Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.03. 14:56 Fabius

Neveljünk veréssel politikust?

Címkék: fidesz kósa lajos közoktatás évnyitó

A fideszkeresztények gyerekverési hajlandósága Michl nertárs köznevelési törvényhez benyújtott módosítója, asszonyverési hajlandósága a vakkomondor gét óta nem titok. De az talán mégis meglepő, hogy a rendszeres felháborodás ellenére mennyire nem tudják levetkőzni magukról ezek a pöcsök. Az nyilván csak a véletlen műve, hogy kizárólag gyerekekkel és asszonyokkal ilyen bátrak ezek a daliák, akiknek a feje egy tisztességes - szigorúan nevelő szándékú - szülői sallertől a derekukig vágna rajtuk menetet. 

Michl nertárs a köznevelés törvény kapcsán még arról filozofált, hogy: "van olyan gyerek, akinek a koki dicséretnek tűnik." Most, az éles gyakorlat első napja előtt meg Kósa Laller lamentált azon, hogy "amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek". Elgondolkodtató, nem? Mármint nem azon kell gondolkodni, hogy a fideszkeresztény modellben hagyjuk-e verni a gyerekeinket, hanem azon, hogy ha ezeknek a koki dicséretnek tűnik és a Kósa elmélet szerint a "jó gyerek" ha ütik jól teljesít, esetleg létrehozzunk-e egy politikusverő civil szövetséget, amelyik szigorúan az elmélet szellemében időnként a mostaninál sokkal jobb teljesítményre sarkallná ezeket az egyfejűeket? 

kósa-lajos-gif.gif

Mit szólnál hozzá, kedves Lajos? Minden hasonló méretű faszság után kapnál egy nyakast, rögtön képben lennél a jobban teljesítést illetően, és egye kutya vehetnéd dicséretnek, ha attól érzed jobban magad. Maradhatna a hagyomány, köthetnétek fogadást, mint gyerekkorodban a Kossuthban, hogy egy plenáris ülésnapon hányan ájulnak majd el. Oszthatná mondjuk a "kettes portás", aki - tőled tudjuk - nagyon fontos ember, és nem mellesleg választópolgárként a munkaadód is. Tudom, tudom, az általad elképzelt mesevilágban a parancs az parancs, igazgató, tanár és egyéb hűbéresnek tekintett rendszertag csak bokázhat az államvezetésnek, de azért vagyunk itt még néhány millióan, akiknél kinyílik a pofonos láda teteje, mikor a gyerekveréssel viccelődsz. 

Jó lesz, ha ezt észben tartjátok, mert hasonló baromságok mellett jövő nyáron könnyen a felcsúti pajtakasztingon találjátok magatokat megint. Éppen csak nem pártfunkcit fog válogatni Viktor, hanem napszámost a Mészáros Lőrinc. 

Uff. 

416 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr965493494

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellenállók, szabotőrök, partizánok 2013.09.03. 19:28:27

Nem, nem és nem! Akkor sem! Nem fogom magam lealázni! Nem fogok kurvaanyázni. Nem. Olvastam. Hallgattam. Mindent, amihez hozzáfértem. Nem tagadom, legalább annyiszor kárörvendően, mint ahányszor döbbenten. Visszafogott számítások szerint is az 1.364...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Fabius, még csak a címig jutottam. De mint gaz ovsór bankátor ballibbancs, azonnal jelezni szeretném abbéli igényemet, hogy a politikusi nevelőverésre hadd értékesíthessem én a részvételi jegyeket. Tankjú, és risztelünk.
Másfél éve írtam:
endresy.blogspot.hu/2012/04/iskola-es-milicia.html
"A minap még csak arról szóltak a hírek, hogy az ifjúgárda, vagy a leventemozgalmak, vagy ki tudja milyen ködös elképzelések nyomán a középiskolások alakiztatása került napirendre. Most egy újabb militáns elképzelés bukkant fel az iskolarendszerrel kapcsolatban. A Belügyminisztérium olyan iskolaőrök bevetését fontolgatja, akiknek megadatik a lehetőség az „arányos mérvű” testi kényszer alkalmazására. Melyre a híradások egy része szinte azonnal a gyermekek verhetőségére asszociált. "

Azóta az iskolai milicia kész tény (endresy.blogspot.hu/2013/08/iskolamilicia-ujratoltve.html )
Én nem vagyok agresszív ember, de...
@Fabius: erről infóó?

Hitleres e-maileket küldtek Papcsák nevében

Papcsák Ferenc zuglói polgármester nevében több zuglói közoktatási intézmény is hamis email-t kapott ma - közölte a XIV. kerületi önkormányzat. Papcsák feljelentést tesz

hvg.hu/itthon/20130903_Hitleres_emaileket_kuldtek_Papcsak_neveb
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aztán az ökröt is csapni kell, ha szántani akarunk. ennek mintájára..
"Kósa beszéde rendpárti, erőszakosan és ideológiai alapon nevelő iskolarendszert vetít előre"

Beismerő vallomás az Orbán-rezsim iskolájáról című közleményével reagált az Együtt-PM Kósa Lajos debreceni polgármester elhíresült tanévnyitó beszédére.

hvg.hu/itthon/20130903_Kosa_beszede_rendparti_eroszakosan_es_ide
(szinte) minden politikus bűnöző...
@Penivaldes: Itt reagálva..... Folyamatosan csökken bennem az idealizmus, és teret ad a cinikus elkeseredésnek...
@gipsz.jakab:
"Politikus vagyok, tehát lopok, csalok, hazudok. Miközben a kisdedeket simogatom, ellopom a nyalókájukat. De éppen ezért nyitott vagyok mindenre"
Idézet a Vadászat a Vörös Októberre c. filmből.
@gipsz.jakab: ..de nem minden rova..bűnöző politikus, mi? Vannak a megélhetésiek,a cigá..(ezek nincsenek is:-) a fehérgallérosok, na, azok a legocsmányabbak, mint tuggyuk..
@Bakter:

A gyorsaságra és szemfülességre tekintettel a jog - közbeszerzési eljárás nélkül - a tiéd :-))
@Penivaldes: az

@GeoCracker: akkor olvassunk, le kell nyugodnom, mert szenvedek ezektől a barmoktól nagyon
@Penivaldes: na ja, csak mondják meg nekik, hogy manpság van már traktor is.
@Penivaldes: Rejtőn nőttem fel....
Ha nem így lenne, már méterhosszan lógnék egy körteágról.
Január óta munkanélküliként....
@bella _ciao: öööööö izé, én ezt máshogy értettem. tudod, hogy akkor mi is üssük a politikusokat hátha attól elkezdenek dolgozni..
a miértekhez némi adalék:

Legalább két és fél éve tart a kormánypártok soraiban az a vita, amely a szeptember 2-i zűrzavaros tanévkezdéshez vezetett. A Fidesz képviselői több alkalommal is megpróbálták megállítani a saját kormányuk központosítási törekvéseit, de szinte minden alkalommal kudarcot vallottak, és sokszor maguk vonták vissza javaslataikat. A totális központosítás oka egyszerű: a kormány úgy gondolja, hogy ezzel lehet komolyabb összegeket megspórolni, hiszen egyszerűen nincs elég pénz a kasszában.

hvg.hu/itthon/20130903_fidesz_kormany_ellen_oktatas_allamositas
@Fabius: csak azzal tudnám indokolni magamnak, hogy bakterként lehet tapasztalata a vasúti jegyértékesítésben. különben meg egyszerű ticketmutyinak tűnik. szabad, jegynélküli politikusverést követelek!
Legyen meg itt is:

Konok Péter:
Kósanzon, miszerint bökballada

Debreceni hurkának
nádból van a pálcája,
Lajosunkról lehullott
a kultúra álcája.
Verve tanít gyereket
erkölcsre meg morálra:
kényszerítse a medve
análra meg orálra!
@bella _ciao: nem! szerintem álljunk sorba, s szépen verjük őket. mindenki kap x percet.
@tristen2005: találó, viszont van benne hiba, kár hogy nem tudok kommentelni, regisztrálni meg nem akarok:

Kemény szavak, de jogosak: és jogos az igény is. Ha már Hoffmann Rózsa napi legalább nyolc órás börtönné változtatta a <<<<középiskolákat>>>>>, legalább büszke ne legyen erre a tettére.
Röviden, tömören és szeretettel:
A politikusok megnevelése reménytelen vállalkozás. A Kósába pedig verje bele a hortobágyi vezércsődör.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egyébként szerintem Rejtő is olvashatta.
Még ha talán nem is Faludy tollából :-)
itt tartunk:

A termelési riportok visszatérése miatt mondott fel egy MTVA-szerkesztő
Herczeg Márk

Meg a kihagyott, átírt hírek miatt – derült ki egy rádiós MTVA-szerkesztő kiszivárgott felmondóleveléből.

most.444.hu/2013/09/03/a-termelesi-riportok-visszaterese-miatt-mondott-fel-egy-mtva-szerkeszto/
tegnap valaki betette a facebookos felhivást a tankönyv átvételről, acsekk helyett jó a fénymásolt is, erre tessék!:)

homar.blog.hu/2013/09/03/masolt_csekkre_nincs_tankonyv
Nem tudom ez már volt?

Géppisztolyokkal oktatja az iskolásokat a szélsőjobbos white trash

Átalakított, a bíróság szerint sem fegyvernek minősülő kellékfegyverekkel rendeznek rendszeresen programokat a Rongyosok Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tagjai. A volt jobbikos Endrésik Zsoltot és a robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt korábban jogerős börtönbüntetésre ítélt Ambrus Zoltánt is a tagjai között tudó egyesület együttműködik a Honvédelmi Minisztérium iskolásoknak szánt programjával, a Katonasulival is, katonai alapismereti tábort szerveztek közösen iskolásoknak.

Az egyesület iskolákban is szervez fakultációkat, ahol katonai alapismereteket oktatnak a diákoknak.

444.hu/2013/08/29/szinhazi-kellekfegyverekkel-jatszadozik-a-hagyomanyorzo-white-trash-borsodban/
"De nektek nem kellenek a független emberek. Nektek – ahogy az előző garnitúráknak is – csak katonák és szolgák kellenek,akik teljesítik a legképtelenebb, szakmailag vagy morálisan vállalhatatlan elvárásokat is. A

független polgár számotokra kész istencsapása, mert a saját agyvelejével gondolkozik, és csak a saját tapasztalatai győzik meg. Nem engedi manipulálni magát, és nem hajlandó másokat sem manipulálni. De ennyit erről, több szót nem érdemes vesztegetni rá, úgysem értenétek."
@bella _ciao: jaja, fúúúj ez a kalmárszellem. Csak úgy, összegyűlt jogos felindulásból. Legfeljebb a segédeszközöket, pl. mérgezett indiánkést vagy kisbaltát árújjon a bakter. Nehogymá megsérüljünk.
"létrehozzunk-e egy politikusverő civil szövetséget, amelyik szigorúan az elmélet szellemében időnként a mostaninál sokkal jobb teljesítményre sarkallná ezeket az egyfejűeket"

Tagdíjat is hajlandó lennék fizetni!
De komolyan!
Beleférne pár verőember, és még ügyvédre is futná.
Hát nem tudom miért kell ebből ügyet csinálni.
Hülyék és kész.
Mondjuk azért ne a diák üsse a tanárát.
@Fabius:
Igazán köszönöm. Nerig sértettél volna, ha közbeszerzési mutyival kellett volna meghaveroznom az ügyletet. Úgy mégiscsak tisztességesebb és erkölcsösebb, kormányzati trendnek megfelelőbb, ha azonnal nekem van kiosztva a prognosztizálható profit. Én igazán szívemen viselem a csútizmust, és meg akarok felelni neki.
Magyarországot hókon vágta ez a banda. Most már tudom miért teljesít jobbban.
@GeoCracker: De kizárólag a jobban teljesítés okán:-)
Mindég csak eza brutál erőszak!
A lőszer,elfogyott?
Fabius!
Azt idézed a debreceni délceg huszárnak megfestett celeb modelltől, hogy "van olyan gyerek, akinek a koki dicséretnek tűnik" és megállapítod, hogy ha minden hasonló méretű faszság után kapna egy nyakast, rögtön képben lenne a jobban teljesítést illetően, és egye kutya vehetné dicséretnek, ha attól érzi jobban magát.
Attól tartok, hogy hiába ütnéd, legfeljebb csak modellt fekhet a Csele-patakba fulladt állami vezető ismételt festészeti megalkotáshoz, mert ha nem is képben, de így legalább képen lenne.
@bella _ciao:
Ha ingyé verhetsz politikus, az szabadosság. A szabad politikus veréshez igenis szabályozott körülmények, ellenőrzött lebonyolítás szükséges, különben eluralkodik a káosz, és más is megveretődhet. Nem, tessék jegyet venni, kivárni a sorod, hogy aztán igazán felszabadult szabadsággal, nyugodtan püfölhesd a delikvenst, senkitől sem zavartatva. Ahogy ezt mindenki szeretné. Én sem örülnék, ha ott okoskodnának mellettem többen, miközben páros lábbal ugrálok kedvenc politikusom fején, hogy "néddmán, az orrán még van hely a talplenyomatodhoz".
Nincs tapasztalatom a tiketelésben, de az mióta feltétel mutyisztánban, hogy érteni kell ahhoz, amit csinálsz?
Kedves Kósa! Ha belelépek a gyomorszájadba, akkor sokkal több baromságot tudsz összehordani?
@Bakter:
Ha a politikus ingyen verhető, miért vegyek jegyet? Ez így a szöveg belső ellentmondása.
Egyszerűbb, ha az önkormányzat biztosít helységet, és vagy bejelentkezel időpontra, vagy sorszámot húzol.
@Dr. jenőke (jenőke):
Hát éppen ez az: nem verhető ingyen, oszt kész. Törvénybe adjam, vagy elég tekben? Nem engedem, hogy belefokhagymázz a lángosomba, amit Fabiusszal sütögetünk.
@CSENDES: Igen. Fenéksúlyban jobban teljesítek :-))
@GeoCracker: Bocs, igazából rossz helyre kattintottam.
De mesél már el, hogy miért nem tudok hozzászólni egyetlen írásodhoz sem, pedig olvasód vagyok:_)

És mások sem szólnak hozzá, pedig olvassák.

Nem vagyok facebook-on, mert nem akarok ott lenni. Régebben hozzá tudtam szólni. Most mi történt? Sikerült egy remek fejlesztést összehozni? áruld el már a titkot. Most már egyébként lassan az átlátszó blogban sem lehet hozzászólni., mert ott is a facebook a nyerő. Lesz@rjátok a régi veteránokat?
Lassanként érdekes dolgok derülnek ki szeretett politikusaink gyerekkoráról. Egyeseknél természetes és mindennapos volt a gyerek és nő verés.
kicsit off:
index.hu/gazdasag/2013/09/03/letelepedesi_allamkotveny/
nem tudom, emlékszünk-e boross attilára? ő volt a hajdú-bét vezérizgatója, amikor csődbe ment. csődbemenetele előtt alapított egy off-shore céget, és pumpált ki néminemű pénzmagot.
most a Hungary State Special Debt tulajdonosa :)
@CSENDES: @GeoCracker:

tényleg bosszantó, hogy az egyszerű kényelmes kommentelés lehetetlen Geo-nál.
Csak pár szót az egészhez, gyökereknek mit lehet mondani? Hátha olvassa, egyszerűen, hogy megértse.

Lajos!
Baszom a nejed, ha mán te anyáddal foglalkozol, hogy ennyi baromságot összehordasz! Remélem azér a tanárokban még műkszik az életösztön, oszt nem gondóják, ho most akkó tinyleg üthetik a kölköt, mer akkó nagyo telibeverem a kípesebbik feliüket egy szivlapátta, mer az baszod, ho megugrasztod a forintot azza a másik kis miskakancsóva az hagyján, neköm mindeggy mer én a banknak meg a disznófejű nagyúrnak eleve eladtam a kérót, ők jöttek azzal "vegyí fő hitelt", nézem többet adtak mint amibe nekem vót, hàt én meg sose vótam a magam ellensíge, azt a végin csak néztek mikó mondom, hát ti adtatok, megvetted vigyed, majd legközelebb megnízed jobban komám kivel szerzőcc... na meg engem az a manyup se érintet meg, ami azé nagy köcsögség vót azé így egymás közt ne tagaggyad mer főrúglak, hogy amnak másik főfasz kis repettsarkújának az lakzijáig se térsz magadhó, azt mégse mennyé mán oda hüjjében, mint most vagy, mer azér ott is atrakcijó leszel ennyi éssze, pediglen azé az nem semmi mer lesz ott barom ippen eleg... na mondom az a manyup se zavart mer nekem úgye mindig annyi vót az íves hozam amit én gondútam, mer úgye a núlla 3000% on is núlla meg 17en is, szó engem ott se húztá le pöcsvitéz, faszé nem kérte senki, vót rá egy jó tízévetek... szóva mondom eztet én mind leszarom, de baszod, az én gyerekem ne akard te verni, nem vagyol te annak az apja baromarcu, mer a végin azt gondolom én is hógy egy famílíja vagyuk azt este átnézek az asszonyhó megmutatni nekije milyen egy rendes férfi, ágy se kell, majd a hátadon, jóe lesz ez így bazmeg? Csak azé mer eccer mondom el így ilen finoma írássba mer azé látod moszt még finom is vótam meg zzsentlemen de érjemeg a fáraccságot!
Na szóva az én kölköm én verem ha akarom te meg a saját pöcsöd vagy ha nem megy szójj annyádnak az seggít, jó?

Úttóírat: baszom ha bellegondollók hóhy vót idö mikó te vótá a zorbán ki hivója, há beszarok, ki vót az a bolond aki tigedet oda gondút. Na az is egy barom.
Ez a suttyó hortobágyi Lalikerál mindig bemondja a vizet. Ha meggondoljuk, hogy 2012 táján, amikor is az útelágazódásba belegabalyodó Medgyessy leverte viktátort, jobbról és balról sokan megfelelő utódnak találták volna Lajosunkat; akkor most akár lehetne őkigyelme a miniszterelnökünk.
Istenem, hogy dőltek volna az EU-ban a röhögéstől, amikor ott is előadta volna tapló mivoltát.
Így csak minket szórakoztat, időnként mélyen a zsebünkbe nyúlva, hogy ennek árát megfizessük.
Amúgy százbiztos, hogy átvitt értelemben gondolta az ütést, de az mindegy, ahogy HA is megmondta.
Biz'isten néha már sajnálni kezdem a szerencsétlent, de akkor mindig eszembe ötlenek Őtahósága cselekedetei és bemondásai. Szóval megérdemli a sorsát.
Vajon a debrecenieknek nem ciki az ő polgármesterük?!
( A végére egy csepp letyepetye: igen, veri a feleségét debreceni rossznyelvek szerint, de én "aztat" soha nem láttam.):)
@AKIsTUDATLAN:

"Így csak minket szórakoztat, időnként mélyen a zsebünkbe nyúlva, hogy ennek árát megfizessük."

kicsit sokallom az előadás belépti díját, de hogy a kilépéshez még több zsé kell, azt nem gondoltam volna...
@sírbateszezazegész:
nyihaha, neked is eszedbe jutott ez a nagyreményű jelöltség.
Echte hajdúságiként icipicit helyesbítenék a levélen:
ippen eleg=ippen elíg,
engem=íngem(et)
De ez már csak szőrszálhasogatás, attól még csillagos ötöst adnék Neked.
Nem tetszik az EU? Bye-bye, magyarok!

Ettől függetlenül kutatásaink, ismereteim alapján ki merem jelenteni: nem fenyeget reálisan az a veszély, hogy olyan hülyék kezébe kerül a tagállamok többségében a hatalom, akik az Unió szétesésében hisznek - mondja Gros.

index.hu/gazdasag/2013/09/03/nem_tetszik_az_eu_bye-bye_magyarok/
@CSENDES: A hozzászólást nézd meg most.
Igazándiból gmail-fiokkal eddig is hozzá lehetett szüólni. Most beállítottam, hogy névtelenül is bárki hozzászólhasson.

A minap különben kifogtam egy troll-t, aki hozzá tudott szólni mert G+ profilt is csinált az ökörje.

Itt olvashatóak a megjegyzésekbenaz aranyköpések. Pro és kontra :-)
endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html
Egy nagyon személyeskedő megnyilatkozását kivágtam, erre bepörgött szegény.
@jaegtoer: Mit értesz egyszerű és kényelmes kommentelésen?
Tényleg érdekel.
Amúgy megpróbáltam a blog.hu -ra legalább tükrözni. Az Index gyakorlatilag tiltásba tette (gondolom egy korábbi, a forum-átszervezést méltató írást "jutalmazva" még a random alapján sem került ki), és így ott még annyira sem volt olvasott, mint a bloggeren.

A teljes cuccot posztonként áthozni amúgy sem lenne türelmem, és a blog.hu nem támogatja az importálást.
Meg igazándiból a blog.hu valahogy nem is áll nekem kézre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Antal János újságíró tisztességből jelesre vizsgázott, és mégsem tudunk arról, hogy lenne követője......pedig de jó lenne, ha a rezsim is félne nemcsak az ujságíró
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

tetszett:) jó lenne egyenes adásban látni, ha megkapná viktor: szabad a pálya, ha nem tetszik itt ki lehet lépni, de akik az uniós pénzből kaptak, azt fizessék vissza.saját zsebből. vajon mennyi térkövet kellene felszedni, mennyi offshore számlát kellene kiüríteni?
@sírbateszezazegész:

megy ez, csak vigyázz a szex-szel:D
@jaegtoer:
NERisztánban úgy röpködnek a milliárdok, mintha a Föld leggazdagabb országa lennénk.
Tipikus dzsentri allűr: Fenn az ernyő, nincsen kas.
@AKIsTUDATLAN:

Azon én is meditáltam már, hogy ez

- ab ovo ilyen tahó
- a fidesz szocializációs szintje ez
- az otthoni, mai "civis" közeg kívánja ezt a színvonalat?

Bocsánat a normális helyiektől, a valahai civisek utódaitól. Elég szégyen lehet ez nekik.Szegény Szabó Magda, mit gondolna ma?!

Tényleg nem tudom.

A letyepetyhez: nem olyannak nézem anyuját, aki nem 10 körömmel szedné le a bőrt Lali képéről, ha megüti. Ott a vakkomondor anyu szolgálatában állhat:)
@AKIsTUDATLAN: Tévesdésben leledzel, Té, kis tudatlan! 2012 évibe ilyesmi nem törpént, mer', ha lett vóna, örűnénk, asszem!
@gazoló:
Úr Isten! Hová lett a szemüveg? Vagy csak én nem látom, vagy azóta leretusálták, belátva, hogy szemüveges huszár pedig nincs!
@GeoCracker: Kérésre átimportálják.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Na, én is belegabalyodtam, mégis csak 2002-ben volt az.
@AKIsTUDATLAN: Sejtettem, hogy nem vót, merakkó mostanság nem köllene a dísz nó hús ÁFÁ-ját csökkenyteni a mireis? Ócsóbb ettűl ugyan nem lészen a karaj, de karja rajta, aki azt hiszi!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Király. :)

Ezzel együtt igaza van az egyik ottani kommentelőnek:

"Az EU egyik rendszerhibája, hogy a magországok extrém erős piaci versenyben megtermelt javait segélyezi ki jó szándékkal a perifériára, tovább torzítva azok egyébként is jóval gyengébb piaci versenyét. Ez ördögi kör. Ráadásul politikai oldalága is van. Az újraelosztás korrupciót szül, így a gazdaságpolitikai kompetencia-versenyben is kontraszelektál. Egyre zűrösebb, kóklerebb és populistább politikusok jutnak hatalomhoz, akik egyre inkább tönkreteszik a gazdaságukat, hiszen sosem értették a piaci verseny logikáját és hasznát (épp annak átlépésével lettek sikeresek). Összességében tehát valóban okolhatók ők és a népük, de ettől még az ezt felerősítő zárvány az EU rendszerében van, ami erre a viselkedésre kondicionálja a perifériát."

www.facebook.com/alapblog/posts/635654219800657?comment_id=6757337
@GeoCracker:

fogalmam nincs hogy műk egy ilyen, vagy olyan blog, de most a névtelen profillal írtam ott.
de: belépek, nick+mailcím oszt tolom ezerrel... mint itt
@jaegtoer:

" de akik az uniós pénzből kaptak, azt fizessék vissza.saját zsebből. "

Jól vagy???
@Orica Középföldi:

Alkalmam volt Szabó Magdával olvasói fórumokon találkozni,emellett egy szintén elhúnyt kedves emberem szívbéli barátnője volt...Határozottan állítom,hogy az ilyen tapló emberektől sírva menekült volna!!!Debrecenről manapság hidegrázós történetek,emberek,szélőjobb fa@ságok ömlenek,tényleg ez a "civisváros"...???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a linkről:

"Nem hallottunk továbbá arról az újításról sem, amely az informatikailag rohamosan fejlődő 21. században élő tanulók informatikai oktatását félreállítja, szinte feleslegesnek tekinti A középiskolában a tantervben mindössze 9. évfolyamon, heti egy órában kívánják a tanulókat informatikai ismeretekkel fejleszteni._"

...háááát nem hülyék! minek az a sok blogoló, nethuszár? interneten kalandozó, jól tájékozódó öreg és fiatal? akkor még több troll kell, még több eligazítás, és azért kubatov se mindenható:D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ezt a vótot hallottad már egy parasztbácsitól? Fenomenális!
De ha nem lesz a karaj óccsóbb, akkor kinek az érdeke?
Választási blöff?
Vagy. Csak nem Csányit tolja most vezírünk?
Van neki mindig stafíroznivalója, Demjánnak is 2,6 milliárdot tolt a Gránitba.
Milyen kár, hogy nem a saját pénzéből stafírozgat!
@jaegtoer: tudod, mint a viccben... vörös is, büdös is, a szőre is koszlott, na de, ha már a lajosnak megígértem... :)
@jaegtoer: Nem értem, mi a probléma. Nekem is heti egy informatika órám volt anno, és 9 évesen mégis mi tanítottuk Éva nénit, hogy mit hogy kell, oszt most nagyonnagy szoftvercégnél vagyok az kormány minden igyekezete ellenére.

Van ez a vicc, hogy
- Légyszi segíts installálni ezt a programot!
- Hány éves vagy?
- 4!
- 4 éves vagy, és még nem tudsz installálni? Gáz!
- Installálni tudok, olvasni nem!

És a helyzet az, hogy hihetetlennek tűnik, mennyi igazság van ebben a viccnek szánt életképben.
@gazoló:

Nekem máig Szabó Magda képviseli a civist:))) A kultúrájával, a lokálpatriotizmusával, a humanizmusával, a tudományba vetett hitével.

A maiak? Az a szar freskó mindent elárul.
@jaegtoer:

"mi a probléma? :D"

Az ötezer karakter kevés:)
@Blázser Bozsó:
Szívesen beszállok, annyit megér, bár egy szimpatikus szívlapát sok mindent megold...
@Orica Középföldi:

+++

Letűnt világok... Igénytelen,narancsproli sivárság...Tisztelet a kivételeknek...
@jaegtoer: igen tudom hogy ez is benne van, de az egészet még sem másolhatom ide, nem vagyok Gábriel ;)
@Dr. jenőke (jenőke): @gazoló:
Há'demán!

www.origo.hu/itthon/20100126-delceg-huszarkent-abrazolta-kosa-lajost-egy-debreceni-hotel.html

Olyan kis hitetlenek és izékék vagytok.
Hisz tessék nagyot álmodni!
Jó, sokak szerint nem a lovon, a ló alatt kéne keresni Mr.20%-ot...
Valamelyikőtök leírta, hogy szerinte átvitt értelemben használta az ütik kifejezést.
Eszemben sincs védeni, mert ha kiáll a placra pofázni, akkor azt is vállalja be, ha hülyén fogalmaz.
Egyértelmű, hogy mit akart mondani.

Talán ez a kisebb baj.
Nagyobb baj az a pofátlan arrogancia, amivel a parancsutasításos rendszeréről számolt be BÜSZKÉN.
Nagyobb baj, hogy kint van a rendelet, ami szerint örülök, hogy nem pedagógusként keresem kenyerem.
Kint van a rendelet és mindenki hallgat. Döbbenten.
Nem Kósa rizsája itt a lényeg. Ez évek munkájának az eredménye, illetve az eredmények összegzése.

Egyszer olvastam el azt a bizonyos kormányrendeletet, és őszinte részvétem minden résztvevőnek, aki nem tud hirtelen más pályára rugózni!

Hosszú és unalmas, de nem bírtam magammal:

hangulatjelentes.blog.hu/2013/09/03/ellenallo_partizanok
@Orica Középföldi: Az egyetlen amit Debrecenben szeretni lehet. Szabó Magda.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
KIRÁLYLÁNY!!!
Csókolom. :D
Kretén Kósa ettárs felöltötte a kakastollas jelmezt.
Vagyunk páran, akik szívesen nevelnék a parasztját hasonlóan... Bár, egy ilyen ecceri hülyét megütni...
@gazoló:
Még a lófa.. is csak dicséret ennek!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Annak idején azon röhögtek, ez egy mutáns ló, amelyik a hátán hordja a szerszámát:))

Olvastál/hallottál róla szakvéleményt?
Én igen:)))
@nemecsek ernő áruló:
Ez igaz, de sajnos nem törvényszerű. Tudod, ez a felemelkedésről szólna, akárcsak az, hogy az anyanyelvi órák száma is csökkent. De van mindennapos testnevelés, ami sok iskolában csak egy labda a gyerekek közé dobva: játsszatok!
Számos olyan gyerek van, akinek nem a könyvespolc dől a fejére, ha játszik és valamit felborít.
Kikkel beszélték ezt meg? A tanárokkal és a szülőkkel nem.
@AKIsTUDATLAN: Oli garháink tülekednek a húsosfazék körül. Meglássuk, ki nyeri a díjat (bőrlenyúzó Nonprofit Zrt.)!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

'Please',ne bántsd,'faszacsávó1,nemzeti motoros..
Kiskancsó rogántonyó stiklije:

"Offshore cégek kaszálnak Rogánék ötletén

Nem az államnak és nem is a magyar letelepedési engedélyre vágyó kínai üzletembereknek jelent igazán nagy üzletet a kormány letelepedési államkötvényről szóló programja. Az igazi nyertes az a hét közvetítő cég, amelyik akár tízmilliókat keres majd minden egyes emberen. Többségük offshore magánvállalkozás, de Rogán Antal szerint úgyis minden cégforma mögött el lehet bújni, itt legalább tudni lehet a „valós tulajdonosokat”.

A közvetítő, offshore magáncégek lehetnek a letelepedési államkötvény igazi nyertesei. Az államnak közepesen jó, a letelepülni vágyóknak egész jó üzlet a kormány programja, a legnagyobb pénzt azonban kajmán-szigeteki, liechtensteini, ciprusi cégek teszik majd zsebre. A hét kiválasztott vállalkozás egy-egy emberen akár hússzor annyit is kereshet, mint amennyit az állam."
index.hu/gazdasag/2013/09/03/letelepedesi_allamkotveny/

ÉLJEN A NER ÉS AZ Ő TOLVAJ VEZETŐI!
Mennyit kell leadni a párt funkcijainak?
@Orica Középföldi:
Pfúúújj... dicnók... szörnyű ez tul.kép... Viccelődni... a fogyatékos parasztján... :D
@Orica Középföldi:

ájszí. nekem is kevés, lehet hogy túltömörítettem.
@AKIsTUDATLAN: Azok nem érintettek, a közvéleménkuttatók szerént penig maraggyon a kurmány, mert emúttnyócév, azé'!
@AKIsTUDATLAN: Ez kábé a "ha nincs kenyér, egyenek kalácsot" probléma köre. A Rózsadombról azért nem nagyon látszik egy vidéki iskola átlagos hétköznapja. Ezért volt "óriási" ötlet az államosítás. Csak egyszer szeretnék találkozni valakivel, aki látja az előnyeit, mert az még nem sikerült.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pedig milyen szépen mondták, hogy soha többé offshore lovag, meg törvényt rittyentettek. Erre fel kiderül 7 offshore lovagon át vezet az út az állampolgársághoz.
@AKIsTUDATLAN: na igen, de fordítva ülnek a lóra, és nem tornatermet építenek, meg szerelnek fel, hanem labdázzatok.
@gazoló: :) erről jut eszembe hogy egyszer a Mandineren Szabó Magdára hívatkoztam egy kérdésben mire egy nerhívő leugatott, hogy mégis ki az a Szabó Magda...
@Penivaldes:

Tényleg nagyszerű író.

Tippeljük meg Lali hány könyvét olvashatta?
@Penivaldes:
Cicukám, megérdemled, ha a olyan gumicsizma értelmi szintjével rendelkező zigótával állsz le fecsegni! :D
@nemecsek ernő áruló: fejetlenség van, és az igazgatónak, vagyis intézményvezetőnek semmi joga nincs, nem vehet fel senkit, mert a Központ közvetít ki tanárokat.
www.origo.hu/itthon/20130902-nem-indult-zokkenomentesen-az-uj-tanev.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ott ahol ez a kép készült, iskolatej megoldva:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Drága, tanuld már meg a NER logikát!
Az alapfokú értékesítési trénig egyik eleme ez a parasztvakítás.
Őszintén, te melyik NER köcsögtől vennél használt autót??? :D
@Kijelölt Felelős:
Nem unalmas, nem hosszú, jól tetted.
Ilyesmik kellenének százszámra, és egy IGAZI SZAKSZERVEZET.
@nemecsek ernő áruló:

csak szerencsés vagy. és bár nem vicc a vicc, de ez hidd el alap. aki autodidakta, nehezebben érteti meg magát egy folyamatszervezővel, programozóval, hardveressel. az informatikának hozzá kell tartoznia az alapműveltséghez.
ezen az alapon felesleges iskolába járni mert minden ott van a neten. oszt lehet menni focizni, meg betanított szalagmunkásnak..:D
de! fő a foci!:D
Tudja valaki, hogy marad-e polgármester vagy pestre megy tahónak?
@Orica Középföldi: És remek példakép, egy valódi polgár volt.
Lali? :) Szerinted? vagy ha olvasta meg is értette az üzenetét?
@nemecsek ernő áruló:

" Csak egyszer szeretnék találkozni valakivel, aki látja az előnyeit, mert az még nem sikerült."

Többet kéne hallgatnod Rózsát, és legfőképp elhinni, amit mond.
@sírbateszezazegész:
Miért, most nem csak egy szimpla tahó, aki feljár Pestre?
@sírbateszezazegész: nem. szerintem polgámester lesz..de lehet hogy nem.
@Penivaldes:

aszt hitte, hogy a szabó családból a nagynéni a kossuth rádióból
@Penivaldes:

Szabó Magda az ÉLET, TÖRTÉNELEM,HUMANIZMUS,az intellektus,lélek,minden ami hiányzik a mai érából...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabó_Magda

szeretnivaló...

'gumicsizmásbarom' földijei meg szégyelljék magukat!!
Azért vannak györgyinél fontosabb dolgoj is:) egy picit még várnia kell www.news-republic.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=4&articleid=12646748
@gazoló:

Ha belegondolok, hogy micsoda csoda, híres egyeteme (Kollégium) volt anno, milyen szellemi koncentráció, a kálvinizmusnak köszönhetően milyen szabd gondolkodás, hát sírni tudnék.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne bántsad már szegényt... légy szolidáris, ő se akvarista:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hülyébb már nem lesz, és annyira nem együgyű, hogy sajnálni kellene. :)
Egyiktől sem vennék autót. Egyrészt, mert a szemem is kilopnák, másrész nincs jogsim. :P
@jaegtoer: végre valamiben mi is egyetértünk. :D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): mikor kinek. :D Nem tudtam mennyire pezsegnek az indulatok, vagy lerohantak-e titeket a trollok. :D Hogy vagy? Hogy van a ketyegőd? :)
Hiller óriási az ATV-ben:))) Rózsikát idéz, egy 94-ben írt tanulmányából:)))))
Sziporkák a neradó fantasy sorozatának mai epizódjából:
- arra törekszünk, hogy minél több helyen lehessen bankkártyával fizetni... (...hogy majd jól megadóztassátok, teszem hozzá.)
- a gyurcsány-bajnai kormány bármilyen formátumú hatalomra jutása a családi kedvezmény megszüntetésével blablabla járna - mondja A száj, mely körül egy nőnek látszó képződmény található, és akinél egy pleocén korból származó felnyitható tetejű fosszíliás zenedoboz is változatosabb előadásra képes.
- a titkosszolgálatokat totális balfékek irányították a romagyilkosságok idején - mondja A fasz, mely körül egy kormányszóvivőszerűség található. (Hát persze, mennyivel szakszerűbbek mostanság, amikor az egyetemi színjátszókör Obi van Skywalkerének hatástalanított vízipisztolya miatt lezárásra kerül fél Európa).
Asszem, ennyi elég volt: Magyarország jobban agyhalott.
@Orica Középföldi:
Van közös ismerős, aki neki a szobatársa volt, a koleszban! :))
@Bakter:
Ennél jobban? :(
Akkor kövületi agyhalál az!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Utóbbi..de nem ezért járok hozzá, hidd el! Vagyis azért, hogy meghosszabbítsa a jogsim, mert lejárt..de Te ezt nem értheted, igaz?:-P
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Uram, inkább az oktatófilmeket nézd szakmai szemmel, jó?:-)
Vadai (kinek a gusztosa) van Olgánál ippeg..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bacca meg kolléga, mennyi ideje van magának?
Egész nap rohangáltam, elírtam egy virt.server IP címét... :D meg hasonlók...
Estig bacikat írtottam, áttelepítettem, adatot mentettem, nyomtatót javítottam, hálózatot építettem...
A NER NEKTEK SMAFÚ???
Hogy a búbánatos lópélóba lesz így Piktorovics ettársnak elegendő bevétele a stadionokra???
Semmi tettvágy bennetek?
Önként????
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
AZ EGÉR VOLT!
Kikérem magamnak... Neki volt egy korszaka, még Ch.T. előtt, amikor Vadaira volt gerjedve!
Azóta felnőtt... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kifelejtettem a lényeget:
Miután szíjrágó hazatért a távol-keleti Brazíliából, elintézte, hogy Tesco Merciket vegyen, mert az milyen jó már a rezsicsökkentéshez, és a családi adókedvezményhez, meg különben is Bajnai tehet arról, hogy az antarktiszi pingvinfókák nem akarnak magyar államkötvényt venni matócsitól, ezért kell kölköknek négyig a suliban maradni.
(A fentebb felsoroltak kb olyan összefüggésben állnak egymással, mint a kormány kommunikációjában bármi. És ez nem vicc.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát erre nem kiváncsiak a nők, ez már tény. :D
Ez biztos fiú dolog, és majd ti egymás között kibeszélitek...:D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): hát ő, anyukám nem a kardiológushoz jár jogsit hosszabbíttatni, pedig jó pasi a dokija. :D Szval, tényleg nem értem. Nem jó nő, de mégis...:D
Ízlelgetem ezt az izé, erkölcstant, ami olyannak hangzik, mint a Harry Potterben a mugliismeret tantárgy. Szóval, mit lehet ebből a szaktantárgyból egy egész éven át tanítani? Én ugyan nem vagyok vallásos, de szerintem a tízparancsolatot egy-két óra alatt el lehet magyarázni a kölköknek, ami talán van annyira jó, mint a hoffmanorbánizmus erkölcsrendje.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: xv. ker, elvittek 1,5 km teló kábelt, és én pont ott dolgoztam volna, szerinted?
@Kowalski, helyzetjelentést!: erre muszáj innom egy kis orosz vizet. Jaj nekünk. Ez nem jó hír.
Mint annyiszor, most is igazolódni látszik: tahóság mértékegysége = 1 kósa.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
lézerista országkép? Hát az olyan egyszerű: bal oldalt lézer, jobboldalt a haver, kettőjük között az átadásra kerülő Magyarország sematikus ábrája.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Kurva jól nézett ki a Vadai Ági ma a kálmánolgában...(sóhaj) az az igazi nagypofájú, arrogáns, ki ha én nem, mit képzelsz kisfiam, ki vagy te itt főnőstény (még egy sóhaj)...

Na, ettől függetlenül szerintem magyar politikusnak a verés sem használ, de azért szerintem élvezetből, illetve spirituális jelleggel üssük őket szívlapáttal jól.
@Kowalski, helyzetjelentést!: borzalmas. Hülye és kitartó. A legrosszabb párosítás. Ráadásul ezután már a címert lecserélhetjük a kontinentál dohánygyár logójára. Brrrrrrrrrrrr
Kósa Lajos: "Általános és középiskolai tanulmányait Debrecenben végezte, 1982-ben érettségizett a KLTE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában. Mint előfelvételis 1982 és 1983 között sorkatonai szolgálatot teljesített Szombathelyen. 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán, de diplomát nem szerzett." (wiki)

Pedig a tervgazdasági diplomájának mostanában legalább valami hasznát is venné. Mondjuk '89-ben végezni a Marx Egyetem tervgazdasági szakán valami olyasmi lehet, mint 2013-ban szépírás-oktatónak tanulni. Vagy távírásznak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Erre buksz bacod, a domina típusra?
Bőrszerkó és képviselői igazolvány...
Akarsz beszélni róla??? :D

Látod! Hogy te milyen belátó és nagyvonalú tudsz lenni, ha akarsz!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ja, ez kimaradt. :D

"Lázár az önerőből senkikké lett funkcionáriusok magabiztosságával és önteltségével rohan előre, ahol aztán várhatják még érdekes dolgok."

nepszava.com/2013/08/velemeny/para-kovacs-imre-a-velunk-elo-pszichopatak.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tündérkeresztapu, úgyis azt állítottad, hogy kitomboltad magad. :D
@Marcellusca: nagyon hasonlít egy hajdú megyei kéttannyelvű iskolaigazgató választásra... Kísértetiesen. De, legyünk optimisták, egy 6 éve gyesen lévő dolgozó biiiiiztos alkalmas egy iskola vezetésére...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
... ezt nehezen tudod letagadni! :))
A burkolatot leégetted már róla??? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Biztos? Ne kézcsókomot köszönjünk? :))
Frocliz a bige???
@Kowalski, helyzetjelentést!: ""Az újrainduló közmunkaprogrammal több mint százezer embernek adunk kenyérkeresetet, így - nemzeti együttműködéssel - az afféle magyar ’New Deal’ lehet."

Bájos, hogy a magyar politikus, ha egy kicsit nem figyel, és megfeledkezik a tudatos hazudozásról, azonnal rámutat a dolgok valódi jellegére: a közmunkaprogram tényleg (afféle) magyar New Deal lett, ahogy Rudolf Gergely a magyar Bale, Jimmy meg a magyar Sinatra.
Orbán meg a magyar Chavez.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Shsssssshsha élhető vidéken versz majd gyökeret (Kósát szívlapáttal Bruxeleesban/ben), lesefoksz szarni minket?

Hiányoszi fox!
Télleg!
@jaegtoer: Itt is csak azért teheted meg, mert az Inda gardírpzza a saját pass-át illetve itt is face-book profillal léphetsz be. Az indapass a Google gmail-accountja. Szóval nem nagy a különbség.
@iii:
Ezt követően kissé esett a népszerűségem az index közeli elvtársak szemében.
gepnarancs.hu/2012/12/volt-egyszer-egy-forum-az-index-en/

Az alapírás itt volt.
endresy.blogspot.com/2012/12/index-polidii-rip.html

A modik annyira felszívták magukat, hogy mail-cím alapján töröltek minden nicket, és meséltek perről, meg mindenről. Elfeledkezve arról az apróságról, hogy van felettük is fórum. Utána még arcoskodtak kicsit, majd lenyugodtak.
Viszont a technikai személyzetüktől elvből nem kérek.
Különösen nem olyat, amit a Google-blogger alapból tud, és nem testreszabott szívességként kezel.
Tudunk valamit a Zara Invest A.G. hátteréről?
Vagy csak megvalósulni látszik a Nagyvezír álma/utasítása?

www.origo.hu/itthon/20130903-luxusszalloda-lehet-a-balettintezetbol.html

www.hir24.hu/belfold/2013/09/03/megveszik-a-balettintezetet/
@Marcellusca: mivanmivan!:)

mintha nem tudnád! 3 ember az nem nép...
@Marcellusca: kapsz egy extra tangót, hogy lazulj egy picit:)))

www.youtube.com/watch?v=empw5Nh7p_Q
@AKIsTUDATLAN:
Egyszerre nem bírtam elolvasni.
Tisztelem a szerzőt, de a valóság minden szeletét még ő sem bontja ki.
Ettől is elkeserítőbb a helyzet.
@Orica Középföldi: Igen,Szabó Magda az az író, akinek minden könyvét kétszer kell elolvasni,és harmadszor amikor nincs más olvasnivalód.
"Súlyos munkaerőhiány áldozata az adósságnyomás-mérő"

"Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.

Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább."

Már 2011-ben kiderült, hogy az alkalmazás egy swf fálj (875 ezer forintba került), amit az oldal html-kódjába ágyazva könnyen lehet módosítani. Két számot kellett átírni.

kód.jpg
Az NGM szerint "a felület frissítését a minisztérium sajtó titkárságának dolgozó munkatársak látták el. A sajtó és kommunikációs főosztály megváltozott személyi állománya miatt ugyanakkor már nem maradt kapacitás a mérő folyamatos frissítésére. A minisztérium azért döntött így, hogy elkerülje egy új vállalkozási szerződés megkötését, vagy sajtóinformatikus munkatárs felvételét az adattartalom aktualizálása érdekében. Mindkét megoldás jelentős – havi szinten 400 000 forintos - többletkiadást okozott volna."
vastagbor.blog.hu/2013/09/03/sulyos_munkaerohiany_aldozata_az_adossagnyomas-mero?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_04&utm_campaign=index

... és van agyhalott, aki ezt is beveszi... Mert hát ez a NER pöcse, tehát szopkodja. Szép, de tényleg. :)
Mert nekünk erre is fussa...

sportgeza.hu/sport/2013/09/03/havi_egymilliot_kapnak_az_allami_edzok/

"A program lehetővé teszi a külföldiek hazahívását, a MOB szakmai szempontok alapján dönthet arról, melyik kategóriába kerülhetnek.

Az Izlandon munkát kapó Csollány Szilveszter beiratkozott az OKJ-s képzésre, ha azt elvégzi, az olimpiai bajnok tornász is hazatérhet, nem kell külföldön dolgoznia. Az úszóknál, öttusázóknál, vívóknál is vannak olyan szakemberek, akik hazatérhetnek, a kajak-kenunál ez a szám kicsi, bár Simon Miklós például Angliában van.

„Nálunk az edzők 95 százaléka kalandvágyból inkább itthon maradt” – mondta a főtitkár, Ábrahám Attila."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Vaj'h az állami észedzők (pedagógusok) miért nem kapnak ennyit???????
kósa csak kicsit átesett a vakkomondor túloldalára...
amugy kicsit aggódom amiatt, hogy
átjön-e a kommentyeimen az a mérhetetlen gyűlölet és megvetés...
amivel a hazaáruló fideSS-re gondolok...
a katolikus egyház ezt ésszerűbben okosabban intézi...
a papok a jófiukat s*ggbe Qrlyák oszt jó napot...
az eszköz mindig kéznél van, nem körülményes...
a gyerek is csendesebb engedelmesebb lesz tőle...
igaz a kislányok nevelését még nem fejlesztették TÖK-kéjre...
"Kaya Ibrahim megvenné a Közgépet... Kezd beérni a kormány keleti nyitás politikája."

avakkomondor.blog.hu/2013/09/03/kaya_ibrahim_megvenne_a_kozgepet
@Orica Középföldi:
Elégedetlenkedsz, Te sötétben bujkáló ellenálló szabotőr?
Hoffmann Rózsa is megmondta, hogy a végrehajtott pedagógus béremelés "kész csoda" az ország teljesítőképességéhez képest.
mno.hu/belfold/hoffmann-csoda-a-pedagogusok-beremelese-1181516

Miért is fizetnének többet?
A pedagógus nem borogatta fel a kukákat, nem gyújtogatott, nem ment neki a rendőröknek. Így se stadiont, sem komolyabb megbecsülést nem érdemelnek.
A megbecsülés a társadalom hasznos és aggodalomra okot adó rétegéé.
@gipsz.jakab:

Ne aggódj:)) Ez a nap 24 órájában átjön:)

Az egy-két szavas kommentjeid olyan tömények, hogy csak lassan szívódnak fel, mint a Cetebe.
@Orica Középföldi: hasonló szeretettel gondolok siffererre vonára mesterre libajnaira stb stb ... bár most hogy kártevésben korlátozottabbak... így most a megvetés és a LEsajnálás feléjük erősebb érzésem
@Kijelölt Felelős:

Ó, dehogy.
Az olthatatlan kíváncsiság nem elégedetlenség, csak fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét, néhány elhanyagolt területre:))
Hátha csak figyelmetlenség.
@gipsz.jakab:

Ha mégegyszer leírod, libajnai, töröllek.
Ritka primitív.
Sokat levon hihetetlenül erős, negatív érzelmeid értékéből.
@Orica Középföldi: Lee Bajnai a kis kínai kertitörpe semivel sem különb mint a többi adócsaló hazaáruló stb... alkalmatlan gerinctelen Senkiházy
@KÁTÉó53éúétr6:

Nekem ugyan mindig van olvasnivalóm, de kétségtelen, hogy vannak könyvek, amiket újra kell olvasni időnként.

Nekem ilyen Márquez és Camus.
dinasztia:

Orbán Ráhel vőlegénye nemcsak Közgép-cégben érdekelt

Orbán Viktor leendő veje, Tiborcz István a Közgép-csoporthoz tartozó E-OS Innovatív Zrt. igazgatóságában ül, de több vállalkozásban is érdekelt - írta a Napi Gazdaság

hvg.hu/kkv/20130904_Ebbol_el_Orban_Rahel_volegenye
@Orica Középföldi:

"Nem lehet, hogy két Hoffmann Rózsa van" kérdezi Olga.
Hogy Mészáros castingol-e vagy orbán, azt ma az MSZP eldönti. Csak be kell válogatniuk Gyurcsányt a csapatba, és Mészárosnak közrabszolgára kell fanyalodnia.
@gipsz.jakab:

Ez rendben:))
Annyira tiszteletben tartom a véleményed, hogy nem is vitatkozom. Noha ez enyém más.
@Kijelölt Felelős:

De, de.
Van egy megvilágosodás előtti és egy utáni:))
@Orica Középföldi: álítólag ha hatalomba kerül, akkor a lee bák után most a KACSÁK kiirtására készül !
@gipsz.jakab:

Sőt!
Az összes Gipsz Jakabot is kiírtja - állítólag.
Ne próbálkozz, konteoban nem tudsz megverni:))
@Bakter: Énm úgy tudom, hogy 1-2. osztályban ezek: Énkép, egyén környezete, és az ahhoz való viszonyulás, kik ők, önmaguk jellemzése, tárgyi környezet, nehéz helyzetek, közösségek, család, ottani szokások, lakóhely, képzelet határai, jó és rossz, élővilág védelme.

3-4. osztály: itt is az önképpel kezdik, mi változott mióta iskolások, indulatok, segíteni, másoknak, példaképek, hősők, barátok, béke-harag, közösségek, kultúra-nemzet, épített világ, születés-halál.

5-6.: egészség, betegség, fogyatékosság, kapcsolatok, kortárscsoport, vallási és etnikai közösségek, Tv és internet hatása, technikai környezet, vallás, tudomány,

7-8: önismeret, párkapcsolat, prostitúció, szabadság, Európa, színesedő társadalmak, jólét, miért érdemes küzdeni, nagy világvallások.

na most ez mind szép, de ezt hogyan lehet osztályozni?
@Marcellusca: Az itteni KLIK modellügynökségnek képzeli magát, amikor kiközvetít mindenhonnan.
@bella _ciao: A bakter a vasútnál a váltóőr, sorompóőr feladatát látta el. Semmi köze nem volt a jegyértékesítéshez.
Nagyon szegény emberek voltak.
Nagyapám ennek ellenére három gyerekéből kettőt tanáremberré tudta nevelni...
@jaegtoer:
mno.hu/kulfold/a-felkelok-beismertek-a-vegyifegyver-hasznalatot-1182108

mintha most akkor a nagy pofára esés gyünne
brühüyyy
Plázastop a trafikoknak: miért kell mindenkit hülyének nézni?

Megint módosítják a trafiktörvényt, és mint mindig, most is az ifjúság védelmével hozakodnak elő. Hiába. Amit most csinálnak, az már a közröhej teteje.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130904_Plazastop_a_trafikoknak_miert_kell_minden
@Mariann19:
namost itt van annak igazolása, amit én mondok már régóta: a kutya sem kíváncsi orbánviktoroskodásra

nol.hu/kulfold/20130903-nem_juthatunk_olyan_zsakutcaba_mint_magyarorszag?ref=sso

brühüyyy
@rodeo36: csak hogy utaljak rád, egyéb infó forrás, mert a linkelt nem kimondottan szavahihető ;)
@Penivaldes: igen olvastam, csak melléduma, és ismétlés, információ tartalom nulla, ezért kihagytam, majd ha sajtóznak a nagy megbeszélés után, na akkor majd megint lehet anyázni őket.
Lemondott a plagizáló igazgató: Lemondott posztjáról Koblencz Andrea, aki Pilisen plágiumgyanús pályázattal, a tantestület, valamint a helyi tankerület ellenében, a képviselőtestület támogatásával lett igazgató -írja az Átlátszó Oktatás.

"Habár a zárszámadást Domokos László ÁSZ-elnök szinte ujjongva jelentette be, azért érdemes végignézni, hiszen meglepő újdonságok tömege van benne. Tudta például, hogy ha fizetési haladékot kért, akkor a NAV jó eséllyel szabálytalanul járt el ügyével? Vagy hogy egyes adóknál több volt a kedvezmény, mint maga az adóbevétel? Esetleg, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő legalább öt éve nem tudja, hogy mit kezel?"

Index
@GeoCracker:
az a milicica vagy mijafasz mennyi gázsit kap a szerepléséért? csak nem többet, mint a pedagőg?

ugye mert biztonyság meg zamarmentesség és kavarjukaszartamíghabzik

szóval?

brühüyyy

csak úgy mellékesen a kurva annyát akinek nevelés címén ezek a baromságok jutnak eszibe?

és lesz turulos szendvics reggelire?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de azért vannak jelenségek.
www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/szellemjaras-mar-a-rendorseget-is-kihivtak-514142

én egyébként megértem a szellemet. A néni ahelyett hogy örüélt volna hogy a szellem összehajtogatta a ruhákat, és megköszönte volna, biztos szétszedte, aztán utána persze hogy ideges lett a szellem.
-no comment-

Előzetesben egy 13 éves kisgyerek
/erdelyip/

Már az új Büntető Törvénykönyv tette lehetővé, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezze egy Dögén történt rablás 13 éves gyanúsítottját.

most.444.hu/2013/09/03/elozetesben-egy-13-eves-kisgyerek/
@rodeo36: A fizus kérdés jogos. Nem'tom. De megpróbálom megtunni.

A macska már megette a napi forrázott turul-adagját. Most már a pocakjában csipog. De lehet, hogy rémálmai vannak tőle, mert az előbb is álmában rázta a fejét kicsit :-) :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nálam a devíza váltó -amely folyamatosan változik- 302,907-et is mutatott jelenleg 301,352 -n van már egy órája

bejött a dolog államcsőd csak titkolják

brühüyyy
@rodeo36:
Gondolod, hogy Obama ezek után szét fogja verni az általa is felbujtott felkelőket?
Logikus lenne, de kétlem.
Ugyanis, ha ők egyszer kinyitják a szájukat....
@rodeo36: Hát, ha felbukkan csak egy IMF-es is, akkor térdre imához!
@Penivaldes:

Frakció évadnyitó?

Akkor abban a brancsban benne van Tilki doktor is. A mi drága, szeretet, köztiszteletnek örvendő képviselőnk is.
varanus.blog.hu/2012/02/23/jellemvizsga_fidesz_modra

Apropó!
Szóljatok erről a környék útjait kezelő szervezeteknek is, én a helyükben lekapnám 3 napra a szalagkorlátokat!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a mno-ról mondod...ok...utánanéznél valami cseh sajtótermékben?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
közben megkaptad a BBC-t az kimerítőbb

most bajban lesz a négerbaba a fehér kalyibában

brühüyyy
@GeoCracker:

ez a BBC hír időzítve van -már hónapokkal korábban pontosan tudtak mindent- az angol parlament leszavazta a beavatkozást és ezek után jött a hamis amerikai indoklás még a kerry-t is leégették ezzel az tegnapelőtt nyilatkozott, hogy bizonyíték van a kezében

most az egész fejreáll

a nyílvánosság nagy erő

és az oroszok meg kina ugrásra készen

ezekután a törökök is kiugranak, a szaudiak meg magyarázkodásba kezdenek amivel lejáratják magukat és azt akitől a szaudiak kapták a vegyi fegyvert és akkor az usára mutat minden ujj...végre 2001-óta erre várok alkaloida meg a többi geciség

brühüyyy
@rodeo36: Ebben nem csak ennyi van, bár ez sem kevés. Ha ugyanis a "gáéztámadás" egy baleset, akkor felveti azt, is, hogy a felkelőknek ugyan mihez kellett az igeggáz eredtileg. Mert ugye hibásan kezelni csak azt lehet, ami ott van.
S ebben Putyinnak igaza lehet: eleve nemzetközi provokációt készítettek elő.
Ez pedig, tetszik, nem tetszik hazaárulás. Bárhol, bárki részéről az lenne. Olyan, mint amikor eladták az egri várat a törököknek.
@Penivaldes: tegnap a klubradio első betelefonálója elmondta (névvel címmel) hogy az unokája kapott az ő címén köszönő levelet, aki 1995-ben egy hónapot élt...

gondolom köszöni orrbűn hogy azálamadóság csökkenéshez hozzájárult...
azzal hogy időben meghalt, nem terhelte a
-szociális
-munkanélküli
-oktatási
-egészségügyi stb kölcségvetéseket...

gondolom minden halot fog kapni,
mert ők spórolnak legtöbet a kölcségvetésnek...
"Az előző év azonos időszakához viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,1 százalék volt a bővülés."

index.hu/gazdasag/2013/09/04/0_1_szazalekkal_donget_a_gazdasag/

pedig a bázis már anynira alacsony hogy 50% os növekedés se túl magasra röpítene...

a feudalizmus szépen tejjesít...
de ezeket az adatokat el kéne felejteni...
lényeg hogy az ország JÓKEZEKBEN van...
végre jó Iránba megyünk...
csak olajunk nincs, pedig egyre többen lépnek olajra...
@Penivaldes: sajnos ezek semit se tisztelnek...

de nap mint nap halod a fidesznyik érvelést hogy
jó hogy elment 500-900 ezer magyar mert anynival keveseb
munkanélküli segíjt kel kifizetni...

:)

tehát minden elvándorolt is fog kapni egy köszönő levelet...
hogy nem a magyar köcsögvetést terheli hanem a rohadó nyugatit
(pl az adóbefizetéseivel)
@rodeo36:

olvastam. de már ment volna bombázni a barom. tényleg annyiban különböznek csak, hogy az egyik oszama, a másik obama...

írtam a másikra is. bármi is van, nem verhetik a mellüket. de legalább volt egy nagyszerű újságíró, és nyilvánosság.

ezért fog viktor is szétesni mint a pitypang, mert nem lesz semmi, ami a szakadéktól visszatartsa.
@Penivaldes: Nem kell mindent osztályozni. Egyetemen is van, amit kollokviummal zárunk, és van amit aláírással. ("Megfelelt")
@Orica Középföldi:

"-[...]vannak könyvek, amiket újra kell olvasni időnként.
Nekem ilyen Márquez és Camus._"

nocsak, mi minden napvilágra kerül ma?!

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy lehet az, hogy nem konzervatív jobboldali vagy, hanem valaki istentudjaki, vagy én hogy lehetek az, és nem istentudjaki.

Azért ezek az igazi nagy talányok, nem a tyúk meg a tojás, bár nem szeretném negligálni ennek fontosságát sem a lepkeszárny csattogása mellett...
@jaegtoer:
És hol van ehhez itt egy nagyszerű újságíró, és mire mentünk eddig a nyilvánossággal?
Pesszimista vagyok.
@gipsz.jakab:

"...is fog kapni egy köszönő levelet..."

én egy biztos pont vagyok -még a káosz közepette is- az országhatáron belül is. én nem fogok kapni.
@jaegtoer: én sem kapok semit...

a kubatovlistán nagyon szépen vezetnek engem...

"E" jellel...

pedig én szeretem őket nagyon:))))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Micimaci Bocsika! lélegezz és bízva bízzál.:D

a ma még mindig jobb, mint a holnap, ezért örülj a mának, úgyis lesz varárnap, madártejről nem is szólva... (ha már tehéntej nincs a boltban)
Mindenkitől elnézést kérek, nem volt időm kommenteket olvasni. Ha valakt ismételnék, akkor már nem vagyok egyedül véleményemmel. Szó nélkül azonban nem tudok elmenni Fabius mai írása mellett.

Nevelni (és most azt hagyjuk, hogy úgy ahogy ők akarnának engem?) politikust? Már bocsánat, de viccnek is rossz az ötlet.

Leváltani! Közéletből közhivatalból egy életre eltiltani! Ja, lelépés előtt a zsebeket kéretik kiüríteni! Ha akkora tehetségek, mint amekkorának magukat gondolják, a versenyszférában biztos remek megélhetésük lesz.

Végül nézzük a praktikus oldalát, hogy miért nem ütünk meg képviselőt (állítólag a politikus is ember). Mi van ha ragályosak? Leszáradhat, vagy ami még rosszabb, enyvessé válhat a kezem, ha csak hozzájuk érek! Ezt a kockázatot én be nem vállalnám :-). Különben is nevelje őket a kedves szülő édesanyjuk!
@jaegtoer: ezek szerint van jobboldali konzervatív kánon, meg van egy az istentudjakiknek is kánonja.

én ránézésre azt mondanám rólad, hogy a jó irodalmat szereted. lehet, hogy mégis a lepkeszárny csattogása a közös halmaz (mert a tojásaidat és tyúkjaidat nem venném magamra, ha lehet)? persze a sörön kívül. mert az az első.
@bella _ciao:

jó. de gyurcsány óta tudjuk, hogy a politizálást és a szakmai ügyeket felváltotta a totális kommunikáció. sőt goering óta. ha valami jól van kommunikálva az úgy van, ha nincs róla szó, akkor az nincs is. a fidesz csak evolúciózik© (by. V. Áron 12 éves tanuló)

de! saját maguknak szerkesztik a csapdát.

Azt mindenképpen meg kell tenni az ellenzéknek 2014-re, hogy készítenek egy listát arról párhuzamba állítva pl.:

Mit mondtak? Mit tettek?
adócsökkentés adónövelés
adósságcsökkentés adósságnövelés
....... ........
@jaegtoer:

Ennek egyik oka lehet - nagyon lecsupaszítva a magyarázatot - hogy körülötted lehettek követendő konz. jobboldali példák.

Másik oka, hogy nem ugyanazt értjük a fogalmakon:))

Mit gondolsz, egy mélyen vallásos, ám ezt szigorúan magánügyként kezelő, ellenben az egyházat mélyen megvető kántortanító apa és egy klerikális, ám hitetlen, abszolút liberális, Sorbonne-ösztöndíjas anya milyen pályát jelöl ki a csemetéinek adott társadalmi körülmények között?

Hát ilyet:))
@jaegtoer:

Ja, nincsenek identitás-problémáim:))
@bella _ciao:

pont arra utaltam a használatával, hogy a köztünk levő kommunikációban nagyon gyengén, vagy egyáltalán nem jelennek meg a kánonok...
@jaegtoer: a lista mámora. umberto eco. levezeti a kezdetektől, hogy mindig is írtunk listákat. ha teljesíti kérésed az ellenzék, lesz eggyel több. de szerintem már létezik az a lista.
@bella _ciao:

reméljük közzé is teszik, hogy az eccerűek is lássák.
Kedves Éva!

Megtisztel a Baráti Társaságba való besorolás.
GeoCracker, azaz a földtörő :-) Alkalmasint egy webes kalandjáték (Larkinor) egy karakterének a neve volt. Békésen ásogató szerencsevadász volt.
@Orica Középföldi: @jaegtoer: jó reggelt mindenkinek!
Amíg megjön az új poszt, megosztanátok gondolataitokat a jobb- és baloldaliság különbözőségéről, mi alapján sorolható valaki vakamelyik oldalra inkább, mint a másikra, mik a kritériumai ezen oldalaknak?
Érdekelne. Nem vitát indukálnék, csak eszmecserét.
@jaegtoer:
Hélló!
A művészet az nem baloldali vagy jobboldali. Ezt te is tudod.
Vagy nem jól értenélek?
@jaegtoer:
Valójában a lista is egy csapda.
A hithű orbanistákat nem zavarják a tények.
A gondolkodni, és a banánt meghámozni képesek számára meg elég nyilvanvalóak.

Viszont. A hit mentesít a felelősség és a gondolkodás alól. Miközben szinte feltétlen lojalitást, a hit demonstrálásának vágyát is okozza. Tehát a hívők inkább mennek el szavazni.
Ki tud róla bővebben, hogy a visszaállamosítani kívánt közüzemi és egyéb cégek nagyobb, vagy felerészben önkormányzati, vagy eleve részleges állami tulajdonban vannak.

A rohadt multik a szolgáltatás kielégítő technikai színvonalának, illetve az üzemelétetés folyamatos és biztonságos műszaki feltételeinek megteremtéséért lettek "bevonva".

További kérdés az, hogy a fentebb írtak finanszírozását a visszaállamosítás után miből oldja meg az állam?
csak nem ráhagyja az önkormányzatokra, mint az iskolák esetében is tette?
@sírbateszezazegész: te is listát akarsz? akut kubatovitisz vírus van terjedőben?
@sírbateszezazegész:
Jó reggelt :-)

Az oldalakat anno valami franciák definiálták.
A baj nálunk az, hogy a Fidesz jobboldali konzervatív korszakát éli állítólag, de baloldali bolsevik módszereket követ, és jobboldali cselekedetekkel (pl. bank-pártiság) vádolja a baloldalt.
Azt a baloldalt, amely baloldalinak tekinti magát, de valójában inkább centrista liberális, miközben a jobboldaliak megnyerése érdekében ugyanazt a populista demagógiát alkalmazza, mint a jobboldaliak.
@sírbateszezazegész:

pont attól érzem jól magam, hogy ilyen szarságokra (megbocsáss:):) nem fecséreljük azt a szörnyen kevés időt ami megadatott, hanem eccerűen beszélgetünk, ahogy normális nagyonhülye emberekhez méltó.

amit javasolsz azt különben is egy asztal, rajta sok-sok sör kézreállása mellett lehet vagy érdemes megtenni.
@GeoCracker: Áááááá! Jó volt ez a levezetés. csak nehéz követni. Gondolom ettől tudathasadásos ez az ország.
@CSENDES: A közéletet is nehéz követni :-))
S igen. Nálunk az oldaliság is unortodox :-)
@bella _ciao: látod-látod, nekem, mint cider fogyasztónak, nincsenek még szövegértelmezési nehézségeim:) nálad ezt valószínűleg a sör preferálása okozhatja (talán a pilseniről/lagerről átszokhatnál az ale-re/abbay-re, a búzasörben levő élesztő pedig egyenesen csodát tehet, még kedvesük által elhagyott koros digókkal is:)). kértem én listát? gondolatok megosztása miatt szűkölök itt, s így nem véletlen, hogy esdeklő kérelmem nem neked címeztem, ó görények mindenható ura! :D
Egy kicsit off, de nem annyira.
A tankönyvekről van szó. Az ingyentankönyv azt jelenti, hogy a már használt iskolai állományból kapják meg a nebulók. Ezért abba semmit nem szabad írni, aláhúzni, kiemelni, megjelölni, összekötni, megszámozni, párosítani, jegyzetet készíteni...ésatöbbi.
A tankönyv munkaeszköz, és arra való, hogy a fenti műveleteket csinálja a gyerek, és így tanuljon ezt-azt, fejlődjenek az ilyen-olyan képességei.
Például elsős olvasókönyvben: karikázd be a már ismert betűket, szótagokat, szavakat; rajzold le, színezd ki, jelőld meg vmilyen jellel, kösd össze...ilyenek.
Tényleg nem akarok untatni senkit, ez szakma.
Nem hiszitek el, mi mindent kell és lehet az évek során a tankönyvekkel művelni.
Na, de így?
Persze vannak olyanok, amik lehetnek érintetlenek is akár(ha már muszáj), de tankönyve válogatja.
Nem lehetne ezt az iskolákra bízni, ahogy eddig?!
Kibaszott stadionokra, s@ggnyaló alapítványokra, civil szervezetekre, haveri lopoldákra mindig akadnak milliárdok számolatlanul.
Arra, ami a jövőnk lesz, soha nincs?!
@bella _ciao: Aki másnak etyepetye maga belepotty.
@GeoCracker: szia:)
Pont azért, amit leírsz. Nem definíciókra (a wikipedia, google korában?) gondoltam, hanem olyanok gondolatára, akikkel itt a virtuális térben együtt vagyok nap-nap után. Meg most tán van rá idő is.
Meg talán a jelenlegi moi helyzet specifikussága miatt könnyebb lenne megérteni kit mi vezet egyik vagy másik csoportosuláshoz. Meg itt főleg inkább vannak tudatos emberek, mint hívők, nem? :)
@sírbateszezazegész: Nem is becsültem le a kérdést. Inkább leírtam, ahogy ma látom az egész katyvaszt.
@sírbateszezazegész: @mattüveg:

mintha én mondtam volna szóról szóra! affene?!:DD
@sírbateszezazegész:
Egyébként jelenleg mintha hiányozna a klasszikus baloldal a magyar közéletből. Pedig ott is volt egy egész tehetséges fiú annak idején. (Vajnai Attila)
@sírbateszezazegész:

szerintem már nincs értelme a bal jobbnak, csak a közlekedésben és a katonaságnál, amennyiben az utóbbinak van egyáltalán valami értelme...
esetleg a gyerekeket, és a nőket lehet jól összezavarni vele:DD
@mattüveg: hát ez nem beszélgetés lenne? Itt mindenki kialakult világképpel és morális alapokkal rendelkezik, mely megosztása esetèn a másik csak több lehet, ha figyel. Én belefáradtam egy picit az állandó gyűlölködésbe és a másik fél ekézésébe, annak olvasásába, napi ismételgetésébe, hogy ki milyen kommunista/náci volt. Mert sokszor csak a másik oldal inverze vagyunk, nem?
Mindig csak a sör! Senki nem iszik itt cidert? :)
@sírbateszezazegész: hah! ezek szerint megfeküdtem a pisa (hehe, de hülyén néz ki így leirva) felméréseden, mert csillogó szavaiddal csúnyán eltanácsolsz.
és igen, listát kértél. mert mivé állnak össze vajh az jobb- és balodali különbözőségek?
@bella _ciao: Mi a jó irodalmat szeretjük, engem pl nem izgat a szerző hite, politikai beállítottsága. én ítélem meg.
@bella _ciao: elvetve megtermékenyítik értelmünket, s oly hatalmas tölggyé fejlődhetnek idővel, mely biztos védelmet és támaszt adhat minden baj esetén, árnyékában megpihenhetünk s enyhet lelhetünk :)
Mi az a pisa? itt ebben a környezetben?
Semmi bajom sem a pilsenivel, sem a lagerrel;)
@Orica Középföldi: ebből lesznek a jók, az ilyen keveredésekből:)
hopp, egy újabb jelző bajnaira, de azért a libást is emlegetik.

Bajnai, mint zöldbáró?

hetivalasz.hu/itthon/bajnai-mint-zoldbaro-67881
@jaegtoer: rendben, ezzel egyetértünk... te miért mondod azt, hogy konzervatív vagy?
@GeoCracker: marginálisan jelen van, csak mintha nem találná a kapcsolatot a tömegekkel...
@sírbateszezazegész: belepofáznék..
attól függ, mert hogy ez a mai Magyarországban igencsak zavaros. Merthogy jobboldalinak nevezzük azokat is akik mereven gondolkodnak, és hazafyak, meg azokat is akik következtessek és patrióták. meg ez függ attól is hogy honnan jön az illető, a minták.
én pl egy megengedő-konzervatív család sarja vagyok felszínesen mondva. Nem felszínesen meg az ellentétek utóda vagyok.
@jaegtoer:
számomra lehet kék, sárga, zöld, piros is ha amerikai elnök akkor ugyanaz a szar...mindegyiknek van egy propaganda gépezete amely megpróbálja szimpatikussá tenni valamelyik létező vagy mondvacsinált tulajdonságával de ez a lényegen nem változtat, a világot elnyomni és kirabolni hivatott kesztyűbábról van szó, ennyire nyílvánvalóan a pénz urainak alázatos rabszolgája nem mindenhol van...lásd az angol parlament is szembeszállt és most a cikk után már nem lehet őket...és a többiek is kétszer meggondolják

2001 óta semmit sem hiszek el nekik...én a két torony lebontását hang nélkűl az uccán egy kirakatban lévő tv-n láttam és asszittem egy új amerikai film részletei...majd jött a kínos magyarázat...és egyetlen egyszer sem hagyták elhangozni az egyetlen logikus kérdést: miért nem dőlt oldalra egyik torony sem, hanem omlott önmagába amit csak akkor tesz ha nagyon precízen elő van készítve a sorozatrobbantásra amely...és ez láccott is...és az időpontok...
szóval

most baj lesz a G20-on...ki fog borúlni a bili és a NÁTÓ sem lesz amerikai haderő...

brühüyyy

végre legalább ennyit el kellene érni...az összes izét ők pénzelik, most már másoknak is nyílvánvaló...minő égés
@sírbateszezazegész: szavaid mögé látok ám! már megint a maghullatásról (vagy makkhullatásról) beszélsz itten igen képesen. látom, a vetés öntözését is megoldod egy-két laza cider vesén át való kiválasztásával.
@sírbateszezazegész: Nem kis részben azért, mert azért sokan igyekeznek kijátszani olyan baloldali kártyákat, amik valójában nem azok.
@sírbateszezazegész: gyülölködés, politika:(((
tönkre is tette a dédszülői generáció életét nálunk.
@Penivaldes: én a sirbatesz nevet is el tudnám képzelni neki.

Nevet keresnek a cuki veszprémi tapírbébinek - fotók

hvg.hu/panorama/20130904_Indul_a_szavazas_nevet_keresnek_a_veszpre
@Penivaldes: miért lenne ez belepofázás? neked mi a konzervatív és mi a megengedő?
szia:)
@Penivaldes: A családom....
Van a felmenők közt minden :-) Monarchista vezérkari tiszhetlyettes, banki titkárnő, erdélyi nemes, kereskedő, péksegéd, gépészmérnök, énekesnő és könyvelő.
Valahogy a főállású gyűlölködő kimaradt. Az előbbiekre büszke vagyok. Az utóbbit meg nem hiányolom.
Ha van olyan, akkor egy könyvtárban felnőtt konzervatív-polgári-humanista-liberális neveltetést kaptam. Az hiszem.
@GeoCracker:
a BBC cikk egyértelmű: a szír -amerikai pénzen- ellenállók a szaudiaktól kapták, hogy adják át az alkaloidának de szarba kerűltek a "lázadók" és kínjukban elsűlt a kályhacső...

mivel az amerikai propaganda már megy 7 éve asszád ellen mert ott is rezsimcserét akarnak, de iraq után ezt már nem lehetett olyan seperc alatt...és most sikerűlt odavitetni és elsütni a gázt...de a szabadságharcos elszólta magát (mint a colombiai forradalmárok is) hogy kitől kap fizetést és mire

brühüyyy
@sírbateszezazegész: nekem a konzervatív a következetes, ősőket tisztelő úriember. a megengedő, hogy enged kibontakozni.

neked is szia kedves:)
@GeoCracker:
egy kis hazaárulás...mijaznekik jó pénzért a zannyát is...kis forradalmárka

(a colombiai bozótharcosokat ki pénzeli már 15 éve? de ott nem megy mert azonnal mindenki mindent tud)

persze hogy hazaáruló de ha washington aszongya forradalmár akkor piros és vörös csepelt énekli

brühüyyy
@bella _ciao: a tudatalatti szintje... mint a cuki, mint jelző megjelenése a nevem említésekor... hja, a globális felmelegedés...
@Penivaldes: Az én olvasatomban pélául baloldali az, aki a közösségi demokráciát, és a közösség egészére, és tagjaira vonatkozó esélyegyenlőséget hirdeti és tesz is érte. Akár csak jelképesen is.

Vajnai Attila akciója a vörös csillaggal pl. ilyen volt, mert ideológiai szabadságot hirdetett és tett is érte.

De abban is lehet valami, hogy egy ser mellett kellene ezen a közös bölcselet mentén elmélázni.
@rodeo36: Azért is tettem be a BBC-t :-)

Amúgy igen. Kell az a casus bele neki, és kész.
@GeoCracker: jó neked.
Nálunk antikommunista, háború idején titkon BBC-t hallgató, már az utolsó kommunista halna meg, polgár, ezüst zsebórával, polgárból hithű kommunista, szovjet rajongó, paraszt, parasztból lett értelmiségi aki hitt a szocializmusban, nyugat felé tekintő.
árulók és bátrak.
A pártállami múlttal rendelkezők iránti ellenszenvem innen eredeztethető.
@GeoCracker: igen... én a magyardiplo.hu linkjein keresztűl találkozom véleményükkel/eszméikkel, melyek más oldalról közelítenek meg/tesznek fel kérdéseket... nem kell velük azonosulni feltétlenűl, én sem teszem, de elgondolkozni lehet azokon... töprengés ugye nálam a bázis nem kielégítő volta miatt kizárt :D
Ez Jó! Nálunk is bevezethetnék!
Hány táblát kéne egyesek nyakába akasztani:-))

index.hu/bloghu/fotelkalandor/2013/09/03/125_nyilvanos_megszegyenites_ameirkaban
@bella _ciao: látod, ők ösztönösen tudják mi a jó:)
@Penivaldes: én nem szeretnék agancsot:) hogy állna az egy hiénán/sakálon? :))
@GeoCracker: na azért az hogy a saját öccsét felnyomja vki az elég durva az ötvenes években...
@Penivaldes: Az. De abba a korba beletartozott sajnos. Ahogy az apját feljelentő pionírból is hőst kreáltak.....
@Penivaldes: na most kiderült micsoda emberek leszármazotja vagyok.
@Penivaldes: azt tudom, hogy szerinted... dobálod is rám rendszeresen:)
@GeoCracker: ez szomorú, a dédapám volt az. aki nem tudni miért de kifordult önmagából a kommunizmus alatt. rossz pedgrém van na.
@sírbateszezazegész: nem is, én sosem szarvaználak fel téged kedves.
:)
@Penivaldes: és nekem ezzel meg kell küzdenem.
a humoromat, mókázásom onnan hoztam.
@Penivaldes: ahogy látom a dns-ben pedig benne van:)
@sírbateszezazegész:

Most éppen abszolút földközeli problémák foglalkoztatnak, laborköpenyt kell venni a gyerekemnek.

Talán később:)
@bella _ciao: Legyen Viktor. Az is egy tapír!
@Penivaldes: Azt hsizem sokak pedigréjében lenne hiba, ha ismernék, vagy ismerni mernék a családjukat.
Szerinted a nagy magyarkodók mondjuk az utsó ezer év 50 generációjának minden tagjáról tudják, hogy ki fia borja volt, és mit csinált?
2^49 -en baromi nagy szám :-)
Sok szót nem érdemes Kósára vesztegetni, a tahóság mérő mindig kileng, ahányszor megszólal.

A debrecenieknek több ciklus óta ő kell, mit lehet tenni?
@GeoCracker: azért nem ugyanaz ha 1700-ban történik valami, meg 1950-ben más kihatással van.
én ezt vállalom, nem tagadom le, ez segít megmaradni önmagamnak.
@GeoCracker:

Centrista liberális? Hol???
Én csak baloldali populistákat látok.
Barna szocit, narancs szocit, zöld szocit, vörös szocit. Egyéb apró szocit.
+ elvakult jogvédőket és itt-ott némi lila ködöt.
@gipsz.jakab: Feltételezem, hogy nem a gyerek hozta létre ezeket a vállalkozásokat, és nem ő irányítja őket, csak lefölözi a hasznot.
@Penivaldes: Az ember attól olyan, amilyen. Nem hiszek abban, hogy az ősök nagyobb hatással lennének, mint a saját cselekedetek.
Az ősei alapjén az Akadémia alapítója nem alapított volna Lánchidat. pl.
Amíg az ember önmaga tud lenni, legalább önmagának nem sokat hazudik. S az is valami. nem is kevés :-)
@GeoCracker: sőt az a legtöbb, ezért kacagok azon amikor jönnek azzal, hogy ők belülről bomlasztották a rendszert:)

de hol van sírbatesz?
Csak egy kérdésem van. Mennyi pénz folyik szét ebben az országban???
hvg.hu/itthon/20130904_Felmilliarddal_dobta_meg_az_Emmi_a_felcsu
@Penivaldes: Nem erre válasz, de még mindig nincs könyve a fiamnak. Állítólag az iskola szúrta el.
@Husz_János_Puszita:
A kommunikációjukra gondoltam.
A valóság olyanok tévelygése egy nagy lila ködben, akiknek lila gőzük sincs semmiről, ami a saját hatalomvágyon, és gazdagodási széndékon túlmutat.
@sírbateszezazegész: én inkább amondó volnék, hogy mindenki követhet el szarvashibákat. meglepő, de még egy hiénya is a sakáltanyán.
@Penivaldes: E tekintetben nem. Első osztályban sem osztályozunk (?), hittan/erkölcs tantárgyban pedig _csak ezt_ az eljárást tartom elfogadhatónak, a "nem felelt meg" minősítés részletes indoklása mellett!
ezeket is jól kiigazítja majd a kumin-mráz páros.

Német közszolgálati rádió: Orbánék megpróbálják elhallgattatni a kritikus hangokat

hvg.hu/velemeny/20130904_Az_orbani_cenzura_volt_a_tema_a_nemet_koz
@Silbermann: De a Pető intézetnek bezzeg nem tudnak adni.
@Penivaldes: vagyok... ledér vagy, kacérkodsz mindenkivel, éppúgy, mint Alfonsine, de ragyogó kék szemed van... :)
@bella _ciao: mi a manó! átálltál a ciderre, hogy ilyen frappánsak a szúrások... le a kalappal! :)
@sírbateszezazegész: én csak veled, és nem vagyok ledér. sőt!
és nincs ragyogó kék szemem sem:)
@sírbateszezazegész: igen, de hozzád térek vissza, mert te vagy a pont az égen, a csillag mely mutatja az utat.
@Penivaldes: "de benne van a ragyogó kék szem is:)" ?? nem én írtam...
@Penivaldes: mi vagyok én? menedékház? oázis?
@CSENDES: Nem csak a Pető intézetnek. Pl. a SOTE gyermekklinikáinak sem, de sorolhatnám még a sokkal hasznosabb helyeket.
@Silbermann: majd még kitalálják hogy a stadionok jó terápiás környezetek aztán még inkább..
@Silbermann: No csak a 400 milla miatt. Mert ennyi kellene. De ennyi ment a "mezőtudja" focicsapatnak is a Tállai-félének, mert feljutott a csapat az NB1-be
@AKIsTUDATLAN:

"A művészet az nem baloldali vagy jobboldali. Ezt te is tudod."

nem az a kérdés, hanem az, hogy ilyen hasonlatos művelődési utak után hogy hajlik"jobbra" vagy "balra"

de már említtem eelőbb, szerintem már nem jobb és baloldal van, hanem valami más.

itt M.o-on biztosan.

itt mintha etika és erkolcs alapon kezdene egy szűk réteg politizálni és függetlenül attól milyen beállítódású, valószínű ezért könnyebbek a beszélgetések. a racionalitás együttgondolkodás és nem egymás ellengondolkodás....

2 X 2 = 4
16 a négyzetgyök alatt = 4
64/16= 4

usw.

a cél a négy csak a hozzávezető út más mód.
de a cél a racionalitás , együttműködés

és nem azon való aagyalgás ha elvégzem a műveletet akkor a maradékot hogy osszuk el, vagy nem az, hogy már jó előre ellopni és meglátjuk mihez lehet kezdeni a maradékkal.

Jól mondja Klapka, itt a libát ha meglátják előbb elosztják, aztán látnak hozzá, hogy lelőjék, csak persze addigra elszáll... ezért van az ami... most.

de az itt levőknél ez nem deal, ráadásul piszok szellemesek itt a csókák és a csókicák, úgyhogy élvezet itt a diskurzus, emellett századlagos ki milyen színűnek gondolja magát.... mert legelőször is Ember, aztán jön minden más, de a minden mástól színes és szép a világ.
bocs itt-ott elütöttem, de találósdinak is eccerű
@Ni csak ki beszél most: A dolog velejére nézve javaslom: Heller Á.: A szégyen hatalma. (In.: A szégyen hatalma. Osiris - Gond Bp., 1996. Horror metaphysicae sor. p. 7-92)
@jaegtoer: én ezt válasznak veszem, engedelmeddel :)
@Penivaldes: nem egy menekül8ő alkat. Én sem,csak közben mobilra kerültem.
@sírbateszezazegész: szelíden okító-nevelő énedtől, amely átsugárzik a köztünk lévő cyber (és nem cider) téren, "s oly hatalmas tölggyé fejlődhetnek idővel, mely biztos védelmet és támaszt adhat minden baj esetén, árnyékában megpihenhetünk s enyhet lelhetünk".
@sírbateszezazegész: ezt mondta dózsa györgy is 1514. áprilisának egyik reggelén.
@bella _ciao: minő párhuzam... megtiszteltetés:)
@bella _ciao: borzolódik a farkukon a szőr? mert ha igen, mindjárt támadnak! a hiéna az röhög, valóban:)
@sírbateszezazegész: annyira nem vagyok kretén, hogy a farkukat nézegessem. azt meghagyom a nöstényeknek.
süti beállítások módosítása