmébe: ne éljék nagyon bele magukat, mert a végén így járnak:
www.samsungsport.hu/kulfoldi-labdarugas/20130313/lemeszarolta-majd-lefejezte-real-drukker-baratjat-egy-barca-szurkolo/
@kúrórudi:

"Az a miniszterelnök, akinek kormányzása idején 300 Ft fölé emelkedik az euró árfolyama, nem tud kormányozni és le kell mondania!"

orbán mondta..."

Gyanús a dolog, lehet, hogy kamu ez a szöveg.

És ez független attól, hogy mit gondolok a kérdést feltevőről.

"Egy rövid kutakodás a parlament.hu archívumában arra rögtön fényt derít, hogy ilyesmit Orbán Viktor biztosan nem mondott ott és akkor, amikor a szöveg állítja (ha csak a parlamenti büfében, vagy mellékhelységben nem), hiszen 2008. áprilisában egyáltalán nem szólalt fel a Parlamentben. Márciusban igen, de akkor egészen más témában. Egyébként sem lett volna sok értelme ekkoriban 300 forintos euróról beszélni, hiszen az árfolyam abban a hónapban a 250-260 forint közötti sávban mozgott, és előtte 2006 nyarán lépte át utoljára a 280-as szintet, ami már aránylag közel van a lélektani 300-hoz.
Hihetőbb lenne egy ilyen nyilatkozat egy évvel későbbről, 2009. áprilisából, amikor már bő három hónapja karcolgatta az árfolyam a 300-as szintet, hol alulról, hol felülről. Az elméletnek, hogy egyszerűen elírták a dátumot egy évvel az állítólagos idézetben, ellentmond az a tény, hogy egyik évből sem találni nyomát ilyen kijelentésnek az orbanviktor.hu archívumában, sem a beszédek, sem az interjúk között, és az MTI archívuma, de még a Google sem tud arról, hogy Orbán Viktor ilyet mondott volna valaha. A legközelebbi találat Navracsics Tibor egy 2009. februári sajtótájékoztatója, ahol arról beszélt, hogy a 300 forintos euróárfolyamért a kormány a felelős, a helyzetre megoldást pedig csak az új választások kiírása kínál.
Persze az, hogy mi egyelőre nem találtunk forrást, ami alátámasztaná, hogy az idézet valódi, nem jelenti azt, hogy egészen biztosan hamis. Ezért arra kérjük tehetséges internetturkász, vagy különösen jó memóriával megáldott olvasóinkat, hogy ha bármilyen hiteles írásos vagy videós emlékét találnák annak, hogy a miniszterelnök valaha tényleg ilyesmit mondott volna, ossza meg velünk, közzétesszük."

index.hu/tech/hoax/2013/03/13/orban_viktor_es_a_300_forintos_euro/
"Teccikéteni, "

Az 1. pontot benézted: Orbán azt mondja, hogy bár Varga van, de most már a Matolcsy által kidolgozott új modellt viszik tovább, nincs módosítás.
@kúrórudi: Igen, hazugságokat terjesztesz. Ismétlem, hozz forrást arra, hogy Orbán Viktor hol és mikor mondta azt a bizonyos mondatot a 300Ft-os euróról...
@kúrórudi:
Ez jó! Ha már az ellenzék nem tud kommunikálni - akkor elég smittelni Orbántól: (ezt pl a linkedből)
"Tény, hogy a magyar demokrácia nem tudta megvédeni magát a demokratikus szabályokat tervszerűen kijátszók ellen, nem tudta megvédeni magát a közvélemény sem a politikai hazugságokkal szemben.
Nem fogadom el, nem nyugszom bele abba, hogy kalandorokkal vagy a demokrácia kijátszására szakosodott csoportokkal szemben Magyarország ne tudja megvédeni magát. Az igazság az, hogy a legtöbb európai demokrácia épp arra épül, hogy alkotmányos garanciákkal védekezik az ellenséges támadásokkal szemben."
Tehát nem fogadom el és nem nyugszom bele - ahogy a Veres nevű fiatalember is kikéri magának, hogy az ő nevében is fussa az ámokot.
@Blogger Géza:

ez is hazugság te fidesz bérfröcsögő??

"...Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye..."
@Blogger Géza:
Ugyan már Gézuka! De hiszen tudod: "Nem baj ha hazugság, csak sokszor kell ismételgetni, és a nép igaznak fogadja majd el"
És ez még sokszor lesz ismételgetve.
No milyen a fasz kellemetlenebbik végén?
@kekex:
és Gézus: ez az ELSŐ értelmes lépése az Mszp-nek, ha az idézet nem valós! Mert olyan jó, hogy ki kellett találni!
velemenyvezer.blog.hu/2011/10/05/300_as_euro_ki_tehet_rola
"Ki kell mondani: Magyarország jelentős részben a Fidesz-kormánynak, a kormány pedig saját magának köszönheti a mostani 300 forintos eurót.
Nem gazdasági kérdés – még
A 300-as euró azonban egyelőre nem csak, vagy nem elsősorban gazdasági kérdés. 330 fölött már az lenne, hiszen a bankrendszer stabilitását veszélyeztetné, de most még sokkal inkább politikai ügy.
Politikai ügy, amennyiben ez az euró, és a kapcsolódó 245-ös svájci frank a végtörlesztésre képtelen devizahitelesek százezreit fogja a Fidesz engesztelhetetlen ellenfeleivé tenni. De politikai ügy azért is, mert egy nagyon könnyen megfogalmazható és mindenki számára közérthető szimbólumot teremt: könnyen lehet, hogy innentől a 300-as euró fogja megtestesíteni mindazt, ami káros a Fidesz „formabontó” gazdaságpolitikájában."
www.facebook.com/torok.zsolt.35

"A Fidesz és barátai újabb hazugságokat terjesztenek. Ezzel szemben a tény: "Mesterházy soha nem akart a Fidesz tagja lenni. Németh Zsolt csak örülne, ha olyan frankó elnökük lenne, mint Mesterházy Attila, aki nem csak rendet, de demokráciát is biztosít az MSZP-ben. Ezzel szemben a Fideszben egy beteg elme diktatúrája tombol csak."
@kekex: A képlet egyszerű. Támogatásban azokat kell részesíteni, akik arra rászorulnak. A gázártámogatás rendszere olyan volt, hogy taxatíve, egy főre eső jövedelemkorlát volt az igénybevevők részére. Az Orbán kormány ebből a lehetőségből egy jelentős többséget kizárt, a jogosultaknak is jelentősen mérsékelte a támogatás összegét.
Állami segítséget nem úgy kell folyósítani, hogy nem határozza meg az adott kormány, hogy a segítségnek mi az elvi magyarázata, és nem jelöli ki azt a célcsoportot, amely erre jogosult, hanem szétteríti a teljes lakosságra.
Találós kérdés.

Kitől származik ez az idézet:

„A kormányon lévő párt nagyon hajlamos rá, hogy a kormány fölött gyakorolt kritikát úgy utasítsa el, mintha az ellenzék vagy a sajtó Magyarország presztízsét ásná alá, magát a magyar nemzetet támadná. Az ilyen megnyilvánulások nem sok jót ígérnek a demokrácia jövőjére nézve. Az ilyen magatartás arra utal, hogy a kormánypárt vezérei hajlamosak összetéveszteni pártjukat és választóikat az országgal, a nemzettel.”
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Te még mindíg túlcizellálod a dolgot."
Mert mindíg próbálok magyarázatokat keresni a miértekre jobbról és balról is, de igazad van, ahol csak az erő dominál, ott nincs racionalitás.
Csak ez túl sokba kerül ennek az országnak.
A csütörtökön kezdődő brüsszeli tárgyalásokon napirendre kerül Magyarország ügyének megvitatása, ahogyan a hírekben hallom.
Megint mi leszünk a napirendi pont.
Fidesz-magyarpolgár értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.
Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt.
Amikor hitelből "visszaveszünk MOL részvényt" az nemzeti tett és hősiesség. Ha horvát szomszéd teszi ezt a sajátjával a MOL-lal szemben az aljasság, támadás a nemzet ellen és szó sem lehet róla!

Álszent, simlis, aljas banda!
@kerek négyszög: Benne a van a nemzet szó és a mondatfűzés is..ki lehet, ki lehet..?
Nem ez a kérdés, hanem az, hogy mikor! És van-e hiteles forrsá, ugye? .-D
„Ideje volna megbarátkozni a gondolattal, hogy demokráciában hol az egyik, hol a másik párt kap felhatalmazást a kormányzásra. A hosszú időszakra való bebetonozásról szóló hagymázas képzelgések - amelyek nyilván a negyvenévnyi diktatúra maradványai - csak arra jók, hogy túlfűtött lelkiállapotban, a félelem légkörében tartsák a magyar elitet. Tehát egyes politikusok vagy pártok iránt érzett fóbiaszerű beteges gyűlölet sem lehet elfogadható indok arra, hogy a magyar elit tekintélyes része a pártpolitikai spekulációkat fontosabbnak ítélje a demokráciánál és az őszinte beszédnél”

Orbán Viktor 2006 nyara
@Mariann19: Hurrá, címlapon lehetünk megint? Nem hinném, Bjelorusszia sem mindennapos téma normális helyeken..
@Blogger Géza:

blogger orbánfenéknyaló géza megint megmutatta a jobbos troll tipikus viselkedését:
- hazug kampányolás
- amikor már nem elég ez fröcsögés személyeskedés
- tények, kérdések kikerülése
- tovább személyeskedés
- igazolt tény utáni beégéssel eltünés...

blogger géza is beégett és persze lelépett
@kerek négyszög:

ez se rossz:)

csak sajnos nevetés helyett inkább sírni kell már ezeken... most már átléptek ugyanis egy határt..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Végtelenül egyszerű.

Elő kell venni a fidesz legnagyobb ellenségét, a Google nevű netes alkalmazást. Általában a Google a mi barátunk, a fideszesek legszívesebben megsemmisítenék, letiltanák.

Nem véletlenül.
@kúrórudi: Ne is mond. Minden reményem a nemzetközi demokratikus szervezetekben van. Meg a fides rettenet dilettanizmusában. Ez a kettő még alakíthatja a dolgokat a demokrácia irányába.
@kúrórudi:

"blogger géza is beégett és persze lelépett"

Megbocsáss, nem a kötözködés, hanem a tényszerűség miatt jegyzem meg, arra a 300 Ft-os idézetre eddig nem sikerült hiteles forrást találni.
Eltellik pár év, és mekkorát tudnak fordulni a narancskomcsik:

Navracsics Tibor : "Mindennek kiindulópontja, hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény. A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét."
"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Orbán Viktor

(Magyar Nemzet, 1998. április 9.)
Nem tudom lesz-e rola poszt, szerintem nem erdemel anyit, de nem tudom megallni, hogy minden malicia nelkul elmondjam velemenyem a papavalasztasrol, hiszen ilyen mar-mar tokeletes politikai munkat csak az egyhaz tud prezentalni, mar evszazadok ota.

Merthogy tukeppen mindenkinek, akinek kellett kedveben jartak, es mindenkinek akinek kellett egyertelmu uzenetet is kuldtek:

Az egesz olyan Matyas kiraly mesebe illo: jott is meg nem is, hozott is ajandekot meg nem is.
Ugyanis Del-Amerika, az europai csokkeno hivo-szam ellenere tartja a hitet, a katolikusok legnagyobb hanyadanak otthont adva, igy aztan "kierdemeltek" hogy papapt adjanak. De azert biztos ami zicher megiscsak "digo" lett a papa. Es nana, hogy nem "feka"! Meg mit nem!?

Ugyanakkor a dontes egyertelmu uzenet is, hiszen a bences-rendi Ratzinger utan egy JEZSUITA papat kaptak a hivek.
Az uzenet tehat Moldova utan szabadon: Lofasz lesz itt nem reformok!

Ugyanis a jezsuitak egy kifejezetten ferfi rend, csak nehany erdekesseg mire is szamithatunk toluk:

867questions.blogspot.ie/2005/11/17-was-there-ever-woman-jesuit.html
ncronline.org/news/people/jesuit-penalized-after-eucharistic-liturgy-woman-priest

Es magarol a megvalasztott paparol:

www.mediaite.com/online/pope-francis-is-views-on-homosexuality-abortion-contraception-and-same-sex-adoption/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Éltem ott egy picikét...megfontolandó legalábbis :) lovam nincs, de bicajjal kiviszlek, ha félúton tekersz! :)
@simple observer 1.0: öööö, pl. Brazíliában a katolicizmus ma már inkább második hit. Mindenki meg van keresztelve, de van vmi saját döntésen alapuló vallása, legtöbbször vmi hit gyüli szerű, de a kat. templomban házasodnak:)
Egyébként a legérdekesebb és leggyorsabban terjedő vallás a spiritizmus (a candomble és alfajai mellett), ami kifejezetten az értelmes emberek vallása, sokkal gyorsabban csúszik ki arrafelé a talaj az egyház alól, mint Európában. Egyébként a Ferenc névválasztás nem túl jezsuita értékrendet tükröz, bár volt néhány Fecó a történelemben, nem biztos, hogy az Assisire céloz.
A francia széljobb legalább nem kamuzik!

"Támogatják az alaptörvény-módosítást a francia szélsőjobbosok

Magyarország újra megerősítette szuverenitását az Európai Unióval (EU) szemben - olvasható a francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontot (FN) vezető Marine Le Pen Európa-ügyi tanácsadójának a magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban szerdán kiadott sajtóközleményében.

A közlemény egyebek között megjegyzi, hogy az alkotmánymódosítást "az Európai Unió fenyegetései és az Egyesült Államok bírálatai ellenére" hajtották végre.

A Ludovic de Danne által jegyzett, a párt honlapján is közzétett sajtóközlemény szerint a mostani módosítással nem történt egyéb, mint hogy beleillesztették az alkotmányba a magyar állampolgárok többsége által óhajtott elemeket. A közlemény emlékeztet arra, hogy a 2010-es parlamenti választásokon a lakosság nagy többséggel, demokratikus úton juttatta hatalomra az Orbán Viktor vezette Fideszt."

hvg.hu/vilag/20130313_Tamogatjak_az_alaptorvenymodositast_a_fr

Külön kiemelem ezt még egyszer:

"a mostani módosítással nem történt egyéb, mint hogy beleillesztették az alkotmányba a magyar állampolgárok többsége által óhajtott elemeket."

Aha.
Persze.

Látszik is, mekkora hurrázásban tört ki mindenki.
@Csaknézek...:

a francia szélsőjobb utoljára a miéppel barátkozott....
@Csaknézek...:
Na und? A magyar zemberek hajlamosak hinni a mesékben, és egyébként is "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél"
Akár mondhatta volna is Orbán, számtalan ilyet mondott, amit a fejére lehet olvasni!
Az igazságtartalom egy sokadlagos szempont.
@kerek négyszög: Nagy Lajos is betartotta a törvényességet. Ő hozta a törvényeket és az első miniszter tisztségét is ő töltötte be. De miután meghozta, módosította, majd jováhagyta a törvényeket, azokat betartotta.
Joggal mondta, hogy "az állam én vagyok".
@kerek négyszög: A korábban már máshova bemásolt abszolutizmus.határozóm:
- A belső feszültségek rávetítése egy belső vagy külső ellenségre, és ezen ellenség megnevezési jogának kisajátítása;
- A bűnösök megnevezési jogának kisajátítása, és az ez elleni, az alattvalók számára biztosítható védelem formális, illetve informális megszüntetése;
- A hatalomtól független kontrolltényezők kiiktatása;

S egy szép kép:
1.bp.blogspot.com/-M6VExZxvvaE/T9xoM7IcpeI/AAAAAAAAAPw/weUwlr_cRro/s1600/opn5y6kr.jpg
@Álmomban arra ébredtem, hogy alszok: Én már több, mint egy éve tekerek nála, azt sehun semmi..lehet, Te szerencsésebb leszel?:-P
@kekex:

"Akár mondhatta volna is Orbán, számtalan ilyet mondott, amit a fejére lehet olvasni!"

Így van!
Kapásból többet is idézte(te)k.

Éppen ezért nincs szükség olyanokra, ami vagy nem igaz, vagy nem lehet hiteles forrást találni.

Másrészt poltikai szempontból sem szerencsés.

Szerinted holnap, vagy pár napon belül mi lesz a szöveg az MSZP ebbéli közleményével kapcsolatban?
Hogy az MSZP megint(!) hazudott!
Kell ez nekik?

"Az igazságtartalom egy sokadlagos szempont."

Ha akarsz, nevezz nyugodtan széplelkű, naív hülyének,de evvel nem értek egyet.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ööö...ooo...biciklivel tekersz? Vagy miben is lehetek szerencsés? :) én már lemondtam itt mindenről. "Ember küzdj, de hülye ne legyél, menjél ki Britanniába" mondta Madách, nem? :)
Fabius blogjai azért jók mert itt van a legnagyobb trolltobzódás, így máshol nyugodtan lehet kommentelni....:)))
@Larry Silverstein: Blogja, kissé törni magyart, de nem lenni baj, nagy!
Vagy blogbeírásai, behányásai, tetszés szerént..
@Csaknézek...: ez a balkán :) alá KELL, mert csak egy báb :)
@Csaknézek...: www.youtube.com/watch?v=IQUH6HzXUz8
"A magyar nemzet olyan nemzet, amely megszenvedte a diktatúrákat. Nem fogom hagyni, nem fogjuk hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat, gazdasági erő, vagy éppen külföldi hatalom ismét eltérítse Magyarországot demokratikus meggyőződésétől, a szabadság szeretetétől, vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől. Erről a helyről is az emberi méltóság melletti egységre szólítom fel Magyarország polgárait."

Vikitor szembemegy a mostani módosításokkal, vajh?
"pénz honnan a francból lesz mindehhez"

Ne aggódj Fabius. Van itt pár hülye, aki nem hogy nem sikálta le a lovettát a folyószámláiról, de még PEMÁK-ot is vett. Hiába ugatom én, hogy itt bizony vinni fognak mindent, ti olyan kibaszott hülyék vagytok, hogy még akkor sem hiszitek el, ha a csuti ramszesz mondja. Érted, te barom? EL FOGJÁK TALICSKÁZNI A PÉNZEDET a "lázár & tsa." tőkeszegény, ameddig be nem adod bankba. Te igen hülye faszkalap. Én szóltam, nem mondhatod, hogy nem.
@Larry Silverstein:
Mondja ezt egy olyan ecceri balfék, akinek a szókincse és tudata eléggé korlátolt, a mondatszerkesztése pedig csak a fikázásig terjed, önálló véleményre és cáfolatokra, vagy bármi értelmes tevékenységre nem! :))

Tényleg, olyan de olyan remek vagy, "taníccs még bönnünket"!
Mester, innánk szavad! Ha lennének...

Te, az IQ teszted az nem jó ha negatív, az a laborleleteidnél okés csak.
@kúrórudi: ő mindig beég, aztán menekül :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Lehet, hogy a fidesznyik langyi tanácsadó Filkensteinnek ez a barátnője?
Ne'ba!
Minő megtiszteltetés... :D
@s:
Szerintem kevered valakivel... :)
Az a sok barom, aki meg államkötvénybe rakta a pénzét, megérdemli, kezdhet izgulni!
@kerek négyszög: "Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Mi most itt a szabadság nevében állunk. Egy nagy elnök egyszer azt mondta: a nyugati szabadság és demokrácia azon a hiten alapul, hogy az ember Isten gyermeke, az érték alapköve, és minden társadalom csoport és állam az ő javát szolgálva létezhet csak. Azon kormány hatalmát is korlátozni kell a saját népe elleni tettekkel szemben, amely az emberek jóváhagyásával kormányoz. Egyetlen kormány sem korlátozhatja a vallás gyakorlásának jogát, a biztonságos otthonhoz való jogot, sem magas, sem alacsony rangú hivatalnokok nem okozhatnak fájdalmat, és nem róhatnak ki büntetéseket önkényesen, nem korlátozhatják a tanuláshoz, a munkához, és általában a lehetőségekhez való jogunkat, mert csak így lehetnek az emberek azok, amivé lenni képesek. Ez minden nyugati társadalom szent joga. Ezek az alapvető különbségek a diktatúrák és közöttünk, ahogy egykor ez volt a különbség Athén és Perzsia között."
@Larry Silverstein: Most akkor troll vagy, vagy nyugodtan kommentelsz. Kompromisszumos megoldásként lecsaphatsz a nyugodtan kommentelő troll kategóriára, mint sas a pacalra.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hiába. Vevő arra már nem nagyon lesz. Ott fog elrohadni a nyakán, de meg is érdemli, aki orbánt pénzeli.
@Larry Silverstein: "Megemlítésre érdemes, hogy mind a bolsevikok túlnyomó többsége, és a mensevikek teljes egészükben zsidókból álltak."

Nekem gyanús ez a te Silverstein neved. Elég zsidrákos, ha meg nem haragszol érte. Magyarosítsd már, kérlek. Lehetne mondjuk Sallerberg. Vagy esetleg Kochkitterberger.
@tucano:

Bevallom, hogy olvastam mar kulonbozo "elhajlasokrol" arrafele, es nem oly reg talan epp itt valaki nyoman, a Candomblerol is.

De ugy olvasom, hogy meg mindig nyugodtabb arra az egyhaz helyzete, mint olyan meg nem oly regen is erosen katolikus orszagokban, mint Irorszag
en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_Church_sexual_abuse_scandal_in_Ireland
vagy epp Spanyolorszag
www.dailymail.co.uk/news/article-2049647/BBC-documentary-exposes-50-year-scandal-baby-trafficking-Catholic-church-Spain.html (a Youtube-on fenn van a BBC adas es erdekes).

A nevvalasztas oka meg szerintem, meg nem olvastam ugyan, de lehet, hogy mar valahol megirtak, ez lehet:

en.wikipedia.org/wiki/Francis_Borgia,_4th_Duke_of_Gand%C3%ADa
@Bakter: állítólag olyan plasztikai sebészt keres, aki 6mm-es kazánlemezre cserélné orczája bőrét.

önbizalomhiányosnak nem mondanám.
@Bakter: jaja, és a CO-kvótájuk rendben van? :D
Kéményseprői vizsgálat rendben? :D
@simple observer 1.0: Sosem jutnak el hozzánk a brazil hírek. Erre kitűnő példa, amikor megjelent, hogy az egész világon 2012-ben 12 cápatámadás történt. Közben csak nálunk Recifében 50 attack és 20 halálos áldozat.

Bármerre nézel brazíjúban, mindenhol új egyházak hatalmas katedrálisait látod és ezzel nem tréfálok, kb. Esztergomi bazilika méretű imahelyek tucatjaival. Apácából sincs annyi, mint akár csak 10 évvel ezelőtt. A papokat sem szeretik annyira, főleg azért mert tényleg komoly befolyásuk van, miattuk tilos az abrtusz és közben persze heti rendszerességgel jönnek az újabb és újabb botrányok, bár ebben az újabb vallások sem maradnak le. Viszont a brazil néplélek elég nyitott a misztikumra és a csodavárásra, ebben a katolikus egyház már nem tudja felvenni a versenyt, egyszerűen nem mernek akkora hülyeségeket mondani, mint a prédikátorok. Ráadásul ott van ugye északon az umbanda is, a candomblé polgári vonulata, szintén egyre több embert vonz. És a Cardec-féle spiritizmus, ami elszívja az értelmiséget, főleg a német és olaszajkú déli részeken, ahol ugye a legkeményebb hátországa van/volt a katolikusoknak. Ott nem elég csöndben húzkodni a pénzt a háttérből, mutatni kell valamit, mégiscsak latinok. Az egyetlen showmenjük mára Padre Marcelo Rossi maradt, ő pápa lesz, az tuti. Nagy szerencsémre hasonlítok rá egy picit, így minden öregasszony kedvence leszek első látásra, nagyobb adag sör/pálinka + kaja minden kimérésben, előre a sorban a hivatalban, stb :)))))
www.youtube.com/watch?v=4FRQR85oXkw
@s: Bizony, a Larry Silverstein egy véresszájú zsidó. Más emberek halálán gazdagodott meg.
@simple observer 1.0: Azért az gyönyörű, ha valaki olyan Ferenc után veszi fel a nevet, akinek már a DÉDAPJA is pápa volt. :))))))))))
@Larry Silverstein: Választottad volna a hitlert. Persze azt nem merted, mi?
@s: Ő nem gazdagodott meg a népéért élt-halt. Nem úgy Silverstein a kígyó.
@Larry Silverstein: ""Megemlítésre érdemes, hogy mind a bolsevikok túlnyomó többsége, és a mensevikek teljes egészükben zsidókból álltak."
Bocsánat nem találom a kommentet, csak "s" válaszát.
Szóval a Vörös Hadsereg viszont magyarokból:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=73952127&t=9155900

Érdemes végigolvasni, szemnyitogató.
@Mariann19: és a költségek senkinek nem jutnak eszébe. nyomtatás, propaganda, célbajuttatás, adatgyűjtés és kiértékelés. elvileg minden családot érint...kérdés, hogy ilyen esetben mi a helyzet a határon túli álompalikkal? mennyire harcolnak az érdekeikért? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már a címben is van 1 svédcsavar... mondhassuk úgy is, csak hasogassa a fülünket...
@Mariann19: szent állatot fogyasztanál? mennyi áf(ony)ával? és mivel markolássza utána a kardot meg a koronát? a zöldekről nem is beszélve. ajjaj, inkább mondd azt, h kacsaköröm :D
@Larry Silverstein: iszonyú botrány volt ebből az írásából kint. Nagyon komoly kommer mítoszt rombolt le, de nem tudták cáfolni, mert annyira átlátszóan próbálták elhazudni a magyarok részvételét, hogy lehessen hergelni az oroszokat később a magyarok ellen, nagyon kilógott a lóláb. Megvoltak a dokumentumok, a hadifoglyok besorozási papírjai a Vörös Hadseregbe, minden. Angolul is jelentek meg írásai, inkább regények, meg az orosz városokról szóló történelmi gyűjteményei. Érdemes beleolvasgatni. Én akkor kezdtem érdeklődni, amikor Zicherman kolléga fordítása megjelent.
@tucano:

Megneztem a videot, es erdekes. Legalabbis, hogy ezt egy KATOLIKUS pap csinalja. Amerikai negerektol mar megszokott...
Viszont epp az egyhaz mostani bezarkozasa okan, mert hogy ez a papavalasztas bizony ezt is uzeni, aligha hiszem, hogy egy ilyen KARAKTER az elkovetkezo 30-35 evben odajuthasson. Es meg nem is emlitettem Malakias profeciajat...

"Azért az gyönyörű, ha valaki olyan Ferenc után veszi fel a nevet, akinek már a DÉDAPJA is pápa volt. :)))))))))) "

Valoban nem akarmi, de egyben sokat el is arul a katolikus egyhaz akkori viszonyairol, hogy mar-mar dinasztikus alapon ment a poziciok szerzese.

Amugy azert tippelem ot, mint nevadot, mert megiscsak fo-fo jezsuita volt a SZENTem, es konteosok szerint raadasul fekete papa is...
@simple observer 1.0: más a dél-amerikai katolicizmus, legalábbis külső megjelenését tekintve.
Van egy edzéstársam, "Pastor" a beceneve. Kérdeztem, hogy miért, erre kiderült, hogy lelkipásztor, és hobbiból ketrecharc versenyző. Jól nézhet ki vasárnap a misén egy szombati meccs után :)
@tucano:

Erdekes egy figura lehet az is. ;)

Amugy a forumos dolog is erdekes, de altalaban en ujdonsagokkal szemben szkeptikus vagyok. Szeretem megkerdojelezni a dolgokat, es tobb oldalrol is kozeliteni. De szamomra teljesen sok, es uj info volt benne.

Na lepek. Jo ejt!
@Knósszosz: "Mennél alázatosabb,annál gyalázatosabb!" közmondás!
A ROMÁN NÉP TÖKÖSEBB MINT A MAGYAR, amikor elege lett a Diktátorból elkapta, népi bíróság elé állította.és 3 nap alatt és leölte mint egy disznót!!!!!
a Nemzeti Szar Törpe forradalmat akar?
MEGKAPOD, TE CSUTI SUTTYÓ!!!!!!!!
Nincs más választása a NÉPNEK!!!!!
Köteles suttyó Laca szerint,
hideg háborúban élünk,...
Hát "fűtsünk" be nekik,
s hóhéraik mi legyünk.
A Diktaúra már törvényes,
az alkotmány törvénytelen,
Az egész fidesz szar köszvényes..
a Nemzeti Szar megdöntése esedékes!!!
Köteles suttyó Laca szerint,
hideg háborúban élünk,...
Hát "fűtsünk" be nekik,
s hóhéraik mi legyünk.
A Diktatúra már törvényes,
az alkotmány törvénytelen,
Az egész Fidesz szar köszvényes..
a Nemzeti Szar megdöntése esedékes!!!
Köteles suttyó Laca szerint,
hideg polgárháborúban élünk,...
Hát "fűtsünk" be nekik,
s hóhéraik mi legyünk.
A Diktatúra már törvényes,
az alkotmány törvénytelen,
Az egész Fidesz szar köszvényes..
a Nemzeti Szar megdöntése esedékes!!!
@kúrórudi: Ez elég gyenge válasz arra, hogy rámutattam egy hazugságodra. Kicsit gyakorolnod kell még a bocsánatkérést. :)
látom troll invázió az időzítés is csodás :D
A szerzo sem tud kiszallni a hamis memek vilagabol? Mi ez az unortodoxia, matolcsyzmus, stb.?
A kormany egy teljesen megszokott es ortodox megszorito politikat folytat a ciklus kezdete ota. Ezt csinalja egesz Europa.
Emellett az SZJA csokkentesen keresztul is rejtett bankmento csomagot vezetett be. A lakossagtol nem elvett penz (500 milliard Ft/ev) nem a gazdasagba, hanem a megemelt CHF tortelsztesekbe ment... Ezt is egesz Europa csinalja.
A tartos Ft leertekelest pedig a ciklus elejen bejelentette, egyebkent mitol lenne az az 1 millio uj munkahely? Amugy ez a recept a gorogoknek es a tobbi bajban levo orszagnak.
Teljesen tankonyvi megszorito / elenkito csomagot csinal Matolcsy, csak a kommunikacioja ennek maskepp tortenik...
@Crescendo:
csak mi épp a lényegét hagytuk ki a "megszorító csomagnak": az inaktívak transzfereinek csökkentését...
Te mennyit kapsz ennek a blognak a napi firkálásért Fábiusz Ániusz?
@Kara kán:

Miért, össze akarod hasonlítani a saját fizuddal, Para kán? :o)
@Kara kán: ez elég gyengére sikerült.takarodj vissza a jurtádba,és baszogasd a kecskédet
@Larry Silverstein: Azért ennek nézz utána. A könyve kiadásából gazdagodott meg az elején. Nem volt csóró gyerek.
@Kivlov: A megszoritas annyit jelent, hogy kevesebbet kolt az allam szocialis, ill. mukodesi kiadasokra... Azt, hogy ekozben meg adossagszolgalatra viszont egyre tobbet azt nem nagyon publikaljak.
Az inaktiv transzfer meg nem fog csokkeni... hogyan is tudna, amikor a szavazok tulnyomo tobbsege inaktiv transzferbol el? A racionalitas, ill. jogossag persze mas kerdes, de a politikai realitas ez.
@le Látó: "És a költségek senkinek sem jutnak eszébe."
Ez az aláírás gyűjtés egy vicc. A Fidesz a rezsicsökkentés elfogadása érdekében gyűjti, az szocik az Áfa csökkentést szorgalmazzák az aláírásgyűjtéssel.
Ez az a szituáció, amelyben az állampolgárok akaratnyilvántása nélkül is biztosra lehet menni a végeredményt illetően.
Ez nem más, mint a két párt választási kampányának egyik epizódja, melynél nem számítanak a kiadások.
Mondjuk egy plakátháborúnak azért van értelme, mert orientál, az aláírások viszont nem jelentenek pártpreferenciát, mindössze egyértelmű gazdasági előnyöket erősítenek meg.

Bocs a kései válaszért, eddig dolgoztam.
süti beállítások módosítása