Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2024/04/26/minden-masodik-magyar-kozintezmeny-keptelen-megelni-a-neki-jaro-tamog... (2024.04.26. 09:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.06. 07:58 Fabius

Cenzúra és kilakoltatás Miskolcon

Címkék: romák miskolc cinefest kriza ákos jakab péter

A cigányozás stipistop a jobboldalé! - ez most a jelszó Miskolcon. Tegnap megkezdődtek a kilakoltatások és felbukkant a cenzúra is

Nincs visszaút! - mondja Kriza Ákos polgármester és a miskolci Fidesz. Mer'hogy 34 ezer aláírás van, és ennek szellemében cselekedni kell. Igen, akkor is, ha első körben egy mozgáskorlátozottat és kisgyerekes családot dobtak utcára. Utóbbit úgy, hogy az anya tanfolyamon volt, az apa dolgozni, így az egyedül otthon lévő gyerekekkel sikerült közölni: ki vagytok lakoltatva, pakolás kifelé és hess a picsába. 

Na, ha valamit akkor ezt a módit egészen biztosan nem így gondolták az aláírók sem. 

De legalább a politikai eszköz cigányoknak most már világos az üzenet: nem kegyelmezünk se rokkantnak, se kisgyerekesnek, mink úgy vagyunk keresztények, vagymi, hogy az emberséget nem ismerjük hírből se. Annál inkább ismerjük a cenzúrát, mert nemzetközi filmfesztivál ide, dokumentarista alkotások sora oda, Miskolcon bizony nem lesz vetítve egy romákkal foglalkozó dokumentumfilm se a választások előtt! 

"Érthetetlen számunkra a CineFest vezetőségének indoklása, miszerint a filmfesztivál időpontja idén az önkormányzati választások elé esik, így a politikai konfliktusok elkerülése végett, és biztonsági okokból nem vállalnak semmilyen magyarországi roma témájú filmvetítést, sőt a szokásos roma programjukat sem tartják meg.

Mi hisszük, hogy a dokumentumfilm olyan médium, amely segíti az egymás iránti empátiát, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy független filmes szakmai program szabadságát korlátozhatja az aktuálpolitika. "

cinefest.jpg

 

Ilyen feltételekkel a DunaDOCK nem lesz jelen a CineFesten, döntésünkről már tájékoztattuk a fesztivált."

Édesek, nem? Az utcára szórt kisgyerekesek és tolószékes mögül aszongyák, ők aztán nem akarnak politikai konfliktusokat. Amíg ez az akció zajlott, pár utcával feljebb a helyi Jobbik két lábon járó fallikus szimbóluma - és polgármester jelöltje - sem akart kimaradni a hacacáréból, így keresett magának pár hűsölő közmunkást és ahogy kell beléjük állt:

 

Jakab úgy látszik követi az érpataki modellt, és ki nem lép az utcára videóstáb nélkül. Szükséges is, hogy valaki megörökítse az utókornak, Jakab előbb ítélkezik - kirúgatlak geci, szerződésed felbontatom - és aztán kérdez. Azt én sem állítom, hogy nincsenek megoldásra való problémák Miskolcon a roma - nemroma együttélés körül, de azt igen, hogy ez így kurvára nem vezet sehová. Csak arra jó, hogy Atyaúristen játszás közben elfelejtsék faszkalapék, mit jelent embernek lenni. 

 

 

383 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr226576833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel: gézának válasz a tegnapira...!

jó a magas árfolyam..

remélem géza tisztában van avval is, hogy a 315 euro,

az törlesztőnél, 320 körül adja bank...
mert ott vagy kénytelen megvenni...
@Éhes_ló: az ilyen embernek mint te, nincs hazája!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): tévedsz, az nektek nincs mesüge, mert amit annak gondoltok is lopott holmi, ahonnan kiszülnek benneteket az arab testvéreitek.

De emerich kertesz szerint sorsotok sincs, amit le hiszek neki,, hiszen ő már csak tudja.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): hazája, azért van, megegyezik a miénkkel, csak máshogy szeretnénk azt látni/berendezni... ő is magyar, csak lápi...
@Éhes_ló: hijnye, az ilyen kemény nagymagyarok családfáján mindig van valami gikszer.
@parti_giano: te már csak tudod mesüge, nálatok a származás létkérdés a hitközségben!
@parti_giano: rákerestem a guglin a gikszerre... azt mondja: lakatos winettou a dob utcából...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Csak nehogy a lóról is kiderüljön, hogy szamár vót az őse.:D
@Sir Bates dö Hól: jó, kiegyezzek, tényleg van hazája...
" ő is magyar, csak lápi..."
viszont érző emberként nem tud viselkedni...
@nincs_itt:
Én meg úgy érzem, nem illik reagálni, viszont örülök, ha tetszett.
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem ő nagyon szeretett volna bekerülni a fideszbe,
azért is választott dakota nevet..
de ott sem ugrotta meg a szintet,

és láss csodát volt egy párt, aki tárt karokkal várta..
igazi karrier!
lehet szerepel az érpataki videóban is... -)
@Éhes_ló: félnótás vagyok? vállalom, de a családfámat csak a 18. század közepéig sikerült visszavezetnem. ki az ősöd? ondra tippelnék.
@parti_giano: nem érted a szót mesüge. Nem nótáról írtam. Kérdezd a rebéteket, ő még a benszülöttektől tanulta a magyart, segíthet neked, ha szépen kéred.
@Éhes_ló: a Chabad Szegedi nem rokon veletlenul? Esetleg ott ov alatt, az a kis bor hiany, nyugtass meg, h termeszetes kopas, mint a tobbi nagyhangu uber magyarnal!
@nincs_itt: összetévesztesz apáddal a bőrhiányt illetően.
Azt mondtam már, hogy a gyereked gatyájában turkálj a mohéllel együtt?
@Éhes_ló: nem meg, nem mondtad, de ha nalatok ez a szokas, azert ugye nem baj, ha en nem teszem? Ez a Szegedi dolog nagyon megbantott, latom. Nyugodj meg, gib an rua, ahogy az oseim szoktak mondani.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

"viszont érző emberként nem tud viselkedni..."

Dehogynem.
Gyűlöléssel elégíti ki érzelmi igényeit.
Ez az egész másról sem szól, mint hogy a cigányságnak lapát Miskolcon. Azok meg folyamatosan rínak, mint a fürdōskurva. Pedig a mi pénzünkön kapnak ismét egy lakàst a mostani leleakott helyett. Persze megy a hiszti, mert a jóakaró cigány szervezetek ismét csámcsoghatnqk valamin. A királyi tévén láthatóak voltak mūködés közben. Kell nekik is a zsé na. Ezek màr az anyjukat is eladták 15 perc hírnévért.
ambörök ambörök mea culpa mea maxima culpa...ha bárki sértve érezte magát vagy még úgy érzi, hogy belegyalogoltam a lelki életébe és illetlenűl meg ...szóval úgy ahogy...akkor értékeljétek újra és aggyatok neki radírt és vitatkozzunk tovább...egészségesen

egy ilyen szümpozionon nem illik csak úgy ajtóstúl...meg kilinccsel a kézben rohangálni

szóval pusszantlak benneteket és csók puszi

és 4 kg

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
"Én meg úgy érzem, nem illik reagálni, viszont örülök, ha tetszett"
Ne reagálj, csak hozzad a szépségeidet,mert ez gyógyir a gézák,lovak, gábrisok hülyeségeire
Köszönöm!
@rodeo36: "ha bárki sértve érezte magát" akkor?? .... te csak varázsold ide a hangokat /zene/ és vitatkozz.
@rodeo36: ez most mi? elszíttál egy jointot, aztán elkapott worldpeace? vagy culpán vágtad magad?
@parti_giano:
a zutóbbi

brühüyyy

azóta is jegelem a culpámat
Azért tegnap, amikor gézuka összekacsint gábrissal... abban minden benne volt, több kérdés nincs is. :O
Amúgy nem értelek benneteket, miért jó nektek, hogy ezek a seggnyalók szétb..szanak mindent?
@Blogger Géza:

"_ Izgalmas lesz a hét maradék része is. :)_"

már akinek, ugyanis bejött a papírforma. A gazdád, a Főnök, rájött, hogy a tusványosi haverkodós, kocsmabeszéd kiszólása nem a várt sikert hozta. Nem a történelem könyvekbe írta be magát vele, hanem azokból ki. Már ami az Oxfordi dicsőségtáblát illeti, mivel onnan gyorsan kiradirozták.

Ez még mindig nem volt elég. Mit csinál az Isten félresikerült állatja?
Hát ezt:
index.hu/belfold/2014/08/06/eltunt_az_illiberalis_szo_a_kormany_angol_forditasabol/

No, most eridj büszkélkedni és magyarázni, hogy igenis, a FŐnök annyira, de annyira européer és magyar, hogy a tusványosi szarcsomók még le se száradtak a farmerja aljáról, már visszaöltözött TSZ elnöknek, és ország-világ előtt bebizonyítja, ő bizony egy hazug ember, ezen már nem lehet változtatni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mar napok ota nincs is kedvem hozzaszolni semmihez… pedig a jiddis_lobol szivesen csinaltam volna kolbaszt
@dr. jenőke (jenőke):

Úgy van! Mindenből a legjobbat!Vagy ahogy vesszük. Erkölcs? Hmm. Ez esetben határeset:DD
@jaegtoer:
Áá... csak a szokásos orbáni sunnyogás, hazudozás, hamisítás jö, mint ahogy szokták. Orbitális nagy arc, de a külföld felé már kamu fordítás, a kínos részek kihagyása, szelektív emlékezet. Annyi gerinc sincs, hogy a tetűje a mondókáját felvállalja, evvan...
@vitéž munkášőr:
Szintén... minek?
Gábris elég aktív helyettünk is, ugranak jópáran a faszságaira, gézával meg igaz cimbiknek is tűnnek - a két zombi...
@jaegtoer: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): raadasul kisse mintha megkesett volna vele a seggfej - nem a szaros youtube csatornajarol fog tajekozodni a nagyvilag
@rodeo36:
Na papa, mehetsz pacsizni... :)
Lehet, hogy komolyan szereti Puccinit!
jo arc ez a Tereskova, ahogy megvezeti a hirtv-t
www.youtube.com/watch?v=IV7NdRyQdq8#t=227
@vitéž munkášőr:
Nem is az van mögötte.
Tervszerű felszámolása és meghamisítása zajlik évek óta a régi kínos narancsbolsi elszólásoknak.
Nehezen találsz meg ma sok régi szájtátós meg orbán blődséget, mert szisztematikusan kipöckölték a google alól...
@vitéž munkášőr:

Három hónap múlva, mint abszolút hiteles forrásra fognak rá hivatkozni.
@Sir Bates dö Hól: ahogy olvasom magadból próbáltál kiindulni, eltévedtél beteg elméd labirintusaiban és téves következtetésre jutottál.

A kedvencidet a társadalom békés többsége megveti, undordik tőlük.
Ráadásul cigányként nevezi meg őket és nem a PC újbeszél nyelveteken szól és nem a PC dogmáitok szerint gondolkodik róluk.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nem olvastad a beírásomat ott? számomra ezek nem léteznek...

brühüyyy
@jaegtoer: :D Istenem te idióta. Szerinted ezeket a fordításokat Orbán Viktor csinálja? Egy magyar szöveget ezernyi módon lehet átültetni egy másik nyelvbe, a tartalom megmaradása a lényeg, az meg megmaradt.
@jaegtoer: Egyébként nyilván a fordító felütötte a szótárt, nem volt benne az illiberális szó (nekem is aláhúzta most a korrektor) , ezért e szó használta nélkül oldotta meg a dolgot. Nyilván ez az évszázad összeesküvése! :D
És mondá azúr! Ne azt nézzétek amit mondok, hanem amit csinyálok. Ámen.
@Blogger Géza: "Egyébként nyilván a fordító felütötte a szótárt" nem sok elképzelésed van a profi fordításról, ugye? ez is csak mutatja a többi ismereted elégtelenségét.
@Éhes_ló: azért egy röltex neked sem ártana, tán egyszer kijutnál a szabadba is, bikafejű...
@parti_giano:

Ne domesztikáld, mert rád szokik:)
"Na, ha valamit akkor ezt a módit egészen biztosan nem így gondolták az aláírók sem."
egészen biztos vagy ebben..?
Egy igazán szép megemlékezés Bajorról, Váncsa tollából.

nol.hu/kultura/bajor-imre-halalara-1478613
zt látta valaki ma reggel: index.hu/kulfold/2014/08/06/ilyet_meg_az_rtl_se_kap_a_nyakaba/
Az oroszoknál is kezdődik valami a Putyin és a Medvegyev között.
Kezdek kíváncsi lenni, mi lesz a vége?
@Blogger Géza: kamuzol ismét, ennek nyoma látszana a kommentjeiden. a műveltség legkisebb szikráját sem sikerült eddig kicsiholnod magadból.
@Blogger Géza: geza, geza a magyaron es a tragaron kivul nem ismersz mas nyelvet.
De hát ti libsik tudjátok mi a megoldás: kitesztek magatokra egy táblát, hogy cigányok vagytok. Probléma megoldva.
Egyébként a budapesti romkocsma negyedből Demszkyék kitelepítették a cigányokat városrehabilitáció címen. Amiatt nem sír a szátok. Sőt örültök is neki, hogy nem kell az utcán szotyizó cigánybandákat kerülgetni, mikor mentek bebaszni a Szimplába, vagy a Dobozba.
@Mariann19: Sipi fölényes kommentjeire.
Viszont amikor nem "hülye" akkor egész jól el lehet beszélgetni vele.:))
@Sir Bates dö Hól: Te az a jajj,szegínromákok stílusú ember vagy.
Én meg azt mondom,hogy ez azért nem egészen így van.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Lehet, hogy neked megfelel a dumája, nekem nem.
Ugyanis nem tud olyat mondani, amit mi itthon a saját kútfejünkből ne tudnánk.
Földhözragadt gondolkodású bunkónak tartom és passz.
@Blogger Géza:

Te annyira, de annyira hülye vagy, hogy ezt az emlegetett fordítóiroda úgy ültetné át angolra, hogy oxfordban végeztél summa cum laude. No ehhez nem lenne köze orbánnak. de a saját agyfosásának fordíttatásához igen.

Azt írod:
"_Istenem te idióta._"

Döntsd el bazmeg, mit akarsz kifejezni, mert Istent leidiótázni a keresztény kultúrkörben nem menő. Meg különben is. Igaz, mondtam is, és írtam is már, hogy hülye vagy. Ezek szerint nem szimplán.

Aztán:

"__Egyébként nyilván a fordító felütötte a szótárt, nem volt benne az illiberális szó (nekem is aláhúzta most a korrektor) , ezért e szó használta nélkül oldotta meg a dolgot. Nyilván ez az évszázad összeesküvése! _"

Szegény te. Én például akkor is ki szoktam javítani, egészíteni a leírt szöveget, ha a word helyesírás funkció nem jelez, esetleg ki van kapcsolva. Sőt olyan is előfordul, amelyet hiába ajánl javításra, annak ellenére sem javítom.

Amennyiben az 'illiberális' szó használata nélkül oldotta meg a 'fordítást', akkor bizony ez ordító hiba, s ez esetben akkor nem fordító, hanem ferdítő, mert az egészben ez volt a lényeg.
Na, most már állhatsz is oda, az Istened mellé. Idióta.

[Mindegy. Úgysem érted te ezeket: fordít-fordító-ordító- fordítás-ferdít-ferdítő-ferdítés-fertő-fartő-tehénlepény agyaddal]
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na mi van?... ráhibáztam a te alapvető szükségletedre is?... (te az a tipikus "balos voltam, demokrata és jó ember vagyok, de a cigány azért csak cigány, meg azért legyen rend, mert nekem úgy sem lehet bajom, hisz én rendes vagyok" csikenbrén tipus lehetsz)...
@jaegtoer: :)))

véletlenül a másik poszthoz raktam be a válaszom, mert én is elképedtem ezen az oltárian idióta szövegen amit megengedett magának itt @Blogger Géza:...

csak a szokásos szemétséggel élnek szerintem, "kifelejtve" a lényeget...
a következményeket pedig nem akarja viselni, tehát:

guma 2014.08.07. 17:02:34
a poszthoz:
(lehet, hogy itt is egy fantasztikus "nyelvész" vitte az erdőbe ov-t?)

Illiberális demokrácia: a CNN-en kritizálta Orbánt a kifejezés megalkotója
@guma: Nyilvánvaló, hogy liberális média kritizálja Orbánt, eddig is azt tette, eztán is azt fogja. Ha nem ezt tennék, akkor Orbán valamit rosszul csinált...
@Blogger Géza:
te egyre hülyébb vagy! ennyire korpásodsz...
@Mariann19: Te idióta, én nem istent idiótáztam le, hanem téged. Ha még a magyar sem megy, akkor mit szólsz bele egy fordításba? :D

Egyébként már most úgy néz ki, hogy a magyar illiberális és az angol illiberal szó jelentése nem lesz teljes fedésben (mint ahogy a magyar metró és az angol metro sem, de még magyar drog és az angol drug sem), szóval lehet, hogy a fordító volt a legokosabb.
@Blogger Géza:

továbbiakban reklamálj a fogalom alkotójánál, linkeltem nevét és észrevételét arról, hogy bizony most rosszul csinál valamit gazdid...
nála mosd a szennyest ilyen ergya dilis szöveggel...
Na, ez a legjobb, kinevezel egy amerikai (liberális) újságírót a magyar illiberális szó megalkotójának. Ami nyilvánvaló baromság, max ő hozta az angolban divatba. Ez egy régi, latin eredetű szó, nem most találta ki egy újságíró.

Itt pl. 19. századi német munkákban is felbukkan ez a szó. (Illiberal formában)

www.retrobibliothek.de/retrobib/suchtreffer.html?suchtext=Illiberal
@Blogger Géza: hahahaha

szánalmasabb vagy mint gondoltam... érted amit linkeltél és amit a gazdi mondott?

fuss neki még egyszer, talán itt(, de dolgozhatnál kicsit mert a hülyeség terjesztés nem munka!)

hu-hu.facebook.com/nolhu/posts/10152570404691007
@guma: Értem, tehát az általam belinkelt 19. századi példák ellenére is inkább egy újságírónak hiszel :D remek... Mikor talált fel ezen a bolygón bármit is egy újságíró??? Röhej...

Tudod, te olyan vagy, mint a felszarvazott férj, aki rosszkor ér haza, de még mielőtt megszólalhatna, az asszony gyorsan rákiált: Béla, döntsd el, nekem hiszel, vagy a szemednek! És persze te az papucs vagy, aki inkább az asszonynak. :)
@Blogger Géza: műveletlen mellett még béna is vagy. legalább azt nézd meg, kinek küldöd a válaszod. és igaza van jégnek, úgy az istenedet idiótáztad, ugyanis kimaradt egy vessző. lehet bármilyen jó egy automata korrektor, ha egy primitív bunkó használja.
@parti_giano: Hát, ha egy vessző hiánya miatt nem érted, mi van leírva, az ismét csak magyartudásod súlyos hiányosságára utal. :)
@parti_giano:

"__@Blogger Géza: kamuzol ismét, ennek nyoma látszana a kommentjeiden. a műveltség legkisebb szikráját sem sikerült eddig kicsiholnod magadból.__"

Dehogynem. Az más kérdés, hogy az a szikra mindjárt szénné is égette.
@Blogger Géza: a logikád is selejtes, bár ennek folyamatosan tanúbizonyságát adod. ha kihagysz egy vesszőt, s ettől más értelmet nyer a monadtod, mint amit szerettél volna, akkor az a te magyartudásod hiányát mutatja.
@guma:

Ennek hiába írsz, ennek hiába érvelsz, ennek hiába hivatkozol, ennek hiába idézel.
Ez azt képes megérteni, lefordítani, összegezni, elemezni, értékelni ha elküldik a picsába, vagy azt írják neki, hogy lófasz a zsebébe. Becsületére legyen mondva, egyszer sem kérdezte meg miért oda, miért nem a seggébe. Feltehetően sejti a választ.
@jaegtoer: az nem az ő szikrája volt, hanem a mienk. ez olyan hülye, hogy még spontán öngyulladásra sem képes.
@parti_giano: Nem, jelen esetben a vesszőnek semmi ilyen szerepe nem volt - csak te nem értesz magyarul. :)
@Blogger Géza: erőltesd csak, egyre jobban beleégsz a műveletlenségedbe. ezek szerint a problémát sem érted, nemhogy elővennéd a helyesírási szótárt. tudod, szótár. az vastag, zöld gerincű, ha így könnyebb neked.
@Blogger Géza:
Géza!
Nem tévesztetted el a házszámot?
Én nem vagyok most itt a blogon, nem is írtam semmit, nem értem, miről beszélsz.
Leírnád, mikor írtam volna pontosan, amiért lerohantál?
@Mariann19: "Én nem vagyok most itt a blogon" ne már, akkor most ezt ki írta? te nem szoktál dublőrökkel dolgoztatni, mint a blogger gyerek. d:
@Mariann19: Bocsi, ezzel a magyarul nem tudó partizán gyerekkel vitázom, csak mellényomtam egyet. Te legalább tudsz magyarul. Ő viszont istennek képzeli magát. :)
@Blogger Géza:
Szoktunk keményen vitatkozni, odamondogatni, de ez az "idióta" titulus meglepett.
Ilyet még nem mondtál nekem.
Voltam hülye, együgyű, de ez kemény volt.
Vissza kapod!
@parti_giano:
Tényleg nem írtam semmit!
Dublőröket sem küldtem magam helyett.
Oké, most már te is kiérdemelted, ha még mindig nem jöttél rá, hogy nem neked szólt. :D
@parti_giano:

Milyen érzés istennek lenni? :)))))
@Orica Középföldi: kezdem azt hinni, hogy orbánék onnét vették az ötletet a közmunkások kompetenciafejlesztésére, hogy felmérték a fidesz taokat/rajongókat, s elszörnyedtek.
@parti_giano:

Kitaláltam:)

Szerintem rosszabb a helyzet. Megy a harc a szervilizmus fődíjáért, és ez kényszeres teljesítésre ösztönöz.
@Orica Középföldi: az tuti, géza nagyon kényszeres. de a teljesítményével komoly gondok vannak. egyre gyengébb a fidesz holdudvara is.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): 2000 éves tudás, a lomtárba?
Ciceró a politikusokról!
„Ha azt állítják, hogy az állam ügyeivel való foglalkozásra rendszerint azok adják magukat, akik semmiféle tisztességes tevékenységre nem alkalmasak, hogy még a velük való versengés is szégyenteljes dolog, a velük való küzdelem pedig szánalmas és veszélyes. Ennél fogva nem az a bölcs ember feladata, hogy kezébe vegye a gyeplőt…és az sem illik a szabad emberhez, hogy szennyes és embertelen emberekkel vívott harcban akár szidalom áradatnak, akár a bölcs számára elviselhetetlen jogtalanságoknak tegye ki magát. Mintha nem éppen a jó szándékúakat, a bátrakat és a nemes lelkűeket illetné meg az, hogy a közügyekben részt vegyen? S mivé lesz, Az elvetemülteknek kelljen engedelmeskedniük, és eltűrniük, hogy az államot ezek az emberek marcangolják szét, miközben ők, még ha, akarnának, se tudnának segíteni”

Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
"A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke" Samuel Johnson
Cicero ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
Ha a "Vezetéknév" keresztnév, az rávezet, ő csak (legtöbbször) dizsót jelez!
süti beállítások módosítása