Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.18. 10:07 Fabius

Lázárnál szimatol a Csalás Elleni Hivatal

Aszongyák a hírek, hogy ma megérkezik a következő szerelmetes levél Brüsszelből, amiben az Európai Bizottság a paksi bővítés beszerzéseinek felfüggesztését kéri. Hiába mondta a lézerjani, hogy "Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai együttműködést az oroszokkal" - az Unió mégis úgy ítéli meg, hogy csúnyálkodtuk a putyinistákkal mikor versenypályázat nélkül pacsiztunk le velük a Magyar Népköztársaság Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányának 66'-os kormányközi megállapodásának értelmében.

Mer'az van, tecciktudni, hogy az európai közbeszerzési piacra harmadik felet meghívni Magyarország önállóan nem jogosult, úgy meg különösen nem, hogy a tagállamokat kizárja a tendereztetés mellőzésével.

Szegény lézer, mire a fejét megvakarta már ott toporgott az irodájában pár OLAF - az Unió csalás elleni hivatala - alkalmazott, hogyaszongya drága lézer úr, legyen már kedves beszámolni hogy volt az a pár óra alatt elbírált 5 milliárdos villámtender, amivel kicselezték az új közbeszerzési törvényt is. Azt az új közbeszerzési törvény, aminek pár pontja önmagában is morálisan ingoványos, és nekifutásból herén rúgás néz ki értük. De ha már magyarázkodni teccik akkor vegyük már ide a másik 5 milliárdos tanácsadói kismiújságot is - a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadó tendere - mert a felakadt lemezként makogás rendkívül szórakoztató.

lazar_poker.jpg

10 milliárd Uniós lóvét eltapsolni gyanús körülmények között meg nem az.

Ezen kívül azt is tessék már megindokolni, drága lézer úr, hogy miért késnek a minőségbiztosítási és szabályossági döntések kiadásával 4-10 hónapokat? Bónuszként arról is nyilatkozhat kedves miniszterelnöki miniszter, hogy a „felelős akkreditált közbeszerzési szakértő” címeket mi alapján teccenek újraosztani, mert első ránézésre a trafikmutyi - felszámolóbiztos kottából bazseválásnak tűnik. Természetesen a válaszokat úgy tessék átgondolni, hogy Paks-Miniszterelnökség-Közbeszerzési törvény miatt indítható kötelezettségszegési eljárások száma egytől végtelenig terjedhet.

Ezek ellen meg a gyoda nem véd.

 

 

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr368088154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

még:

Rácuppant Brüsszel Orbán vejének ügyeire

Nemcsak az EU csaláselleni irodája nyomozza az Elios Innovatív közbeszerzési győzelemsorozatát, hanem zajlik egy másik uniós vizsgálat is. Ha bebizonyosodik, hogy szabálytalanságok történtek, akkor Magyarországot várhatóan pénzben mérhető kár éri.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F11%2F18%2Fracuppant-brusszel-orban-vejenek-ugyeire

---

Népszabadság: megint bűzlik valami az Atevnél a Kehi szerint

Újabb 800 millió forintos vagyoni hátrányt állapított meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) egy állami cégnél, az Atevnél. Csalás és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Az érintett ügyleteket már az Orbán-kormány alatt kötötte a vállalat – értesült a Népszabadság.

hvg.hu/kkv/20151118_Nepszabadsag_megint_buzlik_valami_az_Atev

---

Népszabadság: Visszatér Orbán mellé Giró-Szász

Új poszton tér vissza a kormányzati munkához a korábbi államtitkár és volt kormányszóvivő. Orbán Viktor miniszterelnök belpolitikai főtanácsadónak kérte fel Giró-Szász András, amit a Századvég egykori elemzője elfogadott – értesült több forrásból a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20151118_nepszabadsag_visszater_orban_melle_giro
Ez lett az eredménye a sok-sok kokinak és sallernak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ha bebizonyosodik, hogy szabálytalanságok történtek, akkor Magyarországot várhatóan pénzben mérhető kár éri."

Ami ugyé lehet akár hivatali viszaélés, akár hűtelen kezelés. Meg még bármi már is.
@látjátok feleim szümtükkel:

Vagy csak nem kellett volna annyit kiabálni, hog a fidesz is lop. Mármint Lázárnak.:O
"mert első ránézésre a trafikmutyi - felszámolóbiztos kottából bazseválásnak tűnik. "

természetesen gyurcsány kottájából bazsevál a fidesz, és különben is sorosgyörgy.
amúgy rohadt kíváncsi vagyok, hogy ezeket hogy fogják rákenni a cocialistákra? már az indoklás milyen lesz?
amúgy én az OLAF-nak megmondanám, hogy nincs itt semmiféle csalás, viszont megmutatnám a 40 centis kilátót, amit eltakar a mögötte lévő víztározó dombja; megmutatnám zsiga marcell leaszfaltozott utcáját (ami csak a házáig lett leaszfaltozva); megmutatnám neki az átadatlan várbazárt; mutatnék neki fotókat mészáros lőrincről és nyerges zsoltról; megmutatnám, hogy dolgoznak a rabok és a közmunkások elsimon szőlőbirtokán; egy darab fehér papíron megmutatnám semjén zsolt miniszterelnökhelyettes önálló gondolatait; megmutatnám illés zoltán '98 óta változatlan vagyonnyilatkozatát; megmutatnám orbán saját stadionját és kisvasútját; megmutatnám az elios által felszerelt kandelábereket, és közölném, hogy nincs itt kérem látnivaló.
@Secnir:

"megmutatnám az elios által felszerelt kandelábereket, és közölném, hogy nincs itt kérem látnivaló."

- hát itt is dolgozott a elios a várusunkban, kicseréltek mindent, és olyan sötétek az utcák, h néha felnyomom a refit a városban.
Pedig milyen boldog lenne lézerjani ha a gyoda az olafosokat is megállíthatná. :)
Ebből a hírből is látszik, hogy Orbán Viktornak van igaza, amikor azt mondja: "Napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését, mert úgy néz ki, hogy a három csapásnak és a tényleges életfogytiglannak nincs elég visszatartó ereje."
@Pantagruel:
én olyan statisztikákat láttam, hogy a halálbüntetésnek nincs visszatartó ereje. egyébként már maga a törvény neve is rossz, hiszen a helyes fordítás 3 húzás (nincs több húzásod), ez a "strike" megjelölés ugyanis kártyajátékból ered
@CsekklisztNo.10Reloaded: tudtommal baseball, de tök mindegy, a lényeg, hogy három lehetőséget takar, magyar megfelelője a "dobás", lásd ez volt az utolsó dobásod. viszont valóban nincs, ez így van, mert rosszul alkalmazzák.
tényleg, az is lehet! bár baseballról keveset tudok
@Pantagruel:
tényleg, az is lehet! bár baseballról keveset tudok ..
valamiért ez a korrupció nálunk magyaroknál egyáltalán semmilyen ingerküszöböt nem ér el. ha valaki 1 milliót lop, az persze nagy bűn, de egy 1 milliárdos megvesztegetés, az business as usual
Lassan itt az ideje egy újabb békemenetnek...!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Valamiért ez a korrupció nálunk magyaroknál egyáltalán semmilyen ingerküszöböt nem ér el."
Ez azért van, mert a lopások pénzben kifejezett összege túl megy azon a határon, amelyet az emberek nagy része összegszerűségében fel tud fogni.
Milliók talán, de hogy hány millió van 1 milliárdban, az nem a hétköznapokban előforduló tapasztalat.
Azért lenne jó néha naturáliákban is kifejezni az összegszerűségeket, vagy egyéb mutatókban is.
Jéggel számolgattuk, hogy pl. az eb selejtezőn a magyarok által rúgott egy gól 71 millióba került a kiosztandó jutalmakat tekintve.
Vagy 6-7 mrd kéne a várólisták megszüntetésére, szemben a Századvégnek adott 4.8 milliárddal szemben.
Ilyesmi.
@Pantagruel:

Szerintem félre érted a törvényt, azt csak úgy lehet alkalmazni, ahogy írva vagyon. Talán inkább rosszul fogalmazták meg az alkalmazandó szöveget. Amin ugye lehetne változtatni.
@Mariann19:

Ez tévedés (a Parkinson törvény itt és így nem érvényes).

Az ingerküszöböt ugyanis húsz forint ellopása se éri el, ugyanúgy, ahogy az ötmilliárdé se, mégpedig azért, mert az emberek nem hiszik, hogy tudnának tenni valamit is ellene.

- A másik is csak lopna ... tehetetlenek vagyunk - tárja szét kezét Józsi bácsi.

Hogy ez a nézet honnan gyün, arról nem elmélkednék ikcedszer.
@vakapad:
"Az ingerküszöböt ugyanis húsz forint ellopása sem éri el."
Ez igaz, mert az igazságszolgáltatásunk tévelygései az embereket közönyre kényszerítik, és ez a helyzet megváltozhatatlan.
"Az ötmilliárdé sem."
A lopások mértékének érzékeltetése viszont felismerést válthat ki az emberekben, tehát hasznos, gondolkodásra késztet, fellazítja a passzivitást.
@látjátok feleim szümtükkel: őő, én úgy tudom, a törvényt sokféleképp lehet értelmezni, csak a fanatikus hívek szerint lehet egyféleképpen, akik szerint éppen az ő olvasatuk az igaz, ezért van annyi sarus meg korsós szekta, alkotmánybíró, legutóbb melegházasság témában, ahány alkotmánybíró volt, annyifélét mondott, és csak azért szavaztak kétféleképpen, mert csak ez a két lehetőség volt adott. máskülönben értelemszerűen a törvény olyan, amilyen, illetve a joggyakorlat.
A törvényt egy féle képp lehet értelmezni, a magyar nyelvtan szabályai szerint. Ezt elméletileg minden magyar anyanyelvű állampolgár érti. Ez azért alap, mert a magyar törvények első kanyarban a magyar állapolgárokra terjednek ki, vagy a magyar állam fennhatósága alatti eseményre.
A törvényt félremagyarázni lehet sok módon, de értelmezni csak és kizárólag bíróság értelmezheti, mert ha vita van a törvény alkamazásának kérdéskörében, akkor azt ( némi kivétellel, amire mostanában gyakran történik kísérlet a jogalkotás során ) bíróság döntheti el.
A magyar nyelv szépségeit és buktatóit egyik kommentelő a napokban kiválóan illusztrálta egy verssel, melyet ajánlok figyelmedbe.

Amikor egy törvényi rendelkezést bírók is eltérően értelmeznek, akkor ott nem az értelmezővel, hanem a jogalkotóval van gond, mert nem tudta az akaratát és a szándékát egyértelműen, mindenki által közérthetően megfogalmazni. Ezért nem illő a bírók nyakába varrni olyan hibát, amit mások követnek el.
@látjátok feleim szümtükkel: abban egyetértek, hogy a jog a nyelvtanról szól, nem a logikáról vagy az igazságról, épp a minap említettem meg valakinek, a nyelv azonban pontatlan, és másodpercről másodpercre változik, ráadásul a jog szaknyelv, és csak a jogászok beszélik, vagy ők sem, csak róluk gondoljuk, hogy beszélik, azaz elméletileg sem érti minden polgár, részben ebből élnek az ügyvédek. szép dolog, hogy úgy kezded, a törvényt egyféleképp lehet értelmezni, és három bekezdéssel lejjebb úgy folytatod, hogy amikor a bírók eltérően értelmeznek valamit... aztán egyszer azt írod, hogy minden magyar anyanyelvű állampolgár érti, később meg azt, hogy értelmezniük sem szabad és előfordul, nincs is mit, tehát elviekben mind értünk valamit, ami pontatlan, és ezért értelmezhetetlen, vagy nem közérthető. nagyon érdekes.
@Mariann19: Szerintem azért van, mert az egész ország érintett benne. A korrupcióval egy baj van, hogy nem terjed ki mindenre s mindenkire. A földhivatalban semmi probléma. A rendőrrel azonban már nem tudod, hogy ha pénzt kínálsz neki, elfogadja, vagy megbüntet. Ez az igazi probléma. Az nem baj, hogy Viktor elveszi, ami jár, legalább nem a büdös kommunisták nyúlják le, nekem is ebből van trafikom, vagy Lázár kockáról kockára összekuporgat magának egy megyét, ha azt én világíthatom ki vagy a fiam, vagy ha stadionok épülnek, ha az én vállalkozásom szállítja a biztonságtechnikai berendezéseket. Aki nem vesz részt ebben, az lúzer, vezstesek mindig lesznek, a verseny az verseny. Az ilyenekkel nem kell törődni, menjenek csak mosogatni Londonba meg riksázni Rotterdamba, ahogy Gyurcsány mondta, el lehet menni. Az ingerküszöböt pedig természetesen eléri a lopás, ilyen esetekre van a fagyálló.
Egy kis off:

mandiner.hu/cikk/20151116_bayer_zsolt_tizennegy_eves_kortol_folfele_minden_muszlim_potencialis_gyilkos

Ha nem tudnám, hogy ez a tahó írta volna simán gondolnám hogy egy Heinrich Himmler beszéd valamikor a 40-es évek elejéből...
@Pantagruel: "Aki nem vesz részt ebben, az lúzer, vezstesek mindig lesznek, a verseny az verseny"

Nem is tudtam, hogy a lopást is lehet versenyszerűen űzni.:O
@Amadeus62:
Egy ilyen ex-népszabis kis takonygerincű senkitől miért csodálkozol?
Anyját is, apróért... nemhogy a jelenlegi árfolyamért.
Mindig is mondtam, "kurvának áll a világ!"
@CsekklisztNo.10Reloaded: @Mariann19:
valamikor még a felső pleisztocénba', a kedvenc oktatóm mesélte a korrupció mo.-i "körtáncát", mesebeli zokni gyár a helyszín.

a portás hazavisz egy nájlon szatyor fuszeklit, havonta. ezt tudja mindenki, ezt viszont a portás is tudja, hogy mindenki tudja. na innen indulunk.
a melós 2 szatyorral visz, a művezető már lada csomagtartónyit, a pártitkár a volga végit pakolja meg, a főkönyvelő a pótos ifát, a vez.igazgató eftáss meg a vonatszerelvényt.

na most merjen szólni a portás!

szerintem valahogy így lehetnek a politikai és gazdasági "elit" tagja a madöftől a dzsobbikig, per pillanat a fidesz a vez.igazgató.
@Secnir:

Mintha még nem láttad volna lefutni ezt a kört:)!

Majd meg lesz magyarázva, hogy OLAF-ék a szocik aljas NER- és nemzetromboló feljelentésének eredményeképpen vizsgálódnak, amúgy is az egész koncepciós, csak a gonoszmultik akarják kigolyózni a tisztességes oroszokat, ránk kényszeríteni a nyugati uzsorahitelt, és megfosztani a 40%-nyi magyar vállalkozót a számukra engedélyezett bevételtől, mert az EU által megszabott BIZTOSAN kevesebb lesz ennél.

Ezek közül melyiket tartod elképzelhetetlennek és/vagy nem láttál még olyat:)?
A legnagyobb átverés ezzel az egésszel az, hogy őket egyáltalán nem érdekli, ha az Unió büntet, hiszen addigra már kisíbolták, amit akartak, a büntit pedig szépen beillesztik a költségvetésbe és mi pedig az adóinkon keresztül kifizetjük. Ezzel minden legalizálódik és az Unió is megnyugszik, hiszen a kormány tudomásul vette a kirótt terheket.
hogy miért is tartunk itt???
egy napos poszt, és az enyémmel együtt 35 komment, ennyike, s a többi néma csend...
@látjátok feleim szümtükkel:
Röviden és velősen: a hasznot privatizálták, a hátrányt kollektivizálták. Ők élvezték - mi szívünk.
@Secnir:
Ugyan már. Mióta kell indokolni a Gyurcsányozást vagy Sorosozást? (ideje lenne már valamelyikre lecserélni az ultiban a fedáksárit)
@Myrath:
Hát meg kell fizetni azt, hogy így tudjanak számolni:
"A Fidesz manipulált számokkal bizonygatja, hogy „soha egyik kormány sem tett annyit a gyermekszegénység” ellen, mint pont az övék.

Állításuk szerint a kisgyerekek 90 százaléka, 318 ezer kisgyerek kap iskolai és óvodai étkeztetést. Ezzel szemben a hivatalos adatok szerint 475 ezer 4 év alatti, 482 ezer 5-9 éves és 490 ezer 10-14 éves gyermek van hazánkban, vagyis 1,013 millió 14 év alatti gyermek. Rejtély, hogy a fideszeseknek hogy jött ki a 318 ezres szám, és ez minek a 90%-a."
nyugatifeny.blog.hu/2015/11/18/ime_az_5_legpofatlanabb_nyilatkozat_az_ehezo_gyerekekrol_szavazzon
@kekex:
Az más kérdés, hogy nálam harmadjára is összeadva 1.447ezer gyerek jött ki 14 év alattiként, de gondolom a gyes-en, gyed-en levőket levonták belőle.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt igen nagy valószínűséggel rosszul ítéled meg. Máshol pörögnek a kommentek. Itt sikeresen kivéreztették a klub-jelleget, Fab - igen rosszul értelmezett - fixa ideája miatt.
Már mindegy, ez a vonat elment. Talán lesz új gárda, akiket a házi náci köszönt reggel és kíván jóéjszakát (nem valóságosan, hiszen ez a net, mint írta:)), talán nem.
A pirula Fabé.

Annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy a régiek is megunhatták a dolgok ismétlését, magyarul belefáradtak.
Tudom, egy újszülöttnek minden...., na de hogy mind hülye legyen? Pszichiátriának, retro klubnak, emocionális hányásdombnak tekintsen egy közéleti blogot?

Mindenesetre köszönöm a sajtófigyelésed, hiányozni fog:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mindezt aközben, hogy 33 %-ra emelték az Áfájukat? (merthogy a 6 % felügyeleti díjat nehéz másként nézni!)
huppa.hu/baszodjal-meg-kormany-viktor/
@Orica Középföldi: Feltűnt, hogy mostanában alig írogatok és ugyanúgy csökken a komment szám? :)
@Mariann19:
Csak éppen az ellenzék is 1-2 mrd-ozik, ahelyett hogy ezermilliózna!
A sunyi törpe rendszeresen nem vesz részt a szavazásokon, ezzel reméli, hogy kisebb büntetésre számíthat. Ez a primitív sunyítás jellemzi - talán még a gyermekkorából. Emlékeztek a TY ostromnál "éppen" külföldön és a zavargásokat megelőző beszéd után azonnal (pánik szerűen) eltűnik a színről.
@Orica Középföldi:

Azért az is látszik, hogy mennyire vont "szervezett" a droidok eddigi tevékenysége:). Mert hadd ne higgyem el -még ha az esetleges kitiltásokat is beleszámolom-, hogy az összes NER-kompatibilis kommentelő egyszerre és magától gondolta úgy, hogy ezt a posztot most érintetlenül hagyja...
@kekex:
"Csak éppen az ellenzék is 1-2 milliárdozik, ahelyett, hogy ezermilliózna."
Pedig élhetne a megszólalásainál szónoki nyomatékként pl. így:
"Kedves honfitársaim! A kormány 4.8 milliárdos megbízást adott a Századvégnek számunkra ismeretlen célból, melyből pár ember részesül. Tetszenek tudni, hogy ez mennyi pénz? pl. 48 ezer nyugdíjas él ennyiből egy egész hónapig."
Gondolkozom valami egyenértékszámos ötleten, hogy hogyan lehetne plasztikusan kifejezni ezt a mértéktelen tékozlást.
@Pantagruel:
"Aki nem vesz részt ebben, az lúzer, vesztesek mindíg lesznek, a verseny, az verseny."
Ugye, ezt nem gondolod úgy, hogy napjainkban ehhez a teóriához kell igazodnunk?
Persze, egy ország működése során vannak vesztesek, csak nem mindegy, hogy ezek száma marginális, vagy a többséget érinti-e.
A verseny kérdésében az a döntő, hogy nemes-e a kijelölt cél, vagy alattomos szándékok szerint vezérelt-e.
Ebben a témában a verseny fogalma hibás, mert még a versenyben való részvétel is a kiválasztottaké. A nép nem állhat a rajtkőre, így még ha cinikusan be is állna a csörtébe, a részvétele kizárt.
Tudom, hogy az általad vázoltak szerint élünk ebben az országban, csak ne legyünk ennyire belenyugvóak, mert már így is demoralizált a magyar társadalom.
@nincs_itt:
"Kedvenc oktatóm mesélte a Mo-i korrupció körtáncát."
Oktatód példájában lopták a fuszeklit, a portástól a vezérigazgatóig, az ellopott fuszeklik száma a hatalmi fokozatokkal arányosan nőtt.
Ahol ez megtörténhet, ott rendszerszintű a probléma.
Nincsenek folyamatba tett ellenőrzési pontok, ahol már az első lopásnál jelez a rendszer.
Miután a fő tolvaj a szabálytalan működés fő haszonélvezője, hivatali feladatával ellentétben nem szünteti meg a bajok gyökerét.
A fuszekli lopkodást adaptáld a jelenlegi magyar viszonyokra. Teljes az átfedés.
@Gábris szomszéd:

Már betöltötted a szerepedet, célt értél.
@Mariann19: de a lényeg, gondolom kihámozható volt belőle!

a portás nem "jelentheti fel" a többieket, mert azonnal jön a riposzt: Te is loptál!

tökéletesen lefedi a mára kifejlődött politikai és gazdasági "elit" működését mo.-on!

a portás (a zemberek) is kicsit lophatnak(ügyeskedhetnek, megoldhattyák "okosba"), és onnan felfelé viszont galaktikus méretek ölthet bármi!

na ezért mondtam, hogy a pathologus sem tolhat mo. irányába!
süti beállítások módosítása