Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/18/lounge-group-aremeles-balasy-gyula-rogan-antal-inflacio/ "Balásy Gyu... (2024.04.18. 08:06) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.25. 05:37 Fabius

Halálos iramban - 2014

Címkék: mszp gyurcsány összefogás ellenzék dk

Ha Palik Laci politikai szakkomentátor lenne most ezt visonganá: de hová tűnt Gyurcsány Ferenc, aki úgy lépett be a szobába, hogy ott sincs? Mer'hogy a szocialisták hétvégi választmányi ülése után ez viszonylag fontos, ám megválaszolatlan kérdés maradt. 

Lendvai Ildikó először úgy látta, hogy: "Gyurcsány Ferenc itt van, bejött a szobába. Innentől akadémiai okoskodás lenne azon elmélkedni, hogy milyen jó lett volna, ha kint marad." most, a választmány ülés után meg úgy, hogy: "Nem Gyurcsány Ferencről beszéltem, hanem a DK-ról." Úgyhogy fene se tudja, talán érdemes lenne tisztázni hol is van most akkor ez a Gyurcsány, mielőtt a elszédülünk a mindent átható akadémiai okoskodás szagtól. 

Mert hiába használnánk bármelyik fél kinyilatkoztatásait gondolatmankónak, azokban is teljes a zűrzavar. Mesterházy nem szeletelné újra az összefogás tortát, Vadai úrasszony meg elég világosan megmondta, hogy a DK nem lesz marcipánrózsa a tetején, ha nem Feri lesz a rétegeket összekötő csiríz a receptben.

összefogás_1.jpg

Mesterházy szerint az aktív bizonytalanokat kell meggyőzni, akiket legkevésbé sem érdekel az ellenzéki huzavona, szerintem, aktív bizonytalan szerint meg egyéb se érdekel minket, mint egy letisztult kép, amiből végleg kiderül, hogy akkor egészen pontosan ki van kivel. Ennek hiánya az egyik oka annak is, hogy a kétlistás szövetségi modell nem hozta azt a katarzist amit vártak tőle. Az egyéb okokról már volt itt szó, meg arról is, hogy abból az irányból katarzis már nem várható. Hacsak, ugye, a gyurcsánybejött a szobába alapján újratárgyalásra nem kerülnek azok a bizonyos, már lezártnak mondott listák - ami speciel itt nálunk a buktával egyenlő - és nem szolgálnak - ha más nem -  apropóul az elhibázott döntések és jelöltállítások kiigazításához. 

 

785 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr85654059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narancsmaffia es narancsdroidok uj himnusza:

- Megszoksz, vagy megszöksz

Osszefogas a kanyarban sincs, a hibbant sogunlatogato oromkodve nezi a zellenzeki szepukut.
Fabius! Miért? Már megint egy DK küldöttgyűléssé válik a blog. :) Én akkor is leírom, hogy nekem Gyurcsány nem jön be. Hiába tudta legyőzni Orbánt, kétszer, utána nem csinált semmit. Tudom, a párt, a Fidesz, mi emberek, és persze a világ összeesküdött ellene. De ha olyan nagy "was ist das" simán megoldotta volna.
Szóval: Lendvai Ildikó először úgy látta, hogy: "Gyurcsány Ferenc itt van, bejött a szobába.

Másodszor észrevette, hogy forrósodik a helyzet, és az Együtt14stb elolvadt.

Harmadszor: nicsak! egyedül maradt az MSZP.

Hát mi történt? Hogy történt?
Majd megtortázza őket a kongresszus, mint Szili Katalin esetében.
Katalin nap van, és locsog.
@V-PORT:
Mi a baj?
A pénztárgépet is megtárgyaltuk, pedig nekem pénztárcám sincs.
@dr. jenőke (jenőke): Engem nem zavar, csak az, ha néhányunk azt mondja, hogy Gyurcsány nem, akkor a gyurcsányisták úgy nekünk ugranak, hogy csak na.
@V-PORT: sosem voltam gyurcsányista...
de, hogy nélküle nincs változás, az már látszik. válogatni és választani kell a változáshoz.
a felelősség tiéd is.

FÉLELEM
Az elnyomatás rettenetes negyven évében – de legalábbis abból az utolsó harmincban - ez egy toleráns, békés ország volt.
.............
A nyolcvanas évek derekán-végén Orbán korosztálya lett volna az első, aki a hasát fogva hempereg ezektől a nagy löttyös dumáktól, hiszen sokkal kisebb baromságokért is azonnal büntetett a nép, és akit egyszer kiröhögtek, az legközelebb meggondolta, hogy mit mond.
Ma ez valahogy másként van, ma a politika hiénái kacarásznak, bele a képedbe, miközben telecsinálják az utcát, ma már a saját kertecskédet sem kímélik, és röhögnek a bánatos pofádon, melyet a szarkupacok láttán vágsz.
Röhögnek a szerencsétlen örök vesztesen, az értéktelen, érdemtelen senkin, akivel azt lehet csinálni, amit csak akarnak, a kunszt pedig az, hogy elérik, hogy még tapsolj is hozzá.
Olyan ember vagy, akit kockázat nélkül ki lehet röhögni.
...........
Ehelyett a társadalom tagjai magukra csukták az ajtót, és amikor kijönnek mégis, akkor hihetetlen agresszivitással készülnek önmaguk védelmére.
Itt már nincs eszmecsere, nincs beszélgetés, itt már csak készenlétben tartott bicskák és baseball-ütők vannak.
...............
Elnézegeti az ember a mai jobboldali bátrakat, akik ott hadonásznak a járókereteikkel a baloldali rendezvények előtt, akik Gyurcsányt szokták biztosítani soha nem apadó szeretetükről és az ember elkezd röhögni – különösen kisebb városokban, vagy faluhelyen, ahol mindenki ismer mindenkit.
Hol voltak ezek a hihetetlenül bátor emberek a Kádár-rendszerben?
...........
Persze eljön az a pont, amikor az is félni kezd, aki téged félelemben tart, mert a lelke mélyén tudja mind, hogy ezt nem úszhatja meg szárazon, hát retteg és reménykedik, és egyre mélyebbre ássa a gödröt maga alatt.
El fog jönni az idő, mikor a normális társadalomnak elég lesz egyszerűen csak a fejükre lapátolni a földet, oszt jöhet a fejfa, meg a megkönnyebbült sóhaj.
Hogy a régi mondást idézzem: azt már tudjuk, mi lesz, csak még azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz.
De egy biztos: egy alkotóelemeire porlasztott társadalom tagjait könnyű félelemben tartani, ellenben ha összefogunk, akkor azért ez kezd körülményessé válni és egy ponton túl megváltoznak a viszonyok is.
Az kezd félni, aki meg akart félemlíteni.
A tanulságot vonja le mindenki maga, a különféle demokratikus pártok vezetőinek pedig segítsen a tagság…
www.pupublogja.hu/2013/11/felelem.html
@V-PORT: Lehet utálni a Gyurcsányt, lehet folyamatosan cikizni, a kormánypárti oldalon jó alany a démonizálásra - fel lehet rázni vele a kormánypárti szavazókat - egy dolgot nm szabad elfelejteni, a baloldalon ő az gyetlen ember akinek van karizmája. Nézd végig a baloldali arcokat. A Mesterházy egy unalmas, sótlan pofa, akit még a tanácsadói sem képesek egy kis érdekességgel felruházni, minden megszólalása kiszámítható, ugyanazokat a paneleket ismételgeti. A Bajnai nem tudott kilépni a 2009-2010-es teljesítménye árnyékából. Az összefogás többi tagjáról ne is beszéljünk.
Ki marad? Gyurcsány. Ha tetszik, ha nem. Én sem szívesen szavaznék rá, de ő legalább megdolgozik a szavazatokért. Országjáró kampányba kezdett, találkozik az emberekkel, meghallgatja őket, és nem csak a pártszékházban várja a jó szerencsét, mint a többiek az LMP-t és a Jobbikot is beleértve.
Tényleg ideje lenne eldönteni hogy mégis mi van, mert ez kezd vicessé vállni..
@V-PORT: Orbán, Papcsák, Mesterházy, stb és a bajai csótány sem jön be, mégis beszélünk róla...miért is?
@V-PORT: én is hasonlóan látom, de ezt tudod. Viszont az is igaz amit Lonewolf ír, hogy a balooldalon Ferenc az egyetlen igazi karakter, és a többi olyan mint az aludttej. Ferenc legalább kivált vmilyen reakciót, és ezt nem szabad elfelejteni. másrészt valóban aktívan kampányol, és ezért is elismerés neki.
@V-PORT:

"Már megint egy DK küldöttgyűléssé válik a blog. :)"

Két dolgot érdemes lenne különválasztani.

Az egyik, hogy milyen országban szeretnénk élni és milyen politikusokat szeretnénk a hatalomban látni.
Erről sokat folyt, folyik a csevej, és úgy látom egetverő különbség ebben nincs a vélemények között, legalábbis amíg általánosságban kerül szóba.

A másik, hogy most milyen lehetőségeink vannak.

Én is nagyon szeretném, hogy nyugis, vidám, életem legyen, aminek financiális fedezésére sokszámjegyű számla álljon a rendelkezésemre.
Meg az országban élő embereknek is jól menjen.
Sőt, mindenkinek jól menjen.

A valóság egyelőre messze van ettől. :o)

Hiába szeretném a fentieket, tudomásul kell vennem, hogy mi a helyzet.

Tegnap valaki idézte azt a szellemes (és igaz) dumát, hogy "A mostani választás olyan, mint amikor az ember a wc ülőkéi között válogat. Arra fog leülni, amelyik kevésbé szaros".

Lehet persze erre azt mondani, hogy egyikre sem.
Ám ha elementáris erővel jön a "szükség"... :o)

Oda akartam kilyukadni, hogy a pillanatnyi lehetőségekről beszélni egyáltalán nem felesleges.
Még akkor sem, ha a kép nagyon lehangoló.

Azt is érdemes lenne különválasztani, hogy ha valaki azt mondja, ellenzéki oldalon Gyurcsány az, aki jelenleg egyáltalán tesz olyasmit ami politizálásra emlékeztet, az nem feltétlenül benne hívő.
Pölö én is így gondolom.

És lehet erre azt mondani: rá sohasem!
De hadd döntse ezt el mindenki saját maga...

Indokolt, és a blogban gyakran elhangzó érv, hogy ha részt vesz az ember a "szaros ülőkék" versenyében mint szavazó, akkor legitimálja és fenntartja a mostani rendszert.

Na de ha nem, akkor elmúlik magától...?

Nincs mindig 100%-osan jó választás.

Most pl. biztosan nincs.

Beszélni viszont érdemes ezekről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a saját gesztenyéjükre hajtanak, és úgy nem lesz összefogás
ez a "gyurcsány nem kell, a DK igen" azt jelenti:
gyurcsány nem kell, de a szavazói szavazzanak az mszp-re.
azok meg mint az istenek, a fejükre estek, mi?
:D

amúgy az mszp nagyon jó úton halad a teljes megsemmisülés felé. egy esélyük van: beállni az E2014 zászlaja alá - feltételek nélkül. valahogy úgy, mint 2009-ben, amikor bajnai megmondta, elvállalom, gyerekek, ha aláírjátok ezt a papírt. ami üres. aztán majd civakodhattok.
most ugyanez van, azzal a különbséggel, hogy mesterházy magát bajnaival egyenrangú félnek tekinti. nem látja ugyanis a különsbségeket...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Momentán pusztán arról van szó, Gyurcsánynak (és pártjának) van-e helye a parlamentben. Sokak szerint nincs. Orbánnak ezek szerint inkább.
Majd Bajnai elpironkodik ott, amikor a Fidesz köménymag nekirohan a libával :)

Bazd meg, hihetetlen, hogy valaki a szocikat vállalhatóbbnak tartja, mint a Gyurcsányt, holott az elkúrás teljes repertoárját prezentálják most is, semmit nem tanultak. Mert lehet, hogy szegény szocik csak lestek, mint a vett malac, amikor kiderült - mert Gyurcsány elmondta - hogy "ők" elkúrták, és erre mondhatták - és mondhatják - hogy kúrtUK a lófaszt, kúrTAD, és ha valaki ezzel argumentál, akkor erről lehet diszkussziót folytatni. De arról rohadtul nem, hogy amit és ahogy Gyurcsány "elkúrt", azt ők most tovább folytatnák. (Ha oda jutnának. Nem fognak. De nem is baj. A haldoklás folytatódna csak. Orbán maradásával legalább hamarabb bekövetkezik, aminek be kell következnie. )
@Secnir: valahol örülnék is neki....nem képesek változni, újulni, akkor konyec.
@Secnir:

"gyurcsány nem kell, a DK igen"

Igen, ez különösen "szép" gondolat. :o)

Ha hinni lehet a neten olvasható infóknak, ezt már másodszor sütik el az MSZP-ben.

Izgalmas kérdés, hogy vajon mit fognak erre válaszolni a DK részéről... :o)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Bizony, bizony. Azt gondolom, Gyurcsány az egyetlen komoly formátumú politikus ma Orbánékkal szemben, nem véletlenül tőle tartanak egyedül a fakó vörösök. Nem akarom túlbecsülni, de szerencséje az országnak, hogy nem egy velejéig romlott, rosszindulatú gazember. Persze tévedhetek is.
@Csaknézek...: erre nem lehet sok válasz...vagy ők azt fogják mondani, hogy dobjuk Ferencet, de cserébe ti dobjátok Attilát? vagy mire gondolsz?:)
Ide egy normalis ellenzek kellene, nem pedig a sz.r es a f.s kozotti valasztas lehetosege. Amig ez nincs meg, szerintem hagyni kell a fidesztalibokat amokfutni. Ido kerdese es ugyis lep egy olyat a kisgomboc, amitol kipukkad. De en az ilyen "megujulasra" gyurcsanyostul, botox banyastul, toketlen mszpstul es bedaralt Bajnaistul nem fogok szavazni, maradok otthon.
@Trespass: én inkább nagy játékosnak nevezném, ami egyszerre dícséret, és egyszerre bánat.
@Penivaldes: egyébként meg húzogathatják egymás bajszát és egyéb testrészeit attól még nem győznek meg. az ugyanis hiányzik. vagy legalább próbálkoznának.
@Secnir:

"amúgy az mszp nagyon jó úton halad a teljes megsemmisülés felé."

Igen.

És talán az lenne tényleg a legjobb, ha EZ az MSZP eltűnne a süllyesztőben.
Mielőbb.
@Csaknézek...: Mintha Vadai válaszolt volna: up yours!
@Trespass:

"nem egy velejéig romlott, rosszindulatú gazember. Persze tévedhetek is."

Ugyanígy látom.

Vakok közt félszemű... (királynak persze nem nevezném...) :o)
@Penivaldes:

"erre nem lehet sok válasz..."

Mi mást lehet erre válaszolni, mint hogy nagyon udvariasan és pc korrekt módon középső ujjat mutatnak...? :o)
@Csaknézek...: amire az mszp válasza, hogy jé a szemtelenek, mi neveltük őket a fészekben aztán kirepültek és most mutogatnak. na várjatok csak akkor egyikőtöket sem visszük be a hátunkon a büfébe!
amire válaszol a DK..
@Penivaldes: :)) Magyarul jó politikusnak tartod, de nem feltétlenül a te szád íze szerinti az irányzat, amit képvisel? Vagy csak nem bocsátod meg neki az "elqurt 3 évet"? Mondjuk azt nehéz is.
@DarthVader:

"a szocikat vállalhatóbbnak tartja, mint a Gyurcsányt, holott az elkúrás teljes repertoárját prezentálják most is, semmit nem tanultak."

Bizony!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Országjáró kampányba kezdett, találkozik az emberekkel, meghallgatja őket, és nem csak a pártszékházban várja a jó szerencsét, mint a többiek az LMP-t és a Jobbikot is beleértve."

A jobbikra ez nem helytálló megállapítás. Egyrészt nincs is székházuk, másrészt sokkal régebben és intenzívebben járják az országot.
Szanyinak van 1 jó bagolyköpete, valami hibbant milliárdosról.Mit akar 1 olyan hibbant akit kormányról megbuktattak?!Ovi és böszmécske Mária országának 2 legnagyobb tévedése.
Kedveseim!
A baloldaliaknak két fontos szempontja van:
1. a különböző nevű pártok elitje - politikai és gazdasági értelemben egyaránt - ne maradjon ki a "vérkeringésből", mert továbbra is jól kell élniük és a jövőjüket is egyengetni kell.
2. a jobboldaliak maradjanak a következő ciklusra (lehetőleg 2/3 nélkül!), amelyben rájuk dől a tákolmányuk és hosszú távra félreállíttatják magukat.
A terv kiváló, csak a számlát - mint mindig - nekünk kell fizetni.
Ennyi.
@Penivaldes:

Na ja, kavarog a fekália, és a gesztenyéket közben árgus szemekkel figyeli mindenki.
@Trespass: igen, jó szónoknak tartom, olyannak aki izgatja a népet, akiről beszélnek. viszont hozzáteszem, hogy engem pl a beszédei inkább mosolyra késztetnek, mint arra hogy megrohanjam a pártházat. tehát jónak tartom de nekem nem jön be. igazából nem tartom őt akkora alaknak, csak ebben a környezetben tudod a félszemű a vakok között..
@Csaknézek...: Inkvizitor feletted leírja. őszintén a kabátom nem bíznám rájuk..egyikre sem.
Trutyis a helyzet, ez kétségtelen.
Hogy miket produkálhat ez a szitu, egy példa:

Van egy stabilan jobboldali beállítottságú barátom.
Ő azt mondta, hogy a szocikra fog szavazni, mert Viktorból elege van, és meg akarja akadályozni, hogy megint 2/3-uk legyen. :o)

Nem vicc.
@Csaknézek...: "Vakok közt félszemű... (királynak persze nem nevezném...) :o)"
A sok vak között már egy fehér bot is előny. A kérdés mire használja: üti a többit, vagy segíti őket a tájékozódásban?
Na elkezdett esni a hó Budapesten is. :)
@Trespass: erről jut eszembe, nem ide tartozik, de pár napja találkoztam egy fehér botos nénivel, akiről azt hittem hogy vak, hiszen olyan volt a botja, de elbizonytanodtam mert nem arra használta amire kell..hanem hadonászott vele
@Penivaldes:

"nem kéne pont a szocikra...))"

Nem az a lényeg, hogy pont rájuk.
Hanem a helyzetre adott reakció. :o)

Bizarr.
@Csaknézek...: Érdekes hozzáállás. Engem ez az írás vágott mellbe. Azóta is azon gondolkodom, hogy lehetne megállítani ezt az örvénylést?? :(

mandiner.blog.hu/2013/11/23/naci_gyilkossag_es_anarchista_bosszu_csucsra_jaratott_politikai_konfliktusok

"A permanens polgárháborús helyzetben kibékíthetetlennek tartott eszmék mentén hadakoznak az emberek, azonosítva a másik által vallottakat magával a szemben álló féllel. A harcok mindig szavak szintjén kezdődnek, és mindig az ellenség megnevezése az első. „Kommunista”, „náci” – e jelzők napjainkban elsősorban arra szolgálnak, hogy az egymással szembehelyezkedő oldalak igazolják a másikat illegitimitását, és létharcként fogják fel az ellenük való küzdelmet. A másik fél nem saját meggyőződése szerint akar jobbítani az országon, hanem tönkre akar tenni mindannyiunkat – nagyjából ez az üzenet. Ma Magyarországon mind a kormányzó párt, mind a baloldali ellenzék ezen gondolat mentén próbálja megnyerni híveit. Mi sem vagyunk a legjobbak, de nézd meg az ellent, ő tényleg a vesztedre tör! „Együtt tették tönkre az országot”; „Magyarország nem bír ki még négy év Fidesz-kormányzást” – ezek a mondatok ugyanúgy olcsó szavazatszerzésre, vagy -megtartásra hajtanak. Magyarország nincs tönkretéve, és sok mindent kibírt már ezer év alatt, és még mennyi mindent fog kibírni. De sokkal kényelmesebb, ha az ellenfél szerintünk egyenesen a létünkre tör, hiszen így mi lehetünk szabadságharcosok."
@Csaknézek...: ok, csak szerintem ha vki stabil jobbos érzelmű, és fidesz 2/3 sosemtöbbé, akkor az nem fog egy balos pártra szavazni, hanem se ti se őket csinál.
@Penivaldes:

"az nem fog egy balos pártra szavazni"

Ő így döntött.
A jobboldaliságáról egy apróság: 2006 őszén teljes mellszélességgel tüntetett Gyurcsány ellen.
@DR. INKVIZITOR: "a jobboldaliak maradjanak a következő ciklusra (lehetőleg 2/3 nélkül!), amelyben rájuk dől a tákolmányuk és hosszú távra félreállíttatják magukat. A terv kiváló, csak a számlát - mint mindig - nekünk kell fizetni. Ennyi."

Igen tökéletesen egyetértek. Amúgy ugyanez volt a taktikája Viktornak is 2006-2010 között, és be is jött amint láthatjuk.:(
@Penivaldes: " nem arra használta amire kell" :D
Prekoncepció. Nem arra használta, amire szerinted kéne.:)) De értem azé'.
@Trespass: hát mert szerintem a vakbotot arra kell használni, hogy letapogassa a tárgyakat, éd nem arra hogy harci mozdulatokat tegyen vele..)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha valamilyen csoda folytán vesztésre állnának, akkor sem vinne rá a lélek, hogy rájuk szavazzak.:)
@V-PORT:

ki?????????????????????????????????????????

finnyás fasznak kutya seggében a helye

brühüyyy
@Penivaldes: Az nem úgy működik, hogy bemegyek a bóótba és kérek egy fehér botot,lácccik,hogy még nem voltál,ne is legyél olyan helyzetben,hogy fehér,vagy akármilyen színű botot kell vásárolnod.
Lehet,remélem is, valamennyit lát szerencsére a mamóka .
@avanivi: fura volt a néni az a lényeg, pedig láttam már vakot és gyengénlátót nem egyet.
a dzsobbik számolja fel a náci beütéseit, és tanuljon meg emberül

az LMP ébreggyen fel csipkerózsika álmából és tanuljon meg politikus lenni saját maga erejéből

a maszop számolja ki az összes seggfejet akiknek részük volt az öszödi beszédben és zárják ki a pártból a puchlacival az élen

a DK erősöggyön tovább és legyen még nagyobb nyilvános tömegbázisa (mert szerintem látens bázisa már meghalaggya a többit együtt)

az E2014 fésülköggyön meg és tanuljon 2013-múl és ne 2008-ból akarjon megélni...és a bajnai növesszen faszt

brühüyyy

halál a narancsosokra vagy 1/3!!!!!!!!!!!!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mi? ne szívass, holnap akarok gumit cseréltetni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
PICSÁBAMÁN!
ás télleg!
www.idokep.hu/idokep
óbazz, indexen meg semmi! rendezhetem át a napom baszki!
@Secnir: Na akkor gyorsan kapd össze magad. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy egész évben téli gumi van az autón. ;)
@Csaknézek...:
én így szeretem hatalmas velőscsontok cupákokkal és pirítós kenyér kurva sok fokhagymával és kocogtatva a pirítósra...és friss tepertő is sok kovi ubival

meg asztali fehér kancsóban

egészségedre

brühüyyy
nincs semmiféle iram. halálos se.

szamba van. szambáznak jobbra, szambáznak balra, szambáznak hátra, szambáznak bármerre, csak nem előre.

'benn is vagyok, kinn is vagyok' - énekelte vala Presser Pici, no, de kivezeti Most a mozdonyt?!
@V-PORT:

"a gyurcsányisták úgy nekünk ugranak, hogy csak na."

Hadd ugorjanak.

Nem a bölcsek kövének konszenzusos megtalálása a beszélgetések lényege, hanem hogy megismerjük egymás álláspontját, hogy mit és miért gondol bárki is.
Ezen a blogon (is) formáljuk egymás véleményét.

Én is másképp gondoltam jó néhány dolgot akár 2-3 évvel ezelőtt is.

És az sem utolsó szempont, hogy beszélgetés közben felfedezheti - aki akarja és akinél ez le is jön... -, hogy "Há'néddmá'! Ez is ember, vagy mifene...Nahát!"

Az árkokat az orkok erőltették, erőltetik ránk...

Egy széljobbos haverral csak úgy szoktuk egymást emlegetni, hogy:

- "Hülye a manus, de jó csávó." (részemről)
- "Libsi a faszi, de rendes gyerek". (részéről)

És beszélgetünk, néha ordítozásba is fajulóan akár. :o)
Soha nem szavaztam Orbánra és bárkire képes vagyok ,aki az ellenfele lesz.
Orbán eddig csak tönkretette az országot,semmit nem találok amit a javára írhatnék.Már az előző kormányzása alatt elkezdte, mostanra sikerrel járt,az ország szétesett .
A"ne mi nyerjük a legtöbbet"és a Kaya Ibr.,Josip Tóth ügy után ,már rég a süllyesztőben lenne a helye.
Akkor ha megbüntetik a csalókat,most nem lenne ekkora Áfa csalás ami felszínre került, hiszen csak le kellett másolni a szisztémát és jónapot !Megmutatták hogy kell ezt csinálni.
A felcsúti stadion a jó példa,hogy minden tőle indul ki, és csak csicskái vannak,szólni senki nem mer csak nyalni.
Nekem elég volt ennyi belőlük.
@jaegtoer:
ugye erre gondoltál?

vagy tévedek?

www.youtube.com/watch?v=N-j-SBBf1Ug

brühüyyy
o rei da samba
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: így igaz, ahogy mondod, és van még valamije gyurcsánynak: jövőképe, vagy, ha úgy tetszik, víziója- és bátorsága azt ki is mondani.
és ebben egyedülálló az egész baloldalon.
és még valami: gyurcsány képes harcolni, nem ismer vert helyzetet. ha tízszer küldik a padlóra, akkor tízszer áll fel és folytatja a meccset. pont olyan, mint orbán- csak míg gyurcsány jövőképe egy európai, modern, civilizált és demokratikus magyarország, addig orbáné nagyjából mindennek az ellenkezője.
??!!
''''Magyarország nincs tönkretéve, és sok mindent kibírt már ezer év alatt, és még mennyi mindent fog kibírni.''''

Ez a legalattomosabb mondat, amit mostanában olvastam.
1. Üldögél az ember a siralomhazában, előtte az utolsó vacsorával és beszól neki a porkoláb: ne lógasd az orrod, holnap napsütés lesz, enyhén szeles kiránduló idő.
2. Jelenleg miben reménykedhetnek a különböző korosztályok? Talán a most 20 éveseknek jut - mondjuk - 10-15 gondtalanabb élet?
3. Nem Magyarországért, hanem az országot alkotó honpolgárokért kell aggódni. Állampolgárok nélkül megette a fene.
@dr. jenőke (jenőke):

"sok mindent kibírt már ezer év alatt,"

Kibírt...

Vajon ki szeretne a tatárjárás utáni időszakban élni?
Vagy közvetlenül a II. vh. után?
A háborúkról nem is beszélve.

És lehetne sorolni.
@Trespass: Sok mindent el lehet mondani a Gyurcsányról, de legalább izig-vérig demokrata. Ezt a 2006-os események során is bebizonyította.
A Fideszesek ugyan most a szemére vetik, hogy a rendőrök gumilövedékeket használtak és szemeket lőttek ki, de valamelyik Fideszes nagytudású jelentette ki, hogy akkor ez volt az egyetlen lehetősége a rendőrségnek, és tulajdonképpen most is csak ez lenne.
A Fidesz óriási szerencséje, hogy a baloldal nem játsza ugyanazt a törvénytelen játékot, amit a Fidesz játszott 2006-ben. Mert akkor nagy szarban lenne a Bonsai Duce, és a csürhéje.
A Bonsai Duce csak abba gondoljon bele, mit csinálna a TEK-je, ha a Cinege utcában is megjelennének a 2006-os időszak tüntetői és ugyanúgy ordítoznák, hogy "Orbán takarodj" és akasztással fenyegetőznének, mint Gyurcsány háza előtt tették akkor.
Azért az érdekes, hogy sokszor nem találom meg a zoknim másik felét.
Az Együttből meg máris van egy pár.
Azért erre már csak kellene lépnie valakinek valamit ebben a kurva kormányban, mert jobb helyeken az ilyen a kormány bukásával jár.
Jónagyot, Mindegykinek!

Leírjam még egyszer, vagy tegnap megjegyeztétek?
A jövő évi választások olyan, mint ...

Egyébként meg lehet nyígni, rinyálni (pölö: @V-PORT: ), de az tisztán látszik: Vagy összefogás a DK-val IS, vagy megy mindenki a levesbe!
Mostanság néköm utteccik, hogy Attis és a zemeszpé kezd magára maradni. Hacsak nem hallgatnak a zöregekre.
Ha egyszer rés támad a NER-es szarosbödön oldalán...

"Újabb adóellenőr vádolja a NAV-ot

Index
2013. november 25., hétfő 10:30 |
Fokozatosan leépítették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát a kormányváltás óta, idén pedig fel is számolták egy gyors kormányrendelettel. Egy volt ottani vezető adóellenőr most szintén kitálalna, azt állítja, hogy a NAV Főigazgatóságán védték a legnagyobb adócsalókat, bürokratikus úton elkenték az ügyeket, elakasztották az eljárásokat. Szerinte a bizonyítékok még elérhetőek a NAV-nál, de mivel nem nyilvános adatok, csak egy parlamenti vizsgálóbizottság deríthetné ki. Ezt a vizsgálóbizottságot egyébként a múlt héten a Fidesz és az MSZP egyesült erővel szavazta le."

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/25/ujabb_adoellenor_vadolja_a_nav-ot/

Sebaj, majd Rezsi Szilárd ezt is megoldja. Times Roman helyett Ariallal. És a társasházi képviselők rakhatják majd ki a plakátot: A NAV jobban teljesít! Aki nem hiszi, annak utánajárunk.
@Marcellusca: Egy ideje visítok már azért, hogy vagy olajfa, vagy tüskés zanót.
Az előbbivel nyerni lehe, az uóbbib ameg bele lehet ülni. Jelenleg az utóbbit nevelgetik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

"a baloldal nem játsza ugyanazt a törvénytelen játékot, amit a Fidesz játszott 2006-ben"

Erősen áttételes lesz, de eszembe jutott egy régi logikai feladat:

Egy városban csak két fodrász van, és senki más nem nyír hajat.
Az egyiknek baromi randa a frizurája, a másiknak tök jó.

Melyikhez mennél be?
Akkor ha tévedtem, nem vagyok egyedül.:) Amúgy teljesen megértem a fideszt, hogy diszkreditálni akarta Gyurcsányt, felismerve benne az egyetlen potenciális ellenfelet. Sikerült is démonizálni, elhitetni még a szocikkal is, hogy ő a kerékkötő, nem pedig a saját töketlen vezetőségük. Szerintem Bajnai meg fogja bánni, hogy nem Ferenccel bútorozott össze először, ha még nem tette. Sokkal ütősebb csapat lenne...
"Ezekre a fürdőkre meg mi szükség volt?

A mintegy 4 milliárd forintból épült makói Hagymatikum fürdőkomplexum például idén a tervek szerint 470 millió forintból gazdálkodik, saját bevételei azonban várhatóan csak 300 millió forint körül alakulnak, a különbözetet a helyhatóságnak kell finanszíroznia."

Hijába no, a Makovicc-mítosz fenntartása pénzbe kerül...
@Trespass:

"Sikerült is démonizálni"

Pár évvel ezelőtt maga Semjén fővadász egy interjú keretében dicsekedett el nagy büszkén a Mancsban, hogy milyen jól sikerült ezt a feladatot teljesítenie, teljesíteniük.

Hát...nem egy IQ fenomén...
@Marcellusca:

"Hacsak nem hallgatnak a zöregekre."

Mint a posztban is láthatod a linket, Lendvai már "módosította" is korábbi álláspontját (amivel még nem lenne baj, de hazudni tán nem kéne...).
@Csaknézek...: Azért szívesebben látnám egy vaddisznólak könyvtárszobájában a Semjén trófeáját a falon címerkeretbe foglalva, szájában egy félbevágott citrommal... csak úgy karakteresen...
A fejéből meg állhatni ki a kereszt, mint Szent Hubertusznak.
"Népszabadság: csak Orbánnal nem tárgyal Ponta
Orbán ott lesz kedden Bukarestben, de a házigazda nem kíváncsi rá."

hvg.hu/itthon/20131125_Nepszabadsag_csak_Orbannal_nem_targyal_Po

Azért égő. Ha valahol nem látnak szívesen, oda nem megyek el szaros gumicsizmával összetaposni a szőnyeget. Igaz, Ámerikában is csak a garderobéig jutott, mégis készült közös fotó, és mintha Merkellel is valamiképpen hasonlóan járt volna...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: sok helyen zárva van...
nem tudták fizetni.
nálunk átvitték a balneológia kezeléseket, hogy a régi épületet eladhassák -így most sehol semmi, csak...

na de amikor lehet ezt kapni, szerinted lesz itt baj?
www.hir24.hu/belfold/2013/11/25/szenzacio-mar-huvelyt-is-kapni-a-trafikokban/~~fokusz
@guma: Hehhe Nemzeti Dohányboltból Nemzeti Kupleráj? Kis dolgokból áll össze a nagy egész.
@Csaknézek...:
Klasszikusokat csak szó szerint, ha kérhetném! :D

"
Marcellusca 2013.11.24. 13:24:04
@dr kíváncsivagyok: @Habakuk999: @Penivaldes: @Husz_János_Puszita:
Valahol olvastam: a választások olyan lesz, mint pláza budiban ülőkét választani.
Melyik a kevésbé sz@ros. :D "
@Csaknézek...: Egyébként meg: nagy-nagy +1!!!
@Marcellusca: Tennap éppen votam a madaras tescoban. Az öt vizelde fekete halottfóliával letakarva, 2 budi lezárva... no comment. Érzésem szerint, már a takarítókon is spórolnak.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Azért égő. Ha valahol nem látnak szívesen"

Ugyan, rosszul látod! :o)

Megint Rejtőnél van az igazság a Három testőr Afrikában c. könyvében:

"Senki Alfonz igen sokszor kap szabadságot, és ilyenkor Yvonne-nal van.

Kezd gyanús lenni az eset! Ennyire leplezi érzelmeit a lány?!
...
Senki Alfonz leszerel - és halk férfias sóhajjal hozzátettem: - Elveszi Yvonne-t!

Hopkins körülnézett, azután ezt súgta:

- Ne törődj vele. Azért megy a leány Senki Alfonzhoz, mert így akarja leplezni, hogy téged szeret."

Ennyi. :o)
@Csaknézek...: Igen. Te erre is emlékszel és én is. Sőt, valószínű akkor is tudtad mekkora hazugság az egész. De nem mi vagyunk többségben.
"Zöld utat kapott két újabb pénztárgép
2013. november 25., hétfő, 10:59 • Utolsó frissítés: 20 perce
Szerző: MTI

Címkék: pénzárgép; online pénztárgép; online pénztárgépek;

Megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek - közölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn a honlapján."

hvg.hu/kkv/20131125_Zold_utat_kapott_ket_ujabb_penztargep
kettő pénztárgép engedélyezve!!!

www.napigazdasag.hu/ujabb-ket-penztargep-hozhato-forgalomba/

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
nem teljes a kép. mert az általatok hiányolt guminő még nincs a választékban...

@Marcellusca: :DDD
csakis!
@Penivaldes: Ez hülyeség. (Má megbocsássá', Hercegnőm! :D)
Attis közel nem olyan karakteres és meghatározó személyiség, mint Gyurcsány. Eccer. Ésatöbbi...
@Marcellusca:

T. Egybegyűltek!

Helyreigazítási kötelezettségemnek teszek eleget ezennel:

"Valahol olvastam: a választások olyan lesz, mint pláza budiban ülőkét választani.
Melyik a kevésbé sz@ros. :D"

Marattam, mint fent. :o)
Engem speciel az érdekelne Zugló kapcsán, hogy a DK-s Niedermüller Péterrel mi a baj, @Varánusz? Ő is lepacsizott a Papcsákkal? Vagy a Puch Józseffel? Vagy mit csinált ami miatt negligálható? Mert én speciel nem tudok róla semmi rosszat. Éhségsztrájkolt a Gyurcsánnyal. Nem értem, ha fenntartjuk magunknak a jogot, hogy pofára (mert ez esetben más ok nem látszik) leírjunk egyébként kompetens embereket, akkor mástól, például a Mesterházytól miért kell ezt az alapvetőnek tűnő állampolgári jogot elvitatni. Ő nem akarja a Gyurcsányt, Te nem akarod a Niedermüllert, kvittek vagytok. Hol itt a probléma?
Akkor most mi van? Magyarázza már el valaki ezt a pénztárgép mizériát!

Ki hazudik? Az MTI-ről természetesen feltételezni sem merem....

"Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye."
"szerintem, aktív bizonytalan szerint meg egyéb se érdekel minket, mint egy letisztult kép, amiből végleg kiderül, hogy akkor egészen pontosan ki van kivel. "

Szerintem Mesterházy Puch Lacival meg Leisztinger Tomival van, Puch Laci meg Leisztinger Tomi meg Simicska Lajával meg Mészáros nagyurammal van, remélem tisztább lett a kép.

Igazából Kövér Lacit sajnálom, akinek a kommunisták elleni eposzi küzdelemből annyi maradt, hogy 50 ezer HUF-os csekkekkel dobálja Vadait, meg az LMP-s csajokat.
A bajszán látom, hogy szívesebben korbácsolna.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Egészen festői kép, pár pillanatra teljesen beleéltem magam ebbe a szemet gyönyörködtető látványba! :D
@guma: Ha majd nyakunkon lesz a hurkosmadzag, na, akkor lesz ennek csak igazán jelentősége:-)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: " A Mesterházy egy unalmas, sótlan pofa, akit még a tanácsadói sem képesek egy kis érdekességgel felruházni, minden megszólalása kiszámítható, ugyanazokat a paneleket ismételgeti."

Miért mondod ezt, amikor pingvinnek öltözve előadta a Bikicsunájt, azzal pl engem meglepett. Sajnos negatív értelemben.
@guma: Haggyad má... előbb a peepshow biznic ideje jon majd el. Vakarnak egy lukat a fólián, oszt 100 forintért meglesheted, hogy a mocskos függő burzsujok, hogyan veszik a Nemzeti Kapadohányt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a másik posztban linkelt cikkben elmondják a lényeget:

Ez nem a letiltott pénztárgép

A két géptípus eddig is szerepelt az MKEH engedélyezett gépeinek listáján, azonban a szükséges hiánypótlás miatt nem voltak forgalmazhatóak.

Ahogy arról a Privátbankár.hu-n beszámoltunk, hétfőn megszületett a jogerős ítélet az egyik olcsó, korábban az állam által is támogatott pénztárgéptípus engedélyének visszavonásáról, amely iparági hírek szerint a "legnépszerűbb" volt, azaz a legtöbb megrendelést adták le rá - ezek száma több tízezres nagyságrendű az információk szerint. Az NR-270-es típusú gépet az Alt-Cash Kft. gyártja; a ma megszerzett engedély nem erre, hanem az NR-300-as típusra vonatkozik, így egyelőre nem jelent automatikusan megoldást a hoppon maradt ügyfeleknek.

A társaság azonban Facebook-oldalán azt közölte: "Minden ügyfelünknek küldünk visszaigazolást egy engedéllyel rendelkező pénztárgép megrendeléséről."

Korábbi összeállításunk a témában >>
@barázda_billegető: szerintem valahol félreértetted. Fabiusnak szerintem pünkt nem Niedermüllerrel van baja. Hanem az egybesült baloldal jelöltjével. Aki lepacsizott Papcsákkal, stb.
@Trespass:

"Te erre is emlékszel és én is."

Igen.
És emlékezzenek mások is, ezért is írtam le!

Összességében azonban bonyolultabb ennél a kép.

Most is ambivalens érzéseim vannak Gyurcsánnyal kapcsolatban.

Bajnait - az elcseszett és populista felhangokat is idéző szerencsétlen benyögései ellenére is - alkalmasabbnak gondolom most is ME-nek.

De nála erősen romlik a tendencia. Gy.F.-nél pedig javul.
Nálam legalábbis.
Ha már itt a zima, egy kis vidámság ezzel kapcsolatban. :)

Hogyan fáznak a különböző nemzetek? (L'art pour l'art Társulat)

youtu.be/pszjUsREEiM
@guma: A második lépcső a "dugolda"... alkalmas méretű kerek nyílás a portálon. Kiírva: Itt kapható az élvezet. Bedugja a pógár, oszt várja. Belül pedig egy közmunkás alkalmazott nagy késsel. A Felirat pedig kint változik: Ha nem dobsz be egy ezrest, levágom.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Az MTI-ről természetesen feltételezni sem merem...."

Nem is kell!
Mármint feltételezni. :o)
@Csaknézek...: Én nem hallottam, láttam az ominózus megnyilatkozást...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
te!
nagyon pihent vagy!
nincs jobb ötleted, rögtön a miskárolással jösz...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ok, most csak labdát csaptam le kissé demagogice. :o)

A konkrét esetet én sem ismerem.
@Csaknézek...: Émmár ott tartok, hogy az lenne a legjobb, ha az EU gondnokság alá helyezné az országot és gondnokot nevezne ki ide. Mondjuk Merkellel elégedett lennék. De lassan más Berlusconi is megfelelne. Az legalább egy hedonista, nem pedig egy küldetéstudatos elmebeteg.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: "Igaz, Ámerikában is csak a garderobéig jutott, mégis készült közös fotó, és mintha Merkellel is valamiképpen hasonlóan járt volna... "

Photoshop.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Berlusconi is megfelelne."

Részemről oké. :o)

Berlusconi amúgy is jól érzi magát a qpikban. :o)
Parancsol Mylord?

"Enged a nyomásnak, rendet rak a Kúria
Ahogy a kormány kérte."

"Egyértelművé vált, hogy szükséges egy jogegységi határozat meghozatala a devizahiteles szerződések ügyében – indokolta közleményében a Kúria a jogegységi eljárás megindítását. "

A szükségesség a mult hét péntek reggeli orbáninterjú és annak tartalma...

index.hu/gazdasag/2013/11/25/enged_a_nyomasnak_a_kuria/

Nesze neked igazságügyi függetlenség....
@Trespass: @Csaknézek...: nem is szabad elfelejteni a keresztyéni pártfeladat okozta örömet és büszkeséget!
remélem most is boldog!
ha már nem tudta megszüntetni a vasárnapi melót, a törvények által "megbüntetik" azt aki olyan "hülye", hogy vasárnap is melózik!

www.hrportal.hu/hr/a-plazaban-nem-jar-vasarnapi-potlek-20131124.html
@guma:

"remélem most is boldog!"

Tutira veszem, mert:

"Boldogok a lelki szegények..." :o)
és ezt is figyelembe kell venni!?

"Mára kiderült, ha GFG ír, a liberális dühbe gurul. Ráadásul a liberális értelmiségi, miközben gyűlöli a politikát és a politikusokat, aközben minden kérdést egyben át is politizál. Mindenből politikát csinál."

A Századvég igazgatója: „Ez nem szervilizmus, ez nem seggnyalás”

hvg.hu/itthon/20131125_Szazadveg_G_Fodor_ertelmiseg_interju#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_11_25
@Csaknézek...: szegény???

szerintem sötét!
az is boldogít?
off
akárhogy is van, tanulságos rápillantani, hogy mit művelnek a piacokat befolyásoló trógerek, akik amúgy elismert szagemberek, hónapok óta tart a vizsgálat és még októberben és novemberben is manipulálják a tőzsdei árfolyamokat, legyen az deviza, vagy arany, vagy bármi más.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/itt_az_ujabb_vilagmeretu_botrany_mit_manipulalnak_meg.1.192102.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

ha így nézzük, bizony van ok beavatkozni a kormányzatnak a gazdaságba, kár, hogy nálunk pont úgy teszik, mintha az atomerőműben állna oda valaki a vezérlőben egy 20 kilós 'népszavával'. itthon épp ez történik, és erre valójában sem Ferenc, sem Bajnai se más nem lehet eléggé felkészülve.

csak azért tettem be a linket, ha valakit érdekel, akkor ne mulassza el, hogy is működnek ezek a legfelső szintű mechanizmusok, legalábbis az a része, amibe beavatják a halandókat.
on

ehhez képest a hazai viszonyok....

újabb NAV-os pakolt ki....
@guma:

"aki olyan "hülye", hogy vasárnap is melózik!"

Ez tényleg elég nagy szemétség tőlük.
Meg a hajléktalanok is: ahelyett, hogy élnének normálisan valahol, feszt az utcán vannak!
Direkt kibaszásból!

Mert "ilyenek ezek"...
@Csaknézek...:

Bajnai alkalmasabb miniszterelnöknek, de Gyurcsány alkalmasabb pártelnöknek. A két feladat egészen más attitüdöt igényel.
Ha megvan az összhang a párt és a miniszterelnök politikája között - márpedig pl a HaHa és a DK programja jelentős átfedéseket mutat - akkor a miniszterelnök csinálja, a pártelnök meg fűzi hozzá a népet.

Bajnai sajnos lépéshibát vétett, amikor felállt az E14 szinpadra. Ellenkező esetben lehetett volna "pártok feletti" miniszterelnökjelölt. De neki is fontosabb volt a Gyurcsányról ráfröccsenő szar törölgetése, mint előre gondolkodni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Egyértelmű, hogy a fidesz a tavaszi választások manipulálására kívánja felhasználni a devizahitelesek ügyét (is).

pitee.wordpress.com/2013/11/25/torvenyt-sert-a-torvenyszek-politikai-megrendelesre/
@guma:

„Ez nem szervilizmus, ez nem seggnyalás”

Naná!

Ha látok egy trombitás pitypalattyot, ami:
- úgy néz ki,
- úgy viselkedik,
- azt eszi, mint egy trombitás pitypalatty, valamint általában minden jellemzője arra hajaz, mint egy trombitás pitypalattyé, akkor mit lehet arra mondani, ha bemutatkozáskor evvel nyit:

"Hi! I'am not a trombitás pitypalatty!"

Nyilván azt, hogy hülye vagyok. Esetleg villamos a körúton. :o)

A hülye beszéd, szöveg pedig a történelem régmúlt idejébe visszanyúlva is dokumentáltan ki szokta verni a biztosítékot azoknál, akik átlátnak a hülyeségen...

Nem új jelenség.

:o)
@DarthVader:

"Bajnai alkalmasabb miniszterelnöknek, de Gyurcsány alkalmasabb pártelnöknek."

Igen.
@DarthVader: Hát a valóban az lenne a helyzet, úgy teljessen más lenne a leányzónak az ő fekvése. Viszont ez esetben az kellene konkrétan leírni, hogy a maszop jelölt nem játszik, és egyértelműen a Niedermüller a nyerő. Szóval a mondat második fele hiányzik. Persze a Mesterházynak tök mindegy, mert azt úgysem érdekli semmi, de sok szavazó honpolgárt érdekelne, hogy ki mellé van letéve a garas. Hogy ki mellé nincs, az világos. Ráadásul egy korábbi posztjában meg azt olvastam, hogy a Niedermüller "Zugló szempontjából érdektelen".
@Csaknézek...:
"De nála erősen romlik a tendencia. Gy.F.-nél pedig javul.
Nálam legalábbis. "

Másnál is. De ez sztereotipia kérdése is. Ahogy arraa @DarthVader: is utal, nem létkérdés, hogy a ME és a pártelnök ugyanaz legyen.
Ezt azonban időben, és értelmesen kell elkommunikálni.
Bajnai korán startolt el. nem tudom miért, mert semmi nem indokolta, hogy 2012-ben indítson hajrát. Hacsak az nem, hogy beígérték neki egy előrehozott választás kiharcolását.
Erre decemberben meg is nyilt az esély különben. De Ahhoz nem a Milla-féle alap kellett volna, és egy harcosabb kiállás. A vér azonban egyik ellenzéki vezetőben sem volt meg ehhez. A decemberi esélyből semmi nem lett. Bajnai pedig kifáradt az egy év alatt. Az üldöző boly utolérte és lehajrázza.
Még mindig lenne hajszálnyi esély. Csak ehhez egy Horn-kaliberű robotso kellene az MSZP-ben. Mesterházy nem ilyen. Sem attitüdben, sem kvalitásban.
Az MSZP azonban ettől még itt van, mint valami tehetetlen dugó a csatornában.
@GeoCracker:

"mint valami tehetetlen dugó a csatornában."

Jó példa, sajnos...

Az elemzésed többi részével is egyetértek.
@Csaknézek...: "Bajnait - az elcseszett és populista felhangokat is idéző szerencsétlen benyögései ellenére is - alkalmasabbnak gondolom most is ME-nek.

De nála erősen romlik a tendencia. Gy.F.-nél pedig javul.
Nálam legalábbis."
Azt nem tudom eldönteni, melyikük alkalmasabb, de eladni Gyurcsány jobban tudja a homokot araboknak.
A tendencia nem csak nálad ez. Ennek oka szerintem Gyurcsány következetessége és kellően megválasztott prioritásai. Fölöslegesen nem vág be ajtókat maga mögött, nyitott a vállalhatóság határain belül és nem sértődékeny. A mai Gyurcsány nem vállalására nem igazán tudnak a többiek semmi érvet felhozni a "csak"-on kívül, emiatt lerí róluk, hogy főnöki ambíciójukat, befolyásukat féltik -hozzáteszem jogosan- tőle.
Az csak tovább növeli a szimpátiát, hogy Orbán gyűlöletének ő a központja, és még a saját táborával is kénytelen harcolni, pedig 3 éve nagyjából ugyan azt mondja.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

szerintem, húzósabb, hogy majdhogynem 3 év elteltével felébredve konstatálják politikai nyomásra, hogy ebben az ügyben elkelne néhány jogegységi határozat.
@Trespass:

"Gyurcsány következetessége és kellően megválasztott prioritásai. Fölöslegesen nem vág be ajtókat maga mögött, nyitott a vállalhatóság határain belül és nem sértődékeny."

Ilyen kvalitásokra szokták azt mondani pozitív értelemben, hogy politikusi vénája van.
@jaegtoer: tovább gombolyítva, engem meg főleg az zavar, hogy kormánypolitikai nyomásra, és ezek után a szakmai és egyéb szempontok meg negligálva vannak, és beállnak ők is a narancsos választási kampányba, pont úgy mint a gévéhá.
na, mégiscsak találó a poszt címe:

120,9 mrd HUF a költségvetés beszállítókkal szembeni tartózása, és már saját maguknak is tartoznak 32 mrd-dal. amúgy 88,9 mrd a nettó fizetnivaló.

www.uzletresz.hu/vallalkozas/20131125-meg-soha-nem-tartozott-ennyivel-az-allam-a-hazai-vallalkozasoknak.html

"__Ugyanakkor azt is érdemes kiemelni, hogy ha az állam úgy döntene, hogy megadja a pénzt, amivel tartozik, akkor azzal a lendülettel elbukná az idei hiánycélt, hiszen ez az összeg meghaladja a GDP 0,3 százalékát.__"

No, Főnök, csak nem elkúrtad? stadionok nélkül éppen jól állnál b+
Az lesz a legszebb, amikor a "megszabadulunk a múlt öregjeitől és megújulunk, fiatal párt leszünk" MSZP a vének tanácsa mellé visszahívja Gyurcsányt miniszterelnök-jelöltnek.
@jaegtoer: vargamisi és matócsni csontváz, ami már nem is a szekrényben van, hanem egy Boeing hangárban...

A csontvázat nem én találtam ki:

10:47 Kidőlt egy csontváz Varga Mihály szekrényéből

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kidolt_egy_csontvaz_varga_mihaly_szekrenyebol.570369.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

engem nem zavar, hogy ki nyomja meg őket, mert azzal a handó hölggyel már így is meg vannak lőve, a többi már desszert kategória.
ha netán megemberelnék magukat, még jó is kijöhetne belőle, még ha erre kicsi is az esély.

amit el lehet szabni, az el van szabva. majomház lettünk.
Segítene nekem valaki abban, hogy megadja politikának a definícióját. Az megkönnyítené a kommentek értelmezését.
Nem konszenzusra vágyom -nincs is arra szükség- csak arra, hogy a leírt véleményeket értelmezni megpróbálhassam. Sajnos elmúlt már az a boldog idő, mikor a Skoda 105S (opciós csomag nem lévén) említése esetén mindenki csak egy dologra gondolhatott. 'zé van annak is hasznos oldala, ha megmondják, meghatározott sorrendű betűcsoport alatt mit kell értened. Már, ha gyengébb képességű vagy. Én az vagyok.
@Sir Bates dö Hól: ööö, ne provokáljon kend, itt annyi féle definíciót fog kegyelmed megismerni, ahány hozzászóló éppen akkor leírja gondolatait. Semmivel sem lészen közelebb a megértéshez ;)

@jaegtoer: ne ess túlzásokban, hol van ez a izééé a majomházhoz képest? Ott rendszer van, itt meg...
-no comment-

Lakótársak, csökkent a rezsi!
A közös képviselőnek kötelező lesz jelenteni a rezsicsökkentésről, ha nem teszi, jön a büntetés.<<<<< A rezsiszínek bekavartak a gyengén látóknak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F11%2F25%2Frezsi%2F
@GeoCracker: Bizony, bizony. Esetleg Bajnai tehetne olyat, ami nem (magyar) politikushoz méltó és vállalná a tévedését. Nevezetesen azt, hogy hiba volt Gyurcsányékat marginalizálni és velük is össze kell fogni, helyük van a buliban. Ezzel az mszp-nek is föladná a leckét, esélyt adva a jelenlegi impotens vízfej elzavarására és egy kisebb egokkal bíró, pragmatikusabb vezetés helyzetbe hozására.
Áááá, hülye vagyok...
Csak a sikerekről hallani az MNB növekedési hitelprogramjával kapcsolatban, pedig az akció kockázatos, és nagyon rosszul is elsülhet - mondta tévéinterjújában Király Júlia, a jegybank korábbi alelnöke. Szerinte a Matolcsy György irányítása alatt álló MNB legfrissebb jelentéseiből feketén-fehéren kiderül, hogy a magyar gazdaság leszakadóban van környezetétől.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/komoly_veszelyekre_figyelmeztet_a_volt_mnb-alelnok.570372.html
ide kell másolnom ezt a részletet, hányan leírtuk már ezt itt is:
/fenti cikk/

"El kéne olvasni

Matolcsy György múlt heti nyilatkozata, miszerint növekedési fordulat történt az országban, Király Júlia szerint felveti a kérdést, hogy az MNB elnöke elolvassa-e az irányítása alatt lévő intézmény tanulmányait. A jegybank legutóbbi inflációs jelentését végigböngészve, megnézve a táblázatokat és a grafikonokat is, kiderül, hogy a tartós növekedési fordulatra még várni kell. A recesszió utáni fellendülésnek vagyunk tanúi, ami nem jelenti azt, hogy a gazdaság felzárkózási pályára állt.

Az MNB-jelentés számai szerint a foglalkoztatás javulása részben abból fakad, hogy a külföldön állást találók jó részét a hazai statisztika tartja nyilván, további forrása pedig a közmunka. Beruházási fordulatról nem beszélhetünk, az állami beruházások az uniós források felhasználásának beindulásával futottak fel. Az egyetlen eredmény az infláció mesterséges leszorítása a defláció közelébe a hatósági árak befolyásolásával.

Az elnyomott infláció azonban nem tartható fenn tartósan. A volt alelnöknek az MSZMP 1985-ben tartott kongresszusa jutott erről eszébe, amelyen elhatározták, hogy a pénzromlás üteme a következő ötéves tervben nem haladhatja meg az évi öt százalékot. Ezt be is tartották, ami beruházási, karbantartási és egyéb hiányok kialakulásához vezetett, miután az árak nem fedezték ezek költségeit. Végül mindez hozzájárult ahhoz, hogy a kilencvenes évek fordulóján elszálltak az árak."
@Csaknézek...: "a választások olyan lesz, mint pláza budiban ülőkét választani. "

Ez az általatok annyira felkapott hasonlat árulkodó.
Eszerint a magyar plázákban nem takarítanak rendesen, és ez számotokra magától értetődő.
Pedig nem az.
@Trespass:

"pedig 3 éve nagyjából ugyan azt mondja"

Lehet, hogy nem felejtették még el neki, hogy előtte viszont hetente mást mondott.
@Sir Bates dö Hól: Nekem meg inkább az a bánatom, hogy ide juttatta a politika az embereket. Én sokkal inkább azért fognék össze, hogy ezt meg lehessen állítani, sőt vissza is lehessen fordítani.

mandiner.blog.hu/2013/11/23/naci_gyilkossag_es_anarchista_bosszu_csucsra_jaratott_politikai_konfliktusok
@Online Távmunkás: Inkább vagy-vagy.
Gyurcsánnyal valószínű túlélnék, sőt..., a vénekkel mennek a levesbe. Feri szerintem nem ugrana az aggok nyakába.
@Penivaldes: Nincs olyan, hogy se ez, se az. Így is úgyis szaros lesz a kezed, csak az a kérdés, hogy vállig, vagy könyékig. Viktor azért találta ki zseniálisan ezt a választási törvényt, mert az otthon maradás jelen pillanatban egyértelmű támogatás a fidesz számára.
@Sir Bates dö Hól: Nos:

Politika az, amikor meghívod a recepcooőost egy sörre, hogy megdumáljátok a következő napi héderelést. És az alku megköttetik.

Sikerpolitika, amikor megegyeztek, és a sört is ő fizeti.

Erőpolitika: amikor pofánbaszod a baugettel és kitaposod a beléd. Utána mosolyogva elveszed a szobakulcsot.
@DarthVader: "Fabiusnak szerintem pünkt nem Niedermüllerrel van baja. Hanem az egybesült baloldal jelöltjével"

Könyörgöm, most a választás nem baloldal és jobboldal között lesz, hanem demokraták és nem demokraták között!

Nem minden demokrata baloldali, és viszont. Nem minden baloldali demokrata.
És persze a kudarcpolitika.

Nem fogadja el a sörmeghívást, kizavar a héderből, és körbetelefonálja a környék összes szállésát, hogy akkor se adjanak szobát, ha amúgy fizetnél érte.
@nemecsek ernő áruló:

"mert az otthon maradás jelen pillanatban egyértelmű támogatás a fidesz számára. "

nem. korántsem. az arányok sokat számítanak. ha 70%-os lenne a távolmaradás az nem hiszem hogy támogatásnak számítana, nem véletlen a birgemenetek óhajtása, lájkolása és kényszerítése. fontos a legitimáció. lehet valami törvényes, csak épp nem legitim. a legitimáció hiánya megkérdőjelezi a 'törvényesség' alapjait.
@épészmérnök:
"Könyörgöm, most a választás nem baloldal és jobboldal között lesz, hanem demokraták és nem demokraták között!

Nem minden demokrata baloldali, és viszont. Nem minden baloldali demokrata. "

pontosan

és nem mellékesen üdv néked ismét :)
-no comment-

Nem kapnak „karácsonyi ajándékot” az egyetemek a kormánytól

Nem kapták meg a korábban zárolt pénzeket, de ezzel már nem is számoltak – évek óta így járnak.

hvg.hu/itthon/20131125_egyetem_zarolas
@jaegtoer: Ez hülyeség. Az összes választópolgár durván 20-25%-a támogatja a fideszt, mégis kétharmadot kaptak, és döngetik a mellüket, mekkora a legitimációjuk. Az otthon maradás ezt a nézetet erősíti, lévén aki még ezek után is rájuk szavaz, az fanatikus hívő, szektás, nem józan belátású választópolgár.
ennyi:

Cséfalvay: "nem lapítunk"

Nem lapít a kormány, a NAV-ot alig három nap alatt átvilágították - mondta válaszában Cséfalvay Zoltán, mire Széll Bernadett csak mosolyogtt, de az államtitkár szerint az informatika korában nem rövid egy ilyen időtartam. Ráadásul Cséfalvay szerint nem is magyar sajátosság, európai probléma, egyébként pedig Horváth András feljelentést tett, innentől az ügyészség dolga, hogy lépjen.

hvg.hu/itthon/20131125_parlament_percrol_percre/b41706
@Sir Bates dö Hól:
Nem vagyok politológus, amennyiben létezik ilyen tudomány. Tanítani ugyanis tanítják, de aki tanítja, az nem politikus. A gyakorlatban ez kettéváltan működik.
Ez volt a bevezető.
Szerintem Róma történetéből érdemes kiindulni.
Talán a Gracchusok idejétől lehet tudatos "politizálásról" beszélni, mert volt cél, és volt a megvalósításhoz eszköz is, és az államnak, amit köztársaságnak neveztek, volt ereje, hogy leverje. Nem vonva párhuzamot napjainkkal, a Gracchusoknak mindenféle reform gondolataik voltak, elsődlegesen a földbérletek és a lakosság elszegényesítse okán. Megelőzően inkább intrika volt a meghatározó
Persze tudtak a diktatúráról is, például Sulla idején, de milyen diktatúra az olyan, amelyikben a diktátor megunva a diktátorkodást, egyszerűen visszavonul magánéletet élni, de az alattvalók visszahívják, mert hiányérzetők van - - na, ez nem ismétlődött meg a történelem során.
Nevezték magukat a pártok később zöldnek, kéknek, vagy pirosnak, attól függően, hogy milyen színekben indította a párt vezetője lovait.
Nem volt választás, az egy irányba húzó tömeg kitermelte soraiból a vezetőt, akinek képességei és anyagi helyzete megfelelőek voltak a vezetésre. Azért itt is voltak kivételek.

Úgy gondolom, hogy a példák elegendőek a lényeg megértéséhez.
Van egy kisebb (van amikor csak egy főből álló) csoport, és elkezd uralkodni. Akiken uralkodnak, azoknak ilyen, olyan okoknál fogva ez nem tetszik és változtatni akarnak. Az ilyen, olyan okok köré tömegek szerveződnek, amelyek között éppen ezét ellentétek alakulnak ki. Amelyik csoport ebből a katyvaszból eleinte háborúskodás, később választások, vagy valamilyen puccs (katonai, vagy alkotmányos), vagy egyszerű megtévesztés útján hatalomra kerül, eredményesen politizált.
A politika a hatalom megszerzésének eszköze, és - ezt követően - a hatalom megtartásának feltétele.

Ennyit tudtam segíteni.
@Sir Bates dö Hól:

"Segítene nekem valaki abban, hogy megadja politikának a definícióját. Az megkönnyítené a kommentek értelmezését. "

asztat monta Pál tanár úr hogy sokat segít a probléma kontúros megfogalmazása.

te ki hagytad a hol?-t amin nagyon csodálkozom:)
amúgy hamarost vizsgázol:)
@nemecsek ernő áruló:

mondtam:
"fontos a legitimáció. lehet valami törvényes, csak épp nem legitim. a legitimáció hiánya megkérdőjelezi a 'törvényesség' alapjait."

te mondád a fentire:

"_Ez hülyeség._"

akkor legyen úgy.
@jaegtoer: Otthon maradni egyet jelent a választójogról való lemondással, amit az életben nem fogsz eladni nekem, mint józan demokrata döntése. Akkor már az érvénytelen szavazat leadása is védhetőbb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem baj... pont azt szeretném, ha mindenkit értenék... meg talán mindünknek jót tenne, ha napszaktól, hollétünktől függetlenűl legalább saját magunk mindig ugyanazt értenénk egy adott hangalak alatt.
@Marcellusca: szerintem mindegy is melyiküknek van nagyobb karizmája ha egyszer idétlenkednek
@Sir Bates dö Hól: Éh, hogy kerek legyen a történet:
Gengszterpolitika: (persze ez csak elméleti síkon, mert ilyen a művelt világban még teoretikus szinten sem lehetséges)

Lsd. Erőpolitika+ (mivel ez egy családi szálloda, a recepciós egyben a tulaj is), elveszed a szállodáját, a haverokat beköltözteted, a szobáikat és fogyasztásukat a recepciós fizeti, a feleségét kézi-, a lányát kézimunkalány munkakörben közmunkásként foglalkoztatod, és kötelezed a recepcióst, hogy a saját költségén minden áldott nap a Helyi Hírharsonában közzétett hirdetésben adjon hálát neked, hogy gondoskodsz róla és családjáról. Mindamellett erősen elvárod, hogy egy meglehetősen vastagon bélelt borítékkal minden hónap elsején látogasson meg megvédendő téged a következő recepciósverés lelki traumájától.
@nemecsek ernő áruló: ó én nem maradok otthon, csak kifejezem a véleményem a helyzetről
@nemecsek ernő áruló:

én nem adok-veszek.

ez egy álláspont. még csak nem is döntésképtelenség.

tőlem legitimálható (csak nélkülem) nyugodtan a fidesz választójogi törvénye, alaptörvénye. legitimálható nyugodtan (de nélkülem) a fidesz ellenfeleinek mindaz a tevékenysége és magatartása ami a jelenlegi helyzethez vezetett.
...és legitimálható (de nélkülem) mindaz, amit a megtévesztésünkre előadnak nap mind nap úgy, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon...
@Sir Bates dö Hól:

"legalább saját magunk mindig ugyanazt értenénk egy adott hangalak alatt."

Én már azzal is megelégednék, ha hasonló kontextusban beágyazott hangalakok és írásképek alatt közelítőleg ugyanazt értenénk.

A legsötétebb manipulációt gyakorolta és gyakorolja az elmúlt tizenöt év alatt a fidesz, amikor állandóan változtatja a szavak jelentését. Ezt a legnehezebb megakadályozni és visszafordítani.
@nemecsek ernő áruló:

"Otthon maradni egyet jelent a választójogról való lemondással"

az "otthonmaradásom" adott esetben azt jelenti, hogy egy vagy több alkalommal, nem gyakorlom a választójogomat, mert a választható portékék közül egyiket sem akarom választani, azaz egyikért sem akarok fizetni, mert az egyik már megrohadt, a másik meg most rohad. egészséges árut akarok, ha már ki kell fizetnem.
Ilyet még nem látott: tüntetés az EU mellett!
Nem akarnak gyarmat lenni, Ukrajnában mégis százezrek tüntettek az EU és Európa mellett.

index.hu/kulfold/eurologus/2013/11/25/ilyet_meg_nem_latott_tuntetes_az_eu_mellett/
@épészmérnök:

"ez számotokra magától értetődő.
Pedig nem az."

Szerintem sem az.
De a mostani ülőkék akkor is szarosak, ha nem szeretném, hogy azok legyenek.
@Csaknézek...: nem szeretni kell az ülőkét, hanem domestos
@Penivaldes: WC ülőkére ülni ócska bolsevista trükk és nemmenő...
@Csaknézek...: lennének ötleteim, kár hogy a használóját is ircsa :)
Köszönöm az eddigi definíciókat. Most már megértem kinek-kinek a kommentjét. :-)
@épészmérnök: én azt próbáltam leírni, hogy mindenki tegye tisztába saját maga előtt azt, hogy mit ért valami alatt, elkerülendő a "kettős mérce" alkalmazását... elnézést, hogy nem voltam szabatos, félreérthető voltam.
@Sir Bates dö Hól:

A politika ama folyamatok összessége, amikor egy ember vagy embercsoport az általa fontosnak tartott eszmék érvényesüléséhez más embercsoportok (a nép) felhatalmazását próbálja elérni, majd ha azt megszerezte, eme eszméket képviselve igyekszik a közjót (nem röhögni!) az általa(uk) ismert lehető leghatékonyabb és "legjobb" (ami már ingoványos mezsgye persze) formájában a gyakorlatban alkalmazni.

Ennek számtalan eszköze, módja lehet.

Hogy valamilyen politikai eszközrendszer mikor milyen elfogadottságot tudhat magáénak (vagyis mi az, amit a nép elfogad), azt erősen befolyásolják az adott korszak társadalomsajátosságai és a lokális történelem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: oké. Te mit tehetsz ez ellen? Jó példával jársz elől. Javaslom egy önvizsgálat tartását. Ha ez a hétvégi pauza alatt megtörtént, az jó. Tettekkel mutasd meg változást. Türelemmel viseld a válaszok hiányát. Majd jönnek azok. Azoktól, akik úgy gondolják, valóban önvizsgálat történt és nem csak a taktika változott. Add meg az időt mindenkinek, hogy erről ki-ki maga megbizonyosodjon. Aki pedig nem felejti el a múltat, annak döntését is el kell fogadnod. Ennyi.
@Penivaldes:

Elvileg.

És a kezek sokfelé húznak.
Máshol látják a szart a wc-n...
@Csaknézek...: vagy mást látnak szarnak a wc-ben, vagy szobatisztaságra akarják nevelni pár hónapos gyermekük, vagy..
@jaegtoer: "egyiket sem akarom választani"

Ez objektíve azt jelenti, hogy választasz, a jelenlegi kormányt választod.

Lelked rajta.
@Csaknézek...: Vagy nem látják, mert az övéké nem az. :(
@Penivaldes:

Ám a gondolat onnan indult ki épészmérnök részéről, hogy elfogadom (elfogadjuk) a szaros wc-t.

Ezt vitattam, vitatom.
@Sir Bates dö Hól: Szőr, én teljesen egyetértek Magával, csak realista kriptaszökevény lévén megelégszem a tökéletes helyett a megfelelővel :-/
@Csaknézek...: És mi van, ha leszarom? :)

De ne szarozzunk tovább! :D
@Sir Bates dö Hól: Nos, komolyabban. Én a magam részéről szétröhögöm magam azon, hogy láthatóan a mai ellenzéki oldalról senki sem akar nyerni, valahogy arra várnak, hogy az Orbán-kormány nyerjen 2014-ben, aztán omoljon rájuk két év alatt a szarcsomó. Na, oszt akkor... és most jön az izmozás mai értelme... a kicsitsemnyerniakaró vesztesek harca a becsücsülért a romhalmazba, majdnem minden felelősség nélkül, (elvégre mindenki számára világos, hogy mi történt) és átlébecolni a következő két évet hízva, gazdagodva.

Erről szól a mostani se hideg, se meleg egyezkedéses szarkenegetés. Senki sem akar első lenni, de a pályán ottlenni kötelező. A tipikus zavarosban való halászás esete. És természetesen az ecceri állampolgár továbbra sincs sehol...
@Csaknézek...: na de mit ért az épész szaros wc alatt ez a kérdés?
@Penivaldes: @Csaknézek...: @Sir Bates dö Hól: mesééés ez a kép, olyan tanulságos, amikor az élet egyes végtermékeire zanzásítanak dolgokat, és ettől szinte semmi nem változik meg lényegében. :D

Politika=létszükségletek biztosítása különböző eszközökkel és csoportképzéssel a legegyszerűbbektől kezdve a felső tízezerig, meghintve némi csoport dinamikával és falka szellemmel.
@Penivaldes:

Erre:

"vagy mást látnak szarnak a wc-ben, vagy szobatisztaságra akarják nevelni pár hónapos gyermekük, vagy.."
@Penivaldes:

"mit ért az épész szaros wc alatt ez a kérdés?"

Ez is egy kérdés természetesen.
Csak azt az eléggé elkeserítő alternatívát nem veszik figyelembe, (aminek pedig elég nagy sansza van,) hogy nem fulladnak bele a trágyalébe, hanem kihúzzák, folyamatosan erősődve az általunk felmérhető idők végeztéig.

És én, a magam részéről emiatt tartom rohadt szemét munkának amit csinálnak, mert ezerrel kellene dolgozniuk azon, hogy a töketeli állampolgárnak legyen sansza szavazással elzavarni ezeket, és elfogadható alternatívák közül tudjon választani a továbbiakat illetően.
Ami szerintük deviáns, pusztuljon, lehet az fa/állat/ember. Egyre megy.

Vágóhídra küldi a fattyú lovakat a miniszter

A hobbilovakat kivonják a forgalomból, a legkisebb lovardákat ellehetetlenítik. Saját Nemzeti Lovas Stratégiája ellen dolgozik a kormány.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F25%2Fkiirtana_a_fantomlovakat_a_kormany%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"az élet egyes végtermékeire zanzásítanak dolgokat"

Tegnapi vendégünk megihlette a társaságot. :o)
444.hu/2013/11/25/a-magyar-tarsadalom-legidegesitobb-ingyeneloi/

Nem elég bátor a 444. a listából hiányoznak a politikusok és az országgyűlési képviselők...
@Csaknézek...: ez az alapkérdés, mert ha nem ugyanazt értjük alatta akkor..
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: igen ez a fő probléma, hisz megaszonták ők is: KONSZOLIDÁCIÓ
aki az összeomlásukban bízik, az nagyon mellé fog, ez a beton pont most köt és keményedig, később a szétveréséhez már kevés lesz a kalapács és a jó szándék, már ha marad aki kalapácsot fogna, avagy légkalapácsot...
@Csaknézek...: hehe, akkor erről lemaradtam, érdemes visszaolvasnom, vagy hanyagolhatom?
Nem szeretnék lemaradni a fontos társadalmi és klub eseményekről.
@Penivaldes:

"ez az alapkérdés, mert ha nem ugyanazt értjük alatta akkor.."

Igaz ez is.

Ideidézem Épész eredeti hsz-ét, döntsd el magad, hogy miről szól.

""a választások olyan lesz, mint pláza budiban ülőkét választani. "

Ez az általatok annyira felkapott hasonlat árulkodó.
Eszerint a magyar plázákban nem takarítanak rendesen, és ez számotokra magától értetődő.
Pedig nem az."
@Csaknézek...: Á, dehogy. :)

Csak már qrvára unom, hogyha valaki elf.ngja magát valamelyik pártszékházban, mindjárt megy a találgatás, okoskodás, elemezgetés, hogy akkor most lesz - nem lesz, jó - nem jó, kell - nem kell, stb., stb.
A napi dolgok felett meg szépen elsikkadunk.
Hogy is van az, hogy ezek után nem kell vasárnapi pótlékot fizetni az áruházi eladóknak, mert megváltoztak a vásárlási szokások?
Vagy, hogy a Kúria (hogy kúria meg a ...!) mennyire független, ha simán bepucsít a kormánynak/Fidesznek????
@Csaknézek...: Ha már plázás hasonlat. Valahol délelőtt írtam, a madarastescoban tegnap minden vizelde le volt takarva a slóziban, a 3 rötsiből kettő le volt zárva.

Nos, tökéletes mása a jelenlegi választási lehetőségeinknek. Vagy behugyozunk és/szarunk, mert nincs hová bepakolni a cuccost, vagy megvárjuk azt az egy helyet, amire szarvazhatunk.
@Trespass: Eeegen.... Csakhogy akkorott állnának megfürödve. Ha ugyanis Gyurcsány, akkor meg kellene nyitni a szélesebb utat. Chikántól Bokrosig és Kunczéig.
Akkor Juhászt megütné a guta....
Bár a Milláért nem lenne kár. Lévén, hogy csak arra nem alkalmas, amire létre akarták hozni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: természetesen... itt konszenzus van :-)... bár nem tudom megértetni velük, hogy a "would you like to pay" és "do you want to pay" kérdésekre csak egy válasz létezik részemről... "no, but I must, isn't it"... érthetetlenek :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"vagy megvárjuk azt az egy helyet, amire szarvazhatunk."

...és azt az egy helyet még fel sem építették...és terv sem látszik rá...

A szükség meg erősen kopogtat ott lent...
@Sir Bates dö Hól: hülye flansziják. Igazán megtanulhatnának végre egy európai nyelvet:-) Mondjuk a myagyart:-)
Micsoda meglepetés. :)

MSZP-s önkormányzati képviselő autójával szállították a szavazókat a fóti polgármester-választás urnáihoz.

alfahir.hu/mszp_s_kepviselo_vitte_szavazni_az_embereket_foton
@Trespass: @GeoCracker: Specko nekem túl sok bajom nincs Bokrossal meg Chikánnal, legalább lenne aki kordában tartja őket. Juhásznak meg engedélyeznék egy zacskó fű tartását és legelését.:)
Hát...hát...csak hátogok...

"Németh Szilárd rezsibiztos beadott egy javaslatot, amelyben teljesen átvariálta, hogy melyik rezsiszámlának hogyan kell kinéznie, melyik milyen színű legyen, és ezen kívül is számos rezsivel kapcsolatos szabályt megváltoztatott. Iparági egyeztetést csak azután kezdtek, hogy a törvényjavaslatot elfogadták. Itt aztán kiderült, hogy a rezsibiztos ötleteinek egy része megvalósíthatatlan. Most Németh új törvényjavaslatot adott be, amelyben egyrészt korrigálná a korábbi javaslatának a hibáit, másrészt újabb kavarodást is okoz. Például a közös képviselőknek is kötelező lenne beszámolniuk az elért rezsicsökkentésről.

A közös képviselőnek időről időre tájékoztatnia kell a lakókat az elért rezsicsökkentésről, akkor is, ha egyébként fizetés nélkül, társadalmi munkában végzi a feladatát. Ha nem teszi, vagy nem elég jól, és a lakók felnyomják, még meg is büntetik. "

index.hu/gazdasag/2013/11/25/rezsi/

Kedves mamátokat!
csókoltatom egy szívlapáttal a saját árdelében és a miénkben is a teljes ellenzéket, hisz majd a 14-es választás után, amikor is jelen állás szerint a fityesz nevezetű maffiának 2/3-a vagy inkább 3/4 lesz, akkor még ekkora felháborodás is lehetetlen küldetéssel fog felérni a kis-nagy Büdösben. Aki pedig ennek ellent szeretne mondani, javaslom olvasásra a zanzásított összefoglaló féleséget, és még kiemelve egy apró momentumot, csak az ízéért:

" Újabb szakmát csap arcon a kormánytöbbség?

Az ellenzék egységesen háborodott fel azon, hogy szerintük nevetségesen kevés idő van az erdőkről szóló törvény módosításáról szóló vitára, amit megint a hétvégén kaptak meg a képviselők. Gőgös Zoltán szerint a Fidesznek fogalma sincs róla, mit tartalmaz a törvény, úgyis automatikusan megszavazza. "

hvg.hu/itthon/20131125_parlament_percrol_percre/b41723
@Csaknézek...: Lassú vagy Gizus! :-)

"Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.25. 10:56:53
Ha egyszer rés támad a NER-es szarosbödön oldalán...

"Újabb adóellenőr vádolja a NAV-ot

Index
2013. november 25., hétfő 10:30 |
Fokozatosan leépítették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát a kormányváltás óta, idén pedig fel is számolták egy gyors kormányrendelettel. Egy volt ottani vezető adóellenőr most szintén kitálalna, azt állítja, hogy a NAV Főigazgatóságán védték a legnagyobb adócsalókat, bürokratikus úton elkenték az ügyeket, elakasztották az eljárásokat. Szerinte a bizonyítékok még elérhetőek a NAV-nál, de mivel nem nyilvános adatok, csak egy parlamenti vizsgálóbizottság deríthetné ki. Ezt a vizsgálóbizottságot egyébként a múlt héten a Fidesz és az MSZP egyesült erővel szavazta le."

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/25/ujabb_adoellenor_vadolja_a_nav-ot/

Sebaj, majd Rezsi Szilárd ezt is megoldja. Times Roman helyett Ariallal. És a társasházi képviselők rakhatják majd ki a plakátot: A NAV jobban teljesít! Aki nem hiszi, annak utánajárunk.
"
Már megint csontig rágjátok a 100* lerágott gumicsontot, a "hiteltelen, hazug, bukott" Gyurcsányon. És közben sikkad a lényeg: megszavazódott a főkieg, holnaptól a gáz- és villanyszámlás is rezsicsökkentés táblával a nyakában fog leolvasni, aztán fel - hogy mennyit spóroltál tegnap óta. Ez a fontos izétársak, ez!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Láttam egy filmet, amiben a jeruzsálemi zsidókat megzombizták a zombik. Te láttad?
@Csaknézek...: már citáltam, a befejező gondolataim lájtos verzióját is megfogalmaztad, én inkább bölcsen hallgattam...

oszd meg és uralkodj, és nem utolsó sorban, rágd a gumicsontot, addig sem gondolkozol, addig sem zavarod a narancsmaffia szabadrablását.

@Marcellusca: jaja, pucsít itt már mindenki, aki meg nem akar, próbálkozik a falhoz tapasztott seggével túlélni egy darabig, húzza, ki tudja meddig húzhatja.

--------------------------------

hosszú, de nem érdekel:

JÓSLAT

Ki mondja meg, mit ád az ég?
Harag, káromlás volt elég;
Gyülöltünk mint kuruc, tatár,
Bánkodtunk mint a puszta vár;
Ügyünk azért
Sikert nem ért.
Pedig neked virulnod kell, o hon,
Lelkünk kihalna hervadásodon.

Hát félre bú és gyűlölet!
Vagy bár gyülöljünk szellemet,
Azt, mely közöttünk lakozott,
És eggyé lenni nem hagyott:
E gyülölet
A szeretet.
Mert még neked virulnod kell, o hon,
Túl és innen sok késő századon.

A gyülöletnél jobb a tett,
Kezdjünk egy újabb életet.
Legyen minden magyar utód
Különb ember, mint apja volt.
Ily áldozat
Mindig szabad.
Mert még neked virulnod kell, o hon,
Vagy szégyen rögzik minden fiadon.

Mi tilt jobbakká válnotok?
Ha eddig pazaroltatok,
S idő, ész, pénz elszóratott
Megvenni a gyalázatot:
Elég az ok
Javulnotok.
Mert még neked virúlnod kell, o hon,
Bár bűneink felhőznek arcodon.

A verseny nyilt, a nemzet él,
Ha egy jobb tagja sem henyél,
Jut ember és kéz, munka, vér;
Mi volna az, mit el nem ér?
S legyen dicsőbb,
Ki tettre főbb.
Mert még neked virulnod kell, o hon,
Ragyogva hírben büszkén, szabadon.

Itt még e föld, mély sírjaiból
Az elhúnyt ősök lelke szól.
Munkát reá s szabad kezet:
Dicső kert lesz a sír felett,
Zöldelni fog
Bérc és homok.
Mert még neked virulnod kell, o hon,
Miért volnál az éggel oly rokon?

Mit a müvészet, tudomány
Csodásat, üdvöst hagy nyomán,
Adjuk meg e hazának azt
A hervadatlan szép tavaszt.
Mult és jövő
Igy egybe nő.
Mert még neked virulnod kell, o hon,
Fölül időn és minden sorsokon.

Vagy nincs erőnk? Az nem lehet:
Ártunk egymásnak eleget.
Lesz költő, szónok és vezér,
És tudomány, mely eget ér;
De tisztelet
A gúny helyett!
Mert még neked virulnod kell, o hon,
A szellemek kincsével gazdagon.

Fut, fárad a sok idegen.
Miért? hogy tápja meglegyen,
S mi tőlük várjuk a csodát
Fölékesítni e hazát?
E jog nekünk
Szent örökünk.
És még neked virulnod kell, o hon,
Vérünknek lángja ég oltárodon.

Kié e hon, ha nem miénk?
Ha érte mindent megtevénk,
Ha tiszta kézzel áldozánk,
S lettünk, mi eddig nem valánk:
Nincs hatalom,
Mely visszanyom.
És még neked virulnod kell, o hon,
Mert isten, ember virraszt pártodon.

1847 eleje

/Vörösmarty Mihály/
@Marcellusca:

Ez a kifejtés és értelmezés.

De tényleg, hát hol a picsában élünk?

50-es, 60-as évek he?
@V-PORT: "Hiába tudta legyőzni Orbánt, kétszer, utána nem csinált semmit."

Előljáróban, én magampárti vagyok.

B*meg, te miért nem mentél utána, hogy csinálj valamit? Ez az ember legalább mozdul, te meg most is itt szarod a gyepet.
@Trespass: Nekem sincs bajom velük. Csak az én szememben az összefogás az nem egy kéttagú pártszövetség, hanem egy széles bázisú kompromisszum.
@Csaknézek...: Ja.
Majd tényleg az lesz, mint amit @Bakter: vizionált.
Sőt!
Majd jön a postás, "Vigyázz!"-ba állít, jól lehord, amiért a karácsonyi üdvözlőlapokat kézzel és nem Ariel betű típússal címeztem meg, emiatt neki, személyesen kellett kibetűzgetni, majd megfelelő fakkba raknia, ezt követően mindjárt elő is kap egy marék kukoricát, behajítja a sarokba és fél óra térdeplést ír elő az előszoba sarkában.
Rezsi Szilárd a NER koravén gyermeke. Nála már időelőtt beérett Hócman Rózsi pajdagogoszi NER- háborúja. Arra gondolni sem merek, hogy szilárdunk megszületése óta idióta, csak mastanában tudta kamatoztatni ezt az eddig hátrányként megélt, de mostmár elvárt kiváló adottságát.
gusztustalanul, nyomulva kihasználva mindenkit, úgy igazán narancsmaffiás, jahh tanulni kell az esküvői haknizós kedves Vezénylótól

444.hu/2013/11/25/rogan-felesegevel-bombaztak-szet-az-i-kerulet-postaladait/
@Marcellusca:
Nem szoktak viziizélni, mert nem tudok úszni. Viszont rettegésben élek, hogy mutyitrafikba kell majd kötelezően járnom, mert alacsony a mutyiprofit. Bár ha a múltheti feltételem elfogadják, és árulnak majd guminőt is...
A csúti japánban járt.

"Visszatér a tamagocsi"

Olvasás a sorok között. Nosza.
@Bakter: Ajjaj... aztat is olvastam, hogy mostantól nyugodtan a falhoz is lehet vágni:-)
@Bakter:

De végül is rendesek (sőt, GFG elmondta a zinterjújában: nagyvonalúak...), mert az idén még nem vezették be a kötelező dohányzást.

Meg lesz ám ott is a teljesítendő elvárás!
@Csaknézek...: hol hol, a cél a 30-as, 40-es évek, ezen okból kifolyólag átall kell menni a 50-es 60-as éveken is, most tartunk a 70-es 80-as években, amit az infláció és egyéb események is megfelelően igazolnak. De mint tudjuk, ha egyszer az idő kerekének visszafordulása elindult, akkor fél munkák nem szoknak történni, a végállomás még messze van.
REzsicsokkentési lázban ég az ország. Volna ötletem, mondjuk néhány szeretve tiszteltnek a testmagasságát 20%-al csökkenteni. Elég sokan kitörő örömmel fogadnák, lehet még rendelet nélkül is kiplagátolnák a társasházi körgangon a nagyszerű eredményt:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na most kezdtem el veszettül keresni a "kijárat" gombot...
Vagy alt-f4-et kellene?
@Csaknézek...: @Bakter: szerencsés játék ammán lesz, aki nem mén beee, az nem valá szerencsés, mehet kőtörőbe, ellenben aki a kedves vezénylót megfinanszírozza kis pénzmaggal, az akár lehetőséget is kap a szent bőrbogyó kergető kedvenceket megtekinteni szerencsétlenkedésük közben a tekintetes és narancsos Fő és Al melléki Vezénylóval, amely megtiszteltetés után a Nemzeti Hős és Nerteremtő Díszoklevéllel elláttatik.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"az őssötétség"

Ezt már vagy másfél éve elsütöttem itt, de hátha nem mindenki...

Szóval kishazánkban valójában egy nagyszabású fizikai kísérlet zajlik.
Mert azt már tudja a tudomány, hogy a fény milyen gyorsan terjed.

Na de a sötétség...? :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: a jelzett komment jeleníti meg a legjobban kiábrándultságom okát és emiatt vagyok pikírt vagy szarkasztikus, gúnyos vagy cinikus, vagy egyszerűen köcsög genya (ki ki döntse el, szimpátiája szerint... vagy írjon hozzá)... az acél forráspontján égve váltanak meg világot jószándékú emberek és esnek egymásnak, ki a jobb és a mégjobb, miközben tekintetüket és bizalmukat olyanokra/-ba vetik akik egy védett helyzetben, egy zártkörű klub fűtött és meleg társalgójában játsszák a "Rizikó" elnevezésű stratégiai játékot, ahol a győztes adja a klub elnökét minden játszma után, a figurák viszont mi vagyunk... ahelyt, hogy az egyetlen kérdést feltennék ezek a jószándékú emberek (legalábbis szerintem erre a kérdésre kellene először is felelniük) "ki a fasznak képzeled magad, te deszkán telibaszott retkes kurva be-nem-szorult-fejű gyökér fattya, hogy az én életemmel szórakozol, mintha csak babszemmel pókereznél, te köcsög!"... vagy valami hasonlót... bár tapasztalatom szerint -melyet eddigi életem folyamán szereztem (melyről nem állítom, hogy oly sorétű és cizellát, mint sokaké akár itt is, de hát nem lehet mindenki egy reneszánsz polihisztor), a fenti stílusban feltett kérdésre általában a megszólítottak válaszolni próbálnak, s tán még el is gondolkodnak addigi magatartásuk valóban helyes és magától értetődő voltán... főleg, ha az érdeklődő kezében egy vascső/baseballütő/ ládafeszítő is lóbálódzik, mintegy magától, telve az önálló élet vágyával.
De nem állítom, hogy nekem van igazam.
@Csaknézek...: balga embőőőr, nem vagy te olyan, hogy elfedd tekinteted elől az igazat és a valót, hanyagolt az ALT+F4 kombinációt, ennél már a nemesb nedűk orcába tolása is kedvedre és kedvünkre valóbb, a kijárat meg elég könnyen meglelhető, ezen kis pontján a földgolyónak, semerre sem kell nagyon messzire menni ;)
@Csaknézek...: na igen, csakhogy én nem csak a jelnelg regnáló kormányt sorolom oda, hanem azokat is akik ellenzéknek becézik maguk....
@Penivaldes: jöhet, jó hígan szeretem és kakaósan jól összekeverve ;)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"REzsicsokkentési lázban ég az ország. Volna ötletem, mondjuk néhány szeretve tiszteltnek a testmagasságát 20%-al csökkenteni. "

sok az a 20%, elég, ha egy fejjel alacsonyabb lenne mindegyik...
@Sir Bates dö Hól: háááápedig DE
és mostan tőlem ebben a tekintetben több szó se essék.
@Penivaldes: ööööö izéééé, hááádeeee :S

"gyere kapsz tejbepapit:) "

@Secnir: tipegjük körbe, ez a százalék lehetne pl a testhez viszonyított folyadék mennyiség, vagy oxigén felhasználás, vagy tápanyag felhasználás, és akkor a célszerv -na nem a tekkkerek ugyi- széles határok között választható ;)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"De az őssötétség már kopogtat az ablakon..."
Ez önmagában még ne baj. A baj az, hogy sok agyalágyult be is engedi, és háztáji pálesszel kínálja, meg ungarikum tepertős pogival.
öööö, de ugyi a szemész nem fog altájékon vizsgálni, csak kérdem, mert hogy izééééé:

A szemész is megnézheti az urológiai leletet

A jövőben minden orvos megismerheti, hogy páciensének korábban milyen betegségei voltak, milyen ellátást kapott.

www.origo.hu/gazdasag/20131125-a-jovoben-minden-kezeloorvos-hozzaferhet-a-paciense-kortortenetehez.html?sec-1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak sajnos nem tudok csinálni, viszont anyám tud, és ő nem szereti, mert tejizű, és így én kapom meg, és megszóróm kakaóval, és megeszem, és utána szundizok:)
@Penivaldes: Kedvenc témám. Itt a helyem. :))
oops:
/azonnal máglyára a pernahajderekkel/

A nőverő Balogh nem tud mit mondani
A vak komondoros képviselőt kérdeztük a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján. Parlament.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F25%2Fa_nav-botrany_a_parlament_lepcsoinel_sem_all_meg%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Ugyanígy, ha a mentőorvosnak szüksége van rá, megnézheti, hogy az eszméletlenül utcán fekvő beteg allergiás-e arra a gyógyszerre, amelyet éppen beadni készül neki."

bocs de ez most nm így van????
@Secnir:
Mennyi agresszivitás, izétárs, nem kell ilyen brutális hozzáállás. Gondolj az éhes krokodilokra, és relaxálj. Érezd a csít, miközben hallod a csámcsogást! Nyiss keletre, és fogad be a piroseseggpötty üzenetét.
sokatmondó mondatok:

Ez van olyan botrány, hogy utánajárjunk
A Jobbik választási csalást emleget, MSZP: csalni a kormányoldalon szoktak, a Fideszt nem érdekli Fót.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2013%2F11%2F25%2Fez_van_annyira_botranyos_hogy_utanajarjunk%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ebben egyébként van ésszerűség, sőt nagyon is, hiszen a dolgok összefüggnek.
@Penivaldes: Elolvastam a nekem írt válaszokat. Először azt gondoltam ...tok be. Most már viszont azt, hogy ne hogy jól érezzétek magatokat. Én sohasem voltam olyan, aki nem ült volna fel a rezsóra. :))
@Penivaldes: nem, mert most te adsz engedély hogy megnézhessék, ez után neked kell letiltatnod hogy olvasgassanak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem fog, csak ha szükséges megnézi, hogy más doki máshol mit állapított meg. de ezt gondolom akkor ha szükséges. emlékszem egyszer nagyanyémnak fájt a térde, járt orvoshoz orvosig, aztán kidrült, hogy a fogával van gond, és az okozta a térdfájást
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bocs de a mentőnek tudnia kell, hogy mit adjon a betegnek. ott ez szerintem nem lehet kérdés.
@Penivaldes: ésszerű is lenne, csak megtartom magamnak a jogot, hogy feltételezzem, ismét nem a szakszerűség fog nyerni, mint annyi más esetben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt nem értem, hogy miért kell ahhoz engedély hogy megnézhesse a mentős, hogy milyen gyógyszerre vagyok allergiás? vagy most mi?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az más kérdés, hogy igen nem az lesz, pedig alapjában véve nem hülyeség, hiszen egy test vagyunk, és nem orr, máj, stb
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: HEHEHE!!!
Bedőltél, mi? :)))
"Kérsz tejbepapit?
Akkor csinálj magadnak!
De nekem is aggyá belűle!!!"
:DDDDDDDDD
@Penivaldes: Persze. Ha már azt mondta, tudod ki. :)))
@Penivaldes: igen pl. a mentőknek jó lenne, csak nem élet szerű, se eszköz, se idő nincsen a korábbi adatok között kutakodni, a kórházban meg van idő, meg van eszköz is, főleg úgy, hogy ott is inkább a diagnosztikát kellene fejleszteni és gyorsítani, na erről persze megint csend van, megint félmegoldások. Vannak jó adatbázisok, csak nincs mivel hozzá jutni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor az nagy baj, nekem ugyanis nem adhatnak, írhatnak fel akármit, és ezzel vannak egy páran. igaz, hogy én inkább a szimpla megfázás esetén kerültem majdnem bajba, mert a kedves orvos figyelmen kívűl hagyta, hogy penicillin tartalmú szert nem írhat fel, mert a gyerek ..
Külföldi munka: változtat a NAV

A NAV visszamenőleg mentesítheti az egészségügyi járulék fizetése alól azt, aki bizonyítani tudja, hogy életvitelszerűen külföldön tartózkodott és ott rendelkezett biztosítással − derült ki a Napi Gazdaság szerint egy, a héten a parlament elé kerülő törvénymódosításból.

hvg.hu/karrier/20131125_Kulfoldi_munka_valtoztat_a_NAV
@Penivaldes: Pálinka. Magyarok vagyunk, mi bírjuk a hideget, itt a Kárpát-medencében.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
" ott is inkább a diagnosztikát kellene fejleszteni és gyorsítani"

Jövőre jönnek az átadások, amikkel az egészségesebb életmódra is nevelni akarnak. Ergo, az összes beteg ki lesz zavarva a "szép ződ gyepre", aztán aki tud járni,az járóbeteg, és menjen haza, aki meg nem tud járni, annak irány az elfekvő. Persze saját lábon, mert tolókocsira és az ahhoz tartozó masinisztára nincs devla.
@Penivaldes: erre lettek kitalálva az adattároló kártyák, azok is elhaltak szépen csendben
@épészmérnök:

"Ez objektíve azt jelenti, hogy választasz, a jelenlegi kormányt választod.
Lelked rajta."

legyen igazad. ugyan éppen az ellenkezőjét mondtam szubjektíven is, meg objektíven is. ne is próbáld megérteni. győztél.

aztán ha szavaztál, [mert választani nem fogsz] beteheted a fiókba a lelkiismeretedet, te megtetted amit lehetett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Ez van olyan botrány, hogy utánajárjunk"

Ha volt csalás Fóton, derítsék ki és legyen következménye!

A többi (MSZP-Fidesz) elég jellemző duma, vagyis a szokásos:

MSZP: Bebebeee, nyertünk! És kuss mindenkinek, mi nem csalunk! És nagyon jók vagyunk, a Fidesz meg szar!

Fidesz: Milyen jelölt...? :o)
Ha jól értem Fabius arra számít, hogy a DK-val való egyezség ürügyén az mszp visszavon 1-2 vállalhatatlan figurát - különös tekintettel Zuglóra?
Na ez tuti nem lesz. A jelen állás szerint, ha a DK-t beveszik az Együttesek helyet indulnak főleg. Tehet vsz. nem kevesebb vállalhatatlan arc lenne (legalábbis számomra), hanem több.
Szóval vsz. nem Rebeka indulna Zuglóban, hanem sehol nem indulna, mert egy DK-s indulna helyette.
@Csaknézek...:

Érdemes lenne egy videoanyagokhoz is értő újságírónak összevágni egy olyan klipet, ahol a bajai és a fóti időközi választásokkal kapcsolatos nyilatkozatokat összegzik.

Érdekes összeállítás lenne, mert a két nagy párt nyilatkozói szinte ugyanazt mondják - csak eme két választás esetén a másik oldalról... :o)

(Lenyúlható ötlet, hajrá!)
@V-PORT:

Ha Gyurcsányról van szó, mindig itt lebzselsz, valld be hogy imádod! :))
Vannak még gerinces honfitársaink:

"Tóth úr ma börtönbe vonul
...
...aki annyira felidegesítette magát a rendőrség kekeckedésén egy pimf kis ügyben, hogy nem volt hajlandó kifizetni a rá kiszabott csekély bírságot. Tóth úr úgy érezte, igazságtalanul csesztetik otthon felejtett forgalmija miatt, ezért úgy döntött, nem fizeti ki a rá kiszabott 10 000 forintos büntetést, hanem inkább börtönbe vonul.

Először a rendőrség nem akarta elhinni, hogy Tóth úrnak elvei vannak, majd a bíróság próbálta meggyőzni arról, hogy jobban jár, ha kiköhögi azt a tízezrest. Tóth urat azonban semmi sem hatotta meg, és gerincessége 2013 november 25-én végre elnyeri méltó jutalmát: hétfőn reggel nyolckor a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában megkezdte büntetése letöltését."

444.hu/2013/11/25/toth-ur-ma-bortonbe-vonul/
@Csaknézek...:

A sötét anyag az egy rejtélyes valami, a sötét energiával együtt. Nem tudni, hogy terjed, de szétveti az univerzumot, akkor hogyan ne bírna el Magyarországgal.
@Husz_János_Puszita: Most elárultad legféltettebb titkomat. Ez az én titkos fétisem. :)))
Valaki mondja már el, mi haszna van abból az mszp-nek, ha népszerűtlen/utált baloldali arcokat rak fel a listájára?
@V-PORT:

Ugye milyen cuki, amikor félrebillenti a fejét és úgy pislog.:))
@Bakter: bocsi javítlak cigányból, se lóváriból, se a másikból nem vagy túl jó... persze egy bakter inkább a 100000000 eurős váltóhoz értsen:-)

"nincs devla."

devla= isten

della= pénz, mani, lovetta, lóvé, lé, stb...
ráhelapjatakaroggy

apropó nem volt címlapos halálhír?
ojj jó lenne már egy ágyútalpas stadionos temetés...
mikovecé és puskásöcsié is oj szép volt...
@Husz_János_Puszita: Nagyon. És, amikor ordít. Meg azt mondja lárifári. Beleborzongtam. :)))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"A NAV jobban teljesít! Aki nem hiszi, annak utánajárunk. "

látnok.
@Nyilas Mise: Miva', Jakab, identitászavar? :DDD
@jaegtoer:

Nehéz dönteni.
Én fogok szavazni (még nem tudom, kire-mire) de nem jó szívvel.
Az utolsó két választáson viszont nem szavaztam (pont amiatt, mert nem találtam olyan formációt, akikre jó szívvel ikszeltem volna, abból meg elegem lett, hogy valaki/valami ellen szavazzak).

Ami most van, az tipikusan csapdás helyzet: nincs igazán jó döntés.

Miért szavazok?
Mert elég volt ezekből. Nagyon.

Te miért nem szavazol?
Mert nem tudsz választani.

Mindkét döntés indokolt.
@jaegtoer:

Ez az.
Jövőre azért szavazunk a szocikra, eltakarodjona fidesz.
'18-ban azért, nehogy visszajöjjön a fidesz. Hat évig nyeljük a szocik sunyiságát, lopkodását, itt fogunk hőbörögni a balfékségükön éveken át. A rendszer marad, szegénység növekszik, Jobbik erősödik.

Kösz nem, nem bírnék a tükörbe nézni azt hiszem. Korszakváltásra szavazok, másra nem.
@Husz_János_Puszita:

"A rendszer marad, szegénység növekszik,"

Ez a kettő mindenképpen marad és növekszik még egy ideig (vagy sokáig), függetlenül attól, hogy ki fog nyerni.

Én spec. látok különbséget, de értem, amit mondasz.
@Penivaldes:

Nem értitek ti ezt. Ez a "megnézhesse allergiás" csak a fedősztori.

Most úgy működik a dolog, hogy a háziorvosnak - és csak annak - joga megnézni a beteg ellátásainak történetét, de csaak akkor, ha erről a beteget megkérdezte, és a beteg nem tiltotta le. Első körben úgy volt, hogy a betegnek meg kellett engedni - na ezért egyetlen ilyen lekérdezés sem volt, nem azért, mert a beteg nem engedte meg, hanem azért mert a zengedélyt alá kellett iratni a beteggel, és eltenni a dokumentációba. (Ettől az eltenni a dokumentációba-tól szoktam agyfaszt kapni. 20 éve gépre dolgozom. ) Ezért aztán egy bravúros csavarral változtattak a módin, és a betegnek meg kell tiltania, ha nem akarja, és ezt kell eltenni. Sőt, a háziorvosknak a havi számítógépes adatállományi jelentésben továbbitani is kell az OEP felé, ha egy megkérdezett engedte vagy nem engedte.

Időrabló és értelmetlen. Viszont. Ha minden eü szolgáltató láthatja az előzményeket, akkor a szolgáltatóknak a kezelés tényét, diagnózist, gyógyszert fel kell tölteni. Ez több előnnyel is járNA. De csak -NA. Ugyanis ha csak pl annyi történik - és egyenlőre csak annyi történik - hogy pl egy labor feltölti, hogy XY-nak ekkor és ekkor ennyi és ennyi értékű laborvizsgálat történt, de nem tölti fel a vizsgálatokat és a paramétereket, akkor egy ellátó csak azt tudja, hogy labor történt, de nem tudja, hogy mi és milyen eredménnyel. De legalább látja pl egy fül-orr-gégész (nem beutalóköteles) hogy ő már a 3. fül-orr-gégész,aki 6 héten belül a beteget látja, amiről a beteg bölcsen nem szól, akkor legalább megtudhatja, hogy milyen gyógyszereket kapott a beteg ezekre a panaszaira a kollégáktól. Másfelől azért jelent egy bizonyos kontrollt is, mert minden szolgáltató látja, hogy valakin pl égés miatt arcplasztikát végeztek, (500 000 Ft HBCS) holott nyoma sincs, és egyszerűen kötözgették egy hétig (80 000 Ft HBCS)

Valamelyest ócsósitani szeretnék ez eü-t, a fölösleges ellátásokat mérsékelni. Nem fog menni.
@Husz_János_Puszita: Igen. Már be is léptem a Dk-ba. :)))
@Csaknézek...: @Husz_János_Puszita: @épészmérnök: @nemecsek ernő áruló:

nem állíthatom bizonyossággal, hogy nem fogok szavazni.
itt idétlen idők óta folyamatosan a túlélésre szavaztak, szavaztunk.
csak azt próbálom megéretni, hogy egyszer az életben véleményt is kellene nyilvánítanunk azzal, hogy nem a túlélésre, a tengődésre, vegetálásra, a "majd csak lesz valahogy"-ra hanem a saját jól felfogott érdekeinket szem előtt tartva valamiért szavazunk, és nem valaki/valami ellen.
Most az a különleges helyzet állt elő, ha elveket tartok szem előtt akkor nem szavazok, ha a kenyeret, akkor sem. Valójában azért ódzkodnak a távolmaradástól, mert az valami másnak, bizonytalannak, de mindenképpen a jövőnkért való küzdelemnek lenne a kezdete. tehát csak kezdet,és nem a kész süttcsirke ubisalival.
Ha azt hisszük, hogy 2014-ben el fog dőlni valami a szavazással, jól hisszük. ránk fog dőlni. csak ránk és nem a politikai-gazdasági elitre. A távolmaradásunkkal- feltéve, hogy elég sokan lennénk, a fideszt ugyan hatalomban tartaná, de legitimáció nélkül, ellenben a ganék egy jelentős része kiesne a kondér mellől, és aztán keríthetnénk sort a fideszre. nehezebb, mint abban reménykedni, hogy két x-el, vagy lét +-tel elzavarhatnánk a fideszt, de nem lehet megspórolni az elmulasztott évtizedeket, és bárhogy is legyen, csak újabb 4 év haladékot nyernek, mert az ellenzék felépítése annál később kezdődik meg, és azzal újabb éveket, ha nem évtizedeket veszítünk. el kell kezdeni, hogy a gyerekeink már tisztábban láthassanak, mint mi húsz-egynéhány éven keresztül. sőt.
minél később kezdődik a tisztulás, annál behozhatatlanabb a hátrány. az ellenzék nem tanult semmiből. egyelőre úgy tűnik, hogy az ellenzék érdeke nem esik egybe a választókéval sem. ez lassan tudatosul, de kérdés, hogy eléri azt a mértéket, ami kikényszeríti a változást, vagy lesz újabb elvesztegetett négy évünk, és közben egyre öregszünk, kettőre meg meghalunk. már aki. de könnyen fog menni, mindenki biztos lehet benne.
@jaegtoer: ha szavazol, tök mindegy milyen színűre, az eddigi rendszerre szavazol.
szerintem.
ha szavazol az ellenzékre, azt fogják hinni jó dolgoztak.
Pedig nem olyan nagyon.

nekem nagyon nagyon nehéz lesz olyan embert vagy listát mutatni, akik kedvéért hajlandó lennék megborotválkozni vasárnap reggelén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért csak nagy kár, hogy nem vagyok hívő, főleg, hogy nem tartozom semmilyen egyház közösségébe.

Te Angyal, az advent nem karácsonyig tart?
Vagy csupán a pórnép számára?

Gyorsan végeztél az adventi lelkigyakorlatoddal.
@Habakuk999:

erről agyalok feszt, de nem megy át. valamit nagyon rosszul mondok. mondjuk az Eretnek:) meg a LesiMesi érti.
@V-PORT: Szerintem fölösleges bántanod a dk-t.

Mondom ezt én, akitől jobban nem sokan úúútálják jobban Gyurcsány pajtást.

nem a dk rajongókon múlik az életünk ill nem csak rajtuk.
@Habakuk999:

a teljes navot is átvilágították egy hétvégén, még sok is volt az idő, mint mondá a szóviselő, és a pizzaevés még csak bele se számított.
@Habakuk999: Ne kezd már te is! Mit kell mindent ilyen komolyan venni. Ha nem csak az utolsó kommentemet olvastad volna tudnád, hogy miről van szó.
@Husz_János_Puszita: Tegnapi naphoz visszautalva:

nem lehet fölülről megváltoztatni a rendszert, az hiábavaló várakozás.

Ugyanakkor abban amit Lordunknak írtál, igazság is van.

Az éhen halás ellen be kell állni a sorba, vagyis nem tudsz bentről Rinaldo Rinaldiniként csak igazságosan és törvényi kiskapukat nem keresve dán vagy svéd mentalitással dolgozni.

De: csak lentről lehet elkezdeni,föllázadni, ami manapság azért jó néhány ágazatban láthatóan elindult, igenis mi tisztességesen akarunk adózni, dolgozni.
@V-PORT:

"Mit kell mindent ilyen komolyan venni."

nem mindent, Téged veszlek én is komolyan. vagy azt akarod mondani ne vegyelek komolyan?:) komolytalankocc..., kocc..., kocc...? :) LáriFári! láriferi?!
@V-PORT: A reggeli kommentedre reagálok, nem az estire, csak lusta vagyok visszagörgetni.

Ne haragudj, az én szememet bántja, rá is érek, így Te lettél a szenvedő alanya.

Ugyanis mint ahogyan Jégtörő uram, a megégetett csehünk vagy gunyoros lordunk magyarázza tőlem sokkal sokkal elegánsabban, a valódi kérdések nem a jelenleg porondon szereplő személyekről és pártokról szólnak.
Akkor egy hasonlat:

Az őserdő közepén vagyok és felgyújtották a szalmakunyhómat a kanilábok.

A kunyhó egyik oldalán az egyik, a másik oldalán egy másik kani törzs ácsorog.

Mit csináljak?

A két kaniláb törzs között én spec. látni vélek különbséget, de ettől még nem oldódik meg a helyzet, mert a szerintem kevésbé gázos törzsben sem bízok meg, megalapozottan.

Ha maradok, leég a kunyhó.

Ha kimegyek, megzabbanthatnak.

Én kimegyek azon az oldalon, ahol az általam kevésbé gonosznak tartott törzs van.

Így látom.
@Habakuk999: @jaegtoer: @V-PORT: @Csaknézek...:

Jéggel értek egyet.

Nem szabad úgy tennünk, mintha a fidesz magától nőtt volna ki a földből, a politika többi szereplőjétől függetlenül. Amit látunk, az 25 év EREDMÉNYE. Ez itt az eredmény, amit látunk.

Ha a szocik csöppet is törődnek az ország és lakói valós problémáival, ha csöppet is jól kormányoznak, ma a fidesznek nincs kétharmada az ámokfutásához.
Ha egyetlen egyszer vállalják a felelősséget a tetteikért, ha cselekednek, ha következménnyel látják el az országnak kárt okozó gátlástalanokat, ma a fidesznek nincs kétharmada.
Ha tényleg felelősséget vállalnak a szegényekért, nem a szőnyeg alá söprik, nem csak dumálnak róla, a jobbiknak nincs 17%-a.
Ha nem velejéig romlottak maguk is, az ország nincs ma ilyen katasztrofális mentális állapotban.

Erre én nem szavazok, mert semmi nincs megoldva, ha nyer az ellenzék. Bármikor jöhet egy újabb fidesz, vagy még rosszabb, ha minden marad a régiben. Annyit tehetek még, elmegyek, áthúzom a szavazólapot és jó nagy betűkkel ráírom: kapja be az összes.
@Csaknézek...:

Ne felejtsük ki: margarin. :o))

Az sajt! Mortadella, okítani csak rendesen!
@jaegtoer: Tudod, ez a navos kérdés nem egyszerű.
ha bármelyik multi adócsaló, - ők betartják a törvények betűjét, nem nagyon jellemző, hogy csalnának - akkor az egész ország is az, hiszen a 300 forintos tejet mindenki 200 forintért veszi, az 500 kilós számítógépet négyszázért folytathatnám.
Mert a csalások legnagyobb nyertese nem a multi, hanem a végső fogyasztó, Te, V-port, Mari néni, én.

Ez nem navos probléma illetve nem revizori kérdés.

Ez kristálytiszta adópolitika.
@Habakuk999: Bántja. A szememet is sok minden bántja, de már nem érdekel. Nincs kedvem, hülye, bunkónak lenni, csak azért mert nem tapsikolok. Ez a véleményem, ez volt, és ez is lesz. Lehet, hogy nem vagyok ezzel sokaknak szimpatikus, de vállalom.
@tristen2005:

És tényleg!

A delmával kevertem össze.

Fejétől hülyül az ember... :o)
@Csaknézek...: Huszita kolléga korrekten leírta, amit slendriánul válaszoltam volna neked.
Bevallom nem olvastam vegig a hozzaszolasokat, mert ugy gondolom, a valasztas mar eldolt. Az ellenzek aligha nyerheti azt meg. (persze orulnek, ha nem lenne igazam)

Igy aztan mar csak elmeleti szempontbol erdekelnek a fejlemenyek, amik meg igy is, hogy felkeszultem a rossz hirre, meglehetosen lelombozoak.

Ugyanis jelenleg az ellenzeki oldalon egyetlen olyan ember van, aki nemelyes politikai erenyeket mutat. Igen, ez Gyurcsany. O az egyetlen, aki tobbe-kevebbe azt teszi, amit az adott helyzetben, LEHET es KELL tennie. Mar korabban is irtam parszor, hogy tv es ujsag interjukkal nem lehet valasztast nyerni. El kell vegyulni az emberek kozott. Ezt tette anno Orban, most Gyurcsany es ezt ertette meg Vona is.
Mindezek hatasara eppen a DK az, amelyiknek a legkevesebb vesziteni valoja van. Az pedig, hogy egyre nagyobb esellyel sajat jogon is bejutna a Parlamentbe, ahogy tapasztalataim alapjan be is fog, a part hanyattatasait figyelembe veve, egy 300000+ szavazat szamot nagy sikernek tekinthetnek a tagok. Na persze majd utolag meglatjuk mit is mutat egy valoban reprezentetiv kozvelemenykutatas
Ha keves szavazatot kapnak akkor azert, ha meg sokat, akkor azert Gyurcsany es/vagy a DK nem tud a valasztasi vereseg felelose lenni.

Az MSZP meg annal is szanalmasabb, mint ami szintet joszandekkal meg felteteleztem esetukben. Nekik ugye Bajnait kellett volna maguk elott tolni, hogy gyozelem eseten a kormanyzas amortizalja le 2018-ra...
Ehelyett MA bekormanyozta magat egy olyan zsakutcaba, amibol komoly arculatvesztes nelkul nincs kiut.

Azon tul, hogy most magara/magukra huzta a veresegert a felelosseget:
"Az a kormányváltó szövetség, amelyet mi Bajnai Gordonékkal megkötöttünk, egy olyan programalapú, az ország gondjaira válaszokat adni képes együttműködés, amely egyúttal azt is garantálja, hogy ne legyen elvesztett szavazat."
a veresegert amugy is ok ketten lesznek a hunyok.

Logikusan azonban meg igy is, nem kis arcvesztes mellett, MA erdeke az lenne, hogy a DK-t bevegye. Ha veresegre keszulnek (szerintem igen), ha nem. Ugyanis a szociknak alapveto erdeke lenne, hogy a szavazok ne tudhassak meg, hogy valojaban, azert egy elegge feszult helyzetben (probaljanak inkabb Orbant-valtani odahagyva a DK-t, vagy maradjanak, es azzal megpecsetelve MA, BG es az orszag sorsat) mennyien tartottak ki, illetve valasztottak az adott korulmenyek kozott a DK-t. Merthogy nehez nem eszre venni, hogy a szoci es E14 gyurcsanyahibas kampany ellenere, szerintem nemileg eppen azert, a DK megiscsak folyamatosan erosodik.
Masreszt MA targyalokeszseget, engedekenyseget probalhatna felmutatni azzal, hogy a DK-val kiegyeznek, illetve egy 3. ME-jeloltben megallapodnak. (nyilvan mindket dolog Gyurcsany helyzetlatasat bizonyitana, de altalanos megiteleseben aligha lenne ez fontos szempont a szavazok szamara).
Vereseg eseten pedig meg lehetne probalni (nem sikerulne) a "Gyurcsany tobbet vitt, mint hozott, mi megmondtuk elore" mantrat sulykolni, ezzel nemileg terelni a hibajukrol.

Korabban meg Botkaban lattam fantaziat, mara o is tokeletes robotnak tunik, nem latszik, hogy ertene milyen helyzetben van, es hogyan lesz igy a kovetkezo partelnok...

Korabban is irtam mar, hogy a '10-es nagy vereseg egyik oka epp az MSZP volt. Az, ahogyan beszari modon elszabotaltak a kampanyt. Ahogy az amugy meg valamelyest is lelkes aktivistak felkeszitetlenul, szinte hattertamogatas nelkul mentek ki a terepre. Most ugyan ezt muvelik a szocik a meg megmaradt gardaval.

Bajnairol joszandekom jelekent inkabb nem irok semmit, es azzal szinte mindent el is mondtam...

Reszemrol, megintcsak joszandekuan, megelolegezem a szocik es Bajnai reszere, hogy vegre ertelmes dontesre is kepesek, es beveszik a DK-t (ami mar ugysem valtoztat a veresegen). Erre is utalhat Botka finom kulonbsegtetele, amikoris mar tagadja a DK-s volt szoci negyek letiltasarol szolo sztorit. Amiben amugy az a csodalatos, hogy azt meg a targyalasok megszakadasanak napjan mondtak el a DK-sok, MA pedig, akinek a szoveget tulajdonitjak, sosem cafolta ezt a hirt...
@jaegtoer: mit nem értesz?... egyszerűen imádunk szavazni, aktívak akarunk lenni, nem passzívak, tenni akarunk a változásért (bár az mosolyogtató valahol, hogy pontosan a mostani nem-tevéssel, a tudatos tartózkodással tennénk a legtöbbet a jövőért), nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzünk a valóval, miszerint, ha valaki ellen szavazol, az nem a valaki mellettel egyenlő, hiszünk azoknak, akik a "még négy évet nem bírunk ki" mantrát tolják... és nem akarunk forradalmat, ezért a legitimizáció kérdését nem feszegetjük, bár pont ezzel jutunk egyre közelebb majd a forradalomhoz vagy a totális önfeladáshoz... de reménykedünk abban,hogy ez a végén csak el fog kerülni minket...
@Husz_János_Puszita:

Ez is egy döntés, és ígérem: ÉN biztos, hogy emiatt nem foglak sem Téged, sem mást piszkálni.

2006-ban és 2010-ben én is ezt tettem.
@V-PORT: Senki nem hülye bunkózott le, te szépen megelőlegezted magadnak.:)

Jóvanna csak kötözködöm egyébként.
@tristen2005:

Okítani csak rendesen... :o))))

"felvágott!::))"

Rákérdezek: nyelv? :o)
@Habakuk999:

"Huszita kolléga korrekten leírta, amit slendriánul válaszoltam volna neked.

A neki adott válaszomat küldöm Neked is.
@Habakuk999:

Akkor nem marad más, mint összeomlás -> formattálás -> újraindítás.

Vagy?

Látni halvány próbálkozásokat a felülről levezényelt rendszerváltásra ( új pártok, Bajnai, Gyurcsány stb. ), egyelőre gyengék, mert kevesen vagyunk, akik átlátják és/vagy igényünk van rá. Megjelentek az első csírák, első hangok az elitben, akik ki merik mondani mi a stájsz. Lehet ez az új világ kezdete, csak előtte égnie kell a bűnös városnak, nem tudom. A fejlődéshez az út mindig válságokon át vezet, anélkül nincs megújulás. Nem a mi aktív korunkban lesz eredménye az biztos.
@Habakuk999: Most vasárnap kezdődik, amúgy ne mond, hogy nem vagyok eléggé visszafogott??? :)
@Sir Bates dö Hól:

"a végén csak el fog kerülni minket..."

Vagyis nyomor, még nagyobb nyomor, majd lámpavas? (Utóbbi költői túlzás)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Csaknézek...: @Habakuk999:

Érezzék csak az emberek a pőre bőrükön, hogy a demokrácia hiánya éget. Soha nem tanulják meg különben becsülni.
@Husz_János_Puszita: nem hiszek a halvány próbálgatásokban.

valaki írta följebb, hogy ez csak a bödön közelében tartózkodásról szól.
Igazat adok neki.

S nagyon őszintén mondom, nem hiszek az elmútt x évtized rendszerében szocializálódott hősökben, ha már Gyurcsányt is szóba hoztad.

A teljes bukásban sem nagyon, abban reménykedem, hogy a béna kormányzás olyan szinten piszkálja fel az egyes ágazatok résztvevőit, hogy látva egyes szereplők részsikereit az érdekeik képviseletében, megszerzik a bátorságot valódi érdekegyeztetésekre.
Ezt fogják fideszes konszolidációnak nevezni.

Na erre én magam is azt mondanám, hogy ritka nagy marha - naiv - bízhat ebben.
@Habakuk999:

a példálózást másra értettem, de ha már így esett:

van abban igazság amit állítasz.

én mégis azt mondom, bár aggregálva valóban tetemes az az összeg ami "rajtunk múlik", de a legnagyobb vesztesek mégis a fogyasztók. ne kanyarodjunk vissza az áfatemetős cégekhez, ahol a multik szüzek, csak éppen priviben osztoznak az áfán azok, akik nagyságrendekkel többszörösét nyerték rajta, mint a fogyasztók együttesen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem tudom, vissza vagy odafogott vagy.

Csak irigylem ezt a gyors mentális újjászületést.

nekem ez nem nagyon megy, hónapokig, néha évekig gyötrődöm bizonyos problémáimon.
Kurva jó dolog lehet ez a bűnbocsánat.
@Habakuk999:

Erre írtam tegnap, így állt be egy egyensúly. Senki nem fizet ma fehér, teljesen leadózott piaci árat az árukért és szolgáltatásokért. Nem is tudna, nincs annyi jövedelme, hogy kifizesse. Akkor derülne csak ki, az adóprés kitermelhetetlen, ha hirtelen mindenki egy csapásra felhagyna a stiklikkel. Kártyavárként dőlne össze az ország.
@Husz_János_Puszita:

"Érezzék csak az emberek a pőre bőrükön, hogy a demokrácia hiánya éget. Soha nem tanulják meg különben becsülni."

Ideillik - többször idéztem már Tölgyessy interjújából:

"A helyzetével alapvetően kiegyező magyar társadalom alig vett részt a demokratikus fordulatban. Máshol viszont részben az utcán bukott meg a kommunizmus. Sokan úgy érezhették: személyes szerepvállalásukkal végre visszaszerezhették maguknak a hazájukat. Nálunk az embereket leginkább a bécsi bevásárlás lehetősége mozgatta meg. A magyarok többsége a Nyugat fogyasztási javait, mintáit nagyon is kívánta. Valahogy úgy gondolta, amennyiben ezek ára a kapitalizmus és a demokrácia, hát még ezeket is kibírja."

vs.hu/tolgyessy-peter-az-alapveto-bajt-kommunizmus-okozta-1107/
@tristen2005:

"A nyelv az rakott!"

Ehh, mindig csak a hasra gondolni!

Verbális fegyverre utaltam. :o)
@Csaknézek...:

Ami nincs, nem tudok vele harcolni!
@tristen2005: kösz, rosszul aludtam volna az éjjel, ha ezen kellett volna agyalnom:)
@jaegtoer: 10-20%-os árszínvonal csökkenést jelent, a fogyasztó nem vesztes.

Akkor lenne az, ha megjelenne nála a nav és befizettetné vele a láncolatban be nem fizetett áfát.
@Habakuk999:

Az ágazati érdekérvényesítéshez először az ágazati képviseleteket kell felgyújtani, úgymint szakszervezetek, iparkamarák stb. :)
Önnön magukért létező itt maradt komcsi csökevények, komcsi kiskirály tempóval.
@Husz_János_Puszita: Akkor érdekes kérdés lenne az egykulcsos is
Engem kissé idegesít ez a "nem szavazok, nincs kire" dolog. Perszer sok igazság van benne. De igazából a rendszert nem a szavazatottal, hanem a távolmaradásoddal legitimálod. (A rendszeresen távolmaradó 30% sem hiányzik senkinek, halgatás beleegyezés, érvényességi küszöb nincs stb)
Persze az ellenzék is borzasztó, nagyon elegem van az msz-ből, Gyurcsányból meg különösen.
De nekem a fidesz bukása már csak azért is megérne egy szavazatot, hogy lássam az Orbán, Lázár stb pofáját, amikor átadják a hatalmat.
Amúgy a gyerekeim legalább egy EU-s országban nőnének fel, kicsit több Radnótit tanulnának, mint Wass albertet, kicsit több informatikát, mint rovásírást. És legalább nem egész megyéket, meg iparágakat lopnának el.
Ez persze nem sok, de egy sétát megér tavasszal.
@Csaknézek...:

"_" A magyarok többsége a Nyugat fogyasztási javait, mintáit nagyon is kívánta. Valahogy úgy gondolta, amennyiben ezek ára a kapitalizmus és a demokrácia, hát még ezeket is kibírja"_"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

teljesen úgy történt. a forradalmakat nem lehet megspórolni, mert ugyan roppant drágák, ellenben elmaradásuk még többe kerül.

mámijenokosak vagyunk.
@Habakuk999:

ne mondd már. amúgy más malomban őrlünk.

de.

hahahogy van az, hogy fajlafosan itthon még prágább is mint a "Lajhán túl"?
@nedudki74:

semmi baj. szavazz az egyfészekaljára. és minden marad a régiben, aztán megint fidesz, megint fizetsz, aztán .... ésígytovább...
föllebb már le volt írva a jelenség...

közben a lopott zsé, cca 242 mrd dollárba öltözve röhög a dilemmádon...
@nedudki74: Sose idegeskedj, nem ér annyit. Én nem idegeskedem, ha elmész szavazni.

A mostani fidesz a korábbi nyolc és az azelőtti x év eredményein alakult ki.

Ők egy folyamat alja, s attól tartok még nem a legalja.

ha bebizonyítaná bárki azt nekem, hogy akit megválasztok tesz valamit az én és a népem érdekében is, hidd el megborotválkoznék.

De olyan emberek, akik arra sem képesek, hogy láthatóan, hallhatóan tiltakozzanak a kormány baromságai ellen.hogyan, miként, mivel, kivel és minek az érdekében akarnak kormányozni?

Erről nem nagyon esik szó.
Pusztán arról, hogyasszondja Gyurcsány már egyszer jól szerepelt tv vitában, a többiról még ennyi pozitívumot se szoktak mondani a híveik.

Evvan.
@Habakuk999: A bűnbocsánat tényleg jó dolog. Egyszer próbáld ki te is, nagy kegyelem tud lenni.
Amúgy ma bő fél órát beszélgettem személyesen Böjte Csaba atyával. Ő is nagy hatással volt rám, úgyhogy még inkább igyekezni akarok jónak lenni/maradni.

www.magnificat.ro/portal/index.php/csaba-testvmainmenu-42/elmedi-mainmenu-247/9218-bojte-csaba-feher-sziv-utja-zarandoklatot-koveto-szentmise
@jaegtoer: 27%!!!

2013. JANUÁR 30.

ÁFA-kulcsok az Európai Unióban, 2013. január
Küldés e-mailben
BlogThis!
Megosztás a Twitteren
Megosztás a Facebookon

Az Európai Unión belül a legmagasabb ÁFA-kulcs Magyarországon van 27 százalék, a legalacsonyabb Luxemburgban 15 százalék 2013. januárban. Az EU átlaga 21,24 százalék.
Magyarország - 27 százalék,
Dánia - 25 százalék,
Svédország - 25 százalék,
Finnország - 24 százalék,
Románia - 24 százalék,
Görögország - 23 százalék,
Írország - 23 százalék,
Lengyelország - 23 százalék,
Portugália - 23 százalék,
EU-átlag - 21,24 százalék,
Belgium - 21 százalék,
Csehország - 21 százalék,
Hollandia - 21 százalék,
Lettország - 21 százalék,
Litvánia - 21 százalék,
Olaszország - 21 százalék,
Spanyolország - 21 százalék,
Ausztria - 20 százalék,
Bulgária - 20 százalék,
Egyesült Királyság - 20 százalék,
Észtország - 20 százalék,
Szlovákia - 20 százalék,
Szlovénia - 20 százalék,
Franciaország - 19,6 százalék,
Németország - 19 százalék,
Ciprus - 18 százalék,
Málta - 18 százalék,
Luxemburg - 15 százalék
@Habakuk999:

"hidd el megborotválkoznék."

Hhhhmmm?!:)
@Csaknézek...: Ahótti pénz amit a papnak ad majd a családod a semmiséért: mortal della
@Csaknézek...:
"Szóval kishazánkban valójában egy nagyszabású fizikai kísérlet zajlik.
Mert azt már tudja a tudomány, hogy a fény milyen gyorsan terjed.

Na de a sötétség...? :o)"

Kétharmaddal. De ez nem vicces.
@jaegtoer: és elballagnék szavazni a hősökre

kímélem a billentyűzetet
@Habakuk999:

ez nem mondd ellen sem az áfatemetőnek, csak azt jelzi, hogy nagyobb összegen rüsztölnek az érintettek, igaz luxemburgból különösen nagy a behozatal.
@simple observer 1.0: "El kell vegyulni az emberek kozott. Ezt tette anno Orban, most Gyurcsany es ezt ertette meg Vona is."

Jaja Vona eddig volt már pincér, közmunkás és piaci kofa, egy teljes műszak erejéig. :) Elmondása szerint további szerepek várhatóak a jelleme fejlődése szempontjából.
@Habakuk999:

"kímélem a billentyűzetet "

tegyük együtt.
@jaegtoer: és a legdöntőbb: azért szavazunk (ebben a konstellációban), mert így nem kell bevallani magunknak, hogy az elmúlt 23 évünket gyakorlatilag egy olyan utcában kóvályogva töltöttük, melynek bejáratánál a táblán egy T szerepel... persze, tudod, én nem voksolok... ha tehetném, sem tenném.
@jaegtoer: "hahahogy van az, hogy fajlafosan itthon még prágább is mint a "Lajhán túl"? "

hahhhahhahha.. szegény frajd:-) csókoltat sírjából:-)
@DarthVader: Ha,én bevallom,hogy leszartam a
WC deszkát,akkor még,időtlen-ideig reám is
mutogatni fognak azt mondván,hogy NA Ö szarta le
a WC deszkát!!!

azok IS,akik úgyszintén leszarták!!!
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

"De ez nem vicces."

Ami történik valóban nem az.

Ennek elviselésének okán próbálok én is humorkodni.
Ami vagy bejön, vagy nem.
@Sir Bates dö Hól: Persze az Izsákok megtalálták a zsákuccából is a kijáratot...
@Csaknézek...: Hát nem jön be:-) Ne is erölködj, mert te is bünbak leszel a slózi lefosásában:-)
Nyihaha....
"Vallási vita lett a zsidóknál a buzizásból
A Mazsihisz ifjúsági vezetője lebuzizta a botrányos segélyosztás kritikusát. De mit mond a Tóra?"

index.hu/belfold/2013/11/25/vallasi_vita_lett_a_zsidoknal_a_buzizasbol/
@Habakuk999:

"10-20%-os árszínvonal csökkenést jelent, a fogyasztó nem vesztes.

Akkor lenne az, ha megjelenne nála a nav és befizettetné vele a láncolatban be nem fizetett áfát. "

közvetett módon fizettetik meg. rév-vám.
@Csaknézek...:

Elolvastam a Tölgyessyt, nagyon tetszett. A több részes sorozata is, az orbánrendszer természetéről.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Hát nem jön be:-)"

Prejudikáció helyett jobb szeretem megadni az esélyt, hogy félreértés.

"Ne is erölködj, mert te is bünbak leszel a slózi lefosásában:-)"

Ha már erőlködés + toalett, hogy is mondta tegnap Cirbi?

NYOOOOOMIK! :o)

Egyébként meg a borzalmatos, hogy ama slózi lerottyantása nem egyik pin..., szóval nem csak úgy ukmukfukk történt.

Voltak (vannak) nagy rottyantók.
Meg kisebbek.

És nézők.
Ezek vagyunk mi.

Szar felismerés.
@Csaknézek...:
Ha nem jön elég a mutyilé a mutyitrafikban, és nem lesz elegendő a mutyiprofit, akkor hamarosan be lészen vezetve a kötelező dohányzás köz- és magánterületeken, navos és tekkes műholdas felügyelettel. A mutyimédia napestig hozza majd a propagandát, hogy ez betegség megelőzi célzattal történik, amit a century end lopatóintézet mutyikimutatásokkal fog aládúcolni (persze miután az összes nemdohányzó kollégát kirúgják). És ami azt illeti, tényleg igazuk lesz a betegségmegelőzés tekintetében: ha mindenki tüdőrákban megmurdel, nem lesz ideje más betegséget elkapni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ezeknek a della a devlájuk.
De az egészségügyben manapság már egyik sincs... semmilyen nyelven.
@jaegtoer:

A Lajtán túl max 10% az élelmiszer áfája, de van ahol nulla. Úgy lehet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"De mit mond a Tóra?"
Azt, hogy menjenek ki a hóra.

Én meg ezt:
Ne buzizz, zsidó, mert rád küldöm az arabokat, hogy a náciknak legyen okuk tömegverekedni a cigányokkal!
@Habakuk999:

Ezek a felső kulcsok, a kajáé kisebb.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"De mit mond a Tóra?"

A Tórára hivatkoznak, de kétlem, hogy bármelyikük is komolyan venné, ami benne van.

Politikai játszma, hatalmi harc ez, amihez a Tórát lehet hívni segedelemül.

Tóra, vagy más szentkönyv nélkül is meg tudom mondani: tán nem kéne buzizni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Majd akkor szólj, ha éppen kényszermunkást játszik egy dél-afrikai gyémántbányában. Ahová persze elkísérik a padtársai is a plenárisról - mind 386-n.
@Husz_János_Puszita:

"Elolvastam a Tölgyessyt, nagyon tetszett"

Nekem is!
Sok mindenre kaptam benne magyarázatot, vagy újszerű értelmezési megközelítést.
@Habakuk999:
Már mondtam, koma, hogy azért lett 27% a záfa, mert a döntés pillanatában a nyócegykollektíva éppen a ranglista 27. helyén állt fifa-ilag. És ez qrvára nem vicc, a két hírt gyakorlatilag egymás alatt hozta az egyik hírportál. Azóta tudom, hogyan terveznek ezek bármit, amihez számok kellenek.
@Bakter:

De mindez csak az első lépés!

Mert nemsokára az országhatárokon is eme felirat fogja köszönteni az idejövőket:

"Szia!
Mutyilandba érkeztél!
A mutyi hungarikum.
Máshol is csinálják, de nálunk az igazi!"
@Csaknézek...:

Nekem inkább igazolás, nem én buggyantam meg.:)
Egyetlen dologban érzem szabadabbnak magam a nerben, ki lehet mondani gondolatokat anélkül, hogy a píszí lovagok a földbe döngölnének miatta. Azért hagytam ott a vincentet, egy posztnál visszaköszönt a dühödt szalonrasszistázás, na mondom én léptem. Nem szeretném azokat az időket se vissza.
@Husz_János_Puszita:
hagyjátok már abba ezt a marhaságot, hogy mi lett volna ha a szocik jobban kormányoznak!
nem a szocik hülyesége miatt teszi tönkre az országot a fidesz!
saját akaratukból!
csinálhatnák jól is!
semmi és senki nem akadályozza őket!
azt csinálnak amit akarnak!
már 3,5 éve!
és akkor te előjössz megint azzal, hogy mi lett volna ha a szocik...!
én azt kérdem:
mi lett volna ha a fidesz...?
európa felé kezdi vezetni az országot?

egy hülye példa:
ha én nyitva felejtem a lakásajtót és ellopják az értékeimet!
akkor engem kezdtek szidni, hogy milyen hülye vagyok?
bezzeg ha bezárom az ajtót!
akkor nem kapott volna lehetőséget a tolvaj!

a rendszerváltás óta eltelt idő sem volt olyan katasztrofális, mint amilyennek az idióta jobbik plakát(20 évet a 20 évért)
próbálta beállítani!
az 1990-2010 közötti időszak nem hasonlítható SEMMIBEN az utóbbi 3 évhez!
ha lassan is de gyarapodtunk.
igen!gyarapodtunk!az egész ország.
a lehetőségek pedig egyre bővültek.
én emlékszem az 1989-es állapotokra.
most tervszerűen züllesztik az országot.
elveszik a lehetőségeket azok elől akik nem állnak be a sorba.
alattvalókat csinálnak az emberekből, akik örülnek egy kis alamizsnának(rezsicsökkentés),
de nem értik az új alkotmányt,sajtótörvényt, munkatörvénykönyvet,BTK-t,stb.stb, ami tönkreteszi az életüket!
hol van ettől az mszp rossz kormányzása?
összehasonlítható?
nem.
uff!:)
@Husz_János_Puszita:

"anélkül, hogy a píszí lovagok a földbe döngölnének miatta."

Akkor gyónok.
Ha pár évvel ezelőtt csevegünk a neten, akkor sanszos, hogy én is ama piszisek közé tartoztam volna.
@Csaknézek...:

"Akkor gyónok."

Ja, és a bűnbocsánatot meg magam intézem. :o)

Magamban.
A fejlődés nem bűn ugyanis.
@punkfrog:

Ha nyitva hagyod a kecót, utána ne panaszkodj, hogy kiraboltak.:)
Egyébként jó példa, vannak potenciális áldozatok. Nem vagyok otthon a viktimológiában, de nem csodálkoznék, ha találnánk párhuzamot a magyar társadalommal benne.

Gyarapodtunk, igen. Hitelből. Most fizetjük vissza, már aki tudja.

Oké nyer az ellenzék és utána mi lesz?

mszp-fidesz-mszp-fidesz-mszp-fidesz-mszp-fidesz.....

Tudod, az a baj, hogy nincs már miből finanszírozni. Eladni való nem sok maradt, versenyszféra, lakosság a fizetőképessége határán, inkább azon túl.

3 millió szegény-4 millió szegény-5millió szegény-6 millió szegény...mikor lesz elég? Nem gyanús kicsit?
@Bakter: habozás nélkül elhiszem, a tudományos tervezéshez tudományos alap szükségeltetik
@Csaknézek...:

Jó hogy szóltál, mielőtt feloldozlak.:))
Nem pár évvel ezelőtt csevegünk, hanem most. Elismerésre méltó, ha valaki hajlandó tanulni a tapasztalataiból.
"A nyugdíj nem más, mint egy pilótajáték, melynek során a nyugdíjasok nyereségét a mostani fiatalok fizetik. Könnyen lehet, hogy már nem sokáig…

Az Egyesült Államokban gyakran elhangzik, miszerint a szociális rendszer - nyugdíj- és egészségbiztosítás - igazságos, az emberek ugyanis dolgozó életük során megteremtik a saját juttatásaik fedezetét, vagyis önmagukért dolgoznak Gary M. Galles, a Pepperdine University közgazdász professzora szerint ugyanakkor erről szó sincs, a rendszer egy pilótajáték, melynek legfőbb célja az, hogy az idősek szavazatát megvegyék."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/25/nyugdij_az_emberiseg_legnagyobb_pilotajateka#more5649552
@punkfrog:

"ha én nyitva felejtem a lakásajtót és ellopják az értékeimet!
akkor engem kezdtek szidni, hogy milyen hülye vagyok?"

Szerintem nem jó a példád, mert abból indulsz ki, hogy csak és kizárólag a Fidesz lehet a tolvaj.
@Husz_János_Puszita:
"Gyarapodtunk, igen. Hitelből. Most fizetjük vissza, már aki tudja."

ugyanúgy hitelből élünk, csak most sokkal nagyobb faszságokra költjük!

nem mondtam, hogy ha nyer az ellenzék hirtelen jobb lesz!

mindenhova betüremkedtek már!
minden kis marhaságra törvényt gyártanak.
ne az állam finanszírozzon!
sokkal kisebb államot!
sokkal nagyobb szabadságot!
@Husz_János_Puszita:
2010-ben Kéri László azzal kampányolt, hogy nem kell félni a fidesz 2/3-tól, mert....
Most azzal, fog, hogy már nincs mit lopni, akár maradhatnak is?
@Csaknézek...: mondtam, hogy hülye példa:)
de amire írtam:
azért szar most nekünk a fidesz alatt, mert a szocik rosszul kormányoztak ezért hatalomra tudott kerülni a fidesz!
attól, hogy én hülye vagyok és nyitva hagyom a lakást, attól a tolvaj még tolvaj marad.
nem kötelező kirabolni egy nyitott lakást!
@Csaknézek...:
Kikérem magamnak!
Az én voltam és még ragoztad is... Essetudni...
Miről maradtam ma le?
@dr. jenőke (jenőke):

Kérit nem a lényeglátásáról ismerem.:)
Pontosabban, az emberismerete ami nullával egyenlő, anélkül pedig senki ne próbálkozzon a politikával, mert nagyon rá fog faragni.
@dr. jenőke (jenőke):
Kéri benézte azt, szerintem meg jó fej.
A lottó ötöst nem találja el, de vannak jó meglátásai.
Ekkora gátlástalanságot szegénykém ő sem tudott Piktorékról feltételezni, pedig nem volt "annyira" jó véleménnyel róluk.
@dr. jenőke (jenőke): valószínű:)))
ki voltam ezektől a "nem kell félni a 2/3-tól"
mondatoktól!
nem emlékeztek az orbán-torgyán kormányra???

most meg van ez a: "szocik a hibásak, mert miattuk lett kétharmad"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Kikérem magamnak!"

A petsába, de nagyon!
Új memória kellene.

A régi mellévisz.

Szóval sorryság. :o)
@punkfrog:

A felháborodásodban osztozom, és akik itt vannak, szerintem szintén.
Fidesz-hívő csak átmenetileg szokott itt megfordulni: jön, megy, néha repül. :o)

De van ennek a történetnek másik oldala is.

Erre utaltam, a hasonlatod "hülyeségétől" függetlenül.
@punkfrog:

"sokkal nagyobb szabadságot!"

Ebben maximálisan! :o)

Fogy a szabadság nap mint nap.
@Csaknézek...:
Mit ittál? :))
Csak úgy kérdem...
Én DE búzasört! :D
@tristen2005:
"Ne felejtsük ki: margarin. :o)) "

Az Delma... Csak pontosan, szépen :)

Egy kicsit én is hadd legyek nyelvtannáci: a kommentekben több helyen is előfordul az a szófordulat, hogy "okosabb tőlem", "tőlünk különbek" stb. (nem biztos, hogy pontosan, szépen idéztem, de most nem ez a lényeg). A szó, amit itt alkalmazni kellene, a NÁLAM, NÁLUNK. Okosabb nálam, különbek nálunk. Könyörgöm, nem lehetne...? Tudom, a blog a pillanat művészete, nem a nyelvhelyesség a lényeg, betű-elütések engem sem zavarnak, de ez nagyon.... És nem mentség, hogy ugyanezt az újságírónak látszó tárgyak is elkövetik, ez inkább súlyosbító körülmény... Elvégre senkit nem sértenék itt meg azzal, hogy újságírónak nézem/nevezem.
@Husz_János_Puszita:

"A nyugdíj nem más, mint egy pilótajáték"

Kérdezek, mert zéróhoz közelítő közgázos ismereteim vannak:

Józan paraszti ésszel fenntarthatónak gondolná a magamfajta laikus ezt a rendszert.

Nem lehet, hogy csak mellédumálásról van szó itt?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Mit ittál? :))"

Bánt ez a kérdés...

Nem kicsit, nagyon - hogy a poszthoz is asszociatív legyek.

Mert mér' tételezed fel a múlt időt nálam eme nemes folyamatban? :o)
@Csaknézek...:
:)) Knoszi irigykedni fog, "folyamatban" vagyok... 2 géptelepítés között. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ekkora gátlástalanságot szegénykém ő sem tudott Piktorékról feltételezni"

Több barátommal együtt szoktunk hüledezni közösen azon mostanság, hogy mijafaszvanmá'megint?

Egyikük kifejezetten pesszimista, és mondott korábban - az előző választások előtt - eléggé durva feltételezéseket.

Közkacajjal jutalmaztuk.
Azóta ő is belátta, hogy tévedett.

Belátta, hogy álmában sem fordult meg benne mindaz, amit látunk, tapasztalunk.

:o(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Poénnak szántam, megértették!

Csaknézek... · www.Honlap? Majd holnap! 2013.11.25. 18:52:00
@tristen2005:

És tényleg!

A delmával kevertem össze.

Fejétől hülyül az ember... :o)

Tahótlanítok
Válasz erre
@tristen2005:

"Tahótlanítok
Válasz erre"

Protestálok!

Soha nem írtam azt, hogy "Tahótlanítok", vagy "Válasz erre"! :o)
@Csaknézek...:

Mint a vicc az egyszeri parasztbácsiról:

A téesz repülőse felviszi egy kis műrepülésre az öreget. Csinálják a kunsztokat, nagy dugóhúzó, a bácsi rezignáltam megszólal:
- Erre számítottam.
A pilóta hátrasandít, amindenit, de nyugodt az öreg. Mutat neki még egy kunsztot, hirtelen zuhanórepülésbe vált. A bácsi megint:
- Erre is.
Húazanyád, gondolja a pilóta, kifogok rajtad! Többször megforgatja a gépet, végül a feje tetejére állítva repülnek. A bácsi megint megszólal:
- Na, erre nem számítottam!
Leszállnak, kérdezi tőle, hogy tetszett-e a repülés!
- Tetszett bizony, édes fiam! - mondja az öreg.
- Aztán mondja, öregapám, mi volt az a nagy laza szöveg, hogy számított erre, meg arra?
- Hát, fiam, tudod, számítottam rá, hogy összepisálom magam. Arra is, hogy befosok az ijedtségtől. De arra, hogy mindez a nyakamban köt ki, na, arra nem számítottam!
@Csaknézek...:
De!!!!!!!!!!!!!!!
Sörről?
Knoszi irigykedjen!
BÚ-ZA-SÖR!
BÚ-ZA-SÖR!
BÚ-ZA-SÖR!
BÚ-ZA-SÖR!
BÚ-ZA-SÖR!
@jaegtoer: persze ha nem szavazok akkor jobb lessz.
@simple observer 1.0: Nem gondoltam volna, hogy még egyszer hozzá fogok szólni ehhez a témához itt, mert csontig lerágott bőr, de néhány gondolat megfogalmazódott bennem a hozzászólásodat elolvasva.
Írtad, hogy: "csak elméleti szempontból érdekelnek a fejlemenyek, amik még igy is, hogy felkészültem a rossz hírre, meglehetősen lelombozóak."
Hát irigylem, hogy bár úgy érzem, hogy elég rezignáltan, de ilyen higgadtan elfogadtad a '14-es vereséget.Nem mintha nem osztanám ezt, de engem kurvára felb*sz agyilag, hogy egy ilyen kormányzati teljesítmény után az ellenzék a kötelező minimumra sem képes és a biztos vereségre kell készülni néhány hatalommániás lúzer miatt..2011-ben én már meg voltam győződve, hogy azok után, amit a Fidesz művelt az országgal jó, ha a "nép" nem zavarja el őket idő előtt.Az a kretén Kéri (jól írom a nevét?) bármekkora bunkó is volt pár napja, a lényeget megmondta:a társadalom 95%-a pénzügyi analfabéta. Ezért, amikor az "istenadta nép" mégsem zavarta el a "Tisztelt Urakat" ( még egy egészséges tüntetés sem volt), hát elfogadtam.De , hogy az ellenzék egy ilyen három év után itt tart,attól már kinyílik a bicska az ember zsebében.
Úgy fél órája Botka osztotta az észt Olgánál, ami rátett nálam egy lapáttal.
Az elmúlt másfél évben jó néhányszor "szembe köptem" magam, mert elhittem, hogy az ellenzékben mindenkinek elsődleges prioritás Orbánék eltakarítása, ezért hajlandó voltam jó mélyen elnyomni magamban a pártszimpátiámat és beállni az úgymond közösbe:
Voltam Bajnaista.Életemben először elmentem egy tüntetésre(rajtam ne múljon), az ő "zászlóbontására", mert hihető volt, hogy két év alatt csak össze lehet hozni egy összefogást.Négy hónappal később már nyilvánvaló volt, hogy alkalmatlan.Tisztán látható volt, hogy ő a kvalitásai alapján nem lenne alkalmas a mai Magyarországon miniszterelnöknek.Látható volt Mesterházy is megeszi őt.Ok rendben.Nálam mindig is Mesterházy tűnt alkalmasabbnak kettőjük közül, arra, hogy kezeljen egy frakciót, azt hittem a józan belátás majd eljuttatja őket oda, hogy Mesterházy miniszterelnök-jelölt lesz, Bajnai meg viszi az esetleges kormányban a gazdaságot.Most nem említem, hogy az egész nyáron folyó töketlenkedés nem ezt mutatta, hogy Bajnai ilyen belátó lenne, de mindegy.Azután jött a DK kipicsázása, ami kiverte a biztosítékot.Nem akarták felfogni, hogy azért volt a "zászlóbontáskor" akkora a támogatottság Bajnainak, mert mi DK-sok (plusz néhány százezer bizonytalan) félretéve a pártszimpátiánkat beálltunk az összefogásba,annak tudatában, hogy a DK is bent lesz.Ebből a sok gyökér elemző azt a következtetést vonta le, hogy a DK-s szavazók könnyen átszavaznak.Nyugodtan kijelenthetem, hogy a DK-s szavazók 99%-a nem fog átszavazni senkire, ha a DK, Gyurcsánnyal együtt nem lesz benne.Csalódtam Bajnaiban, nem azért mert alkalmatlan, hanem azért mert alkalmatlan, de nem látja be.Csalódtam Mesterházyban, mert ekkora politikai rutin után képes lenullázni magát.Belőle miniszterelnök lehetett volna 14-ben, mert Gyurcsány csinált volna belőle.Igaz,utána ment volna a süllyesztőbe, de legalább felért volna csúcsra.Így meg már soha nem lesz.Amióta szavazókorú vagyok, mindig másodkörös MSZP szavazó voltam.Ezek után soha nem fogok az MSZP-re szavazni.100%-ig biztos vagyok most már, hogy a DK-ra fogok szavazni.Most már csak azért "izgulok" hogy ne csalódjak a DK-ban is, mert ha valami olyan megállapodásba mennek bele ezekkel a tehetségtelen figurákkal,ami nem méltányos, akkor eljutok oda, amit el sem tudtam képzelni: el sem megyek szavazni.Talán KismacskaBella írt hasonlót, igaz ő úgy látszik okosabb mint én, mert már hónapokkal ezelőtt azt írta, hogy csak akkor szavaz a Dk-ra is, ha nem áll össze a gittegylettel.Hajlok rá, hogy igazat adjak neki...
@Csaknézek...:
Nem ér... :(
Gonoc... Moldovát, az öreg komcsit is szeretem!
Egy igazi gerinces ember! :)))
Ellentétben az olyan komcsikkal, mint Kövér, Qrbán, meg a komplett magyar kormány komcsi faszkalapjai.
@Csaknézek...

Kötözködsz?:))
@Habakuk999: @Husz_János_Puszita: az egész egy félrehallással indult.

Habakuknak volt egy megjegyzése valakihez, hogy rövidre sikeredett a valakinak a magába szállása, ami nem csoda hisz úgy van kívül, hogy magába van zárva elzett kuulcsos feszítővassal..

erre mondtam azt, a navnak is elég volt egy hétvége az átvilágításra.

hogy erre miképpen bonyolódtunk bele az áfába, ami egy faszság, különösen arra tekintettel, hogy a napokban borított egy revizor az intézményesített áfacsalásról, amire az jött a prófétától, hogy milyen jól jár a fogyasztó, mert hogy 10-20 ázalékkal alacsonyabb emiatt az árzsírvonal. én meg nézek mint a mari a manézsban hogy mi a fasz van a trombitán, csak nem elefánt?

meddő vita.

dehamár...

ha nem hiányzik a kölcsönvetésből az a cca 1500-1700 milliárd áfabevétel meg az externáliák, akkor agyon kell lőni a revizort, minek csinálja itt a renoncot, amikor különben is lomhán bolingozunk a Lajtán ezüst teáskanállal kanalazva a sárgarépafőzeléket, ami amúgy is borzalom... Neeeem?

ha minden olcsóbb emiatt, hogy elcsalják a afacsalásra létrehozott cégek, így a küldő fogadó szűz maradhat és árvalégyhajas, akkor mi a baj? akkor minden rendben. csalja el minden cég az áfát, és ha bemegyek a röltexbe egy kiló kenyérért, még ők fizetnek nekem, hogy elhozom, és adnak bónuszban egy pamutmotringot hogy visszataláljak, ha még sonkára is gusztusom támad útközben térdig gázolva a tejbegrízbe mely vastagon hintett cukros-fahéjas szórattal és köretnek őzpörkölt úszik a tetején itt-ott mákosgubával tarkítva, és tökfőzelékkel mentalevéllel ízesítve.

remélem most már minden világos, hogy került a csizma a vasárnapi húslevesbe, egy kérdés maratt csak tisztázásra, ha mindenki jól jár, mire a sírás rívás? mér nem jó a demokrálatlan áfa optimalizálás, amikor cserébe jár a héccsapás? télleg... ?!
@E.Csaba:

"Nálam mindig is Mesterházy tűnt alkalmasabbnak kettőjük közül, arra, hogy kezeljen egy frakciót, azt hittem a józan belátás majd eljuttatja őket oda, hogy Mesterházy miniszterelnök-jelölt lesz,"

hol a fenébe van az a hányadék sárgarépa főzelék? ide vele, izibe!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, kicsit irigykedem, bevallom őszintén.
De én most dudományos szempontból vizsgálom a dolgokat és bizonyítékára leltem, hogy a sör és az univerzum létezése között, bizonyos pontokon ekvivalencia tapasztalható.

Nézd csak meg eme kisfilmet 0":00-tól és ha voltak is kétségeid eddig, azok hirtelen szertefoszlanak.
www.youtube.com/watch?v=reZkXlMg4bM
Az egész univerzum egy kúúrva nagy sörfőzde, tuttam én!!!-:)))
@E.Csaba:

Hasonló csalódásokat (más vagy ugyanazon szereplőkkel) átélt már itt a többség.

Jobbak vagyunk a kérdések feltevésében, mint a tuti megoldások keresésében.
De ezt Te is tudod, hiszen mondataidból kiderült, olvasod a blogot.

Beszélni és kibeszélni - mindez továbbvihet valamennyiünket.

És az országot is.
Idővel.
@E.Csaba:

Gyurcsány soha nem csinált volna MA-bőó ME-t:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Rossz magyarázat:-)

Azért okosabb TŐLEM, mert ha nem agyaltatnám állandóan, akkor nem lenne okosabb NÁLAM:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Egy igazi gerinces ember! :)))"

Szarok rá, hogy "komcsi".
Éppen azért, mert gerinces ember.

És sok mindent másképpen látok, mint Ő.

Az idézett történet viszont üt. :o)
@jaegtoer: kisesszés prózában is nagy vagy, ha kellően felbasszák az agyvizited:-)
@Csaknézek...:
Most bólogatnék, de amilyen mocsok az itteni alkesz társaság, félreértenék.
MERT EZEK OLYANOK!!! :O)
Igazad van... egyetértek.
@Csaknézek...:

Csak azért kérdezem, mert van 2 gombolyag Perwolom!:)
@jaegtoer:

Ha megpróbálhatom összefoglalnom zip-jelleggel költői képegyvelegedet, azt a témát jártad körül metaforikusan, hogy miként lehetséges az, hogy mindenki lopik, és még sincs gyarapodás?
@Knósszosz:

"Az egész univerzum egy kúúrva nagy sörfőzde, tuttam én!!!-:)))"

Welcome a klubban. :o)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hogyne lenne!
Csak a fogyasztás közben áldozok az űrkutatás szárnyas oltárán, ugyanis mostmár tudom, miért kóvályognak a földre visszatért asztronauták.
Súlytalanság utáni akkli-matildálódzás... persze, blablabla. Lófaszt, másnaposak!

A Zeta Ridiküli után kicsit jobbra, ott főzik a legtestesebb ütős barnát de vannak még egyéb csodák is, ugyanis a söruniverzum (mint tuggyuk) végtelen.
Ponori Thewrewk sütheti a tudományát!-:))
@Csaknézek...:
Na zdrávje, salud, salute, ja masz ésatöbbi!-:)
@Orica Középföldi:
(Abban a reményben, hogy nem találod túl hosszúnak)
Szép álmokat, jó éjszakát!

BOHUMIL HRABAL: ŐSZ

Reggelire volt egy kávém, egy szelet kenyerem, dzsem,
s egy könnyes, barna szempár.
Kérem szépen, az annyi mint tizenegy korona és tíz fillér.
Három városi hívás, az tíz ötven,
plusz tíz százalék a felszolgálás, összesen:
huszonkét korona hetven.
A szempárért nem kell fizetni.
Ebédre majoránnás ürühúst ettem,
s volt egy levesem, világos söröm, abroszom, cinkem,
magasra dúcolt két mell s szarv a fejemre.
Az kérem annyi mint harmincnégy korona
ötven fillér, a két mell bele van kalkulálva az árba.

Vacsorára két pörköltet fogyasztottam,
plusz öt szelet kenyeret, három barna sört, brandyt,
újságot meg egy vonagló női testet.
Akkor az kétszer hatvanöt, annyi mint százharminc korona.
A test nálunk ingyen vonaglik.
S hol lakott, uram?
A tizenegyes szobában. Volt benne:
menetrend, kefe, söprű, légyfogó, ruhacsipeszek,
szárítókötél, pamacsok, folyó víz,
központi fűtés és női kéz, levelet író.
Az éjjeli szállás ötvenöt korona.
Azaz összesen kétszázharminc koronát
s jegyeket kapok, úgymint: húsz deka húsra,
húsz gramm zsírra, négyszáz gramm kenyérre
és kétszáz gramm lisztre.
A szemek, a mellek s a hozzájuk tartozó testek
nálunk valóban ingyenesek, s kaphatók jegy nélkül is.
De ajálhatok az úrnak egy anatómiai intézetet is,
ahol csontvázakat adnak és vesznek,
s beajálhatom önt a kötszerészeknek, ortopédoknak,
akik műkezet, műmellet, műlábat készítenek az úrnak,
elvezethetem optikushoz is,
ahol hű szemet talál kilószámra.
Ó, távoli, gyönyörű ódáim visszhangja-fénye,
ó, szabad ódáim visszavert ragyogása,
nem vagyok én már több, mint játékszerek kísérő hangja,
nem vagyok kevesebb díszműárúnál,
dermedt árnyak hamuja vagyok,
saját romlásom előképe.

Micsoda, kérem?
Apropó, főúr, tudja ön, ki volt Schiller?

Hogyne, uram: a bydovi étterem főpincére.
De ha valami extrát szeretne,
hamvasztassa el magát, s a hamvait
ezüst villával, késsel és kanállal fogom átválogatni.
Történjen már meg valami szabadon is a világunkban.
Szépen és szabadon, mint az ajándék,
mint a falomlás,
mint a szerelmek.

.
Szép almokat az aludni térőknek, vidám hajnalt és rumos teát a most ébredőknek!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem isszák olyan forrón a grogot!
Moldova nekem harminc éve kedvencem és általában olyanok fikázzák, akik VV 6 színvonalú mélyművelésű szellemi bányákban coccializálódtak és szlovák rendszám van a kölkük homlokán mikor számháborúznak a szerencsétlennyeik.

Tuti, hogy egyetlen sort sem olvastak Moldovától, de sikk basztatni az öreget, mert zsidó. Csókolom a jobbikos agyhalottakat ezúton is!
Szomjas vónék...
@dr. jenőke (jenőke):
A megszokott tömény hol marad??? :(
Nem lesz ez így jó!
@tristen2005:

"van 2 gombolyag Perwolom!:)"

Tartsd szárazon! (copyright by Churchill)
Jól jöhet még.

Pl. macskafonónak.
Vagy macska vonónak.
Esetleg macsekvonyítás ellen is bevethető gombolyag formátumban, szájba gyömöszölve.

:o)
@Knósszosz:
Az öreg kisujjában több kalcium van, mint sok ecceri balfasz egész csontvázában!
Ilyen G.F.G és hasonló gerinctelen csúszómászók már rég a pöcegödörben lesznek papírral körbebélelve, amikor Moldovát még olvassák!
Prosit!
@dr. jenőke (jenőke):

Az én prágai szobám kicsit jobb volt :))

Kösz, jó éjt!
@Knósszosz:
A félisten beszél belőled! :D
Egészségedre!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Könyörgöm, nem lehetne...? Tudom, a blog a pillanat művészete, [...]"

:D
de. miazhogy. nagyonis! véleményeltérésemet az alábbiakban rögzítem, hogy az egyetemlegesen okosabbak is véredényezzhessék:

tévecc, a blog a pillanat billentyűzet bűvészete. ugyanis ezen áll vagy bukik, többnyire le-,fel-, el-, bele- és kiütés művészete. az összes többivel véleményegyezőség áll fent, mint lent, valamint olybá.

kiválló tisztelettel még aszt kívánom meglyegyezni, felhívásilag reméllem, sengi nem innen akar megtanulni hejessen sírni, mer abbúl nagy vonatozás lenne, ha fajeroznánk, de hát itt römizünk, időnként meg remiz.

javaslatodat mindazonáltal megszívlelem, bár él bennem azért egy hiúz regény, talán még előfordulhat néhány eset, amikor lesz valaki tőlem okosabb, és lesz olyan is aki nálam nem tőlem lesz nálam.:D

J.

de! a felütésed jogosságát elismerem.
@Knósszosz:

"ott főzik a legtestesebb ütős barnát"

Baszki!
Nanemá'!

Mesélték, hogy ott kanilábok hédereznek, de eddig nem hittem...
És hogy miért pont a testes harcművészeket hevítik magas hőfokon, az meg tök rejtély...

A szőke nyirgoncokat pölö mér' nem kedvelik?

Ez duhva diszkhimi-náci felfogás, kéhlek!

:o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

jajaja. szöklenni agyivizi, akkor aztán magam is usgyi, ne is lássam!:D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"nem Churchill...Oliver Cromwell"

Figyu, csávókám!
Baszki, hsz-enként kábé két tévedésem suok lenni átlagban, amikor góglizok.

Akkó' most mér' kötözköcc?
Itten csak egyet nyúltam mellé, vazze!

Gógli nélkül(!), érted ezt, haver? :o)

Naszóvaljó'vanna!

Meg ezek az ángliusok ollan hasonlókok. :o)
@Csaknézek...: hát igen télleg egyformák... ollan egyforma vasbordában szőtték őket...
@jaegtoer:
Izé.... elszámoltad. :))
Üvegben második, pohárban lehet negyedik!
Nyáron a hűtött, literes cserépkorsó lenne elöl, de most nem...
Komolyan, képzetlen vagyol! :((
@Csaknézek...:
Értünk mi szualéziul is, mátol neved Adoma Öledbe!
@Knósszosz:

érdekes és egyre "sötétebb"

azaz egyre világosabb

brühüyyy

a táguló végtelen
@Sir Bates dö Hól:
Elég light-os söröcske...

www.tunneltop.co.uk/images/chb_CromwellBestBitter.gif

Vigyázni kell vérmakesszal, minden löttyöt megvedel... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
@Orica Középföldi:
Sztin ighía masz - nektek is!-:)
Ezek a narancsos trógerek akik most avval kérkednek, hogy ők döntötték össze a komplett SZU-t (beszart a nagy medve dajcstól meg a zorvbányitól... jogvédett amit ide írnák), a francba se vótak, amikor Moldova már olyan szatírákat írt az akkori rendszer "méltatására", hogy ihajj!

Tőle származik amaz örökbecsű mondás is, amelyet a KISZ-es belső ellenállás okán fogalmazott meg:
"Hogy lehet avval az illúzióval nyalni valakinek a seggét, hogy aranyeret okozok neki?" - lehet, nem szórúúl-szóra, de nem sok tévedéssel!

Gyuri bácsi, szeretlek!
@tristen2005:

"Adoma Öledbe!"

Megtudhatnék többet is a hölgy paramétereiről mielőtt ölbefogadom? :o)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Köszi, de szerintem magától is belefullad a sárgarépa főzelékbe:)))
@Csaknézek...:
NYOOOOOOOOOOMIK!
Nincs mást bactatni?
Semmi dolgotok? Most is telepítek, úgyhogy ... bekap6játok!
Ki'japöcsöm termel ebben az országban???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nem számít. Moldovára kéccő is ürítem poharam.
Bakkar az M1 Tv jobb mint a rendörség, 2 nap alatt megtalálta a , Bajnai( Kisléta) video kitakart fejü szereplőjét, aki állítja, 10000 ft kapott a felvételért a félvétel készítőitől, azt már nem árulta el, mennyit kapott az M1 től!

hvg.hu/itthon/20131125_Allitolag_penzert_szerepelt_az_egyik_ferf#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013
@Csaknézek...:
Bele gondoltam, miket firkálok itten.
Kulpa és mi a...?
Feloldozást így ki ad nékem, az nagy katlik szalonkamészárosok és hívő lőrincek rendszerében?

El vagyok veszve...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Most is telepítek, úgyhogy ... bekap6játok!
Ki'japöcsöm termel ebben az országban???"

Munkamegosztás van.

A here termel.
A cövek (by GFG) telepít. :o)
@rodeo36: Halli Rod! Épp most jövünk a perzsa étteremből. Szuper jó kajákat ettünk. :) Ja és még hastáncos csajok is voltak. :))
@Csaknézek...:

Kenyai pénzes postás, gazdagon felvértezve testi adottságokkal! Nyugdíj kézbesítéskor öröm a köbön!
@rodeo36:
Bizony mondom és ebben még nincs Niebelung és semmi Edda, amit most kezdek... hosszú.
Éppen próbálom összefoglalni, de ma nem lesz kész, annyi minden begyött vele, szóval majd kűűdöm.
Rumot pótoltad?
@jaegtoer:
IHAJJ!!

@Knósszosz:
Az öreg legrosszabb napján is több klasszissal több, mint a coci, vagy a narancsbolsi csürhe!
@Csaknézek...:
Viccölgetünk, viccölgetünk? Virág ettárs, otthon minden rendben? Nem kéne a ... kutyaetetést hanyagolni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baszki Nyomorult Bithuszár! Te ócsálsz engemet? Én nem iszom a 79 petákos LIDL fost... temeh dicsekszel vele:-)
@Csaknézek...:
Néha nem árt Géponti intenciókat követni, a franctuggya mikor eszi az embert a fene Magyaróvár felé, pláne szomjasan.
Olyankor nem árt egy kis protekció, ugyebár...-:)))
@Orica Középföldi: Tőlem Nálad, Nálam, vagy Tőlünk fullad meg... nemmindegy? :-) Aki répafőzeléket reklamál, az egyéb ajjasságba is rémes.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Orica Középföldi:

szeretném megemlíteni, hogy ugyan nem hallgatóztam, de szabályosan felhasította a dobhártyámat az a súlyosan otromba élc, melyszerint a jegescsóka belefulladna a sárgarépa főzelékbe.
Nos, a jegescsóka védett madár, vagy inkább egyenesen állat, s mint ilyet, tilos az említett főzettel etetni, azt közelébe vinni, vagy szatír módjára olyat mutogatni neki. békés állat, hibája, hogy alapjáraton rikácsol, és gúnyolódó posztereket, és poszterinákat frissen eszik, harapva. a Mosselenben lehet lekenyerezni. a Kwak, nevezetű folyékonnyal. aki Brekit mond, az málnaszörp.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Milyen Lidl?
Ecceri makkász barátom... Weißbier, a hozzád hasonlóan alulművelt, Tecsósörön szivacskodóak részére!
Aus Deutschland - Bayern. Le kéne jönnöd a csavarlazítóról! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én nem tudok rossz napjairól, ami kimaradt absnicli a könyvei kapcsán, azt tíz kötetben írta meg, szóval nem hinném, hogy lettek volna számolatlanul rossz napjai.

Persze, biztosan voltak, de nekem mindig derűsnek tűnt és az ma is. Isten éltesse!
@Csaknézek...: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nem. nem bidomár, hanem bit-omár. már ma meg lettünk szidva, hogy helytelen helyzetben helytelen szavakat használnak valakik. dehogykik?!
na. bitomár!
@jaegtoer:
Vérig ne sértődj, de nem én akartalak répatrutyiba nyomni! Pedig...
@tristen2005:

"aki állítja, 10000 ft kapott a felvételért a félvétel készítőitől"

A bajai videó-ügy után ezt a támadási felületet nyilván nem hagyják ki.

És erre írtam korábban, hogy jelen helyzetben csak akkor lenne szabad videóra hivatkoznia az ellenzéknek, ha tutira tudják bizonyítani, hogy hiteles a felvétel.

Hozzáteszem: nem tudom, mi az igazság.
@E.Csaba:

"Hát irigylem, hogy bár úgy érzem, hogy elég rezignáltan, de ilyen higgadtan elfogadtad a '14-es vereséget."

En mar tavaly tavasz ota nyomtam itt a teljes osszefogas dumat. Ezert aztan voltam en szoci is meg gyurcsanyista is (nem tudom ez egyszerre hogyan lehetseges?). Eleg sokat irogattam, es volt olyan idoszak amikor meg az ellenzeki 2/3-ot is tutira vettem. Am egesz evben fokozatosan alakult ki, hogy a ket "nagy" MA/BG is csak egymas elleneben, magara figyelt. Meg ki sem egyeztek, maris Gyurcsanyt kezdtek furni...
Jelenleg pedig olyan helyzet alakult ki, mar-mar a 2009-es esethez hasonloan, hogy nem igen volna ME-jelolt. MA-nak, es BG-nek meg most kene hatrebb lepni, es valakit eloretolni, hogy a varhato nagy vereseg elet elvegyek. Ugyanakkor feltehetoen eppen ezert nem is sokan akadhatnak, akik bevallalnak, hogy 4 honapig nevleg fonok lenne, de cserebe ralocsolik a buktat.
Vagyis nem nagyon latok pozitiv forgatokonyvet, a korabbi tuz meg, a korulmenyek miatt, alabbhagyott. megbekeltem a szituval.

Az ellenzek, es itt most az osszefogokat ertem, valoban kriminalisan gyengek. Ennek is tudom be, hogy a DK erosodget. Voltak mar ok 2-3%-on es valoban Bajnai feltunesekor mentek le 1-re. Bajnai pedig addigra jocskan osszebicsaklott, mire szeptembertol mernek emelkedest a DK-nak. Nyilvan sajat kampanyuk sem art, es szerintem az MSZP-E14 allando erolkodese is kontraproduktiv.

En is vartam vissza Bajnait, de korabban sosem ertekeltem az 1 evet ME-i munkakent. Egy kegyelmi idoszakban kapott mindenkitol szabadkezet. De ettol meg gazdasagi oldalon vartam, hogy villant.
Mesterhazyrol sem felteteleztem, hogy ME lenne. Talan egyszer lehetosegkent felvetettem, hogy speci esetben '18-ban lehetett volna.

En egyetlen alkalommal szavaztam szoci jeloltre, cserebe leboltoltuk a csaladban, hogy "kapok" listas szavazato(ka)t a szadeszre. Az MSZP-re, mint partra sosem szavaztam. 2010-ben siman megtettem volna, de akkor meg ugy voltam, hogy ha a lakossagot nem erdekli, es maga a part is ellazazza a kampanyt, akkor en bizony egy lepest nem teszek, hogy ezeket a Parlamentbe juttassam.

Azt hiszem a DK-nak ki KELL egyeznie a tobbiekkel, ebben speciel nem ertek egyet Bartussal, es a hasonlo elvet vallokkal. Ha ez esetleg ugy valosul meg, hogy Gyurcsany nem kepviselo, meg lehet, hogy jobban is jarnak. Lesz 4 eve jarni az orszagot, a part ugyeivel foglalkozni. Egy kicsit a parlamenti adok-kapokbol is kimarad, es tv-ben es szemelyesen hallhatjak az emberek.
Es ha egy meltanyos ajanlattal megkinalja a masik kettot, akkor az egy nagy szimpatia bonusz lehet rengeteg embernel.
@jaegtoer: Jó jó a posztereket meg a poszterinákat megértem, de mi lesz a poszterekkel, a prosztókkal és a proszekáltakkal?
@Knósszosz:

"Feloldozást így ki ad nékem,"

Feloldozást! Feloldozást! vdrága cimborám a sörben állig állva! az pedig úgy történik, hogy feloldod az ellentmondást a zárt söröspalack, és szomjúhozó gigád között sörfolytonosságot biztosítva.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Als Weizenbier oder auch Weißbier (in Österreich, Altbayern und Mark Brandenburg) werden Biere bezeichnet, die mit Weizen hergestellt werden."

A mélt's asszonytól kérj segítséget, akkor megérted! :D
Kézcsókom neki, miattad PLÁNE!!!!!!!!!!!
@Knósszosz:
Én, doktor Feketetelki József, úgy is, mint beszélő disznó, hivatalosan kijelentem, hogy Moldova György állítólagos író most megjelent szatíra kötetében olyan beszédfordulatokat tulajdonít nekem, mely távol esik az egyéniségemtől: „Józsi, a kurva anyádat!”, „Reggel konyak este konyak, ettől leszünk mozgékonyak” – és más hasonlókat.
A szükséges jogi lépéseket megtettem, találkozunk a független magyar bíróság előtt. Röf-röf.
@Knósszosz:
rum pótolva és puztítva jó, galambot majd küldd a fészekre...ott várják a tojásai (tudod a Salamon és Allah tökei ami nem sütőtök)

én is...

brühüyyy
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

esztnemisláttam. erről be köll majd számolnod, amikor szent Petrus diszkréten érdeklődik, hogy nem-é a bor guta tóriumba kellett volna venned az irányt, mer úgy hallotta egy hallatlanul finom sört lebékanyálaztál, pedig az úr legkedvesebb száz itala van közé van sorolva, ha nem az első tízbe. ugyeugye?
@jaegtoer:
Megragadva az alkalmat, szeretném nagyrabecsülésemet kifejezni azon savanyú recept okán, melyet volt szíves kend a rendelkezésemre bocsájtani. A pince sötétjében tökéletesre érett a dolog, össze sem hasonlítható a piacon kapható vecsési (egyébként ócsai illetőségű) sanyarúsággal.

Azért kicsit elbasztam, de nem égbekiáltó szakszerűtlenséggel, ezt a következő adagnál már nem követem el.
Viszont, adósa vagyol még, egy bizonyos csülök készítési technológia alapjaként visszamaradt füstölt alaplé hasznosítása tárgyában, melyet töltött káposzta fronton szoktál bevetni mint alapvetést, a kívánatos tökéletes végeredmény primer fázisaként.

Ha családi titok, úgy eltekintek a nyilvános közléstől, egyéb esetben várom az autentikus recipét, jó?
Kiválló disztetel... blabla
@Knósszosz:

"El vagyok veszve..."

Veszve, mint a fejsze nyele?
Test! Vérem!

Bízz az Úrban, kinek neve Orbán!

Mert terjed a Zige, az Orban-legend, és dicsértessék mindökörré!

Higgy, és bízz!

És tartsd szárazon a bébipelenkát, miként Oliver mondta volt Cromwellék családjában!

(De ha nem vagy azeri, azt mondom: iszkiri!) :o)
@Csaknézek...:

Én csak a nyomozói készséget és a sikert próbálom megérteni, látva és elismerve rendőrségünk Ki tűnő munkáját!:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

én kérem védett állat vagyok, nem tudom, hogy keveredtem ilyen társaságba. már rég a Mosselenbe kellene lenni. berúgva. lusta, teszetosza, de legalább itálozó népség.
@tristen2005:

"Kenyai pénzes postás, gazdagon felvértezve testi adottságokkal! Nyugdíj kézbesítéskor öröm a köbön!"

Nehéz döntés volt, de megszületett...

Sajnálattal kell közölnöm, hogy Adoma ölbefogadási aktusa nem fog létrejönni.

(még ha nyögdíjas lett volna... na mindegy...) :o)
@jaegtoer: jóvanna megkövezlek. Ismerem az illetőt, Bruxellesben állva Kwakerkáztam véle:-)
@Knósszosz:

O.K. menni fog.

mi volt a hiba?
@Knósszosz: psszt. elárulom Neked a nagy titokot. A füstöltlébű zseniális krumplilevestet is lehet rittyenteni....vkéon rántással, persze egy kevés felkocekázott csülök segedelmével:-)
@jaegtoer:
Csak a Tecsó Gazdaságos, kék-fehér csíkost szereti... Van az úgy!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

kipróbált hely. bár arra nem voltak hajlandók, hogy slaugot húzzanak ki az asztalunkhoz. de nem volt időm megsértődni.
"Áram nélkül maradt félezer háztartás Vasban"

Csökken a rezsim, csökken az áram:-)))))
@jaegtoer: valszeg, mert a pincér nem itélt elég slaugfertignek benneteket:-)
@Knósszosz:

"Néha nem árt Géponti intenciókat követni"

Never say never!

But I tell you now: NEVER! :o)

(Backi - szabad fordítás, by gúgli)
Már csak egy a kérdés. Ha a norvégok mégsenem, akko Matócsnyi visszafizeti a büntit?
@tristen2005:

"találkozunk a független magyar bíróság előtt."

Ez oxymoron.
Nem a "találkozunk" szóra értve.
@tristen2005:
Ha szabad kérnem az itt jelenlévő naplózó seggfejeket, azt szeretném kérni tőlük, hogy majd egy cellába... már ha te is bele egyezel.
El kvaterkáznánk szerintem, bár bor nem lenne hozzá, amilyen irigy egy szar banda a fosdesz.

Márianosztra szép vidék... a Börzsöny csodálatos, ám!
@rodeo36:
Rendben!-:))
Száll a kuka fészkire, de előtte darutollatlanítom és szerelek rá GPS-t, hogy elkerűjje tiranont, mer az veszélyessch.

Ezt is letárgyajjuk majdan, jó?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nem olvastam, hogy pl. Mr. 20% és Szájtátó elvtársakat is elmarasztalták volna...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkó MAtócsnyi még csak félisten vóóót... most meg má az Isten ágyasa... agyasát nem merek írni, mert még megsértődik oszt rámküldi a tündéket:-)
@Csaknézek...:
Hisszek, de nem pisszok senkibe se.
Ott nem lehet, ahol a nándorfehérvári terem berendezésse egy bőrdíványból és egy pálinkásüvegből áll. Plusz egymillió szúnyog és muslincafelhő, amely előre jelzi a tablettás sommelier érkezését, a kádéenpé csonka vágányárúúl csarnok utolsóra.

Örökbecsű Rejtő... hmmm.
Miket tudna ma írni és pláne Hofi???
@jaegtoer:
Fényt kapott, sajnos.
A színe bánta, az íze nem!
Igazad vót.

Jobban el kell dugnom, hogy senki ne férhessen hozzá. Amúgy a zseni szelleme hattya át, ezt minden turzás nélkül, pedig nem vagyok egy tiszai ladikossch...:O
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Géponti inkontinenciát? Nono..."

Fééé'reóvastad, tezsvér!

Valójában intervencionalistanacionalistakontinentálisbrutális seggfejről vala szó.

Röviden: nem szól a fáma arról, hogy alul csepegne. :o)

Nyak felett: na OTT már vannak ellenérvek. :o)
@Knósszosz:

"- Maga vasutas?

- Igen. De zenedét is végeztem. A nagybátyám azt akarta, hogy karmester legyek.

- Ostobaság!

- Nem ostobaság, csak hiányzik belőlem a hajlam hozzá. Inkább rajzolgattam. Így lettem vasutas...

Ez hülye - gondolta a skót.

A preparált fejű vasutas pálinkát ivott a heringhez, és vörös szemürege olyanfajta árnyalatú volt, mintha folyton sírna.

- Nincs semmiféle közlekedés észak felé innen? Csak a vasút jár arra?

- És a madarak például... Hallja, ne dobálózzon itt... Nézd csak!

- Adjon tisztességes válaszokat. Amíg nem volt itt vasutas, addig is közlekedtek. Mióta indul innen vonat?

- Két éve irányítom a forgalmat. Azóta csak vonaton járnak az emberek.

- És azelőtt mi volt?

- Fagottista egy szalonzenekarnál... De az ital következtében elveszítettem a pontos fúvóképességemet.

- Beszéljen világosan, mert megjárja!

- Uram, ha ez nem világos beszéd, akkor mit fog szólni egy óra múlva? Most hét óra tizenöt van. Nyolc óra húszkor tökrészeg leszek, és minden kérdésre népdalokkal felelek.

- Ezt ilyen pontosan tudja?

- Vasútnál első a pontosság. Hét óra harminckor indul egy teljes üveg, ennek csatlakozása van a nyolc húszas pálmaborhoz. Kilenc óra tízkor befut egy személy.

- Miféle személy?

- Egy arab nőszemély. Elágazó italkeveréket hoz kétféle pálinkából. Kilenc negyvenötkor dühöngök. Ezért különös, hogy ebben a nyugodt időszakban nem tart értelmesnek. Ilyenkor még mindenkit felismerek.

A zsugorodott fejű ember olyan szenvtelenül beszélt, olyan kifejezéstelen, homályos tekintettel, annyira tipikus, lárvaszerű arcvonásaival az idült delírium tremensnek, hogy reménytelennek látszott minden további kísérletezés.

- És én most... Itt várjak két hétig?

- Erről lebeszélem. Revolver van nálam, és amikor dühöngök, olyankor lövöldözni szoktam. De elhálhat addig ott bent a depóban, ahol mindenféle útépítő holmi van. A nagy ládán jól alhat.

- Köszönöm.

- Csak vigyázzon, ha dohányzik, mert dinamit van benne."
@Csaknézek...:
Húúúú... harmadszorra sikerült kiolvasnom... Szerintem megyek alukába... :))
JÓCCAKÁT!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Próbálj Edgar Allan Pókra rákeresni:-)"

Montammá: az ángliusok egyformák. Még a keresőbe is!

Pók bejött.
Nem az Egon, hanem Angéla.

És az jó vala...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Hééhóó-:))
Az füstölt ízek hasznosítása terén én régi motorossch vagyok.
Minden ami bab, lencse, sárgaborsó és egyebek, belevaló! Akár a krumplilevesbe is, igen!
Plusz a székelykáposzta és a töltött másik változattya is teljesebbé lesz tűűle, de sok múlik azon, hogy mily alázattal áll neki az ember az elkészítésinek.

Jég asszem ebben teplonyos lovag, a füstölt csülek elkészítésének tárgyában már értekeztünk, szóval nem ma kezdte - vélhetően.

Már csak egy töjtött káposzta receptye hibádzzik, de ha a szerzői jogvitát követően engedélyt kapok rá, akkor neked is elküldöm majd, amit kapok tűűle.
Persze, ha addig nem kapod meg magátúl.
@Knósszosz:

"Örökbecsű Rejtő... hmmm.
Miket tudna ma írni és pláne Hofi???"

Amit korábban: a valót, becsomagolva, karikírozva.

Az utóbbival nem kellene sokat foglalkozniuk...
@Knósszosz: KEdves vagy, de énnem főzők, csak falok. Ötcsillagos séfem van raktáron:-)
@Csaknézek...:
Hernádi Juckó meg újra tanulja a libretto-tot.
Adhío, kaliníhta!-:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Kedveskeggyen neked a harapós ló, amelyik keresztyénpélóval a hátán üget be erdéjjbe!

Jóccakát.
@simple observer 1.0: "En egyetlen alkalommal szavaztam szoci jeloltre, cserebe leboltoltuk a csaladban, hogy "kapok" listas szavazato(ka)t a szadeszre."

Én ezt úgy oldottam meg, hogy első körben SZDSZ-t, másodikban Fidesz ellen bárkit, aki legyőzheti, tehát MSZP.Ez alól kivétel 2002, amikor a Centrumra szavaztam, mert "megérintett", hogy nem ígértek kánaánt, így igaznak éreztem,amikor Kupa Mihály beszélt a gazdaságról a maga egyszerű módján.

Bajnaira és a 2009-es miniszterelnökségére visszatérve:
Az, hogy valaki megvalósít egy gazdasági tervet úgy, hogy senkit nem kell meggyőzni, az nem teljesítmény a politikában.Jó gazdasági szakember? Igen, és? Magamat is annak tartom.Szeretek foglalkozni a gazdasággal. Van egy gazdasági- és egy pénzügyi-diplomám.Nekem is kiforrott véleményem van arról, hogy milyen gazdasági programot szeretnék, hogy megvalósuljon Magyarországon.Olyan programot tudnék rettyinteni, hogy csak na, csak sajna a politikában, ha nem támogatják az elgondolásaimat, vagyis nem tudom magam mellé állítani a pártomat, akkor megba*zta a mókus.
Ilyen Bajnai is.Azért mert jó szakember, még politikusnak gyenge, pont.Nem az a baj, hogy ezzel az "imidzzsel" akarja,akarta eladni magát, hanem az, hogy ez nem jött be és nem látja be.Na mindegy befejezem, majd eldől, hogy ki melyik mekkora államférfi, a következő pár hét eldönti,bár nagy reményt már én sem fűzök hozzá...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
-:DDD
Tuggyuka zigét!
Jó éjt, szűretlen galaktikus álmokat!-:))
@Knósszosz: NE ócskázz... igazi átéléssel falok, a konyhából ki vagyok tiltva, viszont megbízható postás vagyok:-)
@Csaknézek...:
Szerintem isch.
Neked jó éjt és mindenkinek amúgy!
Most kezdődik az maradék kakasperkelt módszeres elpusztítása, némi nokkedlivel.
Tegnap kaptam, csak nem dobom ki?-:O
@Knósszosz: A Tömjén Zsófit akkorsenem engedném be nyoyzolyómra ha az egyetlen igazhitű szűzluk ( ajjaj.ilyen elő sem fordulhat) lenne széles e világon. Ha lovagolna, ha lovaginálna se.
@Knósszosz: Rohadék! Csak csorogjon a nyálad! Mai vacsi 86 éves anyám tötött kapusztája... mit mondjak? A lét külön kanállal zabáltam kifelé az úszkáló gersliszemekkel és az aprajával együtt. Borzaszkodj a kakastökeperkelted meg dugd fel! Bibábú:-) És télleg jócak:-)
@Knósszosz:

"Hernádi Juckó meg újra tanulja a libretto-tot."

Az idő vasfoga senkit sem kímél, elszállong, és nyomot hagy, mint egy zsebkés Leila, az arab démon orcáján. :o)

De most én is elteszem magamat mára.

Köszönet a csapatmelóért. :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Semmi kéccségem nem vón e-ffelűl és abban is biztos vagyok, hogy a Zsótti sem hatná meg a gránit- szilárdságú -csepeli rezsioroszlán iránt érzett szimpatikálódásodat, szóval igazi jellem vónál, de tán álmoss is?
Merénkurvára...

Gyó éjt és zabálj sokat, finomat és öblögess!
Naponta három liter kívánatos a hozzáértők szerint. Ha jó emléxem...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"__ Csökken a rezsim, csökken az áram__"

*****
:DDDDDDD
Ismét egy rettegő konferencia, ezúttal a Political Capital rendezésében, "természetesen" az érintett fél meghívása nélkül. :)

alfahir.hu/konferencian_rettegnek_ismet_a_jobbiktol
@Penivaldes: Mármint mit? Arról írtam, hogy szerveztek egy konferenciát, ahol mindent összehordanak egy pártról, főleg úgy, hogy őket meg sem hívják, hogy elmondhassák a véleményüket. Ja tudom a "demokrácia" szerintük így működik. :)
lehet más egy pártpénztárnok? a kamarás haszna.

LMP-pénztárnok cége is nyert volna a felfüggesztett naperőműtenderen

Jakab Tamás részvétele a naperőmű-tenderen már csak azért is kínos, mert Lázár János államtitkárt épp az LMP-s Vágó Gábor és Szél Bernadett kérték számon az üggyel kapcsolatban a Parlamentben.

www.atlatszo.hu/2013/11/26/lmp-penztarnok-cege-is-nyert-volna-a-felfuggesztett-naperomutenderen/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem arról van szó, az tényleg baromság, hogy nem hívják meg őket akikről, csakhogy a linkelt cikk nem erről szól, hanem tudod. vagy nem tudod
Végre egy nemrettegő Jobbikos, csak kicsitnagyon balfasz...

"Szeretőt fogott, lebénult a karatemester"
sportgeza.hu/kuzdosport/2013/11/26/szeretore_vadaszott_lebenult_a_karatemester/
@bella _ciao: Nyert volna??? Tehát nem nyert?? :)
@Penivaldes: De majd ők ismét megmondják, hogy mit kell tudni a jobbikról és persze az az "igazság". :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ezeknek a pártpénztárnokoknak lehet valami szakmai szövetségük, ahol megosztják tapasztalataikat. vagy mind egy utcában lakik.
@Penivaldes: a jobbik nagyon érzékeny.nem lehet úgy beszélni róluk, hogy ők ne legyenek ott!:)))
sérül a demokrácia!kiabálnak egyből!
röhejesek.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Gersli ügyben. Az én nagymamám is úgy csinálta, ezért kérdeztem. Így a legjobb, de bárhogy készítik, az egyik legfinomabb étek.
Bizony bizony, bár a zanyám télleg alföldi parasztlyány, de már átváltozott vagy 60 éve városi útrinővé. Főzni hálisten meg nem felejtett el:-)
@punkfrog: Gondolom te sem örülnél neki ha valaki hazudozna rólad és még el sem mondhatnád a véleményed nem??? :)
@punkfrog:

Nem a szocik a hibásak egyedül. Az egész elit, az ország legnagyobb részével együtt, akik nem tudják elengedni a pártállami beállítottságukat. Én ezzel akarok szakítani. Ha fidesz és a szocik váltogatják egymást hatalmon, sose lesz fejlődés. Mindig rá lehet fogni a másik oldalra az elkúrást, lehet ellene hergelni a népet, holott mindkét oldal egyformán sáros.

Az ördögi köröket úgy lehet megszakítani, teszünk egy váratlan lépést oldalra. Ebben az esetben a váratlan lépés a szoci-fidesz tengely megtörése úgy, hogy új pártokat szavazunk a parlamentbe, sok kis színest, koalíciós kényszerrel, erős ellenzéki ellenőrzéssel. Egyetlen esélyünk, ha megtörjük a kétpárti hegemóniát, a mögöttük álló egy és oszthatatlan gazdasági hatalmat hátrébb szorítjuk. Szerintem.
@punkfrog: Sose fog. Megszállott és frusztrált. Az egyik legrosszabb kombó.
@Husz_János_Puszita: nézd meg a politikai váltógazdálkodás következményeit, mint ausztria, tipikus példa, modellezd le, ugyanaz történik itt is... ott is mocsár volt, van :)
@Husz_János_Puszita:
ez igaz.de.
én szavaztam kínomban az LMP-re 2010-ben, mint új erőre!
nem volt értelme!
sajnos csak azokra tudunk szavazni, akik elindulnak a választáson.
ha nem szavazok, akkor is nyer valaki.
így aztán én mindig elmegyek.hozzáteszem a magam milliomodrészét.hátha!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Lidl-ről jut eszembe. Olyan belga csokik vannak ott most, agyam eldobtam. Nem is drága.
@Husz_János_Puszita: nem lesz itt vál(l)táska, fót ide vagy fót oda, a "fót hátán fót" erősen elképzelhetetlen számomra választásügyileg, ellenben jól értelmezhető szóképe az ország mentális állapotának.

meg egyébként is: működik az új választási rendszer:

reszegbroker.tumblr.com/post/67954118881
@punkfrog:

Szerintem volt értelme. Ők robbantottak földmutyival, nav botránnyal, Ángyán, Horváth, korábban Szabó Rebeka. Folyamatosan bombázzák adatigényléssel a kormányszerveket. Tengelyhatalmak sosem tettek volna ilyet. Lehet, hogy most még nem lesz következménye, de a magokat elültetik a köztudatban.
@Sir Bates dö Hól: imádod a model(l)ezést. én is. anno claudia schifferrel tudtam volna elképzelni. múltko úgy ott hagytál, mint eb a szaharát.
@punkfrog: Értem tehát ha mondjuk valaki nekiáll hazudozni rólad és te ezt netán szóvá teszed, akkor még te vagy a bunkó, akinek amúgy is rengeteg hibája van és különben is. :)
@Sir Bates dö Hól:

Nem nagyon ismerem az osztrák váltógazdálkodás történetét, most majd bepótolom, csak osztrák tévém lesz.:) Kiváncsi is vagyok rá nagyon.

Tudod mi hiányzik a mi váltógazdálkodásunkból? A demokrácia évszázadai alatt kialakult felelősségérzet az országért. Ahogy a régi gazdagok, az arisztokrácia nagyjából tisztában van a társadalmi felelősségével, értéknek tartja a nagyvonalúságot, tiszteletet és úriember ( nem mind persze ), és ahogy a feltört gátlástalan újgazdagokból hiányzik az. Szerintem.
@bella _ciao: Gondolom azért Cindy Crawford-al sem lett volna rossz modellezned? :)

youtu.be/sSMbOuNBV0s
má' a spájzban is emancipáció van:

A nők lendíthetnék fel a hazai söripart?

www.napigazdasag.hu/a-nok-lendithetnek-fel-a-hazai-soripart/

lassan annyit isznak, mint mi.
@punkfrog: Én szeretem amúgy az esti meséket, még akkor is ha te adod elő nekem. Azért a biztonság kedvéért gyorsan fusd át ezt a beszámolót, hogy kiderüljön számodra is, hogy mennyire szóltak ezen a konferencián a jobbikról vagy mennyire nem. :)

nol.hu/belfold/l__simon_elvbol_nem_tapsol_jobbikosnak
@bella _ciao: nemzetközi helyzet fokozódott.... meg gondolkodom azóta is azon, amit írtál... nincs elfelejtve :)
@jaegtoer:

Habakukkal régóta ágálunk itt a gulyáskapitalizmus ellen. Alaposan elbeszéltünk egymás mellet tényleg.:)
@punkfrog:

"a konferencia nem a jobbikról szólt.
de magatokra vettétek."

Ezt nevezik beismerő vallomásnak.
@punkfrog:

Tegyük hozzá, hogy az eseményházigazdája a Budapesti Brit Nagykövetség.
@Csaknézek...: Gyorsan te is csekkold a nol.hu-s linket, hogy mennyire nem a jobbikról szólt, és mennyire lehetett ott jobbikos hogy elmondhassa a véleményét. :)

nol.hu/belfold/l__simon_elvbol_nem_tapsol_jobbikosnak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kedves Gábriel! Attól hogy a Jobbik arculatot vált, még tudjuk mi a lényege.
Mit tudsz a svéd(?) demokrata párt Budapestre települt vezetőjéről? Úgy hallottam, próbálja szalonképessé tenni a pártot, azért a nagy változások.
@dr. jenőke (jenőke): hátpersze. Csak a kiskonyhában elég nehéz a linyóleumon szabadtüzet rakni. Annyira meg vagyunk írígyek, hogy az erkélyen nem tábortüzelünk, nehogymá a szomszédok sorban álljanak kistálkával az ajtó előtt:-)
@Husz_János_Puszita: Igen itt mindenki nagyon okos és mindenkiről tudja, hogy kinek mi a lényege és most sem arról az alapvető dologról van szó, hogy mondjuk egy vitára is általában két felet szoktak hívni, főleg ha a téma nagyrészt az egyik fél. :)
@Husz_János_Puszita:

Ki szőkíti a Jobbikot! Sok ott a setét!
Hogy tudjátom miért:

"A rezsicsökkentés kiteljesítését, az azzal kapcsolatos tájékoztatás kibővítését, valamint a fogyasztóvédelmi rendszer további erősítését nevezte meg célként a rezsicsökkentés végrehajtásával összefüggő javaslat általános vitájának kezdetén az indítványt benyújtóként ismertető Németh Szilárd (Fidesz) kedden a parlamentben.

Elmondta: a villamosenergia-fogyasztó definícióját kiterjesztik a közös használatú helyiségekre is. A lakószövetkezeti elnököknek és a társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatást adni arról, hogy a lakók a rezsicsökkentéssel mennyit spóroltak azokban a helyiségekben, amelyek fogyasztását, illetve közös költségeit együtt fizetik.

Az önkormányzati bérlakások esetében a jövő évtől kötelező lesz továbbszámlázni a rezsicsökkentést a bérlőknek - folytatta Németh Szilárd. Hozzátette: a rezsicsökkentés alapjának a lakossági végszámlát kell tekinteni, és abból kell a szabályok által meghatározott százalékot levonni.

A jövőben azoknak a szolgáltatóknak, amelyek több megyét lefednek, megyénként kell alkalmazniuk fogyasztóvédelmi referenseket, akiknek a képzéséről is gondoskodniuk kell."

Mondanám, hogy már ott tartunk, hogy a szolgáltató nem számolhatja fel a fizetési felszólítás postaköltségét sem a nemfizető fogyasztónak. Lassan mégis lesz itt ingyenebéd.
@tristen2005: A hülyegyerek itt ágál reggel óta, persze eszébe sem jut, illetve már megint jószokásához illően csúsztat, hogy nem a jobbikról szól a történet, hanem úgy általában a nácikról, kisfasisztákról, antiszemitákról etc. Hogy ebbe a nagyobb szarhalmazba a jobbik is besoroltatott, az egy dolog...
@tristen2005: Már mondtam: A GVH és a FEOSZ a Párt ökle és élharcosa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mi sem hívjuk ide meg a szocikat vagy a fityeszeket, amikor vitázunk róluk.:)
Szólásszabadság van, mindenki arról vitázik, amiről akar. Egy vita nem a bíróság, ahol joga van a védekezéshez.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Egy marha, aki ezek után vállalja a közös képviselői tisztséget. Rohangálhatnak a lakók maguk a rezsidémon után.:)
"Varga humanitárius katasztrófáról beszél
Azt mondta, az államosítás nem visszalépés a tervgazdaságba, hanem korrekció."

hvg.hu/gazdasag/20131126_Varga_a_FAZban_humanitarius_katasztrofa

"... A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közölt interjút a keddi számában A nemzeti érdekek erősebb képviseletére van felhatalmazásunk címmel.

A lap összefoglalója szerint a miniszter a védelmébe vette, hogy a nemzeti konzervatív kormány beavatkozik a magángazdaság folyamataiba. Azt mondta, az államosítás nem visszalépés a tervgazdaságba, hanem korrekció..."

A két azonos kromoszómával rendelkező felmenőjébe avatkoztak volna bele idejekorán...
@Husz_János_Puszita: A következő lépés a lakóbizalmi rendszer visszahozása, lakónyilvántarrtó könyvvel, kapukulccsal, kapupénzzel, vendégbejelentési kötelezettséggel..
Még mindig varga:

"Az 1947-es államosításokkal ellentétben a folyamat az önkéntességen alapul – tette hozzá. Az államosítások okáról szólva elmondta, hogy a budapesti vízellátás privatizációja után a szolgáltató adósságállománya nőtt, a szolgáltatás ára pedig gyorsan emelkedett, színvonala csökkent. Az ilyen esetek indokolják az állami közbelépést, és azt, hogy bizonyos szolgáltatásokat nem engednek át a privát haszonszerzésnek – mondta Varga Mihály."
Valaki linkelje már be a FIDESZ 2010 választási programját, ha lehetséges. Megnézném hol van benne a felhatalmazás kérése:

"Arra a felvetésre, hogy a kormány az utóbbi években többször összeütközésbe került az Európai Bizottsággal, pedig Magyarország a legnagyobb haszonélvezője az uniós támogatásoknak, Varga Mihály kifejtette: a magyar kormány arra kapott mandátumot a választóktól, hogy erőteljesebben képviselje a nemzeti érdekeket, így a kormány minden esetben a nemzeti szuverenitás fontossága mellett áll ki."
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Az önkéntességről, a francia vizmű cég tudna sokat mesélni!
@Evezős:

Szubjektív best of az MN-es Pozsgay interjúból:

Kérdés: "Önt mégis hol kommunistázzák, sajátságos módon volt pártbeliek, hol pedig ellenkezőleg, a Fidesz bérencének bélyegzik. Nincs itt valami zavar? Hisz egyszerre nem lehet mindkét vádnak megfelelni.”

Juhujjj!
Amikor a kérdésben benne van a válasz! :o)
@Csaknézek...:

Nincs abban semmi ellentmondás, mindenki tudja hogy kommunista volt, a fidesz feleségül vette, nem mondhatja neki, kurva voltál!
@Csaknézek...: Pozsgay mindig is tudta, hogy ez az egész rossz, mint ahogy Szűrös, meg a fél Orbán-kormány. De ott voltak, hogy tompítsák a rendszerváltást. Ha ők nem lettek volna, most milyen lenne a politikai morál?
@Husz_János_Puszita: Ja csak szegény régi vágású FAB ne ragaszkodna ennyire ahhoz, hogy minden vélemény jelenjen meg a blogján. Mennyivel szebb lenne az életetek igaz??
Amúgy ezzel kapcsolatban eszembe jut egy mondás. Te ismered esetleg?

"Soha nem haragszom azokra, akik övön alul támadnak, mert csak ódáig érnek fel." :)
nincs itt vkinek kajája amit nekem akar adni?
@V-PORT:

"Ha ők nem lettek volna, most milyen lenne a politikai morál?"

Na ja...
@Penivaldes: De. Szereted a nizzai salátát?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én haragszom azokra, akik övön alul támadnak. Mi az hogy! Nagyonis.:)
Elmondhatod a véleményed nem? Max nem válaszolnak rá. Nem kötelező. A vita kritériumait viszont be kell tartani, ha vitatkozni akarsz. Helyette már megint támadsz.
@Csaknézek...: Igaz? Csak ti nem látjátok át. Ők azért léptek be a pártba, hogy nekünk legyen jó, nem úgy, mint a többiek, akik, már akkor is csak a népet sanyargatták. Ők nagy emberek. Közben az egésztől viszolyogtak, és titokban templomba jártak, de tudták, hogy ez a dolguk. Mert nekik, csak, mi számítunk.
@tristen2005:

"Nincs abban semmi ellentmondás, mindenki tudja hogy kommunista volt, a fidesz feleségül vette, nem mondhatja neki, kurva voltál!"

Éppen ez az, hogy semmi ellentmondás nincs benne!
És az öngól attól igazán hálószaggató, mert a ha már "elqrvul" a nej, nem szerencsés ezt kérdés formájában azonnal a világ tudtára adni (persze majd' mindenki tudja). :o)

Nagyjából ezt is kérdezhette volna (sőt valójában éppen EZT kérdezte):

Ugye drágám nem igaz, hogy qrva vagy?
:o)
@V-PORT:

"Mert nekik, csak, mi számítunk."

Má' meg is tértem, és átlátom.

Megyek is térdepleni... :o)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nyugodj meg, hogy vannak már besúgó házmesterek. Kizárt, hogy nincsenek, ha másért nem, önszorgalomból.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"bizonyos szolgáltatásokat nem engednek át a privát haszonszerzésnek"

Az állam azért nem engedi (a tőle függetlenül működő) maffiát, mert nem szereti a konkurencia... :o)

Még hogy privát haszonszerzés, HAH!
Még mi nem kéne! :o)
@Csaknézek...:

Ismered a viccet, 70 éves házaspár annyi rizs szemet tesz ki az asztalra, ahányszor megcsalta párját, a pasi kitesz 2db, a asszony egyet se, öreg csodálkozik, te egyszer sem csaltál meg, mire a nő, mit gondolsz miből volt a tejberizs!
@Husz_János_Puszita: Persze hogy vannak. Én sok olyanról hallottam a mi környékünkön is, akik tömegével gyűjtötték a kopogtatókat a fidesznek. :)
@Csaknézek...: Az MN-ben nem csak a Pozsgay interjú volt ma a jó, hanem, hogy Gajdics Ottó írhatott kedvenc témájáról. Nem, nem az új Nemzeti bemutatóról, hanem még mindig Alföldi. Most Sebestyén Balázsos is lehetnék, és megkérdeznem, hogy miért foglalkozik ennyit vele, csak nem? De nem teszem. :)
@V-PORT: izgtja őket Róbert. hogy miért??? hát nem is tudom
@V-PORT:

Pedig nagyon olyan a Hir Tv-s haverjával! a nevét nem tudom.
@Husz_János_Puszita: Nem támadok csak én is elmondom, amit esetleg én nem tartok helyesnek az ország közéletét illetően. :)
@Csaknézek...: nem tudom, talán az ilyen obersovszky-féle újságíróknak, ha nincs a szájában valami, nem kapnak levegőt.

​A nap újságírói kérdése a Magyar Nemzetes Megyeri Dávidé

cink.hu/a-nap-ujsagiroi-kerdese-a-magyar-nemzetes-megyeri-davi-1471757981
@Penivaldes: Vagy látensek, vagy tehetségtelenebbek. :)
@V-PORT:

Alföldit se lenyelni, se kiköpni nem tudják.
Ezért köpködik ezerrel.

Az a "hülye" meg csak dógozik... :o)

A Pozsgay interjú pedig annyira gyönyörűre sikerült, nagyon erős mondatokkal, hogy nem lepődnék meg, ha Fab következő posztjában a cikk műelemzésére vállalkozna... :o)
@tristen2005: Kálomista. Vajna mellett a kormány kedvenc producere.
@V-PORT: vagy mindkettő?

tényleg ennem kell, felhajtok egy kajáldát
Varga: Önkéntes az államosításunk
Az 50-es években is az volt.
@tristen2005:
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Meggyőzéssel.
Önként, és dalolva?
Önként, és dalolva megeszi-e a mustárt a macska?
Hát persze. Rákosi tudta a választ.
Bekente a macska fenekét dijoni mustárral, amit az éktelen nyávogással lenyalogatott.
Naugye?
@dr. jenőke (jenőke):

Hofi jut eszembe erről.

Valami ilyesmit mondott egyszer:
Ma megtudtam, hogy be akarok menni a BM-be. Nem vicc! Szóltak, hogy menni akarok!

:oS
@tristen2005: Há' megnéztem, ilyet a programban nem találtam, de a fogyatékosok védelméről, ami a programban szó van, legfeljebb a FIDESZ tudatú szellemi fogyatékosok védelme valósult meg...
@V-PORT:

Nem arra gondoltam, akivel vasárnaponként vezeti a kérdezős műsort, szemüveges, nyálas szájú, ha jól emlékszem Péter?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"a FIDESZ tudatú szellemi fogyatékosok védelme valósult meg..."

És tényleg megvédhetnék már magukat!
Hátha úgy sikerül, mint a többi megvédésük... :o)
@V-PORT: Nameg a párja a Zsuzsa...DUNA3. Kiárult Nemzeti Médiaarchivum...
@Csaknézek...:

"És tényleg megvédhetnék már magukat!
Hátha úgy sikerül, mint a többi megvédésük... :o)"

Miért, azzal sem jártak rosszul:))Vagy igen?
@V-PORT: Mintahogy a TSZ-esítés is, meg a Békekölcsön jegyzés, vagy legutóbb a visszamenetel a magánnyugdíjpénztárakból az állami alomba...
@Orica Középföldi:

Rosszul nem jártak, igaz.

Ám ez egy megoldhatatlan feladat lenne. :o)
legutoljára a chilei cseresznye importunk lendült fel... vajon, hány dedikált labdát hoz haza ez a szerencsétlen?

Szijjártó újabb kontinenst pipálhat ki

Háromnapos látogatást tesz Dél-Amerikában a héten Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki Brazíliában, Uruguayban és Argentínában tárgyal majd.

hvg.hu/gazdasag/20131126_Szijjarto_ujabb_kontinenst_pipalhat_ki
@bella _ciao:

Argentínában az államcsőd tapasztalatairól érdeklődik vélhetőleg, hátha hasznát tudják majd venni...
@bella _ciao:

"legutoljára a chilei cseresznye importunk lendült fel..."

Vagy megoldja a magyar foci problémáját importált Dél-Amerikai focistákkal akiknek magyar állampolgárságot ajánlhatott fel. :o)
@Orica Középföldi: Rezsi Szilárd, Zsigó Róbert, Dajcstompika, G.Pont, Budai, Meggyes, Vakkomondor Józsi, Kontrát Karcsi, Réthvári Bencus,Fekete, Csiripcsiripke, Matócsnyi... illusztris névsor:-)
@Csaknézek...:

Most hogy a Thorghelét kirúgta a Videoton, Messi már érdeklődött az üres státuszért! Anyagi vitája van a Barcával, itt biztos meg tudják fizetni!
és az Ultimate Heroes kóladoboznyálgyűjtő Havasi Berci:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Valamit elmond azért, ezek ülhetnek a legmagasabb döntési pozíciókban. Nem mentség, hogy nem tudtuk. Ott voltak '98 és 2002 között is.
@bella _ciao: Lófülét! Szervezi a Dunakeszin megrendezendő Futsal Libertadolores Kupa résztvevőit.
Erről ugye korábban már szó esett??? :)

Az Amerikai Magyar Népszava főszerkesztője a mai napon megvilágosodott.

"Én még életemben ilyen értelmetlen munkát nem végeztem. (...) Semmi értelmét nem látom egyetlen cikknek sem. Ez teljesen felesleges időtöltés. Sajnálok minden percet, amit itt cikkek írásával töltöttem, a többiről már nem is beszélve." (Bartus László)
@tristen2005: Lehetne sorolni a védtelenségig... Mikola-klán, Demeter Ervin, Németh Zsolt, Schmitt Pajabá...
@Csaknézek...:

A brazilok jönnek fel szélsebesen, mi az argentin modellt valósítjuk meg.
@Husz_János_Puszita: a braziloktól a szappanoperák receptjét kérjük el a köztévé számára. abból fog a nemzet olajbogyója meg a jáksó főzni.
@bella _ciao:

:D ha megvan, utána áttérhetünk a venezuelai modellre
jobban teljesít. mogyorország.

Czomba: kétszázezren vesznek részt a téli közfoglalkoztatásban

www.napigazdasag.hu/czomba-ketszazezren-vesznek-reszt-a-teli-kozfoglalkoztatasban/
@bella _ciao:

A munkanélküli statisztikai elnevezése.
@Husz_János_Puszita:

Brasilia sem az Éden, ha már a foci meccs helyet is sztrájkolnak!?
Na meg ezt... Hinnye! Öléggé vidám. Mintha az összes parlamenti bohóc produkálná magát:-) Lehet innen válogatták össze őket?

www.youtube.com/watch?v=WUO4BlQtm40
az állam én vagyok, mondja orbán. rémálom, hogy az állam alom lakói kirugdalhatnak otthonodból, ha nekik úgy teteszik.

Kezdhet csomagolni, aki kiemelt beruházás közelében lakik

hvg.hu/itthon/20131126_berlakas_felmondas_beruhazas_L_Simon
Az utolsónál 4:19-nél mintha egy jobbikos gyermekkorát fedezhetnénk fel:-) GyúróDóra férje:-)
@Penivaldes:

Olyan testalkattal bírni kell a gyűrődést, ha már szellemileg nem megy!
@Csaknézek...:
:-)
Nem tudtam eldönteni, hogy a kérdező tényleg ennyire hülye, vagy tényleg ennyire hülye?
hülyének lenni érpatakon kötelező...

Érpatak flúgos polgármestere ráküldött egy fáklyásmenetet a liberálisra

cink.hu/erpatak-flugos-polgarmestere-rakuldott-egy-faklyasmenet-1471780393
@V-PORT:
Pozsgay és Szűrös egy takonygerincű nímand, aki mindig arra a szekérre kapaszkodott fel, amelyiken kényelmeseben lehetett utazni.

Nincs kétségem afelől, hogy ha valami tragédia folytán holnap visszajönne a Vörös Hadsereg ebbe az országba és megalakulna a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány, ezek ketten elsőnek csengetnének a felvételi iroda ajtaján.
(... majd utánuk tömött sorokban a hasonszőrűek.)
@Evezős: ez való nekünk. ott tombolsz a 6-7. helyen. gyere, igyunk egy konyakot. vagy kettőt.

Íme, a legfeleslegesebb diplomák

index.hu/belfold/2013/11/26/ime_a_legertelmetlenebb_diplomak/
@Evezős:

"Nem tudtam eldönteni, hogy a kérdező tényleg ennyire hülye, vagy tényleg ennyire hülye?"

Az már tényleg nagyon "komoly" szint, amikor valaki még a seggnyaláshoz is hülye.

Még jó, hogy nem kérdezett ez az újságírónak maszkírozott lény többet Pozsgay múltjának "érdekes" részeiről, mert még a végén a gyanútlan MN olvasónak NERtelen gondolatok jutottak volna eszébe... :o)
@tristen2005:

"Messi már érdeklődött az üres státuszért!"

Á, esélytelen.
Amikor van egy olyan focistánk, mint Orbán egyik fia? :o)
Hümm...
Idő kérdése, és ez is a fejünkre fog dőlni...

"Közzétette a Magyar Nemzeti Bank a bankok és a kormány 2011-es megállapodása alapján működő kényszerértékesítési kvóta legfrissebb kihasználtsági adatait. A statisztika szerint az idei negyedik negyedévre 3997 ingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok, ami azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló idei 4 százalékos negyedéves kvótát 75 százalékban használnák ki.
Összesen 117 861 ingatlant fenyeget a kényszerértékesítés a hitel törlesztésének jelentős késedelme miatt. Az elmúlt két évben összesen 28 816 ingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok, ennek azonban csak töredékét árverezik el, és még kevesebb esetben történik kilakoltatás (most egyébként is kilakoltatási moratórium van télre).

Idén a bankok 159 ingatlant kényszerértékesítettek, a Nemzeti Eszközkezelő pedig 2274 lakást vásárolt meg."

index.hu/gazdasag/2013/11/26/lelkesen_inditjak_a_vegrehajtasokat_a_bankok/
Anyám, ne borogass! :o(

"A jelentés szerint a görögök egyre nagyobb számban "oltják be" magukat HIV-vírussal, hogy zsebre tehessék a fertőzötteknek járó, több száz eurós segélyt – írta a SkyNews.com."

hvg.hu/egeszseg/20131126_Szandekosan_HIVvel_fertozik_magukat_a_se
@Csaknézek...: Pedig az ájemef is folyamatosan menti őket.
süti beállítások módosítása