Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.26. 10:11 Fabius

Jó reggelt, Jobbikország!

Címkék: EP választás együtt pm jobbik vita

Képzeljük el, ahogy a baloldal egyik képviselője egy borongós hajnalon felkapja fejét a Helló Kitty díszpárnáról, mert álmában maga alá gyűrte a megvilágosodás: vitázni kell a Jobbikkal

szigetvári.jpg

Kellemes jó reggelt kívánok, a magam részéról őszintén és tényleg. Ha valaminek akkor annak kurvára itt volt már az ideje, hogy valaki eljusson eddig: "egymillió választó döntését nem szabad negligálni akkor sem, ha "undorodunk attól, amit a Jobbik képvisel". Sokkal jobb és célravezetőbb lett volna ez akkor, mikor még "csak" kb nyolcszázezer volt ez a mostani egymillió, de akkor még a baloldal politikusai és bizony választói egy jelentős része is azt hitte, ha befogott fülekkel trallalázva háttal állnak a Jobbiknak akkor az majd egyszer csak nem lesz. Mert amit nem "legitimálunk" azzal, hogy tudomásul vesszük létezését és nem beszélünk vele/róla, mert undi, akkor az nincsen is. 

A probléma annyi, hogy a Jobbik legitimációját eddig sem a baloldal, hanem a rájuk érkező szavazatok döntötték el. Ebből pedig bőven jutott 2010-ben, és még bővebben április elején. 

Szóval ideje volt eljutni addig, hogy a választási eredményekre választ kell adni, ezt pedig nem a szocialistákban hirtelen fölmerült rendpártiságban kell keresni. Ettől szerintem is sokkal egyszerűbb szóba állni és vitába elegyedni a Jobbikkal, nézeteket és programokat ütköztetni velük, az általuk fölvetett problémákra megadni a baloldal válaszait és pontról pontra megcáfolni a hiedelemvilágukat. El kell ismerni végre, hogy igenis léteznek azok a problémák amiket feszegetnek és kell legyen megoldási javaslata rájuk a baloldalnak is azon kívül, hogy de ezek nácik, és passz. Be lehet mutatni miért hülyeség amit az Unióról gondolnak, szét lehet szedni a gazdasági és társadalmi programjukat - mert van nekik ilyen -  úgy általában le kell vetkőzni a berzenkedést és a választókig nem csak a baloldali különbözőségről festett képet kell elvinni.

A Jobbik és Morvai már készen áll. Hajrá!  

 

818 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr936087505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akkor folytatom a jobbik programjának olvasatát és elemzését majd kijegyzetelését és csak mind ezek után empirikus kriticizmus

brühüyyy

a lé T me gha tározza a tu dat
tézis 1.:
fasisztákkal kultúrember nem fog kezet, nem vitázik és lehetőleg még egy légtérben sem tartózkodik.

a szocik tényleg teljesen megzakkantak. mégis, mit várnak egy ilyen vitától?
a jobbik fanatikusok majd szépen leszoknak a vérivásról és vegák lesznek?
cigánycsaládokat fogadnak otthonaikba?
megszeretik az eu-t?
a homlokukra csapnak és felkiáltanak, hogy "dehiszen és nem is akarok tovább náci lenni!"?
ha valamire, akkor erre az esetre fokozottan igaz a mondás, miszerint "ne birkózz a disznóval, mert mindketten mocskosak lesztek, de ő még élvezi is"
intő példa lehetne mérő lászló esete tomcat- tel egy nyilvános vitában. mérőt, aki egyébként igen okos, művelt és szellemes ember, tomcat lemosta a pályáról. semmiben sem volt igaza, de azt olyan meggyőzően adta elő, hogy mérő labdába sem rúgott mellette.
tézis 2.:
a szocik tényleg teljesen megzakkantak.
@rodeo36: Javaslom, hogy gyűjtsük ki belőle azt is, ami esetleg használható ötletnek látszik, akár úgy is, hogy mit kéne rajta módosítani. Ha jól emlékszem FAB-nak is volt néhány olyan programpont ami tetszett. :)

Tényleg jó lenne ha elindulna valami párbeszéd arról, hogy akkor mi a faszság, mit kéne sürgősen elfelejtenie a jobbiknak és mi az amiben közösen tovább lehetne lépni.

Szerintem nem szégyen tanulni senkitől sem, sőt. Az előző poszt vége amúgy engem errefelé terelt.:)
Pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa...

Jó reggelt kívánok én is nekik! Érdekes, ha máskor nem is, az átlag itt kommentelő simán eljutott eddig a felismerésig már jó egy éve:
varanus.blog.hu/2013/04/25/tarsalogjunk_nacikkal
@nandras01: Ha már a Mérő vitát felhoztad. :)

youtu.be/YMk902hA_CQ

Amúgy szerintem volt, amiben igaza volt és sok hasonló párbeszéd kéne most is.
@nandras01:

Tézis 1: egymillió választóról beszélünk.

Tézis 2: nem a Jobbikot kell leszoktatni a vérivásról, hanem a választóiknak kell nyilvánvalóvá tenni ha ez történik.

Ez vita nélkül eddig nem ment, be kell látni.
@nandras01:

Mérő igen jó, és egyben igen rossz példa.
Jelzem, nekem nagy kedvencem, bár a Csányival folytatott vitájában Csányival értek egyet, de ez off.

Mérőnek soha nem lett volna szabad leülnie vitázni politikai témában, nemhogy tomcat-tel, de senkivel.
Idegen ez a terület számára, nincsenek eszközei egy ilyen vitához. Ez nem matematika, és a mesterséges intelligenciától is igen messze van.
Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, vagy nincs véleménye, de jobban jár a cipész, ha a kaptafánál marad.

Egy Jávor-Vona vagy Morvai-Szanyi vitát viszont szívesen megnéznék.
Tuti jó szórakozás lesz:))
@nandras01:
Dilemma 1: És ettől megszűnnek létezni, vagy akár csak kevesebb szavazatot fognak kapni?

Tézis 2. 1. folyománya: Ja, de a legkevésbé azért, hogy felismerték, 1 millió szavazó az 1 millió szavazó.

Nem a fanatikus jobbikosok fogják azokat csinálni, amiket leírtál, sőt, igazából teljesen valószínűtlen, hogy bárki efféle fatalista reakciókra ragadtatná magát, igen, még a fodorgáboriták sem szoktak cigány családokat befogadni.

Viszont lehet, hogy most újat mondok, de a Jobbik-szavazók jelentős része nem Jobbik-fanatikus, hanem olyan ember, aki fontosnak tartja a Jobbik által felvetett problémákat, akár csak egyet-egyet közülük, olyanokat, amikre a többi párt esetleg süket, és a politikai paletta válaszai közül arra a kérdésre Jobbikét fogadja el leginkább ÉS(!) ez annyira fontos számára, hogy a Jobbik egyéb elveivel, problémáival és válaszaival is hajlandó megalkudni. Meg soha ne becsüljük le annak a jelentőségét, kényelmét és egyszerűségét, hogy az ember másokat okolhat és utálhat a saját hibáiért. Ez az a megalkuvás, és ez az az önámítás, amire a kérdések meghallásával, azokra a saját válaszok kialakításával a baloldalnak már rég reagálnia kellett volna!

Mondjuk akkor nem lesz elég annak sulykolása, hogy "Jobbik=náci", de még az sem, hogy "A nácik kémiailag kasztráltak, ami a Jobbik programjában is szerepel, tehát a Jobbik náci", hanem bizony meg kell tudni magyarázni az embereknek, hogy miért nem helyes embereket kémiailag kasztrálni, de azt is, hogy milyen választ ad a baloldal arra a kérdésre, amire a Jobbik válasza a kémiai kasztrálás! Ez az a munka, amit a baloldal eddig a pa-pa-pa-pa-pa-pa-val megspórolt magának, és tényleg örvendetes, hogy legalább páran abba akarják hagyni a meddő alibizést, látva a választási taknyolást, amiben nem az a legkínosabb, hogy nem tudtak nyerni, hanem az, hogy a kétharmadot sem tudták megakadályozni négy ilyen év után.

Igen, ehhez kellenek olyan emberek, akik ki tudják alakítani a szükséges baloldali válaszokat, akik ezt kellően hitelesen tudják az emberek felé közvetíteni, sőt, olyan emberek is kellenek, akiket egy vitában a Jobbikosok a saját stílusukkal és vehemenciájukkal nem esznek meg reggelire. Mert ez is célja és eredménye lenne egy valódi megújulásnak. Az emberek egy része nem azért nem szavaz a baloldalra, mert ott annyira korrupt, elhasznált arcok vannak (de persze sokan ezért), ezt mindennél jobban mutatja a Fidesz sikere, hanem mert alkalmatlannak tartják őket azoknak a feladatoknak a végrehajtására, amiket elvárnak egy párttól. És megint jön a megalkuvás...
Najó, de ezek nácik.
Biztos vagyok benne, hogy egy elkötelezett Jobbikost nem lehet meggyőzni arról, hogy változtasson a nézetein és fordítva, egy baloldali érzelmű ember sem fog soha "átállni". Tudom, most azt lehet erre mondani, hogy a Jobbik az MSZP rovására erősödött 2006-tól.Ez igaz, de azok, akik átpártoltak, azok nem elkötelezett baloldaliak voltak, hanem bizonytalanok, és tájékozatlanok.Ezért -bár egyetértek azzal, hogy az átlagember szintjén- kultúrember fasisztával nem fog kezet, nem vitázik, de ez nem vonatkozhat a politikusokra, mert nekik a bizonytalanok meggyőzése érdekében igenis meg kell küzdeniük.A Jobbik hamar rájött, hogy egy kis vizsla simogatása csodákra képes, mert azok akik nem követik a politikát,hanem csak a kampányban találkoznak velük,azoknak ez hatásos.De az is biztos, hogy azzal az érvrendszerrel, amivel jelenleg a baloldali ellenzéki pártok rendelkeznek, az kevés a Jobbik ellen egy vitában, azoknál egyszerűbb és könnyebben dekódolható üzenetek kellenek, mert a vita visszaüthet.
mesterházyék végre a gőgös gúnár gedeont meghaladva eljutottak a harry potterig, rájöttek, él wordemort, akinek eddig nem mondták ki a nevét. így talán már vesznek varázslópálcát is. ha ilyen ütemben haladnak, pár év múlva talán varánuszt is olvasnak.
@parti_giano:

Irigylésre méltó az optimizmusod:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk leépíteni a rasszista tagságot és nem közösséget vállalni az echte náci szervezetekkel? Kezdetnek elég lenne, csak akkor mi lenne a Jobbik a Fideszhez képest? Lehetne persze egy normális jobboldali párt is - csak ahhoz nem ilyen képviselők és nem ilyen tagság kellene.
@Orica Középföldi: na jó, engedek annyit, hogy megbíznak egy céget a blogok figyelésével, akik zanzásítják nekik. ha lesz még pénzük persze, mert a pártautó és pártszékház előbbre való.
@parti_giano:
Ne szaladjunk ennyire előre, hogy "Mesterházy" meg múlt idő... ez egyelőre az Együtt-PM felismerése :).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az első húsz perc után jelzem a saját véleményem: tomcat vitaképtelen, axiómaként kezeli minden alapot nélkülöző hazugságait/tévképzeteit... közmegegyezésen alapuló definíciókat annulálva más jelentéstartalommal tölti meg a hangalakokat... mindezt viszont nagyon meggyőzően hangoztatja, annál is inkább, hisz nem köti az értelem béklyója... az ilyenekkel való beszélgetés teljesen felesleges időtöltés...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): uff! igazad van. te elolvastad a linket, nem vagy vak, az a béla és a bottyán volt (meg én).
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Tegnap Újhelyi is igenelte a politikusok közötti vitát, de csak fél füllel figyeltem, így az érveire nem emlékszem.
@parti_giano:

Megbízhatnák a parlamenti munkatársakat is, bőven belefér az idejükbe. IQ-jukba nem feltétlenül:))
Ezen is gondolkodhatnának, de semmi kreatívitás nincs bennük.
@Orica Középföldi: na most komolyan kíváncsi lennék -teszem fel- szanyi munkatársaira. honnét lehet neveket megtudni?
Lám lám kitörli a tisztelt demokratikus baloldal a csipát a szeméből? Ideje volt.
@parti_giano:

Lehet, hogy a parli honlapján fent van. Nem tudom, de nem leszel okosabb tőle:)
Szanyinak sok önkéntes segítője volt, akik hasonló jellegű munkát végeztek neki.
A kerületben jól működik a civil közösségi szellem, és sokan kedvelik. Nem véletlenül.
@nandras01: @iii: Nácik? Nemzeti szocialisták? Nem. A jobbklikk sajnos nem nemzeti.

hvg.hu/itthon/20140425_Anne_Applebaum_Ukrajna_Oroszorszag

Ő is látja, mi is látjuk, az oroszokat a jobbklikk mögött. MoszkoVitya mögött is felsejlik az orosz "kapcsolat".

Hogy a jobbklikk olyan problémákat vet fel, amit mások nem akarnak észrevenni? Sajnos igen a válasz. Ez, vagyis hogy létező problémákkal a többiek nem foglalkoznak a politikumunkat minősíti. Egyben rávilágít arra, politikumunk nem értünk, hanem ellenünkre van. Sajnos jobbklikkel együtt. :-(
@vitéz Thapóccay néma bárány: Tézis 3: A jobbik szavazók tökételesen, ismétlem tökéletesen tisztában vannak vele mi történik. Ezt akarják. Ez tetszik nekik.
Minél inkább bizonygatod pártjuk jogtipró, demokráciaellenes, antiliberális mivoltát, annál inkább hisznek benne, annál inkább tetszik nekik.

Tézis 4: Leszarom hányan vannak, bárcsak elegen lennének a kormányzáshoz, hogy minél előbb jöjjön az összeomlás. Ha 10 millióból 9,5 millió jobbikos lesz, akkor sincs miről beszélni velük, mert létszámuktól függetlenül képtelenek működőképes, pláne élhető társadalmat létrehozni. A működőképes társadalom évezredek alatt kialakult alapvetéseinek cáfolatából tevődik össze az ő filozófiájuk.

Bolsevik szocializmus = nemzeti szocializmus = működésképtelen társadalom. Ezen mit kell megvitatni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
belenéztem a vídejóba -nagyon megbántam- a tomcat az egy seggfej...embereket csoportosítani bármi alapon az egy baromság és azt rasszizmusnak hívjuk, ami a magam részéről mélyen elítélek és a sarki rendőrnek kellene ellene fellépni mert már régen törvény tilthatná hogy bárki bárhol bármilyen okból rasszista legyen

ez a régi magyar új magyar meg az 1000 éves és 15000 éves magyar haza is egy nagy baromság a magyar történelem vesztesek hányattatása a szennyvízen az ún dicső pillanatok meg több ellenséget szereztek mint amit a dicsőség megért

de a múltat elemezni azaz agnoszkálni az agnoszticizmus is egy baromság az hátrahúz és megakadályoz mindenféle haladásban

a jobbiknak az ilyen elemektől meg kellene nagyon gyorsan szabadúlnia a nagy nyílvánosság előtt és semmissé tenni minden baromságával együtt ez egy köztörvényes bűnöző

brühüyyy
Nekem mondjuk bejön morvai...
@Sir Bates dö Hól:

Szerezd meg, zárd be,mindenki örülni fog:)))
@Orica Középföldi: inkább zárjon be ő magába... bár sztem nem vagyok hozzá elég pigmenttúltengéses:-)...
@Sir Bates dö Hól: jól értem? mikor strasbourgban van, bemegy hozzád? és a vajda lánya? ej-ej!
@Sir Bates dö Hól: építgetnéd a médiakapcsolatokat? baló már nem pálya.
@Sir Bates dö Hól:

" bár sztem nem vagyok hozzá elég pigmenttúltengéses:-)..."

Mondhatom, hogy ellenben görény vagy?
bajnai ontja az okosságot, biztos varánusz fan lett:

Bajnai: "nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet"

hvg.hu/itthon/20140426_Bajnai_nem_eleg_csapatban_utalni_az_Orban
@Orica Középföldi: télleg, ezentúl szőrnek szólítom a házi kedvencemet. bár őt heréltettük.
@Orica Középföldi: persze, természetesen... bár minden valóságalapot nélkülöz:-)...
@shinichi:
ez a konklúziód kb olyan, mint amikor óvodásoknak kifestőkönyvet készítenek a világtörténelemről, majd egy másikat a szellemi fogyatékos óvodásoknak és egészen addig lehet ezt fosztani, amíg eljucc oda, hogy azt mondod:
ez volt

és ezt nagy piros betűkkel kinyomtatod

a történelemet elemezni (nem agnoszkálni!!!) abból a célból szoktuk, hogy tanuljunk belőle és ne elítéljük azt a sok hülyét aki még akkor nem ismerte a zokostelefont és nem volt nekik emese essemese esemese

brühüyyy

remélem érted? vagy legyek nukleáris?
@Sir Bates dö Hól:
és a sírt hol őseink göndörödnek gyep takarja el és a hól volt hól nem volt nem sír tovább

a makacsmacska meg szőrös

brühüyyy
@parti_giano: nekem bejön, ha szakmáról beszél akkor is, csak a többit ne mondja... azt hiszem, még én is bejönnék neki... van egy doboz bagirám és egy féltéglám... már csak spárga kell, de ráérek a következő ülésszakig...
@Sir Bates dö Hól:

"csak a többit ne mondja."

Bakker, azért kapja a pénzt és a média-felületet.
@Sir Bates dö Hól: drasztikus eszközök. hová lett a széplelked? csak nehogy géb testén át vigyen az utad krisztikéig.
@rodeo36: Az nem új keletű találmány, hogy szabadság(legyen az -gondolati, -fizikai, -gazdasági) prosperitást hoz, a szabadság hiánya pedig mindig nyomort.

Szerinted mit jelent az, hogy: 'nationalsozialistische arbeiterpartei'? Hogy lehetne ezt ellenpontozni olyasmivel, hogy 'szocialista munkáspárt', vagy 'kommunista dolgozók pártja'? Egy és ugyanaz a két jelenség. Egy és ugyanaz a hülyegyerek tépi a történelem mesekönyvét száz éve, mi meg arról vitatkozunk, hogy a jobb vagy a bal kezével csinál-e több kárt. Van aki tényleg nem tanul a történelemből semmit.
@shinichi:
először kívűlről falazták be őket azután bezáródtak, mint egy nagy kagyló önvédelemből és ilyen dolgokból csakis perverz dolgok születnek

de a történelmet nem agnoszkáljuk hanem elemezzük vagy semmi

brühüyyy

sokan vannak akik soha semmiből sem tanulnak
@Orica Középföldi: az üzlet... bár 2.47€-t én is meg tudok kockáztatni... ha üzleti, s nem a "kölcsönös szimpátia esetén" alapon tárgyalunk... bár nála a "többi" csak az "ellenérték fejében"-t hagyja szabadon...
@parti_giano: ez csak az elszántságot mutatja...
@Penivaldes: a nem-szingli állapot nem jelent eleve kudarcot... viszont garantálhatja a jövőre vonatkozó kisebb elvárásokat...
@Sir Bates dö Hól: Jövőhét végén ott lesz a hajógyári szigeten a nemzeti majálison. Tudnál vele beszélgetni, bár gondolom Brüsszel közelebb van. :)

alfahir.hu/sokszinu_programokkal_var_a_jobbik_nemzeti_majalis

Egyébként szerintem picit meghízott.:)
@Sir Bates dö Hól: ebben igazad van, sőt az még ízgalmasabbá teszi a versenyt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egyébként szerintem picit meghízott.:)"... én sem jutottam még spárgához...
@Sir Bates dö Hól: a növényre gondolsz, vagy a láb hosszan kinyújtvára?
Lejárt az idejük,hiába fognak össze bárkivel is,már várom az új baloldali párt szervezését,ha időben történik és szimpatikus lesz.
A fidesz ellen vannak bizonyítékok csak ki kell használni.
Javasolnám, hogy Bajnai először térítse meg a Mandi kommentelőit. Ha ezen sikeresen, ép elmével túljutott, akkor léphet eggyel magasabb szintre.
A Jobbik eredményes szereplését több elemzés kutatta és indokolta.
Az egyik érvelés azt bizonyította be, hogy kampányuk során eljutottak a legkisebb településekre, mintegy jelezvén, hogy számukra valamennyi állampolgár fontos, a helyszínen tudták egyben hírdetni programjukat, ezen kívül helyben szerezték be azokat az ismereteket, amelyek az embereket foglalkoztatják.
Erre alapozva már programjuk előszavában igéretesnek tűnt csatlakozási felhívásuk fő csapása, miszerint azokra számítanak, akiknek elegük lett a baloldal és a Fidesz bűneiből. Startnak ez megalapozta a választók rokonszenvét, mert valóban a többség mindkét oldalt végleg elzavarná.
Ami a vitát illeti, pozitív hozadékra nem lehet számítani. A Jobbik előnyös pozícióból indul, hiszen az állampolgárokat védő szerepében támadni fogja a Fideszt és a baloldalt, e két oldal emiatt védekező szituációba, magyarázkodásra szorul az országban kialakult helyzet miatt, melyért mindkét oldal felelős.
Konszenzusról sem lehet szó, mert a vita inkább kampányszöveg izűvé válik, amelyben a pártok szereplői saját eddigi politikájukat fogják, jobbító lehetőségeik híján nem tudnak ütős érveléssel operálni a Jobbik látványos, az emberekhez közelálló problémák megoldásait igérő gesztusaikkal szemben.
Sajnos, ez a helyzet, mert a Jobbik kártékony, rasszista elvei a vita során nem kerülnek fajsúlyosan előtérbe, a magyar társadalom pedig nem érzi ennek az ideológiának valódi veszélyét.
és ezt Kálmán Olga még mindig nem érti tegnap este erről tett tanúbizonyságot.
Szerintem meg nem vitáznak majd a továbbiakban sem. Nem is értem, miről tudnának vitázni, ezek "viták" kölcsönösen csak propaganda monológok lesznek, turbósított árokásás, konfliktusok kimaxolása, békesség helyett a gyűlölködés fokozása. Minden párt mögött van egy világnézet, egy hiedelemvilág, a Bajnai párt mögött is, a Jobbik mögött is, és közös pont, téma, probléma nincsen. Ha Bajnai a jobbik egymillió szavazójából meg akar nyerni magának pár százezret, akkor ahhoz olyan irányba kell elmozdulnia, hogy mostani szavazóit fogja elveszteni.
@Célkereszt: Akkor már vissza is vonulhat. A mandi kommentelőit nem lehet megtéríteni. :)
@iii:

De a nácikok 1 millió szavazója azért csak kellene,nem?
@épészmérnök: állatorvos csinálta különben. de nem, nem is voltunk jelen. gondolod, sir-unk csupaszképű, tehát nem lenne jó az átnevezés?
Teljesen felesleges most tippeket adni a szociknak.
Ez az év elment.
Csak az önkormányzati választások buktáját követő tisztúlítás után lehet majd látni,hogy mire ítéltetik majd a párt.Az addigi ötletelés merőben felesleges látván azt,hogy az áprilisi KO-t követő sokk még nem tisztúlt a fejekből.
Ilyen kapkodást,fejetlenséget és ötletcunamit legutóbb a "Miniszterelnök kerestetik!" időszakában láthattunk.
@zobod: Dehogynem lehet. Csak akkor le kell mondani arról, hogy doktori értekezésekkel próbáljuk meggyőzni Mari nénit.
Mindenkihez azon a nyelven kell szólni, amelyet megért. Ha parabolák, metaforák, anekdoták kellenek a gondolataink megértetéséhez, akkor azt kell használni. És igen, érzelmek is kellenek, ha a szónok érzelemmentes, akkor nem tud hatást elérni. Anno sok évvel ezelőtt négyen vitáztak, Gyurcsány, még két valaki, és Dávid Ibolya. Mind handabandáztak, szenvedélyeskedtek, nagyokat mondtak. Egyedül Dávid Ibolya ült, nevéhez méltón szerényen, és mondta a valóságot. Simán cáfolta a nagyfiúkat, szépen, nyugodtan. És mi történt? Elárulom, semmi. Egyáltalán nem ért el hatást, holott az egyedüli volt, aki az igazat mondta. (2006?).
Nnna most. A baloldalnak nem az volt a hibája, hogy megpróbált nem tudomást venni a Jobbikról, hanem hogy megpróbált nem tudomást venni a Jobbik által felvetett, a társadalomban méltán problémának érzett kérdésekről.

Ha ez a vita azt eredményezi, hogy a baloldal végre veszi a fáradságot megismerni azokat a problémákat, amik egyre nagyobb tömegeket visznek rendszerkritikus irányba - figyelem! ilyen szempontból a Jobbik-szavazók és a nemszavazók egy kategóriába tartoznak -, akkor talán van egy kis remény.

Persze csak akkor, ha a baloldal már a vita előtt felkészül ezekből a dolgokból, mert ha nem és csak a szokásos "nácinak lenni rossz, ééértem?" fog menni a vita közben, akkor Vonáék istentelenül megalázó módon fogják fölmosni a padlót a baloldallal. És sajnos, amikor Bajnai azt írja, hogy

"De azt gondoljuk, vitában kell szembesíteni a választókat azzal, amit a Jobbik képvisel, amit az európai zászlókat égető párt Európa-politikája jelent... vita alkalmas arra, hogy mi leleplezzük őket, és hogy ők leleplezzék magukat."

és Szigetvári Viktor meg azt mondja, hogy

"a parlamenti kampányban a Jobbik "megtévesztette a választókat azzal, hogy más képi világgal, más eszközökkel képviselte az eddigi politikáját", és az Együtt–PM célja, hogy ebben a vitában leleplezze ezt"

akkor szinte biztosra veszem, hogy ez mégiscsak arról fog szólni, hogy "dehát ezek akkor is nácik, az meg rossz, ééértem?".

Nem a nácikat kell leleplezni, hanem valós, jogos problémákra hihető megoldásokat adni, amik legalábbis nem ellenkeznek nagyon az emberek mindennapi tapasztalatával.

A vicc csak az, hogy ezt eddig is meg lehetett, sőt kellett volna tenni a Jobbik nélkül is.
@épészmérnök: Egyetlen megoldás lehet: elhitetni, hogy jobban fog élni, ha nem a nácikra szavaz. Vagy egy kijózanítóan nagy pofon. Képletesen vagy ténylegesen.
@OPHELIA: gondolod van ennyire muzikális?
@shinichi: "Egy és ugyanaz a két jelenség. Egy és ugyanaz a hülyegyerek tépi a történelem mesekönyvét száz éve"

Ez a felszín. Ha ezzel megelégedsz, nem jutsz messzire.
Az engem baromira zavar, hogy jöttök ezzel, hogy ezek nácik, vagyis akkor a rászavazók, vagy ostobák, vagy ők is nácik.
@nevetőharmadik:

Ez a nehezebb út.
Az egyszeri szocialista politikus szerint mégis csak könnyebb simán lenácizni őket.
@parti_giano: éppen tegnap volt frizuraváltás, hasonló stílben, mint petednek... s mivel tartalom tekintetében sem nagyon különbözhetek tőle, így adja magát a megszólítás:-)...
@Célkereszt: "Egyetlen megoldás lehet: elhitetni, hogy jobban fog élni, ha nem a nácikra szavaz. "

A nácik, meg a fidesz nem a jobb élet ígérete miatt állnak olyan jól, hanem azért, mert közös identitást kínálnak, amelyben fel lehet oldódni. Közösséget. Amire egyébként mindenkinek szüksége van, hiszen emiatt töltjük mi is itt az időnket a Varanuson. A közösség miatt.

A(z akkor még valódi) jobboldal már 89-ben elkezdte a közösségét építeni, a cserkészmozgalom újraindításával. Már két nemzedékük nőtt fel így. És ez nem csak az ideológiai indoktrinációt jelenti, hanem nagyon konkrétan egy közösség megszervezését, olyan közösségét, amelyben mindenkinek van valamilyen szerepe, és lehetősége más szerepek betöltésére. Megtanulják a munka, a szórakozás, az együttlét megszervezését, és érzelmi támogatást nyújtanak a hozzájuk tartozóknak.

A baloldaliak lelkifurdalásból, a liberálisok meg doktrinerségből (azt hívén, hogy a liberalizmus egyenlő a szélsőséges individualizmussal) nem hoztak létre ilyen gyermek- és ifjúsági közösségeket. Holott a cserkészmozgalom ideológiailag semleges, Spanyolországban például ismertem szocialista cserkészeket.

Érezték pedig a közösség szükségességét, ezért virult a "szalonok" mozgalma Pesten.
Kúltúrember komenistával sem fog kezet és vitázik? Vagy csak fasisztákokkal nem?
@Tapmancs:

Az attól függ,hogy kinek a komenistája és kinek a nácija.
@profilo: "könnyebb simán lenácizni őket."

Amúgy tényleg nácik, és nem kell őket kímélni. A vitában főleg. Nem köll rájuk mosolyogni.
@épészmérnök: Bocs, hogy ezt mondom, és most vitatkozni fogunk, de ezt tipikus DK-s hozzáállás.
@profilo: Egy kicsit azt remélem, hogy az Együtt-PM mégsem szocialista ilyen szempontból, de azért lássuk be, azt várni attól a csoportosulástól, akik két év alatt (vagy 25) nem csinálták meg a házi feladatukat, hogy majd most 2 hét alatt bepótolják, minimum hagymázas képzelgés... sajnos.
@épészmérnök: Lehet, hogy a mag emiatt csatlakozott, de a választói tömeg nem cserkész akar lenni. Ideológiamentesen csapódik oda, ahonnan többet remél.
szerintem a jobbik erősödése nem a bal oldalnak, hanem a jobb oldalinak gondolt fidesznek "köszönhető". Lassan visszatérünk a szocializmusba, így ez a szavazóbázis nyilván nem a baloldali lesz....
Az, hogy van pár száz ezer ember, akitől még a Csurka is balra áll és erősödik, az is egy tesze-tosza kormányzásnak köszönhető. És nem az mszp van kormányon
@V-PORT: "Bocs, hogy ezt mondom, és most vitatkozni fogunk, de ezt tipikus DK-s hozzáállás. "

Ez meg egy tipikus előítélet.

Közöm nincs egyik hazai politikai párthoz sem.
Hogy vitatkozol velük? Hogy vitatkozol valakivel, aki a "mo a magyaroké" bázison leledzik, ám a "magyar" definícióját képtelen egzakt módon megadni?
Az társadalmat foglalkoztató, s a jobbik által előtérbe helyezett (mert ez nem a jobbik, ez a népesség kérdései) problémákra/jelenségekre kell választ adni. Persze erre az mszp és a belőle kiváltak hogy adnának megoldást? Ahhoz be kellene ismerniük, hogy eddig semmit nem foglalkoztak ezen jelenségekkel érdemben... mert fő energiájuk a 70/30 mentén volt lekötve... azt nem említve, hogy a "cigányozás" azért az mszp szavazóktól, tagoktól sem áll olyan messze... ok, az eu-tagságot azt másként látják...
@Célkereszt: ott ahol a jobbik erős, pofozkodással semmire nem fogsz menni, ahogy meggyőzéssel sem. Pesten talán igen, ott van valóban kézzelfogható előnye a rendszerváltásnak, meg az EU-nak, talán még a Debrecen, Pécs, Győr, Fehérvár és hasonló nagyobb városokban is, de ezzel mondjuk lefedsz a nyolcmillió szavazóból hárommilliót, aki egyáltalán érti miről beszélsz, mert abban az univerzumban él ő is, mint te. A leszakadó és válságrégiók lakóinak viszont hiába magyarázol a nyugati társadalmi normákról, EU alapokról, unióról stb nekik ebből eddig sem jutott sok előny ha egyáltalán jutott, csak mindaz a hátrány ami vagy ebből fakad vagy ennek kísérője. A jobbik igen praktikus válaszokat tud az ilyen térségben élő (nem pejoratív értelemben inkább anyagiakban) kispolgárok gondjaira, hiszen alulról szerveződő párt. Egy nyírségi vagy jászsági településen a Nyugati normákból és leginkább életstílusból eddig maximum a kábel tv jutott meg egy tesco a korábbi abc helyett, amiben ugyanúgy az akciós kenyeret meg parizert veszi a polgár, mint korábban a 245. sz. áfészban. Nagyon más Pest, Buda és a nagyvárosok, Nyugat-Magyarország és Kelet/Dél-Magyarország társadalma. Az elmúlt 25 év nyugatosodásából kimaradt régiók lakóinak egy E2014 ami ennek a nyugatosodó iránynak az egyik politikai szárnya, nem tud mondani, ajánlani semmit, a fenyegetőzéssel meg csak rontani fog... remélem a fenyegetőző, indulatvezérelt, önérzetes kivagyiskodásnak egy magát nyugati liberális demokratának tartó pártban nem lesz tere. Amúgy én sem tartom sokra az ex-szdsz értelmiséget, mert ügyetlen, sznob, lila köd balfékek, de abban legalább igazuk van hogy nem mennek bele vitákba a jobbikkal (mindegy milyen okból) mert nem egy világban élnek. Bajnainak akkor kellene hallgatnia rájuk, amikor annak értelme is van.
@nevetőharmadik: "két év alatt (vagy 25) nem csinálták meg a házi feladatukat"

A programjuk ott van, a Haza és Haladás dolgozta ki. A pártot felépítették, elsősorban a Szolidaritásnak köszönhetően. Két év alatt ennél többet pénz és média nélkül, ráadásul "baráti tűzben" mit lehetett volna tenni szerinted?

Egy párt felépítése rengeteg időbe, energiába, és pénzbe is kerül. Egyszerűen nincs annyi ráérő, jómódú ember, aki saját zsebből megszervezhetne, és ami még nehezebb, működésben tartana egy politikai pártot, majd a tetejébe a választási kampányt végigcsinálná. Fogalmad sincs, mekkora őrületes erőfeszítés és önfeláldozás van amögött a teljesítmény mögött, amit te, aki szájaláson kívül semmit nem tettél, oly könnyedén leszólsz!
@Célkereszt: Ez konkrétan nem így van. A "zemberek" rosszabbul élnek mint négy éve, mégis sokan a fidesznél és a jobbiknál ragadtak.
@épészmérnök: "A "zemberek" rosszabbul élnek mint négy éve,"
Gondolom, beszéltél mindenkivel, hogy ilyen kijelentéseket tudsz tenni...
@Célkereszt: Ami a cserkészetet illeti, úgy tűnik, nem sikerült megvilágítanom a lényeget. Az azonosulás lehetőségét, a közösséghez tartozást, ami alapvető emberi szükséglet, és a jobbik meg a fidesz bőségesen kínálja a leszakadt embereknek.

A baloldal és a liberálisok nem kínálnak ilyen közösséget. Ez a lényeg.
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Olvasgass statisztikákat. Nem kell egyesével megkérdezni az embereket, nem Mátyás király korában élünk. Illetve egyesek szeretnének visszarepülni oda az időben.
@zobod: "A leszakadó és válságrégiók lakóinak viszont hiába magyarázol a nyugati társadalmi normákról, EU alapokról, unióról stb nekik ebből eddig sem jutott sok előny ha egyáltalán jutott, csak mindaz a hátrány ami vagy ebből fakad vagy ennek kísérője."

Vagy nem hatolt el a tudatukig.
varánus- szerinted egy nácival senki nem fog kezet ! Ez nálad, nálatok a kiinduló pont !
Kérdem én és egy szoclibes liberális kommunistával ( pl. mécs imre ) ez a ti nagy hibátok ...
@zobod: Ami a látleletet illeti, igazad van. Én sem győzném meg pofonnal, inkább anyagi javakkal. Ebben sajnos már nem hisznek a régi pártoknak. Azt sem hiszem, hogy a mai Európában a Jobbik hatalomra kerülhet, de ki tudja, nem jön-e egy újabb válság, nem dobja-e a régi EU bennünket az oroszoknak.
@PokerPeti: "Lassan visszatérünk a szocializmusba"

Ez csak a felszín. A fidesz már leépített mindent, amitől sokaknak könnyebb volt az élete. Az egyetlen formai hasonlóság az állami központosítás, és az egypárti uralom.
A programok ütköztetése nem elég. El kell menni menni minden faluba, és személyesen meggyőzni az embereket.

Persze aki a jobbikhoz menekűlt (cirka 1 millió ember), azokról is meg van a nem túl finom véleményem.

Persze, hogy nem mind vérgőzös antiszemita, náci érzelmű kisnyilas, meg nem mind (saját tapasztalat!) a jobboldaliságát 18-20 évesen fölfedező, az autoriter, horthysta eszméket a főiskolán-egyetemen anyatejként magába szívó fiatal: de a fejük sötét. És nem érdekel, hogy nagy a kilátástalansága, a nyomora, ellehetlenült helyzetben él, ez nem menti a jobbikos szimpátiáját, csak magyarázza azt. És ezeket a sötét fejeket kellene észérvekkel fölvilágosítani?! Nem lennék most a hmmm...demokratikus ellenzék helyében. Pedig én is tudom, hogy nincs más mód.

Mert ez az ország többségében agyilag zokni. Ez nem gyalázkodás, ez tény, ezt tudomásul kell venni. Ezeket a rétegeket csak populista szólamokkal lehet igazán megszólítani. Így nem létezik pl. az Együtt sem vidéken... Az mszp sem kellően demagóg, mert a választási eredmények beszédesek: találtak az üresfejű zoknik nálánál még demagógabb pártokat. Így zsugorodott középpárttá.

Magyarország a demagóg politizálás mintaterepe. Ez a vadkelet. Ez Kelet-Európa. Itt ez megy. Nem a kontinens szerencsésebb sorsú feléhez tartozunk, és ez megmutatkozik a széles társadalmi közgondolkodási mintákban is. Persze ez szomorú. Mert mégiscsak élnek itt (a vadkelet peremén vagyunk!) - nem is olyan kevesen - művelt, épeszű rétegek, akiknek - magamat is beleértve - saját hazája egyre inkább börtönné válik. Folytogató a levegő. É persze sajnálom a szellemi nyomorultakat is. Mert M.o mindannyiunké.

Kormányok jönnek - mennek, de a társadalom gondolkodásmódja csak nagyon lassan változik. Ebben változást kieszközölni csak precíz és hosszadalmas munkával lehet, arra 4 év most sem lesz elég.
Mindig vicces, mikor a vörös söpredék maradéka veri a tyúkmellét, hogy ő aztán nem áll szóba a Jobbikkal.

Ki nem szarja le? :)
@épészmérnök:

"Fogalmad sincs, mekkora őrületes erőfeszítés és önfeláldozás van amögött a teljesítmény mögött..."

Miért,neked,aki azt mondja magáról,hogy "közöm nincs egyik hazai politikai párthoz sem",van róla fogalmad?
A Haza és Haladás oldalán elérhető,programnak nevezhető és tekinthető tartalmak többsége egy nagy kliséhalmaz.Ilyen közhelyekkel negyedszázada tele a padlás.
Nem véletlen az áprilisi eredmény.Ezt információhiányra,a nem kiegyensúlyozott médiára fogni badarság.
@Sir Bates dö Hól: ha szóba hoztad a témát, akkor biztosan:)
és sokkal kifinomultabb módszer a spárgázásnál
ki kell irtani a ... izéket meg a izéket és akkor rend lesz...

foglajjuk vissza trianont... !

másoccor romlik el a gyönyörű német autómban az önindító egy francia alkatrésze... évente kell cserélnem ezt a szeemtet?

bosszujjuk meg a rohat francia gőgöt és arroganciát !

foglajjuk vissza trianyont !
Biztos rengeteg álmatlan éjszakát okozott a jobbikosoknak, hogy nevetséges bukott libsik nem vitáztak velük...
@turista a saját országában: "Mert ez az ország többségében agyilag zokni. Ez nem gyalázkodás, ez tény, ezt tudomásul kell venni."
Ez egy nagyon csúnya rasszista/náci kiszólás volt. Jobbikos vagy, mi?
@Sejk a derék katona: ezzel a szókinccsel nehéz lesz, bucika:)
@OPHELIA: befordítom orbán szobámban lógó képét a fal felé...

... csak hogy nehogy lexarják alegyek...
@Sejk a derék katona: valami szaros környéken laksz, hogy már vannak legyek? :)
@OPHELIA: trágyadombon... Pesten...

ideje lenne már Felcsútot tenni fővárosnak...
@Sejk a derék katona: Bucika, hogy akarod visszafoglalni Trianont? Sosem volt a miénk. Hadat üzensz Franciaországnak?
Inkább csomagold be azt a képet, mert a hátuljára is szarnak a legyek:)
@profilo: "A Haza és Haladás oldalán elérhető,programnak nevezhető és tekinthető tartalmak többsége egy nagy kliséhalmaz."

Hallgatom a tárgyszerű érveidet.
@imperial: "rengeteg álmatlan éjszakát okozott a jobbikosoknak, hogy nevetséges bukott libsik nem vitáztak velük"

Ez így van. Ezért van a Varanusnak egy 7x24 órában szolgálatban lévő saját jobbikos hittérítője.
@profilo: Vicceltem. Nem nácik egyébként, csak vannak köztük olyanok is. És igen, a sok megtévedt embert meg kellene győzni, hogy rossz utat találtak meg.
@épészmérnök: Persze, ez csak a magva a dolognak. Roppant tömör összefoglalása annak, miért tartunk ott, ahol tartunk. A politika csak kiszolgálja az emberek elvárásit. Ezek vagyunk mi.
Hányszor hangzik el ebben az országban: 'legyen", 'gondoskodjanak róla' és hányszor az, hogy 'hagyják már, hogy megcsináljam én magam'? Azt tudjuk, hogy a szürkének hány árnyalata van, de szocializmusnak vajon mennyi?
Nem gyanús, hogy megint nem sikerült gyökeres változást elérni, már ami a parlament összetételét illeti? Lehet szapulni a politikai elitet, de minket képez le az a csoport. A társadalom tükre. Mennyi vállaltan liberális, européer, kapitalista, technokrata politikust szavaztunk be? Aztán négy éven sírunk, hogy nem megy előre az ország. De könyörgöm, mitől menne? Ha a komcsi, vagy a náci vagy visszafogottabb változatban: populista politikus nem korrupt, nem sikkaszt, akkor jól tudja irányítani az ország dolgait? Mert ma csak ebbe lehet belebukni, ha elfelejtem beírni a luíí vujtón táskámat a vagyonnyilatkozatomba, vagy másoltam a doktori értekezésem 99%-át. Ha ez a kettő stimmel, akkor már megfelelek a magyar nép elvárásainak. Zseniális. Miért haladna előre a nemzet, amely újraválasztással szentesíti, hogy a jogállamiság elcserélhető 5000 forint rezsicsökkentésre?
@épészmérnök: Szép a kemény munka, ezt aláírom. Szép a programjuk is, ezt is aláírom. Részemről díjaztam is 6-án. Az eredmény pedig az, ami.

Én megértem, hogy ennyi lelkiismeretes, jó szándékú munka után igazságtalan az eredmény, de attól még sajnos tény.

A tény az, hogy a politikai establishmenttel elégedetlen szavazókat a Jobbik tudta megszólítani, és nem az Együtt-PM. (Ezt persze azzal a legkönnyebb elintézni, hogy fújjjavíthatatlannácik, de ennél azért bonyolultabb a helyzet.)

Ha erre meglenne végre a válaszuk, akkor a kőkemény, lelkiismeretes munka nem lenne hiábavaló. Ma az. Sajnálom.
@OPHELIA: veled nem akarok viattkozni biztos történelem tudós vagy....

foglajjuk vissza trianyont !
TO ALL, AND FABIUS: Na evvel vitázzatok:

@imperial:

Csak aztán a három napi hideg élelmet el ne feledjétek. Sok sikert. Nem nehezebb ez, mint két nap alatt megtanulni kínaiul.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi a lóf*sz az a nemzeti majális?? He? Mi a bárgyú istentől lenne nemzeti egy párt majálisa? Nem ettől az iszonyatos lózungoktól kellene megszabadulni?
@ "Mert amit nem "legitimálunk" azzal, hogy tudomásul vesszük létezését és nem beszélünk vele/róla, mert undi, akkor az nincsen is. "

Miert a Fidesz nem ezt csinalja?

Nézd meg hogy a fideszes cigány Járóka mennyire kussol Orbán alatt meg a legundorítóbb romaellenes kirohanások, uszulások után is (pl. Betyársereges kiirtási szöveg a Jobbik jelenlétében).

MSZP kormányzatok alatt tudod mindenütt nyilatkozgatni a cigányellenességről. Most kussol a "kiirtásozásnál, genetikai hulladékozásnál" is mert "Mert amit nem "legitimálunk" azzal, hogy tudomásul vesszük létezését és nem beszélünk róla"
NA MÉG EGY! TESSÉK EZT IS LEHET GYŐZKÖDNI:

@libbancs:

(Imádom amikor kéretlenül helyezik magukat a szellemi palettán, önként beállva a nekik megfelelő körbe.:))
@shinichi: "Mennyi vállaltan liberális, européer, kapitalista, technokrata politikust szavaztunk be? Aztán négy éven sírunk, hogy nem megy előre az ország. De könyörgöm, mitől menne? "

A civil társadalom önszerveződését is lépten-nyomon gátolták, szocik és a fidesz kéz a kézben. De az átlag is inkább másoktól várja, hogy megcsinálják, ami az ő dolga volna. Itt is, most is.
@épészmérnök: meglehet... viszont, aki ilyen-olyan élethelyzeteiben folyamatosan a rudi rossz végén van, azt egy idő után nem nagyon tudod azzal motiválni, hogy becsülje meg jól a helyzetét, mert lehet még ennél rosszabb is.
@nevetőharmadik: Ez egész egyszerűen nem igaz, a baloldali ellenzék ugyanúgy adott válaszokat a Jobbik által felvetett problémákra. A Jobbik egyébként az utóbbi félévben egyáltalán nem ezeken a problémákon lovagolt, hanem magát igyekezte jópofinak átfazonírozni. A demagóg, faék egyszerűségű válaszok pedig sajnos könnyen emészthetőbbek az embereknek, mint a valódiak. (Ld. "európai béreket" kampány, az égvilágon semmi értelme nincs, semmilyen eszköz nincs mögötte, de baromi jól hangzik.)
@Éjmászó: "elégedetlen szavazókat a Jobbik tudta megszólítani" ... egy részét.

Több kell, igen több munka, több hozzáértés, több pénz. Ha demokrata vagy, akkor te is hozzájárulhatnál a sikerhez. Jut eszembe, te mivel járultál hozzá a sikerességhez? Ja, hogy semmivel?
@Sejk a derék katona: rossz helyre jöttél, itt nálam csak okosabbak vannak
inkább mesélj a házi oltáradról
@OPHELIA: hm nálad is okosabbak?

hm verszájt is visszafoglajjuk ...
@épészmérnök:

A részletek hiányában az iylen mondatok:

"A teljesítményükhöz méltó, a felelősségüket elismerő programot indítunk a pedagógusoknak, az egészségügyi dolgozóknak és a rendőröknek, hogy e fontos hivatás képviselői erkölcsi és anyagi megbecsülésben is részesüljenek."

...vársz tárgyszerű és tételes érvelést?
Közhelyek,klisék.Semmi konkrétum,semmi részlet.(És ilyen végig.)
Olyan,mint a szép,de ostoba nő.Egy valami hiányzik belőle.A tartalom,azaz a f..szom.(Már megbocsáss!)
@Sejk a derék katona: Régi barát, új nikkel? Találgathatunk?
Breaking news:

Aminek örül 'dzsobbikos és 'libsibolsi magyar is...
A Veszprém lemosta a Párizst és kettős győzelemmel jutott a kézi bajnokok ligája legjobb négy közéééééé!!!

Hajrá 'Építők!!!
@profilo: A fidesznek pedig egyáltalán semmilyen programja sem volt - na erre köss pántlikát, galambocskám.
@épészmérnök: ???? nekem nincsenek barátaim !

csak elenségek ! és főleg gyűlölök mindenkit:)
@gazoló: váááá! végre egy jó hír!
@épészmérnök: "A fidesznek pedig egyáltalán semmilyen programja sem volt "

ez nem igaz !!!!

programlyuk: "fojtattyuk !"

minden ki ércsen alatta amit akar...
10 000 000 - 2 142 142 = kb 8 millió úgy értette hgogy A LOPÁST akarlyák fojtatni.... így nem savaztak rályuk
@Sejk a derék katona: akkor szólunk ott élő hoffitársainknak, hogy vonuljanak fedezékbe, oszt mesél majd az utókor
@OPHELIA: verszájba? élnek magyarok ??!?

tudtam ! gondoltam ! félig a miénk
@gazoló: bassza meg ez egy szar hír, én a psgnek drukkoltam:))
@Sejk a derék katona: Versailles, az nem csak a palota neve, tehát élhetnek ott is magyarok. A palotában meg elbújva Bubók is.

Ha harc, akkor kellene a tejföl torony is
@taga20: de csak a cserediák miatt ugye????
@OPHELIA: natürlich:)
@OPHELIA: amugy a keletet is visszakéne foglalni pl ETELKE-ÖZT !!!!

vagy Etele köz vagy mi... az is a mijjénk volt !
meg japán is! a pirospöttyök ezt bizonyíccsák !
@épészmérnök:

Na bammeg!
Ez nem menti az alternatívát nyújtani hivatott ellenzék töketlenkedését.
Természetesen abszurd a feltevés, hogy a judeobolsevikok képesek bármiféle vitára, de a haszna meglesz: még inkább nyilvánvalóvá fog válni, hogy a "baloldali demokratának" nevezett agyhalottak az óbégatva nácizáson kívül másra nem képesek. Újabb szög a döglődő baloldal koporsójába :)
@nandras01:
Csatlakoznék.
Még annyit: azzal a "tudással" felvértezve, amivel mezei, halandó választópógár rendelkezik, soha nem fog az érvek rendszere eljutni az agyakig, hanem csakis és kizárólag az a fajta lebutított, érzelmekre alapozó szlogengyűjtemény, amivel a jobbik operál.
Erre most nagy összegekben fogadnék.
Mi lesz még a hozadék?
Legitimálnak mindenkit, akitől büdös a magyar közélet jelenleg.
És mire észbe fognak kapni, már késő lesz.

Én szóltam.
@Sir Bates dö Hól:
Pontosan így van.
És az a baj, hogy ez nem rá igaz egyedül.
@iii: Pont azért, mert nem csak jobbikosokat várnak, hanem bárkit. Szóval jövőhéten még te is kijöhetsz. :)
@iii: "Ez egész egyszerűen nem igaz, a baloldali ellenzék ugyanúgy adott válaszokat a Jobbik által felvetett problémákra."

Ha ez így lenne nem szavaztak volna rájuk 1 millióan és + 130 ezren 2010-hez képest.
a csudálatos nalaya elleni hadjárat tökéletes végrehajtása. orbánt csak úgy lehet lekapcsolni, ha halálra röhögtetjük. hajráf, elvtársak! hajráf!
Konok Péter

A Miszterelnöki Elhivatal közlése szerint Orbán Viktor polgártársunk csak úgy nemes egyszerűséggel mint "magánzarándok" vesz részt II. János Pál pápa szenttéavatási partiján. Ízlelgessük a szót: "magánzarándok". Saját kis pénzecskéjéből kuporgatott magánzarándokútra megy. Ismerjük: zsúfolt, lepukkadt turistabusz (valamikor a kilencvenes évek elején volt a fénykora, vécéje azóta zárva, légkondi nem működik, csak állott porszagot kavargat, a videóban ezredszerre is a mákos-szellemképes Indul a bakterház fut), szalonna- és macsakpisaszagú büdös öreg nénik suttyomban pálinkáznak, Szegednél már kórusban nyomják a malaszttal teljest; a fiatal plébános úr - gyuriatya, jenciatya, vagy "a plébi" - feddően nézi őket, majd előveszi behangolhatatlan csehszlovák gitárját, és száz folk celsiust meg micimackót danol orrhangon a tucatnyi kiscserkésszel. Csóbbbaan a vííííz, hííív az oháájóóóóóó!!!! A miszterelnökúr, mint magánzarándok pedig ott ül a buszon (mellette kosárban az Anikó sütötte almáspite, kisüsti, saját töltésű kolbász, doboznyi keménytojás, májkrémkonzerv, karácsonyról megmaradt papírszalvéta, zsemle, túristasótartó), és vigyorog, mint Smitpáll a doktorráavatásán, és cseppet sem hiányzik neki a fűtött VIP-ülés beépített herevasalóval, mert ő most nem afféle elit közzarándok (mint Áder és Áderné meg a kisáderek, meg az összes iafia-retyerutya) hanem, kéremszépen, puritán magánzarándok, egy privát pilgrim, szigorúan az intim szférában. Majd vesz egy szelet egyeurós pizzát magának (ha jut még rá), és az izzadó tömegből allelujázik a Szent Péter téren. Még egy szelfit is csinál magáról, háttérben a kupola meg a lengyel zarándoktársak.
Ehhez képest már mindegy is, hogy a miszterelnökúr amúgy református: vallása tiltja a szentek tiszteletét, nem ismeri el a pápa főségét, sőt: a pápaságot undok eretnekségnek, a pápákat babiloni szajhának, a Vatikánt az ördög homokozójának tekinti. Orbánt a foci érdekli, nem foglalkozik az ilyen teológiai finomságokkal. A köz számára lehet, hogy református, de most - most egy kicsit magánkatolikus lehet, kinek mi köze hozzá. Hiszen úgy érzi, egy kicsit az ő szenttéavatása is folyik. Sőt, nem is kicsit. Eléggé ideje már.
@OPHELIA: "akkor szólunk ott élő hoffitársainknak, hogy vonuljanak fedezékbe, oszt mesél majd az utókor "

Nálad a pont :-)
NESZE FABIUS MÉG EGY! KAPD EL, DE VIGYÁZZ, MERT FORRÓ! Ezzel is vitázhattok napestig.

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:
@épészmérnök: ezért faggattam, mert nicket azt tud cserélni, de személyiséget azt nem. és ez asszem, így van jól:)
@hacsaturján: "hajráf, elvtársak! hajráf!" Ne röhögtess, lécci, mer kijön az ebéd :-(
@Sejk a derék katona: Én jobbat tudok.

GyurBán takarodj!! :)
Súlyos hiba a most jobbikra szavazókat elintézni azzal, hogy azok cigánytól parázók, saját nyomorukért mást hibáztatók, bármint az összes. Ez szerintem felelőtlen gondolkodás.
@shinichi: Szerintem csak egy polgárpukkasztó. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Baromság. Az összes többi párt rendezvényeire is bárkit várnak. Ez a szokásos kirekesztő duma, hogy ők a nemzet kizárólagos, de minimum legfelkentebb képviselői. Ami nettó hazugság.
@taga20:
:))))))))))
Le lesztek vadászva el lehet innen máriaszentországából takarodni 'júnjócsecseire 'komenyista hazátlan,idegenszívű,sehonnai libbancsok!!!
A félcsapat külföldi a Veszprémben is,Császár meg különben is párizsi...
"C'est la vie!!! :))))))))))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha picit továbbolvasod, akkor rögtön meg is találod, hogy ez miért nem sikerült:

"A demagóg, faék egyszerűségű válaszok pedig sajnos könnyen emészthetőbbek az embereknek, mint a valódiak. (Ld. "európai béreket" kampány, az égvilágon semmi értelme nincs, semmilyen eszköz nincs mögötte, de baromi jól hangzik.)"
@gazoló: Veszprémt nem bántani, ott ragyogott fel a csillag, amikor megszülettem.
@iii: Az a jelszó csak most indul az EP választásra, te pedig a parlamenti választásról beszéltél nem? :)
@gazoló: pont ezek dúltak a szívemben, meg az agyamba, amit leírtál:) csak én nem szeretek ennyit fecsegni:)))
@gazoló: egyébként, ha fradi a realmadriddal játszik és én utálom a fradit, mint a szart, a madridot meg kedvelem, ako nekem mé kéne a fradinak drukkolnom? ezek nem válogatott meccsek.
@iii: Minden párt úgy gondolja, hogy az ő elképzelései lennének a megfelelőek. Amúgy én nem érzem hogy legfelkentebbnek tartanák magukat.
@Penivaldes: de meghallottad és még reflektáltál is rá. nem versz át húgi:))
@taga20: ki vagy tagadva a családból, még az örökségből sem kapsz semmit.
@Penivaldes: nanana, mennyi lenne a részem? van az a pénz amiért, megváltoztatom a véleményem:)))
@Mariann19:"S,hányszor támadt szép HAZÁM szép
hazád kebledre,s lettél magzatod miatt
magzatod HAMVVEDRE ."
Eközben

„Újratervezés van” – mondta Bajnai Gordon, aki szerint az országgyűlési választások bebizonyították: „nem elég csapatban utálni az Orbán-rezsimet”, hanem az ellenzéknek garanciát is kell adnia arra, hogy képes jobban kormányozni az elmúlt négy évben és az azt megelőző nyolc évben tapasztaltnál.

Az Együtt-PM vezetője szerint az áprilisi országgyűlési választás megmutatta, hogy az ellenzéki összefogás nem értette, mit akar az ország, nem tudott elszámolni a múlttal és hiteles üzenetet mondani a jövőről. A választók azt üzenték, nem kérnek az átcímkézett politikai termékekből, a rossz kompromisszumokból, a kisebbik rossz helyett pedig valódi megújulást akarnak. Hangsúlyozta: új politika, új csapat és új szervezet kell. Bajnai Gordon szerint ennek a megújulásnak az EP-választás jelenti az első mérföldkövét, ahol kiderülhet, az ellenzéki oldalon ki és milyen belépőjegyet vált magának a következő évekre."

mandiner.hu/cikk/20140426_bajnai_nem_eleg_csapatban_utalni_az_orban_rezsimet
@Penivaldes:

Soha nem bántanám,imádom Veszprémet a várost a milliőt,környéket,a kézikultúráját!
@Evezős:
Mármint amikor a "református" libsibolsi elmegy kézcsókra a pápához? Embörök, én már ezen röhögni sem tudok, olyan szánalmas, erre a "magánzarándokút" csak hab a trutyi tetején. Persze az ecceri plebsnek ez kell, evégre a nigger seggében sincs akkora sötétség, mint a kis bucijukban...
"Sok baj van a Jobbikkal. Többek közt az, hogy ebben a kampányban is átveri a választókat. Megtéveszti őket kiskutyás képekkel, trendi arculattal. Csak az a helyzet, hogy a kiskutyák mögött egy vérfarkas vicsorog, a karcsúsított zakó alól pedig kilátszik a gárdamellény."

www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol_hirek/bajnai_gordon_ujratervezes_van.html
@Penivaldes: Bocs, hogy OFF, de ha érdekel történelmünk eme szelete, akkor ezt bátran tudom ajánlani. Ma láttam a Duna TV-n.

youtu.be/XbwGRbEqgRc

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha nem így lenne, nem lenne "nemzeti" majális. Korábban még Jobbik-majális volt, most már lapátolnak a demagógiakazánba a fiúk rendesen. A Fidesz dettó ugyanezt a hülyeséget nyomja, kicsit szordínósabban, ld. "nemzeti" kormány, "nemzeti" dohánybolt, etcetera.
@taga20:

Inkább nekik szurkoljál ,mint 'reálmargitnak!!

kepkezelo.com/images/euuupffqptqharuq0057.jpg

nooormális!!!
@iii: Jól "előkészítik" a vitát a jobbikkal. Szólni kell majd Morvainak, hogy vigyen magával vérfarkas protkót valamint gárdamellényt a blúza alatt. :)
@Evezős: Amit írtál viszont nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
@Evezős: gyalog megy? remélem, mert úgy ér a zarándoklás, gyalog, vándorbottal. az út porával borítva, nyelv szájpadlásra ragadva.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az elsőt ma én is elsütöttem, a második viszont nekem is új kontent :-))))))
@vitéž munkášőr: vitézevtárs, az érdi munkásőr alapszervezet nevében(aki én vagyok egyszemélyben), hagy adjam át a géppuskásvaddisznóvadász érdemérem gránitfokozatát a heti trollhajtó munkássága elismerése képpen:)))
öreg ahogy te cidáztattad pl. bendzsit azon szétröhögtem magam:)))
ERŐT EGÉSSÉGET!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te mindig megtalálsz ilyen faszságokkal. ki nem szarja le ezt a zsíros hajú tehenet? a cukiságkontentektől ánblokk öklendezem - ezért itt az én verzióm (18+!):

vtzmnksr.tumblr.com/post/83825963908
@taga20:

Спасибо товарищ!

;-)
Na látom megint a megszűnt baloldal, mit csináljon azzal a "párttal", amelyik MÉG MINDIG nem szerzett annyi szavazatot, mint a "baloldal". A jobbik egy "jelenség", olyan problémákat vet fel, amelyek az "uccán hevernek", semmi önállóság, semmi ötlet. Pusztán azt az emberi tulajdonságot használják ki, amely Mo.-on különösen gyakori, mondhatni uralkodó szemlélet:
- Neeem! ÉÉÉÉN NEM vagyok hibás! A cigányok, zsidók, szemüvegesek, egyetemet végzettek, bárki de ÉÉÉN!!! NEM!!!
Erre a "menekülési" mintára alapoz és ad keretet a jobbik. A múlttal példálódzik, amiről éppen annyira ferde képet próbál nyújtani, mint a saját VALÓS világnézetéről, kifelé mutatott kép.
A lényege a jobbiknak nem egyéb - ezt remekül bizonyították amikor csurkapistabával pereskedtek, huzakodtak, anyáztak 26 millión évekig.
Röviden, semmiben sem különböznek a többi a megélhetési politikustól, esetleg retorikában, mert nema fideszt és/vagy az mszp-t okolják csak, hanem egyéb csoportokat is.
Programjuk nincs, nem is volt. Képzett, alkalmas emberekkel nem rendelkeznek, mivel ott is érvényes a vezetésben az az elv, miszerint: "magadnál okosabbat, jobbat, megfelelőbbet be ne vegyél a buliba, mert még kitúr"
A legiskolázatlanabb frakció a parlamentben, meg persze a valóságban is.
Egyszerűen el kell mondani az embereknek, hogy a jobbikos megmondó, hűűűű de durvahazaffyak éppen annyit keresnek(sokszorosát a zátlagnak), mint a többi csirkefogó. Akkor talán felfogják... mondom talán!
@épészmérnök: mi van? feltéptük a régi ...:))
@nincs_itt: "Egyszerűen el kell mondani az embereknek, hogy a jobbikos megmondó, hűűűű de durvahazaffyak éppen annyit keresnek(sokszorosát a zátlagnak), mint a többi csirkefogó. Akkor talán felfogják... mondom talán!"

Talán ezért indították a vagyonbevallási mozgalmat. Ha sokan nyilvánosságra hozzák a vagyonnyilatkozatukat, ezzel rászoríthatják a titkolózókat, hogy ők is tegyék ezt. Ezzel három legyet ütnek egy csapásra: a kampány nem vádolható azzal, hogy negatív, ha valaki nem vall, akkor lám, mi megmondtuk, ha meg bevallja, akkor lehet ellenőrizni, és ki tudja, mit találni.

Szerintem ügyes.

www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol_hirek/vagyonbevallasi_mozgalmat_indit_juhasz_peter.html
@Mariann19:

láttad ezt az összefoglalót a Sedlacek előadásáról?

érdekes és izgalmas lehetett... sajnos a videó nem magyarul megy pedig szerettem volna "érteni"...
részlet a Tomas Sedlacek: Magyarország a régió beteg embere
előadásából a 444.hu ismertető szövege szerint:

"Maga a ciklikus gazdaságpolitika nem is elrugaszkodott dolog. Magyarország pont ezt szúrta el a kétezres évektől, Lengyelország pedig pont ezzel lett sikeres. Sedlacek nagy ötlete az, hogy ki kell venni a kormány kezéből a lehetőséget az eladósításra. Pénzt nem nyomtathat szabadon a kormány, mert a jegybank, jó esetben, független, ezért nem kergetheti magát abba a hamis illúzióba, hogy több pénze van, mint amennyi. A fiskális politika viszont még mindig a kormány kezében van. Szabadon vehetnek fel hiteleket, amiket a következő kormányoknak kell majd visszafizetnie."

444.hu/2014/04/25/tomas-sedlacek-eu-magyarorszag-gdp-a-jo-es-a-rossz-kozgazdasagtana/
@taga20: Volt nekem egy orosz tanárom, a Taga... nem is, Tapa tanár úr. Minden reggel pálinkaszagúan jött be az osztályba (az osztály másik fele orosz tagozatos volt), dülöngélt egy kicsit, nyomában zümmögő muslicaraj. Tudtunkkal nem ártott a légynek sem, de ez nem biztos, mert ő volt az mszpm-titkár az iskolában.
@nincs_itt: Emlékszel az előző poszt végi párbeszédre? Tudod a prekoncepciós téma. :)
@vitéž munkášőr: Ez mind semmi. :)

Néha szörnyülködünk, hogy kiket képesek kiküldeni Magyarországról az "Eurovízilós" Dalfesztiválra. Ott volt például ez a kedvesemes gyerek, most meg ez a Kállay-Saunders András... Azt mondom, hogy ez semmi, az osztrákokat nehéz lesz felülmúlni, vagy inkább alul, ha egyáltalán akarja valaki.:)

youtu.be/ToqNa0rqUtY
@épészmérnök: ne szívd mellre pajtás, csak hülyülünk kínunkban, me a fityeszmaffia és ezek a 2/3-os barom állat szavazók, eszt próbálják visszacsempészni:(
@épészmérnök: @taga20: @nincs_itt: @vitéž munkášőr: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

lazítsatok egy picit és gondolkozzatok azon miként lehetne erről pl széles körben értelmesen beszélni, hogy megértse az utsó polgi is: miből, mi zajlik itt! :)

hátha nem olvastátok: Hegyet Berlinnek!

Sokan és sokat foglalkoztak az elmúlt napokban a felcsúti stadionnal – mi most beleillesztjük ezt a jelenséget az orbáni „belvilágba”.

„Bolond is lennék normálisnak lenni Normális ember nem tud inni-enni”

(Hofi Géza: Hofélia dala)

Köztudott Orbánról, hogy a kedvenc időtöltése a foci – persze a hatalom birtoklásán kívül. Mi nem bizonyítja ezt jobban, mint a minap átadott felcsúti stadion. De Orbánom kívül léteznek még vezető politikusok is, akiknek szintén van valamiféle hobbijuk: vegyük csak Angela Merkelt, aki imád hegyet mászni. Hosszú évek óta tölti szabadságait az Alpokban… Mekkora pech, hogy Berlin környéke olyan lapos, mint egy Mesterházy-beszéd: szegény Angelának több mint 900 km-t kell bumliznia kedvenc dél-tiroli üdülőhelyéig, Suldenig… Bezzeg Orbán: neki elég tíz lépést mennie és máris ott ül a Pancho V.I.P.-ben! Igazán frappáns megoldás – képzeljük csak, mennyi időt lehet így megspórolni, amelyet aztán az ország boldogítására fordíthat!

Íme, a magyarok (ezúttal Orbán személyében) „mertek nagyot álmodni”: focistadiont a focikedvelő minisztrelenök háza mellé! Ám a magyarok nem irigy népség: tudnak másoknak is hasonló nagy álmokkal szolgálni – ha kell, akkor a németeknek és személyesen Merkelnek is. Még 1999-ből származik egy magyar építész ötlete, a Bundesberg1 (Szövetségi Hegy), mely szerint az immár bezárt, Berlin közepén elterülő Tempelhofi repülőtéren kellene egy több mint 1 km magas hegyet felépíteni. Pedig akkor még Schröder volt a kancellár! Aztán jött 2009 és immár egy német építész javasolt egy, a magyar kollégáéra kísértetiesen hasonló projektet ugyanoda: a The Berg2 (A Hegy) nevezetűt…

folytatás: progressziv.blog.hu/2014/04/26/hegyet_berlinnek
@épészmérnök: igazad is lehetne, ha...
de ne feledd, akik indították, azok is "érintettek" lehetnek. a "magyar politikum" mindig arról volt híres, hogy van egy "motiválható" ember, bárhol, bármikor, bármire!

Értelek, sőt egyet is értenék ezzel, amennyiben nem látnám azt, hogyan működik ez választott hazámban. Megbukott egy durva népszerű ember, adócsaláson(nem politikus) a következmények:

- letöltendőt kapott

- kibaxták a pozíciójából, mint a macskát sz@rni(pedig nem akármit kalapált össze!!!)

(na ezen fogsz nagyon csodálkozni) - az Freistaat adóhivatala, 80 millió euró többletbevételt prognosztizált, az ÖNFELJELENTÉSEK miatt!

Szóval amíg simicskalajosok, mészároslőrincek, vonagáborok, orbánviktorok usw okosíttyák a nagyérdeműt, az adózás fontosságáról, renggyérő', akik számla, bizonylat, nyugta nélkül, gyakorlatilag bármit "leköltségelhetnek", nem beszélve az EP tagjairól, akikre nem kicsit fújnak a helyiek, addig nekem senki ne szövegeljen, ott Mo.-on semmiről!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megint mellélőttél, egy újabb téma ami egyáltalán nem érdekel :-P
@nincs_itt: "(na ezen fogsz nagyon csodálkozni) - az Freistaat adóhivatala, 80 millió euró többletbevételt prognosztizált, az ÖNFELJELENTÉSEK miatt!"
megbuktál látom, erre felnyomod magad? milyen magyar virtus ez?:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogyne emlékeznék, tudod én vagyok dzsobbikos...
szóval, a helyzet az, arany imbecilem, hogy kituggyahogyishíjjákigazibú gábor, elköltözött Kaszásdűlőről a Rózsadombra, porszívó ügynö... oppardon, rijasztó értékesítő területi képviselőből, amihez a TANÁRI diploma pont pászol, hirtel Burberry ruhás, blöki simogató lett.
Haggyáááá, mááá! Te elhiszel 17-27 közötti életkoroddal bármit, sajna én már empirikus(csak neked: tapasztalati) úton MEGÉRTETTEM, hogy sájszegál, ha "magyar" politikusról beszélünk.
@E.Csaba: "...azok, akik átpártoltak, azok nem elkötelezett baloldaliak voltak, hanem bizonytalanok, és tájékozatlanok."

Egyáltalán ki a balodali, ki a jobboldali? Van ennek a mai viszonyokra érvényes meghatározása, az oldalak meghatározták már pontosan magukat, vagy csak az elavult hagyomány alapján oldalizunk?
@taga20: na ja!!! én is most vallom be az adó-visszatérítésemet!
faxom, szerintem 0 azaz zérus lesz, de micsinyájjak.
Engem senki sem tudott meggyőzni, hogy szóba kell állni a neonácikkal/újnyilasokkal csak azért mert 1millió szavazót sikerült megtéveszteniük a demagóg dumájukkal. Annál is inkább nem lehet hinni nekik, mert kampányidőszakban csak hangtompítót tettek a szájuk elé, de nem tagadták meg korábbi rasszista, fajgyűlölő nyilatkozataikat, megnyilvánulásaikat, majd ha azoktól elhatárolódnak akkor lehet velük párbeszédet kezdeni.
@taga20: @vitéž munkášőr:

ezt lehet, hogy nektek (is!) szánta @miről van itt nagybasz0 "társam" :D

offforever.blog.hu/2014/04/24/lyanyok_419
@nandras01:
Teljesen egyetértek veled, ez teljesen rossz ut zsákutca
Ezeket a vitákat az elmult 6 évben lefolytatták, eredménytelenül.

Mit tudok mondani egy ilyen újnaci véglénynek aki ilyet kommentel a Varanusra, miutan "beszélgetünk":

"75. Vladys
2014-04-08 21:00:59
@Csekkliszt#10: .....maradjunk annyiban, hogy minden cigányt haláltáborig üldöznék. ...."

Mit? Mi a túrót ? Miről vitázzak vele?

Ad2 tököm kivan, hogy azok követelik maguknak a jogot h ugy vitatkozzannak , értsd társ alkossanak veluk, mint a kulturlényekkel, akik ugyanezt az esélyt nem adják meg a cigányoknak, stb. Hajdú a jobbik nem menetel es megfelemlit egy népcsoportot akikkel bajuk van, akkor de csak akkor lesz joguk előjönni azzal h nekik is meg kell adni ugyanazt az esélyt.

Ad3
Szocik meghujultek, sikertelenségukben le fekszenek Orbánnak Jobbiknak. Beszarás
@nincs_itt: Nézd múltkor már tisztáztunk elég sok dolgot, de fussunk neki megint.

Nem kaszáson lakott Vona, hanem a Bécsi úton.
Másrészt nem 17-27, hanem 47. Harmadrészt nem hiszek el nekik sem mindent. Amúgy egy tanári diploma szerintem nem olyan rossz egy politikusnak. Egyenlőre ebből tudunk főzni, legalábbis ameddig pártokrácia működik Magyarországon.
Senki sem állította, hogy tökéletesek lennének sőt, de vannak olyan elképzeléseik amelyeket támogatni tudok. Szóval nem vagyok seggre esve tőlük sem, de a használható ötleteiket el tudom fogadni.
@guma: drága, láttam, me minden nap benézek hozzátok, csak mutkor is ellettem hajtva:))
azóta is azon gondolkodom, hogy mé utálom annyira a bohócokat:)))
szépek a csajok, csak tú vannak ötözve:(
@vitéž munkášőr: gyenge :DDD

ennél sokkal jobbat tett be anno (minden mozgás fázisra!) @miről van itt nagybasz0!

itt láthatod:

offforever.blog.hu/2011/09/13/mindeg_csak_a_tudomany
@taga20: :DDDD

tudod nem lehet mindig szittyóssan pofátlankodni minden kocsmában :)))
különben szeretünk! :D
@vitéž munkášőr: Pedig én sosem szoktam neked olyat mondani, ami kurvára nem érdekel. :)
@István Tamasi: Amikor a nagy nyilvánosság előtt vitáznak a neonácikkal, akkor valójában annak az egymilliónak mondják el, mi a baj a választott pártjukkal.
@guma: tudom, és nem sértődtem be:)
most is írtam egyet és még csak egy üveg bort ittam:)))
@taga20: és hány üveg kell még, hogy felém fordítsd a hajóágyúidat? :)
@guma: gyenge? majd taga elvtárs bevizsgálja a vizesárok felett

;-)
@Sir Bates dö Hól:
Egyetértek a mérő tomcat vita teljesen értelmetlen volt
De miert gondolod h más jobbikossal nem az? Aki elfogadja h a ciganyokat gettoba kene zárni, aki ahhoz a párthoz vonzódik aki a gárdát alapította, aki zsigeri rassiszta ( antiszemita, homofób) azzal mi értelme vitatkozni, mert a 3. kör után hozza elő a szennyet, es amikor lebukik vele, még v pofán hazudik v anyázik v ugy tesz mintha az ok lenne. Időpocsékolás.
Se Kantról, se a hegeli dialektikarol, se a Fibonacci számokról, se a Wu Hszing meditációról nem akarok vele beszélgetni, már ha lehetne, mert legtöbbször az Ady idézette egy elsőfokú zsidózás v szifiliszizés a válasz. N próba eddig N bukta. Önmagam szembeköpése ha nem ezek szerint járok el ezek után DE HA MAJD ennek látom ellenpéldáját nyitott leszek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: cicabogaram, te hiszel és mondasz amit csak akarsz, engem a tények, a kézzelfogható eredmények tudnak meggyőzni, ilyen egy kibaxott gépész, a fogaskerék legyen fogaskerék!
legyen Bécsi út, akkor is panel kuckóból, a tuggyukkik közé... komenyisták+zsidók+gagyizóscigányok
baszki, ha ez nem világos számodra és "támogatható ötleteikkel" érvelsz, akkor még nagyobb szégyen, hogy ilyen tudatlanul húztad le az akárhány élet évedet! mert legalább a kosznak ragadnia kellett volna. Kiccsilag, a cirka 1 millás havi "illetmény"+apró+miazmás, innen-onnan "támogatói" pízecskék, ez cirka a tízszerese, igen jól látod, 10X a zátlag magyar jövedelmének, viszont cserébe nulla, zérus, semmi, vákuum!!
Szerintem lassan, el kellene kezdeni gondúkodnod!
@vitéž munkášőr: jogos! hátha ő mást figyel :DDD

tudod nekem a melltartószíne nem tetszett :)
@taga20: baszki, mijafasz van veled? csak eeeegy? a durva életbe, én meg itten rohanok a Paulánerrel+Blutwurz, hogy le ne haggyá! Láccik milyé nem vagyol te formába'!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, pl. tegnap tök józan votam, és mégis kiakasztottál:)
egyébként eléggé utállak, de a kitartásodat becsülöm. eszt nem csinálhatod pénzé, me az embernek van önérzete, és nem lehet pénzel kifizetni aszt. téged a küldetésed hajt:)
asztán lehet, hogy egy profi troll vagy, vagy te vagy gfg, bármi lehet:)))
@Csekkliszt#10: "...megfelemlit egy népcsoportot akikkel bajuk van,"

Gondold csak át, mi van akkor, amikor a népcsoport félemlít meg másokat? Az éremnek mindig két oldala van.
Ezeket a nézetkülönbségeket nem indulatokkal, hanem józan párbeszéddel kell, és lehet megoldani. Megoldás nélkül meg marad a jobbik, és sokan fogják a jövőben is támogatni pont azért, mert rajtuk kívül senki nem mer, és nem akar beszélni a valóságról.
@guma: görgetés! van ott millió csöcs a köbön
@Csekkliszt#10: stimmt! pont ez a baj! buta, képzetlen, de ami még ennél is szörnyűbb olvasatlan, műveletlen senkik. akik ha találnak egy jó zaftos zsidósát, akkor az lesz a zAtyaúristen, aki meg meri mondani a tutit, az meg szifiliszes, bugris zsidó-bérenc lesz! Igaz tennap még ő volt zAtyaúristen, de elbaxta, mer' nem teccett a "vezetőségnak"
@guma: backi leragadtam a zelső képnél, de lejebb görgettem, a logarlécem is lefagyott, menten!
szóval, a dilya-gramm rendben!
@vitéž munkášőr: nagyon belehúztatok, még a vörösfény se tud megnyugtatni, ezek után:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "...vannak olyan elképzeléseik amelyeket támogatni tudok."

Sorolnád?
@látjátok feleim szümtükkel: tesó, figyu. te csak írni tudol, esetleg olvas is valaki a környezetedben?

kicsit olvasgassá' má' mijelőtt lejáratod magad!
@látjátok feleim szümtükkel: valóság? :(

hallgasd meg Mórahalom polgármesterét!
azután kicsit ellehet gondolkodni, hogy lesz-e különbség a népcsoportok alkalmazásánál pénzügyileg...
és ha a gyereked éhezik megnézném te mit lépsz!
senkit sem mentegetek, itt mindenki bűnös mert hagytuk, hogy magyar magyar ellensége legyen...
talán azt kellene egyszer megérteni, hogy ebből ki profitál és miért... ha így haladunk lassan fél ország "cigány" lesz és jól megfizetett közmunkás!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: majd hónap fojtatom a képzésedet, mer' ma kapitalista szombaton vótam, oszt a robotika három alaptörvénye durvára nem érdekli a mi robottyainkat...
szóval csá!
@guma: stimmt! backi! ez a pálya, nem a színit köll nézni, hanem a zértékeit. eccerű ez mint a dzsobbikos agya! 0-1=zsidó-cigány
@vitéž munkášőr: valahogy nem vonzanak... :D

fogalmam sincs miért, de a nők iránti érdeklődésem addig terjed ki, hogy pl megállapítom: okos, csinos, talpraesett, stb és megyek tovább...
@taga20: köcsögöm széken!
ezt mentem!
@nincs_itt:
Nem is tudtam, hogy a szüleim balkézről is szaporodtak::)
@Csekkliszt#10: negyed öt körül hozzászóltam a poszthoz is... morvai rehabilitációja után:-)... volt, aki itt jelezte, hogy durva vagyok a propagandistával... az N miatt... éppen a "szökés sobiborból" megy itt a tv-n... de most tényleg mit kell beszélgetni egy ilyen ítélet után (tgm annak kapcsán írta)?...
@épészmérnök:
Igaza van, hogy a választókat kell felvilágosítania jobbik neonáci-újnyilas mivltáról és hogy hazugság meg demagógi amit mondanak. De ezt a felvilágosítást meg lehet tenni közvetlenül is anélkül, hogy a neonácikkal szóbaállnának a rendes, normális, intelligens magyar emberek.
@látjátok feleim szümtükkel: melyik népcsoport akar megfélemlíteni és kit?... csak, hogy elkezdjük a józan párbeszédet...
@taga20: az az... képzeld, ha városi gyerek lennék, akkó milyen okosakat mondanék!:-)
@látjátok feleim szümtükkel: Igen, van. Baloldali az, aki a francia forradalom jelszavát tartja a legfontosabbnak: szabadság, egyenlőség, testvériség. Aki pedig mondjuk az "Isten, haza, család" jelszava körül forog, az jobboldali. Ez természetesen egy átgondolatlan, provizorikus kategorizálás, de nagyjából működik.
@Sir Bates dö Hól: bakker, nincs nekem ekkora fantáziám:)))
@látjátok feleim szümtükkel: majd te bisztosan érted magadat!
na csá neked is!
Merci, mindenért!
@István Tamasi: "szóbaállnának a rendes, normális, intelligens magyar emberek"
szerintem a "magyar" ki is maradhat a felsorolásból...
@iii: szerintem a pia, pina, szabadság vagy a pia, pina, család jobban hangzik:))
@Sir Bates dö Hól:
Alapjában igaz, de én a mélymagyarok ellenében illetve bosszantására írtam bele.
@nincs_itt: na ne nagyzolj, te a mosóosztályon vagy hígéniai menedzser:)))
@Csekkliszt#10: "Egyetértek a mérő tomcat vita teljesen értelmetlen volt
De miert gondolod h más jobbikossal nem az?"

Sem Mérő, Sem tomcat nem politikusok, a vitájuk irreleváns.

Egy választási politikai vitában, ha Vona odaül, akkor igyekszik majd őzikét simogatni, azaz bizonyítani, hogy ők valójában jó fiúk. Nem fog - ha csak véletlenül ki nem csúszik a száján - nagyon durvákat mondani. Az üressége, butasága, felkészületlensége viszont azonnal látszik.
@István Tamasi: Ha a nagymamámnak kerekei lettek volna, ő lett volna a 75-ös trolibusz.
Utánlövöldözés folyik. Bajnaiék úgy döntöttek, hogy szemtől szembe, a televízió nyilvánossága előtt fogják bizonyítani, hogy a jobbik programja, és politikusaik feje üres.

Ez van. Fanyalogni fölösleges. Azt kell nézni, hogy ebből a szituációból hogy lehet a legtöbbet kihozni. Egyébként a szocik és a fidesz is ott lesz - elvileg - a vitán. Ha lesz vita.
@épészmérnök: "Sem Mérő, Sem tomcat nem politikusok, a vitájuk irreleváns."

Ezt tényleg így gondolod?
@épészmérnök:
De akkor belőled sem lenne több, mint egy durrdefekt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Egyetértek h józanul kell megoldani ezt, bár én nem gondolom h a ciganyok mint "népcsoport" fenyeget másokat. És a jobbik pont h nem higgadtan nyúl a kérdéshez hanem a legaljasabb osztonokre épít. Semmilyen értelmes megoldást nem hallottam tőlük pedig csak (majdnem ) ezen az egy témán lovagoknak.
A cigányság melyszegenysegi ugy. Ezt kell kezelni a kulturális vonásokkal egyutt. De egyetértek ha ez nem fog jól kezelodni jön a legrosszabb : a jobbik.
@Sir Bates dö Hól: Igen, így gondolom. Egy rétegtelevízióban elhangzott beszélgetés egy félbolond jobbikossal nem azonos súlycsoport egy választási vitával a magyar televízióban. Már persze, ha ki mernek állni.
@látjátok feleim szümtükkel:

Lassan, de biztosan ereszt már az országos botránnyá felfújt megszállási emlékmű-lufi. Úgyhogy az antifasizmus bátor harcosainak új front után kell nézniük. És aki keres, az talál. Találtak is.

Az új célpont az a bírónő, aki a Gyulai Törvényszéken első fokon elutasította a Szebb Jövőért Polgári Egyesület feloszlatását. Önmagában már ez is rettenetes fasiszta kilengésnek számítana, hiszen ballib körökben az, hogy a Magyar Gárda és minden utód-és testvérszervezete erőszakos náci csürhe, semmilyen különösebb bizonyítékot nem követelő axióma.

Mucsi Erika azonban ennél sokkal súlyosabb bűnt is elkövetett: mérlegelés tárgyává merészelte tenni, hogy akkor most tényleg létezik-e cigánybűnözés, és tulajdonképpen mi is az. És ez az, amivel a hazai „mértékadó körök” szemében örökre a „vállalhatatlan” kategóriába száműzte magát. Mert hogy cigánybűnözés nem van, és kész! (Ez számukra pontosan olyan megfellebbezhetetlen dogma, mint a neonáci fészbúk-harcosok számára az, hogy semmilyen holokauszt nem volt, de, ha volt, akkor annál jobb.) A bírónő ezzel szemben aljas, elvetemült módon alámerült a magyar valóság rasszizmustól bűzlő, barna mocskába.

jobbegyenes.blog.hu/2014/04/26/mindannyian_mucsi_erikak_vagyunk
@nincs_itt:
Én sajnos azt tapasztaltam es most tegyük félre a full idióta provokatorokat h egy ponton túl számomra elfogadhatatlan emberi hozzaállások jönnek elő belőlük es ez sokszor hiányos ismeretek, sőt primitív muveletlensegre vezethető vissza. Aki a nácizmussal bármilyen szinten azonosulni képes ott nagy baj van .
"A politikusok talán azért tudnak olyan jól hazudni, mert képesek meggyőzni magukat arról, hogy az igazat mondják – írja legújabb számában a Mindennapi Pszichológia… www.mipszi.hu Szakértők szerint azok tudnak a legjobban hazudni, akik nem tudnak róla, hogy hazudnak. Dr. Anna Galeotti, a Kelet-Piemont Egyetem munkatársa szerint a legtöbb esetben valószínű, hogy a politikusok csak áltatják magukat, és egy idő után már ők maguk is elhiszik azokat a dolgokat, amiket állítanak. “Ezek a politikusok álomvilágban élnek és saját magukat is becsapják, nemcsak másokat” – fogalmaz. Hozzáteszi, hogy az emberek, így a politikusok is azért hisznek el valamit, mert nagyon szeretnék, hogy igaz legyen. A lap cikke szerint egy politikus minél jobban meg van győződve az igazáról, annál meggyőzőbb tud lenni."
@épészmérnök: Amúgy Tomcat elég régóta nem "jobbikos", sőt szarik a pártokra is.
@Sir Bates dö Hól:
Megnéztem a kommented, ha jól találtam, nincs benne semmi kivetnivaló.
Szerintem semmit!! Es ezt fel kell vállalni!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Lassan, de biztosan ereszt már az országos botránnyá felfújt megszállási emlékmű-lufi. "
cica, megint keszdesz pofátlan lenni és belinkelni hülyeségeket, pedig te alapból hülye vagy, csak engedd el magad és nem kö kopiznod:))
@Sir Bates dö Hól:

Oké, párbeszéljünk.
Kédezd meg a tanár úr gyerekeit, ők majd megmondják melyik népcsoport, de megkérdezheted a lelőtt apát és gyerekét is.
A a viselkedés egyik esetben sem egyedi ( csak a végeredmény szerencsére ritkán olyan ), de rettenesesen nagy probléma. Erre megoldást kell találni, mert nem várható a népesség többségétől, hogy a kisebb csoportok ilyen, indulatból fakadó viselkedését elviseljék. Önkorlátozásra kell rábírni az ilyen csoportokat.
Nehogy azzal gyere, hogy én náci meg akármi vagyok, én magampárti vagyok ( de ezt már régóta mondom ). Ismerem azonban a problémát kissé közelről is, ismerem az érintett népcsoport indulati viselkedését, és azt is, hogy ez saját maguk, és a többség által is befolyásolható. Lenne.
Egyébként nem értek egyet azzal, hogy bármely népcsoportot olyan kirekesztően közelítsenek meg, mint ahogy itt egyesek ezt teszik a jobbik és balik oldalon, meg középen, meg mindenhol.

Szerinted van különbség a tanárt agyonverők és a cigány apát és gyerekét lelövők közt?
@nincs_itt: OK evidens. Jó pihit és szép álmokat. Azért ne hagyd magad túlságosan kizsákmányolni. :)
@épészmérnök:
Na ettől meg külön behányok. Szerintem nem volt több vevő azaz potenciális bázis növekedés a primitív EU ellenesség es cigánybűnözés topikok irányába ezért arculati változást akartak, mikozben az ideológia ugyanaz.
De mondhatnám azt is, h hát ez a politika es semmi kivetnivaló ezert benne - de nem megy.
A jobbik egy profi újnaci marketing gépezet, amit külföldről penzelnek. Ügyesek es kihasználják az elégedetlen es műveletlen tömegeket. Az ő bázisuk sem nőtt számottevően az elmult 4 évben nekik is kellett egy kis arculatváltás.
De a lényegük rohadt
@taga20: Pedig neked sem ártana végigolvasni. :) Tuti jó hatással lesz rád.
@taga20: főleg azt a szemetet - még jó, hogy nem tutiblogot vagy polgárdát - le is csandáznám a monitoromat
@Sir Bates dö Hól: @épészmérnök:
Én nagyon kedvelem Mérőt es a vita elott még igazat is adtam neki pontosabban azt gondoltam h adjunk egy esélyt - nem neki, hanem az ötletnek h elmebeteggel vitatkozunk azaz tegyünk ugy mintha az nem lenne elmebeteg. Utólag kiderült rossz ötlet volt, most hagJuk h lealázta magát de alapot adott h ezentúl az ordas naci eszméknek helyük van a politikai párbeszédben
De! Ilyen a kor amiben élünk, weimarizalodunk, egyutt kell élni ezzel a tudattal. De kurvara es kőkeményen el kell utasítani. Szerintem.
@Csekkliszt#10:

Nem csak a cigányság mélyszegénységi ügy. Talán az is probléma, hogy sokan hajlamosak csak rájuk vetíteni, ami pedig elferdíti a valóságot.

A kádári éra utolsó tíz évében nem volt "cigányporbléma", mert tudtak a népesség egyéb rétegeivel azonos szinten élni, mivel volt hozzá munka, és ezáltal megélhetési lehetőség.
@Csekkliszt#10: "Aki a nácizmussal bármilyen szinten azonosulni képes ott nagy baj van ."

És mi a megoldás az ilyenek esetében?
Most nem a nácizmusra, hanem arra az emberre gondolok, akinek szent meggyőződése, hogy amit ő gondol ,az a jó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, te egy szar, elavult, undorító világot szeretnél, én nem. te vallásos vagy én nem, te hinted az ígét, én is:))) a kis picsádba bele kéne rúgni, mindjárt megvilágosodnál, és nem a hülye papok faszságait mantráznád.
www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@látjátok feleim szümtükkel: hogyne lenne különbség... az egyik egy erős felindulásban elkövetett bűncselekmény, a másik egy aprólékosan megtervezett, előre megfontoltan, aljas indokból, szándékosan elkövetett bűncselekmény... szerinted a tanárt azért verték agyon, mert nem cigány volt?... gondolod erős felindulásból csak cigányok követnek el bűncselekményeket?... nincsenek nemzetkarakterisztikák, a szocializációs háttér a meghatározó...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Na akkor most l mond meg, hogy mi az a cigánybűnözés. Pontosan fogalmazd meg légyszíves!
Azt ugyan még nem soroltad fel, amit korábban kérdeztem, de kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít.:)
@vitéž munkášőr: :)))
vitézevtárs, a disztingválásról nem hallott a fejtágítón? kultúúúúra:)))
@Sir Bates dö Hól: hát én mostanában nem hallottam olyat, hogy falkában a gyerekeik szeme láttára valakit meglincseltek.
@látjátok feleim szümtükkel:
Így van. Ma van kb 800e-1000e cigány és még 3000e "fehércigány", veluk azonos sorában és helyzetben, akár egy régióban. Ez uakkora, v még nagyobb probléma, erre is kéne megoldás.
Az en megítélésem szerint az un cigánykérdésre minden politikai erőnek van valami válasza, tessék eldönteni melyik tetszik, nekem az, amelyik őket nem páriaként, idegen testkent, nem magyarként, "cigánybűnözőkent" kezeli, hanem olyan leszakadt retegkent, akik -jól mondod- a rendszervaltas legnagyobb vesztese, mert most jönnek elő az egyenlőtlenségek igazán. Van dolguk nekik is? Hogyne! Büntető politika az egyetlen eszköz es a kriminalizalasuk? Persze (sic!), ha a zsidokérdést is véglegesen akarták megoldani -azaz, na ne vicceljunk!!! Ez egy összetett társadalmi kérdés, őket és az őket támadókat is tudatilag kellene edzeni, de a megoldás egyértelműen az oktatásban van, illetve azok a térségek megyek ahol ők élnek a lehelmaradottabbak, legmagasabb munkanélküliségi rátával,- kell oda infrastruktúra, munkahely ösztönzés, nyilván célzott es segítő !!! roma politika (?) és akkor nekik is jobb lesz, mint a veluk egy sorban elő masik 3 millio lecsuszottnak.
@taga20: ehh, konyakos üvegnek néztem a Lenin mellszobor papírnehezéket a Demokrata remittendán...
@vitéž munkášőr: ötven fekvőtámasz, és 20-szor át kö vezetni a nyugdíjasnénit a zebrán, ha akarja, ha nem:)))
@Sir Bates dö Hól:
Azzal egyet értek, hogy az egyik azonnali felindulásból eredő cselekmény volt, a másik meg előre kitervelt, de ezt a kitervelést is indulatok szították. Lényegében mint indító ok közt, nincs különbség csak büntetőjogilag ítélik meg másként. Az előre kitervelést is olyan társadalmi feszültség indikálta, amit a társadalomnak kellene megoldani/megelőzni, mint ahogy a társadalomnak - divatos szóval a közösségnek ( melyiknek is? ) kell megelőznie az önbíráskodást, és az indultatok elszabadulását is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nehéz onnan visszajönni:-)
De megmondom miert. Ez paraszt lesz amit mondok de nagyon humánus. Aki meg van győződve h ilyen alantas eszmék jo, annak nem a fejével van (elsősorban) gond, hanem a szívével. Azzal gondolkodik mindenki, nem az agyaval. Ha gyűlölet van benne, akkor meglesz a célpont könnyedén. Aki mást gyűlöl az magát veti meg valamiert. Na, ezt kell megtalálni h miert van, es ezen dolgozni. A világot megváltoztatni n tudod, de kezd magadon...

Ha rám gondoltál h be vagyok gyepesedve h azt gondolom csak igazam lehet: hagyd rám:-))) mar jól vagyok így. Vagy lepj meg és kész leszek megujodni:-) de addig..
@taga20:

Pedig volt mostanában is, de pontosan nem emlékszem rá hol és mi volt a cselekmény, de valami közlekedési téme volt az is, csak ott nem volt súlyos a következmény, talán valakik közbeavatkoztak. Egyébént meg elég sokszor szokták egymást családilag meglátogatni botok, szúró, vágó, bökő eszközök társaságában.
@látjátok feleim szümtükkel: nincs igazad. szerintem az durvább, hogy elütnek a házunk előtt valakit, erre kiszaladunk és meglincseljük a gyerekei előtt, vagy néhány bűnöző arc szisztematikusan kiírt egy családnak a felét.
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem olyan jellegzetes bűnelkövetési formák, amelyek erősen tipizálhatók az adott csoporttal kapcsolatban.(pld. „két népes család szóváltásba keveredett egymással, majd a veszekedés tettlegességig fajult”; „ellopták az alumíniumból készült közúti jelzőtáblát, vagy a réz kábelt a HÉV vonalon”. Az elkövetők szamurájkarddal estek egymásnak." stb.)
Amúgy semmiképp sem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző lenne, ha ezt a kriminalisztikai kifejezést használják.
Tehát jogi értelemben a fogalom nem létezik, tipikus elkövetési módokról, esetekről azonban, amelyek a romákhoz nagyobb számban köthetők, szociológiai értelemben lehet beszélni.

youtu.be/wM2futkWgHU
@látjátok feleim szümtükkel:
...
kell hiteles embereket találni, olyanokat akik jók
kell külföldre menni látni ott mi van
Kell megélni a kisebbségi létet aes megérezni milyen buzicigányzsidónak lenni
Kell sokat olvasni verseket
Kell meditálni, abból meg rossz nem lett
Kell gyerekekkel játszani, lsd fenn

ezek után bármit gondolsz igazad lesz ...
@taga20: ez durva lesz, mert nincs a falunkba' egy fija zebra se!

esetleg a templom lépcsőjén a tanácselnök elvtársnőt felkísérhetem?

ha szigorú a penitencia, esetleg a nyakamba is veszem - úgy nagyobbat esik/esünk a küszöbön ;-)
@látjátok feleim szümtükkel: "Egyébént meg elég sokszor szokták egymást családilag meglátogatni botok, szúró, vágó, bökő eszközök társaságában."
kik?
@Csekkliszt#10:

Aszongyák akinek nem inge..., nem mondtam hogy gyepes vagy.:)
@látjátok feleim szümtükkel: Kapcsolódó:

"A Kádár-korszak idején nyilvántartották az elítéltek származását, a rendőrségeken külön cigányvonal-vezetők dolgoztak. Ebben az időszakban a „cigánybűnözés” bevett kifejezés volt a kriminalisztikában. Tonhauser László ny. rendőr alezredes egykori kiemelt cigányvonal-vezető szerint: „…egy olyan etnikumról van szó, amely mind módszerbelileg, mind taktikailag specializálódott bizonyos bűncselekményekre. Ilyennek számított a »gagyizás«, rézből készült ékszerek aranyként értékesítése, trükkös lopások, besurranásos lopások, zseblopások és így tovább. Nem az egész cigányságról volt szó, csak egy bizonyos rétegről, bizonyos családokról, akik a nagy bűnelkövetői hányadnál jóval gyakrabban hajtották végre cselekményeiket, és az elkövetéssel párosult erőszak sokkal inkább irritálta a környezetet, mint más elkövetők esetén. Ha egy etnikum elkövetőként számba jöhet, és ehhez járul a speciális, egyedi jellemzőket mutató módszer, akkor a bűnüldözésnek is szakosodnia kell. Eredményes felderítést végrehajtani speciális ismeretek nélkül képtelenség. Nem volt itt szó semmiféle fajgyűlöletről, rasszizmusról a rendőrség részéről."

youtu.be/RsICgBX-HLY
@látjátok feleim szümtükkel:
Benne van:-) az ember 40 felett eleg következetes lesz es kitartó a nezeteihez...
De már ma valaki hatbadofott akitől nem reméltem így könnyen veszem a többi kritikát :-)
Persze ha hatbadoftek annak is én vagyok az oka
@Csekkliszt#10: "Kell gyerekekkel játszani, lsd fenn
ezek után bármit gondolsz igazad lesz ..."

Akkor jó, mivel én elég sokat játszok a gyerkőccel. :)
@vitéž munkášőr: nagyon szexista ma vitézevtárs, majd szólok virágevtársnak:)asztán rendbe teszi a szoknyákat:)))
@taga20: u.i.: postán még a mai napon feladok egy zebrát:))
@taga20:

"...szerintem az durvább, hogy elütnek a házunk előtt valakit, erre kiszaladunk és meglincseljük a gyerekei előtt, vagy néhány bűnöző arc szisztematikusan kiírt egy családnak a felét."

Szerintem meg mind a kettő egyformán durva, és nincs különbség az elkövetők közösség ellenessége és embertelensége közt, csak annyi, hogy a második esetben a cselekménynek van úgynevezett előkészülete, hosszasan dolgoztak azért, hogy a célt kitűzött céljukat elérjék. Ezalatt ráértek gondolkodni is rajta.
Azért kíváncsi lennék, de nem indulnál-e be, ha a gyerekedet elütnék, és te azt gondolnád, hogy a gk vezető volt a baleset okozója.
Az más kérdés, hogy a két esemény a többségben a te nézetedet generálja. Én szerintem ez nagy baj, mert a közösség sérelme mindkét esetben egyforma, mlg ha nem is látszik annak.
@látjátok feleim szümtükkel: értem... logikai okfejtésed szerint a gázkamrák, srebrenica, ruanda és olaszliszka közt nincs különbség alapvetően...
@taga20:

Akik a haragjukat, gyűlöletüket azonnal rendezni is akarják, úgy családilag.
@taga20: nem azonosan ítélünk meg dolgokat... nyilván más.a morális bázis...
@látjátok feleim szümtükkel: "vagy csak az elavult hagyomány alapján oldalizunk?"

Igen, Én most az elavult hagyomány alapján fogalmaztam.Az látszik, hogy gyakorlatilag a baloldali "keménymagon" kívül, -ami a volt baloldali tömb fele- a nem elkötelezett szavazók szétszéledtek.Ezekből lett DK,LMP,JOBBIK,EPM. Ezek a szavazók valószínűleg soha nem voltak baloldali érzelműek, hanem csak a Fidesz ellen álltak fel egy tömbbe. Különböző hívószavak különböző pártba vonzották ezeket a szavazókat.Sajnos a Jobbikhoz és az LMP-hez átállt szavazóknak nem volt elsődleges prioritás a Fidesz leváltása, annak ellenére, hogy így saját pártjuk programja soha nem érvényesülhet.
@látjátok feleim szümtükkel: "Azért kíváncsi lennék, de nem indulnál-e be, ha a gyerekedet elütnék, és te azt gondolnád, hogy a gk vezető volt a baleset okozója. "
NEM, látod megfogtad a kettőnk közti különbséget! bazdmeg ez a lényeg, hogy nem önbiráskocc a helyszínen! vágod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolom a csődbüntett, vagy a hitelezési csalás meg magyar- , de főleg zsidóbűnözés megjelölést érdemel... hüje vagy, b+...
@nincs_itt: "___Neeem! ÉÉÉÉN NEM vagyok hibás! A cigányok, zsidók, szemüvegesek, egyetemet végzettek, bárki de ÉÉÉN!!! NEM!!!___"

pontosan ezzel szoktam érvelni a jobbik szimpatizáns ismerőseimnek.
kiegészítve azzal:
lehet, hogy holnaptól te leszel a NEMZET ellensége és akkor annyi neked.
erre ők persze rögtön rávágják, hogy ők rendes magyar emberek.
de hát ezt nem ők döntik majd el, ha esetleg a széljobb hatalomra kerülne.
de nem értik, hogy ha megengedjük mások megbélyegzését és bűnössé nyilvánítását akkor mi is sorra kerülünk egyszer...mindenki.
@Sir Bates dö Hól:

Amennyiben a cselekmények indíttatását nézzük, nem sok a különbség. Srebrenica, Ruanda és Olaszliszka is arról szól, hogy amit mi gondolunk, az az idvezítő igaz gondolkodás, igaz cél, és nekünk jogunk van ahhoz, hogy ezt kifejezésre juttassuk és érvényesítsük. Sajnos ezen esetekben az érdek érvényesítésének erőszak volt az eszköze.

Általában a világot ez a gondolat mozgatja politikában és azon kívül is, de szerencsére sokkal kevesebb az erőszakos út, mint a békés.
@punkfrog:
"hogy ha megengedjük mások megbélyegzését és bűnössé nyilvánítását akkor mi is sorra kerülünk egyszer...mindenki."

Ez a lényeg :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nem volt itt szó semmiféle fajgyűlöletről, rasszizmusról a rendőrség részéről."

arról sem, hogy a nyilatkozó anyja nem egy bárcabitorló... azt, tán mégiscsak...
@taga20:

Ja, elég sok évig elég közelről.b+
@Sir Bates dö Hól: nyilván, de azé az durva, ha történik egy közúti baleset és ott helyben a sok gyagyás rögtönítélő bíróságot jáccik! eddig tuttál követni? és ehhez nincs semmi morális bázis kötve, csak emberek vagyunk és nem falkába támadó farkasok.
@taga20:
Nem a napon barnultak. Meg a napon barnultak is. Megfelel?
@látjátok feleim szümtükkel: ako mi a probléma, avval, hogy nem osztok ki halálbűntetést közlekedési vétségért! ja, bonusz, hogy a sértet sértetlenül előjön!!!
@E.Csaba:

Talán ideje lenne mind a két oldalnak észre venni, hogy nem a középkorban osztják már az észt, mások a viszonyok, és a régi fogalmak, úgy, mint a jobboldaliság és balodaliság is elavult. A mai viszonyokhoz más elvárások tartoznak, őúy tartalmilag, nem formailag.
@punkfrog: Ebben csak annyi a bibi, hogy a jobbik szavazóinak többsége, hála Isten pont nem ilyen. :)
@taga20:

Te kis huncut! Ki mondta, hogy halált kell osztani a közlekedési vétségért ( egyébként honnan tudod ennyire a pontos megnevezését? ), mellesleg nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy a közösség sérelme a lincselés és a levadászás esetén egyformán nagy.
@látjátok feleim szümtükkel: ha te egyenlőséget tudsz vonni egy erős felindulás éd az előre kiterveltség közt az"indittatás" okán, akkor azt hiszem nem azonos jelentéstartalmat tulajdonítunk adott betűsornak/hangalaknak... pedigle minnyájan egyformák vagyunk alapbúl, csak ennyi, innyi basznyi akarnók, neme?...
@punkfrog: ne erőködj, majd ha ássák konkrétan a sírjukat ako ráeszmélnek.
@látjátok feleim szümtükkel: közben én is rájöttem, hogy nagyjából egy oldalon basszuk a rezet:) bocs, ha durva votam, de...:)))
ezé elküldöm neked a 5. legkedvesebb dalom;)
www.youtube.com/watch?v=jott-5eXGO8
@taga20: te úgy élsz, mint azok, ott olaszliszkán?... írtam azt, hogy helyeslem a reakciójukat?... nem érted a lényeget...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :))))))))))))))))))))))))))))))))
te vagy a legjobb példa.
@Sir Bates dö Hól: öreg néhány milliárdan 1 dollárpernapból élnek, ako ott armageddon van? öreg szerinted a lé határozza meg számodra ..? hülye vagy? egyébként ha úgy élnék, ako egy közlekedési balesetet a helyszínen halállal sújthatnám?
@Sir Bates dö Hól:

Hát valahogy úgy. Csak vannak akik kicsit kivakaróznak, oszt azt hiszik, hogy attól már ők szarják a spanyolviaszkot, pedig mindeki tuggya, hogy annak gyára van.:)

Egyébként gondold csak végig. Az elsodort gyerek rokonai felindultak, mert azt gondolták, hogy a gyereket ért sérelmet azonnal és nekik kell orvosolni. A levadászósoknak az áldozatok célcsoportja valmiért sérelmes volt, és ezt a sérelmet látták orvosolhatónak ilyen módon.
Mik is az ember legfontosabb érdekei? , "...csak ennyi, innyi basznyi akarnók, neme?...
pedigle minnyájan egyformák vagyunk alapbúl..." Oszt van akinek sok adatik ennyi, innyi és basznyi, másnak meg kevés vagy semmi. A cél azonban egyforma, csak az eredmény nem. Ettől még egyformák vagyunk. Biológialilag.

No én már alig látok ( sajnos ), ezért ne haragudjatok, részemről folyt.köv. holnap. Ha ráérek.
@Csekkliszt#10: sajnos inkább :-(
házmesterek országa leszünk megint.
@taga20:
Kösz, holnap meghallgatom, ma már nehéz.
@taga20: tudod mit?... igazad van... belátom, rosszul közelítettem a kérdéshez...
@punkfrog:
Ja igen! Elszúrtam. Köszi
Már a hosszúlépések országa vagyunk :-) de ezzel így nyáron nincs is nagy baj, csak a blog sörmaffiája meg ne tudja, mert akkor lesz pusztulsz-burulsz
@Sir Bates dö Hól: bazdmeg ne sértődj be! de a valóság elöl nem menekülhecc!
www.youtube.com/watch?v=rS3Y0cplSe8&list=RDrS3Y0cplSe8
@taga20: ráeszmélnek de próbálnak majd gyorsabban és szebben ásni, hátha ezzel elkerülik az elkerülhetetlent.
nézd meg a kimdzsongul körül jegyzetelő embereket.a rajongás és a rettegés olyan keveréke ül ki az arcukra mint semjénére OV mellett.
Gábrielt meg el se merem képzelni vonával egy képen:))))
@látjátok feleim szümtükkel: hát, így vakaródzás meg rötyi után végiggondútam... nem, nem azonos... jól tolod, csak az origót raktad rossz helyre... indulat és meggyőződés/gondolat nem ugyanaz... jó éjt...
@punkfrog: és nincs ott egy EMBER aki belebassza a kifent jegyzetfűzetet a csávóba? és mindennek vége, mégha ebbe a hősbe is belevágják a kést a berijják:)
@Csekkliszt#10::)))))))
én kisfröccsös vagyok!
a házmester meg a hosszúlépés fejbebasz!:))))
@taga20: miért sértődnèk meg?... csak szerencsés vagyok, mert tartaroszt én lejtőként szemlélem... a másik hiszi azt, hogy emelkedő...
@taga20: te belevágnád a cerkádat?(nem azt)
belevágtad valamelyik párttitkárba?
ők is túlélni szeretnének.
több száz embert tudott beterelni néhány fegyveres a "zuhanyzóba"...
érthetetlen.
remélem nem kell átélnem, hogy tudnék-e bátor lenni!
@punkfrog:
Kis fröccs kis foci! :-))
Nekem abba kell meg egy deci szóda, hogy savanykásabb es szomjoltobb legyen - (persze sörös pohárból) az még nem üt!
@Sir Bates dö Hól: öreg, még az a szerencse, hogy van ez az internet, me aszse tudnám mit beszélsz:) nem kö itt lejteni, meg emelkedni, meg alvilággal villogni. egy egyszerű szitú vot, egyszerű, paraszti válasz kell:))
@taga20: klasszikus....
ne nem a rodeoi értelemben...:)))
@punkfrog: amikor még volt ez, még gyerek voltam. persze most is belevághatom lézerdzsoniba. de ha egyszer ott leszek remélem, nem leszek gyáva. vagy igen.
Miért és kivel/mivel kell/nem kell beszélni a (főleg) Jobbik által favorizált kérdésekről?

Miért "kell"?

- mert megerősödött a Jobbik. Részemről vélemény: emiatt nem. AZ következmény, nem (ind)ok.

- hogy megerősödhessen az ellenzék és leválthassuk Orbánékat. Részemről vélemény, (továbbiakban rv): emiatt sem kell. Az ellenzék szívós melóval, önerőből érte el a saját elhiteltelenedését, aminek szintén nem oka, hanem következménye pl. a rasszista eszmék térnyerése.

- mert qrvára régóta csak maszatolás és látszattevékenység folyik több olyan kérdésben, amit pl. a Jobbik meglovagol: Rv: igen, emiatt kell erről beszélni, de főleg megoldási javaslatokkal előállni.

No de kivel?

-a Jobbik képviselőivel. Rv: VELÜK nem kell beszélni. Nincs miért, nincs miről.
- azokkal az emberekkel, akiket aggasztanak, zavarnak, felháborítanak azok a problémák, amiknek egy részéről a Jobbik beszél. Rv: igen, nekik kell eljuttatni az üzeneteket, megoldási javaslatokat (mármint ha vannak/lesznek...), illetve feléjük kell tisztázni, hogy milyen eszméket vall a Jobbik ténylegesen a cuki kampányon túl. Mert az a lényeg, a többi csak (hagy)máz.

Hogyan lehetséges ez?

Perpill a Jobbik képviselőivel folytatott vitá(ko)n keresztül, de:
- egyértelműsítve, hogy evvel nem válik szalonképessé egyetlen rasszista eszme sem, és az azokat képviselők sem,
- megfelelő tudást és alternatívát kell felmutatni a konkrét problémákra a maszatolás helyett.

Konklúzió: elvi megközelítésben sem egyszerű mindez, de a gyakorlatban megvalósítani még nehezebb. Nem lehetetlen. Kételyeim azért vannak, hogy mi lesz mindebből, mert hiteles és minderre alkalmas emberek nem nyüzsögnek az ellenzékben...
@Csekkliszt#10: kisfröccs korsóból!
jóóóóóóóóóóóó!
kösz a tippet.
a házmester meg mehet a p.-ba.
@punkfrog:
Nem:-) Kis fröccs és hosszúlépés (1+1), (1+2) söröspohárból!
Tuti tipp, sokszor bevált
@taga20: eccerű válasz: nem érted a difit, de nem is érzed, s ez most a nagy bibi...
@Csekkliszt#10: Teljesen egyetértünk, az őzikesimogatás extra hányingerkeltő. Vona duplán képmutató, úgy tesz, mintha píszí volna, és úgy tesz, mintha nem az oroszok pénzelnék, hanem hazafi volna.
@látjátok feleim szümtükkel: "Az elsodort gyerek rokonai felindultak, mert azt gondolták, hogy a gyereket ért sérelmet azonnal és nekik kell orvosolni. A levadászósoknak az áldozatok célcsoportja valmiért sérelmes volt, és ezt a sérelmet látták orvosolhatónak ilyen módon. "

Pszichikailag óriási különbség, hogy valakik veszélyben látják a gyerekük életét, és felindulásukban nekiesnek a vélt tettesnek a pillanat hevében, vagy pedig hidegen kikalkulálnak, hónapokig megterveznek mindent.

Egyébként szimpla hazugság, hogy az emberölések többségét cigányok követnék el. Nem igaz.
A JObbikot le kell szarni!

Azt kel megnézni, kik szavaztak a Jobbikra, és miért?

A Jobbik szavazói meggyőzhetők, hogy ne a Jobbikra szavazzanak, elég ehhez egy világos alternatívát felmutatni számukra!
Szekfű Gyula mondta valamikor: "A magyar politikában kerülni kell az olyan problémák felvetését, melyek a szenvedélyeket felkelthetik - és egy népszerű politikai kurzus túlzásaira alkalmat adhatnak..." - Ez a megállapítás önmagában igaz, - csakhogy amikor egy nem igazán politikai kurzus ebből csinál úgynevezett "politikát",s ezt a regnáló politika formálisan is megengedi sőt ki is használja a hatalma érdekében, akkor vagy elszabadul a pokol, vagy az igazán jobbik "ész" összefog és tesz ez ellen.- Sajnos ma már egyet kell érteni a "Csak nézek....http://www.Honlap" írásával. - Időben hamarébb még igaz lehetett Szekfű Gyula álláspontja, de az az idő már elmúlt...
@épészmérnök:

Igazad van, hogy óriási különbség, de a tudat szintje azonos. Sajnos.
@Sir Bates dö Hól:

Van egy tudati szint, ahol igen, azoknak te hiába vakerálsz öreg.
Na, nem esik az eső, estig dógom van.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez most megrendítette a jogállamba vetett hitemet.
@tristen2005:
Miről maradtam le, nyomik? :)
Ahogy szúrópróbaszerűen beleolvastam, szerintem semmiről, de amilyen mazopistákok vagytok, ti ezt még élvezitek is... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Semmi különös, egy ketten megint megváltották a világot, @taga20: iszik rendesen, @Sir Bates dö Hól: a meg nem értet geni, @épészmérnök: aranyosan naiv, rodeo meg nem szállt le közénk.
nosztalgiáztam, gondolkodtam Pintér József halála kapcsán!

ő, saját pénzén 20 hónap alatt építette fel a gyárát anno...
ebben a időben a "Jobbikország" labdába sem rúghatott mert a jövőbe fektetett a vállalkozó és nem rabolta le saját zsebre a nyereség minden fillérét...

legalább az első két videót nézd meg, hogy legyen fogalmad arról, hogy a gáncs és buktatók ellenére is lehet felelősséggel jövőt építeni.

offforever.blog.hu/2014/04/27/eltavozott_a_pinter_muvek_alapitoja

ma meg mit látsz és mi ömlik az emberek felé a médiumból: pl az Érpataki polgármester vagy a bírónő indoklása esetleg a "A magyar és az orosz tavasz 17 pillanata! - Világ-panoráma" ( okulásul meg kell nézni ezt miként manipulál a legfrissebb eseményekkel, még a földönkívülieket is beleszőve: www.youtube.com/watch?v=xukfaawDesA#t=65) mossa az agyakat a legújabb agymenésekkel...

fogalmam sincs miként és hol kap teret a normalitás szép új világunkban.

hitelt érdemlően ki tudja közvetíteni a legfontosabb elveket, lépések szükségszerűségét és közmegegyezést elérni ezen a téren?
@guma:
A jobbikos oroszbarát ettársaknak is egy tanmese:

Stirlitz belépett Müller dolgozószobájába, s meglátta a padlón élettelenül heverő Müllert.
- Megmérgezte magát - gondolta Stirlitz, miközben kezével végigsimította a Müller hátából kiálló balta nyelét...
"When you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid."
Rick Gervais
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :))))

tudod akkor még rendelhetett kivégző mérget és a nyom "kézzelfogható" volt!
micsoda világ az olyan?
@vitéž munkášőr: Lépd át a küszöböt, hiszen ott élnek a rossz szellemek
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ez vagyok én! :DDD

kimaradt a "nem" - kösz, hogy nem cikiztél miatta :)))
@guma: pedig nagyon ciki vot:)))
@taga20: :)))

én a diszlexia fordítottjában szenvedek.

a kezem iszonyúan lassú a gondolataimhoz képest - így totál önálló életet él! képes az almát is 3 l-el leírni, amit később a saját szövegemet olvasva észre sem veszek (nem vicc! megtörtént!)...
:DDD
@guma: nyugodj meg, guma. van ilyen. nekem is van valami bajom. :D
guma és taga mindig vidám, fokozzuk!

Nevettél már ma? Az MTI tudósítója tömegszörfölt a Szent Péter téren

cink.hu/nevettel-mar-ma-az-mti-tudositoja-tomegszorfolt-a-szen-1568288866
@Penivaldes: ez maga a csoda, peni! jó buli ez a two in one rómában.
@parti_giano: :DDDD

itt jár a vezér mint magánzarándok...???
linked nézve azt gondoltam... áááá! az nem lehet, hogy neki is "felemelő" lenne.
@taga20:

neked kötelező az a pár Pintér videó! :)
nem csak a maró és esztergagép miatt...
@guma: magánbuli? én azt hittem, hogy a tömeget a tek adja, mert vigyáznak rá. de biztos azért ment, hogy jó reformátusként megáldassa az új hátizsákját.
@parti_giano: kivel? :)))

akiben vallása szerint nem hihet (vagy rosszul tudom ezt is?)...

de amikor olvastam, hogy zarándok és magán is, ne tudd meg mi minden villant fel kis agyamban...
@parti_giano: most olvastam én is. oda megy egy csomó marha, de ha bedobnak egy csajt a közösbe, ako beindul buli:)))
@guma: láttam, köszönöm, megnézem:))
egyébként régről ismerem(nem személyesen), tudok a tevékenységéről.
@guma: "kivel? :)))" a ferenccel. de a másikkal ám!
nos, a reformátusok negligálták a szenteket, meg a pápát is. de victore, akárcsak a történelemben (matolcsy pajtásával együtt), a vallásokban is szereti a katyvaszt. mert reformátusnak keresztelték, ezért rómába jár zarándoklatra, közben lassan úgy néz ki, mint buddha.
@taga20: csodálkozol? gondolom sok a tömegben az egyházfi, az önmegtartóztató fajtából.
@Sejk a derék katona: nem semmi, ötvözöd haseket és az arabokat. mondhatni, sejkelmes vagy.
@Penivaldes: egéségükre! de ako minek ez a felhajtás?:))
@parti_giano: én becsülöm azokat akik képesek az önmegtartóztatásra. jó nekik.
@Penivaldes: te láttál má ilyen embert? a papoknál pedig ezerrel megy a segrepacsi:))
@parti_giano: rosszul gondolom, hogy ő az aki vitéz módra, sejkelmessen kezeli a váltót?
szerinted lesz neki is, bűvös 33 neve a "keresztségben" valaha?

belezavarodtam :DDD
@guma: szerintem eredetileg ő egy a törzsből kitagadott dakota lehet.
Már megint repked itt valami a levegőben
@Penivaldes: persze, a hollandok hadgyakorlatoznak a bakony lankáin.
@parti_giano: a minit még értem, de a többirész az mi? ha lehet, hosszú élménybeszámolót nem kérek:))
de a kekszük az mennyei, mézes krém van benne, és nagy kerek.
@taga20: szerintem nagyon jól nézel ki miniben.
@Penivaldes: úgy könnyű, hogy ott van neked a vibrátorod. tudom, határeset:)))
@Penivaldes: még nem is láttál, de kösz:))
@taga20: ne akard, hogy én számoljak be a te élményeidről. simán megírom, de sok köszönet nem lesz benne. komoly összefüggést mutatnék ki a felnőttkori porszívófüggőséged és a ministránsi élményeid között.
@Penivaldes: nane, nem hiszem! valaminek kö lenni:)))
@parti_giano: látom nyitott könyv az életem számodra:)))
2 142 142 hazaáruló birka és
122 ezer rohat román !

köszönnyük a nácipuncsot !
@parti_giano: amikor még kisebb voltam imádtam satupaddal játszani.
@Penivaldes:
Most, hogy nagykislány vagy, maradnak a faszerszámok? :)))

Amúgy Nulladik Piktorunknak, a hívő református volt kisz titkárnak, izé, a volt Liberális Internacionálé alelnöknek, milyen csalódás lehetett, hogy ő kimaradt a szentté avatásból... Bercike majd vígasztalásképp legalább egy telesírt papírzsepit kaphat tőle? A'ssebaj, ha nem ...sírt...
@parti_giano:
A cső látványától is megvadul? Durva... :D
Az a zengő hang, meg visszahozza a pléhbánossch úr hangját...
@parti_giano:
Ugyan... azt naponta rágja, és nyeli.
A szája szélén nem látod szegénykémnek? :(
Még a papírmaradványok is ott vannak...
@Penivaldes:
Vagy az erkélyen... bár az olyan, hogy megláthatnak... :))
@parti_giano:
A kuty megfejtésére lennék kíváncsi... :))
Otthon szegény a tápláléklánc mely részén helyezkedhet el?
Mármint taga...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Most, hogy nagykislány vagy, maradnak a faszerszámok? :)))"
apám, te rosszabb vagy, mint én:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csúcsragadozó! megragadom a mosogató szivacsot :)))
előbb meg éppen a kutyu kenneljét takarítottam:(
@taga20:
Szóval hónaljig kutyagumis vagy?
Na... ha majd erre jössz, elküldünk sörért... illetve annyira bátrak nem vagyunk! :))
Már ismerlek, max.jéger komának wasserért a töményéhez... :D
@taga20: szerintem tanítsd meg a kutyád arra, hogy söpörjön fel maga után. azzal, hogy mindig takarítasz utána nem neveled önmaga iránti felelőségre. az ilyen kutyukból lesznek aztán azok akik később mindig az államtól várják a segítséget.
@Penivaldes:
Csak akkor tartja, ha a kuty csajozik! :)
A gyertyát???
@tristen2005:
miva'mmárepülnisemszabad? az álom libbenő szárnyain...

www.youtube.com/watch?v=Hl6vO_ZUX74

brühüyyy

ti meg konspiráljatok a zesztergáról
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te mondták má neked, hogy nagy az arcod? szolok jégnek, elkapunk és a kis picsádat elverjük:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
most, hogy belekombinálódott a francia vendégdiák a kutyláncba soklehet a bonyi arrafelé és a taga mikor iszik és főleg mit

brühüyyy
@Penivaldes: cica, NER. alattvalók kellenek, nem önállóan gondolkodó lényekre van szükség!:))
Miniszoknya, satupad, kutyák szerelmi élete, ilyen perverz társaságot, csak a drog hiányzik.

www.napiszar.com/mi-szarunk/2014/04/26/napi-kerdes
@taga20:
hogy merészeloed emem szentfehérheterópopsit amire a Lajta igen de a Nap soha

szóval inkább vigyél vizet a jégtörőnek a vodkájához
vagy a penninek valami esztergált kanyarfúrót

brühüyyy
@rodeo36: öreg a srácot felraktuk a gépre, ma reggel, úgy hogy folyadékpótlás van folyamatban:))
egyébként jó arc vot, vettelnek drukkol:))
@rodeo36:
Lószart se iszik!
A sört is elsunnyogja a kis genyája!
Papa bacod, ne légy naíva! Nőjj má fel a feladathoz... :D
@taga20:
Szótagolhatod is a FA-SZER-SZÁM használatát... Nagykislány, tud vele mit kezdeni. :)
@rodeo36: ja! reszelőzsírért meg eküldöm gábrist:))
@taga20:
Majd mingyá' megyek ki a vízre, addig szopkodhatjátok egymást, meg a jégkoc(k)át... :)
Valami rendes holmit igyatok, mert így... :((
@taga20:
ba+ te mindent kifogsz...a fettelkére ráfér egy kis drukk...ki fog esni...

akkó' má' nem gond a nedvek bevitele...nekem ez még korán lenne még sötét van...de nálatok má lehet ürügy arra is

kutyura vigyázni és simi

brühüyyy
@rodeo36:
PAPA! Szakaggy le a seggemrű, nincs esélyed... a muff bevált, nem változtatok, még a kedvedért se! :)
@tristen2005: mongya a főpinabubus:)) ja és tegnap buli vot a franciákkal:))
www.napiszar.hu/Thumbnails/18304.w-450.h0.q100.jpg
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
tiszon'tátok, hogy én meg ...bíztam bennetek...má' esse'?

és te mikó' mész kacsázni? a Lajta má' legalább térdig érhet amikor árad?

brühüyyy

és vigyázz azzal a "fehérséggel" még majd beárnyékolják
"Nos, ennyit bírtunk mondani higgadtan és mértéktartóan erről a nyilván a Fidesz vezetésével meghozott, mégis ötpárti döntésről. Ugyanilyen higgadtan és kevésbé mértéktartóan még azt fűznénk hozzá, hogy mindazok, akiknek a legkisebb szerepe volt ebben, akik aktívan vagy passzívan közreműködtek abban, hogy a Magyar Országgyűlésben az oktatás és a kultúra ügye, tehát szimbolikusan a gyerekeink jövője és minden művészetek egy neonáci párt irányítása alá kerülhettek, nos, ezek a pártok és képviselők, együtt és külön-külön, menjenek a picsába."
m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/nevelje-a-gyerekedet-duro-dora-89791
@tristen2005: haver a csajod egy kicsit szétcsúszott:) szedd má össze!
én kérek enézést:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
idáig világít, mióta propagálod itt publikusan én mitsemtudtamrólaamígte nem reklámoztad mint lajtai friss fehér bolipopó

brühüyyy

és miért olyan fontos neked, hogy mindenki tuggya a heteróságodat?

azt nem lehet bizonyítani az nem piros petty a popón az vagy van vagy nincs olyan mint a hit

hiszem, hogy ...és kiderűl, hogy nem is...hanem fehérlő popó a lajtán úsztában

majd kibökte a szömöm amint leírtad

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): szijjá gázt:)) hogy a mosoni krákágyil kapja be:)
@parti_giano:
itt el vannak foglalva a dollárérfolyammal meg a zinfláció mértéken tartásával és az energiaárak megugrásával most átkok szállnak a Niagara felett magasan is meg alacsonyan is

mikor megkérdezték miért? akkor a válasz (CSAKISDEMOKRATIKUSAN) mert "csak"

az áramszolgáltató konglomerátum valamit elbaszott 8 évvel ezelőtt és hiány mutatkozott a kasszában azonnal segély krajcárok kerültek a villanyszámlába azóta mindenki fizeti...kivéve a vállalatvezetést amely sohasem csökkentette az éves bónuszait 12 millió alá

brühüyyy

van ám demokrácia mindenfelé
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mikor evezel a csónakban akkor hogyan villantasz?

brühüyyy
@rodeo36: főleg a ruszkiknál, na ott tombol. és most ekszportálják hozzánk:)
@rodeo36: öreg, látom ez a férfi segg téma beindította a pavlovi reflekszeket nálad:))
@rodeo36:

Fel vagy pörögve, volt valami az éjjel? Sharon Stonnal álmodtál?
@Sir Bates dö Hól:
Hát ezt így a legrövidebb - ráadásul ez a primitív jobbikos luvnya lesz az űberakármi ezen a területen... tulajdonképp a turul legyen velünk... Eszem-faszom megáll ezen a primitív országon.
Majd most lesz "magaskúttúra", meg fakereszt, meg nemzettyesch színházz!

@rodeo36:
Csakhogy ne hülyén köjjön meg'hanod:

www.southernadventures.com.au/Images/DAG-Tiwok.jpg

:)) Pucér hófehér felsőtestemmel sokkolom a halakat és a műhódakat!
Essetunni... komolyan...
Meglepődtetek? :)

Kúria: Marad a választási eredmény

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Kúria az Együtt-PM bírósági felülvizsgálati kérelmét, amiben a szövetség az áprilisi országgyűlési választás országos listás eredményének megváltoztatását kérte, a győzteskompenzáció miatt, írja az MTI. Az Együtt-PM az Alkotmánybírósághoz fordul.

index.hu/belfold/2014/04/27/kuria_marad_a_valasztasi_eredmeny/
@rodeo36:

Gyűjtsd a pénzt, úgy néz ki, a keleti bazárról, lemaradtunk, kölcsön viszonylatban csak te maradtál. Állítólag Putyin zsebe kiürült.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=172910
@tristen2005:
Ajjaj... akkor most majd élesebb lesz a jobbikos kritika is arra... :))
Kevesebb píz, nagyobb pofa, ha a mocsok russzki nem akar fizetni... há'demán minek nézi ezeket az elkurvult jobbikosokat? Önkéntesnek?
"http://hvg.hu/vilag.vallas/20140427_Papakat_avatnak_szentte_Romaban"
egy kérdés. ez most a XXI. század vagy valami szar ponyvaregény! ennyi barmot:))
@parti_giano: ja, ő lehet. közben meg megcsinálja a pultoscsajt:)))
@taga20: de nem. a pultoscsajt max azért keresi, hogy wifit kolduljon, mert kommentelni akar a varánuszon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egy komoly konfliktus esetén alighanem ez a 27 felmondott(valószínűleg polgári alkalmazott, katonák ugyanis nem felmondani, hanem leszerelni szoktak)személy lenne az összes sikerélmény, amit Ivánék a százéves szarjaikkal a NATO ellen fel tudnának mutatni...

Bár állítólag már megvoltak az egy darab ötödik generációs vadászgép tesztjei...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kurvaéletbe, te a kurvaoroszoknak drukkolsz? hülye vagy!
@taga20:
Oroszok nagyon jo úton vannak h az USA és Kína közösen zabalja fel oket
@Csekkliszt#10: hát erre nem vennék mérget, de hogy a faszt fogják szívni, ha vége lesz az olajkorszaknak, az fiksz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudnál erről forrást is mutatni?... a kreml propagandáján kivűl?... mert nem nagyon található... sub kavics (térjünk vissza ehhez)...
@taga20:
Na, pont ezért lesz ott coki. Nulla innováció, pusztán égetik az olajat, mennek vissza oda ahonnan jöttek, ha hidegháború korszaka jön, akkor a fegyverkezési versenyben tönkre fogja oket tenni az USA. Egyszer mar bejött.
Viszont, ha már lúd, legyen kövér... NYTimes: Sanctions Revive Search for Secret Putin Fortune
nyti.ms/1tPrirJ... nyilván vannak, akik majd ezt minősítik bullshitnek...
KÉT PÁPÁT AVATTAK SZENTTÉ A VATIKÁNBAN – SZPONZOROK NÉLKÜL EZ SE MEGY

vs.hu/kettos-szentteavatas-0427

ugye géb? azok a mocskos bankok.

"A támogatók között találjuk a Superbike főszponzorát, az Eni­t, a foci Bajnokok Ligáját támogató UniCreditet (a mecénások között egyébként is feltűnően sok a bank) vagy a Benettont, és ez esetben minden bizonnyal nem arról van szó, hogy a cég a miseruhát szolgáltatja."
@Csekkliszt#10: így ad acta nem mondanám, me múltkor is olvastam valami találmányt, ami elég ütős, csak nem jut eszembe, amit orosz tudósok fejlesztettek ki. de összességében buknak, ez tuti:)
@parti_giano:
Egyébként 2 vállalható pápárol van szo, II János Pált en kifejezetten kedveltem.
@Csekkliszt#10: mé mi faszt csinált? szét osztotta a vatikáni bank pénzét a szegények között? vagy bíróság elé lökték aszt a csicskát aki kirakta a szennyest.
itt mindenki meghülyült?
@Csekkliszt#10: á, ez nem igaz, hisz ő a kereszténység utolsó védőbástyája a gyökereit vesztő nyugattal szemben (a krími népszavazáskor a "független" megfigyelői csoportban mondjuk valóban sok gyökér volt)... biztos rágalom, az egy szent ember, önzetlen:-)...

bár várom a cikkeket, kommenteket most arról "az mind semmi, de az usa, blablabla":-)...
@tristen2005: haver, ne nézd le az ellenfelet, me kurvára megszívod! ere jöttem rá 45év alatt:))
@Csekkliszt#10: nekem a borgia pápák is vállalhatóak. tudtak élni.
@taga20:

Későn érő típus vagy. Bilit megszoktad már?
@taga20: miért hülyült volna meg?... én II. János Pál érdemeit a bolsevikok elleni küzdelemben elismerem, bár szentnek nyilván nem tekinthetem, s számomra nem volt elég toleráns, Ferenc viszont nagyon kellemes meglepetés számomra (főleg a jezsuita rendhez való kapcsolata ellenére, bár előítéletem a jezsuitákkal szemben nyilván információhiányom (ok... tudatlanságom) okozza)... ő talán, nem, biztosan felismerte a változás szükségességét, ha nem akarja a szervezet bukását...
@tristen2005: ja, sőt az ilyen okoskákat is, mint te:)
mi a faszt nem értesz azon, hogy nem nézem le az ellenfelet?
@Sir Bates dö Hól:
ez most miért hírértékű?
neki nem lehet? vagy ez is egy újabb gumicsont? mi köze van ehhz annak, hogy a "Majdan" 5 milliárdos kaland volt kő'ccségvetési azaz közpénzbűl a demokrácia terjesztése kapcsán mert ugye a demokrácija az nem ragályos eléggé és hát ha terjesszük akkó' majdan lesz demokrácija mindenhol és akkor megint visszamegyünk oda hol is lehetne még bombázni a demokrácija nevében

szóval miért?
és kinek mijafaszközevanahhozhogyvalakinekmennyipénzevan? a zorbánnak lehet? akkó mindenkinek lehet az most egyébként zarándok
még az nem vó't

brühüyyy

szóval sírunk és hól ba meg hól ki
@Sir Bates dö Hól: és hogy csinálta aszt a küzdelmet a vatikánból? egy klasszik mondása, hány hadosztálya van a vatikánnak? ferko meg annyira kellemes meglepetés, hogy simán tovább melózik a vatikánibank a korábbi vezetéssel. szép új világ, látom beszoptad:)
@Sir Bates dö Hól:
és lettek kvaszticsékvagyhogyafaszbahíjjákakétdemokratikustezsvértottalengyeleknél?

azok mégcsak igazán...és milyen túristák azonnal repűlni kezdtek hosszában keresztben és lefelé

brühüyyy
@parti_giano:

" nekem a borgia pápák is vállalhatóak. tudtak élni."

Gyilok, méreg, vérfertőzés is bejön? Mert ezen kívül már szinte szerethetők:)
Nos, latom meg mindig ez a poszt fut, hat akkor ime az en velemenyem:

NEM, a Jobbikkal NEM SZABAD, es igy NEM is KELL vitazni!!!!

Ugyanis a Jobbik, akarcsak a Fidesz, nem ohajt senkivel megvitatni semmit. Kinyilatkoztatnak, es ha ok lennenek hatalmon, ugyanugy ahogy a narancs-maffia, a naci-banda is az ellenvelemenyek kulonosebb figyelembevetele nelkul szavazna meg azt, amit akarnak.

Mikozben MINDEGYIK ballib minielnok joparszor tett ilyen-olyan gesztusokat a jobboldal, az utobbi 1.5 evtizedben pedig foleg a Fidesz fele, addig a jobboldal csak el, es plane VISSZAEL a masik oldal liberalisabb engedekenysegevel. Persze vermerseklettol fuggoen meg lehet kerdojelezni, hogy Gyurcsany egy-egy huzasat ertekelhette-e volna pozitiva(bba)n pl a Fidesz, de Horn ilyen lepesei aligha vitathatoak, a "nyugdijas-nyomorito" Bajnait meg epp most rehabilitalta Heim.

A Jobbik, akarcsak a katolikusok es a muszlimok, a nyugatias liberalizmus egyik alapjara, a szolasszabadsagra hivatkoznak, hogy terjesszek TANAIKAT(?), am ha hatalomhoz jutnak azonnal igyekeznek mindenkibe belerekeszteni minden, az ovektol kulonbozo velemenyt.

Nem is igazan ertem, hogy ugyan megis min kellene vitazni?!?!

Hogy az orszagnak nem visszafele kellene menni a '40-es evek fasiszta (Horthy)- naci (nyilasok) vilagaba? Mikozben szamtalanszor leirtam, hogy epp a II VH ket NAGY veszteserol kene peldat venni: Japan, es a legyalult NSZK nehany evtized alatt lett a vilag 2.(!) es 3.(!) legerosebb gazdasaga!!!!
Akkor megis min kellene vitazni!?

Nem a Jobbik dohos, zsidokat, ciganyokat, es mindenki nekik nem tetszoket, kirekeszto, szegregacios elveivel kell vitazni, hanem a tenyeket KELLENE ismertetni!!!
Mar egyszer, egyebkent egy szarul sikerult tablazatban feltettem ide, hogy ALIGHA VELETLEN a KORRELACIO az alabbi listak elen szereplo orszagokat illetoen:

Quality of life:
en.wikipedia.org/wiki/Quality-of-life_Index

GDP/koponya:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

Hol jo elni meleg emberkent:
en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_marriage

Hol jo elni nokent:
reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2013/
Ez utobbin Mo a 87.(!!!) Botswana es Gruzia UTAN(!). (3a tablazat 10. oldal)

Vagyis NEM VITAZNI kell a hulyesegeikkel, HANEM az emberek ele tarni a TENYEKET! Hogy NEM masok (legyenek azok eppen pirezek) gyulolete, hanem elfogadasa viszi elobbre az adott orszagot, es (nagy szavak, de) magat az emberiseget.

Es mint, hogy a poszt Bajnai "felfedezesere" alapul, hadd legyek egy kicsit specifikus is.
A gond valojaban az, hogy Bajnai feltalalta a valasztas UTANI valasztasi kampannyt!!! Es SAJNOS van a ballib ertelmisegen belul aki kovetne, illetve mar Gordon elott hangot adott ezen velemenyenek (mar a Jobbikot illetoen)...

En mar tavaly januar-februar tajekan, az osszellenzeki egyeztetesek idejen javasoltam, hogy Bajnainak program alapu kampanyt kellett volna inditania. Ezzel egyreszt magat, es nezeteit ismertethette volna, masreszt a tobbieket (foleg MSZP) is kenyszerithette volna. Ehelyett belevittek egy ertelmetlen politikai csetepateba, amibol NEM JOHETETT ki gyoztesen. Oktobertol augusztus vegeig gyurte a meccset Mesterhazyval. (Nem linkelem a minapi Vidondo-videot kegyeleti okokbol, es hogy ne legyen 5 linkem).
Majd pedig 4.5 honapot toltottek azzal (kozos erofeszitessel az MSZP-vel), hogy Gyurcsanyt legyaluljak.

Es a kampanyhoz, majd pedig a valasztashoz erve csodalkoztak, hogy az emberek nem tudtak, hogy mit gondolnak, es akarnanak tenni az egyes ellenzeki partok a kulonbozo temakban?!?!

EBRESZTO! Erre a legalkalmasabb es leghasznosabb EPPEN a valasztas elotti 1-1.5 ev LETT VOLNA...

E tekintetben meg a DK volt a legjobb, hiszen szamos temaban fejtettek ki SAJAT velemenyuket. Vagyis a lakossag sok kerdesben tudhatja, hogy mi a part velemenye. Az mar mas kerdes, hogy ezek a velemenyek es Gyurcsany szemelye miatt/ellenere mennyire lesz a part szimpatikus vagy eppen visszataszito...

Ugyanakkor attol tartok, es erre utal az egyertelmuen GYurcsanytol valo tavolsagtartas, es megkulkonboztetes igenyevel elejtett felmondat az europai egyesult allamokrol, hogy ez a probalkozasa SEM lesz tul sikeres. Ugyanis vagy o MAGA NEM ERTI, hogy mirol is szol az USE otlete, vagy csak arra apellal, hogy a LAKOSSAG nem erti azt. Es egyik sem tul jo elojel.

Akarhogy is lesz, az ellenzeki partoknak BESZELNIUK KELLENE. Raadasul SZAKPOLITIKAI kerdesekrol!!!! Arrol, amit elfelejtettek, illetve kerultek az elozo 4 ev soran.
Viszont nyilvanvaloan a szakpolitikai kerdesek a Fidesztol, es nyilvan a Jobbiktol is az "elmultnyolcev"-re utalasokat fogjak generalni. Az MSZP eseteben teljes joggal. Gyurcsany is ott volt a 8 ev soran meg ha eleinte csak tanacsadokent, 2009-tol pedig megturtkent. De meg Bajnaira is all (legalabb) 4 ev!

Vagyis:

A Jobbikkal valo vitanak meg az otletet is surgosen el kell felejteni!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

És a szibériai föld alatti silókban még ott vannak Orosz Ufók...

Amúgy nem vagy

Putyin pedig eddigi nyilatkozatai alapján alternatív (és majd nyilván kurva sikeres) internetet és bankrendszert fog kiépíteni.

/A sztorihoz még ennyit: marha nagy stratéga lehetett, amelyik kitalálta, hogy konfliktushelyzeten kívül jól demonstrálják az ellenségnek a zavarót, hogy az lehetőleg fel is tudjon rá készülni. Én biztos örültem volna a Haditengerészet helyében, hogy időben kiderült, baj van az Aegis-szel. :DDD/

A háború költségeit az orosz Alternatív Ezo Bank által a nagy büdös semmire nyomtatott, és a világon nyilván széles körben elfogadott, nagyon szép színes Putyinrubelekkel kívánják fedezni...

Talán álmodj egy új mesét. :)
@simple observer 1.0: te etévesztetted az úccát, itt ilyen hülye hosszú véleményt nem olvassunk el, én:))
@taga20:
Nem hülyült meg…
Ha a katolikus egyház a II. János Pál által képviselt elvek és értékek szerint végezné azt ami a dolga lenne, akkor tisztelni lehetne őket. A vallások közötti megbékélés és egyébként a világbéke fontosságának következetes hirdetése, nekem nagyon szimpatikus volt.

Most Ferenc az, aki szintén kedvelni való figura. Mondom ezt annak ellenére, hogy a szervezetről alkotott véleményem… enyhén szólva lesújtó és nem szalonképes. De nézheted úgy is, hogy János Pál és Ferenc a „kollégáik”-hoz képest a kisebbik rosszat képviselik - a magyar átlag birka szavazópolgár retorikájval - ha így jobban tetszik.
(Nem rád értettem:)

Rumod-söröd, Csoki?
@Sir Bates dö Hól: ez komoly... akkor már csak egy kávét kérnek a tuggyukkik+relytett erőforások. Politológusi "diplomával", amit szenátorasszonyként szerzett, nem tudom melyikre volt ideje inkább.
Oktatás aha...
@Sir Bates dö Hól:

"Ferenc viszont nagyon kellemes meglepetés számomra (főleg a jezsuita rendhez való kapcsolata ellenére"

Két megjegyzést tennék ehhez.

Általában is igaz, hogy leggyorsabban a jezsuiták ismerték fel a változás szükségességét, és reagáltak is.

Amerika déli földrészén sokkal toleránsabb a kat. egyház. Ami ott belefér, attól egy olasz bíboros agyvérzést kap(na).

Ez már két olyan pont, amitől Ferenc szerethető, és az olaszoknál utálható:))
@Knósszosz: unikum, sör, rum, kevert:)nem értem, mé vagyok reggel levert:))
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk&list=RD22XhQPwybpk

"A vallások közötti megbékélés és egyébként a világbéke fontosságának következetes hirdetése, nekem nagyon szimpatikus volt. "
és az ateistákkal mi lesz?:)))
@taga20:
Azokkal mi lenne… ők nem piszkálják vallási alapon egymást, legfeljebb a Paulaner kedvelők sajnálkozva néznek a Gösseristákra, vagy fordítva.
Jut eszembe; boltba kell mennem.
Addig ki ne száradj:)
@Penivaldes: "szerintem tanítsd meg a kutyád arra, hogy söpörjön fel maga után. azzal, hogy mindig takarítasz utána nem neveled önmaga iránti felelőségre. az ilyen kutyukból lesznek aztán azok akik később mindig az államtól várják a segítséget."

KÖszi, Peni, jól kezdődik a napom! :-DDDDDDDD
@parti_giano:

": lehet más a politika? tudom, cinikus görény vagyok."

Már értem, miért van állatkád.
Reggel ránézel, és tudod, aznap valahol, valakivel görénynek kell lenned:)

Én egyébként csípem a görénységed, ha bevadulsz, nálad is herélés lesz a vége.

Igen, lehet más a politika, ha csak az egyik oldalát nézzük a Borgiáknak:))
@Penivaldes:

A kutya a tipikus közmunkás... :)

A macska bezzeg nem szarozik, ha öt percet késel az etetéssel, felzabálja a szomszéd díszkakasát, a függönyödet letépi és megtörli vele a száját, aztán lefekszik a kanapé közepére Bariköztöt nézni.
@rodeo36: ha azt mondom, rövidebb, mint a tied, akkor megnyugszol?... persze, bárki bármennyit összeharácsolhat, s te tapsolhatsz ennek... bár szerintem inkább az elgurult pirulákat keresd már meg végre... olyan embert lájkolsz, aki egy gazdag ország kifosztásában vesz részt (az országon most értsük a népet/lakosságot is), semmit nem hagyva a többieknek... csupán azért, mert hajdanvolt ifjúságod mindent meghatározó foximaxijának tengerén jó széllel hajóztál, hisz fároszként támaszkodhattál "a mocskos, büdös imprilistákat ütni kő' ahun lehet" kategorikus imperatívuszra... ám most másik vízen ring dereglyéd, a be-nem-vett-gyógyszer rémisztő óceánjának ha-meglelem-a-francé-iszom-rá szorosán haladsz... azon a vidéken meg csak a parti fosztogatók morzézzák a fentit...

de mondom, tied hosszabb:-)...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
tehát a sohasem felszállt és sohasem eltűnt maláj gép "keresése" katonai akció és a környék újratérképezése és kémkedés, az összes többi is az új harci játszerek(játékszarok) élőben kipróbálása mert nagyon sok minden kiderült abból sokan tanultak amit Baghdad megszállásakor alkalmaztak és nem lehetett seholsem megismételni...azaz elbasztak csilliárd fakaurit és lett belőle bullshit...az amerikai hadsereg (ugye zsoldosok azaz végűlis polgári alkalmazottak fizetésért egyenruhában ami adott esetben védőruha) demoralizálódott ezt ők mongyák, nem tudnak újakat találni mert nem kapták meg azt amit ígértek nekik amikor felvették őket, át lettek baszva szépen mint a szar...inkább elmegy pizzát árúlni az kevésbé idegesítő és meg lehet enni

szóval május 25 a zejú választások meg jukrajnai választások és azok "eredménye"

nagy népi hurál meg harci játékok a homokozóban

kurva sok pénzért

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
mongyál már egyetlen országot amit nem kifosztanak...közben te is keress új pirulákat

brühüyyy
@Knósszosz: siess, me mingyá véga a napnak, asztán hétfő lesz:))
@Orica Középföldi: jaja, tényleg nagyon jómunkásemberek voltak a szentté avatott pápák, s persze ferenc atya is az. s jól teljesít, hiszen tolják a rendezvényeik alá a zsét a szponzorok. olyan szép ez a szakralitás. egészen meghatódtam. rodi, nyomjál nekem egy brühühüt.
@épészmérnök: dunakavicsot küldhetek, azt ízlelgetve mélázgathatsz ám.
@Sir Bates dö Hól:
én kérdeztem valamit erre te lebaszol, hogy hogy merészelek kérdezni?

lehetséges, hogy neked a rencerváltás adta meg a kapukulcsot amit addig nem adtak a kezedbe...
de legyen ez magánügy...

szóval mint már írám prekoncepciókkal nekimész a falnak és most koppansz...ne add föl

én sem adom föl

szerintem nincs igazad és még csak nem is vagy elegáncsos lassan olyan snassz leszel mint a zorbán és ordítozol is? meg kellene nyugodnod...

nem tudod és kész nem vagy felkészűlve de azért jogod van beszélni...senki sem vitattya

csak unalmas amit csinálsz

egy luk hól két luk hól és már be is sírtál pelenka? vó't má'?

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem kell túlértékelni a parlamenti bizottságokat. Dúró nem miniszter, nincs döntési jogköre. Elnököl a bizottsági üléseken, ahol nyilván elkövethet kisebb és nagyobb sunyiságokat, de hatalma annyiban merül ki, hogy megakadályozza egy-egy téma napirendre kerülését, vagy a hozzászólást, esetleg kitiltja a sajtót.
@parti_giano:
ugye a kedves "vitapartnereink" elfelejtik, hogy a ferencet is ugyanaz a konklávé választotta mint az összes többit és egyre szentebbé válnak mert csak...

brühüyyyx124

ez is egy ipari vállalkozás és bejött mert már közel 2000 éve műxik több kevesebb anyagi sikerrel árucikke nincs de jól eladható

és a sok hülye megveszi
@parti_giano:

Tudod, ez olyan, mint itthon a jobbik.
Nem lehet nem tudomásul venni,hogy van x milliárd katolikus, aki a szervezetet fenntartja.
Van y szponzor, akinek az érdekét ez jól szolgálja, és mint tudjuk az érdekérvényesítés pénzbe kerül.
Az "Isten fizesse meg!" csak a papok privilégiuma:)

Na, nem mélyedek bele, mert állatkád sárgaságot kap az irigységtől.
@simple observer 1.0: Egy országos tévén közvetített vita pontosan arra alkalmas, amit te leírsz. A mediátor feltesz kérdéseket, arra ki-ki válaszol. A néző meg összehasonlítja a válaszokat. Ha a válasz konkrét, közérthető, a néző saját tapasztalata alapján verifikálható megoldást tartalmaz, ÉS a válaszoló magabiztos és szimpatikus benyomást kelt, akkor érdemes kiállni.
@épészmérnök: vicceskedünk, jópofizunk, lazák vagyunk?:))
@Orica Középföldi:
a zegyháznak csak egyarcavan lopjunk többet ma mint tegnap és legyen sok füstje

eccerű: vállalkozás (entrepreneurship)lelkek gyalulására

márakiodaaggyanekijjekhogygyalúlják

brühüyyy

preconcepció és delikvencs egy a jelszónk a narancsban (ami immár kettő)
@Sir Bates dö Hól: " én II. János Pál érdemeit a bolsevikok elleni küzdelemben elismerem" meg azt is, hogy ő küldte a nyakunkba az Opus Dei-t, aminek a következményeit nyögjük...
@Orica Középföldi: te most aztat mondod, hogy a katolikus egyház magyar vizslái a pápák? ettől lesz szerethető? hihetetlen nő vagy!
@rodeo36: fideled is kifosztotta szeretett kubádat?... gomba, én gombászom, petrencések fejedelme...
@rodeo36: régóta tudják a vatikánban, hogy a marketinghez szerethető arcok kellenek a kirakatba. meg néha egy-egy vállalhatatlanabb, akire lehet mutogatni, mennyivel jobb a mostani, ugye?

nem hülyék ám a bíborosok.
@Orica Középföldi: "Nem lehet nem tudomásul venni,hogy van x milliárd katolikus, aki a szervezetet fenntartja." ki tart fenn, mit? ez a hét vicce!
és 2 vagy 3 csilliárd. mínusz egy, én:)
@Sir Bates dö Hól:
bucika te rosszabb vagy mint az a géb akit annyira le szoktál...ni

tényleg? beszedted már a mait vagy még csak kevered?

ez egyre inkább orvosi eset lesz csak még azt kellene megtalálni melyik specialistára lenne szükséged a konzílium majd eldönti

addig is boríccs sok hideg vízet a fejedre mert már gőzölög

brühüyyy
hehe. ha nincs troll, akkor egymást üti a blog tisztelt közönsége. békés verekedés a'la rejtő.
@parti_giano:
ja az az 6000 éves zsidó múltyuk ha beleolvasol a zóóóó de testa ment umba...az tele van ilyen kis pici holokausztokkal, mert kiírtottak egy két népet cum trucc de előtte körűlmetélték őket ...és közben mi maradt fenn? na mi? a siratófal és az hogy sohasem állapodunk meg de sokat dumálunk róla

brühüyyy

ugye abból is tanultak, hogy azt azért mégsem amit mozes egyiptomban mert akkor ki lesznek baszva a naprencerből is
Háy János: Nálunk szinte genetikus a feudális gondolkodás

hvg.hu/kultura/201417_hay_janos_iro_ebben_a_tarsadalomban_szinte_

mert eztet már mondották többen itten.
@parti_giano:

itt űlnek unatkozva Godot sem gyün meg a trollok is eveznek esetleg szemináriumon vannak a sírban hól luk van

brühüyyy
@rodeo36: várjál, egyiptomban csak a hüszkoszok csatolmányai voltak egyes történészek szerint.
@rodeo36: persze hogy rosszabb vagyok... szemmel látható, hogy elméleti/ideológiai kérdésekben ti jobban megértitek egymást, közelebb álltok egymáshoz... miközben ő dúdolja a dallamot, te vezeted a táncot... ja, a priznic az jó ötlet:-)...
@taga20: Neeeee..... a kutyád a kedvencem.
@rodeo36: ne dumálj, te vagy az egyik pofozkodó. te, te szocialista egyház szentje!
@parti_giano:
nézd az én ismereteim és az nem dönthetetlen!!! Mózes a fáraó személyi tanácsadójaként javasolta a rencerváltást azaz politeizmusból a monoteizmusba való Ekhn Aton Amen Ho Tep átalakulást amiből hatalmas borzalom támadt és alig tudták megmenteni az egységes egyiptomot majd Tutenkámon élete is ráment a rendbetételre

a hükszosz-ok is szerte széjjel izéltek azok is lélekkufárok voltak meg loptak

ez volt a nemzetközi terrorizmus kezdete

brühüyyy
@parti_giano: A katolikus egyház gyökereit teljesen pontosan és átélhetően megírta Spiró György A fogság című művében, amely véleményem szerint az egyetlen igazán univerzális magyar regény, melynek Tolsztoj és Thomas Mann nagy művei mellett van a helye.

Illúzióim tehát nincsenek. Viszont: itt lenn, az Ellenlábasoknál bizony sok olyan pap van még magas pozicióban is, akikben van emberség. Tudtad-e, hogy a diktatúrák jónéhány olyan papot is kinyírtak, akik együttéltek a szegényekkel, és megszervezték a közös konyhákat, segélyeket, a túlélést? Ezek az emberek minden tiszteletet megérdemelnek. És nem zárom ki, hogy Ferencben megvan ez az emberség.
@taga20:
"Én leszek az utolso" aki a vatikáni, mint központi maffiaállamot védeni fogja, hiába látom, h annyira szerteted oket :-)) és akkor mèg nem beszéltünk arról h a rk vallás mennyire keresztény valójában, sokkal inkább egy retardált betokosodott múltba visszahúzó, tanaiban es cselekedetekben sookszor emberellenes izmus és formàcio, de ha mindezt félre tesszük egy picit es azt gondoljuk (mint én), hogy (vallást es egyházat most válasszuk szét), hogy egy világnézet szolgálhat az abban hívők lelki felemelkedésének taszaszaul, szóval ha ugy nézzük akkor 2jp nagyon sokat tett, hogy ez a vallás emberarcúbb legyen. Élete megnyilvánulásai nekem ezt mindják. Szemébe néztem es csillogott, hittem abban amit mond.
@Sir Bates dö Hól:
fel is dughatnál valamit a lukba hól nem vót hól de vót alapon

a többi magánügy a géb meg köztem ugyi

brühüyyy

de már kezelteted magad? aggódom...még luk lesz luk hátán a hólban
@Sir Bates dö Hól:
Öööö igauad lehet még a svájci óráját is odaadta a szegeny gyári munkásnak!
En is várom amit te...
@parti_giano:
Persze, mert túl sok gyilokporno zombiseksz filmet nézel! Csalódtam benned :-)
@guma: Elolvastam Sedlacek előadásáról szóló cikket, ő is követ egy közgazdasági műhelyt, de ránk nézve nem fejtette ki azokat az országirányítási anomáliákat, amelyek az MNB és a kormány - finoman szólva - sajátos viszonyát jellemzik.
Többször leírtam, hogy az eladósodás mértéke nem fejezi ki a jövő gazdasági növekedését, ha a hitelből megvalósuló befektetések fedezetet nyújtanak a visszafizetésre, a kamatok kitermelésére.
A hazai jegybank szerepéről annyit, hogy míg más országokban független szervezetként működik, addig nálunk teljesen alárendelt szerepet tölt be, mondhatnánk önállóságát csak a látványos beszámoltatási kötelezettség jellemzi.
Örültem, hogy felhívtad a figyelmemet a 444-re, mert találtam ott egy eszmefuttatást Thomas Piketty francia közgazdásztól, szenzációs. A kapitalizmus újraértékeléséről szól, a jövedelemkülönbségeknek és a felhalmozott vagyonoknak gazdasági következményeit taglalja. Ha érdekel, megéri a fáradtságot.
@Orica Középföldi:
Most látom lelőttek a borgia poénom. Bugyuta!
@épészmérnök:
mit komplikáljátok a zeredetét:
a Kígyó amelyik elcsábította évát a zimpotens ádámtól és csinált neki két gyilkos gyereket amelyikből az egyikkel vérfertőzésben lett az ősanya

mindez byblos-i tény azzal meg nem szokás vitádzani

azért a szocializmus lazább volt mint a középkori szentek egyháza által kirabolt világ

brühüyyy
@rodeo36: mi lenne veled nélkülem?... úgy kellek neked, mint egyszeri szaniszlónak a háttérhatalom... gondolod, hogy egyedül már hülyét sem tudsz magadból csinálni?... ne légy kishitű!... elképesztő tartalékaid vannak...
@Mariann19:
jé a piketti is láttya amitől be fog csődölni a szentek hona

Óh Szent Wallstreet

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

na ne csimpaszkoggy

hól luk előtt is volt élet meg a luk hól után is még ha sírsz is

brühüyyy
@rodeo36: ne báncsd sírt me, velem kerülsz szembe!és én nem lennék a saját ellenségem:))
"a könyv érveit alátámasztó egyik legfontosabb adat a számára, hogy ez a vagyon nagyon egyenlőtlenül oszlik meg a nyugati társadalmakban."

Mér, a keletiekben tán nem???
Mi van, elmentetek sziesztázni?
@rodeo36:
Rody Rody kezdesz nagy csalódás lenni. Tegnap amnezias háttámadás ellenem (is?), ma tovább szapulod feleid.

Mondtam a szavaknak tetteknek következményei vannak, mármint a hatás amit kiváltasz alakítja a környezeted es vissza is hat rád.

Egyébként a Biblia is pont ugyanazt az eredet forrást mondja mint a történelem összes eredetlegendája, Krisztus is csak egy avatár, vagy szivárvány-test. Tudom illik az összeset elutasítani, semmi logika benne. De nem is area vsn
@rodeo36:
Sokat mondó, hogy az USA-ban a vagyon 60-70%-a a leggazdagabbaké, a jövedelem 25-35 %-a ugyanezé a csoporté.
Ugyanakkor 40% a hiteleik miatt negatív vagyonnal rendelkezik.
Amikor a vagyonba soroljuk az ingatlanokat, részvényeket, részesedéseket, földjáradékot, ezek jó része nem a gazdaság növekedésében hasznosul, tehát olyan felhalmozás, amelynek a társadalom gazdasági életében nem teljes mértékben hoz növekedést.
Ugyanakkor a negatív vagyon csökkenti nagymértékben a fogyasztást, tehát a vagyonok növekedése és a fogyasztás csökkenése kártékony hatású.
... nem is arra van ...
@Mariann19: drága mariann, ne káromkodjon ezen a gyönyörű vasárnap délután:))
@épészmérnök: nem vitatom, ferenc jó ember. sőt sok jó egyházfi is van. maga az intézmény viszont korszerűtlen, feneketlen zsák. és pl. ferenc sem ment semmire a vatikáni bank ügyeivel.
@Mariann19: valóban szükség van a növekedésre?
@Mariann19:
Hálisten a nagy sorsa h semmivé lesz. Hol van már Onedin, Rockefeller, a vasutépitok.
Egy konstans van: egyre kevesebb kézben egyre több lesz - a természet majd ezt is elrendezi.
... Nagy vagyon sorsa, hogy semmivé lesz... Bocs
@Csekkliszt#10: ajaj! akkor nem is mondom, hogy a nejem kedvenc sorozata a tövismadarak. olyan romantikus egy szerelmetes pap. a magvető papok meg hasznosak.
de különben meg lebuktál, te is nézted az borgiák sorozatot.
@parti_giano:

Én semmi olyat ne mondtam, hogy az egyházon van, bármi szerethető. Leszögeztem egy tényt, hogy baromi sok hívő + szponzorok életben tartanak egy 1700 éve működő szervezetet.
Működésük a hatalomtechnika élő lexikona.
Nem mondtam, hogy jó olvasmány.
Tehát lesznek. Ennyi.
@taga20:

Ez jo poen volt! :D

Kulonosen egy vitara buzdito poszthoz kapcsolodoan.... ;)
@taga20: Még csak fél tizenegy van.
@Orica Középföldi: ne morcoskodj, halló! nem állítottam, hanem kérdeztem. igaz, picit görénykedve. d:
@épészmérnök: rosszul jár az órád, má fél öt van:) iszol te rendesen, ahogy boli kérdezné:))
@parti_giano:
A nem magvetés természet ellen van, ők akkor hogy?
A vicc h nem láttam egy percet sem belőlük, de valahol megvan. Jo az egész középkori olasz városallamok plusz pápaság története kulthorror
@simple observer 1.0: te mindent ennyire benézel, itt senki nem dumál a posztról:)))
@taga20:

" ki tart fenn, mit? ez a hét vicce!"

Mi lenne, ha időnként tájékozódnál a napiszarnál szélesebb körben, majd gondolkodnál és utána mondanál véleményt?

Minden elnézéskérést kiiktathatnál:)
@épészmérnök: csak azé, me engem még nem ismersz:))
@Csekkliszt#10: nem mondták soha, hogy természetes a nem magvetés. de látod, ennek ellenére kézben tartják a dolgot.
@Csekkliszt#10:
ne duzzogj...mert akkor én is jegyzetelni kezdek és pontozni...
ez az egész eredet izé egy nagy állatság

és milyen dög unalmas

brühüyyy
@parti_giano:

A vizslák nevében még egy kicsit orrolok:))
Jelentem qrva jó idő volt ma, a Mosoni kicsit hideg, de végül is nem fürdeni mentem. Marha jó volt a vízen, csomót fotóztam, de randa irigy vagyok és nem mutatom meg (nem érek rá, még 2 gépezet vár reám...). :)
@Orica Középföldi: te mindig olyan szigorú vagy velem. rendesen melózok egész héten, sokszor szombaton is. segítek a háztartásban, a feleségem odaadó társa vagyok. egy főnyeremény vagyok.:)) erre te mindig letörsz, pedig a napiszaron túl is van világom, pl. a blikk:)))
puszillak, te házisárkány;)
@taga20: Szia taga!
Titokban reménykedtem, hogy írsz valamit nekem, mert akkor mindíg olyan vasárnapi hangulatot keltesz bennem. Hétköznap nem vagy itt soha.
Szoktam káromkodni, különösen mostanában, de ha már szóltál, ma csak nyomdafestéket tűrőket mondok. Jó?
@Sir Bates dö Hól:
Cseles a kérdésed kis barátom.
Mire gondolsz? A gazdasági növekedésre vagy a vagyon növekedésre.
Az én vagyonom növekedésére pedig betyár módon számítanék, ha lenne mire.
@Csekkliszt#10:

"A nem magvetés természet ellen van, ők akkor hogy?"

Vagy természetesen, itthon is előfordul, hogy vannak gyerekek, balkezi feleség, vagy természetellenesen.
Az önmegtartóztatás iszonyú energiát követel, de van ilyen.
@rodeo36:
Duz, duz,
Sokkal többre tartalak annál h para legyen, csaxolok
@Mariann19: drága mariann, még nem tudtam eldönteni, hogy téged, gumát, vagy oricasárkánynőt szeretem a legjobban, de téged imádlak az fiksz:)))
@Csekkliszt#10:
Egyre kevesebb kézben egyben több lesz. A természet majd ezt is elrendezi.
Azon gondolkozom, hogy a szabad javak, mint a napsütés, levegő, víz, környezet nem kéne, hogy mindenkié legyen?

Már ez sem a miénk, a paraziták ezt is kimarkolják már.
Na, ne legyek már ilyen filozófikus hangulatban, mert az élettől is elmegy a kedvem.
@taga20:
Kissé elbizakodott maga, bacca meg...
@taga20:
Most, hogy tudom, milyen kiválasztással küzködsz, elkezdek nagyon a kedvedben járni.
Esetleg sunyiban elmondhatnád, mi lehetne a legvonzóbb számodra, mert kurvára nem szeretek veszíteni.
@Mariann19:
Sörrel vigyázz, mert hát kicsit kamugép a csóka... :)
Nyulunkat csalod? Durva ez is. :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): rosszul vetted le! én egy tépelődő, visszahúzódó figura vagyok:) és a legpozitívabb tulajdonságom, hogy absztinens vagyok:)) karod rendben? me a száddal nincs baj, aszt látom:)))
@Mariann19: bármelyik esetében... mi történik, ha nincs?
@Mariann19: ezek a gazdasági biszbaszok nagyon szekszik, áll tőle az agyam:))
@taga20:

Röviden: hülye:))))
Bővebben: nem szeretem, ha felületesen és gyorsan ítélsz, aztán persze elnézést kérsz.
Offolás ide vagy oda, ez azért egy közéleti blog, nem kéne bizonyos szint alá menni.
Arra vannak más blogok.

Az egészséges humorodat nagyon bírom, amíg nem veszted el a kontrollt:)
Az orbán-rendszer nem elfogadható, ezért a rendszert kell támadni. Radikálisan.

"Tulajdonképpen bármi jó és hasznos, ami a rendszeren kívüliséget cselekvéssé változtatja. Az emlékmű elleni tiltakozás, vidéki szervezkedés, ételosztás, a rendszer működésének leleplezése kicsiben és nagyban, a helyzettel szembesítő művészeti alkotás. Az egész piszok nehéz és gyakran kilátástalan lesz. Morális dilemmák tömkelegével is jár, mert közben élni kell. Mégis, fokozatosan kialakulhat a rendszerellenes pártok, szervezetek, mozgalmak kollekciója, a rájuk jellemző nonkonform eszköztárral. Tulajdonképpen elég lenne normálisnak lenni.
Csakhogy, mint Esterházy Péter írja: „természetesen nem lehetett normálisan normálisnak maradni, hisz folytonosan föl kellett tenni a kérdést, hogy most akkor egy normális országban egy normális ember mit tenne – és ez akkor sem normális, ha aztán azt tettük, amit normálisnak lehetett nevezni; a normális épp azért normális, mert nem kell rajta gondolkodni.” Már rég nem vagyunk normálisak, ezért kell gondolkodnunk azon, mi a normális. Ezzel kell kezdeni. "

nol.hu/belfold/rendszeren-kivul-1458605
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Először is tényleg "randa irígy" vagy /te írtad magadról/, mert nem mutatod be a fotóidon milyen Adonisz vagy.
Nem baj, ha kamugép a csóka, a kutyák összekötnek minket.
Ami Nyul megcsalását illeti, mit tegyek, ha itthagyott örökre?
Már egy kis flört sem jár nekem ennyi viszontagság után?
Ne legyél kegyetlen!
@taga20:
Ja, ja... tényleg olyan gyámoltalan gyereknek tűnsz! :)
Amúgy kezd rendbejönni a karom és a hátam is, még 1-2 evezés és helyén lesz. Az évadnyitóról viszont semmi jó, lehet, hogy június 27... amin meg én nem leszek, mert az már a túra. Asszonypajtival hogyan bírjátok a sátrazást? :)
@Orica Középföldi: itt vagy nekem korlátnak. ezé kisem tudok siklani:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem tudjuk, me soha nem csináltuk:)
miben sántikálsz?
@Sir Bates dö Hól:
Mi történik, ha nincs. Mármint vagyon.
Például, ha lehunyom a szemem, milyen örökség marad utánam?
Vagy akkor már mindegy?
Viszont a vagyonnak van hozadéka kockázatvállalás nélkül. Kiadom, bérleti jogviszonyok, haszonbérletek, tőkejövedelmek...
Az a baj velem, hogy nem vagyok egy kupori alkat, hamarosan a dzsentrik sorsára jutnék.
@Mariann19:
Édes, nem vagyok én olyan szép, hogy szelfizzek.
A víz sokkal csodásabb és kevésbé konok mint én.
Nyulat felhívjam és dulván alázzam??? Olyan kis nyomi...
@taga20:
"Ezek a gazdasági biszbaszok nagyon szekszik."
@taga20: Amennyiben szekszinek találod, gondolj arra, hogy olcsóbban is jutsz hozzá.
Tudod, a mai világban...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Azért én megnéznélek, amikor dagadó izmokkal evezel nyáron, napbarnítottan. Nem előnytelen pozíció.
Nyulat addig kéne alázni, amíg elfogy a türelme, és belép letolni minket. Akkor legalább kialakulna a disputa.
@Mariann19: növekedésre gondoltam... most a hitelek miatt van szükséged növekedésre...
@Mariann19:
Vékony gyerek vagyok (a 186 cm-hez csak 78 kiló), ráadásul fehérbőrű.... :) pirulok a napon, a bőröm se olyan vastag, mint a narancsbolsevik ettársaké.
Viszont randa kitartó és konok tudok lenni, példaképem a pitbull... :D
@Sir Bates dö Hól:
"A hitelek miatt van szükséged növekedésre."
Akkor pedig rossz hírem van.
A hitelek nemigen fognak csökkenni, mert improduktív beruházások nem termelik ki a megtérülést.
Azok csak úgy vannak, a fenntartásuk viszi a pénzt.
Ám lehet, hogy jönnek a keleti befektetők, én már csak abban bízom.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"A bőröm sem olyan vastag, mint a narancsbolsevik ettársaké."
Mert rossz helyre születtél a pergamen bőröddel együtt, viszont könnyen vörösödsz, ha rád süt a nap. Micsoda pech!
Kell is, hogy pittbull jellem legyél, csak ne legyél nagyon támadó, mert elvisznek az állatvédők.
@Mariann19:
Mármint az inproduktív... ebben a beteg országban sokan nem veszik észre, hogy csak az elosztási arányokon változtatnak, a bevétel nem igazán növekszik látványosan, magyarán... :(
@Mariann19: generálisan kérdem, nem mora levetítve... mint tan, mint idea, mint közgazdasági tézis... erre vonatkozott az eredeti kérdésem...
@Csekkliszt#10:
na akkó' ez kölcsönös...megmagyaráznád mire használjátok a "para" szót? azaz mi a mai magyarországi etimológiája?

én olyan "beszarni" vagy "kétségbeesni" éretelemben kaptam el...mivel a latin nyelveken amin beszélek a para az azt jelenti, hogy valamerre, valamiért,

pölö: para que la pinga______ están lamentando mucho? (spanyol csúnya) mi a fasznak panaszkodnak (oly) sokat?

és hasonló értelemben ha az ógörög para-ról van szó az sem ebben a fenti értelemben leledzik

ez is valami emese esemese essemese alapon gyütt létre és mi a története?

brühüyyy
@Mariann19:
Békés kutyus vagyok, ha viszont felba...ák az agyam, akkor azonnal és durván lépek. Drasztikusan harapok és lerúgok bárkit, kilépek bármiből, letépem a fejét bármely hülyének.
Amúgy meg képes vagyok bármire, igaz erre csak 2 ember nevezhet be...
@épészmérnök:

Amiket irsz, azzal alapvetoen egyetertek. EGYETLEN kivetellel!

Eppen ezert volt, hogy anno udvozoltem volna, es itt a blogon magam is kardoskodtam egy ilyen vita(-sorozat) elinditasa mellett. Sajnos nem igy tortent.
Egy ilyen vitazos, kitargyalos dolognak az elkovetkezo 4 ev soran is nagy tamogatoja lennek. INKABB KESON, MINT SOHA!

Am a nagy kulonbseg koztunk, hogy en azt allitom, hogy tukeppen barkivel vitatkozhatna Bajnai (LMP, MSZP, DK, akar meg a Fidesz is, ha szobaallnak vele), csak EPPEN NEM a Jobbikkal!

Neville Chamberlainbol a Munich Agreement (en.wikipedia.org/wiki/Munich_Agreement) alairasa a vilagpolitika egyik legnagyobb bohocat csinalta. A legtobb ember, aki hallott szemelyerol, az valoszinuleg azt a jelenetet ismeri (www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls) ahol meglobogtatva az alairt egyezmenyt, garantalt beket igert: "peace for our time".
11 honap mulva Hitler megtamadta Lengyelorszagot, masfel ev mulva pedig maga Chamberlain lemondasra kenyszerult alig 3 ev kormanyzas utan....

De hogy egy sokkal frisebb dolgot emlitsek: Orban nem volt hajlando vitara kiallni Mesterhazyval, mert: "nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn". Egy ilyen vitaval, azon tul, hogy mar 2006-ban sem volt alkalmas ra, az ellenfelet elismerte volna, mint alkalmas es hiteles kihivot.

A jelenlegi helyzetre vonatkoztatva pedig egy ilyen vitanak a megtartasa eppen hogy legitimalja mindazt, es barmit amit a Jobbik mond.

Ez pedig HATALMAS HIBA! Mai napig sirankoznak cikkekben azon, hogy a '90-es evek elejen a Charta kihozta a karantenbol az MSZP-t.
Bajnai dontese ehhez hasonlo, de sokkal nagyobb hiba. Mert mig az MSZP az SZDSZ-szel olyan-amilyen, de a rendszervaltas utan megiszcsak a legjobb kormanyokat alkotta, a Jobbik legitimalasa mar-mar bun.

Meg az eppen felivelo palyan levo Farage is megtagadta az egyuttmukodest LePennel:"saying the French party was too tainted by anti-Semitism - a reference to the convictions for hate-speech and Holocaust denial of its founder, Jean-Marie Le Pen, the current leader's father."

Mikozben epp a minap "gyonyorkodhettunk" abban, hogy Vona viragnyelven milyen szepet "holokamuzott", akozben Abbas palesztin elnok ilyet talalt mondani: "what happened to the Jews in the Holocaust is the most heinous crime to have occurred against humanity in the modern era".
www.huffingtonpost.com/2014/04/27/abbas-holocaust_n_5221397.html

Tehat osszefoglalva: ha 4 even at a valasztasig vitazni akar, szakpolitikai konferenciakat akar, TEGYE, TAMOGATOM.

DE! Szobaallni es vitazni a naci Jobbikkal, MEGENGEDHETETLEN...
@Mariann19: csak mondanam, a pergamenhez legtobbszor marhat hasznaltak. bar bolinal nem kell kitetelt alkalmazni.
@simple observer 1.0:
Igazad van. Hülye világ készül... még "ha" Fab jogosan is reklamál, ne feledjük, ha a disznóval nekiállsz bírkózni...
Van egy szint, ahová - akikkel nem alacsonyodunk le. Ilyen szarfaszú népséggel? Tessenek rendesen dolgozni a politikusoknak... tudom, ez nehéz dolog... munka... durván hangzik ezeknek...
@parti_giano:
:)- múúú... múúú... ne genyózzzzzzz... vegyé`vissza! :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Mármint inproduktív."
Miért javítottál ki, jól írtam:
Improduktív = értéknövekedést nem jelentő, hasznot nem hajtó termelés.
Vagy csak bolondoztál velem? Akkor nem baj.
"Hogy csak az elosztási arányokon változtatnak."
Máris mondok neked egyet, tegnap volt az én TV-ben a futóhírekben: "Fizetős lesz az egészségügy."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Mármint inproduktív."
Miért javítottál ki, jól írtam:
Improduktív = értéknövekedést nem jelentő, hasznot nem hajtó termelés.
Vagy csak bolondoztál velem? Akkor nem baj.
"Hogy csak az elosztási arányokon változtatnak."
Máris mondok neked egyet, tegnap volt az én TV-ben a futóhírekben: "Fizetős lesz az egészségügy."
Így a te privát elosztási viszonyaid is változnak, mondjuk az evezőlapátod árát átcsoportosítod infúziós kezelésre pl. ha megsérülsz.
Úgyhogy vigyázz az alrendszereidre a házi büdzsében, mert jönnek a meglepik.
@Mariann19:
Neeeee... 300 forintért meg hisztike és népszavazás volt?
Amikor balfasz Viki nyomatta, hogy "Az egészség nem lehet üzlet!"... remek... sötét ország...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Békés kutyus vagyok."
Az a hézag, hogy ha már elkezdesz szemlélődni, egy kicsit szétnézni, kijön az emberből a pittbull.
Úgyhogy Bolikám a békés kutyus karaktered fenntartásához néha kell egy-két Xanax.
Most irassál fel, amíg van rajta OEP támogatás!
@taga20:
Biztosan tudni akarod? A hármas??? :))
@Mariann19: "Máris mondok neked egyet, tegnap volt az én TV-ben a futóhírekben: "Fizetős lesz az egészségügy."
Így a te privát elosztási viszonyaid is változnak, mondjuk az evezőlapátod árát átcsoportosítod infúziós kezelésre pl. ha megsérülsz."

Ilyen esetekben természetesen az állami (= feneketlen) TB kasszába való befizetésem kerül átcsoportosításra infúziós kezelésre, nem az evezőlapát ára.
@parti_giano:
Bolinak echte nemesi pergamen bőre van. Nem tudtad? Meg pergamenpapírja is van, kénsavval kezelt. Néha a kénsav érződik is, inkább hangulatilag.
@Mariann19:
a saját bevallásuk szerint ezeke a számok:
85-90% van koncentrálva és még koncentrálódik...(korábban írtam: az inflációval való piszkos/aljas játék oda vezetett, hogy a bérből fizetésből élők 35 éve befagyasztott bevételei ma annyival érnek kevesebbet, hogy nemcsak nem negatív a hitelük hanem csak a pénzmozgás csatornáivá váltak ami azt jelenti, hogy csak átmegy a kezükön a nulla értékű papírdarab és azzal értéket teremt a papír tulajdonosának és elvesz a negatívból attól akinek a kezén átmegy, az ingatlan panama/patyomkin az még szörnyűbb az 1968-as időszak szülötte és 2008-ig maradt leplezve és a világot belekeverték ettől a dollár vagyonfedezete csilliárdszorosára növekedett ami végűlis egy üres buborék azaz a jelenleg dollárral lefedett vagyonok közel 90%-ka értéktelen de gazdát cserélve még mindíg növexik ez a tőzsdei rencer eredménye és még a törvények amiket azok hoznak kizárólagosan akik ebben érdekeltek a szent a demokrácia nevében)

szóval valami ilyesmi...azaz abban a pillanatban -ami nem jön el?- ki kellene egyenlíteni mindent egy 3. pénznemben mongyuk kinai remninbin-ben akkor kiderülne a turpisság és vagyonok válnának semmissé mert már régen nem érnek semmit

brühüyyy
@shinichi: Te álmodozó!
Neked kell a saját pénzedből az infúziós kezelést fizetni, ha fizetős lesz az eü.
Amit a TB kasszába fizetünk, az kevés, így önerővel kell rendelkeznünk.
Valamit nagyon benéztél.
@parti_giano: ezért nemrég valakit már Kanadáig üldöztünk
@simple observer 1.0: Egyetértek. És rögtön be is bizonyítják ők maguk, hogy miért. A tegnap kiválogatott díszpéldányok mellé itt van még néhány vitapartner Fabiusnak is, meg Bajnainak is.
Lehet böngészni a kommenteket, kiválasztani az értelmes eszmecserére alkalmasakat: www.origo.hu/itthon/20140427-elindult-az-elet-menete.html
@Mariann19: Én néztem be? Attól, hogy az állam begyűjti az én befizetéseimet, és elosztja, attól még nem több az egészségügyre fordítható összeg. Az állam nem egy varázskalap, hogy csak úgy terem benne a pénz. Mi dobjuk össze az utolsó fillérig. Te, meg én, meg a többi adófizető. Így is úgy is mi fizetjük az infúziót. A mi zsebünkre megy.
Lol. Én néztem be? Le kéne tenni a Marx össszest.
@Mariann19:
Xanax... bolond vagy... kemikáliák... pálinka, vodka, borocska... ne marháskodjunk. :(
@simple observer 1.0: Nem tudom eldönteni, kinek van igaza. Mindkét érvrendszernek a maga keretein belül van igaza. De tágabb, külső keretet nem találok, amelyben mindkettő értelmezhető és megítélhető lenne, pedig esküszöm, keresgélek :-(
@rodeo36: Amiről írsz, az tulajdonképpen azt fejezi ki, amiről már többször beszéltünk, hogy a pénz mögött nincs érték napjainkban.
A korábban létrehozott értékek átmentek magánvagyonba, melyeknek nincs társadalmi hozadéka.
Thomas Piketty ezt is feszegeti, hogy a vagyont kéne adóztatni, mert egyelőre a vagyon kamatait, hozadékát adóztatják előszeretettel, azonban a vagyonértékek adóztatása lenne az indokolt.
Azt is hozzá lehet tenni a témához, hogy az USA 40%-nak negatív vagyona a hitelek miatt alakult minusszá, melyeket a hitelezők pozitív gyarapodása kisér.
Ismerős ugye, mint a világválság okozati összefüggése.
@shinichi:
Akkor gondolkozzál el, hogy mitől tervezik fizetőssé az egészségügyet.
Amennyiben elegendő lenne a TB kasszába befizetett járulék, nem lenne szükség privát hozzájárulásra, mert nem kéne az államnak feltöltenie a TB kasszát.
Nem arról van szó, hogy a nyugati egészségbiztosítási gyakorlatot fogjuk követni, hanem a befizetéseinken túl saját erőből is hozzá kell járulnunk a szolgáltatásokhoz.
Higgadj le, és ne jelöld ki nekem az ismereteim forrásait, ha kérhetem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): de remélem, nem te lennél a harmadik, hanem az asszonyod:) ha jót akarsz nekije:)))
@Mariann19:
ja...a gyógyszergyártók minden szart el akarnak adni, amit korábban a gyógyszerész kis téglyekben házilag el tudott készíteni (2-3 évente egyszer volt rá szükség) és jól hatott azt most szinte hatóanyag nélkűl azaz kiherélve gyógyszergyárban gyártják de azt a mennyiséget el is kell tudni adni, mindenki túl van gyógyszerezve, az áálami (TB 15 20 x-ros árakat számláz, hogy a gyógyszergyártónak legyen haszna ahol azt kutatják, hogyan lehet még több pénzt kiszedni a rendszerből az egészséged teljesen harmadrangú ebben bárhol (tisztelet a kivételnek de az nagyon kevés van) ez megy a MOI helyzet kibaszott mert mindenki hozzávan szokva az ingyenes ellátáshoz amihez a paraszolvencia normális járulék, mert mindenki saját zsebe szerint fizet és nem előre szabott árakon bár ez is romolhatott az utóbbi időkben...
ha most minden fizetős lesz, akkor az emberek nem fognak orvoshoz járni otthon kezelik magukat és jön a kuruzslás...azaz visszaveti az egészségügyet a kőkorszakba és akkor meg is lehet baszni

az egész financiális rendszert kell alapvetően megreformálni de ehhez nem értenek meg még nem lehet tudni hogyan és mennyit lehet abból ellopni

a kör bezárúlt

a magyar fizetésképtelen páciens az egészségügy halála

brühüyyy
@shinichi:
hisztérika...belenéztél a hólvanlukba?

és kavarod a kakit

ha nem értesz valamihez kérdezz -nem szégyen- és utána hőbörögj

hülyeségeket beszélsz

brühüyyy
@rodeo36:
:-)
No para a ne parázz parafrázisa
Nem tudom eredetét de asszem ugy volt h amikor a magyar pogány bennszulotteket megszállták Gellért püspök vezetésével a spanyol hittérítők (miert, miert, para, nemtom), akkor az őslakosok ijedtsegukben felvették a hódítók nyelvét, ekkor mondták nekik a busók, hogy no para ! Azaz csak az anyanyelveden köcsög, kulonben para lesz, ólmot öntünk a fuledbe!
Így volt, máshogy nem lehetett...
@Mariann19: az olyan cuki, amikor izmozol,pl.shinichivel:))
@Mariann19:
azaz -röviden- létrejött az adósrabszolgaság...ami azzal is jár, hogy kurva magas a valós infláció de olyan eszközökkel tartják "mértéken belűl" amelyekkel a gazdaságot és fizetőképességet megölik, de annyit azért adnak, hogy az a soxar "product" elfogyjon

eszméletlen az árkalkulációs rencerük...és már nem maradt más mint a tömegeket beleszorítani -mint présbe- a hitelfelvételbe, ha élni akar hitelt vesz fel de abba meg beledöglik de addig is fizet...egy hulla eltakarítása 15000 dollár és felfelé

brühüyyy

olyan hírdetések is vannak, hogy fizesd ki előre, hogy a rokonokra ne terhelődjön

arra dolgozni hogy szép temetése legyen

ez egy kapitalista életcél
@Csekkliszt#10:
nézd ez nem magyarázat semmi köze a spanyolhoz

a para önmagában az amit mondtam de a "parar" ige egyes szám harmadik személye vagy a felszólító módja is "para" bár a kiejtése tök különböző azt leírni nem éri itt meg, oldalakat venne igénybe

ha "megállj!" igét használod akkor sincs értelme abban az összetételben ahogy ti ma MON használjátok

ennyi agymenést már régen hallottam

"no para" ne állj meg!

és akkor ????
marad a gyügyügyügyü

brühüyyy
@Mariann19:
:-)
Igen ezek a legdrágább kincseink csak nem tudjuk már nem ingyenes de ezt sem tudjuk
@rodeo36:
Persze h hujeseg volt, utánanéztem :-))
@rodeo36:
Nálunk egészségügyi reformot csakis hosszú átfutási idővel lehet megvalósítani, és pénzügyileg is fokozatosan.
Próbálkoztak változtatással a vizitdíj idején, ha emlékszel rá, de akkor a népszavazás meghiúsította a szándékot.
A helyzet az, hogy az eü egyre drágább a korszerű gyógyszerek és eszközök tekintetében, és ennek láttán nem kivonni kéne az eü-ből, hanem emelni kéne a részarányt a költségvetésből, hiszen az emberi élet és annak minősége kéne, hogy a legfontosabb legyen.
A minap egy eü-i közgazdász szerint a várólisták megszüntetésére 6-7 milliárd Ft kéne. Ez nem egy jelentős összeg, viszont híven tükrözi a kormány hozzáállását az emberi lét tiszteletét illetően.
Egyelőre a hírekből annyit tudni, hogy az éves orvoslátogatást normában határozzák meg az ingyenességet illetően, valamint biztosítanak alapellátást alanyi jogon, hogy ez mit takar, egyelőre nem lehet tudni.
Sajnos, a baj gyökere az, hogy kevés ember fizet járulékot a foglalkoztatás alacsony volta miatt.
@taga20: Pedig tudod, hogy nem szoktam izmozni, de van, aki belevisz a bűnbe.
Egy pillanatra cserben hagyott legendás humorérzékem. Kac-kac
@taga20:

Azert en megprobalom. Nem gyakran, de neha. Az utobbi idoben pedig egyre ritkabban es rovidebben, ahogy az az archivumomon is jol kovetheto.

A ket fo temahoz (es a noket itt most nem is emlitem) a fosodortol csak elteroen tudnek hozzaszolni.

En egy kioregedoben levo rocker vagyok, aki:www.youtube.com/watch?v=Rwn0R1PFUwU
Meg ha gyakran az utolso sorbol is meritek erot. ;)
Hosszu hajam mar regen levagattam, Harley Davidsonom sosem volt, es nem is lesz, meghalni meg semmi okom, es szandekom. ;)

A komolyzenevel hadilabon allok. Van sok darab, amit meghallgatok, kulonosen az orgona es egyeb barokk darabokat kedvelem.

Ezzel egyutt meggyozodesem, hogy ma Vivaldi valahogy ilyennek irta volna a Vihart:
www.youtube.com/watch?v=2iLIhLv8LuY

Masreszt alkoholt ritkan iszom, akkor is inkabb bort. Sort a keserusege okan nem igazan.

A ket temarol egyszerre pedig az alabbi dallal tudnek megemlekezni a kamaszkorombol:
"Space beer - this is what I like
Space beer - it tastes alright"

(Bar ez a banda egyik legdallamosabb szama, megis inkabb erosebb idegzetueknek ajanlom):
www.youtube.com/watch?v=U8hqy3FMIxg

Azt hiszem ennyi eleg is, hogy bizonyitsam nem tartozom a mainstreambe. ;)
@Mariann19: Elnézést. nem kellett volna ilyen durvának lennem.
@Csekkliszt#10:
Ingyenes lenne, mikor igénybe vennénk, kiderül, hogy a gatyánk is rámegy. Aztán amikor befizetjük a járulékot, akkor az ingyenes szolgáltatás az elvi alap.
Teljesen összezavarnak bennünket.
@shinichi: Nincs semmi baj, legközelebb is fogunk beszélgetni - remélem - nyugodt hangnemben.
Részemről szent a béke.
@rodeo36: Ehhez kivételesen értek. A korlátozott terjedelem miatt néha nagyon sarkított és extrém amit írok. Vitázni lehet, nem kell rögtön kinyilatkoztatni, hogy a másik hülye.
@Mariann19:
a világ országainak nagyon nagy részében az emberi élet -ilyen szempontból is- értéktelen, túltermelés van, a kapitalizmus túltermelési válsága a human resorces -ban jelenik meg leginkább jellemzően, ugyanakkor az életkor növexik és már egyre nehezebb ezzel lépést tartani mert nem is akarnak...!!!!!!!!!! tessék lássék kezelések mennek kibaszott drágán
egy tabletta Tylenol ami 3 cent max 200% haszonnal azt a kórház 15 dollárért számlázza

a lüdtalpbetét amit 12.45 -ért qa boltban meg lehet venni azt "méretre" 500 dollárért ajánlják mint kezdő árat de lehet több

ez az infláció amiről beszélek te egy normális esetet elemzel ami nem létezik
a magyar narancs ellopja a pénz nagy részét és nem ad érte semmit a hátrahagyott mozsákból meg tengődik az egész szamaras kordé

bocs, hogy így de nem megy másképpen

az egésznek nincs köze normális közgazdasághoz

rablás megy és kifosztás
a világ anyagi ereje elegendő lenne egy nagyon élteszínvonalon a 7 milliárd emberszabású részére de akkor ki akarna dolgozni rabszolgaként és fizetni a Donald trump hülyeségeit meg a többi rohadt geci kedvteléseit

néhányan visszacsorgattyák véve egy egy labdarúgó vagy kosárlabda csapatot és azzal szórakoztatva a közönséget

de a többi eltűnik valahol és nem hoz hasznot

a vagyont adóztatni? hát jó lenne de senki sem vallja be és senki sem tuggya kiszámolni milyen árfolyamon és milyen pénzbemben a tőke vándorol (szabadon áramlik) a kurva annyát és nem néznek a valagába

szóval a többit tudod

brühüyyy
@rodeo36: "Adósrabszolgaság."
Tudod erről mit gondolok?
Tényleg tanítani kéne az iskolában a családi gazdálkodást, többek között a hitelfelvételek veszélyeit is.
Ugyanis az eladósodás egyéni döntés következménye, viszont az inspiráció üzleti fogásokon alapul.
Ez utóbbinak a kivédését kéne megtanítani, nem lenne minusz vagyon, amiről beszélgettünk.
@shinichi:
én sohasem merném azt írni, hogy bárki hülye de bátran leírom azt ha baromságot írkál

a többi lelki posta

nyugodtan duzzogjál

brühüyyy

valamit röviden is lehet jól írni vagy ne írj semmit
NA szépségeim, most aztat mertem kitervelni, hogy belefingok a jelenlegi 0-ás lisztbe, ami a blogon tapasztalható jelenleg, ha úgy jobban teccik belefosok a ventilátorba.

Szóval:
olvasgatok, érdeklődöm Mo. után, mit találok?
A közmunkára szánt állami ráfordítások csökkennek:
www.hirhatar.hu/hir/vege-a-kampanynak-a-kozmunkasok-mar-nem-is-kellenek-annyira-a-kormanynak

Na szóval a vidék, ahol pl. a jobbik is "erős", lassan tényleg az éhezés szélére sodródhat.
Ez elsősorban a jobbik által annyira "kedvelt" cigányságot már elérte.
Miről is kellene párbeszédet folytatni? Nagyon egyszerű, tisztelt hazaffy turulosch náczi(abból is buzis kiadás), tessék végre arról beszélni, hogyan oldaná meg a munkahelyteremtés szinte elhanyagolható kérdését? Hm?
Miként tenne hathatós lépéseket a gazdaság növekedési pályára állításában? Hallgatjuk!
Mert, ha lenne egyetlen épkézláb ötlete, mármint azon kívül, hogy "rejtett erőforrás+26 éves borsodi nagypapa, Izrael felvásárolta Mo.-t", akkor lehetne miről beszélni!
Tisztelt Morvai EP képviselő asszony, ugye az EP kiutalt jövedelmét ilyen célokra fordítja? De félre demagógia, populizmus + hasonló úri huncfutságok!
Tényleg itt a blogon lelki, nemi és egyéb életet élők, el mertek ezen az apróságon gondolkodni?
@Mariann19:
MON van oktatási reform pontosan annak ellentettje amit akarsz

kör bezárúlt

zsellérek és rabszolgák kitermelve

most azon -is- kuncogok, hogy a közmunka program is dugájába dőlt mert annak sem volt semmi értelme

az is patyomkin megoldás mint a magyar gazdálkodás nagyon nagy része

brühüyyy
@taga20:
Ugyan, nem jön a túrára... szabad a vásár... :) Nejed is szabad?
@rodeo36: Mindaddig, amíg a vagyonosak alkotják a törvényeket saját maguknak, addig nemhogy adóztatni nem fogják a vagyont, hanem még a kimenekített pénzek tisztára mosását is törvényben rögzítik.
Figyelmedbe ajánlom a nálunk most divatba jövő 5 éves lekötésű kötvények feltételeit.
@nincs_itt:
kapaszkoggy Lenke itt a kanyar

olvasom a jobbik programját és ki fogom jegyzetelni...van egy preambuluma amitől kiütéseket kaptam és ezért karanténba tettem közel 5 hétre...de ki van nyitva és lapoztam...nagyon kedves kis műremek, assertive, kijelentő módban van kérdésnek helye nincs, mi tuggyuk...akkor is ha nem...az, hogy mit kellene az majdnem jó benne de a hogyan? hát az valahogy sejtelmes ködökben de én akkor is át fogom rágni magam rajta...mert csak

szóval most arra lennék kíváncsi hogy a narancsbolsik mit kotyvasztottak és mit kotyvasztanak mert azt mindíg csak utólag: elloptuk, pont!

brühüyyy

ez a mai magyar gazdaságpolitika enciklika de csak inkább a lika
@rodeo36:
"Közmunka program is a dugájába dőlt."
Csak azt nem értem,hogy egy év alatt hogyan nőtt nálunk 139.000 fővel a foglalkoztatás. Napi hír.
Pont most, amikor a közmunkások fele nem kap munkát.
@Mariann19:
egymástól lopnak? mert annyit megfejtettem

behozza a másik meg ellopja de a róka kiénekelteti a sajtot a varnyú csőribűl

elére röhögök

egyébként békekölcsön az egész majd a Tennebaum vagy milyen zsidó eligazíttya őket mert annak fegyveres ereje is van meg az egyik Wallstreet-i nagyon naggyal van szimbiózisban

kibaszott egy tréfa a gazdagok egymástól lopnak mert már nincs más

brühüyyy
@Mariann19:
drágám azt te nagyon régen tudod, hogy a papír nem tud beszélni arra bármit rá lehet írni elbírja betű betű ariel

brühüyyy

ugyanilyen alapon lehetne 173291 is
@fvipera: szart volna anyád inkább a budiba, ott a te helyed...
@rodeo36: nem akarok ötleteket adni, de ahogy 2010-ben szó nélkül lenyúlták a 18 év feletti tovább tanulóktól a családi pótlékot - és persze hivatalosan nem jelentették be, úgy simán le fogják csökkenteni egyetlen szó nélkül a nyugdijakat. Vagy, maximalizálják, minimálnyugdij pedig nincs.

A választásokon a nyugdijasoknak volt a legtöbb szavazata, 4,5 millió fő, és addig nem mertek hozzájuk nyúlni. De most már?? miért is ne?? a többség a következő 4 évben úgyis meghal, nem??
@Csekkliszt#10:
na b+...

és akkor az én ...mit írtam elsőre: ne szarja be, vagy beszarni és hasonló...

tehát

én sohasem parázok mert nincs parám az a hól volt hól nem volt be sírtam lukban van benne

tövig

brühüyyy
@shinichi:
kinek az élete? van élet? és ha van minek menetelni ...élni kéne

brühüyyy
@simple observer 1.0: öreg, jókat nyomsz. mindig felcsillan a szemem, ha meglátom, hogy írsz. zenéid faszák, csak túl durvák számomra. nekem ez a széle:)
www.youtube.com/watch?v=VhMBM2P49Z8
@rodeo36: Valamit csak ki kellett találni a pénzek tisztára mosására, ha már az egyik bank kimutatta, hogy havonta 20 milliárd megy ki az országból külföldi bankokba.
Egy hirdetés a helyi lapban:
"29 avril 1944 - 29 avril 2014
Il y a 70 ans partait de Drancy à Auschwitz le convoi n° 72
Dans ses wagons plombés se trouvaient: (hat név egymás alatt, vezetéknév azonos, 76-16 év közt a koruk)
Aucun n'est revenu et la petite Simone a dû subir d'atroces experiences médicales"

Most miről is vitatkozzam? Ja, hál'istennek van prekoncepcióm.
@Sir Bates dö Hól: sír, téged mindig azé bírtalak, me a retardált faszokkal is lovagias módszerekkel bántál el. erre mostanában kiestél a szerepedből, ahogy egyszer nekem mondtad:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Tessenek rendesen dolgozni a politikusoknak"

En is igy gondolom.

Az MSZP "megsporolta" (elszabotalta) mindezt 4 even at.

Bajnai (szerintem) keson tert vissza es akkor is rossz iranyba tereltek. Ezt a vitazos, szakpolitizalo iranyt kellett volna eleve.

A DK probalkozott amolyan szakpolitikai konferencia-szerukkel, de nyilvan mindenki ignoralt egy 1%-os partot.

Ha Bajnai komolyan gondolja, es biztosra veszem, hogy Gyurcsany is igyekszik majd sajat ciklusat minel fenyesebben feltuntetni, akkor ugy tunik, hogy erdekes, es mozgalmas 4 evnek nezunk elebe a baloldalon.
Es meg nem is tudjuk, hogy lesznek-e uj probalkozok...
@taga20: Ezt nézd meg. Én ezek után tuti, hogy nekik adom az adóm 1 százalékát. :)

youtu.be/CxZB8g_GM68
@shinichi:

Az a velemenyem, hogy ez a Schmidt Mariska is elmehet a picsaba lovoldozni a veszett kutyakat!

Megy a kepmutato hazudozas, hogy micsoda tragedia, kozben meg ahogy tuti a 2/3, maris kezdik epiteni a Gabrielt eroszakolo sasot....
@shinichi:

Navracsicse a het vicce:
"Hangsúlyozta azt is, hogy az áldozatokat meg kell siratni, és el kell temetni, az elkövetőeket meg kell találni és meg kell büntetni, de tovább kell lépni a 21. századba."

Mondja ezt, aki a '40-es evekbe viszi vissza az orszagot....
@taga20: elmagyaráztam már egyszer... ez nem Géza, ez egy aljadék... "retardáltakkal" beszélgetsz, de ilyenekkel nem, azt fejbebaszod, mert azzal, hogy mást lágerbe zárna (származása vagy meggyőződése miatt → igen, nincs különbség a nácik és a recskre küldők közt), átlépi azt a határt, amin túl má nincs jópofizás...
@Mariann19:
Nem ingyenes semmi de talán nem is kell, hogy érezzük milyen "értékes". Sztem a legnagyobb gond h ezeknek a javaknak az ára nem ugyanannyi keleten v nyugaton v itt es ott, pl a kínai "gazdasagi csoda" ára a felbecsülhetetlen mértékű környezetrombolás ha az beepulne az árba, nem ennyi lenne egy Nike csuka.
@rodeo36:
Jól ráéreztél! Bocs nem is vettem észre.
De amikor én nyomom a no para dumát azt mondom: semmi gond, no problem (ami nem az amerikai "szívesen")
@simple observer 1.0:
Elég fos a jövőkép... egyetértünk. Reális a külföld. Ez itt reménytelen vidék, ki fog ürülni, hogy a nyugdíj nélküli nyugdíjasok és a kisebbségi segélyesek miből élnek majd, az rejtély, de szavazni jók lesznek.
A bolsevikoknak megfelel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te ember, aszt azé remélem tudod,
hogy krisztus nevében tették!
@rodeo36:
Rody azt mondod túl drága a tőke értéke / ára?
... Vagy a profitot kene igazságosabban elosztani...
@Csekkliszt#10:
Társaságban sokszor beszélgetünk arról, hogy az ár-értékarány reális voltának hiánya milyen módon hat a gazdaságra, és vitatkozunk az áraknál a hasznosság tartalmán. Összetett a dolog.
Az árak igazságos volta is egy fejezetet megér, különösen annak fényében, amit említesz. Mert nem mindegy, hogy a természetből rombolás nélkül elégítjük ki a szükségleteinket, vagy csak a haszonelv érvényesül.
Ez utóbbinak helyreállítása drágít majdan, csak annak terheit vagy az utódok, vagy a jelenlegi tisztességes szereplők fizetik meg.
@taga20: Hát Ábrahám vagy Allah nevében is sok faszságot csináltak már, de ezt te is tudod.:)
@Csekkliszt#10: Rengeteg próbálkozás volt erre. Onnan szoktak az emberek berlini falon át kimászni, traktorbelsőből eszkábált tutajon kievezni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ako eszt az indián dolgot ne dobd be újra és újra! jó?
@Mariann19:
Hu gyönyörűen fogalmaztad meg..
Azt mondják a föld 9 Mrd embert simán el tud tartani élelmiszerhiány nélkül energiabőséggel stv
Kérdés az a 9 Mrd ember hogy él: hol él? Hogy dolgozik? Milyen igényekkel? Milyen elettartammal és tartalommal ? Es mi marad utánuk..
Egyre drágább lesz fennmaradni es ez ösztokelhetne egy nagyobb kormányok közti összefogásra, mert az nem lehet h a világ egyik vége szennyez a masik meg nem, bár lehet h ez a szennyezés pont miattuk van v exportált. Jo összetett kérdés...
Olvastam h majd ha gond lesz kuszivattyúzzák a széndioxidot a légkörből ??????
@shinichi:
:-)
Ember és ember egyenlő ???
@Csekkliszt#10:
Nem tudom, hogy olvastad-e, az egyik kommentemben írtam a szabad javak kérdéséről, melybe beletartozik a napfény, a víz, a halak, a levegő, a természeti kincsek stb.
Az emberiség javai ezek, és az a kérdés, hogy bármilyen formájú kisajátításuk milyen veszélyeket hordoz magában.
Az ismereteim nem elegendőek ezeknek a gondolatoknak a megfejtéséhez, de ahogyan felmerült ez a téma nálam, el kezdtem egy más vonalon gondolkozni még közgazdasági vonatkozásban is.
Egyelőre csak ráérzés, hogy ez a felvetés sokkal fontosabb a világ működésének felfogására, mint a különféle aktuális magyarázatok.
@Csekkliszt#10:
már nagyon soxor reagáltam erre, itt nem arról van szó, hogy a tőkének mi az ára, még -talán- arról sem hogyan kellene elosztani a profitot

kitaláltak egy rencert saját maguknak (lásd mariann fentebbi szösszenetét hozzám) amelyben saját magukat szabályozzák, a sok cerkófmajom (államelnökök, miniszterelenökök (0-dik OV) szenátorok, képviselők a prlamentekben sötöbö) meg az ő zsoldjukban és teljes anyagi függőségükben létezik mint a legyek a lószaron, és van a nép amely két részre osztható (nem személy szerint csak mennyiségileg, globálisan) az egyik rész az aktív rabszolga a másik rész a passzív rabszolga amely arra vár, hogy aktív rabszolga lehessen (mert most éppen "jobless") azaz a kapitalizmus kizárólag hulladékot és fölösleget termel, a tömegtermelés elfedi azt a valóságot, hogy a megtermelt javak döntő többsége sohasem kerül megvételre eleve szemét vagy hulladék és az emberanyagra ez hatványozottan igaz, igenám de fenn kell tartani a munkanélküliséget mert csakis a rémület meg a rettegés fogja munkára olyan bérekért amiért nem érdemes bemenni és az időt pocsékolni de enélkűl senki sohasem menne dolgozni (az amerikai társadalomban vannak a kívűlállók, azok akik nem fizetnek adót, nem dolgoznak de nem munkanélküliek mert megélnek valahogy de az egész társadalom nem jelent semmit a számukra ezek vannak a lakóparkokban azaz lakókocsi parkokban ahol mindent lopnak áramot vizet és levegőt meg ami belefér de a pénzhulladékból ezt is megtehetik)

a tőzsde ahol a sohasem létezett árucikkeket beárazzák és elaggyák és meg is veszik és bakaszírozzák a hasznot a semmi felfújása a Madoff bebörtönzése pofátlan rohadt cselekmény volt az egész Wallstreet-et begyűjteni és kérdezés nélkűl vagy lelőni vagy 4000 évre bebörtönözni őket a Marson vagy a Holdon hogy ne tuggyanak megszökni...

a semmi van beárazva éa semminek fizetik az árát azért zokognak mikor a Gaddafy nem akart dollárért olajat adni a Saddam sem és Kína meg az oroszok foglalkoznak a nem konvertálható saját valután ami a dollár halála...amíg lehet dollárt nyomtatni és azt bárki elfogaggya addig ennek nem lesz vége

a többi rablómese

brühüyyy

vagy csatolt bohózat
@Csekkliszt#10: "Egyre drágább lesz fennmaradni es ez ösztokelhetne egy nagyobb kormányok közti összefogásra, mert az nem lehet h a világ egyik vége szennyez a masik meg nem,"

Már írtam, hogy a Föld mai politikai berendezkedése nem alkalmas a globális szinten jelentkező problémák (jobban mondva, gazdasági externáliák) megoldására.

A Római Klub 1973-as jelentése nyomán, amely több mint negyven (zusmárija) évvel ezelőtt felhívta a figyelmet minderre, az ENSZ felállította a KÖRNYEZET ÉS FEJLŐDÉS VILÁGBIZOTTSÁG nevű alakulatot, amelyet vezetője, a norvég miniszterelnöknő, Gro Harlem Bruntland nyomán Bruntland Bizottságnak neveztek.

A Bruntland Bizottság beutazta a Földet, és minden régióban találkozott az ottani tudósokkal, környezetvédőkkel, a civil társadalom képviselőivel, és politikusokkal. Ennek alapján jelentést állított össze: Közös jövőnk címmel, mely könyv alakban 1987-ben jelent meg.

Ez a jelentés tartalmazza mindazt, ami mostanában kezd átmenni a köztudatba. A fenntartható fejlődés fogalmát is a Bruntland-jelentés szerzői dolgozták ki. Eredetileg arra vonatkozott, hogy a gazdasági fejlődés nem mehet a környezet rovására.

A dokumentum megvilágította a szegénység és a környezetpusztulás, a túlnépesedés és a környezeti ártalmak, valamint a túlzott fogyasztásból következő szennyeződés súlyos következményeit.

Ennek nyomán 1992-ben ENSZ csúcstalálkozót tartottak Rio de Janeiro-ban, 192 ország vezetőinek részvételével. A "riói folyamat" a globális felmelegedésre koncentrál. Jószerével csak az Európai Unió vette komolyan.

A legtöbb szakértő, köztük az ENSZ és a NASA szakértői szerint is túlvagyunk azon a ponton, ahol a globális fölmelegedés visszafordítható volna.

A többit a fantáziátokra bízom.
@taga20: Pedig az ő százmilla áldozatuk is igazán megérdemli, hogy évről évre megemlékezzünk róluk.
@Csekkliszt#10: ...kéne hogy legyen.
De az anyagi javak mesterséges elosztása mindig tragédiához vezet ezen a téren is.
@épészmérnök:
VAN ERRE EGY NAGYON RÉGI VICC

az amerikai elnök a teljhatalmú a világ ura mondják neki hogy mit csinál, ha nukleáris támadás éri a Fehérházat? hát a repülőre szállok a nambőrvan ra és elhagyom a légteret és akkor valaki megkérdezte:

ÉS HOVÁ FOG LESZÁLLNI?

brühüyyy

a globális felmelegedés is ilyen

bár a paleontológia bizonyította, hogy az utóbbi pár százezer (nem millió mert akkor több) évben hányszor olvadtak meg jelentősen a hófelületek igaz sohasem tűntek el teljesen ez Grönland áasatásai bizonyítják...és az élet sohasem tűnt el bár hatalmas mutációk jöttek létre

hát most is ez lesz

a csótányok immunisak a nukleáris támadásra

brühüyyy
@simple observer 1.0:
Akkor azt hiszem, majdnem ugyanonnan indultunk!:) Aztán az út során beleakadtunk ebbe-ABBA (is?) talán, szóval rendben van ez így.

Én is sok mindent szeretek, stílusokat önmagukban, esetleg még a klasszikusokat higítva és eladva azt olyanoknak, akik nem is hallottak még hasonlót - rendben! Talán ráéreznek ettől egyszer, ha van affinitásuk hozzá.
A srácok rokker szinten jól tolják Vivaldit, de vannak olyan művek, amelyeket nem kellene erőltetni ezen a szinten és ez nem fikázás. Azt gondolom nem vagyok kultúrsznob (remélem nem azt látod), de van egy határ, amelynek átlépése számomra már sok, dacára a sokféle zenei stílus kedvelésének.

Az említett mű: a quattro stagioni - szerintem nem az, amelyik alkalmas az átdolgozásra, gitárokra és egyéb metal zenei akármikre. Igaz, hogy akik előadják, nyilván tiszteletet éreznek a mű és alkotója iránt, különben nem nyúltak volna hozzá. A maguk műfajában meg is csinálták - nem rosszul.
De nekem nem adja azt az élményt, amit az eredeti hangszerelés nyújt, Mari Silje Samuelsenről nem is beszélve... bocs, nem fikázás, csak véleménycsere részemről, jó éjt neked!

www.youtube.com/watch?v=g65oWFMSoK0
3:00-tól... és tudom, ha ma írta volna, talán igen-:))
De nem ma írta...
@taga20: Elég hiba :-)
A Jobbik pedig megér egy misét. Bucsúmisét.
Viszont az igaz, hogy nekik van programjuk. Kicsit pogromszerű, de van.
@Csekkliszt#10: Aki nem vállalkozik, annak miért járna a profitból? Ha meg túlságosan megadóztatod a profitot, elmegy más országba. A valós mozgástér sokkal szűkebb, mint azt egyesek az íróasztal mellett képzelik.
Amúgy nagyon helyes, hogy a baloldal végre felfogta, hogy neki az igazi ellenfele a Jobbik, hiszen az ezüstéremért megy a harc, nem az aranyért. :) Hosszabb távra kitekintve pedig az a kérdés, ki lesz 2018-ban a Fidesz igazi kihívója. Egyáltalán nem biztos, hogy a (szétesett) baloldal. Ezért biza meg kell küzdeni! A baloldaltól a Jobbikhoz távozott szavazók visszanyerése nélkül pedig erre nem sok esély van.
@GeoCracker:
A pogrom is program. Kissé ciki, de csak ennyi jön. Metafizikai szintű értekezést még se várhatsz tőlük... mennyi baj van veletek... egy... dúrót se érdemeltek!
@GeoCracker: egy-két pontot, ha kérhetném! me asz nem progrom, hogy vona simogatja, morvai meg kint bassza:)
@Blogger Géza: te géza, az nem zavar, hogy amíg te itt kiosztod a hülye érmeidet, addig az országnak kicsengetnek?
@simple observer 1.0:
egy valamit -ha megengeded- mindez a másolás az invenció teljes hiánya, azaz ez a két akárki üreslelkű üresfejű műveletlen (talán ez nem is igaz) egyed, akiknek -ha már zenészek- nem jut eszükbe semmi mai zene hanem 400 éves zenéket tesznek tönkre, mindazt ami azokban jelent valamit azt eldobják és valami guitárpengetést tesznek hozzá amely hangszer a legértéktelenebb az összes közűl (vállalom bárki előtt) JS Bach átírta Vivaldi műveit orgonára meg mindenféle más zenekarra mert bele volt esve a csodálatos dallamvilágába és harmóniáiba amelyek a délszaki mediterrán vihart ábrázolják és nem a zord németországit amit viszont Wagner ábrázolt meg Weber és Brahms hogy csak néhányat emlitsek

magam részéről sajnálom ezeket az egyedeket (téged is beleértve) mert kimaradt az életükből olyan valami ami nélkűl az emberi élet nem teljes sőt mondhatnám kiürül és nincs felvértezve a küzdelemre meg a csöndes élvezetekre

csak egy valami ez is Vivaldi de Bach

www.youtube.com/watch?v=y1ZW-C7sxJ8

ezt ma miért nem lehet mai zeneszerszámokra megírni és miért nincs mai zene...? mert az ember kiürült, kiszáradt

hallgasd ezt valami jó fejhallgató kell hozzá és nagy hangerő

brühüyyy
@simple observer 1.0:
a BWV 593 egy két hegedűre írt hegedűverseny Vivaldi eredetiben, most nem keresem meg, de te kutass utána az sem akármi

brühüyyy
@simple observer 1.0:
mivel öreganyádnak szólítottál, íme:
a Vivaldi

www.youtube.com/watch?v=0_0yOY3C1TA

az eredeti RV 522

brühüyyy
@Blogger Géza:
Te nem lehetsz a Géza... az emúttnégyév mond valamit? Baszki.... nem bírom az ilyen izgalmakat (ásít...), semmi dolgod? Nekem van, tudod, nőnemű egyed igényeit is ki kell szolgálnom - szerencsédre neked csak Nulladik Piktor igényeit kell pajkos nyelveddel kielégítened... melyikünk jár jobban? :)
@taga20: Az mi, hogy "kicsengetnek"? Az exportunk egyre erőteljesebben hasít, infláció leszorítva, 5 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, soha ennyire pozitívak nem voltak az üzleti várakozások, soha ilyen alacsony kamattal nem tudtuk finanszírozni Magyarországot, a baloldal meg teljesen szét van esve mentálisan és szervezetileg is... Csupa jó hír!
@rodeo36: Nekem erről eszembe jutott még a múltkori anekdota. :)

Nemsokkal a Haitin 2004-ben történt amerikabarát fordulat után - ekkor űzték el az ország elnökét, Jean-Bertrand Aristidet- meghallgattam Ira Kurzban, Arisztide védőügyvédjének Miamiban tartott felszólalását. Beszédét egy találós kérdéssel kezdte: "Miért nincs soha Washingtonban államcsíny?" A megfejtést is azonnal közölte: "Azért, mert Washingtonban nincs USA követség." Az ügyvéd beszédének ezt a részét viharos tapssal díjazta a hallgatóság, aminek nagy része nálunk élő haiti-i volt. :)
@Blogger Géza:
Állandóan azt rikácsoljátok, hogy a GDP nő(?), az államadósság csökken(?), a munkanélküliség soha nem látott szinten van(... ez spec igaz) és egyébként minden de minden tutifasza, mert dől a lé az adóbevételekből, és szaporodik a költségvetés, nem úgy, mint az előző komenista kormányok idejének alatta.

Rendben, ez fasza (ha igaz lenne-nem az)!
De, ha még is: mit érünk vele, ha a növekményt ellopják?
Na, erre adj választ, te segg.
@Knósszosz:
a zene igen...ezzel az előadással nekem van egy iciripiciri problémám

a fő ritmusa a megírt zenének az emberi szívdobbanás és ezek nagyon idegesek lehettek 100-as pulzussal???

megvárom a lassú (második tételt) de ezek valahová nagyon sietnek

minek ráérünk az örökkévalóság és Gaia nem siet

brühüyyy
@épészmérnök:

"Az Együtt–PM társelnöke szerint a vita arra is jó alkalom, hogy a külön induló baloldali pártok is megmutassák, milyen különbség van köztük, és milyen pontokon tér el egymástól az MSZP, a DK, illetve az Együtt–PM által kívánt jövőkép."

En epp ugyanezt szorgalmaztam bo eve. Meg a streamelest is felvetettem, hogy az "atlag" netpolgar kovethesse, ha tv nem ad teret az ilyen vitaknak.

Ez a Jobbikkal kapcsolatos dontes epp olyan panik-szeru/szagu, mint a szocik rend-parti fordulata.

Es sajnos epp azt mutatja, hogy nem fektettek sok energiat a problema feltarasaba, annak megyarazatainak megtalalasaba.

Hadd emlitsek kapasbol 3 dolgot, ami kulonosebb szakertoi infok nelkul BARKINEK (az Egyutt-PM korul is) rendelkezesre all.

1. Bizony Mo-n van egy (remelhetoleg nem tul nagy, de annal aktivabb) naci kemeny mag. Ez mar '98-ban is jelentett 248 ezer embert a MIEPnek. 2002-ben 245 ezer megsem volt eleg, mert akkor az ugy 15%-kal nagyobb reszveteli arany miatt az 5%-os kuszob is feljebb feljebb ugrott. Azota nyiltan megy a zsidozas, ciganyozas es az utobbi ciklusban ehhez nem kis batoritast, hogy ne mondjam tamogatast is kaptak.

Mara aztan ez a naci reteg, kulonosen a fiatalok megfuzesevel, akik epp a legkevesebbet ertik a vilagbol, akar 4-5 neadjisten 6-7 ezerre is nohetett.

2. Europa-szerte egyertelmu a szelsojobbos es/vagy EU-szkeptikus partok eloretorese.
Itt ugyan nem latszik (tablazat az oldal kozepen):
en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2014
De vannak elorejelzesek, ahol akar (joval) 10% fole teszik aranyukat. Majd meglatjuk.
Ugyanakkor, ha a meresek igaznak bizonyulnak, akkor hosszu ido ota a baloldal es jobboldal aranya kozti tendencia megfordulhat. Ami TALAN azt bizonyitja, hogy a vilagvalsag utani jobbos fordulat kifulladt, minthogy nekik sem voltak erdemi valaszaik a helyzetre. Mindez pedig a '29 utani radikalizalodashoz vezet.

3. A magyar szituacio. Ismeretsegi koromben (Miskolc kornyeken) is sokan vannak, akik EGYALTALAN NEM nacik, csak nem akartak egyik korrupt partra (Fidesz, MSZP, Gyurcsany...) sem szavazni. S minthogy a kormanyvaltasra, mint legnagyobb 3. eronek a Jobbiknak volt nemi eselye, igy odaszavaztak. Ha ez az ero az LMP lett volna, akkor oda X-eltek volna.

Vagyis jonehany olyan osszetevot lehetne talalni, amit erdemes lenne kielemezni, es megnezni, hogy melyik kerdeskort mivel lehetne kozeliteni, illetve tenni valamit.

Vagyis ANELKUL, hogy a Jobbikot legitimalnak, meg akar (tobb)szazezres szavazoi reteg is leszakithato lenne a Jobbikrol.
@Knósszosz: Ezt nézd majd meg. Tuti padlót fogsz tőle. Ugyanis kínai repcsis videót biztos nem látsz gyakran, főleg ilyet. :)

youtu.be/4zOZWNpVC7M
@Knósszosz: Tőlem nem loptak el semmit. (ellenben jóval kevesebb SZJA-t kell fizetnem.) Ha tőled elloptak, tegyél feljelentést! :)
@Blogger Géza: " Csupa jó hír!"
örülök, hogy boldog vagy.:)
na megyek aludni, me a holnapi félhat hamar itt lesz és kelnem kö. én nem a pártközpontbó kapom a fizetésem, mint egyesek.
jó éjt minden értelmes arcnak, ja és neked is géza:))
@rodeo36:
Ezt én csak ebben az előadásban hallottam, szóval ez van. Meghallgatnám Abbado-val, neaggy'sten Kleiberrel... biztosan más lenne.
@taga20: Tévecc. Én is fél hatkor kelek és nem a pártközpontba megyek. :)
@Knósszosz:
az általad adott linken a mű 3 perccel rövidebb, mint amit én előtte küldtem!!!

www.youtube.com/watch?v=G0XUa3KQx-Y

ez meg több mint 4 perccel hosszabb mint a te hegedűseid száguldása

ez a teljes mű orgonára

brühüyyy

meg kell figyelni, hogy a két "gyors" tétel az menüett vagy keringő ritmus és nem polka, a lassú -középső- meg séta ahogy az emberi szív dobban és a táncban is meg a sétában az emberi szív alapritmusa a mérvadó erre kell a metronomot beállítani

nem sietünk

mintha ezt Knappertsbusch kapcsán (meg Klemperer) már mondtam volna

brühüyyy
@Blogger Géza:
A 16 százalékoddal a fideszes seggnyaló archetípusa vagy, de sajnos a többség nem osztja azt az euforisztikus élményt, amit akkor érzel, mikor a patkóbélig tolod a nyelved a drága főnököd seggébe.

Ez a szar törvényszerűen össze fog egyszer dőlni, utána mit fogsz csinálni?
Szotyiárús leszel Felcsúton?
@rodeo36:
Mondtad... azokat éppen most.
Döcc is lesz, ha már hallgattam őket (kacsint)
@Knósszosz:
ez Karajan első hegedőse és néha helyettese: Willy Boskovsky
www.youtube.com/watch?v=0_0yOY3C1TA

12.19 ami nagyon közelít az eredeti metronom beálláshoz

ez volt a barokk szabadsága...még nem volt metronom viszont mindenkinek volt szíve hahahaha

brühüyyy
@Knósszosz: Ugyanazt, amit korábban: vígan megélek. Tudod, nekem mindig jól megy, akárki van kormányon. :)

Egyébként meg soha olyan messze nem voltunk bármiféle "összedőléstől", mint manapság. Álmodozhattok erről, mint a pincékben bujkáló plusz 1,5 millió baloldali szavazóról, kb annyi értelme is van.
@Knósszosz:
a Boskowsky felvételen a kottában 4:28-nál ki is van írva mint utasítás: cantabile azaz dalolva a két hegedű abban versenyez, hogy ki tuggya szebben kirajzolni a melódiát és koncertálni a másikkal

amikor ez a dallam égbeszáll mint a lélek (ami nincs) na akkor vagyunk ...katharzys ismered ugye?

naugye

brühüyyy
@Knósszosz:
hagyd a gájzát hadd bolondúljon meg hogy senkit sem érdekli

ezt ismerd meg, ez új:

www.youtube.com/watch?v=fKfGDqXEFkE

brühüyyy

remélem
@Knósszosz:
galamb száll fészkére, kapd el

brühüyyy
@Blogger Géza:
Szóval folytatod - ahogyan azt "programként" letette a sík hülye választói elé a cáratyuska... gratulálok.

"Tudod, nekem mindig jól megy, akárki van kormányon. :)" - ez szép volt, komolyan.
Tehát, neked mindegy ki van épp hatalmon, a te nyelved mindenki seggébe beleér. És erre még büszke is vagy-:o
Ritka egy nagy darab szar vagy... de ez bizonyára téged nem zavar.
Ti mind ilyenek vagytok? Már, hogy saját magatokat rúgjátok tökön? A kutyát nem érdekli amúgy, csak hátha a te szádból hallhatom a való világot - csak azért.

De ezt sem...
@taga20: Az nem, de amikor a szebb jövőért felvonulnak jobbikos zászlókal, és egészségügyi önvagonírozásra bíztatják a cigányokat.
@rodeo36:
Elkaptam és... holnap megbeszéljük - fészek szinten! Most fáradt vagyok - itt 23:17 és reggel menni köll... de azért mindent, amit úgy gondolsz... toljad!
@Knósszosz: Picit frusztráltnak tűnsz... Mi a baj? Akarsz beszélni róla?
@Blogger Géza:
Mentálisan az én homlokom sima, a baj a te készülékedben lehet. Ha konkrét és számodra/számotokra kellemetlen kérdést kaptok az arcotokba, arra sosem válaszoltok karakánul. Nem hebhab-hebhab süketelést akarok hallani, hanem...

De igazad van, frusztrált vagyok, sőt mi több hülye is. Ha a satu hülye fajtádtól akarok választ kapni a kérdéseimre, tényleg engem kell kezelni.
Ezt nyilván dicséretnek veszed... szóval nem lőttem mellé nagyon.
@Knósszosz: minden szép. Mint itt.
www.youtube.com/watch?v=x3I8Ykiwh6g

Viktor Patyomkinovics Orbán menyországa
@Mariann19:
"Egyelőre csak ráérzés, hogy ez a felvetés sokkal fontosabb a világ működésének felfogására, mint a különféle aktuális magyarázatok."

Ez a női energia, ez kell a világnak, komolyan. Big smiley!
@GeoCracker:
Köszönöm, ez zseniális!!-:)))
Hiszed vagy sem, rég óta kerestem!
Hatalmas kösz érte!-:)
@Knósszosz: :-)))
Szívesen.
Lassan megint aktuális...
@taga20:

Kosz az elismerest.

Ezert most stilszeruen tiszteletbeli baratomma fogadlak: www.youtube.com/watch?v=IYgbaM0uCu4

Szerintem ez meg siman belefer neked.

"zenéid faszák, csak túl durvák számomra"

Az a helyzet, hogy ennel meg sokkal durvabbakat is hallgattam, nemelyiket meg manapsag is. A legthrashebb thrasht. A linked alapjan feltolultak a faszantos emlekek, mekkorakat headbangeltem az Open your eyes-ra... (IS) ;)

Amugy zeneileg mindenevo vagyok. Marmint, ami tetszik nekem.
Talan illuziorombolo lehet, de siman meghallgatom (nezni megjobb) a szivos szemu Martat is (apam ugyanis egesz turhetoen tangoharmonikazott): www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw&feature=kp
@rodeo36:
Mély filozofikus igazságok vannak benne, azt gondoltam valami marxista csirát is találok, de még nem leledzem.

Azt hiszem a "kapitalizmus" lényeget h nem fogyasztói hanem túlfogyasztói pontosabban tulsemmittermeloi modell pontosan telibelotted. De közben ez jo a tömegeknek, imádják a munkások es munkanélküliek, a "tőkésekrol" nem is beszélve! Ha tömeg ben nézem ilyen sok erectus ilyen jól meg soha nem élt az ismert történelemben- persze kérdés hogy a számlát ki fizeti majd, ha le kell kapcsolni a villanyt. De ami nagy változás az elmult 182.5 évben az nem az Xyz ipari forradalom, nanem, hogy a tudás igen a tudás hogy felértékelődött annak az újraárazáda a nagy vívmány, az uj kommunista kiáltvány. Egy rendes, (mondom rendes) munkás angol befektetési bankár simán gazdagabb, mint ma a 72. leggazdagabb magyar. Bérből es fizetésből.

A tőzsde -értéktőzsde- fogható, felosztható, de demazerializált javakat oszt szét ujra, tévedés, hogy nem. Az árazás más kérdés, az anticipacio, spekuláció stb, de ugyanúgy termelő tevékenység, mint bármi más -mar ami szolgáltatás, ugye. A null-végösszege játszma, mint kritika teljes matematikai tévedés, csak a határidős illetve más derivatív piacon igaz, ott is módjával. A gond inkább az, hogy ez a szegmens túlnőtt es az alapot veszélyezteti.
@épészmérnök:
Köszi szép - jól megijesztettél.
Van aki vitatja, hogy a globális felmelegedést emberi tényező okozna, mondván h interglaciális korszakban vagyunk egyébként is, de én ezt erősen kétlem.
A tengerszint 30 centis emelkedese is elképesztő összegekbe fog kerülni, láttam prognózist, hogy 50 év múlva Párizs is víz alatt lesz..es a folyamat nem visszafordítható, vannak tervek pl a Földközi tenger védelmére: lezárni háttal a Gibrsltari-szorost: 1200 !!! milliárd dolláros gáttal hollandok megcsinálnák...

Nem látom hogy lesz ennek jo vége, nincs ra komoly politikai akarat még mindig, ez olyan szintű globális összefogást kívánna, amit nem tudok elképzelni h meg tudjon valósulni... Passz. Sakk matt
@taga20:

"te ember, aszt azé remélem tudod,
hogy krisztus nevében tették!"

Beteg vagy te, hogy Gabrielnel az ertelemre apellalsz... :0
A legviccesebb ázsiai stand upos azsiaiakkal viccelodik
youtu.be/Sel1JP_fNRA
@Csekkliszt#10:
Pontosabban ez egy része annak ez inkább a fiú szekció
@simple observer 1.0: "Vagyis ANELKUL, hogy a Jobbikot legitimalnak, meg akar (tobb)szazezres szavazoi reteg is leszakithato lenne a Jobbikrol."

Ezt én is elképzelhetőnek tartom. És félrevezető az az elképzelés, amely a jobbik-szimpatizánsokat tufa vidékieknek állítja be. Az egyetemista fiatalság között is jelentős bázisuk van, akik talán odafigyelnek a racionális érvelésre is.
@Csekkliszt#10:
nagyon bájos, már csak azt árúld el mit vettél magadba (akár folyékony akár szilárd)

ilyet csak "úgy" nem tucc

brühüyyy

jutalmad egy matolcsi által személyesen aláírt váltó négyszázhúszmilliárd fakauriról beváltható felcsútbasznádon a budi mögött páncélszekrényben
@Knósszosz:

Nincs harag. ;)

A mainstream alatt amugyis fokent teged es rodeot ertettem. Bar tole vartam egy a tiedhez hasonlo reakciot. Lehet hogy lejjebb van is, majd kiderul mikor odaerek...

Amugy ABBA is!

Kamaszkoromban a szomsedsagban valo nyekerges miatt nem nagyon tudom ertekelni a hegedut. Sajnos sosem jutott el olyan szintre, hogy ez atbillent volna.

Amugy nem hiszem, hogy sznobizmus lenne a velemenyed. En magam is sok feldolgozast hallottam mar es nagyon-nagyon kis szazalekban erik el az eredeti szinvonalat. Plane hogy felulmulnak azt. Csak ket pelda: Johnny Cash: Hurt , Csik zenekar: Most mulik pontosan.

Azt gondolom, mindenkinek joga van barki munkajahoz hozzanyulni, persze ennek elismerese mellett, es majd a hallgatosag dont, hogy milyen lett a produkcio. Vagyis nem tartom istenkaromlasnak az ilyen probalkozasokat. Ugyanigy linkelhetnek videot az egyik nagy kedvencem a d-moll Toccata es fuga (Egyszer volt ... az ember) gitarfeldolgozasokrol, de azoknal en is ugy gondolom, hogy nem talaltak be. Ami nem veletlen, hiszen az orgona hangzasat lehetetlen visszadni. Plane gitarral.

Nem igazan sikerult tokeletesre, de azert a 2007-es tribute lemezre csak felkerult a Metallica feldolgozasa: www.youtube.com/watch?v=hmtzRo-Qro8
Persze nem igazan erhet Susanna Rigacci produkciojank kozelebe: www.youtube.com/watch?v=1-rHdSWZLpQ

De ahogy korabban is irtam, nem ketlem, hogy Vivaldi es sok klasszikus MA gitaron jatszana. Erre azert eleg jo tampont Paganini, aki 100 evvel szuletett kesobb, de mar a (spanyol) gitarral is probalkozott. Es abban is biztos vagyok, hogy J.S. Bach MA egy Keith Emerson kaliberu urge lenne...
@simple observer 1.0:
az első linkedre, (Joe Satriani) azt tudom mondani mint amit Szerjózsa írt az Ermitázs Modern Szobrok kiállításán az egyik szoborhoz a vendégkönyvbe

a szobor címe: ANYA
Szerjózsa: az lehet, de a tiéd

szóval...ez a fajta guitárodzásos nyavajgás ahol a guitárt arra használják hogy döglődő macska hangját utánozza hát nem egy ünnepi torta...harmóniája nulla, a ritmusa a kifutó bécsi gyors és a forralt tej színvonalán...utól sem lehet érni...talán fél hogy valaki komolyan bele akar hallgatni és józan?

brühüyyy

sajnálom e'vvan
@simple observer 1.0:
hát ha vártad, hogy hozzászóljak, akkor íme:
JS Bach feltalálta a Wohltemperiertes Klavier-t azaz a kalapácszongorát amit utána még sokáig fejlesztettek, de a lényeget Bach találta fel...mert szükség volt egy új hangszerre

a guitár egy nagyon régi és nagyon unalmas hangszer, arra használták, hogy utaztak vele, mert hordozható (már egy hárfa vagy marimba sem az,) a fúvóshangszerek lévén főleg fából nagyon érzékenyek a klimaváltozásra ezért nem igen cipelték és a fém fúvósokat csak harci riasztásra lehetett használni mert még nem fejlődtek ki

itt Marx: a lét meghatározza a tudatot

azaz minden időszak kitalálta és megcsinálta a maga hangszerét kivéve az I VH utáni nemzedékek amelyek nem találtak föl semmit a szintetizátor egy elektromos orgona és nem is képes annyira mint egy jó orgona tehát visszafejlődésről van szó az Emerson és a Palmer "zenéi" csak ujjgyakorlatok semmi zenei mondanivalójuk nincs hangok egymás után és simultán...üres fecsegés

de nem folytatom

engem elborzasztanak ezek a zajok néha egy gyár ipari zajai sokkal hatásosabbak mint eme izék

nem is beszélve arról, hogy a zenének mondandója van

ha megzenésített ipari zajt akarsz az Wagner Siegfried-jének második felvonása amelyben Wotan leszáll az alvilágba (MOrdor) és ott a törpe kapitalista rabszolgáit látja és hallja robotolni

tehát a ma zenéje nem létezik az zajnak is sekélyes és nem mond semmit mint zene

de erről hosszabban kellen ami nem blog téma bár sokakat érdeklhet
@rodeo36: Iiiiigen? Szóval így? Na, akkor hallgasd ezt :-D

www.youtube.com/watch?v=gSedE5sU3uc
@simple observer 1.0:
ez egy ujjgyakorlat arra, hogy kipróbálja hogyan szól az éppen feltalált zongora C dúr-ban

www.youtube.com/watch?v=Dkt75juxvxw&list=PL9152C783D22D5468

Szvjatoszlav Richter

Emerson ezt nem tuggya soha
@épészmérnök: te mint délamerikai most átálltál harci védelembe?
mit védessz? 6 guitar sem képes egy zenekart alkotni mert unisono az egész, csak a hangerő nagyobb de akkor is pilincka

a guitar alkalmas arra, hogy zsebbenhordható okostelefon helyett pöntyögjön valamit és a skálák szépen bele vannak jelölve, hogy megkönnyíccse a játékot nem úgy mint a hegedű és a többi vonós hangszer...ahol neked kell tudnod a"fogást"

de ha ilyen módon adod elő akkor ebből ízlések és pofonk vitája lesz és annak meg nincs értelme és eredménye semmiképpen

brühüyyy

fenntartom a mit korábban mondtam

ez harmonia:

www.youtube.com/watch?v=wm_PERitmGc

az emberi hang ezt csináld utána guitárral 1000 db-bal

brühüyyy
@rodeo36: Hová lett a humorérzéked, Rodi? Ezek a kis kölykök olyanok, hogy sírva kell röhögni rajtuk. Szánalmasak.

A gitár valóban egy hordozható zsebhangszer, hangulatos tud lenni szobában, kocsmában, de abban egyetértünk, hogy koncertterembe nem való.
@rodeo36:

Na igy lenne lotto otosom! ;) Knosszosznak epp irtam is... Esetleg lasd fentebb..

Na latod, te mar kozelitesz a sznobizmushoz. Sot ahogy latom alaposan tul is losz azon.

Elhiheted nincs szuksegem a sajnalatodra. Es amit irsz akkora orbitalis baromsag, hogy ezzel igy akkor kvittek is vagyunk.

HA pedig te orgonat adtal, akkor tolem visszakapod:
www.youtube.com/watch?v=HvXYcQQD1Hc

Es ha erre is azt mondod, hogy micsoda kiuresedett emberek, zene.... , akkor en is azt mondom, hogy en meg teged sajnallak csolatasodert...

Valakinek emlitettem a barokkot, hogy kedvelem, igy aztan siman vegig hallgatom barmely szerzo muvet (igy akar a linkelt RV 522-t is), de azert nem fogok utanna keresni a neten ilyen zenenek, hogy feltetlenul azt hallgassam szabadidomben.

Amugy meg hat izlesek es pofonok...
@simple observer 1.0:
kösz sikerült felbosszantanom...ez fél siker

ez meg amit belinkeltél az
1 méter Emerson ezt folytathattya éveken keresztül semmi sem változik csak ugyanazok a harmóniátlan guitárhangzat másolatok (invenciója nulla alatti) és bárhol kivágsz belőle 1 métert ugyanazt kapod

mialatt a zene fejlődik felaggya a témát és variálja harmóniáit felépíti hangnemet vált
a Grieg zongora verseny alaphangneme a moll de A durban játszódik és fejeződik be közben modulál b mollba is

ez az emerson meg csépeli a dobot vagy a billentyűt és kurva zajos

dehát ha ízlések és pofonok akkor én a pofonokat választom

szerencsétlen emerson assziszi ez zene

brühüyyy
@simple observer 1.0: az önállótalnságára jellemző, hogy Carl Orff Carmina Burana egy témáját másolja szellemtelenűl és ötelettelenűl

brühüyyy
aki még nem hallotta az eredetit...
és ez a fajta dobolás az meg füldugóra kényszerít

miért kell a dobot csépelni az nem búza
@Csekkliszt#10:
@épészmérnök:

Akkor ezt a terkepet mar biztos lattatok:
geology.com/sea-level-rise/
@simple observer 1.0: @épészmérnök:
akkor megnyugtattál magaddal kapcsolatban

az egyszerűke megfigyelőke ....hát nekijje még soksoksoksoksok megfigyelni valóra van szüksége, hogy lásson ne csak nézzen

mint Tamino a Bölcsesség templomának kapujában eltévedt mert átbaszták és akkor egy bölcs aszongya neki

kit baráti kéz vezet az a véghetetlen éjben sem téved el

és magára hagyja a becsapódott kapu előtt de nála van a Varázsfuvola

hát megfigyelőkénk nek is szüksége lenne valmi normális sorvezetőre és nem megenni maszlagot amit csirkepörköltnek címkéznek

brühüyyy

sértegetem itt a csirkepörköltet
@simple observer 1.0:
gondolom ez Bach eredeti invenciója

majd Emersonnak is lesz -talán- 10000 év múlva

www.youtube.com/watch?v=18EMloAEugA

brühüyyy
@épészmérnök:

és

mit mongyak?

szó nincs rá

www.youtube.com/watch?v=RrD423KksRU

és ez nem más mint Klemperer
@épészmérnök:
egy komment ott:
paolo Virgili1 semana atrás

Bravo||| Kein entusiastik worten. . In italiano man spricht: "Ci prostriamo tra le lacrime". Diese Musik kommt aus Landen nicht in unsere Welt. Wir sind in eine sphera wo HerrGott spricht mit uns,, aber wir kann nicht schauen oder bitten:Wir mussen nur weinen und weinen. Und hoffnen

és most...

brühüyyy
@rodeo36:

Na latom kapom rendesen.

Nem fogok mindre valaszolni, mert az elvakultsagod nem er annyit, masreszt valamikor a meccseket (mar csak egy) is nezni akarom kozben.

Az egesz mostani kirohanasod azert erdekes igazan, mert te mint muszaki ember igazan ertekelhetned pl a szintetizator orgonakat (az elektromos gitarokat is, de hat ez nem lep meg). Nem vitatom, es meg amokfutasod elott emlegettem jomagam is az orgonat, mint egyik kedvenc hangszeremet, de azert egy ilyen hangszerben is van annyi tudas, mint egy mechanikusan direktben hangot kelto orgona sipjaiban:
www.keyboardmag.com/uploadedImages/keyboardmag/articles/Emerson_Opener_WEB.jpg
Az ketsegtelen, hogy egy szintetizator sosem fog olyan TELT hangzast adni, mint egy orgona, am emennek hangolasa es specialis effektjei viszont siman verik a legspecibb orgonakat is. A mai studio berendezesek hanghatasai meg plane. Vagyis egyaltalan NEM IGAZ, hogy nem tortent fejlodes.

Vegigolvasva 01:47-ig a reakcioidat, nemhogy nem tudtal felbosszantani, ez egyebkent barkinek is baromi nehez, de a kommentjeidbol sut a minden(ki) mast lenezo sznobizmus, igy meg plane nem er az egesz annyit, hogy felhuzzam magam rajta.

Amit itt osszehordasz (a pozitiv dolgok elismerese mellett, amit mar korabban is megtettem), olyan mintha az asztalt csapkodnad, hogy marpedig szep, sot akarcsak kicsit is elfogadhato verset CSAKIS latinul lehet irni. Hiszen azt mar az okori romaiak is hasznaltak, azota is fennmaradt szamos neolatin nyelvben. Meghat egyebkent is, ha TE mondod, AKKOR az BIZONYARA UGY IS VAN.

Vagy eppen festeni csak bizonyos gyarto festekeivel, illetve meghatarozott technikaval, stilussal lehet, szabad....

Tancolni meg csak a balett mozdulataival...

Satobbi...

Ne vedd szivedre, mert ez egy joszandeku kerdes, de eszednel vagy te, hogy masokat lefitymalsz, lesajnalsz csak az alapjan, hogy milyen zenet hallgat?

Akkor Hitler fasza ember, mert Wagner volt a kedvenc szerzoje? Vagy forditva, Wagner szar szerzo azert, mert Adolf imadta?
En speciel nem hallagtok Wagnert, mert azok a reszek, amikhez szerencsem volt, az szornyen unalmas es hallgathatalan volt, SZAMOMRA.
De ettol meg nem fitymalom sem munkassagat, sem azokat akik hallgatjak, sot urambocsa' meg csak a bayreuthi fesztivalt sem akarom megszuntetni, az egesz helyet felszantatni, es soval beszoratni....
@rodeo36:

"az egyszerűke megfigyelőke ....hát nekijje még soksoksoksoksok megfigyelni valóra van szüksége, hogy lásson ne csak nézzen"

Akarhogy is igyekszel nem tudsz felbosszantani. Sot!

Mig te erolkodsz, hogy sertegethess, en legalabb el tudom mondani, hogy bar NEM SZANDEKOSAN megsertettem epeszmernokot (tenyleg elfelejettem mar azota, hogy mivel), de elnezest kertem tole.

Toled meg mast se kap az ember, mint nagy mellennyel dolyfos kioktatast.

A stilus maga az ember...
@simple observer 1.0:
csak azért, hogy jelezzem végigolvastam ezt is...mint látszik értékítéleted nem megalapozott, és azért, hogy visszadobjam a labdát vedd tudomásul, hogy úgy ahogy vagy el vagy fogadva azaz én nem akarlak megváltoztatni semmilyen módon, a magam részéről felmutattam értékeket, te azokat nem tartod értéknek helyettük más értékeid vannak ettől vagy te te és a másiktól meg én magam maradok

ilyesmire emléxem még kiscsoportos óvodás koromból ott volt az a hatalmas vita a kölkek között, hogy márpedig az én nagyim jobb pogácsát tud sütni mint a tied, (következésképpen) "én" lett légyen bárki is az az "én" gyózött...és milyen boldog volt én meg építettem tovább a homokváramat mert már akkor is jobban szerettem alkotni mint meddő vitákba keveredni

talán egyszer te is kekecmeregsz a véghetetlen éjből kedves Papageno

brühüyyy
@simple observer 1.0:

a nicked jelentése: egyszerű megfigyelő! ez igaz? vagy nem tudok angolul?

ha becézem (mint kisöcsémet, bár nem tudom hány éves lehecc) akkor az borzalmas lelki traumát okoz "megfigyelő"-nek és ordítozni kezd...

ugye nincs harag? de a szintetizátor hangjai nem tudnak megfogni, bevallom annak idején amikor a Emerson még újdonság volt a szintetizátorral együtt akkor azon vitatkoztunk (alapvető easthetica-i ismeretek híján, amit magam részéről régen pótoltam) hogy "mecsodahatalmasizéisezazizé" még nem volt nagyon jó hangvisszaadó rendszerem ami leleplezte volna azt amitől olyan amilyen

nem véletlen, hogy bizonyos filmekben a hatások elérésére igazi nagyzenekart alkalmaznak valódi orgonával és egészen nagy zeneirodalom alakult ki filmzenék komponálása címén és lassan be is hozzák a koncerttermekbe mert megállnak önmagukban is

a jövő hangszere nem a szintetizátor -ha én tudnám mi lesz akkor már lenne egy Nobelem- de bizonyos, hogy ki fog alakulni...nagy szükség lenne rá már régen

kívánom, hogy ismerd meg a világot és ismerj meg új és új értékeket és ne ítélj...

az maga ítélet, ha valamit ne fogadsz be lett légyen az bármi ami művészet... de az az ítélet rólad tenmagadról szól

és nem kell hírdetni, hogy te már pedig...és itt azt helyettesítesz amit akarsz...mert nem mindenkit fog lekötni és lehet olyanokat sem akikről assziszed hogy...

brühüyyy

minden jót...
2 142 142 hazaáruló birka
+ 122 ezer rohattt román !
köszönnyük a nácipuncsot !
1998 tavasz fideSS nyer OYG-n = beregi ÁR
2010 tavasz fideSS nyer OYG-n = bódvai+sajó ÁR
2010 ősz fideSS nyer ÖNK-n = vörösiszap ÁR

2014 tavasz? nyert a fideSS ? = mi az ÁR ?
@Blogger Géza:
"Az exportunk egyre erőteljesebben hasít, infláció leszorítva, 5 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, soha ennyire pozitívak nem voltak az üzleti várakozások, soha ilyen alacsony kamattal nem tudtuk finanszírozni Magyarországot, a baloldal meg teljesen szét van esve mentálisan és szervezetileg is... Csupa jó hír!"
Nem a mi exportunk, hanem a német autógyártók exportja hasít, továbbá a holokauszttal majdnem megegyező emberveszteségünk is hozzájárul a fizetési mérleg javításához a hazautalásaival.
Az infláció deflációközeli, és csak nézd meg,
hogy ez mit okozott a japánoknál.
És persze, hogy csökken a munkanélküliség, ha 3 hónap után kikerül valaki a rendszerből, és az a félmillió sem itthon keresett állást. Viszont azt beszámítják a foglalkoztatásba!
Persze, pozitívak az üzleti várakozások: 1 max. 2 %-os fejlődés már a "hütőszekrények pótlásától" is várható, ami fix lemaradás lesz a környezet potenciális 3-5 %-ával szemen. Majd tárgyaljuk újra a nemzeti büszkeség kérdését, amikor már a románok is lehagynak (esetleg a bolgárok is)
Szart sem ér a kamat leszorítása, ha az árfolyam annál nagyobb értékben növekszik, akkor folyamatosan megdöntik a "történelmi csúcsokat" Ráadásul most kezdik majd törleszteni a 8-10 % körüli kötvényeket.
Ahhoz meg kellene némi józan ész, hogy felfogd azt, hogy El %Tolcsy milyen vékony jégen korcsolyázik felelőtlenül 9 és félmillió emberrel a hátán. A tőke menekülése reflex-szerű és megállíthatatlan egy pont után. Brókeri automatizmusokon alapul. Na és
már eltapsolták az MNB tartalékainak 20 %-át,
és nem lehet tudni, milyen szinten válik újra támadhatóvá a forint.
Ja: és nem a baloldal van szétesve, hanem a jobbközép. A komcsik "odaát vannak"
Én nem értek egyet azzal, hogy Orbán pörögne, mint egy ventilátor. Nagyon is következetes. Kommunista ifjúként kezdte - ma is az! Csak nem tudja megtagadni a származását, és a saját és haverjai zsebét is tömi közben.
@kekex:
Ja, és "soha ne mond, hogy SOHA"
Legfeljebb ha elfogadod, hogy Orbánék előtt nem volt élet.
@Penivaldes: pannis a kedvencz shitnyikovám - nemzetthy hajráff von bagoly
@simple observer 1.0:
Köszi a térképet. Eljátszom majd vele.
Persze a tengerszint növekedés csak az egyik baj lesz sajna...
@vitéž munkášőr:
Ő az alfahim akinek jogában áll meg...hágni bárkit és bármit
@Blogger Géza:

"5 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség"

- a választások után máris lefelezték-harmadolták a közmunkások számát.

Ja, a lakossági állampapír hallatlan siker. Okát tán a kamatoknál kell keresni:

www.allampapir.hu/

mert ezzel szemben mennyit ad a legnagyobb kereskedelmi bank?

www.otpbank.hu/portal/hu/Megtakaritas/AkciosAjanlatok/BizalomHUF

Hááát, ezt sokmindennek hívják, olcsó finanszírozásnak talán a legkevésbé.
@kekex: Ha valaki ide utal, az minden, csak nem "veszteség". :) Szinte minden felzárkózó országnak jelentős bevételt jelentenek a határon túl dolgozók hazautalásai, miért pont Magyarországon lenne ez másképp. Még mindig jóval kisebb a magyar migráció (határon belül, határon túlra), mint más, hasonló országoknál. Nálunk az alacsony infláció épp rekord gazdasági növekedéssel párosul, szinte semmiben nem hasonlít egymáshoz a japán és a magyar gazdaság. A 8-10% körüli (Simor -korszakos) kötvények törlesztése jó hír, mert akkor nő a mostani 3% körüliek aránya a csomagban. :)

Az MNB tartalékai pedig lassan már mindenki szerint túl magasak, annyira kedvezőek a pénzügyi mutatóink.

zsiday.hu/blog/sok-devizatartal%C3%A9k
@Fabius: Akkor te mégis minek neveznéd a 2,69%-os egy éves kamatlábat, amiért az állam legfrissebb 1éves papírjait megvették? :D

"A hozamok 2,65% és 2,72% között szóródtak, 2,69%-os átlaghozamot eredményezve. Ez pedig 26 bázispontos csökkenést jelent a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest, sőt 21 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci árazásnál is."

www.portfolio.hu/gazdasag/akk/soha_nem_latott_kereslettel_szembesult_az_adossagkezelo_2.198199.html
@Blogger Géza: már párszor megpróbálták elmagyarázni, hogy a magyar "gazdaság" 5-7 mocsok multin alapul.
Az AUDI(csak, hogy ne hülyén halj meg: NEM önálló firma, hanem VW Group RÉSZE) jelenleg offenzív növekedési pályára állt Németországban, mert ITT valóban növekszik a gazdaság, jobban fogynak az ÚJ autók, tehát a mo.-i termelés felfutás ennek köszönhető, semmi másnak!
Az alacsony jegybanki kamatok, ennyire kiszolgáltatott gazdaság esetén a defláció rémét vetítik előre. Az alacsony kamatú állampapír eladások viszont NEM jelentenek sikert. Csak átmeneti bizalomnövekedést, de NEM Mo.-ban, hanem az ott(is) termelő multikban.
A munkanélküliség valós adatai NEM tudhatóak, mivel irgalmatlan tömeg dolgozik feketén, külföldön, vagy már nem is szerepel semmilyen nyilvántartásban.
A közmunkaprogramra szánt állami keret felére, harmadára csökkent!
Az MNB tartalékai soha nem lehetnek elég magasak, ilyen gazdasági háttérrel!
Tudod milyen sokan vannak, akik NEM utalnak haza pénzt? Hanem fogják a bankkártyájukat és azzal fizetnek Mo.-n is!?
A baj az Gézám, hogy a gondolkodás képességét és akarását vették el tőletek fidiótáktól!
@vitéž munkášőr: ismertem egy törtető tanárnénit, aki rajongója volt. Egyébkét igazad van. Van a HV-nek egy könyve a Budapesti kerületekről, minden kerületet egy-egy valaki mutat be. Egyes fejezetek egész jók. Panni Kispestnél szerepel.A erületről semmit nem tudtam meg, arról vszont igen, hogy Panni és nemzet..
Most,hogy ideértem.

IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!
Fabius végre megtért!
Isten hozott drága nemzettársam,testvérem!:))
Egy újabb igaz MAGYAR!:))
a jobbik vonzódik a volt nyilaskeresztes párthoz, esetleg másolja, vallja azokat az eszméket?
ha igen, akkor még véletlenül sem kell szóba állni velük!

" Minden zsidót összeírtak, és sárga csillag viselésére kötelezték őket. Megkezdődött a vidéki zsidóság deportálása, először a Kárpátaljáról (ma Ukrajna), majd az ország egész területéről. A fővárosban a zsidókat úgynevezett csillagos házakba, majd gettóba zárták. A román kapituláció után, 1944. augusztus végén a front Magyarország területére tevődött át. Nagybaczoni Nagy Vilmos honvédelmi miniszter egy időre leállította a deportálásokat. Horthy Miklós kormányzó megpróbált „kiugrani” a háborúból: 1944. október 15-én proklamációjában bejelentette, hogy Magyarország leteszi a fegyvert. Még aznap – német katonai segédlettel – a szélsőséges nacionalisták, az úgynevezett „nyilas párt” (élén Szálasi Ferenccel) átvette a hatalmat.

Ekkor már, miközben az ország fokozatosan az előrenyomuló orosz csapatok kezére került, a féktelen terror lett úrrá. Mivel a deportáló vonatokat már nem tudták útnak indítani, bujkáló és szomszédjaik által feljelentett, vagy az utcán és másutt, kegyetlen módon összefogdosott zsidókból gyalogmenetet indítottak nyugat felé. Ebből a „halálmenetből” csak kevesen tértek vissza. Az életben maradt munkaszolgálatosokat is nyugatra irányították. Közülük is sokan út közben pusztultak el, vagy meggyilkolták őket, mint a bori haláltáborból út közben megölt Radnóti Miklós költőt (1909–1945), vagy Szerb Antal irodalomtörténészt (1901–1945).

A pesti gettót (időhiány miatt) nem tudták deportálni, ott mintegy 70.000 ember zsúfolódott össze, közülük hétezren az éhezés és a járványok következtében elpusztultak. (A Dohány utcai zsinagóga kertjében temették el őket, ott áll ma Varga Imre szobrászművész emlékfája, amelynek „leveleire” a meggyilkoltak neveit jegyezték fel.) A nyilas banditák a fővárosban folyamatosan raboltak, és válogatás nélkül gyilkolták az üldözött zsidókat, az őket rejtegető magyarokat és az ellenállógyanús személyeket. Az úgynevezett „nyilas házak” pincéiben (például a zuglói Thököly étterem épületében) kínzóhelyiségeket rendeztek be. Az elfogott zsidókat a jeges Dunába lőtték. (A gettó két egykori bejáratánál később táblát helyeztek el, a Dunába öltek emlékét pedig a Vizafogónál és a Margit híd pesti hídfőjénél emlékmű őrzi.)"

www.zsido.hu/tortenelem/magyarzs.htm
@rodeo36: Basszus!Te vagy az egyetlen,aki itt büntetlenül zsidózhat.:))
süti beállítások módosítása