Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/25/kocsis-mate-magyar-peter-mar-az-egyetemen-is-nagykepu-es-arrogans-volt/ ... (2024.04.26. 09:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.31. 21:21 Fabius

Tanmese a kétszer ellopott életről

Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán túl de az Óperenciás tengeren innen élt egy család, akinek volt egy Gazsi nevű fia. Éltek, éldegéltek ők maguknak, nem ártottak senkinek, vitték a családi szálloda-éttermet a dunántúli középvárosban amíg a komcsiktól csak tehették. Mert egyszer egy nem túl szép napon megjöttek ám, és aszonták: nem járja, hogy itten magántulajdon van felhalmozva, úgyhogy ide vele, és tessék kedves eltakarodni az alföldre családostól, merkülönben.

komcsi.jpg

Tudták azt a II. világháború utáni időkben jól, hogy mit jelent pontosan ez a merkülönben, úgyhogy Gazsit fogták a szülei és szépen költöztek amerre mondták nekik. Boldogultak ahogy lehetett, a gyerek végezte az iskolákat egymás után, majd lediplomázott és tanár, edző lett belőle. Az évtizedek teltek, keze alatt növendékek tanultak, számtalan felnőtt válogatott lett közülük, mert ilyen ember ez a Gazsi: fél munkát sosem végzett. Vidéki megyeszékhely gimnáziumának és sportegyesületének dicsőségfalairól vigyorog le ma a képe, egykori válogatottak memoárjainak szereplője, úgy általában szeretik és becsülik akik ismerik.

Aztán egyszer csak beköszöntött a rendszerváltás, eljött a kárpótlás ideje is. A családi szállodát nem kaphatta vissza, de a jelenlegi tulajdonos a család iránti tiszteletből lakosztályt nevezett el róla. Kapott viszont kárpótlási jegyet ahogy mindenki más, ő pedig telkeket vásárolt belőle magának, jó lesz az később, tuti ami zicher. Mikor nyugalomra vágyott már kiköltözött a városszéli csendbe, és lett volna magának pecázó nyugdíjas, de az élet megint közbe szólt.

Még Feriék alatt elérte a várost az infrastrukturális fejlődés, bekötötték a közvetlen autópálya hálózatba, plusz kiszolgáló utak épültek a környéken. Az egyik bányatelke sódert rejtett, így egy szemfüles vállalkozó megkörnyékezte: járuljon hozzá a kitermeléshez, ő sem fog rosszul járni. Eleinte minden rendben is zajlott: hozzájárulásával a vállalkozó bányászati engedélyhez jutott, a kitermelés elkezdődött, aztán mire kettőt pislogott egy morálisan ingoványos elszámolású cégháló közepén találta magát. Átalakuló cégek, jogutódok útvesztője, csak fizetni meg tisztességesen elszámolni nem akart vele senki. Helyette lett a buliból éveken át elhúzódó patália, veszedelem, bírósági perek, és nyilván mondani sem kell, nem ő került a haszonban dúskálók oldalára. Hiába ment fűhöz, fához, járási kormányhivatalhoz, hogy hálló, állam bácsi, meg teccenek lopva lenni maguk is, mindenhol süket fülekre talált.

Aztán mire az egészsége is leromlott egyszer csak vége lett. Kapott valami kis pénzt amit az unokáknak adhatott, és lenyugodni látszódtak a kedélyek. Egy ideig. Mert mostanában érkezett egy levél a kormányhivataltól. Nem, nem arról értesítették, hogy végre megértették amit évek óta magyaráz, lófaszt, mama! Azt közölték vele, hogy a sokat megélt bányatelkét államosítják, és hogy kövér legyen: a fent említett vállalkozó új cégének kezdeményezésére, közérdekre hivatkozva. Merhogy az van, tecciktunni', közérdekből el kell venni ezt a telket, hogy - az ezek szerint gyurcsányorbán kompatibilis - vállalkozó ismét bányászhasson a nemrég Orbán által kiemelt projektnek minősített útépítéshez. Mer'hát lopni úgy a legegyszerűbb, ha az állammal előbb megvetetjük a helyet ahonnan ezt elkövetni szeretnénk. Ezt az államosítás dolgot úgyis olyan egyszerűre találták ki maguknak, kár lenne nem kihasználni. A magántulajdon régen nem szent, elvesszük ami kell, oszt'jónapot.

orban_varga_allamositas.jpg

Hogy erre egy 77 éves, megbecsült ember egészsége, öregkora rámegy? Közérdek miatt megdögleni dicsőség, éljen a haza.

 

154 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr888341056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OFF:

Miközben Tállai még azon töri a fejét, egyáltalán mit is akarnak a taxisok a NAV-tól, és hogyan kéne amúgy magyaroschan megszivatni az Ubert, a cég máris kihúzta a kifogások jelentős része alól a széket:

index.hu/gazdasag/2016/02/01/matol_csak_adoszammal_lehet_uberezni/

Ez az a reagálási képesség, amit a Tállai-féle "nyaloncok" SOHA nem fognak még csak megérteni sem.
@gazoló: már minden fel van zabálva, csak a nagy kavalkád miatt nem figyelünk eléggé oda.
Oszkót nem tartom egy lengyellacinak, akinek minden előrejelzése ellenkezője szokott bejönni.
Adott egy érdekes és nagyon elgondolkodtató nyilatkozatot pár napja, senki sem kapta fel a fejét, pedig érdemes odafigyelni rá. Ez talán magyarázat lehet arra is , hogy a reménytelenség miatt miért nem törik magukat az ellenzékiek.

www.atv.hu/videok/video-20160129-oszko-peter
@Spániel:
"Adott egy érdekes és nagyon elgondolkodtató nyilatkozatot pár napja, senki sem kapta fel a fejét."
Pontosan arról beszélt, amiről már ezen a blogon korábban hasonló prognózisról szóltunk.
Még most, az eu-s támogatási ciklus feléig kimarja a támogatásokat, ott van a CSOK, átmenetileg feldobja a gazdaságot, de úgy, hogy egyben feléli a jövőt, és óriási terheket hagy hátra.
Igaza volt Oszkónak abban is, hogy a kormány koncepciótlan, improvizál, ad hoc intézkedéseket hoz, csak túléljen.
Az elemzése után a néző láthatta, hogy hosszabb távon nemhogy fejlődésre, hanem a legrosszabb jövőre számíthat.
Lelombozó volt a prognózis.
@Spániel: @Mariann19: és akkor még nem is beszéltünk a legrosszabb forgatókönyvről, arról ha széthullik az EU...Na akkor lészen majd rengeteg kiskakas az európai szemétdombon, marcangolva és marcangoltatva egymás torkát.
-no comment-

A KDNP-sek nevelik a legkevesebb gyereket

A legtöbbet az LMP-sek. 270 gyereket vallottak be a képviselők, sokan vannak, akiknek nincs otthon egy gyereke sem.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F02%2F01%2Fgyerekszam_kepviselok_vagyonnyilatkozatok%2F
@Mariann19: szia.
nem vagyok itt mindennap és nem is elsősorban magunkra gondoltam, hanem akiknek ezt kellene ordítania minden fórumon.
Nekem ennyi is elég volt, hogy megijedjek.
Az első Orbán-kormány feltöltötte, a másodiknál átszakadt, a harmadik eltussolja

"Az államapparátus figyelmetlenségből, felkészületlenségből, vagy jól megfontolt anyagi indokból, de a magánérdek felülírta a köz érdekét.

S hogy azóta csak rosszabb lett a helyzet, erre jó példa, hogy még a tíz halálos áldozatot követelő vörösiszap-katasztrófa óta sem hoztak létre az Orbán-kormányok olyan pénzügyi garanciális alapot, amelyből finanszírozni lehetne a kárelhárítást. Ezzel szemben a rekultivációra elköltött milliárdok (akár Kolontár, akár az Illatos út esetében) a magyar költségvetést terhelik.

alfahir.hu/az_elso_orban_kormany_feltoltotte_a_masodiknal_atszakadt_a_harmadik_eltussolja

ON
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már gyerekkoromban is hallottam a mondást, hogy a szent életű vasfazéknak a füle szokott kormos lenni.:D
@Spániel:
"Nekem ennyi is elég volt, hogy megijedjek."
Ugyanez a félelem van bennem is, mert teljesen kilátástalan a jövőbeni magyar gazdaság helyzete.
Mi lesz a gyerekeinkkel? Vállalkozzanak? Mire? Nincs belső piac. Vagy jön egy még nagyobb munkanélküliség?Persze, hiszen eu-s támogatások nélkül nem lesznek beruházások, akkor mi szívná fel a munkaerőt?
Mert 2020-tól nem fog dőlni a pénz az eu-tól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Orbán egy kis eu-t szervez magának, ahol ő lesz a főmufti, ez világosan látható.
Jól jött ehhez a régen áhított vágyához a migráns válság, mert van mire alapoznia az ármányát.
Első etapban a V4-eket befolyásolta, és állította maga mellé. Most már a soros V4-ek találkozójára meghívta Bulgáriát is. Szándéka szerint majd Románia következik, egyelőre a közös kerítésben utazik, de a valóságos cél az lesz, hogy egy tömböt hozzon létre az eu ellen, és annak a végleges elhagyása érdekében.
Három vezető orvos ellen fegyelmi eljárás indul a Péterfy Sándor utcai kórházban

Sásdi Antal, a kórház főigazgatója azért döntött így, mert a Facebookra kikerült egy fotó arról, hogy a szakrendelő falára kiírták: a nőgyógyászati szakrendelés délutáni műszakja szakorvoshiány miatt bizonytalan ideig szünetel. Sásdi szerint viszont nincs szakorvoshiány, vagy ha van, akkor felfelé jelezni kellene, de „egyet nem lehet, hogy így bánjanak a beteggel”.

444.hu/2016/02/01/harom-vezeto-orvos-ellen-fegyelmi-eljaras-indul-a-peterfy-sandor-utcai-korhazban
@Mariann19: Lengyelek nélkül nem fog menni, ők meg nem fognak beállni Viktátor mögé.
Kevesebb tanórát követelnek a pedagógusok

2016.02.01. 13:21
Tüntetést szervez a Pedagógusok Sztrájkbizottsága február 13-ra,szombaton 11 órára Kossuth térre, hogy kikényszerítsék a köznevelési törvényrendszerszintű változtatását. Balog Zoltán emberminiszterrel a tárgyalások eredménytelenek voltak, bár a február 10-i kormányülés után, február 12-én fognak hivatalosan lezárulni. az eddigiek alapján azonban látható, hogy a kormány nem akar rendszerszintű változtatást a köznevelésben ahhoz képest, ahogyan elképzelte és ebben egyelőre a növekvő elégedetlenség, és a rendszer finanszírozásának akadozása sem állítja meg.

index.hu/belfold/2016/02/01/sztrajkbejelentesre_keszulnek_a_pedagogusok/
Politikai trükk, terelés: a PDSZ is bojkottra szólít

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint nem szabad részt venni Balog Zoltán politikai okokból létrehozandó Köznevelés Kerekasztalának munkájában.

hvg.hu/itthon/20160201_Politikai_trukk_tereles_a_PDSZ_is_bojkott
@Mariann19: jó, de ezzel újra feltalálja a KGST-t, ami már egyszer nem vált be. Az nem gazdasági világszenzáció, ha négy-öt ország egymás szarát eszi körbe-körbe.
A Hivatlanul szerint nem szabad leülni Baloggal tárgyalni

A mostanában talán legaktívabb, netes Facebook-csoportként szerveződött tanári közösség közleményében azt írja, mindazok, akik részt vesznek a Balog-féle kerekasztal munkájában, legitimálják a kormány cinikus, gátlástalan, romboló oktatási döntéseit.

hvg.hu/itthon/20160201_hivatlanul_tanarlazadas_Balog_pedagogus_t
egyébként...
http://vs.hu/kozelet/osszes/irja-be-meszaros-lorinc-vagyonat-is-nekimentek-orbannak1-0201#!s11
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Lengyelek nélkül nem megy, ők meg nem fognak beállni."
Ez így van, és ahogyan figyelem, az eu a lengyeleket igencsak preferálja, túl nagy falat lenne, ha elveszítené Lengyelországot.
Azonban ott vannak a volt jugó tagállamok, egyelőre kisebb támogatásokkal vonzza magához ezeket az országokat, de az integrálás célja az nagyon is látszik.
@Mariann19: a volt jugó államoknak sem pálya Viktátor, se pénz se piac, halott dolog ez csak a fideszdroidok nem fogják fel. Tanulságos a csehek euró támogatása is, ez sem kimondottan kedvező Vezénylónak.
@Spániel:
"Jó, de ezzel újra feltalálja a KGST-t."
Orbánnak ez nem számít, a lényeg, hogy az ő személyes politikai ambíciói megvalósuljanak.
Oszkó is kifejtette, hogy a gazdasági növekedéseinktől ha letisztítanánk a befektetők és az eu-s támogatások eredményeit, az 5 év alatt a belső teljesítmény növekedése nulla lenne.
Ezért sötét a jövő.
Majd mi is berendezkedünk a belső ellátásra, mint régebben Albánia, jól elszigetelve.
Talán én is indulok valami juhtartási tanfolyamra, profilt kell változtatni.
@Mariann19:
Nem kicsi országról, nem kicsi piacról és aktívan oroszellenes országról beszélünk. Ott az ilyen jobbik féle oroszseggnyalókat előbb lincselik meg, mint ahogy azok putyinkát lepippanthatnák...
Köszönik szépen, az "orosz tezsvérbű" nem kérnek. Meg azután kicsit sokkal többen melóznak "nyugaton", mint a tezsvéri orosz ettársaknál melóztak anno a gulagokban - összehasonlítási alapjuk is van, ezt tudnám azoknak is ajánlani, akik lelkesednek a szibéria kies pusztáiért, a remek északi sarkköri bányákért, ahol anno lelkesen lehetett málenkij robotolni.
Tehát az emlékekről nem is beszélve + Katyin és hasonlók. Akkor már úgy vannak vele, inkább a németek felé köteleződjenek el, az orosszal még jól nem jártak, a német legalább ipart vitt oda, az orosz meg onnan elvitt ... zabraty...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igazuk van, ezekkel felesleges, hisz úgysem dönthetnek semmiben, csak csüngenek a felcsúti gyerek seggén. TÁRGYALÓKÉPTELEN Balogh, felesleges vele leülni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A volt jugo tagállamoknak sem pálya Viktátor."
Reálisan nézve nem, de pl. Ficonak sem, mégis milyen cimbik Orbánnal.
A menekültügy viszont közös platform, Orbán ezt akarja
kihasználni.
Becsomagolja a nemzetállamok mindenek felettiségének
magyarázatába, hátha ez elég lesz az összefogásra.
Egyelőre próbálkozik, és csak reménykedni lehet, hogy nem jönnek be a tervei, és szerencsére az eu-ban több területen az országok egységes döntései az irányadók.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A főigazgató ellen kellene vizsgálat, hisz amennyiben képtelen megteremteni a feltételeket a szakrendelésre, akkor tán alkalmatlan a posztjára. Az nem feltétel, hogy túlórázzon mindenki + nincs nővér és nincs felszerelés.
@Mariann19: fico sem hülye, betársul egy két dologban, de ha a nyugat vagy viktátor a kérdés, akkor gyorsan lerázzák a pannon géniuszt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ugyan már, amiről nem beszélünk, az ugye nincs, minő kommer mentalitás, jahh putyinka is megaszonta, a kommunista kiáltvány olyan mint a biblia, jaaaj mit is fog most szólni erre a keresztény jobbik? ;)
@Mariann19:
Itt minden a (nálunk egyenlőre láthatatlan) menekültekről fog szólni 2018-ban és addig is. Nyerni is fog vele, hisz a nép csonthülye.
Előre megmondom, hogy be fog fogadni (előadja majd, hogy micsoda durva zsarolás miatt) pár ezer menekültet, akik körül botrány botrányt ér, balhék, erőszak, képmutatás. Ezért, ennek lesz minden alárendelve, szépen mutogatható majd, hogy "erről beszéltünk, ez a következmény"... persze, hisz mindent megtesznek, hogy ne működjön. Meg is nyeri a választást, hisz a birka nép rettegni akar. Éhendöglenek, kifosztják a politikusok a plebst, de olyan szépen rettegtetik őket, hogy simán beveszik...

"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik."
Hermann (amíg nem kokózta szét az agyát) nem volt egy hülye gyerek. Gátlástalanul e szerint is működtek.
Ezek a fiúkák is mostanság sokat lapozgatják a náci irodalmat.
@Spániel:

Oszkó nem beszél a levegőbe!

"Talán ideje lenne elindítani egy számlálót a jelenlegi kurzus szereplői által gyanús körülmények között eltűntetett pénzekről. Ha valaki megcsinálná, figyeljen oda, hogy már most bőven 12 számjegyű (sok százmilliárdos) végösszeget kellene tudni megjeleníteni, de nem kizárt, hogy már át is léptünk a 13 számjegyes kategóriába. Hol vagyunk már a Zuschlag és Hagyó féle 50-70 milliós gengszterektől?"

Volt egy régi film,címe:

"A rendőrség csak áll és néz...

Itt nem csak a rendőrség,mindenki tétlenül nézi,ahogy ez a rablóbanda koppasztja,rombolja az országot!
A legbosszantóbb az egészben az,hogy a legkisebb tekintet nélkül valamiféle előre tervezésre,a következő generációk életkezdésének,életlehetőségeinek javítására:(
Önzően,hidegen,szívtelenül!
Nem volt még a rendszerváltás utáni M.O-nak ennyire a saját zsebével,bőrével törődő kormánya 'csok ide vagy 'csok oda:(

Annyira nem hülyék,hogy ne lássák az egész elbaszott,hideg szívvel véghezvitt 'attrakciójuk a jövő felélése!
Remélem végül börtönben fognak megrohadni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amennyiben nem tévedek kussolnak, hisz a gazdi felé nem vicsorgunk.
Azért nekem eszembe jutott, hogy ha az a majom Gyurcsány ezt találta volna mondani, micsoda hőbörgés lett volna itt. Persze, ha putyinka mondja, akkor kuss, pofa sújba, keresztyéni értékek, meg hasonlók le se sza...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A lengyelek nem érdekeltek az eu elhagyásában, mert akkor nem lenne csak a másik út, a keleti blokkhoz való csatlakozás.
Hosszú távra kialakítottak egy gazdasági stratégiát, amely a mezőgazdaság fellendítésével járt, erre építette fel a feldolgozó iparát, és ezekkel a termékekkel az egyik meghatározó országa lett Európa ellátásában. Miért vállalna fel egy bizonytalan jövőt?
A másik tényleg az, hogy a lengyelek kibékíthetetlen ellenérzést táplálnak az oroszok ellen, amely meghatározza a nép hovatartozásának kérdését. Ők már inkább a fejlett nyugathoz akarnak egyébként is tartozni.
Velünk egyébként is megromlott a korábbi sokat emlegetett baráti viszonyunk.
@Mariann19: tartsál kecskét - már Sanya is ezt ajánlotta - sokkal praktikusabb állat. Igaz, nem lehet a gyapját nyírni, de a drágább birkahúsként kajakra el lehet adni.
Pl. nekem.
@Mariann19:
Lengyelek értik a szót, hogy EURÓPA, meg az elkötelezettség.
Nem kérnek az ázsiai-orosz csicska létből. Persze piktorunknak megfelelne - én erre csak a középső ujjamat tudom neki felmutatni.
@Spániel:
a kecsketej egészséges (a leg!!!)
és a világ legjobb bőrárúit kecskebőrből készítik, szinte eltéphetetlen

és tisztán tartya a kertet nincsenek gazok...igénytelen és hogyan tud ugrani???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az biztos, hogy 2018-ig a menekültekről fog szólni a nóta, mert ebben megtalálható lesz a Fidesz szokásos eszköze, az ellenségkép és ő maga, aki titáni harccal fogja megvédeni az állampolgárait.
Ezt a nép egy része az elolvadásig beveszi, másról nem vesz tudomást, még a saját szenvedéséről sem.
Elképesztő, hogy milyen alattomos eszközökkel befolyásolja az embereket. A kolontári bírói ítélet nyomán máris fellép holmi jogi bizottsággal, hogy szembe menjen az igazságszolgáltatással, és láttassa, hogy a Fidesz a nép hangja.
Miközben a bíróságok függetlensége ellen jár el, és leégeti ezt a szervezetet.Felbőszít az is, hogy a miskolci demonstráció idejére random szervezi a köznevelési fórumokat az együttműködés jegyében, holott csak be van szarva a tüntetések kilátásaitól.
Eközben terel, nehogy a nép gondolataiban megjelenjenek az ordas disznóságaik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
miért vannak megszálló csapatok Németországban 2016 -ban?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

és milyen csapatok is azok? ugye nem oroszok?
NATO a drága ki ellen? és kiért?

ki érti?
@Rodeo36:
Tanulni kéne... Szövetségi csapatok. Tudod, nato. Ahogy annak keretében kanadai egységek is. Ahogy komplett német repülőegységek Kanadában, USA-ban, igaz kiképzésen. Máig nem értem, miért nem a kies Jekatyerinburgba emigráltál...
@Mariann19:

egyetlen szóval, a modern politikai szótár egyik alapszava:

fearfactor

BRÜHÜYYY

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

OGV másol, nincsenek -sohasem volt- saját eredeti ötlete, csak a kis nagy bolha pattogása is büdös, megolgya a %-os megosztást a társadalomnak vala nekijje:

300 000 000 -ból 1 000 000 él, abból az 1 000 000 -ból 100000 nagyon jól él a többiek meg összerabolják neki aszt a lopott holmit amiből a "többiek" nem kapnak SEMMIT sem

oskola meg kapitalizmus szegény Marx ott döcögve röhög

kinek hoz hasznot a német gazdaság túlterhelés migráncsokkal és bűntető szankciókkal, és kinek érdeke a franciák állandó rémületben tartása, a görögök és az olaszok mint bárkakapdosók és migráncs elosztók saját kölcségre

és mindehhez egy centet sem kapnak csak 63 centi lófaszt az atlanti pocsoly túloldaláról meg a gúnykacajt (röhögény)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Érdekes, hogy állandóan szóba kerül, hogy a mostani Oroszország ugyanaz lenne, mint anno a kommunista Szovjetunió. Én a lengyelek de egyéb európai ország helyében sokkal inkább az együttműködés pártján állnék a ruszkikkal, és nem dőlnék be az amcsiknak, akik a lengyeleket is csak használják nagyhatalmi céljaik érdekében, mint egy szaros pelenkát.
Persze lehet, hogy Seehofer is csak csicskalétre vágyik Bajorországgal együtt. :)

www.welt.de/regionales/bayern/article151697683/Bundesregierung-haelt-Seehofers-Reise-zu-Putin-fuer-normal.html
@Mariann19: Vakok között a félszemű a király
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mondjuk a kölcsönös kiképzési gyakorlatokat marhára nem kellene összekeverni azzal, hogy mit keres a II. VH után 71 évvel még mindig 37,704 amerikai katona Németországban.

en.wikipedia.org/wiki/United_States_military_deployments
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
mint a mellékelt ábra mutíttyya sok minden mást sem értesz...
megsúgnád, csak nekem a hülyének, hogy mim az amitől a kacsinszky gazdaság dübörög???

egy-két példa és számszerűen???
jó???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ja, kiegészítésképpen kinek a szöveccségesei és miért pont nekik?

albertai olajmunkást és Yellowknife -i gyémántbányászt ne kérdezz de az elővárosi melóst sem Torontóban pláne Winnipeg-ben, nem a kormányt kell klérdezni az status quo azoknak akik a kormányt oda rakták és mozgattyák a zsinórokkal a zsinórpadlásról a gazdaság dübörög csak 35% kal ér kevesebbet a CDN a 4 hónappal ezelőttinél, nem tudod miért van ez?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

sohase evezz a Niagara alsó folyásán!!!!!!!!!!!!!!!!
@Jolka40:
ez még régi mondás (még rákosi pajtás idejéből Pomádé elvtárs nagyáriája: (részlet))
nekem minden kijár azért vagyok kiráj

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
tudod ugye (perszehogy) a nagy hatalmas lengyel birodalom amit fehér lovon nyilakkal az Uraltól a Zalpesekig ja hogy felébredtek és bilibe lóg a kezük könyékig?

álmodni szabad de amikor wyborovka-tól bűzlik a lehellete és a lengyel cionista van a az elnöki szaktanácsadói székben
Zbygniev Brezsinszky elvtársra emléxel még??? minő békeszerető édes kis baba majdnem olyan mint a jános pál aki már szent is lett...
igaz sokan emlegetik: "ASZENCSÉGIT"

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

MOST VÁROM VILÁGGAZDASÁGI BOLI FÓRUMOT LENGYEL GYORSAN A SZÁD ÚTTYÁRÓL A MäLSTRÖM-BE BELE NEKI TELIBE
Erről a nagy lengyel-magyar barátságról jutik eszembe, hogy a nagy magyar "kistermelők" állami támogatásának hatására eltűntek a boltokból a lengyel tejtermékek, pedig mérföldekkel jobbak, mint az igazi fajtiszta magyar tehén tejnek nem nevezhető folyadéka.

Augusztusban vett tejet bent felejtettük a hűtőbe, mert tartósnak véltük a doboza alapján, és mostanában dobtam ki. Kíváncsiságból kinyitottam, vajom milyen lett a nemzeti színű tej egy fél év alatt. Nos annak sem tej szaga nem volt, sem nem aludt meg, és nem is büdösödött meg. Azóta is azon töröm a fejem, mi volt az a fehér lötty a dobozban.
@Rodeo36: Az orosz elnök a közelmúltban ezt mondta az ENSZ-ben.

"Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy valakik által meghatározott egységes fejlődési modell és recept szerint éljen. Egyikünk sem felejtheti a múltat. Mi is jól emlékszünk a Szovjetunió példájára, amikor szociális kísérletezés folyt, és saját ideológiai elképzeléseink alapján egyik-másik országban olyan változásokat erőltettünk, amelyek egy sor tragikus következményt vontak maguk után. Nem a fejlődést, hanem a degradációt hozták el ezek a kísérletek ezekben az országokban. Mégis úgy tűnik, senki sem tanul a más hibájából, hanem inkább ismétli azokat. A forradalmak exportja, - beleértve a demokrácia exportját is - továbbra is folyatódik."

Ezek alapján, - főleg a nagyhatalmak részéről - az együttműködést és az érdekek kölcsönös tiszteletben tartását tartanám célszerűnek a világ jövője érdekében.
Bindult a mellébeszélő nertárs, és parasztvakító propaganda. Ja, és közbem összemossák a szezont a fazonnal.

www.hirado.hu/2016/02/01/fidesz-az-ellenzek-nem-hajlando-megvedeni-az-embereket/
@Gábris szomszéd:

érdekes dolgok vagynak
Alberta-ban NDP lett a kormány a konzik mexüntek a párt maga!!! (nagyon jól dolgoztak kkk)
Ontario-ban Liberal győzött,
szöveccségi liberális

a CDN azóta zuhanó repülésben van
- 35% és még nem állt meg

Calgary nyomorba dőlt, Winnipeg szintúgy (a nyugat gazdasági motorjai??? kkk)

a Bombardier a legnagyobb FLAGSHIP COMPANY ON THE CANADIAN SKY offshore-ozik Mexico-val fő a profit és az anyaországának is kurva annya de kért csőd protekcót az államtól (hogy óvja a profittyát, most a bíróságon az ügy)

nagyon kiláccik a lóláb, dehát van szöveccségi haderő amiben Canada 2 db rozsdás gyorsan a száddal van benne és 2 kiló száraz muffin-nal, a csúzlikat mindenki otthonról horgya be

a Niagara ugyanúgy folyik már vagy 50000 éve és a rátelepített 18 db Kaplan turbina jól van csapágyazva (anno még tudtak jó bronzot gyártani siklócsapágyakhoz) szinte semmi karbantartási kölcsége sincs és a záramot kűűűűdi torontóba, ahol csak tavaly 2x emeltek árat itt is van rezsidémon... mialatt az olaj és az összes energia források árai 75%-kal csökkentek a benzinkútnál meg emelkedik

van ám dübörgés... és import eper texas ból mert ott káposztát is tudnak meg floridai narancsot arról tudni honnan gyütt, hogy gyönyörű szép csak megenni nem szabad mert nulla tápérték mellett íze sincs meg van génezve

fejlődünk

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
a zobamaki nem eszttet aszongya?? jaaa, persze nem

sikoltó frászt kap és segíccséget kér a NATO-tól hogy afganisztánban szétbaszott dolgokat 15 év után még egyben tuggya tartani (hatalmas stratégák: van nekik arab tavasz meg pakisztáni nukleáris haderő, és Irán a hib ás mert csak ... ellopták a demokratikus hegedűjét és most citerázik)

Guantanamo-n olyanokat őriznek akik sohasem tudták meg miért vannak ott de amint kiengedik őket mindegyik megy rohanva az ISIS karmaiba vagy alkaloida

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
nagy hatalmas izééééé
@látjátok feleim szümtükkel:

'Tköm tele mikor a szlovák tejet is szapulják egyesek,a 'nemzeti magyar tejtermékeket ajnározva,ahelyett hogy körülnéznének a szlovák domboldalakon mit esznek a 'bocik az ólmos magyar útpadkával vagy haveri tehéngyárban tartottal ellentétben:(
............

'Szügyig merültem a kerti sárban ma,metszés közben:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Kiver a víz arra gondolatra, hogy netán a jövőben egy keleti blokk állampolgára lehetek.
Akárhogyan nézem, a nyugat mindíg a civilizációt, kultúrált életformát és szellemiséget hordozott magában, amely a haladást jelentette.
Amennyiben létrejön ez a kétes értékű keleti nyitás és integráció, megint a lenézett, lekezelt blokk állampolgárai leszünk nemcsak a nyugati megítélésünkben, hanem esélytelenek leszünk a modernizációban, a műszaki fejlődésben, és a növekedésben is.
Ilyen összetételű integrációban nem lesz segítség és istáp, csak a saját képességekre épített gazdaság és társadalom.
Már úgyis hátul lógunk mindenben, és ez csak lejjebb mehet.
@Spániel:
"Tartsál kecskét..."
Nem idegen tőlem, mert gyerekkori betegségem miatt anyukámék hoztak faluról egyet, a Micit, taxival.
Majd kiszaszerolom, hogy mit is gyógyít a teje, és a hús mellé medicinát is előállítok majd.
A húsa a tied,viszem, ott fogok állni az ajtód előtt berlíner kendőben, és ócsón megszámítom.
@Jolka40:
"Vakok között a félszemű a király."
Jolkám!
A féleszűhöz mit szólsz?
Nem kifejezőbb?
@Mariann19: Nagy kár, hogy az EU belépésünk óta, mi ugyanúgy a lenézett, lekezelt blokk állampolgárai vagyunk, másodrangú országként kezelve és ez gyuriferiék idejében is így volt. :(
@Mariann19:

Szia!

Végül mindenkit sajnáltam a négyből akik nem nyerhették meg a döntőt,de legjobban a norvégokat:)

...........

444.hu/2016/02/01/lemond-e-kocsis-mate-a-magyar-kezilabda-legnagyobb-kudarca-utan
@Mariann19: Hát igen.

Az EU nak nagy megkönnyebbülés lenne ha ezek a kis mini fasiszta országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország) önként távoznának az unióból.
Gondolom hogy örülnének ha a g..i kivezetné a keleti tömböt. :)
Úgy is háromsebességes unió lesz a jövőben amiben már ezek a lepukkadt fasiszta országok már nem lesznek benne. Vagy így vagy úgy de mindenképp taccsra tesznek bennünket, a g..i csak meggyorsítja a dolgokat.
@Gábris szomszéd:
www.washingtonpost.com/graphics/world/lesbos/?wpisrc=nl_draw2
rettenetes képek és ilyenkor hol van a zusa nagy esze és ereje a hat almájáról nem is beszélve a NATO meg alszik?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Oxica: A nyugati magországok pedig elhúznak majd mint a sicc.

youtu.be/M27spDwM7zY
@Rodeo36: Gondolom el vannak foglalva azzal, hogy ismét jót akarjanak valahol a nagyvilágban. :)

www.origo.hu/nagyvilag/20160125-donald-rumsfeld-tudott-az-iraki-haboru-hazugsagairol.html
@Rodeo36:
"Kinek hoz hasznot a németek túlterhelése a migráncsokkal."
Itt már írtam a német közgazdászok gazdasági számításairól, melyek szerint a migránsok jövőbeni munkavállalása milyen adóbevételeket jelent majd a német gazdaságnak, ez pozitív saldo számukra.
Egyben meg is oldja a távlatokban mutatkozó munkaerő hiányukat szakmunkások képzésével.
Ez az origója Merkel felállásának migránsügyben, mely egyértelműen a saját gazdaságának érdekeit tükrözi.
A problémám az, hogy a saját államának érdekei miatt presszionálja nemcsak az eu-t, hanem egész Európát, és még sehol nem olvastam arról, hogy ki adott Merkelnek erre felhatalmazást.
Ehhez szerintem a gazdasági hatalom birtoklása nem indok.
@Mariann19: hihi, nem éppen erre gondoltam...egyik húsvét előtt a nagycsarnokban rámsóztak báránycombként olyan húst, ami pár napja még mekegett.
Nem volt finom, túl édeskés volt a húsa.
De azért becsöngethetsz bármikor.
@Gábris szomszéd:
"Az eu belépésünk óta mi ugyanúgy lenézett, lekezelt állampolgárok vagyunk."
Nézd, a gazdaságilag elmaradott országok mindíg egy hátrányos pozíciót jelentenek, mindaddig, amíg feltörekednek magasabb szintre.
Amennyiben egy ország képes dinamikusan fejlődni, az idők során eltűnne ez a negatív megkülönböztetés.
Mint látod a folyamatokból, ez a kedvezőtlen állapot nemhogy kiegyenesedne, hanem romlik, és a páriák sorsára juthatunk.
@Mariann19: Szerintem nyugati és keleti irányba is lehetne olyan gazdaságpolitikát folytatni, amely hasznos lehetne az országnak és a kelet-európai régiónak is.
@Mariann19:
ez egy elkopott és lejárt bakelit lemez, van más?

csak nem a szabadkőművesek ideológiáját akarod nekem??

mire abból a millió migráncsból német munkaerő lesz addigra 2056 -ot mutat a naptár és ha lesz még naptár és nem az 1000 -vvel rövidebbet használják???

súgok: a zok ennél sokkal bonyolultabb

(((VW "botrány")))

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@gazoló:
Sokat gondoltam rád egy kerek asztal beszélgetés kapcsán, melyben két régi kézilabdás beszélt.
Volt egy magvas gondolat, amelyben az utánpótlás kinevelésének pénzhiányáról volt szó. Azt feszegették, hogy sok a drága pénzen átigazolt külföldi, eredetileg másodvonalú játékos, és a támogatások összegét ilyen célra konvertálják át az utánpótlás kinevelése helyett. Van benne igazság.
Látod, hogy a győztes német csapat is a fiatalítás jegyében jött ki a bajnokságra, mégis megnyerték.
Dujsebajev is ezt tette, neki nem jött be.
Ezen még sok vita lesz a sportág berkeiben.
@Spániel:
"Azért becsöngethetsz bármikor."
Jó, akkor inkább birkával fogok handlézni, de neked a legjobb részeket válogatom ki.
@Mariann19: Én megértem, hogy Merkel is álmodozhat, csak a valóság kissé más irányba halad. Erről nincs_itt kolléga tudna mesélni egy s mást. :)
@Oxica:
Azt lehet tényleg érzékelni, hogy az eu központi államai egy erős centrumot hoznának létre egy belső körben, eddig ezt két sebességes eu-nak nevezték el.
Nem korrekt ez a törekvés, mert a kevéssé fejlett országokban korábban megvetették a lábukat, stabil piacot szereztek, és a befektetéseikkel kiszolgáltatott, függőségi viszonyokat hoztak létre.
Nem kétséges, hogy ez a tervük a gazdasági hatalmuk miatt nem sok jót ígér a perifériának, mert a gazdaság kőkemény szabályok szerint működik.
A kekeckedő, ám szegényebb országokat így kordában tudják tartani politikai értelemben is.
Nem válna előnyükre, ha megszabadulnának a margón lévő országoktól, mert elveszíthetik a piacaikat, és persze a profitot is.
@Mariann19:

Ha fidesses pártkatonákat ültetnek a 'botkormányhoz,úgyanúgy el lesz 'baxva minden ,mint más területen!
Azért szivesen láttam volna Császárt,Lékait,Baloghot,Gulyást is játszani,egy két fiatallal,nem ezt a Dujsebajev által elkövetett harakirit!
@Rodeo36:
Az nálam is kétséges, hogy a migránsok munkába állásáig felmerülő eltartási, képzési, lakhatási ráfordítások a várt adókkal való szembe állítása milyen egyenleget mutatna, nem szólva a népes családok inaktív és gyermekeik eltartási költségeivel.
@gazoló:
Úgy tudom, Lékai és Gulyás Peti sérült, de pl. Baloghot a médiában sokat emlegették, mint joggal szerepeltethető játékost.
@Mariann19:

Félelmetes óriásokból állt az a német fal,'atompontos lövőkkel!
Nem szeretem őket fociban és kéziben sem,de kétségtelenül megérdemelték!
Jól fiatalítottak,'mégha kényszerből is...
Van miből meríteniük,penge a bajnokságuk is..Lenne mit tanulni tőlük:)
@Mariann19:
Balogh is sérült volt,de eljátszottam a gondolattal:)
@Mariann19: "Az nálam is kétséges, hogy a migránsok munkába állásáig felmerülő eltartási, képzési, lakhatási ráfordítások a várt adókkal való szembe állítása milyen egyenleget mutatna,..."

Erre itt egy friss adat.

Németországnak 50 milliárd euróba fog kerülni a menekültválság a következő két évben

444.hu/2016/02/01/nemetorszagnak-50-milliard-euroba-fog-kerulni-a-menekultvalsag-a-kovetkezo-ket-evben
A Saul fia főszereplője.

Trianonról is kellene már egy nagy erejű művészfilm

A főszereplő szerint nem igaz, hogy csak egy zsidó témájú magyar alkotásra vevő a nagyvilág. Mint mondta:
„A doni tragédiáról vagy Trianonról nemcsak hogy lehetne, de kellene is már egy nagyon nagy erejű művészfilmet készíteni. Minden sejtemben borzongok a magyarok a zsidók szembeállításától, bármikor szívemet-lelkemet beleadnám egy másik magyar történelmi tárgyú filmbe.”

444.hu/2016/02/01/rohrig-geza-trianonrol-is-kellene-mar-egy-nagy-ereju-muveszfilm
A teljes magyar ellenzék egységes abban, hogy ezt az alkotmánymódosítást, a jelenlegi feltételekkel nem szavazzák meg.

444.hu/2016/02/01/a-teljes-ellenzek-azt-igeri-igy-nem-szavazzak-meg-a-terrorveszelyt
@Mariann19: "Nem válna előnyükre, ha megszabadulnának a margón lévő országoktól, mert elveszíthetik a piacaikat, és persze a profitot is."

Lehet hogy nem elegáns a belső mini Schengen de az sem elegáns amit művel a g..i az unióval szemben és még finoman fogalmaztam.
Amúgy itt minden államosítva lesz az autógyárak kivételével vagy fideSS magánkézben lesz ami nem az államé még.
Úgyhogy az EU csak nyerhet ha megszabadul Magyarországtól, nem kell több lét idetolni és a g..i áskálódásával sem kell már foglalkozni.
A szakképzett magyar munkaerőt már felszívta a nyugati piac, úgyhogy nem nagy veszteség a piac szempontjából ez a kis komcsi ország ha megy a levesbe.
@Gábris szomszéd: "Trianonról is kellene már egy nagy erejű művészfilm"

Ahogy Feri mondaná. "Gyerünk, csináljuk meg."

A g..i lesz benne a Habsburg Ferdinánd, te meg a Gavrilo Princip.
@Gábris szomszéd: "Németországnak 50 milliárd euróba fog kerülni a menekültválság a következő két évben"

Ettől fél a g..i is hogy neki már nem jut lé mert elveszik a migránsok, ezért uszít ellenük.
poszthoz: zabraty... dögöljön meg minden moszkovita, lehetőleg máma még!...
@Sir Bates dö Hól:
nem tucc mást adni, csak mi lényeged: SZAR-t

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk
Elég sokáig tartott, míg a bírók rájöttek saját hatalmuk és függetlnségük nagyságára.:(

index.hu/belfold/2016/02/01/fobiro_a_tarsadalom_vegye_tudomasul_a_birosag_donteset/

A bugyuta politikusok és közvélemény meg nem bír rájönni arra, hogy a bírók hatalma és függetlensége a törvényalkotóktól függ. Ők meg a választóktól. Oszt jónapot.
@Fabius:
hali
olvastam a posztot - de vannak hozzá nevek is? vagy lemaradtam valamiről?
faggattyuk a mormotát, mi is lesz a telünkkel, eddig tavaszias hózáporok voltak azaz volt ahol 60 cm hó volt ahol még eső sem, holnap 12 +C lesz, ma még fagy

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mennyi gond

itt a medvét nem kérdezik, mert pofozkodás szokott a vége lenni
ezúton jelentem, hogy az usácskákat én meg a merkel anyó tárojjuk itten dajcsland, hogy kibasszunk a rodejo nevü semmiközehozzával meg a fostalicskával.
amen.
@hacsaturján:

na előbújt a seggemből a mexico-i kukoricatermesztő, meresztő...

a kurva anyád fostalicska és benne te vagy a fos

ha nem figyelsz lemaracc sokmindenről, a jövő hetet is beleértve

mivel észak amerikában most én vagyok te meg levédiabasznád alsón a geciben pucováld a rének helyett a kecskéidet és vedd tudomásúl te senki vagy ahhoz, hogy megmondd mihez van nekem közöm és mihez nincs

la requete puta madre tuya quién te parió por la equívocación de singar con el asno doméstico

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hacsaturján:
sin tí lo supe hace muchísimo tiempo
jajajajajajajaja
soy quién soy

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Oxica:
"Úgyhogy az eu csak nyerhet, ha megszabadul Magyarországtól."
Nem is az a kérdés, hogy Magyarország kilép-e, hanem mely országokkal fog erre a lépésre Orbán befolyást gyakorolni.
Nagyon szervezkedik, a nemzetállamiságnak ad prioritást, és nézve a híreket, van ahol termékeny talajra lel.
Gazdasági szempontból pedig nem is annyira az eu összérdekei a döntőek, hanem Németországé.
A németeknek marhára nem mindegy, hogy a periférikus országokat elveszíti-e, vagy sem.
A németek külföldi befektetései a német gazdaság felét jelentik, és a kiválások - ha nem is vágják a padlóra az országukat - de jelentős kiesést jelentenének.
Az eu felbomlása az eu-nak egy hatalmas erkölcsi bukást hozna, mert nem igazolódott be az a célja, amelyért létrejött.
@Rodeo36: de, mint látom, arra mindig vevő vagy, Csiribá'...
süti beállítások módosítása