Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.06.08. 10:44 Fabius

Az elveszett összefogás nyomában

Címkék: zugló összefogás önkormányzati választás tócsa

Péntek estére két érdekes programmeghívásom is akadt: Szülinapi buli pálinkával, barbekjúval és illusztris társasággal, vagy közéletről, önkormányzati választásról és minden egyébről fecsegés az általam nem kedvelt, de ettől még Papcsák verő országgyűlési képviselőnkkel, TóCsával, meg Várnaival és a Civil Zugló Egyesület éppen ráérő és kíváncsi tagjaival. Vagyis a hedonizmus vívta küzdelmét a mazochizmussal, és naná, hogy utóbbi kerekedett végül felül. Túl azon, hogy mindenképpen támogatom, ha választott képviselőink - vagy a képviseletünkre jelentkezők - igyekeznek közvetlen kapcsolatba kerülni velünk választókkal, van bátorságuk megmártózni a mocsárban, nem volt tanulság nélküli az este.

tócsa.jpg

Kiderült, hogy TóCsa minden prekoncepcióm ellenére tudatos és profinak mondható politikus, és az is, az MSZP nagyon mást gondol az EP választás eredményének értelmezéséről, mint mi egyszerű halandók. Szerintük a választók simán "csak" megbüntették őket azért, mert nem vonták le időben az áprilisi eredményekből következő konzekvenciákat - gyik: nem mondott le Mesterházy azonnal - de valós átrendeződés nem történt, a sallerbünti után az erőtér visszakorrigálja majd magát eredeti állapotába. A nyilvánvaló hibáikat simán bevállalta, nem igyekezett kimosakodni a Szkinhed Zsótti által elmutyizott kampányból és a többi szarságból sem. Cserébe a jövő fontos kérdéseire adandó egyértelmű és világos válaszok helyett kaptunk negyedórás körmondatokat, amiket hallgatva olyan érzésem volt, mintha egy méretes angolnát akartunk volna kifogni egy kerti medencéből kézzel.

A kihámozott lényeg:

- Az MSZP mindenképpen összefogásban gondolkodik - és ebben érdekelt - az önkormányzati választásokon.

- Hogy ebben érdekelt legyen a másik két fél is, esetleg tárgyalási alap lehet azok frakcióalapításának elősegítése.

- A zuglói MSZP-nek úgy van polgármester-jelöltje, hogy megnevezni nem kívánták, de állítólag ő is tudja, találni kell helyette olyan valakit aki mögé besorolhat minden baloldali formáció a kerületi civilekkel együtt.

- Az eddig fölmerült neveket - a Civil Zuglótól Várnait, az Együtt esetleges jelöltjét, Janicsákot (ez mondjuk önmagában tripla muhaha faktort ér)  nem támogatnák. Állítólag van a tarsolyban 4-5 nevük, akik szerintük alkalmasak is lennének és vállalnák is, de erről pont nem tudtunk meg semmit.

Érdekes, hogy a szocik legnagyobb ellenfelüknek az Együttöt tartják. TóCsa gyakran bezzegelt, így az Együtt, meg úgy az Együtt, akik a választási eredmények utáni legújabb korban az összefogás kerékkötői lettek. Még érdekesebb tanulság, hogy azok a civilek akik tavasszal is az összefogásért ordítoztak az eredménytelenséget és Orbánék újabb kétharmadát, a Jobbik erősödését látva sem hagyták ezt abba. Erőltetik, mint egyszeri zöldek a bikafing kvótát, nincs meg nekik, hogy külön megmérve - ha nem is sokkal - de jobb lett az eredmény, és hogy a baloldali választók ízlésével inkább találkozott ez, mint az áprilisi buli. A szocik részéről nyilván mosolygós a fogadó szándék erre, hisz a legutóbbi eredmények szopórollerszaga után kapaszkodnak bármibe. TóCsa is elmondta, PfújViktorék megint átrajzolták a választási törvényt, hokedlihez szögelt sámlihoz kötött tonettszék nélkül odalesz Budapest, és ha Budapest odalesz akkor kerületenként értelmét veszti az esetleges polgármesteri győzelem. Mert csak, azért.

Azt értem, hogy a szocik a mostani helyzetben kétségbeesetten vadásznák a szövetségeseket. Azt viszont nem, hogy miért lenne ez kötelező jellegű akár az Együttnek, akár a DK-nak. A legutóbbi eredmények szerint a különülés eredményesebb, mint az összefogás. A frakcióalapítás nem lebecsülendő lehetőség és az is megeshet, hogy valami csoda folytán sikerülhetne főpolgármestert nyomni Tarlós helyére. De ha elszámolják magukat - leginkább Együtték megint - akkor könnyen a pénisz előnytelenebb végén találhatják magukat ismét. Onnan pedig nehezen lehet visszajönni korszak és emeszpét is váltó alternatívának újra.

 

 

377 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr486286230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az összefogás, mármint a valós összefogás jhiányának a legfőbb baja, hogy elbizonytalanítja a választókat. Láttam szavazatszámlálóként. No meg az, hogy megosztja az ellenzéket is.
A valós összefogásba most nem a papírra rajzolt szívecskét értem be, hanem a feladatok egyeztetését, majd a kabáthoz megkeresett gombokat.
Az MSZP meg lassan szóra sem érdemes.
MSZP. Semmi RIP. Tűnjenek el. Csak foglalják a helyet meg a légteret, és csinálják a sok szennyvizet.
Nehogy már kiszoruljon a közéletből a Zuglóiak Nagy Jótevője!
A sokat támadott luxusbudi és gigaparkoló csak a kezdeti tapasztalatlanság, valamint a műszaki ismeretek hiánya miatt okozott némi zavart, azonban a ciklus alatt elért általános életminőség-javító fejlesztések és a célzott lakossági intézkedések önmagukért beszélnek...
Tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, de azért mégiscsak!
Az MSZP vezetői vegyék már észre, hogy végük, és pont. Hagyják, hogy fiatalabb és rugalmasabban gondolkodó és reagáló emberek megjelenjenek végre a baloldalon. Gondolok itt Bajnaira, aki ha nem is okvetlenül fiatal, de rugalmasabban gondolkodik, és a többi PM-es emberkére.
Velük lenne esélye 4 év múlva a baloldalnak. Az MSZP-vel annyi, mint mókusnak az erdőtűzben.
Fözdefeszt magyar módra.
endresy.blogspot.com/2014/06/sorozni-csak-kenyelmesen.html

A sörök különben megérik a gyűrődést :-)
@The Lonewolf:

"Az MSZP vezetői vegyék már észre, "

vegyük már észre, hogy Minélkülünk nem lesz itt lófasz sem. vagy csak az.
remélem nem a mafia központi ejtőernyős dakotája lesz ezúttal a befutó
mint 2010 ben IX, XI és XIV klerületekben is ...

jo lenne valami helyi akár dakota akár kommancs
A másik poszthoz akartam írni, de ide is jó lesz.
Bajnai visszavonul. Azt mondtam, hogy én, mint empatikus demokrata, megértem. De egy fenét értem meg.
Az Ep választás után, neki, és az Együttnek van egy utolsó esélye. Erre visszavonul. Odadobva minket, magyarokat, az Orbán-Gyurcsány tandemnek, esélyt sem adva arra, hogy más lehet.
Szóval dühös és mérges vagyok!
a T-mobil nak van köze a Telekom hoz ?

mert akkor a 15 éves hűség céges mobilokat átviszem az angol VOdá hoz...
@The Lonewolf: Én azért megvárnám a tisztújítást az Együtt-nél, hogy egyáltalán látható legyen, hogy kitől várjátok az új "baloldali erőt".Jelenleg van egy 6%-os pártszövetség, amely a részvételből kikalkulálva úgy 4 lehet országosan.A húzóemberük a hírek szerint háttérbe vonul.Az egyik szövetséges (Szolidaritás)pedzegeti, hogy kiválik,Szigetvárí bevallotta, hogy tulajdonképpen balfaszok.Az igaz, hogy az MSZP romokban, de ez igaz az Együttre is.
@V-PORT: Én egyetértek Bajnaival ha háttérbe vonul.
Nem azért mert nem Őt tartanám a legalkalmasabb embernek, hogy ebből a szarból kihúzza az országot,de nyerhet 1500 pert a magyar nemzet és egyéb alja nép még mindig libázni fog három év múlva is és nincs lehetőség, hogy a fidesz média túlsúly miatt valahogy az emberek fejébe valami megmozduljon, hogy mekkora faszságokat hordanak össze nekik.
Jó lenne ha új arcok jelennének meg akikbe a bizonytalanok talán valami kiutat találnának.
@MZ/X hip hip hurrá: jó ötletnek tűnik, de ezek a mocskok bárkiről előrángatnak valami régen történt bibit. nézzünk engem! kiskölök koromban
gyíkokat piróztunk a haverokkal:)))
@tristen2005: mé? valahol a tücsköt is megeszik. gondoltam, kámingautolok itt a varánuszon:))
@V-PORT:

"Odadobva minket, magyarokat, az Orbán-Gyurcsány tandemnek, esélyt sem adva arra, hogy más lehet.
Szóval dühös és mérges vagyok!"

Higgaggyá le, nem dob oda senkinek, mindazonáltal neki milyen esélyt adtak a választók? Elég vékonyat ahogy olvastam. A választóknak ezért szintén éppen ilyen vékony jut.
@jaegtoer: má mondta neki más, valószínű most intézi a dolgot. leszarja a pünkösdöt:)))
@taga20:

Fabius kitilt ha megsütöd megeszed:)
@tristen2005: csak az őseit. azé legyünk pontosak:)))
@taga20: és indulsz valami választáson - ilyen múlttal?
Leegalább nem ér meglepetés, ha ilyesmit rögtön, az elején tudunk rólad.
@taga20:

nagyon hejjjess. a bűnkösd egy mozzgallmass ünnepp, nipp.
@Spániel:

A gyík evés már nincs olyan messze a kukactól, kitudja mire képes @taga20:, lehet hogy a meleg fronton indul:)
@Spániel: eszemben sincs, még a végén a korábbi guminőm is kiderül a végén:))
@tristen2005: csak nem nyomuljon agresszíven
Terry Blackkel jó lesz jóban lennie.
@taga20: korábbi guminő? Ő tud titkot tartani.
Van egy mostani is?
@Spániel:

A mostani elhagyta, beleharapott a fenekébe, az pukizott egyet és kirepült az ablakon:)
Igazából én is úgy gondolom, hogy ősszel kell egy közös főpolgi-jelölt, a necces kerületekben esetleg közös polgi-jelölt, de egyébként induljanak külön. Ja, és kellene keresni vidéken hiteles, független arcokat, és beállni mögéjük.
De nincsenek illúzióim...
@kisa: Jah, és NE Horváth Csabának hívják a főpolgi-jelöltet.
@taga20: Pfuj te nagy állatbarát:-(
Nem is foglak támogatni még akkor sem ha kis kuktai állásra jelentkezel:-))
@Spániel: nem bízom benned, túl hosszú a füled. gyanús vagy nekem:)
egyébként, a guminőmet lecseréltem egy igazira:)))
húúúúúúúúú, de igaz

"A magyar sajtót nem Lázár János és a Matáv tette tönkre, hanem a politikai védelmezők után néző újságírók, a szerkesztőségeket gátlástalanul felhasználó, politikusokkal mutyizó laptulajdonosok, a legaljasabb seggnyalókat fizetési listákra felvevő pártok, valamint a pénzért és hatalomért bármit leközlő bértollnokok - írja a Borsonline.hu hasábjain Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője, a Lapcom Csoport vezérigazgatója.
Pallagi Ferenc önkritikusan megjegyzi: "a magyar sajtót azok tettük tönkre, akik benne dolgoztunk az elmúlt 25 évben".

nol.hu/belfold/pallagi-nagyon-kiosztotta-a-kollegait-1466947
@taga20: nálam hűségesebb és megbízhatóbb társat úgysem találsz.
Mongyuk, a fülemet én is utálom, csak a baj van vele.
@MZ/X hip hip hurrá: kicsi votam még, csak kísérletezgettünk:))
@tristen2005:

Taga olyan összeférhetetlen, hogy a képzeletbeli guminője beadta a válókeresetet. :)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem igaz! taga, vagyis én, mintaférj, mintaapa, és mintamelós:)))
ja és tegnap is feldobtam a tereskovaunikum kombót ide:))
@taga20:

"taga, vagyis én, mintaférj, mintaapa, és mintamelós:)))"

Ez szerény önkritika eredménye, vagy vissza is igazolták?:))
@Orica Középföldi: sejtetem, hogy erre előugrassz a konyhából:)
ez kérlek, drágaorica, több éves tapasztalat:)))
@taga20:

Nagyvonalúan megkerülted a kérdést:))
Kinek a tapasztalata?
Az Rtl Klub Híradója politikával foglalkozott. Kamu pártok, Vajna kaszinói. Mind a két riportban az Együtt-Pm képviselte az ellenzéket.
@Orica Középföldi: csak prejudikáltam, és én vagyok aki jó jött ki belőle:))
csak a szívem olyan nehéz:)
www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ
@taga20:
tagabuci "sejtetem" te vagy a sejtős jósnő a sybilla 2 3/4 amit te akarál -valószínűleg- írni az sejtettem

dehát te tudod vagy éppen az a baj, hogy nem?

mond esztergálsz te eleget...még órák vannak a montreáli F1-ig máris rezegsz a zizgalomtól a sebastienkéért?

merdzsó lesz a befutó és a sebastienke meg a futottak még kategória plane ha a Kimi összeszedi magát mert az is széteső mint a magyar jövő

brühüyyy
@Rodeo36:
látod milyen fertőző vagy? mond helyett nekem meg mondd -ot kellett volna de felizgattál itt a linguistikáddal

@taga20:

brühüyyy
@Orica Középföldi: máskülönben, az ötödik elemet nézem(talán ötödször), egy cseresznye végezhet egy orbánviktorral a film tanulsága:)
@Rodeo36: öreg a kétdét, hogy ke befogni a tokmányba?:))
ne izélj, hülye vagyok a grammatikához:(
@taga20:
mint látod én is, inkább fogjuk be az akármit a tokmányba és csináljunk valami szép spírálmenetet...menny köszörűlni a késeket hozzá

brühüyyy
@Rodeo36: öreg, trapézmenet mehet, métermenet mehet, collmenet mehet, de mi az a spirálmenet? az valami nőidolog:)))
@taga20:
A fogamzásgátlás ősi módja, a guminődnél!
Essetunni... :(
Taga fiam romlassz! Mond, iszol te rendesen?
@taga20:
Mielőtt kezded:
- apperitif Finlandia (víz nélkül)
- kukoricamentes sör a sült csirkéhez
- egy kis Ballantines levezetésképp
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te vagy a leghülyébb ember akit szeretek:)
ittam, nem kö komolyan venni:)))
most látom F1! ne zavarj:))
@Spániel: "a magyar sajtót azok tettük tönkre, akik benne dolgoztunk az elmúlt 25 évben"
-- ja. Meg az "olvasók", akik nem hajlandóak fizetni a lapokért, az internetes tartalomért, mert az "ingyér' van". Ezért a szerkesztőségek és a firkászok beálltak kurvának. Nekik is van villanyszámlájuk, meg időnként enniük is kéne.
A jó magyari azonban nem fizet a tartalomért. Hát ez lett belőle, itt az eredmény.
Nem véletlenül akarják kicsinálni azokat a civil alapokat, amelyek anyagilag támogatják az objektív tényfeltáró újságírást.
@taga20:
Bacod egyetlen drága alkesz barátom!
Azt magyarázzátok meg nekem, mi a retkes, ótvaros lófa.. élvezet van a forma1-es fos nézésében, de egyáltalán a sport nézésében a tévén?
Nem értem... bocsi, ilyen elmaradott vagyok, eveztem ma is, csinálni jó, de nézni... a pornó csatornák is belőletek élnek... :D
@taga20: te csavargó! :DDDD

travel csatornán csemegéztem, de "ott" nem láttalak...:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azt vágom, hogy a 152-156 iku kevés!
egyébként.
nem értelek, hogy az adrenalin mé nincs a testedben? ha húzod a gászt, és az óra mutatja, hogy 220, 240, 260, 280 érteni fogod. hajabusám nem volt, ezé a 300 nem ment.
@guma: ha valakit szeretek az te vagy. és nem a pia beszél belőlem.de:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Bacod egyetlen drága alkesz barátom!"
esz teccet:) köszönöm. ha van lehetőséged, meghívlak a lakásszentelőre.:))
@taga20: :DDD

de azért elmondhatnád, hogy áll a rendrakás a költözés után???
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

az IQ az ablakban? :DDDDD

ezután próbáltalak felvilágosítani : "Azt magyarázzátok meg nekem, mi a retkes, ótvaros lófa.. élvezet van a forma1-es fos nézésében, de egyáltalán a sport nézésében a tévén?"

te bajnokok bajnoka! :)))
@guma: még a közepén vagyunk. én az észt, a feleségem az értelmet osztja:))
mondtam má, hogy szeretem a nőket. ha ti nem lennétek nem lennénk mi sem. agyatlan arabok, a fél világukat a szemétdombra dobják.
@taga20:
Kis számító... mit kéne vinnem? :)
@taga20:
Backi... hova költöztök, hogy se víz, se vodka? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Azért nem lesz @taga20:-nak, se vodka, se víz.
Jégtörő csak keverve szereti.
@taga20:
akkor te nem is tucc esztergálni....LOL a spírálmenet az az amelyben teljesen le van kerekítve ceruzákban, fröccsöntőkben és húsdarálókban használjuk meg még sok helyen, akkor te kópus zsinórmenetet sem csináltál?

brühüyyy

ha egy nő meg tud tanúlni esztergálni...

na jó hagylak mert izgalom van összetürik egymást és az üzemanyaggal is gond várható

a sebike tolaxik és provokál
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): vizet csinálunk me olvasztjuk a havat, de vodkát csak putyintól kérhetek:)))
@rodeo36: lajos remélem kiüti rozbit:))
@tristen2005: tele vagyok potenciállal:))
magyarul áll a ...:))
@taga20:

Hozzál be egy vödör vizet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): anyád picsáját:)) F1-et nézed? ott nincs víz:)))
@taga20:
Annál haszontalanabb időtöltés max. a narancsbolsi választási program olvasgatása lenne.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mit mondjak neked, te ostoba? neked löman24 valami sárkányhajó dizájn!
www.youtube.com/watch?v=8tslVys1gpI
@rodeo36: levadásszuk a merdzsókat! térdre imára:))
@taga20:
Lajos kiállt, a kocsi megpukkant, a 2 redbull van 2.3.helyeken a ferrari gondban van technikailag és mindenki azzal, hogyan használja ki max az elektromos erőt amit eddig nem igen tudtak, opedig a cél az, hogy egyre kevesebb üzemanyagot és több töltést

brühüyyy

már vagy 10-en kiestek
@rodeo36: öreg. jesz, jesz vettel. massa egy kibaszott nagy segg, a kurva anyját!
@taga20:
hát ebben is egyetértettünk, így kibaszni valakivel a Perez vezetett, erre kiüti...majd lesz ennek visszhangja de annak főleg, hogy az új rendszert hogyan lehet maximálisan kihasználni ezt akarják eladni a kerskedelemben mint átmeneti megoldást az elektromos autók végleges bevezetése előtt

már van ilyen de... a nagy gyárak még nem csinálják a Hyunday és a KIA, Toyota és asszem még mások

persze autót vezetni az kultúra is még a flúgos futamban is még jó, hogy élve megúszták amit csinált ott a végén utolsó körben

brühüyyy
@V-PORT:
tesen kend visszaolvasni, mit írtam pár napja: az rtl, ha bekeményít, anélkül, hogy megsértené a médiatörvény függetlenségre vonatkozó részét, méretes, akár a polgármesteri választásokat is eldöntő, méretes répát tud helyezni a fidesz szájába...
Ott kezdődött, amikor spórolásibul az újságírókat elkezdték számlatömbös egyéni vállalkozóként alkalmazni. Ez azt jelentette, hogy egyrészt nem hagytak nekik időt az alapos munkára, hiszen ha nyolcvan flekket kell egy hónapban lenyomni, ami szokásos volt vidéki lapoknál, akkor nem lesz idejük utánajárni a dolgoknak. Másrészt így védelmet sem kaptak a laptól. A dolog folytatódott az "önkormányzati mellékeltekkel", amelyek a korrupció nyílt bevezetését jelentették. Azután jött az, hogy az újságíró keresse meg a saját honoráriumát azzal, hogy ő hajtja fel a hirdetést.

A vidéki újságírás így működött már a kilencvenes években. És ne tessék lesajnálni, mert a vidéki lapok összpéldányszáma messze meghaladta a nagy pesti lapokét, azaz, a lakosság nagyobb része ezekből tájékozódott.

És a pesti kollégák magasról tettek a vidékiek fejére, a muosz nyomatott a vidéki szervezeteknek annyi pénzt, hogy a Sajtónapon bulizhassanak egyet. Védelem? Összefogás? Felejtős.
Önkormányzati melléklet. Igen. Ez egy mérföldkő volt.
@rodeo36: Szép napot. ;)
Ezek közül nem ismerős valaki??

Antall József besúgói:

- "Kátai György", "Kovács Jenő": Kiss György

- "Budai","Buday": Pártay Tivadar

-"Egri Gyula": Mikus Gyula

- "Kerekes János": Huszár Ferenc

- "Kiss István": Rácz Gábor

- "Vadász": Szolnoki István

- "Faragó","Roger": Frank György

- "Pásztor István": Páll Tibor

- "Róka", "Rába": Balogh György

- "Fábián József": Farkas László

- "Keleti": Kelemen Sándor

- "Erdélyi": Szentiványi József

- "Varga Sándor", "Meszlényi"(?): Dömötör László

- "Somlói": Simonyi Sándor

- "Erdősi", "22/24": Kálmán Szilviusz György

- "Zólyom Tivadar": Zilahy Tibor

- "Sándor Imre": Szanyi István

- "Erős János": Fischer János

Nem azonosítható:

- „Polgár Pál”

- „Bodrogi Kálmán”

- „Földes” [ nagyon valószínű, hogy Fillér Lászlóról van szó]

tinyurl.hu/g5at/
@Orica Középföldi:
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

"A vitavezető elterelte a szót, s inkább Spiró Györgynek egy tévébeszélgetésben elhangzott kijelentését citálta: gyáva a magyar színház,

kortárs szerzők helyett kanonizált klasszikusokat, Shakespeare-t, Csehovot játszik,

és nem foglalkozik a kortárs magyar valósággal. „Mi a valóság?” – tette fel a kérdést Vidnyánszky."

namost itt van az eb elhantolva, a "magyar művelcség" mai színvonala Shakespeare-t kanonizáltnak meri nevezni és Csehovot is

akkor nincs miről beszélni

Aiskúlos és Euripidés is mai valamint a gilgamés is mai de ahhoz a magyar nézőnek felkészűlten kellene a színházba beesnie és nem pálinkázás meg kolbászozás után felfüstölve

ilyenkor derűl ki miért útálnak engem sokan,,, a Bellini Norma olyan aktualitásokat hordoz, hogy anélkűl, hogy szétbaszná valami "modern" rendező legyalázza a mai kurzust

egy Mozart zngoraverseny is aktuális és mond valamit de ha valakinek nincs füle ahhoz hogy halljon és nincs agya hogy felfogjon dolgokat akkor az egész lófasz nem ér szart sem

brühüyyy

erre van ma a zorbá oktatási metódusa minél butább annál inkább szolga (rabszolga)

a büdös kurva annyát aki világra hozta az ilyen szarokat
@Orica Középföldi:
"mint olyan" azt állítom, hogy ha valaki bemászik a Zeneakadénmia nagytermébe és egy -bármilyen- előadásban nem fedezi fel a mélységes és mai napig ható mondanivalót a Mozart KV466

www.youtube.com/watch?v=Zo3tK2k0A60

akkor temetni kell menni és nemzetet temetni

mert nincs miért élni

brühüyyy

talán te érted amit mondani akarok?
@Orica Középföldi:
@épésznek ne mondd meg, hogy Argerich

brühüyyy
@Orica Középföldi:
a szagemberek kommentálnak a felvétel mellé, a karmester egy valamit csinál -ami a dolga- hogy a zenekar elkísérje a zongoristát akár az Andromeda ködre is

ő d-moll

és a zeneker "csak" kísérheti hahahahahahaha

a karmester egy fiatal ember és csüng az Argerich játékán aki megy zseni

brühüyyy

de ezt en említsd @épésznek

hahahahahahaha
@rodeo36:

Egyetértek:)
Egy dolgot rendre elfelejtesz, pedig nem kéne.
Te nem az átlagot képviseled.
@Orica Középföldi:
Aha... sokkal többet iszik annál, és bebacva komolyzenét hallgat, mulatós, pl. Bunyós Pityu helyett!
Hát ember az ilyen? ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nem

de még mindíg 1000000000000%-kal jobb min a vidnyászky

vagy vitatod?

most van rumcájsz

brühüyyy
@Secnir: "az rtl, ha bekeményít"

Az RTL-nek számos alkalommal volt már erre oka és alkalma, mégse tették. Érdekes módon én, XXIII. Senki, a nímandok egyikeként képes vagyok a magam eszközeit használni. Ők meg, az állítólagos médiahatalom birtokában ... áhh!
@Orica Középföldi:
akkor csak neked:

www.youtube.com/watch?v=vk8AtH0t2BU

de ne mondd meg senkinek

a @bolinak a legkevésbé

brühüyyy

kéne valamim ilyen?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

b'ammeg

www.youtube.com/watch?v=vk8AtH0t2BU

és ezt csináld evezővel ott a gázlón

pusszantom a kis >..
na azt amid nincs is

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Wilhelm Furtwängler conducts the Symphonies of Robert Schumann
Legendary Recordings LR002
Download this CD here - www.abbajustlikethat.comyr.com...
Robert Schumann - Symphony No. 4 in D minor Op. 120 (Revised 1851 version)
1. First Movement - Ziemlich langsam - Lebhaft 11:51
2. Second Movement - Romanze: Ziemlich langsam 05:20
3. Third Movement - Scherzo: Lebhaft 05:55
4. Fourth Movement - Langsam; Lebhaft 8:01
Berlin Philharmonic Orchestra conducted by Wilhelm Furtwängler
Studio Recording, Berlin, May 14, 1953

brühüyyy
@Orica Középföldi:
most egy jutalom...

www.youtube.com/watch?v=LRwO3-fW7Rc

ne mesélj senkimnek róla

ha valaki a Big bang-et megpróbálná persziflálni akkor ezt is mcsinálhatná

brühüyyy
@Orica Középföldi:
ugye tudod a Schumann teljesen őrűlt volt
hát ha még normális lett volna

brühühyyy
ez a Gieseking Furtwangler az olyan mint mikor besétálsz a kocsmába és ott me4gölelnek és aszongyőák... mi is oda megyünk csak előtte egy kisfröccs

értedM? mert én nem.....brühüyyy

még egy izé, most én vezénylem
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Néha önmagával társalog és nem veszik össze senkivel. Na ez jelzi nagyságát!
@taga20: má megen kezded?!!!?
ha te cibálod a bajszát a vasnak az OK! Nanáá!
de ha tv-ben nézed, az olyan mintha a befőttes üveget kívülről nyalogatnád!
@V-PORT: akkor épp itt az ideje hogy

"asztala viszta T-bébi !"
@jaegtoer: hazaáruló nemzetvesztő rohat multi bagázs...

az én befizetéseimből ne financírozzanak büdös rohat diktátorok és mafiát !

15 éves céges hűség meg minden... asztalaviszta...
platinium uránium stb kártyákat lexarom... a jelzés a fontos

igaz hogy a vodásokat lehalgatyák? de legalább inglish...
és a pannon ? az szittya magyar ? mert én zeti vagyok (= nem nem zeti)
@V-PORT: "Mind a két riportban az Együtt-Pm képviselte az ellenzéket"

miért? szerinted van mááás?
elenzéke a náci feudál kommancs dakota lobbinak ?
apropó most ha jol halom 1/2 füllel... 2/3 szemmel hogy bajnai kilépp az együttpm stb politikából akkor már KOMMANCS kistitkár se lesz benne talán meg egyéb besúgó hazaáruló stb falyta ...
és amug yis a Tmobiltól a multkor nem kaptam meg DR. PIntér SAndor belügyminiszter Úr NEKEM ÍRT smsét...
utána hívott is hogy minden ok e? és az sms segített e...
tök ciki volt...
most nézem hogy nem is Pannon már.... hanem "Tele-orr"

ez mijjen nemzeccség vajjon ? baráti ? vagy ellenség ?
@Sejk a derék katona:

Mi ez az eszement szószátyárság?:))))))
@Orica Középföldi:

T-ele-a-tö-COM
ezekkel a büdös nácikkal...
demokrácia meg minden...
de a diktatúrákban is lehuzzák a rabszolgákat...
a (véres) pénznek nincs szaga ?
na majd én belefingok.... és lesz...
tele a Tköm...
azaz a hócipőm..
tudom üljek át másik hócipőbe... azt-eszem (+ál)
@Orica Középföldi: de most komojan... a telenor az mijjen mafia része?

vagy a yoda-fonnal mi va? oda csak hegyes fülelnek ?
@rodeo36: ne törőggyé velük!
mostan van a Niebelungen Woche errefelé, az legalább...
@nincs_itt: ilyen logikával, zenét se hallgassá:)
@taga20: na ja... a zenéhez egy kicsit sem értek, de szeretem. viszont a zótókhoz egy kicsit konyítok, és nem szeretem a vasba öltöztetett meséket! pl. a 2G-s oldalgyorsulás a feje búbján mérve néhány ezred sec hosszban.
na de hagyjuk, neked van időd, idegzeted a RC autókat bámulni órák hosszat, nekem nincs. Inkább megyek, maßkruggal asztalt csapkodni, meg bőrgatyában csúszkálni a padon, közben ordítani a Blaumeisen aktuális "slágerét"...
Nekem az egészből az jön le, a szocik megint mást hibáztatnak -most éppen Mesterházy személyében találták meg a bűnbakot. Nulla önreflexió, nulla képesség és szándék a változásra, nulla érzékenység a kor kihívásai iránt. Magyarul fingjuk nincs, hol cseszték el, megint átrendezik a kupi kirakatát és ennyi. Remélem külön indulnak a felek, ahol lehetséges.
@nincs_itt: ha tévézem (5 év után bekapcsolom néha) akkor is csak ismeretterjesztő csatornákat bámulok... :D

egyik nap a szörfözés közben valami angol autós (sport?) csatornán az "utolsó" roll royce autót vezethette az ürge és áradozott róla...
közben nagyon búsan beszélt arról, hogy a kasznin kívül szinte minden német benne és rajta...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: komojjann? norvég?

akkor az rendes ZETI cég !

nem ojjan hitvány multi mint a T-kom(csi)
amej a nem zeti náci feudál dakotamafiát nyomja...

a rendes zeti cégeket szeretem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A Telenor tuti norvég. Szerintem a nevükben is ott van. A Vodafone meg angol.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :)))

sokat kekeckec mostanában... :D még a végén kihúzod a gyufát... :)

lazíts és inkább emlékezz meg a Szent István csatahajónk első és egyetlen útjáról.

offforever.blog.hu/2014/06/09/az_elso_es_egyetlen_bevetese_a_szent_istvan_csatahajonknak_96_eve_tortent
@V-PORT: basszus tényleg

nor = norvég...

akkor nem tele orr... azt hittem

ha telepor lenne akkor portugál... telenáci akkor német stb...

ha meg telenor akkor még lehet = Nem ORosz ! pl...
@guma: gondolom azé egy-két szekszcsatornát megtartottál?:))
@taga20: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az ellenségem ellensége az a = BARÁTOM !!!!

holnap lemondom a "Tele a T-köm" céges előfizetléseket :)
@Orica Középföldi: :))))

az egész annyira elképesztő volt, hogy már akkor frissiben posztoltam...
nekem az írás nem tett hozzá semmit.

offforever.blog.hu/2014/05/28/szihazrol_no_comment
@taga20: nem tudom: :)))

majd utána nézek, ha eszembe jut. :D
addig is, hűtsd le magad...

www.youtube.com/watch?v=WjYvvY3zmnE
@Sejk a derék katona: Meg ugye a norvégok hősiesen küzdenek Lézer csapatai ellen. ;)
@guma: hát igen... ezek a fritzek a V2 helyett mást vetettek be.
bömös tulajdon a rolls és a mini is. ja és Németo.-ban gyártják az alkatrészeket.
@nincs_itt: épp tegnap néztem egy dokfilmet és ott azt hallottam, hogy a Jaguárt állítólag indiaiak vették meg.
@nincs_itt: ráadásul, a bentli is.
mondjuk az asztonmartin speciál, lehet hogy még angol.
@nincs_itt: ja!:)

azt mondta, hogy még a marha sem az angoloknál legelt amiből kézzel megvarrták az ülést a németek...
@tristen2005: óóóóóóóóó :DDDDD

ki hinné!
@tristen2005: le ne maradj valamiről:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=74724&n=schuro&blog_cim=%CDgy%20k%E9sz%FCl%20a%20K%EDnai%20melltart%F3%20rekl%E1m!!%20%282%20k%E9p%29.
"Orbán végül reményét fejezte ki, hogy a Tisza-szobor felállítása ezúttal egy új nemzetépítő, nemzetegyesítő korszak kezdetét jelentheti. Mint mondta, a "darabjaira hullott liberális korszak után egy nemzeti korszak" kezdődhet."
- mondja ezt a Liberális Internacionálé egykori tagja.
@tristen2005: sejtettem, mindig gyanús vot nekem:)
állandóan a szekszre tereli a témát:)))
@Orica Középföldi: emehet a picsába a tiszaszobrával együtt ez a maffiavezér!
Tisza szobrának avatása:
Orbán végül reményét fejezte ki, hogy a "darabjaira hullott liberális korszak után egy nemzeti korszak" kezdődhet. Úgy fogalmazott, "nagy lehetőségek, nagy tettek, nagy elődök, nagy elszánások miért ne adódhatnának össze egy nemzetegyesítő korszakká? Miért is ne következhetne a darabjaira hullott liberális korszak után egy felívelő és lelkesítő nemzeti korszak? - tette fel a kérdést a kormányfő. „Dicsőség és hála Tisza Istvánnak, a magyarok miniszterelnökének – zárta beszédét Orbán Viktor.
www.hir24.hu/belfold/2014/06/09/orban-a-ketszer-megolt-kormanyforol/

Ámde:
Tőkéczki László (történész) szerint:
A gazdasági kérdés az, amelyben Tisza István szinte manchesteri liberalizmust árul el időnként. Az az igazság, hogy ha valamiért lehet kritizálni és kell is kritizálni, az éppen az a hit, ami fiatalkorától kezdve kísérte. Úgy gondolkodott, hogy a szabad verseny, a piacnak az átalakító és igazságot osztó szerepe kapcsán kiválogatódó új vezető rétegek és a társadalomnak a gazdasági versenyképesség alapján való elrendezése automatikusan hoz magával bizonyos társadalmi békét, és éppen ezért őneki az állami beavatkozás kérdésében igen szűkkeblű volt a nézetrendszere.
[...]
Tisza István, ha úgy tetszik, konzervatívnak minősíthető, hiszen rendíthetetlenül istenhívő református keresztyén ember volt. És nemcsak úgy volt az, hogy személyesen e tekintetben meg volt győződve a hit igazságairól, hanem úgyis, hogy természetes módon gondolta azt is, hogy ahogy egyébként a politikában és a társadalomban a javakkal megáldott embernek szolgálnia kell, s így szolgálta természetesen egyházát is. Azonban ha megnézzük, hogy Tiszának a hitvallásos vagy dogmatikai vallásossága milyen, bizony akkor egyértelműen egy liberális típusú vallásosságot látunk. Nem véletlen, hogy vannak olyan megnyilvánulásai, amikor a teljesen szélsőliberális akkori genfi református papokra hivatkozik a dogmaellenesség tekintetében, amit egyáltalán nem lehet konzervatívnak (ortodoxnak) nevezni.
[...]
az egész "Tisza-jelenség", akármelyik területről vesszük a példákat, a gondolkodást, liberális jellegzetességeket mutat, ahogyan az egész korszak domináns vonalai is ezzel jellemezhetők. Magyarországon van tehát egy történelmi liberális örökség, csakhát ezt ma a "liberálisok" fanyalogva kezelik, - jórészt persze nem is ismerik - pedig erre a színvonalra lehetne építeni. Tisza István a teljes liberális örökségnek nem csak ismeretében és tudatában van, hanem annak minden ponton addig a fenntartását, ápolását és természetes gondolkodási keretként létezését feltételezi, amíg az a magyar nemzeti államnak a létezésével nem kerül összeütközésbe, s addig, ameddig az nem kerül összeütközésbe a társadalmi konvenciókkal, szokásokkal, korlátokkal, amelyek a társadalom forradalmasítását akadályozzák.

...és így tovább...
mek.oszk.hu/03200/03296/03296.htm#2
@dr. jenőke (jenőke):

Nemzet egyesítést azt bírta a Tisza, az unokahúgát vette feleségül, úgy hívő keresztény módra, utódokat is fajzott.
@Sejk a derék katona:

Nyugi, Újbudát meg Zuglót tuti bukja ősszel a fityesz. Meg még jó néhány kerületet emellett...
@Orica Középföldi:

@taga20:

@dr. jenőke (jenőke):

a kaméleon óta lehet valamin csodálkozni?

bocs a videóért, de emlékeztető, hogy lesz valaki büdös szájú komcsi, ha a véleménye nem vonalas...
www.youtube.com/watch?v=NmMoIgFte0g
na akkor szépen összeszedetten, hogy miért érdektelen az "összefogás" meg a többi marhaság ott Háccsó Hátasztánban.

ad1:

hataratkelo.blog.hu/2014/06/09/nem_latok_pozitiv_jovot_magyarorszagon

ad2:

hataratkelo.blog.hu/2014/06/05/az_orszag_gerince_megy_el

Fabius, kérlek olvasd el!
@kisa:

"de egyébként induljanak külön."

Mint az EP-n, igaz? Fasza lenne az, ha szétaprózódnak a szavazatok. Bp. lazán nyerhető a balnak, ha összefognak. Ráadásul a fityesz valószínűleg szarabbul fog teljesíteni az önkormányzatin mint az országgyűlésin. A kerületi fidesznyikek nem túl népszerűek így 4 év után, gondolok itt papcsákra, kocsisra, hoffmannra meg a többi faszra.

Külön semmi esélyük a baloldali pártoknak, csak viszik egymástól a szavazatot, ha összefognak (MINDEGYIK KERÜLETBEN) szerintem simán nyerhetnek.
@tristen2005: hülye kínaiak már a női melleket is hamisíttyák! az eszem megáll:))
Tisza szobrának avatása - Orbán beszédéhez

Szekfű Gyula szerint: Tisza "társadalmi és nemzeti bajainkat nem gyógyította", amit részletesebben is kifejtett. Liberális volta és társadalmi gyökerei miatt a munkást mindig a tőke ellenségének gondolta és a földreform gondolatát elvi alapon elutasította: számára változtathatatlan világrend, hogy "nem juthat minden embernek ingó vagy ingatlan tőke". Bár az állami közbeavatkozást bizonyos területen (az ipari munkások védelme, munkásegyesületek kiépítése, munkáslakások építése, a női és a gyermekmunka fokozott védelme, stb.) maga is ösztönözte, a gazdasági életben a szabad versenyt tartotta a fő elvnek. Konzervatív, patriarchális felfogással a parasztok problémáit a földbirtokosok tekintélyelvű vezetésével kívánta orvosolni, és hosszú időn keresztül csak a kívülről jött izgatásnak tudta be a hagyományos kereteket feszegető parasztmozgalmakat. Liberalizmusa miatt elvetette a Zselénszki Róbert és Károlyi Sándor által javasolt gazdamentést is, s a birtokos osztály védelmére csak korlátozottan, a nemzeti szempontból fontosnak ítélt hitbizományi rendszer megerősítésével volt hajlandó. Később ugyan Beksics Gusztáv hatására elfogadta a kötött birtokoknak a nemzetiségi vidékekre való áttelepítésének gondolatát, de nem hajlott valóban hatékony társadalmi reformra.
mek.oszk.hu/03200/03296/03296.htm#2
@Sejk a derék katona: Én telenoros vagyok. Én már akkor is lázadtam Laser ellen.
@guma: "Újságírói pályafutása: Haditechnikai Szemle, Mezőgazdasági Mérnök, Somogyi Néplap, Csepel Újság, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Pesti Hírlap (1992–1994),"
na ki a büdösszájú, drága bencsik evtárs????
az ilyen rohatt trógereket utálom a legjobban!
kerényi a párja, csak aszt még megbaszatnám egy nagyfarkú négerrel is!
huh.

lehet, hogy egy kicsit durvára vettem a figurát?
:)))
@Amadeus62: hejes !!! én a telenorra szavazok !
"Az előző 4 év a nagy és bátor gondolatok időszaka volt. Pénzkapitalizmus helyett munkaalapú gazdaság, széttagoltság helyett állampolgárság és nemzetegyesítés, liberális politikai rendszer helyett nemzeti politikai rendszer, értékközömbösség helyett a keresztény kultúra visszahelyezése jogaiba, liberális közerköcs helyett az emberi méltóság feltétlen tisztelete!!"
Orbán Viktor

www.youtube.com/watch?v=-2-sIgCSuUA

Hajrá Orbán Viktor, Hajrá Papcsák Ferenc!

Soha többé Liberalizmust!!!
Hahaha nyirják csak ki egymást a balliberálsiok! :D

Én már csak egy kávét kérek!

Remélem külön utasok lesznek összel ugy mint májusban, és akkor az ÖSSZES kerület Fideszes lesz :)))
@dr. jenőke (jenőke):

folytatom, mert...

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk.
Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim?
Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!"

-Ady Endre, 1902
@guma:

Csak nem a mélyliberális Kanadába ""menekült"" Kertész Ákos irta ezt a szart?!

Amerikai Népszava irta meg talán?!
és befutott, igen! a kárpátok retardáltja, BENDZSI!
háromszoros hurrá!!!!!!!!!!!!!!
haver, ha te eszt komolyan gondolod, ako beteg vagy, ha poénból ako zseniális.
én az első opcióra fogadnék, me évek óta csinálod eszt:)
és itt az egész:

Menjünk vissza Ázsiába

"Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is. Bejöttünk – agg krónikások szerint – hős Álmossal s Árpáddal és társaival. Menjünk vissza Rakovszky Stefi, Lengyel Zoltán, ifj. Móricz Pál s a többi nyomában. De menjünk, míg – lehet…"

folytatás: mek.oszk.hu/05500/05551/html/adypr0183.html
A baloldal NEM ÉRTI!

A magyar emberek többségének nem a baloldaliság a baja hanem a liberális eszmerendszer!!

A normális értékrendü emberek joggal vetik meg a liberalizmust! Ezt nem érti meg a ballibsi banda!! Nem véletlen szitokszó a "liberális".
@MZ/X hip hip hurrá: "Jó lenne ha új arcok jelennének meg akikbe a bizonytalanok talán valami kiutat találnának.'

Mondtam egy 34 éves ismerős fiatalembernek, hogy itt vagyok szépek, okosak, és ami a legfontosabb, fiatalok, akiknek tiszta a keze. Csináljatok magatoknak pártot, azt még én is támogatnám. Azt válaszolta, hogy az ötlet nem elvetendő, de neki a feleségét, és két kisgyerekét kell eltartania, emiatt reggeltől estig dolgozik, közben a hatságokkal, meg a jogszabályokkal hadakozik, ilyen "háborús" állapotok mellett nem ér ár egy párttal is bíbelődni. No ide kellenének a magukat visszafogni képes okos, tapasztalt idősebbek, segíteni ezeket a tiszta kezű fiatalokat addig, amíg be nem koszolódik az ő kezük is.

Vannak ilyen önzetlen emberek?
@Benjamin Eisenberger:

Egyáltalán tudod mit jelent a liberális szó?
Vagy te csak a parancs szót érted?
Az Együttről és Bajnairól.
Bírálat tárgya, hogy Bajnai jelenleg nem adja az arcát a napjainkban folyó politikai szerveződésekhez és a háttérben marad.
Ami az ellenzék tevékenységében ma zajlik, a folyamat szereplői egy életre stigmalizált politikusok lesznek, akik elvesztették a nép bizalmát.
Bajnai nyilván tisztában van azzal, hogy az ő ideje még nem jött el, és kivár.
Az ország jelenleg, és még kb. másfél évig jól teljesít, ezalatt az idő alatt a jelenlegi rezsim egyébként sem megdönthető.
Közgazdászok szerint a gazdaság helyzete ilyen gazdaságpolitika mellett nem fenntartható, a folyamat lelassul. Az eu-s támogatásokat most lökésszerűen vesszük igénybe, ez és a befektetők teljesítménye hoz jelenleg eredményeket.
2016. második félévétől ez a kedvező növekedés lelassul. Burány Sándor egy 2017-re is tervezett kormányzati anyagra hivatkozott, mely anyagban a kormány 600 milliárdos megtakarítás szerepel, mely a szociális és oktatás területéről kíván forrásokat levonni.
Várhatóan a fenti erőjelzések a lakosság életfeltételeire olyan negatív hatásúak lesznek, hogy az Orbán kormány elveszíti jelenlegi fölényét, és a választók bizalmát is.
Bajnai eközben önállóan építheti a pártját, mely megerősödik. Bajnaiékra jellemzően addigra konkrét tervekkel léphet a porondra, itt főként a gazdasági stratégia lesz a fókuszban, mely végre kiutat jelent majd az ország számára.
Bajnainak vannak kíváló munkatársai, akik a pártépítést végig viszik, nem mellékes, hogy ugyanezek az emberek egyben szakértők is több vonalon, nem a megélhetési politikusokra jellemzően, tudatlanul vállalnak szerepet az ország helyzetének javításában.
Végezetül egy személyes vélemény.
Mindíg a szakértői kormányzás híve voltam, különösen ahogyan láttam és látom a magas tisztségekben bambán és tudatlanul pislogó potentátokat.
Bajnai jelenlegi szerepvállalásán sokan csodálkoznak, mert a múlt gyakorlatával ellentétes a stratégiája, viszont újszerű, és ez reménytkeltő.
@tristen2005: eszt a barnaságot inkább magamnak gondolnám:))
@Mariann19: "Mindíg a szakértői kormányzás híve voltam..."

Én is. Végtelenül nagy elégedettséggel olvastam ezért valami nagyon hozzáértő államtitkárféle > a neve nem is maradt meg, annyira jelentős személy a kormányban :) < nyilatkozatát a túlteljesített költségvetésről, hogy az orrnehéz. Nebassza gondoltam, ha a családi költségvetés orrnehéz lenne, akkor már orra is bukott volna, vagy várjuk ki a végét?
@Mariann19: szia.

"Bajnai nyilván tisztában van azzal, hogy az ő ideje még nem jött el, és kivár."

Bajnai ideje eljött, amikor a várakozások miatt bejelentkezett politikusnak. Csak a nagy erölködésnek nyögés lett a vége, nem tudott élni az ölébe pottyant lehetőségnek.
Az a véleményem - minden tiszteletem egyébként az övé - hogy inkább egy molyoló, elemző és jó szervező típus, egyéni szhimpátiája miatt és az eddig végzett munkája alapján egy erős politikai környezettel kiváló min. elnök lehetne.
Nagy baj vele, hogy nem ütésálló, nem képes az állandó harci szellemet képviselni. Enélkül a tulajdonság nélkül egy fidesszel szemben "asztalnál meghal", fél év alatt kicsinálnák.

Köszönjük meg a szociknak, hogy történelmi lehetőséget szalasztottak el, amikor Mesterházit erőltették min. elnöknek.
Meg is kapták méltó büntetésüket.

Bajnai tudott volna integrálni, bár nagyon kérdéses a DK-hoz való viszonya, valamikor nagyon belerondítottak egymás életébe, így nehéz is együttműködni.
De a politika nem szerelem kérdése, hanem hideg számítás, racionalitás.
@Mariann19: :)

egy kis adalék, hogy tágítsd elemzéseid terét...

Pünkösdi Potencianövelõ
"Az IMF szerint a 2%-ot is alig éri el Magyarország potenciális - tehát hosszabb távon stabilan fenntartható - növekedése, a kormányzat szerint ez 3-4% is lehet:

www.portfolio.hu/gazdasag/dekodolva_az_imf_szerint_is_derusek_novekedesi_kilatasaink.3.199877.html

Kinek van igaza?"

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/5310-

és ami a csúcs!

A közmunkások okozták a GDP-robbanást?
"A 3,5%-os, nagy meglepetést keltő első negyedéves gazdasági növekedésből akár 0,6 százalékpontot is magyarázhat a téli közmunka programok felfutása. Az viszont a GDP mérésének ismert bizonytalanságai mellett is érdekes kérdés, hogy valóban érdemes-e ekkora teljesítményjavulásnak elszámolni a közmunka programok hatását. "

www.portfolio.hu/gazdasag/a_kozmunkasok_okoztak_a_gdp-robbanast.1.199849.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@látjátok feleim szümtükkel:
"Mindíg a szakértői kormányzás híve voltam."
Leírtam még egyszer.
Ugyanis nálunk már nem ideológiai alapon állnak fel a pártok, egy pártválasztási győzelem már nem jelent pl. baloldaliként a szolidaritás elvén alapuló kormányzást, hanem sasszézást a hozzá nem értés táncparkettjén.
Rövidesen eljön az az idő, hogy még az elkötelezett pártválasztók is az ország fejlődését fogják prioritásnak tekinteni választói döntésüknél, nem azt, hogy jobb, vagy baloldali pártról illetve kormányról lesz szó. Azért, mert egyre nehezebb életviszonyaik
miatt ennek lesz döntő jelentősége.
Márpedig ehhez olyan irányítás szükségeltetik, amely megteremtheti gazdaságilag a kedvezőbb életfeltételeket. Ezért gondolom így.
Azt el is hiszem, ha egy jelenlegi kormányzati ember "orrnehéz"-nek tekinti a költségvetést, így vagyunk ezzel mindannyian, amikor olyan területről van szó, amelyhez nem értünk.Hi-hi-hi.
@Spániel:
Annyira nem szeretem, ha nem értünk egyet, de most nem Bajnainak, hanem nekünk jött el az ideje ennek.
"Bajnai nem tudott élni az ölébe pottyan t lehetőséggel."
Akkor tudott volna ezzel élni, ha övé lett volna az irányítás joga.
Emlékezzél rá, hogy Bajnai eleinte vonakodott az összefogás lehetőségétől, jól érezte, hogy az MSZP nem alkalmas egy ilyen feladat levezénylésére, mert klisékben képes csak gondolkozni, és itt újszerű technikákra volt szükség. Egyébként is Bajnainak itt csak a másod- harmad hegedűs szerep jutott, Mesterházy villantott bárhol, akinek - legnagyobb meglepetésemre - még Gyurcsány is a seggét nyalta.
Milyen vezérpárt az, amelyik amikor ég a ház a pártok portáján, azon mélázik, hogy hogyan alakulnak a párttámogatások összegei az ellenzéki pártok között?
Egy összefogásnál rendszerben kell gondolkozni, megvan ennek a tudománya, a kampányban volt is erre külföldi szakértőjük, de ők benyomták helyette Molnár Zsoltot, meg is lett az eredménye.
Az a véleményem, hogy az összefogás nem Bajnai kudarca, ő áldozata volt ennek a tömörülésnek.
"Bajnai inkább egy molyoló, elemző, jól szervező típus."
Bajnai valóban nem egy harsány, mozgósító hatású politikus, viszont megfontolt habitusa bizalmat sugall. Az embereknek most remény kell, és nem a sok decibel, mert abból már elegük lesz lassan.
Azért pusszantalak!
"Mindig a szakértői kormányzás híve voltam, különösen ahogyan láttam és látom a magas tisztségekben bambán és tudatlanul pislogó potentátokat."

Az valóban nem árt, ha a vízügyekért felelős legalább úszni tud.
Varga Mihály például 1984-ben kezdte meg tanulmányait a budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen, s a belkereskedelmi kar áruforgalmi szakán 1989-ben kapott oklevelet.
Nem baj.
Viszont tisztán szakértői kormány nincs.
Ha mégis, a döntés akkor is politikai döntés lesz.
"A legutóbbi eredmények szerint a különülés eredményesebb, mint az összefogás."
Igen, nagyon eredményes a 3 db. 10% egy 30, vagy több százaléknál.

"Azt viszont nem, hogy miért lenne ez kötelező jellegű akár az Együttnek, akár a DK-nak."
Nem kötelező, de sajnos még mindig az összefogás maradt meg egyetlen esélynek.
@guma:
Szia Guma!
Előre bocsájtom, hogy az IMF jelentést olvasva mindíg figyelembe veszem azt, hogy ez lágy, mol hangnemben megfogalmazott, és a sorok között még keresni kell a mondanivalót.
Kezdjük az általa prognosztizált 2019-ig jósolt 1.7%-os növekedéssel.
Ettől nem kell boldognak lenni, hiszen - ahogyan valamelyik nap is írtam - alacsony viszonyítási alaphoz, mint bázishoz elég alacsony növekedési teljesítményt is hozni. Jó lenne a környező országokhoz is hasonlítgatni emellett, pl. Romániában már most 3.8%-os a növekedés.
Az IMF úgy fogalmaz, hogy eredmények eléréséhez a munkaerőpiaci aktívitás szükséges. A kormánynak ehhez most volt egy jó intézkedése, a kkv-knak nyújtandó 2.5%-os kamatozású hitel. Ez hozott is konyhára 10%-os versenyszférába való foglalkoztatási növekedést, ez oké. Azonban mégis mérsékelt volt az érdeklődés a kkv-k részéről, mert nincs kinek termelni és szolgáltatni, nem találnak piacot.Innen nehéz lesz felállni.
A másik IMF általi vélekedés, az ágazati különadók kivezetése. Úgy volt, hogy ezek az adók 1 évig lesznek életben, most már 3-ik éve fizetik ezeket, mert kell a költségvetésnek a bevétel.Az IMF-nek igaza van ebben, mert ezek az adók a gazdaság lerohasztását is jelentik, a kormány satuban van, kell az adóbevétel, és ez megelőzi a gazdaság növelését célzó szándékot.
Aharmadik az üzleti környezet. Itt a 4 év alatt sokat emlegetett befektetői bizalom kérdéséről van szó, amelyet még mindíg nem kezel a gazdasági irányítás a megfelelő súllyal, mintha olyan úri huncutságnak fogná fel. Emiatt hoz olyan intézkedéseket, amelyek nemhogy vonzanák a befektetőket, hanem még a meglévők is húznak el.
Azt látni, hogy az ország belső potenciálja továbbra sem lépett előre, a kormány a saját szorításában van az országnak egyáltalán a fenntarthatóságában.
@Mariann19:
Szia Mariann!
„Ami az ellenzék tevékenységében ma zajlik, a folyamat szereplői egy életre stigmalizált politikusok lesznek, akik elvesztették a nép bizalmát.”

Ebben van valami, csak a mérték nem mindegy. Ugyan a demokratikus oldal vesztett, de távol sem kevés az a támogatottság, amit a számok mutatnak. Más kérdés, hogy balfaszkodással milyen végső eredményt lehet elérni. Tudjuk. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az a stigma ott van a fidesz homlokán is és jóval nagyobb mértékben, mint a baloldalén. Szerintem bőven többen vannak ma azok, akik a büdös életben nem szavaznának a fideszre, mint azok akik feltétel nélkül támogatják a rezsimet, ami persze egyre csökken. 500.000-el kevesebb! Szavazó. A fidexre, ugye… Plusz a magukra szabott-varrott választási eljárási törvény - ami ugyan legitim de a velejéig rohadt -, a média szétgórása és lehetne még sorolni.

A demokratikus oldal Orbán Viktora még nem került elő, és ameddig nem találnak egy olyat addig nem sok esély van. Bajnai népszerűsége ugyan nőtt és valahol el is kapta a fonalat ( igaz kurva későn ), de ennek ellenére most kilépni a buliból, szerintem hiba volt – de ez csak az én véleményem. Ez van, tízezerszer kielemezték már politológusok, közgazdászok stb. de egységes vélemény nincs, hogy miért alakult/alakul ez így-ahogy.

Egy kis vidámságra azért számítok; Gyurcsány halálra fogja idegesíteni a focistát… teheti, nem találtak rajta eddig fogást, a „zelmúltozás” meg azért kopik, ha szép lassan is.
@dr. jenőke (jenőke):
Ugyan nem szólítottál meg, de a mondatomat idézted, ezért bátorkodom reagálni egy mondatodra.
"Ha mégis, a döntés akkor is politikai döntés lesz."
Nincs abban semmi kivetni való, ha a politika a szakértelemmel együttműködik.
A politikai döntések megjelölik a fő csapásokat, a szakértelem az ehhez illő megvalósítási lehetőségeket és technikákat oldja meg.
Politikai döntés lehet az, hogy az ország mely célcsoportokat preferáljon, milyen mértékű adósságrátát tűr el, a nemzetközi gazdaságban milyen gazdasági partnerséget képzel el a politikai elkötelezettség figyelembevételével, elsősorban az eu-hoz való viszonyt bekalkulálva.
A szakma egyeztet az ország lehetőségeit taglalva, és közösen alakítják ki a stratégiát.
Ez volt Horn és Bokros együttműködésének is a jellemzője, a csődből való kivezetéskori megállapodásuknál is.
Nem ördögtől való az együttműködés ott, ahol nem egy ember akarja megmondani a frankót.
@Knósszosz: meglátod barátom, feri lesz az aki kicsinálja vityát. ennyi basztatás után, amit gyurcsány elszenvedett én már rég hagynám eszt a degenerált országot a picsába. ő meg a dakota és csaholó falkája szemébe röhög, nap-nap után:))
@Knósszosz:
Szia Knósszosz!
A stigmatizált politikusoknál az MSZP hosszú ideje a pártban és a parlamentben űlő kövületekre gondolok, akik részt vettek a mostani kudarcos választásokban, vagy az összefogás munkájában.
El tudod képzelni, hogy az emberek még tudnak bízni olyan pártban, akik ilyen csúfosan leégtek?
Gondolj a nem politizáló választókra. Ők zsigerből vesztes poziciójú pártot nem fognak preferálni, mert úgy gondolják, minek?
Az elkötelezett MSZP választók közül sokan úgy érzik, a pártvezetés nm érdemli meg a bizalmukat, hiszen nem dolgoztak értük úgy, ahogy a kitartásuk megérdemelte volna. Ezek emberi dolgok, és érthetőek.
Gyurcsány szerepvállalása más tészta.
Országjárása során kíválóan választotta meg a mondanivalóját, mert azok összhangban voltak az emberek problémájával. Egyben vette a fáradtságot, és missziója érdekében fáradhatatlanul járta az országot, szemben az MSZP fotelstílusával.
Látható, hogy a Fidesz még mindíg Gyurcsányban látja fő ellenfelét, hiszen minden módon el akarja lehetetleníteni.
Hallani olyan véleményeket, hogy Gyurcsány választóinak a száma a jövőben nem növekszik. Tévedés.
Én ugyan Bajnai hívő vagyok, de Gyurcsány megítélését így látom.
@taga20:
Csak győzz elhajolni az elől, amit ezért kapsz!:))
Nem tőlem…

Az igaz, hogy Ferencnek már sikerült olyan tünet együtteseket produkálnia a focistánál, amire a neurológiai szakkollégium méltán elismert professzorai is elégedetten csettintenének, hogy: „na, emmán döfi!” - de amikor Gyurcsány kiütötte a ringből, más volt a csillagok állása és nagyon más most. Persze ki tudja? Én nem gondolom, hogy neki fog ismét sikerülni, de ki vagyok én? Csak egy a sok millióból, aki figyel, de lassan már semmit sem ért.
@Mariann19: naszóval, arra gondoltam, hogy azon az október 23-án, amikor fellépett, mint a jövő min.elnökjelöltje, fél ország nézett fel rá áhítattal és reményteljes várakozással.
Aztán sokáig nem történt semmi.
Utána sem.
Lélektani pillanat libbent el, hogy a szociktól egy lendülettel átvegyék a verbális irányítást, /ugyanis ilyen a szociknak nem volt/ de annyit tökölődtek, hogy a lufi leeresztett, korszakváltásnak annyi lett.

Nagy taktikai hibát követtek el.
Nagyon sajnálom, mert most mindegyik kiskakas a viadal után a földön liheg, kimerülve egymás megtépázásában.
Az a vicces az egészben, hogy egyikük sem győzött..
@Knósszosz: "Csak győzz elhajolni az elől, amit ezért kapsz!:))"
tudod, nem az a faszacsávó aki adja, hanem aki állja:)))
@taga20:
Erről Torgyán mester tudna hosszasan beszélni...:))
@Mariann19:
Egyetértve Veled a coccialista őskövületek tárgyában, én a környezetemben azt érzem, hogy akár ezért, akár azért, az MSZP nem merült fel szinte senkinél, mint esetleges alternatíva a focista helyett. Ha bal, akkor vagy Bajnai, de még inkább Gyurcsány. Ez nem az én véleményem, ezt hallom a baloldalt támogatók többségétől. Ja, és igen, szerintem Gyurcsány népszerűsége nem a végén van, kitűnő szónok és tud beszélni az emberek nyelvén, szóval van miért fájnia Vick-Dick fejének.

Majd most jól le leszek sajnálva, sajnálom… ez már szimpátia kérdése is, és akinek ez nem játszik szerepet a döntésében, az hazudik.
@Spániel:
"Az a vicces az egészben, hogy egyikük sem győzött."
Én meg azon tökölődöm most már, hogy az önkori választásra összefogjanak-e, vagy sem.
Ehhez sajnos nem ismerem kellően sem a viszonyokat, sem a jelölteket.
A jelöltek kiválasztásában eddig sem voltak a topon, nagyon kell ahhoz ismerni a helyi viszonyokat, hogy a legmegfelelőbb embert válasszák ki.
A pesti választási módosításhoz mit szólsz?
Itt is tétova vagyok az összefogás kérdésében, abban nem, hogy a Fidesz jól besztruhált az ellenzék előretörésének láttán, és törvényt módosít. Rémes.
Visszatérve Bajnainak az október 23-i reményteljes fellépésére, ott Mesterházyval voltak versenyben, és Mesterházy volt a reményteljes vezérürü.
Én akkor sem gondoltam komolyan, hogy Bajnainak akkor nagyobb esélye volt a miniszterelnökségre. Inkább egy kimódolt demokratikus célzatú felléptetésének láttam.
@Knósszosz: hát én is tudnék mesélni, a rózsadombi villám liftjéből, ha lenne:))
hogy én mennyire sajnálom, eszt a trógert is.
kisgazda, eszem-faszom! jó hogy nem honkongba lakott és onnan osztotta a vidéki magorországnak az eszet:)))
@Knósszosz:
Gyurcsány "kitűnő szónok és tud beszélni."
Az előbb, amikor azt taglaltam, hogy jól választotta meg az országjárásra szánt mondandóját, nem írtam le az alábbiakat.
A közvélemény kutatásoknál arra kérdésre, hogy a nép akar-e kormányváltást, és Orbánt le kell-e váltani, a válaszok 80-90 %-a igennel válaszolt.
Gyurcsány erre alapozta a körútját - ahogyan hallani lehetett a közvetítésekből - és nyíltan az Orbán rezsim leváltását célozta meg, egyben azt a 80-90 %-ot, aki ezt kívánta.
Ez volt többek között a választási eredményének is a magyarázata attól függetlenül, hogy a párthű választók nem szavaztak rá.
Gyurcsánynak nagy előnye van a mostani pályafutásában, ugyanis neki nincs vesztenivalója egyik oldalon sem.
Óriási előny!
@Knósszosz: Ezt az eszementséget olvastad már? :(

Katasztrófa a Hármashatár-hegyen

Az egyik legnépszerűbb és legrégebben látogatott közösségi, természeti területet nézte ki magának Budán az állam a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. apparátusát felhasználva. Ez utóbbi felmondta a szerződést a területen működő egyesülettel s így megvonták az üzemeltetési engedélyüket.

HHH: halmozottan hátrányos helyzetű lett a „Hármas/Határ /Hegy”. Az elmúlt hét végén meglepődve kémlelhették az eget a népszerű terület látogatói: csak a hegyoldalban imbolygott néhány ejtőernyős – az ilyenkor már évtizedek óta megszokott vitorlázó repülők suhanása elmaradt.
Amint azt a cég kommunikációs munkatársától megtudtuk, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megvonta a repülési engedélyt a területen működő Műegyetemi Sportrepülő Egyesülettől, mivel az eddig érvényben lévő szerződésüket felmondta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.
Miért? Csak, amint a kormányszóvivőtől megszokhattuk.

www.hirhatar.hu/hir/katasztrofa-a-harmashatar-hegyen
@taga20:

Rózsadombon kilehet alakítani a teraszos földművelést, 1 terasz búza, 1 terasz kukorica aztán irány a világpiac.
@Mariann19:
Akkor egyformán látjuk, azt írtam fentebb, hogy nem találnak fogást rajta. Hát, nem.
Plusz valóban nincs vesztenivalója, a focistával ellentétben. Neki a hatalom az éltető eleme, ő beledöglik ha elveszíti.
Lex rex - vagy semmi!
@Mariann19: Szerintem teljesen mindegy, hogy összefognak-e vagy sem.
Ha a közgyűlésben többségben lesz a fidesz, ott alázzák meg a ballibet, ahol tudják.
Gőzhengerrel hajtanak Budapest átvételére, az lenne a korona.
Ha viszont sikerülne győzni, a támogatásokkal szorongatna a fidesz, pl. BKV és társai, visszamutogatva, hogy milyen sz..ul vezetik ezek a várost.
Mindegyis ebben a helyzetben, hogy erölködünk,
tíz évre előre naprakész forgatókönyv lehet a jobboldalon, amit minden gátlás nélkül végig is visznek.
Engem a gumicsontok megfelelő időben történő előrántása ébresztett erre rá.

Vagy egy orbitálisat hibázik a fidesz és bukik, vagy eljő a Messiás.
Messiás várásban úgyis jók vagyunk.
@taga20:
Akár cseresznyefát is ültethetnél a rózsadombi kertedbe, nem kéne egy fél kilóért Chiléig bumlizni:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Még nem, de később... most kicsit le kell lépnem sajnos.
@Mariann19: "politikai döntés lehet..."

csak az!
mert hoz a konyhára... látszatra javul minden adat...
hogy közben éhen halnak az alkalmazottak - ez is egy cél, mert mindenkit nem "tudunk" megmenteni...
valahol a magunk szégyene amiért ennyire hagytuk a fals hírek terjesztését, emberek meghurcolását, saját munkánk, életünk leértékelését ami fokozottan 98 óta tart...

most pl: "A közfoglalkoztatásban is szerepet szánnak a kreatív iparnak, amit a Mandával már teszteltek is, tavaly november és idén április között az intézet 100 ezer kulturális értéket archivált, 900 közfoglalkoztatottat bevetve. Ez illeszkedik a közszféra már bevett gyakorlatához: az új alkalmazottak rendes szerződtetése helyett képzett, olykor diplomás közmunkásokkal oldják meg a feladatokat – töredék áron."
@Knósszosz: :)))

bumlizon csak! de vigyen minket is! :DDDD
@Fabius!

Tócsáék mivel magyarázzák az Együtt-PM esetleges jelöltjének elutasítását, amikor Zuglóban (is) ők a legerősebb ellenzéki párt, 2,5%-kal verték az MSZP-t??

Más:

A megállapodáshoz az a minimum, hogy 2 szoci visszaléptetésével lehetővé teszik a a DK és EPM frakciók létrejöttét. Ez annál is inkább jogos, mert az EP választás eredményéből látható, hogy mind a közös lista, mind az egyéni jelöltek kiválasztása nagyon erősen az MSZP-nek kedvezett. A valóságos 1/3 arány helyett 2/3-dal részesedtek a képviselői helyekből.

Valaki írta, hogy csak összefogással lehet eredményt elérni. Ez igaz, csak nem olyannal, mint áprilisban. Sokkal több embert lehet elérni egy egyeztetett egyéni és külön listás szavazással. A főpolgiban nyilván meg kell egyezni és az nem szoci lesz, ez egész biztos.
@Knósszosz: most, hogy mondod:) de nem akarok smitpalizni és nem nyúlom le az ötletet:))
@Mariann19: évek óta próbálom ugatni, hogy Gyurcsányt rehabilitálni kellene végre, most már van komoly összehasonlítási alap is.
Amíg többek érdeke az, hogy tűnjön el, mint az, hogy sikeres párt legyen, addig ő marad az ősellenség.
Markáns karakterével minden pártnak jogos ellenfele, nem csoda, ha a pokolba kívánják.
Az én meglátásom az, hogy fog még nagy meglepit okozni, amit nagyon remélek is. Elég volt a langyos dagonyából és tudhatja, az lesz az utolsó esélye, elbaltázni nem akarhatja.

Sokat változott, tanulhatott a régi hibáiból, eleget hányták a szemére. Lehiggadt, taktikusabb lett. Mekkora világszenzációt tudtak faragni abból pl. hogy örömében táncra perdült a feleségével. Képzeld, ha egy plázacicával perdül. Nekem tetszett, spontán volt és nem mozog rosszul.
@iii:

"Tócsáék mivel magyarázzák az Együtt-PM esetleges jelöltjének elutasítását, amikor Zuglóban (is) ők a legerősebb ellenzéki párt, 2,5%-kal verték az MSZP-t??"

Az nyílt beismerés lenne, amit nem tesznek meg.
@guma:

Azt kifelejtetted az előző linkedből, hogy mindez Szőcs Géza bátyánk milliomos biznisze, meg valami Kárpátia kft bulija. Megspékelve az Expo 2015 Milano pavilonnal.

A lap szerint Ózdon márciusban, Szombathelyen áprilisban tették le a „kultúrgyárként", illetve Nemzeti Örökségvédelmi és Értékfejlesztő Központként emlegetett két központ alapkövét. Mind a szombathelyi, a szovjet katonák kivonulása óta pusztuló műemlékegyüttes, mind az egykori Ózdi Kohászati Művek területének rekonstrukciója több mint 10 milliárd forintos beruházással nyeri el új értelmét.

A huszárlaktanyába „nemzeti örökségvédelmi logisztikai és digitalizációs központot és látványtárat, európai járműtörténeti látogatóközpontot, kreatív inkubációs és innovációs központot, kreatív mobilizációs fejlesztőközpontot, valamint digitális termék- és tartalomfejlesztő központot" terveznek – uniós forrásra, a területfejlesztési operatív programra aspirálva.

A Carpathia Kft. dolga lesz a kreatív ipar szereplőinek összehozása és a források felhajtása, ebben az állami koordinátor zömmel a vállalkozásélénkítésre szánt uniós pályázatokra építhet. Ennek keretében a Carpathia - felügyelőbizottságában Szőcs Gézával - az expótematikához és a pavilon

Gondolom innen linkelted?

www.hir24.hu/belfold/2014/06/09/egy-sokmilliardos-biznisz-reszese-a-botranyos-magyar-pavilon/
@Knósszosz:
Egyformán jár az agyunk. Nincs mit hozzá tennem.
Pussz!
nem vagyok egy szószátyár, de eszt muszáj!

"Lázár János közszolga úrnak.

Miniszter úr minapi közleményére reagálva szükségesnek látszik néhány alapfogalom tisztázása.

1. Az újságírók nem személyes érdeklődés, szimpátia vagy ellenszenv miatt, hanem a sajtónak a politikai és gazdasági hatalom ellenőrzésére vonatkozó feladata okán érdeklődnek a kormányzati tisztségviselők tevékenysége után. Még érthetőbben: többek között az a dolguk, hogy ellenőrizzék, Ön milyen célból és mire költi az adófizetők pénzét.

2. Miniszter úr érzelmei e tárgyban nem tartoznak a közvéleményre, viszont az általa felhasznált, közpénzből eredő összegek elköltésének körülményei igen. Ezért privát levelekbe illő kommentárokkal megtűzdelt közlemények kiadása helyett javasoljuk, hogy létesítsen az Ön által vezetett szervezeteknél olyan transzparens adatszolgáltatási rendszert, amely külön kérdés nélkül is lehetővé teszi, hogy minden érdeklődő egyszerűen és gyorsan meggyőződhessen a közszolgák (azaz Ön és hivatali kollégái, képviselőtársai) tevékenységének hasznosságáról, hatékonyságáról és jogszerűségéről.

3. Ellentétben az Ön elképzeléseivel, jelenleg betöltött pozícióiban alapvető kötelessége, hogy részletesen, rendszeresen és automatikusan tájékoztassa a közvéleményt hivatalos és magánjellegű tevékenységeinek pénzügyi hátteréről, illetve vagyoni helyzetéről. Hasonlóképpen közérdekű információ, hogy milyen más közéleti szereplőkkel, gazdasági vezetőkkel vagy épp médiamunkásokkal kerül hivatalos vagy nem hivatalos kapcsolatba. Kétségtelen, hogy magánéletének kereteit ez jelentősen leszűkíti, de ha zavarják e munkaköri kellemetlenségek, természetesen adott a lehetőség a magánszférába való távozásra, az összeférhetetlenségi szabályok tiszteletben tartása esetén.

Végezetül néhány tanács:

Miniszter úr fogalomzavarainak tisztázására hasznos lehet, ha a jövőbeli külföldi útjain, legyenek azok magán- vagy szakmai jellegűek, választott partnerével befizetnek a XXI. század politikai közszolgálatának alapvető jellemzőiről tájékoztató képzésekre, ahol a fenti fogalmak elméleti alapozásával és gyakorlati következményeivel is megismerkedhet. Már egy abszolút kezdő tanfolyam is segíthetne abban, hogy miniszter úr ráébredjen, a szóban forgó ügyben felmerült kétmillió forint „visszafizetése” miért gyerekesen oktondi javaslat, és miért erősíti meg gyanúnkat, hogy Ön sajnálatos módon ma sem érti világosan, mi a különbség a saját és az állam háztartása között.

Olcsóbb, bár nem kevésbé szexi, illetve hatékony megoldásként, miniszter úr felvethetné az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International szervezeteinél, hogy dolgozzanak ki tréningeket kormányzati szereplőknek pl. a „Közérdek és átláthatóság. A köztisztségviselő kötelességei és jogai” témakörben. A projekt megvalósítására gyorsított ütemben pályázhatnának a Norvég Civil Alapnál és az óriási igényre való tekintettel remélhetőleg kedvező feltételekkel és sürgősen indulhatna a program.

Üdvözlettel,

1 Önt foglalkoztató magyar állampolgár

Többek között ezért megyünk ki ma 6 órára az Alkotmány utcába, hogy kiálljak az Origo újságírói, a megtámadott civilek, és a független sajtó mellett. Gyere velünk!"
KURVAANYJÁT AZ ÖSSZES FIDESZESNEK!
ja és akik ezekre szavazott!
@Spániel:
Tényleg. Egyelőre erre nem is gondoltam, hogy a támogatások megvonása BKV, eü, oktatás stb. már most árthat az ellenzéknek.
Ez a szempont már most is járhat a választók eszében, és függetlenül a pártszimpátiájuktól emiatt a Fideszre fognak szavazni.
Nem jut eszükbe, hogy a Fidesz Orbánnal az élen
pestellenes, és ha netán sikerülne az akaratuk, továbbra is Pest-ellenesek maradnak.
Ennek előszele a kiválasztott minisztériumok vidékre telepítése, ami nem kétséges, hogy azzal jár, hogy a kijelölt városok fogják a támogatások előnyeit élvezni.
Ezt kéne már most is látni.
ja és közben az ATV-n a quo vadist? nézem.
és neroról ki ugrik be nekem?:((
@tristen2005: nem bakker, a zsebhoki:)
apám te mekkora tulok vagy:)))
@taga20:

Hülye gyerek, "Alea iacta est" akocka el van vetve. Először én is elvetettem, mert nem bírtam kirakni.
@guma:
Az előző kommentemben nem reagáltam a közmunkára.
Ebben az a lényeg szerintem, hogy a kormány a kedvező statisztika és a külső megitélések érdekében létrehozta a közmunkaprogramot, mellyel a foglalkoztatáspolitikáját kívánta dicsőíteni. Ennek gazdasági hozadéka a nullához konvergál, ugyanakkor már közel 200 mrd ennek az ára egyre szólóan.
Nem vitatnám ennek a helyességét, ha a foglalkoztatás értelmet nyerne a közmunkások munkához való hozzáállásában, de inkább a megalázó helyzeteket jelentik számukra, mint a munka szeretetének elnyerését.
A feladatot a kormány az önkorikra hárította, amelyek jó része nem tud érdemi munkát biztosítani számukra, sokszor a pénzügyi forrás sem elegendő erre programra.
Arról nem is szólva, hogy emiatt a polgik osztanak-szoroznak, hogy kinek biztosítsanak közmunkát.
Van néhány megszállott polgármester, aki beruház kis műhelyekbe, de ehhez is pénz kell, de nincs mindenütt erre lehetőség.
Így kell ezt csinálni, a kormányé a dicsőség, az önkoriké a kínlódás.
Nem tudom, hogy milyen odaadással próbálnak majd az 500 fő alatti polgármesterek közmunkával a település felvirágoztatásán fáradozni, amikor most jól levették a fizetésüket, ha jól emlékszem 150.000.-Ft-tal.
@tristen2005: ja, meg a négyszögletes kerek erdő. ménem vagy a kossuthtéren.
u.i.: azé kaptam általánosban ötöst matekból, me ki tudtam rakni:)
@Spániel:
Gyurcsány egy meghökkentő figura.
Nem gondoltam volna, hogy visszatér a politika színpadára, berobbant, és tényleg meglepetéseket okozott, a Fideszben ijedtséget.
Mint Knósszosznak írtam, óriási előnye, hogy bármit tesz, nincs vesztenivalója.
Nem véletlen, hogy megakadályozzák rendre, hogy ne legyen frakciója, mert ezzel kevesebb lehetősége van szólni, amitől a Fidesz nagyon tart.
Azt mondod, hogy rehabilitálni kéne.
Ez egy folyamat, hiszen az "elmúlt nyolc év" szlogen kifulladóban van, a politikai előretörésére irányul a figyelem.
Az nem vitás, hogy sajátos helyzetben van, hiszen ahogy írod, az ellenzéki pártok is ellenfélnek tekintik, így ezzel is számolnia kell.
Azonban nem kell félteni, mert megszállott politikus, inkább megveszekedetten fog küzdeni, de nem lép le a porondról.
@Mariann19: olvastam egy elemzést a népszabiban - nol.hu/belfold/elemcsere-1466699 - itt már nem elmarasztalóan, inkább elismerően írnak Gyurcsányról, DK-ról és teljesítményéről.
Új szelek fújnak.
Azért szó ami szó, a fidesznek még mindig több gógyija van, mint az ellenzékének. Mert ugyébár, ha a megváltoztatott választási törvénnyel alapján csak összefogással lehet kiütni őket, akkor jól kalkuláltak, hogy nem lesz itt belátható időn belül összefogás. Majd amikor lészen, akkor meg olyan törvényt csinálnak, ami nem teszi lehetővé összefogások indulását a választáson. Eccerű ez kérem, csak menni/látni kéne, menni/látni kéne....
@The Lonewolf: "Az MSZP vezetői vegyék már észre, hogy végük, és pont. Hagyják, hogy fiatalabb és rugalmasabban gondolkodó és reagáló emberek megjelenjenek végre a baloldalon. Gondolok itt Bajnaira, aki ha nem is okvetlenül fiatal, de rugalmasabban gondolkodik, és a többi PM-es emberkére.
Velük lenne esélye 4 év múlva a baloldalnak. Az MSZP-vel annyi, mint mókusnak az erdőtűzben. "

Speciel Zuglóban a posztoló által ócsárolt Tóth Csaba megnyerte áprilisban a választást, májusban az Összefogás 3 pártja ugyan külön indult, de együtt összeadva 40,79%-ot kaptak Zuglóban (összehasonlításul: Budapesten 37,67%, országosan 27,9%), míg a Fidesz 40,94%-ot (Budapesten 43,75%, országosan 51,49%).
Azért látszik a különbség, hogy Budapesten az összesített eredménynél az MSZP-DK-Együtt és a Fidesz közti különbség 6,08%, addig Zuglóban csupán 0,15%.
(országosan pedig 23,59% különbség)

Sem a te, sem a posztoló szándékait és politikai naivitásotokat nem értem.
Nem értem mit akartok: a nyerhető körzetekben is tovább legyen Fidesz hatalom, csak mert a szocikkal pfuj-pfhuj büdös összefognotok nektek? Inkább azt látom, hogy jobban anyázzátok a szocikat mint a jobbikosok és a fideszesek együttvéve. Szerinted így le lehet valaha is váltani a Fideszt? Vagy inkább maradjon csak a hatalomban a Fidesz, csak a szocikkal ne kelljen összefogni?

Ott ahol a szocik kikaptak, azért kaptak ki, mert alig kampányoltak, és a kampányuk is gyenge volt - az országos pártvezetés pedig igencsak erőtlen, gyenge, béna kampányt folytatott. Viszont, ahol nyertek áprilisban, és májusban is messze az országos átlag feletti eredményt értek el, ott azért tudták elérni, mert az elmúlt 4 évben folyamatosan jelen voltak a választók számára (Zuglóban pl. kommunális adó, Hermina utcai rendelő bezárása, meg a Városliget beépítése ellen tüntettek, aláírást gyűjtöttek, folyamatosan kitelepültek nemcsak a kampány finisében, hanem az ellenzéki 4 év során is, stb....).
De azért ti csak összetátok meg a baloldalt, és uszítátsák egymás ellen az MSZP-t, DK-t, Együttet ott is, ahol összefogva lenne eredménye ősszel legyőzni a Fideszt - had röhögjön a markában Papcsák meg a rezsibiztos. Kinek a szekerét toljátok? Vagy csak politikailag ennyire naivak vagytok, és az MSZP-t gyűlölő érzelmeitektől nem tudtok a józan észre hallgatni?
@Spániel: Nocsak, nocsak.
Ennek a közel másfélmilliónak nemsokára a Fidesz nagyon örülne.
Az újságcikk sem elmarasztaló?
Márcsak azért, mert eddig nem volt vonalas a DK-t méltatni, inkább dehonesztáló megjegyzésekkel illeték a pártot.
Nézd! A választási %-a az azért elég meggyőző, ez olyan mint a foci, gólra megy a meccs.
@látjátok feleim szümtükkel: azt csócsáltuk fentebb, talán már mindegyik párt matekozik rajta, hogy nem jó üzlet az ellenzéknek nyerni. Szerintem már beárazták.
@fehérfarkas: kérek egy érvet, miért szeressem az mszp-t.
@tristen2005:
Az előző linkedhez.
A Gémesi György interjúban már nem hallatszott, hogy a kistelepülési polgiktól megvont jövedelem mindössze 100 millió Ft/év.
Megéri?
Ezek az emberek tényleg mindennemű feladatot el kell, hogy lássanak.
A pályázatírástól a Mari néni algopirin beszerzésétől az ebédhordásig, a törvényesség betartásától az oktatásig.
Ők a közigazgatás szürke eminenciásai.
Ki ez a Megyeri Kálmánné, aki imáiba foglalja Orbánt? Még nem hallottam róla.
@látjátok feleim szümtükkel: "Azért szó ami szó, a fidesznek még mindig több gógyija van, mint az ellenzékének."
eszednél vagy? te aszt gógyinak nevezed, hogy a fityesz a választások előtt pár hónappal megváltoztatja má megint a törvényt!
én eszt inkább valamiféle maffiamódszernek hívnám:(
Izgalmas őszünk lesz.

"Több probléma is akadályozza a fejlesztési források Magyarországra érkezését: Brüsszel több operatív programot befagyasztott az útépítési pályázatoknál tapasztalt hiányosságok miatt ("aszfaltkeverő-ügy"), az Európai Bizottság változatlanul nem elégedett a hazai fejlesztéspolitikai intézményrendszer legutóbbi átalakításával, és ugyanezért a Norvég Alapokat is befagyasztotta Oslo. Emellett gőzerővel kellene dolgozni a kormánynak a következő hétéves fejlesztési ciklus előkészítésén, hiszen ott is lehetnek még a partnerségi megállapodással kapcsolatban nézeteltérések Brüsszel és Budapest között.

Ebben a költségvetési ciklusban ugyanis már csak olyan projekteket lehet uniós forrásból támogatni, amelyek az Európa 2020 stratégia által kitűzött célok és az országspecifikus ajánlások teljesülését szolgálják. A magyar kormánynak ez utóbbival kapcsolatban meglehetősen kritikus a hozzáállása: rendre csak szőrmentén teljesít néhány brüsszeli ajánlást.
Eddig ezt minden ország büntetlenül megtehette, az új költségvetési ciklusban azonban ez nem lesz ilyen egyszerű. Márpedig célszerű lenne októberig dűlőre jutni Brüsszellel az operatív programokról, hiszen novemberben alakul meg az új Európai Bizottság, és ha októberig nem állapodunk meg Brüsszellel, akkor ismét hónapokat csúszik az új ciklus forrásainak elosztása.

Az uniós források felett diszponáló Lázár János legfontosabb feladatának most a civilek abajgatását érzi."

nepszava.hu/cikk/1023371-fenyegetozik-a-kormany/
@Mariann19:

Nem tudom ki a Mariska, a facsén jött 1 megosztás, de az OPNI-ban örülnének a hölgynek:)
@tristen2005: :)

a hvg-ből linkeltem, de valóban a hazánkba szakadt külhoni magyarunk üzletét boncolgatta a cikk...

a másik témád pedig érdekes megfogalmazásban adtad elő:

"évek óta próbálom ugatni, hogy Gyurcsányt rehabilitálni kellene végre, most már van komoly összehasonlítási alap is."

rehabilitálni azt kell aki bűncselekményt követett el és leülte a kiszabott büntetést...
szerintem van egy óriási hiba a közvélemény alakítása még az ő idejében sem volt a kezükben (kezében).
-sosem beszéltek világosan...
-sosem mondták el, hogy amit csináltak (pl adat eltitkolás, "trükkök") az egy "szokásos" gyakorlat volt és hogyan alakult ki...
-hagyták a tömeget libázni és a bábolnai mutyit meg nem harsogták, ami betett a a libásoknak...
-nem harsogták a devizahítel veszélyét, pedig a bankoknál már 2001-ben 57% aránya lett a hitelezéseknél a devizának...
stb, stb, stb...

szóval anélkül, hogy védenék bárkit: tudomásul kell venni, hogy a bal és liberális oldalon az egészséges önvédelmi reakció sem működött (működik!) közösségi szinteken sem.
látni kell, hogy a jobb oldali és ráadásul "keresztyén" kurzus tagjai milyen vehemenciával zárnak össze a legnagyobb lopások, mutyik, embereken átgázolás után is védik a mundért.

sosem voltam párttag, de erős a szociális érzékem ezért akik valamit tudnak tenni a jövő további elrablásának megállításában az talán a Gyurcsány és Bajnai, szerintem...
és ezt nagyon nehezen írom le, mert akik szereplői voltak az elmúlt húszon évnek sajnos kevés bizalmat érdemelnek mert a káosz létrehozásában részük volt...

majd ha azzal kezdik, hogy kocsi és minden más béren kívüli juttatás nuku, addig amíg az adófizetőknek járó állami szolgáltatások amit az adójukért kapnak nincs normális, elvárható szinten - addig itt senki semmilyen címszó alatt nem lapátolhat ki magának és családjának, barátjának milliókat.
ha a svédek és más gazdagabb országok ezt megtudják simán csinálni, akkor nálunk is közlekedhetnek a tömegközlekedéssel a vezetőink például!

(bocs! nagyon hosszú és szétszórt lett, mert vagy 3x abba kellett hagynom...
de talán megérthető valami belőle)
@fehérfarkas:

Ha higgadtabban szemléled a helyzetet. akkor az alábbiakat nem nehéz belátni:

- Zuglóban egy asztali lámpa is nyert volna Papcsákkal szemben
--ha az LMP tisztességesebb Várnaival, ő nyer
- Tócsa bűnei nincsenek annulálva, mert P verhető volt
- az összefogás nem volt sikeres, és mint látjuk, az MSZP részéről tisztességes se
- nincs diktáló helyzetben egyik párt se, tehát egy áprilisi típusú összefogás mégegyszer nem jöhet létre
- azzal mindegyik párt tisztában van, hogy együttműködés nélkül nincs nyerés. Ennek optimális formáját kell megtalálni.
- olyan arányú az elvándorlás a maszoptól a dk-hoz, hogy lassan nem marad semmi súlya, vonzó arc meg szinte nincs is
- a megújulásra pillanatnyilag képtelen, bár Lendvai azt hiszi, majd ő megteszi, amit 24 évig nem tett meg. Hiteles? Aligha.
A tisztújítás meg fogja mutatni, mire lehet számítani.
Nincsenek vérmes reményeim, hallva, hogy kik kapaszkodnak a székükbe.

-
@Mariann19:
Nem, valóban nem lettél megszólítva, pedig a szándék megvolt, de megvolt a kapkodás is.
Válaszodra viszont csak egyetértést tudok jelezni.
@guma:

Köszönöm megtisztelő és hosszú válaszod, de olyat, hogy a Gyurcsányt rehabilitálni kell, na olyat én nem írtam. Valamikor 1 éve írtam ide a blogra, fogjátok még Gyurcsányt megbecsülni, a maradékok közül.
@iii: "Tócsáék mivel magyarázzák az Együtt-PM esetleges jelöltjének elutasítását, amikor Zuglóban (is) ők a legerősebb ellenzéki párt, 2,5%-kal verték az MSZP-t??"

Janicsákot te komolyan gondolod polgármesterjelöltnek? Hol élsz, a holdon? Mert, hogy nem Zuglóban az hétszent!
Janicsákkal nem nyerni lehet, hanem biztos bukásra menni. És őt nemcsak a helyi szocik nem támogatnák, hanem a DK sem, meg a lakosság Papcsákot leváltani akaró részének a többsége sem.
Aki Janicsákot akarja, az hallgassa a ZiZi Labort, vagy szervezzen meg neki egy Zizi Labor koncertet - talán 1-2 ezer fő el is menne a koncertjére, de polgármseternek elindítani? Ez nem vidéki hakni show!
Ha már mindenáron zenészt akartok, akkor miért nem Bruce Dickinsont indítjátok? Ő Sport Arénát a múlt héten teltházasra megtöltötte :D
(ráadásul nemzetközileg Japántól az USÁ-ig ismert, és nemcsak énekes, hanem vívó, könyvíró, pilóta, focista is, és saját kis repülőtársasága van, meg kocsmája, és van rengeteg pénze, úgyhogy nem megélhetési politikus lenne, hogy kirabolja az önkormányzatot mint Papcsák;
ha már mindenáron zenészt akartok indítani, akkor Janicsák helyett Dickinsont javasolnám)
@fehérfarkas: Te valami nagy tévedésben vagy, Janicsák nem az EPM jelöltje, ott volt egy igen jelentős vessző :). Janicsák a ZÉK jelöltje volt 2010-ben, azt nem tudom, hogy most lesz-e. Az Együtt-PM még nem árulta el, kit indítanának.
@guma: én írtam a Gyurcsány rehabot, nem jó szó és fogalom, inkább a további alaptalan gyalázást kellett volna írnom.
@Mariann19:

nem kell szépíteni, ez a "rabszolgatartás" egyik formája...
itt egy érdekes sziget Európában, ahol még 2008-ban is feudalizmus volt...
nézd meg milyen ötletet "loptak" innen vezetőink:

offforever.blog.hu/2012/08/06/ahol_2008-ig_europaban_meg_feudalizmus_volt

különben most a nőket is betuszkolják a helyükre - szülőgépek lesznek ha akarják, ha nem...
már ott a javaslat, az új nyugdíjfrontvonalra...
annyit és csak azok kapjanak akinek gyereke van - minél több, mert a nyugdíj nagyságát is ez határozná meg...
nem részletezem, mert olyan undor van bennem, hogy csak fröcsögni tudnék!

azért meg különösen, hogy az akadémia is adta a nevét ehhez a szennyhez...
@tristen2005: bocs! :)))

a megszakítások következménye volt a félreértés...
(elnézed, hogy máshol járt az eszem? :DDD)
@Spániel: elmegyek zuhanyozni! :DDD

néha összekeverek mindent, de annyira a bögyömbe volt a rehab, hogy mondandomhoz csaptam figyelmetlenül...
@guma:

Megbocsájtom szétszórtságod, betudom női szeszélynek::))
@tristen2005:

Lemaradt, az nagyon finom süti:)
@iii:

Teljesen mindegy kinek volt Janicsák a jelöltje - mert ő maga nem egy húzónév. Az Együtt-PM-re Bajnai miatt szavaznak sokan. Bajnai miatt és nem Janicsák miatt. Csakhogy ősszel az önkormányzati Zuglóban nem fog Bajnai indulni (meg semelyik más kerületben - ha indul, akkor fővárosi szinten főpolgármesternek, már amennyiben úgy gondolja, hogy el akar azon indulni, és a szocik meg a DK támogatja; mert egyedül nyerni nincs esélye, a baloldal megosztásával meg Tarlós uralma folytatódna tovább újabb 4 évre).

Azt kell megértened, hogy az önkormányzati választásokon sokkal fontosabb a helyi jelölt személye, mint az országos pártvezetés húzóneve. Itt most nem Mesterházy vs. Bajna vs Gyurcsány a tét, mint az EP választáson, hanem Papcsák, a rezsibiztos, az oktatást tönkretevő Hoffmann Rózsa és a több fideszes leváltása. Megosztott baloldallal az összes fideszes röhögve megnyeri az önkorit.
Janicsák? Ez nem egy 10 ezres kis város vagy egy ezer fős kis falu, ahol a Zizi Labor kultusz akkora, hogy a helyi művházat meg lehet tölteni. Ha Janicsáknak kevés a pénze akkor menjen el a falvakba haknizni, de ne egy fővárosi kerület polgármesterségéből álmodozzon arról, hogy újra pénzhez juthat.
Az Együtt-PM Janicsákkal szerez ősszel 12-13%-ot - és akkor mi van? Lesz 1-2 ellenzéki képviselője a közgyűlésben, és továbbra is Papcsák emberei lesz a kerület?
Ez tudod kinek jó? Egyedül Papcsák meg a fideszeseknek. A zuglóiaknak biztos nem jó.
Ha neked az a politika, hogy rég levitézlett zenészeket akarsz polgármesternek jelöltetni, csakhogy ne kelljen az általad gyűlölt szocikkal összefogni, akkor jól be is bizonyítottad a hozzáértésedet.

Gyűlölheted a szocikat, a szíved joga - csakhogy a választásokat szavazatok számára játszák, és ott nem a Matelcsy féle unortodox matematika számít, hanem az Obádovics féle ortodox matek. A kérdés pedig az: Papcsák embereit leváltani vagy hatalomban hagyni.
Aki zuglói, annak van összehasonlítási alapja a korábbi és a mostani ciklusokkal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, me nem érdekel ez a baromság, amit faszbuknak neveznek. az iwiwet is leszartam, és ma má nincs sehol, tovább nem folytatom:))
@Orica Középföldi:

Nem véletlenül tettem be a számokat, a tényadatokat (a számok a valasztas.hu oldalról származnak). Én a Városliget mellett lakom, és nekem nagyon nem mindegy ki fogja irányítani a Ligettel szomszédos kerületeket. Főleg a Városliget beépítése förtelem miatt.
Itt, ezekben a kerületekben áprilisban és májusban is sokkal jobban szerepeltek a szocik mint akár az országos átlag, akár a fővárosi átlag. Ennek meg van az oka. éppen ezért ezekben a kerületekkel kapcsolatban szánalmasak lednvaizások6mesterházyzások/szocizások. Ezekben a kerületekben nem véletlenül szerepeltek jobban a szocik.
Az összefogás megbontására való törekvőkkel szemben meg kíméletlen leszek. Ugyanis ha már országosan nem sikerült leváltani a Fideszt, akkor legalább a saját meg a szomszédos kerületekben sikerüljön. És ezekben a kerületekben az esély meg is van rá - de csak közösen, összefogva. Aki ez ellen uszít,azt a Fidesz fogadatlan prókátorának számítom. Logikailag nincs más lehetőség. Vagy a Fidesz leváltását támogatod, vagy a hatalomban tartását. Válassz! De a hozzászólásai alapján ítélek meg mindenkit! Csak és kizárólag a hozzászólásai alapján.
A politikai naivitásokat, meg a zsigeri gyűlöletet a szocikkal szemben aszerint fogom kezelni.
@Spániel: "kérek egy érvet, miért szeressem az mszp-t. "

Nem kell szeretned az MSZP-t.
Tudnék rá érveket mondani, de itt most nem házasságról vagy szerelemről van szó, hanem választásról: a fideszmutyikat akarod továbbra is mindenhol - vagy ahol van lehetőség elküldeni a mutyistákat, az országot tönkretevőket, ott élsz ezzel a lehetőségeddel és elküldöd őket ()
@tristen2005: akkor mellé egy kis pia, de találsz ott más finomságokat is :)

"Hat alacsony tumblerpohárba málna- és eperszemeket rakni. Shakerben tíz deka pürésített málna és ugyanannyi eper, egy-egy deci konyak és Cointreau, két deci citromos vodka, frissen kifacsart citromlé és cukor ízlés szerint, maréknyi zúzott jég. Pár másodpercig erőteljesen rázni, szétosztani a hat pohárban, inni. Málnás fröccsnek kissé unortodox ugyan, de jó."

Read more: offforever.blog.hu/2014/06/08/malnazunk_vancsaval_-d#ixzz34AHH1GTu
@guma:
A szigeten meghonosodott parlamenti összetétel nálunk is alakulóban van, hűbérúri összetételben.
Olvastam a gyermekszámhoz kötődő nyugdíjról, és nem akartam hinni a szememnek, hogy a gyermekteleneknek ne járjon nyugdíj.
Ám ráteszek neked egy lapáttal, ma olvasom a híreket, és a címen fennakadt a szemem.
"35 év alatt kötelező lesz szülni."
Valami feminin laptól jött a kiemelés, de már a felvetés is rosszat sejtet a fenti, mindkét ügyben.
Viszont a szigeten érvényes adózást, a tizenharmadot elfogadnám. Hűbér ide, vagy oda.
Visszatérve a szüléshez kötődő nyugdíjra. Tessék mondani, járulékot akkor is kell fizetni, ha valaki nem akar gyermeket? Mi van, ha az apa neveli a gyereket, stb. stb.
De utálom ezt a kényszerekkel telített helyzetet!
@fehérfarkas: tényleg nem érted? azért süllyedt a mocsárba az mszp, mert visszaélt a hatalmával és ugyanolyan hazug, mutyista, csaló, tolvaj párt volt, mint a fidesz. És ezt nem felejtették el az emberek.
Itt nincs már vagy-vagy.
@Mariann19: bemásznak az agyakba és ágyakba... :((((
undorító!

adok helyette Kiscillagot:

részlet:
Jönnek a nyugdíjas bácsik, a fogatlan ország, a megszomorítottak
Szerencsére senki nem aláz meg senkit,
Mer' a tömegek de nyugodtak
2084-ben, mint addig minden évben Ákos után tűzijáték
A szögesdróton túl is megy a műsor, úgyis
Hogy minden perc ajándék
Ezeknek ott

Ollé, ollé, ollé ollé ollé!
Engedd meg, hogy gratuláljak!
Ollé, ollé, ollé ollé ollé!
Engedd meg, hogy gratuláljak!

Ez a részlet olyan romantikus lett valamiért
Biztos tetszeni fog Neked, csöndesen ülve a kandallódnál...

Van a barátaid pénze, tudom megdolgoztak érte, nagyon fárasztó lehet
A szájakba dobálni, a tolongásban bármi közbejöhet, ezek
Ott lent lökdösődnek a segglyukaknál,
Jönnek az extrém helyzetek
De a végén tiszta minden részlet,
Itt a gépben nincsenek porszemek

Ollé, ollé, ollé ollé ollé!
Engedd meg hogy gratuláljak!

www.youtube.com/watch?v=ixbUzphvoZk
@Spániel:

És az MSZP miniszterelnöke volt a most az EP választáson MSZP-vel szemben indult Gyurcsány meg Bajnai. Ráadásul a mostani MSZP elnökség (pontosabban a most lemondott elnökség, akik helyett tisztújítás kell) többsége Gyurcsány és Bajnai kormányában max osztályvezetők/főosztályvezetők voltak illetve Mesterházy államtitkár volt. Az Együtt-PM Bajnai utáni legmagasabb vezetője az a Szigetvári Viktor, aki korábban az MSZP kommunikációs "guruja", "spin doktora" és kampányfőnöke volt, illetve államtitkár meg kabinetfőnök az "elmúlt 8 évben".

Bajnai nekem szimpatikus, de ez a szembeállítás, hogy az MSZP a régi lejárt lemez az Együtt-PM (vagy a DK) meg a megújhodás, az kb olyan, mintha Orbán és Lázár kiválna a Fideszből és magukat a megújulás pártjának mutatnák, csak mert noname emberekkel veszik körül magukat.

Nézd, ha a kérdés, hogy Bajnai vagy Mesterházy, akkor természetesen Bajnai. De ha már az a kérdés, hogy Kónya Péter vagy Botka László, akkor már 1000x inkább Botka mint Kónya.
Egyébként én is a külön indulást támogatom ballibeknél!

Akkor 23-bol 23 kerület Fidesz vezetésü lesz! :DD
@Benjamin Eisenberger: eltévesztettél 1 betűt!

nem nyert, csak nyelt...
ne erőlködj tovább, ma nagyon leszerepeltél... :(
@guma:

Bammeg annyi esze nincs a baller ellenzéknek hogy ha 3 felé külön indulnak akkor egyiköjük sem nyer kerületet és az összes Fideszes lesz (ami nem baj) :D

Ha ennyi nem esik le nekik akkor tényleg reménytelenek :DD
@Spániel: "tényleg nem érted? azért süllyedt a mocsárba az mszp, mert visszaélt a hatalmával és ugyanolyan hazug, mutyista, csaló, tolvaj párt volt, mint a fidesz. És ezt nem felejtették el az emberek.
Itt nincs már vagy-vagy. "

Bocsi, de az EP választás pont azt mutatta, hogy az "elmúlt 8 év" 2 miniszterelnökét (Gyurcsányt, Bajnait) a fővárosban és a nagyvárosokban sokkal jobban kedvelték mint Mesterházyt.
Ráadásul a fővárosban több kerületben áprilisban az összefogás (MSZP + a volt MSZP-kormány miniszterelnökei: Gyurcsány és Bajnai párjai) jelöltje nyert. És most az EP választáson is több kerületben az alacsony részvétel ellenére is az MSZP és Gyurcsány meg Bajnai pártjai együtt szép eredményt értek el. Nem véletlenül akarja most közvetlenül az őszi választások előtt csak a fővárosi választási törvényt módosítani a Fidesz.
Papcsák saját magát verte meg, nem pedig ez az MSZP-s jóember.
@fehérfarkas: Jaj, de nehéz fejed van neked! Nem érted? Janicsák meg az Együtt-PM az két különböző dolog, semmi köze az egyiknek a másikhoz. Úgyhogy az egész, amit írtál értelmetlen.

Bajnai szerepét meg nem kell misztifikálni. Valóban ő volt a húzónév, de azért Karácsony Gergely és Szabó Tímea is elég ismert és népszerű emberek. Nyilván polgármesternek olyat fognak jelölni, akinek esélye lesz Papcsákot megverni.

A szocikat meg nem utálom egyáltalán, csupán a szerepük már nem olyan, mint 2010 előtt, de ők ezt nem akarják belátni.
@fehérfarkas: és vajon miért kedvelték jobban? Talán azért, mert változtatni akartak a harácsgazdálkodáson - GYF -, Bajnai meg gatyába rázta a szétlopkodott gazdaság maradékát.
Ez a két ember maradt minden agrersszív karaktergyilkolászás dacára még elfogadható alternatíva az emberek számára.
@Benjamin Eisenberger: Hát hogyne! Mint áprilisban.
@iii:

Ja kurva népszerüek! :DD Bukott is az elöbbi a körzetében nem kicsit :D
@Benjamin Eisenberger: Nem hülyék ezek van eszük. De gondolj bele: Ha a DK-t odaengedik, az lesz az első feltétele, hogy lőtte a második, harmadik helyet. Vagy az első hármat.

Aztán persze majdnem biztos, hogy a jelöltjük vagy valami ótvar szdsz-es, vagy valami huszonéves, hiszen ők úgy vannak vele, úgy sem jutnak be. Ezek a ballib média által felpuffasztott alakulatok, mint pld. a milla, valójában nagyon gyengék.

Mindezt a te bőrödre.

Na ezért nem fognak össze, mert ha már kihullik valaki, hulljon ki saját jogán.
@Spániel:

Azért ne istenítsétek már ezt a két undorittó sunyi hazug férget!! (gyurcsány+bajnai)
@iii: "Jaj, de nehéz fejed van neked! Nem érted? Janicsák meg az Együtt-PM az két különböző dolog, semmi köze az egyiknek a másikhoz. Úgyhogy az egész, amit írtál értelmetlen."

Janicsákot az Együtt-PM vetette fel polgármesterjelöltjének, hogy ők őt támogatnák.
Én meg ezért írtam, hogy Janicsák jelölését érthetően sem a szocik, sem a DK nem fogja támogatni - és így nehéz lesz összefogni, ha az Együtt ragaszkodik Janicsákhoz.
@Benjamin Eisenberger: Öcsém, te is tévedésben vagy. Attól még lehet egyetlen baloldali jelölt, hogy listán külön indulnak, sőt, a plakátokon is meg lehet jeleníteni a közös támogatást, akkor is, ha papíron egy párt jelöltje csak az illető.

Így aki nem szereti a szocikat, az is szavazhat a Fidesz ellen.
@iii:

Ezért drukkolok hogy külön induljanak a ballibsik!
@fehérfarkas: Ezt honnan veszed ezt a méretes baromságot, hogy Janicsákot az Együtt-PM jelölné??
@guma: Elolvastam, meghallgattam.
Nem lett jobb kedvem, mert gondolatébresztés volt.
Ez a jóember indul? Nem cinikuskodásból, de amíg nem láttam a plakáton 4 éve addig nem is hallottam róla hogy ki ez, mi ez :DD

kep.cdn.index.hu/1/0/168/1682/16828/1682865_03accbc0cb7fd322d1a40dd2711f9523_wm.jpg
@Benjamin Eisenberger: Külön fognak, de nem lesz örömed benne. Ballibsik meg nincsenek, ezt is elfelejtheted. A liberalizmus, legalábbis politikai értelemben, jobboldali ideológia. Emberjogi értelemben viszont minden kultúrlény liberális. Aki nem, az jobbikos vagy még rosszabb.
@iii: "Ezt honnan veszed ezt a méretes baromságot, hogy Janicsákot az Együtt-PM jelölné?? "

Te csak ennyire vagy jártas a zuglói ügyekben? De közben azért osztod az észt.
Nemcsak az országos médiából kellene tájékozódnod, ha kerületi dolgokba ütöd az orrod - és másokat kioktatsz.
@Benjamin Eisenberger: Elmondanám, a legjobban teljesítő ellenzéki jelölt volt, magasan a listás eredmény fölött végzett. Úgyhogy hülyeségeket beszélsz.
@fehérfarkas: Ismételten kérdem, honnan veszed?
@Benjamin Eisenberger: de ha nekünk pont ez a két isten kell, Bendzsi-
Láttad a táblákat, polókat a birkamenetben: Orbán az élő isten.
Ahhoz mit szólsz?
@iii:

Na és róla hallottál-e már? Mert mostanában ""egy kicsit"" mintha háttérben lenne az ifjú szoci :)

kep.cdn.index.hu/1/0/168/1682/16828/1682865_03accbc0cb7fd322d1a40dd2711f9523_wm.jpg
@iii:

mondjuk kerületi emberektől - olyanoktól akik aktívan részt vesznek a helyi politikai életben, és a kampány során is lehetett velük találkozni Zuglóban?
@iii:

Tudod, a saját lakóhelyem környékét és politikai életének a szereplőit nemcsak a médiából ismerem.
@iii: Ezt a baromságot. Lehet, hogy a jobbikos liberálisabb még nálad is, sőt egészen valószínű, ismerve egy átlag liberális "demokrata" toleranciaküszöbét.
@fehérfarkas: Aha. Én nem vagyok zuglói, de utánaérdeklődöm.
@♔bаtyu♔: A jobbikos saját magát sem tartja liberálisnak, így komplett hülyeségeket beszélsz. Az emberjogi liberalizmus az egész nyugati civilizáció alapja, na persze akiknek a kazahok, irániak és putyinok a barátai, az nyilván nem így gondolja.
@iii: "Aha. Én nem vagyok zuglói, de utánaérdeklődöm. "

Nyugodtan.
Bár Szigetvárit ismerve, hamar be fogja áldozni Janicsákot, ha arról van szó. Ugyanis Zuglóban van esély nyerni összefogással, és ne felejtsük el, hogy az országban először itt Zuglóban történt meg az összefogás. Amikor még az országos pártvezetők vitatkoztak egymással, akkor Zuglóban már együtt kampányoltak.
@fehérfarkas:

De Zugloban azért nyertek Tócsáék mivel az Örs Vezér téri panellakótelep (Füredi uti) hozzá lett csatolva egy másikhoz áprilisban, ez a városrész viszont erősen Fideszes!

Most viszont mivel a 14. kerület része ezért Papcsák előnyben lesz!

Ezt nem veszitek számításba!!
@iii: Te ennyire ostoba vagy? A Jobbikos olyan liberálisnak nem tartja magát, amilyen te is vagy, de ez nem is csoda. A legtöbben elutasítják a a magadfajta "liberálist", nem csak a jobbikosok.

Gondolkodásod hiányát jól mutatja a második bekezdésed is. A nyugati civilizáció alapja egyrészt a gyarmatosítás volt, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy Brüsszelben jobb összeesni az utcán mint Teheránban.
@fehérfarkas: Persze, de erről az összefogás tripről le kell jönni, barátom. Ez már áprilisban se jött be. Összefogni csak olyan mértékben és formában, amennyire feltétlen szükséges.
@Benjamin Eisenberger:

Zuglóban mind a 15 választókörzetben áprilisban az összefogás nyert. A családi házasokat tartalamzóban, a Városliget melletti polgári bérházakban és a paneles területeken egyaránt.
@Benjamin Eisenberger: Én általában odzkodom mindennemű olyan megállapítástól, ami túlontúl változtathatatlan és vulgáris, de most muszáj leírnom a következő véleményem:Te nagyon hülye, Te!!
@iii:

Zuglóban jelenleg nincs más esély.
Összefogva áprilisban nyert a baloldal listán és egyében egyaránt. Májusban a sokkal alacsonyabb részvétel ellenére (amikor a Fidesz törzsszavazó biztosan elmentek szavazni) pedig a 3 párt együttesen 0,15%-kal, vagyis 55 szavazattal kapott kevesebbet a Fidesznél.
@iii: Erre még reagálni sem érdemes. :)
@♔bаtyu♔: Nincs ilyen liberális meg amolyan liberális, ez tipikus jobboldali hülyeség. Vannak alapvető elvek, lásd Emberi Jogok Nyilatkozata, aki ezt elfogadja, az liberális. Utána már lehetnek részletek, amiben különböznek.

Nyugati civilizáció alatt a mostani állapotot értem, sötétkém, ahogy kereszténység alatt se az inkvizíciót értjük.
@fehérfarkas: Nos, elsőkézből kaptam a választ a PM vezetéséből: nem igaz.
@fehérfarkas: Az összefogás mindig kevesebb szavazatot hoz, mint külön-külön. Az EP-választáson is többet értek el külön, mint közösen.
@iii:

Az is liberális dolog, nemde??

Na, ebböl nem kér a magyar nép!!

A liberalizmusbol! Tapasztaltuk már a fodor gabriella meg a "magyar" bálint féle libsi méylségeket! ELÉG VOLT!

Ezt nem érti meg a baller ellenzék!
@iii: Na szerintem ezt hagyjuk.
@Benjamin Eisenberger: Az neki a liberalizmus, aki elfogadja az Emberi Jogok Nyilatkozatát.

Nyilván ez a szemkilövető vérszadeszosoknak semmibe nem került:)))
@Benjamin Eisenberger:
Te kerényi mesterhez jársz különórákra, hogy így bebuzultál? Szíved joga, azonban azt se felejtsd el, hogy a hetero házasságnak is vannak olykor komoly veszélyei, az egyik legsúlyosabb következményként mindjárt itt vagy te. Csak óvatosan evvel...
@taga20:

Lehet bárminek nevezni, a lényeg akkor is az, hogy a fidesz rákényszerití az ellenzékre az összefogást. Nos ha nem megy, az nem a fidesz hibája.

Összefogni meg nem azt jelenti, hog egy ágyban is kell aludni, csak azt, hogy kell találni egy madzagot, amit mindenki meg mer, és meg tud fogni, oszt amellett menni. Ha ennyi kompromisszumra nem képesek, akkor mi vagyunk egy nyomorúságos nép, aki még egy jól gondolkodó ellenzéket sem tudhat magának.
@Benjamin Eisenberger: Először is buziházasságnak csak a homofóbok nevezik. Amit te művelsz, az szimpla gyűlölködés, nyilván jól megfér a mély vallásosságoddal...

Ha rákérdeznék, semmilyen konkrétumot nem tudnál mondani, ami Fodor Gabrielláról szól (magyarul nagybetűvel írják, egyébként).

Olyan erősen katolikus országokban, mint Spanyolország és az USA több állama, nem látnak ebben problémát. A magyar nép, ha nem ilyen acsarkodásban élne, valószínűleg ugyanígy nem bánná, hiszen miért zavarná az én házasságomat az, hogy mások is házasok?
Mondjuk azon csodálkozom hogy a déká a szocikhoz ült be nem a libsikhez az ep-ben!
@iii:

Bennem és a legtöbb emberben a leginkább a tulzott homoklobbi kelt undort!

És tévedsz! Spanyolországban nincs homokházasság!
@iii: "Az összefogás mindig kevesebb szavazatot hoz, mint külön-külön. Az EP-választáson is többet értek el külön, mint közösen. "

Csakhogy a mostani győztes mindent (győzteskompenzáció) visz választási rendszerben a vesztesek töredékszavazatai a győztest erősítik. Az új választási törvényben nincs olyan, hogy ha 3 vesztes koalára lép, mert együtt többet kaptak mint a Fidesz, akkor ők vezethetik majd a kerületet. Ugyanis pont a győzteskopenzáció miatt nem lesz annyi mandátumuk, mint szavazatarányosan járna nekik - a győztesnek több mandátuma lesz,, mint amennyien százalékosan rá szavaztak, a veszteseknek meg kevesebb.
A régi választási rendszerben, ahol a töredékszavazatokat a vesztes pártok kapták ott működött a külön induló aztán később koalíciót kötő stratégia. De az újban sajnos nem. Ezek a játékszabályok - és ezek alapján kell a választási, kampányolási és szövetségesi stratégiát kialakítani.
@Benjamin Eisenberger: Egy világ fog benned összeomlani! Kapaszkod meg, már 9 éve van.

www.origo.hu/nagyvilag/20050711megkotottek.html
@iii: A magyar népet nem a buziházasság zavarja, hanem az a hiszti ami körülötte van. Ha valahol magasról szarják ezt le, az inkább épp itt van. Az emberek legkisebb problémája is nagyobb annál, hogy ezzel foglalkozzanak.

Épp ez irritálja azokat, akik provokálni szeretnének.
@fehérfarkas: Éppen ezért listán külön kell indulni és az egyéni jelöltekről meg kell egyezni, ki hol indul. A polgármesterjelölt lehet közös.
@Mariann19: még énekeltek is :)

"A vonuló menet percről-percre nőtt, folyamatosan csatlakoztak hozzá újabb és újabb demonstrálók. Sok a fiatal és a kisgyerekes család, valamint a biciklista, így kifejezetten majális hangulat uralkodott, az Alagútban meg fiesztává alakult a menet, mert az Alagút akusztikáját kihasználva énekelni kezdtek és különböző rigmusokat skandáltak, egyebek mellett azt, hogy "Nem kell Orbán, Nem kell Lázár, szabad népnek nem kell császár" vagy hogy "Megcsörren a telefon, haptákban a Telekom"."
@♔bаtyu♔: Provokálni te és kis barátod provokál, például a buziházasság kifejezéssel is.
@iii:

Még az amerikai South Park is buzizik.

Akkor ők is provokálnak?? :))
@iii: Ne vedd provokációnak és kész. Ha pedig annak veszed, a te bajod.
@Benjamin Eisenberger: Már megy is feljelenteni a Suth parkot. Liberális:)))
@♔bаtyu♔: Aha. És amikor mondjuk a pápával tréfálkoznak, akkor miért hörög a jobboldali sajtó? Ne vedd provokációnak? Amikor a nemtudom milyen rabbi bőgatyázott és fütyülős barackozott, azt se kellett volna provokációnak tekinteni?

Ezt nem én tekintem provokációnak, hanem te használsz direkt olyan szót, amiről tudod, hogy az. Mindenki annak tekinti.
@Benjamin Eisenberger: Én nem nézek ilyen nyugati mocskot, mint a South Park, úgyhogy nem tudok erről véleményt nyilvánítani. Buzizni a melegek is szoktak, ha ez nyilvánvalóan vicces. Te viszont nem viccből mondod, hanem direkte bántó módon.
@iii:

Ja! mert a fidesznyikezés meg a narancsdrodiozás, meg birkamenetezés az nem bántó ám!!!
@taga20:
Oké!:))
Ez aztán méretes... meg sem merném fogni, mert még leejtem és eltörik.
@Benjamin Eisenberger:
Aki az út szélén illegeti magát (rodázik), az ne csodálkozzom ha lekurvázzák. Mily érzékeny lelkűségre vall a beröfögésed.
@iii:
Az önkormányzatinak más a logikája mint az OGY-nak. Itt aki nyeri a körzetet, az viszi. 23 képviselőből 15 egyéni körzet, és 8 a listás. De a győzteskompenzáció miatt, még ezt a 8-at sem tudják elvinni a vesztesek.
2010-ben az önkori választás előtt alakította át a Fidesz az önkoris képviselők számát, akkor csökkent le 23-ra. De a mandátumok kiosztása még a régi szerint történt. Akkor az ellenzéki pártok összesen csak 6 helyet tudtak megszerezni a 8 listásból - pedig akkor még a veszteskompenzáció működött. A 15 megnyert fideszes egyéniből a több párt listása a régi szerint összesen csak 6 mandátumot ért. Az új választási rendszer alapján a 2010-es eredmény csak 2-3 (max 4) mandátumot jelentene összesen az ellenzéknek. Ezért fontos, hogy legyen összefogás, hogy a baloldal ne megosztott legyen, hanem egységes és csak 1 jelöltet indítson körzetenként.

A másik pedig az, hogy Zuglóban az összefogás hivatalosan tavaly májusban kezdődött, de a valóságban már 2012 januárja óta közösen kampányol az MSZP, DK és az Együtt-PM-Szolidaritás tagsága. Ezért volt egy nagyon erős, és összetartó csapatmunka az GY választásokra - mert itt egységben volt az erő.
A probléma az, hogy a nagyon jó eredmények miatt az országos vezetésből (vagy abból a körből) többen megpróbálkoznak ide ejtőernyőzni - és ez a helyi összefogást szétszakíthatja. Janicsák ötletét sem helyileg dobták fel a zuglói Együtt-PM-esek, hanem a felsővezetésből jött az 5let (valakinek a valakije odafent).
Mind a 3 párt felsővezetésének azt kell figyelembe venniük, hogy ha Zuglót nyerni akarják, akkor azt a helyi zuglóiakra kell bízniuk, azokra, akik tavasszal eredményt és sikert értek el. Ha ezt a helyi együttműködést odaföntről szétbarmolják, akkor azzal Papcsák embereit betonozzák be a városvezetésben. Más lehetőség nincs - legközelebb újabb önkori választás csak 5 év múlva lesz (az új törvény alapján már nem is 4, hanem 5 év múlva lesz önkori választás).
@iii: Honnan tudjam, én nem vagyok a jobboldali sajtó. Amúgy látom, hogy kivagy, nem heverted még ki április 6-át. Pedig hidd el, azon kívül, hogy fasza lesz a GDP, semmilyen hatással nem lesz rád. (Hacsak nem vagy valami ballibsi politikus, mert akkor nyilván mehetsz állást keresni).
@iii:

Pünkösd előtt még Janicsák neve volt bedobva a részükről, amin nemcsak a helyi szocik voltak kiakadva, hanem a DK-sok, meg a Szolidaritásosok is. Ha azóta változott az álláspont, és Janicsákról letettek, akkor annak csak örülök. :)
@Knósszosz: neked meg nem kell a rossz kurvákat felszedned egy menetre sem... :)

persze nem akarok a magánügyedbe beleszólni, csak féltelek :DDDD
@♔bаtyu♔: Rám lehet hogy nem lesz hatással (egyébként igen, mert egy egyetemnek dolgozok és feltehetően újabb pénzeket fognak tőlük elvonni), csak az ország megy gajra és még több lesz a szegény. A GDP-t meg várjuk meg, ne a választási évre felmpumpált adatokból induljunk ki. Az ország kifosztása meg egyébként is minden jóérzésű embert bántana. A "narancsdroidok" persze úgy gondolják, hogy eddig ők loptak, most mi lopunk és ez így rendben van. Egyrészt nincs rendben, másrészt meg nem csak ez történik, hanem az ország olymérvű elnyomása, amely csak a Kádár-rendszerhez fogható.
@fehérfarkas: Lehet, hogy volt olyan kóbor őrült, aki ezt dobta be, de ez komolytalan volt. Janicsák egyáltalán nem vett részt az Együtt munkájában, milyen alapon lenne ő pm-jelölt?!
@guma:
:))
Én ilyet akkor sem tennék, ha cserébe elvinne a pilótacsaj a kétüléses Gripenen egy iskolakörre. Tényleg van csaj, én őrá gondoltam:
wowelle.com/2010/10/11/captain-catherine-labuschagne-the-first-female-gripen-pilot-of-saaf/
Más eszembe sem jutott:))
@Spániel:

"@fehérfarkas: kérek egy érvet, miért szeressem az mszp-t. "

Mert maszop. és holnap is fog.
@iii: Az egyetem kiszervezte a takarítást?
@jaegtoer: Janicsák István, volt Zizi Labor énekes, valamint 2010-ben a Zuglóiak Érdek-képviseleti Egyesületének a nevében indult. Tehát nem a Veca :)
@♔bаtyu♔: Ja és pont olyan embert keresnek, mint te vagy.
No, kérem szépen, félelmetes 2000 főnyi tömeggel sikerült megjeleníteni a sajtószabadságot féltőket a Kossuth téren, egy órával később a Magyar Telekom székháza előtti tiltakozásra ez a szám mintegy 1000 főre leduzzadt. Most komolyan, ki mit hitt? A résztvevőknek ezután magasabb lesz a percdíj, vagy mi?

Esetleg tényleg érdemes elgondolkozni, hogy milyen hasznos időtöltések, és egyéni, maximum naccsaládos célok lehetnének. még.
@iii:

az a janicsák mé nem Veresegyházán gambányol? Micsoda időket élünk?! Jesszus!
@guma:
Megmondom úgy ahogy van, ettől a ma délutáni rendezvénytől többet vártam.
Jönnek a szervezők nekem 700 forinttal (2×350 BKV vonaljegy a metróra) + az izgi bliccölés Sóbánya-Kispesttől hazáig a buszon. Ennyit nem ért!

Nem vitatom a szándékot, tök egyet értek vele, én is azért mentem ki. De ismét bebizonyosodott sokadik alkalommal, hogy valahogy nem találják ellenzéki oldalon a hangot a hatalom szennyességével szemben. Persze ez nem szigorú értelemben vett párt rendezvény volt, ahol profi politikusok tolják a stájzot, oké… A blogger jól adta elő, retorikailag rendben volt, csak szerintem erőtlenre sikerült kissé. Aztán a másik ami előtte nem nyerte el a kényes ízlésem tetszését, az a hölgy szónok beszéde. Nem a hímsoviniszta állat beszél belőlem, pusztán arra akarok utalni, hogy gyújtó hangú beszédet mondani nem lehet kölyökmacska hangon, vagy ha mégis, annak kábé annyi hatása lesz, mint kiképzés kezdetekor a marcona őrmesterre az újonc válasza, akitől megkérdezi:
- Neve?
- ( vékony, sipító hangon ) Cérna Elek
- A szentségit magának, ez a hadsereg, legyen férfi és mondja mérgesen!
- ( vékony sipító hangon): Cérna Elek, irgum-burgum…

Nekem a szervezéssel volt bajom, de nem piszkálom különösebben őket, nem profik ezek a területen és akkor vegyük számításba a meleget, a hosszú hétvégéről hazatérőket akik a holnapi munkanap tudatától már amúgy is ki vannak borulva.

Viszont érdekes figurákat láttam a tömegben, egyik-másikukról csak úgy sütött, hogy ’munkaidőben’ vannak. Én a Kozma Ferenc és az Alkotmány utca sarkán álltam és feltűnt, hogy páran igen érdekes körsétákat tesznek és közben tolják az okos telón a… nem tudom mit. Ilyen mindenhol van persze, de a parkolójegy automatától azért ösztönösen arrébb húzódtam – biztos ami biztos - hátha egy álcázott tekes a rohadék. A többit nem követtem, mert ásítás lett a vége és inkább sétáltam egyet az amúgy tök üres belvárosban.

Lázárnak volt egy jó estéje, biztosan jól szórakozott, én kevésbé…
@iii:
jaa, a pápa az nem tréfa onnan származik a kövér laca és még néhány oszlopszent

brühüyyy
@Knósszosz:

Talán mert a magyar polgárok nag ivbüöl lefossák a "sajtószabaccsságot" meg a "jogállamot" és egyéb liberális illuzionista ostobaságokat?!

MIT VÁRTATOK??!! :DD

Néhány belpesti bölcsész lúzer meg nyugger kiment azt ennyi, de a NÉP leszarja ezt!
@Benjamin Eisenberger:
Szóval, ezek szerint te vagy az igazi magyar polgár. Leszarod a sajtószabadságot és a jogállamot.

Tudod mit, akkor én inkább vagyok egy szarházi balga-belga, vagy spanyol, vagy olasz, vagy...
Neked pedig ajánlom Phenjant, mint álmaid netovábbját.
Ha van eszed, miért vagy hülye?
Mit fogsz csinálni, ha ez a rendszer megy a kazánba? Te dolgod, a magad fajta poloskák általában megtalálják a számításukat, amíg jön a permet. Amit régen a Bábolna... tudod, ugye?
@rodeo36:
Most meg vagy sértődve?
Épp töltök - amit toltál - rumom nincs, csak söröm, az is egy.
@Knósszosz:

Nekem?!

Elöször is, ti vagytok KEVESEBBEN!!

A magyar leszarja ezeket a libsi sápítozásokat, ajvékolásokat!

Ki a faszt érdekel hogy "jogállam"?!!

Miért, diktatúra van?! A lófaszt!
Még a választási lehetőség is nagyobb volt a pártokat nézve mint a szoclibek idején! Mindenki íze szája szerint választhatott több tucat párt közül áprilisban!

Kurva nagy diktatúra tényleg!

Na menjetek a picsába! A büdös életben nem lesz ebbe az országban már neolibsi politika!!
@Knósszosz:

Ááááá! Benji nem ismeri a "Hodie mihi, cras tibi!" (Ma nekem, holnap neked!) örökbecsűt... talán majd akkor esik le neki, ha úgy alakul, ma tőlem, holnap tőled, ma engem, holnap téged:)) bár... mindegy is....
De biztos akkor volt jogállam meg szólásszabaccssááág amikor fletó 2006-ban a tüntetők közé lövetett! Magyar emberek szemék lötték ki!

Ez aztán demokratikus, jogállamista dolog volt elvtársak!

Na húzzatok a picsába!
Menjetek hollandiába vagy berlinbe, ott dúl a liberalizmus! Fasza hely lehet mind a kettö de tényleg!

De a Magyar embereket lécci ne akarjátok már "átnevelni" ilyen züllött "nyugatos" liberálissá!

A fasz ki van ezzel! A magyar nép megmondta 2010-ben: Nemzeti politikát akar liberális, züllött politika helyett!

Csókolom!
@Benjamin Eisenberger:
Szóval akkor mégis csak szabad a választás lehetősége, sőt, liberális a rendszer... Ez új, de örülök neki, mert így te is szabadon eldöntheted, melyik picsába húzol vissza.
Van üres a családban?
@Knósszosz:

Tehát mégsincs diktatúra, ellenben a ballib megmondóemberek folyton "diktatúrát" kiáltanak.
Valamilyem szinten valóban liberális az Orbán Viktori politika is, de sokkal sokkal csekélyebb mértékben mint gyurcsány-bajnai idején volt. Hálaégnek!
@Benjamin Eisenberger:

Látom, öntudatra ébredt benned a szar. Ez nem baj, csak ne hivalkodj vele.
@jaegtoer:
Ja:))
És a fidex hitvallását sem:
De nobis, sine nobis.
Viszont örül neki, egy bittel ez is kimagasló teljesítmény, ezt be kell látnod.
@Benjamin Eisenberger:
Újra megkérdezem: miért vagy hülye?
Bár... nem is érdekel, ha jól esik...
Ha meg olyan nagy liberálisok vagytok akkor fogadjátok el hogy a magyar emberek tulnyomo többsége NEM AZ!! Ezért nem akarok én libsi dékát meg nemegyüttpéemmet látni a közéletben!
@Benjamin Eisenberger:

"Csókolom!"

még a használt wc papíromat se, csak a magadét.

Azé jó, hogy azok a rohatt libsi hollandok meg a németek tejelnek, mert különben hol, mikor, hogy vágná át a szalagot a Főnök az ünnepélyes átadókon.

Amúgy Berlinben most épp a CDU adja kancellárt és a CDU nem éppen Die Freie Demokratische Partei... már ha egyáltalán...
@Benjamin Eisenberger:

Osztán ki a bánatos lófaszt érdekel, hogy te mit akarsz, bazdmeg? Úgy csinálsz, mintha olyan valami lennél, ami számot tart valami érdeklődésre. Mint a kutyaszar a szőnyegen.
@jaegtoer:

A CDU sokkal liberálisabb mint a Fidesz. Tájékozódj!

Sőt, náluk a legtöbb párt jóval liberálisabb mint nálunk. Dehát ha nekik ez jó!

Berlinben már lassan több a török mint a német!!

Ha nekik ez jó akkor szavazzanak csak liberális pártokra nemzeti helyett! Nem tudom öket sajnálni!!

Na jóccakát!
@Benjamin Eisenberger:

"Ha meg olyan nagy liberálisok vagytok akkor fogadjátok el hogy a magyar emberek tulnyomo többsége NEM AZ"

nyugtával dicsérd a napot. addig gyakorold az összeadást meg a kivonást.
@Benjamin Eisenberger: Szóval neked nem érdekes a sajtószabadság? Szerinted rendben van, hogy a miniszter kirúgatja az újságírót? He? Szerinted ezt támogatja a magyar nép? Akkor ezt plakátold ki, bazd meg, ezzel kampányoljál!

Köcsög.
@Benjamin Eisenberger:

"A CDU sokkal liberálisabb mint a Fidesz. Tájékozódj!"

csak látnám, hallanám már, hogy a főnök visszautasítja őket: -Nekünk ilyen pénz nem kell!
@iii:

Nem Lázár rugatta ki, semmi köze hozzá!
Lépj át a 444, index, hvg...nevezetű hazugságszarokon.

Na jóccakát!
@Benjamin Eisenberger:

"Sőt, náluk a legtöbb párt jóval liberálisabb mint nálunk. Dehát ha nekik ez jó!"

Taníts, kérlek, mondjál valamit az egy főre jutó GDP-ről is - ott, meg itt?
@Benjamin Eisenberger:
Megtennéd, hogy elmeséled szerinted mi a liberalizmus? Csak, hogy tudjuk, mi a vita tárgya. És hogy jön a liberalizmushoz a nemzeti kérdés?
@Benjamin Eisenberger:

mit jóccakázol? nem mindegy neked? nálad reggel is éppen olyan sötét van, mint este, meg az eligazításkor. jóccaka?! Ugyan ,már!
Letelt a műszak, tán még túlóra is volt. Nem szégyen az.
@Benjamin Eisenberger: Jaj, te kis te! Már megint jössz a németekkel???
Csillagom, meséjjé má' arról, hogy a CSU (nem, nem ugyanaz mint CDU, mer ez nem fidesz bolhája kdnp) mit is nyomott át a durva liberális nagykoalíción?
Ha nem tudod, akkor ne pofázz!
Még valamit, kicsi bendzsi mesélnél arról, hogy mióta is "bóvli" Háccsó Hátasztán? Ájvé, csak nem????
Ja hogy a nagymellényű GDP növekedést is jó esetben felezik, de inkább harmadolják, amit szintén a "libsibolsi" multiknak köszönhet a csúti Rám-szesz és Wudugyurka.
Na akkor, mesélj még hogyé van 1 db zsömle itten, na nem a tacskó gazdaságos, másnap ehetetlen.
Kila hús? El ne tűnj, mert azt hiszem majd, hogy gyáva vagy a gyorsnaszád árnyékában!
@jaegtoer: de műszakpótlékot nem kap a gyökér, legfljebb megint megnézheti slejmeczi új fogsorát...
@dr. jenőke (jenőke):

ennek még Széchenyi is egy baloldali elhajló...
@Benjamin Eisenberger: ugyi asztatat is tudod, hogy a gummi csimmás senki, annak idején az angol liberális! pártok történetét "tanulmányozta"!?
utánna meg liberális internacionálé! aztán meg "csuhások! trédre imához! meg a trianon napon kivonulás" de mára! huhh, de kemény konzerv, meg rom.kat.
kicsit hasadt a személyisége a mókusnak...
@iii: nyugi! ahol egy "lázár" miniszter lehet, ott bármi megtörténhet. gondolj csak a méltán közröhej tárgyát képező matolcsira, smit pálra, vargára, orbánra és a többi alkalmatlan senkire!
értem ez alatt a zemútt25év TELJES politikai garnituráját!
@Knósszosz:
miért lennék? most éppen csak vizet mert tegnap több volt mint gondoltam

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
na most elűldözted -végre- ilyen bonyolúlt kérdésre...csak nem képzeled nekik van a libcsibolcsi azt beléjük dugták és bennszorúlt

néha kilóg

aggyál neki...még egy ilyen kérdés és fel is ravatalozza magát

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger:
az mijaz, hogy nemzeti politika

pirosfehérzöld vagy csak lila mint a lófasza

brühüyyy

de mint@jenőke én is kérdem: tudod e definiálni mi is az a liberalizmus?

nem libcsibolcsi assam tudom de az nem is érdekel
A bolsik önmaguk a legnagyobb ellenfelei. Ha nem így lenne, az utóbbi húsz évben azzal foglalkoztak volna, hogy a fiataloknak is mutassanak alternatívát, nem csak a vén fogahullott őskommunistáknak.

Nem mutattak, most minden nap elvesztenek párszáz szavazót (a kaszás dolgozik és ugye elsősorban az öregek közt), és új meg nem jön, csak mert pár karrierista fiatal megtalálta a helyét az ingyenélők közt, mind Mesterházi, vagy Kunhalmi. Az új pártolók tömegéhez program is kellene! Vonzó, a fiataloknak is perspektivikus.
és megint jön ez a hülyeség, hogy fogjunk össze álljunk be a sorba, de MÖGÉM.

és mindegyik ezt fogja harsogni csupán.
süti beállítások módosítása