Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.30. 06:07 Fabius

Az alaptörvény éve

Címkék: fidesz orbán viktor 2012 alaptörvény

2012 az alaptörvénypuding evésének éve volt. Az iPadon íródott és utolsó pillanatig ha kellett baltával faragott alaptörvény hatályba lépett január elsején, mérlegre téve a Fidesz és Orbán Viktor alkotmányos elképzeléseit. Mert nem kell ám élből elítélni az egypártit, a puding próbája az evés - sóhajtozták a fotelkurucok és a hozzájuk hű vallási méltóságok - adjon a nép esélyt az alaptörvénynek, hogy nagyszerűségét bizonyíthassa. Mert amiben a szentkorona, a család, a hit és szeretet együtt szerepel az ötvenhatos forradalommal az csak jó lehet még akkor is, ha megszövegezni az ötvenhatos forradalmárokat "tépett szájú, hasított körmű kis senkiknek, úri bitangoknak" nevező Pozsgay Imre is besegített

orbán viktor.jpg

Méltóság, mondták, és a méltóság jegyében január másodikán az Operából kifelé az oldalajtón kellett kisunnyogni, mert akadt tömeg amelyiknek nem tetszett, hogy a "köztársaság" mint olyan kikerült az ország nevéből. A méltóságon mélázhatott a köztévé riportere is, aki nem találta a tömeget, mert akikről nem veszünk tudomást azok nincsenek. Akkor sincsenek, ha éppen az új alaptörvényben is rögzített jogaikat gyakorolják. Ezzel sikerült a hatályba lépés másnapján igazolni, hogy az "Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét" kitételt nem gondoljuk ám annyira komolyan. 

Hasonlóan járt a Kárpát medence természeti értékeinek védelmére tett vállalás is, mikor Semjén apostol vadászott volna védett állatokra természetvédelem címén. 

A nem úgy gondoltuk listához csatlakozott a kultúra sokszínűségének emlegetése Majdénmegmondommiakultúra György kinevezésével és gyakorlatával, az utódaink jövője iránt érzett felelősségvállalás a felsőoktatási keretszámokkal, tandíjjal mutyizással, a szegények és elesettek megsegítésének kötelessége a hajléktalanok üldözésével. Ezek mellett eltörpülő malőr, hogy a nemzet nyelvcsapáshajtásos Mo-Tolla aláírása elől ki kellett radírozni a doktort. 

Időközben előjöttek egyéb problémák is, és a köbe vésett, örök élet plusz egy napra írt érvényességet igyekeztek pótlapozni serényen. Annyira serényen, hogy decemberre a táblagépek avatott mestere volt kénytelen kijelenteni, hogy oppardon, bocsesz, az alaptörvény normaszövege szabadon nyújtható, mint ellopott trágyájának hűlt helye fölött zokogó felcsúti juhász sirámából a zenei A hang, és ami nem alkotmányos az Alkotmánybíróság szerint, azt is beletapossuk a szövegbe. Legfeljebb majd úgy teszünk, mintha a sáros gumicsizmanyom direkt díszítő sormintának került volna oda. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy 2013 milyen változásokat és felülbírálatokat fog hozni Kedves Vezetőnk fétistárgyának tartalmában, a 2014-es bizonyítványosztás idejére lesz-e még meg nem szegett passzus, látszani fog-e még valami a porladásnak indult gránitból a pótlapok és sáros lábnyomok kupaca alatt. 

orbán_1.jpg

 

394 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr784987317

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annak azért örülnék ha csak annyi bajunk lenne, hogy az ország nevéből kikerült a köztársaság miközben az államformája ugyanaz mint ami eddig is volt, tehát köztársaság.

Tényleg idén is lesz operás tünti??? :)
OFF

Ja és remélem ha legközelebb repülőtér közelében autókázom, nekem is kb. ekkora mázlim lesz. :)

youtu.be/dWONT47LFZM

ON
meggyőződésem, hogy a teljes impotencia és hozzánemértés okozza azt, hogy egy szar gittegylet semmi mással nem is foglalkozik mint a Parlamentben kezeket fel vagy gombokat megnyom és elfogad operációkkal, szükségtelen és fölösleges az összes új törvény és a kotmány is...de ha ezt nem csinálják akkor semmit sem tudnak felmutatni közel 3 év alatt mert a gazdaság pang és hátramenetben van és minden egyéb mutató is negatív

a nagy szégyen az, hogy az ellenzéknek nevezett akármi semmit sem tud felmutatni amit mindez ellen tett volna...duma van habbal és egymás marcangolása mint kiscsoportos óvodások a kislapát vödör és a homok még száraz részeért amibe nem pisiltek bele folyó látszólagos és értelmetlen harc

a Bajna és a zorbán egy páholyban ünnepli a focit családostúl nagy békében amikor ennek vége akkor megy egy kis ejnye bejnye és az ország kifosztása

a 32 hónap alatt elloptak 37000 milliárd forintot, az adósság nem csökkent hanem növekedett és még további adósságot varrtak a meglévő mellett a nép nyakába mintegy 8000 milliárd kamatot és illetéket valamint felárat

brühühühühü

kellemes új évet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

majd te énekelsz helyette és linkelsz még sok hülyeséget

brühühühü
@rodeo36: Hülyeséget??? Fogadjunk, hogy ez neked is bejön. :)

www.demokratikuskoalicio.com/
13 a konszolidacio es az mindent behabzsolunk eve, az att vett mnb kiosztasra kerul nemi penzmag, az ab vegleg kimulik, az oktatas, az eu., a gazdasag szinten meghal. A nem roghozkotottek menekulnek, az ellenzek anyagilag, kinyuvasztva, alaptakolmanyilag kivegezve, vezenylo ez zrt betonba ontve, 14 pedig fidesz+jobbik=nacionalista diktaturhaja lofasz turullal es szegyen koronaval.
Nah ha ev kozepeig ezek megvannak, az eryelmezebbek, jobb ha csomagolnak, mert ebbe az orszagban fajuk nincs szukseg, se a gondolkodni es tanulni kepes gyerekeikre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

lüke, hát pont neked ajánlja a faszát leszopásra...pont a dzsobbik éhezett ki a legjobban egy kis nedűre és zamatra

brüühhüühüh
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Neki IS bejön? Ezek szerint neked IS. Dópmen csuda boldog lesz ha megtuggya :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

csak nehogy igazad legyen...bár ahogy beleszagoltam a levegőbe pont ijen szagot hoz a szél levédiából dögszag és lábszag...azért mondhatnál valamit arről mi várható miután elbasszá=ellopják=pénzmossák a teljes tartalékot?

brühühühühü
@Fabius: Az biztos. Én egyébként színes egyéniség vagyok és azokban is van ami tetszik, akikkel amúgy sok dologban nem értek egyet. Ezért is kedvelek itt több kommentelőt is, mint pld. téged vagy Rodeót. :)
@rodeo36: Jut eszembe, ha Orbánról is csinálnának egy ilyen szobrot, te hová állítanád fel??? :)

nol.hu/kulfold/hitler_imadkozik_a_varsoi_gettoban_
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bár az alkotó szobrai közül szerintem neked tuti, hogy ez lehet befutó. :)

"Egyébként nem ez az első eset, hogy Cattalean Lengyelországban borzol kedélyeket: 2000-ben a „La Nona Ora – A kilencedik óra” című alkotásával sikerült kihúznia a gyufát, amely II. János Pált ábrázolja, amint a néhai katolikus egyházfőt éppen agyonüti egy meteorit."

1.bp.blogspot.com/_q66iuBb3KEo/S7PjICZrZkI/AAAAAAAAAK0/dVkr0bwvSDI/s400/maurizio_cattelan_trussardi1.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

orbánról nem állítanék szobrot, de az orbánt belelállítanám a nyers betonba fejjel lefelé és beleverném derékig...és otthagynám

címe: itt tűnt el a pízem

brühühühühü
@rodeo36: Na jó de akkor egy szoborsorozatot kéne készíteni, amiben a többi mákvirág is helyet kaphatna, mondjuk az elmúlt 20-30 évből. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

arra már más technika kellene. bedarálni őket és összekeverni salakkal meg cementtel és a Délalföldön valahol hajdúböszörmény és a szerb határ között egy új repteret készíteni a neve: elszálltak

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egy szoborcsoport égnek meredő seggekkel a moai-k ellenpárjaként nem is lenne hülyeség :-))
Én még az előző poszton dagonyáztam. Illik ide is, beteszem, bocs:)
Na akkor egy kis kultúra, ha már nincs poszt.
Megjelent a Régi szavak szótára. Berkó Pál szórakoztató könyvajánlásából némi részlet:

"Megtudható emellett, hogy a lázár nyomorékot, koldust, a surján gazt, gyomot is jelent, a kövérítés trágyázást,a semlyék pedig ingoványt, mocsarat jelölt. (De lám, máris elkövettem egy hibát, hiszen nevekkel nem illik mókázni.) Áll a kétharmad, mint a cövek - dicsekedett nemrég Orbán Viktor, holott a cövek a szótár szerint tuskó."

Mostanihoz.
Jó a számvetés. Azt a "filléres" veszteséget ne is vegyük számba, hogy összesen mennyibe került a díszkiadás, az érettségizőknek adott képes formátum (az amúgy nem lenne rossz), meg az ált. iskolások sima - ma már semmit nem jelentő - kiadványa.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon félek, hogy beteljesül az előrejelzésed,én a 2012 évet is nehezen viseltem.
Az első képen Viktor Csimpánz túl jól néz ki. Hiteltelen. :D
Máig nem értem, hogy 2002 és 2010 között mi a fenét csináltak. Nyolc évük volt arra, hogy olyan programot és alkotmányt készítsenek, amitől az egész világ leborul nagyságunk előtt. Nyolc év alatt pedig csak erre futotta? Szánalom egy bagázs! Mondjuk én és meg sokan ebben az országban pont erre számítottunk, hogy csak lózungokban és látványban erősek. Arra viszont nem, hogy még Gyurcsányt is sikerül alulmúlniuk, nem kicsit nagyon.
De miért van még biztos 1,5 millió szavazójuk?
@V-PORT:
" De miért van még biztos 1,5 millió szavazójuk? "
Olvass Kertész Ákost és megtudod a választ!
@ariel12: Mi Kertészt nem olvasunk! Magyar ember nem olvas Kertészt, legyen az Ákos vagy Imre. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Azon csak a kezdeti mámor látszik, a másodikon meg a mai valóság :-))

Amúgy meg a felsorolt pontok alapján a komplett premabulumot lenullázták egy év alatt. Nem kis teljesítmény.
@V-PORT:

Szerintem erősen felé túloztál azzal a 1,5 millióval. Annyi akkor volt mikor még elképzelhetetlen volt időközin is megverni őket, de hol van az már...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szegény Szíjártó, azt hitte, hogy Orbán mellett élheti le az életét, erre száműzik Kamcsatkába. Nagy csalódás lehet egy olyan embernek, aki Orbán imádatára építette fel az egész jövőjét.
@V-PORT: Nertársak, az élet nem habostorta, ebből is kitűnik!
Kivétel a gyevi bíró tán csak..
@V-PORT: Magyar seggbe magyar lófaszt! Olvass inkább barikádot. :-)
@rodeo36:
Én nem betonoznám be.
Egy nagy, törhetetlen üvegfalú, üres szobába tenném meztelenül, és kiállítanám az Állatkertben.
Hogy a kis ismertető táblára mi kerülne, azt kinek-kinek a fantáziájára bízom.

Amúgy mi az a dolog, ami megbonthatatlan egységbe forrasztja az ellenzéket és Fideszt?
@ariel12: Olvasom is, a rovásírásos kiadást! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De Szíjártó olyan jó volt! Úgy szerettem, amikor azt mondta, hogy Bajnai gyurcsányabb a Gyurcsánynál. Most mi maradt nekünk? Matolcsy.:)
Az Alkotmány helyes megnevezése manapság: ködbe vésett tákolmány. :(

@ariel12: ebben is van igazság, de attól, hogy az 'A' oldal töketlen, hazug és aljas, nem fogok a 'B' oldalra szavazni, amelyik pofátlan, hazug és aljas.

@sortelen: a közös komcsi múlt.
@ariel12: Alapitvanyozom, mai esszel felelmetes megint, pedig tizenevesen is letaglozott, kulonosen Az Oszver, valamiert tul sok a parhuzam, avagy :ime az ember, semmi alapveto nem valtozik, csak az ido kereke halad, halad?
A csengo a fejemben, meg csak zajon, es zajong, de tudom en csak tulerzekeny vagyok, hisz ezt mar sokan megaszontak...
Ez újabb munkahely. Hiszen Kerényi kinevezhet az Alkotmány asztalához egy alkotmányátírót. Meg lesz itt az 1 millió 4 év alatt elvtársak!
@Morcos Kartal: Szerintem akikről beszélünk azok egyik oldal felé sem húznak. Egyszerűen észreveszik a nagy magyar semmit amire büszkén döngetik a mellüket a magyarkodók.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nyelvet a pólyában kell elkezdeni tanítani, persze pedagógus kell hozzá vagy többnyelvű szülő aki mindegyik nyelven beszél a gyerekhez

a magyar oktatási miniszterhelyettesség egy állatkert de abból a rossz fajta a majmokból is hülyébbek vannak benne

balneológusokra van szükség mert sok a bálna

brüühhühühü
@V-PORT: "Őseinknek véres kardja
Fogason függ: rozsda marja"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez a cikk és tartalma ugyanaz, mint Kant a tiszta ész kritikája amit zárt ajtók mögött írt meg csakis sajátmagára támaszkodva

aki nem tud dolgozni az elmáéleteket gyárt arról, hogy miért kell blablablabla

nyelvet élőben kell tanítani és az iskola jó kiegészítő lehet hozzá

és nem elméleteket arról miért nem és mit és hogyan ezt már kitalálták és műxik brühühühü

már az Alexander system is ragyogó volt 49 évvel ézelőtt (akkor kaptam Londonból már ki volt alakítva)

és sok minden más de az élőnél nincs eredményesebb
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért az Öszvért is sikerült legyőzni.
Egy félelmetesen jó vers egyik sora jut eszembe a hozzászólásodból:

"Fejemben szól majd, hogyha csengetsz"
(a költő, nem jut eszembe a neve: a Hazát a rossz anyához hasonlítja, aki kitagadja,
elüldözi, nem törődik a gyermekeivel (pl. - többek között az Imrékkel, Ákosokkal).
Különben meg miért mi tanuljunk meg más nyelveket? Miért nem ők tanulnak meg magyarul? Hol van a tisztelet? :)
@V-PORT:

Ezt kiteszem 3 nyelven a recepcióhoz, hadd örüljenek a turisták :-))
Eddig voltam képes elolvasni.

Találós kérdés!

KI MONDTA?

"a nemzet nem egy történelmi baleset következménye, hanem (...) a Jóisten teremtette olyan közösségek, amelyekben egy sajátlagos gondolkodásmód, kultúra kiformálódik"
Az a benyomásom 2013 viszont nem a kőbe vésett, majd újravésett alaptörvényről fog szólni.

hallgatoihalozat.blog.hu/2012/12/26/_hogyan_keszult_a_forradalom

Hanem a HaHa-ról.
TALÁLÓS KÉRDÉS 2.

"Vannak olyan magyar politikai vezetők, akiknek az az egzisztenciális és politikai érdekük, hogy az általuk vezetett közösség kizárólag őket tartsa viszonyítási pontnak, vagyis hogy minél teljesebb legyen a befolyásuk, így ugyanis nagyobb a súlyuk a belpolitikai küzdelmeikben. Ez némely esetben olyan törekvésekre készteti őket, hogy a demokrácia keretei között a saját közösségük fölött meglehetősen erős diktatúrát, hegemóniát gyakoroljanak, ami szintén a nemzet szétfoszlásához, leépüléséhez vezet - vélekedett.."
@Tűzfal: Én már tudom. Kövér. De csak azért mert gúgoloztam. De miért bántja Orbánt?
A következő országnév Elqurisztán is lehetne. Igaza volt annak idején dr. Agynak. Hazánk a poligon ló országa. Csak túloldala van.
@V-PORT:
Muszáj volt mindenkivel egyből megosztanod?
Nem tudod, hogy a saját kezű felfedezés milyen mély nyomokat hagy az emberekben? :)

www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=178499&database_id=610493&forum_forbidden=0&lstresults=1

Hogy miért báncsa a főnököt?
Mert nem tudja, hogy mit beszél.

Az jut eszembe, mikor megkérdezték a miniszter asszonyt, milyen eredményt vár, mit szeretne, az amcsi elnökválasztáson?
Ha 2014-ben nem nyernek, akkor annyi csontváz lesz szerintem, hogy az ország egy hatalmas kísértetkastély lesz. Ja és az iratmegsemmisítők piaca is meg fog nőni.
Ha 2014 májusában lesz a választás, előtte még mikor lehet utoljára megváltoztatni a választási törvényt?
@Tűzfal: Sajnálom, de néha kijön belőlem a ballib állat és akkor megfosztom a Ner testvéreimet attól, hogy felfedezzék ezt a csodálatos turulban született tündérmesét, amit Ázsiából hoztak őseink. :)
@V-PORT:
Most dolgozom egy évbúcsúsztató képgyűjteményen.
Ha kész vagyok, megosztom az olvasóimmal.
Faces és Fabiusos cuccok.

Aki olyan jól tájékozott, mint te, annak, lehet nem mond újat. De nem bírok magammal, olyanok is hadd lássák, akik ismerősei nem osztanak meg ilyeneket!
@Tűzfal:

Kövér elvtárs jelentős részt vállalt az állandó árokásással az eredmény és jelenség kialakulásában. Az erdélyiek már elküldték az anyjába a lenullázott pártjaival együtt, és milyen jól tették.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kemény István: Búcsúlevél

Édes hazám, szerettelek,
úgy tettél te is, mint aki szeret:
a tankönyveid és a költőid is
azt mondták, hű fiad legyek.

Hű is voltam, fel is nőttem,
cinikus ember se lett belőlem,
csak depressziós, nehéz és elárult,
bezárt cukorgyár a ködben.

Őzek fáznak a szántáson
vagy egy kisváros, alig látom.
Ígértél nekem egy titkot, hazám, hogy
mi a fontos a világon.

Hogyha néha belekezdtél,
az se volt baj, hogy nem szerettél,
majd szeretsz mást vagy magadat, nem baj,
de egyszer csak öreg lettél.

Gonosz lettél, vak és régi,
egy elbutult idegen néni,
aki gyűlöletbe burkolózva még
ezer évig akar élni.

Nem kértél, hogy mosdassalak,
annyit se morogtál, hogy hagyjalak,
mint egy szőnyeg, feküdtél a semmin,
elárulni se hagytad magad.

Az én teám közben elforr,
nem vagyok az már, ki voltam egykor,
az életem nagy happy end nélkül is
véget érhet, mint egy verssor.

Azt játszod, hogy nem is hallasz,
túl nagy énfölöttem a hatalmad.
Hozzád öregszem és belehalok, ha
most téged el nem hagylak.

Amíg élek, úton leszek:
használni akarom a szívemet.
A fejemben szólal majd meg, ha csengetsz,
édes hazám, szerettelek.

A vers a Holmiban jelent meg.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Azért van abban valami bájos naivitás, ahogy teljesen őszintén megszólal.
Ha csak sima közszereplő lenne, még meg is sajnálnám.
ariel12: Az általad említett nagy "magyar semmibe" ugye te is beletartozol?? :)
@V-PORT:

Az utolsó ülésnap kb 2 hónappal a választások előtt szokott lenni. 2010--ben febr. 22 volt az utolsó ülésnap.
"a puding próbája az evés"
A gyomor próbája pedig az, hogy mit eszel.
A narancsot is érdemes meghámozni, hogy lássad milyen belül.
Tessék:
microstocker.com.ua/upload/image/fotos/big/4890f40bba79649b88a70d15febb8e95.jpg
@Fabius: És mikor lesz Orbánisztánban? Mert az sohasem foglalkoztatta őket, hogy mi a szokás, hanem az, hogy mit kíván az érdekük.
@Dr. jenőke (jenőke): Ez a kép pedig már a maszop-fidesz nagykoalára utal. :)
Én el próbáltam olvasni Kövér újabb remek interjúját, de nem tudtam. Ő egy párhuzamos világban él, olyan világban, amit Orwell sem tudott volna megírni. Mert ez sem 1984 sem Állatfarm, ez még annál is durvább.
@Tűzfal:

Naivitás? Csak a szokásos felelősség elhárító álszenteskedő baromság.
@V-PORT:

Honnan tudhatnám előre?

Azért az kb kijelenthető, hogy ami márciusig nem változott meg az már nem is nagyon fog. De egy hirtelen jött közkutatás eredmény felülírhatja ezt.
@Fabius: Rendkívüli ülésnap elrendelhető. Megszavazható, és Áder aláírásával ki is hirdethető. Aztán lehet utólag tipródni biróságokkal....
@Tűzfal:

és...ez volt a legelső mondat?

azt nem értem, hogy egy ilyen buta embert miért kell idézni és meghallgatni....üljön a biléin a Parlamenti homokozóban és büfögjön, puffogjon azt tud és áskálódjon

brühühühühü
@V-PORT: Mit csináltak 2002-2010 között? Fúrtak, hiúsítottak, árkot ástak az ország közepére, kárt okoztak, hogy a zemberek "rosszabbul éljenek mint négy éve". Ez is nagy munka ám. Emellett pedig előkészítették a "state capture" scenáriót, amit valljuk be remekül végre is hajtottak.
@GeoCracker:

Azért a választási eljárással trükközni az utolsó pillanatban rossz ómen Orbánnak is. Az eredményt kérdőjelessé teszi, a hatalmat illegitimmé.
@pocakos focista: A "state capture" mindig is létezett Magyarországon, lehettünk törzs, királyság, monarchia, népköztársaság, köztársaság, csak a Fidesz tökélyre fejlesztette. Elfogadtuk, mert azt mondjuk, hogy így működik a világ, pedig a világ pont nem kellene, hogy így működjön. Csak remélem, hogy eljön az a világ, amikor valaki azért kap állami pozíciót, mert ő alkalmas erre, és nem azért, mert bal, vagy jobb oldalon áll. Tudom ez utópisztikus.
Ezt még nem is hallottam, hogy Pozsgay az 56-os hősöket "tépett szájú, hasított körmű kis senkiknek, úri bitangoknak" nevezte.

Sokat nem oszt-szoroz persze, hiszen Pozsgay a gyilkos diktatúra egyik vezére volt. Ma pedig fideszkomcsi. Így lett őskomcsiból neokomcsi.

Tudom, már megszokta mindenki, de azért döbbenetes mi folyik ebben az országban.

Érdemes megjegyezni, hogy amikor még számon kértek Orbánon meg a pártján valamiféle elvszerűséget, hogy lettek radikális elvhű liberálisból keresztény-konzervatívok, aztán még mindenféle populisták, akkor ők sértődötten kijelentették, hogy ők nem változtak, a lényeg mindig is a harcos antikommunizmusuk volt, ehhez pedig hűek maradtak, az hogy milyen formában harcolnak a komcsik ellen az másodlagos.

Ma már tele vannak komcsikkal, régiekkel és újakkal is. Egy Schmitt nevű komcsiból államfőt csináltak, a legnagyobb élő komcsira, Pozsgayra meg rábízták az "új" alkotmány megírását. Az ügynököket védik, lusztrációt eszük ágában sincs csinálni.

Már nem maradt semmilyen elv, nem maradt semmi és senki, amit és akit a Fidesz ne árult volna el, többszörösen.
@Fabius:
Te nem most jöttél a falvédőről. Neked kell mondani, hogy mennyire szarnak a kérdőjelekre meg egyebekre?

Mondjuk leszarom, ennek a népnek Mohács kell, hát kapja meg és zabálja két pofára.
@Fabius: @rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lehetne kőbunkó politikusaink szobrából egy kőerdő.
Hasonló, mint ami Várna mellett van.

Szajol környékére kéne felállítani a sok politikusfart, így két legyet ütnénk egy csapásra, legalább lenne autó a közgép 30 km-nyi autópályáján is.

(Respect a milánói tanácsnak, jó az a szobor a tőzsdéjük előtt.)
nos amíg legitim 2/3 van akár mindennap változtathatnak.az hogy ez csípi a politikai statiszta judeobolsik orrát a kutyát sem érdekli.szokjátok
@Orica Középföldi: "Megjelent a Régi szavak szótára."

Ez nagyon jó!!
@ephart: de jó, hogy jöttél.

Már úgy hiányzott egy jó kis hányás a szobrok, és a derűs hozzászólások közé.

maradj itt lécci lécci
@ephart:
Mármint alaptörvényt?
@ephart: Tehát ami jogszerű, az rendben van?

Anyádat bassza szájba a szeretett vezéred!

Ez ellen se legyen kifogásod, hiszen jogszerű prostit dugni!
@Habakuk999: Csek nem így képzeli el a rendőrségi intézkedést a cigók ellen??? :) Láttam tegnap nagyon körbejártátok a "roma" témát. :)
"1 .) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani."
@ephart: jól vagy aranyom? Ipari mákot sütöttek a beiglidbe? Vagy ez a munkád, terjeszted az igét, hogy "nem süllyedünk, aki mást mond az a tényeket ferdíti" mi?

www.youtube.com/watch?v=tghQtIKQLQk
@ephart:
Ez azért egy elég szánalmas magyarázatra sikeredett részedről.
Ennyi?
Ezt akkor minek is hívják?
Mármint kultúrállamban, nem Hunortodoxiában...
Na, ez tipikusan olyan szöveg volt, hogy aki írta megkapta az ukázt: "ma is szidni kell a Fideszt, valamit találj ki!" lol
@sulcus:
Igen, ez mindig működik, minden párt szemellenzős hívei pedig beszopják és saját kis önös érdekeik szerint értelmezik is. :(
@sulcus:

Jó duma, de illene megjelölni a szerzőjét is :)
Bizonyos Noam Chomsky az illető...

És a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hatalomtechnikai eszközöknek nagy irodalma van, Chomsky sok újat nem tett hozzá, bár frappánsnak frappáns az összefoglalója.
@Gatinho:
Én értem, hogy ez nálatok fordítva így zajlik, de miért lenne Fabius pártbérenc??
Ez nem a Mandiner, meg a Magyar Nemzet c. ipari hulladék. Ha ezt nem látja valaki, az meg jobb, ha a szemészet után a dilidokiját is felkeresi.
Ugye milyen jó, hogy vannak politikusok? A csocselék mutogathat rájuk, vagy éljenezheti őket, ahogy épp az ingyenlevest osztják...
@sárkányfő:
Pont be akartam írni, erre... Viszont tudott valamit, mert jól összefoglalta! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hogyan találod meg ezeket a linkeket?
Én pl soha nem hallottam erről a szobrászról.:(

Francokat. Nem jártuk körbe a romakérdést, csak a szokásos vagdalkozás ment.
Csak beköszönésként írtam, hogy nem nagyon látom azt a szoci megújulást, aztán bebizonyította nekem, hogy azééé nem látom, mert nem objektívan nézelődöm, hanem szubjektívan. Mert ő betett egy kormányportálos linket.

Most megyek és keresek a piacon egy objektívan látó DK szemüveget. Vagy szocit. Már össze vagyok zavarodva a szubjektivitásom miatt.

Hacsaturján tett be egy érdekes aspektusú cikket a tegnapiba.
Nagy igazsága van.
@sárkányfő: nono! Mohács arról szól, hogy bármit el lehet adni a magyarnak és beveszi.

Pl. adva van egy Szapolyai János nevű úrhatnám hatalommániás opportunista féreg.

Azt hazudja, hogy szegény magyarországot ketté szakították, pedig csak ő adta el, hogy így a maradékán királykodhasson.

Vagy ott van az egyszeri lovas-tengerész esete, akinek hivatali ideje alatt írták alá a békeszerződést, eladta az országát, nyíltan, angol barát politikával. Majd utána, kezdett revizionista politikába mikor már az volt az érdeke, és azt hazudta, ez mind az "antant" bűne, nem az ő személyes meggazdagodását szolgálta.
@epresgulyas: Köztársaság, hívj inkább köztársaságnak bennünket jó uram!
népnek is nevezhetsz, ha úgy jobban tetszik.
@Habakuk999:
Remek volt a borocska! Hogy teltek az ünnepek? :)
@V-PORT: "Mi Kertészt nem olvasunk! Magyar ember nem olvas Kertészt"

Pontosítok: magyar ember nem olvas.
@sárkányfő: 1.nem a doktori disszertaációmban írtam le,
2.gondoltam az "idéző jel elég" lesz az okoskodók ellen.
De sajnos nem...
Köszönöm uram a kiigazítàst!
Ön nyert, én buta azt hittem egy blogon vagyok nem a tudományos akadémián.
@sulcus: Olyan pont nincs, ahol az van leírva, hogy a nép egyszerű gyermekeit tiszteljük, partnerként kezeljük, s ha már a sors hatalmat adott a kezünkbe, azt a köz javára próbáljuk fordítani?

Nem lehetne kőccsön kérni nyugati demokráciákból politikai tanácsadókat, akik tanítannának egy kis morált, erkölcsöt, etikát?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Lássuk Chomsky 2. pontját:
"A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd."

Ezt Hermann Göring, Hitler minisztere így fogalmazta meg:

"A népet mindig a vezetők akaratának teljesítésére lehet venni. Ez könnyű, csak azt kell mondani nekik, hogy megtámadták őket, és kritizálni a béke híveit a hazaszeretet hiánya miatt, valamint azért amiért veszélynek teszik ki az országot. Ez ugyanígy működik bármely országban."

Mint láthatod Orbán Viktor tankönyv-szerűen alkalmazza Hermann Göring ezen elvét, ezért hazudja évek óta a nem létező szabadságharcot a nem létező támadások ellen, ezért hazudja hogy láthatatlan ellenségek meg a nyugati pénzvilág, a spekulánsok és az IMF "gyarmatosítani" akar minket, meg elvenni a szuverenitásunkat.

És ezt a bődületes baromságot láthatóan csont nélkül be is szopják a hívei. Igaza van Göringnek, ez valóban ugyanúgy működik minden országban, nálunk legalábbis biztosan. És Göring tanítványa, Orbán gátlástalanul ki is használja ezt, ha hülyíteni kell a népet a saját hatalmáért, hát röhögve megteszi.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egészségedre!:)

Nyugiban, eszméletlen sok könyvhöz fértem hozzá a gyerekeim jóvoltából, így most nem győzök válogatni.:)

Nektek? Víz nincs ilyenkor, gondolom.
@sulcus:
nyugi cimbora, nem azt mondtam, hogy magadénak állítod be az okosságokat, egyértelmű volt hogy másoltad, csak a szerzőt gondoltam érdemes odabiggyeszteni :)

béke :)

@aranyhorcsog:
Az általad citált történelmi példák megítélése azért ennél kicsit összetettebb :)
@Tűzfal: Ez után a szózat után még annál is jobban fogják szeretni a fideszt Erdélyben, mint eddig.

A szöveg egyébként tankönyvi esete a projekciónak:

"Az egyén saját el, vagy fel nem ismert érzéseit másoknak tulajdonítja, illetve azokat másokban véli meglátni."
@Habakuk999:

jön már a testvéred Ron Werber. majd ő megmondja a magyaroknak a tutit
fidesmafia és hazaáruló doktorok nélküli új évet kívánok !

remélem a kubatov lista pontos, mert az alapján kell narancs pöttyöt festeni a 2 706 292 birkának a homlokára...

a párt (azaz mafia) tagok meg lógni fognak (szerintem)
@sárkányfő: pozsgait (és smittet is) a komcsi rencer MEGHURCOLTA !!!!

... álami fekete volgával...
@Habakuk999:
a Cattelan szoborra gondolsz?

az ragyogó, úgy tűnik másoknak megmaradt a humoruk

brühühühühü
@Habakuk999:
Víz van, de ásványvízként fogyasztva, néha... :D
@sárkányfő:
Ismertem azt is... :) Igaz.

@sulcus:
Nem kell besértődni, csak meg szoktuk jelölni mások okulására is a forrást, mert nem mindenki ismeri. EZ gond???
@ephart: Ojjjan jó nekem, ebben a hónapban már csak munkáspárti nem vótam, amúgy az itt kommentelgetők szerint bejártam a politikai palettát jobbiktól dk-ig.
Úgyhogy különösebben nem visel meg az se, ha lezsidóznak.

Politikai tanácsadóról, morálról írtam, ha gondolod leírhatom nagy betűkkel is számodra külön, csak, hogy megértsd.
Nem kampányról.
@sárkányfő: János királyra azért azt hiszem joggal haragudhat minden régi és mai hazánkfia:

1./ Buda vára ablakából tétlenül nézte, hogyan hajtja el a török rabláncon az összefogdosott istenadta népet.
2./ Erdély határában várta meg a csata idején - majd akkora sereggel, mint amilyen Mohácsnál odaveszett - , hogy neki dolgozzon az idő, a sors, melyhez tudatos nem cselekvésével ő segédkezet nyújtott:
"Meghalt a király, éljen a király".
Majd amikor ő is meghalt itt termett Budában Szulejmán, és inas, áttetsző selyembe bújtatott vén kezét áldóan a csecsemő király és Buda vára fölé terjesztette, egyetlen potenciális ellenfelét enyingi Török Bálintot pedig csalárdul lépre csalva magával vitte örökös rabságba.
@sulcus:
"3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be."

Össze is lehetne szedni tételesen:

1. "Fehér" propaganda, vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumok:
- Hír Tv
- MN
- MH
- Helyi Téma
- Echo TV
- Állami Tv-k (m1, m2, Duna)
- Állami rádiók
- Heti Válasz
- a fentiek internetes kiadásai
- Nézőpont Intézet
- Századvég és kiadványai
- (itt még fel lehetne sorolni jó pár közismert netes trollt is)

2. "Szürke" propaganda, vagyis azok a sajtótermékek, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt:
- Mandiner
- TV2

3. "Fekete" propaganda, amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak:
- itt lehet találgatni, Parragh Laci pl. biztosan ilyen, bár ő nem médium :)
@sárkányfő: Lenin összesben is van ilyen, engedelmeddel nem keresem meg, de mivel a diktatúrák ugyan azon elvek szerint működnek, nagy különbségek sehol nincsenek.
@rodeo36: Kurva jó.
Mondjuk én nagyon jópofáknak tartom a pozsonyi szobrokat is.
A padon megpihenőt, a csatornából kinézőt, van még vagy három négy.
A szobrászok nevét nem tudom.:(

Maurizio meteorja a pápával pedig egy szempillantás alatt elmondja azt, amit Heidegger órákig próbál körülírni.
@sárkányfő: Hja, nem is disszertáció gyanánt akarom értékesíteni, csak eszembe jutott. :-D

Mostanában elég egyszerű kérdések jutnak az eszembe, az eseményekről: hol a pénz, kinek éri meg. A többi csak parasztvakítás és terelés.
Újabb cég vonul ki az országból.
Alakul ez. De tényleg... :(

hirek.animare.hu/orbanek_megcsinaltak_ujabb_ceg_vonul_ki_magyarorszagrol+1219886.html

Néhány munkahely megint mínusz, de hát tudjuk, a csapásokat adjuk és kapjuk is elvtársak.
Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@Habakuk999:
Túlbecsülöd! Szövegértés, értelmi képesség, IQ...
Szerencsétlen ecceri bolsevik a lölköm.
Ezek neki max. káromkodások, szóval lekomcsizzalak??? :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Néhány munkahely megint mínusz, de hát tudjuk, a csapásokat adjuk és kapjuk is elvtársak."

Ez mondjuk öngól, mert a cikk arról szól, hogy eddig egy külföldi cég szedte a szemetet ezentúl meg csak önkormányzati többségi tulajdonban lévő cég teheti azt. Ezentúl is szedik majd a szemetet, a munkahelyek megmaradnak, csak nem megy ki annyi pénz az országból.

Szóval? Mínusz? Nem.
@V-PORT: Hülye rasszista gazember!
@Pipas: a költségek is az önkormányzaté lesznek, nem?
@sárkányfő:
Az 1-es ponthoz még oda lehet venni az óriásplakátokat is. Simicska-felségterület az óriásplakátok felülete, nyíltan az állampárt médiája.
@ephart: Már rég csak legális, de nem legitim a 2/3.
@Pipas: És mivel fogják szedni a szemetet? Kézzel?
@Megfigyelo: Én miért vagyok rasszista?
@Fabius: Ez így igaz :-) Nem is vitatkozom Véled ebben.
Csak lehetőségként emlegettem. Orbán jelenleg már beépített olyan csalási lehetőségeket, hogy nem szükséges nagyon belenyúlnia, ha sikerül a regisztráció reinkarnálása.
oops:
/párhuzamok, és múltak/

Simicskó fekvőtámasza Orbán pápa előtt
Szombat, 2012. december 29. 12:02
Azt állítja Simicskó István sportért felelős államtitkár (a Magyar Diáksport Szövetség jubileumi ünnepségén), hogy „saját nemzeti hittanunk, a sport megerősítéséért tenni, cselekedni szükséges, hogy egészségesebb nemzet épüljön, alakuljon ki”.

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-simicsko-istvan-sport-hit-107954.html
@ATCG: Az Öszvér azért nehéz falat volt. Mivel eszméi köré erős falat vont :-)
@épészmérnök: Igaz tudod azt, hogy ezt cinikusan írtam? Le lettem rasszistázva, és ez kicsit meglepett.
hmm, nincs mit hozzá tenni:

A Financial Times az év egyik legjobb vendégkommentárjának választotta Oszkó Péter elemzését az orbáni gazdaságpolitikáról.

www.168ora.hu/itthon/orban-hatalma-veszelyben-van-mivel-nep-vedekezik-108233.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nemzeti hittan? A sport? Hülye ez a Simicskó. (legyint)
@GeoCracker: a megtérítettek védték is, nem kicsit, hanem nagyon ;)
@Pipas:
Aha... Rendelkezésre áll az infrastruktúra, a technológia, a tudás, a kapcsolatrendszer, minden... Értem... Befektetés sem kell, pénzbőség is van.
Legalább gondolkoznál.
Az üzenetről nem is beszélve a vállalkozói szféra felé!
Holnaptól miért nem lesz minden magánorvosi praxis állami, hisz Piktorunk megüzente pár éve:
"Az egészség nem üzlet!"

Szóval én kezdenék a helyükben félni. :))

Azon kívül még lenne pár üzletág, amiben... No, de nem adok tippeket a bolsevik elvtársaknak.
Warning!
A poszt nyomokban demagógiát tartalmaz.
Most komolyan, miért kell rendre beérni két bekezdés ekézéssel a lelkes olvasónak?
Csak olvassátok vissza fél évvel korábbi posztjaitok... :-(
@GeoCracker: De az eredeti üzenetnél, amit írtam, és amiben ez a mondat is szerepelt (08:32:17)ott volt smiley.
@Pipas:
Ja, igen jut eszembe, amikor Pécsen meglépték a franciák elzavarását a vízműből, kicsit drágább lett a közműdíj... Értem én! Az a mocsok multi, direkt olcsóbban adta...

"A vízért is többet kell leszámolni januártól (2011), ha a közgyűlésen megszavazzák az ezt érintő javaslatot.
„A Tettye Forrásház Zrt. díjjavaslata január 1-jétől a víz- és csatornadíjakra 8,4 %-os díjemelés (bruttó), amely 6,69 % -os nettó díjemelést és az ÁFA 2 %-os növekedését jelenti" - áll az előterjesztésben.
Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 730,35 forintos lakossági díj helyett januártól 791,68 forintot fizethetnek a pécsiek a Tettye Forrásház Zrt. számításai szerint. A nem lakossági csatornadíj 357,75-ről 387,79-re emelkedik majd."

Éljen a NER!

Balfaszok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most is védik az öszvért a hitében élők.

@V-PORT: Tudom :-) Te kérdezted, hogy miért vagy rasszista az olvtárs szerint. Mivel nem válaszolt, gondoltam segítek :-) Elnézést, ha ezzel gondot okoztam :-))
Absurdistan, a Mintha ország.
Utó-pia 1984-2014-2084

A Mintha ország olyan mintha működne, de mégsem. Lakói hiszik, hogy elintéződik, de nem jutnak semmire. Azt hiszik, hogy működik az egészségügy, de mire időpontot kapnak, elmúlik a betegségük, vagy ők maguk. Azt hiszik, ha van munkahelyük, akkor meg is élnek belőle. Munka van, pénz nincs. Absurdistan-ban a demokrata párt nem demokrata, a szocialista párt pedig nem szocialista.
Azt hitték, hogy kevesebb lesz az adófajta. Meg is ígérték nekik. Sokkal többféle lett, mert Absurdistan-ban nem kell elhinni a kampánydumát. Absurdistan lakói tudják, de a kívülállók nem. Nekik világosítani kellett, hogy Absurdistan Mintha ország. Kint tanítani kell, hogyan is működik dikta-túra.
Absurdistan-ban, a Mintha országban azt állítják, hogy a vélemény szabad. Belül nem úgy érzik, és kintről sem úgy látják. Absurdistan-ban nem korlátozzák az internetet, hogy maradjon a látszat, de túl magas a cenzúra és ha nem tetszik a nagyvezírnek, akkor törvényt szavaztat a lap láthatatlanná tételéről. Absurdistan-ban nem látható, ami kint olvasható. Absurdistan emigrált polgárai megint kintről küldik az információt a kalandvágyból otthonmaradt rokonaiknak. Európa szabad, Absurdistan korlátok közt. Cseke László és Amerika hangja, Absurdistan ezt fogja. Hallgatni. Ha hagyják. Ha nem zavarják. Kísért a múlt. Fortélyok, félelmek izgatnak.
Absurdistan-ban semmi sem az aminek látszik. Látszatország.
Absurdistan többek között volt már Népköztársaság, majd kihagyva a népet, lett Köztársaság. Az új diktátor már a közt sem akarja használni, hallani sem akar róla, így az új államforma pusztán Absurdistan.
Az új diktátor a saját nevét is lecserélte vala. Talán még az orsós magnó is tiltva volt náluk. A kövér embert sem szereti. Absurdistan nagyvezíre nem szeret bizonyos embertípust. Ez olyan rasszista megnyilvánulás. Absurdistan-ban a nagy ház vezére mégis egy kövér. Anomália, vagy képzavar? Lehet, hogy Absurdistan-ban a kövér szavazók ki lesznek zárva a szavazásból. Vagy ha mégsem, akkor a kövér szavazók új nagyvezírre szavaznak. Ha hagyják.
A hasonlóság csak a véletlen műve. Vagy a vétlené.
@Pussy Riot:
Hogy te milyen okos vagy!
Ennyire figyeled az itteniek kommentjeit, nyilván is tartod, akár be is idézed?
A PÁRT SZEME MINDENHOL OTT VAN! Éljen a Párt!
@GeoCracker: Most már kezdek magamban is kételkedni. :))))
Kedves Fiatalok,

"Egy megfáradt, becsapott, kiégett, reménytelenségbe süllyedt, összezavarodott nép gyermekei vagytok.
Ti vagytok az a generáció amelyik már az EU ban a demokráciában a szabadság reményében nőtt fel. Ti látjátok azt amit az idősebb generáció nem lát és nektek van meg a fiatal erőtök, hogy véghez vigyétek amihez ők már erőtlenek.

Ma még csak hozzászólásokban kaptok biztatást de talán ez sem kevés, és ha erősen , okosan kitartotok, az egész ország mellétek áll erkölcsileg és fizikailag is.
Ti formáljátok már a köztudatot és nem az Orbán rezsim. Adjátok vissza az emberek hitét, adjatok nekik a fiatalos erőtökből, csöpögtessetek életet megfárad lelkükbe mert ti vagytok nemcsak a jövő, de már a jelen is.

Hatoljatok be Orbán és bandája legintimebb magánszférájába, vigyétek be otthonukba a szégyenüket, a megaláztatást, a kisemmizést és az egész koszos kis háborút amit kirobbantottak a saját népük és ifjúságuk ellen.

Mind veletek vagyunk, sokan és mi sem hagyjuk annyiban. Ez már nem csak rólatok szól!"
@V-PORT: én legutóbb a diáktüntikkel szolidáris néhány szülőremorgóval jutottam idáig :-))
Egyébként a forumok nagyon alkalmasak a kételyébresztésre. Néhányan itt maradnak. Vitáznak. Néhányan meg elmennek Kumin et.-hoz eligazításra :-)
@rdos: Az alaptörvény is immár csak egy Patchwork.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem érted a csíziót!
Az a szemét a mi szemetünk, mi akarunk kukorékolni a szemétdomb tetején, ne a gonosz burzsuj pipeckedjen rajta!

Oszt majd jövőre jól átvállaljuk összállamilag a kőccégeket, legalább valamit adózunk, ha már ebbe a reményteljes növekedésünkbe eljön atejjelmézzelfolyóunortodixia. Mert akkor már adózni se kell, olyan jó lesz nekünk.
Csak szedjük szedjük a szemetet puszta kezünkkel. De szép is lesz..
@Habakuk999: Éljen a szemét :-) Meg a szemét és a politika megoszthatatlan barátsága és egységfrontja :-)
@GeoCracker: Azért arra nagyon mélyre kell süllyednem, hogy Kuminhoz menjek! :)
@Habakuk999: őő izéé, nem eztet híjják nemzeti kommunizmusnak? ;)
@Habakuk999:
Ezek tök hülyék, teljességgel nem értik a piaci működéseket. Végül is, hogy a pöcsben működnének az általuk lerabolt cégek, amikor teleültetik hülye rokonokkal és totál hozzá nem értő seggnyaloncokkal?
Mitől működne? A balfaszságtól?
Egy vicc ez a csürhe.

Előbb lehagytam a linket...
www.pecsiujsag.hu/helyi-hireink/emelkedik-a-szemet-es-vizdij-januartol-ha-a-kozgyulesen-rabolintanak

No meg pár tanulságos komment:
"28. m6 - 2011. december 13. kedd 21:21
A Vízmű elfoglalásakor az volt a szöveg, hogy a Suez kilopta a pénzt az országból és ezért kellett mindig emelni a vízdíjakat. Ezután a pécsi polgárok majd megtapasztalhatják, hogy a víz ára lejjebb is tud menni....
Ugyanolyan hazugság, mint az, hogy 300 millióval többért határidőre elkészül a Széchenyi-tér!

Láttuk, majd fél évet csúszott. Hát a vízdíj csökkenés is ilyen blöff:
Gratulálok!

Mi hülye birkák meg csak tűrjük. 27. zelóta - 2011. december 13. kedd 21:08
Azt tudjuk,hogy a franciák minden évben vagy 300 millát kivittek a PV-ből. Most ezt a pénzt a város teszi el.Kicsit furcsa,hogy a Polg.Hivatal, mint a vízdíjban illetékes árhatóság megállapítja, hogy mennyi legyen a saját haszna egy alapvető létszükségletet szolgáló vállalkozásból. Ez nem más, mint az adóztatásnak egy rejtett módja. De egyébként Bánki Erik és Páva Zsolt nem beszélhetnék meg, hogy s mint is kellene szabályozni a vízdijakat? 26. hg,jhg,jbkbkj - 2011. december 13. kedd 20:40
Ez a FIDESZ.

Átb.tak mindenkit szépen."
@GeoCracker: Kampány 2014-ben:

Mindenki hozzon magával még egy szemetet!
Hogy miénk legyen a világ legnagyobb szemétdombja!
melléklet:

"A nemzetgazdasági tárca (NGM) előterjesztésére tárgyalja a parlament márciusban a gazdaságbiztonságról szóló törvényjavaslatot, Matolcsy György minisztériuma szerint jogi szabályozás megalkotása végett annak érdekében, hogy válsághelyzetekben a gazdaság biztonságos működése fenntartható legyen. Egyebek mellett még márciusban sor kerülhet a közraktározásról, a halgazdálkodásról, vagy éppen a szövetkezetekről szóló szabályozás módosítására. Ahogyan a fémlopások és az illegális fémkereskedelem visszaszorítása érdekében is új szabályozás léphet hatályba, ha az Országgyűlés megszavazza a törvényjavaslatot az első tavaszi hónapban."
@V-PORT: Jóvanna :-)

@Habakuk999: :-) S rajta a kiskakas a nép utsó gyémánt félkrajcárjával :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem. Ez a Nemzeti Balfaszok Gyülekezete. Bolsevik ideológiával, magyarosch sziruppal. Ecceriek zabálják! :))
@GeoCracker: Amúgy nem is tudod, milyen pontos képet festettél Magyarország jövőjéről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A 44 oldalas, a kormany.hu oldalon közzétett dokumentum célként rögzíti, hogy az állami finanszírozásban megvalósuló közoktatás biztosítsa a lehetőséget két – a szakiskolákban egy - idegen nyelv elsajátítására"

Az elsajátítás szóval kapcsolatban komoly értelmezési problémám van. Ja, meg az egésszel is.
@Habakuk999: A szmájli dacára én is ettől félek....

No megyek a zanyukámhó... :-)
@ATCG: A megfelelő embert téritette meg a megfelelő feladatra. :-)
ez a fotelkurucok annyira találó, hogy nem is találok rá szavakat.
jó rendben.hajtsuk el Orbánékat.de ki jöjjön helyettük?a zsidó-szoci tandem már megmutatta mit tud.elqrták.nos ki lenne az alkalmas?
@ephart: Talán olyan, aki alkalmasabb és érti a dolgát, nem csak beszél róla. Legyen az zsidó, katolikus, református, ateista. Vagy csak fajtiszta magyar ember lehet? Ez nem a 40-es évek!
@ephart:
"nos amíg legitim 2/3 van akár mindennap változtathatnak."

A csalás mióta legitim ? Minimum Gyurcsány méretű hazugsággal nyerték meg a választást.
@sárkányfő:
Ezt olvastátok? :) Olyan igazi Magyar Nemzetes, Hírtévés, Kurucos szint.

"Karácsonyfake
2012. december 28., péntek, 12:44
Szerző: Csehszlovák Kém

Alaposan megvezették a jobboldali sajtómunkásokat: tömegesen ülnek fel egy brüsszeli városi legendának a Fidesz-közeli médiában.

A szlovák rendszámtáblás Hazafi karácsony alkalmával is megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit gyalázza az Európai uniót, jó fideszes módjára hazugságokat terjesszen, ezt írja: „Összességében ott vagyunk mindannyian a brüsszeli karácsonyi „installációban”, amely a karácsonyfa helyett készült. Azért az installációért fogunk elpusztulni.” Nem sokkal maradt le tőle a Magyar Nemzet külpolitikai újságírója, Sitkei Levente: „Még nem tart ott Európa, hogy a kereszténységet kiüldözze a karácsonyi ünnepkörből, de igyekezet persze van rá. Hála Istennek, hogy az ultraliberális brüsszeli télfa nálunk nagyjából annyira elterjedt, mint a 24-én ajándékot hozó Télapó, s ez valószínűleg még sokáig így marad.”

Az alapálhír korábban már elterjedt a magyar médiában: Brüsszel idén már nem állít karácsonyfát, a brüsszeli muszlim kommunitástól való félelme miatt, nehogy a Karácsony szelleme megsértse őket. Az igazság ezzel az állítással szemben az, hogy Brüsszel idén is állított karácsonyfát, a karácsonyi szimbólumot idén nem egy élő, kivágott fenyő, hanem annak egy modern értelmezése reprezentálta. Tény: a város lakossága petíció aláírásba kezdett, hogy a város főterén 2012-ben is egy kivágott fenyő álljon, hiába. Az események láncolatában ekkor még szó sem volt muszlimokról.

Az álhír terjesztőit láthatóan nem zavarta a tény, hogy a brüsszeli főtéren és a városszerte is több, kisebb karácsonyfát látni, illetve a városházi illetékesek is többször cáfolták a hamis szóbeszédet. Egy szlovák blogger derítette ki: először egy new-yorki, nem hírekre specializálódott rádióadó talk show műsorában kezdték el a fabulát terjeszteni, miszerint a brüsszeli városháza a muszlimoktól való félelmében idén nem állít karácsonyfát a város főterén. A rádióadó Bianci Debaets brüsszeli városanya nyilatkozatára hivatkozott, de ha elolvasták volna az amerikaiak a cikket, kiderült volna számukra: ilyet bizony a képviselő nem nyilatkozott, sőt: az elterjedt fabulát egyenesen cáfolta!

A nemzetközi sajtóban lábra kapott álhírt aztán a mindenhol keresztényellenességet szimatoló, jól értesült magyarországi szélső- és populista jobboldali rémhírterjesztők szépen átvették, és kiválóan működő előítéleteiknek megfelelően a magyarországi közönség felé eképp tálalták a hírt. A teljesség igénye nélkül nézzük most csak a címeket: Karácsonyfa helyett elektronikus installációt kapnak a brüsszeliek (Magyar Hírlap), A karácsonyfa sérti a muszlimokat (Hírtv, Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet),Brüsszelben a muszlimokra hivatkozva nem állítanak karácsonyfát (Kárpát Info), Betiltották a karácsonyfa állítást Brüsszelben, mert sértené a bevándorlók „érzékenységét” (Kuruc), A karácsonyfa betiltása, a liberalizmus megcsúfolása! (Fent és lent blog), „Brüsszel” betiltja a karácsonyfát?(Független Újságírók Szövetsége), Brüsszel nem állít karácsonyfát! (Siófoki Polgár Info), Brüsszeli „karácsonyfa” (Rákoscsaba Plébánia), stb."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121228_Karacsonyfake_Bayer#rss
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "mivel a diktatúrák ugyan azon elvek szerint működnek, nagy különbségek sehol nincsenek"

Első közelítésben igazad van. Ha jobban szemügyre vesszük a létező és létezett diktatúrákat, a bolseviki típusú (SzU, Kína, É.Korea, Vietnam, a 2.vh. utáni Kelet európai szatelliták) azért egy nem kicsit kilóg(nak) a sorból.

A fasiszta (nemzeti szocialista) diktatúrákban a polgárságot, a gazdaságot, a születési kiváltságokat nem fejezték le. Lehet azon merengeni, hogy pl. kishazánkban a 2 vh. között milyen dzsentri szellem volt az akkori közélet jellemzője, de vitathatatlan hogy voltak kimagasló koponyák (pl. báró Eötvös Loránd, vagy a Kunó nevű kultuszminiszter), jól működő cégek.

Az oktatással, neveléssel, amivel pótolhatnánk a jövőben ezt a hiányt, na pont azzal a területtel próbál a vérnarancsos 2/3-os, vagy III/3-os? :-) többség leszámolni. :-(.

Kiket szolgálnak legfőbb közszolgáink?

Nekem az a benyomásom, nem a választóikat.
@baromArtz: Ahogy nézem lesz még frissítés jócskán.

Kíváncsi leszek, mikor jut el a tákolmány egy relatíve stabil béta verzióig. :-)
@ephart: Egyszerű. Egyiket sem! A minden oldali eftársak leszerepeltek!

Ha nem ismernéd:
www.kibulizottorszag.net/
@rdos:

"Egy öreg zsarnok intelmei utódjai számára. Aug 10, '07 2:52 AM
for everyone
Egy öreg zsarnok intelmei utódjai számára.
avagy
A zsarnokság pszichológiája.
lejegyezte: Őri István Anno Domini 2000.

Ha (főleg idegenként) uralkodni akarsz egy népen, akkor tartsd tudatlanságban. Titkold el - ha nem tudod - tagadd le, hamisítsd meg történelmét, silányítsd el múltja szellemi értékeit, értékeld le eszményeit, példaképeit. Tedd nevetségessé népi szokásait, kultúráját, üresítsd ki jelképeit, vedd el - ha nem tudod - tedd működésképtelenné iskoláit, kultúraátadó-, kultúraközvetítő-, és az összes önszerveződést lehetővé tevő civil intézményeit.
Öld meg a lelkét, vedd el a hitét, az önérzetét, és törd meg az akaratát. Hogy hogyan?
Vedd el, csald ki mindenét, vagy teremts olyan helyzetet, hogy kénytelen legyen felélnie minden tartalékát, vagyonát. Ne hagyd, ne engedd önállóan gondolkodni, dönteni, cselekedni, nehogy rájöjjön arra, hogy másként és másképp is lehet (akár jól is) élni. Tartsd állandó, általános és teljes létbizonytalanságban.
Szíts ellentéteket a társadalmi munkamegosztás minden szintjén, de még az azonos szinten tevékenyke-dők között is. (Amik között elsikkadnak a közös érdekek.) Játszd ki őket egymás ellen, téveszd meg őket, de olyannyira, hogy képtelenek legyenek a kompromisszumra, és ne tudják megállapítani még azt se, hogy ki kivel van.
A demokrácia jegyében zavard össze a jogrendszerét, és provokációkkal tedd próbára a tűrőképességét. Radikalizáld a szembenállókat annyira, hogy bármikor kicsordulhasson a pohár, és bármikor okod lehessen a "jogos, jogerős" - akár erőszakos - beavatkozásra azokkal szemben, akik nem kívánatosak a számodra. (Történhet bármi, az úgyis téged fog igazolni.)
Ziláld szét a családját is, hogy még otthon se legyen nyugta a család széthúzása miatt. A napi túlélési harc eméssze fel a család még meglévő energiáját, erkölcsi tartását. (Fontos, hogy ne tudja megtervezni, megalapozni, megszervezni, biztosítani a család életét, jövőjét, gyermekei nevelését, oktatását, boldogulását.)
Teremts olyan helyzetet, hogy ne a lelkiismerete, becsülete, tudása, tisztessége, hanem a félelme, függősége, pillanatnyi érdeke, haszna motiválja.
A munkában csak részfeladatokat bízzál rá. (Ne legyen átlátása, rálátása az egészre.) De ezekből a részfeladatokból - és nem baj, (sőt néha előnyös is lehet) ha nincs semmi értelme, és az sem baj, ha tudja is, hogy nincs semmi értelme annak amit csinálnia kell - annyit adj neki, hogy éppen ne tudja teljesíteni. (Hogy mindig legyen okod az elmarasztalásra.) Vedd el, de tedd az "ablakba" nemcsak a kezdeményezés és a kibontakozás lehetőségét, de még annak a reményét is. (Így elveszed tőle az önbecsülését, a munka és az alkotás örömét, ezzel is növelve a kilátástalanságát.) Átszervezésekkel tartsd őt állandó mozgásban - kerül, amibe kerül, úgyis ő termeli ki az árát (annyival kevesebbet visz haza, te meg elköltségeled) - és ne hagyj neki időt a gondolkodásra, nehogy feltalálja magát, felismerje a rendszer hibáit, vagy kiismerje a hiányosságokból adódó lehetőségeket. A végsőkig tedd próbára az alkalmazkodó képességét is. (Így elveszti a biztonságérzetét, és állandósul a teljesítmény és bizonyítási kényszere is, ha meg akarja tartani az állását, beosztását.)
Ha adnod kell, - a hierarchia szintjeinek megfelelően - csak annyit adj, hogy az adott szinten az "éhenhaláshoz" sok, de a tisztességes megélhetéshez kevés legyen. (De pénz vagy a "munkakönyv" mindig legyen az "ablakban", amivel fegyelmezni, és amire hivatkozni lehet.) Egyben tudatosítsd benne a kiszolgáltatottság érzését úgy is, hogy ez az adomány nem jár, hanem csak adható, és bármikor minden indoklás nélkül csökkenthető, de meg is vonható. (A lényeg az, hogy mindég fusson a pénze után!) Azt is tudnia kell, hogy tehet bármit, az úgyis törvénytelen, mert te vagy a törvény, és te mondod meg, hogy mi a jó, mi a rossz (neki, de nem neked) és mi, vagy ki az, amit, vagy akit el kell ítélnie. (Legalábbis azt, hogy mindig neked lesz igazad és úgyis az fog történni, amit te akarsz.)
A látszat kedvéért időnként megadhatod neki a döntés lehetőségét, de csak akkor, és olyan ügyekben, ha számodra közömbös a döntés kimenetele (akkor is te mondd meg, hogy miről dönthet, s a válasz is csak vagy igen, vagy nem lehet, más lehetőség nincs!). De tudtára kell hoznod azt is, hogy feltételeket vagy ultimátumot csak te szabhatsz, adhatsz.
Ne oktasd, ne neveld az ifjúságát, hanem idomítsad. Kiváltságok adományozásával jutalmazz, és azok elvonásával, egyéb hátrányok kilátásba helyezésével büntess. Reklámokkal irányítsd, akciókkal tereld. Ha tanulni akar, hát tanuljon (ha tud). Ha van rá elég pénze, ideje és energiája. Azt viszont tudnod kell, hogy az okos ember nehezen, és/vagy drágán ellenőrizhető, befolyásolható. Az ellenőrizhetetlen és befolyásolhatatlan okos ember pedig veszélyes.
A liberalizmus, a szabadság és önmegvalósítás jegyében mutasd meg neki - de burkoltan -, hogy hogyan teheti tönkre, pusztíthatja el saját magát. [Pl.: figyelemelterelő, a lemondást, önfeladást ösztönző, a devianciát, a drogokat és a homoszexualitást propagáló "szórakoztató" (azaz pazar, profi kivitel, primitív tartalom, primitívebb szereplőkkel a még primitívebb közönségnek) tv.- rádióműsorokkal, sajtótermékekkel vagy egyéb "vonzó” és látszólag „ártalmatlan" megnyilvánulásokkal.] Pozitívként állíts elé valójában negatív "öngyilkos" mintákat, példaképeket, amiket - akiket érdemes követni stb. (Ide azért jó "megmondó és rábeszélő" emberek kellenek, mert az igazság és a hitelesség látszata kiemelten fontos. Éppen ezért sok pénzbe is kerül.)
Ha mindez sikerült, a maradékkal már azt csináltathatsz amit akarsz, mert - szó szerint és átvitt értelemben is - a kezedből fog enni, azt csinálhatsz vele amit akarsz, hiszen mint a kezes jószág ellenállni már nem tud (nem mer, vagy talán nem is akar), és védekezni (ha akar is) képtelen, s csak az az ösztön marad meg benne, ami összetartja a csordát."

balaci64.multiply.com/journal/item/21/21
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Sajna ennek nagy része a politikából átcsúszott a munkahelyekre is.
a bloghoz:
az a bizonyos alaptörvény kőbe volt vésve, kellett hozzá asztal, minden önkormányzatnál, előírták, volt hozzá sok sok festmény, volt díszkiadás, ajándék is volt iskolásoknak... most meg mi legyen? mert a módosításokhoz, kiegészítésekhez nem lett festmény, nem jutott el az asztalhoz, nem kapták meg ajándékba a diákok. ÁÁÁ, mosz már teljesen összezavarodtam.... akkor mi is van kőbe vésve???
@ephart: Majd eszembe jut ez az érvelés, amikor egy MSZP-s kétharmad seggbekúrja a viktoriánusokat.
@nemecsek ernő áruló:
Hidd el, meglenne annak is a böjtje. Nagyon nem kéne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Köszi a linket. Nem ismertem.

Sajnos erősen úgy tűnik, a zsarnokság általad linkelt "receptjét" mindenkori szabadon? választott közszolgáink ellenünk alkalmazzák :-(.

Azt érteni vélem, hogy a kollaborációért "cserében" lophatnak az eftársak. De ha sikerül szétverniük maguk alól a társadalmat, mit sem ér a hazai vagyonuk! Ennyire vakok? Vagy a főkolomposoknak megvan a bahamai bankszámla?

Nem mellékesen ha a tömeg egyszer ráébred, mekkora átverést csinált a "nemzeti" 2/3!

Retorikai szinten antikomenyisták a narancsos eftársak. Kemény magjukat is csak ez tartja össze, ha hinni lehet a politikai elemzőknek.

Mekkora lenne már, ha kiderülne, mennyire voltak érintettek a narancsos eftársak mondjuk az átkosbeli titkos szolgálatokban?! Kemény mag erodálódna.

Még 77 év és megtudhatjuk:-).
@nemecsek ernő áruló:

oké.ha lesz MSZP 2/3.ez a hajó végleg elment
@ephart: "ez a hajó végleg elment"
Of course

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Tudom. De meg fog történni.
@rdos:
"Nem mellékesen ha a tömeg egyszer ráébred, mekkora átverést csinált a "nemzeti" 2/3"

A tömeg 80-as IQ szintjére belőtt kommunikáció ezt eléggé jól gátolja, a titkolózás pedig fenntartja a hatalmat.
Ha a sok spicli és komcsi "élharcos" listája szabad lenne, szerintem te sem, én sem csodálkoznánk már, hisz látszik ami látszik.
Az átlag eccerinek, meg még akkor is be lehetne bolsevikiék által mesélni, hogy "aznemisúgyvóttám".
A Bonsai Ducénak és a Morcos Bajusznak küldöm a következő dalt. Biztos szép emlékeket ébreszt bennük a boldog Kádári időkből.
www.youtube.com/watch?v=ujb7Xj5amm8
@rdos: Azt az unokáid sem fogják látni, vagy azért mert ők minden napra tudnak egy-egy újabb alaptörvény módosítást csinálni, vagy 2014-ben meg lesz a Fidesz teljes trónfosztása és azért.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A tömeg 80-as IQ szintje".

Jó úton haladunk e felé:-(, de szerencsére még nem ez a helyzet. Az "ecceri népek" korántsem annyira ecceriek. Jól látják a történéseket, csak sokan nem értik, hogy miért? Ha van időd elbeszélgetni velük, akár pár perc beszélgetéssel minden a helyére kerülhet. Volt rá példám, láttam "leesni a tantuszt". Jó érzés volt.

Erre persze azt mondja a "fősodrat", hogy "de nem is". Én meg erre mindig azt mondom mindenkinek, lehet, de véleményem csak akkor változtatom meg, ha az archívumok megnyílnak, és kiderül hogy a gyanúm alaptalan volt.

Addig kénytelenek elviselni a minden oldali eftársak, hogy "eftárs"-aknak szólítom őket :-). Nagyon nem szeretik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Lehet hogy igazad van. Úgy nőttem fel, hogy mindenki biztos volt benne, hogy a szojvet megszállás alatt fognak elkaparni mindőnket. Nagypapát, unokát, mindenkit.

Ehhez képest a szojvet tankok már 22. éve hazamentek, csak ez a tudatmódosító kollaboráns bagázs maradt. Középtávon optimista vagyok. Lassú víz partot mos.
:-)

Egyre többen látják, hogy a király (m)esztelen, hogy attól hogy "nemzeti"-nek neveznek újabban mindent, még az élelmiszer biztonsági hivatalt is :-), attól az nem az.
@rdos: minden hivatal "nemzeti", mint anno amikor minden Új volt :D

A különbségekkel vitatkoznék, hisz csak a máz volt más, meg a leplező ideológia, a mélyben mindnél ugyanazok az erők dolgoztak.

A gazdasági, politikai, vagy egyéb rendszerszintű köpönyeg forgató emberek, mindig alkalmazkodtak, és gerincnélküliségük okán, mindig a kondér közelébe tudtak kerülni.

némi adalék Boli linkjéhez:

index.hu/belfold/2012/12/30/nyelvoktatas/

www.napi.hu/magyar_vallalatok/aruhazlancok_vonultak_ki_magyarorszagrol.541044.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "
A különbségekkel vitatkoznék, hisz csak a máz volt más, meg a leplező ideológia, a mélyben mindnél ugyanazok az erők dolgoztak."

Magam is úgy vélem, hogy ugyanazok az "erők" csinálták a nemzeti cucializmust, mint az internacionalistát. Szerintem nekünk, akiknek az "internáci" jutott azért a polgárságunk folytonosságának a hiánya jobban fáj. Mondjuk ha azt veszem, hogy a két háború közötti hazai zsidóság az átlagnál polgárosodottabb volt, a holokauszt nekünk "duplán" fáj.

A nyelvekhez, nyelvtanuláshoz nem értek, éppen ezért bátran belekotyogok. Magam is úgy vélem, ahogy rodeo mondta, minél kisebb korban minél több nyelvet érdemes tanulni. A gyerekre szinte játék közben ragad rá a nyelvtudás. Eduárdó Flores mondta egy önéletrajzi tárgyú filmjében hogy az Allende alatti Chílében nemzetközi szállásuk volt, gyerekkorában játék közben ragadtak rá a nyelvek.
@rodeo36: Bocs. Most látom, emlékezetből írtam rosszul a nickedet.
Hogy újra a poszt témájához is szóljak. 2012. az alaptörvény "finomhangolásának" volt az éve, megkockáztatva, hogy később is igazítanak rajta, ha éppen úgy látja jónak a 2/3.

2013-ben kíváncsian várom az új struktúrákat, azt, hogy hogyan fognak működni. Járások, központosított iskolák, ...

Mert szerintem lesznek gubancok. Egy tanár ismerősöm mesélte, sokszor, már eddig is neki kellett krétát venni. Már most ha a jövőben betartja a "szolgálati utat", az = a sztrájkkal. :-(
Szép összegzése ez az óévnek. Kösz Fábius.
Hihetetlen mekkora szart sikerült összehozni ezeknek a tetves komcsiknak.

Pozsgay részvétele meg hab a tortán. Sajnos nem mostanában lesz normális alkotmánya ennek az országnak.
@épészmérnök: "a költségek is az önkormányzaté lesznek, nem? "

Mert a külföldi cég úgy szedte a szemetet, hogy kimondottan ráfizetett, nem? Hobbiból hordták be a pénzt az országba, hogy a lakosságnak jó legyen, ugye? Azért sír a szájuk, mert nem adhatnak pénzt... Ugyan már!

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Aha... Rendelkezésre áll az infrastruktúra, a technológia, a tudás, a kapcsolatrendszer, minden... Értem... Befektetés sem kell, pénzbőség is van.
Legalább gondolkoznál. "

Az eredeti mondás az volt, hogy megszűnnek a munkahelyek. Erre írtam, hogy nem. Aztán jött, hogy majd biztos sok lesz a kiadás, te meg azzal jössz, hogy a technológia, meg a kapcsolatrendszer...

Szerintem nyugodtan mondjátok ki: mindegy, hogy a kormány mit csinál, nektek az mindegy, a lényeg, hogy szerintetek rossz. A döntés rossz, mert az önkormányzati többségi tulajdonú cégnek nincs meg a kapcsolatrendszere ahhoz, hogy kiürítse a kukákat az utcán... Ez azért már a szánalmas acsarkodás kategória.
@Pipas:
Szánalom vagy öreg.
Halvány lila fingod sincs, hogy a környezetgazdálkodási és hulladékkezelési feladatok milyen összetettek. Apparátus, szakképzettség és gépek mellett kell hozzá még lerakóhelyek, engedélyek, ...
Írtam a pécsi példát, ahol amióta a mocsok multit sikerült kiűzni, még dinamikusabban emelkednek az árak. Eddig az volt hogy most majd nem, de azután mégis...
Tudjuk, a NER dicsőségére és különben is mit sajnáljuk azt a kis pénzt.
Szánalmas, szervilis bolsevik elvtársak voltatok és maradtatok, a PÁRT dicsőseggére!
TI tényleg olyan hülyék és balfaszok vagytok, mint amilyennek látszotok!
A szocik pitiáner zsebmetszők voltak hozzátok és a Piktori csürhéhez képest. Ezt sem gondoltam volna...
Szánalom, Fidesznyik seggnyaloncok a nevetek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Akkor összegezzük.

Önkormányzati, állami vezetés rossz, multi jó.
@Pipas: Tévedsz öreg.Ha a legkisebb pozitívumot látjuk, már tapsolni próbálunk.
Évente egyszer van ilyen fideszék alatt, arról nem tehetünk.

Tudod a magántulajdon a civilizált országokban szent.
Nem szép dolog az idecsalogatott befektetőktől eleinstandolni.
Függetlenül munkanélküliektől, technológiától, bármitől.

Ne félj, ezek is eljönnek szép lassan, ha tanulmányozod egy picit a szocialista tervgazdálkodás mibenlétét rá fogsz jönni, miért.
mert ez a modell egyszerűen működésképtelen. Ha kiváncsi vagy a jövőnkre, vess egy pillantást Argentínára.
Bár földrajzilag közelebb van, ha időben visszamész a huszonöt évvel ezelőttti Magyarországra.

Ezekkel az intézkedésekkel a gazdaság alapvető motivációját teszik tönkre sok-sok évre, a tőke felhalmozódását.

Minden más csak mese habbal.
Ha nincs biztonságban a megszerzett tőkém, elviszem innen. Vagy fölélem. Ennyire egyszerű ez.
@74. Vladys: képzeld, hosszú távon ez tényleg igaz.
@74. Vladys:
Hol írtam le ezt?
iszot az állam a legjobb gazda a vállalkozásoknál???
Eddig ezt még nem bizonyították, az ellenkezőjét viszont több alkalommal, pl. Pécs.
Egy multicég milyen piaci árakat tud elérni?
A feldolgozókkal kész szerződései vannak, tapasztalata és tudása, tárgyalási pozíciója.
Milyen lesz egy önkormányzatnak, cégnek?
Komolytalankodtok...
Jut eszembe, az állam mint gondos gazda milyen remek üzletet kötött beszállítóival pl. nemrég az iskolák informatikai gép ellátásánál is. 300.000,-Ft+Áfa volt egy notebook, amit én a harmadáért kapok meg a nagykerben, ráadásul elavult, celeron processzorral szállítva... Ez igen! Gondos gazda az állam. A suliknak igaz pénzük nincs krétára, meg fűtésre, de 3 szoros áron volt pénzük rengeteg számítógépre, amit kihasználni nem tudnak, mivel hiába kaptak 80-90 darabot, az internetes sávszélességük továbbra is 5 megás... Igazán remek ötlet. Ahogy pl. az a 90 db netbook is hozzá, amit az alsósoknak akarnának internetezni használni, ugyan ezen az 5 megás neten... Tényleg, alapos és rendes gazda az állam.
Ne etess olyannal, amit nem mondtam, csak egy cseppet gondolkozzunk kérem, mielőtt össze-vissza hazudozunk.
@Habakuk999:
Hülye bolsinak magyarázol a magántulajdon szentségéről???
Örülj, ha holnap nem szereli le az ajtódat, mert neki ez JÁR! :)
@Habakuk999: Gondolom a szabad piacba való állami beavatkozást is elítéled, hisz hosszabb távon az is káros.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jaja, a multi viszont rohadt jó gazdálkodó, elég csak a Hospinvest sikersztorijára gondolni.

"Örülj, ha holnap nem szereli le az ajtódat, mert neki ez JÁR!"

Csak abban az esetben ha nagyobb szüksége van rá mint neked.
@74. Vladys: Igen, az ész és értelem nélküli erőből beavatkozást igen,
@Habakuk999: Egy állam pedig csak ész és értelem nélküli erőből avatkozhat be.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mert Te aztán nem magyarázod a gazdaságot a nemzeti államszocialistának.:)))

Majd jól rád uszít valami multit, aztán csak győzd hálózattal.
@Pipas: nem mindegy, hogy a kormány mit csinál.
A kormány jobb lenne ha semmit nem akarna megvédeni. Eddig mindig szívtunk.

Mondjuk jobb lenne persze, ha nem ilyenek lennének a politikában etalonként
hvg.hu/itthon/20121230_2012_plagium_Schmitt_Gyurcsany_Semjen
@74. Vladys: Ez úgy hülyeség, ahogyan van.

Egy állam rendkívül sokféleképpen avatkozhat be.
Ugye az alap az kettő:
monetáris
fiskális,
de ezekben végtelen sok finomhangolási lehetőség van.

Talán a legszemléletesebben a Jurassic Parkkal lehet megmagyarázni: bármit megcsinálhatsz erőből manapság, de a természet nem tűri el a hülye beavatkozásodat.
Szóval alázat, alázat, alázat a beavatkozással.
Nyugodtan behelyettesítheted a hülye államot a genetikusokkal, a természetet a gazdasággal.

Nagyon ostoba ember az, aki azt hiszi, egy ujjcsettintéssel azt csinál a gazdasággal, amit csak akar.

Iskolapélda: válságban a gondoskodó állam beruház, így munkahelyeket teremt, infrastruktúrát fejleszt, ami újabb beruházásokat és újabb munkahelyeket vonz magához.
Ha túlpörög, eladósítja az államot, amit nem tud a növekedéséből finanszírozni, újabb válságot gerjeszt.

Szóval ez az egész a borotvaélen táncolás művészete, ez elefántoknak a porcelánboltban viszonylag nehezen megy.

Létezik állami gazdaságirányítás, de soha nem az államé a döntő szó. A döntés mindig a gazdaságé, a globális gazdaság korában aztán kurvára nem számít, mit akar az adott állam.

A gazdaság legfeljebb kegyesen megengedi az alkalmazkodás lehetőségét.
@74. Vladys: a hospinvest nem multi. Egy sima haveri kör.
Olvasd már el a Hacsaturján által tegnap linkelt cikket légy szíves, tanulságos:

kapitalizmus.hvg.hu/2012/12/28/vallalkozasnyomorito/
@Habakuk999:

Leborulok előtted Ó NAGY VARÁZSLÓ! :D

A Jurassic Park és azok az elefántok, na azok tényleg nagyon ott vannak!

Akinek ebből sem világos, annak hiába magyarázod, az VALAMIBEN hinni akar csak, ami persze köszönő viszonyban sincs a józan ésszel és a mindennapokkal.
Igyunk inkább! :DD

Rodeo papa már komoly lépéselőnyben lehet!
Keresek valami skót malátát, mellé egy kis sós mogyorót, oszt az összes narancsbolsevik tehet egy szívességet, áshatják tovább a "halógödrüket"!
Ráadásként felrakok egy kis Springsteen-t is, hogy teljes legyen az élvezet.
@Habakuk999: @74. Vladys:
Tessék, kihagytam a magas labdát... :)
Azok egy szimpla élősködő mutyikör tagjai voltak, ha jól tudom, olyan Közgépes sikersztori, persze kisebben, sokkal.
@74. Vladys: Antallék például erőből föladták a szovjet mezőgazdasági termékek piacát.
Mi történt?
Elsorvadtak komplett ágazatok, a tanulatlan falusi munkaerőnek nem maradt munkája, kialakult egy jelentős mélyszegény réteg.

A gazdaság nem hagyta, hogy tőke nélkül minőségi termelés induljon be egyik pillanatról a másikra nyugati piacokra,így aztán most 22 év múlva baszhatjuk.

Hasonló folyamat lesz a közművekkel.
Két évig itt lesz az ováció, hurrá, hisz a miénk.
De kell hálózatot fejleszteni, szűrni, erre soha nem lesz pénz, így jönnek majd a problémák, a minőség romlása.
Ti romkocsmás értelmiség!
Hiába rinyáltok, itt a bizonyíték, hogy máris jobb az országnak!

index.hu/belfold/2012/12/30/ezentul_75_ezerbol_lehet_majd_megelni/
@Habakuk999:
Hiába magyarázod nekik.
Nemrég fejtette ki valaki, hogy tessék csak figyelni, amikor majd 1-2 napokra sötétbe borulnak városrészek, nem lesz 1-2 napig gáz, meleg víz, szemétszállítás...
Viszont legalább nem a rohadék multinak fizetünk! Ez komoly fegyvertény!
Bár a pécsiek szerint azóta sokkal drágább lett a víz, hogy kivágták a rohadtmultit, viszont nem a rohadtmultinak fizetnek legalább!
Majd egyszer csak hirtelen lesz egy VÉRMAGYAR, KÖZELI cég, akinek lehet értékesíteni azt az elhanyagolt állami tulajdont, persze nem piaci áron...
De ez természetesen rosszindulatú feltételezés! (Csak azért mert láttam ilyent, azért merem megemlíteni.)
@Tűzfal:
Neked is nyasgem...
Milyen 75?? Az már a "polgári középréteg"!
47e! Essetudni... :)
@Habakuk999: Na látod mindent lehet jól csinálni meg rosszul is. Ugyan ez igaz az állami és multi vezetésre is.

"Létezik állami gazdaságirányítás, de soha nem az államé a döntő szó. A döntés mindig a gazdaságé, a globális gazdaság korában aztán kurvára nem számít, mit akar az adott állam.

A gazdaság legfeljebb kegyesen megengedi az alkalmazkodás lehetőségét."

Mintha egy keresztényt hallgatnék, viszont a vallásos révület sosem érdekelt bocsi.
Most nem értelek.
1.
amit írtál.
2.
Hogy miért nem tudsz örülni a sikereinknek?

3.
Neked is! :)
@Habakuk999: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Aha értem a sima cég nem jó, csak a multi lehetőleg külföldi. Persze ha csődöt mond akkor haveri körök alkotják, azért ment tönkre. Lehetetlen elgondolás, hogy egy multi szarul gazdálkodjon, micsoda istenkáromlás.

"Antallék például erőből föladták a szovjet..."

Az USA-ban meg áttolták az eü biztosítást magán kézbe, azóta is szenvednek vele, néha napján sikerül átverni egy reformot a kongresszuson ami kitart ideig-óráig.
@74. Vladys:
Nem kéne mellédumálni!
Nem a multi a siker kulcsa!
Érted te ezt, mert ha tényleg nem, akkor... hát akkor én tévedtem! :))
Neked meg pech.
@Tűzfal: Jó dolog, csak miből is lesz rá pénz? Egyre kevesebb az eltartó és rájuk egyre nagyobb terhet ró a kormányzat most és az elmúlt 2 évtizedben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nekem eddig úgy tűnt, hogy azon sírsz milyen szar már, ha egy céget nem multi vezet hanem az állam.
@74. Vladys:
HűűűBazz! Akkor tényleg nem érted! :(
Hagyjuk...
Most megyek inkább mást csinálni. NEM ÉREK RÁ!
@GeoCracker:

"Rendkívüli ülésnap elrendelhető. Megszavazható, és Áder aláírásával ki is hirdethető. Aztán lehet utólag tipródni biróságokkal...."

Ez a legvalószínűbb forgatókönyv.
@74. Vladys:
Pénz arra van, amire a vezényló tábornok akarja.
Mivel karácsony tiszteletére felerősödtek a szucuális érzéketlenségüket firtató kérdések, ezért most sok embernek ezzel vélik befogni a száját!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na, hogy megnyugodj! Még nem vettek meg!

Egy cikk.
Annyira meglepődtem, hogy megnéztem a böngésző sávot, nem az amerikai népszava oldalain járok-e?

nol.hu/lap/forum/20121229-ablakzsiraf
@74. Vladys: Nem lehetne úgy vitatkozni, hogy a témára asszociáljunk?
lasssan tényleg kezdem unni, hogy minden vita azzal ér véget, hogy a vita tárgyának függvényében fidesznyik, jobbikos, zsidó, libsi, most éppen vallásos révületbe eső keresztény vagyok.

mert ki merem mondani most éppen azt, hogy az állami gazdaságirányítás az soha nem irányítás, csak alkalmazkodás a gazdaság folyamataihoz.
A hibás gazdaságpolitika több évre kitéríti a gazdaságot a medréből.

Ha pl növeljük az áfa kulcsot, eljön az a pillanat, amikor nem hoz plusz bevételt egyrészt a kereslet csökkenés másrészt a megnövekedő csalások miatt, a gazdasági miniszter akár cigánykereket hányhat, akkor sem.

Nem kell ehhez hit, csak egy kis józan ész.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Tessen elolvasni a Hacsaturján hvg-s linkjét.

Abban is szerepel ilyesmi MGY monogrammú szakértővel.
Szerintem ki kellene adni az új alaptörvényt 2014-ben és összehasonlítani a kettőt.
Ilyen volt-ilyen lett.
Találd meg a (hét?!)apró különbséget.
Ennyire veszik komolyan.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hüle Egér! :))
Semmi dolgod??? Pennike?

@Tűzfal:
MÉG...? Ne'ba! :D
Mesélj!
Alakul ez... Kezdenek félni az ettársak, Kósa ettárs is! :D
Amikor már a hűbéresek is morognak, az azért ciki.

"Az a hír járja, hogy nem lesz Város Bálja Debrecenben.

Báli rejtőzködős Debrecenben
A vidéki – tehát a nem fővárosi – Magyarország legnagyobb, leggazdagabb, leglátványosabb társasági rendezvénye volt a debreceni polgármesteri bál, egyben a Kósa Lajoshoz köthető éra legrégebbi hagyománya. Az utolsó, a 2012. januári volt a tizenkettedik. A most következő lett volna a tizenharmadik. De nem a szám miatti babonás félsz az elmaradásának oka.

Elbújva 2012 januárjában
Már a legutóbbi is kínos volt. Meghirdetése után kanyarítottak hozzá jótékonysági célzatot, sajátos módon szelektálták a bálról tudósítási lehetőséget kapó médiumokat, a puccparádé miatti lakossági tiltakozástól tartva alaposan elfüggönyözték a rendezvényt, a bálozó előkelőségek meg szinte futva közelítettek a bejárathoz, hogy minél hamarabb elnyelje őket a Kölcsey Központ épülete.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a hivatalos indoklása a Város Bálja elmaradásának. Azt biztosan nem mondhatják, hogy a város és/vagy az ország nehezedő helyzete miatt nem engedhető meg most az, ami egy évvel ezelőtt megengedhető volt, hiszen a helyi és az országos propaganda is egyfolytában azt sulykolja, hogy most megint jobb, mint korábban volt.

Kósa Lajos polgármester – Debrecen Város Bálja 2011.
Nem hivatalosan azt tudjuk az elmaradásról, hogy az évről évre egyre fényűzőbb mulatozás már a helyi kishűbéreseknek is igen megterhelte a büdzséjét, hogy már a fideszes körök széléről is elindult a morgás: be kéne fejezni ezt a dzsentri hivalkodást, hogy a polgármesteri rongyrázás veszteségeit egyre nyűgösebb volt más rendezvények elmaszatolt közpénzes költségvetéséből fedezni. És azt is halljuk, hogy bizony félnek. És tényleg nem a tizenhármas sorszámtól, hanem az elszegényedő, semmibe nem nézett, nagyberuházásos – például 2-es villamos – hókuszpókuszoktól már el nem vakuló debreceni lakosságtól, meg az országos visszhangtól is, ami – némely megfékezhetetlen kisebb médiumok és az elhatalmasodó közösségi háló reflexióitól feltüzelten – nyilván elítélné a kiskirály(ok), a csókos üzleti partnereik és a parvenü hátországuk újabb tobzódását."
@Morcos Kartal:
Ugyan már. Egy kommunista sincs sem egyiknél, sem másiknál.
Éppenhogy az antikummunizmusok a közös alap.
@Tűzfal:

Ha mégsem csalják el a választást, akkor sem a szándék fog hiányozni, hanem a bátorság.
Ez már volt?
Csak mert a Cirbi nevű KOCZKA állandóan linkelget....

"Az infláció erősödését sokan sokféleképpen magyarázták. Van, aki szerint kizárólag a forint gyengesége okozta a magas árindexet, van, aki szerint a piac túlszabályozása miatt megnövekedett költségek épülnek be az árba. Az erősödő infláció valódi oka a kettő összhatása lehet, megspékelve a januártól 27 százalékra ugrott áfa hatásával.

Idén januártól él a plázastop, a magyar gazdaság legértelmetlenebb szabályozása is: ez csak azt nem képes szabályozni, amire valójában született − ám hatalmat ad a regionális kamaráknak. Szigorodott a beszállítókkal szembeni tisztességtelen magatartást tiltó törvény: nincs visszavásárlási kötelezettsége a gyártónak, akkor sem, ha a kereskedő nyakán marad a romlandó áru, illetve jogi fogalommá vált a diszkriminatív árképzés. Mindkét szabályozó erősen növeli a kereskedők logisztikai költségeit és így inkább szóba se áll azzal a gyártóval, amelyik nem képes igazodni a pattanásig feszített kereskedelmi logisztikai rendszerhez (a korábbi 15-20 napos árukészlet-forgási sebesség után 3-4 naposra váltottak a kereskedelmi raktárak).

A piac gyengesége és a szigorodó szabályok miatt több kereskedelmi lánc is újragondolta a magyarországi jelenlétet. A legnagyobb kivonuló a Cora-Match-Profi tulajdonos Delhaize-csoport volt. A belga−francia kereskedelmi vállalkozás nem idén döntött a kivonulásról, több éve hallani lehetett, hogy nem jöttek be a magyar tervei. (A Corát az Auchan vásárolta fel, a Match-Profi-boltokból összesen 110-et értékesítettek a CBA és a Coop hálózatoknak.)

Év végére derült ki, hogy a BricoStore elhagyja az országot, valamint az Office Depot is bezárja a magyar érdekeltségeit. Bajba került emellett a KÖKI terminál és egyre jellemzőbbé vált a helyiségbérleti díjak csúszása. Van olyan kereskedő, aki üzletenként 15−25 milliós tartozást halmozott fel, veszélyeztetve ezzel a plázatulajdonos likviditását is."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/aruhazlancok_vonultak_ki_magyarorszagrol.541044.html
@Habakuk999: Ehh,ne is mondd.Tegnap azalatt a másikon azzal a korlátolttal vitatkoztam.
@Habakuk999:

Theo utolsó gólja nem volt semmi... Sikítoztam mint egy tinipicsa Robik Williams koncerten. :D
www.youtube.com/watch?v=xRq91J5YrtM
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér, egyre fiatalabb leszel!
Ha nem figyelünk rád, hamarosan a pelusra gyűjtünk? Pennike meg sírni fog... :(
@Habakuk999: Bizony, ez lesz majd a gáz és az áramszolgáltatókkal is. Nem marad fejlesztésre, karbantartásra semmi pénz. Egy jó kis vihar és 50 km-es körzetben 2 szerelő 100 felé szalad.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Asszem kezdhetünk félni az Arsenaltól.:))
@Habakuk999:
NEM
DEHOGY!
FÉLREÉRTED!
UGYAN MÁR, CSAK ROSSZINDULAT!
KÜLÖNBEN IS, MI AZ A +1%!

Na, csak, hogy szokd, ebben formában lesz majd az érvelés.
Sok, primitív narancsbolsi, a kényelmes, nulla felelősséggel rendelkező állami állásában szerinted érti???
Ugyan, menj már... :)
Prágában a helyzet?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Belefér offnak egy aljas, NER ellenes, tetű, demagóg duma?
Nem? Akkor mondom:
Ugye a szilveszter előtti bevásárlási őrület kapcsán, délelőtt elindul az ember beszerezni az inni és enni valót.
A fontossági sorrendet betartva természetesen. -:)

Namostan, mivel nekem a velem született vezérsíkom turul gének alapján nőtt ki a seggemből, ezért hol a francban landolhatnák máshun vásárlás okán, mint a pántlikásch, nagyonkurvamagyar, dutyifríí shop parkolójába? Ottan ám bezony, a villamos remízből kialakított CBA bolt előtt, ahol a kurta farkú biztonsági őr túr, ami ugye siet beléje, mer annak az a szokása, ahogyan valaki leírta mán itt. Vagy nem itt, de, hogy leírta az biztos.
Szóval a politikai kötődésektől teljesen független áruházláncban az 500 grammos csomagolt lencse 320 sesterciust kóstál, a semmilyén ízű paradicsom meg 800-at. Jó, hogy épp lehet kapni így télvíz idejin. Namost, e-két termék árát összehasonlítva arra a következtetésre jut a nemzeti érzelmű vásárló, hogy jó-jó, fontos ám nekem a magyar vállalkozások preferálása, ottan vásárolva a 47 adótól megtisztított jövedelmem maradékábúl, elvégre nehogy már a fújabelemjönki multikat támogassam, mint hazai érzelmű... vóttam izé... egyszer. A rohatt Öcsán egy szemét, mer igyekszik alátenni a nemzeti visszafele ábécének, ami abbúl is látszik, hogy a lencse is, meg a paradicsom is ócsóbb a bóttyaiba. A Penny meg egyenesen megvalósította a tisztességtelen üzleti magatartás mikéntyinek tényállását, mer van pofája kínálni a Cébéás lencsét 320 helyett 169-ér, meg a paradicsomot 800 helyett 499-ér…
brühühühühü

Hajrá CBA, hajrá Magyarok!
Virslit milyet vettél? Bécsit? A Lajtán túl?
Akkor finom lesz!
@Knósszosz: Képes voltál bemenni egy ilyen ótvar helyre?
@OPHELIA: pedig baromi egyszerű dolog ez, nyolc általános se kell hozzá.

Az önkormányzatnak vagy az államnak n+1 feladata van.
Politikai vezetők irányítják.

Ebből egyenesen következik, hogy az államosított közműcégek rendszerszinten sokad-rangúak lesznek. Nyilván karizmatikus "felelős", vezető egyedi esetekben ezt változtathatja, de rendszerszinten semmiképp.

Ez a közművek karbantartásának elhanyagolását, a beruházások adott politikai érdek miatti háttérbe szorulását fogják okozni.
Csak rá kell nézni útjainkra vagy belegondolni az erőmű fejlesztési töketlenkedéseinkre.

Caucescau Romániája után sóvároghatunk majd.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Most ez a divat... érzékeny férfi, smink, szőrtelenítés, bőgés a "Titanic" végén... te nem olvasol újságot?

:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Készen vagyunk. Kedvesek.
Nyugodtak. Senki nem akart becsapni.
Más világ.
@Habakuk999:

Vigyázó szemetek Argentínára és Venezuelára vessétek!
@Knósszosz: Inkább befizetnék egy SM menetre ha már annyira kinoztatni akarnám magam mint, hogy ilyen helyre betegyem a lábam. :-)
@OPHELIA:
1: kaptam böske utalványt, mer nem tuttak fizetni készpénzzel (gyorsnaszád szindróma), osz aszonták, azt a cébéjába...
2: haver mondta, elvisz. Ő oda szokott járni.
(a marha...)

Érted már?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vigyázz, nehogy lekeresztényezzenek! Gazdasági kérdésekben nincs messiáskodás, csak a bizonyított Matolcsy program!
@Knósszosz: A Bözsit már a madaras tesoban is elfogadják :-)
@kifordított nagyanyó: Érdekes, karácsony tájékára mindig élre kerül ugyanaz az első öt hat csapat.
@ariel12:
Tudod a jó pedofil is holtáig tanul, ezt tudják a watt-ikánba is, ahol sűrűn cserélik a biztosíttékokat mostanába. Röhej, muhahahaha...
Én belefutottam a pofonba, de még egyszer sose!!
Czébé... ja, az sose többet.
Ez olyan biztos, mint a Bokros bajusza a Kiszel szemöldöke helyin!!
Bezony
@Knósszosz: Ugye, milyen jó Neked, hogy már ennyi helyen elfogadják? Igaz,egyre kevesebbet ér, de azt sok helyen legalább!:-)
Ja, jósötétet!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na'Bazz... Semmi divatérzékem nincs! :)
Mindegy, majd túlélem.
Csak miért mondják rá, hogy Csubi???

@Habakuk999:
Nem is értem, miről beszélsz!
TE NERRENFORRADALMÁR!

@Knósszosz:
MERT MEGÉRDEMLED!
MARHA!
Most akkor folytatom egy kis Chiantival... Szarni bele!
@Habakuk999: Szerintem nincs ebben semmi különös.Kinek mikor jön össze.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak sajnos elég egy oldalúan lát dolgokat.
Nekem is vannak korlátaim.Tudom magamról milyen hülye vagyok.:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"A dél-koreai Choson Ilbo lapban viszont most azt állítják, hogy halálra idegesítette magát, mert a Huichon-duzzasztógát építése nem a tervek szerint haladt. A presztízs-projektet a szívén viselte a Kedves Vezető, és amikor megtudta, hogy nem halad tervszerűen az erőmű kiépítése, ami a fővárost elektromossággal látná el, szívinfarktust kapott - idézi a lapot a Spiegel Online."

Imádkozzunk közösen, hogy jól haladjon a csúti stadion építése, nehogy valami baj érje a mi kedves vezetőnket!
@Habakuk999: Ez a jóhiszemű olvasata a dolognak.

A realista viszont az, hogy egy önkormányzati/állami vállalatba azt ültetnek be főnöknek, akit akarnak, lásd a Malévban Torgyán menyét... és fejik, ahogy nekik tetszik (mármint a vállalatot).
@Habakuk999: Fogalmam sincs de már én is kezdek aggódni mert Karácsony előtt járkált erre és azóta semmi :( Remélem csak áztatja habtestét valami kellemes helyen. :-)
@ariel12:
Azt ne említsed, ha nem akarsz álmatlanul forgolódni iccaka, mekkora súlyos izét követtél el ellenem.
Én kedvellek, nem hinném, hogy képes vagy ilyesmire.
Én a teszkót a legmocsadékabb szarkupacnak tartom, a magyari betelepedett multik közül.

Valamit magára adó háziasszony, nem vásárol ott még fogpiszkálót sem. A lánc jogászai bekaphatják, nem állítottam semmit. Pusztán kifejeztem az undoromat.
De ha nem veszik el tőlem a gépet, csinálok fotókat, mondjuk a csomagolt húsáruk pultjánál.
Szép lesz nézni a cég vezetésének, persze ők pontosan tudják, mit raknak ki oda.

Kurva annyukat!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hadd találjam ki: egyszer megnyerted a mosonmagyaróvári "David Hasselhoff Mellszépségverseny"-t. :D
@Habakuk999: A férjem áramszolgáltatós volt, ott kezdett, onnan ment nyugdíjba, több területen volt elismert vezető. Na szal egy olyan rohatt multinál dolgozott:
- ahol az utóbbi 10 évben az átszervezéseket és létszámcsökkentéseket úgy oldották meg, hogy aki nyögdíjközeli volt, annak felajánlották, hogy kifizetik az 1-2-3 évet
- a férjemet nem akarták elengedni, mert ő volt az a két lábon járó lexikon, aki més most is éjjel 2-kor meg tudná mondani, ha valami gond van bivalybasznádon, akkor a kikerics és gólyahír utca sarkán lévő 399999921 sz. trafóhoz menjenek a szerelők.
- végül is úgy tudott megszabadulni ( mert a 80 km-es körzetre 2 szerelőpár maradt, hogy 1 évig nem kellett bejárni dolgozni és megkapta a fizuja 80%át, majd 4 évet kifizettek neki.
Egy mocsok külföldi multi.
Egyébként imádta a munkáját, azért hagyta ott idő előtt, mert leálltak már 5 éve a fejlesztések és karbantartások.
Amikor meghallotta a kurmány által beígért 10 %-os áramdíj csökkentést, majdnem köpött egy nagyot, hogy mi lesz ennek a következménye.
Lázárlandban most egy külsős nyerte el a városi közvil karbantartást, nem pedig a helyi áramszolgáltató, aki csontra megcsinálta úgy, hogy a későbbiekben minél kisebb legyen a karbantartási költség.
@Knósszosz: Ácsi!
Az a madaras Tecsó nem az ángliuséké (kapitalusták),hanem a csigazabálótrianoni barátainkén, úgyhogy vigyázz és szemedet a párizsira vessed, lyó?:-P
@épészmérnök: Igazad van, csak ezzel már nem akartam még cifrázni.
Főleg úgy, hogy bevallottan és nemzetiesen megtapsolva a cél a nemzeti burzsoázia ( értsd koleszos szobatárs ) helyzetbe hozása.
@Knósszosz: ahhha. az én cégemnél nem utalványt adtak, kp-ben kaptuk, illetve kaptam, míg dolgoztam
@74. Vladys: "Önkormányzati, állami vezetés rossz, a multi jó."
Nem szeretnék érdemben a vitátokba bele avatkozni, de egy lényeges elemet megemlítenék.
Az állami, önkormányzati gazdálkodás direkt gazdálkodási forma, mint egyeduralkodó a piacon.
A kapitalista gazdálkodás lényeges eleme a piaci verseny, mely nemcsak az árak alakulását határozza meg, hanem a versenyképesség érdekében a műszaki, technikai fejlődést generálja, érdekelt a bővített újratermelésben, mely pl. a foglalkoztatás további növekedését biztosítja, hogy csupán a lényegesebb tényezőket emeljem ki.
@OPHELIA: Valamit olyasmit teszek, most, a kebabon túl! :-) ki köll csapatni,nem?:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ha nem is, de annál sokkal szőrösebb vagyok! :))
A lányom állandóan Csubizik... Miért?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hátperszehogy nemtudom-:D
De még is, a madaras az Phranczia, ezt mán sikerült kiderítteni bár késün, szóval a sanszot elizéltem mán arra, hogy igyunk 1 sert a trokkadéró meletti kis (valamelik) kortscmába?
Baz +....
@OPHELIA:
Nekem meg ismerősök onnan, ugyan ezt mondják. :(
@OPHELIA:
Én egy ügyféltől, mer nem volt kápéje.
Magyar valóság, 2012...
fasza
@OPHELIA: Miért álltak le a beruházásokkal?
@Knósszosz: Bameg, ettől a szótól (sansz) borsódzik a hátamon a még le nem beretvált szőrmaradék,pedig nem is vagyok nagymogyoró,de van rá szav az madzsarban: esély!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ott a spanyol Tarragona, Grand Reserva (tartalék) a folytatáshoz. Majd, nagyduzzogva.. Baszki, Te kekeckedsz? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az esély elisées, nagyonhüjjén hangzatos lenne páriscba, gondold csak +.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ki bezony, én már indulok is a hűtőbe, a jó kis házi gyesznótorosra bilagit helyett jó lesz
@Mariann19:
Ennyire ne menj bele, ennél alapabb dolgokat sem értenek, nemhogy ezt! Túlbecsülöd a képességeiket! :)
Na jóéjt mindenkinek.
És BÚJJÉK mindenkibe...illetve B.Ú.É.K. mindenkinek ha nem találkoznánk már idén.:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mostan látom, Teneked arcod volt kebabot enni?
Hát egésségedre, és kollektíve útállak mostan, a haverommal együtt.
Beee...
@Knósszosz: Na,saját csinálmány volt, s mint ilyen,magyarosch azér', hol vanez egy igazi döner kebabtól?! ..mint Ma tócsni a kósher és ortodox gazdagságpolitikálástú!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Márcsak azért, mert a liberális lelkem nehezen bírta a magántulajdon megszentségtelenítését az államival szemben. Ezen kívül egy-két észérv is alátámasztja a piacgazdaság áldásos jelenlétét.
Na!!!
@Mariann19:
Ezeknek??? Te viccelsz! Gyöngyöket szórsz a disznók elé csibém! :D
@Habakuk999: Mert nem akarnak veszteségesek lenni. Ilyen egyszerű.

Nézd meg a Tigázt, a legszarabb szolgáltató, ugye ők ha jól tudom olasz kézben vannak.
Már összekötik a szolgáltatásukat az Agip kedvezményekkel.
Mi egy kis városban lakunk, ahol 2 km-re a központban van nyilvános telefonfülke. Tavaly a lányoméknál már fűtési szezonban (8 hónapos baba) gázszivárgás volt. Az ingyenes számot , mint hibabejelentőt azonnal hívták mobilról, de az a válasz jött, ilyen telefonszám nincs. Én is megpróbáltam, nekem sem jött be. Felhívtam a Telenort és közölték, hogy a Tigáz nem szerződött a mobilon keresztüli ingyenes, vagy akár fizetős hibabejelentési számra. Csak vezetékes telefonon lehet őket elérni. És akinek nincs? Esetleg felrobbanhat a lakás, ha nem vigyáz. Úgy hogy este, sötétben, zseblámpával mentünk telefonálni, hogy az azonosítóinkat be tudjuk mondani. Másnap már meg is javították.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Minden hatalmat a szovjeteknek... izé... mogyoróknak."
Kell is nekik a világhatalom, gyúr is rá Putyin baba rendesen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aki mindent elveszíthet (sokat), az legalább annyira veszélyes és esetleg kiszámíthatatlan, mint akinek már semmi veszíteni valója sincs!
Nem a bátorságon fog múlni, inkább azon, hogy hogyan veszíthetnek kevesebbet!?
@Knósszosz: A madaras Tesco az nem az a Tesco amire gondolsz :-) Látszik nem vagy járatos a lóvári nyelvben. az az Auchan :-) Én a Liedl-t jobban szeretem, viszont a helyi tesóban nálunk friss árú és a huspultban friss tőkehusok vannak:-) Nem csomagolt. Valami külsős cég csinálja.
@Habakuk999:

"Imádkozzunk közösen, hogy jól haladjon a csúti stadion építése, nehogy valami baj érje a mi kedves vezetőnket!"

Ha a többes számon az itt kommentelőket érted, akkor az egy nagyon sajátos ima lesz:))

Szivet már én is hiányoltam, remélem nem anyukájával van gond.
@Husz_János_Puszita: Vagy a rendkívüli állapot. A diákok provokálását nem tudom teljesen véletlennek tekinteni....
@Orica Középföldi:
Nem, tele lett a töke a nyilas és jobbikos propagandát folytatókkal. Ennyi.
@ariel12: Biztos állami cég,csak azok tudnak olcsón frisset, mivel a nép gyermekei..:-P
pardony, Nemzet, majd'elrontottam!
@OPHELIA: Ezek szerint a kivéreztetés évek óta folyik.
Az nem túl jó, a rosszból lesz akkor még rosszabb.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez a sertés nem szereti a gyöngyöket, hiába fűztem lánccá, egységes szerkezetbe.
Már ez az állatfaj sem szeret engem.
Búbánatba esem bele.
@Orica Középföldi: Azt is, hogy nem a férje kapott valami randát a tüntetéseken. Mert azért hidegek voltak...
@Mariann19: Abból nem lehet csalódás,az már igaz!
Az okos nőket nem szeretik errefelé (sem) a kanok,valljuk meg! :-)
@Orica Középföldi: Az ima az ima.
Aggódhatnak a békák, hogy nem nekik jutott eszükbe eme nemes keresztény cselekedet.
Mi lesz velük most már?
@Tűzfal:

Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam: azok bátorságáról beszélek, akiknek ezt az egészet végre kellene hajtani, és akik a bőrüket viszik majd vásárra Viktorka mérhetetlen hatalomvágya miatt...

Végül is a Médiatanács is nagyon is világos céllal jött létre, és lám, az alkalmazottak mégsem merik használni a hatalmukat.

Szerintem Viktor abba fog belebukni, hogy a saját oldalán korántsem szeretik annyira és annyian, mint ő azt hinni szeretné.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Az okos nőket nem szeretik errefelé /sem/ a kanok, valljuk meg!"
Akkor van esélyem Nálad?
Biztosra mehetsz nálam, mert a múltkor egy jobbos troll névadót tartott itt nekem, és "butuska Mariann"-nak keresztelt el.
Azóta ebben a hitben tengetem sivár életemet.
@Habakuk999: "Nem kell ehhez hit, csak egy kis józan ész. "
Megszólalt a maximalista
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mikor fahéjas helyett borsost játszol?

Egyébként csak próbálkoztam, hogy mikor a tevékenység naplómat nézik, hátha bekínálnak valamit.

Egyszer már tettek valami halvány kísérletet.
@ariel12: Én esztet tudom.
Minek nézel te engöm?
Asszed nem tudom, hogy mindenér a zsidók a felelősök?
Az is rohadjon meg, aki ide még egyszer azért jön,hogy a nádi poszáta költési szokásai okán zsidózzon.
Bloggergejza meg a többiek, utolsó boldog új évet!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt meg tudom érteni.
Én is tartottam két hónapos nyári szünetet a folyamatos zsidózás miatt.
Karácsonykor is jó volt nyugiban lenni.

Kedvelem őt, akkor is, ha vitatkozom is vele sokszor.
@Mariann19: Na ez, brühühühühü
Én csak az okos nőket szeretem, rubintréka ezér olyan, mint az orosz nyelvben a semleges.
Van a férfi meg a nő, meg a szardarab.
A mega szardarab...
@Habakuk999: Mert tudod, ez úgy van, ha valaki csak szép,az kevés, ha okos csak,köll a fenének,ha szép és okos is,mit kezdene velünk?:-)
@Knósszosz: Miért, rubintos véka szép? Affenébe,ennyire rossz lenne az ízlésem?:-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem egyről beszélünk.
:)

Ezért is nem szoktam ragozni a felelősség kérdését és nem szoktam követelni sem. Legalábbis nem túl hangosan.
@Knósszosz: A fiuk azt gondolják, ha egy nő gondolkozik, azt a láz és a hevület csak akkor kapja el, ha mandulagyulladása van.
Egy kicsit túlszaladtam, de itt lehet az eb sírhantja, nem?
@Knósszosz:

Haggyadmán Rékát!
Itt a vidékfejlesztési pénzből őt hívták, meg a Méryt!
Ez ilyen vidék. Fejlesztés.
@Knósszosz:

"Én a teszkót a legmocsadékabb szarkupacnak tartom, a magyari betelepedett multik közül."

Légy reális. A vegyiárú, pláne 2+1 akcióban a legolcsóbb náluk. Akció nélkül is mélyen a cba árszint alatt vannak.
De igaz ez egyes tejtermékekre, a saját márkást kivéve, az ásványvizekre, időnként a zöldség-gyümölcsre is. Gyümölcslét nem tudom, mert azt egyáltalán nem iszunk.
Az is igaz, húst még sose vettem náluk.
Kész ételt meg seholse:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Legalább egy morzsányi okfejtés lenne erre?
@Habakuk999: Túl sok jóra, ehh, javulásra nagyon nem kell számtani.

Épp az egészségügyet tesztelem a saját bőrömön, pedig itt nincs is Hospinvest. Három hónapot vártam egy MR-re, de úgy, hogy már fűhöz-fához mentem, mire valaki megszánt és egy telefonnal lerendezte. A júliusi csodálatos átszervezés során másik megyéhez kerültünk. Az itteni orvosokkal közölték, hogy nem fogadnak előjegyzést először szeptember hónapban, utána október hónapban és novemberben sem.
Még jó, hogy a barátnőm dr. fogtündér és az alternatív gyógyászat híve. Értágító helyett házipáleszt javasolt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szép bezony!
Miss world of the istálló.
Geronazzo Mária nem rokona? Szerintem nem lövök mellé, ha...
@Tűzfal:
Fejlesztés?
Nohiszen...
Ezt még át kell vennem majd, különöschen a szombati Tankcsapda koncert után.
Ottan valahogy nem volt politika, viszont a magyarország mi a fasz van veled kérdés fölmerült.
Olyan fejlesztéses apropóbul szerintem, vagy nem.
Gondoljuk át, az nem árthat.
@Orica Középföldi: Húst tényleg NE vegyél náluk, iszonyatos a hűtőláncuk, többről már nem is beszélek. Piacon, vagy megbízható hentesnél, vagy a multik közül a METRO.
@Mariann19: Okfejtés nyema, szilveszter holnap, bujjék!
Najó.még lehet,leszek, mint lengyelek keresztneve..:-D
@Knósszosz: Pedig jobban járnál,ha mellé lőnél,elég ott már a szaporulat,úgy vélem! :-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Neked is BUÉK, minden jót, amit szeretnél!
@Orica Középföldi:
Én reális vagyok.
Mán ha a szubjektivitást annak lehet venni...-:))
Nem lehet, tudom.
Én azért nem díjazom az említett szarhalmazt, mert hiába van mondjuk nagyon jó áron a mosópor, vagy az instant grillcsirke, amit a dögkút előtti fázisból megmentve sütnek meg, én szeretném élvezni azt a színvonalat, amit mondjuk Lonydonyban képviselnek.
Bár a Britek is utálják, ahogyan a kinti haverom elmesélte.

Én leszarok minden nagy tetű multit, nekem azok a kis boltok tetszenek, amelyeket láthatsz Barcelona utcáin, Athénban, vagy San Doná di Piave-ban. Ott az a valami, amit itt sosem fogsz tapasztalni, nevezetesen a közvetlenség, az a kontaktus, amit egy multi pénztárosa nem fog megteremteni avval, hogy szép napot kíván.

Szarok az ő szép napjára, nekem inkább Francesco szép napja kell, aki minden reggel kényszer nélkül kívánja ugyanezt, Torre Pedrera tengerpartján, és kapok tőle egy jó Segafredót, csak azért, mert.

Érted??
@Habakuk999:

Ezt nem egészen értem:))
Én mindenkit elolvasok - egyszer. Ha elsőre tahó, azonnal ketrec. Ha lassan bújik ki az ordas, akkor később. A rájuk adott válaszokat sem olvasom, egy-két dinamikus kirohanást kivéve. Ebben nálam Knószoszé a pálma:)
Nekem így élvezhető, informatív, szórakoztató.
Nem vagy csak nagyon ritkán érzek késztetést, hogy arctalan emberekkel hitvitát folytassak, miközben tudom, hogy ezt arccal nem merné.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
S' akkor azt még nem is tudod, milyen katartikus élmény élőben látni.
A Kolosy tér felett van egy lakópark, ottan van neki lakása.
Na, ott voltam egy gépet javítani és véletlenül szembe jött velem ez az emberiség szégyene.
Soha nem tudnálak annyira utálni bármit is tennél, hogy ezt az élményt kívánjam Neked...

Megyek és megmosom az arczom, mert jön a vacsora.
@OPHELIA: " Három hónapot vártam egy MR-re, de úgy, hogy már fűhöz-fához mentem, mire valaki megszánt és egy telefonnal lerendezte."

Persze, mert mondták neked, hogy MR-re menjél, de ha te amarra mész...

(Bocs, nem bírtam ki, elnézést... :D)
@Knósszosz:

Naná, hogy értem! Sajna egyet is értek. De én már itt fogom leélni nagy valószínűséggel a hátralévőt, ebben a koszosodó fővárosban.
Nekem mindegy, hogy a hypot kitől veszem meg, de van "saját" zöldségesem, tojásosom, húsosom, aki ingatja a fejét, ha nem javallja az általam kívánt húst.
Azért ez már felér egy fél Segafredóval, nem?:))
@GeoCracker: szükség van a hitre is?:)

gondolom Matolcsyval megnézették a Pí életét - azt nem merészelném feltételezni, hogy olvasni is tud - és leszűrte az ő következtetését:
egy történet szép is lehet, nem csupán igaz.

így aztán hiába hánykolódunk valamennyien mentőcsónakban egy éhes tigrissel együtt, mi leszünk túlélők.
Abban igaza van Gyurinknak, hogy az ő meséje szebb.:)
@OPHELIA: szerintem tisztelet azoknak, akik vállukon tartják ezt a düledező viskót, amit egészségügynek csúfolunk.

gyalázat az egész, csodálom őket.
@Knósszosz: Holnap itt leszel? Az újévi jókívánságok miatt kérdezem, nehogy elmulasszam.
@Habakuk999: A tigrincs kiszámíthatóbb :-) Matolcsynál okvetlenül. Különösen, mivel a lakosság jó részének a zebra szerepét szánja a csónakban.
@Habakuk999: Valahogy, mint utaltam, abban a túlélésben nem hiszek annyira.
Bár Matolcsy tényleg nagy kópé mesemondó. Csak az igaziak szokták tudni, hogy mesét mondanak. Attól tartok, hogy Orbán meg az ő badája, és kztük Gyurrika is, elhiszi.
@Habakuk999: Én is csodáltam az 5 napos kórházi kezelésemet.
Férjem mondta, hogy keressem meg a főorvost, mert annak a szobájában vagyok. Először úgy döntöttem, hogy NEM. Utána úgy, hogy igen, de nem jutottam be hozzá 2x-i próbálkozásra. Szombat reggel kibasztak, hogy hétfőn menjek vissza a zárójeletésemért. (Zárójelben mondom, hogy az SBO-ról kerültem be kész diagnózissal, a kórházban 5 nap alatt nem vizsgáltak meg, csak infúziót kaptam, gyógyszereket és napi 2 vérnyomásmérést).
A zárójelentést az állítalógos kezelőorvosom adta ide és írta alá, akit addig SOHA nem láttam. Gyorsan átfutottuk, és kérdeztem, hogy azok a vizsgálatok, ahová a főorvos asszony szóbeli tájékoztatása szerint mennem kell és beutalói hol vannak? Erre csak a vállát vonogatta. Na ott is hagytuk gyorsan. Otthon, aprólékosan elolvasva, fetrengtünk az egészen, ugyanis a felvételi státusz alapján küzepes manduláim vannak.
Megtalálták azt, amit 53 éve kivettek.
Amúgy a nővérek tényleg nagyon aranyosak voltak, még az is amelyik 5. szúrásra sem tudta bekötni az infúziót, pedig már a fél kórterem véremben úszott. Én vígasztaltam, hogy ne sírjon, küldje a kis feketét,az úgyis elsőre talál. És a kaja is jó volt, meg a társaság.
@OPHELIA: Anyámnak a hivatalos csatornán akkorra adtak időpontot egy előzetes tükrözésre, amire a kevésbé hivatalos csatornán már a poliptalanításon is túl volt. S megérte, mert a szövettan azt igazolta, hogy legfőbb ideje volt.....
@OPHELIA: Szerencsére idehaza nagyon kedves orvosokkal és asszisztensekkel találkoztam, akik foglakoznak velem.
@OPHELIA:

Nem mondod, én azt hittem, Viktorék már régen rendbe tették az egészségügyet. :(

Abból gondoltam, hogy egyes vidéki területeken a háziorvosok 30-40%-a mehet is nyugdíjba jövőre.
@GeoCracker: Mi is gondolkoztunk a magán dolgon, de, hogy őszinte legyek egy CT ÉS 2 MR vizsgálat több mint egy 110-as lett volna. Viszont a betegségem állítólag nem tragikus (ennek több helyen is utána néztem, illetve orvosokkal konzultáltam), csak kurva kellemetlen, 1-1,5 év a lefutása, ha nem kapok újabb rohamot, amire viszont meg van a lehetőség.
Viszont még van egy maszek lehetőség, ami nem kerül annyiba és ott már tudok konkrét infot kapni, merre tovább.És ezt januárban meglépem, mert a szobafogság nem megoldás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bakker, a múltkor láttam a háziorvosom bérlapját, azt hittem, eldobom az agyam. Nettó 170. Ettől még én is többet kerestem. Pedig már ő is nyugdíjas korban van.
Hidd el, azért vannak olyan kórházak, osztályok, orvosok, ahol a nehézségek ellenére azon vannak, hogy meggyógyítsák az embert,és nem eszközként kezelik. A nyáron 3 nap alatt meghalt az apukám. A rezidens doki, aki műtötte, közölte a műtét után, hogy sajnos kómában van az intenzíven és hazudna, ha valami biztatót mondana, semmi jóra ne számítsunk. Személyesen felhívott, amikor meghalt apukám. Ezután megkerestem a kórházban és megköszöntem neki, hogy korrekt módon tájékoztatott, ember számba vett, kívántam, hogy 20 év múlva is így álljon a dolgokhoz.
És ha hiszed, ha nem, sírva fakadt és úgy köszönte meg, hímnemű létére
@Orica Középföldi:
Bezony ám!
Te csak keresd a saját hentesedet-zöldségesedet, én is azt teszem.
Ez a szemét, arctalan multi ganaj, nem az én világom. Nem is lesz sosem. Egy multi tetű alkalmazottja lehet kedves, de hiába kíván nekem aranydiót-mogyorót, azt csak a neveltetése mondatja.

A sarki közértes csaj emberi. Kényszer nélkül áll szóba velem. A többi fingreszelés, multihumbug píárszarsággal fűszerezve. Ezt majd magáévá teszi a világ, de addig rengeteg szar ömlik még bele a Dumába.
@Orica Középföldi: Én meg tudom érteni nagyanyó jobbikban mint végső menedékben való reményét.
Uram bocsá, nekem Angyal is tud ember lenni. De el tudom zavarni őt is a büdös francba, ha az ocsmányságait erőlteti.
Szerintem nem az a jó megoldás, ha náci csatakiáltássál kizárjuk őket a vitából, mert akkor valóban belterjesen nácivá fejlődnek.
Ez egyszerűbb megoldás, az kétségtelen. Csak helytelen. Viszont van egy határ, amit soha nem léphetnek át, ezzel Angyal tisztában van.

Ugyanakkor megértem Ariel vagy Szív elemi fölháborodását is, igazuk van. Van, amikor ugyanúgy felháborodom és mindig velük vagyok, akkor is, ha sokat piszkálom Szívet a szélsőségei miatt.

Egy országban élünk. Meg kell tudni tanulnunk nem egymás mellett, hanem együtt élni.
Elfogadni a másik véleményét, egyéniségét. Ez nagyon nehéz.

A szándékos gyűlölködést nem tudom elfogadni, mint ahogyan a bármilyen színű hívő propagandáját sem. Az értelem nélküli trollozást se nagyon, bár az néha szórakoztat.
Időnként én is megcsömörlök a sok sok gyűlölettől, bár nekem a butaság is nagyon fáj és szükségem van szünetre, mert észreveszem, hogy megváltozom. Hülye, feszült, ingerült leszek.
De már visszavágyom ide, sok ember véleményére kíváncsi vagyok - akkor is, ha előre sejthető a reakciója - sokat tanulok itt, ( ma pl pont Angyal linkelte az olasz szobrászt ) rászoktam hála Rodeonak ismételten az operahallgatásra, azt is tudom, hogy Chilei sivatag szélén hálóval fogják a vizet. Bolival találkoztam is, Fabius írásait kedvelem, munkáját tisztelem, mint ahogyan sok idejárót is.

Szóval ebben az egy évben megszerettem itt, ha néha túl sokat is okoskodom.
Na, ez lett az én évértékelőm.:)
@OPHELIA: Anyámat anno műtötték az onkológián. Kopp-kopp. Oda mentünk vele vissza személyes kihallgatésra. Kartonja volt. Fogadták. Januárban túl lett mindenen. Itt a kerületi ispotály juniusra adott időt az említett előzetes vizsgálatra. Igaz neki sürgős volt. Egyelőre rendben van. Kopp-kopp.
De nyilvánvaló, hogy ahány ember, annyi eset.
@OPHELIA:

Nem tudom, meddig lehet még arra építeni egy országot, hogy pár fanatikus szarért-húgyért is gyógyít, tüzet olt, gyerekeket tanít, hajléktalanokat ápol, túlórában ingyen gürizik létszámhiányos hivatalokban, katonának megy...(mondom ezt úgy, hogy azért nekik is megvan abban a felelősségük, hogy most kapcarongyként bánnak velük.)

"Nettó 170"

És akkor mit szóljon egy kezdő orvos? Egy ápolónő? Főleg úgy, hogy januártól még a béren kívüli juttatásokat is megszüntetik???

Én tényleg nem tudom, hogy képzelik ezt...

@Knósszosz:
Szerintem a multi alkalmazottja szimplán csak nem kapott máshol munkát, és nem szeretne éhenhalni.
Nettó 120-ért én már annak is örülök, ha köszön.
@OPHELIA:
Röhögnék rajta, ha nem lenne végtelenül szomorú ez az egész.
Rohadjon meg ezt az egész képtelen szemetet működtető rendszer, Neked pedig mit is kívánhatnék?
Talán azt, hogy olyan ellátást kapj, amit mondjuk minden magyar állampolgár megérdemelne, ha nem ez a rendszer rontaná a levegőt itten!

Az öregem okán megéltem olyan képtelen dolgokat, amikre sosem gondoltam volna.
Szóval semmin sem csodálkozom már.

Jó éjt, ne agyalj ma már.
Jövőre úgy is szarabb lesz... kurva életbe.
@Mariann19:
Kölyök a barátjánál, anyámék a tévé előtt, kutya a lábamnál, macska az ölemben, én meg a gép előtt Jégermályszterrel, meg pár sörrel-szendviccsel...
Nagyjából ez a menetrend holnapra.
Itt leszek.

Pussz!!
@GeoCracker: Én egyre kevésbé hajlok arra a következtetésre, hogy egyszerűen nincsenek tisztában a dolgokkal.
Nem, nagyon is tudatos dolgokat művelnek. Nem simán ostobák, hanem rég nem látott gazemberek, akik szó szerint meg akarják kaparintani az országot, s ezért semmi sem drága.

A mese nem a hiénáról szól, hanem a szakácsról.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Talán még nem keseredtek eléggé bele és tényleg fanatikusok, felesküdtek valamire és túl becsületesek, hogy ehhez tartsák magukat. De sajna a többi csak a jattra hajt. Fogtündér barátnőm, sokat tudna erről mesélni, általában az a szava járása, hogy azok a hülye orvosok...
@Knósszosz: Nem raga tőle össze a szád? a vadászmesterre gondoltam
@GeoCracker: Ezek szerint, ha jól értelmezem 6 hónapot kellett volna várnia????
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mi az, hogy meddig? Sokáig. Bármeddig. Talán, ha akadna valaki kurvabátor, aki tényleg annyira extrém módon bátor volna, hogy mások bátorságát is elő tudja idézni, akkor gátat lehetne vetni a hülyeségnek, de itt még a majdnemkurvabátrak se csinálnak túl sok mindent, minek, nyitva van a határ, a távolságot meg mint az üveggolyót, ugyebár.
Bármeddig.
Éhenhalásig.
Vagány egy nép ez, baszki. Nem fél viszontagságoktól, nem fél kihívásoktól, nem fél szinte semmitől, csak attól, amire képes volna.
@OPHELIA:
Abból annyit nem szoktam, hogy ragaggyon.
Nem iszom rövidet, csak jeles alkamakkor néha.
Ser az gyöhet, sok...
No, jó éjt, én megyek dögleni, kívánom a kedves NER társaknak is. Kinek holnapig, kinek örökre...
Utóbbiak csak vendégek itten fele.
@Légifarkas:

A röhej az, hogy egy általános sztrájkkal három hét alatt a picsába el lehetne zavarni ezt a majmot...
@Knósszosz: Mi már délelőtt kezdünk, nem itthon, de szerintem itt kötünk ki este. Meglátom, hogyan alakul a helyzet, mindenképpen feljövök az este folyamán. Szia!
@OPHELIA: hozzávetőleg.... egy polippal, ami akármi lehet (volt is). Holott a székletes főváros, meg minden....

@Habakuk999: Ezért emlegetem olykor Weimar-t
@Légifarkas: "Vagány egy nép ez, baszki. Nem fél viszontagságoktól, nem fél kihívásoktól, nem fél szinte semmitől, csak attól, amire képes volna."

Én azzal fejezném be, hogy önmagától...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem nagyon tudsz sztrájkolni. Állami alkalmazottak nem mennek a kenyéradó gazda ellen, minket, versenyszférásokat meg kibaszna a (jellemzően külföldi) tulaj, "tízen állnak a kapu előtt a helyedre" jelszóval. Adó-, járulék- és illetékfizetés azonnali leállításával amúgy erősebbet lehetne ütni, de abban sem vennének részt a legnagyobb bevételt jelentő multik, nem akarnának így beleavatkozni egy idegen ország életébe (egyébként, helyesen).
És még mindig ott a kérdés, hogy ha haragos toppantásokkal elkergetjük Orbánt, ki folytatja, és mitől lesz az jobb nekünk, lásd a tegnapi posztot.
@GeoCracker: önmagamtól még én is félek, 37 éve együtt élünk, és láttam bennem a sötét oldalt :-)
Amúgy, igen. Kéne valami sikerélmény, kis embereknek kellene ráérezni arra, hogy képesek hasznosat, társadalmi jelentőségűt tenni, akkor szerintem sokan felszabadulnának, és megnőne a civil szféra hangereje. Persze, ez eleinte csak azzal járhat, hogy szembe kellene menni kormányzattal, kormányra pályázó ellenzékekkel, szembe kellene menni mindennel, ami nem igaz, és ilyenkor az ember gyorsan átfut azon, mije van, mit kockáztat, mit veszíthet. Túl kevés a biztos pont a lazasághoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nehéz dolog ez, mert ugye ezekkel csak úgy lehet vitatkozni, ha lemegy az ember a szintjükre.

Viszont, ha sziv olvassa, csak szóljon, felőlem egyenként végiglátogathatjuk őket :)

www.youtube.com/watch?v=9treWc2SOrM
@Légifarkas: Szerintem is először a kollektív kisebbrendűségi komplexust kéne kegyűrni. nem véletlen, hogy orbanisztán kommunikátorai fondorlatosan ezt a komplexust erősítik.
@tucano:

a BBC World News-on volt egy 1 órás Kina négy keréken és két riporter beautózza....csodálatos ahogy a nyugati hegyoldalak rízsföldjeiről megérkeznek Shanghaj-ba a 20 milliós és még most fejlődő városba 6000 év két hét alatt...és Shanghaj-ban bemutatja, hogy családok százezer angol fontokat költenek a gyermek magániskolás oktatására ahol a 6 éves nebuló british inglish-sel válaszol -szebb kiejtéssel mint a riporter- hogy a kedvenc autója az Lamborghini, meg Rolls Royce...és tudományokból ezek a kölkek a világelsők ahol az USA az 28 . hely körűl sűllyed...és nincsenek megelégedve és amikor Nanking-ban a hatalmas fiatalkori Mao szoborhoz érnek ami zarándokhely egy he3gyet alakítottak szoborrá és amikor a helyi túristákat megkérdezi mit is jelent nekik Mao akkor dicshimnusz és amikor a kérdés mit szólna Mao a mai állapotokhoz akkor elvonúlnak és azt mondják, hogy ez megkérdőjelezi Mao eredményeit

hát aki egy több mint egymilliárdos országból a kőkorszakból a világ egyik legfejlettebb országát csinálta és még az átlag Bulgária és Honduras alatt él de fejlődnek, mert dolgoznak és alkotnak olyan kinai gyártmányú elektromos autóba ültették az ürgét, hogy az Audi meg a Merci elszégyelli magát mellette és hangtalanúl suhan, havonta 1 millió új autót vesznek és az esküvőre kizárólag tűzoltópiros spec Audival mennek konvójban és ihaj csuhaj míg a nagyszülők mondják hogy milyen nagy a fejlődés ugyanakkor a lábmasszázs közepette az anya akinek a gyereke spec suliba jár mondja, hogy nagyon szép mert a gyerek maga jön majd holnap hogy még egy nonfacultatív-ra akar menni akkor be fogja íratni de sajnálja, hogy a kölkek nem játszanak...

megjegyzésem és tanúltam még szórakozás közben is sohasem értem rá mert reggel fél héttől este 10 -ig néha tovább feladataim voltak amiket én tűztem ki meghaltam volna ájfóntól hogy belepötyögjem a józsinak hogy lófasz és visszajöjjön hogy lópina és ez egy tartalmas t
ársalgáselektrónikusan még hová tolatnak? közben nem tudnak beszélni olvasni írni és számolni és buták meg hisznek

brühühühühühü
@GeoCracker:

a cigánynak alattvalókra van szüksége nem tuggya hogy az a saját gyors halála is

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a diákok jó példa de a felnőttek gerince meg ...amit akarc hiányzik...még ha még éltek akkor amikor ki akartok vonúlni és azt mondani ELÉG

kuss ebura fakó

brühühühühü
@OPHELIA:

már az unicum sem a régi nem is veszem, a vadászmestert meg valószínű külföldre hamisíttyák mert olyan sok cukor van benne hogy ihatatlan...citromot szoktam belefacsarni de akkor meg...szóval marad a Gordon Gin Tom Collins-nak

brühühühühü
@Knósszosz:

mondd hány féle sört ismersz és melyik az az egyetlen amelyik az igazi?

brühühühühü

ez most bosszú is meg köszönet, hogy ismerhetlek innen a ....szóval messziről
@rodeo36: A diktatúrák és birodalmak szinte mindig ezt a ciklust futják be.
@GeoCracker:
az éket a fejibe...beleverni tövig

brühühühühü
@Orica Középföldi:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
@Habakuk999:
Az a helyzet,hogy én kinyomtam Szívet mindkét nevemen.És ebben ő az egyetlen akivel ezt megtettem.
Neki ugyanis tökmindegy mit mondanék nem tetszene,merthát csúnya náczi vagyok.
Talán még akkor sem értene velem egyet ha ugyan azt mondanám amit ő.
Itt viszont ha leírsz egy két szót,már ilyen ,vagy olyan vagy.
Habakukknak ebben igaza van,hogy ez hülyeség.
Még én sem gondolkodom így.
@rodeo36:
Hát, ööö... ismerek sok fajtátot, de az én ízlésemnek a Stella kisasszony felel meg a legjobban. Kösz a zenéket meg mindent, meg azt, hogy megismerhettelek. Egy hűsschégges olvasód.
brühühühü

ja: Bádog Újévet!
brühühühü
süti beállítások módosítása