Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.08. 13:42 Fabius

Mese az utolsó elbukott baloldali esélyről

Címkék: összefogás ellenzék választás 2014

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy háromkirályok. Éldegéltek maguknak a Balkán sarkán, vitatkoztak naphosszat, tépték, marták egymást ahol és ahogy csak lehetett, érték alapon nyilván, mert az egyseggű háromkirályok másképp nem is tudják. Fogadkoztak erősen, hogy ők aztán azzal a három fejükkel megdöntik a despotájuk uralmát jól, csak lennének valakik elég létszámban, akiknek elég a szögegyszerűségű szlogen: despota vagy demokrata?! - ez a kérdés, válasszatok!

Apró, pici, de nem jelentéktelen probléma, hogy hármuknak együtt nem volt annyi eszük, hogy a közkutatások adataiból rájöjjenek, a szögegyszerű szlogen tömeget nem vonz, de arra tökéletesen alkalmas, hogy a kezdetben más nyelvet beszélő fejet támogató tizenvalahány százalékot öt százalék környékére csökkentse A Nagy Alkudozással. De egyszer csak úgy látszott eljött a megvilágosodás napja, ők maguk is rájöttek nem lesz ez jó így, aszonták üljünk le újra és gondoljuk át amit még át lehet. Aztán másnapra kiderült, az átgondolás tulajdonképpen csak azt jelenti, hogy milyen pózban történjen a legnagyobb fej előtti bepucsítás, és hogy beszállhat-e a harmadik fej is a gangbang buliba még a főműsor előtt. 

összefogás_2.jpg

Szép kis elméletet rittyentettek ők hárman arról, hogy egy a tábor, egy a zászló, tovább erőltetjük a szögegyszerűséget mert túlbonyolítani minek? A szavazólapon legyen egy jelölt a despotával meg a náczikokkal szemben, legyen meg a boldogsága legalább azoknak, akik a bármi áron összefogásra akkor is voksolnak, ha a három közül a legbénább lesz miniszterelnök jelölt. 

Hogy annak a kb 30% bizonytalannak, akik a választást ténylegesen eldönthetnék a világon semmi üzenet nem maradt? 

Lárifári, öregecskedő gondolkodók szavazatainál több is elveszett Mohácsnál, meg amúgy is: Orbán újabb kétharmadának építése közben tömegek marhaságaival ne bíbelődjünk. Arra ügyeljünk gondosan, hogy a csodaként várt közös listán mindenki számára jusson elegendő biztos hely, oszt'jónapot. Mutassuk meg, hogy az elmúlt választás óta semmit nem tanultunk, és azt a kicsit is elfelejtettük ami időközben gondolatkezdeményként fölmerült. 

A korszakváltás mehet a kukába, a háromkirályok ismét egy test, egy lélek és - ami a legfontosabb -  egy közös lista. 

Hogy egy kis bátorsággal, a tanulságok tényleges levonásával akár sikerülhetett volna Despota Őméltóságát a rendszerével együtt útnak indítani a történelem szemétdombja felé? Istenem, ne akarjunk már egyszerre mindent. Lassan kell haladni és most már tutira kell menni. Aztán a kilistázott székekből vicsorogva lehet majd versenyezni ki tudja hangosabban mondani: Mesterházy a hibás, és amúgy is Orbán egye meg amit főzött, mert minekünk amúgy Mohács kell ha nem tudtátok volna eddig. Ja, és persze majd kell egy Csapat, ami az ország fejünkre dőlt romjai közül kiemelkedve megmentőként szerepelhet, miközben mi álljuk a cechet. 

Itt a választási esélyek vége, fuss el véle! 

1148 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945746692

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nomen est omen 2014.01.09. 11:09:48

Kedves Naplóm! Örömmel tájékoztatlak, hogy megnyertem a 2014-es választásokat! Ha minden jól megy, akkor kétharmaddal. Újra. Na, mit mondtam, ki az örökös kétharmados miniszterelnök, na, kicsoda? Hát én! Nem véletlenül nevezett a drága, jó édesanyám V...

Trackback: Együtt 2010 - gondoltad volna, hogy így lesz? 2014.01.09. 10:58:48

. Lássuk a névsort, ugyanazokkal az arcokkal nyomul-e a baloldal most, mint akikkel az MSZP nyomult négy éve! Ha igen, akkor mi értelme volt a 2012 októbere óta tartó pávatáncnak? Juhász Péter a kilépését fontolgatja a Bajnai-pártból. Bajnai Gordon,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@DarthVader:

...meg a szemetesek a pesti utcákon.
:-(
@Spániel:
Az operaházi tüntetésen volt szerencsém vele egy sorban álldogálni.
Nagyon jó arc.
@simple observer 1.0:
"Mint a sajtóból értesültetek, az elmúlt napokban Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is, a kettőjük között korábban megkötött megállapodás kinyitását, kiszélesítését javasolta. Tegnap erről megkezdődtek az informális tárgyalások. Ezeken a tárgyalásokon a korábban meghatározott elveinket képviseljük. Azt reméljük, hogy a részleteket pár napon belül tisztázni tudjuk és jövő hétre megszülethet a megállapodás. A dolog természetéből fakadóan ezek a tárgyalások nem a nyilvánosság előtt zajlanak és azt szeretnénk, hogy nyugodt körülmények között egyeztetve, a kész megállapodással állhatnánk a nyilvánosság elé.

Két dolgot szeretnék tőletek kérni, részint pár napig legyetek türelemmel, adjatok nekünk egy kevés időt, hogy sikeresen befejezhessük a tárgyalásokat. Másrészt pedig arra kérlek benneteket, hogy nyilvános és magán megszólalásaitokban, beleértve az internetes felületeket is, a közösségi oldalakat továbbra is támogassátok az összefogás ügyét és készüljetek arra, hogy reményeink szerint közösen fogunk elindulni. A sikerhez pedig az kell, hogy támogassuk partnereinket is, illetve azok vezetőit.

Készüljünk arra, hogy egy csapat leszünk."

(by GyF)
@Evezős:

akkor most nem volt turi?
@Evezős: "Készüljünk arra, hogy egy csapat leszünk."

csapat itt, csapat ott. valahogy már nem tudok csapatni.
@jaegtoer:
Nem. Mindenkivel barátságosan elbeszélgetett.
@bella _ciao:
Nehéz szívvel olvastam én is ...
De még kivárok.
@jaegtoer:

Igen:))

Már huszonéve is azon röhincséltem, mennyire igaz a nomen est omen:))
@Amadeus62:
Azért "finnyáskodunk" Mesterházy ellen, mert nyilvánvalóan alkalmatlan, és ilyen figurával inkább neki se menjünk a választásnak. Megosztóbb mára, mint Gyurcsány!
@fvipera:
Állítsuk össze a sok töketlen ellenzéki politikus helyett mi az Árnyékkormányt.
Az én listám:
Listavezető ME jelölt Tétényi Éva (a sok fasz között általában a nő a jó választás) és JOBBOLDALI, tehát a mérsékelt jobb által is vállalható. Továbbá garantáltan állóképes fideszellenes, és a szlogene is alkalmas az összefogásnak: Mindenki Esztergomi!
Belügyminiszter: Mesterházy Attila
Gazdasági miniszter: Bajnai Gordon
Pénzügyminiszter Bokros Lajos
Oktatási min. és államtitkár: Hiller és Niedermüller - ebben tényleg az erősorrend dönthet
Tárca nélküli miniszter és uniós források fölött rendelkező: Gyurcsány Ferenc (azzal a többi mogyorója is a kezébe kerül)
...
@Evezős:

csak rosszmájú élcelődés volt részemről.
Elolvastam minden hsz-t,vártam,hogy valaki felvidít, hoz egy kis pitypangot vagy mifenét,de nem.
Az MSZP ugyan úgy fog járni Mesterházyval, mint Szily Katalinnal, de akkor sem enged.
Valaki azt írta "ennyi erővel Lendvai Ildikót is jelölhették volna".Igen ,és lenne olyan jó,ha nem jobb, mint MA.

Marad a Viktor és nagyszerű tanácsadó gárdája,Hegedüs Zsuzsa / a párizsi/,Kerényi a múlt századból és a többi senki.Kövér, Rogán, Lázár,Sz Petike, S Gabika, és a sok seggnyaló.
Remélem épül még két stadion,vagy három.

Előfordulhat,hogy Orbán sem akar annyira győzni,legyen a csőd "ezeké".
@Szevasztok:
Azért nem ártana, ha némileg tájékozódnál olyan témában, amihez hozzászólsz ilyen magas lóról. NEM indíthat listát olyan párt, amelyik legalább 26 körzetben nem indít jelöltet.
Azaz az országban 3 egész és egy negyedik majdnem egész ellenzéki lista is elfér egymás mellett, ha jól sakkoznak.
Ezért elég nehézkes a választási törvény alapján "egyéniben másra, listán meg a DK-ra szavazni" ha nincs egyéni jelöltjük is. Egyébként a DK mind a 106 jelöltje fel van készülve arra, hogy visszalépjen, ha szükséges, és ahol szükséges.
@irógép:
A 100 napos program szükséges rossz volt, hiszen ElTolcsy és I. Orbán 2 év alatt duplázta a minimálbért, melynek eredményeként a frissen munkába álló írástudatlan takarítónő is annyit keresett, mint a 20 éve dolgozó tanár vagy ápoló. Az iszonyatos bérfeszültséget pedig oldani kellett. És 2002-ben a 100 napos ellenére javultak a mutatók. Nézz utána. A második 100 nap volt a balfaszság. Vitán felül.
Viszont azt a fidesz is megszavazta!
@simple observer 1.0:
Szerintem tévedsz. Gyurcsány arra készül, hogy bemutassa, hogyan kell aktív ellenzéki munkát csinálni. Azaz 2018-ra a parlamentből is megfojtja az mszp-t. Mert lesz összehasonlítási alap! Erről nem fog lemondani.
@vitéž munkášőr:
Mert Bartus MINDIG 2-3 évvel jár az események előtt! És egészen jó a teljesülési százaléka.
@bella _ciao:
A bíróság nem tett egyebet, mint azt, hogy megvonta a szóvivők személyiségét, vagyis a természetes személyhez tapadó jogokat.

Nem értem, mit kell ezen csodálkozni.
Annak idején már Karl, aki Marx kifejtette, hogy a rabszolga beszélő szerszám. A szerszámnak pedig - a dolog természeténél fogva - van tulajdonosa.

Manapság, amikor a marxizmus újragondolása folyik egy igazságosabb, demokratikus centralizmuson alapuló társadalom (vesd össze NER-NEP) felépítése érdekében, várható volt-e más ítélet?
@GeoCracker: Üdítő, hogy van aki látja, az árokásás Hellerék térfelén is előfordulhat. :)
@kekex: Már egy ideje emlegetem Tétényit....
Szinte az egyetlen potens jelölt lehetne :-))
@avanivi:
"Az MSZP ugyan úgy fog járni Mesterházyval, mint Szily Katalinnal,"
Mesterházy azért alkalmatlan, mert képtelen ezt belátni és hátralépni - amit Gyurcsány 2009-ben megtett.
@GeoCracker:
Alkalmas. De szakmailag alkalmas lenne Surányi is.
Tétényi viszont JOBBOLDALIKÉNT úgy tudott ÖSSZETARTANI egy fidesz-ellenzéket, hogy az 4 évig stabil maradt. Sőt Esztergomban még a Kdnp is átpártolt.
Mivel nincs mögötte párt, nem válhatna önjáróvá, mert akkor konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal lapátra tehető.
De a kamikaze-kormány élére, 500 napig nagyon jó lenne!
@kekex: "hátralépni - amit Gyurcsány 2009-ben megtett." persze, önként és dalolva. illetve inkább, önként és táncolva.
@bella _ciao: Most meg önként dalolva szteppel vissza a parkettre, cseppet sem törődve azzal, hogy ezzel ismét mindent szétbasz maga körül. :)
@kekex: HA anevem melletti linken visszaolvasol, akkor ezt ugatom magam is egy jó ideje.
Amúgy nem is lehetne másként, mint egy olajfaként. Ez 2012 novemberében is világos volt már. AZóta a sziklát is kicsákányozták za olajfák hegyén.
@bella _ciao:
jelzőktől és minősítésektől elvonatkoztatva: TÉNY. És a tények makacs dolgok, továbbá nincsenek ellene érvek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem félek attól, hogy bárki reagálni fog az aláírók közül.
Egyébként nem rémlik, hogy valaha azt írtam volna: emitt az angyalok, odaát az ördögök ülnek.
A hülyék eloszlása nagyjából egyenletes. A probléma nem is itt van.
@GeoCracker: Jó lenne ha belőled is több példány lenne. :) Ha már szóba jött az árokásás erről mi a véleményed?

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/10/orban_viktor_ellen_gyujtott_alairasokat_a_zsido_vilagkongresszus
@kekex: az a lelépés nem nevezhető igazán önkéntesnek. erre szerettem volna felhívni a figyelmedet.
@GeoCracker:
Egyetértünk, hiszen Bajnai legnagyobb hibája az volt, hogy belemászott a pártpolitika mocsarába, ahelyett, hogy szépen tartotta volna az "ernyőt"
De hadd hivatkozzak én is magamra: első perctől kezdve Bajnai esetében politológiai alapműnek tartottam Rutger Hauer Hősök vére című filmjét, és megírtam, hogy csak akkor tud előre jutni, ha láncos és bunkós társak tisztítják előre az utat. Továbbá azt is megmondtam, hogy nincs annyi vér az ilyesmihez a pucájában, mint a kínai főszereplő csajnak. Szemben Tétényivel!
Ezt már csak azzal egészíteném ki az újabb fejlemények láttán, hogy Gyurcsány az öreg szertáros, aki amikor leteheti a hátáról a lánccal és bunkóval teli szekrényt, és beáll a harcba - könnyedén leiskolázza az ellenfelet. Attis viszont lehetne Hauer, aki
Tétényinek azt mondja: SÉTÁLJ!
www.youtube.com/watch?v=Yi5Fj0ZveiY
@bella _ciao:
Ki miben hisz, abban üdvözül. Némileg mindenkit meglepett, amikor lelépett.
Ezzel rákényszerítette az Mszp-t, hogy kitartsanak Bajnai mögött. Ami - vitán felül - az ország érdekét szolgálta. Ha csak a maga érdekét nézte volna, akkor még kitartott volna egy ideig. Volt még benne szufla - hosszútávfutó!
@kekex: nagyon gyakran nem tudom eldönteni, hogy Vidéki, Géza vagy te vagya legszórakoztatóbb-e... bár a másik kettő azért a Tejút Földhöz közelebbi részén tartózkodik, az tény...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Elég sokan vagyunk. Ahogy egyébként Fab sem rosszabb. Nem is mi vagyunk a mainstream média :)

Aláírást bárki gyűjthet. Ezt éppen Orbán tudhatja legjobban. Ő is sok aláírást gyűjtöget. Az, hogy egy antiszemita miniszterelnök ellen a zsidók aláírást gyűjtenek? Megesik.
zt is éppen úgy a helyén kell kezelni, mint a többit. A kubatovi gyüjteményt is hatalom ténye értékeli fel.
@kekex: oké, igazad van. megyek olvasok egy kis thomas more-t.
@kekex: Speciel nekem a Mad Stone és a Bladerunner jobban tetszik :-))

De értem amit mondasz. S igen. Bajnai elbénázta az eltelt évben.
heti válasz írja. kis fenntartásom van.

Négyes listát vezet Mesterházy, Gyurcsány is rajta van

hetivalasz.hu/itthon/negyes-listat-vezet-mesterhazy-gyurcsany-is-rajta-van-72064
@bella _ciao:
és mielőtt még Gyurcsány-fannak becézel: azt is megírtam, hogy az őszödi beszédnek a legrosszabb része nem a "hazudtunk reggel, hazudtunk este, hazudtunk minden hullámhosszon" 56 utáni pártkongresszus parafázisa volt, mert baloldali emberek világosan értették a párhuzamot, és hogy ez annyit tesz, hogy nem mehet minden ugyanúgy tovább. Hanem amikor leírta a reformok kidolgozásának technikáját (10-12 ember ordítozik egy szobában) Nem volt túlságosan demokratikus - de nagyobb baj, hogy nem volt ésszerű és sikeres sem - azaz a kudarc bele volt kódolva. Pedig más módszerrel mögé álltak volna az "írástudók". Hiszen a változtatásra kapott tőlünk mandátumot.
Nem az a baj, hogy nem minden sikerült - ezt előre megmondta a kampánydal: "Én nem ígérem, hogy minden sikerül..." hanem, hogy ezzel a technikával esélye sem volt!
Most nem liheg a nyakában az Szdsz "reformblabla és reformgőg" de nem lehet tudni, hogy mennyit tanult és változott.
De a jelenlegi ismereteink szerint még sincs nála jobb. Lehet, hogy nem egy arab paripa -
de ha ló nincs, a szamár is jó, ráadásul az elmegy olyan terepen is, ahol a ló képtelen.
@Sir Bates dö Hól:
mindig realistának és földhözragadtnak tartottam magam. Ha netán ki is fejtenéd a minősítgetés helyett, hogy mely szöveg/rész került az űrbe?
@Sir Bates dö Hól: szerintem ő a legviccesebb. Viszont tisztetreméltó módon föltámadt poraiból.
@kekex: ah. nem becézgetlek. beletörne a nyelvem, hogy kekexke.
@Penivaldes: amelyik szent lett. egykönyves celeb volt valamikor.
@kekex: gyakorlatilag minden:-)... nem minősítgeltek, jelzem saját olvasmányélményeim alapján alapuló benyomásaimat... a múltat te is elkezdted átírni, jó versenyfutást a másik oldallal:-)
@Habakuk999: miről beszélsz?... hívőket sosem tudsz elnyomni:-)
@kekex: Nem tudok szabadulni én sem a gondolattól, hogy a közös jelöltnek egy Jobboldali érzelmű embernek kell(ene) lennie, hogy a bizonytalan, a Fideszből kiábrándult szavazókat megpróbálja megszólítani.Valami olyan név kell, ami még akár az olyan pártokat is "megingatná" elhatározásában, akik eddig megrögzötten ragaszkodtak a különutas politikához, gondolok itt Ángyán, Schiffer.., figurákra.Mondjuk csak a "játék" kedvéért felkérnék Hadházyt miniszterelnöknek,ez lenne olyan érv a jobboldaliaknak, hogy mozduljanak az összefogás felé???
@Sir Bates dö Hól: nem is akarom. Sőt, kifejtem nagyrabecsülésemet.;)
@Sir Bates dö Hól: "elzem saját olvasmányélményeim alapján alapuló benyomásaimat" jobb lenne egy szóközzel:
elzem saját olvasmányélményeim alapján a lapuló benyomásaimat
@bella _ciao: nem azt kérdeztem!:) hanem,. hogy melyik könyvét?
Utópiát?
nem mintha más lenne, bár emlékszek vmi párbeszéd a balsors idejénre is.
@E.Csaba:
Nem kell szabadulnod semmitől.
Amennyiben a jelenlegi állapotra legalább annyi igaz, hogy "korlátozott" demokrácia, akkor a jobb és baloldal elnevezésnek nincs alapja.
Vagy demokratikus valaki, vagy nem. A vagy nem alatt tök mindegy, mit értesz, lehet kórosan rendpárti is...
Jobboldalon is vannak demokratikus (például a szabadságjogokat tisztelő) egyének, amelyek közösségé formálhatók.
@bella _ciao:
Persze. Én is ezt mondanám ....

("Hallgatott, mint szerafin a fűben.")
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Lehet, hogy nem, de antiszemita gesztusokat gyakorol, és semmit nem tesz az antiszemitizmus ellen.
@kekex:
Ez így igaz.
Valamint: amikor először hatalomra kerültek, azonnal eltörölték a minőségi bérpótlékot (oktatás), ami nekünk uszkve -10.000 forintot jelentett (1998-ban).
Pokorni volt az oktatási miniszter, ő asszisztált hozzá + béremelést nem adtak, egy vasat sem.
Soha nem fogom nekik elfelejteni. SOHA!
@kekex:
Ez lenne az egyetlen (!!!) ok ami miatt félrenéznék a közös listán indulás miatt.
Ha biztos lehetnék benne ....
@Evezős:

Hát Ló Szerafint így lealázni:))
Felháborító!
@GeoCracker:
Én, speciel nem tudnék jó szívvel rászavazni - és vannak ezzel még így páran ...
@Evezős:

Nyugi. Ki fog derülni, hogy miből választhatsz.
Tetszik, nem tetszik, csak abból, de ne felejtsd el, a nem választás is választás.
@Orica Középföldi:
:-)
(Kizártnak tartom, hogy olvasta volna ....)
@bella _ciao:

Legalább valami szépet írtál volna,te nagyon hülye:))))))
@Orica Középföldi:
Igen, ez a legnagyobb bajom ...(és próbálok higgadni. Lassan megy.)
@bella _ciao: komppá válni nagyobb esélyed van:-)
@Sir Bates dö Hól: na ja, és összegezve az utóbbi pártíz komment hatását, főleg űrkompban gondolkozhatnék.
@bella _ciao:

:)))
Tudod milyen a komp. Ormótlan, lassú, behemót.
Ehhez képest gondoltam a szépet, te állat-dédelgető:)))
De ezt értetted, így inkább rokon:)
@Orica Középföldi: igen, de a komp elvisz egyik helyről a másikba. egy görény mikor visz el? na?:)
@Orica Középföldi: a kompról nekem inkább a "nagy terhet hordozó" eposzi jelző villan belém.
@Penivaldes: az igaz, hogy nem visz. de úgy el tud küldeni a másik helyre... legalábbis a humán görény.
tehát a komp és a görény is jó a helyváltoztatás biztosítására.
@Penivaldes:

A szép alatt én egy yachtot vagy egy katamaránt értettem:))
@bella _ciao:

Ez érdekes, viccen kívül. Soha nem jutott eszembe komppal kapcsolatban az eposzi, mint jelző.
Pedig láttam eszement méretű kompokat.
@Orica Középföldi: ha már gratuláltál w-nek. játszottál is? mennyi az eredményed?
@bella _ciao:

Nem játszottam:)
TWÁ a kedvencem, csak utálok ott kommentelni. Nehézkes és sok a hülye.
Egyetlen nemdoktor komment elég, hogy elvegye a kedvem.
Cca. 3-4 embert érdemes ott elolvasni. Annyit megteszek a saját örömömre)
@bella _ciao:

Tompika-interjú kb. annyira érdekel, mint egy bloggergéza/vidéki hsz:))

Majd a homlokoncsókoltakat elolvasom:)
@Orica Középföldi: pedig igazán könnyed olvasmány, nem terheli a szellemet. persze. értelek ám. neked múzsa kell, nem muzsik.
@dr. jenőke (jenőke): Természetesen egyetértek azzal,amit írsz.Nem releváns számomra , hogy ki milyen kötődésűnek vallja magát, vagy politikai családját.Én most azért hegyeztem ki a mondanivalómat arra, hogy valakit JOBBoldalinak tekint-e a társadalom többsége, mert a lehetőségét keresem annak, hogyan lehetne a bizonytalan szavazókat megmozdítani.Erre pedig egy olyan emblematikus személyt kell keresni, aki a múltja alpján nem kapcsolható a baloldalinak nevezett politikai tömb egy csoportjához sem.Azért fogalmazok úgy, hogy a társadalom "annak tekinti", mert van olyan ,aki ekként határozza meg magát, de hatástalanul.Erre a kedvenc példám, Bokros Lajos, aki bármit mond magáról a társadalom többségének szoci marad, mert a nevéről a Horn féle Bokros-csomag jut eszébe.De egy Hadházyi féle egyéniséget hiába akarnának belemosni a baloldalba, nem biztos, hogy sikerülne..
Mesterházyra nem szavazok. Egy harmadik pártonkívülit javasolnék.
OFF

Miközben a devizahitelesekre a kilakoltatás vár, addig Pécsen a bűnözésből élők illegális lakásfoglalását törvényesíti a fideszes önkormányzat!

alfahir.hu/a_rablasert_es_eroszakert_onkormanyzati_lakas_a_jutalom

ON
De jó lesz ismét. :)

Március 15-én újra békemenetelnek

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71786
süti beállítások módosítása