Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.18. 03:36 Fabius

Matolcsy amnéziás

Címkék: gazdaság fidesz privatizáció matolcsy györgy

Kusza Szemnek elment az esze, ezt mondogatjuk rég. De én mostanában tényleg aggódni kezdtem a szentséges jobbkéz mentális állapotáért. Olvasgatom a sok marhaságot amit hétről hétre kierőlködik magából, és egyre inkább szembetűnik, hogy valami nem stimmel. A rögvaló mellé fejben felépített párhuzamos, tündérmeseszerű valóság nem újság, ahogy az unortodoxia sikerébe vetett töretlen hit sem. De az mégis ijesztő, mikor azt látod az emberen, hogy a saját múltját is kiradírozza az emlékezetéből és úgy tesz, mintha 2010 április 25-én született volna, létezését a Fülkeforradalom napjától számítja, előtte gyakorlatilag a világon sem volt. 

„Senki nem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült, és megelőznék későbbi veszteségeiket” - írja éppen, a magántulajdon szentségében hívő világ meg pislogó izom lázat kap a biluxolástól: mi van? Hibásan eladott belföldi monopóliumok? He? Ez egyenes folytatása ennek?:  „Aki helytelenül privatizációs vagyonhoz jutott a természetes monopóliumok területén – energia, szennyvíz, víz, csatorna –, attól vissza fogjuk venni, mert önként visszaadja. Mert olyanok lesznek a feltételek”. 

Miről beszél ez? Már azon kívül, hogy ismét a Múzeum kertben sétáló Pásztornak érzi magát, és nyíltan fenyegeti a tulajdonhoz jutott cégeket?

matolcsy-einstand.gif

Hibásan eladott belföldi monopóliumok, helytelenül privatizált vagyon? Gyurikám, töki, hunyd le a szemed, menj le alfába és próbálj emlékezni hol voltál és mit csináltál akkor, mikor ezek az ügyletek végbementek. Ha végképp elvesztél az önimádat tengerében akkor segítek kicsit felidézni:

- 1985 - 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa voltál.

- 1990 augusztusában, amikor a parlament a "Tulajdon és privatizáció" címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel "helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat" akkor egyenesen te voltál a privatizációs kormánybizottság elnöke. A te elnöklésed mellett határoztátok meg ügyesen a tulajdonreformot, a vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát. Utána közel tíz évig kutattad személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartottad a történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként. 

Jól értjük, Gyuri, ez a kamingaut akkor azt jelenti, hogy elkúrtátok, nem kicsit, nagyon? 

Innentől pedig érdekelne, ha a mindent visszacsinálnák dolog jár a fejedben, akkor vajon a te személyes felelősségeddel - igen, az anyagival is - mi lesz? Pukedlizel egyet zavartan vigyorogva, hogy oppardon, az unortodox privatizáció nem jött be, de több is veszett Mohácsnál? Vagy most, hogy így emlékeztetted magad kis segítséggel, az éppen megint fejedre boruló költségvetés rémálma mellé feliratkozott egy újabb lidérckép, ami kísérteni fog egész a választásig? Mert az valahogy csak bedereng az álomvilágodba, hogy egy adásvétel esetén nem a vevő, hanem a belföldi monopóliumokat felvásárolhatóvá tevő eladó(k) a hunyó(k). 

matolcsy tattoo.jpg

Azért meséld majd el feltétlenül a gyakorlatban hogy tervezed ezt kivitelezni. Odamész mittom a Dajcse Telekomhoz, hogy sziahelló, mostan adjad vissza az egykori Matávot de máris, mer' csak, különben úgy rábaszol, hogy Merkel Endzsi fog sírva térdepelni az NGM küszöbén a visszavételért esdekelve? Hogy tervezed ezt átverni Brüsszelen, és ki fogja a károkat megfizetni? Mert csalánt kaszálni a saját pöcsöddel és nem a miénkkel, ez ugye világos? 

Nem tudjátok Csernus rendel még? Mert ahogy nézem egy ordítozós terápia elengedhetetlen lesz lassan, hogy ez a félnótás kikerüljön a fuga állapotból, és emlékezni kezdjen egykor is dicsőségesen unortodox önmagára. 

 

588 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr455024650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer: matolcsi semmit nem csinál jól.
És nem az ő érdemük,hogy még működik ez az ország.
@Mariann19:
Ez mindaddig így is marad, amíg egy miskolci ember be nem megy hozzá egy szívlapáttal és orcán nem veri vele, olyan istenesen.
Na onnantól úgy mondják, hogy "delegálta a problémáját", ami azzal is jár, hogy az egész apparátus segítőkészsége és empátiája fellendül...
Ilyen egyszerűen működik a világ!
Na, már tényleg mentem aludni, nem tudom, volt-e már, de Fabiusnak is remek téma lenne! :)))

"Egy különös vágású ember
2013. január 18., péntek, 16:30

G. Fodor Gábor újabb gondolatokkal örvendeztetett meg bennünket.

G. Fodor Gábor nem elemző. De nem ám. Hanem politikai gondolkodó. Ezt ő mondja magáról a blogján. Ahol ezúttal a Sas-kabaréval indította a gondolatot."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130118_gfg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201301
@Mariann19:

az a gond, hogy Kanada nyit Europa irányába ezért nem vezethet be vízumkényszert egy EU-s tagállam állampolgáraival kapcsolatban és sokkal kevésbé tehet rasszista megkülönböztetést, viszont régóta érik a bevándorlási igény és az azzal folyamatosan visszaélők anyagi vonzata, ezzel az új törvénnyel kihúzta a méregfogát, hogy plakátol? hát még azt is el akarja kerülni, hogy ezek beessenek a határokon, mint írtam van olyan, hogy felszálláskor egyenként lecsekkolják az utasokat és a repgép ajtajából küldik vissza...ha másképpen nem hát persona non grata -ként de nem kell indokolnia semmit enm engedte be pont, nincs reklamálás, még az van hátra, hogy bevezetik a sponsor rendszert azaz aki nem tud egy kanadai állampolgárt felmutatni aki persze várja a reptéren és letesz 25000 dollár kauciót azért, hogy minden költséget vállal 10 évig!!!!!!!!!! egy nem fedezett orvosi vizit 120 dollár és akkor még semmit sem csinált: egy orvosi igazolás 35 dollár ...a kanadai adófizető nem fog miskolcon cigánytelepet építeni...ebben a kriza elvtárs is bizonyos lehet még ha nem is akarja a plakátokat

az ilyen rohadt geciket a narancsbolsik importálták?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egy jelző most jutott z eszembe.Öntörvényű!
Aluka.
Ja és a gif meg a kép nagyon jó.
Különösen az tetszik,hogy a gifben olyan elégedett viktor és gyuri fej van.:))
Na jóéjt.
@Mariann19: Jó éjt neked és mindenkinek. Egy kérdésem azért még lenne? Milyen adásokat nézel te? Este? Ez picit SM-nak tünik. :)
@kifordított nagyanyó:
Elégedett? Inkább olyan, mint akik kölcsönösen kielégítették egymást! Az a két hülye köcsög élvezkedik, a sok piti bolsevik meg tapsolja őket.
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!
Basszus, reggel kivittem a leányt a vasútállomásra. Az utak kriminálisak, kellemes jégréteg fed mindent, a takarítás lófa.zt sem ér, csak a havat tolták ki az útnak még csak nem is a szélére, csomó helyen a hótoló egy sávot csinált meg csak a kettőből, csak egy autónyi sávot tolt le, ezálta egysávos is lett a kétirányú utca. Egy csomó balfék ember közlekedik a legótvarabb módon, leparkolják az autókat tilosban, akadályozzák a kanyarodást, mert odaparkolja a kereszteződésbe a kocsit (remélem ezekre rácsúszik egy kamion, vagy munkagép), egyszerűen tragédia a sok kretén az utakon...
Normál esetben is tragégia, ahogy egyesek vezetnek, de ilyenkor valami kényszer lehet egy csomó kreténben, hogy autóba üljön. Agyrém...
@ariel12:
Perverz egy bige, ammá'egyszer biztos! :)
Gondolom bőrszerkóban nyomhatja ő is, mint Habakukk a Kusza Szem beszédeket!
Közben könyörög a párjának, hogy "üss még"!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: pesti utak jok, itt alig esett, Pusztaszabolcs tegnap fincsi volt, haza erve azt hittem csak almodtam a sok sok havtot, meg valamiert egy rakat hotolot lattam :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nálunk 30-40 cm hó, amire évtizedek óta nem volt példa, de 3 cm-nél is így besül a város.
A videót láttad, hogy mi van, ha Ausztria felöl jössz?
Tanulságos... :(
belsoseg.blog.hu/2013/01/18/hohelyzet_az_osztrak-magyar_hataron_584?utm_source=TC&utm_medium=link&utm_content=2013_01_19&utm_campaign=index
Ott a hóra készülnek, ami kicsit nagyobb szokott lenni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Zseniális... gondolod külgyem el valdynak, meg gábriellának? :-)"

Sok érdekes gondolat van a cikkben, bár van benne olyan, amin lehetne vitatkozni, főleg ha valóban meg akarja érteni az író, mit és hogyan érdemes lépni a jövőben. Addig is egy kis paralel. :)

Matolcsy már rég lekörözte Bokrost, avagy a fideszes csillagkapu. :)

youtu.be/fXZD-vu3WaY
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ott is van kommentben nehany agyhalott :)
Piszk sogorok, egy kicsit tobb esszel dogzanak.
@ariel12: bakker, erre nem talalok szavakat, mennyi idiota van rossz helyen
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"_No de megérdemeljük, hogy román tahók üljenek a nyakunkra, ha megengedjük!_"

Ha még román lenne!

de mmég magyarinak is szar.

aztán meg Szibinyani Janku és fia Matyi azé kitettek magukért.

Ez a jenci gyerek meg messzi hírű szaralak. éspersze nem asszociálni Messi-re.

Szal óvatosan a románozással.
@Mariann19:

"_Azét képzeld el, hogy egy miskolci ember bemegy hozzá olyan gondjával, amelyhez segítség és empátia kéne. Ebben az emberben ennek a tulajdonságnak egy szikrája nincs. Márpedig ő lokálisan azért vezér ott, ahol van. _"

ez análisan vezér ott ahol van.

(kicsit konkretizáltam ezt a lokális izét,persze nem ízét
akkor ez egyenesen mesés:

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/konnyen-kirughato-jegyzok-az-elso-aldozat-83282

namennyetekhavatlapatolniamígjókedvébenvanaFőnök.deiziben!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: látom magam előtt a szárnyaló Nigériát....
na ha mindenki havat lapatol, akkor en is megyek lapatolok, hatha megdicser a Fönök.
nem akarom hogy akár a neve is fenmaragyon, legalábbis tőlem nem...
mától a bűnszervezetben bűnöző O.V. elkövetőt csak röviden...
"fő" "nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" titulus adom...
persze ez a titulus S.L. elkövetőre is érvényes...
míg a többiek "fő" nélül használandók... pl: P.S, L.J. stb elkövetők
továbbá a "sima" fides szavazókat, mint bűnrészeseket "al" jelzővel
@Vitéz László:
Szerintem erre a rövid időre nem kellene ezzel a bonyolult koordináta-rendszerrel bíbelődnöd...:))
@Penivaldes:
Sajnos nem tudok egyet érteni VELED!
Igen is szeretem a sima lábikókat, egy kellemesen sima nun.., szóval egy kis pamacs lehet felül, de ne zavarjon már a nyelvi teendőknél! :)
Gyakorolni, gyakorolni - a nyelv sokat jelent!
No nem csak a francia, a német, az angol is... ;)
@jaegtoer: fogalmam sincs, mi lenne a jó megoldás. Sokszor láttam olyat is kisebb településeken, hogy a jegyzőt, akármilyen rosszul dolgozott, vagy akármilyen korrupt volt, nem lehetett eltávolítani.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na és az algebra? Vigyázni kell, az agy könnyen összekeveri a 6-ost a 9-essel. És esetleg 69 helyett 96-ot olvasol le. Gondold el, mekkora káosz lenne.
@Klarita: azért én veszem a fáraccságot...

Hitlerrel egy csoportban foglyuk őket emlegetni... de a nevüket nem kell... xcsak simán "feudál komcsi náci bűnszervezet"...

és ebből majd mindenki tuggya...

amugy bocsika Hitler !
ő ezekhez a hitványakhoz képest GERINCES és ALKALMAS volt...
@Penivaldes:

"_én majd hóembert építek_"

hónőt, vagy hópasit?
@Vitéz László:

"_míg a többiek "fő" nélül használandók... pl: P.S, L.J. stb elkövetők
továbbá a "sima" fides szavazókat, mint bűnrészeseket "al" jelzővel _"

nacsak vigyázzon kend azzal az LJ-vel, jó lesz vigyázni, hogy a monogramozással kit hozvisz hírbe.

Csak szólok, mielőtt lelövök egy V.L-t

"_"sima" fides szavazókat_"

Már régóta a tökömben van ez a fideszszvazó lózung. Mégis ki a faszra kellett volna szavaznia azoknak, akik sem a szarházyt, sem jobbikot, se a másmesepártot nem akarták. ténylegmennyetekmárapicsába a fideszszavazók pocskondiázásával baszki.
@jaegtoer:
Mindegy, mert amilyen rohadék tudok lenni, kettépisilem! :)
A sárga hót ajánlom a narancsbolsiknak nyalogatás céljából. Higgyék el, a Piktor mondta, hogy enniük kell!
@Vitéz László:

"___amugy bocsika Hitler !
ő ezekhez a hitványakhoz képest GERINCES és ALKALMAS volt... ___"

állítsd le magad, keresd meg a gyógyszeredet. most vagy AH életművét anullálod, vagy OV-t értékeled túl.

Hány éves vagy 12-14? akkor tanulj még egy kicsit, azaz inkább szerezz ismereteket.

már bocs a személyeskedésért. Mindenkitől.

J.
@jaegtoer: egyetértek. Akármilyen rémes az Orbán-rezsim, azért Orbán mégsem Hitler.
@jaegtoer: "tökömben van ez a fideszszvazó lózung. Mégis ki a faszra kellett volna szavaznia"

segítek...
minden párt = bűnszervezet (lásd párttörvéyn = mafia tv.)
drsiffer = a "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" ügyvéggye, lemp = fides2
drvona = "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" segglyukából bújt elő... a zsidó-nácikiráj
szarházi a másik rohat bűnszervezet "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó"-ja...
kdnp = aljas büdös rohat álkeresztyény banda akik a zombikat (vidéki özvegy babonás nyugger csürhéket) PÉNZÉR eladták a mafiának

nincs kire szavazni, nincs demokrácia...

az áldemokratikus játékot legitimálod amikor szavazni mész
én ennél sokkal jobban meggondolom mit írok alá... FELELŐSSÉGGEL...
amugy tudható volt hogy bűnszervezet... lásd párt működés...
az is tudható volt hogy nincs programlyuk...
az is hogy választási csalással nyernek (kopogtatócetli-listák-feketítés-szervezett b közép kukaborogatások stb)

ebben én nem veszek részt semmijen formában...

még az ikszemet se adom ehhez...
@jaegtoer: Hitlernek elvei voltak... szavatartó, egyenes ember volt... (porosz és katolikus etikett szerint...)
nem mellesleg egy nagyon profin szervezett álamgépezetet irányítot...
alkalmas vezetőket és profi szakmai vezetést bevonva...

ez csak viszonyítás kérdése...

a "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" pusztán hatalomra tör...
maximálisan gerinctelen és maximálisan alkalmatlan (mindenre)
röviden : HITVÁNY
@épészmérnök: a náci alűrök már megvannak és hatalom koncentrációra (diktatúra) is azonos...

kiszabadíttyák a palackból a soviniszta-rasszista szellemet !

ahogyan ezt a HITVÁNY elődök már soxor megtették 100 éven belül...

nem tartom nagyra a "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó"

tehát nem vagyok naív hogy világháborút tudna kirobbantani a 100dik évfordulóra...
ugyanis a szomszédaink ezt lexarják... sőt...
de ne becsüjjük le... azér az ország vesztét azt elérheti...
@Vitéz László: szeretnél egy normális pártrendszert, vagy nem akarsz pártokat? Esetleg más javaslat?
@épészmérnök: leaxorom... szerintem nem várom meg az összeomlást...

2018 a 100 éves évfordulóra elvesztyük azországot...

amit majd az új-trianon megpecsétel...

megérdemeli ez a zombiország...
@Vitéz László: hogy érted azt, hogy elvesztjük az országot 2018-ra, és milyen új Trianonról beszélsz? Bevallom, nemigen értelek.
@épészmérnök: mér szerinted a paradicsombva vezet ez a "fő-nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" ?

szerintem ez az új-horti, retro-szálasi ez elveszejti a zországot...

elsimicskázza... ?!?
@épészmérnök: Előbb-utóbb mindenki rendes anarchista lesz:D
Vádat emeltek az origára buzdító tanár ellen
[origo]|2013. 01. 19., 12:33|Utolsó módosítás:2013. 01. 19., 12:38|

Többrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat az ellen a kiskunhalasi tanár ellen, aki orgiára buzdította tanítványait. A férfi osztályában az is elfordult, hogy az egyik diák megharapta társa péniszét.

www.origo.hu/itthon/20130119-vadat-emeltek-az-origara-buzdito-tanar-ellen.html
@tucano: csááá Neked meg majd teszek ki néhány Napolit:-)
@épészmérnök:

jesszusom Peni ilyet tol a hóban?!

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"_Mindegy, mert amilyen rohadék tudok lenni, kettépisilem! :)_"

Pfúúúújjj! perverz gyolkos! fogják meg! annálfogvaaaaa!
@jaegtoer: Ez a Boli csak nagyarcoskodik... ott áll at ablakban oszt lesi a hófalat:-)
@épészmérnök: Biztos hogy akarod hogy elmagyarázza? Mert épésszel fel nem fogható, a beteg elme gondolatát nem lehet követni.
@ariel12:"Milyen adásokat nézel Te? Este?"
A minden közösségi igényt kielégítő közszolgálati M1 csatornán kezdődik minden nap 10 h körül. Aktuálpolitikai interjúk láthatók szakértők meghívásával. A "minden igényt kielégítő" kifejezés írónia.
@jaegtoer: "Nem izét, ízét." Értem, humorodnál vagy, viszont az análist bekombinálva remek szójáték.
Tegnap még eszembe jutott az emberünkre leginkább illő jelző: öntörvényű. Ezt is láttam benne.
Szőcs Géza is nyíltan hangoztatta magáról, hogy ő öntörvényű alkat.
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ez a tipus nem tartja be a viselkedéskultúra elemi szabályait sem, és a kényszer sem áll távol tőle.
Ezeknél az import vezető jelölteknél erre kell majd felkészülni? Akkor inkább a pápuák.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szia! Ez maga a csoda! A felvételeid úgyszintén, csak gratulálni tudok Neked.
Közben az jár a fejemben, hogy nyáron milyen rossz lesz Neked ilyen csodákat látván, majd hazajönnöd a bádog városodba.
@Mariann19: nézd nyugodtan a többit is, kicsit rendet raktam, így talán élvezhetőbbek:-)
Napi.hu

E-útdíj: visszalépett a győztes
A Getronics nem írja alá a szerződést, mert nem látja biztosítottnak a szerződésszerű teljesítést.

Távoznak az állami mobilszolgáltató vezetői
Az MPVI Mobil Zrt. közgyűlése elfogadta Kalmár István és Schmidt Pál lemondását.
@Mariann19: Tudom műveletlen bunkó vagyok de nekem ezek az u.n. közszolgálati csatornák be sincsenek állítva az általam nézett TV-n. :)
Este a Travel Channelt nézem, hogy legalább álmaimban szép tájakon járjak.:)
@rodeo36: "Kanada nem vezet be vízumkényszert."
Látod, kiötlötték, hogy villámgyors állami adminisztrációval rögtön jön az útilapu, retúr.
Ha jól értettem, három nap múlva megszületik a kiutasításról szóló döntés.
A Kriza féle importra lehet számítani, szerintem ez nem véletlen.Az ilyen behozatal jelenti majd a legkormányhűbb embereket a közéletbe beiktatva.
Jól kigondolt rendszer, mert pl. a polgármester rendelkezik számtalan eszközzel arra, hogy az embereket orientálja, ezen kívül hangsúlyosan képes a kormányzati szándékokat előtérbe helyezni a lokális, helyi érdekek helyett.
@ariel12: Kaptam már Tőletek elmarasztalást, amikor utaltam egy-egy TV-ben látott megnyilvánulásra, Szív erélyes is volt, mikor az Echo-t említettem.
Mit csináljak, ha ilyen kíváncsi kacsa vagyok, hogy nemcsak az enyémeket nézem, hanem az ellent is a teljes körű informáltság miatt?
Szerencsés vagyok, tudom nézni, de gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.
@ariel12: 2013...

de minden szépen ismétlődik... vagyis 1913 nál járunk kb...

csak a zsidózás erősebb egy kicsit... de nem sokkall

majd most jön a III. évezred első világháborúlya...

de csak magyoróország jácca egyedül...
@Mariann19: Félre ne értsd csak viccnek szántam. Az én koromban már az ember idegrendszere inkább a nyugalomra mint a stresszre vágyik :)
Na most már tudjuk miért kell latinul tanulni majd az iskolában.
"Latin nyelvű Twitter-fiókot is nyitott XVI. Benedek. Ezzel már kilenc nyelven lehet olvasni a pápa száznegyven karakteres üzeneteit."
nol.hu/velemeny/20130119-egyenes_beszed
a hét röviden, szeretem Guszti bátya írásait.
Más:
Mindenféle emberrel találkoztam az elmúlt időszakban, látom a visegrádiak igyekvését, nyugalmát, a lengyelek szárnyalását, a mi vergődésünket.

Arra jutottam saját magammal, hogy kurva kevés ezt pusztán a fideszre fogni.

Ebben benne vagyunk mi mindannyian, az egész magyar társadalom, főleg a magyar értelmiség.
Elszúrtuk a nyugathoz való fölzárkózás esélyét. Évtizedes hátrányba kerültünk a rendszerváltáskori évtizedes előnyünkből.

Padlóra küldtünk mi mindannyian tényleg több millió embert.

Barmok vagyunk.
Politikától, pártszimpátiától függetlenül.
„Twitterezni latinul lehet a legkönnyebben, mivel sokkal jobban alkalmazkodik a mikroblog tömör, de precíz nyelvezetéhez mint maga az angol” – hangoztatta Manlio Simonetti, a római La Sapienza egyetem ókeresztény irodalom professzora a l'Osservatore Romano szentszéki napilapban. "
@ariel12: Persze, hogy csak vicces, amit írtál, tudom.
Viszont a Népszava cikket elolvastam, H. Éva megpróbáltatásairól, erősen a hatása alatt állok. A testi gyötrelmek okozása, a kényszerített terápia gondolom szigorúan tiltott ezekben az intézményekben. Ezeknek a tényeknek a bíróság előtti közreadása következményekkel kéne, hogy járjon a közreműködőket illetően. Vagy ezt csak úgy lehet nálunk csinálni?
@Mariann19: Sose foglalkozz azzal, ki esik Neked hogy Estét nézel vagy Echo tv-t.
Az lenne siralmas, ha csak atv-t néznél vagy csak hírtv-t, vagyis csak az egyik oldal ( tök mindegy, melyik ) demagógiáját szívnád magadba.

Számomra pl lassan már a hvg is kezd ugyanolyan siralmas lenni, mnt az összes többi.
@Habakuk999: Követem azt az ősi igazságot, hogy úgy tudok helyesen állást foglalni vagy dönteni, ha mindkét oldal gondolatiságát, szándékait megismerem. Utána szelektálok, még utána nézek az adott témához anyagot, aztán gondolkozom el, hogy mi legyen az álláspontom.
Ütköztetni is nagyon jó módszer. Mondjuk összevetem a kormányzati retorikát dicsőséges gazdasági előrehaladásunkról a KSH adataival.
@ariel12:

Télleg? Az hogy van latinul, hogy letöltöttem a star wars trilógiát HD-minőségben egy torrent-oldadlról? :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lehet, hogy a hjesírásom nem lyó:
Ante apud adad versus circum cirka cicka cic, penes peter pro pre....
No ennyi a latin tudásom :)
Na megtaláltam az eredetit. Nesze latinul:
"Prepositions with accusative
Ante, apud, ad, adversus,
Circum, circa, citra, cis,
Contra, inter, erga, extra,
Infra, intra, iuxta, ob,
Penes, pone, post, and praeter,
Prope, propter, per, secundum,
Supra, versus, ultra, trans:"
@ariel12: "Ante apud adad versus circum cirka cicka cic,"

Itt nem világos, hogy most akkor a nagynéném, vagy apu adta a cirmos cicát, de egyébként leülhetsz, ötös. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"ego got Star Wars trilogy in HD quale a torrens site"
A google fordító tud latinul, már amennyire tud... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Latin nyelvgyakorlatért fordulj egyébként egy rendes római légióshoz!
A gyakorlás a kulcs!!!
"Menjetek haza rómaiak!"

www.youtube.com/watch?v=QYGInEXBhAg
@ariel12: Ha ennek csak a töredéke is igaz, akkor... nem tudom, mit lehet tenni ellene, de megtenném!!!

"Kihallgatásokra teljes bilincsben vittek, mint a gyilkosokat ezzel tályogos - és kezeletlen - sebeket okozva a testemen. Mozgásom indokolatlanul szoros korlátozása miatt, estem - keltem a szállítások közben. Egy alkalommal annyira, hogy baleseti sebészetre is kiszállítottak, mert a járdaszegélybe vertem be a fejemet esés közben a lábbilincsben. Amikor ezt szóvá tettem a kísérő BV őrnek, akkor azt válaszolta kussoljak, mert úgy veszi megtámadtam és akkor törvényesen rám is lőhet."

Elmúlt a viccelődhetnékem. Mondjátok, mit lehet tenni ezek ellen? Ez - diktatúra. Pont.
@Habakuk999: Megsajdult a gyomrom. Apám mindig azt mondta, hogy 56-ban az értelmiségnek nagy volt a szája, de voltaképpen behúzta a csőbe a népet, és ő meg kifarolt. Szerinte 56-ban az értelmiség gyáván viselkedett.
Mekkora csönd lett... Elrontottam a hangulatot...
@épészmérnök:

most lehet a legrátermettebb és becsületes jegyzőket kinyírni, mert a polgármesterek és a központi közigazgatás közé szorítva, pártérdekek miatt pont onnan nem kapja meg a támogatást ahonnan kellene, ellenben remekül ki lehet őket készíteni aki meg hajlik, hát az be van hajolva zuft.
@Vitéz László:

"ebben én nem veszek részt semmijen formában...
még az ikszemet se adom ehhez..."

akkor lehet, hogy Te azon szerencsések egyike vagy, akiknek talán nem is olyan fontos, hogy mielőbb rend legyen. de ha még sem így lenne, az álláspontodat akkor is meg tudom érteni.

"__nem mellesleg egy nagyon profin szervezett álamgépezetet irányítot...
alkalmas vezetőket és profi szakmai vezetést bevonva...__"

hánemis ilyen félázsiai hordákkal volt megáldva, mint a Józsi, a Gyuszi, a viki, a Peti, Feri, Gordon ...
a konklúzió az, hogy a népesség a fejleményeket figyelembe véve összességében nem tanult semmit az itt töltött 1200 év (sőt!) alatt.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"__Hogy TE is kapjál valamit:-)__"

bár ez a viki haqjlítana egy újfajta kiegyeztésre, de végül csak igazad lett, mert kaptam egy akkora taslit az őzikémtől, épp akkor nézett oda, amikor a linkre tévedtem. most aztán magyarázkodhatok...

meg is nézem, mi van azzal a rostéllyal a kisházban valami recepttel kapcsolatban...
@Mariann19:

"_Kaptam már Tőletek elmarasztalást, amikor utaltam egy-egy TV-ben látott_"

hiba volt. mindig több forrásból jó tájékozódni, akkor lehet tárgyilagos és finoman árnyalt álláspontot kialakítani.

én mondjuk "fideszes" létemre nem bírom nézni sem az echo-t, sem a hírtv-t, ellenben az atv rendszeresen megnézem, mert sok esetben hitelesebbek, mint a szócsövek....

de!

a lekkomolyabban javasolom, tessék felnőtt filmeket is nézni! az sosem árt, ellenben sosem lehet tunni mit lehet tanuni:-)
@jaegtoer: Nemcsak a TV-ből szerez az ember információkat, hanem más forrásokból is, de a TV-nek meg van az az előnye,hogy aktualizált témákat feszeget.
Szerencsére a véleményem kialakításában a racionális magyarázatok a döntőek, nem befolyásolnak azok érvei, akiknek az orientálás a céljuk, azt a szándékot könnyű észre venni.
Egyébként nézek játékfilmeket is, ha van lelkierőm kommentelő társaimat elhagyni.Ehhez azonban hősies akarat kéne.
süti beállítások módosítása