Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.02.09. 09:19 Fabius

Orbán: a lengyelek legyenek nyugodtan orbánisták

Ez egy kipróbált barátság - veregette meg a magyar és lengyel nép vállát virtuálisan Viktorunk, mikor a lengyelek orbánasszonyával, Beata  Szydłoval találkozott. Ezzel még nem lódított túl nagyot, népeink barátsága tényleg hagyományosan szoros évszázadok óta. Ahogy szorosak a lengyel - magyar gazdasági kapcsolatok is, bár ezek elsősorban a budapesti lengyel nagykövetség Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának köszönhetően azok.

Aztán mondott ezektől pár jóval érdekesebbet is.

Először is, hogy a két ország keleti iparvidékeit autópályával kötik majd össze. Nemtom az feltűnt-e nekik, hogy barátok vagyunk, szomszédok viszont nem. Úgyhogy ez az ígéret bármilyen fasza is lenne, nehezen fog teljesülni. Mert'hogy most az van, Miskolcnál véget ér a Lengyelország felé tartó autópálya, és a határtól Kassáig tartó elkerülőt meg a Kassa - Eperjes pálya huszonöt kilométerét leszámítva a lengyelek felé igyekvő nem, hogy autópályát, de gyorsutat sem talál egészen Radomig. Ráadásul a szlovák "autópálya rendszer" annyira fejlett, hogy szemrevételezéssel vizsgálják adott esetben, hogy megfelelő helyen van-e kilyukasztva a pontosan meghatározott helyre felragasztandó pályamatrica. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a rend őre az érvényességi vizsgálathoz A: megállít, odajön és megnézi, vagy B: a forgalmat félpályás tereléssel csorgóra lelassítja, és az út mellett állva szemléli autónként.

Kelet Lengyelországban is most folynak útépítések, de egyelőre attól is messze vannak, hogy a saját keleti iparvárosaikat - Rzeszów, Lublin, Radom, Kielce, Bialystok - egymással összekössék, nem még velünk. Arról nem is beszélve, hogy Rzeszów és a szlovák határon fekvő Barwinek összekötése se kis mutatvány a hegyeken keresztül. Úgyhogy Szydlo mondása Vezérünk egymillió munkahelyes blöffjével vetekszik egyelőre. Orbán mondjuk nem vállalt ekkorát, a Miskolc - Kassa összekötő autópályát gyakorlatilag mindenkinek megígérte, most már a lengyeleknek is. Az előkészületek és ugye a véleményes kisajátítások már zajlanak, előbb vagy utóbb az építkezés is megkezdődik. Innentől már csak a ficórobit kéne meggyőzni, hogy tesókám, mink ketten azt ígértük népeinknek, hogy rajtatok keresztül lesznek összekötve, úgyhogy építsél egy autópályát Felsőkomárnok és Sebastovce közé de hirtelen.

Addig is tudják egymás vállát veregetni, és seggét - oppardon, Szydlo asszonynak popója van - védeni.

Ők támogatnak minket - főleg ugye a Mesterként tisztelt Viktort - gazdasági és energetikai kérdésekben, azért a Vezér szerényen csak annyit mondott: másoljátok az orbánizmust szabadon csibéim, majd és kiállok mellettetek mikor basztatnak érte.

orban-szydlo.jpg

Mert ugye a "kettősmércézés" orbánul azt jelenti, hogy az Unióban basztatnak az AB faragásáért, a közmédia kisajátításért és egy rakás más dologért. Ám ezt a csatát nem kell a lengyeleknek maguknak vívniuk, ott lesz a Főni szolidáris pajzsnak fartájékon. Tudja fene, én ha lengyel lennék ennek annyira nem örülnék azután, hogy Szydlo a lengyel jogállamiság vitán messze nem szerepelt olyan rosszul, mint hasonló helyzetben Orbán szokott. Ráadásul, ha tovább követik Viktorunk receptjét akkor nem utoljára álltak pellengéren, ahol Mindenórás Tábornok nemzeti szuverenitást pökhendi tuskósággal összetévesztő retorikai katasztrófája nem előre felé szokott vinni.

Sebaj, meglátjuk mire jutnak ők ily szoros szövetségben, meg azt is, Ficót meggyőzik-e, hogy talicskázzon néhány ezer köbméter sódert az észak - déli összekötő megépítéséhez, mert az neki jó lesz.

 

303 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr138371940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőkemény antibrüsszelita összefogás alakul: a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák nép összefogott végre az elnyomás ellen. Nem csoda, hogy reszketnek a ballibák az egész kontinensen, s még álmukban is vészgágognak.

Ilyen a népi felkelés: ha megindul, az elnyomók és kizsákmányolók reszketnek. Ezt már Petőfi is meglátta, pedig ő még nem tudott a ballibaizmusról és a brüsszelitákról...
Kedves Fabius,

a cikkben sok igazság van, de speciel január 1-től Szlovákiában is e-matrica van:
www.blikk.hu/szolgaltatas/utazas/jovore-uj-matricarendszer-lesz-a-szlovak-utakon/f4bjvrs
Ma reggeli hír válogatás:
1. index.hu/kultur/media/2016/02/09/a_story_foszerkesztoje_lesz_a_tv2_hirigazgatoja/
2. index.hu/belfold/2016/02/09/oktatas_problemak_lista/
3. index.hu/gazdasag/2016/02/08/uj_magyar_nemzeti_legitarsasag_alapitasarol_targyalt_az_nfm/
Megjegyzések, 1. hova akar süllyedni a TV2 színvonalban? 2. Lássák már be végre, hogy a KLIK-kel nem lehet mit kezdeni. 3. Én tudom, hogy a Felcsúti Geci személyes ötlete volt ez a Gólem, de ami szar az szarmégha ez a barom is találta ki. Ez lenne az új Paks II.
@BircaHang Média: Biztos vagy te benne, hogy a cseh, lengyel, szlovák, és a magyar nép fel akar kelni a brüsszeli elnyomás ellen? Mert a politikusok nem egyenlők a néppel. Baszd meg, most akkor már magyarázd meg, hogy a cseh, lengyel szlovák, magyar, bolgár és román emberek, miért Brüsszel irányába indulnak, ha munkavállalásról és jobb életkörülményekről van szó, és miért nem az illiberális konzervatív kelet irányába.
De baszd meg konkrét válaszokat akarok, nem a faszságaid ismételt felböfögését. Ha csak ennyire lennél képes, akkor maradj végre kussban, és ne szennyezd össze a blogokat a baromságaiddal.
@The Ghost Wolf:

Biztos belülről akarnak bomlasztani, közben jól elszedni a pénzüket, hogy hazahozhassák.
@BircaHang Média:

de arról tudott Petőfi, hogy a te ablakodon máig nem ragyog a szellem napvilága
@BircaHang Média:

Azt észrevetted, hogy a kőkemény antibrüsszelita összefogás azóta alakul, amióta a görögök példájából okulva Brüsszel egy kicsit jobban a tagállamok körmére akar nézni, hogy mondjuk mire költik a többszázmilliárdos támogatást?
Vajon miért?
@The Ghost Wolf: + sok...

ettől meg sokkot lehet kapni...
@BircaHang Média: Nem reszket senki. Mo-ot kibasszák az eu-ból, oszt lehet vakaródni.
azért az r4-es után ráér az ember a hidasnémeti-miskolc szakaszra, hát...
.
Nagy az egyetértés.
Kis egyet nem értésekkel.

A brit javaslatok:
- vannak még pontok, ahol további tárgyalásokra van szükség - közölte Orbán Viktor
- Beata Szydlo fontos, hogy egységes álláspontot képviseljen a V4 csoport.
Ámde "a V4 nem fogadja majd el, hogy a brit javaslatokat EU-szinten kiterjesztve érvényesítsék"
.
Ha már a nyugati kultúrából semmi más nem kell, csak a kézcsók, könyörgöm, tanítsa már meg valaki ezt a tahót kezet csókolni, mert ettől a markolászós-tapizós stílustól elhányom magam.
@BircaHang Média:

Szeretem a szórakoztató hülyéket, de te a fárasztó hülyék csoportját szaporítod.
.
A lengyelek bizalmának megerősítése érdekében, A LENGYEL-MAGYAR barátság zálogaként erősítjük az orosz-magyar kapcsolatokat:

''''új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz SZUHOJ repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten''''

www.hirado.hu/2016/02/08/orosz-segitseggel-letesulne-uj-magyar-legitarsasag/
.
@Myrath:

Nem zavarná őket, hiszen úgyis elapadnak az Eu-s pénzek, nem lehet majd annyit hazatalicskázni, így nem áll már érdekükben fenntartani a rendszert.

Viszlát, és kösz a halakat!
@The Ghost Wolf:

"Ez lenne az új Paks II. "

Nem vicc, hurrá, új Malévot indítanak nekünk az oroszok

"Addig világos, hogy az állami többségi tulajdonú Szuhoj gyár szarban van. A nagy reménység Szuhoj 100-ast épp nagy tételben akarták eladni nyugatra, amikor 2012-ben egy bemutatórepülésen hegynek ütközött az egyik. Noha pilótahibát állapítottak meg, azóta se állnak sorban a vevők a Lajtán túlról, szinte csak a volt ruszki utódállamokban lehet eladni a madárkát. Nekik aztán tényleg fontos lenne, hogy betörjenek nyugatra, ehhez pedig jó ugródeszka lenne Magyarország. "
.
.
.
"Az egész végül ordas bukta lesz, egy ilyen légitársaság orbitális veszteséget fog termelni. Kár dobálózni itt GDP-re gyakorolt hatással, egyéb fiszem-faszommal, előbb-utóbb úgyis az a lényeg, hogy csak nyeli a pénzt. Azt aztán ne higgye senki, hogy majd a ruszkik vég nélkül finanszírozzák. Előbb-utóbb úgyis teljesen ránk borítják, s akkor Viktor öntheti bele a milliárdokat, ha nem akar rossz pontot szerezni a nagy tesónál. Ha Vlagyimir azt üzeni, hogy sokat segített az indulásnál, de most már csináld magad kis klónom, de használd a gépeinket, a mi kisemberünknek vajon mennyi vér lesz a pucájában ellentmondani? Mint Paksnál?

Szóval végül úgyis csak mi baszhatunk rá, rimánkodjunk, hogy ez az egész új nemzeti légitársaságosdi egy nagy kamu legyen. "

mentalisdeficit.blog.hu/2016/02/09/nem_vicc_hurra_uj_malevot_inditanak_nekunk_az_oroszok
@BircaHang Média:

beléphetsz már Magyarországra, vagy még mindig a börtön várna?

mert ha igen, akkor értem miért hergeled a népet a kormány ellen, ilyen bunkó színvonalon...
@dr. jenőke (jenőke): :)

"A lengyelek bizalmának megerősítése érdekében, A LENGYEL-MAGYAR barátság zálogaként erősítjük az orosz-magyar kapcsolatokat"

mert a lengyelek annyira imádják az oroszokat, hogy tárt karokkal várják a nagy testvért.
@dr. jenőke (jenőke): igen, mennyire mások a külpolitikai értékeink. a lengyelek még így is atlantisták, szeretnének nato támaszpontokat az országukba, orbán meg megy putyinhoz.
@The Ghost Wolf:

"a cseh, lengyel szlovák, magyar, bolgár és román emberek, miért Brüsszel irányába indulnak, ha munkavállalásról és jobb életkörülményekről van szó"

Több pénz.
@guma:

Azonal kényszermunkára vonszolnának, ha megközelíteném a határt.
nekem errül az a véleményem, hogy míg magyarhon egy tapló gumicsimmával próbájja elkáprásztatni a lengyel közönséget, addig lengyel tesvéreink ideküldik nekünk skrzeket, apostolist és pietrowskit keresni, égetni és építeni a mom csarnokba mostan 24-én, szóval nincs veszve semmi és azér remélem, hogy barwinek és rzeszow között van mán térvilágítás legalább, mer korábban még az se vót.
@BircaHang Média:

te lennél a legfaszább talpfa a kínai vasuton.
A görög nép bátrabb volt nálunk, példát mutatott nekünk, ez tény.
@Myrath:

S akkor ki fogja eltartani a nyugati tagállamokat?
@Subika: Erről lemaradtam, de örvendjünk.

Mondjuk az elkerülőn tízből kilencszer így is meg fog állítani a szerv, de legalább Eperjes előtt a félpálya zár + dugó kipipálható elvileg.
@hacsaturján:

Dukla pl ragyog már éjjel, mint a Salamon töke, de az út ettől még a mi négyesünk legsötétebb napjait idézi.
@Fabius:

mivel zömmel éjszaka abszolváltam a gorlicei áttörést, ezért nem nagyon ügyeltem az út minőségére, mert el voltam foglalva az úton caplató gyalogosokkal és kivilágítatlan biciklisekkel. valamint sokat káromkodtam.
Sajátos elemzés a közlekedésről, lengyel-magyar barátságról.Inkább többet nem írok róla.
@öregmatróz:
Meg azt is tudják egyesek itt, hogy: Nem írok, nem olvasok, magyar liberális vagyok. Pardon, egy kicsit hamísítottam!
@Imola Helyesi:
.
Viszont a nálad inkább inka sok dakota közmondást tud.
@hacsaturján:
Nem mindenki biciklizik, mint norvégban, ahol Oroszországból átbicikliznek a határon a migránsok, utána ehetik a rádioaktív halakat valamelyik jégbehűtött lakatlan szigeten, ahol te muzsikálsz nekik néha, és rémmeséket zagyválsz össze elhagyott hazádról, miután a rénjeid odahúztak a (?taligádon.
@Imola Helyesi:
Illetve: Jobb ma egy leginkább inka, mint holnap egy inkább.
@BircaHang Média: Na baszd meg, akkor miért is akarnak felkelni a magyarok, csehek, lengyelek és a többiek Brüsszel zsarnoksága ellen? Én frankón nem hallottam még olyat, hogy az ember az ellen szít felkelést ahonnan a megélhetése származik. Illetve az első Világháború végén futott át egy ilyen mozgalom Európán, és a Szovjetunió kivételével egész Európában hamvába holt az egész forradalmi-felkelésesdi hevület.
Továbbra is várom az érveidet a böffenetedre.
@The Ghost Wolf:

Azt javaslod komolyan megoldásként, hogy egész Kelet-Európa költözzön nyugatra?
@Myrath:
Remény hal.... egyre halabb, leghalabb...
@Imola Helyesi:

ez az eredménye, ha a hüjeségedre ráiszol, bugsy.
@dr. jenőke (jenőke):
Az nem baj, állítólag a dakotákban is van egy kis magyar spiritusz.
@BircaHang Média: Nem ez a megoldás, de az sem amit te sugallsz, hogy nincs faszább dolog, mint az orosz medvéhez közeledni. Nem tudom tanultál-e valamikor történelmet, de az orosz mackóval többnyire rosszul jöttünk ki barátkozásból. Mind 1948-ban, mind 1942-1945-ben, de említhetném 1956-ot is. A Felcsúti Fodballbáró 1989-ben teli szájjal ordította a Hősök terén, hogy ruszkik haza, igaz, hogy akkor már javában folyt a kivonásuk Magyarországró. De még 2008-ban is ő kiabált leghangosabban, hogy Gyurcsány megpuccsolta a Magyar Népet, amikor a hátuk mögött akarta aláírni a paksi bővítést. Rá pár évre ugyanez a díszfasz puccsolta meg ténylegesen a szent Magyar Népet, amikor tövig szopta Putyin faszát, és aláírta(!) a paksi erőmű bővítését, és titkosította az anyagokat 30 évre.
@Imola Helyesi: Meg az apacsokban, meg a sziúkban is. A komancsok pedig egyenes leszármazottjai a borsodi testvéreiknek.
@The Ghost Wolf:

S kit érdekel az, hogy Orbán butaságokat beszélt 2008-ban? Engem nem. Te fideszes vagy és mindig hiszel Orbánnak esetleg?
@BircaHang Média: Soha nem voltam Fideszes, OVi fan még kevésbé, de azért az jellemző egy emberre, hogy a véleményét úgy váltogatja, mint Józsi bácsi az alsógatyáját.
Én egyébként az általad oly bőszen szidott balliberális oldalhoz tartozom, és tartoztam is mindig. Ebben soha nem változott a véleményem, mint a Felcsúti Fodballbárónak, aki csak addig tartozik valamelyik oldalhoz, és valakihez, amíg szerintem az ő anyagi érdekeinek ez megfelel.
Az oktatás helyzetéhez csak ennyit www.napi.hu/magyar_gazdasag/csapdaba_esik_az_orszag_ha_elsikkad_az_oktatas_es_a_fejlesztes.609910.html
Ha már egy volt Fidesz közeli közgazdász is kritizálja, akkor már nagy lehet a baj.
@The Ghost Wolf:

Mióta erény a makacs ragaszkodás ugyanahhoz az eszméhez az ember egész élete során?

Mióta erény a vélemény nem változtatása?

Milyen anyagi érdekei vannak Orbánnak, melyek kapcsolatosan véleménye változásával. Ha maradt volna ballib, a nyugat milliérdokat szórna rá.
csak a szokásos:

Közel százmillárdot tehettek eddig zsebre a letelepedési kötvényt áruló offshore cégek

A 300 ezer euróért közel három éve értékesített letelepedési kötvényeket a legtöbb esetben strómanokon keresztül, offshore államokban bejegyzett értékesítő cégek adják el - és húznak érte 25-30 százalékos hasznot - mondta a Hírtévében Wiedemann Tamás.

hvg.hu/gazdasag/20160209_letelepedesi_kotveny_offshore_Rogan_Wiedemann
Tudja, hol voltak hónapokig kölcsönben a Szépművészeti Múzeum 300 milliót érő festményei?

Abban a Szerb utca 9. alatti lakásban, amit Habony Árpád volt anyósa bérel az V. kerületi önkormányzattól.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F02%2F09%2Fszepmuveszeti_festmenykolcsonzes%2F

---

Orbán pénzosztás közben rájött, hogy egy ketrecharcos

A kormányfő Kecskeméten osztott milliárdokat, és örült, hogy magas pulpituson ülhet.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F02%2F09%2Forban_viktor_kecskemeten_100_milliardos_fejlesztest_igert._modern_varosok_program%2F
Hat és félmilliárd forintot adott Orbán Rogánnak

A friss Magyar Közlöny végén, egy rövid kormányhatározatban döntöttek arról, hogy a Miniszterelnökség kabinetirodája két tételben összesen mintegy 6,5 milliárd forint pluszpénzt kap a tavalyi költségvetési maradványokból. Arról a határozat nem tesz említést, hogy mire fel kapja ezt az összeget a kabinetiroda.

hvg.hu/gazdasag/20160209_Hat_es_felmilliard_forintot_adott_Orban_Rogannak
50 millió készpénzzel szaladgál Mészáros Lőrinc

Készpénzben kerek ötven milliót tart magánál a felcsúti polgármester, de ennek több mint a tízszeresével tartoznak is neki, és mint tulajdonos, bő 800 milliós osztalákot kivett a Mészáros és Mészáros Kft-ből is.

hvg.hu/kkv/20160209_meszaros_vagyonnyilatkozat_felcsut_50millio
Eben guba: így lettek CÖF-ösök a pumiimádók

Továbbra is rejtély, honnan jött össze az elmúlt években több százmillió forint a kormánytámogató civileknek. Kiderült, a honlapon feltüntetett támogatók közül többnek sejtelme sem volt róla, hogy kapcsolatban áll a CÖF-fel. Így járt a Magyar Pumi Klub, a terézvárosi dalkör, sőt a református egyház zsinati irodája is.

hvg.hu/itthon/20160209_COF_tamogatok_pumi_civil_adakozok
index.hu/belfold/2016/02/09/koznevelesi_kerekasztal_tanarok_pedagogusok_iskola_oktatas_balog_zoltan_pdsz/
De a szombati tüntetést nem szabad lemondani. Mert a kormány nagyon gyorsan ki fog hátrálni. Tovább kell vinni az eddig felhalmozott elégedetlenség által biztosított lendületet.
az összeomlás kicsit elhalasztva, a qrmány megint időt nyert, és megy minden tovább az akaratuk szerint...

A kedden reggel összeülő köznevelési kerekasztal több olyan változásról döntött, amit a kormány már korábban kilátásba helyezett a súlyos működési problémákkal küzdő oktatási rendszer javítására. Az országos tiltakozást elindító miskolci gimnázium igazgatója elégedett, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője azt mondta: a kormány még a legkényesebb kérdésre se mondta azt, hogy nem.

A legfontosabb döntések:

- átalakítják a súlyos adósságokkal küzdő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetését
- módosítják, egyszerűsítik az iskolai közbeszerzéseket
- az iskolaigazgatók még ebben a félévben olyan bankkártyát kapnak, amivel önállóan intézhetnek iskolai javításokat, beszerzéseket
- azonnal rendezni fogják a jövedelemelmaradásokat
- sürgősen intézkednek a nyugdíjas korúak foglalkoztatásáról
- az adminisztrációs terhek enyhítésére lerövidül a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat.

index.hu/belfold/2016/02/09/koznevelesi_kerekasztal_tanarok_pedagogusok_iskola_oktatas_balog_zoltan_pdsz/
Csillagkapu fogja összekötni a két országot.
+ egy MALÉV 2.
@BircaHang Média: Nem makacs ragaszkodás, csak nekem még senki nem mutatott kívánatosabb rendszert, mint a liberális demokrácia.
Ami pedig a Felcsúti Fodballista szine változását illeti, csak annyit mondok, hogy az EU nem szórja a pénzét csakúgy helyi kiskirályoknak és diktátorkezdeményeknek. Az EU-tól kapott támogatást elég nehéz lenyúlni, és ha sikerül is, akkor is megvan a veszélye, hogy egyszercsak visszakérik. A paksi bővítéssel Putyin egy biankó csekket adott a Felcsúti Fodballbárónak. Vagy szerinted csak véletlen volt a teljes szerződés titkosítása?
Megveheti a Prímagázt a MET tulajdonosa

A Wallis alapítója és a MET egyik tulajdonosa vette meg a gázpalackokat áruló céget, a GVH-engedélyre várni kellett.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F02%2F09%2Fmegveheti_a_primagazt_a_met_tulajdonosa%2F
@The Ghost Wolf:

Oké, ezzel semmi gond. Te úgy látod, hogy nem kell elveiden változtatni, mert azok most is érvényesek.

Orbán, Horn, Gyurcsány, stb. meg másképp látják: ezért ezek a személyek változtattak elveiken.

Nincs ezzel semmi gond. Egyik se pozitív vagy negatív valami a kettő közül.
@The Ghost Wolf:

Ha Orbán maradt volna liberó, ma ő lenne a nyugat bezzegembere a térségben. S amint megunná a magyar miniszterelnökséget, fényes jövő várna rá: NATO-főtitkárság, EU-elnökség, ENSZ-főtitkárság, stb., plusz élete végéig meghívások fizetett beszédek tartására, éves szinte több milliárd forintos tiszteletdíjas - tudod, ahogy ez a korrupció nyugati, törvényes változata szerint van. Mondjuk nézd meg Clinton vagyonát elnöksége ELŐTT és MOST - kb. 50-szeres szorzószámot látsz majd.

Minderről Orbán lemondott. Miért tenné ezt egy állítólag pénzéhes alak?

Nem, Orbánt nem a pénz vezérli. Ő pont olyan, mint a ballibeknél Gyurcsány, akit szintén nem a pénz vezérel.
@The Ghost Wolf:

A paksi bővítés az ország érdeke. Gyurcsány is bővíteni akart ME koráben. S a legjobban ez orosz technológiával lehetséges.

Az ilyen nagyságú szerződéseket mindenhol a világon titkosítani szokás.
@BircaHang Média: Áh, a Felcsúti Fodballbárót nem a pénz vezérli, annyira nem, hogy rajta kívül mindenkit aki a környezetében van inkább milliárdossá tesz. Lásd Mészáros, Rogán, Lázár... Mészáros koszos körmű falusi gázszerelőből került be az ország leggazdagabbjai közé, Rogán a mai napig nincs tisztában a lakása méretével. Lázár is csak a 10 éves fiacskájának tudott 70 milliós lakást venni.
Egyedül a Felcsúti Fodballbárónak nem gyarapodott a vsgyona az elmúlt hat évben. Erre a szent emberre vigyáznunk kellene?Ezt ugye te sem hiszed el. Az, hogy Gyurcsányt nem a pénz vezérelte, hogy ME legyen azt még hajlandó is vagyok elhinni, mert Gyurcsány mire ME lett előtte pár évet lehúzott a versenyszférában, de sem Rogán, sem Lázár, sem a Felcsúti nem dolgozott az egyetemről való kikerülés után egy percet sem. Rögtön a politikusi pálya "várta" őket.
@The Ghost Wolf: A lőrincke tavaly "kölcsönadott" "valakinek" félmilliárdot. Na kinek??? Titkos, de egyet találhatsz! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Örült az őr, mellette egy őrült, ki örült, hogy mellette egy őr ült.
Node mindegy is.

Miért nem lett akkor tenisz bíró a magas lesen?
@The Ghost Wolf:
.
Kérj kölcsön.
Alig van rajta kamat.
@BircaHang Média:
.
Baromira értesz hozzá.
Hol tettél szert erre a nagy szakértelemre?
@BircaHang Média:

"S akkor ki fogja eltartani a nyugati tagállamokat."
Magyarország biztosan nem, mert 7-szer, azaz hétszer annyi támogatást kap az eu-tól, mint amennyit befizet.
Figyeld kenyéradó gazdáidat, még ők is elismerik, hogy a nyugati befektetések jelentik a legmagasabb GDP-t az országnak.
@dr. jenőke (jenőke):

Olvasás, tájékozódás, nyitott szemmel járás.
@BircaHang Média:
"Minderről Orbán lemondott."
Eszerint azt mondod, hogy pénz helyett inkább választja a rá váró megtisztelő címeket, felsorolásod szerint:Nato vagy ENSZ főtitkárság, Eu elnökség.
Valóban azon fáradozik, hogy szövetségeseket szerezzen a bomlasztásra, és annak eredményeként kiemelkedjen a habokból, és meghatározó politikusként szerepeljen majdan Európában.
Orbán nem akkora ász, mint ahogyan elhintitek ezt róla. Ilyen politikusi vénával megáldottakkal Dunát lehet rekeszteni Európában.
Mit mutatott ki eddig Orbán?
Egy lepukkasztott, rogyadozó országot.
@Mariann19:

Odamegyek hozzád, elveszem mindened, majd visszaadom az elvett vagyon negyedét. Ugye akkor én leszek a legfőbb élelmeződ, nem?
@Mariann19:

Orbán hatalmas pozitív meglepetés. Nyugatról etetett demagóg Liberális pénzbábból a ország érdekeit néző nagyformátú államférfi lett.

Tudom, ez nagy bánat a háttérhatalomnak...

Azon rögögök, vajon mi lenne, ha maradt volna Orbán liberó báb. Most az összes ballib média egymással versengve éljenezné őt, valószínűleg ő lenne az "egyetlen, megismételhetetlen, nagybetűs és transzcendentális Árpi bácsi" szent utóda...
@BircaHang Média:

igazából Orbánnak elég látványosan fogalma sincs róla, hogy mit kéne az országgal kezdeni, gyakorlatilag minden szarrá válik a kezében oktatástól külügyig. lopni gondolom meg azért lop mint a szarka, hogy a frusztrációt csökkentse. zabálni is azért zabál annyit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A tények mást mutatnak. Orbán elkezdett építkezni, s bár tesz tévutakat, ő az első 1990 óta, aki elkezdte ez, így nem lehet nem támogatni országépítését. Ezt elismeri az európai kisember is, nem csak a magyar.
@BircaHang Média:

eddig mit épített pár stadionon kívül? abban is csak bundameccsek vannak és/vagy nézhetetlen.
@BircaHang Média:
.
Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy magadról, de éppen ezért nagyon sajnállak.

Mazochista elfajulásod vezethet téged az állandó megaláztatások elé, és még észre sem veszed.

Most, hogy e kérdés tisztázódott, kérek mindenkit:
NE bántsátok! NEM tehet róla!
Nyitott szemmel jár, közben olvas és tájékozódik.
Kisujjában van a maghasadás, az atomfizika és a világirodalom remekei. Ő is. - mint remekmű.
@BircaHang Média:

KLIK, MET, H. Árpád, A. Vajna, Fazekas Sándor, Mészáros & Mészáros, Tiborcz "Baszki, sötétebb van, mint a néger seggében" István, FC Felcsút, Várkertbazár, Kisvasút, VIP Páholy, országépítés, az.
@Mariann19:
.
Van humorod! "kiemelkedjen a habokból"
Csúcs!
Látom is: a szerelem és a szépség istennője, mint Aphrodité, „a habokból kiemelkedő” termékenység- és szépség együtt.
Kezében egy Shell-kagyló, és beleszól: ki keres? És mennyit?
:))
@BircaHang Média: azért kiegészíteném, a keményen dolgozó európai kisember. gondolom, nagy izgalmadban lefelejtetted.
@dr. jenőke (jenőke):
"Kiemelkedjen a habokból."
Már csak azért, mert ahol suhan a gyors naszád a tengeren, ott habok is vannak. Ez volt az ihlet.
Jenőke! Fogékony vagy erre a témára, Tritonhoz, mint szimbólumhoz mit szólsz?
"Kagylókürtjébe fújva adja ki a parancsait a vizeknek, ennek hatására a hullámok felcsapnak vagy lecsillapodnak."
Most csapkodnak a hullámok.
@BircaHang Média:
"Orbán hatalmas, pozitív meglepetés."
A meglepetés nagy igazság, csak a meglepinek a tartalma, az bizony lelombozó.
Megmondom, mi egy államférfi fő erénye az ország irányításában, ezek minősítő tényezők:
Fő célja nép jólétének folyamatos növelése, dinamikusan növekvő gazdaság, nemzetközi elismertség és elfogadottság.Sematikusan, hogy megértsd még te is.
Nálunk ez reciprok.
"Oda megyek hozzád, elveszem mindened, majd visszaadom a vagyonod negyedét."
Az nem zavar, hogy a befektetők hozták ide a tőkéjüket? Gondolkozzál egy kicsit.
@Mariann19:

Kivitték, majd egy részét visszahozták.
@Mariann19:

"Fő célja nép jólétének folyamatos növelése, dinamikusan növekvő gazdaság, nemzetközi elismertség és elfogadottság."

Ehhez épít utat Orbán. Pont ehhez.
@BircaHang Média: Te vagy az, GFG? Ne hagyd abba te komcsiszökevény!
@BircaHang Média: Hova épít utat? Kazahsztánba? Vagy inkább egy felcsút-moszkva kisvasúttal oldja meg? Te télleg egy bégető birca vagy. Hihi.
@BircaHang Média:
"Kivitték, majd egy részét visszahozták."
Egyre inkább belebonyolódsz a nemzeti vagyon és külföldi befektetők fogalmának keverésébe.
Óvlak, hogy nem fogsz jól kijönni ebből a vitából.
"Ehhez épít utat Orbán. Pont ehhez."
Próbálkozik utat építeni Mongóliához, Azerbajdzsánhoz, nem maradt ki Dél-Amerika sem a gazdasági együttműködés gründolásából, de sehogy sem jön létre bombasztikus üzletek sorozata.
Mondjuk látványos volt az Indiai látogatás eredménye, az űrkutatásban való együttműködés.
Apropó! Te mint bennfentes mit tudsz erről?
Gyümölcsözik a buli?
@Mariann19:

Az ország vagyonát a nyugat kiszívta mint egy űrporszívó.

Aztán egyes nyugati cégek pénzt hoztak be.

Az arány 4:1 nagyjából.
@Mariann19:
a zűrkutatásban a Fekete Gyuri akka déé Mikus tud közreműködni?
kitalálja a szénatomot és elaggya gyémántként a zindiaiaknak akik elhiszik

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

és még milyen zűrökben akar közreműködni ogv elvtársnő???
@Mariann19:
.
Triton?
Róla ritkán esik szó (ebben az értelemben).
Gondolom a nagy hohó hóhorgász, a csornai Csárli Bronzon már kivetette rá a hálóját és betárazta a pecabotokat is.
Valamivel csak kell nyomot hagynia regnálásának eredményeként.
@BircaHang Média:
"Az ország vagyonát a nyugat kiszívta, mint egy űrporszívó.
Az arány 4:1 nagyjából.
Kérlek, ne blöffölj!
A mai napig nem ismert, hogy a privatizációs folyamatok után hogyan alakult a vagyon.
Volt egy induló állomány, de a változásokat nem vezették át. Olvass utána.
Az ország vagyonát a rendszerváltáskor mi kínáltuk fel privatizációs céllal, mert szükség volt rá az ország lerobbant állapota miatt.
@dr. jenőke (jenőke):
Ó, már alakulnak ki a latifundiumok, még hozzá kastélyokkal.
A turai neoreneszánsz kastély már Tiborcz tulajdona, éppen most irtatja ki a susnyást, nehogy jövőbeni főnemesi talpát szurkálja a bozót.
Addig vetik ki a hálókat, amíg még van ebihal.
Én meg felfújom magam ilyen hírek hallatán, mint egy gömbhal.
@Rodeo36:
Fekete György biztosan átképezte magát űrkutatónak, és biztosan alkalmas is ennek a tudománynak a művelésére.
Ha már jó a Művészeti Akadémia vezérürüjének ...
@BircaHang Média: A befektetők hogy viszik azt a tőkét amit ide sem hoznak, illetve milyen töredékét hozzák vissza annak a tőkének, amit szerinted még be sem fektettek nálunk? Te tisztában vagy azzal, mit beszélsz?
@Mariann19: egy jó pártember mindenhez ért!
ha kell karmester,ha kell vízvezetékszerelő
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Körül belül ilyen az átváltozás, ha a fentiekhez hasonló híreket hallani.
@PeniValdes:
"Egy jó pártember mindenhez ért.
Ha kell karmester, ha kell, vízvezeték szerelő."
Plácido Domingo is?
vagyis nem gondolok rá,mert még megjelenik,mint egyszer a Semjén álmomban
@PeniValdes:
Értettelek, csupán egy szélsőséges példát hoztam arra, hogy nálunk bárki lehet bármi, ha Fideszesről van szó.
Semjénről álmodtál?
Még szerencse, hogy nem Semjénnel.
Rémálmod után rendbe jöttél?
Nem lehetett könnyű.
@Mariann19:
.
Van olyasmi, amit nem rontottak még el véglegesen?
Nem tudom.
De ilyeneket olvasni - gondolom - nem árt:

jog-asz.blog.hu/2016/02/08/eg_az_arco
.
@Mariann19:

"Az ország vagyonát a rendszerváltáskor mi kínáltuk fel privatizációs céllal, mert szükség volt rá az ország lerobbant állapota miatt."

Hibás értékelés alapján hozott hibás döntés volt.
@dr. jenőke (jenőke):

neked, mint művészet értőnek :)))

@PeniValdes:

@Mariann19:

nektek meg, hogy röhögjetek egy jót! :)

propeller.hu/szorakozas/3190885-megfestettek-habony-arpadot
@dr. jenőke (jenőke):
A vörös iszap ügyben hozott itéletet egy felkorbácsolt állapotban várta a magyar lakosság, és a döntés sokkolóan hatott az emberekre.
Ezt a közhangulatot lovagolta meg a kormány, bőszen kikelve a bíróságok iránt.
Imponáló szándékában kockáztatta a bírói testület, mi több, a magyar igazságszolgáltatás tekintélyét egy pillanatnyi befolyás érdekében.
Láthatóan fogalma nincs, hogy egy ilyen lépéssel milyen károkat okozott az emberek bizalmának.
Katasztrófa!
@BircaHang Média:
A hibás döntésen nem lehet vitatkozni.
@guma:
Marha jó! Még most is röhögök.
Kutattam Habony arcán Mona Liza titokzatos mosolyát, de ilyen pofára még a festő sem tudta rávinni a képre.
Viszont a művész jól leplezte Habony tébolyult tekintetét, itt egész nyugis állapotban van.
@PeniValdes:
"1 hétig szenvedtem."
Gondolom, kivert a víz, amikor az álmodból felriadtál.
Hátha még lóháton jelent volna meg...
@Mariann19:
.
Rogán Antal indított (de lehet, hogy tévedek, és más személy volt, és előbb) a Rezasova ügyben ezzel: “Vizsgálatot kell indítani”- az alkotmányügyi bizottság elnökéhez és az igazságügy miniszterhez fordul, mert szerinte problémás az ítélet, vagyis a házi őrizet elrendelése ebben az ügyben.
A követők sora fel sem mérhető.
Jut eszembe: Orbán már a vörösiszap ömlésének pillanatában már tudta kik és miért a felelősek.
No, mindegy.
Ez a tudás már semmin sem segít.
Ha a társadalmi igény a szankciók alapja, akkor közel van a törvényesített lincselés bevezetése.
Van olyan, mint a statárium.
Megfélemlíteni, elrettenteni alkalmas.
Az ötvenhatról megmaradt képeknek mementóként is kellene hatni.
@BircaHang Média: bakker, a nap trollja cím a tijed, ez fiksz.
ha a héten nem nézbe ide mérilú, ako a hetit is elviszed, ez is fiksz.:)))
@guma:
.
Nem áltatom magamat, mást sem.
Szeretnék érteni hozzá, de a szükséges tudás az annyira időigényes..., és meg annyira lusta vagyok...

Viszont nézelődök, olvasgatok, ez is tetszik, az is, de ez nem hozzáértés.
@dr. jenőke (jenőke): :)

érzéked van a "dogokhoz", hangulatokhoz! elég ennyi :)

itt lehet, hogy találsz olyant ami tetszik, ha elmúltál 18! :D
@taga20:

szia hóhányó! :)
láttad az eredeti szoc.reált ami meghozta a világhírt a bandának?
@guma: ajajaj! a hóhányót értem, a második mondatot nem vágom:)

tolmácsot kérek!:)))
@Mariann19:
Annyira azért nem! Vmi olyan terület kell, ahol pofázni lehet, de mérhető teljesítményt nem kell letenni...
Ezért szoktam mondani, hogy lehet jönni evezni. Pláne folyásiránnyal szemben látszik, hogy megy az a kajak, vagy csak duma van... :)
@guma: nézném, csak nem sikerült. hogy kell?:))
.
Nem indít több vagyonosodási vizsgálatot a NAV. A január óta hatályban lévő szabályozás szerint ilyen típusú vizsgálatot már csak a nyomozó hatóságok kérésére kezdeményezhet a hatóság, önállóan nem.

A NOL szerint: nol.hu/gazdasag/nem-indit-tobb-vagyonosodasi-vizsgalatot-a-nav-1600617

Idézem a jogszabály hatályos szövegét:
Az adózás rendjéről szóló törvény szerint:
Ha az adóhatóság megállapítása szerint
- kizárólag a Btk. XXXVI., XXXVIII., XXXIX., XL. és XLI. Fejezetében szabályozott bűncselekmény nyomozó hatóság részéről fennálló gyanúja esetén -
az adózó vagyongyarapodásával vagy az életvitelére fordított kiadásokkal nincs arányban az adómentes, a bevallott és a bevallási kötelezettség alá nem eső, de megszerzett jövedelmének együttes összege, az adóhatóság az adó alapját is becsléssel állapítja meg. Ez esetben - figyelemmel az ismert és adóztatott jövedelmekre is - az adóhatóságnak azt kell megbecsülnie, hogy a vagyongyarapodás és az életvitel fedezetéül a magánszemélynek milyen összegű jövedelemre volt szüksége.

A gyanú is elegendő!

Büntető Törvénykönyv
XXXVI = A VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK
XXXVIII = PÉNZ- ÉS BÉLYEGFORGALOM BIZTONSÁGA ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK
XXXIX = KÖLTSÉGVETÉST KÁROSÍTÓ BŰNCSELEKMÉNYEK (adócsalás!!!)
XL = PÉNZMOSÁS
XLI = GAZDÁLKODÁS RENDJÉT SÉRTŐ BŰNCSELEKMÉNYEK
@taga20:

bezárod a "képernyőn" található X-t.
a felugró reklámokat bezárod.
elindítod a filmet. ha megint beugrik egy reklám, megint bezárod, és már megy is...
(minden ilyen film így indul. van amikor kis fehér X van ott...
nekem is úgy magyarázták, mert én semmit sem indítok csak úgy el valamit és le sem töltök semmit... nem ismerem a dolgokat és ezért gyáva vagyok...)
@dr. jenőke (jenőke):

nekem úgy rémlik, azt olvastam, hogy megváltoztatták ezeket.
nincs becslés és csak a rendőrség indíthat "gyanú" esetén vizsgálatot...

ilyen ország pedig nincs!
már 95 milliárdot segítettek is tisztára mosni, az 1 éves futamidő dokkolás bevezetésével haza is hoztak gyorsan.
szép új világ.
így adózz!
@guma:
.
Nagy a ködösítés?
A jelenleg hatályos szabályokat idéztem.
Ne gondolj a rendőrségre, ügyészségre, de lehet szerepük, ez nem vitatható.
De van ilyen is: NAV Bűnügyi Főigazgatóság. Nem kódex-másolás a feladatuk.
@guma: mükszik, kösz. holnap végig nézem.

a másnaposság elleni nyaklevest én is szoktam alkalmazni:))
@dr. jenőke (jenőke):

jóvanna! pongyola vagyok örökké... bocs!

én az indexen olvastam valamikor, meg itt:

Januártól nem lehet vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni olyan ellen, aki ezt nem akarja

444.hu/2015/12/01/januartol-nem-lehet-vagyonosodasi-vagyonosodasi-vizsgalatot-kezdemenyezni-olyan-ellen-aki-ezt-nem-akarja
@dr. jenőke (jenőke): és keressünk együtt tolmácsot? van neked szíved?:)

legalább ő lenne a vida:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/27834.w-800.h0.q100.jpg
Bejjáta szipirtyó Szydló másolja a nemzeti g..it? Hát majd egy év múlva megnézzük hogy a g..i faszságaiból mit tudott letolni a lengyelek torkán ez a csataló.
Azt már most borítékolom hogy stadionokra nem fogják elcseszni a lóvét, mert Bejjáta popóját rögtön szétrúgná a Szolidaritás.
@taga20:

volt egy tagunk (pl ő csinálta a blog pofáját, egyéni igényeket is figyelembe véve :DDDDDD) na ő védett meg egyszer úgy, hogy egy hétig röhögtünk a kedvesen sértő szövegen...
ezvan! tudod nekem pia nélkül is föld felett, kalandozva jár a lelkem. :)
@guma: azé remélem időnként egy "kubai szivart elszívsz":)))
@taga20:

nincs házhoz szállítás, én meg járok utána, hogy hol kapni valódit :D
maradok a ciginél :)
@guma: látom az idézőjelet nem vágod:)

egyébként meg, hülye bagósok!
@taga20:

látom, nem vágod, hogy mennyire vágtam. :DDDD
@taga20:

jaj! lemaradt: egyébként, meg hülye piások! :)
@taga20:
.
Lehet hülyézni a bagósokat.
Ebben a vonatkozásban a szólásszabadság teljes.
Élj vele, amíg Orbán nem lép Fidel Castró nyomdokaiba.
Légy boldog ezzel a szabadságoddal.
@guma: jaj, tényleg! csak a cigizésre ugrottam:)

de szerintem van házhoz szállítás, csak nem olcsó:))
@guma: olyanról már hallottam, hogy kulturált piálás, de olyanról nem, hogy kulturált füstölés:))
@taga20:

Mindent ócsárolni fogsz, amit kiiktatsz az életedből?

10-20 év múlva azt ìrod majd:

Hülye piások!

Az a buta testiség!
@taga20:

ugrasz te másra is! :)
@dr. jenőke (jenőke): te vagy az egyetlen bagós, aki nem hülye. így megfelel?:))

ja és!:)))

www.napiszar.hu/showPost/Uzenet_a_dohanyosoknak_
@Eszter jött:
Ugyan, már a nunit kedvelőket is lehülyézi majd... :D
@taga20:

mindennek van kulturált szabálya (szabványa). ahol nincs hamutartó rá sem gyújtok :)))
megláthatod egyszer, ha a meghívásod áll még :DDDD
Orbánék luxusba menekülnek a valóság elől

Szerdától két napig Miskolcon, a lillafüredi Palotaszállóban tart frakcióülést a Fidesz. Nem, nem azért jönnek városunkba, hogy megnézzék a tönkretett Diósgyőri Kórházat, a tégláig lerohadt fűtetlen tantermeinket, vagy a lyukói ékszerdobozt a 16-os busz ablakából, és nem is azért, hogy felkérdezzék Krizát a feketekasszáról. Nem.
A nagy hatalmú hölgyek és urak azért jönnek, hogy zárt ajtók mögött tanácskozzanak arról, hogyan is lehetne a terrorveszélyre hivatkozva teljhatalommal felruházni saját magukat, hogyan lehetne vezényszóra lekapcsolni az internetet, a mobilhálózatot, korlátozni a tévét, rádiót, bevezetni a jegyrendszert és hadd ne soroljam az őrültségeiket. És közben urizálnak, dőzsölnek. Egy olyan városban, ahol az emberek 65 százaléka él a létminimumon, a munkavállalóknak pedig 3 ezer forintos béremelésért is tüntetni vagy épp sztrájkolni kell. Ezt persze ők nem fogják látni, és valószínűleg nem is érdekli őket. Csak a hatalom, csak a Fidesz.

www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/photos/a.781308691931447.1073741828.781150971947219/1071989482863365/?type=3&theater

ON
@Eszter jött: ez most életvezetési tanács részedről?:))

a testiséggel plö. mi a bajod?:))
@Eszter jött:

szia! régen futottunk össze. :)))
jól vagy?

hajnal óta fent vagyok, elpilledtem. váltjuk most is egymást.
megyek, de

mindenkinek jó éjt, szép álmokat.

Jenőke versét is majd reggel olvasom csak el :)
r@guma: örökké áll:)
egyébként a füstösöknek mindig rakok ki hamutartót, me volt gyerekszobám:))
@taga20:
.
Tisztázás következik:
Tudom, hogy nem szerencsés a dohányzás tudományának gyakorlatba való átültetése.
Viszont: vannak dohányosok, aki elszántan akarnak leszokni, ámde
1. párjuk szól: menj ki az erkélyre...
2. munkahely: itt nem dohányzók dolgoznak, kérem ne gyújtson rá!
3. anyós - no, ezt kihagyom
4. após: ha elmegyünk sörözni, rágyújthatunk (megjegyzem: nem szeretem a sört)
stb.....
..... és ilyenkor gondolkodás nélkül rágyújtok.

A sok jóakaró nem a leszokást, hanem a felrobbanásomat kívánja.

Ha érted.
Ha nem, az sem baj.
@Gábris szomszéd:
.
''''Csak a hatalom, csak a Fidesz.''''

Ebbe belehúztál. Nincs vita,
@dr. jenőke (jenőke):
Mit fog írni, majd amikor a dzsobbik szolgaian alájuk tolja a nyelvét?
Mondjuk lesz magyarázat, hogy miért...
.
Szép álmokat!

Garai Gábor: Álmodj!

Álmodj egy szép világot
hol a tenger a fény,
ott hol a béke az égig ér...
Álmodd, hogy a szeretett örökké él,
a szívedben derű, és senki nem fél..
Álmod, hogy az álmaid
valóra váljanak,
és elkerül minden,
mi szívednek fájhat

.
@dr. jenőke (jenőke): rosszul csinálod. én például május elseje apropóján szoktam le.

éppen az volt másnap:))
@taga20:

Az a kampó az első mondatom végén kérdőjel lenne. ))

Szövegértés by Rejtő:

- Másképp nem tudtam Önhöz eljönni.
- Más kép nincs is a szobában Felség!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A részükről biztosnak látszik a nem szavazat. Ezt már a fidesz is tudja, ezért is hadoválnak már arról, hogy megkérdezik majd közvetlenül azembereket.
Amúgy meg.

www.atv.hu/belfold/20160205-a-tanaroktol-es-a-jobbik-eloretoresetol-felnek-a-fideszben
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Amúgy ebben biztos vagyok,
Túl sok az olyan szöveg, amely akár, vagy inkább megtévesztő, de nem a szándék, hanem a jelenség természetére vonatkoztatva,
Olyasmi, mint Józsua és Jákob viszonya az igazsághoz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Addig még sok víz lefolyik a Lajtán. ))
@dr. jenőke (jenőke): én úgy tudom,hogy ki tították !:)
@guma:

Szia! Most már jól, nemrég értem haza.
A harmadik hét már húzós volt kint. Jobbára csak olvastam.
Zilált állapotban nem ajánlatos kommentelni
/szerintem/.
@ornagy50:
.
Jól tudod.
USA területéról kitiltva.
@taga20:
.
Fordított működésed van, vagy csak nem értem.
Ha most innék kilenc féldecit, nekem holnap lenne másnap.
Hogy még fel is vonuljak? Kizárt.
Hát ebben a bulvármacában kinek a farkát tisztelhetjük:
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Bedrogozott migráns nyulak tépték szét a leszbikus ufót" (Tények)
.
Szép álmokat!

Hajnal Anna - Ma

Ez ma a béke napja volt
s a málnaízű csendé,
a nap ma egész nap sütött
az est most hűvős szentély.

Szívem ma csak a magamé,
s egyedül lenni a legszebb,
pillám alvó sásain
elálmosul a könnycsepp.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Komolyan kíváncsi vagy rá?
Nem biztos, hogy a szereposztó díványon dőlt el a kinevezés.
Ahhoz is kell hajlékonyság / már ha jól akarják csinálni/, de itt inkább a gumigerinc megléte volt a fő szempont.
@dr. jenőke (jenőke):

Még egy ilyen vers jenőke és a poharamba dőlök.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kb. ez megfelel a narancsbirkáknak - értem én - csak kicsit ciki ez a szőke ostobaság... Persze Orbánia dolgos népének pont jó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

lesznek szép riportok Szíjjártó Péter küzdelmes gyermekkoráról.
OFF

A kis cuki ördogán bácsi. :)

Egy görög lap nyilvánosságra hozta egy a török államfő és európai vezetők közti, novemberben tartott találkozó jegyzőkönyvét, amiből kiderült, hogy a török vezető 30 milliárd eurót követelt az Európai Uniótól, ellenkező esetre az összes migráns Európába buszoztatását helyezte kilátásba.

mandiner.hu/cikk/20160209_a_harommilliard_euro_sertes_kiszivargott_az_eu_es_torokorszag_kozti_targyalasok_allitolagos_jegyzokonyve

ON
@taga20:

Troll ballibül = akinek határozott, antiliberális véleménye van.
@Mariann19:

Dehogynem. Meg kell beszélni, s megpróbálni a dolgokat valahogy helyrehozni.
@BircaHang Média:
Attól pici balfaszom, hogy te megpróbálod átdefiniálni, még nem változik meg a jelentése. A tükörbe pislants...
@parti_giano:
Irigy vagy... Ilyen, amikor a tehetség utat tör magának, a sajját lábára áll. Már tanuló korában felismerik a zsenialitását és kikérik a Szeretett Vezető Édes Gyermekének a véleményét. Merthát ugye a "családi ezüst" kifejezés értelmezése ne okozzon később se problémát senkinek. A többi fidesznyik szolga gyereke is nyálcsogatva lesheti az ilyet. Lesheti...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Ez ténykérdés, és amit ebben az elmúlt években a filmügyi biztos felmutatott, annak alapján húsz Andy Vajna kellene” – vélte Bienerth, aki szerint ehhez semmi köze sem Vajna befektetéseinek, sem privát életének."

húsz andy vajnát, ezret
@dr. jenőke (jenőke):

józsué hejett lencsés ézsaut jegyesztem volna meg.
@hacsaturján:
.
Természetesen igazad van.
Nyitok is egy mindmegette blogot.
Kösz!
:)
@dr. jenőke (jenőke):

nem tesz semmit, ugyanis pusztán az igazi lencsés istván kapcsán merültem föl.
Best of Patyiandris. :)

Élete legjobb válaszát adta az NVB elnöke

A lap feltette az utóbbi évek egyik legrelevánsabb kérdését: „Mi az oka annak, hogy szinte lehetetlen ma népszavazást tartani Magyarországon?"

Patyi András pedig lehajította az atombombát:

"Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás."

Köszönjük a figyelmet, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének válaszát olvasták.

index.hu/belfold/2016/02/10/elete_legjobb_valaszat_adta_az_nvb_elnoke/
Küzdök a gépemmel, így link nincs, ezt az Indexen tláltam, és muszáj terjeszteni:

"Patyi Andrással, a Nemzeti Választási Bizottság elnökével (aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, illetve az Államreform Bizottság vezetője is) készített interjút a Magyar Nemzet.

A lap feltette az utóbbi évek egyik legrelevánsabb kérdését: „Mi az oka annak, hogy szinte lehetetlen ma népszavazást tartani Magyarországon?"

Patyi András pedig lehajította az atombombát:

Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás...

Köszönjük a figyelmet, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének válaszát olvasták. Patyi válaszában hozzáteszi, azokhoz az országokhoz képest is jobban állunk, ahol van népszavazás, de az állampolgárok nem kezdeményezhetik, vagy kezdeményezhetik, de az eredmény nem kötelező a parlamentre. Bővebben a Magyar Nemzetben."

Magam részéről köszönöm a fidesznek, kormányának, és a haveroknak, hogy ekkora észt tettek a választási iroda élére. Istenem mit tudhat ez a többi poziciójában domborítani! Még a régi elvtársakat is lekörözi.
@hacsaturján:
.
Nem tévedsz?
Az igazi Trebitschre gondoltál? Vagy Buzgó Mócsingra?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Gondolom ennek a jegyében - a jövőbeni miheztartás végett - volt a reggeli főatrakció egy folytatásos riport( tegnap vagy hétfőn, már nem emlékszem ) Stadlerről, és az ő gazdasági terveiről.

Nekem rémlik, hogy a fidesz volt az a párt, amelyik felháborodott, amikor egy elítélt könyvet akart írni a börtönbéli élményeiről. Itten nem kell írni, majd a nemköztv közhírré teszi.:D
a nemzeti turizmusról
Rogán zártkörű beszélgetésen magyarázta,hogy miért lesz jó az állami turizmus, a beszélgetésen jelen volt Orbán Ráhel,és Vajna András is. Ráhelt mint külföldön tanuló fiatalt hívták meg (DDDDDD) Vajnából meg legalább 20 kéne (szerintük) szakmai szervezetek nem sokat hallottak az eseményekről..
egyébként Rogán szerint ő fontos piaci szereplőket tájékoztatott.
@dr. jenőke (jenőke):

egy rendes tányér lencsére gondoltam. főtt csülökkel.
Mi répa, eddig nem tudtam, hogy az orbánc ragályos nyavaja.
hehehe....

Simicska Lajos és Vona Gábor közel negyedórán keresztül beszélgetett egymással november 27-én az A38 Hajón. A Fidesz egykori nagy hatalmú háttérembere és a Jobbik vezetője a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen találkozott, amelyet a Simicska érdekeltségébe tartozó napilap szervezett.

A beszélgetésekről a napilap pár nappal később, november 30-án számolt be. Eszerint D. Horváth Gábor főszerkesztő moderálásával a jobbikos Volner János, az MSZP-s Harangozó Tamás és az LMP-s Hadházy Ákos beszélgetett a korrupcióról. Az eseményre a Fideszt is meghívták, a kormánypárt azonban nem képviseltette magát.

A Magyar Nemzetnek ez volt a második ilyen zártkörű rendezvénye. A tervek szerint kéthavonta tartanak hasonlókat. Ezeken meghívott vendégek – körülbelül 100-150 ember –, illetve előadók vesznek részt, és előzetesen leegyeztetett témákról beszélgetnek. A november 27-i esemény központi témája a korrupció volt.

vs.hu/kozelet/osszes/simicska-lajos-beszelgetett-egy-kicsit-vona-gaborral-0210

simicska lajos lapja zártkörű szalont rendezett a korrupcióról!
Nicsak. :)

Egy novemberi zártkörű rendezvényen Simicska Lajos odasétált a Jobbik elnökéhez, és elmesélte, miért szakított Orbán Viktorral. Vona Gábor szerint ez volt az első találkozójuk, és nem maradtak semmiben. Régóta találgatják, Simicska vajon közeledni fog-e az ellenzéki párthoz.

vs.hu/kozelet/osszes/simicska-lajos-beszelgetett-egy-kicsit-vona-gaborral-0210
@parti_giano:

előbb-utóbb az is ki fog derülni, hogy caligula nemcsak drusillát kúrogatta, hanem kecskét is. ez is magas hírértékkel bír.
@hacsaturján: az lenne ilyen magas hírérték még, ha maga az alkoholmentes, fókazsír ízű rénkumisz fejlesztené ki. mert a fogyasztói igények...
@parti_giano:

aszt csak fejlesszék ki a hottentották, akiket majd jól beperlek svalbárdikum rongálás okán és beszedem a kárpótlást, mint a pinty.
@parti_giano:

mellesleg: de hova tünt vlágya?
nyugatifeny.blog.hu/2016/02/09/szervezett_hazugsaggyarkent_mukodik_a_fideszes_propagandamedia

Ebben van egy felsorolás a fidesz propaganda által használt szófordulatokról. Érdemes elolvasni.
Ettől még ugyanúgy meg kell szavaznia a parlamentnek nem?

Nemzeti konzultációt indít a Fidesz a terroros alkotmánymódosításért

444.hu/2016/02/10/nemzeti-konzultaciot-indit-a-fidesz-a-terroros-alkotmanymodositasert
@dr. jenőke (jenőke):
"Ha a társadalmi igény a szankciók alapja."
A Fidesz csak akkor figyel fel a társadalmi igényre, amikor a saját hatalmának a megtartásáról van szó.
A vörös iszap bírói ítéletét kormányzati szinten támadni több, mint árulás a magyar igazságszolgáltatás felé.
Ezzel újfent presszionálni kívánja a bírói testületet, és annak lejáratása sem esik távol a szándékától.
Benyújtották a törvényt, aminek nyomán soha többet semmi sem fog kiderülni

Itt a törvénytervezet, ami azt mondja ki egy állami, adófizetők pénzéből finanszírozott cég működéséről semmit nem tudhatunk meg. Ezek még azt a jogot is elvennék, hogy szörnyülködjünk a korrupción. Miközben lényegében minden rohad az országban, úgy tűnik nem akarnak mást csinálni, csak csöndben lopni.

A Fidesz tartva a tiltakozáshullámtól, nem általában készül eltörölni a törvényt, hanem ágazatonként vonhatja ki a különböző fontos cégeket a hatálya alól.
Az első lépés lehet ebben a folyamatban a posta, és utána aggasztó, hogy jöhet az MVM, az MNB, a Szerencsejáték Zrt., vagy bármelyik állami cég, ahol sok pénzzel foglalkoznak.

444.hu/2016/02/10/benyujtottak-a-torvenyt-aminek-nyoman-soha-tobbet-semmi-sem-fog-kiderulni
@Gábris szomszéd:
.
A lopásról, másként.

Radnóti Miklós: Éjszaka

Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom,
alszik a pókháló közelében a légy a falon;
csönd van a házban, az éber egér se kapargál,
alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály,
kasban a méh, rózsában a rózsabogár,
alszik a pergő búzaszemekben a nyár,
alszik a holdban a láng, hideg érem az égen;
fölkel az ősz és lopni lopakszik az éjben.
.
agyam eldobom, jogerő ítélet, matolcsy baszik végrehajtani, joállam...

Végrehajtást kértek az MNB alapítványai ellen
m.168ora.hu/buxa/vegrehajtast-kertek-az-mnb-alapitvanyai-ellen-142909.html
OFF:

A KLIK és az iskolai költségvetések tervezése:
index.hu/gazdasag/2016/02/10/klik_cegledi_tankerulet_tartozas_kello/

Egészen addig bírtam, hogy az iskolaigazgatóknak kétféle költségvetést kell csinálniuk, egyet a BIZTONSÁGOS, egyet a MINIMÁLIS működéshez.
Ott egyszerűen csak elhánytam magam.

Azt is inzultálja ám meg análisan egy falkányi ezüsthátú gorilla, aki szerint van olyan, hogy egy iskolának nem biztosítják a BIZTONSÁGOS üzemeltetéshez szükséges pénzeket, miközben a majdtalánlesz olimpiára épp most különítik el a taós nemközpénzt!!! De öblös pofával megy a melldöngetés az "ingyenes" tankönyvről meg étkeztetésről!!
Tényleg, ilyenkor egyiknek sem ég le a pofájától a bőr, hogy bassza meg, ha csak feleennyit lopnék, lehet, hogy nem a KLIK adósságával meg a kikapcsolt fűtésekkel lenne tele a média?!

Költői a kérdés...
Fűegér kolléga figyelmébe ajánlom eme önzetlen sorokat. Nekem spec egy "örömlány életfelfogása" c.szösszenet jut erről a libáról eszembe. Tudom, bennem lesz a hiba...

www.citatum.hu/szerzo/Szalai_Vivien/3
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, ez nagyon finom volt:)

tisztán láccik, hogy invesztálni kell a fiatalokba:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bakker, az a fos tv2 híradó, és annak eddigi főnöke, ki a fasznak fog hiányozni?

édesjókurvaistenit!
@Gábris szomszéd: 14 millióért?

én most annak örülök, amit a ruszkik aleppónál csinálnak.:(
@taga20: Annak én is örülök, amikor terroristák tömegeit semlegesítik. Közben meg ördogán papának végleg elgurult a gyógyszere. Úgy látszik túl sokat nézte a szulejmánt. :)

vs.hu/kozelet/osszes/erdogan-beszolt-az-egyesult-allamok-es-a-kurdok-szovetsegere-0210?
@Gábris szomszéd: "amikor terroristák tömegeit semlegesítik."

apádfaszát semlegesítik! a civil lakosságot bombázzák és terelik az eu felé/felénk.

de remélem a kurvaolajukat a hajukra kenhetik!
@taga20: Ne légy megint ekkora "szakértő".
@Gábris szomszéd: te mondod? röhög a vakbelem:)))
@taga20: Na ja bezzeg amíg a barom terroristák kezén volt a város, lapultál mint szar a fűben. :)

sana.sy/en/?p=68848
Knoszi!

hol vagy?

kitüntetik a kedvencedet. :))))

Cecilia Bartoli rangos díjat kapott

Cecilia Bartoli operaénekes és Max Martin zeneszerző kapja idén a rangos svéd zenei elismerést, a Polar zenei díjat - közölte szerdán a zsűri Stockholmban.

www.origo.hu/kultura/figaro/20160210-cecilia-bartoli-max-martin-polar.html

www.youtube.com/watch?v=jWYaPE2WZNs
@Eszter jött:

mennyire igazad van...

remélem, most feltöltődsz, hogy bírt a további hajtást.
addig is jó olvasgatást [én is azt teszem többnyire _D] :))))

@dr. jenőke (jenőke):

kösz! jól eset :)
@guma:
ez a Királyi Fenség (Bartoli) mindent tud asszem még a Marilyn Horne sem tud jobbat mint ő pedig az egy zseni a texas-i parasztlányból lett kultúrcsászárnő

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

"húsz andy vajnát, ezret"

Die Presse: Hogyan szegényítsük el Magyarországot 37 milliárd euróból

Míg a baloldali kormányok kitalicskázták az adófizetők pénzét, addig a 2010 óta hatalmon lévő Orbán-kormány markolóval teszi ugyanezt. A magyar kormányok a 2004-es uniós csatlakozásunk óta 37 milliárd eurót herdáltak el, írja a Die Presse.

.
.
.
Ausztria – mai értéken átszámolva – 7,2 milliárd eurót kapott a második világháború után az Egyesült Államoktól a talpra álláshoz. Ezzel szemben

Magyarország a 2004-es uniós csatlakozás óta 37 milliárd euróhoz jutott hozzá.

A nyugat-európai léptékkel is hatalmas összeget szerinte öt év alatt felélte a jelenlegi magyar vezetés.
Ha ez a pénz nem az Orbán-kormány és annak holdudvarában került volna kiosztásra, akkor Magyarország nem egy vészesen elszegényedő ország lenne.

.
.
.
www.origo.hu/nagyvilag/20160210-die-presse-hogyan-szegenyitsuk-el-magyarorszagot-37-milliard-eurobol.html
@guma:
itt Maria Malibran szerepét aggya elő (neki írta Rossini a szerepet)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=lrhgwHwS1gk
@Rodeo36:

akkor hallgasd most te is! :)))
@Rodeo36:

kösz! :)

most az az 50-es gyűjtemény szól... majd utána erre is sor kerül.
jó éjt mindenkinek!

megyek és álomba hallgatom magam :DDDD
@guma:
ez ugye a híres Farinelli castrato nak lett komponálva

hallgass Franco Fagioli-t

nem bánod meg

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=gnK8DchYa1U
@Rodeo36: Na ez most nekem is jól jött. :)
@Rodeo36: D Jó estét!

Hú wazz!

Ilyenkor egy kissé elbizonytalanodom,szeretem-e ezt a hangfekvést,de igen:)

www.youtube.com/watch?v=jZOhvSsJvRc
@taga20: DDD

"édesjókurvaistenit!"

Rátapintottál,a hulladéktévé sorstragédiájára!

Sikítva röhögök ezenkívül 'Balázska felháborodásán a ClassFM-en és az ATV 'kormányszopper reklámjain is:))

"Aki kurvának áll........
@Mariann19: "Ezzel újfent presszionálni kívánja a bírói testületet, és annak lejáratása sem esik távol a szándékától."

Nincs ezzel baj, mert a bírók rájönnek, hogy a hatalom kapun belül az ő kezükben van, és ezt a fidesz öntörvényei sem kurtíthatják.
Mint pl. arra meg a kormány és pártja jött rá, hogy az alaptörvény módosításról nem lehet népsavazni. Pedig de nagyon szerettek volna.:D
Még mindig ezen rugóztok, nincs egy értelmes poszt?
Vagy mindegy, úgyis arról írtok, amiről akartok, csak ellenvetés ne legyen?
"Görögország még egy sátrat sem kapott Magyarországtól, miközben Budapest folyamatosan bírálta a görögöket a menekültválság kezelése miatt, mondta a Népszabadságnak Nikosz Kszidakisz külügyminiszter-helyettes."

index.hu/belfold/2016/02/11/a_gorog_kormany_szerint_magyarorszag_nem_segitett_a_menekultvalsagban/

Pedig vitézlő tábornokunk szerint mi tesszük a legtöbbet, csak azt nem mondja, hogy hová.
24.hu/belfold/2016/02/11/sikerult-a-nyelvvizsga-kunhalmi-hamarosan-atveheti-diplomajat/

Persze, ezeknél a diploma cselekszik. Hülye egy elmélet. Mert aki MAGÁTÓL is el látja OLVASNI A TANKÖNYVET ÉS MEG IS ÉRTI, AZ CSAK AKKOR FOG TUDNI, HA ERRŐL PAPÍRT ADNAK NEKI? MI VAN AZOKKAL, AKIK PAPÍRT KAPTAK, OSZT SÖTÉTEK, MINT AZ ÉJSZAKA?

Ja, hülye vagyok! Abból lesz a kormányzó párt, és egyistenkirály.
@Imola Helyesi: Emléknap

"Nincs már remény, feladnod mégsem lehet.
Nem maradt más, egyedül becsületed.
Inkább vagy hős egyetlen pillanatig,
Mint rabszolga, egész életeden át."

youtu.be/XbwGRbEqgRc
@Imola Helyesi:

Miről szeretnél,'üssmegképűtiborczgyerekről,kisvasútról vagy 'hoffmannroziról?:)
@Gábris szomszéd:
.
Nem írtál hülyeséget.
Egy vidéki lovastanya adóellenőrzésekor a havi lócitrommennyiséget megbecsülték, és a be nem fizetett áfahiányt (+ késedelmi pótlék + adóbírság) megállapították.
Lehetett volna adócsalás is, mert "engedték" elvinni, mint tapasztó anyagot.
@dr. jenőke (jenőke): Köszi az értékes kiegészítéseket. :)
@dr. jenőke (jenőke): D

"be nem fizetett áfahiányt (+ késedelmi pótlék + adóbírság) megállapították."

A hiány egyéb címletekben többek között "levédiabasznádi 'lófaszban is kompenzálható a hatóság felé:)
a történelem..
az 1945-ös kitörési kísérlet a II. világháború legvéresebb katonai akciója volt, 20.000 áldozattal,ugyanennyi fogollyal. Kb 700-nak sikerült. Összehasonlítás..a normandiai partaszállás során a szövetségesek az omaha partszakasznál szenvedték el a legnagyobb emberveszteséget,de az sem haladta meg az 5000 főt...
Ugváry Krisztián az indexen írt cikkében bemutatja,hogy mennyi hamis legenda övezi ezt az eseményt szélsőjobbról.
ide tartozik,az hogy megadás esetén a védősereget lemészárolták volna..pont az ellenkezője történt. azokat akik nem vettek részt az akcióban "csak" hadifogságba vitték,míg a foglyul ejtett kitörésben részvevőket kivégezték
Hitler egyébként megtiltotta a kitörést,mivel az a német sereg számára semmi előnnyel,és a szovjet sereg számára semmi hátránnyal nem járt..
csak a hozzátartozók szenvedtek hátrányt,akik elveszítették családtagjaikat,és zömmel még ma sem tudják,hogy hol nyugszik a szeretett rokon..
Agond nem a megemlékezéssel van,mert szükséges,hogy emlékezünk rá,hogy több 1000 embert hajtottak értelmetlenül vágóhídra. Afő probléma azzal van,hogy ezt hősi cselekvésként kívánják beállítani..
amivel pont azok emlékét vágják arcon,akik ott vesztek
Bús balázs módosítaná Budapest határait
@PeniValdes: Nyilván az összes háborúban a védőknek egyből meg kellet volna adni magukat. Mit szólnának ehhez az érveléshez a zsidók, mondjuk Maszada "teljesen értelmetlen és felesleges" védelme kapcsán? Arról is érdemes lenne megkérdezni a nyugatnémeteket, milyen frankó lett volna nekik keletnémetnek lenni 45 évig, ha a ruszkik előbb érnek oda hozzájuk. :)

Másrészt a szovjet hadifogság egyet jelentett az éh-fagy és kínhallállal. Pont a sztálingrádi hadifoglyok példája mutatja ezt, a 90-95 ezer fogolyból kb 5 ezer érkezik haza az 50-es években. Amit Ungváry is pontosan tud. Ráadásul mivel a védők nagy része német elitalakulat volt ( vagy annak minősített alakulat) Waffen-SS, Feldernhalle a szovjetek nem nagyon ejtették őket foglyul okkal-ok nélkül. Ungváry vajon a törököket is így védené? Hányszor ígértek azok is szabad elvonulást a várvédőknek, aztán a megadáskor a jussuk a lemészárlás lett. A támadók ígérete - jelen esetben a hadifogság - semmis. A kitörés volt az egyetlen vállalható opció, a minimális remény.
A vár védése kiéheztetéssel végződött volna, vagy tüzérséggel való porrá lövésben nyilvánult volna meg. Ráadásul most a budai vár sem állna. A védők megtették amit tudtak, de ezrek haltak meg azon a napon a háború miatt. Ezért emlékezik meg az ember azokra (is), akik megpróbáltak kijutni az ostromlott területről. Ez nem ideológia kérdése.
@Gábris szomszéd:

"Ez nem ideológia kérdése"

Ez tényleg nem,ez szerecsenmosdatás:(

Tisztelet az ártatlan áldozatoknak!(kevesen voltak és többnyire menekülni próbáló civilek!)

'Mijafaszt védtek ott azok a """védők???
Körbezárt szerencsétlenül járt nácik!!!

Továbbá,hogy kerültünk mi a Don kanyarba és 'mijafaszt védtünk mi ott?????
@Gábris szomszéd: ja,csak nem hősi tett volt,amit elkövettek,hanem esztelenség. és az,hogy ezt,honnan nézzük,az meg már ideológia kérdése. csak ezt meg is kéne érteni a legendák mögül kinézve
tovább épül a felcsúti vasútvonal..
Etyek-Bicske között,amit később a Felcsútival kötnének össze
@gazoló: a lenácizással ugyanúgy vigyáznék,mint a hőskultusszal..
@Gyodavagyok_magáért
"Én nem leszek a szürkék hegedöse" - írta egy okos költő.
@PeniValdes: @gazoló: Hülyeség ebbe belekeverni a Don-kanyart, meg a nácikat. Adva van egy ostrom és annak végkifejlete. A baj azzal van ha ugyanezt a ruszkik, angolok, amerikaiak vagy bárki más csinálta volna, akkor a péemes hülyegyerekek is örvendeznének így meg megy a szájtépés.
Arról nem is beszélve, hogy az antifasizmus és náciellenesség, mint politikai hitvallás egy röhejes anakronizmus, mert sehol sincsenek "nácik". Az úgynevezett "neonácik" a bélyeggyűjtő kluboknál nem végeznek átpolitizáltabb tevékenységet, esetleg megisznak egy-két sört és hülyeségeket beszélnek. Aki velük szemben határozza meg magát, az az ő szintjükön is áll. :)
@gazoló:
Agymosott baloldali kuszaagyú.
@PeniValdes: "ja,csak nem hősi tett volt,amit elkövettek,hanem esztelenség"

Igen kb. mint Maszada vagy a breszti erőd védelme. :)
@PeniValdes:
Budapest sem ússza meg a "Hülye Átrendezések és Mindent Átszabó Törvények Rendjét?
@Imola Helyesi: Bús Balázs ötlete, de maga is bevallja a cikkben, hogy nem sok remény van a keresztülvitelére. :)
@Gábris szomszéd:

...a hősök...

RADNÓTI MIKLÓSNÉ GYARMATI FANNI naplójából

Gyula bemutatkozik mint nemzetgyűlési
képviselő, és kéri, hogy mutassa meg nekünk a helyet, ahol ezeket elásták, és mondja el, mit tud a dologról. Elmeséli, hogy 44. november elején történt, mert ő 12-én bevonult,és ez még annakelőtte volt, hogy egy szekér kanyarodott a kis ösvényre, ami tele volt emberekkel, úgy látta, hogy nagy részük agyon volt verve, a szekér oldalán vér csöpögött ki. Aztán őt elparancsolták a közelből. Egy SS-katona elállta az utat. tilos volt arra menni. Aztán hallotta, hogy felszólítottak négy embert: álljanak ki, és akkor négyen lekászálódtak a kocsiról. Nyilván azt hitték, valamiképp előnyös lesz, ha jelentkeznek. Azokkal bevitették a többit a kocsiról a legsűrűbb akácos bozótba, és azokkal megásatták a gödröt. – Aztán már nem látott a távolból semmit, csak hatvan lövést hallott. Ezért gondolta először,
hogy hatvanan lehettek de csak huszonkettőt találtak. Nyilván több golyót szántak rájuk. Alig voltak elföldelve, mint mondja, csak úgy sebtiben hányták rájuk a földet, és a fű tele volt vérrel és agyvelődarabokkal. – Aztán ő jelentette az esetet, mint elbeszéli, mikor visszakerült, meg az egész környék is tudott róla,
hogy egy SS-katona meg talán négy magyar katona csinálta ezt. (Tehát nem SS-alakulat, ahogy a Városházán könnyedén elintézték.)
@gazoló: Továbbra sem érted, de már megszoktuk. :)
@Gábris szomszéd:
Melyik részt akarja lekapcsolni? Budakalászt?
@gazoló: Ja és örülök, hogy a II VH többi országának katonai alakulataiban, csak ma született bárányok harcoltak és ezt nyilván te is így tudod. :)
@gazoló:
Háborúban ez van. Magyarok millióit pusztították el több ezer év alatt.
Románok a székelyeket, szerbek a magyarokat, oroszok a magyarokat, osztrákok a magyarokat, törökök, tatárok a magyarokat.
A rohadt franciák csak azért nem jöttek ide, mert nem vagyunk határosok, viszont megbosszulták Trianonnal Atilla által elszenvedett vereségüket. Az osztrákok meg megkapták jutalmul mi területünket, ahol halálra vertük őket a pozsonyi csatában.
@Gábris szomszéd:
Szerintem az amcsi meg orosz bombázók is kikerülgetik a civileket Szíriában, olyan jóindulatúan háborúznak.
@Imola Helyesi: Imola drága,szólok,hogy az Árpád kor alatt a franciákkal kifejezetten jó kapcsolatunk volt..II.Géza, III. Béla és társai
@Gábris szomszéd:
Nem tudod te sem, mit akar lekapcsolni, csak linkelsz? Ez a kép , amit betettél, egy tipikus rosszindulatú, ez még a Szépművészetiben készült.
@PeniValdes:
Csillag, én Atilláról írtam, nem ugyanaz ám.
@PeniValdes:
Csillag, akkor még nem voltak franciák, jobb ha tőlem tudod, legfeljebb népcsoportok, akik ott laktak.
@Imola Helyesi: csillag olvasgassál korabeli feljegyzéseket
@Imola Helyesi: Ez nem rosszindulat, hanem tényszerűség. :)
@PeniValdes:
Inkább te olvassál ilyeneket, ne csak képeket nézegessél., többször indítottak hadjáratot Frankföldre, Burgundiába, sőt gyermek Lajcsit sikeresen legyőzték a pozsonyi csatában. Akkor még sem Franciaország sem Németország nem volt, hanem tartományok.
@Gábris szomszéd:
Ott áll hátul a teremőr, és MTI fotó. Nem Habony lakásában készült, viszont ilyen nagy értékű képeket biztosan nem ő őriz.
Valamint ez egy vendég kiállításon készülhetett, azt meg már régen visszavitték abba az országba, ahonnan hozták.
A Jobbik ilyen molcsó trükkökkel akar szavazókat nyerni vagy simán másolja az indexet vagy a 444-t?
@Imola Helyesi: Imolka drága! Ha nem tűnt volna fel mindenki pontosan tudja, hogy hol készült a kép, ahogy azt is, hogy abban a lakásban amit habonyárpika volt anyósa bérel az ötödik kerületi önkormányzattól a szépművészeti múzeum értékes festményei landoltak. Magyarázzam még tovább mi a gond vagy magadtól is rájössz? :)

atlatszo.hu/2016/02/09/a-szepmuveszeti-muzeum-tiz-ertekes-antik-festmenyt-kolcsonzott-ki-a-szerb-utca-9-be/

index.hu/belfold/2016/02/11/torvenymodositas_kellett_hogy_habonyekhoz_keruljenek_a_mutargyak/
@Gábris szomszéd:
Csak azt nem írják le, mikor lakott ott Habony. Világosan leírják a kölcsönző személyét, két liberális személy.
De ha Habony ellopta a festményeket, tegyenek feljelentést.
Nem gondolod, hogy Baán nem olyan hülye, hogy ne tudja, ő felel a muzeális értékekért?
@gazoló:
Itt a színvonalad, te a majmok bolygójáról idetévedt orángután:
www.youtube.com/watch?v=M3ZXCoEON8E
@Imola Helyesi:
"A rohadt franciák csak azért nem jöttek ide, mert nem vagyunk határosok."
Imolám!
Még időben figyelmeztesd Orbán Viktort erre a földrajzi helyzetre, nehogy a franciákhoz is közvetlen
sztrádákról álmodjon, mint a lengyelek esetében.
Mert utóbbiak sem határosok.
@látjátok feleim szümtükkel:
"A bírók rájönnek, hogy a hatalom kapun belül az ő kezükben van."
Emellett van egy szakmai kényszer és presztizs is.
Na meg Strasbourg!
„Most nem azt kívánja tőlünk az oktatási rendszer elsősorban, hogy hazudjunk egy ideológia érdekében. Sokkal rafináltabb módszer bedarálni az emberségünket, gondolkodni képtelen robotokká tenni bennünket, hogy arctalan masszává zúzzuk az egyéneket a nagy iskolagépben. Akik nem kérdeznek. Nem vitatkoznak. Nem kell tekintettel lenni rájuk, a tempójukhoz igazítani a tananyagot. Adott a tanterv, harminc gyerek, negyvenöt perc, tessék átpréselni rajtuk. Mi ez, ha nem oktatási erőszak?”

www.168ora.hu/velemeny/kiss-judit-agnes-mi-ez-ha-nem-oktatasi-eroszak-142928.html
A lengyelek is tudják, csak a gond van a migráncsokkal:

"Öccse ölhette meg a Münchenben holtan talált magyar nőt
2016. február 11., csütörtök

Holtan találtak egy müncheni luxuslakásban egy 38 éves magyar nőt. Magyarországon fogták el a 36 éves öccsét, a gyanú szerint ő végezhetett vele, a pénzét akarta megszerezni – írja a Süddeutsche Zeitung."

hvg.hu/vilag/20160211_occse_olhette_meg_a_munchenben_holtan_talalt_magyar_not

Kivelük...
süti beállítások módosítása