Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.16. 11:12 Fabius

Hekkeljük meg a nemzeti konzultációt!

Érkezik lassan a kormányspam, lehet egyéni vérmérséklet alapján kitölteni és visszaküldeni, cetlikre tépni, bosszankodni vagy örvendezni. A Helsinki Bizottság szerint az is megoldás lenne, ha üres boríték visszaküldésével meghekkelnénk az egészet. Jó, utóbbi Orbánék hülyeségére nem orvosság, de mindenképpen látható jele lenne a másként gondolkodásnak. 

Miután jobb megoldás nem jut eszembe, én ezt fogom tenni. 

Már csak azért is, mert a HB szórólapjára nyomott Kossuth és a mondanivaló eszembe juttatott egy gondolatmenetet. Évezredes hagyománya van annak, hogy hol tőlünk menekül valamelyik prominensünk, hol mi fogadunk be hazájában üldözötté vált idegent. A lengyelekkel gyakorlatilag az államalapítás óta kialakított viszony, hogy hol mi nekik, hol ők nekünk nyújtanak politikai menedéket. 

Bezprym herceggel, Szent István lengyel származású unokaöccsével kezdődött az egész. A menekülő herceg a Balaton felvidéken kapott birtokot a nagybácsitól, letelepedett és egy későbbi kétharmad buktató fideszfészket - Veszprém - neveztek el róla. Amikor fordult a kocka akkor meg az Árpád házi hercegek, András, Béla és Levente kaptak lengyel oltalmat, majd I. András a segítségükkel ült a trónra végül. I. Béla harcolt a pomerániai törzsek ellen a lengyelek oldalán, vitézségéért jutalmul királylány kezet kapott, mint a mesében, fia  I. (Szent) László királyunk is Lengyelországban született. László királyunk menekülő nagybátyjának, II. Boleszlávnak nyújtott "politikai menedékjogot". 

Az Anjou-k alatt Nagy Kázmér az általa alapított krakkói egyetemen látta vendégül a tanulni vágyó magyar fiatalokat, pálos szerzeteseink kolostort alapítottak Jasna Górában. Mohács után Szapolyai keresett támogatást a lengyel udvarnál, később az onnan menekülő unitáriusok találtak menedéket Erdélyben. Báthori István lengyel király lett és próbálta kibékíteni a lengyel nemességet egymással, III. Sobieski János Szent Ligába csatlakozó hadai segítettek kiűzni a törököt az országból. A Habsburg uralom alatt a kurucok és Rákóczi számíthatott baráti befogadásra és segítségre, a felosztás utáni lengyel forradalomban és leverése után az emigrációs hullámban ők számíthattak miránk.

Az 1848-as forradalomból kivették részüket lengyel barátaink is Bem és Dembinszki vezetésével, amit 1863-ban Eszterházy Ottó és Herman Ottó (igen, az a Herman Ottó) a forradalmuk támogatásával hálált meg. Elbukása után a lengyel emigránsok ismét nálunk találnak menedéket és munkát. 1939 szeptember elsején a III. Birodalom és a Szovjetunió csapatai lerohanják Lengyelországot, szeptember hetedikén a Teleki kormány minden diplomáciai nyomás ellenére megnyitja a határokat a menekülő lengyelek előtt. 1956 október 23. a szovjet rendszerrel szembeforduló lengyelek melletti szimpátiatüntetésből alakult ki, a forradalom alatt pedig véradással, gyógyszer és élelmiszer szállítmányokkal segítettek ők minket.

Mi köze ennek az egésznek a bevándorláspolitikához mikor Lengyelország is Uniós tagállam?

Talán csak annyi, Orbánnak köszönhetően az évezredes barátság összement, mint gyapjútakaró a főzőmosásban, és hálát adhatunk az égnek, hogy I. István nem volt akkora korlátolt tök, mint Orbán. Mert akkor asszem máshogy alakul a magyar történelem.

758 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr187463436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Imola Helyesi: Van konzultáció?? Téged meg egyszer csak jön Boli és kiment innen
A saját lábán álló Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenye csaknem kétszer annyi közpénzt kap, mint az Élet menete, a Mazsök és a dokumentációs központ együtt - csak nehogy baj legyen belőle... :)

A jövő évi költségvetés tervezetét szerdán nyújtotta be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek. A költségvetési sorok között bújik meg a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny megrendezési költsége - legalábbis amennyit az állam erre szán. A költségre elkülönített összeg 614 millió 800 ezer forint. (Lásd a 2016. évi költségvetés Miniszterelnökségre vonatkozó fejezete.)

www.parlament.hu/irom40/04730/04730.pdf
(49. oldal)
@Eszter jött: Nyugi mindjárt beindul a "demokrácia" és lesz megint egy heted. :)
@Gábris szomszéd:

Tévedsz! Nem a demokrácia fog beindulni, hanem Te. Térdig járunk majd a betyárhírekbe, jobbegyenesbe, stb., stb.

Valahogy nincs nagy kedvem hozzá.
@Gábris szomszéd:haver, azé belehúztál megint:)))
@KÁTÉó53éúétr6:
Mi már régen megbeszéltük tegnap, te nem voltál sehol, pótolhatod.
@tristen2005:
Aha, azért raksz be ilyen képeket, és még te vázázol.
@Eszter jött: Nincs azzal semmi gáz.

A betyár csodaszer: egy kis bográcsozás, és máris megjelenik a Készenléti Rendőrség szubjektív biztonságérzetet erősíteni. :D

www.hirado.hu/2015/05/15/cafolatot-tett-kozze-a-rendorseg/
@taga20: Igazad van. Szerintem is botrányos, hogy Ráhelke hobbijára, félmilliárd forintnál is többet költünk majd jövőre.
@Gábris szomszéd:

Attól, hogy az oroszok néven nevezték a gyereket, még etetik, amíg az érdekeiket szolgálja.
Vona kifejezte reményét az ölebi pozíciót illetően, ami nem vall politikai éleslátásra.
@Orica Középföldi: Sikerült elég nagy ellentmondásba keveredned. :)
@Gábris szomszéd:

Tartsd meg a híreid! Majd kikerüllek egy hétig, ha addig kibírod zsidózás nélkül.
Aztán újra havaj lesz.))))
@Eszter jött: Kíváncsivá tettél. Egyszer elmesélhetnéd szerinted mi számít zsidózásnak. :)
@Gábris szomszéd: gondolom te is örülsz nemes jeles lászló sikerének, ez a magyarok sikere.
@Gábris szomszéd:
és miket fognak kotyvasztani? létezik a Food csatorna amiben nagyrészt főzöcske megy egyik nagyobb baromság a másiknál, ki nem állhatom a szakácsversenyeket, a kaják legnagyobb részét én egyetlen rövid jelzővel szoktam illetni mikor HD-ben mutattyák: FÚJDEGUSZTUSTALAN

sürögnek forognak mindenféle dilinyós dologgal és és azután kiraknak egy nagy hatalmas tányérra 7 darab akármit amiről nem lehet megmondani micsoda hacsak a szakács el nem meséli
a zsüri meghallgattya és csak utána kezdi szapúlni vagy dícsérni...vagy mindkettő eccerre

kurva unalmas

és a ráhelke lesz a konyhamalac? vagy ő fog mosogatni?

nemzeti színű rokolyában

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:

Attól, hogy nem érted, még nem ellentmondás.

Miért a zsidók pénzéért aggódtok? Miért nem a gyerekétkeztetésért? Költői volt a kérdés.

Ráhelnek semmi köze a nemzetközi szakácsversenyhez.
@Rodeo36: "s a ráhelke lesz a konyhamalac? vagy ő fog mosogatni?"

Azt még nem tudom de jövőre több mint 600 millát rá fognak majd költeni az adófizetők pénzéből. :(
@Gábris szomszéd:
nem hallottad a hírt? a Pápa ma szentté avatott 2 palesztin apácát, mindeszt azután, hogy 3 hónap után a netán yahúúúúúú alakított egy kormányat és az legalább egy hónapig műxik is...ami: VESZEXENEK ORDÍTOZVA az a KNESSZET..KÉPZELD MIT MONDANAK OTT geruzalemme mikor meghallják eme baráti üzenetet, valamint a Pápa elismerte Palesztínát is ott Palesztínában

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk

az országházra mikor teszitek ki a félholdat meg a sarlót és a kalapácsot eccerre? a nagy vöröscsillag mellé?

olyan szép
@Orica Középföldi: 1. Attól, hogy te azt hiszed érted még maradhatsz ellentmondásban.:)
2. Bizony a gyermekétkeztetés még fontosabb, éppen ezért aggódom, hogy másoknál nem az lesz a prioritás.
3. Járj egy picit utána. Budapesten pláne lesz majd hozzá köze.
@Gábris szomszéd:
és még egy kérdés?
és rá is fér a 600 milla? lehet hogy az addigra már csak 12 CHF-et fog érni?

vagy egy stolwerket

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Persze hallottam már róla, hogy hirtelen Ferenc pápa sem olyan kóser már nekik.

alfahir.hu/mar_meg_is_szolalt_izrael

Félhold a parlamentre?
Emiatt kérdezed esetleg?

www.atv.hu/belfold/20150515-hatalmas-mecset-epulhet-budapesten
@taga20: Hát az a minimum, hogy 205 milliós adófizetői támogatásból, csinálnak valami értékelhetőt. :) De neked nyilván azok az alkotások is tetszenek, ahol más népek fájdalmait mutatják be, hasonlóan mély művészi erővel.
@Gábris szomszéd: ördögöd van kicsi jobbikos.
gondolom két dunai kitérő köszt ti is :)

haver, neked jó az, ha mindenki meg vet, boli meg ki vet?
@Eszter jött:
Olyanom van, amin az egyik hangszín a Hammond. Sajnos csak ritkán használom, ahhoz hangulat kell D
Most van félidő a barcameccsen
@taga20: "haver, neked jó az, ha mindenki meg vet, boli meg ki vet?"

Öreg, akik igazán ismernek és fontosak nekem, azok nem vetnek meg. Másrészt hol látsz te itt MINDENKIT? :) A többi pedig tényleg szóra sem érdemes.
@taga20: Na jó lazulj el. Erre igazán lehet, bár lehet nem ismered őket. :)

youtu.be/IdqNmvWeNz8
@taga20: Na látod van azért olyan ruszki, akit még te is kedvelhetsz. :)

index.hu/sport/boksz/2015/05/17/golovkin_sorban_20_ko/
@Orica Középföldi:

"Tehát az, hogy amikor elkezdesz egy mondatot, és megérkezel a mondat végére, akkor az közben végig értelmes legyen. Ezt az egy kritériumot tartom szem előtt. Meg szoktam örülni, amikor valaki jól ír...

... érzékenyen észreveszem, ha nem téved egy mondat megfogalmazása során."

www.hir24.hu/nagyinterju/2015/05/11/laar-andras-on-most-komoly-arcot-vag-mikozben-reggel-meg-szart-egyet/
@pianolight:
No cuki… már nem úgy értem, csak – szóval adtál valamit – én is elvetem néha, pedig nem kellene mert ez szigorú műfaj, blogolni csak érzelemmentesen, grrr!!

Na, ez az amit leszarok, ha olyanom van, akkor… és privátban meg depláne. Kukába a trendekkel, az van, hogy a mai hangulatom így este az e-moll hegedaveseny Op64 – Mendelssohn tudta, hogy az utsó tétel az… (meg az előzőek is) na, az valami lesz, és széles vigyorral hallgatni! Mondjuk neki meg is volt rá minden oka, hogy vidámkodjon, gazdag család gyermeke volt, csak (…) írnia kellett, és akkor Mozart Klájnenáhtmjúszíkjának harmadik tétele is erre ad okot – nekem, szóval van miből csemegézni.
Egészségedre!:))
@Imola Helyesi:

"_@KÁTÉó53éúétr6:
Tévedsz, itt kemény munka folyik. Hekkelik a konzultációt.Meg engem közben._"

Kizárt, hogy kegyedet hekkelné bárki is itt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyök érzetére nincsenek tekintettel, s olykor a közérzet felelős rekreációs szabadságra gyököli.
télleg sült hal, van-e már a kérdőíven??? hamár hekk...
látom, hogy senki nem javul.
vannak, akik keverik a Hammondot a ciszmollal, pedig az egyik ehető, a másik meg üveg.
van aki a térképpel áll hadilábon, mert moszkau iszt di cukunftstatt dalolta nina hagen ánnó sok decibell. viszont legalább makó és jeruzsálem nem közeledett egymáshoz.
asztat is ovasom, hogy vannak itten ősmagyar nyelven is beszélők.

récsöl meg meg van mentve! éljen a közép!
@Knósszosz: jajaj+ lemarattam a tennapi válaszról! az a hajó ott La Rambla végibe, nem volt rossz sajnos kijállításra meg miazmásra mentünk a "vidék" kimaratt!
@jaegtoer:
Hálátlan, ezért dicsértem meg a fogalmazási készségét, hogy rajtam köszörülje a nyelvét?!.
@nincs_itt:
Aszt a bárkát minden túr-ista megnézi mer kötelező, meg a Kolombusz szobra sem kihagyható ottan, az a Teleféricó-ból is egy fotogenetikus izé, de enni azt nem a bulvárosban köll!

Ha igazi gulyáslevest akarok burkolni, én sem a Duna korzón kóstolom - ez világos. Drága és szar is.
Én mindenhol a turista útvonalaktól távoli kis lebujokat kerestem, azokban tudják mit szeretnek a helyiek, és azok a valódi ízek!
@pianolight:

" Ahhoz hangulat kell! "

Hányszor hallottam ezt a mondatot! A barátnőmnek is volt Hammondos gombja. ))
Ha meglátogattam, mindig ezzel érvelt a kérésemre. De tudtam, hogy csak oda kell rimánkodni a hangszer mellé, aztán biztosított a 2 órás házi koncert.
Mióta kiköltözött az USA-ba, nem hallottam élőben a gyönyörű hangzást.

A nővéremmel könnyebb dolgom volt tizenéves koromban. Üzletet kötöttünk. Ha egy hónapra bevállaltam a takarítást, hallgathattam, ha Mendelssohn-t gyakorol. Gyönyörűen hegedült.

A meccsbe csak belenéztem. Elállt a szél, füvet nyírtam, öntöztem. De felvettük, mint minden Barca meccset. Gondolom, egy hétig az lesz az esti program. ))
@Imola Helyesi:
"Aki kettős állampolgár, az szavazhat, aki külföldön dolgozik, de itthon állampolgár, az is, de aki elhagyta a hazáját, feladta az állampolgárságát, az nem."

És honnan tudod, hogy az itt hozzászólóknak megvan-e a magyar állampolgársága, vagy nincs?
@Eszter jött: Úgy látszik ez a hangulat dolog, "kommersz" duma DDD
Adventi időszakban a síposorgonát azért szoktam nyomogatni...
Nagyon szeretheted a zenét, ha ilyen áldozatokra is képes voltál D
Az én nővérem csellózott, de én rossz voltam, össze vissza ugráltam körülötte, ( 8 év korkülönbség D)
@Gábris szomszéd:

Az, mikor elkezdünk azon polemizálni, mi is a zsidózás.
Méricskélünk, magyarázkodunk, lebegtetjük az adott véleményt azzal a céllal, hogy bebizonyítsuk, nem is lépte át az íratlan erkölcsi szabályt.
Összehasonlítjuk különböző oda nem illő mondatokkal, azt bizonygatva, mások is tettek már hasonló kijelentést.
Közben maszatoljuk a felelősséget.

De vannak egyértelmű helyzetek. Például, mikor valaki a Duna-menti cipőkbe köpköd. Azt csak egy őrült vagy fanatikus próbálja elkenni, másként láttatni.

Találtam egy Szép Ernő írást. Te jutottál az eszembe róla.
Fogadd szeretettel!

Szép Ernő 1919-ben az alábbiakat írta:

“Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? Éppen olyan testszín vagyok, mint a magyarok. Kinek az ideája volt, hogy én itt zsidó legyek? Nekem bizony isten eszem ágába se volt, hogy zsidó leszek majd, ha megszületek. Itt várt a világon ez a buta meglepetés, mikor itt kiszálltam. Nekem itt zsidónak kell lenni. Miért? Én magamban, mikor nem gondolok erre, abszolúte nem vagyok zsidó, egy fiú vagyok, a szerelem a hazám, és az istenem a halál! És valaki rám néz, és az tudja, hogy én zsidó vagyok. Mintha ránéznék valakire, akiről tudják, hogy az lopott egyszer! És nekem a szememmel ki kell tartanom ezt a vádat vagy ráfogást vagy elnézést vagy mi az, hogy az embert zsidónak veszik. És nekem úgy kell néznem, hogy igenis, rendben van, jól van, zsidó vagyok. Pedig énbennem ez egyáltalában nincs elintézve. Én az egész dologgal nem vagyok tisztában. Nem vagyok ebbe beleegyezve, se belenyugodva, csak ráhagyom, hogy zsidó vagyok, mit csináljak? Engem kérdeznek, mikor rám néznek. Mit feleljek? Én egyszerűen elnevetném magam: de kérlek, hisz ez egy őrült ostobaság, csak nem fogunk ebben az érdekes életben ilyesmivel is foglalkozni? Sokszor úgy voltam vele, mintha az egész csak egy rossz vicc lenne, amit énellenem találtak ki, hogy ilyen butaság miatt is szenvedjek. Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.”

SZÉP ERNŐ : EMBERSZAG
@Knósszosz: Mendelsson elvarázsol, Mozart meg felvidít, idétlen-suta tánclépésben közlekednék sokszor, ha hallom DDD
@pianolight:

Nem vagyok szagértő, csak egy lelkes zenerajongó. Mindenevő.)))

Ma Vivaldival és Mozarttal főztem. Aztán Syrius, Non-Stop, Kex szólt míg kipihentem magam kicsit. A taga jóvoltából belemélyedtem az alternatívba- Sziámi.
Legújabb szerelmem Itzhak Perlman. Gondolom, vele fejezem be a napot.
@Eszter jött: Mit szólsz ahhoz, amikor bárkit csak azért kritizálunk aminek született és nem mondjuk a viselkedése vagy a tettei alapján? Vagy megfordítva, létezhet olyan egyén vagy csoport, akit "szent tehénként" nem lehet kritizálni a tettei vagy a viselkedése alapján?

További találós kérdés. Sérteni mindig csak az egyik fél sértheti a másikat, fordítva ellenben soha? Egy idő után milyen hozzáállás alakul ki azokkal szemben, akik örökös bűnbakkeresésükkel, arroganciájukkal, éjt nappallá téve vesznek üldözőbe mindenkit, aki nem meakulpázik előttük saját múltjuk bizonyos következményeiért?
@pianolight:
Mendelssohn és Mozart... nehéz különbséget tenni, nem is lehet - szerintem.
Egyiket ezért, a másikat amazért szereti az ember, géniuszok mindketten!!

És akkor a többiek...?
Ugye az Egmont az nem - de szorítkozzunk csak a nyitányára: az azért... ugye? Keresd meg, Christian Thielemann is csodálatos a Wiener Philharmonikerrel, de ajánlom Abbadót is, a nemtuti mediterránt.))

Egyébként meg ha ezek sem, akkor a Dupla Kávé, mint etalon a mulatós kolera szintjén. Lejjebb már csak a paksi új blokk matyó motívumokkal díszített generátora,...
@Eszter jött: Ha nem haragszol meg érte, ezt neked is elküldöm. Igaz nem klasszikus zene. :)

youtu.be/IdqNmvWeNz8
@Gábris szomszéd:

Ha nem haragszol meg / de akkor is, ha igen/, most fejezem be veled a beszélgetést erről a témáról.

Kérdeztél, leírtam a véleményem.

Az est további részét szeretném kellemesen eltölteni.
@Eszter jött: Igen az jó, hogy leírtad a véleményed, ahogy én vagy bárki más is megteheti. Neked is szép estét.
@Gábris szomszéd: és ismét egy -a gondolkodás szempontjából- eltékozolt hét...
Kövér: A Fidesz megkerülhető

"A következő választásokat el is lehet veszíteni. Azt mondtad, hogy nem megkerülhető a Fidesz. Miért ne lenne? Például Tapolcán egészen jól megkerülhető. Egy jobbikos polgármester mellett egy szocialista alpolgármester lett."

index.hu/belfold/2015/05/16/kover_laszlo/
@Gábris szomszéd: micsoda egy jellemtelen gyáva kis geci vagy...
"Kövér László Románia mellett, Szlovákiát is bírálta, amiért szerinte ott "egyenesen nemzetbiztonsági kockázati tényezőként" tekintenek a magyar közösségre. Úgy fogalmazott: a szlovák véleményformáló elit tisztességesebb tagjai lennének hivatottak arra, hogy önvizsgálatot tartsanak és megválaszolják, hogy "miért képtelenek arra minimális nagyvonalúságra", hogy elismerjék, ha az elit bűnöket követett el, és "ne állandóan azzal takarózzanak, hogy a szlovákokkal szemben követtek el bűnöket". Ezek a hivatkozások ráadásul "jelentős részben nem is igazak" - tette hozzá.

Kiemelte: a magyarok tömeges deportálása, kényszermunkára hurcolása a második világháborút követően az akkori csehszlovák politikai elit döntése volt, amit "haladó hagyományként" a különvált Szlovákia politikai elitje is a magáévá tett, miközben a németeknek megadta a minimális erkölcsi elégtételt - folytatta kövér László.

"Én itt látok egyfajta kisebbrendűségi komplexust is, amin azért túl kéne jutni" - mondta az Országgyűlés elnöke, aki szerint a szlovák nép többet érdemel ennél a megalázó helyzetnél."
www.bumm.sk/kulfold/2015/05/17/kover-laszlo-biralta-szlovakiat

A kurva életbe / nem kérek elnézést/!!!!

Kövér ezzel a nyilatkozatával most juttatta be a szlovák nacionalistákat a jövő évi választásokon a parlamentbe.
Ugyanúgy, mint 2010-ben, a kettős állampolgársági törvény elfogadásával.
Úgy látszik a Fidesz keményen megbünteti a szlovákiai magyarokat, amiért nem támogatjuk kellőképpen őket.
Most már biztos, hogy Ficonak lesz koalíciós partnere.
Kösz Fidesz, kösz Kövér!
Elcseszitek a jövőmet, ahogy több százezer felvidéki magyarét.
Bacca meg!
@Sir Bates dö Hól: Mivel te itt vagy folyamatosan, nem fogok hülyén meghalni. Bagettföldén mizujs?
.
LADÁNYI MIHÁLY: Ráolvasás

Adj a kéménynek lila füstöt,
adj a reggelnek tíz kakast,
adj a tócsának fodrozó szelet,
adj a halálnak fehér gyolcsot,
adj az ekének csonttalan mezõt,
s adj a költõnek esõvert életet,
adj az anyának jobb fiat,
vénebb hullát a tememtõnek,
s a munkásoknak kemény öklöket,
adj az állatnak meleg ólat,
adj az Istennek arany inget,
és kedvesebb hazát mindenkinek.
.
.
@Orica Középföldi:
.
Erre a kérdésre most nem tudok határozott választ adni.
Csak lesz valahogy.
-
Kellemes új napot mindenkinek!
@dr. jenőke (jenőke):

Csak pròbàl akklimatizàlòdni. Eddig nem nagyon jon ossze neki.
Kosz a verset. ))
@pianolight:
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=cbhyFVJP0wA

ez meg Liszt Meyerbeer és...aki elő tuggya adni
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz: @pianolight:
ugye a B A C H-
ra nem lehet egy adott hangnemben semmit sem írni
Liszt itt megoldotta (többek között)

www.youtube.com/watch?v=hjdjbsWt24w

ihajtyuhajoknak nem ajánlott, megárt...és sikolyhisztériát kapnak

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@pianolight: @Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=8dQCvAQhIwA
www.youtube.com/watch?v=juKolphjfds
ugye a harmadik sor a kottán az a láb hangok

ez meg ugye Vivaldi után Bach-osítva és hogyan két hegedű után egy orgonára a moll ból a-moll ba
kkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY

kkkkkkkk
brühüyyy
@pianolight:
ugye a BWV 593 az pont arra példa miért is vagy hülye
a délszaki Vivaldi-t átültette még izzóbb északi orgonára Silbermann meg volt őrűlve hogyan lehet eköré orgopnát építeni

azaz (ha zenészekről és nem kóklerekről van szó) a megjegyzésed Abbado (ugye Őszentsége a megszólítás) teljesen dilis pláne a déli származású Egmont gróf élete kapcsán az elnyomott Hollandiában

lásd még Verdi Don Carlos

kkkkkkkkkkk
brühüyyyy

ja... és tanulj tanulj és soha se hagyd abba még fér vagy már szétdohányoztad a fejed, olyan büdös hogy fertőtleníteni kell
ez meg a többieknek
www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
szóval kex meg omega és az összes lófasz helyett ajánlom eszt ha már valami
kell hozzá Sennheiser fejhallgató és Dragonfly

www.youtube.com/watch?v=tzpQHz2dGX8
Star Wars

@taga-nak nem javallt kell, hozzá nekije agy, ami ugye nincs

www.youtube.com/watch?v=magnG5fJDIA

www.youtube.com/watch?v=barZH7bUQvw

és erre mit mondtok ti kex -ek???
értékek melyek örökre fennmaradnak és amelyek sohasem értek szart sem

döncsetek a szar avgy az élet
kkkkkkkkkkkkkkkkkű
brühüyyy
taga figyeld a cerkófmajmot ott partitura nélkóül és a zenekar megy utána mint kábulatban

www.youtube.com/watch?v=doJxtcGzMZQ
brühüyyy
kkkkkkkkkk
és ez Liszt

azaz magyar??? kkkkkkkkkkkkkkkkk
aki felnőtt hozá
nézd a karmestert
www.youtube.com/watch?v=TF4Md-RhtvY

brühüyyy
Sir Georg Solti
a karmester beszél róla
www.youtube.com/watch?v=QG2G4X6IMY4
kkkkkkkkkkkkkkkk
és akkor beethoven megjelenik
brühüyyy
kkkkkkkkkk
jéééééééééééééééééééééééé kex?
alfa?

www.youtube.com/watch?v=S2uwDfZ7a9I
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Sok sok szépség kora reggel. :)
@Eszter jött: Jóreggelt, Eszter!
Innen sajnios nem tudok sem hallgatni, sem küldeni zenét :-(
Szerintem perlman csaudaszerelem, majd, ha valóban megismerted ( értve ezalatt, hogy belébújt a szíved mélyére), különlegességként hallgasd meg, mikor Oscar Petersonnal klezmert nyomnak DDD
nem akarok programot csinányi neked, de utána, nem fog neked megártani, ha einje kleine Zuckermant is hallgatol DDD
A mindenevés ( szomorúzene by Pici)alap,miközben nekem tanították a zenét ( tudom, könnyen letagadhatnám DDD). Még dobot is, mert az oskolazenekar repertoárjában nem volt ongorás darab, viszont a Háry Jánosban muszáj rendesen pergetni. Na abból annyit tudtam DDD
ha van rá érkezésed, olvasd a lentebbieket, is mert neked is szánom.
Ha fiatalabb lennéKKK, rádhajtanék DDD
Nem vok Orbánista, de nem kell Európába több bevándorló.
Most csak százezrek jönnek, de ha elszabadúl a pokol, tíz, de akár százmilliók szabaulhatnak a kontinensre.
Hogy a lengyel kimegy Hollandiába, vagy a magyar az osztrákokhoz az teljesen más!
A franciák is szőrig vették a csutkát, nyakunkon van négy millió muszlim.
Ha azok közül csak minden századik kattan be, akkor sem lehetnek nyugodtak hazájukban.
@Knósszosz: Szevasztok " Jeunesses Musicales International" bandatagok! ja, ez szól Rodeónak is!!!
Semmi bajom sem Abbadoval, akkor szerettem meg igazán, mikor Neujahr koncerteket ( ?) nyomatott Bécsben D. Bár nekem abban a a műfajban Lorin Maazel vót a kedvencem, tudod, a vigyorgós másnaposság is közrejátszott DD
kérdésedre, hogy a többiek, csak azt tudom írni, ami itt és most eszembe jut, Palestina, Lully, az összes barokk zene, ( személyes kedvencem vót, vagy van Maurice André trombitajátéka), Karácyonykor, ha van időm a családon kívül, meghallgatom Haendel Messiását, de Beethoven, sőt Haydn is ott van nálam a topon. Ezek, gondolom, nem leptek meg DDD
Na, akkor jöjkjön valami merészebb, Szeretem Ravel balkezes ongora versenyét, meg még sok mást is, Debussyt,( a kis négert gyerekkoromban játszottam) megálltam viszont Bartók vonósnégyesnél, Stockhausennál, Vajdáról, és Ligetiről nem is beszélve ... DDD
Utóbbiakról kórusénekes barátnéim is azt mongyák, kurva nehéz, és nem annyira csípik őket DDD
Végül, de nem utolsósorban, a duplakávéhoz: 87'ben 17 napon keresztül az hallgattam Austriában, vagyishogy nenm tudom, az 3+2 vót-e esetleg, a csipkéskomnbinéra gondolok. Ha nem én vótam a buszon a mikrofonba', akkó ezt nyomatta a soférünk, úgyhogy a délutánba hajlóan már szólnom kellett, hogy mosmá legyen fájront. Pedig, még az útkátrányozó melósoknak is teccett, a 35 fokos bécsi dugóban DDD
@Rodeo36: Mostmár általad igazolt ( nem félcédulás) hülyeként írom, hogy a B A C H fúgát csak úgy annyira ismerem, hogy ifjúkormbasn meg is próbáltam meg tanulni az elejét ...
Azé' kérdésem van hozzád: Miért, jössz Horowitz-al, mikor az má privátba megbeszéttük, hogy Liszt 2. kapcsán neked jobban tetszik az ő interpretációja, nekem meg a magyarosabb Cziffra ? Ízlések ???
Egyébként, érettebb korodra, még nem jöttél rá, hogy nem a fülünkkel hallunk, hanem az agyunkkal ?
Fentebb írtál a Sennheiseredről,nekem is van, de úgy érzem, bár, éteri a hangja, nem javítja a hallásom DDD
A hifimből, a CD olvasó hősies élet után meghótt, + a baloldali hangfalam is böcsületes, hosszú, és érdemekben gazdag szolgálat után, az alzheimer alsó középkategóriás tüneteit jelzi ...
Az 5.1-es olvasója szintén a már említett, lézerlátási problémákkal küzd ...
Ezek után, maradt a PC az 5.1-el, de tökmind1, ha márcsak abban vagyok biztos, hogy mi a hamis, mi a nem DDD
Ja, Bachbácsival mindig 1etértek DDD
Jó reggelt mindenkinek :)
@Rodeo36: "szóval kex meg omega" ha elkerülte volna a figyelmed, 14 éves koromban szerettem bele az omegába, és 16 évesen már túl is voltam az első csalódáson DDD
Utolsó kedvenc számom tőlük az " olyan szépen mosolygott rááááááááááááám" volt, amiben még Presser nyomatta a Hammondot ( tisztelet Eszternek DDD).
A Kex esetében meg nem a zene volt a meghatározó, hanem a tartalom, avagy a szöveg, bár nekem Doleviczényi nagyon menőnek tűnt.

"1968 decemberében alakult. Frontembere és motorja Baksa-Soós János volt. A klasszikus felállás tagja volt még Bianki Iván, Doleviczényi Miklós, Imre Attila és Kisfaludy András. Bár többnyire az Illés előzenekarának szerződtették őket és így viszonylag sok koncertet adhattak, az átlagos közönség nem értette zenéjüket. Koncertjeikre jellemző volt az állandó improvizatív készség mind a zenében, mind a színpadi megjelenésben. A Budai Ifjúsági Park-ban – saját közönségük előtt – performance-okkal vegyített, felejthetetlen koncertjeiken játszották progresszív zenéjüket, melyre az improvizatív hangszerjáték, az erős billentyűs hangszerelésű hangzásvilág volt jellemző. Feldolgoztak több József Attila-verset is. A hivatalos zenei ízlésbe nem fért bele a Kex, egyetlen kislemezt rögzítettek (két dalt: Elszállt egy hajó a szélben / Család) és négy számukat vette fel a rádió. Baksa-Soós 1971-es kiválásával (az év őszén az NSZK-ba emigrált, korabeli hivatalos szóhasználattal disszidált) gyakorlatilag megszűnt a zenekar, bár a többi tag még másfél évig próbált együtt maradni, sikertelenül. Egy Kex-koncert szünetében lépett először színpadra Cseh Tamás is. Több alkalommal Hobo is énekelt velük."
Fogalmazási gyengeségeim miatt, azt a Wikiből idéztem, tárgyilagosan én sem tudtam volna jobban leírni.
Jut eszembe, csalódást okoztál egy korábbi megjegyzéseddel, amikor a lajosok között megelégedtél a 14. hellyel DDD
@avanivi:

@huzzadneki shakespeare:

"Orbánt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is, amiről azt mondta: itthon sok fizetős, főleg vallásos külföldi diák van, akik nem tudnak hol imádkozni. Szerinte ők komoly összegeket fizetnek, van vidéki egyetemi város, amit jószerivel az arab diákok tartanak fönn, ezért foglalkozni kell a kérdéssel, bár hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről."

444.hu/2015/05/17/orban-beismerte-hogy-hetente-leul-a-fejlesztesi-miniszterrel-hogy-eldontse-ki-nyerje-a-kozbeszerzest/
@guma: A kisvasút ötletére azt mondtam amikor hallottam róla, hogy ilyen nincs ,ezt nem meri megcsinálni és most oda jutottunk,hogy nem rajta fog múlni ha nem valósul meg. A stadion megvan, a vasút már csak egy kis semmiség.
@guma: @avanivi: @Gábris szomszéd:

Ha normálisan viselkednek, akkor engem nem zavar a mecsetjük.
Részemről mindenki abban hisz amiben akar ( én pl. a logikában, fizikai törvényszerűségekben, tudományosan megalapozott tényekben).
Istenekben nem!! :-)
@huzzadneki shakespeare:

"Ha normálisan viselkednek, akkor engem nem zavar a mecsetjük."

nem tudom kinek mi a normális... lásd az itthoni egyházfik szokásait ahogy a népet "nevelik"...

azt se feled el, hogy az új "hívők" jelentős része ilyen testvéri melegben kapta az életre szóló oktatást, hogy miért kell igazi szülőföldje ellen "hadat viselni"...
lehet, hogy ott is a szentírások tanulmányozása és ige hirdetés helyett, felavatták a szobrát a fehérlovon vágtató nemzet mentőnek?

szóval nekem nagyon nem normális, ha kiforgatják és visszaélnek eszmékkel, hittel. az utóbbi pár évben viszont csak erre találsz példát a krisnásokon kívül... sajnos!
@pianolight:

Csak nyugodtan szervezz nekem programot! Van egy fálj, amibe belékerül minden érdekes, mert a Varánuszon sokat tanul az ember.
A hegedű az imádott hangszerem. Perlman-t időnként csak nézni szoktam. Lehalkítom a gépet, és csodálom, ahogy mesteri módon váltogatja a fekvéseket, vagy a vonókezelését figyelem.
Köszönöm a bókot. Taga jóvoltából pontosan tudtam dekódolni. Én is örülök, hogy megismertelek.))
@Eszter jött: Itthonról már tudok küldeni, úgyhogy ez egy egyveleg, asszem a cd-jük, ami nekem is megvan, lehet benne válogatani, de mingyá kezdésnek egy jó kis "ócseny csornüje" DDD
youtu.be/F4v45a_N4HY
A bókolás meg nem szokásom, de ez kikívánkozott DDD
@graphics:
A képi üzenet boldog és széles mosolyt csalt az orcámra.
Köszönöm szépen, már biztonságban érzem magam, mert vigyázó szemekre találtam benned is.
@pianolight:

Köszönöm. Ez talán egy kicsit jobb kedvre derít.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:Köszi Bolikám ,már az utómunkálatoknál tartok, ilyen mint gyógytorna , gyógymasszázs,de a botot már eldobtam.
Olvasom hogy te is sérüléssel küszködsz, gyógyulj meg hamar,hogy ne kelljen lemondanod az evezésről.Nézem a képeket a fb ,nagyon jók !
Helsinki bizottság mehet a francba!
Lengyel zsidókat hagytunk nagy számban menekülni.
viki egy seggfej!
süti beállítások módosítása