Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.07. 15:39 Fabius

Összefogva Együtt MSZP - megírom!

Címkék: mszp együtt gyurcsány ferenc összefogás dk

Ha az egyszeri orbánváltó szemével közelebbről szemléljük, akkor az újranyitott tárgyalással végre megtörténhet "a csoda", vagyis a sokfelé kétségtelenül óhajként megfogalmazott teljes összefogás is létrejöhet. Ha egy kicsit távolabbról akkor meg azt látjuk, újra egységbe forr a 2010-es választásokat rondán elvesztő MSZP, Gyurcsányostól, Bajnaistól, kiszakadt pártostól mindenestől. 

Az egyik oldalon ott a hurrá, egység, éjáó, csuhajla, a másikon meg a tény, hogy semmit az égvilágon nem végeztek ezek 2010 óta, ha még mindig erre van szükség. 

Az innen onnan felcsippentett kommentárokból nem derül ki igazából semmi. Elvileg mindenki áldozatot hoz, ha kell visszalép, ha kell előszedi az ujjacskáit és a kialkudott helyeket újraszámolja rajtuk, ha szükséges Ferenc listás helyét is átgondolják, mert a közkutatási adatok kiábrándítóak, és majd ezzel így, hátha megtörténik a csoda, most már aztán tényleg, igazán, hisz nyakunkon a választás. 

Éppen csak abban nem bízik nagyjából senki, hogy az eddigi kudarcok okait rendesen átgondolják és a megfelelő konzekvenciát vonják le belőle: elsősorban az összefogás személyi összetétele rossz

Helyette a lapok újraosztásával igyekeznek majd az elveszett egymillió baloldali szavazót kergetni tovább, gyanús, hogy teljesen feleslegesen. Mert amíg az ember a leosztott helyeket és jelölteket látva csak annyit tud mondani:

összefogás zugló_1.jpg

...addig kevésbé lényeges kérdés, hogy a gyurcsányferi rajta van-e a közös listán, és ha igen akkor hányadik helyen. 

Sokan és sok helyen elmondtuk már, hogy létezik az az összetételű szövetkezés amit akár nagyjából támogatni lehetne. Éppen csak annyi a bibi, hogy ehhez túl sok "jómunkásembernek" kéne a személyi ambíciója elé helyezni az esetleges összefogás és választás sikerét. Itt nem elsősorban és kizárólag arra gondolok, hogy a se hús, se hal pártvezér próbálja kiszorítani azt - nem is sikertelenül - aki a ciklus alatt hozott valamiféle reményt az ernyőszervezet ötletével meg a szakértői imázsával. Sokkal inkább arra, hogy a kiállított jelöltek sok helyen nem alkalmasak a győzelemre vagy az előéletük, vagy a rosszul átgondolt stratégia miatt. Szabó Rebekát pl Vecsésen indítani, mikor Zuglóban tarolhatna? WTF? 

Az eddigi összefogás csomagon nem sok lelkesedni való akadt akkor sem, ha külön listáról szólt a dolog, miniszterelnök jelölti döntővel a végén. Márpedig, ha rezsidémonnal versenyképes üzenetek helyett általános bénultság van, akkor legalább a jelölteknek meg a stratégiának kéne minimum partiban lennie a kormánypártéval. Helyette van most az, hogy akkor átgondoljátok a micsinátokot újra, elméláztok a milegyenaferivel dolgon, de ha egyéb változások nem lesznek akkor ezt is tökfeleslegesen, az esélytelenek nyugalmával csinálhatjátok. 

Ugyanis a bármi áron totális összefogást sürgetők eddig is leszavaztak volna valamelyik alakulatra. Meggyőzni az alkalmasságotokról, a belátástokról nem őket kell. Hanem minket, akik erős kétségekkel nézzük mi sül ki abból, ha újra alakul a 2010-ben vesztes csapat maradék nélkül. 

493 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr435743393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szóval akkor a 2010-es bukócsapat, szépen újracsomagolva ismét egy zakó felé menetel?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na végre a kedvenc témád.
Amúgy mi van Penivel?
A gond még mindig a matekkal van számukra. Akárhogy is adogatják össze a saját népszerűségi számaikat, csak nem akar nagyobb szám kijönni, mint ami Orbánéknak van.
@iii: Ma már teljesen mindegy, hogy ki kivel nem tárgyalt, amikor tárgyxalhatott volna. Ez az összefogás betlire futott
"Zuglóban tarolhatna?"
Erről van szó. Nem akarnak nyerni. Orbánnal fel kell etetni a szarát. Mert különben még számtalanszor visszajön.
gyurcsánynak azt hiszem, hogy jelenleg az a legnagyobb problémája, hogy hogy rázza le ezeket a lúzereket.
az, hogy bekerül a parlamentbe a pártja, nem kétséges, a kérdés csak az, hogy 10% alatt, vagy azt meghaladóan.
korábban kellett volna észrevenni, hogy orbánnal egy súlycsoportban jelenleg csak gyurcsány vehető számításba.
bajnait, mesterházyt orbán megeszi reggelire, és még csak jól sem lakik :)
hogy gyurcsány idén megverje orbánt, arra nincs esélye, de négy év múlva keresztben nyeli le.
" elsősorban az összefogás személyi összetétele rossz. "

valami hasonlót írtam a kétbalkezes pótpárt kapcsán:
"Az ellenzék tehát a kétbalkezes, a nem-jelölt, és a celeb triójára korlátozódik jelenleg. "
endresy.blogspot.hu/2013/06/egyutt-ketbalkezes-potpart.html

Sajnos a folyománya is időszerű maradt.
"
Alkalmasint most ennek a Fidesznek a tagjai, vezetői foghatják a pattogatott kukoricát, az üdítőt, és hátradőlve röhöghetnek az előadáson. Az arénában izzadó ellenzéket figyelve, amint éppen leszámol saját magával. Lassan tényleg egyetlen következetesen emblematikus vezetőt, Gyurcsány Ferencet hagyva meg potens kihívóként. Aki azonban előre bejelentette, hogy nem kíván miniszterelnök-jelöltséget.
"
@nandras01:
"korábban kellett volna észrevenni, hogy orbánnal egy súlycsoportban jelenleg csak gyurcsány vehető számításba."

Ha a nevem menti blogot, vagy akár a varánuszt, s még néhányat visszaolvasod, akkor alsó hangon egy éve ezt ugatjuk többen is.....
@GeoCracker: Kedvelek. Ez azért írom, mert még ma össze fogunk zördülni. :))
@GeoCracker: tudom, hogy te és többek is mondják/mondták már.
én sem először szólok eképpen :)
Szerintem, ezek qrva nagy pénzben fogadtak a zakóra.
@V-PORT: Volt nmár ilyen. Azt is túléltük :-))

@nandras01: Az ember azt hinné, hogy ezeknek az izéknek van sajtófigyelése. De úgy tűnik nincs.
@V-PORT: Most egy kicsit csontokkal fogok zördülni. Szereztem a macskának farhátat :-)
A maradék meg jó lesz levesnek :-)
@GeoCracker: Tegnap nem emlékszem kivel azon vitatkoztunk, hogy ki, miről mond le. Mert azt gondolom, ezt fogják tenni.
miközben mi szántjuk az elvek rögös földjét addig Mordorban:

Háromszáz forintért veheti meg a hazai Raiffeisent a magyar állam

Az apró Széchenyi bankon keresztül vásárolhatják fel az osztrákok leánybankját. Egy eurót ajánlottak érte, és azt, hogy a kormány átveszi a kinnlevőségeket.

444.hu/2014/01/07/haromszaz-forintert-veheti-meg-a-hazai-raiffeisent-a-magyar-allam/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Veled úgy hiszem nem fogok vitába keveredni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Drágica,Gyurcsány jó távol maradt a "bukócsapattól" biztosíthatlak, hogy nem lett volna olyan szánalmasan ványadt a 2010-es szoci kampány ha részt vesz/vehetett volna rajta!
Gyurcsány 2006-ban hozta vissza sírból a szoci esélyeket. Amikor valóban kampányolt.
Melyhez hasonló jókat kívánok neked és a vona-kondának!
@GeoCracker:

Nekem szimpi valahol a Feri a maga troll-módján, azt is aláírom, hogy demokratább mint a Focista, de lassan el kéne már jutni oda, hogy nem elég meggyőzően pofázni, meg mondjuk leugatni Viktort a stúdióban: kormányozni is kéne.

Mit nyerünk, ha az egyik dumafrancit lecseréljük a másikra??? Jó, mondjuk talán nem fogja közpénzen kiadni a szakácskönyveit bőrkötésben...

Egyébként Nemecsekkel értek egyet: ezt az egész rezsicsökkentéses, kerényiimrés, szabadságharcos elmebajt most már végig kell csinálni, a falig. Ahogy Mann írja a Dr Faustusban a II Világháborúról. Most nem lesz mentség, és ilyen szempontból talán jobb is, hogy a Fidesznek még csak el sem kell csalnia a választást: a magyar nem mutogathat ezúttal senkire, csak magára, amikor elviszik a villanyórát.
Én nem vagyok gyurcsányista, távolról sem. Elismerem miben jó. Tud beszélni, lelkesíteni, tüzelni. Remek a kampányban. De mi lesz utána? És ne gyertek azzal, hogy csak démonalizálják, mert ezt már 100x leírtátok. Mi lesz utána? Mi a biztosíték, hogy a vér szagát megérezve nem fog elefántként viselkedni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez jó. Mert itt a nagy szellemek fognak összecsapni. :)
ööööö csak nem a fidesz?

Mutáns szuperpatkányok lepték el Angliát

Mivel az ország déli részét heves esőzések és áradások sújtják, patkányok másztak elő a csatornákból és lyukakból, és megjelentek a házakban. A mutáns patkányok ellenállóbbak az eddigieknél, és nem hatnak rájuk a hagyományos patkánymérgek. A helyiek szeretnék, ha a törvényt megváltoztatnák, és erősebb mérgeket is engedélyeznék.

444.hu/2014/01/07/szuperpatkanyok-leptek-el-angliat/#
@V-PORT: De, elefántként fog viselkedni.
Maszop pedig beindítja a sarokban rozsdásodó harácsgépet.
Bajnai a hátsó sorban cincog.
Ez van, ez a mi csürhénk, ezzel kell gazdálkodni.
A Mno most nyomja, hogy ezt már előre megbeszélték. Hát mondjuk ezt rögtön levettem Gyurcsány Facebook bejegyzéseiből.
" Persze nem ért váratlanul Gordon és Attila nyilatkozata... " - írta 7 órával ezelőtt.
@Spániel: Ha 2014-ben nyernének, akkor 2018-ban újra a Fidesz. Izgalmas.
Most olvastam, hogy Róna Péter lehet a közös jelölt. Az a Róna, aki megfúrta az Lmp-Együtt fúziót? Ez érdekes.
@nemecsek ernő áruló:
Az Orbán nem fog semmit sem megenni, azt a szart amire gondolsz, azt te eszed meg velem együtt.

Milliárdok százai vannak már biztonságban, amit kiloptak a Te segged meg a gyerekedé alól, olyan nagyon nem hatja majd meg őket ha (esetleg) lapátra kerülnek. A pénznek nincs szaga és a Seychelles szigeteken kurva szép a nagy kékség, meg melegen süt a nap. Beteg ember legfeljebb egy lesz ebből kifolyólag, de az már most is az. A többi meg marakodik még kicsit, aztán ha már nincs mit ellopni, akkor télak.

Ami hiányzik, azt meg Te meg én, meg még itt sok millióan fogjuk kicsengetni.
Vagy… mi is télak.
@Penivaldes: Aggódtam. :)Pedig olyan pozitív kérdéseket akartam feltenni.
@V-PORT: hol olvastad, ez egyre jobb, és hol van még a zuhanás vége? Ehh, ennyi teszetoszaszerencsétlendilettáns ellenzékit így összeszedni nem semmi munka volt, bárkinek is...
@Knósszosz: pontosan, erről van szó, a többi csak szemfényvesztés
Hát ez a Fabius?!
Hiába töröm a fejét, el nem tudom képzelni, hogy ki is lehet "a se hús, se hal pártvezér"?
A rezsidemizsonnal versenyképes minden, ami nem misztifikált baromság, viszont megérthető "üzenet".
Ilyen üzenetek szükségesek
- a rokkant nyugdíjasoknak,
- a kényszermunkás közmunkásoknak,
- a nyugdíjcsökkentést tranzakciós adóként megélő nyugdíjasoknak,
- a semmisségi törvénnyel megalázott rendőröknek,
- a magántulajdonukat államosított volt nyugdíjpénztári tagoknak,
- a volt trafikosoknak,
- a föld-pályázatok nyerteseire csodálkozva figyelő hoppon maradottaknak,
- a Közgépre irigy nem nyertesek elbocsájtott dolgozóinak,
- a külföldön munkát keresők és vállalók által eltartani szükséges, itthon maradt családtagjainak,
- az ateista, vagy egyébként vallástalan családok etikát, vagy valláserkölcs-tant tanulni kénytelen gyermekek szüleinek,
- és mindenkinek, akire valami nem normális eszmét, magatartást kényszerítettek, illetve azoknak, akik az ilyen magatartást gyakorlókat elviselni kénytelen.

Ennyit röviden. A kampány tartalmáról, a jelöltekről még nem is szóltam.
kis szar nagy szar és lehet ezt ragozni kecskeszar az még pattog is...szóval...hoztam is valamit meg nem is

az nem rossz ötlet, hogy a teljhatalom után vagy ismétélésével mire megy a rothadó narancs

mert egy valami tény: belülről kifelé szépen megrohadt még a kiviaszolt héja tartja össze

majd mikor már nem lesz mit ellopni és az ország arra megy ahová ma is akkor majd

szépen

brühüyyy

érdekes kis játék lesz ez a választási komédia...először is hányan fognak elmenni?
2010-es buktának a válság volt a főoka,a fityusz kormány lehetőségeihez képest a legszarabb magyar kormány a történelem során.Saját tanult szakmájukban is hülyének bizonyultak,amit meg a századvéges pubik produkáltak mindennek a legalja.
miért nem tudtak kiállni akkor a storival amikor már minden le van játszva a háttérben? miért kell már megint hülyének lenni? miért kell a jobboldali sajtónak, hiveiknek rágcsálni valót adni? nagyot tudott volna szólni ez a dolog, ha összefogva, hiteles miniszterelnök jelöltel,+ kéviselő jelöltekkel kiállnak, és felkérnek minden demokratát, hogy segitsenek!! igéretet, arra, hogy engedélyezik a civil kontrolt! amint vissza állitják az országot a demokrácia útjára, új választásokat irnak ki! ehhez, és csak ehhez kérnek 2014-re felhatalmazást! teljes, erkölcsi, és vagyoni helyzetükkel vállalják! én ezt szeretném! a picsába!
van aki már örül, ha ha nyugati banki részvényes lennék, én is ezt tenném, ellenben magyar atinerresként, nem mondhatom ugyan ezt...

A Raiffeisen Bank International árfolyama a bécsi tőzsdén jelenleg 2,45%-os emelkedést mutat, de az Erste Group Bank még jobban teljesít: +3,77%-ot mutat.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/megszolalt_a_raiffeisen_szarnyal_az_arfolyam.3.193623.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@magándemokrata: de szép is lenne, ha így lenne/lett volna, lennének még reményeim, de nem ez a luxus már nem ját nekünk a hasonszőrűeknek
@rodeo36: Tudod, a Láthatatlan légióban van egy olyan mondata "Prof Olivia" grófnak, amikor már kiderült, hogy csak kavarognak a sivatagban, mint a gólyafos a levegőben, hogy tök mindegy merre mennek, csak előre menjenek.

Lassan ott tartunk mi is, mint ahol a Láthatatlan légió. Csak menjünk már valamerre.

Mellékesen, ha nem lennék eredendően fideszt nem kedvelő, a dicső ellenzék négyéves produkcióját tekintve tuti, hogy a fideszre szavaznék.
Így marad kék választás helyett a kék túra.
@V-PORT: Miért ne? A politikát sokan érzelmi módon kezelik, pedig színtisztán az érdekek és programok összehangolása.
Adott posztra, pozicióba ki a legalkalmasabb, elfogadottabb, tapasztaltabb, rátermettebb. Ezt már két éve meg kellett volna tenniük.
Ma már késő.
Nincs már arra idő, hogy intellektuálisan is homogén, együttműködni és kormányozni képes társulat jöjjön létre. Nem beszélve a programok megnyugtató és megbízható összefésüléséről.
@Habakuk999: helyes. a sirályok elkapkodják az étket a kacsák elöl. mi meg nézzük, hallgatjuk.
kirándulni érdemes télen is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
felőlem az Elisée palotában is lakhat és a Tuilléria-k lehet a kertje...csak nem lenne ilyen buta és abban a legbutább aminek a főpapja a seggfej hívői előtt

brühüyyy
@V-PORT: Gyurcsányról írod:
"Elismerem, miben jó. Tud beszélni, lelkesíteni, feltüzelni."
Ebben a pillanatban pontosan erre van szükség.
Amikor a jelenleg mért választási részvétel 40%-os, ezt az arányt kell nagyon megnövelni.
Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kormányváltásra kerüljön sor.
Azok a választók, akik el akarják távolítani az Orbán kormányt, már nem centizik, hogy az ellenzék mely pártja és milyen súllyal szerepel az ellenzéki összefogásban, a fókuszban az eltávolítás szándéka áll.
A magas részvétel tudja semlegesíteni a hithű, 2 millió Fidesz szavazót.
Mesterházy és Bajnai mozgósító képessége ehhez kevés, itt jöhet a képbe Gyurcsány az adottságaival.
Az, hogy mi lesz egy esetleges kormányváltás után?
Remélem, egy Bajnai által irányított gazdaságpolitika kíváló szakértőkkel megtüzdelve.
Egyébként nem hinném, hogy kormányváltás esetén Gyurcsány kiemelt szerepet kapna, azt sem gondolom, hogy számít rá.
Nála a fő csapás ennek a kormánynak a megbuktatása.
Érdemes lesz megfigyelni a közeljövőben, hogy a Fidesznek a rezsicsökkentés mellett Gyurcsány lejáratása lesz a másik kizárólagos eszköze, mellyel az ellenzéket kívánja padlóra küldeni.
@Penivaldes: Azért remélem, hogy április elején nem fog elmaradni a választást a hóhelyzet miatt. :)
@Penivaldes: Voltunk is az egyik szakaszon. Bár nem téli túrára sikeredett, hanem tavaszira, bármennyire is tiltakozik Aritus a fölmelegedés ellen.
@Mariann19: Én azt látom, hogy Gyurcsány nem tud megállni, vagy mindent vagy semmit. Ha miatta nyernek, ezzel fog zsarolni.
@Habakuk999:
hát a Bacsó zsenisége is ismételten kiderűl...meg a Rejtőé is...nem beszélve a Lear király-ról meg a Macbeth-ről

mintha a jósda -szegény Cassandra- már 3500 éve tudta volna mi is lesz ott a szarszagban

brühüyyy

kurvajó tréfa lesz a választás nevű ingyen cirkusz meg az amikor ezek élőben mennek korteskedni az meg Mikszáth és Jókai

a sok hordószónok...a bor legalább bibircsókossá teszi őket
Kedveseim!
A magánnyugdíjak lenyúlva, a rezsicsökkentéssel a szolgáltatóknak alávágva, az IMF kiűzve és magasabb kamatozású piaci hitelek felvéve, valamint az állami vagyonból és közpénzekből a különböző mutyik és közbeszerzési eljárásnak csúfolt leosztás révén a rokonok/tagtársak/üzlettársak/szimpatizánsok kistafírozva.
És még bónuszként ott van a 2/3-os törvények béklyója is.
Ezek ismeretében a baloldal és a balközép azért nem annyira hülye, hogy mindenáron meglátogassa az aknamezőt.
Inkább szórakozzatok az ellenzék csoportos pávatáncán!
@Habakuk999: most?
nem lesz ennek jó vége, hogy nincs tél. meg hó.
de sok minden megváltozott. pl nincs már "nagy vihar" sem
@V-PORT:
Öööö, biztos hülye kérdés, de ... ismered pl. személyesen? Mondjuk beszéltél vele - nem politikáról - bárhol, bármiről? Vagy hallottad beszélni zemberekkel úgy, hogy nem volt jelen média (tehát nem mondható, hogy azoknak "játszott")?

Ezt a "vérszag" miatt kérdezem.
@Mariann19:
nem akarsz új nicket?

Cassandra

brühüyyy
Számomra az egész moi politika roppant vicces kívülről nézve. Hihetetlen játszmák, stratégák, szemmel látható hibbantak és különböző mértékben ön- és közveszélyes próféták és messiások a színpadon, egy jobb sorsra érdemes nép (bár minden nép jobb sorsra érdemes szerintem) anyagi erőforrásainak megszerzése érdekében folytatnak a helyszínről nézve heroikus küzdelmet, mely már-már eposzba illő. Mindezt a tömegek egy jelentős részének asszisztálása/statisztálása mellett.

Arról nem esik csupán szó, hogy az egész térség számára a gazdasági axióma a "zabraty", abból pedig csak új bojárok tudnak kinőni, burzsoák semmi esetre sem.
Kimaradt a polgári fejlődés ebből a térségből, ezt nem lehet megspórolni, azt hiszem.

Persze az ember mosolya kicsit keserű, mert 1) emberek életéről/sorsáról; 2) a szülőföldemről, hazámról; 3) a népemről van szó.

De ez persze csak az én véleményem, így nem mérvadó, irreleváns.
@Mariann19: Jajj, Mariann, és még engem szoktak naivozni...

kiváló gazdasági szakértők, adottságok, feltüzelés....legfeljebb a panelprolik parkettáit.

Látomást láttál vagy csak álmodozol?
@Habakuk999: szép az. a legszebb felmenni a Csobáncra, és lenézni. alattad a szépség, a víz, a tanúhegyek. olyan hely az, ahol még Soma mamagésa is elnémul.
@Evezős: Ez egy vélemény. Ha csak arról írhatnánk, akit személyesen ismerünk, akkor Fabius becsukhatná a boltot.
@V-PORT:
Azt hiszem, nem érted, mit akartam itten megfogalmazni (nem azt, amire kilyukadtál), de mindegy is, azt hiszem, sok értelme amúgy sem lenne.
@V-PORT: és ezt miből látod? még meg sem szólalt.
@Spániel: Még egyszer leírom, hogy én így látom. Te másképp. Ez a lényege az egésznek, nem?
@rodeo36: valóban remek szórakozás lesz.

Orbán már rég lerendezi az önkormányzatit is, mire ezek a nemes urak fölcihelődnek az országos listáikra.
@Evezős:
Több like, mint kalbász!
Neked is!-:))
@Knósszosz: nem emlgess nekem kalbászt, azon éltem hetekig.
@V-PORT: :) annyira nem úúútálhatod Gyurcsányt, mint én, de ez a "miatta nyernek" kitételed azért nagyon nem szép bosszú:)))
@Sir Bates dö Hól:
ha nem is releváns de legalább reveláns

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ehh, ennyi teszetoszaszerencsétlendilettáns ellenzékit így összeszedni nem semmi munka volt, bárkinek is..."

Édes csillagom, mutass már rá a kis ujjacskáddal, hogy hol is van az a nemteszetosza, szerencsés, professzionális ellenzék, akit össze lehetett volna szedni?

Ilyen az ellenzék, amilyen. Más nincs.

Nevelj ki jobbat.
@Habakuk999: Akkor miért röhögsz rajta? :)
@Penivaldes: vasárnap túráztunk, pattognak ki a fák rügyei

Szigliget is szép, a Bakony is, áá lehet sorolni napestig a szépségeket,
@V-PORT:

Remélem ez a rónapéterezés csak egy vicc....!
@V-PORT:
Megkérdeztem és válaszoltál.
Ezért mondom, hogy tovább nincs értelme, mert amit el akartam volna a kérdésekre adott válaszod után mondani, azt te (kvázi) "ismeretlenül" is negligáltad, valamint érzékelhetően semmilyen formában és kontextusban nem tudsz/akarsz másképpen látni gyurcsányt illetően, mint ami a koncepciód.

Annyit még, hogy senki sem tökéletes (na, talán őfelsége, a felcsúti don mégis), Olyanra várni jelen helyzetben és jelen társadalmi berendezkedésben illúzió is, de - kevés kivételtől eltekintve - majd'mindenki fejlődőképes.
@GeoCracker: "Az ember azt hinné, hogy ezeknek az izéknek van sajtófigyelése. De úgy tűnik nincs. "

Basszus, az a nagy helyzet, hogy továbbra is csak egymás köldökét bámuljátok, drága blogoló barátaim. Hogy van az, hogy énhozzám, a világ végére eljutnak a nyilatkozatok, állásfoglalások, rapid riposztok a fidesz dolgaira, és tihozzátok nem?

Megmondom.

Titeket nem a tények érdekelnek, hanem az, hogy jól oda lehessen mondogatni, és bemutatni, hogy bezzeg ti, milyen kurvára, kibaszottul, feszülten lényeglátók vagytok.

Mindegy, azért mégis szeretlek benneteket, mert nincs más a demokratikus oldalon, akit szeressek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem akartam lopni (nem vagyok én politikus), de egybecseng a véleményem avval amit Fab mondott tennap, hogytunnillik minden kurva fillért mi fogunk megfizetni.

Ha valaki assziszi - de nem Ferenc -, hogy mondjuk Lázár belebetegszik egy esetleges választási vereségbe... az vagy hülye, vagy őt is fizetik. Napfény, óceán... osztjónapot. Simlicska tavaly 160 milliárd gőzbeszerzést nyert el... most mit lehet erre mondani?

Úgy tűnik el az állami vagyon, mint hatos villamoson a pénztárcák amnesztia után.
És kussol a paidagóghosz, a köztisztviselő, az orvos és... mindenki halálosan be van szarva.
@Evezős: Már az elején mondtam, hogy ez lesz. El kell fogadnotok, hogy vagyunk itt néhányan, akik nem úgy látjuk Gyurcsányt, mint ti. Ha ezt leírom, írjuk, ti mindig (és ez csak az én véleményem) megsértődtök.
@Penivaldes:
Az nem rossz, ha jó!-:)
Szia Peni!
Merre jártál?
@V-PORT:
"Gyurcsány nem fog megállni. Vagy mindent vagy semmit."
Gyurcsány eszes fickó és nagy taktikus.
Tudja, hogy zsaroló pozícióban nem léphet fel, mert a személyiségének megítélése szenvedne csorbát.
Hosszú távon képzeli el politikai szerepvállalását, még egyszer nem fog a hiteltelen politikusi szerepbe beleállni.
@Evezős: Én ugyan nem nagyon tudom, ki mennyire fejlődőképes, de Gyurcsány vezírkedéséről nem annyira a fejlődőképesség az a legelső jelző, ami eszembe jut, ha visszaemlékszem.

Azt hiszem, az álmok helyett inkább azon kéne lassan polemizálnunk, hogyan lehetne értelmes civil mozgalmakat, valódi polgári vagy tökmindegymilyennevű köröket, műhelyeket szerveznünk, hogy a gyerekeink demokráciában és szabad országban érezhessék magukat.
@Fabius: perszehogy vicc, mert

Kálmán Olga az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

Egy félig lerágott újévi malac és két tál lencse után lengőtekében és snóbliban sikerült megállapodnia az ellenzéknek a közös miniszterelnök-jelölt személyéről, aki nem más, mint Kálmán Olga.
hircsarda.blog.hu/2014/01/07/kalman_olga_az_ellenzek_miniszterelnok-jeloltje?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hircsarda+%28H%C3%ADrCs%C3%A1rda%29
@Knósszosz: eltűntem én is a ködben, mint az az ember a tv2 hiradóban.
@Spániel:

Egy választásra esélyes alternatívával előjönni sose késő, most sem az.

Nem hiszem, hogy össze tudják hozni, de későnek nem lenne késő. Hivatalosan még kampány sincs.
Optimista ember lévén remélem, hogy 2018-ra valahonnan előbújik néhány értelmes ember és eltakarítja a jelenlegi politikai elitet! Alkalmatlan, gerinctelen, tudatlan politikusból volt már elég, jó lenne valami értelmes társaság az ország élére!
@V-PORT: én sehogy sem akarom Gyurcsányt látni.
nem zakkantam meg, hogy Ferit lássam mindenhol.
@Mariann19: "még egyszer nem fog a hiteltelen politikusi szerepbe beleállni. "

ebben egyetértünk: most is ebben áll.
@rodeo36:
"Nem akarsz új nicket? Cassandra."
Váltanék azonnal, ha a jóslataim bejönnének.
@dr. jenőke (jenőke): Jenőke, amikor a maradék épeszű volt sajtómunkások itt basszák a rezet, és nem az ellenzéki csoportosulásoknak a sajtómunkáját irányítják, akkor te mit vársz? Ki fogja az üzeneteket megírni, és milyen csatornákon fogja szétkürtölni?

Hát nem profi médiaszakemberek, és nincs pénzük nagyágyúkat megfizetni. A sok volt újságíró meg itt picsog. Persze, avatar védelmében hadonászni, az nem veszélyes. Tudom, cipő kell a gyereknek. De akkor ne azt baszogasd, akinek szintén van gyereke, annak is kell cipő, mégis, felemeli a seggét, és harcba megy. És még a baráti tüzet is el kell viselnie.

Elképesztő és hihetetlen, hogy mennyire kibaszottul felelőtlenek vagytok.
@V-PORT: @Spániel:

Hogy az mno szerint kicsoda lesz a micsoda mióta számít releváns információnak?

Szerintem az is hülyeség, hogy Bajnai javasolt volna egy ilyen embert. Ha esetleg mégis, én bizisten emigrálok.
@V-PORT:
Nem sértődtem meg, csak azt gondoltam - ezek szerint naivan -, hogy kérdezek valamit, amire érkezik egy igen/nem válasz és akkor arra mondok... izé leírok valamit, amit nem szoktam egyébként elmesélni (mert minek), oszt látsz egy másik nézőpontot is.
Azt nem gondoltam, hogy ettől mást fogsz róla gondolni, másként fogod látni, csak jelezni akartam, hogy vannak olyan dolgok, amik miatt kár aggódni. Pl. a vérszagot kap c. pont ilyen.
Semmi másra nem kívántam reflektálni, csak erre az egyre.

De megbántam, tényleg, hülye naivitás volt részemről, hagyjuk, tényleg.

Nem haragszom.
@Penivaldes: főleg azután, hogy Hoffman Rózsával álmodtam
@Penivaldes:
Nem nézek TV-t, miről maradtam le?
@Mariann19: "Azok a választók, akik el akarják távolítani az Orbán kormányt, már nem centizik, hogy az ellenzék mely pártja és milyen súllyal szerepel az ellenzéki összefogásban, a fókuszban az eltávolítás szándéka áll."

Ez a lényeg szerintem is!
@Knósszosz: Jó, akkor átfogalmazom: a szavazóikkal kívánják felnyalatni a hányást, amit a rajongott vezetők a padlóra csináltak, mert az a taktika (ami teljesen nyilvánvaló) hogy a következő négy évben Atisék reményei szerint a fidesz teljesen hiteltelenné válik, és akkor majd jön a jó felmentő MSZP és hallelujjah. Ez a terv. A napnál világosabb. És mint tudjuk, az MSZP eddig is kiváló taktikai érzékről tett tanúságot. :)

Egy biztos: ellopni már nincs nagyon mit, tehát aki ezért nem szavazna a Külön2014 valamelyik résztvevőjére, az nyugodt szívvel meggondolhatja magát. Így is, úgy is vért fogunk hugyozni a következő 4 évben, és mivel minden kormánytól független intézményt letaroltak, Viktort 2/3 nélkül leváltani akkor sem lehet, ha nagy mellű bögyös cigányasszonyok potyognak az égből.
@Knósszosz: hát egy hírról, asszem a tv2-n mondták be, hogy egy ember eltűnt a ködben. no azt hittem,m hogy igazi izgalom, hogy egyszer csak felszívodott a ködben, és egyéb ijesztő dolgok. de nem, csak eltévedt, nem talált haza. és ez hír ma magyarországon.
@Le_Penseur: Nem fog, ez lehetetlen. Ugyanis a farkasok kinyírják pillanatok alatt őket valamint a rendszer sem engedi - finanszírozás, támogatások, stb - .

ha mi nem hozunk létre olyan civil, polgári, kispolgári, önkormányzati mittudomén olyan életet, ami képes egy bizonyos szinten kontrollálni a politikai "elitet", akkor írhatunk akár 2072-t is, akkor is csak a sírásunk rívásunk marad, tisztességes politikai erő nem.
@Habakuk999:
Szia Habakukk!
Ne nevezd naivitásnak azt, ha nem önsorsrontó hozzáállással próbálunk értékelni helyzeteket.
Amikor azt látom, hogy az emberek reménytvesztettek, miért ne gondolhatnám, hogy
kormányváltást szeretnének?
Amikor végre összejött az összefogás - melynek hiánya az én kedvemet is szegte - célszerű a választási kampány technikájára összpontosítani, valamint újszerű retorikával meggyőzni az embereket.
Nézd meg, hogy ellenzék képtelen még a magas labdákat sem levenni, kell olyan egyéniség a palettán, aki a mély közönyből felrázza az embereket.
Mit gondolsz, miért lett a semmiből Gyurcsánynak ennyi híve?
Én Bajnai híve vagyok, de próbálom a helyén kezelni azt is, ami nem áll hozzám közel.
@Le_Penseur: "valahonnan előbújik néhány értelmes ember és eltakarítja a jelenlegi politikai elitet"

A politikai elit nem néhány, hanem néhány ezer tapasztalt ember. Normális országokban a politikai elit az ifjúsági szervezetekben, a szakszervezetekben, az önkormányzatokban, civil szervezetekben nevelődik ki, nem egyik napról a másikra. Mire valaki az országos politikába kerül, van a háta mögött minimum tíz év kulimunka, tapasztalat, és kapcsolatrendszer. Ezt nem lehet megspórolni, lerövidíteni.
@rodeo36: mi az, hogy reveláns? Sehol sem találom:-)
@Evezős: Egy dologra nem válaszoltál. Mi lesz a választás után? Háttérben marad?
@épészmérnök: szerintem centizik, legalábbis a gondolkodó része igen.

Az ellenzék a fideszhez hasonlóan csak a vakbuzgókra számíthat, a gondolkodókra aligha.

Épész, logikus magyarázat van arra, hogy egy ellenzéki listára szavazzak?

Logikus magyarázat van arra, hogy az egyik legnépszerűtlenebb politikus - aki mellesleg csúfosan bukott me-ként és pártfunkciként is - "szónoki" (szerintem ripacsi) képességeiben várjuk a csodát?

Nincs csoda. Nem is lesz.
@Habakuk999:
Az, hogy Gyurcsány hiteltelen, a vitánkban mindegy.
Az embereknek vonzó a mondandója, a stílusa, reményt jelent.
A másként gondolkozó emberek agyával is próbálj belátó lenni, különösen, ha a tények is alátámasztják.
@épészmérnök:
Örülök, hogy azonosan látjuk a választók gondolkodását.
Jelzem, én a magaméból is merítettem.
@Habakuk999:
Azt hiszem, a másik poszthoz írtam ma délután, hogy ez az, ami nem fog menni.
Itt - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - ismeretlen fogalom az, hogy "közérdek", meg "szolidaritás". A bátorságról nem is beszélve ...

(Pl.:mellettünk lumpen népség lakik, borzasztó, amit művelnek, most, télen, még hagyján, de nyáron nehéz elviselni a borzalmas környezetet, a koszt, a hangoskodást, az állandóan ordító mulatós zenét, a folytonos rokoni látogatásokat, stb. Akiket közvetlenül érint, azok a három szomszéd, körben. Megpróbáltunk már mindent, képtelenek felfogni is, mit szeretnénk.
Valaki az utcában felvetette, hogy - albérletben laknak, a tulaj sokáig árulta a házat, aztán kiadta ezeknek - az utca (kb. 30-35 család) vegye meg közösen a házat és aztán majd mi eladjuk/kiadjuk olyannak, aki képes integrálódni a közösségbe ... Épp csak anyánkba nem küldtek el bennünket, amikor egy ezt firtató aláírásgyűjtő ívvel körbejártunk.

Pedig az ötlet Svájcból származik, ahol kisközösségeknek elővásárlási joguk van a házakra, hogy maguk dönthessenek róla, kivel, kikkel szeretnének együtt élni huzamosabb távon.
Szinte mindenki, aki NEM a közvetlen környezetben lakik, vonogatta a vállát, hogy őt nem érdekli, neki nincsen velük baja ...

Na, amíg ez a mentalitás - de hozhattam volna ezer más példát a buszon álldogáló nyolcvanéves öregasszonytól a boltban eléd tolakodóig bezárólag -, addig itt semmi nem fog változni.
És sajnos nem tudom - illetve dereng, de rossz rágondolni -, hogy mi kéne ahhoz, hogy ebben radikális változás legyen elérhető. Anélkül meg a civil szervezet sem az, hanem torgyánmariska lőtéri nőegylete, meg egymást kitüntetgető polgári úriasszonyok egylete. Marha szomorú vagyok egyébként.)
@Mariann19: megette a fene a reményt, ha csak malacröfögés..bár a malacot meglehet enni..elnézést, elkalandoztam.
fontos a remény, de önmagában..
@Habakuk999: "Nincs csoda. Nem is lesz. "

Muszáj Herkulesnek lenni. Aki taktikázásból ölbe tett kézzel nézi végig a demokrácia teljes pusztulását, az a legrosszabb fajta kollaboráns.
@nemecsek ernő áruló:
Nem kell átfogalmaznod, értem mire gondolsz, annál is inkább, mert sokaknak ez a véleménye.

Én nagyon nem bánnám ha oda kerülnének ahová valóak, de valahogy úgy érzem, hogy minden egyes nap újabb marék szög Magyarország koporsójába, amit ez a csürhe hatalomban tölt. Én nem adnék még egy-két évet nekik, hogynamajdakkorasztán mekkorát fognak dőlni!

És, ha nem? Mert erre számítok?
Az tripla cucli és akkor én sem vagyok különb azoknál a seggfejeknél, akik értem nem voltak képesek három és fél év alatt kiállni, csak húzogatták egymásét mert az olyan izgi. Nincsenek illúzióim afelől sem, hogy kormányozni majdnem lehetetlen lesz az ellenzéknek ha nyer. 300 forintos vizitdíj-féle rendkívül fontos szarságok tömkelegét fogják bedobni és… lehet előbb dől össze az egész ellenzéki összefogás kreálta kormány, mint az esetlegesen tovább regnáló narancsfos.

Szerintem, de inkább elemezze az, aki ért hozzá, kíváncsi vagyok.
@Mariann19: Tudod, én nem azt érzem, hogy az emberek közönyösek. Egyáltalán nem azt érzem.

Sőt. Az embereknek igenis van véleményük, nem igaz az az itt is unos-untalanul ismételgetett frázis a birkanépről, pusztán azért mert éppen nem hajlandóak piedesztálra emelni az épp aktuális kommentelő kedvencét.

Csak kevés, rettentően kevés az a teljesítmény, amit meg akarnak szavaztatni.

Nem hiszem, hogy ez önsorsrontó lenne. A kormányzati teljesítmények figyelembevétele egyáltalán nem azt mutatja.
@Sir Bates dö Hól: Jó, hát sokszor hittem én is, hogy nincs már lejjebb! :D
@Fabius: kell egy hónap, amíg kiosztják a zsugát, összeeszkábálják a programot, marad két hónap az ország körberodeozására.
Az ilyen hevenyészett társaságokról eszembe jutott a Othello Gyulaházán c. remekmű, amelyben egymást lökdösték a színpadon a különböző vérmérséklettel és egóval rendelkező színészek és színésznék a siker learatásában.

Félek, miután nem volt "összeszoktatási idő", amikor a nyilvánvaló mindenféle ellentétek összecsiszolódtak volna, a jövőre vár ennek a lebunyózása és erre nagyon nem vagyok kiváncsi.
Az már a mi rovásunkra fog menni.
Legyünk reálisak. Az álmodozásnak nincs értelme. Ez nem Mesterházyn, Bajnain, vagy Gyurcsányon fog múlni. Vannak csodák, de ez a magyar valóság. Azt mondom 2014-ben nem látom az esélyét az ellenzék győzelmének. Nem, nem adom fel. Mert 2018-ban már igen. Most renoválni akarunk valamit, sebtében, holott szerintem valami újat kell létrehozni az alapoktól.
@Mariann19: Mariann, mit támasztanak alá a tények?

Hogy Gyurcsánynak fáradságos munkával sikerült fölülkerekednie Hoffman Rózán?

Ebből azért nem szűrnék le messzemenő következtetéseket...
@épészmérnök: "Aki taktikázásból ölbe tett kézzel nézi végig a demokrácia teljes pusztulását, az a legrosszabb fajta kollaboráns."

Ezt teszi minden választásra készülődő párt vezetése. Taktikázik. Szerintem. Azt érzem, mintha mindig más műsort néznénk. Persze lehet, hogy én nézem a cseh2-t:-))
@épészmérnök: És aki nem taktikázásból hanem undorból nézi ölbe tett kézzel a demokrácia pusztulását az milyen kollaboráns?

Épész, ez az ellenzék egészen egyszerűen nem kormányzóképes erő.

ezzel az erővel mi is lehetnénk kormány.
@Habakuk999:

Én is centizem, nagyon is.

Az összes ellenzéki pártnak le kellett(volna) essen mostanra, hogy ha az az alternatíva előttem, hogy az ezerszer megénekelt dolgú Papcsákot cseréljem le a "csak" 990-szer megénekelt dolgú Tóth Csabára, akkor az lófasz és nem választás.

Ez nyilván egy kiragadott példa, de amíg csak ilyen példa van és hitelesség meg változás nincs, addig esély és kormányváltás sincs. Ehhez képest speciel tényleg hóttmindegy, Gyurcsány listás lesz-e, vagy sem.
Nem kell olyan tragikusan felfogni. A baloldalon legalább vannak próbálkozások. Láttatok ilyen a jobboldalon az utóbbi 15 évben? Csak pozitívan!
@Mariann19:

"Én Bajnai híve vagyok, de próbálom a helyén kezelni azt is, ami nem áll hozzám közel."

Mesterházyt+mszp-s potentáokat akkor lássam, mikor a hátam közepét, Bajnairól azt gondolom, hogy rossz lóra tett, mikor az mszp-vel társult, Schifferről különvéleményem van - nem túl jó -, az LMP-ből kiváltak teljesen ellangyultak ... folytathatnám sokáig. Talán az egy Bokros, akivel nincsen bajom (igen, még Gyurcsánnyal is van!), és Kuncze, akinek a kimondottan a humorát ezerrel sírom vissza ebből a patkányok lakta, savanyúszagú leprateleppé lett parlamentből ...
De ha a színfalak mögött megegyeznek és aztán váratlanul kiállnak, hogy tessenek ránk szavazni, egy qrva szóval nem kérdeztem volna meg, hogy mit keres ott X, vagy Y, és miért?
Pedig sokukra akkor sem adnék voksot, ha megfizetne érte.

Ja, és most eljutottam oda, hogy erősen reménylem, mindenki egyedül indul.
Aztán lesz, ami lesz.
Aki bukik, elnyeli a posvány, aki nem, bejut és harcolhat. HA okosan teszi, megmarad. Ha nem ... az már nekünk tökmindegy lesz.

Kb. most van itt a világvége (nekünk), hogy aztán ez lassan nyúvaszt ki bennünket, vagy gyorsan, de pláne, hogy akik előidézték - és mindenképpen túlélik -, azok itt maradnak-e a nyakunkon, vagy a Seychelles-szigeteken hörpölnek koktélt a hátralevő életükben, az tökmindegy.
@Sir Bates dö Hól: "Ezt teszi minden választásra készülődő párt vezetése"

Nem a pártokra gondoltam, hanem azokra, akik inkább nem mennek el szavazni, mert minél rosszabb, annál jobb. Vagyis arra várnak, hogy a fidesz saját magát számolja fel. Hát nem fogja.
@Mariann19: @Habakuk999: sziasztok:-)... én alapvetően a "szakértelmet" nem látom még bajnai mögött sem... csak olyan embereket, akik mindig sikert sikerre halmoztak, de ez csak a "szerencséjüknek" volt köszönhető... mindenkinek lehet egyszer szerencséje, de vállalkozó akkor vagy igazából, ha eztán megbuksz, bankrot és onnan állsz fel:-)... szerintem
"Most ahhoz kell bátorság, hogy a demokraták kimondják: el kell törölni az alaptörvényt szőröstül-bőröstül, és ez ezzel egyidejű jogi aktussal rehabilitálni kell az alkotmányt abban a formájában, ahogy az érvényben volt az alaptörvény beiktatása előtti pillanatban. Továbbá demokrata alkotmányjogászoknak azon kell dolgozniuk a kormányváltásig, hogy elvégezzék a normakontrollt azoknál a jogszabályoknál, amelyek az alaptörvényre épülnek, belőle következnek, s meghatározzák, hogy milyen jogszabálymódosításokat kell elvégeznie majd az új parlamentnek és kormánynak, hogy koherens legyen a jogi környezet, s az állam működni tudjon a régi alkotmánnyal és az elmúlt ciklusban megalkotott törvényekkel."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349630_a_fideszes_maffiaallam_lebontasanak_forgatokonyve
@CSENDES:
Nincs ezen nagy örülnivaló, de attól még ez van.

Mit örüljek annak, hogy az ország wannabe-vezetői hónapok óta máson sem osztozkodnak, mint hogy melyikük mögé soroljanak be a többiek, miközben sem a Fidesz magas labdáit nem sikerült lecsapni, sem azokat a vitákat, nézeteltéréseket nem sikerült előre lerendezni, amikre kormányzás közben már nem lesz idő, vagy ha azzal akarnának tökölni, akkor az ország tényleg lehúzhatná a rolót. Semmit nem sikerült tenniük azért, hogy a híveken kívül bárki komolyan elhiggye, hogy képesek az ország irányítására, miközben nyolc éven keresztül "bizonygatták", hogy nem, csak maszatolással meg halogatással bekkelték ki, mielőtt a válság a nyakukba nem borította a szart. Két évig húzták, hogy egyáltalán szóba kelljen állniuk egymással, azóta szinte nincs más, csak a pozíciók osztogatása, meg próbálnak rálicitálni Orbánra pillanatnyi populizmusban, ami lehetetlen.

Az egész olyan, mintha nem is az ország vezetése lenne a téma, hanem hogy kinél legyen a házibuli és ki hozza arra a piát. Ha bármelyiküknek is volt elég hitele és/vagy elég karizmája ahhoz, hogy több szavazatot hozzon az ellenzéknek, mint amekkora annak alapból volt, azt bőven eljátszották ezzel a nevetséges tilitolival. Hiába válnak szét, olvadnak össze, meg szövetkeznek, ha matematikailag sincs nagyobb szavazati arányuk, mint 30, és akkor azokkal, akiket elveszítenek, hogy minden őskövületet felporszívóznak, még nem is számoltam.

Na és persze a Fidesz Ötödik Hadoszlopa, a bebetonozott káderek is megérnének egy misét, de minek, ha egyszer az ellenzéknek matematikai esélye sincs nyerni?

Ennek kéne örülnöm?
"A nyomozó hatóságoknál és a fegyveres testületeknél ugyanúgy és ugyanolyan szellemben kell végrehajtani az indokolt mértékű személyi változtatásokat, ahogyan fentebb, az alkotmányos intézményeknél leírtam (ismétlem: nem pártkatonáknak, hanem kimagasló színvonalú szakembereknek kell felváltaniuk a mai, a Fideszt és nem az országot szolgáló vezetőket). A demokratikus kormányváltás után az ezen a téren elvesztegetett minden nap a demokráciától veszi el a levegőt és a maffiaállam túlélését segíti. A legfontosabb, hogy az új kormány törvényesen és hézagmentesen töltse be ne csupán a hatalmi, hanem azt az uralmi teret is, amelyre a választásokon felhatalmazást kap."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349630_a_fideszes_maffiaallam_lebontasanak_forgatokonyve
@nemecsek ernő áruló:
Figyellek.)))
Jó vagy. Sajnos egyetértek ebben is.
Szánalmas, borzasztó számunkra,de így kellene lenni.
Csak magukat tudják megsemmisíteni.
@Habakuk999:
Naná! Én a ChT Ügyi Misztérium vezetője szeretnék lenni...
Oszt a bérezésem én szeretném megmondani!
Viszont garantálom, hogy nem lesz "Lajos" nevű haverom! :)
"Végül, de nem utolsó sorban el kell fojtani a pénzszivattyúkat, amelyek adófizetői pénzeket áramoltatnak magánzsebekbe. Az előzőekben taglalt két lépéssel (és azzal, ha az újonnan felálló nyomozóhatóságok és rendvédelmi szervek elkezdik a törvényes működésüket) részben már eléri a kormány ezt a célt, ám ez nem elegendő. Szükségessé válhat bizonyos vállalatok pénzügyi forrásainak elapasztása, mások államosítása (hiszen miért hazudjunk magánvállalatnak olyan cégeket, amelyek csak és kizárólag magyar közpénzből és/vagy uniós forrásokból híznak?) és így tovább. Ugyanakkor meg kell alkotni a párt- és kampányfinanszírozás teljesen új, de parlamenti benyújtásra már régóta kész törvényeit is."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349630_a_fideszes_maffiaallam_lebontasanak_forgatokonyve
@Evezős: Tudod, annak idején mindig irigykedve néztük a dunántúli, nyugati határokhoz közeli falvak házait, kertjeit, mennyivel virágosabbak, rendezettebbek, mint a mieink.

Aztán lassanként átterjed ez a "kór" hozzánk is szépen lassacskán.

Nem hiszek a Herkulesekben, nem nagyon hiszek a forradalmi hős ifjakban, a demokrácia megmentői szerepében tetszelgőkben.

Csak a nyugodt, végtelenül lassú, látványtalan csöndes munkában.

Itt is lesz demokrácia, mert az a világ, amibe integrálódtunk, a kultúrája, identitása, gazdasági alapjai alapján ránk fogja "kényszeríteni".

szép lassan bekúszik majd a küszöb alatt.

Ne feledd, itt hosszú évtizedekig nem nagyon kellett kiejteni ezt a szót csak a népi előtaggal együtt.
Ami pedig a rendszerváltás óta zajlik, az csak a próba karikatúrája.
@Habakuk999: Ha a pilisben jártok, szólj és becsatlakozunk. :)
@épészmérnök:
Erről az a véleményem röviden, hogy a fingot nem lehet visszafújni a seggbe.

Nem a múltat kell visszahozni, mert az nem vezet sehova, és nem is lehetséges.
"Ezek az intézkedések persze még mindig nem elégségesek a demokrácia helyreállításához; ahhoz a társadalom akarata szükséges, az, hogy az emberek akarják a kormányváltást, a NER bukását, és miután mindez bekövetkezik, ne legyenek restek megvédeni a jogállamot, ha kihívás éri."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349630_a_fideszes_maffiaallam_lebontasanak_forgatokonyve
"A polgároknak és a politikai erőknek egyaránt ki kell mondaniuk, hogy az állam a társadalomé és nem egy maroknyi maffiózó hitbizománya. A politikai pártok semmire sem hivatkozhatnak, csupán akaratuk kinyilvánítására van szükség, s az itt leírtak azon nyomban programmá emelhetők. Mindezek végrehajtásához rendelkezésre áll megfelelő számú tisztességes, független szakember és kellő tudás is. Napok kérdése, és kiderül, hányan vagyunk politikusok, akik hasonlóan gondolkodunk. Akárhogy is lesz: aztán már feleslegessé válik bármit is magyarázni."

Kerék-Bárczy Szabolcs
DK

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349630_a_fideszes_maffiaallam_lebontasanak_forgatokonyve
@Spániel:

Nem kell ide több hónap és kiket akarnál te "összeszoktatni"?

A volt emeszpés Szigetvári Viktort a most emeszpés Tóbiás Jóskával? A volt emeszpés Vadai Ágit a most emeszpés Gúr Nándorral?

Ugyanaz az alom, ugyanazt a nyelvet beszélik és ugyanazt a - szar - kampánytechnikát használják. A fő programpontok összefésülést megoldom nekik egy félóra alatt egyedül, ha kérik.

Igen, ezzel azt mondom, ez nem mentség.
@épészmérnök: aki nem szavaz az kollaboráns?... a demokrácia számomra azt is jelenti, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhat a redisztributív forrásokért folyó versenyben, ám ezt senki nem preferálta eddig moon... az még nem demokrácia, hogy a hipokrizmus paravánja mögé rejtőzve a többieknek odavetjük az esélyegyenlőség szépségflastromát, miközben riszteljük a költségvetést... a fidesz legalább nem képmutató ebből a szempontból:-)... cinikus einstand, azt kész:-)
@Habakuk999: tudod ki akar kormány lenni? max Bolicht, te ő tudod milyen kis lelkes..
@Penivaldes:
"Fontos a remény."
Reménykedtem, hogy hamarosan itt leszel, és íme...
@V-PORT: errő írtam fölötted.
Elszabták az időt, eddig szájkaratéztak, taktikáztak és most, a választások kapujában akarnak valamilyen egységet mutatni, mennyenek a .......és október 23-án éppen a Jelentéktelen Miniszterelnökjelölt volt a legjobban felháborodva az összefogást sürgetőkre. Akkor, másnap kellett volna összeborulni.

Ennyi tökölőzés után január 26-án előhúznak a cilinderből egy hirtelen összetákolt masszát és lenyomják a torkunkon, nane.
Szerintetek ők nincsenek azzal tisztában, hogy nem lehet meg 2014? De hogy nem.
@Fabius: szal ha nyernek, Othello Gyulaházán?
@Spániel: Nem ezen múlik. Már rég eldőlt. Te is tudod, én is tudom. Most már a "becsületért" és a 2018-as választásokért megy a csata.
@V-PORT:
Mit értesz háttérben maradáson?

Szerintem sokban függ a szerepe attól, hogy mi lesz az eredmény.
Ebben a konstrukcióban nem lesz sem miniszterelnök, sem bármi - gondolom, kivéve, ha annyit nyernének, hogy ez predesztinálná rá, de ezt most nem hiszem.
Mezei képviselő lesz - esetleg frakcióvezető a pártjában. De még az sem biztos.

Azt viszont, hogy ne legyen se képviselő, se pártelnök, már megbocsáss, de ne akarja előírni neki senki. Főleg olyanok, akik világ életükben a készbe ültek bele.

Ez a faszi gründolt egy pártot és qrva sokat melózott, hogy odajuttassa, ahol most tart (bejutási küszöb). Elment mindenhova - a nyilasok éppen most próbálják utánozni, ahogy hallom, nem sok sikerrel - és Kajászóremetén nyugdíjas mamikákkal, hatelemis közmunkásokkal álldogált naphosszat a vegyesbolt előtt és a hvcs-k, vagy a földbirtokos aljas szarságairól dumált velük. Azaz azt csinálta, ami végül is, a dolga mindegyiknek, aki a parlamentben pöffeszkedik.

Nem írkált ellenben leveleket, hogy ő a megváltó, nem mondta, hogy ha rászavaznak, másnap kolbászból lesz a kerítés.
Oszt mégis nulláról tízezer fölé jutott a tagokat illetően.
Aki azt gondolja, hogy erről lemond, az hülye.
És ha megteszi, ő is az - és biztosan nem szavazok rájuk.
@épészmérnök:

Te, az ugye megvan, hogy a frissen megvilágosodott jómunkásember az I. Orbán kormány miniszterelnöki hivatali kabinetfőnöke, külügyminisztériumi főtanácsadója majd los angelesi főkonzulja volt, kétségek és kérdések nélkül?
@Evezős: Ne haragudj meg rám, nem sértegetlek. Olvaslak, és olyan érzésem van, mintha ilyet láttam volna már. Orbán Viktor facebook oldalán.
@Habakuk999:
Én baromira meg foglak követni Téged, ha az, amit mondasz bejön.
Komolyan.
De nem látom, hogy esély lenne rá.
:-(
@Fabius: ezek hülyék, azt hiszik (?), rutinból menni fog azt orbánt utálók miatt.

Szerintem nem, és a közvélemény-kutatások is nagyjából ezt támasztják alá.

nekem kurvára mindegy, kinek-minek hívják az ország vezetőit.

Ami nem mindegy: lesz-e olyan gazdaságpolitika, hogy merjek Magyarországon beruházni, pénzt tartani?
lesz-e olyan oktatás, hogy ne ösztönözzem a gyerekeimet külföldi tanulmányokra?
Lesz-e olyan egészségügy, nyugdíjrendszer, hogy ne kelljen magánalapon takarékoskodnom, hogy ne kelljen megdögölnöm, ha épp öreg vagy beteg leszek és az államra szorulok?
Lesz-e olyan cigánypolitika, hogy a gyerekeimnek ne tizenöt ember helyett kelljen dolgozniuk, ha ne adj isten itthon akarnának maradni.

Ezekre a kérdésekre a sok-sok lista nem ad választ, így nagy tisztelettel maradok legutolsó kollaboráns.
@Spániel:

Egy erőskezű rendezővel nem.

Bajnai nem hagyta magát megfingatni 2009-ben sem, megvolt a módszer amivel megcsinálta amit kellett.
@Habakuk999:
"Az emberek nem közönyösek."
Ezen most egy kicsit gondolkoztam, mert valóban már közhelyes ez a megállapítás.
Az emberek aktivitását az tarthatja szinten, ha folyamatos információk birtokába jut, előny, ha több oldalról kap magyarázatokat.
A semmi alapján nem lehet állást foglalni.
Nézd meg a médiát, amelyből az emberek merítkezhetnek. Mindennap ugyanaz az önmagasztaló hírfolyam dől az emberek nyakába, saját sorsukon érzik, hogy ez nem a valóság, elfordulnak a mantráktól.
Én azt hiszem, hogy a magyar társadalom egy dacos korszakához érkezett, még nem cseng a harci zaj.
Egyébként milyen kormányzati teljesítményt emlegetsz? Pozitív, vagy negatív a beütés?
@Sir Bates dö Hól: szia, hasonlóan látjuk.

Viszont én látom a fidesz szakértelemre áhítozását és éhességét.

na azért nem olyan nagyon nagy szakértelemre csak egy picikére, és nem országosan csak helyben, mielőtt bárki még jobban leárulózna.
Szidhatjuk Bajnait, hogy milyen teszetosza, meg hogy üljön a rezsóra. De az a baj, hogy nélküle is ez lenne a helyzet, és most is ugyan így szidnánk, csak még gyáva is volna mert nem jött, amikor kellett volna.
@épészmérnök:
Ennek kéne lennie az alapnak.
+amit Bokros javasol: mindent visszacsinálni, aztán normál körülmények között, egy normális választás, akár egy-két év múlva, ahol ... hát, ahol szerintem tényleg indulhatnának közben felnövekvő, nem az állam által kitartott, alulról szervezett civilek, talán még olyan is akadna, aki most még erre gondolni sem tud, vagy mer...

Csak aki ezt mondogatja (pl. Bokros), arról tudomást sem vesznek ...
@V-PORT: én már tudom, de ne csináljunk legalább mi úgy, mint a naív szűzlány szarospista nevenapján.
Engem nem az zavar, hogy hogyan nyerik meg, hanem a másnap.
@Fabius:

"2013-ban belépett a Demokratikus Koalícióba.

2007-2010-ig a Magyar Demokrata Fórum szóvivője és a Külügyi Kabinet vezetője, 2008-2010 között az MDF országos elnökségének tagja.

2009-2013 között Bokros Lajos európai parlamenti képviselő tanácsadója, 2011-2013 között a Szabadság és Reform Intézet ügyvezető igazgatója.

1997-2001 között a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének Országgyűlés által választott tagja volt.

1999-ben a German Marshall Fund ösztöndíjasa."

na, az ilyen damaszkuszi (körbe)futóbolondoktól mentsen meg minket a jóisten...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ma olvastam az sms-ed, arra írtam:)

Valami élettel telibb menyecskét is választhattatok volna az egyházatok főnővérének.
@Habakuk999:

Rutinból nem fog itt menni semmi, ez már világosan látszik. Az Orbán iránti utálathoz minimum a kérdéseidre - legalább - megfogalmazott válaszok is kellenek, plusz olyan arcok akiknek ezt az egészet elhisszük.

'sztha ettől kollaboráns vagyok, hát legyek.
Hali!
Nem a fenti témához írnám, hanem a "miért kerül nálunk az iPhone 5S annyiba amennyibe?".
Ma vettem Herz Budapest paprikás szalámit. Jó néhány hónapja vetemedtem hasonlóra. Fene a gusztusom! Akkor abban a bizonyos üzletben 3990 forint volt kilója akciósan és jó 500 forinttal több az eredeti ára. Most akciósan 4990-ért adták. Tudom, azóta dübörög a gazdaság. Fussa! Fenne a jómódomat! Vannak szegény emberek akik alig bírják fűteni a medencéjüket a rezsicsökkentéssé ellenére. Én meg, ilyen Csányiféle métellyel mérgezem magam!
@Spániel: Másnak hétfő lesz.
A Fidesz nyerés esetén nagy arcok, az ellenzék nyerése esetén, utcai csata.
@Fabius: Úgy legyen. Erőskezű rendezőt ezek a rosszcsont nebulók kinyírják fél év alatt.
@V-PORT: be is kell üzemelni azt a rezsót, tűzhelyt. erről persze senki nem beszél, csak a ráülésről
@épészmérnök: kerék-bárczy statáriumot is bevezet?... a gyurcsány-apró klánt is újravizsgálják?... lecserélik az egykulcsos adóval kedvező helyzetbe hozottakat is?... vadai befizeti a végtörlesztéssel megnyert különbözetet a kasszába?... az egész moi népesség kollaboráns mindig a politikával, ki fog maradni a kárpátok karéján belül?:-))

A népesség meghatározó többségének életvitele a "kaparj kurta, neked is jut" elvre épül sok-sok évtizede, ne felejtsd el!:-))
@Penivaldes: De ha a rezsó, az egy Rezső, akkor könnyebb. :)
@Fabius: Ezt múltkor már mutattam itt, de most elküldöm neked is. Kíváncsi vagyok a véleményedre?

– Ha az ellenzék gyenge, ugyan miért nem erősödik meg? – teszi föl a kérdést, de vajon az elmúlt három évben miért nem láttuk egy markáns ellenzéki erő megjelenését sem, miközben az új választási rendszer is erre predesztinálja a szereplőket?

– Az ellenzék gyengesége vagy éppen erőssége nem elhatározás kérdése. Ha csak elhatározás dolga lenne, akkor hipp-hopp, kellene venni egy nagy „ellenzéki” levegőt, összeszedni magukat, és már kész is. Hadd hivatkozzam megint az időre. Ha egy ilyen bejelentés mögött nincs egy hosszabb belső fejlődés, ha nem érlelődik ki egy ütőképes szervezeti keret és tartalmi mondanivaló, akkor az ilyen bejelentés nem eredményez kormányképes alternatívát. Régóta úgy gondolom, a Fidesz karrierje mögött az 1990-es évek közepe óta egy következetes elemzés, majd egy tudatosan felépített stratégia áll. 1994-ben, amikor az MSZP 54 százalékkal visszatért a hatalomba, a Fidesz törpepárt volt, s éppen csak bekerült a parlamentbe, a jobboldali pólus pedig az MDF nagy választási vereségével éppen kiiktatódott.

Amit sokan a Fidesz árulásának tekintenek, az számomra egy nagyon is reális politikai kalkuláció: felépíteni egy versenyképes jobboldalt, amihez a mérce az MSZP! Az alapkérdés, amire választ kerestek, ez volt: hogyan lehet egy kis pártból nagyot csinálni? Ezzel szemben a mai ellenzék nem a Fideszből mint realitásból, hanem annak tagadásából indul ki. Nem azt mondja, hogy itt van egy realitás, egy faktum, ami elemzésre méltó, hanem azt, hogy itt van egy párt és egy kormány, amely diktatúrát épít, tehát sürgősen ki kell iktatnunk. Ezzel szemben a Fidesz nem kiiktatni, hanem kvázi lemásolni akarta a 90-es években az MSZP nagypárti receptjét, vagy másképpen: akart csinálni egy olyan pártot a jobboldalon, amilyen az MSZP a baloldalon. A mai ellenzék azért toporog egy helyben, mert nem ismeri el a Fidesz-realitást.

mno.hu/belfold/a-fidesz-karrierje-mogott-egy-tudatos-strategia-all-1203226?oldal=2
@Habakuk999:
Hosszú lesz. Mi nem érjük meg a végét (én biztosan nem!).
És nagyon rohadt érzés ezzel a tudattal éldegélni ...

Azt hiszem, túl hirtelen szakadt ránk a "jólét" - vagy amit annak hittünk -, túl hirtelen lett korlátlan a szabadság (mindenben), és nem voltak lépcsőfokok, amin fel kellett volna jutni, lépésről lépésre, hogy a tetőn örvendezzünk, hogy felértünk. Aki fért, az bemászott a liftbe és hipp-hopp, fenn is volt. A tömeg meg most kezdi építeni a lépcsőt. Qrva sokáig fog tartani, mire felérnek oda, ahol páran már berendezkedtek ....
@épészmérnök:
Édeskedves öreg barátném a zurban :-))

Nem nem akarlak megbántani. Azért ha a blogomról idéznél egy jól odamondogatós beírást, amibe nincs odalinkelve az akkor éppen elérhető legfrissebb párt reakció, akkor megtisztelnél.

Azt, hoyg szárszó egy nagy bakihalommá vált, és akkor finom vagyok, nagyjából akkor megírtam véleményként, amikor a szinpadra nem bírta a két kókler a többit odahívni. Azt, hoyg vezérelvű ellenzéki szemlélet van, szintén elég gyorsan bátorkodtam kifejteni, miután Bajnai és Mesterházi elvonultak pirospacsizni. Azt, hogy Gyurcsány feldobta a taktikai labdát az összes blog leütötte és igen gyorsan a nagyiomreházi beszédénél. Azt hogy október 23-án Mesterházy "mimóza" attila elbénázta, azt még Kálmán kartársnő is szóvá tette az ATV-ben.
S lehetne sorolni.
Ezek után majd nézd hozzá, hogy az érdemi pártreakciók mire, mikor kezdtek kiszivárogni. Aztéán azt, hogy Bajnai a mai napig ott tart, hogy már majdnem szóba akar állni a Ferivel. Azt, hogy ez nem egy járható út elég sokan, elég sokszor leírták, elmondták kizokogták.

A vezérelvüs posztban -- endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html
felsoroltam
négy, azaz 4 pontot, mint szerintemi szükségességet

1 Világos, mindenki számára elfogadható, közös platformról támogatható politikai és gazdasági program;
2 Az előbb említett program világos, az átlagemberek szintjén is mindenki számára érthető kommunikációja;
3 Az emberek meggyőzése arról, hogy az Orbán kormányt nem csak technikailag lehet, de hosszú távon is érdemes leváltani;
4 Az előző pont teljesülése esetén az emberek meggyőzése arról, hogy a megvalósításhoz el kell menniük szavazni;

A jelenlegi pártkommunikációkban sem igazán látom teljesülni ezeket. Valahogy nekem úgy tűnik, hogy talán Fabiussal egymás pocakján nézzük a likat, de itt legalább valami párbeszéd van, mert a másikét nézzük. Dicső ellenzékijeink hangadói, az egy szem Ferit lezsámítva viszont mintha csak a saját köldökükig látnának. Feri meg sok szempontból éppúgy orvosi eset talán, mint a kedvesviktor.
Tudjátok, mit?

Ez az egész BS arról, hogy miért nem lehet, és érdemes nyernie a demokratáknak 2014-ben, a ti lustaságotok és gyávaságotok ékes bizonyítéka.

Önfelmentés, önsorsrontás.
@épészmérnök: Egyébként tényleg nem szeretnélek megbántani, no!

A fidesz hülyeségeire valóban megvannak a gyors riposztok. Az is szemét, aki ezt letagadja. Csak az édeskevés egy ellenzéki győzelemhez. Szerintem
@V-PORT: Hát köszi.
:-(

(Ha jobban esik ezt gondolni, mi vagyok én, hogy megfosszalak tőle!)
@Habakuk999:

"Itt is lesz demokrácia, mert az a világ, amibe integrálódtunk, a kultúrája, identitása, gazdasági alapjai alapján ránk fogja "kényszeríteni".

szép lassan bekúszik majd a küszöb alatt."

Hát Haba ,ez az integrálódás erősen vitatható egyrészt, másrészt küszöb alatt bekúszó demokráciát én még nem láttam:)
@épészmérnök: az, én ezért zárok be magam körül minden ajtót.
Egy kis friss fuvallat:

Ákos nem megy el Orbán lapindítójára, írni sem fog

Már a Heti Válasz is és milyen igaza van:

"Megkérdezték más mellett Osztovits Ágnest, a Heti Válasz szerkesztőjét is a lehetséges részvételéről, aki azt mondta, „nagyon hamis dolognak tartom, hogy valaki arra hivatkozza mond nemet a felkérésre, hogy nincs ideje, mert túl sok a fóruma. Én nem azért nem akarok részt venni, mert nincsen időm, hanem mert az egész koncepcióval nem értek egyet. Nem hiszem, hogy ilyen lapra szükség van, nem hiszem, hogy a megosztott magyar művészeti életet tovább kéne osztani.”

hvg.hu/itthon/20140107_Akos_nem_megy_el_Orban_lapinditojara_irni#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_1_7
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezért várom továbbra is a pozitív kampányt, ami nem csak vikibá elutasításáról szól.
S alkalmasint fenntartom, hogy sok önjelölt ellenzékin kívül egy "külsős" kellene. S Tétényi ebből a szempontból nem is a legroszabb :-)
@GeoCracker: Egy pillanatig nem vontam kétségbe, hogy a demokratikus pártok sok hülyeséget csinálnak, kevés a hiteles politikusuk, és a jó szónokuk.

Ez teljesen világos.

Két évvel ezelőtt, amikor nem volt "helyzet", én is jólesően szidtam őket. De most helyzet van. Most már el kell dönteni, akar-e valaki demokratákat látni kormányon 2014-ben, vagy sem.

Ez a kérdés, válasszatok.
@Evezős: hosszú persze, nem is megy ez varázsütésre.

Még mindig jobb, mintha a háború után Rákosi alatt kéne országot építenünk.:)
@épészmérnök:

Igazad van. Ennyi makulátlan úriemberhez tulajdonképpen méltatlanok vagyunk.
@Habakuk999:
Ezért a beszólásért nem lehet elég mély NEKED a Mosoni! ;(
www.desktopas.com/files/2013/06/Charlize-Theron-Street.jpg

A koroddal járhatnak a "problémáid". :D
Állítólag a korszerű orvostudományban viszont vannak erre kis kék pirulák...

Mit hallani?
Tényleg Róna lesz a miniszterelnök jelölt?
@épészmérnök:

Fene tudja, én fenntartásokkal szoktam kezelni, ha az egyik szekértolója picit később a másik szekerét tolja ugyanolyan lelkesen.

Mindegy a szekér, csak legyen mit tolni, vagymi.
@Habakuk999: Én sem mertem megkérdezni. Te sem tudod? Ez ciki. :)
@épészmérnök: hogyne akarnék. Kit is? Ja, hogy Bajnai? Vagy Mesterházy? Esetleg, ha szóba állnak vele Gyurcsány?
Jelenleg van egy 2-3 fejű ellenzék sok kicsi egyéb párttal, platformmal, szövetséggel. S nem az a baj, hogy most nem kampányolok gőzerővel az ellenzék miniszterelnök jelöltje mellett. Mert ha megfeszülnék sem tudnék. Nincs nekik ugyanis. majdnem-jelöltek, és kváziprogramok vannak.
@Fabius: Amúgy sokszor polemizáltunk már a progresszív adózásról is. Ezzel kapcsolatban találtam egy érdekes tanulmányt.

A közgazdász szerint a jövedelmi egyenlőtlenségeket nem úgy kell kezelni, hogy az államok keményen megadóztatják a gazdagokat, hanem úgy, ha minél jobb, minél elérhetőbb oktatást biztosítanak a szegényeknek.

Naponta olvashatunk elemzést arról, hogy az Egyesült Államokban – és számos más országban is – egyre növekszik a jövedelmi különbség a szegények és a gazdagok között, ami számos társadalmi és gazdasági problémát felvet. A megoldás a vélemények többsége szerint az, hogy az államnak az adórendszerrel kell csökkentenie ezt a jövedelmi különbséget, vagyis meg kell adóztatnia a gazdagokat, és a pénzt oda kell adnia a szegényeknek. Allison Schrager, amerikai közgazdász szerint ugyanakkor ez teljességgel helytelen út.

penzugyiszemle.blog.hu/2014/01/07/beken_kell_hagyni_a_gazdagokat

www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/jovedelmi-kulonbsegek-a-gazdagok-adoztatasa-nem-megoldas-allison-schrager
@Orica Középföldi: nincs más út. része vagyunk Európának, és nem vagyunk, nem is leszünk része se Kínának, se az Öböl sejkségeinek.

Ezt egyébként Hornék csuda jól kitalálták annak idején, ha valamiért, ezért hálásnak kell lennünk, nekem személy szerint meg is kell követnem őt, mert erősen átkozódtam,miért is nem maradtunk semlegesek.
Nem is sejtem, miről jutott eszembe a "Mi a teendő" című írás, amely szerint Oroszországban a proletariátus nem eléggé öntudatos, ezért a munkáshatalmat centralizált élcsapatba tömörült hivatalos forradalmároknak kell megteremteniük; hívei alkották a bolsevik frakciót az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártban.

No, mindegy is. Megvédjük a rezsidemizson harcot, létrehozzuk a munkaalapú ... mit is?
Azért a "szabvány" narancsbolsi agyhalottak itt is felbukkannak:

y-gen.blog.hu/2014/01/06/a_szolgalelku_impresszum#comments
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
1-et értünk :-)

@V-PORT: Egyelőre nem látom ki miért mondana le miről. ld. épésznek írtakat. @GeoCracker:
@épészmérnök:

Nem ez a kérdés. A kérdés az, milyen demokratákat akarunk kormányon látni.
@Spániel:
Komolyan, már nem tudom, mit gondoljak ...
Ákos, a műanyaggyerek se?
A Méltóságos Úr mozipartnere?
Minden Szignálok Atyja?
A három vőlegény csatája

A tavaly októberi nagy balos lakodalom után az ifjú hitvesi pár rájött arra, hogy házasságuk nem lehet sikeres. Így hát a Mesterházy-Bajnai édeskettes threesome-má bővül.:)

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/07/a_harom_volegeny_csataja
Hallgatom a kifli... nem szóvivő szövegét a bukott baloldalról. Nem is értem? A baloldalnak is volt/van vak komondora?
@Habakuk999: rám mindig számíthatsz, tudod... ötödik hadoszlopos nemzetvesztő alak vagy!:-)... így jó?... a szakértelemmel csak csínján bánjatok, a végén sokat adtok nekik, azt rájönnek az egész modell a költségvetés fosztogatására épül itt, s a végén még meghasonulnak magukkal, az opni meg bezárt... mindig hangsúly legyen a speciális magyar viszonyokra adaptált piacgazdaság prioritásain... ezt úgysem értik, de szégyenlik megkérdezni, mit is jelent valójában, így komolyan bólogatni fognak és boldogok lesznek... s ne feledd, amit lehet, azt be a zsákba:-)))
@Habakuk999:
Hú, pedig néha az jut eszembe, az talán könnyebb volt ....volt sok fájdalom, meg veszteség, de mindenki ki akart mászni a gödörből (más tészta, hogy mert akkora volt a gödör).
De most ...?

Vannak, akik már a földet hányják ....
@Evezős:
Nálam nyerő pozicióba kerültél, mert Bokrost és Kunczét pozitívan értékelted.
Ami az MSZP-t illeti:
Nagy jelentősége van Mesterházynak abban, hogy tévesen itélte meg pártja helyzetét a 2010-es választások után a mai napig.
Több nyilatkozatában adott hangot indokolatlan optimizmusának, miszerint ő újraszervezte leszerepelt pártját, és elért 26%-os szavazótábort, mely szerinte stabil. Nem mérlegelte azt, hogy ez nem más, mint a baloldaliak visszaszivárgása jobb híján, hiszen semmiféle reménytkeltő gesztust nem gyakorolt.
Nem tűnt fel neki, hogy a népszerűsége nem lengett ki pozitív irányba, leállt, és nem találta meg a pártépítés hatékony eszközét.
Ettől függetlenül meg kívánta tartani az ellenzékben úgy az irányítói státuszát, hogy kizárta a demokratikus együttműködést.
Lehet, hogy nem helyes egy embernek a nyakába varrni az ellenzék eddigi szereplését, úgy gondolom, hogy nem kell mindíg a kollektív felelősség mögé bújni, hanem meg kell nevezni azt, akinek a vezényletével így alakultak a történések.
@GeoCracker:

Róna/hibástermék,fingfűrészelő/ Pétertől le is konyultam!!
Egyeseknek különös érzékük van a balfaszok előretolására!!
Tipikus 'messzirőljött' ember...
@épészmérnök: A magam részéről inkább szakértelemre, józanságra és tisztességre adnám a szavazatomat.

De biztosan csak azért, mert a könyökömön jön ki a magát demokrataként aposztrofáló lopós, hazudós siserehadak tömege.
Bréking!
Az ATV értesülései szerint Mesterházy Attila nem fogadta el Bajnai Gordon ajánlatát. Kedd este folytatódhatnak a tárgyalások, szerdán pedig a Magyar Liberális Párttal és a Demokratikus Koalícióval ül le – értesült az ATV.

Közös lista, új, közös miniszterelnök-jelölt, akit az MSZP jelölhet – forrásaink szerint ezt ajánlotta Bajnai Gordon Mesterházy Attilának a mai – keddi – tárgyaláson. Úgy tudjuk, az MSZP ezt a javaslatot nem fogadta el és a szocialista pártvezetés kitart amellett, hogy a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila legyen.

Úgy tudjuk: az MSZP ragaszkodik ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ne legyen rajta a közös listán. Bajnaiék erről háromoldalú tárgyaláson döntenének, ahol jelen van az érintett is.
most hallottam a tévében, hogy bajnai róna péter nevét dobta be.
@gazoló: Szerintem ez félremente magát. Én nem toltam Rónát :-)
@Habakuk999:

Ha tökéletlen, gyarló demokraták és a diktatúra között van egyedül választás, akkor mit választasz?

A gyarló, hülye, vacak demokráciát, vagy a diktatúrát?

Ha nem mész el választani, akkor automatikusan a diktatúrát támogatod. Akármi is a véleményed.
@Orica Középföldi: Ja és egy t tévedésből becsúszott, a múlt idő nem az igazi
Tisztelt Miniszter Úr!

Talán elkerülte az Ön, vagy titkársága figyelmét, hogy két közmunkás kollégája munkavégzés közben 2014. január 03. pénteken délelőtt 10.00 óra körül életét vesztette.

Tisztelt Miniszter Úr!

A mai napon Kordás Lászlóval a Közmunkás Szakszervezet főtitkárával, a tragédiát szenvedett családokat a Békés megyei Bucsán személyesen meglátogattuk.
A hátramaradottak beszámolójából megdöbbenve értesültünk arról, hogy a közmunkaprogramokat szervező Belügyminisztérium, és a közreműködő hatóság eddig a pillanatig semmilyen emberi gesztussal, jó szándékú segítséggel nem kereste a családokat. Pedig tudnia kell miniszter úrnak, hogy ezek a családok nem dúskálnak a földi javakban, sőt nagyon szerény körülmények között élnek, s nevelik gyermekeiket.

Tisztelt Miniszter Úr!

Tájékoztatom, hagy ma délután az ügyben felkerestük a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Igazgatóját, akit tájékoztattunk az általunk tapasztalt eseményekről. Igazgató úr egy „gyors segély” kifizetésére tett ígéretet. A továbbiakban, ahogy most Öntől úgy tőle is kértük, hogy a két munkavégzés közben elhunyt kollégájának végső tiszteletadásként, a gyász fekete zászlaját tűzze ki az intézmény homlokzatára a magyar zászló mellé.

Tisztelt Pintér Sándor Úr!

A két, munkavégzés közben elhunyt családanya véleményünk szerint ugyan azt az elbánást érdemli, mint bármelyik más, a minisztériuma alá tartozó szervezet munkavégzés közben elhunyt munkavállalója.
A Közmunkás Szakszervezet elnökségének nevében ezért elvárjuk minisztériumától a tisztes részvétnyilvánítást, és azt, hogy tárcája az ezzel járó kötelezettségekkel együtt, saját halottainak tekintse a két közmunkás asszonyt, valamint gondoskodjon a családok tragédiájának enyhítéséről.

Tisztelettel:

Nyakó István,
országgyűlési képviselő, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke
forrás: nepszava.hu
@Evezős:

"És ha megteszi, ő is az - és biztosan nem szavazok rájuk."

Nem szándékozik megtenni:))
Mi a fenéért gürizett volna évekig.
Már rég elvitte a maszop bázisának nagy részét.

Arra azért nagyom kíváncsi vagyok ki az ME-jelöltje.
Rónát nem igazán tudom elhinni.
Nemcsak a kora miatt, hanem Schifferhez kötődő kapcsolata miatt se.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A gazdagtól elveszem a szegénynek odaadom rendszer alapvetően szart se ér magában.

Az ingyenes/hozzáférhető oktatás alap kéne legyen a munkaerőpiaci reformokkal együtt. Ettől függetlenül viszont, ha egy gazdaságpolitikai modell a belső fogyasztás élénkítésétől várja a növekedést, akkor a szegényebb rétegeknél többet kell hagyni egy progresszív adórendszerrel - mert ők fognak többet venni bármiből, nem azok akik eddig is megvehettek bármit - a jobb módúaknak meg nem kirablásként, hanem szimpla befektetésként kell értékelni a magasabb adókulcsot.

Igen, nem tévedés: ezzel pl a termelő befektet a terméke iránti nagyobb belföldi keresletbe, mittom egy bróker meg abba, hogy a középrétegnél előbb utóbb jelentkező megtakarításokat neki kell majd forgatni, amiből nyilván haszna képződik.

Csak eddig el kéne jutni a közgondolkodásnak.
A baloldal lelkes szavazóinak persze OK, hogy menjen OV jöjjünk mi, csak hát a lakosság többsége nem akarja azt ami 2010 előtt volt. Azzal kellett volna a 2013-as évet tölteni, hogy arról győzködik az embereket, hogy megváltoztak. Erre kb jó is lett volna Bajnai pártja illetve az mszp-ben zajló kádercsere. Csak azt kellet volna üvölteni, hogy most nem az lesz, mint 2010 előtt, jobbak-mások vagyunk. És bizony ehhez ki kellett rúgni a szoci öregeket és nem szóbaálni GYF-fel. Csak sokkal-sokkal határozatabban kellett volna csinálni és kommunikálni.
Ez így 1 közös listán, GYF becses személyével kb. annak az igérete, hogy mind azt a szépet-jót megkapjuk, amit korábban. (mondjuk elszaladó adósság, költségvetési hiány, leszakadás a térségen belül, + egy pojáca mórikálja magát.)OK a fidesz még rosszabb, de ez akkor sem fog senkit vonzani a meglévő táboron kívül. Sőt pár embert (pl engem) el is vesztenek ezzel. Reméllem a PM-es vezetők ilyenkor verik a fejüket a falba.
@nedudki74: Miért is azonosítod a baloldalt a demokratákkal? A demokrata-nem demokrata halmaz nem azonos a baloldal-jobboldal halmazzal.

A jobbik például szélsőbaloldali, viszont nem demokrata.
@Sir Bates dö Hól:
Szia!
Többször írtam arról, hogy miért bízom Bajnainak a szakmaiságában, most is megteszem.
Folyamatosan figyeltem és figyelem Bajnainak és stábjának gazdasági elemzéseit, melyekhez mindíg hozzárendeli a hazai társadalmi viszonyokat, és ezek alapján ad megoldásokat.
Ez az egyik.
A másik a miniszterelnöksége alatt végzett feladat megoldása bizonyította, hogy nehéz, válságos időben képes volt menteni úgy, hogy felvállalta azokat a népszerűtlen intézkedéseket, melyeknek létrejöttében semmi szerepe nem volt.
A válságban felvállalt szerepét mellesleg nemzetközi elismerés övezte, a legjobb válságkezelőként ismerték el Európában.
Nagyon részletesen utána néztem a pályafutásának, annak alapján szegődtem a hívei táborába.
@nedudki74: Te vagy a lakosság többsége, hogy ilyen pontosan tudod, mit akarnak?
@Mariann19:
(hehe, ippeg most lettem orbánhívő-kaliberű-szerűség-félének aposztrofálva, szóval köszi, bár lenne két nevezett úriembernek nagyobb súlya a mai közéletben, biztosan nem itt tartanánk! Anno Bokros akkor lett szimpatikus, mikor kiállt a tüntető diákok elé. És akkor "haragudtam" meg Hornra, amikor kirakta a kormányából. Meg mindenki más utána jövőre, hogy nem is vette vissza ...)

Mesterházy - szvsz, szigorúan - egy kesztyűbáb. Ebből kifolyólag viselkedik úgy, ahogy. Vagy nincsen hozzá agya, hogy felmérje, mi az ábra - ez is baj - vagy van, de elég nárcisztikus hozzá, hogy tegyen rá. Pártelnöknek lenni azért még Magyarországon is valami ...
El nem tudom képzelni, hogy mi történne, ha nyernének és ott állna a tudattal, hogy neki kéne - ráadásul egy orbánlázárrogánhabonykövérsimicska ellenzékkel spékelve - irányítani ezt az országot.
Képtelen rá.
Évek óta kukkolom, ha szerepel, hogy hátha megpillantok valamit, ami jelzi: van benne spiritusz, csak most takarékon működik. De semmi.
Attól tartok, ő leszen az ideális bűnbak. Erre tenyésztik már négy éve. Mögötte meg toporog a következő kényelmes és várja, hogy beleülhessen a tutiba.
Botkára tippelek.
Aki se hús, se hal és az, hogy mogorván néz, ha kell, ha nem, semmire nem garancia. Nálam Harrach-hoz áll közel, aki "rendes" keresztényként állandóan úgy viselkedik, mintha ebben a siralomvölgyben, ahol élni kénytelen, csak a halál közelsége ad okot majd optimizmusra és ő azt kivárja...

Nem tudom, ki fogja megújítani az mszp-t, de nem lesz könnyű dolga. Viszont elég hamar színre kéne lépnie.
@épészmérnök: tudod, nekem ezzel az a bajom, hogy én nem érzem úgy, hogy a mostani ellenzék egy percenttel demokratább lenne Orbánéknál.

Attól tartok, ez antagonisztikus ellentét közöttünk.

Így azt sem nagyon hiszem, hogy a diktatúrát támogatnám.

Ettől függetlenül lehet, hogy neked van igazad.

Én úgy gondolom, lehet Orbán bármilyen diktatorikus hajlamú vezető, be kell tartania a demokrácia játékszabályait. S úgy vélem, ezzel a politikusok közül egyedül tisztában is van, s a egyedül ő tudja alkalmazni ezeket a játékszabályokat a maga érdekeinek megfelelően.

Mondom ezt úgy, hogy kifejezetten nem szimpatikus nekem, és én valóban soha az életben nem szavaztam rájuk, ellentétben sok más jelenleg őt ekézővel.
@Habakuk999: Ukrajna is része Európának.
@nedudki74:
Gyurcsány 10 % körüliről 4 % körülre vitte le azt az elszaladó hiányt, csökkenő pályára állította az adósságot (végig tartva a konvergenciaprogramban írtakat) + pozitív tartományban tartva a gazdaságot egészen a világválságig. Leszakadás meg most van.
De az valóban rémes, amikor egy pojáca mórikálja magát.( akinek nem inge...)
@épészmérnök:
Én is így érzem.
@GeoCracker:
Nagyon jól megfogalmazza a négy pont amit hiányolok. De ha vannak is néhányan az ellenzék hátországában akik így állnának a dolgokhoz, honnan szereznek elég időt és teret ennek megismertetésére? A nyomás is nagy lehet különböző tanácsadók részéről, hogy ez és ez vált be eddig nyugaton a kampányban, ezt kövessék. Aztán ki az aki a sok megfontolandó mellett, megőrzi a higgadt értelmes hozzáállást? Mer tovább látni az aktuális közvélemény kutatásokon túlra? Persze, akkor is lenne a jó út! És semmi nem mentség három év töketlenségre. Akár vele akár nélküle, de senki nem járta ezt az utat.
Jóestvét a népeknek! Van egy játék a pusztai népeknek buz kasi az egyik neve . A lényege hogy két csapat lovas közé a bíró bedob ,egy levágott fejű birkát . Amit mindkét fél megpróbál megszerezni. Eközben mindenki rövid korbácsal veri a ,saját lovát,a másikét ,a csapattársát ,és az ellenfelet. Namost pont ezt csináljuk minden Gyurcsányos posztnál . Kiraly!!!!
@Evezős:
"Csík János, a Csík zenekar hegedűművésze örömmel fogadta a megkeresést. Arról, hogy pontosan hogyan fog részt venni a munkában, milyen szerződésben állapodnak meg, nem tudott részleteket mondani."

vs.hu/kovacs-akos-sem-ker-orban-lapjabol-0107/
@Habakuk999:

Szerinted Orbán betartja a demokrácia játékszabályait??? Nem hittem volna, hogy engem még komment meg tud lepni...
@épészmérnök:

Nyakótól amúgy a frász tör ki, de ezért maximális respect!

Hogy rohadna meg, aki odakényszerítette őket, lehetőleg máma még!
És nem a Szokolay Sándor temetésére kéne elmennie az első szolgának, hanem ennek a két nyomorultéra ...
Elnézést, nem írok többet, nagyon ronda és gonosz gondolataim támadtak ....
:-(
@épészmérnök: nem olyan nagyon, épp ezért tüntetgetnek erősen
@Habakuk999: "lehet Orbán bármilyen diktatorikus hajlamú vezető, be kell tartania a demokrácia játékszabályait. "

Habakuk, te átaludtad az elmúlt három évet?

Ő maga csinálta meg a saját játékszabályait, amelyek semmilyen mércével mérve sem demokratikusak összességében.

Egy komplett autokratikus rendszert vezetett be. Magának az új alaptörvénynek a bevezetése is minimum necces. A médiatörvény az EU beavatkozása után is több sebből vérzik. A választási törvény gyalázatos. Nem jöhetnek külföldi megfigyelők, és a külföldön élők nem szavazhatnak levélben, csak konzulátuson. A független hatalmi ágak megszűntek függetlennek lenni.

Satöbb, satöbb. Itt, ezen a blogon százszor kiveséztük mindezt.

Ez neked demokrácia? Akkor nagyon másként vélekedünk a demokráciáról.
@épészmérnök: Nem vagyok. Azt látom, hogy a baloldalhoz nem mentek vissza a szavazói 2010 utan, illetve csak kis részben. Azt látom, hogy az mszp-t olyan szavazók hagyták ott akkor, akik 1,5-2 évtizedi is rászavazhattak - kb a mindenkori táboruk fele. Az Szdsz megszünt. Helyette az előbbieket is ekéző LMP jutott be (+ a jobbik és a kétharmad). Ha ezekután a baloldal kb. 2010 igéretével indul, akkor szinplán fogyatékos. Legalább ígérjék meg, hogy máshogy lesz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kénytelen

Pl a Kúria "bankoknak" megfelelő döntése
@Evezős: Szokolayt nebáncsd, személyes ismerősöm volt, nála szerényebb és normálisabb embert keveset ismertem. Kivéve, amikor ismert név kellett és rászedték,hogy álljon politikusnak. Nagyon rosszul állt nekije.
@Orica Középföldi:
Én tartok tőle - sok egyéb ismeretem ellenére -, hogy ha sokáig tart még ez, behúzzák a csőbe.
A legfőbb hibája ;-) - mármint a szertelenségen és a hiperaktivitáson kívül :-) -, hogy még most sem mindig fogja fel, hogy a hála nem politikai kategória ...
Na, mindegy.

Nem tudom, kire gondol, viszont jól teszi, ha nem mondja meg, míg valamerre nem fordul ez az egész ügylet. Biztosan olyan, aki ismert, mert ismeretlent felépíteni már nem lehet. (Ismertet lekaraktergyilkolni, ha kiderül idő előtt, viszont simán.)
@kekex: Hát köszi, hogy legalább az államcsődig nem vitték el. (a fidesz lehet el fogja). Az a kurva 10 % a baj, oda sem az UFÓk vitték. Az adósságot sem véletlenül kellett (volna) onnan csökkenteni. A leszakadás (amit a fidesz tovább fokoz) 2002 körül kezdődött. Nézz szét a neten szép táblázatokat találsz, ahogy a magyar gdp-t hagyja el a lengyel és a szlovák. (azóta is persze)
@épészmérnök: nem azt mondom, hogy nem átmenet egy autokratikus rendszerbe, de nem diktatúra.

Ugyanakkor az általad demokrataként meghatározott erők legalább annyit tettek tettek a bimbózó demokrácia nyíló virágainak leszakítása érdekében, mint ő.

szerintem ez akadémikus vita, semmi köze a valósághoz:

az én aspektusomból a valóság: két maffia háborúja egy szegény ország még meglévő javai birtoklásáért.
@Habakuk999: Bocs de nem is akarták ,nem tudnának annyi bankal mit kezdeni ;)
@Evezős:
Már arra sem merek gondolni, hogy az MSZP megszervezte magának a bűnbakot, és ezt Mesterházyban találta meg.
Úgy tűnik, hogy ez a párt csak úgy hagyja folyni az eseményeket, nem veszi észre, hogy bombasztikus ötlettel kell előállni, ha igazán vezérpárt akarnak maradni az ellenzéken belül.
Az MSZP magnak láthatóan elég lesz bekerülni a parlamentbe, el lenni újabb négy évig.
@bella _ciao:
Nabasszus ....:-(

Újabb szobor dőlt le ...
(Pedig benne bíztam, hogy nem aljasodik le hozzájuk. Oszt tessék, Ákoska lepattintja őket, ő meg "örömmel fogadja" ... Kész vagyok.)
Pénteken még azon keseregtem, hogy micsoda uncsi minden a politikában. Erre még csak kedd van, de mekkora nyüzsi van már most.
Ja és megírom. :D
@Mariann19: szerintem mást értünk szakértekem alatt... nekem biztos azért van más véleményem, mert túl sok olyan emberrel találkoztam moon, aki moi viszonylatban számottevő vagyonnal/vállalkozással rendelkezett, de az csak a körülmények kedvező alakulása miatt lett, persze ez minden országra igaz... abban a térségben kevés a selfmademan... viszont selfmadből sok van:-)
@Spániel:
Neharagudj, de láttam egyszer egy videót, ahol Szokolay miépesek előtt szónokol irtózatos baromságokat ... és talán tribünista is volt - ebben nem vagyok biztos.
Elhiszem, hogy becsületes - ettől még hagyta magát ki- és felhasználni.
:-(
@Evezős: Engem meg pont ákoska pattintása lepett meg. A Csíké nem.
Egy normális demokrácia kibír egy le pent ,vagy egy haidert be a mienk nem abból az anyagból van gyúrva . Szerinrem is bármi úton el kel takarítani a szemetet mert nincs még négy évünk!!!!
@Mariann19:
Régóta az a véleményem, hogy pontosan erre játszanak.
@GeoCracker:

Az 'egyeseken' messze nem téged értettelek tesó!
Mindössze Tétényit firtattad és ebben max. egyetértünk,ezért címeztem Neked!!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Engem mindkettő.
Jobban örültem volna, ha fordítva van - mert akkor nem kell csalódnom.
@gazoló: Akkor csak simán félreértettem. Bocs. :-)
@Habakuk999:

Ne nézzük már egymást hülyének...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csík Jancsi se ilyen vót a régi szép táncházas időkbe.De sajna Kecso(Kecskemét) mindig is jobber város volt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Nem hittem volna, hogy engem még komment meg tud lepni..."

Tegnapelőtt is ilyesmit írtál:)))
Never ending story. :)

Bekeményít az MSZP: nem lesz casting, nem lesz új listavezető

Még kedd este ismét tárgyalóasztalhoz ül Bajnai Gordon és Mesterházy Attila. Gyurcsány Ferenc mandátumhoz juttatása nincs napirenden.

"Közös lista ugyanakkor szinte biztosan lesz, ebben ugyanis közeliek az álláspontok, mint ahogy abban is, hogy ezen a DK is helyet kapjon..."

hvg.hu/itthon/20140107_MSZP_EgyuttPM_casting_lista
@Mariann19: miért, neked nem elég bombasztikus ötlet az, hogy továbbra is ragaszkodnak Mesterházyhoz?
Nekem az.
Meglepő és mulatságos.
Sajnos, nyilvánvaló, hogy az időt húzzák.
@Evezős: Mondjuk ákos még kerek-perec nem mondta, hogy nem megy. Csakhogy nincs meghívója...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lesz ennél még jobb is. Nincs jobb mint úgy nevetni ezeken, hogy tudod kire szavazol. De milyen idegesítő lehet a bizonytalan szavazónak. :D
@Spániel:
Ez a szerencsétlen Horváth Csaba ma az áldozat Olgánál ...
Neki kéne magyarázni a bizonyítványt.
Nem nagyon megy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pálffy, Prőhle, Csík, Papp Lajos, Héja Domokos ... illusztris névsor.

(Valaki tegnap Prőhlében is reménykedett, hogy nemet mond ...)

Hát, Lajos bácsi, cipőpertlivel a hajában, újabb iraki küldetésre készülve, Pálffy két fröccs között ... biztos el lesznek a zenészekkel, meg az evangélikus egyház országos felügyelőjével ...
@Ómacicka Bábó: Gondolom mága se ilyen volt, mikor még lelkes kezdő muzsikus volt, most meg nézd meg. Nála nagyobb polgár már nincs is.
Szokásos újpolgár.
@Evezős: miért nem Attila van ott, a gerincét keresgéli a székházban?
És még mocskosul hazudnak is, Gy. ilyet nem mondott, hanem azt, ha csak rajta múlik az összefogás egyet hátralép:

"egy szocialista vezető azt mondta a hvg.hu-nak: „jóhiszeműek vagyunk, és komolyan vesszük Gyurcsány Ferenc szavait arról, hogy nem szeretne magának parlamenti helyet, ha ezzel elősegíti az együttműködést”."
hvg.hu/itthon/20140107_MSZP_EgyuttPM_casting_lista
@nedudki74: Nem baloldal. Demokratikus oldal. A demokrácia restaurálásának ígéretével. Ez az alap szerintem.
@Habakuk999: Meg akik még rájuk szavaznak. Vagy menjek el én is inkább kéktúrázni április hatodikán? :)
@Evezős: Amúgy a fidesz tagságon kívül ki lesz olyan hülye, hogy azért 1k huf-ot fizessen?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az ugyanaz

Mintahogy az anarchia sem más, minthogy hagyjuk, hogy az erősebb kutya azt csináljon, amit akar
@Sir Bates dö Hól:
reveláns
(latin: revelar)(angol:(to) reveal)
kiderül
Exemplo de uso de "kiderül":
Január végén kiderül, milyen lesz az új Millenáris Velodrom.

brühüyyy

a "relevar" (szintén latin)(spanyol: relieve) meg ugye ebből származik a relief a dombormű azaz "kiemelés" még olyan értelemben is, hogy idézet
@Sir Bates dö Hól:
"Szerintem mást értünk szakértelem alatt."
Általános értelemben nálam szakismereteken alapuló hozzáértést jelent a szakértelem.
Miután Bajnairól volt szó, az ország írányításához való szakértelmét írtam le neked.
Te a versenyszférát említed, melyhez valóban kell szakértelem, azonban nem kötődik szorosan konkrét foglalkozáshoz.
Szerintem mindkettőnk értelmezése megáll.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ne nézzük... de attól, hogy nincs olyan ember, aki képes nemet mondani Orbánnak, még demokratikus az államrendünk, csak az a feneség, hogy semmirekellők ülnek a nagy házban

Ha az ellenzék kiköltözött volna a nagy házból az alkotmány módosításkor, ha egy párt ülne a parlamentben, nem asszisztálnának a fidesz ámokfutásához, akkor hajlamos lennék elgondolkodni.

de a demokrácia hős védői szépen ott sorakoznak a parlament pénztárai előtt fáradozásuk jutalmáért, így logikus, hogy él és virul a demokrácia kies hazánkban
@Spániel:
Most hallom a háttérből Molnár Csabát. Ugyanott vannak, ahonnan tegnap reggel elindultak.
Pedig bennem csak úgy buzgott a remény, most már lógnak a füleim.
Még mindíg az a kurva nagy kérdés, hogy Mesterházy legyen a miniszterelnök?
Mindjárt megpukkadok!!!!!!
@Evezős: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
márpedig a gyurcsány nevű békát akár öklendezve is, de le kell nyelniük.
Kár előtte ez a műbalhé.
@Spániel:
Én sem értem, miért más magyarázza, hogy ő nem akar még egy cenyát sem hátralépni.
Gy. azt szerintem sosem mondta, hogy nem lesz parlamenti képviselő. azt igen, hogy funkciót nem óhajt magának.

Tényleg jobb lenne, ha hagynák a francba az egészet, egye meg az mszp, amit főzött, oszt induljon mindenki egyedül.
Döntsön a nép.
Aki marad, marad, aki nem oszoljon ...

Mesterházyra nem fogok szavazni. Akárkivel lesz is közös listán.
@épészmérnök: azért a szélsőbalt ne sértegessük a jobbikkal. Ne vegyük thürmert egy kalap alá a gárda masírozó vonával, ok?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Intézményeknek gondolom kötelező lesz.
Gondolj bele, mennyi iskolának fogja megrendelni a KLIK.
Egyháziak dettó.
Könyvtárak, sok nemzeti érzelmű - vagy megélni akaró - orvos a rendelőbe ...
Viszik, mint a cukrot!
@Habakuk999: A regényekben meg a drámákban a főhősök jellemfejlődésen mennek keresztül, ami rendszerint sorsdöntő helyzetekben megy végbe. Ez nem véletlen, az írók a megfigyeléseiket rögzítik.

Ebből az következik, hogy a való életben is előfordul olykor, hogy emberek (uram bocsá', politikusok) gondolkodása és jelleme változik az idők folyamán, és nem feltétlenül negatív irányba. Bár kétségtelen, hogy rendszerint az entrópia erősebb :-/
@Mariann19:
Azt gondolom, sokan vagyunk együtt-pukkadók.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem Thürmerre gondoltam éppenséggel, hanem a robbantgató és gyújtogató indigenista szélsőbalra, ami itt, Chilében boldogít bennünket, a puha baloldal ("whiskquierda") lelkes bólogatása közben. Utóbbiak nagy Che Guevara rajongók voltak, és úgy maradtak.
@Spániel:

Az lesz szép, ha Bajnaiék felmondják a megállapodást ezzel az öszvérrel, és a DK-val indulnak.

Ez egyre szebb:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
politikai analfabétizmus a 129. hatványon = butaság csimborasszója

brühüyyy

van még ilyen szar nálad kéznél? gyorsan a kukába a blog helyett
@Habakuk999:

"Idén végig akarunk menni a kék úton, csak 1.118 km. "

Ez nekem (is) gyerekkori almom. Ha megcsinaljatok, (havi 100km, 2-3 hetvegere leosztva is azert nem kis kihivas) az mar valami.
Remelem osszejon nektek.
@épészmérnök: A világegyetem entrópiája mai tudásunk alapján nő, úgy emlékszem.

Viszont végképp nem értem ebből a következtetést demokráciánk vitézlő bajnokai fejlődésére.:)

jó, hogy Te képes vagy demokrataként tekinteni ezekre a madarakra, örülök neki, én sokkal pesszimistább vagyok.
Király Zoltán. Újságíró, az egyik első független képviselő az utolsó állampárti parlamentben. Fel akarta támasztani a Szociáldemokrata Pártot. Most biztonsági őr.

www.168ora.hu/itthon/kiraly-zoltan-jol-hallja-biztonsagi-or-vagyok-121743.html
@dr. jenőke (jenőke):
"Sokan vagyunk együtt-pukkadók."
Amit az ellenzék most tesz, megfelel egy szilveszteri TV bohózatnak.
Az a baj, hogy ezen csak sírva lehet nevetni.
@simple observer 1.0: gyanús, hogy csak akkor, ha beiktatunk legalább egy hét összefüggő gyaloglást is.

főleg úgy, hogy pl vasárnap is oda vissza csináltuk a szakaszt a tömegközlekedés hiánya - és az autó kényelme - miatt.
@Evezős:
Mesterházy vállalhatatlan, ahogy Gyurcsány is az.
Ha ezt a cocik nem értik meg, a kukában a helyük!
@Mariann19: @Evezős:
persze az a taktika , hogy valahogy majd Gy. legyen a hibás, mert olyan rendkívüli dolgokat követelt, amit nem lehetett teljesíteni. Volt már ilyen.
Legutóbb 2 azaz kettő helyet ajánlott fel neki mszp.
És közben az idő múlik, ahogy eltervezték.
@rodeo36: Mostanában egyre többet dicsérsz. Mi van veled? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "vállalhatatlan, ahogy Gyurcsány is az"

csakhogy van az a cca háromszázezer talpasa, akik nélküle nemigen szavaznának máshova. És ez víztiszta politika, ha kell a szavazat, csak a patással együtt.
@épészmérnök:
az a baj, hogy a magyar "Che" csak egy a sokmillió "che" közűl

(mivel ez a honiaknak magyarázatot követel: Nasce, no dia 14 de junho,

Ernesto ''Che'' Guevara de La Serna,

na cidade de Rosário, Argentina. Filho de Ernesto Guevara Lynch e Célia de La Serna.)

egy olyan országban ahol mindenki: "che"

brühüyyy
@Habakuk999: valamikor hajdanán - a Mecsek kivételével - bejártam a kéktűrát.
Akkoriban természetesen vonattal, busszal mentünk a kiindulópontig.
Csodálatos élménye ma is életemnek a sok emlék.
Meg a társasággal együtt töltött idő.
Hajrá.
"Politikai vállalásaimban a véletlenek is benne voltak: nemcsak pártokat, városokat is váltottam, Kecskemét, Szeged, Budapest, mindig újra kellett kezdenem. Meg aztán rá kellett jönnöm: nálunk bandák vannak. Dimitrov téri fiúk, kollégiumi szobatársak. Pénzügyesek: Matolcsy, Csillag, Bokros, Németh Miklós. Vagy a jogászok: Áder, Orbán, Kövér. Én soha nem voltam brancsbeli – és a brancsot nem sértésként mondom."
www.168ora.hu/itthon/kiraly-zoltan-jol-hallja-biztonsagi-or-vagyok-121743.html
@Habakuk999: OK csak szólj. Februárban lehet lenyomom majd ebből valamelyiket. :)

www.kitorestura.hu/kiiras.html
@Mariann19:

"Tudja, hogy zsaroló pozícióban nem léphet fel, mert a személyiségének megítélése szenvedne csorbát.
Hosszú távon képzeli el politikai szerepvállalását, még egyszer nem fog a hiteltelen politikusi szerepbe beleállni."

Annyiban pontositanam, amiben amugy szerintem egyetertunk, csak nem volt okod, hogy kifejtsd, hogy GYurcsany es a DK hozzaallasa is jo esellyel meg fog valtozni. Amennyiben elernek ugy 7-8% kornyekere, es az MSZP tamogatottsaganak kb. felere. Onnantol ugyanis a mostani harcos, de azert megis csak a banda (ellenzek) elnyomott, nyominger, mar-mar martir kiskolykebol at KELL valtaniuk majd erot, es a baloldal vezetesere alkalmassagot mutato, kihivoi attitudre.

Hogy aztan ez eljon-e az majd kiderul.

De addig nemigen valtoztathatnak nagyon.

Az, hogy kinek mi a hiteles, az reszint izles kerdese, de hogy jelenleg o es a DK a legkonzekvensebbek, az aligha vitathato.
Sándor György is nemet mond Kerényinek
@Spániel:
Spániel!
Nem tudják ráverni Gyurcsányra a balhét szerintem, hiszen nem is kellett nagyon odafigyelniük az embereknek, hogy lássák, a tárgyalásokból Gyurcsányt nagyrészt kizárták.
Gyurcsánynak a szereplése az összefogás szorgalmazásában jelentkezett, így a szándék reményhal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Basszus Angyal, Te még a túrákról szóló beszélgetést is meg tudod keseríteni hülye politikával.

Ez azért nem semmi, meg kell hagyni.
@Fabius:

" a jobb módúaknak meg nem kirablásként, hanem szimpla befektetésként kell értékelni a magasabb adókulcsot. "

aha. a nagypali bánatos faszát, mélymagyar keresztényi együttérzéssel!

1988-tól 2010-ig progresszív adózás volt. nemcsak a többletadót, hanem még az egész országot is ellopták a fölkentek. nekünk meg lekentek 120 mrd dollár adósságot, miközben
kint van offshore-ban 242 mrd dollár, amit Te is nehezményeztél, hogy épp mostanság nyitották meg a kapukat a lopott zsé tisztára mosása előtt.
Fabius! iszol Te eleget?!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha 'mesterkéltházi' lesz a befutó Dunának megyek
!! A'cocik'nélküle is kukaérettek!!
@Mariann19: azért annak örülök,hogy valami zizeg. A többit meglátjuk.
Simple írta neked az előbb, hogy Gy. valamit változni fog. Szerintem nem.
Ő az egyetlen konzekvens, állandó személyiségű és viselkedésű csóka a baromfiudvarban, aki nem alakoskodik, nem kamuzik. Milliomosként lemegy kutyába is akár és ez nem tűnik számomra műmájerkedésnek.
Lehet gyűlölni, lehet kedvelni, kinek kinek izlése szerint, de van, létezik, nem lehet visszaszuszakolni a palackba.
@rodeo36: köszönöm:)

@Mariann19: hát szerintem bajnai mutatványához minimális tisztesség és józan ész kellett inkább, azt még nem bizonyította semmilyen szinten, hogy bármi affinítása lenne az irányításhoz:)... a wallis sem a szakértelem megtestesítője, mint a közgép vagyva trigránit sem... nyugodtan lehet egyenlőségjelet tenni közéjük:-)
@simple observer 1.0:
Figyelve Gyurcsány újbóli szinrelépését és pártépítését, úgy látszik, hogy Gyurcsány egy jól megkomponált dramaturgia szerint cselekszik.
Első lépésben eléri a parlamentbe való bekerülést, ott vehemens politizálással meghatározó figurává válik, és 2018-ban jön elő a farbával.
Van olyan reális helyzetfelmérő képessége, hogy a jelenlegi politikai súlyát mérlegelje.
Nem fog átmenni piti zsaroló szerepben, mert ez a választók elvesztésével járhat, amitől retteg, mert láthatóan missziónak érzi politikusi szerepvállalását.
@Spániel: Akkor végigmentél, mert a Mecsekbe nem megy. A Kőszegi-hegység kivételével én is szerintem majdnem minden szakaszon bóklásztam már, csak elcsábultam a Tátra és a Szlovák paradicsom kedvéért.

utóbbiba gyakorlatilag gimnazista korom óta minden évben túrázom, az a nagy kedvencem.
@Habakuk999: ő meg cserébe egy adolf-emléktúrát... itt a csel:-)
@Habakuk999:
Most mi a bajod egy faca kis "kitöréstúrával"?
Azoknak se jött össze... csak szövegben...
Igazán lelkesen csatlakozhatnál (jó'vanna!) a sok sugárzó arcú és lelkes családapához, akik ünnepélyesen, kisgyerekeikkel a hónuk alatt, lelkesen zsidózva vonulnak.
Ezzel mi a gond?
Nem'má, hogy egy ilyen agyhalott csürhe nem tetszik? :)
Hisz tudod, beszélgetni kell velük, hisz akkor...
@Sir Bates dö Hól:
Egy privát gazdasági vállalkozás kudarca nem jelent alkalmatlanságot egy ember szakmaiságát tekintve.
Egy szakma gyakorlásában döntő a szubjektív elem, míg a versenyszférát számtalan objektív tényező befolyásolja.
"Azt még nem bizonyította semmilyen szinten, hogy bármi affinitása lenne az irányításhoz."
Bajnai valóban nem hordoz magában államférfiúi tulajdonságokat /szerényen mondom/, éppen ezért min.elnöki megbizatását csupán 1 évre vállalta gratis.
Eszerint van önismerete, ami fehér hollónak számít manapság.
@Sir Bates dö Hól: Nem is megyek vele a Pilisbe, csak akkor, ha szavazás kezdetétől az urnák zárásáig gyalogol velem.
@gazoló:
Szerintem is, mindenhogy, nem játszhatnak, ha hangyányi eszük lenne, kussolnának. Eddig is csak azt tették! Kussolnak a narancsbuzik disznóságai láttán - márpedig a hallgatásuk egyenlő az együttműködéssel.
@Habakuk999: Nincs ott semmi politika

"A Kitörés telejesítménytúra sport rendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen! Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok mint szereplők, mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként , bemutató jelleggel szerepelnek! A hagyományőrző szereplőknél látható "fegyverek" vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban)! A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!"

plus.google.com/photos/108946185154098013811/albums/5844055355433011057?banner=pwa

www.bakancsesfakanal.blogspot.hu/2013/02/kitores-tura.html
@Habakuk999: olyan régen volt, hogy nem is emléxem, hogy a Mecsek miért maradt ki.
És nem dicsekvésből, de Poprádon évekig teleltünk, bejárva ezáltal a Tátrákat.
Ma is élénken él bennem, amikor első reggel kimentem a fürdőszobába, kinéztem és azt hittem, hogy egy poszter van az ablakon, olyan gyönyörű látvány volt a Hegy.
Sajnos, a túrázás már csak emlék maradt.
@Spániel:
Like.

(Oszt mindjárt megkapod te is, hogy ilyet csak Orbán rajongói oldalán lehet olvasni ...)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te figyu, az az 5 kilométeres, 300 méterenként forralt-borral megszakítós sétára gondolsz, amit a jobbik szokott rendezgetni?
Na ne viccelődjünk kérem!
Túrának, nevezni bizony barokkos túlzás! De megszokhattuk a jobbiktól, hogy az általuk tett kijelentések a valósággal köszönő viszonyban sincsenek. De ez sem unikum a magyar "politikában"...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli nem áll jól ha hülyének tetteted magad. Sokszor voltam már és egy gramm zsidózás sem hangzott el a túrákon.:)

Sőt képzeld még ruszki vagy amcsi katonaruhába öltözött hagyományőrzők is részt vesznek néhány ellenőrző ponton.

Szóval ha már egyiken se voltál, legalább olvasgass beszámolókat róla vagy nézd meg a képeket. Hidd el jobban jársz vele, minthogy felmondod az épp divatos lózungokat az eseményről.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Süsd meg azt hittem, végre találok olyan témát, aminek közelébe se jöhet politika, erre itt vagyok, ahol a part szakad.
" Ha fák mellett haladunk el, ki ne érezné, hogy a fák jók, hűségesek; a fák testvérek, és a magyar fák! Az olasz fa művészet. A német fa erő. A francia fa stílus. Az angol fa hatalom. Az orosz fa titok. A magyar fa történelem. Van benne valami az evangéliumi fákból: csupa ünnep, nagyszerűség, méltóság és fájdalom. "

Ez a Börzsöny akciócsoport ars poéticája. Eltekintve attól, hogy kurvára utálok a múlt ködös terébe mélyedni könnyes tekintettel, - miért nem a magyar fa a hatalom vagy az erő vagy a művészet, miért kell nekünk a szakadt kapcarongyhoz ragaszkodni? - a szép erdőket, fákat is tönkre vágják ezekkel a baromságokkal, mert ha megyek a Börzsönybe, ezen a fertőzött víruson fog járni az eszem, tuti.
@Spániel:
Magam is így látom Gyurcsányt.
Van egy hatalmas előnye a többi politikushoz mérten, mégpedig az, hogy semmiféle függőség nem gátolja a terveiben.
Magányos farkasként vesz részt egyelőre a politikában, volt harcos társai kiálltak mellőle, a kormány emberei nem jönnek számításba.
Szabad, mint a madár. Tudja is.
@V-PORT:

"Azt mondom 2014-ben nem látom az esélyét az ellenzék győzelmének. Nem, nem adom fel. Mert 2018-ban már igen. Most renoválni akarunk valamit, sebtében, holott szerintem valami újat kell létrehozni az alapoktól. "

Ebben sok igazsag van, es a valasztok egy jelentos reszenek apatiaja ezt (IS) alatamasztja.

De!

Ha most nem probalod, megbuktatni Orban rendszeret, akkor a kovetkezo ciklus soran aligha ad majd eselyt a Fidesz arra, hogy a semmibol felepitkezzen egy, a most az ellenzekre szavazni nem ohajto valasztoknak megfelelo, es kormanyzasra alkalmas ero. Ehhez regeteg ido, energia es szinten nem keves penz kell(ene). Es ezeket a faktorokat a Fidesz nyilvan igyekszik majd leszukiteni a potencialis partcsirak elott.

Amit remelsz, az az LMP reven, a teljesen szeteso MSZP kormanyzas vegefele mar lehetseges volt, es meg igy is lathato, mennyire tellett toluk.

Ellenpelda a Centrum, mely egy gyujtopart volt, es egy sikertelen valasztas utan, kulonbozo okok miatt atomjaira hullott.
@nincs_itt: Na ne őríts meg. Ha láttad a linkeket, minek kérdezel hülyeséget?:) Szerinted egy 60 km-es teljesítménytúra az micsoda?
Amúgy a jobbikos megemlékezés vagy nevezzük sétának, direkt olyanoknak lett kitalálva, akik nem tudnak vagy akarnak annyit gyalogolni, de mégis meg szeretnének emlékezni erről a történelmi eseményről.
Én ez utóbbit sem fikáznám le, amely nyilván nem mérhető össze a másik nagy túrával.
@Mariann19: akkor már háromszázezer-ketten vagyunk.
@Spániel: Azt az érzést ismerem.:)

Télen nyáron jó, télen jóval nehezebb azért és hajtósabb, mert hamar sötét van.
@Habakuk999: Nem kell mások szemüvegén át nézni a világot, főleg nem görcsösen vagy túlaggódva. Benned egy csomó kincs és érték van, bőven elég ha azon keresztül közeledsz mindenhez.:)
@Habakuk999:
Még szerencse, hogy a vízen nincsenek ilyen balfasz "hagyományőrzőnek" nevezett szalonnácik.
Az evezés sem politikusoknak ajánlott sport, hisz ott ha a pofája jár csak, hamar beszól a többiek közül valaki, vagy a víz mutatja meg az utat, nincs mellédumálás. :D
Ha nem csak a szátok nagy, lehet jönni áprilisban is a Mosonira, sárkány, vagy kenu, vagy kajak, no meg inni is kell tudni...
@Habakuk999:
Majd egyszer Podlesokban v. Dedinkynél jóféle szlovák sör mellet megbeszéljük a világ 'nagy' dolgait...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szegények, na ezért kell "bezárni" ezeket az intézményeket... tele vannak dyslexiásokkal, és újratermelik magukat. :))
Fletó (és a DK) nem azt mondta, hogy ezeket az intézményeket/iskolákat be kell zárni, vagy el kell venni a támogatásukat. Azt mondta, hogy nem kell nekik több támogatást adni, mint a nem egyházi intézményeknek. (Mint ahogy most történik. ) És én ezzel kurvára egyetértek. De hát az értő olvasás bizony nehéz dolog.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem aggódom túl, nem nagyon szokásom.

Jók a teljesítménytúrák, bár nekem ez se szokásom, jobban szeretek a magam csendességében bóklászni.
Az éjszakai túrának külön bukéja van, bár télen nincs annyi hangforrás, ráadásul a rengeteg egymás hegyén hátán kitörő el is tünteti ezt az atmoszférát.

van, akinek ez bejön, nekem nem annyira aggódástól, érzelmektől, politikamentességtől függetlenül sem.
"Mesterházy meglepődött, hogy megváltozott Bajnai álláspontja"
www.hirado.hu/2014/01/07/br-mesterhazy-meglepodott-hogy-megvaltozott-bajnai-allaspontja/?source=hirkereso

én meg azon, hogy az ővé nem.
@Spániel:
Létszámban gyarapodjunk, csak ez a testsúlyra ne terjedjen ki.
Fogom a kezed.Jó?
@Mariann19: :-) azt hiszem, egy-egy történésből gyakorta más-más következtetésre jutunk... de ez így van jól:-)... ettől szép a világ... meg a vörös reciprokoktól:-D
@gazoló: inkább a fűben heverészve a Vörös kolostor előtti réten egy korsó mézízű sörbettel, szemünk előtt a nagy Tátrával:)
Mocskok!

Az NFM bruttó 9,5 millió forintért azzal bízta meg a Dr. Dudás Gábor Ügyvédi Irodát, hogy a fejlesztési minisztériumot képviselje a trafikügyben indított adatigénylési perekben. Az ügyvédi iroda feladata bebizonyítani a bíróság előtt, hogy a minisztériumnak jova van eltitkolni a nyilvánosság előtt a trafikpályázatok adatait a közérdekű adatigénylési perekben.

vs.hu/ennyit-er-trafiktitok-kormanynak-95-millio-0107/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ennyit-er-trafiktitok-kormanynak-95-millio
@Mariann19: ha fogod a kezem, akkor nem hízom el?
A tétlen téli időszak alatt mindig felugrik valamennyi, de tavasszal ledolgozoma kertben.
Így szerencsére tudom tartani a stabil 140 kilót.
Neeeem!
@Evezős:

"Aki azt gondolja, hogy erről lemond, az hülye.
És ha megteszi, ő is az - és biztosan nem szavazok rájuk. "

MAr korabban is irtam, de ismet:

Szerintem nem feltetlenul rossz, ha nem kerul Parlamentbe.

Fel tudja mutatni, hogy o annyi aldozatot is hajlando hozni a Hazaert, hogy meg errol is lemond. (szerintem ez nyilvan politikai dontes lenne).

Ugyanakkor gyakorlati szempontbol is joban jar, ha kimarad a szorasbol, ugyanis '18-ban ugy terhet vissza kihivokent, hogy nem "poffeszkedett" elotte 4 evig a Parlamentben.

Ha veszit az ellenzek, akkor partjanak ugy 5-6 kepviseloje lesz, ami meglehetoesn sulytalanna teszi partjat.
Ha nyernek, akkor nagyobb frakciojuk lenne, de akkor meg kormanyzati munka kozelebe ugyse engednek (valoszinuleg maga se nagyon akarna, szinten politikai megfontolasokbol) es maradna neki az oninterpellacio, ami a fidesz eseten sem szimpatikus.

Az igy elvesztegetett ido helyett tovabb jarhatna az orszagot (nyugisabb menetrenddel, nem 4-5 nap/het rendben), mikozben partjan keresztul mindenrol ertesulne, tv- es radiointerjukat tovabbra is adna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Barátom, egyetlen jobbikos sem tette meg a 60 kilométert. Egyetlen alkalommal sem. ezt véletlenül tudom!
De hagyjuk, mert még a végén kiábrándulsz belőlük!
@Sir Bates dö Hól:
Emlékszel a vörös reciprokra? Ez jól esik.
Az eltérő következtetések beszélgetésre csábítanak, lehet fenni az elménket.
Idézlek: "Ez így van jól."
Tényleg szívesen cserélek eszmét veled.
@Spániel: Ugye nem csak nekem tűnik úgy, hogy már megint elkezdték a szar kenegetését?
Mégis milyen öszellenzéki tárgyalás az,ahol két párt napokig izzad azon, hogy maguk között lepacsiznak újra helyeket, miniszterelnök-jelöltet?Nem közösen kellene, legalább már most?És majd ha a többieknek nem felel meg? Akkor majd azt mondják, hogy a többiek nem akarnak megállapodni?
A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint az egyéniben az MSZP-nek 68, az E14-nek 20, a DK-nak 18 hely jár.Ugyanez az arány listán is, ahol Meseházy, Nils, Fleto a sorrend.Ez evidens.Ha az MSZP ls az E14 többet akar és a DK belemegy az biztos, hogy még a biztos szavazóikat is elveszítik...
@Spániel:
Dolgozzál is a birtokon tavasszal.
Csak elszúrtad a földalapú támogatást.
@simple observer 1.0: kap pénzt a pártkasszába akkor is, ha nem jut be? Mert anélkül nehéz egy ilyen friss pártnak négy évig tekeregni az országban és közben fenntartani az apparátust.
@Mariann19: mindenben ilyen balfék vagyok. Dörgölőznöm kéne, na.
Egyébként alig várom az első alkalmas napot, hogy molyolhassak valamit. Bármit.
a 140 kiló a fele se, viccnek szántam.
@E.Csaba: Bajnai korrekt ajánlatot tett, mszp pedig megint a durcás kisgyerek, aki a korlátba kapaszkodva megmakacsolja magát és onnan köpköd.
@Spániel: Tudom, hogy vicc volt.
Vigyázz, hogy a tavaszi szél fel ne kapjon a nagy munkálkodás közben.
@Mariann19: ami tényleg fontos, arra emlèkszik az ember... még az ilyen szita agyú is, mint én:-)
@Orica Középföldi:
''''Az lesz szép, ha Bajnaiék felmondják a megállapodást ezzel az öszvérrel, és a DK-val indulnak.''''

Lehet, hogy hasznos is, nem csak szép.
Viszont biztosan szép álmokat kívánok, ehhez nem fér kétség.
Heltaitól talán szokatlan a hangvétel a versnek, de érthető, ha "látta" a jövőt.

Heltai Jenő: Siralmas ének

Te azt hiszed, hogy hallgatok
pedig csak nem beszélek.
Jöttek kegyetlen, zord napok
bús tegnapok, vad holnapok
belémfagyott a lélek.
Nem élhetek, csak halhatok
Te azt hiszed, hogy hallgatok
pedig csak nem beszélek.

Panaszra nyílna néma szám
ha megszólalni mernék
de jaj, kinek, miért mondanám,
hogy nincs barátom, nincs hazám
ha volt is, már csak emlék.
Lesújtott Isten ökle rám...
Panaszra nyílna néma szám
ha megszólalni mernék.

Vártam sugárzó, jó időt
kaptam helyette felhőt.
Gyilkos csalódás, szörnyű csőd!
Vártam derűt, fényt, könnyű nőt
egy véka pénzt, de nem jött.
Szép kártyaváram összedőlt...
Vártam sugárzó, jó időt
kaptam helyette felhőt.

Hajdanti selymes szöghajam
a téli hó belepte.
Víg ifjúságom odavan
rég messzeszállt nyugtalan
könnyelmű, kósza lepke.
Fáj ami volt, fáj ami van.
Hajdanti selymes szöghajam
a téli hó belepte.

Ezer sebem van, mind sajog
ma mind egyszerre vérzik.
Vad, sáska-röptű gond-rajok
csontig lerágtak; bú, bajok
a sárba nyomtak térdig.
A régi hős ma nyavalyog.
Ezer sebem van, mind sajog
ma mind egyszerre vérzik.

Mint száműzött, kivert király
hazátlanul bolyongok.
Az utamon köd, vakhomály
és pusztaság és téli táj
magány és néma hantok.
És élni fáj, és halni fáj...
Mint száműzött, kivert király
hazátlanul bolyongok.
-
-
Szép almokat mindenkinek, akik alvásra hajtja a fejét, és katonás, reggeli tormával ízesített ébredést azoknak, akiknek nincs más dolga.
@Spániel:

'mocskok trafikügyben'

szívós egy kutya vagy te, el Spáni!:)
@nincs_itt: Hát attól függ ki számít a te olvasatodban jobbikosnak? :) Amúgy meg ha kiábrándulok belőlük az nem ezért fog történni. :)
@Orica Középföldi:

"Az lesz szép, ha Bajnaiék felmondják a megállapodást ezzel az öszvérrel, és a DK-val indulnak."

Ezt mar en is felvetettem 1-2 honapja, es most MA nyakassaga utan ugy nez ki, hogy ez lenne Bajnai legjobb huzasa.

Kettejuknek 8% korul van (automatikus atszavazast feltetelezve) mig MA mogott 13% all. Nyilvan sem Bajnai, sem GYurcsany nem akarjak Mesterhazyt nyomni, akar bukta, akar gyozelem a cel. Viszont ha magara hagyja BG, meg ha a PM nem is nagyon szereti Ferit, akkor MA nagyon besul a valasztason, ha maga vag neki, es a fo bunbakka lep elo makacssagaval.

Ez lenne az egyetlen olyan eszkoz, szerintem, hogy MA-t hatralepesre birjak. Bar remelem, hogy talalnak valami mukodo modszert azert mihamarabb...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ismerem a technológiát, azt is tudom, hogy előző szakmájában szerzett tudásából fakad az ötlet.
Ez egy nagyszerű ember, szerencsére vannak hozzá hasonló elhivatottak.
Egy barátom villamosmérnökként nem áramszedőt, hanem egy másik diplomát is szerzett, és lett gépészmérnök is. Akkor jött rá, hogy neki orvosnak kellett volna lennie. De már nem vették fel, mert túlkorossá vált.
Évekig csalódott ember volt, de az akarat mindent legyőz, ezért elkezdett balettozni.
Két hónap múlva egy szereplőválogatáson a rendező azt mondta neki, hogy ha eddig csak ennyire jutott, hagyja abba. Amikor felháborodva közölte, hogy most kezdte, az ürgének leesett az álla és poros lett, viszont nagyot változott a véleménye.

Az alábbi sem kapott nagy nyilvánosságot:

index.hu/video/2013/12/16/ugy_lathatjuk_az_agyat_mint_meg_soha/
@Mariann19:

"Meegtisztelsz. Köszönöm."

Szivesen. Ertekelem a gondolkodo embereket.
Orbán Viktor úr: Magyarország legjobb miniszterelnöke ! - (jelenleg)
@dr. jenőke (jenőke): Köszi. Igen ezt a videót én is láttam korábban, tényleg nagyon jó ez is. Csókayt tényleg szeretem és külön tetszett, hogy a beszélgetés végén kitért az igazán lényeges aspektusokra is. Most ezzel a dallal kívánnék jó éjt neked is. :)

youtu.be/_avlbL7kOlI
@Habakuk999:

"főleg úgy, hogy pl vasárnap is oda vissza csináltuk a szakaszt a tömegközlekedés hiánya - és az autó kényelme - miatt. "

Bizony-bizony ezzel nem is kalkulaltam. Tomegkozlekedessel szamoltam, de most hogy mar alaposabban belegondolok, meg az sem lenne idealis ha volna rendes busz/vasut kozlekedes, hiszen az orszag masik vegebe eljutni, illetve onnan hazajutni a hetvege majd felet elvinne magaban.

De azert szoritok nektek, hogy legalabb valakinek osszejojjon.
@simple observer 1.0:

Szerintem a DK mögött lényegesen nagyobb a támogatottság.

Ha összeállnak, MA-nak nem lesz több 6-7%-nál.
Nem sajnálnám.
@Spániel:

"persze az a taktika , hogy valahogy majd Gy. legyen a hibás, mert olyan rendkívüli dolgokat követelt, amit nem lehetett teljesíteni. Volt már ilyen."

Ezt nem fogjak tudni megcsinalni. Sot, ahogy latom, Bajnaiek egesz taktikusan (Mesterhazy nem kis segitsegevel) igyekeznek a bunbaksagot MA-val elvitetni.

Mesterhazy annyira ostoba, hogy nem tudom elkepzelni, hogy ne fajjon neki. ;)
Jujj de jó kampány gumicsont lesz ez is. :)

Pintér feloldatná a titkosítást Őszöd-ügyben

Pintér Sándor belügyminiszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában arról beszélt kedd este: eljött az ideje annak, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban keletkezett titkosszolgálati jelentés egy részét nyilvánosságra hozzák.

index.hu/belfold/2014/01/07/pinter_feloldatna_a_titkositast_oszod-ugyben/
@simple observer 1.0: "ahogy latom, Bajnaiek egesz taktikusan (Mesterhazy nem kis segitsegevel) igyekeznek a bunbaksagot MA-val elvitetni"

A gond az, hogy az egész establishment az ilyen egymás elleni kiszorító taktikára használja erőforrásainak 85-90%-t. Ami nem gond, lehet azt értékelni is, csak a helyén kellene kezelni. A választópolgároknak is. De legalább azoknak, akik nem funkcionálisan analfabéták. Mintha viszont nem ez lenne.
És ez mo szörnyű végzete.
Olyanok vagyunk, mint Rodolfó közönsége.:-)
@Spániel:

"Ő az egyetlen konzekvens, állandó személyiségű és viselkedésű csóka a baromfiudvarban, aki nem alakoskodik, nem kamuzik. Milliomosként lemegy kutyába is akár és ez nem tűnik számomra műmájerkedésnek."

Nem nekem irtad, de azert pontositanam korabbi onmagam.

Azt hiszem miota ezt irtad valakinek mar irtam, hogy szerintem is Gyurcsany a legkonzekvensebb. Legalabbis abban az ertelemben, hogy politikai kredojat, es partja iranyvonalat a 2006-os beszedebol eredezteti. Ehhez kepest pedig minden masik part valtoztatott nem is keveset.

Szemelyiseget tekintve nem tudom, hogy valtozik-e majd. En sem szamitok ra, hiszen volt o mar csucson, es aztan zuhant hatalmasat is. Tehat felfoghatta, hogy nem erdemes, es nem is szabad, hogy valakivel nagyon elszaladjon a lo.

Amit irtam, mint valtozast, azt olyan dolgokra ertettem, mint pl. a mostani eset, hogy (allitolag) kulfoldon nyaral, mig a tobbiek targyalnak. Am ha valaha is olyan szintre hozza fel a DK-t, ami mar lotavolsag a baloldal vezetoi cimhez, akkor a mostani aligmegturt, es inkabb elutasitott helyzetet elvallalo politikusbol, illetve partbol egy ramenosebb, kemenyebb figurava fog, mert KELL valnia. Hiszen hogy megtovabb erosodhessen, ahhoz partja celjait mindinkabb ervenyre kell majd juttania, amivel erot mutat, illetve a szavazok fele bizonyitja, hogy celjait (legalabb egy reszet) ki tudja harcolni.
Hogy aztan emelkedese hol all meg (esetleg maris tetozott) nem tudom, de szerintem meg van tartaleka.

Ugyanakkor emberi valtozasahoz idealis teszt-kanariknak tartom Bauert, es Debreczenit. Ok elobb-utobb kritizalnak, illetve odahagynak nagy valtozas eseten.

(Debreczeni erdekeben remelem, hogy ugy 10 ev mulva mar egy normalis jobb-kozep partban dolgozik, mert az lenne neki az igazi)
@GeoCracker: Nem tudom miért, de nekem valahogy Rodeót juttatja eszembe az ürge. :)

George Carlin : Miért nem szavazok?

youtu.be/msJB1I_IBQw
@Mariann19:

"Figyelve Gyurcsány újbóli szinrelépését és pártépítését, úgy látszik, hogy Gyurcsány egy jól megkomponált dramaturgia szerint cselekszik."

Ebben nem vagyok olyan biztos, nekem inkabb tunik ketsegbeesett utolso nagy dobasnak, ami viszont latszolag bejon neki.

Az epitkezes az valoban latvanyos, es nagy munkaja lehet benne.

"Első lépésben eléri a parlamentbe való bekerülést, ott vehemens politizálással meghatározó figurává válik, és 2018-ban jön elő a farbával. Van olyan reális helyzetfelmérő képessége, hogy a jelenlegi politikai súlyát mérlegelje."

Jot mosolyogtam, amikor vagy 2-3 honappal ezelott, talan Olganal vallotta be, hogy ha nem jutnak be akkor lehuzzak a rolot. De ha jonnek a tamogatok akkor 2018-at nagy somolyogva nem zarta ki.

"Nem fog átmenni piti zsaroló szerepben, mert ez a választók elvesztésével járhat, amitől retteg, mert láthatóan missziónak érzi politikusi szerepvállalását."

Epp fentebb probaltam tisztazni, hogyan is ertettem, ezt a valtozast. A szavazok a gyoztest szeretik. Vagyis a politikusnak gyozelmeket kell felmutatnia. Persze nem mindegy milyen temaban, es milyen eszkozokkel (lasd Orban).
Az utobbi idoben nehany kisebb gyozelmet(?), sikert elkonyvelhetett, amiket joreszben MA-nak es BG-nek is koszonhet, de ha minielnoki ambicioi vannak, akkor kesobbiekben alanyi jogon is kell majd hoznia a gyozelmeket.

Ehhez pedig emberileg nem kell(ene) megvaltoznia.
@simple observer 1.0:
Hajlamos vagyok egyetérteni veled.
(A mai mszp-együtt ámokfutás után - Mariannhoz hasonlóan - felrobban az ember agya a tehetetlenségtől.

Tényleg, nekünk Mohács kell. Meg ki kell inni a méregpoharat fenékig. És le kell érni a gödör aljáig. Meg hasonlók.
És talán (?) az jár jól, aki ebből kimarad ... igaz, az meg rosszul, aki érdekképviselet nélkül marad. Bár ezzel azért - így is, úgy is - leszünk pár milliónyian ...
:-(
@Spániel:

Azt nem tudom. Korabban olyan szabalyozas volt, hogy, ha nem is jut be egy a part, de a valasztason eler legalabb 1 %-ot, akkor kap valamennyi penzmagot a ciklus soran. Nem tudom, hogy ezt nem valtoztattak-e meg Viktorek.

En azonban ugy ertettem a fejtegetesem soran, hogy ha a partja bejut (ugy tunik, akar kulon listan is siman bejut a DK), de o szemely szerint nem.
@Orica Középföldi:

"Szerintem a DK mögött lényegesen nagyobb a támogatottság."

En is azt gondolom.

"Ha összeállnak, MA-nak nem lesz több 6-7%-nál.
Nem sajnálnám. "

Ebben nem vagyok biztos, de en sem sajnalnam Attist. Csokonyossege okan plane.
@Sir Bates dö Hól:

"A gond az, hogy az egész establishment az ilyen egymás elleni kiszorító taktikára használja erőforrásainak 85-90%-t. Ami nem gond, lehet azt értékelni is, csak a helyén kellene kezelni."

Teljesen igazad van. Sajnalom, ha nem derult ki a szovegbol, de ezt abban az ertelemben irtam, mint 22:36-nal.
A picsaba simple!

Menj mar aludni!
@jaegtoer: nem, az amerika, ebben tökéletesen igaza van rodeonak, a reagan-teacher páros és az "üvegfal-tv" lebontásának következménye, mely után szabad utat kapott a spekuláció szárnyalása, mely irracionális hozamokat produkált az olcsó pénz mellett teljesen érdemtelenül, maga után vonva a pézügyi és egyébb lufikat, valamint az államadósságok elszaladását... most ugyan ez történik a fed-ekb-jnb vonalon...
azt kellene elfogadni, hogy más a gazdag és más a jómódú/vagyonos... nekünk erre (moi gazdaság) érdemi ráhatásunk nincsen... a $ mögött, ha 5% fedezet van, szemben az € 85-90%-val... valójában mindnyájan a wall street spekulánsainak luxusát nyögjük... sorosét is, aki emblematikus alakja ennek, viszont mindig jelezte (legalábbis az elmúlt 5-10 évben), hogy ez egy fenttarthatatlan rendszer
@Sir Bates dö Hól: Az új néni a FED-ben praktikus komámasszonynak látszik. Előre megmondta 2007-ben, hogy baj lesz az alacsony kamatokkal. Várhatólag tudja, mit csinál.
@épészmérnök:
érdekes módon történnek a változások arrafelé...ma cenene szépen bele telibe a publikumba trombitálta, hogy a gonosz Koch testvérkék megveszik a konzervatív pártot szőröstől bőröstől bárki is van abban funkcióban az az ő passzátszelüket fújja és a teljes korrumpált kongresszust és szenátust...elterelő hadművelet (gumicsont) Colorádó legalizálta a marihuana-t de már bejelentették, hogy a munkahely azt rúg ki ezért akit akar és abba senkinek beleszólása se lesz...eddig nem rúgták ki? pedig egyetlen szivornyással sem lett több csak most szakboltban szak marihuana-t vesznek

brühüyyy

beleakadtak afganisztánba mint kismacska a függönybe és Iraq meg nem ereszti őket és a többi szárazföldi háború...a néninek lesz mit rendbetennie a konyhapénzen és akkor kurva nagy probléma a 1,5 millió amerikai munkanélküli segélyének +3 hónapos fizetése heti 300 dolcsi egy fél rozsdás tank ára amiből a nevadai sivatagban százával vannak az idők végezetére várva és sohasem harcoltak
@épészmérnök:
képzeld el a magyar ócskavas vas és szinesfém hulladék gyűjtők mit tudnának aratni nevadai sivatagban?

brühüyyy

exportálni kéne őket?
@Sir Bates dö Hól: Szép napot. Hogy hogy ilyen korán? Képzeld ma reggel azt hallottam a rádióban, hogy a gazdasági hangulat tekintetében a franciák is pesszimistábbak mint a magyarok. Szerinted mi lehet ennek az oka?

"A magyarok gazdasági hangulata a tavalyi év tavaszán javult – amint azt más közérzeti mutatók akkori emelkedése jelezte, nagyrészt a rezsicsökkentésnek köszönhetően. 2013 második felében stagnált az elégedettek aránya, mindvégig 10% felett maradt. A lakossági helyzetértékeléseket figyelembe vevő rangsorban magunk mögé utasítottuk az olaszokat, a franciákat és a spanyolokat (ezekben az országokban csupán 5-6% véli az ottani gazdaságot sikeresnek)."

privatbankar.hu/makro/borulatasbol-mar-nem-vagyunk-az-utolsok-de-maradtunk-hatul-264746
@Sir Bates dö Hól:

Megnéztem. El vagyok képedve.
Ugyan kik követték ezt el, már személy szerint?

A média ezt a hangulatot sugallja folyamatosan. Kényelmes hinni, a józan ész ellenére:(
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

szép prezentáció. megvezetésre is alkalmatlan. bár a hit erős tényező.

mindjárt lezsibbadtam az 'öngondoskodó, szolidáris társadalom' elnevezésű doboznál.

innen tudni, hogy kamu az egész. nincs kizárva, hogy már -más- előbbi dobozkák is ellentmondásban állnak a tényekkel és a szándékokkal, csak ez valahogy elsőre szemet szúrt. mindenesetre a látásomat megvédtem, és őrzöm.

Jó reggelt.

nem jön a zsé az energiaszolgáltatásból eléggé, mert túl jó az idő. no, majd márciusban ülünk át más autójába.
Ma Mon 2018-ra tervezni bármit is botorság.
Orbánék eddigi pályáját (I. és II. uralkodás) tekintve, csak áprilisra szabadna készülni. Egyetértek Bokrossal, h csak a rövid távú, a jelenlegi rendszer eldobására készülésnek van értelme. Ez az a minimum, amiben mindenkinek meg kellene egyezni. Semmi más nem érdekes. Utána lehet újra választani, normálisan.

Igazából ezt az egész rendszert már régen el kellene utasítania minden demokratikus erőnek, minden lehetséges módon, mert ez a választási színjáték is ugyanennek az elfogadhatatlan rendszernek a szerves része, legitimálja azt.

Azt mondjátok meg, mi várható szerintetek, ha jön III. Orbán a.) egyszerű többséggel b.) újabb 2/3-dal?
(Csak megjegyzem, h a fidiótákhoz hozzá kell számolni a szarabbikat is!)

A "semmi jót" nem elég válasz...
helló!

Úgy nézem, nem volt még linkelve tegnap óta. kettes írása a raiffeisen ügyről. benne töröcskei esete a körmendi takarékkal, ami elég érdekes.

orulunkvincent.blog.hu/2014/01/07/rafazen#more5745430
@félázsiai nagymagyar: A fidiótákhoz nem kell hozzászámolni a jobbikot,mert az a jobbik végét jelentené szerintem.
@kifordított nagyanyó:
A fidióták saját kezüket is megkötötték a sok sarkalatossal, meg 2/3-ot igénylő szarral. Ha esetleg meg lesznek szorítva a "versenyben" szerinted mit fognak választani: átengedik a hatalmat vs. beveszik a szarabbikat? Ne legyenek kétségeid, h van az a pénz amivel ez utóbbiak is érdekeltté tehetők...
@jaegtoer: Ha nem lennél elég pesszimista, akkor ezt a két részes cikket olvasd majd el. :(

Huszonhárom évvel ezelőtt alakult meg az államszocializmustól megszabadult Magyarország első szabadon választott kormánya. Botos Katalin és Botos József egy kétrészes cikksorozat keretében az utóbbi bő két évtized statisztikai adatait és gazdasági folyamatait elemezve tekintett végig a rendszerváltás óta eltelt időszakon.

www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/merlegen-a-rendszervaltozas-ket-evtized-szamokban-1

www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/merlegen-a-rendszervaltozas-ket-evtized-szamokban-2
@félázsiai nagymagyar: A választási eredménytől függően,ha nem kétharmaddal nyernek megint,olyan szép törvénykezési hullám lesz,hogy öröm lesz néni.
Asszem megcsinálják a legrövidebb idő alatt legtöbb törvény rekordját.
A jobbik meg esetleg bevehető,de akkor vagy leszalámizzák őket,vagy nézhetnek a következő választásokon.
Na,mentem aludni,viszlát!
@kifordított nagyanyó: Elgondolkodtató, hogy miközben a Fidesz demokráciáról beszél, miért épít ki egy új arisztokráciát és egy egyre kevésbé bújtatott diktatúrát?
@Orica Középföldi: @jaegtoer: nekem ez tetszik a legjobban..." A negyedik szakpolitikákban érvényesítendő specifikus cél a "Kreatív tudásalapú társadalom, piacképes készségek, K+F+I". "
főleg a K+F+I jelzés:-)... viszont én jót nevettem rajta... igazi kontraszelektált barom a készítője... vagy leütés után kapta a jövedelmét... vagy nagyon jó cucchoz jutott... nincs több lehetőség:-)
úgy látom bővül megint a fidesz szótár! "Navracsics Tibor közigazgatási miniszterhez, azt tudakolva: "Véleménye szerint elhelyezhetőek-e politikai célú plakátok, hirdetések a fent említett oszlopokon?"

A miniszter válaszában kijelentette: "A választási eljárásról szóló törvény, a közúti közlekedésről szóló törvény, valamint a reklámtáblák, reklámhordozók és egyéb reklám célú berendezések közutak melletti elhelyezésének részletes szabályairól szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezéseinek összevetése alapján álláspontom szerint a jogi szabályozás csak a gazdasági célú reklámra vonatkozik, politikai választási plakátra nem. A plakát, mint választási kampányeszköz - sem a választási törvény, sem a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátozásáról szóló törvény alapján пem minősül gazdasági reklámnak."
Ha jól értelmezzük tehát a miniszter jogi bikkfanyelvét: a kampányban újra találkozhatunk az utak melletti oszlopokon díszelgő plakátokkal." www.stop.hu/belfold/a-fidesz-ugy-ertelmezi-hogy-megis-lehet-amit-nem-szabad/1206541/
@Sir Bates dö Hól: nem is tudtam, hogy kiírtak egy nemzeti utópia pályázatot. ez a versenymű nyert?
@Sir Bates dö Hól:
A 07.21.52 -höz.
Nemhiába kedvellek.
Üdv. Vörös reciprok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kidobott az ágy:-)...

Leginkább az az oka, hogy tényleg szarul állnak (11% munkanélküli), csak itt nem sikerpropaganda ömlik a médiából, valós tényeket is közölnek... meg maguk is érzik, hogy csak kétszer mennek el hetente vendéglőbe enni... meg az sem tesz senkit boldoggá, hogy az eu vezető államában (még nincs kimondva merkelék részéről sem, hogy ok, akkor csináljuk a politikát is, aki ezt a tényt itt lenyomja - nem mi irányítjuk a politikát az euban már, régi dicsőség, agyő!- a lakosság torkán, az soha többet nem rúg labdába → ne feledd, ez az első modern nemzet!) a jelenlegi összeurópai választék talán talán legtehetségtelenebb vezetője van az elnöki hivatalban egy protest szavazász követően, ami további négy évet vesz el fro életéből... viszont ennek következményei egész eura kihatnak... én sem bíznék az ő helyükben semmiben sem... hollande sarkozyhez viszonyítva jó és kedves ember, ám egy vidéki polgármesteri hivatal osztályának vezetése lehetne egy ideális világban karrierjének csúcsa... ez viszont egész európa, s így mo tragédiája is...
@Sir Bates dö Hól: Közben meg hallom, hogy Le Penék is jönnek fel mint a talajvíz.
@bella _ciao: ja:-)... Cirbi meg nem linkelte, azt majdnem elsikkadt:-)
@kifordított nagyanyó: A Jobbik örömmel omlik Orbán karjaiba. Nézd meg a Szegedi Csanád gárdamellényben feszített büszkém a Morvai mellett az EB ülésén és nem okozott gondot az ellenkezőjére "változni"pár hónap alatt. Mind ilyen car alak, és a fidesz nagyon közel van a Jobbikhoz. Az a vágyuk hogy kormányra kerüljenek és ezt megkaphatják a Viktortól .
Aztán a gárda egyesül a magyar sereggel és nekünk annyi.
Orbán még három évig m.elnök lesz,aztán áthelyezi magát Áder helyére,az + 5 év.

Az lenne a legjobb ha már márciusban Orbán fejére szakadna a csőd,ha már megúszni nem tudjuk.
Pedig kerestem a jót ,hogy azt írjam :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az nf azért marine vezetésével -aki sokkal értelmesebb és veszélyesebb, mint az apja- a centrum felé nyitott, nem a szélre...
@Sir Bates dö Hól: "ez viszont egész európa, s így mo tragédiája is..." itt mire gondolsz? tragédia fo. rossz teljesítménye mo. számára? rossz dolog a német vezető szerep?
@bella _ciao: fro bénázása egész eura kihat... a német dominancia előtérbe helyezése a politika terén sem biztos, hogy jó, ha egy tehetségtelen, súlytalan francia elnök mellett történik, hollande pedig ilyen...
@bella _ciao:
Ott olvastam tegnap.
Ki is buktam rajta.
Én az Ersténél vagyok.
Hova mentsem a pénzemet???
(OTP-be nem , inkább a ládafia otthon!)
@magándemokrata:

azaz, ha a pártérdek úgy diktálja, akkor a törvények nem vonatkoznak rájuk.
na mi a hejzet?
egymásra talált már a három nővér?
a 3 rohat büdös komcsi?
fletó-mesterhazi-libajnai?

amugy ebben a csapatban kéne focizni a többi büdös komcsi kistitkár ügynöknek is...
orbán kövér simli pintér sifer stb stb

büdös komcsi náci feudál banda ez !
nem lesz ennek lyó véghe...
balf@sz magyarok...
postán rendelnek cigit...
csak még nem külföldről...
agyatlan barmok...
mi a lóf@sznak vesznek bármit ebben az elqrt országban...
na majd a NAV rászoktattya őket a külföldi dohányra...
@Evezős: most gonockodom, előre mondom. helyedben konyakba fektetném és tankönyvekbe.
@Sir Bates dö Hól: Igen tudom, de ahogy elnézem mintha a jobbik is hasonlóra készülne. :)
Péniszre gondolt a bíró a Kétfarkú Kutya Párt nevét hallva

cink.hu/peniszre-gondolt-a-biro-a-ketfarku-kutya-part-nevet-ha-1496945864

neketek mi jutott eszetekbe mogácsékról?
@bella _ciao: na most, ha követünk bizonyos népi hagyományt, oszt egy f@szt rajzolunk a szavazólapra, akkor a kutyáékra szavazunk. legalábbis a bíró szerint.
@bella _ciao: Mondjuk az, hogy mennyivel jobban jártunk volna vele mint Viktorral. :)
@bella _ciao: Tanuljatok spanyolul. Komolyan mondom.
@bella _ciao:

bármilyen farkat rajzolnék a bírónak. nem csak a szavazólapra. mondjuk a homlokára.
@épészmérnök: meg akarsz hívni chillébe? mennék én. talán jobban örülnél, mint martonyinak.
@jaegtoer: az lenne a független bíró tőle független farka.
@bella _ciao: Az biztos. És: az energiaproblémák és a kínai belassulás ellenére itt pezseg a gazdaság. Ha valakiben van egy kis vadnyugati vagányság, igen jól kereshet északon, a sivatagban lévő külszíni bányákban, és napelemes erőmű építkezéseken. Évekig nem érkezett "friss hús", most meg havonta jönnek újabb és újabb magyarok.
@bella _ciao:

Ja, ötletnek nem (volna) rossz, csak ezek mindegyike vagy már állami biznic (tankönyvek), vagy az lesz hamarosan(szesz), úgy hogy azonnal a nyakamra ülne a NAV-tól kezdve mindenféle nyomozó és behajtó hatóság ...
De komolyan kérdem, milyen bankba lenne érdemes átvinni?
(Azt is gondoltam, hogy Ósztrijába kiviszem, de attól félek, amekkora számlaforgalmat én generálok havi szinten, nincs az a bank, ami nekem arra számlát engedne nyitni ..... (havi fizetésem ájróban kb. 580. Halálra röhögnék magukat rajta....)
@Evezős: állampolgári számla nincs arrafelé?

Itt, Chilében az állami bankban mindenkinek joga van személyi szám-számlát nyitni. A számlaszám azonos a személyi számával. Az alapszámla vezetése ingyenes, a többi is olcsó, és a takarékszámla kamata is rendes.
A legtöbb kisvállalkozó számlája is itt van.
@Evezős: nem röhögnek a labancok, olyanok azok, hogy minden kicsit megbecsülnek. én is az első banknál vagyok, egyenlőre maradok is.
@épészmérnök: most hülyéskedsz? tegyem a pénzem egy a matolcsy vezette bankba?
cirbi vagyok, csak egy hírt szeretnék linkelni:

Mesterházy a listavezető, Gyurcsány és Fodor is rajta van

cink.hu/mesterhazy-a-listavezeto-gyurcsany-es-fodor-is-rajta-1496947997
@bella _ciao: Elkészült végre a hogyan ne nyerjünk választást 14-ben receptje? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hivatalosan még tagadják. tegnap a horváth csaba még arról nyökögött, hogy két hét is eltelhet a megállapodásig.
@bella _ciao:

" nem is tudtam, hogy kiírtak egy nemzeti utópia pályázatot. ez a versenymű nyert? "

100 pont:)) Zseniális:)))

Nekem meg mínusz kettő, mert gyorsban autópályának olvastam, csak zavarónak tűnt:(
@Sir Bates dö Hól:

Egy újságíró igazán megkérdezhetné,hogy mikorra jutunk el a munka alapú társadalomhoz, és onnan milyen és milyen hosszú út vezet a tudásalapúhoz, ilyen oktatás mellett?
@Orica Középföldi: ha jól hallottam, súgják bizonyos értesültek, akkor kerényi másodközlésre kért engedélyt a mk-ba.
@bella _ciao: kedves klónom, helyes a dörgés, már éppen linkeltem volna, de megtetted helyettem ;)
Mesterházy a listavezető, Gyurcsány és Fodor is rajta van

Most már tényleg lehet hazamenni, csak Hagyó Miklós nem került fel a baloldali ellenzék listájára.

cink.hu/mesterhazy-a-listavezeto-gyurcsany-es-fodor-is-rajta-1496947997
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: várgyál' már! derekas munkát akarok végezni, ha neked már nem megy.

Milliárd euróval csökkent a devizatartalék

index.hu/chart/2014/01/08/milliard_euroval_csokkent_a_devizatartalek/
kis adalék:

Bokros: Orbán leváltásáért a Gyurcsány-kockázatot is vállalni kell

A demokratikus ellenzék teljes körű, feltétel nélküli választási összefogását tartja szükségesnek Bokros Lajos. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke azt mondta: ha ez elmarad, pártja nem indul az idei választáson.

hvg.hu/itthon/20140108_bokros_valasztasok
@bella _ciao: baszod, most jutottam gép elé, próbálok képbe jönni, a főcímek meg voltak, de még nem volt időm elolvasni mind, a tartalék csökkenés pont most jönne/jött volna :D
@Orica Középföldi: ok, igazad van, borzasztó, de itt már csak röhögni lehet... s mindezt a közlöny is lehozza, ha jól láttam...
@Sir Bates dö Hól: nem mindegy, magyar közlöny vagy magyar krónika? ugyan már!
@Orica Középföldi: "Egy újságíró igazán megkérdezhetné,hogy mikorra jutunk el a munka alapú társadalomhoz, és onnan milyen és milyen hosszú út vezet a tudásalapúhoz, ilyen oktatás mellett?"

Vazze, ahhoz, hogy kendert tilolj, és a patakban mosófával kiverd a szennyest, nem kell oskola, világos?
Azért én még várnék a triumfációval az összefogást illetően. A DK-t egyenlőre még nem kérdezték meg a dologról. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a "közös lista, közös jelölt,közös program, közös ME jelölt"-ből Gyurcsány pont az MSZP "progjamára" és a ME-jelölt esetében Attisra gondolt. Majd megláttyuk :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

- Luke, a 444 lehozta az ellenzék közös listáját. Rájuk kell szavaznod...
www.youtube.com/watch?v=cbeR6uYxU50
@GeoCracker: Le bizony és milyen fasza gumicsont lesz majd ez is. :)
@épészmérnök:

Azért az eszközök elkészítéséhez kell:))

Én ritkán szoktam érezni azt a dühöt, amit leginkább - ezt a macsót ki kell herélni - hasonlattal tudnám érzékeltetni, de akik ezt le merték írni, aláírták, elfogadták, azokat saját kezűleg tudnám elintézni.

És egyéb nagyszerűségekkel tudnám viszonozni ezt a mérhetetlen cinizmust, mert azt fel se merem tételezni, hogy egy sincs közöttük, aki ne érteni mit írtak le.
@épészmérnök:
Hát ... úgy lácc, az "elmaradott" dél-amerikaiak előbbre látnak az orruknál ...a csóringert is igyekeznek megfogni maguknak, nem csak a milliárdost.

Nem tudom, egyébként,eddig nem is foglalkoztam vele, de ami itt folyik, az arra predesztinálja az emberlányát, hogy tájékozódjon. Nem annyira szeretném, ha a felcsúti lókupecnek bármiféle csókosa ülne rá a számlámra - amin egyébként ha nem is sok, de azért némi pénzmag:egy lejárt életbiztosítás - mutatkozik. De ezt a "hirtelen kellene gyorsan némi pénz" - időszakra tartogatjuk. A fizetésem viszont - tehát ami effektíve havi szinten mozog - az annyi, amennyit írtam, ilyen jól meg vagyunk fizetve a Rózsikánál ...
Szóval köszi a tippet, amint lehet utánajárok, hogy hogyan van ez normáliséknál, a szomszéd faluban ...
@bella _ciao:
Ha nem muszáj, én sem váltanék - de sajnos az Erste is felmerült, mint olyan, akit ki akarnak csinálni ...Ennél nyugatabbra és nyugatabbit már nem tudok kitalálni.
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

...ssza meg, pedig ami itt folyik, legszívesebben rá szavaztam volna (főleg a tegnapi és a mai történések után!)!!
@DarthVader:
Biztos lehetsz benne, hogy nem.
Gy. külföldön van és a legbiztosabb jele annak, hogy lószar sem történik itthon, az, hogy nem jön haza.

Tegnap írtam, ha ez a bohóckodás folytatódik és hagyja magát, meg amit itten ennyi idő alatt elért, át ...cseszni, akkor nem szavazok rá(juk). Ahol a jóllakott óvodás Mesterházy a listavezető, arra biztosan nem.
Marad Bokros (ha indul).
@Evezős: pedig most mondta az egyik narancsnik, hogy a fogyasztás növekedésében szerepe volt, és elég nagy is a zseniális életpálya modellnek és a megemelt fizetéseknek, jahhh, nem is fidesznyik, hanem egy "független" ING-s elemző...
meg ő jis:

Varga: ez volt az első "nem válság karácsony"

Varga Mihály szerint 2013-ban trendforduló volt a gazdaságban, a folyamatok az elemzői várakozásoknál is kedvezőbben alakultak, és a kiskereskedelmi forgalmi adatok alapján kijelenthető, hogy a mostani volt az első "nem válság karácsony" a válság 2008-as kitörése óta.

hvg.hu/gazdasag/20140108_Varga_ez_volt_az_elso_nem_valsag_karacson
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Apukájának a .... nem folytatom.

Nem akarok itten ríni, mert naponta szembesülök vele, hogy emberek mennyiből kénytelenek "megélni", de amit most lépten-nyomon az arcunkba vágnak, hogy mennyi lett, na az arra elég, hogy amikor jött a karácsony, akkor nem kellett paráznom, hogy a vendégjárás után mit eszünk, illetve, hogy amikor a fiam itthon volt a barátnővel, akkor egyszer elmentünk étterembe és én fizettem ... zseniális, mi?
Hogy fejlesztene ki már tegnap egy igen erőteljes tumort a Rózsika gégéjében a napi doboz cigarettája ....
@Evezős: akkor ahogy önkéntesen csatlakoztál a nemzeti pedagógusok karhoz, ugyanúgy önkéntesen viszed át a számlád a széchényi bankhoz.
@Evezős: te tudod, én tudom, és tudják még néhányan, na de a nép tömegei ugyan tudják-e?

Költői volt, nem kérek választ.

Példamutatóan dohányzik az kinek nevét nem vagyok hajlandó a számra se ujjra venni?

Csatlakozom a jókívánságodhoz, és még célzatosan sem vagyok igényes, tőlem lehet bármely kültakaróján bévül lévő sejtcsoportosulás.
@bella _ciao:
Lószart, mama!

Inkább a szalmazsákban tárolom!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja, mint a gyárkémény ...
És, hogy a rosseb meg nem eszi, az ilyet nem viszi el a tüdőrák 48 évesen, de aki életében egy szál cigarettát el nem szívott, azt igen!

(Állítólag a szesztől sem menekül el messzire, de ez másodkézből való infó és eccer az indexen erős célzással éltem e tárgyban, oszt ezer nerharcos esett nekem, hogy ez mekkora hazugság, hájszen keresztény asszony, templomjáró és az kizárt, hogy alkoholt venne magához.
(nekem régi kolléganője mesélte, ráadásul az előző, orbánmentes ántivilágban, mikor még nem lehetett tudni, hogy mi lesz belőle, egy vót a sok orbánhívő között...)
@Evezős: igaz, előbb-utóbb beárazzák az országot, oszt' lószart fog érni szalmazsákostól.
@bella _ciao:
Ok.
Éppen most olvastam a Vincenten, hogy hogyan lehet rákényszeríteni akár bankot, akár zállampolgárt arra, hogy mondjuk az állami(lag kijelölt) bankba lépjen át, oda vigye, ott tartsa a pénzét - ezzel persze ezeket a mocskos görényeket gazdagítva.
Hát elég ijesztően hangzik, engem, mint közalkalmazottat simán oda tudnak kényszeríteni a Göcsecsicsárpuszta és Vidéke Állami Takarékszövetkezetbe - ha akarnak.

egy dolog, hogy ezt tőlünk nyugatabbra nem tehetnék meg, itt meg még morajlás sem lenne utána.

Én nem tudom, hova kerültünk. Pár év alatt. Ez a pokol maga - egy rendes konzervatívnak, meg liberálisnak mindenképpen ....
@Evezős: már másodszor mondod... van egy tündér vadászgörényem... tiszta... az igaz, hogy büdöseket tud szarni... de ragadozó a szentem... a nevemben üzeni neked, hogy azért szeret.
@nedudki74:
Hja, ha te komolyan elhitted, hogy I.Orbán alatt 54 %-ra csökkent a GDP arányos államadósság, holott abszolút értékben másfélszeresére emelkedett - szemben a GDP mértékével, tehát nem optikailag tuningolták, akkor nehéz lesz akárcsak némi megértésre is jutnunk. Nem véletlenül keresgélték a csontvázakat, amikor ők egy egész temetőt pakoltak be a szekrényekbe!
+ a 2 év alatt duplájára emelt minimálbér miatti könnyű és feldolgozóipari leépülés is akkora hozta meg az áldásos hatásait az adóbevételek csökkenésében és segélykifizetések növekedésében, amikorra a nyakló nélküli lakáshitelezés folyamatosan növekvő terhe is recsegtetni kezdte a költségvetést (Medgyessy túl későn korlátozta 1 db-ra a korlátlanról és 15 millióra a 30 milliós keretet!)
Ráadásul 2005 volt az első TELJES év, amit az unióban töltöttünk, és az ECOSTAT bírálta felül a zárómérleget. És szépen visszapakoltatta a Szapáry Hazaárulkodó úr által besúgott PPP pénzeket is.
Osztán ettől szépen el is szaladt az adósság - csakhogy annak nagy része Orbán és El Tolcsy hagyatéka volt. Már annak, aki képes A-t és B-t összeadni, és nem csak szép kis
diagramokat bámulgat. Vektor, folyamat - és nem pillanatnyi állapot.
Meg különben is "csak abban a statisztikában bízom, amit magam hamisítottam"
@félázsiai nagymagyar:
Ez könnyű! Azonnal megszüntetné a pártfinanszírozást, aminek nyugaton is tapsikolnának, ugyanis nem is értik, hogyan lehet állami pénzekből kistafírozni a pártokat! Aztán annyika a "2018-ig majd jól megerősödünk" feelingnek!
Eggyedül a fideszt nem érdekelné, mert egyébként is könyékig kotorászik a kasszában - meg az új pártokat, akik zöldmezősen indultak (pl DK, MOMA)
De az mszpnek és Puchnak az lenne a vég.
@Evezős: Bokros azt mondta a 444 interjúban, h csak akkor indulnak, ha teljes összefogás lesz.
@félázsiai nagymagyar: Botnak is két vége van, mindegy melyikkel ütnek fejen, ugyanúgy fáj. Demokratikus összefogás vs. fülkeforradalom, ugyanaz csak vörösben. Ami pedig a rendszerváltást illeti. Minden demokratikus erőnek? Akkor miért nem tették meg, volt rá 12 évük, és még sem tettek semmit, csak a mutyi, a népsanyargatás, civakodás meg a korrupció! Ez jellemezte a demokratikus oldal kormányzását, fura de ebben semmi különbség nincs orbánéktól. Most meg itt játszák az ellenzékesdit! Lakájellenzék, nem többek ők! Ők sem jobbak Orbánnál nem voltak és nem is lesznek soha, maradnak ugyanaz a korrupt banda csak nem narancs színű a kabátjuk, hanem vörös elég csak arra gondolni, hogy korszakváltásról hablatyolnak évek óta, most meg egy csapat leszerepelt, bukott, bűnözővel akarja leváltani az Orbánféle csapat leszerepelt, bukott, bűnözőit. Mi is fog itt változni, mitől lesz a balos csürhe jobb a jobbosnak hazudott csürhénél? Ők nem lesznek korruptak? Ezt az előéletük nem támasztja alá. Nem fognak mutyizni, ezt is nehéz róluk elképzelni. Mutass a baloldalon egyetlen egy hiteles politikust, csak egyet kérek, aki tényleg komolyan gondolja amit mond, fura de egyet sem tudsz mondani. Te egy nagy álomvilágba élsz, mert itt akkor és csakis akkor lesz bármilyen változás, ha a fidesz-mszpés nagykoalíciót és klónjaikat eltakarítjuk a hatalomból, de még az országból is, addig négy évente várjuk majd az "új" kormányváltó erőt, vagy fülkeforradalmat mint a messisát ugyanaz csak a bot két vége, mint ahogy az elején mondtam. A politikai elit meg köszöni jól van és röhögnek a sok zombin akik hol az egyikre, meg hol a másikra rakják az X-et négyévente, abban a hitben, hogy most hogy kitolt a vezetéssel. Arra kellene végre rájönni, hogyha a demokráciának nevezett bohózatban a szavazósdinak valaha is lenne bárminemű tétje, akkor azt a hatalmasok már régen betiltották volna. Látom nem csak fidióták vannak ebben az országban hanem liberióták, szocidióták, demokridióták, összefogidióták, végülis ugyan az mint a fidióta! Ami meg a Jobbikot ileti, jó lenne ha észrevennéd, nekik semmi de semmi közük a fideszhez, ők ugyanúgy ellene vannak, mint hogy szemben álltak a hatalom másik pártjának a lakájellenzék vezérpártjának a kormányával is. Ők az egyetlen hiteles erő ma Magyarországon és nem azok, akik csak hülyének nézik a népet négyévente. Lehet szarabbikozni, nácizni, nyilasozni, lehet rajtuk gúnyolódni meg röhögni, de egyet ne felejts el soha, nem ők voltak az elmúlt 25 évben kormányon, nem ők privatizáltak, nem ők rendszerváltottak, nem ők tettek százezreket meg milliókat utcára, nem ők csináltak reformnak meg kiigazításnak nevezett megszorításokat, nem ők sanyargatták 25 éven keresztül az országot, nem ők azok, akiket maga Kun Béla alapított, nem ők vezették meg a megélhetési bűnözés fogalmát, nem ők voltak korruptak -tocsik, prinz, kulcsár, zuschlag, bkv, máv, malév és sorolhatnám, ezek nem az ő balhéik. Nem ők furtak alagútat 5-600 milliárdért a fővárosban soroljam még? Ezen gondolkozzál el, te nagy demokrata!
@V-PORT: :D:D:D:D:D:D:D és hahahahahahahahahaha, rá aztán "tényleg", nagy szükség van! Mint atestának a keresztvízre kb.! :D :D :D
@félázsiai nagymagyar: Bokros? Hányan is állnak mögötte? Vele együtt vagy 100-an? Tényleg hiteles erő, nélküle nem is nyerne a baloldal. Egy magát jobboldalinak nevező baloldali akarja megmondani mi a tuti. Először is nem kellene kamuznia, hogy ő jobboldali, mert ahhoz semmi köze egy aljas kommunista az is marad, aki most elkezdte nyalni a baloldal seggét! Igazából nyerjen csak az összefogás! Egy éven belül széthúzás lenne a nevük, és Mesterházy max 5 hónapig maradna miniszterelnök, ha ő valaha miniszterelnök szeretne lenni, a helyébe most azonnal kipenderíteném Bajnait meg gyurcsányt, talán akkor 2018-ban lene is rá némi esélye, de így tiszaviágéletű lesz az ő kormányzása. Nyugodtan nevezhetnénk őt pünkösdi kormánynak! :D :D :D :D :D :D :D Én marhára jól szórakozom a maffiabaloldalon, ahogy próbálják leváltani a maffiajobboldalt! :D :D :D :D Ti meg tőlük várjátok a csodát!
süti beállítások módosítása