Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.16. 11:12 Fabius

Hekkeljük meg a nemzeti konzultációt!

Érkezik lassan a kormányspam, lehet egyéni vérmérséklet alapján kitölteni és visszaküldeni, cetlikre tépni, bosszankodni vagy örvendezni. A Helsinki Bizottság szerint az is megoldás lenne, ha üres boríték visszaküldésével meghekkelnénk az egészet. Jó, utóbbi Orbánék hülyeségére nem orvosság, de mindenképpen látható jele lenne a másként gondolkodásnak. 

Miután jobb megoldás nem jut eszembe, én ezt fogom tenni. 

Már csak azért is, mert a HB szórólapjára nyomott Kossuth és a mondanivaló eszembe juttatott egy gondolatmenetet. Évezredes hagyománya van annak, hogy hol tőlünk menekül valamelyik prominensünk, hol mi fogadunk be hazájában üldözötté vált idegent. A lengyelekkel gyakorlatilag az államalapítás óta kialakított viszony, hogy hol mi nekik, hol ők nekünk nyújtanak politikai menedéket. 

Bezprym herceggel, Szent István lengyel származású unokaöccsével kezdődött az egész. A menekülő herceg a Balaton felvidéken kapott birtokot a nagybácsitól, letelepedett és egy későbbi kétharmad buktató fideszfészket - Veszprém - neveztek el róla. Amikor fordult a kocka akkor meg az Árpád házi hercegek, András, Béla és Levente kaptak lengyel oltalmat, majd I. András a segítségükkel ült a trónra végül. I. Béla harcolt a pomerániai törzsek ellen a lengyelek oldalán, vitézségéért jutalmul királylány kezet kapott, mint a mesében, fia  I. (Szent) László királyunk is Lengyelországban született. László királyunk menekülő nagybátyjának, II. Boleszlávnak nyújtott "politikai menedékjogot". 

Az Anjou-k alatt Nagy Kázmér az általa alapított krakkói egyetemen látta vendégül a tanulni vágyó magyar fiatalokat, pálos szerzeteseink kolostort alapítottak Jasna Górában. Mohács után Szapolyai keresett támogatást a lengyel udvarnál, később az onnan menekülő unitáriusok találtak menedéket Erdélyben. Báthori István lengyel király lett és próbálta kibékíteni a lengyel nemességet egymással, III. Sobieski János Szent Ligába csatlakozó hadai segítettek kiűzni a törököt az országból. A Habsburg uralom alatt a kurucok és Rákóczi számíthatott baráti befogadásra és segítségre, a felosztás utáni lengyel forradalomban és leverése után az emigrációs hullámban ők számíthattak miránk.

Az 1848-as forradalomból kivették részüket lengyel barátaink is Bem és Dembinszki vezetésével, amit 1863-ban Eszterházy Ottó és Herman Ottó (igen, az a Herman Ottó) a forradalmuk támogatásával hálált meg. Elbukása után a lengyel emigránsok ismét nálunk találnak menedéket és munkát. 1939 szeptember elsején a III. Birodalom és a Szovjetunió csapatai lerohanják Lengyelországot, szeptember hetedikén a Teleki kormány minden diplomáciai nyomás ellenére megnyitja a határokat a menekülő lengyelek előtt. 1956 október 23. a szovjet rendszerrel szembeforduló lengyelek melletti szimpátiatüntetésből alakult ki, a forradalom alatt pedig véradással, gyógyszer és élelmiszer szállítmányokkal segítettek ők minket.

Mi köze ennek az egésznek a bevándorláspolitikához mikor Lengyelország is Uniós tagállam?

Talán csak annyi, Orbánnak köszönhetően az évezredes barátság összement, mint gyapjútakaró a főzőmosásban, és hálát adhatunk az égnek, hogy I. István nem volt akkora korlátolt tök, mint Orbán. Mert akkor asszem máshogy alakul a magyar történelem.

758 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr977463436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius, ugye nem gondolod komolyan, hogy bárki is ki fogja nyitni a válaszborítékokat, hogy egyáltalán ez érdekel bárkit is a kormányból?
Ez az egész csak egy kis apró valamelyik kellően baráti nyomdának, de főképpen hivatkozási alap, hogy a keményendolgozókisemberek elsöprő többséggel támogatják pártunkat és kormányunkat.
Én még nem is kaptam :-( A fuhrer már nem is szeret? :-(
@elmeherceg:

Nem gondolok én semmi ilyesmit és semminek a nyílt beismerését sem.

De azt határozottan gondolom, hogy bármilyen kormányállásponttal szemben érkező tömeges reakció ma már alkalmas az elbizonytalanításukra.

Ennyit viszont megér a visszaküldés.
1956Én már megkaptam, de sajnos a HB felhívása későn jött, mert ott landolt a Felcsúti Geci levele, ahol az előzőek, a kukában, apró darabokra tépve.

A bevándorláshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy abba belegondolt ez a kotonszökevény, mi történt volna 1956-ban a magyar menekültekkel, ha a nyugat európai országok is hasonló szellemben álltak volna a menekült kérdéshez, mint ő?!
Én ezzel az újabb, nemzeti konzultációnak becézett baromsággal sem vagyok hajlandó foglalkozni.
A felhívásnak azonban eleget teszek, mert jelenleg is HEKKELEK (most olyan sült hal van ebédre)!
Már késő, én már vissza is küldtem. többnyire A választ bekarikázva, mivel nem szeretnék többezer vagy millió menekültet eltartani. Majd leossza nekünk az unió amúgyis a menekült kvótát, a mentolos cigi mellett ezzel foglalkoznak.
Érkeztek ide szláv menekültek is, aztán elszaporodtak, és végül megkapták ősi királyságunk területeit. Azért nem szeretnék Afrikához tartozni 100 év múlva.
@Imola Helyesi: Te szerencsétlen picsa, ugyan mond már meg nekem, hány menekült akar Magyarországon letelepedni. Amikor jöttek a menekültek Koszovóból, azokat is a győri vasútállomáson kapták el, amikor Ausztria felé akartak távozni. A pénzt amit pedig rájuk költünk, azt megkapjuk az EU-tól. Egyébként is a Fideszes Daher Pierre milyen bevándorlónak számít? Egyszerű menekült, vagy gazdasági bevándorló?
Ez egy jó poszt, gratula Fabius!

***

Én elolvastattam az - amúgy a politika iránt nem érdeklődő - egyetemista gyerekemmel. Megbeszéltük, majd jó bulinak tartotta a HB kezdeményezését, olyannyira, hogy megkérdezte, te is kaptál:))
@The Ghost Wolf: tudod garantálni? Most is a kapuban ülök, úgy várom.

@Imola Helyesi: mivel eu-s állampolgár vagy, így is, úgy is eltartod őket.
Egyébként sem azzal van baj, h a menekülteket nem akarod eltartani, mert persze én sem (ki igen?), hanem a kérdésekkel, az uszítással.
@The Ghost Wolf:
Picsa vagy te, szerencsétlen idegkárosult.
Egyébként ha nem külditek vissza , az éppen olyan, mintha egy szavazáson nem vennétek részt, jogotok van hozzá. De ha döntés lesz valamilyen, akkor ne reklamáljatok.
@Fabius: hány fogad van Betmen?? na szóval, szerintem nagyon finoman fogalmazva: naivitás, amit gondolsz.

de ha te és sok-sok jóravaló ember, még mindig azt gondolja, hogy a csúti Gummicsimmás Rám-szesz ellen elegendő némi papírosokat küldözetni... háát...

télleg nem egy sztálin vagy hitler a manus, de azért nem kevésbé beteg.
nyomatnak valami agit-prop marhaságot, oszt' jónapot.
@Imola Helyesi: akkor átfogalmazom: túlságosan egyértelműek, mint az eddigi konzultációkon.
@Imola Helyesi: hoho, már miért lenne olyan? JOGILAG!!!!! semmi, de semmi következménye ennek nincs. Nem népszavazás, nem országos szavazás. Ez csak álszent kérdőívecske, amire aztán lehet hivatkozni, a valós eredményt meg sosem tudjuk meg, tehát tök mindegy, h mi megy vissza.
@The Ghost Wolf:
Nem menekült volt, hanem itt tanult, és itt maradt. Ilyenek nagyon sokan vannak, meg olyanok is, akik ideházasodnak vagy itt dolgoztak, és itt maradnak. Ők nem menekültek.
De a közel-keleti háború menekültjeit tartsa el az, aki kirobbantotta ott az arab "menekülésbe torkolló" tavaszt.Valamint a boszniaiakat is azok, akik ott háborúztak. Mégsem jó nekik a nagy önállóság?
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Ha meg nem kérdeznének meg bennünket, az lenne a baj, van sapka, nincs sapka.Akkor diktatorikus lenne...
@Imola Helyesi: én tudom, hogy a magadfajták azt vallják, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van.", lássuk be a menekülteknek nem sok mindenük van. de léteznek olyan fogalmak/normák/parancsolatok bla, bla, bla, miszerint: emberiesség, erkölcs, szolidaritás, önkéntes segítségnyújtás usw. de ez egy jobboldali kereszténynek smafu! illetve dehogy, csak a Háccsó Hátasztáni torzult verziónak az.
@Imola Helyesi:

Ezt a marhaságot.

A választáson ellenérdekelt feleket képviselők is részt vesznek az eredmény értékelésében, szavazatszámlálásban. A nemzeti parasztvakításon meg az a divat, hogy az összes kérdőív még ki sem ér, de az eredmény már meg is van.

Lásd alaptörvényes okoskodás, ahol a postázás kezdete után egy héttel már eredmény is volt.
@Imola Helyesi: akkor mégegyszer leírom. Nem vagy hülye, megérted. Jogilag olyan, mintha meg sem kérdeznének. Ettől még diktatórikus, csak egy csomó pénzt kidobunk az ablakon.
@nincs_itt:

10 ezer internetadó elleni tüntetőnek lett következménye. 30 ezer üres borítéknak is lesz, kétséged ne legyen. Nem nyilvános, de ettől még számottevő.
@Fabius: figyusz már, nem tudom, h válaszoltál-e, de csak megkérdezem azért, hogy mivel csinálod a képeket? :)
@nincs_itt:
Aha, pláne, ha külföldről orgonálsz a jogokról.
@Fabius: nem tudom, mert nem követem az adók változását Mo.-on. de valóban nincs internet adó, viszont van más, ha jól értem a híreket.
tehát más néven beszedik ugyanazt, de inkább többet.
súlyos kétségeim vannak, ugyanis durvára magasról xarnak a véleményekre, egyetlen dolog számít: a hatalom megőrzése bármi áron. ahogy a helyzet áll - ismereteim szerint - simán meglesz a "mester hármas", ahogy fodbal nyelven mongyák. üres boríték ide, vagy oda. esetleg - ez a rosszabb verzió - még inkább "összezárnak".
@Fabius:
Hm???
Ase vót jó? Jobb lenne még mindig a volt komcsi?
@nincs_itt:
Hány ilyen külföldről okoskodó mondja meg nekünk a tuttit!
@Imola Helyesi: na és? kicsi fidióta, ide sokkal több menekült érkezik, annyira hogy majdnem duplájára emelik, a velük foglalkozó hivatal létszámát!
pénzt is adnak mellé, ja és nem "tegnapi" a probléma.

na szóval, csak kérdezem, hogy milyen munkahellyel akarja a csúti Takarékláng és elme megkínálni ezeket a szerencsétleneket? csak nem közmunkával?
@Fabius:
Aha, semmivel sem rosszabb, mint pl a sok indexes internetes szavazás, azt meg ki ellenőrzi? Közvéleménykutatás, oszt annyi.
@Imola Helyesi: valakinek "kintről" is kell szólni, hogy ha a helyiekre (akik kalandvágyból maradtak) nem hallgat a sok 1 bites... bizony nagy a baj, mert a zegyfőre jutó bunkók száma: kettő, ott Mo.-on. (kó-pia rájt Hofi)
@nincs_itt:
Hová? Hol laksz?Akkor légy ott boldog az ottani miniszterelnököddel, nekünk nem hiányzol egyáltalán az ostoba jelzőiddel.
@Imola Helyesi: na ja, csak azok nem állíttyák magukról, hogy "nemzeti" meg "konzultáció". télleg, mé'nem egyeztetés, megbeszélés, tárgyalás stb, ha már trikolorba csomagolt féltéglával döngetitek a zsinóros mellény elejit?
@nincs_itt:
Szerintem itt mondjuk -egyike vagy a legnagyobb bunkóknak, és a legtöbb olyan, mint te, külföldről káromkodik ide be. Közötök?Ja, hogy ott nem értik, kisebbségben vagytok vele, és itt gyakoroltok, értve.
@Imola Helyesi: az érveid ismét a lehengereltek!
@nincs_itt:
Nagyon szép a zsinóros mente és sok más népművészeti ruha is, külföldön is hódít, pl. Nicole Kidman se veti meg azt, amit én szeretek.
A féltéglát meghagyom neked az ottani tüntetések leverésekor add át a rendőröknek, örülni fognak neki.
@nincs_itt:
Be is fejezem, mert megint én leszek itt megintve, hogy sokat válaszolok eltérítés gyanánt.
@Imola Helyesi: hja bizony! de ha gondolod kérdezz meg egy-két olyat is, aki pár éve "menekült" el. meglátod, hogy én igen finom és nőies véleményt hangoztatok hozzájuk képest!
@Imola Helyesi: Az a baj a "nemzeti konzultációval", hogy az nem konzultáció, ahol a kérdésre mindjárt a szájadba adják a választ is. Ezt úgy nevezik, hogy demagóg populizmus. Annak idején egy kefebajuszos, gyomorbajos emberke végzett ilyen munkát, aztán meg is lett az eredménye 6 év és 54 millió halottal később.
Erre szerintem senkinek nincs szüksége. Ha az imádott führered fél a démonjaitól, akkor menjen el egy pszichológushoz vagy töltsön el egy hosszabb időt valamilyen erre a célra létrehozott intézményben.
De a magyarok így is éppen eléggé gyűlölik az idegeneket és a másságot, nem kellene az alantas érzelmekre rájátszva tovább szítani a gyűlöletet.
@Imola Helyesi: hát ha nicole kidman, akkor meg vagyok győzve!
@Imola Helyesi:

Remélem, jó a frizurád, és/vagy hordasz kalapot.
Úgy értelmet nyerne, hogy van fej a nyakadon.
@Fabius: veszprém elnevezésének a bezprym herceg legendája csak az egyik lehetséges variáció. mondom ezt veszprémi születésűként.
@Eszter jött: félelmetes az a sötétség, ami ebolából árad.
ez még egy feketejukat is elnyelne:)))
@taga20: neked nem dolgoznod kéne? tegnap valami ilyesmire hivatkoztál.
A magyar közállapotokról akár szimbolikus is lehet az alábbi felhívás, amely az üres borítékot visszaküldők részére nyújt figyelmeztetést.
"Az alsó harmadban található QR-kódon blül is megtalálhatók a személyes adataid.
/neved és lakcímed/
Azt javasoljuk, hogy ezt semmiképpen ne küldd vissza, mert ezáltal azonosítható leszel."
Sajnos, van realitása az ajánlatnak.
A következmények miatt megfélemlített állampolgárok még az üres borítékot sem fogják visszaküldeni, az tuti.
Valamint az is biztos, hogy a konzultáció valós eredményét még a legöregebb tengerész sem fogja megismerni.
Ugyanis nem ez a cél.
@Imola Helyesi: "mivel nem szeretnék többezer vagy millió menekültet eltartani"

ebola, te ki a faszt tartasz el?
komolyan mondom, szétröhögöm magam, mikor a fagyöngy leszól a fáról, vagy beszól a fának:)))))))))))))
@The Ghost Wolf:
Három választási lehetőség van: ott van a nem értek egyet vele is.
Konzultáció, közvéleménykutatás, nincs vele semmi gond.
@parti_giano: héttől-háromig, elég lesz drága főnökúr?:))
@Mariann19:
Semmilyen azonosító nincs ott, de én odaírtam a nevemet feladóként. Miért baj ez?
ugye van több választási lehetőség. letölteni fodor gáborék kérdőívét,azt visszaküldeni. de valamelyik szakszervezetnek elküldeni az orbán papírost, akik leadják a méhben, aztán felajánlják jótékony célra a pénzt. talán túl sok is, legjobb valóban a hb. pedig a hoffbräu münchen nem a legfinomabb sör.
@Eszter jött:
Ó, de nőies lettél újabban, amióta átkeresztelkedtél jöttemről.
Neked sem kellene beleszólni, nem itt laksz, és nem is kértél állampolgárságot, dafke.
@taga20:

Kezdem azt hinni, hogy valamelyik ellenséges civilizáció küldte a Földre. Véletlenszerűen pont erre a blogra.
Kísérleti nyulak lennénk? )))
@parti_giano: nem, dehogy. Sőt.

Vmi jó szállás jó lenne (nem nálad).
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: ne izgulj, már nem veszprémben leledzem. meg ilyen kitétel után nem is vállalnálak. d:

van sok szállás, a kollégiumtól a villa mediciig.
Nem érek rá hekkelni, mert azon töröm a fejem, hogy én a normális emberek közé tartozok-é vagy sem? Ráadásul azt sem tudom, hogy lázadjak vagy se? No és mikor lesz az a későn? E a legfurmányosabb kérdés.

"Ideje lenne a normális emberek lázadásának, amíg még nem késő!"

index.hu/belfold/2015/05/16/kover_laszlo/
@Eszter jött: hozzá képest a halálcsillag egy rozsdás vas:))
ennyi állatságot összehordani, és utána még be is sértődni?

asztán lehet, hogy ő habonyárpi vagy géefgé, kitugya!:))
@Imola Helyesi:

Szálljál le a nőiességemről, szivi! Foglalkozz a sütijeiddel!
A saját blogodban diktáld az iramot, ne itt! )))
@parti_giano: kösz, rendes vagy. de ako, aszt leszögezhetjük, hogy nem csináltam segget a számból?:))
@taga20: most szögelsz vagy esztergálsz, döntsd már el. teljesen hiteltelenné válsz így.
@Eszter jött: annyira pörög a blogja, hogy május harmadikán posztolt valamit. kommentek csak akkor vannak, ha elkezd magával dumálni:)))
@parti_giano:

maga nem születhetett veszprémbe, mer ott én születtem.
@parti_giano: szopok, nyalok, gombot varok:))
(ha hofi eszt a mai szarmagyarországot megérte volna....)
Ahányan vagytok , annyiféle a vélemény.
1. Eltartjuk a menekülteket.
2.. Nem tartjuk el a menekülteket.
3. Küldjük vissza.
4. Ne küldjük vissza.
5. Jogilag nem stimmel
6. Másképp se stimmel /ki számolja meg?/
7. Meg se számolják, nem szokták.
8 Diktatórikus /kefebajszú, stb/
9. Gyűlöljük a másságot
10. Nincs választási lehetőség a kérdésekre.
11 Van, de ne válasszunk!
12. A világháborúra hajaz.
13. Olyan, mint féltégla és zsinóros mellény a keblünkön.
14. Nem diktatórikus, csak sokba kerül, stb.
És még én vagyok itt hülye:)))
De: nyugodtan csináljatok vele, amit akartok, ez a demokrácia, sőt a külföldieknek küldjétek el legalább a borítékokat.
@taga20: egy er kimaratt, szégyellem magamat:)))
@Eszter jött:
Te kezdted ki az én nőiességemet, amióta eszter vagy, éppúgy, mint az esztergás.
@taga20:

maga meg ne hizlajja eszt az ufot, mer előbb-utóbb akkora lesz, hogy leesik alólunk a föld.
@parti_giano: kinézted egyet. Vadszőlő.

Már miért nem vállalnál? :O Hö?
@látjátok feleim szümtükkel:

A fiúk vágják a fát /mit fát? erdőt!/ maguk alatt.
Orbán a halálbüntetést forszírozza, Kövér a lázadást.
És ha visszanyal a fagyi?
@Eszter jött:
Mér, ez a te blogod? Te diktálhatsz?
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: azt nem ismerem. ki írt olyasmit, hogy nem nálad? eleve diszkvalifikáltál, még esélyem sem volt felajánlani.
@hacsaturján: egy ujjal se nyúltam a menyasszonyához, me a végén még bálnaeleséget csinál belőlem:)))
@látjátok feleim szümtükkel: "Nem érek rá hekkelni, mert azon töröm a fejem, hogy én a normális emberek közé tartozok-é vagy sem?"

ha már így feltetted a kérdést, szerintem nem. de konzultálhatunk róla. vagy egy szavazást itt a blogon?
@taga20:
De legalább te olvasod, és ezáltal gyakorolsz. Közöd? Én csak akkor írok, ha közölni is akarok valamit.
Elsősorban magamnak írok, mert a blog tulajdonképpen napló.De aki elolvassa, tanulhat belőle, ez a lényege, nem más.
@parti_giano: írok össze-vissza :D

Nem akartam, hogy véletlenül tolakodásnak vedd :) Ezért is mentem elé. Kár volt? :D

@Fabius: köszi-puszi
@Eszter jött: hát akkor a fagyinak a fogai közül, ki kell piszkálni a
a kövér bajuszát:))
@taga20:

Váltsunk témát, még nem vettem elő a nyugágyam. Csak megpihenni jöttem ide, nemsokára következik az x-edik műszakom.))
@Imola Helyesi: "De legalább te olvasod, és ezáltal gyakorolsz. Közöd?"

ebola, most egy komolyat kérdezek.
te csípőből vagy ilyen hülye, vagy edzel?
@taga20:

bálnaeleséget a bolibul fogok készíteni, mer nem hibernájja a drágámat. hát hogy fogja így örökre itt baszni a rezet?
@taga20:

ááááá! eszi a saját sütijét. szívni nem szívhattya, mer akkor lebukna.
@hacsaturján:
Le lehet szállni rólam, mesterkélt. Ritkán ír, de csak uszít, foglalkozzon az elkóborolt medvéjével, amelyik visszaszökött magától a trianoni műhatáron.
@nincs_itt:

Nincs ennek itt és most ekkora - választást eldöntő - jelentősége. MAx üzenete van: sokan vagyunk akik nem értünk egyet, és vettünk annyi fáradtságot, hogy ezt az üres borítékkel közöljük.

Ennyi.
@Imola Helyesi:

még el se kesztem, oszt máris szájjak le? ennyire gyors azé nem vagyok.
@taga20:
Gyík-alsó vagy felsőkarnis módon válaszoljak?
Alsó nem az én stílusom, hanem a tied, a felső meg a fejedre szokott esni, aztán még esztergálhatod azt is kerekre.
Befejeztem, mert a demokratikus Boli megint engem akar majd kirakni, mert válaszolok nektek.
@Imola Helyesi:
Az ajánlás megjelent a sajtóban, nyilvános az intelem arról, hogy amennyiben visszaküldik üresen a borítékot az emberek, személyazonosságuk ismertté válik.
Ez az óvatosság azt jelenti, hogy a kormánnyal egyet nem értők a figyelem bűvkörébe kerülhetnek.
Tudod, a Kubatov lista analógiája.
Kérdezed, hogy a kérdőívvel mi a baj?
Az, hogy manipulatív, amely azt jelenti, hogy feltételezik a válaszadók korlátolt elmeállapotát, és egy irányba terelhetőek a válaszok.
Mélységes lenézés ez az állampolgárok felé.
Amennyiben ilyen korlátozott képességűek a kormány megítélése szerint, hogyan lehet reális választ várni tőlük?
@hacsaturján:
Na még annyit, a poszt arról szól, hogy a konzultációt hekkelje, nem arról, hogy engem.
Fogjon inkább egyet, aztán süsse meg, ha már nincs sütnivalója.
@hacsaturján: a gyors szeksz is szeksz, max. csak az egyik megy el, a másik meg néz, mint a jukibálna:))
@Mariann19:
A,b,c válasz van, nyilván nem követel felsőfokú matematikai képzettséget.
De volt már csalafinta szdsz-es népszavazási kérdés is, ahol az igen bekarikázása jelentette a nem-et, nos, az volt megtévesztés.
@Imola Helyesi: ha nem válaszolsz, ako se vagy itt senki, ha meg kibasz boli, ako legalább voltál valami.
ne légy olyan gyávaféreg, mint gecivitya!
MuszáLY etetnetek ezt a b@szatlan fap.nát? :(
Csak úgy kérdem. :)
Dotty, a Gimp 2.8-as legújabb verziójával is tudsz ilyen képet szerkeszteni,ingyenes le tudod tölteni.
Körbevágod az alakokat és rámásolod a háttérképre.
@Marcellusca:
Nyilván, téged kéne etessenek, csak hát nem akarnak.
@Imola Helyesi:
"De volt már csalafinta szdsz-es népszavazási kérdés is".
Ejnye Imola!
A másra mutogatás saját felmentésünk érdekében gyáva és ovis érvelés.
Mit gondolsz, miért van már hovatovább nemzetközi felháborodás a kérdések feltevésének
csalárd módja miatt.
Az egész világ hülye eszerint?
@Imola Helyesi:

miután kegyed engem kurtán furcsán visszautasított, ezért asztán hekkelje meg kegyedet a rövidlátó rinocérosz!
@Marcellusca: de haver, egyébként abból nem lesz itt dumálás, ha mindenki bejelentkezne itt reggel, hogy van-e címlapos hír:)
szegény ember ebolával főz:)))
@Marcellusca:
" b@szatlan fap.nát? :("
Erre a szilikédnek van jó válasza, te egy"lőcs-pöcs-köcsög" vagy.
@Marcellusca:

de ha eccer szeretetre vágyik.....
@hacsaturján:
Én magát soha, pedig megérdemelné. Csak azért nem, mert mesternek hívják. Tényleg, minek a mestere?
@taga20: Hatos lett. Maradhat? :))))

www.napiszar.com/mi-szarunk/2015/05/09/jo-a-buli

Ja, és szójjámán ennek a zidióta luvnyának, hogy nem hozzá szóttam! Danke. :)
@Mariann19:
Nem hiszem, hogy van felháborodás, vagy nem ugyanazt olvassuk. Mi, itthoni magyarok nem háborodunk fel, hanem tiszteljük a miniszterelnökünket.
Lám, még a régi amcsi nagykövet is tiszteli, és igen jókat írt róla. Egyébként a férjét ismerem, ritka jóképű, magas, udvarias amerikai.
@Marcellusca:
"Muszáj etetnetek ezt a ba....lan fap...nát?"
Engedd meg, hogy erről elmondjam a véleményem.
Én vitatkozom Imolával, mert azt nem lehet hagyni, hogy ezt a blogot elárassza az egyirányú
véleményözön.
Nem vagyok hajlandó lapulni, mint szar a fűben, és hagyni, hogy itt is az a retorika hülyítse a blog olvasóit, mint a lakájmédia teszi.
Miért hiba az, hogy cáfoljuk saját meggyőződésünk alapján - sok esetben - a trolloknak kiadott direktívákat.
@taga20:

Ehune, mettanátam neked/nektek ebolát:

www.napiszar.com/mi-szarunk/2015/05/11/jo-ejszakat-pubik

Jáccatok csak vele! :P :)))
:DDDDDDDDDDDD
@hacsaturján:

Allehet. Szívesen megszeretgetném én is!
Egy szívlapáttal. :D
@Mariann19:
Drága, Mariann!
Már többször kifejtettem a véleményem a dologról, de ...
Cáfolod/cáfoljuk: OK. Ennyi. Nem kell minden mondatát cáfolni, mert semmi értelme. Olvass vissza! Mindig ugyanazt a semmitmondó, demagóg frázisokat pufogtatja. Minél többször szólsz hozzá (próbálod cáfolni) annál több lehetőséget adsz neki "válaszokra", hogy tovább és még többet pufogtasson.
Szóval, eccer válasz/cáfolat, oszt' jó van.
De tisztelem, csodálom kitartásodat, hogy hátha ... eccer ... talán ... :)
@Mariann19:

bocsánat, itt és utóljára.
hogyaszongya vita:
tézis-antitézis-szintézis.
mongyuk te vagy a tézis.
imolánk esetében pedig a hacsaturjáni posztulátum áll fönn.
ennyit a szólásszabaccság perfid értelmezésirül.
@Marcellusca: hármas ikrek, szépek:)))
te nyertél!
@Mariann19: Őszinte tisztelettel adózom a
Türelmeteknek!:(
@Mariann19:
1. Nem vagyok troll, csak gondolkodó magyar
2. Az ilyen kétneműeknek, mint marcella, ez bizony nem tetszik.
3. Csak továbbra is vitatkozzunk, ne hagyd magad! Téged nagyon akarnak befolyásolni, de kérlek, utasítsd vissza a trágárságot, ezzel ui. nem mennek semmire, csak magukról adnak fényképes bizonyítványt, lásd: az idióta belinkelt képe saját magáról.
@Marcellusca: emészte a pébe! szolok ebolának, hogy cidázzon le büntetésből:)))
@Imola Helyesi:

mit érdemelnék én meg, ó, te dög? mongyad rögtön, mongyad!
@hacsaturján:
Marcellát, ő imádja magát. Meg a többi is. Én nem érdemlem meg magát, maga olyan hidegséget áraszt.
@parti_giano:

A szláv bezprem variációt is ismerem, de a korszellem szerint valószínűbb, hogy első ispánjáról, Bezprym hercegről kapta a nevét.

Aztán ki tudja mi igaz.
Ha már Győrben sem tudott megállni a saját lábán ( nem a récsöl, hanem a foci ), akkor bivalybasznádon hogy fog?

index.hu/belfold/2015/05/16/tarsoly_csaba_nagy_bukasokrol_vallott_a_rendorsegen/
@parti_giano:

Természetesen csak is a konzultáci jó a hiteles, mert abból a nép szava ( nem az újság ) szólamlik meg.:D
@Imola Helyesi: "Semmilyen azonosító nincs ott, de én odaírtam a nevemet feladóként. Miért baj ez?"

Van ottan azonosító. Egyébként nem baj, ha oda írtad a neved, legalább tudják, hogy jó gyöknyelvű vagy.
@taga20:
Akkor nagyon megsértődnél, ha téged mondjuk szerszámokból raknának ki, pl sarló, kalapács, stb, mi?
Miért kell megalázni embereket, ez elfér a nagy lelkedben?
@Imola Helyesi:
"Lám, még az amcsi nagykövet is tiszteli."
/mármint Orbánt/
Elina Kounalakis most megjelent könyvéből pl.
Kounalakis tudta, hogy együtt kell vele dolgoznia még akkor is, ha Orbánt szeszélyesnek és modortalannak tartja. Vagy ez a megállapítása:
Az Orbán kormány az áldozat szerepét sulykolja a magyar népbe, ennek kihangsúlyozására kiemelt szerepet kap Trianon, a német megszállás, a kommunizmus terrorja, a jelenben pedig a nyugati hatalmak.
Nem hinném, hogy a fenti orbáni értékelés pozitív felhangú lenne.
Egyébként autonóm személyiség vagyok, befolyásokra reagálok abban az esetben, ha korrigálnom kell a véleményemet.
@hacsaturján:
Imádom a szófordulataidat, én soha nem szeretnélek eltiltani színes megnyilvánulásaidtól.
Lapulok, mert még adósod vagyok az új címer megkomponálásával.
Csak nem tudtalak akkor űberelni.
@Mariann19:
Sok más is van benne, ezt a könyvet kivételesen el fogom olvasni / nem szoktam ilyeneket/, és akkor majd vitatkozunk róla.
A nagykövet egyébként érdeklődött a magyar kultúra iránt.
De: a nagykövet Orbán mondásait értékelte - én is.
Egyébként amit leírtál, azt minden hazaszerető magyar IS érzi, nemcsak Orbán.
Sajnos ez a magyar nép sorsa - méghozzá központi fekvéséből adódóan - a nagyhatalmak prédának tekintették.
@Fabius: Értem, meg is értem! Igaz, magad írtad, hogy 10 ezer tüntető a net-adó ellen is eredményes volt. Tényleg nem net-adónak híjják az n+1-dik sarcot.
Nem akarok kötekedni, most kivételesen, de szétküldenek (hasra ütök) 1 millió ilyen levelet, vagy mit. Majd aszongyák, hogy 1% rajzolt rá fasztot, 1 % gyurcsányista emúttnyóccév ki se tőtötte, mert népellenség a fennmaradó 100% pedig durvára mélyen egyetért, némi finomítási igényét hangoztatva.
A zellenzék meg csendben felveszi a zilletményt a parlamentben.
@Imola Helyesi: ebola, vitya és bandája százezreket aláz meg, szarrá lopják magukat, pökhendi szar alakok, akik az isteneid, és te engem számoltacc el? eszednél vagy?
@Marcellusca:
Kedves Marcellusca!
Tudomásul veszem a kritikát, de járom a magam útját.
Kedvesen válaszoltál, ami jól esik.
Azt mondom, hogy - amennyiben tartalmatlannak vagy üresnek látod a szövegemet - lépj túl azokon, amelyeket Imolával folytatok.
@taga20:
Bizonyítsál, ne csak vádaskodj!
@ornagy50:
"Őszinte tisztelettel adózom Türelmeteknek."
Ilyen nyugis csaj vagyok.
@Mariann19: "Imádom a szófordulataidat, én soha nem szeretnélek eltiltani színes megnyilvánulásaidtól. "

én sokszor aszt se értem, hogy mit süketel:)))
@Imola Helyesi: pl. MET, pl. mészaroslörinc, pl. közgép 2010-2014, pl. tiborc, pl. habony.

eszednél vagy?
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: azután, hogy kiderült, hacsa is veszprémi származék már nem érhet nagyobb tragédia.
@taga20:
Ott volt az előzőben a szoci kedvenced, ő honnan szerzett annyi lóvét? Az nem fáj neked, meg hogy Fletó és Bajnai és körei milyen mélygazdagok lettek?
Orbán legalább nemzeti, törődik az országunkkal, karrieristák meg mindenhol vannak, akik körbeveszik a hatalmat.
Az a lényeg, hogy az ország stabil, fejlődik, megtalálja a helyét a külpolitikában, segítik a rászorultakat, emelik a rétegek fizetését, van gazdasági fejlődés, és a trianoni nemzet egységesedik.
@Fabius: respect. sok hülye nevű település van, dolgozzanak csak az etimológusok.
@taga20:
Fletó felesége hol is dolgozik, hja a fletó művekben. Miért baj, ha nemzeti közműszolgáltató van, nem pedig állami francia meg német, Apró Piros, Hagyóművek, stb, BKV pénzosztás, Sukoro, stb, semmi nem rémlik?
Mutass egyetlen képviselőt bármely pártból, akinek éhezik valamelyik rokona.
Orbán tudja, hogy mennyi pénz van az országban, mit lehet elosztani, és mi kell fejlesztésre, mert a zürzavaros átláthatatlan pénzügyi folyamatokat átláthatóvá tette.
@Imola Helyesi: "Orbán legalább nemzeti, törődik az országunkkal"

eladja az országot ennek a tróger putyinnak! ez a nemzeti?

na megyek porszívozni és felmosni, ameddig még ebola ki nem szívja a maradék agyam:)))
@Imola Helyesi:

drága, amit maga rág, az nem süti, hanem peyote. sürgősen haggya abba, mer úgy marad!
@taga20:

felmosás és porszívozás közbe elemezhecc!
@Mariann19: :D
Ki mit érdemel, aszerint kap választ. :)

Egyébként te vagy az egyik őskommentelő, akinek szinte az összes hozzászólását elolvasom. Mindegy kinek ír.
Sokat tanulok belőlük, szélesedik ismeretem, látóköröm, úgyhogy továbbra sem fogok átlépni, átgörgetni felettük.

Maradok, Twisztel Etel! :)))
@taga20: Mer hüjjje vagy. :DDDDDDDD
(Bocsi, magaslabda ... :D )
@taga20:
Kinek adja el, hát inkább porszívózzál, az legalább megtámaszt. Régen eladták az országot az amcsiknak meg az eu-nak. Nincs hadsereged, nincs semmid, iparod, mezőgazdaságod, csak, amit Orbán visszahoz./ az is külföldi/
@taga20:
"...ameddig még ebola ki nem szívja a maradék agyam" - Van egy rossz hírem: elkéstél. :D
@parti_giano:

mi a véleménye hagyárosböröndről?
Szerintem e za zebola tuti bennfentes.
Biztos, hogy ugyanazt a szert szíjja/szedi, mint a fideszes vezérkar és az m1 műsorvezetők/megnyilvánulók.
:)))
@parti_giano:

nono! és ha kiderül, hogy Imola családfája is onnan burjánzott elő?
@Marcellusca: de legalább büszke vagyok rá:)

u.i: a porszívózással kész vagyok, folyik a felmosóvíz, ezé ne szojjon be senkise!:)))
@Mariann19:
.
Imola meg autógnóm.
Nem hiszem, hogy lesz részed sikerélményben.
@Marcellusca:

ez a páros elnézve, egyszer győzni fog a delírium, vagy a skizofrénia.
aztán elénekelhetjük mi is a fehérvári huszárokat.
Ha mán m1 ... ja, nem, átkőtözött a Dunára ...
Szóval van ennek a Kálmán gyereknek az a beszégetős műsora, oszt' a mútnap ippeg elcsíptem szörfözés közben.
Hogyaszongya: meghívott vendég: gróf Bethlen István. Vaze, nem halott már egy jóideje?
Ja, nem, ez volt MDF-es gazdasági akárki.
A felvezetés sem akármi. A kommunisták mocskos módon átmentették a politikai és gazdasági hatalmukat, stb., stb.
Nem lesz ebből baja? Viktorral egyeztetett erről?
"Csodás" meghívottjai vannak ám: Tőkéczki, Raffay, Boros, BALSAI ... húbameg!
@Marcellusca: Nagyon megtiszteltél Marcellusca, nem érdemlem meg.
Ki kell néha írnom magamból az indulatokat, amelyet az orbáni harci zaj kelt bennem.
Örülök, hogy van erre fórum, hogy az ember közzé teheti a gondolatait.
Most nehogy megharagudj, de megint cáfolnom kell Imolát, aztán abba hagyom mára.
Pussz!
@hacsaturján: na kielemeztem.
a fityesz hanyatlik, me anno a selmecigabi és bájos segítői gyűjtötték az olimpiára az aláírásokat.
ma dunaimónika a szekszistennő, akit a porszívómmal se piszkálnám meg:)))
@Imola Helyesi:
A mai nap fináléja:
"Miért baj, ha nemzeti közszolgáltató van, nem pedig francia meg német?"
Azért baj, mert:
1. Az ország megvette a gázüzemi üzletrészeket 240 mrd körüli összegért. Ennek a beruházásnak az árakban meg kell térülnie, melyet nekünk kell megfizetnünk, így az eddigi rezsicsökkentés eddigi kedvezményeinek lőttek.
Jóllehet a kormány nem fogja beépíteni az árakba, mert abból kiderülne a ballépés az árdrágulás folytán, hanem a költségvetés egyszerűen elnyeli.
Ráadásul ez ellenkezik az árképzés eu-s kikötéseivel is, sérti a versenyhelyzetet.
2. Amikor arról beszélsz, hogy a külföldi szolgáltatók kitalicskázták a nyereséget, arra néhány adalék, amelyet a kormány nemigen tesz közzé.
A gázárból eddig 23% a magyar államnak folyt be ÁFA és bányajáradék címén, mely tiszta bevételi forrás.
Az oroszok 17%-ban részesültek, melyben benne van a kitermelés, szállítás, és nyereség.
A gázszolgáltatók 4.5%-on állnak, mely tartalmazza a szolgáltatás költségeit és némi nyereséget.
Gondolkozzál el, hogy ebben mi a buli?
@dr. jenőke (jenőke):
"Nem hiszem, hogy lesz részed sikerélményben."
Jenőkém!
Küzdeni fogok az emberi butaság ellen.
Utolsó vérig.
@Mariann19:
.
Mit is mondjak erre?
Ráth-Végh István is így kezdte.
@Mariann19:
Szerintem nem érti, képtelen felfogni gazdasági és egyéb szempontokból is. Tisztelem gyógypedagógiai vénád! :)
@ornagy50:

Ez a legjobb rész.:D

"Jó, nem lehet minden államtitkárnak saját futballpályája, hogy háborítatlanul zabálhasson két pofára, de akkor is. Hanem hogyan van az, hogy amikor meghitt ünnepeken kilométeres sor áll, példának okáért, az Astoriától a Blaha Lujza téri ételosztó sátorig, akkor soha nincs lökdösődés, összeakadás; az emberek, ha lehajtott fejjel is, de fegyelmezetten várnak a sorukra. Holott egyik se kifinomult kultúrájú államtitkár, azt se tudják, hogy a kenyeret nem harapni, hanem törni illik, és hogy nem tunkoljuk ki a gulyásleves alját. Igaz, mindig vigyáz is rájuk vagy harminc rendőr. Nem volna rossz megoldás ez a Vadász teremben vagy a Sándor-palotában sem; nem vennénk a szívünkre, ha állami feladatainak ellátása közben akárcsak egyetlen államtitkárunk is éhen maradna."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: pelikán evtárs, a duna rendben van?:)))

ja és szeretem a természetest vagy a természetet?:))

www.napiszar.hu/showPost/Termeszetes_idomok_8
@Imola Helyesi: szombat délután ennyire betéptél??? vagy nem ott élsz?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Közelítsük a problémát más oldalról.
Becsüljük meg.
A maga nemében kilencven fokos unikum, és az ilyen derékszög tényleg ritkaság.
Neked mennyit kéne innod, hogy versenyben (piaci)légy vele, elkergethetetlenül?
Ha még egy ilyen lenne, nagyban csökkenne a ritkasági értéke.
Gondosan zárd el, hogy híre se legyen.
@taga20:
Természetesen... ma hivatalosan is átadták az egészet végre. Lubickolunk... :)

@dr. jenőke (jenőke):
Becsüljétek meg... nálam hamarabb szakad a cérna. Nem idegelem magam a hazugságaival, aminél már csak történelmi és gazdasági ismeretei gyalázatosabbak.
Ti vagytok ilyen mazochisták, hogy ezzel a szerencsétlen, tudatlan eccerivel leálltok.
Bár igaz, amit Mariann mond, hogy helyére kell tenni a parasztját, még elhatalmasodik a betegsége.
Nem is igen tud visszaugatni Mariann érveire, elkussol - a kedvencem az, hogy mint képtelen a vitára, azzal menekül el, hogy akkor őt szegényt kizárják, ha válaszol... :D
@taga20: nem nézek RC autókat... oszt' mit akartál ezzel? mert azoknak citromoknak kb annyi közük van a köznapi autókhoz, mint orbánnak a valósághoz.
jó, jó 4 kereke van, meg miazmás.
ettől még a citroen szemályautói sajnos igen gyengécske, mondhatni "vietnami" mércével mérhető minőségűek.

itt láthatod, amiről beszélek, szépen pirossal kiemelve:

www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/pannenstatistik_detailergebnisse_2014/pannenstatistik_untere_mittelklasse.aspx?ComponentId=204573&SourcePageId=47921

a mittelklasse-ban(mivel minőség is tartozik ehhez a kategóriához) francia NEM található, de koreai igen...
@dr. jenőke (jenőke): boli meg az unicum. inkabb mondanek vilmoskorte likort. az imolara meg kar a karakter. hogy vagyol?
@nincs_itt: jó abban igazad van, hogy a honda egy fos, ha egy citrom, vagy egy sevi is lecidáztatja.

egyébként, nehogy aszt mond, hogy te úgy veszel kocsit, hogy eszt végig böngészed!
ha igen, ako kispolgárabb vagy orbánvityánál is:)

na, hogy láss egy normális autót, berakom neked a tudod amit már ezerszer:))

www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: "Egyébként sem azzal van baj, h a menekülteket nem akarod eltartani, mert persze én sem (ki igen?)"... szolidaritás?...
@taga20: megértelek, hogy jó lenne már egy autó neked, mert eleged van a flanszia szexből, ahol te vagy a pénisz vulgáris rosszabbik végén.
úgy veszek autót, hogy a zasszony aszongya ez kell neked Papa! én meg azonnal egyetértek, mert néha aludni is kell...
na szóval megnézem, hogy 1000 üzembehelyezett autóból mennyi foschik be a zótópályán. magasan a toyota és a hyundáj vezet, értsd durva kevés és kevésszer rohad le.
magyarul, csontig lexarom, hogy bármelyik rc autós homokozóban, melyik márka hol áll.

Amit meg hivatkozol az kibebaxott szép taliga, nem vitatkozom, de akinek majma van, legyen pénze banánra!!!
@parti_giano:
.
Kösz a kérdést. Most éppen itthon egy rövid ideig.
@parti_giano:
Pedig inkább Unicum. De meggyőzhető vagyok... :)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: fenn van mind a tíz:)

csütörtökön és pénteken a kertet gondoztam az asszonnyal. hozattunk 85 köbméter
földet, és elgereblyéztük. holnap füvet ültetünk, vagy vetünk. még nem tudom hogy kell, de itt az internet:))
@dr. jenőke (jenőke): hetvegi kimeno, besokalltak a medikak, hogy allandoan incselkedtel veluk?
@nincs_itt: 10 éve van rönyom, egyszer nem szart be az autópályán. valószínű átbasztak a szalonban, egy átcímkézett tojotát kaptam:))

haver, aki tojotát vagy hjundájt vesz az inkább haggya abba eszt a veszéjes életet és mennyen metroval!:))

és hogy ne legyek negatív, múltkor láttam a parkolóban eszt, kicsit elgondolkodtam.

www.google.hu/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/2011_Kia_Optima_SX_--_08-26-2011.jpg&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/Kia_Optima&h=1204&w=1979&tbnid=e3XOmnnI_qUzgM:&zoom=1&docid=jv3WLH36ltyy9M&ei=rYBXVZmlPMniU4-cgNAF&tbm=isch&ved=0CDMQMygAMAA
@nincs_itt: múltkor kellett egy mázsa cementet hoznom, eszt hova raknám?
egyébként a csókát se bírom, meg a kocsit se.
persze műszakilag össze van rakva, de a kevesebb több lenne.
@parti_giano: a vodkát is szereti a csóka:)))
@taga20: megint igazam van! flanszia autós hantavitéz vagy!
és az úgy van, hogy dízel és és már a helyi benzinkút nem veszi át a visszatermelt gázolajat, a legutóbbi fékbetét és olajcsere 100 ezer km-rel ezelőtt volt... az 1 milliomodik hibamentes km után. ja én meg 90-60-90-es szűzlány vagyok!

neeeee!!!! kolléga ronyő járeszvágent vett, 30 ezer km alatt, durva occsó vót! 2 ezer km-rel később beállt a motor, szalonból vette garanciával... kuka.

asszem valami nagyobb dög volt ráadásul laguna, vagy megan. addig "csak" elektromos hibái voltak, teljesen változatosak. igazán izgalmas élete csak flanszia autó tulajnak van!
@taga20: bakker a motorház tetőre! a csóka nagyon gáz, a verda meg igen nagyon schaffhausen!

de ez az igazi!

www.youtube.com/watch?v=BwTbbR75p0A
@Imola Helyesi:
Én határozottam emlékszem rá, hogy nem is egyszer tök normálisan el lehetett veled beszélgetni. Nyilván akkor is voltak nézetkülönbségek köztünk - és mások között is -, de sokkal lájtosabb formában toltad mind tartalmilag, mind előadásmódban. Ezek olyan unikumnak számító percek voltak, amelyek alapján az először téged olvasó az objektivitás minimális fokú képességét feltételezhette rólad. De sajnos ez zsákutca az attribútumaid megítélésével kapcsolatban, ugyanis a másik (valódi-?) éned, általában hamar felülírja a látszólagos vitaképességedet, mint ma is például.

No1: „Érkeztek ide szláv menekültek is, aztán elszaporodtak, és végül megkapták ősi királyságunk területeit. Azért nem szeretnék Afrikához tartozni 100 év múlva.”
No2: „A kérdések nem uszítóak egyáltalán.”
No3: „Egyébként ha nem külditek vissza , az éppen olyan, mintha egy szavazáson nem vennétek részt, jogotok van hozzá. De ha döntés lesz valamilyen, akkor ne reklamáljatok.”
No4: „Orbán tudja, hogy mennyi pénz van az országban, mit lehet elosztani, és mi kell fejlesztésre, mert a zürzavaros átláthatatlan pénzügyi folyamatokat átláthatóvá tette.”
Most hadd ne szedjem szét a fentieket tételesen, a tipikus trollizmus kvintesszenciái egyenként is, ugyanazon napon egyben, meg pláne. Te nem vitatkozni akarsz- ezt viszont számon kéred mindenkin…- hanem faktumként tolod be az általad tutinak vélt egyetlen igazságot. Esetleg még az is lehet, hogy nálad ez már az ultradián ciklus megtestesülése, naponta vagy látszólag vitára alkalmas, és fordítva.

A mai legszebb… „Mi, itthoni magyarok nem háborodunk fel, hanem tiszteljük a miniszterelnökünket.”
Ahogy itt kinézek az ablakomon, a sarkon az útkereszteződésnél látok egy táblát amin jobbra mutat egy nyíl és az van fölé írva: Eyjafjallajökull. Két eset lehetséges:
- részeg vagyok és tisztelem Don Vittoriót, viszont valami baj lehetett a gombapörkölttel amitől hallucinációim vannak – előbbi lehetetlen, utóbbi talán elképzelhető…
- nem vagyok részeg és nem tisztelem Don Vittoriót, ez esetben viszont tudtomon kívül Izlandra hurcoltak, ugyanis a te logikád szerint én nem lehetek itthoni magyar. Ha mégsem így gondoltad, akkor fogalmazz pontosabban és azt írd: - Én, mint itthoni magyar nem háborodok fel, hanem tisztelem a miniszterelnökömet – ebbe ugyanis nem lehet belekötni, mielőtt vérig sértődnél.

Szóval, az az én nevemben ne használd ezt a fejedelmi többest!
Mi, I. viktor…
hogy lett a poszt linkjében 9999/12/31/ a dátum?
varanus.blog.hu/9999/12/31/hekkeljuk_meg_a_nemzeti_konzultaciot
ez már a hekk része?
@Knósszosz: kedves knoszim, irassal a hazidokiddal cavintont, mert rohamosan romlik a memoriad.
@taga20: látod tucc te, ha akarsz!
de most ez naggyon teccik:
www.youtube.com/watch?v=ZiIcqZoQQwg

tudom, tudom de a digó dizályn! meg, na...
@parti_giano: célozgatunk, célozgatunk?:))
@parti_giano:
Te nem hiszed, hogy tudtam vele normálisan társalogni - na jó, nemakadémikusi szinteken - vagy?
A cavinton amúgy jogos, sokszor érzem szükségét...
@nincs_itt: látod tucc te, ha akarsz!

patent a gép, kivertem rá:)))

de aszt te is tudod, hogy az első 50km után fáj a picsád az ilyen gépeken.
turasportot kell venni, me egy hétvégén 500-600 km-et csapat a brigád:)))
@Sir Bates dö Hól: hát én nem. Ez van. Itthon segítek rengeteg embernek, ahol tudok. Agyba-főbe adózom, kedvezményt nem kapok, stb. Lassan én vagyok menekült a saját országomban, akkor minek akarjak még egy csomó embert eltartani, amikor az itteniek nagy részét is én, meg az adózók tartják el, esetleges EU segítséggel. Foglalkozom elég menekülttel mindennapi munka során.

Sajnálom őket, együtt is érzek, de messze nem keresek annyit, h ezt még be tudjam vállalni, főleg a kormány áldozatos segítsége miatt sem.

A konzultáció az, ami felháborít.

Azt meg elfogadom, h megy pénz, nem is kevés a menekültekre, de ehhez ne kelljen már mosolyognom is.

Emberileg persze megértem, azt hangsúlyozom.
@Knósszosz:
Kedves Knosszosz!
Maradjunk a gombapörkölt verziónál./pacalt meg sem merem említeni/
@Knósszosz: nagyon reszeg lehettel, csak igy tudom elhinni. ez egyben mentseg is.
@Knósszosz:
Ennyit még soha nem írtál, rosszul vagy?
@taga20: a füvet elég szórni, döngölni esetleg, aztán imádkozni, h a madarak ne egyék ki :-)

Én ilyet most nem csinálhatok sajnos. :-( Még a kutyát sem téphettem meg.
@Knósszosz: meg is értem, várom válaszod, oszt semmi.

Imolával lehet beszélni egyébként. Sztem.
@Knósszosz: "Ha mégsem így gondoltad, akkor fogalmazz pontosabban és azt írd: - Én, mint itthoni magyar nem háborodok fel, hanem tisztelem a miniszterelnökömet – ebbe ugyanis nem lehet belekötni, mielőtt vérig sértődnél. "

virág evtárs, az írói vénádat mindig irigyeltem:)))
@taga20: figyejjé Boborján, me' eccer mondom el! Nem vagy motoros, ha 50 km után fáj a segged egy ILYEN vason! mer akkor NEM motorozol(akko nem érsz rá ilyen apróságokra figyelni), hanem sörözni mész a sarki ízirájder klubba a Herkulessel(dájcse babetta)!
Knosszosz, most nincs kedvem válaszolni neked, de majd fogok, jó?
Knósszosz, komolyan, most nem cikizni akarlak, de te csak a pörkölteket szereted?
@parti_giano:

Áááá, csak az a hihetetlen jó szíve, de máris megérkezett a kijózanítás.
@taga20: okos pilóta NEM katapultál alagútban!
de télleg minek a kami-kazénak bukósisak???
@Orica Középföldi: na mondasz meg ilyeneket, oszt megyek zambo jimmyt hallgatni.
@Knósszosz: Nem szeretnék "hízelgő nyelvcsapásokat elhelyezni a segged partján "
de szerény véleményem szerint még eltekinthetsz
a cavinton-tól!!!
Inkább kűgyetek "ebikének HAS és FEJ hajtót!!!:)
@nincs_itt: gondolom, azé me van stílusa.
azé mert ma harakirit kövecc e,l azé még lefürdessz:))
@parti_giano:

Nem beszéllek le:)) Megérdemled:)
@Imola Helyesi:
Pacal és rosszul vagyok...
Ennyi?
Helyetted van aki kapcsol időben, csak lefogyott a dominója és nem tud hívni? Ne csináld, ennyire nem vagy primitív - bár ezt majd mindjárt cáfolni fogják többen.
Szóval?
@Mariann19: Szia, volt már olyan konzultáció, amikor kóddal voltunk jelölve "általános" leveleinkben. Az illetékes ombudsman azt mondta, ez abszolút törvényellenes. A szemétbanda leváltotta. Ha nem küldjük vissza, akkor is megvagyunk jegyezve ...
Nekem elég ezt is vállalni, így a papíros kuka tetejére teszem úgy megszaggatva, hogy látni lehessen miről szól, így egy ideig, páran látni fogják, talán elgondolkoznak ...
@Knósszosz:
Holnap nem lesz jó a válasz?
Dottikával csevegjél ma este, nekem már nincs kedvem.
@dr. jenőke (jenőke): Azé' jól tette, ( Ráth Vég) nálam hanygyányi eredményt elért DDD
@taga20: A "DOLOG"a "belső megtisztulásról"
SZÓL!!!Nem a kintiről!
@Imola Helyesi:
Is.
Nem figyelsz, a mediterrán konyha nálam mindent felül ír, no kumisz és egyéb nagymagyar izék. Tót, szerb, és a többi környező kaják, amelyek keveredtek a magyar ízléssel is. Hagyjuk már ezt a hungarian jazz baromságot! Tudtad, hogy a lecsó például...? A ratatouille az szar lenne? Vagy az Imam Baildi?

Hagy már evvel a pörkölt baromsággal!
@Imola Helyesi: most kötekedés nélkül, csak mert orbánista vagy lenne egy kérdésem:

1980-as évektől jelen volt a politikai életben, tanulhatott volna, kivezethette volna az országot a komenizmus mocsarából. de nem ez történt...
minden alkalommal azt jáccátok el ti politikai-hivők (értsd bármelyik "oldal" híve), mintha az adott versenyző tegnap született volna és semmiféle múlttal nem rendelkezne, induljon akárhányszor is a szavazósdiban.

sokszor bebizonyították ezek a levitézlett lények, hogy csak a hatalom érdekli őket és/vagy a saját gyarapodásuk(értsd bármelyik "oldal" politikusa).

te/ti pedig odaálltok és újra meg újra lelkesedtek a saját tapasztalatotok ellenére.

te/ti vadász/-ok, tulajdonképpen miért jártok az erdőbe?(remélem a vicced ismered)
@Knósszosz: a ratatouille az valóban szar... ahogy a flanszia konyha zöme parasztvakítás. a többivel egyetértek!!
@ornagy50:
Szevasz Hajózó!:))
Hidd el, sokszor kellene valami serkentő.
Nem gondoltam volna, de egyszer eljön az az izé... helyzet, hogy az ember nem tudja eljött-e hazulról:) Na, azért nem ennyire súlyos, de van amit elfelejtek...
@taga20: üdv, jól bele kell taposni, vagy hengerelni, és utána naponta erősen levizelni ( ez utóbbihoz képest, te egyedül kevés vagy, hosszú gumicsövön átfolyó víz szükségeltetik) DDD
@Imola Helyesi:
Ez lekezelő volt vele szemben, nem érzed?
Ma már inkább rántsd magadra a tisztaszoba összes dunyháját, fáradsz.
@ornagy50:

Köszi.
Kiválóan jellemzi "kegyelmesék" mentalitását. Már csak annyi hiányzik a dzsentri mentalitáshoz, hogy elkártyázzák a vagyon.
Hoppá! Ez is megvolt.
Akkor elő kellene húzni a fiókból a revolvert.
Jókai "receptje" alapján ez következne.
@parti_giano:
Hőjjj... valamikor ezt - nagyon!
Néha nosztalgia esteket tartunk a haverokkal, ott a bogratsch goulasch mellett előjönnek az ilyenek!:))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Ha lesz menekült kvóta, akkor pénzt is rendel hozzá az EU.
Vagyis nem saját zsebből kell finanszírozni.
@parti_giano: mi ez a szar?
ma má ne igyá többet, me mingyá berakod a kordagyuri besztoffodat, ami a polcodon lapul:))
@pianolight: kösz öreg. pedig iszom rendesen:)))
@taga20:

A fűmagos zacskón ott a használati utasítás.))))
@nincs_itt:
Akkor nem jót, nem jó helyen ettél.
Mi lehet rossz a különböző finom zöldségekben? A lényege, hogy külön-külön serpenyőkben készülnek a cuccok, mielőtt egybekelnének. Én így tudom.

Amúgy meg ha a Coq au Vin neked nem... akkor egyél puliszkát amíg el nem tömődsz tőle alul-föjül!:))
Én egy - minő érdekesség - katalán bodegában ettem először, és... megsemmisültem tőle. Istentelen finom!!
@taga20: ne duma, te alapitottad a balazs klari fan klubot. kulonben valo igaz, nagyon szirupos. de latod, knoszi pityereg ra.
@taga20:
Én meg azt, ahogyan sallangoktól mentesen tolod...:))
De komolyan!!
@Eszter jött: tudom. Viszont az euba is vhogy kerül a pénz. Más kérdés, h többet veszünk ki, mint adunk be.

De tudok most is példát mondani, amit a magyar állam finanszíroz.
@Eszter jött: "a revolvert"
ezek a beszarimarik!!!Haggyá mán!!!:)))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Ambivalens vagyok a bevándorlók ügyében: osztom a véleményed, nem éreztem belőle a szolidarítás teljes hiányát. Valahol azt olvastam, a magyar kvóta, az EU szerint 3száz valamennyi ember lenne.
Azt gondolom, amíg Gábrisokat, Imolákat el tud tartani a hazánk, akkor sokkal gyengébbeket kis eséllyel kaphatunk ... DDD
@Knósszosz: fő a natur, vagy fő a gomba perkelt?

apám, ha kicsit máshogy alakul, még tezsvérek is lehetnénk:)))
@taga20: Tudod, a fiatal libsi, meg az öreglibsi összetart DDD
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Nem más kérdés.
A kelet-európai országok tranzitországok, mégis ők ágálnak leghangosabban a kvóta ellen.
Úgy viselkednek, mint egy szegény, de szemtelen rokon.
Úgy tűnik elfelejtették mennyi menekültet fogadott be tőlük Amerika és a "Nyugat" 56, 68-ban.
@Knósszosz: Bocs hogy belepofázom, de mi a véleményed a hutsepotról ? Nem vagyok biztos benne, hogy az is kakasból van, lehet érettkorú tyúkanyó, de nekem nagyon ízlett, háznál főzték ...
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Dorka ne izélj mán!
Mondtam, hogy elfelejtettem mit akartam küldeni - Dzsánninak igaza van>cavinton:) - miért kell azóta is folyamatosan emlékeztetni a hülyeségemre, he???
@pianolight: nem bevándorlókról beszélek, menekültekről :-)

Háromszáz valamennyi? Az édes kevés. Most több ezer van az országban. Tuti, h csak ennyi?
@ornagy50:

Állítólag hagyománytisztelők. Tradicionális értékrendet képviselnek.
Akkor, hajrá!
@pianolight: legalább mi szabadkőművesek tarcsunk össze.
most jut eszembe, nincs egy fandli cemented köcsön fizetésig?:))))))
@taga20:
Kaja az most nincs, gombaperkelt volt, kissé tuningos változatban, úgy hívják bakonyi sertésborda:))
@pianolight:
Azt nem tudom, mert olyat nem kóstoltam.
Azt mondják szakértők, hogy az igazi húslevest nem tyúkból főzik, hanem kakasból. Na, erre nem találtam még cáfolatot, sem megerősítést. Megkóstolnám!
@Knósszosz: azé az szép amikor a bige szopatja szét a faszit:)

én úgy emlékszem, hogy valami kakasherepörkölt receptet igértél nekije:))
@Knósszosz: na várgyáá!!! megártott a gomba télleg! a katalánok NEM flansziják!
Coq au Vin: borban áztatott, rohatt öreg rágós kakas?? nem köszönöm!

melléje rakták a egész hagymát és meg pár szál zőccséget, félig nyersen vagy kituggya... nem akarnám mégeccer. kár a borért...
de a fekete kagyló fokhagymás mártásban(eredete ismeretlen), abból halálig.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Nem biztos, hogy csak 300, mondom olvastam valahol, valóban röhejesen kevés lenne!
A bevándorlókat, meg a menekülteket nem én keverem, hanem pártunk és kormányunk. Ha én is ebbe a hibába estem, akkor tévedtem. DDD
@Knósszosz: oh, drága, már rég nem arról van szó, tessen visszaolvasni. De nem erőltetem, ha nem akarod.

@Eszter jött: nem teljesen igaz, amit írsz, de most nem fejtem ki.

Amit írsz, h befogadtak menekülteket, igaz. Csak éppen elég hasonló kultúra volt mind a kettő. Megfértek egymás mellett. Akik Afrikából és iszlám államokból jönnek, teljesen más kultúra. Sok baj lesz, és lehet belőle.

Jogilag is sok problémát jelent az egész téma.

EU politikáját meg inkább nem "méltatnám".
@taga20: Má' el is kűdtem, reggelig biztos megkapod, a pfandlit majd küldd vissza D
@nincs_itt: "de a fekete kagyló fokhagymás mártásban(eredete ismeretlen), abból halálig."

egy ivásúak vagyunk:)

függetlenül attól, hogy a kocsikhoz nem értesz:))
@pianolight: :-D

Igen, tudom, h ők össze - vissza mondják, mikor mi hangzik jobban. A bevándorlási politika teljesen más. A menekültek sokkal kényesebb ügy, sztem.

Ha a 300 igaz lenne, egy szót nem szólnék :-)

Amúgy meg madártejet kérek szépen ;-)
@taga20:
Azt biztosan nem! - Marha!:))
@pianolight: te egy remek ember vagy!
a cserpák és a kartecsni közé rakom a megmaratt cementet:)

a fandlit eladom, me kell a kertbe a pénz:))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
De erőltesd csak, mert végérvényesen kiderült, hogy német haverom van, de már az ő nevére sem emlékszem... valami Al... alc... nem tudom, légyszi!!!
@Knósszosz: Állítólag V. Károly kedvenc kajája vót' egészen sötéten átlátszatlan, rengeteg zöldséggel, és főleg sötétbabbal, szárnyashússal, órákig főzött lé. Főleg Belgium vallon részében művelik, én Gentben ( vagy vallonul Gandban DDD) kóstútam, és lányos zavaromban, meg a jóminőségű flanszia burgundi miat, elfelejtettem megkérdezni, hogy öregtyúk, vagy kakas a hús benne, az vturi, hogy 5 főre minimum egy teljes, nagy darab áldozat vót benne DDD
@Knósszosz: gondoltam, gondolkodjunk együtt, mé akar ennyire dorottya!
na nem arra gondoltam, hogy az eszedért!:))
@nincs_itt:
A katalánok Katalánok és nem Franciák.
Ezt most kell megtudnom, amikor Barcelona az első otthonom - képzeletben -???

Azért írtam, hogy ott, mert ugye pont nem Francia, viszont ennek ellenére valami frenetikus izét adtak. Rágós a lófaszt! Hagyma, pár szál zöldség... neked valóban meg kellene kóstolni az igazit, amit eléd raktak az olyan lehetett, mint Paudits Béla Terminátor jelmezben, baszki...
@Eszter jött: "Akármit csinálsz,mindig csak
nyugatnak tarts!
Tarts nyugatnak!"
/Hajózási utasítás a Horn-fok megkerüléséhez/:)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Igaza van nincsittnek, a fekete kagyló eszméletlen finom, a spanyolok kurva jól csinálják, én sáfrányos rizzsel zabáltam... azóta is a rabja vagyok, ahh....
@Knósszosz: szuper, érdeklődést felkeltetted, de helyet nem tudtam meg :-D
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
sehol egy szmájli bébi! te eszt komolyan nyomod:)

u.i.: én is dugnám knosszit, csak az a baja, hogy öreg:)))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: én mást gondolok erről (tán azért, mert én láttam, hogy mi elől menekülnek)...
@taga20: Ne bassz ki velem, ecsém, kibasznak hétfőn a melómból fandli hiányában! Inkább küldök neked egy csík gyalogos szimfit, az ma már aranyárban megy, mert nem gyártyák, nekem meg tele van vele a fördőkád, tudod, az asszony mindig oda vót' a luxusér'
@Knósszosz: de a ratatouille az a francia baxunk belle mindent, félig (se) főzzük meg, a fűszerek kifejezetten tiltottak, majd durva nagy pátosszal, meg kéccer akkora öntudattal tálaljuk...
a katalánoknál ettem olyan sült tésztás, apró halas valamit, amiből csak kevés létezik, a La Rambla végén!
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Madártej is elküldve, öregkoromra kiderült, hogy algériás vagyok rá, sajnos... DDD
Így aztán maradnom köll a ma esti rumnál, ám határozottan állítom, csak hétvégén iszok szeszet, hétközben kizárólag fröccsöt DDD
@pianolight: A"köpködős"ELSŐ RANGÚ!!!:)
@pianolight:

Köszönöm, nagyon finom lesz holnap, ebéd után. Ilyenkor már nem eszem, nem iszom :-) A fröccs víz gyakorlatilag. :-D

@nincs_itt: kár :-(

@Sir Bates dö Hól: hol?

Amúgy racionális indokom van. Így sem élek meg. Nem ragozom tovább.

És azt is mondtam, h emberileg teljesen megertem. Viszont sajnos muszáj az önös érdekemre is gondolni. Szerencsére kis pici ember vagyok ehhez a témához. Jogászként viszont másképp látom ezek szerint.
@pianolight:
Rohadtul gonosz vagy b+!!:))
Megint zabálhatnékom lett...
@taga20: ilyen ez. Szeretem a normális embereket. Ritka is. Ő az.

És dugni? Mi van? :-) A fogalmat sem ismerem :-D
@taga20:
És ha sminkkel kissé fiatalossá teszem magam?
TE BAROM!!:)))
@ornagy50: Ténylegesen még csak 47 éve szívom, és ma már csak 5 csíkom van belőle, spórolok vele, tán karácsonykor fogom temetni. A sárga camelt, mag a bordó gauloist, felváltva próbálgatom, még nem tudtam dönteni, melyik az igazi.. DDD
Sajnos, a régi, (kék)fiókos caporalt, a fekete dohánnyal, úgy tűnik nemcsak nálunk, az EU-ban is betiltották. A gyártás nem szűnt meg, de amikor valami akármilyen siteon, nagyon olcsón meg akartam rendelni, a paypal nem volt elég, és nemcsak az anyám nevét, hanem azt is tudni akarták ( persze túlozva) nem -e buzi- e vagyok- e DDDDD Azt meg ilyen akárkiknek ugye nem vallom be. Jelentem!
@Knósszosz: dobj fel egy tangát, és megnézlek magamnak!:)

tudom, de ez van:))
@nincs_itt:
A Rambla az jó hely, de enni nem ott kell.
Van a La Bouqueria - mint a volt dimitrov csarnok - ott a turisták abrakolnak, fasza tényleg és nem mindig csalódás, de az igazi ízeket ott kell keresni, ahol nem fordulnak elő csak helyiek. Barceloneta eldugott kis izéiben, vagy inkább kissé kijjebb Badalonában, vagy Sitges magasabb részein.

Tapasztalat...
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: sok helyen (ez nem jogász vagy nem jogász nézőpont... sz'tem vannak jogászok, akik azt gondolják, mint én... viszonylag jól ismerek is egyet...)
@pianolight: aki dohányzik, az egy barom!
visszamenőlegesen is:))
@Knósszosz: Próbáld ki, én kurvára nem tudok főzni, annyira, hogy az már negatív ddd Viszont pofázni róla, na, az még megy DDD
Olyan sűrűre kell főzni, hogy " megálljon benne a kanál" Ezt ott főételként kaptam előtte csak egy apró kis feketekagyló koktél, vót félliteres gömbölű, vörösboros alakú kehelyben ...
Egészségedre!
Ja, azt elfelejtettem, hogy ez csak revans, sokat olvastam a főzelmeidről, és én is szívtam ...DDD
@taga20: Attól, hogy igazad van, még nem bírlak kellően utálni DDD
Nemzeti konzultáció=pénzlenyúlás!
@pianolight: most jó kibasztál velem, aszt hittem elkezdesz arcoskodni:)
@taga20: Úgy ismersz? DDD Különben is : " családon belül" ? DDD
@taga20: helyesírásra harapok. Csak néha megviccel a teló. :-)
@taga20:
.
A cigi kurva büdös.
Ahhoz, hogy rászokj erős akarat, erős gyomor és kitartás kell.
Ha ez a három nincs, bele se kezdj.
A gyenge jellem már az első slukknál elhull.
Hát, így.
@ornagy50:

Valamikor 92 táján megvettem Márai Kassai polgárok-ját.
A második mondat ez volt:

"Menj nyugatnak, de sosem feledd, hogy keletről jöttél!"

Most is ehhez tartom magam.
@pianolight:
Ettől még utállak itt ma este!:)))
Most mit szedjek elő???
Viszonylag finom Jíroszt gyártanak itten 20 perc járásra, de lusta vagyok, viszont éhes!
Lehet, hogy felkerekedek, ezek nem nagy négyzetméteresek és vasárnap is 0-24-ben vannak.
Semjén csússzon a lova alá a megfelelő részre!
(bár tiltakozást váltana ki...)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Tagának igaza van, tényleg azt gondolom, hiába kerül rengeteg pénzbe nekem a baromságom.
De azér' nem lep meg, hogy kedves vagy DDD
@dr. jenőke (jenőke): 14-től 34-ig erős voltam, azóta okos vagyok.

na jó segítek, me látom gyenge vagy, mint ebola :)

vegyél elő egy ollót, vedd elő a doboz bagódat, vágd ketté, és baszd ki az egészet a kukába.

pár nap múlva úgy áll a cerkád, mint anno a bagód.

zöd?
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Engem leginkább a "mindig jól akarunk járni" hozzáállás zavar a legjobban.

Kicsinyesnek tartom.
@taga20:

Azért, mert sikerült leszoknod a cigiről, nem kell magad szentté avatni.
Boldog lehetsz! ))
.
.
.
Ladányi Mihály: Zseb dal

Volt egy ember, ki megtudta naponta
a rádióból és a hírlapokból
milyen boldog lesz itt az utókor
kolbászból lesz a lépcsőházi karfa
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek lesznek szaloncukorból

S szólt az ember: ezt mind most akarom,
máskülönben nincs igazság a földön,
már az időm nem naplopással töltöm
a nap helyett ezentúl mást lopok
és ó, egek
a szót a tett, a szót a tett követi itt a földön

És híre ment, hogy ezt lehet. S épp ettől
valósult meg a kollektivizálás
mert nem volt olyan hivatal vagy állás
hol nem loptak naponta számtalanszor
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek kerültek zsebbe akkor.

De jött a baj, hogy kicsik a zsebek
a problémát a lapok is megírták
nagyobb zsebeket követelt az ország
és jött a zsebszabályzási rendelet
és ó, egek
megnőtt a zseb, megnőtt a zseb és eltűnt benne az ország.
.
.
.
@Knósszosz: Hát akkó, tényleg sry, de, majd, ha kipróbálod, értesíts, hogy sikerült-e, a fűszerezést te tudni fogod DDD
Ja, csak úgy mondom, hogy imádom, mikor a pacalszaft ráragad a bajszomra,, és szalvétázom a nagypofámat DDD
@taga20:
.
Mi fenének dobjam ki az ollómat?
Észnél vagy, vagy eltévedtél?
@Eszter jött: drága szerelmem, ez kicsit ebolásra sikerült részedről:)))
Szép estét mindenkinek!

Érdemes beleolvasni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pirézek

A felmérések szerint cca. 60%-ban elutasítják még egy _nemlétező_ nemzet tagjainak befogadását is.
Itt tartunk _ma_ Abszurdisztánban. Felcsúti Takarékláng SC és csapata ezt lovagolja meg.
A dolog másik oldala, hogy szép számmal vannak ,,gazdasági menekültjeink'' (Mo-ról) a halódó kapitalizmusban; még akkor is, ha unnijó, szabad áramlás, meg mindenféle jó? vö.: Angolhon

Én már hekkeltem délben (burgonyával és savanyú uborkával).

Más. Külföldön élő hazánkfiai is kapnak ebből a Nemzethyből? Ha a választási szavazáskor kellett, úgy illenék, hogy most is. Kivéve, ha a közvéleménykutatás eredménye már borítékolt.
@pianolight:
Ez esetben konzultálnod kell Imolával is, mert ő a pörköltek szakértője, engem mindig megtisztel.

Amúgy mi pacalok pacalogjunk össze, mert a szalvetta az ragadós szok lenni nálam is a sok szaftttól, és - horribilis diktú - nem is bánom ám!! Csípős sanyarúsággal fogyasztva a legtutibb!:DDD
@pianolight: gyalogos? talán, mezítlábas!
@dr. jenőke (jenőke): ilyenkor minden tanút likvidálni kell! te nem nézel tévét?
pl. lajost most likvidálják:)
@dr. jenőke (jenőke): Egyrészt, mint mindig, szép a vers, de eddig csk a széplelkű lányok szokták megköszönni, én parasztmódon, egyszerre próbálok pótolni D
Másrészt, érzem az igen finom iróniádat, igazán a szöveg, amit írtál a leszokásról szól, és neked is igazad van!
Azt gondolom, akinél nem bennszülött Cyrano, nincs esélye einsteinkedésre ddd
@taga20:

Tisztelem az erős akaratod. De ha ez a téma kerül szóba, megszállottá válsz.
@Knósszosz: egy jó kis csülköspacal, az ám az igazi!
jöhetnek-mehetnek ebolák, gecivityák, selmecigecigabik, a csülköspacal a kertben verhetetlen, koviubival és borsodival:)))
@Knósszosz: ha elsőre nem értetted volna, pont imholka miatt írtam DDD. Savanyúságként egyaránt megfelel csípős almapaprika, avagy csparival készített csalamádé, esetleg savanyított kisdinnye, csparival eltéve DDD
@pianolight: sárga camel!
ha megint rágyújtok majd, csak erre!
@punkfrog: A mezítlábas a leánykori neve, nem emlékszőőő???
@pianolight: biztos, elhiszem neked :-)

@Eszter jött: jelenleg csak szarul járok minden téren, így igen, ha kicsinyes, ha nem, szeretnék jól járni. El lehet ítélni.
@Knósszosz: hagyd, már lejárt a műszakja! :)
@Eszter jött: veszek vissza az arcomból:)
mentségemre szolgáljon, hogy az axn-en az ál/arc-ot nézem:)))
@taga20:

Ne add már meg olyan könnyen magad! )))
@taga20: a cigi sex után van, nem helyette!:)))
@punkfrog: Ma csak a szűrőst lehet már kapni, tudod? Az igazi abból is a mezítlábas vóóttt ...
@punkfrog: hülye vagy? eszedbe ne jusson:)

egyébként, ménem mezítlábas goloájszt?
aszt csak a kigyóuccában lehetet kapni:)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Nem rád értettem a kicsinyességet, és elnézést, ha nem voltam egyértelmű.
Itt nálunk is hasonló hangulatkeltés folyik. Ettől nyílik ki a bicska a zsebemben.
@pianolight: ilyenkor örülök, hogy ennyire nem vagyok öreg!:)
@punkfrog: és a nemdohányzók? Ezt a diszkriminációt! Büntetésül rád küldök 1 csapat feministát:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/11/article-2307278-05B059370000044D-492_634x417.jpg

Monnyuk én szundítani szoktam 2 s között.
@Eszter jött: többször gondolkodom azon itthon is, hogy meddig gizdáskodjak. néha eltalálom az arányt, néha arányt tévesztek:)))

a jószándék bennem van, isten lássa lelkem:)))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: cigi nélkül ok.
Naponta kétszer, de lehet többször is... mint a reklám mondta anno. Bár azt gondolom, kegyed e reklámhoz szemtelenül fiatalka lehet.
@graphics:

Aszta! Milyen jó melltartók!
@graphics: aranyos kis csapat:)
aszt nem mondom, hogy sunáznám őket, me egy kicsit sokan vannak:)))
@taga20: tudják az érintettek és veled vannak!
Sőt, még Kínában is:

neon.hu/bulvar_rovat/guminot-mentett-a-rendorseg-270083
@taga20: legutóbb 13 évvel ezelőtt gyújtottam rá, de mindig azt mondom, ha kérdezik, hogy én két cigi között vagyok!
én nem szoktam le!
csak nem gyújtok rá!
@taga20: gombócból is sok lenne. Épp 100-an vannak.
@graphics:
Igaz, nem fordult elő az elmúlt két(?) órában.
@taga20:
Tudunk élni???
Ja!!!:DD
@taga20:

Okosodsz!
Kicsit stresszes vagyok. Megitták az egy szem barna söröm. Az lett volna a jutalom falat az egész napi meló után.
Hideg barna fácán!!!
Nehezen dolgozom fel. )))
@graphics: büntess még!!!
te meg csak szundikálj!:)))
@taga20: Übereltél, ecsém! én viszont nem überelésként mondom, hogy egyszer ndk-soknak, akik már a lecsótól is spontán elélvezésbe estek, bográcsban főztünk egy babos, tyúkos, combos, marhalábszáras gulyásocskát, természetesen kézzel morzsált tarhonyával, az utóbbit amúgy Varjú Vili bácsi módjára, ahogy azt ő az apró kezeivel tudta tenni.
A 100 kilós Helmuth gyerek aszondta másnap reggel, hogy ő úgy érzi, valaki van a hasában a sörön kívül. A Helgacsaj meg nőies módon csak annyit: Ike bin sat ( berliniek vótak) ddd
@graphics: tökéletes cikk.

@Eszter jött: nekem nincs bajom velük. Sőt. Szimplán sir írására reagáltam, miszerint ki szeretné eltartani őket.
@pianolight:
Értettem:))
Most nosztalgia van, régi slágerek, ilyesmi...
Meg Abbado is itt figyel, azt hiszem az Egmont lesz ma altató. Nem könnyű viszont csodálatos, de szerintem a nyitány alatt elalszom, amilyen lebutult vagyok ma este... az pedig nem semmi.
@graphics: igen, ez nem ismerős :-) Illetve hallomásból igen.
@Knósszosz: igyekszik az ember, de nem lehet mindenki semjénzsóti, vagy lézerdzsoni, vagy ...:))
vagy :((
@punkfrog: minek nézel engem? Sorozatvetőnek? :D
@punkfrog: mi van haver, te vagy ször gelehed visszafelé?:))
@graphics: az a baj, hogy pont egy "sátoros" szimfi van a képen!
az volt a legrosszabb!
egri az első, debreceni a második, sátoros meg csak vészhelyzetben!
a Kálvin téren, volt egy trafik annó, ahol pult alól lehetett egri szimfihez jutni!:)))
@Eszter jött: még mindig jobb, mint ha kávét vedelnél!:)

nem kell riposztoznod, olvastam a most fejik a tehenet részt:))

u.i.: aki kávét iszik az is bolond:)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Múltkor Pozsonyban az egyik fehérnemű cég rendezett egy felvonulást. Azok a nők, akik hajlandóak voltak a belvárosban végigsétálni termékeikben, megtarthatták a kiválasztott fehérneműt.
Ha itthon lettem volna, elmegyek. ))))
De külföldi vonulásért nem járt a bónusz.
@graphics:

Kösz. ))))
Olyan, mint egy szippantós kocsi.)))
@punkfrog: ez a veszély nem fenyeget.Úgy tudom, hogy Egerben nincs már dohánygyár. Debrecent nem tudom.
@pianolight: remélem azé helmut nem vot meg neked, csak a cigi, max. grünhilda:)))
@taga20:

Jujj!
Később kicsit restelltem, hogy gazdatévésítettem a blogot.

Utólag már sopánkodni kár.
@Knósszosz: Számomra Beethoven nem tud altató lenni, Claudio kissé mediterrán vezénylésével plajne nem DDD Inkább, mindig elgondolkodtat ...
Jól alszom, de ha néha segítségre van szükségem, o. Peterson késői felvételeit hallgatom, amikor már úgy billentett, mint mikor az őszi falevél a földre érve, megsimogatja azt.
njaó, ez kicsit cukis vót, néhe vannak ilyen hangulataim DDD
@pianolight: én a mezítlábasra gondoltam!
nem értem én ezt!
Lamborghinit árulnak 300 fölötti végsebességgel, rendes cigit meg nem!
@Eszter jött: lehet, de még kvaszt is ittunk hasonlóból. Egyébként milyen sör a kedvenced?
Magyarban is gyártanak Velkopopoviceit, de inkább ne kóstold meg, szörnyű!
@Eszter jött: oh, én nagyon szégyellős vagyok ilyenekhez :-D

@graphics: rá is keresek.
@dr. jenőke (jenőke): hirtelen aszt hittem, hogy vadai a gyönyörű ribanc az, de nem:)

néha én is félrenézek, bevallom:)))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: ne beszéljünk holt nyelveken!vagy legfeljebb cigi helyett, sex után!
@Eszter jött: nagyon gáz volt, de jött ebola és mindent vitt! az se tudtuk, ki az a jöttem-ment:)

nade inkább hallgassuk a csendet!

www.youtube.com/watch?v=GnFWXPM7Rno
@graphics:

A favorit jelenleg a Zwettler dunkles. Picit édesebb, mint a Fácán.
Ha itthon vagyok, kizárólag a barna fácán.
Csapoltban a vágott sör.
Prágában az U černého kocoura sörözőben csapolják az etalont.
Vészhelyzetben jöhet a világos is. ))))
@Eszter jött: én a zlátyibázsánnál leragadtam, kemencén egy idős házaspárnál, a godóvár panzióban:)
@Eszter jött: Prágában még nem voltam :(
Jártam már Liberecben, Olomoucban, Ostravában Brnoban és még több nagyvárosban, de az arany Prága kimaradt.
Talán egyszer...
@taga20: kb. Zlatí bazsant-nak kell ejteni.
@taga20:

Ez van, taga. Időnként sikerül alulmúlnom önmagam.
@taga20: Sajnos, Helmuth nem lett az enyém, bár jókezű maszekkárpitos, úgy brummogott, az anyanyelvén, mint a cipő fűződ DDD
A Helga meg úgy nézett ki, mintha egy partfis tetejére ráteszed a felmosórongyot. Neki is vót esze, mikor elmeséltük neki, hogy a szüleim papagája el tudja mondani, a talpramagyar első két sorát, az volt a kérdése: Fantastisch, und auf Ungarisch?
Azé, hogy megnyugtassalak egy másik házaspárból a nőnemű megvót a gyerekszobában, míg, a mérnökférje a nászágyamban horkolt, boldog részegségben, magába DDD
@graphics: én lehet hogy férre értettem, és arra gondoltam, hogy inni kell:)
dánkesön, éppen szlovák tanárt kerestem:)))
@punkfrog: Én örülnék, ha csak ez lenne, mit nem értek ... egyetértve
@Eszter jött: most nehogy elkezdj meakulpázni!
jó volt olvasni egy kis csajos baromságot, a kihogy issza a kávénevezetű szörnyűséget:))

én utálom a kávé szagát, és izét is.
@taga20: utóbbiban nem segíthetek:))
@pianolight: látom, te se voltál egyszerű gyerek:))

na küldök neked valamit. talán teccik, talán nem.

de a kritikát nem bírom:))

www.youtube.com/watch?v=ZJSWsbBoyIU
@graphics: Amikor Liberecben voltunk egy üzleti úton, szikkadni kellett a sok Gambrinus pivo miatt :D
@taga20:

Ez sima tényközlés volt. Természetesen én is szeretnék szellemes, briliáns riposztokat kivágni a kisujjamból.
Esetleg mindezt elemzésként felfűzni egy gondolatfüzérbe.
Mert ki ne szeretne tökéletes lenni??!!

De majd egy másik inkarnációmban.)))
jó éjt mindenkinek!
@Eszter jött: olyan nincs, most kell odatenned magad!
egyébként sokszor irigyelem knoszit, vagy jeget, vagy sírt, vagy oricát, vagy stb.-t, ahogy vág az agyuk.
én sokszor káromkodok, mint a kocsis. az se könnyű, de könnyebb, mint pengeélesen szétütni a gyagyás ebolatrollármádiát.
én nem hiszek a hokuszpokuszokban, egy életünk van, aszt kell jól csinálni.
egyébként seckojedno, mindenki aszt tesz amit jónak lát:)
@graphics: köszi a képet, ez igen régi, később egy ideig 20-as volt, majd megint 25-ös, végül ma, ami nekem még van, 20-as.
mi a faksz van itt, mindenki beszopta a cukrostejet?
na ako kapjátok be! nesztek!:))

www.youtube.com/watch?v=LIPxBSOPRL4&list=RDLIPxBSOPRL4
A NER barátságértelmezésével kapcsolatban sokszor felmerül bennem a kérdés: azok, akik még mindig vitya feltétlen hívei és barátai, akik még mindig kitartanak mellette, szóval a maradék csatlóshad, látván milyen könnyedén, pillanatok alatt és gondolkodás nélkül darálja le az egy perccel azelőtt még szent barátságokat és bajtársi kapcsolatokat vitya, ha úgy fordul az érdeke - szóval ezt látván, miben bíznak, miben hisznek a még-nem-kegyvesztettek? Hogy mellettük majd végig kitart vitya, nemúgy, mint Simi vagy Kokó mellett? Hogy ők akkor sem kerülnek a politikai vérpadra, ha a főnök már teljesen elhasználta őket?
@taga20: ez az angol bonanza banzai?
@punkfrog: nem, ez a mongol motorhed!

szép még lehecc!!!:)))
Figyelem mindenki!
Ha nem akarsz több spam-et kapni Orbántól, letilthatod az adataidat itt:

ugyintezes.magyarorszag.hu/okmanyiroda/ugyinditas/adatletiltas/

Kérlek terjesszétek, akadályozzuk meg az eszetlen pénzszórást, papírpazarlást!
@taga20: Őszintén szólva, nem győzött meg, de leültem a zenédtől a fotelba ( be)
Viszont meghalt a király, az amerikai bluesgitár király, úgyhogy, ha van kedved, hallgass rőle egy kis zenét ( meg persze szöveget) ddd
youtu.be/-Y8QxOjuYHg
@Eszter jött: Kedves Eszter, nem gondolom, hogy neked változnod kellene, csak innen "ismerve" téged, nem gondolom, (ahogy szokztm írni), hanem érzem, hogy te rendben vagy, és simán írsz olyan dolgokat, amire érdemes odafigyelni. és még egy pont. És csak utána DDD
@pianolight: a poharat tessék lassan lerakni, me egyre nehezebb lesz:))

ha meg ilyen botfülű vagy, ako nem pazarolok rád egyetlen violinkulcsot se!

na figyelj, öreg barátom!:)

www.youtube.com/watch?v=8tslVys1gpI&list=RD8tslVys1gpI
@taga20: szépségem a Lemmy-ével vetekszik!:)
látom, szemed a pályán!
70 éves lesz a fószer, ezért megnézzük Sopronban a Volton!
bár szerintem még 20 év múlva is szinpadon lesz, Ozzyval együtt!az evolúció 2 csodája, hogy még élnek!
@onmagam: ha nem akarok többet idegrángást kapni attól a fasztól, ahhoz mit kell csinálni?
@punkfrog:kobor oda basz ezeknek a pancsóban.
me ő kuruc. vagy labanc. keverem őket, mint vitya.

na lefekvés előtt küldök neked valamit. az über számomat:)

csak neked, cicafijú:)))

www.youtube.com/watch?v=5CbpOGl-4ec
@taga20: Na figyuzz, fiatal barátom, előszöris, a pohár valóban nehéz, de hadd sportoljak má, és nem gondolom, hogy azt kívánnád, legközelebb a " temetni jöttem, nem dícsérni" szöveget mondanád szívesen. De majd remélem egyszer elmondod. DDD
Másodszormeg, amit most kűdtél, az felébresztett, a dob egyenesen a Sgt. Pepper dobjára emlékeztetett, amit állítólag Ringo nem tudott eldobolni.
Jó éjt neked, és az összes karnisodnak!
@pianolight:

"amikor már úgy billentett, mint mikor az őszi falevél a földre érve, megsimogatja azt.
njaó, ez kicsit cukis vót, "

Nem, nem volt cukis:))

Egy pillanatra megmutattad a lelked egy darabját, és máris visszaeresztetted a függönyt.
Nagyon szép gondolat volt, amit a zene ihletett.
Egy kis politika:)

"Vona arról is beszélt, hogy sokkolta az orosz külügyminisztérium anyaga, amelyben neonáci pártnak állították be a Jobbikot, és többek között azt írták a párt a zsidók és a romák elleni offenzív szlogenjeiről híres. A politikus reménykedik abban, hogy csupán "pillanatnyi üzemzavarról" van szó, és a jövőben helyreáll a Jobbik és Oroszország közötti a korábbi "konstruktív viszony."

hvg.hu/itthon/20150516_Vonat_sokkolta_hogy_az_oroszok_neonaci_pa
@Orica Középföldi:

Jó reggelt!

"Egy kis politika:)"--'mára ennyi elég is!

kepkezelo.com/images/kyqerba9kgueif8pg4i.jpg

egy's'más 'csaknekedcsakmost hölgyem:)))(mexólítás:)

www.youtube.com/watch?v=d4BvCjx1ZG8
@gazoló:

Jó reggelt:)))

Szeretem az ilyen kezdést, köszi.
@pianolight: @Knósszosz:

és akkor Beethoven bemutatja, hogy...?
itt a súlytalan fekete fátyol mely áttetszően betakarja amit bnem akartunk, hogy betekarjon nem hull le, ott lebeg

www.youtube.com/watch?v=6l_bPmJifV4

ehhez találjatok ti szavakat, ha tudtok!!!
www.youtube.com/watch?v=gER0k0s04Ps

************** Furtwängler
www.youtube.com/watch?v=BKU6nwg2CpU

brühüyyy
@Orica Középföldi: az nem az enyém, az enyém itt ül a sarokban:))
@Knósszosz:
Symphony No 9 in D minor, op 125
by Ludwig van Beethoven
3. Movement "Adagio molto e cantabile"
Berlin Philharmonic Orchestra
Wilhelm Furtwängler, conductor
London, Queen`s Hall 01.V.1937

kkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Knósszosz:
figyeld meg a 9./3.-ban a karmesterek mennyi idő alatt

számomra a nyerő Furtwängler-é, nem találom Bernstein-t, Karajan itt van DVD-n
és a délszaki karmesterek közűl (csak a vita kedvéért)
Carlo Maria Giulini-t ajánlom...és a Toscanini-t sohasem

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Orica Középföldi: én is bírom, csak aszt nem tudom, hogy ez a tavasz, vagy a nyár:)))
@Knósszosz:
a Furtwängler 20::26 idejével szemben Karajan (a nálam lévő DVD-n) ugyanazt 16:54 alatt

és
www.youtube.com/watch?v=lBqwAGj5fDA

"Tannhäuser, Act II: "Beglückt darf nun dich, o Heimat, ich schauen"" por Chor der Deutschen Staatsoper Berlin, Staatskapelle Berlin & Otmar Suitner ( • • )

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz:

és az amelyik olyan sokat mond számomra, hatalmas mélységek

Terence Trouve 3 meses atrás
Wagner was a pure genius and those who dare to critic him about antisemitism and other stuff are complete idiots.

www.youtube.com/watch?v=wE1NyYT31Tw

www.youtube.com/watch?v=jC-pA81QxGs

brühüyyy
@Knósszosz:
Ho sempre temuto ("artisticamente parlando") questo brano spettacolare di musica classica. A mio modo di vedere è la piu' alta e potente rappresentazione musicale accostabile a Dio. La parte fra il minuto 2.50 fino alla fine e' sublime. Il video vuole essere un tributo alla potenza generatrice della Terra e di Colui che tutto ha creato (con un piccolo cammeo in onore della Trilogia del Nibelungo). I always feared (artistically speaking) this spectacular piece of classical music. The way I see it is the most 'high and mighty musical performance be compared to God's hand between the minute 2:50 to the end and' sublime. The video is a tribute to the generative power of the Earth and everything that He has created (with a cameo in honor of the Trilogy of the Nibelung). By IlSignoreNeroo Original video: www.youtube.com/watch?v=f27SlO...

a dobokat valahogy így kell zenéhez használni>>>>>>>>>>>
Tennstedt

Adolfo Manzanares 2 meses atrás
Hacia lo mas álgido en un estado humano, reflexión de lo latente en nosotros, la ida sin vuelta, del ultimo viaje como ser físico, desde aquí a la despedida de aquel, toda una sincro magistral del lo que fuimos alguna vez, de algún nacimiento, un funeral y quizás el funeral mas grandioso jamás compuesto por el genio de genios Richard Wagner, el funeral de Sigfrido de la opera, la Tetralogía El anillo del Nibelungo...

brühüyyy
@Orica Középföldi:

Szia!

gazoló linkjén az orbáni aláírásnak érdemes nagyobb figyelmet szentelni.Régebben, ahogy visszakanyarodott a múltba (a név [Orbán] elejére) az alsó vonal, még volt egy aláhúzás jellege a 'visszacsatolásnak' azaz az én fontosságának, küldetéstudatának.
Mára már mindkét vonal áthúzza a nevet, feltárul a való, minden megtagadva, a múlt és a jelen kettős mindent áthúzó vonallal. Mindez nem érinti a privát szférát, melyet a "Viktor" jelent. Azaz szarunk az egészre, lényeg, hogy nekem jó legyen.

Nagyon szeretnék tévedni.
@pianolight:
hááááát igen a zongora az egy billentős hangszer...és a lágy billentésen kívűl mi mást "mondott" neked Petersen...mert én a dilis agyammal régóta keresem (régen abba is hagytam eme keresést) és csak nem találom

maradok Horowitz-nél

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:

"_ehhez találjatok ti szavakat, ha tudtok!!!_"

Nagy 'gazember':) vagy te, jól tudod, hogy áradjanak a szavak bár, mint dagállyal a tenger, súllyal, ütemmel és rímmel, nem versenyezhetnek a hanggal, amely egyetemes, és maga a daloló matematika és a világmindenség léle'k'zete.
@taga20:
egyik sem...L'Estro Harmonico
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

majd eccer te is de addig kiszárad a Duna Rácalmáson

brühüyyy
L'Estro Armonico (Harmonic Inspiration), Op. 3, is a collection of twelve concertos for one, two and four violins written by Antonio Vivaldi in 1711. It augmented the reputation of Vivaldi as Il Prete Rosso (The Red Priest). Vivaldi scholar Michael Talbot described the set as "perhaps the most influential collection of instrumental music to appear during the whole of the eighteenth century".[1]
The collection was mostly put together in chronological order. These concerti are often called concerti grossi due to their use of a concertino-style ensemble (solo cello is often used).

These works are laid out in the following movements:
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 1 in D major for four violins and strings, RV 549:
Allegro
Largo e spiccato
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 2 in G minor for two violins, cello and strings, RV 578:
Adagio e spiccato
Allegro
Larghetto
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 3 in G major for violin and strings, RV 310:
Allegro
Largo
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 4 in E minor for four violins and strings, RV 550:
Andante
Allegro assai
Adagio
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 5 in A major for two violins and strings, RV 519:
Allegro
Largo
Allegro

EZT HALLOTTAD:
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 6 in A minor for a violin and strings, RV 356:
Allegro
Largo
Presto

L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 7 in F major for four violins, cello and strings, RV 567:
Andante
Adagio
Allegro – Adagio
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 8 in A minor for two violins and strings, RV 522:
Allegro
Larghetto e spiritoso
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 9 in D major for violin and strings, RV 230:
Allegro
Larghetto
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 10 in B minor for four violins, cello and strings, RV 580:
See also: Keyboard concertos by Johann Sebastian Bach § Concerto in A minor, BWV 1065
Allegro
Largo – Larghetto
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 11 in D minor for two violins, cello and strings, RV 565:
Allegro – Adagio e spiccato – Allegro
Largo e spiccato (aka Siciliano)
Allegro
L'Estro Armonico, Op. 3, Concerto No. 12 in E major for violin and strings, RV 265:
Allegro
Largo e spiccato
Allegro

brühüyyy
@Rodeo36:

"_hááááát igen a zongora az egy billentős hangszer...és a lágy billentésen kívűl mi mást "mondott" neked Petersen...mert én a dilis agyammal régóta keresem (régen abba is hagytam eme keresést) és csak nem találom_"

Jó reggelt!

Te tényleg képtelen vagy egy jó reggeli szóra, muszáj valakibe belemarnod, attól áll helyre a lelked, amiből kiveszett már minden, ami valaha is emberivé tett.

Ha már billentésről hablatyolsz, hallgass egy kis Szjatoszlav Richtert, aki mestere volt ennek. Továbbá B+ & jó reggelt s valamint.
@jaegtoer:

jééééééééééééééé

esetleg semmi egyéb, mint meghallgattad Tennstedt-el a
Trauermarsch-t von Götterdämmerung

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
nem Szvjatoszláv Richter-ről volt szó őt térdenállva tisztelem

erre gondolok soxor mikor...
www.youtube.com/watch?v=DrbrMZgYBSw

itt van a billentés

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk

mardosni ??????????? én nem vagyok sósav vagy az őrűlt Bundi
@jaegtoer:

Ludwig van Beethoven

Piano sonata n°29 op.106 "Hammerklavier"

I. Allegro 0:00
II. Scherzo. Assai vivace 10:44
III. Adagio sostenuto. Appassionato e con molto sentimento 13:42
IV. Largo - Allegro risoluto 31:26

Sviatoslav Richter
Live recording, Blythburgh (Aldeburgh Festival), 11.VI.1975

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:
ide billentem, hogy...mert csak:

www.youtube.com/watch?v=kiYMos_lnIc

erre valaki aki érti is aszon'ta ez "már nem" matematika
(Edwin Fischer és a mi Annie Fischer-ünk is)

kis Richter parádé

Ludwig van Beethoven

Piano sonata n°31 op.110

I. Moderato cantabile molto espressivo 0:00
II. Allegro molto 6:15
III. Adagio, ma non troppo - 8:56
Fuga. Allegro, ma non troppo 12:47

Sviatoslav Richter
Live recording, Moscow, 10.X.1965

brühüyyy
@jaegtoer:
és annyit le kell írni, hogy Beethoven akkor mikor ezt is írta már teljesen süket volt

Piano Sonata No.31, Op.110 (Beethoven, Ludwig van) richter

brühüyyy
@jaegtoer:

Jó reggeletet!

www.youtube.com/watch?v=pT64pX23NAI

Simplicity 'dírbarátim!

/Mondá'eccer valaki:)/
Csak a zenei 'fékekekegyensúlyokokok jegyében...

www.youtube.com/watch?v=pT64pX23NAI
@Rodeo36:

Köszi, ez tényleg jó ötlet délutánra, ha erre gondoltál:
www.youtube.com/watch?v=Z4dm1JgDziU

Másoknak, akiket esetleg érdekelne, biztos megbocsátanak, ha magyarul linkelek, szerintem érdemes, aztán majd visszatérek a hekkelésre is de most a posztot hekkelem. Bocs Fabius, Rodeo a hibás. Mégsem. Az a Gyurcsányi a ludas Bajnaiba töltve.

Szóval Sz. Richter:

"1945-ben megnyerte a szovjet előadóművészek össz-szövetségi versenyét, majd 1949-ben Sztálin-díjjal tüntették ki - lakása még ekkor sem volt, azt csak 1952-ben Vorosilovhoz írt leve eután utaltak ki neki. Ő dirigált Prokofjev Szimfónia-koncertjének bemutatóján, de soha többé nem vezényelt.

"Két dolgot gyűlölök, az analízist és a hatalmat. A karmester nem kerülheti el egyiket sem" - mondotta magyarázatul.

Legelső külföldi koncertjét 1950-ben a Prágai Fesztiválon adta,

Magyarországon először 1954. március 4-én lépett föl. Az itthon addig ismeretlen zongorista csak félig töltötte meg a Zeneakadémia nagytermét, a szünetben azonban a nézők körbetelefonálták a várost, hogy aki tud, jöjjön, mert "pianista zseni" koncertezik.

Ezután kezdték nevét a legnagyobbak között emlegetni. Különleges kapcsolata Magyarországgal ezután is megmaradt: a magyar zene közel állt szívéhez, ősei között anyai ágon magyar is akad, Liszt Ferenc műveit előszeretettel vette repertoár darabjai közé. A század egyik legkiemelkedőbb előadóművésze - hazáját leszámítva - Magyarországon vendégszerepelt a leghosszabb időn keresztül, több mint ötven hangversenyt adott.

Első `vasfüggönyön` kívüli koncertjét 1960-ban Finnországban adta, nem sokkal később az Egyesült Államokban kápráztatta el a közönséget. Állandó vendége lett az angliai aldeburgh-i és az olaszországi spoletói fesztiválnak, a salzburgi ünnepi játékoknak, a luzerni és bécsi ünnepi heteknek; rendszeresen fellépett a francia Fétes Musicales-on. Volt olyan év, hogy több mint száz koncertet adott. Repertoárja hatalmas volt, nyolcvan szólóest anyagát tudta, s hatalmas mennyiségű kamarazenét. Műsorán szinte a teljes zongorairodalom szerepelt, elsősorban a romantikus mesterek (Schubert, Schumann), illetve Beethoven, Prokofjev és Sosztakovics, de szerette a barokk szerzők, főleg Bach műveit is. Olyan darabokat viszont soha nem játszott, amelyekről úgy vélte, hogy mások már tökéletesen előadták, pl. Beethoven 5. zongoraversenyét.

Richter félt a repüléstől, legszívesebben gépkocsival és vonattal utazott. Legjobban a teherautót szerette, amiben benne volt a zongorája is, és amivel bárhol meg tudott állni, kisebb helyen is egy rögtönzött koncertre. Egyszer fél évig Szibériát járta, száznál több faluban és városban koncertezett, hogy elvigye az egyszerű embereknek a zenét.

Richtert önmagáért, humanizmusáért, elmélyült zongorázásáért becsülte az egész világ. A zenei tökéletesség fanatikusa volt. "Eleven zongoralexikonnak" nevezték, akinek "gyilkos kezei vannak, de morálja bevehetetlen erődítmény", és kizárólag lelkiismeretére hallgat zongorázás közben. Távol tartotta magát a politikától, s bár nyugati turnéit csak későn kezdhette el, emigrálni soha nem akart; úgy vélte, hogy játszani mindenhol lehet. Tökéletes technikai tudása mellett hatalmas sikert aratott improvizációs képessége. Nem kedvelte a publicitást, fényképezni élete végén már csak a szünetekben engedte magát, szinte sötétségben játszott, a koncerteken csak gyertya világíthatott, interjút igen ritkán adott. Idősebb korában visszautasította a nagy hangversenytermeket, és szívesebben lépett fel kisebb városokban.

A XX. század egyik legnagyobb zongoravirtuóza 82 éves korában, 1997. augusztus 1-jén halt meg Moszkva környéki házában szívinfarktus következtében."

[wiki] bocsi.
@jaegtoer:
ha meg is nézed kiderűl igazából nincs is hangneme csak modulációk
Asz -dúr ugye aminek hívjuk

www.youtube.com/watch?v=2g9x_CEBWCo

de csak néha találod meg

brühüyyy

ez az igazi amikor már a hangnemek kötöttségeiből is kiszáll a géniusz
@jaegtoer:

Szia!

" Azaz szarunk az egészre, lényeg, hogy nekem jó legyen."

Nagyon szeretném most hallani Poppert, mit gondolna erről a "nekem jó"-ról. Szerintem nagyon bonyolult a képlet, és nem ilyen jóra számított a vezér. Részletezésbe itt és most nem megyek bele.

Na, megnéztem - életemben először - az aláírását a konzultációs levélen. A Viktor is át van húzva, mintegy "ketrecbe" zárva az egész név. Sajna nincs összehasonlítási mintám:)) Grafológiai tudásom amúgy is megkopott, évtizedek óta nem használom.
@jaegtoer:
igen pontosan erre (látom a linket lelinkeskedtem)

brühüyyy
.
Ki érti ezt???!!!
?

Hamvas Béla: Héloise és Abélard
(Részlet a Láthatatlan történet c. műből. 1988.)

Hamvas Béla a házasságról:

''''A polgári házasság az, amikor az állam pimasz arroganciával behelyettesíti magát Istennel, és feljogosítva érzi magát arra, hogy a házasságokat az ő közvetítésével kössék meg. Az aktus a defloreálásra adott hivatalos engedély. Hivatalos, de nem törvényes. Törvényessé a házasság nem az állam és a hatóság előtt válik. De még ebben a korban is érezni, hogy a férfi és a nő kapcsolata önmagában nem állhat meg. Valami magasabb közvetítésre van szükség, és csak a magasabbon keresztül találkozhatnak. Ebbe a magasabba a hatóság betolakodása szemtelenség. Mert a házasságkötés lényege nem az, hogy hozzá engedély szükséges. Nem. A házasságkötés lényege az, hogy magasabb világban kössék meg. Találkozni és egyesülni és együtt élni csak Istenben lehet és szabad és kell. Amire a modern profán házasságnál jobb ellenpélda nincs. Az együttélés még csak véletlenül sem sikerülhet, és csak kimeríthetetlen kín és boldogtalanság és borzalom forrása.''''
.
@jaegtoer:
sohase' felejtsd ki Emil Gilelsz nevét a szupergéniuszok közűl
különösen a magyar származású Széll György -el adott amerikai koncertjei lettek a felűlmúlhatatlanság jelképei (talán a Beethoven 5. piano koncert is miatta maradt ki Richter életéből aki "jobban tuggya" az gyűjjék ide)

mint olvasom a OGV befalazta magát? és még mi gyüvik majd ha már nem is talál ki?

www.youtube.com/watch?v=i9v0za1SZAs

Ludwig van Beethoven

Piano concerto n°5 op.73

I. Allegro 0:00
II. Adagio un poco mosso 19:42
III. Rondo. Allegro - Più allegro 28:59

Emil Gilels
Philharmonia Orchestra
Leopold Ludwig
Studio recording, London (30.IV-01.V.1957)
Música
"Piano Concerto No.5 in Eb Major, Op. 73 "Emperor": III. Rondo (Allegro - Piu Allegro)" por Philharmonia Orchestra, Emil Gilels

brühüyyy

ez meg a legnemesebb bosszú mert nem szóltál róla sem

www.youtube.com/watch?v=V4pJxad_aI8

Vladimir Ashkenazy plays Beethoven's Piano Concerto 5 (Emperor) with the London Philharmonic Orchestra, conducted by Bernard Haitink. Royal Festival Hall, London, 1974.
Música
"Piano Concerto No. 5 in E-Flat Major, Op. 73: I. Allegro" por Artur Rubinstein, Symphony of the Air ( • • )

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@dr. jenőke (jenőke):

Nem kívánsz te túl sokat?

Aki ilyet le tud írni - " Effektív létezés csak a birtoklás teljes felszámolása után lehet. Itt kezdődik a valóság.” - annak a többi írását sem feltétlenül kell magyarázni:))
@Orica Középföldi:
.
Na, még egy idézet!

.
''''A földi asszony egész léte és lénye ebben a bűbájos csábításban merül ki. A bűbáj az asszony anyagiassága. Ez rajta a Hatalmak bélyege, és ez benne és rajta: a karakter, az arculat. A nő festi magát, öltözködik, kedvét leli abban, hogy, belső lényéről nem is szólva, még testi valóságát is eredeti mivoltából kiforgassa, még anyagi alkatát is elváltoztassa és elfátyolozza. Egyetlen célja van: csábítani. Bűbájosnak lenni.''''

És még fokozza is:

''''A földi asszony egyetlen célja a bűbáj, nem tudatosan, szándékosan, ennél sokkalta mélyebben: lénye szerint. S ez a végzete. Amitől a nő a legjobban fél: öregnek és csúnyának lenni. Ha szép lenne, sohasem lehetne sem csúnya, sem öreg. A szépség nem jelleg, amit el lehet veszíteni; a szépség nem tulajdonság, hanem Istenhez való hasonlóság. Amit el lehet veszíteni és amit a nő el is veszít, az a bűbáj. Ezért lesz rút és vén.
@Orica Középföldi:
,
Ahonnan idéztem:

Scientia sacra 1. rész
Az őskori emberiség szellemi hagyománya
1. kötet
@jaegtoer:
és hogy ne legyen már olyan mediterrán bár LA-ban vették fel

www.youtube.com/watch?v=0jOHrJxAI1Y

térdre esve beleélni magad és...

Vladimir Ashkenazy - Brahms - Piano Concerto No 1 - Los Angeles Po, Carl Maria Giulini.avi

és mára legyen ennyi elég

erre tudsz valami szót?

brühüyyy

ugye d-moll
@Orica Középföldi:
.
Az van, hogy néhány konzervatív (jobboldalú) ismerősöm hiányosnak tartja ismereteimet, mert nem ismerem Hamvas Béla zseniális, és progresszív műveit.
Most éppen pótolom a hiányosságot.

El vagyok képedve, és ez a legkevesebb, amit mondhatok.
.
Ami azt illeti, ennek a Hamvas Bélának nem valami hamvas nőkkel lehetett dolga, ha ilyeneket összehablatyolt róluk.:D
@látjátok feleim szümtükkel: amúgy érdekes, első felesége angyal ilona, a második kemény katalin. utóbbival találta meg a lelki és alkotói összhangot.
köszöntök mindenkit! :)

micsoda reggel... tele a szellem kalandjaival, simogatással észnek, szívnek, léleknek.

jó volt benézni. erre még a nap is kezdi sugarait erősíteni...
@látjátok feleim szümtükkel:

Hamvast ne keverd össze azzal aki hablatyol! :)

nézd csak:

Orbán sajtófőnöke: A miniszterelnök és Finkelstein csak beszélgetnek

Nemcsak a miniszterelnök és a kormány, hanem a Fidesz sem fizet a nemzetközileg ismert amerikai kampányszakember, Arthur Finkelstein tanácsaiért – közölte az RTL Klub Híradójával Havasi Bertalan.

www.hir24.hu/belfold/2015/05/16/orban-sajtofonoke-a-miniszterelnok-es-finkelstein-csak-beszelgetnek/
@guma:

Ha elolvastad az idézetet, akkor igen. Nőkról ilyet nem lehet írni, csak a hablaty szintén.:D

Azért másban lehetett okos.
@dr. jenőke (jenőke):

Hát, kinek mi a progresszív:))

Nem véletlen, hogy ennyi vita van Hamvas szellemi örökségén. Minél többet olvasol tőle, annál jobban el leszel képedve.Esetenként pozitíve is:))

Már elég régen úgy olvasok bármit, hogy előtte megpróbálok nagyon alaposan tájékozódni az íróról. Család szellemisége, életkor, életút, etc. és ebben a "szemüvegben" olvasni a művét. Hihetetlen élmény, és más konklúzió - esetenként:)
@látjátok feleim szümtükkel:

nőkről is lehet ilyent írni... mondom mint nő :D
más kérdés, hogy a kivétel (tömegével akad és) az mindig erősíti - itt nem a szabályt, csak az ellenvéleményt. :D
@guma: 'vakkomondor jeligével:)
@parti_giano:

Azét a nők nevét illett volna nagy kezdőbetűvel írni.
@látjátok feleim szümtükkel:

" Nőkról ilyet nem lehet írni, csak a hablaty szintén.:D"

Most meg fogsz döbbenni, de ma is van olyan férfi, - nem kevés! - aki halálosan komolyan így gondolja.
@gazoló:

csak vegyszermentes övezetet látogass! :DDD ott vakkomondor sem terem...
@Orica Középföldi:

"de ma is van olyan férfi, - nem kevés! - aki halálosan komolyan így gondolja. "

kepkezelo.com/images/x4fa1i1dzjq3m4xdvb.jpg

:))))))
@Fabius: Meggyőződésem, hogy egy megfelelő helyre kellene visszaküldeni minden válaszboritékot és közjegyző (és/vagy hatósági tanúk) előtt megszámlálni - ennyi pénzük csak van a demokratikus ellenzéknek - és nyilvánosságra hozni a hivatalos eredményt minden héten. Mert így a csillagos eget is hozzá fogja számlálni a fidesz.
@Orica Középföldi:

nálam ez fordítva működik... :)))) ha valami érdekes olvasmánnyal találkozom, ami valami miatt megfog, akkor kezdem "bányászni" azt aki írta...

néha azt hiszem, hogy sok, apró örömtől foszt meg a tudatosságod. (bocs, nem vesézlek, kicsit sem. :DDD)
@guma: drága margarita, és ako én még ki sem bontakoztam!:)))
@taga20:

már tegnap megtetted. :DDD
@pianolight:

Köszönöm.
Jó volt erre ébredni. / Hiúság, asszony a neved./ )))
De azért időnként vágyom az elérhetetlenre.
@gazoló: nagyon szép. Itt a környéken is rengeteg van. Csodaszép. :-)

Kár, h tipikusan az a fajta növény, amit ha leszedsz, meghal szinte azonnal.
@guma:

"már tegnap megtetted. :DDD"

Légy türelmes, ma új inspiráció (nem Imola), új ihlet, várjuk meg a kibontakozást. Hátha ma (is) meglep bennünket:))
Jó reggelt mindenkinek!

Kányádi Sándor

Vannak vidékek

Vannak vidékek gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül
szavak sarjadnak rétjein
gyopárként sziklás bércein
szavak kapaszkodnak szavak
véremmel rokon a patak
szívemben csörgedez, csobog
télen hogy védjem befagyok
páncélom alatt cincogat
jeget pengető hangokat
tavaszok nyarak őszeim
maradékaim s őseim
vannak vidékek viselem
akár a bőrt a testemen
meggyötörten is gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül…
@punkfrog: szex helyett esetleg? V vmelyik oldalága? Francia pl?
@guma: ja, tényleg!
ezé is, csak beugrok olvasgatni néha, asztán ki a kertbe füvesíteni:)
@Imola Helyesi:
"Hány ilyen külföldről okoskodó mondja meg nekünk a tuttit! "

Ja, az OGY választásokon is mennyi külföldi szavazhatott...
@Orica Középföldi: aranyos, drága orica, vége a karnisszezonnak, most füvezek és a magyar ugart túrom:)
ja, és belemarkolok a magyaranyaföldbe és beleharapok, ahogy egyszer láttam egy filmben:)))
@taga20:

"ako én még ki sem bontakoztam!:)))"

Szia!

Nálad ez mit jelent?:)

kepkezelo.com/images/pkxej1kf7nbffmfoziv.gif
@Eszter jött:

Kösz ez gyönyörű+

@guma: etetés...
@guma:

Te,ez leírva is megáll....

Látod lemegy a nap
Különböző nagyvadak
Mennek bele az éjszakába
Megenni aki árva

Van aki nőt eszik
A diszkóban szétszedik
És a maradványait
Elviszik szobára

De van aki a testből kipiszkálja a lelket
A húst kutyáknak dobja mert nem is az kellett
Nylonzacskóba viszi a szívet
Le a pokolba ott meg jó pénz fizet
Az éjszakai munka, pedig titokban ő is tudja,hogy
A bukott angyalok etetése tilos

És sápadtan feljön a nap
A megszomorítottak
Sőt a megalázottak is
Szép ruhába bújnak

Kiskosztüm vagy öltöny
Mindegy csak ne csöpögjön
A véred a kőre a
Munkahelyi miliőbe

Hivat a főnök: -Mi van veled?
-Semmi csak a szívem beteg
Illetve mintha nem is lenne

Ismeri a tüneteket
Vele is csak ez lehetett
Valamikor régen ,és mondja is szépen:
Üdvözöllek babám
Üdvözöllek babám
Üdvözöllek babám a sűrűjében
@Eszter jött:

Az infrastruktúra elemeiből akkor már csak az ivóvíz-ellátás marad vissza, amelyből még nem tudni, hogy 3D nyomtatással kiváltható vagy nem, valamint a csatornázás és szennyvíztisztítás. Azt feltételezzük, hogy a hajléktalanok gépkocsijainak parkolása egyszerűen megoldható az autópálya mentén.
@guma: ez a lord egy kicsit zámbodzsimis:))
@taga20: ah, gumát is legikább a gidófalvi rettentő bajca izgatja benne.
@parti_giano: :D

mondtam már, hogy szeretem a görényeket? :)

@taga20: :)

????

1. Élete valahol véget ér, a szíve már nem dobog,
Fekete föld mélyén örökre megnyugodott.
Nem siratja senki őt, nem könnyeznek a sírja előtt.
Csavargó volt, bolyongott, magányosan kóborolt.
Senkije se volt, semmije se volt, csak az élete!
Vén szemét lehunyva élete megszakad,
Nem indul új útra, pihen a föld alatt.

2. Elmondom nektek az ő történetét, arról mesélek, hogyan élt:
Megszületett, kapott nevet, csak egyet nem, szeretetet!
Szülei eldobták, nem törődtek vele,
Nem maradt semmije, csak az élete!
Magas falak, rácsok mögött, zsiványok, tolvajok között
telt a gyermekkora, ott volt az otthona.

3. És mégis vidáman élt, szívébe zárta a nagy reményt,
Hogy egyszer majd innen elmehet, várják erdők, völgyek, hegyek,
Szabad lesz, mint a madár, északtól délig, kelettől nyugatig
Mindet földet bejár.

4. Az idő eljött, ő szabad lett, útra kelhet a végtelenbe,
Ezt álmodta, erre ébredt, évek óta csak ezt remélte!
Amerre járt, megszerették, és ha néha megkérdezték,
Hogy honnan indult, s mi a célja, ő vidáman csak ezt dalolta:

R. Nem félek, amíg élek, várnak a messzeségek,
Városok, országút pora.
Napfényben, zord télben, minden nap, minden éjjel
Vándorlok, nem állok meg soha.

5. Éhét, szomját elfeledte, csak a világ érdekelte,
Hosszú haját fújja a szél, ereiben lüktet a vér.
Forró nyár jön hideg télre, hosszú út áll már mögötte,
De nem néz hátra, megy előre jókedvűen énekelve:

R.

6. Nem kell a csillogás, nem kell a ragyogás,
Nem kell a vakító pénz!
Nem kell sok hamis vágy, nem kell a céltalan cél!(2X)

6., R.

7. Évek oly hamar szállnak el, csavargó haja hófehér.
Szíve dobban még, szeme tűzben ég, de hívja már az örök pihenés.

R.
@parti_giano:

'azolyannépnemzeti termék:))
@guma:

"Nem kell a vakító pénz!"

Na,itt azért nem mindenben osztom az 'ars poeticát:))
@guma:

A 444-en azt írnák erre a'zokosok:)

"sunáznám!"...a hangját:)))
@guma: nehéz gyerek korom volt, én ezen nőttem fel:))

www.youtube.com/watch?v=2IAzJTBmX0s
@taga20:

ezzzzzzzzzz:)

"Szembekötősdi, egy ország mutatványa "
@gazoló: te képes vagy végig hallgatni aszt amit valaki berak?

te egyre szimpatikusabb vagy:)))

ako mégegy!

www.youtube.com/watch?v=UkS36fIOCow
@Eszter jött: uramatyám, remélem mellé klikkeltél!!!

hamá zenélünk, valami stílust vigyünk bele:)))

www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ&list=RDn4IkBpXhWKQ
Istenem de szánalmasak vagytok :D

Fostok mi hogy a magyarok többsége gyülöli a szar ingyenélő bevándorlókat, ahelyett hogy fasza liberális módra pátyolgatnánk őket :D
Én viszont tisztességesen kitöltöm és úgy küldöm vissza a Kormányzatnak (erre való ugyanis), látszik hogy nem vagyunk egyformák :))
@Bukott liberális demokrata: haver, csak szolok a rántotthús ki fog hűlni, ha itt osztod az észt.:)))

egyébként árulj má nekem el egy kulissza titkot!
ti óradíjban vagy teljesítménydíjban nyomjátok?
ha full kretén vagy, az plusz zsé?

nem szívatlak, tényleg érdekel:)))
@taga20:

Ami nincs, nem repülhet(szárnyalhat)!:)
@tristen2005: komolyan mondom, hogy má hiányoztál!:))

és nem tudom, hogy mé ugrik be rólad mindig ez a szám!:))

www.youtube.com/watch?v=QP_EuA4wBks&list=RDQP_EuA4wBks
@Eszter jött: aszt vágom, hogy a falutokba, 10 évente egyszer keveredik valami jó pestibanda elő.

még az a szerencse, hogy nem a kozsó ment arra, me ako aszt nyomatnád itt nekünk!:)))))))))
@taga20:

Mindketten kantáros mackónadrágban futkostunk, mikor a Kex zenélt.
300 lelkes pici faluban nőttem fel. Ott csak Komjáthy György zenélt a Csak fiataloknak -ban.
A 80-as években kaptam egy rocklexikont. Abban olvastam a magyar popzene hőskoráról a Kexről, Non Stopról, Miniről, Syriusról.
Imádom a zenéjüket.
Pl. ezt is

www.youtube.com/watch?v=1zaDim33Mpo

A fűmag a zacskóban fog kikelni? ))))
@Eszter jött:

"A fűmag a zacskóban fog kikelni? ))))"

'Me mindig a googlin lóóóg:))

kepkezelo.com/images/0k10jc92y55wvjhpckm.jpg
@The real DonKY
Aki kettős állampolgár, az szavazhat, aki külföldön dolgozik, de itthon állampolgár, az is, de aki elhagyta a hazáját, feladta az állampolgárságát, az nem.
@Eszter jött: ne szívd mellre , csak szívatlak!:))

nagyon fú a szél, ezé elnapoltuk holnapra.
tudod, több nap, mint kolbász:))

ja és, hogy kivakarjak a gyökér faludból, küldök neked szépet.
rád néha így gondolok, de ez csak plátói:))

u.i.: a feleségem egy tündér....:))))

www.youtube.com/watch?v=NshSUTkTH8Q
Knosszosz,
Amiket leírtam, tartom.Nem érdekünk, hogy afrikaiak, boszniaiak elszaporodjanak nálunk, a magyaroknak kell szaporodniuk, a magyar nemzetnek ez az érdeke, elég volt egy Trianon.
Aki a közvéleménykutatásra nem reagál, az később se reklamáljon - ezt is tartom.
A többség tiszteli a miniszterelnökünket/aki megválasztotta, így már jó?/
A kérdések nem uszítóak, hanem reálisak.
Átlátható pénzügyileg jelenleg az ország - szerintem-,ezt is tartom
@Imola Helyesi: azé, ha kérhetném, te azé ne osztódjál!
belőled egy is sokkk!!!:)))
@Imola Helyesi:
akkor te vagy a saját a vakapád

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

aki mindent lát

brühüyyy
vakpali vakpali mindent lát .....a többi rólad szól...folytasd
.@Mariann19:
Hosszútávon meg fog térülni. Más állam állami cége gazdagodjon a saját hazájában.
@Rodeo36:
Most mit kötekedsz, herkentyűs, megakadt a a torkodon valami?
Neked nincs magyar állampolgárságod, igaz?
@Imola Helyesi: "Átlátható pénzügyileg jelenleg az ország - szerintem-,ezt is tartom"

te vagy ekkora barom vagy, vagy ekkora szarkeverő!
még nem vágom, de előbb-utóbb kiderül:)

ja és mészaroslörincet és lézerdzsonit pusziltatom! ja és a többi százat is, remélem a műanyag lakat rárohad a csiklójukra!!!!
@taga20:
Ha újra kezdhetném, legalább 10-et szülnék, régen nagycsalád volt a divat, mégis megéltek , és felnevelték a gyermekekeket a szüleik.
@taga20:
Folytasd csak eszterkéddel az esztergálást, különben nem írnál csukló helyett csiklót, hülye!
Karnis a fejeden, eszed nem a helyeden.
@Imola Helyesi:@taga20:
Keveri a csiklót a csuklóval a csukló csak ló.
@Imola Helyesi: na elárulok egy műhely titkot, ha elküldenek reszelőzsírért, ako szívatnak:))

te szerencsétlen, aszt hiszed, hogy véletlen volt?
bár, ahogy most nézem, egymás mellett vannak.

u.i.: remélem egy gyereked sincs:)))
@taga20:
Egyébként meg ki szólt hozzád, Knoszinak írtam, ne dumálj bele!
@taga20:

"Nem mind 'gumi ami fénylik:))
@taga20
Hülyékkel nem tárgyalok, keress más csevegőpartnert.
Ne szólj hozzám!
@Imola Helyesi: az ilyen nők miatt, mint te, tartunk itt!

az ilyen heréket, má rég le kellett volna lökni a hegyről, hogy ne szívják el a levegőt az egészséges norvégnők elöl, akik tízet fialnak:)))
@taga20:
Bunkó, tahó! Te vagy a kormány kisebbség poltikájának a pártján ezek szerint, akkor mit pofázol!
@taga20:
Részeges kocsmatöltelék!
@Imola Helyesi: cica, aszt azé vágod, hogy ez nem a te blogod?
tudod, a demokrácia, amivel mindig takarocc!:))

úgy, hogy pofád lapos:)))
@Imola Helyesi: a szádból, legalább segget ne csinálj!
félelmetes az a sötétség, ami belőled árad:)))
@taga20:
A demokrácia nem azt jelenti, hogy csak te pofázhatsz és sértegethetsz másokat boli cimborád jóváhagyásával.
Bunkó a köbön!!!!-
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
szép. ákciós volt?
és ki volt az a szerencsés, aki berakta, párdon felrakta neked?

és csak ennyi jutott eszedbe?
@taga20:
Aha, már jó sokat ihattál egész nap, esztergafejű, akit laposra gyalult a karnisa.
Lőn -e neked világosság, ha jól fejbevágnálak, látens kommentelő.
@Imola Helyesi: ebola, szerintem legyünk haverok!

ez a veszekedés nem vezet sehová, ilyen indulattal, még a sütid is geci izű lesz.

elárulok egy titkot, az itteni csajók közül téged szeretlek a legjobban!

ahogy te polírozod vityabohócát, úgy senki nem políroz:))))
Knoszi, válaszoltam neked, csak a varánuszi szentmise
celebránsa közbepofázott.
@taga20: ezt dobta ki a kereső. Két szó jutott az eszembe rólad, aztán ezt dobta :-)

De egyébként sok más is jut. Bizony. Pl. Egy mondás.
@taga20:
Ezt már egy jó párszor eljátszottad, a hangulataid úgy változnak, mint Simonnak a bankszámlái.
@Imola Helyesi:

"_Amiket leírtam, tartom.Nem érdekünk, hogy afrikaiak, boszniaiak elszaporodjanak nálunk, a magyaroknak kell szaporodniuk, a magyar nemzetnek ez az érdeke, elég volt egy Trianon._"

Úgy tűnik, 'trianont' a Főnök fejezi be.

A magyarok már közmunkásoknak sem kellenek.
Vagy csak arra.
Ezek az opciók.
@Imola Helyesi:
kurvára semmi közöd hozzá,
Je suis l'état

brühükkk
@Imola Helyesi: még az a szerencse, hogy gecivityának exponenciálisan nő a bankbetétye svejcban:)))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: és mi lenne az? remélem te is jó vagy polírozásból!:)))
@taga20: amelyik kutya ugat, az nem harap. :-)

Ha vmire büszke lehetek, akkor az a polírozás :-D
@taga20:

Tudjuk, hogy angyal, taga. Szeret téged a bolondságaiddal együtt.
Ahogy mi is.

Leragadtam a Sziáminál.))))
@Imola Helyesi: most mé vagy ilyen? én nyújtom neked, te meg ellököd:)

ez a turániátok lehet, vagy a pilisi szívcsakra:)))
@gazoló:

Jujj! Ez fájt!
Már csak a strandpapucs hiányzik, nájlonzoknival.))
@jaegtoer:
Van benne valami. Amikor a miniszterünk így nevez bennünket nemcigány magyarok.
@Eszter jött: gimiben, eszt nyomtuk. ja meg jártunk, a tilosazába, a feketejukba, a blubokszba, az olajba:)))

nehéz kamaszkorom volt:)))

na és hogy a továbbképzésedet is tovább képezzem, eszt hallgasd meg. erre egy párszor ellazultam:)))

www.youtube.com/watch?v=NHMgh0_tXqM&list=RDNHMgh0_tXqM
@taga20:
Nyújtsad csak másnak a csokrodat, az lesz neki a turáni étek, amikor szív.
"....régen nagycsalád volt a divat, mégis megéltek , és felnevelték a gyermekekeket a szüleik."

"...aki hülye az is marad."
Idézett innen: www.youtube.com/watch?v=ROrprn6R7HE
@Imola Helyesi:
sziv-atod helyesen, mert félreérthető.
@taga20:
Neked meg máshová nőtt az agyad.
@taga20:
Én ha írok, az összes hülye megjelenik, mint ez a nagyothalló bálnás is.Udvaroljál már neki, kösd le.
Ezt az egy számot ismeri.
Nem tehetek róla, de ebben a témában egy fő az ismeretségi köröm. Szerencsére az is csak látatlanba.
@Imola Helyesi: azé arról hallottál már , hogy a hülye vónza az okosokat.

kábé olyan, mint a mágnes, de nem zavarlak össsze:)

jó, dumálok vele.
de pelikán evtársnő, majd mi is kérünk valamit tőled:))))
@látjátok feleim szümtükkel: legyél má olyan aranyos és üldözd má valami mással eszt az egysejtűt, me ezek félnek a bálnáktól:))
@taga20:

Linkeld be neki az Ott ahol zúg az a négy folyót és az Erdélyi himnuszt. Azzal el lesz egy ideig.)))
@taga20:

Sajnos nem megy. A másik hatásos módszer az lenne, hogy iccaka bekopogok az ablakán és megkérdezem, hogy ki ette meg a máját?
@Eszter jött:
Erdélyi himnusz nincs, Székely himnusz van, te meg hallgasd a szlovákot, bár az is egy magyar népdalból van.
Kedves blogtársaim!
A következő - Imolának írt - válaszomnál görgessetek tovább, mert unalmas lesz.
@Eszter jött:
Tessék, édes:
szlovák himnusz magyar népdal
@Imola Helyesi: aszt a műdalt?
ebola, te a kis tyúkszaros lakásodból kitetted a lábad valahová is?

kocsma nem ér!:)))
tagának a szívcsokráért meg a mai kedvességéért:
www.youtube.com/watch?v=iGrMMscTUcI
@gazoló: az inkább külső, mint belső:)
@gazoló:

Oszt mikor meglátta gomolyát, el is szaladt, pedig setét volt.:D
@Imola Helyesi:
"Hosszú távon meg fog térülni. Más állam állami cége gazdagodjon a saját hazájában."
Kerül, amibe kerül.
A gáz üzletrészek kb. 240 mrd-os megvásárlása nettó veszteség.
A kormány nem fogja beépíteni az árakba, mert az árnövekedés világossá tenné az ügylet hiábavalóságát.
Egy beruházás a törvényszerűségek okán úgy térül meg, ha beépítjük amortizáció formájában az árba, vagy a profit által. A kormány szerint a gázszolgáltatás nem lesz profitorientált, tehát ez a lehetőség kilőve.
Amennyiben beépítené az árba - az amortizációs kulcsokat ismerve - kb. tíz évig nyögnénk a megtérülést.
Azonban nem ez lesz.
A kötségvetésből hiányzik az üzletrészekre fordított befektetés /?/, ezért ennyivel kevesebb jut a szociális ellátó rendszerekre, az oktatásra, az egészségügyre, kultúrára.. A kultúra fogalomkörből kivéve a sportot.
Remélem, teljesen világos számodra a tévhited cáfolata.
http://www.youtube.com/watch?v=iGrMMscTUcI

Micsoda önéletrajza van ennek gomolyának!
@Imola Helyesi:
Neked nem, csak a téma kissé eltér a többitől, mert a tegnapi beszélgetésünkhöz kapcsolódik.
@Mariann19:

Lelketlen vagy, nem elég,hogy elgázolta a nehéz kő, és fáj a feje, még te is fijam? Fájós fejjel, meg nem fájóssal sem megy ez neki.:D
@Imola Helyesi: ráncosbocskor, most kurvára jó kedvem lett. ez tök rólam szolt:)

persze a negrot nem értem, hogy került ide!

ja és, te egy tünemény vagy:)))))))))
@Mariann19:
Most egy kicsit rövid leszek, a kultúrára fordított összeg engem nem érdekel, mert nem azt a részét fejlesztik, ami nekem fontos lenne.
Az oktatásnál is vannak problémák.
A többit meg majd megnézem, majd készülök, de nem most.
@taga20:
Menj a francba, ráncos vagy te, ott, ahol gondolod, rajtam egy fia sincs, finom és selymes a bőröm, mint a vajacska.
@Imola Helyesi:

"szlovák himnusz magyar népdal"

Az ne nagyon zavarjon, hogy Bartók szlovák népdalként gyűjtötte:)

drive.google.com/file/d/0B7B-grbqiEckZjE5ODA3ZDAtZjdiNi00YzY0LWE4Y2ItZjZmZDU1ZTM3YzY0/view
@taga20:

Két félgömb vasalja a képit, attól kisimul.
@Imola Helyesi: elvileg baán nagy múzeumprojektje, a hauszmann terv, kerényi könyvkiadása, a csodazongora sorolható orbánék kultúrpolitikájába. mondod, ez nem érdekel téged, pedig direkt az ilyen félművelt ködevők a célközönség.
Szümös, hogy ne legyél olyan savanyú mindig, mint egy uborka, és ismerkedj a ZENÉ-vel.
www.youtube.com/watch?v=GzzTutjbCHU&list=PLGPzMGfLlmiKsI-nw1jdAO0t2IS3aH0B3&index=7
@parti_giano:
"félművelt ködevők "
Aha, más mondanivalód esetleg a kulturszférádból?
@Orica Középföldi: nem tudom melyik hülyébb, a szlovák vagy a magyar nacionalista? ha kérdezném ezt a szerencsétlent, mondjon már egy kortárs szlovák írót, nem tudna. de régebben éltet sem. nem tud semmit a szlovák kultúráról, csak visszaböfögi a sztereotípiákat.
@Imola Helyesi: ebola vigyázz, me átbasznak ezek a multik!
az a gipszkarton tipli szart se ér! mer amikor belecsavarod a csavart az elcsavarja a tiplit:))
@parti_giano:
Nem is érdekel.
Majd ha te foglalkozol pl a magyar őstörténettel, a trianoni fájdalmakkal, az ősi magyar nyelvvel, akkor esetleg én megnézem, mit sikerült a 20éves Szlovákiának összegereblyéznie a mi múltunkból.
@taga20:
Csak hülyeségből tettem be neked, biztosan értesz hozzá.
taga, ha teszel be jó zenét még maradok, ha nem megyek, mert idegesít a sok kulturlovag, meg boli megint kidob -csak engem- csak azért is-.
Tényleg Gábris hol van?
@Imola Helyesi: közös múlt van a szlovákokkal. mondom, hülye vagy, mint a szlovák nacionalisták. hagyom, hogy a magyar őstörténettel foglalkozzanak az őstörténészek, a nyelvvel a nyelvészek. neked is ezt kéne tenned, mert a tudásod nagyon egysíkú.
@parti_giano:

Mondhatnám nagyon szórakoztató, ahogy itt kiosztja a külföldről kommentelőket, miközben évtizedek óta kint élő irredenta farkaktól linkel.
De nem az, mert súlyos látlelet.
@Rodeo36:
Mi van ballábbal feküdtél le?
@látjátok feleim szümtükkel:
"Lelketlen vagy..."
Sőt, kegyetlen, mert marcangol a zöld szörnyeteg.
taga harcosom a múltkor elhagyott és feleségül akarta venni Imolát.
Én meg itt maradtam védtelenül, pedig egészséges vagyok, a fejem sem fáj, majd kipattanok az életerőtől.
Szar ügy, amikor az ember kiesik a versenyből.
@parti_giano:
Neked meg milyen, mert nem tapasztaltam semmilyen téren valami egetrengetőt nálad.
Két-három nagyon jó fogalmazó van itt /pl jaegtor, csak meg ne lássa, mit írtam//, de te közéjük sem tartozol. Ja, nagy mellény az van.
@Orica Középföldi:
"kint élő irredenta farkaktól linkel."
Ajjaj, irredenta farok, az meg milyen? Hiányzik neked valami?
De: nehogy már határon túli nemzettestvéreimet külföldön élő magyaroknak tekintsem.
@Mariann19:
Ő nem akart, ő mást akar mindenkivel, hacsa akart, csak hát meggondolta magát - hálistennek.
@parti_giano:
Elég sokat tudok mind az ősnyelvről, mind az őstörténelemről, csak nem dicsekszem.
@Imola Helyesi:
Nem tudsz megvígasztalni, mert ma meg kijelentette neked, hogy téged szeret a legjobban.
Én emlékszem még arra az éjszakára, mikor ez az érzelem nekem járt ki.
De jöttél te...
@Eszter jött: A Kexet vólt szerecsém élőben, Szerettük Baksát " Én vagyok a szódavíz,
Jajj definom vagyok" DDD
@Mariann19

Szia!! 'mindenkézikkirálynőjeésközgazdakandidá'tusa!!
..bajnoklettaferencváros..nemsokáfinalfour...

Dicsérték itt 'gyépé vénádat,türelmedet!!
'kalapmegemel:))
@Imola Helyesi:

Nem csodálkoznék, ha lenne magyar verziója is. Több száz éve élünk egymás mellett. Összefonódott a kultúránk.
Ajánlom figyelmedbe Ujváry Zoltán professzor úr munkáit, aki a gömöri népköltészet kutatásának szentelte életét.
Munkáiban mindig részletesen írt a magyar-szlovák kulturális kölcsönhatásokról.
@Imola Helyesi:

TAAAAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!
@Eszter jött: Syrius rajongó voltam, de jártunk Mini-re a bemrakpartra, Sakkmattra, Tűzkerékre Kőbányára, sőt, még Bajtalára is ... gondatlan ifjúkoromban DDD
@Mariann19:
Hát elég furcsán mutatja ki! Mi lenne, ha nem szeretne!!!!
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Ejnye! Te is beállsz a vetélkedőbe?
Most vívódom.
Felvegyem-e a harcot, vagy beüljek a sámlira egy sarokba, és vágyódó pillantásokkal kísérjem szerelmeitek beteljesülését?
@pianolight:

'és minden péntek este a Mátyás temlomba orgonakoncertekre:))
@Orica Középföldi:

"_De nem az, mert súlyos látlelet._"

Igen. Másképp, szagát tekintve elsőre láblelet, Sir megfogalmazásában láplelet, összességében pedig záplelet.
@gazoló:
Szia gazoló!
Nem mondom, hogy nem lepett meg a Fradi győzelme, és vége lett a Győr hegemóniája. Hallottad, hogy Tomori visszamegy az ETO-ba?
Szerény volt, azzal indokolta, hogy fejlődni akar még, és ennek az ETO a helye.
Hová akar fejlődni, mikor tavaly volt a világ legjobb kézise?
A beköszöntőd mindíg feldob. Kösz!
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
"Knósszival jobban járok."
Garantáltan.
Kezeskedem érte, nagyon jó barátok vagyunk régóta.
Fogd ki!
@Mariann19: turkálok az iszapban, kotrok a tó alján :-D

Ő jófejcsi nagyon, tudom. :-)

Így meg pláne, h áldásod adod :-)
@pianolight:

Boldog ember vagy! )))

Én csak könyvből ismertem őket. De addig rágtam a legfiatalabb nagynéném fülét, míg kölcsön adott pár féltve őrzött lemezt, magnókazettát.
Akkor szerettem bele a Hammond orgona jellegzetes hangjába.
@parti_giano: @taga20:

Mi történt? Elhagyott az asszony benneteket, hogy imolával foglalkoztok? Gyenge eresztés!:)
@jaegtoer:
Csak nem gyökölünk? Tanultunk valamit netalán?
taga, gyere vissza, itt vannak a hódolóid, gyűlnek az éji vadak....
@Mariann19:

Majd összehangoljuk a szurkolást ha kezdődik a kölni 'vérontás:))
@gazoló: Üdv ott a távoli északon, Cohen bácsi már ötven éve is jóvót, de nem a gondtalan fiatalságé, hozzá kell bölcsesség is
A Mátyás templom rán kétszer volt, de szép emlék az is ...
@Mariann19: drága marianka, azé legyünk pontosak, mint a naplófőkönyv!:))

"elárulok egy titkot, az itteni csajók közül téged szeretlek a legjobban!

ahogy te polírozod vityabohócát, úgy senki nem políroz:))))"

így azé más a leányzó fekvése:)))
@taga20:

Eszed megint nincs a helyén!
@Eszter jött: Eltaláltad, tényleg boldog vagyok az időm 90%-ában, a maradék 10 arra való, hogy jobban élvezzem a 90-et DDD
A Hammond is nagyon betalált, ( pölö Jimmy Smith), ha néha leülök játszani, majdnem mindig azt a hangszínt használom D
Na , látod, Mariann, ne szörnyelkedjél, zöldüljél, bár oricát és gumát is nagyon szereti, és eszter is van még, aztán tristen, marcella és még sokan mások. Úgyhogy azért légy résen mindig!
@Orica Középföldi: Szégyenlős vagyok, de a nagyok néha kipréselnek belőlem valami értelmeset ...
@gazoló:
"Majd összehangoljuk a szurkolást." Már kezdhetjük is, szerdán lesz - ha jól tudom - a Szeged - Veszprém.
Hátha ott is lesz meglepetés, mert azért Szeged is jól muzsikál mostanában.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Csak várd ki, míg készen lesz a galéria valami szép nyoszolyával.
Megáldalak majd benneteket.
@taga20:
Jaj de jó volt olvasni azt, amit eddig másoknak mondtál.
Ebben az érted folyó vérzivataros viaskodásban én megelégszem azzal, ha a karnisod lehetek.
Arra is sok időt és érzelmet fordítottál.
@tristen2005: Ez itt most olyan, mint amikor egy Kistelepülésen kiülnek az emberek a parkba, és a falu népe és egyszem bolondja szórakoztatják egymást
@Imola Helyesi:
Résen leszek, mint egy úttörő.
De mit ér az éberkedés, ha már nem vagyok kelendő?
Akkora itt a verseny, mint az Olimpián.
Taga szerető szíve az aranyérem.
@taga20:

@Mariann19: drága marianka, azé legyünk pontosak, mint a naplófőkönyv!:))

"elárulok egy titkot, az itteni csajók közül téged szeretlek a legjobban!

ahogy te polírozod vityabohócát, úgy senki nem políroz:))))"

így azé más a leányzó fekvése:)))

Normális vagy, népművészeti agyagedény!? Mariannt akarod bántani? Taszigál a maligán? Hülyegyerek, megegyelek?:)
@tristen2005: haver, szojj a csaposnak, hogy többet nem akarsz inni, me gáz vagy!

te szerencsétlen, eszt nem mariannak írtam, hanem ebolának.
hol mernék ilyet írni mariannak? eszednél vagy!

szerintem lapozzunk:)
@Mariann19:
Bizony, és ne is beszéljünk a karnis feltevésről, polirozásról, gipszkartonozásról, a furatokról. Ehhez is nagyon ért.
@tristen2005:
1 perc után ugrott be, hogy tagát miért "népművészeti agyagedénynek" tituláltad.
Félsz, ugye?
Nem merted azt mondani neki, hogy köcsög.
Nagy formában vagy megint. Folytasd.
@taga20:
Örült neki Mariann, hagyjad már, csak ez a tristen egy nehéz felfogású nagyon, de téged ő is nagyon szeret.Féltékeny.
Marcella meg tristen betett fényképei nagyon gázosak.
@KÁTÉó53éúétr6:
Tévedsz, itt kemény munka folyik. Hekkelik a konzultációt.Meg engem közben.
@Mariann19:

Nagyon! Nem akartam durva lenni!:) Így is megérti.
@pianolight:

Most olyan sárga lettem, mint egy citromültetvény. Van neked olyan és játszol is rajta!!!
Ha meghallom a hangját, az olyan, mintha ........
Nem folytatom, mert nem publikus. )))))
@Imola Helyesi:

Ide figyelj virágváza(ua mint a köcsög), te nagyon el vagy tévedve, mint Ábel a rengetegebe.
@Imola Helyesi:
tény, nem is tudok mással, úgy van elhelyezve az ágy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

miért?
@Orica Középföldi: Ezek után pláne tarthatóak, a "putyinpincsijei" meg a "ruszkik pénzelik a jobbikot" toposzok. :)
Afrancba!
Azt hittem, van még egy napunk.
@Imola Helyesi: Van konzultáció?? Téged meg egyszer csak jön Boli és kiment innen
A saját lábán álló Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenye csaknem kétszer annyi közpénzt kap, mint az Élet menete, a Mazsök és a dokumentációs központ együtt - csak nehogy baj legyen belőle... :)

A jövő évi költségvetés tervezetét szerdán nyújtotta be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek. A költségvetési sorok között bújik meg a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny megrendezési költsége - legalábbis amennyit az állam erre szán. A költségre elkülönített összeg 614 millió 800 ezer forint. (Lásd a 2016. évi költségvetés Miniszterelnökségre vonatkozó fejezete.)

www.parlament.hu/irom40/04730/04730.pdf
(49. oldal)
@Eszter jött: Nyugi mindjárt beindul a "demokrácia" és lesz megint egy heted. :)
@Gábris szomszéd:

Tévedsz! Nem a demokrácia fog beindulni, hanem Te. Térdig járunk majd a betyárhírekbe, jobbegyenesbe, stb., stb.

Valahogy nincs nagy kedvem hozzá.
@Gábris szomszéd:haver, azé belehúztál megint:)))
@KÁTÉó53éúétr6:
Mi már régen megbeszéltük tegnap, te nem voltál sehol, pótolhatod.
@tristen2005:
Aha, azért raksz be ilyen képeket, és még te vázázol.
@Eszter jött: Nincs azzal semmi gáz.

A betyár csodaszer: egy kis bográcsozás, és máris megjelenik a Készenléti Rendőrség szubjektív biztonságérzetet erősíteni. :D

www.hirado.hu/2015/05/15/cafolatot-tett-kozze-a-rendorseg/
@taga20: Igazad van. Szerintem is botrányos, hogy Ráhelke hobbijára, félmilliárd forintnál is többet költünk majd jövőre.
@Gábris szomszéd:

Attól, hogy az oroszok néven nevezték a gyereket, még etetik, amíg az érdekeiket szolgálja.
Vona kifejezte reményét az ölebi pozíciót illetően, ami nem vall politikai éleslátásra.
@Orica Középföldi: Sikerült elég nagy ellentmondásba keveredned. :)
@Gábris szomszéd:

Tartsd meg a híreid! Majd kikerüllek egy hétig, ha addig kibírod zsidózás nélkül.
Aztán újra havaj lesz.))))
@Eszter jött: Kíváncsivá tettél. Egyszer elmesélhetnéd szerinted mi számít zsidózásnak. :)
@Gábris szomszéd: gondolom te is örülsz nemes jeles lászló sikerének, ez a magyarok sikere.
@Gábris szomszéd:
és miket fognak kotyvasztani? létezik a Food csatorna amiben nagyrészt főzöcske megy egyik nagyobb baromság a másiknál, ki nem állhatom a szakácsversenyeket, a kaják legnagyobb részét én egyetlen rövid jelzővel szoktam illetni mikor HD-ben mutattyák: FÚJDEGUSZTUSTALAN

sürögnek forognak mindenféle dilinyós dologgal és és azután kiraknak egy nagy hatalmas tányérra 7 darab akármit amiről nem lehet megmondani micsoda hacsak a szakács el nem meséli
a zsüri meghallgattya és csak utána kezdi szapúlni vagy dícsérni...vagy mindkettő eccerre

kurva unalmas

és a ráhelke lesz a konyhamalac? vagy ő fog mosogatni?

nemzeti színű rokolyában

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:

Attól, hogy nem érted, még nem ellentmondás.

Miért a zsidók pénzéért aggódtok? Miért nem a gyerekétkeztetésért? Költői volt a kérdés.

Ráhelnek semmi köze a nemzetközi szakácsversenyhez.
@Rodeo36: "s a ráhelke lesz a konyhamalac? vagy ő fog mosogatni?"

Azt még nem tudom de jövőre több mint 600 millát rá fognak majd költeni az adófizetők pénzéből. :(
@Gábris szomszéd:
nem hallottad a hírt? a Pápa ma szentté avatott 2 palesztin apácát, mindeszt azután, hogy 3 hónap után a netán yahúúúúúú alakított egy kormányat és az legalább egy hónapig műxik is...ami: VESZEXENEK ORDÍTOZVA az a KNESSZET..KÉPZELD MIT MONDANAK OTT geruzalemme mikor meghallják eme baráti üzenetet, valamint a Pápa elismerte Palesztínát is ott Palesztínában

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk

az országházra mikor teszitek ki a félholdat meg a sarlót és a kalapácsot eccerre? a nagy vöröscsillag mellé?

olyan szép
@Orica Középföldi: 1. Attól, hogy te azt hiszed érted még maradhatsz ellentmondásban.:)
2. Bizony a gyermekétkeztetés még fontosabb, éppen ezért aggódom, hogy másoknál nem az lesz a prioritás.
3. Járj egy picit utána. Budapesten pláne lesz majd hozzá köze.
@Gábris szomszéd:
és még egy kérdés?
és rá is fér a 600 milla? lehet hogy az addigra már csak 12 CHF-et fog érni?

vagy egy stolwerket

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Persze hallottam már róla, hogy hirtelen Ferenc pápa sem olyan kóser már nekik.

alfahir.hu/mar_meg_is_szolalt_izrael

Félhold a parlamentre?
Emiatt kérdezed esetleg?

www.atv.hu/belfold/20150515-hatalmas-mecset-epulhet-budapesten
@taga20: Hát az a minimum, hogy 205 milliós adófizetői támogatásból, csinálnak valami értékelhetőt. :) De neked nyilván azok az alkotások is tetszenek, ahol más népek fájdalmait mutatják be, hasonlóan mély művészi erővel.
@Gábris szomszéd: ördögöd van kicsi jobbikos.
gondolom két dunai kitérő köszt ti is :)

haver, neked jó az, ha mindenki meg vet, boli meg ki vet?
@Eszter jött:
Olyanom van, amin az egyik hangszín a Hammond. Sajnos csak ritkán használom, ahhoz hangulat kell D
Most van félidő a barcameccsen
@taga20: "haver, neked jó az, ha mindenki meg vet, boli meg ki vet?"

Öreg, akik igazán ismernek és fontosak nekem, azok nem vetnek meg. Másrészt hol látsz te itt MINDENKIT? :) A többi pedig tényleg szóra sem érdemes.
@taga20: Na jó lazulj el. Erre igazán lehet, bár lehet nem ismered őket. :)

youtu.be/IdqNmvWeNz8
@taga20: Na látod van azért olyan ruszki, akit még te is kedvelhetsz. :)

index.hu/sport/boksz/2015/05/17/golovkin_sorban_20_ko/
@Orica Középföldi:

"Tehát az, hogy amikor elkezdesz egy mondatot, és megérkezel a mondat végére, akkor az közben végig értelmes legyen. Ezt az egy kritériumot tartom szem előtt. Meg szoktam örülni, amikor valaki jól ír...

... érzékenyen észreveszem, ha nem téved egy mondat megfogalmazása során."

www.hir24.hu/nagyinterju/2015/05/11/laar-andras-on-most-komoly-arcot-vag-mikozben-reggel-meg-szart-egyet/
@pianolight:
No cuki… már nem úgy értem, csak – szóval adtál valamit – én is elvetem néha, pedig nem kellene mert ez szigorú műfaj, blogolni csak érzelemmentesen, grrr!!

Na, ez az amit leszarok, ha olyanom van, akkor… és privátban meg depláne. Kukába a trendekkel, az van, hogy a mai hangulatom így este az e-moll hegedaveseny Op64 – Mendelssohn tudta, hogy az utsó tétel az… (meg az előzőek is) na, az valami lesz, és széles vigyorral hallgatni! Mondjuk neki meg is volt rá minden oka, hogy vidámkodjon, gazdag család gyermeke volt, csak (…) írnia kellett, és akkor Mozart Klájnenáhtmjúszíkjának harmadik tétele is erre ad okot – nekem, szóval van miből csemegézni.
Egészségedre!:))
@Imola Helyesi:

"_@KÁTÉó53éúétr6:
Tévedsz, itt kemény munka folyik. Hekkelik a konzultációt.Meg engem közben._"

Kizárt, hogy kegyedet hekkelné bárki is itt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyök érzetére nincsenek tekintettel, s olykor a közérzet felelős rekreációs szabadságra gyököli.
télleg sült hal, van-e már a kérdőíven??? hamár hekk...
látom, hogy senki nem javul.
vannak, akik keverik a Hammondot a ciszmollal, pedig az egyik ehető, a másik meg üveg.
van aki a térképpel áll hadilábon, mert moszkau iszt di cukunftstatt dalolta nina hagen ánnó sok decibell. viszont legalább makó és jeruzsálem nem közeledett egymáshoz.
asztat is ovasom, hogy vannak itten ősmagyar nyelven is beszélők.

récsöl meg meg van mentve! éljen a közép!
@Knósszosz: jajaj+ lemarattam a tennapi válaszról! az a hajó ott La Rambla végibe, nem volt rossz sajnos kijállításra meg miazmásra mentünk a "vidék" kimaratt!
@jaegtoer:
Hálátlan, ezért dicsértem meg a fogalmazási készségét, hogy rajtam köszörülje a nyelvét?!.
@nincs_itt:
Aszt a bárkát minden túr-ista megnézi mer kötelező, meg a Kolombusz szobra sem kihagyható ottan, az a Teleféricó-ból is egy fotogenetikus izé, de enni azt nem a bulvárosban köll!

Ha igazi gulyáslevest akarok burkolni, én sem a Duna korzón kóstolom - ez világos. Drága és szar is.
Én mindenhol a turista útvonalaktól távoli kis lebujokat kerestem, azokban tudják mit szeretnek a helyiek, és azok a valódi ízek!
@pianolight:

" Ahhoz hangulat kell! "

Hányszor hallottam ezt a mondatot! A barátnőmnek is volt Hammondos gombja. ))
Ha meglátogattam, mindig ezzel érvelt a kérésemre. De tudtam, hogy csak oda kell rimánkodni a hangszer mellé, aztán biztosított a 2 órás házi koncert.
Mióta kiköltözött az USA-ba, nem hallottam élőben a gyönyörű hangzást.

A nővéremmel könnyebb dolgom volt tizenéves koromban. Üzletet kötöttünk. Ha egy hónapra bevállaltam a takarítást, hallgathattam, ha Mendelssohn-t gyakorol. Gyönyörűen hegedült.

A meccsbe csak belenéztem. Elállt a szél, füvet nyírtam, öntöztem. De felvettük, mint minden Barca meccset. Gondolom, egy hétig az lesz az esti program. ))
@Imola Helyesi:
"Aki kettős állampolgár, az szavazhat, aki külföldön dolgozik, de itthon állampolgár, az is, de aki elhagyta a hazáját, feladta az állampolgárságát, az nem."

És honnan tudod, hogy az itt hozzászólóknak megvan-e a magyar állampolgársága, vagy nincs?
@Eszter jött: Úgy látszik ez a hangulat dolog, "kommersz" duma DDD
Adventi időszakban a síposorgonát azért szoktam nyomogatni...
Nagyon szeretheted a zenét, ha ilyen áldozatokra is képes voltál D
Az én nővérem csellózott, de én rossz voltam, össze vissza ugráltam körülötte, ( 8 év korkülönbség D)
@Gábris szomszéd:

Az, mikor elkezdünk azon polemizálni, mi is a zsidózás.
Méricskélünk, magyarázkodunk, lebegtetjük az adott véleményt azzal a céllal, hogy bebizonyítsuk, nem is lépte át az íratlan erkölcsi szabályt.
Összehasonlítjuk különböző oda nem illő mondatokkal, azt bizonygatva, mások is tettek már hasonló kijelentést.
Közben maszatoljuk a felelősséget.

De vannak egyértelmű helyzetek. Például, mikor valaki a Duna-menti cipőkbe köpköd. Azt csak egy őrült vagy fanatikus próbálja elkenni, másként láttatni.

Találtam egy Szép Ernő írást. Te jutottál az eszembe róla.
Fogadd szeretettel!

Szép Ernő 1919-ben az alábbiakat írta:

“Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? Éppen olyan testszín vagyok, mint a magyarok. Kinek az ideája volt, hogy én itt zsidó legyek? Nekem bizony isten eszem ágába se volt, hogy zsidó leszek majd, ha megszületek. Itt várt a világon ez a buta meglepetés, mikor itt kiszálltam. Nekem itt zsidónak kell lenni. Miért? Én magamban, mikor nem gondolok erre, abszolúte nem vagyok zsidó, egy fiú vagyok, a szerelem a hazám, és az istenem a halál! És valaki rám néz, és az tudja, hogy én zsidó vagyok. Mintha ránéznék valakire, akiről tudják, hogy az lopott egyszer! És nekem a szememmel ki kell tartanom ezt a vádat vagy ráfogást vagy elnézést vagy mi az, hogy az embert zsidónak veszik. És nekem úgy kell néznem, hogy igenis, rendben van, jól van, zsidó vagyok. Pedig énbennem ez egyáltalában nincs elintézve. Én az egész dologgal nem vagyok tisztában. Nem vagyok ebbe beleegyezve, se belenyugodva, csak ráhagyom, hogy zsidó vagyok, mit csináljak? Engem kérdeznek, mikor rám néznek. Mit feleljek? Én egyszerűen elnevetném magam: de kérlek, hisz ez egy őrült ostobaság, csak nem fogunk ebben az érdekes életben ilyesmivel is foglalkozni? Sokszor úgy voltam vele, mintha az egész csak egy rossz vicc lenne, amit énellenem találtak ki, hogy ilyen butaság miatt is szenvedjek. Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.”

SZÉP ERNŐ : EMBERSZAG
@Knósszosz: Mendelsson elvarázsol, Mozart meg felvidít, idétlen-suta tánclépésben közlekednék sokszor, ha hallom DDD
@pianolight:

Nem vagyok szagértő, csak egy lelkes zenerajongó. Mindenevő.)))

Ma Vivaldival és Mozarttal főztem. Aztán Syrius, Non-Stop, Kex szólt míg kipihentem magam kicsit. A taga jóvoltából belemélyedtem az alternatívba- Sziámi.
Legújabb szerelmem Itzhak Perlman. Gondolom, vele fejezem be a napot.
@Eszter jött: Mit szólsz ahhoz, amikor bárkit csak azért kritizálunk aminek született és nem mondjuk a viselkedése vagy a tettei alapján? Vagy megfordítva, létezhet olyan egyén vagy csoport, akit "szent tehénként" nem lehet kritizálni a tettei vagy a viselkedése alapján?

További találós kérdés. Sérteni mindig csak az egyik fél sértheti a másikat, fordítva ellenben soha? Egy idő után milyen hozzáállás alakul ki azokkal szemben, akik örökös bűnbakkeresésükkel, arroganciájukkal, éjt nappallá téve vesznek üldözőbe mindenkit, aki nem meakulpázik előttük saját múltjuk bizonyos következményeiért?
@pianolight:
Mendelssohn és Mozart... nehéz különbséget tenni, nem is lehet - szerintem.
Egyiket ezért, a másikat amazért szereti az ember, géniuszok mindketten!!

És akkor a többiek...?
Ugye az Egmont az nem - de szorítkozzunk csak a nyitányára: az azért... ugye? Keresd meg, Christian Thielemann is csodálatos a Wiener Philharmonikerrel, de ajánlom Abbadót is, a nemtuti mediterránt.))

Egyébként meg ha ezek sem, akkor a Dupla Kávé, mint etalon a mulatós kolera szintjén. Lejjebb már csak a paksi új blokk matyó motívumokkal díszített generátora,...
@Eszter jött: Ha nem haragszol meg érte, ezt neked is elküldöm. Igaz nem klasszikus zene. :)

youtu.be/IdqNmvWeNz8
@Gábris szomszéd:

Ha nem haragszol meg / de akkor is, ha igen/, most fejezem be veled a beszélgetést erről a témáról.

Kérdeztél, leírtam a véleményem.

Az est további részét szeretném kellemesen eltölteni.
@Eszter jött: Igen az jó, hogy leírtad a véleményed, ahogy én vagy bárki más is megteheti. Neked is szép estét.
@Gábris szomszéd: és ismét egy -a gondolkodás szempontjából- eltékozolt hét...
Kövér: A Fidesz megkerülhető

"A következő választásokat el is lehet veszíteni. Azt mondtad, hogy nem megkerülhető a Fidesz. Miért ne lenne? Például Tapolcán egészen jól megkerülhető. Egy jobbikos polgármester mellett egy szocialista alpolgármester lett."

index.hu/belfold/2015/05/16/kover_laszlo/
@Gábris szomszéd: micsoda egy jellemtelen gyáva kis geci vagy...
"Kövér László Románia mellett, Szlovákiát is bírálta, amiért szerinte ott "egyenesen nemzetbiztonsági kockázati tényezőként" tekintenek a magyar közösségre. Úgy fogalmazott: a szlovák véleményformáló elit tisztességesebb tagjai lennének hivatottak arra, hogy önvizsgálatot tartsanak és megválaszolják, hogy "miért képtelenek arra minimális nagyvonalúságra", hogy elismerjék, ha az elit bűnöket követett el, és "ne állandóan azzal takarózzanak, hogy a szlovákokkal szemben követtek el bűnöket". Ezek a hivatkozások ráadásul "jelentős részben nem is igazak" - tette hozzá.

Kiemelte: a magyarok tömeges deportálása, kényszermunkára hurcolása a második világháborút követően az akkori csehszlovák politikai elit döntése volt, amit "haladó hagyományként" a különvált Szlovákia politikai elitje is a magáévá tett, miközben a németeknek megadta a minimális erkölcsi elégtételt - folytatta kövér László.

"Én itt látok egyfajta kisebbrendűségi komplexust is, amin azért túl kéne jutni" - mondta az Országgyűlés elnöke, aki szerint a szlovák nép többet érdemel ennél a megalázó helyzetnél."
www.bumm.sk/kulfold/2015/05/17/kover-laszlo-biralta-szlovakiat

A kurva életbe / nem kérek elnézést/!!!!

Kövér ezzel a nyilatkozatával most juttatta be a szlovák nacionalistákat a jövő évi választásokon a parlamentbe.
Ugyanúgy, mint 2010-ben, a kettős állampolgársági törvény elfogadásával.
Úgy látszik a Fidesz keményen megbünteti a szlovákiai magyarokat, amiért nem támogatjuk kellőképpen őket.
Most már biztos, hogy Ficonak lesz koalíciós partnere.
Kösz Fidesz, kösz Kövér!
Elcseszitek a jövőmet, ahogy több százezer felvidéki magyarét.
Bacca meg!
@Sir Bates dö Hól: Mivel te itt vagy folyamatosan, nem fogok hülyén meghalni. Bagettföldén mizujs?
.
LADÁNYI MIHÁLY: Ráolvasás

Adj a kéménynek lila füstöt,
adj a reggelnek tíz kakast,
adj a tócsának fodrozó szelet,
adj a halálnak fehér gyolcsot,
adj az ekének csonttalan mezõt,
s adj a költõnek esõvert életet,
adj az anyának jobb fiat,
vénebb hullát a tememtõnek,
s a munkásoknak kemény öklöket,
adj az állatnak meleg ólat,
adj az Istennek arany inget,
és kedvesebb hazát mindenkinek.
.
.
@Orica Középföldi:
.
Erre a kérdésre most nem tudok határozott választ adni.
Csak lesz valahogy.
-
Kellemes új napot mindenkinek!
@dr. jenőke (jenőke):

Csak pròbàl akklimatizàlòdni. Eddig nem nagyon jon ossze neki.
Kosz a verset. ))
@pianolight:
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=cbhyFVJP0wA

ez meg Liszt Meyerbeer és...aki elő tuggya adni
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz: @pianolight:
ugye a B A C H-
ra nem lehet egy adott hangnemben semmit sem írni
Liszt itt megoldotta (többek között)

www.youtube.com/watch?v=hjdjbsWt24w

ihajtyuhajoknak nem ajánlott, megárt...és sikolyhisztériát kapnak

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@pianolight: @Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=8dQCvAQhIwA
www.youtube.com/watch?v=juKolphjfds
ugye a harmadik sor a kottán az a láb hangok

ez meg ugye Vivaldi után Bach-osítva és hogyan két hegedű után egy orgonára a moll ból a-moll ba
kkkkkkkkkk
www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY

kkkkkkkk
brühüyyy
@pianolight:
ugye a BWV 593 az pont arra példa miért is vagy hülye
a délszaki Vivaldi-t átültette még izzóbb északi orgonára Silbermann meg volt őrűlve hogyan lehet eköré orgopnát építeni

azaz (ha zenészekről és nem kóklerekről van szó) a megjegyzésed Abbado (ugye Őszentsége a megszólítás) teljesen dilis pláne a déli származású Egmont gróf élete kapcsán az elnyomott Hollandiában

lásd még Verdi Don Carlos

kkkkkkkkkkk
brühüyyyy

ja... és tanulj tanulj és soha se hagyd abba még fér vagy már szétdohányoztad a fejed, olyan büdös hogy fertőtleníteni kell
ez meg a többieknek
www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
szóval kex meg omega és az összes lófasz helyett ajánlom eszt ha már valami
kell hozzá Sennheiser fejhallgató és Dragonfly

www.youtube.com/watch?v=tzpQHz2dGX8
Star Wars

@taga-nak nem javallt kell, hozzá nekije agy, ami ugye nincs

www.youtube.com/watch?v=magnG5fJDIA

www.youtube.com/watch?v=barZH7bUQvw

és erre mit mondtok ti kex -ek???
értékek melyek örökre fennmaradnak és amelyek sohasem értek szart sem

döncsetek a szar avgy az élet
kkkkkkkkkkkkkkkkkű
brühüyyy
taga figyeld a cerkófmajmot ott partitura nélkóül és a zenekar megy utána mint kábulatban

www.youtube.com/watch?v=doJxtcGzMZQ
brühüyyy
kkkkkkkkkk
és ez Liszt

azaz magyar??? kkkkkkkkkkkkkkkkk
aki felnőtt hozá
nézd a karmestert
www.youtube.com/watch?v=TF4Md-RhtvY

brühüyyy
Sir Georg Solti
a karmester beszél róla
www.youtube.com/watch?v=QG2G4X6IMY4
kkkkkkkkkkkkkkkk
és akkor beethoven megjelenik
brühüyyy
kkkkkkkkkk
jéééééééééééééééééééééééé kex?
alfa?

www.youtube.com/watch?v=S2uwDfZ7a9I
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Sok sok szépség kora reggel. :)
@Eszter jött: Jóreggelt, Eszter!
Innen sajnios nem tudok sem hallgatni, sem küldeni zenét :-(
Szerintem perlman csaudaszerelem, majd, ha valóban megismerted ( értve ezalatt, hogy belébújt a szíved mélyére), különlegességként hallgasd meg, mikor Oscar Petersonnal klezmert nyomnak DDD
nem akarok programot csinányi neked, de utána, nem fog neked megártani, ha einje kleine Zuckermant is hallgatol DDD
A mindenevés ( szomorúzene by Pici)alap,miközben nekem tanították a zenét ( tudom, könnyen letagadhatnám DDD). Még dobot is, mert az oskolazenekar repertoárjában nem volt ongorás darab, viszont a Háry Jánosban muszáj rendesen pergetni. Na abból annyit tudtam DDD
ha van rá érkezésed, olvasd a lentebbieket, is mert neked is szánom.
Ha fiatalabb lennéKKK, rádhajtanék DDD
Nem vok Orbánista, de nem kell Európába több bevándorló.
Most csak százezrek jönnek, de ha elszabadúl a pokol, tíz, de akár százmilliók szabaulhatnak a kontinensre.
Hogy a lengyel kimegy Hollandiába, vagy a magyar az osztrákokhoz az teljesen más!
A franciák is szőrig vették a csutkát, nyakunkon van négy millió muszlim.
Ha azok közül csak minden századik kattan be, akkor sem lehetnek nyugodtak hazájukban.
@Knósszosz: Szevasztok " Jeunesses Musicales International" bandatagok! ja, ez szól Rodeónak is!!!
Semmi bajom sem Abbadoval, akkor szerettem meg igazán, mikor Neujahr koncerteket ( ?) nyomatott Bécsben D. Bár nekem abban a a műfajban Lorin Maazel vót a kedvencem, tudod, a vigyorgós másnaposság is közrejátszott DD
kérdésedre, hogy a többiek, csak azt tudom írni, ami itt és most eszembe jut, Palestina, Lully, az összes barokk zene, ( személyes kedvencem vót, vagy van Maurice André trombitajátéka), Karácyonykor, ha van időm a családon kívül, meghallgatom Haendel Messiását, de Beethoven, sőt Haydn is ott van nálam a topon. Ezek, gondolom, nem leptek meg DDD
Na, akkor jöjkjön valami merészebb, Szeretem Ravel balkezes ongora versenyét, meg még sok mást is, Debussyt,( a kis négert gyerekkoromban játszottam) megálltam viszont Bartók vonósnégyesnél, Stockhausennál, Vajdáról, és Ligetiről nem is beszélve ... DDD
Utóbbiakról kórusénekes barátnéim is azt mongyák, kurva nehéz, és nem annyira csípik őket DDD
Végül, de nem utolsósorban, a duplakávéhoz: 87'ben 17 napon keresztül az hallgattam Austriában, vagyishogy nenm tudom, az 3+2 vót-e esetleg, a csipkéskomnbinéra gondolok. Ha nem én vótam a buszon a mikrofonba', akkó ezt nyomatta a soférünk, úgyhogy a délutánba hajlóan már szólnom kellett, hogy mosmá legyen fájront. Pedig, még az útkátrányozó melósoknak is teccett, a 35 fokos bécsi dugóban DDD
@Rodeo36: Mostmár általad igazolt ( nem félcédulás) hülyeként írom, hogy a B A C H fúgát csak úgy annyira ismerem, hogy ifjúkormbasn meg is próbáltam meg tanulni az elejét ...
Azé' kérdésem van hozzád: Miért, jössz Horowitz-al, mikor az má privátba megbeszéttük, hogy Liszt 2. kapcsán neked jobban tetszik az ő interpretációja, nekem meg a magyarosabb Cziffra ? Ízlések ???
Egyébként, érettebb korodra, még nem jöttél rá, hogy nem a fülünkkel hallunk, hanem az agyunkkal ?
Fentebb írtál a Sennheiseredről,nekem is van, de úgy érzem, bár, éteri a hangja, nem javítja a hallásom DDD
A hifimből, a CD olvasó hősies élet után meghótt, + a baloldali hangfalam is böcsületes, hosszú, és érdemekben gazdag szolgálat után, az alzheimer alsó középkategóriás tüneteit jelzi ...
Az 5.1-es olvasója szintén a már említett, lézerlátási problémákkal küzd ...
Ezek után, maradt a PC az 5.1-el, de tökmind1, ha márcsak abban vagyok biztos, hogy mi a hamis, mi a nem DDD
Ja, Bachbácsival mindig 1etértek DDD
Jó reggelt mindenkinek :)
@Rodeo36: "szóval kex meg omega" ha elkerülte volna a figyelmed, 14 éves koromban szerettem bele az omegába, és 16 évesen már túl is voltam az első csalódáson DDD
Utolsó kedvenc számom tőlük az " olyan szépen mosolygott rááááááááááááám" volt, amiben még Presser nyomatta a Hammondot ( tisztelet Eszternek DDD).
A Kex esetében meg nem a zene volt a meghatározó, hanem a tartalom, avagy a szöveg, bár nekem Doleviczényi nagyon menőnek tűnt.

"1968 decemberében alakult. Frontembere és motorja Baksa-Soós János volt. A klasszikus felállás tagja volt még Bianki Iván, Doleviczényi Miklós, Imre Attila és Kisfaludy András. Bár többnyire az Illés előzenekarának szerződtették őket és így viszonylag sok koncertet adhattak, az átlagos közönség nem értette zenéjüket. Koncertjeikre jellemző volt az állandó improvizatív készség mind a zenében, mind a színpadi megjelenésben. A Budai Ifjúsági Park-ban – saját közönségük előtt – performance-okkal vegyített, felejthetetlen koncertjeiken játszották progresszív zenéjüket, melyre az improvizatív hangszerjáték, az erős billentyűs hangszerelésű hangzásvilág volt jellemző. Feldolgoztak több József Attila-verset is. A hivatalos zenei ízlésbe nem fért bele a Kex, egyetlen kislemezt rögzítettek (két dalt: Elszállt egy hajó a szélben / Család) és négy számukat vette fel a rádió. Baksa-Soós 1971-es kiválásával (az év őszén az NSZK-ba emigrált, korabeli hivatalos szóhasználattal disszidált) gyakorlatilag megszűnt a zenekar, bár a többi tag még másfél évig próbált együtt maradni, sikertelenül. Egy Kex-koncert szünetében lépett először színpadra Cseh Tamás is. Több alkalommal Hobo is énekelt velük."
Fogalmazási gyengeségeim miatt, azt a Wikiből idéztem, tárgyilagosan én sem tudtam volna jobban leírni.
Jut eszembe, csalódást okoztál egy korábbi megjegyzéseddel, amikor a lajosok között megelégedtél a 14. hellyel DDD
@avanivi:

@huzzadneki shakespeare:

"Orbánt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is, amiről azt mondta: itthon sok fizetős, főleg vallásos külföldi diák van, akik nem tudnak hol imádkozni. Szerinte ők komoly összegeket fizetnek, van vidéki egyetemi város, amit jószerivel az arab diákok tartanak fönn, ezért foglalkozni kell a kérdéssel, bár hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről."

444.hu/2015/05/17/orban-beismerte-hogy-hetente-leul-a-fejlesztesi-miniszterrel-hogy-eldontse-ki-nyerje-a-kozbeszerzest/
@guma: A kisvasút ötletére azt mondtam amikor hallottam róla, hogy ilyen nincs ,ezt nem meri megcsinálni és most oda jutottunk,hogy nem rajta fog múlni ha nem valósul meg. A stadion megvan, a vasút már csak egy kis semmiség.
@guma: @avanivi: @Gábris szomszéd:

Ha normálisan viselkednek, akkor engem nem zavar a mecsetjük.
Részemről mindenki abban hisz amiben akar ( én pl. a logikában, fizikai törvényszerűségekben, tudományosan megalapozott tényekben).
Istenekben nem!! :-)
@huzzadneki shakespeare:

"Ha normálisan viselkednek, akkor engem nem zavar a mecsetjük."

nem tudom kinek mi a normális... lásd az itthoni egyházfik szokásait ahogy a népet "nevelik"...

azt se feled el, hogy az új "hívők" jelentős része ilyen testvéri melegben kapta az életre szóló oktatást, hogy miért kell igazi szülőföldje ellen "hadat viselni"...
lehet, hogy ott is a szentírások tanulmányozása és ige hirdetés helyett, felavatták a szobrát a fehérlovon vágtató nemzet mentőnek?

szóval nekem nagyon nem normális, ha kiforgatják és visszaélnek eszmékkel, hittel. az utóbbi pár évben viszont csak erre találsz példát a krisnásokon kívül... sajnos!
@pianolight:

Csak nyugodtan szervezz nekem programot! Van egy fálj, amibe belékerül minden érdekes, mert a Varánuszon sokat tanul az ember.
A hegedű az imádott hangszerem. Perlman-t időnként csak nézni szoktam. Lehalkítom a gépet, és csodálom, ahogy mesteri módon váltogatja a fekvéseket, vagy a vonókezelését figyelem.
Köszönöm a bókot. Taga jóvoltából pontosan tudtam dekódolni. Én is örülök, hogy megismertelek.))
@Eszter jött: Itthonról már tudok küldeni, úgyhogy ez egy egyveleg, asszem a cd-jük, ami nekem is megvan, lehet benne válogatani, de mingyá kezdésnek egy jó kis "ócseny csornüje" DDD
youtu.be/F4v45a_N4HY
A bókolás meg nem szokásom, de ez kikívánkozott DDD
@graphics:
A képi üzenet boldog és széles mosolyt csalt az orcámra.
Köszönöm szépen, már biztonságban érzem magam, mert vigyázó szemekre találtam benned is.
@pianolight:

Köszönöm. Ez talán egy kicsit jobb kedvre derít.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:Köszi Bolikám ,már az utómunkálatoknál tartok, ilyen mint gyógytorna , gyógymasszázs,de a botot már eldobtam.
Olvasom hogy te is sérüléssel küszködsz, gyógyulj meg hamar,hogy ne kelljen lemondanod az evezésről.Nézem a képeket a fb ,nagyon jók !
Helsinki bizottság mehet a francba!
Lengyel zsidókat hagytunk nagy számban menekülni.
viki egy seggfej!
süti beállítások módosítása