Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.11. 08:04 Fabius

A választási csaló, az offshore lovag meg a "korrupt patkány"

Címkék: fidesz választás 2014 egyéni képviselőjelöltek

A poszt címe akár egy gájricsi film címe is lehetne, de ez nekünk a kismagyar valóság: ezzel jellemezhető a Fidesz jelöltlista első ránézésre. Összeállt a csapat, hogyaszongya: "a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik". 

Mit tudom én, nekem valamiért nem ezek jutnak eszembe ezekről az emberekről elsősorban, különösen akkor, ha jelképes gesztusok kormányától jelképes gesztusnak veszem, hogy a lista tetejét (baranya 1) egy rutinos választási csaló, Csízi Péter foglalja el. Ő az a derék nertárs, aki a Gery Greyhound videó vége felé kioktatja a Kubatov módszerről az aktivistákat. Örömmel láttam, hogy a másik rutinos öreg kampánycsendsértő rókát sem vetették a vérmókusok elé, és Bácsban Zsigó Róbert is szerephez jut.

Nagyjaink - Orbán, Kövér - ugyan kerülik a személyes megmérettetést, de jelképes arcokból hiányt a lista további részén sem szenvedünk. 

Annyira sikerült az offshore lovagok elleni harc, hogy Seszták Miklós is megkapta a neki méltán kijáró helyet. A korrupció elleni harcban is élen járnak, így nyilván nem a véletlen műve, hogy a párttárs által nyilvánosságra hozott hangfelvételen le korrupt patkányozott Papcsák Ferenc is lehetőséget kapott itt nálunk. Külön bukéja a dolognak, hogy ellenfelének ezt a Tóth Csabát voltak képesek kiállítani összefogásék, úgyhogy ebben a vk-ban tényleg akár egy állólámpának is esélye van bármire. 

De legalább ilyen jók és eredményesek vagyunk a közmunkaprogramban is, úgyhogy nem meglepetés Simonka "Kartelleztem, oszt?" György kegyelmes úr békési helye sem. Földügyekben is faszán hasítottunk ebben a ciklusban, nem csoda, ha Tállai "hukk" András és Mengyi Roland úgy osztja el a két dél-borsodi körzetet, ahogy a BNPI pályázatokat nemrég. A fideszkeresztények egyik erőssége a nőkkel szembeni jó modor, így nem meglepetés Tasó "kőbunkó" László helye sem. Kisanyámozó bülbülszavára bizonyára illatosat pisálnak és a szavazólapra szapora ikszet hánynak majd a jányok. Hogy ne firtathassa senki nyakló nélkül mi mennyibe került, arról tett Vas Imre az általa fogalmazott "hagyjatok már nyugodtan lopni" törvénnyel, amivel elég aktívan szolgálta a nert egy vk helyhez. 

Én már tényleg csak azt az egyet nem értem, hogy azt a Tilki Attilát, aki nem szomjas állapotban összekarcolta az autópálya korlátot, aki helyett buszreklámban kerestek "tisztességes" képviselőt maguknak a szatmáriak, vajon ki gondolhatta komolyan? 

 

 

 

863 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr165684813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.11. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lementél kutyába Fabius..

Szánalmas ez az Offshorozás, mikor leplezetlenül egy Bajnai féle főtolvajnak, Offshorosnak, külföldről támogatott libatolvajnak szurkolsz.
"a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik"
Így helyes, mert az elvárásoknak és a követelményeknek meg kell felelni!
Ez a Fab engem asszem nem szeret. Ettől a csizy szürkekutyák által körbepisált szarcsomótól még én is behalnék. Nem szeretem a csizyót.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Faszparaszt. Seszták csak 10 milliárdos EU pénzlenyúlással bukott. ÉS virul, mint a tökvirág.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Olyan nem offsoros, (asse tudja, mi az offsor, ő nem is látta, hogy az egy ilyen cégforma, nem látott, nem hallott semmit, csak FB. tag volt a biznicben, mint a nagytudású nemviltatggyűlés főnöke.
Azért lehet itt még mazsolázni: Rezyidémonüző hiperintelligens Szlilárdunk is a listán virít... pölö
naccerűűűűűűű és olyan szépek is nemcsak okosak...milyen szép 4 év következik? ha így tolatnak lassan a paleolitikumban csobbannak

brühüyyy

és megpuszilhattyák a dinókat...is
"Nem azok kaszáltak, akiknek szánták

A nyári tervek szerint nagy boltok és iskolák mellett nem lehetett volna dohánybolt, a fiatalok érdekében. Ez annyiban változott, hogy iskolák mellett mégis lehet cigit árulni, benzinkúton viszont nem, szintén a fiatalok érdekében. Igaz, azt is bevallják, hogy igazából csak a piac újraosztása nem sikerült tökéletesen, ezen próbálnak most finomhangolni. A 18 éven aluliak nem biztos, hogy ettől kevesebbet fognak dohányozni, viszont tovább erősödhet a feketekereskedelem. Ez ellen a NAV már drónokkal készül."

index.hu/gazdasag/2013/12/11/trafikszabalyozas_a_tescora/

Nyomorultak! A kapzsiság elvette a maradék eszüket is. Ha az USA belebukott a prohibiciós törvényekbe, akkor ezek miből gondolják a tyúknyi agyukkal, hogy nekik sikerülni fog?

Előbb -utóbb kihúzzák a gyufát. Már látom a lángoló trafikokat. Fog még Lázás seggéből föstölgő szivargég kiállni.
Jó reggelt kívánok, megjöttek a fideszlistás betyárok!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Úgy elképzeltem, az orra meg fűstől, Lázásárkány!:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Külön tetszett, hogy az index gazdasági rovatában jelent meg ez a vitriolos cikk.Szétröhögtem az agyamat az ilyenektől "A kormány betette viszont helyettük a benzinkutakat, ügyesen megakadályozva, hogy a tankoló gyerekhordák szétdohányozzák magukat."
Csak a szokásos fideszmaffiás lista, mezitlábas vezetők az egyénin, a donok a listán. Az oxigénes sesztákitfőmaffiaoffsoredon is méltó helyén, nincs itt hiba, elég csak a birodalma pénzmosására figyelni, tényleg a cébéjás nagymagor vezetők nem listázódtak? Csak mán azé, vagy őnekik a félkarú rablók vannak csak szánva, meg a dohányterítés, a la swarzban.
@CSENDES: Jaj, és asztat láttátok, asszem a TotalCaron volt, hogyaszongya:
totalcar.hu/magazin/hirek/2013/12/10/jovore_nem_nyitnak_ki_a_benzinkutak/

A szakértelem és a felkészültség itt(is) kézzel fogható!!!
hmmm... rájöttem valamire. hallgattam a rádiót. valamelyik álomtitkár-helyettes beszélt. már mittudomén melyik. valami panelprogramelbaszási szépemeber. mert van ilyen is. szóval a korszakalkotó gondolatom ekkor fogant, asszondja, hogy viktornak azért kellenek a stadionok, hogy végre tudjon egy rendes kormányülést csinálni. mert olyan kicsi lett az ígéretük szerint, hogy lassan még a maracanát is megtöltenék a minyiszterek, álomtitkárok és helyetteseik, kormánybiztosok, miniszteri biztosok stb...
a poszthoz: a megyében mi megkaptuk a navrát, a vörösiszapmegsegítlek jenőt (lasztovicza), meg a kovács zoltánt (ebből kettő is van a fideszben). ami érdekes lesz, hogy a kovács ellen a gőgös indul a pápai körzetben. ugye pápáról való ez a kovács zoltán, a dagilaci, meg a húzzunkbele feri is.
@bella _ciao:

Tegnap este a szekér tévén is a panelprogramról tájékoztatták a nagyérdeműt, fellendül az építőipar címmel. 6 év, 500 milliárd, emmá döfi,éves szinten 1 normális épip. cég bevétele, és az se fog pörögni mint a hinta!
@tristen2005: Huj dejó!!! Akkómán, az Édesviktor nem is haraguszik olyannyira méltán és nagyon a "panelprolikra"??? Mer' ugyi, emlékezünk, hogy a 2002-es buktát nekik merte tulajdonítani! Ezért 2010 óta hadrojaggyon az a panel, volt a jelszó!
@tristen2005: és a pályázatokhoz a támogatás 30%. nagy sikere lesz. 70%ot szedjenek össze a lakóközösségek. biztos csak a rózsadombi paneleket akarják helyzetbe hozni.
@bella _ciao:

A jövő koldusa: kérem adakozzanak, panelprogramra gyűjtök!
@bella _ciao:

Ez a panelprogram olyan mint a, látvány pékség,
a főutak és terek környékén felújítanak, ez a máz, de hogy a torta mit tartalmaz az nem érdekes!
Eddig csak a NAV pingelt és pongozott, és lecsapásait rendszeresen ismertette a média.

Erre itt egy hír, ezzel a címmel:

Tapsvihar csapott le Királyerdőre- hatalmas sikert aratott az Adventi koncert
@GeoCracker: Szerintem Viktor is csak takarékoskodni akart, mint netányahoooo és ezért csak Semjént küldte.:)

www.ma.hu/kulfold/195181/Netanjahu_tul_sokba_kerulne_elutazni_Mandela_temetesere?place=srss
@Penivaldes:
Akkor te a Norvég Longyearbyen település orosz anyanyelvű lakosa vagy.
oh, ez a budai, mekkora egy f@sznak látszó használhatatlan tárgy:

Ördögi tervvel vádolja Budai Gyula a Világgazdaság szerkesztőjét

hvg.hu/gazdasag/20131211_Ordogi_tervvel_vadolja_Budai_Gyula_a_Vila
@GeoCracker: Hát nálam nem az a baj Mandelával, hogy néger. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megosztó személyiség, de amig élt valahogy összetartotta Dél-afrikát, most a halálával félő, hogy a szakadékok tovább szakadnak
@Penivaldes: Magam is ettől félek.
Mandela olyan volt, hogy az ellenfelei is tsiztelték. Nem szerették, de tisztelték. Mint Gandhit.
Szerintem is félő, hogy kiujulnak a faji viszályok, és a törsek közti ellentétek.
@GeoCracker: nem kiújulnak, mert azok megvannak, csak erősebbek lesznek
Csorna- Gyopáros Alpár.?? Férfi, nő? Még szerencse, hogy nem ismerem, bemutatkozásnál rém kínos hangosan nyeríteni.
aha, eddig sem így volt, de semmi baj, csak a szokásos parasztvakítás.

Kezdődik a NAV célirányos pénztárgéprazziája

A NAV értesítéseket küld ki, és megkezdi az ellenőrzéseket, kifejezetten azokra koncentrálva, akik egyáltalán nem rendelkeznek pénztárgép-megrendeléssel.

hvg.hu/kkv/20131211_Kezdodik_a_NAV_celiranyos_penztargeprazzi
@nincs_itt: AMilyen Lázáros ütemben hajtja a lóvét, tényleg égetheti magát a két végén égő szivarvéggel. És akkor a szája is füstölni fog, mint egy Lázassárkánynak:-)
@bella _ciao: Rossz válasz! A római csaszik diadalíveket építetek, a kerálok kastélyukat, palotát, ORbánnak már csak a stadionok maradtak, fenntartani nevét az örökkönörökkévalóságnak:-) (köp)
@bella _ciao: Na látod, most már tisztán látszik, hogy egyikünk sem rasszista.
Sokadik parasztvakítás a pórnépnek, miközben milliárdokat lopnak államosítanak, és osztanak szét a haveroknak.

Orbánék visszafizettetik az állami jutalmak egy részét

A kormányülésen Orbán Viktor beszámoltatta Németh Lászlónét és Navracsics Tibort az állami cégek vezetőinek kifizetett jutalmakról. A kormány felszólította a fejlesztési minisztert, hogy az idén felvett jutalmak és prémiumok kétmillió forint feletti részét fizessék vissza.

hvg.hu/itthon/20131211_Orbanek_visszafizettetik_az_allami_jutalm
@tristen2005: a ringisspiel pörög, a hinta hajókázik és néha átfordul:-)
@bella _ciao: Ne óbégass má... a lakásonkénti fajlagos egymillióból csak 700 ezret kell a tulajnak állni:-) Dehát mia az neki? 1 hónap alatt bejön neki a rezsicsökkentésből:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: tényleg elképesztő mennyiségű kormánytag van. rájuk szervezhetnének egy foci bajnokságot.
@bella _ciao: @tristen2005: Csak jeleztem, hogy a megoldás Téged is kielégítene. Inkább csak gesztus volt részemről:-)
@bella _ciao: Azért szép... skizofrének, monomámiásak, deliráltak, egyéb elmebajosok, kisegítő iskolások, altzheimeresek, mentális betegek, személyességi tudatzavarosok, önértékelési mániás depressziósok kezébe került az ország. És hallgat a mély... ez is mond valamit...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 2 millió náluk marad? Hány lélegeztetőgépet lehetne pedig ebből venni:-))
@bella _ciao:
Miért? Csak Európa fehér?
Remélem Musztech Aranka generáldiplomás zöldhatósági elnökasszony is a jutalomhalmazatközt leledzik:-)
"Mégis nyomoznak NAV-ügyben
Horváth András infói alapján indult az eljárás. Van elég aláírás, feláll a parlamenti vizsgálóbizottság is."

Basszus... pedig még életbe sem lépett az új házszabály. Korán vették be a Viagrát:-)
"@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 2 millió náluk marad? Hány lélegeztetőgépet lehetne pedig ebből venni:-))
"

erre a 2 millára pedig talán alkalmazni lehetne a már bevált "pofátlan jutalmakra" kiszabott 98%-os adószabályt...
Szimaptikus széljobbos aktivitás a kurucinfós plakát kapcsán:

"megjelent a cikk, nem sokkal később pedig a Hungaroplakát képviselője is írt. Annyit, hogy leszedetik a plakátot. Aztán jött a meglepetés, a Hungaroplakátnak írt levelemet viszontláttam a Kuruc.info oldalán, a telefonszámommal együtt. Azóta hívogatnak szimpatikus emberek, épp most nyomok ki egyet, de csak azért, mert az istennek sem mond semmit a telefonban, csak csörget. Most tudatosult egyébként bennem, hogy nemcsak a Kuruc.info készítői gyáva alakok, de ezek a hívogatók is, mert egyiknek sincs vér a pucájában, hogy saját számról hívjon.

Találós kérdés:

Vajon hogyan kerülhetett a Hungaroplakátnak írt levelem a Kuruc.infóhoz, ha én azt csak a Hungaroplakátnak küldtem el?"

index.hu/velemeny/2013/12/11/igy_nem_lehet_velemenycikket_irni/
@Csaknézek...: költői kérdés, de azért megválaszolom: fidesz=jobbik, örülök, hogy segíthettem :D
@tristen2005: prószáltam józsef attilára utalni (fehérek közt európai).
@Penivaldes: @bella _ciao:

Az épeszű emberek nem is olyan érdekesek :-)))
melléklet:
míg másnak lehet akár fellógatást, és vonatozást ígérni, addig a jutalomfalatokat osztó kézbe, nem illik beleharapni:

A Jobbik nem tartja helyénvalónak, hogy ha egy közszereplő trágár kifejezéseket használ egy politikai vitában, ez alól nem kivétel egyetlen párt képviselője, így a Jobbiké sem – írta Dúró Dóra szóvivő a párt nevében szerdán.

Mint arról beszámoltunk, Kövér László házelnök azt javasolta a parlamentnek, hogy egyharmadával, 166 ezer forinttal csökkentse a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás csaknem 500 ezer forintos tiszteletdíját, amiért sértő kifejezést használt az egyik bizottsági ülésen.

Gaudi-Nagy Tamás a jegyzőkönyv tanúsága szerint kirívóan sértő, trágár megjegyzéseket tett és fenyegető magatartást tanúsított Borbély Lénárd fideszes képviselővel szemben. A jegyzőkönyvet szerdán hozzák nyilvánosságra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A szerző költői kérdése volt. Különben igen.
egy + LMP-t még odatennék, és kész is a 2014-es kormánykoalició
A KDNP addigra eltünik a Fidesz.ben. Izé visszatér a Fidesz-be
Nu, szőrunk holnaptól átmegy denevér üzemmódba:-)

"Uruguay az első ország, ami legalizálta a marihuánát
Havi 40 grammot lehet venni és 480 grammot termeszteni."
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: " nomen est omen... a gyopáros az agysivatagra utal."
Ezek szerint egy mocskos szájú debillel gazdagodhat a nemtisztelt ház? Nagyon nem lógna ki a sorból.
@tristen2005: Meglátta a közgép az eredeti számokat és sikítófrászt kapott simics. Gyorsan javítottak.
höhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhö

A Gyerehaza Alapítvány alapítója, Azbej Tristan Tel Avivban kapott lehetőséget. Azt mondja végül haza fog jönni, és most is Magyarországért dolgozik.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F12%2F11%2Fizraelbe-ment-dolgozni-a-magyar-fiatalokat-kulfoldrol-hazacsabito-szervezet-alapitoja%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mindig is nagy huncut volt ez a Tristán gyerek. Most csak kóser pálinka lesz neki (tisztán) meg a meleg tüntetésekre fog kijárni?
Üzenet értékű a menekülése, vagy felfedezte eredetét ő is? ;)
Amúgy egyre szánalmasabb az ilyen álkeresztény pöcsfejek magyarázkodás (Pártunk, Qrmányunk és csicska segédcsapataik), hogy miért és mennyit is lopnak. Most meg milyen rendesek... a 2 misi felettit vissza adnák? NEEEEE! Döbbenet!
A maradékot meg remélem terheli 98%-os lopási adó!
@bella _ciao:
Nem elég hogy hülye, de még szorgalmas is! :))
Csúnya elegy az, kártevőbb fajta nincs is annál!
@bella _ciao: "A kezdeményezésünknek szándékosan a "Gyere Haza" nevet adtuk, nem a "Maradj Itthont"."

Erről eszembe jutott, mikor kicsik voltak a gyerekeim, s azt kérdezgették, miért kell elmennem otthonról (dolgozni), azt válaszoltam, hogy különben nem tudnék hazamenni. Ebbe kb belenyugodtak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem, mert az csak a 2 millió feletti részre vonatkozott, és csak a pofátlan végkielégítésekre (amíg érvényben volt). Ez meg ugye nem az. Vagy ezzel egyidejűleg ki is rúgják őket?
@CSENDES: különben jól mutat majd a karrierlapján az attasé pozició. mondjuk nem tudtam, hogy van egyáltalán ilyen típusú belőle, hogy tudományos és technológiai. államtitkárokból és helyetteseikből is vannak nagyon furcsa megnevezésűek pl. kandra ildikó, egyes kormánydöntések végrehajtásának koordinációjáért felelős helyettes államtitkár).
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Annyit tanulj meg,akit a fityusz mocskol rossz ember nem lehet.
a francba, beleakadt a hajam a nyaklámcomba
@tristen2005:
a Kossuth tér mibe fáj? csak a kitermelt fákból milliárdokat kellene befizetniük? és akkor a tengeralattjáró kikötő még nincs is márvánnyal burkolva csak eccerű gránit?

olyan snassz és a trónterem hová kerül? és ki fog rajta trónolni és hogyan?

brühüyyy

ja...míg el nem felejtem: a kurvaannyukat
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te fakalap, nem fabius offshore-ozik, hanem a fidesz, oszt ők is offshore-ost nyomnak előre! ahogy pofátlan végkielégítéseztek, és pofátlan jutalmakat nyomnak! amúgy a listán jól látszik, hogy a zsebnéró, hisz elismerten ő VÁLOGATJA ezeket a hernyókat, mennyibe nézi az embereket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez ilyen szivárványos? és milyen munkát tud végezni...vannak ötleteim de hát a zix tuggya mi lehet még belőle ott netán yahú mellett...ortodoxzsidó vagy csak cionista?

brühüyyy
@Penivaldes:
le kell vágni...minek hord az olyan nyakláncot aki belegabalyodik

brühüyyy
@Penivaldes: senki sem tökéletes, betudom zsenge korodnak eztet :D
Remélem szirén hangja sem sokakat részegített meg, hozzád képest.
@rodeo36: vagy mind együtt, és még szüzekre is fenekedik valami Hurikra, vagy mikre ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: attól, mert ti nem kedveltétek, én igenis kedvelztem, és megláttam benne azt a pluszt,m amit ti nem.
@Penivaldes: a zazbejről beszélsz? a zolyan szép, hogy akár buzi is lehetne meg akkor járhatna katolikus zsinagógába faliképnek

brühüyyy
végül tarlósnak csak sikerült meghágnia a dévid fiút:

Tarlós átvette a hatalmat a BKK igazgatóságában

hvg.hu/itthon/20131211_fovarosi_kozgyules_BKK_igazgatosag
@Penivaldes:
azt a pluszt -szerintem- nem neked tartogattya...van aki tarcsa és mozgassa...ha már olyan "előnyös"

brühüyyy

mind ilyenek a zix-ben? vagy vannak fokozatok?
@Penivaldes: jó válasz, kérek engedélyt meghunyászkodni :D
Azért engedtessék meg nekem, hogy egy szimpla képmutató narancsdroidnak és szentfazéknak tekintsem a fószert.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tőlem nnak tekinted aminek akarod, de nem is lesz belőled így éneklő koldus:)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: "Előbb -utóbb kihúzzák a gyufát. Már látom a lángoló trafikokat. Fog még Lázás seggéből föstölgő szivargég kiállni."

Többről van szó. A voluntarizmus még soha, sehol nem jött be. Nagy rendszereket nem lehet büntetlenül birizgálni.
@bella _ciao: Dehogy használhatatlan Budai! Most a Világgazdaságot akarják kicsináltatni vele. A Századvég megvette a Napi Gazdaságot, és nem akar versenytársat.
@Penivaldes: éljen :)

@épészmérnök: bezony bezony, nem szeretik semmiben a konkurenciát, az információ adásban, és a lopásban meg főleg nem
de jó:

index.hu/szarvas/2013/12/10/gyurcsany_a_la_carte/

ennek lehetene egy továbbfejlesztett változata, amin a magyar gordon orra elé tolják be a könyvet.
@épészmérnök: ha olyan hatékony lesz, mint az elszámoltatásban... tudom-tudom, már elég, ha vádaskodik.
ööö izéééé, áhhh:

A CÖF nekiment Sólyom Lászlónak

Mert a volt államfő kétségbe vonta az alaptörvény legitimitását. Mint amikor apró legyek zajonganak egy öreg erdő körül

444.hu/2013/12/11/a-cof-nekiment-solyom-laszlonak/
@Penivaldes: Enyhén szólva. A társadalom ma egyenlőtlenebb, mint az apartheid idején, írta a hét végi Financial Times vezércikke. Az iszonyatos gyilkosságok és rablások pedig nem napi-, hanem órarenden vannak.:(
Varga: nincs bizonyíték az áruházláncok áfacsalására

A NAV-nak nincs egyértelmű és általános érvényű bizonyítéka az áruházláncok áfacsalására, amit egyébként is nehéz bizonyítani, pedig a hatóság minden tőle telhetőt megtesz Varga Mihály szerint.

hvg.hu/gazdasag/20131211_Varga_nincs_bizonyitek_az_aruhazlancok_af
@bella _ciao: Nemá... csak a magavas férdi felemás cipője jutott eszembe:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez mekkora terelés:-) Szokják mondani a fiatalok megalol:-)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hacsaknem a húszszor megutaztatott szlo9váők cukor, liszt a multik polcán. Lásd: Nagyi lisztek, kiderült, hogy nem is magyar a termék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @CSENDES: varga olvasgasson a flanszia (ez nem a szőr különben) szakembertől:

A nemzetközi cégek egy bonyolult csalási szerkezet részévé válnak

www.atlatszo.hu/2013/12/11/a-nemzetkozi-cegek-egy-bonyolult-csalasi-szerkezet-reszeve-valnak/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sólyom nekiment az új k'Alaptörvénynek. CÖF nekiment Sólyomnak. Helsinki Bizottság nekiment az új k'Alaptörvény Velencei Bizottság véleménye negligálásának (le nem fordításának).Forrás: Velencei Bizottság Martonyi és az EU által felkért véleménye angol eredetijének (Kormány mulasztását pótoló) Helsinki Bizottság általi fordítása.
Csak, hogy értsük is miről esiknagybaszó.
-no comment-

Közel egymilliárd Kerényi "kulturális innovációjára, aminek ára van"

Kerényi Imre miniszteri megbízott sajtótájékoztatón mutatta be a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteit. A következő "hullámban" kortárs írók műveit adják majd ki. Az esemény végén rákérdeztünk a projektekkel kapcsolatos kiadásokra, Kerényi azonban az összeget nem mondta ki, de kaptunk egy - a Népszava számára készített - írásos kimutatást, amely szerint az összköltség: 923 360 040 Ft

hvg.hu/itthon/20131211_egymilliard_Kerenyi_alaptorveny_nemzeti
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nincs bizonyíték arra, hogy az áruházláncok ÁFA-csalásairól nem tudtak a (kormány emberei) fejesek. Ezért is indult hivatali visszaélés miatt nyomozás. Na vajon kik ellen?
Hi305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.vatali visszaélés:
peni! itt biztosan beszélgethetsz majd a pluszoddal.

A gyerehaza.org-os Azbej Tristan is elment

vastagbor.blog.hu/2013/12/11/a_gyerehaza_org-os_azbej_tristan_is_elment
@CSENDES: terelés, elkenés, meghazudtolás, ellenségképzés, uncsi és régi eszközök.

Persze mindig csak mi vagyunk helikopterek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A Vincenten is írtam erre a hírre, hogy valaki(k) már kiegyengethetnék ezt a nagypofájú nácit valahol - egy sötét sikátorban -, mert az arca akkora, hogy lefolyik a fejéről lassan (Tényleg, dugja még a HisztiKrisztit, vagy már vége a liezonnak?), a modora kb. mint egy alsó-göcsecsicsárpusztai kocsmai mosogatóé - miközben felteszem, ha egyedül kéne neki megvédenie magát, tele lenne a gatyesz nála is, mint a kis Elődkénél ... )
@bella _ciao: beírta már oda is a baromságát ;)
a "gyere haza", és a "nem a maradj itthon" varázsmondatot :D
@bella _ciao: Végre! Sikerült neki is elmenni. Ne sajnáljuk tőle.:-))
@Evezős: dugta? mikről vagyok lemaradva :D
ha csúnyán néznének rá valakik, már akkor védő cöfisták lepnél el a várost.
@rodeo36:

Ratata, megy a Galataszeráj-Juventus meccs, 1 félidő 0:0.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hápeho!
Nem olvasol elég bulvárt! Valahol a nímandoknak is fel kell kapaszkodniuk az ... uborkafán4 Neki a Krisztina néni volt az uborkafa, na!:-)

Az ilyen izék - embernek nehezn aposztrofálnám - mindig falkában hőbörögnek, meg akkor, ha a nyilvánosság védi őket.
De egy szép estén, mikor hazafelé ballag és melléje lépne csak egy(!!!) erkölcsös és jogtisztelő állampolgár ... hát nagyon nagy bajban lenne a Tomika...
De ami késik, az nem múlik ....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

B+, egyszer már Szűz Mária képet is rakhatnál fel, gondolom nálad nagy a készlet abból is!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tudom, kértem is segítséget tőle. megcsinánám a maradjálmárottan.org nevű startupot, számítanék a tapasztalataira.
@CSENDES: várjál csak. a mi pénzünkön ment el! nekem ez nagyon perverz.
@bella _ciao:

Kár volt neki bele szólni, osztottátok mint Fazekas a földeket!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: folytatja majd ott is az alapítványos munkáját, csak most nem hívja, hanem küldi az embereket haza. pl. felírja jeruzsálemben a falra: romanes eunt domus!
Kedves Fabius!

Te egy mocskos szadista vagy!

Egész az utolsó bekezdésig a körmömet rágtam le izgalmamban, hogy a "a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik". ,
na szóval, hogy ezek közé beteszed-e a mi nagy jó urunkat, a nagytapasztalatúfelkészülterősfelelősségtudatúTILKInagyjóurunkat!

Nekünk itt "falun" ez a bekezdés méltó lezárása volt posztodnak!
-no comment-

Tölgyessy: a Fidesz leváltásával a rendszer is bukik

Élesen bírálta az új alaptörvényt, a Fidesz és az Orbán-kormány jogállamhoz való hozzáállását a volt köztársasági elnök, Sólyom László, az 1989-es alkotmányozó, Tölgyessy Péter, valamint a volt alkotmánybíró, Kukorelli István egy szerdai könyvbemutatón. A jelenlegi Ab-tag Stumpf István kétértelműen fogalmazott: hol Sólyom tevékenységét bírálta, hol a visszamenőleges jogalkotást kritizálta, az alkotmányozást egyedül a KDNP által delegált alkotmánybíró védte meg. Tölgyessy azt a kérdést feszegette, hogy leváltható-e a most kialakuló új rendszer.

hvg.hu/itthon/20131211_Tolgyessy_a_Fidesz_levaltasaval_a_rendsze
@rodeo36:

Galata-Juventus 1:0 Juve Caput!
könnyebb lenne a nem hülye törvényeket felsorolni, és nem csak a közlekedésnél:
/és akkor még nem is beszéltem a higany keménységű és kb. annyira is mérgező alaptörvénytákolmányról/

Ötleteket vár egy fideszes képviselő, hogy mik a leghülyébb törvények az országban

Nem vicc, Bíró Márk tényleg ezzel állt elő. Igaz, csak a közlekedés témájában.

444.hu/2013/12/11/otleteket-var-egy-fideszes-kepviselo-hogy-mik-a-leghulyebb-torvenyek-az-orszagban/
@tristen2005:
Wesley Sneider +++Didier Drogba

brühüyyy
itt tartunk:

A Hungaroplakát szerint a reklámügynökség adta ki az indexes szerző számát a kuruc.infónak

De azt nem árulják el, melyik.

444.hu/2013/12/11/a-hungaroplakat-szerint-a-reklamugynokseg-adta-ki-az-indexes-szerzo-szamat-a-kuruc-infonak/
@bella _ciao:
ami újmagyarul: magyarok mennyetek anyátok picsájába haza

brühüyyy

tudna kők latin úúúúl űlll
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kőszáli madonna???

brühüyyy

és hazavitted legalább?
Miért vagytok meglepődve?
A fidesz a büszkeségeit tette közszemlére.
Az, hogy a zömüknek félre van téve az új takaró Vácon vagy Kőhidán számít valamit?
Egy tolvaj kokeró mögé becsületes MAGYAR nem áll be.
Fodor Gábor? Ez mutatja a közvélemény-kutatások hitelességét.
Bocs: a becsületest is nagybetűvel kellett volna írnom.
Annyit értek amennyit megszereztetek, ezek igen-igen sokat megszereztek.
@V-PORT: hehe. a jobboldaliak kedvence is fodor gábor. csak a gépontos.
A kövér nevű házelnököt felállva köszönteni?
Majd ha a lába alatt fütyül a szél.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ééééérdekes, bent ült közöttük éveken át ...nem látta, hogy kik ezek és mi folyik ott?
Most meg háborog?
Én nem vagyok sem jogvégzett, sem közgazdász, napláne politológus, oszt 1997-98-óta tudom, hogy kik ezek és mit akarnak, meg mire képesek.
Tölgyessy akkor micsoda?
:-(
@Evezős: idealista, vagy hulye, egyik rosszabb opcio, mint a masik
@házelnök:

Üdv! Köszönj be a Nagyuraknak, @rodeo36:, @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:, Felteszik kérdéseik, helyes válasz esetén meg kapod érdemeid elismerését!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Minden volt már, csak akasztott ember nem (mindenféle pártban valami, vagy valaki).
Innentől ez nekem szimpla érdek, meg menekülés a süllyedő hajóról, és hasonlók.

Nincsen egy nyomorult gerinces ezek között?
@bella _ciao: De most komolyan. Kiket kérdeztek meg? Volt Szdsz tagokat? Ki ismeri még Fodor Gábort? Hol van Kuncze? És ha Fodor ennyire népszerű, akkor Gyurcsánynak, és Schiffernek kellene követnie. Behalok. :))
@V-PORT: nézd meg már, ki készítette a felmérést. a bonum semen, azaz frász ágrólszakadt simuló. hátpersze, hogy fodor. bár ennyi erővel lehetne orbán is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az Index. pedig kinevezte Stumpf Andrást (István helyett) alkotmánybírónak és Bibó Kollégium alapítónak:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Anno Chilében is a stadionokba vitték a nem seggnyalókat.
Magyarországon azért elég sok értelmes ember él aki nem szereti a .... .Szóval azt.
Azért kell a sok stadion.
Elképesztő a hazai hírközlés álságos volta, jellemzője, hogy az állampolgárok tudatlanságára épít.
Itt van rögtön az állami vállalatok vezetőinek a 2012.év utáni teljesítmények után kifizetett prémiumok kérdése.
Vegyük a Mávot. Nézve a számokat, a ragyogó nyereség az árbevételhez viszonyítva durván 1%, amely akár a hibahatárt is jelenti.
Ezt úgy érte el a MÁV, hogy az állami támogatást 2012-re az állam 1/3-dal megemelte, mintegy 25 mrd Ft-tal, ez csak a megemelt rész.
Ma már elkezdődött az isteni színjáték. Orbán látványosan bekérte a prémiumra vonatkozó dokumentumokat, mintha egyébként nem tudná, hogy az ország legnagyobb cégénél mi zajlik. Amennyiben nem tudná valóban, az pedig ordas nagy hiba.
Ebből nem tud jól kijönni sehogy azok előtt az emberek előtt, akik szemlélődnek.
Elég lejáratott ez a trükk, hogy első lépésben
csinálnak egy oltári disznóságot, utána hatásvadász módon, az állam őrangyali szerepében fellépnek.
Aztán nem történik semmi.
@házelnök: talpunk alatt, talpa alatt...
@CSENDES: denem, mert az új módi szerint a talpak összeérnek.
@tristen2005: Sajna mostanság nem készülök, de ha érdekel valakit, elmondhatom, hogyan lehet odajutni. És többnyire ingyenes, csak a speckiállítások fizetősek. Jurvajó a szendvics, a harmadik emeleten dohányzóterasz van totáljó rálátással a Szent Pálra, a Themzére a Cityre és a Millenium Bridge-re:-)
És ha már arra jár valaki, innen kb. 200 méterre van a Globe Szinház.... még egy kicsit odébb az "Anchor Pub" London egyik legrégebbi kocsmája, kicsi sétával pedig a Kinzómúzeum, még egy kicsit pedig a Souhtwark Cathedral. Szóval: Nosza:-)
nincs itt semmi látnivaló emberek, lehet oszolni:

"Kiállt Fazekas a Zöldhatóság vezetője mellett
[Nemzetgazdaság] 2013.12.11 15:18

Az igazgató asszony képesítései megfelelőek, nem tervezek változtatást a Zöldhatóság élén - nyilatkozta az OrientPressnek Fazekas Sándor, kiállva a vitatott végzettségű Tolnai Jánosné mellett."
orientpress.hu/122185
És majdnem elfelejtettem, egy csendes kisdokkban Drake kapitány hajója. Elképesztő milyen kicsi. Kb, mint egy dunai vizibusz.
@Mariann19: Szerinted egyáltalán érdekli őket, hogy szembehazudnak mindenkit? Magasan leszarják. Csak a sikerpropaganda döngjön ezerrel. Különben szia:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia!
Még egy ármányost mondok.
Két napja a lakossági kötvények állományát harsogják boldogan , azzal a szónoki nyomatékkal, hogy történelmi csúcson van.
Elég szomorú. Mert ez nem más, mint hitel.
Én nem dicsekednék.
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tart még a büntim?
Ebben az a szomorú, hogy még az itt felsorolt "sülttahók" is nyerni fognak, mert a birkák szavaznak rájuk. Nah ez a gáz...
Nem sokkal a nagy áfacsalási botrány kirobbanása után!

"Index: "offshore király" cégére vetette rá magát a NAV
Nem sokkal a nagy áfacsalási botrány kirobbanása után rendőrök, adónyomozók és vámosok az Inter-Tram irodái mellett további húsz helyszínen tartottak házkutatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és budapesti cég székhelyein, valamint a cégvezetők lakásain.Góczit 2009 novemberében két napra őrizetbe is vették különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt, de aztán a Nemzeti Nyomozó Iroda 2011 júniusában megszüntette a nyomozást az 1 dolláros eladással kapcsolatban."
hvg.hu/kkv/20131211_Index_offshore_kiraly_cegere_vetette_ra_m#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default_hirkereso
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igen, büntiben vagyok, mert tegnap rossz voltam.
Azért folyamodtam a kérdésemmel lapos kúszásban.
@Spániel:

Ha jól tudom. ukrán felsőbb körökben jól forog a Góczi, neje is ukrán, valami lófej osztó lánya.
@Mariann19:
Szia Mariann!

E lelketlen elme, vette el kedved!
Itt tartunk, egy negyedikes okan pont ez a tapasztala nalunk is, duplan felhaborito es elkeserito, visszamaradisak oktatasban es technikaban. Mikozben milliardok a szar focira, es milliardok a haveroknak.

m.index.hu/tech/2013/12/11/kettest_kapott_a_lanyom_paintbol/
@tristen2005:
Szellemes!
Itt várakozom a megbocsájtásra, de úgy tűnik, kibocsájtás lesz a vége.
Te is ludas vagy!
@tristen2005: akkor nagy bajban van, most oda sem érdemes menekülni. Hacsak....
Hacsak nincs benne a buliban valamilyen helyi közismert fidesz potentát, mert akkor a Nemzeti Nyomozóiroda meg a NAV újra megszünteti a nyomozást és elsikálják, mint Tolnainét.
@Mariann19:

Lelkem esedez, kegyelmez kedves!
@Spániel:

Ha jól tudom lovai vannak, a Lázár teammal kellene neki felvenni a kapcsolatot. Lóban jók vagyunk, főleg a szerszámba!:)
@tristen2005: asszem Lázárék is nagytakarítanak, picikét rávetült a CBA-ra is a kékdosszié árnyéka.
@Spániel:

Elvannak azok a lovakkal, a selejtet akarják kipucolni az állományból, 5 évenként vizsga a lovagoltatásra tartott lovaknak, csipsz a fülbe meg egyéb nyalánkságok! Az rengeteg hobbi lótartó meg fel van háborodva, de jaj szavuk nem hallik az égig!
egyébként pedig

"Eltűnt 80 ezer kassza tulajdonosa
az adóhatóságnak csupán 120 ezer szuperkassza megrendelését jelentették, ezért a NAV összevonta a szemöldökét. Hova lett a hiányzó 80 ezer?"
www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/eltunt-80-ezer-kassza-tulajdonosa-417779
Deutsch 72 órát adott az ügyészségnek
A fideszes EP-képviselő ultimátuma: ennyi ideje van az ügyészségnek felszámolni a náci portált.

Beszarás! Tompika kifényesítette szétszítt agyát, felajánlotta a 5 mrd-os belépetőrendszer számítógép kapacitását leleplezemdő a gaz fasisztákot:-)

Az más kérdés, hogy már megint és ismét és ismét, mezei parasztok ugatnak bele abba, hogy mitiscsinyájjon a hohgyishívják. Lassan megszokjuk... ezt is.
@Spániel: Lázár simán bekaphatja az echte hungarikum bőrszivaromat...
@Spániel:

Ezek szerint eltűnt az a bevételi forrás 40%-a! Lesz itt jobban teljesítés!
@tristen2005: Látom, mélyenn érint szegény páriák sorsa... csak nem te is érintett vagy paripai minőségedben? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hát te aztán nem vagy válogatós. Eddig az élőisten seggét nyalogatták.
@Spániel: Előtte egy kis kénsavas öblögetés, gargarizálás... és tudod, kétszer négy ujj a tarkóján, kettő hüvelykujj a szemgolyóján, ha esetleg fogzani támadna kedve...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Eladtam, rokoni szálon érint, de nem ez a lényeg, a zabi lovakat akarják virsli bőrbe tölteni.(apa ismeretlen) Vigyázz, ne járj lovarda közelében!:)
444.hu/2013/12/11/az-echo-tv-lett-az-ev-videkfejleszto-kozossege/

Isteni, mikor egymást tüntetgetik kifele mindenféle sportboltban vett, fröccsöntött díjakkal.
De.
Valaki homályosíccson fel: a képen pontosan mi látható?
Mert vannak tippjeim, de nem merem őket ideírni ...
@tristen2005: Javítalak: az apa ismert, csak nem CBA billog van rajta...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Tompika már megint elhanyagolva érezte magát,ezért ez a műindulat kitörés, különben rég tudhatta volna,hogy

„Kiderült, hogy a Kuruc.info ügyeit nem külföldről, hanem Magyarországról intézik. Nagy Attila hús-vér magyar ember, cége a Unified Quality Kft 2009 óta működik. Kezdetben Nagy és D. Cs. volt a cég tulajdonosa, 2010 óta már csak Nagy Attiláé a Jászapátiban működő vállalat.
www.atv.hu/belfold/20131211-hus-ver-szemelyek-a-kuruc-info-kozeleben/hirkereso
@Mariann19:
"Itt várakozom a megbocsájtásra, de úgy tűnik, kibocsájtás lesz a vége."

@tristen2005:
"
Lelkem esedez, kegyelmez kedves!"

:)ez teljesen felesleges, még éjjel megérkezett esdett kegyelem, ha belebeszélhetek, -feltéve- @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: esmét nem vetette szemetekre:)
@Evezős: vannak ötleteim..
főleg az alsó nénis képre..)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: gyönyörű mint mindig. titok számomra, hofy egy mókus hogy tud ilyen jó képeket csinálni:)
@Evezős: vagy etióp csapatok vagy ufók. Vagy tekesek. Vagy parlamenti őrök, akik azonnal a kivégzőpincébe viszik a renitenseket, meg akik nem állnak fel dagilacinak.
Hogynemröhögik el magukat ott az asztal körül.
@Spániel: @tristen2005:

"Ezek szerint eltűnt az a bevételi forrás 40%-a!"

hehe. pestinek ugatják, csíp a poloska? majd megoldják okosba.
@tristen2005: Zabi lovakat? Tévedés. A törzskönyvezetlen szülőktől származókat (V.ö. játszótéri keverék a kutyáknál). Attól, hogy nem méregdrágán fedeztették a kancát pedigrés g... szemennel, attól még lehetnek igen jól dolgozó állatok. Nem ezen múlik.

Itt a nagy lovardák akarják kipusztítani a kis, családi vállalkozásokat. Egy család három lovat szépen karban tud tartani, több ló esetén már lovász kell, és az minden lovarda gyenge pontja.

Hétvégi futószárazáshoz, karámban kocogáshoz, erdei sétához nem kell, sőt, nem is jó a telivér.
szép estét!

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: :)

fantasztikus vagy...
köszönöm,hogy csavaroghatok veled!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nade mi lesz így a bőrszivarral, kénsavas öblögetés..
@épészmérnök:

Ezt neveztem zabi lónak, csak nem zudtam olyan szépen megforgalmazni, mint te!:)
@tristen2005: Utoljára a második téeszesítés idején, a hatvanas évek elején volt nagy pusztítás a lóállományban. A szövetkezeteket gépesítették, és nem volt szükség lóra. A belépők lovait vitték mészárszékre. Akkoriban Budapesten a piacokon lóhússzékek nyíltak, és ott árulták a lóhúst, ez egy-két évig tartott. Aztán vége...
@jaegtoer:
Szerintem most a képek leadásával együtt történt a feloldozás.
@Spániel: utána egy kis lúgos savlekötő, aztán tisztavizes,, esetleg gyógyteás gargarizálás:-) Hubameg! Dejóvagyok kémiából:-)
@épészmérnök:
A hobbi lótartás nem olcsó játék,(hülye gyerekeknek) egy ló bértartás 40-60 ezer ft/hó állatorvos 5 e/hó, fedezés 50 ezertől indul, a csikót 6 hónapos korban jó ha eltudod adni 60-70 e ft-ért.
@V-PORT: Az elmúlt pár napban Gyuriferi átvedlett Piszok Alfréddá, mindenki más meg Fülig Jimmyvé. Egy emberként kérdezi a haza: most akkor kavarja, vagy nem kavarja? Persze ismerjük annyira őt, és a rejtői dramaturgiát a mindennapok szintjén művelő ellenzéket, hogy rávágjuk: Igen, kavarja! Miazhogy! Akinek nem tetszik a kavarásos recept, az üljön fel a gázrezsóra!

Szóval Fletó beüzemelte az iroda sarkában a casting couch-ot, de ennek a következményei még beláthatatlanok. A listán végignézve valami azért közös a 'jelöltekben', mégpedig hogy egyikük sem miniszterelnöki alapanyag. Sem (nagy)politikai rutin, sem hátország, de még csak a poszthoz elvárható bolhafasznyi karizma sem adatott ezeknek az embereknek. Ebből következik, hogy Gyurcsány sem gondolhatja őket komolyan. Szegények önhibájukon kívül egy félnótás paprikajancsi szarkavarásának egyszerű eszközei.

www.tutiblog.com/2013/12/fleto-es-trojai-faegerek.html?v=1
@jaegtoer:
szia!

sajnos kevés időm volt, de élvezettel olvastam szösszeneteid, és főleg az "összefoglalódat"...

tudod az első regnálásuk idején állami vállalat alkalmazottja voltam. hihetetlen és elképesztő dolgokat tapasztaltam (pl a megduplázott igazgatók - mert szakmailag az eredetire szükség volt - aláírási jogkörrel. vagy az akkor bevezetett kölcsönzött dolgozó akit ki lehet rúgni majd a baráti cégen keresztül fél pénzen vissza foglalkoztatni. de a legmegdöbbentőbb az iker szülésnél elvették a két gyerek után járó juttatást...)
majd jöttek a szekfüsők és valamit visszaállítottak a hátrányos munkatörvénykönyv rendelkezésekből: pl a kölcsönzött dolgozó nem kaphat kevesebbet mint az azonos munkát végző alkalmazott, stb

a baj az volt, hogy eszméletlen pénzszórásba kezdtek anélkül, hogy követelményeket állítottak volna fel.
nagyon berágtam és mindenkit próbáltam anno környezetemben meggyőzni, ne szavazzanak nagy pártra az EP választásnál...
nem értették, hogy pofán kell őket csapni ahhoz, hogy észre térjenek...
már vagy két éve meg az az álmom, hogy itt is megcsináljuk azt a békeláncot ami erőt mutat a hatalom és annak élvezőivel szemben...
@Penivaldes: :)

szia! benézek gyorsan mindenhova! látom te is:)))
@tristen2005: tartsd 3 évig. kiváló szélhámos lehet, akármég miniszteri tanácsadó is... esetleg Orbán INCESTUSa:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: Ennyi erővel inkább induljon el az usácskába és húzza ki a konnektort a kurucot futtató szerverből. :)
Mi ezen a meglepő? Egy útonálló bűnöző bandából ezt lehet válogatni. A farkasfalkában is természetellenes lenne egy bárány. Azon lepődnék meg, ha találnának közöttük egy tiszta és becsületes embert. Mert az ugyanígy természetellenes.
@Penivaldes:
Ja, az könnyű! Az a Rózsikanéni! :-)
Nade a felső képen! Ott mi látható????
@Spániel:
Az igen, az számomra is a Nap Kérdése, hogy mit szednek röhögés ellen.
De még mindig nem tudom, mi ez úgyegyébként????
Ez valami műsor, az biztos, a Pörzse valami benne - arra is vannak tippjeim, hogy micsoda -, nade az egész zusammen, az ... hát ezen még elmélkedem, így 2013-ban ....
@Penivaldes: Igen. Bár már a végét járom. Várom, hogy aludhassak egy kicsit.
@Evezős: hát én látok két lovagot, az egyik nehézlovas lehet, látom egy kuruc korból származót, meg látok egy modern korból származót.
ez vmi szövetség lehet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hogy ne halj meg hülyénésostobán (és/vagy ne tudd terjeszteni a kommersz kormánypropagandádat, legalább itt ne):
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/345544_gyurcsany_listaja

"Példátlanul aljas ismét, amit a jobboldali Fidesz-barát, újságnak és hírtelevíziónak nevezett propagandatermékek művelnek. Szokásuk szerint ők maguk állítják elő a hírt, azaz hazudnak, hamisítanak, majd tényként tálalják a saját hazugságukat, mintha létező valóság volna. Aztán nemcsak hogy napokon keresztül sulykolják, hanem akciókat is indítanak a saját koholmányukra építve, egyrészt mert tudják, hogy a harmadik említésnél már lekopik a gyanú, hogy hazugságról van szó, másrészt mert az a cél, hogy minden eshetőségre készen már jó előre lejárassák azokat az embereket, akiket ők maguk hoznak hírbe."
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Újra elkápráztattál bennünket, és a magyarázatok nagyon is elkelnek.
Nagyon jó szemed van.
Köszi szépen!
@Penivaldes: Nem most, hanem az ünnepek alatt. Most kicsit el vagyok havazva. Meg Feri sem hívott, hogy legyek me. jelölt. Csalódtam. Csak Fodor Gábor ad nekem erőt.:)))
@Penivaldes:
A kacagányos az szíriusziősmagyar lehet, az tuti. A másik az minimum keresztesvitéz az Anjouktól indíttatva. A harmadik az lehet tényleg a Csínom Palkó/Csínom Jankó. Megugye a Pörzse.

De még mindig nem tudom, miről beszélnek (sub rosa?) a Vízhangtévében élő egyenes adásban és MIÉRT???
(Lipóton volt házi tévé vajon?)
444.hu/2013/12/09/minden-harmadik-rab-itelet-nelkul-ul-bortonben-magyaroszagon/

amennyiben ez tényleg így van, nagyobb a baj mint gondolnánk, és feltehetően egyszerűbb a megoldás, mint azt sejtenénk.
@Penivaldes: De Feri nem. Pedig vártam, hogy ha 2009-ben mást választott, akkor talán most helyesen dönt. Nézd meg, hogy járt Bajnaival. Egy kígyót melengetett a keblén. :))
@V-PORT: tudod szerintem nem tud rólad, hogy ze ennyire segíteni akarsz neki
A Nézőpont Intézet felmérése szerint Fodor Gábor a legnépszerűbb az ellenzéki politikusok között.
Őt követi Schiffer, Karácsony Gergely, Jávor Benedek.
Elég sokat mondó ez a sorrend, melyből számomra az jön le, hogy a fiatal, jó kvalitású politikusokat a helyén kezelik az emberek.
Az ellenzék számára ez a felmérés jelzés értékű kell, hogy legyen, mert ebből látható, hogy a régi kövületek újbóli hadrendbe állítása a választásoknál nagy hátrányt jelent.
Pozitív a liberálisok megjelenése a politikai palettán, remélve, hogy az összefogás egyik pártjaként fog szerepelni a választásokon.
@Mariann19:
Egy darabka gipszstukkó (mudehár stílus) Jól megnézni! Nem sablonnal készül, tiszta kézimunka

lh3.googleusercontent.com/-WZ5qCEkZ71E/UqS1GwELUbI/AAAAAAAAzBM/YnZhihgxz2I/s512/DSC00144.JPG

Ugyanaz térben, mozaikokkal. Egyébként egy muszlim kripta
lh4.googleusercontent.com/--SvQUr28bKE/UqS1Jtrh4HI/AAAAAAAAzBc/U0JYfpCV4qg/s720/_DSC0853.JPG

Kívülről, a tető cédrusfa faragvány... a cédrus nehezen rohad, ez momentán kb. 600 éves
lh5.googleusercontent.com/-ymgFWfktNi4/UqS1Qd8fyEI/AAAAAAAAzCM/wVOShYF8reM/s512/_DSC0863.JPG

cserépdarabonként, kézzel rakott mozaikrészlet. A készítésről később... bediliztek, ha elárulom hogyan készül...
lh5.googleusercontent.com/-Y6mIgGvN6iI/UqS1XIYgWiI/AAAAAAAAzC0/GFNjwjskHC4/s720/_DSC0868.JPG
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

...gólyák Marokkóban...

gyanúsak nekem ezek a nemzeti madarak mind köveken ül, se víz, se fa.. rendben van nekik itt és ott a visszaigényelt ÁFA?
@Penivaldes: De hiszen ő mindent tud. Két ilyen tökéletes, hibátlan ember van. Ő és Orbán. Ha valami jó, az, az ő érdemük. Ha valami rossz, azért a körülmények, a múlt, és az ellenzék a hibás.
@Mariann19:
"A Nézőpont Intézet felmérése szerint Fodor Gábor a legnépszerűbb az ellenzéki politikusok között."

nézőpottya válogattya:) én pl szarok rá. ez is egy potty.
@Mariann19: Ettől a Nézőpont felméréstől, most, én határolódom el.
@Mariann19:

"Pozitív a liberálisok megjelenése a politikai palettán, remélve, hogy az összefogás egyik pártjaként fog szerepelni a választásokon. "

ők lesznek a húzóerő. visszafelé.
@Mariann19: Nézőpont Intézet, hm.

Ezzel a névsorral valami felé és valamiről terelik a figyelmet, különben ez az eredmény nem jöhetett volna ki.
A felmérés "eredményével" ezeket a kevésbé jelentős személyeket nagyon akarják sulykolni, felértékelni, mások rovására, akiket pedig el kívánnak jelentékteleníteni. Eccerű ez, mint a faék.

"... a szintén Fidesz-kötődésű Nézőpont Intézet kisebb megbízások révén, de az állam egyik legfőbb beszállítója lett. Az időközben új cégekkel bővült, több mint száz alkalmazottal bíró csoport állami megrendelés-állománya elérte az 1,5 milliárdot."
hvg.hu/itthon/20121203_Nezopont_allam_kormany_megrendelesek
@V-PORT:

"__Két ilyen tökéletes, hibátlan ember van. Ő és Orbán. __"

:) Bocsáss meg, de tévecc.

a két tökéletes ember az orbán és viktor.

és ha tanultál pszichoizét, akkor azt is vágod, ez nem is olyan vicces.
@Mariann19: "Pozitív a liberálisok megjelenése a politikai palettán"

én a liberálisok színeiben jobban tudnék egy Kunczénak, Hacknak örülni. Fodort valahogy nem tudom komolyan venni.
@jaegtoer: Nem akarok vitatkozni, de azért ő is ott van szorosan mögötte.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Ha unjátok..."
Hogyan mondhatsz ilyet?
Csodás a művészetük és a fantáziájuk az alkotóknak, micsoda aprólékos, odafigyelést igénylő munka!
Szeretem más népek hétköznapi életét is látni, jól elkaptál egy pár jellemzőt.
@V-PORT:

én sem. akkor legyen három.
egészen meghatódtam a tárgyilagosságomtól.:)
@Spániel:
Persze, Kuncze Gábor az általam legnagyobbnak tartott magyar politikus, és a liberálisoknál van még egy pár nagyon jó.
Kár, hogy sok tehetséges politikus a parkoló pályán van. Össze tudnám szedni közülük egy kormány teljes létszámát.
A Nézőponttal kapcsolatban azt mondom, hogy ez egy őrület, hogy minden információt sanda szemekkel kell néznünk, mert mindíg valami mögöttes szándék rejlik a tájékoztatás mögött.
@jaegtoer: Én is. Hiába a karácsony szelleme teljesen dickensi hangulatba sodort minket. :)
@jaegtoer:
Mi a bajod a liberálisokkal, különösen Fodor Gáborral?
Mert most az a módi, a liberálisokat okolni mindenért.
Egyedüli eszme, amely az embert helyezi a középpontba, nem az államos, vagy egyéb szempontot.
Nagyon is ott a helyük az irányításban, mert az ideológián kívül észt is képviselnek igen nagy mértékben.
Kihúzod a gyufát!!!!!
@tristen2005: Nálam egyik sem játszik, de értékelem az iparkodásod:-)
@V-PORT: "Én határolódom el."
A Nézőponttól, vagy a felmérés eredményétől?
@Evezős: Nem logikus. Szerintem egy Rónát vagy Gémesit kurvára nem akar senki lejáratni. :) Egyéb??? :)
Na és akkor egy kis piac:
Egy igazi hentesbolt: (még mindig Marakesh) és Szuk.

lh4.googleusercontent.com/-7bJflY6d1Sk/UqS1mR5OlZI/AAAAAAAAzEc/t1A-tddZAwM/s720/_DSC0876.JPG

Tüdő légcsővel, ala arabusch...
lh6.googleusercontent.com/-0tugBTEUIRE/UqS1oddU12I/AAAAAAAAzEs/aITKjOmbWnM/s800/_DSC0877.JPG

terecskén, napi kispiac
lh6.googleusercontent.com/-LjMPzqHKEQM/UqS1pYD4FLI/AAAAAAAAzE0/cpXl8m735Pw/s800/_DSC0878.JPG

A szukban egy ijad (azaz szálloda, ami nem iazán olyan, mint amit mi hiszünk... inkább panzió, mindenféle csodával... valahol itt kezdődik a keéeti kényelem. Marrakeshben rengeteg francia és angol vett az óvárosban épületeket és alakította át "rijad"dá... eszméletlen... na, ha ezt tudná a Viktor, odajárna naponta a seggér kinyalatni... persze a kaja érdekes. Már az is nagy eredmény, ha csak kétnaponta kap el a hígfosás... és a tiszta kajától. A magyar(európai) haskötők hatástalanok... más baktériumfajta, csak az ottani segít. Persze nem kell belehalni, kicsit kellemetlen, de nem tperces, hanem -7 órás, egy fél napot vidáman ki lehet ezzel is bírni.
@Mariann19:
A Nézőpont felmérésével kapcsolatban Spániel kielemezte, hogy nem is a felmérés végeredménye volt itt a cél, hanem előtérbe helyezni politikusokat azzal, hogy a kevésbé kedveseket a szereplésükben háttérbe szorítsák.
@V-PORT:
Választok. Az elhatárolódásod a Nézőpontnak szól.
Nagyon remélem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"
A Hungaroplakát szerint a reklámügynökség adta ki az indexes szerző számát a kuruc.infónak"

Igen. Amit az indexes szerző CSAK a Hungaroplakátnak küldött el. Már megint én vagyok a hülye.
@bella _ciao:
"denem, mert az új módi szerint a talpak összeérnek. "

Sőt egymásra lépnek... nem fér be közéjük a szél.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A képekhez fűzött élménybeszámolód szerint nem volt felhőtlen a kint tartózkodás, viszont a házipatikádat megkímélte a kórokozó.
Szeretem nézni más népek hétköznapjait, különösen, ha olyan távoli kultúra szerintiekről van szó.
A képek láttán kissé túlzottnak tűnnek itthon az eu által ránk lőcsölt eü szabályok.
Lásd a megpróbáltatásaidat.
@Mariann19:

ha kihúzom, ha nem, akkor is.

a liberálisokhoz való hozzáállásom a következő:

bármennyire is konzervatív vagyok, nem tudom a fejlődést liberálisok nélkül elképzelni.

ellenben:

Magyarországon a magukat liberálisnak nevező politikusok mindent megtettek azért, hogy az a fajta szemlélet ami liberális az európai értelemben anullálódjon.

Nem vitatva, sőt elismerve Kuncze képességeit és alkalmasságát, történelmi bűne az, hogy ilyen sokáig hagyta rothadni a magyar liberalizmust, valamint az szdsz által megjelenített és gyakorolt szélsőségesen antinacionalista és korrupt politikai gyakorlatot. gyakorlatilag Kuncze háta (és szellemisége és sziporkázóan tüneményes egyénisége mögé bújva-lapulva ott tépték rombolták ezt az országot, ahol csak érték.

Fodor.

Napjainkra teljesen beérett a bolognai rendszer hatása, a PISA teszten sikeresen alulmúlják magukat a diákjaink, rózsaszálunk már csak ganajtútó a trágyadombon. magyar Bálint & Fodor Gábor műve kivirágzott, csak inverz üzemmódban, nem a trágyából nőtt a virág, hanem a virágot borította be a trágya, mert M&F bebizonyította, hogy az oktatást szét lehet rombolni, rózsaszálunk meg csak befejezi.

amúgy ezek mind-mind tényleg kedves-rendes emberek, de hát családi körben amerikában is azok voltak a gengszterek.
Küföldre ment dolgozni a Gyere Haza Alapítvány alapítója

“Első ránézésre lehet ellentmondás, de én is haza fogok menni” - mondta a 444.hu-nak Azbej Tristan, aki jelenleg az alapítvány mellett még a KDNP ifjúsági szervezetének, az IKSZ-nek is az alelnöke.

www.facebook.com/photo.php?fbid=10152056542167048&set=a.10150349770587048.372811.308921667047&type=1&theater
@Mariann19:
Nyuszink nem sokáig volt sértődött... :D
Miről maradtam le?
Mármint vérestapsihapsi fotóözönén kívül...
@gazoló:
Nono... lehet, hogy beleszeret a "meleg" klímába... :D
Állítólag a legmelegbarátabb hely az ott!
Abban az izéke pártban???
@Mariann19: De. Teljesen elviselhető. Mint mondtam, nem a magyari, ötperces, hanem, 5-7 órás. Persze bele kell tudni az ottani fűszerezést, ami mi nemigen szoktunk meg. Sáfrány, kurkuma, egyéb firlefrancok, fahéjas húsuk, ilyenek. A tisztasággal sincs semmi baj, nejlonkesztyű, vagy szedd magad...
Ami különösen megrázó... az ottani népesség elvan naponta 30 dkg datolyán, és 2-3 db lepényszerű kenyéren. Átfordítva: kb 3 euró, de inkább kevesebb... és mi nyavalygunk...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia!
Az előző posztot érdemes elolvasni, jó szöveg ment, de ha nincs kedved, akkor röviden elmondom a lényeget.
Túlkorosnak /finoman szólva/ tituláltuk Nyuszinkat és Jég urat.
Aggastyán is elhangzott, de csak kérdésként.
Elküldött Nyuszi büntibe, ma délután volt csak megbocsájtás.
@Mariann19:

"mert az ideológián kívül észt is képviselnek igen nagy mértékben. "

Kac. akkora KURVA NAGY KAC, hogy széthasad a hasam:D:D:D:D

és a ménkű sok eszükkel ők csak arra jutottak, hogy egy országot kifosszanak, sőt le is fossanak. ehhez nem kell sok ész, elég, ha a gerinc kivész. ők ebben is jelesek. kitűnők persze a fideszesek... de ez meg a veszett fejsze nyele...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ami pedig a borzasztó... a mocskok boldogabbnak, vidámabbnak tünnek, mint mi, a nagyarc európaszegényházából odatévedt, valamiféle turistának nevezett furakutyák...szinte megalázó volt, amikor szállodásba érkezve-menve, nem engedtek a cuccoshoz érni, mert nekünk, nem az a dolgunk, arra megvolt a helyi munkaerő... kb. 1 euróért alkalmanként. És én szégyeltem magam..., aki itthon megvetnivaló 3 diplomás panelproli, legalábbis az újmagyarok és nábobok szerint...
@GeoCracker:

Ugyan Geo, a KDNP de facto már évek óta nem létezik.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Akkor mégis mi okozza a bajt, ha kézzel nem is nyúlnak a kajához.
Ott mi a nyomor oka?
@tristen2005:
meccsek vannak nézd...3 egyszerre de a többit is adják

brühüyyy
@gazoló: nincsmit, ez fel fog villanyozni
@Mariann19:
A taták a lelkükre vették?
DULVA EZ! :D
@jaegtoer:
Most nem érvelek, mert a koaliciós liberálisok szerepléséről többször megírtam a véleményemet.
Nemcsak elviek miatt, egyébként is fokozottan kiállok mellettük, mert a koalíciós idők minden bűnének okozójaként tüntetik fel őket.
Az oktatás eredményeihez érdemben nem nagyon tudok hozzászólni, de azt láttam Magyar Bálint és Fodor Gábor minisztersége alatt, hogy ez a két ember gyermekbarát alapon szervezte az oktatást.
Most visszasírnánk a stílusukat.
@Mariann19: Az ismeretlen fűszerek ízkombinációk... megnyugtatlak, a görögöknél ugyanez a helyzet az első három nap után, csak az arabokat élből le lehet szólni, hogy mocskosak. Vajon melyik európai mosakszik naponta ötször?
@jaegtoer: Ma nem, de rövidesen elmesélem, mára elég volt, nem akarok széoffolni, esetleg majd holnap. az ezeregyéjszakát sem egy nap alatt zavarták le. Csak itt divat az egynapos alkotmánycsinálás...
@Mariann19: Sebek nincsenek, nincs minek beforrni. És mindenki annyira öreg, amennyinek érzi magát... vagy látják... szóra sem érdemes:-)
Mintha erről lett volna szó a minap. :)

Kamudiploma: lemondott az OKTVF főigazgatója

hvg.hu/itthon/20131211_Kamudiploma_lemondott_az_OKTVF_foigazgato
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: leszóltak a nyanyának. beáldozható gyalog volt, közeleg a kampány
@Mariann19:

"Most visszasírnánk a stílusukat. "

én azért nem vagyok meghatódva. attól, hogy mézes-mázos, lehet még métely-mákony.

aztán meg... úgy általában...

"mert a koalíciós idők minden bűnének okozójaként tüntetik fel őket."

én pl. egyáltalán nem, viszont amit állítottam, az igaz. {[(szerintem)]}

és ezt továbbra is tartom:

alapállásom:

"___a liberálisokhoz való hozzáállásom a következő:

bármennyire is konzervatív vagyok, nem tudom a fejlődést liberálisok nélkül elképzelni.___"

ez az érted haragszom, nem rád szindróma tünetegyüttese, azaz nem veszélyesen elfogult a véleményem, hanem az elérzékenyült meghatottságtól szívfájdítóan tárgyilagos:))))
@Mariann19:

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"Mély sebek keletkeztek, de beforrtak mára."

no, de Mariann?! hogy állíthatsz ilyet a Sebezhetetlenekről?!:)
@jaegtoer:
Tévedsz... valami sértődött tatákról beszélt! :D
"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam" - ezekkel a szavakkal távozik az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója, miután kiderült: a kormányzati portálon szereplő hivatalos dokumentumban a főigazgató doktori címe egy Amerikában bejegyzett "kamuegyetemtől" származik, amelynek a székhelyére egy metálzenekar kiadója van bejegyezve, és az életrajzából eltűnt az angol C típusú középfokú nyelvvizsga is."

"Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" - fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné. A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke múlt pénteken úgy fogalmazott: "a politikai szintre emelkedett nyelvvizsgabotrányok első áldozata" Tolnai Jánosné, akinek életrajzából "tragikus hirtelenséggel" eltűnt az angol C típusú középfokú nyelvvizsga. A képviselő szerint nem ez az egyetlen bizonytalan adat a kormányzati portálon szereplő hivatalos dokumentumban, a főigazgató doktori címe egy Amerikában bejegyzett "kamuegyetemtől" származik, amelynek a székhelyére egy metálzenekar kiadója van bejegyezve.

Az ellenzéki politikus azt is mondta: nem tűnik valószínűnek az sem, hogy Tolnai Jánosné a Kandó Kálmán Főiskola Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnök-informatikus diplomát, az intézmény jogutódjaként működő Óbudai Egyetem szerint a főiskolának soha nem létezett ugyanis villamosmérnöki kara, sem ilyen szakon nem volt képzés."

Már csak Orbán diplomamunkáját kéne kicsit megvakargatni...
Úgy tudom, teknővájásból, üstfoltozásból, lókupevkedésből, gagyizásból még nincs felsőfokú képzés
"A Legfőbb Ügyészség visszaszólt Deutschnak kurucinfó-ügyben
Nem szoktak képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, de ez durva kirohanás volt, és szerintük Deutsch valótlant állított."
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"...folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam"

Mármint 3 percen túl kell a papírjait keresgélnie?
Soha nem találja meg, ha annyi idő alatt nincs meg.

Szánalmas pártcsicska liba pofáraesése. Ennyi a hír.
Méltósággal távozik... MUHAHAHA... :D
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Boldogabbnak, vidámabbnak tűnnek."
Mert még nem ismerték fel azt, hogy másként is lehet élni.
Elfogadják az alá-fölé rendeltségi viszonyokat, mert nekik még nem sulykolták a demokráciát.
Minden olyan természetesnek tűnhet az életviszonyaikban, mert nincs összehasonlítási alap.
Itt vagyunk mi, akik részben meg is éltünk egy kiegyenlítettebb világot, az emberi jogokat legalább hírből ismerjük, ezért boldogtalannak érezzük magunkat, mert úgy véljük, nem kapjuk meg azt, ami nekünk jár. Igazunk is van!
Csak ez a kettősség létre hozott egy elégedetlen, szomorú, búval bélelt /majdnem mást írtam/ társadalmat.
@Mariann19: @jaegtoer:

Egykori stabil Szdsz szavazóként - 2002-ben adtam voksomat rájuk utoljára -, és jelenleg is liberális gondolkodásúként hadd kottyantsak bele a vitátokba.

Az eszmékkel ma is egyetértek, csak az egykori Szdsz-ben túl sok olyan dolog is történt, amit nehezen lehetne mentegetni utólag. Tán nem kell felidéznem ezeket a botrányokat, főleg pénzügyekkel kapcsolatban.

Rengeteg nagy koponya volt a szadeszben, Kis János, TGM, Tölgyessy, hogy csak pár nevet említsek. Csakhogy az a rengeteg ész (pozitív értelemben írtam ezt) vajmi kevés gyakorlatiassággal párosult szerintem, többnyire elméleti alapokon álló emberek adták ott az écát, főleg a 90-es években.

Szép eszmék vs magyar valóság...

A leggyakorlatiasabb kétségtelenül Kuncze volt közülük. Ám az ő "regnálása"alatt is történtek olyan lépések, amelyek erősen szemben álltak az alapeszmeiséggel...
És ezek miatt a szadesz, mint párt, hitelessége egyre jobban megkérdőjeleződött.

Részben mert rájuk telepedtek azok a hiénák is, akik ilyenkor persze elő szoktak kerülni, és amiatt is, mert a gyakorlati problémákra erőtlen elméleti fejtegetésekkel válaszoltak többnyire. Ami édeskevés.

Ám hogy ne csak elvontan beszéljek: pl. a cigányok integrációja.
Teljes mellszélességgel kiálltak mellette, képviselték, oké - de mi történt a GYAKORLATBAN ezen a téren?
Nem sok minden, de legalábbis messze nem elég.

Egyébként Fodor Gábor kiállása mind a mai napig a liberális eszmék mellett nagyon szimpatikus nekem. Komolyan mondom.
Csak Fodor elkövette azt a hibát, hogy gyakorlati politikusnak állt. És abban a szerepkörben már - legalábbis én így látom - nem tudott a gyakorlati kihívásoknak eleget tenni.

Nem tudtak gyakorlati válaszokat adni pl. Orbán-Öszvér stratégiájára és stílusára.
@tristen2005:
Nápoly Arsenal egyelőre 00 magyar játékvezető ki is ő(k)

a Chelsea az egyetlen amely gólt lőtt a Steaua-nak akik küzdenek mintha tétje lenne

Milan Ajax egy piros lappal Milan meg lett könnyítve de nem sokra megy az Ajax...

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Taták előre! Mariann is megaszondta...
Milyen VilágBajnokság van?
Hogyan ég a mókusok farka VB?
Bolhás Mókusok VB-je?
@Csaknézek...:
azaz nincs egy normális politikus sem csak sok rabló és akik kevesebbet lopnak meg a nyavalygósak

brühüyyy

minő izé

mikor Kádár megírta a jövő évi számokat a konyha asztalán egy kockás noteszlapra és másnap felolvasta arra várt az ország és...az be lett tartva...mintha lehetne rendet is tartani a szemétdombon és nem 16 kölcségvetést csinálni és egyiket sem betartani

brühüyyy
@Csaknézek...: Egyetértek... és szerintem is így volt... világosság voltak a setétségebn, minden hibájukkal együtt... persze, sokakat zavar a fény...
@Mariann19:
"Akkor mégis mi okozza a bajt, ha kézzel nem is nyúlnak a kajához."

Ahogy Mókus is említette, a másféle alapanyag, a szokatlan fűszerek, és gondolom, ott is sok olivaolajat használnak. Ez elég is nyomorult európai szervezetünknek, bár tényleg nem vészes, kezelhető a dolog. És egy kis belső fertőtlenítés is jót tesz :)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

pedig milyen sok doktor lenne abból??? és a zorbánynak sem kellene izgúlnia Fellegi diplomamunkája miatt amit el sem olvasott lehet, hogy lefűzte saját kezűleg két besúgás között

a kurva annyát és a kurva aptyát

meg az összes felmenőit

brühhüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

sértődött taták?:)

ismerek az archiregnumról egy penge eszű Tata86 nick-kel Valakit de ő nyilván nem lehet élemedett korú...
ami ez élemedett, reszketeg kezűekre tett utalást illeti az lepergett rólunk, hiszen a süvölvénykorúak túlkapása... gyerekcsíny csak és ki veszi magára, de azért rendet kell tenni, mar aztán a fejünkről ennék a tejbegrízt, az meg már hogy nézne ki?:)
@gazoló:
olyan szivárványos hely a militarizált izrael hogy csak megdugja valaki végre a kis buzit

brühüyyy

és közben attasé
@jaegtoer:
Éppen a napokban hallottam azt, hogy különböző eszméket és ideológiákat követők konszenzus esetén milyen hasznosak a társadalmak számára.
Te konzervatív vagy, és mégsem veted el élből a liberalizmust, mert a felismerés vezérel.
Jól mondom?
Tényleg sebezhetetlen vagy ezen a téren is, és mint ilyen, nem lehetsz sebzett soha.
Így a tegnap túlkorosság emlegetése is ad acta.
@Mariann19:
Hát, legalább vízkórosak nem lesznek... :)
@Csaknézek...:

a fősodorvonallal egyetértek, a vita, csak cizellátumokon lehet.

kétségtelen sok "Koponya" van/volt közöttük, azonban a politikust/képviselőt az eredményei alapján (is!) mérik.

az a liberalizmus ami a gyakorlatban megjelent éppen olyan métely, mint a bigott klerikális szemlélet. mondom én, aki nem fér bele az Opus Dei-be, minthogy a kettő között állok a semmi szélén, de ott erősen, mert ha épp nincs mellettem, hát bennem él az Isten.
@Csaknézek...:

"Egyébként Fodor Gábor kiállása mind a mai napig a liberális eszmék mellett nagyon szimpatikus nekem. Komolyan mondom."

hm.más a ködevés, és más a cselekvés:)
@Spániel: "én a liberálisok színeiben jobban tudnék egy Kunczénak, Hacknak örülni"

Könyörgök, Hack hozta helyzetbe a hitgyülit...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"...folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam"

Te, ezt a szöveget mintha már ellőtte volna a palizálás névadója is, nem? :o)
@Csaknézek...:
Az, hogy az SZDSZ népszerűtlenné vált, annak az az oka, hogy erőszakosan kívánta bevezetni az öngodoskodás gyakorlatát a reformok során.
Az előző évtizedekben az állami gondoskodáshoz szokott emberek ettől megijedtek, az addigi ingyenes állami szolgáltatások elmaradásától féltek /nyugdíj, eü ellátás, oktatás/ és ez gyors tempónak bizonyult. A belső, szervezeti gondok belülről marták szét ezt a pártot, az akkori ellenzéki propaganda gondoskodott arról, hogy ez a félelem felfokozott legyen.
Nagy hiba volt Kókát favorizálniuk és magasba emelni, az elindított folyamatot Kuncze képtelen volt megállítani, mert már a régi harcos társak is a két tábor valamelyikében vertek tanyát.
@rodeo36: Mit szólsz, hogy a törökök elpicsázták a Juvét??? :)
@jaegtoer:
Drága nagyapám mondta anno, "minden aminek ...izmus a vége, az beteges dolog már!"
Neki volt igaza.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Parasztosabban: fogok én igaz elég vékony sugárban, pisálni a sírodra, Nyavalyás:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Oda fogunk járni meg- és kitisztulni.
Előzetes tanácsadás Vérmókus irodájában.
@jaegtoer: És akkor mi van, amikor kibújik Belőled a Kisördög? Mert már erre is volt példa:-))))
@Csaknézek...:
Kopiznak ezek csak, ahogy jön a leirat a Habony SC szánalmasaitól...
@Csaknézek...: DEDE.Ez van a fideszes kiskétéban bukovári esetén... aztán 3 nap mulva a kutya sem emlékszik ezekre. Az átlagmagyar elme 72órás...
@Mariann19:

"Te konzervatív vagy, és mégsem veted el élből a liberalizmust, mert a felismerés vezérel. "

"a megismerés édes kényszere hajt előre ismert vizeken át az ismeretlen messzeségbe."
nem perbeszéddel, hanem párbeszéddel lehet és kell más szempontokon úrrá lenni, vagy azt elfogadni, vagy azzal együtt élni... egyszerű ez, olyan egyszerű...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A magyarok sem a gyötrelmektől szenvednek hasvízkórban, hanem a mérhetetlen alkohol fogyasztásból eredő májzsugorodás miatt.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ugyan, amikor a sörömet az egészségedre emelem, irigykedve lóbálod a bolhás lomposodat a felhő szélén üldögélve! :|
@jaegtoer:

"hm.más a ködevés, és más a cselekvés:)"

Más, de leegyszerűsíted a problémát.

Fentebb azt vetettem a szemükre, hogy csak/főleg eszmeiséget képviseltek, igen.

Az eszmék, ideológiák viszont valóban fontosak, akár szimbolikusan is.
Enélkül nincs vezérfonal, nincs kályha, nincs önmeghatározás.

Ha egyoldalúan csak eszme van, az persze nem elég - erről írtam az előbb.

De önmagában a cselekvés iránytű nélkül, az sem ér sokat.

EGYÜTT működik jól a két princípium.
Az elmélet és a gyakorlat, a gondolkozás és a cselekvés, az elvont és a konkrét, stb. harmonikus és rugalmas egységként.

(Szerintem) :o)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Kopiznak ezek csak"

De dicséretes helyzetfelismerésre és kreativitásra vall, hogy a neveket azért csak kicserélik... :o)
"Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében. A rendőrség viszont rágalmazás megalapozott gyanújával a Jávor blogján megjelent levél miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen."

Amúgy az a zöldhatóságos hazudozó liba ellen nyomozás nem indul?
Szaros okirat hamisítás, nagy összeggel történő csalás (fizetése a papírjai alapján voltak megállapítva),...
Nem szimpla köztörvényes a nő tette? Vagy ŐK mások, rájuk a törvény nem vonatkozik?
Orbanisztán seggnyalói mentesülnek?

@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A legjobb csajok ott lent vannak...
theunofficialstory.files.wordpress.com/2012/05/four-devil-girls-from-hell-1522-1600x1200-sexy-wallpaper.jpg
@Csaknézek...:
Honnan tudod, hogy nem az uccsó pillanatban vették ki Palika nevét onnan? :O
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nagyjából. Gyakorlatice igazad van.
Viszont a mostani gesztussal már elismerten, a formaságokat is mellőzve mondták ki.
@Mariann19:

" erőszakosan kívánta bevezetni az öngodoskodás gyakorlatát a reformok során.
Az előző évtizedekben az állami gondoskodáshoz szokott emberek ettől megijedtek,"

nem ijedtek meg, csak észnél voltak és vannak.

azokból a bérekből amik akkor voltak és most is vannak, -az átlagosak- benyalok annak, aki gond nélkül ön-gondoskodna.
@Mariann19:

"az állami gondoskodáshoz szokott emberek ettől megijedtek"

Igen, egyetértek.

Jót akartak, de rosszkor és rosszul csinálták.
Ennek a felismeréséhez és korrigálásához lett volna szükséges ama gyakorlati szempontokat is ismerniük és figyelembe venniük, hogy mi az, amit meg lehet csinálni, és mi az, amit (még...) nem?

De ettől függetlenül: én azért nem csak erre vezetném vissza a népszerűségük visszaesését, mert pl. ténylegesen voltak lenyúlások az ő idejükben is.

"Nagy hiba volt Kókát favorizálniuk"

Kóka már a csúfos vég kezdete volt, legalábbis az én szememben.
Na, ŐT viszont túlzott eszmei túltengéssel nehéz lenne vádolni! :o)
@Csaknézek...:

ha szmájlit teszek, annak oka van, tessék komolyan venni!
Ugye akkor most megint győztünk?

"A reggeli kis erősödés után kora délután ismét gyengült a forint, így az euróval szembeni jegyzések 303 forint fölé emelkedtek, írja a Portfolio.

Egy dollárért egy egységéért most 219,8 forintot, a svájci frankért 248,1 forintot kérnek. Ez egyúttal új nyolchavi forintmélypontot jelent a továbbra is csak erősödő svájci frankkal szemben. A Morgan Stanley devizapiaci elemzői úgy látják, hogy a frank utóbbi napokban látott folyamatos erősödése összefügg azzal, hogy a svájci kereskedelmi bankok mérlegfőösszeg-leépítésbe, illetve források hazavitelébe kezdtek, ami felértékelődési nyomás alá helyezi a frankot.

A forint a mai gyengüléssel megint kilóg a régiós devizák közül, azok ugyanis továbbra sem mozdulnak az euróval szemben. Egyébként már egy hete ez a helyzet."

index.hu/gazdasag/2013/12/11/megint_esik_a_forint/

IGEN, MEGCSINÁLTUK!
ÉLJEN A PÁRT!

Gézuka volt már és megmagyarázta aranyom, hogy miért is előremutató mindez?
Izgatottan várom, evégre győzök tanulni tőle...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Demencia nénéd csókultat...

"Hogy előzhetjük meg a demenciát?

A rendszeres mozgás a leghatékonyabb demenciamegelőzés – derül ki a Cardiffi Egyetem 35 éve folyó kutatásából. A kutatás a demencia ismert megelőzési módszereinek hatékonyságát vizsgálta, ezek a következők:

- rendszeres mozgás
- dohányzás kerülése
- alacsony testsúly
- egészséges étrend
- kevés alkohol

Az, aki a felsorolt ötből négyet betart, akár 60 százalékkal csökkentheti a demencia kialakulásának esélyét, és 70 százalékkal a szívbetegségekét
– írja az Independent a kutatást elemezve. „Egy ideje tudjuk, hogy ami a szívnek jó, az az agynak is, ezt erősíti meg ez a kutatás is″ – mondta Doug Brown, egy brit Alzheimer-szervezet elnöke."

index.hu/tudomany/2013/12/11/hogy_elozhetjuk_meg_a_demenciat/

Alzheimer nagybátyád meg kesereghet...
@Mariann19:
Ejj micsoda jó lészen ezt majd visszafizetni!
Persze, ha mondjuk jelentenek egy államcsődöt, akkor is vissza kell fizetni? Vagy akkor páááá, "békekölcsön"?

"A november végi 1640 milliárd forintos lakossági állampapír állomány természetesen új nominális történelmi csúcsot jelent. A november végi részletes államadósság statisztikák még nem ismertek, de október végén az akkori állomány a forintalapú piaci értékesítésű állampapírok állományán belül is már 13% felett járt, illetve a teljes államadósságon belül már 7% fölé hízott."
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/az_1000_milliardos_hatart_kozeliti_a_legnepszerubb_lakossagi_allampapir.192865.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Csaknézek...:
Nagy szavak, de azt kell mondanom, hogy az ő magatartásuk példázza, ha az eszméiket nem követik.
Eszmeiségük szerint az ember, az egyén a meghatározó, miért nem voltak képesek azonosulni az emberek gondolkodásával?
Előtérbe helyezték a liberális gazdaság elveit az emberek akkori aktuális érzelmi és tradicionális beállítottságukkal, és kényszerű direktívákat szabtak.
Kóka már a dobbantásnál egy téves kiválasztás volt, igaz, abban Gyurcsány is vastagon belejátszott.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"És akkor mi van, amikor kibújik Belőled a Kisördög? Mert már erre is volt példa:-)))) "

olyankor megmutatkozik az esendő ember. de szoktam önvizsgálatot tartani és ganyé egy kritikus vagyok, a sipi elmehet a búsba mellettem (áááá, inkább előttem). alig várom hogy elődugja az szaros orrát az a "rohadék":) sipi.
a "szemét":) Gábrielre is le fog sújtani megbocsátásom.
a liberáncsok:) meg megérdemelnek minden átkot és ütleget, mert teher alatt nő a pálma, így ölt testet Isten álma:)
Jó estét!
Elsőnek is: irány a Videóhegy!

Kevésbé lényeges: az szdsz a kezdetektől fogva ugyanúgy nyúlta a lét, mint a többiek, ha nem jobban, mindenki részt vett benne, aki meg ennek az ellenkezőjét állítja az vagy vak vagy eltalált fairytale-landre már akkor.
@jaegtoer:

"a fősodorvonallal egyetértek, a vita, csak cizellátumokon lehet."

Ismerve az "alapjaidat", ezt nagyon pozitívnak tartom!

"az a liberalizmus ami a gyakorlatban megjelent éppen olyan métely, mint a bigott klerikális szemlélet."

Sajnos evvel nem tudok vitatkozni, igazad van.
Pedig szívesen tenném. :o)

Mint fentebb írtam: jót akartak, rosszul csinálták.

Okosan, de nem bölcsen.

Mert okos az, aki tudja, hogy igaza van.
De aki bölcs, azt is tudja, hogy a másiknak is lehet igazsága, és eme igazságok között kell megtalálni az optimális megoldás(oka)t.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Erre vonatkozóan ma itt már írtam arról, hogy ez a történelmi csúcs megfogalmazás olyan értelmet kap a komunikációjukban, mint az emberek végtelen bizalmának a megtestesítése a kormány irányába.
Ez a duma elfedi, hogy ez valójában az államadósság növekedése, inkább hallgatni kéne róla.
Ebből látszik, hogy az embereket tudatlannak tartják, és ezeknek a "tudatlanoknak" be lehet adni, hogy az is erény, amit egyébként jobb elhallgatni.
Államcsőd esetén már van példa a betétek "biztonságának" a görögöknél, és készülőben Cipruson is.
@Sir Bates dö Hól:
Vak Kóka is talált tyúkszemet - minden aljas rágalom, a szadesz nem is lopott!
Ahogy a madöf se, a cocik sem, és természetesen a narancsbolsik se!
A jobbik pénzügyei is a patyolat tisztaságával vetekszenek!
Szögezzük le elvtársak... :D
@jaegtoer:

"nem perbeszéddel, hanem párbeszéddel lehet és kell más szempontokon úrrá lenni, vagy azt elfogadni, vagy azzal együtt élni..."

Így van!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

varga misi a napokban a templetonnal tárgyalt. nagyon nem voltak közlékenyek, hogy miről. akinek van vesztenivalója, az kurvára legyen észnél a zsebénél meg a betétnél.
@Mariann19:
Viszont az ecceri naribirkának "az emberek végtelen bizalmának a megtestesítése a kormány irányába" mégis csak jobban hangzik, mint a történelmi csúcson lévő államadósság, amit ők finanszíroznak?
Hisz számolni a parasztja nem tud, kiskezén összeadni csak addig tud, ahány újjacskája van, sámánnak meg csak El'Tolcsy elvtárs született!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igaz amit írsz, de a "mindenki"-t az szdsz-en belül értettem:-)... hagyjuk már a tiszta kezű mitoszokat:/
@jaegtoer:
Hidd el, tudni sem szeretném mit.
2 bankot és egy brókert zavartam már el a halálba, hogy szórakozzanak mással, ne nekem akarjanak állampapírt elsózni, mást vegyenek palira.
Viszont hülyéből és pénzügyi analfabétából nagyhatalom ez az ország! :(
@jaegtoer:

"ha szmájlit teszek, annak oka van, tessék komolyan venni!"

Jóvanna, túllihegtem. :o) (eta tózse szmájli!)

De alkalmat adtam magamnak, hogy indokolatlanul is kifejtsem mondandómat. :o)
@Sir Bates dö Hól:
Tiszta az én kezem max. amikor hazaesek és mancsot mosok!
Addig koszos volt, evégre én kétkezileg is melózok, ma is egy fogászat hálózatát raktuk össze, falfúrástól kezdve, RJ-45 aljzatok szereléséig, forrasztásokig, WIFI beüzemeléséig...

Ja, aki XP-t használ, ma lehet, hogy megszopta, mert a winfos valamelyik frissítése túlkergeti a folyamatokat és az egyik svchost teker ezerrel, 96-98%-os CPU erőforrás elrablásával.
Ha valaki belefut, kapcsolja ki XP alatt a frissítéseket és indítsa újra a gépet!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"- rendszeres mozgás
- dohányzás kerülése
- alacsony testsúly
- egészséges étrend
- kevés alkohol"

Jóvan, demenciafaktor zéró!

- rendszeres mozgás: horkolok.
- dohányzás kerülése: két cigi között soha, ismétlem, SOHA nem gyújtok rá! Napi szinten sokkal többet nemdohányzom, mint igen!
- alacsony testsúly: a súlyom nem veri a 2 métert, tehát nyilván alacsony.
- egészséges étrend: Változatos. Néha eszek, néha meg nem.
- kevés alkohol: még szép, hogy kevés! Hát ki a fene tud egy hordónyit egyszerre belöttyenteni az arcába! Csak apránként, ahogy a pofaméret engedi!

:o)
@Csaknézek...:

"Mert okos az, aki tudja, hogy igaza van.
De aki bölcs, azt is tudja, hogy a másiknak is lehet igazsága, és eme igazságok között kell megtalálni az optimális megoldás(oka)t. "

az én álláspontom is hasonló. a vegytiszta igazságok vetített képeit akkor kezdem mutatni a népnek, ha van hozzá munícióm, hogy meg is valósítsam. az öncélú mutogatás, hogy én ezt is tudom, sőt jobban tudom, mindig ellenszenvet szül, mert a csövön nem kell feltalálni a lyukat. (mondta ezt B.Á, amikor feszt győzködték arról, hogy milyen előnyös az a fejlesztés, legyen már esze, hiába mondta, hogy ja, csak nincs hozzá pénze)
@Mariann19:

"Ez a duma elfedi, hogy ez valójában az államadósság növekedése, inkább hallgatni kéne róla."

Ideillik a klasszikus példa, amit közgáz diploma nélkül sem nehéz értelmezni:

A negatív növekedés is növekedés.
@Sir Bates dö Hól: csak a túlzott alkohol fogyasztást és a dohányzást kell elkerülni, viszont füvezhetsz ezerrel:-)
@Mariann19:

"Eszmeiségük szerint az ember, az egyén a meghatározó, miért nem voltak képesek azonosulni az emberek gondolkodásával?"

Bingó!

Pontosan ez az elmélet és az gyakorlati valóság között feszülő ellentétek egyike.
És többek között itt (is) bicsaklott meg az egész hitelessége.
Nem az eszméké, hanem az alkalmazóiké.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az államadósságról szinte egy szó sem hangzik el.
Mert az emberek a "adósság" szót ismerik, arról nehéz lenne történelmi csúcshazugságot pozitívumként publikálni.
Jó éjszakát mindenkinek!
@jaegtoer:

"az öncélú mutogatás, hogy én ezt is tudom, sőt jobban tudom, mindig ellenszenvet szül"

Egyik ismerősöm mondta még jó 10 évvel ezelőtt: Ezek az szdsz-esek olyan okosak, csak ha látok egyet a tévében, mindig baromi ellenszenvesnek látszanak. :o)
Eltérítették az időbeosztásom, igy most kívánok jó éjszakát.

ZELK ZOLTÁN: BÉKABÁNAT

Ha vízipók jő a tóra,
és ha légy nádra száll :
tátva bukik ki a vízből
már ezer békaszáj -
este is csak azt zokogjuk:
- Brekeke, brekeke,
szegény béka nem lakik jól
sohase, sohase . . .

Hogyha nékem szárnyam lenne,
istenem, istenem!
fönn szálldosnék én a légi
réteken, réteken,
amíg édesízű léggyel,
szúnyoggal jóllakom -
s megpihennék és brekegnék
erdei ágakon . . .

Boldog fecskék és ti, rigók,
jaj nekem! jaj nekem!
Három napja, hogy egy sovány
szúnyogra éhezem:
ha elvisz a hosszú csőrű
halál majd engemet,
a lelkem is éhen száll a
tó felett, tó felett . . .

Tudom én, nem minden béka
él ilyen cudarul:
messzi földön, messzi tóban
lakik egy béka úr.
A tó fölött nem kelepel
a halál, a halál,
s a víz alatt s a víz fölött
szúnyogok raja száll.

Nem irigyli ő a fecskét,
a cinkét, a rigót,
szitakötő táncol néki
s nagyhasú vízipók.
Zizeg a sás, leng a nádas,
járja a tavi-bál -
s este a Hold csak őnéki
furulyál, furulyál . . .
.
.
.
Szép almokat minden aludni vágyónak, vidám ébredést azoknak, akinek muszáj.
Vajon meddig alhatnak az északi sark lakói?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jól tették
Wesley Sneider és a Drogba alkotása

brühüyyy
"Ukrajna jövője Európában van, a kontinensnek pedig különösen fontos egy erős, szuverén, független Ukrajna megteremtése és uniós integrációjának támogatása - jelentette ki a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton. Németh Zsolt az ukrajnai eseményekre utalva elmondta, Európának tudatosítania kell, hogy nem lehet közömbös egy olyan országgal szemben, amelynek meghatározó a szerepe az egész transzatlanti biztonsági rendszerben. Szavai szerint a magyar kormány elkötelezett az EU és Ukrajna társulási szerződése mellett, bízik abban, hogy aláírják a megállapodást."

Mit is akar orbán putyintól?
Ezek azok a mondatok, melyek meghatározzák mo jövőjét, nem azok, melyeket a "plebsnek" vetnek oda.
szerintem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nekem erről más a véleményem, de nyilván azzal egyedül vagyok...
valami más kéne

mert a fidesz és az mszp ..amire gondolok reggel ha keményszar jön és nem tágul a seggem luka megfelelően

Radics Béla mikor kap Kossuth díjat?
Gyurcsány útja hosszú menetelés lesz, de ez az ember kitartó és következetes.
Aki arra számít, hogy hamar kifullad, annak rosszabb a memóriája, mint ellenfeleinek lelkiismerete.
Érdekes lesz a soron következő három hónap…

www.pupublogja.hu/
@Sir Bates dö Hól:

hahahahahahha

ha europa valaha akar valamit az kötni egy jó kis megállapodást a Putyinnal...a zukránkák majd besorolnak ha túl akarják élni

az lesz a jó

a többi kabaré

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
éljen Gyurcsány a trónon és győzze le a kurvákat

brühüyyyy
@rodeo36: azt írtad, hogy többször is, hogy putyin jó fej, hogy azt az országot csak így lehet irányítani, hogy nem számít mi módon kormányozzák azokaz az embereket... nos azt hiszem teljesen mást gondolunk a demokráciáról, én ugyanis azt gondolom, hogy az oroszok is emberek, nem pedig barmok, akiket igába kell hajtani, lehet a usa nem a legjobb rendszer, lehet, hogy igazságtalan, de nincs betiltva a náci párt, a klu-klux-klan és lehetett egy watergate is... és ez szerintem, hangsúlyozottan magánvélemény, szóval szerintem ez még mindig jobb, mint a IV.Iván óta mindig is képviselt moszkovita vonal... szóval putyin rohadjon meg ott, ahol van, minden gyökér ügynökkel együtt... szerintem au ukránok külön nép, önálló identitással, nyelvvel, ábécével és igen, a zaporozsnyei kozákok örökségével... és kiev, nem orosz város, hanem varég... oleh pedig nem szláv eredetű név... az eu pedig remélem nem fog meghátrálni a moszkovitáktól, hisz sokkal erősebb, mint ők, hisz itt sok-sok millió citoyen van, kiknek ősei sem muzsikok, sem alázatos csinovnyikok nem voltak, lehet, hogy nyizsnij-novgorod alulmaradt a moszkovitákkal szemben, de európa nem fog:-)
jéh itt még van élet :D?
@Mariann19:

ha öngondoskodás szóba kerül, célszerű erre is egy pillantást vetni:

sorkoz.blog.hu/2013/12/03/loszart_sem_no_a_minimalber

persze érdemes nézegetni a 2008 előtti béreket is.

mindig van abban valami felemelő diszkrét báj, amikor az állam és a törvényhozás támogató együttműködésével lopják meg intézményes keretek között demokratikusan a munkavállalókat.
@gnme: hát ezen most így kora hajnalban könnyesre röhögtem magam :)
@Sir Bates dö Hól:
most ezt -is- jól elhantoltad...dehát az a szokás és a hagyomány amit rádhagytak

brühüyyy

jó lenne megértenél ...néhány dolgot
Aszittem, ho gyurcsanyferi nagyajólét epikáját fogod ragozni, ha már választási csalásról kezdesz habogni, esetleg az MSZP féle láncszavazást veszed jobban górcső alá....de nem.

GigaLOL
@Behajtó70: kedves Behajtó70, miért nem ír ön róla, ha már ennyire a téma szakértője?
Jahh... címlap... lassan fujdogálni kezdi a szél a szemetet:-)
@Behajtó70:
Ez nagyon komoly.
Csak az egyszerűség kedvéért.
Találkozunk az utcán. Kirabollak. Majd közlöm, hogy előző nap engem raboltak ki.
Hogyan reagálsz? Azt mondod, ja már értem, vagy esetleg...
Mondjuk attól, hogy valaki felügyelőbizottsági tagságot vállal, nem lesz offshore lovag.

Választási csalás nem történt (csupán hamis videóval próbáltak egyesek csalni), csupán kampánycsendsértés (Fóton egyébkét sokkal durvább a liberálisok és az MSZP részéről.) Ez a kampánycsend nem passzol a magyar néplélekhez, 2014-tól már nem is lesz ilyen tényállás, hálistennek. Amúgy is totál életszerűtlen a modern internetes világban.

Azzal, hogy Zuglóban a jelek szerint senki nem komplett, nehéz lenne vitatkozni. :)
Fábius!
Ugye lesz egy kimerítő poszt az ellenjelöltekről is? Csak a PC miatt, akarom mondani, hadd röhögjek rajtuk is!
@rodeo36:

Szia! Láttam a bejegyzésed, köszi, nem voltam gépközelben, utána meg nem voltam, gép kompatibilis! Nem akartam lemenni tagába!:)
hínnye, van köztük 1 akire tényleg illik a leírásuk?

("a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik". )
Nem baj, fő az önbizalom. Ostoba, hazug, mutyizó, tolvaj banda!
@Blogger Géza: Csupáncsak fideszes troll vagy. Jól tudjuk. Kb. ennyit is ér a mondanivalód. Húzz innen a csába!
@Mariann19:
"Oda fogunk járni meg- és kitisztulni."

Ha tehetném, már holnap indulnék :) És megtanulnék Mókustól legalább egy picikét fotózni... Hasonló helyeken készült fotóim még csak nem is hasonlítanak :(
Tízmilliókkal gazdagszik Tiffán Zsolt a Fidesz Baranya megyei elnöke

Egyre többször bukkan fel a sajtóban negatív színben Tiffán Zsolt a Fidesz Baranya megyei elnökének neve. A leginkább villányi óriáspincészetéről ismert Tiffán hirtelen robbant be 2010-ben a Fidesz élvonalába, majd ő lett Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, országos hírű politikus. Az első komolyabb balhéja akkor történt, amikor kikezdett a sellyei Ormánságból érkező éhségmenetelőkkel, akiknek Tiffán szalonnát és kenyeret küldött.). Szintén jelentős visszahangot keltett az, amikor Tiffán Ede és fia, Zsolt 107,9 millió forintot nyertek "Panzió építése Szársomlyó tövében, a természetben" című pályázatukra. Ingyen a fidesz lobbinak juttatott borokkal vette be magát a politikába, de a bora már nem „menő” ezért lapát vár rá!
Tiffán Zsolt amúgy igen jómódú, vagyonnyilatkozata szerint számos ingatlan tulajdonosa. Villányban egy 223 négyzetméteres lakóház tulajdonosa fele részben, valamint ugyanitt egy 10967 négyzetméteres szőlő és udvar fele az övé. Nagyharsányban teljes mértékben övé egy 7271 négyzetméteres szőlőgazdálkodás, illetve 50 százalékban birtokol egy 3964, egy 1279, egy 1252 és egy 30888 négyzetméteres szőlőgazdálkodást. Fizetése vagyonnyilatkozata szerint: a Baranyai Megyei Közgyűlés elnökeként havi bruttó 600 ezer forintos fizetést kap (2012. január óta). Ezek mellé a havi bruttó 394 230 forintos országgyűlési képviselői tiszteletdíj, 532 211 forintos választókerületi pótlék és 115 950 forintos lakhatási támogatás, összesen tehát bruttó 1 millió 642 391 forint jut havonta Tiffán Zsoltnak, ami a 4 éves parlamenti ciklus alatt több mint bruttó 60 millió forint közpénz.
@Mariann19:
"Ebből látszik, hogy az embereket tudatlannak tartják"

És mondd, hog nincs igazuk. Legalábbis a gyakorlat őket igazolja.

Sokat gondolkoztam már azon, hogy a vakhit, a tudatlanság, a tudni-nem-akarás, a közöny és a fásultság betonfalát egyáltalán meg lehet-e bontani, de nem jutottam eredményre. Így aztán csak itt nektek háborgok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hazudsz, mint mindig.
Nincs egyéb, ennyi.
Eméssszed, nácikám.
A választó annyira irtózik a ballibsi jelöltektől, hogy akár Papcsák is simán lemegy a torkán.

Ez van.
@Mariann19:
Ehhez annyit, hogy bár akkori működésük szintén kapott sok kritikát - pl. én sem értettem egyet mindennel, amit bevezettek -, de az biztos, amit Te is írsz:
a gyerek volt a fontos - néha túlzottan is - és minden csak utána jött.
Ma a gyerek a LEGKEVÉSBÉ fontos, a rendszer és a mamelukok betaposása minden áron a "szervezetbe" pedig felülír bármit, amit pillanatnyilag tenni kell(ene).

Embertelen és gonosz az egész, úgy ahogy van.
Igen, sosem gondoltam volna anno, de ezeknél még Fodor is jobb volt....Magyar Bálint nagyságrendekkel, Hiller is.
Pedig mindannyian bírták napi szinten a kritikámat.
@Pécs szégyene a seggszájú fideszes Hoppál!: Elmondanám, ha Gyurcsányék nem kúrják el, akkor az MSZP-s vállalkozó gazdagodhatna Pécsen tovább. Mert nyilván te sem gondolod komolyan, hogy Tolleréknak nem volt ilyen.

Látod, ezért fizetődik az ki, ha nem mindent lopnak el.
@jaegtoer:
egyszerű kérdéseim vannak spec hozzád:

mi az, hogy liberális?
mi az, hogy konzervatív?
és egyáltalán a sok "megnevezés" mijalófaszt takargat...mert, hogy tartalmuk semmi és üres bödön vagy köcsög mind???

azaz már egyszer meg kellene tudni határozni miről és miért beszéltek és hagyni a büdös picsába ezeket a kiüresített szlogeneket: mert üres köcsögbe könnyebb szarni...
brühüyyy

és ha te tudod nálad ezek mit jelentenek súgd már meg nekem?
@Blogger Géza: Nem a komplettséggel van ott baj, hanem a korrupcióval.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Majd ha megtanulod, mi az, hogy érv - és alkalmazod is -, ráadásul növesztesz az agyadba anyagot ahhoz, hogy gondolkodni tudj és a saját szavaiddal, a saját gondolataidat írd ide, akkor talán(!!!) lesz vita is, érvekkel, miegymással.

"Propaganda-segédmunkással, náciszimpatizánssal nem vitázunk, annak nem érvelünk, mert felesleges erőkifejtés, pusztába kiáltott szó."
@rodeo36:

már tényleg elég régen írtam, ezért megismétlem.

magyarországon (de talán máshol is) értelmét vesztette a bal-jobb oldali politizálás, ebből következően -gondolom én- a libsizés is.

Vagy józanul és emberhez méltóan gondolkozik és viszonyul embertársaihoz valaki vagy nem.
én inkább tréfálkozásból liberáncsozok, mert az ateistákra és a hívőkre inkább odafigyelek mert azért azt gondolom, hogy igenis, van jelentősége annak, hogy vagy anyagelvű minden, vagy a szellem, az értelem meghatározó, de leginkább azt gondolom harmónikus szimbiózusban létezik a kettő, és ennek nem mond ellen az entrópia, sem a káosz.

Amennyiben a szellem (és ezzel együtt erkölcs, etika miegymás) másodlagos, és elfogadjuk hogy az anyag az elsődleges, akkor nincs miért reklamálni semmiért, mert az ember is egy működő dolog a sok közül, mint a világot alkotó elemek (C, Fe, O, Cu, Au, Ag, H, Na stb.) és nincs se bűnőzés, se korrupció stb, hanem csak normál, eltérő valamint rendhagyó működés, amiért nem jár se dícséret, se büntetés, belefér az ősmajomős, nincs se gyáva, sem hős.

annak kimondására nem vállalkozok, hogy anyag lényegül szellemmé, vagy a szellem anyaggá mert erre a kérdésre az a válaszom magamnak ki-ki maga dönt, a maga ura, ellenben nem bánom, ha 'zavarják köreimet', nem taglóz le az ismeret, a tudás, és a tanulás, mert ha megszűnök tanulni, megszűnök magam is.

mogyoróhéjban ennyit tudok mondani.
@jaegtoer:

"értelmét vesztette a bal-jobb oldali politizálás, ebből következően -gondolom én- a libsizés is.

Vagy józanul és emberhez méltóan gondolkozik és viszonyul embertársaihoz valaki vagy nem."

Ugyanezt gondolom én is.
@Evezős: Feltűnt már nyúlnyi agyadnak és szívednek, hogy sokkal inkább te viselkedsz úgy mint, aki lenézi a másikat, miközben magát felsőbbrendűnek tartja? Még jó, hogy te vagy felvilágosult mintademokrata, aki állandóan temeti az árkokat a fasz nácik meg csak ássák. :)

Avagy szíved bőségéből szólt ismét a szád. :)
utolso figyelmeztetes! siessen mar csak 2 hete van akinek benzin vagy gyogyszer kell ujitsa meg az utlevelet ...
(amolyan mostanaban divatos hoviharkori BMes sms formatumban)

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/benzin_es_gyogyszer_nelkul_maradhat_magyarorszag_januartol.192904.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mindent ki kell érdemelni.
Te ezt érdemelted ki azzal, amit itt folyamatosan, nagyon régóta előadsz.Büdös vagy.

Már az is nagyon-nagy megerőltetés, hogy rákattintsak a nickedre és szóljak hozzád - vannak itt ezzel mások is így, ha jól látom -ezért aztán be is fejezném most, amit szerettem volna, azt már közöltem, sőt többet is.
Csak úgy:

"Gyurcsány: Átkozni fogják, hogy nem akartak megállapodni velünk

Minden felmérés azt mutatja, hogy a kormányváltásban érdekelt, demokratikus erőket támogató szavazók túlnyomó többsége megállapodást szeretne az ellenzéki oldalon.
A személyéről szóló vitával kapcsolatban kijelentette: „nem ismerünk olyan felmérést, amit megelőlegeznek nagyon sokszor”, miszerint „Gyurcsány többet visz, mint amennyit hoz”. Ennek ismételgetése szerinte „a méregkeverésnek egy sajátos típusa”.

„Van néhány politikus a baloldalon, aki nem szeretne velem hosszú távon megküzdeni, szeretnének eltávolítani az útból. Ennek a stratégiai törekvésnek ez egy taktikai eleme, próbáljuk folytatni a jobboldal karaktergyilkosságát baloldalon is” – foglalta össze.
www.hirado.hu/Hirek/2013/12/12/07/Gyurcsany_Atkozni_fogjak_hogy_nem_akartak_megallapodni_velunk.aspx?source=hirkereso
@Evezős: Nézd, ahogy elnézem méretes hülyeségekért neked sem kell nagyon megerőltetni magad. Én csak azon csodálkozom, hogy egy olyan felsőbbrendű demokrata mint te is vagy, nem jött még rá, hogy nácizgatni kb. akkora ökörség, mint egy jégbüfés zagyvának zsidózni. :)
@jaegtoer:

klassz, emeletes azaz duplafenekű, mint ...add meg a császárnak mi a császáré és add meg istennek ami istené

most mindenki kapott valamit

magam részéről az a része: maradni embernek minden körülmények között

és a többi byblikus

brühüyyy
@Spániel:

Ezek szerint jól mondtam tegnap!

index.hu/belfold/2013/12/11/egy_magyar_offshore_kiraly_ceget_tamadta_meg_a_nav/

A 2012-ben 2,5 milliárd forintos forgalmú Inter-Tram Kft. jelenleg egy szingapúri cég, a Trucon PTE Ltd. tulajdonában van. Az év elején azonban még Volkova Ekaterina Jurjevna volt a cég többségi tulajdonosa. Volkova az Emfesz egykori ügyvezető igazgatója, Góczi István felesége. A mátészalkai cég valódi tulajdonosának is az egykori emfeszes vezető tekinthető, hiszen az 1991-es alapítás óta ő maga, illetve a Góczi-család több tagja váltogatta egymást a társaság hivatalos tulajdonosaként az Inter-Tram cégbírósági nyilvántartásában, a biodízel-gyártás beindításakor pedig igazgatói poszton is vezette a céget.
@Spániel: Az MSZP szavazóit sokáig Horn Gyula tartotta össze, majd Gyurcsány...na amióta ez az ember minden oldalon beleköp a zavaros levesbe és ezért karaktergyilkolják, azóta az MSZP szavazó csak fogy, csak fogy,így lesz akaratán kívül fidesz-szavazó
@tristen2005: mindenki nézzen szét otthon, bűnöző nagyit képében gyűrűzött be a csalás a navos családjába. Sőt ezek már annyira fosnak, hogy saját nagyiját is gondolkodás nélkül feljelenti.

"Egy puszedligyártó méz helyett cukrot tett a süteményébe, de a cukor után fizetendő egészségügyi termékadót nem fizette be. Az buktatta le őket, hogy az egyik NAV-revizort ilyen puszedlivel kínálta a nagymamája."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131212-gyanus-lett-a-revizornak-a-nagyi-puszedlije.html?sec-1
@KÁTÉó53éúétr6: ez az, személyiség nélkül nincs párt. Nem tudhatjuk, hogy ha Gurcsinak van a balfasznál jobb tanácsadója, akiben megbízhat és az normális mederbe tereli, hol tartunk. Horn tapasztalt,öreg róka volt, keménykezű összetartása után szétrobbantak az egyéniségek a pártban, mindenki könyökölt és lökdösődött, persze ilyen banda vezetésére sem volt meg a múltbeli a tapasztalata.
@jaegtoer: "azokból a bérekből amik akkor voltak és most is vannak, -az átlagosak- benyalok annak, aki gond nélkül ön-gondoskodna."

A kötelező nyugdíjpénztár nem jelentett plusz befizetést. Annyival kevesebb ment a közös kalapba.
@Mariann19: "Eszmeiségük szerint az ember, az egyén a meghatározó, miért nem voltak képesek azonosulni az emberek gondolkodásával?"

Ez azért is furcsa, mert kiváló szociológusaik voltak, és első kézből, részletesen értesülhettek arról, hogy milyen valójában a helyzet.
@Spániel:

Nem a Nagyi bűnözött. ő csak megvette a tiltott gyümölcsöt, és megkínálta Ádámot!:)
@rodeo36: "maradni embernek minden körülmények között"

Ez egyébként biblikus is. :)
Milyen jó kis cikk, és hogy szétkommentelték irreleváns hozzászólásokkal a bértolnokok...
@rodeo36: Ezt a sztorit hallottad már? :)

Izraelben nem adhatott vért egy parlamenti képviselő, mert "az etióp zsidóknak különleges vércsoportjuk van"
Botrányba fulladt ma az izraeli parlament területén tartott véradó nap, miután az egészségügyi dolgozók nem fogadták el P'niná Támáno-Sátá etiópiai születésű képviselőnő vérét. Az izraeli mentőszolgálat, a Vörös Dávid-csillag (Mágén Dávid Ádom - מגן דוד אדום) alkalmazottai egymásután fogadták a parlamenti pártok véradásra jelentkező politikusait. A botrány akkor tört ki, amikor a Jáír Lápid vezette Jés 'Átíd (Van Jövő - יש עתיד) kormánykoalíciós párt képviselőnőjére került a sor - írja a Jediot Áháronot.

"A katonai szolgálatra annak idején alkalmasnak bizonyultam, ám arra már nem, hogy elfogadják a véremet. Szomorú, hogy ez az ország több évtizedes léte alatt még mindig nem tanulta meg azt, hogy ne tegyen különbséget vér és vér között."

Mi ez ha nem színtiszta emberi hülyeségből fakadó rasszizmus??

nepszava.hu/cikk/1005380-megtagadtak-a-vervetelt-egy-kepviselonotol
Akkor most megint győztünk?
Faca, stadionra újabb milliárdok jutnak, lóbaszó pénzek kutyaütő magáncsapatoknak, közben meg az eü-re nem jut éppen...
Értem én, evégre a felcsúti beteg hobbija mégis csak fontosabb, őt meg máshol is kezelik...

"Távozni készülnek a győri orvosok

A traumatológiai osztály valamennyi baleseti sebésze beadta felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban, írja a Kisalföld.hu. Az orvosok azért elégedetlenek, mert a sürgősségi osztály megnyitásával a munka több lett, de a fizetésük nem nőtt.

Ha a traumatológusok valóban egyszerre hagynák ott a kórházat, annak beláthatatlan következményei lennének, a Petz kórház ugyanis regionális feladatokat lát el a traumatológia területén, ezért sok súlyos sérült érkezik Győrbe. A baleseti sebészek távozásával egyetlen szakorvos sem maradna az osztályon.

Az orvosok eredetileg december 1-jéig adtak határidőt a kórház menedzsmentjének a helyzet rendezésére. A kórház vezetői egyszer már tárgyalóasztalhoz ültek az orvosokkal, de megoldás még nem született. A traumatológusok ennek ellenére tovább dolgoznak. A Kisalföld.hu információi szerint az újabb határidő év vége."
index.hu/belfold/2013/12/12/tavozni_keszulnek_a_gyori_orvosok/

HU, 2013... Így szeretnénk???
@Spániel: Nem tartom a részéről jónak erőltetni az összefogást, mert úgy soha nem tudjuk meg, hogy fel tud-e építeni egy pártot,és az milyen lenne. A mostani programjukat tekintve - az ellenzéki oldalon - a legközelebb áll a realitáshoz, igy kampánya is meggyőző
Majd pont te mondanád meg, hogy mit kéne, meg kiknek, meg hogyan?
Független vagy, mi? Vagyis nem ismer senki. Nem tettél még szívességeket a hatalmi elitnek, nem vettél még részt velük semmilyen közös bizniszben, szavazat- vagy pénzszerzésben. Nincsenek elvtársaid, akikkel osztoznál a bűnös háttéralkukban, közjó elleni döntésekben, hazug képmutatásban. Nem húzol jövedelmet az államtól, nem függ az anyagi jóléted a mindenkori hatalomtól. Nem vagy járadékos tagja az újraelosztó rendszernek, nem húzol hasznot a közpénzekből, nem vagy érdekelt a mutyi rendszer változatlanságában. Ergó nem vagy megbízható ember azok számára, akik érdekeltek benne. Nem vagy a család tagja. Ez nem maffia, csak azonos érdeklődésű (jól élni mások pénzén) emberek érdekvédő szakszervezete. Az ő szemükben te nem rendelkezel megfelelő felelősségtudattal, felkészültséggel és tapasztalattal. Felelősségtudat a többi haszonélvező felé - a közjó ellenében is, felkészültség és tapasztalat a mutyi rendszer működtetéséből, hazugságok terjesztéséből, zsarolásból, korrupcióból. Persze alkotmányos jogod elmondani a véleményed, akár indulhatsz is a választásokon, de ugye nem gondolod komolyan, hogy számít, amit mondasz, vagy, hogy elérhetsz valamit? Maradjál szépen egy becsületes senki. Vagy húzd meg magad és alkalmazkodj, fogadd el a mutyi rendszer szabályait, és akkor talán valamikor még sikeres is lehetsz.
jó ez a fabinyi riport a nol-ban:

Fabiny püspök a politikai kereszténység veszélyéről

- Tavaly tavasszal egy konferencián már a „politikai kereszténység” veszélyeire figyelmeztetett.

- A konferenciát fiatal kereszténydemokraták szervezték, úgy vettem észre, nem ezt a szöveget várták tőlem. Nem baj.

nol.hu/belfold/20131212-a_politikai_keresztenyseg_veszelye

ezek a fiatalok a tökfogdosós ikszesek.
@bella _ciao: Nagyon helyes, jól beszélt a püspök úr.
@bella _ciao:
A trisztános ecceri és elvbarátai. Szokatlan, hogy valaki az ő köreikből is felemeli a szavát a képmutatás és tolvajlás ellen... Sajnos igaz...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugye? nekem is tetszett, ahogy a jobbikot szapulta, mert szerinte mo-n ők a legbagyobb fogyasztói a politikai kereszténységnek. ezt benézted.
@bella _ciao: Miért néztem volna be? Én el tudom választani bármelyik párt hülyeségeit a normális javaslataitól. :)
Egyre jobban teljesítünk...

"A traumatológiai osztály valamennyi baleseti sebésze beadta felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban, írja a Kisalföld.hu. Az orvosok azért elégedetlenek, mert a sürgősségi osztály megnyitásával a munka több lett, de a fizetésük nem nőtt.
Ha a traumatológusok valóban egyszerre hagynák ott a kórházat, annak beláthatatlan következményei lennének, a Petz kórház ugyanis regionális feladatokat lát el a traumatológia területén, ezért sok súlyos sérült érkezik Győrbe. A baleseti sebészek távozásával egyetlen szakorvos sem maradna az osztályon."

index.hu/belfold/2013/12/12/tavozni_keszulnek_a_gyori_orvosok/
@logikusan@:

"Ez nem maffia, csak azonos érdeklődésű (jól élni mások pénzén) emberek érdekvédő szakszervezete."

Gratulálok, tökéletesen leírtad a maffia legfőbb ismérveit!
Hmmm, vajon kinek higgyek...?

"Megállapodást írt alá a Gazprom elnöke szerdán Orbán Viktorral. Alekszej Miller és a magyar kormányfő szerdán találkozott Budapesten, ahol az Ukrajnát elkerülő Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszáról tárgyaltak – írta az MTI.

A kormány tagad, a Gazprom mutatja a szerződést
A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint a felek nem írtak alá semmit. A Gazprom viszont arról számolt be, hogy igen. Az állami vállalat honlapján be is jelentették a dokumentumot."

index.hu/gazdasag/2013/12/12/havasi_szerint_nincs_a_gazprom_szerint_van_szerzodes/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem hallottam -tudniillik nem olvasok ilyen híreket- és nem is érdekel...bolhacirkusz az egész az a parlament amelyben "217" párt van és naponta vannak országos választások az bolhacirkusz...majdnem minden lakosra jut két párt...és akkor csodálkoznak hogy nem tudnak megállapodni...csak yahúúúúúúúúúú van

brühüyyy
az bej alex vagyhogya picsába hívják ott at tasé de még nem tudják
@bella _ciao: A minap karácsonyi dalokat kerestem a youtube-on. Egy alsós iskolai ünnepség felvételén a tantónéninek olyan betlehemezést sikerült összehoznia, ahol a bölcső mögött a kereszt magasodott... ez amolyan jobbikos szokás, nem?
@Csaknézek...:
akkor van gáz? illetve gáz van? a tartalékok már elfogytak vagy már beomlottak lukak és elfingta magát a tározó?

brühüyyy

milyen bölcsek

most a kádéenpé az párt vagy csak egy név?
@épészmérnök:
pedig oda birkák és kecskék valók meg a három királyok irhában és vándorcsillaggal

nagy zsidó ünnep ez a karácsony: vegyél ma többet mint tegnap a vásárlás istene ...majd megkeresztelik?

vagy lekeresztelik

brühüyyy
@rodeo36:

"a kádéenpé az párt vagy csak egy név?"

A KDNP az egy elvont fogalom, ami ehhez képest qrvára aktív. Állandóan az alsó régiókban matat(ná)nak... :o)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a bybliá-ban minden benne van meg ugyanannak az ellenkezője is

van bőséges választék

különösen mióta a salamonnak sütőtöke lett és hogy fénylik?
@Csaknézek...:
még jó, hogy nem vagyok kéznél,... elég nekik a zix...azok ezért járnak oda

brühüyyy
szép napot!

egy kanadai légitársaság meglepetése utasainak:

www.youtube.com/watch?v=zIEIvi2MuEk
@épészmérnök: ez keresztkérdés volt. nem értem, mire akarsz utalni. a betlehemezés mint népszokás nem politikai kereszténység.
Egyfolytában, hatalmas erőfeszítésektől sem megrettenve dógoznak a fijjug az igazság kiderítésén...

"Nem mentek el sem a fideszes képviselők, sem pedig az Állami Számvevőszék elnöke arra a bizottsági ülésre, ami elővette volna a parlamentben az ÁFA-csalások ügyét. Az ülésen viszont vendégként ott volt Horváth András, aki kirobbantotta a botrányt. Mivel a fideszesek nélkül határozatképtelenek voltak, ezért nem is tartottak ülést."

444.hu/2013/12/12/a-fidesz-ma-is-bojkottalta-az-afa-csalasok-vizsgalatat/
@épészmérnök: nálunk minden megtörténhet...

pl most akinek lakcímkártyája van és külföldön dolgozik, nem szavazhat külföldön ha nem adta le...
@logikusan@: látom, nem vagy gyakorlptt blogmajszter. Későn jöttél... 479 bejegyzés után mit vártál? Még mindig rágjuk a gittet?
Na már dajcstompika mobilszáma is felkerült a labancra. :)
németh szilárd tuti, hogy rezsidémonos pizsomában alaszik. egyre jobban begerjed.

Még egyet döf a Fidesz a rezsiszörnybe

Németh Szilárd ugyanis azt nevezte leginkább kívánatosnak, ha a lakosság az összes közműszolgáltatásról egyetlen számlát kapna.

nol.hu/gazdasag/meg_egyet_dof_a_fidesz_a_rezsiszornybe
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Nem tehet róla, hogy téged már a mózeskosárral ide tettek!:))
@bella _ciao:

"Még egyet döf a Fidesz a rezsiszörnybe"

Egyébként nem is értem, hogy miért végeznek ilyen slendrián félmunkát.
Hiszen oly sok szörnyet lehetne még vegzálni, pár tipp:

- az élelmiszerár szörnyet,
- a benzinár szörnyet,
- a lakásár szörnyet,
- a kulturális szolgáltatások szörnyét,
- általában a szolgáltatások szörnyét,
- a stadionbelépőár szörnyet,

Ja, és leginkább az Áfaszörnyet...
@épészmérnök:

"A kötelező nyugdíjpénztár nem jelentett plusz befizetést. Annyival kevesebb ment a közös kalapba. "

ki beszél a kötelező akár magán, akár állami nyugdíjpénztárról?

Pl. Egyszázezer Ft. br. kereset után befizetett nyugdíjjárulék mennyi járadékot, vagy nyugdíjat eredményezne?
ugyanez mennyi kétszázezer brutto után?
az előbbi jó esetben 2 hónapi járadékot vagy nyugdíjat jelentene az utóbbi jó esetben 4 max. 5 havi ellátást.

Tehát az öngondoskodás keretében MÉG kellene önkéntes, kiegészítő nyugdíjpénztári takarékosság, vagy más megtakarítási forma. erre viszont már nagyon sokaknak nem jut. és ha jut is, mi a biztosíték arra, hogy bárki, akár az állam is nem nullázza le? mi a garancia, mi védi ezeket a pénztárakat? itthon nagyjából az imádság.
[nekem több is van, de már látom, hiba volt, mert az állam már ezeket is fosztogatja.
én erre gondoltam.
@Csaknézek...: És szilárd eszelős tekintettel a rezsit lóbálva küzd, mint Szent György a sárkány ellen. Csak nem látja a célt, mert a rezsidémonriasztó szenteltfüstlő füstje a szemébe ment:-)
"Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, minden érintettet arra kérnek, ne vegyenek fel nagy összegű jutalmat, vagy ha ezt már megtették, fordítsák a pénzt jótékony célra."

mno.hu/ahirtvhirei/a-polgarmesterektol-is-onmersekletet-var-a-fidesz-1200218

Jótékony cél alatt nyilván önsegélyezést értett ez a jóember...
Neki elhiszem! Tudja, miről beszél!

"„Karaktergyilkosságoktól hemzsegő, aljas, lejárató kampányra kell készülni” – hangsúlyozta Kövér, aki szerint a jelenlegi kabinet szeretné a már megkezdett munkát folytatni."

mno.hu/belfold/aljas-lejarato-kampanyra-kell-keszulni-1200165
Ezen jót röhögtem.

Agyonlőtte volna Gyurcsányt, mégis Toroczkaira voksolnak a DK-sok :)

Toro a helyi testületben zajló konfliktusokról a megyei közgyűlés képviselőjeként értesült. Ebben a minőségében ment el egy szeptemberi testületi ülésre, ahol az operatív program nyújtotta lehetőségekről világosította fel a helyi képviselőket, sőt egy fejlesztési programot is kidolgoztatott a falu számára, amelyet egyéni megyei képviselőként a fejlesztési feladatokat ellátó közgyűléshez be is adott. Beszélt ásotthalmi vállalkozókkal, az ő ötleteiket is beépítette a fejlesztési elképzelésekbe. A Rózsa Sándor Kalandpark létrehozása központi helyen szerepel, a strandot is fejlesztené, ahol a gyerekek egy betyárfigurából csúszdázhatnának a medencébe. Toroczkainak egyébként érthetően fontosak a gyerekek, ő maga is apa.

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/agyonlotte-volna-gyurcsanyt-most-megis-toroczkaira-voksolnak-a-dk-sok-87891
oktatás

16 ezer pedagógus nem kapott fizetést

figyelo.hu/cikkek/16-ezer-pedagogus-nem-kapott-fizetest

rózsa

Hoffmann Rózsa fontos dokumentumokat tárt a nyilvánosság elé

hvg.hu/itthon/20131212_Hoffmann
basszus. ez a rögvaló. ma már, hogy értse valamennyire viktor a helyzetet, mindenki futballul beszél:

„Ez olyan eredmény lenne, mintha a magyar futballválogatott a FIFA-ranglistán a legjobb hét közé kerülne” – így kommentálta Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia elnöke a „Milyenek legyenek az egyetemi rangsorok?” című konferencián azt a hangzatos kormányzati célkitűzést, miszerint a vezető magyar egyetemeknek 2020-ra a világ kétszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé kellene kerülniük.

eduline.hu/felsooktatas/2013/12/12/nemzetkozi_es_hazai_rangsorok_9EXSWI
@épészmérnök: @jaegtoer:
Remélem,mindketten láttátok jaegtoer mai 05.03.42-kor linkelt grafikonját, amely a minimálbér nettóját, és az ezekre rárakódó munkavállalói és munkáltatói terheket mutatja be.
Transzparenseken hordoznám végig az országon, hogy az emberek lássák azt, amit mindíg dumálok, hogy a minimálbérek emelése milyen csalárd.
Világosan látható, hogy az állam a nyertes az adóbevételek növekedése miatt, a dolgozók nettója szinte alig nő, a munkáltatók terhei is alacsonyabbak, mint a munkavállalói adók.
Az ezekhez hasonló hazugságok a legnehezebben elviselhetőek.
@épészmérnök:
Arról beszéltünk, hogy a liberálisok reformtörekvéseitől megijedtek az állampolgárok, mert tudatilag és tradicionálisan nem készültek fel az öngondoskodó életvitelre.
"Ez azért is furcsa, mert kiváló szociológusaik voltak, és első kézből értesülhettek arról, hogy milyen valójában a helyzet."
A liberálisok által megálmodott reformokat gátolta a romló gazdaság és az ellenzék offenzívája minden iránt, amelyet a kormányzat meg akart valósítani.
Most is azt állítom, hogy az SZDSZ soraiban voltak találhatók a legjobb, legkiválóbb szakemberek a politikai és humán helyeken, szellemi fölényüket nehezen tűrték mindazok, akiknek megítélésére ez az előny kedvezőtlenül hatott.
Le4súlytott a Párt ökle a gaz ellenálló mocskosmultikra:

"Rezsicsökkentési hibák miatt büntettek

Index
2013. december 12., csütörtök 14:39 |
Több száz fogyasztóvédelmi eljárás indult az idén közműszolgáltatók ellen a rezsicsökkentés elmulasztása, hibásan kiküldött számlák és a tájékoztatási kötelezettség megszegése miatt. A cégeket emiatt több száz milliós bírsággal sújtották - közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, írja az MTI.
Kilenc szolgáltató ügyében első fokon már lezárult az eljárás amiatt, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarításról nem adtak megfelelő tájékoztatást. Ha jogerőre emelkedik a döntés, összesen 560 millió forint kötbért kell kifizetniük.
Három szolgáltató ellen azért indult vizsgálat, mert nem hajtotta végre a rezsicsökkentést. Közülük a leghíresebb a Tigáz volt, amellyel azonban - a túlszámlázások visszafizetésével - sikerült "békésen" megoldani a problémát, ugyanakkor még jelenleg is eljárás zajlik a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. és a Zöld Híd Régió Kft. ellen - mondta Németh.
A fogyasztóvédelmi ügyek mellett Németh Szilárd ismertette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál indult eljárásokat is. Példaként említette, hogy az Elmű-Émász az év első felében azt közölte fogyasztóival, átállhatnak online tarifára, "azonban a tájékoztatásban elfelejtették elmondani", hogy ha ezt elfogadják, azzal kilépnek az egyetemes szolgáltatás köréből, így nem jár nekik a rezsicsökkentés. "Gyakorlatilag azt mondhatjuk, tudatosan csapta be az embereket az Elmű-Émász", ezért kétmillió forinttal szankcionálták a céget, amelynek át kellett dolgoznia ajánlatát, és fel kellett függesztenie ezeket a szerződéskötéseket is - közölte a kormánypárti képviselő.
Hozzátette azt is, hogy 79 víziközmű-szolgáltatóval szemben díjfelügyeleti eljárás indult, ami 113 települést és 425 ezer fogyasztót érintett. Ezek közül 47 esetben meg is állapították a jogsértést a díjakkal kapcsolatos szabályok megszegése miatt - ismertette."
A végösszeg hozzávetőleg 900 millió jó magyar forint... egy kérdés: vajon a fogyasztóknak ebből mennyi lesz jóváírva?
@dr. jenőke (jenőke): Valamikor a nyáron azt írtam, hogy Gyurcsány taktikai érzékét lehet szeretni, elismerni, illetve nem.
De attól még könnyedén neki lehet igaza.
Nem mindenkinél nőtt ettől a népszerűségem. pl. iii olvtinál.
Az idő azonban igazolni látszik :-)
Tompinak tehát van legalább 8 ismerőse, aki olvassa a kurucot, és megvan a nagykisfiú telefonszáma.
www.atv.hu/belfold/20131212-deutsch-a-kuruc-info-osszes-olvasoja-telefonon-hivogat-mind-a-nyolcan
@Csaknézek...:
Szóhasználatban a következőkben profán leszek, előre bocsájtom.
"A negatív növekedés is növekedés."
A jövőben iskolákban is taníthatnák definícióként a fenti bölcseletet
"Az elb...ottgazdaság ismérvei" tantárgyban.
A hiba "Nem az eszméké, hanem az alkalmazók"-nál van.
Az ember figyelve a rendszerek ideológiáit, mindegyikben talál elvileg progressziót.
A megvalósítás szakaszában pedig mindíg a végrehajtók mennek szemben az alapokkal, mert alkalmatlanok e rendszerek képviseletére.
@Evezős:
"Ma a gyerek a legkevésbé fontos."Magyar Bálint, Fodor Gábor és Hiller István is a mai napig képviselt oktatási filozófiájukban a tanulók érdekeit hangoztatják, és metodikájukat igyekeztek ennek megfelelően kialakítani, amikor státuszuknál fogva erre lehetőségük volt.
Gondolkodásukban a tanuló, mint egyén állt a középpontban, szemben a jelenlegi oktatáspolitikával, ahol ez szinte szóba sem kerül.
Ugyanakkor nyomul az állam, a hatalom a hagymázas elképzeléseikkel, melyeket direktívákkal, kényszerekkel érvényesít.
A pedagógus társadalom csupán végrehajtó szerepet tölt be, szakmai véleményük mellőzött.
@GeoCracker: az állami (szociális) temetés kellékeit, s csak ezek használhatóak ebben az esetben, a szegedi csillag lakói fogják gyártani (koporsó, fejfa stb). ez ugye egy ingyens szolgáltatás, ám utána -az áfa törvény értelmében- a temető kezelőjének be kell fizetni az áfát. ez ugyanígy van különben az ingyenes múzeumi belépők esetében is (pl. pedagógus, 70 év felett), aminek megadására ugyancsak az állam kötelezi a múzeumokat. ezeknél a teljes jegy áfáját kell befizetniük a múzeumoknak.
@Mariann19: pici adalék :)
külföldi "gyerekekre" van pénz...

"A miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2013-ban 82 millió forint, 2014-ben közel kétmilliárd forint áll rendelkezésre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram megvalósítására. Érdekes, hogy ez az összeg nem a humántárca, hanem Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár fennhatósága alatt van, aki egyébként Brazíliában is a magyar delegáció tagja volt. (Az Eduline nyári értesülései szerint ez az összeg 2018-ig 17,4 milliárd forintra ugrik majd.) Vagyis külföldi hallgatók magyarországi tanulmányaira „akad” pénz, míg a magyar hallgatók belépési lehetőségeit szűkíteni akarja a miniszterelnök."

nol.hu/belfold/20131211-egy_braziliai_ut_nyomaban
@Mariann19: Szia! Csak eyg most...

i1.trekearth.com/photos/111158/contrast.jpg

"Marrakech, Cafe Argana

Explosion at Café Argana Place Jemma El Fna in Marrakech Medina

A large explosion ripped through the Café Argana on the Place Jemma El Fna this morning and MAP reports the Ministry of the Interior stating that there were a number of dead and injured. Preliminary reports quote 14 dead 17 to 20 injured. The interior ministry said evidence now pointed to a bomb attack after initial reports suggested a gas explosion.An interior ministry statement added: "Analysis of the early evidence collected at the site... confirms the theory of an attack."
A medical source told AFP news agency that 11 of the dead were foreigners, including five women, but this has not been independently confirmed.

London, Buckingham Palace

Royal Wedding in London
29th April 2011
Westminster Abbey, Dean's Yard, Westminster, London, SW1P 3PA

The much anticipated Prince William and Kate Middleton: The Royal Wedding in London will be a majestic spectacle that will crowd the streets of London with cheering well-wishers.

Prince William and Kate Middleton will tie the knot of their long romance by getting married in Westminster Abbey for The Royal Wedding in London.

Most people will not be lucky enough to be invited inside Westminster Abby London but thousands will line the streets around the procession and millions will be watching live on television. One hundred lucky subjects will receive special invites to The Royal Wedding in London via post.

London is sure to be bursting with people on Prince William and Kate Middleton: The Royal Wedding in London weekend. A special bank holiday has been called to extend the weekend so people can spend more time celebrating The Royal Wedding in London Westminster Abbey!

Come and join the party in London for The Royal Wedding in London and see Prince William and Kate Middleton walk past you in person as they wave to their loving subjects.

If you want to come to London during Prince William and Kate Middleton: The Royal Wedding, be sure to arrange your accommodation in far in advance because availability will be very limited!"
@Mariann19:
Ez így van.
Sőt, továbbmegyek: a pedagógustársadalom - jelenleg mindenképpen - a "szükséges rossz", ami nélkül perpillanat nem boldogulnak. De mindent megtesznek azért, hogy belátható időn belül vagy lecseréljék (lsd. bírák, alkotmánybírók, orvosok, stb.), vagy különféle válogatott kínzásokkal spékelve betörjék őket. vagy inkább minket ... :-(
Nagyon sok jel mutat erre, egyre több. Bárki, aki képzettebb, okosabb, elhivatottabb, tehetségesebb azoknál, akik most regnálnak vagy éppen képzés alatt állnak a regnálás elősegítéséhez, az ellenfél, sőt ellenség és mielőbb kiebrudalandó a rendszerből.
Ez nem nemzeti pedagóguskar lesz, hanem kussoló rabszolgák csapata. Látszatszakszervezet.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia Vérmókus!
Nem tudom behozni sem a fotót, sem a fordítást.
Miért? Tudsz segíteni?
eltűnt az előbb ez a gyöngyszem, ezért megismétlem:
„Az MSZP a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt Magyarországon” – mondta el Mesterházy Attila a Der Standardban közölt interjújában. A szocialisták elnöke szerint pártja megnyeri a 2014-es választást, és akár kétharmados többséget is szerezhet."
vs.hu/mesterhazy-az-mszp-ketharmadot-kaphat-1212/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mesterhazy-az-mszp-ketharmadot-kaphat
@guma: Szia Guma!
Végig olvastam a cikket, már az elejétől kezdtem a színemet elveszíteni.
Figyelem Szíjjártó külföldi turnéját, és a szerény gazdasági megállapodások mellett mindíg szerepel az államközi megállapodásokban a felsőoktatás területe.
A számokon látszik is, előző év 82 millió, a következő év több, mint két milliárd.
Szeptember táján kaptam fel a vizet, amikor a magyar kormány közölte, hogy tanévkezdésre minden határon túli gyerek 30.000:- Ft/fő támogatásban részesül, és mind a 200.000 gyerek.
Ez kedvező árfolyamon számolva is 6 mrd Ft.
Ahogyan a cikkben olvasható, a keleti nyitásban részt vevő országok diákjai nem is fognak a hazai oktatásért fizetni.
Marha jó! A hazai adózó szülők belegebednek a felsőoktatás költségeibe, egy része az adózóknak nem is képes tovább taníttatni a gyerekét.
És még mennyi lesz, ha Szíjjártó további útjainak örvendezhetünk.
@Mariann19:
ki kell véreztetni a magyarokat az országhatáron belül mert akkor nincs idejük tiltakozni ha élni akarnak

megoldás:
lámpavas hidegen vagy melegen

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
fuck that shit

I'm not interested in bullshit

brühüyyy
@Spániel: Szegény Attis ....az elnöki irodából tényleg csak akkor mozdul ki, ha interjút ad?
@Evezős:
Van itt egy nagy kérdés - kedvenc megközelítésem - az emberi oldal.
A pedagógus társadalom tradicionálisan tekintélyt képviselt és képvisel.
A jelenlegi oktatásban történő változások miatt ez a tekintély romokban hever.
A pedagógus társadalom meghunyászkodásra itélt réteg, amely mentális sérelmeket szenved.
Vajon elvárható-e szakmailag és lelkileg a pedagógusoktól elvárni azt a munkát, amely biztosítékot jelent a jövő nemzedék oktatására és nevelésére?
Elég lesz-e a hivatástudat ahhoz, hogy felül emelkedjenek a méltóságukban sértett tanerők?
Veszélyes játék ez a gyerekeinkkel is, mégis tehetetlenül csak nézni tudjuk a kártékony folyamatokat.
@rodeo36:
Szia Rodeo, te nagy kombinátor!
Ki kell a magyarokat véreztetni? Már így is sápatagon kóválygunk a hazában, még karácsonykor
lesz egy kis kalória bevitel, aztán jön a lassú vegetáció.
Aki nagyon élni akar, az vissza mászik a fára, ha kihúzza tavaszig, megy gombát szedni Parragh úr gondos útmutatása alapján.
Tiltakozni? Mi? Már erőtlenek vagyunk.
@Mariann19:

A tegnapihoz adalék, lehet hogy megrendeltem tudat alatt.

index.hu/belfold/2013/12/12/antall_eltitkolt_beszede_utan_kirobbant_a_haboru/

szal, jól hangzott az szdsz kedvelt idézete, hogy meghalna a liberáncs azért, hogy az ellenfele is elmondhassa a saját véleményét.

ez sikerült is. Antall halála után le is adták a cikkben közölt módon.

az oktatási szarságaikhoz annyit fűznék hozzá, hogy álságos volt tolltartóstól könyvestől.
@Mariann19: valahova eltettem, de nem találom, hogy micsoda pénz megy pl az erdélyi iskolákra...
az a szomorú, ha ezekről beszélünk rögtön "magyar" ellenes lesz az ember vagy irigy - pedig azért nem ártana mindenkinek látni és tudni(!) mennyire a teljesítőképesség határán vannak a határon belüli adózok az eszméletlen elvonástól: és még sem jut semmi az alapvető ágazatokhoz...

pl 16 ezer pedagógus nem kapott fizetést

figyelo.hu/cikkek/16-ezer-pedagogus-nem-kapott-fizetest
@Mariann19:
valamelyőtök írta itt fenn, hogy le kell cserélni sok mindenkit, véleményem szerint a fél országot akarja lecserélni de lehet hogy sokkal többet, alattvalókra van szüksége...mert az őrült terveit már másokkal nem tudja megvalósítani...egy tízmilliós lakosságú ország el tud tartani 1 milliót amibe én a gyerekeket és az időseket is beleértem...a többi rabszolga Demján elvtárs kitalálta a parragh elvtárs meg még alá tesz egy pár lapáttal...termelni senki sem akar mindenki szolgáltat de egyre szarabb a szolgáltatás és egyre drágább már sok minden nem éri meg de pazaroljátok rá a pénzt...ami persze nincs

ja és mint már írtam többször: ilyen jövedelmekért menjen a zorbán dolgozni a bányákba be kellene csődöltetni ezt a szart egy 3 hetes sztrájk meggyilkolná az egészet

majd lesz valahogy utána

brühüyyy
@guma:
alapállásom: leszarom erdélyt és minden benne lakót is oldják meg -ha van nekik- a problémáikat úgyse lesz belőlük magyar alattvaló semmi áron és a tőkés seggfej meg jól él a támogatásból...szar egy ügy

és az összes többi ugyanúgy semmit sem nyer vele de assziszi

brühüyyy
@guma: Az csak késik, s ami késik az nem múlik.
Most is meg fogják ideologizálni, miért képtelenek időben teljesíteni a bérfizetést- Hiszen ma még "csak" 12. van.
@rodeo36: Usácska én így szeretlek. ;)

Egy, korábban a kormánynak dolgozó amerikai férfi, Jeffrey Kantor szerint a Google automatikus kiegészítő funkciója teljesen tönkretette az életét: a funkció miatt a kormány azt hiszi, hogy bombát épített.

A férfi eredetileg arra akart keresni, hogy „How do I build a radio-controlled airplane”, magyarul: hogyan építsünk egy rádióvezérlésű repülőgépet, viszont az automatikus kiegészítés átalakította a keresést „How do I build a radio controlled bomb?”, azaz hogyan építsünk rádióvezérlésű bombát.

Mielőtt észrevette volna hibát, entert nyomott. A gombnyomás láncreakciót indított el, ami több hónapos zaklatáshoz és Kantor felfüggesztéséhez vezetett. A 2009-es incidens óta a hivatalnok minden fizikai és digitális lépését megfigyelték.

www.index.hu/tech/2013/12/12/a_google_tonkretette_az_eletet/
@Mariann19:
ezek a gyerekek fognak eltartani benneteket és önmagukat? mire lesznek képesek és milyen egyedek lesznek

egy fénysebességgel változó világban ahol afrikai országok lakói kilépnek a fényre a magyarok el vannak foglalva hülyeségekkel feltöltve szar politikával és nincs életük csak a politika

brühüyyy

az jár jól aki elmegy és sohasem fordúl hátra sem hanem marad vagy keresi a helyét ahol boldog lehet és nyugodt meg főleg derűs és nem összeszorított fogakkal politizál szart szart mert ilyen szar politikusaitok vannak vagy lámpavas vagy hallgassatok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és most mit vársz tőlem ti vagytok a dzsobbik tegyetek valamit

brühüyyy

nem érdekel
@rodeo36:

"__magam részéről az a része: maradni embernek minden körülmények között__"

éppen azt vallod, amit Arany János:

"Legnagyobb cél pedig itt e földi létben ember lenni mindig minden körülményben."

:)
@rodeo36: alapállásom: nem szarok le senkit!

a többivel egyetértek...
@guma:
mi közöd neked bárkihez erdélyben? ha családod akkor vedd magadhoz, persze ha akar odajönni hozzád mert előfordulhat jobban él ott mint veletek???

a többi az ország kifosztása semmiért

brühüyyy
@rodeo36: ejnye :) ne mond, hogy ezt érteted..
(vagy cikizel? mert vita nincs köztünk a lényegben!)

tehát, én általában: nem szarok le senkit...
@guma:
szóval: "leszarom" = nem érdekel

brühüyyy
@guma: és magyar nyelvtan:

"érteted"

az felszólító mód, azaz megérteted a hülye rodeo-val, hogy minő csodálatos mesevilág levédia és benne orbán és bandája

de ha egyszerű múlt időt akarsz írni akkor:
"értetted" ?

brühüyyy
@guma:
Guma! Ne emészd magad, mert nincs miért.
Én a határon túliak túlzott támogatását egy ránk kényszerített vezeklésnek látom, egy adósságtörlesztési kötelezettségnek beadott frázisnak, amelynek nem vagyunk az okozói.
Az, hogy a támogatás - ha már adunk - mekkora mértékű lehet, azt az ország gazdasági teljesítőképessége határozza meg, a kormány ezt messze túllépi.
Nincs helye olyan támogatásoknak, amelyek veszélyeztetik a hazai érdekeket, e konkrét ügyben a belhoni gyerekek oktatási kiadásainak csökkentése által úgy, hogy a határon kivülre juttatjuk a javakat.
Arról nem is szólva, hogy a kormány érzelmes nemzeti tudatra szólít fel az együttérzésre, miközben Janus arccal a szavazataik maximalizálására számít az adakozással.
Ez a véleményem.
@Mariann19:
miért kellene vezekelni? és kinek?

senkinek és soha...ők ott vannak ti meg a határ másik oldalán...ők sohasem adtak semmit nektek ti miért adakoztok oda?

szavazat vásárlás a más pénzén azaz rablott javakból?

az egy másik ország akkor is ha autonóm lenne mert akkor sem fog magyarországhoz tartozni

egy ilyen szar lerabolt országhoz ki az a hülye aki tartozni akar?

az erdélyi paraszt ennél bölcsebb...ha kap elteszi és hallgat

brühüyyy
@rodeo36: :D

ez azért más! hehehe OK!
@jaegtoer:
Te konziként másképpen látod a múlt oktatási törekvéseit. Elfogultsággal vádollak! Kac -kac, szoktad volt mondani.
A link olvasása után - félretéve a libsikre tett utalásodat - azt látom az Antall beszédből, hogy államférfihoz méltó módon szólt a népéhez.
Magamba néztem, és tudom, hogy ez egy az egyben nem reális megállapítás, de ha a mai hangvételre asszociálok, szeretném, ha legalább szavakban olyan együttérzést kifejezve szólnának szegény fejemhez, mint Antall tette.
@Mariann19: Ahhoz a fára mászáshoz egyre többen visznek magukkal kötelet is.....
@Mariann19: @rodeo36: nem emésztem magam...

volt idő amikor gyógyszerrel (hátizsákos turistaként a 80-as években!) és később magyar könyvekkel segítettük őket - ami szerintem normális dolog volt.
ez ami ma megy, szerintem nem normális...

ma nagyon más a helyzet és sok esetben a gyerekek szájától vonják meg azt amit a kormány szétszór:

"Magyarország 2012-ben megerősítette pozícióját az Európai Unió legszegényebb tagállamai között: az Eurostat adatai szerint a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó magyar GDP tavaly még mindig körülbelül 35 százalékkal maradt el a 28-ak átlagától, ami alapján hazánk az ötödik hátulról, és csak az egyébként rendkívül gyors ütemben fejlődő Lettországot, továbbá Horvátországot, Romániát és Bulgáriát előzzük meg - összegezte a jelentést a Bruxinfo.hu"
@guma:
valaha -a jeges árvizek vagy aszály idején- kaptál e egy tál krumplilevest vagy egy egy friss zsömlét onnan? vagy máshonnan?

hülyeség ez az egész jótékonykodás...és öncsalás és kibaszás a kurva sok csilliárdos csinálja a zsebpénzét osztogatja de azt is ezerszer elmondja, hogy ő márpedig adakozik hát dögöljön bele a gazdagságába ha nem akar munkát és gazdasági együttműködést egyenlőségi alapokon akkor egy rohadt szemét aljas disznó

ez meg az én véleményem

brühüyyy
ez pedig egyéves "csemege".
szerintetek már kialakult?
(csak pici illusztráció a gondolatmenet következtetéséből 2012.07 hóban zajlott VOSZ ülésről...)

"Az „ázsiai termelési mód” fő vonása a termelési eszközök (a föld) ősi, törzsi eredetű közösségi tulajdona és egyéni (családi) birtoklása (...) az „ázsiai termelési mód”-ban társadalmi (rokonsági, hatalmi, szokásjogi) tényezők határozzák meg a gazdaság szerkezetének működését, végül a piramisszerű állami hivatalnoki rendszer, amelynek fő funkciója a közmunkák megszervezése, valamint az adó begyűjtése, majd redisztribúciója."

www.kapitalizmus.hu/content/orban-es-felazsiai-termelesi-mod
ma tovább gazdagodott látásmódom bizonyos korokról, és személyekről
@rodeo36: drágám! :)

soha nem kaptam semmit amiért meg nem dolgoztam.
értelek...
sok igazság van szövegedben. a nagy és szervezett jótékonykodást nem is támogattam soha és valószínű más sem fogja mióta még arra is rátette kezét a kormány és "elirányította" a szerinte fontos közösségi célok érdekébe...
@rodeo36:
"Nincs életük, csak a politika." - mondod ezt ránk magyarokra.
Rodeo!Ahol állandóság van, ott csitul és elhal a politizálási aktivitás.
Nálunk szabadságharcra való buzdítás van, mely miatt még a politikától mentes emberek isajzószerként kapják meg az izzítást, ez beleivódik a zsigerekbe.
@rodeo36:
Folytatom.
A rendszerváltás átalakította a társadalmi struktúrát, az egyén életét, ennek hatásai még rezonálnak az emberekben.
Naponta nagy ügyekben állnak be soha nem tapasztalt változások, melyeket szinesít a túlhatalomból eredő korrupció, az erőszakos eszközök bevetése az ágálók ellen, olyan ez az ország, mint egy háborgó tenger.
Mindezeket a jelenségeket nem lehet vállrándítással mellőzni.
Szerepünk egyelőre csak annyira korlátozódik, hogy elemezzük a helyzetet és állást foglalunk.
Tudod mit szeretnék egyszer megérni, hogy gondolatok nélkül napozzak a strandon valami szines magazinnal, mint régen, a bazi nagy nyugalomban.
@GeoCracker:
Ez szomorú, egyben nagyon találó mondat volt.
A fára mászást a túlélésre jósoltam, de rosszabb a helyzet.
@guma:
Ezt nem tudtam.
Lehangolódtam, hogy lassan a legszegényebb országok közé sorol bennünket a statisztika Európában.
@Mariann19:

akkor meg épp Antall volt a főellenség. úgyhogy...nem is akarok róla beszélni...
@Mariann19: ezt figyeld! így kapnak majd egyszer "több" pénzt a tanárok:

"Bejelentették, hogy a minőségi munka magas jutalmazása egy kicsit késlekedik, egyelőre minden pedagógust a legalacsonyabb, tanár 1 kategóriába soroltak be. A magasabb kategóriákba az átlépés külön eljárást igényel. Most kiderült, hogyan zajlik ez le. Aki úgy véli, hogy végzettsége és munkájának minősége alapján magasabb besorolásra jogosult, márciusig feltöltheti anyagait a megadott felületre. A végzettségét igazoló okiratok mellett az iskola és a tanfelügyelők róla szóló véleményét is csatolnia kell, valamint tíz foglalkozás óravázlatát. Ekkor aztán a minősítési folyamattal megbízott szakemberek – előre egyeztetett időpontban – meglátogatják őt az iskolában, és személyesen győződnek meg kiválóságáról.

De csak akkor, ha személyesen a miniszter engedélyezi a folyamat megkezdését. Tehát csak az a pedagógus léphet át a tanár 1 kategóriából a tanár 2 kategóriába, és élvezheti a pénzt és a presztízst, akit a tárca első embere már a folyamat megkezdése előtt méltónak tart rá.

Nincs új a nap alatt. Hasonlóan zajlott a tudományos minősítés folyamata az átkosban. Mielőtt az ember benyújtotta volna kandidátusi vagy doktori értekezését a MTA Tudományos Minősítő Bizottságához (TMB), sőt, mielőtt egyáltalán hozzáfogott volna a megírásához, be kellett szereznie munkahelye MSZMP-titkárának ajánlását. Csak ennek birtokában indulhatott meg a folyamat."
@Csaknézek...: "Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, minden érintettet arra kérnek, ne vegyenek fel nagy összegű jutalmat, vagy ha ezt már megtették, fordítsák a pénzt jótékony célra."

Ne haragudj, kölcsönveszem a nick-ed, és CSAKNÉZEK. DE NAGYON, és mégsem látok.
Mi a fenéért nem hoznak olyan szabályokat, hogy ne legyen kiosztható nagy összegű jutalom? Különösen azoknál az állami cégeknél, ahol veszteséget veszteségre halmoznak. Vagy csak a szociké volt pofátlan, az ővéké nem?
@guma:
bárki is mondta az egy hülye..ez egy agyrém és kitaláció

büntetendő csalás

brühüyyy
@guma:
Mégis mit gondolsz, a tárca első embere miből fogja tudni, hogy ki méltó és ki méltatlan? Hát a pártelvtárs ispán ajánlásából.
@guma:
Azonnal ez a szó ugrott be "Itélőszék."
Ez elé kell vonulni a tanároknak, ha egyáltalán a miniszter engedélyezi.
Én úgy tudom, hogy van egy bértábla, ahol a besorolás feltételei is szerepelnek.
Úgy tűnik, hogy szubjektív minősítési elemeket kívánnak bevinni a bérezésbe, ezen kívül sokan nem fogják megkapni a kötelező besorolást, és ez bérmegtakarítással jár.
Hihetetlen.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Mi a fenéért nem hoznak olyan szabályokat, hogy ne legyen kiosztható nagy összegű jutalom?"

Mert így el lehet játszani ezt a lesoztott szerepet.
Sima parasztvakítás.

Először kiosztják a zsét, aztán "megvilágosodnak", és azt mondják: ó, hát mi rendesek vagyunk nem olyanok, mint a bukott baloldal, és igenis tessék visszaadni, vagy jótékony célra fordítani.
És ettől zeng a "pártatlan tájékoztatás".
Mari néni és Pista bácsi pedig elismerően néz össze: há'de télleg rendesek ezek, nem olyanok, mint azok..

És ennyi.

Másrészről: KÉRI a kedves szóvivő úr...
Ja, kérni azt lehet...
@Mariann19: ez van!

már most ebből van megtakarítás, mert mindenkit a legkisebbe soroltak.
rózsika ma ezzel dicsekedett mindenhol, hogy ők milyen szuper jó rendszert találtak ki...

@látjátok feleim szümtükkel: tehát kell az az ajánlás valóban...
@rodeo36:

ez a "félázsiai" rendszer meghatározása a néprajzi lexikonban, amire vette a VOSZ ajánlással a kormány az irányt...
@GeoCracker:
Ettől függetlenül, nagyon úgy érzem, hogy Meseházinak nagyon megtetszett a kétpólusú politizálás és parlament - amire Orbán törekszik.
Csak így kap értelmet az a kijelentése (elszólása?), hogy az ezüstérem is szépen csillog.
Ha ez igaz, akkor rábeszélem magam az aggódásra.
@Mariann19:

ez a szöveg is majd 1 éves, és láthatóan beigazolódott miért tartunk itt...

"Ezt követően megvizsgálja az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának összetételét. „A 27 tagból 5-nek van diplomája valamilyen közgazdaság-tudományi egyetemről (ez a "valamilyen" a budapesti). A többségnek (a többség szavazások idején valamiért fontos szokott lenni) semmilyen közgazdasági képzettsége nincs. (Nem, kedves kákáncsomózók, a költségvetési bizottságban sem sokkal szívderítőbb a helyzet.) Két tagnak van felsőfokú angol nyelvvizsgája, ami egy gazdasági témájú, például az euróövezetről szóló - nem tanulmány, de mondjuk - népszerű újságcikk megértéséhez így saccra szükséges.” Végül ezzel zárja gondolatmenetét: ezeknek a kezében vagyunk. Ők döntenek a magunk s a családunk életéről. Tényleg megkapták rá a felhatalmazást”."
Nyolc kategória nyolcvan jelöltje:

Az év üzlete
Az év csodája
Az év utazása
Az év bohózata
Az év futballhíre
Az év kulturális híre
Az év hazai Orbán idézete
Az év legszerényebb mondata

Szavazataikat december 20-ig várjuk!

www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4474&Itemid=30
Üdvözlet nertársak innen a neren kívülről.:)
@guma:
attól, hogy bármilyen "lexikon" kinyomtatja, még lehet baromság

az a még nagyobb baromság, hogy a VOSZ meg ész nélkül átvette eszetlen pudvásfejű idióták

brühüyyy

a nyomtatott szó hitele sokat veszített értékéből az utóbbi időben...a papír sok mindent elbír
@jaegtoer:

"hogy igenis, van jelentősége annak, hogy vagy anyagelvű minden, vagy a szellem, az értelem meghatározó, de leginkább azt gondolom harmónikus szimbiózusban létezik a kettő, és ennek nem mond ellen az entrópia, sem a káosz."

Miért vagylagos, ha szimbiózisról írsz?:))
@guma:
a diplomák értéke is nulla, amennyiben 5 évnél öregebb pláne ha nincs ezalatt szakmai gyakorlat

úgyhogy a parlamentecskécske üresfejű idióták rakáson

brühüyyy

azért ilyen az ország meg még lopnak is

Parkinson törvények
@Orica Középföldi:
Egyrészt: az ázsiai termelési mód és állami struktúra bevezetését követően még annyira sem lesz élhető az ország, mint ahogyan azt mindenféle tanulmányok bemutatják, mert azt is elrontják (el unorr toxikálják);
Másrészt: a baloldal sima testgyakorlat eredményeként előbb kicsinálja magát, min ahogyan az orvos beadná neki az allergia elleni oltást.
Harmadrészt: nincs kedvem baloldalról beszélgetni jobb és baloldalról, ha a választási eredményre gondolok, mert vagy lesz demokrácia, vagy nem. Nincs jelentősége a bal-jobb megosztásnak. Van demokratikus része az országnak és van (legyek most finoman merengő) rendpárti. A jelen választás éppen ezért két pólusú de nem lehet tartósan kétpólusú, mert van liberális demokrata és van rendpárti szocialista. A választás csak a probléma egy részének megoldása lesz. És ez az amit sokan (például Meseházi és Bajnai is) nem lát előre.
Pedig ezekkel számolni kell.
Nagyon röviden.
@dr. jenőke (jenőke):

Amíg ebből lehet választani, nincs mit tenni:))
@Mariann19:
Mán egy hete - na nem a mamára - hanem arra gondolok, hogy OV mostanában ( egy hete ) nem modta, most miért, vagy ki ellen kell szabadsághurcolni. Netalántán vége?
@dr. jenőke (jenőke):

A demokrácia nem zárja ki a rendet. A rend sem a demokráciát.
@látjátok feleim szümtükkel:
Éppen ezt akartam bemutatni. A két pólus nem ugyanazt akarja, de nem is homogén pólusonként.
@látjátok feleim szümtükkel:
Éppen ezt akartam bemutatni. A két pólus nem ugyanazt akarja, de nem is homogén pólusonként.
@rodeo36:
"a diplomák értéke is nulla, amennyiben 5 évnél öregebb "

Ezzel mély tisztelettel bár, de vitába szállnék. Nem avul el a diploma, ha a mögötte lévő tudás sem avul el, tehát a delikvens folyamatosan lépést tart a szakterülete fejlődésével.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
aki nem tudja leírni a delinkvens főnevet azzal nem szállok vitába

sem tisztelettel sem anélkül

olyan szó az UNIVERSUM-ban sem létezik, hogy: delikvens, az csak pudvásagyú magyarok nyelvtanból 12x megbukott kiscsoportos óvodások nyelvezete amit a homokban csiholnak

egyébként nincs igazad

vagy nincs diplomád?

brühüyyy
@Mariann19: Többet stresszelnek a munkahelyükön, egyre kevésbé vallásosak, egyre kevésbé élnek meg harmonikus kötődést, és emiatt egyre több rémálmuk van a magyaroknak – ezek a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete által frissen publikált Magyar Lelkiállapot 2013 című egészségszociológiai tanulmánykötet talán legfontosabb megállapításai.

index.hu/belfold/2013/12/12/egyre_anyagiasabbak_vagyunk_es_egyre_kevesbe_vallasosak/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mivel a vallás semmilyen problémádat sohasem oldja meg ezért annak elveszítése nem rossz de a többi meg az összes magyar bűne vegyünk ma több szart és élvezzünk el tőle mert vásárolni jó pláne kufároktól és kölcsönpénzt elbaszni és utána nem adni vissza

ez az erkölcs amire Falstaff főrészeg szavai érvényesek
mi az erkölcs? visszaadja e lábad? nem...ad e kenyeret: nem... ad e kávét? nem csak egyszó mely elszáll mint könnyű kis lehellet (azaz fing)

éljenek az egyházak kenyéren és vízen és a híveik is

brühüyyy

ja meg nyers fővetlen hiten
@rodeo36: A vallást leszámítva nagyjából egyetértünk. :)
@rodeo36: "...a diplomák értéke is nulla, amennyiben 5 évnél öregebb pláne ha nincs ezalatt szakmai gyakorlat..."

Részigazság. A logikád szerint te is nullára futottál? Csípem a búrád, de ez most ostobaság a részedről.

A diplomát soha nem úgy adták, hogy örök érvényű, hanem úgy, hogy innen a kezedbe van egy alap tudást, arra meg lehet bárhol, bármikor építeni. Biciklizni is csak egyszer kell megtanulni.
@Mariann19: (Bocs, hogy most írok csak, de most értem haza ....)
Az a baj, hogy sokan közülünk nem érzik sértve a méltóságukat. Lelkesen csápolnak Rozálnak, vagy jobb esetben szótlanul teszik, amit parancsolnak: csinálnak portfóliót, aláírják, hogy tudomásul veszik, beléptünk a NPK-ba, túlóráznak úgy, hogy azt nem lehet hivatalosan sem kimutatni, pláne nem elszámolni, nem verik az asztalt, hogy december vége van és van olyan gyerek, akinek nincsen egyetlen darab könyve sem, és hasonlók.
Ezt én borzasztóbbnak érzem, mint bármi mást, mert ez a teljes közöny, vagy inkább a teljes, maximális beletörődés és meghunyászkodás. Hogy eszébe sem jut, hogy lázadjon, az meg pláne nem, hogy minél többen lázadnánk, annál kevésbé tudnának ellen mit tenni ...
Itt vége van mindennek nagyon hosszú időre.
Ez a baj.
:-(
@látjátok feleim szümtükkel:
"hogy innen a kezedbe van egy alap tudást"

ez milyen nyelven van?

nekem hosszú azaz sokéves gyakorlatom van és sikert sikerre halmoztam tehát diplomáim felértékelődtek -ugyanúgy mint bárkié hasonló helyzetben- ennek jele: +++guaniquiqui

tehát nem akarod érteni amit írtam...

másrészt fel tudom szorozni mindegyiket legalább 6-tal (nyelvek felsőfokon) a középfokokat nem jegyzem azok csak szórakozás

brühüyyy
@guma:
Annyit még, hogy a 16 ezer fizetésnélküli is bicskanyitogató - de az is, hogy kifelé meg azt kell demonstrálni, hogy mindenki mennyire happy!
(Nálunk pl. a főnökség december 21-én Karácsonyi ebédet rendez, a részvétel kötelező. Miután mindenkinek lóg a bele ebben a borzalmas tanévben, még oda is kell ülni és bájologni, meg cukiságot játszani - "a hölgykollégák süssenek valamit és az lesz a desszert" -, miközben mindenki a háta közepére kívánja az egészet Én biztosan nem sütök, bármi kerül is a káderlapomra miatta, mert ez addig jó dolog, míg önként és szívesen teszi az ember - mint amúgy bármit ebben a hivatásban is, meg másban is -, vezényszóra nem ér semmit.
@Mariann19:
Igen.
A portfóliókészítés mikéntjeit taglaló városi előadáson- ahova kizárólag az igazgatók mehettek el! - az előadó hölgynek halvány lila segédfogalma sem volt milliónyi dologról, amiről az igazgatók kérdést tettek fel.
Azt viszont az elején sietett leszögezni, hogy pár évvel a nyugdíj előtt állók ne is álmodjanak arról, hogy át lesznek sorolva - hiába van milliónyi módon joga hozzá az illetőnek -, mert sem több fizetést, sem több nyugdíjat nem óhajtanak adni. Szóval minősíteni első pár körben a nagyon fiatalokat és tán pár csókost fognak, anyagiak miatt.
Ráadásul úgy, hogy a minősítésre jelentkezetteknek a 20%-a kerülhet be éves szinten a minősítendők közé.
Mindezek ellenére mindenkinek kötelező portfóliót csinálni - a nyugdíj előtt állónak is, igen -, mert az iskolákat viszont folyamatosan fogják ellenőrizni (kb. mint a tanfelügyelet, csak erősen szubjektív módszerek mellett), és egy ilyen ellenőrzés során kötelezően bemutatandó az iskolában tanítók portfóliója.
Csak erről sehol nem beszélnek.
@Orica Középföldi:
NA MI TÖRTÉNT MÁR MEGINT? Este lett, majd itt az éjszaka. Hát el menni aludni. Már aki akar.
Jó éjszakát, üde ébredést!

ZELK ZOLTÁN: Cérnaszálon
„Hívja a nyúl zöld mezőre a fiát…” –
Együgyü dalocska szárnyán száll hozzám az ifjuság:
Összebúva kis szobánkban, kályha lángja, nótaszó,
puha pelyhekben a percek hulltak ránk, mint künn a hó.
Kis szobánkban kis vaskályha ordas telet kergetett,
lángszalaggal belobogta, körülfonta éneked.
Fújtam én is: „Gyere kis nyúl, ád az isten lakomát” –
buta kis dalt, mégis-mégis, a szerelem kórusát.
Huszonnégy év… hány kaptató! hány szakadék! hány verem!
kezem fogtad, úgy vezettél, ha nem voltál is velem.
Most is, éltem meredélyén, szólok hozzád: Fogadom:
két hegycsúcs közt cérnaszálon, szemem is behunyhatom,
eltalálok újra hozzád – s két öreg szív, mint imát
eldaloljuk: „Hívja a nyúl zöld mezőre a fiát…”
.
.
.
Szép almokat az alváskényszereseknek, könnyű ébredést és meleg zoknit a felkelni kényteleneknek.
@rodeo36:

Ja! Szépen lehet dicskekedni, és mit tegyen, akinek minderre nem volt lehetősége? Húzza magára a földet, mert neki nincs joga élni? Mindenkinek nem lehetnek diplomái, sikerei, sikertelen embernek is kell lenni valakiknek.

Értem én amit írsz, csak te időnként nagyon kirekesztő vagy. Én sajnos úgy tűnik te az életből akarod kirekeszteni azt, aki nem tudja produkálni amit te. Az emberek többsége pedig sajnos nem tudja. Én sem. :( Most húzzam én is magamra a földet ezért?
@rodeo36:

"vagy nincs diplomád?"

Nekem nincs diplomám.
És nyelvvizsgám sincs.

Emberszámba veszel-e ezután vajon?
@Husz_János_Puszita: akkor sikeres volt a megérkezés ezek szerint:-)
@rodeo36:
Érdekes amit írsz.
Deliktum? Mond ez neked valamit?
És ha nem, én hányszor bukott vagyok feltételezésed szerint?

Ez olyasmi, mint a bűn - bűnöző, vagy... na jó legyen: ön - önző, ilyesmik.
@látjátok feleim szümtükkel:
a megoldás nem az amit magadnak is javallassz: magadra húzni a földet...

hanem bármi áron!!!!!!!!!! bármi módon képezni meg továbbképezni magad és késznek, lenni bármire amit az élet felmutat...

nem kell diplomásnak lenned, hanem lehetsz egy csodálatos lemezlakatos aki sec pec megjavít egy karosszériát...ki is tudja festeni és -esetleg- mást is vagy legyél kazánkovács, az egy fantasztikus és csodálatos szakma csakis művészi szintig tudva tudsz eredményt produkálni benne...legyél suszter aki csodálatos cipőket készít méretre akinél egy évig kell várni a cipőre vagy esztergályos aki mindent megtanul hozzá és persze a számítógép programozású változatot is mert aki nem tud esztergálni ha nem tudja programozni sem illetve ha programoz akkor kell neki egy esztergályos aki magyaráz

szóval legyél csodálatos földműves aki nem meghal hanem élvezi azt amit csinál és csodákat alkot és mezőgazdász lesz belőle és gazdálkodó és kurva gazdag

a nyelvtudás sem jön magától, minden 6 hónapban meg lehet tanulni egy új nyelvet...aki ezt nem tudja annak orvoshoz kell járnia ...valami hiányzik

brühüyyy

nem feladni kell hanem küzdeni

ja a lehetőség részben jön házhoz de inkább te találod meg mert ott hever ahol jársz
@Csaknézek...: ne aggódj, amíg hollywood létezik, de vagy a legfontosabb:-))
@rodeo36:
"aki nem tudja leírni a delinkvens főnevet azzal nem szállok vitába"

Na most saját csapdámba estem, nem olvastam vissza és nem javítottam, amit írtam (mentségemre szolgáljon, hogy Németorszában dolgozó fiacskámmal chateltem közben), rosszul írtam/alkalmaztam a szót. Meg tudsz ezért nekem bocsátani?
Egyébként van diplomám, kettő darab, kívánságra be is tudom mutatni másfél másodperc alatt.
@Csaknézek...:
Még ez is lehet.
Néha mi vigyázunk egy elképesztően aranyos lógófülű házi törpenyúlra.
@Csaknézek...:
igen ember vagy...de értékeid szerint amit nem csak diplomával mérek

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:

emléxel? Kádár küldött ki frissen végzett ugrómókusokat az USA-ba, hatalmas farmokra ahol mindent a gazda csinált és 16 óra naponta 7 napon át hetente...mert elmélet és gyakorlat...

szóval ez is valami

brühüyyy
@rodeo36:

"amit nem csak diplomával mérek"

Oké, ezt akár másra is alkalmazhatod, ha gondolod.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

automatikusan írtad...rájár a kezed...miből van diplomád? ha ezt itt akarod publikálni ??? ha nem akkor is elhiszem hogy van

brühüyyy
@rodeo36:
"diplomáim felértékelődtek "

Mély tisztelettel, de mintha azt írtad volna valamivel ezelőtt, hogy a diploma mit sem ér, ha több mint 5 éves.
Nem érzel itt némi ellentmondást? Vagy lehet, hogy mégis van ném igazam az előző, szintén mély tisztelettel előadott ellentmodásban?
@dr. jenőke (jenőke):
a delictum az bűn a delinquens az a bűnöző és ezek árnyalatai

dehát te ezt tudod latinul?

brühüyyy
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
voltál tisztelettel nem olvasni és nem megérteni amit eredetileg írtam, hanem kimásoltál egy fél gondolatot

brühüyyy

fidesz módszer
@Evezős:
"Én biztosan nem sütök,"

Teljes mértékben igazad van. Ezért ajándékba adom neked a jelszavam, miszerint süssön a nap :)
@rodeo36:
"automatikusan írtad...rájár a kezed"

Márminthogy mire...?
@rodeo36:
"fidesz módszer"

Nénikéd. Már bocs. Tudod, hogy kit sértegessél.
@rodeo36:

Vannak akiknek nem megy házhoz a lehetőség, és ők maguk is hiába járnak utána, nem találkoznak vele. A világ sajnos ilyen, én sokat láttam, akinek nem jutott lehetőség, és sokat akinek képpesség sem. Ők is emberek.
@rodeo36:
"a delictum az bűn a delinquens az a bűnöző és ezek árnyalatai"

Ebben egyetértünk, de te is beleestél ugyanabba a csapdába :) nem deliNquens, hanem deliquens :)

Béke:) Szerintem mindent kivettünk a témából, ami benne volt :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Én úgy gondolom nem a diplomádtól van eszed, és vagy olyan, amilyen, hanem attól van diplomád, hogy volt hozzá képességed. Szerencsés vagy.
@rodeo36:
Az alap, a kiindulás az volt hogy te mit tudsz jobban, mint mások.
A deliktum, mint főnév, helyesírásilag kifogástalan.
A használata is. Vizsgálati fogságban a páciens, az ügyfél stb. szinonimája is lehet.
Mi ezzel a baj?
Csak néhányszáz szót tudok latinul, de ezek is csak ragadtak rám, nem is mindig tudom a pontos értelmüket, nem is színesítem ezekkel mondandómat.
Úgy vagyok, mint a romák: akit becsülnek az előtt egymás között sem beszélnek - mondjuk - lováriul.
Az ilyen vitáknál viszont inkább nincs diplomám.
Nem ilyesmire való.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy mire használod a vallást?

brühüyyy

mert időpocsékolás
@Csaknézek...: kinek mi a siker... én ennek is örülök:-)
@dr. jenőke (jenőke):
nem arról volt szó, azt csak te akarod oktrojálni...

arról volt szó, hogy nem tud helyesen írni

pont....vége

brühüyyy

a többi meg rablómese majd holnap bemásolhatsz egy verset erről...elalváshoz
@Sir Bates dö Hól:

Lépj hát elébb, Sir Delikvens, hogy avatáson ess keresztül!

Mától büszkén használhatod eme címet! :o)
@rodeo36:
Sokszor te sem. Néha nem is érteni mit akarsz közölni.
Ugyanakkor csodálkozva, emlékszem, hogy TWA-nál (évekkel ezelőtt) kifogástalan magyar tudásod volt, és más blogokon sem engeded, engedted el magad.
Igaz én sem, de nem is teszem szóvá senkinek.
De láss csodát, most utánozlak:
pont....vége
brühüyyy
@Csaknézek...: a deliktumot nem lehetne inkább pontosítani?... ez így olyan általános... a sir barib@szó pl. konkrét deliktumot takar, így elhejezkedhetek juhászként, tudják, nem lopok, a jószághoz meg kedves vagyok:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

nem!!!!!!!!!!! ..."delincuente" ez a latin szó a latin szótárból

a többi magyar helyesírási agyrém

ne csámcsogjatok rajta el van baszva

brühüyyy

és delictum csak hogy semmiképpen ne legyen helyes a magyar idegen szavak szótára sem

azt a szar szótárat is csinálta valaki aki nem tudott latinul sem magyarul
@rodeo36:

Szerintem míg le nem amortizálod az összes tiszteletemet, jobban járunk midannyian, ha aludni térsz. Oszt holnap tiszta fejjel folytathatod ( azt, amiért tisztellek ).
@Sir Bates dö Hól:
hát még a birkák...megállnak és nem kell a hátsó lábát a csizmádba tenned akkor is sikerül

brühüyyy

a jó pásztor...és nem is pedofil
@dr. jenőke (jenőke): abba ne hagyd a verseket, kérlek!... a delikvens az olyan, mint a demencia?:-)
@látjátok feleim szümtükkel:
szóval azt akarod, hogy neked legyen igazad....mert csak?

hát legyen!!!!

"Eppur si muove"

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Értsem úgy, Pistát nem ismerem, de Manciját igen?
Na ez a leépülés.
@rodeo36: személyes varázsom mindig működik... meg csizmám sincsen, nem vagyok én kandúr...
@dr. jenőke (jenőke):
a szótár rossz

brühüyyy

sajnálom írjál nekik, hogy javítsák ki
@Sir Bates dö Hól:

"a jószághoz meg kedves vagyok:-)"

Nos, kérésed meghallgatást nyert a magamra ruházott hatalmamnál fogva.
A delikátot pontyosítjuk: mivel kedvesek a Te szívednek és netán más testrészeidnek is a jószágok, ezért légy mostantól I. Sir Barikedvelő Betesz de még Hogy! :o)
@rodeo36:

Tudomásul vettem.
Minden szótár rossz, minden rodeo36 jó.
@dr. jenőke (jenőke): ezt most nem értem... bár Nyúl szerint a lobotómia sem változtatna rajtam semmit, így ne tartsak attól:-)
@dr. jenőke (jenőke):

delincuente

Definición | main ES - EN dictionary | Conjugator | in context | images

Diccionario Espasa términos jurídicos © Espasa Calpe 2007

delincuente: adj & mf
delinquent, criminal
See 'delincuente' in the main Spanish-English dictionary.

'delincuente' aparece también en las siguientes entradas:

Spanish:

cometer - encubrimiento - encubrir - presunto - rendir

English:

composite - crook - dangerous - dangerous criminal - delinquency - delinquent - delinquent child - habitual - habitual criminal - juvenile - juvenile delinquent - offender - recidivism - recidivist - sex - sex offender - surrender - surrender of a criminal - third - third conviction delincuente - young

Inflexiones de 'delincuente' (n): mpl: delincuentes

Forum discussions with the word(s) "delincuente" in the title:

con el fin de que no se descubra, o no se detenga al delincuente... - legal
entregar un delincuente - legal

brühüyyy
@rodeo36:
Eddig rendben.
Akkor most próbálkozz magyarul.
@dr. jenőke (jenőke): alant idézem a hivatalos Angol/Spanyol/Latin szótárat a delincuente használatáról

a többi egy szar magyar kiadású szószedet

brühüyyy

még akkor is ha ez neked sem tetszik ennek a szarnak egyszer s mindenkorra véget kell vetni

szar = szar
@dr. jenőke (jenőke):

a kutya szokott próbálkozni...ha nem érted magadra vess 3 nyelven van leírva

brühüyyy

és kérjél hiteles fordítást (én is elvállalom mert van diplomám is róla)
@látjátok feleim szümtükkel: ? most mi van?... szeretem isten teremtményeit... minden blogon megvagyok mindenkivel, hisz nagy az ő állatkertje, alacsony kerítéssel:-)))
@Sir Bates dö Hól:

Nem egészen, de vannak delikvensek, akik már talákoztak vele, és összeragadtak. Vagy legalább is úgy néznek ki.
@Csaknézek...: jó név... bár nem hiszem, hogy sok blogra -főleg ahol előzetes moderáció van- beengednének akárcsak egy "jó reggelt mindenkinek"-kel is az új nickkel:-))
@Sir Bates dö Hól:
Én sem értem, valahol fonalat vesztettem. Talán a demancinál.
Fonalat az Aranypóktól és Ariadnétól. Csak ott érdemes.
@rodeo36:

Lászik, hogy régi vagy, de annyi régivágás nincs benned, hogy udvariasan azt a nyelvet használd, amit a veled szemben álló. Tényleg jobban jársz, ha pihenőre térsz. Én részemről befejeztem, és sajnállak.
@dr. jenőke (jenőke):

delicadeza
delicado
delicia
delicioso
delictivo
delicuescencia
delicuescente
delimitación
delimitar
delincuencia
delincuente
delineación
delineador
delineante
delinear
delinquir
delirante
delirar
delirio
delirium tremens
delitescencia

brühüyyy
@rodeo36:
Elképzelni sem tudom, hogy miről ne lenne ekkora vehemenciáva.

Új feladvány: mit kezdünk a vehemens, vehemencia szóval?
Lehet hogy albán, vagy ógörög?
@dr. jenőke (jenőke):

Na kapd fel gyorsan azt a fonalat, mert holnap ki mondja az esti verset?
@Sir Bates dö Hól:

Hát pedig azt hittem, kalandvágyó vagy... :o)

Egyébként még avval sem lenne esélyed az élmezőnybe tartozni a megbotránkoztató nickek versenyében. :o)

Ide is betéved olykor egy-egy "beszédes" nick.
@látjátok feleim szümtükkel:
A régi vágású az én felfogásom szerit idős hölgyet jelent.
@látjátok feleim szümtükkel:

ez a nagyon szép fidesz módszer az a bűnös aki rámutat a hibára és joga sincs bebizonyítani mert meg sem hallgatják

lásd a Horváth András esetét nem Tóth Marival hanem a NAV-val

brühüyyy

duzzogjál nyugodtan...egyikőtöknek sincs igaza még ha lekaparjátok a falat és versbe szeditek akkor sem
@dr. jenőke (jenőke):

tévedés: hottentotta kevés illír beütéssel

brühüyyy

vehemencia
1.f. Apasionamiento, ímpetu:
la vehemencia de su intervención acalló las protestas.
2. Irreflexión, impulsividad en el comportamiento o actuación.

'vehemencia' aparece también en las siguientes entradas:

apóstrofe - bocado - caliente - desear - deseo - despepitar - exclamar - furor - impetrar - intensidad - pirrarse - rigor - ser

avar is lehet?

brühüyyy
@rodeo36:
Azt kérdezed: avar is lehet?
Hát persze!
Majd összesöprünk utánad.
@Csaknézek...: hogy én ne lennék kalandvágyó?!?... próbálj megközelíteni egy rackát:-)
@dr. jenőke (jenőke):

Az sajnálatosan a magánügyed, ha csak idős hölgyekkel tudod asszociálni. Vagy nem jutott krupliföld oszt azért?
@Sir Bates dö Hól:

"próbálj megközelíteni egy rackát:-)"

Nem az esetem.
Még a macka sem az.
Meg még a malacka sem.

Finnyás vagyok no! :o)
@látjátok feleim szümtükkel:
sajnálatodra nincs szükségem sőt sértésnek veszem, egy idegen eredetű szót bemutatni annak a nyelvnek az egynyelvű vagy hozzáférhető többnyelvű (esetemben 3: angol, spanyol, latin) szótárban, az a bizonyítás...semmiféle magyarra ferdített hülyeség nem állja meg a helyét addig, amíg azt az eredeti nyelven nem hitelesítette az aki a szószedetet készítette (ezekután el tudom képzelni mennyi más baromság van abban a "szótárban" ezért sohasem használtam magyar és idegen nyelvű szótárt, amikor Rigó utcában vizsgáztam Excellent eredménnyel az vizsgáztatott aki a szótárt készítette idegen nyelv+magyar oda vissza...csak az egynyelvű szótár mérvadó mert azt anyanyelvűek készítik

befejezted? mit? el sem kezdted csak beleszóltál mert...

arra való a blog bármit lehet mondani

és magyar embernek bebizonyítani valamit ??? hát az ....lehetetlen...őskori kövületek és beléjük van égve

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
mondd jenő, te is? mint látom...be is bizonyítottad itt helyben a nagy nyilvánosság előtt

brühüyyy

tudjátok milyen szánalmasak vagytok ezzel az...

akármivel?
@látjátok feleim szümtükkel:
Alaptalan feltételezés, de elgondolkodtam rajta.
Az a gyanúm, hogy az öregedés folyamata bővíti a hölgyek közötti választás lehetőségét, azzal a reménnyel, hogy a korosztály 18-tól - ha nem is a végtelenig - de állandóan emelkedve bővül.
Látod a Vajna sem örökbe fogadott, hanem elvett feleségül egy korbán hozzá illő leányt, holott azon sem botránkoztak volna meg, ha egy 66 éves kedves hölgyet vezet oltár elé.
@látjátok feleim szümtükkel:
ja...még a végén: vénkurva

dehát ti tudjátok...

ez vagytok ti ...így írtok ti

brühüyyy
@rodeo36:
Érdekes felvetés.
Ha szánalmasak vagyunk, akkor te vagy a deviáns?
@dr. jenőke (jenőke):
erről Sommerset Maugham-nak vannak kedves story-jai

brühüyyy
Én ma jó voltam. Egy rossz szavam nem volt senkire. A számadó juhászok pályáját meg még népszerűsítettem is. Ezért nem ad semmi támogatást a semjén? Itt nem egy dollár a fű, mint az uruknál!:-)
@dr. jenőke (jenőke):
vállalom a devianciát ebben az esetben is...

100%-ban

örömmel és büszkén

brühüyyy

csak, hogy legyen miről verset másolnod holnap
@dr. jenőke (jenőke):

ja...kibaszott nagy szerelem dúl a vajna elvtárs meg a zúj neje között...minden pénztárca felizzik a zsebében

brühüyyy

a súrlódástól
@látjátok feleim szümtükkel:
aluggy el szépen kisbalázs...és a zangyalok mongyák neked, hogy csecse fiúcska

brühüyyy

a zangyalok azok mindíg nagy karddal járnak
@Sir Bates dö Hól: "Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik" 1Kor 2, 9 :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

namost nekem van egy kis picinyke kérdésem

honnan tudták ezek a szerencsétlenek, hogy szereteik??? és ha nem tudta felfogni akkor mi a faszra volt jó az egész kalamajka?

brühüyyy

közben

www.youtube.com/watch?v=FvwGlZGoJXw

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=lVzmgFaixWU
@rodeo36: Amikor érezted, hogy szeretnek te is tudtad és azt is, hogy ehhez képest minden kalamajka eltörpül.;)
@dr. jenőke (jenőke):

Köszi, jó éjt!

Jópofa volt csaknézek megjegyzése:)
@dr. jenőke (jenőke): "Új feladvány: mit kezdünk a vehemens, vehemencia szóval?"

Nem vemheset akartál véletlenül írni?
Ha akarom vehemens, ha akarom, vemhes.
@dr. jenőke (jenőke): "A régi vágású az én felfogásom szerit idős hölgyet jelent."

Na, de Jenőőőőő!
@Sir Bates dö Hól:

", így elhejezkedhetek juhászként, tudják, nem lopok, a jószághoz meg kedves vagyok:-) "

Ezzel a helyesírással az a maximum:))))
@rodeo36:

szia Rodi,

hehe , miért kekeckedtél Micimacival?

"olyan szó az UNIVERSUM-ban sem létezik, hogy: delikvens, az csak pudvásagyú magyarok nyelvtanból 12x megbukott kiscsoportos óvodások nyelvezete amit a homokban csiholnak
egyébként nincs igazad
vagy nincs diplomád?"

amúgy nem kell hozzá diploma,
IDEGENSZAVAK ÉS KIFEJEZÉSEK SZÓTÁRA, [Bakos Ferenc: Akadémiai Kiadó, Budapest 1994] 166. oldal 2. címszó: delikvens (latin, régies, jogtudomány)
abban igazad lehet, hogy az UNIVERSUM-ban nem létezik, ellenben a szótárban és a gyakorlatban fellelhető. hat diploma nélkül is, Te két ballábbal kelt kekec:)
@Orica Középföldi:

"Miért vagylagos, ha szimbiózisról írsz?"

mert "alázatomban" nem akartam kinyilatkoztatni olyan dolgot, ami az individuum "szemüvegétől" függ.
ahogy nem tűröm, hogy rám kényszerítsen bárki is egy ateista-materialista világképet, úgy én sem hiszem, hogy egyértelmű a választás az istenhit mellett, különösen, hogy elég sok formában nyilvánul meg a földi világban, már önmagában lenyűgöz(ő) a teizmus és deizmus feloldhatatlansága, bár lehet, csak választással, egyiket sem lehet a másik elé, vagy fölé emelni. ahogy az anyagi világ is a legstabilabb állapotra törekedik, úgy ez igaz lehet a "megfoghatatlan láthatatlanra" amely mégis nyomot hagy az anyagban és az agyban, ez azonban reverzibilis, tehát kölcsönhatásban vannak, ezért ebben is fontos szerepe lehet az egyensúlynak.
az pedig, hogy ki mit választ, annak kell kísérnie: -mindenkinek van hely a nap alatt, tehát innen a "vagy" és önnönmagamban így adok helyt az egyensúlynak.
@Mariann19:

"Túlkorosnak /finoman szólva/ tituláltuk Nyuszinkat és Jég urat."

nem ez volt a véleményeltérés tárgya, hanem a hang:) én a kéccázéves, olykor kétezer, miért kifogásoltam volna, hogy egy 'takonpóc' a korommal kormozza magát? a hang! honnan vette? a hangvételt?:D
@jaegtoer:

Nem tökéletes, de néha ütős!:)
@jaegtoer:

Nem mindenkire igaz, hogy az individuum szemüvegén keresztül szemléli a világot?
Ha így tekintek a teizmusra és a deizmusra, miért is kell bármit a feloldani?
ez sem ígér szép napokat!

Nincs többé nyelvtanulás?

Számos levelet kaptunk nyelvtanár olvasóinktól a nyelvtanárokat, nyelviskolákat érintő jogszabályokkal kapcsolatban. Az alábbiakban az ő véleményüket közöljük.

Szerkesztőségünk számos megkeresést kapott nyelvtanároktól az elmúlt napokban a nyelvtanári, nyelviskolai tevékenységet szabályozó felnőttképzési törvény és kapcsolódó rendeletei tárgyában. Ezek közül szemezgetünk most.

www.nyest.hu/hirek/nincs-tobbe-nyelvtanulas
itt egy szép összefoglaló a kiskeresetűek elvonásairól...

Így vontak el fokozatosan egyre több pénzt a kiskeresetűektől

Az egykulcsos adó bevezetése óta fokozatosan napirenden van annak negatív, illetve pozitív hatása. Az mfor.hu olyan grafikonokat mutat, melyek mindennél jobban szemléltetik kik hogyan nyertek, és kik hogyan veszítettek - no nem az egykulcsoson, hanem - az új szja-rendszeren.

www.mfor.hu/cikkek/Igy_vontak_el_fokozatosan_egyre_tobb_penzt_a_kiskeresetuektol.html
@Orica Középföldi:

nem. ellenben az indokolás hosszú. ezért később fogok hozzá és nem itt.
ezen is megéri elgondolkodni:

Ez durva! Így pazarolják az élelmiszert a boltok és a vevők

Ismét támadják a nagy áruházláncokat a túl sok élelmiszer-hulladék miatt. Egyes felmérések szerint az üzletekben található élelmiszerek kétharmada(!) a szemétben végzi a vásárlók kosara helyett.

www.penzcentrum.hu/vasarlas/ez_durva_igy_pazaroljak_az_elelmiszert_a_boltok_es_a_vevok.1038590.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Ma reggel olvastam a Zindexen: index.hu/belfold/2013/12/12/elment_az_oszod_gyurcsany_pert_vesztett/ azért kíváncsi lennék ha valaki hasonló felfogásban készítene egy filmt a vezénylő pocakos focistáról, mennyire ítélnék a film elkészítőjét? Szerintem talpig vasban volulna áristomba vagy kényszermunkára hosszú időre.
@jaegtoer: óóó jeeee, te is bele, ó be szép, eme DELIKVENS asszót már én is megvívtam Rodeoval, persze eredménytelenül, ki ki elmené átellenben :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kivont diplomával az igazság rögös útján, országomat egy nyelvvizsgáért!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi van? Erre miért van szükségük? Mert az indokolásban felsorolt érvek ezt nem egészen alapozzák meg (ú.m.: létesítmény biztonsága, parlament zavartalan működése etc.). Ez eddig is fennállt, mégsem zárták le.
@jaegtoer:
attól még bakosferenc írhatott hülyeséget...
@rodeo36:

"attól még bakosferenc írhatott hülyeséget... "

jaaaaa?! ha mindenki hülye, aszmás. ígymá mingyá világos.
@jaegtoer:

Bakker, elsőre azt olvastam, igyál mingyá világost!:)
@tristen2005:

"Magyarul, bakot lőtt!:) "

ó hogyne:)
ágyúval verébre, aztán kiderült, kolibri az, mi több fapapucs, sőt klumpa, hogynemondjam sárgarépafőzelék, magyarulfonetikusan (ejtsd: egylófaszazegész)...
@tristen2005:

"Bakker, elsőre azt olvastam, igyál mingyá világost!:) "

koránt sem. a bakker még elmegy. hanem a Bak sör az barna volt, nem világos. világos?
@jaegtoer:

Igy is lehet mondani, de semmi értelme!:) Neked fóbiád ez a sárgarépa főzelék? Gyerekkorban ezzel üldöztek?:)
Kedveseim!
Elkedvetlenítő, sőt nyomasztó az a sok észrevétel/kifogás/zsörtölődés/ellenérzés, amely naponta felszínre kerül.
Érdemes lenne mielőbb pozitív életszemléletre váltani és megkeresni/megtalálni a szépet, a jót, vagy a hasznosat, akár szűkebb környezetünkben, akár a nagyvilágban.
Pl. egy mai remek hír: Már az Antarktiszról is lehet telefonálni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Valamelyik este erről volt sz az ATV fórum cimű műsorban. Egy betelefonáló azt mondtahogy, ott még hűtőház sincs, az ő férjét is be kellett vinni a kórházba fagyasztani a temetésig!
@DR. INKVIZITOR:

Hol lehet jegyet venni? Holnap indulnék!:) Maj haza csörgök:)
@tristen2005: talán azé olcsó, nem csak kalákás földelés, hanem otthoni Gorenjés fagyasztás is a portfólióban...
a nap vicce:

NGM: a kormány nem befolyásolta az online pénztárgépek piacát

Alaptalannak nevezte pénteki közleményében a Jobbik vádjait az online pénztárgépek piacának befolyásolásáról a Nemzetgazdasági Minisztérium.

hvg.hu/kkv/20131213_NGM_a_kormany_nem_befolyasolta_az_online
@tristen2005:

már bejelentettem egyszer, hogy elegem van a saját szóhasználatomból ami a lófaszt illeti, és helyette a lényegét tekintve éppen olyan jó megteszi a sárgarépafőzelék is. [ezt sose szerettem és csak egyszer ettem meg, de akkor is éjjel kihúzták egy fogamat az ügyeleten, mert teljesen odalett... em.
sárgarépafőzelék.... teljesen obszcén,. vulgáris és kifejező. ugyan ki akarna az arca mögé vagy jóval alá ilyet tenni. naugye. de legyen: sfk. mindenki jobban jár... vagy lz?
@DR. INKVIZITOR:

"Pl. egy mai remek hír: Már az Antarktiszról is lehet telefonálni!"

micsoda megkönnyebbülés?! ez tényleg jó hír! és mennyi a roaming díj?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
persze már indulás előtt elveszítetted. de erről hallgatsz---mélyen és mindannyian

ha egy seggfej összecsinál egy idegenszavak szótárát attól az még az eredeti nyelv területen nem állja meg a helyét...az a szakmai minimum, hogy az idegen szó mellett feltüntesse annak eredeti nyelven írott változatát és azt is -ha van ilyen- miért van deviancia a magyarban (mert nem érdekli őket az eredeti van magyar és azt csak a magyarok értik

úgyhogy ti itt hőbörögtök meg fidesz módszereket követtek, ha kiütitek azt akinek a véleménye a tényeken alapszik és azt el is meri mondani, akkor el kell mondani mindenféle vénpicsának meg egyebeknek

mint a sok lúd disznót győz alapon nekimenni és gágogni amíg meg nem süt benneteket valaki

brühüyyy

ha fejre álltok és az összes hibás magyar kiadású idegen szavak szótárát idézitek akkor sincs igazatok és továbbra is ki foglak röhögni benneteket...mert ennyire begyepesedettnek találtalak benneteket
@jaegtoer:

valamelyikőtöknek bemásoltam a latin - spanyol szótár megfelelő szószedetét ahol a delincuente is szerepel mindenféle változatával

téged sem érdekel semmi csak hajtogatod a magadét mert valaki elbaszott egy szótárat nem az első és nem is az utolsó

pukkadj meg

brühüyyy
olyan nincs közöttük, hogy delicuente mert az nem létezik az eredeti nyelvben akkor ez magyar szó és akkor használjátok a bűnöző vagy vétkes vagy károkozó magyar szót és akkor nem kell leégnetek mint a pampafű

brühüyyy
ezzel akarják megakadályozni az elvándorlást?

A Fidesz épp most szünteti meg a nyelvtanítást

cink.hu/a-fidesz-epp-most-szunteti-meg-a-nyelvtanitast-1482519243
@jaegtoer:
abban az országban, amelyben aktakukacokat képeznek nyelvészek helyett ott bármi előfordulhat:
www.nyest.hu/hirek/nincs-tobbe-nyelvtanulas

sajnálatos

brühüyyy
@jaegtoer:
ezt meg plagizáltam:

Fiatal házasok , vacsoránál.
-Szívem ez a pörkölt nagyon jó !
-Nade drágaságom az nem pörkölt , hanem tejbegríz !
- Ja??? Annak nem jó …

na ilyenek vagytok ti is, mint a zara

brühüyyy
@bella _ciao:

a fidesz "DELIKVENCS"

MEG

"MAKACSMACSKA"
(ez egy szovjet focicsapat...kikapott tegnap London országban a Hotspur-tól)

brühüyyy
@rodeo36:

jelentem, máris meg vagyok pukkadva.

ez azonban nem változtat sem a "delincuente", sem a delikvens létjogosultságán, mindazonáltal bizonyos szempontból bolhaszaron vitatkozunk, merthogy Bakos a Bevezetőben és a rövidítésmagyarázatban elég egyértelműen meghatározta a leszólt szótárban megjelentetett szócímek értelmezési szempontjait.
de ezt te éppen olyan jól tudod, mint én, csak ma (is) ilyen szarakodó hangulatban vagy amennyiben a kakán is csomót keresel, és a csomón is találsz kákát. erre kössél gordiuszt! vagy ezt se így írják?
nesze! :DDD
@rodeo36:

Menj pihenni, úgy jársz mint a Jimmy, te is lelővőd a kakast!:)
@rodeo36: így van, és nem vagyok nyelvész, csak egy tapló műmagyar, nem fogok világot váltani sosem, de ha nekem így megfelelő akkor én így használom, még ha valakik ki is nevetnek ;)

A stílus meg maga az ember, még ha a vénpicsát vagy akár a seggfejt, vagy akár a gágogást is használja.
@rodeo36:

ez a pörkölt vs. tejbegríz frappáns válasz a sárgarépa főzelékre.

képzettség nélküli nyelvészeink új funkciókat kaptak, a Főnök feneke táján látnak el halaszthatatlan és fontos és sürgős feladatokat.

a makrolingvisztika és mikrolingvisztika semmi máshoz nem hasonlítható világában jártas szakembereink még közterület elnevezéséhez is feleslegesnek bizonyultak, mert anális nyelvhasználatuk nem érte el a kívánt mértéket, tehát állításoddal szemben még van remény. mire nem lesz aki beszélje a nyelvünket, addigra minden rendben lesz. mi leszünk a szótár nemzet és az elrettentő példa.
@rodeo36:

"az a szakmai minimum, hogy az idegen szó mellett feltüntesse annak eredeti nyelven írott változatát és azt is -ha van ilyen- miért van deviancia a magyarban (mert nem érdekli őket az eredeti van magyar és azt csak a magyarok értik "

a másik minimum az, hogy nem szóljuk le a másikat, különösen, hogy alig van született magyar szavunk, jövevény ellenben számos, úgyhogy ne légy szélhámos:)
@jaegtoer:

Ez gyönyörű, @rodeo36: mint szél hámozó!
@jaegtoer: ó be szép is lenne, ha minden jövevényszavunkat a kiinduló nyelv helyességével írnánk, a töröktől kezdve a latinig :D

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc. yſa pur eſ chomuv uogmuc. Menyi miloſtben terumteve eleve miv iſemucut adamut. eſ odutta vola neki paradiſumut hazoa.

--------------

Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk. Mënyi milosztben terümtevé elevé miü isëmüköt Ádámot, ës odutta volá neki paradicsumot házoá.

--------------

Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk: biza por és hamu vagyunk. Mennyi malasztban (kegyelemben) teremté eleve [Úr] mi ősünket, Ádámot, és adta vala neki Paradicsomot házává.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és nem akarnám a mai ifjoncok nyelvére továbbvinni, ami valahogy így kezdődne:

csipázz ide köcsi...
Egy újabb bizottság gyorsítja a kasszaváltást

Munkabizottság jött létre annak érdekében, hogy az online pénztárgépekre való átállás minél gördülékenyebben és egyszerűbben, a vállalkozók, kereskedők számára minél kevesebb problémával valósuljon meg – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.
cserpalkovics jutalma, hogy lemondott a képviselőségről?

Közel ötmilliárd forint adósságot vállal át az állam Székesfehérvártól

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kozel-otmilliard-forint-adossagot-vallal-at-az-allam-szekesfehervartol-417935
@bella _ciao:

Akkor most elénekli az adósságnak hogy, ciao bella, ciao bella , ciao, ciao, ciao!:)
@tristen2005: azé' jéggel jólesz vigyázni:

Jéggé váltak a török szamarak

444.hu/2013/12/13/jegge-valtak-ezek-a-torok-szamarak/

vagy a jég török szamarakból áll? lehet nyelvészkedni.
@bella _ciao:

Beszorult a sárgarépa főzelék!:)
@bella _ciao:

Nem nyílt meg a video, néger nőket látok pincében!:)
@tristen2005: tényleg nagy trauma lehetett számára. nem a hideg víz, hanem a jég veri ki tőle.
@bella _ciao:

Nem tudom hogy, igaz e, most mondta be az ATV híradó, brummogni és röfögni tanították a közmunkásokat Putnokon! B+, remélem diplomát is kapnak!:))
Egyébként ha a lemezjátszón fennakad a tű, rúgni kell rajta egyet, oszt már tovább is lép.

Mindenki úgy ápolja az anyanyelvét, ahogy akarja, meg jó esik neki, különösen ha folyékony esik oda az annyanyelvére. Bár lehet, hogy nincs igazam, ki vagyok röhögve, meg be vagyok gyepesedve??? Basszus! Jaj, elnézést, biztos ez sem jó szó.

Azért egyre büszke vagyok, ezen a blogon elég sokan a határon belül ápolják az ápolni valókat.
@tristen2005: nemá' ezek szerint beindították ottan az országgyűlési képviselő okj-s képzést.
@bella _ciao: Az gombnyomásról szólna és öööööö-kről. Meg a nagy Ő-ről
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az orbanista verzió:
"Látjátok, feleim, szemetekkel, mik vagyunk: biza píz és kamu vagyunk "
@jaegtoer:
mivel nekem nincs "bakosom" nem tudom mit gagyog...csak az ídézetet amit ti itt lengettek mint lófaszt a pinák háborújában...

a Halotti beszéd közel 1000 éves és a legtöbb akkor élt hazánkfia el sem tudta olvasni mert sem írni sem olvasni nem tudott...cuki kis magyarázat...mosoly!!!!

ha azt lengeted -másokkal együtt- hogy márpedig azt használsz amit akarsz...akkor nincs is miről szót váltani...az pontosan fidesz!!!!!!!!!!!!!!!!!! módszar

természetesen nem akarom és nem tudom megakadályozni azt, hogy bármit úgy írjatok ahogy nektek az tetszik...ilyenkor szokott előfordulni az, hogy idegenbe szakadt hazánkfia vizet kér cipőt kap vagy semmit...

brühüyyy

nagy nagy hatalmas nyelvi fejlődés van ma arrafelé a Kárpát medencében...nembeszélninyalni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
te kis DELIKVENCS

olyan édi ahogy nem tetszik nektek ha bárki kritizálni merészel és pláne az nem ha ki is áll az igaza mellett

ez ma nem kommillfóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

csakis a fidesz...jól megtanúltátok

brühüyyy
@GeoCracker:

Mind1 ezeknek hogy mit, csak hazudni tudjanak! súlyos baleset a 86-oson Mosonm.óvárnál! A 86 Csornától Körmendig tart, nem baj azaz 30 km:
Ja, és a Kisalföld írja, megyei újság!
www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/ket_auto_utkozott_a_86-oson_mosonmagyarovarnal/2361764/?utm_source=hirkereso&utm_medium=fee
@tristen2005: Az autós dolgokat bizti nem szúrom ki :-) (jogsim sincs)
Gratula !
@rodeo36: Óóóó bazz ROD, erre megint rábasztunk. :))

Japán fizikusok egy csoportja olyan elmélettel állt elő, amely szerint az univerzum csupán egy hatalmas hologram. Erre állításuk szerint bizonyítékokat is találtak.

komlomedia.hu/hir.php?hir=4173#sthash.yBxeftmx.dpbs
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F12%2F13%2Fembercsempesz_lett_horvath_aladar_fia%2F

Két kérdés adódik:
1. Mit keresett az újság az akta közelében.
2. Mit keresett az akta az újság közelében.

Mellesleg a vádelemési szakasz a legzártabb az egész eljárásban, mert csak az ügyész
fér(?)het hozzá az aktához. No meg a főnöke, és esetleg a gyanúsított védőstől ( már ha akar).
@bella _ciao:

jéggé vált török szamarak?

látlak, huncut!
@GeoCracker: Kíváncsi vagyok Rod mit szól majd hozzá??? :)
@GeoCracker:

Tévedtem, Móvárról indul bakker!
,
@rodeo36: nyugodtan kritizálhatsz, nem szokásosom megsértődni, azért a saját nevemben annyit hozzá tennék, a kritikákat nem elviselni, nem kimondottan fideszes sajátosság ;)

tanúlni, tanúlni, tanúlni
Látom, rodinak tegnap kibaszottul megártott az elfogyasztott tekila... sajna a rosszabbik fajta, kötekedős alkoholista:-)
@rodeo36:
Rodi papa lazíts egy kicsit! :D

Pistike levelet ír Jézuskának:
Kedves Jézuska!
Idén nagyon jó gyerek voltam...
Elgondolkodik:
Ááá... Ez nem lesz jó, Jézuska úgyse hiszi el, kezdi újból:
Kedves Jézuska!
Idén csak kicsit voltam rossz de a maradék időben jó voltam... újra elgondolkodik:
Ezt se fogja elhinni, a fenébe.
Elege lesz, lekapja a falról Szűzanya képét, beteszi a táskájába becipzározza, majd újból írni kezd:
Jézuska!
Fogva tartom anyádat! Következőek a követeléseim...

:))

Oszt hol van ez a nariköcsögökhöz képest még!

Látom kiszúrtátok ti is:
"Egészen megdöbbentő: gyakorlatilag betiltják a magánórákat, a privát nyelvtanítást, de a kis nyelviskolákat is. Ez durvább csapás lesz Magyarországnak, mint az összes eddigi Fidesz-húzás.

Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül. A Fidesz talán legkevésbé közismert, de messze legveszélyesebb és legostobább lépéssorozata zajlik éppen most."

cink.hu/a-fidesz-epp-most-szunteti-meg-a-nyelvtanitast-1482519243

A magyarból is elég lesz a parasztjának annyi, hogy a simicska és orbán birtokokon a 3 x-et alátudja írni az idénymunkási szerződéséhez! Nehogy már azután meg külföldre akarjon elszökni. Remélem készülnek a tervek a határzárra is. Egy faca kis aknazár, technikai kerítés, villany bele...
2013 Magyarország?
Bassza meg a sok narancskretén az any....!
Valamelyik elém kerül, még a nyakára is rálépek.
Majd megkérdezem nyelvtanár ismerőseimet, akkor ugye most is a narancsköcsögökre szavaznak ugye?!
@jaegtoer: Jónapot a konziknak és a konziktalanoknak. Ha minden szóújításom lingvisztikai vita tárgyát képezné, asszem mehetnénk a közéletiből valamiféle belterjesebb 3 emberes blogkategóriába. Csak felületesen olvastam végig, de hervasztó volt a tegnapi nyelvtankodás...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Ja, beleolvasok a netbe, oszt a narancsbuzik rémtettei mindenhol! Húzok vissza inkább melózni a kis kábeleim, gépeim közé...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: rövid u-val, ha kérhetném, bár nekem sincs nyelvész diplomám. Másse, tehát aljaember vagyok:-) Nyelveket meg különösen nem beszélek. Mégaljább... azért érdekes volt a diszkriminált diplomaérték. Pesze vannak kiválók, és kívülállóbbak...
@látjátok feleim szümtükkel:
"
Én úgy gondolom nem a diplomádtól van eszed, és vagy olyan, amilyen, hanem attól van diplomád, hogy volt hozzá képességed. Szerencsés vagy. "

Igen, egyetértünk, szerencsés vagyok. Volt lehetőségem és tudtam élni vele, még ha nem is mindig volt könnyű. Ezzel együtt én nem diplomában mérem az embert, sok olyan ismerősöm/barátom/családtagom van, akit példának állíthatnék emberségben, általános és mesterségbeli tudásban bárki elé, beleértve magamat is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te nem vagy bent ebbe a Horváth Aladár fiának a csempész bulijában. Lajtán a habokon, hasít a ladikom, swarc cucc az aljában, tele van Afgánnal!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
javítás az előzőhöz:.... sok olyan diploma nélküli ismerősöm/barátom/családtagom... stb

Soha senkitől nem kérdezem meg, hogy van-e ilyen papír a birtokában vagy nincs, sose számít. Az enyémeket sem szoktam emlegetni, ha Rodi nem provokál, most sem teszem.Egy ember megítélésében ez csak mellékszál.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: a hosszú ú célzatos volt, kételyek esetén tessen visszaolvasni ;)

a diploma és emberség tekintetjében, nincs mit hozzá tennem

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ezt a nyelvoktatásos agymenést már citáltam én is, néhány hónapja, mára ért le az egyszeri újságíróknak, hozzá tenném, hogy a mostani 4. osztályosoknak félévkor nyilatkozni kell, hogy felsőben nyelvi emeltebb, vagy közismereti emeltebbet akarnak, persze a barom vallás-erkölcs szarakodás, meg a mindennapi kötelező tesi, az tabu, még véletlenül sem átszabható, a jó kedves mamájukat a narancsmaffiásoknak.
@tristen2005:
Az a mazochista módi lenne, felfelé evezgetni a Lajtán.
Cigóval tele van Moson, egy csomó mercis, meg svéd rendszámos cigány van, de feléjük nem olyan aktív a NAV, meg az adóhatóság, mint a fehér emberek felé... Nem is értem... Szinte nincsenek is benne a csempészetben, az orgazdaságban. Csak napi szinten 3-4 kisebbségi kering a városban az "eredeti" német késkészletekkel, paplanokkal, zoknikkal, "STILL" fűrésszel...
Persze ezt csak a halandók látják, mert a rend éber őrei nem észlelik az autóikból, ők nagyon határozottak tudnak viszont lenni a 60 éves Suzukis nénikékkel szemben!

Amúgy én is írtam a Jézuskának!

Kedves Jézuska!
Egész évben jó voltam.
Igen...a legtöbbször!
Oké...néha néha!
Na jó...egyszer kétszer rosszalkodtam!
Áhhh... hagyd a francba!
Megveszem magamnak!!!
@Fabius:
Te megmarhultál???
Most majd megtudják, ott, mi az a "békefolyamat"!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
A diploma az olyan, hogy örülhetsz is neki, ha van, de az inteligentiát nem pótolja.
Egyébként - régen volt - de állitom, hogy nehezebb volt a villamos-erőműkezelői képesítés megszerzése, mint maga a diploma.
Más a gyakorlat, mint az elmélet.
Gondolj például arra, hogy fenn marad-e a malter a falon, ha te küldöd a fándliból?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szia! Nehogymá alvilággá szaladj! Rossz napja volt a vénembernek:-) Naggyon jó, hogy a linkelt fotómontázsom és a megjegyzés leócskázása (magyarán leszarozása és basszammagezése nem ért utól, mert el kellett mennem Pestre a Carreas koncertre, így nem volt lehetőségem válaszolni. Inkább hallgattam élőben Carrerast, amiért ez a vén házyártos manó a lelkiüdvét odaadta volna:-)
@tristen2005: és alul (n)zavracsicsorossban halászó, NER alábányászós, Drávapartról importált láncoskutya békaemberekkel:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Nem.
Az Aktio (Actium) mintájára. A t = c
Esse tudni?
Fel kellett volna tüntetnem az eredeti irásmódot is, elhanyagoltam,
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
én azt "hittem" -legalább itt- lehet szót váltani sok mindenről még akkor is, ha személyes példákkal kell operálni...de kiderült, hogy itt sem...engem kurvára nem zavar, hogy immár fekete seggűt csináltok belőlem...annyi végkövetkeztetést le tudtam vonni, hogy már majdnem megértem miért lehet az ma magyarországon ami van...itt és ennek révén sok minden kiderült...azon nagyon csodálkozom, nem veszitek észre sőt nem is akarjátok észrevenni

te is ismétled azt a borzalmat amit sokadszorra és talán végjátékként a fidesz meglépett: az idegen nyelv oktatást tereli mederbe ahonnan nincs kiút mert nem tanítanak nyelvet azokban a műintézetekben hanem megutáltatják azokat és elbaszott időként fogja -bárki- megélni ha egy másodpercnél többet ott eltölt...igen: megy és befejezéséhez közeledik az alattvaló gyártás, de senki sem marad -lassanként- az országban aki ne lenne alattvaló még a zalcsútbasznádi surmó gömböc is egy az alattvalók közűl mert önmaga baromságának alattvalója és onnan már csak a lámpavasra van kijárat...

félelmetes ami egy -viszonylag egyszerű- vita kapcsán ki tudott villanni még a VIP-kből is...és észre sem veszik???

ez meg szomorú és a vég

brühüyyy
@rodeo36: Szia! Nem tudtam, hogy éberen vagy. Amit leírtam, a ahátad megett, szemedbe is leírom, ha kell. Amúgy Carreras jó volt, hangulatilag, de a kihangosítás miatt nem jött át igazán a hangja. Kásásak volta a felső hangjai. Sohasem lesz olyan kihangosítás, mint egy erősítés nélküli operaelőadás a 3-4 sorból.
Kicsit perostituát előadás volt a jónépnek Karácsonyra hangszerelve, a debreceni fülharmonikusok és a kórus rendkívül jól be lett idomítva, a spanyol David Gimenez által, eza Natalja Kovalova, (sose hallottam róla) tudom, paraszt vagyok, igencsak odatette magát. Carreras hanga szerintem, kicsit kopik, de azért voltak borzongatós részletek. Ha lesz a jutubon, akkor majd linkelek.
@tristen2005: Egy bojtorján jogász legyen haverja a bíró. Tapasztalatból tudom. Páromépp tegnap mondotta, elvesztette hímporát a befolyásolhatatlan, független előítéletmentes bíróság tekintetében.
@dr. jenőke (jenőke): Actiumi csata helyett hiperaktviumiról írni, asszem mégiscsak történelemhamisítás lenne:-)
Persze a jógászok, indent kidumálnak:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Carreras elveszítette a hangját a 80-as évek elején amikor megkapta a leukémiát és fájdalomcsillapítás nélkűl kezelték mert teljesen meg is némúlhatott volna...a többi a neve ragyogása...egyébként én nem szeretem az ilyen kereskedelmi adásokat

nem kell megismételned ...elolvastam és kétségbe ejtesz...te is fiam Brutus?

veletek nem lehet...mert akkor fekete seggűt csináltok bárkiből

a kurva istennek nem akarjátok elfogadni azt, hogy helytelen úton jártok

de most már -legalább Boli-nak leírtam- legalább tudom mi megy ma levédiában

szomorú

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

Az Aktio-Preveza alatti alagút volt a minta.
Nem tudtam az alagúti csatáról.
Volt Klark ádám téri csata is a Clarc Adam, vagy Makkadám téren?
@dr. jenőke (jenőke):

Cigány is meséli meg halt a felesége influenzában!
Na és haza hoztad, vagy ott temetted el!
@rodeo36: Semmi efféle nem állt szándékomban. Mindenesetre, kicsit a helyedben lemennék alfába és mélyklitorisz önvizsgálatot tartanék némely megnyilvánulást illetően. Az elvetett sulyok és Sipike... lassan összetéveszthető lesz. Tudom, mi vagyunk a bunkók, és Te a csalhatatlan Vátesz, de azért hidd el, mink is gondolkodni kicsitképes egyedek vagyunk, nekünk a Te által ócsárolt és egyben a mi felelősségünket feszegető-leszóló felvetéseid, egyben az "lebetraumunk", Te pedig a Walhallai magasságokból osztasz bennünket, akik elszenvedjük azt, amit Te olyan vidoran, lepocskondiázva, de nem itt élve a mindennapokat kiket-miket fennsőbbséggel leszólsz. És most sem köptem a zsarátnokra, mert a Békepipa szent dolog. (Bár nem keresztény valami)
Egyébként tudomásom szerint Domingo volt az elszenvedője az általad lírtaknak, nem véletlenül neveztál egy darabig 'Placebo' Domingonak. Persze, megint én vagyok a hülye...
@dr. jenőke (jenőke): Már mondtam Neked. Sima hülye vulgárértelmiséginek nevezett gennycsomó vagyok a NER haza abszintkék egén:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

tévedsz, Carreras volt és a Domingo -akkor már multimilliomos- csinált egy alapítványt amibe kizárólag a Carreras fért bele a kritériumok alapján és a Carreras aki akkor útálta a Domingo-t (Carreras katalán Domingo Spanyol zsidó) és nem fogadta volna el -inkább meghal- persze név nélkül ment a dolog akkor derült ki mekkora ember is a Domingo (ha az éneklését nem is szeretem) és utána lett a franchise a 3 tenor pont azért, hogy visszavezessék a Carrerast ...

egyébként most már másodszor bánom meg, hogy egyáltalán meg mertem említeni sokatok tévedését amit persze támadásnak éltek meg és lőttök...hiába lövöd le a hírhozót a hírt sohasem tudod megsemmisíteni

de már túl van tárgyalva és most hagyok itt néhány vérigsértett bloghőst akiknek sokkal egyszerűbb lelőni a hírnököt

brühüyyy

kár de ennek messzehangzó következményei vannak: A MAI MAGYARORSZÁG ÚGY AHOGY VAN
@rodeo36: A Carreras rákdolog a Tiedpontos... utánanéztem. Bevallásban vagyok:-) Értékeld!
@rodeo36: Senki sem képzeli magát bloghősnek, sem hőspincérnek. És nem ellenkezve. Mi itt élünk ezen a nyomorult 93 ezer km2-en, naponta szenvedjül elazt, amit Te nagyvonalúan lekezelsz, és még basztatsz is érte, hogy itt maradtunk. Annyira, ez nem esik jól. És hidd el, nem csak a hülyék maradtak itthon, hanem azok is, akik érzelmi, kor, kór, családi (le-felmenő) okból anyagi lehetőségek, nyelvtudás és bátorság és botorság híjan nem tudtak-mertek nekivágni. De ettől ezek még nem síkhülyék... garantáltan intelligensebbek, értelmesebbek, szenzitivebbek, minta azok, akik jelenleg "képviselik" neadjisten, megválasztották a mostani képviselőiket. Nem kell együttérezni velük, lehet ócskázni leháynni őket, se ezzel bizony a maradék tartásuknak, önbecsülésüknek nem teszel jót, és Te ettől nem leszel boldogabb és kielégültebb...
@Evezős:
A tegnapi 21.48 h-kor írt véleményedhez:
"Sokan közülünk nem érzik sértve a méltóságukat. Közöny, beletörődés, meghunyászkodás..."
A kormány itt is bevetette azt a hatalompolitikai eszközt, amellyel ki lehet húzni a pedagógus társadalom méregfogát.
A pedagógusok azok, akik értelmi és gondolati erényeik által befolyást képesek végezni a környezetükben.
Ezt a befolyást megszüntetni csak látványos elhallgattatással lehetne, ezért került sorra az egzisztenciális függés módszere.
A mai körülmények között ez az eszköz hatásos, mivel létükben érezhetik fenyegettetve magukat a pedagógusok, és ez a cél azonnal megvalósítható az érintettek félelmei miatt.
A tavalyi decemberi Ha-Ha fellépéseknél markánsan látszott, hogy a pedagógusok, egyetemi tanárok milyen távol tartották magukat az eseményektől, több esetben a kormányt támogatták, holott a saját sérelmeikről, hátrányaikról volt szó.
Ez a réteg sem vesz fel más magatartást, mint a magyar társadalom - mondhatnám egésze - alkalmazkodik a direktívákhoz, elfogadja azokat, még akkor is, ha a saját sírját ássa meg.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
szóval basszam meg a megjegyzésemet mert ti olyan érzékenyek vagytok, hogy minden akciótok kimerül az ezen a blogon folytatott "beszélgetésben"

brühüyyy
aztakurvaistenit a sok érzékenynek
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

jéééééééééééééééééééééééé...taps

brühüyyy
DELIKVENCS
@Mariann19: Szia! Nem belepofázva, nem megsértve az itt lévő pedagógusokat. Apám, iskolaigazgató volt, mindegy hogy hol, de... egy tanárikarnál szegmentáltabb, picsafasz orientáltabb, nyálasnyalizós kitárullkozósabb, megalkuvó, seggnyaló, seggodatartóbb, megosztottab közelítően pontos, kistársadalmi modell a mesében sincs. A szociológusok mintarésztársadalma. 30 ember, 150 jól elkülöníthető érdek és viszonyrendszerrel...
@rodeo36: Nyugi, pihi. Meghívhatsz a tekilára, fwltéve, ha fizeted a repjegyemet a minimum 30 napi ottartózkodásm, és hidd el kurvára jól elbeszészégetünk az első két napban, majd mi jól kiköltözünk és ésljük a mi életünket. És az sem lesz sokkal rosszabb. Neked meg marad a 2 nap élvezet a harmincból, amikoris jól megmondtad nekünk, hogy hogyan is kellen élnünk. Nem mellékesen a Harmann-Kardon erősítőn hallgatott zenéid, örök életemben az elmémbe vésődnének:-)
@jaegtoer:
Szia! "A hang. honnan vette? a hangvételt."
Nem értelek, hogy férfikorod hajnalán hogyan lehetsz ilyen érzékeny?
Nagyvonalú figura vagy, most nem léptél túl rajta, csodálkozom.
Nekem még ütősebbet is írtak, pl.
"Hiányosak az ismereteid." kezdettel, nyilván megszégyenítő szándékkal.
Röhögtem rajta.
Fő, hogy mi olyan jól elvagyunk az egykulcsossal, gondolom, nem Szili Katalinra fogsz tavasszal voksolni, mert ott elérheti a programja szerint a 35-40%-ot is.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
én sohasem szólnék bele az életedbe hacsak nem szarsz a perzsa közepére amin a Harman-Kardon áll...

de azt lemosatnám veled kis tequila-val amit Gordon Gin-nel és száraz Martini-vel kevernék kis citrom azért így is kellene bele...hukk

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ja első javaslatom: R.S.: Also sprach Zaratustra

teljes hangerővel

brühüyyy
@rodeo36: Kicsi kispajtás! Az itt folytatott blogkommentek, többnyire a napi 8-12 órás "keccsölések" után megmaradt maradék energiák hozadéka. Marad még jobb esetben 12 óra evésre, ivásra, mosdásra, szarásra, baszásra, alvásra... az itt töltött idők ezen dolgoktól vagynak kirabolva. Farkangyal ebből a szempontból irreveláns. Ő munkaidőben blogol, nem közösül, legalábbis biológiai értelemben, de az általa jónak és megváltónak ítélt ideológiapistáknak bármikor készségesen odatartja a seggét, és lássuk be, kommentjei alapján, nem is igazán kíván nagy szellemi erőkifejtést az itteni jelenléte, szóval, itt forradalmi hevületet, számonkérő kisszéket, ha lehetne, nagyon ne kérj itt senkin számot. Betűt meg plánanenm:-)
Holnap is el kell menni valahová pénztcsinálni, hogy holnapután, ne a csepeli kollektivizált szociális temetőben szórják rád a földhavát...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
közben a makacsmacskák és a Tottenham derby-t is kukkantom -igaz ismétlés de olyan cuki volt amint a sok makacsmacska nem jutott nyávogáshoz sem

brühüyyy

és Gordon lecsúsz----ott reggelire
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

"egy tanárikarnál szegmentáltabb, picsafasz orientáltabb, nyálasnyalizós kitárullkozósabb, megalkuvó, seggnyaló, seggodatartóbb, megosztottab közelítően pontos, kistársadalmi modell a mesében sincs."

és igen
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Jókai Anna egyik regényében pontosan ugyanezt írta le a pedagógus múltjának tapasztalatai alapján. Akkor csodálkoztam el, hogy miért adta közre általánosító véleményét, amellyel sikerült
aláásnia ennek az embercsoportnak a tradicionális tekintélyét.
Nem gondolod, hogy ebben a foglalkozásban egy új generáció más modort vesz fel?
Előttem nem tiszta, hogy mi motíválja az ellenséges magatartást a pedagógusi karokban.
Szakmai irígység? Az előrelépés korlátai? A pénz?
Az én szakmámban ez teljesen ismeretlen jelenség, mert összetartó közösségről van szó nemcsak szűkebb körben.Azonban ez más téma.
@rodeo36: Mifelénk csak Budimel-lék van... talán nem feljtetted... prosztország... az a csoda, hogy hallotunk délben harangozni imígyen szólottról ZacsekGyula prozstáról (belpiac hazaffyassan)... a többi smafu és kézifék:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Holnap is el kell menni pénzt csinálni."
Te szorgalmas pénzimádó!
Én megszakítottam ebbéli törekvéseimet most délutánra, mert fontos egyéb elfoglaltságom akadt.
Sorsdöntő meccs lesz 5-től.
@Mariann19: nem vesz fel más mentalitást az új sem, öröklődik tovább a régi megszokás, most a központosított állami rövid póráz ezeket a csírakezdeményeket is megfojtotta.

Szervilizmus és bólogatás biztosítja a jelen túlélését, az egyénieskedés és az együttműködés kicsi és távoli szigetekre űzve, Horger Antali világ, ami megint nem mostani jelenség.
@Mariann19: Zárt közösség, parancsuralmi rendszer és beszorítottság között. (Igazgató, 3 helyettes, tanszéki követelmények, alátrendelt, alázható aljanépség (tanulók) kitörési vágy, letargia, életmodellhiányosság, társadalmi kontrollfezítettség(szülők), eltérő indíttatás és eredet... (pajdagogosz family, elsőgenerációs kikupálódott világmegváltó, eltérő megközelítésű szakok (rajz, ének, magyanyelv. idegennyelv, lófasszak, kézimunka, környezetismeret etc.) feszítő teljesítménykényszer, ( buktassam? szar tanár vagyok, nem tudok tanítani, ne buktassam,? hülye marad, de jó a statisztika...)... minden egyben. Tényleg minimodell, kisközösségben. iszonytató. Jobb esetben nem a diák szívja meg, rosszabb esetben de igen...
@Mariann19: Én nem csinálok pénzt, csak költöm... Ez másmese... a pénzcsinálás nem a tezaurálás záloga, hanem a holnap reggel a kölyöknak adandó margarinos kenyéré...
@dr. jenőke (jenőke): :DDD

tanúsíthatom :) nem jártak elméletre, aztán a vizsgán potyogtak mint az érett gyümölcs.

a legszebb az volt amikor az érintésvédelmi vagy a szabványossági felülvizsgáló képesítést is így akarták páran megszerezni, hogy ők mérnökök!
olyan minuszpont gyűjtést rendeztek aztán, hogy mindenki ledöbbent rajta
@rodeo36: @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: O :)

miről maradtam le, már megint! :D

fantasztikusak vagytok...
@Mariann19: szia!:)

az a írónő nekem is eszembe jut pont ez miatt!

és pipa vagyok érte, mert ezzel robbant be a köztudatba és nyert méltán elismertséget...
ma meg!
szóval sokszor van hányingerem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

ráadásul egy elnőiesedett pálya, ahol az "érzelmi" vonal is sűrűbb, ami megteremti nem csak a szakmai rivalizálást...
@guma: nők egymás között, mennyi intrika és ármány ;)
@guma: Volt készetésem a pályára, de inkább maradtam gyatra építőipari szakmunkás. Gondoltam, Pióker Ignác és a malteroslányok után, nyugalmasabb időszak következik. Hát, de nem. Ignác sírba vitte a falatástechnikát, a malteroslányok egyre telhetetlenebbek:-) KI Győzike ezt írmaggal? :-) Inkább akkor már a virtualizéé:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Általában - tapasztalataim szerint - nem jellemző a kis munkaközösségekre ez a széthúzó, negatívumokkal tűzdelt attitűd.
Nem az lehet az oka, hogy a pedagógus közösségek működési struktúrája eltér az általánostól?
Arra gondolok, hogy a cégek, intézmények specializálódott közösségeinek a felépítése áll az irányítóból, aki a fej, ám övé a teljes felelősség is, míg a tanári karokban nem erős az alá- fölé rendeltségi viszony, az anyagi és erkölcsi elismertség egymáshoz viszonyítottan könnyen mérhető.
Az egymást folyton méregető, értékelő emberek elveszítik az önkontrollt, túlértékelik önmagukat, ebből eredeztethető az írígység, a taposás, az érdemek akaratos elismertetése.
@guma: Azért voltak nekem is izgalmas pillanataim a magyar oktatás bülbülkék egén. 45 évvel ezelőtt a túlkoros osztálytáram, (tiszta fiú osztály) a félcipőjébe beállított zsebtükörrel, ( a stílfésű a farzsebében csücsölt) próbált a huszonéves bombázócsaj rajztanárnő lábaközé betekinteni suttyonban. No ez, neki sikerült. 13 évesen, amikor beszámolt látomásáról, megállapítottam, realistának születtem. Nem izgultam fel a közlésétől: Basszátok meg. Hord bugyit:-))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez azért nem teljesen igaz :D

a férfiak közt is ez zajlik (főleg irodákban), tapasztalatom szerint.
@Mariann19:

Ha semmi más, ez akkor is jelezné, hogy a központi nyomásgyakorlás lehetősége önmagában kétségessé teszi az iskolák kiszolgáltatottságának létjogosultságát. Még akkor is, ha ismerve a pedagógiai hatásokat, tulajdonképpen üdvözölni is lehetne a kezdeményezést. Az ugyanis közismert jelenség, hogy a kötelező jelenléttel „élveztetett” kiállítás-megnyitó népszerűsítő hatása alighanem vetekszik a nemi erőszakkal népszerűsített szexualitáséhoz.

gepnarancs.hu/2013/12/ha-menni-kell-hat-menni-kell/
@guma:
kb. Négy-öt éve voltam egy író-olvasó találkozón, Eszterházy Péterrel voltak jelen.
Akkoriban jelent meg a "Ne féljetek" c. könyve.
Végig azon duzzogott, hogy nem volt annyi részt vevő, amennyit várt volna, és hogyan tudja ott a könyveit eladni.
Biztosan jobban érzi magát a Fidesz rendezvények pulpitusán, ott van elég csodáló.
Az, hogy ugyanezen csodálók a könyveit veszik-e, az kétesélyes.
Egyébként nem véletlen, hogy benned is nyomot hagyott az általa élesen és izléstelenül bírált tanári kar, meghökkentő volt nekem is.
Soha nem írtam volna le hasonlót a munkatársaimmal kapcsolatban, annál is inkább, mert annak a közösségnek ő is részese volt.
Ezen kívül létezik a mundér becsülete is.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: :DDDD

nagyon formában vagy ma! :) kinyílt a szövegládád... én meg csak keresem a szavakat, ahogy "töményen" jöttök szembe (vagy jókat röhögök! - mint most).

komolyan irigylem Rodit, ahogy kortyolgat folyamatosan. lehet, hogy rá kellene szoknom nekem is? :DDD
@Mariann19: szerintem nem az alá és fölé rendeltségi viszonyok a döntőek, mert ha ez lenne, akkor a mostani központosított kézivezérlésnél pont ellenkező folyamatok lennének, az egymást folyamatosan vizslató és bizonyítgató attitűd már valóságosabb lehet.

@guma: zajlik zajlik, de más arányokban, de az is lehet, hogy én tapasztaltam másképpen
@Mariann19: Azt hiszem igazad van, de írtam. Őket alúlról, felülről nyomják, plusz az egyéni ambiciók. És bizony, az elvtársársok (alúlról-felülről és közben) gyaklottan antagnosszikus ellentmondásban vannak, főleg, ha fiatal és kanos a nős igazgató, de hátha elválik pláne ha ideológiailag jól megfontoltan pártelkötelezett,. Ha a tornatanár is, de csak egy jót akarna dugni elvárások nélkül, akkor pláne. Az aggszűz kémiatanárnő és az alkoholista, megszokásból tartott napközistanár, valamint az évvégi prémiumok és órarandkialakítások. Mindez a Kulturmissszióval szennyezet Klérus Hugó Tanszéki Központ felügyelete alatt, ahol olyan jólfekvő, ám sosennemtanított kulturpicsák mondják meg a tutit, kik, maximum az ízesített koton felrakásához, majd szájbacsorgatásához értenek, szigorúan az első áldozás prioritásának jegyében. Ne feledjük, amit társunk is oly jól leírt, elnőiesedett a szakma, sok a facér majdben aggleány a pályán. ( Hogy ez mit jelent a tanuló kiskandúr társaság számára, az egy másik kérdés). És akkor imhol, teljesíteni kellene. De mit is?
@Mariann19: nem tudom, hogy ismered-e pletykát arról, amiért így írta meg?

én amikor nézem ezt a garnitúrát akik anno is sikeresek voltak, most meg elárulnak mindent és mindenkit "30 ezüstért" - sőt kreációkat gyártanak még arra is amiért abba a közegbe nem szültek...
no akkor nem csak hányinger gyötör...

(azt rebesgették, hogy őt kihagyták a "játékokból" és roppant irigy meg dühös volt ezért alkotot... de szerintem, ez csak duma :DDD)
@Mariann19: nahhh ez az ami alig van meg náluk:

"Soha nem írtam volna le hasonlót a munkatársaimmal kapcsolatban, annál is inkább, mert annak a közösségnek ő is részese volt.
Ezen kívül létezik a mundér becsülete is. "
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: szétszedtek volna téged ott a nők! :)))

különben is a malteroslányok őszintébbek és "kisebb" igényűek, készségesebbek egy "nadrágos" emberrel. ugye? :DDDDD
@dr. jenőke (jenőke):
Az iskolák kiszolgáltatottsága az abban szereplők bizonytalanságát hozza létre, nincs biztonság a lét fenntartására, előkerül a nyomulás, a megalkuvás, alamusziság.
Értelmes gondolkodó emberként felismerik saját negatív manírjaikat ezek az emberek, és önnön felmentésükért ellenségképet keresnek, és saját kollégáikban lelnek rá.
Így lehet egy társadalmat kicsiben és makroban szembeállítani, és figyelmüket elfordítani a lényegről, arról, hogy drámájuknak ki és mi az okozója.
@guma: Na végül, és nem bezárólag. Éltam hajnalán, középiskolát végezve, egyébre várván kényszerkollegiumi "tanár" voltam a város legrosszabb hírű szakmunkásképző iskolájának kollégiumában. Egy alkaolmmal, szobavizit tájánb tapasztaltam, hogy a beiskolázott falusi suttyó festéknövendékek kedven szórakozása az volt, hogy a kollégiumi szoba beépített szekrényajtaján késdobálós versenyt tartottak napbizaszám. Elképzelhető furmintajtó állapttya. Éppen akkorelé estem be a szobába, mikor pengett a penge. Nos, gondolkodtam a bukott angaylok előtt, mit is tehetnék?

Ha felbaszom őket az igazgatónál, tökkuka, mennek vissza a bányász apjukhozcsalédjukhozm palaválogatónak, illyesmi. gondoltam, leszarom a házirendet. Elslattyogtam a kollegijunigazgatóhoz és montam néki: Kurvajó csapat van az xxx szobűbában, megdumáltum, szorgalomból kifestik a kolesz szintnyi összes szobáját, ha kapnak pénzt, paripát, fegyvert. És lőn... a legszebb szint lett a koleszban.

Kb. 10 év múlva találkoztam az uccán a "főkolompárral, nem ismertem meg, de Ő igen... Leszólított. "Jajj Tanár Úr! :-)))))))))))"
Émmost MajnaCum Frankfurtban dolgozom, mint élfestő. De jó, hogy akkor el teccett sikálni azt a marhaságot. Mer most nekem jó. Teccik e eljönni egy sörre? Vastag vagyok, meghívom!

... és akkor... megráztam kisbuksimat a nálam kb 4 évvel FIJALABB SRÁC ELŐTT. kÖSZ. RENDES VAGY, ÖRÜLÖK. EGY KORSÓ SÖRT MÉG TALÁN ÉN IS TUDOK VENNI. fELE-FELE. eBBEN MARADTUNK.

hALLJA, KI LÁTJA, HALLGASSA, KI NÉZI...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nem ismerem ezt a területet, csak arra hagyatkozom, amit írsz.
Nem az lehet a baj, hogy a pedagógusok egymás teljesítményeit felmérve azt tapasztalják, hogy nincs szelekció a munkavégzés minőségét illetően?
Más foglalkozásoknál eleve a képességeknek megfelelő munkakör illeti meg a munkavállalót, míg az általad leírtak alapján egy tanári karban nincs leminősítés, alacsonyabb munkakörben való foglalkoztatás.
Mintha az alkalmasság nem élvezne prioritást már a munkakör elfoglalása kezdetén sem.
Ez egy nagyon negatív állandóság.
A másik kérdés az, hogy ebben a foglalkozásban a teljesítmény elégtelensége nehezen mérhető, emiatt elmarad a felelősség megállapítása is.
Az én szakmámban nem megengedhető a gyenge, vagy hibás teljesítmény, mert látványos és egyben súlyos anyagi következményekkel jár, sok embert érintve.
@guma:
Nem ismerem az indokokat, amire a bírálatait építette.
"Azt rebesgették, hogy őt kihagyták a játékokból."
Milyen játékokból?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pedig a mundér becsületének megvédése a zsigereinkben van ősidők óta.
Becsületbeli ügy.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nagy voltál tanári mivoltodban.
Minősítelek. Alkalmas vagy vezetőnek!
Kezdődik a német - magyar női sorsdöntő kézilabda mérkőzés a Sport 1-en.
@Mariann19: Egy dologról ne feledkezz el. A Te teljesítményed a legközelebbi adóbevallásnál, esetleg mérlegleadásnál zebremenő kérdés. Pajdagogoszoknál 10-15 év, ha kiderül jobb esetben soha, ha ki is derül...
@Mariann19: áááá csak az életben adódód ritka pikllanatot használtam ki. Nem bántam meg, de pajdagogosz sem maradtam... volt más is... az eletette minden kedvem...
@Mariann19: kb. 1 hónapja voltam, Pasti Szinház...
Parti-Nagy, Spíró, Závada, Esterházy, zene Dés... és nem volt fenntartásom. Maradéktalan élvezet.
@Mariann19:
És még valami: a tanárok mindezt továbbadják - nem meglepő módon a szülőknek. Ugyanis az öntudatukat ott teljesítik ki.
Parkettás szülő? Hasznosítják, Disznóvágás volt? Az is jó. Politikai kapcsolat? Hát hogyne...
És a csemeték mindezeket tudva így nőnek fel.
Közvetlen rokonságban hat pedagógus (paidagogosz) van.
@Mariann19: Verem a nyálam... ilyenek, tegnap Carreras... egy hete Illuzionist, ma kimaradós, tökömtelinemmmegyek Experidence... lahet útáltok, pedig csak jól vagyok tartva. Megérdemlem... Szép vagyok, okos vagyok.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Vérmókus az életművész!
Megértem, hogy otthagytad a pedagógus pályát, hiszen megtervezted szédületes karrieredet, és gyakoroltad is.
Az egy csoda, hogy gondosan kiépített életedet milyen cukiságokkal színezed.
Színház, hangversenyek, utazások, jó kaják, végül Gumát idézve "szét szednek a nők", minden az öledben van, mi szem-szájnak ingere.
Igazad van! Még mi is jól tartunk, sztárolunk, ha nem vagy itt, látványosan hiányolunk.
"Szép vagyok, okos vagyok."
Nem tetted hozzá: Mert megérdemlem!
@dr. jenőke (jenőke):
Azt mondod, hogy az oktatásra is jellemző a "hálapénz?"
Ez a legnagyobb vétek a gyerekek ellen, amit el tudok képzelni. Nyilván a gyerek magasabb minősítése érdekében igénylik a tanerők ezeket a változatos javakat.
Emiatt egyenes út vezet oda, hogy a felnövő generáció akarat és erőfeszítés nélküli életre rendezkedik be, melyben nem lesznek önerőből elért sikerek, kudarc esetén pedig jön valamilyen megmentő.
Én nem láttam a környezetemben ilyen lelombozó jelenségeket, inkább odaadó, a gyerekekre és a közösségükre nagyon ügyelő tanárokat ismerek.
Vagy csak szerencsém van?
@Mariann19:
A tanárok is emberek, mondhatnám. De valóban előfordul, hogy ...
Nézzünk mást: pedagógus nap szülői szemmel: a virág sok esetben csak kísérő, mint vodkának a tonik.
Egy virágárus mondta némi túlzással, hogy a Katalin, a Mária meg a pedagógus nap már nyereségessé teszi az egész évet.
(halottak napját nem mondta)
Valószínű, hogy szerencséd van.
Egyébként ismerek egészen kiváló tanerőket is. Például a gimnáziumi matektanár szerettette meg a verseket - nem csak velem, ami azért érdekes, mert a magyar irodalmat is nagyon jó tanár tanította.
@dr. jenőke (jenőke):
"Pedagógus nap szülői szemmel: a virág sok esetben csak kisérő, mint vodkának a tonik."
Figyeld meg, hogy a magyar szokásokat a túlzások jellemzik, amelyektől képtelenek elszakadni, és mint a hínár, megbénítja a mozgást és megöl.
Ezek a túlzások jellemzőek a baráti, családi, közösségi rendezvényekre is, amelyeknek anyagi terhei és a viszonzások kötelező jellegének terhei megölik a közösségi életet.
Nem meri sehol senki kimondani, hogy vegyük lazábbra a figurát, és az együttlét öröme kerüljön a fókuszba, ne vendéglátás aktusa.
Aki felismeri ezt a helyzetet, nem kíván részt venni ebben a színjátékban, van aki az anyagiakat nem bírja fedezni, és végleg visszavonul, izolálja magát végleg az emberektől.
A pedagógusoknak szóló ajándékozást mi, szülők tesszük, ők mindössze elfogadják úgy, hogy otthon már nem tudják, kitől, mit kaptak.
Holott a szülők ajándékozási versengése a méregdrága virágcsokrokkal nem a tiszteletet fejezik ki, hanem sanda szándékkal kivételezett státuszt kivánnak elérni.
Micsoda beteg és torz gesztusokkal vagyunk tele!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: főnök, ez szép volt, hisz mindketten tudjuk, másokért beszélsz, azokért, kiknek még annyi bindzsi se jött össze, mint nekünk... se okos, se szép nem vagy:-)... a jóltartás oka inkább a fotelből billentyűt lenyomó apparát lehet:-DD
@dr. jenőke (jenőke):
"Gondolj például arra, hogy fenn marad-e a malter a falon, ha te küldöd a fándliból? "

Szerintem ugyanarról beszélünk.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Nehogymá alvilággá szaladj"

Dehogy szaladok én innen bárhová is. Csak nem értettem, hogy Rodeo miért hergelte fel magát ennyire.
Az alvilágba meg pláne nem futok, mert nem tudok úszni, és bajban leszek, ha Kharón épp kávészünetet tart.
süti beállítások módosítása