Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.09. 02:55 Fabius

Orbán a csúcson

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor alkotmányosság

Fénylő Csillagunk ragyogó tündöklése megkopni látszik, mint Bíró Ica poszter a Fidesz székház Deutsch Tamásról elnevezett recska feszültséglevezető kézimunkaszobája ajtajának belső oldalán. Higgy(!!) a gazdasági növekedés beindulásában - próbálták szuggerálni erősen - higgy Gyuriban, higgy az unortodoxia sikerében, és a székházvédő nyugdíjasok ordítás közben eltorzult arcát meg az erkölcsi kötelességről papoló istenbizony megjavult maffiózó kis kommünikéjét látva bizony elmondhatjuk, volt a társadalomnak olyan rétege, ahol sikerrel jártak. Aztán egyszer csak váratlanul, mint vaníliás karikával lesből támadó Selmeczi Gabriella ráront a valóság a nemzetre, elemzők azt szajkózzák egytől egyig, hogy szarszagú a töltelék a GDP palacsintában:

Goldman Sachs: -0,4%

Capital Economics: -0,5%

JP Morgan: -0,5%

EBRD: -0,1%

EB: -0,1%

Erre aztán még azt sem lehet ráfogni, hogy az EU és intézményei nem bíznak jobban a matolcsyzmusban, mint a pénzpiaci kereskedő és elemzőházak. Ennek ellenére az az egybehangzó gyászos végkövetkeztetése mindenkinek, hogy az évet a tavalyihoz hasonlóan recesszióban, GDP csökkenés mellett töltjük. Csuhaj, kiabáló kedvesnaccság, épül szépül az ország. Mármint lefelé, teccikéteni?

székházvédők.gif

Az a szomorú, hogy a kedves hölgy ebből sem azt érti meg, hogy kóklerek ülnek a gazdasági kormányzatban  és egy féleszű látnok vezeti/vezette őket, hanem, hogy a büdösgeci egészvilág bánccsa a Viktorkát, mert az amúgy egy Markszkárolyba oltott Csegevara, csak mindég elgáncsolik. Nem lesz meg neki, hogy a véleményezők között az a Goldman Sachs is ott virít, akikkel Viktorkáék a dollárkötvényezést lebizniszelték.  Nem lesz meg neki, hogy a minden kritikára azonnal ugró, a sajátjait is kormányoldalon leanyázni képes Matolcsyba belefagyott a szó mikor ezt meglátta, és dühében csak a forintot rúgta lejjebb megszólalás helyett

Nem, ennek a rétegnek az lesz meg, hogy a Barrózó Józsi örüljön, ha nem habonyozzák meg és döfik keresztbe egy sósavba mártott zászlópálcával, mer'azijjen telefonálgató egyebet nem érdemel. Ne figyelmeztesse csak a Viktorkát, akit minékünk a Jóisten küldött személyesen, hogy akkora lángosba készül belehajolni megint, aminek csattanásának rezgéseitől a legvérmesebb székházvédők fejében is fodrozódni kezd a létükör.  Ne kérlelje, ne emlékeztesse, ne molesztálja. Ne szajkózza, hogy a 4. alaptörvény módosításért már beszólt az Európa Tanács, az amcsik, a németek. Ne okoskodjon, hogy az Unió alapjogi biztosa mögött ott állnak már a dánok, németek, hollandok, finnek, akik szerint az Európai Bizottságnak gyorsabban és hatékonyabban kell a fingófára küldeni mindenkit, aki vét az európai alapértékek ellen. 

Ezek vegyék tudomásul, hogy Viktorka a Jóisten focistalábú és téeszelnök arcú, pufók angyal kinézetű megtestesülése, és húzzanak a picsába. Legfeljebb a péézt kűggyék továbbra is, de csak halkan. 

Orbán Viktor ezzel minden értelemben a csúcsra ért. Igen, nem tévedés, mióta voltak kedvesek elmagyarázni, hogy a negatív növekedés is növekedés, azóta ezt így mérjük. A mi szemünkben ettől sokkal szarabb már nem lehet: a gazdaság padlón és ott is marad. Ha megszavazzák a 4. módosítást akkor a lassan pártkatona többségű AB kontrollját is elhárítva gyakorlatilag azt tesznek alkotmányossá amit csak akarnak. Igen néni kérem, akár azt is, ha Viktorkának egyszer olyanja lesz, hogy a kiabáló öregasszony életvitel többé nem kívánatos Magyarországon.  A hívei meg ettől több mindenért már nem tudják imádni a vallásalapítót.

A mű kész, az alkotó pihenhet. Legfeljebb pihegés közben malmozhat azon, hogy vajon melyik táborból gondolják úgy többen, hogy neki is a csúcson kell abbahagyni. 

690 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr175124035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FIDESZ Őrség 2013.03.09. 22:03:01

Először két Wikipedia-szócikk, aztán egy mai hír: Az SA Sturmabteilung (rohamosztag) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezeteként működött és kulcsfontosságú szerepet játszott a nemzetiszocialisták hatalomra jutásában, hiszen a...

Trackback: Lehet besírni 2013.03.09. 16:32:07

Mosmá, hogy így kifele kászálódok a takonyból, meg az egyéb légúti váladékokból, megpróbálok néhány keresetlen sort idesrájbolni, mer eddig akáhányszor nekifogtam, csak addig jutottam, hogy bazmeg. És ez nem lázálom volt.Itt vót nekünk ugye a szokásos ...

Trackback: Biztos savazók 2013.03.09. 14:12:56

Pártot választani tudó, biztos savazópolgárok lelkiismeretükre hallgatva kezükbe vették a Fidesz székház kiürítését, és láss csodát, a helyszínen tartózkodó rendőrök, mintegy varázsütésre, egyszerre másfelé kezdtek nézni A főtrógerről hamar elterjedt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:

Nehogy azt hidd, azért kap a foci 60 milliárdot, mert a főnöknek ez a kedvenc időtöltése. Nem. Orbán tudja, hogy a nyugdíjasok lefizetésén túl választási győzelmet jelenthet, ha a magyar csapat kijut egy világeseményre. Pechjére nincs Puskása, Grosicsa, de még csak Albert Flórija sem. Ami nagy elődnek Rákosinak sikerült, az kevéssé sikerülhet Orbánnak még akkor sem ha talán már ő állítja össze a nemzeti 11-et is.
@tcom:

Egyébként drukkolok annak, hogy igazad legyen!
És mennyire örülnék, ha én tévednék!
@Knósszosz: "Félsz, hogy kiesel a püxoszból?"
Itt rám utaltál?
Vérmókus nálam örökös tag. És továbbra is Vérmókus.
@Husz_János_Puszita: átrágtam magam rajta, köszi. Döbbenet. már csak azért is, mert pont ma másonnan megkaptam a KSH 2012 IV. negyedéves ugyanilyen tábláját és azon az aktív népesség uszkve 1Mval kevesebb. Honnan lett 6.6ból hirtelen 7.6?
a másik amit nem értek, h a nem kíván dolgozni kategóriában miért nőtt hirtelen 1.9ről 2.9re a szám? és miért ide tartozik a nyugdíjas meg a gyesen lévő?
a harmadik pedig így nagy hirtelen, h a MEFen hogy jelennek meg a külföldön foglalkoztatottak? a KSH módszertan alapján ez egy mintavételes eljárás, és nem a rendelkezésre álló adatbázisokból rakják össze. vagyis ebből a szempontból erősen önbevalló jellegű, kicsi az esélye, h teljesen őszinte...
@Csaknézek...:
-Aminek a mai Kubatov felhíváshoz persze semmi köze sincs, nyilván.-
Hová is gondolsz?
Aki összefüggést lát, az hülye!-:)
@taga20:
Küldök egy fényképet, ha megtalálom.
Egyszer még hálás leszel nekem, hogy elszúrtam a randit...-:))
Erre én már csak egyvalakit tudok idézni:

"Elvtársak! Mi gazdaságilag igen is hogy állunk...
csak hogy benne. Télen volt szerencsénk, mert fagyott. Tudod mi a jelszó nyárra? Ne mozogj mert hullámzik!"

(Hofi Géza)

Nyugodjék békében!
@Mariann19:

"Bolié a DICS!"

Ezexerint DICS Ő?

Akkor hát dicsértessék! :o)
@tcom:
Szerintem meg azért kap kurva sok pénzt a foci, mert a kedves betegnek az a kedvence.
Lehet, hogy sokaknak tetszene, ha a magyar válogatott sikeres lenne ( nekem is ), de nem hiszem, hogy ettől tömegek nyalnák fel újra a miniszterelnöki pozícióba ezt a szardarabot.

Bár, ki tudja? Akár igazad is lehet, ismerve az elmúlt 23 év történéseit...
@Knósszosz:

"Aki összefüggést lát, az hülye!-:)"

Öööö, már megbocsáss a brutálisan indiszkrét kérdés miatt: Hülye-e vagy? :o)

Mert a fenti miniteszted szerint én igen...
@Knósszosz: OK tesó, akkor küldj egy 20 éves fiatal asszonyt! remélem ezt azért meg tudod oldani?:)))
Most neztem meg a Mesterhazit. Elpufogtatott egy csomo politikai kozhelyet, kiosztott hirtelen par ezer milliardot.

Nezzetek en szivesen megszavazom nektek a szocikat, ha akarjatok, de aztan pucolok, mert ezt mar nem kivanom megfinanszirozni.
@Blogger Géza: Gézus! Most butaságot próbálsz elnyomni, tehát ezt hagyd abba! Akkor nem fognak kinevetni. Ölel barátod: sk.
@Mariann19:
Ugyan, dehogy!
Pusztán piszkálódtam, de hiába van akkora füle, bedugult úgy látszik. Vagy csak álmos.
Egy nyúlnak is köll pihegés ilyen késő tájt, úgy vélem.
@Csaknézek...: Tehát a végeredmény:
Nemzeti Csoszogi Gárda
Király!
Az elnevezésért megosztott díjat kaptok, Te és Boli.
Megérdemlitek.
@Csaknézek...:

Jójó! Én is csak reménykedem. Bizonyára biztosra mennek. Gondolhatjuk mit trenirozzák Ádsert, hogy biztosan aláírja.

De azért lesz egy lista a szavazógépekről is. Mind a 200 fideszes képviselő örökre kiteheti a vitrinbe. Részt vett a gyalázatban, az elképzelhetetlenben, a világszégyenben.

A világ együtt fogja emlegetni Magyarországot Fehéroroszországgal, Venezuelával.
@HaCS: A szart te aztán tudod cifrázni!:)Hofi Géza miért az ilyen arcoknak kell idő előtt meghalni???
@Airgüzü:
Rogán Tonyó, szintén volt gimnáziumi KISZ titkár elvtárs és pajtás. Bazz, ahová nézek, mindenhol tele minden ezzel a sok szarfaszú ellenállóval, akik bentről bomlasztották a pártot, a rendszert.
Vagy még spiclik, elhárítók, munkásőrök voltak.
És manapság ezeknek a hívei engem komcsiznak le... Megható is ez a gondoskodás, ezért szeretem ezeket az ecceri népeket én! :)
@taga20: minek az nkeed, hé? nem azt mondtad, h van már egy és még szereted is?:-)

na, egy élmény volt ma veletek, jó éjt! Gézát üdvözlöm, ha visszatévedne:-)
@Knósszosz: Jó, jó, pihegjen a belga óriás.
Megkaptad a köszönő privit?
@taga20:
Szolidáris vagyok kan társaimmal, de abban az esetben ha belefutok(?) egy ilyen állagú képződménybe, kurva önző leszek, nem baj?
Keress magadnak, ha találsz szólj nekem is!
@komissarlajos:

"Akkor nem fognak kinevetni."

Eddigi életművéből fakadóan szinte automatikusan jár neki ez a reakció.

Mert kivívta azt magának, és egyre erősíti eme pozícióját.
@Csaknézek...:
Nono... van katolikus pap a családban, de távolt tudjuk tartani egymást azért! Nem vagyok egy összejárós típus a rokonsággal, pláne nem a képmutató tagozattal.
@Mariann19:

"Az elnevezésért megosztott díjat kaptok, Te és Boli."

Ragaszkodom hozzá, hogy Bolié legyen a nagyobb rész!
A "Nemzeti" jelző elég magas labda volt.
@Mariann19:
Efharíszto, hogy stílusos legyek.
Igen, de nem akartalak már fárasztani a viszonttal. Van privát szférája is az embörnek, nem?
Éééss, most van egy fogadásom, mi következik...-:))

Nem Tőled, nem...
@Knósszosz:
Nálunk a foci a mocskos lukas városi költségvetésből évi 60.000.000 forintot kap és seholse jegyzik a helyi bazdelőrét!
A vízisport egyesület az ország 38 egyesülete közül a 9. legeredményesebb és kap 700.000 forint támogatást... A többit magunk teremtjük elő.
Sejted a véleményem a hazai fociról?
@Knósszosz: Te sóher, nem akarsz jót anyukának? Vő az ilyen?:))
@Csaknézek...: Akkor csináljuk úgy, hogy Boli aranyérmes lesz, Te pedig az ezüstérmet kapod meg.
Mint az olimpián.
Így jó lesz?
@SünBalázs:

Be tudod linkelni? Holnap megnezem most muszaj aludnom. Csa
@tcom:

"A világ együtt fogja emlegetni Magyarországot Fehéroroszországgal, Venezuelával."

A Fehéroroszországgal való összehasonlítás emlékeim szerint már megtörtént.
(Bocs, de nem emléxem, hol és mikor olvastam erről.)

És a hazánkban zajló folyamatok elég egyértelmű irányba mutatnak. :o(
@taga20:
Nem emberkereskedő, de egy 20 éves mosógépet simán tud neked küldeni. Az is jó lesz gerjedelmed csillapítására? :))

Én ezen a kis szöszin vagyok még mindig leakadva.
blondegirls.blog.hu/2013/03/06/corinna
Valaki megadhatná az emailjét...
@Csaknézek...:
Köszönöm, majd kiszögelem az ásóm mellé! :)
@Csaknézek...:
Dehogy, félre értettél!
Egy Matolcsy interjú hatása alatt vagyok, ilyenkor néha elbassza az ember a fogalmazástot, bocsi...-:))
@Knósszosz:
öööööööööö... csak nem arra gondolsz, hogy..... nyaligépnek foglak nevezni???? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te el vagy tévedve! Nem nézed a tévét, a vízisport le van szarva! 3 év múlva lesz olimpia!!!
@Mariann19:

"Mint az olimpián.
Így jó lesz?"

Teljesen!
Erős mezőnyben szépen csillog az ezüst is! :o)
@tcom:

Előbb fog az Antarktiszi Rozmárválogatott sakkolimpiát nyerni, mint hogy ez a kilométer falábú tippmixhuszár kijusson egy világversenyre.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A vázoltak alaptyán, azt hiszem sejtem.
Ugyan nyilván nem vígasztal, de egy nagy rakás sportág a szaros foci primátusa miatt szív hatalmasat.
Én szeretem a focit, nem azért károgok.
Az El Clásicót, a Serie A-t, meg a többi élvezhető bajnokságot.
Az NB I (??) az az albán IV. osztály levéd megfelelője, ezerszeres higításban, terhelve egyéb szarral, mint thurulsáv, árpád dögkeselyű etc...

Asszem az én véleményem is világos...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: És mi van, ha én meleg vagyok és katolikus? Nekem már egy ánuszrózsa sem jut? :))
@Knósszosz:
Sokat nem is kellett várnom rá,
Boli nem hagyta ki:
öööööööööö... csak nem arra gondolsz, hogy..... nyaligépnek foglak nevezni???? :D

Jajaja-:))
@tundrazuzmo: jobb helyen szövegértelmezésre/is/, de ahhoz legalább 40-esIQ kellene
@Knósszosz:

"Egy Matolcsy interjú hatása alatt vagyok, ilyenkor néha elbassza az ember a fogalmazástot, bocsi...-:))"

Akkor hát a kor szellemének engedelmeskedvén: a magamra ruházott önjogomtól felhatalmazva felódalak fijam, a Tuggyukki nevében! :o)
@Knósszosz:
Csak a címzett maradt le.
Mariann
@Mariann19:

"Lovag vagy!"

Ööööö, azt eddig nem mondtad, hogy ütni is fox! :o)
@Csaknézek...:
Nagy kő esett le a szívemről...-:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ne kamuzz Egér! Rendszeresen ott van a Te pénzeden is, ez a falábú balfasz a világversenyeken.
Igaz időnként aláírják, hogy Ferenc Gyurcsany, de ott van! (Amikor már másodszor is megcsinálták vele, akkor azt mondtam, hogy direkt szivatják!)
Most elköszönök. Jó éjszakát!
@taga20:
A gyóntatófülke magányában, mivel ütöd el az időt, az a te dolgod. :))
Katolikusnak katolikus vagyok én is, de a puncit preferálom!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Amikor már másodszor is megcsinálták vele"

És mivel nagyon tisztelnek minket a nagyvilágba', ezért harmaccor is van rá sansz.
Mert három a ... :o)
@Csaknézek...:
Ideje már, mert csak így lehet veletek normálisan beszélni! :)
Na, én is húztam aluba, reggelre Fabius remélem megörvendeztet bennünket valami újdonsággal.
@Knósszosz: hátha irigyelsz? a szüzsé nagyon alkalmas a magyar viszonyok lefestésére csak az sokkal rohadtabb...most ezzel és Pisco-val vagyok elfoglalva:

This 2013 Metropolitan Opera Don Carlo is star studded.

Barbara Frittoli: Elisabeth de Valois
Anna Smirnova: Princess Eboli
Ramón Vargas: Don Carlo
Dmitri Hvorostovsky: Rodrigo, Count of Posa
Ferruccio Furlanetto: Philip II
Eric Halfvarson: Grand Inquisitor

Metropolitan Opera Orchestra and Chorus
Lorin Maazel, conductor

brühühühü

5 óra tömény dráma, líra és tragédia meg sok sok zene
@taga20:
Még a pap néni sem! :(

Az a kis szöszi viszont nagyon. De ez a barna is beállhatna a sorba!

brunettes.blog.hu/2013/03/01/rebecca_carter_612
@Mariann19: Hát neked is jóccakát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az isten áldjon meg, hogy ilyen ismerőseid vannak!:)))Na teszed el a jobb kezedet te!
@rodeo36:
Na tényleg mentem, csak jut eszembe, én meg ezt a nénit ismerem Bécsben. Olvasd el, miért érdekes... :D

"Nem lehet Nő a Bécsi Filharmonikusok tagja

Mindig meglepődöm, ha egy újabb titkos férfiklubra bukkanok (most a Népszabadságban), akik a különböző szabályaik miatt legálisan képesek kizárni a nőt a társaságból. Mert az legális, hogy esetleg nem tartják ügyesnek, tehetségesnek, vagy nem dolgozik eleget. De hogy valakit azért dobjanak ki a Bécsi Filharmonikusoktól, mert nő?

Mindezt Jelinek országában. Jelinek is zenélt (ld. Zongoratanárnő). De mindegy.

Ennél is borzalmasabb (vagy szebb?), hogy egy nő 27 év után rendes tag lehetett. Küzdés az élet maga."

piroska.blog.hu/2007/01/23/nem_lehet_no_a_becsi_filharmonikusok_tag
@rodeo36:
Van lineked is pajti?
hónap ránéznék, ha...
szóval?
Komunisták!

Ahelyett, hogy egymást szopkodjátok, miért nem válaszol valaki:

MIÉRT ÁLLUNK MOST IS BŐVEN NYERÉSRE? ÉS TI A JOBBIKKAL EGYÜTT IS MIÉRT VAGYTOK KEVESEK?
@Knósszosz:

ha kinyitod ezt akkor ezen keresgélned archiv felvételként, mivel ez ma élőben ment, de elérhető...ne add fel

music.cbc.ca/#/Saturday-Afternoon-at-the-Opera

brüühhühü

a Maazel mint mindíg nagyszerű volt és az énekesek a listában nem szerepel egy magyar basszus aki valamilyen Marcel vagy hasonló ő csinálta V. Károly szerepét a legvégén és ott bizonyítani kell, az opera 3 nagytudású basszust követel és egy osztályon felüli baritont a tenor mezzo meg a szoprán a világ legnehezebb szerepeit kapták de megéri
@Kalmár Lajos:

nyerjétek le...brühühühü
@tcom: Ez nagyon gyenge volt.. Egyelőre az MSZP és Ponta ölelkezik elvtársiasan itt Budapesten.
@tcom: Nem lesz szükség a Jobbikra 2014-ben a kormányzáshoz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

én ezt nem tudtam, csak annyit, hogy a világ legjobb zenekarai között is az elsők között arat több mint száz éve bármely karmesternek megdicsőülés elvezényelni valamit
www.youtube.com/watch?v=5eKf349WP3M

hogy valami Venezuelából Dudamel

brühühühühü
@rodeo36:
Kösz tesó, holnap átnézem
hirtelen ezt tanátam ez a Vargas nem gyenge mosmá az ő neve is rögzül
és a videó katpliktikó!

Irigyellek, kurva gazdag vagy bazmeg.
Ha nem lenne semmid, akkor is... érted
Jó éjt/estét??
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

itt egy nő aki énekel a Wiener Filharmonik-kel Bruno Walter 1936

www.youtube.com/watch?v=yUgEd2oTs80

ez egyik zene ami engem le szokott "tarolni"

brühühühühü
@Kalmár Lajos: Ne szólj bele a felnőttek "beszédjébe" senkit nem érdekelsz
@rodeo36: ugy sajnálom, hogy mire ideértél elálmosodtam.
@Kalmár Lajos:
Mi komenisták a jobbikkal együtt?
Lajos, Lajos...
Te is olyan vagy, mint az egyszeri sósavas bácsi a Lendvay utcában:
"mostakkor mii vaan, együttem hazúrról, vagy ez még az ekhótévé kivetíttője a szomszéd nappalijába, ahun gukkerrel szokom nézni a pippsót?"

Nem kellene már neked ily kései órán csicsikálnod? Vagy nincs aki altatót mondana néked? Szegény, nehéz gyermekkorod lehetett, akkor tessék:
Pihen a Lajos, kikötötték
Benne alszik a sötétség...

Ismételgesd mindaddig, míg lefejeled a klaviatúrát, én kedvellek azért.
@tcom:

"Államosítás" Ez egy elég demagóg szó, valójában az állam tulajdonrészt vásárolt 2 társaságban, hűha. Számos EU országbab magasabb az állami tulajdon aránya, mint nálunk.

"vezérkultusz". Akinek itt fel próbálják építeni most a kultuszát, az Bajnai, de elég gyenge eddig az eredményessége.

"egypártrendszer" ahhoz képest most ha jól számolom (nem egyszerű a feladat), épp 9 párt képviselője ül a parlamentben, házi feladat a lista összeszedése. :)

"járási rendszer" oszt ezzel meg mi a baj? Így racionalizálni lehet a működést, mert túl sok feladatot kapott a közigazgatásban a legalsó szint.

"kormánymegbízottak" eddig is voltak, működik a kormány, ez is baj?

"az önkormányzatok szabadságának gátolás" az önkormányzatok szabadsága eddig leginkább az eladósodásban öltöt testet, nagyon helyes, hogy ezt gátolják.

" a bíróságok kézi irányítása" hát ezt meg honnan szedted? az utolsó érdekes ítéletek a bíróságokról egy szoborrongálást progresszív cselekedetnek kifejtő indoklás és pár korrupciós ügybe keveredett szocialista politikus felmentése volt...

" hatósági árak," nem tudok róla, hogy bármi is hatósági áras lenne most, ami előtte nem volt az

"nyugat ellenesség" ez sem igaz, nem általános nyugatellenesség, csak a küldetéstudattal megáldott liberális beállítottságú (nem feltétlenül liberális pártban lévő!) nyugat-európai (és amerikai) politikusoknak kell néha elmagyarázni, hogy nem ők kormányozzák Magyarországot

"AB formális szavazógéppé silányítása" hát ahhoz képest épp nem rég kötöttek bele az átmeneti rendelkezésekbe...

Szóval nagyon gyenge volt ez a lista is...
@Knósszosz:

ehhez meg fogsz tanúlni spanyolúl?

Cuccurucu, ...

www.youtube.com/watch?v=ToPMF6ZYaPg

brüühhühühü
@Knósszosz:

ha a CBC.ca -n nem tudod próbáld meg ezen itt találsz kincseket

www.metoperafamily.org/en/archives/met-history/

brühühühü
a Magyar Nép miért nem olyan " tökös" nemzet minta Román?????
A Románok LEÖLTÉK A DIKTÁTORT mint egy disznót!!!!
Mi meg csak "tüntetgetünk", miközben fát vágnak a hátunkon és abból más tüzel a kályhába!!!!
Milyen csúcson? A Tajgetoszén? UGORJ!
Gulyás karrierista takonypóc is nagyon kapaszkodik a " csúcsra". Pedig még nem tudja, hogy milyen " magasra fog kerülni"--ha a Nép MEGDÜHÖDIK !
nem tudtam mi lesz velünk a napi KUSZA SZEM nélkül, de a markszkárolyba oltott csegevaránál lemaradtam és még mindig röhögök...:)
Ezt a mocskos Fideszt el kell zavarni 2014-ben! A haza nem lehet ellenzékben!
@Blogger Géza: Gézám, hát csak visszatértél. Ugyan a kérdéseimre még nem válaszoltál, és emiatt lehet, hogy már sosem fogok megvilágosodni, de lszi ne hagyd abba a tanításunkat:
államosítás - nem csak 2 társaságban vásárolt tulajdonrészt, hanem konkrétan egész piacokat nyúlt le, pl magánnyugdíjpénztár, étkezési jegy, ÉS vásárolt pár céget is, pl MOL, Rába, Idomsoft. Kérlek, taníts, mennyi a szokásos EU állami cég hányad (mert ugye a fentieken kövül már volt alapból egypár nálunk) és azt honnan lehet tudni, hogy nekünk (értsd egy jó hazafinak) mi a jó mérték?

vezérkultusz - A Fidesz egyéni választókerületi jelöltjeinek kiválasztása hónapokon keresztül folyt Orbán Viktor pártelnök felcsúti házában. (Wikipedia)

egypártrendszer - lehet, h most 9 párt van a parlamentben, de a Fidesz által létrehozott választási rendszer a pártok számának radikális csökkenését eredményezi. Volt vmi kimutatás, még a törvénytervezet kapcsán kialakult vitában tavaly, amely kimutatta, ha az egész ország narancs szinu lenne a 2010es választási részvétel és szavazati arányok mellett. ha csak egy párt jut a parlamentbe, akkor az micsoda szted? egyébként kicsiben ezt már a MAGOSZban megcsinálták: nertars.blog.hu/2013/02/26/agrarkamarai_valasztas_magosz_vagy_magosz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_27&utm_campaign=index
Hazafias Népfront vagy Hazafias Népfront jelöltre lehet szavazni. én ezt egyszer már láttam testközelből. Kösz, nem kérek belőle még egyszer.

járási rendszer - ezzel az a probléma, h az igazi döntéshozók, és a pénzek nagy részével gazdálkodók, egy olyan rendszerben lesznek, akiket nem választott senki, a kormány nevezi ki. Teljesen tartalmát veszti az önkormányzatiság.

kormánymegbízottak - kormányhivatalok, kormányablakok. amit esetleg eddig el lehetett intézni helyben, azért minimum járási székhelyig kell menni, de most még ez is csak távoli álom. nem tart itt még a rendszer kiépítése. és a kormánymegbízottak egyesével utasíthatják a jövőben az eljáró hatóságok vezetőit a kiemelt jelentőségű beruházások ügyében. korrupciós lehetőség a köbön. és még sorolhatnám...

az önkormányzatok szabadságának gátolása - tényleg voltak olyan önkormányzatok, ahol gátlásatalanul adósították el a településeket. lehet, h újdonság neked, de ez pl a fideszes vezetésű helyekre volt a legigazabb. pl újpestnek addig nem volt devizás kötvénye amíg egy független vezette, a fideszes Wintermantel meg egy 5Mrdos kötvénykibocsátással kezdte. Az önkormányzati adósság átvállalásért cserébe visoznt minden prudensen gazdálkodóval (is) jól kibabráltak. Újabb (helyi) adók nélkül gyakorlatilag nem lesznek képsek ellátni a meghagyott feladataikat.

a bíróságok kézi irányítása - csak egy picit gugliztam, lehet neked sem ártana nol.hu/archivum/20120524-szemben_a_tobbsegi_akarattal
hvg.hu/itthon/20130226_Kezi_vezerles_Hando_Tunde_leleptette_a_ne

hatósági árak - pl a gyógyszereknél, rezsiben, most ippeg a legújabb a bankkártya költségnél.

nyugat ellenesség - minden lemeznek 2 oldala van. az általad említett elmagyarázást mások, mint pl én is, nyugatellenességnek s láthatjuk. Pláne, ha Viktor ilyeneket mond, h hanyatló nyugat, meg Brüsszel nem Moszkva, vagy Matolcsy azt mondja, h Brüsszel direkt rosszul számol, stb.

AB formális szavazógéppé silányítása - a legutóbb, amikor az AB belekötött egy jogszabályba, hirtelen elvették a fiskális eszközök alkotmányosságát vizsgáló jogkörüket, a mostani belekötés után pedig gyakorlatilag minden mérlegelési, korábbi joggyakorlatban már felépített alkotmányossági tartalmakat értelmező, továbbfejlesztő jogkörüket elveszik. a legnagyobb cinizmus mellett...
@SünBalázs:

"Kérlek, taníts, mennyi a szokásos EU állami cég hányad"

Teljesen mindegy.
A dolog nem úgy működik, hogy az EU gazdaságpolitikájának ezer paraméteréből hivatkozunk húszra, ha kedvünk tartja, miközben úgy nagyjából unortodox módon meg elutasítjuk.
a legnagyobb bűnük hogy 2/3-dal nem léptek meg semmilyen nagy elosztórendszer reformját, a hívek miatt még a torkunkon is le lehetett volna nyomni normális, hozzáértő reformot.
ha egy 300ft-os vizitdíj abban az évben pozitivba tudta nyomni a tb kassza egyenlegét, néhány ezer ftos tandíj meg nagyjából önfenntartóvá az egyetemeket, már jobban állnának e rendszerek, kevesebb vérveszteséggel és hisztivel a baloldalon.
"Az a szomorú, hogy a kedves hölgy ebből sem azt érti meg, hogy kóklerek ülnek a gazdasági kormányzatban és egy féleszű látnok vezeti/vezette őket, hanem, hogy a büdösgeci egészvilág bánccsa a Viktorkát"

Kedves Fabius, ne légy már ennyire naív! A "kedves hölgy"-nek nyilván megvan a maga oka amiért a viktorkájért kiáll. Valami hasznot csak húzhat a viktorka rendszeréből ha ennyire vehemensen nem átall felkerekedni és nem keveset ingyen tömegközlekedni érte.
Lassan el kéne jutni oda, hogy nem zsigerből lehülyézni őket hanem megérteni mi motiválja őket? Engem komolyan érdekelne. Nem csodálkoznék ha a háttérben lenne egy-két ÁVH-s, 3/3-as ügy.

Mottó: Csinibaba.
- ...amikor a Simonbá az ÁVH-nál...
- Hazamenni... Nem kéne már?
@jog-ász: Sajna nem volt "ezeknek" semmilyen programjuk. Az összes programjuk belefért ebbe: "Nyerjük meg aztán lesz valahogy". Egy biankó csekket kaptak a kezükbe, ennyit tudtak belőle kihozni, ennyit is érnek. Most mondjam azt, hogy kb. ennyit néztem ki a fideszből a 2000-es "teljesítményük" alapján? Csak sajnos az én életemből is újabb 4 évet lqrtak a semmire...
Az egész fidess bürokrácia úgy fog összeomlani,ahogy a MALÉV.
Egyik napról a másikra kakukk lesz,mert nincs aki kitermelje az eltartásukhoz szükséges összeget.
Ennyi.
@hot-spot: "Az egész fidess bürokrácia úgy fog összeomlani,ahogy a MALÉV."

Ez mit jelent pontosan? Gyurcsányék adnak pénzt Orbánnak csak úgy, utána pár év múlva az EU megállapítja, hogy nem volt jogszerű és vissza kell fizetni. Orbánéknak meg nincs hirtelen pár 100 milliárdjuk, így csődöt jelentenek?
Csak érdeklődöm :)
@kovi1970: " Sajna nem volt "ezeknek" semmilyen programjuk. Az összes programjuk belefért ebbe: "Nyerjük meg aztán lesz valahogy". Egy biankó csekket kaptak a kezükbe, ennyit tudtak belőle kihozni, ennyit is érnek. "

Ennél jobban meg sem lehetett volna forgalmazni a problémát! Ezért nem szabad soha többé olyan pártokra/politikusokra szavazni, akik mindössze annyival állnak elő, hogy most az a lényeg, hogy leváltsuk xy-t, utána majd lesz valami. Soha.
a Fidesz úgy fog kimúlni, hogy egyik nap lelőnek egyet..!!!Aztán a Nép fellázad a többi gazember ellen!!
@Önnek megyünk: A politikai elitnek saját magát kell eltartani lévén hogy a rabszolgák megszöktek.
Jelenleg az EU tartja el őket meg a hitelek.
Na de meddig megy ez így szerinted?
@Önnek megyünk: Mit vársz ezektől úgy még is?
Mind jogász,fingjuk sincs a gazdasági dolgokhoz.
Ezek nem üzletemberek és nem gazdasági szakemberek,hanem jogászok.
Olyan,mint ha a kőmívesnek kéne agyat operálni,na.
Vagy sikerül a műtét,vagy nem.
"vélekedtek a Commerzbank elemzői. Tekintettel erre 2013-ban Magyarországon 0,8 százalékos, Lengyelországban 1,0 százalékos, Csehországban 1,1 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak."

"http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_nemet_hatszel_segithet_az_iden_a_magyar_gazdasagnak.181221.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox"
Úgy látom, az elvtársak ezt az örömködést is elsiették, mint legutóbb az IMF hitel újrafelvételi kérelméhez fűződő reménykedéseiket is:D

MTI| 2013. április 13.
A Néppárt cáfolja a Fidesz feletti ítélkezést
Teljesen alaptalannak nevezi a maszol.ro hírportál értesüléseit az Európai Néppártnak és a párt frakciójának szombati közleménye a dubrovniki kihelyezett pártvezetőségi ülésen tartott vacsorával kapcsolatban, amelyen állítólag a Fidesz esetleges kizárása is napirenden lett volna.

A Kosztasz Szaszmatszoglu szóvivő által jegyzett kommüniké szerint Joseph Daul, a néppárti képviselőcsoport vezetője, Antonio López-Istúriz White, a párt főtitkára, és Viviane Reding, a konzervatív európai pártcsaládhoz köthető, alapjogokért, igazságügyért és állampolgárságért felelős unós biztos nem tartott olyan vacsorát, amelyen a Fidesz jövője lett volna a téma."

-------

Hát így lett a "maszol.ro " információjából...maszop.hu..:D

Bruhahah:)
@MACISAJT: ...TE..ITTEN-E NAGYON-NAGYON-NAGYON FÉLSZ !!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása