Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.24. 11:49 Fabius

Legújabb korunk forradalma

Szabadság, nertársak!

Az van minekünk, meg a sok forradalmi emlék. Jah, legalább az legyen, ha már jelenkorunk forradalmárai sajátos értelmezést adnak a forradalomnak. Itt van nekünk PötiPeti, aki külügyminiszterként érkezett Ámerikába, és hősként tért haza. A kettő között fogadta őt az amerikai külügy segédportása, aki egy arcon szarással átadta Obama elnök és az amerikai nép üzenetét, mire örömpírral a kilátszó arcfelület maradékán az USA Tudéjnek aszonta: Biztató jelek vannak, ahogy a nyüvek kelnek ki az arcát borító biomasszából, úgy sarjad ki népeink új barátsága, mingyá' maholnap. Addig ugyan jó lenne, ha adnának valami sorvezetőt a korrupciós nyomozgatáshoz, mert a sajtóban szétrágott olajgét és vargamiska "nyócember már előzetesben van" nyilatkozata ellenére sem tudjuk, honnan menjünk neki a dolognak. Jóvanna - szipogott elnézést remélve - kis ország vagyunk, ahol sok a hülye. Azért, mert a rendészeti államtitkárunk tartótiszt, még nem értünk mink az ilyen felderítésekhez.

Úgyhogy jó lenne ezt megtenni mihamarabb, mert lesznek országunkban olyan sértettek, akik szerint milliónyi magyar haragját vívja ki Amerika, mert önkényesen kitiltja a korrupt szarjainkat.

Meg lesznek olyan további nemnyomozók, akik szerint egyszerű bólogatással is föl lehetne oldani a korrupszar-tilalmat, és teccik látni, nyomás alatt egyetlen forradalmi újítás jut eszünkbe: Fizetőssé tesszük a véleményszabadságot meg az amcsiba szakadt rokonokkal végtelen szkájpolást. Mi ezt tudjuk. Meg lopni. Ja, és a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából az orosz medve mellett a pénzesebb szovjet utódállamok vezetőinek kéjváladékában fürdenénk szabadságot, önrendelkezést, függetlenséget kiabálva. Hogy miért? Mert a magyar nép választási győzelemhez szükséges része nem felháborodik ezeken, hanem éljenez és megtapsol, mint Kádárt 1957. május elsején.

440 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr596828431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mi a fasz van itt mar megin'?
@Penivaldes: dehogy, csak ugy erzem atvertel… :'(
@GeoCracker: A jobbikos hazaáruló csak úgy okádja magából azokat az oldalakat melyek teleszórják a gépet a keleti nyitás kis hívatlan vendégeivel :)
Ma szólt egy régi ismerős hogy valami lett a gépével. Víruskergető szerint tiszta, spybot szerint tiszta, nézem a firefox közel 2GB memóriát zabál.
Főleg fórumozik az illető, rendszeresen jár ide is, szorgalmasan olvas és nyitogatja a linkeket.
Feltettem neki a peerblock- ot és lát csodát helyre állt a gépe lelki világa.
A peerblock 5 másodpercenkét blokkolja a ruszkiktól jövő szemetet. Azóta van ez amióta putyin ettárs tökeit elkezdték csavargatni.
Minél több ruszki oldalt nyitsz meg annál biztosabb hogy más is használni fogja a géped erőforrásait.
@vitéž munkášőr: láthatod, oroszpropaganda gépezet működik, meg sírás-rívás értetlenséggel fűszerezve.
@vitéž munkášőr: téged? ugyan, téged szeretlek, meg remélem, hogy egyszer együtt kereshetjük a gombákat. Így nem tudnék neked akarattal ártani.
@közrabszolga:
és mit ír a sajtó az amik afganisztáni izéjéről? hányszor győztek?

engem igazándibúúúúúúúúl érdekelne kinek mit ártott putyin...??? valami kedves családi történet kapcsán? betört éjszaka és kidobta a macskát? vagy ennél sokkalta komolyabb perpatvar: elette előled a lecsót?

brühüyyy
Ez zabálta el az erőforrásokat:
botnet on VimpelCom Beeline
who.is/whois-ip/ip-address/217.118.81.8
@rodeo36: "kinek mit ártott putyin...???"
Mit ártott putyin? Semmit! Pár idióta ukrán beöltözött katonai ruhába,önként átadtak a Krímet, majd lelőttek valami fasz gépet, aztán kollektívan öngyilkosok lettek, illetve folyamatosan öngyilkosok lesznek. Ma is kinyírták magukat páran.
@közrabszolga:
ez egyik sem te vagy, csak hallottad?

miért bánt ez téged? te vagy a lelkiismeret gyalog?

brühüyyy

olyan macskás nincsen?
@közrabszolga: Basszus. Néha nekem is piszok lassú a böngészőm (tűzróka, de néha a Chromium is ubuntu 10.4). Ettől lehet? Kikapcs, bekapcs segít? Látom értesz hozzá, azért kérdezlek.
@Penivaldes: azért ennyi infó alapján még ne minősítsünk embereket...
@punkfrog: de véleményünk lehet róla.

kezd elegem lenni a helyi kopogó szellemekből
off és on
@Orica Középföldi: Igazad van. Jól írtad le a manipulálás folyamatát. Ezt irritálásnak, izgatásnak, lázításnak, még egyszerűbben rombolásnak lehet nevezni.

Pedig ezeket (igen, nem őket) is anya szülte. :-(
@közrabszolga:
és ha már ennyire a lekeden viseled? ott alcsútbasznádon a mészáros lőrinc jómódú cigányember meggyilkoltatta a nem is olyan jómódú juhászt

meg Tanganyikában lopják a kecskéket (nemputyin) és nagyon hiányoznak istenbizony

brühüyyy

ezek a nagyon fontos hírek miért nem?

vi dzsilan ti vidzsil anti
@közrabszolga: Félkegyelmű, te sem leszel már hülyébb, meg ugye a nyugati linkek és portálok azok aztán egyenesen SSD-t raknak a gépedbe Isten barma. Ja és Merkelt is én hallgattam le, nem tudtad? ;)
@dr. jenőke (jenőke):

"_Jan Hus (Husz János), Giordano Bruno és még sokan mások sokat tudnának mesélni arról, hogy milyen kincsek sarjadtak ki a vallás eredményes gyakorlásából.
[...]
Csaknem meddő volt mintegy ezer év európa történetében."

Lábjegyzetként hadd fűzzem hozzá, hogy ennek fele részben lehet csak oka a vallás és egyház.

Ha nem veszel mást csak a Tízparancsolatot, akkor könnyen belátható, hogy e tárgyban a világosság századaiban még nagyobb lemaradás tapasztalható mint a sötétnek nevezett középkorban.
Az viszont kétségtelen, annyiban mérhetetlen haladást ért el az ember, emberiség, hogy amíg régen hetekig szarakodtak egy-egy vár-város bevételével és elpusztításával, ma egy-egy ilyen projektet atombombával, grafitbombákkal, rakétákkal 30 perc alatt el be lehet fejezni.
Azt akarom kinyögni, az emberiség megmaradt ugyanúgy a sötétségben, amíg néhány ember pedig megteremtette a globális pusztulás és pusztítás lehetőségét. Az emberiség lelkesen asszisztál.
Tehát visszakanyarodva a Tízparancsolathoz, mi változott?
Boszorkányokat nem égetnek. Csakhogy azokról a parancsolatok között sincs szó. Ezért tehát kényelmes dolog lehet vallásban és egyházban keresni a hibát, a sötétség okozóját, holott, egyetemesen az emberek vétik a hibákat mind az egyházban, mind az egyházon kívül. Ergo, nem a vallás hibája a sötétség, éppen úgy nem, ahogy a megújuló energia felhasználás technológiája és annak elterjedése elé sem az egyház, hanem az ellenérdekű felek, azaz az emberek gördítik a legnagyobb akadályt.
@Penivaldes: remenykedve en is ezt felteteleztem. viszont mea culpa, ha havasi macskakent megbantottalak
@közrabszolga: Na közben kicsit nézelődtem, gnome-system-monitor szerint a gépemen a CPU leterheltség alacsony 2-7 %, Chrome pár száz megát foglalt, az felteszem normális 2 GB-os RAM-ból. Megnyugodtam. Bevallom néha megnyitottam "angyal eftárs" linkjeit. :-(
@rdos: Lehet meg fogsz lepődni de ha itt valaki manipulál az nem én vagyok. De pszt ne súgd meg senkinek. ;)
@Penivaldes: nem fer a fejembe, hogy miert kell ezt itt. ertem en, hogy vannak atfedesek a poszt temajaval, de mindig ez az orjonges a vegeredmeny… :'(
@rodeo36:
Soho: azt látni kell
Nekem volt olyan, h egy brit azt magyarázta h nagyon örül hogy találkozik magyarral, mert Eutopaban egyedül nálunk élnek fehér (?) tigrisek szabadon.
Nem tudom, h milyen tudatfokozo volt benne, ale, bitter, stout, de errol 15 percig nyomta a rizsat
Utána csak taxit volt nehéz találni.

Kulonben nem tudom mi volt előbb : h anglofon v frankofón lettem:-)
@Orica Középföldi:
háááááááááát a piros kókusz szőnyeget...hogy nem fért el?

hosszú volt posványostól idáig? hogy hagytad?

azt a sok pofátlant beírnak, a blogba...a blog ...nem közös vannak közösebbek meg kell közösűlni

brühüyyy

aztasokpofátlanpernahajderját...még majd ....megérjük, hogy?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábris, akartam kérdezni, minek van az avatarodban az arab nuun karakter? Van ahol az arab zsidókat jelölik ezzel, te nem hiszem h az lennél...
@jaegtoer: szóval a zem,berek csinyátak egyházat faházat tyúkházat azután megvádolják a tikot hogy kotlik...benne... és a jégeső meg beesik...

jön a zisten és aszongya...frászt nem mond semmit nincs is isten tehát egyházat sem faházat sem tyúkházat sem

brühüyyy

megvanezhekmekükütyűlve és 10 parancsolattya égetik a ...sonkát rossz volt a rönk
@vitéž munkášőr:
Nem segít. Kollégának telitalálata van, gábris cimborátok linkjei régóta potenciális fertőzésforrások, aki előszeretettel olvasgatja szerencsétlen lápiizéke linkjeit, az nem magányos a gépén.
Tanulságos lehet még az általános keresőkön kívül tényleg a peerblock-ot feltenni, hogy merről érdeklődnek irántatok... Persze visszamenőleg nem, csak a telepítés után látsz benne. Egy kereső meg a HitmanPro még talán.
@rdos: Van olyan konfig amin észre sem veszed hogy más is használja a géped. 2 magos 2-4GB rammal szerelt gépeknek meg sem kottyan.
De ha gyengébb a konfig nagyon meg tudja fogni.
Igazából az elmúlt 2 hónapban vannak egyre furcsább esetek.
Proci 5-10% -on megy de a böngésző elzabálja az összes ramot.
Már opensuse alatt is találkoztam ilyennel. Nem lehetett a gépet használni semmire, proci terhelés szinte nulla, de ott is 100% -on a ram 100%-on a swap.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ha kiengedik őket Nyíregyházán, akkor igen.
mindenesetre ez egy nagyon pozitiv vélemény rólunk, hogy nálunk élnek a fehér tigrisek.
@rdos: Linux alatt ezt:
sourceforge.net/projects/peerguardian/files/PeerGuardian%20Linux/

Valami új ruszki exploit lehet. Nagyon pöpec cucc, amikor van a lassulás, használhatatlanság, hirtelen elkezd megszaladni a feltöltés is. Valamit visznek.
Akit érdekel egy ilyen ruszki "információs" oldal megnyitása előtt tegye fel a wireshark nevű programot. Utána nyissa meg a linket.
Lehet benne mazsolázni :)

www.wireshark.org/download.html
@CsekklisztNo.10Reloaded: az ISIS ugye üldözi a helyi keresztényeket, na most errefelé sokan így éreznek velük együtt. az üldözöttekkel.
@közrabszolga:

peerblock?
Írnál erről kicsit bővebben? Hogyan működik, meg ilyesmik...
@közrabszolga:
Peerblock, wireshark... Komplett képzés lesz ebből! :)
Magyar nyelvű doksikt is linkelj akkor nekik, mert különben nem fogják tudni használni!
Látom beloptad magad az oroszpropagandista szívébe.
@rodeo36: Bőven leszarnám én a KGB ezredes elvtár urat. Egy gond van vele, döntően befolyásolhatja az életemet.Ugyebár az orbán néven jegyzett szar a végbelében van. A jobbik nevű hazaáruló bandát meg pénzeli.
Na most. Add össze ennek a két gecihuszár magyargyűlölő bandának a támogatottságát az országba.
Az orosz birodalmi érdek meg sajnálatos módon 1000 éve nem egyezik a magyar állam érdekeivel.
.@Penivaldes:

fehér tigrisek?
Fordított Rhodézia.
Ez nem valami rasszizmus?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Eddig szeretett amikor még a régi néven gyaláztuk egymást :)
@rodeo36:

"__szóval a zem,berek csinyátak egyházat faházat tyúkházat azután megvádolják a tikot hogy kotlik...benne... és a jégeső meg beesik...
jön a zisten és aszongya...frászt nem mond semmit nincs is isten tehát egyházat sem faházat sem tyúkházat sem
brühüyyy
megvanezhekmekükütyűlve és 10 parancsolattya égetik a ...sonkát rossz volt a rönk __"

Mi van bunkócska? felriadtál a pottyantósban, miközben Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny (Op.35) 3. tételét, allegro vivacissimo imitáltad a farkadon?
Bunkóka, mi van a beavatásod 7. szintjével, amivel 2 évvel ezelőtt kérkedtél? Az nem játszik? Ostoba tahó.

Írtam tegnap; Hajrá Rodi, mindig van lejjebb, és azt is, hiába áhítozol utánam.
Helyettem foglalkozhatnál az unokáiddal.
@közrabszolga: Köszi a segítséget. Közben én is találtam valami hasonlót.

sourceforge.net/p/peerguardian/wiki/pgl-Install-DebianUbuntu/

Ha a böngészőmben csak egy ablak volt nyitva lement bőven tíz mega alá a RAM foglalása a chrome 4-5 folyamatának.

Közben @vitéž munkášőr: javaslatára keresgéltem vírus írtót, hát vírust is csak egyet találtam linuxra.

ipon.hu/hir/brutalis_kemszoftverre_bukkant_a_kaspersky/28657

"The Mask", a Kapersky elnevezése "Careto", a spanyol neve, szerzője spanyolul írta.
No akkor a peerblock:

PeerBlock (PeerGuardian)

A PeerGuardian a Phoenix Labs nyílt forráskodú projektje, ami a P2P hálózatokon való névtelenséget hivatott biztosítani. A program fejlesztése abbamaradt, de a nyílt forrásnak köszönhetően megjelent egy Windows 7 kompatibilis változat új néven, ez lett a PeerBlock. Ez megakadályozhatja illetéktelen személyek hozzánk való csatlakozását, valamint IP címünk és letöltéseink figyelését. A blokkolt IP címlisták helyes beállításával akár a kártevők száma is csökkenhet. Ha a letöltések nem indulnak el vagy hibaüzenetet kapunk, akkor ne használjuk a programot.

A gyártó által közzétett blokkolható IP címlisták az alábbiak:

Reklámok
Kémprogramok
P2P támadók
Állami szervezetek
Oktatási intézmények

A védelem hatásfoka

Mivel a blokkolt címek nyilvánosak, a támadók találhatnak módot arra, hogy kikerüljék a védelmet. A listák gyakori frissítésével csökkenthetjük ezt a veszélyt.
Arra figyeljetek, hogy google sok ip-ről jön, lesz mazsoláznivaló.
A 173... Kezdetűek, meg egy csomó ip google.
@rdos:
Kaspersky rescue disk. Keress rá, érdekes lehet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Lassan a tisztelt blogtársaknak komplett Zorp oktatást kell tartani :)
@jaegtoer:

Önmagában a vallással semmi bajom, mondhatnám magánügy.
Mondom is.
Viszont, mint a hatalom része, mint hatalmi eszköz - szerintem - elfogadhatatlan manipulációs eszköz. Visszaélés a hittel.
A hitre - bármilyen formában és adagban - mindenkinek szüksége van. Annak is, aki például ateista. (ateistának lenni is hit-kérdés)

Mit is mondott Marx? ""A vallás a szorongatott teremtmény sóhaja, egy szívtelen világ lelke, mint ahogyan szellemtelen állapotok szelleme. A vallás a nép ópiuma.""

Csakhogy ezt is sikerült remek módon félremagyarázni.
Az ópium Marx korában gyógyszer volt, és így egészen mást jelent a népek ópiumára utalás.
@jaegtoer:

Önmagában a vallással semmi bajom, mondhatnám magánügy.
Mondom is.
Viszont, mint a hatalom része, mint hatalmi eszköz - szerintem - elfogadhatatlan manipulációs eszköz. Visszaélés a hittel.
A hitre - bármilyen formában és adagban - mindenkinek szüksége van. Annak is, aki például ateista. (ateistának lenni is hit-kérdés)

Mit is mondott Marx? ""A vallás a szorongatott teremtmény sóhaja, egy szívtelen világ lelke, mint ahogyan szellemtelen állapotok szelleme. A vallás a nép ópiuma.""

Csakhogy ezt is sikerült remek módon félremagyarázni.
Az ópium Marx korában gyógyszer volt, és így egészen mást jelent a népek ópiumára utalás.
Egyébként akit "keményen" akar kommentelni, az blog, komment szférában használjon TOR böngészőt.
Normális netezésre borzalmas, de arra hogy semmi infót ne kapjanak rólad, ha blog, cset, egyéb véleménynyilvánító oldalon vagy igen jó védelmet ad.
www.torproject.org/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Úgy belopta, hogy azóta is fogom a hasam a röhögéstől. Basszus a chamtrail vagy zsidóvilágösszeesküvés konteósok hozzátok képest nyeretlen kétévesek. ;)
@közrabszolga: Köszi ezt is. Ezentúl a "gnome-syste-monitor"-omat kapcsolom be először.
@közrabszolga: Nálad nagyobb szar úgysem lehetek, akárhogy igyekszem. Vigyázzzzz megfertőzöm a gépedet! LOL
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ki mondta hogy te megfertőzöl bármit ? :)
Jól adod a naivat ;)
De hát ez a dolgod, amiért haragszunk rád sokan, az az hogy sunyi módon csinálod.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Köszi ezt is. Mondjuk eddig is nem kicsit voltam paranoiás, de mióta átálltam linuxra, azt hittem nagyobb biztonságban vagyok legalább a neten.

@közrabszolga: A tor-ról is hallottam már, de hát nekem eszem ágában sincs rejtőzködni. Vagy kéne? Ne "idegesítsetek", nem hiszem hogy egy mezei kommentelőnek, főleg ha vállalható a mondandója, stílusa, mi a bánattól kéne tartania? Tudom, nincs ilyen ügynökség (eneszéj), eselon, Snowden ügy, okosteló, ...

A szimatyok szimatyolnak, tudom. Ez a dolguk.
@közrabszolga: Nézd ha te komolyan gondolod, amit itt most előadtál, azon már tényleg csak röhögni lehet. Ürgebőrbe ne öltözzek be esetleg? ;)
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm szépen. Az utóbbi kommenteddel teljesebb lett a kép vallásügyben.
Sőt, ez már SZABADEGYETEM:)

Mindazonáltal vallom, az ateizmus terjedésével nem lett "hígabb a sötétség", csak elrettentőbb és globálisabb, ez ugyan nem feltétlenül az ateizmus számlájára írandó, hanem inkább arra, hogy az emberiség egy részének vagy sajátossága a "sötétség", vagy szüksége van rá, és kiköveteli a jussát, azaz a sötétséget.

Így sikerül mindenkinek a saját hite szerint üdvözülni... a világosság gyermekeinek a sötétség nélkül, függetlenül attól hogy hívők, vagy ateisták...., a sötétség gyermekeinek fény nélkül úgy szintén, függetlenül attól hogy istenhívők, vagy istentagadók.
@Penivaldes:
ISIS: nem tudok velük mit kezdeni, nekem ők nem evilágiak
@jaegtoer:

Árnyaljuk egy kissé a sötétséget.
Az ateistának szabadabb a gondolkodása, mert nem kötik dogmák, ugyanakkor nagyobb a felelősségérzete, mert csak magától kaphat valódi felmentést - feltételezett erkölcsi szint szerint - és nem egy megfoghatatlan, nem tapasztalható lénytől.
Ne arra gondolj, hogy a Nagy Manitut akarom tapogatni!
@dr. jenőke (jenőke):
Már majdnem aszondtam egyetértek veled vallàs terén de most nem:

At ateistáknak lehet h annyiban szabadabb a gondolkodása h nem "kötik dogmák", de ez is egy korlát, mert ezzel a tudati ellenállással nem érik el, élik át a valóság egy olyan szeletét, ahova csak akkor jutsz el, ha ezt a "nem van" kötődést is elengeded. Ez személyes tapasztalatom, és most nem a megszemelyesitett Istenről beszélek, hanem hitről általában.

Ateista is sokfajta van, egyetértek ez is egyfajta hit, de ugye vannak gnosztikus es agnosztikusok is, kb tudják h nincs isten, v nem tudják, így ezert nincs.

Es akkor nem jutottunk el a kimeríthetetlen témakörig, h mi az isten: csak bedobom: Van ateista vallásos hívő is, alapvetően buddhisták, de legmélyebb jelentésében hinduizmus is ilyen, hiába istenek pantheonja.

Mindenki hite, nem hite, azaz tudata szerint "üdvozül", ezt nagyon igaznak érzem.
@közrabszolga:
Innen, a győri plázából ,bevásárlás közben nem lenne egyszerű...
@rdos:

"Jól írtad le a manipulálás folyamatát. Ezt irritálásnak, izgatásnak, lázításnak, még egyszerűbben rombolásnak lehet nevezni. "

Ez nem manipuláció, annak sokkal-sokkal kifinomultabb módszerei vannak.

G részéről primitív agresszió, csak rosszul(?) választották meg neki a célközönséget. Persze, ha az volt a cél, hogy Fabius blogját kicsinálják, akkor jól.

R-ben mélyen gyökerező, és sokrétű frusztráció tombol, igen leépülő stílusban megjelenítve.

Egyetértek, mind rombol.
@Orica Középföldi: Jaja az igazság általában rombolni szokta a hazugságot. ;)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Gondolom, nyugodtan egyetérthetünk, egyikünknek sincs annyi lehetősége, hogy egy/két hsz-ben komoly meggyőzés reményével írjon bármit is.
A válaszok nem mutatnak feloldhatatlan ellentétet.
Csak annyit még, hogy engem a vallás, mint a befolyásolás eszköze nem tud boldoggá tenni.

Egy régi vicc (remélem nem blaszfémia):
- hiszek egy istenben...
- jó, eddig rendben is vagyunk, de melyikben?

(és nem csak az ötként összeszámolt világvallásra gondolok)
@dr. jenőke (jenőke):
... és - a szeretet nevében - aki nem ért egyet az enyémmel, azt koncoljuk fel! Sajnos jellemző.
@dr. jenőke (jenőke): Hát ha csupán csak a "befolyásolás eszköze" lenne, akkor engem sem boldogíthatna. ;)
@Orica Középföldi: "hogy Fabius blogját kicsinálják, akkor jól"

"Tahótlanító" bekapcsol, probléma megoldva. :-)

R kapcsán próbálom külön-külön kezelni a személyes problémáit (ez piszokul nem érdekel, nem is szoktam rá válaszolni, talán ha egyszer kétszer, mert úgy gondoltam segítségre szorul) és amit sugall "levédia alsóról". Na az viszont nyomasztó és bomlasztó. Nem azért mert sajnos nagyrészt igaza van, hanem amit sugall. Olyan nincs hogy "nincs kiút"!

"Tovaris angyal" dekonspirálódott, nem kerestem. Próbáltam R-t keresni, miután megnyugodtam az esetleges efeszbés (kágébé mai neve) fertőzés miatt. Azt hittem hamar kiderítem kicsoda, hiszen annyi mindent elmondott magáról? így én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire nem tudni kicsoda R.

Ahogy néztem Jaegtoer kollega egy azóta felhagyott wordpress-es blogjára írt. "R kommentek" sok felé, aztán ennyi. Pedig a mail címét is ismertem, párszor privátban írtam neki, hogy ne Offoljam szét Fabius-t.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Árnyaljuk egy kissé a sötétséget.
Az ateistának szabadabb a gondolkodása, mert nem kötik dogmák, ugyanakkor nagyobb a felelősségérzete, mert csak magától kaphat valódi felmentést - feltételezett erkölcsi szint szerint - és nem egy megfoghatatlan, nem tapasztalható lénytől._"

és 14:41:34-re is

:D

Én feltehetően bizonytalan jövőben tudom majd tovább árnyalni a sötétséget, de mint írtad nincs feloldhatatlan ellentét, és kik vagyunk hogy istenként kinyilatkoztassunk? Az ördögbe is!

Azt azonban már most kétségbe vonom, hogy egy ateista
a) bármennyivel is 'szabadabb' gondolkodású, és a b) felelősségérzete akár csak mákszemnyivel is nagyobb lehetne valamely éppannyira privilegizált istenhívőnél.

Erre sem egzakt, sem transzcendens magyarázat nincs. Istenbizony! ...legfeljebb vélekedés.

Isten van olyan jó, mint egy ateista, és van olyan gonosz, mint egy istentagadó.

"_és nem csak az ötként összeszámolt világvallásra gondolok)_"

Én is pont az ötön (övön?)túli összes többinél vagyok elakadva... akkor azok/ők 'ezt így hogy' és valamint olybá netán olyné?!:) ... és Ki? Ki mondhatja, hogy renonc!?. És ki azt:-Reset!?

:D
@rdos:
A tahótlanítóval csak a sulokparasztot nem látod, de rácsimpaszkodik a szarházi másokra, oszt ott cukiskodik. Szegény Knoszi gépe ramatyul nézhet ki, rendszeresen linkelgetett neki gábris...
@közrabszolga:

szóval az orosz birodalmi érdek visszavág ha a magyar birodalmi érdek megtámaggya a saját területén

ügyes vagy

3 pont meg a köcsög

brühüyyy
@rdos:
már megkérdezted a mai szent tuttit a zoricától?

nála van ott horggya ((((elrejtve))))

jégeső meg mentálhigiéniai eset kár vele ...nagyrészt gyógyíthatatlan és milyen pöffeteg

vannak még a járulékos kisszentek, fagyosszentek és aprószentek rántva, sütve főve és tejbegrízzel

de leginkább zavarosan
brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja, most ismerkedem ezzel a technikával. Azt látom amikor jobb oldalt van egy friss kommentje a személyes karanténba rakottnak, de a poszton már nem. Kényelmesebb így.
@dr. jenőke (jenőke):
Igen igazad van ez talán nem az a fórum ahol ezt meg lehet vitatni es abban is egyetértek h a vallás a történelemben mint erő központ nagyon sötét szerepet tolt be sőt meg merném kockáztatni h miatta/uk halt meg a legtöbb ember.
Értem a viccet,de akkor lsd 1pont
@jaegtoer:
Jo, okos amit írsz, de a felelősség kérdésében annyiban nincs igazad,h azt senki se ateista se semmilyen hívő nem adja ki a kezéből, az személyes dontes kérdése es nem elnyert kegyelem, "senki nem szabadít meg buneidtol !"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábris nem válaszoltál ha jól látom: miert van az avatarodban az arab abc nuun írásjele, (amivel egyesek az arab területen elő zsidókat jelölik)?
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Pont azt mondom, a felelősség és a szabad gondolkodás mindig személyes, és azt egy gondolkodó esetén sem Isten léte, sem annak tagadása, sem hiánya nem korlátozza . A milyen mértékben motiválja? kérdésbe pedig nem szaladok bele.

Aki meg nem 'gondolkodik', annak meg mindegy.

Deák Bill/Hobó nem is tudják (vagy igen?:), ez mekkora mondat:

'Itt ülök a semmi szélén,
mellettem az Isten'
@jaegtoer:

Jó veled nézeteltérni, vagy egyetérteni. Valószínű, hogy most a két eset egybeesett.
És azért, szerintem, mert a vallást én valóban magánügyként fogom fel, annak ellenére, hogy annak intézményesített megjelenítése más feladatokat is ellát, vagy elláthat.
Azzal nincs problémám, hogy vannak egyházi iskolák (a piaristák híresen jók), azzal viszont igen, ha nincs választási lehetőségem, hogy utódaimat hogyan tanítják írni, olvasni.
Most csak röviden, ennyit.
@Knósszosz: ennek NINCS anyja !!!
A FALRA PISÁLTÁK és KIFÉNYESÍTETTÉK !!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Szegény Knoszi gépe ramatyul nézhet ki, rendszeresen linkelgetett neki gábris..."

Igen főleg amikor repcsis videókat küldök neki.
Az már maga a sátán hiszen a Youtube videók linkjén keresztül is a kágébé leselkedik a pécétekre. :) Látom te is beléptél a félkegyelmű paranoiás informatikusok klubjába. :)
@Kágébriel ürgebőrben:
For Your Knowledge:
compare it to the Mr Szijjártó/Orbán "greatest Success story"

Ontario

QUICK FACTS

Based on KPMG’s Guide to International Business Location Costs, overall business costs are lower in Ontario than in the U.S., France, Italy, Germany, Australia and Japan.

In 2013, Ontario goods exports to China were $2.2 billion, an increase of almost 10 per cent from 2012. According to the Conference Board of Canada, every $100-million increase in exports creates approximately 1,000 new jobs.

In 2011, Ontario and China launched a joint fund to support research collaboration projects in strategic technology sectors. The Ontario-China Research and Innovation Fund is supporting research in clean-air technologies and medical devices in 2014.

brühüyyy
kiemelném az alábbiból: minden 100 millió dollár export növekmény 1000 új munkahelyet teremt, azaz 10 munkahelyhez 1 millió dollár kell ez magyarul
minden új magyar munkahely 315 millió HUF de ha megfelezem akkor is 156,5 millió HUF azaz 1000000 (egy millió) munkahelyhez a jelenlegi teljes magyar költségvetés kicsi 156.5 millióx1000000=
156500000000000 ami azt jelenti a jelenlegi magyar költségvetés GDP 26500 milliárd és ez a szám 156500 milliárd azaz 5,905 szöröse

Ontario Newsroom Ontario Newsroom

News Release
Premier Departs on China Trade Mission

October 25, 2014
Mission Will Attract Investments, Create Jobs Across Ontario

Premier Kathleen Wynne departed today on a week-long trade mission to China, where she will showcase innovative Ontario companies and help them build partnerships in this key market that will bring jobs to communities across Ontario.
Premier Wynne is leading delegates from about 60 Ontario businesses and organizations that specialize in clean tech and science and technology. The Premier is joined by Brad Duguid, Minister of Economic Development, Employment and Infrastructure, and Michael Chan, Minister of Citizenship, Immigration and International Trade. Both ministers will work to promote Ontario's strengths as a partner for trade, investment and innovation.
The mission begins in Nanjing, the capital of Ontario's sister province, Jiangsu. The delegation will also travel to Shanghai, and then to Beijing, where the Premier will join the Premiers of Prince Edward Island and Québec for the Council of the Federation mission. The mission, which concludes November 1, will build and deepen productive relationships not only with the Chinese central governments, but also between provincial governments, businesses and educational institutions and their counterparts in China.
Attracting new investments and helping the province's businesses compete globally is part of the government's economic plan for Ontario. The four-part plan is building Ontario up by investing in people's talents and skills, building new public infrastructure like roads and transit, creating a dynamic, supportive environment where business thrives, and building a secure savings plan so everyone can afford to retire.

QUICK FACTS

Based on KPMG’s Guide to International Business Location Costs, overall business costs are lower in Ontario than in the U.S., France, Italy, Germany, Australia and Japan.
In 2013, Ontario goods exports to China were $2.2 billion, an increase of almost 10 per cent from 2012. According to the Conference Board of Canada, every $100-million increase in exports creates approximately 1,000 new jobs.
In 2011, Ontario and China launched a joint fund to support research collaboration projects in strategic technology sectors. The Ontario-China Research and Innovation Fund is supporting research in clean-air technologies and medical devices in 2014.

ez a brühüyyy

és ha beszarik sem
fidesz otto védi a szennyest

444.hu/2014/10/25/otto-nem-otto/

kibaszott jó leégés

brühüyyy
@Kágébriel ürgebőrben:
"Ürgebőrbe ne öltözzek be esetleg? ;) "

Megtehetnéd.
Rád is hűlhetne.
@dr. jenőke (jenőke):
"Azzal nincs problémám, hogy vannak egyházi iskolák (a piaristák híresen jók), "

Nekem egyáltalán a vallás intézményesítésével van gondom. Különösen a keresztény egyházaknál látom az ellentmondást Jézus (általuk terjesztett) tanítása és az egyház gyakorlata között (szegénység és egymás segítése a tanításban, ennek pont az ellenkezője a gyakorlatban pl.).
A régi egyházi iskolák, bencések, piaristák tényleg jók voltak. De most, hogy átvettek egy csomó iskolát, a színvonal nem emelkedett, csak a kötelező templombajárás és hittantanulás csatlakozott hozzá. Saját tapasztalatomból mondhatom, hogy ez a hit és főleg az egyház szempontjából kontraproduktív.
Lázár kis szösszenetéhez Amerikáról.

"Cserbenhagyta a Nyugat Magyarországot 1956-ban?

E politikust Harold E. Stassennek hívták, és Eisenhower elnök leszerelési tanácsadójaként tevékenykedett. ...
A magyarok mellett október 26-án lépett akcióba, előbb a Nemzetbiztonsági Tanácsban, majd külön a külügyminiszterrel tárgyalt, végül az elnöknek írt levelet. Arra akarta rávenni őket, hogy bizalmas úton közöljék az oroszokkal, az Egyesült Államok nem kívánja, hogy a felszabaduló Magyarország a szövetségese legyen, és támogatná, hogy közösen egy Ausztriához hasonló semleges státuszt biztosítsanak számukra. ... Az elnököt végül meggyőzte, de a külügyminisztert nem, ...”.

www.tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=418426
süti beállítások módosítása