Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.21. 13:48 Fabius

Rezsikotmányt a népnek!

Címkék: fidesz államosítás rezsicsökkentés

Muhaha.

Annyira bírom ezt az álságos színjátékot amit Orbán próbál elnyomni a népnek: Vitya szabadkozva polémiázik a rezsibaszás alkotmányba taposásával, aszongya igény(e) lenne rá, dehá' azért az csak olyan - autokrata - izé, ha egy "európai jogász" engedi, hogy az egészséges árszabási dolgokat sarkalatos törvényben rögzítsék. Erre rögtön ott terem egy "nem európai jogász", aki nyilván lecsap az ötletre, mint félázsiai gyöngytyúk az elhullott takonyra, és felkéri a szűzkurvaság szerepébe merevedett kormányt Viktorostól, vizsgálná meg azért, hátha mégis trópusi ország vagyunk, ahol tulajdonképpen rezsire szükség sincs, de a 2010-től másképp sütő nap alatti hőség elviselésére kampány kerti medence szabadon osztogatható. 

rogán-antal_1.gif

 

Ha ez esetleg nem sikerülne, akkor viszont reprivatizálunk. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy kormányunk a ki tudja miből megvenné a közműcégek 51%-át, és a döntésképtelenségbe sodródott, lakossági nonprofitosított kisebbségi tulajdonos majd benne hagyja a pénzét Viktor vizenyős tekintetéért. 

Merész álom ez, óriás bicepszes, na és? Lehet amit mi hastájékon gömbölyödni látunk az nem a bendő, hanem egy óriási bicepsz, csak ő máshol hordja. 

De ha ez sem jönne be, akkor egy váratlan tettel szenet bányászunk. Igen úgy, hogy az egyetlen most működő bányát is bezárjukHöhö, nálunk nem vájárok bányásznak, hanem - a hagyományokból kiindulva - miniszterelnöki megbízottak fognak. Ha belegondolunk a számba vehető jelöltekbe könnyen belátható, egy Selmeczi Gabriella tárnalátogatástól nincs az a szén ami felszínre ne jönne azonnal. Ott meg csak szét kell osztani a szociális igények szerint, meg legfeljebb belefogalmazni a rezsikotmányba, hogy alanyi jogon kinek hány kupányi és mennyi szociális temetés jár egy évben.

Az a biztos, a rohattszocialisták meg a gázárukkal gebeggyenek meg, bibibí!

 

 

928 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr225527232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem olvasom el ezt a szennyet:) soha
Remélem ezt is 10%-val többen olvassák majd. :)
Rogán nemhogy nem európai jogász, de nem is jogász. Nyilván ezért kívánja tákolmányban rögzíteni.
Például azt is bele lehetne rögzíteni, hogy csak Orbán lehet a miniszterelnök.
Hát, azért Viktor szerintem nem volt annyira magabiztos 2010-ben mint mutatta, talán sejtette, hogy nem elég akarni, de tenni, tenni kéne, de az elég nehéz lesz egy falka retardált páviánnal, abban viszont biztos vagyok, az, hogy ennyire nem megy semmi az istennek se, hogy ennyire dől össze az egész, erre még ő sem számított. A kegyelemdöfés alighanem a trafikügy lehetett, mikor kiderült, alig pár hónap alatt, hogy Lézer haverja olyan "szabályozást" dolgozott ki, amitől egyszerre mennek csődbe a dohánygyárak, meg a fityiszes haverok. Én legalábbis ennek tudom be ezt a "bányát nyitunk", "dán modell", "a magyaroknak a remény fontosabb mint a tények" hablatyolást.
csak ismételni tudom ennenmagam, tegnapról, a mandinerről:

" az alaptörvényben kétharmadossá tennék azt a készülő jogszabályt, amely a nonprofit közműszolgáltatókról szól és megtiltaná, hogy a „rezsiszolgáltató cégek komoly profitot számítsanak fel”. "

ezek olyan hülyék, hogy a billegő faszukra is kíváncsian néznek, hol mit kell vele ilyenkor csinálni?
naszóval
1. alaptörvényben definiálva van a 'komoly profit'?
2. alaptörvényben definiálva van a 'rezsi' fogalma?
3. mi van, ha én egy nem non-profit szolgáltatást indítok, és olcsóbban adom az áramot/gázt stb., mint a non-profit cégek?

nem folytatom, mert felbasz az ideg a dilettantizmus láttán...
"Van egy olyan reflex a képviselőtársaimban és bennem is, hogy úgy tudjuk megvédeni a szocialistáktól az embereket, hogy kétharmados törvényeket fogadunk el" – mondta Orbán, aki hozzátette, európai jogász szemlélete szerint azért nem egészséges, ha árszabási dolgokat is abban rögzítünk."
Majd belevéssük a gránit keménységű 6.7.? alaptörvénybe. Waoooh.
"Alkotmányos védelmet akar biztosítani a rezsicsökkentésnek a Fidesz, ezért a felvetés megvitatása után várhatóan javasolni fogják az alkotmány hatodik módosítását – jelentette be Rogán Antal a péntek délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján. Várható volt, ha a nemzetvezető testvér reggel mond valami baromságot, akkor az akolból valakinek még melegében nyelvvel is meg kell támogatni a főnököt.
Volt az mese gyerekkoromban, a varázsceruza. Amit lerajzolt az valósággá vált és mindenfélét megoldottak így.

Na, a zalaptv. nem ilyen.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
a vitya teljesen úgy néz ki a képen, mint mikor Bolond Istók ellopja felmosórongyot és beöltödzik akárminek de ő királnak képzellli magát

a többi meg hadd röhögje halálra magát azoknak jár a szociális temetés csak azt nem tudom, hogyan ássák el magukat

vagy ezt a szénfelhozatalra értették?

ha nincs szén akkor hová mennek bányászni és mit?

ez rezsi rezső olyan tréfás: egyik zsebedből kiveszi és átteszi a másik zsebedbe de közben ellop belőle 51%-ot az ÁFA meg a többi

úgyhogy neked lófasz fiam csak tapsinccsál tovább

brühüyyy

még jó hogy időben elkaptam a menetrencerű blogot mert már napok óta lemaradok az indulásról mint a részeg bakter a Bécsi Gyors-ról bicskén a kolomp mellett
@saravad: Szerintem az a mese aranyos volt. Ez meg egy rémálom az elm utcában.
@rodeo36: Szén, az van Persze én nem tudom felbecsülni, hogy ez sok, vagy kevés.
Magyarország szénvagyonát 8,5 milliárd tonnára becsülik:
feketekőszén: 2 milliárd tonna
barnakőszén: 2,2 milliárd tonna
lignit: 4,3 milliárd tonna

A Magyar Mérnöki Kamara szerint az olyan primer energiahordozókhoz való visszatérés, mint amilyen szén, csak durva technológiai és gazdasági átalakulással lehetséges, de azzal érvel mellette, hogy ez munkahelyteremtéssel járna. (444)
@csak egy néző:

legyen nulla a rezsi (nem a rezsó nem a rezső hanem a rezsi nem a tied nem az enyém az ő rezsije ki az az ő a fasse tuggya)

mondá a zúr és lőn

ez van a byblos-ban is csak ott sokkal több szarra mondta, hogy legyen és most mind a nyakatokba zuhan ahogy a gép fejjel lefelé repűl

brühüyyy

hajrá magyarok, jobban teljesíttek
Márkushegy viszont - amit évek óta bezárni készülnek - sok családot érint. Az a bizonyos 800 fő, aki ket át akarnak képezni, ki tudja mivé(?), konkrátan 800 családot jelent. Ebbe az üzembe annak idején szintén jöttek a keleti országrészből rengeteg ún ingázó jött, akik azután letelepedtek, megházasodtak. A feleségeknek is szerveztek üzemet, festékgyártásban kiszerelőként. Ma már ez sincs.
Mi lesz ezekkel az emberekkel egy ún. "zöldgyártelepített" helységben?
(Vélemény 2011.07.27. 06:00 Frissült: 2011.10.10. 23:48)

Küllői: az élet kikényszeríti a lépéseket

"Van itt még egy összefüggés, amit észre kell vennünk. A politika tisztán érzelmileg motivál és persze jellemzően demagóg módon. A civil szektor is alapvetően érzelmekre hat. Az üzleti világ tudja, hogy kell egy problémát elemezni, megoldást találni és végigvinni azt. Mindegyik szektor profitálna abból, ha megtanulná a másik módszerét is. (Például azért, mert kevesebb demagóg módszert lehetne használni a politikában.) A politikai kultúra jellemzően azt tudja, hogy kell valamit nagy tömegnek eladni. Az üzleti világ megtanulhatná ezt, és azt is, hogy lehet embereket érzelmileg is motiválni, ügy mellé állítani. A civil szférának pedig meg kell tanulni az üzleti világ nyelvén beszélgetni ahhoz, hogy meg tudja szólítani az embereket és az üzleti világot, és fenntarthatóvá tudja tenni a működését

Előbb-utóbb az élet ki is kényszeríti ezeket a lépéseket. Például a tudatos vásárlás terjedésével. Ahogyan a dohánycégek iszonyatos pereket kaptak a nyakukba, jönnek majd az egészségtelen élelmiszereket előállító cégekkel szembeni perek, például az elhízás miatt, és a környezetvédelmi károkat okozó cégek is napirenden lesznek. Ezek a lépések arra kényszerítik a világot, hogy hitelesen viselkedjen.

Ezzel együtt továbbra is a profit az eredményesség mutatója, de arra nem lehet céget építeni, hogy maximalizáljuk a nyereséget. Ennél több kell, és ez a „több” nem racionálisan működik. Ha csak racionálisan élnénk, akkor elfogadtuk volna azt a társadalmat, amit papíron kitaláltak, és örülnénk a kommunizmusnak. Ha racionálisan élnénk, azt gondolnánk, hogy törvényekkel lehet megrendszabályozni embereket. Az így gondolkozóknak nincs igazuk."

fn.hir24.hu/velemeny/2011/07/26/kulloi_elet_kikenyszeriti
@CSENDES:
kapitalista rablógazdálkodással (persze nem is zöld) nyiltszíni fejtéssel csinálják (látnád kellene az USA-ban ahogy lefejezik a hegyet, kiürítik, mind gépesítve azaz semmilyen munkahelyet nem teremt, és kurva olcsón kitermelik és megfelelő áron elaggyák erőművek imággyák és hasonlóak nem feledkezzünk meg a vegyiparról sem majd

otthaggyák a lefejezett hegyet hogy évszázadok alatt helyreállíccsa magát

azaz borzalmas holdbéli tájakat teremtenek

a kínaiak még lemennek érte mert ott nincs más megoldás és nagy szükségük van rá mert a közepes kalóriaértéktől felfelé még évszázadokig megéri a szénre alapozott villamos energiát termelő központ még sokáig olcsóbb mint a nukleáris és tisztább mint az olaj valamint szinte méreteiben határtalan egy egy gőzturbina nagyobb lehet mint a legnagyobb gázturbina...érdemes vele foglalkozni

de nagyon meg kell gondolni a magyar gőzturbina gyártást is tönkretették a Ganz turbinák világhírűek voltak az Alstöm-mel működtek együtt ragyogóan

stb

brühüyyy
(Vélemény 2011.07.22. 12:36 Frissült: 2011.10.10. 23:49)

Kürti: Nem elég a piros ász

"Évekig tartó tárgyalássorozat után, 2000-ben, a Sharp megvásárolta cégünk egy szabadalmát. Felbecsülhetetlen, hogy ebben az eladási-együttműködési folyamatban mennyit tanultunk. A japán partnereink üzleti gondolkodásának alaptörvénye valami ilyesmi volt: „Szeretem a Vevőm és a legnagyobb odafigyeléssel szolgálom ki. Amikor a Vevőm az együttműködésünket sikeresnek ítéli, akkor elengedhetetlen, hogy ebből a kapcsolatból a cégünk is profitáljon”. Itt értettem meg, hogy fordítva ül a lovon az, aki a profitból kívánja levezetni a vevői elégedettséget."
.......
"A mi szemünk előtt a versenyképességünk folyamatos növelése lebeg úgy, mint az egyszeri szamár orra előtt, a látható, de nem elérhető távolságú sárgarépa. Időnként karnyújtásnyi, időnként fényévnyi távolságúnak tűnik. Úgy érezzük, hogy a versenyképességnek nevezett „valami” olyan, mint ultiban a piros ász. Mindent visz. De talán még ennél is többet jelent, mert lényege a „sok jó” összetevő. Nem elég a piros ász, a többi ász is kell. Ezek között a jó összetevők között szerepel a profit is, de nincs kiemelt szerepe. Matematikai értelemben a versenyképesség a piactérre, a gazdaság működésének értelmezési tartományára illesztett, jól megválasztott többváltozós célfüggvény."

fn.hir24.hu/velemeny/2011/07/22/kurti_nem_eleg_piros
@CSENDES:
itt vannak számok
www.iea-coal.org/documents/82187/7176/Efficiency-upgrades-and-partial-carbon-capture-for-coal-fired-power-plants

és itt is de országonként a megéri még különbözik:

www.wwf.org.au/our_work/people_and_the_environment/global_warming_and_climate_change/solutions/no_new_coal/

még itt is néhány alapadat

en.wikipedia.org/wiki/Coal

szerintem Magyarországon megéri, ha??? de mit tesznek majd elbasszák

brühüyyy
@rodeo36: Márkushegy mélyművelésű bánya. Különben nem lenne szükség a tárnákat ellátó levegőztető egységre sem.

Szerintem nem az a baj, hanem az, hogy ez így bizony nagyon drága kitermelési mód. És a minődésg (hőérték) sem igazán jó. Így egy viszonlyag drága terméket állítanak elő, amiért senki nem akarja megfizetni az árat (lásd még rezsicsökkkentés).
az USA készített egy elemzést erről érdemes letölteni:

rsta.royalsocietypublishing.org/content/.../3891.full‎

a net-en van nagyon jó tanulmány számokkal

brühüyyy
@CSENDES:

nem ezt kell elemezni, ha csak ezt elemzed akkor nem jucc eredményre

a teljes gazdaság keresztmetszetét kell nézni ha belép a széntüzelésű erőmű és termelni kezd

szemetet és olcsó barnaszenet elégetve (keverve) 100000 MW -os gőzturbinákat lehet létrehozni a CO2 kibocsátás szinte nullára csökkenthető mert azt is elégetik ugyanott több lépcsős erőműben nézd meg az Alstöm oldalat ahol a gőzturbináit elemzi

www.alstom.com/power/coal-oil/steam-turbines/

ragyogó megoldások vannak de csak a bánya nem olod meg semmit egy komplex terv (project és hatékonysági elemzés) példáúl a Paks következő helyett létrehozni egy 100000 MW -os erőművet valahol a bánya közelében

de ezt ne várd ettől a buta cigánytól a tanácsadói is seggfejek

brühüyyy
@CSENDES:
a site-ról:

Driving reductions in CO2, whilst meeting essential production capacity needs

Take advantage of the latest high efficiency, ultra-supercritical technology to minimise emissions and fuel costs, whilst maintaining class leading reliability and flexibility.

The energy production market is experiencing its most dynamic phase in more than a century. Developing countries are driving change with a rapidly increasing demand for power and elsewhere in the world, ageing fleets are in need of replacement.

Despite increased focus on renewables, thermal power plants continue to dominate electricity production – and will do so for many years to come.

Environmental regulations and demands of accountability from shareholders are driving the development of clean power production and contributing to the conservation of the Earth’s resources.

At Alstom, we’re backed by more than 100 years’ experience in power production solutions. Our new technologies are cutting CO2 emissions by up to 35% through our extensive product portfolio.

Find out more about how we can tailor a solution to meet your capacity and environmental needs:

Coal and oil power plants: improve fuel flexibility, plant efficiency and reduce emissions from fossil fuels with a coal and oil power plant from Alstom
Steam turbines: leading the way in efficiency and reliability
Turbogenerators: the highest standards of performance at a cost-effective price
Boilers: reliable, clean fossil fuel combustion
Air quality control systems: reducing emissions from combustion processes
Carbon capture and storage (CCS): to provide optimum efficiency as well as environmental and commercial benefits to power plant operators worldwide, the next generation of Alstom’s steam power plant will be available with technology capable of capturing up to 90% of the CO2 emissions

brühüyyy

ezek szakemberek 100000000000 USD-s beruházások nekik kismiska
Csak aztatat nem tudom, hogy mi lészen a kölkökkel?
Mellik verziót kapgyák a ... izé, na, mittudomén mibűl?

vastagbor.blog.hu/2013/09/21/hoffmann_rozsa_levele_az_5_es_8_osztalyosoknak
@rodeo36: Én ezt viszonylag hasonlóan fogalmaztam meg, egyetértve veled, ezért nincs mit elemeznem.

Azért egy dolog ténykérdés. Annak idején, tanulmányaim során nem azt vettem le, hogy szén-nagyhatalom lennénk.
E szénmennyiség kitermelése pedig nem járhat költségkövetkezmények nélkül. Tehát, marad a kötség-bevétel szerinti következmény, ne termeljük ki, ha van olcsóbb energiaszerzési lehetőség. (lásd még Széles Gábor ) Aki ugye azt ígérte, hogy most ősszel olyan kitörési pont lesz energiatermelés ügyében, hogy OV legalább 20 évig marad. Nagyon várom már:-))

Persze ma arról adott számot, hogy még legalább 20 évig lesz mértékadó az ECHOTV.
Ezzel is egyetértek, mert a mmértékadó szónak több jelentése is van. Az én olvasatomban az ECHO a legalja, tehág van mihez mérni a többit. Így gondolják ezek.
@rodeo36: Haliho bocs, hogy OFF de erről mi a véleményed??? :)

Négydimenziós csillag összeomlása miatt létezünk? Egy vadonatúj elmélettel álltak elő a világegyetem keletkezéséről, búcsút inthetünk az ősrobbanásnak

Egy kanadai asztrofizikus teljesen új elmélettel állt elő a világegyetem keletkezéséről, amely megmagyarázná, hogy az univerzum miért olyan egyforma minden irányban. Niayesh Afshordi szerint egy négydimenziós csillag fekete lyukká omlott össze.

index.hu/tudomany/2013/09/21/negydimenzios_csillag_osszeomlasa_miatt_letezunk/
Érdekes statisztikák. :)

Angliában 90, Németországban 83 százalékkal keresnél többet, Svájcban 7 évvel tovább élnél, Amerikában 4,5-szer többet költenél egészségügyre, Ausztráliában pedig 47 százalékkal több esélyed lenne arra, hogy munkát találj. Külföldi élet a számok nyelvén.

hataratkelo.blog.hu/2013/09/21/ha_mashol_lenne_az_otthonod
A rezsicsökkentés és az energiaszektor államosítása a kormány programjában egy távlati ,bizonytalan energiellátást és energia árszínvonalat jelez.
A Fidesz birálja a korábbi kormányzatokat, hogy külföldi befektetőknek játszották át az energiaszektort, a profitot kitalicskázták.
Az okokat nem említi, miszerint az energiszolgáltatók termelési eszközei műszakilag leépült állapotban voltak, és az országnak nem volt a helyreállításra pénze. Pont.
Második rész. Jelenleg a Fidesz küldi padlóra az energiaszolgáltatókat a rezsicsökkentés áthárításával, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy állami kézbe játssza át az ágazatot.
Ez a teher azt jelenti, hogy az eszközök elhasználódása mértéktelen, pótlás és beruházás nem jön létre.
Igaz, hogy ezt a lepukkant profilt leépülése miatt olcsón kapjuk meg, de a romhalmazt ujra fel kéne építeni. Miből, tessék mondani?
Harmadik rész. A kilátások a fentiekből kiindulva azt jelzik, hogy egy úgy-ahogy működő ellátó rendszer szintre hozásának óriási költségei miatt az energiárak /melyeket az állam állapítmeg, versenyár nem lesz/aaz égbe szöknek, mellette kétséges, hogy megbízható, folyamatos ellátás létrehozható lesz-e.

A rezsicsökkentés alkotmányba foglalásának időbeni stabilitását nem lehet komolyan venni. A mindenkori gazdasági helyzet fogja meghatározni, hogy fennmarad-e, vagy módosítják-e az alkotmány eme passzusát.
Ugyanúgy járhat ez a terv is, mint az államadósság 50%-os szintje az Alaptörvényben. Most, hogy nincsenek meg a feltételei, módosítják /eddig már 6-szor/ vagy törlik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: abba gondolj bele hány százalékkal nagyobb esélyem van cápatámadásra ausztráliában úszkálva, mint itt!!!:)
jesz má megint:) lehet fikázni, tudja kinek:)
Ha igy folytatják kifogyunk a számsorból az Alaptörvény módositásaihoz...

Vegyenek példát a Google-ről, legyen mondjuk ez a 4.1-es módositás.
@Mariann19: :)

tök jó összefoglaló.
ezért tettem be az üzletemberek gondolatait. itthon meg szeretik elfelejteni, hogy 20 évvel ezelött volt azért jó pár helyen kisebb nagyobb fennakadás a szolgáltatásokban a lepukkant rendszerek miatt...
A Nol címlapján van egy olyan interjú, hogy az első kérdés után kifeküdtem. Nem másolom ide, mert káros az egészségre. Olvassátok el, és szörnyülködjetek.
Poszthoz
Én szeretném, ha előbb bevásárolnák magukat a cégekbe (kollektivizálásról még ők sem beszélnek), meghatároznák az alapvalamiben mennyi az annyi, odaadják annak akinek szánják a közműcégeket, azt soha nem lenne többet kétharmada senkinek! A kijelöltek meg működtessék a cégeket a profit nélküli áron. Én jót röhögnék rajtuk. Főleg, ha a nem-lakossági-fogyasztókon akarnák majd behozni a veszteségüket... pl. mindjárt kezdhetnék a stratégiai partnerekkel.:)
@Mariann19:
tájékoztatásúl, erőmű kulcsra készen (6 éves adat Alstöm) 10 millió dollár/1MW (gázturbina meghajtással 40 megawatt cca 380 millió dollár, persze kulcsátadással zöldmezős telepítéssel)

ha nem zöldmezős (azaz meglévő egységet aktualizál akkor ezt le lehet vinni a 8/15-re és ha adsz egy csomaglehetőséget akkor még jobb esetleg 5/15-re is de akkor nagyon kell dolgozni)

minden erőműnek van élettartama és karbantartással együtt is limitált

ha megnyitod ezt, találsz árszámítási lehetőséget

Driving reductions in CO2, whilst meeting essential production capacity needs

Take advantage of the latest high efficiency, ultra-supercritical technology to minimise emissions and fuel costs, whilst maintaining class leading reliability and flexibility.

The energy production market is experiencing its most dynamic phase in more than a century. Developing countries are driving change with a rapidly increasing demand for power and elsewhere in the world, ageing fleets are in need of replacement.

Despite increased focus on renewables, thermal power plants continue to dominate electricity production – and will do so for many years to come.

Environmental regulations and demands of accountability from shareholders are driving the development of clean power production and contributing to the conservation of the Earth’s resources.

At Alstom, we’re backed by more than 100 years’ experience in power production solutions. Our new technologies are cutting CO2 emissions by up to 35% through our extensive product portfolio.

Find out more about how we can tailor a solution to meet your capacity and environmental needs:

Coal and oil power plants: improve fuel flexibility, plant efficiency and reduce emissions from fossil fuels with a coal and oil power plant from Alstom
Steam turbines: leading the way in efficiency and reliability
Turbogenerators: the highest standards of performance at a cost-effective price
Boilers: reliable, clean fossil fuel combustion
Air quality control systems: reducing emissions from combustion processes
Carbon capture and storage (CCS): to provide optimum efficiency as well as environmental and commercial benefits to power plant operators worldwide, the next generation of Alstom’s steam power plant will be available with technology capable of capturing up to 90% of the CO2 emissions
www.alstom.com/power/coal-oil/

a többi rablómese

brühüyyy
@V-PORT: melyikre gondolsz, csak nem a Petya? a zsenike?

brühüyyy
nagyobb seggfejet tucc?
@sírbateszezazegész: :D

akkor te Brody elvét vallod :)))

"Multinacionális vállalatunk teljes egészében az ott dolgozók tulajdonában állt. A vezetők közül senkinek sem volt három-négy százaléknál több részvénye. A papírok kétharmadát a cég alapítványa birtokolta, melynek minden nálunk dolgozó ember a részvényese volt. Ha nyugdíjba ment valaki, vagy elhagyta a vállalatot, el kellett adnia a részvényeit, méghozzá a távozás előtti év utolsó napjának árfolyamán. Ez alól nem akadt kivétel."

fn.hir24.hu/velemeny/2011/07/14/profit_hatgerinc
@rodeo36: Külügyminiszter. Érted. Külügyminiszter.
@V-PORT:
értettem

a számok semmit sem igazolnak

a többi petyazás

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

minden ami létezik 4 dimenziós XYZ koordináták és az idő (T)

hogy valaha volt egy változás az nem jelenti sem a teremtést sem a big bang-et csak aztm, hogy volt egy nagy változás

senki soha sem volt -eddig- képes az anyag megsemmisítésére sem anyagot létrehozni nem sikerűlt

át tudták alakítani

a többi gyermekmese és olyan jó olvasni fidesz jelentések helyett

vidám és tréfás sokat lehet rajta röhögni

brühüyyy
"nonprofitosított kisebbségi tulajdonos majd benne hagyja a pénzét Viktor vizenyős tekintetéért. "

Remekül megfogalmaztad a mai gazdaságpolitika lényegét.:)
Kicsit túlméretezi a know-how-ját a főnök. Óriási versenyelőnynek képzelve magát.

Jó poszt.
@guma: Szia Guma!
Kissé hosszú voltam, de a visszatekintést nem lehet kihagyni, mert a Fidesz minden döntésénél
először jól oda vág az előző kormányoknak, és kiemeli ezek után a saját nagyságát. Eközben nem a valóságot tálalja, hanem - mondjuk ki - hazudik.Ezek az attitűdök csak azokra jellemzőek, akik látens módon védekeznek. Erre könnyű rájönni, csak ők csekély értelműeknek néznek minket.
"20 évvel ezelőtt voltak kisebb-nagyobb akadozások az ellátásban."
Halványan beugrik, hogy a szénbányák bezárása körül is voltak gondok az ellátással.
Az egyik tüzépes ismerősömet kiátkozták, mert a stratégiai készletet látták a telephelyen, de az nem volt eladható.
Te mit gondolsz? Miért akarják a szénbányákat ujra nyitni, amikor a magyar háztartások 80-90%-a nem szénnel fűt. Vagy erőművekbe szánják?
Nem értem.
@Mariann19: :)

szia!
tudod közmunkások is akadnak szép számmal...
ha a sírt megáshatod egy munkavédelmi oktatással, mond már, ott kettőt fognak tartani...
a háztartásokban meg lejátszódik az amikor már mindenkinek olajkályhája volt nem volt olaj...
most valószínű nincs olcsó gáz "nekünk"...
a többit már ismered!
A bányász - vájár - az nem egy komoly és felelősségteljes, tudást és tapasztalatot igénylő szakma? amit tanítottak valaha, ha jól tudom. pl. Várpalotán? Sok-sok éve megszünt a képzés.

Most hogy lesz? előveszik a nyugger vájárokat vagy lezavarnak nyolcszáz közmunkást az aknákba?

Utolsó lehetőség tényleg Selmeczi vagy Tünci szemöldöke. Még esetleg Pákó ráteszi a kezét a legelső szénre és mondja, hogy mukoggy.
@rodeo36:
Rodeo! A számaidból jól látom, hogy egy erőmű telepítésére az ár az egekben van?
Egyébként még a hsz-emben nem jegyeztem meg, hogy amióta a rezsicsökkentés beindult, a szektorban megindultak az elbocsájtások.
A munkaerő felesleg amiatt keletkezik, mert a karbantartási, szinten tartási műveleteket pénzhiány miatt nem tudják elvégeztetni.
Egyébként nézd meg, hogy mely ágazatokat államosít a kormány. Azokat, amelyeknek belföldi biztos piaca van. Dohány, energia, víz, szerencsejáték...
@Spániel: őket már átképezték szövőnőnek :(((
oktatók?
minek ma? látod 1 év alatt már a szakmák csúcsát megtanulhatod 1 könyvből...
ja, ha esetleg többen ott maradnak mint mostanában a kórházakban az "tűréshatáron" belül van, vagy számítási hiba lehet csak!

különben ezen gondolkodnunk sem kell, mert rengeteg lengyel bányász van munka nélkül, majd ők segítenek!
@guma: "Tudod, közmunkások is vannak szép számmal."
Spánielnek is kétségei vannak - ahogyan látom a hsz-t/- hogy kik fogják ezt a munkát felvenni szakszerűen.
Netán azok az egészségileg megnyomorított bányászok akiknek járt a kora nyugdíj, és ez a kormány azt elvette?
Azt pedig tudjuk, hogy egy tönkre vágott iparágat drágább újraéleszteni, mint egy újat beruházni.
Itt nincs azonban választási lehetőség, a bányakincs helye adott.
Ja, most jut eszembe! Akkor is élni fog még a 16%-os bányajáradék? Iszonyú teher, több vállalkozásnál számoltam, kicsiknél, de egy bányában...
FRezsiügyben van kis pánik, nagy aláírásgyűjtéssel.
endresy.blogspot.hu/2013/09/fidesz-alairos-osszeeskuves.html

Bányaügyben meg fenntartomm, hogy van tippem a névsorra.
@Mariann19:

igenám, de a Ganz és az Alstöm megállapodott (még tárgyaltam a Ganz-zal aki az Alstöm nevében nyilatkozott, de -ami a legfontosabb- magyar telephelyen állíttya elő az egészet azaz forintban lehet érte fizetni és lehet financiálni is, ha a körülmények megfelelőek

ez mint -én tudom- csak egy 100000 MW gőzturbina hajtású erőműre több ezer munkahely magasan kvalifikált...akik utána a fenntartás/üzemeltetés/karbantartás idejére nagyrészt megtartandók...ha tud energiával fizetni (és ez jól járható út az európai hálózat létezik be kell kötni) akkor ez az összeg forinthatásában ...a többit te jobban tudod

olvas az Alstöm web oldalát

www.alstom.com/power/coal-oil/

ők adnak számokat ha érdekel

brühüyyy
@Mariann19::)

"Kissé hosszú voltam"

ne nevettess! az én idézeteimhez képest csak szösszenet:D
pedig nagyon néztem, hogy mit és kit idézzek.

azonkívül ez valóban olyan téma, ami szerteszét ágazik, következményei már most felmérhetetlenek, előtanulmány nem készült, tehát nagyon is kell ez a fajta "beszéd" ami azért felvillantja a gondolkodás kényszerét...
Várjunk már egy kicsit, legyünk türelmesebbek, mert Széles elvtárs megigérte, hogy még a tél beállta elött piacra dobja a találmányát és akkor minden nemzeti, mafyar család, ingyen a levegőböl jut energiához. Azért javasolnám a szélesszájú elvtársnak, hogy húzzon bele, mert Viki komája addig csökkenti a rezsit, hogy a végén nem lesz kereslet a perpetuum mobiljére.
@Mariann19:
www.alstom.com/power/gas-power/turnkey-power-plants/combined-cycle/ka26/

Excellent performance and high efficiency
Best all-round plant efficiency over the entire load range
Unique low-load operation allows capability to park entire on-line and remain emission compliant
Largest turn-down capability on the market

Spinning reserve of more than 350 MW in 15 minutes

Proven platform with welded rotor and a robust combustion system achieve high reliability and efficiency

ez ahogy az ábrán látod 3,5 milliárd USD, turnkey

brühüyyy

ha ezt átteszed HUF-ra

1005 milliárd ha a termelt áramot 350 MW felerészben eladja vagy nagyobb azaz lehet ezzel játszani akkor nem is olyan nagy ha mindent otthonról lehet adni és minimális importtal meg lehet oldani

brühüyyy

adjál te is számokat a közönséget érdekelheti
@guma: "Ami azért felvillantja a gondolkodás kényszerét."
Ez a mondatod szárnyakat ad, ezért egy dolgot - ami foglalkoztat két napja - elmondok.
Orbán a foglalkoztatás magasztalására elmondta, hogy a mezőgazdaságban 30 ezerrel nőtt a munkahelyek száma.
Gőgös Zoltán cáfolta, és a statisztikai módszert közreadta. Eszerint a munkahelyeket visszafelé számolják, mégpedig a mezőgazdasági teljesítményből.
Ezen csak röhögni lehet. Mert ha például a jó öreg kaszával aratnak, vagy kék kötényből vet a paraszt bácsi, akár 100 ezerrel is nőhet a munkahelyek száma.
Ebben az összefüggésben úgy tűnik, a mezőgazdaság gépesítettsége csökkent.
@Mariann19::)

iszonyú ami szöveget terjesztenek adatoknak látszó elemek kiemelésével.

na ezért írtam a kórházi elhalálozás adatokról, mert az iszonyú növekedést is most azzal magyarázzák, hogy másként kell számolni az okként megnevezett bakteriális fertőzést és semmi köze a létszámcsökkentéshez pl a takarító létszám drasztikus "megtakarításához"...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: látod... mióta így összejöttem Gézával én is látom a lényeget:)
@guma: nem egészen erre gondoltam, de lehet ez is:)
@CSENDES:
itt lejjebb bemutatom az Alstöm "mindenevő" kazénjait különféle teljesítményekre, a tisztán gáz vagy olaj tüzelésűek max kapacitása be van határolva de ahol már a mindenevő van ott akár egyetlen helyen 100000MW-ot vagy többet is elő lehet állítani

arról van szó, hogy a háztartási és ipari szeméttől a szén bármilyen változatán át (előkészítéssel) mindent el lehet égetni 90 %-ban CO2-t visszanyeri...

és áramot el is lehet adni jó áron pillanatnyi vagy különféle távú megállapodásokkal-egyébként ez az egyetlen gazdaságos megoldás- tehát ha ezek tudnának államot és gazdaságot irányítani akkor lehetne de amíg petya a külügyminiszter helyett a külügyes addig óvoda az egész az összes szaros pelenkával és szar az eredmény

brühüyyy
@Mariann19:
Kedves Mariann!

Azért akar mindenki átállni a szénre, mert a CO2 kibocsátás után fizetendő "büntetések" jelentősen mérséklődtek. Ennek következménye, hogy a földgázfelhasználás, ami sokkal kevesebb CO2 kibocsátás mellett állít elő ugyanannyi energiát, háttérbe fog szorulni.

Azaz a lényeg olcsóbb lett szénerőművel villamos energiát termelni, mint gázzal (nem magyar politikai okokból).

Valószínűleg van egy olyan összefüggés is, hogy az USA-ban sok gázt találtak (palagáz), és valakik nem szeretnék, ha ezzel még több gazdasági előnyhöz jutnának, de ez már csak az én konteóm.

Az energetikában olyan hihetetlen mértékű változások történnek manapság, akár hetek alatt, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Én aki 25 éve dolgozom az "energetikai iparágban", már nem tudnám megmondani, hogy a jövő héten melyik energiahordozó lesz a "favorit".

A múlt héten olvastam egy olyan cikket, hogy a németek már fizetnek azért, ha átveszed a villamos energiát tőlük (nem tudják hova tenni a napkollektorok és szélerőművek túltermelését)... na ezzel versenyezzen valaki...

Az energiaszolgáltatók nonprofittá tétele, meg szerintem azt jelenti, hogy Kedves Vezetőnknek támogatást kellene nyújtania, ugyanis a lakossági energiaszolgáltatás (gáz) veszteséges.

De ha szerinte nyereséges, csináljon egy nonprofit lakossági energiakereskedőt. Ott a Posta például, nosza rajta! Semmi mást nem kell tenniük, mint engedélyt kérni az energiahivataltól, és már árulhatják is a gázt, villanyt. Semmibe nem kerül.
@guma: ühüm, akkor ezért dörgölőzik annyira a lengyelekhez. Okt. 23-án már csak vendégbányászok jönnek csápolni a naggyülijükre.

Én voltam bányában igaz, csak timföldbányában, de egy ilyen helyen a portás kutyája is szakember. Nem lehet felépíteni egy báníavállalatot csak külföldiekből, nagyon összetett és összehangolt szakembergárda kell ahhoz, hogy egyáltalán beindulhasson és szuperáljon.
Ami nekünk már nincs, vagy kiöregedett.
@guma: minekis az a sok léhűtő takarító. Fogják meg az orvosok meg a nővérek azt a felmosóvödröt meg a fókát, oszt pucoljanak.
Tegnap egy pedagógus betelefonáló a drágabolgárúrnak elmondta, hogy iskolájukban idén óta így működik. Kussban takarítanak a tanarak. Mert nem fussa rá.
@Blázser Bozsó:
ez egy "emergency" telep, 10 perc alatt áramot ad, ha az hiányzik és 878 MW...a videon láthatod, hogyan és hogy két tápegysége van de lehet egyben kombinálni

egyébként a német helyzet folytatódhat, mert el lehet adni és azonnal fizető, egy kapcsoló állítás és már folyik is oda ahová kéred...a számlát meg neked kell feltöltened ha kérnek érte valamit de általában ez üzlet

amit írsz az nagyon erős valóság és a konteod-nak alapja van...de az is, hogy nem lehet szállítani most voltak a hatalmas tüzek vonatokkal mindenfelé észak amerikában ennek ez a hátulütője...a tengeri szállítás is porobléma Kanada akarja az oroszokoat kiütni europaban de hogyan fog szállítani? és mennyiért

még ez sincs lejáttszva

és sok minden sok az elmélet de a gyakorlat az, hogy télen főteni nyáron hűteni kell azaz a trópusoknak is növekvő energiaigénye van

brühüyyy
@rodeo36: Rodeo!
Az energia területén nem elég a közgazdasági ismeret gazdasági következtetések levonásához, mivel csak műszaki ismeretekkel, vagy energetikusokkal lehetne számításokat végezni.
Ez egy ilyen terület.
A te vonatkozó információdat örömmel olvasom, mert tanulok sokat belőlük.
Irod, hogy egy 1.005 milliárdos befektetés - amennyiben a fele exportra menne - jó beruházásnak tűnik.
Relatív. Mennyiért állítjuk elő, mennyiért adnánk el?
Még egy kérdésem van, mert felhívtak közvélemény kutatás okán, a kérdés az volt, támogatom-e az atomerőmű bővítését.
Neked mi erről a véleményed?
Tudják már az operaházi elsunnyogás óta hogy megbuktak a narancsmajmok.Ez a tákolási kísérlet mutatja hogy ezen idáig nem tudtak érdemben változtatni.A tákolmányukat elég népszavaztatni oszt érvénytelen lesz.
@Blázser Bozsó:
Örömmel vettem az alapos információkat, köszi.
Lenne egy kérdésem. Meglepetéssell hallottam, hogy a napkollektorok és szélerőművek által termelődő energia nem számít az olcsó források közé, mivel a folyamatos karbantartásuk nagy összegeket emészt fel.
Ami a nonprofit működtetést illeti.
Az energiaszektor átcsúszik lassan veszteségbe.
Az egyik - nem nevesítem - 80 milliárd Ft-os befektetés mellett éves 5 milliárd adózatlan nyereséget termelt, szerencsére itt még volt profit tavaly.
Ilyen kondíciók mellett a befektetése 16 év múlva térülne meg. Ekkor még a profitból nem szerzett be termelési eszközöket, beruházásról szó nincs.
Az egész teória nonszensz.
@Blázser Bozsó: Van már ilyen. Én a T-Home-től veszem az áramot meg a gázt.
@guma:
Elképesztőek a kórházi halálozási adatok, és bizony fertőzésekből adódik a növekedés oka.
Hallottam ennek az elemzését én is.
Az egészségügyből 300 milliárdot vontak ki 3 év alatt, ez is a következménye a kivéreztetett kórházaknál is.
Ennek a kormánynak teljesen torzak a prioritásai a források felhasználását illetően.
Minden normális országban a legfontosabb az ember, minden azután következik.
Nálunk fordított a sorrend.
A kórházak úgy kapnak már gyógyszert a forgalmazóktól, ha előre fizetnek. A felhalmozódott adósságuk már több, mint 100 mrd Ft.
Hogyan lehet ebből kimászni?
Guma! Lehet, hogy akkor fogunk személyesen találkozni, ha kinn leszünk a mezőn és kamillát gyűjtünk a többi honfitársunkkal együtt.
Srácok annyira biztosak a dolgaikban,hogy gyorsan visszavették a veszteséges gáztározókat négyszeres áron most hogy okafogyott lett gyakorlatilag ekkora spájzolás!Szabadságharcoló talpnyalók ezek a skizó narancsos gyáva tahók.
@Mariann19: Könnyű ebből kimászni,le kell venni a maffia gazdasági alapját képező eszetlen adókat.Amerika harmad ekkora adószinttel is vígan világhatalom.Jól láthatón az ország egyre mélyebbre süllyed ahogy emelkedik az adószint.
@toportyánzsóti: Azé mostanában mérget ne vegyél be. Ezt ma már egy másikon betettem, de talán nem olvastad, hát engem nem erőltet a röhögés:

Elkészült a Political Capital Intézet új mandátumszámlálója, amely alapján a közvélemény-kutatási eredmények átszámolhatok parlamenti arányokra. Az intézet munkatársai az ATV Szabad Szemmel műsorának vasárnapi adásában mutatják be számítási modelljüket és a kutatási eredményeket.

Ha a Political Capital új mandátumszámlálójába betápláljuk az Ipsos friss, szeptemberi kutatási eredményeit, akkor azt kapjuk: a Fidesz 145 fős óriásfrakcióval újra kétharmadot szerezne a 2014-es parlamentben. Az MSZP 33 képviselővel, az Együtt 8 fős, a Jobbik 13 fős frakcióval rendelkezne

www.atv.hu/belfold/20130921-valasztas-megafrakcioja-lehet-a-fidesznek-torpe-ellenzekkel/hirkereso
@Mariann19: Csak óvatosan a kamillával. Csak három hétig szabad használni, erős fertőtlenítő hatása miatt a jótékony bélbakikat is elpuszticcsa.
@Mariann19: :)

ha jól megnézed a mezőt már alig találsz összefüggő virágmezőt vagy rétet...
még pipacs is a mezőgazdasági táblákban van a vetemények közt... a többi helyen gaz és szemét az úr...
tehát valami mást kell kitalálni, hogy találkozzunk.:) bár mostanában ez velem elégé nehéz, állandó időhiányban vagyok, de megoldható... (ahogy a találkozót említetted a kemény téma után a hideg is kirázott hirtelen, hogy hol jár az eszed - de hál' istennek a réten! :DDD)
5.-én pedig vigyázz nehogy közel kerüljön egy részeg "disznó" kis kacsóidhoz! :DDD

a komoly témához pedig annyit
@Spániel: "Van már ilyen. Én a T-Home-től veszem az áramot meg a gázt."

Tudok róla... :-) nagyjából 40 kereskedelmi engedélyes van jelenleg az országban. Nekem is ráment jó pár év az életemből (programozás), hogy Te kereskedőt válthass havonta.
És bárki lehet kereskedő. Nagyjából hasonló bonyolultság, mint KFT-t alapítani (már ha a kormány nem tesz keresztbe).

Gáztörvény 31.paragrafus:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800040.TV
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Hát, azért Viktor szerintem nem volt annyira magabiztos 2010-ben mint mutatta,"

Azt gondolom, teljesen magabiztos volt. Ha valóban lettek volna kétségei, legalább egy ideig tartja a Bajnai-vonalat.

"talán sejtette, hogy nem elég akarni, de tenni, tenni kéne, de az elég nehéz lesz egy falka retardált páviánnal,"

Ne feledd, ezt a sereg retardáltat személyesen válogatta ki, hogy "kikezdhetetlen" vízióit megvalósítsák. Nem voltak kétségei.

"abban viszont biztos vagyok, az, hogy ennyire nem megy semmi az istennek se, hogy ennyire dől össze az egész, erre még ő sem számított."

Komoly kétségeim vannak a reális ismereteit illetően.
Szerintem fogalma nincs róla, hogy dől össze minden, és már nem is meri megmondani senki.

Az a gyanúm, van néhány ember a végrehajtó hatalomban, aki nem igazán alszik jól.
De hogy mi a szent szarban bíznak, az meghaladja a fantáziámat.
@Blázser Bozsó: Bocsánat, hogy tudtomon kívül pár évet elvettem az életedből. De büntetőjogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, eddigi életem során csak egyszer váltottam kereskedőt.
Aki havonta váltott, az nem én voltam!!!!!!!!!!!!!!
@Mariann19:
Ez az ami jelentősen változik. Még egy hónapja magam is azt mondtam, hogy egy napelem, soha meg nem térülő befektetés. Ma meg azt mondom 5 év a megtérülés. A jövő hónapban viszont lehet, hogy azt mondom, hogy már csak 2 év megtérülés.

De ha megnézek, mondjuk a TED-en egy MIT-es videó előadást, ahol azt ígérik (és be is mutatják a gyakorlatban), hogy adnak neked egy a példa kedvéért mondjuk 1 dollárért egy búzaszem nagyságú magot, amit elültetsz a kertbe és kinő belőle egy napelem, akkor erősen elgondolkodom, hogy vajon kell-e atomerőművet építeni nekünk, vagy beruházni egy, mondjuk két év alatt megtérülő napelembe ...
@toportyánzsóti:
"Az ország egyre mélyebbre süllyed, ahogyan emelkedik az adószint."
A meggondolatlan intézkedések tovább súlyosbítják a helyzetet, mert a döntéseknél nem számolnak az emberek reakcióival.
Nézd meg a dohányárú ügyet. Egy hónap alatt 20 mrd Ft az adó kiesés, mert a fekete piacon szerzik be az emberek a cigit.
A magas adók miatt csökken a fogyasztás, a vállalkozások bezárják a kapuikat.
Ezek a jelenségek lefelé haladó spirált jeleznek. "Jók" a kilátások.
@Spániel:

:-)

Nem Te vetted el, azok a "mocskos" kurcsányék LIBERALIZÁLTÁK a piacot, szüntették meg a monopóliumot, de ezt a máig harcoló fidesz alakulatok sajnos még nem vették észre (2007-2008). A "mocskok" elintézték, hogy attól vedd a gázt, villanyt akitől csak akarod. Jól "megszívatták" ezeket a multikat.

Valójában az EU jogharmonizáció keretében kellett a liberalizációt meglépni...
@Spániel: Kamilla helyett akkor mit szedjek?
Vadkörtét?
Igaz, ha így haladok, ott van még a gomba.
Megmondta ezt Parragh Laca is.
Van még remény.
@guma:
A múltkor ki lettem okosítva egy értő ember által, aki megmondta, hogy a mezőn a sötét foltokban kell a gombát keresni.
Aztán ha találok, utána vagy megúszom, vagy nem.
Nagyon készülök az 5-i napra, talán jobb lesz taxival haza húznom, bár ott is nőtt a taksa.
Addig spórolok, mert a többire megvan a pénz, tudod, írtam, hogy miért lesz bőséges a forrás.
@Mariann19: Neee!! Sok a gombamérezés manapság, lassan már nem lehet megbízni a csiperkében sem.
Viszont a csalán egy univerzális csodagyógynövény, van mindenhol és még főzeléket vagy levest is főzhetsz belőle.
Szükkeb időkre gondolva.
@Blázser Bozsó:
Az nem meghatározó, hogy netán rohamosan nő a fogyasztási igény?
Az atomerőművek nagy teljesítményére gondolok.
@Spániel:
Tudtam, hogy hozzád kell fordulni vigaszért.
Elkészíthetem a csalános menűt, kérdés, hogy a hitves hogyan tud azonosulni az új helyzettel.
Gyanítom, hogy módom lesz megismerni a tökéletes függetlenség érzetét.
@Mariann19:
nem a biztonsága okán, hanem bekerülés okán ellenzem a nukleáris-t

annyi hulladékba menő energiahordozó kering (beleértve mindenféle hulladékokat és szemetet) szerteszét amivel egyébként nem lehet mit kezdeni (van a németeknek és asszem a norvégoknak erre egy teljesen zárt rendszerű megoldásuk, az olaszok üzemeltetnek egy jó néhányat üvegtető alatt akármelyik város központjában elhelyezhető a szállítási költségeket szinte nullára csökkentve, olyannyira, hogy elektromos energia a végső termék és szinte semmi szennyeződés) hogy nem értem minek a nukleárist tolni amikor a recyclálás a végső cél 100%-ban lehet van rá megoldás már 15 éve, kisteljesítményű erőművek de sok belőlük megoldás sok mindenre

sajnos ehhez gazdaságpolitikai stratégiai döntéseket kell hozni hatástanulmánnyal (őszintén) és akkor nekiállni...nincsenek 5 perces megoldások, hogy aszondom legyen és van az sohasem volt lehetséges isten meg nincs

szóval ki kell bányászni a bármilyen szenet az magyarországi vonatkozásban 15 évre biztos ellátás az energiaszükséglet 25 %-ára, de lehet 30%-ot is mondani... olajra sem terveznék de olajhulladékra igen, a gáz szállítási problémái hatalmas problémák megoldatlanok, vízi erőművek kis erőművek folyók partján...vannak 2 méter vízszintkülönbséggel működő vízierőművek amelyek a legolcsóbbak

szóval ez a válaszom

egy ilyen kapkodó és tegnapra megoldást akaró kormányzattal semmit sem lehet megoldani és buták hozzá senki sem ért semmihez a lopáson kívűl ez a 38 hónap eredménye

brühüyyy
@Mariann19: Edzés kérdése. Először észrevétlenül pici adagokban csempészd a pörkölt és a köret közé. Pöribe egy kis keserű aromát, köret meg égjen oda. Két hét múlva csak csalánt akar enni.
@Blázser Bozsó:
a napelemek és a szélvitorlák politikai kérdéssé -gazdaságpolitikai- váltak és hosszú távon is a megoldás részei...én is a nukleáris ellen vagyok...minden más olcsóbb és a @Mariann által említett nagy teljesítmény relatív...

az általam fent bemutatott Alstöm 878 MW egy turbinával akkor miről beszélünk és az gőzerőmű amit lehet gázzal keverni

gáz és gőzturbinák egy telepen, 10 perc alatt teljes teljesítményre fut fel

szóval ez a helyzet az előző és ez a megoldás a helyzetre

de ezek nem fogják megoldani

brühüyyy

buták, tolvajok
@Mariann19:

Én sajnos látom a hazai fogyasztási adatokat. Ha így folytatódik tovább, 3-4 év múlva nulla lesz. Amióta fidesz van töretlenül csökken... (a lakosság jó része nem fűt mert éhen halna, a cégek meg sorra dőlnek be)

Isaac Asimov írói pályafutása elején arról értekezett, hogy egy fejlett társadalmat az űrből majd az energiafogyasztása alapján lehet felfedezni. Mire megöregedett rájött, hogy ez pont fordítva van.

Na nálunk nem azért csökken, mert olyan nagy lenne a fejlődés :-). De nálunk minden fordítva történik...

Szerintem a fogyasztást hosszú távon nem tudod meghatározni milyen lesz, mivel a politikai játszmák nagy mértékben befolyásolják (lásd CO2 kvóták, rezsicsökkentés, technológiai váltások/ugrások, stb )...
Maga az energia termelése, csak a probléma picike része, majdnem elhanyagolható része (villanynál durván az 50 forintból kb. 3-6 forintnyi). A nagyobb probléma annak szállítása, szabályozása, kereskedelme, pláne tárolása, és persze az adóztatása...

Gáznál is, de ott a tárolás egyszerűbb (lásd mostani EON-MOL tárolók mizériája).
@rodeo36:
A leírtak alapján van az eddigieken kívül egy pár megoldás az energia előállítására.
Amit az elején írsz pl. a hulladék energiává való átalakítására, az talán nem is nagy befektetés, de nem is termel nagyobb volumenű energiát. Alacsony felhasználásra ajánlott. Nem?
Az egész világon gondolkoznak különböző megoldásokon, azonban mind nagyobb befektetéssel járna.
Nálunk hosszú távú tervezés nincs, csak rövid távú, és ami még rosszabb, egyéni érdekek.
Most hallom, a külföldi sajtó is az energia államosításával foglalkozik.
Baromira nem szeretem, hogy rajtunk röhög a világ.
@Spániel: Spániel! Te nagyon okosan lerendezed a kedvezőtlen kinálatot.
Csak nehogy Borgia legyen belőlem...
@rodeo36:
Ez agyon tetszik.

Kár, hogy a sok kicsi, független, ellenőrizhetetlen és zsarolhatatlan ilyen-olyan erőmű maga a rémálom ezeknek.

Színháztól óvodáig mindenre rá kell telepedni központilag. Már 2010-ben elkezdtek kavarni az energiával, a cél sztem az energiafüggőséggel való állami visszaélés.
A rezsiharc az ő harcuk.

Az meg h ehhez se értenek... mér pont ehhez?
@Mariann19:

Érdemes néha megnézni merre tart a világ szerencsésebb fele:

Hogyan növesszünk akkumulátorokat a természet segítségével (magyar felirat is van):

www.ted.com/talks/angela_belcher_using_nature_to_grow_batteries.html

De sok érdekes videó van ezzel kapcsolatban még ugyanott...
@Mariann19: Nem leszel, mert a csalán minden mérgezési kisérletet kivéd.
Sőt, sok haja nő majd tőle ott is, ahol eddig nem gondoltad volna.
Hatása: vér- és vesetisztitó, reuma, köszvény, cikorbeteség, bérlhurut, hasmenés, hajhullás és aranyér. Vitaminok, ásványi sók.

Egy kis békanyál és pókháló hozzáadásával az örök életet is meg lehet célozni.
@Spániel:
Rossz hírem van. A felsorolt nyavalyák nem kínoznak.
Viszont van némi pajzsmirigy túlműködésem, amit nem adnék semmiért.
Karbantartja a súlyállapotokat.
És ingyenes!
@Blázser Bozsó:
Tényleg politikai játszmák kérdése is az energiafogyasztás, játszani lehet pl. a kvótákkal is. Némethné mostz adott el, ha jól tudom.
Mégis úgy tűnik, hogy makro kilátások szerint
a világon növekedni fog az igény.
Nálunk valóban fordított a képlet.
@Mariann19:
nem emléxem pontosan, az olaszok által megvásárolt és örömmel üzemeltetett hulladék hasznosító, mely egy kerület gondjait megoldgya: a szemetes bemegy tele és kijön üresen, az áram kijön és a kerületi rendszerbe táplálva a kerület szükségleteit elláttya (lakossági, kisüzemi, van egy gazdaságossági határérték milyen mennyiségek fölé nem érdemes menni, mert lehetne 100 megawattosat is csinálni de az akkor már a városban nem fér el...és akkor ennek következményeképpen megdrágúl)

a gáz érdekes dili, az EON és a másik tározó magyarországon mindentől távol van de jól tárol, de onnan el is kell vinni...a szállítása drága mert nem lehet annyira süríteni amennyire megérné mert akkor kiélesített bombákat szállítanánk...csövön ezt nem szeretik, a kamion meg a vasüt esetleg viziút de roll-on-roll-off megoldás is szervezést kíván

budapest szemete -látatlanban merem állítani- elegendő a főváros kisüzemi és lakossági áramellátásának fedezésére, a nagyfogyasztóka meg egyébként is ki kell telepíteni mindenféle okokból...

az Alstöm-nek van olyan 40 MW-os gázturbinás erőműve ami szinte percek alatt áttelepíthető annyira elemekből készűl, példáúl hadi helyzetben egyik "pillanatról" a másikra átrakják, kamionnal..szinte semmi különös előkészítés nem kell hozzá és relatíve kicsi (kezemben volt a teljes tervrajz) a vídeón elkűldött 878 MW-os kombinált betápos erőmű sem a világ vége helyigény szempontjából

a Dunán kellene meg a többi nagyobb folyón kisebb vizierőműveleket építeni egy egy falu város ellátására (svájci minta) de a napelemek és szélvitorlák nagyon jó megoldások és teljesen tiszták...az árak és a gazdaságosság verseny de ki kell használni a konjunktúrát

ezek a narancsos rablók semmihez sem értenek a lopáson kívűl

brühüyyy
@rodeo36:
Meglpődnék, ha nálunk ilyen alternatív megoldásokra lenne ihlet. Az olaszoknak eszerint igen, nekik volt.
Mi csak nagyot tudunk álmodni. Senki nem tud érdemi magyarázatot adni a gáztározó megvásárlására, hiszen anyagi előnyök elérésére nem ad okot, tárolás eddig is volt, működtették is a tulajdonosok.
Érthetetlen, ráadásul a vételár egy része tovább növeli az államadósságot.
@Spániel:
áldásom rád ezért a csalánért...most kereshetem, mert minden amit gyógyít bennem megvan mint a klinikai beteg lóban...és egyéb gyógyszereket szedek majdnem megolgyák de vannak dolgok amiket...szóval semmi sem tökéletes

most majd meglátom

brühüyyy

még jó, hogy ma beléptem és maradtam...miről maradtam volna le
Ejnye, ez igen csúnya hazugság volt a szénbányáról...

" a magyar kormány pedig 2010-ben úgy döntött, hogy márkushegyi bányát ilyen engedély birtokában - az előző kormány döntésével ellentétben - nem zárja be, hanem 2014-ig egy támogatási rendszerrel életben tartja."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=188247
"egy Selmeczi Gabriella tárnalátogatástól nincs az a szén ami felszínre ne jönne azonnal."

Aztán még ti hőbörögtök szexizmus, nők sértegetése és hasonlók miatt. Pfff...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ja, még a NAGY HAL hátravan a remény HAL meg utoljára de akkor?

szóval

kiderült e már ott felcsútbasznádon -legalább a spájzban- hogy őfensége ruhátlan és a segge van a nyakán -picike deformáció- és a sok lopott holmit mindenvalószínűség szerint vasvillával fogják kiszedni belőle és a páviánjaiból is

brühüyyy

nézz privi méjleket is jó?
@Blogger Géza:

ha akarsz segíthecc neki lehet, hogy a szén is meg bányarém is feljön ha veled

brühüyyy
@Blogger Géza:
azért azt elképzelve, hogy te leviszed selgecikét a bányába és a bányarém felhozza szenet láttodra

hát majdnem magamra öntöttem a kávét...de még egyensúlyozok

brühüyyy
Kérek segítséget ennek a kijelentésnek az értelmezéséhez.
''''Orbán európai jogász szemlélete...'''1

Szerintem jogász az, aki elvégezte az egyetemet, és van szakmában eltöltött legalább 4-5 év joggyakorlata. Miniszterelnöknek, frakcióvezetőnek, párt-elnöknek nincs akkor sem, ha közgazdasági, vagy bármilyen mérnöki, esetleg jogi végzettsége van.
A jogi végzettségű Orbán legfeljebb annyit mondhat, hogy valamikor régen - nem tudni miért - sok jogi tárgyú könyvet, lehet, hogy tankönyvet olvastam.
Méghogy európai jogász szemlélet?
@Blogger Géza:
A kérdés az, hogy mi vót elébb, a tik, avagy a záptolyás, amibűl a gejza?
Na, gejza?
@Mariann19:

www.nytimes.com/2013/04/30/world/europe/oslo-copes-with-shortage-of-garbage-it-turns-into-energy.html

brühüyyy

mióta egér írta amit írt azóta megint a Pomádé Király Új Ruhája címűnemzeti opera eredeti bemutatója jut eszembe ahol Székely Mihály volt Pomádé és a jelmeze: egy tüll valami mint egy szellem és a nyakán egy hófehér luftballon amire rá volt mázolva a szem orr száj (Rákosi állítólag ott ült???) de az egész Kossuth díjat kapott...

na ezt én ma orbánfejjel játszatnám és meztelen seggel a balettnek vannak olyan ruhái...és filmre vinném

brühüyyy

lenne mint a zesvány meg a koppány???
@Mariann19:

OSLO — This is a city that imports garbage. Some comes from England, some from Ireland. Some is from neighboring Sweden. It even has designs on the American market.

brühüyyy

és megéri egy nagybani olajexportőrnek
@Mariann19:

Oslo, a recycling-friendly place where roughly half the city and most of its schools are heated by burning garbage — household trash, industrial waste, even toxic and dangerous waste from hospitals and drug arrests — has a problem: it has literally run out of garbage to burn.

brühüyyy

ennyit a cerkóf zsenikről és a doktororbány
Követelünk minden további évben is legalább 10% rezsicsökkentést ! Egy fülkeforradalmi kormány nem állhat meg félúton !!
És csökkentsék a kenyér árát is , meg a banki díjakat, meg az óvodai díjakat is !
@Mariann19:
The problem is not unique to Oslo, a city of 1.4 million people. Across Northern Europe, where the practice of burning garbage to generate heat and electricity has exploded in recent decades, demand for trash far outstrips supply. “Northern Europe has a huge generating capacity,” said Mr. Mikkelsen, 50, a mechanical engineer who for the last year has been the managing director of Oslo’s waste-to-energy agency.

Yet the fastidious population of Northern Europe produces only about 150 million tons of waste a year, he said, far too little to supply incinerating plants that can handle more than 700 million tons. “And the Swedes continue to build” more plants, he said, a look of exasperation on his face, “as do Austria and Germany.”

+++brühüyyy
@niklex:

jéééééééééééééé te felfedezted???

a bank költségek és az összes többi rezsi...ezt a cerkófmajmok kormáényának élén a Nagy Gömbhasú Cerkóf-fal hiába magyarázod

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):

Kekec vagy. Pávatánc és a rezsidémonnal való állandó küzdelem közben ki ér rá odafigyelni a szabatos fogalmazásra?
Biztos az újságíró vagy a mikrofon tévedett.
@rodeo36:
Énolvastam ojan Norge városrúl, ami önkielégítő, pedig napfény arra csak korhlátozottan és amúgy a fingot is hasznosíttyák.
Zöld és nem köll nekik levéd modell, csak lazac és füst.
A többit megcsinyájják, na?
@rodeo36:
A szándék az, hogy gyógyszerekről írjak.
Bízom is bennük, meg nem is.
Alap: a természetes gyógyszert (például a paprika C vitaminját) nehéz pótolni mesterségesen előállított cévitamin tablettával.
A kutya, ha beteg, kimegy a kertbe, és - genetikailag kódoltan - megtalálja a szükséges gyógyfüvét.
Az emberben is megvan ez a képesség.
Én például nem vagyok nagy gyümölcs-fogyasztó, igaz kutya sem, de amikor abba akartam hagyni a dohányzást, és már csak 4-5 szálat szívtam naponta,azt vettem észre, hogy naponta megeszem 5-6 őszibarackot és főleg reggelente egyet - éhgyomorra. Kíváncsi lettem, hogy miért? És majd hanyatt este: nikotint tartalmaz.
Más: az enzim, a katalizátor nem csinál semmit, csak van. Azzal, hogy van, hatást fejt ki. Szerintem ez önmagában bizonyíték még egy, általunk nem tapasztalható dimenzióra, amit a háromdimenziós rendszerek nem tudnak reprodukálni (az időt most hagyjuk, mert ebből a szempontból nincs jelentősége) . Ez a mesterséges gyógyszerekre is igaz.
Kérem szépen, én azt hiszem. a világon már nekünk van a leghosszabb és egyben legrémesebb Tákolmányunk.
A külföldiek is meghökkenten állnak a dologhoz: miért kell nekünk hónapról hónapra alkotmányt módosítani? Az agyíament korményban valaki elröffenti magát, és már zutty, írják is pontokba szedve.
@Blogger Géza: a Fidesz mikor akar már felmutatni egy Zuschlág Jánost, vagy egy Hagyó Miklóst, Heeee?
Bányákba azok mennek, akik nincsenek velük, tehát ellenük vannak.
@Blogger Géza:
Gézagéza!! A szenet érte sérelem. Valaki bekotort a magánszférájába.
Olyan vagy mint a Fidesz. Olyat állítasz másra, amit te csinálsz.
@Blogger Géza: Így van! Feháborító. Mondjad meg Gézám.
Amúgy mi a véleményed Viktorék tervéről a közműcégekkel kapcsolatban?
@Dr. jenőke (jenőke):
nekem egy nagyon rövid 2 évem volt amikor dohányoztam...annak is már 30 éve...de azt a szokásomat, hogy el tudok élni csak gyümölcsökön (és válogatós vagyok ám) de ami otthon -gyermekkorom "Paradicsoma"- a kertben volt azt én mind...és nálunk zöldség is volt bőven...ezek mellett a jérce rántva meg hasonlók és a zsenge csirkeleves meg persze télen a kurvasok disznóság csakis zöldséggel azaz mindenből volt házi konzervünk is a szőlőt a spájzból szedtem februárban ott lógott ...

kérdés a családi vasárnapi nyári ebéd közben: mi a jó a fejessalátában?

hát az, hogy hajlik...és akkor elképzeltük azt a fejessalátát amelyik nem hajlik és kurva jó kedvünk lett

brühüyyy

szóval csalán...

és felejtsd el a dohányzást nem jó semmire...és kibaszott drága
énmá nem akarok semmit, csak gizit szopóágon:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Szia!
A katalizátor, az kémiai ismereteim szerint segít valamiféle folyamatot, mint például a hidrogén peroxid, ami okszigént csinyál az égéshez. Ezért Baja környékéről ki van tiltva mostan.

De jó még fehérítésre is (szőkítésre) és dezinficiáló szerként is hatásos, szóval a fidesz ellen bevethető.
Az unortodox kémia könyvekből ki lesz írva, ez mára biztosnak látszik.

És holnap fradli-dhósa... lesz itt metrókocsi selejtezés bőven.
@Knósszosz:
pont ezt "üzentem" @Mariann-nak is (inglisűl)

nincs is jobb a finom lazac-nál...leginkább füstön pácolva és papírvékonyra szelve barna kenyérrel amire kis vajat és egy csepp citromlevet és erős aprikát (C vitamin okán) és a sok zőccséget amit szeressek az avocado is nagyon jó de tudni kell előkészíteni

brühüyyy

írgyál
@Knósszosz:
ja:

The problem is not unique to Oslo, a city of 1.4 million people. Across Northern Europe, where the practice of burning garbage to generate heat and electricity has exploded in recent decades, demand for trash far outstrips supply. “Northern Europe has a huge generating capacity,” said Mr. Mikkelsen, 50, a mechanical engineer who for the last year has been the managing director of Oslo’s waste-to-energy agency.

Yet the fastidious population of Northern Europe produces only about 150 million tons of waste a year, he said, far too little to supply incinerating plants that can handle more than 700 million tons. “And the Swedes continue to build” more plants, he said, a look of exasperation on his face, “as do Austria and Germany.”

brühüyyy
@rodeo36:
Én is eldoptam és nem bánom.
Pedig 30 év.
A szaga is basztat már, pedig csak 1éve, hogy...
És, több marad pijára-:)))
@Knósszosz:

The larger of Mr. Mikkelsen’s two waste-to-energy plants uses computerized sensors to separate the color-coded garbage bags that race across conveyor belts and into incinerators.

The building’s curved exterior, with lighting that is visible from a long distance to motorists driving by, competes architecturally with Oslo’s striking new opera house.

na akkor hol jár levédia a cerkófok főggye?

brühüyyy
@rodeo36: Ne idegelj, imádom a halat. :)
@Orica Középföldi:

ez sem akármi: szemétégető Osló-ban:

The larger of Mr. Mikkelsen’s two waste-to-energy plants uses computerized sensors to separate the color-coded garbage bags that race across conveyor belts and into incinerators. The building’s curved exterior, with lighting that is visible from a long distance to motorists driving by, competes architecturally with Oslo’s striking new opera house.

brühüyyy
a lenyeg. most at kell venni a vagy lepusztitani a mukodo kozmu v barmilyen cegeket ja kozpenzbol persze...
nonek a politikusgyerekek ha hova ulnek a jovo vitezijei, vmilyengezarol nem is beszelve ha nem vmi tuti allamiba...

azt meg a sok birka adofizeto dotalja a nematharitott 33%-os adoval...
fabry 22millat kap adasonkent. mert megerdemli... ja, kozpenzbol

komolyan a feudalistak kikerik maguknak ami itt folyik!
@Knósszosz:
írtam >>>írgyál!!!

brühüyyy
@rodeo36:
A provlíma kezelése egész Skandináviát érinti, de ott nem hülyék.
Kezelik, profeccionális módon. Egy haverom 20 éve ott él, mesél ezt-azt. Attól levédia 40-re (jó indulattal)...
@Mariann19:

és még ez, hogy a kép kerek legyen

a Vitézhy mitszól hozzája:

“Recycling and energy recovery have to go hand in hand,” said Ms. Rooth Olbergsveen, of the city’s waste recovery agency. Recycling has made strides, she said, and the separation of organic garbage, like food waste, has begun enabling Oslo to produce biogas, which is now powering some buses in downtown Oslo.

brühüyyy
@Knósszosz:
“Recycling and energy recovery have to go hand in hand,” said Ms. Rooth Olbergsveen, of the city’s waste recovery agency. Recycling has made strides, she said, and the separation of organic garbage, like food waste, has begun enabling Oslo to produce biogas, which is now powering some buses in downtown Oslo.

vitézhy elvtársúr mit cól ehhöz?:
“Recycling and energy recovery have to go hand in hand,” said Ms. Rooth Olbergsveen, of the city’s waste recovery agency. Recycling has made strides, she said, and the separation of organic garbage, like food waste, has begun enabling Oslo to produce biogas, which is now powering some buses in downtown Oslo.

lefelejtettél egy zérót a tizedes vessző előtt?

400 az a 40

brühüyyy
@rodeo36:
Felejtés folyamatban, de nem ez volt, amiért írtam.
Példának szántam az ösztönök (ha az?) működésére.
száradjon a bőr a farkára annak aki alonsot fikázza!
@rodeo36:
X kjúzmi, Sertéssy dávid most elfogyó kúrán (agyilag), szóval csökken az eddig se bő.
400 - egzakt!
(hitelesítés?)
adalek.
nem messze a fovarostol a feketevagas viragzik, ellene aki tehetne vot tanacs, akarom mondani tsz elnok, akarom mondani poogarmester vastagon erdekelt benne, mert 10+10%-ot kap a tecsohoz kepest.
pl. cigit a lakossag egyik fele arul a masik felenek...
eus penzbol szokokutra meg foter felujitasra futotta ja meg volt piacterre ami 10 eve nem piacter mar...
a nem a faluban lako pogaamaster pezert cserebe betelepitette az asszimilalodni nem kepes hordat, majd egy regioval feljebb bukott...
az eleve elrendeles viszont tovabb tarol. kerdezem a helyi lakost, ha me szavaznak ra? me asszondta ha nem o marad viszi a doktort is...
nesze bameg, legy okos
@taga20:
mivanmivan?

8. lett a próbán és a nyamvadtka megint első

ha ez sem csalás akkor már semmi...856 ezredmásodpercet vert rá az utána következőre vagy csak 400-at?

hát nem borzasztó

mikor látom ezeket a számokat a szempillantás sebességét kérdezem

egyébként hogy vagy? jársz már tánc és illemtanórára a hoffmann palasz ba?

brühüyyy
vissza temahoz. volt egyszer egy kemikal nevu epitoipari allami bigvallalat. mindenki lopott belolele, es ertsd szo szerint, beosztasanak megfeleloen havi 10ezertol havi 1millaig. majd lepusztitottak ugy, hogy a havi 10 millat lopok kirugtak havi 10 ezret lopokat. magankezbe adtak politikus havernak, majd a haver mivel uzemeltetesehez hulye volt, nyomott aron eladta egy szakmai befektetotenek akit egy masik politikai csoport tamogatott. ma uez az cel. atjatszuk a haveroknak a tuti bevetelt, aram-viz-gaz. mondjam meg?
@rodeo36: Nem igazan ertem miket irsz itt, de ha mutatsz nekem egy kombiciklusu eromuvet amit 10 perc alatt feltolsz baseloadra akkor tudhatsz valamit.
Tovabba beszelsz itt valami 1000GWos gozeromurol, lattal te mar eromuvet tudod te mekkora egy 1,5 gigas szeneromu? Es mennyibe kerul?

Egyebkent jelenlet europaban az egesz gazeromu termeles haldoklik, a barna szen annyira olcso es a gaz anynir adraga hogy a legmodernebb 50%+os hatekonysagu eromuvek is eppen nyeresegesek
Amikor május végén a TV-ben hallom, hogy egy átlagos család már ez évben 100 ezer forintot spórolt a rezsicsökkentéssel (...) elgondolkoztam azon, hogy ezek egyáltalán normálisak? Ez ugyanis azt jelentené, hogy egy átlagos család 1 millió forint rezsit fizetne januártól májusig...ami havi 200 ezer forintot tesz ki....Ennyit nem is keres átlagban..
@rodeo36:
Szívesen ülnék veled ezen az előadáson egy páholyban, kaján élvezettel néznénk a fantomot.
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
Csak benéztem, és örömmel látlak.
@Mariann19:
Pussz!-:)))
Olvaslak ám és Rodival beccélgetünk.
Hármunknak köllene egy jó előadást végig izgulni, bezony!
Kezdetnek (csak, hogy szokjuk a műfaj alapjait) valamelyik olasz géniusz műve megtenné.

Örülök neked!
@Blázser Bozsó:
"Azaz a lényeg olcsóbb lett szénerőművel villamos energiát termelni, mint gázzal (nem magyar politikai okokból)."

Na ez egy komplett hazugság...
Nem csak a Co2 kvóta szabja meg hogy gáz , vagy szén az olcsóbb .
A szénért le kő mászni a picsába , a gázhoz meg ki kell nyitnunk a csapot...
A kis Rogánt hol sikerült lekapnotok?
A fotós kapott érte 10.000.- Ft-ot?
Annyira helyes. Biztos megint szerepelni fog a Jóban-rosszban-ban.
Hogy mondják azt rövidebben, amikor valaki beleszeret a saját ökörségébe?
@Orica Középföldi:
Jó éjszakát, szép álmokat!

Faludy György : Régtől sejtettem ezt

Régtől sejtettem ezt és folyton féltem,
hogy más is rájön: nyakunkon a kés;
mert ha igaz és nincs Isten az égben,
úgy erkölcs sincs, sem igazságtevés,
se jó, se rossz, se út, se cél, se rendszer,
csak káosz, ahol minden egyre megy
és mentől többet tud, lát, ért az ember,
az élet annál értelmetlenebb: -
rémálom két irgalmatlan setétség
között. Még jó, hogy a vers meg a szépség
tébolya kerget. Másnak csak a pénzvágy
s a kéj jutott. Olyiknak ennyi se.
Kihúzták a festő alól a létrát:
kapaszkodjék, mester, a pemzlibe.

Szép álmokat mindenkinek!
@Knósszosz: @Mariann19:

ajándék
Caballe/Leona MItchell!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=5ubyMfTejwk

találjátok ki ki a Kalaf

brühüyyy

puccini legszebb dallama Leona Mitchell előadásában
@Andy_73: Ami egy régebbi állapot, és a legújabb nyilatkozatok alapján nyilvánvalóan épp átgondolás alatt áll... Amíg egy bánya nincs bezárva, addig nincs bezárva. Tervezgetni sok mindent lehet...
@Knósszosz: @Mariann19:
Marton Éva a nagységos Turandot Leona Mitchel Liu, Domingo (még tudott énekelni) Kalaf

a másikon Giuseppe Giacomini Kalaf

www.youtube.com/watch?v=_MLolpmx3zQ

brühüyyy

így volt nagy Marton
@xlngx:
a linkelt oldalon egy 878 MW és nem Giga!!!! erőmű van ami kevesebb mint 1 Giga azaz 0,88 Gigawatt

megawattja 10 millió dollár

egyébként ennek a magyarázatában is és a többi kisebb 26/29/40MW-os gázturbinás erőműben állítja, hogy 10 perc alatt teljes kapacitással megy, ugyanis ezek készenléti erőművek fogyasztási csúcsok kivédésére

a többi mit akarsz tudni nyisd ki az Alstöm web site-ját és ott mindent elmond amit akarsz és kérdezhetsz is

engem hiába próbálsz izgatni valami kesertves hülye lehecc aki nincs tisztában a számokkal és értékekkel?

mint írád tisztán....szegén6y hülye

brühüyyy
@xlngx:
ha nem találnád meg egyedűl

www.alstom.com/power/coal-oil/steam-power-plants/

ezen rajta van

brühüyyy
@xlngx:
www.alstom.com/power/gas-power/gas-turbines/gt13e2-/gt13e2-2012-gas-turbine/

Why choose Alstom GT13E2 2012 gas turbine?

Up to 565 MW performance at 53.8% efficiency in combined-cycle use and 202 MW gas turbine performance at 38% efficiency
New platform based on Alstom's GT26 compressor and Advanced Environmental (AEV) burners to reduce NOx emissions by up to 40%
Delivers reduced start-up times and superior turn-down capability
Extended inspection intervals of up to 36,000 hours due to Alstom's innovative online switchable, dual operation mode versatility
Outstanding fuel flexibility enabling the burning of nearly every natural gas composition in the world
Most appropriate for cycling, seasonal load and peak load application
Reliability level above 99.5%, highest in the heavy duty gas turbine market

és nézd meg a videó-t

brühüyyy
@xlngx:
na itt van:

yha ez sem jó bazdmeg akkor bazdmeg

Start-up times, ramp rates

Alstom Advanced-class gas turbines offer industry standard 30-minute hot start-up capability and have a unique minute reserve capability to reach over 350 MW performance in only 15 minutes for the GT26 and over 450 MW in ten minutes for the GT24.

brühüyyy
volt ismerosom a belugy egy homalyajaban dolgozik, ahol a mostani vezeto kozolte, hogy nem akar piros szint meg ruhaban sem latni...
kivetel klokler gezat
run viktor run
@Mariann19: :DDDD

szóval nem csak az eszedért kell, hogy irigyeljelek??? :D
pechemre nekem alul...
és mivel nem fájt semmi és rosszul sem éreztem magam, azt gondoltam ez a korral jár. a gyarapodás viszonylag rövid idő alatt történt és csak jöttek a kilók, későn mentem dokihoz és majd 20kg +-nál állították meg...
de már sikerült pártól búcsúznom:)))
@rodeo36: :)

csak a sok tűz miatt kapod most ezt, ha nem is a te stílusod a klip akkor is jó...

vimeo.com/74779709#
@guma:
ehelyett kihívhattad volna a tűzoltókat

brühüyyy

tűz semmi, csak hamis lángok
@rodeo36: :DDDD

itt a víz rá és még hal is akad!:)))))

vimeo.com/53852742
@guma:

ezek lángok...Loge a tűzisten adja

www.youtube.com/watch?v=JR4_9-4cW_o

brühüyyy
@rodeo36: mindig beletrafálsz! :)))
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm. Nem bírtam kivárni, elcsábított egy könyv:)
Én azért megnézném, amit a Bonsai Duce levonul egy "szociális szénbányába" kitermelni a családjáak szükséges téli tüzelőt. Ez már akkora baromságokat mond mindenhol, am már elképzelhetetlen.
Valakinek meg kellene szabadítania a kínjaitól egy golyóval.
Klassz, hogy olcsóbb az áram, meg a gáz, de rohadt drága lett az almám meg a szalámim...
Szólna valaki Viktornak, hogy így többe kerül a leves, mint a hús?
Eddig azon pörögtetek, hogy majd nem lesznek fejlesztések, és akkor hűdenagyon... Ha ez megvalósul, akkor a megtermelt nyereség 100%-át ide forgatják vissza, nem jön le ebből még az a jelentős összeg, amit a tulaj profitként kivesz a rendszerből.

Sírtatok, hogy nem lesz majd pénz fejlesztésre. Hát most lesz, és ha ez valóban így fog megvalósulni, akkor több is. Problem? :D
@Függetlenbaloldali:
... és akkor megvalósul Szalin és Rákosi (továbbá Obánovics Piktor) nagy álma, egy igazságos kommunista térsadalomról. Majd továbbléphetünk és állammosíthajtjuk a magánkézben maradt orvosi rendelőket, termelő üzemeket, Zrt-ket is?
Neked, mint igaz balosnak ezt azért tudnod kéne... Mégse legyen meglepetés... Az AUDI 51%-át is megszerzi a magyar állam, vagy csak a szolgáltató szféra, pl. magánfogorvosi, magán belgyógyász szakma remegjen?
Baszd meg az istent,hogy korán reggel már ezt a tökfilkót kell nézegetni.
@Minyimányi Monyó:
:) A reggelit majdnem én is visszaküldtem...
Selmeczi a golyón se volt akármi.
Piktor meg lehetne fehér... egy fehér sámlin.
és ismét köszöntöm az egybegyűlteket az 50-es években:

Levelet kapott a gyerek Hoffmann Rózsától!

Nekem általánosban nem adatott meg, hogy az állampárt ideológiáját tükröző repiajándékot kapjak egy komcsitól. Borisznak összejött, 2013-ban.

cink.hu/levelet-kapott-a-gyerek-hoffmann-rozsatol-1360554892
Végleg eldőlt: Orbán Viktor fülvédős sisakban a legcukibb

Ha valaki gyáravatóperverz lenne, itt a teljes videó:

cink.hu/vegleg-eldolt-orban-viktor-fulvedos-sisakban-a-legcuki-1355301508
szép új világ, te tetted ezt "király":

Meghalt Bálint, a rákos kisfiú, akinek feleslegesnek ítélték a vizsgálatát

A gyermekét elvesztő anya megosztja tapasztalatait a magyar egészségügyről.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F21%2Fmeghalt-az-a-rakos-kisfiu-akinek-feleslegesnek-iteltek-a-vizsgalatat%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Evégre másra jobban kell a pénz... Mégis csak van fontossági sorrend!
Először a csúti tahó hobbija, csak utána jövetnek ilyen huncutságok, hogy eü., oktatás, .... meg hasonlók.
Tanuljátok már meg!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne akassz ki, mert nagyon elegem van sok okból kifolyólag, ezért is nem írok gejzának ha meglátom, mert rövid úton elküldeném a kedves édes anyukájába, a faszparaszt narancsseggnyaló barmát....áááhhh....csak nem bírom megállni...
a szutyok szlovákoknál lásd fent, addig nálunk:

Kádár János, gyere vissza!

Bár a baloldal minden erejét beveti a bajai önkormányzati választáson, a helyieknek elegük van mindenből, és Kádárt sírják vissza.

www.origo.hu/itthon/20130921-idokozi-onkormanyzati-valasztas-bajan-beharangozo.html?sec-2
És ha már Zsigó Róbertről volt szó az előbb

Eszközök a fideszes kommunikáció eszköztárában sorozatunkból: az alliteráció.

[A rezsicsökkentés] mindaddig veszélyben van, amíg a bukott baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik világéletükben a mohó multik érdekeit szolgálták.

Én nagyon szeretném, ha a kormánypárti szóvivő a hetedik alkotmánymódosítást már dalban indokolná. Amúgy csak jövő héten 57 városban lesz rezsicsökkentési fórum.

444.hu/2013/09/22/es-ha-mar-zsigo-robertrol-volt-szo-az-elobb/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ott lehetett, hehe gonosz vagyol, valszin a tanga alosztályos tekergő oroszlános feketeruhás radikszéljobbal :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ne tedd ezt velem, sétálnom kellett egyet a ház körül, mert azt hittem, felrobban az agyam:

“az MR annak a gyereknek már felesleges”

“maga még olyan fiatal, menjen haza, ezt (!) temesse el és gyorsan szüljön egy másikat”.

“vagy meggyógyul, vagy meghal”
(Miután az illető egy havi fizetést tett el borítékban.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A kormány -10 százalékkal csökkenti a rezsit”
Ha mínusszal csökkentünk valamit, akkor majd ne reklamáljon a parasztja, ha emelkedik!
UNORTODOX MATEK FOREVER!
@vitéž munkášőr: ha nem jallottam volna hasonlokat, kitalacionak is vehetnem, de nem. Tul sok ilyen hir van, es en is ezert isrtam gejzarol is azt amit irtam.
@Függetlenbaloldali: milyen nyereség, seggfej?
A rezsicsökkentés pontosan azt a célt szolgálja, hogy a "nyereség" a zembereknél maradjon. Vagy emelkedni fog a rezsi, amit "ide forgatnak vissza", vagy nem lesz nyereség, és nem lesz mit visszaforgatni. Ebből is látszik, hogy be vagy huzalozva Selmeczi Gabikához.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: latod, hogy nem hazudnak, ez a valasztasok utani ar, amikor majd maguknak emelnek, mint a ciginel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jók ezek a "spontán" agyhalott tüntetők. Kubatov ettárs és seggnyaloncai aktívak. Szervilis hülyéből meg nincs hiány ebben az országban...
Itt is felbukkan Gézuka, Mikike álnéven, a többi viszont már kihalt, megcsapta őket a rezsicsökkentés bélszele.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sajnos én is hallottam/tapasztaltam hasonlókat, de ez ultradurva volt, még mindig ezen kattogok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én azért erről azt gondolom hogy ezt nem lehet arra ráfogni hogy nincs elég pénz az eüben. ugyanis az orvos sem arra hivatkozva nem végezte el a vizsgálatot, hogy nincs pénz, hanem arra hogy szerinte felesleges. legfinomabban szólva is felelőtlenség, és gondatlanság.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a fehér mellényes nyanya tiborczék tehene lehet. sajnos nem magyar-tarka, inkább holstein-fríz...
@Függetlenbaloldali: hol az az ide? csak nem a fidesz pártpénztára? esetleg netántán a zalcsútbasznádi mfocistadion?

mind nagyon hasznos és mitől ,lesz jobb a gazdaság?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:

Az elbaszás az egészben ott kezdődött, hogy azt mondták 3 évig, hogy meggyógyul. Holott tudták, hogy igen kicsi az esélye. 3 éve fennálló rosszindulatú daganat csontáttéttel 99%-ban menthetetlen. Maximum időt lehet nyerni, néhány hetet-hónapot.

1,Magyarországon ezt nem beszélik meg a beteggel/hozzátartozóval. Csak a végén, valahogy ugy, hogy "az MR már felesleges." "Vagy meggyógyul, vagy nem".

2, a hozzátartozók/betegek képtelenek elfogadni, hogy vannak korlátai az orvostudománynak. Mindenhol a világon. (Nem anyagiakra gondoltam, holott az is van.)

A magyar egészségügyben az anyagi helyzettől már csak a kommunikáció rosszabb. Meg a szervezés. Meg a ... - szóval hosszú.

Aki banánnal fizet, az majmokkal dolgoztat.
@vitéž munkášőr: és a mellényét egy gyógypapucsból varták úgy látom
@DarthVader: Velünk kegyetlenül őszinték voltak itt Veszprémben.
@Penivaldes: Feel nem foghatom, hogy mit keresnek ezek az emberek ott. Ha nem tetszik nekik a másik képe, ne menjenek oda.
@Penivaldes:
Piktorral meg... külföldön.
Oszt mégis szabadon engedték...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
van valami jó csótányírtó spray-ed? vagy más alkalmatosság a trollokat írtani...vagy csak nem reagálni rájuk akkor elszivárognak mert arra fizetik őket hányunkat sikerűl felhúzni ha senkit akkor eltámolyognak

brühüyyy

számokat meg hagyd nem ismerik...
@CSENDES: kell nekik az izgalom, ha már máshol nem találják..
@DarthVader:

Képzeljük el a szituációt: vastagbéldaganatos beteg, van egy kezelés, amellyel kb 6 hónappal meg lehet hosszabbítani az életét, ez a kezelés havonta félmillió forint, kb egy-másfél évig kapja. tehát ebből a kezelésből nagyjából 15 embernek lehetne csipőprotézist beültetni, amitől az egyébként mozgáskorlátozott beteg teljes életet élhet. Nu, sto gyélaty? Egy ember éljen egy tudottan gyógyithatatlan állapotban fél évvel tovább, vagy 15 ember nyerje vissza a mozgásképességét, sőt, munkaképességét. Nyilván attól függ a vélemény, hogy kinek melyik kórsága van, de egy kivülálló hogy döntetne? Ja, harmadik lehetőség, mindkettő, de akkor mindenki egy kicsivel (?) többet fizet járulékot/adót.

A ma Magyarországon fungáló egészségbiztositás akkor jött létre, amikor a gyógyitás eszköztárában az éter mint altató, a röntgen mint diagnosztika, kétféle piros és háromféle fehér por, tizenkétféle kenőcs, és háromféle kanalas orvosság szerepelt. Ha valaki nem érti, hogy miért elégtelenek az eddigi források, annak lehet magyarázni a Nap kihűléséig.
@Penivaldes: még mindig tisztességesebb,mint a "meggyógyitjuk,legyen nyugodt" és a szerencsétlen hozzátartozó reménykedve tömi a boritékot.
@DarthVader: mindkettő. nem mindegy hogy 3 hónap vagy 9 hónap.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jé, milyen egyforma táblákra, egyforma libákat tudtak festegetni a vénségek. Gondolom otthon mennyit dolgoztak vele.
@Penivaldes: de akkor pl. 10% helyett 15 % kell hogy legyen a TB járulék. Mindenkinek. Akkor is mindkettő?
@DarthVader:
ez még anno volt...nagynéném a legaranyosabb néni akit valaha ismertem rákot kapott és ő aki végigélte a férje két évvel korábbi szenvedéseit maga kérte az orvost ha lehet agyjon neki nagyobb adag morfin-t mert az egésznek nincs értelme (megoperáltatta magát valami egyszerű ok miatt és ott kiderűlt, a seb sohasem gyógyúlt meg...) és úgy lett...igazad van nem kell a bizonyos halál és alssú borzalmas szenvedés idejét meghosszabbítani, a betegnek tesznek vele jót, a kiszolgáltatottságnál és a nyomorúltságnál, hogy úgyis vége csak még fáj, akkor minek...menjek ez az én elhatározásom is amikor menni kell akkor el kell menni még tudatosan és szenvedés nélkűl (svájcban ezt megoldották...mit gondoltok miért haélnak meg a gazdagok és híresek svájcban? mert ott ez meg van szervezve...ez humánus és nem a szeretteink kínzása és még fizteünk is érte)

brühüyyy

az orvos korábban mondhatta volna a hozzátartozóknak, a gyerek menthetetlen minél előbb "megy el" annál kevesebb fájdalom a betegnek

a szülők néha nagyon buták ám!!!!
@Penivaldes:

semennyi hónap, azonnal és fájdalom mentesen

miért akarod kínozni?

nem gumibaba, hogy szorongasd, élő és kurvára szenved... te meg szeretgeted hadd fájjon neki még 3 hónapot?

gonosz vagy

brühüyyy
@DarthVader: Mi nem tömködtük a boritékokat. szerencsére olyan orvsokat fogtunk ki mind Vp-ben, mind Győrben akik nem hálapénzért dolgoztak.
nas igen, ott 2009 novemberében a doki elmondta hogy miután 5 hét után kiújult a daganat a műtött helyen, és megvolt a szövettan, hogy ez a éegdurvább tipus, és max egy hónap, és minden felesleges. Mi ennek ellenére bevállaltuk a sugárkezelést, külföldről beszereztünk készítményeket, és lett az egyből 9 hónap. És lehet kérdezni, hogy minek? hiszen úgyis meghalt a végén..és nem mindegy. nem az időtartam miatt hanem azért mert emberhez méltóan tudta leéélni az utolsó hónapokat.

kommunikációban kell erősödni az orvoslásnak és beleérző képességben. nyíltan beszélni, de tudni és látni, észrevenni, hogy a hozzátartozónak nem csak egy szám a beteg.
@rodeo36: Ő döntött így, és mi azt tiszteletbe tartottuk. ha az általad választott opciót választja akkor azt tartottuk volna tiszteletbe. ugyanis pontosan tudjuk, hogy senki életét nem hosszabíthatom meg és nem rövödíthetem meg akkor ha a másik azt nem akarja.
@Penivaldes: és ezt kívülállóként nem lehet megérteni, csak akkor amikor átéled.
@Penivaldes: gyógypapucsból horgolták - egy szocóban, ott még 47k-t sem kell az erőforrásnak kifizetni
@vitéž munkášőr: engem legkomolyabban egy gyógypapucs anyagra emlékeztet, vagy legalábbis egy fürdőszobai kilépőre. mindenesetre menő.)
@DarthVader: ez oké, de a cinizmus + boríték nem az.
@Penivaldes: valóban menő, szívesen átgyalogolnék rajta a Matterhorn bakancsomban
@vitéž munkášőr: na igen, az őszinteséget nem keverni a cinizmussal..
@vitéž munkášőr: eltaposnád a nénit? ez is mutatja hogy a maffiabaloldal elakarja taposni a magyar népet! Megvédjük! Megvédjük!
@Penivaldes: Okay, ezt beszéld meg a zemberekkel.
@Penivaldes: nénit nem taposok, ott csak tehénnek álcázott shitnyikovát látok. sajnálom viszont, hogy a tapasztalásból fakadó negatív emócióim okán szolgálatot tennék holmi oldalnak és holmi maffiának. de ha már, akkor a kassza merre van?
@vitéž munkášőr: nem inkább shitnyikovának álcázott tehenet?
kassza jobbra van.
@Penivaldes:
tudom, az élet furcsa...másik eset: már lemondtak róla és lemondtunk róla, ő maga nem nyilatkozott, infúzióval táplálták már 3 hónapja és teljesen el volt rákosodva, de kívűlről más nem látszott, mint hogy nagyon le van fogyva, teljesen ép elmével nem akart mert tapasztalta rendszeresen látogatjuk -dolgoznunk is kellett- és messze volt, de soha egyetlen napot ki nem hagytunk...majd egyik alkalommal -már tavasz volt- én azt mondtam neki gyere kimegyünk az elfekvő parkjába és friss levegőn leszünk itt olyan fülledt a levegő... és szép lassan komótosan kimentünk, rám támaszkodva, majd leűltünk egy padra és elfelejtettünk mindent a madarak csicseregtek és a virágok illatoztak...lényeg az, hogy 30 nap múlva a saját lábán haza vittük és még 18 évig vidáman élt rák nélkűl, az orvosok nem értették hová lett de nem firtattak sokat persze hogy hagyták hazamenni...ugyanabban halt meg a végén akkor kiújúlt de akkor ő feladta és nagyon gyorsan távozott...szeretteinek karjában

ilyen is van igaz nem operálták azaz nem bontották meg

brühüyyy
@Penivaldes: ;-)

úgy!

szerintem is arra csörög
"Egy gondolat bánt engemet:
Ágyban, párnák közt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kőszirt, mit a hegyről a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le...–"
Úgy vélem a halál az élet része, mint a születés. Hagyni kell az embereket méltósággal elmenni. Ha párnák közt, akkor a saját párnái közt, ahol ismer mindent. Vagy ahol ő akar.
Engem szomorúsággal tölt el, hogy a moi kórházakban ezt a lehetőséget -emberhez méltó távozást- nem tudjuk biztosítani. De nyilván ez egy sokösszetevős, komplex problémakör.
@taga20: elmotoroztál Kolimára? Bayerzsóttit láttad-é, őrtoronyra fagyva?

;-)
Akkor és most.
Akkor: "A nép államában legfőbb érték az ember!"
Most: "Mindenki annyit ér, amennyije van!"
Ugye, milyen aranyosak?
@DR. INKVIZITOR: "emberi erőforrás"

vazz, ízlelgesd - orwell rulez!
@vitéž munkášőr: semmi ilyesmi, csak gondoltam nyomok egy penis kommentet:)) hej, te puska, puska vagy:)
@vitéž munkášőr: egyébként, ha ezen múlik, elmotorozok:)
@Penivaldes: forgatgatott ott valami (mű)vészfilmet. Helyei volt benne a Mátyás király
Látom ismét közös a nevező, és remélem senkinek nem kell hasonlókat átélnie. Tudom esélytelen kívánság, de ebben is szeretnék optimista lenni, aki meg már átment ilyenen, annak felesleges ragozni, Rodeo és Peni is leírta a lényeget.
@Penivaldes: úgy ám, tett egy tiszteletkört, mint jó farizeushoz illő a NERben
@Penivaldes: na, ne csináld! tudod olyan se füle, se farka:))
@Penivaldes: csak szólok, beragadt a ? billentyűd:))
@V-PORT: szégyellje magát az ilyen! képmutató alak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @DarthVader:

Ha mind az 57-re elmenne egy-két ember, akik higgadtan feltennék csak a kézenfekvő kérdéseket, mi történne?
@Penivaldes: küldünk képet Zsolti elvesztett gumikarperecéről
@Penivaldes: gyere te is! kö egy csaj a csapatba:) egy hosz-tesz-vesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aztán eltáncolná, vagy kifaragná, lefestené. vagy elrejtené egy svájci órába..
@Penivaldes: rendben, akkor a csuklóján csattogtatott karórájáról, a helyi bolhán talán még fellelem
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Nem lehet feltenni kérdéseket. Több mint valószínű, azért, mert nincsenek válaszok.
@Penivaldes: rendben. de én mindig jól viselkedek, me ugye a "jól" az relatív:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kérdésre kérdéssel válaszolsz, mint a Jákob rabbiban..
@Penivaldes:

Miért ne válaszolhatnék a kérdésre kérdéssel??? :)))
@Penivaldes: okés, de a leszállópályát ne felejtsd otthon:))
@vitéž munkášőr:

majd jól feljelentik a favágókat, nem elég hogy tiltott helyen, engedély nélkül vágták a fát, még a földes úr traktorját is ellopták!:)
A Hírhatár szocialista forrásokból úgy értesült, hogy négy régi motoros, Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján.

www.origo.hu/itthon/20130922-regi-arcokat-tol-elore-az-mszp-szekeres-puch-boldvai-es-baja-a-part-orszagos-listajanak-befuto.html?sec-1
@Dr. jenőke (jenőke): Én, és szerintem a többiek, ezen nem lepődünk meg. Hónapok óta erről írunk, vitatkozunk. De engem ez nem érint, mert listán úgy is az E-Pm-re szavazok.
@taga20: legóban már láttam hordozható leszállópályát. olyan kéne?
@Dr. jenőke (jenőke): azt hiszem mást értek megújulás alatt, mint mesterházy...
@V-PORT: engem sem, ha nekik így jó, akkor csinálják
@sírbateszezazegész: Igen mert ő azt érti alatta hogy levágja a haját. te meg mélyebb változásokra vágysz
@Penivaldes: Már Schmuck, Fodor, Gyurcsány és Vadai is befért volna. :)
@taga20: "na, ne csináld! tudod olyan se füle, se farka:))"
Mintha nálad az utóbbiból viszont túltengés lenne:)
@V-PORT: Schmuck esetében kérdéses a beférés...:)))
na jó ez nem volt szép, de akkor is.
egyébként ők is kaphattak volna hokedlit.:)
@sírbateszezazegész: csak nem azt akarod mondani hogy több van neki?????
@tristen2005: hát azt a traktort, amint a képek mutatják, - már visszalopták. gondolom pár tonna trágyával egyetemben (azt is szeretik lopni), a fa állítólag ott maradt kivágva...
@Penivaldes: Ez gonosz volt. :) Már te is bántod.
@V-PORT: Pedig most szakított. Hiába nehéz a sorsa neki:)
hvg.hu/kultura/20130922_Retrocsatornat_indit_a_kozmedia

azért megkérdem, hogy a mínőséghez valóban vissza kell nyúlni a múltba?
@Penivaldes: nem, nem gondolom, többel rendelkezne, de az f1 mellett ez a másik kedvence:)
@Dr. jenőke (jenőke): ezek a hírek azért képesek a nagy összefogást, melyet bokros jelzett a minap, lelohasztani... legfőképp ezért káros ez az irányvonal... azt vélem, sok mszp szavazó is húzza ilyenkor a száját...
@Dr. jenőke (jenőke): Gondolkoztam, hogy ki lehet rajta az E-Pm listáján. 1. Bajnai, 2. talán Szabó Tímea. Jávor lehet, hogy az Eu-s listát vezeti majd. Szóval van még nyolc hely, Szabó Rebeka, Szelényi Zsuzsa, Juhász Péter, Kónya Péter, Karácsony, Simándi Szelim, talán Oszkó, és Balázs Péter.
@vitéž munkášőr:

ki tudja mennyi fa maradt ott, ismerve az ilyen fakivágásokat, először eladunk 5 fuvart hogy meglegyen az üzemanyag ára, 5 fuvar a munkadíj, és 5 fuvart haza viszünk mert füteni is kell valamivel!:)
@tristen2005: nem vitatom, éhesek ezek meg fáznak is
@taga20: én viszont ilyenre nem gondoltam, és nem is tudok neked ilyennel szolgálni. sajnálom.
@Dr. jenőke (jenőke): Aha. Szóval Puch László képviseli a megújulást.
@Penivaldes: ne engem sajnálj, hanem sírt:))
@taga20: őt nem sajnálom, jó neki, sőt irigylem.
ő csak olvas, főz, és nem gondol nőre. és ez jó benne.
@Penivaldes:

Ha lesznek színházi közvetítések meg hangversenyek, akkor jöhet.
@DarthVader: Nem. Ő a pénzt képviseli.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A libák nagyon szépek! Minden nyanya tud ilyen szép ludakat rajzolni, tökegyforma dizájn.
Ki hiszi el, hogy ezek a tüntetők spontának?!
Hijába, a fityeszes választási körzeti igazgatója(vagy mi a fenének hívják) feje fölött ott lóg damoklész kardja, és muszááááj csinálni a rajcsühét.
És ez most már mindig így lesz, egész a választásokig, vagy tán örökké?:(
@Penivaldes: szerintem meg falja cigány bulákat, itt meg előadja a ministránsfiú figurát:))
@Penivaldes: nagy vonalakban az van, amit leírtál:)
@CSENDES:
A válasz rém egyszerű: PÉNZT keresnek.
Egyébként én ezt:
444.hu/assets/drogbol.jpg

a többször szóba került képet nem értem. Ha szó szerint vesszük a táblák feliratait, azokból az következik, hogy:
A liba drog.
Bajnai Gordon egy liba. Vagy egy liba pénzeli, ez nem világos.
Óvjuk meg Magyarországot a libáktól. (Mondjuk elég katonás sorrendben állnak, de hogy támadni próbálnának??? Még ha hattyúk lennének, azok tényleg durvák.)

???
Amúgy mit jelent a befutó hely a listán?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én szociálisan érzékeny vagyok, de ha ilyet látok, akko mindig egondolkodok a Taigetosz senior változatán:)
@taga20: mi van skacok, mindenki a futamot nézi és ájultan nézik, hogy ez az UFO ki a bánat:) ménem zárják má ki, hogy Rodeo és Knosszi és élvezze má:))
@V-PORT:

Na most akkor ki ujult meg jobban: aki a markában tartja a pártpénzeket továbbra is, vagy aki már régen átláthatóbbá akarta tenni?
@DarthVader: Rossztól kérdezed. Tudom kire gondolsz, de úgy sem mondom ki a nevét. :)
Anno, amikor szerényen megünnepeltük kollektive, sajtó, dinom-dánom, hogy elindult a csatorna -projekt, megitéltek rá 4 milliárd forintot, akkor mondtam a jelen levő kettő szoci országgyűlési képviselőnek, hogy hát köszönet, a község nevében, mert "4 MD forint igen sok pénz". Mire mindkettejük arcán átfutott egy kis lefitymáló grimasz. Rájuk volt irva, hogy "ez? Lószar." Akkor jöttem rá, hogy ezek teljesen elszakadtak a valóságtól, számukra a pénz nem érték. Százmilliárdok fölött diszponálnak, százezer forint,amiből adott esetben családok élnek egy hónapig, nekik nem mond semmit. Vonatjegy. Vagy egy tankolás. Kevéske költségtérités. (És még mind a kettő az MSZP-t erősiti. Az egyik államtitkár volt Gyurcsány alatt.)
@DarthVader:

Nem semmi. Valahol mindannyian sejtettük szerintem, elszakadtak a valóságtól, de így saját tapasztalatból leírva döbbenet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Vidámak a nénik, az a lényeg. Én örülök, ha embertársaimat örülni látom. Libatámadáskor nem lennének ilyen boldogok, az biztos. Félelmetes a libacsapat, ha mérges, rosszabbak mint a komondor.
Fúúúúúj!

A Pető-botrány háttere: ingatlanpanama és drasztikus pénzelvonás
A valósággal köszönőviszonyban sem lévő kormányzati nyilatkozatok jelentek meg a napokban a Pető Intézetről. A lapunk rendelkezésére álló információk egyértelműen az intézményi ingatlanvagyon állami lenyúlásának szándékára utalnak.

nol.hu/belfold/a_peto-botrany_hattere__ingatlanpanama_es_drasztikus_penzelvonas?ref=sso
@Penivaldes: Nem. A minőséghez nem értenek. Előkapják - egyébként nagyon helyesen - a raktárakban korhadó értékeket és ingyen, minden anyagi ráfordítás nélkül töltik ki a műsoridőt, egyben szereznek örömet a népnek. Remélem beletartoznak a régi tv-játékok is a sok azóta elhunyt szeretett színésszel.
@V-PORT:

Komondor útjába se állnék.:)
Anyámnak van egy nagyon randa vak kutyuja, a minap kérdi egy idegen az utcáról, ő miért nem ugat? Mert szegény vak. Áhh a vak komondor, mondja az idegen cinkosan.
@Spániel: KIcsit lassúak. Már napokkal korábban felvettem, hogy a 61-es megállóját Villányi Stadionnak fogják hívni.... :-(((
@GeoCracker: Siralmas. Nem tudom, mi kel még ahhoz, hogy a zemberek tűréshatárát elérjék.

www.hir24.hu/belfold/2013/09/22/a-facebook-erosorrendje-orban-vona-bajnai/
@Spániel: Aztán mennyi idő Face profilt készíteni? Gondolom érted mit sejttetek.
@Spániel: Orbánt és Vonát szerintem 90%-ban ugyanazok jelölték be. Plusz ott van a reklám. Ez semmit sem jelent.
@CSENDES: "Néhány hete megnéztük a pártok támogatottságát is. Akkor a mindenféle társszervezetek, vidéki mutációk, satöbbik nélküli listát a Bajnai-féle Együtt 2014 vezette, szorosan a nyomában a radikális Jobbik."
@CSENDES: Belépsz a facebookra, és megjelenik az üzenőfaladon.
Tényleg nem tudom, mit pöcsölnek a rezsidémonok rezsikotmányokkal, amikor rövidesen, tadam:

"Emlékeztetőül: Széles Gábor üzletember tavasszal saját Facebook-oldalán tette közzé, hogy ősszel üzembe helyezi ingyen energiát termelő, szabadalmaztatott készülékeit.
Ahogyan Széles belengette: ezzel "Magyarország olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs.
Ha ez bejön, akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni." A békemédia-mogul nyilvánvalóan a Tesla-tekercs víziójára célzott, amely állítólag a legnagyobb találmány, s mely "az Univerzum kifogyhatatlan energiájához, az éterhez biztosít hozzáférést".
Ugyanis nagyobb a szerkezet kimeneti energiája, mint a bemeneti, vagyis a "semmiből" nyerünk energiát a működése közben (hatékonysága több, mint 100 százalék).
A megmentő még annyit kotyogott ki, hogy a rendszer moduláris lesz, egytől tíz háztartásig.)
Mindez persze - így az autentikus vélekedés -, csak azért nem vált valóra, "mert nem tetszett a hatalomnak, olajbáróknak, akik nem hagyhatták, hogy ingyenenergiát sugározzon bárki is a világ körül, mert ezzel kicsúszott volna az irányítás a kezükből".

De most Széles Gábor végre szembeszállt a "tudjukkikkel."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=678626
@V-PORT: De én nem szoktam belépni. Bocs, ezért nem tudtam.
@Spániel: Az szép, hogy Széles saját magával száll szembe.
@CSENDES: Szerintem az Együttnek is így lett rövid idő alatt 100 ezernél több like-ja. Vagyis fizettek érte.
@Spániel: tewgnap pedig azt mondta, hogy a 8 éves ECHO TV meghatározó lesz. És igaza van. A béka alsó rertálya is meghatározó lehet. Ők ott vannak, mindenki más feljebb.
@V-PORT: Nyilván. A tudjukkik pénzén.
@Spániel: hallod, te egy mentalista vagy:) ezt akartam bedobni:)
@V-PORT: És én még nem is lájkoltam, s ezért nem fizettek, Milyen kár, hogy minden jóból kimaradok.
@CSENDES: Csodálkozom is, hogy nincsenek ott Soros esküvőjén. :)
nem baj, lehet fütyülni! aki érti, az érti és lehet meakulpázni:) IGEN, IGEN, IGEN:)
@V-PORT: @CSENDES:
A vízzel működő autót is már feltalálták, de az olajbárók ezt sem hagyhatták annyiban.
Eccerű, megvan a megoldás.
Csak szembe kell szállni a tuggyukkikkel.
@Spániel: Most nem mondhatjuk ki a nevüket?
@V-PORT: Zártkörű rendezvény.:-)) Minden támogatott nem lehet ott.
@CSENDES: Remélem lesz szalmabálás, és traktoros fotó,meg csűrdöngölő. :)
@Spániel: Én sem. pedig ideje lenne.....
Bár persze a FB sem az Isten :-)
@GeoCracker: Direkt nem akarok Fb tag lenni. Lányomnak sem leányálom, lévén rendőr. Meg is változtatta a Face-profilt. igazolva érzem meagam. nem kell mindenkinek mindent tudnia rólad.
@taga20: én mentalista? majd odafigyelek magamra, hátha valami szerencsejátékban is tudom érvényesíteni eddig nemlétező képességeimet.
@V-PORT: Na, ez egy kicsit felemeli az adrenailnszintemet.

Konkrétan begörcsölök.
@V-PORT: még nem! mert

"Mint Széles írja: Mi történt? Kiszált (sic!) a kalitkából a "madár". Három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát."

Nahát. Figyeld a madarat. Legalább három hétig.
@CSENDES: Aki a neten bármi olyat kiír magáról, amit ne tudna különben is ezer ember, az megérdemli.
Ugyanakkor lájkoló tömeget varázsolni nem nagy truváj. Némi pénzzel és bő szabadidővel rendelkezőkkel megoldható.
@GeoCracker: én sem vagyok fb tag, direkt. Fölösleges szócséplésnek és kitárulkozásnak tartom, bármit meg lehet tudni máshonnan is.
“Azért vagy szegény, mert a zsidók/nagytőkések/imperialisták/multik/szemét vállalkozók elszívják előled a pénzt és ezért nem jut neked.”

Nem tudom, észrevetted-e, a pénz pont fordítva működik: minél több van másnak, annál több jut neked is. A pénzes elkölt belőle például taxira, a taxisnak lesz pénze fodrászra, a fodrász kihívja a szobafestőt, a szobafestő meg vásárol abból, amit te gyártasz a főnöködnél, akinek így több pénze lesz neked is fizetést adni.

Vagy a pénzes beruház a vagyonából, amihez kell új munkáskéz, amit a meglévő kínálatból kell felvennie. Ha több munkaadónak kell munkás adott kínálat mellett, akkor logikusan felmegy a munkás ára a piacon.

Tehát ha van eszed, akkor ne gyűlöld a gazdagokat, hanem könyörögj, hogy minél több legyen körülötted, mert akkor a te életszínvonalad is emelkedni fog.

Vésd fel valahová: neked nem azért nincs, mert másnak van. Minél több van másnak, annál több lesz neked is. Úgyhogy ne irigykedj rá, hanem drukkolj, hogy minél több legyen neki."

kiszamolo.hu/gondolatok-a-munkarol-es-a-penzrol/

Tudom nem ide kellene linkelnem.:)
@CSENDES: Közben látom, hogy hasonló gondolatot Te is felvetettél.... :-)
@Spániel: Én ott vagyok a FB-on, és elég sok adattal. de egy sincs olyan közte, amit, mint emlegettem ne ismernének rólam százak anélkül is.
A ba ott van, amikor valaki a nagylábkörmének a fotóját is kirakja, majd csodálkozva megsértődik, amikor kiderül, hogy ezt nem csak a barátnéja látja.
"Botka: Gyurcsány személye nem erősíti a kormányváltók esélyeit
nol.hu/belfold/botka__gyurcsany_szemelye_nem_erositi_a_kormanyvaltok_eselyeit?ref=sso

Ezek szerint nem is gyengíti.
@GeoCracker: Nem, a baj nemcsak ott van. perszer szerintem.
@Spániel: Gyurcsány személye nem erősíti? És Puché, meg a többi idiótáé, gazemberé, megbízhatatlané? Az erősíti?
Lásd még Varánusu előző bejegyzéséeit. Nem csodálom,, hog nem akartaK közös listát. De szerintem a DK sem erre gondolt. Már ők is örülnek, hogy nincs közös lista.
@GeoCracker: már nem dolgozom, itthon vagyok egész nap, de ennél többet nem akarok gép előtt ülni.. Rengeteg feladatot találok magamnak /jövő héten festem a nappalit/, ami nagyobb örömet okoz és nem enged eltunyulni. Sokszor a skype is sok, mert páran nem tudják időben abbahagyni a fecsegést.
@CSENDES:

Gyurcsány nélkül megvannak, Puch már nehezebben nélkülözhető.
@CSENDES: ennek viszont megvan az a veszélye, hogy DK-ra lehet lőcsölni a buktát.
Gyurcsány nélküli párt persze kéne, meg a szavazók.
@V-PORT:
a festék ápol és eltakar!
@CSENDES: @Spániel:
A net jó dolog. Ezek az álközösségi izék is. Akkor, ha az emberek megtanulják a helyükön kezelni.
Akkor a csemetéknek is át lehet adni a játékszabályokat.
De ez perzse lehet, hogy csak az én véleményem.
@Spániel: Majd kiderül. Ha ellenzéki győzelem lehetséges, akkor majd átgondolják.
Most szerintem a bajai választás is jelenteni fog valamit. Nem sokat, csak azt, hogy, hogyan fognak kampányolni.
Plusz, mondhatja azt az Együtt, hogy én vagyok a kapocs, mert ha az Mszp és Dk fog csak össze, akkor kevésbé sikeresek.
@GeoCracker: Persze, hogy jó dolog, azért lógok rajta ennyit.

más:
"Kolláth: a csülkös pacalt is alaptörvénybe kellene foglalni""
www.atv.hu/belfold/20130921-kollath-a-csulkos-pacalt-is-alaptorvenybe-kellene-foglalni

Hogyis maradhatott ez ki, mint hungarikum?
@CSENDES: Már megint gasztro blog lettünk? :)
@V-PORT: én nagyon pesszimista vagyok az összefogás vonatkozásában. Ilyen előzmények után milyek kormány jöhet létre?
Idézet a 168 óra szeptember 5-i számából, Szigeti Péter az új választási rendszer buktatóiról beszél:
Riporter:
Nem is Orbánék legyőzése a fő nehézség bár az sem lesz egyszerű-a bajok akkor kezdődnek, ha a váltókormány abszolut többség nélkül állna fel és a proramozott, alkotmányos fékek működésképtelené tennék.
Sz.P.:
Ez az igazi dilemma és a többség bizalmán alapuló demokrácia válságához vezethet.
A győztes hiába kap bizalmat, ha kétharmad híján képtelen kormányozni. A választó pedig egy gúzsba kötött kabinetet lát majd, a parlament elnöki feloszlatásának beépített lehetőségével."

Szerintem a baloldal a nemösszefogás művészetét mutatja be. Eszük ágában sincs kormányozni, csak bekerülni a parlamentbe. Kis nyerés egyenlő a csalás állandó emlegetésével, békés utcai harcokkal és ezáltali elkergetésükkel.
@Spániel: Nem kell ezt tenni. Legyünk egy kicsit pozitívok. Tudom, én túlzásba viszem, de másképp nem lehet.
Ha meg nekünk armageddon kell. Legyen. De utána ne hisztizzen, hogy csúnya Orbán. Én megtehetem, mert én a büdös életben nem szavaztam rá.
@Spániel:

Ráadásul egyik sem számol Orbán bosszújával, cöffel és tartozékaival. Nem is tudom, mire számítanak kormányváltás után az összefogás erői. Fejükre borul a 4 év gazdasági ámokfutása, társadalom felhergelve, darabokra szaggatva, cégek legatyásodva, nyakukon az államosított pénznyelők. Csodát tenni nem tudnak, közérzet csak romlani fog évekig.

El tudsz például képzelni egy gázáremelést ezek után? Én is szkeptikus vagyok.
@V-PORT: Általában pozitív és optimista vagyok. Félig tele a pohár. De annyira kilátástalannak és rombolónak tartom ezt az ellenzéki marakodást, hogy ma már semmi jót nem tudok kinézni belőle a jövőre nézve.
Fideszre én sem, soha.
@Spániel: Van ez a tákolmány, amit demokráciának hívunk. Azt mondják, hogy alapjáig le kell bontani és újra építeni. Én azt mondom, nem. Vele szembe kell újat építeni, hogy mindennap lássuk, hogy hová nem akarunk eljutni. Egy új honfoglalás kell.
@Husz_János_Puszita: pontosan.
Csodát tenni nem tudnak, csak már megint, újra és újra előre igérgetni. Ezt annyira utálom.

Talán azzal jobban össze tudnák rántani a bizonytalankodókat, ha őszintén belenéznének a szemünkbe és elmondanák, a jelenlegi helyzetből kiindulva mi vár ránk az ámokfutás után.
Különben felmérhetetlen csalódásra és kiábrándulásra számíthatnak.
Az lenne az igazi korszakváltás, még ha nem is kerülnek kormányra.
@Spániel:
Ezekkel a nemzeti madarakkal csak a baj van.

A turul folyamatosan úgy száll le (unortodoxul), hogy betonfalnak repül, a sólyom nekifut, de a hecsedlilekvártól összeragadt szárnyakkal az istennek se képes fölszállni, Széles elvtárs verebe meg se föl, se le nem száll, csak a kalickában tollászkodik és keres megawattokat, de azokat fényre alakította a patakky és fölzabálta, szóvaal nem könnyű a zsenik sorsa, ám.
@V-PORT: jó lenne ha nem offolnátok szét a bloggot:) má mert elég unalmas:))
@V-PORT:

Helyes. Szórd a pozitív energiát mielőtt mindenki letargiába zuhan:)
@taga20: Én mindig szétszoktam offolni. :) Ne durcáskodj! :))
@Spániel:

Igen, kábé ezt vártam Bajnaitól, a korszakváltás meghirdetése után. Lehet hülye vagyok, túl sokat képzeltem bele. De nem, mindössze a kormányfőként megszokott kommunikációját vártam.
@Husz_János_Puszita: itt többen alulmúlták önmagukat eddig.

Bár én azóta nem tudok csodálkozni semmin, mióta elszörnyedve láttam Győzikét radiá, nem, gladiátornak öltözve pózolni. És kiveszik a lengőbordáit, hogy még jobban hasonlítson Beckhamre. Beja meg vetkőzik milliókért.

Ennek a nézőközegnek a rezsicsökkentés maga az ópiummámor.
@taga20:
Vettelke győzött, esztergáljál neki egy matyómintás bugylibicskát és küldd el abba színgapúúrba!-:))
@Knósszosz: nem kö nekem esztergálni semmit, leülök a fotelba és nézem az ilyen anti antikat, hogy hogyan verik a seggüket a földhöz kínjukba:)) vágod amit mondok? mácsak a másik anti hiányzik, de nemsokára jön, csak megissza a mojitot:))
@Spániel: Bajnai visszatérésének a másnapján írtam
" talán kevés kétség lehet, hogy Bajnai Gordon alkalmas egy szakmailag megvitatható anyag összeállítására. Azonban a kétségek aziránt is legfeljebb a messiás- és csodavárók körét érintik, hogy az ország gazdaságának stabilizálása kapcsán az „Együtt 2014” csapata is elsősorban könnyeket és szívást ígérhet.
"
endresy.blogspot.hu/2012/10/bajnai-nagykoalicioja.html
Nos, azóta sok mindenről volt már szó. De a valósággal való szemebsülést valahogy nagyon selyempapírba csomagolják, és eldugják a másik szobába.
@GeoCracker:
Önmaga farkába harapó kígyó... ez kritika, vagy hízelgés?
Előbbinek nagyon gyenge, utóbbinak hatalmas túlzás! Má nem is láttya...
@Spániel:

Szegényke, remélem nem lett maradandó károsodásod.:))))
Győzikét kell leküldeni a szénbányába, magától feljön a szén.
Az oknyomozó újságírás pedig a Blikkre marad, ez egy ilyen hely.
@rodeo36:

"Paks következő helyett létrehozni egy 100000 MW -os erőművet valahol a bánya közelében"

TE irtad ezt en erre raagaltam. Akarhogy szamolom nalam egy 100 giga.

Tovabba: Tudod te mi az a " minute reserve capability", es hot start? Szerintem fogalmad sincs, radasaul linkelsz itt Alstom oldalakat mikor jelenleg az Alstom levan maradva a Gasturbine fejlesztesben nem is kicsit.
Es josz itt nekem a 10 perces start up timeokkal es ezzel ervelsz a szeneromuvek mellett.
Nekem nincs problemam veled felre ne erts csak nem szeretem mikor valaki okoskodik es kozben fogalma nincs arrol hogy hogyan es mit tud egy eromu.
Mellesleg en nem vagyok szen eromu parti szerintem reg el kellene felejteni oket, most mennek mert olcso a szen de alacsony a hatasfok (46%) es nagy a emission, radasul elegge rugalmatlanok is. Egy egytengelyes kombicilusu gaz eromu sokkal jobb hatasfokkal kepesek menni (61%) es sokkal kornyezet kimelobbek is, foleg miota mennek az uj H-s GT-k es akkor meg nem is beszeltunk az MHI uj J-s turbinajarol. ES hot startban mar kozel 40 perc alatt tud adni kozel 600 megat. A jelenlegi zold energias rendszerekben a legnagyobb gond a szeleromuvek kiesesenek gyors kompezalasa, erre total alkalmatlan egy szenes, bazis eromunek jo de akkor mar inkabb atomeromu azok nem szennyeznek legalabb.
@taga20:
Én nem kínlódok, idén már nem érdekel az egész. A red bádogkasztni belerakott valamit Vettelke autójába, amit nem mér a májkrométer (se), szóval a sípoló kukta csalás szagú, mert a Webber ugye meg... annyival nem rosszabb kvalitású, hogy harmincnál több másodperc.

Fos, tán jövőre, turbó.
@Husz_János_Puszita:
Vele semmi bajom, sőt!
Most lesz rikácsolás a Lévay strásszén, úgy vélem-:))
@V-PORT:

" Én mindig szétszoktam offolni. :) Ne durcáskodj! :)) "

Milyen alapon durcizik taga? Ő mit is csinál?
@Knósszosz: drága tesvérem, ne osszuk egymást:) azé ma vot más is. örüljünk kocsi-szánnak és a sofőrjének:) suzuka-honda, csak ha nemvágod:)))
@GeoCracker: Azért arra nagggyon kiváncsi vagyok, okt. 23-án ki milyen igéretdömpinggel rukkol elő, szavazatszerzési célzattal.
@Husz_János_Puszita: Azóta egyfolytában kényszermozgásaim vannak. Azonnal elkapcsolok, ha megjelenik valamelyik.
@Orica Középföldi: látom, te is észrevetted, hogy néhányan szétoffolják a bloggot:))
@taga20:
Norbi nagyon rendben van és nem osztok senkit, téged sem. Csak dumálunk és ebbe belefér, hogy te "más" vagy! -:D
@Spániel:
"Anyádból hajadont csinálok"... Hofi Géza
@taga20: figyu, még aznap délután szétoffoljuk, ha arra van kedvünk. Szerinted egy tegnapi blogba ma este is a rezsitémát csócsáljuk?
@Knósszosz: ezt Mesterházi fogja mondani, ő szok ilyen szép combosokat igérni.
@Spániel:
Tudod, milyen beállítottságú vagyok, ugye?
Na, azért ettől függetlenül igen csak csuklottam, amikor Gordon a minden harmincasoknak munkahelyet, fűt-fát-gesztenyét-szarvasgombát, lila ködöt, etc...

Az is elég durva, ám!
@Knósszosz: Ez jó! Ha nyernek, megyünk a paradicsomba.
Sajnos, elvesztették már minden józan eszüket és fáj, hogy hülyének néznek.
Sajnálom, hogy így alakul.
@taga20: Győzike rám tett hatására lehet, hogy virtuálisan is tudok harapni! Hörrr. Meg vaúúúúú
Rövidesen bejelentik, mocskos kommunista újságíró férgek be akarták mocskolni a honvédelmi miniszter személyét, nem is Hende Csaba járt a baleset helyszínén, csak egy rá nagyon hasonlító, miniszternek látszó személy. Ezért az ügyészség nem indít eljárást.

index.hu/belfold/2013/09/22/megyei_forendor_volt_a_ralis_rokona/
@Spániel:
Nem néznek hülyének, csak vergődnek.
Nem tudják merre van előre és merre hátra. A tragédia, hogy ezt nem picit többel mint fél évvel a választások előtt nem tudják.

Ebben az egész ellenzéki összefogás(?) történetben, nagyjából mindenki segg. Az egyetlen józanul gondolkodó Gyurcsány... sajnálom.-lehet küldeni, felkészültem, de tartom.
Aztán persze lehet, hogy ő is elbassza (nem a lehetőségiről beszélek - azok nagyon kevesek, mondhatni nulla), hanem a támogatói bizalmát, ez majd később derül ki.

Nem gondolom, hogy az ambíciói olyanok, mint az ellenfeléé. Mert a darab szarnak ő az igazi ellenfele, ezt számos alkalommal bizonyította már. A legfrissebb Baja, épp most. Beszart és oda sem mert elmenni, mert... bátor hazafi! Oszt ez vezet minket a szabadságharcban Józsimánuel Európájával szemben... La Fontaine és a sci-fi műfaja.
@Knósszosz: Jól látod. Mszp még megél a maradék langyos kitartójából, Gyurcsánynak viszont egy kicsi, de határozott támogatóbázisa van. Inkább nő, mint kopik. Embert nem hallottam a környezetemben, aki ne elismeréssel beszélne róla.
Halálom - a pocakos focistán kívül - amikor azt hallom, megosztó személyiség. Bárki lehet az.Lejárt lemez ezzel operálni.

Bátor hazafi Bajára meg azért nem ment, mert nem tud főzni. Megmondta, az az asszonyok dolga.
@Knósszosz:
Bajnai és Mesterházy egyet már bebizonyítottak: EGYMÁST sem képesek legyőzni - tehát NEM ellenfelei Orbánnak! Lehet választani a maradékból: Gyurcsány vagy .....Schiffer????
itt korábban jó néhány LMP szimpatizáns volt, de EZT talán ők sem gondolnák komolyan!
"Ha az ember már minden lehetetlen verziót kizárt - a végére az egyetlen LEHETSÉGES szokott megmaradni"
@Spániel:
Gyurcsány TÉNYLEG megosztó személyiség:
- elválasztja a szart a májtól,
- az ocsút a búzától,
- Orbán ellenfeleit a vele kompromisszumra készülőktől.
Remélem megosztó is marad!
@kekex: E14-nek és mszp-nek is kurvára szüksége lenne rá de nem vállalják, dobálják egymás kezébe, mint a forró krumplit, nehogy rájuk égjen, mer' az ojjan ciki lenne. Egy szinpadon, fúúúúj.

Nem lepődnék meg, ha DK jelentősen jobb eredményt tudna elérni, mint amit a közvélkutatók mérnek.
@kekex: csak ovatosan, o is csak egy politikusz, nem kene megvaltonak es tevedhetettlennek nezni, emberek vagyunk. A rajongas es ahitat csak bajt hozott es bajt hoz most is.
ma most majd megláttyuk mi BAJA a zországnak...

apropó vannak már eredmények ?
@gipsz.jakab:
Te voltál a 444-es számú kommentelő.
@Spániel: szerintem is nagyobb, de ettol az eg vilagon semmi nem fog valtozni ebben az orszagban. Maradunk korlatolt maradi, es kicsinyes kivagyi urjatnam tarsadalom, mar olyan regota, hogy mast nem is tudunk felfofni.
@Spániel:

Gy azt mondta 7-8% körül saccol. Lehet, hogy több lesz:)
@Dr. jenőke (jenőke): igen én is úgy érzem hogy tisztelebeli 444-es vagyok...

sőt... T444 nyomulok mint a zorosz tankok...

más...
a kommentek közül egy visszafogott: "tetves cigányok"
www.youtube.com/watch?v=Lmh0k_LZxog
@Spániel:
Az a legkevesebb, hogy megosztó legyen, ha van karizmája.
Szép is lenne, ha a DK tagok a nem megosztás jegyében a Fideszre szavaznának az egy a zászló jegyében.
Egy párt vezére legyen megosztó. Ha ez nem megy Mesterházinak, mást nem kell leszólni még Botkának sem. Akkor sem ha egy tisztességes orosz/ukrán vodkának olvassa a nevét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elfogadom, hogy jó ötlet volt Bajnainak fellépni az összefogással. De a buta nép aszitte, hogy tényleg összefogás. Néhány hét múlva már kezdődött a kirekesztés, összefogunk, de lehetőleg egyedül.
Egy határozott programot ki kellett volna csapni az asztalra, az összes primadonnával leülni és háttér megállapodásokkal reszelni rajta, akinek ez nem tetszik, leléphet.
Így lett volna korrekt. És hatásos.
@Orica Középföldi:
Szerintem több lesz. Legalábbis Botka és Masterhauser dolgozik rajra.
@Spániel:
-:DD
Essmég mit nem tud az a szerencsétlen?
Semmi olyat, ami egy embert államférfivá tesz, de legalábbis hiteles, tökös emberré.

Az ilyen szarokat a történelem lehúzza a klozeton, csak idő kérdése. Van nekünk időnk? A gyerekeinknek nincs, szóval...?
@kekex:
Egy húron pöndülnénk, kedves kekex?
Úgy vélem, igen.
Maradjon Gy megosztó, váljon el a szar a májtól! 23 év után ez lenne a minimum, de majd erre jönnek a döglegyek a lévaji uccából felsővezetékesekként, mint troll-ey-k.

Éjszakai műszak.
Jobban fizet, ha bejelentik őket...
@Knósszosz: Idő kérdése. Szerény számításai szerint 40 évre szeretne berendezkedni. De ha csak az újabb négybe gondolok bele, már összeszorul a gyomrom. Miket fog ez elkövetni hatalmas pofával?
Fiam kutató egy egyetemen, elismert szakember, de elege van az ökölharcból, a bizonytalanságból, már keres külföldi munkalehetőséget családostól.
@Dr. jenőke (jenőke):

Botka nekem óriási csalódás. Ha ezt meg lehetett vele csinálni, akkor egyszer és mindenkorra leírható, mint országos politikus.

Igen, valóban Gy-nek dolgoznak:))
@Spániel:
Neki 40 éve nincs hátra, legfeljebb a seggnyalói valamelyike átveszi az örökségét, de erre nem fog sor kerülni.

Ha mégis ezt a forgatókönyvet olvasod ki a csillagokból, akkor vége van mindennek.
A fiad minél előbb motyózzon és keressen egy élhető helyet! Nem muszáj messze menni, Európában is van lehetőség, kivéve ezt a szeméttelepet.
Azzá tették, pedig szeretem. De nem így!
Ezekkel.
A bajai időközi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba győzött az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös jelöltjével szemben. A Nemzeti Vágta győztese Német János.

www.gondola.hu/cikkek/86884-Bajan_a_Fidesz_jeloltje__a_Nemzeti_Vagtan_Baja_lovasa_gyozott.html
hvg.hu/itthon/20130922_Szoros_eredmeny_Bajan_Fidesz_gyozelemmel
Ez nem olyan rossz. Ettől nem kell a Fidesznek hanyatt esni.
@Spániel:

Az egész összefogásnak MA tett keresztbe. Azt hittem legalább egy kicsi kétsége van saját alkalmasságát illetően, ha már olyan elképesztően gyenge a szakembergárdája.

De nem! Ez tényleg elhiszi magáról azt, amit szinte senki. Muszáj lesz orrba nyomni.
@Knósszosz: Átveszi Lázár. Rémes belegondolni.
A gyerökér nem aggódok, bárhol befogadják, olyan "szakmája" van, sőt drukkolok, hogy sikerüljön.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ellene, de ez Gy-nek hoz:) Azt csak halkan mondom, hogy Botka a háttérben nem biztos, hogy ezt teszi.
@Orica Középföldi: Azért Juhász Péter is megtette a magáét, ő sem ártatlan a témában. Nyíltan fikázta DK-t, sumákolt, eltolta magától, vagyis E14-től világosan és egyértelműen.
@Orica Középföldi: Botkának éppen ma volt egy megjegyzése: Gyurcsány személye nem erősíti a kormányváltók esélyeit.
Gyurcsány személye, ez a rákfene. A bázis az jöhet.
@Orica Középföldi: mégis meghatározó megmondóember a triumvirátusban.
@Spániel:
Akkor ketten... legyen sikeres, kívánom!
Lázár... az miért van, hogy én is rá gondoltam?
Meg páran az ismerőseim közül?

A magam véleménye csak; ő az a fazon, aki tudatosan csinálja azt, amit. A főnök körül szart nyalók nagy többsége egybites idióta, aki kap koncot a fazekába és elvan vele, mert azt hiszi ez örök állapot.
Jani nem ilyen, ő a tervező típus. Tudja ki az idióta és azt is, hogy kire kell odafigyelni. Matolcsytól majd meg fulladt a pirospöttyös beszéde alatt, tudja, hogy idióta és nem kell komolyan vennie.

Akiket igen, azokról nem szól, majd pofával a sárba nyomja őket, ha eljön az ideje. És még valamire képes, a cárt is megszívatni. Ambiciózus e-tekintetben, kérdés, meddig hagyja elmenni őt a nemzet szemetesvödre?

Veszélyes fickó, de ez szubjektív vélemény a részemről és nem is értek a politikához, csak figyelek. Abból meg ez jön le, ha hülyeség, vállalom.
@Spániel:

Nyugodtan álmodozzanak. Múlt héten egy csomó ember átlépett a DK-ba:))
@Dr. jenőke (jenőke): 24 %-os részvétellel. Na ilyen sem volt még, hogy ennyire megutálták volna a politikusokat. Majdnem bunyóba menő acsarkodások voltak.
@Knósszosz:
Nem hülyeség.
Nem csak Cézárnak volt Brutusa, és nem csak III. Richárd volt rossz üzletember a lovával.
@Knósszosz: Nem én követtem el. Én ilyen randa hasonlatot nem hoztam volna. Még megsértődik. A kigyó.

@Spániel: Gondolom nagy világrendgetés lesz. Főleg, hogy most Baján világosan látszik az ellenzéki léggömbhámozás hatása.
Akármit is írhatunk. Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy. Ha az ő egyéni érdekeik nem írja felül a haza érdeke, akkor mi csinálhatunk akármit. Mind a három embert megértem, de vajon ők értenek minket?
@Knósszosz: Csak az ő ideje jön el. Felépítette már a bázisát, szerintem rövidesen lelöki pocakost a trónjáról, stadionavatásokra még eljárhat. A fideszben a hosszú csatában már minden régi arc megkopott vagy jól pofán lett csapva, ha egyéni ötlete volt.
Ha valakitől van félnivalója az a kíméletlen, érzéketlen taposógép Lázár. Nem véletlenül futtatja, szerintem így akarja elvakítani.
Ja. Kedves jobboldaliak. Ha Szigetvár nem jelentett semmit, akkor ez sem jelent. Jó éjt!
Olvastam, hogy a coci majom élcsapat sikert sikerre halmoz.
Mesterházynak van még bőr a képén: "Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP listáján"
Remek... Ezek után aki EZEKRE leszavaz, az nekem ne ugasson Piktor szarairól és a maffiáról!
@Orica Középföldi:
Reggel nagyon korán kell kelnem.
Így most: jó éjt az első őszi napon!

Heltai Jenő - Ősz

Nyomon kísér az éjszakában
Valami halk, sejtelmes ének.
A csöndességben az öreg fák
Egymásnak titkokat mesélnek.

Szelíden egymáshoz simulnak
A mesemondó, karcsú ágak
És mintha mindnek lelke volna,
Suttognak, sírnak, muzsikálnak.

Majd elhallgatnak. Bántja őket
Az őszi éjjel szörnyű csendje
S reszketve, félve összebújnak,
Mintha a lelkük dideregne.

A szél suhogva vág közéjük,
A sok levél sóhajtva rezdül -
A hervadás fehér tündére
Most megy az éjszakán keresztül.
Botrány Baján: szoros kormánypárti győzelem, az ellenzék csalásról beszél

Rendkívül kiélezett kampány után mindössze 65 szavazat különbséggel a Fidesz jelöltje győzött a bajai időközi választáson. Az ellenzék azt állítja: bizonyítékai vannak arra, hogy a kormánypárti jelöltet szervezett szavazószállítással segítették.

www.atv.hu/belfold/20130922-valasztasok-bajan/hirkereso
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csak nem gondolod, hogy ezek az urak minden hatalmat kiadtak egy Mesterházinak a kezükből?
Itten a madzagon rángatás tipikus esete forog fenn.
@Dr. jenőke (jenőke):
@Spániel:
@GeoCracker:
www.kisalfold.hu/dunantul/valasztas_bajan_a_fidesz_jeloltje_nyerte_az_idokozit/2350665/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Egyetlen kérdésem sincs már, Hofinak igaza volt;
"a magyar akkor érzi jól magát, ha szaros a szája" - és a szar holnap megtestesül senatorasszonyban, hoppszardarabban, zsigatetűben és...

Tragédia...
@Knósszosz:
+
Köszönjük az ellenzéknek nevezett hatalmas trágyadomb felelősségteljes kiállását - értünk.
Menjetek a picsába!
@Spániel:
A választásokkor sokkal durvább csalás jön.
A kubatov féle csalógépezetnek semmi se lesz drága.
Ezek tényleg ennyire... a coci sikertörténet is dübörög.
Ez az ország menthetetlen. Megy a lecsóba. Fidesz vastagon nyeri 2014-et. Utána viszont jön a gazdasági összeomlás. Ugye, ismerős: "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai" A világgazdaság pénzbősége véges. A FED fújja a lufit, valószinűleg nagyobbat, mint a 2007-es ingatlan-jelzáloghitel lufi volt, ahogy a jegenyefák, úgy a kínai gazdaság sem nő az égig, nagyjából egy év múlva bukik át a világgazdaság egy újabb hullámvölgybe. Az, hogy milyen mély lesz a hullámvölgy, a jövő méhében rejtőzik, de míg a fejlett országok gazdasága jó pozicióból indul neki, a mienk - akárcsak 2008-ban - egy ingatag pozicióból. Ugyan az államháztartási hiány nem lesz akkora, mint akkor volt,(-4 és -5 % között mozgott, most -1 és -2% között), de az ipari termelés növekedése 2007-ben 8 % volt. (2008-ban 0, 2009-ben -18%!!) 2012-ben -1,8%, Most 0.5 körülre várják. Az EUR/HUF 2008 nyarán 240 volt!! Most 300. A nagy cégek a választások után lépni fognak. Úgyhogy a gödör alja még messze van, de el fogjuk érni. (Azért kéjes örömmel fogom nézni, ahogy 1, visszahivjuk az IMF-et vagy 2,bejelentjük az államcsődöt. )
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Áhhh, kénytelen leszek végső elkeseredésemben jól leinni magam.

@Knósszosz: egyetértek szomszéd.
@DarthVader: Gyurcsányt meg az emútnyócévet kinehagyd.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Fenti véleményem lehet, hogy túl profán, de Vadernek igaza van, menthetetlen...

Mi kell még, hogy a szart eltakarítsuk?
Jön majd a nyavajgás, hogy ez ezért volt kevés, azért volt nem izé... a szar meg közben tovább pusztít.
Csalódott vagyok és nem azért, mert másra számítottam. Hanem azért, mert ez a tetű ebből azt a következtetést vonja le, hogy a nép egy részét kell lecserélni, azokat, akik nem értékelik az ő erőfeszítéseit.

Elég, mára végem...
@Spániel:
Kösz... jó éjt és puszi neked!
@Knósszosz: @DarthVader:

Szerintem nem ennyire kétségbeejtő. Nézzétek a részleteket: egyértelmű a Fidesz népszerűségének erős csökkenése és az ellenzékének a növekedése. 61 szavazat nem nagyon sok 996-ból (és simán lehet, hogy csalás is van benne). Ráadásul mindez 32 százalékos részvétel mellett egy valójában tét nélküli önkormányzati választáson. Ha a csalást nem kellene belekalkulálni, országos választáson közös jelöltekkel ebből ellenzéki győzelem is lehetne.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Ebben az a szomorú, hogy mintegy ezren mentek csak el szavazni, annak is nagyobb része a fideszre voksolt. Tehát a három összefogott nem tudott, csak ilyen szar eredményt elérni.
Akárhogy fényezzük, ez hétmérföldes vereség.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Az a baj, hogy az országgyűlési választás máshogy működik. Azzal, hogy a mandátumot szerzőre adott szavazatokból is kerül a pártlistára, a listás szavazatokkal a Fidesz bebiztositotta magát. Egyszerűen nem tud vesziteni. Ha az egyéniknek a 40%-át elhozza, mivel vele szemben legalább két jelölt indul - Jobbik és demokratikus ellenzék - a listán bőven hoz annyit, hogy összesen meglegyen az 50 %. Más kérdés, hogy a saját maga által felállitott 2/3-os korlátokat hogyan tudja átlépni, de nem félek én attól, hogy 5 perccel a választások előtt hoz olyan jogszabályt, amely a köztársasági elnököt felhatalmazza arra, hogy rendeleti kormányzás lehetőségével ruházza fel a nyertest adott esetben. És a közt. elnök, ugye, csak abban az esetben alkalmazza, ha a miniszterelnököt Orbánnak hívják. Más esetben feloszlatja a parlamentet.
Szóval nincs rá mód, hogy ne Orbán nyerjen. Ez van. Teccettek volna korábban gondolkodni. (Nem pont rád értem. )
Szép kilátások:

Gulyás József, a nemzetbiztonsági bizottság egykori tagja, az E2014 szakpolitikusa

A romagyilkosságok egyik vádlottja ügynök volt. Mi erről a véleménye?
– Rendkívül súlyos kép tárul elénk ebből a nyilvánosságra került jelentésből. Egy dolog, ami 2010 előtt történt, viszont ami igazán felháborító, az az, hogy ez a hazudozás, elkenés a kormányváltás után is folytatódott. Ez viszont már Hende Csaba miniszter politikai felelősségét veti fel. Nincs rá magyarázat, hogy az egyébként csapnivaló színvonalú jelentés ismeretében miért nem rendelt el további vizsgálatot, vagy tett büntetőjogi lépéseket, miért hagyta, hogy ebben a rendkívül súlyos ügyben az igazságszolgáltatást továbbra is félrevezessék. Ha ezekre a kérdésekre nincs jó válasza, akkor meggyőződésem szerint Hende Csaba nem maradhat a helyén, le kellene mondania.
Azt viszont kifejezetten ízléstelennek tartom, ahogy a jobboldali orgánumokban kezelik az ügyet, tele olyan sejtetésekkel, melyek szerint létezik „politikai szál”, mintha az előző politikai vezetésnek, például Gyurcsány Ferencnek lett volna köze a gyalázatos történtekhez. Csak remélni tudom, hogy a Fidesz vezetésében lesz annyi mértéktartás, hogy nem fogják kampánycélokra felhasználni a romagyilkosságok ügyét.

www.atv.hu/belfold/20130921-gyurcsanyra-probaljak-kenni-a-gyalazatot/hirkereso
@Spániel:

Csak ahhoz képest, hogy emberi számítás szerint a Fidesznek már rég -100%-nál kellene tartania. De ha a tendenciát nézed, az legalább biztató egy olyan városban, ahol egy terhes kismama "hosszas gondolkodás után, hogy mivel a legelégedettebb", azt mondta: „Orbán próbálja helyretenni a tekintélyünket a világon, ki mer állni a magyarságért, nem enged Brüsszelnek" - majd elindult az EU által teljesen felújított óvodába a gyerekéért."
"Vágó Gábor (LMP): – Gratulálok Ikotity Istvánnak a bajai tisztes helytálláshoz. Külön öröm, hogy nem szálltunk be a mocsokkampányba, és a a normálisak maradtunk, miközben a többiek egymás lejáratásával voltak elfoglalva."

Gábor, Gábor, hát ha még tudnád, hogy azért nem mocskoltak titeket,mert annyira aprócska szarkupacnak tartottak, hogy nem volt érdemes veletek foglalkozni! Légy nyugodt, ha veszélyeseklettetek volna, akkor mindjárt előkerült volna ez-az.
@Kowalski, helyzetjelentést!: „Orbán próbálja helyretenni a tekintélyünket a világon,"
Kedves kismama! Innen üzenem, ezt a tekintélyt maga a miniszterelnök, Orbán Viktor rombolta le Brüsszelben. Még szép, hogy próbálja helyretenni.

100 %? Sokaknak a tyúkszemére lépett - pl. tanarak - akik remélhetőleg végleg megutálták.
@DarthVader:

Igen, ez teljesen igaz. Arra pedig, hogy a Baján (is) tapasztalható tendencia a választásokig megerősödjön annyira, hogy a 40 százalék ne annyi legyen, valóban nem látszik semmi esély. És akkor ott van még a Jobbik is, aminek megnyerni igyekeznek ugyan a szavazóit az egyre sötétebb szélsőjobbos dumával, de pártként remek koalíciós partner is lehet majd.
Jóccakát mindenkinek.
Jó reggelt!
Azért nem olyan biztos ez a bajai győzelem. 62 ember és kb. 8 hónap.
A Fideszesek sem olyan biztosak magukban. Ha így lenne Kubatov, Surján nem gratulált volna a Facebookon egy "semmit nem számító" választáshoz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Józan számítás, hogy egyedül Gyurcsány nyújt esélyt Orbán legyőzésére. Mesterházy és Bajnai egymást sem képesek legyőzni, pedig egyik sincs Orbán súlycsoportjában, Schiffer egy vicc, még csak megosztani sem képes az ellenzéket (nézz rá a bajai eredményekre)
Akkor ki marad? Pufóka (mszdp) szilveszteri álarc (Moma) vagy az öregedő bonviván (szema)?
Márpedig Orbán verhető, hiszen Horn, Medgyessy és Gyurcsány is elpáholta már.
@Orica Középföldi:
mondjuk a szám abszolút értékben majdnem stimmel, csak az a fránya előjel ne lenne előtte! Közel 7 %-ot vert rá a fidesz Baján az egyesült ellenzék jelöltjére.
Persze "jobbos körzet", meg a "baloldal majd annyit javított, mint amennyit rontott a fidesz" de akkor sem sikerült az áttörés.
Az ocsmány választási harc hatásosan tartotta távol az embereket, akiken egyébként is az apátia uralkodik.
Tehát elsősorban felrázni kell őket, másrészt meggyőzni, hogy elmenjenek választani. A magas részvétel soha nem kedvezett a fidesznek.
@kekex: Mesterházy és a hozzá közel állók nem így gondolják. Bennük vannak tüskék. Most Gyurcsánynak kellene belátóbbnak lennie. És még mielőtt nekem esne mindenki, csak egy ötlet. Gyurcsány nem azt mondaná, hogy mind a két kolléga alkalmas a miniszterelnökségre, hanem nyíltan mondana egy nevet.
jó reggelt!

@V-PORT: kialakult a hutu és tuszi ellentét % aránya...
sajnos a belgák továbbra sem találják helyüketa honban...:(((((

orulunkvincent.blog.hu/2013/09/21/tubatsembatsembe#comments
@Spániel:
Nos, talán elemezzük ezt a mondatocskát! Merthogy benne van ám egy beismerő vallomás arról, hogy az mszp és a frásztegyütt "csak" kormányváltást akar, némi más arányú osztozást a koncon, és kényelmes jövedelmező "őfelsége ellenzéke" szerepet a parlamentben a "befutó" embereinek. És EZT tényleg nem segíti elő Gyurcsány. Na: ezért támogatom, és nem "fan"ságból!
Azt mutatta meg ez az időközi választási fityesz győzelem, hogy még az összefogás sem elég.
Mert nekik van pénzük dögivel, és nincsenek gátlásaik.
Emlékszünk még, hogy GY. idején bármiért azonnal megjelentek a "spontán" tüntetők: a gazdák, tanarak, egészségügyiek, vasutasok, mozdonyvezetők...mindenki. Hetekig tartó Kossuth téri hugyozás, randalír...kordonbontás.
És el tudták hitetni, hogy ez a nép.
Mostanában pedig senki nem tüntet egymilliószor nagyobb sérelemért sem, mindenki némán tűri, hogy akár az orcájára sz...tegyenek.
Miért, miért?!
Mert senki nincs, aki szervezné, hergelné a zembereket, és pénz sincs a dologban.
Jó lesz tudomásul venni, hogy a fityesszel szemben egyszerűen NEM LEHET fair play eszközökkel nyerni.
Mert azóta is szervezetten, központi irányítással pénzelik (lásd libák!)és vezénylik a populista hangadókat, és szervezetten, otthonukból szállítják a szavazókat.
Ez lesz majd 2014-ben is durvább kiadásban.
Bevetik a droid hadseregüket, és kééész.

Ezek csak "maguktól" bukhatnak, de akkor orbitálisan és végleg. Remélem. Ez persze nagyon fájdalmas lesz, és a zemberek fogják az árat fizetni.
@Knósszosz:
Mi a tragédia ezen? A trend kedvező: egy korábban jobbos körzetben is jelentősen javítani tudott az együtt induló ellenzék, rontott a fidesz minden "rezsicsökk" ellenére, és most már országosan is ismert, hogy tétre menő szavazáson elvesznek az LMP-re adott szavazatok.
Egy önkormányzati nem tétre menő helyért, ahol érvényesül az "esztergomi szindróma" és a helyiek nem akarnak megtorlást?!
Legalább az ellenzék nem lazsálhat, mert tudják, hogy még dolgozni kell áprilisig.
@V-PORT:
Lóf@szt, mama! Hogy egy klasszikust idézzek.
Miért mindig pont Gy. legyen a belátó? Na, azok után, amit a két díszpinty együtt és külön kiötlött, nincs belátás!
Alászolgája.
@AKIsTUDATLAN: Szerintem Baján bele is mentek ebbe a "játékba". Én nem szeretném, ha ilyen szemét módon kampányolnának. Nem hiszem, hogy az emberek csak erre vevők. Gágoghatsz, amennyit akarsz, ezzel is csak azt bizonyítod, hogy milyen liba van.
@DarthVader:
Gondolod, hogy a politikusok (akiknek több infó áll a rendelkezésükre) ezt nem látják?
Ez a választás olyan lesz, mint a házibulin az egy székkel kevesebb játék. "Ki marad a végén állva" és arra rárogy a ganédomb.
Gyurcsány megmondta előre, hogy "14-ben nem"
Viszont én a gané alatt jobb szeretnék profi kezében lenni, és nem a fideszében. Mert egyetértek Bokrossal "Ez az ország nem bír ki további 4 év orbánjárást"
@AKIsTUDATLAN: ez inkább gondolkodás kérdése, nem annyira a pénz vezérelte elv.

valakinek el kell odajutni, hogy a másikba belefojtsa a szót! más rendezvényére csak azért menni, hogy tönkretegyem és még a gondolat magja se jusson tovább...
na ehhez kell egy lelki világ!
nem vitatkozni. nem kérdezni. nem cáfolni tényeket - eltiporni, hogy ne terjedjen...

www.youtube.com/watch?v=FuUci_DDRU0
@AKIsTUDATLAN: Mondtam, hogy nekem fogtok esni. :)
Én azt mondtam, hogy mondjon már egy nevet. Ebben csak ködösít. Egy interjúban sem áll senki mellé. Hol van ilyenkor az őszinteség?
Mesterházy hajthatatlan Bajnai és Gyurcsány még valahogy meg is állapodhatna. Mondjuk azt mondja Gyurcsány, hogy ahol az Együtt jelöl ott a DK nem. Tudom kapom, hogy egy marhaság. :)
@Kowalski, helyzetjelentést!:
"HA a csalást nem kellene belekalkulálni"
De kell! Sőt hatványozottan.
@Spániel:
Nem fogják. Mert az utólagos sumákolás bizonyítja, hogy már akkor voltak saját beépített embereik, és a "politikai szál" hozzájuk köthető. Nem az "ellenzéki" fidesz hatalmát veszélyeztette volna egy kialakuló polgárháborús helyzet (merthogy annak kiprovokálása volt a cél) hanem az aktuális koalíciós kormányzást.
Qui prodest (kinek használt)???
@V-PORT:
Mondott. "mindkettő alkalmas, de az ERŐSEBB párt vezetője adja majd a kormányfőt" Ezt egyébként az E14 is elfogadta. Jelenleg meg azt Mesterházynak hívják. Ha az E14 a választáson nagyobb támogatást szerez, akkor meg majd Bajnainak hívják. Ebben a kérdésben Gyurcsánynak - mint választópolgárnak - szintén 1 db szavazata van. És esze ágában sincs a DK-t bármelyik mellé odaállítani.
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm, ez gyönyörű.
Idegen gépen olvastam, amit nem "szennyezhettem" a fácséval, így nem volt módom válaszolni:))
@kekex: Félreértetted, amit írtam. Orbán a legerősebb párt vezetője. De alkalmas miniszterelnöknek?
@V-PORT:
Egyáltalán nem marhaság. Ezért mondta Gyurcsány, hogy "térjünk rá vissza február-márciusban" (a választás előtt). Az lesz az "előre hozott második forduló".
És ezért írta a DK tagjainak, hogy ne éljék bele magukat a többi ellenzéki párt elleni kampányolásba - merthogy továbbra is a fidesz és Orbán az ellenfél.
@V-PORT:
A legerősebb ELLENZÉKI párt vezetőjére utaltam.
Nem Gyurcsány tiszte eldönteni, hogy az melyik, hanem a választópolgároké.
De mondok mást: NEM MONDTA ki Mesterházy nevét,
nem állította, hogy alkalmasabb lenne, mint Bajnai. Kizárólag a támogatottságára utalt.
"Kell több, nem mond ez eleget?"
@GeoCracker:
Érzelemmel? Nos itt van rögtön a bajai terhes kismama szövege. Csórikámnak fogalma sincs arról, mennyire elintézték külföldön a megbecsülésünket. Talán nem ártana tudatosítani.
"tűcsereprogram"??? :-DDDD
@V-PORT:

" Gyurcsány nem azt mondaná, hogy mind a két kolléga alkalmas a miniszterelnökségre, hanem nyíltan mondana egy nevet."

Egy politikus ilyet nem tehet:))
Gyurcsány, mint ember meg nem fog tenni.
Azt nem mondhatja, hogy MA alkalmatlan,, pedig tuti ezt gondolja,mert még inkább szembeállítja Bajnaival.
Egyértelmű állásfoglalása csak növelné az ostoba dacot.

Ha igaz a Baja-Boldvai-Puch-Szekeres listahely, az sokba fog kerülni MA-nak.
@Orica Középföldi: Gyurcsány azzal jön mindig, hogy őszinte, hogy új korszakot nyitott. Akkor miért nem mondja ki, hogy emberek, szerintem Bajnai alkalmasabb miniszterelnöknek? Mit vesztene? Az Mszp megbecsülését? Ja, bocs, az most sincs neki.
"A történelemkönyvekből jól tudjuk, hogy Rákosi Mátyás (eredeti nevén: Rosenfeld Mátyás) az első magyar kommunista pártot megalapító Kun Béla egyik népbiztosa (1919) a második világháborút követően (a megszálló szovjet hadsereg támogatásával és a magyar kommunisták vezetőjeként) 1945 és 1949 között átvette a teljhatalmat hazánkban! A hatalomátvételt az első egypárti választás zárta le 1949 májusában, amikor már csak és kizárólag a kommunistákra lehetett szavazni. Ezzel 41 évre megszűnt a demokrácia Magyarországon. Rákosi 1949 és 1956 közt erős diktatúrát hozott létre, melyben közvetlen ellenőrzése alá vette a kultúrát, a művészeteket, a sajtót, majd államosította az ipari vállalkozásokat, a gyárakat, földeket, iskolákat, mozikat, színházakat, bankokat, pénzintézeteket, bányákat, … voltaképp mindent! Közvetlen elvbarátait ültette a kulcspozíciókba, így helyettese Gerő Ernő lett a gazdaság legfőbb irányítója, a kulturális ügyeket és a sajtót Révai József, az államvédelmi feladatokat pedig Farkas Mihály (ÁVO) felügyelte. Közben 1948 –ban megszületett a mindenható, és csak Rákosit szolgáló ÁVH (Államvédelmi Hivatal), mely Péter Gábor irányítása alatt nyolc éven keresztül tartotta rettegésben a teljes lakosságot! Bizony ezek voltak az 50 –es évek. Az állam és az azt irányító néhány bennfentes élet-halál uraiként uralkodtak! (Aki felemelte szavát azt az ÁVH emberei a recski kényszermunka táborba vitték, vagy örökre eltűnt a kommunista párt Köztársaság téri székházában (pontosabban onnan ismeretlen helyre szállítva). Rákosi őrült államosítási ámokfutása közben fejébe vette, hogy Magyarországot a szén és acél országává teszi, annak érdekében, hogy hasznos szövetségese legyen a hatalmas sztálini Szovjetuniónak. Az őrültnél őrültebb gazdasági kísérletek közben az ország teljesen tönkrement, a lakosság éhezett és végzetesen elszegényedett, közben Rákosi és köre Moszkva kegyében sütkérezve élt mint hal a vízben. A lakosság rettegett de mégis vastapssal ünnepelte vezérét, hiszen tudta: a köztük álruhában járkáló – de azért jól felismerhető – ÁVH verőlegények azonnal eltüntetik, ha nem így tesz! A sokáig tarthatatlan állapot végül forradalomhoz vezetett 1956 októberében.
A 60 évvel ezelőtti eseményeket felidézve talán már sokakban összeáll a kép: ma az Orbán-rezsim pontosan ugyanezt az utat járja! Nyilván még nem tartunk a Rákosi-rendszer kiteljesedésének viszonyainál, de a Fidesz hatalom kétség kívül azt az irányt célozta meg. Erre utalnak az államosítások, a most meghirdetett állami szénbányák létrehozása, a közszolgáltatók (gáz, áram művek) non-profit cégekké alakítása, az erős állami biztonsági szervek támogatása (ÁVH helyett ma TEK van), a média ellenőrzése (Révai elvtárs helyett ma a médiabizottság ellenőrzi a TV –k, újságok híradásait) az egyszemélyi hatalmat pedig Rákosi helyett ma Orbán képviseli. Az 50 –es évek bennfentes, minden jót megkapó párttitkárait ma a Fidesz-vezetők és elvbarátaik képviselik, akik természetesen mindig elnyerik a pályázatokat legyen szó közföldekről, trafikokról vagy zsíros közbeszerzésekről, esetleg jól fizető állami állások betöltéséről! Jól érzékelhető a Rákosi-Orbán párhuzam a nyugat helyett kelet felé fordulásban is, hiszen Orbán éppúgy ellenségnek tekinti a nyugati demokráciákat, mint nagy elődje, és éppen úgy eszményíti a keleti diktatúrákat is, legyen szó az oroszokról, a beloruszokról, vagy az azerbajdzsáni diktatúráról. Régen Rákosi haverjai uralkodtak (Gerő, Révai, Farkas) és töltöttek be minden pozíciót, ma Orbán haverjai az urai az országnak (Matolcsy, Áder, Kövér)! Kell e több párhuzam?

A hasonlóság egyértelmű, ami annál is inkább érdekes, mert a Fidesz-rendszer szereti önmagát jobbközép-konzervatív-nemzeti (és keresztyéni) beállítottságúnak láttatni. Pedig ettől mérföldekre áll. Valójában populista, ideológia nélküli, önmaga meggazdagításán munkálkodó rendszer, mely tetszése és érdeke szerint váltogatja az éppen neki megfelelő elveket. Egyfelől eszményíti a Horthy-kort és alkalmazza módszereit, külsőségeit, másfelől használja a kommunista diktatúrák "bevált" technikáit (lásd államosítás, állami ellenőrzés illetve erőszakszervezetek) és közben nemzeti-konzervatív nézeteket hangoztat. Kommunista ellenes, annak dacára, hogy jó ideje már éppen ő alkalmazza a kommunizmus legsötétebb eszközeit, miközben a magyar baloldal már régen túlhaladt gyökerein, és egy új, európai szociáldemokrácia útján halad. A mai rezsim a lehető legrosszabb irányt célozta meg, és ennek jeleit ma már csak az nem látja, aki szándékosan szorosra zárja szemeit!
Kell e mondanunk: ha győz a Fidesz-rezsim a 2014 –es választásokon, akkor felgyorsul a folyamat! Kétségtelenül - Európában egyedülálló módon - visszatérünk az 50 -es évekhez! Nem kéne hagynunk! ... Már ha élhető országot akarunk (magunknak és gyermekeinknek)"
democrat.blog.hu/2013/09/22/a_fidesz_visszater_az_50_es_evek_rakosi-rendszerehez

3év már eltelt abból a "Rákosi" féle korszakból.
A kérdés, ki akarja kalandvágyból megvárni a többit?
Nicsak nicsak. :)

"A tények fontos dolgok, ezért leírjuk őket. A Pető Intézet normatív és kiegészítő támogatást is kap. Ez a kettő összesen 420 millió, azaz majdnem félmilliárd forintot tesz ki. Annyi történt, hogy a normatív támogatáson túli kiegészítő pénzre vonatkozó ötéves szerződés – légyszi kapaszkodjatok – augusztus végén lejárt. A kormány és az intézet ezért tárgyalásokat kezdett az új szerződésről, de az a kezdetektől fogva biztos volt, hogy a kiegészítő támogatás továbbra is jár majd (valószínűleg a korábbihoz hasonló összegekkel).

Lehet, hogy félmilliárdnál jobb lenne 600 millió, 800 pláne, de ez a probléma mégis galaxisnyi távolságra van attól a vádtól, hogy a kormány utcára száműzi a fogyatékos gyerekeket. Most nem megyünk bele abba, hogy ennek az összegnek a tizedéből működnek karitatív intézmények Magyarországon. Azért nem, mert a Pető Intézet hasznos munkát végez. Tény az is, hogy a Pető Intézet 2005 óta görget méretes szarkupacot maga előtt az akkori fenntartó intézkedései miatt. Ezt saját maguk közölték tegnap.

Szabó Tímeát mindez nem érdekli. Jó úton jár, hogy a 21. század Vadai Ágnese legyen. Felháborodik, Facebook oldalt-szervez, számon kér, leférgez másokat. A petőintézetesek véleményére és a folyamatban lévő egyeztetésekre magasan tesz, benyújt egy módosítót plusz 500 millió forintról. Erre futja attól a párttól, amelyik oly büszke a Szürkeállományára. Más külföldi parlamentekben is létezik ez a műfaj. Félbolond képviselők gyűjtögetnek aláírásokat olyan témákban, hogy „tégy a szegénység ellen még ma!, Mondj nemet a rákra!, Legyen július 18. a fagylalt világnapja”.

Normális ember csak röhög az ilyeneken, de Szabó Tímeát jobban érdekli a 7,5 perc hírnév, meg az, hogy a romkocsmai nihilizmust még négy évig képviselhesse a parlamentben. Most már értjük, miért érdemelte ki a Fekete Özvegy nevet. Gátlástalansága az egykorvolt LMP-n belül is kiverhette a biztosítékot, mert Ertsey Katalin képviselő ezt írta a Facebookon:

„Le lettem hurrogva, mert most ezt így kell csinálni, így lehet csak legyőzni a gonoszt. Én azért nem szeretnék beteg gyerekek hátán visszamászni a Parlamentbe”

Ha a Párbeszéd Magyarországért szókapcsolat azt jelenti, hogy – más gondolat híján – fogyatékos gyerekek ügyéből csiholnak álbotrányt, akkor mi ezekkel egyáltalán nem akarunk párbeszédet. Sem ma, sem holnap."

spiler.info/2013/09/a-nagy-szabo-timea-hiszti-mi-a-tok-van-a-peto-intezettel/
@kekex: Többek között azért sincs fogalma sem, mert a lakosság 80%-a nem beszél külföldiül. Talán nem is véletlen, hogy hazavágják a nyelviskolákat....
álíccsátok meg a dakota mafiabűnözést !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ezt ugatjuk már itt néhányan, jó ideje, és ez le van öntve némi hortista mázzal, megspékelve egy kis széljobbal.

@GeoCracker: jahhh ezt se feledjük:

hvg.hu/karrier/20130923_Balog_300ra_nohet_a_ponthatar_a_felsookt
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

melléklet:

Döntsön Orbán Viktor, az a biztos!

A közszférában már sportot űznek a döntésképtelenségből: mindenki szalad a főnökhöz, abból nem lehet baj. Csakhogy épp ez a legnagyobb baj.

www.komment.hu/tartalom/20130919-dontson-orban-viktor-az-a-biztos-a-felelosseg-feljebb-tolasarol.html?top
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

????

miért akarnánk rendes országot ???

csak volt 2 706 292 zombirka, vénasszony aki a náci rákosira savazott...
én is csak ennyit: -no comment-

Eközben Magyarországon (2013)

Herczeg Márk
szeptember 22., 20:59
kultúra
9 56

No comment, csak még egy dolgot fűznék hozzá ehhez a képhez: no comment

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F22%2Fekozben-magyarorszagon-2013-ban%2F

444.hu/assets/magyarorsz%C3%A1g-2013-760x524.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az láccik a kápen, mintha a huszárnak ilyen csinos kis bajuszos szakállas menyasszonya lenne és éépen megkoszorúzná

olyan igazi fideszes hangulat

az ara tetőtől talpig boldog mosolyban, a huszár elég kackiás

brühüyyy
@V-PORT:
nem az a mai szójárás, hogy a Gyurcsány az egy senki és senki meg hülye aki ráfigyel?

és akkor mégis ezt szajkózzátok

mintha nem lenne egyértelmű?

brühüyyy
viszaköl fizetni mert a feltételeket elqrta ?
és??? mi a lópikulának vette el az ingyenpénzt...
ha nem tudta garantálni a feltételeket...
én tutko nem fogadnék el a mafiaálamtól ingyenpénzt...

index.hu/belfold/2013/09/22/hiaba_nyert_a_palyazaton_mindent_bukhat/
na nézük hol tartunk....
finn a nyelvünk
svéd a nyugdíjrencerünk
dán a szénbányászatunk
németek ipara a miénk...
északkoreai a vezetőnk...

stb

hvg.hu/gazdasag/20130920_Szenbanyat_nyithat_Orban_de_a_dan_modell
@DarthVader: Én is így gondolom. :) Vannak akik buszokat tesznek tönkre, mások meg országot. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Valaki már berakta korábban is.
Nos, demagóg leszek, de:
idézet egy ottani hozzászólásból.
""Félbolond radikális képviselők gyűjtögetnek aláírásokat olyan témákban, hogy": rezsicsökkentés..."
S tényleg.
Másrészt. O.K. A korábbi szerződés lejárt augusztusban. Most mintha nem szeptember lenne. Ha én bérlek egy lakást és fenn kivánom tartani az üzletet az egy év után, akkor a határidő _előtt_ kezdek tárgyalni, és nem a határidő után egy hónappal kezdem magyarázni, hogy "de én annyira, de annyira akartam ám"...
@GeoCracker: Nekem Ertsey mondatai tetszettek a legjobban. Szerintem kiegyezhetünk benne, hogy inkább volt ez kampányfogás Szabó Tímeáék részéről. :)
na latom, van BAJA az otthoniaknak..:-)

amugy ez az lmp tenyleg ennyire egy szintelen, szagtalan, szikkadt szar?:-)

ertseykatalin.blog.hu/2013/09/22/ket_pogany_kozt_normalisnak_maradni
@xlngx:

xlngx 2013.09.22. 19:15:54
@rodeo36:

"Paks következő helyett létrehozni egy 100000 MW -os erőművet valahol a bánya közelében"

TE irtad ezt en erre raagaltam. Akarhogy szamolom nalam egy 100 giga.

Tovabba: Tudod te mi az a " minute reserve capability", es hot start? Szerintem fogalmad sincs, radasaul linkelsz itt Alstom oldalakat mikor jelenleg az Alstom levan maradva a Gasturbine fejlesztesben nem is kicsit.

Nem cask az Alst0m gyárt turbinákat, haem sok mindenki más GE, Siemens stb., nem akarom az Alstöm-öt fejleszteni arra ott van az Alstöm

Central requirement was to reduce turbine
start-up from a standstill to export of gas
turbine base load to the grid (rated electrical
power output of 83 MW) from 22.5 to
7.5 minutes.
A challenge were the technological changes
to the start-up and loading process with due
consideration of design limits, life expenditure
and the heat exchanger purging concept in
the event of failed ignition attempts that was
subject to approval by the technical inspection
agency.

Es josz itt nekem a 10 perces start up timeokkal es ezzel ervelsz a szeneromuvek mellett.

Mint itt fenn láthatod 7.5 percre csökkentette a beindítástól a hálózatra jutó áramig az időt

Nekem nincs problemam veled felre ne erts csak nem szeretem mikor valaki okoskodik es kozben fogalma nincs arrol hogy hogyan es mit tud egy eromu.

Ezen itt most ne vitatkozzunk, hátha te éppen erőmű specialist avy aki már mindenféle központokat sikerrel irányított…és akkor ittmaradok leégve mert én cask terveztem ilyeneket.

Mellesleg en nem vagyok szen eromu parti szerintem reg el kellene felejteni oket, most mennek mert olcso a szen de alacsony a hatasfok (46%) es nagy a emission, radasul elegge rugalmatlanok is. Egy egytengelyes kombicilusu gaz eromu sokkal jobb hatasfokkal kepesek menni (61%) es sokkal kornyezet kimelobbek is, foleg miota mennek az uj H-s GT-k es akkor meg nem is beszeltunk az MHI uj J-s turbinajarol.

Ez a mit nevezünk gazdaságosnak és mely ország mely gazdasági helyzetében az relative, és ide bele sem fér ennek elemzése…magma részéről a hydro, wind, solar az első a sorban és utána jön a gázturbina és legutóljára marad a gőz de ha a szemétégetőkkel kapcsolatosan általam írtakat vesszük akkor előleép első -vé
HA Mitsubishi fejlesztésekről beszélsz nem vagyok bennfenntes azokban.

ES hot startban mar kozel 40 perc alatt tud adni kozel 600 megat.

Ezen én nem nyitnék akadémikus vitát a fenti adataim alapján.

A jelenlegi zold energias rendszerekben a legnagyobb gond a szeleromuvek kiesesenek gyors kompezalasa, erre total alkalmatlan egy szenes, bazis eromunek jo de akkor mar inkabb atomeromu azok nem szennyeznek legalabb.

A felezési idők miatt a nukleárist semmiképpen nem támogatom és emiatt a legszennyezőbb minden viszonylatban

brühüyyy
@xlngx:

the dawn of the new era for coal, és ez mindez az általad idézett Mitsubishi legújabb cikkei között

www.mhi-global.com/discover/graph/feature/no172.html

hosszú és részletes elemzés...

brühüyyy
@rodeo36: Tiszteletem! Hogy telt a hétvégéd??? Ezt az újítást hallottad már egyébként??? :)

"Új tanév, új rögeszme, megszokhattuk már. De amit most találtak ki, attól az ember egy percre elszótlanodik: a most induló tanévvel kezdődően általános és középiskolákban kötelező a cigányismeret üzemszerű tanítása. Megkérdeztem néhány tanárt, hogy milyen részleteket tudnak erről, de nem tudnak semmit. Inkább csak arról beszéltek, hogy ha egy villanyszerelő ostoba vagy kontár, akkor nem működik a hálózat, és páros lábbal kirúgják, esetleg agyoncsapja az áram, de az oktatásügy mindig is a hülyék zavartalan homokozója volt, a kontraszelektált és tudálékos tanácsi vagy minisztériumi tanügyi nénik sajnos a szakma örök velejárói."

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/08/szamtan-nyelvtan-ciganytan.html

ON
Tarlós Orbánnal vetetné vissza a fővárosi közműcégeket

A következő években a budapesti közművek közösségi tulajdonba kerülnek – mondta a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester, aki szerint azonban a vevő leginkább az állam lehet.

hvg.hu/gazdasag/20130923_Tarlos_Orbannal_vetetne_vissza_a_fovarosi
osztán:

Giró-Szász: "nincs szó a közműcégek államosításáról"

Nincs szó a közműcégek államosításáról vagy kisajátításáról, az állam megfontolja az egyes szolgáltatóknak a tulajdonuk értékesítésére tett ajánlatát – mondta Giró-Szász András hétfőn reggel az M1 Ma reggel című műsorában.

hvg.hu/gazdasag/20130923_GiroSzasz_nincs_szo_a_kozmucegek_allamos
GKI: lefagyott a magyar gazdaság
A túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülés érdekében alkalmazott eszközrendszer az ok.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/gki_lefagyott_a_magyar_gazdasag.565120.html

-------------------

és lehet én vagyok a hülye, de én semmi ilyet nem látok:

Tényleg itt a növekedési fordulat? - Hatalmasat javult a magyar megítélés

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tenyleg_itt_a_novekedesi_fordulat_hatalmasat_javult_a_magyar_megiteles.565133.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

rossz lyukon nézel ki? vagy be?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
tankönyv van? meg tanterv hozzá, útmutató a kedves vezető képével és ajánlásával: "íme ilyenné válhattok"

meg:

brühüyyy

jó kis hétvégécske volt...nálatok már ősz van?
@rodeo36: rövid összefoglaló, és többen itt közülünk pont erről beszélünk:

"The research on system justification can enlighten those who are frustrated when people don’t rise up in what would seem their own best interests. Says Kay: “If you want to understand how to get social change to happen, you need to understand the conditions that make people resist change and what makes them open to acknowledging that change might be a necessity.”
@rodeo36: igazad lehet, rossz a szemem, rossz a szemszög és rossz a lyuk is.
Ami a legrosszabb, hogy rossz vagyok én is, antinerrista, rendszer ellenség. Ha középkor lenne eretnekként égnék valamelyik képmutató szentfazék által szított máglyán, közben pedig a setét tömeges nép áhítattal csüngene urainak minden szaván.
@bella _ciao: hányinger, ismét elegem van itt mindenből, és mivel alkalmatlan vagyok a behódolásra, nem sok lehetőségem maradt.
ehhh, na és a forint hitelesek, ők dögöljenek meg? Áh megint kezd elgurulni a gyógyszerem...

Az adósság 80 százalékát is elengedik a devizahiteleseknek?

2013. szeptember 23., hétfő, 10:54
Szerző: hvg.hu

Akár az adósság 80 százalékát is elengedhetik a bankok a devizahiteleseknek - írja az azenpenzem.hu.

Az adósság 66-80 százalékát is elengedheti a devizahiteleseknek némelyik bank – írja az azenpenzem.hu. A pénzügyi portál ezt egy olyan eset alapján közölte, melyben a pénzintézet a tartozás kétharmadát engedte el, és még az ingatlan eladásában is segít.

Az azenpenzem.hu szerint ehhez hasonló megoldás egyre többször bukkan fel. Korábban arról számolt be, hogy létezik olyan bank, amelyik az adós tartozásának 80 százalékát elengedi minden további követelése megszüntetésével, a szerződés végleges felszámolásával együtt csak azért, hogy a fennálló tartozás 20 százalékához hozzájusson adóstól. Például az egyik, 9,3 millió forintos tartozással terhelt adóst bankja arról értesítette, hogy az ingatlan eladásából befolyó 3,3 millió forint befizetésével lezárhatja az ügylet. A hitelintézet ráadásul még kedvezményes forinthitelt is kínál az ingatlan vevőjének, sőt a közvetítésben is részt vesz.
@rodeo36: Lassan kezd ősz lenni, bár a hétvégén még elég jó idő volt. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"az államszocializmusban ezt tényleg államosításnak hívták", de ebben az esetben szó nincs kisajátításról"

Csak arról, hogy "jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat, amelyet akár még a választás előtt elfogadhatnak a képviselők", és akkor közműszolgáltató legyen a talpán, amelyik nem akar majd megszabadulni a cégétől, amellyel nem tehet szert nyereségre többé.

"az állami tulajdonszerzésnek nem szükségszerű következménye a nepotizmus, azaz hogy a döntéshozók a rokonaikat vagy ismerőseiket részesítsék előnyben. Hozzátette: ez is a szocializmusból "maradt ránk"

Tényleg nem szükségszerű, de ti csodálatos gátlástalansággal és hatékonysággal ápoljátok és fejlesztettétek tovább a hagyományt, szemetek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha már nincs kétfarkú, marad a szimbólum rajzolása a szavazólapra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azám, csakhogy a gazdasági növekedés nem a részvénypiaci szereplők megítélésén múlik, hanem a beruházásokon, továbbá a belföldi fogyasztáson. És ugyebár 1,5 millió mélyszegény, és másik 3 millió épphogy a szegénységi küszöb felett evickélő mellett nem várható kirobbanó fogyasztásnövekedés. Beruházás növekedésről meg ne is beszéljünk.
index.hu/gazdasag/2013/09/23/nem_az_offshore-ral_van_baja_a_kormanynak/

Ezt mindjárt tudtuk. Csak addig ofsór, amig Bajani. utána már nem ofsór. Illetve ofsór,csak nincs vele bajunk.
@DarthVader: Nincs hát. Amennyiben azt az offshore-t a mi Nemzeti Oligarcháink alakítják, és pontosan átlátjuk, mert ugye a mi kutyánk kölyke, akkor az rendben van. csak ne legyen átláthatatlanság. Listázzuk az offshore-jainkat.
@Spániel: És miért ne tolhatná el a DK-t, ha egyszer nem tetszenek neki bizonyos dolgok? És miben sumákolt?

Gyurcsány valóban lehúzza a DK-t, ami persze meg nem létezne nélküle. Úgy van, a DK szellemisége elfogadható, Gyurcsány ripacskodása és korábbi tetteihez való ragaszkodása viszont taszító. Már elismerte, hogy korábban kellett volna lemondania (1 évet még mindig tévedett), már némi önkritikát is megfogalmazott, de azt nagyon ügyes, óvatos megfogalmazásban, évek kérdése és szembenéz önmagával.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne mondj már ilyen zöldségeket. Attól, hogy ők is ott fognak üldögélni _esetleg_, nem ők fogják fújni a passzátszelet. De még ők is nagyságrenddel jobbak a fideszes rémálomnál, ez tény.

És nem kell rájuk szavazni, egyéniben biztos nem fognak indulni. Ha listán meg elég sokan szavaznak az E14-PM-re, akkor be se fognak kerülni.
@Knósszosz: Ezt most miért mondtad??

A Fidesz elképesztő módon csalt Baján:

1. szexista, mocskolódó és hamis blogbejegyzések, olyan fénykép terjesztése, amely egy musical előadásán készült, amely előadáson Baján ott tapsolt az egész fideszes vezetés.

2. név és kiadó nélküli gyalázkodó röplapot terjesztettek, dobáltak minden postaládába szombaton

3. garázdasággal zavarták meg az E14-PM sajtótájékoztatóját

4. láncszavazást és utaztatást szerveztek a cigányok között, erről videó készült, amit hamarosan bemutatnak.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Az 5 körzetből 3-ban nyert az ellenzék, az egyik körzetben kiugróan nyert a Fidesz, na ott utaztatták és fizették le a romákat.
@iii: Egyetlen a palettán, aki kritikát fogalmazott meg önmagával szemben. Milyen undoritó.
@iii: Ez utóbbit te tényleg láttad? Mert a többi inkább mocskos kampányfogás. Szerintem az nem tud érvénytelen szavazást eredményezni.
@V-PORT: Az a vicc, hogy kimondta. Bajnai indulása után még mellette kampányolt, csak nem vették be a buliba feltehetően és akkor átállt Mesterházyhoz.
@CSENDES: Én nem láttam, más dolgom volt, de állítólag van róla felvétel.
@DarthVader: A saját fényezése az jóval erősebb annál az önkritikánál, ami nagyon gyengusra sikerült. Továbbra is az őszödi beszédén lovagol, továbbra is arról beszél, hogy "talán, esetleg, volt amikor ő se azt tette, amit kellett volna tenni". A válasz pedig az, hogy ő az, aki önkritikára szorul leginkább, nem véletlenül az ország egyik legelutasítottabb politikusa.
@iii: Én is így hallottam. Talán Bajnai említette ma reggel. De nagyon óvatosan.
@Dr. jenőke (jenőke):

Tökéletes választás volt a vers mellé. Már harmadszor hallgatom:))
akik soha nem hazudtak még:

Ahol nem a miniszterelnök "tudja", milyen a jó oktatás

Ha éppen úgy tetszik nekik, a magyar oktatás pillanatnyi irányítói a finn oktatási modellt idézik nézeteik alátámasztására. A skandináv unortodoxia azonban összességében köszönő viszonyban sincs a magyarral. Az méltányos, eredményes, az iskolai és a tanári autonómiára épít, nincs tanfelügyelet, nincs szegregáció, bukás, lemorzsolódás, és nem mellékesen a világ egyik legjobb oktatási rendszere. A magyarról egyik sem mondható el.

hvg.hu/itthon/20130923_Az_oktatasban_nincs_finnugorizmus
@CSENDES: Egyébként a másik három sem kampányfogás, mindegyike bűncselekmény: becsületsértés, választási csalás, garázdaság.
@iii: "A válasz pedig az, hogy ő az, aki önkritikára szorul leginkább, nem véletlenül az ország egyik legelutasítottabb politikusa."

valoban nem veletlenul..
dehat nem is veletlenul merul nyakig korrupcioba es nepotizmusba az orszag, nem veletlenul nez ki a korhazak tobbsege istallonak, nem veletlenul nemzeti sport az adocsalas es a fekete munka.

es nem veletlen az elutasitottsaga gyurcsanynak sem, hiszen ezt a fososbodont rugta fel:-)
@iii: ne is törődj vele, Gyurcsány nem tényező.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.egyutt2014.hu/hirek/mszp_a_dk_es_az_egyutt-pm_kozos_kozlemenye.html

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak annyit tennék hozzá, hogy a többi pátnak a weboldalán nincs kint semmi, talán lehetnének kicsit aktuálisabbak, ha már közös nyilatkozatot adnak ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ausländer Sipi: és gondolod, hogy ez a népnek nem tetszett volna, ezért nem szeretik? Ja, tudom, lejáratták. Na, innen hiányzik a valódi önkritika.
@iii: mondjuk mire szamitottatok?:-)

teljesen nyilvanvalo, hogy a fidesz mindent meg fog tenni a hatalom megtartasa erdekeben. csalt es csalni fog. ez nem is kerdes.

a problema egyebkent nem is ez, mert meg igy is elbukhatjak a valasztasokat. a problema azokkal az aknamunkat vegzo fidesznyikekkel lesz a valasztasok utan, akiket 9 evre bebetonoztak es szabotalni fogja a kovetkezo kormany minden tettet, ahogy elszabotaltak az elozo bukasuk utan is a reformokat, a kormany minden egyes probalkozasat.
@iii: te sem tudsz semmit mondani gyurcsanyra, csak annyit, hogy mertagyurcsanyahibas:-)

senki nem tud ennel tobbet mondani....

suket dumakat nyom mindenki, hogy igen, igaza van gyurcsanynak, de o ne mondja! igen, gancsoltak a szocik, talan jobban, mint a fidesz, de nem csinalt semmit!

ezert mondom en, hogy a magyarok karmaja gyurcsany. amikor megtanuljak rehabilitalni, meg fogjak erdemelni a demokratikus jogallamot. addig viszont szopas lesz, teli szajjal:-)

es nem gyurcsany szemelye miatt. hanem gyurcsany a magyarok mentalis allapotanak allatorvosi lova. rajta mindent kiprobaltatok, ami aljas es igaztalan lehet egy emberrel szemben aki igazat mert mondani:-D

es igen.
gvaloban hianyzik avalodi onkritika. de nem gyurcsany reszerol, hanem a polgarok reszerol, akik mindig megvaltokat varnak akik majd helyreteszik a kis eletuket. elhiszem, hogy serto lehet ilyenkor valaki, aki a felelosseget es az ongondoskodast hirdeti es azt, hogy a politika feladata a szolgalat es nem a megvaltas.

nincsennek megvaltok, baratom.
orbanok vannak es mesterhazik, puchok es simicskak akik visszelnek a messiasrvarassal.
@ausländer Sipi: De, tudok, csak már unom, már ezerszer leírtam. Hagyjuk már Gyurcsányt a picsába!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: megveszem ezt a könyvet

Ahol nem a miniszterelnök "tudja", milyen a jó oktatás

Kedden mutatják be Budapesten A finn példa című kötetet, amelyben a nemzetközi hírű oktatási szakember, Pasi Sahlberg írja le, miként épített három évtized alatt a skandináv ország közepesen teljesítőből világszínvonalú oktatási rendszert.

hvg.hu/itthon/20130923_Az_oktatasban_nincs_finnugorizmus
@ausländer Sipi: Aknamunka vagy nem aknamunka, még mindig jobb lesz, mint most, ez a lényeg. Ha újabb 4 évig hagyjuk, még sokkal jobban megköt az a beton.
@iii: @ausländer Sipi: nem kell rehabilitálni, csak helyén kell kezelni, ős sem más, ő sem különb, politikus mint a többiek, nem megváltó, soha nem lesz az, és rajta kívül senki sem. Vagy visszafogottan kezeljük őt is, vagy marad a mindenkori mákonyos beszélő iránti rajongás, függetlenül a párt színétől.

Kételkedő, és tájékozott középréteg nélkül, mindig ugyan abba a folyóba fogunk lépni, amíg a tömegeknek a rezsicsökkentés, az állami látszat atyáskodás kell, addig semmi nem fog változni.
@iii: mivel lesz jobb?:-)

az orszagnak nagyon surgosen reformokra van szuksege, gyakorlatilag az egesz orszagot meg kell valtoztatni, felzarkoztatni a 21. szazadhoz. amig a valasztopolgaork - mar elnezest a kifejezesert - hajlandoak 300 forintert akar az anyjukat is kicsapni kurvanak ha azzal az ugyeletes mumusnak keresztbe tehetnek, addig szopas lesz, baratom.

mert ugye ha emlekeim nem csalnak, a nemzeti szocialis nepsavazasnal mindenki azzal magyarazta, hogy gyurcsany es kormanya ellen szavaztak - es ezert rommatettek az egeszsegugyet. a sajat egeszsegugyuket...

elegge szanalmas egy viselkedes es magyarazat ez:-)
@bella _ciao: igen ez a lényeg, fejlődés csak akkor van, ha van önmagáért kiállni képes társadalom, ehhez tudás kell, ehhez oktatás kell, ehhez elsőre bátorság kell. Nem véletlen, hogy a fidesz szisztematikusan kinyírta az önálló közösségeket, a szakszervezeteket, ez után jött az információhoz jutás 1984 esítése, utána pedig az oktatás. A cél adott, totális államhatalom, nevezhetjük aminek akarjuk, de nélkülük még a fű sem nőhet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "nem kell rehabilitálni, csak helyén kell kezelni"

nekem a helyen kezeles a rehabilitacio:-)
mert most nem kezelik a helyen.
@ausländer Sipi: Reformok, vazze, hát annyi reformot kaptál itt 3 év alatt, hogy attól kódulunk...

Nem, egy normális országot kell csinálni, csak ki kell menni a halszagú rokonokhoz, megnézni, hogy csinálják és lemásolni. Ilyen egyszerű.
@iii:

" Hagyjuk már Gyurcsányt a picsába!!"

Látom rohadék tüske. Minél többen akarják figyelmen kívül hagyni, annál mélyebbre fúródik:))
@iii: tehat reform kell, csak ne reformnak hivjak..

hanem minek?;-)
@Orica Középföldi: Már nagyon herótom van attól, hogy naponta találkozok azzal az ártatlan arcú kérdéssel, hogy "de hát mit csinált Gyurcsány, mi rosszat tett?". Semmit, vazze, tök ártatlanul szerepel Rózsika előtt eggyel a listán.
@ausländer Sipi: Hívjuk korszakváltásnak :)
@ausländer Sipi: pontosan neked mit jelent a rehabilitáció, veheted sorba is, nekem viszont biztosan nem jelenti azt, hogy a bűnöket, balfaszságokat felejtsük el, mert voltak. Igen, most neki is lehetne kiállni és elismerni minél többek előtt, hogy mi amit rosszul csinált, nyomokban fellelhető, de ez kevés, én többet várok.

Ja és példamutatást, kevesebb nyomulást, korábban írtam, hogy egy lépést hátra kellett volna lépnie, és onnan hajtani a rokkát, mostanra jobb helyzetben lehetne, és erre hivatkozhatna is erre. Ez már elkefélte, késő bánat, rá lehet húzni megint, hogy a pozícióra hajt és a hatalomra, még most is mondhatná, hogy nem indul listán.
Hogy születnek a diktátorok?
''''Mivel a feladat az, hogy olyan országot hozzunk létre, amely nem szül többé diktátorokat, olyan országot, amelyik véglegesen elszakad a saját szégyenteljes múltjától – amelyből Orbán Viktor és szolganépe táplálkozik –, nem elégedhetünk meg látszólagos változtatásokkal.''''

Tovább és részletesen:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/328446_hogy_szuletnek_a_diktatorok
@iii: ez meg mindig nem valasz.

azaz valasz ez, csak egyelore azt tamasztja ala amit mi allitunk, hogy igazabol csak az orszag alafekudt a fidesz propagandagepezetenek.
@iii: @ausländer Sipi: a fasznak kell szavakat adni neki, társadalmi fejlődés kell, mert most nem az van, hanem visszafejlődés.
Megrázó: ezért nem jelölnek idén állami kitüntetésekre

A Színházi Kritikusok Céhe idén nem jelöl színházi szakembereket állami kitüntetésekre, mivel nem kívánnak részt venni a művészeti díjak politikai recentralizálásában.

hvg.hu/elet.kultura/20130923_Megrazo_ezert_nem_jelolnek_iden_allami_ki
@ausländer Sipi: Persze, hogy aláfeküdt, különben nem vette volna be a rezsimaszlagot. Orbán ráérzett a népben rejlő kádári hagyatékra, a mamlaszok meg nem veszik észre, hogy a másik zsebükből meg kiveszik a pénzt.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1233337_210441365791605_248076407_n.jpg

Hát, innen szép a nyerés!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: talan azert, mert a fidesz propagandaja egeszen pontosan arra epul, hogy a szavazopolgarok nem beszelik megfeleloen a sajat anyanyelvuket sem.

azert lehet mamlasz tomegeket millioszamra egy orbanbeszeddel meghulyiteni, mert senki sem akarja megtanitani oket arra, mit is jelentenek a szavak. inkabb kitalalnak uj szavakat, megprobaljak az amugy pozitiv toltesu szavakat hagyni, hagy rohadjon ahol van, ha mar valaki osszemocskolta...

lasd pl a reform es liberalis szavakat, amik szitokszova valtak otthon.

nem az a megoldas, ha berugdaljuk a szart a szonyeg ala. ha valaki hosszutavon gondolkodik, akkor a kozgondolkodast teszi rendbe. ehhez batorsag kell, ero es gerinc. szokimondas es egyenesseg.
Csak úgy, mert valóban érdekelnek a válaszok, a fantastic4 mszp-lista után, mostantól miért is és milyen alapon lehet elutasítani a jelenlegi kormányzatot?
@ausländer Sipi: Arra gondolsz pld., hogy amikor bevallja, hogy hazudott ő is az tulképpen egy "igazság" beszéd?? :)
Democrat: A Fidesz visszatér az 50-es évek Rákosi-rendszeréhez
Minden létező Fideszes döntés, törvény, határozat, terv és propaganda elem tökéletesen alátámasztja a megállapítást.

democrat.blog.hu/2013/09/22/a_fidesz_visszater_az_50_es_evek_rakosi-rendszerehez?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_23&utm_campaign=index
@sírbateszezazegész: Te nem tudta, hogy ferkó az egyetlen tiszta és igazmondó politikus jelenleg, aki egyaránt küzd a maszop és a fidesz polippal, kizárólag mert mindnyájunk javát akarja??? :)
@sírbateszezazegész: Ezt most nem mondod komolyan, ugye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "nem jelenti azt, hogy a bűnöket, balfaszságokat felejtsük el, mert voltak"

gyurcsany legnagyobb bune es balfaszsaga az volt, hogy kozel 20 ev szarat akarta eltakaritani az mszpbol. es nem a trukkozos, elhalgatos, fu alatti technikakat alkalmazva akarta ezt meglepni, hanem nyiltsisakkal, egyenesen.

ezen bukott el az egesz kormanyzasa. helyesebben ezen buktattak el a szocik es a fidesz kozosen.

en nem tudom erte karhoztatni, sajnalom:-)
@sírbateszezazegész: oktatás, eü, jogrendszer, tákolmány, eu ellenesség, stb-stb

ez azért még mindig hatványozottabban károsabb, mint az a néhány idióta kivénhedt maszopos, állammaffia kontra ügyeskedők.
@iii:

Szia! Jó hogy itt vagy, átadnál egy üzenetet Bajnainak?

Mondd meg neki kérlek, tőle azt a formát várják a választói, amit miniszterelnökként hozott. Nem menjen le a gyenge, semmitmondó politikusi színvonalra, mert így nem fog választókat szerezni. Ne szálljon be a patásorbán pocskondiázásába, hagyja azt a szanyitiborokra. Ne törődjön velük, alakítson ki saját, karakteres kommunikációs teret, mondja azt, ami a szívén van.

Csinálja csak azt, amit akkor. Nyugodt, határozott, hozzáértő beszédet szeretnénk, a lehető legőszintébbet. Neki a szakértői image áll jól, attól hisszük el neki, hogy rendbe tudja tenni az országot. Mint 2009.-ben. Az akkori munkássága miatt vártuk vissza. Adja csak azt, mi lényege.
@iii: dede.. nekem ugy tunik, hogy elegge komolyan gondolja:-)
@Husz_János_Puszita: "Neki a szakértői image áll jól, attól hisszük el neki, hogy rendbe tudja tenni az országot. Mint 2009.-ben. Az akkori munkássága miatt vártuk vissza. Adja csak azt, mi lényege."

akkor ki fogjak rugni a szocik..:-)
@ausländer Sipi: rossz helyzetfelismerés, rossz kommunikáció, tehát rossz management. Hibázott, tehát szemére kell vetni, neki meg kötelező erre válaszolnia, különben semmiben sem különb a többiektől. ;)
@ausländer Sipi:

Én olyan jövőt akarok építeni, amilyet Gyurcsány akar, és nem érdekel, majom vagy nem majom. Koncentráljunk most már a jövőre. Sziszifuszi munka van a magyarok előtt, ha életben akarnak maradni.
@Husz_János_Puszita: Bár éppen tegnap mancsoltam vele Baján, azért nem vagyok annyira közel hozzá :), de megírom nekik. Bár a FB oldalukon bárki megteheti.

Jellemzően nem szokott patásorbánozni, pontosan nem tudom, mire gondolsz.
ismerős mondatok:

Soltész: "a baloldal politikai hasznot akar húzni a sérült emberek ügyéből"

A sérült emberek befogadásával, a számukra létrehozott lakóotthonok megteremtésével a helyi közösségek is nyerhetnek, a fogyatékossággal élők valóban értékes tagjai lehetnek a társadalomnak, és még az idegenforgalom is építhet rájuk - erről a szociális és családügyért felelős államtitkár beszélt hétfőn Budapesten. Soltész Miklós szerint a baloldal politikai hasznot akar húzni a sérült emberek ügyéből, pedig ők voltak azok, akik korábban segítő intézményeket zártak be.

hvg.hu/itthon/20130923_Soltesz_a_baloldal_politikai_hasznot_akar
@ausländer Sipi: Akkor ők is buknak, nem tehetik meg.
hmmm

Üdvözöljük a reális célok földjén: a kormány szerint 2020-ra nem lesz kábítószer Magyarországon

Keddtől tárgyalja az új nemzeti drogstratégiát a kormány. Nem sokkal rosszabb, mint a 2010-ben kidobott régi, három év alatt leginkább a retorikát sikerült jobbra tolni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F23%2Fa-kormany-szerint-2020-ra-nem-lesz-kabitoszer-magyarorszagon%2F
@ausländer Sipi:

Saját pártja van, vagy mi. Saját image-t kell építenie, ha nem akarja, tovább zuhanjon a népszerűsége. Ne már a szocik rángassák dróton.

Nem valamihez/valakihez képest kell az embernek/pártnak meghatározni önmagát, különben hogyan nézzünk ki belőle önálló cselekvőképességet? A választóinak kell megfelelnie, nem a szociknak.
@iii: teljesen komolyan kérdeztem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tehat a szavazatok es a szocik gyozelme mindenek elott?

akar az orszag valos erdekei elott is?
@iii:

Minden mondatát azzal kezdi, a kormány így meg úgy. Hagyja azt a talpasokra vagy a szocikra. Eleget hallják a választók, nem kell beszállnia a licitbe.
@ausländer Sipi: én is... csak nem akartam vitát generálni, elvonni a figyelmet a politológusoktól:)
@Husz_János_Puszita: igazad van. ez mar egy masik jatek, mitn ami 2006ban volt.
@sírbateszezazegész: Ezt írtam Fahéjas hasonló kérdésére:

Attól, hogy ők is ott fognak üldögélni _esetleg_, nem ők fogják fújni a passzátszelet. De még ők is nagyságrenddel jobbak a fideszes rémálomnál, ez tény.

És nem kell rájuk szavazni, egyéniben biztos nem fognak indulni. Ha listán meg elég sokan szavaznak az E14-PM-re, akkor be se fognak kerülni.

És ld. még Cirbolya válaszát, amivel maximálisan egyetértek. Ezek a jómadarak nem hibátlanok, de sehol sincsenek a Fidesz rémtetteihez képest.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hagy kérjelek már meg, idézd be ide nekem, hogy Gyurcsány mikor vallotta be, hogy hazudott?
@ausländer Sipi: hol utaltam erre, és ki határozza meg, mi az ország érdeke ;)
@DarthVader: Gondolom, nem lesz túl nehéz. Elég sok helyen emlitik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "oktatás, eü, jogrendszer, tákolmány, eu ellenesség, stb-stb"... bocs, elnéztem az országot... tudid, annyit vándorlok:)... tényleg, már emlékszem, a fentiek mind-mind egy sikertörténet voltak '10-ig... és most majd onnan folytatják... de jó is moi-nak lenni...
@DarthVader: Ööö, őszödi beszéd, esetleg?
Mert az ember hiába beszél.
Mielőtt a népek nagyon beleélték volna magukat a választásba, előre be lehetett volna jelenteni a választási bojkottot, ha annyira lejt a pálya a fidesz felé. előre kijelentették, hogy 8-10-20 évig akarnak hatalmon maradni. ez önmagában csak azért baj, mert agybaj pusztít a soraikban. de az ellenzék elhatározott szándéka, hogy a mentelmi jog, és még ki tudja milyen érdekek miatt mégiscsak legitimálja azt a választási törvényt, amely konszenzus nélkül született.

Nekem már nem maradt más hátra, mint azt mondani:

Jó étvágyat kívánok hozzá. Egészségükre!

Mindazonáltal a hétvégi időközi választás túlmisztifikált.

milyen választás az, ahol 467 szavazattal nyerni lehet 406 ellenében? mennyi volt a szavazásra jogosultak száma? milyen választókerület? még egy szavazókörre való választó sem ment el szavazni. csak nem időközi helyhatósági választás volt? úgy van az egész előadva, mintha a Föld nevű bolygó a Syrius-i Világtanácsba választott volna delegáltat.

Én Bajnai helyében nem vesződnék a barátaimmal sem. tulajdonképpen mit akar, ha nem képes arra, hogy a médiában hangot kapjon az, hogy a Hajdú Bét-es nagyfőnökök árulják most az állampolgárságot offshore-ban FIDESZ zászló alatt, akkor felesleges erőlködni.
amúgy is éppen elég teher neki az a két holdkóros a juhász meg a kónya. no, aztán még a barátja a Feri is kitett magáért az utóbbi hetekben. lehet, hogy nem ok nélkül, vagy jó indoka volt, de akkor is... Akinek ilyen barátai vannak, tényleg célszerű lenne elgondolkozni azon, mire strapálja magát? Minek szívózik? ennyire vágyik a taplók közé?

Taplónak itt a fidesz. a hely be van töltve.

Vagy..... ismét csak azt tudom mondani:
Miért fontos legitimálni a 2014-es országgyűlési választásokat?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: en utaltam erre. a szocik meglehtosen tespedt es korrupt gazemberek partja. annyi szol a javukra, hogy nem annyira eroszakosak, mint orbanek. de ezen kivul mas nem nagyon. gyurcsany akart egy tisztesseges, modern partot faragni beloluk. ezen bukott el. lehet erte hibaztatni, csak minek?:-)
@sírbateszezazegész: Na most képzeld el, hogy már addig se volt sikertörténet és akkor még ahhoz képest is sikerült lejjebb menni.

Egyébként az oktatásra ez nem igaz, az aránylag jól ment, jó irányba. Már mérési eredmények is igazolták, hogy javult a diákok teljesítménye. Problémák mindig is lesznek, mindig is voltak.
@Husz_János_Puszita: Az sajnos kevés,baszod!
A Csányi féle beszólogatás lenne a legjobb.
Pont ez a szerény imidzs most hülyeség.
Medgyessy ezzel volt jó,fecó meg hogy lemosta vikit a pályáról.

@ausländer Sipi: Az elkúrás utáni politikájuk miatt haragszom rájuk.
Köszönd nekik,hogy tsúnya náczi lettem,pedig azelőtt rájuk szavaztam.

@sírbateszezazegész: Mert sokkal pofátlanabbak,nagyobb tolvajok és arrogánsabbak az elődeiknél.
Bár szerintem mehetnének együtt a börtönbe/lámpavasra akárhova.
@iii: na itt a tipikus peldaja annak, amikor is az emberek nem ertik meg a hosszabb szovegek lenyegi mondanivalojat:-)

nem mellesleg, ha onkritikat varsz el gyursanytol es ugy ertelmezed a szoveget, hogy bevallotta, hogy hazudott - igazabol nem ezt mondta, de ertsuk most ugy.. - akkor megvolt az onkritika, nem?:-)
@kifordított nagyanyó: mar megint csak a kifogasok es masra mutogatas:-)

barmi is lettel azt csakis magadnak koszonheted.
@iii: akkor szerinted ki fogja "fújni a passzátszelet"?... én őszintén csodálom az elszántságid, de a wishthink-mentalitásod korodnál fogva semmivel sem menthető...
@ausländer Sipi: Ja, megvolt, egy zárt ülésen. És nem magára értette, hanem úgy mindenkire. Legutóbb már elismerte, hogy nyilvánosan kellett volna megtennie. Haladunk, mondom, még 5-7 év és rendben lesz.
@sírbateszezazegész: nem voltak sikertörténetek, voltak benne hibák is, de élhető volt a rendszer, volt közvetlen tapasztalatom az eü-ről, és az oktatásról is, össze sem lehet hasonlítani a maival. Az hogy most nem dőlt még össze egyik sem, az csak az egyre fogyatkozó keveseknek köszönhető, és a betegeknek meg a szülőknek, mert nélkülük már rég romok lepnék az országot.

Onnan folytatni???? Hmmmm, persze, vissza egy korábbi pontra, aha, ez szokott működni, pont mint most, Kossuth Tér vissza a negyvenes évekbe, mert akkor azonnal olyan lesz az ország, mint akkor, jah, hogy eltelt azóta majd száz év, semmi baj, nekünk hülyéknek ez kell. Nem kéne összemosni a multat, még akkor sem, ha erre akarnak rávenni az ilyen olyan oldali politikusok.
@ausländer Sipi:

Épp ezért tök felesleges beszállni a demokratikus ellenzéknek az irdatlan demagógia licitbe, Orbánt képtelenség abban überelni. Mintha Hitlert akarnák lemosni a pályáról. Főleg, hogy láthatóan fideszék már elhitték a saját propagandájukat.
@iii: Idézet. Pontosan, idézőjelek között. Aztat kérném szépen.
@sírbateszezazegész: Hát nyilván Mesterházy és Bajnai. Erre a 4 emberre hivatkozni az országot teljes romlásba züllesztő fideszes rémálommal szemben, ez kifejezetten vicces. Ez az LMP-4K! front paradigmája.
@DarthVader: "hazudtunk reggel, délben és este"

"négy évig nem csináltunk semmit"

De nem kell idézni sem, az "adócsökkentés kormánya" azzal kezdte a ténykedését, hogy a fél évvel korábban hozott adócsökkentést eltüntette. Ez is hazugság.
@iii: A rohadt életbe', már megint Gyurcsányt magyarázom. Ez nem lehet igaz! Miért nem lehet már leszakadni róla???
@kifordított nagyanyó:

Csányinak jól áll a beszólogatás, Bajnainak nem. Nem az ő műfaja. Pont azért hiteles a Csányi arcán játszadozó félmosoly, mert tudjuk, hogy tudja, miről beszél. Bennfentes, ért hozzá.

Nos, Bajnai is abban lesz hiteles, amihez ért. Osszák le a kommunikációs területeket a pártban, mindenki arról nyilatkozzon, amiben hiteles.
Nem szerénységet írtam, hanem nyugodt, határozott hozzáértést.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nincs ezekben semmi ötletesség a csináljunk olyat amilyen x éve volt. és ugyanez a kreativitás hiány látszik mindenhol.
@ausländer Sipi:

Legalább olyan jó, mint a gettysburgi beszéd. :)

+1
Ott nyert a Fidesz, ahol időseket autóztattak

Annál a szavazókörnél húzott el a Fidesz, ahol a baloldal szerint a kormánypárt autóval vitte az otthon lakóit szavazni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F23%2Figy-nyert-bajan-a-fidesz%2F
@iii:

Nagyon szórakoztató vagy. Pontosan ilyen vérremenően magyaráztad az LMP-t cca. 3/4 éve.
Mit gondolsz, mennyire hihető vagy?

Miközben tisztelhetném is az elkötelezettségedet.
@Penivaldes: hódolatom, itt küzdök, és erre te jössz és tömören leírod a mondandómat, ehh :D
@jaegtoer: ha lehet csatlakoznék az alapálláshoz a bojkottal kapcsolatosan (sokadszorra:)), illetve öntudatos (lumpen)proletár mivoltomból követekezően a konzervatív úriemberi "Egészségünkre!" helyett a "B@sszatok egyedűl!" formulát alkalmaznám...
@Fabius: tessék kérni jutalékot ;)

Új szó: a rezsialkotmány

Napirend előtt Simicskó István sportért felelős államtitkár fog beszélni a birkozó vébé sikereiről, majd kezdődnek a pártok felszólalásai. Az MSZP azt hánytorgatja, hogy Orbán Viktor a külföldi multik támogatója, az LMP-s Szél Bernadett pedig arról fog beszélni, a kormány előbb lép, aztán kérdez. A Jobbik a stratégiai szerződéseket kérdőjelezi meg. A KDNP a szocialistáknak megy neki napirend előtt, a fideszes Kósa Lajos pedig a rezsialkotmányról beszél majd.

hvg.hu/itthon/20130923_Indul_Kover_kreativ_parlamentje/b41325
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt azért nem gondolod, hogy bármely politikus képes lenne engem rávenni bármire?... miért sértegetsz, én nem bántottalak tudtommal:)...
@jaegtoer:

Elvileg igazat adnék neked, de egy teljes bojkotthoz sokkal nagyobb összefogás és önfegyelem kell, mint egy választási győzelemhez. Gyakorlati megvalósítása lehetetlen.
@jaegtoer:

"mintha a Föld nevű bolygó a Syrius-i Világtanácsba választott volna delegáltat"

:D

A bojkott teljesen logikus és elvszerű lenne. Csak sehova nem vezet.

Kezd kicsit élethalálharc lenni ez az egész. Ha bojottálunk, ránk dől az egész még hamarabb. Ha nem, még történhet is valami.
a lényeg:
/volt már, de fontos vissza vissza hozni/

"Orbán Viktorból nem válhatott volna türannosz, ha nem lenne tele az ország több ezernyi apró diktátorral; a sikere abból ered, hogy összefogta őket. Az önkény és a tehetségtelenség együtt járnak, csak azoknak van szükség a mások feletti korlátlan uralomhoz, akik képtelenek lennének nélküle megőrizni a társadalmi pozíciójukat. Minden elnyomás, diktatúra és önkény a társadalmi és személyes alkalmatlanság kompenzációjára létrehozott rendszer. Olyan rendszer, amely képes az intellektuálisan és/vagy erkölcsileg silány emberek uralmának biztosítására. A diktátorok úgynevezett tehetsége semmi másból nem áll, mint az erőszak különféle formáinak gátlástalan alkalmazásából. Minden erőszak az életfeltételek elvonásával és/vagy lerombolásával gyakorol hatást az áldozatokra. Ebből a szempontból mindegy, hogy csak félelmet kelt, zsarol vagy az ígéreteit fizikai bántalmazásra is váltja."

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/328446_hogy_szuletnek_a_diktatorok
@iii: mesterházy? mivel penpal kapcsolatunk bizonyos intimitással bír, kérdem: mit szedsz testvér? tudsz küldeni belőle? mert aki képes maradandó formában rögzíteni gondolatait (tud írni), az nem lehet olyan hülye, hogy azt gondolja mesterházy mogyorói nem puch&co. vasmarkában vannak:)... nektek az anyag ott ellátmány, minden aktívista kapja? mert akkor belépek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nem kell rehabilitálni, csak helyén kell kezelni"

Csak akkor lehet a helyén kezelni, ha rehabilitáljuk, azaz ugyanazzal a mércével és előítéletek nélkül viszonyulunk hozzá, mint a többiekhez. És így felismerjük, hogy nem az számít, hogyan mondja (ripacs), hanem hogy mit mond és tesz, és ez mennyire hiteles.

Ezt olvastad?

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326899_egy_velemenyvaltozas_ive
@iii:

Gyurcsány, meg még ki? Hiszen társtettesnek is lenni kellett. Vagy királyi többes?
@ausländer Sipi: Sejtettem,hogy veled nem kéne szóba állnom,de megint beleszaladtam.:((
Ekkora felsőbbrendűségi tudata,még ernnőkének sincsen.

@Husz_János_Puszita: De pl a tavaly októberi beszéde egész jó és határozott volt.Mondjuk Zeronak a bőrön nem ez a véleménye szerintem de akkor is.
Ezzel a szakértősködéssel meggyőz téged meg engem de jut ránk öt másik akit nem.
Ráadásul én még mindig a jobbikra fogok inkább szavazni,mint rá.
Ez van.
@Husz_János_Puszita:

kétségtelen. csakhogy az a győzelem maga lenne a bukás, ellenben a távolmaradás lehetőséget nyújtana a fidesznek ahhoz, hogy saját maga kanalazza ki a levesét amit főzött. nem járnánk rosszabbul.
@DarthVader: "Hazudtunk éjjel meg este.... stb." Ha én azt mondom, hogy hazudtam, abban én is benne vagyok ugye?? :)
@kifordított nagyanyó: az eredményesség szempontjából csak jobban csinálják:) nekem ez még nem lenne elég, de ti döntötök:)
@kifordított nagyanyó:

Nem téged és nem a debileket kell Bajnainak meggyőznie, ők sosem fognak rá szavazni. Te sem fogsz. A középosztálynak, a piacgazdaságnak viszont a mai napig nincs képviselete. Pedig nagyon sokan élnek belőle.
@Kowalski, helyzetjelentést!: olvastam, nekem a helyén kezelés nem egyenlő a rehabilitációval, és engem elrémiszt, ha pl. a betelefonálók fanatikus áhítattal beszélnek bárkiről is akár Feriről is, akkor beindul egy vészcsengő a fejembe, és ettől nem tudok menekülni. Ha valaki képes ennyire rajongani bárkiért is, ugyan úgy képes lesz rajongani akár egy ellen oldaliért is, mindenféle morális gátlás nélkül. Soha nem lesz vége ugyan azt éljuk át újra és újra, mint horti-rákosi-kádár-viktor alatt, csak a szereplők változnak, nagyapákat, követik, a fiaik aztán az unokák, soha nem lesz vége ennek.
@jaegtoer:

Maradjunk a realitások talaján.:)
Megélhetésiek nem bojkottálnak a saját költségtérítésük ellen.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"__A bojkott teljesen logikus és elvszerű lenne. Csak sehova nem vezet.__"

dehogynem. finanszírozhatatlan a rennccer. biztos bukás.

"___Kezd kicsit élethalálharc lenni ez az egész. Ha bojottálunk, ránk dől az egész még hamarabb. Ha nem, még történhet is valami.___"

mi kell nekünk? Mohács. minél előbb, annál jobb. sőt anál jobb. már bocsánat. az agymosottak másképpen nem fognak szembesülni a valósággal. ha most 2014-ben az ellenzék győzne (ráadásul milyen ellenzék?) az agresszív ellenállás (nem részletezem) miatt ugyanúgy bedőlne minden. hagyni kell, hogy a Főnök 'politikája' beérjen, és az gyümölcs lehulljon. akkor lehet a romeltakarításhoz és az építkezéshez hozzáfogni. addig csak 'szabaccságharc' van/lesz.
@sírbateszezazegész:

Én is én is!!! :))))
Milyen cuccról van szó?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:) nem ezt kérdeztem, de felőlem gyurcsány is lehet téma:)... azért nagyon kiváncsi leszek arra, hogy a jobbik miként fog ellehetetlenedni jövőre:)
@iii:

tuggya kérem, amikor én svalbárdra költösztem, akkor svalbárdon minden mekibe, kfc-be meg subwaybe füstölt rénszarvas combot árultak. meg is vótam nyugodva ettül, csakhogy bárhova mentem, füstölt réncomb gyanánt mindenhol fókazsírt raktak elém. kéntelen vótam aszt hazudni a derék svalbárdoknak, hogy őket bizony csunyán átverik, kérdezzék csak meg az evenkiket, hogy mijjen is az igazi füstölt réncomb, arrul nem is beszélve, hogy jómagam is szolgálhatok nekik meglepetéssel. nu akkor a vének tanácsa kinevezett engemet számi ügynöknek meg bálnamészárosnak. asztán lassan, az idők múlásával, mondhatnám manapság már akad egy-két svalbárd aki a bajsza alatt megjegyzi, hogy "nééé mán! a mi réncombunkba nincsen is csont." meghogy: "a mi rénnyeinket bisztos fókával etetik, mer fókazsír izük van nekijjük." nem szólhatok egy rossz szót se, rénbizniszem kezd növekvő tendenciját mutatni, bár a svalbárd ellenzékiek meg a rozmárhitűek még mindig telefirkájják a panaszkönyvet.
@sírbateszezazegész: Én unom Gyurcsányt. állandóan elő kell venni?
@Husz_János_Puszita: "A középosztálynak, a piacgazdaságnak viszont a mai napig nincs képviselete. Pedig nagyon sokan élnek belőle."
Neked minek? A második mondat alapján valamit te is szedsz:)) annyi cigicsempész azért nincs moon, hogy "sok"-nak mondjuk őket:)
@jaegtoer:

A görögök sem a valósággal szembesültek, hanem a zájemeffel.:)
Bár egész jó makro adatok jöttek most ki Görögországról, pozitív külker mérleggel. Lehet előbb túl lesznek a nehezén, mint mi. Az ellenkezőjére is van példa, lásd Argentína vagy Chavez népe. Félek, mi az utóbbiakkal kerülünk egy kategóriába, vár ránk még 40 év kádárizmus. Némi reménykedésre ad okot, nincs olajunk annyi ideig finanszírozni a derpegést.
@sírbateszezazegész:

Van azért pár százezer kis- és mikrovállalkozó, versenyszféra gyalogosai, közszféra gondolkodói stb. 1 millió simán megvan. Ők nem izgulnak az 50%-os szja kulcsra.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De ez nem lehet ok arra, hogy elfogadj egy másik gondolkodásmentes panelt, aminek az a lényege, hogy minden politikus egykutya. A kritikátlan rajongás és a differenciálatlan tagadás között van néhány átmenet. :)

Ami pedig Gyurcsányt illeti, ő elég különleges eset, nagyon erősen be kell hunynod a szemedet és bedugnod a füledet, hogy ne vedd észre, mit műveltek vele hét éven keresztül. Ha rehabilitálásról van szó, az erre vonatkozik.
@CSENDES: Bár nyilván bőven megadatott nekem is a tévedés joga és lehetősége, azért igyekeztem válaszolni a blogon.
Amúgy szívesen drukkolnék Bajnainak :-)
De ez független attól, hogy a győzelméhez ez kevés. Talán, ha sikerülne további százezreket megszólítania.
Baján egyébként azzal is számolni kellhet, hogy az ellenzékből, aki akart valószínűleg mindenki elment. Sokkal többen egy megismételt szavazáson sem lesznek. A Fidesz oldalán viszont számolni lehet egy erős mozgósításra azok körében, akik most egy vszínű biztos győzelem fényében inkább horgászni mentek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

még nincs későn fölébredni. fukuyamának is sikerült.
@GeoCracker: Eddig éppen az ellenzéki érzelműekre volt jellemző az "úgyis mindegy" álláspont, ezzel pont ellentétes logikát is lehet találni. Ha nem lett volna csalás, Teket nyert volna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A hívők szerintem minden országban többen vannak a gondolkodóknál. A mentalitással van gond, kell a kollektív apájuk nekik, az meg már szocializáció kérdése, generációk adják tovább a következőnek. Ezért elkeserítő a felmérés a 29 év alatti fiatalok gondolkodásmódjáról, ami a minap napvilágot látott.
Nehéz menet lesz.
@hacsaturján: Bisztos előbb-utóbb szobrot fognak neked emelni Svalbárdiában.
@Husz_János_Puszita: Bocs de mit csodálkoztok azon, hogy a fiatalok leginkább hánynak attól ami itt megy minden oldalról? És mennek el évek óta, és vissza sem néznek..
@Husz_János_Puszita: persze, folyik orrom, és felköhögök olyan váladékokat.
@sírbateszezazegész: Jó. Akkor úgy mondom, hogy mi is ott leszünk :) Ezért jó a külön lista.
@GeoCracker:

Szerintem a hallgató tömeg nem megy el egy időközi önkormányzati képviselő választásra, nincs tétje a számára. Országos választáson egész más a részvételi arány.
@Kowalski, helyzetjelentést!: se nem rajongok, se nem tagadok, ezen végletességek elég messze vannak tőlem, a személyes véleményemet megelőzi a rendszerszintű véleményem, mivel a rövid és hosszútávú eseményeket ezek határozzák meg.

Lehet számomra szimpatikus Gyurcsány, semmit nem fogok vele elérni, és nagyon el is sakkozhatom magam társadalmi vonatkozásban. Hiába mondanám, hogy igazad van, /pedig mondom :)/ a nép az isten adta nép, az adott, és amíg a többség rezsidémonokkal harcol a saját fejében, addig az ész érvek semmit sem érnek, a parittya nagyon kevésszer volt elég a Gólem ellen. ;)
@jaegtoer:

Lehet. Soha nem tudom, melyik a nagyobb katasztrófa: ha győz az ellenzék vagy ha nem. De Mohács nem megoldás: ott csak romok és a zsákmányhoz rgaszkodó, felfegyverzett hullarablók vannak. Akkor már jobb ellenállni, kihasználva minden centimétert, amivel akadályozni lehet a beton kötését.
@Husz_János_Puszita: frankón engem kaserolsz ezzel? Olvastalak múltkor a progblogon, ott le tudtad írni az igazat:)...amíg mindenki az állammal, önkorival akar üzletelni, addig hun a piacgazdaság alapja?:)) komolyan, te látod?:)
@iii:

Én örülök a külön listának, lehetőséget ad önálló arculat építésre a kampányban. Így is elég fojtogató a szocik árnyéka mondjuk.
@Orica Középföldi: Az LMP-t most is pont ugyanúgy magyarázom. Gyurcsánnyal kapcsolatos álláspontom se változott nagyon az utóbbi 3 évben, kicsit romlott, mióta beindította a ripacs-hadműveletet. Tehát nem egészen értem a szavahihetőség kérdését.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

OK, ebben teljesen egyetértünk. De itt most konkrétan Fletó megítéléséről volt szó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: rezsidémonok...én eddig csak a Westendben lévő démonkról hallottam..
@Penivaldes:

Nem csodálkozom, hogy hánynak tőle, nincsenek egyedül. De a felmérésben nem hányinger látszik, hanem érdektelenség és kádár nosztalgia, holott azt sem tudják, mi az. Csak szülői hatás lehet.

Jobbulást! Rusnya egy betegség az influenza.
@iii:

áááá, az itten nem divat, hálisten. igaz, eccer egy hazai népművész kifaragott bálnazsírbul egy emlékművet a jegesmedvék áldozatainak, de az meg a globális felmelegedés áldozatává vált.
@Husz_János_Puszita: az érdektelenség és a hányás már elnézést de hasonló, csak az elsőnél úriemberként viselkedsz.
@iii: az jó:) és nálatok meg van már a ti puchotok? mert azt esetleg elvállalnám:)... mondtam: szarosok lesztek mellettük... majd amikor lopni kezdenek megint és ti nem vonultok ki a kormányból, arra hivatkozva, hogy akkor visszajön a fidesz, na majd akkor gondolj erre:)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Hazudtunk éjjel meg este.... stb." Ha én azt mondom, hogy hazudtam, abban én is benne vagyok ugye?? :)

Na ezt legalább annyira nehezen tudom értelmezni, mint átlagmagyar az öszödi beszédet.

Ha azt mondod, hogy "hazudtam", igen, abban te is benne vagy. Ha azt mondod, "hazudtunk", abban szintén, de kiváncsi lennék rá, hogy még ki. A tettestársakra.

Vigyázat, a következő kérdés az lesz, hogy melyik mondatával hazudott. Ö. Személy szerint. Nyilván nem lesz nehéz találni, ha éjjel meg nappal hazudott.

iii pedzi a lényeget, azzal a baromsággal,hogy hazugság volt csökkenteni az ÁFÁ-t aztán meg visszaemelni. Csakhogy a paraszt nem erre gondol, amikor azt mondja, hogy "Gyurcsány hazudott". Azt szeretném tudni, a paraszt mire gondol. Na halljuk, mire gondolsz? :)
@iii:

Bamulatos figura vagy TE az egyszer biztos! Irigyellek is, hogy epp csak a tenyek nem tudjak kikezdhetetlen magabiztossagodat megzavarni!

" Már elismerte, hogy korábban kellett volna lemondania (1 évet még mindig tévedett), már némi önkritikát is megfogalmazott, de azt nagyon ügyes, óvatos megfogalmazásban, évek kérdése és szembenéz önmagával. "

A minap mar valaki megkerdezte, de akkor is csak mismasoltal, hogy bizony ha 2006-ban, vagy 2007-ben lemond, akkor vajon mivel lett volna jobb? 2006-ban jo esellyel kaptuk volna Kiss Petert vagy valami hasonlot (Bajnai meg CSAK kormanybiztos volt), de 2008-as lemondasa eseten se igen lett volna sokkal jobb a helyzet. Vagyis kis esellyel lett volna valaha is Bajnaibol minielnok.

"Az a vicc, hogy kimondta. Bajnai indulása után még mellette kampányolt, csak nem vették be a buliba feltehetően és akkor átállt Mesterházyhoz."

Jon ez egy olyantol, aki a Nagy 2013-as Mutyit isteniti...
Ugyan miert ne tamogatta volna inkabb Bajnait!? (Bar mar akkor oktoberben, idejekoran kimondta, hogy rossz dontes, amit Bajnai elkezd. Igaza lett) Nyilvan nem veletlenul hagytak oda a szocikat, masreszt miert kellett volna utalnia Bajnait, akit o vitt be a kormanyaba a fuggetlen kvota terhere, majd fokozatosan buktatta ot felfele, mig az egyik legfontosabb miniszterium elere juttatta??? Masreszt nyilvan logikus volt, hogy a kis(ebb) partok probaljanak valamikeppen kiegyezni, es akkor a DK-nak is nagyobb politikai ter nyilik. (nem tudom melyik ok lehetett fontosabb, de tukeppen mindegyis)
Mindvegig azt mondta, hogy vagy a kettejuk (Mesterhazi-Bajnai) kozul kerul ki a minielnok-jelolt, vagy meg kell egyezni egy kozos, de partatlan jeloltben. Mesterhazyt, mint kvazi-minielnok-jeloltet mar csak az MSZP-Egyutt megallapodas utan nevezte meg, ami amugy mindenki szamara egyertelmuen Bajnai beismerese, hogy nem tud o lenni az ellenzek minielnok-jeloltje.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-584839
Vagyis nem azert nevezte meg Mesterhazit, mert Bajnaiek nem vettek be a buliba, hanem, mert a megallapodas utan ez a realitas. Es nem Mesterhazihoz allt at.

"A saját fényezése az jóval erősebb annál az önkritikánál, ami nagyon gyengusra sikerült."

Ugyan Bajnai milyen onkritikat gyakorolt?!?!
Szamomra ez egyebkent nem gond, SOT! Szamomra egy JO jel, hogy azert azzal a kormanyzasi idoszakkal kapcsolatban csakis azt a ket szimbolikus ugyet (2004, 2006) hozza fel, ami nem igazan szakpolitikai kerdes. Vagyis szamomra Bajnai nem "arulo", mint hadcore DK-sok szamara, akik mar ugy utaljak azt a tarsasagot, hogy nagy hiba azt varni, hogy ok majd akar az MSZP-re, akar az Egyuttre atszavaznanak…
Bajnai pl nem mondja, hogy a vizitdij hiba volt/lenne, vagy hogy a fejlesztespolitika teljessegggel elhibazott volt…
Ja varjal mar ! Ezt majd’ 2 even at o vitte Gyurcsany kormanyaban. De megsem volt annyira mocskos neki a helyzet, hogy a ket fentebb emlitett ok miatt odahagyta volna GYurcsany kormanyat.

"A válasz pedig az, hogy ő az, aki önkritikára szorul leginkább, nem véletlenül az ország egyik legelutasítottabb politikusa. "

Es ezt komolyan kepes vagy leirni?! A patas ordog 7 evnyi kokemeny karaktergyilkossag utan jutott el odaig, hogy alig valamivel merik partjat Bajnai mozgalma ala. Es akkor meg ti sirtok, hogy egy bo feleves langy meleg mocskolodas, egy verszegeny libaskampany utan ilyen szarul alltok?! Majd pedig teljes mellszelesseggel alltok bele a mar egyszer elfelejtett gyurcsanyahibas karaktergyilkolaszasba?!?!

"Ja, tudom, lejáratták. Na, innen hiányzik a valódi önkritika. "

Akkor legyszi mondd mar el nekunk, hogy az E14-PM miert is all ugy a meres soran, ahogy? De ne gyere nekunk azzal, hogy mert lejarattak Bajnait!!

"Hagyjuk már Gyurcsányt a picsába!!! "

Apa, sajat benazasotokat igyekeztek ratolni. Nalatok mar csak Juhasztol nem hallottam, hogy gycsanyahibas az elmult 2 hetben. Bajnaitol mar vagy 3x, meg ugye a tobbiek....

" Hívjuk korszakváltásnak :)"

Amit TI muveltek? Korszakvaltas my ass!

" Persze, hogy aláfeküdt, különben nem vette volna be a rezsimaszlagot."

Ne vettek be semmit. A vaci es a bajai eredmenyek mutatjak, hogy a Fidesznek kozel sincs 50%-a! Jol lathato, hogy mekkora visszaesest produkaltak. Vacott meg a 2010-es szavazatok FELET(!!!) SEM hoztak. Vagyis ok szinte mindent megtesznek, hogy elveszitsek a valasztast. Az mar az ellenzek hibaja, hogy az elmult bo fel ev alatt, egy ilyen semmilyen megegyezest(?) tudtak teto ala hozni. Majd pedig meg joforman a kampany kozben is orszagos szinten ment a patas moszerolasa, az ellenzeki ossze nem fogas mutatasa....

"Egyébként az oktatásra ez nem igaz, az aránylag jól ment, jó irányba. Már mérési eredmények is igazolták, hogy javult a diákok teljesítménye."

Osszezavarodtam... Csak nem azt irod, hogy van VALAMI, amit GYurcsany nem kurt el??? Vagy ez is Bajnai 1 evenek eredmenye?

Ne is valaszolj nekem! Szanalom amit itt osszehordasz.
Ezeket a dolgokat is csak azert irtam ide, hogy meg legyen az archivumban...
@Kowalski, helyzetjelentést!:

én pédául tennap láttam a szulejmánba, hogy a padisahnak ugyancsak megoldást jelentett mohács síkja, hiszen mán nagyon tele vót a hócipője azzal a mihaszna lajossal.
@Husz_János_Puszita: azért az arányok változnak elég jelentősen országonként, és ha van egy erős középréteg, aki kevésbé hajlamos a gondolkodás nélküli rajongásra, ott van remény, míg ott, ahol szisztematikusan csökkentik a középréteget, ott más remény sincs. Pont ezt írtad te is le, már megint ugyan azt mondjuk :D
@iii: te, az a "négy évig", az téged nem gondolkodtat el? Mijafaszér emlegeti a négy évet, csak másfél éve miniszterelnök. nem tud számolni, nyilván.
@sírbateszezazegész: Ezért kell olyan rendszert alkotni, amiben nehéz lopni, még a legelején, amikor még tiszta lappal indulunk. A politika, igen, mocskos tud lenni, ezzel tisztában vagyok. De nem mindegy, hogy térdig jársz a ganéban vagy csak a talpad lesz sáros. Azt le kell törölni.

Hiába leszünk kicsik, egy koalícióban a legkisebbre is rá vannak kényszerülve.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

haggyad mán! rólam mán rodin is készített szobrot, amint ülök a klozeton és azon morfondírozok, hogy ki a fene fog nekem papírt hozni.
@sírbateszezazegész:

Nem szép tőled, számon kéred tőlem, mit irkáltam erre meg arra. Ki emlékszik már?:)

Figyu, annak az 1 milliónak a mostani választásokon van relevanciája. Ők azok a bizonyos bizonytalanok, akikre Bajnai ácsingózik, és akiket eddigi kommunikációjával nem sikerült megszólítania. A régi Bajnait akarják, a 2009.-est. Nem teszi fel a kérdést magának, hogyan lett a 16%-ból mostanra 4-6%-a? Gyanús lehetne neki kicsit.

A progblogon általánosságban szoktunk beszélgetni, elvek szintjén. Ez most egy konkrét helyzet. Az élet konkrét helyzetekben értelmezhető, másképp nem.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nagyjából, ezért írtam, hogy szobrot fognak emelni egyszer neki.
@Kowalski, helyzetjelentést!: a személyes megítéléséről, vagy az általános megítélésről van szó?
@DarthVader: A magyar nyelv és a ragozás szabályai alapján van még kérdésed??? :)
@iii: "Beindította a ripacs-hadműveletet"
Nem , ég az arcotokon a bőr, hogy az általad ripacs-hadműveletnek titulált viselkedés,ami egy két nyilvános felszólalást jelentett, gyakorlatilag eredményesebb mint nektek KORSZAKVÁLTÓKNAK egy éves "teljesítménye"?
Fentebb már írtad, hogy nem lehetne, már leszállni Gyurcsányról?Úgy látszik nem szállnak le róla.Vajon miért nem szállnak le arról,aki szerinted nem sok vizet zavar.Feltűnhetne, hogy már itt is vannak olyan Gyurcsány-szimpatizánsok,akik még egy-két hónapja engem ezért kis híján elküldtek a ku*rva anyámba.Ők meg tudják változtatni a véleményüket,ha a tények azt indokolják, te még mindig fújod azt,amit hónapokkal ez előtt.Egyszerűen röhejes vagy.Alkalmazkodni kellene a realitásokhoz!
Gézukánk merre van ilyenkor???

Egészségessé nyilvánítottak egy rokkantat, mert nem tudta felsorolni gyógyszereinek nevét

www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=570:egeszsegesse-nyilvanitottak-egy-rokkantat-mert-nem-tudta-felsorolni-gyogyszereinek-nevet
@iii:

Igazad van, egy kicsi frakció is kiválóan alkalmas arra, kikényszerítse az átláthatóságot a koalíciós partnerből. Fegyvere a nyilvánosság. Szerintem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem válaszoltál, 'ombre. Ki volt még a tettestárs, és mit hazudott. A nyelvtanról később.
@E.Csaba:

Jaja, jön a hideg őszi időjárás, ülünk fel a rezsóra.
@DarthVader: Ez releváns kérdés szerinted akkor amikor arról van szó, hogy ő hazudott -e vagy sem??

Na frissítsd picit az emlékeidet. :)

youtu.be/Rna7V43PqKo
youtu.be/k3poHCxF6Cg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miért, te nem? mit fogtok csinálni lé nélkül? fogtok egyénit nyerni? a fidesz választási törvénye titeket is kaszál:), sőt titeket kaszál a legjobban... a legnagyobb húzás az lett volna a részetekről, hogy a "demokrácia" nevében a leghangosabban követelnétek a bojkottot és a nép érdekében még a vörösökkel is összefognátok:)... csak az egyik fele az a jobbikban már azt is sikerként éli meg, ha szarás előtt nem felejti el letolni a gatyáját, a másik fele meg rég eladta magát orbánnak... remélem rendes biztosítékot kaptak vagy promt üzlet esetén nem olcsójánosok:)
@Husz_János_Puszita: Honnan tudod, hogy részben rád gondoltam:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igen, vesszőparipám a középosztály és mélyen elkeserít, hogy senki nem szól hozzájuk, nem vállalja fel a képviseletüket. Bokroson és Gyurcsányon kívül.

Na gyertek, üssetek.:))
@Husz_János_Puszita: ezt is elbasztad, mert magamat is üthetném ezért ;)
meghagylak a többieknek -innen nem lesznek sokan az biztos- ha sokat akarsz kapni, szólj narancséknak és kiegészítő függeléküknek :D
@sírbateszezazegész:

"majd amikor lopni kezdenek megint és ti nem vonultok ki a kormányból, arra hivatkozva, hogy akkor visszajön a fidesz, na majd akkor gondolj erre:)..."

Lényeges meglátás. Benne van minden, ami a legkisebb rossz filozófiájában veszélyes.
@Husz_János_Puszita: talán mert egyre kevesebben vagyunk abban a középosztályban :S
@jaegtoer:
A választási bojkott kimenetele nagyon is kétséges, mivel a választásoknál nincs érvényességi kritérium.
A Fidesz megváltoztatta a 2011-ben még érvényben lévő választási törvényt, mely szerint a szavazás érvényességéhez nem szükséges az 50%-os részvételi arány.
A Fidesz hívők - az teljesen bizonyos - elmennek szavazni, és ez bármilyen is az arány, a Fidesz totális győzelmét eredményezik.
Hiú ábránd, hogy az új kormányzási szituációban a Fidesz majd megtér.
Jelenleg is fittyet hány arra a tömegre, aki nem feltétel nélküli híve Fidesznek.
@simple observer 1.0: Gyurcsánnyal kapcsolatban nem válaszolok, tele van a burám, hogy állandóan vele foglalkozunk. Csak annyit, hogy Bajnai egyáltalán nem foglalkozik Gyurcsánnyal, olyat meg biztos nem mondott, hogy "gyurcsanyahibas". Éppen hogy Juhász szokott néha erről beszélni, de leginkább akkor, ha megkérdezik. De az utóbbi 3-4 hónapban ő se foglalkozott vele. Gyurcsány viszont annál inkább kaserolja Bajnait...

A nép bizony bevette a rezsimákonyt, ettől nőtt meg a Fidesz népszerűsége. Igen, verhető, szerintem is, az irány jó.

Most hadd ne kezdjem magyarázni, mit értünk a korszakváltáson, ott van az E14 honlapján. Számos olyan javaslat van (pl. az adóalkotmány), ami korszakváltás lesz, ha megvalósul.

De, megvalósult a 3 legnagyobb párt összefogása, valószínűleg átaludtad :).

Igen, van olyan dolog, ami jó volt és még van egy pár dolog. Ebből is látszik, hogy nem vagyok elvakult ellensége Gyurcsánynak sem. Az oktatás egyébként az Szdsz privilégiuma volt, tehát nem igazán az ő érdeme.

Bocsánat, hogy válaszolni mertem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tudod, az a legény aki állja. ( Garantálni nem tudom, nem ütök vissza. ) :))
gyerekek!

mi van itt! kinyitom a blogot és 30 kis ablak jelenik meg, hogy torrentfájl!!!

nem lehet bezárni sem...

kikapcsoltam a gépet tisztítottam, védelmet ellenőriztem - visszakapcsolom és most csak 5 db jelent meg amit becsukhattam...

valaki tudja mi folyik itt????
@Husz_János_Puszita: Gyurcsány hol vállalja fel a középosztályt? És Bajnai miért nem?

Per pillanat amúgy nem a középosztály van bajban, nem őket kell félteni elsősorban.
@Husz_János_Puszita: végül is, a pusziták is addig csapdostak vissza, míg belőlük lett a fekete sereg magja. mert harcolni kell valahol.
@iii: szakmai tapasztalat: minden rendszerben lehet lopni:)... nem ez a kérdés... a kérdés az, hogy mit fogtok majd csinálni... zsonglörködni a szavakkal... az jó... "ez nem is lopás, a jogszabályok nem zárják ki", stb?:)) figyelj, attól, hogy abban megegyeztek emberek, az orális szex az nem minősül közösülésnek, attól még a tájékozatlan és politikailag képzetlen luvnyák a kocsisoron még pénzt kérnek, ha leszopják az embert... és nem sokkal kevesebbet:)... és arra hivatkoznak, hogy márpedig az is szex!!!... persze hogy azt mindja rájuk az ember: buta kurvák!!! ahogy hallottam...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ős sem más, ő sem különb, politikus mint a többiek, nem megváltó, soha nem lesz az, és rajta kívül senki sem. Vagy visszafogottan kezeljük őt is, vagy marad a mindenkori mákonyos beszélő iránti rajongás, függetlenül a párt színétől."

Írtad ezt arra, amikor külföldi Sipi fejtegette, hogy "serto lehet ilyenkor valaki, aki a felelosseget es az ongondoskodast hirdeti es azt, hogy a politika feladata a szolgalat es nem a megvaltas.
nincsennek megvaltok, baratom.
orbanok vannak es mesterhazik, puchok es simicskak akik visszelnek a messiasrvarassal", amiben szerintem - és szerintem szerinted is :D - teljesen igaza van.

Ez akkor most személyes vagy általános megítélés? :) Fogalmam sincs.

Amiért szóba hoztam feljebb, az csak az, hogy ahol Gyurcsányról mint politikusról reális és a működése tartalmát értékelő válasznak kellene következnie, neked rögtön beugrik a rajongás amúgy valóban beteges jelensége, és csak arra reflektálsz. Pedig ez legalább két különböző dolog.
@E.Csaba: "gyakorlatilag eredményesebb mint nektek KORSZAKVÁLTÓKNAK egy éves "teljesítménye"

Ez miből derül ki, halkan kérdem? Hogy nem ment a DK mínuszba?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Ez releváns kérdés szerinted akkor amikor arról van szó, hogy ő hazudott -e vagy sem??"

Érdekes felvetés, természetesen az, hogy miben vagy mit hazudott valaki, az teljesen irreleváns abból a szempontból hogy hazudott-e.

Akkor tedd már meg nekem azt a szivességet, hogy kibogarászod az általad linkelt szarhalomból, hogy mik voltak azok a hazug mondatok. Konkretice.
@Husz_János_Puszita: Igen, az szép volt, amikor az "összefogás pártjának" vezetője mószerolja a leendő szövetségesét.
@Kowalski, helyzetjelentést!: " Pedig ez legalább két különböző dolog."
Nah, csak megérkeztünk, a te általad linkelt cikkre írtam a betelefonálós jelenséget, mint hű képét a magyar valóságnak, a saját véleményemet még nem fejtettem ki összességében, csak utaltam arra, hogy szerintem mit és mikor rontott el, és azt, hogy a szembenézések, hol maradtak el.
@kifordított nagyanyó: gondolkodtal mar azon, hogy nem nekem van felsobbrendusegi, hanem neked alsobbrendusegi tudatod?:-)
Csak Szél Bernadettet ütnék a fideszesek
Illés nőalázása után megint az LMP-snek szóltak be. „Önök először ütnek, aztán kérdeznek” - mondta Szél, amire Tasó László válaszolt: „csak téged”.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F23%2Fcsak_szel_bernadettet_utnek_a_fideszesek%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tetszik vagy nem, mindenki érzések után szavaz, még mi is. Nem csak az államfüggők érzéseit lehet ám megpengetni, hanem például bizalomgerjesztő fellépéssel a biztonság ígéretét egy felelős kormányzással.
A remény érzése volt az, amit Bajnai a beszédével adott tavaly októberben, ami aztán elpárolgott a szocik taktikázása nyomán.
A lelkesedés érzése, amivel a Milla 100 ezres tömeget tudott vonzani egy tüntetésre.
Az erő, magabiztosság és összetartozás érzése, amit egy Szolidaritás demonstráción a zugó tömeg adott, borsózott tőle a hátam.

Még nem késő visszatérni ezekhez, jól csinálták. Puchék meg menjenek a sunyiba.

Gyurcsánynak született tehetsége van pozitív érzéseket kelteni az emberekben.

Orica írta, Szigetvári olyan kicsit autisztikus vonásokkal rendelkező zseni. Nagy hiba rá bízni a kampánystratégiát, mert az esőemberek képtelenek kiigazodni az emberi érzések és kapcsolatok világában. Minden erénye elismerése mellett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez nagyon igy van...

egyebkent mintha fertozott lenne a blog.hu..:-)
@Husz_János_Puszita: konkrétan ha lopok az nem akkora gáz, ha az elvek szintjén elítélem?:)
itt filozofálgatunk, és közben már a Kánaánban vagyunk:

Századvég: élénkül a gazdaság, nőnek a jövedelmek

Nő a gazdaság, a fogyasztás, a jövedelmek, és az egyensúly is javul - így kontrázott a kormánypárti Századvég Gazdaságkutató a szocialistákhoz húzó GKI Gazdaságkutató elemzésére.

hvg.hu/gazdasag/20130923_Szazadveg_elenkul_a_gazdasag_nonek_a_jove
@Husz_János_Puszita: A kampánystratégia kommunikációs részét Karácsony Gergely csinálja. Szigetvári a szervezésért felel.

"Gyurcsánynak született tehetsége van pozitív érzéseket kelteni az emberekben."

Ha ez igaz, akkor miért Gyurcsány az egyik legelutasítottabb politikus?
@Husz_János_Puszita: talán, mert a vesszőparipád egyik részének csak az a baja, hogy most csak a másik része fér csak a költségvetési forrásokhoz:)
@Husz_János_Puszita: "Gyurcsánynak született tehetsége van pozitív érzéseket kelteni az emberekben"
Meg negatívat is, hála a sokoldali pártszövetséges nyílt, vagy rejtett karakter gyilkosságnak, de ettől ezt főzte ki nekünk a fityesz, és a dilettáns szakácsot előbb el kell zavarni, hogy jobb kajánk legyen.
@Husz_János_Puszita:

A PM lemaradt. A flashmobjaikkal, intelligenciájukkal, őszinte, jóindulatú egyéniségükkel szintén pozitív érzéseket keltenek.

Csinálja mindenki azt, amiben jó.
@guma: akkor, ha megisméled, már az az 5 sem lesz... gondolj arra 25 laufod lesz így:)
és megint:

"Orbán Viktorból nem válhatott volna türannosz, ha nem lenne tele az ország több ezernyi apró diktátorral; a sikere abból ered, hogy összefogta őket. Az önkény és a tehetségtelenség együtt járnak, csak azoknak van szükség a mások feletti korlátlan uralomhoz, akik képtelenek lennének nélküle megőrizni a társadalmi pozíciójukat. Minden elnyomás, diktatúra és önkény a társadalmi és személyes alkalmatlanság kompenzációjára létrehozott rendszer. Olyan rendszer, amely képes az intellektuálisan és/vagy erkölcsileg silány emberek uralmának biztosítására. A diktátorok úgynevezett tehetsége semmi másból nem áll, mint az erőszak különféle formáinak gátlástalan alkalmazásából. Minden erőszak az életfeltételek elvonásával és/vagy lerombolásával gyakorol hatást az áldozatokra. Ebből a szempontból mindegy, hogy csak félelmet kelt, zsarol vagy az ígéreteit fizikai bántalmazásra is váltja."
@iii: "Ha ez igaz, akkor miért Gyurcsány az egyik legelutasítottabb politikus?"

mert ralepett a nagy mutyizok tyukszemere mindket oldalon es teljes ossztuzet zuditottak ra. es sokan alafekudtek ennek.

pontosan ezert mondom, hogy addig fogjak mesterhazik, orbanok, puchok es simicskak uralni az orszagot amig ennyire jobbagylelkuletuek a szavazok es nincs sajat velemenyuk, nincs sajat szovegertelmezesuk csak azt szajkozzak amit felulrol a szajukba adnak.
@iii:

Mert született tehetsége van a bosszantáshoz is.:)
Egyszerűen olyan ember, aki erős érzéseket vált ki, nem lehet mellette elmenni.
@ausländer Sipi:
Mit csináltok egymással, ha mindkét állítás igaz?
@Husz_János_Puszita: Én úgy mondanám, hogy a híveit rendkívül hatásosan tudja hergelni, vagy finomabban szólva lelkesíteni. De aki nem kedveli, az ettől nem fogja megszeretni. Én félek, hogy a torgyánosodás útjára lépett.
nem az egesz blog.hu, ugy nez ki a varanus fertozott
@sírbateszezazegész:

Igaz. Akkor osszuk el kettővel, 500 ezer simán eldönti a választásokat.
@ausländer Sipi: azért azt ne bocsássuk szavazásra, van-e felsőbbrendűségi attitűd a megnyilvánulásaidban:)... szomszéd zenész kollega:))
@sírbateszezazegész: mert az az elvem, hogy mindenki a sajat sorsaert felelos es ez vonatkozik a csoportokra is, amit felelotlen emberek alkotnak?

mi ebben a felsobbrenduseg?
@iii: Ez abból derül ki, hogy a támogatásotok trendszerűen,jó esetben időszakos stagnálással csökken.Az, hogy a DK sokáig 1-2%-on volt, az köszönhető annak, hogy sok olyan ember,akinek bár a DK politikája a legelfogadhatóbb -például én - hajlandó voltam a Fidesz leváltása érdekében Bajnait támogatni az elején, mert nem csináltam abból presztizskérdést, hogy ki lesz a vezető, mert evidensnek gondoltam, hogy mindenki benne lesz és az erejének megfelelően helyet kap a csapatban.A teljesítményetek egy nagy kerek nulla. A DK rendezett egy órás összeröffenést a hídon, ahol Fleto ahogy te hívod ripacskodott kb 20 percet, ami hozott neki 1%-ot,tőletek meg elvett ugyanannyit.Na erről beszéltem, amikor a KORSZAKVÁLTÓKAT méltattam.Jelenleg 5%-on álltok, és van képetek arról beszélni, hogy Gyurcsány útban van.Fogtok ti még dörgölőzni a DK-hoz,amikor február környékén az MSZP kivág titeket a szövetségből, mert mit akartok ezzel a támogatással.Majd akkor is meghallgatom az érveidet..
@ausländer Sipi: Ez legenda. Miből látszik, hogy ő rálépett a mutyizók tyúkszemére?

A nép nem emiatt vesztette el a bizalmát benne, ez mellébeszélés. Meg kell nézni, 2006 ősze után hogy zúgott le Gyurcsány és az MSZP megítélése, ez nem azért van, mert rábeszélték erre a népet. Pláne akkor, amikor még a média a kezükben volt.
És kit választ Angela Merkel?

"Magyarországon számosan szeptember 22-t egyfajta cezúrának tekintették, hónapok óta állandó témája volt a szalonoknak: a németországi parlamenti választásokat követően „Merkel majd elengedi Orbán kezét”, s ezzel utóbbi sorsa megpecsételődik. Erre azonban bűnös felelőtlenség lenne számítani, keresztezze is akármennyire Orbán az unió politikai és Németország gazdasági érdekekeit. Berlinből egyértelműen megüzenték: a magyar választóknak kell megszabadítaniuk országukat és Európát Orbántól, ez az ő dolguk és felelősségük. Ha nem teszik, a németeknek ehhez semmi közük, legfeljebb befektetéseikkel együtt továbbállnak."

magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/nemetorszag-valasztott-86656
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Már, hogy a Századvégnél nőnek a jövedelmek...
@ausländer Sipi:

a többinél nem csinálja! :(((

bezártam, kinyitottam a Varánuszt most csak 25 ablak és be lehetett zárni...

ha frissÍtek akkor is 1 ablakban jön a torrent szöveg és belehet zárni...

ez csak ezen a blogon van!

nem fácséról jövők, nekem olyan nincs!
@iii:

Nem kell megszeretni. Meg kell vele állapodni.
Jesszusom, ha a pályafutásom alatt csak olyanokkal kötöttem volna üzletet, akiket szeretek...attól még lehet gyümölcsöző kapcsolatot építeni, a józan belátás útján. Mindenkire szükség van az összefogáshoz. Mindenkire. Ezt magyarázzátok el a választóknak. Utána ráértek a nézetkülönbségeket lemeccselni.
@Husz_János_Puszita: szerintem aki az általad emlegetett rendszerrel valóban tisztában van, az maximum 200.000, s abból jó, ha a fele akarja azt itt is valóban:)... de azok közül egy sem indul a választásokon:)
@iii:

Torgyán egy idióta, Gyurcsány nem az.
@iii: mitol lenne leghenda?

az oszodi beszed pontosan arrol szolt,hogy a szociknak fel kellene hagyni a kozel 20 eve folytatott sunyulassal es mutyizassal es vegre le kellene szamolni azzal a mentalitassal ami addig ment - es koszonhetoen a szavazok asszisztenicajanak tovabbra is megy.

az, hogy valakinek a nepszerusege zuhan az orszagban aki fel akarja szamolni az uram-batyam rendszert es a mutyizast eppenseggel az egesz orszag tunete.
@bella _ciao:

" a magyar választóknak kell megszabadítaniuk országukat és Európát Orbántól, ez az ő dolguk és felelősségük."

" Ha nem teszik, a németeknek ehhez semmi közük, legfeljebb befektetéseikkel együtt továbbállnak. "

Na erre várok én is. Akkor lesz majd kanaán :)
@guma: nekem szerencsere nem futtaja le a torrent file-okat a chrome, szoval eluldogelnek ott csendesen a downloadsban...

de beleneztem es nagyon vicces helyekre iranyitana, ha hagynam:-)
@E.Csaba: Itt több tévedés is van. Egyrészt kötve hiszem, hogy egyetlen beszéd hozott volna 1%-ot, másrészt az 1%-ot se látom.

Az E14 soha nem mondta, hogy Gyurcsány útban van, éppen ellenkezőleg:

Bajnai számít Gyurcsányékra is
nol.hu/belfold/bajnai_szamit_gyurcsanyekra_is

Az biztos, hogy voltak olyan hozzád hasonlók, akik kezdetben az E14 mellé álltak és később leszakadtak. De ettől még a DK támogatottsága ugyanúgy stagnál.

Az MSZP biztos, hogy nem fog kiugrani ebből a megállapodásból, mert szüksége van az E14-re. Előbb-utóbb Gyurcsányékkal is meg fognak állapodni, ebben is biztos vagyok.
@iii:

"Per pillanat amúgy nem a középosztály van bajban, nem őket kell félteni elsősorban."

A középosztály csúszik lefelé, zsugorodik. Egyre többen kerülnek át belőle a szegények közé. Széles, erős középosztály nélkül nincs, aki megtermeli az erőforrásokat a szegények megsegítésére. Már csak a számosság okán sem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igazad lehet :D

@guma: nálam nem csinál semmit, lehet azért mert reggel óta ki sem léptem belőle :)
@DarthVader: Nézd meg a videót. Nem olyan nagy szarkupac az. Ugyanaz a Greyhound csinálta ki nem olyan rég a Kubatovos videót és aki hamarosan az Orbán rendszer hazugságait fogja leleplezni szintén egy látványos videóban. :)

gerygreyhound.tumblr.com/post/60439298431/lesz-az-elszamolasban-egy-resz-amikor-a-kamera

Szóval mint a chokitó reklámban, "ne ítélj elsőre". :)
hmmmm

Tasó László sajtóközleményt fog kiadni
Herczeg Márk

Herczeg Márk
politika
ma 15:13
0 0

Plankó Gergő most mondta, hogy megkérdezték Tasó Lászlót a parlamentben, hogy miért szólt be Szél Bernadettnek, amire Tasó László többször is azt felelte, hogy sajtóközleményt fog kiadni az ügyben.
@sírbateszezazegész:

:DDDD

Minden szabály annyit ér, amennyit betartatnak belőle.
@ausländer Sipi: Ezt nem mondod komolyan, hogy 2006-ban azért zuhant az MSZP népszerűsége, mert Gyurcsány fel akarta számolni a mutyizást? Ellenkezőleg, ettől a mennyekbe vitték volna.

Az őszödi beszédben hol van erről szó egyébként? És milyen kormányzati lépések vagy tervek mutattak ebbe az irányba? Az egyetlen értékelhető dolog, az üvegzseb-törvény, már 2003-ban megszületett.
@ausländer Sipi: én azt írtam, ne bocsássuk szavazásra:)
@ausländer Sipi:

Itt-ott arrogáns vagy, engem nem mondjuk zavar.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

OK. Fejtsd ki, ha szerinted nagy eltérések vannak ahhoz képest, amit Andor leír. De szerintem az igazi kérdés az, hogy a jelenlegi helyzetben mi a szerepe és ez miképpen ítélhető meg. Szerintem ő és a DK az egyetlen a kínálatban, akik nemcsak nagyjából olyan rendszert vázolnak fel és olyan értékek - alkotmányos jogállam, piacgazdaság, EU, szabadság és szolidaritás :), határokon túliakkal való szórakozás helyett regionális béke etc. - jegyében lépnek fel, ami kívánatosnak mondható, hanem ezt hitelesen, megalkuvások és lehangolóan önellentmondó lépések sora nélkül, meggyőzően teszik. Ráadásul szerintem a gyurcsányozás jelensége pontosan az, amit Sipi ugyancsak jól írt le mint "karmát", "nem gyurcsany szemelye miatt. hanem gyurcsany a magyarok mentalis allapotanak allatorvosi lova". Igen, Gyurcsányt rugdosni a Fideszétől nem eltérő panelekben abban a légkörben és helyzetben, amit a Fidesz előállított, ugyanolyan reflektálatlan, irracionális, elmaradott, tömegpszichózisszerű megnyilvánulás a szélsőjobbtól az antigyurcsányista "ballib" megmondóemberekig és főszerkesztőkig, mint amilyen a rajongás. (Csak rosszabb, annyival, amennyivel a lincselés rosszabb az istenítésnél.)
@Husz_János_Puszita: fáradsz ;)

"Itt-ott arrogáns vagy, engem nem mondjuk zavar.
"
@ausländer Sipi:

Ezt jól leírtam.:) Szóval engem nem zavar. A mondandóddal egyetértek.
@iii: egy kicsit osszetettebb a dolog. a fidesszel hetvenharmincban osszejatszo mszp kiadta gyurcsanyt a fidesznek pontosan azert, mert nekik nagyon jo volt az, hogy felosztottak az orszagban a korrupciot egymas kozott. gyakorlatilag az mszpnek mindegy volt, ki nyer, a love igy is, ugy is megvolt, neha kicsit tobb, neha kicsit kevesebb. azt gondoltak, ha kiadjak gyurcsanyt a fidesznek akkor majd orban tartja magat a betyarbecsulethez. ennyire ostobak voltak:-)

helyette a fidesz lerombolta a szocikat is, gyurcsanyt is.

az oszodi beszedet meg olvasd el es ertsd meg.

elokeressem neked?:-)
@sírbateszezazegész: valamennyi mindig jön :(((

mit gondoltok: kinél csinálja még ezt???

hát persze, hogy a vastagbőrnél!
ebben az az elkeserítő, hogy feladják az ilyen bénák mint én, ennyi ablakot csukogatni, közben a letakarja az oldal közepét...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A tanulástól kellene fáradnom, ehelyett itt .. izé a rezet.:))
Sajnálom itt hagyni a jó kis pörgős véleménycserét.
@guma: lehet nem is a blog, hanem te vagy a target?!?!?! szerintem ez összefügg a dunaferrel!?!?! így üzennek, ez az első figyelmeztetés... egy virtuális lófej:)
@Kowalski, helyzetjelentést!: racionális józan gondolkodás szerint nincs nagy eltérés, de jelenleg nem itt tartunk, hanem a zsigeri érzelmeknél, gyűlölve és vágyva arra, hogy mikor pusztíthatjuk el egymást, csak mert más véleménye van, mint nekünk. Stockholm szindróma, keverve egy kis reménytelenséggel, egy kis fásultsággal, egy kis messiás várással. Még ha az egyetlen megoldás Gyurcsány lenne, még akkor is esélytelen az egész kavarás, de még csak nem is alkalmas arra, hogy kivezesse az országot a szarból, amibe saját magunk kormányoztuk magunkat, Viktor, csak felrakta az i-re a pontot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" és a hatalom kontrollja sincs meg nélkülük"

A legfontosabbat kihagytam, tényleg. Önálló, független egzisztenciák kritikus tömege nélkül nincs kontroll, hiába az intézményi keretek. Nem lehetett volna lebontani secperc alatt a fékeket és egyensúlyokat, ha a 23 év alatt a legkisebb hangsúlyt is fektették volna a pártok és kormányok a középosztály erősítésére. A demokrácia egy ilyen játék, nem szimplán törvények halmaza.
@guma: gondolom windows, telepíts malwarebytes.org-ról free keresőt, majd csökkentett módba futtasd le, utána víruskereső frissít és futtat az is. Ez is lehet pl. egy próba verzió, ha kell adok linket is.
@Kowalski, helyzetjelentést!: az

@Husz_János_Puszita: így megy ez, ha az ember a lét és egzisztenciális fenntartásával van elfoglalva
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Stockholm szindróma, keverve egy kis reménytelenséggel, egy kis fásultsággal, egy kis messiás várással."

nagyon jo meglatas
@ausländer Sipi: Ez megint egy városi legenda, olyan is van, hogy Gyurcsány adta ki az egészet.

De nem ez a lényeg, mellébeszélsz. A lényeg, hogy nem azért lett népszerűtlen, mert meg akarta szüntetni a mutyizást. Egyrészt semmi olyat nem tett később sem, ami erre mutatna, másrészt ez legfeljebb a puchi irányvonalat haragította magára.
@iii: "másrészt ez legfeljebb a puchi irányvonalat haragította magára."

tehat az mszp prominenseit, vagy legalabbis a mutyiban erosen erdekelt prominenseit. tehat a tobbseget:-)

egyebkent ha varosi legenda szerinted mikent kerult ki az mszp zart gyuleserol a felvetel?:-)
@iii:

Nem azért lett népszerűtlen, de azért indult az össznépi hecckampány ellene.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha így van - márpedig így van, ha az indulatok nem is feltétlenül az eltérő véleménynek, jóval inkább a szabadság és tulajdonelvételnek és az ezt tűrő bárgyúságnak szólnak -, akkor csak két lehetőség marad: feladni vagy arra tenni, ami a maradványa vagy csírája az épelméjű, élhető rendszernek. Sokat veszteni nem lehet az utóbbival, ha nem jön be, úgyis az előbbi következik. :) Gyurcsány aligha akarna amúgy miniszterelnök lenni abban a kevéssé valószínű esetben, ha ez felmerülhetne: arra föl lehet kérni az alkalmas embert (ez lehetett volna Bajnai).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Veled is egyetértek ám, bonyolult lenne mindig leírni. Tudod mit? Ezt oszd be egy időre: ++++++++++++1
@ausländer Sipi: Nem tudom, de nem is érdekel. Rágja ezt a gittet más. :)

@Husz_János_Puszita: Akkor helyben vagyunk, tehát nem a hecckampány miatt lett népszerűtlen. Q.E.D. Ami egyébként már Bajnainál se működik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem fogom végignézni, belenéztem, de az igen-igen-nél meg az MSZP-szimpatizánsok interjuinál abbahagytam. A gyurcsány-i mondatokra vagyok kiváncsi, azért meg nem fogom végigszenvedni. Halljuk a lényeget.
@Husz_János_Puszita:
"Széles, erős középosztály nélkül nincs, aki megtermeli az erőforrásokat."
Orbán Viktor a választások megnyerése után fő célkitűzésként a középosztály felemelkedését tűzte ki egyik fő céljaként.
Amióta viszont elindult a magyar oligarchia kialakítása, ez a törekvés háttérbe szorult.
Kár, hogy nem vesz példát Németországról, amely
működésének prioritásaként fogalmazza meg a középosztály folyamatos megerősítését, hiszen ez a nagy csoport tartja a "hátán" az országot.
@iii:

Ha nem akarod, nem érted, de igazad van, én is unom már a gittet. Koncentráljunk a jövőre.
@Husz_János_Puszita: nem kell ám velem egyetérteni, de azé beosztom :D

@Kowalski, helyzetjelentést!: még jó, túl magas labda lenne a fidesznek, még a listára kerülése is az, és amik kemény háttérmunkával ezt a hátrányt nem tudja ledolgozni, addig csak árt ,agának is, ha nem tudja mikor kell kicsit csöndben lenni és mikor kell konfrontálódni.
@iii: "Nem tudom, de nem is érdekel."

szep visszavagas:-)
@Husz_János_Puszita: Az alacsony részvétel viszont hagyományosan a gyengébbeknek szokott kedvezni.

@iii: Szerinted meddig kell várni a fideszesek olyan érvelésére, hoyg az összes többiben csaltak Bajnaiék?

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szreintem nem okvetlenül, de az sem lenne kizárható
-no comment-

Tasó László visszavág: az LMP-s nők provokálják a férfiakat!

Az a két nő, Ertsey Katalin és Széll Bernadett az oka mindennek. Provokálnak és hazudoznak, aminek a fideszes képviselő itta meg a levét. Az év cáfolata egy hétpróbás nőalázótól

cink.hu/taso-laszlo-visszavag-az-lmp-s-nok-provokaljak-a-ferfi-1370713306
@Mariann19:

Ja szavakban mindegyik nagyon elkötelezett a középosztály, a kis- és középvállalkozások stb. iránt, a gyakorlatban viszont szimplán fejőstehénnek nézik őket. Szegény tehén egyre soványabb.
Orbán prioritása a nemzeti tőke, bármit jelentsen is az. Tök mindegy, mert alapvetően nem érti a tőke és a pénz természetét, sem a gazdaság törvényszerűségeit.
@GeoCracker:

" Az alacsony részvétel viszont hagyományosan a gyengébbeknek szokott kedvezni."

A gyengébbnek kedvezett nem?:)
@iii:

Nos johiszemu leszek, es feltetelezem, hogy suru dolgod felol nem erkezel az erdemi esemenyekkel foglalkozni, azokrol hirt szerezni/kapni.

"Csak annyit, hogy Bajnai egyáltalán nem foglalkozik Gyurcsánnyal, olyat meg biztos nem mondott, hogy "gyurcsanyahibas"."

Ez felig-meddig igaz.
KAracsony mar 10.-en(!) azt mondta:"Mi a magunk részéről minden áldozatot meghoztunk azért, hogy ez megtörténhessen és azt remélem, hogy ez valóban be is fog következni... megjegyezve: Gyurcsány Ferenc feltehetően ismeri a választási rendszer által rárótt felelősséget és "nyilván ennek a felelősségnek a tudatában fogja alakítani a politikáját".
Csodalatos eufemizmus!!

11.-en mar Szigetvari mondta:"A szocialisták korrektül tárgyaltak, Gyurcsány Ferenc azonban saját érdekeit a DK érdekei fölé helyezte - jelentette ki."

A Konya-fele faszbuk posztot mar nem is hozom, mert olyan friss.

Ekozben pedig Bajnai kepes ilyen alsagosan fogalmazni:"Úgy fogalmazott, bátorítaná az MSZP-t és a DK-t, hogy az eredménytelenül záruló tárgyalások után fontolják meg újra álláspontjukat."

Ami a sameszok egyertelmu fogalmazasa utan azert elegge beszedes, hogy azt jelenti, hogy a patas a hibas az eredmenytelen targyalasokert...

"Gyurcsány viszont annál inkább kaserolja Bajnait..."

Hat hogy a picsaba ne!?!? Amikor ezt kapja nap, mint nap?!

"A nép bizony bevette a rezsimákonyt, ettől nőtt meg a Fidesz népszerűsége."

Ebben kulonbozik velemenyunk, hogy NEM, nem nott meg a nepszeruseguk. SOT!

"Igen, verhető, szerintem is, az irány jó."

Az irany NEM jo.

"Most hadd ne kezdjem magyarázni, mit értünk a korszakváltáson, ott van az E14 honlapján. Számos olyan javaslat van (pl. az adóalkotmány), ami korszakváltás lesz, ha megvalósul."

Hogy a francba lehet korszakvaltas, amikor Viktor takolmanyat akarjatok csak csiszolgatni?!
Amugy korszakvaltas temaban azt a szanalmas politikai lavirozast sem latom hitelesnek, amit jelenleg az E14-PM a mandatum maximalizas erdekeben folytat. AM az joval fontosabb, hogy a kozvelemeny sem igazan ertekeli a cikk-cakkokat.

"De, megvalósult a 3 legnagyobb párt összefogása, valószínűleg átaludtad :)."

Nem, nem aludtam at, mert nem volt mit. Ugyanis ilyen osszefogas NEM VALOSULT MEG. Eppen ettol pezseg a kozelet, hogy ennek kudarcaert, a ket nagyobb eppen Gyurcsanyt akarja megtenni bunbaknak. (Aki amugy koszoni szepen a reklamot, es hogy martir szerepbe kenyszeritette az MSZP)

"Igen, van olyan dolog, ami jó volt és még van egy pár dolog. Ebből is látszik, hogy nem vagyok elvakult ellensége Gyurcsánynak sem. Az oktatás egyébként az Szdsz privilégiuma volt, tehát nem igazán az ő érdeme. "

Majdnem elerzekenyultem, hogy egy korszakvalto vegre elismerte, hogy nem hiaba szavaztam oly sokaig az SZDSZ-re. Az mar mas kerdes, hogy igy Magyar Balint nem csak a "szervezett felvilag" (milyen jol latta mar akkor)kifejezes miatt maradt meg nemelyekben.
De azert nemileg ki kell abranditsalak: Magyar csak ugy bo 1.5 evig volt oktatasi miniszter, ellenben Hiller haver majd' 3-ig (sot maradt meg Bajnai idejen is bo evig).

Bocsánat, hogy válaszolni mertem.

Semmi gond. Mint lathatod, en ha ugy gondolom mindenrol el tudom mondani a velemenyem.

"Gyurcsány hol vállalja fel a középosztályt? És Bajnai miért nem?"

Esz reszlet kerdes. Met a helyzet az, hogy :
"míg 15 százalékuk az alsó osztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy az MSZP-hez és a DK-hoz képest Bajnaiék szavazói között van a legkevesebb szegény (MSZP: 30 százalék, DK: 19százalék)."
index.hu/belfold/2013/09/12/sci-fi_bajnai_miniszterelnoksege/

"Ha ez igaz, akkor miért Gyurcsány az egyik legelutasítottabb politikus? "

Pontosan azert, amit az MSZP es az E14 politikusai is csinalnak. Nezd mar meg a legutobbi kutatast, ahol a szoci szavazok, hogy nyaljak-faljak az E14-et, es forditva!! Ez pusztan kommunikacio kerdese.

" Az Ipsos adatai azt támasztják alá, hogy még a szocialista szavazók 30 százaléka is kedvezőtlenül ítéli meg Gyurcsány Ferencet, az Együtt-PM hívei között ennél is többen alkotnak rossz véleményt a volt kormányfőről, míg az aktív bizonytalanok 37 százaléka ötös skálán 1-esre, 24 százaléka pedig 2-esre osztályozza a DK elnökét."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=162353
Vagyis, ha a szocik es az E14 nem allandoan csak savaznak a patast, akkor bizony szamai bizony megugrananak, 25-30 kornyekere.

Na de van idonk, majd kiderul, hogy mive is alakulnak a dolgok...
@guma: Szia Guma!
Közös problémánk mély együttérzést vált ki bennem, de a helyzet nem olyan vészes.
Virágnyelven írok.
Van kiút, a tiedhez hasonló esetben láttam egy
izotópos beavatkozást.
Örülök, hogy már kezdesz kijönni a helyzetből.
Én itt a neten mindent összeolvastam erről, lehet, hogy átképezem magam, és ha a szakmámból nem tudok kijönni, átállok valami javas foglalkozásra.
Kicsit későn válaszolok, bocsánat, de barangolok ide-oda.
@simple observer 1.0: csak félve tenném hozzá: viktimológia, és nem is mondok többet
@Husz_János_Puszita:
Az utolsó mondatod nagyon ül, de kétségeim vannak, hogy a nemzeti tőkével tisztában van-e.
Elnéztem, ahogyan Bálványoson magyarázta a makrogazdaságot, kb. olyan testbeszéddel, mintha a Corvinuson állna a katedrán.
A középosztály fontosságát nemcsak a gazdaság mérhető eredményei jelentik, hanem azt a szellemi tőkét, az innovációt, a közgondolkodásra való hatást, amelyek az ország szellemi értékeit is felemelik.
Nálunk ez már nem fontos, a középosztály csúszik lefelé, aki pedig ezt nem kívánja megélni, húz el az országból.
@Mariann19: @Husz_János_Puszita:

Augusztusban újabb 110 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiánya, így az első nyolc hónapban a 961,2 milliárd forint volt a deficit, ami az éves terv 112 százaléka. A parlament kedden szavaz 2013-as büdzsé hetedik módosításról, amely a hiányt 170 milliárd forinttal 1050 milliárdra emeli.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_nem_titkolozik_az_ngm_szazmilliardos_meglepetes_johet.565170.html
@iii: "kötve hiszem"
Igen, te hiszel.Az a beszéd azért tudott 1%-ot hozni, mert ti összehoztátok azt a bitang arcátlan "összefogást". Ez elemi felháborodást okozott számos helyen.
Belinkelted Bajnai nyilatkozatát.Minek?Aki itt kommentel, az követi a sajtót.Én is követem, hallottam.Egy nagy hazugság.Tőled, mint aktivistától, sokkal eredetibb válaszokat várnánk el.Ha kihúznád a fejed Bajnai seggéből lehet, hogy meghallanád mások véleményét is.Ti pontosan azért kaptatok 31-helyet, a minimum 27 helyett, hogy másnak ne jusson.Amennyiben valóban az összefogás híve lenne a csapat,akkor azonnal felajánlottátok volna az ajándék plusz 4 helyet a többi ellenzékinek és ezzel lerázhattátok volna magatokról ezt a mocskot.
De, nem is értem, hogy mit foglalkozok itt veled, egyedül te erőlködsz még ezzel a Bajnaival, pedig többször megfogadtam, hogy nem reagálok már erre a szarra,amit nyomsz, mert csak felbas*szol agyilag, ezzel a mellébeszéléssel..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bevallom nem igazan ertem, hogy mire celzol.
Rakerestem a wikin, de ahogy latom egyik fo kategoriaba sem igazan lehet besorolni. Illetve talan a masodikba, de az sem igazan pontos...
Moon arra a kérdésre, hova sorolja magát a megkérdezett, az emberek többsége mind kultúrálisan, mind egzisztenciálisan a középosztály/polgárság rubrikát keresi, oda akar ikszelni:)...:)
@Husz_János_Puszita:

"A görögök sem a valósággal szembesültek, hanem a zájemeffel.:)"

szeretnék én is szembesülni ~200 mrd euro-val a saját zsebem környékén könyékig benne belül... aztán megvitatnám a helyzetet ampatikussan...
ha hő áhítattal imádott hazámhoz hajintanának némi, de még elviselhető mértékű puccoskodás után ennyi zsét, már nem lennék ilyen optimista bizakodó, mer tunnám, abbul csak kéccáz stadion épülne, s ebből 7 a magasságos Felcsút határában a főbb világtájaknak megfelelően... úgymint észak. észak-kelet-kelet, dél-kelet, dél, uncovájter... a budi ablakbúl most éppen épen láccódó nem tom melik iránba esik, de talán arra is ráférne egy kisebb felújítás, amihez egy újabb transz akció utáni átokfutást követően bőven lenne fedezet. és meg is lenne fedezve. aszszenccség!
@E.Csaba:

Ugye ugye azok a fránya érzések.:)))
@simple observer 1.0: alapot is adott rá, lehetett rá felépíteni egy karakter gyilkosságot

de felesleges minden, mert amíg közel azonos platformon lévők úgy tudják egyelni egymást, mint ott fent, addig semmi sem fog változni, sőt egyre gyorsulva csak rosszabb lesz.
@Husz_János_Puszita: bizony, és ezzel is a fidesz dörzsölgeti csak a markát, miközben kaján mosoly ül az arcán
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem mernek a mocskok még egy csomagot bejelenteni, meghagyják a választás utánra.
bizonyára észrevette Mindenki, hogy az új, 2013. évi, új veretű érméinkről valósághűen eltűnt a Magyar Köztársaság, és ízlésesen a trafikprofit tágasságával egyező karakterközzel az szerepel, hogy: "Magyarország". ehhez tartsátok Magatokat, jó egészséget kívánok sokk szerencsével és türelemmel.
Magam részéről a köztársaságtól én is elköszöntem, ellenben a köz társaságára továbbra is igényt tartok. mind eszmei, mind forint alapon. az én bemondásom: -betli. ha visszaszólna valaki, akkor előre is mondom: -renonsz!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A valóság tagadása mindannyiunkban hasonló érzéseket vált ki, tehetetlen dühöt.
E.Csaba is eljutott idáig már párszor, úgy látom.:)
ööööö:

A költségek növekedése is jelenjen meg a számlákon!

Nyomtatás
Email

Részletek
Kategória: DK hírek
Létrehozva 2013. szeptember 23. (hétfő) 14:43

portal.dkp.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/5047-a-koeltsegek-noevekedese-is-jelenjen-meg-a-szamlakon

-----------------------------------------

16:36
Ráiratná a számlákra az áthárított adót az MSZP

Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben előírnák, hogy a számlákon egyértelműen és összegszerűen tüntessék fel a lakosságra áthárított terheket - jelentette be hétfői, Bárándy Gergellyel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján Simon Gábor.

hvg.hu/gazdasag/20130923_Rairatna_a_szamlakra_az_atharitott_adot_a
@jaegtoer:

mert ugye a távolmaradással meghagynám a kiskaput, hogy a fidesz győzelmet követően bele lehetne szarni az örömükbe azzal, hogy bocs, nem tekintyük érvényesnek a választást, hiszen eleve fideszre baszott öööö ájzé...szabott volt a pálya...és gébzelőerő... gébzelő erő gedves liberáncsos ellenfelejim.... képzelőerő...

mijenlyólelbeszélgetekmagaddal...
@Mariann19:

Egyetértek, annyit tennék csak hozzá, a szellemi tőke szoros kölcsönhatásban áll a gazdaság eredményeivel.
@jaegtoer:

Szerintem folytasd a gondolatmeneted az új poszt alatt, éppen témába vág.
@sírbateszezazegész:

"_Moon arra a kérdésre, hova sorolja magát a megkérdezett, az emberek többsége mind kultúrálisan, mind egzisztenciálisan a középosztály/polgárság rubrikát keresi, oda akar ikszelni:)...:) _"

én már jóval alább adtam, beérném az emberség és ésszerűség eccerű kettősével is. de ez még várat magára...
@jaegtoer: én ezért vagyok lumpenproli:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Érdeklődéssel figyeltem Varga Mihályt a jövőbeni gazdasági stratégiát illetően.
Több kiadás jellegű feladat vár a kormányra, többek között a devizahitelesek ügye is.
Varga utalt a bankok - jelzem újszerű - durcás hozzáállására, mely szerint ódzkodnak az újabb terhektől.
Már így is egyes bankoknál az anyabankok tőkésítik a leánybankjaikat nálunk, így tud a bankrendszer valahogyan működni.
Elhangzott, hogy amennyiben a kormánynak kéne a hazai bankokba ilyen tőke injekciót pumpálni, honnan lenne pénz egy ilyen konszolidációra.
Varga erre lazán nem válaszolt.
Felmerül a kérdés, hogy amennyiben 50%-os hazai tulajdonú lenne nálunk a bankrendszer - mint ahogyan terve van véve - honnan teremtődne meg a konszolidációra a pénz.
Láttunk már ilyet a Postabank esetében, drámai volt.
Az államháztartási hiány 112%-a azt jelenti, hogy először a túlköltést kéne visszapótolni, és beállni 100%-ra. Viszont még csak szeptember van, a választási költekezés újabb pénzeket igényel.
Sötét jövő vár ránk jövőre, ezt az évet papíron még ki lehet bulizni, de a görgetett hiányt be kell hozni. Rajtunk.
@Husz_János_Puszita:
"A szellemi tőke szoros kölcsönhatásban áll a gazdaság eredményeivel."
Igaz. Mint a munkamegosztásban, mindegyik tényezőnek egyszerre kell jelen lennie.
A szellemi tőke fontosságánál azonnal a felsőoktatás leépítése jut eszembe, mint olyan körülmény, amelyik nem bővíti a középosztálynak sem a létszámát, sem a színvonalát.
@simple observer 1.0: Te egyre hosszabb leszel.

A te beszámolódból is kiviláglik, hogy Bajnai semmilyen értelemben nem "patásozta" Gyurcsányt, ez a te fóbiád. Ha tehát ők azt mondják, hogy Gyurcsány állapodjon meg a szocikkal, az patásozás, de ha Ferkó ostorozza Bajnait, az meg természetes.

A Fidesz népszerűsége nőtt az utóbbi időben, ez tény. Nem tudom, miről beszélsz.

Szerintem meg jó az irány, ott ahol együtt indult az ellenzék, sikerült a Fidesz megverni vagy megszorongatni.

Te is azt a hülyeséget nyomod, mint az elvakult DK-sok. Ha egyszer nincs kétharmad, akkor marad Orbán alkotmánya, akkor nincs más út, mint az ellenzékkel megegyezni. Ennek meg nincs szoros köze a korszakváltáshoz egyébként. Nincs semmiféle cikk-cakk, ezt sem értem.

De, a 3 legnagyobb párt összefogása megvalósult, te valami fatális tévedésben vagy. A DK egyelőre még valóban kimaradt ebből, de ettől ez még valóság. Az, hogy ők szeretnék ezt világkatasztrófának beállítani, hogy egy 2-5%-os párton múlik minden, az sajnálatos, de téves. És ez nem kudarc, hanem az egyetlen járható út. Ez megint Gyurcsány-féle megtévesztés, a PM mindig is ebben volt érdekelt.

Mint egy korábbi vitamenetben már megállapítottuk másokkal, Gyurcsány népszerűtlenségének nem oka semmilyen kommunikáció.

"Vagyis, ha a szocik es az E14 nem allandoan csak savaznak a patast, akkor bizony szamai bizony megugrananak, 25-30 kornyekere."

1. Nem savazzák a patást.
2. Te kevered a pártok kommunikációját a szavazóinak véleményével. A kettő nem függ össze, csak rendkívül lazán.
@sírbateszezazegész: :DDDDDDDDD

basszus!
én néha magyarul sem értek már úgy elvagyok bambulva, erre te itt ide káromkodsz egy ilyet : target! :)))
nem ismerem!
nem találkoztam vele!
de mostanában a náthán kívül ebben a nagy tolongásban ez is belém bújt?
a lófeje meg ma kicsit drága.inkább varju lenne az a valami amivel ijesztgetnének, azt hiszem...

most, hogy újra bekapcsoltam: remek minden!:)
lehet, hogy tőletek? :))))
@sírbateszezazegész:

hagyjál már ezzel a kruplikriplivel, Teeeeeee... Teee... Te... bagett lovag
@Mariann19:

"_A szellemi tőke fontosságánál azonnal a felsőoktatás leépítése jut eszembe, mint olyan körülmény, amelyik nem bővíti a középosztálynak sem a létszámát, sem a színvonalát._"

csillagos hatos megállapítás.
mi összeszerelő szalagmunkásország lennénk, csak nem teccik a szalag színe. a visszája sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

kösz!
én vagyok az aki használja a kis gépét, de alig tud vele mit kezdeni :)
ha gondom van a szomszéd srácok jönnek segíteni és egy kettőre már OK minden.
tehát a link sem segített volna, mert lépésről lépésre mondanod kellett volna mit tegyek :DDD
ez van...
ilyen béna vagyok sajnos...

de roppant hálás a segítőkészségetekért!:)
ahogy most visszajöttem, rendben van minden.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"alapot is adott rá, lehetett rá felépíteni egy karakter gyilkosságot"

Ilyen erovel BARKIRE ra lehet dolgozni, egy jo kis karaktergyilok erejeig. Akarcsak Bajnai eseteben a libakkal, es ki tudja Mesterhazinal mi lesz majd a fo csapas irany...

Amugy GYurcsany mar Oszod elott is a bogyukben volt. O volt a "lotto 5-os", akit mar a hivatalba lepesetol kezdve apritottak.
@E.Csaba: Nos, én pl. nem vagyok annyira híve annak, hogy legyen egyáltalán megállapodás Gyurcsányékkal, nem véletlen, hogy a szocik is ambivalensek ebben. Ugyanis legalább annyi embert taszít ő, mint amennyit hoz a konyhára. Ezt a híveknek nehéz megemészteni, én megértem. A politikában 1+1 az nem feltétlen 2.

Az E14 35 hely helyett kapott 31-et, így teljesen korrekt az az állítás, hogy 4 helyről lemondott. 27 helyről soha nem volt szó.

És ismétlem, hol van az az 1%, amit a beszéd okozott? Még mérés sem volt azóta.
@V-PORT:
Kénytelen vagyok erre "gágogni" valamit.
Az alapállás a DK-nál az volt, hogy Bajnai legyen a miniszterelnök, és mindenki tolja az ő szekerét vs. egységes ellenzéki fellépés.
De mi lett ebből?
Az Együtt PM kifundálta, hogy a Gy. és DK szavazók menesszék Gy.-t és Vadai vezényletével szavazzanak a fent említett alakulatra. Hogy GY. szemkilövető 2006-ban terrort vezetett be az ártatlan, maszületett bárány forradalmárokkal szemben. Hogy Bajnai százszor megtagadta, és elárulta az "apját".
Végül az egész problémát Gyurcsányostól rálőcsölték az MSZP-re, és tudjuk mi történt.
Ezek után pedig mondja ki kerek-perec, hogy az ő jelöltjük, márpedig Bajnai?!!!

Nem azér, de ti ott azt hiszitek, mindenki más egy nagy hüjjje, csakis nektek van egy kis sütnivalótok.:)
@Mariann19:

Nekem a legkézenfekvőbb jutott eszembe, az immateriális javak egy cég mérlegében.
Persze az oktatás adja a bázist, világos.
@Mariann19: :)))

szia!

hihetetlen szerencsém van, mert qrva jó orvosokat fogtam ki és annyira gyorsan tudták kezelni az eseményt, hogy még ők is meglepődtek, hogy félév alatt visszaállították szinte a normális szintre...
a baj az, hogy ahogy szaladtak a kilók, rettenetesen lelassultam és minden energiám elvitte. az egészben ez dühösített mert egy csavargó csaj vagyok, és ez a nyomott lassúság, fáradékonyság nem az én asztalom.
de talán már itt is van "mérhető" változás... :D

utólag olvastam csak én is össze mindent a témában és ahogy kontrollra járok elnézem az odajárókat nem sok szavam lehet még most sem :)
szóval azt mondom, ez legyen a legnagyobb baj, ha ezután napi féltablettát be kell vennem és még most már fogyok is kiegyeztem a helyzettel, bár még mindig szokatlan.
az meg azért elképesztő, hogy milyen alattomos és mi mindent befolyásolhat anélkül, hogy bárhol jelezne a szervezetedbe a változásról...
már csak az eredménnyel szembesülsz és vagy sikeres a kezelés vagy nem... (gondolj szegény Cserhátira.)
elmegy az energiád magadba roskadsz és már pszichológushoz küld némelyik orvos mert depressziós vagy... szóval nem mindegy kihez keveredsz és mit kezd veled...
@AKIsTUDATLAN:
"Az Együtt PM kifundálta, hogy a Gy. és DK szavazók menesszék Gy.-t és Vadai vezényletével szavazzanak a fent említett alakulatra."

Ezt nem is értem egészen, de főleg honnan veszed ezt? Ez valami egészen új városi legenda. A DK nyilvánvalóan nem is létezne Gyurcsány nélkül, akármilyen kellemetlen is az ő személye.

"Hogy GY. szemkilövető 2006-ban terrort vezetett be az ártatlan, maszületett bárány forradalmárokkal szemben. "

Ez is egy hatalmas sületlenség, de ezt bizonyára tudod. Gyurcsány 2006-os szerepével kapcsolatban még hasonlót se mondott senki az E14-ből.

"Hogy Bajnai százszor megtagadta, és elárulta az "apját".

Gyurcsány olyannyira nem az apja Bajnainak, hogy nem is őt javasolta kormányfőnek maga helyett, csak miután mindent kimerítettek, találták meg. A hála egyébként se politikai kategória, vannak annál fontosabb szempontok is.

Gyurcsány tavaly október után nagyon hamar letett Bajnairól, amikor kiderült, hogy nem jön össze az az ernyőszervezet, amit Bajnai elképzelt. Onnan kezdve már Mesterházy volt a favorit nála, ez és a politikai különbségek természetessé teszik, hogy az MSZP-vel állapodjon meg. A "korszakváltás programja" kissé hiteltelen lenne Gyurcsány Ferenccel.
@Mariann19:

Az a gonosz EU megmondta előre, nem lesz meg a hiánycél. Meg mi is, nem kellet hozzá nagy képzelőerő. Pár száz milliárd megszorítás még a nyáron befigyel.
@iii:

Miért is? Az öszödi beszéd gyakorlatilag a korszakváltásról szólt.
@Husz_János_Puszita: Messze nem és abból se lett semmi. Gyurcsány utána is médiakormányzást folytatott. A 2006-os események kezeléséről meg ne is beszéljünk. Az őszödi beszéd pedig nem teszi jóvá azt a két évet, amit előtte folytatott, főleg, hogy ebben azóta se gyakorolt önkritikát, illetve most legutóbb halványan és elkenve.

A másik, hogy a választópolgárok tudatában ez a kettő kizárja egymást. Mindegy szinte, hogy miért, de ez a helyzet.
@iii:

Az öszödi beszéd maga volt az önkritika, ember!

Hagyjuk, nem akarok már rugózni rajta. Nem tudom, miért szóltam bele.
@jaegtoer:
"Mi összeszerelő szalagmunkások lennénk."
Mi ez a feltételes mód?
Vagyunk és leszünk.
És hogy ne érezzük magunkat nagyon alul ebbéli munkaköreinkben, hogy vonalas legyen a feladat megnevezése, hozzátesszük, hogy asszisztens.
Mondjuk így: Tróger asszisztens
Jó lesz?
@Husz_János_Puszita:
"Immateriális javak egy cég mérlegében."
Ezt csak a beavatottak tudják, te gazdasági szakember vagy, igaz?
"Pár száz milliárdos megszorítás még a nyáron befigyel."
Olvastam ilyen prognózist a 2015-ös kilátásokról, mely az ezévről átgörgetett terhek miatt valószínű.
@Husz_János_Puszita: Hogyne, egy zárt ülésen. De már csak ismétlem magam. És még abban se említett semmit a saját tevékenységéről, folyamatosan többes szám első személyben beszélt.
@Mariann19:

:)

transzporter manager
transzporter senior manager
@jaegtoer: többségükkel inkább intellektuális különbözőségünk okán nem hoznám magam közös halmazba:)
@guma:
Igen, alattomos, szerteágazó hatása van, nem ismerik fel idejében és kevés az endokrinológus.
Örülök a javulásodon, és szerencséd van, mert szellemileg inkább ellenkező az előjel az aktív gondolkodásod láttán.
Ehhez nemsokára még karcsú is leszel.
@jaegtoer: Mondtam már, hogy magasan értékelem a humorodat.
Megint jól beletrafáltál. Jó vagy!
Kivéve az egykulcsosat...
@kekex:
Szia!-:)
Geo-nál válaszoltam, asszem neked is.
@Husz_János_Puszita: amíg a citizen vs. subject nem interpretálódik helyesen a fejekben, addig igen, az maradok... azért nálam is van egy határ, kivel vállalok sorsközösséget:)
@Mariann19:

Olyasmi ráadásul pszichológia hobbival. Nem kell mondanom, duplán fáj, ami folyik.:)
Szertenézek, s nem lelém honom e hazában.

2015.-ig biztosan nem kell várnod a megszorításokkal, nyárra elfogy a pénzük. Egyre kevesebb bevétel folyik be a költségvetésbe. Nincs fedezete az osztogatásnak.
@iii: A hívőknek az nem is kell. Ld. még a libázást. N+1 bírósági ítélet dacára is kitartanak és kitarthatnak benne.

@Husz_János_Puszita: :-)))
@iii:

"Te egyre hosszabb leszel."

En altalaban ilyen vagyok. Az archivumban ellenorizheto. Fontos es erdemi dolgokrol nem szeretek 2-3 mondatos kommentekben "ertekezni". Ez is egyebkent az egyik oka, hogy csak ritkan vadulok be annyira, hogy hozzaszoljak valamihez, mert tudom, hogy akkor az nem lesz rovid. ;)

"A te beszámolódból is kiviláglik, hogy Bajnai semmilyen értelemben nem "patásozta" Gyurcsányt, ez a te fóbiád."

Hat ez a nagy gond, hogy egy ilyen egyszeru kommunikacios fogast is igy felre tudsz (probalsz?) magyarazni. Ugyanis Bajnai koruli emberek sorra gyurcsanyahibas-oztak, o neki mar CSAK nem kellett nekik ellentmondani. Amivel gyakorlatilag egyetert veluk, de o nem mondja ki direktben a dolgot. Amugy ezt a trukot mar regota ugyesen csinalja a Fidesz.

De sajnos van ennel direktebb fogalmazas is, amit azert szerintem mar TE sem igen tudsz maskent magyarazni:
"Ugye lemondtunk néhány helyről annak érdekében, hogy Mesterházy Attila úgy ülhessen le oda, hogy egy méltányos(!?) és ésszerű(!?) ajánlatot tehessen a Demokratikus Koalíciónak. És ezt szerintem(!) meg is tette. ... Sajnálom és bizonyos értelemben meg is lepett, hogy ezt a DK nem fogadta el."
"Mesterházy ajánlata méltányos(!?), ésszerű(!?) volt, nyilván egy konstruktív tárgyalási folyamatban erről gyorsan meg lehetett volna állapodni."
(A felkialto- es kerdo jelek tolem)
Hat ha meg ezt is igyekszel kimagyarazni, akkor inkabb hagyjuk is abba...

"Ha tehát ők azt mondják, hogy Gyurcsány állapodjon meg a szocikkal, az patásozás, de ha Ferkó ostorozza Bajnait, az meg természetes."

De hat eppen arrol van szo, hogy NEM azt mondjak! Az csak a maszlag, hogy terelhessenek. Ok bizony azt mondjak, hogy:
"Gyurcsány Ferenc úgy döntött, hogy az összefogás helyett inkább az ellenzéki vetélkedést választja." (Konya)
Bajnai es Mesterhazi meg azt kapja vissza, amit Gyurcsany toluk kapott. Mert ugye meg lehetett volna probalni turheto esellyel GYurcsanyra kenni az egeszet, de Mesterhazi szovegebol (Vadaival, Varjuval, Molnarral is gondja volt), amit cafolni nem is probaltak, egyertelmu volt, hogy az egesz csak megalazasi szandekkal eloadott szinjatek volt. Vagyis ha Attila nem ennyire bosszuszomjas, akkor talan sikeresebb lehetett volna a trukk, de igy nem igazan jott be. Es ezek utan mondja Bajnai, hogy ez tisztesseges eljaras volt, es hat ki is volt aki nem tudott megallapodni?

"A Fidesz népszerűsége nőtt az utóbbi időben, ez tény. Nem tudom, miről beszélsz."

A kutatoknal, igen. A valosagban, amint az idokozik mutatjak, NEM.

"Szerintem meg jó az irány, ott ahol együtt indult az ellenzék, sikerült a Fidesz megverni vagy megszorongatni."

Pusztan CSAK azert, mert a Fidesz alulmulja onmagat. Vagyis nem a baloldal, az osszefogas hoz tobbletszavazatokat, hanem a Fidesz szamai csokkennek a balos jeloltekeihez. Vagyis az irany NEM JO mert a balos NEM osszefogas nem tudja felrazni az embereket, nem tud hitet adni nekik, hogy kepesek lennenek levaltani ORbant.

"Te is azt a hülyeséget nyomod, mint az elvakult DK-sok. Ha egyszer nincs kétharmad, akkor marad Orbán alkotmánya, akkor nincs más út, mint az ellenzékkel megegyezni."

MAr hogyne lenne! Lehetne magat az egesz valasztast nepszavazassa tenni, pl arrol, hogy maradjon-e Viktor rendszere, alkotmanya. Csak hat ehhez a korabban meg szent gralkent ahitott, mara viszont teljesen elvetett kozoslistas indulas kellene. De lehetne megismetelt valasztas, mint Bokros javasolja.....

"Ennek meg nincs szoros köze a korszakváltáshoz egyébként. Nincs semmiféle cikk-cakk, ezt sem értem. "

Ezt mar masok kiveseztek, csak roviden: A jojjon mindenki, fgojunk ossze helyett mara lett senkivel nem kozoskodunk...

Foly kov..
@Husz_János_Puszita:
Majd kibocsájtunk kötvényt folyamatosan.
A tényleges államadósságról már most sem lehet adatokat találni pár hete.
@Mariann19:

Nem lehet a túlzottdeficit eljárás miatt. Most mondja Vértes Olgánál, a jegybanki devizatartartalék 38-ról 31 milliárd euróra csökkent 20 hónap alatt. Szépen csendben csak olvadásnak indult.
@iii:

"De, a 3 legnagyobb párt összefogása megvalósult, te valami fatális tévedésben vagy. A DK egyelőre még valóban kimaradt ebből, de ettől ez még valóság."

Legalabb probalnal valami koherens szoveggel hasba akasztani! Az Isten szerelmere, nem latod a sajat onellentmondasodat?!
HAt milyen OSSZEFOGAS az, amelyikbol a 3 legnagyobb kozul (a kicsiket mar nem is emlitem) AZ EGYIK megiscsak KIMARAD? SEMMILYEN!
Es hat maga az MSZP-Egyutt megallapodas is szanalmas, korabbi onmaguk es velemenyuk szembekopese mindket oldalon.

"Az, hogy ők szeretnék ezt világkatasztrófának beállítani, hogy egy 2-5%-os párton múlik minden, az sajnálatos, de téves."

Ha nem a DK szavazoin mulik minden, akkor miert erolteti mindket nagyobb part a gyurcsanyahibasozast??? Mellesleg szerintem se rajtuk mulik, ezert is nem hitelesek, es sikeresek ezek az erofeszitesek.

"És ez nem kudarc, hanem az egyetlen járható út. Ez megint Gyurcsány-féle megtévesztés, a PM mindig is ebben volt érdekelt."

MOst keressek ra, hogy amikor meg eselye volt BAjnainak a kozos listavezetoi posztra milyen kudarcnak allitotta be, ha nem jonne letre egy ilyen osszefogas? Nem teszem, mert nem er annyit, es amugy is eleg idot vesz igenybe, hogy bepotyogom neked, rakeresek cikkekre...

"Mint egy korábbi vitamenetben már megállapítottuk másokkal, Gyurcsány népszerűtlenségének nem oka semmilyen kommunikáció."

Es ez TE meg iii, meg esetleg egy masodik nicked voltatok? Maga Semjen nyilatkozta buszken, hogy milyen sikeres volt az eveken at Navracsiccsal kozosen vitt lejaratokampanyuk. Akkor most mirol is beszelsz?

"1. Nem savazzák a patást."

De bizony. Az elozomben Konya egyertelmu, Bajnainak pedig egy burkolt velemenyet masoltam be a korabbi Karacsony es Szigetvari idezetek utan....

"2. Te kevered a pártok kommunikációját a szavazóinak véleményével. A kettő nem függ össze, csak rendkívül lazán."

Egy francokat nem fugg ossze.

"Az Együtt-PM táborában szeptemberben Bajnai Gordon 75-ös népszerűségi mutatóval rendelkezik, őt Mesterházy Attila követi 58 ponttal. Az MSZP hívei elnöküknek 76 pontot adnak, a második helyezett Bajnai Gordonnak 61-et.
nol.hu/belfold/a_rejtozkodok_fele_kormanyt_valtana?ref=sso

Vagyis azzal, hogy (viszonylag) pozitivan nyilatkoztak egymasrol, igy meg a Korszakvaltok is mennyire megszerettek Mesterhazit.

A ketto bizony erosen osszefugg!
Mert vagy a part szimpatizansai veszik at egyre inkabb a part altal hangoztatott elveket, velemenyeket (a Fidesz kommunikacioja eppen errol szolt az elmult legalabb 10 evben, hogy a papagaj kommandok minel tobb emberrel hitessek el hazugsagaikat), vagy eppen forditva, egy part valtoztatja meg velemenyet, es ezzel parhuzamosan kommunikaciojat a szavazok preferenciainak ismereteben (Fidesz '93-'95 koruli jobbra sodrodasa). Amugy meg elegge remenytelen dolog lenne egy parttol, a szavazoi velemenyevel homlok egyenest ellentetes dolgokat kommunikalni....

Es pontosan ez a partok felelossege, hogy ertelmes es fontos ugyekrol, megoldasokrol kommunikaljanak, ezzel is befolyasolva nemelyest szavazoikat, a tarsadalmat. A Fidesz pontosan ezt tette, letre is hozott egy massziv szektat.
@iii: Szerintem téged semmiképp nem lehet kiállítani a vallásodból.
Igenis, pl itt a blogon is, maga a nagy Fábiusz is, beleállt abba, hogy jó, legyen DK(értsd nyíltabban: csak a szavazóik!!!), de Gy. nélkül, pl. Vadaival az élen.
Ez a lotyaszájú pedig szerényen tűnjön el, mer' ezt követeli a haza. Röhejes!
Bajnai saját szájúlag jelentette ki, hogy Gy. rendőri terrort alkalmazott 2006-ban a felkelőkkel szemben.
Jobb, ha tőlem tudod meg, hogy Bajnai volt Gy.jelöltje a lemondása után, csak először hagyta ámokfutni a kitűnő szoci vezérkart. Oszt a végén az lett, amit a cirkusz nélkül is megtehettek volna: na, de egy Gy.jelölt?
És, igen, akkor mindenki, még saját szoci szavazóik is elgondolkodtak ezen a borzalmas miniszterelnök keresési cirkuszon. Akkor is veszítettek legalább 10%-ot!
Az összefogás dolgot pedig igenis Bajnai, és pimpócska cseszték el karöltve a szocikkal.

Amit Orica írt neked, az nagyon gyilkos, és nagyon igaz. Csatlakozom.
Meg még érvelj Simple Observer ellenében is.
Kíváncsian várom.
@AKIsTUDATLAN:

"Ezek után pedig mondja ki kerek-perec, hogy az ő jelöltjük, márpedig Bajnai?!!! "

A dolog ugy all, hogy amit irtal nem egeszen pontos. Ha megengeded...

Eredetileg kommunikacio szintjen a DK es Gyurcsany egyik felet sem preferalta. (persze meg lennek lepve, ha nem Bajnait favorizaltak volna kulonosebb felhajtas nelkul)
Meg az MSZP-Egyutt targyalasok 2 honapja soran is vegig azt mondta(k), hogy a ketto kozul az egyik, vagy egy kozos megallapodassal megnevezett 3., de ez utobbinak folyamatosan csokkent az eselye, hiszen egyre kevesebb ido maradt a jelolt "felepitesehez".
A felemas megallapodas utan az MSZP-vel valo "targyalasok" soran a DK elfogadta, hogy ha kozos listan es egyeni jeloltekkel indul a ket part, akkor ertelemszeruen a DK Mesterhazit tekinti sajat minielnok-jeloltjenek.
Azok utan amit a MSZP, Mesterhazi vezetesevel muvelt aligha hiheto, hogy nagyon imadnak o(ke)t a DK haza tajan.
10.-en kapta meg a DK a selyemzsinort az MSZP-tol, amit koszonettel visszautasitottak.
11.-en volt a Republicon konferenciaja, ahol a linkelt cikk szerint (index.hu/belfold/2013/09/12/sci-fi_bajnai_miniszterelnoksege/) szinte kozmegegyezes szuletett, hogy Bajnainak aligha van mar eselye, hogy minielnok legyen.
Majd mindezek UTAN 13.-an(!) jottek a hirek, hogy GYurcsany szerint Mesterhazy vagy Orban lesz a kovetkezo minielnok.

Vagyis nem voltak itt valtasok, hanem az esemenyek folyamanyakent valtozott a kommunikacio.
@iiibphun: " Arra is kell gondolni, hogy mi lesz a választás után, minél több párt szerepel benne, annál nehezebb kormányozni."

ilyen ez a prularizmus..
a diktaturat, ahol egy az akarat nem kunszzt vezetni:-)

dehat eppenhogy a sokparti demokracia az, amire szukseg lenne.

"Nem értem, miért lenne az Együtt-MSZP megállapodás szánalmas."

attol, hogy bajnait a mit sem valtozott, korrupt es tespedt mszp siman becsicskasitotta.

nekik semm mas nem kell, mint bajnai neve, mert o rakta rendbe a szarkupacot es ezt egyre tobben felismerik. az egeytlen amitol en tartok ha az mszp nyer, hogy eltanultak a fidesztol a stilust. ugyanis ez volt az alapveto kulonbseg az mszp es a fidesz kozott. a stilus. ha keresztapas hasonlatot szeretnel, az mszp vito korleone, a megfontolt, lassu, regi stiulus uriember maffiafonok, a fidesz meg a nagypofaju, arrogans sonny. volt eddig. de attol tartok, hamarosan jon egy michael az mszp reszerol. jonnek vissza a regi mszps arcok es kemenyebbek akarnak lenni, mint barmikor elotte. mert eltanultak a fidesztol, hogy ez a hatalom receptje, kizarolag az onos erdekeik es haracs, valamint a fidesz ellenuk tett lepeseinek a megbosszulasa a celjuk. az orszag uzemeltetese helyett.
@iiibphun: mrkel nincs egy kasztban orbannal. ezt merkel kikerne maganak. merkel egy tisztesseges, konzervativ politikus aki nem egy alkalommal biralta orbant es tevekenyseget.

orban meg a magyar lukasenka.
@ausländer Sipi: Lehet az MSZP korrupt és tespedt, de

1. nincs más, akivel meg lehet dönteni Orbánt

2. még mindig nagyságrenddel jobbak Orbánnál

3. azért ők is változtak és remélhetőleg tanultak is

Tehát a megállapodás ettől még jó. De biztos vagyok benne, hogy simple-nek nem ez volt a baja ezzel.

Merkel és Orbán ugyanannak az európai pártcsaládnak a tagja, nem véletlenül tegezte le őt Orbán Viktor. Különbségek nyilvánvalóan vannak.
@iii: az iiibphun is én vagyok.
@ausländer Sipi: Nem, de egy nickhez csak 5 blogot lehet rendelni... :)
@ausländer Sipi: Van még iii4 és iii1001 is :))
@iii: meglatjuk.
tenyleg jobbak voltak orbannal eddig barmikor. de nem tudom, hogy ez a mostani totalis vereseg mit erositett fle bennuk. attol tartok, nem azt a gyurcsany altal favorizalt "csinaljunk mar valami hasznosat, a kurva eletbe" vonalat, hanem sokkal inkabb azokat, akik elmutyizgatnak a hatterbe szepen csendesen.

egy ismerosom egyszer ugy jellemezte a fideszt es az mszpt, hogy az mszp csendesen uszkalva hugyozik bele a medencebe, a fideszes pedig rohogve a startkorol. lassan ideje lenne egy tisztesseges uszomesternek...

mindenesetre en nem egy elkotelezett politikai vonal hive vagyok. talan jobboldali liberalisnak neveznem magam, mert gazdasagi vonalon a kapitalizmust es a szabad versenyt favorizalom, ideologia szintjen pedig a prularizmust es a minnel nagyob szabad(os)sagot.
süti beállítások módosítása