Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.02.09. 09:19 Fabius

Orbán: a lengyelek legyenek nyugodtan orbánisták

Ez egy kipróbált barátság - veregette meg a magyar és lengyel nép vállát virtuálisan Viktorunk, mikor a lengyelek orbánasszonyával, Beata  Szydłoval találkozott. Ezzel még nem lódított túl nagyot, népeink barátsága tényleg hagyományosan szoros évszázadok óta. Ahogy szorosak a lengyel - magyar gazdasági kapcsolatok is, bár ezek elsősorban a budapesti lengyel nagykövetség Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának köszönhetően azok.

Aztán mondott ezektől pár jóval érdekesebbet is.

Először is, hogy a két ország keleti iparvidékeit autópályával kötik majd össze. Nemtom az feltűnt-e nekik, hogy barátok vagyunk, szomszédok viszont nem. Úgyhogy ez az ígéret bármilyen fasza is lenne, nehezen fog teljesülni. Mert'hogy most az van, Miskolcnál véget ér a Lengyelország felé tartó autópálya, és a határtól Kassáig tartó elkerülőt meg a Kassa - Eperjes pálya huszonöt kilométerét leszámítva a lengyelek felé igyekvő nem, hogy autópályát, de gyorsutat sem talál egészen Radomig. Ráadásul a szlovák "autópálya rendszer" annyira fejlett, hogy szemrevételezéssel vizsgálják adott esetben, hogy megfelelő helyen van-e kilyukasztva a pontosan meghatározott helyre felragasztandó pályamatrica. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a rend őre az érvényességi vizsgálathoz A: megállít, odajön és megnézi, vagy B: a forgalmat félpályás tereléssel csorgóra lelassítja, és az út mellett állva szemléli autónként.

Kelet Lengyelországban is most folynak útépítések, de egyelőre attól is messze vannak, hogy a saját keleti iparvárosaikat - Rzeszów, Lublin, Radom, Kielce, Bialystok - egymással összekössék, nem még velünk. Arról nem is beszélve, hogy Rzeszów és a szlovák határon fekvő Barwinek összekötése se kis mutatvány a hegyeken keresztül. Úgyhogy Szydlo mondása Vezérünk egymillió munkahelyes blöffjével vetekszik egyelőre. Orbán mondjuk nem vállalt ekkorát, a Miskolc - Kassa összekötő autópályát gyakorlatilag mindenkinek megígérte, most már a lengyeleknek is. Az előkészületek és ugye a véleményes kisajátítások már zajlanak, előbb vagy utóbb az építkezés is megkezdődik. Innentől már csak a ficórobit kéne meggyőzni, hogy tesókám, mink ketten azt ígértük népeinknek, hogy rajtatok keresztül lesznek összekötve, úgyhogy építsél egy autópályát Felsőkomárnok és Sebastovce közé de hirtelen.

Addig is tudják egymás vállát veregetni, és seggét - oppardon, Szydlo asszonynak popója van - védeni.

Ők támogatnak minket - főleg ugye a Mesterként tisztelt Viktort - gazdasági és energetikai kérdésekben, azért a Vezér szerényen csak annyit mondott: másoljátok az orbánizmust szabadon csibéim, majd és kiállok mellettetek mikor basztatnak érte.

orban-szydlo.jpg

Mert ugye a "kettősmércézés" orbánul azt jelenti, hogy az Unióban basztatnak az AB faragásáért, a közmédia kisajátításért és egy rakás más dologért. Ám ezt a csatát nem kell a lengyeleknek maguknak vívniuk, ott lesz a Főni szolidáris pajzsnak fartájékon. Tudja fene, én ha lengyel lennék ennek annyira nem örülnék azután, hogy Szydlo a lengyel jogállamiság vitán messze nem szerepelt olyan rosszul, mint hasonló helyzetben Orbán szokott. Ráadásul, ha tovább követik Viktorunk receptjét akkor nem utoljára álltak pellengéren, ahol Mindenórás Tábornok nemzeti szuverenitást pökhendi tuskósággal összetévesztő retorikai katasztrófája nem előre felé szokott vinni.

Sebaj, meglátjuk mire jutnak ők ily szoros szövetségben, meg azt is, Ficót meggyőzik-e, hogy talicskázzon néhány ezer köbméter sódert az észak - déli összekötő megépítéséhez, mert az neki jó lesz.

 

303 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr578371940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicsak. :)

Egy novemberi zártkörű rendezvényen Simicska Lajos odasétált a Jobbik elnökéhez, és elmesélte, miért szakított Orbán Viktorral. Vona Gábor szerint ez volt az első találkozójuk, és nem maradtak semmiben. Régóta találgatják, Simicska vajon közeledni fog-e az ellenzéki párthoz.

vs.hu/kozelet/osszes/simicska-lajos-beszelgetett-egy-kicsit-vona-gaborral-0210
@parti_giano:

előbb-utóbb az is ki fog derülni, hogy caligula nemcsak drusillát kúrogatta, hanem kecskét is. ez is magas hírértékkel bír.
@hacsaturján: az lenne ilyen magas hírérték még, ha maga az alkoholmentes, fókazsír ízű rénkumisz fejlesztené ki. mert a fogyasztói igények...
@parti_giano:

aszt csak fejlesszék ki a hottentották, akiket majd jól beperlek svalbárdikum rongálás okán és beszedem a kárpótlást, mint a pinty.
@parti_giano:

mellesleg: de hova tünt vlágya?
nyugatifeny.blog.hu/2016/02/09/szervezett_hazugsaggyarkent_mukodik_a_fideszes_propagandamedia

Ebben van egy felsorolás a fidesz propaganda által használt szófordulatokról. Érdemes elolvasni.
Ettől még ugyanúgy meg kell szavaznia a parlamentnek nem?

Nemzeti konzultációt indít a Fidesz a terroros alkotmánymódosításért

444.hu/2016/02/10/nemzeti-konzultaciot-indit-a-fidesz-a-terroros-alkotmanymodositasert
@dr. jenőke (jenőke):
"Ha a társadalmi igény a szankciók alapja."
A Fidesz csak akkor figyel fel a társadalmi igényre, amikor a saját hatalmának a megtartásáról van szó.
A vörös iszap bírói ítéletét kormányzati szinten támadni több, mint árulás a magyar igazságszolgáltatás felé.
Ezzel újfent presszionálni kívánja a bírói testületet, és annak lejáratása sem esik távol a szándékától.
Benyújtották a törvényt, aminek nyomán soha többet semmi sem fog kiderülni

Itt a törvénytervezet, ami azt mondja ki egy állami, adófizetők pénzéből finanszírozott cég működéséről semmit nem tudhatunk meg. Ezek még azt a jogot is elvennék, hogy szörnyülködjünk a korrupción. Miközben lényegében minden rohad az országban, úgy tűnik nem akarnak mást csinálni, csak csöndben lopni.

A Fidesz tartva a tiltakozáshullámtól, nem általában készül eltörölni a törvényt, hanem ágazatonként vonhatja ki a különböző fontos cégeket a hatálya alól.
Az első lépés lehet ebben a folyamatban a posta, és utána aggasztó, hogy jöhet az MVM, az MNB, a Szerencsejáték Zrt., vagy bármelyik állami cég, ahol sok pénzzel foglalkoznak.

444.hu/2016/02/10/benyujtottak-a-torvenyt-aminek-nyoman-soha-tobbet-semmi-sem-fog-kiderulni
@Gábris szomszéd:
.
A lopásról, másként.

Radnóti Miklós: Éjszaka

Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom,
alszik a pókháló közelében a légy a falon;
csönd van a házban, az éber egér se kapargál,
alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály,
kasban a méh, rózsában a rózsabogár,
alszik a pergő búzaszemekben a nyár,
alszik a holdban a láng, hideg érem az égen;
fölkel az ősz és lopni lopakszik az éjben.
.
agyam eldobom, jogerő ítélet, matolcsy baszik végrehajtani, joállam...

Végrehajtást kértek az MNB alapítványai ellen
m.168ora.hu/buxa/vegrehajtast-kertek-az-mnb-alapitvanyai-ellen-142909.html
OFF:

A KLIK és az iskolai költségvetések tervezése:
index.hu/gazdasag/2016/02/10/klik_cegledi_tankerulet_tartozas_kello/

Egészen addig bírtam, hogy az iskolaigazgatóknak kétféle költségvetést kell csinálniuk, egyet a BIZTONSÁGOS, egyet a MINIMÁLIS működéshez.
Ott egyszerűen csak elhánytam magam.

Azt is inzultálja ám meg análisan egy falkányi ezüsthátú gorilla, aki szerint van olyan, hogy egy iskolának nem biztosítják a BIZTONSÁGOS üzemeltetéshez szükséges pénzeket, miközben a majdtalánlesz olimpiára épp most különítik el a taós nemközpénzt!!! De öblös pofával megy a melldöngetés az "ingyenes" tankönyvről meg étkeztetésről!!
Tényleg, ilyenkor egyiknek sem ég le a pofájától a bőr, hogy bassza meg, ha csak feleennyit lopnék, lehet, hogy nem a KLIK adósságával meg a kikapcsolt fűtésekkel lenne tele a média?!

Költői a kérdés...
Fűegér kolléga figyelmébe ajánlom eme önzetlen sorokat. Nekem spec egy "örömlány életfelfogása" c.szösszenet jut erről a libáról eszembe. Tudom, bennem lesz a hiba...

www.citatum.hu/szerzo/Szalai_Vivien/3
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, ez nagyon finom volt:)

tisztán láccik, hogy invesztálni kell a fiatalokba:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bakker, az a fos tv2 híradó, és annak eddigi főnöke, ki a fasznak fog hiányozni?

édesjókurvaistenit!
@Gábris szomszéd: 14 millióért?

én most annak örülök, amit a ruszkik aleppónál csinálnak.:(
@taga20: Annak én is örülök, amikor terroristák tömegeit semlegesítik. Közben meg ördogán papának végleg elgurult a gyógyszere. Úgy látszik túl sokat nézte a szulejmánt. :)

vs.hu/kozelet/osszes/erdogan-beszolt-az-egyesult-allamok-es-a-kurdok-szovetsegere-0210?
@Gábris szomszéd: "amikor terroristák tömegeit semlegesítik."

apádfaszát semlegesítik! a civil lakosságot bombázzák és terelik az eu felé/felénk.

de remélem a kurvaolajukat a hajukra kenhetik!
@taga20: Ne légy megint ekkora "szakértő".
@Gábris szomszéd: te mondod? röhög a vakbelem:)))
@taga20: Na ja bezzeg amíg a barom terroristák kezén volt a város, lapultál mint szar a fűben. :)

sana.sy/en/?p=68848
Knoszi!

hol vagy?

kitüntetik a kedvencedet. :))))

Cecilia Bartoli rangos díjat kapott

Cecilia Bartoli operaénekes és Max Martin zeneszerző kapja idén a rangos svéd zenei elismerést, a Polar zenei díjat - közölte szerdán a zsűri Stockholmban.

www.origo.hu/kultura/figaro/20160210-cecilia-bartoli-max-martin-polar.html

www.youtube.com/watch?v=jWYaPE2WZNs
@Eszter jött:

mennyire igazad van...

remélem, most feltöltődsz, hogy bírt a további hajtást.
addig is jó olvasgatást [én is azt teszem többnyire _D] :))))

@dr. jenőke (jenőke):

kösz! jól eset :)
@guma:
ez a Királyi Fenség (Bartoli) mindent tud asszem még a Marilyn Horne sem tud jobbat mint ő pedig az egy zseni a texas-i parasztlányból lett kultúrcsászárnő

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

"húsz andy vajnát, ezret"

Die Presse: Hogyan szegényítsük el Magyarországot 37 milliárd euróból

Míg a baloldali kormányok kitalicskázták az adófizetők pénzét, addig a 2010 óta hatalmon lévő Orbán-kormány markolóval teszi ugyanezt. A magyar kormányok a 2004-es uniós csatlakozásunk óta 37 milliárd eurót herdáltak el, írja a Die Presse.

.
.
.
Ausztria – mai értéken átszámolva – 7,2 milliárd eurót kapott a második világháború után az Egyesült Államoktól a talpra álláshoz. Ezzel szemben

Magyarország a 2004-es uniós csatlakozás óta 37 milliárd euróhoz jutott hozzá.

A nyugat-európai léptékkel is hatalmas összeget szerinte öt év alatt felélte a jelenlegi magyar vezetés.
Ha ez a pénz nem az Orbán-kormány és annak holdudvarában került volna kiosztásra, akkor Magyarország nem egy vészesen elszegényedő ország lenne.

.
.
.
www.origo.hu/nagyvilag/20160210-die-presse-hogyan-szegenyitsuk-el-magyarorszagot-37-milliard-eurobol.html
@guma:
itt Maria Malibran szerepét aggya elő (neki írta Rossini a szerepet)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=lrhgwHwS1gk
@Rodeo36:

akkor hallgasd most te is! :)))
@Rodeo36:

kösz! :)

most az az 50-es gyűjtemény szól... majd utána erre is sor kerül.
jó éjt mindenkinek!

megyek és álomba hallgatom magam :DDDD
@guma:
ez ugye a híres Farinelli castrato nak lett komponálva

hallgass Franco Fagioli-t

nem bánod meg

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=gnK8DchYa1U
@Rodeo36: Na ez most nekem is jól jött. :)
@Rodeo36: D Jó estét!

Hú wazz!

Ilyenkor egy kissé elbizonytalanodom,szeretem-e ezt a hangfekvést,de igen:)

www.youtube.com/watch?v=jZOhvSsJvRc
@taga20: DDD

"édesjókurvaistenit!"

Rátapintottál,a hulladéktévé sorstragédiájára!

Sikítva röhögök ezenkívül 'Balázska felháborodásán a ClassFM-en és az ATV 'kormányszopper reklámjain is:))

"Aki kurvának áll........
@Mariann19: "Ezzel újfent presszionálni kívánja a bírói testületet, és annak lejáratása sem esik távol a szándékától."

Nincs ezzel baj, mert a bírók rájönnek, hogy a hatalom kapun belül az ő kezükben van, és ezt a fidesz öntörvényei sem kurtíthatják.
Mint pl. arra meg a kormány és pártja jött rá, hogy az alaptörvény módosításról nem lehet népsavazni. Pedig de nagyon szerettek volna.:D
Még mindig ezen rugóztok, nincs egy értelmes poszt?
Vagy mindegy, úgyis arról írtok, amiről akartok, csak ellenvetés ne legyen?
"Görögország még egy sátrat sem kapott Magyarországtól, miközben Budapest folyamatosan bírálta a görögöket a menekültválság kezelése miatt, mondta a Népszabadságnak Nikosz Kszidakisz külügyminiszter-helyettes."

index.hu/belfold/2016/02/11/a_gorog_kormany_szerint_magyarorszag_nem_segitett_a_menekultvalsagban/

Pedig vitézlő tábornokunk szerint mi tesszük a legtöbbet, csak azt nem mondja, hogy hová.
24.hu/belfold/2016/02/11/sikerult-a-nyelvvizsga-kunhalmi-hamarosan-atveheti-diplomajat/

Persze, ezeknél a diploma cselekszik. Hülye egy elmélet. Mert aki MAGÁTÓL is el látja OLVASNI A TANKÖNYVET ÉS MEG IS ÉRTI, AZ CSAK AKKOR FOG TUDNI, HA ERRŐL PAPÍRT ADNAK NEKI? MI VAN AZOKKAL, AKIK PAPÍRT KAPTAK, OSZT SÖTÉTEK, MINT AZ ÉJSZAKA?

Ja, hülye vagyok! Abból lesz a kormányzó párt, és egyistenkirály.
@Imola Helyesi: Emléknap

"Nincs már remény, feladnod mégsem lehet.
Nem maradt más, egyedül becsületed.
Inkább vagy hős egyetlen pillanatig,
Mint rabszolga, egész életeden át."

youtu.be/XbwGRbEqgRc
@Imola Helyesi:

Miről szeretnél,'üssmegképűtiborczgyerekről,kisvasútról vagy 'hoffmannroziról?:)
@Gábris szomszéd:
.
Nem írtál hülyeséget.
Egy vidéki lovastanya adóellenőrzésekor a havi lócitrommennyiséget megbecsülték, és a be nem fizetett áfahiányt (+ késedelmi pótlék + adóbírság) megállapították.
Lehetett volna adócsalás is, mert "engedték" elvinni, mint tapasztó anyagot.
@dr. jenőke (jenőke): Köszi az értékes kiegészítéseket. :)
@dr. jenőke (jenőke): D

"be nem fizetett áfahiányt (+ késedelmi pótlék + adóbírság) megállapították."

A hiány egyéb címletekben többek között "levédiabasznádi 'lófaszban is kompenzálható a hatóság felé:)
a történelem..
az 1945-ös kitörési kísérlet a II. világháború legvéresebb katonai akciója volt, 20.000 áldozattal,ugyanennyi fogollyal. Kb 700-nak sikerült. Összehasonlítás..a normandiai partaszállás során a szövetségesek az omaha partszakasznál szenvedték el a legnagyobb emberveszteséget,de az sem haladta meg az 5000 főt...
Ugváry Krisztián az indexen írt cikkében bemutatja,hogy mennyi hamis legenda övezi ezt az eseményt szélsőjobbról.
ide tartozik,az hogy megadás esetén a védősereget lemészárolták volna..pont az ellenkezője történt. azokat akik nem vettek részt az akcióban "csak" hadifogságba vitték,míg a foglyul ejtett kitörésben részvevőket kivégezték
Hitler egyébként megtiltotta a kitörést,mivel az a német sereg számára semmi előnnyel,és a szovjet sereg számára semmi hátránnyal nem járt..
csak a hozzátartozók szenvedtek hátrányt,akik elveszítették családtagjaikat,és zömmel még ma sem tudják,hogy hol nyugszik a szeretett rokon..
Agond nem a megemlékezéssel van,mert szükséges,hogy emlékezünk rá,hogy több 1000 embert hajtottak értelmetlenül vágóhídra. Afő probléma azzal van,hogy ezt hősi cselekvésként kívánják beállítani..
amivel pont azok emlékét vágják arcon,akik ott vesztek
Bús balázs módosítaná Budapest határait
@PeniValdes: Nyilván az összes háborúban a védőknek egyből meg kellet volna adni magukat. Mit szólnának ehhez az érveléshez a zsidók, mondjuk Maszada "teljesen értelmetlen és felesleges" védelme kapcsán? Arról is érdemes lenne megkérdezni a nyugatnémeteket, milyen frankó lett volna nekik keletnémetnek lenni 45 évig, ha a ruszkik előbb érnek oda hozzájuk. :)

Másrészt a szovjet hadifogság egyet jelentett az éh-fagy és kínhallállal. Pont a sztálingrádi hadifoglyok példája mutatja ezt, a 90-95 ezer fogolyból kb 5 ezer érkezik haza az 50-es években. Amit Ungváry is pontosan tud. Ráadásul mivel a védők nagy része német elitalakulat volt ( vagy annak minősített alakulat) Waffen-SS, Feldernhalle a szovjetek nem nagyon ejtették őket foglyul okkal-ok nélkül. Ungváry vajon a törököket is így védené? Hányszor ígértek azok is szabad elvonulást a várvédőknek, aztán a megadáskor a jussuk a lemészárlás lett. A támadók ígérete - jelen esetben a hadifogság - semmis. A kitörés volt az egyetlen vállalható opció, a minimális remény.
A vár védése kiéheztetéssel végződött volna, vagy tüzérséggel való porrá lövésben nyilvánult volna meg. Ráadásul most a budai vár sem állna. A védők megtették amit tudtak, de ezrek haltak meg azon a napon a háború miatt. Ezért emlékezik meg az ember azokra (is), akik megpróbáltak kijutni az ostromlott területről. Ez nem ideológia kérdése.
@Gábris szomszéd:

"Ez nem ideológia kérdése"

Ez tényleg nem,ez szerecsenmosdatás:(

Tisztelet az ártatlan áldozatoknak!(kevesen voltak és többnyire menekülni próbáló civilek!)

'Mijafaszt védtek ott azok a """védők???
Körbezárt szerencsétlenül járt nácik!!!

Továbbá,hogy kerültünk mi a Don kanyarba és 'mijafaszt védtünk mi ott?????
@Gábris szomszéd: ja,csak nem hősi tett volt,amit elkövettek,hanem esztelenség. és az,hogy ezt,honnan nézzük,az meg már ideológia kérdése. csak ezt meg is kéne érteni a legendák mögül kinézve
tovább épül a felcsúti vasútvonal..
Etyek-Bicske között,amit később a Felcsútival kötnének össze
@gazoló: a lenácizással ugyanúgy vigyáznék,mint a hőskultusszal..
@Gyodavagyok_magáért
"Én nem leszek a szürkék hegedöse" - írta egy okos költő.
@PeniValdes: @gazoló: Hülyeség ebbe belekeverni a Don-kanyart, meg a nácikat. Adva van egy ostrom és annak végkifejlete. A baj azzal van ha ugyanezt a ruszkik, angolok, amerikaiak vagy bárki más csinálta volna, akkor a péemes hülyegyerekek is örvendeznének így meg megy a szájtépés.
Arról nem is beszélve, hogy az antifasizmus és náciellenesség, mint politikai hitvallás egy röhejes anakronizmus, mert sehol sincsenek "nácik". Az úgynevezett "neonácik" a bélyeggyűjtő kluboknál nem végeznek átpolitizáltabb tevékenységet, esetleg megisznak egy-két sört és hülyeségeket beszélnek. Aki velük szemben határozza meg magát, az az ő szintjükön is áll. :)
@gazoló:
Agymosott baloldali kuszaagyú.
@PeniValdes: "ja,csak nem hősi tett volt,amit elkövettek,hanem esztelenség"

Igen kb. mint Maszada vagy a breszti erőd védelme. :)
@PeniValdes:
Budapest sem ússza meg a "Hülye Átrendezések és Mindent Átszabó Törvények Rendjét?
@Imola Helyesi: Bús Balázs ötlete, de maga is bevallja a cikkben, hogy nem sok remény van a keresztülvitelére. :)
@Gábris szomszéd:

...a hősök...

RADNÓTI MIKLÓSNÉ GYARMATI FANNI naplójából

Gyula bemutatkozik mint nemzetgyűlési
képviselő, és kéri, hogy mutassa meg nekünk a helyet, ahol ezeket elásták, és mondja el, mit tud a dologról. Elmeséli, hogy 44. november elején történt, mert ő 12-én bevonult,és ez még annakelőtte volt, hogy egy szekér kanyarodott a kis ösvényre, ami tele volt emberekkel, úgy látta, hogy nagy részük agyon volt verve, a szekér oldalán vér csöpögött ki. Aztán őt elparancsolták a közelből. Egy SS-katona elállta az utat. tilos volt arra menni. Aztán hallotta, hogy felszólítottak négy embert: álljanak ki, és akkor négyen lekászálódtak a kocsiról. Nyilván azt hitték, valamiképp előnyös lesz, ha jelentkeznek. Azokkal bevitették a többit a kocsiról a legsűrűbb akácos bozótba, és azokkal megásatták a gödröt. – Aztán már nem látott a távolból semmit, csak hatvan lövést hallott. Ezért gondolta először,
hogy hatvanan lehettek de csak huszonkettőt találtak. Nyilván több golyót szántak rájuk. Alig voltak elföldelve, mint mondja, csak úgy sebtiben hányták rájuk a földet, és a fű tele volt vérrel és agyvelődarabokkal. – Aztán ő jelentette az esetet, mint elbeszéli, mikor visszakerült, meg az egész környék is tudott róla,
hogy egy SS-katona meg talán négy magyar katona csinálta ezt. (Tehát nem SS-alakulat, ahogy a Városházán könnyedén elintézték.)
@gazoló: Továbbra sem érted, de már megszoktuk. :)
@Gábris szomszéd:
Melyik részt akarja lekapcsolni? Budakalászt?
@gazoló: Ja és örülök, hogy a II VH többi országának katonai alakulataiban, csak ma született bárányok harcoltak és ezt nyilván te is így tudod. :)
@gazoló:
Háborúban ez van. Magyarok millióit pusztították el több ezer év alatt.
Románok a székelyeket, szerbek a magyarokat, oroszok a magyarokat, osztrákok a magyarokat, törökök, tatárok a magyarokat.
A rohadt franciák csak azért nem jöttek ide, mert nem vagyunk határosok, viszont megbosszulták Trianonnal Atilla által elszenvedett vereségüket. Az osztrákok meg megkapták jutalmul mi területünket, ahol halálra vertük őket a pozsonyi csatában.
@Gábris szomszéd:
Szerintem az amcsi meg orosz bombázók is kikerülgetik a civileket Szíriában, olyan jóindulatúan háborúznak.
@Imola Helyesi: Imola drága,szólok,hogy az Árpád kor alatt a franciákkal kifejezetten jó kapcsolatunk volt..II.Géza, III. Béla és társai
@Gábris szomszéd:
Nem tudod te sem, mit akar lekapcsolni, csak linkelsz? Ez a kép , amit betettél, egy tipikus rosszindulatú, ez még a Szépművészetiben készült.
@PeniValdes:
Csillag, én Atilláról írtam, nem ugyanaz ám.
@PeniValdes:
Csillag, akkor még nem voltak franciák, jobb ha tőlem tudod, legfeljebb népcsoportok, akik ott laktak.
@Imola Helyesi: csillag olvasgassál korabeli feljegyzéseket
@Imola Helyesi: Ez nem rosszindulat, hanem tényszerűség. :)
@PeniValdes:
Inkább te olvassál ilyeneket, ne csak képeket nézegessél., többször indítottak hadjáratot Frankföldre, Burgundiába, sőt gyermek Lajcsit sikeresen legyőzték a pozsonyi csatában. Akkor még sem Franciaország sem Németország nem volt, hanem tartományok.
@Gábris szomszéd:
Ott áll hátul a teremőr, és MTI fotó. Nem Habony lakásában készült, viszont ilyen nagy értékű képeket biztosan nem ő őriz.
Valamint ez egy vendég kiállításon készülhetett, azt meg már régen visszavitték abba az országba, ahonnan hozták.
A Jobbik ilyen molcsó trükkökkel akar szavazókat nyerni vagy simán másolja az indexet vagy a 444-t?
@Imola Helyesi: Imolka drága! Ha nem tűnt volna fel mindenki pontosan tudja, hogy hol készült a kép, ahogy azt is, hogy abban a lakásban amit habonyárpika volt anyósa bérel az ötödik kerületi önkormányzattól a szépművészeti múzeum értékes festményei landoltak. Magyarázzam még tovább mi a gond vagy magadtól is rájössz? :)

atlatszo.hu/2016/02/09/a-szepmuveszeti-muzeum-tiz-ertekes-antik-festmenyt-kolcsonzott-ki-a-szerb-utca-9-be/

index.hu/belfold/2016/02/11/torvenymodositas_kellett_hogy_habonyekhoz_keruljenek_a_mutargyak/
@Gábris szomszéd:
Csak azt nem írják le, mikor lakott ott Habony. Világosan leírják a kölcsönző személyét, két liberális személy.
De ha Habony ellopta a festményeket, tegyenek feljelentést.
Nem gondolod, hogy Baán nem olyan hülye, hogy ne tudja, ő felel a muzeális értékekért?
@gazoló:
Itt a színvonalad, te a majmok bolygójáról idetévedt orángután:
www.youtube.com/watch?v=M3ZXCoEON8E
@Imola Helyesi:
"A rohadt franciák csak azért nem jöttek ide, mert nem vagyunk határosok."
Imolám!
Még időben figyelmeztesd Orbán Viktort erre a földrajzi helyzetre, nehogy a franciákhoz is közvetlen
sztrádákról álmodjon, mint a lengyelek esetében.
Mert utóbbiak sem határosok.
@látjátok feleim szümtükkel:
"A bírók rájönnek, hogy a hatalom kapun belül az ő kezükben van."
Emellett van egy szakmai kényszer és presztizs is.
Na meg Strasbourg!
„Most nem azt kívánja tőlünk az oktatási rendszer elsősorban, hogy hazudjunk egy ideológia érdekében. Sokkal rafináltabb módszer bedarálni az emberségünket, gondolkodni képtelen robotokká tenni bennünket, hogy arctalan masszává zúzzuk az egyéneket a nagy iskolagépben. Akik nem kérdeznek. Nem vitatkoznak. Nem kell tekintettel lenni rájuk, a tempójukhoz igazítani a tananyagot. Adott a tanterv, harminc gyerek, negyvenöt perc, tessék átpréselni rajtuk. Mi ez, ha nem oktatási erőszak?”

www.168ora.hu/velemeny/kiss-judit-agnes-mi-ez-ha-nem-oktatasi-eroszak-142928.html
A lengyelek is tudják, csak a gond van a migráncsokkal:

"Öccse ölhette meg a Münchenben holtan talált magyar nőt
2016. február 11., csütörtök

Holtan találtak egy müncheni luxuslakásban egy 38 éves magyar nőt. Magyarországon fogták el a 36 éves öccsét, a gyanú szerint ő végezhetett vele, a pénzét akarta megszerezni – írja a Süddeutsche Zeitung."

hvg.hu/vilag/20160211_occse_olhette_meg_a_munchenben_holtan_talalt_magyar_not

Kivelük...
süti beállítások módosítása