Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.17. 09:35 Fabius

Antigyarmat-2014! A Jobbik programja

Címkék: jobbik választási program 2014

Kasztrálási ígérettel, csendőrséggel, magyar gárdázással kampányba fordult a Jobbik. Vona Gábor lázas igyekezettel igyekezne lesikálni a pártra ragadt bélyegeket, de reménytelen küzdelemnek látszik ez a rendőrségi biztosítás nélkül zsidókkal megverekedni óhajtó Pörzse Sándor mellett. Lehet, hogy ez a stílus a párt szavazóbázisának bejön, de a 8-900 ezres táborral választást nyerni nem lehet, így muszáj lenne megszólítani valahogy a többieket is. Nekik Pörzse Sándor felolvasó est helyett programmal készült a Jobbik, 85 oldalon részletezve a de szeretnék én is, sej-t

Vona Gábor az előszóban leváltja az elmúlt 24 évet, majd belecsapnak a Hét vezér terv - igen, ne röhögjél - ismertetésébe. Mit árul el egy párt programjáról a tény, hogy a kifejtés első bekezdésében máris hazudik? Mer'hogy aszongyák, itten kétféle forgatókönyv van, a fidemeszpé gyarmatelvű, és a Jobbik gyarmatellenes forgatókönyve. 

Igen, ezt így beleírták azután, hogy ÉdesViktorékkal együtt megszavazták, Putyin koronagyarmata leszünk a következő hosszú évtizedekben. 

Az a rossz hírem van srácok, hogy az aláírásotok ott van a gyarmatosító papíron, így mi, a gyerekeink és az unokáink is emlegetni fogják neveteket, mikor jön Szása az Orosz Kijelölt Szervezettől és bemondja, kilowattonként mennyi az amit ők elfogadhatónak tartanak. Így aztán aki gyarmati sorba lökte az országot, az ebben a témában kisebb hülyét csinál magából, ha kussol. Képzeljétek mit szólna a hét vezér, mikor közlitek velük, hogy felesleges volt a vándorlás mert Levéd gyarmat leszünk. 

jobbik3.jpg

Az Unióval szokás szerint bajuk van, vagy újra tárgyaljuk a viszonyokat, vagy kilépünk és kidolgozunk egy közép-európai együttműködési alternatívát. Hogy ezt mégis hogyan képzelik a szavazóbázisuk által gyűlölt románokkal és szlovákokkal, arra nem tértek ki, pedig ha valami, akkor ez részletesen is érdekelne. 

Újra tárgyalnák az összes adósságot, államit éppen úgy, mint a devizahitel szerződéseket, plusz Orbánék helyett ők lennének a munkahelyteremtés kormánya. Mert, ha munka van minden van, ha nincs akkor meg semmise. A mezőgazdaság mindent vagy semmit alapon működne - megtermel, felhasznál, elfogyaszt - és lenne igazi gazdasági szabadságharc. Ennek egyik eleme lenne a vidéken újra beinduló, a mezőgazdaság termékeit feldolgozó élelmiszeripari üzemek sokasága, és ha a Jobbikon múlik 80%-ban önellátóak leszünk. Újra indulnak a szövetkezetek, és - őszinte sajnálatomra - csak a céheket nem állítjuk vissza, cserébe lesz Agrárbank, ami finanszírozza mindezt. A program koronája az egykulcsos eltörlése és a progresszív adórendszer visszahozása, átlagbér duplájánál meghúzott sávhatárral. 

Olyan hülyeséget, hogy mindezt vajon miből tennék, remélem nem kérdezel, kedves választó. 

Energetikában nyilván Paks és az atom a fő csapásirány, de ők szénerőművek építésében és a széndioxid kvóta eladás helyett megtartásában és felhasználásában is gondolkodnak. Hurrá, az egészség és környezetvédelmet felülírja a pénz, ezen nem sokat javít az, hogy folyóink vízenergiát is hasznosítani szeretnék. 

A párt otthonteremtési programja nem lenne hülyeség, ha nem a választási kampányban felhasználni kívánt lárifári, tízmilliárdból kifussa, hanem megalapozott költségvetési és kivitelezhetőségi tanulmány volna az alapja. A hazai alapanyagból minősített építőipari cégek által felhúzott bérlakásokra szükség is lenne, pláne, ha ezek később bekerülés értéken megvásárolhatóak is lennének. Éppen csak annyi a bibi, hogy a magyar közbeszerzési viszonyok olyanok, amilyenek, és a kamattámogatott állami hitelek sem ingyen kerülnek az asztalra, mert a pénz a kertben terem és csak le kell kaszálni. Pozitív, hogy megtartották a szülői életjáradék programjukat. 

A rendes cigányoknak a Jobbik kormány alatt jobb lesz, mondják. Mert megszűnik a pozitív diszkrimináció és mindenki egyenlő lesz. Egyenlően nem kapnak kest harmadik gyerektől fölfelé, egyenlően lesznek üldözve a megélhetési szavazatmutyisok, sőt, egyenlő lesz a választási cenzus is: aki iskolázatlan annak kuss van és nem szavazati jog. Plusz az egyenlőségben az egyenlő csendőrség fogja felvigyázni a többi egyenlőt. 

A népességfogyást is megállítják, ha már a Fidesznek nem sikerült. Lesz áfacsökkentés a gyermekneveléshez szükséges eszközökre, átalakított családi pótlék rendszer, amivel majd a megélhetési gyerekvállalókat kiszűrik jól. Arról nem szól a fáma, hogy pontosan kicsoda és főleg mi alapján fogja bárkire ezt a bélyeget rásütni. 

Nem kell félnie az egyházaknak sem, a párt nem fog belebeszélni a dolgukba. Legfeljebb a hitgyülinek van miért aggódnia, mert annyira nem beszélnek bele az egyházak dolgába, hogy esetleg egy kicsit a nemszimpikébe mégis. Majd megszűnik itt a véleménydiktatúra, és beszántásra kerülnek a véleménymonopóliumok. A közmédia a közt fogja szolgálni és odavágnak a civilmutyinak is - már ha, mert a CÖF- nek odamondás meglehetősen félszívű utalgatásra sikerült. 

Mindezért cserébe lesz Gárda rehabilitáció és alanyi jogon járó korlátos, de ingyenes internet mindenkinek. Az IT szektor is kap 600 milliárdot a ki tudja miből, és megszűnik a digitális analfabétaság. Megszűnik a kormányhivatalok túlhatalma, lesz elszámoltatás, 3200 valódi önkormányzat, meg egy olyan Jobbik, amelyik ellenzi a hajléktalanok kriminalizálását.

El tudjuk ezt képzelni? Aligha. Különösen, hogy a nagyívű programok a megvalósíthatóság irányába tett számításokat teljesen nélkülözik. Úgy lenne bérlakásprogram tízmilliárdból, hogy csak az ócsai Viktorfalva bekerülési költsége 6 milliárd volt az állami földön  fölhúzott 80 házra. Ha ennyire komolyan vehető és valóság közeli az egész, akkor máris ott tartunk veletek is, ahol eddig az összes mindenkivel kivétel nélkül: szegény ember az, aki hülyeséget ígérni sem tud. Pedig lenne néhány dolog ami tisztességesen kiszámolva és költségvetési oldalon alátámasztva nem lenne akkora kapitális, földtől elrugaszkodott hülyeség, mint amire a prekoncepciói alapján számít az ember. 

479 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr655817989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.17. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ne aggódj. Ha valamelyik tud olvasni, még talán hasznára is válna.
@OPHELIA: @Oxica:

A 'zillemhelyre meg a 'őrsi-magor mondás miatt tiplizett!!

"Egyet a levegőbe,egyet a lepedőre..."

'fújdemocskolibsibolsi vagyok!
@Orica Középföldi:
Lehet, hogy mégis lesz tavasz?
Szép álmokat, jó éjt!

Tóth Árpád: LÓVERSENY-DAL

Egy gondolat bánt engemet:
Lóverseny nélkül halni meg!
Elhervadni lassan, mint a remény,
Hogy olcsón kapok fiakkert oda én,
Elfogyni lassan, mint öt koronád,
Amíg kijuthatsz a nagy poron át,
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek pálya, min hat ló fut keresztül,
Vagy úrlovas, akit tövestül
Lóhátról a tribünön ülő hölgyre
Egy nagyszabású nyaktörés dönt le,
Legyek tribünhöz kent kovász,
Legyek bús, falnak ment lovász,
Mit bánom én, csak urason
Kint lehessek a Nyulason!

És jön az este,
A villamoson szorul az ember teste,
Tyúkszemeden áll három kövér hentes,
Viszont a kocsi levegőtől mentes,
És szólasz: A frász törje ki nyersen,
Ahol csak van még egy lóverseny,
A fészkes fene egye meg!

S aztán mélabúsan teszed hozzá:
Jövőre megint kimegyek!
.
@Bakter:
Jó, jó... egy egyetemi képzéssel felér nekik, de akkor is.. :D
@gazoló:
A'hhát!
Ez kissé nyomaszt bennünket, de csak nem tolod ide a nagy barnát...
@Oxica:

Miért vitték a WC-re? Ott van nálad a válasz is.
"Végül is a magyar gárda ötlete is vona testvér apósának WC jében fogant. Egy márványtáblán meg is van örökítve. "

A keresztények templomaiban sem volt jelen Jézus vagy Szent Péter a maga testi valójában soha, mégis szakrális helyek, mert kvázi analógiái a vatikáni Szent Péter székesegyháznak. Igy lettek a WC-k a Jobbik szakrális helyei is, gyakorlatilag elég beléjük egy árpádsávos zászló, és már lehet is imádkozni. Az EU-zászló bevitele a szent helyre a Gonosz megtisztitásának szimbóluma, ezzel a ritussal elveszik az ártó képességét.
(Azt még nem tudom pontosan, de nagyjából el tudom képezni, hogyan zajlik a liturgia ezen a szent helyen. )
@Bakter:

Nagyon szórakoztató vagy:)))
Na, melyik ugatta, hogy kevés a pénz???

"Újabb tanulmányokat rendelt az állam - a már milliárdokért dolgozó - Századvégtől és Strategopolistól, Giró-Szász András kormányszóvivő egykori cégei adhatnak tanácsot az MNV-nek, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A többmilliárdos állami, tanulmányok és közvélemény-kutatások készítésére szóló megbízása mellé újabb megrendeléseket kapott a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a vele személyi átfedést mutató és azonos székhelyen bejegyzett Strategopolis Kft. Az új munkákat úgynevezett kis értékű (25 millió forint értékhatár alatti) közbeszerzéseken nyerték el, melyek ajánlattételi felhívását nem kell nyilvánosan meghirdetni az ajánlatkérőknek, csak az eredményről kell hirdetményt közzétenni."
www.napi.hu/magyar_vallalatok/tizmilliokat_hagy_a_fidesz_is_a_kormanyszovivo_volt_cegenel.576423.html

Hiába, a tudás, a szakértelem, a spórolós állam!
Libsibolsi kutyák, ez nem tetszik nektek???
@OPHELIA:

Fene abba a kifinomúlt libbancs pedigrédbe!!(-:

'Turulgésa ~azt~ sem eltartott kisújjal kezeli!
Ideje lenne már felnőni a kor szelleméhez!Hogy fogsz majd megfelelni a jurtában!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baz+!!! Ott van a szövegben, hogy KIS ÉRTÉKŰ!!! Mijaza 25 misi? Áááá, libsibolsi ájvékolás!
@DarthVader:
Ha valaki holnap a jobbik lobogóját, pártjelvényét beviszi a vécébe és annak eredményét publikálja, remélem kuss lesz és pofájuk laposba, hisz...
Olcsó kis szarrágó gaudi, szánalmas kis kekec balfasz, persze sunyin bújkálva a jog és a képviselőség mögé.
Szánalmas agresszív pojáca, amíg valaki le nem találja tépni az arcát, hasonló stílusban.
@nincs_itt:
Ezeknek aprópénz! Persze, hisz egy rendesebb fideszbuli költségét se takarja...
@gazoló: Ajjaj, rosszul. Főleg, hogy ott semmit sem tudok bebaszni a sarokba.
Kicsit nem figsel az ember, és ideviccelődtök egyből! Bakter, Jenőke, igen nagy formát mutattok.
Setét nagyúr, ez parádés volt, igazán!
@OPHELIA:

Milyen szép lesz egykoron!
Ülünk a (rezsicsökkentett)tűz körül,rózsafüzért morzsolgatunk,gyerekek csattogólepkével,hintalóval játszadoznak...Nagypapaa petróleumlámpa 'elaléló fényeinél felolvas 'köpcösösszesből néhány igeverset,asszonyok készülnek a nagyréten megtartandó rizsagyűlésre...Istenem!
gondolom vagy ezt választhatta, vagy a kukoriczán térdepelést.
Ajaj... I.Piktorunk meg a többi agyhalott drasztikusan növekedő energiaigényről röfögött?

"1990-től 2006-ig nőtt, az azt követő hat évben lényegében visszaállt az 1990-es szintre az energiafogyasztás az Európai Unió 28 tagállamában - derült ki az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfőn közölt összesítéséből, írja az MTI.

Az összeállítás szerint 1990-ben 1670 millió tonna olajegyenértéknyi volt a bruttó energiafogyasztás az EU jelenlegi 28 tagállamában, a fogyasztás 2006-ban érte el a tetőpontját 1830 millió tonnával, majd 2012-ben 1680 millió tonnára csökkent.

A magyar energiafogyasztás kissé eltérő mintázatot követett: a bruttó belföldi energiafelhasználás mértéke az 1990-es 28,8 millió tonnáról tíz év alatt 25,3 millió tonnára csökkent, innen nőtt 2006-ig 27,5 millió tonnára, azóta csökken, 2012-ben 23,6 millió tonna volt. A 28 tagállamból Magyarországon volt a negyedik legmeredekebb csökkenés a 2012 előtti hat évben."

Most akkor a pénzkidobáson és a faca nagy lenyúláson kívül...?
@miva?: "Semelyik multi, semelyik állam - pláne nem az orosz vagy a kínai - és semelyik nagy politikai tömörülés nem akar jót Magyarországnak. Mindenkinek vannak saját érdekei, és mint a normális világban mindenhol, mindenki ezeket védelmezi. "

Az EU némileg más tészta. Hozok egy példát. Vannak, ugye, szakmai szervezetek, kamarák, egyebek (most ne az eltorzult magyar viszonyokra tessék gondolni). Ezekben a szakmai szervezetekben együtt ülnek gazdasági versenytársak. Miért? Mert tudják, hogy vannak közös érdekeik, amelyeket együtt hatásosabban tudnak képviselni.

Ilyen az EU is. Az EU a világ legnagyobb gazdasági csoportosulása, több GDP-t termel, mint az USA. Vannak eltérő érdekeik a tagországoknak? Naná! Vannak közös érdekeik? Naná!

A világ legnagyobb gazdasági csoportosulásához tartozni előnyös. Kevés belső korlátja van a gazdaságnak. A magyar cégek vámmentesen kereskedhetnek a világ legnagyobb piacán. A munkavállalók jöhetnek-mehetnek.

Az EU-nak összességében érdeke, hogy a tagállamai közti különbségek csökkenjenek. Ezért finanszíroznak a gazdag államok infrastrukturális beruházásokat, utakat. Ez jó nekik, és jó a magyaroknak is. Ipar ott fog letelepedni, ahol a szállítás meg van oldva, hogy mást ne mondjak. Ahol letelepszik az ipar, ott csökken a munkanélküliség, növekszenek az állam adóbevételei, a beszállító vállalkozóknak jut megrendelés.

Az EU egy kulturális közösség is. Ez innen, Dél-Amerikából nézve nagyon erősen érzékelhető. Nekem Európába van honvágyam, és benne Magyarország iránt. Legalábbis, amíg Magyarország nem válik teljesen keletivé. Sajnos, már úton van afelé.

Az EU-zászló, és az EU-himnusz az én zászlóm, és az én himnuszom. Aki ezeket meggyalázza, azokra én haragszom, és nem vállalok velük közösséget.
@miva?:
Ő volt az egyetlen, aki nem akart a sok agysebész jobbikos közül orosz csicskává válni? Megható...
@gazoló: Ja és kukoricát morzsolgatunk, csigatésztát pödrünk:)

A múlt héten visszagondoltam régre, ameddig csak tudtam. Eléggé érdekes dolgok jöttek le nem csak a fogyasztó társadalommal, hanem a viselkedésünkkel kapcsolatban
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Elég megható volt az is, amikor a szájkendős eksönje után a jogvédős névjegykártyáját mutogatta odakint.
@épészmérnök: Persze. Tudom én. Ha viszont egy tag a saját érdekei ellen dolgozik, hát senki nem fogja helyette megoldani a problémáit. magyarán lehet nyomást gyakorolni egy két dolog miatt, hogy ne szavazzák meg, ne ő legyen, stb, de hogy mi legyen helyette, hogy ki töltse be a tisztséget, stb, azt soha senki nem fogja megmondani.
@miva?: Jaja. Felnőttnek tekintik a tagállamokat.
@OPHELIA:
A határon túl egy senki... bár, ha engem kérdeztek idehaza is egy niemand!
Az a fajta sulok, akivel ugyan olyan paraszt stílusban kell tárgyalni, ahogy ő is megszólal.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szó szerint az, úgy mentek el mellette a képviselők, rá sem néztek.
Ebben az anyagban igaz csak 2008-ig de vannak konkrét összegek is nevesítve.

Összegző, helyzetfeltáró tanulmány
A magyarországi cigányság helyzetének javítására és felemelkedésére
a rendszerváltás óta fordított támogatások
mértékéről és hatékonyságáról

www.asz.hu/tanulmanyok/2008/a-magyarorszagi-ciganysag-helyzetenek-javitasara-es-felemelkedesere-a-rendszervaltas-ota-forditott-tamogatasok-merteke-es-hatekonysaga/t206.pdf
@OPHELIA:
A szar az szar, még ha a polcon lekvárnak is képzeli magát...
Miért is fontos nekünk Kína?

„Az 1896-ban kínai nagykövetnek kinevezett báró Moritz Freiherr Czikann von Wahlborn (1847–1909) javasolta először, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia távol-keleti kereskedelmének megerősítése és felfuttatása érdekében minél hamarabb alapítson kereskedelmi telepeket Pekingben és a Sárga-tenger kínai partszakaszán.”
Volt egy kis csetepata, végül:
„Az Osztrák-Magyar Monarchia a félig-meddig Belvárosként működő Hebej városrész délnyugati, csúcsára állított háromszögre hasonlító kerületét kapta meg.”
„Mivel a terület sem gazdaságilag, sem jogilag, sem katonailag nem függött a Csing-dinasztia vezette császári Kínától, így bevezették a Duna-menti monarchia pénzügyi, erkölcsi- és belügyi rendszerét.”
„Szuk Géza, a Ganz gyár főmérnöke [...] panaszkodott 1904-ben a Vasárnapi Újság hasábjain a „mi kis Khinánk” cikkében, hogy „nem ártana, ha a többi nagyhatalom példájára mi is kihasználnék telepünket kereskedelmi czélok előmozdítására.( …)”

A Kínai Köztársaság első elnökének kinevezett Jüan Si-kaj - a monarchia állampolgára - akkor sem mondott le állampolgárságáról, amikor 1915-ben a demokratikus eszméket megunva császárrá kiáltatta ki magát.
A tiencsini területet Magyarország az 1920-as trianoni békediktátum során vesztette el.
.
falanszter.blog.hu/2011/01/19/az_osztrak_magyar_monarchia_kinai_gyarmata
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
úgyse mondasz semmit, teljesen mindegy, fabi legalább bekoszolt néhány -jobbra érdemes- féloldalt de te...még asse

brühüyyy

az a program amit 2014-2018 között nem lehet megvalósítasni az az 1001 éjszaka és a sehere se zádé
@Sexual Harassment Panda:
gábriel után szabadon: te mondd el miért nem azok

akkor most a dzsobbikos vitavonalban vagyunk

ha egy párt olyan programokat javasol a választó polgároknak amik közűl egyetlen egyet sem lehet megkezdeni a abban az időszakban amire neyerni akarnak akkor az milyen párt?

bölcsesség óh és pragmatizmus óóóhhhhhh szakmai ismeretek óóóóóóóóóóóhhhhhhhhhháhhhhhhhhhhháááááááááááá

brühüyyy (ez az összefoglalásom róla)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem vagy elhallgattatva annyit dumcsizol amennyit akarsz csak a VIP többség nem fog írni semmi és lehet, hogy el sem fogják tudni olvasni (minő veszteség?)

brühüyyy

jó kis szar program lehet ez is...mizujs...???
van má' píííííííííízzzzzzzzzz rája? merhanincsakkómeseemesesesemsseeee
@Orica Középföldi:
kifutott a bablaves és oda is kozmált

brühüyyy

pantagruel meg ügyeskedik 3 nappal később még jó, hogy a spam folderem őrzi a linket...most megint fog 3 napig várni hacsak...azt nem írja...hogy má' megaszonta
@Mr. Fritz Teufel:
az tisztán láccik, hogy te leszel az első a Yaeckly mellett, hogy a gázturbina tengelyt kovácsold...olyan melósszagod van kisördög frici aki miszter is ha hagyják

szóval mi munka lesz? és ki fogja dolgozni? meg is lesz fizetve vagy csak büfögünk és hányjuk kifelé a szózatot hogy legyen teli 88 oldal ariel type-al? vagy nálatok lehet courir new is? hogy nehogymá' kilógjatok a hülyefideszrablóseggéből pénz nélkűl

a költségvetéshez pénz is kell honnan lesz...vagy mikorra lesz addigra már nem lesz aki megdolgozzon érte meg vele iskolareform hoffmannelvtársnővel sévonaelvtárssal? minő csoda dél szudán előbbre tart

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

jó:)
és találónak találtam.

csak az a gépszíj....
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Kedves Micimackó, az a gyanúm, hogy te félreértésben leledzel. Vagy meg tudnál nevezni 1-2 kollégiumot, amit a jogvédők fúrtak meg?
Volt néhány iskolaotthonos intézmény cigányoknak (Zalában, Baranyában, Borsodban), amelyek sajnos megszüntek, ahogy számos tanoda is, ahol iskola utáni korrepetálás, felzárkóztatás, fejlesztés zajlott - amikor kifutott az EU-program, amelyből beindultak, a magyar költségvetési szerveknek kellett volna átvenniük a finanszírozást, amit nem tettek meg.

Amire te gondolhatsz, az az iskolai szegregáció (egy iskolán belül, vagy egy település egy bizonyos iskolájába terelve a hátrányos helyzetűeket) elleni fellépés a jogvédők részéről, ami nagyrészt jogos volt, néhány esetben viszont eltúlzott, és alapvetően jó szándékú kezdeményezéseket siklatott ki elvi, némileg doktrinér alapon.
Jó reggelt.
elnézést kérek, index címoldalon van, de fontos

"_Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.)
Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.)
A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.)
A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.)
A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.)
Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.)
Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.)
Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.)
A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.)
A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.)
Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell._"
@jaegtoer:
Jézusom!
Ez a Habony-biblia!
@rodeo36: Minek mikor neked is ott van kedvenc és nagyon "tehetséges" politikusod. :)

index.hu/video/2014/02/17/azt_kerem_amit_ok_szivnak/

Gyurbán takaroggy!!
@jaegtoer: :)

tegnap kiszúrtam én is...
holnapra bepakoltam hozzánk, azért nem említettem itt, mert azt gondoltam linkelték már...
@jaegtoer: @AKIsTUDATLAN: régi recept, mindne központosított diktatúra ezt csinálja, még a jobbklikk is
fontos:

Ismert tanárok indítottak bojkottot Hoffman egyik találmánya ellen

Több ismert pedagógus tiltakozik a pedagógus minősítések kiépülő rendszere ellen, ezért nem töltik fel a pedagógus II. fokozatba lépés feltételeként előírt portfóliójukat. Álláspontjuk szerint a pedagógusok minősítése jelenlegi formájában átgondolatlan, előkészítetlen és megalázó.

hvg.hu/itthon/20140218_Ismert_tanarok_inditottak_bojkottot_Hoffm
van erre egy szó: állampárti diktatúra

Az állam a Fidesz győzelméért dolgozik

Lehet arról hosszú cikkeket írogatni, mennyire nevezhető demokráciának a magyar politikai rendszer. De beszélhetünk egy igazán prózai problémáról is: arról, hogy a Fidesz választási csalást követ el.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140217_Az_allam_a_Fidesz_gyozelmeert_dolgozik
@tristen2005: Látom téged is elkerült az integráció és nem tehetsz semmiről. ;)
Honnan ez a sok fiatal?

Erről a Facebook-oldalról úgy tűnik, hogy az IKSZ-esek, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjaira cserélték a már sokat látott nyugdíjas közönséget. A fiatalok olyannyira örültek, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre, hogy a végén még egy csoportképhez is felsorakoztak.

444.hu/2014/02/17/fitalokra-csereltek-orban-kozonseget/
@jaegtoer:

A propaganda az egymással ellentétes hitek és azon emberi eltökéltség gyermeke, amely a saját hittételeit rá akarja erőszakolni másokra. Eredete a vallás körében keresendő. Lényege szerint elfogult, s legnagyobb sikereit akkor éri el, ha a gyűlöletre és az előítéletekre apellál.

Folytatás:
vilagtudomany.hu/index.php?data%5Bmid%5D=7&data%5Bid%5D=867&propaganda

.
a másik nagy siker:

Eltüntetett nyugdíjasok - semmit sem spóroltunk
Két év alatt szűk százmilliárd forinttal csökkent a korhatár alatti nyugdíjakra fordított kiadások mértéke, ám ennek oka nem a nyugdíjasok számának csökkenése

www.napi.hu/magyar_gazdasag/eltuntetett_nyugdijasok_semmit_sem_sporolt_magyarorszag.576548.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A lehetőséget kizártad, családon belül kezdted!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, valszeg nem ez volt az "indok". Kiemelkedik a jobbikos tömegből, - nem nehéz - vagyis valamelyest átlátta, hogy ez nem az évszázad üzlete.
Esetleg érzi már, hogy át kell nyergelnie egy másik lóra, ahol ez nem annyira trendi.
Gaudi-Nagy(helyesen csak Nagy, mert a felesége nevét vette fel, mint Tompika is) az MDF-nél kezdte, az ifjúsági tagozatnál, okos alapítványosdival, majd kitudja merre fordult még meg. Ritka nagy székakas
Fábius!

Retkes kis uszító vagy, nem más!
Tegnap nekimentél Gyurcsánynak, a pöcsödre léptek, ezért ma meg nekiugrasz a Jobbiknak.
És még te vagy értelmiségi? Muhahahaha!!!
@tristen2005: Mivel te anyáztál, - mindenféle érv nélkül, - így ez sajnos téged érint. :)
@rodeo36:

Egyszer már kértelek, hogy ne VIP-ezz, nincs jó íze .

Egyrészt kizáró, másrészt mindenkinek más kört jelöl, ha már mindenképpen besorolni akar valaki.
Arról nem beszélve, hogy erősen témafüggő.
@munkás ököl:

"Fabius a vasököl,oda sújt ahova 'köll"!!
@borzzz: "Volt néhány iskolaotthonos intézmény cigányoknak....amelyek sajnos megszüntek....amikor kifutott az EU program...amit a magyar költségvetésnek kellett volna átvenni...amit nem tettek meg" tehát a magyar állam az aki/ami fenntartja a "cigánykérdés" konfliktusát, inkább segélyeket ad, méltóságot nem.A jogvédők pedig dumálhatnak szegregációról akkor is igaz, hogy a mérnök, orvos gyerekét képtelenség együtt tanítani a cigánygyerekkel ahol az egyik kivülről tudja a "Mosó Masa mosodája-t a másik pedig azt sem tudja, mi az a mosoda.Véleményem, hogy az integráció akkor lesz hatékony, ha azt a külön oktatással kezdik
@jaegtoer: én mellé tettem Chomskyval készült interjút az anarchiáról (holnap lesz posztban)...

nagyon, nagyon ütős gondolatai vannak. ha nem is nyeri el tetszésed, azért nem árt megismerni...
egy kis ízelítő az interjú közepéből:

www.youtube.com/watch?v=5ghag-KNgHs

(pl ennek a résznek sok elemét @rodeo36: többször hangoztatta itt...)
@AKIsTUDATLAN: "Ez a Habony-biblia!"... amit Hitlertől vett át, és jól megtanulta
@vakapad: Ma reggel az m1 vendége volt Gulyás Gergely. Az egyik újságíró (asszem Borstól) feltette a kérdést: Ha annyira támadták 2006-ban a szocikat a trükközés miatt, akkor az most rendben van, hogy az MNB év végén szintén trükközött a tartalékokkal, csak, hogy kisebb legyen az adósság, januárban meg "visszarakta" a zsét? Mert enélkül 82% körüli az adósság.
Persze az "mostnemúgyvót". :)
@KÁTÉó53éúétr6: ebben van igazság, mire elérik az iskoláskort már olyabn hátrányuk van, amit behozni szinte lehetetlen. jóval korábban kéne kezdeni az egész integrációt.
@jaegtoer: Hááát, itten, kishazánkban nagyon jó diákok vannak. :(
"A téli szünidő után, a vonathoz kísérve a fiút, hogy újra átlépje a hencidai cigánysor és a pannonhalmi bencés kollégium közti hatalmas űrt, melynek nagyságát én is csak most éreztem meg igazán, mióta vele élem meg, erről is beszélgetünk. Hogy mi lett volna, ha itthon marad? Latolgatjuk, melyik középiskolában tanulna, milyen eredményei lennének, milyen hatások érnék, mi lenne a dohányzással, stb. Van példa elég a környezetünkből, nem nehéz a képet felvázolnunk. „ Itt biztosan elkanászodtam volna…”- mondja elgondolkodva. „ Tetszik tudni, Pannonhalmán az van, hogy látom a többieken, hogy viselkednek, beszélnek, és én is úgy próbálom. Mert itthon nem ez van. Én ilyeneket sose láttam. De azt akarom, hogy a többiek ott befogadjanak. És ezért figyelek, és próbálom én is. Próbálom úgy csinálni, ahogy ők.”

L Ritóok Nóra blogjáról.
@Penivaldes: Csak azt nem értem, miért nem teszik ezt a kormányok, mert azt nem hiszem, hogy csak az én "szűk agyam" látja így.
@Orica Középföldi:
szánombánom sohatöbbet nem fog előfordulni -kivéve ha elfelejtem, hogy megígértem- tehát a blogból néhányan úgy döntöttek, hogy a gábrisból fekete seggűt csinálnak pedig csak lilaseggű

brühüyyy

ezerbocsésegyanyamedveésapapi
@Penivaldes:
az én vénséges jelmondatom:
na terra onde vieres ter faz como vires fazer

a túlélés magasiskolája és eddig mindíg bevált

brühüyyy
a ritók semmit sem fedezett fel de olyan ájtatos
@Penivaldes: Ó, [hüpp-hüpp] mingyá elérzékenyülök [hüpp-hüpp].
@Marcellusca: ne sírjál a vállamon csemetém, mert nedves lesz a vállam.
@KÁTÉó53éúétr6: mert a kormányoknak nem érdeke..pedig az lenne, meg kényelmetlen..
@Secnir:
egyértelmű.
plusz a mentelmi jogot az elsők között.
@Penivaldes: Oda "sírok", ahova akarod, hogy nedves legyen. :DD
@Marcellusca: öööö én sehol sem akarom, hogy sírjál..:)
@rodeo36:

G-nek nem kell ahhoz segítség, hogy fekete seggű legyen:)))
Ez az egyetlen, amit önállóan és kiváló szinten abszolvál.

Azt mindenki maga dönti el, hogy mikor, milyen stílusban, milyen témában próbál vele "beszélgetni", egyáltalán akar-e.

Sokféle motivációt látok:))
@Orica Középföldi:
jajjjjjjjjjjjjjjjjj, te most Déri Tíbort persziflálod?

a háziszárnyasból csak úgy à la natur "G" lett remélem az urat azért nem...

GA úr X-ben?

brühüyyy
@guma:
ja...Chomsky-nak kurva jó humora van

brühüyyy
@rodeo36:
Érdekes. Ha itt van, nem beszélgetünk, legalábbis nem válaszolunk. Ha nincs, akkor találgatunk, hogy milyen színű a segge.
Hagyjuk a francba. Nem mindegy?
@rodeo36:

Biztosíthatlak, hogy G-ről még soha nem asszociáltam Déryre:)))
@dr. jenőke (jenőke):

Ha nem tolná egész nap a szemünk elé, mindegy is lehetne:))
@Orica Középföldi: bocs! :)

én nem a besorolást vettem ki egyszer sem a szövegeiből, hanem a törzsgárda meghatározást...

nekem is így egy kicsit VIP az a csapat...
@guma:

este megnézem/hallgatom/elolvasom.
meglepődnél,ki/mi minden szokott tetszeni nekem.
@guma:

Miután a VIP nem törzsgárdát jelent, ezért a használata kirekesztő (lehet). Nem szerencsés:)

A törzsgárdaság egy nyilvános blogon semmire nem jogosít,csak könnyebbé teszi a beszélgetést. Ez persze előny:)
@Orica Középföldi: :))))

ne! valóban semmire nem jogosít, csak meghatározza kikre gondol felsorolás nélkül...

a mag miatt lehetséges az is, hogy hiányoljunk valakit mi az ide be, beeső pofázok.
@guma:

már túl sokan jönnek túl ritkán, vagy egyáltalán nem.
@jaegtoer: mennyire igazad van!

és ez nem jó...
én a W-n is szeretem a gondolataitokat és szócsatákat vagy ismertetőiteket...

Szív vagy anyátok és mások véleményeit élvezet volt olvasni... az az elegáns könnyedség ahogy "leszerelte" a csapat a hülyéket.
jó tapasztalni amikor Hacsa vagy Rén beesik, de az "újak" közül pl Szőr szócsatái veled is lekötnek néha. vagy amikor Knoszi eszmét futtat vagy főz veled...
de nem is folytatom mert estig lehet csemegézni ki miért szimpatikus és ki miért hiányzik.

ezért borzolja az idegeket ez a 2 lábú pr brossúra mert ezen a hangulaton sokat ront. hiszen szinte soha 1 értelmes mondat nem hallható tőle, csak undorítóan alattomos "elveinek, dogmáinak önfényezése", terítése.
@Orica Középföldi:
Akár energiavámpírnak is nevezhetnénk.
A tematizálást viszont feladatának tekinti, de lehet, hogy csak mazochista.
@dr. jenőke (jenőke): @Orica Középföldi:

"Hagyjuk a francba. Nem mindegy? "

próbáltam így, próbáltam úgy.

és sajnos nem lehet hagyni. nem lehet megtűrni azt a fajta alattomos, néha nyílt, néha álcázott sanda törekvést, amelynek célja kettős, egyrészt betölti a felületet olyan ordas utalásokkal, szövegekkel amelyek a problémák megoldását vagy is inkább megbeszélését nem viszi előre, ellenben teret foglal egy olyan propagandának amelynek megtűrése árnyékot vethet a résztvevőkre, egyúttal kifordítja a meghitt virtuális eszmecseréket a sodorvonalból, megakasztja a konszenzusokat vagy a "beszélgetések" elmélyülését, horribile dictu, besároz vétlen, ám óvatlan kommentelőt mint az decemberben(?) is történt.

'jobboldali konzervként' nem tűrhettem, hogy a jobboldaliság álcája mögé bújva borítsa ide a moslékot és a szennyet. arról nem is szólva, hogy ellehetetlenít egy konstruktivitásra törekvő 'perbeszédet'

méghogy a határokat feszegeti!(by Fabius) ellenben a csend alakulóban van...

ennyi karaktert?!
@KÁTÉó53éúétr6: Ez a "képtelenség" a világ elég sok országában sikerül, sőt lehet úgy csinálni, hogy a mérnök, orvos gyereke is profitál belőle.

De itt tennem kell egy csúnya megszorítást: ez csak úgy működik, ha a kisebbség tényleg kisebbség, vagyis van kihez integrálódni. Sajnos nálunk már vannak települések, ahol a kisebbség van többségben, és ott valóban csak a különleges fejlesztő programok segítenek (vagy azok sem). Nem lett volna szabad engedni, hogy ez megtörténjen.
Ez k. jó volt! A képről, nem is szólva!
@Bakter: Jobbik megoldások, nemzeti balsors ellen!

Felvilágosító-útmutató táblák kihelyezése rovásírással!
Rovott múltúak támogatása, (ellesve kezdő MDP-től) te is lehetsz valaki, ha közénk állsz!
(M)agyaros bőszültség újraélesztése, régi dicsőség feltámasztásával!
A magyarok kis nyilasaitól újra retteg majd Európa!
Munkahelyteremtés: minden roma mellé egy csendőrt állítunk! Közbizonyosság érdekében, alattunk rend lesz!
Rendteremtés Szent László törvényeivel! Tolvajnak kézlevágás, hazugnak parázs a nyelvére! FUSZ máris tiltakozik!
Jövőteremtés álomkergetéssel!
Megoldás: problémacsomó átvágása, disznóölő késsel!
Új jelszavak: „aki magyar velünk tart! Mi elűzzük az ipart! Kalandozni fogunk, mint mikor még sikeresek voltunk!
Régi álmok: „A magyar név, megint szép lesz! Méltó régi rossz híréhez!”
Újra kitöltjük a Kárpát-medencét nemzeti színű pántlikával, jobbikos pálinkától megrészegültekkel!
Szobrot állítunk kötéllel felemelt nagyjainknak!

Össze gyűjtötte az analfabéta rovásíró szendrőládi remete!
süti beállítások módosítása