Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.07. 07:40 Fabius

Simicska nyeri a I. Nemzeti Testvérháborút?

Címkék: fidesz simicska lajos vida ildikó kitiltási botrány

Lajosnak már megint bejött az élet. Legalábbis látszólag, és itt most nem feltétlenül arra gondolok, ami megjelent a Forbes magazinban. Jó, oké, az se kutya. De legyőzni a Vezért egészen más minőségű siker, mint zsebre vágni az osztalékot amit a soktagú közpénznyelő cégháló kivet magából.

Valahogy így képzeli az ember a háttéremberekkel vívott háborút: Innen-onnan szivárgó információk, miszerint Viktor Lajos véleményformálói miatt dobta a netadót, mert a meglepően hangos reakcióktól összecsokizta a mangalica mintás klott alsót a jobber sajtó kiabálása láttán.

orbán_4.jpg

Aztán kitiltási botrány főszereplője, a Luihoz ezer szállal kötődő Vida Ildikó egyszer csak előkerül és úgy vágja gyomron a kormányt a "tudtak róla" bejelentéssel, hogy rojtosra karmolt fotelkarfák maradnak utána. Majd hogy, hogy nem szivárogni kezd, a kormány lehet elbaltázta a reklám adót is szöveg. Azt a reklámadót, ami nem csak az RTL Klub de Simicska Lajos számára is elég nagy szopó. Ráadásul az RTL Híradó jókorát erősödött a tematikaváltás óta, ami Lajos haragjával együtt finoman szólva sem sodorta a kéjmámor szélére kormánypártot. Világos lett, nem csak attól kell félni egészen pontosan mit tudnak az amcsik, hanem attól is, ha beszélni kezdenek az érintettek, mert ezt kívánja tőlük az Egyes Számú Nemzeti Oligarcha.

Szóval úgy érzem a testvérharcban éppen Lajos áll nyerésre, Viktorék meg azon töprengenek, mit tehetnének meg neki azért, hogy ne lepje el őket teljesen, ami a szivárog már a szarzuhanyból.

631 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr806872721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oroszok, az EU, a bankok, az USA, a multik, a ballibek. Ezek már mind voltak ellenségek.
Ki lesz a következő ellenség?
Az Ősrobbanás vagy a Világegyetem?
@jöttem:
akkor te még emlékszel a jó öreg Stadinger bácsira, az akkori országgyűlés elnökére? :)
Nagy arc volt az öreg! Volt egy szavazás, hogy állva, vagy kézfeltartással kelljen majd szavazni. Na ott micsoda műsort nyomott le! :)
@Fеjesrob:

csillagászati kérdésben a megkérdezésem nélkül senki sem alakíthat ki önálló véleményt! :)
@fzs.1933:
Meg is énekelték a Rádiókabaréban. A Kabarécsütörtökben pedig többször leadták a dalt hallgatói kérésre.
Kíváncsi lennék, hogy pl. Kövér vagy Semjén elviselné-e ezt? Nem. Betiltanák és pert indítanának.
@fzs.1933:

Múltnap - valami tévedés okán - belenéztem egy m1 Híradóba. Hát ... :(

Propaganda és sikerek tömkelege. Csak épp azt nem tudtam eldönteni, hogy:
1.) Magyarországról szól-e;
2.) viccölnek-e (az eftásak)?
@glinolid: nem osztom a véleményed ezzel kapcsolatban... nem az anyagi támogatásokkal lehet kirángatni a nyomorból ezeket a családokat... hogy ezt megszűntesd/redukáld a számukat elsődlegesen az okokat kell feltárni generálisan... a gyámügy az a speciális esetekkel foglalkozik/foglalkozzon...
Ceglédi Zoltán nagyon jó kis publit írt a 168 órában, Majdnem elhittük címmel.
Néhány mondatot idézek, mert nincs fent.

"Az internetadó körüli botrány egy igazi, visszakézből lekent szájbeverés a politikától: bármit hittünk és hittek, a 2014-es Fidesz-triplázás dacára az Orbán-rendszer csak annyira "gránitszilárdságú", mint az alaptörvénye.

Agyaglábon áll a kétharmad.

Nem győzelem, hanem kudarc Orbánnak, hogy nem vezetheti be a netadót. Mikor már majdnem elhittük, hogy légmentesen zár a rendszer, jött egy nagy huzat, és elkezdte csapkodni az ablakokat.
Kiderült, hogy a "táltos" mára még kevésbé ért az operatív irányításhoz, a kormánypárti tábor egyre szorosabban csípi össze az orrát, és falnak csattant a "szabadságharc" is. Amikor bukni fog a Fidesz, ez lesz a veszte. És nem "ha", hanem "amikor"."
@Fеjesrob:
"Mi mindig is Óceániával álltunk harcban."
@fzs.1933:
Rákerestem, de csak ennyit találtam róla:
Verebes István: Stadinger nóta ( Incze József )
@Fеjesrob:
"Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen."

Orwell, 1984
orbán: "tabutlanítani" kell a menekültkérdést, és egy új, megfontolt politika alapján le kell zárni az EU határait a gazdasági menekültek előtt, és gondjaikat ott kell kezelni, ahol keletkeztek.

1977-ben kellett volna őt bezárni a stadiontalan felcsútra és ott kezelni a problémáját.de beengedték budapestre. azóta se tudja kiheverni a sokkot.

hvg.hu/itthon/20141107_Orban_Tusvanyosrol_Soha_nem_allitottam_ho
Úgy vélem, néhány évvel az x milla halálos áldozatot követelő második nagy háborút követően a hidegháború kellős közepén mást jelentett egy emberélet kioltása, mint manapság.
Kétséget kizáróan csúnyaság pl a keresztre feszítés, de tudomásul vesszük, hogy abban az időben ez volt a divat.

Szóval csak azt akarom ezzel kapcsolatban kinyögni, hogy célszerűbbnek látom "történelmi" nézőpontból nézni az eseményeket, mint 2014 mindennapjaiból.
(mellesleg nagy szerencsénk, hogy a mi mindennapjaink ezt lehetővé teszik, szerencsétlenebb szomszédaink - elsősorban a déliekre gondolok - ezt nem élhetik meg.)

A gulyásszocializmus biztonságát és viszonylagos jólétét dicsérőknek pedig szeretnék feltenni egy kérdést: Milyen áron? Mi volt az ára a balatoni vagy domboldali vityillóknak?

Szerintem társadalmi szintre emelt korrupció, csalás, és lopássorozat.

Nagyon jó példa a mostani botrány. Fölmerült-e országos igény a korrupció fékezésére? Ugyan, még itt a blogon sem olvastam ilyen szellemiségű hozzászólást.

Ugyan, mi nem olyan családból származunk ám. Az útálatosok ne korrupciózzanak, mert irigyeljük őket, s amúgy is fúúúújjj Vida, de a mi kis mindennapi boltjainkat hagyjuk csak békén.

Ez a Kádár népének öröksége.

Persze ez az én sarkított véleményem.
@jöttem:
Szabad Györgyre gondolt.
Szerintem. :)
@Habakuk000:
"A gulyásszocializmus biztonságát és viszonylagos jólétét dicsérőknek pedig szeretnék feltenni egy kérdést: Milyen áron? Mi volt az ára a balatoni vagy domboldali vityillóknak?

Szerintem társadalmi szintre emelt korrupció, csalás, és lopássorozat."

Igaz.
És ezt mégmagasabb szintre emelték viktorék.
@Fеjesrob:

ferenc, na nem a túlmozgásos, hanem a másik a pápa...hogy merészeli meghazudtolni a fővadászt (a zsotit') pl. az evolúcióval, amikor zsoti megmondta márpedig az hülyeség ahogy van... :)
@Marcellusca:
Szabad Györgynek is voltak "viccesnek" nevezhető pillanatai, de nem talált! :)
@jöttem:
amit AKKOR szabad volt, most nem!

Igen nehezen viselik a kritikát és a karikatúrákat magukról...
@Habakuk000: @Marcellusca:

sokan vagyunk akiknek tele van a puttonya a mindent mérgező korrupcióval, sógor koma jóbarát aranyháromszöggel. csak még mindig túl halkak vagyunk...
@jöttem: @fzs.1933:
Aha. Tévedtem.

(Nem olyan nehéz ezt kimondani/leírni. Nem is értem, egyeseknek miért nem megy?! :D )
@Habakuk000:
Én nem éltetem a kádári rendszert. De elborzadva figyelem, hogy az a mai rezsim még azon is túl tesz hazugságban, lopásban és még sorolhatnám.
Azonos manipulatív eszközöket használ megspékelve sok nemzeti szósszal.
Ettől fordul fel a gyomrom.
@Habakuk000:
van igazságod. Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy az átlagemberek mindennapjait erősen meghatározza a zsebükből ilyen-olyan okkal kivett pénz. Többek között ezért is keresik az utat, hogy több maradhasson. Azonban ez is kétélű. Minél jobban megkárosítjuk az államot, annak annál többet kell beszedni, ami által méginkább keressük a kiskapukat. Ez így egy kicsit öngerjesztőnek látszik.
Az is igaz, hogy zavar van a fejekben, hogy az államnak nem a polgárainak eltartása a feladata, hanem a létbiztonság háttérintézményeinek működtetése. Viszont az elmúlt 25 évben nagy ívben tett a politikai elitünk arra, hogy ezen intézmények jobban, netalán olcsóbban működjenek. Ez az egyik nagy bűnük. A másik az állami szintre emelt korrupció és gazdasági ellehetetlenítés.
Mindenki tépte a száját, hogy most aztán már télleg élénkítjük a gazdaságot a támogatásainkkal. Ja, a haverok gazdaságait. Mellette hoztak-e igazán vállalkozóbarát intézkedéseket?
Úgy ahogy van, döglődik - talán soha nem is élt igazán - az államgépezet.
Jó volna valami zárógondolat, de a sugárban hányáson kívül nem sok minden jut eszembe... :)
@fzs.1933:

"csillagászati kérdésben a megkérdezésem nélkül senki sem alakíthat ki önálló véleményt! :)"

Ez egy egészen nerkompatibilis mondat:)))

Tegnap feltettél egy kérdést, de elsodort az élet.

"De honnan a bánatból lehetne MOST leakasztani egy hiteles, nem korrumpálható (nagyon fontos!!!), valamihez legalább alapfokon értő, tömegeket megszólítani tudó bárkit???"

Sokféle azonnali reakcióm volt.

Már maga a kérdés sem jó, mert ki fogja/akarja "leakasztani"? Nagyon nem mindegy.Már a civil tüntetésszervezők is egymásra, egymás ellen fordítják inkább az energiájukat. A bozótharcot folytató ellenzéki pártokról nem is beszélve, akik nagyon szívesen felszállnának egy hasító gyorsnaszádra. ( Ezt miért imádják ennyire?? Ez valami elfojtott ellentengernagy-képzet?)

Nem tudom pl., hogy a helyzet eszkalálódása "vallásháborúhoz" vezethet-e, vagy csak sima bosszúálláshoz, ezáltal totális anarchiához?

Nem tudok válaszolni.
Azt látom, hogy elkezdődött az erjedés. Ecet vagy bor lesz-e belőle, fogalmam sincs.
@Marcellusca:
ha hivatalnok lennél, ilyen eszedbe sem jutna! ;)
@Marcellusca:
Kell hozzá egy bizonyos intelligenciaszint. :)
egy kérdés: ha Ildikó Lajos barátja és üzletfele, akkor miért jó Lajosnak, ha Ildikót előveszik? (tudom, hülye vagyok, de nem vágom).
@Orica Középföldi:
néha kell egy kis odanyalás is! :)

"Már maga a kérdés sem jó, mert ki fogja/akarja "leakasztani"? Nagyon nem mindegy."

Nekem, nekünk kellene valaki, aki egy "összcivil" együttműködést létre tud hozni. De ki az, honnan tudna előkeveredni ilyen ma?

Már a civil tüntetésszervezők is egymásra, egymás ellen fordítják inkább az energiájukat."

Vajon tudható-e ennek háttere? Az emberi kicsinyesség, avagy vélt, vagy valós sérelmek?
Ez amolyan "magyarosch" sajátosság, hogy hiába a közös cél, ha már ketten vagyunk, menjünk két irányba csakazértis?
@fzs.1933: @jöttem:
Az alkalmazotti létra legalján vagyok, de azt megtanultam (neveltetésem okán), hogy vállalni kell tetteink következményeit. A rosszakat is.
Ha hibázok, tévedek, akkor azt beismerem. Hogy igen, én b@sztam el, én tévedtem, hoztam rossz döntést.
Még akkor is, ha ez éppen egzisztenciálisan is negatívan érintene.
Tudják itt is, hogy nem vagyok tévedhetetlen, időnként - aprókat - hibázom. De felvállalom. Sőt! Van amikor "helybe megyek a lóf@szért", azaz én hívom fel a főnököt, keresem meg, hogy elcsesztem, mit lehet/kell most tenni.

Nem értem, hogy ez, bizonyos szint felett már miért nem működik?!
Kiölik az emberből (már, ha benne volt egyáltalán), ciki?
@jöttem: Szerintem nem tesz túl. Csak máshogyan lop.

S ez nem oldalfüggő, szerintem ezt lenne a legfontosabb behozni a közgondolkodásba.

Nem az a kérdés, ki lop többet, hanem az, ki lop?

az itteni viták viszont az elsőt preferálják.
@Habakuk000: Igen! ez tényleg nagyon sarkított vélemény.
Azért volt szükség rendszerváltásra, hogy a korrupció és a lopás ne társadalmi szinten maradjon, hanem maroknyi csoportnak törvénybe legyen biztosítva? A balatoni vagy domboldali vityillóhoz pedig csak igen kevesek juthassanak? Hogy egy sokkal aljasabb és mocskosabb gazember rendszerben élhessünk?
Ez is egy nagyon sarkított vélemény
@Marcellusca:
"a főnököm vállalja a munka oroszlánrészét: ő üvöltözik"

Valahogy így.
@fzs.1933: egy példa, a 300 forintos vizitdíj.
Miről is szól?
Állítsuk meg a hálapénzt, a fehér köpenyek hatalmas zsebeit varrjuk be.

S mit választottunk?
A korrupciót, a csirkecomb gerjesztette vélt egyéni előnyünket a korrektség helyett.

Szóval nem a pénzmegtakarítást, hanem a lehetőségét egyéni előnyeink drágább kicsikarására.
@Habakuk000:

igen, ezt próbálják kimondani egyre többen. Nem az számít, hogy ki lop, hanem hogy lop-e!

A tüntetések egyre inkább erről szólnak, de nem kerülhetik meg, hogy az aktuális kormányzatot nevezzék meg!
@batka manó: "Azt látom, hogy elkezdődött az erjedés. Ecet vagy bor lesz-e belőle, fogalmam sincs."

Orica mondataihoz annyit tennék hozzá, hogy jelenleg az ecet áll nyerésre.

(Orica bocs a másolásért)
@Habakuk000:
mit is mondhatnék erre?

Igen, prostituálódunk és korrumpálódunk. De a rothadás honnan indult? Mi volt a forrása?
@Marcellusca:
a hírcsárda sem az már, aminek indult! A Kossuth rádió az, ami régena hírcsárda volt! :)
@Habakuk000:
de hogy nem lesz ecet? Mondja már meg valaki!
@Marcellusca:
Én úgy hívom, főnökbetegség. Kb 3-4 év után üti fel a fejét. Már nem kér, csak közöl, vagy utasít. Vazallusi viszonyokat alakít ki.
Kifejlődése függ az egyed értelmi szintjétől (főleg érzelmi intelligenciájától) és az őt körülvevők jellemétől is.
@fzs.1933: az "állam" szerepét nem tudják értelmezni moon polgári módon... hisz most is feudalizmus van... amíg ebben nincs változás (és miért lenne tömeges?), addig marad minden a régiben... (minden támadás nélkül: a te kommented sem az általam helyesnek gondolt állam-szerepet veszi alapul...)
@KÁTÉó53éúétr6: nem, nem azért.

csak a ma társadalma logikus következménye a Kádár-félének.

Baltiak, lengyelek, csehek szlovákok, képzeld el, náluk is volt rendszerváltás
@Habakuk000:
Egyetértek. A netadó elleni tüntetés oldalfüggetlen volt.
Üzenet a mindenkori politikusoknak.
@Sir Bates dö Hól:
látod, már mi ketten is másképp vélekedünk. Hol lesz így egység, hogy változtassunk?

;)
@jöttem:
Voltam főnök is, de akkor is elismertem, ha hibáztam. Kiálltam a beosztottak elé és közöltem, hogy tévedtem, ezért az alábbiak szerint módosítok ... Nem olyan nehéz ez. :)
Vagy csak egyeseknek tűnik annak? :(
@fzs.1933: Nem egység kell, hanem értelmes vita.

Egységnek ott van a narancs.
@jöttem:

:))Nem volt az!!
Egyértelmüen 'ellenodali tüntetés volt:)

kepkezelo.com/images/1plkvfambcwsei4nk.jpg
@fzs.1933:
A Hírcsárda - sajnos - okafogyottá vált. :)
A mindennapok történései jóval meghaladják a portál legszebb, víg napjait is.
Ma már nincs olyan kiforgatott, kitalált hír, amit ne űberelne a kormányzat/Fidesz/KDNP. :(
@fzs.1933: a bor készítéséhez kell valaki, aki felügyeli a folyamatot, és a szükséges időben beavatkozik a megfelelő módon.
a szőlő nem tud saját magától borrá válni.
van persze rengeteg pancser is a borászok közt.
@Habakuk000:
meg tudod határozni azok körét, akiknek értelmesen kellene vitázniuk?
@punkfrog:
majd közénk dobnak tán egy-két tablettát is? :)
@fzs.1933: "Sehol semmi nem szólt arról, hogy mi a helyzet idehaza. A legfontosabb belföldi hír az volt, hogy jövő hét keddig lehet még jelentkezni az ingyenes HPV oltásra!"

Kérdés, hogy a nemzeti hírközlési erölcsöket vizzgáló bi(as)zottság ( banda ) ezt miért nem vizsgálja, miért csak az RTL-t látják elkölcstelennek, és kiegyensúlyozatlannak? Lehet, hogy rossz a szemük. Talán szemen kéne őket vágni, hogy jobban lássanak.
@fzs.1933: nem tudom.

talán a kitántorgott nyócszázezer nyugatosodott véleményének itthoni megjelenésével. de ezt csak remélem.

a rendszerváltáskor azt jósoltam, olasz maffiás befolyásolási rendszerű állammá válunk.
azt nem gondoltam, hogy túlteljesítünk, s a maffia mellé visszahozzuk a szocializmus összes negatívumát is pluszban
@Habakuk000:
ez akkor most paff a bűvös sárkány?
@fzs.1933:

"néha kell egy kis odanyalás is! :)"

Ragadjon oda a nyelved:)) (Tudod mennyire fáj a jeges kilincstől megszabadulni?)

Most sok, nagyon vitatható gondolatot fogok leírni.
Nincs olyan, hogy összcivil együttműködés.
Itt egy nagyon konkrét - nagyon sokakat érintő - ügy vitt utcára, nagyon különböző embereket.
Nem a szolidarítás, ami a civilmozgalmak alapeszméje.

Arra az elmúlt 24 évben minden kormány nagyon ügyelt, hogy a civil mozgalmak ne kapjanak oxigént. Persze volt mindenféle álcivil, támogatott szervezet, ami annak rendje szerint el is sorvadt.
(Nálam a bajnok Torgyán primadonnájának kisgazda nőszövetsége:))) A CÖF ugyanebben a cipőben jár, ami rendesen ki van sámfázva.Miből is?

A civil munka nem látványos, de MUNKA!! Célja van, amiért szabadidőben tenni kell. (A budaőrsi lokálpatrióta szervezet győzelmében benne van Wittighoff és sokak 18 évi munkája!)

A lezajlott tüntetés nem mozgalom. Fáj is a feje Gulyásnak a hogyan továbbtól. Nem véletlenül. Minél több konkrét cél fogalmazódik meg, annál több lesz a leszakadó.

Ahogy Kishantosból nem lehetett országos megmozdulást csinálni,meggyőződésem, hogy ugyanúgy nem lehet ennek inverzét sem megcsinálni.

Okai? Ez nagy kérdés. Azt gondolom alapvetően a szolidaritás hiánya. Aminek oka az is amit említettél, de szerintem ez nagyon mélyen gyökerezik. Sziszifuszi munka ez:)

Na, vár a konyha.
@fzs.1933: mi vagyok én, isten? nem, nem tudom.

ahogyan tisztelem és hiszem a gazdaságban a piac szentségét, ugyanúgy gondolkodom a vita, a dialektika jelentőségéről is.

A vezérek, az egységek mindig eltorzulnak.
@batka manó: "ferenc, na nem a túlmozgásos, hanem a másik a pápa...hogy merészeli meghazudtolni a fővadászt (a zsotit') pl. az evolúcióval, amikor zsoti megmondta márpedig az hülyeség ahogy van... :)"

Azért ezt Zsóti a Viktorovicsovics pápával nem merné megtenni.:D
@fzs.1933: a tabletták, a békemenetek!:)
@Orica Középföldi:

"_"néha kell egy kis odanyalás is! :)"

Ragadjon oda a nyelved:)) (Tudod mennyire fáj a jeges kilincstől megszabadulni?)_"

Aki jeges kilincset nyalogat, s hozzáragad, annak jaegtoerként mondom, meg is érdemli:)
@Esterlanc: "...egy kérdés: ha Ildikó Lajos barátja és üzletfele, akkor miért jó Lajosnak, ha Ildikót előveszik?"

Ildikó nyugdíjig úgy sem lenne nav elnök, ezt ő is, meg a Laja is tudja. Ezért mint fegyvert jól lehet alkalmazni, és a jelek szerint ezt vállalta is. Gondolom Laja védőernyője erősebb, mint amennyi fenyegetettséget kinéznek az ügyből. Meg lejhet, hogy Ildikó ismeri a kabarészámot, hogy: "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni".
@látjátok feleim szümtükkel:

nagy szarban is lenne az öreg, ha viktorovics kijelentené, hogy a nőknek nem csak a tűzhely mellett van helye és hogy a nők nem szülőgépek. ha véletlen azt is hozzá fűzné a góré, hogy a politikának semmi köze a templomokhoz na az lenne csak földindulás...tényleg nem is értem miért is nem szól(be) ilyeneket a főf.sz :)
@fzs.1933: nem Paff. vannak civilek, vannak, akik élhetővé szeretnék tenni mikrokörnyezetüket.
vannak kitántorgók, akik megtapasztalják a szabad világ életét.

van egy nagy csomó fiatal, aki előtt nyeltudásuk által kinyílik a világ.

És van a nagy büdös erjedés.
@Habakuk000: @Orica Középföldi: @punkfrog:

akkor érlelődjünk, forrjuk ki magunkból az ecetet!

Szép napot!
KOMOLY "HATÁSTANULMÁNYOK" ELŐZIK MEG A TÖRVÉNYEKET

A rezsicsökkentések hajnalán kormányzati megrendelésre készült egy közvélemény-kutatás arról, hogy mely rezsitételeket tartja a legfájóbbnak a lakosság - írja a Figyelő. Az így összeállított listán az internetezéshez kapcsolódó költségek hátra sorolódtak. Ebből pedig a kormányfő környezetében azt a következtetést vonták le, hogy a netezés terhei alkalmasint emelhetők, az nem fog társadalmi ellenállást kiváltani. A lap úgy tudja, az ötletet Rogán Antal frakcióvezető „menedzselte" a miniszterelnök előtt, de abban része lehetett az egyik telekommunikációs cégnek is.

www.vg.hu/gazdasag/adozas/egy-kozvelemeny-kutatas-miatt-akartak-bevezetni-a-netadot-438605
@Marcellusca: Öleés magának M:)
Ugyan még keveset láttam a világból, hozzátok képest, de megtanultam, hogy nem ahhoz kell önbizalom, hogy a sikerben fürödj, hanem ahhoz, hogy a kudarcot, a hibát is vállald
@Marcellusca:

Pedig mindenki tudhatná, hogy mindenki hülye. Csak szín, árnyalat, fénytörés és szakrális viszonyok kérdése.
@látjátok feleim szümtükkel:

A közgép állandó léte kevésbé zavaró, mint egy állandósított Orbán.
@jaegtoer:

Kicsi gyerekként, a jeges kilincses fájdalmas tapasztalat következtetése az volt, a felnőtteknek is lehet igazuk:)))
@Habakuk000: Habakuk! ama rendszer óta felnőtt egy generáció, volt rengeteg felvilágosító információ annak a rendszernek a hibáiról, meddig fogjuk még magyarázni a mai passzivitást, közönyt, bambaságot annak a rendszernek a következményeként magyarázni? Miért nem lehet kimondani, hogy mi mindannyian egy olyan maffia-családot segítettünk hatalomba aki mindent és mindenkit eltapos, hogy ott maradhasson? ...pedig ezt a hajlamát és csalás-lopás technikáját megmutatta már '98-2002 között is
@KÁTÉó53éúétr6: én kimondom, ebben ne legyen egy másodperc kétséged sem.

(igaz, hozzáteszem, csak maffiacsaládok között választhatunk, nincs még össznépi igény tiszta Magyarországra)

Megyek sóskát főzni, szép délelőttöt
@Habakuk000:

meg vannak akik éltek 89' előtt és tele van a tökük és/vagy a csúnyájuk - a nem kívánt törlendő :) - azzal, hogy elreppent huszonöt év és még mindig csak orrunkig a szarban vergődünk...az egyenlőbbek' akik ezt az egészet elqrták, mocskos mód jól élnek és szarnak nagyívben a fejünkre, emezt mondjuk megérdemeljük, mert nem elég hogy hagyjuk de még sok seggfej tapsol is nekik pl. saját kis degenerált troll különítményünk.

ui: nem gondoltam 89' után, hogy lesz még olyan idő amikor az embereknek egzisztenciális okokból meg kell gondolniuk hogy felmerjék e vállalni arccal a véleményüket, mert bosszút állhat egy sehonnai bunkó arrogáns köcsög banda...
@dr. jenőke (jenőke): közgép-orbán:róka fogta csuka.
feudál komcsi náci mafiaálam
@fzs.1933: nem kell egység... az alapkérdés -számomra legalábbis-, hogy valóban változtatni akarok-e vagy a jelenlegi struktúrát alkalmazva, abban számomra kedvezőbb helyzetet kialakítani... (nem zsákbamacska: a blogon túlnyomó többségben az utóbbi "hívei" vannak szerintem... nem tudatosan, de akkor is:-/...)
@Habakuk000: "tiszta Magyarország"???? soha nem volt és nem lesz, mert a földön egyetlen hatalmon lévő csoport sem hagyja ki, hogy ne legyen előnye a hatalomból, de az nem mindegy, hogy ezt gátlástalanul, az összes féket megszüntetve teszi-e
Gratulálok mindenkinek, nagyon érdekesek a kommentek.

@Sir Bates dö Hól: "(nyilván horthy, mint a szart, mosott le mindenki mást a -nem csak saját kora, hanem a jelen mértékéve mérve is kiemelkedően szabad- választásokon...)"

Szerintem nem OLYAN illegitim és puccsista, mint Orbán. Az antanthatalmak Horthyt támogatták, ez sajnos komoly érv mellette, lsd. Clerk-misszió. Vitatkoznak a történészek, hogy Horthy mennyire használta fenyegetésként a Nemzeti Hadseregét, de ez érdemben szerintem nem változtat azon, hogy a jobboldali erők kerültek volna így is-úgyis hatalomra (pl. Apponyi).
Feltételezem, a Nemzetgyűlésben (1920-as választások) a szocdemek részvétele esetén is a Kisgazdapárt került volna hatalomra, de együtt sem tudták volna lenyomni a mágnásokat. Mint ahogy 25 év alatt Horthyéknak se sikerült a több tízezer holdas nagybirtokok területét fölosztani, és maximálni.
Ha a Tanácsköztársaság nem bukik, ha bukik, de a Peidl-kormány legitimizálni tudja a hatalmát, ha nem tudja, de aláír az antantnak, akkor jól beég az antant szerintem. Akkor se hagyták volna, hogy itt baloldali Magyarország legyen. Nem véletlen, hogy a román királyság hadseregére mikor tettek szájkosarat.
@Marcellusca:
"Utána rövid hír, miszerint a régióban /eu-ban/ a középmezőnyben vagyunk a korrupciót tekintve."
A rádiód Marcellusca megint nem mondott igazat.
Igaz, hogy én az ÁFA-t tudom, de jellemzően ebben az adónemben fordulhat elő leginkább - hogy finom legyek - az adóelkerülés.
Ennek mértéke Magyarországon 25%, az európai átlag 16%.
Továbbá gyanítom, hogy ezt a 25%-ot nem a kis boltok nem fizetik be, hanem a nagy halak.
@Penivaldes:
"Megtanultam, hogy nem ahhoz kell önbizalom, hogy a sikerben fürödj, hanem akkor, hogy a kudarcot, a hibát is vállald."
Azért szoktam tréfásan azt mondani itt, hogy kapitulálok, mert a meggyőző érvek súlya alatt korrigálni kell.
Elvem, hogy ilyen esetekben úgy is lehet felül emelkedni, ha alul maradok.
@Habakuk000: "Nagyon jó példa a mostani botrány. Fölmerült-e országos igény a korrupció fékezésére? Ugyan, még itt a blogon sem olvastam ilyen szellemiségű hozzászólást."

Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor leírtam itt a blogon, az Amerikai Népszavás Bartust idézve: a '89-es magyar demokrácia kezdetektől rothadt gyökérről indult, ezért (is) lehet itt a Fidesz, és nem (csak) Kádár népe miatt. Ezek a rothadások: az átláthatatlan pártfinanszírozás, és a mindkét oldali politikai elit állítólagos háttéralkuja (70-30%).

Ha a "Tsz segítségével nevelem az otthoni malacomat, és kalákában építem a családi házamat"-hagyományokat elemezzük, szerintem a kortársak véleményeit összevetve nem mondhatjuk, hogy itt minden sz.r volt a Kádár-korban, de a szociológusok is hasonlókat mondanak.

www.tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3049&id=178529
@Mariann19:
.
Tetszik, ahogyan érvelsz, sokszor akkor is, ha a partner tulajdonképpen érdeklődő idegen. Ritkán foglalkozom áfával, de néha megteszem. Egy áfával is kapcsolatba hozható Art rendelkezés esetén tettem ilyet, elküldöm neked. Elgondolkodtató, hogy lehet-e korrupciós vonzata. (lehet, mert az adásvételt vizsgáló adóellenőrzés megtagadhatja a vizsgálat elvégzését eredeti állapot visszaállítása esetén, ha annak áfa/illeték vonzata van a visszaállítás időpontjára)
Remélem nem sértő így belekotyogni mások beszélgetésébe.

Erről van szó:

’’’’’Az ügyfelet megilleti a törvény előtti egyenlőség a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfélegyenlőség elvét sérti, ha a hatóság több ügyfél esetén - azonos jogszabály és tényállás mellett - más-más döntést hoz. Ez az alapelv szintű szabály összhangban volt az Art. rendelkezésével, amely szerint az adókötelezettséget érintő jogviszony (szerződés, ügylet) alanyainak ellenőrzése során ugyanazon jogviszonyt az adóhatóság nem minősítheti adózónként eltérően, a jogviszony egyik alanyánál tett megállapításait hivatalból köteles figyelembe venni a jogviszony másik alanyának ellenőrzése során.
Az Art. konkrét szabályának 2013. január 01. napjával történt hatályon kívül helyezése nem csorbítja az adózók jogait, amennyiben valamely adómegállapítás (például eredeti állapot visszaállítása, vagy más általános forgalmi adóval kapcsolatos ügylet okán) a Ket. azonos jogszabály és tényállás esetén alkalmazható rendelkezésére hivatkozunk.
Álláspontomat erősíti az 1/2002. Közigazgatási jogegységi határozat. Az ügyfélegyenlőség elvét sérti, ha a hatóság több ügyfél esetén - azonos jogszabályi és tényállás mellett - más-más döntést hoz. Az ügyfélegyenlőség alapelvének érvényesülése nem járhat azzal a következménnyel, hogy a jogalkalmazó korábbi téves jogértelmezésen alapuló gyakorlatát ne változtathassa meg. ’’’’’
Elnézést kérek a fórumozóktól, de ezt a kommunista szombati műszakot csak a legsötétebb trollbanya vállalta be. Igyekszünk jobbat küldeni holnap.
@dr. jenőke (jenőke):
Úgy látom, a fenti kivonat inkább jogi kérdést feszeget, és gondolkoztam azon, hogy mely esetekben jöhet létre eltérő értelmezés.
Itt nem is a jogviszony a kérdés - ha jól értem - hanem az adóhatóságnak egy adott gazdasági esemény minősítése, mely minősítés nem térhet el egy másik ügyfél azonos gazdasági eseményétől.
Előljáróban leszögezem, hogy az ÁFA törvény egy nagyon kiérlelt, egzakt törvény.
Amennyiben megfigyeled, kijátszásuk primitív módszerekkel történik, és ,ost a nagy ÁFA csalásokra gondolok.
Vannak a számlagyárak, az import beszerzések és azok útjai, ezek főként azok a területek, ahol a csalások létre jönnek.
Vizsgálat során viszonylag egyszerű módszerrel feltárhatóak a visszaélések, ha az ügyleteket ütköztetik az ezekben lévő gazdasági szereplőknél.
Kiinduló pont mindíg a visszaigénylések és a levonandó tételek valódiságának jogszerűsége.
Úgy látom, hogy ÁFA ügyben szinte kizárt, hogy ellentétes megállapítások szülessenek, hacsak nem szándékos a hozzáállás.
@Nemzeti Trollfőfelügyelő:
Van humorod.
Bárkit küldtök, szellemi nagyságunk fényes győzelmet fog aratni felette.
Jó lenne, ha valami erősebbet küldenétek, mert az eddigiek lankadó érdeklődést keltenek. Csípőből vágjuk rögtön az érveket, nem kell az agytekervényeinket nagyon megmozgatni.
@Mariann19:
A lényeget jól látod, de... Szóval jogkérdés.
Az Art. és az Áfa törvény néhány ponton kapcsolódik.
Amivel gyakrabban (az utóbbi másfél évben kétszer) találkoztam, a határt elhagyás igazolásának elfogadtatása Európai Közösségen belüli áruszállítás esetén.
Nem volt jelentősége a CMR-nek, a kinti átvétel igazolásának (fényképes), tankolási helyek megjelölésének.
Megkereséssel kinti adóellenőrzés vitathatatlan tényállást állapíthatott volna meg.
Ilyesmik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem mondjuk, hogy minden rossz volt.
Én is csak azt, hogy kozos erőforrások igénybevételével privát jövedelemre szert tenni gazdaságosnak ugyan gazdaságos, csak a skandináv tipusu tisztességes gazdálkodás társadalmi elfogadottsagat meglehetősen beszűkiti.
@Mariann19:@dr. jenőke (jenőke): A kinti adóellenőrzés is kétfelé mehet.

Mi van akkor, ha meggyőződsz arról, hogy a partnered adózik, érvényes közösségi adószáma van, simán lemegy az export, a cmr-ek bélyegezve visszajönnek, fényképezkedsz a kamionosokkal, mint állat, aztán ez az eddig becsületesnek tűbő partner elfelejteni betenni a bevallásába az ügyletet.

Benne van simán a pakliban Közép-Európában.
@Mariann19: A gyakorlat az, hogy minden láncolatban érvényesül az ellentétes megállapítás.

A nagyok vannak a láncolat végén, idáig nem hallhattál hatósági megállapításokról esetükben, a megállapítás mindig megáll valahol középen.

Pedig ugyanaz a láncolat.

(most majd lesz, a narancs megbosszulja a Bungét és a többieket, előszedik majd a 2011-es gabonakereskedelmet, lefogadom)

Szerintem sokkal bonyolultabb az áfa. Elfogadott piaci árak esetén hogyan bizonyítod, hogy nem jóhiszemű a láncolatok végén lévő cég?

Fordítva, ha megveszed a boltban a 170 forintos karton tejet, te is része leszel a léncolatnak?
@Habakuk000:
"Mi van akkor, ha a partnered adózik......
és az eddig becsületesnek tűnő partner elfelejti betenni az adóbevallásába az ügyletet."
Miután nincs ráhatásod, hogy a partner az adóbevallással bezárólag végig viszi az ügyletet, jogilag nem lehetsz felelőssé téve.
Ez kizárólag a partner hibájának minősül, melyet a revizió állapíthat meg.
Amennyiben megfigyelhetted, én azt mondom, hogy maga az ÁFA törvény egyértelműen, részletekbe menve tartalmazza az előírásokat,
a revizoroknak van mihez kötniük a megállapításokat. Kiemelten most is azt mondom, hogy a csalásoknak a folyamatokban nincsenek ellenőrző pontjaik, azokat gyanús ügyletek esetén ütköztetéssel, valamennyi partner tételes vizsgálatával lehet felderíteni. Ezek maradnak, maradtak el szándékolt kormányzati jóváhagyással.
Nem lehet felelőssé tenni üzleti jogviszonyban lévő szereplőket olyan ügyekben, amelyekben tevőlegesen nem vett, nem vehet részt, és az egyik szereplő adócsalást követ el.
Az ÁFA törvényben a legcikisebb ügyek különben a teljesítések értelmezése körül bonyolódnak.
@Habakuk000: "nem mondjuk, hogy minden rossz volt."

Én azt a szadeszos elméletet kifogásolom, hogy (csak) a kádári kisember-mentalitás juttatta volna Orbánt a hatalomra. Szembe kéne nézniük a saját felelősségükkel is, pl. a szabolcsi mélyszegények és a többiek elképesztő mértékű cserbenhagyásával. Kőszeg Ferenc nyilatkozta idén a Népszabiban, hogy tudták, miylen rossz lesz a munkásszállók bezárása (!).
- Bocs, "mi a konjunktúrában bíztunk". - stílusban adta elő, őszinte volt, de egészen megdöbbentő.

"Én is csak azt, hogy kozos erőforrások igénybevételével privát jövedelemre szert tenni gazdaságosnak ugyan gazdaságos,"
Én csak azt mondom, hogy ez a "tsz-idők" nem tipikus korrupció volt. Így volt berendezve az államtól lefelé az egész ország, pl. talán ez tette lehetővé, hogy Magyarországon magasabb volt az életszínvonal, mint a szomszédoknál.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: orbánt 2/3-nak a felelőse a szoci-liber koala szerintem. Természetesen én is, aki nem szavaztam annak idején.

A nem tipikus korrupció megitélésében eltér a véleményünk.
nem véletlen, hogy tegnap nem sokan mentek ki, mert a közösségtől lopni bocsánatos bűn elve nagyon mélyen beivódott a magyar társadalomban.
@Habakuk000: Azért Orbánt ne hagyjuk ki a felsorolásból. :)

"A nem tipikus korrupció megitélésében eltér a véleményünk."
Nem ugyanarról beszélünk, ha jól látom. Az, hogy valaki zsebre teszi a gyárban a megfelelő alkatrészt, az lopás (bár lehet a hiánygazdaság következménye is). Én arról beszélek, hogy pl. a tsz gépeit kedvezményesen igénybe lehetett venni a háztájihoz, vagy olcsó tápot árultak a tagoknak, amiből nevelni tudták otthon a malacot. Ez biztos bűnnek számít a piacgazdaságban, de nem lopás az államtól, nem korrupció. Közösségi tulajdon, vagy ilyesmi lehet.
@Habakuk000: "nem véletlen, hogy tegnap nem sokan mentek ki, mert a közösségtől lopni bocsánatos bűn elve nagyon mélyen beivódott a magyar társadalomban."

Amit a Fidesz csinál (államosítsunk, és osszuk ki a haveroknak), az szerintem nincs beleivódva a posztkádári társadalomba (államosítsunk, és osszuk szét egymás közt).
Huszonöt évvel a rendszerváltás után a magyarok talán azért nem tüntetnek tömegesen a korrupció ellen, mert a '89-es köztársaság egész eddigi története kis túlzással, egy nagy korrupció. Írtam föntebb a pártpénztárnoki rendszert, és az átláthatatlan kampánypénzeket. Hányszor látjuk amcsi filmekben, hogy megbukik a politikus piszkos kampánypénzek miatt, hányszor látjuk ezt Magyarországon?
Horváth András dossziéjának kivizsgálását az MSZP ugyanúgy tussolja, mint a kormányzópárt, vagy lemaradtam valamiről.
Nem tudom, hogy jól látom-e a tüntetők motivációját. Ha így van, akkor igazuk van, mert érdemesebb azért tüntetni, hogy az egész mostani politikai garnitúra mondjon le, és jöjjön helyettük más ("Orbán takarodj!").
@gazoló: és punkfrog gazoló írja: "részvét a hozzátartozóknak,de ha jól tudom ezek száma nagyságrendekkel,kevesebb a holkauszt vagy egyéb világháborús 'balfaszságok miatt halálba küldött áldozatok száma."

A holokauszt mellé tegyük oda a bolsevik pártállamot, amelyikben kódolva volt a paranoiás diktátor, és a kultúrát megfojtó pártfunkcik.
Nekem Kádárról az jut eszembe, hogy Szkülla és Karübdisz között egyensúlyozott (pl. nem lógott a fotója minden hivatalszoba falán, mint a szoc. tömb többi országában). Rövid ideig talán a forradalom vívmányaiban is hitt.
A kultúra támogatójaként is talán bevonul a történelembe. Orbán mivel?, max. az összelopott Makovecz-stadionnal.

www.litera.hu/hirek/nagy-laszlo-balassi-balint-lazbeszede
süti beállítások módosítása