Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: @Neytiri1: és mindekkor mire van pénz 24.hu/fn/gazdasag/2024/05/02/eximbank-hitel-hernadi-zsolt-sp... (2024.05.02. 18:03) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.03. 09:34 Fabius

A rezsicsökkentés milliárdos nyertesei

Címkék: orbán fidesz választás 2014

ÉdesViktor lassan olyan hatást kelt, mint aki hanyatt verte magát az ÓnTábornokkal vívott csatában, és felakadt benne a lemez. 

orbán törés.jpg

Politikai ügy! - sikoltozza, politikai bizony, pedig minden látszat ellenére az ügyek nem politikaiak. Nem politikai ügy, hogy Felcsút lassan úgy néz ki, mint Ricsirics milliárdokkal leöntött terepasztala kisvonattal és reptérrel. Nem politikai ügy, hogy Mészáros Lőrincből az elmúlt ciklusban az egyik legnagyobb Nemzeti Oligarcha vált. Nem politikai ügy, hogy a Fideszoton főnök Garancsi István előbb egy offsór bizniszen keresztül az ország numeró unó rezsicsökkentés nyertese lett, majd a takarékját se kellett államosítani. Nem politikai ügy, hogy az áfacsaláshoz seggel állnak, nem politikai ügy, hogy Putyin elé térdeltek, nem politikai ügy az emlékmű sem, hanem nettó túlreagálás

De nyilván nem politikai ügy az sem, ha a kormánypárti média belenyúl egy videó hangsávjába

Szóval itt politikai ügyek abszolút nincsenek, mert ezek nem azok. Ezek mindössze a ner hétköznapjai milliárdos rezsiharc nyertesekkel, csúcsra járatott gázszerelőkkel, manipulált médiával, jelképes emlékművekkel és a szovjet utánérzés nyakunkba szuszogott Putinka vodka leheletével. Aki jól teljesít annak megvan a fix helye, nem kell aggódni semmin. Nincs itt semmi látnivaló, semmi érdekes, csak a haladó karaván felkavart pora, amit tessék megszokni végre valahára, és nem túrházni ennyit össze vissza tőle. 

 

566 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr55795076

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felcsút 2014.02.03. 17:06:05

Kedves Naplóm! Sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek. Mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is. A kutyák meg uga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha már linkelted boros pincér elvtársat az index kivonatolásában. tegnap szőröcske is kérte, de csak mára tették ki a videót. elképesztő katyvasz van a fejében. s tanácsokat ad orbánnak. édes hazám...

www.atv.hu/videok/video-20140203-a-horthy-rendszer-rehabilitalasa-zajlik
Újra zuhan a forint

Hétfőn is gyengüléssel kezdte a napot a forint, a magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama a nyugodtabb hétvége után a hét első napján kilenc óra előtt ismét 314-ig szaladt.

hvg.hu/gazdasag/20140203_Ujra_zuhan_a_forint
Mint mindig, most is igaza van, ezek nem politikai, hanem rendőrségi-bírósági ügyek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szemlézzünk:

​Nyílt cenzúra a Parlamentben: nem írhatsz Paksról a képviselődnek

Nem továbbítanak olyan emailt képviselőnek, amiben szerepel a "Paks" szó. Soha ilyen mélyen nem volt az országgyűlés. A hatalom már azt is megszabja, miről szabad kérdezni.

cink.hu/nyilt-cenzura-a-parlamentben-nem-irhatsz-paksrol-a-ke-1514512237
és akkor az átlátszó folytatja a történetet

További magyar tulajdonosok az offshore gázüzlet mögött Cipruson

atlatszo.hu/2014/02/03/tovabbi-magyar-tulajdonosok-az-offshore-gazuzlet-mogott-cipruson/
@parti_giano:
Körül is lehet írni... :)
Pl. Népművészeti agyagedény I. Piktor és a bolsi pártcsürhe...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: persze, a robotokat ki lehet játszani. tegnap este emlegettünk... nem mintha hiányoztál volna.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne írjuk, hanem rajzoljuk körbe, mint Doszpot tette ánnó decibell.
Fabius, természetes, hogy NEM politikai ügy. Ez egy egyre nyilvánvalóbban bomlott elme szüleményei. Tegnap hivatkoztam, hogy most megint kataszttrófavédett a Stöpszli, azután meg közölte, hogy nem fog egyetlen autó sem árokba csúszni.

nol.hu/belfold/az_onos_eso_miatt_orban_beallt_katasztrofavedonek?ref=sso

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/orban-nem-lett-tele-utrol-lecsuszott-autokkal-az-orszag-420842

Tényleg ideje lenne elgondolkodni, hogy egy agyturkász is elemezze Nulla-dikk Viktort...
@nincs_itt:
Mert Piktor érdeme!
NER árulók, kishitűek...
Éjjen a Bolseviki Párt és az Ő Nagyon Nagy Vezíre...
Csak a Piktor!
@parti_giano:
KUSS!
Próbálok ner kompatibilissé agyhalni... ne zavard agyhalálom...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mijafaxom? Trafikot kaptál??? Vagy paksi megrendelést is meglengettek? Akkor nem lesz drága neked a pajuláner!!
Egyébként meg télleg, óvastad, kevesebb mint a fele a kedvenced itteni ára! 0,89 cent/flaschka!
@parti_giano: Haggyad má'fele!! Szépen halad, lábon kihorgya az agyhaláltot, már indul is csónakos békamenetre!
@nincs_itt: aha, ja. ez 30km-re van tőlünk:

index.hu/belfold/2014/02/02/fejre_allt_egy_utszoro_zalaban/

3 napja nem bírunk kimenni járművel az utcánkból - 2 centis jég, domboldal... jobban teljesít (az önkormányzat is)
@nincs_itt:
Mert csóringerek vagytok ottan, nekünk itten sosevót még ilyen jó, köszönhetően Piktorunknak és a bolseviki partnak.
A trafikra még várom az ajánlatot, nem tudom a khmmm... pénzügyi marzs szintjét, egyenlőre csak a "nyelvi" követelményeket teljesítem... lefety... lefety...
@vitéž munkášőr: Tessék szépen megoldani, majd befizetni a járulékokat a kis könyvel végzett munka után! Backi, te is lógatod, oszt sírdogálsz, hogy nem tucc kimenni? Közmunkásítsd magad és uccu!
Mindent nekem kell tudni??
A blöki jól van?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na itt hiba! A korrupciós rabatt 20%, így a zéletbe' nem lesz semmid! Akkor meg annyit is fogsz érni!
Lerakod szépen - előre! - a támogatást, meglátod csodás előrelépés tanúja lehecc!!
@nincs_itt: de nem ám. kubatov felkérte a központi fidesz szerver microprocesszorának. most éppen próbálja memorizálni a dalszöveget:

www.youtube.com/watch?v=1LrY5xfS49o
@parti_giano:
NERrenforradalmárok, bolsevik pártunk árulói vagytok, akik nem tudjátok EZT a sok remek tettet értékelni, amit Szeretett Vezetőnk értünk tesz, éjt nappallá téve, napi 26 órában dolgozva.
Tulajdonképp meg sem érdemlitek ezt a szent embert...
@nincs_itt: a blökik is csúszkálnak. tegnap feltörtem a jeget, ma kezdhetem elölről. ha a ház körül végzek, az ki is meríti a közfoglalkoztatásra szánt időkeretet. az utca tisztításának költségét meg majd levonom a kommunális adóból. de üröm az örömben, hogy most épp havazik :-)
Medián: a többség népszavazást akar Paksról

A magyarok abszolút többsége ellenzi, hogy új atomerőmű épüljön Pakson, csak körülbelül egyharmaduk támogatja a kormány terveit. Az aggodalmak főleg pénzügyi természetűek, a többség art attól, hogy túl sokba kerül majd a projekt. A felmérés szerint az emberek bő többsége népszavazásra bocsátaná a kérdést

hvg.hu/itthon/20140203_Median_paksi_atomeromu_nepszavazas
@GeoCracker: érdekes faszik ezek. kicsit skizofrének mind. évtizedekig akkora elánnal ömlött a fos a pofájukból, hogy az efféle ideológiai bukfenceket észre sem veszik
@GeoCracker: ha már megírtad a posztot olvasottak alapján, akkor most nézd is meg az interjút. aztán csatlakozhatsz bolihoz az agyhalálban.
@parti_giano: BAxod, én meg rákattintok, oszt ebéd előtt ilyet...
@tristen2005: nem semmi buli lehetett. felhívta horváth magára a figyelmet. phd-s nagyágyú ez is. rühellik az értelmiséget, de kapkodnak a tudományos fokozatok után.
vagy bejelentkezett trafikért? még lenyúlja boli elől.

atlatszooktatas.cink.hu/erosen-kamugyanus-a-tuzijatekozo-karcagi-kazah-konzul-d-1514558417/@szilylaszlo
@vitéž munkášőr: Leszúrt ritbergerrel ugranak tigrisbukfencet a logika keretein túlra.
@parti_giano:
Kösz a linket, olvastam, onnan ugrottam tovább.
@parti_giano: mekkora ratyi! ez is miskakancsónak öltözik
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nemisigaz, mer a németszilárd megmondta, hogy napi 3-4 órát aluszik.:p
@tristen2005: Olyan "felemelő" érzés olvasni eme buliról az azt követő percekben, hogy szomszédom /3 tagu család/ volt nálam felajánlani az ajándékba kapott kicsi üveg mézet...ugyan vegyem már meg, hogy tudjon kenyeret venni.
Rohadjon szét ez a jól teljesítő rendszer még ma.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Politikai ügy!

Vagy nem.

Végül is mindegy, mert a népszavazás így is, úgy is pfújrossz, aki csak a szájára veszi az Barroso és Olirén szerelemgyereke!
@parti_giano: Elolvasva a linket, picit elbizonytalanodtam... Már az n.-dikk ilyen "diplomával" rohangászó kormányközeli, politika közeli előgerinchúrosról olvashatunk. Gondolom a magas képzettségnek köszönhetően áll ilyen jól Mo.!
Igaz a linkben olvasható, hogy már Kenyában is kiröhögik ezt a papírost, de Háccsó Hátasztánban meg komoly üzleti szereplő lehet ezzel az izéval akárki. Mi több, tiszteletbeli konzullá is avanzsálhat, pedig nem annyira gagyi cím ám ez:

www.hungary-nn.ru/?id=291

Ezeketuán már meg sem lepődök a Mindent Jobban Tudás Egyetemén végzett Szíjjártók, Rogánok, Selmeczik hihetetlen intellektusán.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A NER-ben 1 nap 24 órából és egy éjszakából áll!
@KÁTÉó53éúétr6:
Ne aggódj, csere kereskedelemre fogunk áttérni!
A bökkenő csak ott van, nekem van tehenem, neked legelőd, cseréljünk, mennyi tőkét meg forgattunk és mégse jutottunk sehova. Most neked van tehened, nekem legelőm.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nehogy azt hidd, hogy Mesterházy és zenés-táncos csapata az égegyadta világon BÁRMIT fog tudni kezdeni a Paks témával...
@GeoCracker: nana! én élőben néztem, tehát kipróbáltam. nem ajánlanék semmit csak úgy blikkre. ez jó anyag, igazán.
@nincs_itt:
És nem beszéltél még a karbantartásra felhasznált időtényezőről!
@trisel: na. ez a németh szilárd számomra az igazi kőkemény suttyó. olyan mintha a honfoglalók lőtték volna ki hátrafelé nyilazva, vissza az időbe és térbe.
@tristen2005: Közmunka/stadion/kisvasút esetén, az korlátlanul meghosszabbítja a 24 órát!
A karbantartás nem szükséges, mivel gránit-szilárd minden alkotása a NER-nak/ben, suk, sük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kíváncsi vagyok, legalább odáig mondjuk eljutnak-e, hogy ha nyer az Összefogás, akkor népszavazást írnak ki, vagy valami ilyesmi... szavazzunk!

Felhasználja-e hatásosan a zemberek abszolút többsége által elutasított paksi bővítést az Összefogás?

A. Lófaszt...
B. Kik? Ezek?
C. Esetleg választás után.
@parti_giano:
Érdekfeszítően hallgatnak az 539 m2-es wigvamja ügyében! A sátor annyi, vagy a prérit is beleszámolták? Csupa homály!
@tristen2005: ah. mordort sem mérték fel területre, túl sötét volt hozzá.
na basszus. ez van, én is ráfutottam szél bernadett lyukára... szánom-bánom.

​Szél Bernadett kérte a filterezést, majd nyilvánosan tiltakozott ellene

cink.hu/szel-bernadett-kerte-a-filterezest-majd-nyilvanosan-t-1514761731
@tristen2005: még azt sem mondhato el, hogy egyedül voltam. ez is növelte a csalódottságom mértékét.
@tristen2005: Orbanisztánban ez úgy müködik: Elveszed tőlem a legelőt, a tej reményében majd fityiszt mutatsz tej helyett mert nem tudod /nem tanultad/ megfejni a tehenet.Van párttagkönyved állam átveszi a tehenet és legelőt, kapod az állami támogatást, van tüzijátékod, én meg megyek a szomszédba kenyérre valót koldulni
@Fabius: igen politikai, és akkor el is érkeztünk@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kérdéseihez és felvetéseihez, én nem is kell tovább menni, a Bokros pontjai ismét elevenné válnak.
További magyar tulajdonosok az offshore gázüzlet mögött Cipruson

A fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István, és az exwallisos Nagy György is szerepelnek a feltehetően a magyar állam jóvoltából is rendkívül nyereséges energiakereskedőcéget tulajdonló offshore céghálóban. De kik a többiek? Garancsihoz és Nagyhoz képest elenyésző mértékben, de tulajdonos egy ciprusi cégben összekovácsolt, nagyjából ötven fős, Nagy-közeli érdekszövetség is. Offshore hátterű cégháló a magyar energiaszektorban, cikksorozat, ötödik rész. …

atlatszo.hu/2014/02/03/tovabbi-magyar-tulajdonosok-az-offshore-gazuzlet-mogott-cipruson/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
most mi tiz gulsz?

ez valakiknek hatalmas érdeke, mongyamkiknek?

nem? mert úgyis tudod?

brühüyyy

nincs itt semmi látnivaló gyerekek menjetek a picsába
@nincs_itt:
b+++ ettől---még jó, hogy éppen letettem a kávét

mivel gránit-szilárd minden alkotása a NER-nak/ben, suk, sük.

kurvajó

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
b+++ te is a menetrendszerű helyijárattal gyüttél?

nem érted? másolják a világ legnagyobb demokráciáját:

van olyan parlamenti képviselő amelyik már 45 éve a parlament (Congress) tagja és a Senate tagjai sem kevesebb és mind milliárdos de nem ám szar forintban, és nem kisvasútat fabrikálnak alcsútbasznádra? nemám hanem űrkorcsojapályát meg galaktikus síelést

beeeeeeeeeeeeeeee

brühüyyy

kisszarlevédia a szar HUF-fal b++++
@tristen2005: Még nem követtem Orbanisztán rendszerét, mert vettem kenyeret, és nem kértem a mézet
Itt az országgyűlési határozat a paksi bővítésről

Atomcsapás az ellenzékre.
/meg mindenki másra/

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140203_Itt_az_orszaggyulesi_hatarozat_a_paksi_bo

-----------------------------------------

11:53 Fotó: ismét Paks ellen tüntetett a Greenpeace a Szabadság-szobornál
Fotó: ismét Paks ellen tüntetett a Greenpeace a Szabadság-szobornál

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái transzparensekkel tiltakoztak hétfőn a paksi atomerőmű bővítése ellen a Gellért-hegyi Szabadság-szobor előtt.

hvg.hu/nagyitas/20140203_Foto_paks_tuntetes
-------------------------------------------

11:50 A TASZ beperelte az államot Paks miatt
A TASZ beperelte az államot Paks miatt

Mivel a kormány megtagadta az Energiaklub adatigénylését a Paksra tervezett új atomerőmű építésével kapcsoaltban, a szakpolitikai intézet - a jogi ügyeit képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezettel együtt - beperelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM). A cél, hjogy az orosz-magyar szerződés mögött álló részleteket és számításokat, mint közérdekű adatokat nyilvánosságra hozatalra kényszerítsék.

hvg.hu/gazdasag/20140203_A_TASZ_beperelte_az_allamot_Paks_miatt
Végre megkaptuk a gyönyörű, színes CÖF prospektust is az adóforintjainkból. Szívmelengető, igazi magyarosch kiadvány, tele a ner minden kanfasztikus eredményével, korrektül tálalva, gyűlölködés és hazudozás nélkül. Kiemelve az ellenzék érdemeit és a jelenlegi kormány fantasztikus, világraszóló eredményeit, szerényen persze, akár Bástya ettárs is megirigyelhetné...
Szégyen motoszkál bennem, hogy magamtól nem láttam át eme nagyívű és korrekt nyelvezettel megfogalmazott összefoglalót és a kishitűség bűnébe estem.
(Penitenciámat majd kpban átadom, önként...)
Kicsit zavarja a képet a vele érkező durván seggnyaló helyi újság, mely szinte gúnyolja a ner óriási silereit, akkora felületen ömleng és a szerénység lágszatára sem ad.
Pedig Bástya ettárs is megaszondta...
A jobbik mellépakolt újságja pedig komoly ner ellenes összeesküvés lehetőségét veti fel, hisz valami 24 elpazarolt évről, plusz Dicsőséges Vezényló Csillagunk párhuzambaállításáról motyog a gyurcsánybajnaistahagyóista söpredékkel. Ez tűrhetetlen, tessenek az ettársak tenni valamit, hiszen mindannyian tudjuk, hogy CSAK A PIKTOR!
Majd ha lesz gyomrom, meg gusztusom kinyitni valamelyik hulladékot, beszámolok a belsejében lévő szarról is.
Ui: Nagyon ne várjátok, mert nem vagyok annyira agyhalott még...
hanyadik köpönyeg is ez már?

A magyarok többsége ellenzi az orosz kapcsolatot

A Fidesz szavazói viszont megszerették Oroszországot.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F02%2F03%2Fa-magyarok-tobbsege-ellenzi-az-orosz-kapcsolatot%2F
Az elütésekért elnézést, kicsi a tel.android billentyűzete.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hülevagyol, irány a daráló, azok a papiruszok ártóbbak az agyra, mint a extra tömény vodka.

csak kiemelnék a fenti cikkből egy sort:

"A Fidesz szavazói viszont megszerették Oroszországot."

a pontosság miatt bővíteni kellene az utalással a jobbklikkre a csatolt szervesekre.
höhöhöhöhöhö

Matolcsyt az "őrült Néróhoz" hasonlította az Új Szó

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a visegrádi együttműködésről közölt cikket hétfői számában, az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap pedig a forint gyengüléséről írt.

hvg.hu/gazdasag/20140203_Matoclsyt_az_orult_Nerohoz_hasonlitotta_a
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na azokért az agyhalottakért már nem kár, Győzike, meg a Piktor Show nekik bőven jó.
@parti_giano:

Beismerem, hogy nem hallgattam/néztem végig hóbagoly szereplését.
Már 20 éve se érdekelt.

Aki Szakálytól tanulta a történelmet rossz ember nem lehet, csak hülye:)

Mi itt elröhögcsélünk, de közben azon gondolkodtam, hány csatornán mennek ilyen és ehhez hasonló faszságok.
Komoly szellemi környezetrombolást/ -szennyezést végeznek itt állami pénzeken, állami felügyelet mellett.
@Orica Középföldi:
Boross ettárs is a vendéglátásban benne volt vmiben. Elég sok terhelő anyag lehet róla, ha ennyire alázza magát és szánalmas eccerivé vedlik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nem kell ehhez semmit hozzá tenni:

Szakályt is neki köszönhetjük

Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke megjegyezte: ő javasolta Szakály Sándort a Veritas élére, és az ő történelmi szemlélete “sokkal egészségesebb, mint a különböző kurzusszemélyiségeké, akik vagy ide vagy oda elfogultan szemlélik a világot”.

A volt miniszterelnök arra is kitért, hogy Rákosi Mátyás korától kezdve a magyar történelmet eltorzították, generációk nőttek fel téveszméken. A tárgyilagos vélemény mára teljesen értéktelenné vált, mert “mindenki húz valahova, a történészek is kétfelé húznak, ha nem háromfelé”
@Sir Bates dö Hól:
Erre szokták volt mondani, "szarva közt a tőgyit", Nagyon igaza volt, van, lesz(lett).
@KÁTÉó53éúétr6: "Olyan "felemelő" érzés olvasni eme buliról az azt követő percekben, hogy szomszédom /3 tagu család/ volt nálam felajánlani az ajándékba kapott kicsi üveg mézet...ugyan vegyem már meg, hogy tudjon kenyeret venni.
Rohadjon szét ez a jól teljesítő rendszer még ma."

Sir szerint az a projekt, hogy "jól éljünk", túlságosan földhözragadt, nem elég nagyívű az ellenzék részéről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Emlékeim szerint, mintha maga Szakály említette volna meg tárgyszerűen, hogy az inkriminált időszak nem az ő szakterülete.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: várgyál'csak! majd mikor megjelenik a nagy seggnyalás fényébe a putyin ágyas pálesz, azaz urán pálinkába áztatva, no majd akkor mondhatjuk: továrisi konyec.
@Orica Középföldi: Nézz bele Rákay kálmánfülöp szívmelengető sorozatába a rendszerváltásról. Jó pénzért elmagyarázza az ifjúságnak,hogysmintesett a nagy tett.A tegnapi ismétlésben már kövéren bennevolt a fidesz szenttéavatása.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Anno Gönz papa megzavarására is ez a balfasz uszított és vezényelt ki nyilas kiskancsókat...
@Orica Középföldi: és látod, gondot fordítanak a királyi és a lakájmédiától elfordultakra is, mert az atv-n volt. egész pályás agyrohasztás.
és akkor még a kívánságkosárról nem is beszéltünk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Micsoda dolog Néróhoz hasonlítani Matolcsyt? Néró egy helyes fiatal fiú volt.
@épészmérnök: na most védem a szőröcskét (ha olvasos, húzza be a bagettet a nevem mellé). ugyanis ő a hitelességet kéri számon rajtuk. én is mondhatom, hogy ellátjuk chillét cseresznyével.
"De nyilván nem politikai ügy az sem, ha a kormánypárti média belenyúl egy videó hangsávjába."

Nagy kő esett le a szívemről, hogy a komcsi ex munkásőrök, csak néhány decibellel halkabban akarnak akasztani. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak egy ötlet.

rdos
4 perce

A tiltakozó levelet képernyő-képlopóval kép file-ba mentettem (én pl RezsiCsokkentes.png néven mentettem el) majd az o.gy. képviselőmnek a mailt egy ártalmatlan tárgy megadásával (a fantáziadús "Rezsicsökkentés"-t választottam, de vacilláltam a rezsiMcsökkentésen is) elküldtem, nyilván csatolva a képernyőképet. :-)

Ha ez nem megy át a tvisztelt ház mél szűrő rendszerén, akkor semmi. :-)

Azt kitalálom, hogy választ nem kapok, de nem is várom a választ.
@Orica Középföldi: Hóbagoly volt az, aki némán végignézte, ahogy a skinhead csapat szétfütyüli-kiabálja a köztársasági elnök beszédét.

A megosztottság már ott kezdődött.
@épészmérnök: Régóta olvasom Lord hozzászólásait véleményét, de számomra az derül ki róla, hogy átlagon felüli inteligenciájával tájékozottságával együtt megkeseredett ember, akinek semmi és senki nem elfogadható, mert....ennek ellenére mindig megpróbálom figyelmesen olvasni őt
@rdos:
"rdos
4 perce"

véletlenül a vágólapon maradt. Boccska.
huh. a cinkről jutottam ide.@Fahéjas proli

BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lehet fokozni az agyhalált.

Táviratok a kampányból 11.: Bill levele a brüsszelitákhoz

gfg.blog.hu/2014/02/03/taviratok_a_kampanybol_11_bill_levele_a_brusszelitakhoz
Ja, jut eszembe. Ez a kép, amit Fabius alkotott, ez valami penetránsan, ótvarosan gusztustalan, rá se bírok nézni. Mondjuk, a fő alkatrész lényegét híven kifejezi.

(Fabius, volt a minap egy fotó, rajta McCain szenátor vicsorog kényszeredetten Orbán mellett. És Szív talált egy másikat, ahol McCain az ő USA-szerte híres mosolyát villantja. Oly szép volna a két kép egymás mellett. Orbán még McCain mosolyát is képes lehervasztani. De én nem értek ilyenekhez.)
idióta.....

Morgás a pénztárgépek miatt

Felzúdulást kelt az ellenzéki padsorokban, mikor arról beszél, hogy a magyar gazdaság átállt az online pénztárgépekre. A kormányfő szerint voltak nehézségek, de olyan megoldást dolgoztak ki, ami garantálja, hogy a becsületes kereskedők nem szenvedhetnek hátrányt.

hvg.hu/itthon/20140203_parlament_tudositas_percrol_percre/b42007
@parti_giano: 13:35:23-i hsz-om rossz helyre küldtem, ide akartam válaszolni. Az állandó kapkodás.

Boccska Cirbi kollegától.
@parti_giano: na, ennek most mi értelme volt? Nem tudom dekódolni.
@épészmérnök: Szerintem sokkal "szebb", amikor terroristákkal pózolt széles szmájlival. :)

theunhivedmind.com/wordpress3/pics/JOHNMCCAIN-ALQAEDASYRIA.jpg
@épészmérnök: majd hozzáteszi a magáét szőröcske. azt, hogy soha nem hallottam tőle, hogy negligálná az "éljünk jobban" dallamot. inkább óvatosságra int, mert ezt halljuk 24 éve. és itt akár kapcsolódhatsz a tallonba tett tényleg nagyszerű tanulmányokra is. mert azok megszülettek és iktatva lettek. most is porosodnak valahol.
@épészmérnök: nem ezt írtam... nyilván nem várok el, nem is várhatok el sem asszociációt, sem absztrakciót a "nagy hármas" kombójának (ggg-mm-azs) ismerete nélkül... viszont: A nap süt. A szél fúj.... ez az én konklúzióm...
@parti_giano: lesz ám abban brillant savarin is:-)
@Sir Bates dö Hól: Képzeld el most Budapesten is szépen süt a napocska. :)
@épészmérnök: hehehe, szerintem telitalálat a kép. így még gusztustalanabb, mint Ron Jeremy, a gazdatest:

www.usatoday.com/story/news/nation-now/2014/01/21/ron-jeremy-wrecking-ball/4712633/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Megint túllőttél a célon! Nyilas Mise itt a blogon hányszor akart már lőni, akasztani kis decibellel! Volt aki komolyan vette? Rajtad kívül!
@tristen2005: Itt a blogon senkit sem szabad komolyan venni. Ezt te is tudhatnád. Szőr is állandóan túl komolyan vesz, látszik is, hogy mennyire félre csúszik emiatt. :)
@Tücsök1:

Bakker, ismeretlenül nem kívánhatsz ilyen rosszat nekem:))

Én egyik életemben voltam matektanár, és rákay nálam megbukott számolásból.
Ez nem a bocsánatos bűnök közé tartozik:)
"De nyilván nem politikai ügy az sem, ha a kormánypárti média belenyúl egy videó hangsávjába. "
Teljesen mindegy, hogy hangosították vagy sem, elhangzott és kész. És balfasz Attysnak kussolni kellett volna, nem pedig reflektálnia. Vagy ha nagyot hall, kérdezzen vissza, ezt kár mosdatni Fábius!
@munkás ököl: Hát igen. Attila nem egy politikus alkat.
@GeoCracker:
Mégis rossz helyre dobta a csikket, felgyulladt Róma!
@épészmérnök:

Nem. A megosztás Antall szinre-lépésével, dohos hagymázaival, erőtlenségével, alkalmatlanságával kezdődött. Hóbagoly már következmény.
@Orica Középföldi: Van benne valami. Amikor a koronás címert erőltette, a Kossuth-címer helyett.
@vitéž munkášőr:
Hehe, ma nem tudtam dolgozni menni, mert bár a faluból kifelé a közutak járhatók, de - hasonlóan Hozzád -, az utcából nem lehet se be, se ki menni ....nincsen járda, az úttest pedig két centi vastag tükörjég.
@tristen2005: Az ilyenek legyenek is azok, bárhol is élnek.
@Evezős:
Olcsó bolseviszta kifogás! Mo. jobban teljesít! Korcsolyát minden dolgozónak!
@parti_giano:
"Ez a Németh Szilárd számomra az igazi, kőkemény suttyó."
Számomra a 30-as évek jeges emberére hajaz.
@KÁTÉó53éúétr6: mindkét állítás téves:-)... na jó, az átlagon felüli intelligencia megállhat, ha bázisként tekintünk a pre-humanoidra és baráti körére... nem vagyok megkeseredett sem... viszont különböztessünk meg két síkot, az egyik az emberek mindennapjai (nevezzük a "valós élet"-nek), a másik azon folyamatok, történések szintje, melyek kihatással vannak a "valós életre", ám azt csak hosszútávon és áttételesen befolyásolják (ezt illessük most "politika" elnevezéssel)... mikor, melyikről beszélünk?... erre tán a legjobb példa szomália... ott egy ún. "bukott állam" található, ám azt nem lehet állítani, hogy az emberek mindennapjai is "bukottként" telnek, hisz élnek, szeretnek, nevetnek-sírnak, valószínűleg boldogabbak, mint az átlag moi...
@Evezős: Harisnya a csizmára. Ha muszáj kimozdulni. Nekem a háztól a vasútállomásig kitartott egy pár. Az összes lefutott szemű harisnyanadrágot, amit korábban sajnáltam kidobni, jegesedéskor használtam fel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te nem voltál a keze ügyében, valamit csak oda kellett csapni. Néha szerencséd van! nem baj elmúlik! Kis decibellel mondtam.
@KÁTÉó53éúétr6: Nekem az a furcsa, hogy mitől megkeseredett, ha egy olyan helyen él, ahol az általa kritizált folyamatok nagy többsége, nem is létezik mint probléma, így a mindennapjaira sem lehet negatív hatással.
@tristen2005:
Moszkvában tanult, oszt alapfokú orosz nyelvvel bír ...? Érdekes tanulmányok lehettek azok ....
@Sir Bates dö Hól: Válassz másik példát. Szomáliában a háborús borzalmak után az emberek poszttraumatikus stressz szindromában szenvednek, minimum a lakosság tizenöt százaléka. Nem kívánom neked, hogy átéld.
@tristen2005: Tévúton jársz ha azt hiszed, attól leszel boldog, ha engem falhoz csapnak. :)
@Orica Középföldi: Hogy a matek nem ment neki, az a kisebbik baj vele, ne vedd a szívedre! Belőlem sem tudtak agysebészt faragni.De a magyar- és történelemtanárai most biztosan hüledeznek, hogy Fülöpke így kinőtte magát.Ismeretterjesztő műsora van királytv-n.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eltorzítottááááááák?
Ez az orbitális f@szkalap volt az egyik, aki munkásőregyenruhában adott elő anno a foxi-maxin ...
Hogy tényleg az ég rohasztaná már rájuk magát!
:-(
@tristen2005: Na már te is egy halottat citálsz ide? :(
A humán értelmiség addig-addig sírt, hogy a hivatalosság nem reagál Jancsó halálára, míg most a kulturális izémicsoda saját halottjának nyilvánította!

Basszus, ez ellen kellene inkább tiltakozni!
@Evezős: nálunk dettó. és olvadni se szándékozik. az előbb a pb-gázos autó is elakadt. asszem fel is hívom a polgit, hogy "most ezt így hogy"?
@tristen2005:
Gondban lennék vele ...
:-)

(Aszonta a zuram reggel, hogy neki nem ér annyit az, hogy elmenjek dolgozni, hogy gipszelt kézzel/lábbal lásson viszont ...
Így maradtam inkább.)
@épészmérnök:
Igen, ismerem (zoknival), alkalmaztam is már régebben. De ami most itt van ... nem mertem nekiindulni. Pláne úgy, hogy a hírek szerint a városban az úttest sózva, de a járdák veszélyesek, valamint délutánra újabb ónos esőt mondott a meteorológia.
@Evezős: Persze, ilyenkor jobb otthonmaradni, és élvezni a lyukasórát :-)
@vitéž munkášőr:
Itt most -2 fok van, minden csillog, kimentem az előbb a kertkapuig, hát ... gyalogosforgalom nulla, autók dettó. Ez is domboldal, és mi kb. a közepén lakunk. Felfele, lefele egyaránt meredek.
A falu fizet egy gazdálkodónak azért, hogy a havat letolja, azt meg is teszi becsülettel, de erre nincsenek berendezkedve.
@Sir Bates dö Hól: jó, a "megkeseredett"-et visszavonom, az inteligenciád bázisa az enyém, és az utána írtak miatt olvaslak figyelmesen, mert igazad van
@Evezős:
Előrelátó, nyakába szakadt volna a háztartás:))
@épészmérnök:
Hát ...akkor jobb lett volna holnap itthon maradnom. A hétfő az egyik nyugis napom ...
:-)
@tristen2005:
Úristen, erre nem is gondoltam ...
Pedig milyen megható volt, ahogy mondta reggel ...
:-D)
@Evezős:
A kis ártatlan bárány!
Más. gfg megint alkotott!
"Megint jöttök, fenekedtek.

Újabb és újabb kötelezettségszegési eljárással fenyegettek.

De mi meg fogjuk védeni a világ legfaszagányosabb rezsicsökkentését.

Ne kívánjátok magatoknak haragunkat.

Brüsszel nem El Paso."

(Jeremiás 51:60)P
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: figyelj, te elfuserált novícia!... a f@szom sem akar jópofizni egy olyannal, aki a te embertelen eszméidet propagálja, ráadásul olyan sunyi, aljas módon, mint ahogy te műveled... pre-humanoidok alja, nem arról beszélsz, hogy jobb vagy bal (vagy a franc tudja milyen oldal) a helyes, ha ikszelsz, hanem arról, hogy emberek egy (általad) meghatározott köre eleve kártékony... mintha az "eredendő bűn"-analógiát tolnád... arra sem te, sem eszme-társaid nem veszik a fáradságot, hogy az okok, a miértek szintjére hatoljanak... természetesen a következmènyeket sem látják, csupán promt megoldásokat óbégatnak... ez persze igaz a másik oldalra is, ám ők nem bigottan az ádám-éva-alma kombóból vezetnek le mindent, "csak" kisszerű haszonelvűségük miatt prostituálódnak... s velük lehet közös légtérben tartózkodni, veled és a hozzád hasonlókkal nem... ezért vagy kártékony.
@Tücsök1:

Ne csodálkozz. Aki ekkora kreativitásra képes, egy általa ismeretlen területen, az még sok más területen is képes bizonyítani.

Velem van a baj. Nem vagyok kellően kreatív a befogadásra.

Sok ilyen zsenit szabadított ránk a rezsiszellem.
@épészmérnök: biztos neked van igazad... bár az egész történelem egy poszttraumatikus szindróma, de ki vagyok én, hogy ellentmondjak neked?
na idáig birtam a parlament nézését! mindenki rossz helyről tájékozódik, itt a varanuson! minden rendben! csak a sok támadás, külföld, belföld, még jó, hogy a jobbik támad,(csak mszp) és támogat, olyan benyalással, hogy csak pillázok!
@épészmérnök:

"Sir szerint az a projekt, hogy "jól éljünk", túlságosan földhözragadt, nem elég nagyívű az ellenzék részéről."

Ne haragudj, de ha egy ellenzéknek csak ennyire futja, akkor az méltatlan a névre is.
OFF

"A Magyar Nemzet szombaton azt írta: évek óta rejteget több százmillió forintot egy vezető szocialista politikus külföld bankszámlán, s a vagyon bizonytalan eredetű. Az illető a lap szerint egy országgyűlési képviselő „lehet”, akinek a bevallott pénzügyi helyzetével „feltehetően” nem áll arányban az összeg, így az „vélhetően” nem egyeztethető össze képviselői vagyonnyilatkozataival sem. "

"Selmeczi Gabriella szerint Mesterházy Attila tiszta vizet önthetne a pohárba, és kivizsgáltathatná az MSZP-n belül az ügyet, de ehelyett hallgat, ami többet mond minden szónál "

Ebben a balfasz társaságban nincs egy ember, aki kiállna a sajtó elé, és azt mondaná:

"Hölgyeim és uraim, az ügyet kivizsgáltuk. Megkérdeztünk egy szocialista országgyűlési képviselőt, aki azt mondta, nem vezető politikus. Majd megkérdeztünk egy vezető politikust, aki azt mondta, nem országgyűlési képviselő. Végül megkérdeztünk egy vezető politikust, aki országgyűlési képviselő is. A megkérdezett képviselő, vezető politikus hitelt érdemlően igazolta, hogy nincs külföldi bankszámlája. Ezzel részünkről az ügyet lezártuk. "

Nem, arrafelé nincs ilyen ember.

ON
Üdv!

Kovács Pál energetikai államtitkárnak sikerült Matolcsy' magasságokba emelkednie: index.hu/belfold/2014/02/03/energetikai_allamtitkar_atomeromu_napelem/

Szóval nem kell tiltakozni, zöldenergia ez a javából.
hogyaszongya:

orbán népe boncsd ki zászlód,
itt a hejed.
őseidnek akarata jár teveled.
szebb magyar jövendő
kürtszava harsog a földeken át.
jólétben, független szép magyarország
rábaszott.

tillárom, haj!
@magándemokrata: Ezek szerint 2 nézője volt a cirkusznak,te+én.Mit mondjak, hallva a sok támadást,egészen beijedtem.Körül vagyok véve és egyedül vagyok.
@Tücsök1: pont ezért irtam ide, én is megréműltem..
@hacsaturján: Előadja a Munkásőség Központi Kórusa. Megyek,kicsomagolom a pufajkámat.
@hacsaturján:

Mi történt? Rímeket kergettek a rének!
@tristen2005:

lószart, mama!
csak elmorfondérosztam azon a végtelenül eccerű felvetésen, miszerint a +hüje, meg a -hüje összege nem 0, hanem egészen pontosan kettő hüje. így asztán simogatom a fűnyirómat.
Repterezik a munkásőr bagázs, amikor mindössze arról van szó, hogy ott van sok éve Bessenyei Péter fel- és leszállóhelye.
A kommunista sosem változik, mindig hazudik, terel, csúsztat.
További jó hányadékban fetrengést elvtársak!
index.hu/belfold/2014/02/03/energetikai_allamtitkar_atomeromu_napelem/

mindig is tuttam, hogy isten után második vagyok, de azér igyekszem!
@Szúnyog:

ugye maga hüje, maga rovar?
@Szúnyog: Ne zümmögj itt hüjeségeket, mert valaki le talál csapni. Utálatos egy vérszívó vagy, de szívós is. Felébredtél a rezsicsökkentő napsütésben?
@Szúnyog: ugye mérget nem vennél rá, hogy úgy is marad? tudod már történt terület átminősités! de tudod mit az egész posztban leirtakat olvasd úgy, hogy gyurcsány csinálja, a haverjaival, a szülőhelyével! sikerűlt???? remélem indulsz hőzöngeni, tüntetni, stb!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Én idorol idore megpróbálok hinni nekik , mondogatom mgamnak hogy "de hisz nem tudhattuk hogy nemzeti hos lesz a baltasgyilkos" , jó helyre kerultek a manyup milliárdok ( apropó - hová is ?) , hogy csak véletlen hogy szinte kizárólag Fidesz-káderek kaptak trafikot- foldberletet,,...próbálom hinni hogy nem sodródunk a náci Jobbik felé ,... megpróbálom értelmezni a NER -t is...de sose sikerul...
Próbálom hányinger nélkul olvasni Bayer sorait,...
Úgy látszik menthetetlen vagyok.
@Tücsök1:
" Előadja a Munkásőség Központi Kórusa. Megyek,kicsomagolom a pufajkámat. "

Kérd el Orvbán apjától , vagy Kovér elvtárs voroskatona nagyapjától...
@dr kíváncsivagyok:

ugyan, haggyad mán! nem érti, hát nem érti.
@Orica Középföldi: Ki mondta, hogy csak ennyire futja? Szőr. És mint ismeretes, Szőr elvből nem olvas, csak ír. Mert ő nagyon okos, csak poszttraumatikus stressz-szindromája van. Szorri.
@magándemokrata: nyilatkozott a kérdésben Bessenyei. Az ő egy darab gépe használja, s valamilyen jogszabályi változás miatt megszűnt a leszállóhely minősítés, ezért ő kérvényezte a repteret, amit ő maga is nevetségesnek tart.
Ennyi a történet, s nem több. Persze minden lehet, de akkor miért azon szörnyülködtök, hogy kikötő fog épülni, mert odavezetik a Dunát, mert ugye majd egyszer minden lehet.
Röhejesek vagytok.
@épészmérnök: Ojjan nagyon jó, hogy tudjátok a tutit.

Ez azért nagy megnyugvás nekem. Még akkor is, ha nem mentem el az általad erősen preferált környezet- és demokráciavédőnek titulált zászlólobogtatásra.
@dr kíváncsivagyok: Nőt, biciklit, pufajkát nem adunk kölcsön,mert babrálják, lerongyolják! A dalszöveg jól rímelt a mai hosszantartó tapsra a Parlamentben, ov beszéde előtt. Valaki azt mondta, ellenzéki provokávió volt, dehát én a fideszeseket láttam tapsolni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke megjegyezte: ő javasolta Szakály Sándort a Veritas élére, és az ő történelmi szemlélete “sokkal egészségesebb, mint a különböző kurzusszemélyiségeké, akik vagy ide vagy oda elfogultan szemlélik a világot”.

A volt miniszterelnök arra is kitért, hogy Rákosi Mátyás korától kezdve a magyar történelmet eltorzították, generációk nőttek fel téveszméken. A tárgyilagos vélemény mára teljesen értéktelenné vált, mert “mindenki húz valahova, a történészek is kétfelé húznak, ha nem háromfelé” "

Ez maga NER esszenciája...
Mintha Kerényit hallanám : eddig a baloldali muvészet volt támogatva,...most a jobboldali van...
Beszarás,...bal-jobb muvészet ...
@Tücsök1:
"Valaki azt mondta, ellenzéki provokávió volt, dehát én a fideszeseket láttam tapsolni. "

Ja,...mert néma hallgatásukkal kiprovokálták a tapsot...
@hacsaturján: Szép munka, és komoly feladat a bizonyítása, hogy csak kettő darab hüle és nem hatványozódik.
400 ezer dalolva ment mint Walesi bárd, ezt dörgi a felcsúti don Huán!

" a magyar fiatalok gyakorlatilag azért mennek külföldre, mert ez egy "jókedvű kalandozás".

hvg.hu/itthon/20140203_Scheiring_Verlazito_Orban_megjegyzese_a_k#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso
@Szúnyog: Láttunk mi már karón varjút,csak azért. A kisvonat meg azért kanyarodik arra, mert a főnök és jobbkeze gyerekkorában libát legeltetett és nem játszhatott kisvasúttal?
@hacsaturján:

fidesz zseni

álomtitkár és nukleáris

brühüyyy

hogy hasadna meg ahol én gondolom
@Szúnyog:
"nyilatkozott a kérdésben Bessenyei. Az ő egy darab gépe használja, s valamilyen jogszabályi változás miatt megszűnt a leszállóhely minősítés, ezért ő kérvényezte a repteret, amit ő maga is nevetségesnek tart."

Ja...eddig Bessenyei használta...
Mostantól majd használHATja talán o is...
@Szúnyog: legyek csak neked hülye???? mi a bizonyiték, hogy nem lesz nagyobb, aszfaltos, stb? lehet bizalmatlannak lenni? látom, a többi rendben van! irtam, orbán nevét cseréld gyurcsányra! hivhatod a haverokat, a mtv, elköztözött a kunigundába! ne a szabadság tér legyen a találka hely!
@tristen2005:
"" a magyar fiatalok gyakorlatilag azért mennek külföldre, mert ez egy "jókedvű kalandozás"."

Ja,...az én fiaim is azért mentek Angliába , mert nem tartották eléggé kalandosnak az itthoni MINIMÁLBÉRT...
(Hogy rohadna meg a sok hazudozó fideszgyík...)
A Fidesz szerint európai összehasonlításban átlagon felüliek az energia árak hazánkban, és az energiaszolgáltatók profitját meg kell szüntetni, és nonprofittá kell tenni a tevékenységüket.
1. A befektetők természetesen profitot várnak a pénzükért, melyből többek között szinten tartják termelési eszközeik műszaki színvonalát, és beruházásokat az amortizáción kívül nyereségből valósítanak meg.
2. Energiaáraink Európában az átlag körül mozognak, a rezsiköltségek a családi jövedelmekhez mért magas aránya a keresetek alacsony színvonala miatt van, mely az eu átlag jövedelmének 29 %-a.
Ezen érdemes elgondolkozni.
3. Maradok a számoknál, még ha uncsi is, mert a viszonyítás érdekében írom le ezeket.
Az energiaárak 27%-os ÁFA-t tartalmaznak, szemben az európai energia
árakban szereplő 8-15%-os ÁFA-val, ami azt jelenti. hogy az eu átlagos ÁFA-hoz mérten mi minimum emiatt fizetünk 10%-kal többet a rezsinkben.
4. Az utóbbi 3-4 évben az energiaárak világpiaci ára 30%-kal csökkent.
Ezt a tényezőt vajon a kormány hogyan érvényesítette az energiárak hatósági árképzésében, mert ezek az árak az állam jóváhagyásával alakíthatók csak ki az árképlet alapján.
A fentiek szerint az állam jócskán profitál a rezsiharcban az Európában legmagasabb ÁFA-ból, a 4. pontban leírtakat is figyelembe véve, a jövedelmeinkről nem is szólva.
@Sir Bates dö Hól: Annyit azt hittem tudsz már te is, hogy a jobb és baloldali felosztás már rég meghaladottá vált. Amúgy senki nem mondta, hogy jópofizzunk. Főleg azok után, ahogy néha elengedted magad. Bőven elég lenne visszatérni oda, hogy úgy beszélj másokkal, ahogy magadnak is elvárod. Azt is sokszor mondtam már el neked - ami persze egyik füleden be, másikon ki - hogy én nem válogatok ember és ember között a származás alapján és eleve kártékony embercsoportokat sem határozok meg. Ez utóbbi ugyanúgy mint nálad inkább a tettek és a viselkedés alapján alakulhat ki, de kizárólag egyénekre szabva.

Amúgy milyen alapod várod el, hogy mindenki vesse el az általánosítást, ha te ugyanúgy skatulyázol engem vagy a pre humanoidnak titulált csoportokat? Ezek alapján te is kártékony tudsz lenni, bár, ahogy elnézem sokkal inkább saját magadra nézve.
" Szóval itt politikai ügyek abszolút nincsenek, mert ezek nem azok. Ezek mindössze a ner hétköznapjai milliárdos rezsiharc nyertesekkel, csúcsra járatott gázszerelőkkel, manipulált médiával, jelképes emlékművekkel és a szovjet utánérzés nyakunkba szuszogott Putinka vodka leheletével. Aki jól teljesít annak megvan a fix helye, nem kell aggódni semmin. Nincs itt semmi látnivaló, semmi érdekes, csak a haladó karaván felkavart pora, amit tessék megszokni végre valahára, és nem túrházni ennyit össze vissza tőle."
és a többi,néma csend.
@épészmérnök:

Nem tudom eldönteni, hogy te tényleg nem érted amit olvasol, vagy csak nem akarod érteni?

Mindegy egyébként.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gönz papa? Már majdnem felejtettem, hogy volt itt egy aláírógép Schmitt előtt is. A Gyűrűk Ura fordítását többre becsülöm, mint a teljes politikai munkásságát.
@Orica Középföldi: Jó, akkor most magyarázd meg egyszerű szavakkal, hogy én is megértsem, amit mondani akartál.
@Szúnyog: Pont OTT??!! Mer' nincs is máshol, kies Mo.-on olyan reptér, ahonnan felszállhat Bessenyei úr!
@dr kíváncsivagyok: Ez a szomorú igazság, hogy Magyarországon nincs független művész, aki állami támogatást kapna. A filmesek, írók, festők támogatása bal-jobb alapon működik.
A történészek is többnyire elfogultak, például még a rendszerváltás után hosszú évekkel is maradt olyan kommunista propaganda a tankönyvekben, hogy Hitler szobafestő-mázoló volt, mintha nem lenne elég a tetteit leírni ahhoz, hogy ne legyen követendő példakép... Vagy az ókori görögök és a francia forradalom osztályharcos szemlélete is csak lassan kopik ki a kommunizmus alatt felnőtt történészek szemléletéből. Persze Horthyt se kellene dicsőíteni meg hamis nosztalgiában élni.
@Online Távmunkás: Na, na!! A Gyűrük ura, mivel rajongója voltam ifjonti koromban, volt szerencsém az első magyar kiadást megkaparintani, abban a következő néhány mondat állt a fedlap alatt:

Fordította: Réz Ádám NYOMÁN, Göncz Árpád és Tandori Dezső

"Az 1–11. fejezetet (a verseket is) Réz Ádám fordította magyarra, s ő alkotta meg a mű magyar terminológiáját is. (A Gyűrűk Urában és háttérmitológiájában mintegy 5000 tulajdonnév szerepel.[2]) A könyv további részét Göncz Árpád fordította, a versfordítások Tandori Dezső munkái."
forrás: hu.wikipedia.org/wiki/A_Gy%C5%B1r%C5%B1k_Ura

Na szóval, azóta eltűnt Réz Ádám neve... Göncz pedig elmondta, hogy az '56 utáni börtönben töltött évei alatt tökéletesítette az angol tudását. Aha, ja!
@nincs_itt:
De megbogarasodtunk!@Tücsök1: @Szúnyog: Pedig hol van még a nyár!
@hacsaturján: Ez a manus nem is teljesen képzetlen:
1982-1988 Moszkvai Energetikai Egyetem, mérnök-hőfizikus képzés, „Atomerőművek és Berendezések” szak
@tristen2005: Ne is mondd! Mi lesz itt április 6. utána... vagy azért, vagy... azért.

Nem is értem, ezt a Szúnyog-ot meg pláne. Ennyire átláccó magyarázatot bedobni?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én úgy beszélek veled, ahogy magammal szemben is elvárom... ha én is egy olyan senkiházi uszító kis mocsok szardarab lennék, mint te, nem csodálkoznék azon, hogy így beszélnek velem... kettőnk "beskatulyázási metódusában" van egy alapvető különbség, az, hogy én nem azért vágnálak ki téged, mint a macskát szarni, mert annak születtél aminek, hanem mert az vagy, ami/mert azzá váltál, amivé...
@nincs_itt:

Ez az Aha,ja! mire vonatkozik?
Nem hiszed, hogy Göncz a börtönben tökéletesítette az angolját?
@nincs_itt:

bisztos csernobilba vót gyakorlaton.
@magándemokrata: "legyek csak neked hülye???? mi a bizonyiték, hogy nem lesz nagyobb, aszfaltos, stb? lehet bizalmatlannak lenni?"

Hááát baszki, bizonyíték itt csak arra van, hogy hülye vagy. Te magad fogalmaztad meg. :)
@Orica Középföldi: Az '56-os börtönben a leggyakoribb volt, az angol nyelvkönyv haladóknak. Különösen igaz ez a politikai elítéltek esetén...
Vigyázzunk hogy kicsi Viktor nehogy felcsutot jelölje ki az ország fővárosának, mert ez a szerencsétlen azt hiszi hogy mindent megtehet!
@Szúnyog: ne értsd félre! leszünk barátok? tudod két hülye egy pár! átlagoljuk az értemet, és biztos megugrod a szintet!
@nincs_itt: Majd muzsikálok, kéremszépen!
Úgy látszik, a blogolók is a tavaszt várják.Ma kizsendültek a tollak, ömlik a tinta. Fritz "CÖF" + gfg blog-lezsibbadt az agyam.
@nincs_itt:

Göncz Árpád: Fordító a börtönben lettem.Azt állítottam, hogy tudok angolul, amit nagyon jól tettem, mert meg is tanultam bent. Dolgoztam a börtön fordítóirodáján az utolsó napig. Talán furcsa, de én a magam börtönidejét egészében véve hasznosnak minősítem. Először is az emberi kapcsolatok miatt. A másik meg, hogy megtanultam bent egy szakmát, amiből aztán éltem. Mert én a fordításból indultam el az irodalom felé. Szabadulásom után barátok segítségével szakfordítóként dolgoztam a Nehézipari Kutató Intézetnek, a Tudományszervezési Tájékoztatónak, egy rabtárs bejuttatott az Országos Fordító Irodába, az volt a megélhetésem alapja jó darabig.
@Orica Középföldi: Igazi sikersztori!!! Mindennapos eset, mind a mai napig, hogy politikai elítéltek műfordítókká válnak a börtönéveik alatt.
Ugye ezt te sem veszed komolyan?!
@Szúnyog: @magándemokrata:
Csupán a jó kedv érdekében.
Elmondhatnátok egymásnak ezt a kis bájos versikét:
Hülye vagyok, azt belátom,
De te vagy a barátom.
Bocs, nehogy megharagudjatok!
@tristen2005: Az ám! Különösen angolul! A rothadó nyugat, mételyt árasztó nyelvén!
@Mariann19: dehogy! most olvasom vissza a srácot.. túl vállaltam magam, ő jobbikos, hiába birok értelemmel, leverjük a lécet!
@magándemokrata: Még egy? Bakker Gábris pont elég egynek.
@nincs_itt: Az első 11 fejezet az nagyjából az első kötet felét jelenti. Persze mindhárman kellettek a fordításhoz, szerintem Tandori versei néhol jobbak, mint az eredetiek.
@épészmérnök:  "Jó, akkor most magyarázd meg egyszerű szavakkal, hogy én is megértsem, amit mondani akartál."

Ugyan nem hozzám intézett kérés, ám "mint ismeretes, Szőr (azaz én) elvből nem olvas, csak ír. Mert ő nagyon okos, csak poszttraumatikus stressz-szindromája van", s ennek, mint az köztudott, egyik jellemző tünete a páciens segítőkész magatartása, így ennek megfelelően mondom a tutit: első lépésben keresd meg az elgurult gyógyszert (hétvégén az ember hajlamos a lazázásra, ám ma már munkanap van), majd azt bő folyadék kiséretében vedd be (én a vizet javaslom, székrekedés esetén is segít), s így az eredetileg is csöppnyi, majd idővel összement/beszűkü(ö)lt agy is regenerálódhat, mi elégséges a "nagy hármas" kombójában való örömteli elmélyedésre, tekintve azok gazdagon illusztrált lapjaira... szóval a lényeg a víz... ha az agy állagában esetleg nem is hoz változást, ám bőséges bevitele mindenképpen segíti a vesekövek természetes úton távoztát és a szorulást is kezeli (aszalt szilva egyidejű alkalmazáda esetén 100%-os bizonyossággal)... ez utóbbi két esetben a megkönnyebbülés felemelő érzete jótékony hatással van az általános kedélyállapotra, s mát az is valami... szerintem értékelni kell az ilyen apró örömöket is... ez most tisztára egy pretraumatikus vízió volt...
@magándemokrata:
"Túlvállaltam magam."
Ne legyél kishitű, ahogyan ismerlek, győzni fogsz.
Kérdés, hogy érdemes-e?
@Szúnyog: Gejza, az már volt ma, hogy jebem ti mater? Hijo de puta.
@Mariann19: én vágom, hogy ez így van és szerintem minden épeszű ember tisztában van vele. de az, hogy ebben az országban annyi pontagyú shitnyik van, aki a NER propagandadumáját beveszi (és potenciális szavazó), az számomra a felfoghatatlan borzalom...
@vitéž munkášőr: itt azért figyelnek az utakra, csak kijztni nehéz. de megoldottam.
1. A rezsicsökkentésnek vannak milliárdos haszonélvezői.

2. A rezsinövelésnek is voltak milliárdos haszonélvezői.

3. Ezért lesz a köv. miniszterelnök neve Orbán Viktor.
@vitéž munkášőr: lejtőn csúszkálni nem annyira kóser, inkább hóúvás lenne
@nincs_itt:
Állítólag - volt pol.os mondta - az ő részükön szimplán hülyének nézték őket, merthogy szembe mennek a rendszerrel... elég elnézően bántak velük, kicsit elmebetegnek nézték őket, max az elhárító izgult, de nem olyan volt, mint a köztörvényesek világa. Itt a nátha volt a legdurvább dolog...
@Sir Bates dö Hól: Ahhoz képest, hogy kurvára nem ismersz, egész merész az ismételt ex cathedra stílusod. Nekem erről egyre inkább az jut eszembe, hogy nagyot akarsz fingani és közben állandóan csak beszarsz. :)
@vitéž munkášőr:
Szép ...
(Most képzeld el ezt havas réteg nélkül. Mint a korcsolyapálya.)
@Kámasuka:
4. Nem oligarchák a fideszközeli oligarchák! Mint azt tudjuk...
@Evezős: nem, a jég más, ami pl a Nagy Vízen van, volt. azon tudsz menni, de ezen nem.:(
@Penivaldes:
Én nem tudtam ezen menni. Más se.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mert léted alapja, s így minden gondolatod a szar... min nem kell csodálkozni, hisz perszonál genezisedben ezt már tegnap tisztáztuk... az Úr engem lehet, hogy sárból teremtett, de hogy te szarból vétettél, ahhoz kétség sem férhet... deklaráljuk ezt axiómának...
@Evezős: én is ezt mondtam, hogy ezen nem lehet, de a természetes jégpályán, ami nagyon hidegben a Balatonon van, azon lehet menni.
@vitéž munkášőr:
"Én vágom, hogy ez így van, és minden épeszű ember tisztában van vele."
Szerintem az emberek nagy része a lakájmédiából tud csak tájékozódni, és ezek az érvek és adatok ott nem hangzanak el, ezen kívül a fogalmak is magyarázatot igényelnének néha.
Pl. Az eu az energia árak egységes alkalmazása esetén a szabad piaci versenyhelyzetre utal. Mi lenne, ha az ellenzék akkor, amikor erről beszél, egyszerű szavakkal beszélne a verseny lényegéről?
Az épeszűek biztosan nem veszik be a valótlanságokat, mert informálódnak, azonban ez nem a nagy többség.
Tényleg borzalom az, hogy a kisajátított média
felhasználásával dezinformálják az állampolgárokat hatalmuk megtartása érdekében.
@Penivaldes: Ja! :-)

(Bár én még - legnagyobb sajnálatomra!!!! - sosem voltam télen a Balatonon. Pedig lassan jobban vágyom egy ilyenre, mint a nyárira ...)
@Sir Bates dö Hól:
Ezt a pedagógiai vénát... irigyellek... én rég kibasztam, ennél kevesebbért.
@Evezős: könnyű elképzelnem. az a kevéske hó ma délelőtt esett rá ;-)

és így is csúszott mint a hétszentség. jellemző az is, hogy az utcában 5 ráérő férfi közül az az egy jött ki segíteni, akinek nincs is autója...
@vitéž munkášőr:
Ja, lógós tanár... kölkök meg örültek... :)
Lányom bement Győrbe, ma is.
@Sir Bates dö Hól: Szerintem elég kevés vagy ahhoz, hogy ebben a témában, te axiómákat lefektess. A te esetedben, szintén csak egy véleményről van szó, de az meg ugye mindenkinek van. :) A kérdés inkább csak annyi, minek tolod továbbra is az übermensch dumát, miközben tetszelegsz a nagyondemokrata képében? :)
@Mariann19:

hm, az "ellenzék"... olyan nincs, ez egy cirkuszi show, amit nyomatnak - ragozhatnám, linkekkel bizonyíthatnám, de most nincs kedvem és te nem is vagy rászorulva

a dezinformáció meg de facto ördögi/orwelli. mivel tv-m nincs, néha bekapcsolom a rádiót (Kossuth), de 1-2 perc után leo és csak a párom tart vissza abban, hogy kibaszarintsam az ablakon. elképesztő, a '80-as években nem volt ilyen átlátszóan manipulált a kincstári média...
@Kámasuka: húzz vissza az óladba, a mandinerre, Anulu faterja!
@vitéž munkášőr:
Neten minden tv, rádió. Segítsek? :)
Én amerikai kis rádiókat szeretek hallgatni, meg a Radio Voralberg-t.
@vitéž munkášőr:
Ez a mérhetetlen segítőkészség ... itt is kiment a zuram - bár mi max. hétvégén autózunk, a bevásárláskor -, hogy kicsit javítson a helyzeten, oszt mikor majdnem beletaszajtotta az árokba újgazdag utcabeli kedvesember, akkor mondtam neki, hogy hagyja a francba, mire nekünk kell, addigra elolvad ...
@tristen2005:
Biztosan azt? Nem a kis takarítós számot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A kérdés inkább csak annyi, minek tolod továbbra is az übermensch dumát, miközben tetszelegsz a nagyondemokrata képében? :)"

Mert anyád nem ért rá ma délelőtt, azt üzente, hogy ülésszak előtti stressz-oldásban segít a teljes jobbik-frakciónak. Én meg szeretem a már bejáratott dolgokat. Bár, ha a kutyát ajánlja fel kisegítőként helyetted, azt lehet meggondolás tárgyává teszem.
Így inkább maradtam az észosztásnál.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az előzö hsz-em megette a blogmotor, ráadásul a te nickeddel...

no, ha zene kell akkor fm4.orf.at, de ez az fm101,7-en is bejön, vagy a tilos vagy podcast. az a helyzet, hogy ríltájm pofázásra is van igényem, olyankor orrbefogva, nagyot nyelve inforadio.hu esetleg klubradio.hu

de azért many thx! ;-)
@Evezős: szerencsére, amint a mellékelt ábra mutatja, mi újgazdag free zone vagyunk...
@vitéž munkášőr:
Backi, nálam meg te voltál bent ma többször... kész vagyok tőled! :/
@vitéž munkášőr:
Sokkal nagyobb súlya van a média szerepének, mint ahogyan a köztudatban él, hiszen a tájékozódásnak szinte ez az egyedüli lehetősége, és ez az a forrás, amely alapján az emberek dönthetnek.
A kisajátítási folyamatok felgyorsultak. Ahogyan olvasom, 8 megyei lap, egyéb újságok is lassan a kormány irányítása alá kerülnek, a TV 2-ről nem is szólva.
A kormány megteheti, nincs versenyhelyzet, hiszen a pénzügyi hatalmat, mint lehetőséget, kizárólagossággal birtokolja.
Ebben az az antagonisztikus ellentmondás, hogy az én pénzemből dolgozik ellenem.
Jelzem, én - tőled eltérően - több forrásból próbálom kilogikázni a tényeket, a legsokatmondóbbak a külföldi lapok írásai.
@Sir Bates dö Hól: jó estét! Hidd el a kutyával jobban jársz. :D
Az legalább nem fog imádkozni közben... ;)
@Mariann19: Szia Mariann! Akkor április 6 csajos választási buli? :)
elég sok mára az idióta:

Paks: Azért titkos, mert nincs benne semmi újdonság

Miért támogatják a kormánypárti képviselők és a kormánytagok a paski bővítést, ha a gigaberuházás részletei titkosak?

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F02%2F03%2Fpaks-azert-titkos-mert-nincs-benne-semmi-ujdonsag%2F
@Mariann19:
Mondjuk 1-2 újságíró utána járhatna a dolgoknak, a marathoni futó is a szájhagyomány után szaladt olyan sokat!:)
​Fricz Tamás McCainnek: Ez neked szenátorkodás? (frissítve)

Megirigyelte Deutsch Tamástól a 'ki a fasz az a Thomas Meliát" és lebarmozta McCaint. Az öntudatos fidesznyaló szerint John McCain nem volt olyan jó szenátor, mint ő a fotelből, félpályáról, a kapunak háttal.

cink.hu/fricz-tamas-mccainnek-ez-neked-szenatorkodas-1514883495
@vitéž munkášőr:
Jó is az! :-)

(Itt vegyes a felhozatal - lévén agglomeráció/alvófalu -, vannak az őslakosok, a korai időkben betelepültek (mint mi), meg a mostanság ideépítkezett gazdagok ... ők csak hálni járnak ide ...ja, meg vannak a mustfejű nyugdíjasok - de azok sokkal közösségbarátabb módon viselkednek, mint a gazdagék. :-)
@Sir Bates dö Hól: előfordul. De én nem a rózsafűzért mormolom közben. ;)
@Mariann19:
Teljesen egyetértek, ezerrel nyomulnak minden csatornán, iszonyú pénzek folynak el kormánypropagandára.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: olvastam, le is akadtam azonnal, ezek ennyire idióták, vagy csak minket néznek annak?
@Mariann19: ö, ez (Jelzem, én - tőled eltérően - több forrásból próbálom kilogikázni a tényeket, a legsokatmondóbbak a külföldi lapok írásai) egy kicsit rosszul esett...

igyekszem én is minél több forrásból logikázni, amennyire erőm és időm engedi ;-)

(még ha nem is említettem volna)
@Evezős: nekem is egy mustfejű segített. de ő kivétel és zalai betelepült. egy arany ember
@Evezős:
Ehh, ez csak valami kamu lehet. A mi Csodálatos Nalayánk megmondta az ónos eső viharában, hogy HATÁSTALANÍTOTTA.
Olyan nincs, hogy árokba csúszkáló autók, meg törött végtagok.
Te rémhírterjesztő NERellenforradalmár reszkess!
Majd kikaparják szemecskédet azok a viktorhívők, akik szerint ő maga, személyesen a Zatyaúristen, akinek hatalma van ónosesőt elállítani, vigyázni minden egyes honpolgár kezére-lábára-koponyájára...ésatöbbi.
Tee hitetlen!
@Sir Bates dö Hól: Fuss neki még egyszer, hátha még inkább lejáratod magad. :)
Hijnye, látom nagy buli van itt, összegyűlt mind a tíz balfasz-troll hangoskodni, és olyan zajt csapnak, mintha többen is lennének. Lapogassátok egymás hátát kutyuskák, nyalogassátok egymás faszát, ti vagytok a nemzet nagyjai. SZánalom, bazmeg.
@vitéž munkášőr:

Na, látom, egyvéleményen vagyunk ....:-)
@Sir Bates dö Hól: Rendben. Soha, egyetlen kérdésre sem válaszolsz érdemben. A tényeket figyelmen kívül hagyod, el sem olvasod. Ugyanazokat az előítéletes véleményeket hangoztatod.

Troll vagy, a Gabriel-karakternél értelmesebb, de troll, úgy, hogy elbúcsúzom tőled, mert nem adsz hozzá semmi érdemlegeset a beszélgetéshez, viszont következetesen terelsz, és vádaskodsz. Ne válaszolj, nem látom.
Ezt olvastátok már a harmadik rezsicsökkentős törvényjavaslatban? :)

8. A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény módosítása

17. §
A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 76. §-a a következő (7)
bekezdéssel egészül ki:

„(7) A kiszabható bírság alsó határa a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 14/A. §-ában, 36/A. § (1)-(3) bekezdésében és 36/B. §-ában a pénzforgalmi szolgáltató számára előírt kötelezettség megszegése, elkerülése, elmulasztása, késedelmes vagy hiányos teljesítése esetén ÖTSZÁZMILLIÓ forint.”
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Amennyiben így mennek a dolgok, nem lesz csajos buli, mert én már akkor az örök vadászmezőkön kergetem a lepkéket, mert gutaütésben húnyom le a szemem.
@AKIsTUDATLAN:
Ja, felhívott a kolléganőm délután, és azt mesélte, hogy reggel egyéb (betegség) okból kifolyólag a kórházban volt és úgy hordták a mentők a törött lábúakat, mint teliholdkor a szülőnőket ... még be sem ért az egyik, már jött a másik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mindkettő. Tarttok tőle.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: arról pedig még nem is írt Mariann, hogy a cöf-fel plakáltotatnak, amivel kényelmesen le lehet ejteni a kampányfinanszírozást...
@Sir Bates dö Hól: azt elhiszem. :P Taga kollégát nem engedi játszani az asszony?
@Mariann19: ne már. Ne hagyd, hogy a gutaütésig ingereljenek.
Ne hagyd, hogy ezek a szemetek kicsináljanak.
@Mr. Mojo: itt mindig nagy buli van. de dress code is. szóval tipli
@Mr. Mojo:
Te sem tudod hol trombitálj, elkeveredtél?
@tristen2005:
"Mondjuk egy-két újságíró utána járhatna a dolgoknak."
És? Hol adná közre a tudnivalókat?
Legfeljebb utcazenészként énekelhetné az "Oszkár tudja, de nem mondja" örökbecsűt.
@épészmérnök: Sir Bates nem gabriel azért. VAnnak meredek dolgai, de mutass itt egy embert, akinek nincs.
@GeoCracker: Hát,megvallom én is elképedve
bámultam amit a hóbagoly összehordott !!!
@Mr. Mojo:
Ennyire telt a "tehetségedből"?
Hát kiskancsó, ez qrva kevés, téged sem az eszedért tartanak a narancsbolsik seggnyalónak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli!
"Ezerrel nyomulnak minden csatornán."
A kis kedvencek önálló vállalkozásban gyártanak műsorokat irreális összegekért.
Hiába, minden szinten meg kell fizetni a hűséges alattvalókat.
"Aki jól teljesít annak megvan a fix helye, nem kell aggódni semmin"

Ez így van. Kérdés, hogy milyen módon akarsz jól teljesíteni? Szerzel egy kirakatdiplomát, és nyalod az aktuális hatalom seggét, vagy pedig kitanulsz egy szakmát, 1-2 év alatt felemelkedsz a szorgalmaddal, és utána már tényleg nem kell aggódni semmin.

A választás rajtad áll!
@vitéž munkášőr: "Igyekszem én is több forrásból logikázni."
Rá is kényszerülünk, ha nem akarjuk hagyni, hogy hülyének nézzenek. Mármint a nemzeti önérzetünk okán is. Ha-ha-ha"
@Mariann19: A 168 óra elég sok anyagot összeszedett Pakssal kapcsolatban:

www.168ora.hu/cimke/?tagname=Paksi+Atomer%C5%91m%C5%B1

Más témákban is. Valahogy nincs előtérben, pedig nem rossz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Ne hagyd, hogy ezek kicsináljanak."
Most is lila vagyok, mint Orbán nyakkendője, ahogy hallgattam a tak.szövök drámáját.
Ez valami téboly!!!!!
@Mariann19:
Én is néztem.
Ez a szerencsétlen ember (nem jut eszembe a neve, sorry), szinte évek óta kiabál, magyaráz és indulatát nem leplezve figyelmeztet.
És senki nem foglakozik vele.
:-(
@Mariann19: Téged emiatt ütöget a guta?! Engem a sok hülye miatt szokott. 314 az euró, csúcsokat dönt a munkanélküliség, milliárdos korrupciók halmozódnak. Kb a köbön mindaz ami miatt a szocikat elkergették. De most nagyon oké minden, és hurrá szavazzunk rájuk. Kicsit antiszemita, kicsit kleptó, de hát magyar... ááááááááá. Hagyjuk.
Na, Nagybandó ...ebből is hova lett az orbánszeretet ...? Emlékszem rá, hogy régebben másképpen beszélt ő is.
Felébredt?
(...és lézerjános ellen indul Lézerfalván. Háhogyne.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez mi?... bajban a haza, ha nincs előre elkészítve valami kopi?
@ornagy50:
Egy balfasz az a szerencsétlen hóbalfasz...
Amúgy kedves "libsisbolsi" kollégák, emlékezzünk arra, hogy talán 2005 körül ez a balfék komolyan kritizálta és helytelenítette I. Orbán módszereit és ténykedését.
Majd mély csend volt körülötte... azután valami papírt mutathattak neki, mert rövidesen ÚJRA lelkes seggnyalóként bukkant fel... csaholt és csóválta.
Érdekes volt, már azt hittem gerincet talál növeszteni, de visszaállt a világ rendje, a szar meg csak szar marad.
@épészmérnök:
Most belenéztem, tényleg jó az összeállítása a 168 órának.
Egy kérdés még mindíg nem világos, hogy a felvett összeg milyen hitel vagy kölcsön.
Az oroszok szerint kereskedelmi hitelről van szó, azt pedig nem vehet fel a magyar állam, csakis államadósságot növelő hitelt.
Akkor hogyan lehet állást foglalni, ha a legalapvetőbb kérdés is tisztázatlan.
Pedig rohadtul nem mindegy, hogy melyik fajtáról van szó.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Figyu, a medián Pakssal kapcsolatos felmérése azért nem azt sugallja, hogy a többség nagyon oda volna értük.

Akik eddig is fideszhívők voltak, most méginkább azok. De a többiek nem annyira lelkesek.

Itt a link (csak tiszta forrásból!)

www.median.hu/object.57f2f4fe-d1cd-4a70-9496-3b4de41e3126.ivy
@Mariann19:
A gerinctelenségnek ára van... forintban is kifejezhető... majd legfeljebb a pénzre, meg a családi elkurvulásra hivatkoznak.
@Evezős: Ő Dávid Ferenc, a VOSZ elnöke.
Ez a pályázati kiírás az évszázad legátlátszóbb és legnagyobb disznósága a tak.szövöknél.
Emlékszel mit mondott ennél az ügynél Fodor?
Azt, hogy a tak.szövök integrációja az évszázad legnagyobb bankrablása.
Nem hittem volna, hogy ezt még fokozni is lehet.
@Mariann19:

"Vagy az orosz, vagy a magyar kormányzat nem mond igazat a paksi atomerőmű bővítéséhez nyújtandó orosz hitelről. Az Orbán-kabinet ugyanis folyamatosan államközi, az orosz fél pedig következetesen kereskedelmi kölcsönről beszél."

nepszava.hu/cikk/1008820-ki-mond-igazat-a-paksi-hitelrol
@Evezős:

Bandó cca. egy éve írt egy nagyon jót a 168órában, amiben leírta az óriási csalódását OV-ben.
Kemény önkritika és kritika volt:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Á, hagyjuk."
Csak egyet. Békesi lászló mondta a minap, hogy az árfolyam 320.- Ft-tól 340.- Ft-ig is felmehet, de ez utóbbi a legrosszabb forgatókönyv,és reméli nem történik meg.
Reméljük, mert akkor nem lesz kikelet nekünk.
@tisztapista:
Így van!
Az összes ilyen szakmát kitanult kint dolgozik in Österreich - legalábbis nálunk, a határ mellett!
Egy vízvezetékszerelő, egy mosógépszerelő, egy lakatos, egy szobafestő sehol... illetve 2-3 hónapra előre ad időpontot, mert KINT DOLGOZNAK AUSZTRIÁBAN!
MIND!
De a lényeg, hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Nem hiszem el...
Már megint süt belőletek az izabellasárga irigység. Ezek a szerencsétlen emberek nyócévig az ínségesség szára, dohos kenyérmorzsáit ették, hát hadd lakjanak már jól végre egyszer ebben a neresztényi árnyékvilágban. Aztán ahogy illik, vonuljanak be egy apátság zárdájába hálát adni a zúrnak a bőségfalatokért.

Tegnap anyai melegség járta át a szívem (pasi létemre azért ez para-, izé unortodoxnormális), amikor egy rövid percig háromszemközt kerültem tegnap a kedves selmicivel a zemegyhíradóban. Heatwave borsóztatta meg a hátam, mert láttam, hogy kedves szóhordozó fogtündérünk ismét eljutotta csőcsere szoláriumba, frissen ondólált hajával és bájos úvéarcával belebúgta a mikrofonba... (tessék kitalálni, hogy mit.)
@tisztapista: és mi van akkor, ha a kitanult szakmád hirtelen Nemzeti lesz és te bizony kimaradsz a kedvezményezettek köréből? hmhm?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nézd meg Vitézy László papát, márcsak százmilliókban értelmezi a számokat, a többi ebihalról nem is érdemes beszélni.
@Mariann19:
Békesi el akarja venni a magyarcsaládoktól az adókedvezményt.
@Bakter:
Ne légy barom, elhányom magam... Minimális szintet azért hozhatnál, erre selmeczizel itt... Rohadék... :D
@Mariann19:
Úgy van! Dávid Ferenc.
Igen, és lám, most is tűr békésen mindenki, ez a jóember meg hiába kiabál ezerrel!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és azokról nem is szóltál, akik (több ezren) az ország keleti feléből költöztek ide, hogy innen ingázzanak a hanyatló, rezsikauszttagadó putris sógorokhoz
@épészmérnök:
Beleraktam a sepenyőkbe Putyint meg a csúti zizét. A magyar és nemzetközi politika által hitelesített mérleg szerint a csúti zizé szavának súlya az egy köbmilliméterben található bolhafingatomok hasonló adatával vetekszik.
Az LMP véleménye Paksról (talán mégsem a fidesz kiskutyája?)

"A javaslat rögzíti a technológiát, ezáltal megköti a magyar kormány kezét. A javaslat nem garantálja a 100 százalékos állami tulajdont, vagyis ma még nem tudjuk, hogy végül kikkel osztozik a magyar állam. Hazai kötelezettségbe tartozik a vízellátás megvalósítása, amibe akár egy dunai vízlépcső is beletartozhat. A javaslat csak 20 évre garantálja a nukleáris hulladék orosz átvételét. A finanszírozás hazai feladat, az orosz fél csak a hitelt adja a beruházáshoz. Külön szerződés rendelkezik a kölcsönről, de most még semmit sem tudni a hitel mértékéről és a kamatokról.

Gyanús, hogy a beterjesztett javaslat olyan mint egy keretszerződés, de minden konkrétumról külön megállapodást kell kötni, amelyek jó eséllyel nem is kerülnek a parlament elé. A kormány egy olyan biankó szerződést akar elfogadtatni az Országgyűléssel, aminek hátterét el akarja titkolni az ország elől. Ez a javaslat egyetlen dologra alkalmas: száz évre orosz atomgyarmattá teszi Magyarországot."
@Orica Középföldi:
Egy éve?
Hát ... irigylem az optimizmusát, hogy egy éve nyíltak fel a szemei ...
De OK, ne legyünk telhetetlenek, legalább felnyíltak .... (csak ne motoszkálna mindig ott a fejemben, hogy vannak, akik időben megkezdik a menekülést a süllyedő hajóról, illetve igyekszenek úgy kommunikálni, hogy aztán azt később sokféleképpen lehessen magyarázni. Nem állítom, hogy Bandó is ilyen, de láttam én már karón varjút ....)
Látom, itt egy kicsit elszabadultak az indulatok néhány, általam kedvelt társunk között, akkor most offolok egy kicsit, oldani próbálván a feszkót.

Hóeséskor szidni szoktam társasházunk garázstulajdonosait, mert csak akkora helyet takarítanak meg, amekkorára ki tudnak állni. Az udvar többi része havas marad, tehát jeges lesz. A kivétel én vagyok mint mustfejű nyugdíjas.
Ma viszont meg kellett állapítanom, hogy mégiscsak rendes ház ez. A postaládámban megtaláltam "A Gyurcsány-koalíció 7 főbűne" c. örökbecsűt. Kapásból indultam vele a lépcsőházi szemeteshez, és mit láttak szemeim? Tele volt ugyanezen nyomdatermék többi példányával. Ha veszem a fáradságot és megszámolom, mind a 45-öt ott találtam volna (bocs, egyet nem, azt a lépcsőn hullajtotta el valaki).
Az élet apró örömei :)
Bocsánat, tudom, hogy ez csak engem érdekel, de mégis meg akartam osztani veletek, vagy csak beszélgetni akartam.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az kajabál akinek ég a háza. Már a leírásomból is rágerjedtél a frissen beretváljára, mi? Valld be, nem szégyen az. De vödör azé legyen kéznél. A fejére.
@Bakter: Az a helyzet, hogy jelenleg jogilag Magyarország miniszterelnöke, és az aláírása ugyanannyit számít egy dokumentumon, mint Putyiné.
@Bakter: Ettől a leírástól most itt minden pasinak lefittyedt. Örülsz?:P
@vitéž munkášőr:
Felénk nincs kiadó lakás, albérlet - minden kiadva, az árak felverve - most éppen a menő üzlet (kapaszkodj meg) a munkásszálló építése!
Több ügyfelem is, akinek van rá mozgatható pénze, még csak nem is lakásokat épít, hanem munkásszállókat, ott fogunk rövidesen bedolgozni, hálózatot építeni.
Van, akinek 2 évre előre van ígérete-foglalása, 50 emberre!
Persze kintre, Ausztriába adja el a munkaerőt, de itt szállásolja el.
Több munkaerő (szerintem emberkereskedő) cég van.
A panelok, lakások azonnal kiadhatóak, a családi házak ára az égben.
Szlovákok, osztrákok is itt vesznek házakat...
@épészmérnök:
A kereskedelmi hitellel az a hézag - nem tudom olvastad-e valahol, ha igen bocs, hogy írom -
hogy azt csak az MVM veheti fel, mmivel az állam nem gazdálkodó szervezet.
Viszont ha az MVM lesz az alany, majdan az áram árában el kell számolni az amortizációt, ami kétszer magasabb fajlagos árat jelentene, melyet nem akar a kormány.
Ezt az eu sem engedi, mert ha úgy lenne, hogy az árban nem lenne benne az értékcsökkenés, mint a beruházás megtérülésének tényezője, az eu ezt állami támogatásnak tekintené.
Orbánnak viszont csakis államadósságot növelő hitelt lehet felvenni, ez viszont megint zűrös, mert az eu kötelezővé akarja 60% alá vinni a tagállamok adósságát.
Korlát, korlát hátán, és ez csak a pénzügyi gond.
A műszaki részeket te tudod, sajnos én ahhoz nem értek.
@vitéž munkášőr:
Hetente(!!!) jön beiratkozni a suliba legalább egy új gyerek, valahonnan az ország túlfeléről... néha sajnálom őket, mert aztán van olyan is, hogy pár hónap múlva visszamennek: elfogy a pénz, nem bírják fizetni itt az albérletet(venni esélyük sincsen), munkát nem találnak. A múlt héten ment vissza egy srác éppen a tanítványaim közül, sajnálom, mert értelmes, rendes gyerek volt, de sem apu, sem anyu nem talált munkát ...szeptemberben jöttek. :-(
Most láttam a Facebook-on:

"Ha Orbán lett volna Napóleon, akkor a Waterloo-i csata sikerként lett volna elkönyvelve."

Kitől származik az aranyköpés? Hármat találhattok.
Fúrja az oldalamat, mondja már meg valaki, milyen az a "mustfejű nyugdíjas"?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Mint már többször írtam, el-elkapok jeleneteket a zemegyhíradóból. Ezek komolyan azt hiszik, hogy amit abban hoznak nap mint nap, az beválik és nem lesz kontraproduktív? Bár amikor rákászfülöp fejit meglátom, kinézem belőlük: szerintük beválik. Mintha a Saskabaré szerzőinek szellemi morzsáit olvasnák fel, de azokat, amiket a fenti szerzők bemutatásra bármilyen médiumban alkalmatlannak találtak, azért lobotómiával még a saját agyukból is kitöröltek. A zemegy meg lehozza őket. Tényleg nem túlzás, minden második mondatukban szerepel gyufe neve.
@Bakter:
Perverz Bakter... persze akinek a mozdony füstje is illatos nuni... :D
@épészmérnök:
Osztrák (ez errefelé a közkeletű nevük az osztrákoknak, de ne kérdezd meg, miért, én már csak átvettem. Valami helyi folklór ...:-)
@Bakter:
Ne haragudj, de hogy mondhatsz ilyet. Békesinek erre nincs és nem is lesz jogosultsága, nincsenek is ilyen jellegű ambiciói.
Egyébként félelmetes ez a kormányzati jólértesültség, amikor a szóvivői mondják el taxatíve, hogy miket akar az ellenzék elvenni, vagy mivel akarja tovább terhelni a lakosságot.
Szerintem még az ellenzék meg sem egyezett ebben, de a Fidesz már tudja. Röhej.
@Mariann19: Jól értem?

Kereskedelmi hitelt az állam nem vehet fel, csak állami vállalat. Tehát, ha felvesszük a hitelt, akkor azt a Magyar Villamos Művek, mint (jelenleg) állami tulajdonú vállalat veszi fel?

Államközi hitelt pedig, ha jól értem, azért nem lehet felvenni, mert növeli az államadósságot?

Nem egyszerű téma.
@Sir Bates dö Hól: Nincs semmi baj, de tök hülyén néz már ki, hogy állandóan csak egymást basztatjuk. Lehet tahótlanítlak és akkor elkerülhetjük ezt a jövőben. :)
@épészmérnök:
Egyes időkben vagy társadalmak esetében ezt a hibát (vagy bűnt) úgy orvosolnák, hogy még a tanárt is deportálnák, aki megtanította írni.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mert libajnaista puha pöcsök vagytok. Egy igazi nerman-nek már a leírástól is úgy meredezik, mint az én szabdra állított sorompóm, amikor nem jön csúti gyors.
@Mariann19:
Most pontosan az történt, ami a "nagypályán". Hat oldalon próbálod megmagyarázni az én rövid, pár szavas állításom tartalmának abszurditását. Az egész rohadó narancskommunikáció erre épül már a "konstruktív ellenzéki" idejük óta: minél rövidebb odamondások, amiket a gyök kettő mínusz 76465714641 bittel rendelkező vadbarom is felfog. Próbálj harcolni hosszú, logikus levezetésekkel az ő tőmondatos állításaikkal szemben. A mai felgyorsult, másodpercre vágott médiában ez nem megy. A frappáns, szintén tőmondatos visszavágásokra jószerével egyetlen ellenzéki politikus képes. Ezért is emlegetik folyton, minél negatívabb összefüggésben a nevét.
@Mariann19:
Drága!
Amennyi volt titkosszolgálati munkatárs (pláne "régi rendszerben végzett") dolgozik nekik, min tetszik csodálkozni?
A kérdés, hogy kit nem hallgatnak le, kit nem ellenőriznek?
Az információáramlás titka sokkal egyszerűbb...
@Bakter:
Ittene:

"Kocsis Máté: Jöhet egy negyedik rezsicsökkentés is"
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"akkor ha fagy boldogan fogsz seggre esni?:) "

Nem, csak a nagyon okos autósok csúszkálnak a jégen, gyalog ki lehet kerülni. Én meg ritkán autózom :)
@nincs_itt:
A 20%os korrupcios rabatt 2004-ben volt, az MSzP alatt. Nem tetszett figyelmesen olvasni az atlatszo cikket??
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nu,
ha eztetett Józsi Bátyánk megérte vóna,bizti,hogy ambruskirit követett volna el !
Bocsi.HARA:)
Ezúton csatlakoznék a Főnökhöz és gratulálnék a KSH-nak, minden 10-30%-kall többe kerül mint tavaly ilyenkor, az infláció pedig 2%. Csak így tovább KSH!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sajnos nem kell kapaszkodnom. a nernyik idiótákat kéne egy kicsit buszoztatni a Körmend - Güssing - Szombathely - Oberwart - Kőszeg - Oberpullendorf - Sopron - Eisenstadt útvonalon. minden állomásnál jól felpofozni őket, hogy a tufa fejük fogja a differenciát
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "2-3 hónapra előre ad időpontot, mert KINT DOLGOZNAK AUSZTRIÁBAN!
MIND!
De a lényeg, hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!"

Magyarország nem tanult szakmát, az emberek tanultak. És az emberek jobban teljesítenek, ha jól látom. Ausztriában csak nem a patásorbán intézi nekik a munkát...
@Bakter: "minél rövidebb odamondások, amiket a gyök kettő mínusz 76465714641 bittel rendelkező vadbarom is felfog."

A helyzet rosszabb! A rövid odamondásaik jelentős része egyszerűen értelmetlen. Ez egy bevett marketinges fogás, amelyet az NLP-ben (neurolingvisztikus programozás) "törlés"-nek neveznek. A mondat egy részét törlik, ezért a befogadó agya igyekszik értelmet tulajdonítani az állításnak, és bármit beleképzel. Nyilvánvalóan olyasmit, ami nincs ott.

Példa: "Mert megérdemled!" (Ki érdemel meg? Mit? Miért? Nem mondja meg a marketinges, majd te kiegészíted.)
@Evezős:
"Na, Nagybandó ...ebből is hova lett az orbánszeretet ...? Emlékszem rá, hogy régebben másképpen beszélt ő is."

Néhány éve már felébredt, a 168 órában szoktam találkozni ébresztőnek szánt írásaival.
Most nem tudtam megnézni, csak a végét láttam. Hol akar indulni?
@VT Man: Most, mivel a kincstár pénze gyakorlatilag magánpénztár, valóban nincs értelme korrupcióról beszélni. Az állam az Övék, akiket nem nevezünk nevükön ugye.
@VT Man:
Ööööö... Mr.20% neve miért ez?
Állítólag (rosszindulatú amerikai diplomaták a volt alpolgármesterrel történt beszélgetés után azt mondták) egy ideig csak Mr.10% volt... Na, ja az infláció...
@vitéž munkášőr: "és mi van akkor, ha a kitanult szakmád hirtelen Nemzeti lesz és te bizony kimaradsz a kedvezményezettek köréből? hmhm?"

Trafikosnak tanultál, vagy játékgépesnek, hogy ily nagy fájdalmat öntesz a világra? Sajnálom, hogy tőlem tudod meg, de ezek nem szakmák. Lifelong lörning van, dobhatsz újra.
@Evezős: azért az se smafu, hogy kilátástalanságukban szerencsétlenek ilyen kalandokba bocsátkoznak... :-(
@Bakter:
Ha még is jönne, tudod mi a kötelességed, ugye?
Aláváltasz!
@épészmérnök:
Gondoltam, hogy nem ők találták ki, és megvan ennek a tudományos vagy marketingtechnológiai alapja. A lényeg marad, lehetetlen ellene védekezni.
@tisztapista:
Nos - ellentétben veled - jó párat ismerek onnan.
A pénzért is mentek, de... leginkább azért, mert idehaza nem tudták a megemelkedd adók és egyebek után fizetni az embereiket, a járulékokat és hát ugye a fizetőképes kereset meg visszaesett, mert jobban teljesítünk, több pénz maradt az embereknél...
Segíthetek még, vagy összerakod?
Te elővetted egy közüzemi számládat 2009-ből? Állítólag akkor válság volt...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hát őrizője vagyok én az tagának?... én valék ellenben:-)
@tisztapista: hú de gecinagy arcod van buzikám. kőshitnyik faszparaszt fideszes dumától cseng a fülem. megnéznélek 3 műszak mellett lájflonglörningölni te szar. dobtam
@Mariann19: azért mintha dávidot ez a rezsim csak a takszöv-einstand óta zavarná ennyire, éppen úgy, mint demján nevezetű gazdáját... előtte egész jól megvolt... (természetesen igaza van, csak a kronológia miatt jegyeztem ezt meg)
@Knósszosz:
De csak közvetlenül a viadukt előtt. Alapos vagyok.
@Mariann19:
A sötét kampány része.
Ha 100-ból harminc barom beveszi, az is eredmény.

Két apró, szombaton meló, lovastanya. Beszélgetek a lovászfiúval erről-arról (mennyi a bér, milyen a meló stb...) 70 ezer nettó(!) 12 óra a legkevesebb és ez nyáron még több. Mondom: ez a rendszer egy szar és az ország a béka segge alatt. Erre: " dehá' mosmá sokkal jobb, mint négy évvel ezelőtt" - mondja a cigány srác. Most ennek mit lehet mondani?

Ma: oktatási intézmény, a nevét fedje jótékony homály...
Beszélgetek a pedagógussal (kettesben voltunk), mondom ez a gép kuka, nem érdemes piszkálni, vegyenek újat.
-???
Kérdezem, mi ez a sok kérdőjel. Aszongya: "Újat, ne vicceljen, múlt héten indoklást kellett írnunk a KLIK-nek, hogy mi a frászért kell nekünk táblakréta!?"

A rózsika nénnye az egész nerrel jobban... tehetné azt, amit javasolnék nekijek.
@Knósszosz: és akkor megnéznénk a szar a csonkavágányon című vasutasfilmet:)
@MikeBoy:
Baszki, én már mindent elhiszek ebben a zországban...
Ha egy szép napon "Alien" zűrhajó száll le és a Parlament szürkeállományát kezdi fosztogatni, még azt is...
@Bakter:
Ilyen fontos melót csak precízen!-:D
@Sir Bates dö Hól:
Mi van? Megkérte a kezed a novícia??? :D Hadröhögjünk...
@Bakter:
" Ezek komolyan azt hiszik, hogy amit abban hoznak nap mint nap, az beválik és nem lesz kontraproduktív? "

Tartok tőle, hogy nem lesz az. Nem tudok abban bízni, hogy a mi házunk példája általános. Kisváros, társasház, még a mustfejű nyuggerek is a neten lógnak, és nem csak receptvadászat és a celebek életének kutatása céljából. De ebben a városban választották meg a "Hugyoslaci" néven elhíresült iskolaigazgatót kétszer egymás után polginak és ogy képviselőnek, és most is őt indítja a Fidesz. Borítékolom, hogy megválasztják.
Nagy az isten állatkertje.
@épészmérnök:
Jól érted. A kereskedelmi hitelt nem veheti fel.
Államadósságot növelő hitelt felvehet, de ez egyrészt politikailag sem oké Orbánnak, másrészt az eu a közeljövőben bevezeti azt a szabályt, hogy a 60% feletti adósságnak 80%-ig 1%-kal, a 80% felettinek 2%-kal kötelező csökkenteni az államadósságot.
Kutyaszorító helyzet, szerintem csak az államadósságot növelő hitelt kéne felvenni, mert minden más megoldás súlyos szankciókkal jár.
@OPHELIA:
Ha rosszul sül el, akkor meg a szigorúan őrzött bakterokat.
@épészmérnök:
"Fúrja az oldalamat, mondja már meg valaki, milyen az a "mustfejű nyugdíjas"? "

Én nem tudom, de itt valakitől (hadd ne keressem vissza, majd jelentkezik a szerző) "elhangzott" ez a jelző, nekem meg megtetszett, hát palizálom :)
@Bakter:
Ebben van nagy igazságod. Az ellenzékben egyetlen ember van, aki képes csipőből riposztozni. Félnek is tőle, mindíg ő van a fókuszban. Figyeled?
A világ már megint ellenünk:
"Ha a forint nem tér gyorsan magához, minden import élelmiszer drágulni fog. A szlovák, lengyel és német tejesek már jelezték, hogy nem sokáig tudják tartani az eddigi áraikat."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hőő!-:)
Borom, haver hozta Tarcalról, faterjáéknak ott van szőlőjük.
Marha finom! De ezt nem lehet... mert két pohár és... szóval óvatosan. Testes száraz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ahhoz kellene szürkeállomány is, nem? :)))

Egyébként meg a hülyeség kiszámítható.
A EUR/Ft 314 most éppen.
330 felett be kell avatkozni.
Tehát ott kell elkezdened shortolni ez eurót és szüret. Várhatsz 340-ig is.
Legyen már hasznunk ezekből a bamba hülyékből! :)

Egy dologra ügyelj csak:
Ha most a kormányból valaki bejelenti, hogy az IMF-hez fordulunk, akkor armageddon lesz!
@VT Man: Mr 20%, alias Kósa az is a MSZP alatt van?
@Bakter: komment onnan:

"Figyelj Öcsém !

Az én seggem mellett sem áll rendőr,csak előtte moss fogat !"

XDDDDDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Az információáramlás titka sokkal egyszerűbb."
Itt nem az áramlás a sanda ügy, hanem a tartalma.
Hallgatnád ebédidőben a Kossuth rádiót...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Zseniális mondat a Vadászat a Vörös októberre című filmből:
"Politikus vagyok, tehát lopok, csalok, hazudok. Miközben a kisdedeket simogatom, ellopom a nyalókájukat."
Valóban, sajnos ez az ország tele van a fityesz simogatta kisdedekkel. Akik még hisztiznek is a simogatásért.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: az én értelmezésemben leginkább tintás. majd @Evezős megerősíti, ha tényleg
@tisztapista: Pistám, hol? Háccsó Hátasztánban???
Mondd, te ismered az adókat, terheket, adminisztrációt arrafelé?
Ember, akinek van használható szakmája/diplomája, nyelvtudása, némi bátorsága, az már elhagyta azt az országot. Ugyanis, Ausztriában, Angliában, Németországban, Svájcban stb, heti 40 órai munkából eltartja a családját, jól, európai nívón, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a holnap miatt. Mert NEM jön egy újabb garnitúra marha(politikus) és keresztbe veri az addigi munkáját.
@Bakter: a csúti a plüssállatot vitte volna a szakonyi oviból. de a rafkós vend kölök nem adta:

youtu.be/BnW18o5xWvw
@Sir Bates dö Hól:
Szia Sir!
Sokszor hallottam Dávid Ferencet nyilatkozni, általában a vállalkozók és a kormány közötti tárgyalásokról számolt be.
Gazdaságilag jól felkészültnek tűnt, nyilván a vállalkozások érdekeit védte bér- és adóügyekben, de elég konstruktív ember benyomását keltette, és nemcsak elméleti szakemberként jeleskedett, hanem életszerű véleményekkel rukkolt ki.
Azt viszont nem tudtam összehozni, hogy hogyan került a tak.szövök bűvkörébe, mert a pénzügyi szektor az én tapasztalatom szerint nem kötődött szorosan a vállalkozásokhoz.
@Knósszosz:
Nőben annyira nem jó... :D

@MikeBoy:
Te, én anno Kósa&Szájtátó páros első röffenése előtt azonnal átváltottam minden családi megtakarítást € és $ alapra. Asszony akkor lehülyézett, volt egy kis ajtócsapkodás, de folyamatosan csendesült azóta...
Ma már félisten vagyok! :)
@tisztapista: Pityúúúú, bakker, te aztán olyan kemény vagy, mint Tarzan talpa, gecc!!
Minek tanuljon lájflang bárki ott? Hm?
Holnap a hasára üt - jelenleg - a Duce Bonsai, és huss, megváltozik a teljes gazdasági környezet, mert valami adóval/törvény módosítással/előírással, megint, agyonbaxxa!
Akkor kezded előröl a tanulást? Istenem, neked ez VAN, vagy úgy töltik beléd?
@nincs_itt: van még egy fontos momentum: amit írsz az szimplán nyelvtudással is megy. a "legalantasabb" (legális) munkákat végezve sem kerülsz kilátástalan helyzetbe
"A magyar fiatalokat nyomasztja a munkanélküliség, a létbizonytalanság, a pénztelenség. Úgy látják, a gazdasági helyzet romlott, és a többségük szerint nem is lesz jobb."

Rohadt, hálátlan kölkök. Egy hónap szobafogság mindnek, napi 18 órában a nagyő beszédeinek hallgatásával. Hiszen épp most mondta, hogy "lelkesítő" a foglalkoztatottság helyzete. Piszok válogatós tacskók, hát nektek semmi sem jó, a közmunka helyett máris mind celebsztárok akartok lenni és milliókat keresni.
@nincs_itt: meg mi a ráknak? hogy hízlalja a diplomás munkanélküliek táborát? vagy adminisztrálgasson és excelezzen amihez egy sima érettségi is elég lenne? de a magas lovat már üli a jaffás lóbuzi
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Nos - ellentétben veled - jó párat ismerek onnan."

Ja. Én itt a budapesti gettóba zárva nem is látok semmit, nem is hallok semmit, ami nem itt történik. Ellentétben saját magammal, nekem vannak soproni ismerőseim, akik kint dolgoznak, és képbe hoztak az ottani lakáshelyzettel kapcsolatban is. Igen, van a Nyírségből áttelepült ismerős család is ott. Magánvélemény: ha én ott laknék egy órányira Bécstől, akkor én sem keletre kacsingatnék.

"Segíthetek még, vagy összerakod?"

Összeraktam hát. Gyümölcsoltó Gyurcsány és Bőséggyártó Bajnai alatt még a nap is szebben sütött, az embereknek milliós megtakarításaik voltak, de a patásorbán eljövetelekor beborult az ég, és leesett az életszínvonal.

Ha ezt megkajálnám, akkor tényleg szembeköpném az összes barátomat és ismerősömet, akik nagyon jól tudják, hogy a 2008-2010-es időszak továbbgyűrűző hatásai miatt szívtak 2010 után is, és nem a patásorbán vette el a festői munkahelyeiket.

2010-ig dőltek a megrendelések, és utána álltak le az emberek a vízszereltetéssel?
Ugyanmár. Láriferi. Ment szépen lefelé a gazdaság, és 2010-11 körül érte el sokak számára a tarthatatlan szintet. Az okok a világgazdaság állapotára, és a 2002-2008 közötti pazarlásokra vezethetők vissza.
@vitéž munkášőr: stimmt, de feltételezem, hogy ha a nyelvtudás megvan, akkor már van mellé egy kis szakma, diploma, miazmás...
Szóval, ha kitoloja fiatal a bringát, mongyuk német nyelvterületre, beszéli a nyelvet, akkor szinte elugrani sem tud a meló elől - pici túlzás - de ha szakmája van, a pincértől a mérnökig, bármi, akkor menthetetlenül dolgozni fog, mégpedig FIZETÉSÉRT, NEM alamizsnáért... A magyar átlagbér cirka 6-700 EUR, ha nem keresi meg a kétszeresét, a "alantas" munkával - ilyen nincs, CSAK MUNKA létezik számomra - akkor olyan hülye, mint a Viktor!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja, te nem látod... csak jelezte, hogy erősen gondolkodik azon a tahótlanításomon:-)
@tisztapista: Eccerűbb lett volna, ha annyit pötyögsz: emúttnyóccév
De megértem, ha karakterre fizetnek...
@tisztapista: ezt rövidebben is tudom (átutalod a gempát?): emúttnyóccév. na húzz a picsába!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tehát Kósa meg a többiek akaratlanul is így tettek jót a libidódnak!
Ezek után nem értem, mi a gondod velük...? ;)
@nincs_itt: "Akkor kezded előröl a tanulást?"

Kezdhetem hát, ettől szép az élet. Tudod van néhány tag akit ismerek, és Moszkvában végeztek mérnökként. A barmoknak újra kellett tanulniuk a rendszerváltás után mindent, mert a piacgazdaságban már nem működött a tudásuk, más lett a fizika, és a számok sem működtek már úgy mint rég.

Ja, nem, semmit nem tanultak újra. Ma is az 1980-ban szerzett diplomájukból élnek, jól. Mert ők tudják - amit te nem - hogy vannak rendszerfüggetlen szakmák.
@Sir Bates dö Hól: erősen, bizony. mert, hogy akkor nem lesz beszélgető patnere:)
@nincs_itt: a medián átlagbér cca. 350€. egy gyári melós alsó hangon 1200€-t kap. Ausztriában 14x
@Knósszosz:
Knósszi! Sajnos ma én döbbentem le, mert beszéltem egy elsős egyetemista lánnyal, tudod, olyan középosztálybeli családból való.
Úgy jár egyetemre, hogy dolgozik este rendes alkalmazottként. A munkáltatója úgy osztja be, hogy napközben az egyetemen tanul.
Gondold el, hogy egyébként eltartják, de a tandíjat nem tudnák fizetni a szülők.
Mert a kormány a felére csökkentette a felsőoktatás finanszírozását.
A lovászfiú helyzete a 30-as évek béreseinek körülményeihez hasonlít, és ebben az a szomorú, hogy a gyerekeinek sem lesz jobb sorsa, mert a szegénység öröklődik.
Ez az élet maga, és azt nem értem, hogy az agyakban lévő homályt ezek az életközeli tapasztalatok sem oszlatják el?
Sötét nemzet vagyunk.
@tisztapista:
Ja, értem... tényleg ne erőltessük, ha ennyi esett le csak belőle, akkor ez nem a te műfajod, inkább menj CÖF-ös békemenetre! :)
Előtte is sokan melóztak kint, előtte is tele volt a töke mindenkinek azzal a balfasz politikai és gazdaságilag impotens bagázzsal IS, de mára sokkal durvább a helyzet, mint a 2008-2009 körüli állapotoknál.
Felénk nincs építkezésekhez melós, az ország másik feléből hozzák a "gépsort", munkásszállásokon élnek, mert az itteniek mind kint dolgoznak. Ez 3 éve még nem volt...
Én innen dumálok, nem elbeszélésekből tudom, hanem naponta megélem.
Nem tudtunk felvenni melóst, műszerészt, mert hülye lenne bárki ilyen állapotok mellett idetelepülni, hisz az általunk is adható (és normál) MELÓS BÉRBŐL lehetetlen kigazdálkodnia a lakhatás és megélhetés költségét manapság.
Megéri hinned a tényekkel szemben, hátha leesik egy kis trafikmutyi, vagy hasonló neked is.

@Sir Bates dö Hól:
Ideje! :D
A pöcsért küzdesz? Nyomd ki magad...
@tisztapista:
" rendszerfüggetlen szakmák. "
Okleveles seggnyaló.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ebben történetesen egyet értünk, mindenki rohadjon meg, akinek ebben része volt!
Mindenki!
66 év... de nem csodálkozom, ezen a politikai szeméttelepen semminek sincs értéke, csak a lopás amit magas államit állami kitüntetéssel jutalmaznak.
A MALÉV sok mindenben úttörő volt, maga az orosz Tupoljev gyár ismerte el azt a forradalmi újítást amit Fülöp doktor vetett föl, hogy ugyan legyen már három személyes a cockpit és ne öt. Öt ember-öt hibaforrás... ebből lett a 154/B típus, ami ICAO III... tudod, ha érdekel.

Szóval az összes görény: kazán!
@MikeBoy:
Nekem? Ugyan, engem max egy kellően harapós medika tud feltüzelni... :D
Azért erről is jó tudni.

A Fidesz és az MSZP ismét nagykoalícióban védte a visszaéléseket, amikor lesöpörte az alábbi törvényjavaslatot.

„Nem lehet párt alapítója és tisztségviselője, aki korábban olyan párt alapítója vagy а pártot érintő vagyoni kérdésekben döntési jogkörrel rendelkező tisztségviselője volt, amelynek az állammal szemben állami támogatás igénybevételével kapcsolatosan vagy állami forrású hitelfelvétel eredményeként tartozása áll fenn, ezen tartozás fennállásának időpontjáig”

alfahir.hu/a_fidesz_es_az_mszp_nagykoalicioban_vedte_meg_az_szdsz_t
@Mariann19: mindig demján embere volt... most azért sírnak valójában, mert ellopják tőlük a koncot... naiv vagy, ha azt hiszed a legcsekélyebb mértékben is érdekli őket a jogbiztonság hiánya, amennyiben az az ő érdekeiket nem sérti, vagy akár a kisbetétesek érdeke... ezek egy forintot nem kerestek "piacgazdasági" alapon... csak most éppen a bré rossz oldalára kerültek, ám akkor is az elmúlt negyedszázad archetipusai...
@Knósszosz:
Ja, és valaki itt írta a napokban, hogy a pedagógus Ausztriába megy krétáért, mert olcsóbb és jobb a minősége.
A szomszédom lánya angol tanárnő, az éjszakába szerkeszti a feladatlapokat és a saját költségén készít fénymásolatokat az osztályoknak évek óta.
Meddig mehet ez?
@Orica Középföldi:
Tudom, hogy ezt a verset sokan ismerik, de mégis...
Jó éjt, üdítő álmokat!

Ady Endre: Rohanunk a forradalomba

Utólszor raktak katonákat,
Pandúrt s vérebeket nyakunkba:
Végig-kacag vidám testünkön
Győzedelmes tervünk: a Munka.
Mi megmunkáltuk, hajh, jól a lelkek,
Rabságok, sebek, búk és keservek
Izzadtságos, rossz, magyar földjét
S ha most támadunk, le nem vernek.

A csúf Halált itt vetették el
Soha-soha ki-nem-kelésre
És ma mégis a Duna-tájon
Legbujább a harag vetése
S itt liheg a Halál virradatban,
Mint szabadulás hite a rabban,
Ez a legkülömb élet-sejtő
Ma nálunk jár-kél legvigabban.

Néztek bármerre, sorsot láttok
És isteni robbantó kedvet,
Élettel-kináltak aggódnak
S buta haldoklók lelkesednek:
Nép készül az ó selejtes bűnre
S mielőtt a régi mód letünne,
Már összefogva az új itt áll
Glóriásan és fölkészülve.

Minden a Sorsé, szeressétek,
Őt is, a vad, geszti bolondot,
A gyujtogató, csóvás embert,
Úrnak, magyarnak egyként rongyot.
Mert ő is az Idők kiküldöttje
S gyujtogat, hogy hadd hamvadjon össze
Hunnia úri trágyadombja,
Ez a világnak nem közösse.

Bécs, babona, gróf-gőg, irigység,
Keletiség, zsandár, alázat,
Egy Isten se tudná lefogni
Ereinkben ma már a lázat.
Ma még tán egymást összetévesztjük,
Holnap egy leszünk, észre se vesszük.
Ölés s tisztítás vágya gyúlt itt,
Tegyünk a tűzre, ébresztgessük.

Hallgassátok az esték zümjét
S friss sóhaját a reggeleknek:
Budapestnek futós uccáin
S falvak csöndjén dühök remegnek.
Süpped a föld, ha súlyosat hágunk,
Olyat látunk, amit sohse láttunk:
Oldódik a nyári melegben
Fagyos, keserves, magyar átkunk.

Eljött hát végre a pusztánkba
Isten szent küldöttje: a Sátán.
Szüzek voltunk a forradalmak
Magas, piros, hős nászi-ágyán.
De bőrünk alól kisüt lobogva
Már vérünk, e bús, mindeddig lomha.
Csönd van, mintha nem is rezzennénk
S rohanunk a forradalomba.

.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Harapós?
Úgy érted, hogy azt akarod, hogy leharapja!??
Nem semmi... ;)
@Knósszosz: Egyetértünk. Dögöljen meg az összes, aki ezt a nagy múltú és értékes céget szétbaszta. Épp hallgattam egy beszélgetést, ahol elmondták, nagyon sok magyar pilóta pld. Kínában kénytelen dolgozni. :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Nem tudtunk felvenni melóst, műszerészt, mert hülye lenne bárki ilyen állapotok mellett idetelepülni, hisz az általunk is adható (és normál) MELÓS BÉRBŐL lehetetlen kigazdálkodnia a lakhatás és megélhetés költségét manapság."

Akkor nem vagytok versenyképesek, bocs. A MELÓS BÉRETEK szintje pedig nyilván az Orbán hibája. Továbbá ő emelte meg a lakhatás és megélhetés költségét is. Mesélj, hogyan?

"Megéri hinned a tényekkel szemben, hátha leesik egy kis trafikmutyi, vagy hasonló neked is. "

Nem a tényekről beszélgetünk, hanem az OKOKRÓL.
@MikeBoy:
Figyu, sokat kell még tanulnod... de ebben a libsibolsi közegben még megront valamelyik! :D
Nem részletezem, de a "harapós lányok" nem leharapják, csak körbe...
Ha nem érted, úgyis mindegy!
@dr. jenőke (jenőke):
Elmész ám te a francba!
Gyerek még az idő, erre jössz ezzel... SEMMI'DÓGÓD? :)
@tisztapista: jelenleg LLS -van. Life Long Sucking.
De ha akarsz, beszélj róla.
Közben meséld el azt is, hogy miért közmunkások dolgoznak a parlamenti könyvtárban és irattárban. S hol van az a tízezer betöltetlen munkahely, amiről a vezér hazudozott.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Körülmetélés foggal??
Megáll az eszem!! ;)
@tisztapista: Pedig a tényekről sem árt megfeledkezni. De mindig csíptem a tényrezisztens vitapartnereket.
@Sir Bates dö Hól:
Nem tudom a szerepvállalásának az okát, de a mai helyzetértékelése megdöbbentő volt.
A pályázat körülményeit kormányhatározottal ellentétesen határozták meg azok, akik rá akarják tenni a kezüket a tak.szövökre, melyek a kitalált mód miatt kizáródnak a pályázatból.
Az egész eljárás azt bizonyítja, hogy a gazdasági hatalmak képesek a kormány felett is törvénysértő módon intézkedni.
Úgy néz ki, hogy ez a harc a gazdasági erőfölényt jelzi, és meglátod, maga alá gyűri a kormányt is.
@tisztapista:
"2010-ig dőltek a megrendelések, és utána álltak le az emberek a vízszereltetéssel?" - mondád/kérdéd...?

Szolgáltatásban dolgozom és rengeteg ismerősöm szintén. Vizes-gázos-festő-mittudomén.
Négy év alatt hatalmasat csökkent a megrendelt meló állomány. A te információid honnan származnak? Mailben kapod a központból, mint közmunkás bérért terjesztendő süket dumát, vagy csak simán magadtól vagy hülye?

Nem értem a troll fajtátokat, a baromságaitokat lehet terjeszteni egy bögrecsárdában, meg magas IQ-átlagú (40-42) gyűléseken, de pont itt miért próbálkoztok?
Rendre seggbe vagytok rúgva, az önbecsülésetek ennyire gyök nulla, vagy a fennséges segg ennyire édes, hogy magatok jártok pofonokért?

Marha..
@tisztapista: ÓÓÓÓ, miket nem mondol...
Szegény tanulatlan barátom, hagyd a rencer fényezését, nincs értelme.
Tudod, aki az 1980-ban megszerzett diplomájából él, nem tanul tovább, az olyan jól nem élhet...
@tisztapista:
Te, halvány lövésed van, hogy mennyibe kerül felénk, meg mondjuk Szabolcsban egy családi ház, vagy albérlet?
Tényleg hagyjuk, te nem itt élsz, hanem valami NERálomvilágban!
Ki kéne menned az utcára és EMBEREKKEL beszélned, nem a kormánypropagandát hallgatnod.
A cocik elbaszarintott kormányzása után ennyire elqrni a gazdaságot, az már végül is művészet.
Persze ha Simicska féle leosztásoknál dolgozol, akkor faca világ van...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Felénk nincs építkezésekhez melós, az ország másik feléből hozzák a "gépsort", munkásszállásokon élnek, mert az itteniek mind kint dolgoznak. Ez 3 éve még nem volt... "

Az építőipart (azt a körbetartozós, alvállalkozót ki nem fizetős, cigánykodós, minőség nélküli sz*rrakást) pedig az olcsó frankhitelek tartották fenn. Ezt mindenki tudja. Kellett két év a válság után, hogy teljesen kifulladjon a sok wannabe lakóparképítő "vállalkozó".

Ezek a fingfejek - és itt a mai építőipari cégekre gondolok, ismerek vagy egy tucatot belülről - azt sem tudják, hogy mennyi pénzük marad a megbízásból, mennek előre tervek nélkül, koncepció nélkül, mert a főnök tud pénzt számolni, meg jattolni a helyi önkormányzat embereinek a zsíros melóért. Aztán 5-8 alvállalkozó segítségével kiszedik a pénzt, és ha véletlenül ráakad a NAV a lánc végén lévő vállalkozásra, akkor az megszűnik nyom nélkül.

Ehhez képest a Közgép az maga a magyar Strabag. Legalább számításokat végeznek, hogy mennyiért dolgoznak...
@GeoCracker: az LLS-t engedelmeddel smitelném ;-)
@MikeBoy:
Várjá'má... hűűűű... megnéztem, megnyugodtam... nem.
Nyalni nyalták már, mint a nyalókát, cuppogtak is rajta, de nem akart elfogyni! :)
nem politikai ügy felcsút sem

hanem

köztörvényes BŰNÜGY

előre szövetkezve mafia bűncselekményekkel kifosztott ország...

ez nem politikai kérdés...
@Knósszosz:
Az építőiparban ugyebár jópár szakma képviselteti magát. Milyen faszán is áll 2010 óta ez az ágazat.
Tudom, gyufe ellopta a malteroskanalat. Bajnai meg a fandlit. Brüsszel pedig betiltotta a oltottmeszet.
@Mariann19:
Az ilyen gané rendszerek törvényszerűen szétrobbannak előbb utóbb, csak nekünk magyaroknak mindig az utóbb van... sajnos.

Nem tudom, de a pedagógusok félnek, ez tény, mert nem tudják ki az a két NER spicli görény, aki a tantestületben jelent...
Van ismerősöm a területen, nem mernek már egymás között sem állást foglalni arról például, hogy szeptember óta nem kaptak kék golyóstollat(!!), pedig ötször kérték az intézményfenntartótól.

Hol élünk??
@nincs_itt: "Tudod, aki az 1980-ban megszerzett diplomájából él, nem tanul tovább, az olyan jól nem élhet..."

Ezt a kommentet csak egy szemellenzős korlátolt, fotelszakértő írhatta. Nem szerettelek volna ilyennel azonosítani, de annyira távol van a véleményed és a valóság.

Utolsó esélyként: írsz legalább egy indokot, hogy egy Moszkvában, 1980-ban diplomázott mérnök miért nem élhet "olyan jól"?
@tisztapista:
"az olcsó frankhitelek tartották fenn"

Ha olcsó, akkor miért kell menteni?
@Bakter:
Olyan faszán, hogy a harminc éve vállalkozó (egykori kisiparos) barátom, munka nélkül vakargattya otthon.

A többi ótvar süket duma, az építőipari ágazat statisztikája csak a retkes stadionok miatt lett jobb. Ez is egyszeri, mint amikor ellopták a MANYUP lóvét. Aztán??
Költői a kérdés, te is tudod.
@GeoCracker: "Közben meséld el azt is, hogy miért közmunkások dolgoznak a parlamenti könyvtárban és irattárban."

Őszinte válasz: nem tudom. Tippem azért van. Szerintem arra a munkakörre nem kell 5 éves bölcsészképzés, meg büfé-könyvtár szakos diploma.

"S hol van az a tízezer betöltetlen munkahely, amiről a vezér hazudozott."

Az sem tudom. A vezér hazudott, persze, mindenki ezt teszi a politikában. Ettől még lehetnek jó döntései. És akkor leírom, hogy ne legyen félreértés: Orbán sok dologban hazudik, csúsztat, torzít. Ennek ellenére rá fogok szavazni áprilisban.
@tisztapista:
Gyufe nem ezért lett közellenség, mert reggel-délbe-este hazudott? De ha csúti teszi, akkor az bocsánatos.
Sorold a jó döntéseit.
@tisztapista: Na akkor, drága fidióta barátom, onnan Háccsó Hátasztánból, mesélnéd el nekem, hogy miért is vagyok szemellenzős, meg korlátolt, meg fotelszakértő?
Te feszegeted a diplomák időtállóságát, de halkan merem csak megkérdezni, hogy egy hegesztő mérnök, aki 1980-ban diplomázott, ugyan miből éldegél, abban az iparral meglehetősen gyéren súlytott országban?! Esetleg egy gépész, aki erőművi berendezésekre szakosodott?? Hm? Arany bogaram, szórakozz azzal, amivel egyidős vagy!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Te, halvány lövésed van, hogy mennyibe kerül felénk, meg mondjuk Szabolcsban egy családi ház, vagy albérlet?"

Tippelek komám, mert úgy látom, le kell tagadnom, hogy információim vannak - az internet korában.

Családi ház Sopronban: 100 nm - havi 200 ezer Ft
Családi ház Szabolcsban: 100 nm - havi 70 ezer Ft
Lakás Sopronban: 50 nm - havi 120 ezer Ft
Lakás Szabolcsban: 50 nm - havi 50 ezer Ft

Ja, és előre hülye vagyok, ha tévedtem 10 ezer forintot. Köszönöm.
@tisztapista:
Segítek, cseszed... jó napod van...
Abban igazad van, hogy "sok wannabe lakóparképítő "vállalkozó" volt, van felénk, ráadásul jó párat ismerek, vagy informatikai téren dolgoztam, dolgozok nekik.
A rossz hírem neked az, hogy véresebb szájú narancsost keveset látni, mint azok... Olyan orbitális pénzmosások és céghálók futnak, hogy ihajj.
Hatalmas pénzeket tettek be az előző választásokba, persze khmmm... számla nélkül.
Viszont amikor azt mondják már ezek is (nem egy), hogy "a kiba..ott életbe, mi van ebben a kurva országban", akkor azért hangyafasznyi elbizonytalanodást érzek kicsengeni a hangjukból.
Pedig ha valahol volt I.Piktor hívő team... mára valószínűleg a cocik vadították meg őket!
TUDTAM! Ez így lehetett...
A Közgép nevű pénzmosoda és térkövezési projektjei egyszer tanítva lesz még!
Elrettentésképp az európai bűnüldözőszerveknél (hogyan számláz a magyar maffia 3x áron), az építészeti fakultásokon (az igénytelen munkák és a szar kivitelés, teljesen szakképzetlen alvállalkozókkal c. tantárgyban)
@vitéž munkášőr:
Már írtam: felénk az osztrákokat hívják mustfejűeknek. Nem tudom, miért, én is itt hallottam. És azóta használom ...
@Bakter: Az első jó döntése, az reggel van, amikor beveszi a piruláit és rájuk DÖNTI az első kupica páleszt. Jó döntés, az hát! Láccik is a manuson, hogy legalább rendesen iszik!
@nincs_itt:
Úgy látom, hogy sem az alábbi mondat értelme nem jutott el a tudatodig, sem az, hogy öreg róka vagyok már, hogy az ilyen visszakérdezős kamuérvelést beszopjam. Tudatlanságodon segítve: tegyük fel, hogy nem csak hegesztő, és gépész szakon lehetett végezni a nagy Moszkvában. Tehát:

"Utolsó esélyként: írsz legalább egy indokot, hogy egy Moszkvában, 1980-ban diplomázott mérnök miért nem élhet "olyan jól"?"
@tisztapista:
Egész jó... most akkor tedd mellé egy melós bérét, oszt mesélj + rezsi, +...
A hazai fizetések vannak itt, a hazai munkáltatóknál.
Hidd el, akinél (mint nálunk) nem a minimálbér van, az már szinte nyugat, de így sem tudja megengedni egy idetelepülő, hacsak nem felsővezető valahol, vagy fogorvos.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Segítek, cseszed... jó napod van..."

Ebben a kommentben semmi kivetnivalót nem találtam. Sajnos, minden megfelel az általam is tapasztalt tényeknek.
@Evezős: akkor tévedtem. annyiban nem, hogy valszeg az ottani osztrákok is beverik az uhudlert, innét jöhet a név ;-)
@tisztapista: Figyelj, gyerek! Ne velem kísérletezz, hanem válaszolj a kérdésemre! Mesélj, milyen diplomával lehet jól keresni, jól élni Mo.-on!
Gyanítom, hogy informatikát jelen formájában, nem oktattak arrafelé!
Olyan öreg vagy, hogy ha az első randim sikerül ekkora gyerekem van!

Akkor leírom AZT A mondatot: mert Mo.-on nem létezik ipar, mezőgazdaság.
@Hannibal ante portas:
A te bajod, bár a te korodban már kinőhetnél belőle!
A pöcsért csodálkoztok, hogy Piktor simán hülyét csinál belőletek, amikor ezen a szinten vagytok?
Ezen a világon kéne élni, nem a Párt seggszájaiból tájékozódni...
@Bakter: "De ha csúti teszi, akkor az bocsánatos. Sorold a jó döntéseit."

A seggem, a fejem, vagy a seggfejem alapján keversz össze Bajnaival, meg a Gyurcsánnyal?

Bizonyítsák rá ők Orbánra, hogy hazudott, aztán győzzék meg a választókat. A jó döntéseit pedig a királyi média elsorolja neked éjjel, nappal, minden hullámhosszon.
@tisztapista: "Tippem azért van. Szerintem arra a munkakörre nem kell 5 éves bölcsészképzés, meg büfé-könyvtár szakos diploma. "

A könyvtáros szakról látszik, hogy halovány fogalmad sincs, ez olyan jó magyaros bunkóság ám. A könyvtáros, csak hogy tudd, kulcsszereplője a tudásmenedzsmentnek.

A tudásmenedzsment szót pedig keresd ki a wikipédiában.
@nincs_itt:
1980-ban a szovjet elektronika is tuti világszabványú dolgokat használt, aki abból diplomázott, alighanem marhafaszán érvényesül. Vagy tovább, ergo újratanult szinte mindent.
@tisztapista: Ha valaki - ahogy írtad - 1980 óta nem képezte tovább magát, akkor bizony, akármi is a szakmája, nem rúg labdába.
@tisztapista:
Pista kérlek, nekem, nem az ismerőseim laknak, élnek itt, hanem én. És pontosan úgy van, ahogy nem hiszed: itt mindenki kifelé igyekszik, vagy már kinn is van. És sajnos, mindez - bár létezett korábban is - ekkora volumenben az utóbbi három évnek köszönhető.
A város tele munkát kereső Kelet-magyarországiakkal, az albérlet egy vagyon, a lakások szintén. Nem folytatom. Szóval nem kéne menteni ez a barmot (Orbán), én bárkivel beszélek, a neve hallatán köp egyet.
Igen, itt is.
@Knósszosz:
"Ki az a szar spicli görény, aki a tantestületben jelent."
Az tényleg görény, aki egy közösségben képes áruló lenni a drámaivá alakuló helyzetben is, amikor pont, hogy összefogásra van szükség.
A kormány ezt elérte, szembefordítani embereket még a munkahelyeken is.
Mit nyer vele? Két árulót maga mellett, és elveszíti a többit.
Reméljük.
@Bakter: Azért a COCOM listáról biztosan hallottál...
@nincs_itt:
Ugyan, ezzel a csókával nincs bajom.
Még ha ittam volna - na, akkor lehet, hogy gondok lenének...
A mesés hülyegyerek az viszont képtelen 2 ép mondatot kiszenvedni magából, de hát az IQ alapjaiban határozza meg az eccerijét. :D
@tisztapista: Na Putyi, mivel nem férek hozzá a "királyi" kanálisokhoz, ezért téged kérlek: tolmácsolnád a közepesnél gyengébb focista, szakvizsga nélküli "jogász", döntéseit, amelyek szerinted jók?
@épészmérnök: "A könyvtáros, csak hogy tudd, kulcsszereplője a tudásmenedzsmentnek."

Kulcsszereplője ám a nagy büdös...

A tudásmenedzsment két kulcsszereplője a tudását megosztani hajlandó donor, és a mások tudását hasznosítani hajlandó acceptor.

A könyvtáros pedig elmehet a búsba, leváltotta a wikipédia, továbbá MINDEN magára valamit is adó cégnél van saját tudásmenedzsment rendszer - néhol szintén wiki alapú.
@tisztapista:
Tökéletesen ilyen narancssegg válaszra számítottam.
Összekeverni téged bármivel, az olyan, mintha sakkfigurákat kevernék a snapszlihoz.
A csúti hazugságait naponta többször bizonyítják, amikor az orrát verik bele a saját, korábbi szózataiba.
Nagy a pofád, öregem, de semmi sem tart örökké. A csúti uralma sem. Lehet abból még számadás.
@tisztapista: "Szerintem arra a munkakörre nem kell 5 éves bölcsészképzés, meg büfé-könyvtár szakos diploma. "

Na, itt a vége, fuss el véle ... fogalmad sincsen arról, amiről itt hadoválsz.
Innnentől komolytalanná váltál.
@Mariann19:
Régi bolsevik taktika! :(
Végül is mit várunk tőlük, erről szól a sok bolsevik, MSZMP, KISZ titkár, III/akármik élete, szimpla munka nélküli "ideológia" elvtársak voltak, maradtak mind.
Átmentették magukat, mára ők a zellenállók!
Meg lehet nézni az életüket, egy kiscég vezetésére is alkalmatlanok lennének, egy hotelben a takarítónők irányítását se bíznák rájuk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez a probléma nem párt vagy kormányspecifikus, a Közgép előtt is volt élet meg mellette is van élet, ugye hogy is van Józsa képviselőúr 6 milliárdos paksi cégével (épp most van róla szó), pl. de mondhatnék más példákat is dögivel Győrtől Nyíregyházáig és a Metróépítéstől a déli határig, minden égtáj felé. A trafikmutyi is azért csöndesedett el, mert kiderült, hogy legalább annyi ellenzéki haver érintett az ügyben. Majd elmúlik 40-50 év, s a korrupció más nevet kap, osz olyen fínoman fog történni, mint tőlünk nyugatabbra. De azért egy érdekes kis olvasmányt idetennék, Göncz külügyminiszter asszony idejéből, a fiáról.

Dr.Benedek László, aki Benedek Marcell unokája, Göncz Kinga jelenlegi férje közös gyermekük Benedek Márton.
Benedek László ls Göncz Kinga közös EU-s pénzlenyúlási ügyködésükkel kapcsolatban még parlamenti interpellációra is sor került:

"Benedek László a miniszter asszony férje. Benedek Márton a miniszter asszony fia. Cégük több mint 450 EU-s projekt előkészítését nyerte el a Pályázat Előkészítő Alap keretében."

<!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->Benedek László a RÖM Menedzsment Kft. üzletrészével és a szavazatok 68 százalékával a társaságban többségi irányítást biztosító befolyással rendelkezik. A fennmaradó további 32 százalékot Benedek Márton bírja. Benedek László a miniszter asszony férje. Benedek Márton a miniszter asszony fia. Tisztelt Miniszter Asszony! Etikusnak tartja-e, hogy uniós és állami forrásokhoz jut családjának vállalkozása kormányzati döntés következtében, miközben ön a kormány tagja? Az esélyegyenlőséget biztosítottnak érzi-e, miközben a kormánytagok rokonai részesülnek uniós és állami forrásokból...?
kkbk.blog.hu/2009/09/08/benedek_elek_es_goncz_kinga
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igyá' akkó'!!!
Figyelj, ez a Putyi gyerek, óvatos duhaj, nem azonnal kezd rúgkapálni, ha szembesíted a faxságaival! Ezért kell igen alaposan, hosszasan tisztázni vele minden kérdést. A portás csávó, meg az IQ szobahőmérséklet szintről indít, gondolom azért vannak párban, mert az egyik jelent a másikról!
@tisztapista: Az idolod na, mit is mondott Bajnairól külföldön?

""A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel közölt interjút szerdán Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A miniszterelnök szerint "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" – fogalmazott Orbán Viktor."

privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457
@Evezős: "És pontosan úgy van, ahogy nem hiszed: itt mindenki kifelé igyekszik, vagy már kinn is van."

Szövegértés, csókolom. Én elhiszem, hogy mindenki kifelé igyekszik. Azt is elhiszem, hogy ezt most, Orbán alatt történik. Én azt nem hiszem el, hogy ez 2010 óta kezdődött, és más oka nincsen.
@nincs_itt:
Ja, amikor mi vettük meg a tesónak a számítógépet, amit aztán lemásolt, és sajátként értékesített a vissza nekünk. Olyan bazinagy tortaalátétek szolgáltak merevlemezként, és bazi nagy orsós magnók adattárolóként. Csak illusztrálom a pitáknak, milyen volt akkor a számítástechnika. De a -29 voltos szabvány fesszel nem tudok betelni.
@vitéž munkášőr:
:-)
Mondjuk itten a környéken megisznak olyat is, amit rendes ember a szájáig nem engedne ...
:-)
@tisztapista: Putyi, igen leégetted magad! Melyik USA diplomagyárból van a végzettséged?
ezt most találtam, de más is találta, a pontos forrást nem tudom feltüntetni:

"25 év telt el a rendszerváltás óta,HUSZONÖT ÉV,a közvagyont azóta szétlopták,a szociális háló cafatokban,értékrend nélküli,elbutított,agymosott generációk tengődnek napról napra fillérekből,miközben semmiféle ígéret nem jött össze amit ezek a címeres gengszterváltók ígértek,(20 év múlva Ausztria szintjén lesznek a fizetések,stb bullshit)itt még mindig ugyanaz a nóta szól,nyugaton lényegesen jobbak a fizetések,Ausztriában kényelmesen keresel annyit mint itthon 3 hónap alatt kemény munkával,a kinti árakat már régen utolértük,le is hagytuk,és közben ugyanazok a bukott,gennyes szardarabok veszekednek ugyanazért a hatalomért,mint 25 éve,RÉGES RÉGEN pusztulnia kellett volna már mindegyiknek a közéletből,az hogy hazudik mind,az evidencia ,számtalanszor bebizonyosodott,hogy semmiféle érdek nem fűzi őket ahhoz hogy a magyar jobban éljen.

Ha EZEKEN MÚLIK 25 év múlva is pontosan itt tartunk majd,csak a hitelállomány lesz 50ezermilliárd,az éhező nyugdíjasok ellepik majd az ingyenkonyhákat,a polgármesteri hivatalokat meg a segélyre/közmunkára váró cigányok fogják terrorizálni.
Magától értetődően a bűnözés új dimenziói nyílnak meg.
Akinek SZAKMA lesz a kezében,az lelép innen a francba,aki olyan hülye hogy itt marad,az villámgyorsan megismeri a magyarok istenét,amikor vele,és egyre kevesebb sorstársával akarják majd eltartatni az inaktív/semmirekellő/léhűtő/nyugdíjas milliók tömegeit,a bedőlő infrastruktúrát,meg az egész lepusztuló országot."

kimaxolva.
@épészmérnök:
Kár a gőzért. Ezek azt nem hallják, amit kint mondanak a csúti és csicskásai, ahol minden tárgyalópartner tisztában a mimerrehányméterrel. És sajnos azt is gondolják, hogy kint viszont nem hallják meg, amit itthon mondanak a csútiék. Putyin biztos tudna erről mesélni, mikor kihívat és aláírattat.
@tisztapista:
A könyvtárost így lenézni???
Ne'ba!
Amíg eljut egy ember a CÉG-hez, tanulnia, iskolába kell járni, meg kell ismerkednie a szépirodalommal, ami otthonról nem minden esetben jön mindenkinek ugyebár - ez manapság különösen látszik.
Ráadásul egy csomó szakirodalom még mindig nem hozzáférhető digitálisan, tehát...
Nekem kb.8-900 könyvem van itthon, de hol van ez a helyi könyvtárhoz képest?
Egy igazi, művelt könyvtáros pedig igen is a magas kultúra, nem a szotyiköpködős béközép...
@épészmérnök:
Köszi, ez szép volt.
+1 mai napság aki azt hiszi, hogy a könyvtárosság a könyvekről szól, azt eléggé tudom sajnálni (nem Rád gondolok), illetve: két csúcsszerv létezik, az OSZK és a Parlamenti Könyvtár. Ott dolgozni .... hát, talán ez a szegény piiiiista is megérti, hogy kb. olyan, mint szakácsnak lenni Michelin-csillagos étteremben. És most kiderül, hogy ott olyanokat alkalmaznak most, akik még a szakmunkásképzőt sem végezték el????

Ez tényleg mindennek a legalja. :-(
@Hannibal ante portas: "Cégük több mint 450 EU-s projekt előkészítését nyerte el a Pályázat Előkészítő Alap keretében.""

Meg vagyok rendülve. Csúnya dolog volt.

Pláne, ha pályázók lettek volna, és pályázatot nyernek. Úgy, hogy rájuk van kiírva a pályázat. Vagy úgy van megállapítva az összeg, hogy pályázni se kelljen. Mert ma ez megy. Úgy, hogy fölöslegesen erőlködsz.
@épészmérnök:
Ez pontosan így van!

(egyszer olvastam egy statisztikát, hogy kb. húsz évvel ezelőtt az USA-ban egy ember az élete folyamán átlag nyolcszor váltott szakmát.
Nálunk kb. most fog eljönni ez az idő.)
@tisztapista: De, 2010-ben kezdődött. Az európai munkaerőpiac, beleértve a britet, már 2004-ben megnyílt. Amikor én 2007-ben Angliában dolgoztam, alig találkoztam magyarral. Ez persze, csak anekdotikus bizonyíték, viszont a statisztika azt mutatja, hogy 2011 táján indult be, és azóta egyre erősebb a kivándorlás. Addig szórványos volt, a brit statisztikákban például nem jelentek meg a magyar letelepedők korábban, mert elhanyagolható volt a számuk.
@tisztapista:
Szövegértés, muci!
Épp azt magyarázom/magyrázzuk, hogy igen, a jelenség létezett korábban is, de IGEN, sajnos a felcsúti lókupec uralkodása alatt vált ilyen mértékűvé.
Hoztunk rá sok-sok példát. Azokat kéne megérteni ...de ekkora vastag narancsszínű szemüveggel a fejeden ez nem fog menni.
@Evezős: drámai amit írsz. Evezz más vizekre, barátom. Hátha ott kolbászból lesznek a hullámok.
Azért, miközben megy itt a tódítás az 500 ezer elmenekültről, érdemes megnézni, hogy a többi volt szoci országból mennyien mentek el, s még azt is, hogy nálunk mennyien jöttek vissza, (kb. 10 ből 7) mert nem találták azt, amit reméltek.
Meg még azt is, hogy mit tesz Isten, majdnem az összes régi EU országban moratórium volt, ami 2009 - 2010 - 2011 - ben járt le, azaz előtte nem foglalkoztathattak új EU országból érkező munkavállalókat.
@Knósszosz: "Szolgáltatásban dolgozom és rengeteg ismerősöm szintén. Vizes-gázos-festő-mittudomén.
Négy év alatt hatalmasat csökkent a megrendelt meló állomány. A te információid honnan származnak? "

Figyu, lassan mondom, hogy értsed, mert az én 42 IQ-s mondataim lehet, hogy túl alávalók a te magasztos értelmednek. Biztosan legalább kétszer olyan okos vagy mint én, legalább 80 lehet az IQ-d.

2008 előtt
- Dübörög az építőipar, mert a világgazdaság elhiteti mindenkivel, hogy van ingyen pénz.
- Dübörög a szolgáltatóipar, az újonnan épített lakások, házak miatt. "Ha már felvettem ezt a kombi hitelt, akkor ebből jut egy kis felújításra is"
- Többen vettek lakást befektetési céllal is.

2008 után
- Eltűnik az olcsó pénz a piacról
- A frankhitel már nem olyan jó üzlet, felmegy az árfolyam, amelyre megugrik a törlesztőrészlet, és (itt tessék kapaszkodni) felmegy a tőketartozás is. Emberek 10 milliót érő lakásban, 15 millió hitellel.
- A fogyasztás visszaesik. A felújítások, szolgáltatások halasztódnak.
- Az építőipar gyakorlatilag megszűnik Magyarországon. Cégek ezrei mennek csődbe.
- A szolgáltatásokat végző vállalkozások ennek folyományaként óriási mínuszt szenvednek el, a többség megszűnik, vagy vegetál.
- A visszaeső életszínvonalra reagálva tömegek mennek külföldre dolgozni.

Az egyetlen dolog amit állítottam: hogy ezt nem a patásorbán 2010-es színre lépése indította el, hanem 2008-ban, sőt előtte indult el.
@Hannibal ante portas:
Igen, pl. ilyen faxságok miatt is lett az előző garnitúra a halál faxára elzavarva.
Oszt ez akkor feljogosítja a következő balfasz csürhét, hogy überelje azokat?
Ráadásul az arányok.
Vagy számolni se???
Érdekes szemlélet... nem irigyellek...
Amúgy kérdezz megy egy építészt, aki ilyen pl. Közgépes térköves munkát látott... Ismerősnek felállt a szőr a hátán, ahogy naponta ott ment el egy ilyen mellett, pláne, hogy ő műsz. ellenőri munkát is végez. Azt mondta, ezt a melót átvenni SOHA - nem lenne annyi pénz, amivel megvesztegethetnék!
@Evezős: nekem mondod? Sajtóinformatikus tanfolyamot végeztem, a megboldogult Műszaki Könyvtárba, az MTI-be, meg a Széchényi Könyvtárba jártunk adatbáziskezelést, meg könyvtári informatikát tanulni. Azóta meg itt, Chilében is jártam olyan egyetemi könyvtárban, amilyet odahaza el sem tudnak képzelni. És nem a csilivili felszerelésen, hanem a modern könyvtári szakismereten múlik.

A mi tanfolyamunk volt egyébként az utolsó. Többet nem indítottak, érdeklődés hiánya miatt.
@Evezős: "Szövegértés, muci!
Épp azt magyarázom/magyrázzuk, hogy igen, a jelenség létezett korábban is, de IGEN, sajnos a felcsúti lókupec uralkodása alatt vált ilyen mértékűvé."

Hannibál kommentjét ajánlom a figyelmedbe a munkavállalási moratórium feloldásáról, továbbá a Knósszosznak írt válaszomat, amely nem pillanatképként értelmezi a mai helyzetet, hanem múltbeli események KÖVETKEZMÉNYEKÉNT. Tudom, ezt nehéz felfogni, de bizony, a mai események többségének az oka a tegnapban keresendő.
@Hannibal ante portas: A többi szomszédos országból már korábban megindult a kivándorlás. Ezért is volt feltűnő, hogy a magyarok nem mozdultak. És még feltűnőbb, amikor mégis.

A visszaáramlás Lengyelországba akkor kezdődött, amikor vége lett a villámikrek regnálásának (rip), és a gazdaság elkezdett felfutni. Azért nem kell annyira fellelkesülni ettől, a lengyelek nagyon jól berendezkedtek Angliában.
@vitéž munkášőr: Csak nyugodtan :-)))
Majd jól beleírom egy blogbejegyzésbe. Oszt jónapot :-))
@Evezős: "emberarcú" jaffershitnyik

tudálékos troll
@Hannibal ante portas:

Hűűűű... te nem ezen a bolygón élsz!

"...nálunk mennyien jöttek vissza, (kb. 10 ből 7) mert nem találták azt, amit reméltek."

Tévedsz! Egy ismerősöm se jött vissza!
Még a kretén x-es képmutató keridömi tagozat is 5-10 db visszatelepülőről tudott számot adni!

Az össze szakmával rendelkező és nyelvet beszélő kint marad.
Rosszabbat mondok!
A középiskolások nagy része már most külföldre készül, az én gyerekem is!
Nem akármilyen iskola, az országos top 5-ben vannak, már most az osztály harmada tudja, hogy kint fog tanulni, másik harmad a pénzügyeken vacillál, a harmadik harmad meg kőkemény anyagi gondokkal küzd, de ők is az érettségi után ki akarnak menni, először dolgozni, majd még tanulni!
Külföldi egyetemek, iskolák már most elkezdik levadászni a magyar középiskolásokat, hogy érettségi után oda menjenek.
Ezek a gyerekek 10 éve tanulnak németül, 5 éve angolul, nem lesznek elveszve...
Az országunknak pedig rohadt nagy veszteség, mert nem fognak egy versenyképes diplomával hazajönni, hogy Simicska féle senkik ugráltassák őket!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "A könyvtárost így lenézni???
Ne'ba!
Amíg eljut egy ember a CÉG-hez, tanulnia, iskolába kell járni, meg kell ismerkednie a szépirodalommal, ami otthonról nem minden esetben jön mindenkinek ugyebár - ez manapság különösen látszik.
Ráadásul egy csomó szakirodalom még mindig nem hozzáférhető digitálisan, tehát...
Nekem kb.8-900 könyvem van itthon, de hol van ez a helyi könyvtárhoz képest?
Egy igazi, művelt könyvtáros pedig igen is a magas kultúra, nem a szotyiköpködős béközép..."

Bocs, de nekem csak kevés tapasztalatom van. Amikor a természettudományi diplomámat szereztem, akkor a tanszéki könyvtárban voltak meg a legújabb külföldi könyvek, folyóiratok, és a prof (docens, stb) mondta meg, hogy mit hol keressek. Nem kellett könyvtáros.

Amikor a bölcsészdiplomát szereztem, akkor a bármilyen könyvtárba mehettem (elég volt a Szabó Ervin, a Szécsényibe nem mentem el), de a konzulens prof mondta meg, hogy melyik könyveket olvassam (fejből mondott egy húsz könyves listát). Könyvtárossal nem volt szerencsém találkozni, szerintem nincsenek az én szintemen, sem a professzorjaim szintjén. Sorry.
@Hannibal ante portas:
Barátod neked a szibériai kardfogú tigris ... ha kérhetem.
Drámai. Tényleg. Hát még ha fel is tudnád fogni, mennyire!
De örvendek, hogy az egy év alatt PHD-t szerzők (Newporti Business School) mind idecsődültek ma Orbán-apologétának ...
@tisztapista: "Őszinte válasz: nem tudom. Tippem azért van. Szerintem arra a munkakörre nem kell 5 éves bölcsészképzés, meg büfé-könyvtár szakos diploma. "

Rendben. A parlamenti irattárhoz talán tényleg nem kell. Akkor vajpn miért többdiplomás, több nyelven beszélő közmunkásokat, és miért nem közszolgálati bérrel megfizetett középfokon képzetteket vesznek fel?
Költői kérdés. Az értelmiség szivatésa az egyik, a statisztika jobb kozmetikázása a másik fontos szempont.

"Orbán sok dologban hazudik, csúsztat, torzít. Ennek ellenére rá fogok szavazni áprilisban."
Az más. Hitelveken nem vitázok. Ha Te vakon hiszel a győzedelmes vezérednek, miközben saját bevallásod szerint is tojsz a tényekre, akkor aligha van miről beszélni.
@Hannibal ante portas: ahhoz az 500k-hoz minimum 250k-t még nyugodtan hozzátehetsz. forrás nincs, de biztos vagyok benne
@épészmérnök:
Hát igen ...:-(
Látod, most megoldották: közmunkásokkal ...
:-(
@tisztapista:
Aha... segíts nekem... komolyan!
Könyvtáros viszont volt, van ... illetve csak ott van, ahol természettudományi és bölcsész képzés van?
Máshol?
A plebs igényei?
Városi könyvtárak?
Én, amikor az informatikai képzésemet csináltam lószart sem találtam a könyvtárban hozzá!
Saját magamnak kellett megvennem mindent, egy része 2 félév múlva elavult volt azonnal, egy részét meg mi írtuk meg a tanaraknak, volt amiről én tartottam képzést az osztálynak.
A bölcsészek egy hangyafasznyit el vannak szállva maguktól!
Sokaknak egy könyvtárosra inkább van szüksége, mint egy fellengzős, nagyképű bölcsészre...
@Hannibal ante portas:
"Azért, miközben megy itt a tódítás az 500 ezer elmenekültről, "
Igen. Igazad van. Mára már alighanem több.

"érdemes megnézni, hogy a többi volt szoci országból mennyien mentek el,"
De csak a lakosság arányában.
" s még azt is, hogy nálunk mennyien jöttek vissza, (kb. 10 ből 7) mert nem találták azt, amit reméltek."
Ám itt sem, és a zömük újra útnak indult, de már családostól. Ugyanis nem a csalódás, hanem a család miatt jöttek sokan vissza. Majd amikor továbbra sem találtak itthon munkát, tartós kiküldetésre, 20-30 évre beremdezkedve távoztak.
"Meg még azt is, hogy mit tesz Isten, majdnem az összes régi EU országban moratórium volt, ami 2009 - 2010 - 2011 - ben járt le, "
Aztán mégis csak 2011 nyarától emelkedik folymaatosan a távozók száma. Természetesen véletlenül sem a tartóssá váló hazai recesszió és a nem egyszer mesterségesen rontott hazai valuta, és a befektetési tőke folyamatos állami lenyúlása miatt. Csak úgy, holmi pénzfeldobás miatt.
@épészmérnök: ebben erősen tévedsz, de tudom, ma már az "épészképzés" nem olyan, mint régebben volt. Persze, abban az időben nem vettek föl mindenkit, bárkit a kvótapénz miatt, meg nem is képeztek az ország több pontján "épészeket".
Hozhatnék én is sok-sok példát, de fölösleges, mert a ti elvakultságotok és bornírtságotok az eget veri. Aztán, az előző bejegyzésben volt más is, nem csak a Gönz Kinga és fiának esete. Mondjuk persze az se kevés.
Azután körül is lehetne nézni kicsit, s máris feltűnne, hogy mi minden is történik itt, ebben az országban, ami jó. Történhetne persze még több jó és kevesebb rossz. De lehetne örülni az eredményeknek. Köpködni, gyűlölködni, gátlás nélkül szidalmazni: ez megy nektek, sajna, ebben nagyon jók vagytok és láthatóan néhányan jól összezártok, bár az is lehet, hogy egy valaki írja ezeket a kommenteket más-más néven, mondjuk a Jókai utcában. Ezt látom, és ebből nem lesz sose békesség.
@tisztapista:
Sok minden el lett baszva 2010 előtt - ezért lettek azok nagy arányban leváltva. De az nem volt benne a váltásban, hogy egy nagyotálmodó, neurotikus barom meg egy kancsal idióta unortodoxiája sokszoros katalizátorként ráerősít a korábbi elbaszásokra.
Történelmi lehetősége volt ennek a csúti zizének, országos összefogást, értelmes célokért hajtó összefogást, igazán nagy dolgokat művelhetett volna a 2/3-s hatalmával. Ehhez képest Európa kreténjévé és sereghajtójává változtatta az országot. A saját klientúráját hozta minden szempontból helyzetbe, sokszor vérlázítóan arcátlan módszerekkel: trafikügy, közgép. Elmebetegeket engedett a kultúra élére, mint ez a kerényi nevű szar. Egyik ostoba döntését egy még nagyobb ostoba döntéssel próbálta orvosolni. A korábbi nagy céloknak propagált dolgokat degradált le, és tett parkolópályára, ha nem jöttek össze: ócsai devizagetto, államadóság elleni harc.
És az uralma koronájaként beengedte az oroszokat a spájzba, úgy ötven évre.
(A félreértések elkerülése végett: mindig is azon a nézeten voltam, hogy az oroszokkal politikailag, méginkább gazdaságilag jóban kell lennünk. De ezt nem annak az embernek kellene levezényelnie, aki korábban "hazazavarta" őket, és a vezetőjükről sem éppen baráti hangon beszélt. Az ilyen alak jó üzletet, nekünk, az országnak jó üzletet nem köt, az hétszentség. Erről szól Paks, ha nem vetted volna észre.)
@tisztapista:
Ha minden tökéletes, és a felcsúti lókupec akkora királyság, mint ide Lacháza ... akkor vajon nekiindul-e 500.000 ember az ismeretlennek???

Szerintem sem. Ezt kéne beismerni.
@tisztapista: " (fejből mondott egy húsz könyves listát). "
Ergo, évekkel volt lemaradva a napi szakirodalomtól, és azt a néhányat már oldalszámra ismerte :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 2000 óta minimum 50 ismerősöm ment ki. EGY SE jött vissza, de ezerrel buzdítanak mindenkit, hogy tiplizzen innét minél gyorsabban
@Evezős:
Teheccséges vót!
Szimplán... az orosz alapfok is azért jött össze MOCKBA-ban.
Essetunni...
@tisztapista: Hol élsz te, ember?

Manapság nem folyóiratokat olvasnak, hanem szakcikkeket hívnak le az előfizetett adatbázisokból, vagy egyenként vásárolják meg a cikkeket a rezümé alapján. Nincs idő egy évet várni, hogy megjelenjen egy cikk. A könyvtáros elvégzi a kutatómunka egy részét, ismeri az adatbázisokat, és a keresési algoritmusokat. Rengeteg időt megspórol a kutatóknak.

Mi több, akkorák már az adatbázisok, hogy metaadatbázisokra van szükség.

Az egyetemi doktorik is elérhetők az interneten jobb helyeken (pl. Chilében), sőt, némelyik egyetemi szövetség, konglomerátum a szakdolgozatokat is kirakja. A másolás nem gond, mert ezer program van, amelyikkel azonnal ki lehet szúrni a plágiumot.

Magyarország még a 19. században él.
@tisztapista:
Ezek alapján te a büdös életben nem jártál felsőfokú tanulmányi intézménybe(n).
És ez hóttkomoly.

(Főleg úgy, hogy "Szécsényi" ... kész.)
@vitéž munkášőr:
Itt ennyi belefér... a nagyképű bölcsész, aki lófaszhoz se ért, az már kevésbé...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az emberek szembeállítása régi trükk.
A történelem során mindíg azok tették, akik el akarták terelni a figyelmet az országirányitás elégtelenségéről.
Ezt nem is kell tanulni, elég ellesni, ez az gyengeelméjűeknek is elsajátítható.
Azonban most kifinomultabbak a módszerek, mert tudják, hogy a nyomorúság a táptalaja annak, hogy az emberek gyenge jellemű egyedei árulókká váljanak. Ezek a lealjasító módszerek teszik a magyarokat alkalmatlanná a szolidaritásra.
A környező országokban nincs erre példa. Legalább az érdekközösség tartja egybe a népeket.
A nemzeti érzés pedig itt kéne, hogy megmutatkozzon.
@Hannibal ante portas: pfújvazzeg, szánalmas módon projektálsz. kurvára nem jól látod a Jókai utcát vagy miafaszt
@Hannibal ante portas: "mi minden is történik itt, ebben az országban, ami jó."

Ebben az országban olyan bő két éve semmi jó nem történik. Mármint a zembereknek.
A fideszrabszolgákat nem számítom az emberek közé. Nekik igen, nekik jóvilág van.
Szintén zenész?
@vitéž munkášőr: bettem a top post utsó mondatába :-)
endresy.blogspot.com/2014/02/allamtitkar-fuzios-novenyekert.html

" Ez az utóbbi azonban még jelentheti azt, hogy Jávor Benedek alapvető tévedésben van. Nem egy kabaréműsor, hanem tulajdonképpen egy putyini promóciós előadás részeként került bemutatásra a Moszkvai Energetikai Egyetemen Kovács Pál felszólalása. Javasolni lehetne persze, hogy mindezért pont annyi bért kapjon a Parlamentben, mint azok a közmunkások, akiket például a parlamenti könyvtárban alkalmaznak. De alighanem ezt a javaslatot hinné mókásnak az a miniszterelnök, aki a közrabszolgákkal kozmetikázott statisztikával veri az atompaktummal kibélelt mellkasát. Mert embereinek kimaradt az ELL (Early Life Learning), és ezért a többségnek marad az LLS (Long Life Sucking).
"
@Hannibal ante portas: "Köpködni, gyűlölködni, gátlás nélkül szidalmazni"

Kérlek, mondj példát arra, amikor én köpködtem, gyűlölködtem, és gátlás nélkül szidalmaztam.
Búcsúzom, hamarosan indulunk a barátainkhoz, Uno-t fogunk játszani. Ismeritek?
@Hannibal ante portas:
Ez így van!
Mert magadból indulsz ki...
El sem tudod képzelni, hogy valakinek a tolvaj korrupt cocikból és pl. a 70-30% féle mutyijaikból is elege lehetett (pláne, hogy az életben nem szavaztam rájuk), most pedig kritizálni mernénk egy olyan rendszert, ahol a tolvajlási arány 100%, ráadásul cinikusan a szemünkbe is hazudnak és hülyének próbálnak nézni bennünket, miközben "trükkök..." 1000 vannak?
Tényleg... tapsolnunk kéne, és a seggünk a földhözverni, milyen jó is nekünk az a sok stadion, a 3x árú felújítások, az eu ellenes fröcsögés...
A bécsi ismerősök tényleg hülyének néznek apránként, hogy még itt vagyok...
@GeoCracker:
Na, erre fel sem figyeltem! Pedig nagy igazság!
Továbbmegyek: aki csak könyveket olvastat .... hát azt is sajnálni kell.
Nekem volt olyan tárgyam, amihez csak cikkeket tudott adni az oktató (munkaerőpiaci képzések pl.), mert könyvben max. az alap dolgok voltak, a többi folyamatosan változott.
Igaz, ippeg most tudtuk meg nevezett-től, hogy az 1980-as diplomával jól meg lehet itten élni ...bár előtt meg LLL-ről beszélt.
@Mariann19:
Orbán az ellenségkeresésben és a folyamatos árokásásban egyedül a jó.
Ki is hirdette meg a 2 Magyarország politikáját?
Vannak az ők és a MI?
Innentől nincs több kérdésem...
Akinek minimális szövegértési képessége és IQ-ja megvan annak adott a válasz.
@GeoCracker: "Rendben. A parlamenti irattárhoz talán tényleg nem kell. Akkor vajpn miért többdiplomás, több nyelven beszélő közmunkásokat, és miért nem közszolgálati bérrel megfizetett középfokon képzetteket vesznek fel?
Költői kérdés. Az értelmiség szivatésa az egyik, a statisztika jobb kozmetikázása a másik fontos szempont. "

Biztos, hogy csak ez lehet az oka? Nem lehet, hogy éppen a közmunkás szinten sínylődő több diplomás értelmiségit akarják méltó munkával ellátni, ezzel együtt méltó bért nem tudnak adni.

"Az más. Hitelveken nem vitázok. Ha Te vakon hiszel a győzedelmes vezérednek, miközben saját bevallásod szerint is tojsz a tényekre, akkor aligha van miről beszélni."

Nem ezt mondtam. Én azt szögeztem le, hogy szerintem Orbán sokszor hazudik. De ez sajnos a politika természete, és ha bele akarok szólni a demokratikus döntésekbe, akkor három lehetőségem van:
1. Öncsalás, amely során azzal hitegetem magam, hogy a másik hazudik, de az én keblemen melengetett kígyó, na az nem (vagy csak kisebbeket, vagy nem mindig, vagy nem annyiszor). Az enyém az majd más lesz, mert LEHET MÁS. Persze...
2. Kiábrándult apolitikus, aki nem megy el szavazni, mert ő hazugokra és gerinctelenekre nem szavaz. Őszinte, de merőben haszontalan hozzáállás.
3. Támogatok egy pártot, azért mert egyet értek a programjával. Ja, hazudni fog, persze, az olyanok meggyőzésére, akik nem olvassák a programot, mert tuskók (és tuskóságban tartják őket). De ezzel együtt tudok élni, öncsalás nélkül, mert én nem leszek hazug attól, hogy egy hazugra szavazok. Buzi sem lettem attól, hogy Elton Johnt hallgattam...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na, azon pláne kiakadtam: ottan tanult a híres-nevezetes Határőrtiszti Főiskolán (vagy hol?) és csak alapfokon ért oroszul???
Hát milyen káder vót ez????
@épészmérnök:
Igen. De régen játszottam!
:-)
Jó szórakozást!
@Hannibal ante portas:
"egy valaki írja ezeket a kommenteket más-más néven, mondjuk a Jókai utcában. Ezt látom, és ebből nem lesz sose békesség."

Én e, én írom, két billentyűzeten, egyszerre. Nem tűnt fel a stílus alapján? Gondolom a Jókai azért merült fel, mert a Lendvay így csinálja, és ergo messzebb nem tetszik látni.
Sose lesz békesség? Nem, baszod alássan, kérlek Lecter antiportás úr/hölgy. És hogy miért? Azért, mert "aki velünk van tűzzön kokárdát", és "aki nincs velünk, az hazaáruló".
Nem én kezdtem. '98-ban joviális derűvel néztem a filyug győzelmét, és szurkoltam: mutassák meg, mit tudnak.
Megmutatták...
@GeoCracker: most már lassan kiérdemled, hogy csináljak egy blogspot-os reget ;-)
@Evezős:
Általános suliban 4 évig legalább tanult oroszt.
A repülőgépes suliban is kellet az orosz - + 4 év
A KGB iskolában igazán megtanulhatott volna rendesen oroszul - + 2 év.
Utána az oroszt a Kossuth-on sem hanyagolhatták annyira - + 4 év.
Persze ha nem, hát nem - de... ha valaki 14 év alatt alapfokú orosztudást szed össze, akkor az viszont szimplán hülye. Több kérdésem nincs.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Én, amikor az informatikai képzésemet csináltam lószart sem találtam a könyvtárban hozzá!"

Nem vagyok meglepve. És ez nem a könyvtároson múlik, hanem a könyvtáron. Szerinted, ha 20 IT témájú könyvet rendelhet a könyvtár, akkor a PHP black book lesz rajta a listán, vagy a Windows 8 zsebkönyv?

Ha pedig te csináltad a jegyzetet a tanárnak, akkor az még középiskola lehetett.
@tisztapista:
Akár, még vannak olyan pontjai is az állításhalmazodnak, amivel egyet értek, de...
olvasd ezt, igaza van:

Sok minden el lett baszva 2010 előtt - ezért lettek azok nagy arányban leváltva. De az nem volt benne a váltásban, hogy egy nagyotálmodó, neurotikus barom meg egy kancsal idióta unortodoxiája sokszoros katalizátorként ráerősít a korábbi elbaszásokra.
Történelmi lehetősége volt ennek a csúti zizének, országos összefogást, értelmes célokért hajtó összefogást, igazán nagy dolgokat művelhetett volna a 2/3-s hatalmával. Ehhez képest Európa kreténjévé és sereghajtójává változtatta az országot. A saját klientúráját hozta minden szempontból helyzetbe, sokszor vérlázítóan arcátlan módszerekkel: trafikügy, közgép. Elmebetegeket engedett a kultúra élére, mint ez a kerényi nevű szar. Egyik ostoba döntését egy még nagyobb ostoba döntéssel próbálta orvosolni. A korábbi nagy céloknak propagált dolgokat degradált le, és tett parkolópályára, ha nem jöttek össze: ócsai devizagetto, államadóság elleni harc.
És az uralma koronájaként beengedte az oroszokat a spájzba, úgy ötven évre.
(A félreértések elkerülése végett: mindig is azon a nézeten voltam, hogy az oroszokkal politikailag, méginkább gazdaságilag jóban kell lennünk. De ezt nem annak az embernek kellene levezényelnie, aki korábban "hazazavarta" őket, és a vezetőjükről sem éppen baráti hangon beszélt. Az ilyen alak jó üzletet, nekünk, az országnak jó üzletet nem köt, az hétszentség. Erről szól Paks, ha nem vetted volna észre.)

A te mondókád tele volt seggségekkel, még akkor is, ha nyomokban tartalmazott igazságokat.
Egy biztos: sosem fog meggyőzni senki arról, hogy a fidesz hazafias párt.
Szarházi tolvajok A-tól Z-ig, nem kell az agitprop duma, felesleges.
Betárazom magam az ágyba. Azzal az örömhírrel, hogy már csak párat kell aludni, és jön a Colombo szobor rogániában.
@Evezős: "Ezek alapján te a büdös életben nem jártál felsőfokú tanulmányi intézménybe(n).
És ez hóttkomoly.

(Főleg úgy, hogy "Szécsényi" ... kész.) "

Sajnálom, de már a nárcisztikus önszeretetből is kiábrándultam. Én nem az egómat fényezni járok ide, és főleg nem bizonygatni.

Ja, és leszarom, hogy hibásan írtam le a Széchényi nevét. Örülj, hogy az é betűt eltaláltam, mert tudtam, hogy nem az Istvánról, hanem a Ferencről van elnevezve. Én kérek elnézést, hogy egy betűhiba miatt szavahihetetlenné váltam. Ígérem, legközelebb majd jobban fogok vigyázni, különben - idézzük a klasszikust: szart se ér a véleményed, ha nyelvtani hiba van benne.
@tisztapista:
Nem. A több diplomás értelmiséginek az akatatologatás nem igazán méltóbb mnka, mint a hólapátolás. Amellett az országnak netto pénzkidobás. A tanulmányaiba fektetett anyagi tehervállalás ignorálása.
Két eset lehetséges. Vagy alkalmatlan a feladatra, és akkor pont annyi értelme volt diplomát adni, mint annak az idióta energetikusnak a növényi fuziójával.
Vagy alkalmas az értemiségi munlára, s akkor az országnak ki kellene tudni használni az innovációs alkotó erejét. No meg megfizetni, hogy ne Dublinba kamatoztassa.

A röghözkötés nem megoldás. Meg sem valósítható valójában.

Ergo marad a szemfényvesztés

A másik témában te írtad korábban, hogy a tények nem érdekelnek. De ezen nem veszünk össze :-)
@vitéž munkášőr: A Google emelt fővel fogja viselni ezt a csapást :-))))
@tisztapista:
Windows 8???
Ne!
Windows még nem volt, csak DOS 3.3-al kezdtünk talán... és nem a jegyzetet, hanem az osztály (2 tanár is beült) oktatását, Norton Commander-ből, kb 3 órában.
Pascal volt, abból remek könyvek voltak, ölni lehetett volna velük, a NY-i telefonkönyvhöz is hasonlítottak.
Windows 3.0 akkor jelent meg, szerettünk volna olyant.
Egyetemi könyvtár - "már hallottunk róla, de ..."
Városi könyvtár - "már hallottunk róla, de ..."
@GeoCracker: Az "alighanem több" meglehetősen pontatlan érték.
@GeoCracker:
Igaz...
Tudod, ilyen gazdag ország vagyunk.
@Evezős: Anno a diplomámhoz a külső konzulens csak különlenyomatokat tudott adni -- 1980.
Igaz, ő egyedüli magyar tagja volt egy nemzetközi munkacsoportnak a növény-virológia terén. Már nem él sajnos, és itthpn kevesen is ismerték, de Beczner László megérdemli, hogy holtában is megneveződjék nagy tisztelettel.

Volt olyan tanárom később, aki feladott3 könyvet, és abból kellett vizsgázni. azokat tényleg oldalszám szerint tudta. A legfrissebb is 10 éves kiadás volt.

Az ilyenekről Lord Dorwin jut mindig eszembe az Alapítványból
@épészmérnök: "Hol élsz te, ember?"

A 19. században - mint azt voltál szíves oly helytállóan megállapítani. Csak azt tudnám, hogy férek hozzá a SciDir-hez, meg az Elsevierhez.

Ha benne vagy a tudományos cikkezgetésbe, akkor azt is tudod, hogy az impact vadászat miatt mennyi semmitmondó cikk születik. Ez például 20 éve nem így volt. Igényes, tartalmas cikkek jöttek ki. Bezzeg ezek a mai fiatalok, találnak valamit, aztán már publikálják is, pedig azt sem tudják, hogy mit találtak. Igen, szerintem a minőség rovására megy.
@Hannibal ante portas: Ha ennyi az össz cáfolatod, legyen félmillió :-)
@tisztapista: elég sokáig tartott, míg megkerested Széchényit a Wikipedián
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért a 100% erős túlzás, persze ha a 70 % utáni maradék 30% az alap, akkor még csak nem is lenne sok. De hát ha így van, irány Bécs, szép város, sokat jártam ott, éltem is egy darabig, amíg ösztöndíjas voltam (osztrák ösztöndíjas). Mivel azonban az elvtársaknak nem írtam "útijelentést", nem kaptam engedélyt a hosszabbításra. Hát hazajöttem, pedig - abban az időben! - kinézett egy jó kis állás. Fínom fahéjas forraltbort mérnek, Karl Platz, Rathausplatz, stb.
Na, lököttek, én elhúztam alukálni, jó rosszak legyetek, reggel nehéz eset vár rám, meg kell magyaráznom ügyfélnek, miért hülyeség amit csinálni akar... Persze az ő pénze, meg nálam költi...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Pascal volt, abból remek könyvek voltak, ölni lehetett volna velük, a NY-i telefonkönyvhöz is hasonlítottak."

LSI- Számalk könyvek, Commodore 64, hmmm. A Pascal egyébként - állítólag - a könyv szerzőjének halálakor kopott ki a BME által tanított tárgyak közül, a 2000-res években...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tapasztaltam.
Azt hittem a fiamnak majd jobb lesz. Tévedtem.
Ma közölték vele, hogy mehet közmunkára aktát rendezgetni az irattárba. 2 diplomával, és angol,spanyol,kínai nyelvvizsgával.
Lehet saccolni, meddig lesz az országban.
@Hannibal ante portas:
Nekem 80 km... Viszont ilyen hülye magyar vagyok, aki itt szeretne boldogulni, akinek tényleg ezer éve itt vannak az ősei eltemetve, akinek magyar az anyanyelve.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tehát kompenzál a drága ....:-) Bár lehet, hogy amilyen szelek fújnak, hirtelen felsőfokú lesz az az orosztudás ...
:-)
@vitéž munkášőr: "elég sokáig tartott, míg megkerested Széchényit a Wikipedián "

Elég sokáig tartott, mire a félregépelésemre kitaláltál valami ütős beszólást.

Pedig kár, én hibáztam, rosszul írtam le a nevét. Én kérek elnézést, hogy egy betűhiba miatt szavahihetetlenné váltam. Ígérem, legközelebb majd jobban fogok vigyázni, különben - idézzük a klasszikust: szart se ér a véleményed, ha nyelvtani hiba van benne.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Windows még nem volt, csak DOS 3.3-al kezdtünk talán... "
S a "barátom a winchester" vagy mi szinte alapzsebkönyv volt :-)

"Norton Commander-ből, kb 3 órában."
Az öreg Pétermester a világítótornyával :-) Máig kváziszabvány. Ha sokan nem is tudják :-)

"Pascal volt, abból remek könyvek voltak, ölni lehetett volna velük, a NY-i telefonkönyvhöz is hasonlítottak."
Viszont a gyári 10 kilós kötethalmazban mionden benne volt a Turbo Pascalhoz, ami szem szájnak és programozónak ingere.

"Windows 3.0 akkor jelent meg, szerettünk volna olyant."
Höhö. Nekem 1.x a mai napig van valahol egy VMware.image-en. Mert nem fut VGA monitorral. Túl jó neki :-)
@tisztapista:
Ha gondolod, elmondom miért...
A tanári mentalitás miatt. Tanár ismerős közölte - amikor kérdeztem, miért ezt tanítja még - hogy "hülye vagy? Ezt tanultam, ezt tudom, nem gondolod, hogy majd megtanulok mást?" Magyar oktatás, igaz ez általános iskola volt. Hívtak oda oktatni, de ... köszi... :D
@tisztapista:
Nem a betűhiba miatt: amit és ahogyan beszélsz a felsőoktatásról, azt maximum valahol olvastad, vagy hallottad.
A "Szécsényi" már csak hab volt a tortán ...de valóban, jellemző.
Nem vagyok nyelvtannáci, néha kedvem lenne teljesen hanyagolni a helyesírást, aztán mindig eszembe jut, hogy NEM. Vannak dolgok, amik pont annak a jelzői, hogy mit gondolunk magunkról.
Többek között, az én szemeben ez az egyik ilyen.
@tisztapista: tudálékos pistik forgassák is gyakran azt a klasszikust
@GeoCracker:
Megvan ezekből jópár! :D
A DOS 5.5 is komoly volt a maga kb. 550 oldalával, de egy frankó Pascal (talán enciklopédia volt a neve) x kötetének a közelébe nem jutott! :)
Fortran, C, RPG (nem az orosz:D), Clipper... Clipperben írtam a szakdolimat. A francba, itt van mind a polcomon máig...
@GeoCracker: "A több diplomás értelmiséginek az akatatologatás nem igazán méltóbb mnka, mint a hólapátolás. Amellett az országnak netto pénzkidobás. A tanulmányaiba fektetett anyagi tehervállalás ignorálása. "

Ebben is egyetértünk. Most nem fejteném ki, hogy szerintem a hazai (felső)oktatás mennyire az életre készít fel, beszéljen helyettünk Pisa és az a derék alpesi ország, melynek devizájában szarrá adósították magukat az ország pénzügyileg művelt értelmiségijei.

Az én diplomáim sem érnek olyan sokat, nem is azokból élek, hanem az őszinteségből. Amikor kiléptem azon a bizonyos kapun, zsebemben az oklevéllel, akkor őszintén magamra néztem, és rájöttem, hogy most vagyok kb. a nullán, de esélyt kaptam, hogy tanuljak. És éltem az eséllyel. Nem kreditpontos, OKJ-s, PHD-s, külföldi ösztöndíjas képzésekkel, hanem önképzéssel. És nem azért, mert az önképzéshez való pozitív hozzáállást megtanították az áttanult kb. 20 év alatt, hanem azért, mert lusta voltam haszontalan dolgokat bemagolni, viszont mindig érdekelt a valódi problémák megoldása.
@GeoCracker:
Hülye lenne maradni! Iszonyú szellemi tőke áramlik ki az országból, a középszerűség viszont diadalt ül...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tudod, volt életmenk egy szakasza, kb. 30 éve, többet nem árulhatok el róla, amikor igen nagy beruházásokért voltam felelős műszaki ellenőr. Nemzetközi hírű állami cégnél, azóta már újra magáncég lett, visszakapta az eredeti nevét is. Mocskos, rongy kivitelezés, miniszteri átadás előtt 1 nappal ordibáltunk a kivitelező cég (állami) - ma is megvan még, némileg más néven (és persze prvatizált, az akkori pártvezetés vette meg magának), szóval utasítottak, hogy át köll venni, mert mit akarok én, átvételt vagy akadékoskodást. Hogyan tudna ma valaki térkövezni, hiszen már szakmunkások is alig vannak. Ez persze nem mentség, ezzel kell kezdeni valamit. S arról meg vagyok győződve, hogy bármennyi szar dolog is történik mostanság, ha visszajön ez a levitézlett 4 évvel ezelőtti garnitúra, még rosszabb lesz. S akkor kezdődik minden elölről. Engem már kevéséé fog érinteni, no de pl. ti, a fiatalabb generáció, vagy a gyerekeim, ti lesztek az igazi vesztesek. Mi a fenét vártatok 8 annyira elrontott év után? varázslatot? Ugyanez volt a rendszerváltás után is, mindenki csodát várt. De hát itt nincsenek csodák, csak baromi sok és kemény munka.
@Evezős: "Nem a betűhiba miatt: amit és ahogyan beszélsz a felsőoktatásról, azt maximum valahol olvastad, vagy hallottad."

Semmit nem kell elhinni, amiről nem tudsz meggyőződni. Dubito, ergo cogito.

Ha még nem győződtél meg az emberek sokféleségéről, és gondolkodásuk szerteágazó mivoltáról, akkor még nagyon fiatal lehetsz.

A felsőoktatásról pedig elég sok tapasztalatom van ahhoz, hogy - ha nem is szakértői - de legalább értői véleményeket írjak.
@Hannibal ante portas:
Ebben sok igazság van, ezért is szoktam itt (sok libsibolsi közt :))) azon a véleményen lenni, hogy igen, ideje volt elzavarni a cocikat, ahogy most ideje elzavarni I. Piktort és bolsevik mentalitású naplopóit - viszont a "befogom az orrom és szavazok a cocikra" nem tetszik, nagyon nem... egyenlőre nem megy...
Amiket meg tudok, látok a környezetemben a narancsosoktól, a követőiktől, magukról a helyi és országos ügyeikről, egyértelműsíti, hogy a fideszbolsevizmus mocsok rossz útvonal!
Az államosítások és lopások durvák, a piac egyre gyengébb, mennek tönkre zsinórban a vállalkozások, a cégek a terhektől és a vége nem látszik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "hülye vagy? Ezt tanultam, ezt tudom, nem gondolod, hogy majd megtanulok mást?"

Semmi baj, megvan ennek a felsőoktatási megfelelője is. Amikor szenátus előtt az egyik tantárgyfelelős félrehívja a másikat, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot tesz:
- Ha te nem érvelsz az én tárgyaim elavultsága, és megszüntetése mellett, akkor én is támogatni foglak a te régi szar tárgyaid megtartásában.

Nincsenek intézmények, csak emberek vannak.
Hangos tűzijáték!
A budai Várban élők közül sokan nehezményezték a hangzavart, mely mint utólag kiderült, Horváth László, tiszteletbeli kazah konzul 50. születésnapi ünnepsége miatt történt.

A Heti Válasz szerint:
„Undorító és kiábrándító...holmi kiskirály és nagykutya pénzes haverjainak tivornyája a művészet templomában.....,nemzeti kincs műtárgyak közt .Partyzni,böfögni,az esti csendet szétlövöldözni eszelős robajjal...ezeknek ezt is lehet?? Pénzért bárkinek? Ez ám a kazah módi...!Urak és elvtársak,röstelljétek a pofátokat,a kivagyi nyálverésnek is van határa!" - írta a Kossuth-díjas énekesnő.
@dr. jenőke (jenőke):
Ott írták?
Nem lesz ennek valami baja ebbõl?
Elvtársazza a kurzuslovag urat?
Ráadásul pénztárgépmutyis ettársat... hová jutunk?
Bár ma majd kell a sajtónak egy kompenzáló cikket hoznia vmi hasonló coci kreténrôl...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igen, az ő érdeke az lenne, ha menne. De valahogy nem egészen őszintén tudok ennek örülni....
@GeoCracker:
Hát, a mai napig használják, rendszeresen belefutok, volt, hogy szerkeszteni kellett (editor), a programozó örült, hogy végre valaki, aki érti, mirôl beszél... :)
@GeoCracker:
Sejtem, nálunk is ez lesz, csak hamarabb...
@tisztapista: A CHF-gubanchoz bőséggel járult hozzá Sijjártó és Kósa. Nem szerintem, a NewYork Times szerint. Az ország legnagyobb devizakóklerei a kormányban ólnek. 190 Ft körüli EU-árfolyamon tarható lett volna a bankszektor.

A diploma sosem volt garancialevél, csak jogosítvány. Az alapdiploma után akkor szereztem másikat, amikor valami miatt úgy tünt, hogy
a/ kell a papír
b/ érdekelt.

Jelenleg így mondhatom el, hogy 4 szakmával és 5-6 diplomával vagyok munkanélküli. A dübörgő gazdaság nagyobb dicsőségére. S amikor "műsoron kívül" elbeszélgettem a munkaügyi központ terápiás nénijével, akkor elmesélte, hogy a kuncsaftok közel 80%-a diplomás.
Viszont a felcsúti csőszerelő milliárdos.
Na ezért a falubikája szemléletért sz..rom le a jelen kabinetet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor megérted, hogy kicsit személyes indítttatásból is pofázok a társadalmi abortusz problémájáról. Úgy elképzelem, amint unokázni 8000 km-t kell megtenni majd .... S akár már évente is láthatom őket.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én is meglepődtem, azért hoztam ide ezt "hírt".
A másik ok a kazah kapcsolat.
süti beállítások módosítása