Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.05. 08:36 Fabius

Csoda történt!

Címkék: zugló ellenzék főváros karácsony gergely falus ferenc önkormányzati választás 2014

Nem, nem mondott le Seszták Offshore Miklós, mert erre kérték professzorok, meg lehet nyugodni, ekkora csoda azért nem történt. Azt egy sokkal nagyobb csodatévő embernek is akarni kell.

De azért egy apró, jelentőségében kisebb, ám meglepő csodácska mégis volt itt tegnap: kiegyezett az ellenzék a fővárosban. Jó-jó, várjál, nem ez a csoda magában, erre Orbán kijelölte nekik a kényszerpályát. A csoda inkább az lenne, hogy a kiközösködött jelölttől nem kaptam se röhögőgörcsöt se hányingert elsőre. Falus Ferenccel kapcsolatban egy "ügy" ugrott be elsőre, a tű-kupak gét, az meg nem hátrány, ha egy közéleti szerepre készülő emberről nem egy Lutra Album Kezdő Mutyistáknak szerű valami jut az ember eszébe, mint Sesztáknál. Szóval ringbe lépett a komolyan vehető hármas a főpolgármesterségért, indulhat a meccs.

önkori3.jpg

A koordinált jelöltállítás sem rossz ötlet. Most nem a teletúrházott cseresznyéstálat tolják elénk, hogy akkor ezt sikerült összehozni, lelkeseggyé' érte ne fintorogjál, teérted van összefogva kis ostoba.

A koordinált indulásnak köszönhetően itt nálunk Karácsony Gergely lesz a jelölt. Így az is megeshet vele, hogy egyszer végre nyer valahol. Ha az elmúlt hónapok pletykáiból indulok ki - előszedik megint Janicsákot, stb - akkor ennek is örülni kell. Ha meg abból, hogy csak jó lett volna egy kerületi ember, aki pontosan képben van Zugló bajaival és helyzetével, akkor mit tudom én. Elég furcsára sikerült a ciklus nagyjából egyetlen valódi ellenzékként működő emberének, Várnainak a dolga is. Koordinált képviselőjelölt lehet, de támogatni egyetlen párt sem tudja a háromból. Azt mondja a hírek, hogy azért nem indítanak ellene senkit, ne legyen kedve a Civil Zugló színeiben független polgármesterjelöltként elindulni, kb lenullázva Karácsony győzelmi esélyeit. Félretéve a tényt, hogy egy Karácsony - Várnai csatával szinte biztosan megágyaznak a Papcsák utód Rozgonyinak, azért érdekes lett volna látni, mire mennek ők ketten egymás ellen.

De, ha már így alakult akkor van ebben valami pozitívum is: - ha nyernek - nem szükséges lelkiismeret-furdalást éreznie, mikor kikéri a következő ciklus mindenféle szerződéseit.

 

 

274 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr976574475

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fagyilkosok nyara Újbudán 2014.08.05. 13:47:55

Idén nyáron több száz rendkívül forgalmas területen álló fának a kivágását tervezte meg a Főváros és Újbuda vezetése kart karba öltve, boldog egyetértésben. Szerencsésebb esetben legalább engedélyt kértek a pusztításhoz, de Őrmezőn a hivatal számára el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@DR. INKVIZITOR: Amúgy a BATE Boriszov is új stadionban játszik, úgyhogy már arra is terjed a kórság.
Mondjuk ott még nem készül a vezír beköltözni a várba de az illiberális berendezkedés már pont olyan mint itt. Annyival rosszabb a beloruszok helyzete hogy ők nem EU tagok és a kint is vagyok, bent is vagyok hinta palinta pávatáncos politikát nem tudják eljátszani de a focijuk meg jobb.
jó este!
látom, edzés van... -)
összeállt a varánus futball csapata!

géza, lehetett volna labdaszedő... -)

de valahogy inkább labda szeret lenni!

mondjuk a vadászos sztori is megállná a helyét, de azt hagyjuk az ünnepnapokra... -)))
@Blogger Géza:
Hőőő... ez igen... eredeti a dumád... anyucitól most hallottad?
Kissszfijjú...
@Blogger Géza: tessek? Szoval gyorben az audiban euroban fizetik az energia szamlat a munkabert? Te tudod, h mirol beszelsz? Az adokat es egyeb kozterheket is euroban fizetik? Szegeny Geza, ideje lenne legalabb az erettsegit megszerezni.
@Blogger Géza: te, ha ez a citty bank olyan qrva szar ott Mo.-on, meg altalaban, mert ha ott szar akkor mashol is az, miert biznak ra ekkora feladatot woodoogyurkaek?
@nincs_itt:
Túlzottak az elvárásaid egy NERCSICSKÁTÓL!
Mindjárt azt mondod, ne hazudjon...
HELLÓ, HELLÓ... hol él maga?
Naja, in Bayern...
@Blogger Géza: géza!
ha az általad nem kedvelt politikusok valamelyike,
építene stadiont, állami pénzen a saját földjére,
ha folyamatosan lezáratná a lakhelye környékét,
ha létre hozta volna a TEK-t,
ha azt mondta volna, hogy nem a rendszerrel volt baja, hanem működtetőivel,
ha, a gyermekkori barátja 4- év alatt bekerülne a 100 leggazdagabba,

és még sorolhatnám 1 évig...
akkor mi lenne a mantrád?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): aaa, nem nagyok, csak szeretnek vegre tisztan latni, kerdezem a MESTERT, mit mester, Istenkiralyt, h mongya man el, had adjam tovabb a tudast, itt a rothado, lepukkant nyugaton is, hatha vegre beerik Haccso Szotyisztant!
Tóth Árpád: LÁNG

Eldobtam egy gyufát, s legott
Hetyke lobogásba fogott,
Lábhegyre állt a kis nyulánk,
Hegyes sipkájú sárga láng,
Vígat nyújtózott, furcsa törpe,
Izgett-mozgott, előre, körbe,
Lengett, táncolt, a zöldbe mart,
Nyilván pompás tűzvészt akart,
Piros csodát, izzó leget,
Égő erdőt, kigyúlt eget;
De gőggel álltak fenn a fák,
És mosolygott minden virág,
Nem rezzent senki fel a vészre,
A száraz fű se vette észre,
S a lázas törpe láng lehűlt,
Elfáradt, és a földre ült,
Lobbant még egy-kettőt szegény,
S meghalt a moha szőnyegén.
Nem látta senki más, csak én.
@Blogger Géza: cba-pénztáros, te ezt a sok hülyeséget csökkenthetnéd, mit ideírsz... b+ géza, moon amúgy sem túl magas az általános nívó közgazdasági/pénzügyi ismeretekből, miért erodálod tovább azt?... ok, kamuznod kell, de legyél már kreatívabb... nézd már meg, hogy mikor jó a magas árfolyam az exportnak, szerinted ez mora mennyire klappol?... import nélkül csak az olyan ökröket tudnánk exportálni, mint te... arra viszont a kereslet nem túl nagy...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): a zemuttnyoccev! gyurcsany takaroggy, libajnai, balliberalis mocskok.
A masik, h ez a szerencsetlen, egyszeruen nem erti mirol beszelsz, stadion a kertvegibe, bekoktozes a varba, tek stb... az nem ugy van, meg az nem.is az orban kertye, meg nem is gazdag
@Sir Bates dö Hól:
Ne légy kishitű!
Megaszonta az eccerije, aki leírta, hogy "Megítélésünk szerint a gyengébb forintárfolyam az export szempontjából csupán elenyésző mértékben jár kedvező hatással. Egyrészt a kivitel 80 százalékának importszükségletei is vannak, másrészt az ország exportpiaci részesedése 2008 óta csökken, főként a feldolgozóipar romló árversenyképessége miatt. Továbbá a kivitel 75 százaléka multinacionális vállalatokhoz kötődik, amelyek a termelés szintjét a globális kereslet alakulásának függvényében határozzák meg", szóval a Gárgyán Eszter, a Citigroup magyarországi vezető elemzője, szerinte nem kicsit buta!
Bezzeg ő!!!
Na, ő, a Géza, viszont segghülye! :D
Még Kusza Szem seggénél is...
@Sir Bates dö Hól: ez az urge a megtestesult atlag fidiota! Olvasta a partlapba, h ez most jo. Mert a zexportnak jo, es a zimportnak senem baj. Csak tudna, melyik mit csinal, mert ilyet meg nem irt fel neki az orvos.
@nincs_itt: -)

én kíváncsi vagyok, -)
meg is öregedtem.. -)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): bizonyos összefüggések átlátásához/megértéséhez nem kell közgazdasági nobel-díj... iszonyatosan kártékony az, amit ez az izé itt művel... terjeszti az ökörséget... nem hiszem el, hogy ez ennyire hülye... akkor írni sem tudna...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ha meg ertene is, amit a no irt. Most lazasan keres a manus, hatha talal valami ner-kompoti-bilis magyarazatot
@Sir Bates dö Hól: ez az atlag jomagyar fidesz szavazo, ez ennyire huje! Fogadd el!
@nincs_itt:
Matolcsy Összest kéne lapozgatnia, hamar menne. :(

@Sir Bates dö Hól:
Gézuka szintjéről csak ennyi jut eszembe:
indavideo.hu/video/Zilla_vagyok
@dr. jenőke (jenőke): t,nyleg jó, hogy újra kezdted a kis "fellépésedet"

én is köszönöm!
@nincs_itt: nincs a magas € árfolyammal gond, ha van mit exportálnod... de semmit nem exportálsz gyakorlatilag, csak a hozzáadott értéket, ami az összeszerelési munkabér... ezért erős a német gazdaság, hisz ott a kkv-k viszik a prímet (mely saját maga is fejleszt)...
@guma:
Uff - illetve; off:
A paradicsomszósz, az valami olyan képződmény a gasztronómia színes palettáján, mint a marhaperkelt, amit lehet készíteni Balatonmentiesen, Börzsönyiesen, vagy Pestszentlőrinci Józsi bácsiasan is, a lényege mindegyik kreálmánynak az, hogy az ízek kvintesszenciájának autentikus megvalósításában, kizárólag a magunk szája íze a számító etalon.

Így van ez a paradicsomszósz esetében is, Itália 50 millió szakácsa is osztja a véleményemet, szerintem. És ott vannak a hellén séfek is, meg a hispánok is...
Véleményem szerint, a paradicsomszósz az úgy néz ki, hogy olivaolajon megfuttatunk két hatalmas gerezd szétnyomott fokahagymát, majd ebbe a serpenyőbe (magas falú) beleöntünk három doboz hámozott paradicsomot, villával kissé szétnyomkodjuk, ízesítjük sóval, őrült borssal, pici alaplevet teszünk hozzá (lehet marha-illetve csirkehús leves), majd rottyanni hagyjuk úgy tíz percen keresztül...
Amikor kitűnő illatokat kezdünk érezni, akkor jöhet a bazsalikom és az oregánó. Ezek elmaradhatatlan kellékei a mediterrán konyhának - szerintem. Görög tájakon járva érdemes beszerezni e-két fűszer szárított keverékét, varázsolni lehet a segítségükkel, főként, ha az oregánó a vadon termő fajtából származik 'rigáni' néven - ezt érdemes ellenőrizni.

Szóóval a ragunk lassan elkészül, közben a tésztát kifőzzük (figyelem: lófaszt kell a főzővízbe olaj!!!), megfelelő minőségű spaghetti, bucatini és egyéb tészták esetén ez fölösleges és szentségtörés, a forrás után eg óvatos keverés és nem ragad össze, ráaddásul megmarad az a keményítős izé a felületén, amire "ragad" majd a szósz. Tehát, 'al dente' - fogkemény állagúra főzzük a tésztát megfelelő só mennyiséggel (két literenként egy evőkanál), aztán ha kész azon mód forró mivoltában a ragura szedjük és türelmesen összefogatjuk a tésztát vele. Az nagyon javítja a végeredményt, ha közben a tészta főzővizéből kanalazgatunk a raguba, mert az abból kioldódó keményítő selymessé és fényessé teszi az ételt. Erre már csak sajtot kell reszelni, az nem árt neki ha Parmezán, de mivel elég drága, megteszi a Pecorino is - bár az sem sokkal olcsóbb. A Trappista szentségtörés!!

Jótvágyat.
@Sir Bates dö Hól: Ezt en nagyjabol ertem, de a zatlag magyar politikusnak sejtese sincs errol, a polgarrol nem is beszelve.
@Knósszosz: majdnem tökéletes.. -)

én dobok neki babérlevelet...-)
a főző vízhez is.. -)
@nincs_itt: Mert az USÁ-ban azért jók.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Azt én nem szoktam, helyette ha a szósz állagát nevesíteni akarom mondjuk 'Arabbiata'-ra, akkor mgy bele chili, és magozott-félbe vágott fekete olajbogyó, de számtalan változata van az olasz tésztaételeknek, én imádom őket!!!

Szeretsz enni, mi?:)))
Ezért érdemes élni!
Egészségedre!!!
@dr. jenőke (jenőke): pedig nem is ismerte a felcsúti törpét...
Géza, te nem vagy pénzügyes.
Szerintem még közgazdász se.
Te akarsz a Corvinuson tanítani?
Mit?
@Knósszosz: grana padano... az tehéntej alapú, mint a parmesan, ellenben a pecorino juhtejből készül... nem mindegy (ízben, állagban)...:-)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Nem állami pénzen épült, és nem is övé a stadion, hanem pont ellenkezőleg: ingyen bocsátotta rendelkezésre saját, pénzért vett földjét azért, hogy fejlődjön a hazai sportélet. Tehát áldozott érte úgy, hogy semmi haszna nincs belőle: Bárki követhetné példáját, tisztelném érte.

Eben az országban szinte mindenhol lezárnak időnként valamit, nem nagy was ist das, nem izgat, nem járok arra, amerre Orbán lakik. Ezekről egyébként sem ő dönt.

Semmi bajom a TEK-kel.

Nem azt mondta, hogy nem volt baja a rendszerrel, hanem hogy a rendszer működtetői ellen harcolt. Igazából egy rendszerrel nem tudsz harcolni, csak az azt megtestesítő emberek ellen, ezt akarta Orbán mondani.

Én bármely hazai vállalkozó sikerének örülök. A 100-as lista nyilvánvalóan manipulatív, közismert gazdag embereket lehagytak róla, hogy beletehessenek másokat, akik cikizése politikai érdek.

Ha konkrétan tudsz bármi negatívat Mészáros cégeiről, hozd nyilvánosságra, jelentsd fel. (pl nem fizeti ki alvállalkozóit, és ebből gazdagszik meg, irreális áron végez munkákat, feketén foglakoztat valakit, bármi) mivel a fél sajtó ott liheg a nyakában évek óta, és semmivel, de semmivel nem tudták még csak meg sem gyanúsítani, arra kell gondolnom, hogy alapvetően egy jól működő vállalkozásról van szó. Aki a megfelelő időben lépett be a megfelelő piacokra.
@nincs_itt: Te idióta, és ilyet soha nem mondtam.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Sebaj, hálistennek a te véleményed ebben a kérdésben teljesen érdektelen. :)
@Sir Bates dö Hól:
A Pecorino-ra mondta az olasz sógornőm, hogy: birkaszagú. Naná, hisz juhsajt.

Minden karácsonykor jön és olyanokat főz, hogy... mmmmmmhhhhh...
Osso Bucco, ismered? Biztosan.
A zseni szelleme hatja át, ahhh....
És a valódi Tiramisu... jól kibactam magammal, mist csurog a nyálam.
Kell egy kis vatta, azt hiszem jó lesz erre valami klasszikus, de nem mondok semmit - le lennék sznobozva.

Van csoda, ha érdekel.
Negyedik, Mahler... Abbado.. és kész, komment fölösleges.

De van más is, a könnyedebb oldalon, semminek nem vagyok rontója.
Akkor megint jó éjt Szőr!:)
@Blogger Géza:
GEJZA!!
Mindezt röhöges nelkul leirni... (nemet billentyu, meg dolgozom ugyfel gepen)
Komolyan becsuljenek meg Kubatovek, keves ilyen hulyet talalnak mint te, pedig vagytok paran.
Te, megvan az urrepulo aljan a keramiareteg?
Na, a kepeden sokkal vastagabb van...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ma, most végigolvastam az egész írását, ez a csaj tényleg nagyon butuska. Illetve még túl fiatal, nem érti a dolgokat.

Érdekes részek:

"az MNB munkatársai azt az álláspontot képviselték, hogy a gyengébb forintárfolyamnak a gazdasági növekedésre gyakorolt nettó hatása, ha kis mértékben is, de pozitívnak tekinthető

gyengébb forintárfolyam exportőröket érintő kedvező hatása valamivel meghaladhatja a mérlegben bekövetkező negatív hatásokat. "

Hát én inkább hiszek ez ügyben az MNB munkatársainak, mint Esztikének, ez van.

Nézzük a legérdekesebb konkrét jóslatát:

" Úgy véljük, hogy az alapkamat szintje év végére eléri a 3, 2015 közepére pedig a 4 százalék körüli szintet"

Na, hát nézzük meg majd év végén, meg lneék lepve, ha bejönne neki.

www.vg.hu/velemeny/elemzes/a-forintgyengules-hatasai-424878
@Blogger Géza: dehonnem!!!! Ja penzert vett foldjeit... ugyan Geza.
Meszaros gyerek, hja a sikersztori maga. Csak ra kell nezni. Te tenyleg ekkora seggnyalo, gerinctelen fereg vagy? Ki kell jelentenem, h IGEN! Azert tart itt az az orszag, mert ilyen senkihazi, ostoba, bugrisok akarjak iranyitani mint orban, te meg tapsolsz hozza. Csak a tobbi meg epeszu magyart sajnalom, de oket isegyre kevesbe, mert a fajtadat bizony agyon kellene verni! Eddig nem tettek meg, mert libsibolsik. Szavakat nem talalok a sotetsegre, szervilizmusra ami beloled arad.
@punkfrog:
Végre egy testvér!!:))
A franc kitör az olasz konyháért, igyexem minden tudást megszerezni róla, fantasztikus izé.

Azt tudnod kell, hogy egységes olasz konyha nincs. Tájegységek alapján lehet róla beszélni. Emilia Romagna, Toscana, Puglia etc... mind-mind más, a gasztronómiájuk alapján...

Fel kell fedezni, mindenhol csak gyönyörűségekbe botlik az ember.
Mediterrán? Az!
Hát, ezért.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): De nézzük meg Eszterke éleslátását 2012-ben: (Ezt már rögtön ellenőrizni tudjuk.)

"A Citi szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az idei második félév előtt nem születik megállapodás az új IMF-hitelkeretről. Ennek következtében további 200-300 bázispontos kamatemelésre lesz szükség az MNB részéről – vetíti előre a szakértő"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/04/gargyan_a_kormany_elmegy_a_falig/

Ehhez képest egymás után kamatcsökkentések jöttek. :) Nemhogy a mértéket, de az irányt sem találta el. Na, ilyen a magyar Citi. :)
@Blogger Géza: MNB "munkatars" juhasz volt elotte, esetleg valami egyeb relevans szaktudassal birt, pl. fideszes?
Tet komolyan elhiszed, amit gyurka gyerek beosztottja mond?
@Blogger Géza: geza, tudod Eszter szakember, nem woodoogyurka, akia reggeli vizeletebol dont. Minimalis ismeretekkel sem rendelkezik a penzugyekrol a gyurika gyerek, nehez kiszamitani, mit almodik meg,
Jelenleg a szar az allatokig er, es meg logybolik is!
@Blogger Géza:
Neeee... te eddig ezen erolkodtel,hogy tevedest talalj penzugyi elemzok joslataban?
BAZZZ!
Hulyebb vagy gyermekem, mint a sokeves atlag!
Igaz, ennel mar csak Kusza Szem pajtas szokott szebbeket "tevedni".
Geza, komolyan most mar keresd meg orvosod, csak a gond van veled.

Kis sarga bogyoit beveszi a kedves beteg, megnyugszik es a falfele aluka kozben ismetegeti, hogy hianycel, hianycel, hianycel, rohadtmulti, rohadmulti, rohadmulti...
Almaban csenget egy picit.
@Knósszosz: én lenni olasz származású.:)
il mio nome originale è rossi.
sajnos nem tudok még rendesen olaszul de a rossi valós!
@punkfrog:
Geza meg pirez lehet, azert olyan randa utalatos!
@punkfrog:
Ha olasznak vallod magad, akkor duplán jár neked... Vivaldi és Cecilia Bartoli, ezt kihagyni nem lehet:
www.youtube.com/watch?v=jWYaPE2WZNs

Magadra vess!!:))
Kacagj vele, nem bánod meg!!
@Knósszosz: húúúúúúúúúúúúúb+
egy Bartoli inkább teniszezzen!azt jobban elviselem.:))))
@Sir Bates dö Hól: "muzulmán politikus, aki részt vehetett a brit kormányüléseken."
képzeljük el ezt fordítva.
tényleg egy szemét dolog ez a liberalizmus!

(főleg, hogy a lápiék meg visszaélnek vele, de köpködnek rá mint az utálatos képre!(sic!):)))))
Falusi jelölése szánalmas. De ugyanilyen szánalom, ahogy a közszolgálatinak becézett fideszkurva m1 esti híradója már meglehetős buzgalommal próbálta befeketíteni mindenféle mondvacsinált ügyekkel az ex-tisztifőorvost. Beindult a lejárató gépezet fideszéknél, de iziben.
@Amadeus62: "Nem csodálkoznék ha valami századvéges bennfentes szardarab lehet akit ezért fizetnek, mert, hogy nem civil az tutifix."

Én ezt már régóta mondom. Ül a blogokat elárasztó libsiző-orbánista tetűhad a Századvég, a Nézőpont intézet, valamely minisztérium, egy állami sóhivatal mélyén, és megbízásból (v. unalmában) ontja a primitív baromságokat.
@punkfrog:
"az" a Bartoli visszavonult

süketeknek hiába beszélünk, ugye békuci?

brühüyyy
punk-oKBA MEG KÁR IS CSAK ÁGYÚDÖRGÉS való
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

mondd ti meg is dugtátok azt a buzit -a gájzára gunúttam- vagy csak szopik?

és tud szopni legalább? vagy továbbképazésre kell javallani a rétvári elvtársnénél?

brühüyyy
@Knósszosz:

a Békásshy Pank KIrázosshy az nem olasz név a rossi az meg az meg akármi is lehet

pláne, hogy ahogy löki az olaszt be az asztal alá

és nem is tud főzni...most képzeld el...magadnak: egy Pank Alajos aki Rossz Szí alsóbékás ról hogyan tudna ...

itt láccik

hallott má' Bartoli-ról csak az teniszbajnoknő volt aki nyugdíjba ment tavaly

brühüyyy
@punkfrog:
se sapere italiano;

Davi Morgado com Carlos Júnior e outras 9 pessoas
Forte! leia e compartilhe

Sra. Francisca Romero, 70 anos, entrou em coma, os médicos não lhe deram nenhuma esperança de recuperação.
Seu cão de estimação e mascote da família todos os dias se recostava em sua cama e segurava-a como se vê na foto, e assim ficava duas horas sem solta-la.
Após um mês, aconteceu o inimaginável, a Sra. Francisca acordou do coma em que estava para surpresa e felicidade de sua família.
O mais impressionante foi que a primeira coisa que a senhora fez quando estava acordando foi perguntar:
- Onde está o Anjo Branco que todos os dias dizia no meu ouvido que tudo ficaria bem?.

rsrsrsrsrsrs
Háborog a teljes magyar bankszektor az MNB múlt héten közzétett képlete miatt. Várható volt, hogy az árfolyamrés miatt visszajáró összeget az ügyfelek tőketartozásából vonják majd le, az viszont legfeljebb a lidérces rémálmokban került elő, hogy a múltbeli túlfizetéseket a múltbeli tőketartozást csökkentő tételként kell majd elszámolni, hónapról hónapra újraszámítva a hiteleket. Nem véletlen a felháborodás: a képlet mintegy másfélszer akkora veszteséget jelenthet a bankoknak, mint amit becslésként eddig közzétettek (összejöhet a 900 milliárd forintos bukó). Ráadásul úgy gondolják a bankoknál, jogilag nekik van igazuk...

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahiteles_keplet_kopni-nyelni_nem_tudnak_a_bankok.202191.html
@Knósszosz: :)

"Így van ez a paradicsomszósz esetében is, Itália 50 millió szakácsa is osztja a véleményemet, szerintem."

látom, megmozgattad az ízlelőbimbókat rendesen :DDD
olasz és a mediterrán konyha fortélyai? sosem tanulom meg azt az ízorgia képzést... a sajtoknál pedig a tananyagom igen hiányos... enni szeretek, de én leegyszerűsítem a főzés fortélyai és (micsoda bűn!) még méricskélni és kóstolni sem szoktam... szemre, "érzékre" és illatra bízom az eredményt...

a paradicsomszósz pedig ami a (töltött paprikához) húsgombóchoz kell az legyen sok, nagyon sok... nem tudom ezt a mediterránék miként készítik, de szerintem ez akkor jó, ha kanalazható és csábítóan harmonikus íze miatt egész nap nem lehet abbahagyni "csipegetését" (a gombócnak ami ugye benne főtt a paradicsomlében, amiért igen pikáns ízzel bír) és a kész szósz kanalazgatását...

botrány, de a töltött káposztánál is azt szeretem, ha a szálas káposzta is rendesen képviseli magát az adagban, nem csak megmutatják a gombócnak...

szóval, (köz)veszélyes veled kajákról eszmét cserélni, mert ma sem fogok fogyni...
:D

(mit főzünk holnap? hahahaha pusz, pusz :)))))
@Blogger Géza:

Tévedsz Géza, az én véleményem egyáltalán nem érdektelen. Esetleg az lehet, hogy NEKED érdektelen.
Eben guba.

Az ugyanis, hogy mit gondolok rólad, számomra - mikor olvasom hozzászólásaid - igen nagy jelentőséggel bírnak, és be kell valljam, "be is árazzák" azokat.

Nem tudom miért, de te (tapasztalatilag) láthatóan foggal-körömmel véded ezt a hazug kurzust.
Tedd.
Lehet, hogy ez is a dolgod.

Én meg kritizálni fogom, ha lesz miért (most éppen van miért, s még szabad választóként ez dolgom is), és ezentúl is ki fogom szűrni a nem releváns, vagy tévedéseken, részigazságokon alapuló hozzászólásokat. Legfőképpen azokat, amiket állítólagos, a témában jártas szakemberek írnak.
Közgazdászként ezt gazdasági témákban meg is fogom tudni tenni; és meg is fogom.
Ha több cég menedzsmentje, igazgatósága és felügyelőbizottsága esetén ezt objektíven meg tudtam tenni, akkor néhány komment kapcsán is sikerülni fog.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Olyan ize tucc lenni!
Gejzuka egy echte ... na, ezt ratok bizom, minden esetre Matolcsy ettars egy alkatresze.
Nem, nem az amire gondoltok... hisz ugat!
Geza szakember es neki van igaza, mert aszonta, na!
Essetunni... komolyan... szultel ma mar? :)
@Blogger Géza: Talán mert ők a logikus, ésszerű irányt vázolták fel. Mondjuk 2 év unortodox izé után ezektől logikus és ésszerű lépést feltételezni óriási hiba.
@punkfrog: "muzulmán politikus, aki részt vehetett a brit kormányüléseken."
képzeljük el ezt fordítva.
tényleg egy szemét dolog ez a liberalizmus!"

Biztos tudod, hogy a moszuli keresztények a múlt hét végéig kaptak ultimátumot a vahabista állat ISIS-től, hogy eldöntsék: áttérnek-e az iszlámra, különadót fizetnek-e, vagy elmenekülnek. Mert különben meghalnak. Házaikat nagy N, vagyis ن betűvel jelölték meg. Ami azt jelenti: naszráni, vagyis keresztény.

Képzeld fordítva, ha mondjuk zsidók házait jelölgetnék? Persze holmi nazarénusokért nyilván nem fog megindulni az USA vagy Izrael hadserege. Őket nem érdekli, hogy közben eltűnik a közel-keleti kereszténység maradéka... "Statisztikai veszteség", ha közben Szíriát, Iránt vagy Irakot destabilizálja, az ISIS.

Meg minek is indulna meg az USA vagy az IDF, amikor előtte ők képezték ki őket.

www.globalresearch.ca/u-s-trained-isis-at-secret-jordan-base/5387532

www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593
@De hová tűnt Columbo felesége?:

"Esetleg az lehet, hogy NEKED érdektelen. "

neki minden adat érdektelen amit nem a központból kap meg...
még a kiadott hivatalos adatokat is képes megcáfolni, főleg ha azt valaki még elemezni is meri...

én hülye vagyok a (köz)gazdasághoz (is), viszont tudtam fontossági sorrendet felállítani, tervezni körültekintően még a legnehezebb időkben is...

ezért csodálkozom mindig, hogy ennyi energiát fordítotok egy propaganda robotra...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

jó az a plakát :DDD
mindent visz!

"Essetunni... komolyan... szultel ma mar? :) "
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"ezektől logikus és ésszerű lépést feltételezni óriási hiba"

szerintem még nagyobb baj, hogy a valóságképük sincs az országról, csak az erő vonalán működnek és működtetnek mindent...
@dr. jenőke (jenőke):

azt a 35-50% veszteséget amit az árfolyam változás generált, mert a fidesz szétbaszta az árfolyamot 2010 áprilisában, azt a fidesz kasszából fizetik vissza bankoknak? már persze hogy tuggyanak miből teljesíteni

és mi van ha bank aszongya hogy nyasgem?

mi tud csinálni a matolcsi?

brühüyyy

nyekereg? tovább
@De hová tűnt Columbo felesége?: :D Ez jó, a nap vicce. :D És milyen objektív módon szűrted le, hogy én nem vagyok pénzügyes közgazdász? És miben adtál tanácsot? Hogy bubi vagy bubimentes legyen a víz az asztalon? Mert ennél relevánsabb hozzászólást most sem sikerült kipréselned magadból. :) És micsoda cégóriások voltak ezek? :)
@De hová tűnt Columbo felesége?:

"Közgazdászként ezt gazdasági témákban meg is fogom tudni tenni; és meg is fogom.
Ha több cég menedzsmentje, igazgatósága és felügyelőbizottsága esetén ezt objektíven meg tudtam tenni, akkor néhány komment kapcsán is sikerülni fog.

Komoly fenyegetés:)))Hajrá!
@Blogger Géza:

Géza, tökéletesen elég, ha olvaslak és tökéletesen elég, ha erre írt hozzászólásom a magam számára nem érdektelen (hiszen a saját véleményem). Az engem nem zavar, ha te érdektelennek tartod. Az sem, ha e blog közönsége annak tartja.
De láthatóan nem tartja annak, így releváns is, neked ez bármennyire nem tetszik.

Hol írtam azt, hogy tanácsokat adtam? Nem emlékszem ilyesmire...
Bár nem lep meg, hogy félreértelmezed soraimat, hiszen a gazdasági összefüggéseket is ennyire pontosan ítéled meg.

Bubis víz, nem bubis víz? Üvegtigris szintű, erőltetett poén.
Öngól.

Ja, és igen: egyszer már kértelek, hogy ne sértegess.
@Orica Középföldi:

Nem fenyegetés, ígéret.
De asszem jobb, ha nem foglalkozunk olyasmivel, ami reménytelen.
egyébként is: nem dolgom és nem is szándékom bárki meggyőzése: a Gézához hasonló kommentelőké pedig végképp nem.

Egy blog felülete nem arra való, hogy mélyrehatóan belemenjünk olyan témákba (magyar gazdaság helyzete), ami egyébként rengeteg összefüggés hosszadalmas vizsgálatát, modellezését kívánná (ezt team-ek végzik, nem valami self-made-economist-man).
Lehet rugózni mutatókon, csámcsogni egy-két adatot összevető diagramokon, csak a a baj, hogy ezek alapján levezetni a teljes tutit nem lehet.
Annyit meg lehet ítélni, hogy egy-egy állítás mennyire áll meg (aki nem szakács, az is meg tudja állapítani, hogy egy húsleves jó-e), de ebből ex chatedra levezetni a teljes valót nem felelős gondolkodásra vall.

Ennyi.
@De hová tűnt Columbo felesége?:

"Egy blog felülete nem arra való, hogy mélyrehatóan belemenjünk olyan témákba"

Egyetértek, de jelzésszerűen meg kell szólalni, ha eszement dolog jelenik meg a felületen. Vallom ezt még akkor is, ha én magam egyre nehezebben mozdulok rá egy-egy marhaságra, bornírtságra:)
Nem is a meggyőzés szándéka miatt, hanem a többiek kedvéért.
@Orica Középföldi:

Jelzésszerűen igen, ez találó megfogalmazás.

Azonban általában ez megy:

"- Nézd, e a mutató milyen jól alakult idán!+ Nincs itt semmi baj"

na, ez viszont vérciki, ilyet felelős közgazda nem mond. A szemész se mondja azt, hogy minden tuti, mert a páciens remekül lát, hanem elküldi őt fogorvoshoz, ha rossz a lehelete.

Mi történik itt, és nemcsak itt, hanem más blogokon is? Mi jön elő jobbról (vagy inkább pszeudo-szélsőbalról)?

Elmúltnyolcév.
Libásbajnai.
Gyúrcsótány.

Mindez kánonban.
Amikor pedig valami jó, akkor azzal magyarázunk mindent.

Példa:
A gyenge forint jó az exportnak!!!
Bémeg, ehhez nem kell közgazdásznak lenni!

Ahhoz viszont igen, hogy átlássa, a magyar export jelentős import-alapanyag szükségletű, jelentős része multikhoz kötődik, de az ő termelésüket a világtrend mozgatja (pl. autóipari felfutás), míg igen csekéály az a bevétel, amit hazai KKV-k teljesítenek (egy csomó cégünk szopórolleren van import tekintetben).
Meg ahhoz is, hogy tudja: a magyar gazdpol korántsem mikro- is kisvállalkozás-barát. Ez az attitűd, no és a pár csókos cégre kiírt pályázat (jelentős visszaosztás mellett), sokkal inkább káros, mint a kicsit erősebb, s emígyen az exportra hátrányos) árfolyam.

Az elmúlt 4 évben csak a szűk lakókörnyezetemben 5 olyan, több éve működő szakbolt zárt be, amelyik magyar kézben volt, de vevő híján nem bírta a versenyt.
Ez elsősorban nem árfolyamfüggő (monetáris jellegű), hanem gazdaságpolitika függő. De csak az alacsony árfolyam, cds felár, diszkont kincstárjegy-jegyzés miatt dicshimnuszt zengeni, nem vall valami széles-látókörre.
Közmunka témaköre dettó.

Hagyjuk is, csak felmegy a pumpa.
@Orica Középföldi: azt a szamaritánusba ojtott filantróp lelkedet...
@punkfrog: látod, hogy ebből is mi jött le neki csak:-/...
@Orica Középföldi: nem, én a vas alfajt birtoklom:-)... (na mi az?)
@rodeo36: igaz minden szavad.
pedig gyerekkoromban a nővérem zongorázott, én hegedültem, a Zeneakadémiára jártunk.(nem röhög!tényleg így volt.)
aztán eltévelyedtem...de nem utálom a klasszikusokat, sőt hallgatom is néha.
Bartoli meg... nem szeretem a női teniszt
@Orica Középföldi: na, tessék, ez most mi? sir csak kedveskedik, oszt te görényezel? tessék jobban mozgolódni! nézzenek oda!
@Sir Bates dö Hól: látom-látom, igen küzdesz a dugulással. de ehhez már ütvefúró kell.
@punkfrog:

azért ennek valami okát -hamár ilyen a helyzet- csak elregélnéd nekem kurvára érdekelne

ilyet még nem tapasztaltam

én meg 12 éves koromban fedeztem fel magamnak azt amit...és és minden mástól kiütéseket és frászt kapok

szóval ide nekem a magyarázatot

brühüyyy
@parti_giano: Eszemben sincs, mert olyanom nincs is. :) Én csak egyetemekre jártam.
@Blogger Géza:
és milyen volt takarítani az egyetem termeit? jól fizetett? 47000 vagy több?

brühüyyy
@Blogger Géza:
egyetemekre?
sorold fel lécci

kíváncsivá tettél

nekem csak 2 PhD-m van meg egy Masters -em

és 8 nyelvből felsőfokú államvizsgám külföldi egyetemeken és az Eötvös-ön

na gyere béla grundold ide bele mit tucc? és amiről papírod is van és amit le tudok ellenőrizni

brühüyyy
@guma:
"Ezért csodálkozom mondíg, hogy ennyi energiát fordítotok egy propaganda robotra."
Annyit energiát mindenképpen kell Blogger Gézára és a hasonszőrű Fidesz propagandistákra fordítani, amely megcáfolja a hazugságaikat.
Ugyanazt harsogják, amelyet a közszolgálati média, szerepük pontosan az, hogy megtévesszék az embereket.
Ezt a blogot nemcsak írjuk, hanem sokan olvassák is. Azt nem szabad engedni, hogy ahol lehetőség van rá - márpedig a blogokon van - ott ne mutassuk meg mi a valóság.
Én személy szerint azért is reagálok, mert nem vagyok képes tolerálni az emberek vakítását.
@Sir Bates dö Hól: hurrá! smart kártyán kapom? mire lehet beváltani? baguettet ne emlegesd, abban már nem hiszek.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Jah, szóval senki nem volt kíváncsi a véleményedre? Na, ez így már reális. :)
@Blogger Géza:

Egyáltalán nem zavar, nem szenvedek ettől.
Te viszont nem voltál rest és visszanézted, majd ideböffentettél valamit.

Tóth Pistát csókoltatom.
@guma:
Hát, izé... nem volt főzés éppen, meló volt.
Szia!
A töjtött parika szósza az nekem megvan, valaki(...) elküldte:))) Isteninek hangzik, az a paradicsomszósz... szószai mennyegző... már Alexandrosznak képzelem magam a konyhában, ahh!

Biztos fogunk főzni, de majd ha valaki bedobja, én már nem merek semmit, mert ki leszek ebrudalolva. Lálálá...
@Knósszosz:

Te nyugodtan főzzél itt:)) Olyan élvezettel tudod leírni, hogy közben látom, ahogy érzed az illatát, az ízét a kajának.
@Orica Középföldi:
:))
Köszönöm, való igaz, hogy imádok főzni és a produktumot bezabálni... ha 'provokáció áldozta' leszek, akkor előveszem a vituális fakanalat.

Szóval főzök Neked is, igen nagy szeretettel...!:)
süti beállítások módosítása