Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.30. 06:07 Fabius

Az alaptörvény éve

Címkék: fidesz orbán viktor 2012 alaptörvény

2012 az alaptörvénypuding evésének éve volt. Az iPadon íródott és utolsó pillanatig ha kellett baltával faragott alaptörvény hatályba lépett január elsején, mérlegre téve a Fidesz és Orbán Viktor alkotmányos elképzeléseit. Mert nem kell ám élből elítélni az egypártit, a puding próbája az evés - sóhajtozták a fotelkurucok és a hozzájuk hű vallási méltóságok - adjon a nép esélyt az alaptörvénynek, hogy nagyszerűségét bizonyíthassa. Mert amiben a szentkorona, a család, a hit és szeretet együtt szerepel az ötvenhatos forradalommal az csak jó lehet még akkor is, ha megszövegezni az ötvenhatos forradalmárokat "tépett szájú, hasított körmű kis senkiknek, úri bitangoknak" nevező Pozsgay Imre is besegített

orbán viktor.jpg

Méltóság, mondták, és a méltóság jegyében január másodikán az Operából kifelé az oldalajtón kellett kisunnyogni, mert akadt tömeg amelyiknek nem tetszett, hogy a "köztársaság" mint olyan kikerült az ország nevéből. A méltóságon mélázhatott a köztévé riportere is, aki nem találta a tömeget, mert akikről nem veszünk tudomást azok nincsenek. Akkor sincsenek, ha éppen az új alaptörvényben is rögzített jogaikat gyakorolják. Ezzel sikerült a hatályba lépés másnapján igazolni, hogy az "Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét" kitételt nem gondoljuk ám annyira komolyan. 

Hasonlóan járt a Kárpát medence természeti értékeinek védelmére tett vállalás is, mikor Semjén apostol vadászott volna védett állatokra természetvédelem címén. 

A nem úgy gondoltuk listához csatlakozott a kultúra sokszínűségének emlegetése Majdénmegmondommiakultúra György kinevezésével és gyakorlatával, az utódaink jövője iránt érzett felelősségvállalás a felsőoktatási keretszámokkal, tandíjjal mutyizással, a szegények és elesettek megsegítésének kötelessége a hajléktalanok üldözésével. Ezek mellett eltörpülő malőr, hogy a nemzet nyelvcsapáshajtásos Mo-Tolla aláírása elől ki kellett radírozni a doktort. 

Időközben előjöttek egyéb problémák is, és a köbe vésett, örök élet plusz egy napra írt érvényességet igyekeztek pótlapozni serényen. Annyira serényen, hogy decemberre a táblagépek avatott mestere volt kénytelen kijelenteni, hogy oppardon, bocsesz, az alaptörvény normaszövege szabadon nyújtható, mint ellopott trágyájának hűlt helye fölött zokogó felcsúti juhász sirámából a zenei A hang, és ami nem alkotmányos az Alkotmánybíróság szerint, azt is beletapossuk a szövegbe. Legfeljebb majd úgy teszünk, mintha a sáros gumicsizmanyom direkt díszítő sormintának került volna oda. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy 2013 milyen változásokat és felülbírálatokat fog hozni Kedves Vezetőnk fétistárgyának tartalmában, a 2014-es bizonyítványosztás idejére lesz-e még meg nem szegett passzus, látszani fog-e még valami a porladásnak indult gránitból a pótlapok és sáros lábnyomok kupaca alatt. 

orbán_1.jpg

 

394 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr294987317

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mostan látom, Teneked arcod volt kebabot enni?
Hát egésségedre, és kollektíve útállak mostan, a haverommal együtt.
Beee...
@Knósszosz: Na,saját csinálmány volt, s mint ilyen,magyarosch azér', hol vanez egy igazi döner kebabtól?! ..mint Ma tócsni a kósher és ortodox gazdagságpolitikálástú!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Márcsak azért, mert a liberális lelkem nehezen bírta a magántulajdon megszentségtelenítését az államival szemben. Ezen kívül egy-két észérv is alátámasztja a piacgazdaság áldásos jelenlétét.
Na!!!
@Mariann19:
Ezeknek??? Te viccelsz! Gyöngyöket szórsz a disznók elé csibém! :D
@Habakuk999: Mert nem akarnak veszteségesek lenni. Ilyen egyszerű.

Nézd meg a Tigázt, a legszarabb szolgáltató, ugye ők ha jól tudom olasz kézben vannak.
Már összekötik a szolgáltatásukat az Agip kedvezményekkel.
Mi egy kis városban lakunk, ahol 2 km-re a központban van nyilvános telefonfülke. Tavaly a lányoméknál már fűtési szezonban (8 hónapos baba) gázszivárgás volt. Az ingyenes számot , mint hibabejelentőt azonnal hívták mobilról, de az a válasz jött, ilyen telefonszám nincs. Én is megpróbáltam, nekem sem jött be. Felhívtam a Telenort és közölték, hogy a Tigáz nem szerződött a mobilon keresztüli ingyenes, vagy akár fizetős hibabejelentési számra. Csak vezetékes telefonon lehet őket elérni. És akinek nincs? Esetleg felrobbanhat a lakás, ha nem vigyáz. Úgy hogy este, sötétben, zseblámpával mentünk telefonálni, hogy az azonosítóinkat be tudjuk mondani. Másnap már meg is javították.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Minden hatalmat a szovjeteknek... izé... mogyoróknak."
Kell is nekik a világhatalom, gyúr is rá Putyin baba rendesen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Aki mindent elveszíthet (sokat), az legalább annyira veszélyes és esetleg kiszámíthatatlan, mint akinek már semmi veszíteni valója sincs!
Nem a bátorságon fog múlni, inkább azon, hogy hogyan veszíthetnek kevesebbet!?
@Knósszosz: A madaras Tesco az nem az a Tesco amire gondolsz :-) Látszik nem vagy járatos a lóvári nyelvben. az az Auchan :-) Én a Liedl-t jobban szeretem, viszont a helyi tesóban nálunk friss árú és a huspultban friss tőkehusok vannak:-) Nem csomagolt. Valami külsős cég csinálja.
@Habakuk999:

"Imádkozzunk közösen, hogy jól haladjon a csúti stadion építése, nehogy valami baj érje a mi kedves vezetőnket!"

Ha a többes számon az itt kommentelőket érted, akkor az egy nagyon sajátos ima lesz:))

Szivet már én is hiányoltam, remélem nem anyukájával van gond.
@Husz_János_Puszita: Vagy a rendkívüli állapot. A diákok provokálását nem tudom teljesen véletlennek tekinteni....
@Orica Középföldi:
Nem, tele lett a töke a nyilas és jobbikos propagandát folytatókkal. Ennyi.
@ariel12: Biztos állami cég,csak azok tudnak olcsón frisset, mivel a nép gyermekei..:-P
pardony, Nemzet, majd'elrontottam!
@OPHELIA: Ezek szerint a kivéreztetés évek óta folyik.
Az nem túl jó, a rosszból lesz akkor még rosszabb.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ez a sertés nem szereti a gyöngyöket, hiába fűztem lánccá, egységes szerkezetbe.
Már ez az állatfaj sem szeret engem.
Búbánatba esem bele.
@Orica Középföldi: Azt is, hogy nem a férje kapott valami randát a tüntetéseken. Mert azért hidegek voltak...
@Mariann19: Abból nem lehet csalódás,az már igaz!
Az okos nőket nem szeretik errefelé (sem) a kanok,valljuk meg! :-)
@Orica Középföldi: Az ima az ima.
Aggódhatnak a békák, hogy nem nekik jutott eszükbe eme nemes keresztény cselekedet.
Mi lesz velük most már?
@Tűzfal:

Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam: azok bátorságáról beszélek, akiknek ezt az egészet végre kellene hajtani, és akik a bőrüket viszik majd vásárra Viktorka mérhetetlen hatalomvágya miatt...

Végül is a Médiatanács is nagyon is világos céllal jött létre, és lám, az alkalmazottak mégsem merik használni a hatalmukat.

Szerintem Viktor abba fog belebukni, hogy a saját oldalán korántsem szeretik annyira és annyian, mint ő azt hinni szeretné.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Az okos nőket nem szeretik errefelé /sem/ a kanok, valljuk meg!"
Akkor van esélyem Nálad?
Biztosra mehetsz nálam, mert a múltkor egy jobbos troll névadót tartott itt nekem, és "butuska Mariann"-nak keresztelt el.
Azóta ebben a hitben tengetem sivár életemet.
@Habakuk999: "Nem kell ehhez hit, csak egy kis józan ész. "
Megszólalt a maximalista
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mikor fahéjas helyett borsost játszol?

Egyébként csak próbálkoztam, hogy mikor a tevékenység naplómat nézik, hátha bekínálnak valamit.

Egyszer már tettek valami halvány kísérletet.
@ariel12: Én esztet tudom.
Minek nézel te engöm?
Asszed nem tudom, hogy mindenér a zsidók a felelősök?
Az is rohadjon meg, aki ide még egyszer azért jön,hogy a nádi poszáta költési szokásai okán zsidózzon.
Bloggergejza meg a többiek, utolsó boldog új évet!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azt meg tudom érteni.
Én is tartottam két hónapos nyári szünetet a folyamatos zsidózás miatt.
Karácsonykor is jó volt nyugiban lenni.

Kedvelem őt, akkor is, ha vitatkozom is vele sokszor.
@Mariann19: Na ez, brühühühühü
Én csak az okos nőket szeretem, rubintréka ezér olyan, mint az orosz nyelvben a semleges.
Van a férfi meg a nő, meg a szardarab.
A mega szardarab...
@Habakuk999: Mert tudod, ez úgy van, ha valaki csak szép,az kevés, ha okos csak,köll a fenének,ha szép és okos is,mit kezdene velünk?:-)
@Knósszosz: Miért, rubintos véka szép? Affenébe,ennyire rossz lenne az ízlésem?:-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem egyről beszélünk.
:)

Ezért is nem szoktam ragozni a felelősség kérdését és nem szoktam követelni sem. Legalábbis nem túl hangosan.
@Knósszosz: A fiuk azt gondolják, ha egy nő gondolkozik, azt a láz és a hevület csak akkor kapja el, ha mandulagyulladása van.
Egy kicsit túlszaladtam, de itt lehet az eb sírhantja, nem?
@Knósszosz:

Haggyadmán Rékát!
Itt a vidékfejlesztési pénzből őt hívták, meg a Méryt!
Ez ilyen vidék. Fejlesztés.
@Knósszosz:

"Én a teszkót a legmocsadékabb szarkupacnak tartom, a magyari betelepedett multik közül."

Légy reális. A vegyiárú, pláne 2+1 akcióban a legolcsóbb náluk. Akció nélkül is mélyen a cba árszint alatt vannak.
De igaz ez egyes tejtermékekre, a saját márkást kivéve, az ásványvizekre, időnként a zöldség-gyümölcsre is. Gyümölcslét nem tudom, mert azt egyáltalán nem iszunk.
Az is igaz, húst még sose vettem náluk.
Kész ételt meg seholse:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Legalább egy morzsányi okfejtés lenne erre?
@Habakuk999: Túl sok jóra, ehh, javulásra nagyon nem kell számtani.

Épp az egészségügyet tesztelem a saját bőrömön, pedig itt nincs is Hospinvest. Három hónapot vártam egy MR-re, de úgy, hogy már fűhöz-fához mentem, mire valaki megszánt és egy telefonnal lerendezte. A júliusi csodálatos átszervezés során másik megyéhez kerültünk. Az itteni orvosokkal közölték, hogy nem fogadnak előjegyzést először szeptember hónapban, utána október hónapban és novemberben sem.
Még jó, hogy a barátnőm dr. fogtündér és az alternatív gyógyászat híve. Értágító helyett házipáleszt javasolt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szép bezony!
Miss world of the istálló.
Geronazzo Mária nem rokona? Szerintem nem lövök mellé, ha...
@Tűzfal:
Fejlesztés?
Nohiszen...
Ezt még át kell vennem majd, különöschen a szombati Tankcsapda koncert után.
Ottan valahogy nem volt politika, viszont a magyarország mi a fasz van veled kérdés fölmerült.
Olyan fejlesztéses apropóbul szerintem, vagy nem.
Gondoljuk át, az nem árthat.
@Orica Középföldi: Húst tényleg NE vegyél náluk, iszonyatos a hűtőláncuk, többről már nem is beszélek. Piacon, vagy megbízható hentesnél, vagy a multik közül a METRO.
@Mariann19: Okfejtés nyema, szilveszter holnap, bujjék!
Najó.még lehet,leszek, mint lengyelek keresztneve..:-D
@Knósszosz: Pedig jobban járnál,ha mellé lőnél,elég ott már a szaporulat,úgy vélem! :-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Neked is BUÉK, minden jót, amit szeretnél!
@Orica Középföldi:
Én reális vagyok.
Mán ha a szubjektivitást annak lehet venni...-:))
Nem lehet, tudom.
Én azért nem díjazom az említett szarhalmazt, mert hiába van mondjuk nagyon jó áron a mosópor, vagy az instant grillcsirke, amit a dögkút előtti fázisból megmentve sütnek meg, én szeretném élvezni azt a színvonalat, amit mondjuk Lonydonyban képviselnek.
Bár a Britek is utálják, ahogyan a kinti haverom elmesélte.

Én leszarok minden nagy tetű multit, nekem azok a kis boltok tetszenek, amelyeket láthatsz Barcelona utcáin, Athénban, vagy San Doná di Piave-ban. Ott az a valami, amit itt sosem fogsz tapasztalni, nevezetesen a közvetlenség, az a kontaktus, amit egy multi pénztárosa nem fog megteremteni avval, hogy szép napot kíván.

Szarok az ő szép napjára, nekem inkább Francesco szép napja kell, aki minden reggel kényszer nélkül kívánja ugyanezt, Torre Pedrera tengerpartján, és kapok tőle egy jó Segafredót, csak azért, mert.

Érted??
@Habakuk999:

Ezt nem egészen értem:))
Én mindenkit elolvasok - egyszer. Ha elsőre tahó, azonnal ketrec. Ha lassan bújik ki az ordas, akkor később. A rájuk adott válaszokat sem olvasom, egy-két dinamikus kirohanást kivéve. Ebben nálam Knószoszé a pálma:)
Nekem így élvezhető, informatív, szórakoztató.
Nem vagy csak nagyon ritkán érzek késztetést, hogy arctalan emberekkel hitvitát folytassak, miközben tudom, hogy ezt arccal nem merné.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
S' akkor azt még nem is tudod, milyen katartikus élmény élőben látni.
A Kolosy tér felett van egy lakópark, ottan van neki lakása.
Na, ott voltam egy gépet javítani és véletlenül szembe jött velem ez az emberiség szégyene.
Soha nem tudnálak annyira utálni bármit is tennél, hogy ezt az élményt kívánjam Neked...

Megyek és megmosom az arczom, mert jön a vacsora.
@OPHELIA: " Három hónapot vártam egy MR-re, de úgy, hogy már fűhöz-fához mentem, mire valaki megszánt és egy telefonnal lerendezte."

Persze, mert mondták neked, hogy MR-re menjél, de ha te amarra mész...

(Bocs, nem bírtam ki, elnézést... :D)
@Knósszosz:

Naná, hogy értem! Sajna egyet is értek. De én már itt fogom leélni nagy valószínűséggel a hátralévőt, ebben a koszosodó fővárosban.
Nekem mindegy, hogy a hypot kitől veszem meg, de van "saját" zöldségesem, tojásosom, húsosom, aki ingatja a fejét, ha nem javallja az általam kívánt húst.
Azért ez már felér egy fél Segafredóval, nem?:))
@GeoCracker: szükség van a hitre is?:)

gondolom Matolcsyval megnézették a Pí életét - azt nem merészelném feltételezni, hogy olvasni is tud - és leszűrte az ő következtetését:
egy történet szép is lehet, nem csupán igaz.

így aztán hiába hánykolódunk valamennyien mentőcsónakban egy éhes tigrissel együtt, mi leszünk túlélők.
Abban igaza van Gyurinknak, hogy az ő meséje szebb.:)
@OPHELIA: szerintem tisztelet azoknak, akik vállukon tartják ezt a düledező viskót, amit egészségügynek csúfolunk.

gyalázat az egész, csodálom őket.
@Knósszosz: Holnap itt leszel? Az újévi jókívánságok miatt kérdezem, nehogy elmulasszam.
@Habakuk999: A tigrincs kiszámíthatóbb :-) Matolcsynál okvetlenül. Különösen, mivel a lakosság jó részének a zebra szerepét szánja a csónakban.
@Habakuk999: Valahogy, mint utaltam, abban a túlélésben nem hiszek annyira.
Bár Matolcsy tényleg nagy kópé mesemondó. Csak az igaziak szokták tudni, hogy mesét mondanak. Attól tartok, hogy Orbán meg az ő badája, és kztük Gyurrika is, elhiszi.
@Habakuk999: Én is csodáltam az 5 napos kórházi kezelésemet.
Férjem mondta, hogy keressem meg a főorvost, mert annak a szobájában vagyok. Először úgy döntöttem, hogy NEM. Utána úgy, hogy igen, de nem jutottam be hozzá 2x-i próbálkozásra. Szombat reggel kibasztak, hogy hétfőn menjek vissza a zárójeletésemért. (Zárójelben mondom, hogy az SBO-ról kerültem be kész diagnózissal, a kórházban 5 nap alatt nem vizsgáltak meg, csak infúziót kaptam, gyógyszereket és napi 2 vérnyomásmérést).
A zárójelentést az állítalógos kezelőorvosom adta ide és írta alá, akit addig SOHA nem láttam. Gyorsan átfutottuk, és kérdeztem, hogy azok a vizsgálatok, ahová a főorvos asszony szóbeli tájékoztatása szerint mennem kell és beutalói hol vannak? Erre csak a vállát vonogatta. Na ott is hagytuk gyorsan. Otthon, aprólékosan elolvasva, fetrengtünk az egészen, ugyanis a felvételi státusz alapján küzepes manduláim vannak.
Megtalálták azt, amit 53 éve kivettek.
Amúgy a nővérek tényleg nagyon aranyosak voltak, még az is amelyik 5. szúrásra sem tudta bekötni az infúziót, pedig már a fél kórterem véremben úszott. Én vígasztaltam, hogy ne sírjon, küldje a kis feketét,az úgyis elsőre talál. És a kaja is jó volt, meg a társaság.
@OPHELIA: Anyámnak a hivatalos csatornán akkorra adtak időpontot egy előzetes tükrözésre, amire a kevésbé hivatalos csatornán már a poliptalanításon is túl volt. S megérte, mert a szövettan azt igazolta, hogy legfőbb ideje volt.....
@OPHELIA: Szerencsére idehaza nagyon kedves orvosokkal és asszisztensekkel találkoztam, akik foglakoznak velem.
@OPHELIA:

Nem mondod, én azt hittem, Viktorék már régen rendbe tették az egészségügyet. :(

Abból gondoltam, hogy egyes vidéki területeken a háziorvosok 30-40%-a mehet is nyugdíjba jövőre.
@GeoCracker: Mi is gondolkoztunk a magán dolgon, de, hogy őszinte legyek egy CT ÉS 2 MR vizsgálat több mint egy 110-as lett volna. Viszont a betegségem állítólag nem tragikus (ennek több helyen is utána néztem, illetve orvosokkal konzultáltam), csak kurva kellemetlen, 1-1,5 év a lefutása, ha nem kapok újabb rohamot, amire viszont meg van a lehetőség.
Viszont még van egy maszek lehetőség, ami nem kerül annyiba és ott már tudok konkrét infot kapni, merre tovább.És ezt januárban meglépem, mert a szobafogság nem megoldás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bakker, a múltkor láttam a háziorvosom bérlapját, azt hittem, eldobom az agyam. Nettó 170. Ettől még én is többet kerestem. Pedig már ő is nyugdíjas korban van.
Hidd el, azért vannak olyan kórházak, osztályok, orvosok, ahol a nehézségek ellenére azon vannak, hogy meggyógyítsák az embert,és nem eszközként kezelik. A nyáron 3 nap alatt meghalt az apukám. A rezidens doki, aki műtötte, közölte a műtét után, hogy sajnos kómában van az intenzíven és hazudna, ha valami biztatót mondana, semmi jóra ne számítsunk. Személyesen felhívott, amikor meghalt apukám. Ezután megkerestem a kórházban és megköszöntem neki, hogy korrekt módon tájékoztatott, ember számba vett, kívántam, hogy 20 év múlva is így álljon a dolgokhoz.
És ha hiszed, ha nem, sírva fakadt és úgy köszönte meg, hímnemű létére
@Orica Középföldi:
Bezony ám!
Te csak keresd a saját hentesedet-zöldségesedet, én is azt teszem.
Ez a szemét, arctalan multi ganaj, nem az én világom. Nem is lesz sosem. Egy multi tetű alkalmazottja lehet kedves, de hiába kíván nekem aranydiót-mogyorót, azt csak a neveltetése mondatja.

A sarki közértes csaj emberi. Kényszer nélkül áll szóba velem. A többi fingreszelés, multihumbug píárszarsággal fűszerezve. Ezt majd magáévá teszi a világ, de addig rengeteg szar ömlik még bele a Dumába.
@Orica Középföldi: Én meg tudom érteni nagyanyó jobbikban mint végső menedékben való reményét.
Uram bocsá, nekem Angyal is tud ember lenni. De el tudom zavarni őt is a büdös francba, ha az ocsmányságait erőlteti.
Szerintem nem az a jó megoldás, ha náci csatakiáltássál kizárjuk őket a vitából, mert akkor valóban belterjesen nácivá fejlődnek.
Ez egyszerűbb megoldás, az kétségtelen. Csak helytelen. Viszont van egy határ, amit soha nem léphetnek át, ezzel Angyal tisztában van.

Ugyanakkor megértem Ariel vagy Szív elemi fölháborodását is, igazuk van. Van, amikor ugyanúgy felháborodom és mindig velük vagyok, akkor is, ha sokat piszkálom Szívet a szélsőségei miatt.

Egy országban élünk. Meg kell tudni tanulnunk nem egymás mellett, hanem együtt élni.
Elfogadni a másik véleményét, egyéniségét. Ez nagyon nehéz.

A szándékos gyűlölködést nem tudom elfogadni, mint ahogyan a bármilyen színű hívő propagandáját sem. Az értelem nélküli trollozást se nagyon, bár az néha szórakoztat.
Időnként én is megcsömörlök a sok sok gyűlölettől, bár nekem a butaság is nagyon fáj és szükségem van szünetre, mert észreveszem, hogy megváltozom. Hülye, feszült, ingerült leszek.
De már visszavágyom ide, sok ember véleményére kíváncsi vagyok - akkor is, ha előre sejthető a reakciója - sokat tanulok itt, ( ma pl pont Angyal linkelte az olasz szobrászt ) rászoktam hála Rodeonak ismételten az operahallgatásra, azt is tudom, hogy Chilei sivatag szélén hálóval fogják a vizet. Bolival találkoztam is, Fabius írásait kedvelem, munkáját tisztelem, mint ahogyan sok idejárót is.

Szóval ebben az egy évben megszerettem itt, ha néha túl sokat is okoskodom.
Na, ez lett az én évértékelőm.:)
@OPHELIA: Anyámat anno műtötték az onkológián. Kopp-kopp. Oda mentünk vele vissza személyes kihallgatésra. Kartonja volt. Fogadták. Januárban túl lett mindenen. Itt a kerületi ispotály juniusra adott időt az említett előzetes vizsgálatra. Igaz neki sürgős volt. Egyelőre rendben van. Kopp-kopp.
De nyilvánvaló, hogy ahány ember, annyi eset.
@OPHELIA:

Nem tudom, meddig lehet még arra építeni egy országot, hogy pár fanatikus szarért-húgyért is gyógyít, tüzet olt, gyerekeket tanít, hajléktalanokat ápol, túlórában ingyen gürizik létszámhiányos hivatalokban, katonának megy...(mondom ezt úgy, hogy azért nekik is megvan abban a felelősségük, hogy most kapcarongyként bánnak velük.)

"Nettó 170"

És akkor mit szóljon egy kezdő orvos? Egy ápolónő? Főleg úgy, hogy januártól még a béren kívüli juttatásokat is megszüntetik???

Én tényleg nem tudom, hogy képzelik ezt...

@Knósszosz:
Szerintem a multi alkalmazottja szimplán csak nem kapott máshol munkát, és nem szeretne éhenhalni.
Nettó 120-ért én már annak is örülök, ha köszön.
@OPHELIA:
Röhögnék rajta, ha nem lenne végtelenül szomorú ez az egész.
Rohadjon meg ezt az egész képtelen szemetet működtető rendszer, Neked pedig mit is kívánhatnék?
Talán azt, hogy olyan ellátást kapj, amit mondjuk minden magyar állampolgár megérdemelne, ha nem ez a rendszer rontaná a levegőt itten!

Az öregem okán megéltem olyan képtelen dolgokat, amikre sosem gondoltam volna.
Szóval semmin sem csodálkozom már.

Jó éjt, ne agyalj ma már.
Jövőre úgy is szarabb lesz... kurva életbe.
@Mariann19:
Kölyök a barátjánál, anyámék a tévé előtt, kutya a lábamnál, macska az ölemben, én meg a gép előtt Jégermályszterrel, meg pár sörrel-szendviccsel...
Nagyjából ez a menetrend holnapra.
Itt leszek.

Pussz!!
@GeoCracker: Én egyre kevésbé hajlok arra a következtetésre, hogy egyszerűen nincsenek tisztában a dolgokkal.
Nem, nagyon is tudatos dolgokat művelnek. Nem simán ostobák, hanem rég nem látott gazemberek, akik szó szerint meg akarják kaparintani az országot, s ezért semmi sem drága.

A mese nem a hiénáról szól, hanem a szakácsról.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Talán még nem keseredtek eléggé bele és tényleg fanatikusok, felesküdtek valamire és túl becsületesek, hogy ehhez tartsák magukat. De sajna a többi csak a jattra hajt. Fogtündér barátnőm, sokat tudna erről mesélni, általában az a szava járása, hogy azok a hülye orvosok...
@Knósszosz: Nem raga tőle össze a szád? a vadászmesterre gondoltam
@GeoCracker: Ezek szerint, ha jól értelmezem 6 hónapot kellett volna várnia????
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mi az, hogy meddig? Sokáig. Bármeddig. Talán, ha akadna valaki kurvabátor, aki tényleg annyira extrém módon bátor volna, hogy mások bátorságát is elő tudja idézni, akkor gátat lehetne vetni a hülyeségnek, de itt még a majdnemkurvabátrak se csinálnak túl sok mindent, minek, nyitva van a határ, a távolságot meg mint az üveggolyót, ugyebár.
Bármeddig.
Éhenhalásig.
Vagány egy nép ez, baszki. Nem fél viszontagságoktól, nem fél kihívásoktól, nem fél szinte semmitől, csak attól, amire képes volna.
@OPHELIA:
Abból annyit nem szoktam, hogy ragaggyon.
Nem iszom rövidet, csak jeles alkamakkor néha.
Ser az gyöhet, sok...
No, jó éjt, én megyek dögleni, kívánom a kedves NER társaknak is. Kinek holnapig, kinek örökre...
Utóbbiak csak vendégek itten fele.
@Légifarkas:

A röhej az, hogy egy általános sztrájkkal három hét alatt a picsába el lehetne zavarni ezt a majmot...
@Knósszosz: Mi már délelőtt kezdünk, nem itthon, de szerintem itt kötünk ki este. Meglátom, hogyan alakul a helyzet, mindenképpen feljövök az este folyamán. Szia!
@OPHELIA: hozzávetőleg.... egy polippal, ami akármi lehet (volt is). Holott a székletes főváros, meg minden....

@Habakuk999: Ezért emlegetem olykor Weimar-t
@Légifarkas: "Vagány egy nép ez, baszki. Nem fél viszontagságoktól, nem fél kihívásoktól, nem fél szinte semmitől, csak attól, amire képes volna."

Én azzal fejezném be, hogy önmagától...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem nagyon tudsz sztrájkolni. Állami alkalmazottak nem mennek a kenyéradó gazda ellen, minket, versenyszférásokat meg kibaszna a (jellemzően külföldi) tulaj, "tízen állnak a kapu előtt a helyedre" jelszóval. Adó-, járulék- és illetékfizetés azonnali leállításával amúgy erősebbet lehetne ütni, de abban sem vennének részt a legnagyobb bevételt jelentő multik, nem akarnának így beleavatkozni egy idegen ország életébe (egyébként, helyesen).
És még mindig ott a kérdés, hogy ha haragos toppantásokkal elkergetjük Orbánt, ki folytatja, és mitől lesz az jobb nekünk, lásd a tegnapi posztot.
@GeoCracker: önmagamtól még én is félek, 37 éve együtt élünk, és láttam bennem a sötét oldalt :-)
Amúgy, igen. Kéne valami sikerélmény, kis embereknek kellene ráérezni arra, hogy képesek hasznosat, társadalmi jelentőségűt tenni, akkor szerintem sokan felszabadulnának, és megnőne a civil szféra hangereje. Persze, ez eleinte csak azzal járhat, hogy szembe kellene menni kormányzattal, kormányra pályázó ellenzékekkel, szembe kellene menni mindennel, ami nem igaz, és ilyenkor az ember gyorsan átfut azon, mije van, mit kockáztat, mit veszíthet. Túl kevés a biztos pont a lazasághoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nehéz dolog ez, mert ugye ezekkel csak úgy lehet vitatkozni, ha lemegy az ember a szintjükre.

Viszont, ha sziv olvassa, csak szóljon, felőlem egyenként végiglátogathatjuk őket :)

www.youtube.com/watch?v=9treWc2SOrM
@Légifarkas: Szerintem is először a kollektív kisebbrendűségi komplexust kéne kegyűrni. nem véletlen, hogy orbanisztán kommunikátorai fondorlatosan ezt a komplexust erősítik.
@tucano:

a BBC World News-on volt egy 1 órás Kina négy keréken és két riporter beautózza....csodálatos ahogy a nyugati hegyoldalak rízsföldjeiről megérkeznek Shanghaj-ba a 20 milliós és még most fejlődő városba 6000 év két hét alatt...és Shanghaj-ban bemutatja, hogy családok százezer angol fontokat költenek a gyermek magániskolás oktatására ahol a 6 éves nebuló british inglish-sel válaszol -szebb kiejtéssel mint a riporter- hogy a kedvenc autója az Lamborghini, meg Rolls Royce...és tudományokból ezek a kölkek a világelsők ahol az USA az 28 . hely körűl sűllyed...és nincsenek megelégedve és amikor Nanking-ban a hatalmas fiatalkori Mao szoborhoz érnek ami zarándokhely egy he3gyet alakítottak szoborrá és amikor a helyi túristákat megkérdezi mit is jelent nekik Mao akkor dicshimnusz és amikor a kérdés mit szólna Mao a mai állapotokhoz akkor elvonúlnak és azt mondják, hogy ez megkérdőjelezi Mao eredményeit

hát aki egy több mint egymilliárdos országból a kőkorszakból a világ egyik legfejlettebb országát csinálta és még az átlag Bulgária és Honduras alatt él de fejlődnek, mert dolgoznak és alkotnak olyan kinai gyártmányú elektromos autóba ültették az ürgét, hogy az Audi meg a Merci elszégyelli magát mellette és hangtalanúl suhan, havonta 1 millió új autót vesznek és az esküvőre kizárólag tűzoltópiros spec Audival mennek konvójban és ihaj csuhaj míg a nagyszülők mondják hogy milyen nagy a fejlődés ugyanakkor a lábmasszázs közepette az anya akinek a gyereke spec suliba jár mondja, hogy nagyon szép mert a gyerek maga jön majd holnap hogy még egy nonfacultatív-ra akar menni akkor be fogja íratni de sajnálja, hogy a kölkek nem játszanak...

megjegyzésem és tanúltam még szórakozás közben is sohasem értem rá mert reggel fél héttől este 10 -ig néha tovább feladataim voltak amiket én tűztem ki meghaltam volna ájfóntól hogy belepötyögjem a józsinak hogy lófasz és visszajöjjön hogy lópina és ez egy tartalmas t
ársalgáselektrónikusan még hová tolatnak? közben nem tudnak beszélni olvasni írni és számolni és buták meg hisznek

brühühühühühü
@GeoCracker:

a cigánynak alattvalókra van szüksége nem tuggya hogy az a saját gyors halála is

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a diákok jó példa de a felnőttek gerince meg ...amit akarc hiányzik...még ha még éltek akkor amikor ki akartok vonúlni és azt mondani ELÉG

kuss ebura fakó

brühühühühü
@OPHELIA:

már az unicum sem a régi nem is veszem, a vadászmestert meg valószínű külföldre hamisíttyák mert olyan sok cukor van benne hogy ihatatlan...citromot szoktam belefacsarni de akkor meg...szóval marad a Gordon Gin Tom Collins-nak

brühühühühü
@Knósszosz:

mondd hány féle sört ismersz és melyik az az egyetlen amelyik az igazi?

brühühühühü

ez most bosszú is meg köszönet, hogy ismerhetlek innen a ....szóval messziről
@rodeo36: A diktatúrák és birodalmak szinte mindig ezt a ciklust futják be.
@GeoCracker:
az éket a fejibe...beleverni tövig

brühühühühü
@Orica Középföldi:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
@Habakuk999:
Az a helyzet,hogy én kinyomtam Szívet mindkét nevemen.És ebben ő az egyetlen akivel ezt megtettem.
Neki ugyanis tökmindegy mit mondanék nem tetszene,merthát csúnya náczi vagyok.
Talán még akkor sem értene velem egyet ha ugyan azt mondanám amit ő.
Itt viszont ha leírsz egy két szót,már ilyen ,vagy olyan vagy.
Habakukknak ebben igaza van,hogy ez hülyeség.
Még én sem gondolkodom így.
@rodeo36:
Hát, ööö... ismerek sok fajtátot, de az én ízlésemnek a Stella kisasszony felel meg a legjobban. Kösz a zenéket meg mindent, meg azt, hogy megismerhettelek. Egy hűsschégges olvasód.
brühühühü

ja: Bádog Újévet!
brühühühü
süti beállítások módosítása