Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.27. 14:37 Fabius

Ha mögém lőnek, fröcsög a vér

Címkék: kampány zugló janicsák istván önkormányzati választás zék

Érdeklődve figyelem kerületünk önkormányzati jelöltjeinek verbális attakját a ZÉK honlapján. Az LMP-s polgármester jelölt Várnai László és a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesületének egyéni jelöltje, Varga András hirigeli egymást a ZÉK elnökségének szeptember 21.-i nyilatkozata alatt.

A nyilatkozat önmagában is érdekes. A ZÉK civil egyesületként egyszerre igyekszik összegereblyézni a kerületi pártok szimpatizánsait és ízlésesen rájuk tolni a felelősséget is:

 

"Nagy a FIDESZ-re szavazni szándékozó zuglói polgárok felelőssége. Sokan vannak, és ők döntik el, hogy ki lesz Zugló Polgármestere. Őrajtuk múlik, hogy zuglói önkormányzat vezetője pártpolitikus lesz-e, vagy pedig egy független civil személy.

A ZÉK Egyesület fideszes önkéntesei felhívják a FIDESZ mellett voksolni szándékozókat, hogy Janicsák Istvánra független, civil polgármester jelöltre szavazzanak, mert biztosan ezzel a jó döntéssel szolgálják Zugló és lakossága érdekeit."

A felelősség kérdését nem ússzák meg az MSZP szimpatizánsok, sőt, maga a párt polgármester jelöltje, Pelyva György sem:

"A ZÉK Egyesület MSZP országos politikáját támogató önkéntesei, a ZÉK Egyesület Elnökségével egyetértésben kinyilvánítják az alábbi véleményüket:

Életútjához, eddigi tevékenységéhez méltó, reálpoltikusi döntése lenne az MSZP zuglói polgármesterjelöltjének, Pelyva Györgynek, ha visszalépne polgármesteri jelöltségétől Janicsák István javára. Ezzel megszabadítanák az MSZP zuglói szavazói jó részét attól az erkölcsi tehertől, hogy pártlojalitás miatt rosszul, Zugló érdeke ellen döntsenek.

Pelyva György kiváló zuglói MSZP-s politikus, de számára ugyan olyan megoldhatatlan feladat lenne pártpolitikus polgármesterként az összes zuglói polgár érdekeinek képviselete, mint politikus elődjeinek. 

Nagy a felelőssége Pelyva Györgynek abban, hogy az alkalmas független, civil polgármesterjelölt, Janicsák István biztosan nyerni tudjon a visszalépni nem szándékozó politikus jelöltekkel szemben."

Lassan olyan érzése lesz az embernek, mintha nem egy haknisztár, hanem maga I. Zuglóalapító István készülne október harmadikára.

Ez két dologért furcsa. Egyrészt az origo feltérképezte a ZÉK hátterét, ( a Killik, Virág nevek ismerősen csengenek errefelé ) másrészt a leváltani kíván önkormányzat számos jelenlegi tisztségviselője is az egyesületet erősíti már, elég csak Kricsfalvi doktorra és Tamás Lászlóra gondolni. Ez lenne a zuglói önkormányzat számára a megújulás?

A másik furcsaság, hogy bár a blogot felemlegették a vitában, abba beleszólni nem sikerült. A komment amit írtam az enyészeté lett, azóta sem jelent meg a honlapon. Ami nem baj, csak vicces. Vicces azért, mert párbeszéd helyett úgy látszik egyszerűbb a bulvármédiáig szaladni a hírrel, miszerint Janicsákot báncsák' a zinternetten, sőt, egyes latroknak van bőr a pofáján a rendkívül ízlésesre sikerült óriásplakát kampány után érdeklődni

Nem kell ennyire betojva lenni a választópolgártól, drága uraim! Szerintem úgy van jól, ha az egyszeri ember kérdez, a kegyeire, szavazatára ácsingózó politikusjelölt meg válaszol.

Engem példának okáért az érdekel, miért őrzi Janicsákot az egyesület 7 lakat alatt? Miért van az, hogy a rettenetesen emberközelinek beállított imázs helyett nem lehet őt fényképezni, nem vesz részt olyan fórumon, ahol az ellenfelek és a választók kérdéseket tehetnek fel, a médiával ellentétben nem előre megbeszélve? Talán, mert akkor kicsúszhat a száján olyan mondat, mint a storyonline-nak adott interjúban?

"Azt gondoltam egyébként, engem nem lehet bemocskolni, mert nincs mivel, de lőnek mögém, és azért így is fröcsög a vér."Ez vajon mi? Az én ugyan civil vagyok, de mögöttem bizony vannak helyek, ahová találat bevihető beismerése? Mert akkor érteni véljük, miért e nagy titokzatoskodás. Tagadhatatlan, hogy az ellenőrzött körülmények közti megszólalásnak megvannak a maga előnyei. Akkor az ember megengedhet magának olyan poént is, amit egyébként vélhetően nem tenne:

"ha én összefutok egy miniszterrel, találd ki, melyikünk fog a másiktól autogramot kérni…"
Nos, ugyan miniszterünk nincs a jelöltek között, de kormánybiztos akad. Azért azt megnézném, amit Papcsák Ferenc autogramért folyamodik Janicsákhoz:

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr232326974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a megnyilvánulás különösen különös...

"És mindennek tetejébe még itt ez a polgármesterség is.

- Nagy próbatétel. Pont ma olvastam kommenteket az interneten, amelyekben lezsidóztak. Mondanom sem kell, sugárban kezdtem el hányni a gép előtt."

Szegény számítógép...

Apró érdekesség: a ZÉK honlapján egyik kommentelő megszellőztette, hogy ha Janicsák kompenzációs listán jut be a képviselő-testületbe, akkor nem ül be. Ergo Tamás Laca lesz a civil képviselő, aki még tavasszal MSZDP-s ogy. képviselőjelölt akart volna lenni (amennyiben nagyon jó eredményt ér el a ZÉK, akkor Kricsfalvi doktor is bejut).
@Ordnassac: persze a tisztesség kedvéért hozzáfűzendő, hogy Janicsák lezsidózása bunkóság. Azonban ez a reakció rá (sugárban hánytam) is igencsak bulváros...
@Ordnassac:

Én visszakerestem az esetet, mégis ki volt a suttyó? Meg is találtam. Hármat találhatsz ki volt, negyedikre megmondom: a bloghu hivatásos trollja, nesrot.
@Fabius: jellemző... ő vitte odáig, hogy még a masszívan laza moderálási elveket (nincs moderálás) követő TG is kivágta. Igaz, azóta más néven jár vissza.
@Ordnassac: Ordi, te mindent tudsz, ki a tüdő ez a Varga Andris, aki ezek szerint olvassa a Varánuszt, ahova LMP-fanok írkálnak ugye.

Én mondjuk nem vettem magamra a bárki-bármi iránti agyatlan fanolást, bár a Várnai emberi-szakmai tisztességbeli alkalmasságáról meg vagyok győződve, - merthogy meggyőződtem róla a tavaszi kampány óta többször is, személyesen.

Nem úgy a tingli-tangli életművészről, aki maga vallja be, hogy énekelni is "ráragadással" tanult, menet közben.

Szerintem nem nagyon jött össze, de ez tényleg szubjektív, hogy kinek mi az érték valamilyen előadásban. Nem ez a baj vele...

Látom, tud villanyt is szerelni, éppen bedöglött egy konnektorom, gondolom, vállalja, meg beszélgetni is szeret, hát az nálam sem gond... Hadra fogható szerinted?
@sületlenke: úgy néz ki, hogy VA valóban a civil vonalat erősíti. Meglehetősen hátul is van a kompenzációs listán.

Janicsák és a villanyszerelés? Felvillanyozó személyisége okán biztos hadra fogható. :-D
Mindig mondtam, hogy az internet hatalom :-D Ez a ZÉK alaposan mellé lőtt a bulvárosodással. Vagy számukra nem kínos, hogy a jelöltjük Zsírpéternél sztár, és a storyonline is azért interjúztatja, mert egy blogger piszkálja a neten?
@Ordnassac: Láttad nem, ott van a Story Online linken, napnál világosabb, mi mindenhez ért ez az ember. Valóságos polihisztor... Tudnám mire befogni, na.

Egyébként is egyéniben itt indul nálunk az ötösben, választópolgár vagyok azért én is, nem?

Attól még, hogy időnként ide firkálok a Varánuszra, nyugodtan mozgathatnám, szép, nagy darab, erős ember, jó fizikum, minden, szereli a villanyomat, közben ropjuk a tányecot, miért is ne, még körbe is vihetem a körzetben az öreglányokhoz, van itt mindenkinek szerelnivalója.
@Fabius:
@Ordnassac: Nincs valami túlzott komment-áradat, de azt tudjuk,hogy olvasó annál több..
Megkaptátok a Polgári Zugló című minekhívjákot?

Kedvenc Ferkóm a tetején, címe: Zuglót csak kormánypárti polgármester vezetheti sikerre (persze, ha minden önkormányzat fideszes lesz, ugyanazon a lóvén kell osztozni akkor is, az nem lesz több, na dehát ki a fene gondolkodik itt ilyen mélységekig, nem?
Mennek és behúznak a Papcsák mellé.

Merthogy "a város első embere személyesen ismeri a minisztert", ezért köll ide a köztávolságtartás intézményének kigondolója.

A kiadvány hátulján hiteles ajánlók, középen a múltkori posztban megénekelt Pajor András atya, aki fontosnak gondolja az ifjúság egészséges fejlődését, mely előmozdításának letéteményese na ki...

Az iromány közepét nem áll módomban közkinccsé tenni, kávézaccot csomagoltam a fontos polgári dokumentumba, az eleje meg a hátsó lap is csak véletlenül maradt épen, de majd tanulmányozzátok a sajátotokat.
@sületlenke:

A Polgári Zugló pont az, aminek látszik: kampánykiadvány. Értelme és jelentősége is ennek megfelelő.

A "jó lesz az önkormányzatnak kormánypártinak lenni, mert ajaj" meg része a Fidesz jelenlegi retorikájának, bármilyen gusztustalan is.
Blogmotor fenéken billentése: most!
@Ordnassac:

Az okmányiroda tényleg elég rugalmas úgy nyitvatartásban mint személyzetben.

Bennem fölmerül a kérdés: Janicsák tényleg ennyire naiv, hogy nem tudta mennyire támadható lesz, ha arcát-nevét adja egy olyan személyekből álló csoportosulásnak, mint a ZÉK?

kepviselofunky.blog.hu/2010/09/28/hat_ilyen_szart_gyerekek
@Fabius: eddig nekem sem volt gondom az itteni okmányirodával, gyorsan dolgoznak.

Janicsák: szerintem neki ez a pm-cucc azért kellett, hogy visszatérhessen a reflektorfénybe. Ez kétségtelenül sikerült is neki. Nekem az az érzésem, hogy kezdetben komolyan gondolta a dolgot, de útközben rájött, hogy ez így nem fog menni.

Amúgy a Képviselő Funky elírta a ZÉK nevét (és ha jól látom, nem lehet kommentelni a posztot :-( ).
@Ordnassac:

Szerintem a reflektorosdinak nem sok köze van ehhez. Janicsákot is behúzhatták: gyere koma, jó lesz, mi vagyunk a civilek, csak semmi pártoskodás, mutassuk meg a te arcoddal. Neki meg tetszett, de abszolút nem volt képben az egyesület tagjainak viselt dolgairól. Most meg ez van. Vagy egy bazinagy színház amit nyom, és akkor az a gigahányinger. Szerintem inkább előbbi.
süti beállítások módosítása