Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.06. 09:34 Fabius

Vida, a nemszakállas nemhazudós

Címkék: fidesz korrupció vida ildikó l simon lászló kitiltási botrány

Mindenki nyugodjon le a picsába!

Még, hogy Vida Ildikó rondán beletrappolt a közélet morális ingoványába, és fröcsköli szerte a mocsarat? Frászt. Ő egy derék jómunkásember, ártatlan áldozata a körülötte kialakult hacacárénak.

vida-amerika.jpg

Hazudtunk a kitiltásról reggel, éjjel és este? A magyar kormány ilyet nem csinál, akkor se, ha néha mégis így látszik. Senki nem hazudott, az ilyesmit kommunikációs nehézségnek szokás nevezni mostanában, meg amúgy is: Vida nem szakállas és semmilyen egyéb módon nem hasonlít L. Simon Lászlóra. Teccikéteni? Nahátakkor! Lemondani? Kinek, miről, de legfőképp miért?

- Vidának, mert bábnak használják a Nemzeti Bábszínházban?

- Vargának, mert ha egy gazdasági miniszter ennyire nincs képben, akkor ez a minimum?

- Úgy általában mindenkinek a Fidesz holdudvarából, mert szabadon forgatható bunkósbotnak, fogdmeg-csibésznek nézik az adóhivatalt?

- Orbánnak, mert az egész ott zajlik az orra előtt, és kurvára nem tesz se a saját, se az ország renoméjának helyreállításáért semmit?

Ilyenekért itt nem kell lemondani, mert ezt mi így szeretjük. Sőt, akarjuk. Mi több, erre felhatalmazást adtunk idén háromszor, úgyhogy nem kell itt felakadt szemekkel poltpéterezni sem. Tudtuk, hogy az első kormányzás alatt is összehozták a bulit, akkor Varga Tamás csalta az áfát és Simicska APEH elnök nem sietett ezt észrevenni. Tudtuk, hogy a fideszes holdudvarhoz úgy tapad az áfabiznisz, mint Mindenórás Tábornokhoz a piros-kék csíkos focinézős ing, levehetetlenül.Tudtuk, hogy Horváth András minden valószínűség szerint igazat beszél.

Akkor most mit háborgunk? Azt kapjuk ami benne volt a borítékban.

Hogy ezt most már a világ is látja, és nem megy el mellette szó nélkül? Ugyan kérem, megvívjuk mi a magunk harcát a kirakatunkat leköpködő amcsikkal, ejrópaiakkal, és minden marad a régiben. Varga és a kormány majd tovább hazudik, L. Simon elmondja ki nem szakállas még. Viktor eljátssza, hogy ő tulajdonképpen egy tehetetlen gyenge pojáca, aki nem lát, nem hall, nem nyomoz. Vagy legrosszabb esetben hallójáratba feszített mutatóujjakkal ordítva lálálázik, hogy nini, én egy ilyen bohém fickó vagyok, persze, hogy nem hallottam a holdudvarom talicskáinak nyikorgását, amikkel szétlopták az országot.

799 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr746869271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nemzetközi helyzet ismét fokozódik! 2014.11.07. 10:06:46

Orbán úr pedig kioszt pár sallert a parlamentben. Filmelőzetes!A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán viselkedése még nem számít hazaárulásnak ezért?
"mert az egész ott zajlik az orra előtt, és kurvára nem tesz se a saját, se az ország renoméjának helyreállításáért semmit"

Mindig terel és terel és tagad és terel és tagad és terel és terel és avat és tagad és így tovább...

Egyszer nem hallottam volna úgy megnyilatkozni, hogy:
igen, tudtam erről, vagy arról, ezt és ezt a lépést tettük, hogy megszüntessük a visszásságokat/problémákat.

Mindig megy a ködösítés, hogy ilyen fasza meg olyan mesés, meg hogy ami most van, még sosenem volt.

gyurcsánybajnaielmúltnyolcév
Vicces, szerintem viktor engedélye nélkül pisszenni sem mernek.
Most meg riadtan pislognak, hogy kinek kell elvinni a balhét. Talán a hülye varga lesz beáldozva.
Mondjuk nem is kár érte.
@fzs.1933:

Orbán viselkedése nem hazaárulásnak, hanem természetesnek számít. A hívőknek "így kell ezt csinálni" érzése van, és még büszkék is.
Nekem az Ildikó gumicsont.
A Pester LLoyd által megnevezett hímnemű 3 a kislány csapatban több fantáziát látnék:))
@maybach:

Varga aligha.

Vida a Lajos embere. Ex Bibós ő is, és gyakorlatilag szinte minden eddigi munkahelye kötődött Lajoshoz valahogy. Ha az Orbán - Simicska háborút nézzük, akkor ő a legideálisabb vezéráldozat.
@Fabius:
azt értem, hogy a híveknek ez természetes. De büntetőjog alapján vajon az-e?
Egyébként életben van V.I.?
Csak mert még senki nem találkozott vele.
Az újságcikk készülhetett korábban is.
@Fabius:

Veszélyes áldozat, veszélyes adatbázis. Talán az is kiderül, szeszélyes-e?
@fzs.1933:
Mi ez a negatív hozzáállás? Tessék csak hinni. Olyan is van, hogy feltámadás, meg zombiapokalipszis. Essetunni, komolyan... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a zombiapokalipszis tudományos tény. A kormány elmúlt két hete a bizonyíték! :)
@fzs.1933: Jogalap? A törvényeket is a szent kétharmad hozza, hiszen övék az ország, a hatalom és a dicsőség.
Azért az elnökhelyettes asszonyság mázát sem ártana megvakarni. Fontos területeken őrízte a hivatal tisztességét jelenlegi poziciójáig, így talán olyan sokat tudhat, hogy még a Vidát is félre tudta informálni. Horváth állítása szerint rajta keresztül tett volna jelentést Vidának arról, hogy mit észlelt.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20100708-csillag-dezsone-az-apeh-uj-elnokhelyettese.html
@fzs.1933:

Na majd amikor lemászik a púpodról a fűnyíró, akkor majd kiderül, hogy mi van, meg mi nincs.
aki kérdez: tótawéárpád
aki válaszol...

"Hol az az ötven jókötésű rendőr, akik az Ökotársnál helyszíneltek? Hol a szigorú Kehi, amely előtt egy norvég tampon sem marad rejtve? És miféle otromba vicc az, hogy Vida Ildikó saját maga után fog nyomozni?"
hvg.hu/w/20141106_A_csend_hangjai
@Dr Gregory House:
igazad van. Még változtatni sem kell a hatályos btk-n. Egyszerűen ráfogják a tüntetőkre a 254-258 paragrafusokat.

Azon el lehet gondolkodni, hogy ez megállna-e:

Hűtlenség

259. § Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntett miatt két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nincs itt semmi látnivaló, a készenléti rendőrség megszállta a NAV-ot, lefoglalták a lefoglalnivalót, elvezették az elvezetendőket...

Hoppá! Vagy mégse?
Ha itt kiderülne kik vannak a buliban és már mennyit loptak össze a közpénzből (luxusvilla, plusz négyzetméterek, svejci oskola ugye), amiért most mindenféle különadókat kell ötletelni az orbán rezsimnek, úgy megbuknának mint a pinty.
A lényeg, "ezek" maguktól bevallani, magukat megbuktatni nem fogják. Bőrápolási tanácsokat meg az állatkerti rinocérosz hölgy szokott kérni tőlük, mint köztudott...
@fzs.1933:

Hazaárulás:

Btk. 258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn.
@fzs.1933: Tüntetőkre? Ráfogni? Mit? Ha itt ráfognak valamit a tüntetőkre akkor itt qrva világ lesz...
.
Lemondani? Kinek, miről, de legfőképp miért?

Pedig, bizony lemondott. Lemondott arról, hogy lemond. Ennek hagyománya van a fideszben. A fidesz hagyományőrző, de megszerzi mások hagyományát is, ha az örökös nem figyel.
Doktorlight Smitt (vagy ki) is így kezdete.
Koreografikált litergia.
@látjátok feleim szümtükkel: Az nincs benne váletlenül, hogy

az a magyar választott képviselő amelyik tevékenységével az országnak, illetve az ország állampolgárainak, előre megfontolt szándékkal, különösen nagy vagyoni hátrányt okoz, saját és családtagjai vagyoni gyarapodásnak érdekében?

Ja, ez már a vád, bocs...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
teszem azt, az alkotmányos rend elleni szervezkedést, rombolást, lázadást.

Nem lehet cél mindez akkor, ha már annyira ragaszkodik valaki a hatalomhoz?
@dr. jenőke (jenőke): De miért is kellene lemondania ildikónak? Már régen ki kellett volna baszni a picsába a vargának! Mondjuk...
@látjátok feleim szümtükkel:
esik nálunk, úgyhogy fűnyírás elmarad.
Yeaaahhh :)
@látjátok feleim szümtükkel:
az nem állna meg szerintem. Akkor már inkább a hűtlenség. 259.
@fzs.1933: Alkotmányos rend?????? Ki akar az alkotmányos rend ellen szervezkedni? Szerintem senki. De mutasd már meg, hol van itt ilyen? Posztkommunista maffiaállam, na az van.

Nemtom mér', de ilyenekről mindik az USA alaptörvény, izé..., függetlenségi nyilatkozat jut az eszembe. N, annyira tökösem nem voltak az orbánék, hogy valami hasonlót izzadjanak ki magukból...
@fzs.1933: Ami késik, nem múlik...
csak egy kérdésem lenne. mivel vádolják a kitiltottakat?
Komment a hvg.hu-ról:

"NERKeseru

Mondom evek ota: a fideszben max. 4 ev van, addig epphogy nem hullik darabokra. 4 ev 27%-os ketharmad kegyetlenul erodalja: sem a szanalmas orban hasadt, frusztralt szemelyisege, sem a gentorzult seggnyalok vegtelen ostoba fosztogatasa es rombolasa nem tud mukodni.
Nemsokara ugy rugjak ki a neppartbol, hogy a laba nem eri a foldet, kiteszik a kepviseloiket az EU-bol, a kormany minden tagja nemkivanatos lesz, a hatart atlepve azonnal szabadsagukat vesztik, es meg orulhetnek, ha itthon nem az eletuket.
Namost addig emberkedett a kis utszeli lejmolo, mig tenyleg kihuzta a gyufat. Joszerivel az egesz miskulancia kamikaze modban van, halalaban rantja lefele az orszagot, kirabol minden egyes embert, aki nem a kozpenzeket lopja, es kamikaze a kamikazeban most a vida nevu mszmp gizike, illetve lui minden erdekeltsege.
Nemsokara robban az egesz a pofankba, es lassan kiveszem a jegrol a pezsgot, hogy kellemesen huvos legyen az esemenyen :>
Es a tortenelem mar korbe is ert: mar maga Lenin is egy-ket ev utan visszatancolt a bolsevik fosztogatastol, kezdemenyezte a maganuzletek letrejottet, stb, marpedig Oroszorszag nem ilyen pocsolya kis semmi, mint ez a mi orszagunk, megis rajott.
Orban es a bunszovetkezete a legrosszabb rakosista bolsevik fosztogatok 1952 ota, es tenyleg addig feszitik a hurt belfoldon, mig pont ugy es pont azert fognak tomegesen ott bokazni a kandelabereken, amiert az '56-os esemenyek elso par napjaban a nepnyuzo partcsilovnyikok. Nem hiszik el. Majd rajonnek. De tolem mindig szamithatnak egy elnezo mosolyra, es egy, a halalukra emelt pohar pezsgore :) Szep volt fiuk, tovabbi kellemes par napot ;)"

Az ország érdekében remélem, hogy igaza lesz, mert különben megnézhetjük magunkat. Szerintem a Vezényló ott tart ahol Hitler tartott 1939-ben, "adjatok öt évet, és nem fogtok ráismerni Németországra". Nem kelle hagyni, hogy a Vezényló is idáig jusson, mert Magyarország többet érdemel.
@$$$=$$$: Hol a faszban töltötted az elmúlt három hetet? A George Bush által meghozott 7750-es törvény alapján a korrupcióval gyanúsított személyektől megvoható a beutazási engedély az Egyesült Államokba.
Több kérdés?
@The Ghost Wolf: ugyanaz. mivel vádolják őket?
@$$$=$$$: "csak egy kérdésem lenne. mivel vádolják a kitiltottakat?"

Mivel? Mivel korrumpálni akartákaz étolajgyártó amcsi céget. Na, ezért vádolják, te csököttagyú, tolvaj fideszes!

Mellesleg kérdezd meg az ildikót! Neki elmondták miért tiltották ki. Bazmeg, ti olyan hülyék vagytok mint a seggem! Még ez az egyszerű dolog se jut magatoktól az eszetekbe!
;)
Le fog mondani, pontosan shitpalika bejáratott forgatókönyve szerint. Emelt fővel! Szórakoztató lesz egy velejéig korrupt bagázs köpönyegforgatása. Most az a cél, h a csalók folyamatábráját ne tudja az átlátszó felrajzolni.
@$$$=$$$: Nem vádolják semmivel. Nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen hazamenni!
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
na de ki dönti el, hogy most itten alkotmányos rend-e van-e vagy sem?
Tartok tőle, hogy nem mi (a "nép")!
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: aham. ezt az újságban lehetett olvasni, hogy VALÓSZÍNŰLEG talán ez lehet a háttérben. de hivatalosan nem közöltek semmit már egy hónapja. csak kitiltották őket. esetleg van folyamatban bármiféle eljárás bárki ellen?

még egyszer kérdezem tehát. mivel vádolják őket?
@$$$=$$$: A maffia néhány alacsonyabb rangú keresztapjának és -anyjának azt üzente egy átlátható szabályok szerint működő klub, hogy nem kívánatosak a köreikben és most a maffia nem is érti, miért bántják őket.
@fzs.1933: Hát a tákolmány, ja nem alaptúrvény.
@$$$=$$$: "még egyszer kérdezem tehát. mivel vádolják őket?"

Bammeg te télleg hüle vagy! KÉRDEZD AZ ILDIKÓT!
@$$$=$$$:
Kit értesz vádlók alatt?
Az Egyesült Államokat, vagy a magyar bűnüldözési szerveket?
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: tehát nemtudod te sem. ahogy senki sem. köszönöm.
@Secnir:
.
Elolvastam. TWA hozta a formáját. Konklúzió: Mint a fejleményekből látható, ha van Magyarországon intézményes korrupció, akkor azt önerőből nem tudjuk kezelni, mert nálunk az járja, hogy az elsőrendű vádlottra bízzuk a felderítését.

Vettem a zsebórámhoz egy Lánchidat az rendben van.
@sas70: Orrtúrmány bammeg! Az orrából fikázta ki a gergő meg a vitya...
@$$$=$$$: "tehát nemtudod te sem. ahogy senki sem. köszönöm."

Érteni magyar? Muhaha!
@fzs.1933: mondjuk az amcsikat. mi alapján tiltották ki az érintetteket? mi a pontos vád?
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ne erőlködj kovikám. azt írd le mi a vád, ha tudod. de nemtudod. senki se tudja.
@$$$=$$$: Jujjj de ravasz!!! :))
@$$$=$$$:
erről az érintetteket kell megkérdezned, hiszen őket tiltották ki, tehát ők tudják, mi áll a levélben.
@fzs.1933: "na de ki dönti el, hogy most itten alkotmányos rend-e van-e vagy sem?
Tartok tőle, hogy nem mi (a "nép")!"

Hát nem is a bűnözők. Akik miután magukhoz ragadták a hatalmat kijelentik,
- itten kérem alkotmányos rend van, lehet oszolni.

Mert a "nép" joggal mondhatja szerintem erre, hogy
- Márpedig elmentek tik a picsába...
@$$$=$$$: Nincs vád, adatok vannak, melyek arra utalnak, h egy korrupt görény.
@$$$=$$$:

Mi a vád? -kérdezed.

Horváth András már rég elmondta, te seggfej.
@$$$=$$$: már régen nincs vád, azon túlvannak az usákok.
Ítélet van, ami a kitiltás a 7750-es elnöki proklamáció alapján.
A többi a helyi ügyészség dolga (lenne).
@$$$=$$$: Nincs feljelentés. Nincs bírósági szakasz. Miért kellene a vádat ismertetni? Kit rabosítottak? Kitiltották. Nem kell indokolni.
@$$$=$$$: Nem vagy tisztában az egész folyamat jogi hátterével. Vád van, csak a főnök nem hozza nyilvánosságra. A vád: ellopták az agyadat.
@$$$=$$$: Erőlködésről részemről szó sincsen. Aki itt kigúvadt, véreres szemekkel kuporog a fidesz újabb botránya fölött az pont te vagy.

A vád pediglen korrupció, sikkasztás, hatalommal való visszaélés. Mindezt szervezetten, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetve. Ja, és ezzel nem a jenkik vádolják a fidesz vezérkarát, hanem én. Mindezt alapos indokkal, a történtekből a tanulságot leszűrve. Szóval jó lenne már végre tisztázni magatokat. Vagy takarodót fújni...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

azért erről csak kéne egy jogértő véleményét kérni.
Mitől nem számít egy alkotmányos rend alkotmányos rendnek?

Oké, hogy ez a közös véleményünk, de jog nagy ívben leszarja, hogy mit gondolunk jóról és rosszról!
@Könnyen elkaptuk, uram!: Hehe! Mégis kit akartok ezzel a szöveggel átbaszni? A "népet"? Magatokat?
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: szerintem te korrupt vagy. hozzám nemjöhecc át. mondjuk kommunistákat amúgy se engedek a lakásba.
@$$$=$$$: Kérdésed arról árulkodik, hogy vagy hülye vagy, vagy elvtelenül véded a mundér becsületét.
Magyarországon, magyar állampolgár által elkövetett bűncselekményben más ország hatósága nem végez jogi procedúrát. de azt megteheti, hogy ne engedje be az országa területére az illetőt. Ez egy figyelmeztetés.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: te milyen jogon kérded ki kit akar átverni, hisz te is korrupt vagy. most vádoltalak meg vele. aki korrupt az meg inkább hunyászkodjon meg. úgyhogy hunyászkodj :)
@fzs.1933: Nézd! A jog egy eszköz az alkotmányos rend fenntartásában. Ha nincs alkotmányos rend akkor a jog mit sem ér. Például a teljhatalmú bűnöző réteg amelyik országban (melyikben is?) magához ragadja a "hatalmat", olyan törvényeket hoz amilyeneket akar. Ezek a törvények normális erkölcsi érzékkel nagyon is vitathatóak. Nem vagyok jogász de szerintem ez egy kissé messze van egy jogállamtól. Ergo egy ilyen országban (melyikben is?) ideje lenne visszaállítani a (valódi) alkotmányos rendet és a jogállamot. Nemde?
@fzs.1933: azzal hogy korrupt. elég ennyi. most tudtam meg tőletek.
@$$$=$$$: Nem kell meghunyászkodnia, ugyanis nem ítélték el. Annyit tehetsz, hogy nem engeded be a lakásodba. Olyan kurva nehéz ezt megérteni????
ennyi:

Már két NAV-alelnök válaszolt a kérdéseinkre

Kovácsics Ivánnal már beszéltünk kétszer, így ma már nem is faggattuk, pedig most is találkoztunk vele. Varga Árpádhoz viszont még nem volt szerencsénk a NAV-székház előtt.

Vida Ildikó ma sem bukkant fel, pedig most négyen mentünk ki, és a NAV-székház minden ajtaját figyeltük.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IxrfvkPmRfM
@$$$=$$$: Tegyük fel hogy Kázmér korrupt, hiszen ingyen nyírja a kőműves haját, aki a fürdőt felújítja neki. Egyébként azért adózik rendesen, és ezer bőrt húz le róla Orbán. Pont ezért kényszerül ilyen okosságokra. Akkor most Kázmér nem háborodhat fel azon, hogy az adóhivatal urai 3 hét alatt nem bírtak kimagyarázkodni ekkora kormánypárti médiahátszéllel abból, hogy ellopják az adók iszonyatos hányadát? Tán nem egyforma súlyú a két ügy, nemdebár.
@Könnyen elkaptuk, uram!: tehát a nav elnöknek sem kell semmiért meghunyászkodnia. köszönöm.

amúgy nem vádolom a kovit mert jófej.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Értem és elfogadom amit írsz. Csak azt nem értem, hogy mindezt hogy lehet visszaállítani jogszerűen, ha a jog nem engedi? Illetve ki mondhatja ki, hogy eddig nem volt jogállam, de most azt eltöröljük?
@$$$=$$$: Akkor alássan kérdem, mivel is vádolsz te engemet? Remélem nekem csak elárulod, ha másnak nem is!
És akkor elárulod nekem, mert ennyi vér csak van a pucádban, én meg szépen kiállok a nyilvánosság elé, hogy te éngemet ezzel meg ezzel vádolsz, amiért én nem mehetek át hozzád egy sörre (nem mintha akarnék), amit én ezzel meg ezzel tudok bizonyítani, hogy nem követtem el.

Kapíse? Vagy nincs benned annyi erkölcsi érzék, hogy megértsd?
Muhaha!
@$$$=$$$:
Látod, ezért nem jöhet hozzám se a komplett mai qrmányod, hisz tele van komcsikkal, exkomcsi spiclikkel, maffiózókkal, meg mindenféle kétes elemmel, akiket még az USA-ból is kitiltottak.
Szép csapat, EU tagállamból elég kétes dicsőség, de kellenek az ilyen ELSŐK!
@$$$=$$$: Na ezért döntöttél úgy, h nem engeded be a kéróba. Ennyi. Más kérdés, h a felesége kíváncsi e arra hogy igaz e amit állítasz róla, és kinyomoztatja e valakivel.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: már semmivel, csak a példának okáért hoztam fel. de söröm nincs, csak viszkim.
@$$$=$$$:
na, az USA pont ugyanezt teszi.
Te inkább a bizonyítékot követeled, nemde?
Totális háború indul a Tesco ellen

>>>>>A CBA alig fizet majd, a többieknek jobban fáj a felügyeleti díj emelése, mint a válságadó. Vasárnapi zárva tartásról, a tescós busz eltörléséről, bezárásokról is ötletelnek a kormányban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F06%2Fkiskereskedok%2F
Tisztelt $$$=$$$!

Mivel vádolják őket?

Korrupcióval, az ÁFA csalások elősegítésével. Valószínűleg lehetne folytatni a listát.

És ez a NAV első emberére vonatkozik!

Ön miért az amerikaiktól várja a vádat és a bizonyítékokat?

Jogállamban erre való az ügyészség és a rendőrség.
Ezek nem lejárató sajtóhírek voltak, hanem valós kitiltások.

Egy ilyen horderejű dolognál egyet lehet csinálni:

Azonnal ki kell menni, átvizsgálni az egész NAV működését. (Készenléti rendőrség, KEHI, stb, kb mint a civilek esetén) Utána lehet azon vitatkozni, hogy jogos volt-e a kitiltás, vagy nem.

Természetesen ezt már akkor meg kellett volna tenni, amikor az Apehes kolléga szóvá tette mi folyik az adóhivatalban.

Amíg saját magunk nem győződünk meg a tényekről, és nem kerültkek ki az érintettek tisztán a vizsgálatból, nem tehetjük fel a kérdést egy külföldi ország képviselőjének, hogy akkor mi is a vád?
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Erkölcs???
Ezeknél?
Mit ittál?
A maffia erkölcse?
Ezeknél az omerta az erkölcs...
@$$$=$$$: Mivel vádolják? Egyenlőre semmivel.

Egyenlőre. :-)

Mert hogy akár eddig is gyűrűzhet az ügy. Idióta hozzáállás ez a fityisz részéről. Úgy emeli a tétet póker arccal, hogy lövése sincs, az amik kiről mit tudnak, illetve kiről mit tudnak bizonyítani? Megérdemlik a sorsukat a fityiszék, moszkoVityával az élen. Mert a célkeresztben ő van ám, nem az Ildi. :-)
akkor annyiban mindenki egyetért tehát a jelenlévők közül, hogy az usa mindenféle bizonyíték vagy akármi nélkül egy saját elnöki proklamáció alapján bárkit a világon kitilthat az országából. tegye fel a kezét aki szerint ez nem így van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
húbazzz....................................
@fzs.1933: Azt ki mondta, hogy a jognak engedni kell? Ahol már odáig fajultak a dolgok, hogy egymást gyilkolásszák a zemberek, ott a jognak már semmilyen ráhatása nincsen a dolgokra. Aztán miután csitultak a kedélyek, a győztes fél új törvényeket hoz, amik ha nincsenek összhangban az alapvető erkölcsi normákkal akkor minden kezdődik elölről. A történelem ismétli önmagát.

Ha Magyarországon működne a jogszolgáltatás akkor már régen börtönben lennének olyanok mint... De úgyis tudod kikről van szó. Ennyi.
@$$$=$$$: Na látod! Töményet meg nem iszom, csak ritkán...
@$$$=$$$: Nem. Az USA saját működő igazságszolgáltatása alapján ha bizonyítottnak lát pl korrupciót, akkor joga van az ebben érintetteket kitiltani. Nekik megvan az az előnyük, hogy nem csak bizonyított bűncselekmény esetén kezdhetnek eljárást, hanem gyanú alapján is, mint Magyarországon kívül a világon mindenütt. Nagy előny, igaz. Csúnya dolog visszaélni vele.
@Myrath: Lemaradtál egy hozzászólással. A feleségem előtt meg nincsenek titkaim. Na, ez a különbség kettőnk között. Érted? Nem érted? Nem csodálom...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

letészem a fegyvert. Bocs, ha értetlenkedni látszódtam! :)
@miva?: értem. akkor a magyar külügy megfelelő válasza az kéne, hogy legyen erre, hogy: "Naés? Leszarom." és ezzel el van intézve az ügy. nem fog belehalni senki hogy nem mehet ki az usába. én nem is foglalkoznék vele tovább a kormány helyében.
@$$$=$$$:
te:
"az usa mindenféle bizonyíték vagy akármi nélkül egy saját elnöki proklamáció alapján bárkit a világon kitilthat az országából"

hörrtévé:
"A fideszes Tuzson Bence szerint nem az a lényeg, hogy a kormány tudott-e eddig Vida kitiltásáról, hanem hogy az amerikaiak bírósági ítélet nélkül tiltották ki."

lebuktál bence.
@$$$=$$$: Ja például, lehetőleg vityával 1 cellában. Aztán egymást baszogassák, ne engem!
dolláros droidunknak frissíteni kéne a BIOSát, a mai direktíva a következő:

Kitiltási botrány: Harrach Péter pár erős mondattal mindent helyretesz

A KDNP-s frakcióvezető szerint: 1. összehangolt támadás folyik Magyarország ellen. 2. A támadás politikai oka, hogy egyesek nem tudják elviselni a választási vereséget. 3. Az IMF megszorító javaslataival szembe kell szállni. 4. Az AÍkotmánybíróság ne akarja kisajátítani a törvényhozást, mert az az övék.

hvg.hu/itthon/20141106_Kitiltasi_botrany_Harrach_Peter_par_eros
@Secnir:
az ominózus proklamáció előírja a bírosági ítéletet?

Jujj, nem... Bence, mi lesz most???? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: múlt pénteken volt frissítés mindenkinek.
@$$$=$$$:
- Tehát nem érthető a "zöld dosszié" és a volt apeh-os nyilatkozatai alapján...
- Tehát nem vélünk összefüggéseket felfedezni "A korrupció iránti zéró toleranciáról hosszú évek óta tárgyal az USA a magyar kormánnyal, szó volt konkrét ügyekről, információkról is, amelyek köztisztviselők érintettségét bizonyították, a magyar kormány kapott olyan információt, ami alapján el tudott volna járni, ha akar – mondta André Goodfriend amerikai ügyvivő" féle nyilatkozattal...

Nézd, legyen gyereknap, csak neked, csak ma:
"Goodfriend arról is beszélt, a kitiltások ügyét nem akarták a médiában viszontlátni. “Mi egy szót sem szóltunk róla a sajtónak egészen addig, amíg a Napi Gazdaság elő nem állt a maga félrevezető változatával” – közölte. Hozzátette viszont, nem bánják, ha nyilvánosan is beszélhetnek azokról a dolgokról, amelyekről amúgy is tárgyalnak.

Az ügyvivő azt mondta, meglepődött, amikor látta, hogy az ügyet úgy torzították el, mintha a lépésük az amerikai cégek adóvizsgálatára való válaszcsapás lenne. “Első reakciónk csak annyi volt, hogy nem tudunk egyetlen ilyen vizsgálatról sem. Ennyiben is akartunk maradni. De tudtuk, mi lesz a következő kérdés, az, hogy miért nem engedünk be egyes kormánytisztviselőket az Egyesült Államokba. Úgyhogy rögtön arra is válaszoltunk” – tette hozzá.

Arról is beszélt, Magyarországon van korrupció, de vannak országok, ahol még gyakoribb. “Az a különbség, hogy másutt a kormányzat elismeri a korrupció létét, és fellép ellene. Letartóztatnak tisztviselőket, vádat emelnek, elítélnek korrupt személyeket. Itt ezt nem látjuk” – mondta."

Értem én, hogy szánalmas az erőlködésed és gúvad a szemed, de amit produkálsz, az is csak shit...
Talán ezért szoktak shitnyiknek szólítan tégedi???
A legdöbbenetesebb, ha te mindazt komolyan gondolod, amit leírtál.
Akkor még ostobább vagy, mint amilyennek elsőre tűnsz!
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Értem, csak próbáltam tripladollárral megértetni a példa alapján...sorry
@$$$=$$$: Akkor még mindig nem érted. A luxusvillás petike nem mondhatja azt, hogy leszarom.

Ha a jenkik nem akarnak előállni a farbával akkor egyet tehetett volna, utasítja a kitiltottakat hozzák nyilvánosságra kecskebaszta vágtában a kis levélkéjüket amit az amcsiktól kaptak. Aztán elindulhatott volna a szerecsenmosdatás. De mivel nem ezt tették, a magyar adófizetők joggal gondolhatják valami disznóság van a háttérben.
Ez nem egy olyan dolog ahol hetekig lehet agyalni a megfelelő magyarázaton. Rögtön kellett volna cselekedni!

Az amcsik azt gondolták balfaszok kormányozzák Magyarországot, erre dobták be ezt a kis 22-es csapdája trükköt. Az orbánék meg úgy beszopták mint annak a rendje...
@$$$=$$$: De a magyar politika nem független ám a világtól. A magyar gazdaság pl ezer szállal kötődik a németekhez, állandó beruházásigénye akkora, hogy tőkebeáramlás esetén is tud negatív növekedést produkálni. Ha a jogi környezet, az adóhatóság és a politika olyan mint esetünkben, akkor bizony nem hozza senki a befektetéseit, beruházásait ide, amitől te munkanélküli leszel, aztán éhes, aztán nagyon mérges, majd az addigra teljesen átalakított törvényalkalmazói egység egy tömlöcben veret szarra alkotmányos felhatalmazással.
Így már világos?
@$$$=$$$:
Igen, csak azt az apróságot még tedd hozzá, hogy ezt az USA heccből teszi, csak mert nem szeretnék, hogy Vida Ildikó a Szabadságszobrot nézegesse szabadidejében. Amennyiben nem ez volt az USA oka a kitiltásra, akkor feltételeznünk kell, hogy ők lefolytatták a saját vizsgálatukat, és tettek egy korlátozó végzést ez alapján.

Vida Ildikót meg annyira nem érdekli, hogy mivel is vádolják, hogy belenyafog a tévébe, hogy nem tudja, mivel vádolják, de a két hetes szabadsága alatt nem volt neki fontos bekocogni a nagykövetségre, ahol állítólag ezeket megtudhatta volna. Igen, ez a hiteles viselkedés attól, akit megvádoltak...

Ha őt nem érdekli, engem miért kéne, hogy érdekeljen?
Na, beütött a krach. Kisütött a nap.
Már nem mondhatok nemet a fűnyírásnak.

Na nem mintha oly szórakoztatók lennének a mai magyarországi események...

Este. Talán.
Szép napot!
@$$$=$$$: A nálunk államvallássá emelt korrupció bizonyos országokban bűncselekmény.
@$$$=$$$: "és mi a vád?" ez a "bambán bámulok én semmiről nem tudok" már Orbánnak és Vargának sem jött be ....neked is felesleges.
A vád tartalmát pedig ne itt keresd, mert ez a főügyész dolga /lenne/ ....talán ki is derülhetne, ha egy szakasz rendőrt küldene a NAV-hoz, ahogy azt tette a norvég-alap kutakodásánál
Ne majomkodj tovább, mert nevetséges vagy
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Ha őt nem érdekli, engem miért kéne, hogy érdekeljen?"

Azért nem érdekli a fideszeseket mert nincs rá IGÉNYÜK. De attól, hogy a fideszesek igénytelenek, más még nem az...
@KÁTÉó53éúétr6: Muhaha!
Na jó, de neki azért kell ezt nyomatnia mert ez a munkája, hogy ezt nyomassa...
@miva?:
No... túlértékeled! Ennyit ne nézz ki belőle, neki istenkirály a volt KISZ titkár, a többi MSZMP elvtárs és a III/II-es spicli elvtárs is!
Mit nem lehet ezen érteni?
Értelmet feltételezni ennél a hívőnél... :(
Neki hite van! Az mindenre jó. Józan ész ellen pláne.
@miva?: nem hinném hogy ettől összedőlne a világ. én a kormány helyében nem foglalkoznék vele. esetleg obamát kitiltanám az országból mert kínához és egyéb diktatúrákhoz hasonlított minket, ezzel megsértette az ország jó hírnevét. valamint beperelném országbecsületsértését többmilliárd dollárra.
úgyse tudná sose bebizonyítani, hogy itt diktatúra van, tehát perkálnia kéne. ezzel rombadönteném az amcsi gazdaságot, mert ilyen köcsögökkel úgyse akarna utána senki üzletet kötni.
és azééééé, meeeee kelllllllllllll:
/a sikeres kémprogi telepítése után a magyar szerveknek lehetnek némi működési problémái :D/

Egyre több facebookozó után kutat a magyar állam
fb_transparency

2014 első félévében annyi felhasználó adatait kérték ki, mint tavaly összesen.

444.hu/2014/11/06/egyre-tobb-facebookozo-utan-kutat-a-magyar-allam/
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Ne értsd félre, csak a "dolláros" annyira lovagol a pontos vád hiányán, hogy gondoltam, jelzem, maga a vád Vida Ildikót sem érdekli:)...
@$$$=$$$: Te tréfálsz! Értem én. De én miért bízzak az ilyen politikusokban? Mi miért ne zavarjuk őket keletre, ahova úgyis annyira vágynak? Bízzak benne, hogy nem ez lesz a jövő? És miért bíznék, ha így próbálják elkenni pl ezt az ügyet is? Mert istenbizony minden egyéb törekvésükben gáncstalan lovagok? Ez a másik probléma a dologgal, látod?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez full idióta. Vagy annak néz bennünket. Vagy mindkettő.
@CSENDES: na vajon melyik? nemtudod mert idióta vagy. tehát akkor melyik? :D

@miva?: jaja. mindenesetre a külügy helyében azért helyre kéne tenni az amcsikat. túl sokat engednek meg maguknak.
@$$$=$$$:

Sokan, sokféleképpen értelmezik a demokráciát.
Az USA - saját jogrendszere szerint - nem enged területére néhány magyar állampolgárt. Ez az USA saját döntése.
Na, mindegy is.

Nézzük a szabad választás esélyeit:
A Kongói Demokratikus Köztársaságban az évek óta első szabad választásokra rekordlétszámú ENSZ-megfigyelők és békefenntartók felügyelete mellett került sor. A második fordulóban már csak a két legtöbb voksot kapott jelölt, a jelenlegi államfő, Joseph Kabila, illetve egyik alelnöke, Jean-Pierre Bemba versenyeznek.
Kongó egyik leggazdagabb embereként számon tartott Jean-Pierre Bemba fő választási jelszava, hogy ő "száz százalékig kongói".
Kabila ereiben állítólag ruandai vér is folyik.
Bemba anyja angolai. Ennél sokkal súlyosabb viszont az a vád, miszerint a polgárháború idején a katangai vezér evett a legyőzött pigmeusok húsából.

Nagy különbséget érzékelek. A Kongói Demokratikus Köztársaságba lehet, hogy másképpen van szabályozva a korrupció, és onnan kijutni nehéz.
@CSENDES:
Ugyan, szimpla szemforgató, megélhetési pártcsicska.
Mondjuk a tablettáival valami gond lehet, de vannak ezzel többen így...
Azért az összeesküvés gyártó Hugy Gergelynek és Szaniszló elvtársnak is akadnak vetélytársai.
Az egyik NER társ kommentjéből idézek egy mondatot.

"Te, az nem lehet, hogy ez a Horváth az USA ügynöke és nekik dolgozik abban, hogy a jenki negró meg a stábja itt is zavargásokba hajszolja az ostoba ellenzékieket és kormányt tudjon buktatni az Ukrajnából már jól ismert piszkos és hazug módszereikkel?"

És egy másik fidióta kommentje.

"Valószínűleg Horváth politikai menedékjogot, védelmet kért az USA követségén, cserébe az adóhivatalból ellopott, Horváth állítása szerint korrupciót bizonyító adatokért cserébe. Ezért támadják Vidát és néhány magas rangú kollégáját.
Azt hiszem paraszthajszálnyira vagyok az igazságtól"
@$$$=$$$:

Talán figyelmetlenségből átsiklottál a kérdésemen: szerinted Vida Ildikót miért nem érdekli, hogy miért tiltották ki?
@fzs.1933:
.
Ne mond már, hogy egy fűnyírót sem tudsz elrontani!
Belőled sem lesz fideszes politikus.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): engem se érdekelne a helyében. (ha annyi pénzem lenne mint neki, érdekelne engem bármi is?). amúgy meg börtönbe úgyse zárják. utcán nem ismerik fel két hét múlva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én nem vagyok kitiltva. Sőt 16 éve még jártam is arrafelé. :)
@$$$=$$$: Egyébként ez sokkal felháborítóbb nem? :)

orientalista.hu/?p=1666
@dr. jenőke (jenőke):

Talán nem is szerettem volna az lenni. Bár az összegeket elnézve már egy kicsit bánom is! :)

Jó hír, hogy a gyenge eső után vághatatlan a fű! Marad délutánra! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: benne vagyok. lelkesedésed miatt téged teszünk a partraszálláskor az első sorba :D
@$$$=$$$: Már a konyhai egységeket át is dobták titokban a nagy vízen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
valahogy így?

"A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, ők a szövetségeseink."

:)
vargánál is megvolt a BIOS frissítés:

Varga elárulta, hogy mi a kitiltási botrány háttere (2.)
2014. november 6. 08:58

Ha messzebbről nézzük az áfacsalási és a kitiltási ügyeket, akkor a közös pont az, hogy "az Egyesült Államok és Oroszország viszonya ismét a hidegháborús állapotokat idézi. Ezért nem tolerálja most Amerika azokat a nemzeti érdekből származó döntéseket, amelyek eltérnek a Washington által elvárt diplomáciai lépésektől." - fejtette ki meglátását az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyarországi diplomáciai botrányának, a kitiltási botránynak a hátteréről Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjúban. Ezzel párhuzamosan a Figyelőben is megjelent ma reggel vele egy interjú, amelyben többek között azt hangsúlyozta: tekintettel a nagyfokú oroszországi energiafüggőségünkre, "felelőtlen kormányzati magatartás lenne, ha nem törekednénk normális viszonyra az oroszokkal". A Heti Válasznak adott interjúban a kitiltási botrány kapcsán csak magyar magánszemélyeket említett és megismételte, hogy nem tájékoztatták a kormányt az amerikaiak a kitiltási ügy hátteréről, sem a konkrét korrupciós esetek részleteiről.

www.portfolio.hu/gazdasag/varga_elarulta_hogy_mi_a_kitiltasi_botrany_hattere.3.206053.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

-

csak vidáman ezt úgysem bírják a fiúk :D

hvg.hu/itthon/20141105_Ildiko_mar_nem_haragszunk__A_memgyar_mun
@$$$=$$$:
"értem. akkor a magyar külügy megfelelő válasza az kéne, hogy legyen erre, hogy: "Naés? Leszarom." és ezzel el van intézve az ügy. nem fog belehalni senki hogy nem mehet ki az usába. én nem is foglalkoznék vele tovább a kormány helyében."

Hidd el öcsém, ha téged tiltanának ki, akkor mindenki leszarna és még csak meg sem említenének sehol, még a faludban sem.
@$$$=$$$:

Aha, tehát ha Vidát nem érdekli, miért tiltották ki, meg van pénze, meg úgyis elfelejtik, akkor az tök fasza. De az amcsikat nyugodtan lehet teli szájjal azzal vádolni, hogy az indokolatlan vádaskodásukkal mekkora szemetek. Vidának semmi tennivalója, minden felelősség az USÁ-é...

A NER kognitív disszonanciájának újabb szép példája.
@$$$=$$$:
" mindenesetre a külügy helyében azért helyre kéne tenni az amcsikat"

ki? a pemzlifejű?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" patrióta gazdaságpolitika "
Már nem unortodox?
@$$$=$$$: Fideszpatkány a büdös kurva anyádat! Ne kommunistázz te mocskos komcsi szar, mert úgy váglak pofán hogy kifosod a fogaidat!
Mi a televert retkes kurva anyádér írogatsz ide???
Hergelitek a zembereket???
A végen meg csodálkoztok hogy lámpavason rohad a hullátok te faszfej???
@$$$=$$$:
"még én is leszarnám."

Na látod öcsém, téged is leszarnak, te is leszarod, azt hiszem ennyi volt.
Kimehetnél az ólba, megetetni a malacokat, annak több értelme lenne, mint, h itt játszani az okos tojást.
ennyi tehetetlen faszt, mindent mondjon meg más, mert nálunk se rendőrség, se ügyészség, ehh...

A Külügyminisztérium nem tud arról, hogy egy vezető tisztségviselőjét kitiltották volna az USA-ból

Egyben felszólítja a Hvg-t, hogy mondja meg, ki az.

444.hu/2014/11/06/a-kulugyminiszterium-nem-tud-arrol-hogy-egy-vezeto-tisztsegviselojet-kitiltottak-volna-az-usa-bol/
@Secnir: már múltkor is megírtam egy hozzászólásomban. mikor obama mindenféle diktatúrákkal együtt emlegette az országot két hónapja, a külügynek már akkor lépnie kellett volna, és kiadni egy hivatalos nyilatkozatot, miszerint magyarország és a magyar állampolgárok nem tűrik, hogy egy néger így beszéljen az országukról. akkor most nem mertek volna kekeckedni, ha már akkor lerendeztük volna őket. rajtuk röhögött volna az egész világ.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tescós buszok eltörlése.
A kormánynak lassan sikerül minden réteget magára haragítani.
Csak így tovább!
@Secnir: kihívja őket egy futsal meccsre, ennyire csak képes.
@jöttem: mikor melyik, most pl. ugyanazt a BIOS-t frissítették benne is, mint a sokdollárosban, vagy az álkeresztény harachban, működik a narancsos agitprop
@közrabszolga: na, írok a varánusznak, hogy téged tiltson ki innen.
@$$$=$$$: valószínűleg egy ilyen proklamációra összeszarta volna magát nemcsak egész amerika, hanem még a szíriusziak is. legalább ilyen elrettentő lenne számukra, ha széles gábor kijelentené, hogy nem nézhetik meg az energiacelláját.
@$$$=$$$: "miszerint magyarország és a magyar állampolgárok nem tűrik, hogy egy néger így beszéljen az országukról"
Na ide figyelj te okádék fideszpatkány!!! Komcsizol, négerezel?? Hogy is volt amikor a munkásőr apád részegen rámászott az ólban egy kandisznóra és véletlenül a kurva anyádon fejezte be?
Téged meg a rühes fajtádat még embernek sem lehet nevezni.
@$$$=$$$: Fideszpatkány hamarosan a fajtád lesz kitiltva a HAZÁKBÓL!!!
@közrabszolga: értem, köszönjük, leléphetsz.
@közrabszolga: milyen "hazák"ból? tanulj meg helyesen írni. általános iskola.
@$$$=$$$: Milyen általános iskola? Amire ráláttál a disznóólból?
Nagy bajban lehetnek a nertársak. 5 éve magyarázzák a nem létező gazdaságpolitikájukat. Egyre silányabban. :)))
mit is mondott varga, na akkor ki is hazudik, kinek is számít a véleménye, vezényló önjáró lett, lassan a még épelméjűeknek menekülni kéne a fideszből is:

KDNP: A kormány támogatja a vasárnapi zárva tartást

Be is nyújtják a KDNP-s törvénytervezetet még csütörtökön - közölte Harrach Péter frakcióvezető.

hvg.hu/kkv/20141106_KDNP_A_kormany_tamogatja_a_vasarnapi_zarv
Már egy egész gyógyszergyár gurult el...
@$$$=$$$: Bújj vissza a gazdád végbelébe :)
Varga a nagy üzletek vasárnapi zárva tartásáról szólva azt mondta, meglepetést keltett a Nemzetgazdasági Minisztériumban az ötlet "újrafelmelegítése".
itt vanik, ehun:

Amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni.

A minisztérium álláspontja szerint Magyarország ma még nem olyan gazdag ország, ahol a legfontosabb probléma az, hogy vasárnap nyitva van-e valami vagy nincs. Ha a munkáltató meg tud állapodni a munkavállalóval, miért ne lehetne nyitva - tette fel a kérdést Varga Mihály.

www.penzcentrum.hu/vasarlas/csattanos_valasz_erkezett_a_vasarnapi_zarva_tartas_ugyeben.1042496.html
@miva?:

"amitől te munkanélküli leszel, aztán éhes, aztán nagyon mérges, majd az addigra teljesen átalakított törvényalkalmazói egység egy tömlöcben veret szarra alkotmányos felhatalmazással."

Jobban szeretem, ha Imolába vagy szerelmes, mint amikor jósolsz.
Valahogy kellemesebb a filingje:)
"Aki nincs kitiltva az USA-ból, az annyit is ér."
via 444
@$$$=$$$: Te nem tréfálsz, te valóban ennyire. De legalább kapsz érte fizut?
@miva?: ahogy nézzük. 5 trafikom van. de konkrétan azért, hogy kommenteljek, nem kapok pénzt.
@$$$=$$$:
Persze, szerintem rögtön foglaljuk törvénybe, hogy ha a vádlottat nem érdekli a vád, akkor senkinek semmi tennivalója nincs!
@közrabszolga:

Nyugi:))
Nézd a hülye jelenlétének a jó oldalát. Nagyszerű, szórakoztató riposztokat indukál.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
múltkor kijöttek a rendőrök hozzám, hogy bekísérjenek a tárgyalásomra. Azt mondtam nekik, nem foglalkozom mindenféle gyanúsítgatásokkal. Feljelentettem az ügyészt is, a bírót is. A bíró se gyanúsítgasson már!

Ja, nem...
@fzs.1933:
Jobb, mint a rádiókabaré. :))
@fzs.1933:

Én is egyre inkább úgy érzem, Vida Ildikónak be kéne perelnie az USÁ-t az okozott lelki sérülésekért.
Tudnak a fijuk:

Már a reklámadóban sem biztos a kormány

Az NGM rájött, hogy pénz se jön belőle és nem is azt érték el vele, amit akartak. Újratárgyalják

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fado_es_koltsegvetes%2F2014%2F11%2F06%2Fmar_a_reklamadoban_sem_biztos_a_kormany%2F
@jöttem:
na látod! :)

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
esetleg kérje a TASZ segítségét? :)

Azért van annak valami pikantériája, hogy az ország első emberét ma úgy hívják:
Horthy Mátyás
@$$$=$$$: "mindenesetre a külügy helyében azért helyre kéne tenni az amcsikat. túl sokat engednek meg maguknak. "

www.youtube.com/watch?v=BNnUxQcOaeY

jó szórakozást, kb. ez a te szinted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ezek szerint lassan már csak az marad benne, hogy a pórnép fizessen a jövedelméből 53%-ot (mintha ennyit mondott volna Mariann), esetleg elkezdheti építeni a stadionokat önerőből.

Mauzóleum építésébe beszállok szívesen!
@$$$=$$$:
Aki kutyákkal fekszik, bolhákkal ébred.

Talán nem kellett volna diktatúraként példajelleggel emlegetni, meg visszahozni a komcsi "nosztalgiát", és akkor lehet, hogy az USÁ-nak sem lett volna oka ilyeneket mondani...
Ennyi marhát mintg az ellenzéki oldalon van tényleg nem lehet a régi OPNI-ban sem tartani!
1. A Bungle meg pár társa bemószerolja a NAV-ot, hogy őket is merészelik vizsgálgatni adóügyekben.
2. Az amcsik persze rögtön szolidárisok és kitiltják a NAV vezetését.
3. Jóbarát Bandi ezt ki is kürtöli és élvezkedik vele.
4. a Hülye ellenzék meg heves orgazmusba vált.
5. Nem számit, hogy semmi bizonyiték nincs s az amcsik nem is akarnak adni, de mehet a ballibsi fröcsögés.
@$$$=$$$:
"és kiadni egy hivatalos nyilatkozatot, miszerint magyarország és a magyar állampolgárok nem tűrik, hogy egy néger így beszéljen az országukról. "

1. a négerezésből levettem, hogy te még nem láttál nyugati stílusú demokráciát
2. a hivatalos nyilatkozat azóta várat magára, mióta gyöngyösi részt vett megfigyelőként a donyecki bohócválasztásokon (és emiatt ki is tiltották ukrajnából). nem láttam a kormány tiltakozását SEHOL, miszerint nem mi küldtük ki és nem képviselte a magyar államot. nem láttam a parlamentben, hogy hétfőn kövér (vagy a 'külügyminiszter') faszára húzta volna gyöngyösit a magánakciója miatt. vagy csak szimplán visszavonta volna képviselői megbízatását, hiszen alkotmányba ütköző tette volt
3. "mikor obama mindenféle diktatúrákkal együtt emlegette az országot két hónapja, [...] és a magyar állampolgárok nem tűrik, hogy egy néger így beszéljen az országukról."
képzavar: obama orbáni diktatúráról beszélt, konkrétan orbánról. orbán nem egyenlő magyarországgal. mindamellett igaza volt, és sajnos tűrnünk kell, hogy így beszéljenek rólunk.
ja, hogy nem kell tűrnünk?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hüle :azt is esetleg, hogy vád és bizonyitékok nélkül lehessen valakit elitélni.
@jöttem:

a világhírű magyar orvostudomány csodája a klónozásban bekövetkezett áttörés?
Csak azt nem értem, miért papagájokkal kísérleteznek?
www.napi.hu/tozsdek-piacok/elkepeszto_orban_sikerrol_ir_a_bloomberg.589135.html

A magyar kötvények profitáltak a globális és a regionális hozamvadászat hatásaiból, az alacsony inflációs adatokból és a jó fiskális teljesítményből egyaránt - mondta a hírügynökségnek Blaise Antin, a 155 milliárd dollárnyi eszközt kezelő TCW Group elemzési vezetője.

A második négyéves időszakra is megválasztott Orbánt azért díjazzák, mert prioritásként kezelte a költségvetés kontroll alatt tartását az előző kormányok rossz költségvetési menedzsmentje után.

A kötvényárfolyamok emelkedésében nagy szerepet játszott az MNB 24 hónapos kamatcsökkentési ciklusa, amelynek során az irányadó kamatot júliusban 2,1 százalékra vágták - emlékeztet az anyag. Ez most a stabilitás és az előre jelezhetőség korszaka - idézi a Bloomberg Matolcsy György jegybankelnök október végi interjújá
@bölcsbagoly:
erőtlen és gyönge kísérlet volt, köszönjük, emese.
@bölcsbagoly: már az első pontod hamis. a bungle baja az volt, hogy kétmilliárd kenőpénzt akartak tőle azért, hogy akkor a navval elintézik a versenytársait.
@parti_giano: hát ez az, ha körbenézel a fórumokon, még a kezdőbb fidióták is komolyabb érvrendszert hoznak fel, mint bagoly tette :)
@Secnir: miért kellene mindenért vezekelnie a korménynak? Milyen alapon akadályoztad volna meg opl. Gyöngyösi útját és szereplését? Ezen az alapon Konrádot, Hellert is ki lehetne tiltani/meg lehetne büntetni, hogy Berlinben nyilatkozgatnak a kormányról és Mo-ról! Mozgás, vélemény szabadság csak akkor van ha azt ballibsik teszik?
@bölcsbagoly:

Egyetértek..

Az MSZP fanoknak ennyi marad.

Konkért információk teljes hiányában, támadni.

Biztos forrásból tudták még az ügy felmerülésekor, hogy kitiltittak több kormány tisztviselőt is.

Mikor Habony kiment, akkor azzal érvelt az MSZP által pénzelt blogger társadalom, hogy biztos diplomataként ment ki.

Mikor kiderült hogy ezt se tehette volna meg, akkor kerestek egy új célpontot, aki bevalotta, hogy rajta van a listán.

Követelik, hogy mondjon le, minden konkrét iformáció teljes hiányában.

Ennyit tudnak meg a nevüket, ezért pénzeli az MSZP a bloggereit.
@parti_giano: aZ HOGY MI VOLT A bUNGLE BAJA AZT NEM TUDHATOD! eGY AMIT MONDANAK ÉS MÁS AMI VAN. tÉNY, HOGY MARIKAI CÉGEKET IS ELKEZDETT VIZSGÁLGATNI A nav ÉS EDZ VOLT A KITILTÁS OKA!
bocsi, beragadt a caps l'ock
erosites erkezett egy nem boplcs tollastol, a Bios ugyan az, tehat a ghost sikeresen lefutott
@Secnir:

Konkértan az alkotmány mely pontjába ütközik, hogy Gyöngyösi oda utazzon ahová akar, és azt tegye amit szeretne ?
@Secnir: cáfold, ne méltasd! vagy az műár nem megy görényke?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: maradj a tobozaidnál...hogy rágjon meg a szú!
@bölcsbagoly:

A ballibek azt szeretnék ha csak az országot lejárató sleppjük utazgathatna, és nyilatkozgathatna.

Ez az ő demokráciájuk.

A többeket beazonosíthatatlan rendőrökkel veretnék, mint főnökük Gyurcsány tette 2006-ban.
egy sima egy fordított:

A reklámadó beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ezért hasonlóan más országokhoz, a jövőben is lesz reklámadó hazánkban – írja csütörtöki közleményében a nemzetgazdasági tárca.

2014. augusztus 21-ig több mint 700 adózótól érkezett bevallás a NAV-hoz, a befolyt bevételek a kormány előzetes várakozásának megfelelnek - olvasható a dokumentumban.

www.napi.hu/ado/ngm_megsem_vonjak_vissza_a_vitatott_ado.589194.html
"Ködszurkálásnak tartja a volt APEH-alelnök, Vámosi-Nagy Szabolcs, hogy az amerikai külképviselet által kirobbantott beutazási botrányban bármilyen ítéletet mondjon az ember. Az adószakértő Vida Ildikó személyében nem mellesleg egy abszolút tisztességes embert ismert meg korábban munkatársként."

tessék, ennyi. tisztességes a csaj. lehet menni ebédelni :D

"Bő két év még hátravan ugyan Barack Obama mandátumából, de az amerikaiak már elengedték a kezét annak az elnöknek, aki ismeretlenként felbukkanva hosszú idő óta a legtöbb reménnyel töltötte meg a szívüket, ám kormányzásával aztán a legnagyobb csalódást okozta nekik. "

eltakarodik az amcsi-gyurcsány is végre.

"Az ügyészség szerint jelenleg nincs olyan folyamatban lévő vagy befejezett korrupciós büntetőügy, amellyel konkrétan azonosítani lehetne az amerikai kitiltásokra vonatkozó eseteket – erősítette meg a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Hír TV-nek. Fazekas Géza azt mondta: az elmúlt időszakban széles körű iratvizsgálatot folytattak a sajtóban megjelent hírek alapján, de eddig nem találtak olyan információt, amely konkrét személlyel szemben megalapozhatná a gyanút. Hozzátette: terhelő adatok hiányában büntetőeljárás kezdeményezése sem merülhet fel."
@$$$=$$$: Az USA nem teheti meg ,hogy nyilvánosságra hozza ,a saját törvényei nem engedik meg,de Orbánnak tudnia kell,van olyan-igaz még nem bizonyított-vélemény,hogy ő maga is köztük van.Az USA elég érthetően közölte, hogy személyiségi jogokra tekintettel nem adhatja ki a beutazástól eltiltottak neveit. Orbán Viktort pedig látványosan nem is érdeklik a nevek – én arra tippelek, hogy azért, mert régóta tudja, éppen azzal tartja kézben a főembereit. Ha mégsem, akkor viszont nagyon egyszerűen kideríthetné,nem kellene az amerikaiakra mutogatnia: küldje el hivatalos útra az
USA-ba a kormány minden tagját és a sajtóban már név szerint gyanúba
fogott haverjait. Ha lesz olyan, aki utazhat, az megérdemel egy
kirándulást, nem fogják sajnálni tőle az adófizetők sem!

A 7750-es
proklamáció használatára csak akkor derül fény, ha maguk az érintettek
hozzák azt nyilvánosságra. Nem lehet megmondani tehát, mennyire
széleskörű a használata, ám meg kell jegyezni: a sajtóban leggyakrabban
afrikai fejlődő országok vezetőivel kapcsolatban bukkan fel.

nol.hu/kulfold/a-kitilt...
Mégegyszer: teljesen abszurd elvárás, hogy Washingtonból vádoljanak meg bárkit is olyan ügyben, ami kizárólagos magyar belügy. Ők annyit tehetnek, hogy a számukra gyanús figurákat a határaikon kívül tartják - és ezt nem kell megindokolniuk. Továbbá ebben semmi "jogállam-ellenes" sincs. És nem az amerikaiak hozták ki a dolgot
a nyilvánosság elé. Szóval nagyonis precízen intéztek az ügyet.

A kitiltas maga nem közügy. És ennyi történt. A kitiltás OKA, az viszont közügy. De ez teljes mértékben a magyar oldal sara.

Valamit: erdemes utanaolvasni: net.jogtar.hu/jr/gen/hj...

Különösen 40(3), 43, 44(3) valamint 106(3).

Ez magyar törvény.
@bölcsbagoly: okéééé :D

Széles Gábor: Az antigravitációs energiacella (vagy mi) még nem érett meg a sorozatgyártásra
energiacella

Megvolt a tudományos alapja az állításomnak még akkor is, ha később be kellett látnom, hogy ez a berendezés sorozatgyártásra még nem alkalmas

444.hu/2014/11/06/szeles-gabor-az-antigravitacios-energiacella-vagy-mi-meg-nem-erett-meg-a-sorozatgyartasra/
@Secnir: "Obama neve lassan szitokszóvá vált az Egyesült Államokban, s ezt az érzületet fejezték ki a keddi, úgynevezett félidős választások eredményei."

"Ezekben a napokban nem lehet közönyösen szemlélni a tengerentúli eseményeket Magyarországról sem. Az elnök személyes felelősségén túl ugyanaz a megrögzött, kontraszelektált liberális holdudvar okolható a választási kudarcokért, melynek tanácsait követve az Obama-kormány a rendszerváltás óta a legnagyobb mélységekbe taszította a kétoldalú kapcsolatokat. Holott az állam szerepéről, a regulációról, a szociális kérdésekről vallott kezdeti nézetek akár a konstruktív politikai együttműködés alapjául is szolgálhattak volna 2010 után."
@a nagy hohoohooo:

Hehe....

"van olyan-igaz még nem bizonyított-vélemény,hogy ő maga is köztük va"

Típikus Rákosista suttogó propaganda módszertan.

Dehát mit várhat az ember az őskomcsi MSZP fanoktól.. :DDD
@bölcsbagoly: Végre egy eredeti retardált. Igazán megtisztelő, hogy Személyedben magas méltóságba jutott kormánytisztviselő látogat el hozzánk. Ekkora ostobasággal nyilván legalább főosztályvezető lehetsz. De szép karrier áll még előtted, hiszen arroganciádat látva akár államtitkári, sőt miniszteri poszt várományosa is lehetnél.
@a nagy hohoohooo: ne etess! A kedves Jóbaráttól tudta meg az ellenzéki média, hogy vannak kitiltások!
Amúgy a keddi választási eredméynek után egy béna kacsa bandáját véditek ilyen nagy buzgalommal. Barackék is mehetnek a sülyesztővel Hillaryval,sorossal, Gatival , Nulanddal és Jóbaráttal együtt a sülyesztőbe 2016 után! Addig meg kibirjuk az utálatukat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért a Nobel-díjat remélem megkapja érte :D
@miva?: mikor kell visszamenj kezelésre? el ne felejtsd!
@bölcsbagoly: Az ellenzéki média a Napi Gazdaságtól tudta meg, de ezen kívül minden szavad arany keménységű, szén tisztaságú. Te pedig akár a legtisztább gyémánt, olyan átlátszó vagy! Hódolatunk!
@miva?:

Ti meg Gyurcsány bukása óta rágjátok a blogot, nincs ingyen szerződés, nokiás doboz, és csórikáim az MSZP székház eladása terhére bloggolnak, mert máshoz nem értetek..

Csak az elkúráshoz, meg a pénzért hazudozáshoz.
@bölcsbagoly:

Az ország lejáratásához értenek csak, meg a hazudozáshoz..

Nem szabad ezt az MSZP-s bandát túl komolyan venni.
@bölcsbagoly: Nocsak. A pszichológiai problémámat csak pénzért kezeled? Te vagy batyu, vagy együtt voltatok oktatáson? :D
Sok nagyszerű ember, remek oktatók! Így virúl létünk immár csodálatosan, s ha kell mi az egész világgal szembefordulunk, mintsem lerombolni hagyjuk a felcsuti szentélyt!

Mily eposzi!
Mily emelkedett!
@bölcsbagoly: és honnét tudod, hogy amerikai cégeket vizsgál a nav? a napi gazdaságból?
@bölcsbagoly: te 100%ig elhiszed, hogy a NAV teljesen tiszta, és nem tud semmit az ipari adócsalásokról?
@$$$=$$$: A gazdád (orbán) neve szitok szó a demokratikus államokban. Akire azt mondják olyan mint orbán, az egy politikai hulla.
@miva?: hazudni este, reggel meg közte! no ezt jól megtanultátok...
@bölcsbagoly: @$$$=$$$: @Trackers:
Gyerünk, dolgozzatok a pénzetekért fiúk, sokba került, hogy már nem közmunkások vagytok. Írjatok minél több ökörséget, ahogy az eligazításon elmondtam, eddig okoskodóbagoly vezet.
Ki tudja hol lóg Biboldó, Blogger Gèza, Imola, meg a többi beosztottam, ma még nem csekkoltak be munkahelyükre!!??
@parti_giano: az USA-ból! Hazaszaladtak vele mószerólni. Mert ők sérthetetlenek.
@Trackers: "mert máshoz nem értetek..
Csak az elkúráshoz, meg a pénzért hazudozáshoz. "
Jól jellemzed magad és a fajtád mocskos hazaáruló fideszpatkány. Nálad és a fajtádnál kártékonyabb férgek még nem ültek a nyakunkon.
@Trackers: Lejárattuk, tagadhatatlan! Mikor pajzson a Gyurcsányt urunknak választottuk, mi nem voltunk ilyen erősek, ily meggyőzöttek. Hogy így kikiáltsuk az égbe, hogy nekünk a tőlünk rabolt milliárdok nem fájnak, csak vigadunk emiatt. Az persze bánt, hogy a világ úgy látja, hogy kormányunk hazug, emellett össze-vissza beszél, no de nem tanul percek alatt nyelvet a jobbágy, így ez egy darabig sajnos a sorsunk. Ha majd oly követőitek lesznek e honban, kik nyelvvizsgáikat nem piacon s pincékben szerezték, majd elmondjátok a százfejű ellen minden fórumán igazatok, de addig e kiváltság a miénk :D
@bölcsbagoly: Hé te szar! Amikor a gazdád kirohant az EU-ba elítéltetni a HAZÁNKAT, és arra biztatni hogy ne adjon pénzt. Gondolom többször kiverted örömödben te aljas hazaáruló geci.
@bölcsbagoly: Akkor most uratok jól vizsgázott gyurcsán tárgyából, hiszen egyszerre nem mondhat igazat Lázár, Varga, Orbán és Vida. Ha viszont Vida hazudna, akkor mindenki hazug. Csinos kis csomó, dicső lesz ki megoldja.
@Nemzeti Trollfőfelügyelő: nem mi nyitunk egyezere 3-4 blogot csak az indexen ebben a témában, ugyebár? csak hát nincs már Reding, Kroes, Almunia, Tavares, sem. s lám barackék is bajban vannak. reszket a gatyétok balfékek!
@miva?: mit kell megoldani? ez csak a ti kínotok.
@bölcsbagoly:
Nem okoskodni, hanem dolgozni, azért fizetünk!!
@bölcsbagoly: aham. és ezt bölcsbagolynak is egyből jelentették.
szóval, mik a forrásaid az amerikai cégek nav ellenőrzésére?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az antigravitációs gép prototípusa sem épült még meg?
@bölcsbagoly: Néked tán jólesik, hogy amit mondanak áldott szájak egyszerre nem lehetnek igazak? Valakik most öklükbe harapnak, mert kín az élet, s a net adózatlan ontja a szennyes hazugságokat, melyeket - való igaz - nemrég épp ők mondtak, de hát felháborító! Ilyen rendes emberek, kik példásan nevelik gyerekük, és most a házi tekintély porba zuhan! De majd erkölcstan órán példa leend, hogy mily furfanggal egyenesíthet szóval görbe kardot, ki lélekben s hitben erős.
@$$$=$$$:

"Ködszurkálásnak tartja a volt APEH-alelnök, Vámosi-Nagy Szabolcs, hogy az amerikai külképviselet által kirobbantott beutazási botrányban bármilyen ítéletet mondjon az ember."

Igen, ilyen "wishful thinking", amikor az ember emlékeit felülírják, hogy mit szeretne.

index.hu/belfold/2014/10/17/vida_ildiko_nav-elnok_tenyleg_nem_mehet_amerikaba/

Vagyis az egész botrányt a Napi Gazdaság robbantotta a cikkjével, amire a külképviselet csak reagált, ill. magát a kitiltást elismerte. Az érdekes az, hogy Vida szerint ez napokkal azELŐTT történt, hogy ő egyáltalán megkapta volna a kitiltási határozatot.

1. kérdés: Vajon ki, hogyan és miért volt a Napi Gazdaság informátora?

Ezt követően kezdődtek meg a mindenféle követelések, amire az amcsik közölték, hogy a kitiltás magánszemélyekre vonatkozik, így személyiségi jogokra való hivatkozással azt csak magának az érintettnek adhatja ki. A magánszemély közölte, hogy őt a vádak nem érdeklik.

NER-következtetés: az amcsik hülyék és akadékoskodnak!
2. kérdés: miért nem fontos Vidának, mivel vádolják?
@bölcsbagoly: Egyébként te mocskos hazaáruló kommunista patkány gondolom erre a hírre többször a gatyádba durrantál ugye?
propeller.hu/itthon/3013064-kgb-vezerornagybol-kommunista-diktatorra-valo
@miva?: hazudtok reggel, este meg közte.
@Trackers: @bölcsbagoly:
"Milyen alapon akadályoztad volna meg opl. Gyöngyösi útját és szereplését? "
"Konkértan az alkotmány mely pontjába ütközik, hogy Gyöngyösi oda utazzon ahová akar, és azt tegye amit szeretne ?"

ööö...
...Btk., az állam elleni bűncselekmények, 145.§. Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
gyöngyösi a külügyi bizottság alelnökeként nem tehette meg, hogy kijelölje magát megfigyelőnek. az EBESZ igen, de az nem küldött ki, mert nem ismeri el senki a donyecki köztársaságot.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyesülettel mennének neki a NAV-nak és az adócsalóknak

Az adócsalások és a korrupció ellen indítanának egyesületet magyar vállalkozók és magánszemélyek. Tagokat és segítőket keresnek, és azt mondják, nagy szükség lesz a nyilvánosság támogatására is, mert amit terveznek, kezdetben a tagok és családtagjaik számára egyet jelent az adóhivatali, államigazgatási vegzálással.

hvg.hu/gazdasag/20141106_Egyesulettel_mennenek_neki_a_NAVnak_es_a
@közrabszolga: keresd már meg az elgurult dilibogyódat...amúgy részvétem.
Ne legyetek ily hálátlanok hát. Kétharmad akarattal felhatalmazva bizony tolvaj lehet itt bárki. Erre mondott igent a nép. Bepereljük amerikát! Hogy hol? Attis UFÓi már felvették a kapcsolatot ezügyben a galaktikus bíróságoknál, s teret is gőrbítenek, hogy igazzá válhasson a csomó az időn, mit nagyjaink meggondolatlan beszédükkel, s nyilvánvaló igazmondásukkal kötöttek nagyszerű boggá!
@bölcsbagoly: szóval a NAV teljesen tiszta, és a lehető legjobban végzi a munkáját?
@Secnir: de megtehette, mert a felügyelői/megfigyelői státusz kormányoktól független.
@bölcsbagoly: Persze, hisz példánkul oly nagyság szolgál, mint Orbán, kit etekintetben csak fényévekkel lemaradva követhet bárki ki él. De buzgó szívünk vágyja a fényt, s gyarló követőként csak ennyire futja.
@Emmett Brown: ők is hibázhatnak, de ezt előbb talán bizonyitani kellene az ugatás helyében.
@CsekklisztNo.10Reloaded: láttad a föld fölött lebegni a Neristenét, mert én még nem, jah és a menet sem masírozott a föld felett suhanva, tehát nem kérdés ez a zseni sem zseni, csak egy hazug barom.
@bölcsbagoly: ehhez mit szólsz?
cukornagykereskedes.cegalapitas-romaniaban.hu/
cukor 510 euró/tonna áfa nélkül, importból.

www.uzletiajanlatok.hu/index.php?f=5&ua=124667
itt a cukor már 390 euró/tonna+ÁFA egy pesti raktárból.

hogy lesz a nettóból bruttó? és ha én megtalálom 2 perc guglival, akkor ez a NAVnak miért nem megy?
@bölcsbagoly: A fajtád ugat szarházi, amikor sarokba vagytok szorítva, mint most.
@bölcsbagoly: Így van. Egy szabad országban akkor kezd nyomozásba hatóság, ha már jogerős bírói ítélet mondja ki bűnösnek az elkövetőt. De ezt ezek a libsibolsik nem akarják elfogadni. Hallatlan!
@Trackers:
de továbbmegyek:
A KÖZBIZTONSÁG ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK,
Terrorcselekmény
314. § (1) Aki abból a célból, hogy
[...]
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
[...] bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
@$$$=$$$:
Aztaa!!:))
Hát, nem mondom, ez külön-külön is ütős, na de így, együtt??
1:) „… obamát kitiltanám az országból mert kínához és egyéb diktatúrákhoz hasonlított minket”:DD Te a pálinkás üveg helyett nyilván a füstölgő sósavat húztad meg, nagy vagy haver! Azt mondod: Kína diktatúra. Stimm… akkor mi, a nagyon demokraták hogyhogy nyaljuk Csangékat? Hát nem pont az ilyen kínai-féle rendszerek azok, amelyeket a szabadságharcos főnök valamikor ostorozott oly hevesen? Oda a jó hírnevünk, mert Kínához vagyunk hasonlítva? Le vagy bukva…
2:)-több milliárd dolláros per országbecsületsértésért… :DD
Ez milyen jogi kategória és hol lehet megtenni a feljelentést Obama ellen? A felcsúti jegyzőnél, esetleg?
3:)„… ilyen köcsögökkel úgyse akarna utána senki üzletet kötni.” :DD
Miután kivéreztettük az amerikai gazdaságot és ott állnak majd üres zsebbel, ez úgyszólván magától értetődő))

Ha vannak még ilyenjeid, ne fossz meg tőlük, kérlek tedd közzé!
Ilyen kincsek nem maradhatnak rejtve!:))
@miva?: aha s a drága USÁkok élén egy olyan banda áll mint Barack, Hillary, Soros, Nuland + Gati,Scheppele, stb. Mo kormányának ádáz ellenségei.
A karácsonyi bónuszotok miatt aggódok kissé. Hát batyu vagy Géza nem lehet ott mindenütt. Már egy ilyen kis szájtra is őket kell küldeni, vagy összeszeditek magatokat?
@bölcsbagoly: "aha s a drága USÁkok élén egy olyan banda áll mint Barack, Hillary, Soros, Nuland + Gati,Scheppele, stb. Mo kormányának ádáz ellenségei. "

És ettől hogy leend igazzá mit hős fiaink egymásnak ellentmondva hazudnak?
@Emmett Brown: ki akadályoz meg benne hogy feljelentsd őket?
@miva?:
Elvégre csak annyit ígértek, hogy "folytatják".
Nem lehet mondani, hogy nem teszik...
@bölcsbagoly:
" a felügyelői/megfigyelői státusz kormányoktól független. "

ukrajnában nem voltak választások, így nem is kérhettek a kormánytól megfigyelőket. nem is kértek.
@parti_giano: mondjuk szily elbaszta, mert demján írta a levelet, nem csányi.
@miva?: kik hazudnak és mit?
1. ahogy az USA- nak nem kötelessége megadni a kitiltottak névsorát, úgy az illetőknek sem a come out!
2. ha a kitiltott nem kap rá magyarázatot, hogy miért tiltották ki, miért is kellene bűnösnek érezze magát?
3. a kormánynak miért kellene ellenük bármit tennie, mikor már hetek óta kérik hivatalosan a bizonyitékokat?
Vayg szerintetek elég ha valamit vartyognak WaSHIONGTONBAN ÉS ARRA PATTANIA KELLENE A MAYGAR KORMÁNYNAK? sZÉP KIS HAZAÁRULÓ MAGATARTÁS RÉSZETEKRŐL.
@bölcsbagoly: Látom, ahogy összegyűl díszes palotában a had, s széles mozdulatával söpri le asztaláról a Kína, Oroszország, EU, Indonézia, India, Brazília, Észak Korea aktákat, majd asztalra csak, szeme vérbe borulva, s mondá: rút magyarország, én téged akarlak!

Mégis hogy lett ellenségünk Merkel? Vagy egész amerika? Mi tettük a dolgunk, megbízható szövetségeseik voltunk, és csak adtuk a pénzt?
Vagy szövetségeseink gyengítésére szövetkeztünk, elloptuk minden ellopható pénzüket, és még csúnyákat is mondtunk rájuk?

Melyik eset történhetett?
@$$$=$$$:

Na ha már felhoztad, elmondom. Mármointhogy te azt mondod valakire, hogy korrupt, és nem engeded be a lakásodba, aztán vakarózhat.

Szóval.

Arra való tekintettel, hogy Janó többször nem húzta le a vécét a lakásodban, mitután többször beszéltél a Janó feleségével, hogy Janó illetlenül viselkedik, ezen változtatni kéne, de nem történt semmi, megmondod Janónak, hogy többször ne jöjjön. Személyesen neki. Janó megsértődik, és elkezdi terjeszteni, hogy nálatok nincs takaritva, és össze van szarva a vécé. Na erre te elmondod, hogy hát vannak a házban olyan személyek, akik rendszeresen összeszarják a vécét, és tőletek ki vannak tiltva, mert nem illendően viselkednek. És azt is elmondod, hogy ezt a Janó feleségével is közölted. Ebből mindenki tudja, hogy Janó családja körül kell keresni. A lakótársak élénken érdeklődni kezdenek, nyilván nem kell messzire menni, hogy kiderüljön, valószinűleg Janó a kitiltott. Erre elkezdenek követelőzni, főleg Janóék, hogy mondd meg, Janó mikor, milyet és mennyit szart nálatok, amit nem húzott le. Erre te, gondolom, azt fogod mondani, hogy mindenki elmehet a picsába, Janó meg lakáson kivül marad.

Na igy történik most is.
@bölcsbagoly: Nem lehet egyszerre igaz, amit Vida, Varga és Lázár és Orbán állít, valamint az, hogy e három hős azt is állítja, hogy Vida igazat mond.
@miva?:
A mi hivatalunkban a bónusz ismeretlen ballibsi fogalom, mi karácsonyi jutalomnak hívjuk. És a trolllogisztikát hagyja rám, most, hogy a NER veszélyben, mindenki munkára fel!
@bölcsbagoly:

1. Az illető mégis kámingáutolt. Miért?
2. A kitiltott kaphatna magyarázatot, ha kérne, mégsem teszi. Miért?
3. Az első hivatalos adatkérést Polt Péter tette meg október 27-én, miközben a Napi Gazdaság cikke október 17-ei. Miért várt tíz napot?
@Nemzeti Trollfőfelügyelő: Indítványozom a hazugság megítélésének mielőbbi árnyalását, hogy törés nélkül lehessen a későbbiekben Orbánt épp a hazugságaiért dicsőíteni. Maradtam tisztelettel: miva?
@Secnir: Luganszkban és Donyeckben voltak, pont olyanok mint anno Pristinában! Ha annak tapsoltatok, akkor ezt miért itélitek el? Ha a volt szerbiai albánoknak szabad, az uj krajnai oroszoknak miért nem? Jellemző, hogy Románia és Szlovákia a mai napig nem ismeri el Koszovót, mert félnek hogy az erdélyi és felvidéki magyarok esetében is el kellene fogadják ugyanazon elveket. Hogy ti ballibsi hazaáruló magyar állampolgárokként szintén így gondolkodtok, azon nem is csodálkozom már.
@bölcsbagoly: ezt nekem kellene megtenni? Amikor tavaly ehy hetvege alatt lefuttattak egy komplett ellenorzest, es semmit sem talaltak? Ezek utan vagy alkalmatlanok, vagy benne vannaka buliban.
@Knósszosz:

"3:)„… ilyen köcsögökkel úgyse akarna utána senki üzletet kötni.” :DD
Miután kivéreztettük az amerikai gazdaságot és ott állnak majd üres zsebbel, ez úgyszólván magától értetődő))"

Kész vagyok :)))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
1. mert így találta korrektnek.
2. mert nem kap. A rokonaim sem kaptak anno.
3. miért ne várhatott volna? majd ha ti lesztek a helyében akár tiz nappal előtte is kérhetitek (Jóbaráttól értesülve).
@parti_giano:
Ez ugyanaz a Demján talán aki a Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökeként maga is tolta Orbán szekerét? Hallatlan, mik vannak... De h őt is szivatják végre, talán megérti kinek a lábanyomát is csókolgatta.
@Emmett Brown: csúsztatsz! A zöld dossziéban nem volt semmi! Egy utalás volt a cukor ÁFÁ-s ügyekre és 1700 milliárdnyi veszteségre. Ezt nem volt nehéz ellenőrizni egy hétvégén sem!
@DarthVader: Csodás egy társaság. Ha még az antigravitáció is működne, az volna a szép! Kár a szabotázsért, amit Hawking követett el azzal, hogy megjelentette annakidején azt a cikket!

Fekete lyuk már van NER kézben, az emlékezet. Innen már csak a túloldalra kéne kerülni, s ott meglelnék az antigravitációt.
@bölcsbagoly: Aha, te olvastad. Mondom nagy ember lehetsz! Lehetne esetleg a családnak egy trafik, vagy nemzeti italbolt? Szívesen fújom a követ veled együtt ha igen :D
@miva?:
Észrevétele a mai nappal iktatva lett, további intézkedésre kiszignózva. NTFF, sk.
@bölcsbagoly: es a cukor aranak bruttositasa vajon mire utalhat?
@bölcsbagoly:

1. Korrektnek találta, hogy vádaskodjon, anélkül, hogy egyáltalán megpróbált volna megtudni, hogy milyen vádakat is utasít vissza.

2.
"Az újságírók feltették a kérdést Varga Mihálynak, utasította-e Vida Ildikót, hogy menjen be az amerikai nagykövetségre és tájékozódjon az esetleges ellene szóló bizonyítékokról. Ez Vidai Ildikó ügye - mondta a miniszter, közölve: azt tanácsolta neki, hogy ebben az ügyben nem szabad a nyilvánosságot kerülnie. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ha Vida Ildikó úgy gondolja, hogy az amerikai nagykövetségen hozzájuthat konkrét információkhoz, akkor határozottan fogja kérni, menjen be, és nézze meg azokat."
www.hirado.hu/2014/11/05/beutazasi-tilalom-varga-mihalyt-kedden-tajekoztatta-vida-ildiko/

3. Persze, Polt azt csinál, amit akar, csak akkor hiteltelen a nyafogása arról, hogy semmi adatuk nincs.

Írhattad volna azt is mindháromra, hogy "CSAK!", az úgyis jobban megy nektek.
@Emmett Brown: az a szegények érdekében történt. Csak orbán jósága lehet ennek oka.
@miva?: mivel 2010-től a fidesz kormány nemzeti konzervativ politikát folytat , ami illiberális, nyilván, hogy szúrjuk mindenkinek a szemét akik ellenkező célokat követnek és akiknek sértjük az érdekeiket. Ráadásul, mivel számos "újitást" mások is követtek, rossz példának tekintenek bennünket a finánctőke urai. Emlékezz vissza csak a hitelminősitők bosszújára, az IMF aprehendálására, Gatiék fenygetőzésére, az EP-i cirkuszolásokra, stb.
Ja, hogy ez benneteket melegséggel tölt el és élvezitek? nem is várunk el mást a tavares jelentés és a külföldi mószerolások kidolgozóitól.
@fzs.1933: "Csak azt nem értem, hogy mindezt hogy lehet visszaállítani jogszerűen, ha a jog nem engedi? Illetve ki mondhatja ki, hogy eddig nem volt jogállam, de most azt eltöröljük?"

Nonemá!

Olvasd el az alaptörvényt, ott le vagyon fektetve, hogy a hatalom a népé. Az majd amikor föláll, azt mond amit akar... Nohát.
@miva?:

POLONIUS
"S elmédbe vésd jól e nehány szabályt.
A gondolatnak nyelve sose keljen
Nálad, se tettre ferde gondolat.
Légy nyájas ámbár, de ne köznapi;
Kémlelve rostáld meg barátidat,
Aztán szorítsd lelkedhez érckapoccsal;
De minden első jöttment cimbora
Üdvözletén ne koptasd tenyered.
Kerüld a patvart; de, ha benne vagy,
Végezd, hogy ellened másszor kerüljön.
Füled mindenki bírja, szód kevés;
Itéletet hallj bárkitől, ne mondj.
Öltözz, miképp erszényedtől telik,
Drágán, ne torzul; gazdagon, ne cifrán,
Mert a ruha jellemzi emberét,
S a franciák közt a jobb rangbeli
Legválasztékosabb főmester ebben.
Kölcsönt ne végy, ne adj: mert a hitel
Elveszti önmagát, el a barátot;
Viszont, adósság a gazdálkodás
Hegyét tompítja. Mindenek fölött
Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,
Következik, hogy ál máshoz se léssz.
Isten veled: áldásom benned ezt
Érlelje meg majd."
Hamlet Első felvonás; 3. Szín
@bölcsbagoly:

Igen, a cukorkereskedelem az pont olyan, hogy évekre visszamenően az összes számlát, külföldi kapcsolatokkal, fuvarlevelekkel, bevétellel, kiadással, felhasználással, szétcsomagolással ellenőrizni lehet egy hétvégén!
Legközelebb nem is azt fogom mondani, hogy "egyszerű, mint a faék", hanem hogy "egyszerű, mint a cukorkereskedelem"!
@bölcsbagoly: na de hogy lehet igaz az, hogy tudták, mondta, nem tudták, nem mondta?
sehogy, tehát nem mondanak igazat, de abban tuti igazat mondanak, hogy V.I. nem korrupt, valamint ha jogerős bírósági ítélet lenne arról hogy mégis, akkor az ügyészség nyomozást kezdene az ügyben

:D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): te marha, az USA-nak nem kötelessége indokolni!Megmondta a Jóbarátotok is. S ti örömmel elfogadtok egy ekkora gazemberséget!
Milyen alapon utasithtaná VM VI-ót ilyesmire?
A CSAK válasz az USA-ra jellemző!
@bölcsbagoly: Meg Gabriellára is jellemző. Két nagyhatalom, USA és Gabriella
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A trollfelügyelet az én dolgom, mindenki maradjon a kaptafánál.
@miva?: talán feljelentés kellene előbb nemde? Hiszen senki sem tudja, hogy mit is kifogásolnak konkrétan amcsi barátaitok. Ezen az alapon bárki ellen nyomoznia kellene a főügyészségnek, akár Erdő Péter ellen is!
Szerintetek egy független állam hatóságainak úgy kellene ugrálnia,ahogy ezt az USA ügyvivője szeretné? bajnokok vagytok a szolgalelküség terén.
Azok a családok, hogy lesznek együtt vasárnap, akik mondjuk, kórházban, a Máv-nál, egy tehenészetben, a Volánnál dolgoznak?
@bölcsbagoly:

Meg Selmeczi Gabriellára, ugye!

Engem ugyan pont nem tölt el örömmel, hogy az USA elég fontosnak tartotta Vida Ildikó kitiltását, inkább aggaszt. Hogy miért aggaszt, legfeljebb abban van vita.
@bölcsbagoly: "...miért kellene mindenért vezekelnie a korménynak? Milyen alapon akadályoztad volna meg opl. Gyöngyösi útját és szereplését? Ezen az alapon Konrádot, Hellert is ki lehetne tiltani/meg lehetne büntetni, hogy Berlinben nyilatkozgatnak a kormányról és Mo-ról!"

No most megmutattad mennyire csekélyke a képesség a fejedben.

Nem azt modtzák, hogy meg kellett volna akadályozni az utazását, hanem el kellene tőle határolódni.
Azért tartanak pl. külügyminisztert, hogy ő ápolja az ország külkapcsolatait. Nem a jobbikét vagy balikét, hanem a kormányét. Ha egy ogy. képviselő oda megy, ahová a magyar kormány nem küld képviselőt, mert nem ismerte el az adott formáció törvényes létezését, akkor az az államot tünteti fel úgy, mintha mégis támogatná. Azért nem mondom, hogy maradj a kapanyélnél, mert szerintem még kapálni se tudnál, ha beeresztenének a veteményesbe.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): a zöld dossziét ellenőrizték. s mivel abban semmi sem volt....
@bölcsbagoly: Az állam pl az idegen kémek ellen akkor lép az elhárítással, ha valaki feljelenti őket? Csak kérdezem végtelen tudatlanságomban.
@V-PORT:
Az miért is szempont a vasárnapi boltbezárásoknál, hogy a családok együtt lehessenek?
@bölcsbagoly:
"Miért kellene mindenért vezekelnie a kormánynak?"
Azért, mert a miniszterelnök mindent alárendel az egojának, ez működésének a fő motivációja, miközben elfeledkezik arról, hogy neki egy feladata van, a nép szolgálata.
Lakájai az Orbán által gyakorolt drill miatt alázatos követői. Miután már 5 éve működik a hazai Törvénygyár Művek, ez az ország némán kénytelen tűrni, hogy másról sem szól az életük, mint Orbán hatalmának erőszakos fenntartásáról.
Eközben marginális helyet foglal el Orbánnál a fentebb bírált intézményi rendszer, annak minden korruptságával, melyet a beépített hívek rombolnak folyamatosan.
Milyen ország az, amelyben a pénzügyminiszter kimeredt szemmel csodálkozik azon, hogy a nagy korrupciók tevékeny részese.
Erre az USA-nak kell figyelmeztetnie az országot?
Csupán a tisztánlátás érdekében: Vida Ildikónak két közvetlen főnöke van. Orbán Viktor és Varga Mihály./Vámosi-Nagy Szabolcs/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Aki kutyákkal fekszik, bolhákkal ébred."

Ez kérem - inszinuáció.
Szövegkörnyezet ide vagy oda.
A Falka megjegyezte, a Kutyatanács jegyzőkönyvbe vetette, nem mellesleg ugatom: Vigyázzon kend a lábára...

Vau2
@látjátok feleim szümtükkel: határolódjatok ti el folyton a saját nagynékéitektől! aljas szolgalelkű banda.
Ha valahova egy kormány küld képviselőt az elfogadást jelent. De egy párt bárhova küldhet!
@miva?: szerinted senki sem jelzi az illetők tevékenységét? Csak úgy nekimennek bárkinek ok nélkül? Ez rátok jellemző, persze.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ezzel érvel a Kdnp. Tőlük kellene megkérdezned. Akkor a Cba is bezár?
@bölcsbagoly:

Azért Vida Ildikó csak tanusíthatna némi érdeklődést az őt ért vádak iránt, nem?

Vagy egyébként ti mindenki esetében az ártatlanság megkérdőjelezhetetlenség bizonyítékának fogadnátok el, ha azt mondja "Az én lelkiismeretem tiszta"?
@bölcsbagoly: De nem egy parlamenti párt egy parlamenti bizottság elnökét, ilyen bizottságét pláne
:D

Szal akkor kémeket is csak feljelentés után üldöz az állam?
@bölcsbagoly: "Ezen az alapon bárki ellen nyomoznia kellene a főügyészségnek, akár Erdő Péter ellen is!" tudsz valamit? mondjad.
@bölcsbagoly: "a zöld dossziét ellenőrizték. s mivel abban semmi sem volt.... "
ki ellenőrizte? ki mondta azt, hogy semmi nem volt benne?
:D
olyan egyszerű vagy, hogy szégyellem azt, hogy írogatok neked...
@bölcsbagoly: "talán feljelentés kellene előbb nemde? Hiszen senki sem tudja, hogy mit is kifogásolnak konkrétan amcsi barátaitok. Ezen az alapon bárki ellen nyomoznia kellene a főügyészségnek, akár Erdő Péter ellen is!"

Baszod alássan a kormányzat minden közalkalmazottal aláíratta, hogy vigyázzon, mert provokálható. Vagyis a kormány megbízásából bármikor bárki provokálhat egy közszolgát annak érdekében, hogy szegje meg a munkaköri kötelezettségét. No ha ezt szabad Tökös Dömével, akkor miért nem lehet a nav elnökének tevékenységét, esetleges szándékos szembehunyását, mulasztását kivizsgálni? Vigázz, mert ha rosszat találsz itt írni, még tökön is rúghatnak, oszt reklamácijónak nem lesz helye.
@bölcsbagoly:
Hagyd a fenébe ezt az erőtlen magyarázkodást. Mondd ki nyugodtan, hogy nemzeti érzelmű konzervativ vagy, szereted, ha a kormány lop és egy bajod van, hogy a libsik nehogy visszajöjjenek. A többi annyira üres rizsa, h csak magad égeted, vedd már észre.
A legnagyobb baj az, hogy ilyen gyalázatos kormányzás és az egymást érő botrányok ellenére is a Fidesz fog győzni, mert ha egyetlen Fidesz hívő marad az akkor is elmegy szavazni, az ellentábor meg otthon mereszti majd a seggét arra hivatkozva, hogy az ellenzék is szar. Itt nem megdobálni kellett volna a Fidesz székházat meg ablakot betörni, hanem porig rombolni, beszántani és sóval behinteni. (Félreértés ne essék, az MSZP székházzal egyetemben).
@bölcsbagoly:

És ezt te mégis honnan tudod, hogy mit ellenőriztek, és mi volt a zöld dossziéban???
@bölcsbagoly: "aljas szolgalelkű banda."

No én magam nem érzem bandának, de egye fene, neked talán még el is hiszem. Viszont én nem csókolgattam Viktorviktorovics meg barátai kezét, de még a lábakezét sem.
@V-PORT:

"Azok a családok, hogy lesznek együtt vasárnap, akik mondjuk, kórházban, a Máv-nál, egy tehenészetben, a Volánnál dolgoznak?"

@CsekklisztNo.10Reloaded:

"Az miért is szempont a vasárnapi boltbezárásoknál, hogy a családok együtt lehessenek? "

Kedveseim,

Hmm... és mi van a szombattal? Akkor tilos vásárolni?
Vagy odáig sikerült fejlődnünk, hogy a vasárnapi vásárlás a családi szórakozás?

Annyi zseton hever a fiókban, cihában, bukszában elkölthetetlenül, hogy vasárnap is muszáj venni ezt-azt?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Mondták neki, hogy el ne tévessze amikor kommentel, mert megmogyorózzák, oszt az nem lesz nekie élvezet.
@Secnir: most gondolj bele, ha belekevernéd még a simicska-orbán ellentétet... hogy az ominózus vida interjú hol jelent meg... mikor még azt sem látja, hogy a napi gazdaság mekkora balfasz volt.
@V-PORT:
Nem, CBA nem zár be, mi keresztény demokraták csak a nemzeti kis boltokban dolgozó családokkal tolunk ki, hogy vasárnap dolgozniuk kell és nem lehetnek otthon szeretteikkel, a szemét multik, mint a Tesco alkalmazottait úgy szivatjuk meg, hogy ők nem dolgozhatnak, igy a családjukkal lehetnek.
@jaegtoer: részemről csak annyi, hogy akkor minden boltot zárjanak be, ne csak a 400 négyzetméter felettieket.
@V-PORT:
Mint általában, a vasárnapi nyitva tartás ügyben is a gazdasági károk jutnak az eszembe.
A Fidesznek megint nem érdekes, hogy mennyi adóbevételtől esik el az ország, sebaj, hoznak egy újabb csomagot, amibe már tényleg bele gebedünk.
Nemcsak a bevásárló központok forgalom kiesése jár drámai következményekkel adóügyileg, hanem az azokban működő butikokkal, éttermekkel, mozikkal is.
Tegnap csak két területet emeltem itt ki, amelyek 221 milliárd veszteséget hoztak.
A vasárnapi zárva tartás költségvetési vesztesége ennél drámaibb lesz.
A várható elbocsájtatottak közmunka vagy segélyezési terheiről még nem is szóltam.
@jaegtoer: Igen. Hiszen Magyarország jobban teljesít!
Én csak azt mondom álságos a családra hivatkozni, mivel rengeteg más munka van, ahol vasárnap is dolgoznak.
@jaegtoer:
Hogyhogy mi van a szombattal, te mesüge? :-)) otthon ülünk, mióta szabad sábeszkor dolgozni, te hitehagyott :-))
@parti_giano:

"részemről csak annyi, hogy akkor minden boltot zárjanak be, ne csak a 400 négyzetméter felettieket."

Ezzel egyetértek.
@miva?: szerinted miről lehet felismerni egy kémet? hogy oson, csukját hord, sötét napszemüvege van?
a lényeg:

Örömhír: sportbarát a jövő évi költségvetés
felcsut-01-128

A kormány jövőre 20 százalékkal többet költ a sportra, mint idén.

444.hu/2014/11/06/oromhir-sportbarat-a-jovo-evi-koltsegvetes/
@Mariann19:

"Mint általában, a vasárnapi nyitva tartás ügyben is a gazdasági károk jutnak az eszembe. "

Milyen gazdasági károk? A nép annyit költ amennyije van, és azt a hét 6 napja alatt is el tudja költeni. Sőt szombaton is. Vagy szombaton tilos vásárolni?
A Debreceni Ítélőtábla jogerős ítélete szerint meg kell szüntetni a szegregált oktatást a nyíregyházi Huszár-telepen működő cigányiskolában. Jövőre már nem indíthat szegregált első osztályt a Görögkatolikus Egyház által működtetett intézmény.

Az Indexnek Kegye Adél, a felperes Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (angol rövidítéssel CFCF) jogi képviselője elmondta, hogy a bíróság az egyházat a jogsértés befejezésére utasította, de ez csak azt jelenti, hogy jövőre már nem indíthatnak osztályt.

Szerettük volna elérni, hogy bezárják az iskolát, de ezt polgári perben sajnos nem lehetett elérni, azonban így is precedens értékű ítélet született. Reméljük, hogy a püspök úr belátja a hibát, és felszámolja az iskolát, az oda járó gyerekeket pedig integrálja a belvárosi iskolájukba

– mondta Kegye Adél.

A bíróság jogerős döntése teljes egészében helyben hagyta a Nyíregyházi Törvényszék februári elsőfokú ítéletét, ami kimondta, hogy az önkormányzat azzal, hogy az iskola épületét ingyen a görögkatolikus egyháznak adta, továbbá pénzügyi támogatást is nyújtott, és mindezzel egyidejűleg megszüntette a telepi gyerekeket a belvárosi iskolába utaztató iskolabuszt, a cigány tanulókat jogellenesen elkülönítette.

liberálisoknak is megvolt a mai jócselekedtük.
@bölcsbagoly: Azt mondod, hogy nem nyomozhatnak - bár egyébként fel is jelentették V.I.-t. Azt mondod hogy azért nem, mert nincs bizonyíték ellene. Szerinted nem a nyomozás feladata a bizonyítékok ügyészség elé tárása? Szerinted csak akkor lehet nyomozást elkezdeni, ha van bizonyíték, ugye? Akkor mikor lehet előzetes letartóztatás? Ha megkezdhetik a nyomozást? Hogy van ez?
@parti_giano:

"_ még az üstboltokat is persze. "

Az üstházakat és üstöket sugárhajtóművek titán köpenyéből varrjuk otthon a műhelyben vagy a garázsban. Te tán nem tudtad?
@bölcsbagoly: ööööööööööööööö, új BIOS érkezett :D

A legfőbb ügyész meghívta az amerikai ügyvivőt

Polt Péter előbújt a kitiltási ügyben, az Együtt politikusait is személyesen fogadta.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F06%2Fa_legfobb_ugyesz_meghivta_az_amerikai_ugyvivot%2F
@Mariann19:
Ugy tudom azok az europai országok akik ezzel próbálkoztak, az általad is említett károk miatt már farolnak is ki- teljesen értelmetlen kezdeményezés, egy deflácios környezetben, meg bűn.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na nem is olyan könnyű ám Poltnak törvényi felhatalmazást adni, mint pl alkotmányozni. Nem megy ez egy nap alatt.

:D
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"Hogyhogy mi van a szombattal, te mesüge? :-)) otthon ülünk, mióta szabad sábeszkor dolgozni, te hitehagyott :-))"

Az Atyám úristenit! Ellenben, ha sábesz, akkor renonc állt elő. Nemde?!
@Fabius:

"Orbán viselkedése nem hazaárulásnak, hanem természetesnek számít. A hívőknek "így kell ezt csinálni" érzése van, és még büszkék is."

Igaz,
es ist nicht bug, lieber feature.

Számomra felfoghatatlan, de én már szerencsére nem számítok.
@jaegtoer: nem vágsz át. zeusz ragasztja össze joghurttal a héphaisztosz által laposra kovácsolt ókeanosz, koiosz, kriosz, hüperión, iapetosz és kronosz testéből.
@sjz:

" Vida, a nemszakállas nemhazudós "

Én meg azon gondolkoztam el, hogy Fabius honnan tudja, hogy borotválja?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Mi ez a negatív hozzáállás? Tessék csak hinni. Olyan is van, hogy feltámadás, meg zombiapokalipszis. Essetunni, komolyan... :( "

:)

Meg olyan is van, hogy fel, támadás!
@jaegtoer:

Ja, kurva keveset tudunk. :)
@látjátok feleim szümtükkel: vida, varga, vasárnapi zárlat, kitiltás, reklám adó, mennyi mennyi konzekvens vélemény, ennyi sok minőségi embertől ;)
@jaegtoer:
Így van! Egy gój ne mondja meg nekem, hogy mikor költsem el az összeharácsolt pénzem:-)
Arról sem hallottál testvérem az Úrban, hogy a vasárnap az vásár nap?
@parti_giano:

Ne akarj összezavarni, nem fog menni, tudok amit tudok:) ...és a Sátánt is kihagytad, meg Hádészt és az Öregistent. És még ott van a rezsiszilárd...
Hát bölcsbagoly ma már nem válaszol nekem :(
Biztos a haza érdekében ontja a vérét másutt, pedig úgy érdekelt volna ez a bizonyíték nélkül nem lehet bizonyítékszerzést kezdeni gondolat. Igazi unortodox kriminológia, újabb találmány, mit a világ utánozni fog!
@Mariann19: ne haragudj, de ezt azért átgondolnám a helyedben.

Nem egy plusz napi fogyasztásról beszélünk, nem fogsz nyolcszor reggelizni és nyolcszor vacsorázni akkor sem, ha vasárnap nyitva van a pláza, s akkor sem, ha nincs.

Nem értelek benneteket, a fogyasztáshoz nem sok köze van a bevásárlóközpontok vasárnapi nyitvatartásához, ugyanakkor igenis sok köze van a családok szétzülléséhez és a gyerekek neveléséhez.

Jégtörő úramnak igaza van szerintem, az pedig sokadrangú, hogy a kdnp javaslat vagy sem, mert a magyar családokat elnézegetve igenis pozitív hatása van.

Mellesleg szerintem éppenhogy fogyasztást generálna a változás, hiszen adott lenne a kirándulás, a túra, a szabadidő eltöltésének egy stabil napja, ahol útnak indulhatna a családok jelentős része a tescós vasárnapi kirándulások helyett új utakra.

-Ugyanakkor a plázák és bevásárlóközpontok kávézói és gyorséttermei - mindig csodálkozom, milyen mazochoizmussal kell rendelkezni, hogy valaki ilyen helyen egyen - valóban egynapi kieséssel számolhatnának, ez hozzátartozik az igazsághoz.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"_Arról sem hallottál testvérem az Úrban, hogy a vasárnap az vásár nap? _"

Rosszul tudod. Az az Úr napja. De végül is igazad lehet. Hol van az úr, és hol vannak az urak?

Más opciót kínálok. Legyen zárva tartás szombaton:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:)

Kezdem megszeretni a német nyelvet. :)
Főleg a tiroli és a voralbergi verzióhoz képest.
Bár utóbbi számomra szórakoztatóbb, hasonlít az északi nibelunghoz, az meg nekem tetszik.
Szerintem svájcban meg voralbergben eltévedt vikingek vertek tanyát jó régen.
@Secnir: "más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja"

Gondolom ilyesmiket Mekkén szenátor vagy Nuland asszonyság sem szokott csinálni, amikor elmennek mondjuk Szíriába terroristákat vagy Ukrajnába eunácikat pátyolgatni. :)
@jaegtoer:
:-) A magyar nép pogány történelme, mely megelőzte a keresztény gyökereket, a vásár napját korábbról ismeri!

De a viccet félretéve: az államnak se a hálószobában, sem sok más helyütt nincs dolga, mert nem feladata az élet minden területét leszabályozni, szerintem. :-)
@Habakuk000: "valóban egynapi kieséssel számolhatnának"
még az sem feltétlen, mert másik napokon nagyobb forgalom generálódhat.
Szerintem legyen zárva vasárnap az atomerőmű, az összes kórház, a rendőrség, a tv rádió és a zinternet is.
@miva?:

"Hát bölcsbagoly ma már nem válaszol nekem :("

Bőcsbagoly, na.
Korábban beírtam ezt, de nem sok vizet zavart gondolom az érintettek átfutottak rajta, mivel eldöntöttem önként nem szólítom meg őket.
Ehun e:

"imoláp, faszbatyu, gejza, hibbantbagoly, redves ló, birka, meg a többi barom, csakhogy valaki ki ne maradjon, ja meg bukottlibdem, ti mind olyan undorító, sötét massza vagytok, mint a holdtalan, afrikai éjszakán szurkoshordóba zárt bantu néger talpán lévő traktorgumi szandál, egy oldószerben végződött ballépés után.
Ez számotokra csak egy szimpla dicséret volt, és felmagasztalás, kvalitásaitok túlbecsülése."

Ez a véleményem, ami a sajátom és saját magamtól idéztem, ami mán nem semmi, hanem valami. :)
@jaegtoer:
Ja, semmi zsido gyökerem sincs tudtommal, de a szombat pont azért legyen vásárnap, mint vasárnap. Család békéje nem múlik ezen.
@jaegtoer:
Bocs, de én már csak ilyen vagyok, hogy a vasárnapi zárva tartás következményeit Ft-ban /is/ mérem.
Nem ez lenne a Fidesz első merénylete, amely jelentős adóbevétel kiesést jelentettek.
Tudom, hogy arra gondolsz, hogy egy családnak adott az elkölthető jövedelme, és a vasárnapi árúházi látogatások ezt nem befolyásolják.
Pedig de! Ezek a programok a családok együttlétét is jelentik, a szórakozást és kultúrát is bele értve. Ezen kívül egy laza napon az emberek többet költenek, olyan árúkat vesznek, amelyeket hétköznap nem. Ott ebédelnek, ott mennek moziba, stb.
Még nem szóltam a városok vonzáskörzetéből bejövő vidéki emberekről, akik az otthoni szűkös választék és az olcsóbb, vagy akciós árak miatt az árúház láncokban költenek.
Tudom, hogy híve vagy a vasárnapi családi együttléteknek.
Megette a fene, ha egy család harmóniáját ez a nap testesíti meg, és nem a hétköznapi közös vacsorák, az e melletti napi beszámolók, a napi történések családi közre adása.
Mert 6 nap az több, mint egy 1.
Azért ne fújjál rám nagyon.
@$$$=$$$: Azokat a diktatúrákat amelyekkel Obama együtt emlegette Magyarországot, azokra Orbán követendő példaként tekint.
Ki hazudik?
Melyiket kell helyretenni?
Ne válaszolj.
@Habakuk000: jó a nicked :D

azért félve hozzá tenném, amott fent volt egy kimutatás, hogy a társadalom nagy része kajára is alig költ, hát még úrihuncuttságos kirándulásokra. Szép és jó ez a bezárósdi, de amíg a cébéjá lex lesz, addig semmi értelme, főleg így a jólmegszokott erőből úgy is megcsináljuk, pofa súlyba módszerrel.
@Myrath:

"Szerintem legyen zárva vasárnap az atomerőmű, az összes kórház, a rendőrség, a tv rádió és a zinternet is. "

mega napelllem
@sjz: én még csak hangolódom, meg nagy a kényszer több okból kifolyólag is, nem zárhatom be többet a fülem, és az elmém.
@jöttem: a jövő héten az én autómat akarja eltörölni a kormány?
mi közük a Tescos buszokhoz???
@punkfrog: az ő útjukon jár, mert ugye az a kormányé, minket csak megtűr rajta
@punkfrog: ha ingyé nem tud a rohadt múltihoz kimenni, akkor marad helyben, és vásárol a szar és koszos, de hűséges cöf támogató frencsájsz, vagy családilag bejegyzett cébéjában.
@Habakuk000:

Magára a fogyasztásra szerintem sem lenne drámai hatása, hiszen a szükséges dolgokat az emberek megveszik, és tökmindegy, hogy szombaton vagy vasárnap.

De a te szempontod is sántít nekem, mert ez azt jelentené, hogy akiket munka oldaláról érintene a vasárnapi bezárás, azok "szétzüllöttebbek", mint a többiek, ilyen felmérés meg nem hiszem, hogy lenne:)...

Azt meg optimista becslésnek tartom, hogy akkor a családok elindulnának kirándulni, és nem még pár órát ülnének a tévé előtt. Persze, biztos lenne, aki igen, de én a "passzív pihenés" arányát sem tartanám elhanyagolhatónak.
@Habakuk000:
Nem mondom, hogy nincs igazatok az érveléseitekben jaegtoerral karöltve.
50%-ban kapitulálok, és nem azért csak ilyen mértékben, mert nem akarok vesztesként kiaraszolni a témából.
Ami engem a véleményemben pluszként motívál, az a kényszer.
Annak a kényszere, hogy ne a hatalom ugasson bele az életembe, az autonómiámban.
Az egész vitának szerintem egy fő motívációja kell, hogy legyen, mégpedig az, hogy a tisztelt vásárló közönség döntse el, hogy mikor akar beszerzéseket végezni.
Az a vásárló közönség, amelyből a bevásárló központok és az állam az ott keletkező adókból él.
@punkfrog:
Ülj le, kapaszkodj! A Tesco busz az nem szállitojármű, hanem tiltott burkolt reklám!
@sjz:

"olyan undorító, sötét massza vagytok, mint a holdtalan, afrikai éjszakán szurkoshordóba zárt bantu néger talpán lévő traktorgumi szandál"

:DDD
Kösz, ez jól esett!
@vörös meteor: Arany János zseniális fordítása
@Mariann19: veled vagyok, mert lehetne ésszerű, de nem így, linkeskedek, mert ugyan ezeket az érveket itt jól összeszedték:

Makrogazdaság
Tízezrek veszélyben Magyarországon? Összecsap a két tábor! (2.)
Csiki Gergely
2014. november 6. 12:07

Visszaeső kereskedelmi forgalom, megbicsakló gazdasági növekedés, tízezres elbocsátások, elmaradó költségvetési bevételek, a verseny torzítása, diszkrimináció - csak úgy záporoznak a boltok vasárnapi zárva tartását ellenző tábor érvei a kíméletlen vitában. Ezen kívül még több lehetséges negatív következménye lehet a KDNP "szabad vasárnap" névre hallgató kezdeményezésének, a hatástanulmányok azonban nem ismertek. Hasonlóképp hiányzik a széleskörű társadalmi egyeztetés a javaslatról, pedig a reakciók alapján jól látható, hogy a kérdés rendkívül megosztó.

www.portfolio.hu/gazdasag/tizezrek_veszelyben_magyarorszagon_osszecsap_a_ket_tabor_2.1.206039.html
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Szentisten, még jó, hogy a "Kormány információ" az nem az!
De hova tűntek ezek együtt? Valamelyik blogon felségsértés történt?
@Mariann19:

Milyen érdekes, megint igazad van, három. :)

Szerintem ez az egész rugózás a vasárnapon baromság.
Nyugatabbra sem az állam miatt van, hanem a szakszervezetek miatt.
Korábban még szombaton is nehéz volt vásárolni, vasárnap meg lehetetlen.
Jelenleg szombat dél helyett este hatkor zárnak a boltok, és vasárnap is vannak nyitva tartó boltok, főleg a pályaudvarok környékén.
Korábban ez elképzelhetetlen volt.
Vétek lenne feladni ezt a területet, ahol Magyarország jobban teljesít és példát mutat a hanyatló nyugatnak.
Egyébként is a kdnp menjen vadászni kihalófélben lévő és védett állatfajokra.

Amúgy meg igény itt is volna rá, szombaton és hétfőn meg vannak bolondulva a benszülöttek, tolonganak a boltokban, egy kétnapos ünnep előtt meg letapossák egymást.
Persze okos ember itt is ésszel él, tudja mikor és hol kell vásárolni, hogy ne legyen tumultus.
@miva?:

Lejárt a műszak.

Amúgy én is válasz nélkül maradtam, és talán már sosem tudom meg, mi a hivatalos álláspont arról, hogy ha Vida Ildikót annyira sérti, hogy megvádolták, akkor miért nem kiváncsi arra, hogy mivel vádolták meg.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Persze hogy AZ nem az, miért a tokaji taggyűlés az taggyűlés volt? Nem beszélni magyar?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Pontosan tegnap hallottam a vasárnapi zárva tartásról szóló polémiában, hogy az USA, Franciaország, és a németek is kifarolnak a
zárva tartás gyakorlatából.
Demokratikus módon az üzletek szereplőire bízzák a nyitva tartás ügyét.
Az egész tervezetben az a dühítő, hogy kívülállók úgy határoznak, mintha mi vásárlók nem is léteznénk, minket senki nem kérdezett meg.Pedig mi vagyunk az elsöprő többség.
Legalább 2/3.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ez a kibaszott logika! Kellene már egy Nemzeti Logika (NL), amit hatóság felügyelne Gabriellával az élen, nem?
@bölcsbagoly: S mivel abban semmi sem volt, hát házkutatást tartottak.
@sjz:
Na igen, arról én is benne lennék egy felvilágosító kampányban a NÉBIH-től, hogy csak mert egy- vagy kétnapos ünnep van, attól még nem az apokalipszis jön el, és az előtte való nap nem kell több heti túlélésre alkalmas cuccot összevásárolni!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

:)

Azért a végét ne hagyd le, vagy az már túlzás?
Nem, mert akkor túlzás lenne. :)
szerintem teljesen félrementetek ezzel a szombat-vasárnappal kapcsolatban. elvileg (ha a vallásos mizériát nézzük) izraelitáknál szombat a pihenőnap, keresztényeknél vasárnap, ateistáknál bármelyik. bármit is jelöl ki önhatalmúlag a Kicsi De Nemismérhető Párt, valakivel biztos összeakasztja a bajszát :)
emellett a piac önszabályzó volta miatt is baromság. tételezzük fel, hogy az emberek jól keresnek, hétfőtől péntekig melóznak, szombaton ráérnek elmenni vásárolni, és vasárnap a kutya nem jár boltba, akkor saját maguk fogják először lerövidíteni a nyitvatartást, majd a vasárnapot megszüntetni. de lássuk be, én a piac ÖNSZABÁLYZÁSÁRÓL beszélek, a államnak meg nem feladata, sőt TILOS beavatkozni a piaci folyamatokba. legfőképpen úgy, ha sem gyakorlata, sem tanácsadója nincs, aki tisztában lenne a szabadpiaci fogalmakról.
@Mariann19: Szerintem a vasárnapi bótolásnak egyrészt vannak hagyományai (vásárok), másrészt akkor érünk rá mindannyian. A nagylányomnak nem tudok egy zoknit sem venni nélküle, de ugye suliban van, szombaton meg pihen ill különórák, nekem szombat az kert anyunak takarítás, fiamnak a helyi haverok. Vasárnap ebéd anyósnál, hazafelé kis bót, ruhavásárlás, ami kell a suliba, esetleg egy közösen eldöntendő bútordarab vagy ilyesmi. No meg hétköznap egyedül nem vennék farmert magamnak az is biztos. :) Szerintem a piac megmondja a vállalkozóknak, h érdemes e kinyitniuk vagy sem.
Majd beindul a vasárnapi nyitva tartás bűnözés, oszt lehet új börtönöket építeni, az meg felhúzza a GDP-t
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Affenébe, mindenki a plázában, a templom meg üres??!!!
@sjz:
Ahogyan bemutattad a kinti szokásokat, arról jutott eszembe egy dolog.
Az itteni vitában sem esett szó arról, hogy ebben a fejlődő világban az állampolgároknak a komfortérzete is kell, hogy fejlődjön.
Márpedig a vásárlások időtől független szabadsága ezt a komfortérzetet is jelenti, hiszen nem kell pánikba esni, ha a vasárnapi sütéshez nincs otthon vanília cukor.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Szóról szóra ezt gondolom."
Máris erősnek érzem magam, mert két bajnok /habakuk és jaegtoer/ veszélyes vitapartnerek.
@Jolka40:
És ha a templomokat betolnák a plázákba? --- bocs mindenkitől ez csak vicc---
De van ilyen! Hol? Olaszoknál:

olaszorszag.network.hu/blog/olaszorszag-kozossegi-oldala-blogja/templom-a-plazaban
@Jolka40: Egy mise a plázában? ...a hegy megy Mohamedhez? :)
@jaegtoer:

tudod, rengeteg ember dolgozik szombat-vasárnap is. Nem csak a bótosok. Na most a hétvégén dolgozó zemberek egy része szombaton dolgozik - ráadásul a nagyobb része - a többi meg vasárnap. (Na meg persze hétköznap.)
Aki hétközben és szombaton is dolgozik, az bezony vasárnap vásárol(na) be. Ugye. És többszázezer emberről van szó.
Hétköznap a zember ha hazesik a munkából 5-6 óra körül, nem biztos, hogy van kedve még felcihelődni nagybevásárlásra.

Egyébként meg: azt mondd meg, mi a fasznak kell ebbe törvényi szinten beavatkozni? Ha a zemberek nem járnának vasárnap vásárolni, akkor a bevásárlóközpontok maguktól bezárnának. Ha meg járnak, akkor van rá igény. A KDNP argumentációja pedig teljesen röhejes. Ti meg állandóan racionális érveket kerestek mögötte, pedig az annyi, hogy "A CBA segített a Fidesznek az illegalitás hosszu évei alatt, meg a múlt ciklusban is sokat tett a Fideszért, amikor a dolgozóit békamenetre sarkalta, ki kell a menedzsmentet fizetni valamivel. " Ennyi.
@parti_giano: Igen, ez igaz.
A poszthoz:

Szerintem félresiklunk a problémán: Vasárnap nem azért kéne kiballagni tüntetni, hogy Vida Ildikó monnyonle....

Ez kurva kevés. Egy parasztáldozattal . nem pejoratív, de nem írhatok tisztáldozatot, mert ahhoz legalább Vargának kéne repülni - mindenki boldog és elégedett, s a parti zajlik tovább.

Tessék kérem szépen borítani! Tessék lapokat teríteni. Semmi nem változik, ha előszednek egy olajos láncolatot vagy - ahogyan saccolom a narancs magatartását - előszednek egy régi gabonás Bungés, Cargilles, Glencoros vagy egyéb multis láncolatot, mert azt azért ne felejtsük el, a gabonabolt áfájának legnagyobb kedvezményezettjei az exportőr multik voltak a kedves lakosság mellett, akik legalább 15%-al olcsóbban vásárolják a boltban a kosztot, mint áfacsalás nélkül.

Ugyanakkor ma ugyanők a szója- és egyéb takarmánykereskedelem legnagyobb vesztesei, az élelmiszeripari kereskedelemről nem is beszélve.

A rendszer megváltoztatásáról kell valódi társadalmi vita, adótörvények módosítására van szükség, átlátható, kiszámítható és igazmondó partnerként viselkedő nav-ra van szükség, nem ártana tisztességesen adózó magyar állampolgár és cég sem.

Szóval kéne egy "Tiszta kezek" mozgalom.

(Ha nem ismerném a szocik érintettségét, akkor most roppant módon csodálkoznék azon, miért nem óbégatnak minden egyes fórumon ezen botrány apropóján.)
Nyugodtan boríthatnának, ez lenne a bizonyítéka a valódi megújhódásuknak.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Bocs pontosítok még a kétnapos ünnep után is letapossák egymást.
Valamelyik hétfőn szembesültem ezzel, délelőtt!
Itt nem divat a 4-5 napos hacacáré, ha csütörtökre esik Mária mennybemenetele, akkor csütörtök ünnep, vásárlás coki, de péntek, szombat az ok.
Bele sem merek gondolni mi lenne, ha 4-5 napos ünnepek lennének, pedig szobányi hűtőjük van, meg ilyesmi.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha öten jönnek vendégségbe képesek öt szelet parizert venni az öt szendvicsre, de amúgy nincs velük baj, és azért ez sem igaz mindenkire.
Az tuti hogy egy centért képesek reklamálni vagy sorban állni.
@Myrath:
Utaltam érintőlegesen, hogy a vasárnapi vásárlások lazább atmoszférában történnek.
Valóban a háztartási beszerzéseken túl ekkor lehet ruhaneműt, lakásfelszerelési, díszítő jellegű és egyéb cuccokat venni.
Van idő a rácsodálkozásra, a próbákra, van választék, és ehhez idő kell, amely a többi nap esti szűkös óráiban kevés.
@Mariann19: @jaegtoer:
:-) ne bennem bízz, az igazságban!!
Ki az a jaegtoer ?? :-) eddig olyan jókat mondott, most influenzás talán? :-))
@Mariann19:
"az állampolgároknak a komfortérzete is kell, hogy fejlődjön.
Márpedig a vásárlások időtől független szabadsága ezt a komfortérzetet is jelenti, hiszen nem kell pánikba esni, ha a vasárnapi sütéshez nincs otthon vanília cukor."

Amikor zsenge gyermekkoromban először voltam a Lajtától nyugatra csak emiatt zavart az egész, egyébként nem érdekel, a könnyen megoldható dolgok halmazába tartozik, hogy tudok-e vasárnap venni valamit, vagy nem, de ne az állam pofázzon már bele, főleg nem a védett madarak kiirtásáért felelős helyettes barom által vezetett pártcsökevény.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ez sem lenne annyira légből kapott ötlet, elvégre felfújható templomok is vannak már szerte a világban (írd csak be a Google-ba) :)...

Ja, persze ahhoz az kéne, hogy az egyház, azon belül meg a KDNP néven futó törpepárt alkalmazkodni próbáljon a jelen körülményeihez és kihívásaihoz, és ne csak a vasárnapi konkurenciát próbálja ellehetetleníteni...
Na, Polt Petit is bedobják szerecsent mosdatni: találkozni fog Goodfrienddel. Nem is merek arra gondolni, h az amerikai ügyvivő még neki sem mondja el a neveket.
Szerintem meg hétfőtől szombatig legyen minden zárva (kivéve a kocsmákat), vasárnap meg minden nyitva!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi!
Tegnap hallottam egy bevásárló központ vezetőjét, aki ecsetelte a várható elbocsájtások lehetőségét.
Igazi, korszerű számítások szerint járnak el.
Havonta van egy dolgozói, munkaórákban kifejezett foglalkoztatói keretük, és ehhez viszonyítják a vasárnapi zárva tartás munkaórákban kifejezett csökkentését.
Nem nehéz megközelítő %-ot látni, ha a 365 napból 52 kiesik, amely megközelítőleg arányos elbocsájtásokat is jelentene.
@DarthVader:

"CBA"

Ez bizony ennyi.

Erről az jutott eszembe, hogy egy műsorban Kéri beszélt arról, hogy korábban mindig kereste az orbán beszédekben az értelmet, míg rá nem jött hogy azoknak bizony nem értelme van, hanem célja.
Ez az intézkedésekre is igaz, ezeknek nincs értelmük, csak céljuk.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nekem tetszik az ötlet, h épületek mozgathatoak, ismertem ilyen magyar lányt, aki Londonban ilyet tanult, tok érdekes megközelítés.

Az nem lehet, h ez az egész csak a b......tatás része? Hogy az élet minden területén elnyomjanak minket? Nincs az a társadalmi réteg és zúg, ahová a centrális erőtér ne akarna betörni és kussoltatni. Ez is pont ilyen, csak vallási csomagolásban.
Bár meggyőződésem (mit kapok mindjárt, meg eddig is), h a hit jó és fontos, de onnan is sipirc a szemforgató hazugoknak!
@Mariann19: a részmunkaidős kismamákról és diákokról még nem is beszéltünk, mert hát ugye olyan családbarát a kormány, és nem kell plusz pénz se a tanuláshoz, se a pelenkára...
@jaegtoer: Azért ugye azt nem felejted el, hogy a vasárnapi nyitvatartás miatt több dolgozó kell a "büdösmultiba"?
Hogy a szükségtelen munkaerő elbocsájtatik? Hogy ez növeli a munkanélküliséget? Hogy azoknak nem lesz annyi elkölteni valójuk?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, be szép mondatok...

Orbán: az MKB csak egy tüske volt a köröm alatt

Minden kérdésben megegyezésre jutott a magyar és a bajor kormány az MKB Bank Zrt. (MKB) magyar állami felvásárlása ügyében - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Horst Seehofer bajor kormányfő csütörtökön Münchenben négyszemközti megbeszélésük után.

A két miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján Orbán kiemelte, hogy rendkívül erősek a bajor-magyar gazdasági kapcsolatok és minden feltétel adott a bajor tőke magyarországi jelenlétének növelésére.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/orban_az_mkb_csak_egy_tuske_volt_a_korom_alatt.589212.html
@$$$=$$$: akkor annyiban mindenki egyetért tehát a jelenlévők közül, hogy az usa mindenféle bizonyíték vagy akármi nélkül egy saját elnöki proklamáció alapján bárkit a világon kitilthat az országából. tegye fel a kezét aki szerint ez nem így van. "

Ezt te hogyan következtetted ki? Azért, mert az amerikaiak nem indíthatnak egy Magyarországon elkövetett bűncselekmény ügyében bírósági eljárást, nem azt jelenti, hogy nincs bizonyíték.

Egyébként nekik nem kell semmit bizonyítani.
Szóval a kezem fent van. De a te agyad hol lehet????
@Habakuk000:

A kedves @jaegtoer: sok igazságot mondott ebben a témában, ezt követően - mostanáig - nem is szóltam, de most mégis.
Ugyanis nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy akár öt vélemény is igaz legyen, úgy hogy egyébként nem egyeznek egymással.
Sokfélék a családok. És vegyük ide a szingliket, mint leendő család alkarészei.
A nem vásárolhatsz vasárnap egyiknek jó, másiknak nem, van, akinek tökmindegy és létezik az a kategória, amelyiknek semmi sem jó. Indok lehet a pénz is! A vallás szerepére nem térek ki.
Mindegyik réteg "komoly indokot" képes órákon át sorolni saját igaza mellett.
Jó megoldás lehet valamely korlátozás, de akkor a másik "oldal" nyavalyog, kivéve a CBA motorosait.
Itt jogosulatlan versenyelőnyt, államilag szervezett karterezést, nem is tudom miket találnak ki.
Ahogy én látom, ha nincs kereslet, a tesco, vagy a coop sem nyit ki vasárnap, pedig még megtehetné.
Nem kellene ezt az egészet a piacra bízni?
Mégiscsak?
Ennyit, röviden.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Jo, de Rétvári szerint a szakszervezetek is ezt akarják. És akkor mi mást tehet egy kormány ....
@Mariann19: Szerintem meg le kéne keríteniük egy 399 nm es részt amit elneveznek teszkó abc-nek amiből nyílik a hiper hétfőtől szombatig, vasárnap meg zárva a hiper nyitva az abc. Tervezését vállalom! :)
@sjz:
Most a KDNP-nek a vasárnapi nyitva tartás borzolta fel az érzékenyen reagáló lelkét.
Nem vont párhuzamot azzal, amikor a hétvégi vadászaton számtalan hajtó alattvaló mértani alakzatba rendezte a közel 1.000 fácánt, hogy Lázár és társasága egy pillantásra értékelje a látványt.
Felkapaszkodott senkik!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Tőlem biztos nem kapsz semmit, ugyanis én már régóta elválasztom a kettőt, azaz a hitet és az egyházat, annak is a korrupt részét:).

Nézd, én elhiszem, hogy egyeseknek borzasztó zavaró lehet, hogy milyen kaotikusak lettek a viszonyok ahhoz képest, amikor még szépen meg volt mondva, hogy kinek mikor mit kell csinálni, aki meg túl sokat akadékoskodott, azt máglyára lehetett vetni.
Különösen szar lehet ez akkor, amikor 27%-nyi embernek kéne túlharsognia a maradék 73%-ot, akiknek egy része mondjuk az ellenzéktől is hányást kap, de panaszkodni, a sikerpropaganda ellen beszélni ők is tudnak...
@Myrath:
Zseniális ötlet a 399 négyzetméter.
Akkorát röhögnék, bárcsak valamelyik érdekelt kitalálná!
Csak remélni tudom, hogy az ötletedet olvassa valamelyik árúházi szereplő.
@Myrath:
Ha NAV-os vagy Nemzeti Munkaügyi ellenőr lennék, fogadjunk h le tudnám ugy mérni, hogy pont 401 nm ljön ki :-)
@jaegtoer: Annyira nem értek hozzá, de olvastam egy pék írását erről, aki azt írja, hogy egész évben csak talán karácsonykor van leállás, meg újévkor, de az az egy nap kiesés egy csomó +pénz és +munka. Ő pl. nagyon ellene volt ennek a vasárnapi zárvatartásosdinak, hozzáteszem, ha jól vettem ki a szavaiból, alkalmazottként dolgozik. (Ja és persze az így kieső hétvégi, vasárnapi stb.. pótlékok is bukta...)
@jaegtoer: öööö, lebuktál, te NERkém :D

Ezért aztán “ésszerű mértékben” korlátozni fogják a nyitvatartást, azaz betiltják boltok nyitvatartását hétvégén és a munkaszüneti napokon, >>>>>>>>és a szombati nyitvatartást is időkorlátok közé szorítják<<<<<<<<. Egy fontos esetben lehet kivételt tenni: a törvény, ami állítólag a családokat akarja felszabadítani a kereskedelmi szektor túlhatalma alól,

444.hu/2014/11/06/csodalja-meg-a-fel-kdnp-altal-beadott-totalisan-kommunista-torvenyjavaslatot/
@Mariann19:
Remélem nem blaszfémia: vizsgálni kellene a kufárok kikergetésének körülményeit. Mekkora helységből, melyik napon, milyen árfolyam mellett történt az esemény, és mi volt az utólagos hatása.
jahhhh, és az ismétlés mert a lényeg a következő:

Totális háború indul a Tesco ellen

A CBA és a Coop alig fizet majd, a többieknek jobban fáj a felügyeleti díj emelése, mint a válságadó. Vasárnapi zárva tartásról, a tescós busz eltörléséről, bezárásokról ötletel a kormány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F06%2Fkiskereskedok%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Családbarát kormány?
Az, amelyik munkaviszonyhoz kötné a családi pótlékot? Munka meg sehol.
Vissza térve a nyitva tartáshoz.
Ez az amatőr kormány a vasárnapi munkához a diákokat emlegette.
Az egyik diák ismerősöm nyáron dolgozott árú feltöltőként.
Olyan elképesztő szigor és szabályozás van a dolgozóknál, hogy naponta igazolni kell a jelenlét jogcímét, táska ellenőrzés jövet-menet, stb.
Azt gondolják, hogy egy árúház olyan, mint a parlament, hogy oda csak úgy be lehet esni anélkül, hogy a nacionálét megvizsgálnák?
@CsekklisztNo.10Reloaded: Jézus, ha ma eljönne az olasz plázába, zavarba jönne a kufárokat illetően...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: újraregisztráltam, mert a múltkor felhúztam magam, miszerint nem megyek olyan helyre, ahol az orosz propaganda szól.

Ugyanakkor el akartam mondani, hogy a Vidaildikózást zsákutcának érzem.

Van egy nagyon halovány esélye most annak, hogy borítsuk a korrupt rendszer titkait, ezzel kéne foglalkozni szerintem.:)

A vasárnapról? Az én véleményem továbbra is az, hogy Isten is hat nap alatt teremtette meg a világot, s a hetediken megpihent, nyugodtan megpihenhetnének a cba-s s a tescos pénztárosok és árufeltöltők is.

Szóval ismételten nem értem a baloldali ellenzék magatartását: egy komoly munkásmozgalmi - szakszervezeti vívmány - merült a feledésbe a vasárnapi nagyüzemi kereskedelem bevezetésével, ezzel párhuzamosan változott meg a nép szabadidős tevékenysége. Szerintem nem a jó irányba, nyilván a shoppingolás mesetrsége sokaknak üdvözítő, nekem nem annyira, s végképp nem balodali értékrend része.

Van egy ötlet, ami mellé oda lehetne állni, át lehetne venni a kedvezményezést, a szakszervezetek hallathatnák komoly ügyben a hangjukat, illetve "a baloldali értékrendet komolyan vevő új baloldal" címlapra kerülhetne okos taktikával.

Ehelyett fújják a gazdasági visszaesést, ami alapból marhaság.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

És mi az ami megtiltja az amerikaiknak, hogy a magyar hatóságokkal részleteket közöljenek egy bűnüggyel kapcsolatban, mely bizonyítékokkal csak ők rendelkeznek ?
@dr. jenőke (jenőke):
Ki legyen a kufárok ellenőre?
Semjén Zsolti?
Már az árfolyamnál elakadna, a matek nem zsolozsma, amit alulról felfelé meredő, ájtatos pofával gyakorol.
Király vagyok, vagy sem?
2 óra alatt csak letoltam a 2500 nm-t!

És még elrontani sem sikerült a fűnyírót!
:)

Lemondott már valaki?
@Könnyen elkaptuk, uram!:
senkinek semmit sem kell bizonyítani minden államnak szuterén joga, hogy azt tiltson ki akit akar és akkor amikor akarja, még úgy is, hogy amikor a repülőből türemkedik kifelé akkor visszagyűrik oda saját kölcségen

ez a nemzetközi jog és nem köteles indokolni sem kibassza mint macskát szarmni és kész ki van baszva

brühüyyy

felfújjátok a gumicsontot

az, hogy a magyar politikusok perszona non grátisz és lopnak az még csak egy pár fekete pont én egyet sem engednék a közelembe hacsak nincs levágva minda négy keze
@Trackers:
Ez a tegnapi szöveg, nem olvastad a körlevelet?!
@Habakuk000: tudom a történést, olvastalak, de akkor nem volt gyomrom hozzászólni...

Nekem a módszer és a hozzá erőszakolt ideológia miatt nem elfogadható ez a javaslat, ha normálisan átgondolnák, ha egyeztetnének, és ha nem lennének kivételek, akkor talán, de így nem. Főleg látva az eddigieket, a dohány, a közmű, a banki, az oktatás és a egészségügy szétdúlását.
@Mariann19:

Vida Ildikó.
Gondolom hamarosan lesz egy kis szabad ideje.
@bölcsbagoly: Eszembe jut rólad a Micimackó baglya. Az is olyan okos volt, hogy elküldött mindenkit felfedezni az északi sarkot....

Nomeg a Huhogányos Akadémia.Romhányi mily előrelátó volt!
Te is csak a legyeket kapkodod...
A vasárnapi nyitva/zárva tartáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy itt is van egy kis igazság, ott is van.
Nekem a legfőbb bajom ezzel csak az, hogy ez megint gőgös, pökhendi, "csak azért is lenyomjuk a torkotokon" stílusban érkezik meg hozzánk.
A gazdasági részéhez hozzá nem értés okán nem szólnék.
@Jolka40:
:-) igen, de ha találkozna az ő hitét (el)áruló kufár KDNP-vel, rögtön megbocsátana a boltosoknak
Vizesbázisú vékonylazúrt mivel lehet leszedni a szemüveg lencséjéről?

Csak hogy oldjam a feszültésget... :)
@Trackers:
Már megbocsáss, de miért az amcsiktól követeljük a bizonyítékok rendelkezésre bocsájtását.
Van nálunk egy törvény, a közérdekű bejelentésekről és panaszokról szól.
Ennek értelmében kell gondoskodni arról, hogy a közérdeknek megfelelő állapot helyreálljon.
Jóllehet, ez a törvény a belföldre vonatkozik, azonban szellemisége alapos okot jelent arra, hogy ilyen alapon a kormány automatikusan kezdeményezze ennek a monstre ügynek a kivizsgálását.
Erre az ügyra a kormánynak már régen rá kellett volna ugrania, nem sumákolva az amcsiktól kérni bizonyítékokat.
@Secnir: Nem láttam pedig. Ez van! Lemaradtam. :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Köszi, sokan öntik gyereket is a laborból:-)

Kulonben igen, igazad van. Valóban nem könnyű !!
@fzs.1933: gyémántszike :D

ha már megszáradt, csak kaparni lehet -tapasztalat ablaküveggel-
@fzs.1933:
Szerintem a gyémántporos csiszoló azt is leszedi:-)
”az általános zárva tartási időszakban a kereskedelmi tevékenységet a tulajdonosok, vagy segítő családtagjaik maguk gyakorolják.”

Ezek szerint, ha a falumbéli boltos család elutazik, a nem családtag alkalmazottaik nem nyithatják ki a boltot???

Margiiit!!!!!
@dr. jenőke (jenőke):
"Vida Ildikó. Gondolom lesz egy kis szabadideje."
Attól függ, ki fog erősebbnek mutatkozni, Orbán vagy Simicska.
Vida Ildikó meghazudtolta a kormány eddigi nyilatkozatait a "nemtudomka" magatartásával.
Úgy hírlik, ez a Vida féle cáfolat Simicska revansa Orbán ellen.
Kétesélyes az, hogy ki fog jól kijönni ebből a lekvárból.
kanadaihirlap.com/2014/11/06/az-urnapja-es-a-vasarnapi-zarva-tartas-ez-a-vita-kanadaban-mar-lezarult/

gumicsont hülye embereknek akik assziszik

és még sok minden
a szijjgyártóbuzika kit szopott le manapság? és te mit kapsz belőle? amit kiköp?

brühüyyy
@Rodeo36:

Példát mindig könnyebb mondani, mint magyarázatot.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
azért azt furcsának tartom, hogy egy közhivatalnok kitiltása korrupció gyanújával magánügynek számít.
Vagy csak nekem furcsa?
@fzs.1933: Denaturált szesz. Az oldja a sellakot is.
@fzs.1933:
Én először acetonnal próbálkoznék, aztán meglátnám, hogy mi lesz.
Az üvegnek úgysem árt.
@Myrath: és működött neked?
a francba, megint rossz festéket vettem, vagy csak szimplán béna voltam
@Mariann19: és ha az a lencse nem üveg, hanem valami műanyagféleség?

@Myrath: értettem, csak elfelejtettem a :)-t kirakni... ;)
ennyi:

A Fidesz tényleges vétójogot adhat Tarlósnak

Parlamenti képviselők javaslata szerint a főpolgármester egy ügyben akárhányszor kezdeményezhetne ismételt eljárást.

444.hu/2014/11/06/a-fidesz-tenyleges-vetojogot-adhat-tarlosnak/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A lazúrokban lévő gyantát oldja, a sellak is gyanta bázisú. Denaturált szeszes oldatát használom elválasztó anyagnak gipszformák öntéséhez. Szemüveg lencsére megmondom őszintén még nem használtam.
Üzen valaki valamit a két gyermekemnek? Most indulok értük.
Aztán elmegyünk fodrászkodni, míg be nem záratják azt is.

Ha nem veszek össze asszonnyal este, visszanézek!

Szép napot!
@fzs.1933:

Furcsának furcsa, de tudtommal az amcsik személyesen Vida Ildikót tiltották ki, nyilván a közhatalmi pozíciójával összefüggésben, de magánszemélyként. Ők megelégednek azzal, hogy hozzájuk nem teszi be a lábát.

Érdekes inkább azt lenne tudni, mi lett volna ennek a hivatalos módja, ha a Napi Gazdaság nem "kavar be", akiknek nagyon gyorsnak kellett lenni, ha előbb tudtak a dologról, mint Vida.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
há..b+ magyarázd meg magdnak?

mire vártál? basztattyák levédia alsót stadionland vagy elbaszottak főggye a sok idiótával akik azzal foglalkoznak hogy a tolvajról miért nem mongyáők meg hogy tolvaj ahelyett hogy bebasznák börtönyba...és ott megbasznák...

ha megaszongya akkó mi lesz? akkó leváltya vityád a nemlétező faszáról a pattanást a vargamiskát meg avidailonát? nem?

hát akkor magyarázd meg magadnak

téáged még nem basztak ki sehonnan? jaaaaaa nem jártál sehol?

akkó' könnyű

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke): Nem szép dolog ilyet kérdezni tőlem, aki a piac mindenhatóságában hiszek.:(

Ugyanakkor úgy gondolom, a piac embertelen, a saját törvényei szerint, senki érdekeit nem figyelembe véve működik. ( Ezért is jó dolog.)

Vagyis egyéb szempontok miatt néha célszerű a beavatkozás.

Természetesen ez a beavatkozás nem egyes szereplők helyzetbe hozása céljából képzelhető el szerintem, a négyzetméterek háborúja nem olyan nagyon jó, ebben tökéletesen osztom a véleményeket.:)

A piac például azt dobta nekünk, hogy együk meg Nyugat-Európa hulladékát, harmadosztályú cuccait. Ez teljesen törvényszerű, ugyanakkor szerintem vagyunk néhányan, akik berzenkedünk ellene.
A piac kialakította - a kormányok áldásos tevékenységének hatására - az intézményesült áfa csalások gazdaságát.

Szóval a piac se szent, a franc egye meg, néha erősen hátrányos helyzetbe hoz bennünket.
@Myrath: én csak kocafestő vagyok, úgy hogy meghajlok tudásod előtt

@fzs.1933: jobb opció, nem összeveszni és visszanézni ;)
OFF

újabb megfogalmazása a nemtandíjnak:

index.hu/belfold/2014/11/06/aki_nem_tud_megtanulni_egy_idegen_nyelvet_ott_baj_van/

"Fizetnie kell majd annak, aki egyetemen akar tanulni?

Buták lennénk, ha pénztől tennénk függővé a bejutást a felsőoktatásba. Nincs szándék tandíj bevezetésre. Aki képes rá, hogy bejusson, az végezze is el az egyemet. Ha valaki nem veszi komolyan az egészet, csak azért jár oda, hogy kettesekkel elbukdácsoljon, az kerüljön át önköltséges képzésre. Megadjuk neki ugyanakkor a lehetőséget ezután is arra, hogy ha javít, akkor visszakerülhessen az állami képzésbe."

Tehát ha nem jól tanul, akkor fizet. Ha jól tanul, nem fizet. De ez persze nem tandíj, hanem a tandijnak a 10-szerese. Na ezért nem tandíj. Mert tandíjat csak a gyurcsánybajnai bírt volna bevezetni.

Ha még valaki emlékszik, anno az első Fidesz-kormány minden olyan intézkedést megcsinált, amit az alkotmánybíróság kiherélt a Bokros-csomagból, csak más néven. A második is így működik.

ON
@Mariann19: Valószínű, hogy több megoldás lehetséges.
Azt nem értem, miért nem alkalmazzák a vagyongyarapodási vizsgálatot?
Bevallás alapján mire mennyit költhetett, és a különbözet származhatott-e bevallási kötelezettség alá nem eső bevételből? Tudja ez eredetet igazolni? Ha nem, bevétel-eltitkolás.
Lehet ez korrupciós összeg is.
Szerencsétlen tűzoltót tudok, akit ingatlan adás-vétel okán találtak meg, és két év kellett, hogy a vételár és a forgalmi érték fogalmát tisztázni lehetett.
Frakcióvezető, vagy magasabb állami vezető esetében elképzelésem nincs, hogy hogyan történik ez a vizsgálat elfogulatlan és jogszerű módon.
Talán így:
- Bocsánat, ön adózik.
- Igen, kérem, önadózó vagyok.
- Megtekinthetem a bevallásait alátámasztó bizonylatokat?
- Nem. Mondtam már, hogy önadózó vagyok. Ismerem a jogaimat, véd az adótitok.
- Bocsánat, hogy zavarom. Csak egy kérdésem lenne: Rész tetszett venni korrupciós ügyletben, vagy pénzmosásban, esetleg adóeltitkolásban?
- Ön, mint hatósági ember, sérteget! A válasz: nem!
- Tudtam. Nem is akartam én idejönni, de a főnököm nagyon kukacos. Itt írja alá, a vizsgálatot befejeztük. Elismerésem bátor őszinteségéért.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Persze, hogy sántít.

Nincs nekem bajom a vasárnap vásárlókkal, én is szoktam, csak sajnálom a vaskos sorokban ácsorgókat, lenne okosabb elfoglaltság is.
@Habakuk000: csak úgy ;)

Dr. Nagy István bármelyik üzletlánc kérésére szívesen almába harap
Fotó: Pelsőczy Csaba / Fölművelésügyi Minisztérium

Azért pózolt egy CBA üzletében almával, mert oda hívták. A CBA akciójáról aztán a kormányportál is beszámolt. Az államtitkár azt mondja, máshoz is szívesen elmegy almát reklámozni.

img.444.hu/nagyistvan_alma_cba-342x228.jpg

444.hu/2014/11/06/dr-nagy-istvan-barmelyik-uzletlanc-keresere-szivesen-almaba-harap/
@Mariann19: feljebb már írtam, hogy munkásmozgalmi, alkalmazotti vívmányt adtunk fel a rendszerváltáskor.

Saját magunkat - értve ezen a dolgozó népet - tesszük rabszolgává.

Amúgy a fidesz állam beavatkozásának bírálatával egyetértek veled.

Az alapelvben -vasárnapi kereskedelem és munka -viszont nem.
@dr. jenőke (jenőke):

Mit nem értesz azon, hogy Vida Ildikót megilleti az ártatlanság vélelme, és amíg ártatlan, addig nem vizsgálhatja senki, mert ezt a paradoxont a NER képtelen kezelni?!

Vagyongyarapodási vizsgálatot akarsz ott, ahol Szijjártó többet költhet, mint amennyit keres, és akár naponta gondolhatja meg magát, hogy mennyi pénzt is kapott a szüleitől, amely összeggel ugye nem kell elszámolnia?

Hogy hogyan? Először is kellenének olyan emberek, akiknek nem az álláspontja határozná meg az üléspontját. Esetleg kölcsön kéne kérni egy pár embert Mexikóból vagy Olaszországból, akik tudják, milyen a drogkartellek meg a maffia ellen küzdeni vagy egyáltalán létezni, és nem szarják össze magukat attól, ha Lázár János szomorú.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: beszélgettem almatermelőkkel, hoztam is egy-két láda almát.

panaszkodnak, hogyasszondja occsó a léalma.

Erre én a balga megkérdezem, miért nem termelnek jó minőséget?
Hát az macerás, sok vele a baj, volt a válasz.

Ha föl tudták rá venni a támogatásaikat, akkor most harapdálják szorgalmasan.
@Habakuk000:
Az első mondatoddal mélységesen egyetértek.
Hozzá teszem, hogy abba a veszteségbe bele nyugodni nem tudok, amíg élek.
A vasárnapi munka és kereskedelem tárgyában úgy látom, hogy te eléggé fiskális szempontból foglalsz állást, ezért nehéz cáfolni a véleményedet.
Én szubjektív elemeket építettem be ebbe kérdésbe, melyek az egyén kialakított életvitelét és életstílusát prioritásként kezeltem.
E két tényező ellentmondásban van egymással, ezért nem értünk egyet.
Ez nem baj,nem is szoktunk túlnyomórészt, ezért szeretek veled csörtézni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugyanakkor érthető.
az élő munka adminisztrációja oly bonyolult lett és a nav magatartása olyannyira normálatlan, hogy most leírom, ahogyan gondolom, bassza meg a túró azt, aki bírságért egy árva plusz szolgáltatást is hajlandó végezni ebben az országban.
@Habakuk000: Én vettem idén 100 kilót és kipréseltettem. Lett 70 lityi színtiszta almalevem. Szenzációs! (kb. 220 Ft/liter a vége)
@Myrath: Finom lehet.
Én is szeretem a sima préselést.

Mondjuk idén a fehér szőlőből is csak mustot csináltunk, olyan vacak lett a termés. De az viszont tök finom.:)
Szeret préselni a NAV is.
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
A kormányzati szintű vagyonosodási vizsgálatok már ott elcsúsznak, hogy nem mutatható ki az egyén vagyona tulajdonlás tekintetében.
A korrupció a keletkező vagyonnál szintén necces.
Az állami megrendeléseknél azt fel lehet mérni, hogy az elszámolt elemek megfelelnek-e az általános normáknak.
Tovább menve meg lehet állapítani a nyereségráta elfogadható szintjének irreális voltát. Pl. Simicska 23%-os nyeresége milyen alapon fogadható el?
Utána következne a pénzek útvonalának vizsgálata, mely nem ördöngős dolog technikailag, azonban a pénzek terítésének kedvezményezettjeit hogyan lehet jogilag megkérdőjelezni. Lásd:alapítványok.
Ott vannak a megfoghatatlan megbízások, amelyek szellemi tevékenységekre vonatkoznak.
Ki fogja hitelt érdemlően szakérteni, hogy ezek hasznossága arányban áll-e a kifizetett milliárdokkal?
Nem kizárt, hogy szépen, tételesen fel lehet göngyölíteni minden esetet, amennyiben a dokumentációt egyáltalán rendelkezésre bocsájtanák az érdekeltek, és nem az eltüntetésükön fáradoznának.
Kit érdekel a Nav, meg a vasárnapi boltbezárás, amikor nem lesz energiacella!
Ha érdekel valakit:

1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról
6. § (1) A bíróságnak, az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelessége, hogy az e törvényben megállapított feltételek esetén a büntetőeljárást megindítsa, illetőleg az eljárást lefolytassa.
(2) Büntetőeljárás csak bűncselekmény gyanúja alapján, és csak az ellen indítható, akit bűncselekmény megalapozott gyanúja terhel.
43. § (1)107 A terhelt az, akivel szemben büntetőeljárást folytatnak. A terhelt a nyomozás során gyanúsított, a bírósági eljárásban vádlott, a büntetés jogerős kiszabása, illetve a megrovás, próbára bocsátás, jóvátételi munka végzésének előírása vagy javítóintézeti nevelés jogerős alkalmazása után elítélt.

1/2013. (V. 8.) BK vélemény
A gyanú és a megalapozott gyanú ugyanis nem a feljelentő, hanem a hatóságnak címzett törvényi fogalom, a gyanúra, megalapozott gyanúra vont következtetés a hatóság általi értékelés eredménye. Ezért, habár a feljelentésben a feljelentett személy megnevezetten, azonosíthatóan szerepel, de a hatóság a bűncselekményre nem lát gyanút, illetve a gyanút nem látja az elkövetőre konkretizáltnak, az eljárást személyes meghallgatás nélkül meg kell szüntetnie.
@V-PORT: lesz, csak nem tudják nagyban gyártani
remélem azért állami támogatást kaptak rá
@Habakuk000: hmmm

...és még amit a kormány jónak lát
Került a tervezetbe egy "kivéve a gyevi bírót" típusú gumiparagrafus is, ez így szól: "Kormányrendelet az adott település (településrész) sajátosságaira - különösen az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire - tekintettel az üzletek nyitva tartására az e törvénytől eltérő szabályokat is megállapíthat".

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vasarnapi_zarva_tartas_durva_buntetesek_a_torvenyjavaslatban.589217.html
@Mariann19:
Permanens lehetőség Dr. Sólyom Zászló nevének imába foglalására.
Neki köszönhetjük. (lengetni kéne)

De, amit nem értek. Pont ez ügyben vannak a mezei polgárok, a NAV ügyfelei. Vannak a közalkalmazottak, külön, és ugyancsak az országgyűlési és egyéb kiváltságosok.
Miért?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem ez első látásra pozitív, a kicsiknek túlélési esély,

persze, én azon vadmarhák közé tartozom, hogy amit lehet, kisboltokban veszem drágáért, nem Tescoban, kivéve a Metrot, mert halért odajárok, így a véleményem elfogult.
Gyökér fideszes birkák!

Ha igazán tökösek lennétek, akkor nem csak 1 napra, vasárnap záratnátok be a boltokat, hanem pont fordítva, a hét 6 napján!

Elvégre akkor is meg lehetne mindent vásárolni, mi a faszért nem elég 1 napi nyitvatartás???
Ugyannyi pénzt költenének az emberek, sőt, talán még többet is!

És akkor a családi közös programok is sokkal több napon lennének lehetségesek.
@dr Smittpálelnökúr: szerintem a trollkodás oldaltól függetlenül csúnyaság
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Akkor, amikor a KSH szerint - mondjuk - 120 ezer forint valakinek a havi létminimum összege, de hivatalosan csak 70 ezer forintot kap kézhez (minimálbér) és az adóhatóság becsléssel megállapíthatja, hogy a 120 és a 70 közötti különbözet, vagyis 50 ezer forint eltitkolt jövedelem, nem igazán mondok én semmit.
Legfeljebb hozzáteszem, hogy ezt terheli 27 % eho, 75% adóbírság és késedelmi pótlék.
@Habakuk000: Olyan alukasírozott zacskóba töltik amibe a töltéskor nem kerül levegő, illetve előtte kb. 70°C-ra felmelegítik. Ezt nem én csináltam, hanem egy helyi erő, ki ezzel foglalkozik. Tartósító nincs benne!
@dr. jenőke (jenőke):
"Vannak közalkalmazottak külön, és ugyancsak országgyűlési és egyéb kiváltságosok.
Vannak mezei polgárok."
Mert ez egy olyan ország, ahol a normákat a társadalmi rétegződés szerint alakítják ki.
Na, meg vannak a diktátumok az alattuk lévő páriáknak.
Nem kell sokáig várnunk, amikor megszabják, hogy holdtölte idején lehet-e szexelni, és hány órakor.
@dr Smittpálelnökúr:
"Ugyanannyi pénz költenének az emberek, sőt, még többet is."
Elismerendő bölcselet.
Tényleg. Ha egy héten csak egyszer vásárolnánk, valószínű, hogy legalább 6-szor annyit költenénk, mint egy alkalommal.
Nagyon bírlak, hogy ilyen eszes vagy.
@DarthVader:

"_tudod, rengeteg ember dolgozik szombat-vasárnap is. Nem csak a bótosok. _"

O.K.

Már említettem hogy van szombat is a vásárlásra.

Én megértem azt is, hogy ott rohadjon meg mindenki ahol van, és álljon haptákba, ha én vasárnap vásárolni akarok, a kurvaistenit!

Viszont megmarad egy kérdés.
Miért kell óbégatni akkor, ha mi a társainkból lelkesen csinálunk rabszolgát, de ha ugyanezt velünk teszi más, mások, akkor a fel vagyunk bőszülve és ősi szabadságjogainkat üvöltözzük, hogy ez már mindennek a teteje és ennek azonnal véget kell vetni.

Ne haragudj. Nem kezdem el újra, meg újra az elejéről az érvelésemet.

De. Ha már annyira kurvára modernek vagyunk, és annyira kurvára sok pénze van itt mindenkinek, hogy a hét minden napjára meg-, kiköveteljük a kiszolgálásunkat, de úgy, hogy ezt ne kelljen nekünk viszonozni, akkor mi itt a probléma?
És ha annyi pénzünk van, hogy elköltésére nem elég a hét 6 napja, vagy a szombat (héééé! szombat is van!), hanem kell még a hetedik is, akkor mire föl a sírás-rívás, hogy minden kurva szar?

Ha mi magunk taszítjuk még mélyebben a rabszolgasorba akiket nem lenne szükségszerű, milyen alapon lázadunk az ellen, amikor bennünket kezelnek rabszolgaként?

Azt hiszem kerek a történet.

Abban viszont egyetérthetünk, hogy a törvényjavaslat a benne szereplő ellentmondásokkal és diszkriminációkkal úgy szar, ahogy van. Ez nem vitás. Szerintem.

----
Szemüveget cseréltem, picsába a filozófiával, picsába azzal, hogy az ember több, mint néhány liter víz, és néhány kg szárazanyag. Minek neki egyáltalán bármi is. Elvégre éppen olyan biológiai jelenség, mint a disznó, a tyúk, vagy a fonalféreg. Ezeknek meg ugye sosincs vasárnap. Helyben vagyunk.

De találtam még egy szemüveget, ezt is kipróbálnám. Vasárnap? Hétköznap? Nappal? Ugyan már!!
A nyitva-zárva tartás vitájában eddig hallottak alapján megszüntetném a rendszeres munkaszüneti napokat, ünnepnapokat, és pihenőnapokat, mindenki számára folyamatos munkavégzést rendelnék el, például ha valaki hajnali 3:00 órakor akar útlevelet készíttetni, akkor megtehesse, ha villanyszerelő, akkor éjjel is köteles legyen külön díjtétel nélkül eljönni és kicserélni a villanykörtét és megjavítani a vasalót, mert én éjjeli 2:00 órakor szeretek vasalni, mint ahogy a szolgáltatók is álljanak éjjel-nappal rendelkezésre, hogy én a csillagfényes éjszakában sétálva mehessek szerződést kötni. És ez vonatkozna minden egyes munkafajtára és munkavégzőre.
A munkaadó meg akkor ad, és úgy munkaszüneti és pihenőnapot, amikor forgalomcsökkenés tapasztalható, de szükség esetén a Karácsonyt lehet novemberben, a Húsvétot augusztusban tartani, és március 15-ét, a Nemzeti Ünnepet június 11-én, vagy ha nem elég fodrosak a bárányfelhők, úgy július 32-edikére tolni, meg ilyesmi.

Merjétek azt mondani, hogy nem vettem fel a ritmust. Jó látni, amikor önként menetelünk a rabszolgaságba. Ki hogy van vele? Nekem tetszik.
@Mariann19:
Tudom, tudom.
Miért is megy az a szerencsétlen kiscica?
A recept egyszerű. Akarunk kavarni valami jó kis belpolitikai balhét in Hungary. Keressünk egy népszerűtlen intézményt vagy hivatalt ( a NAV megteszi), és dobjuk be indirekt módon hogy kitiltjuk a vezetőjét az USA-ból korrupció miatt. A bizonyítékokra vonatkozó kellemetlen kérdések esetén hivatkozzunk a szerencsétlen megvádolt személyiségi jogaira.
@dr. jenőke (jenőke):

Rab Ráby
A Kastély
A per
1984
1990
2014

Alakul ez Jenőke. De ezt akarjuk. Hogy ne lehessünk felelősségre vonhatók, nekünk minden járjon, a szomszéd tehene meg inkább dögöljön meg tegnap, mint holnap, nekünk minden istenfasza jár, csak nekünk ne kelljen egy szalmaszálat sem odébb tenni. Szóval... csak a jó végére kell kerülni.
{[ :-) ]}
Fentiekből ez következik.
@balfaszokkal sáncoló:

A "szerencsétlen megvádolt" pontosan tudja (dokumentuma van róla), hogy miért tiltották ki őt az USA-ból.
És a megvádolt személyiségi jogai pontosan lehetővé teszik, hogy ezeket a dokumentumokat nyilvánosságra hozza bármikor, amikor akarja.
@balfaszokkal sáncoló:

Vida kikérhetné a rá vonatkozó iratokat, de nem teszi, vajon miért?

Ne nézzük már egymást hülyének...
@jaegtoer: leállítani mindent vasárnap!
de szó szerint, mindent.
ne álljunk meg félúton!
legyen jó, mindenkinek!
mé', csak a kereskedelemben dolgozók járnak jól?(ott a járda!)
az utcán azonban nem lehet járkálni vasárnap.hova mennénk, hiszen mindent leállítottunk!
a nagymamák is hagyják abba a panírozást!

takarodjon a kormány a helyére!
azzal foglalkozzon, ami a dolga!
tegye élhetővé az országot, az emberek meg majd eldöntik, mit szeretnének vasárnap csinálni!
kereslet-kínálat.
ha mondd ez valakinek valamit!
@dr. jenőke (jenőke):

Na igen, volt az a vicc, hogy "nálunk az emberek keresnek hetvenezret, meg lehet élni százezerből, és nem érdekel, hogy a különbözetet honnan teremtik elő".

Azért használtam múlt időt, mert a vicc még így van, az alaphelyzet is, csak már érdekli őket. EZ érdekli.
@jaegtoer: behergelted magad, mint nösténygéza a négylépcsős adókedvezménytől.
egyébként a mai kereseti viszonyok mellett érdemes lenne megkérdezni az alkalmazottakat is, mit gondolnak. ugye vasárnap 200% elvileg. én, aki dolgozom hétvégén is, a hátam közepére kívánom sokszor. és nem vigasztal, hogy mariann vasárnap szabadnak érzi magát.
másrészt. haba hozta a családi együttlétet, kirándulás... nos, ha a kormány arrafelé szeretné terelni a jónépet, akkor nem elég a boltokat bezárni, hanem valamivel kívánatossá kell tenni a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét. pl. ingyenes múzeum... mondjuk, akkor nem kivonni kéne a forrásokat a kulturális szférából.
@Habakuk000:

A kisboltoktól inkább nem kellett volna elvenni a dohányárusítási jogot (felkészül: alkohol), és akkor most nem kéne teljesen életidegen adminisztratív módszerekkel "segíteni" rajtuk.

Ebből az lesz, hogy a Tesco is bezár, de a kisbolt is tönkremegy. Semmi különös, egy újabb nap Fideszisztánban.
@Mariann19:

"_Nem kell sokáig várnunk, amikor megszabják, hogy holdtölte idején lehet-e szexelni, és hány órakor. _"

Különösen akkor lesz ez érdekes, ha beszolgáltatási kötelezettséget is társítanak hozzá. Ne hidd, hogy itt csak úgy a szabott időben lesz felelőtlen szex, öröm-gyönyör-adrenalin meg endorfin löket, amikor focizni is lehetne, nemzzen nemzeti focistákat a nemzet!
@jaegtoer: Abszolút értékelem a sziporkáidat és egyet is értek velük. :)
@jaegtoer:

Akkor a másik oldal: legyen már joga az egészségügyi dolgozónak meg a rendőrnek is szabadnak lenni, mert álljon haptákba, csak azért, mert te vasárnap vagy beteg? éredekel valakit?

Nem mondom még egyszer: az egész NEM ERRŐL SZÓL, HANEM A CBA-RÓL.
@Habakuk000:

Ráadásul idén remek volt az almatermés, ahelyett, hogy még szüret előtt elvitte volna az egészet egy lávaömlés, vagy meteorzápor. Hiába, Isten nem ver bottal.

szerencsére a gabona viszont lábon elrohadt: egy gonddal kevesebb.
@jaegtoer:

Légy nyugodt, ha a CBA netán ellenpropagandát folytatott volna, most a kis kereskedelmi egységeket szopatnák.
@jaegtoer:

Még egy: Tán van a családban kereskedelemben dolgozó alkalmazott?

(Ha 2x ment el, elnézést. 'Ő' még el tud menni kétszer, nekem már nehezebben megy. )
@jaegtoer:
"Különösen akkor lesz ez érdekes, ha beszolgáltatási kötelezettséget is társítanak hozzá."
Megrémítesz!
Csak ne olvassa el itt ezt az ötletet egy KDNP-s
mameluk.
Mert ha a magunk reprodukálásához is kötni fogják, akkor a fogantatás optimális napját is előírják.
Böngészhetjük a naptárt, hogy hogyan is jönnek ki jól a napok a tuti gyermekáldás reményében.
Nem jó ómen, a lényegről így elterelődik a figyelem.
@Secnir: erről van szó.
én is ebből az irányból látom.
a kormány azonban még a családokat is leszarja!
egyszerűen csak a szemét multikat akarják szívatni.
az ő álszent,képmutató módján a családokra hivatkozva!
@parti_giano:

Köszönöm, hogy megosztottad.

de már túlléptem a dolgon, sőt ez a gondolat töredék új irányba röpteti az enyémet, mi szerint:

" akkor nem elég a boltokat bezárni,"

Be kell zárni az embereket is, a picsába! ...oszt nem lesz aki boltba menjen. Oszt punktum.
Boltost, vevőt egyaránt. Elvégre van még demokrácia.

A pihenőnapi és munkaszüneti napi pótlék folyamatos munkarend esetén már nem 200 ázalék, de kétségtelen tény, hogy elvesztése érzékenyen érintené a családi kasszát, és beárnyékolná a felhőtlen pihenőnapot. Ez azonban bérkérdés, az ennyire szarul alulfizetett munkavállaló páriák az elcseszett rendszerváltás ékkövei. Így váltak még függőbbé az új rabszolgaság korában.
Egyet ne felejtsünk. Magyarországon a munkaadói menedzsment tagjainak elsöprő többsége -tisztelet azért a nem kevés kivételnek- cégéres magyar honfitársunk, úgymond földink.
@Mariann19:

"Böngészhetjük a naptárt, hogy hogyan is jönnek ki jól a napok a tuti gyermekáldás reményében. "

Hova gondolsz?! Nem kell böngészni semmit. Elő lesz írva mikor és kész!
@balfaszokkal sáncoló:

Elmesélem, hogy a fodrászom hentesétől én ezt hogyan hallottam:

A NAV egy zsák szar, korrupt, de már olyan szinten, hogy igény szerint ezt-azt megzsarol az ellenőrzésekkel való fenyegetésekkel. Ezt az USA hatósága megelégeli, és kitiltja a NAV vezetőit az országukból. A kormánynak ciki, hogy egy vezető közhivatalnokukat kitiltották, ezért elkezdenek olyan adatokat követelni az USA hatóságától, amit az legfeljebb Vida Ildikónak, esetleg az Ügyészségnek adhatna ki a saját törvényei szerint, de Vidát "valamiért" nem érdekel, hogy miért is van ő kitiltva, és Polt Pétert is csak tíz nappal később. Közben a kormánypárti sajtóban naponta jelennek meg cikkek ukránozással, majdanozással, szíájéjezéssel, hogy a Bunge-t mivel vádolták évekkel ezelőtt Argentínában, meg arról, hogy a hatóság nem ad ki adatokat.

A recept egyszerű...

Ugyanazok a pontok, csak kicsit máshogy vannak összekötve... kicsit kevesebb világparanoiával... kevesebb hittel abban, hogy itthon minden rendben van, csak az usákoknak nem tetszik Orbán és sleppjének pofája...
A fotómontázs,és a szöveg hozzá, tökéletes:))))
Nos akkor, olvassátok az indexet is:
index.hu/kulfold/eurologus/2014/11/06/vida_ildiko_felreertette/
Tehát Mo-on az áfarés 25% (vagyis ennyi áfát nem tud beszedni az állam), mig az EU átlag 16%.
A fordított ÁFÁ-t, ami a megoldás lehetne az EU nem engedi minden téren, pl. a cukornál, olajnál, lisztnél, stb.
Ezeket az árukat főleg Romániából, Szlovákiából szállitgatják hozzánk s náluk pont a legmagasabb az áfarés( 44 illetve 39%). Mit is tesz ellene az EU vagy az USA? Hát Jóbarát?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Az adminisztrációt jól láthatóan abszolút nem érdekli, hogy hosszú távon mi lesz annak a következménye, ha odaküldünk pimaszkodni egy szíjjártópétert. Nem gondoltam volna, hogy ezek mellett egy Jeszenszky európai értelemben vett államférfinek fog tűnni.
@bölcsbagoly:

Kezdesz kissé széthullni mentálisan, mi a fasz köze van Goodfriendnek a román áfához?
Ha már Vida:

index.hu/gazdasag/2014/11/06/sajtgyarto_a_kormany_uj_strategiai_partnere/

Azért én megkérdezném a cégcsoport vezetőjétől, neki mennyit kellett stilszerűen - tejelnie, hogy stratégiai partner legyen? Merthogy innentől minden stratégiai partner esetében felmerült, hogy tejelt.
@jaegtoer: ezért fogadtam kaján vigyorral a töketlen magyarázatot a 400 m2 alatti családi boltokra. bagózom, tehát járok trafikba. legtöbb helyen alkalmazott van minimálbérért. jaja, kihagytam a folyamatos munkarendet.
"Be kell zárni az embereket is, a picsába!" picit megalomániás vagy. 200 literes üst, meg 10 milliós beszélő...
@bölcsbagoly:
.
Kedves bölcs! Mi ez a fordított áfa? Biztos nem erre gondolsz: afá.
Légy szíves magyarázd már el, hogy értsem is miről beszélsz, beszéltek!
@jaegtoer:

szép és kerek érvrendszer amit felvezettél, sőt még igazságod is van benne, de

nem jó dolog másokat belehajtani a rabszolgaságba, hogy én vasárnap vásárolhassak, ugyanakkor nagyon sokan dolgoznak három műszakban, meg 6+2-ben, meg úgy mint az öcsém is pl., hogy kilenc hétvégente egy van amikor teljes hétvégét van a családjával velük mi legyen? a kereskedelem, egészségügy, katasztrófások(tűzoltók), rendvédők speciális munkakörök de ezzel tisztában vannak és bevállalják. akinek nem tetszik mint pl. a nejem ott hagyja a fenébe - ö is kereskedelemben dolgozott, már az állandó szombat se jött be neki, ki is lépett - és keres más megélhetést. én is melóztam olyan helyen, ahol a technológia miatt mindegy volt milyen nap van ünnep vagy vasárnap a verkli nem állt meg sok ember még is boldogan' vállalta mert messze az átlag felett tudott keresni és az jó volt neki...meg az időbeosztásával is összefért ez a dolog.

a vasárnapi történetet, ha normálisan állnak neki úgy kellett volna helyre tenni, hogy a propaganda gépezettel a vásárlói szokásokra próbáltak volna hatni, hogy én a bunkó ne érezzek késztetést éjjel kettőkor menni a tecsoba' mer az nekem jó...

ha meg ennyire (család)érzékeny ez a brigád akkor mondjuk a nem törzsidőben' végzett munka utáni plusz százalékokat - népi nevén műszakpótlék :) - kellett volna megnyirbálni a munkáltatok legnagyobb örömére, meg a volánbuszosok buszvégállomáson töltött üresjáratát is be lehetne számítani a munkaidőbe, mert valahogy ezt is sikerült kisakkozni a munkavállalók legnagyobb örömére.
@dr. jenőke (jenőke): guglid nincs? nem vagyok sem a tanitód, sem az ápolód.
@Habakuk000: "A piac például azt dobta nekünk, hogy együk meg Nyugat-Európa hulladékát, harmadosztályú cuccait. "
ezt úgy módosítanám, hogy a piac, lehetőséget biztosított nekünk, hogy együk meg Nyugat-Európa hulladékát, harmadosztályú cuccait.
mi meg éltünk a lehetőséggel.:(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ho yhogy mim köze? ő az egyik főcsendőr az amcsiknál, ha nem tévedek a Bungle és a többi amcsi cégek pont az ilyen határon átivelő áfacsalásokért mószeroltak. Nos ezek pont Romániából és Szlovákiából származnak. Tudtommal ERU-s országok, ergo nemcsak az okozattal, hanem az okkal is foglalkozhatna a Jóbarát!
De buták tudtok lenni ballibsikék....
@bölcsbagoly:

Figyelj, gyökér. Magyarországon már csak 900 milliárd Ft áfát nem tudnak beszedni. Fasza. Ildikó pedig nem próbálná meg legalább ennek a 10 %-át behajtani, ami 90 MD, és akkor még mindig 22 % az áfarés, hanem megzsaroltatja a cégeket - most legutóbb azt a tejipari mialófaszt, gondolom, nem ingyen lett stratégiai partner, a kormány pedig kiveti az internetadót, hogy 90 milliárd helyett beszedjen - saját szavai szerint - 25 milliárdot.
(Ha nálunk is 16% lenne az áfarés, az ezek szerint durván 300 MD forint plussz adóbevételt jelentene. )
@$$$=$$$: "obamát kitiltanám az országból mert kínához és egyéb diktatúrákhoz hasonlított minket, ezzel megsértette az ország jó hírnevét. valamint beperelném országbecsületsértését többmilliárd dollárra.
úgyse tudná sose bebizonyítani, hogy itt diktatúra van, tehát perkálnia kéne. ezzel rombadönteném az amcsi gazdaságot, mert ilyen köcsögökkel úgyse akarna utána senki üzletet kötni. "
- hehehe... te komplett elmebeteg vagy.
@bölcsbagoly:
Szép.
Hülyeségeket beszélsz, fogalmad nincs miről, és most neked áll feljebb.
Eljátszottad a mindent tudó jól-értesültet, a nulla tudásra.
Fordított bagoly
@jaegtoer:
Egyre borúsabbak a jóslataid.
Nem örülök ennek a perspektívának.
Vasárnap veszek magamnak valami cuki háló hacukát, még mielőtt a holdtölte program bejön.
@jaegtoer:
Ha szabad… a magam részéről elfogadok érveket mellette és ellene is.
Az vitán felül álló tény számomra, hogy a multik szarházi gyakorlata elfogadhatatlan – tisztelet a kivételnek – nyilván vannak olyanok is. Két ismerős csaj dolgozik multinál, az egyik egy filléres, a másik egy gazdaságos láncnál. Elmondásuk alapján egyáltalán azon csodálkozom, hogyan bírják több mint egy éve azt a szívatást, amit művelnek velük?! Persze el lehet tolni a bringát, nem kötelező náluk dolgozni, de ez egy speciális ország, 25 éve speciálisan hülye vezetőkkel akik elintézték, hogy kénytelen vagy kéjesen odatartani a segged a bakancsnak, ha holnap is be akarsz menni melózni. Ez nem kereskedelem specifikus, így van ez a termelő szektorban, meg a szolgáltatásban is, én már csak tapasztalatból is tudom. Szóval kell valamiféle érdekképviselet a végletekig kizsákmányolt dolgozókk számára, ha kormányzati szintű döntés eredményeképpen, akkor úgy. Mellesleg, hol az édesanyjukban voltak a szakszervezetek idáig(is)? Ja, hát elég cikornyás lehet a melós érdekét avval szemben képviselnie, aki a kenyeret adja a szájába. Eddig rendben is van (nincs), tudjuk mi folyik ebben az országban.

De: azt mondod: „Vagy odáig sikerült fejlődnünk, hogy a vasárnapi vásárlás a családi szórakozás?”…
Szerintem itt eltaláltad egy bizonyos réteg igényét. Ugye, van egy nagy csomó tévénéző ember, akiknek fontos a Való Világ, az ÉNB, és a hasonló „színvonalú” agyrohasztó médiaszarfolyamok léte, úgy van egy olyan réteg is, amelyiknek meg a vasárnapi plázás bevásárlás az életük fontos eseménye. Egyik, s a másik is szánalmas, de ez van sajnos. Szóval igen, idáig sikerült „feljődni” egyeseknek, rengetegen vannak. Nézz csak meg egy vasárnapi Auchan parkolót… röhej, én a közelébe sem megyek. De ennek ellenére, véleményem szerint, döntse el a piac, hogy ki akarja-e szolgálni az ilyen igényeket! Ne felejtsük el, hogy van olyan réteg is, akik nem szórakozás céljából vásárolnak vasárnap, hanem mert tízóráznak hét közben és pont jól jön nekik ez a lehetőség. Van szombat is? Van, egyetértek, lehet akkor is. Ha majd nem lesz kereslet a vasárnapi nyitvatartásra, akkor úgy is maguktól fognak vasárnap bezárni, nem kell ehhez az állam atyáskodó közbelépése, főként nem olyan indokkal, amivel ezt teszik éppen. Mert hogyan is gondolják? Ugye, a családok védelmében, legyenek már együtt legalább a zúr napján. Süket duma… akkor miért lehetnek kivételek azok a családi vállalkozások keretein belül üzemeltetett sufni ABC-k, amelyekre majd nem vonatkozik a törvény? Azok a családok nem családok, ők nyissanak csak ki vasárnap is? Na, és még kik? Egy utolsó pillanatban benyújtott módosító értelmében nem fog vonatkozni a tilalom a „C” betűvel kezdődő egységekre sem? Mit mondjak, rendkívül meg lennék lopva. Ja nem; lepve… mindegy. Illetve nem…

Szerintem döntse el ezt a piac, rá kellene bízni. Ausztriát meg Németországot nem érdemes idehozni, mert egész más szokások, más kultúra, és ugye nekünk először azt a 30 évet kellene átugranunk, amennyivel le vagyunk maradva tőlük, mielőtt…
Ettől egyetlen centivel sem leszünk beljebb, és egyetlen milliméterrel sem leszünk családbarátabbak. Talán ha a bérszínvonal tekintetében lenne látványos változás (már magunkhoz képest), az sokkal pozitívabban hatna a magyar családok életére, mint ez az újabb kdnp-s szar, a kötelező hitoktatás bevezetése után.
Ammen.
@bölcsbagoly:

Te olyan hülye vagy, mint a segg... MI nem tudunk, vagy nem akarunk semmit tenni az áfacsalások ellen, EZÉRT logikus, hogy Obama bombázza le... a románokat.
Mit foglalkoztok @$$$=$$$: -al? Aki ilyet leír, az vagy komplett elmebeteg, vagy direkt bosszant titeket.
@jaegtoer:

"Böngészhetjük a naptárt, hogy hogyan is jönnek ki jól a napok a tuti gyermekáldás reményében. "

Napi 24 óra SEX, 1 óra karbantartás! Mint a régi szép időkben!:) Probléma megoldva!:)
@DarthVader:

Nagyúr!

"Nem mondom még egyszer: az egész NEM ERRŐL SZÓL, HANEM A CBA-RÓL."

Én is értem. Csak elvi kérdésként kezeltem.
Az ellenpéldák, hogy akkor a tűzoltóság és a kórház és a benzinkút is zárjon be, közlekedés álljon le, és amúgy is mindenki szakadjon meg, jól hangzana, de eleve fals.
Lehetne még szólni, hogy a csillagvizsgálók meg nappal vizsgálódjanak, és a siketek legyenek a panaszfelvevők a call centerben.

Valaha nem volt szabad a szombat, a boltok vasárnap zárva voltak és láss csodát, még mindig élek:) És lőn a szabad szombat. És most úgy kezelik mintha nem is volna.

A nyilvánvaló baj a törvényjavaslattal, hogy diszkriminál, és érvelésében önmagát heréli ki.

Hogy van-e a családban aki kereskedelemben dolgozik, nos van, de őneki mindegy, mert ha esik, ha fúj, a gyógyszertár az gyógyszertár és az ügyelet az ügyelet. [ez is egy rémregény] Bár ezek között is vannak egyenlőbbek.
@bölcsbagoly: Ezt diagnosztikáltad? Hogy mások is csalnak? És ez most mennyiben menti a a magyar csalásokat?
ja és, hogy a projektnél maradjuk

lemondott már vida, varga, orbánc?

ha már ilyen ügyesen a képünkbe hazudoznak?

vagy valami
@Mariann19:

vigyázzunk kérem a holdtöltés napokkal, mert ilyenkor faszántos a haljárás, meg a szarvasok is szeretik (kdnp-s főfüttyi ilyenkor kint ül a magaslesen a puskáját szeretgélve az anyjuk helyett) :)
@bölcsbagoly: Hülyeségeket beszélsz. itthon 27 százalék az áfa. A román 44-et és a szlovák 39-et honnan vetted? Csak simán behazudtad?
@Knósszosz: Tudod, a fogyasztói társadalom elég sok negatívumot hoz, hozott be az életünkbe a piac áldásos tevékenysége következtében.

Én mondom ezt, az abszolút piacpárti.

Szerintem kordában kell tartani. Nem szabad hagyni, hogy az év összes napján ő uralkodjon.

Szóval ez elvi, társadalmi kérdés.
@tapolcai evolucionista:

nem akarom védeni a baglyot - bölcs, muhahaha - de itt nem áfakulcsról hanem "áfa résről" - beszedetlen áfa arány - beszélt.
@batka manó: Hát az áfa rés igen rossz megnevezés.
@Habakuk000:

ebben igazad van, de ezek a szociálisan érzékeny bigyók, pont az előző ciklusban faragták meg a munkavállalók juttatásait, most megint arra készülnek így mocskosul álságos dolog pont ezen munkavállalók érdekeire hivatkozniuk. pedig mint tudjuk nincs is a háttérben a cba, meg coop...
@batka manó: nem jó a kérdés: borított már valaki?

gazdasági szereplő nem fog, mert kinyírják abban a pillanatban

Hol az ellenzék? Miért hallgat? Hol vannak a munkástanácsok, szakszervezetek, akik óbégatnának, hová tűnt az adónk, hogyan működik a nav?
@parti_giano:

"_"Be kell zárni az embereket is, a picsába!" picit megalomániás vagy. 200 literes üst, meg 10 milliós beszélő... "

Nem szép dolog tőled, hogy amikor elkezdek szárnyalni a zárva tartást ellenzőkkel akkor te szárnyamat szeged. de mégsem szeged és nem is makó, így legalább nem jeruzsalem ergó szó sem lehet nújork telavív tengelyről, legalább a tesla sem vív széles cellákkal. ért. ellen.

Az üstről leszállni! az nem hokedli, nem is sámli, hogy gúny élce-férce rombolja hírnevét, hanem mű, s mint ilyen csodálat tárgya lehet csak, különösen üzemelés közben. De érd meg. Diósjenő.
A 10 milliós beszélő meg nem is olyan elérhetetlen, mint azt képzeled. Szmájlit tegyek?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem rohad, nagyon jók a termésátlagok, az árak valamivel alacsonyabbak a tavalyinál

pont ma beszéltem kukoricás gazdával, ő csak akkor vágja le, ha fölmegy az ára, addig nem bajlódik vele

-persze ő a kisebbség -
@batka manó:

Ne vedd sértésnek, hogy hosszú hsz-edre röviden felelek, de mit tehetnék, ha -veled- egyetértek:)
@Habakuk000: "Hol az ellenzék? Miért hallgat?"

Melyik csatornát nézed?
@batka manó: én nem hivatkozom a munkavállalók érdekeire

én a "fogyasztás istenének" a kordában tartására tartom pozitív döntésnek a vasárnapi boltbezárásokat.

ez független folyamatos termeléstől, független mindenféle hókuszpóktól
@bölcsbagoly: Azt még mindig nem árultad el, hogy miért loptok, te nyomorék?
@tapolcai evolucionista: te milyen nyelven értsz? Elolvastad a linket, te hatökör?
@Jules Verne: hogy éhen dögöljetek, nyomoroncok.
@Habakuk000:
Mondom még egyszer: a mellette szóló érvekben is vannak számomra elfogadhatóak ugyanúgy, mint az ellene szólóakban. Ez így nálam fele-fele, bár hányok a gondolattól, hogy valamire azt mondjam - részben egyetértek vele -, amit a keresztényhipokrita árt beterjeszt. (a "p" szándékosan hiányzik)
@Jules Verne: bármelyiket nézhetem, sehol sem hallom az igazságot.

Igen, mi vagyunk okai a 27% áfánkkal a csalásoknak, de ezzel megfogjuk az inflációt, örül a nép az occsóságnak, a kishalakat bezárjuk karterbe, a csókosaink pedig szabadon garázdálkodhatnak óriási piaci versenyelőnyüket kihasználva.

Akarunk tiszta lapot? Akkor lehet teríteni a lapokat.

Akarunk új, megújuló szoci pártot, baloldalt?

Akkor lehet teríteni az apehos lapokat Draskovicstól indítva.
Van, akinek már bevillant a megoldás, ha vasárnap zárás lesz. Nem maradhat a magyar az ünnepen tej, kenyér nélkül, ezért bővítik - az amúgy is nyitott - dohányboltok kínálatát:)

Figyelve a nyilatkozatokat, a kerdem ugyan beterjeszti, de a frakció jegeltetni fogja. Akkora adót vernek a multikra, hogy másik frontot nem fognak nyitni most - szerintem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az EU sem tud te marha! Ha tudna akkor nem lenne áfarés náluk sem!
Mindenütt van, ahol létezik Áfa!
Csak ebből nem következik sehol sem az, hogy amcsik kitiltják az USA-ból a adóhatóságok vezetőit! Ezért lóg ki a lóláb a mi esetünkben!
@dr. jenőke (jenőke):
Valami hasonló véleményt olvastam Tőled is - ha jól emlékszem,:))
@Gábris szomszéd:
Azt mondja a link: Csütörtök!
És igaza van, nem műxik.
@Habakuk000: "Tudod, a fogyasztói társadalom elég sok negatívumot hoz, hozott be az életünkbe a piac áldásos tevékenysége következtében."
1990 előtthöz képest? vagy, mi?
haba, szerintem ne álljunk meg félúton!
vasárnap, ne legyenek nyitva a következők: egyetlen benzinkút(sőt hétköznap is hatkor zárjanak be), vendéglők, jégpályák, bowlingpályák, etc.
éjjen a baromság! sokáig:)
@Habakuk000:

az a szakszervezet aminek a vezetőjét pl. gaskó a viktor fizeti...

vagy az a szakszervezet amit 89'-ben első lépésként szétkaptak

egyébként köztünk szólva a munkavállalókat - azaz 'minket' - sem értem, mert ennyi idővel a "rendszerváltás" után már el kellett volna kezdődnie a spontán és ténylegesen független érdekvédelmi szervezetek kialakulásának, ha másért nem önérdekből, de mint látjuk birka a magyar és veszettül tud tűrni.
@jaegtoer: szmájlit knoszi sörére, haba almaléjére (nem tartósította, tuti borra manipulál, csak a családot eteti, istenem-istenem, hát megforrt, mi legyen, ki ne öntsük, van egy ötletem) tegyél. röhögök anélkül is.
a jenő meg nem diós, hanem doktor. most gondolj bele, mecsoda pazar intézmény: bolondok háza és beszélő egyben.
@Knósszosz:

" Szóval kell valamiféle érdekképviselet a végletekig kizsákmányolt dolgozók számára,"

Amiben egyetérthetünk, hogy nem a KDNP lesz az, és nem is a szakszervezetek.

Mint már feljebb írtam, képmutató az érvelés, hiszen diszkriminál a törvény és önnön érvelését heréli ki.

Azért én nem bánnám a labanc mintát. A németet sem.

[Minden különösebb csinnadratta nélkül az elképzelhető legszürkébb közönséges napok egyikén, a minap a németek legfelsőbb bírósága az elé került jogegységi ügyben azt a döntést hozta, hogy minden banknak vissza kell fizetni a hitelfelvevők részére a hitelbírálati díjat 10 évre visszamenőleg, mert a hitelképesség elbírálása az a működési költségei közé tartozik, azt nem fizettetheti meg külön az adóssal]
@Orica Középföldi: nem bánom, ha harrachot a jégre teszik, bár múltkor a semjénnel fenyegettem.
@tristen2005:

"Napi 24 óra SEX, 1 óra karbantartás! Mint a régi szép időkben!:) Probléma megoldva!:)"

Vagy a szexbe kell belehúzni, vagy a karbantartásba, hogy a 24+1 óra beleférjen 1 napba.
@jaegtoer:
mivel magam is csillagászkodom, kikérem magamnak ezt az inszinuációt! Nem tudom mit jelent, de akkor is! :)
Mi, csillagászok eddig is és ezután is fogunk nappal vizsgálatokat folytatni az égbolton!

;)
@Knósszosz:
Nem húzom az időt, nem beszélek mellé, egyenes, félre nem érthető, tömör és rövid választ adok, úgy ahogyan azt tőlem eddig megszoktad: igen.
.@fzs.1933:
Az égboltban mit lehet kapni? Vasárnap is nyitva?
Miért is nem tettek az amerikaiak feljelentést a magyar hatóságoknál, ha tényleg komoly bizonyítékok vannak a kezükben?
Nemcsak üres mocskolódásról van szó?
@parti_giano:

"nem bánom, ha harrachot a jégre teszik, bár múltkor a semjénnel fenyegettem. "

Miért van olyan érzésem, hogy a még csak a segédeid sem segítenek neked, amikor jég hátára akarod applikálni feszt a teremtéselmélet azon devolúciós egyedeit, amiket jelenleg semjén és harrach nevekkel illetnek? Epét reggeliztél vagy epepét?
@dr. jenőke (jenőke):
Tejutat például. Vasárnap zárva. Egy jó csillagvizsgáló nagyobb 400 nm-nél. :)
@dr. jenőke (jenőke):
egyébként még sok finomságot:
Halakat, Oroszlánokat, (Kecske)Bakokat, Skorpiókat, Bikákat, Rákokat (nem rosszindulatút), Kosokat, Szüzeket! Ez utóbbi iránt kimagasló a kereslet! :)
@parti_giano:

Olyan ez az öreg mintegy kivert fa@:( ráadásul eladja magát a hülye álszent,tudálékos savanya 'dumájával,mint politikus,közben meg egy sötét tahó:))Ilyen balfasz mondja majd meg ,mit mikor kell tenni a hétvégén:((
Na de nincs egyedül a jobb oldali palettán:)
@dr. jenőke (jenőke):

Az a fényevők és ködharapók kifogyhatatlan tárháza:)
Leváltani az ÖREGLÁNYT !!!
@$$$=$$$:
Nem "őket" mivel vádolják, hanem az országot. Hogy banánköztársaság vagyunk, ahol nem várható
a korrupció tisztességes kivizsgálása. Poltpeti pedig lelkesen igazolja is.
Egyébként Vida nem korrupt (legalábbis Vámosi-Nagy szerint nem az) viszont befolyással üzérkedő (szerintem): hagyta és aktívan közrehatott, hogy a maffia furkósbotként használhassa a NAV-ot a "védelmi pénzek" behajtásánál.
Tisztelt Felhasználók! Az első nemzeti trollgeneráció kiégett, szükségünk van az új verzió 2.0 béta tesztre. Ezen Trill droidok logikai moduljai még fejlesztés alatt állnak, de az aljasság generátor egység már remekül működik, mint látjátok. Teszt üzemmód van, kérjük megértéseteket.
@balfaszokkal sáncoló:

A NAV botránya a legkevesebb,amit az ország ellen elkövetnek ezek az akasztófáravalók:))

Mindenki sepregessen inkább a saját portáján!
Ja,hogy ellopták,még a seprőt is:))
@Nemzeti Trollfőfelügyelő:
ha a kupi nem megy, nem a bútorokat kell kihajítani...
@bölcsbagoly: üdv!

elolvastam a mai munkásságod..

egy kérdésem lenne..

ha valamelyik ellenzéki kormány alatt tenné ugyanezt az usa....
mit szólnál hozzá?
védenéd akkor is a nav elnököt, és a többi kitiltottat?

egyszerű a kérdés, remélem válasz is lesz...
@Mariann19: P"l. Simicska 23%-os nyeresége milyen alapon fogadható el?"

Azon, hogy nevezett jó dejáktárs volt, és egyébként is haver, no meg ő a jó oligarcha. Ezért neki ennyi minimum jár. Mármint közbeszerzés útján.
@jaegtoer:
Mondom; a Te érvelésedet is elfogadom, meg azokét is, akik a másik irányból közelítik meg a kérdést és persze Mariannét is, mert hiába tűnik jelentéktelennek az egész intézkedés gazdasági következménye, igen is adóktól és járulékoktól fog elesni az állam. A mértéke persze vitatható, de, hogy kiesik valamennyi, az biztos. Mondjuk ez nálunk nem oszt-nem szoroz mert azt is ellopják ha esetleg több marad - a kevesebbet is - , csak a tény maga borzasztó, hogy senki sincs aki ennek megálljt parancsolna.

Szagszervezet... ugyan. A vasútnál látom mi folyik - közvetett infókból. Itt, aki ma az érdekeit akarja képviselni Magyarországon, az nem kínlódik evvel tovább, vesz egy zsugát valamelyik Wizz madárra Londonba, Brüsszelbe, vagy akárhova és elhúz innen.

Nem ez (lenne) a megoldás, de egy 25 éves meddig várjon az unortodox csodára? Egyszer éli meg az életét, a fidesz-féle ócska sikerpropagandából nem fog családot alapítani és nem fogja eltartani. Akkor sem, ha vasárnap zárva lesz a kegyszerbolt...
@taga20: éljen!

(többet nem tudok hozzátenni a hozzászólásodhoz:) )
@Knósszosz: nem fog, Mariann föladta ezt az oldalt:)
@látjátok feleim szümtükkel:
dejáktársról jut eszembe:

családunk kötelékébe került egy fiatal srác, akinek felmenője szobatárs volt ama kollégiumban. Kérdezgettem terveiről. Válasz: majd a nagynéném berak maga mellé (elmondás alapján mobilszolgáltatói főmufti). Ezek szerint ez már genetikus? Hogy azon kivül, hogy kinek a kije vagyunk, már tennünk sem kell semmit???
@fzs.1933:

"Mi, csillagászok eddig is és ezután is fogunk nappal vizsgálatokat folytatni az égbolton!"

Ach so! Nocsak óvatosan, de ha már így színt vallottál, mi a helyzet az ÁFA kulcsokkal, látjátok még, mert sokan azt állítják az egekben van:)
@batka manó: erre pl kifejezetten jót tenne a vasárnapi munkabeszüntetés

ugyancsak rákényszeríti a munkavállalókat a váltás

s elválhat a szar a víztől érdekképviseletileg
@balfaszokkal sáncoló: "Miért is nem tettek az amerikaiak feljelentést a magyar hatóságoknál, ha tényleg komoly bizonyítékok vannak a kezükben?
Nemcsak üres mocskolódásról van szó?"

Mi a fenéért tegyenek? Nem náluk történtek a korrrupciós cselekmények, ők csak úgy döntöttek, olyan idegen ember, aki korrupcióval kerül kapcsolatba, az nem kívánatos a határaikon belül.
A magyar állam meg nemzetközi megállapodás szerint vállalta, hogy a határain belül ( érted, belül, és nem kívül ) fellép a korrupció ellen. No most látjátok, és eldönthetitek, hogy fellép-e vagy sem.
@dr. jenőke (jenőke):

"Az égboltban mit lehet kapni?"

Áfa kulcsot. -írtam az előbb.
@Habakuk000:
Nem hinném, igaza van!
A mérték ami vitatható, nyilván nem ez vágja romba a magyar gazdaságot, az már magától is...
Lehet, hogy nem lenne nagy érvágás, én ezt nem tudom megítélni, de látva a hétvégi forgalmat egy ilyen giga trágyadomb környékén, elgondolkodtatja az embert.
@jaegtoer:
legutóbb tegnap láttam elsuhanni, de már alig-alig volt látható, oly messze került tőlünk... :)
@fzs.1933:
Munkatársaink, bár sok cumiztatásban részesülnek, a közvélekedéssel ellentétben nem prostituáltak, hanem betanított szakmunkások, kérjük e szerint bánjanak velük.
@Knósszosz:
kevesebbet lophatnak? az csak az öngyilkosságukhoz visz közelebb?

azt ugye senki sem írta le mennyit kértek a bajorok az MKB-ért? ha meg vannak elégedve? akkor legalább 3x-os árat kértek, meg, hogy az állam átvállalja a káraikat is

ez olyan levéd bullshit

brühüyyy

a negatív GDP is GDP??? vagy az már valami más?
@bölcsbagoly: Tündérmadárka.
Az USA nem az áfarés ténye, hanem a hivatali hatalommal korrupciós céllal történt visszaélés miatt tiltotta ki a NAV vezérkarát.
Amúgy én is kiváncs vagyok a válaszra, amit @magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): olvtárs feszeget.
@fzs.1933:

Nálunk hagyomány, hogy kifijaborja kerülhet csak pozicióba. Nemesi hagyomány.

Ismerek olyan esetet, amikor a volt hivatali igazgató friss diplomás fiacskája az aktuális igazgató tanácsadójaként ( magyarül csicskásaként, mert milye tanácsot adhatott kezdőként ) kezdett dolgozni, majd néhány év múlva kapott egy osztályvezetői állást. Vélhetőleg még igazgató is lehet belőle.:D
@parti_giano: nekem mustom van, de csak lazán lefagyasztva

nem dicsekedhetem más ékességével:(
Amúgy az is érdekelne, hogy Vida elvtársnő mit tudhat és kiről, amiért ilyen védett állatkája a hatalomnak
endresy.blogspot.com/2014/11/vida-ildiko-salamon-bela-nyomdokaba.html
@Habakuk000: éjjen!
(én sem tudok többet hozzátenni a zagyvaságaidhoz:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Ecceri lelkeknek , hogy miért van ez a fene nagy irigység a norvég zsozsóra:
"Aztán rátértek arra, hogy miközben sajtóhírek szerint a Századvég nevű kormányközeli tanácsadócég is érintett lehetett az amerikaiak által feldobott korrupciós botrányban, ugyanez a Századvég volt az, amely korábban szeretett volna pályázni a Norvég Civil Alap pénzeinek kezelésére, de végül az Ökotárs kapta a megbízást. Azt mondja Skarstein, hogy úgy tudja, a magyar kormány nagyon szerette volna, hogy a pénzek elosztását a Századvég végezze, de nem rendelkeztek olyan pénzelosztási tapasztalattal, amely kellett volna, és túlságosan kormányközeliek voltak ahhoz, hogy független civil társaságnak tekintsék őket, ezért nem őket választották. Azt mondta a nagykövet, hogy azóta nem merült fel igényként, hogy a Századvéget szeretnék pénzosztó szerepben látni idehaza, és remélik, hogy az Ökotárs folytathatja a munkáját, hiszen velük szerződtek."
hvg.hu/itthon/20141106_Norveg_nagykovet_ha_nem_hagyjak_beken_az
@Knósszosz:
azért abba gondolj bele, hogy akkor egy pláza simán le fogja húzni a rolót, ha a vasárnapi bevétel nem jön. Hirtelen nem találtam statisztikát, de esélyes, hogy vasárnap a húzónapja a plázákban lévő kisker üzleteknek. Ha ez megszűnik, akkor be fog zárni, egyre több üzlet sötétül el, egyre kevesebb helyet bérelnek ki, végül a pláza is lehúzza a rolót.
De ez lehet, hogy csak az én rémálmom...
Amúgy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem vagyok vasárnapi bevásárló!
@Knósszosz:
ha a vasárnap csütörtökre esik akkor kinek mi fáj?
37,5 óra/hét munkaidő teljes foglalkoztatás...és a nyomor a köbön...te sem tucc annyiból megélni nincs az a porszívóM?
szóval harc a semmiért meg a lelki együttlétért...vasárnap se kaja se pia de együtt szenvednek a misére nem mennek mert másvallásúak a billiárd is bezárt és a hó sem esik, hogy legalább hóembert lehessen építeni közös vasárnapokon még ha homokból építik is mert homok sincs csak sok homokos

brühüyyy

levédia alsó kisbürgözd és máris beesik az eső

naccerű vasárnapok együtt nyomorogni a hideg sutban és édesdeden zümmögni hozzá
@fzs.1933: nemzeti vám-, adó- és csillagászatügyi hivatal. pataki attis elnökletével.
@látjátok feleim szümtükkel:
tudod, nekem az volt a bajom, hogy minden motiváció nélkül vág neki az életnek, mert "úgyis el lesz intézve".

Hát ettől forr az agyvíz.
@parti_giano:
atist nem vállalom, de ismerem a magyar Nemzeti Űrkutatási Iroda egyik munkatársát. Kérdezzek tőle valamit? :)

Itt szívesen válaszolok csillagászati kérdésekre is... :)
@bölcsbagoly:
az amcsi cégek azért mószeroltak, mert versenyhátrányban vannak a tisztességes adózásukkal, és felajánlották nekik, hogy ők is nyugodtan csalhatnak adót, mert megoldják az okosba a NAV-val, ellenkező esetben meg kapnak egy olyan NAVIDA vizsgálatot, hogy attól kódulnak. Mondom, hogy ez inkább befolyással üzérkedés, és nem korrupció.
@Rodeo36:
tévedés, pia lenne, mert van misebor
@Knósszosz: kevesebb pörköltet eszel, ha egy napig zárva a tesco? nem hinném.

az lehet, kevesebb kínai zenélő bohócot veszel, bár annak is kicsi az esélye.

a lakosságnak van x jövedelme.
ebből elfogyaszt y-t, z-t megtakarít.
az y elfogy hat nap alatt is, az igaz, kisebb átcsoportosítás a plázák rovására elképzelhető.

Ez viszont a hazai kkv-at segítheti, amennyiben a nemzeti boltokat hoznák helyzetbe - amire Orica ráérzett - jöhet a következő netadó nagyságrendű tüntetés.
@kekex: a fenét, akkor feljelentést tesznek. A többi meg mese, jelen voltál, nemde?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: francokat, alig van, elvitte a zöldrothadás, lisztharmat, nem volt érdemes a borral se kínlódni.

sima bio védelemmel megfoghatatlanok voltak a gombák, ráadásul az utolsó permetezés után folyamatosan esett
@fzs.1933:
Hogy'a retekben tudja ez a ki.aszott korrupt csürhe itt lehazudni a csillagokat is az égről?
Hogy lehet ennyi birka balfasz ember, hogy simán beveszik ezt a szar hazug dumát, amit a narancsbolsevik csürhe letol a torkukon?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na persze, de akkor a norvégok teljesen hülyék, hiszen az Ökotárs az LMP fiókszervezete! Tehát független , nemde? vagy az ellenzékhez szabad közelinek lenni, csak a kormányhoz nem? Csak hát, 2007-2010 közt a Századvég is ellenzéki volt, nemde?
@batka manó:
Ahogyan elnézem Zsótit, ő már nemigen fáradozik holdtöltekor a reprodukción, ezért mélázik a magaslesen, hogy milyen szép volt régen az élet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: aha, inkább a te szar dumádat egyék inkább!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
próbálnék valami frappánsat írni, de sajnos a tudomány mai állása szerint ennek megértéséhez még legalább 3 milliárd évet (vagy 2000 milliárd forintot) várni kell...

Annyi mindenhez értetek itt a blogon. Nincs egy társadalompszichiáter, vagy mi, köztünk?
Csak sikerült kifosztani a takarékpénztárakat, takarékszövetkezeteket:

"Kiszervezték a takarékok közel ezermilliárd forint szabad betétjének kezelését egy alapkezelőnek, melynek tulajdonosa a Spéder Zoltán által vezetett FHB Jelzálogbank. Demján Sándor felháborodott, levelet írt a takarékszektor új vezetőinek, Lázár Jánosnak, és most azt kérdezi, hogy kerülhetett pályáztatás nélkül ennyi pénz kezelése az FHB alapkezelőjéhez?

Pályáztatás nélkül kiszervezték a takarékok közel 1000 milliárd forintjának kezelését a Takarékbankból Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke szerint. "

[hvg.hu]
@fzs.1933:
az lehet, de nincs mise...este mise asztán sem mise

brühüyyy
@Rodeo36:
az utolsó meg kaccsojja le
@látjátok feleim szümtükkel:
A 23% mellett még azon is csodálkoztam, hogy nem volt olyan pályázó, aki az elfogadható 6-10%-os ajánlotta fel?
Enyhén gyanús.
@bölcsbagoly:
Uhu... a te szánalmas és ostoba komancsmosdató dumád az alja mindennek, szóval a te eszeddel nagyon nem kéne ugrálnod, hisz olyan ostoba vagy, mint Misimókus mogyorója.

Ráadásul még itt van a másik ostoba is:
"Több mint egyéves dicsőséges média-pályafutás után lezárulni látszik Széles Gábor energiacellájának története. A rejtélyes találmány, amit soha senki nem látott, és semmi konkrétumot nem tud róla, vissza-visszatérő slágertéma volt a magyar interneten, főleg azért, mert Széles előszeretettel mondott róla új és újabb, egyre homályosabb és egyre inkább sci-finek hangzó dolgokat."
index.hu/tudomany/2014/11/06/szeles_gabor_lemondott_az_energiacellarol/
@bölcsbagoly:

Ha a 'norvégek a 'marinéninépdalkörének vagy valami 'gyurcsányfanklubnak adnák a 'zsét,ahhoz is 'faszközöd lenne,neked meg a kormányodnak is:))
@balfaszokkal sáncoló:
Apóca, már 2011-ben tettek bejelentést. Oszt azóta (3 éve!!!) nem történt semmi, csak most merítettek ki a botrány kitörésekor néhány kishalat poltpetiék. EZÉRT került alkalmazásra a kitiltás. Merthogy egy banánköztársaságtól sem várható az ügy tisztességes kivizsgálása.
És ez felettébb rongálja a nemzeti érzületemet.
Rühellem ezt a narancsbagázst!
@Rodeo36:
Ha feketeseggű is leszek, én is ebben a keresztény megközelítésben látom a szar oldalát az egésznek. I)gaza van Habának és Jaegnek is, nem vitatom az érveiket, de ugyanakkor a másik óddalon meg ott van amitől nem tudok szabadulni, hogy tudniillik a templomokba beszivárogtatták az aktuálpolitikát, onnan tovább görgették a szart az iskolákba, aztán ezt az egész izét lassan mindenki torkán le akarják nyomni. Engem ez zavar, és az főként (a vasárnapi nyitvatartás okán), hogy ezt is a kdnp. Az mi az amúgy?

Mert nincs olyan mértékegység amivel kimutatható, akkor? Szóval, engem nem érdekelnek a multi szarok, én sohasem megyek a környékükre - tehát nem elfogultságból írom azt amit. Tőlem legyen igaza azoknak, akik szorgalmazzák ezt a vasárnapi szünetet, semmi kifogásom ellene. Csak azt nem... szóval az csípi a szemem, hogy ez megint értem, az én megkérdezésem nélkül, mert olyan keresztényies. És ha én nem vagyok az?

Pedig nem.
Kellene egy nemzeti konzultáció ebben is, megbeszélném semjén elvtárssal, hogy hány fácánt ér egy vasárnapi műszak mondjuk egy kismamának? És sütve kapja-e, vagy levesnek?
Elmennek a...
@jaegtoer:
Hogyan, hogy nem, Nulladik Piktorunk országos cimborája már megint... a 3. is!

"Súlyos gondok Töröcskei harmadik "bankjánál" is: itt a csőd?

Komoly gondok támadtak a főleg Zala megyében működő Széchenyi István Hitelszövetkezetnél, az MNB ugyanis visszavonta működési engedélyét, a szövetkezetek integrációja pedig kizárta tagjai közül. A betéteseket ismét az OBA kártalaníthatja. Az ügy külön érdekessége, hogy az év elején csődbe ment Körmend és Vidéke Tsz. és a héten felügyeleti intézkedés alá vont Széchenyi Bank után ez már a harmadik olyan gondokkal küzdő hitelintézet, amely Töröcskei István ÁKK-elnök érdekkörébe tartozik: Töröcskei a szövetkezet elnöke."
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/sulyos_gondok_torocskei_harmadik_bankjanal_is_itt_a_csod.3.206097.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@fzs.1933:
Dilidoki kéne, amilyen ostoba nerseggnyaloncok szabadulnak ide, olyan logikával, akár a magyar qrmány.
Érteeeed... LO-GI-KA! Na az mostanság nagy ellensége egyeseknek.
Átfutottam itt a kommenteket, de a végén csak ugyanarra jutottam: ezek a kis játszadozások mind csak arra valók, hogy eltereljék NAVida Ildikó és kollégiumi haverjai sokkal súlyosabb üzelmeiről a figyelmet. Igen, tudom, hogy az internet-adót sem adták föl, de az is csak tűzoltás volt. Erről meg nem is beszélve: a mindig mindenre fölhasználható keresztényvadász elvtársakat jól beizzították, hogy dobják már be megint ezt a hülyeséget - emlékszünk, hányszor volt ez már téma? Aztán majd jön a Fővadász, mint a csősz, és mindenkit elküld a büdös francba, "megmentettem a népet" ordítással. Addig se foglalkozunk annyit NAVidával...
@fzs.1933:
A roló lehúzás szerintem simán racionális üzleti alapon történő döntés.
Ha nem szólnak bele, hogy akkor mostantól vasárnap kuss, akkor is megteszik a multik, ha nem éri meg nekik. Ahogy elnézem az ország helyzetét, nem is nagyon kellett ennek előre nekimennie a kormánynak.

Gondos gazda módjára elvégezték saját maguk a dolgot, az "eredmény" majd jelentkezett volna magától is, de a prevenció fontos az ímídzs megőrzése érdekében.
@Knósszosz: lehetek jó ember attól, hogy templomba járok? Olyanba, ami nem politizál. Olyanba, ahol a lelkész még olyan, aki közösséget épít felekezet, bőrszín, nyelv, politikai nézet nélkül. Olyanba, ahol az emberek toleránsak egymással szemben. Olyanba, ahol ugyan a hit a kapocs, de rólunk, emberekről szól.

Tudom, hogy sok helyen nincs így. Nekünk szerencsénk volt. Kívánom, hogy sokan megtapasztalhassák azt a fajta közösségépítést, ami erre a gyülekezetre jellemző!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Gyere cica... óvatosan, mert randa irigy dögök ezek itten ám! :)
@Knósszosz:
hozzászólásom akkor releváns csak, ha ismernénk adatokat a vasárnapi forgalomról. Ha nem tétel, akkor felesleges beszélni róla. De ha több mint 1/7, akkor már bizony nem mindegy. Szerintem.
@bölcsbagoly:
Nem, EZT kivételesen elhittem poltéknak. Mármint, hogy 2011-ben INDULT a vizsgálat bejelentésre.És 2014-ig semmiféle eredménye nem volt.
@jöttem:
Mi lenne?
Aki hazudik, az ... ezektől bármi kitelik.
@jöttem: szokásos, nem tudja a balfasz, hogy mit csinál a másik balfasz
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem csak velük van gond. Az egész társadalommal (akár globálisan). Ide valami erős anyag kell majd!
@Gábris szomszéd: te olyan vagy, mint egy egy éves... minden szart a szádba veszel... különbség annyi, hogy ő ezt a szokást majd elhagyja...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Sajnos a jelenség azt vetíti előre, hogy a 'magyar' bankok számának szaporítása nem a magyar bankszféra megerősítése érdekében történik, hanem a magyar polgárok betéteinek 'megvédése' érdekében. Ezt a megvédést meg már ismerjük, a lépték meg 1000 milliárdos nagyságrend. Ezek szerint.
@Habakuk000:
Nem ennék kevesebb pörköltet, ez tény.
De az intézkedés hatására nem lenne kevesebb szétgórt házasság, nem lenne kevesebb csonka család, aki ezt az egészet kitalálta ennek fényében, az valahol a Pataki univerzumában él az LV-426-tól balra, ott a mélyűrben.

Zárjanak be, bánom is én...
Nem evvel van vitám, hanem azokkal, akik ezt erőltetik, azon indokok alapján, amelyekkel... álszent szarság az egész. Ha szeretem a feleségem és keresztényként belé akarom helyezni a hitemet(..) azt lehet csütörtökön is meg kedden is, a gyerekre meg marad idő akkor is, ha esetleg két órát az Öcsánban tölt a család vásárlással, addig is együtt vannak.

Na, én ezt itt befejeztem, aki nyitva akar lenni legyen, aki be akar zárni az zárjon, én most sörözök!:)
@gazoló: érdekes, az USA-nak mi köze van ugyan ehhez a norvég adományhoz az USA-ban? Kormányközi megállapodásokhoz miért is ne lehetne köze a magyar kormánynak, csak a norvégnak? Ti ennyire hülyék, vagy ennyire hazaárulók lennétek?
@jaegtoer:
De ez nem jut el a zemberek agyáig. 700 Ft igen, de 1000 Mrd az mi a fatyom?
@fzs.1933:
Akkor gratulálok, mert biztosan nem sok OLYAN van!
Akad olyan echte katolikus is, aki nemrég a falu templomából majdnem eladta a toronyórát - csak a helyiek akadályozták meg a pléhboy tettét.
Minden tiszteletem azoknak, akik nem képmutatásból, hanem tényleg a HITÜK miatt járnak templomba - mindegy milyen felekezetűek. Felénk az egyik katlik suliba járó anyuka mondta nemrég, ki van akadva a helyi sulijukra, de mint mondja, "Tudod, elvárják tőlünk..."
Viszont szó szerint undorítónak tarja, hogy a pap rendszeresen fröcsög, politizál. Szerinte sem az lenne a dolga.
@jaegtoer:
Azért az anyagmegmaradás törvényét ismerve, ami pénz onnan "elszivárgott", az máshol alakot öltött! A megfelelő helyen...
@Knósszosz:

normális országban ezt megoldották (egyikük Kanada) kurva nagy veszekedés volt 20 évvel ezelőtt, de ma már lehet misézni szerda éjfélkor is annak aki bemegy, aki nem megy annak maradnak a tévé misék annak annyi előnye van nem perselyeznek de lehet Visa meg Mastercard-dal tehát az összes üzleti tevékenység (ugye a mise is az lelket vesznek kibaszott drágán és lófaszt adnak helyette...de már lehet 3 mószakban is ha a pap bírja és nem ültetik le pedofiliáért)

szóval ha van mivel ünnepelni a csupasz valagukon kívűl akkó' ünnepőljenek... ha nincs se péz se posztó akkor mennyenek pénzet csinyányi még ha útszéli kurválkodással is (azt is újraszabályozták itt sokadccor már lehet telefonon is kurvát rendelni nem kell a sarkon vadászni...és adóköteles)

szóval mindenki azt hisz amit akar, de ha nincs zsé akkor nincs miben hinni mert a templony sem aggya a misét ingyen ott is van beugró kemény forintban

brühüyhyy

azaz szolgáltatás azt nem kell bezárni vasárnap?
@fzs.1933:
Nemrég - talán HVG-n - írták, hogy a 15%-a a boltoknak a vasárnapi forgalom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
bizony, eleinte én is bizalmatlan voltam. Remélem, nem változik semmi, amíg járunk!

De most már ne válaszolgassatok, hadd nézzem már a VV-t! :)
@Habakuk000: "én a "fogyasztás istenének" a kordában tartására tartom pozitív döntésnek a vasárnapi boltbezárásokat."
ez ugyanolyan álságos érvelés, mint a családokra hivatkozni.
hatalmi arroganciával, törvényi tiltással még soha semmit se sikerült megváltoztatni.
alkoholtilalom?
a szemét média is betolakodott az életünkbe.
nosza korlátozzuk!majd kimennek az emberek a szabadba a családjukkal!:)))

amit tenni kéne:
az oktatást kellene a legmagasabb szintűvé tenni.országosan, mindenkinek elérhetően.
rengeteg pénzt kellene ráfordítani!
lehet olyan ktsgvetést tervezni, Magyarországon is!
tudom, nagyon lassan jön az eredmény, de a tömegek gondolkodásmódját csak így lehet megváltoztatni.
nem mindenféle törvényi tiltásokkal.
és nem utolsó sorban az ország is így emelkedne feljebb.rengeteg jó példa van erre.
uff!
@Knósszosz:

"_Zárjanak be, bánom is én..._"

Azért gondold meg. Ne légy könnyelmű. Szerintem bánnád:)
@fzs.1933:
Persze, szó sincs arról, hogy ne lehetne, csak ne legyen kötelező!!
Mert milyen alapon vindikálja magának a jogot a hatalom, hogy kényszeríti a kölköt hittanra, avagy erkölcs oktatásra? Pláne ezek!?

Ennek a kurzusnak a legnagyobb szemétsége az iskolák "egyházasítása" - történelmi...

Legyen katolikus, református, meg amit csak akar a szülő, ha van olyan. Tartsa fenn a tisztelt egyház, és akkor járassa oda srácot. Ha nincs, akkor meg nincs. De azért senki kölkének ne kelljen már olyat tanulnia, ami nem a meggyőződése, csak azért, mert van egy 25-ös osztálylétszámban 8 darab katlik-reform-evangelikus! Bocs, én semmiben sem hiszek ami vallás, talán ezért vagyok nyers ebben, de ez is egy vélemény. A tiédet tiszteletben tartom, de akkor legyek már én is fontos (sokadmagagammal), akiket ez az egész nem érint meg. Amúgy sem való a vallás a suliba, ahogyan a politika sem a templomba.

Mindent a maga helyén.
Ha valaki keresztény értékeket akar a kölke fejébe verni, az írassa be hittanra, és fizesse a vasárnapi iskolát, de ne az én adómból legyen kötelező mindenkinek!

Remélem érthető voltam és nem sértő.
Üdv!
@fzs.1933:
Sokat nőtt a füved!
Ideje lenne most lenyírni... :D
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): milyen kérdésedre? gondolod, hogy listázom a kérdéseket? ha érdekel a válasz,akkor ismételd meg a kérdést!
@gazoló: pofűátlanul csúsztattok ott a balféken! Nem akartok tudomást venni a különbségről az egyoldalú és kétoldalú adományozások közt!
1. egyoldalúnál, akár magánszemély, akár egy kormány nyújt egy másik os rszágbeli alapitványnak, szervezetnek, abba az illető ország kormányának nincs beleszólása (ld. a mo-i Soros alapitvány, vagy pl. a magyar kormány adományairól a külhoni magyaroknak), ugyanis semmi keze hozzá.
2. kétoldalú kormányközti megállapodásnál viszont a fogadó ország kormányának joga van ellenőrizni az adomány útját és felhasználását! Ilyen eset a Norvég alap is! Ugyanis nem ajándékról van szó az Ökotárs felé, hanem a norvég kormány és az EU megállapodásáról (amelynek ugyebár Mo is tagja). A szabad kereskedelmi jogokért nyújtják a norvégok. Kötelességből s nem jószántukból. Ergo, a KEHI-nek, a NAV-nak, az ügyészségnek joga van vizsgálni ezen pénzek útját is!
@jaegtoer:
KÖSZ!:))
Az örökös meggondolatlanságom.
Természetesen a kocsmák, italkereskedések NE!
És ha lehet, engem se:)))
@punkfrog: mitől lenne álságos?

nekem nincs ezzel kapcsolatos hátsó szándékom, meggyőződésem, hogy meg kell védeni magunkat a kereskedelem mindent magába szippantó térnyerésétől.

Nézd meg a Bolinak belinkelt videot, igaz választásról szól, de tanulságos. Legalábbis nekem.
Szevasztok ostoba Gyurcsány csicskák !

Sírtok mi ?

Örülnétek, ha Amerikából Soros Gyuri rámutatna valakire, és mi dutyiba zárnánk élből, ugyi ?

Gyurcsány apátok meg is tenné. Azonosíthatatlan karhatalmistákkal veretné az ellenzéket ahogy szokta, a pénzeket meg Soros Gyuri bácsival okosba osztaná, ahogy szokta.

Ballib álcivilek segedelmével, ahogy csinálták a vizsgálatokig.

A híres demokraták amint bizonytékok nélkül, ügy nélkül dutyit követelnek...

Röhejesek vagytok, mint mindig ! :DDD
@Knósszosz:
nem volt sem sértő, sem bántó, amit írtál! Ahányan vagyunk, annyifélék. Annyiféle véleményünk van a világról.
Alapvetően hasonlóan gondolkodunk, csak te onnan, én innen!

Béke!
:)
@Rodeo36: Szép estét. Te szoktad nézni a Discovery Channelt? Ha igen, ezt nem szabad majd kihagyni. :)

Bekamerázott embert etetnek meg egy anakondával

444.hu/2014/11/06/a-discovery-uj-tevemusorban-egy-bekamerazott-embert-etetnek-meg-egy-anakondaval/
@bölcsbagoly:

'Édespofa hülyegyerek!
Mi az a haza??:))utánatok??
"Hazaszeretetből" simán hagynátok elúszni 36-40 milliárdot,ha nem ti vagytok az osztók??
Hülye duma ez a "kormányközi megállapodás':)
'csakagempa,meg a 'zirigység motíválja a kormányt,ezt érzékeli és jelzi az USA:)
@bölcsbagoly:
.
A KEHI-ről, az államháztartásról szóló törvényeket próbáltad értelmezni? Vagy még mindig az áfát forgatod?
Ismered az Alkotmánypótló Alaptörvény szerződésekre vonatkozó rendelkezéseit?
Szerinted mikor kell érvényesülnie a pacta sunt servanda elvnek?
Tudod, hogy Norvégia egy ország?
Plussz info:

index.hu/kulfold/eurologus/2014/11/06/vida_ildiko_felreertette/

A kelet-közép-európai régióban jól teljesít Magyarország, ami az ÁFA-beszedés hatékonyságát illeti: csak Szlovéniában, Bulgáriában és Csehországban kisebb a rés, mint nálunk. A lengyelekkel azonos szinten állunk.
@gazoló:

Mutass már 1 darab hírt légyszi, ahol a szocik milliárdos ÁFA csalás ügy végére értek, és felgöngyölítették a szálat !

A Fidesz alatt kb két havonta lebukik egy ilyen genyó ÁFA csaló MSZP-s komcsi bagázs !
@fzs.1933:

Hagyd ezeket a szerencsétleneket..

Egy részük elmerült a GYurcsány hátsójában, az okosabbakat közülük meg a Norvég alapból fizetik, hogy ontsák az indexen a marhaságokat !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Mutass már 1 darab hírt légyszi, ahol a szocik milliárdos ÁFA csalás ügy végére értek, és felgöngyölítették a szálat ! "

hagyó? molnár? kettő elég?

"A Fidesz alatt kb két havonta lebukik egy ilyen genyó ÁFA csaló MSZP-s komcsi bagázs !"
például vida. ööö...
@Knósszosz:
Ha jól emlékszem, ez így működött addig a pontig, amíg az álkeresztények át nem vették a hatalmat.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

'Idefigyejjé 'biboldó:)
Fa@térdekel az,hogy a szocik miből,meg mennyit és ki lop többet?(nagyságrendekkel többet ez a nyomorult narancskomcsi maffia!!)
:))Zuschlag különben is 'keresztre ment értük:)))
@Gábris szomszéd: annyiféle discovery van, melyik nekem 4 jön be...

anakonda belülről még meddig megy ez a baromság...most még majd a Jónás prófétát fogják megetetni egy ámbrás cettel vagy kék bálnával...(de ne mondd el nekik, mert tényleg megcsinálják...most csináltakegy kurva jó ötletből egy kurva szar filmet a Hawkins meg forog a székén...végre valami jó amiből kiderűl a fekete lyuk nem is fekete meg nem is lyuk erre lelkiproblémát és lövöldözést csinálnak mert arrafelé csak a lövöldetér műxik)

na nem nézem meg

van más? harrach kurrach berrech meg a többi idióta aszongyák hogy a kdnp nem 12 -en van hanem 16-an? igaz?

brühüyyy
@gazoló:

AZ apád faszáét hazudgálsz ostoba Gyurcsány csicska..

www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp

Államadósság 1998: 60,9%
Államadósság 2002 (Fidesz) : 58,5% (-2,4%)
Államadósság 2010 (MSZP) : 82,2% (+24,3%)
Államadósság 2014 (Fidesz): 78-79% (-4%)

www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&met_y=unemployment_rate

Munkanélküliségi ráta 1998: 9,1%
Munkanélküliségi ráta 2002 (Fidesz): 5,5% (-3,6%)
Munkanélküliségi ráta 2010 (MSZP): 11,2% (+5,7%)
Munkanélküliségi ráta 2012 (Fidesz): 7,6% (-3,6%)

Szóval eladósítják a szocik az országot, és megduplázzák a munkanélküliségi rátát.
Ahogy szokták.
Ennyit tudnak a GYurcsány féle elkúrók meg a nevüket.
@Secnir:

Mondom ÁFA ... Tudod.. Nem tolvaj szocit kell mutatni, mert azt tudjuk, hogy az összes MSZP-s tolvaj tetű.
@Gábris szomszéd:
azért akadnak még jelentkezők, mielőtt a tablóról lemaradna valaki...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:de 8-an vannak utánunk! S vajon mindegyikre kivan Sam bácsi?
@dr. jenőke (jenőke): nem , nem tudom, de azt igen, hogy egy tudálékos hülye lehetsz!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
államadósság
fidex 2014 127.42%

bizonyícsd be ha nem igaz

brühüyyy

82,2% -kal kapták 2010,ben?
@bölcsbagoly:

Azokra nincs kiakadva, mert ott még a Norvég alapot a Soros csapat kapja arra fele..
Hogy az ÁFA rés majd kétszer annyi a Románoknál, Szlovákoknál, ...
Le van szarva,,

Lényeg a Norvég zsozsó.
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/soros-behalozta-a-civileket-1249601
Nemcsak Magyarországon, hanem a többi közép- és kelet-európai országban is az Egyesült Államok, illetve Soros György spekuláns pénzelte, alapította a norvég „civil” pénzek szétosztását felügyelő szervezeteket
...
@gazoló: az USA azt érzékeli Gati és Soros révén, hogy egykori hazájuk az istennek sem akar ismét gyarmat lenni!
@Rodeo36:

Adtam neked linket te ostoba GYurcsány csicska:
www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp

Összevetheted az összes EU-s tagállammal.
Eurostat adatok, google dataexplorer.

Láthatod, hogy az MSZP kormánytól az egész EU-ban nincs szarabb.
Se GDP arányos hiányban, se munkanélküliségi rátát tekintve.
@jöttem:
Nekem valami olyasmi sejlik fel, hogy például a katolikus egyház nem igazán osztotta a KDNP véleményét bizonyos dolgokbayn - persze ez nem most volt, ha tudod esetleg tájékoztass - érdekel.

Nem csodálnám, ha nekik is ciki lenne egy semjén. Amit meg a harrach nyígött ma, arról ne is beszéljünk.
@jöttem: s a norvégok meg elesnek a szabadkereskedelmi egyezségtől az EU-val!
@Knósszosz:
abban ne reménykedj. Az egyházak is mindig azok mögé állnak, ahonnan a pénz jön.
@Habakuk000: én meg tudom védeni magamat a "rémisztő kereskedelemtől".nem központi téma nálunk.a helyén kell kezelni.
néha szükséges rossz, néha szükségtelen de jó.
ne démonizáljuk már a vásárlást!
ha néhány üzlet zárva lesz vasárnap, attól még az embere nem változnak.
hülyék meg mindig lesznek, de ne hozzájuk igazítsuk már az életünket!
ezért is írtam, hogy nálam az oktatás az elsőrendű!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Röhögni fogok reggelig ezen a statisztikán!
De megnyugtatlak,soha egyetlen párthoz közöm nem volt,de a fidessre szavaztam azért'eccer,89-ben:))
Azonban egy apróságra rájöttem:)
Egy név kihozza belőletek a'zállatot:))

Gyurcsány:)Hát akkor 'neszege@i:))

GYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányvvGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányvvvvGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányGYurcsányv:))))))))))))))))))))
@bölcsbagoly:
Lehet.
Pedig csak arra voltam kíváncsi, miért szólsz hozzá olyan témákhoz, amelyeknél alapszintű ismereteid nincsenek.
Így ha én kérdezek valamit, nyilván hőzöngésre telik csak.

Csak mondom: egy bölcs bagoly ilyenkor békésen üldögél egy fa ágán és a saját egerével szórakozik.
Elfáradtam. Holnap jövök.
Szép estét!
@punkfrog: Ahhoz képest, hogy nem démonizáltok és senkit nem érdekel, mégis ez itt a téma, pedig van egy valóban fontos: Magyarország korrupt maffiaállama van terítéken, s ezzel a kutya nem foglalkozik.

Legfeljebb egy két Vidázás, s a fidesz trollok bérterelése.

Na ez az igazi démonság.

Szép álmokat hozzá mindenkinek.
@dr. jenőke (jenőke): ezt magadra nézve miért nem tartod megfontolandónak?
@fzs.1933:
Ugyan! Nem olyanok ők... csak a hitélet fontossága.
Párom egy nemzetközi szervezetnél dolgozik, tudnék mesélni hogyan segítenek nekik be az egyházak. Hányinger...
@bölcsbagoly: üdv!

elolvastam a mai munkásságod..

egy kérdésem lenne..

ha valamelyik ellenzéki kormány alatt tenné ugyanezt az usa....
mit szólnál hozzá?
védenéd akkor is a nav elnököt, és a többi kitiltottat?

egyszerű a kérdés, remélem válasz is lesz...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): miből gondolod, hogy tapsolok olyannak amikor csak sároznak, de nem bizonyítanak?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Normális ellenzék nem dolgozik a saját hazája ellen.

A hazaáruló ballib férgeknél viszont ez az alap.
Saját kezűleg fogalmazta Göncz Kingus is az országot elmarasztaló határozatokat, ahogy az MSZP-s biztos is azonnal igennel szavazott az országot sújtó szankciókra.
Soros és a Népszavás tetvek pedig Amerikából bomlasztanak, mert megszűnt a Norvég alap, mint kifizetőhely számukra.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te aljas tetű, mesélj a háromezermilliárdról! Hol van? Csak nem eltapsolták a bálványaid? De a pitiánerségről is beszélhetünk, amikor a vörösiszap elárasztott három települést, egy emberként fogott össze az ország és adakozott. Na, és az hol van? Ja, hogy gyurcsánybajnai... értem én. Ha egyszer majd ez senkit sem érdekel, mit fogsz "tanítani"?

A "hogyan éljük túl a saját sötétségünket a mindenkori hatalom seggének hatékony nyalásával?" -című tantárgyat?

Ha te valóban tanár vagy, az katasztrofális az oktatás színvonalára nézve, bár ezt én nem hiszem. De ha még is, akkor te nem nettó büdösbogár vagy, hanem bruttó bölényszar.
Nem rühelled magad, hogy ilyen szemetesvödrök oktathatnak a mai rendszerben? Már ha az vagy aminek hazudod magadat..

Nem vagyok biztos benne, hogy érdekel mit válaszolsz, már ha válaszolsz. Nem bírom a penetráns fidesz szagot, szóval lehet, el sem olvaslak, minek?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): sajnálom, hogy nem értesz magyarul. De hogy tudsz írni?
@kekex: Konkrét bizonyítékokra alapozott feljelentést tettek? Ugye hogy nem?
@Knósszosz:

Buzikám !

Pofád lapos..
A tetű MSZP-s haverjaid elprivatizáltak mindent, eladták a közműveinket, gyárainkat bagóért.
Cirka 3 ezer milliárdot kótyavetyéltek el névértéken 1 ezer milliárdos összegért, amivel együtt is megnövelték 82% fölé a GDP arányos államadósságot.

A Fidesz pedig visszavásárolta az elherdált MOL részvényeket többek között, és kifizette a Bajnaiék által felvett IMF adósságot, és még így is 76%-ra csökkentették az államadósságot.

Szóval az ostoba Gyurcsány csicskák hazugságai helyett érdemes a számokat nézni.

Tolvaj, munkanélküliségi rátát megduplázó, országot és embereket devizában végtelenségig eladósító, ellenzékiek szemét kilövető MSZP-s hazaáruló tetvek, vagy a Fidesz.

Ez a választás.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !
@Knósszosz:
Egyházi ügyekben nem vagyok járatos. A KDNP mostanság hasonlatos egy Monthy Python show-ra.
@Gábris szomszéd: ok... lápi-magyar vagy... ez is rendben van... de miért kell neked minden hülyével szóba állni?... legyen már egy minimum, sub kavics...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Szólhatnál központban, hogy írjanak új szöveget a brossúrátokba.
A csúsztatás és a félremagyarázás mellett unalmas is.
@Sir Bates dö Hól: Hát ha már te is szóba állsz velem. :)
@jöttem:

Tessék fiam, mégegy statisztika csak neked.

Eurostat adatok, google data explorer:

Államadósság EUR-ban:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_mio_eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

2002: 40.5171 Billion EUR
2010: 78.3691 Billion EUR
2013: 77.6595 Billion EUR
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): ja, te már az USA bizonyos államában jártál elemibe, s nem tudsz kézzel írni...részvétem.
Azt azért el kell ismerni, hogy ma mindenki megdolgozott a pénzéért a kubatov-csapatból... a másik oldal meg baszott termelni a gdp-t...
@jöttem: Nyugi. :)

Megvannak a Fidesz új szóvivői

Kinevezték a kormánypártnál az új szóvivőket. A Fidesz-frakciónál Dunai Mónika és Tuzson Bence, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségnél pedig Dódity Gabriella kapta ezt a feladatot. Kocsis Máté kommunikációs igazgató javaslatára Orbán Viktor pártelnök és Rogán Antal frakcióvezető nevezte ki őket.

hvg.hu/itthon/20141106_megvannak_a_fidesz_uj_szovivoi
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez a kép mindent elmond.
Itthon a saját zombijaiknak arcoskodnak, közben meg:)))
hvg.hu/itthon/20141106_Foto_Testbeszed_az_eletunk__amikor_Lazar
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Szólíts csak nyugodtan heterónak, semmiképpen sem szeretném elvenni tőled a homo titulust, te vagy a doktor, Phd&habilitált magántanár, a főnök seggének nyalásában.

A buzi az egy rang, azt jelenti: más.
Én nem vagyok más, de kinyilatkoztatásod alapján ezt te másként gondolod. Szóval aki más, az buzi. Rendben. Te másként gondolkodsz mint én - ez kiderült - szóval akkor te vagy a buzi! Érted? Nem, ugye?
Te komolyan tanár vagy, ekkora aggyal nem hiszem. Ne hencegj!:))
@Gábris szomszéd: mert te embertelen tanok/ideák propagálója vagy, ezért kell ezt jelezni mindig... de preferált pártod kenyéradó gazdáinak is kellemetlen ez a társaság már... ma nem jött körlevél?...
@jöttem:
Te ezen tudsz röhögni?
Biztosan nem! Semmi kabaré, csak gyalázat.
@Gábris szomszéd:
Gondolom, hű elv- akarom mondani nertársak. És őrzik a zongorát! Szakmailag ez roppant fontos. :)))))
@Knósszosz:
Bármikor. Per pillanat a zongoraőrzésen szórakozom hangosan.
@Habakuk000: ja, csak itt kurvára nem erről van szó, hanem a szokásos fidesz tempóról. Olyan törvényeket gyártanak szakmányba, amik biz. versenytársakat kurvára büntetnek, kivéreztetnek, másokat meg helyzetbe hoznak. Tehát megint nem a teljesítmény számít, hanem a haverok.
Csak a (maffia) család.
Tehát nem az történik, hogy akkor semilyen bolt nem lehet nyitva vasárnap, hanem az, hogy csak azok a boltok, amik nem cba vagy coop.
@bölcsbagoly: anyád picsája... ha idegen kifejez3st használsz, nézz utána, faszkalap... mert csak bohó ot csinálsz magadból (eddig csak fidesz-bérenc voltál... azt lehet pénzért/anyagi javakért tenni... de ez, b+, ez nagyon kellemetlen... írd: neheztel, az is érthető... )
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"_A Fidesz pedig visszavásárolta az elherdált MOL részvényeket többek között, és kifizette a Bajnaiék által felvett IMF adósságot, és még így is 76%-ra csökkentették az államadósságot._"

Ne éld nagyon bele magad.

Amit visszafizettek, azt abból a valutatartalékból tették, amit még a Gyurcsány-Bajnai idejében halmozott föl az MNB Simor vezérlete alatt.
Az elherdált MOL részvényekről neked fogalmad nem lehet, mert azokat éppen most herdálják. Amiről te beszélsz az az INA-ban való részvétel lehet, de az meg megint egy gennyes ügy, ezért nem is járt mostanában Hernádi Abbáziába, ha úgy tetszik Opatijába pihenni. A jövőben sem nagyon teszi.

A számok és a számolás terén van mit pótolnod, a tartóidtól kérj hozzá segédletet... százalékszámítás, helyi értékek, numerikus karakterek. Van még algebra is, de azzal majd akkor foglalkozunk, ha felegyenesedtél a hátsó végtagjaidra és a gerinced is veszít a kényszerűen görnyedt tartásából.

Ellenben a mai béredet megszolgáltad, mehetsz a kasszához. Kubatov fizet vagy Fricz? ...bár mindegy is.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló

Államadósság 2010. év Fidesz által átvett
79.6%
Nem 82.2 + 24.3 %
Máskor gondold meg, hogy mit írsz le, ne hidd, hogy nem elleőrizzük le a számokat.
@Sir Bates dö Hól: Ezt sem így látom és körleveleket sem szoktam kapni.
@Sir Bates dö Hól: Mondjuk az jó lenne ha a világon én és az eszméim lennének az "embertelenek". :(

What We're Leaving Behind

youtu.be/6K5qBGBEE_c?list=UUZaT_X_mc0BI-djXOlfhqWQ
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Na figyelj te blöff huszár!
Hogyan lehet az, hogy az államadósság jelenleg 85% körül mozog?
Te tudod, hogy mire ment el a manyup pénz?
Egész pontosan megírom.
2011.március 31-én 2.945.3 alap
Felhasználások
- államadósság törlesztésre -1.775.4
- költségvetés folyó kiadásokra - 528.8
- árfolyam veszteség fedezetére - 281.2
- költségvetés visszafizetés + 70.0
és egyéb, jelentéenynek nem minősíthető felh.
A manyupból törlesztésre felhasznált forrás mellett hogy-hogy nem csökkent az államadósság.
Az 528.8 milliárdot eltapsolta a kormány a folyó kiadásokra, ha ez nem lett volna, további hitelfelvételre került volna sor.

Más.
Miért az MSZP felelős a privatizáció miatti elherdált nemzeti vagyonért?
Mely pártok voltak a rendszerváltás után kompetensek a privatizáció végrehajtásában?
Különben is az akkori privatizációból részesültek sima állampolgárok is.
Arról miért nem szónokolsz, hogy jelenleg a nemzeti vagyont egy pár személyből álló érdekcsoport síbolja el?
Basszátok már ki innen ezt a hülye baglyot, bűzlik a szoba az izzadságától, annyira erőlködik, enyhe szarszagot is érezni, legalább használna valami dezodort.
@jaegtoer: gondolom a hidfo.neten vagy az ororszország hangján hiába keresném... meg a körímélbe sem tették be... (amilyenek ott a brénsztormingolók, ha a "SZIGORÚAN TILOS LINKELNI" megjegyzéssel küldik el, ezek akkor is berakják olvasatlanul... nem ismernek fel minden szóképet:-)...)
@DarthVader:

Ezzel a kéréseddel közvetlenül Boli TermiNádorhoz kell folyamodnod. Baszási...pardon, bocsánat kibaszási jogkörrel Ő van ideiglenesen felruházva.
@Gábris szomszéd: az általad preferált tanok generálták ezt is... de ezt sem érted vagy, ha igen, tagadod... muter csuklani fog, ha folytatod... csak szólok...
@DarthVader:
Ne akard kizárni @bölcsbagoly: -t. Ó a legműveltebb, legmagasabb iskolai végzettségű az itt kommentelő fidióta trollok között.
Azért nem semmi tudása lehet, ennek a madárnak és még szórakoztató is.
Témavezető/opponens/doktori bizottsági tag, sőt még biológus is.
@Sir Bates dö Hól: Na ja. Odamentek demokráciaéllovasék, aztán, 13 év után hogy hogy nem minden csak rosszabb lett. De legalább neked könnyű a helyzet, hiszen ezt is én és a "tanaim" generálták. Magyarázat kipipálva.:)
Milyen kár, hogy nincs igazad. Ha meg lehetne akadályozni ártatlanok ezreinek halálát még anyuci csuklását is bőven bevállalnám érte.
@Sir Bates dö Hól: Én mindig örülök neki, amikor a fősodratú médiákban csupa igaz dolgot olvashatok, főleg az orosz-ukrán konfliktusról. :)
Ezt mindig is sejtettük.

Nagyon jól jár a brit gazdaság az európai uniós társállamokból, köztük a közép- és kelet-európai EU-tagországokból érkezett munkavállalókkal, akik milliárdokkal többet fizettek be a brit költségvetésbe, mint amennyit a szociális ellátó szolgálatoktól igénybe vettek - áll abban a szerdán Londonban ismertetett átfogó elemzésben, amelyet két egyetemi professzor állított össze a bevándorlás költségvetési hatásairól.

Christian Dustmann és Tommaso Frattini, az egyik neves londoni egyetem, a University College London (UCL) kutatói 51 oldalas tanulmányukban kimutatták, hogy a külföldi EU-munkavállalók 2001 és 2011 között több mint 20 milliárd fonttal (csaknem 8 ezer milliárd forinttal) járultak hozzá a brit közfinanszírozási rendszer bevételeihez.

Mindemellett olyan mennyiségű és minőségű produktív szaktudást hoztak magukkal, amelynek oktatási költsége összesen 6,8 milliárd fontjába került volna Nagy-Britanniának - áll a Királyi Közgazdasági Társaság (Royal Economic Society) The Economic Journal című folyóiratában megjelent elemzésben. A szerzők kimutatták azt is, hogy a vizsgált évtizedben a 15 régebbi EU-tagállamból érkezők 64 százalékkal, a 2004 óta felvett közép- és kelet-európai uniós országokból Nagy-Britanniába települt munkavállalók 12 százalékkal több adót fizettek be a brit költségvetésbe, mint amennyit onnan szociális ellátás formájában igénybe vettek.

Az elemzés kiemeli emellett, hogy a más EU-országokból betelepülő munkavállalók 43 százalékkal kisebb valószínűséggel folyamodnak állami szociális ellátásért vagy adókedvezményért, mint a brit lakosság, és 7 százalékkal kisebb eséllyel élnek rászorulóknak fenntartott szociális bérlakásokban. A 2000 óta érkezett uniós bevándorlók átlagosan jobban is képzettek: 2011-ben, a vizsgált időszak utolsó évében a közép- és kelet-európai EU-tagállamokból érkezők 25 százalékának, a többi uniós társállamból betelepülők 62 százalékának volt egyetemi végzettsége, miközben az egyetemi diplomások aránya a brit lakosságon belül 24 százalék.

A keleti EU-tagállamokból érkezők körében különösen magas, 81 százalékos a foglalkoztatottsági ráta; a Nagy-Britanniában születettek esetében 70 százalék ez az arány - áll a UCL kutatóinak elemzésében. Az EU-bevándorlás mára a brit belpolitika első számú vitatémájává vált, és az uniós társállamokból - főleg a közép- és kelet-európai EU-tagállamokból - érkező munkavállalók nagy száma a legfőbb hivatkozási alapja az unión belüli szabad munkaerőmozgás korlátok közé szorítását szorgalmazó kormányzati megnyilvánulásoknak.

www.aberdeenimagyarok.co.uk/cikkek/kiszamoltak-nagyon-jol-jar-bevandorlokkal-brit-gazdasag
Tízezrek vonultak az utcára az internetadó ellen, a résztvevőkről pedig sokan, sok helyen elmondták, hogy nagy részük olyan, aki politikailag eddig kevésbé vagy egyáltalán nem volt aktív, és akikkel más pártpolitikai rendezvényeken nem lehetett találkozni.
A Maven7 Hálózatkutató Zrt. kutatói azt próbálták meg felmérni, hogy van-e átfedés a netadó elleni tüntetés résztvevői és a politikai pártok támogatói között. Ehhez pedig a Facebook statisztikáit használták: összevetették a pártok posztjaira adott lájkok kommentek mennyiségét, gyakoriságát a tüntetés fanpage posztjaira adott lájkokkal és általa meghirdetett eseményekre érkezett visszajelzésekkel. A felmérés anonim volt, a Facebook statisztikáját alkalmazta.

„Összességében a tüntetés olyan tömeget mozgósított, amely korábban nem volt aktív politikailag az interneten, legalábbis nem tudott azonosulni egyik párt mondanivalójával sem. A tüntetés szervezői egy olyan réteget tudtak megszólítani és aktivizálni, amely tagjait a pártpolitika (eddig) hidegen hagyott. A tüntetés résztvevői számára csak a Jobbik emelkedik ki mint preferált párt. Ugyanakkor a pártok közül az Együtt-PM pártszövetség támogatói tudtak leginkább azonosulni a netadó-ellenes megmozdulással" – írják.

index.hu/belfold/2014/11/06/mit_mond_a_facebook_a_netado_elleni_tuntetes_resztvevoirol/
Írogat a sok munkásőr.
@Gábris szomszéd: Nem kell új milláról álmodozni! Vagy mégis született egy új hatfős szervezete?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ne fáraszd magad, fölösleges, ezeknél sokkal jobb hamis statisztikákat tudok neked csinálni seperc alatt excelen? kell neked? azzal azután flangálhacc a haverjaid között, hogy melyőtök a nagyobb lúmen?

te bizonyosan megkahatnád a világ legmnagyobb sweggfejének járó Nóbel pótdíjat ami egy aranyozott lófasz a matolcsi már ismeri közelről azért nem tud hajlongani és leűlni

brühüyyy

szerencsétlen dilinyós vagy bucika
@bölcsbagoly:
idefigyuzz bagolyka, te érted mit jelent "apprehend"???

vagy csak akartál használni egy idegen szót ...amit te magad sem értesz

tudniilik a magyar állam és egyetlen idióta képviseléője sem (minielnök beleértve a szarba) nem kompetens az IMF apprehendálására...amit csináltak kibaszás és időhúzás de az meg nem apprehension

szóval tanulj szorgalmasan nyelveket

apprehend: seize,arrest,/perceive (by interllect or by senses), /understand, anticipate with fear, latin: lay hold of

namost hogy ezek közül melyik amelyik -szerinted- ezt jelenti akkor megapprehendállak és bedoblak a dugába

add vissza az óvodai étkészletet

brühüyyy
@bölcsbagoly:
hókusz pókusz meg a csilicsalabácsi csodái?

carpe diem

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
Jó reggelt! Lemondott már? Nem?

www.tubewatcher.tv/182

Addig nézzétek meg ezt
@avanivi:
'reggelt!

4:08-nál az melyik város(ka) lehet? Van valami ötleted?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: hali:) látom még mindig kukorékol a szomszédban a kakas :)
@fzs.1933: Nemtom de szép :)
Tegnap nem volt időm követni,végül sikerült lenyírnod a füvet ?
@avanivi:
kedves tőled, hogy szíveden viseled nehéz életem történéseit!
Nekem, a kormánnyal ellentétben vannak sikereim!
fzs.1933 jobban teljesít! Megcsináltam!

:)
De most megyek, ébresztem a kölköket. Meg reggeli, meg pakolás, meg edzés, meg ilyenek. Valamikor kora délután visszanézek.

Addig is
Szép napot!
@jaegtoer: @Rodeo36: @Mariann19:

Ezt szeretem az ostoba Gyurcsány seggnyaló bandában..

Az MSZP csicskák szövegelnek, link és tény semmit.

Az arcukba tolom jóindulatúan az Eurostat adatokat, google data explorerrel, és hamisítványnak nevezik.
Azt az adatsort, amit az EU is és a hitelminősítők is használnak.

Nekik csak az MSZP-s statisztika tetszik, amit Gyurcsányék gyártanak jó pénzért..

Ostoba MSZP csicskák.

Itt a valóság linkekkel:

Államadósság EUR-ban:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_mio_eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

2002: 40.5171 Billion EUR
2010: 78.3691 Billion EUR
2013: 77.6595 Billion EUR
@avanivi: dehogy, kinyírták az ideit is, szerencsére elég hamar :-D
@bölcsbagoly: "@dr. jenőke (jenőke): nem , nem tudom, de azt igen, hogy egy tudálékos hülye lehetsz!"

Nem tisztem védeni jenőkét, de szerintem ő a tudálékosságából megél, és nem kell bérkommentelőnek állnia, mint neked a sok eszeddel.:D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"A tetű MSZP-s haverjaid elprivatizáltak mindent, eladták a közműveinket, gyárainkat bagóért.
Cirka 3 ezer milliárdot kótyavetyéltek el névértéken 1 ezer milliárdos összegért, amivel együtt is megnövelték 82% fölé a GDP arányos államadósságot."

így van, elő kell venni, hogy ki volt az, aki előkészítette a privatizációt, és ki volt az, aki az előkészítés után megszavazta azt, hogy törvényerőre emelkedvén lehessen lopni. na nézzük:
privatizációt előkészítő miniszter: matolcsy györgy.
pipa, ő az egyik mszmp-s
nézzük, többek között ki szavazta meg a parlamentben:
orbán viktor, fiatal demokraták szövetsége
stimmt, a másik mszmp-s.

nézzük, ki húzott belőle hasznot:
orbán győző, szőlő- és bányaprivatizáció
stimmt, a harmadik komenista
simicska lajos & orbán viktor& varga tamás, tiszti-kaszinó
stimmt. mehetünk tovább, okostóni?
ajaj!

leváltják az államtitkárt ezért?
'Oroszország gyengül?'

www.youtube.com/watch?v=kkVRM0Mg7qE

Helyettes államtitkár: agresszív orosz fenyegetés éri Magyarországot

„Nem vagyunk biztonságban”: stratégiai veszélynek nevezte az „agresszív orosz politikát” a védelmi helyettes államtitkár.

Moszkva fenyegető fellépése és az iszlám radikalizmus terjedése miatt Magyarországnak újra kell gondolnia biztonsági statégiáját – mondta Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára egy biztonságpolitikai konferencián, csütörtökön.

„Keleten Oroszország egyre agresszívebben érvényesíti akaratát, ami ma elsősorban Ukrajnát sújtja. Délen pedig az ISIS létrejöttével brutális terrorista szervezkedés született, amely állami fukciókra tör, ráadadásul katonailag igen hatékonyan működik” – mondta az államtitkár.

Siklósi szerint „Oroszország nem csak a posztszovjet térség országaira nézve jelent potenciális fenyegetést. Aggodalomra ad okot a NATO keleti határain lévő néhány szövetségesünk, különösen Litvánia, Lettország és Észtország, de talán még Lengyelország esetleges fenyegetettesége is.” Hozzátette: a potenciális orosz fenyegetés nem korlátozódik a NATO keleti határaira. „Az elmúlt hetek provokációi után svéd és finn partnereink sem érezhetik magukat biztonságban úgy, ahogyan azt a Szovjetunió széthullását követően remélték.”

A helyettes államtitkár beszédében elemezte Oroszország stratégiai helyzetét. Mint mondta, Oroszország valójában nem erősödik, hanem gyengül. Nukleáris arzenáljának megőrzése ellenére sem szuperhatalom, sőt, „a nyugattal folytatott konfliktus hatására várhatóan tovább fog gyengülni és mozgásterét az is jelentősen korlátozza, hogy bavatkozásai számláját állnia kell.” Siklósi szerint azonban az igazán komoly veszély Oroszország számára a palagáz forradalom, ami az állami bevételei alapját rendítheti meg, már középtávon is.

A gyengülés azonban nem jelenti azt, hogy Moszkva kisebb veszélyt jelentene a jövőben. Épp ellenkezőleg: „a sarokba szorított medve a legveszélyesebb” – érzékeltette a jövőbeli kihívásokat a helyettes államtitkár.

A nyugati világ számára még ennél is nagyobb kihívást jelent az iszlám fundamentalizmus és radikalizmus terjedése, ami „beláthatatlan következményekkel járhat”. Siklósi emlékeztetett rá, hogy „az iszlám radikalizmus a nyugatot dekadensnek tartja, miközben önmaga morális felsőbbrendűségét hirdeti. Ki kell mondanunk, hogy az iszlám radikalizmus terjedése hosszabb távon egzisztenciális fenyegetést jelenthet, nem csak a Közel-Kelet államai számára, hanem a nyugat, és azon belül is elsősorban Európa számára is” – jelentette Siklósi, aki szerint a radikális iszlám elleni küzdelem – különösképen az Iszlám Állam elleni harc – napjainkra kulcsfontosságúvá vált.

Az Egyesült Államok és Oroszország konfliktusáról és az új hidegháború kihívásairól tartott kétnapos nemzetközi konferenciát az Antall József Tudásközpont szervezte. A rendezvényen felszólal többek között Jeffery D. Gordon, a Pentagon volt szóvivője, John O’Sullivan, Margaret Thatcher egykori beszédírója és a Moszkvai Stratégiai Intézet korábbi vezetője, Andrej Pjontkovszki is.

www.atv.hu/belfold/20141107-helyettes-allamtitkar-agressziv-orosz-fenyegetes-eri-magyarorszagot/hirkereso
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Láthatod, hogy az MSZP kormánytól az egész EU-ban nincs szarabb.
Se GDP arányos hiányban, se munkanélküliségi rátát tekintve."

Gondolom, ha nem fizetnének neked a kommentelésért, akkor te is a munkanélküliségi rátát javítanád közmunkásként, mert a szabad munkaerő piac máshol nem tartana rád igényt. Mint ahogy a megbízóid is CSAK erre tartanak alkalmasnak, és pl. nem a narvacsicselvtárs irodájába alkalmaznak. Jó érzés?
@látjátok feleim szümtükkel: s mégis honnan veszed, hogy én s nem ő a bérkommentelő?
@Gábris szomszéd:

"Hogyan lehet megértetni a náci propaganda lényegét, ami abból áll, hogy sok-sok kisigazságból mozaikolok, pecsvörkölök egy jóóó naaaagy hatalmas hazugságrendszert. [persze hazugságok is szövődnek az igazságpecsvörkbe, mondhatni lyukazzák...], de "lényegtelenek" azaz el lehet oktondi módon akár siklani is felettük!!)"
@Rodeo36: én értem, de te láthatóan nem! Azt érted mi a lamentálás? Hát azt, hogy morgolódás?
Nos a kedvenced megsértődött mert Mo kifizette és kirúgta! Ezen dühöngött s ti meg sirattátok szegényt.
Amúgy, most jelent meg egy tanulmány pont arról, hogy mennyire hibásnak bizonyult az IMF tőlünk is megkövetelt megszorító politikája.
S végül , elárulom neked , hogy az IMF nem a főnökünk, ugyanis mi is a tagjai vagyunk és a tagdijunkkal segitjük a tevékenységét. Tehát illene meghúznia magát. Veletek együtt.
@bölcsbagoly: "s mégis honnan veszed, hogy én s nem ő a bérkommentelő?"

A fene se tuggya!

Olvasom az írásaitokat. Ja, és közben nyitva van a szemem.:D
jó reggelt, mindenkinek!

(annyira elképedtem az előbb linkelt videón, hogy elfelejtettem köszöni!)
@Gábris szomszéd: háát, a neten is ők voltak a leghangosabbak, legbunkóbbak a hozzászólásokban, posztolás terén. Persze, a megszokott fidesz/Orbán fóbiások mellett.
@látjátok feleim szümtükkel: plédául ebben az esetben is csak nézel, de nem látsz! Ugyanis:
mintha oda lenne írva a könyv szövegébe az "erőteljes" is! Úgy látszik sem a Pisti, sem a hozzászólók ezt a szót nem ismerik, vagy nem veszik figyelembe.
A női és a hím nem egyik megkülönböztető másodlagos ivari jellege pont a szőrzet: az arcon (bajusz, szakáll), törzsön és végtagokon, de nem számít oda a haj, a hónalj és fanszőrzet. Nyilván , a sötét szőrzetű nőknél a pihe is jobban látszik mint a szőkéknél.
Amúgy, hol lenne a helye ennek a megtanításának, ha nem a biológia könyvben? A hülye Pistikék szövegértésének kellene az áldozata legyen?
meg mindig focim, hogy a badoly narancsdroid itt jeleniti meg a kontraszelektalt nert?
@bölcsbagoly:

A lényeg nem a szőrön van, hanem a szőrtelenítés oktatásán. Mondjuk a bagolynak toll van a hátán, így szőrről ismerete sem lehet.
@guma:

Odáig bírtam nézni, hogy Oroszország tovább fog gyengülni.

Mintha a múltkor meg olyan hangzott volna el ormányoldali politikus szájából, hogy a nyugad döglődik. Akkor most hogyisvagyikez?
Magyarország a villamos és csenget?
Majd ha bagolylánynak is erőteljes lesz a lábán ( és máshol ) a szőr, és a környezete rákiabálja, hogy szépséghibás, no majd akkor tátogjon a bölcsbaglyok csőre.
@látjátok feleim szümtükkel: de a lényeg a szőrön van, mert az az OK! A szörtelenités az OKOZAT!
Ha nincs szőrzet, nincs mit szőrteleniteni sem, ugyebár. S normális embernek nem árt tudnia, hogy mi miért van. De a nem normálisoknál - mint te is - ez lényegtelen, fő, hogy mit állit a média, mert az a mintátok/példaképetek.
@látjátok feleim szümtükkel: A másik topikból idézek:
"Az idézet mű nem tananyag, olvasmány, ami azt jelenti hogy akit érdekel az elolvassa, de nem lehet számon kérni".
Lám Pistike, a hülye lányka meg te ezt sem vettétek észre!
@látjátok feleim szümtükkel: s akkor mi van? kellett volna hallgatniuk estig az adócsaló csürhe ordibálását?
@bölcsbagoly: "S normális embernek nem árt tudnia, hogy mi miért van."

Értem, de ezt mond már el Semjén elvtársnak is, meg a pápának is, hogy a köztük lévő ellentmondást az evolucio vonatkozásában fel lehessen oldani, és szegény gyerekekben ne keltsenek kételyt. Hagyt tuggyák mán azok a kölykök, hogy mi miért is van a hónuk alatt. Mert egyébként úgy növekedés közben nem is vennék észre, hogy kinőtt a pamacsuk 14 éves korukig.
@bölcsbagoly: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ez az droidok, nyomjátok a süket dumát, Viktor most nagy szarban van!!
a fideSS tocsikja ???

1996 után onnan még 2 év volt... a bukta...
@CsekklisztNo.10Reloaded: nálatok senki sem lehet nagyobban! Szokjátok még 4 évig legalább!
@látjátok feleim szümtükkel: ne dumálj mellé! Hülye dolgokat vetetek fel és utána még hűlyébekkel próbáljátok igazolni.Amúgy, pl. egy reformátusnak, evangélikusnak görög keletinek mit számit, hogy mit mond a pápa?
@látjátok feleim szümtükkel: miért, szokott lenni bomba a bombariadóknál? Akkor is kitelepítenek mindenkit, nemde?
@Mariann19:

A vadászatokon elég érdekes dolgok lehetnek, az ittasan vezetést és lövöldözést lehetne ellenőrizni. :)
@Knósszosz:
"Szagszervezet"

Erről jut eszembe.
A mi cégünk fényévekkel megelőzte a korát.
Ezért már fel is számolták.
Országosan ez még csak ezután következik.
Nálunk a szakszervezeti vezető volt a bér-munkaügyi vezető is.
Egyszer valaki meg merte kérdezni, hogy a kettő nem zárja ki egymást?
Hogyan tudja egyszerre megfelelően képviselni a munkavállalók és a munkaadó érdekeit?
Nevezzük Piroskának az illető vezető hölgyet.
A válasz az volt, hogy nem Piroska nem olyan, ő a megfelelő ember mindkét posztra, ő kiválóan tudja képviselni egyszerre mindkét fél érdekeit. Kész, passz, mint az az indoklás, hogy csak.
Sejted hogyan képviselte.

A mostani szakszervezetek is csak olyanok, mint az ország, sokkal jobban teljesítenek.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ezek meg a fidesz-kormányzat saját 2014. szeptember 30-adikai adatai az AKK Zrt-től:

2014.09.30......24 472,5 Mrd Ft

Változás.........2 473,9 Mrd Ft 2013.12.31-edikéhez képest.

Képernyőn, a jobb felső sarokban "A központi költségvetés adóssága ablakban:

www.akk.hu/

Feltehetően kiszúrta a szemedet, azért másoltad be a kubatov segédletből a 2013.december 31-edikei kozmetikázott adatot, amelyben nincs benne a közüzemi és egyéb igénybevett szolgáltatásokból és más szállítói követelésekből származó mintegy 80 mrd forintos adósság.

Tehát még a kozmetikázott adatokhoz képest is mintegy 2500 mrd Ft-tal nőtt az adósság, mert ha hozzáadod a 2473,9 mrdhoz a görgetett, és időközben 122 mrd Ft-ra hízott közüzemi és egyéb szállítói tartozásokat, akkor kikerekedik az 2595,9 mrd Ft-ra is.

Itt matekkal ne vagdalkozz. Egyrészt hülye vagy hozzá, másrészt nekem ez jobban megy, harmadrészt az eredmények a jólteljesítés propagandájának minden szavát cáfolják. Még az "és, vagy" relációk sem igazak, amiket a mondatszerkesztésben használsz, használtok.

Üdv. Jó egészséget, gyógyulj(atok*) meg.

* (atok) olvashatod átoknak is. Mert azok vagytok.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Pofád lapos..
A tetű MSZP-s haverjaid elprivatizáltak mindent, eladták a közműveinket, gyárainkat bagóért."

Mondd csak, nethuszár, szerinted ki volt a privatizációért felelős miniszteri biztos Antall idején?
Ugye te is tudod: Matolcsy György.

AzMSZP-nek van felelőssége az elmúlt huszönöt évben, ez nem kérdés.
De a fidesznek is van, nem is kevés.

Különben nem tudom, volt besúgók, ügynökök, olaj szőkítők neveit miért nem igyekszik EGYIK párt sem nyilvánosságra hozni?

AZ gész világsajtót bejárt blama után miért NEM nyilvánosan hallgatják mag az országgyűlési bizottságban Vida Ildikót - illetve pardon, a kijelölt helyettesét?
Hogy történhet meg, hogy még a helyén van???
Hogy történhet meg, hogy nincs semmilyen vizsgálat?

Megmondom: elmúltnégyév, és annak minden mocska emelkedett fel a közép(ner)szerből, s szép lassan hull is vissza a fejekre.
Attól, hogy te ezt nemlátod, vagy nem így látod, még grimbusz van.

@Knósszosz:

Hello Knósszosz,
válaszoltam, olvastad?
Üdv:
Zbcs
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Gyenge kis trollocska vagy, és vitaképtelen.
Pártállástól függetlenül közöltem az manyup és az államadósság számait.
Tettem ezt azért, mert a számaid dezinformációra adnak alapot, és jó, ha az emberek a valóságot ismerik meg.
Az én számaim az Orbán kormány Állami Adósságkezelő Központ közleménye szerintiek, jó lenne, ha te is innen informálódnál.
Jelzem, ha olyan remek a helyzet adósság ügyében, akkor az ÁKK miért állította le az államadósság nyilvánosságra hozatalát, mert év elejétől ezzel leállt.
Válaszodból látható, hogy nem az én számaimat cáfolod, hanem előjössz az Eurostat eu-s hitelállományával.
Erről a vitánkban szó sem volt.
Egy megjegyzés.
Amikor a hülyeségeidet cáfoltam, abban semmiféle pártállás nem vezérelt, csupán a valóság bemutatása volt a cél.
kedveseim! aki azt hiszi, hogy bármiféle adat, szám, politikai kárbecslés ismertetése, felvázolása a bendzsi vagy imola bácsi agykapacitásának növekedését okozza, az naív, téves eszmés, de minimum libsibolsi.
@bölcsbagoly:
most megint mellébeszélsz azt írtad: apprehendálta...és az nem igaz, azaz hazucc, roha'tt szemét módon és itt is terelsz (halvány lila fogalmad sincs arfról, mit jelent apprehension, apprehend azaz ANALFABUTA VAGY a többiek miatt írok egyébként az ilyen és hasonló faszkalapokat le szoktam sajnálni és hagyom, hogy főjenek meg a saját vizeletükben

az, hogy az IMF-énél magasabb kamatozású (drágább!!!!!!!!!) hitellel váltotta ki a sok seggfej rabló az IMF olcsó hitelét az csak betetőzte a már akkor meglévő államcsődöt, amiben ma az ország van 3 éve vagy régebbtől!!!

ne hazuggy és ne írjál több baromságot nem áll jól neked sem talán nincs is faszod vagy csak simán buzi vagy és most éépen szopsz?

brühüyyy

you are apprehended by me
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ezek az adatok hamisak...a bázisuk hamis

kár veled foglalkozni, időpocsékolás

brühüyyy

még támpontot sem vagyok hajlandó adni neked bár már ezsen a blogon számszakilag levezettem

seggfej
@jaegtoer: 2010 áprilisában a devizatartalék 33,852 millió euro volt, 2013 novemberében 32,754 millió euro. Az Orbán korány pedig 9 milló eurot fizetett vissza az IMF-nek..
@balfaszokkal sáncoló:

Köszönöm.
Akkor már csak a Ft egyenlegek változása szükséges.
@jaegtoer: Arra az állításodra reagáltam, miszerint az IMF hitel teljes egészében a devizatartalékból lett volna kifizetve..
@balfaszokkal sáncoló:
én ennél sokkal görbébbet is tudok és nem kell hozzá egy hülye kép...ceruza és papír

bizonyítékod? SEMMI?

brühüyyy

karácsony szép lesz de Húsvét nem lesz
@balfaszokkal sáncoló:

Igazad van, hiszen az időközben felvett piaci kamatozású hitelek javítják a képet.
@Rodeo36: Nézzük bruttóban. Talán az index gazdasági rovatát elfogadod hiteles forrásnak:

index.hu/gazdasag/2013/05/17/masfel_eves_csucson_az_allamadossag/

2006 1. negyedévétől 2010 második negyedévéig 7000 milliárd forinttal sikerült növelni az államadósságot a szocialistáknak..
ne nézzük azon a szemügén át amit Hoffmann kapott az Ördögtől? jó?
a zindex sem mérvadó, a valóság mérvadó és te meg vagy nem ismered a valóságot vagy hülye vagy a közgazdasághoz (IS) vagy mindkettő

ne fárassza a hülye számaiddal

a valóság:

127.42% államadósság 2014 áprilisban!!!

ezen felül!!!!!!!!!!!! hiányzik a magyar gazdaságból 38000 milliárd HUF

és nem indoklok, már többször megtettem senki sem érti (te főleg nem de nem vagy egyedűl a bürgék közűl)

mondtam

kibaszott hideg karácsonyotok lesz de húsvát már egyáltalán nem lesz
@balfaszokkal sáncoló:

iciripiciri seggfejkém
azonos negyedévet és sohasem a II. vagy III. negyedévet hanem az első végét amiben láccik az előző év teljes volumene és azt kell összevetni a következő vagy bármely más év azonos időszakával az éves költségvetés minden év március utolsó hetében zárúl a többi rablómese, de te mint állítólagos doktor és tudományos főmunkatárs (holapicsában???) annyit értesz a gazdasághoz, mint a tyúk a hegedűléshez

brühüyyy

szerencsétlen balfasz ennyi lepapírozott diplomával? hol plagizáltad kiscunci?

de te mint áll
@Rodeo36: Terelsz, dumálsz összevissza te patkány. 4 év 7 milliárd forint ezek a tények kispajtás, bárhogy is vergősz..
@Rodeo36: 4 év,és 7 milliárd euro államadósság növekedés természetesen.
@Rodeo36: Még rosszabb: 4 év alatt 7000 milliárd forint államadósság növekedés. Ezt hogy magyarázod? (Hajrá ,kapaszkodj bele az elírásba , másra úgyse nagyon vagy képes..)
@balfaszokkal sáncoló:
ha már patkány akkor legyen...de veled bejegyzést cserélni olyan, mint majommal imádkozni

brühüyyy

nem is folytatom

csak nem képzeled hogy ilyen hozzád hasonló aljanéppel leállok ...

menny a bánatba
@Rodeo36: Nem velem nem akasrsz vitatkozni, hanem a tényekkel: a bruttó magyar államadósság 2006-2010 között másfélszeresére nőtt.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
""Pofád lapos..
A tetű MSZP-s haverjaid elprivatizáltak mindent, eladták a közműveinket, gyárainkat bagóért."

Hátrább az agyarakkal Matolcsy amnéziás - Varánusz:
Hibásan eladott belföldi monopóliumok, helytelenül privatizált vagyon? Gyurikám, töki, hunyd le a szemed, menj le alfába és próbálj emlékezni hol voltál és mit csináltál akkor, mikor ezek az ügyletek végbementek. Ha végképp elvesztél az önimádat tengerében akkor segítek kicsit felidézni:

- 1985 - 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa voltál.

- 1990 augusztusában, amikor a parlament a "Tulajdon és privatizáció" címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel "helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat" akkor egyenesen te voltál a privatizációs kormánybizottság elnöke. A te elnöklésed mellett határoztátok meg ügyesen a tulajdonreformot, a vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát. Utána közel tíz évig kutattad személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartottad a történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként.

Jól értjük, Gyuri, ez a kamingaut akkor azt jelenti, hogy elkúrtátok, nem kicsit, nagyon?
varanus.blog.hu/2013/01/18/matolcsy_amnezias
Index - Gazdaság - A számok nem zavarnak, Gyuri?
A '80-as évek második felében már a Pénzügykutatónál dolgozott, részt vett az 1987-ben megjelent Fordulat és reform című kiadvány összeállításában, ő írta az iparszerkezettel kapcsolatos részt. És persze ezalatt is részt vett privatizációs folyamatok levezénylésében, több forrásunk szerint egyenesen tőle származik a spontán privatizáció kifejezés: a már 87-ben beindult folyamatban az egyes cégek vezetői szereztek résztulajdont az átalakított vállalatokban.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/25/matolcsy_portre/

Az intelligencia és az ego egymás ellenségei. És amikor ütköznek, akkor az ego kerekedik felül....
@látjátok feleim szümtükkel: "Nem értem mit mond, tolmácsot kérek" :) - ez vicces volt.
süti beállítások módosítása