Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.13. 03:51 Fabius

Magyar krónika: hazudozásban keresd a jót?

Címkék: fidesz bencsik andrás kerényi imre magyar krónika

Egyszervolt ország udvari krónikásai összevesztek még az indulás előtt: most akkor Orbán leoltotta alvóra a túlbuzgó Kerényit, vagy nem oltotta le? Nyilván nehéz kérdés ez, hisz nyögvenyelős feladat hazugságtengerből kihalászni a "jót" és valami olyan bukét adni a dolognak, ami nem ennyire büdös. 

Mert valaki egészen biztosan hazudik az akolban, a kérdés csak az, kicsoda?

Jó, oké, az nekem is megvan, hogy az egyik legkisebb királyfi szerint a valóságot amolyan lófaszt, mamaként kell kezelni választási kampány idején:

Meg az  is rémlik még, hogy Fénylő Csillagunk önmagához mellékelt kisokosa szerint se azt kell nézni soha amit mond, hanem mit tesz, de speciel ebben a krónikások hajhúzása műsorban még személyesen nyilvánosság  előtt nem lépett föl, mint iránymutató trubadúr. Így meg csak vicces, mikor a békemenetes harcostársak egymást pofozzák lelkesen a falanxban, hogyaszongya mivánheee, kisgyerek, egy szó nem igaz az egészből, Viktor szerette Kerényit és asztat sem mondta, lófaszt kapunk és nem közpénzt, úgyhogy pitypangnyílásra meglesz a próbaszám is akárki mellássa!!!

Fene tudja mire jó ez a békemenetes házi cicaharc.

Mert azt simán el tudom képzelni, hogy Orbánnak ez a kerényizés úgy hiányzott, mint egy bal lapockáról elővillanó kádárjankó tetkó a félegyházi nudista strandon, és a képet árnyalandó íratott egy cáfolatot az egyik testhezálló de mégsem hivatalos orgánummal. Huth sokadszor is megtette amit megkövetelt a "haza", lehetett volna menni haza, de akkor jött a vitéz úr megvédeni a Kerényi krónikázás becsületét.

Lehet, hogy ez a félnótás már annyira jelentéktelen, hogy elfelejtettek neki szólni: Bandikám, ez nem a Népszabi pártélet rovat, hagyadmá' ennyiben.

1065 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr925755478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.13. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amitől a kormányzat tart, hogy mivel jelenlegi hazugságai elkoptak és időszerűtlenekké váltak, még nem régen eszméknek hirdetett tételei merő szólamokká lettek, a behódolás aktusa már senki részére sem jelent különösebb izgalmat, nemcsak nevetséges, hanem unalmas. Azt az embert, aki behódol, az aktus már nem mocskolja be, és morálisan nem alázza meg, emberi rangjában nem degradálja eléggé. Ezért olyan újabb hazugságszisztémára van szükség, amely az ámításnak mérgezettebb módszereit alkalmazza, s amely az embert még az eddiginél is sokkal becstelenebbé, s ezzel a kormányzást könnyebbé és biztosabbá teszi, hiszen a polgárság minél korruptabb, a hatalom helyzete annál szilárdabb. Egyébként is, a kormányzat nem elégszik meg azzal, hogy a nép engedelmeskedjék, arra is szükség van, hogy a kormányt dicsőítsék. Hamvas Béla 1968
Amitől a kormányzat tart, hogy mivel jelenlegi hazugságai elkoptak és időszerűtlenekké váltak, még nem régen eszméknek hirdetett tételei merő szólamokká lettek, a behódolás aktusa már senki részére sem jelent különösebb izgalmat, nemcsak nevetséges, hanem unalmas. Azt az embert, aki behódol, az aktus már nem mocskolja be, és morálisan nem alázza meg, emberi rangjában nem degradálja eléggé. Ezért olyan újabb hazugságszisztémára van szükség, amely az ámításnak mérgezettebb módszereit alkalmazza, s amely az embert még az eddiginél is sokkal becstelenebbé, s ezzel a kormányzást könnyebbé és biztosabbá teszi, hiszen a polgárság minél korruptabb, a hatalom helyzete annál szilárdabb. Egyébként is, a kormányzat nem elégszik meg azzal, hogy a nép engedelmeskedjék, arra is szükség van, hogy a kormányt dicsőítsék. Hamvas Béla 1968
" lófaszt kapunk és nem közpénzt,"
Ehhez képest,egészen szépen kisámfázták ezt a fostalicskát.Mertugye, aztat senki sem gondolja komolyan,hogy lajos fogja finanszírozni ezt a népszarságot, a napi lecsorgó milliárdjából.

" Fene tudja mire jó ez a békemenetes házi cicaharc. "
Szórakoztató iszapbirkózás a budiból.
A miniszter szerint ez annak köszönhető, hogy a 2006-os események után a rendőrök kivetették maguk közül a törvénytelenségeket elkövető társaikat, illetve annak, hogy a kormányváltás új belügyi politikát hozott.
Bunkó Lalikerál nem érez némi ellentmondást? Az egész karaktergyilkosságuk, a Gy.-kormány legitimitásának tagadása, arra épült, hogy hazudtak. A Kossuth térből ezért csináltak fizetett vizeldét hetekig, ezért csináltak vekkerforradalmat, boríttatták lángba a tévészékházat, a Baló autót, és döntötték romba a kukákat, az utcaköveket felszedették, barikádokat építtettek, a nemzeti ünnepet plankra vágatták.
He?!!! És most nekik szabad hazudni éjjel-nappal?! Ez természetes kampányban?!
A birkanép(és a Kolomphordozó Ellenzék), olykor...néha...egy pillanatra...felemelhetné a fejét a legelő tépkedésből.
Enyhe perverzió: Vadai bájai csak pénzért tekinthetők meg. Az üzlet, az üzlet: Furcsán Nyerenc jobbkezének látványáért bizony perkálni kell.:)

kepfeltoltes.hu/140113/vadai300_forum14_01_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amúgy meg terelés az egész kerényizés, egy blöff. Tematizálnak.
Az a félnótás túllőtt a célon, a pesti értelmiség?! meg felkapta a fejét. Nemcsak balról, hanem még jobbról is nehányan.
Oszt annyi.
Az istanadta népet az ilyesmi teljesen hidegen hagyja.
Éj-jen a re-zsi-csök-ken- tés!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te nagyonhüje! Ellentétben a Vonakonda Nácipárttal egy fillér állami támogatást nem kapnak.
Alapvetően olyan média túlsúly, olyan propaganda fölény jellemzi a mai rendszert, amiben ezen vadhajtások simán elférnek, egy szintig be is vannak kalkulálva.
A szánalom az, hogy EZ a mai fos semmivel se másabb, mint amiben az a pártcsürhe szocializálódott, nőtt fel.
Ezt látták a családjukban, ebben nöttek fel, akkor is ebből, az ideológiagyártásból éltek meg. Mára újra Pártsajtó, Hazafias Lóf.sz, kormánypárti megélhetési ribancok hada szolgálja őket, a régi bolsevik hangulatot.
Szánalmas szolgalelkek, csicskák, spiclik világa jött el újra.
IGEN VIKTOR, MEGCSINÁLTÁTOK!
Bàr, ha ennek az ostoba népnek ez kell, mit kapálóztok?
Népakarat - a szervilizmus, az ostobaság, a rosszindulat, az irigység, a butaság. Erre van igény!
Élvezze az ostoba tahója.
Egyébként a közösségi megalázás egyik módja volt anno, amikor a megalázók megtapsoltatták magukat. Jelenleg a történelemhamisítás, a rég meghaltakkal való politikai haszonszerzés az ami ilyen. A másik szálról
endresy.blogspot.hu/2014/01/b-nap-minusz-egy-honap.html

A társadalom önvédelmi mechanizmusai jelenleg éppen olyan bénultak, mint az 1960-as években.
van valami új hazugság? vagy minden a régi csak némely szereplők színt változtattak meg vedlettek

brühüyyy
@AKIsTUDATLAN: Aztaaa mindjárt elsírom magam úgy megsajnáltam őket. Amúgy Vadai sokkal inkább hasonlít egy kondához. :)
@AKIsTUDATLAN: Amúgy ha már címkézel én meg nyugodtan mondhatom a dékára, hogy hungarofób neobolsik pártja. :)
Általában ez szokott lenni a következménye annak, amikor az alkotás túlnő teremtőjén. Ide vezet a túlzott fanatizálás, a pártpolitika vallási áhitattal nyakonöntése. "Frankenstein" most még csak maszatol meg próbálja a saját szája íze szerint módosítani, értelmezni, szépíteni az elhangzottakat... ahogy egyébként tanították neki.

media.mandiner.hu/cikk/20140111_bencsik_andras_par_szo_a_magyar_kronikarol

Gyögyszem például ez a mondat: "Zárug Péter Farkas semmiféle kritikát nem fogalmazott meg, csupán kicsit hisztérikusan kifogásolta a meghívó rá vonatkozó passzusát"... Vajon hogy hangzott ez a "kissé hisztérikus kifogásolás" (ami persze nem kritika)? Csak nem úgy, hogy "Én ugyan ebben a szarban nem veszek részt!"?!

Aztán majd talán lesz az a lépés is, ahogy a teremtmény szembefordul mesterével, és majd úgy érzi, önállóan is meg tudja ítélni, mi a legjobb a pártnak... és szűk halmazként a józan ész hangjaiban is az ellenséget hallja majd ki. Az milyen lesz, egy Békemenet a Magyar Krónikáért, jó pár Fideszes prominens ellenében?
@AKIsTUDATLAN: Hehe! Ez jó! :D
Gábris meg mennyen a büdös p.csába!

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én már évekkel ez előtt ezt mondta, és azóta is ezt vallom.
És nem az a baj, hogy akkor szocializálódott (én is), hanem, hogy nem tud változni, változtatni.
Éppen ezért hozza vissza az akkori eszméket, idolokat, mentalitást.
Bírósági döntésük van arról, hogy hazudni, rágalmazni nem bűn, ha azt a FIDESZ nevében teszik.

"A Pécsi Törvényszék bírója, Szabó Dénes elutasította Bajnaiék keresetét. A bíróság szerint ugyanis először azt kell vizsgálni, hogy perelhető-e Hoppál Péter mint sajtószóvivő, hiszen kijelentését szóvivőként tette meg, ő ezért nem marasztalható el."

Mondjuk még nem jogerős.
Te Viktor! Egyre kellemetlenebb a NAV ügy, és most az a mamlasz Magyar Cukor vezér is aszongya, hogy nem hallgat tovább, pedig csak mellé ültettünk volna valami parlamentből kipottyant havert. Kerényinek kellene szólni, hogy dobjon össze egy ütős performanszt, ami eltereli a figyelmet pár hétig. Mi majd egymásnak eresztjük a futóbolondjainkat, és ők elszórakoztatják a nagyérdeműt addig, amíg Sándor begyűjteti a rendőrséggel a bizonyítékokat, de még fűtési szezonban ám, mert akkor nem tűnik fel a fekete füst a teve utcában.
@Marcellusca: Neked is hasonló szépeket kívánva bízom abban, hogy a választások után furcsán nyerenc csak a sajátjait fogja tovább szopatni és nem az országot. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogyan is kapcsolódik a poszthoz ferenc úr? Miért van az, hogy folyton ezt a "bármilyen bemeneti információból gyurcsánozást csinálok" gépet járatod?
A 2013. december 5., csütörtök napon megjelent Magyar Hírlap online azt állítja, hogy: A Fidesz szerint a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc és a „bukott baloldal”, ahogyan 2004-ben, úgy ma is gyűlöletkampányt folytat a külhoni magyarok ellen, „ugyanúgy hazudozik, ahogy régen”.
A „HÍR” elgondolkodtatta Kósa Lajost és védelmébe vette Gyurcsányt. Nem tétovázott, hanem határozott állásfoglalást tett közzé, kérdés formájában:
„Hol tanulták önök, hogy a valóság az számít egy politikai kampányban?”

Kósa Gyurcsány megbízható kampánytámogatójává vált - ingyen?
Hogy mik vannak? Fidesz alapelv lett az őszödi beszéd. Tényleg lopnak mindent.
itt tartunk, ezt a szellemet is Vezénylóék engedték ki, ugyan úgy, mint az ordaseszmés vónáékat:

Robbantás egy pesti bankfiókban

A XIII. kerületi CIB előtt bombát helyeztek el. A Béke tér és a Róbert Károly körút között teljesen lezárták az utat. Áldozat, sérült nincs.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F13%2Frobbanas_egy_pesti_bankfiokban%2F
@miva?: Nem így van. A poszt témája erősen érinti a közeledő választási kampányt, ilyen formán ezzel kapcsolatos volt a fizetős Vadai fórum témája is. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne viccüljél. Már te is tolod az oktondi cimkézést? :)
Csak a választások után
derülhetnek ki a trafiktitkok
Hiába mondta ki a bíróság, hogy nyilvánosak az adatok, még fél évig nem lesz semmi. Az Index perében még a tárgyalás napját sem tűzték ki.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F13%2Fcsak_a_valasztasok_utan_derulhetnek_ki_a_trafiktitkok%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jegyezzük meg, még nincs áldozat, személyi sérülés.
@CSENDES:
Mint már kifejtettem, a bíróság nem tett egyebet, mint azt, hogy megvonta a szóvivők személyiségét, vagyis a természetes személyhez tapadó jogokat.

Nem értem, mit kell ezen csodálkozni.
Annak idején már Karl, aki Marx kifejtette, hogy a rabszolga beszélő szerszám. A szerszámnak pedig - a dolog természeténél fogva - van tulajdonosa.

Manapság, amikor a marxizmus újragondolása folyik egy igazságosabb, demokratikus centralizmuson alapuló társadalom (vesd össze NER-NEP) felépítése érdekében, várható volt-e más ítélet?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Enyhe perverzió: Vadai bájai csak pénzért tekinthetők meg. Az üzlet, az üzlet: Furcsán Nyerenc jobbkezének látványáért bizony perkálni kell.:)"

Többszörösen gusztustalan vagy. Ez a hsz tuti nyerő a kurucon.
Miért nem ott élvezed a népszerűséget, a humorod elismerését?

A DK megalakulása óta így csinálja. A mindenkori bérleti díjat a résztvevők hozzájárulásával fizetik ki.
Bejelentették, nem titok.

GyF-nek van rendes neve. Ez a szellemesnek gondolt névjáték, meglehetősen gyermeteg, idétlen.
Erre már többször felhívták a figyelmedet.
@CSENDES: szar leírni, de MÉG, mint ahogy az elején nem volt cigány áldozata sem a széljobbnak, aztán...

@vitéž munkášőr: ugyan ez ugrott be nekem is, de majd jön DonPintér, és két hét alatt rend lesz, ahogy látszik is egy ideje.
@jaegtoer: @dr. jenőke (jenőke):

-no comment-

Orbán Viktor holnap Putyinnal fog kezet Moszkvában

Munkalátogatást<<<< tesz kedden Moszkvában Orbán Viktor kormányfő.

hvg.hu/vilag/20140113_Orban_Viktor_holnap_Putyinnal_fog_kezet_M
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gyurcsány Ferenc ott hibázott egyedül, hogy bevallotta azt amit most a nép szó nélkül elfogad a jelenlegi csürhétől. Ki mondta azt hogy, haudtak. De ha neked jobban tetszik az, hogy nyíltan a képedbe szarik a hatalom és ezt te még élvezed is akkor csak ugass továbbra is a Gyurcsány és a DK ellen. Ne félj ha a jelenlegi kormányzat megynyeri a választásokat, és ez sanszos sajnos, akkor előbb-utóbb ti jöttök és a kedvenc Vonakondád-Jobbikod.
jéééé, miket nem mond, ezt mi itten már jóideje:

Arab bank jöhet Magyarországra

Ha azt gondoljuk, hogy a hazai tulajdonosok üzleti helyett inkább politikai - a mindenkori kormányzatnak megfelelő - szempontok alapján hiteleznek majd, ezért fontos a "helyzetbe hozásuk", akkor beszéljünk nyíltan és mondjuk ezt ki - mondta Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/arab_bank_johet_magyarorszagra.573621.html
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ja és Gyurcsány és Bajnai legalább belemondta a zemberek képe felébe, hogy ez vagy az fájni fog. Nem csak terelt és hazudozott össze-vissza, hogy ők "nem a megszorítások kormánya". Éedekes módon 2010 óta a "nem megszorítások" miatt élünk egyre szarabbul.
@Orica Középföldi: Ugye milyen szép a világ? Én gusztustalan vagyok de aki Vonakondázik az trendi és faszagyerek és semmiképp sem "gyermeteg", és "idétlen." Tényleg bájos. :) Szerintem lapozhatsz is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De csak szigorúan a pártatlanság és a kiegyensúlyozottág jegyében. Én arra is kíváncsi lennék, hogy a trafikmutyi miatt hány volt boltos, újságos, és trafikos ment tönkre. És ezt szembeállítanám a Hajdúbét csődje miatt tönkrment libások számával. Érdekes összehasonlítás lehetne...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Kedves Wolfi! Ha csak annyi szart okozott volna nekük gyuriferi, hogy hazudott én lennék a legboldogabb. Te meg zakatolj tovább a nagy frigy felé. :)

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1526529_182867665257895_239331372_n.jpg

Igaz, hogy maga a blog tulaj és sokan mások is hasukat fogják a röhögéstől az ismét egymásra talált mesterhármastól, akit 3in1-ben kaphattok meg. :) Slusszpoén, hogy nagy hősöd most épp azt éri el, hogy a fidesz ismét választást nyerjen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tehetne egy kitérőt - lengyel géppel - Katyn felé... hátha köd lesz
@bella _ciao:

ez a felemelő szerep a népességé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Szerintem lapozhatsz is"... szerintem neked kellene már lapozni, mert unalmas és nevetséges vagy az ilyen-olyan gyurcsányozással
@KÁTÉó53éúétr6: Persze lapozok csak jó lenne észben tartani, hogy ő ugyan annyira káros mint mondjuk Viktor. :)
@KÁTÉó53éúétr6: Na jó pihentetésül egy kis vidámság. :)

Két ember sétál az erdőben. Egyszer csak kiugrik eléjük egy medve, és éhes ordítással feléjük indul.
Az egyik kétségbeesik, míg a másik ledobja a csizmáját, elővesz a hátizsákjából egy sportcipőt és lábbelit cserél.
- Megőrültél? - kiált rá - Egy medvét akarsz lehagyni futásban?
- Én nem a medvét akarom lehagyni, hanem téged...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és a gyurcsányos posztokban meg viktorozol? :D

Ne térüljünk el, feleim! Boncolgassuk a Magyar Krónika csodáját üstvöllést, akárhogy Vonít a toportyán!
@jaegtoer: végül is, a tél a kockavetés ideje. főleg, ha ennyire enyhe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, a perverzió az lenne, ha valaki Vona "bájaiért" perkálna ki 300 HUF-ot. Na, az tényleg gusztustalan lenne. :)
Egyébként az ország igazi szellemi, és erkölcsi mivoltát híven az fejezné ki, ha Kósa Lali lenne a minielnök.

Egy-egy ilyen kis humorbonbont kibonthatna minden egyes külhoni interjújában.

"- A kis hölgy miből gondolta, hogy nem lopjuk el a kohéziós alapokat a gecibe? Hol tetszik élni, traktorbelsőben? Majd máskor olyat kérdez, amire tudok pozitívan válaszolni!"

Az igazi persze az lenne, ha mondjuk a Válogatott épp aktuális 0-12-es buktája után nyilatkozna, oldalán Pinyő Trollal... itt most kicsit el is ábrándoztam.
Azért kies lehet ama vakfoltokkal tarkított világ, ahol a setét ippeg a valóság kellemetlen részét takarja ki mindenütt. Milyen lenne a stílus, ha még a bajokkal is szembe kellene nézni? Atyaég, értünk butulnak, hogy ne harapják át gyermekeink torkát a mozgólépcsőn dühükben. Hálánk mégis hiába várják, és ez méltatlan.
Az azért tök cuki, hogy Orbán már megint úgy tesz, mintha az egészhez semmi köze nem lenne, mintha nem ő találta volna ki az egészet, mintha nem ő nevezte volna ki ezt a fasz Kerényit, mintha nem ő lett volna, aki nem rúgta ki legkésőbb az Alaptörvény Asztala ("Létesíteni és gondozni kell!") után.

Bátran elfutott.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" itt most kicsit el is ábrándoztam."

Önző,ezt persze nem osztod meg:))))

Ki az a Pinyő Troll?
Hej de nemsokára a CBA-ban már kapható lesz Orbán Úr anyagcseréjének végterméke vákuumcsomagolásban, nemzetiszín szalaggal átkötve. Nem kell már sokat várni, és indulataink végre csitulhatnak, a béke eljövend.
Én ezt a műsort, ahol Kósa Lajos szerepelt, rendszeresen nézem, de csak egy személy "kedvéért", esettanulmányként.Ez az a műsor, ahol a jobboldali prominensek szellemeskedve, gunyorosan, lekezelően beszélgetnek a baloldalról, illetve magasztosan a teljesítményükről.Itt még Németh Szilárdot is mély áhítattal hallgatták.Szóval ebben a műsorban nem is a meghívottak a súlyos esetek, hanem az egyik műsorvezető, Gojdics(remélem jól írom a nevét) Ottó.Ő egy tipikus pártkatona, a legjobb fajtából:erősen szűkített szemellenző, másik oldallal szembeni engesztelhetetlen, megingathatatlan, zsigeri gyűlölet, az önkontroll teljes hiánya, ami egy műsorvezető estében nem biztos, hogy előnyös. Ezeket az erényeket, - főként a gátlástalanságát a megnyilatkozásaiban - a Páholy című műsorban domborítja csak ki igazán.Őt érdemes megnézni, ő egy fideszes etelon...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: néha úgy elmerengek, miért nem érzik rohadt kínosnak kerényi tevékenységét, szövegeit a fidesz és holdudvara potentáltjai? vagy orbán pitiáner bosszúja ez a kerényi a baloldali értelmiségen? mint anno a zaporozsec szerepéről is mondott valami hasonlót a népszáj.
@E.Csaba:

Gajdics.

Na igen, Páholy, Hírtv, Gajdics és Kálomista, aki persze "elfogadta és ott lesz".
A két takaréklángelme.
@bella _ciao: A válasz egyszerű: legmagasabb főméltósága egyszerűen nem hoz rossz döntést, így Kerényi jó döntés, slussz.
@bella _ciao:

Nem, szerintem Viktor ezt full komolyan nyomja, neki tényleg ez a szintje, ízlése meg színvonala. Navracsics vagy Pokorni persze kínosnak érzi, de mondani soha nem fogja, esetleg, ha sor kerül rá, a vádlottak padján.

Gombnyomogató Tibi meg egy használt wc-papírral kitömött fejű madárijesztő, aki mindenről azt gondolja, amit a múlt héten nyilatkozott a Frakcióvezető Úr.
@bella _ciao:

" néha úgy elmerengek, miért nem érzik rohadt kínosnak kerényi tevékenységét, szövegeit a fidesz és holdudvara potentáltjai?"

Mert nem merik:)))
A főnök választotta, a főnök sose dönt rosszul, nem tudjuk, hogy mi a célja vele, de biztos jó, etc.,etc.

Ha ne adj isten ejtené, akkor nézd meg a képmutató bandát:)) Szét fogják tépni.
@bella _ciao:
cink.hu/orban-nem-hagyta-aludni-a-gyerekeket-rogan-szulofaluja-1500096029

Van még kérdés?

"Az a film elejétől feltűnik, hogy Rogánné Cecília asszony irtóra unja magát és végig arcokat vág. "

Azaz az egész rohadt politikuscsürhében Cecília az egyetlen, aki normális. Reszpekt.
@vitéž munkášőr:
Na .... mióta az ominózus szerencsétlenség (majdnem tettem ki idézőjelet ....) lezajlott, azóta gondolkodom rajta, hogy talán mégis van isten és meghallgatta a lengyelek sűrű imáit ...
(Meg azon is, hogy vajon ez a sok döglégy, itt nálunk, merne-e együtt repülőre szállni? ...)
Orbánék megvették az EU-pályázati rendszert kezelő céget

Nagyjából egymilliárd forintért megvette az állam a pályázatkezelő rendszert üzemeltető céget - mondta a Világgazdaságnak Csepreghy Nándor helyettes államtitkár. Szerinte a befektetés egy év alatt megtérülhet.

hvg.hu/kkv/20140113_Orbanek_megvettek_az_EUpalyazatok_rendsz

------------------------------------------

Megéri kamupártot csinálni
Elég 500 aláírás, már bezsebeltünk egymillió forintot. De akár hatszázmilliót is szakíthatunk.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F13%2Fmegeri_kamupartot_csinalni%2F

------------------------------------------

Több mint 2400 millió dollárt utaltak haza külföldön dolgozó magyarok

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_mint_2400_millio_dollart_utaltak_haza_kulfoldon_dolgozo_magyarok.573661.html

------------------------------------------
Lesz még itt "A Miniszterelnök kiveszi a szikét az agysebész kezéből" fotó, és elmondja majd, hogy nagy tapasztalatot szerzett kolbásztöltés közben, és annak most jó hasznát vette.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most hogy lesz itten? Utalunk haza szorgalmasan, de azért ne szavazzunk? Vagy akkor szavazni is szabad, ha dől a lé? Ez egy kb egy évvel ezelőtti vita volt itt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez most az a cég, akire korábban ráküldték a NAV lófejét, hogy ajánlatuk visszautasíthatatlan legyen?
@miva?: Ők a családjaiknak utalnak haza, adózni kinn adóznak. Ezért nem fair összehasonlítani azzal az állítással, hogy csak azok szavazzanak, akik itt adóznak. gondolom erre utalt a kérdésed.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hogy a qrvaannyát a sok faszkalap agitproposnak, hogy szakadna rájuk az ég, felébreszteni az alvó gyerkőcöket, igaz díszsortűz is lehetett volna a Vezényló tiszteletére...
@CSENDES: az, és ami kellett lézerdzsoninak is nagyon, hja belefért egy kis navos és lófejes segítség ebbe is.

Heti Mutyimondó: lesz-e Lázár János Fácánkert?

Elkezdődött az új év, az első hét máris számos leget produkált: volt itt egy 913 fácán életét kioltó luxusvadászat, a Közgép több mint 300 milliárdot nyert, és egy euró ellenében majdnem eladtak egy óriásbankot. Ha lemaradtál a mutyihírekről, íme az elmúlt hét legérdekesebb kérdései.

atlatszo.blog.hu/2014/01/13/heti_mutyimondo_lesz-e_lazar_janos_facankert
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem azért húzta a száját, mert elítéli a képmutatást, hanem unja a "paraszti" környezetet... ő is csak egy uborkafára felkapaszkodott senkiházi... ez még nem reszpekt-kategória...
@Evezős: ebből is látszik, hogy a lengyeleknél nem csak a volt pártbizottság jár templomba. Csányi jet-jére meg sajnos nem fér fel az egész kormány
@Sir Bates dö Hól:
Úgy ahogy tetszik mondani Sir, Rogán huga közölte, Toniék nem járnak haza, mi megyünk a mamával pestre aTonihoz meg a Cilikéhez!:))
@Sir Bates dö Hól: Szakonyfaluban sajnos még nem lehet Louis Vuitton-t vásárolni

ott csak acetonízű pálinka terem
@vitéž munkášőr:
Néztem a térképen, 2m az osztrák határ, ez a Toni hogy lett ilyen suttyó, nem erre fújt a szél?
@tristen2005: persze, hogy nem járnak haza, a vindustót pórnép még a végén eliminálná a 6 millás krumplit a tónyó csuklójáról
"Te tetted ezt király"

"Kár, hogy a nem az összes repült" – devizahiteles tüntetők a robbantásról

Pozitív hírként tálalják és kommentálják a hétfő reggeli, budapesti bankrobbantást a devizahitelek eltörléséért tüntető csoportok oldalain, kiemelve, hogy személyi sérülés nem történt, csak "a mocskos bank" szenvedett károkat. Az egyik szervezet máris mozgósítja az aktivistáit, de egyelőre nem közölték, milyen akcióra készülnek.

hvg.hu/itthon/20140113_bankrobbantas_devizahiteles_tunteto_csopo
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hmmm... nekem a váratlan látogatásra előkészített spontán ajándék is feltűnt. :)
@CSENDES:
Adózni kinn adózunk, az utalásokból csak a tranzakciós meg a bankadót fizetjuk illetve a család a kulonbozo fogyasztási típusú adókat amikor elkolti a lóvét. Nem hallottam hogy munkaerohiany lenne moon.
A gdp 1.8%-at tette ki a hazautalas. A manyup mexunese 1.4%-al csokkenti a hianyt. Tavaly meg volt egy kicsi a megvedett tokebol is. Hol a siker? (ezt nem toled kerdezem, ne vedd magadra).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most jönnek a hirdetések! C4 olcsón eladó, deviza hiteleseknek svájci frank részletre!:)
@Sir Bates dö Hól:

Tonyó bulvár-interjúiból tudható, hogy felesége igen szenzitív személyiség ( kulcs- és táskadobálás, elrohanás otthonról:)).

Ilyen bonyolult lélek esetében nem tudhatjuk, hogy éppen mi nem tetszett neki, de valóban nem iránymutató egy respekthez.
@vitéž munkášőr:
...én két-három fővel is kiegyeznék - persze azért az a fajta tiszta lap, ami a lengyeleknek megadatott, pótolhatatlan lenne ....

(A maradék iker azóta sem találja magát ....)
@labrabbit: nem vettem magamra. s szerintem sem siker, hiszen a lányom két barátja is Angliában dolgozik. nyilván nem mentek volna el szállodába takarítani, ha itt lett volna munka a számukra. de beszélnek nyelveket, így adódott lehetőségük, hát kimentek.
@tristen2005: ez az ország egyik legsötétebb helye. sötét Zala? felejtsd el! a határ másik felén ugyanez a vend banda lakik, de azok még rosszabbak, mert tele vannak lével az osztrák életszínvonalnak köszönhetően
@tristen2005:
Hátugye ... elnézve a cilike nagysága fintorait, se divatbemutató, se tv-felvétel, se egy valamirevaló műkörmös nem lehet a faluban ... mit is keresne ottan a nagyságos asszony - még a végén az anyós befogná valamire a konyhában ...

(Akiről szintén meg van a véleményem, úgy lácc, a Tonyó előző házasságából származó kisfiú nem fért ki a faliújságra nála sem ....el nem tudom képzelni, mit követhetett el szegény - vagy az anyja -, hogy kvázi halottá van nyilvánítva ....:-(
@tristen2005:
Vasfüggöny, zárt közösség, belterjes szaporulat ...
@Penivaldes: olyat nem is. kóstoltam már ottanit, egy óvatlan pillanatban az első korty után ment is a földre. nem mondom, hogy mindenki, de az az illető minden szart beledobált (földes, rohadt, stb)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a butát nem lehet máshogy mondani. azok is buták, akik direkt átvágják a pénztárost, mert így akarnak a gonosz multi ellen menni. a gonsoz multi meg röhög a markába, a dolgozó meg szív.
gondolkodnának..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egymaga? Keress már rá a konda jelentésére!
Csak berágtam picit az örökös Gy. és vadaizás, a válogatottan ostoba sértő becézgetéseid miatt. De azóta lecsillapodtam.
Van az a pénz, és van aki ezzel keresi a napi betevőt, küzd, fárad, robotol, hajnaltól éjfélekig. Mondjuk ez is azt bizonyítja, hogy vonakondáéknak bőven csurran-cseppen, még a magadféléknek is telik belőle ere-arra.
@Evezős: úgy-úgy!

ja és vörhenykórság ;-)
ha még nem volt! ez is egy hír:

Adósságharc: öt éve nem volt ilyen kevés pénze a kormánynak

2008 októbere óta nem volt ilyen kevés pénze a magyar államnak. Úgy tűnik, az adósság elleni harc érdekében év végére leapasztották a tartalékokat.

Mindössze 242 milliárd forintnyi összeg volt a magyar állam jegybanknál vezetett számláján tavaly év végén. Ehhez jött még hozzá 509,9 milliárd forintnyi devizabetét, így az állami betét mindössze 751,9 milliárd forint volt, aminél alacsonyabbra 2008 októbere óta nem volt példa, derül ki a jegybank legfrissebb mérlegéből.

www.mfor.hu/cikkek/Adossagharc_mellekhatasa__oteves_melyponton_a_kormany_penze.html

ja és ne köpködjetek mert a múlt heti hazugság összefoglalóm a mandinerre került, és abban Fabius és Geo is ott van...
@vitéž munkášőr:
78 körül jártam arra, a Latvia busszal nem tudtál megfordulni a faluba az utcán , bekellett menni az udvarra és kitolatni, a házi pálinkájuk viszont guggolós!
@AKIsTUDATLAN: :)

szerinted felfogja miről beszélsz?
@Penivaldes: azt éppenséggel nem láttam a butykosban, de a cefrében lehetett. bazinagy siklók lébecolnak errefelé - de legalább a sok gólya jóllakik
@Orica Középföldi:

valószínű ezért nem igen hallani az első házasságából született gyerekéről?
mintha nem igen vinnék pl családi nyaralásra sem...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Azaz az egész rohadt politikuscsürhében Cecília az egyetlen, aki normális. Reszpekt."

Ha normális lenne, nem ehhez a patkányhoz megy feleségül.
Vagy korpás volt a haja.
@vitéž munkášőr: sikló, ja a Balatonban is van, főleg a déli parton:)))
@Evezős: :)))

csak most olvastalak.
megelőztél...
@tristen2005: ez most is így van ;-)

azóta kb. csak ez a szaros "miseút" épült, amire verik magukat, a többi mind egy aszfaltréteggel "feljavított" makadám
@Penivaldes: Nem az angolnát nézted siklónak?
nem mintha északi parton nem lenne, csak ott nem épitkeztek bele a vízbe, az a menő címszóval:)
@guma: mandineres linket kérnék ;-)
ha már reggel felvetettük:

Akik robbantva üzentek Magyarországon

Politikusok lakásai, pártszékházak, templomok – ezek voltak a célpontjai a magyarországi robbantásos támadásoknak, melyekkel az elkövetőik feltehetően valamilyen üzenetet akartak megfogalmazni. Az esetek többségében az ügyek felderítetlenek maradtak, a Budaházy György és a Hunnia Mozgalom tagjai ellen eljárás még bírósági szakban van.

hvg.hu/itthon/20140113_Magyarorszagi_uzenetnek_szant_robbantasos
@CSENDES: nem, képzeld el meg tudom különböztetni a siklót az angolnától.
nem is hasonlítanak.
@Penivaldes: egyezzünk ki döntetlenben - sötét itt minden
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Látom, elemedben vagy, csak úgy sziporkázol. Akkor rajta.
Tegnap tettem fel neked egy azaz l kérdést, amire ma is kiváncsian várom a választ:

"@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Megélhetést, rendet, elszámoltatást."

"Elszámoltatást, ez érdekes lesz-
Kit akar elszámoltatni a dzsobbik?
Fideszt? egyrészt nem láttam a bicskanyitogató disznóságokért egy 2006-os határozott jobbikos kiállást, nem láttam eredményesen tüntetni, ami egy tökös ellenzéki pártnak szokása szok lenni,
Amit tettek a parlamenti négy évük alatt, az a bolha köhögése.
Másrészt hogyan lesz békés-boldog koalíció, ha előtte rájuk hányjátok az egész mutyimocskot.

A szocikat?
Azt már lenyúlták a zorrotok elől.
Március 15-én a cöf békamenetet szervez - nem fogod elhinni - a szocik elszámoltatása a jelszó."
@Penivaldes: Messziről sem? ne sértődj már meg mindig. csak mivel azt mondtad, a Balatonban láttad.
@guma:
Nem gond, ez az a hír, ami több misét is megér!
:-)
@CSENDES: vizisikló beszok menni a vízbe, és ott úszkál, de egyébként kint alszik a köveken.
@vitéž munkášőr: bocs:)

nem megyek vissza, de ott van a hírek alatti a politika címszót viselő blogok közt a mindörökké...
@CSENDES:
Mi amugy nagyon keveset kuldunk haza, de ez azert mukodik mert csaladdal jottunk el. Ez regi dilemmam: ez a rezsim gondoskodott rola hogy ne erezzem otthon magam a hazamban es moon nem lehet kibujni a centralis eroterukbol. Minden hazakuldott filler pedig oket erositi.
@vitéž munkášőr:
Ezek a falvak, itt a nyugati határszélen (ahova csak hatósági engedéllyel lehetett beutazni) mind küzdöttek ezzel.
Én magam is egy ilyenben lakom - mint betelepült, 1992-ben költöztünk -, de a zuram a helyi oskolában tanított olyan gyerekeket - sajnos, nem is egyet - akik súlyos testi- és gyakran szellemi fogyatékossággal is küzdöttek, ment nagyon közeli rokonok voltak a szülők (volt testvérkapcsolatból származó és volt apa-lánya viszonyból született).
Nem állítom, hogy csak a zártság volt ennek az oka, de hogy volt köze hozzá, az biztos.

A faluban a mai napig külön kasztot alkotnak azok, akik a háború utáni időkben, a svábok kitelepítésekor költözködtek be. Nyilván a dunántúli falvakból, ahonnan jöttek, nem a módosabb, vagyonosabb réteg jött ide a kikergetett svábok házaiba betelepedni, hanem a nincstelen (ki milyen okból, ne firtassuk), meg a tohonya (akinek mindegy volt, kinek a tulajdonába ül bele, csak az számított, hogy ingyen, és semmit nem kellett érte tenni, maximum ideológiailag megfelelni).
A záródó határsáv miatt szinte nulla volt az esélye annak, hogy a betelepültek közé más településről érkezzen "friss vér".
Elborzasztó dolgokat ismertünk meg, amikor ideköltöztünk, mint életmódban, mint mentalitásban ...

Mondjuk Tónira ránézve elég sok emlékeim visszatér ....:-)
@Evezős: nagyon szépen összeszedted! 100% true story!
@guma:

A szenzitív személyiség igen sok árnyalatát ismerem, de konkrétan Tonyónét nem.
Bármi lehetséges:))
@Sir Bates dö Hól:

@Spániel:

A "normális"-t úgy értettem, hogy nagyjából én is ilyen pofákat vágnék, legalább nem játszotta el, hogy ez volt élete élménye. Unta, mint a kurvaélet? Ja. O.K. a reszpekt tényleg túlzás. :D

Azt meg majd meglátjuk, mikor unja meg, hogy a gyerekei cintányérozó majmok lesznek a Blikkben meg a Faszbúkon, mert első a népszerűségi lista.
@Evezős: na én ezt egy alföldi kisvárosban tapasztaltam meg pár éve. azt a zártságot...merev gondolkodást.
@Penivaldes: szép vend név. egyébként komolyan, vannak hasonlóak
@vitéž munkášőr: ha lettek volna bányák, akkor megoldódott volna a problem:)
Én a kertemből sem tudom kiirtani a pitypangot. Ősgyep!
@vitéž munkášőr: nem egészen, a vendek a szlovének.
ez egy cigány-sváb név. na nem létezett, de majdnem:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ha megunná, azért tisztelni fogom. de a sarkakatás, hajdúpetis miliő ennek nem kedvez túlságosan
@Penivaldes: meglepődnél milyen neveken futnak vendek. csak egy pár példa: Trajbár, Merkli, Domiter
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Én emlékszem, volt olyan idő, amikor a felcsúti csillaga egy kicsit leáldozóban volt (2002 táján,amikor még maga lalikerál is odanyilatkozott, hogy nem sámánokra van szükség; hogy sokan hájpolták ezt a hortobágyi bőgatyás suttyót, aki jobb lenne viktátornál, és alkalmas miniszterelnöknek.
Haj, minő víg napokat élhettünk volna abban az esetben, és az Eju is hogy mekkapta vóna a magájét!:)
De ezt már elszalasztottuk, mert lalikerál azóta több ízben is kimutatta a foga fejérét, és mintha mégsem ő lenne az utódvárományos.
@Penivaldes: aztán persze vannak szlávosabb hangzásúak is: Mesics, Szukics, Sulics, Csuk az egész bizarr Zsöksz-ig
@Myrath: kerényit sem lehet a közéletből. begyepesedett.
@vitéž munkášőr:

Lezárva a Cilike témát, Nagy Lajost idézném: milyen szerencse, hogy a poloska kicsi, barna és büdös, képzeljük el, hogy egérméretű lenne, égszínkék lenne, és gyöngyvirágillatú lenne, ugyebár még sokkal undorítóbb lenne.
@bella _ciao:
Ehh, ez pont olyan spontán volt, mint amikor vezírünk felvette a romániai kamionstoposokat a tavaly márciusi időjárási ramazuri "elrendezése" után. Úgy is kezdődik. Nem ösmerős?
@AKIsTUDATLAN: arra az időre gondolsz, amikor tombolva verte szét az irodáját és sürgősen látogatóba kellett mennie egy osztrák városba?
megemlítettség okán:

- József Attila -

VILÁGOSÍTSD FÖL

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.

S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.

1936. július - október
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Gyakorlatilag már azok. Cilike is.
(...és nem csak a Blikk-ben, hanem a helyi Szittyakürtben főleg!)

Túl ezen: aki egy bulvárműsorban aaaaa ... kakilási szokásairól értekezik, az az én szememben sok minden, csak polgári nem.
Hogy micsoda pontosan, azt meg most nem tenném közkinccsé ...
@AKIsTUDATLAN: Pedig milyen szép is az, amikor mesterhármasék, nem ígérgetnek hülyeségeket. :)

Adjon az állam! Szebb jövőt!

"Lendvai Ildikó pedig elmondta, hogy szívesen támogatnának egy népszavazási kezdeményezést a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséről..."

444.hu/2014/01/11/szeretne-on-csak-ugy-minden-honapban-kapni-50-ezer-forintot/
@Penivaldes:
És akkor most hozzá kell ehhez tenni azt, hogy a falu a rendszerváltás után jó viszont kezdett ápolni a kitelepítettekkel, van alapítványuk, költenek a templomokra - igaz, jobbára az evangélikusra, lévén a kitelepítettek azok voltak -, rendszeresen jönnek ünnepekre, hasonlók. A házaikba betelepültek mindezt .... hát elég érdekes módon élik meg. És ennek, sajnos, nyoma is van alkalmasint.
@Spániel: Szerintem elsősorban a fidesz és a maszop környékén kell majd keresgélni elszámoltatás ügyben. Amúgy én még mindig úgy tudom nem lesz koala a narancsosokkal sem.

Egy viszton 1000 százalékban biztos az az, hogy a maszop+dk+epm soha nem fogja a fideszt elszámoltatni.
időben szólok:

Megéri kamupártot csinálni
Elég 500 aláírás, már bezsebeltünk egymillió forintot. De akár hatszázmilliót is szakíthatunk.
index.hu/
csak úgy:

Kim Dzsongun folytatja édesapja legfontosabb hagyományát
KIM Dzsong Un

Dolgokat néz. Most éppen alapvető élelmiszereket egy katonai bázison. Kattintson, hogy lássa nagyban!

444.hu/2014/01/13/kim-dzsong-un-folytatja-edesapja-legfontosabb-hagyomanyat/

-------------------------------

Remek vadonatúj Facebook-videó az Orbán-műhelyből! Hősünk ezúttal Szakonyfaluba látogatott, hogy megpróbálja elvenni egy kisded plüssállatát és megint pálinkázzon egyet a kamerák előtt. Az első állomás a kultúrház-könyvtár-óvoda, ahol a miniszterelnök stábja berontott az alvó kicsikhez, hogy elkészülhessen az "Orbán Viktor alvó gyerekeket bámul" című snitt. Jó nagy szenyóság volt!

cink.hu/orban-nem-hagyta-aludni-a-gyerekeket-rogan-szulofaluja-1500096029/@cardinalc#replies
NIF: Orbán jogszerűen adta át a Felsőszölnök-Kétvölgy összekötő utat
orbanatada

A másodfokú végzésre hivatkoznak a Védegylet tiltakozásával szemben.

444.hu/2014/01/13/nif-orban-jogszeruen-adta-at-a-felsoszolnok-ketvolgy-osszekoto-utat/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ahhoz, hogy ezt megengedhessék maguknak előbb ki kellene nyírni a jobbikot... vagy kompromittálni... ez utóbbi könnyebb:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondtam én már up to date, hogy rogán ennek útnak az éceszgébere
@Spániel:
vissza kérték a csattogós kismokust!:)
Együtt-PM: Pintér a Magyar Hírlapban "hetvenkedik", a bankot meg felrobbantják

Az Együtt-PM arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben vizsgálja ki a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában történt hétfő hajnali robbantás ügyét, majd ezt követően adjon tájékoztatást a nyilvánosságnak.

hvg.hu/itthon/20140113_EgyuttPM_Pinter_a_Magyar_Hirlapban_hetve
Levelet írt Orbánnak Bajnai
sajtóhírek szerint Moszkvában az orosz és a magyar fél között valamiféle államközi szerződés aláírására kerülhet sor hamarosan a paksi atomerőmű jövőjével kapcsolatban. "A részletekről sem az ország nyilvánossága, sem a Magyar Országgyűlés képviselői nem tudhatnak semmit, miközben az Ön által vezetett kormány a nyilvánosság tájékoztatását, átlátható döntéshozatalt ígért.
Önök hazudnak és titkolóznak Paks ügyében! Erre a kétharmad sem hatalmazza fel Önöket, ehhez nincs joguk"
hvg.hu/gazdasag/20140113_Levelet_irt_Orbannak_Bajnai#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default_hirkereso
az idióták, ha hátszelet kapnak egy idiótától:

​A bankrobbantást támogató Facebook-csoport alakult (frissítve)

Lázadásról és szabadságharcról értekeznek, Molotov-koktélról posztolnak képet, istenítik a robbantót. A csoport alapítója a Molnár F. Árpád-féle Hírháttér Multimédia, de jelen vannak például Koppány csoportosok és SoDi, a neten önkielégítő jobbos blogger is.

cink.hu/a-bankrobbantast-tamogato-facebook-csoport-alakult-1500140588
A HírTV-nél sosincs túl korán találgatni

Szóval George Spöttle "biztonságpolitikai szakértővel" a CIB-es robbantásról beszélgettek a Híradóban, amikor elhangzik egy nagyon fontos kérdés.

444.hu/2014/01/13/a-hirtv-nel-sosincs-tul-koran-talalgatni/
@CSENDES
"Ők a családjainak utalnak haza, adózni kinn adóznak."
Ez abban az össszefüggésben merült fel itt, hogy adózáshoz kötnénk-e a szavazati jogot.
A külföldön munkát vállaló magyarok valóban kint adóznak, azonban a haza küldött jövedelmeikből a családok fogyasztásuk révén itt fizetik az ÁFA-t és a jövedéki és egyéb fogyasztási tipusú adókat.
Ilyen tekintetben semleges, hogy a családtagok vagy a munkavállaló gyarapítja-e az állami adóbevételeket, a lényeg, hogy a külföldön szerzett jövedelmekből is szépen csordogál a bevétel a büdzsébe.
Az éves haza utalt jövedelmek 500 mrd Ft-jából kb. 115 mrd folyik be az államkasszába ezen az úton.
A fentiek alapján jár az adózáshoz kötött szavazati jog.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kósa filozófiája, megzenésítve:

Ami szívemen, a számon
www.youtube.com/watch?v=L8-DN_Q8Aq4
Válaszoltak Bajnai nyílt levelére: igen, lesz államközi szerződés Putyinnal

Közleményt adott ki a Kormányzati Információs Központ, amely szerint tájékoztatják a közvéleményt, ha Orbán Viktor megállapodott Vlagyimir Putyinnal. Már korábban beszéltek arról, hogy lesz orosz-magyar államközi szerződés, de azt az Országgyűlésnek jóvá kell hagynia. A paksi bővítésről is szót ejt a kissé homályos kormányzati közlemény.

hvg.hu/gazdasag/20140113_Valaszoltak_Bajnai_nyilt_levelere_igen_le

---------------------------------------
Orbán bemegy a spájzba az oroszokért?

Az új paksi atomerőmű építéséről tárgyalhat kedden, és akár évtizedekre is megkötheti a magyar energetika kezét a miniszterelnök, ha Moszkvában kötelezvényt ír alá Vlagyimir Putyin asztalánál.

hvg.hu/gazdasag/20140113_Orban_bemegy_a_spajzba_az_oroszokert
az jön a többi idióta:

Jobbik: az elmúlt 24 év miatt robbant a bank hajnalban

A Jobbik az elmúlt 24 év kormányainak banki politikáját teszi felelőssé a hétfő hajnali fővárosi robbantásért.

hvg.hu/itthon/20140113_Jobbik_az_elmult_24_ev_miatt_robbant_a_ba
@Spániel:
Á, ott még nem tartunk.(De ki tudja? Ebben a világban ....)

Vita van azon, hogy ki hol üljön a misén ...hogy az adományokból kik és milyen szisztéma szerint részesedjenek ... hogy a kitelepítettek leszármazottai mit vittek el és mit hagytak a házban és hogy annak a megléte/meg nem léte kire nézve dehonesztáló ... ilyesmik. Ebből ronda viták voltak korábban.
Ma már inkább azon meg a hirig, hogy kik legyenek a "küldöttségben", amelyik a kitelepítettekhez utazik Németországba ...

Egy család maradt egyébként a svábok közül, akik a mai napig a faluban élnek - hát pl. ők vindikálják a jogot maguknak mindenben dönteni. Ezt pl. nem szeretik sem az idelátogató egykori kitelepítettek - jobbára leszármazottai már csak - és az egykori betelepültek sem.

Egyébként, ahogy Penivaldes írta, a zárt és bigott közösség képtelen alkalmazkodni ahhoz, hogy a falu nagy részét már nem ők alkotják, és hogy a"gyüttmentek" (a rendszerváltás óta idetelepülők) már sokkal többen vannak, mint ők és egészen másképpen látnak, élnek meg, visznek véghez, fognak fel dolgokat.
("Miért kap segélyt, most költözött ide!? Minek vesznek fel az iskolába olyat, aki nem lakik a faluban? Az óvoda - ami fullon üzemel - miért nem főz annyit, hogy a nyugdíjas is el tudja hozni? Miért van bizonyos napokon délután az orvosi rendelés, miért nem mindig reggeltől?" .. és folytathatnám.
@Mariann19: Igenis tisztelettel, bár én ezt soha nem elleneztem, sőt még a Mao-on nem adózó kettős állampolgárok esetében sem tagadnám meg a választói jogot. Más kérdés, hogy egyetértek Bokrossal és más témában adnám meg nekik képviseletük jogát a parlamentben.
azt hiszem, le is tudhatjuk ezt az évet is, minden ami lényeges volt, azt már megtörtént, már csak az ismétlések vannak hátra:

Saját rekordját döntheti meg a Közgép
Erősen indul 2014 a Közgépnek és leányának is. De túlszárnyalható-e a tavalyi 395 milliárd?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F13%2Fsajat_rekordjat_dontheti_meg_a_kozgep%2F
Akármennyi bankot is robbantanak fel, a hitel megmarad. Ez olyan, mint amikor a gyerek azt hiszi, hogy ha felrobban az iskola, akkor nem kell járni. De kell, meg még nyáron is.
Az elmúlt 4 év "gyümölcse" beérett. De ahogy látom ezért is a baloldal a hibás.
@Evezős: nagyon ismerős. egy 10.000 fős alföldi kiváros (nekem falu) volt ilyen. azt a merevséget, csak a helyi ember a jó, sőt csak az aki a település ezen részén él, mert akik a másik részel élnek azok már fúj. na ilyenben éltem 4 évig. nem is tudtam megszokni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Összes körmömet lerágtam már az izgalomtól.
@V-PORT: nyáron nem kell, vagyis kell, de mégsem.
@V-PORT: Nevezzük ezt "nyomásgyakorlásnak" minden oldalról?
@Spániel:
Bajnai jogosan veti fel Orbán Putyinnal való találkozásával kapcsolatos kérdését, mert az ország jövőjét gyökeresen befolyásoló megbeszélésről van szó.
Fodor Gábor nyilatkozata szerint a paksi atomerő bővítése és felújítása az oroszok kivitelezésében az ország gyarmatosítását jelenti.
Januárban Putyin lesöpörte az asztalról ezt a témát, mert Orbán 1 mrd eurós hitelt kért erre a célra, de kiderült, hogy saját belső felhasználásra is szánt az összegből.
Putyinnak Orbán nem volt garancia a hitel visszafizetését illetően, nemzetközi garanciát kérne, vagy tulajdoni részesedést Paksból.
Ettől függetlenül van egy olyan érzésem, hogy Orbán pénzügyi segítséget szeretne Putyintól, mert az ország helyzete drámai.
Lehet, hogy a félelmeim megalapozatlanok, de a tájékoztatás hiánya hipotézisek felállítására ösztönöz.
Ezért - ha nincs igazam - nyasgem.
@Penivaldes: A 180 napot le kell tanulnia, és ha ez nem megy másképp, akkor biza júliusban is tanulnia kell.
@Evezős: Zala megyében isszák a direkttermő szőlőből készült nohabort, ami nem csak borzasztóan szar, de magas a metilalkoholtartalma, emiatt tilos a termesztése.

Ehhez járul a sajátos csecsemőnyugtatási mód, ugyanis zsebkendőbe pálinkás kenyeret kötnek, a baba azt csócsálja, és már nyugszik is.

Mindenesetre humánusabb eljárás, mint falhoz verni a síró csecsemőt. :-/
A Bild szerint nem Riberyé az Aranylabda. Csak 2. Cristiano Ronaldoé. Ez mekkora igazságtalanság!
@V-PORT: persze, de ez akkor ha vmi gond akad évközben. de normál esetben júliusban már rég szabad vagy.
@CSENDES:
Bocs, de nem a véleményedet észrevételeztem, csupán egy pótlólagos körülményt tettem hozzá a témához.
egy kis gazdaság megint:

Surányi beszólt a kormánynak
A költségvetési hiány ma is annyi, mint amennyi az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor volt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/suranyi_beszolt_a_kormanynak_orbaneknak_a_hiany_csokkentese_sem_sikerult.573675.html

-----------------------------------------

Orbán Moszkvába megy
A Gazprommal és a Roszatommal is tárgyalhat.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_moszkvaba_megy.573674.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az MSZP bevásárolja magát a TV2-be
Egy részvényt vettek, amerikai bírósághoz fordulnak.
"

Végre mutatnak valami életjelet.

A fenti egyébként ismert fogás, civil szervezetek szoktak vele élni. Így vásárolta be magát a SHELL OIL-ba például a Greenpeace. Információszerzésre, és zavarkeltésre alkalmas módszer, és teljesen legális.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem olvastam a HVG-t, de élénken emlékeztem a januári tárgyalásokra.
Orbánnak ez a tervezett turnéja Kínában, az arab világban és Oroszországban valami pénzbeszerzési szándékot sejtet.
@épészmérnök: talán nem egy vég előtti fellángolás, talán

@Mariann19: akkor olvasd el, akár te is írhattad volna azt a cikket ;)
kiemelés:

""Alá fogja írni" – mondta egy, orosz ügyekben jártas elemző, aki szerint azt azonban, hogy pontosan mit, és milyen feltételekkel, Orbán Viktoron kívül talán csak az oroszok tudják. A specialista szerint Orbán a februári (és e parlamenti ciklus egyik utolsó) ülésén akár úgy is megszerezheti a jóváhagyást a szerződésre, hogy ahhoz alaptörvényt kelljen módosítani. A Putyinnal kötött szerződésben pedig akár magyar állami garanciavállalás is szerepelhet a paksi projektre.

Ezért cserébe pedig például kezelhetővé válhat a kormány által beígért újabb rezsicsökkentés. "A harmadik lépcsőfokhoz azonban szükség lehet olyan eszközök igénybevételére is, amelyek eddig kimaradtak az egyenletekből" – magyarázta az energetikai szakember. A gáz és áram lakossági árának következő csökkentését a kormány már a februári fogyasztásban – vagyis a márciusi számlákban – érvényesíteni szeretné. Ehhez azonban a kifacsart energiaszolgáltatók és nagykereskedők további szorítása helyett például az orosz gáz árát kellene csökkenteni. Ez pedig – legalábbis ahogy Ukrajna esete is bizonyította: Putyin és Janukovics decemberben kötött orosz-ukrán megegyezését követően harmadával csökkent az orosz gáz ára – lehetséges. Csak az oroszok biztosan megkérik ennek az árát."
@Spániel: Jómagam is támogatom az elszámoltatást, ezen a téren is. :)
@Mariann19: ez azért nagyon nagy üzlet, hihetetlen befolyással rendelkező eus üzleti körök érdekeit sérti, a bolgár példát alapul véve, rizikós (nemzet)biztonsági szempontból, s így szembemegy az eus stratégiával is, egy ilyen nem transzpatens döntésnek katasztrófális következményei lehetnek az egész magyar társadalom szempontjából, hisz nem a gazdasági érdekeket, hanem az eu alapját megkérdőjelező magatartást fogják a kommunikáció középpontjába állítani... a moi "hatalom" és -valójában jelentéktelen- némi, a holdudvarnak juttatott pénz miatt ismét egy dilettáns, az eredmény szempontjából kontraproduktív döntést fognak hozni, nem is aljasságból, hanem kisszerűségük és ostobaságuk, illetve a valós folyamatoktól való elzártságuk miatt... ez a rendszerbe kódolt bukás...
@Mariann19: mekkora hazaárulózásos nyálverés volt, amikor itt járt Putyin. Jó lenne visszaidézni és az arcukba tolni.
Közpénzt nyilvánvalóan a választások után kapnak. Győzelem esetén lelkes triumfálásra, vereség esetén kibekkelésre.
@épészmérnök: Őrség, Vend-vidék dettó. érdekesség, hogy a szomszédos Dél-Burgenlandban is van ilyen noha-féle bor: uhudlernek hívják
@V-PORT: a keptnnek tök mindegy. nagy valószínűséggel megy Brüsszelbe felmarkolni a 300€-s napipízt
@Penivaldes: Ja. De ha csak három hónapot kell kibírni, akkor mi lesz a következő négy évvel? Hogy fog így Mesterházy miniszterelnök-jelölt úr mosolyogni?
@vitéž munkášőr: Akkor nem lesz koalíció, meg győzelem?
@V-PORT: mindent én sem tudhatok ;-)

mellesleg én egyik ócska banda győzelmében sem vagyok érdekelt
@Penivaldes: Értem, hogy erőt kell sugározni, de a 6. hely is befutó. Plusz így utálhatnák még jobban Bajnait a DK-sok.
hmmmmmmmmmmmmmmmm, akkor a kérdéseim és a hozzátenni valóm:

- miért a CIB?
- ha robbant akkor vége a pénznek is, mert a legtöbb automatában már a rángatásra, kiszakításra is aktivizálódik a festék patron
- a folyamatok és a támogatók üzeneteit látva, a lényeg semmit sem változott, sőt

16:48
Nincs szamtanúja a reggeli robbantásnak - a tettes a hajléktalanokat sem riasztotta

A tettes feltehetőleg az ATM-ben lévő pénzt szerette volna lenyúlni, csak elméretezte a házilag összebarkácsolt robbanószerkezetet. A hvg.hu információ szerint kevéssé valószínű tehát, hogy a bankok elleni bosszú van a hétfő hajnali angyalföldi bankrobbantás hátterében.

hvg.hu/itthon/20140113_banrobbantas_nyomozas_nincs_szemtanu
Robbantás: a rendőrség a lázadó devizahitelesek vezetőjét is kihallgatja?
Kásler Árpád nem elérhető, honlapját leállították. A rendőrségen lehet, Orbán és Darák kivégzésről írt.

m.index.hu/belfold/2014/01/13/a_rendorseg_a_lazado_devizahitelesek_vezetojet_is_meghallgatta/
@V-PORT: Ezt nem volt nagyon nehéz kitalálni.:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
KIzártnak tartom, hoy a pénzre ment volna. Aki a pénzre megy az nem a bejárat elé teszi a csomagot.
Amellett ez az egész a rendpárti demaggoknak nagyon is kapóra jön a választási kampány nyitánya környékén.
No, itt a példa, hogyan üljünk bele qrva sok pénz közepébe, oszt hogyan ne csináljunk semmit - csak éljünk nagyon-nagyon jól (a seggnyalást, mint kényszermelót most ne emlegesse senki...)

magyarnarancs.hu/elso_valtozat/a-vezetes-sulya-88255

Hogy azt a zsírosfejű, lógó tokájű, köldökig lógó arcberendezését ennek a faesztergályosnak ...
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A cikk írásától még nagyon messze állok.
Az ember csupán kombinál, ha már kormányunk nem hajlandó tájékoztatni a nagyérdeműt saját sorsának fordulatairól.
@Spániel:
Putyin nem felejt, ezt megírták a januári lapok.
Nem felejtette el a Tovaris konyec dumát, a Moszkva tér átkeresztelését, és sok sértő momentumot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kásler? szerintem szimplán szelepes:

youtu.be/6yLh5-wB4HE

legalábbis ezen performance után...
@GeoCracker: olvastam, valami hasonlót gondolok én, bár más aspektusból, humperdicknél leírtam
@Evezős: na tessék, még egy díszszőrtalp
@Sir Bates dö Hól:
"Az eu alapját megkérdőjelező magatartást fogják a kommunikáció középpontjába állítani."
Ebben biztosak lehetünk, jó, hogy megemlítetted, mert további gondolatokat ébreszt.
Orbán kimegy most Putyinhoz, továbbra is azt gondolom, hogy kedvező hitelkonstrukcióban hitelt kér az oroszoktól, cserébe felajánlja Paks kivitelezését. Mint fentebb írtam, Putyin tulajdont kér Paksból.
Itthon az ügylet úgy lesz beadva, hogy ez az energia függőségünk megoldása lesz, egyben persze beépíti a kommunikációba a szokásos nemzeti tudat felemlegetést, hogy érzelmileg is az ügy mellé állítsa az állampolgárokat a választások előtt. Orbán lesz a haza megmentője, a sikeres tárgyaló fél, aki még Putyint is lenyomja.
Nem vagyok offé energia ügyekben, de várhatóan a villamosenergia olcsóbbá válik. Németországban fölös kapacitások keletkeztek a szolgáltatóknál az ottani korszerű megoldások miatt, pl. a németektől hosszú távon vásárolhatnánk.
Arról nem szólva, hogy a 2.000-4.000 mrd Ft-os paksi beruházás mikor térülne meg.
Az energiafüggetlenség megteremtése az oroszok bevonásával egy hosszú távú politikai és gazdasági beáldozást hordoz magában Moszkvát illetően.
Putyin lehet, hogy engedékeny lesz a kijevi események és az eurázsiai nagyhatalom megteremtésének szándéka miatt.
Ez utóbbi csak egy kósza gondolat.
@Sir Bates dö Hól: Megpróbáltam ott is artikulálni kicsit a véleményem, hoyg a napi politika és az írói teljesítmény nem ugynaaz.
@Mariann19: úgy értettem, hogy az eu fogja ezt kommunikálni a retorzióival egyidejűleg:)
@Mariann19:
a cigánygyereket csak a saját hatalma és pénze -amit lop- érdekli...a rövidlátás és az aljasság kombinációja

és analfabuta is nem tud 2x2-t számolni pedig integrálva is 2x2=37

brühüyyy
@vitéž munkášőr: ez hihetetlenül káros jelző, nem ezért tehetetlen, de nem szeretnék vitát ebből, hisz csak a "libertárius kánon"-ba betokosodott viccet-nem-értő vagyok:-)
@GeoCracker: ugyan nem gyakran, de azért olykor-olykor sikerül egy írást a szerző gondolatainak megfelelően értelmezni:-)... most ezen ritka esetek egyike történt, azt hiszem:-)... engem jobban zavar a "gúzsba-kötésben" játszott szerepük, mint az általad kifogásoltak... vagy most sem sikerült az írás tartalmát megfejtenem, ez az én hibám lenne
@Mariann19:

"Putyin nem felejt"
ha ehhez még azt is hozzáadod, hogy annyira betartott szeretett vezérünknek ami a diplomáciában állítólag nem fordult elő:

nevezetesen egy teára sem volt "ideje", nemhogy vendégül lássa asztalánál...
szóval ha bármilyen szerződés lesz azt szerintem mi nagyon drágán fogjuk megfizetni.
@Evezős: ejnye!

ne szóld le, mert ő valóban keresztapa!
:)
@Sir Bates dö Hól:
Értem. Te arra gondolsz, hogy eu-s üzleti köröket érint a magyar szándék, és az eu kommunikációjában Magyarország eu ellenessége jelenik meg.
Az általad említett üzleti körök lehetnek pl. a német villamosenergia termelők, amelyek piacot keresnek az egyre jobban fogyatkozó belföldi kereslet miatt.
@magándemokrata:
Nem ment volna.
El nem lehet olyat képzelni, hogy ezeket a csiricsáré szarságokat nélküle lefolytassák.
Hogy ne tudjon fotózkodni olyanokkal, akikhez úgyegyébként még százméternyire sem tudna közel kerülni.

Ez a fószer ezért lett miniszterelnök(politikus) nem másért!
@magándemokrata: esetleg most ő határozta volna meg a találka idejét 10 percben.

vagy szerinted, NEM?
:)
@magándemokrata:

Elhalasztják az aranylabda átadást!
@guma:
Bánom is én micsoda, vagy kicsoda!

Azt nem tudom, hogy mér' van az, hogy akik Erdélyből idejöttek és ezeknek gazsulálnak, azok között nincsen egyetlen egy olyan sem, aki el tudná velem hitetni: nem pénzlesők, nem érdekemberek, nem élősködők.

Így aztán az ember nagyon-nagyon könnyen tud általánosítani ... :-(
@Evezős: @guma: @tristen2005: hölgyeim és uraim! tristené a pont!
@tristen2005:
mmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?

balond'or

brühüyyy

mi történt? a Blatter lenyelte?
azt amit én gondolok?
@Sir Bates dö Hól: :)
valahol hergelésnek már és roppant visszaütő eredménye van ennek az aláírósdi kampánynak tőlük!

tenni akarnak valamit - de nem veszik észre, hogy reakciójuk már kártékony ebben a formában akármekkora koponyák...

olvasd el ezt az interjút is ami tükrözi a tehetetlenség szomorúságát (és ilyenkor lehet nagyot hibázni, mert nem csak kívánjuk de akarjuk is a változást. de hogyan és mit csinálj érte?)

konyves.blog.hu/2013/11/12/parti_nagy_lajos_interju
@magándemokrata: szomru vagyok!
:DDD
ha ezt tudom, nem csak csuklóból írok, hanem gondolkodom is... :)
@magándemokrata:
némelyiken úgy néz ki a szmoking mint tehénen a gatya

még a CR a legnormálisabb

brühüyyy
@guma:
Nálunk másként értékelik kormányzati szinten a Putyin találkozót. Ezt figyeld, mert visszakerestem a hírekből ezt a nyilatkozatot:
Giró Szász jelentette ki.
"Udvariatlanság lenne és hiba lenne, ha visszautasítanák Putyin orosz elnök meghívását, hiszen nagyon fontos, hogy áttekintsék az elmúlt év gazdasági eredményeit."
Putyin örüljön, hogy Orbán elmegy.
Tényleg a mi gazdasági eredményeink /?/ érdekelhetik most a legjobban, amikor egyébként is ég a ház?
@rodeo36:
"Csak saját hatalma érdekli."
Ebből a Paksból milyen zsíros állami megrendelések is jutnak majd a holdudvarnak.
Igaz, hogy 60-100 évre határozza meg ez az üzlet az ország jövőjét.
@Mariann19: :)

valahogy ki kellett mosni a főnököt, hogy csak 10 perc jutott neki...
azért az mindet elmond a meghívásról!

olvastad ezt?

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2014/01/13/bank/

megirigyeltem a lánybulit a kocsmára, ha tudok csatlakozhatok hozzátok?
:DDDDDDD
444.hu/2014/01/13/a-leanyfalui-ir-gazolo-bilincsben-erkezett-magyarorszagra/
A Fidesz megnyeri a választást, mert ilyen dolgok sikerülnek nekik. Tudom ez nem jó szó, de mázlijuk van. A Következő mázli "A nagy füzet" Oscar jelölése lesz.
@Mariann19: konkrétan a francia atomenergia-lobbi:)
@vitéž munkášőr: ugrom is rá:-)... kiszámítható vagyok:-)
@guma: ne legyél, majd csak akkor, ha leégeti megint az országot valami szarsággal! sajnos sanszos!-)
@guma:
Először is Sarkadi-Szabó Kornél kimagaslóan kedvenc elemzőm.
Bravúros ez a devizahitelezés valamennyi szegmensét érintő levezetése.
Számomra volt benne jópár újdonság, ami nem jött ki a köztudatba.
Pl. Hová és mire ment el a bankoknál a pénz?
A lányos buli csak ötletszint, naná, hogy ott a helyed!
@Sir Bates dö Hól:

Kösz a linkeket, elolvastam.
Ungváry kiváló elemzést írt.
@Mariann19: ők az eggyik legerősebbek ebben... mali-beli beavatkozásuk is inkább a nigeri uránbányáik miatt volt, mint az aqim ellen:-)
A köpcös ott pózol a FIFA átadáson, ő adja át a Puskás díjat!
@Sir Bates dö Hól: jóvanna, a kedvedért nem avatom többé hegyimóc szőrtalppá az ősmagyarokat (itt) ;-)
lazításnak:

"Aki megtalálja, vigye innen jó messzire"
Nyomkövetővel figyeltette volna a férjét, de ő kibabrált az asszonnyal

www.ma.hu/webbulvar.hu/198665/Nyomkovetovel_figyeltette_volna_a_ferjet_de_o_kibabralt_az_asszonnyal?place=srss

www.youtube.com/watch?v=4pDDlS3482Y
@tristen2005: Engemöt érdekölnye az inyfluienza
járgány miat ezaz uly vitaminy.:D
@Sir Bates dö Hól:

Mire annyi idős leszel, te is le tudod írni.
Nem kell sietni. Van cca, 40 év fórja:)
@tristen2005:
egy szót sem szólt csak biccentett a Zlatan-nak és átadta...
most Edson Arantes do Nascimento beszél a XX. század focistája dij nyertese 1289 gól a fiúk még dolgozhatnak

még a többi most lesz

brühüyyy
@rodeo36:
Szép lány ez a német!:))
@rodeo36:
Megérdemelte! Nincs itt semmi látnivaló, jó játékos. Respect!
@tristen2005:

még a Marta hagyján de a többi az amerikai meg a német...magyarúl nincs rá szó csak spanyolul tudom: bombeiro azokat a "csajokat" hívják tűzoltónak akik a tűzoltókat is ki tudják oltani...Görögország egy helynevet is megörökített erről: Leszbosz

brühüyyy
@rodeo36: @tristen2005: megérdemelt! bár ezen a szinten már nagyon nehéz a döntés!
@tristen2005:
ráadásúl ki nem állhatom a messi-t meg a ribery-t...nem tudom miért de így van

CR7 bevitte a portugálokat a VB-re már ezért egyedűl megérdemelte

brühüyyy
@CSENDES: Én ott 68-ban egy Angol grilt láttam.
Sajna nem akarta megnézni az én siklómat .
@Penivaldes: Ez főleg a nemzetiségi (pölö tót) falvakra, kisvárosokra (pölö Tótkomlós) igaz.

Egyébként meg: pusszantás. :D
@magándemokrata:
Nézd, amit ez megcsinált a Svédek ellen, nyomás alatt, kevesen tudják. Az olyan volt, mint a VB döntőn a sors döntő 11-es. Menny vagy pokol! (nem a Béla)
@Orica Középföldi: ja, lehet, bár akkor meg a mellé nem brunyálást fogom megélni csúcsteljesítményként:-)
@ornagy50:
Az angol nők aprósággal nem foglalkoznak!:)
@Sir Bates dö Hól:
Olyan leszel mint az öreg székely.
Beszélget a szerszámmal, együtt születtünk, együtt nőttünk fel, együtt harcoltunk, nekem nehogy előbb meghalj!
focim, sehol senki? nem igaz, hogy kuminek ennyire lazak! nincs itthon a vezer, oszt pezsgozgetes? egy keres, nagyon rossz a varanuszos statisztikank, kimeljetek oket! bar gabrielt leigazolnank! megoldhato?
jajjnekem.. veszek be algopyrint bazzegh' (a pirinek vérhígítók)

mi történt mára virradóra a fidesztévében?

má megin' ez a barom?

két összefüggő mondatot nem tud elmondani bazzegh'

mennyit tettek ők a cukorbetegekért? elvették a jó inzulint mindenkitől)

majd véleményt nyilvánítok (én és ki'ccscsaládom az kb. tíz darab szavazat) az urnánál (...)

www.youtube.com/watch?v=xCgCMsigfYY
@Mariann19:

pakshoz:

"Amerikában haboznak egy, az új paksi atomerőműhöz hasonló méretű beruházás elindításával, mert az eredetileg (forintra átszámoltan) mintegy 3000 milliárd forintos projektről időközben kiderült, hogy a szükséges költés 5000 milliárdig is elszaladhat. "

bővebben:

hvg.hu/gazdasag/20130813_Otezermilliardba_kerulhet_az_uj_paksi_ato

amennyiben azt is figyelembe veszed, hogy itt 1 km út akár 6 mrd HUF is lehet, akkor....
@tristen2005: nana! ok! de amit suker csinált vb-n újra rúgni 11-t! na az a nyomás!
fene azt a fidesz megbizott formamat!! UDV VARANUS!
@Orica Középföldi: kuldok erte valakit! lehet gezahoz betetetem kicsit atkepzesre! bar ahogy nezem nem nagy ellenallo!-))
@Orica Középföldi:
Csupán azért mondom, hogy jó éjszakát, mert nem tudom, mikor leszek megint gépközelben. Így az ébresztője is elmarad az arra rászorulóknak. Ha valamikor hajnaltájt előkerülök, nekem is meglepetés lesz, ha mégis pótolom.
Még annyit, hogy ezt a verset énekli meg Koncz Zsuzsa most készülő lemezén.
Megértést kérve kívánok - kedved szerinti - szép álmokat.

Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét - mivelhogy rend kell a világba, a rend pedig arravaló, hogy ne legyen a gyerek hiába s ne legyen szabad, ami jó.
Hogy is van ez? Rend kell a világba? Milyen rend? Olyan rend, amely arravaló, hogy ne legyen a gyerek hiába? És ne legyen szabad, ami jó?
Hát erről írt József Attila 1936 évben.

Reményekkel teli szép álmokat.

JÓZSEF ATTILA: VILÁGOSÍTSD FÖL
Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

És vigasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.

S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.
(1936. július - október)
@rodeo36:
Egy hozzászólás Vitya díjátadásához!

nahátnahát
2014.01.13 20:29
Felemelő élmény volt látni, ahogy tanácstalanul totyogott ott mint a gatyás galamb és ahogy mindenki átnézett rajta, szinte észre sem vették. Igen, a Blatter szokott felkérni miniszterelnököket. Kiket is kért még fel?
@rodeo36:

Egy másik!

őszinte
2014.01.13 20:33
nahátnahát
Fel kellett volna vennie a gumicsizmát. Talán többen megnézték volna...:)
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi:))
Majd, ha hozzájutsz, szép álmokat.
@A.J. Finkelstein:

Ez jó ötlet.
Gézától megtanul önálló véleményt alkotni, érvelni, Géza meg a linkelést tőle.

Gyümölcsöző lesz ez:))
Hahh.. Kurva jó ez a remix..

Az megvan a Gyurcsánytól végtelenítve, hogy "Hazudtunk reggel, délben, meg este "?

Na fogj össze vele, majom MSZP csicska !

Akinek még a vizsgáit is az MSZMP KB intézte, olyen hülye volt.

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA
@V-PORT: Hát, hogy nem lesz kormányváltás. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Mi van? Már nem kamu az egész?

" Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.07. 13:37:10
Talán mert kamu az egész?! Nem is lesz ilyen lap, ez igy kurva nagy öngól lesz libsikéim :D

Pont mint a 400 forintos euró, amit akkor huhogtatok amikor Matolcsy György lett a jegybankelnök. Hazudoztok össze vissza, ezért fogtok ismét hatalmasat bukni :))

Szűrés"
@ornagy50:
Nem, nálam a kínálati oldal, megfelelő!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eljottem erted! fiamma fogadlak, lehetsz kettos polgar! feltetetlek listara, azt valaszolgathatsz majd gyongyosinek a parlamentbe, hogy ki milyen kettos polgar! nezd meg sancit, o mar velunk van!
Éreztem, tudtam én, hogy a napnak nincs vége!
Megjött Gyurcsány-fóbiás kis barátunk.
@A.J. Finkelstein: Ne bassz, már megint miről maradtam le kedves kampány guru. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezeket a belső képeket láttátok már? Szerintem ez a bomba nem kívül volt, sokkal inkább belül. Viszont akkor a motoros mese is csak egy fedőtörténet.

www.langlovagok.hu/html/galeria/8238_0.shtml

www.langlovagok.hu/html/galeria/8238_1.shtml
@Sir Bates dö Hól: Nehezen tudom megérteni, hogy egy Parti-Nagy Lajos miért érzi szükségét, hogy belenyúljon a darázsfészekbe.

Főleg úgy, hogy látványosan elfordultak az értelmiségiek a bal és liberális oldalnak becézettektől. ( azért írom ilyen kacskaringósan, mert magam nem tudom elhelyezni a politikai palettán ezeket a csoportocskákat)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem csalodtam benned! bomba belul.. ok! csak most allj meg kerlek, ne legyen bank = tudod, mi!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha ajtó védte az automatákat, akkor kirepülhetett az ajtó az utcára.

Amúgy valóban elég érdekes lenne ennek a robbanásnak a hatása, ha az ajtó csak úgy fogná magát és átrepülne a centrumon.
@Habakuk999: Pontosan melyik értelmiségiek? Kerényi Imre? Jókai Anna?
@épészmérnök: Lehet, Te többet olvasol és látsz, mint én, de a pár ősbölény kivételével nem nagyon látom az összefogás pártjaival szolidáris értelmiséget.
@Habakuk999: így érzik ezt, joguk van ehhez, engem a már leírt véleményem mellett, sőt talán azt megelőzve zavar, hogy a népszava cikke szerint mindez fischer lakásán, szűk körben történt meg- vagy rábeszélés/meggyőzés/ráhatás után történt, cinikus és kicsinyes jellemem miatt (hisz mindenki magából indul ki) a "kamarillapolitika", "királycsinálók", "szürke eminenciás" szavak tolulnak fejembe (hisz van ott üres tér épp elég), bármit is jelentsenek is:-), s a meg-nem-választottak ellenőrizhetetlen informális befolyásának lehetősége rémlik fel, bár minden bizonnyal csak az irigység miatt:-).
Nem minden ott levőről az önzetlenség és a másik oldallal való együttgondolkodás, a kompromisszumra való készség jut azonnal elsőként eszembe, bár demokrácia iránti elkötelezettségüket és humanizmusukat nem kérdőjelezném meg soha. De ezt tudjuk be előítéletességre hajlamos gondolkodásomnak.
@épészmérnök: Sőt, ha tovább gondolom, akkor sima szolidáris emberkéket se nagyon látok.

Csak a hithű, a tolvaj, kétpólusú rendszerben érdekelt - vagy csak azt hiszik ebben a rendszerben érdekelt - híveket.

Nincsenek szimpatizánsok, akiket az ellenzéki tevékenységükkel szereztek.
@Sir Bates dö Hól: Látod, pont ez az egyik rendszerjellemzőnk, ami miatt nem nagyon jönnek nekünk össze fontos döntések. persze, csak én gondolom így, de hogy is mondjam, nem nagyon örülök annak, hogy ez az egész herce-hurca pár ember pogácsa fogyasztása közepette legyen eldöntve.

Természetesen ez vonatkozik Pakstól kezdve jó sok mindenre.

Sebaj, a hívek most tettre készek és boldogok, megkezdhetik játékukat legfőbb szövetségeseikkel, a fidesz hívekkel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
dejszen láttam élőben...zsebibaba bámúl fülesre...meg sem tudott nyikkanni...csak biccentet azaz meghajolt Zlatan előtt és átadta némán

brühüyyy
ekkora nagy ország még nagyobb mini elnöke...térdig érő fing

brühüyyy
@tristen2005: És ki az aki ezt,állítja ???
TANÚKAT!!!
@Habakuk999: végülis amit akartak/kívánatosnak tartottak szántódon, azt elérték... ezért mimi vécéjének meggyalázása elfogadható ár:-)
Régóta mondom én is.:)

Sehol sem örülnek annyira Gyurcsány Ferencnek, mint a Fideszben

hvg.hu/itthon/20140113_MSZP_EgyuttPM_DK_kampany
@Habakuk999: kivel szolidáris kicsodák?

Elvesztettem a fonalat, bocsi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az egész magyar futball a gyerekcsapatokat is beleértve
nem rugott 1289 gólt az utóbbi 25 évben...a Hungarian
Prime Minister bekonferálva és megjelenik egy zsebibaba
megilletődve, hogy kerűlt a csizma az asztalra, belefagyott
a szó -képzeld életében nem történt ilyen legalább hazudott
volna valamit, de hiányzott az árvíz és a gumicsizma hogy legalább
ezt a trükköt bemutassa...a Zlatan meg várta hátha szól valamit
dehát nem...akkor megköszönte és...vége lett a zoperettbelépőjének

milyen diplomácia kellett hozzá, hogy felkérjék...egy fél minielnök
annyi sem volt a közelben sem Platini, Pele...és a többiek

brühüyyy

minő szégyen

kislányos zavarában toporog
@rodeo36:

Jó reggelt!/estét/www.youtube.com/watch?v=YU2HlUFb8n4/Nem láttam a díjátadót,de el tudom képzelni fényességeségbőlpottyant'felcsutmaradónáját,ahogy derékmagasságban megjelenik C.R lábai előtt és mint legautentikusabb magyar átadja az ÖCSI-díjat!!

www.facebook.com/photo.php?fbid=677282898989833&set=a.624670177584439.1073741825.624656614252462&type=1&theater
@Mariann19:

Az úgynevezett fejlett országokban ma már alig épülnek atomerőművek. A kormányok és a közvélemény elutasító magatartását részben a rendkívüli finanszírozási igények, részben a nukleáris balesetek kezelhetetlensége okozza. A jövő nemzedékeire nézve is baljós hosszú távú hatások mellett rövidtávon nem csak az ország energiabiztonságát, de lakóinak életét is a legnagyobb mértékben veszélyezteti, ha az áramtermelés fele egyetlen létesítményben összpontosul.

Nem igaz az atomlobbi által gyakran hangoztatott állítás, hogy az atomenergia olcsó lenne. Az erőmű létesítésének költségei a lehetséges energetikai beruházások közül éppenséggel a legmagasabbak - olcsónak csak az erőmű építési költségeinek leírása után (amikor létesítés költségei már kamatostul megtérültek) előállított áram mondható.

www.mtvsz.hu/felvetesek_a_paksi_atomeromu_bovitesi_terve_kapcsan
@rodeo36: Te milyen díjat adnál neki? ;)
nem, nem a hazudozásban...ami nekünk kell az a LÉT-pénz.
nem ám 19000...nem. 75.
na ezért fogok én az mszp-re szavazni.
@V-PORT: Tegnap estére lényegében megszületett a megállapodás az MSZP, az Együtt–PM, valamint a Demokratikus Koalíció között, és bár az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének listás helye a kérdéses, valójában azonban Bajnai Gordoné vált bizonytalanná."
Feri egy zseni...
:DDDD
na elvtársak lassan majd lehet vonulni és szavazni egy olyan listára ahol feri a 3. dártányán az első...bajnai meg rajta sincs.
bohózat bazdmeg bohózat. kóla popkorn és nézni a bohózatot.

persze fábiusnak ez a majom kerényi fontos...
nem baj. legyen :DDDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kinek?

a vityának lófasz díjat az összes csüngőkkel meg egy emeletes sámlit bojttal

ahogy úgy elnéztem a sok szmoking és elegáns frissen tisztított vagy vadiúj öltöny között megjelent egy lerobbant agyonhasznált öltönyben, lehet, hogy izzadtság szaga is volt, de lábszaga feltétlenül ennél még a messi rikítópiros szmokingja a kibaszott fekete csokornyakkendővel is jobb pedig az azután valami délpatagóniai falusi esküvőről lett elcsórva...és kisuvickolva

szerencsétlen alcsútbasznádi maradona a pocakjával...majdnem megszántam olyan beszartan nézett ki

brühüyyy

pelenkája van? a grázi feltöltés után vagy előtt?

brühüyyy
@FILTOL: És tapsolni, hogy semmi sem fog változni a következő évtizedekben. Gyurcsány vagy Orbán? Remek.
Tudom Bajnai nem nagy valami, de mégis volt esély, hogy megváltozzon valami. De így?
@gazoló:
olyan lesajnált szerencsétlen faluról elszökött fickó kinézete volt...hogy kerűl cigány a crédo-ba

brühüyyy
@rodeo36:

Ibra meg különben is megszolgálta a díjat...
jónéhány 'svédmagyar selejtezőn beba@ta nekünk a sorsdöntő góljait az évek folyamán...
@V-PORT: Fel vagyok háborodva, hogy miért nem furcsán nyerenc került a lista első helyére? :)
@rodeo36: és szerinted milyen lesz az útja a cárhoz? Sarokba rakják esetleg, állóvázának vagy beteszik legkisebb Matrjoska babának? Gondolom nem ilyesmi fogadtatásban lesz része. :)

youtu.be/6cuPhrspiRc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ennek nincsenek jó ötletei csakis lopni tud, cigánytempo

brühüyyy

matrjoska babának sem jó, az jól öltözött
@V-PORT:
hehehe
Ne tessék keseregni, pusztán annyi történt, hogy nem EGYÜTT, hanem küön mennek a levesbe.
@AKIsTUDATLAN: Pedig a leves úgy jó ha minden hozzávaló benne van. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez egy bonyolult -vagy éppenséggel kurva egszerű- ügy...érdekszférák kereszteződése

annyit remélem tudsz, a sivatag közepén -még ha arannyal van is kirakva- a szaudiak teljesen védtelenek, miközben túl sok a pénzük, de pénzt nem lehet megenni és meginni sem

magam részéről ezt rábíznám a Putyinra...ha sikerült elérnie -ha részben is- amit akart szíriában akkor máshol is el fogja érni...az olaj akkor is a homok alatt lesz, ha nem lesz ott egy királyság

majd kialakul

a "tréfa" az, hogy senkinek sem valós érdeke az olympiát tönkretenni mert...mert akkor vagy megszűnne vagy értelmét veszítené...és mások is akarnak olympiát rendezni télen is meg nyáron is

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Benne lesznek mind a hárman, ha ez téged vígasztal. Meg velük együtt egész kishazánk.
De a haramiáknak még lesz egy pár jó évük.
@AKIsTUDATLAN: Az lenne végre a jó, ha a haramiáktól nem más haramiák szabadítanának meg minket. Bár ez egy 22-es csapdája. Aki a hatalom közelébe kerül általában meghülyül.:(
"140. Ahhoz, hogy a szörnyű elvesztett évtized után ne veszítsük el immár az egész huszonegyedik századot, szükség van a jelenlegi sorvadás és pusztulás megállítására, az irányzat teljes megfordítására. Kevés az idő. Ha ebben az évtizedben nem fordul a kocka, akkor a leszakadás önerősítő folyamattá, önbeteljesítő jóslattá válhat. Felmérhetetlen ebben az írástudók felelőssége. Az enyém is. Ezért írtam ezt az újabb, kétségbeesetten higgadt karácsonyi kiáltványt."

Figyelemre méltó az előző 139 pont is.

www.es.hu/bokros_lajos;melleklet_elvesztett_evtized_140_pont;2014-01-02.html
megértem, én lassan ebben az országban lévő őrületben sem akarok részt venni.

Bajnai nem akar beülni a parlamentbe

Az Együtt-PM vezetője végigcsinálja a kampányt, de a parlamenti munkában már nem akar részt venni.

hvg.hu/itthon/20140114_Bajnai_nem_akar_beulni_a_parlamentbe
pl:

A bankrobbantáson poénkodott az m1 műsorvezetője

2014.01.13. 17:00 - mdor

Ha azt mondjuk, hogy nem a legelegánsabban reagált a köztévé műsorvezetője a hétfő reggeli bankrobbantásra, akkor még finoman fogalmaztunk. Ahogy az Index is megírta, távirányítású vagy időzített bomba robbanhatott a CIB Bank XIII. kerületi fiókjának előterében hétfő hajnalban, a rendőrség egy motorost keres.

A robbantás oka még nem ismert, de akár szimbolikus is lehet, hogy ezen a környéken hét bankfiók áll egymás mellett. A cellainformációk és a térfigyelő kamerák segítségével juthatnak el a rendőrök az elkövetőhöz.

Erről beszámoltak az m1 Ma reggel című műsorában is nem sokkal a hajnali robbantás után. Gulyás István műsorvezető pedig azt a szellemes kommentárt fűzte az esethez, hogy "csak remélni tudjuk, hogy nem egy morcos devizahiteles volt Veronika napján". Hogy mi köze mindennek ahhoz, hogy milyen névnap van, az rejtély, ahogy az is, hogy a "morcos devizahitelesek" emlegetésével mit is akart a műsorvezető.

A teljes műsor itt nézhető meg, a fergeteges poén rögtön az elején hangzott el.
"nem leszünk gyarmat"

Orbán aláír: jöhetnek az oroszok
A Reuters szerint Orbán és Putyin mai találkozóján aláírják a paksi bővítésről szóló megállapodást.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_alair_johetnek_az_oroszok.573767.html
az volt már hogy ?

minden politikus bűnöző ?
amugy a fideSS stílusa a robbangatás és a köztéri kukaborogatás gyüjtogatás...

szép országot hozott el nekünk a fideSS

köszönnyük...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miközben a "korszakváltó" arcok is készülődnek ugyebár. :)

Gyurcsány, Fodor, Kuncze....

Huuu bazz FAB. ebből mekkora posztot fog írni. :)
Hogy mit csinál ilyen tavaszias időben a szekszárdi polgármester? Hómunkásokat tekint meg!

Horváth István looking at things.

Nem tudom, hogy az ilyen “megtekintésnél” van-e feleslegesebb tevékenység a világon. Mindenesetre Szekszárd fideszes polgármestere nem aprózta el.

444.hu/2014/01/14/hogy-mit-csinal-ilyen-tavaszias-idoben-a-szekszardi-polgarmester-homunkasokat-tekint-meg/

----------------------------------

Exfideszes ügyvéd keveredett bérgyilkosságba
giphy

Hudvágner Tamás veszprémi ügyvéd egy nagyvállalkozót akart megöletni, az áldozat darabolására felbérelt boncmester buktatta le

444.hu/2014/01/14/exfideszes-ugyved-keveredett-bergyilkossagba/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megvan az ellenzéki lista első öt helye, délben jelenthetik be a megállapodást

Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea

hvg.hu/itthon/20140114_Mesterhazy_Bajnai_Gyurcsany_kozos_lista
Tehát az ellenzéki összefogás listájának eleje így néz ki

1. Mesterházy Attila
2. Bajnai Gordon
3. Gyurcsány Ferenc
4. Fodor Gábor
5. Szabó Tímea

Valamilyen erős szag van a levegőben, nem vagyok benne biztos, hogy a változásé.

/zseniális leosztás, az egyik oldalon a szánalmasabbak mint a másik oldalon, mszp-együtt-dk-recli<=>fidesz-kdnp-jobbik-lmp, micsoda jövőkép/

444.hu/2014/01/14/tehat-az-ellenzeki-osszefogas-listajanak-eleje-igy-nez-ki/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Komment a cikknél. :)

"Ha akarnék egy listát összeállítani olyan nevekkel, amikkel a legjobban lehet hergelni az embereket, többnyire ugyanígy nézne ki."
@miva?:
Pedig az a Furcsán nyer-enc elég jó szójáték,
és láthatólag Gábris nem babonás. Egyes vélemények szerint ugyanis szómágiában a kimondott szó valósággá válik (lásd még: vigyázz mit kívánsz, mert megkaphatod)
@dr. jenőke (jenőke):
A bíróság felettébb bátor volt, amikor kimondta, hogy a FIDESZ hazudik, és a szóvivő csak azt továbbítja, amit a szájába adnak.
Vegyigyár robbanásakor sem a szóvivőt vonják felelősségre....
Vezénylónak elég volt néhány nap is...

Tízéves tárgyalássorozat után közel áll a 30 évre szóló orosz gázszállításról szóló szerződés megkötése Kínával, ami a világ egyik legnagyobb energetikai üzlete lesz.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_evszazad_uzletet_koti_oroszorszag_es_kina.573773.html
Aha, a többieket meg a jobbik, azaz lényegében a fidesz, "jó" ez a fidesz választási törvény, van két párt, és két oldal, aki ezt a leosztást nem akarja megváltoztatni, az nem akar fejlődő országot, se fejlődő társadalmat.

Az LMP tárt karokkal várja a csalódottakat

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F14%2Faz_lmp_tart_karokkal_varja_a_csalodottakat%2F
Úgy látszik, ez nem érte el az ingerküszöbötöket:

"Tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka"

hvg.hu/gazdasag/20140113_Oriasi_osszeget_kuldtek_haza_a_kulfoldon

ezt ti elhiszitek?

nem az lehet a dolog mögött, hogy a pénzmosási lehetőséggel élve ehhez közeli összeget hoztak haza a külföldre menekített lopott pénzekből?

a külföldön dolgozók jelentős része életvitelszerűen él-dolgozik odakint. kicsit nehezen képzelem el, hogy pl. Épészmérnök, Sir Bates, vagy Rodeo és számosan mások számolatlanul küldözzék haza nyergesvontatóval a zsozsót, hogy bővítse az itthoni fogyasztást.
-no comment-

>>>>>Kövér kitiltotta a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány trió sajtótájákoztatóját a parlamentből<<<<<<

Nem a parlamentben, hanem a képviselői irodaházban jelentik be az ellenzéki összefogásról szóló tárgyalások eredményeit az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció vezetői.

hvg.hu/itthon/20140114_Kover_kitiltotta_Mesterhazyek_sajtotajako
@jaegtoer: elérte, linkeltük többen is, és lényegében igazad lehet, mert kizártnak tartom, hogy ennyit hazautaljanak. Ekkora összegnek nyomának kéne lennie, ha máshol nem a kiskereskedelmi forgalomban, vagy állam papírban, az meg döglött pénz, nem ér semmit.
@V-PORT:
Az ír gázolóssal talán egyet tudok érteni. De aki kicsit odafigyelt arra is, az tudja, hogy a lépés jött ki - és nem NAvracsicska rabszolga tehetsége ...

De gondolod, hogy mérhető létszámú embert érdekel, hogy "A nagy füzet" jelölt-e vagy sem?
Az a film olyan kategória - ellentétben a Coming out-tal pl. -, hogy sokan azt se tudják, enni kéne vagy inni ...
@V-PORT:
Az nem lehet, hogy Bajnai lesz majd a miniszterelnök?
És okkal nem tették fel a listára?
@rodeo36:
Nem nézek ilyet - de most felcsigáztál.
Van erről valahol fotó?
:-D)
tedd le a kávéd, itt az igazi vérnyomáspörgető:

hoppál péter asszondta:

"Gyurcsányék a magyar emberek nyugdíjmegtakarításait elherdálták, a befizetéseket kötelezően külföldi kézben lévő magánpénztárakba irányították át".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Előbb kérdeztem:
ne nézzek ki belőlük annyi gógyit, hogy ezzel állítják le az ellene folyó karaktergyilkot?

(Tudom, tudom ... de lepényhal ....)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem tudom, honnan castingolták azt a sok véglényt, aki a királyin szerepel - de maximálisan egyet értek Gyurcsánnyal abban, hogy le kell dózerolni, fel kell szántani, helyét sóval behinteni, aztán az alapok lefektetésével majd, valamikor lehet csinálni egy teljesen újat.
Akik most részt vesznek benne, azokat meg a közelébe se engedni, soha többé!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha ezt másik kormány másik vezetője tenné, így, ahogy ő, már égne az ország és Senatorissima Bronzárium naponta nyolcszor tartana sajtótájékoztatót...
@jaegtoer:
Jó meglátás ...

Mossák a sz@ros pénzt ...
@Evezős:
Bajnai benne van még a pakliban szerintem is.
Ezerszer többet érne "listán kívül" de minielnök jelöltként.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Fodor kivételével, semmi meglepetés.
Ti mire számítottatok,kik lesznek a listán?
ez van...
@jaegtoer:

Nekem elérte. Azért az szánalmas, hogy csak a külföldi multicégek, meg a fasz magyar politikusok által világgá üldözött polgárok pénze miatt nem döglöttünk még éhen. Van mire büszkének lenni.
@bella _ciao:
Tegnap mesélte a face-n valaki, hogy találkozott egy régi kollégjával (fideszes), aki elkeseredetten mesélte, hogy milyen pocsék a helyzet, alig van pénze, minden rossz ... éppen felcsillant a remény, hogy újra tudnak beszélgetni egymással ....erre hozzátette, hogy a mocskos GyurcsányBajnai ellopta az emberek pénzét, a nyugdíjpénztárakat tönkretette, ezért ez a nagy szegénység, nincstelenség és szegény miniszterelnök úr vért izzad, hogy a helyzeten javítson. És ő személy szerint alig várja már, hogy a közeli jövőben sikeresen megvalósítsa, amibe belekezdett ...
Azt írta az illető: ekkor elköszöntem tőle ....
@Evezős:

Amíg átnéztem azon gondolkodtam, hogy a mai pártelnökök közül hány írástudó van:)))
@Orica Középföldi: ha már írni nem... de legalább olvasni... vagy legalább gyártsanak nekik képregényeket, hangos könyveket. régen voltak a felolvasók, mint nyilas misi is. egye fene, közmunkában. csak műveljük már ezeket a politikai förmedvényeket.
@jaegtoer:
Az nem lehet igaz!
2403000000x220=528660000000 ft, ez az állam adósság 22 szerese! Valami nem stimmel!
Cukiiii. :)

Kövér kitiltotta a Mesterházy–Bajnai–Gyurcsány trió sajtótájákoztatóját a parlamentből

hvg.hu/itthon/20140114_Kover_kitiltotta_Mesterhazyek_sajtotajako
Szóval ez a nagy változás? Ennyi? A bizonytalanok nélkül akarnak választást nyerni? Csak annyi a mondandójuk, hogy ha utálod Orbánt szavazz ránk? Gratula!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kéne egy Maszop-Fityesz-Jobbik-DK nagykoala. A maszop garantálja az alanyi jogon járó jövedelmet, a fidesz rezsit csökkent és megvédi a nyugdíjakat, a Jobbik állami lakásokat épít és rendet csinál vidéken, Vadai meg idejön, és beleül a kukimba.

Mindjárt nem kellene innen emigrálni a gecibe.
Fodor 0%-val a 4.? Beszarok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és mit csinálnak a kitiltottak?
tudomásul veszik és átmennek egy másik helyre.
idióták.
aha otthonteremtés, ismét egyszerű röghöz kötés, megint pofon a szarnak, még véletlenül sem, jövő képpel, normális gazdasággal, normális oktatással, szabad és gondolkodó társadalommal.

Vissza a középkorba, jobbágyság, ingyen ház, oszt lehet megszakadni a földesúr robotjában.
@Orica Középföldi: igaz, mikor még a kuncze is segget csinál a szájából.
mondjuk, az lgt is csinált pár búcsúkoncertet.
Bajnai szerintem már csak azon imádkozik, hogy józanul túlélje ezt a 3 hónapot. :)
@Penivaldes: Tényleg. Irigyellek.
Olvastál mostanában?
-no comment-

Középosztályt akartak akkor is építeni – tudjuk, milyen áron

A Fidesznek tulajdonított legendás kommunikációs képességek csak azért bírtak hatni, mert tetszett az üzenetük. Hogyne tetszett volna: nem kell versenyezni, csak érdemeket szerezni az új hatalomnál és az majd gondoskodik a jókról.

kapitalizmus.hvg.hu/2014/01/14/kozeposztalyt-akartak-akkor-is-epiteni-tudjuk-milyen-aron/
@tristen2005:
:-)

Nagyon sok a hasonlóság ...és az egész pedig, ahogy van, száz százalékig igaz! (Tudom, nem annak lett szánva, de én megkönnyeztem ...) :-(
Tényleg így élünk.

Ami nálam különbözik: hála ennek a jófidesznek, nekem nem az óráim száma sok - inkább kevés, tudom, ez így nehezen érthető, ha valaha valakit érdekel, szívesen részletezem miért és hogyan van ez -, és ami van, annak is hetente próbálok értelmet adni úgy, hogy ha ide ellenőrzés jönne ki, engem páros lábbal rúgna ki a KLIK-csicska. Leginkább azzal foglalkozom ugyanis, hogy látens pszicho- és szociopatákból megpróbáljak minimális szinten empatikus és elfogadó lényeket "nevelni" (de ze 17-18 évesek esetén már nagyon-nagyon nehéz). Heti három órában ...(teszem hozzá: ha már az, akinek a dolga lenne, a linkelt monológ miatt nem tud vele foglalkozni!)

Pont tegnap olvastam egy szakmunkásképzőben tanító kolléga írását az aktuális helyzetről. Megpróbálom megkeresni és belinkelem. Én lepadlóztam attól, amit írt - pedig én sem most jöttem a falvédőről ...

Köszönöm a linket és osztani fogom!
@V-PORT: Basszus nézd már milyen arcot vág Jávor és Bajnai. :)

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1503336_10151844715297312_1690663756_n.jpg

Én besírtam tőle. Az egész társaságról üvölt a bódogság. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Vadai meg idejön, és beleül a kukimba." élek a képzavarral: te is állami emlőkre vágysz?
@bella _ciao: :)Ez jó poén! Vagy keresi az új állást!
Kuncze. És hol van Schmuck?
@kekex:
Erre gondoltam én is.
Ha meg akarják kímélni a hátralevő idő mocskától, el kell hitetni, hogy nem jelent veszélyt.
(És nem hiszem, hogy Gy. leszorította volna. Mesterházyból kinézem - de neki meg szerintem nulla szava és hatalma volna ehhez....)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te örülnél a helyükbe? Szerintem simán kinyírnák azt az ájtatos manó, semmit sem tudtam befejezni Gyurcsányt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez kurva jó volt, bár nekem az új infó, hogy Vadaira gerjedsz. :)
"Attila jó vezetője lesz ennek a listának, és az egyeztetések során olyan erényeket mutatott, melyek alapján biztos jó miniszterelnöke lesz az országnak." - Mondta Gyurcsány. Mekkora egy szemétláda ember. Igen Dk-sok az!
A qrmány egy fos.
Az ellenzék egy másik kupac.
Elmebetegek. Tényleg... :(

Már csak az vigasztal, hogy a Békamenet-es balfaszoknak nem kell sokat ötletelniük az új táblák szövegén:

"Orosz gyarmat akarunk lenni!"
"Putyin a legjobb elvtársunk, Piktor meg a vezérürünk!"

"Nem kergetne a tatár

Fontos kérdés, hogy mi lett ilyen sürgős. A mostani paksi blokkok a 2030-as évek közepéig még működhetnek, erre nemrég kaptak engedélyt. Ha korábban elkészül a tervezett két új blokk, egyáltalán nem világos, hogy mit kezd az ország ennyi árammal. Bezárnának egyéb erőműveket? Aztán újraépítenék őket, néhány év múlva, amikor a régi paksi erőművek szavatossága lejár? Mindeközben az ország áramfogyasztása 2008 óta minden évben csökkent.
A gáz ára (rezsi) miatt?

Az események felgyorsulására egy feltételezett magyarázat, hogy az atom és a gáz alkuja összefügghet valahogy. Ahogy a Roszatom, úgy a Gazprom is állami cég, így a Kremlben összekapcsolhatják a két ügyet.

2015 nyarán jár le az orosz – magyar gázármegállapodás, amit még 1995-ben kötöttek. Azzal, hogy az állam megvette az E.on gázüzletágát, a kormányé lett a jog, hogy az új árról megegyezzen az oroszokkal.

Lehet, hogy az oroszok az olcsóbb gázt a paksi építkezés megnyeréséhez kötötték. Az olcsóbb gázzal további jelentős rezsicsökkentést lehetne elérni. Ha még a választások előtt meg lehetne állapodni az új árról, az különösen jól jönne a kormánynak."
444.hu/2014/01/13/surgos-lett-paksra-egy-orosz-atomeromu/

A gyengébb képességű és az agyhalott narancsbolsi balfaszoknak is sok szeretettel Szájtátós elvtársuk örökbecsűi közül egy rövidke hír:

"A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc a választások után is folytatja demokratikusnak és átláthatónak korántsem nevezhető tevékenységét. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményében arra reagált, hogy az ügyvezető és kijelölt miniszterelnök vasárnap telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Miért ez a titkolózás? - kérdezte Szijjártó Péter fideszes politikus, majd úgy folytatta: a közvélemény joggal teszi fel a kérdést, mit akar Gyurcsány Ferenc elhallgatni a magyar emberek elől. Szerinte "különösen elfogadhatatlan a kijelölt miniszterelnök viselkedése annak fényében, hogy a nagy a jólét kampány után a kormányzat hetek óta kegyetlen megszorítások híreivel sokkolja a magyar embereket, sőt a hírek szerint 100 százalékos gázáremelés sem kizárt".

"Míg az Európai Unió tagországai közösen próbálnak megoldást találni az orosz energiaimport problémájára, nem értjük, a magyar miniszterelnök miért kerüli meg uniós partnereinket, miért jár titokzatos külön utakon" - olvasható a közleményben.

Gyurcsány Ferenc nem titkolózik és nem jár "titokzatos utakon"; az orosz elnökkel az országot illetően kizárólag arról tárgyalt, célszerű lenne a közeljövőben létrehozni egy kormányközi bizottságot a februári budapesti Putyin-látogatáskor meghozott döntések megvalósítására - reagált László Boglár miniszterelnöki sajtófőnök a Fidesz szóvivőjének bírálatára."

hvg.hu/itthon/20060606telefonbeszelgetes

Oszt elhangzottak még halvány hazaárulózások is, amiért egyáltalán szóba álltak Putyinnal... Ma meg csontig nyalnak az ettársak az orosz medve barna hátsójába, még a szőrszálak se zavarják az ízlelőbimbókat...
Ja kérem, ostobának lenni kortalan... hülyének meg örök...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A kommunikáció alapelve az egyszerűség: HA RÁNK SZAVAZOL, LESZ INGYEN SÖR!!!

Ennyike.

@Penivaldes:

Én úgy örülök, hogy ennyi, tehetségesnél tehetségesebb politikus szinte öli egymást, hogy nekünk annyira, de annyira jó legyen, hogy minden ingyen legyen, a rádióban szép zene legyen, a fociválogatott kurva jó legyen...

én annyira, de annyira hálás vagyok nekik... mert ugye, csak el kell határozni, és minden sikerül!

Vagy legalábbis, nekem ezt mondták a tréningen, amikor biztosítási ügynök voltam. :)

@bella _ciao:"állami emlők" ... milyen szép a lejtése, nem? Tiszta líra.
@Evezős: Mert Gyurcsány szereti.
@Evezős: azé mer a körzetében és úgy általában mai napig népszerű, ahányszor indult, sorra megnyerte a helyi választást egyéniben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: így van, el kell határozni, és fel kell futni a Gellérthegyre, majd miután felértél fel kell mászni a szabadságszobor tetejére, és levenni a pólód, és meglengetni a négy égtáj felé.
:D
@Spániel: Csak változott a körzet. Pont ő mondta szerdán, hogy nem tér vissza, és jó az Mszp-s, meg a Dk-s jelölt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azért azt nem gondoltam volna, hogy az ellenzék fő kampányüzenete az lesz, hogy "Elmúltnyolcév!!!"

:)))
Azért van valami jó is ebben az egészben. Nyugodtan szidhatom a következő kormányt, meg miniszterelnököt, aki nem Te leszel Mesterházy, bármennyire is benyalt neked Gyurcsány.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Úgy érted, 32.4%-ot fenyeget a szegénység, 67,6% szegény + van Simicska Lajos?
Ha Kádár élne, ő is benne lenne az első ötben. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Baszki! NEEEE!
Évek óta mondjuk, hogy EZEK a kretének a kollektív emlékezetkihagyásra és a narancsbolsik által már eljátszott "szavazz a kisebb szarra" metodikával akarnak nyerni, ami régóta komolytalan.
Erre még az a lista is...
Meneküljön, ki merre lát! :(
Segítene valaki, hogy hol láttam a Századvég kutatásáról, hogy a többség nem szavazna a Gyurcsánnyal felturbózott szövetségre?
a km vadász, nyughatatlan világfi:

Videó: Orbán már Putyinnál van

Szűk körű tárgyalással vette kezdetét kedden Orbán Viktor moszkvai munkalátogatása. A magyar kormányfőt Vlagyimir Putyin orosz államfő Moszkva környéki, novo-ogarjovói rezidenciáján fogadt

hvg.hu/vilag/20140114_Video_Orban_mar_Putyinnal_van
Én már csak Fabius útmutatásában bízom.:) Becsukom a szemem,az egyik kezemben ott a zacskó, mert hányok, akkor még a másik kezemmel tudok szavazni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: null

nagyméretű baromság...ti mindannyian csak az állam beavatkozását akarjátok egyforma hülyék vagytok a dzsobbik semmivel sem dzsobb mint a fidesz

nem ez a megoldás sőt ezt nem szabad meglépni

de, hogy mi lenne nem mondom meg mert ti mindent jobban tudtok mint a Honthy Hanna

brühüyyy

bukjatok meg magatoktól
Kíváncsi leszek a többi cég mérésére is. :)

A többség nem szavazna a Gyurcsány-féle összefogásra

A megkérdezettek közel kétharmada (64 százalék) hátrányosnak tartja a szerveződő baloldali szövetség számára Gyurcsány Ferenc szerepeltetését, mindössze 24 százalék ítéli előnyösnek. A felmérést nem a baloldal szimpatizánsai körében, hanem a teljes választókorú népesség mintáján vizsgálták.

hvg.hu/itthon/20140114_Szazadveg_A_tobbseg_nem_szavazna_a_Gyurcs
@CSENDES: Nem elég, hogy a Századvég csinálta?
Amúgy meg biztos nem igaz. Ki ne szeretne Gyurcsányra szavazni?
@V-PORT: ezt most nem értem..becsukod a szemed, és Fabius fog irányítani, hogy most balra, most jobbra..? vagy mi?
@Spániel:
Ez OK é és mert én is azt olvastam, hogy indul egyéniben.
A kérdés arra irányult, hogy miért csinált segget a szájából?
Azt mondta, nem kér listán helyet.
Nem kért.
?????
@rodeo36: Na fasza, pedig én azt hittem te is szíveden viseled az óhazában élők sorsát. :) Legalább az vigasztal, hogyha hatalomra kerül Furcsán Nyerenc, neki legalább elárulod a titkot. :)
@V-PORT:
Ez nem oszt és nem szoroz.
A kérdés az, hogy ahol indul egyéniben, ott bíznak-e benne (szeretik-e) annyira, hogy besegítik?
@V-PORT:
Kádár él - és benne van az első háromban.
A fidesz listáján.
@V-PORT: ma meg már kedd van. Nem tudott a gyengéd erőszaknak ellenállni, nnna.
Meg aztán hí a haza.
@Evezős: De ahol régen nyert, az a körzet már megváltozott. Nem lehet arra építeni, hogy régen mi volt. Vagyis lehet, csak az baloldali összefogásnak hívják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jól látom, hogy már megint kínozza a szájszárazság?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Századvég? Hmmmm.
Ez nem az a sok ingyenélő gyüjtőhelye, akik a fidesznek készítenek különböző hangulatjelentéseket? Milliárdokért?
@rodeo36:
Papa! Mi a pöcst vársz ennyi kiskorú, magáról gondoskodni képtelen szolgalelkűtől?
Nekik Vezérürü kell, nekik Útmutatás kell, nekik Gondoskodás kell, nekik Állami pénz, nekik ... - persze minden MÁSTÓL!
Idiótáknak más mondja meg, mit akarjanak, mit csináljanak, mi a teendő, mi a helyes, mi a nem helyes, mi a javukat szolgáló!
Tényleg csicska nép ez itt.

Piktor most szarja telibe megint a régi "harcos antikommunista és hagyományosan oroszellenes" (:))) vonalat, nem véletlenül tüntették el a Híradó, meg a Fidesz hírtárait, törölték le a régi Szájtátó beszédeket, hisz ma hülyére lehet(ne) röhögni annak az ostoba egysejtűnek is a dumáin a neten magunkat...

Azért szerintem a neten a napokban komoly csemegézés lesz a régi ruszkiellenes beszólásokból, pláne ahogy a maci most a szaros hátsóján húzogatja Piktor nyuszit... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezek a kommentek nagyon jók:)... neked is tetszenének, te is putyin-fan vagy:)
Én, mint E-Pm-es megpróbálok nagyon pozitív lenni, de ennyire sikerül. :)
Amúgy megértem, én is bevettem volna Fodort. Hány szavazatot is hoz? Négyet? Ötöt?
@Spániel: Valami rémlik, de ezért is írtam oda, hogy kíváncsi leszek a többi közvélemény kutató mérésére. :)
Az viszont tagadhatatlan, hogy innentől kezdve még nagyobb mozgósító erőt adnak a jobboldalnak.
@V-PORT: az már egy családnyi szavazat, mit akarsz még!?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: null
ti fogtok nyerni mert hogy minden dzsobb legyen

ha Gyurcsány Ferenc (ugye róla hallgatsz?) nyer? akkor tudni fogja tanácsadónak akkor megyek, ha ha havi 12 millió forintot fizet a dzsobbik kocsi használattal és lakás a Várnegyedben, nyári rezidencia Palma de Mallorca-n vitorlással...akkor elárulom mit is kellene tenni

brühüyyy

ugye te nagyon rettegsz a Gyurcsány Úr-tól? van is rá okod?
@Evezős: miért is?

"Kuncze Gábor DK-s lett

Az Index információi szerint egy másik volt SZDSZ-elnök is a szövetség politikusa lett: Kuncze Gábor a DK színeiben vág neki a választásoknak Szigetszentmiklóson egyéni jelöltként."
@Penivaldes: De még ott vannak a szomszédok is. Felkúszik az tízre is. :)
@Penivaldes:
NEM KIFOGÁS!!! :D
Én tagadnám utolsó csepp B- véremig!

Nekem gazd.szakértő ismerősöm volt, aki egy narancsbolsi képviselő (elég sokat mutogatott állat) mellet dolgozott, de besokallt egy szép napon és lelépett. Nagy csodálkozás volt... :)
@Sir Bates dö Hól: Nekem még mindig jobban bejön ez, mint egy buzi felvonulás. :)

youtu.be/YSCxegMU2H0

Amúgy te vagy annyira intelligens, hogy tudd miért mondom ezt. :)
@V-PORT: meg a régi osztálytársak..
megy ez felfelé.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: líra? azzal maximum ciccolina emlőiért fizethettél, mikor még forgalomba volt a taljánoknál. mondjuk, kb. akkor volt neki szép lejtése.
@Penivaldes: De aztán megáll, mert már a többiek Orbánra szavaznak.
@rodeo36: Huuuu ezt a vállalásod mindenképp felvésem magamnak. Ha pozícióban lennék, téged tuti meghívnálak szakértőnek.:)
Amúgy én nem rettegek Gyuriferitől, hanem röhögök rajta, miközben pont az tölt el szomorúsággal, hogy a fidesz hatalomban maradását segíti elő. :(
@Penivaldes:
Bezony... B negatív, ha valakinek kell. Elég ritka.
Látszik rajtuk, hogy utálják egymást. Hogy kormányoznának? Hogy tartaná Mesterházy féken őket? Pont ő.
@V-PORT: vagy Attilára, mert ő tudjukmi, és rendes ember. ilyen névvel, hogy Mesterházy más nem lehet!
@V-PORT: Fodor tölteléknek jó, befogták a síró száját. Úgyis kiutálják fél éven belül.
De legalább a DK-sok örülnek. Gyurcsány a hős. Most már ha befagyna a Duna tumultus volna, mert a pesti oldalon Gyurcsányt, a budain meg Orbánt koronáznák meg a hívek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért az AB negatívot nem tudod legyőzni:)
anyéám is negatív, mi gyerekek viszont pozitívak vagyunk.
Tisztelt Gyurcsány Ferenc!

Én @rodeo36: úrral ellentétben már havi 5 millióért elvállalom.

Vitorlás nem kell, de kérek egy bérletet az Állatkertbe.

Tisztelettel:

Dr Fűegér, Szakértő

(Ugyanitt Afrikai Óriáscsiga eladó!)
@Spániel: Mit hoz Fodor? Mond meg. Mert szerintem semmit. Ismeri valaki a pesti liberálisokon kívül?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egyébként ne légy elbizakodva, csak egy százalékkal vagy nálam ritkább.
Újra együtt, újra együtt a nagy csapat!!
A korszakváltás elkezdődött!!:)
És , ha jó sok ember heveny hányinger közepette még sem szavazza vissza ezeket a derék jó politikusokat akkor biztosan választási csalás lehet majd az egyetlen oka!:)
Komolyan még fél éve is rossz viccnek tartottam volna ezt, de igen megcsinálták!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"az tölt el szomorúsággal, hogy a fidesz hatalomban maradását segíti elő. :( "

Értsem ezt úgy, ha mégis nyernek, te nagyon boldog leszel és vidám?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
megjegyzés: bérlet a vizilovak közé
Penivaldes profilozó
@V-PORT: én sem értem, mit keres ott. Abban reménykedek, hogy Kunczét azért vették be, hogy markában tartsa Fodor mogyoróit.
@Spániel: Hát a cseberből vederbe, nem nagyon szokott boldoggá tenni. :)
@Spániel: Kuncze és Fodor. Ez vicc. Gyurcsányról nem is mondok semmit, ahogy azt, mondta, hogy "Attila jó vezetője lesz ennek a listának, és az egyeztetések során olyan erényeket mutatott, melyek alapján biztos jó miniszterelnöke lesz az országnak.", meg, ahogy nézett, miközben már azon gondolkozik, hogy, hogyan csinálja ki a többit.
Bajnai és Jávor arcán látszott, hogy mit gondolnak.
@V-PORT: ezen kívül - néhány kivételtől eltekintve - a többi név is annyira lejáratott és gagyi,hogy fel sem tűnik közöttük Fodor.
Amikor indult a szadesz, még lehetett őket választani. Akkoriban az ötödik kerben laktam, sokáig Pető volt az arc.
@Penivaldes:

Pont Afrika második legagresszívebb állatával akarsz összeereszteni? :)))
@V-PORT: jóvanna, nem moshat be neki már az első napon.
@Spániel: Ez vicc. Ezekre szavazzak? Mégis, hogy?
@Spániel: Ki nem moshat be kicsodának?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: te értesz az állatokhoz, gondoltam ellesztek egymással.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A vízilónak jók az emlői, és nem állami!:)
@V-PORT: Amúgy is nagy divat mostanában mindenből a Retro. :)
Az index tudósítása , mint mindig most is jó nagyon. És abban igazuk van, azért amit Fodor és Gyurcsány csinált, de főleg Fodor az nem semmi! A semmiből be kerültek az első ötbe!
Gy. Ferenc 2010-ben csak a negyedik volt az mszp listán, tehát még javított is! No komment! de hát ők tudják...
Egy időben kezdtem Mesterházyt egy egész jó politikusnak tartani, de most megint úgy gondolom nem az.
Az én listám:

1. Puch László
2 GyF
3. Mesterházy Attila
4. Nyakó István
5. Török Zsolt
6. Zuschlag János
7. Kóka János
8. Hagyó Miklós
9. Wieszt János
10. Veres János
11. Draskovics Tibor
12. Baja Ferenc

Magyarország megújul!
13. Demszky Gábor
Megjöttem:) posztolta Ferenc pápa, és a DK-sok máris elaléltak.
@V-PORT: Ezt nem tudtam.
Neki viszont tudnia kell, hogy mire vállalkozik.
Az nálam is necces, hogy ha sumirnyák módon kerül a választókörzetbe. Nem ilyennek ismertem eddig.
Utánanézek.
@irógép: Én nem csalódtam Mesterházyban. Mindig is rossz politikusnak tartottam, igazam lett.
@tristen2005:

"Az nem lehet igaz!
2403000000x220=528660000000 ft, ez az állam adósság 22 szerese! Valami nem stimmel! "
szerintem összekeveredtek a nulláid:)

stimmel az. betűvel:

ötszázhuszonnyolc milliárd hatszázhatvan millió forint. ez az államadósság 2,4 %-a. feltéve, hogy az államadósság nem több, mint huszonkétezer milliárd ficcs. (de kicsivel több)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne udvarolj az intelligenciával!:-)... az ottani nagy államférfi ismét csődbe viszi az országát az új fegyverkezési versennyel...
@bella _ciao:
Ezt sem tudtam.
Ez viszont gáz. Nem erről beszélt.
(Írom ezt úgy, hogy Kunczét bírom és hiányzott az a fajta stílus a parlamentből, amivel ő operál. Bár az is igaz, hogy a jelenlegi parlament "stílusánál" minden csak jobb lehet ...)
:-(
@irógép: "Egy időben kezdtem Mesterházyt egy egész jó politikusnak tartani"

Egy időben én is, de aztán lejöttem a Technokolról.
És mivel bal oldalon marad ugyan az a verkli, a másikon is marad. Így marad mindenben a régi!!
És az emberek nagy része politikai és világnézetüktől függően, megint csak elmehetnek a szerintük kisebb rosszra szavazni!
A jobbikosokat és a DK-asokat kivéve ők meg vannak győződve arról, hogy a pártjuk a legfrankóbb. (legalább is tapasztalataim alapján)
@V-PORT:
Nem örülnek. És nem hiszem.
:-(
@Evezős: Most mire válaszoltál?
@V-PORT: De legalább a DK-sok örülnek. Gyurcsány a hős. Most már ha befagyna a Duna tumultus volna, mert a pesti oldalon Gyurcsányt, a budain meg Orbánt koronáznák meg a hívek.
@V-PORT: De legalább a DK-sok örülnek. Gyurcsány a hős. Most már ha befagyna a Duna tumultus volna, mert a pesti oldalon Gyurcsányt, a budain meg Orbánt koronáznák meg a hívek.
@irógép: szokjunk már le erről a kisebbik rosszról, meg a protest szavazásról
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

FÚÚÚJ Bazmeg, inkább tíz melegparádé a Soho-ban, mint Putyin elvtárs, meg a szenilis tábornok elvtársak... Nem vagyunk egyformák... :DDD
@Evezős: Menj rá Gyurcsány Facebook oldalára.
@Penivaldes:

Gonossssssssssssssssssssssz... :D

@bella _ciao:

Úristen, hogy hagyhattam ki Imrét??? Felfoghatatlan... nem vagyok ma formában...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyik sem!
helyette pizsamaparty, és egész éjjel zene, majd tánc.
@Evezős: Sok mindenben nem értek egyet Kunczéval, de valóban ő egy üde színfolt volt jó értelemben.
De, hogy ő is beállt a DK-ba ez hihetetlen...
@Penivaldes: Egyetértek. Én nem a kisebbik rosszra akarok szavazni. Hanem a változásra. Ez nem változás.
@bella _ciao: Nem biztos. Én még reménykedem. Baja Feriben is. :)
@Penivaldes:

Én igenis meggyőződésből szavazok az Ellenzéki Listára: elvarázsol Mesterházy karyzmája, Nyakó Pista intellektusa, GyF szemüvege, és Bajnai Gordon harciassága!
@Penivaldes: miért? te tudsz tiszta szívvel szavazni valamelyik pártra?
szavazni meg csak kell, mert aki nem szavaz az tényleg ne panaszkodjon utólag. vagy?
@Penivaldes: "helyette pizsamaparty, és egész éjjel zene, majd tánc. "

Tehát este nyolckor pizsamát húzunk, éjfélig zenét hallgatunk, majd, már pizsama és zene nélkül, hajnalig táncolunk. Nos...
@irógép: nem tudok, ezért fogok érvénytelen szavazatot leadni. az is vélemény.
@bella _ciao:

"_"Kuncze Gábor DK-s lett

Az Index információi szerint egy másik volt SZDSZ-elnök is a szövetség politikusa lett: Kuncze Gábor a DK színeiben vág neki a választásoknak Szigetszentmiklóson egyéni jelöltként."_"

Hmmm. itt az ideje, hogy elgondolkozzak azon, én mi legyek, és mibe lépjek? Legyek tán tündér lala, a legkisebb fiú, a kiskirályfi, vagy a herceg fehér lovon, vagy maga a fehér ló? esetleg kerecsensólyom... ?
@Penivaldes: Mi, mindenképpen. :) Ha ügyesebbek vagyunk, még egy jó kis helyet elcsíphettünk volna a listán. Annyi szavazónk nekünk is van, mint Fodornak.
@Sir Bates dö Hól: Ha meg akarja védeni az országát muszáj neki. Egyébként ebben a videóban nem annyira a fegyverek tetszettek.
@jaegtoer: "Gyurcsánnyal, Kuncze Gáborral, Fodor Gáborral hogyan lesz korszakváltás? Hangzott a kérdés Bajnai Gordonhoz a Hír TV tudósítójától. A volt kormányfő azt mondta, először el kell távolítani az Orbán-kormányt.

Az Együtt–PM feladata, hogy a korszakváltás garanciáját érvényre juttassa."

Remélem érted a lényeget. :)
@V-PORT: nekünk több van, mert mi többen is vagyunk
Én csupán arra lennék kiváncsi, vajon bajnai önálló döntése volt ez vagy a "királycsinálók" javasolták/sugallták ezt neki a "pogácsa-parti" során?:-)
@irógép: Várj várj. Ez az ürge tök jól elmagyarázza, hogy pont az reklamálhat aki nem szavazott. :)

youtu.be/msJB1I_IBQw
@Penivaldes:

"nem tudok, ezért fogok érvénytelen szavazatot leadni. az is vélemény. "

ellenben nem a legjobb. azt mutatná, hogy még egy szavazólapot sem tudsz "kitölteni".

Persze ha az érvénytelenség abban mutatkozna meg, hogy egy vagy több víziló nemző eszközét szerkesztenéd a lapra, az új dimenziót nyitna...
@V-PORT:
"Fodor 0%-val a 4.? Beszarok!"

Na nekem is most ment el kedvem az egésztől, mondhatni hányingerem van. Ez a 352. senki, ez a nyikhaj, aki soha életében sem kocsiba, se taligába nem volt jó, akinek a kezében csak az nem ment tönkre, amihez nem nyúlt, ez kell? Egy Bokros, akinek konkrét elképzelései vannak, aki tudna és akarna tenni ezért a qrva országért, az nem kell?
Hát nekem meg ez az összefogás nem kell. Én eddig mindig elmentem szavazni, de nem tudom, hogy be tudom-e annyira fogni az orrom...
@jaegtoer: a másodikra gondoltam. gyakorlom is a vizilórajzolást.
@Sir Bates dö Hól: Ahogy néztem Bajnai arcát, meg a reggeli hír, arról, hogy nem indul, abból azt következtetem ki, hogy ez nem az ő döntése.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_Én igenis meggyőződésből szavazok [...]_"

:DDDD
@V-PORT: Amióta kiderült, hogy E14, mint háromkirályok csillaga nem hasít be üstökösként a nagy poltikai erőtérbe vezetőként, sőt bukdácsoltak lefelé, tudni lehetett, hogy egyetlen megoldás van, minden öklendezés ellenére.
Nem értem a fintorgásokat, mert olyat itt még senkitől nem olvastam, hogy "ezek" nehogymá összefogjanak, inkább maradjon még négy évig a fidesz.

Ez a garnitúránk van, Ez maradt a nyakunkon.
Egyeseket lehet benne kedvelni, gyűlölni, kiátkozni és imádni, de csak rajtunk múlt, hogy nem változtattuk meg az összetételüket számunkra megfelelőbbre.

Ha tömegek álltak volna ki a folyamatosan arcunkba tolt, torkunkon lenyomott felháborító ügyek mellett, kinevelődtek volna új és hiteles arcok, akiket ma már büszkén tudnánk vállalni és választani.

Aki otthon maradt évről évre, csak a fotelból fröcsögött, az most orrot befogva kullogjon el a kerítéshez lapulva a szavazófülkébe és szavazza meg, mint minden választáskor a legkisebb rosszat. Nincs más alternatívája.
@Penivaldes: Vagy írsz egy saját listát. Igen. Én ezt teszem.
1. Michael Fassbander
2. George Clooney
3. Idris Elba
4. Colin Firth
5. Tom Hanks
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amennyiben az országát és az ő személyes hatalmát/az általa felépített antidemokratikus és (szerintem) antihumánus rendszert egymás szinonimájaként definiáljuk, nos ez esetben igazad van, bár ez paralel az orbán=mo elvvel:-)... most akkor csatlakozol ehhez?:-)
@V-PORT: Pont erre gondoltam én is. :)
Öt éve írták...
"A magyar politikai elit az elmúlt harminc évben folyamatosan legitim tudott maradni. Ha bárkinek komoly problémája volt a hatalmon lévőkkel, akkor a neki kedves alternatívát rendszerint ugyanezen eliten belül vélte megtalálni. E legitimitás alapjait elsősorban egy hiedelem és egy tabu teremtette meg. Ezek még a nyolcvanas években születtek, és a gondos ápolásnak köszönhetően a magyar társadalom az elmúlt harminc évben szinte egységesen osztotta és követette őket."

index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/
@jaegtoer: jégsipka a mont blanc csúcsán, beépített finlandiával. biztos állás, oszt még szőröcske is látogathatna. mondjuk csak a vodka miatt.
@bella _ciao: ha zakuszka is van, nincs kifogásom:-)
Heller Ágnessel száz százalékig egyetértek.

"Abszurdnak tartom, hogy a kiskoalíció megkötése után a médiában egymás után lépnek fel a demokratikus ellenzékkel szimpatizálók csak azért, hogy siránkozzanak, legalábbis viszolyogjanak, hogy miért az, miért nem ez. Miért így, miért nem úgy. Van, aki kijelenti, hogy ezek után gázálarcban megy szavazni, mások, hogy ha nem úgy, hanem így, akkor ők el sem mennek. Ezzel azonban a demokratikus ellenzék tagjai (értelmiségiek és nem értelmiségiek egyaránt) semmi mást nem bizonyítanak, mint saját politikai éretlenségüket. Továbbá függésüket az egyes médiumoktól, amelyek a beszélgetés mellékvágányra térítésében érdekeltek."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/350938_a_formalodo_kiskoaliciorol
@Spániel: "Ha tömegek álltak volna ki a folyamatosan arcunkba tolt, torkunkon lenyomott felháborító ügyek mellett, kinevelődtek volna új és hiteles arcok, akiket ma már büszkén tudnánk vállalni és választani.

Aki otthon maradt évről évre, csak a fotelból fröcsögött, az most orrot befogva kullogjon el a kerítéshez lapulva a szavazófülkébe és szavazza meg, mint minden választáskor a legkisebb rosszat. Nincs más alternatívája."

Ezt még sokszor el kell mondani. De félő, hogy a mágikus gondolkodás ettől sem változik.
Az Index pedig már hivatalosan is bemutatta, hogy nem sajtótermék, hanem a fidesz propaganda szócsöve.
@jaegtoer:
És miért nem fizették ki? Ha ilyen jól állnak?
@épészmérnök: "Ez a gazdasági válság fel fogja forgatni az elmúlt harminc évben szinte változatlan magyar politikai elitet. Korábbi stabilitásuk fő pillérei, hazánk Nyugathoz való felzárkózásának széles körben osztott hiedelme és a politikai elit büntetőjogi érinthetetlenségének tabuja megrendülnek, és ezzel valódi esély nyílik a fordulatra. Nem lehet mindannyiukat elkergetni, de néhányukat talán igen. Ami azonban ennél jóval fontosabb: meg lehet változtatni azokat a szabályokat, amelyek mentén a magyar politikai elit működik. Kell egy, a változást komolyan akaró kormány és a fordulat jólhangzó célját tartalommal megtöltő hátország. Ilyen esély egyszer van egy negyedszázadban: most vagy soha."

Hát, ez nem jött be. Nemhogy mindenki maradt, de még azok is visszajöttek akik egyszer már elmentek, akik meg tényleg "valami mást" akartak, most fognak kizúgni. LOL

"Minél több minden változik, annál inkább marad minden ugyanolyan."
1.Orbán
2.Semjén
3.Lázár
4.Rogán
5.Navracsics

majd ha a "jobboldali" blogokon is fintorognak ezen a listán, akkor...
@épészmérnök:
Persze, hogy ezt mondja, hiszen ő az egyik nagy szellemi anyja annak sz...nak, ami folyik a ballierális oldalon.
Ő ennek most örül, csak azt nem veszi észre az idő elment, ezekben az arcokban meg sokan csalódtak már.
@Penivaldes:
"ha eldugul az orrod akkor nem érzed. fázz meg szavazásra."

Hát ez aztán szuper tanács. Nincs elég bajom ezzel a cirkusszal, még beteg is legyek... :)
Én akkor is fintorgok.
@épészmérnök: biztos vannak olyanok is akik úgy gondolják nem biztos, hogy hellernek kellene a politikai éretség/éretlenség adekvát, sőt axiómatikus definícióját megadnia... ha vannak, én közéjük tartozom...
@Spániel:

"_Ha tömegek álltak volna ki a folyamatosan arcunkba tolt, torkunkon lenyomott felháborító ügyek mellett, kinevelődtek volna új és hiteles arcok, akiket ma már büszkén tudnánk vállalni és választani._"

mit gondolsz, miért maradtak csendben. csak nem attól tartottak,hogy a kezdeményezésükre kibontakozó tömegmozgalomban új arcok ismertté válnak, sőt népszerűbbé mint ők? biztosítás-biztonság. nem hülyék ők, csak megélhetési s exhibicionista szarevők, batynak dolgozni, rühellnek munkából megélni... csak az a flangálás, meg a kamerák, meg az aggódás....
@V-PORT:
670-en lájkolták.
147-en hozzászóltak (nem olvastam el)

ÉN nem lájkolom és ha hozzászólok, nem fog tetszeni.

Ne általánosíts már, ha kérhetem, NAGYON sok emberrel beszéltem az elmúlt napokban és NAGYON keveseknek tetszik, ami körvonalazódni látszik.

És - mint GYF-fan, ha már dobozolunk, ugye - nem tudom, szavazok-e a szövetségre. :-(
@épészmérnök: Ezt Debreczeni Józsitól hallottam már:)) És amit ő mond az úgy is van!
Nem jobb oldali, mert a kormányt is ekézik nagyon és pont ilyen ironikusan tudósítanak a kormány dolgairól is.
De egy olyan korszakot váltani akaró ellenzékről, amelynek az első 5 helyéből 4 régi és nagyon megbukott arc, nem lehet másképpen tudósítani.
Zokogva csak nem ülhetnek a gép előtt.
@Evezős: Fogsz. Mert Orbán, Orbán, Orbán. Ennyi a program.
@épészmérnök: hellernek keményen benne van a keze, hogy ez így alakult. most meg mutogat ránk. itt az összefogás kampánydala:

"Csodát tenni azt nem tudunk,
De egy jobb világért már dolgozunk.
Hogy jobb legyen mindenkinek - Neked, neked a gyerekeinknek,
Csak hinni kell, hogy a célod elérjed"
@irógép:
Be biztosan nem lépett, ez ezer százalék.
Az más tészta, hogy ki(k) támogatják.
Azt sem tudom, abban a választókerületben ki(k) lett(ek) volna a demokratikus oldal jelöltjei ...
Valamint: ezer Kuncze inkább, mint egy db. akárki a fidesz-jobbikból ...

És: igen, inkább hallgatom az ő megszólalásait, mint mondjuk doktorKövér egyetlen jelzős szerkezetét.

Semmi sem fehér, vagy fekete.
Várakozó állásponton vagyok ...
@Sir Bates dö Hól: Nézd az antidemokratikuson még csak csak elgondolkodom, de az antihumánust már nem tudom elfogadni. Persze ennek már mélyebb gyökerei vannak. Nálam nem az a humánum, ha egy társadalom ebbe az irányba menetel. Persze tudom, hogy én vagyok a vén fasz konzervatív, de nem lehetünk egyformák.:)

youtu.be/kpEMJrGGdkw

Ugye nem haragszol meg rám nagyon, ha a moszkvai "tömegrendezvény" nekem valahogy ösztönösen jobban tetszik? :)
De hogy ne csak ruszki példánál maradjunk, itt van mondjuk egy amcsi.:)

youtu.be/t1OJaCB9gW8
@Penivaldes:
...hogy a földre dobja és ráugorjon?

:-)
@irógép: Jaja bírom az ürgét, pedig a katolikus egyházat is osztja rendesen, de nagyon jó szövegei vannak. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE
@tristen2005:

Tristen, valamit félre értettél. ez privát emberek privát pénze. ezt a privát teljesítményt harsogja magáénak a kormányzat, amihez semmi, de semmi köze.
ha ez a pénz ténylegesen hazajött volna, az az ÁFA bevételeket 140 mrd Ft-tal növelte volna...

szerintem ennek tetemes része pénzmosdatás... vagy netto hazugság
@Spániel:
OK.
De miért nem hallgattak Bokrosra??????
Másképp nézne ki ez az egész.

(Az viszont jogos, hogy akik négy éve mindent lenyelnek, mindent eltűrnek, senki(!!!!) új mellett ki nem álltak, azok ... hát azok szagolják, ami termett.
Ettől még én sem vagyok boldog.
Nem ezt és nem így kellett volna, akkor sem, ha ez van, ezt kell szeretni ...)
@V-PORT:
Bocsi, Te nőnemű vagyol ...?
:-O
@épészmérnök: Heller Ágnes pont olyan, aki a saját érdekei miatt, nem látja az ország és a nemzet érdekeit, miközben egy olyan formációnak tapsikol, amely ismét hatalomba segíti a fideszt. :(
@bella _ciao: mindenki másra mutogat.ez itten kérem Magyarország!
@jaegtoer:

Ha 500 e kivándorlót számolok, az fejenként 10573200 ft! Az így is sok!
Most úgy csináltok, mint hogyha ezzel a szövetséggel le lehetne váltani Orbánt. Orbánt nem lehet leváltani jelen választási törvény szerint. De nem is érdemes. A buliban vannak hárman, erősen eltérő koncepciókkal, még ha sikerülne is leváltani a csúti csüngőhasút, akkor sem lehetne normálisan kormányozni. Újra jönne a civakodás, mindenki zsarolna mindenkit. Hát hiányzik ez? Maradjon csak Vityesz, épitse a szotyializmust tovább. És jusson eszetekbe,mekkora idióták voltatok, amikor nem hallottátok meg Mikola szavát, meg Orbánt ("határon túli magyarok/20 év" meg "egyszer kell nyerni, de akkor nagyon") Úgyhogy nyugodjatok meg, igyatok még egyet. Orbán marad még 16 évig.
@jaegtoer: szerencsétlen szakszervezetek vergődéseire is gondolok itt - elsősorban a Mendrey féle pedagógusokra, mert a többi lapított, mint szar a fűben, MÁV, eü, stb. - akik mellett mára már ütőképes civil szervezetek alakulhattak volna milla fazonra és megtámogatták volna érdekük képviseletét.
Százan egy tüntetésen?
röhej és most mindenki felháborodottan utálkozik és lepődik meg.
@Evezős: hallgattak rá, összefogtak.
@Evezős: Nem minden DK-s örül. Veletek ellentétben mi sokan a DK-ból, ezt az eredményt nem tartjuk kielégítőnek, még nektek ez is már szinte elviselhetetlen, nekünk ez csalódás és lehet, hogy a biztos szavazóbázis veszíteni fog.A DK-nak a támogatottsága alapján járt volna 18 hely és a listán a harmadik pozíció (bár egy beszélgetést megért volna szerintem, hogy két egyforma támogatottságú párt közül miért az a második, aki mélyrepülésben van és a túlélésért ment bele ebbe a közösködésbe, és miért harmadik a biztos tömbbel rendelkező, de hagyjuk). Még ahhoz is jó képet vágtam volna, ha a DK-s 18 hely rovására veszik be a Fodort, és Kuncze-t(illetve Bokrost, hogy kimaradt, az nekem külön csalódás), de hogy 13 hellyel megelégedett a DK, a mélyrepülésben lévő, teljes kudarcot produkáló E14-PM 22-t megtarthatott, az nekem egy DK-s szimpatizánsként egy tökönrúgással ér fel.A DK végigkampányolta - eredménnyel - az elmúlt három hónapot, a többiek csak töketlenkedtek.Valószínűleg ugyanez következik most is,"csak" annyi különbséggel, hogy most már Gyurcsány tehetsége nem fog meglátszódni a DK erején, mert azt ma kőbe vésték a megállapodással.Szóval, nekem nagy csalódás a végeredmény és nem azért, amiért nektek...
@V-PORT:
Nem tuti.
Orbán ellenére.
Viszont a helyi jelöltet mindenképpen számításba veszem - pro és kontra -, valamint ezen az egészen nagyon elgondolkodom még áprilisig.
Még soha nem történt meg, hogy nem szavaztam.
Most lehet, hogy meg fog.

Egészen biztos voltam benne, hogy Bokrost beveszik, Fodor sehol nem lesz, Feriben lesz annyi előrelátás, hogy ha fel is lép a listára, nem látható helyen, stb.

Újratervezek most.
@Spániel:
A terveit illetően: technikai koalíció, mindent vissza, új választások ...
hehe. 2010 óta a nap is szebben gagyog.

Most a GVH-ra csaptak le

Szabálytalanságok sorát állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) működésében. Domokos László, az ÁSZ elnöke úgy fogalmazott: komoly hiányosságokat tártak fel a GVH 2008-2012 közötti működésében.

Leginkább 2010 előtt – hangsúlyozta a számvevőszék korábban fideszes képviselő elnöke.

...

Az ÁSZ ugyanakkor pozitívan ítélte meg a hivatal rendjének 2010 után történt átszervezését illetve a hivatal gazdasági működését is stabilnak ítélte meg.

index.hu/gazdasag/2014/01/14/most_a_gvh-ra_csaptak_le/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem baj , ha osztja valaki az egyházat. Az egyház is emberekből áll, akik gyarlók és hibáznak. És, ha az ember nem tud magán vagy akár a vallásán nevetni, akkor ott baj van.
Nem értettem sosem a vak és bigott hívő társakat.
Viszont mindenki csak annyira csináljon viccet más gyengeségeiből, amennyire a magáén is tud nevetni.
@Evezős: Feri és az előrelátás? Ja az van. Előre látja, hogy, hogy csinálja ki Mesterházyt.
@irógép: Igen ebben egyetértek veled. :)
@E.Csaba:
Mint DK- szimpatizáns mondom Neked, hogy én akkor lettem volna boldog, ha DK egyedül indul.
Ez, ami itt kialakult, semmi másra nem lesz jó, mint hogy amit két év alatt a DK kiküzdött magának, azt lenullázzák, és a végén a bukást/mindent GyF nyakába varrjanak.
Valamint:ahogy írod, a kampánynak, amit a Dk csinált, ezennel vége.
Hülyék, Bukarest.
@E.Csaba: Na még ezzel is elégedetlenek a dékások. nekem ez a nap híre. :)
Ezután a lista után a félelem felütötte a fejét a Lendvai utcában. Habony válságtanácskozást hív össze.
@V-PORT:
Ebben speciel erőst támogatom!
Mindenkinek jobb lenne...
@Evezős: Elnézést, félreértettelek, azt hittem, hogy E14-PM szimpatizáns vagy, közben pedig ugyanazt gondoljuk...
Ahogy elnézem a fejleményeket, beállok a tükör elé és veregetem a vállam estig az emigrálás miatt. Ugyanazok, ugyanott, ugyanúgy szopatják a népet, legfeljebb helyet cseréltek az elmúlt 6 évben és még a nap sem süt.
@E.Csaba: nekem az a bajom, hogy a programok annyira különböznek, hogy egyszerűen a DK nem fogadhatja el az MSZP programját. És ha győz a zösszefogás, akkor irgalmatlan szar programmal fogunk tántorogni tovább (vagy jön a "hazudtak reggel délben este" ) A Bokros ötlete - összefogás az alkotmányosság, a köztársaság és a választójogi törvény helyreállitására, majd új választások - sokkal jobban tetszett volna.
Lófasz lesz itt, nem változás.
@tucano: Bazz tavasszal megyek én is mosogatni felétek. :)
@E.Csaba:
Mondjuk, velük inkább szimpatizálok, mint az mszp-vel ...:-)
De ettől még azt gondolom, amit írtam: hülyeség volt belépni.

Ha a múltkor tudtak tagilag közvéleményt kutatni, e-mailben, akkor most is megtehették volna ...
Lehet, elcsodálkoznak ....!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én , mint nagyon nem DK-s valahol megértem őket. Abban igazuk van, hogy lenyomták az Együtt-PM-t ehhez képest szarabbul jártak.
Ezen túl persze azt egyáltalán nem értem, hogy valaki képes Gyurcsányba bízni és rászavazni, de hát ezt már sosem nem is fogom megérteni:) De e szempontból szívesen maradok tudatlan.
Sokan vagyunk sokfélék ez is azt bizonyítja!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Így van ez.Én a számok embere vagyok elsősorban és én azokat nem tárgyalási pontnak tartom, hanem tényeknek, amelyek a tárgyalási pozíciókat meghatározzák.Ami ennél rosszabb azt én kudarcnak tartom, ami ennél több azt sikernek.Itt maximum a programpontokról lehetett volna kompromisszumokat kötni és nem azzal eltölteni egy hetet, hogy kinek ki szimpatikus..
@DarthVader:
+1

Ezt papolom én is!(ha már össze akartak fogni ...)
Az mszp programja egy fos. Aki abban hisz .... nem tudom, hol élt eddig? Szatyorban?
@V-PORT: :)))
"Előre látja, hogy, hogy csinálja ki Mesterházyt."
sokadszorra!:))
De, ha valaki újra és újra szétteszi a lábát ne csodálkozzon, ha megb... ák:)
@Evezős: Ne mentegetőzz: én tavaly tavasszal még teljes mellszélességgel Bajnai mögött álltam, de ez a múlt, nem menjünk bele, mert ezt itt már többször megrágtuk, lehet veled is és most már nincs jelentősége..
@tucano:

Ha a magyarnak lenne stílusa, így csinálnánk:

Február: a maszop zászlajára tűzi a mindenkinek járó alapjövedelmet.
Március: a fidesz bemondja a kontrát.
Április: a maszop bemondja a rekontrát, egy új erőművet és az ingyen áramot
Május: a fidesz bemondja a szubkontrát, ingyen lenne a benzin is, de már kevés az idő. A zemberek szarnak Vityára, megszavazzák az ingyen pénzt maguknak
Június: Medgyessy Pét... akarom mondani Mesterházy Attila miniszterelnök beváltja ígéretét: leszerelik a villanyórákat, kimennek az első 50 ezer forintos utalások.
Július: az mszp népszerűsége 95%
Augusztus: Mesterházy uniós nyomásra lemond, Bajnai Gordon bejelenti az államcsődöt, és az előrehozott választásokat.
@DarthVader: Nincs mit hozzátenni ahhoz, amit írsz.Pontosan a Bokros féle program volt az, ami át tudta volna hidalni a homlokegyenes ellentétes programpontokban a távolságot.A határontúli magyarok ügyében is az ő javaslata lett volna a megfelelő:nem az anyaország pártjainak kiszolgálói lettek volna, hanem saját jelölteket delegáltak volna a Parlamentbe.Ha valóban a határon túliak érdekei a legfontosabbak, akkor ezt még a Jobbik szimpatizánsok is beláthatnák, hogy ennél jobb verzió nincs..Na, de mindegy, úgy látszik a politikában még annyi józan ész sincs, amit eddig feltételeztem...
@Evezős:

+1

Én is jobban örültem volna, ha egyedül indulnak. Úgy látom most, hogy az a rengeteg munka, amit a DK vezetői, tagjai, szimpatizánsai végeztek, kárbavész. A szövetségben nem tudnak annyi erőt kifejteni, mint egyedül.
De az is lehet, hogy rosszul látom.
"Doktor úr, olyan bizonytalan vagyok... vagy mégsem?"
Én mint E-Pm-es elismerem, ők vesztettek a legtöbbet. 1. Nincs olyan 60 éve működő apparátusuk, mint az Mszp-nek. 2. Bajnai nem Gyurcsány.
Lehet, hogy ez mégsem olyan nagy veszteség hosszútávon.
@DarthVader: Az összeállt formációban egyedül az MSZP az (A Liberálisokat nem tudom,övékét még nem olvastam),akinek nincs programja.Amit ők előadtak program néven az egy címszavakban előadott vágyálom(elolvastam a részletes programot, megvan, hogy mit szeretnének, de semmi, hogy hogyan).
Pontosan azért nem mentek bele a Bokros féle javaslatba, mert tudták, hogy a jelenlegi állapotukban egy kétfordulós választáson (ha visszahoznák), az MSZP lehet, hogy be sem kerülne a kormányba.Ezért én arra számítok, hogy ha valami bődületes csoda folytán ezek oda jutnának, hogy választási rendszert alkothatnának,az MSZP nem támogatná, mert neki ez lenne a jó, amit a fidesz összetákolt..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ad1) az antihumánusnál jeleztem a szerintemet; ad2) Jézust olvasva még mindig nem tudod a humánus jelzőt értelmezni, pedig támpontot adna; ad3) neked az tetszik, a másik nem (az csak kiváncsiság, hogy a fegyverek vagy azok tartói miatt tettszik jobban a seregszemle?:-)), én egyik felett sem török pálcát.
@tristen2005: Ez a legjobb. :)

www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/01/14/osszefogas-mem.jpg

De azért ez se rossz. :)

Pukkannak a pezsgős üvegek a Lendvay utcában. A választási kampány úgy ért véget, hogy igazából el sem kezdődött. Orbán, Vona és Mesterházy helyett Gyurcsány, Fodor és Kuncze döntötte el, hogy a Fidesz 2014-ben kap még négy év haladékot az ország ráncba szedésére. Nincs az a politikai tanácsadó, külföldi szakember, aki ennél jobb kampányt tudott volna összehozni, mint amit az MSZP, az Együtt-PM és csatolt részei az elmúlt hetekben összebarmoltak.

Kuncze és Fodor Gábor mint a "korszakváltás" letéteményesei? Az ember komolyan elgondolkodik, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, vagy ez csak elterelő hadművelet, zavarkeltés az ellenség soraiban. A mai hivatalos bejelentés után csak egy dolog tiszta: a ballib oldal törzsszavazóknak sincs túl sok igénye az innovációra. A hazai klubdemokráciának teljesen mindegy, ki a középpályás, a csatár, vagy a kapus: a klubhűség minden józan megfontolást felülír.
Él ebben az országban ma nagyjából kétmillió ember, akik egyszerűen beleszülettek a pártállásukba.

Azért fideszesek, mert már '45-ben a kisgazdákra szavazott a nagyfater (akik akkor sem a vidék pártja voltak, hanem pontosan olyan jobbos gyűjtőpárt, mint ma a narancsosok), vagy azért húzzák az ikszet a szegfűre, mert "Kádáridejénjobbvolt", esetleg "ezekanáciknakazelődei...". A szocik egyértelműen eldöntötték, hogy, ha már a győzelemre úgysincs esélyük, hát ezeknek fognak politizálni. Hogy legalább ők biztosan elmenjenek szavazni. Kormányváltásra nem lesz elég, de még négy év jól fizetett parlamenti trollkodásra, orbánozásra meg nácizásra pont jók lehetnek.

A mostani „korszakváltás” igazolja, hogy a ballib oldal képtelen bármifajta megújulásra. A lista első helyén a szerény értelmi képességű Mesterházy Attila áll, őt követi a bukott, hajdúbétes gazdasági miniszter, Bajnai Gordon, a harmadik versenyző pedig az országot egyszer már kis híján csődbe vivő Gyurcsány. A negyedik helyet a százmilliós tartozásokat maga után hagyó SZDSZ korábbi elnöke, Fodor Gábor kaparintotta meg. Ötödiknek pedig felvették a szakadár LMP-s Szabó Tímeát, aki korábban a Gyurcsány-kormány szabadságjogokhoz, jogállamisághoz való viszonyát vagy az álbaloldali kormányok neoliberális gazdaságpolitikáját is kritizálta. Kérdés persze, hogyan tud majd ezek után Gyurcsány és választói szemébe nézni (a tükörről már nem is beszélve…)

A népfrontos összeborulásból csak az LMP és a 4K maradt ki, néhány közszereplő, akik gerince nyomokban csontozatot is tartalmaz, és képtelen a nevét adni a beismeréshez: a magyar baloldal képtelen a megújulásra.
Jellemző – és egyben az elmúlt hetek igazi tanulsága –, hogy mennyire egyedül maradtak Schifferék és a negyedikköztisek. A balliberális térfélen nem csak a politikusok, de az értelmiségi holdudvar 99 százalékánál is megállt a falióra valahol a '93-as médiaháború és chartás tüntetések idejében. És ezért már tényleg nem Gyurcsány a hibás…

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/14/egyutt_180
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem hiszem, hogy rosszul látod, illetve látjuk itt már legalább hárman ...

:-(

Most már csak abban reménykedem, hogy a Gyurcsány tényleg behúzza a csőbe ezt a hülye Mesterházyt, és Gordon előrelép, Lajos felkerül.

Ja, tudom, naív vagyok. Esetleg hülye is ...:-(
@tristen2005: rogyjon rá a ház a kölykeire...
@Evezős:
Először azt hittem vicc ez, de annak is durva. Összefosás ez csak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mit akarsz? ennyi mikroprocesszor egy gépben? bár a teljesítményüket szarnak nevezném.
Fabius most keresi a szavakat. :)
@Sir Bates dö Hól: nem-nem. úgy nem lesz meg a egy lakás, két reaktor, három gyerek, négy kerék program, amit a minden gyerek világítson jól közalapítvány is támogat.
@tristen2005:
Tehát nálam mszp-s jelölt lesz.
Azt ismerem. Volt alpolgármester két ciklusban.
Megfontolom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: MOst lesz csere közlekedési társaságnál, kidobják az Arriva-t, lehet hogy most érdemes verni a vasat.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és akkor kire lehetne szavazni? Ha kiderül végre a szavazás időpontja, akkor lehet, hogy pont nagykövetség közelben leszek. Ráaírom, hogy kétfarkú kutyák azt kész, kötelesség letudva.
@V-PORT: Épp erre gondoltam én is, csak azt nem tudom, hogy a sírástól vagy a röhögéstől nem találja a szavakat. ;)
Nos, elozetesen, mielott reszletesebben is kifejtenem, hadd irom le gyorsan:

Mesterhazy vezetesevel a listara NEM szavazok.
Igertem, es betartom.

Persze ebben "segitsegemre" van, hogy Gyurcsany csak befurakodott 3. idiotanak a masik 2 kreten melle.

Hasonloan, nem nagyon gyoz meg Fodor es Kuncze szerepeltetese.
Fodorrol ismert a velemenyem, es bar nehany 1000 szavazot talan el tud erni, listas helye tulzas.
Kuncze, bar szeretem ironiajat es szarkazmusat, de maga mondta, hogy nem KIVAN, es NEM IS LESZ parlamenti keviselo.

Vagyis ennel szarabb listat csakis minden valasztasi lehetoseg eseten a rosszabb tudatos valasztasaval lehetett volna osszefabrikalni.

Aki pedig ugy erzi, hogy elegge tisztesseges, megfeleloen hiteles szakembergardat tud magakore gyujteni, es van gyomra/ereje/kitartasa, az kezdje el mihamarabb kiepiteni partjat, mert komoly ellenszelben kell igazan meredek hegyet megmasznia az elkovetkezo 4 ev soran!
@bella _ciao: :-) fel sem fogják az emberek, hogy mi a faszt írt alá ez a barom, az eu "asztalra-szaró-árulója" lett mo... ennyi... remélem a kinti bankszámláikat csak úgy, viccből meghekkelik az nsasok:-)
@tucano: Ha látsz valami jó hirdetést, igazán átdobhatnád. Ja esetleg sekrestyés nem kell valamelyik lovag templomba?? ;)
@simple observer 1.0: Azt hiszem, hogy nekem is aludnom kell rá, hogy bírjak erre a listára szavazni, pedig tudom, hogy az Összefogást képviseltem, de egyenlőre a gyomrom ezt a listát nem veszi be.Várom a bővebb elemzésed, bár érzem, sok köszönet nem lesz benne...
@Evezős: Bokros sajnos eltaktikázta magát. Szerénységből vagy naívságból túl sokszor és sok helyen jelentette ki konkrétan, hogy nem kíván semmiféle helyet.
Pedig jogosan lenne ott.
@jaegtoer:
A tegnap esti válaszodra:
Nemcsak az USA-ban tér el a tervezett ártól a tényleges ráfordítás költsége az atomerőművek létesítésénél, hanem - ránk jellemző módon - nálunk folyamatosan emelkedni fog a létesítmény aktíválásáig.
Már 6.000 mrd-ról is olvastam.
Mint a cikkben is olvastam, az USA felállított egy szervezetet arra, hogy a beruházások megtérülését folyamatosan kontrollálja.
Jelzem - jobb helyeken, még a vállalkozási szférában is - a beruházási gazdasági tervek pontos számításokat tartalmaznak a megtérülési időről és a maximált ráfordítások költségeiről.
Nézd meg, bármilyen jelenlegi állami vásárlás esetén nem téma a befektetés megtérülésének számbavétele, ad hoc a döntés és a kimenetel szóba sem jön.
Állami kézben lesz az erőmű, állami mamelukokkal feltöltve, kitűnő bázis jelent majd a pénzek kiszivattyúzására az árak önkényes megállapítása által. Ez a cél.
Lehet, hogy ennek elkerülésére nem is lesz olyan rossz, ha a mai megállapodás orosz tulajdonrész birtoklására is kiterjed, ez ugyanis folyamatos kontrollt jelent a jövőben.
@Sir Bates dö Hól: a legszörnyűbb az, hogy a nyugat halálát és a keleti nyitást funkcionális analfabéták szajkózzák, akik lakóhelyük 50-100km-s körzetében mozognak, életük két nagy kalandja a soppingszitisüd és a trogiri kemping volt... hogy szorult volna a fejük az anyjukba inkább...
Fabius-t sokkolta az eredmény.A következő poszt, ütős lesz, nem kérdés...
@Sir Bates dö Hól: Neked meg mijafasz bajod van a trogiri kempinggel? ;)
Ha én Bajnainak lennék, megvárnám, amíg Gyurcsány kinyírja Mesterházyt. Pár hónap és készen lesz. Kicsontozza rendesen. Arrébb állnék és nézném, amint Gyurcsány Mesterházy alkalmatlanságát hozná elő. Mesterházy pedig, hogy Gyurcsány miatt nem kaptak sok szavazatot. Közben építeném a pártot, mert két év alatt pont erre jutott a legkevesebb idő.
@Sir Bates dö Hól: Leszarom. Akkor is igaza van. Tessék számolni, és elmenni szavazni! Vagy úgy dönteni, hogy kimész fegyverrel az utcára. Más alternatíva nincs, ha legalább esélyt akarsz a változásnak.

Én, a magam részéről a másodikat szeretném elkerülni.
Miskolcon Együtt-PM jelölt indul és MSZP.
KIK????

Ott pl. simán el tudtam volna DK-s képzelni ....
@E.Csaba: Nem tudhatjuk mit kényszerültek átvenni az összefogottak a DK programjából.
Lehet, hogy jól jött ki ebből a tárgyalássorozatból, ne huhogjatok előre.
@épészmérnök: akkor szard le mások véleményét, gondolom ez volt szocializációd alapja.
@Spániel: Nem lesz itt program. Mindenki mondja a sajátját.
@V-PORT:
bajnai alkalmatlan arra, hogy pártot építsen.
Sok mindenre alkalmas, erre speciel nem...
És sajnos azok sem nagyon, akik körötte téblábolnak. Ha nem így lenne, nem ott lennének, ahol.

Bajnai maradjon annak, ami: technokrata vezetőnek. arra lenne nagy szükség most! (meg később is)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sztem kilennél. Itt az egyház a bevándorlók legnagyobb gyámolítója :D A nacionalista párt a bevándorló párti és a munkáspárt a xenofób. MInden templomon legalább 5-6 óriási dávid csillag, mi lenne veled?
Ha látok vmit, átdobom persze.
@dr. jenőke (jenőke):
A mai 5.51 h-kori kommentedre:
"Olcsónak csak az erőmű költségeinek leírása után /amikor már a kamatok is megtérültek/ előállított áram mondható."
Egy ilyen mega döntés előtt célszerű szétnézni a villamos energia kínálati piacán, és a hosszú távú beszerzési körülményeket mérlegelni.
Ezen kívül prioritásként figyelembe kell venni a világon kialakuló trendeket, melyekhez - tetszik, nem tetszik - igazodni kell.
Jelenleg a megújuló energiaforrások felé fordul a világ, a hagyományos előállítás a civilizált világban kezd háttérbe szorulni.
Amennyiben az ország egyelőre nem kíván a megújuló forrásokkal élni, szét kell előzőleg nézni a piacon, a fentiek miatti kapacitás feleslegek milyen áresést mutatnak. Ugyanis 3 éve már csökkennek az árak, és ez a tendencia évekig nagy valószínűség szerint fennmarad.
Az emberek biztonságáról nem is szólva, ezt te remekül kifejtetted.
Illúzió abban reménykedni, hogy hazánk energiafüggőségét jelentősen mérsékelni lehet.
Gázügyben csak az oroszokkal 80%-os a függés, villamosenergiánál valamivel kevesebb.
Akkor?
@bella _ciao: azért kiváncsi leszek a németek reagálására ezzel kapcsolatosan... ezek a számok meg nem igazán állnak össze...
@Spániel: Ha csak ez hiányzik a lelki nyugalmadhoz Kedves Hölgyem, én szívesen leírom, még csak nem is hazudok olyan nagyot:

"ezek" menjenek a francba, inkább a fidesz kormányozzon még négy évig.
@Sir Bates dö Hól: Így van! Itt mindenki bizonyíthatja, hogy mindig, mindenki véleményét leszarom.
@Habakuk999: köszi. Te legalább nem fintorogsz, és következetes vagy.
erre kirakok egy prágait, máltai helyett, lol :D
@Mariann19: És akkor a kimerült fűtőelemek évszázadokig tartó biztonságos tárolásának a költségeit még nem is vetted figyelembe.
@Evezős:

Akkor jobb helyzetben vagy, mint én. Nálunk E-PM jelölt lesz. Mond az valamit a helyi aktivitásukról és ismertségükről, hogy fogalmam sincs, ki lehet az?
Most kezdhetek nyomozni.
@Evezős: Mégis tennie kell valamit. Én éreztem kellemetlenül magamat, ahogy néztem ott Mesterházy mellett. Az arcára volt írva minden.
Vállalatot tudott vezetni, ezt is így kell. Kiosztani a feladatokat. Lenne egy kampánystáb. "A mi nagyon készülünk a kormányváltásra."-akció. Miközben már most készülne a európai, meg az önkormányzati választásra, Juhász pedig szervezné a tömeget. És április után leszarni a többieket, menni előre, és direkt kérni, hogy az Mszp, meg a Fidesz közé ülhessek a Parlamentben, egyfajta szimbólumként.
Ja és mihamarabb elmondani a saját öszödi beszédet, mert ahogy néztem van neki is.
@épészmérnök: Bizony el:

van, aki rendszerváltoztatást akar és van, aki tapsol a tolvajoknak.
@Spániel: Nem kényszerültek átvenni semmit.Gyurcsány mondta személyesen, hogy az eltérő programpontokban a többségi vélemény dominál.Pont.
@Habakuk999: Vannak tolvajok, és vannak gengszterek. Van, aki úgy utálja a tolvajokat, hogy inkább marad a gengszterek fennhatósága alatt.

Gratulálok.
Én most egy kis időre itthagylak benneteket, élvezzétek az intellektuális párbajokat. Nagyon kiakadtam, nem akarok még csúnyábbakat mondani.

Ha valakit megbántottam, bocs.
@bella _ciao: Lehet választani: szar, vagy máj.
Szerintem Fabius megfogadta Kerényi szavait, és keresi a jót, csak még nem találta meg. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hát ... pedig nyomozz inkább, mert ahogy elnézem, nagy kampányra nem számítok. Sehol sem.

Itt helyben amúgy evidens volt, hogy mszp-s jelölt legyen: Együtt-PM a városban gyakorlatilag nulla, a DK képviselőjelöltje egy tehetségtelen f@sz (elnézést kérek a ronda beszédért, de ez az igazság!), tehát mondhatni, viszonylag jól jártam az agilis (egyéni vállalkozó egyébként és emberileg is szimpatikus) mszp-s jelölttel.

Következő kérdés: a fideszessel szemben tud-e erőt felmutatni (ha az lesz, aki eddig volt, akkor azt nagy arányban kéne vernie, lévén egy írástudatlan gyökér, aki négy esztendeig semmit, de semmit nem csinált!).

Szóval helyben egyszerűbb - de ettől még az egésztől baromi "boldogtalan" vagyok ....
@Spániel: Miért fintorognék?

Csalódtam Bajnaiban, azt hittem, "megcsinálták" az amcsik. De nem.

Inentől szavazhatnék a szocik restaurációjára, de úgy vélem, ez még orbánnál is rosszabb alternatíva.

Kíváncsi vagyok orbán következő négy évére, az is igaz. Érdekel, pusztán szakmailag, mit is jelent a matolcsyzmus hosszabb távon, igaz jobb lenne ezt kívülállóként nézegetni, mint a saját bőrömön tapasztalni, de ez van.

Épész jól írta, hogy elválik, aminek el kell válnia:

van a fidesz és balodali szövetség koalíciója, csak névlegesen van harc közöttük, secko jedno,

és vannak az árvák, akik úgy gondolják felelősségük van a voksolásnál
@V-PORT:
Ahogy én azt kérdezem magamtól, hogy GyF ezt miért vállalta be, Te is kérdezheted, hogy Bajnai miért?

Eddig nem így működtek, hogy kiosztotta a feladatokat?
Ha igen, akkor miért állnak úgy, ahogy (rosszakra osztotta), ha nem, akkor meg miért nem alkalmazta már eddig is a képességeiből adódó előnyöket???

Két, erősen elgondolkodtató kérdés ...

Juhász nem fog tudni tömeget szervezni, hiszen ő ezzel az egésszel nem ért egyet - és eddig sem nagyon sikerült neki. Inkább elkoptak a tömegei ...:-(

Őszödi beszédet nem Bajnainak kéne mondania, hanem Orbánnak. De azt leshetjük - pedig neki aztán tényleg lenne mit ... órákig tartana még csak felsorolni is.
@Mariann19:
mintegy 10 milliárd euronyi orosz hitelből épül a paksi bővítés.
@Spániel: 30 évre. mire visszafizetjük a két blokk régen elavult már.
@épészmérnök: Miattam ne menj el, tudhatod, nem fogok hazudozni, s nem vagyok szélkakas se.

Az itteni nagy többség, ha fintorogva is, de le fogja adni szavazatát a demokratáidra.

Azzal, hogy szerintem a "demokraták" nem azok, nem becsmérellek és nem kritizállak.

De valóban úgy gondolom józanul átgondolva ezt a szitut, hogy rókafogtacsuka helyzetben lévő összefogás nem tudná elvégezni az orbánizmus kárainak helyreállítását és az ország érdekének jobban megfelelne egy gyors bukás vagy, ha hiszünk a csodákban, valamiféle maffiás fellendülés.

Szerintem jobb egy ismételt baloldali csúfos bukás, mert akkor talán valóban rá lennének kényszerítve a valódi tisztességes politizálásra és megújulásra.

Szóval engem nem érzelmek vezérelnek, amikor leírtam Spánielnek a válaszom, hanem sajnos számomra ez a logikus.
@Habakuk999: úgy gondolom, ebben a nagy zizegésben jogosan éreznek úgy , mint te.
De. Megtörtént, aminek a választási érdekek szerint meg kellett történnie és ez mégis sokakat mellbevágott. Ez nem a derült égből jött.

Józan számítás szerint egyedül a cocik jutottak volna be max. 20 képviselővel, a többi talán.
.
Csak lózungokat tudok írni, pl. aki otthon marad, az is szavaz.
@épészmérnök:
Szia!
"És akkor a kimerült fűtőelemek évszázadokig tartó biztonságos tárolásának költségeit nem is vetted figyelembe."
Tényleg nem.
A súlyosabb vétek az, ha a kormányunk sem kalkulált évszázadokra előre.
Jó kis örökség vár több generációs utódainkra, most kezdek eszmélni, ahogy felvetetted.
@Evezős: Próbálom leírni, hogy mit gondolok.
1. Bajnai úgy gondolta, hogy nem futamodhat meg, nem mondhatja azt, hogy nem. Mert ezzel nincs esélye bejutni a Parlamentbe, és cserbenhagyná azokat az embereket, akik miatta jöttek az Együttbe.
2. Szerintem nem volt igazából pártépítés, nem is akartak párt lenni. Szövetséget akartak. De az Lmp nem után tanácstalanok lettek. És szépen besétáltak az Mszp karjaiba. Igen az Lmp ne örüljön, mert pont ők játszották el ezt a lehetőséget. Ha ők előre gondolkoztak volna, most nem itt tartanánk.
3. De, Bajnainak is van őszödi beszéde. Az valahogy úgy hangzana, és remélem pár hónap múlva elmondja, hogy nem hitt a szövetségben, hogy rosszul volt az egésztől, de tudta, hogy a Parlamentbe kell jutnia, ezért olyan szövetséget kötött, ami nem volt az elveinek megfelelő.
@Spániel:
"Mintegy 10 milliárd eurónyi orosz hitelből épül a paksi bővítés."
Igen, olvastam a kivitelező Roszatom cég vezérének a nyilatkozatát, melyben bátorító felemelkedést helyez kilátásba országunknak.
Szerinte marha jól járunk, mert a beruházásokhoz 30-35% lesz a magyar beszállítók lehetősége.
Ez tényleg igaz, csak az a furcsa, hogy ezzel kelleti a nagy üzlet létrehozását.
@Spániel: Csodálkozom, hogy miért csodálkoztok az összefogáson.

Teljesen egyértelmű, logikus út az, ami most bekövetkezett.
Onnantól, hogy Bajnai egy éve belebukott a megújulásába, csak ez az út maradt, amit most be is jár az ellenzék.

Innentől aztán mindenki azt csinál, amit akar.

Szerintem a szocik ugyanolyan kártékonyak, mint a fidesz - egy alomból származunk, óóóó Káááá - így ugyanúgy nem vagyok hajlandó rájuk szavazni, mint a narancsra.

Ha valaki talál olyan jelöltet, amiben, akiben lát fantáziát az meg örüljön neki és ikszeljen.

Nem kell ezt túlragozni szerintem.
Ha a listára szavazok, viszont nálunk Mszp jelölt van, az egyénit pedig érvénytelenre teszem, az jó az E-pm-nek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jó napod volt ez a mai.:)

Csak egyetlen egyet nem értek, hogyan tudnád elviselni, hogy Vadai az öledbe üljön?
@Mariann19: ez az ügy a megdöbbentő, nem az, hogy három, eddig egymás energiáját kioltó majom belehajtotta a fejét a közös kalodába.
Majd kicsit morgunk a bajuszunk alatt, oszt jónapot.
Ha lenne valódi civil tömegbázisunk, tízezrek várnák a repülőtéren a pocakost bézbólütőkkel felfegyverkezve.
@bella _ciao:
Elolvastam a linkelt írást, abban sem szerepel, hogy a 30 éves futamidejű államközi hitelnek mennyi lesz a kamata.
Majd jó lesz vigyázni az euro árfolyamok alakulásáról is az importra való tekintettel.
Ám ez marginális kérdés nálunk.
@bella _ciao: akkor igen, el tudom képzelni, bár eddig csak egy, s az is magyar kormányzati, forrásra hivatkozik a lap...
@Habakuk999: engem olvastál eddig? talán egyedül, de éppen azt írtam, hogy nincs ezen semmi váratlan és meglepő.
Gyakorlatilag ugyanazt írtam, mint te, csak más szavakkal.
Paks 2-ről nem kellett volna szólni, előre jelezni, vagy integetni, hogy meg is kötjük? Ez nem olyan horderejű, hogy legalább megkérdezzük a Parlamentet, aki úgyis igenre szavaz majd.
Magyarország=Ukrajna 2
@Spániel:
"Ha lenne valódi civil tömegbázisunk."
Ehhez még kéne a kormány nyílt tájékoztatása is a várható fejleményekről.
Itt van még ez is, idézem:
"Nem kormányzati számítások szerint Paks 30.- Ft-ért termelné az áramot, ami drágább a jelenlegi piaci árnál."
Akkor hogyan fog csökkenni a rezsim?
A pofátlanságnak nincs határa. Tényleg azzal meg ki a cöf legközelebb, hogy orosz gyarmat akarunk lenni.

cink.hu/nem-photoshop-a-kormanyportal-gyurcsanynal-is-nagyobb-1501024835
@Mariann19: a rezsim az csökken, már csak 106 képviselő lesz a parlamentben. hihi.
@Habakuk999:

Neked az Isteni Charlize se jön be, a nagypofájú töltöttgalamb Vadai Főnökasszony se jön be, végtére is buzi-e vagyol-e? :DDD
@V-PORT: Fűegért azért nem hasonlítanám Gyurcsányhoz...

Azzééé mán mégis, ide irkál a gyíkra, csak ne kezdjük sértegetni.:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az is lehetnék, de nem vagyok. Viszont van szépérzékem:))) ellentétben ahogy látom egyesekkel

na, tudod ki fog legközelebb megvédeni..
@épészmérnök:
"Inkább marad a gengszterek fennhatósága alatt."
A szövegkörnyezetedből ezt ragadtam ki, maximálisan egyetértve.
@simple observer 1.0:
Tényleg meglepi Fodor szerepeltetése, bár ha a napközben feldobott listán szereplő Botka NAVÉGRE Lászlóval vetem össze, még mindig elfogadhatóbbnak tűnik. És nagy hiányosság Bokros hiánya. És főleg curva rossz üzenet a gazdaságpolitikáról.
Egyébként 13 lehet több, mint a 22. Főleg, ha a többségét megnyerik.
@Spániel: igen, megvallom őszintén, nekem szimpatikusabb a hozzáállásod, mint a testvérkutyák fikázása.

talán az operaházi tüntetésen volt lehetőség azt hinni, lesz újjászületés, azóta nem olyan nagyon.
@Spániel:
"Már csak 106 képviselő lesz a parlamentben hihi."
Csak ne vigyorogjál!
Már szó van arról, hogy meg kell emelni a járandóságukat, mert ugye kiesik a polgármesteri bér, egyéb eddig kapott lóvék, miegymás.
Ez már eleve minimum dupla, de inkább magasabb jövedelmet jelent.
A megnövekedett feladatokra több, külön fizetett szárnysegéd kell, több külső szakértő, aki ért is valamihez...
@Evezős: Akkor Gvurcsány építse a pártot, Bajnai az országot, és Mesterházy meséljen tovább az őt hallgatóknak.
@Spániel:
106 egyéni, 94 listás = 200.
@Sir Bates dö Hól: basszus, ha nyugaton nem veszik őket emberszámba, még szép, hogy keleten próbálkoznak

ott legalább fölismerik a bordélyokat
@Mariann19: nem kell ez a zsigeri irigység. Több munkahely, az bezzeg nem jutott eszedbe.

Végre beindult valami tüntetés szervezés-féle a face-n a paksi megállapodás miatt.
Közben félfüllel hallgatom a rádóban, hogy valamelyik országban ilyesmiért bebörtönöztek egy minisztert vagy min.elnököt.
Óhhh, álomálom édesálom álomkéééép....
@kekex: igaz, ez valahogy kimaradt.
Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője..Azt mondta: ha valaki mindent elért az elmúlt hónapokban, akkor az a baloldali alkudozások során Gyurcsány Ferenc volt, aki 2012 októbere óta "egyértelműen diktálja a baloldali alkudozás forgatókönyvét", és akinek a keddi megállapodás nyomán sikerült visszatérnie a politikai élvonalba.
nol.hu/belfold/fidesz__a_baloldal_nem_tudott_valodi_miniszterelnok-jeloltet_allitani?ref=sso
@Mariann19:

Szia!

Magyarország 'ééééáááóóóóóó'!!!

Hiszel a csodákban???

A fiúknak abból a paksi tűzből/hőböl/ kellenene most egy kevés!!!

18.00
@Mariann19: Nem ártana tervezni, nem csak élni bele a világba, mint az elmúlt években, évtizedben.

Nem vagyok érdekelt egy döntésképtelen, nem tudni mit is akaró, a korábbi tapasztalatok alapján katasztrofális gazdaságpolitikával rendelkező, felelőtlen, egymást tépő bagázsban, akik plusz négy évvel meghosszabbítják a tehetetlenségek éveit.

Akkor inkább a gengszterek, ha lassacskán kiszámíthatókká válnak.
@Habakuk999: tudod, hogy mit jelent ez a mai aláírás... a vízió szerint a német iparnak fogunk majd olcsón áramot szállítani... b+ ez hülye, a seggét ki tudja önállóan törölni?... és a kommentek máshol, támogatják is még...
@Mariann19: :)
nem vitatkozni akarok, de:

"A megnövekedett feladatokra több, külön fizetett szárnysegéd kell, több külső szakértő, aki ért is valamihez... "

lehet, hogy nem több - csak jobb???
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Hja, miután még a zászlótokra is azt írtátok, hogy "az összefogás pártja" és ezek után nem fognátok össze, az igen-igen vicces lenne. De mondjuk Gyurcsánytól ezen sem csodálkoznék, felrúg ő mindent, ha az érdeke úgy hozza. Szerintem is sokkal, sokkal jobb lett volna, ha önállóan indulna a DK.
@Spániel:
"Több munkahely, ez eddig nem jutott eszedbe?"
Látod? Ma ilyen indiszponált vagyok, épész is felhívta rá a figyelmem. Jogos!
Sokkal kisebb vétségekért civilizált és demokratikus országokban önkéntes a lemondás.
Nálunk a baseball ütő sem lenne elegendő.
Csak dőljön a lé ütlegek árán is.
Most én mondom neked:
"Álmodj kirájlány!"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A korszakváltás az Együtt patentje. Ennek az összefogásnak nem ez a célja, hanem Orbán megbuktatása. Ezen tehát hiába lovagol a jobboldal, mert fals a kiindulópont is. A korszakváltás akkor kezdődhetett volna, ha elegendő támogatást kap.
@gazoló:
Szia!
Már én is akartam neked üzenni, hogy el ne felejtsd a nagy derbit.
Ne zsebkendőt készíts magadnak a TV elé, hanem egy bazi nagy abroszt. A könnyekre.
Arra sokkal kiváncsibb vagyok most, hogy mit fog a jobbik lépni paks miatt?
@simple observer 1.0: Lehet finnyáskodni, nálam jobban nincs senki erre kiakadva, de akkor is kutyakötelességünk Orbánt leváltani, úgy, ahogy lehet. Az, hogy végképp kiszolgáltatta az országot az oroszoknak, 3000 milliárddal eladósítva az országot, az pedig - ha jobbikos lennék - felér egy hazaárulással. Persze, ő nem a hazát árulta el, hanem a Simicska-Nyerges tengely érdekét szolgálta ki.
@iii: Ez nem érdekli az országot (Paks). Ügyes Habony és simán ezzel a baloldali összefogással lesz tele minden. Gurcsány-Fodor-Kuncze
@V-PORT:
akkor én is leírom :-) , hogyan látom (gondolom):
1. Bajnainak ebben az egészben nem kellett volna részt vennie. Pontosan azért, mert nem tud (nem is akar) pártot csinálni, márpedig itt és most csak azok játszanak. Nagyon szép dolog a civil összefogás és hasonlók - de azt kéne megérteni, hogy ebben az országban ennek nincsen hagyománya és mire lesz (mert lesz, de nem ilyen körülmények között fog kialakulni), addigra már Orbán Gázsi unokája ül a trónon ...tehát pártok játszanak és a civilség megjelenítésére, annak deklarálására nagyon jó lett volna, ha Bajnai járja az országot és előadásokat tart a tennivalókról, minél több embert (ha úgy tetszik civilt) elérve. Esetleg külföldön is nyomulhatott volna, tervekkel, elképzelésekkel.
2. Mindeközben a DK szervez egy pártot - ez többé-kevésbé megtörténik, megtörtént, és miközben ezt teszi, fórumokra mindenhova elmehetett volna Bajnai előadásokat tartani + olyanok is beszédültek volna talán, akik pártokban jelenleg nem gondolkodnak. Mivel nem látszott volna "veszélyesnek" a fidesz számára, nem lőtt volna rá állandóan ágyúval - max. GyF-re, de őt ez nem különösebben izgatja, azt láthatjuk.
3. A háttérben a demokratikus ellenzék minden színe-virága értelmes, épeszű demokratikus formáció egyezkedhetett volna - akár Bokrosékkal, akár másokkal, nem nevesítek, sokan vannak -, és már a tavalyi év végére összeállíthatott volna egy 106-os listát.
4. MSZP-vel nyista párbeszéd, majd ha megújulnak.Deklaráltan.
5. Kiállni egy korszerű tervvel (azt hiszem, a DK+Bokros+milla+LMP-ből kiváltak, stb. össze tudott volna hozni egy ilyet közösen, hónapok alatt, természetesen titokban).
6. Rendezvények szervezése, mozgósítás, figyelem fenntartása különféle akciókkal. Esetleg Parlament bojkottálása (értelme annak, hogy ott ültek, nem sok volt ....)Együtt-PM + hátországa ebben jó.
7. Lista nyilvánosságra hozása, élén Bajnai, utána rokonszenves, új, fiatal demokratikus ellenzékiek, Feri rajta, de nem látható helyen - esetleg induljon egy körzetben, egyéniben és lássuk, mire megy evvel ... -, MSZP meg teszletoszláskodjon ahol akar ...
(8. Végül, esetleg tárgyalni az MSZP-vel arról, hogy néhány körzetben indíthat jelöltet...ha aláveti magát a többiek programjának)

Nem itt lennénk. És jó szívvel elfogadnám akkor bárki nevét, mert tudnám, hogy az illető tényleg megdolgozik azért, hogy be tudjon kerülni.

Ja, tudom, ez naivitás - és nem is tetszhet mindenkinek - de sokkal elfogadhatóbb lenne, mint amit most összehoztak.
@Habakuk999:
Habakukk és tényleg nagyon kedvellek téged, de nehéz veled beszélgetni, mert nincsenek letisztult, reális érveid, amelyekbe bele tudnék kapaszkodni.
Nem jó, ha megállsz a kritika szintjén, sokszor mindkét oldalt beleértve. Döntened kell, hogy melyik oldalon állsz. Pont te, a markáns pasik egyike!
Hogyan lehet gengszterek mellé állni, akik a baloldal országirányítási vétkei mellé még lebontották a jogállamot, szemérmetlenül osztogatják maguknak az ország javait.
Ezek halmazati tényezők.
Az ellenzék még egyszer nem követi el azokat a hibákat, amelyekbe belebukott.
Tudod, az a macska, amelyik egyszer ráugrott a forró kályhára, még egyszer nem teszi ezt.
Helyes dolog tartósítani olyan rendszert, amelyeknek csak a gazdasági mutatói is a lefelé mélyülő spirált prognosztizálják?
Tudom, hogy most kapok a fejemre, de megelőlegezem, hogy rád soha nem sértődöm meg.
Nyomjad csak nyugodtan!
Hurrá, nem leszünk gyarmat! Csak az Oroszok jönnek vissza ujabb 40 évre...
@Spániel:
Ha Gyurcsány az állítólagos (és ennek töredék értékű)sukorói döntéssel állítólagos hatásköri túllépést követett el - akkor Orbán esetében az évtizedes döntés parlamenti felhatalmazás nélkül mafasz?
@V-PORT: azért kellene már holnap a trojkának dübörögni ezerrel ezügyben.
@V-PORT:
Még annyit, hogy gyakorlatilag elvtelenséggel vádolod Bajnait ...erről nem tudom, hogy mit gondoljak, nekem ez nem ilyen egyértelmű.
@iii: ejnye no, hat szabad ilyet mondani?! Üss a szádra, mielott kerenyi teszi krónikával.
@Mariann19:
Az a baj, hogy mindenki pontosan tudja, kik lesznek a magyar beszállítók (mely körből), és innentől ez nem más, mint szemfényvesztés ...
@Sir Bates dö Hól: Csattanós válasz érkezett, pont azon gondolkodtam, beszálljak-e egy pici erőműbe.

Harminc forint baromi drága, lehet még ez orbán Nagymaros-Gabcsikovója.

Alapjaiban átrendezi a hazai energetikát.

Bár, ha össze tudná rakni a gázszállítással, nagyon cáfolták, tehát nyilván van alku, így nem köthettek rossz boltot.
Csak az a baj, hogy ez nekünk semmit nem jelent, a gázos megtakarítások pedig a tranzit cégeken keresztül valamelyik szigeten boldogítják a résztvevő keveseket.
@Mariann19:

Szorítunk,szeretünk,akármi legyen!!!

-------------------------------

Egyébként atomerőmű párti vagyok,de amiket írtok elgondolkodtató!!!

ez meg!

kepkezelo.com/images/p5y7u3a1rab7hk03w8v.jpg

kepkezelo.com/images/p5y7u3a1rab7hk03w8v.jpg
@guma: "Lehet, hogy nem több, csak jobb?"
Sokszor nem az látszik, hogy szakmai szempontok alapján vonnak be embereket, hanem az irányadó az, kinek szándékoznak állami pénzeket átcsoportosítani.
@kekex: Rogánnak ehhez mi köze van? És a Fidesz-KDNP-listát vajon ki diktálja? Azzal nincs problémája?
@Evezős: Ez már a múlt. Bajnaiék az Lmp-t akarták, és utána nyitni.
Nekem sok problémám van. Itt van például, hogy Mesterházy simán lenyúlta az összefogást, mert ő összefog, de több emberrel.
Most is azt mondom Bajnai képes volt megmozgatni embereket, és 2012 októberében elhitted, hogy Orbán leváltható. Most hiszel benne?
@V-PORT: igeeen, de a kérdés az, hogy elhitted e azt, hogy a leváltáshoz nem kell e bevenni az mszp-t, vagy a dk-t?
@Penivaldes:

Nem, én vagyok Török Zsolt. :)
@kekex:

problem?
utólag majd összeülnek,oszt jó 'nagyot!!!
@Evezős: Szerintem, csak mentette a menthetőt. Ha kimarad, akkor nincs az E-Pm a Parlamentbe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ferenccel jobban jártál volna, ha azt a karaktert választod.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Gyarmattá fogadtuk Oroszországot, Putyin a túsz!
Szinte látom, ahogy Orbán ráförmedt: itt írd alá!
Vincenten, Wolff írta:

"Antal Attila a Facebookon:

Egyébként lehet viccelődni, de azért ez komoly dolog:

„Félévet gondolkodott a miniszterelnök. És aztán Orbán Viktor 2013 nyarán eldöntötte: az energiakérdés a versenyképesség fő kérdése. 2013 augusztusában kezdődtek el az érdemi tárgyalások a Roszatommal."

Ha paksi atomerőmű jelen módon megvalósuló bővítését (értsd: a miniszterelnök "eldönti") Magyarország alkotmányos rendje ellen megvalósuló cselekedetként értékeljük (amint, hogy egyébként az is) és ha az energiaellátásunk oroszoknak való kiszolgáltatását az ország függetlensége veszélyeztetéseként fogjuk fel, akkor nem árt a következő pár sort is figyelembe venni:

Hűtlenség
259. § Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntett miatt két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
@Penivaldes: Amíg az Lmp nem mondott nemet, én elhittem. Naiv vagyok.
@Sir Bates dö Hól: őket is megvette az atomlobbi.
Támogatják, vagyis hallgatnak, mint nyuszi a fűben.
B+, legfeljebb görög piac lesz a legnagyobb kánikulában, ilyen kurva drága villanyt kinek tudsz eladni?

Nem lépném meg semmi pénzért Paks II-t.

Persze, Orbánnak is lehet még jó tíz-tizenöt éve, mit érdekli őt a jövő?
@V-PORT: elhitted azt, hogy Bajani & Co és az lmp tud annyi szavazatot szerezni, amely elég a sikerhez?
@KÁTÉó53éúétr6:
Jó.
Valami ilyesmit írtam itten fentebb én is.
@Evezős: pár nap és lehiggadsz. Képzelheted, mit gondolnak magukban a pártok.
Ézelmek nélküli, rideg, sokaknak fájó politikai racionalitás alapján így kellett dönteni. Különben kuka.
@kekex:
Zsírfejű Tónika, hülyébb, mint amilyennek látszik. Pedig az sem piskóta ...
@Penivaldes: Mondtam, hogy naiv vagyok. :)
Te meg olvassál inkább, mert nem írtál semmit.
@V-PORT: nem becsülted te túl a csoportot?
majd olvasok.
@iii: Viszont legalább abban egyetértünk, hogy a nagy összeborulás részéről minden lesz itt csak korszakváltás nem. :)
@V-PORT: Csak azért, hogy egy kicsit öljön a méreg, én az E-PM-re szavazhatok:-)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Várom, mikor írja le valahol valami barom orbánrabszolga, hogy ha kikűtte őket, ő egyedül, akkor visszahívni is neki van csak joga ...
@Penivaldes: Nem. De majd csak figyelj. 4 év múlva csak úgy megnyerik a választást.
@Evezős: ne felejtsük el, hogy ez az egész atomos ügy nagyonis kapóra jön.
Éppen időben ahhoz, hogy eltereljék az összefogásosdiról a figyelmet és jól odaba.. odapörköljenek.
Lehet még ebből profitálni.
Két hónappal a választások előtt, ekkora öngól, hát nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy ne használják ki előnyösen.
Bááár, karón varjút.
@V-PORT: ha 4 év múlva beszélhetünk lmp-ről, és Bajnai Gordonról.
gonosz mosoly
@Ni csak ki beszél most: Végre valaki. De mondjuk egy DK-s képviselő-jelöltnek örültem volna. Csak úgy szavaztam volna rá. Már csak Ferenc testvér miatt is. :)
@Penivaldes: Én már most sem beszélek az lmp-ről.
@V-PORT: nagyon bevagyok táblázva, meg kell oldanom egy rejtélyt.
@Mariann19: Szerintem évek óta egy oldalon állok, s érveim se nagyon változnak.

A szocik gyakorlatilag becsődöltették az országot
részt vettek egy országos csalási hálózat kialakításában
tervezhetetlenné tették a gazdasági környezetet
olyan szociális és munkaügyi helyzetet teremtettek, ami létrehozta a jobbikot és szerepet játszott 3-4 milla szegény leszakadásában

orbánék ezt szépen megfejelték,

szóval kedves Mariann, valóban itt az idő a döntésre, csak az alternatíva két oldalában van közöttünk véleménykülönbség:

szerintem a két oldalad egy és ugyanaz az oldal, egy rendszer két résztvevője
az én oldalam a jövő tisztességes civilmozgalma szemben a tolvaj-gengster szövetséggel

"Helyes dolog tartósítani olyan rendszert, amelyeknek csak a gazdasági mutatói is a lefelé mélyülő spirált prognosztizálják?"

Tizenhat éve ebben a spirálban vagyunk. szeretném, ha a kérdésedre ennek fényében Te magad felelnél.:)
@V-PORT:
Sajnos, és már 2012-ben is kételkedtem. (Sőt, én 2002-ben is tudtam, hogy ha ezek még egyszer visszajönnek, itt kő kövön nem marad. Most szkeptikus vagyok, egyelőre nem látom az erőt sem, az akarást sem ... fogalmam sincsen, mi merre fordul....)
@Spániel: Sikerülni fog nekik. 4 év alatt, mit használt fel az ellenzék saját javára?
@tristen2005:
hvg.hu/gazdasag/20140114_OrbanPutyin_megallapodtak_Paksrol#

"Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek"

Hányinger ellen meg szedjünk B 6 vitamint.

Nem is olyan rég még azt ordította a magyar: "ruszkik haza" ,
- ez olyan most, mint a tihanyi visszhang, csak sokkal lassúbb, most van ott a hang (meg a KÉP).
Akkor ez most egyre nagyobb élvezet ?

Országbohóc vagy Bohócország ?
Még mindig keresem a jót, és néha (majd)megírom .
@V-PORT:
Ez igaz és mint ilyen, elég nagy baj arra nézvést, hogy mekkora az az erő, amit sokan Orbán egyedüli leváltójának vizionáltak ....
:-(
@Penivaldes: Kérdezd meg, én megoldom. .)
Bajnai meg jól el lesz. Lehet, hogy többet keres majd, mint mi összesen.
@Habakuk999: "szerintem a két oldalad egy és ugyanaz az oldal, egy rendszer két résztvevője
az én oldalam a jövő tisztességes civilmozgalma szemben a tolvaj-gengster szövetséggel"

Tökéletes diagnózis.
mi van ezzel a fűtőelemtárolással feleim?
homályosítson már föl valaki, hogy mi is a baj a nukleáris energiával!
A következő lépés a Magyar Monarchia által birtokolt Tiencsin belvárosában található gyarmati - mintegy százötven hektáros - területet visszaszerzése.

Ügy tűnik a fejlett kínai autógyártáshoz a csavarokkal ellátást kellene megszerezni.
@Evezős: Ferenc megmondta, hogy Attila képes rá. És Ferenc sohasem hazudott. :)
@V-PORT: persze, ellesz, bejut a Gyűlésbe, elszavazgat, csak éppen nem lesz belőle énekes kódis. no de így alakult.
@Habakuk999: ennél súlyosabbnak látom a helyzetet... ez egy politikai értékválasztás volt, abban a helyzetben, mikor az eu egyre inkább szembekerül egy agresszív oroszországgal... persze, széz lehet baszni az eut, csak akkor honnan fognak jönni az onnan eddig "támogatásként" kapott összegek?... amiért azért olyan sokat nem tettünk, kvázi alanyi jogon járt, mint a családi pótlék... lesz ennek hátulütője, nem hiszem el, hogy ezt nem képes felfogni senki ott (nem némethnére gondoltam, hogy rohadna meg az is, a rokonaival együtt).
@miva?:
Érdeklődj Csernobilben, vagy a japánoknál.
@Penivaldes: Úgy gondoltam, hogy megpattan, és üzletember lesz.
@dr. jenőke (jenőke): kimerítőbb válaszra várok, ugyanis itten se grafitmoderátoros, se törésvonal melletti reaktorról nincsen szó, kedves dr.
@Spániel:
Milyen labdát ütöttek le ezek eddig?
Eh ....:-(

Egyedül a tv2-be részvényesnek magát bevásároló Braun Róbert cselekedete tűnik valamiféle eltervezett elgáncsolásnak ... kíváncsian várom, tud-e vele jutni valamire!?
@V-PORT: vagyis cserben hagyja a híveit..
szép kilátások....
@Evezős:
A beszállítói prognózisod igaz, de elvette a kedvem attól az egyedüli vélt pozitívumtól, hogy megindulhat a versenyszféra tevékenysége, és húzóágazat lesz ilyen tekintetben Paks.
Bár ne lenne igazad, és necsak az eddigi kedvezményezettek kapják az állami megrendeléseket.
@Penivaldes: Azt mondta Szigetvári, hogy hosszútávra készül, bár, hogy mi a hosszútáv, az kérdéses.
Mit kell megoldanod?
@V-PORT:
Jelen helyzetben Ferenc helyében én is ezt mondanám ... és közben a hátam mögött x-be raknám az ujjaimat ....
:-)
@V-PORT: de most már a lét a tét.
Ha most, a "feladat" előbukkanása közben beleülnek a langyos pocsolyába, sokakat, engem is elgondolkodtatnak.
@V-PORT: hosszútáv pl a maraton.
arra készül?
@gazoló:
De jót röhögtem a küldött linken, legalább semlegesíti némileg a várható kedélyállapotomat.
Persze, hogy szorítunk.
Az izlandiak állítólag bomba formában vannak, bírják végig a tempót.
Az is lehet, hogy csoda történik, én mindíg abban bízom, volt már rá nem egy példa.
@Mariann19:
Látom lelki szemeimmel, ahogy most a Simicska-klán ész nélkül alapítja az atomerőműépítéshez felhasználható vállalkozásokat és egy fekete noteszből maga Herr Hózentrágli hívogatja a strómannak kijelölt nyálcsorgatóan hülye fidesz -obsitosokat ...
@V-PORT: komolyan? ezek után nem terveznék politikailag hosszútávra..Bajnai a legnagyobb vesztes szerintem, és Mesterházy, GYF a nyertes.
@miva?: semmi baj nincs vele azonkívül, hogy jelenlegi tudásunk szerint egy kicsit drága, és halvány gőzünk sincs a kalkulációkról, tervekről, a -lehetőleg soha be nem következő - potenciális károkról, szennyezettségről.

a kiégett fűtőelemek természetesen még sokáig sugároznak, így ezeket tárolni kell, evinni Cseljabinszkba a Greenpeace szerint nem olyan szép dolog, levinni a föld alá szép, erre lett is kihajtva tároló nálunk
@Penivaldes: Nem biztos. Vesztenek. Utána pedig kell hibás. Szerinted akkor is Bajnai lesz?
@Habakuk999: na de addig is sugároztak azok, amíg ki nem bányásztuk őket, nem igaz? ráadásul az eddigieket is oroszok építették nekünk, és valamivel biztonságosabb technológiát kaptunk tőlük, mint a mai francia, ugye? és a betonkapszulák neutronterhelésére adott francia válasz sem tűnik túl megnyugtatónak, hiszen az eddig még nem volt baj nem tudományos válasz, akárhogy is nézem. Ha már nem sikerül az egy szem német tóriumos erőműhöz hasonlót felhúzni forrásszűke miatt, akkor mi legyen a megoldás?
@miva?: nem az atomenergia az én problémám, még csak nem is az, hogy a rosszatom mellett döntöttek, hanem ahogy és amilyen módon tették ezt... ez így teljesen ellentétes mo érdekével (ha elfogadjuk azt, hogy orbán=mo egy hamis állítás)...
cink.hu/nem-photoshop-a-kormanyportal-gyurcsanynal-is-nagyobb-1501024835

Jó az egész, de 0:55-től ....
(Elképzelem, ahogy ezt Orbánnal is eljátssza ....)
:-D)
@Habakuk999: természetesen a kommunikációs sumákolás ettől még gáz.
@Mariann19:

micsodajááátééék!!!!
@Sir Bates dö Hól: magyarország érdekeit itt hogyan értsem, ha meg nem sértelek
@Sir Bates dö Hól: nem érdekli ez őket.
a gázimport centjei lebegnek a szemük előtt plusz a két reaktor parkolóinak térburkolata

mit foglalkoznak ők magas politikával?
@V-PORT: ha igaz az, hogy heller azt mondta, amit ott neki tulajdonítanak, akkor elmegy a f@sszopó kurva anyjába... ha hamis a hír, akkor persze ne menjen...
@Sir Bates dö Hól: a döntés meghozásának módja ok. az alulmúlhatratlan, de nem különbözik az áldott Orbán-kormány gyakorlatától. Remélem csak, hogy egy végül szerintem okos döntés részleteiben is szakemberek álláspontjainak összegzésén alapul. Atomenergiához csak nem ért a legszélesebb látókörű középpályás!
@Habakuk999:
Nem kétséges, hogy a szocik előállítottak egy helyzetet, amelyet a jelenlegi kormánynak kellett volna első ütemben korrigálni.
A szocik országlása alatt azért épültek sztrádák, a könnyelműen odaitélt juttatásokat a
10 millió állampolgár élte fel.
Ellentétben a jelenleg folyó vagyonvesztéssel, és elsősorban a gazdasági leépüléssel.
A 3 év alatt a gazdasági növekedés summa 2.5%.
A foglalkoztatás szintje nem növekedett, sőt a versenyszférában csökkent, pont ott, ahol az értékteremtés folyik. Hogyan is nőtt volna a munkahelyek száma, amikor az utóbbi 2.5 évben 250.000 magyar vállalt külföldön munkát, jelzem, a krém távozott.
A hazai beruházások szinte teljesen úniós pénzből jöttek létre, a 3 év alatt nem jutott a büdzséből felhalmozásra. A meglévő termelési eszközök elhasználódási rátája 80% alatt van.
Lásd. példának a metró szintentartásának elmulasztásából adódó, már-már életveszélyes működést.
Nem látok semmiféle népgazdasági tervezést, inkább csodavárást, melynek bizonyítékai azok a keleti próbálkozások, amelyekkel el akarjuk új utainkkal kápráztatni a világot, de nem akar összejönni.
Az elnyomorodást nem részletezem, gondolom, életközelben is láthatod.
Amennyiben látnák fordulatot, habozás nélkül oda tenném a voksomat, nem tökölődnék ideológiai hitvallásommal.
@miva?: előzőekben leírtam a paktum aláírása óta, röviden ez egy politikai értékválasztó nyilatkozat így, ennyi... én nem szeretném, ha mo egy putyini oroszo epigonjává válna... és az oroszok is politikai döntésként kezelik, a szerződés sem üzleti alapon írodott...
@Mariann19: 100% iogazságod van itt, de hol vannak az elhasznált fűtőelemekre vonatkozó mondatodat alátámasztó érvek
Bocsi, de erre a témára érzékeny vagyok. Csókollak, és élvezettel olvasom általában a kommentjeidet.
@Sir Bates dö Hól: de hát az atomenergia használatának tudom mellékes szemszögéből nézve ez mégis csak egy okos döntés, nemde?
@Sir Bates dö Hól:

"hogy rohadna meg az is, a rokonaival együtt)."

Ne légy agresszív:))
Azonnal tudnák pótolni, tehát egy agysejtet sem ér meg.
A mai megállapodás és a közös lista nem jöhetett volna létre az Együtt-PM nélkül. Mi tettük meg az első lépést, ahogy mi tettük meg a legnagyobb lépést is, érte. - Áll az E-Pm facebook oldalán.
Erről beszéltem. Már kezdik.
@Sir Bates dö Hól: mi a bajod?
Orbán zavarta ki egymaga az oroszokat.
Most meggondolta magát.
@gazoló:
Hűha! Csak ennyit tudok mondani az időkérés alatt.
@Evezős:
Viccelünk?
Jogászgecikkel szemben?
Holnap módosul az cég papírja, amiben 2 % az előírás ahhoz, hogy egyáltalán bemehess a közgyűlésre, oszt annyi.
Olyan kis naívák tetszenek lenni, hogy én szégyenlem magam! :(
@Evezős:
"a fideszes... egy írástudatlan gyökér"

Ilyen van nálunk is (bár nem írástudatlan, de ez súlyosbító körülmény), az egész városban köznevetség tárgya hosszú évek óta, ezzel együtt csont nélkül beszavazták a parlamentbe is meg polginak is, már másodszor. Ennyit érünk, meg is érdemeljük.
Szóval ettől még ne légy optimista.
@Sir Bates dö Hól: Én a baloldali értelmiséget nem akarom megbántani, de ne hogy már szárszói öregek mondják meg, mi a jó.
Új baloldali elit kell, aki fiatalabbak, mint a dinoszauruszok.
@miva?: de... viszont akkor a holokauszt is egy helyes, sőt kívánatos döntés volt a zsidó vagyont megszerzők szempontjából, nem?
@Orica Középföldi: ok... akkor én is ezt mondjam a mo 2030 fejlesztési terv kapcsán?... mintha ott te lettél volna feldúlt:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-) ezt már tényleg csak így lehet túlélni, humorral...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Hátja. Sose vótam üzleti téren egy Rotschild-szerűség, és yess, még naív is vagyok hozzá ...

De ezt a faszi nem látta előre? Neki nincsenek ügyvédgecijei?
:-(
@Sir Bates dö Hól:

"ha igaz az, hogy heller azt mondta"

Heller szövege bármennyire álszent, hányinger, felelősség-elhárító, de igaz.
Nem ők döntöttek.
@V-PORT: nevezzük inkább "nem-fidesz"-nek, mert a baloldali jelző hagyományos definíciója nem illik rájuk, így egy kicsit zavaró számomra:-)...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem vagyok. Az ürge olyan szinten sötét, hogy azt elmondani nem lehet, az írástudatlan +beszédképtelen szó szerint értendő - és ezt is beszavazták már kétszer... Természetesen nincsenek illúzióim, nem azért tartják, hogy bármit is tegyen, hanem azért, hogy ennyire hülyén ne értsen, ne lásson semmit.
A polgármester ugyanez pepitában (beceneve az előző munkahelyén: "kispöcs"), ő van a kirakatban, a maffia meg lop ezerrel anélkül, hogy ennek bármi fogalma lenne róla.
@Sir Bates dö Hól: A lények, hogy a "nem-fidesz" dinoszauruszok, de adjanak nekem tanácsot. Tisztelem őket, de én döntök.
@Evezős:
Őszinte, vagy publikus választ akarsz? :(
@Sir Bates dö Hól: sőt, a hettita népirtások, valamint a Cardano-képlet kidolgozása is épp ennyire volt helyes. Azért a múltad alapján ennél egy hangyányival többet reméltem
@Orica Középföldi: " szövege bármennyire álszent, hányinger, felelősség-elhárító,"... ezért javasoltam neki útirányt, nem azért, mert jogi szempontból (hangsúlyozom a "jogi" kitételt) ne lenne igaz:-)...
@miva?: már nem nagyon bányásszuk, hiszen az uránbányászat megszűnt, így a fűtőelemeket is importálni kell, ez ugye az energetikai importfüggőségünket növeli a szabadságharcunkban

a franciákkal kapcsolatosan nagy valószínűséggel igazságod vagyon, ahogy olvastam és hallottam róluk

a kérdés nem is ez, hanem atom avagy nem atom, biomassza, gáz, megújuló vagy új szén, mindegyik lehetőség illetve rendbe kell hozni a Dunát is, így ez is plusz lehetőség

a döntéshozatal pedig méltó egy autokrata suttyóhoz, de nem egy európai közösségbeli államhoz, ebben is egyetértünk

szóval summa summárum, a jelenlegi infok alapján drágállom, ismerve az oroszokat még jobban drágállom, a szénvagyonunk - lignit - alapján kurvára drágállom, plusz biomassza kereskedőként a legeslegjobban drágállom
@Sir Bates dö Hól:

Nem:)) Azon én röhögtem, az elképesztő cinizmuson.

Feldúlt most vagyok,ezért nem írok semmit.
@Habakuk999: na ezzel már lehet mit kezdeni. Köszönöm. A biomassza mennyire tekinthető CO2passzív energiatermelésnek, és mennyire alkalmas az energiaszükséglet kielégítésére?
@Mariann19: pont ezért nem szavazok egyikre sem, mert eredményüket tekintve egyformák

szerintem
@miva?: mivel kapcsolatban? szükséges-e a nukreális energia mo számára?... azt hiszem igen, nem vagyok meggyőződve, hogy ki lehet azt mással váltani... ha csak ez a kérdés és ezt tekintjük a legfontosabbnak, valamint negligáljuk a döntés következményeit mo számára, akkor persze, jó hogy le van tudva ez a gond is... de ugye nem akarod azt mondani, hogy csak ez érdekel?:)
@Sir Bates dö Hól: dehogy, csak érdekel, hogy a felháborodás oka csak a paktum megkötésének módja-e, vagy esetleg lemaradtam valamiről
@GeoCracker:
Nyelvöltögetés, ide-oda lafatyolás nem volt?
Vagy az újévi nagygenerál Grazban azért pár napig kitart még?
@Sir Bates dö Hól:

- Maga hogy bírja?
- Én? Én amfetaminnal. A többieket nem tudom, én amfetaminnal.

(John McCain egyik kampánystáb-tagja újságírói kérdésre)
Ugyanis úgy érzem, hogy mindösszesen annyi történt, hogy Geréb Ágnes egy kényelmes klinikán szült császármetszéssel, ami ugye nem szép dolog, de nem eleve az ördögtől való.
@Evezős:
Látod? Simicska megvalósítja a gazdasági tervezést direkt üzemmódban.
Magának.
@miva?:
Láttad, hogy az elhasznált fűtőelemek kérdésére nem utaltam, nem is vagyok ebben felkészült.
Érzékeny vagy erre - mint írod - nagyon jó szívvel venném, ha írnál erről. Tényleg.
@Orica Középföldi: azért volt ott említés valami miskárolásról is:-)
@Evezős:
:))

Amúgy a Mandineren annyira nem megy a téma, minimal styl-on fut...

mandiner.hu/cikk/20140114_timar_gabor_paks_az_oroszok_kijottek_a_spajzbol

De ecceri balfasz már ráugrott a beszólásomra. :D
@Evezős: nekem a faszbukos videón úgy tűnt, hogy volt nyelvcsattogtatás. Géb linkelte valamikor korábban
@Habakuk999:
Szavaznod kell, a szavazás önmagában is jelent némi progressziót.
Pont az olyan szemlélődő embereknek kell aktíválni magukat, mint te vagy.
Mit várhatunk azoktól, akik nem kellően informáltak?
Egyébként az lesz, hogy pont abban a pillanatban, ahogy Orbán ünnepélyesen átadja, Svájcban bejelentik, hogy áttörést értek el a fúziós erőművek terén, a hagyományosakat pedig év végéig a gazdaságtalan üzem miatt bezárják. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja, és Széles elvtárs VÍVMÁNYA meg???
Az a szart sem érdekli???
MI VAN ITT???
Az AntiGravitáció meg SMAFU???
Komolyan...
@Mariann19: Amennyire én tudom, ennek a bolygónak pillanatnyilag az a legfőbb túlélési esélye, hogy találunk egy nem CO2 kibocsátó energiatermelő módot. Amennyire én tudom, ha a fűtöanyagok származási helyére temetnénk vissza az elhasznált sugárzó anyagot, akkor annak a végeredménye hibán belül az lenne, mint ha ki sem bányásztuk volna.

plusz

egy ideje rendelkezésre áll a németországban megtekinthető technológia, ami tóriumból állít elő energiát úgy, hogy a salak semmiféle további veszélyes akciókra nem alkalmas, csak ez sajnos drága. Amennyiben a biztonságunkat és a nyugalmunkat úgy árazza be a piac, hogy mégis olcsóbb lesz a tóriumos erőmű, máris megérkeztünk a boldog jövőbe szerény véleményem szerint.

El tudom képzelni továbbá, hogy ha nem vagyok teljesen idióta, akkor úgy vásárolom addig is a nukleáris fűtőanyagot, hogy használat után azt a kitermelő bányának visszaadhassam.
@miva?: szakmailag (energia) szempontból nem tudok hozzászólni, így nem is teszem, a felületes lózungokat meghagyom arra jogosultabbaknak... de itt most nem is paksról van szó, hanem egy egyértelmű nyilatkozattal jeleztük, hogy a klubbal (az eu) szemben egy vele semmiben sem azonos értékeket valló, azzal ellenséges személy mellé álltunk... így az ő értékeit valljuk a magunkénak... ennyi...
az már csak a non plus ultra, hogy mindezt szaros 2-3mrd€ magánzsebbe vándorlása indokolta... meg egy elmeroggyant hatalomvágya... ebből nagyon könnyen lehet egy új mohács...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: jaj de sajnos, de nem. Épp tavaly kértek még 15 évet ha jól tudom, amiből a médiáig 5 el is jutott. Ráadásul a franciáknál van.
@miva?: szerintem (is) annak tekinthető, hiszen a növények a levegőből kötik meg a co2-t

csak biomassza nem elég, kell hozzá Bükkábrány, ha jól emlékszem a számokra, bár ahogyan elnézem az ipari fellendülésünket akár még biomasszából is ellennénk ( ez csak azért, mert zöld allűrökre török)

sokkal sokkal olcsóbb, nagyságrendileg több munkahelyet jelent

mindemellett nem tudom, melyik a jobb alternatíva, de ódzkodom az előlészítetlen, nem gazdasági, racionális döntéselőkészítettségű gigaberuházásoktól
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: dehogyis. Intergalaktikus erőművet létesítünk a börzsönyben 2016-ra, csak Orbán nyerje a választásokat!
@Mariann19: én szavazok azzal is, ha nem megyek el

olyan törvény pedig még nincs, hogy kötelező gazemberekre szavazni
@Habakuk999: no ha biomasszá ból ellennénk, akkor viszont minden ettől különböző energiatermelési mód helyzetbe hozása emberiség ellen való bűncselekmény, és ezt egyáltalán nem tréfából mondom
Délután jutott eszembe, hogy mi itt vartyogunk az összefogásról, befogott orr, mijalófasz, miközben a Fidesz 3 héttel a választás előtt hoz egy olyan törvényt, hogy a legutóbbi választás óta létrejött választási pártszövetségnek darabonként kell 5 % a bejutási küszöbhöz, oszt jónapot. Vége is a nagy összeborulásnak. Csak nyugi.
@miva?:
.. és az ingyensör???
Komolyan... Rettenetesek vagytok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az jár kérlek. Épp az a bajom, hogy nem felel meg a két farok bíráink erkölcsének. Gyorsan megkérdezem tisztelt nejemet, hogy neki van-e kifogása két farok ellen. Ha nem, hát nem is tudom, mit tegyek :D

Albánia, csehország és oroszország címerei miatt viszont követelem a kétoldalú kapcsolatok azonnali befagyasztását!!!
@miva?:
Szerinted anyus bevallotta volna? :))
Te, olyan randa indiszkrét tudsz lenni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Láttam!
:-)

Még nem jött ki a direktíva, hogy mit kell kommunikálni ... jelenleg gyorstalpaló továbbképzés folyik a Kubatov Szakimukiban...
@vitéž munkášőr:
Akkor lehet, hogy nem jól lőtték be a gyógyszeradagot?
Vagy már akkora kell, hogy semmi sem tudja ellensúlyozni a mellékhatásait ...?
@miva?: ebben igazad van, ugyanakkor a Föld nem Magyarország.
Az, hogy a mi energiafogyasztásunk lótúró, a fejlődők - India, Kína, Dél-Amerika ( az azért elég érdekes meghatározás a mi szánkból, hogy fejlődők) energiaéhsége óriási.

Az arabok ezerrel nyomják a napenergia s a villany hosszú távú szállításának technológiájának fejlesztését, a németeknél volt olyan nap, hogy ha jól emlékszem 62 vagy 68 % megújuló arányuk volt, viszonylag sokan keresik a megoldást az energiaéhségükre.

erre itt vagyunk mi, akik nem is olyan éhesek, s amúgy betyárosan beleválasztunk a jelenlegi egyik legdrágábba, ami hosszú évtizedekre meghatározza az energiafüggőségünket.

s tele vagyunk olcsó ásvány- és biomassza vagyonnal,
@Evezős:
Enrico meg a többi primitív balfasz még mantrázza az IGÉT?
Neeee... :D
Olyan izé tucc lenni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mint egy pillanatra lecsücsülő és egyet szusszanó kalauz.

Mindjárt előveszi a tokaszalonnát meg a vereshagymát.
@Orica Középföldi: miért vagy feldúlt?... bajnai, heller vagy paks miatt?
@Evezős:
Piktorunk nyalogatja a szája szélét rendesen...
Mocsok sokat kell innom, hogy ilyen leépült legyek.
@Evezős: most írtam Bolinak: a szakonyi fospálesz flashbacket produkált
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha nem zavarja, akkor azt egyszerűen politikai állásfoglalásnak tekintem :D

@Habakuk999: A nagy egész az a kis részekből áll, és ahogy én nem a számla miatt cserélem energiatakarékosra az izzót, úgy nekünk nem a saját kibocsátásunk miatt kell csökkenteni a kipuffogtatott CO2-t. Egy bolygónk van, és amikor nyafogunk a májusi fagy vagy a januári strandidő miatt, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a globálisan optimális megoldást válasszuk, mert lesznek majd unokáink is, akiknek a szemébe kellene nézni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: meg a 20 ropis bugylibicskát. lehet a ruszkiknál be is aranyoztatta
@miva?: a kitermelő bányák kapcsolatban állnak a külszínnel, hiszen kitermelők, vizet szivattyúznak, levegőt szellőztetnek, ércet hordanak ki, ami ugye sokkal kisebb előfordulásban van jelen sugárzó anyag, mint a kiégett fűtőelemben

külön hulladéktárolókat hajtanak ki, ahol elkerülhető, hogy valamilyen módon bejussanak pl a vizek körforgásába

nekünk is van Bátaapáti mellett:)
keress rá, megéri, ez is több, mint 50 milliárd volt ha jól emlékszem
@vitéž munkášőr: na ti ojan hülyék vagytok, hogy belehamuztam a sörömbe
@miva?:

Nem az a kérdés, hogy melyik kevésbé környezetterhelő, hanem a kérdés az: az emberiség ki fogja-e termelni a létező összes fosszilis tüzelőanyagot, és el fogja-e égetni a gecibe?

A válasz: Naná!

Ennyike.
@miva?: mikor még kleine punker voltam, úgy is megittam
@Habakuk999: ezért írtam, hogy hibán belül. Visszatölteni a meddőhányót a hordókkal, oszt annyi. a sugárterhelésünk kb 60%-a így is a földből jön. Valahogy szeretjük azt hinni, hogy sugárzás minket csak művi módon ér, pedig dehogy. De ha ez akkora baj, és annyira érték a sugárzásmentesség, és annyira kell az anerdzsi, akkor még ott a tórium. De ha biomasszával is elvagyunk, plusz a nap meg a szél, akkor a lobbik érdekeit is beleértve egyszerűen életfogyt azoknak, akik más mellett döntenek, szerintem
@vitéž munkášőr: én halászok szorgalmasan, de a végén igazad lesz :D
@vitéž munkášőr:
Rogán "teisfijambrutusz" Antal és a nagyravágyó anyuci?

:-D)
@vitéž munkášőr:

Térdén asztalkendő, melyre Mordor Sötét Nyelvén ezt a rontást hímezték:

"Az én uram csak a vodkát issza,
Ezért hívta a ruszkikat vissza!"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem. Ott várja a metánhidrát a tengerek mélyén, hogy eléri-e hülyeségünk azt a szintet, ahol már büntethet. hamarabb jön ő föl mint hogy elfogy az olajpala
@épészmérnök: nem sokat számít, de én melletted vagyok.
nem is értem mire számítottak az emberek, kik lesznek az ellenzéki listán?
kik vannak a másik listán?
van különbség?
van.
akkor máris lehet választani.
kit büntetnek azzal ha nem mennek el szavazni és marad a fidesz?
a fideszt?
gyurcsányt?
mesterházyt?
bajnait?
én a magam milliomod részével hozzájárulok, hogy megállítsuk ezeket.
orbán az oroszokkal egyezkedik például.
én európai szeretnék maradni.
én mindenképp szavazok.
ATV, Olgánál, csupa móka és kacagás!
@DarthVader:
Na most már világos, hogy ki ad a Fidesznek tippeket :) Te kis titkos tanácsadó, te...
@vitéž munkášőr:
Te, ha ilyen hatású cefrét akarsz összehozni, akkor hagyjuk az egészet! :((
Ne'marháskodjunk...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igen mélyen twistelt Dr Gy. Dr. Fűegér Úr(Hölgy?)

Mi, Első Pápai és alzsózsolcai Dr. Excellence Ex MiniElnök analyzáltuk az Ön Kontra ajánlatát, hosszas tanakodás után, űlvén Palotánk legkényelmesebb helyiségében az Összes Illatok Közepette megállapítottuk, hogy az Ön ajánlata ELFOGADHATATLAN mivel nem tartalmazza a szokásos 4721%-os zsebiadót és az alkalmazott betűtypust a mi szemünk nem kultiválja csakis Courir New val vagyunk képesek...ezért ÍTÉLETÜNK AZ ÖN AJÁNLATÁRÓL:

Cheap shit... elutasítva...viszont a tengeri kagylovak érdeklődésünket felkeltették ha tudnak galoppozni

maradtam kelt mint fent Őexcellenciája Első Gyurcsány Feri a Minden Gravitációk Kérdésessé tévője

egyébként a borítékja teljesen pecsétes és ez is a tartalom ellen szóla vala

brühüyyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szájtátó Szméagol pedig a sarokban futsalozza drágaszágos taraját
@Evezős: ezt miért kellett?

ez a nő éppen százszor annyit ivott, mint én. és az enyémbe még bele is hamuztat a bolsilibsi baloldal!
Mariann, gazoló, szerintetek mit használ Mocsai szívinfarktus ellen?
@miva?:
Elrettentésül! :-)

(..és úgy elképzeltem, hogy eccer ilyen képeket rak fel a Blikk a méltóságos miniszterelnök úr halálos ágyáról ...:-)
@miva?: egyetértek.
" mert lesznek majd unokáink is, akiknek a szemébe kellene nézni"

és többek között ezért is kell elmenni szavazni.
nem vagyunk kívülállók.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ejnye! ad 1: nem vagyok szakonyi! ad 2: minden szem gyümölcs átválogatva, megmosva került a cefrébe - földszennyezés, egyéb trutymó kiiktatva ergo minőségi cucc leend
@rodeo36:

Tisztelt Gyurcsány úr, kedves Feri!

A boríték azért volt olyan pecsétes, mert közben a Vadai Ágira gondoltam, Önnek ezt értenie kell... megtenné, hogy továbbítja Neki nagyrabecsülésemet?

Viszont ha Ön még egyszer ÚGY néz rá, mint AZON a fotón, akkor leütöm Önt egy redőnyhúzóval.

Megkülönböztetett tisztelettel:

Dr Fűegér, szaktanácsadó
@Evezős: anyuci talán már megállapodott, mint azt a mellékelt úszógumi mutatja. tónyónak meg elég szerintem a vuittonos sznobéria 50 centes fekazenére - a brutuszkodásra a lézeres johannesburgi predesztinált
@vitéž munkášőr:
SZERENCSÉD!
Cseszed... :)
Majd fikázzuk azért, nehogy'már elbízd magad!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Beteg vagy, BASZOD!!! Komolyan... NEM ISMERLEK!!!

Csak neked, csak ma:
Kell a telefonszáma?
Mail címe?
Megszerzem, hogy lenyugodj...
Gurmai Zita nem jó??? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kedves Egér Ott a Fűben
a redőnyhüzó ajánlata meggyőzött nem fogok kacsintgatni -sem- a Nagy Becsületét továbbítottam és visszaküldték most itt csepeg és lankad

szívéjes üdvízlettel Őexcellen Ciája Dr Feri aki egyébként Gyurcsány

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha lehetne, én bejelentkeznék Kósáné Kovács Magdára. lehetőleg Kósa úr nélkül
@rodeo36: Mélyen helyteleníttem a problémakör ilyen megközelítését, hiszen közös jövőnk kerékkötője nem lehet holmi szám. Amennyiben pályázó és ivadékai mindenkori fölségünk hatalma alá helyeztetik magukat, úgy a betűtípus okán fellépő kételyektől is eltekinteni javasoljuk kegyelmünket, és így dicsőségünk mihamarabbi helyreállítása, valamint mindenkori szükséges ellentétünk isteni kiválasztottságának hangsúlyozása mellett vagyok bátor javasolni folyamodó magasabb pártfogásunkba vételének kihirdetését, úgy mint mindazon tettek és cselekedetek felelősét, amit folyó év vége előtt elkövetni méltóztatunk. Mindezt legkegyelmesebb felségünk kétosztatú lényegének figyelembevétele mellett kéretik újabb s jobb átgondolásra méltóztatni szíveskedjék közös üdvünk s ügyeink jobb végre vitelének szándéka által.
Ámen
@Sir Bates dö Hól:

Ama koncepció íróinak kimiskárolása igazán nem dúlna fel:)))
Nem is lenne elég büntetés.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Mit használ Mocsai szívinfarktus ellen?"
Azt nem tudom, de azt igen, hogy szerencsére külön szobában néztük a meccset, mert a férjem állítólag átkapcsolt, mert pontosan az infarktus kerülgette már az I. félidőben.
Én csak a camemberem papírját is megettem véletlenül.
Belenéztem az Egyenes Beszédbe. Mesterházy-Gyurcsány- Fodor. De hol van Bajnai? Érdekes.
@Evezős: Nem tudom...
Nem voltam ott. Nem is hiányzott.
@miva?:
A magyarázatoddal megértettem a lényeget.
Egyelőre úgy gondolom, hogy az energia éhség túl nagy, és a német találmány nem napjainkban fog alkalmazásra kerülni.
Az emberiség még nem ismerte fel, hogy már most választania kell a fennmaradása érdekében.
@V-PORT:

..és miért mindig Fodor dumál?
@Habakuk999:
"Én szavazok azzal is, hogy nem megyek el."
Ezek közhelyek.
A szavazás arra való, hogy az emberek gondolkozzanak, és döntsenek.
Nem ismerek rád. Mindíg azt gondoltam, hogy a gyors és határozott döntések illenek hozzád.
Még változtathatsz konok elhatározásodon.
@vitéž munkášőr:
TI BETEGEK VAGYTOK! :))
Beszarás...

Én meg perverz állat, hogy ilyesmire izgulok?
www.gridgirls.hu/wp-content/uploads/2011/05/te.jpg

TUDTOK ÉLNI!
Kezdem szégyellni magam... :(

@V-PORT:
A másik perverz...
@V-PORT:

Most veszi át a prágai temetőben a direktívákat. Különös tekintettel a GYED-extra eltörlésére és a Rezsiemelésre.
@Mariann19:
Én sem értem... :(
Állítólag arrafelé is van élet...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát nem is tudom... valahogy a Magdi szerintem kacérabb... de az tuti, hogy tapasztaltabb!

;-)))
@Evezős: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Belenéztem. Csak két perc volt, de több, mint kellett volna.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De miért Prágában? Miért nem Tel-Avivban?
@Mariann19: Én veszprémi vagyok. Nem követek el olyan hibát, hogy kézilabdát nézzek. Ha majd szükség lesz egy magából kivetkőzött üvöltő állatra, akkor esetleg odakapcsolok. Ameddig ilyenre szükség nincs, addig én kézilabdát márpedig nem nézek. Uff
@bella _ciao: XDDDDD

szegényt a háttérből még a stephanskrone is delejezi
Fodor fog kapni fejmosást a többiektől a műsor után.Össze vissza dumál.Nem való oda.Apropó Fodor:kíváncsi lennék arra, hogy hogyan bírták rávenni Bajnaiékat, hogy ez a Fodor Gabi beelőzte pm-et a listán?Ki a franc tolja ezt a Fodort,hogy ide jutott?
@V-PORT: Eco: A prágai temető

Olvasásra ajánlva általunk
@bella _ciao:
HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!
Ez... nagyon... nagyon...
Szerintem lerágja a füled.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
EGÉR BASZKI!
EZEK ILYENEK!
Ilyent küldenek neked... KOMOLYAN! Ez... egyszerűen... :((
@miva?: a navracsics leheljen homlokon, a mesterházy ölelgessen melegen, drága földim!
@V-PORT: Olvasd el, megtudod:

www.ekultura.hu/cikkek_kepei/nagy/8847.jpg

Egyébként nem akarom magam fényezni, de az eddig általam olvasott összes kritikus TELJESEN félreérti Eco koncepcióját. :)
@miva?:
Ejnye! Nemhogy büszke lennél a városodra emiatt is.
Nem baj, akkor én elfoglaltam engedelmeddel a lelátói helyedet, és erősítem a hírneveteket a környezetemben.
Nekem több gyenge pontom között előkelő helyet foglal el a kézi.
Most is majd meghaltam az utolsó 7 percben.
@E.Csaba: kár hogy elvesztegettek egy egyéni helyet rá, kap húsz szavazatot, oszt csomagolhat. Pipa.
@Mariann19: hogy nekem nem volt agyvérzésem már gyermekágyban, az csak a vakszerencsének tudható be. Kb 10 évvel ezelőtt feltettem magamnak a kérdést: kell ez nekem? Hogy 23 - 26 -ról fél órán keresztül háromszor erre, háromszor meg arra legyen szívmegállás a Kieli hordák, vagy a Magdeburg miatt?
Nem kell. Megesz a fene, de majd a sípszó után megnézem a hírekben a végeredményt, és akkor üvöltök pár percet - vagy erre, vagy arra.

Jobb ez így mindenkinek.
@Mariann19: És milyen igazam volt! Most kettő másodperc miatt nem tudnék beszélni péntekig
@miva?:
mivel nemtuggyuk mivolt ezért kérdezzük melyik koefficiens lehet zéro+0,0017?

In mathematics, a cubic function is a function of the form

f(x)=ax^3+bx^2+cx+d,\,
where a is nonzero; or in other words, a function defined by a polynomial of degree three. The derivative of a cubic function is a quadratic function. The integral of a cubic function is a quartic function.

Setting ƒ(x) = 0 produces a cubic equation of the form:

ax^3+bx^2+cx+d=0.\,
Usually, the coefficients a, b,c, d are real numbers. However, most of the theory is also valid if they belong to any field of characteristic other than 2 or 3. To solve a cubic equation is to find the roots (zeros) of a cubic function. There are various ways to solve a cubic equation. The roots of a cubic, like those of a quadratic or quartic (fourth degree) function but no higher degree function (by the Abel–Ruffini theorem), can always be found algebraically (as a formula involving simple functions like the square root and cube root functions). The roots can also be found trigonometrically. Alternatively, one can find a numerical approximation of the roots in the field of the real or complex numbers. This may be obtained by any root-finding algorithm, like Newton's method.

brühüyyy
@bella _ciao: vagy az Egry József utcai szent Szekeres Imre vére csurogjon homlokomon a pispegség előtt
@bella _ciao:

Vadai-Egér jóóóóóóó:)))

Majd a görényed sebészét kérjük fel:) Elég gyakorlott lehet:)
@rodeo36: na jó, bosszúm édes lesz, mit a mailjeidközt találsz. Korlátozott ángílusomért szíves bocsánatodért esedezem
@miva?: na ja. azt már nem kívánnám, hogy legyen az ügyvéded a horváth zsolt.
Ezt most olvastam:

"Aki olyan családból jön, ahol nem készítenek jó süteményt, az nem is lehet jó polgármester. ez egy egyenes összefüggés."

(Orbán Viktor, tegnap, Tonyó anyukájának, Szakonyfalu, konyha, asztalfő)
@Evezős: ez vagy a jó polgármesterség, vagy az egyenes összefüggés definíciója, kérlek
@rodeo36: nekem microsoft fiókom nincsen :)
Fúj de égeti GyF ezt a két majmot... :D
@Mariann19:
Néha elcsodálkozom, hogy ki mit írogat.
Inkább csendben maradok, de néha kitör... :(
@miva?:
"Megesz a fene."
Ahá! Most már értem.
Valójában imádod, csak ebből az imádatból adódó izzó állapotod veszélyezteti a szívműködésedet.
Akkor te nagyon szereted a veszprémi csapatodat, csak leplezed, de lebuktál. Kac-kac
@miva?:
Rá se merek gondolni, mit mondhatott máma ez a lángész Vlagyimir Vlagyimirovicsnak ...!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Most már értem, hogy mire gondoltál.
Jobban, mint hinnéd.
Az ember néha elcsodálkozik.
@Evezős: "
"Aki olyan családból jön, ahol nem készítenek jó süteményt, az nem is lehet jó polgármester. ez egy egyenes összefüggés."

Fogadjunk, a CERN-ben is volt valami frappáns beszólása, hogyaszondja "A magyarnak jól áll a részecskegyorsítás, mi aztán tudjuk, mi az, hasadni. Ez egy egyenes összefüggés."
@Evezős: valami dakota közmondást, hogy a pozitív béta bommlás is csak akkor esik jól a magyar embernek, ha rubelben fizetett hurik hízlalják a máját, nem csak a vodka
@miva?: Shatzing ír sokat a tenger alatti metánokról.:)
Érdekes és tanulságos is lehet, de ha felolvad a tajga Szibériában, az is elkezdi ontani a metánt.
@Habakuk999: jajám
Lesz itt baj. Állítólag telítésbe tud menni az üvegházhatást okozó gáz, de én ilyent komoly helyen nem olvastam még. Lehet az is, hogy én nem vagyok elég olvasott.
Mesterházy: "A viccet félretéve"

Ja, hogy az az előbb vicc volt? Máskor emelj már fel egy nagy táblát szmájlival.
@Mariann19: engem nem zavar, hogy elmész szavazni egy olyan brigádra, aki megteremtette nemtörődömségével a jobbikot.
nem mondom, hogy konok vakságodban szavazol egy olyan brigádra, akik szomszédaink gazdasági növekedéseinek töredékét, 5-10%-át produkálták kellemes versenyelőnyből.
nem mondom, hogy lehetsz annyira vak, hogy az össznépi áfa és egyéb gazdasági bűncselekmények szerves létrehozóira adod a voksod.

szóval hadd döntsem el én, kire szavazok illetve nem szavazok, jó?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Beteg ez, éppen csak nem kukorékol ...
@miva?:
Ő meg összevonta a szemöldökét (visszakérte a tollat tőle! ) és azt mondta:
Ércsük mi a viccet, csak nem szeresük ...!
@Evezős: hja, ha a Krumpli kutya egy kicsit megpiszkálja
@Habakuk999:
Nyugi, higgadj le, mert hevületedben elveszíted a realitás érzékedet.
Amit a szavazás szükségességéről mondtam, azok elvileg ülnek, a szabad akaratod a tied.
A veled való viták tárgyában és stílusában otthonos vagyok, akárafiamat hallanám, akivel ha összefuttok, marha jól megértitek egymást.
Volt már rá példa egyszer-kétszer.
Helló, népek!

Most akko' leszünk, vagy nem leszünk Gyirmót? :)
@Evezős:

Ez állandó "ahogy Móricka elképzeli" kávéházi bulvárokoskodás...

Arról nem beszélve, hogy miért, Viktor bazdmeg, a Tóni mitől olyan gecijó polgármester? Mert szarráadósította az Ötkert, meg a Blikkben bohóckodik? Ehh...
@Mariann19: nagyon súlyosan tévedsz.

egyrészt nem vagyok felhevült, most sétáltam egy jót a hűs levegőn.:)

Másrészt realitásérzékről beszélni úgy, hogy arról írsz, hogy "a macska kétszer nem ül föl a forró sütőre", legalábbis necces.:)

Tudod, abban van igazság, hogy mi nem vagyunk szövetségesek, soha nem is voltunk, dacára az orbanizmus közös útálatának.

A Te és a hozzád hasonlóan megalkuvásból, homokba bújástól, hívőségből, családi, történeti meggyőződésből összefogásra szavazók valódi szövetségesei a narancs birkái.

Ti és ők azok, akik nem akarnak valódi rendszerváltást, hanem bedőltök délibábos álmoknak, így egyszerűségből vagy tehetetlenségből a rendszer legfőbb támaszai lesztek.

De ez így természetes, a játék folyik tovább.

Mindezek ellenére sokkal közelebb állsz Blogger Géza szellemiségéhez, mint az enyéméhez.:)

Akkor is, ha sok mindenben hasonlóan gondolkodunk és kedveljük egymást, s remélem ez így is marad.:)
@Habakuk999:
Látványos tirádád még mindíg nem mutat meg semmit abból, hogy mélységes, búsongó merengéseidből milyen megoldást és kivezető utat jelölnél meg.
Szerinted maradjon minden a régi kerékvágásban, alulról felfelé pislogva bámuljunk a semmibe, aztán merüljünk alá.
Azért annyira nem vagyunk korlátoltak, mi szavazók, hogy ne legyünk képesek dönteni.
Te nem tudsz. Ez a különbség.
Maradok tisztelettel:Blogger Gézáné született
Mariann
@Mariann19: Ismét tévedsz, nem busongok, különösebben nem is merengek.:)

És ha szükséges, hogy megértsd, ismét leírom, hogy elegem van a régi kerékvágásból, így nem érzem azt, hogy támogatnom kellene a régi kerekek vágóit, ellentétben Veled.:)

Tudod, mi szavazók többféleképpen dönthetünk, nem csak az általad javasolt az egyedüli üdvözítő megoldás, bár tiszteletben tartom a véleményedet és a döntésedet mindenféle különvéleményem hangoztatása nélkül is.

Meg kell bukni az összefogásnak, hogy a baloldalnak nevezett katyvaszt ne néhány kiöregedett annak idején értelmes ember becsontosodott az idők szavát meg nem halló véleménye irányítsa.

Természetesen ugyanez vonatkozik a narancs népére is. Meg kell bukni orbánnak is, hogy a népe fölébredjen végre lidérces álmából.

Szóval addig beszélgetünk, tesszük kicsiben a dolgunk, munkát adunk, támogatunk, iskoláztatunk, próbálunk civil európai életet teremteni lehetőség szerint kihasználva a rendszer sajátosságait.

Sajnos csak ennyi, országot megváltani nem vagyok képes.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én meg má itt lájkolgatlak, mert a mandis jaffershitnyikeket semmi sem bosszantja jobban, mint ha az ellenség lájkolgatva van, úgy ám, bizony! ;-)

mandiner.hu/felhasznalo/boli
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te, májkrémpótlék. itt max. az egér meresztené, ha vinne neki a vadai kicsi és kék...
@vitéž munkášőr:
Szerintem is rajongani fognak értem! :DD
Ennyire ecceri narancsqrvák...
@bella _ciao: :-)

juli ánusz a Szentkirályiból manifesztált egy nagyon gyengét. talán 50Ft+ÁFA ki lesz számlázva azért...
@Spániel: Hát ez az:"20" szavazatért elbaszarintottak egy helyet, ráadásul, szerintem ez a PM-el szemben nagyobb ganajság, mint Gyurcsány harmadik helye.
De vegyük a másik kakukktojást (mármint nekem az): Schmuck Andor.Miből finanszírozza például azt, hogy kibérli a Syma-t, összebuszoztat 2000 nyugdíjast és állandóan ott bassza a napot az ATV-n???
@Orica Középföldi:

Meddig lesz még úr a betyárság? Mikor fogunk már összefogni? Mikor mondunk már egy nagyot? Csupa jó kérdést tett fel Ady Endre. Talán most választ kapunk, és ez lesz a mi kapunk egy jobb jövőbe?
Jó álmodozást, és szép. üdítő álmokat!

Ady Endre: Magyar jakobinus dala
Ujjunk begyéből vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?

Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy erős akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulyahad mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.
-
-
Szép almokat a nyulaknak és a mókusoknak, egyebeknek, kellemes ébredést a most kelni kényteleneknek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hogy őszinte legyek: megdöbbentő, ami ott megy - mégis, valóban, valami perverz indulat visz oda újra és újra

ennél már csak a csúti faszbuk fallóörjei gázosabbak, de azokon sírva nevetek, sőt, ez a legjobb, mert ez antológia:

orbanviktor.tumblr.com
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Engem deprimál az a rengeteg hülye. Eleinte szórakoztató volt, de most már csak idegesít. Biztos öregszem.
@Habakuk999:
Te valami fatális tévedésben vagy az én politikai elkötelezettségemet illetően.
Tudod jól, hogy liberális vagyok.
A döntésemet elsősorban az ország gazdasági viszonyainak megváltoztatása motiválja, mert ennek pozitív irányú fordulata köré lehet az ideológiai, nemzeti, érzelmi változását kanyarítani.
Előző hsz-ben felsoroltam, hogy melyek azok a tényezők, amelyek mentén nem látok lehetőséget
progresszióra a gazdaságban.
A másik lényeges elem, ami motivál, hogy a parlamentben a sokszínűséget szeretném látni.
Törvényszerű szinte, hogy egy-egy párt túlhatalma az önkény irányába hat, és nem szeretnék úgy élni, hogy az életemet ne a teljesítményem szabja meg, hanem egy párthoz igazodó lojalitásom.
Szűkölő félelmet érzek akkor is, ha az a veszély fenyeget, hogy személyes autonómiámat direktívák miatt adjam fel.
A jelenlegi választék tárháza szűkös, ezért látszólag a protest szerep vállalható fel ebben a helyzetben.
A mai napon számomra kedvezően alakultak a dolgok, a liberálisok is tényezők lettek.
@E.Csaba: asszondják, egyes idős hölgyek sok pénzt fizetnek a selyemfiúknak.
@dr. jenőke (jenőke):
Köszönöm a verset, ez most nagyon jól hatott a lelkivilágomra.
@Mariann19: "A döntésemet elsősorban az ország gazdasági viszonyainak megváltoztatása motiválja, mert ennek pozitív irányú fordulata köré lehet az ideológiai, nemzeti, érzelmi változását kanyarítani. "
Vagyis, ha nincs gazdasági fordulat, akkor addig ne is próbáljunk más ideológia mentén gondolkodni.Te fordítva ülsz a lovon.Milyen liberális vagy te?
@vitéž munkášőr:

Az egyik magyar hazafi egymondatos kommentjében nyolc helyesírási hibát számoltam meg, ha a központozás teljes hiányát egynek veszem.

Viszont kezdem érteni, miért idegesíti őket egy írástudó zsidó, főleg, ha mondjuk még zongorázni is tud.
@bella _ciao: Ki a dzsigoló,Schmuck? Beszarok, van néni, akinek bejön?
@Mariann19:
Nem tűnt fel, hogy a liberális szó és fogalom használata mennyire téves a köznyelvben?
Figyeltem Fodor Gábort, ő sem a megfelelő értelmezést alkalmazta.
Szerintem a liberalizmus nem csak és nem elsődlegesen gazdasági kategória, de nem is csak a jobb, vagy baloldal sajátja.
Gondolom én.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a mandin arra a @bini nickű szerencsétlenre felfigyeltél már? tudálékos, nyakatekert körmondatok, szinte politológiai értekezések (persze shitnyik módra), de olyan helyesírással, aminél szegény négyelemis nagyim is akadémiaibbakat rittyent
@E.Csaba:
A motivációmat a jelenlegi konkrét helyzet határozza meg, nem az általam elég jól megismert liberális eszmerendszer.
Képes vagyok szükség esetén szelektíven dönteni.
Azonban gondolj bele a széles választó tömegek döntési lehetőségeibe. El tudod képzelni, hoogy a puszta lét fenntartásában érdekelt egyén először az ideológiákat veszi számba választói döntésének meghozatalában, vagy elhatározását a gazdasági kilátások alapján teszi-e meg?
Ezek tények.
Nem lenne helyes most és itt belemenni elvi szintű polémiába, mert nem az a vita tárgya.
@Habakuk999: "...az országot megváltani nem vagyok képes" ilyen kompromisszum készséggel kevésbé lényeges feladat megoldása sem lehetséges.
@Habakuk999:

"_____
@Mariann19: Szerintem évek óta egy oldalon állok, s érveim se nagyon változnak.

A szocik gyakorlatilag becsődöltették az országot
részt vettek egy országos csalási hálózat kialakításában
tervezhetetlenné tették a gazdasági környezetet
olyan szociális és munkaügyi helyzetet teremtettek, ami létrehozta a jobbikot és szerepet játszott 3-4 milla szegény leszakadásában

orbánék ezt szépen megfejelték,

szóval kedves Mariann, valóban itt az idő a döntésre, csak az alternatíva két oldalában van közöttünk véleménykülönbség:

szerintem a két oldalad egy és ugyanaz az oldal, egy rendszer két résztvevője
az én oldalam a jövő tisztességes civilmozgalma szemben a tolvaj-gengster szövetséggel

"Helyes dolog tartósítani olyan rendszert, amelyeknek csak a gazdasági mutatói is a lefelé mélyülő spirált prognosztizálják?"

Tizenhat éve ebben a spirálban vagyunk.
_____"

25 éve. de kicsire nem adok.

tanítani kellene. 5*****
@dr. jenőke (jenőke):
A liberalizmus gazdasági, politikai és kultúrális területek köré helyezi az elveket.
Amennyiben az általam leírtakat látod, én ebben a kontextusban, a választásokkal kapcsolatos motívációkban a gazdaságnak adtam prioritást.
Csupán erről van szó.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ez már nagyon régi nyavalya...a buta ember mikor nem ért valamit attól -kurvára- rettegni kezd, és még az esernyő is elsűl a kezében...sajnos nekem volt részem ebből...eleinte nem értettem...majd egyszerű lett...és attól kezdve minden könnyebbé vált...lesajnáltam őket és kerültem mint leprást

brühüyyy
minél távolabbi annál kevesebb szag közelít (lábszag meg a többi fokozatok)
@jaegtoer: Ellenség a láthatáron!
- Hogy a tejjel mi lett? Nem tudna valami olyat kérdezni, amire pozitívan tudok válaszolni?

24.media.tumblr.com/5874af3673aa7e0fa91d5271a9174fee/tumblr_mqbnnweqIc1qew0f8o1_500.png
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kósát még soha nem láttam ilyen szépnek:)
@vitéž munkášőr:

Ja, bini abszolút megvan. Kedvelem a szavak közepére beszúrt nagybetűit pl. Ezt még elütni sem lehet, de akkor meg hogy?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kereshettél volna valami rondább macskát, ez tutira nem motorozik
@Mariann19: ne haragudj, de az emberek moon érzelmek alapján választanak, ezen egy eredményesebb gazdaság sem változtatna...
@Sir Bates dö Hól:
Ellenkezőleg.
Az emberek oda fordulnak, ahol a legtöbb igéretet kapnak anyagi vonatkozásban.
Ezt támasztja alá a pártok kampányban folytatott igéret halmaza, hogy csak a rezsicsökkentést, a régi 13. havi nyugdíjat, a béremeléseket, a beigért szociális juttatásokat említsem.
Ennek nálunk hagyománya van.
A 2002-es választási igéretek végrehajtása küldte padlóra részben a gazdaságot. Pl.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ifjúkori kép. de hol a sárga Pall Mall?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:))
Baszki, a hét beszólása volt! Előre...!
Jó éjszakát mindenkinek!
@Orica Középföldi:
"Kósát még soha nem láttam ilyen szépnek:)"

Le kéne jönni a szerről, nem lesz ennek jó vége... :D
Ez azért tanulságos. :)

Gyurcsányról mondták

Szanyi Tibor szocialista politikus (Facebook.com, 2013. november 15.): Egy mentálisan megzakkant bolsi milliárdossal nem lehet normális jövőt építeni.

Botka László szocialista politikus (Klubrádió, 2011. november 15.): Híveivel maga a két lábon járó, egoista küldetéstudat.

Puch László szocialista politikus (Heti Válasz, 2011. május 19.): Olyan politikus, aki a biztos vereség tudatában elmenekült, elhagyta a zászlót, most mégis vinni akarja.

Bajnai Gordon (Magyar Televízió, 2012. december 12.): Gyurcsány Ferenc és az én politikai pályafutásom néhány éve különvált.

Jávor Benedek PM-politikus (Népszabadság, 2013. július 5.): Egy korszakváltó koalícióba nehéz belelátni Gyurcsány Ferencet.

Lendvai Ildikó szocialista politikus (Magyar Narancs, 2013. július 18.): Feri kellett ahhoz, hogy 2006-ban nyerjünk, 2010-ben pedig ahhoz, hogy ekkorát veszítsünk.

Tóbiás József szocialista politikus (ATV, 2013. szeptember 10.): Többet visz, mint hoz.

Mesterházy Attila szocialista politikus (FN24.hu, 2013. szeptember 27.): Most a bizonytalan szavazók megszólítása a cél, s ehhez nem visz közelebb Gyurcsány Ferenc.

Scheiring Gábor volt LMP-s, és most Bajnai-szövetséges független képviselő (napirend előtt a parlamentben, 2011. szeptember 26.): Van egy szomszédom, egy egyszerű ember – mint mindannyian. Évek óta küszködik a hitelével és a bankokkal, kétségbeesetten nézte végig, ahogy az álbaloldali Bajnai- és Gyurcsány-kormányok kiszolgálják a bankokat, akik így egész nyugdíjára rátették a kezüket. (…) Az álbaloldali Gyurcsány–Bajnai-duótól egyetlen dolog különbözteti meg az Orbán-rendszert, tisztelt képviselőtársaim, hogy önök ráéreztek, hogy a spekulációra épülő gazdaság válságban van.

Ugyancsak Scheiring Gábor a csődeljárási törvény parlamenti általános vitája során (2011. június 21.): Az édesanyám a rendszerváltás környékén az Aluker nevezetű alumíniumipari trösztnél dolgozott, ott volt számviteli előadó – nem egy magas beosztású alkalmazott – egészen a 90-es évek első néhány évéig, amikor is az Alukert gyakorlatilag átszervezték, felszámolták, és az én édesanyám utcára került, hasonlóan az édesapámhoz, aki az Egyesült Villamos Gépgyárban volt villamosmérnök. Akkor azt az embert, aki az Aluker felszámolását és reorganizálását végezte, úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc, aki számos hasonló eljárásban az állami vagyon reorganizálásával szerzett vagyonra építve építette fel a saját politikai várát.
@bella _ciao: ez a tuti! XDDDDDD

Fűegér gifjével összevetve természetesen
Áve Szavazók! Ma kezdődik a nagy baloldali olgia! Összeálltak, mint sok kicsi legó!:P Bál elsőle azt hittem, hogy temetéslől van szó, melt az összes olyan fejet vág, mintha elvették volna a csokiját! Vagy lehet egyik sem hisz benne?:P Látjátok, itt csak egy valaki lehet képes a Plovincia és a Bilodalom ilányításála! Halljam a nevét!

scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1536525_367084456740116_1999304748_n.jpg

scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1526453_10152126999873431_1385219327_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogy te micsoda kis gyűjtögető vagy! én se kedvelem, de nekem elég már annyi az unszimpátiához, hogy ő hozta a nyakunkra ezt a csúti állatkertet
@vitéž munkášőr: Mi történt Csernobilban? Viktor a ruszkikhoz ment, nem az ukránokhoz. :)
"A Fidesz eddig is meghallgatta, és ha mód volt rá, figyelembe vette az ellenzéki javaslatokat."

31.media.tumblr.com/a24c9bab104ad6b4fe6bff522a01ea02/tumblr_ml8d7xlsT21qiip6uo1_400.gif
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
''''Akkor azt az embert, aki az Aluker felszámolását és reorganizálását végezte...''''

Az egész szívhez szóló történet bukik, ha figyelembe vesszük, hogy a felszámolót a bíróság végzéssel megnevezi, és a felszámoló kijelöli a felszámolóbiztost.
Felszámolónak, felszámolóbiztosnak különösen nem bejelentkezett akárkiket választ a bíróság, hanem névjegyzék alapján - előzetes megkérdezés nélkül - dönt.

Annyira sikeres volt a fidesz karaktergyilkolása, hogy már a klaviatúrára is gyanakszom, ha írok valamit.
@dr. jenőke (jenőke): Scheiring Gábor mint a fidesz által pénzelt karaktergyilkos?? :)
Parlamenti jegyzőkönyvnek azért még hiszel??

www.parlament.hu/naplo39/101/n101_059.htm
@vitéž munkášőr: Gyurcsány ellenzékéből Gyurcsány szövetségesei. Hát nem így képzelték.

Csak Unicummal bírták a PM-esek Gyurcsányt :)

hvg.hu/itthon/20140114_ellenzek_osszefogas_PM_Gyurcsany
Ezt láttátok a szektATV-n ma este? :)

Mesterházy: a kétharmados baloldali győzelmet sem zárom ki

Bajnai Gordon kivételével egye asztalhoz ültek az Egyenes Beszéd stúdiójában az ellenzéki összefogás főszereplői. Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor a győzelemben egyaránt biztosak voltak, csak annak mértékében nem.

www.atv.hu/videok/video-20140114-mesterhazy-attila-gyurcsany-ferenc-fodor-gabor
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem azt írtam.
Olvasás = betűk halmaza és értelmezése.
Kezd elölről. Fog ez menni.
Ha sikerült, akkor már nem akarsz majd beszélni róla.
@vitéž munkášőr: Húzol majd egy faszt a jobbikra a szavazólapon? :)
A Megújult Nagy Ellenzéki Összefogás
Mesterházy Attila: MSZP államtitkár Gyurcsány minisztériumában. Bajnai Gordon: miniszter Gyurcsány kormányában. Gyurcsány: na ő a Gyurcsány. Fodor Gábor: miniszter az MSZP kormányában.

Ennyi. Ezek ennyit tudnak. Nagyok vagytok fiúk, csak így tovább, ötven év múlva veletek ugyanitt! (Ja és javaslom, támasszátok már fel Kádárelvtársat!)

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/1557683_636873876359634_1034464680_n.jpg
@vitéž munkášőr: Jó jó de mit keres FABIUS bárhol is, amikor ilyen történelmi napokat élünk? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha így folytatod, két nap alatt lemerülsz és enervált leszel.
Ügyesen kampányoltál, de ez a huzavona nem viszi előbbre a te dolgod sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látom, nagyon felizgultál! menj mosd meg az arcod, a fogad, verd ki, szép álmokat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tudom. szerintem reggelre jön az új poszt, még nincs elkésve vele

sőt
@magándemokrata: Tartok tőle, hogy ugyanezt írhatod majd a választások után. :)
@dr. jenőke (jenőke):

Én már nem látom Gábrielt, de úgy látom aggódsz érte.
Nem merül le.

Szerintem Széles rossz helyen keresi az örökéletű energiacellát:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
és a függöny hol marad amibe belegabalyodott?
te slendrián

brühüyyy

kurvajó
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nemes bosszú "ezeknek"

egy hangszigetelt, páncélozott terembe bezárni őket és -teljes hangerővel-
Bach Wohltemperiertes Klavier-ját és a Goldberg Variációk-at játszanám nekik...fotelt neki és minden párnás és még a körmeiket is rövidre reszelni

és felvenni vídejóra az egészet 6 óra tömény öröm

mit cócc hozzá?

brühüyyy

aki élve kijön annak adni disznópörköltet kannás borral
@Orica Középföldi:
Valamikor régen vízben labdáztam és fel sem merült, ha valaki más csapatnak drukkol, akkor cikizzem az ellenfél csapatát, mert lehet, hogy a következő meccsen mi kapunk ki.
Jobban éreztük magunkat, ha erős, kivételesen jó napot kifogó ellenféllel csináltunk döntetlent, vagy éppen kikaptunk.
Valahogy több önbizalmat adott, mint kétbalkezes idiótákat legyőzni, akkor, amikor már kaptunk is ki tőlük.
Gondold el, hogy kikap a fidesz egy vegyesen tarka összetételű, de gyenge parlamenti többséget szerző amatőröktől, hibbant milliárdosoktól, nyugdíjas komcsiktól, tehát azoktól, akiknek most kedveskedve becézik az összefogókat úgy, hogy felszerelte magát kettőzött állampolgárokkal, megnehezítve a kint élő egyállampolgáros magyarok szavazati lehetőségét, átírva a választási rendszert, a választási körzeteket, megvett hozzá ezt, azt technikában is, tele van kommunikációs eszközökkel, pénzzel és felügyeli - ráadásként - a szavazások "tisztaságát".
Ha ez a lesajnált csapat kétharmaddal veri, akkor másfél millió szégyenkező fideszes elhagyja az országot szégyenében?
Ezt azért nem hinném, bár nem lehet véletlen az azeri járat beüzemelése.
@dr. jenőke (jenőke):

Amúgy is felpörög a negatív spirálba került hangulat, a konteózás,a túlérzékenység,a monomániákhoz való ragaszkodás,ezek magyarázata, igazolása.
Nagyon tanulságos az elmúlt két nap.

Ehhez még olyan ember, aki egyik kezével az evangéliumot, Isten szeretetét linkeli, a másikkal a rasszista, irredenta, áltudományos szövegeket - nekem sok.

Éppen elég gondolkodnivalót adnak az előzőek.
@Mariann19: Nagyszerű, örülök, hogy ilyen kedvezően alakult számodra a nap.

Azt ugyan nem tudom, kik is azok a liberálisok, de tudod én csak ugatom a politika résztvevőit.
@KÁTÉó53éúétr6: Tavaly még bősz Bajnaira váró voltam, szerintem ez pont elég kompromisszum részemről.
@Orica Középföldi: Csak az összefogás sérelmeinek kibeszélése zajlik. Nincs ebben semmi rossz, mindenki csalódott, mindenki azt hiszi átverték picit.

Azt hiszem, sokan félnek is, hogy mindez kevés lesz a fidesz ellen, s ebből eredő dühüket igyekeznek rázúdítani kedvencüket "tőrbeejtő" szövetségeseikre.

Érdekes folyamat ez amúgy, de ha nem csinálnak még egy két svédcsavart az összefogáson belül, akkor a jövő héten már teljes egységben ütik a fideszt a vereségig vagy a kiábrándító közvélemény kutatási adatokig.

mert akkor jöhet majd a felelősök keresése.:)
@rodeo36:

Ez túl jó lenne nekik.

Az én javaslatom: Fekete Pákó flexen Kiszel Tünde legnagyobb slágereit adja elő.
@Habakuk999:
Tényleg örülsz, ha nekem szép napom van?
Kölcsönös a szimpátia minden vitánk ellenére.
Azért örültem tegnap, mert Fodor Gábor is emblematikus figurája lesz az ellenzékben liberálisként.
Azért lényeges ez a fordulat számomra, mert a sokszínű parlament jelenti számomra a demokráciát.
Az egypárti önkényuralom nekem nem jön be.
@Mariann19: A Fodor Gábor valóban emblematikus figurája lett az ellenzéki összefogásnak, vele egyértelműen deklarálva van, hogy kormányra kerülve folytatódna a tesze-toszaság és semmittevés mestersége.

A demokrácia amúgy tényleg szép.:)
@Sir Bates dö Hól: ennyire kiismerhető vagyok?
A francba.

Jó cikk, kösz.

Te ismered közelebbről ezt a kört? Én csak nagyon érintőlegesen, húsz éve még nagyon pozitívan láttam őket.
@Habakuk999:
"Folytatódna a tesze-toszaság és a semmittevés mestersége."
Ezt te honnan tudod, vagy gondolod, hogy Fodor Gábornak az ellenzéki összefogásban való megjelenése az édes semmittevés felé terelné az új irányítást?
Meg fogsz lepődni, de én az LMP-nek is szurkolok, hogy bekerüljön a parlamentbe.
Az ellenzékben sem azonos elvek mentén politizálnak a pártok, ott lesz a Fidesz is, ez a többféle irányultság nyilvánvalóan ellentéteket fog generálni.
Márpedig az ellentétek törvényszerűen az optimális döntéseket jelentik majd.
A teljhatalom egyirányú, és az önkényes döntési mechanizmust hordozza magában, nem szólva arról, hogy kontroll nélkül egy országot nem lehet jó irányba kormányozni.
Az álláspontom - mint már írtam - nem jobb, vagy baloldali szimpátiából ered, hanem arra az egészséges többpárti működésre, amelyre a rendszerváltás óta áhítozunk, de hiába.
@Mariann19: Jajj, Mariann, Te olyan kedvesen tudsz írni.

nem is írom, hogy ébredj már fel bársonyos álmodból, mert sokkal jobb téged olvasni, mint az én hitetlenségemet.:)

Sírbatesz linkelt egy hvg cikket, ha van kedved, olvasd el légy szíves!

Szerintem amúgy egészséges többpárti működés van Magyarországon, folyamatosan elhullik a férgese.

Az, hogy a pártok mindegyike férges, a működés nem tehet.:)
@Habakuk999:
Jó hírem van, láttam Sir-rel való hsz-iteket, és ott láttam az ajánlott HVG-s cikket.
A kiváló írás után kezdtem el újra gondolkozni a hazai - magát elitnek tartó - értelmiségünkön, már ami nekünk jutott.
A cikk írójával nagyon is egyetértek azzal, hogy van nekünk egy nyafogó, felülről kritizáló, ám semmittevő értelmiségi elitünk, amelynek behódol a politikai elit. Lásd az írás megállapítását, mely szerint az összefogás is ennek az értelmiségnek akar megfelelni.
És mi fog változni?
Ekkor jutott eszembe, hogy ott van Ukrajna, ott van Klicsko, aki ugyan nem a klasszikus értelemben vett értelmiségi, és civilként felvállalt egy politikai szerepet, melyben az elfogadottsága nagyfokú.
Amikor te a civil mozgalmak mindenek felettiségét tartod megoldásnak hazai bajainkra, meg kell hajtanom a fejem a megállapításod előtt, mert az ukrajnai példa téged igazol.
Ugyanilyen szerepet szánnék a hazai értelmiségnek, kár, hogy nem ismerik fel a küldetésüket, alkalmasságukat nem mutatták még be, de akkor ne is sorolják magukat az elit értelmiségi fogalomkörbe.
@Mariann19: Beszélgettem ma több, mint mint három órát egy jobboldalinak nevezett szürke eminenciással.

Emberekről, szabadságról, hazáról, öntudatról, ifjúságról, oktatásról.
Nagyjából közös nevezőre jutottunk.

Ma hiány van öntudatos, céltudatos, önmagáért és szűkebb közösségéért tevő és nem a gondoskodást váró emberekből.

Ilyen emberek feltűnése és tevékenysége csak a civilszervezetekben és az önkormányzatiságban - bár ez már túlságosan átpolitizált - képzelhető el manapság, így az általuk mutatott jó és követendő példák csak a civilek megjelenésével juthatnak a nagyközönség elé.

szóval, ne úgy értsd, hogy a civilek jelentik szerintem a megoldást. Nem, ők csak a katalizátor szerepét játszhatják el. S ez szerintem még minimum két generáció.
@Habakuk999: nem, én proli vagyok és műveletlen, köldöknézésben messze elmaradok tőlük, nem tudok fókuszálni, így marad a horizont:-)... valamint szűk intellektuális inputra van csak lehetőségem, ezért nem tudok folyamatosan változtatni a nézeteimen (örülök, ha egy valamit megtanulok végre!), ezt a hátrányt eufemizmusból elvhűségnek nevezem... a fentiek miatt sehova sem kellettem hasznavehetetlenségem miatt, ezt függetlenségnek hívom:-)...
@Habakuk999:
"S ez szerintem még minimum két generáció."
Ebben most /kivételesen, kac-kac/ egyetértünk.
A civil mozgalmak mindíg egy speciális területet jelölnek meg a mozgalmaikban, és azokért a cél eléréséig harcolnak.
Nincs előzmény, oldalágról még bevont tényező.
Amennyiben politikai civil mozgalom létesül, az nyilván változtatás célját jelöli meg magának, az eddigieket elveti.
Ebből eredendően a részt vevőknek nem lehet korábbi politikai elkötelezettsége, hiszen nem akar a meglévő bármilyen felépítmény híve lenni.
Ma nem jellemző, hogy a közéletben való részvételt ne jellemezné politikai elkötelezettség.
Ezért kell várnunk egy-két generációra.
@Sir Bates dö Hól:

Rosszul hiszed:)) Kapásból kétféleképpen.
süti beállítások módosítása