Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.20. 04:37 Fabius

Orbánnak egy nappal hamarabb jött a világvége

He, Tík!

Igen, ti, akiket már a megszólításban sem merek a népemnek nevezni. Mert már nem tudom mik vagytok, de azt igen mik nem: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tagjai. Itt hagytatok egyedül a parlamenti gombnyomógépsorral, a népfront-menetesekkel, és ezt a Bayert se vitte el - még - az ördög. Én meg félek. Nagyon. Tegnap este néztem a Kunigunda híradó élő közvetítését a Szalay utcai rendőrség elől, és bizony mondom néktek magamba fordultam mélyen. A tátongó üresség nem lepett meg, az uralkodó jótékony sötét sem riaszt, gyakran menekülök belé, de most valami világító fehérség törte meg a máskor oly megnyugtató egyhangúságot. Egy fecni volt gyerekek, rajta kézzel írott ákombákom betűkkel a következő állt:

Ha én lennék idősebb 25 évvel, most pártot alapítanék ellened, a leváltásodra szervezkednék legjobb tudásom szerint, te pedig a most történtekért felköpnél és aláállnál. Szégyellek, te kádári eszközöktől vissza nem riadó, hazudozó autokrata kretén! Bazmeg!

 

Üdv, Orbán Viktor, 1988. 

 

orbán-köp2.gif

 

 

Kell részleteznem milyen érzés volt ez, vagy elképzelitek? Megtámadtam magam, és ifjúságom majdnem kilépett a nerből. Mindez miért? Mert egy pillanatra elvesztettem a fejem, és túlnyomtam a leckéztessétek őket(!!!) gombot? Felfoghatatlan hogy lehetek ennyire méltánytalan magammal szemben. Elvégre a meghátrálás és keretszám igazítás után joggal várhattam volna a méltató szavakat, mosolygó arcokat és a pajzsot, amire emelve engem hordott volna körbe a diákság a fél városon. Kiküldöm hozzájuk a lakájt, mire azzal jön vissza, hogy adjam írásba az összes ígéretet? Vadöfakk, baszki? Ezek ennyire csak a tanulással foglalkoznak, hogy nem tudják mennyit ér az írásba adott és aláírt szavam? Pedig idén megmutattam elég világosan például a Bankszövetségnek, hogy a seggüket kitörölhetik az írásba adott szavaimmal és aláírásommal. Ezért dolgozok éjt nappallá téve fáradhatatlanul, hogy azt se tartsák számon kit vertem át az idén, és hányszor? 

Csoda, hogy ilyen körülmények között elvetem a sulykot? Az hajigálja rám az első kádárista barom jelzőt, aki nem ugyanezt tette volna! Nem figyelmeztettem őket eléggé a Magyar Nemzet listájával? Nem okulhattak volna a Balatonalmádiban tapasztaltakból? De, de és de, igenis okulhattak volna, igenis tanulhattak volna, igenis respektálhatták volna az igyekezetet, amivel megpróbáltam figyelmeztetni őket, hogy ne piszkálják a bennem lakó látens Kádárt, különben sírás lesz a vége. Mert olyan ez, mint az otthonról hozott viselkedésminta. Ha engem vertek Kádár alatt, akkor őket is igazán begyűjthetik a rendőrök egy kis szívatásra alattam. Na még olyat, nem árt az meg senkinek, ha megtapasztalja a zárkát, megismeri az eljárást. Örüljön neki a hálátlan köcsög, hogy annyit azért fejlődünk az elmúlt két évtizedben, hogy már nem kell a "leestem a lépcsőn és bevertem a fejem, azért van rajta gumibot méretű pukli" kezdetű nyomtatványt kötelezően aláírni egy ilyen vizit végén. 

De ahogy néztem a Kunigunda híradót rá kellett jönnöm, ezek fogyatékosak, autisták, vagy én nem tudom a mai gyerekek mifélék, de egyrészt nem mentek haza, hanem megszálltak egy utcát, másrészt meg kiengedett társaikat hősök-hősök skandálással fogadták - ami ma nekem járt volna(!!!!) - sittes köcsögök röhincsélés helyett. Ez volt a pillanat, mikor a belső sötétembe akartam vonulni megnyugvást keresve, de tudjuk ott mit találtam. A helyzet pedig innentől válik végképp kétségbeejtővé. 

Egykori önmagam már megtagadna, ha tudna, a diákok nem félnek és nem tanulnak akárhány példát szórok eléjük, mögöttük meg ott állnak a szüleik, nagyszüleik, akikben felidéztem régen elfeledni akart emlékeket a mai sulyokvetéssel. Én legyártottam a rendszerem mártírjait, mert ezek a szemetek elzavarták az összes körülöttük settenkedő ellenzékit akit csak lehetett, volt pofájuk rögtönzött moderátorokat állítani a bezsuppoltak helyére, akik időről időre figyelmeztették a többieket, hogy lakott környéken módjával hangoskodjanak, ne szemeteljenek, egyszóval civilizált, europér diákoknak látsszanak velem, a megidézett pártállami Gonosszal szemben. Elképzeltem, hogy a szüleik otthon mennyire rágtak be az eljáráson, hogy nagyszüleik ötvenhatot kezdték emlegetni, és generációk értettek egyet a bukásom szükségszerűségében. Mert én, a családbarát szentfazék ráemeltem a kezem a gyerekeikre és unokáikra. Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül.

Basszameg. Számomra egy nappal hamarabb érkezett az apokalipszis, képemet családok sokasága ragasztja ma saját gyűlölt ellenségeik piramisuk tetejére. Én meg eljutottam addig a pontig, hogy már szinte remélem: a maják nem tévedtek azzal a világvégével kapcsolatban. Elmúlni a világgal együtt kevésbé lenne fájdalmas, mint a verdikt ami kinéz néhány hónap múlva nélküle. 

Csókpuszi izé, ni, én, a Viktor. 

 

 

1129 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr264974218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik a gombára még rá is ittak... 2012.12.22. 09:03:41

Ez a cikk a körtéri Gomba felújításával és kiadásával foglalkozó írás folytatása. Részben. Muszáj vagyok foglalkozni az év utolsó képviselő-testületi ülésével is, ahol egyebek mellett 52,2 millió forintért eladtunk egy, a szocialisták által több mint 1...

Trackback: Világosok jönnek-mennek 2012.12.21. 02:21:40

Sokan írják, hogy az "Orbán-katonák", a rendőrök bevitték a tegnapi tüntetés során a jogaikkal élő egyetemistákat, fiatalokat egy kis halas szendvicsre a IV. kerületi kapitányságra. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok gyülekezési jogukkal élt...

Trackback: Átverték a diákokat: nagy „houdini" keretszám-trükk 2012.12.20. 18:51:46

Balog Zoltán miniszter 3 napos felsőoktatási reformja valójában egy „zseniális” trükk kigondolására volt elegendő. A feladvány ugye az volt, hogyan teremtsünk 40 majd 55 ezer államilag finanszírozott felsőoktatási helyet ugyanabból a megszavazott költs...

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.20. 13:46:24

Fogműtéte miatt nem beszélt az év utolsó ülésnapján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett Orbán fogsorával? *...

Trackback: Victor, inox! Elsülhet a svájci bicska 2012.12.20. 13:42:39

Késeket hazudott Orbán rendőrsége a diáktüntetésről előállított hallgatók zsebébe. Azt állítják, három kést találtak az esti tüntetésről előállított három diáknál. A diákok azt mondják, ez hazugság. Azt mondják, a rendőrök nem három kést találtak náluk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma bejelentik, hogy rendőrségi túlkapás történt, és a fővárosi rendőrségi fejeseket megritkítják...

Egyébként mivel nem nézek Kunigunda, meg semmilyen más tévét, rohadtul meglepődtm mikor láttam, hogy mennyit őszült Viktorka nyár óta. Hát hiába, a dübörgő gazdaság sok felelősséggel jár, 10 milliónyi teher nyomja a vállát.
(agyonnyomhatná már)
Nem is értem ezt az elkeseredést. :D
Pedig csak annyi történt, hogy néhány deák kísértette magát a rendőrökkel.
És, különben is, örűjjenek, hogy „nem könnygáz várta őket”!
Meg közibük is lövethetett volna! :(((

(Inkább nem írom le véleményem erről a kis, ....)
Aztabazmeg a gif megint mekkora :-D :-D

Amúgy Viktor szopóágon. Már a mélben üzengető twitter ajánló is ezzel van tele:

ez történik a Twitteren

Történetek
Jegyzőkönyvezik a diákok nézeteit Almádiban
Tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat egy tanintézményben – tudta meg a hvg.hu. Veszprém megyéből ezzel…
hvg.hu · történet tweetelése

Káros az ember hazaszeretetének
Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház igazgatójával az EMMI döntését követően, a Vaknyugat próbáinak szünetében beszélgettünk az Átrium Film-Színházban.
kulturpart.hu · történet tweetelése

Orbán Viktor (nem) @kedves_vezeto dec. 18.
Ha nem hallgatom meg a diákokat, az a baj, ha meghallgatom, akkor az? Tudják mennyi időbe tellett összehajkurászni húsz darab fidelitasost?
Részletek megtekintése
Ne hagyd ki. Légy naprakész, tudd, hogy mi történik.
Irány a Twitter

Beszoptad Viktor, lassan mindenki ellened van.
Szeretnem ismetelten leszogezni, egyben tisztelettel kerni, hogy senki ne mondja, hogy a kurva anyjat orbannak, amiert a vilagra fosta, mert az olyan alpari, hogy nem vallalhatjuk fel.
Mindemellett ez a csoringer faszi mar annyiszor beleszart a sajat szajaba, annyiszor pofankope onmagat, hogy komolyan azt csodalom, hogy a derek osztrak doktorok az en adombol meg ilyen immel-ammal jarokepes allapotban tudjak tartani. Ez egyreszt az orvostudomany egy lokalis csodaja, mareszt viszont mint oly sok kiserlet: teljesen felesleges.

Ezert nekik egy par szot, a nyelvukon:

Sehr geehrte österreichische Ärzte,
Bitte nicht halten unser Ministerpräsident im Leben. Es ist mehr als nutzlos. Danke!
baz'meg Fabius ez kibaszott jó lett és még mennyivel jobb, attól, hogy a rideg valóságot írod le

"Elképzeltem, hogy a szüleik otthon mennyire rágtak be az eljáráson, hogy nagyszüleik ötvenhatot kezdték emlegetni, és generációk értettek egyet a bukásom szükségszerűségében. Mert én, a családbarát szentfazék ráemeltem a kezem a gyerekeikre és unokáikra. Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül."

és a nyitósork a NAGY NYITÁNY:

"He, Tík!

Igen, ti, akiket már a megszólításban sem merek a népemnek nevezni. Mert már nem tudom mik vagytok, de azt igen mik nem: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tagjai. Itt hagytatok egyedül a parlamenti gombnyomógépsorral, a népfront-menetesekkel, és ezt a Bayert se vitte el - még - az ördög. Én meg félek. Nagyon."

szóval eljött a pillanat sem te sem én nem vártuk ilyen hamar és főleg nem ilyen kurva jól, mégis vannak fiatalok és van magukhoz való eszük és akaratuk

egyébként egy valamiben nagyon tévecc, ezeknek a kis angyaloknak semmi közük a zorbán 1986-1989-hez az is egy darab szar volt és egyre duzzadt, eladta magát -igaz nem olcsón- és végig ócska útszéli kurvaként működött az összes barommal akik a gittegylethez tartoztak

(nekem bennfenntesek mesélték ezt anno és fel voltam borz9olva tőlük, ez nem ellenzék ezek rohadt gecik akik maguknak akarják a hatalmat a saját kisded játékaikra

és igazam volt mert így lett minden percben rosszabb

vége apoka vagy nem apoka de egy jó kis kalipszis beléjük vághatna

brühühühühühü
@Kőmíves Kelemen:

mire a gumiszobába ér már teljesen fehér lesz ez a betegségének jele is olyan feszkók vannak benne, csoda, hogy menni tud

és már nem válogat

egy kék, sárga ződ meg lila és a fehérek egyszerre

pálesszel vagy vízzel?

brühühühühü
Mekkora beszari ez a mi Viktorkánk !!!

Még egy menekülési útvonala van, mégpedig az ha lemond, lehetőleg még ma betegségre hivatkozva.Ajánlon neki, ez a jó megoldás !
Viszi magával az egész pancser kormányt ,mivel azok pedig alkalmatlanok az ország vezetésére.
narancsbolsik próbálkozásai?

tvratimbum.cmais.com.br/

“RATIMBUM” SIGNIFICA “EU AMALDIÇÔO VOCÊ??? Verdade ou mito?

“EU AMALDIÇÔO VOCÊ!”

PARECE BRINCADEIRA… MAS, NÃO É!!!

Por muito tempo cantamos inocentemente, o “Parabéns a você” para alguém que está aniversariando… porém, até aqui tudo bem!
O que muitos não sabem é que depois do “Parabéns a você”, muitos falam o tal de RA-TIM-BUM; e isso significa:
EU AMALDIÇÔO VOCÊ!!!

régi perzsa átok RATIMBUM megátkozlak de ...

hát akkor mondjuk a nedves vezetőnek: ratimbum

brühühühühü
@Fabius:

:)
Ez megint jó volt, köszi!

Ámbátor... ha a "hivatásos bérrettegő", Debreczeni József Arcmás című könyvét olvasgatod, észreveheted (és itt szív és többek is megerősíthet), hogy Orbán MINDIG ilyen volt.

Már a 90-es évek elején botrány volt a Fideszben a pártpénzekkel való machinálás miatt, már akkor ment ez az autokrata szarság párton belül, megvolt az oka, hogy a VALÓBAN liberális ÉRTELMISÉGI része a Fidesznek kivált (Fodor).

Nagyon sokáig én is úgy tartottam, hogy Orbán annak idején nagy volumenű ember volt, csak félrecsúszott, de nem. Mindig is ilyen "jellem" volt. Vagy jellemtelen? Hmmmm.

@Megdobbent:

:)
Jó a szöveged, már ezért is megérte elkezdenem németül tanulni! :D:D
egy betűt se lehet hozzátenni, ez a nemistudommi meg pakolhat(na), fogkefe, szappan, pizsi és egy gyógykezeléssel esetleg megúszhatja az oktató–nevelő jellegű, a
társadalomba visszavezető állami "vendéglátást", bár a bv-sek (is) biztosan sajnálnák ha vitya nem kerülne védelmező karjaikba... :)
Nem értem a megháborodást!
Teljesen korrekt volt a gestapo.Sőt!Nagyon is visszafogott.
Azok a "gyújtó hangvételű" beszédek,azok a "bomba formájú" szavak,azok a Ner-t,Nenyit sárba/sorba leszaró betűk,ennél erőteljesebb fellépést is megértek volna.
Vegyenek vissza a lendületből!
Tessék megmaradni a demokratikus Molotov-koktélnál,a higiénikus tér-körbe szarásnál,az esztétikus utcakő-felszedésnél,és a magyar nyelv szépségeit felsorakoztató, tetves zsidózásnál!Mert tüntetni, csak szépen,ahogy a B-közép rombol az éjben,úgy érdemes!
@Megdobbent:
Nem mondom,hogy orbán anyja egy moslék qrva,amiért a világra fosta ezt a hazaáruló,tetves gecit!csak gondolom.
Egy diktator soha nem tanul, egy diktator soha nem lat be semmit, egy diktator soha nem alkuszik, egy diktator soha nem megy el onkent egy diktatornak semmi sem draga a hatalomert
nyugi, ne örjöngjetek. 7-kor jön a mókába a girnyiszáz és majd jól tömegtájékoztat és megmagyarázza. a tegnapi nap lepkefing, a kormány a helyén van, minden rendben, nem érti, hogy bár a kormány mindent megigért (ne azt figyeljétek mit mondok...) és ez a ballib SZDSZ provokátorok áltel feltüzelt, megvezetett emberke mégis vergődik. de sebíj, jön a jézuska oszt hazamennek csomagot bontani és örülnek az új IPadnak,fonnak,és elmennek egy romkocsmába jólmerengve bebaszni... és hejreállt a világ rendje. Végső esetnben pedig már csak egy napot kell kibirni.
jól ltom a gifben? a majomkirály felköp és alááll?
csak egy kérdés még? honnan a redvásból varázsolnak elő 24 Mrd-ot. És a beigért 10000-hez képest 55000 hely költségfedetete vajon hol van? A jézuska fogja hozni?
és ez a ballib SZDSZ provokátorok áltel feltüzelt, megvezetett 1 darab tüntető emberke mégis vergődik.

javítva
@Marcellusca:
Ha alaposabban átgondolom,mondhatnád,hogy a bátor diákok,elkísérték szolgálati helyükre,a beszari rendőröket.
(így legalább, nem toporzékolhat a zellenzék)
Különben is.. aki tüntet és kiadásokba veri a kormányt, az a jövő évi jóléti intézkedéseket veszélyezteti, a 14 havi nyugdíjat ( figyeltek nyukdíjassok?), az ingyen családi autót, a szárazkolbász kerítést, a KÖZGÉP ingyenutalványt és az általános jobblétet. Takaroggyatok haza tüntetők. Akaratotok ellenére nem tudlak benneteket boldoggá tenni.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: csak ideznek: Te setetben bujkalo ellenforradalmar, resszkess! Kedves AVH, gyengebbek kedveert: alkotmany vedelmi hivatal, a csengo mukodik, kulcs a labtorlo alatt
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Honnan lesz 24 Mrd?
A 60 mrd-ért épített stadion jegyeladásából,vazze!
En kint voltam tegnap, a vegighallgattam a beszedeket, kurva helyesek voltak, rekedten, mutalos hangon orditottak jo szovegeket.
Aztan a Nyugatiig veluk mentem, kifejezetten feldobodtam toluk. Fiatalok voltak, helyesek, jokedvuek, es foleg NEM FELNEK.
A lanyom vegig ott volt a Szalay utcanal.
@aritus: gratula nektek, es nekik is, annyira forr a verem, hogy elmondani nem tudom, olyan ossznarancsos szarkenegetes lesz ma, hogy a szemunk szank el fog allni
már maga a felkomf és az összefoglaló is zseniális...
Valami fantasztikus ez az írás! Ha lehet ilyent mondani ÉLVEZTEM az egészet! Gyerekeknek pedig tökéletesen igaza van! Minden nap mást mond a kormány.Bár egyszer azt hiszem a múlt hónak közepe tájékán volt egy szóvivői nyilatkozat az két napig élt de utána saját maga cáfolta meg.
"Egykori önmagam már megtagadna, ha tudna"
Áldott jó naivitás, aki csak a hírekből ismeri a Kedves Vezetőt, és azt hiszi, a '88-as Orbán egy kicsit is ellenkezne a mostanival...
A Klubrádió négy napot kapott az NMHH-tól
Ennyi idő jut fellebbezni a szerdai határozat ellen, amelyben kizárták őket a frekvenciapályázatból.
index.hu/kultur/2012/12/19/a_klubradio_negy_napot_kapott_az_nmhh-tol/

Utcára viszi a politikát Vona Gábor
Nem elégedett a Jobbik idei évével Vona, és nem hagyja, hogy ledarálják a pártot jövőre.
www.origo.hu/itthon/20121220-utcara-viszi-a-politikat-vona-gabor.html

Bemelegít a "B"közép...
Tegnap este közölte le a jereváni rádió a hírt!

Újra forgatja egyik első filmjét; a meztelenek és bolondokat Steven Spelberg!
A történet újra az 1940-es években fog játszódni az USA-ban és a címe is változatlan marad.

Ma reggel jött a helyreigazítás:

A hír igaz, csak pontosításra szorul:
Nem az 1940-es években fog játszódni, hanem napjainkban, nem az USA-ban, hanem Magyarországon és a remake címe nem Meztelenek és bolondok lesz, hanem Becstelenek és bolondok!

De a hír igaz.
Készülnek az utcára a tiszta tekintetű szép magyar gyerekek. Nyamvadt merengő osztályellenség jövöértelmiség! A helyetekre lesztek rakva...
Könnyesre röhögtem magam az egészen:))
A megszólítás:)))))

A röhögést félretéve, OV egy percig sem gondolja, hogy bárki eltántoríthatja a lázálmaitól.
Már tegnap megjegyezte, úgyis az lesz, amit én akarok, csak kicsit hosszabban tart, mint gondoltam.
Lesz itt még küzdelem.
Remélem kitart a fiatalság!

@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Honnan lesz pénz?
Ma a reggeli hírekben láttam Kusza Szemet. Ledöbbentem, hogy a faszi közelít csont és bőrhöz. Ő már tudja, hogy nem lesz, csak nem meri megmondani.
Majdnem, de csak majdnem, megsajnáltam. Aztán rájöttem, hogy a sajnálatot feleslegesre pazarolnám.
Matyómintás bézbólütők bekészítve... Meleg tavaszunk lesz...
@/avanivi/: Viktor előbb fogja az őrületével a pusztulásba rántani Magyarországot, mint hogy lemondana. Amikor 2002-ben elvesztette a választást teljesen kikelt magából.
RIADÓ! ÖSSZETARTÁS ELVTÁRSAK!

HŐN SZERETETT ORBÁN PÁRTFŐTIKÁR ELVTÁRSUNKAT, A MAGYAR NEMZET BÁSTYA ELVTÁRSÁT MEG AKARTÁK A GAZ IMPIRIALISTA ELLENFORRADALMÁROK MERÉNYELNI!

"Fejlemény a diáktüntetések ügyében: Kés volt több hallgatónál is"
hetivalasz.hu/kronika/egy-ora-55-perckor-elhagytak-a-kapitanysag-epuletet-58671
@misinator: Nem Moszkvában, hanem 'Pétervárott, nem BMW-ket, hanem Moszkivcsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. :)
@Putyilov gyári melós: Akkor már nem csak három lábú az összeesküvés, ami a Kedves Vezetőt el akarja távolítani!
fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra

ezt régóta mondom, mellékletnek majd jönnek az idióta narancsos és barna inges-fekete inges droidok, mert ma is sokan lesznek, és szórják majd a mérgező hozsannát vezénylóért és vóóónáért, hisz aki ezeket védei, az diktatúrát akar, és a seggnyalója a diktátoroknak,

uff én beszéltem
diktatúra nem lesz, hanem van:

hvg.hu/itthon/20121220_Balhe_a_kozteve_elott

Balhé a köztévé előtt: elbontották az éhségsztrájolók sátrait

Ismét megtámadták a Kunigunda utcában éhségsztrájkolók táborát - közölték a tüntetés szervezői a Facebook-oldalukon.

-------------------
nemzeti nacionalista kommunizmus:

PSZÁF-elnök: kérdéses az állam és a bankrendszer szétválasztása

Kérdéses, hogy az állam és a bankrendszer szétválasztása lehetséges-e - mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke a Napi Gazdaságnak adott interjúban.

hvg.hu/gazdasag/20121220_PSZAFelnok_kerdeses_az_allam_es_a_bankre

-----------------------

Sajnálatos téli események

A lázongó diákokkal szembeni fellépés nyilván csak a nyitány, bár ezúttal nem fogunk a békés tüntetőkkel szembeni indokolatlan rendőri intézkedésekről olvasni a Fidesz-sajtóban.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121220_Sajnalatos_teli_esemenyek
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Ezek a diákok egyértelműen a hazánkra törő nemzetközi impirializmus ügynökei, valóságos ürgebőrbe varrt, békauszonyos IMF terroristák, Kohn-Banditák,akik Orbán elvtárs, szeretett Bölcs Néptanítónk életére törtek!

Békemetetet,MOST!
@Putyilov gyári melós: annyira ne szorgalmazd, ha ezt meglépik most, akkor egyértelműen polgárháborút akarnak kirobbantani, és a tetves nemzetvezető vezényló korona nélküli turulkirálysága jön majd el, szükségállapottal, kijárási tilalommal, állami rekvirálással egyetemben, hisz az eszközök az alaptákolmányban ott vannak, és használni is fogják.

Mint mondtam, egy diktátornak a hatalomban maradni, minden eszközt megér...
@Putyilov gyári melós: Jesszus, kés volt náluk? Furamód arról nincs szó, milyen. Nálam is szokott kés lenni, Victorinox Hunter XT (azzal szerelek mindent), de mégsem érzem magam veszedelmes késelőnek :)
@Calibaan: nálam is van, svájci és fogós, akkor én is terrorista vagyok, jahh az már régen, komment terrorista, és el ne felejtsem NER ellenes is, de az is már vagy egy éve, vagy mikor is volt a megkönnyített nyilatkozzá sorban állás?
Igaz miért is panaszkodom, hisz a szavazási szivatósdi is pont ilyen lesz. Hisz a vezénylói dogma meghatározza a vezényló zrt-i létet: - Az ÁLLAM ÉN Vagyok, én valék a kezdet és a vég, és minden tudások origója...Hatalmam az égből eredeztetett, ki engem támad, az az Úrat támadja, most és mindörökké...
A nők, (meg a hajukat festő férfiak) jót nevettek Orbán őszre festett haján...A fidesz-érzelmű nagyik tán bevették, az ország gondjaiba beleőszült államférfi imázsát...Pedig szegény súlyos fogműtéten esett át...Újabban így nevezik, ha valakinek kirántják egy odvas fogát...
@Klarita: nem fog volt az, hanem egy gyors dózis löket, tudod ami cseppet belassítja az embert, ja és nem a hétvégén volt, mert a pártkomisszárok felesketésén dőlt belőle a a baromságos szarfolyam, utána megkapta a lórúgásos adagot, ettől cseppet belassult, és ezért nem nyitotta "ékes" szóra a száját a parlamenti homokozóban. Az agitprop osztály, meg mentette a menteni valót, ezzel eljövend a szájzáras műtétek kora, remélve, hogy ezzel néminemű szarlapátolástól is megmenekülhetnek az apparátcsikok.
Ómájgád végre kitört a forradalom. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem csalódtam benned, pont ezt vártam, cinizmusod ismét határtalan, genyóságod és aljasságod is a régi, de nincs itt hiba, hisz a faszkalap vóna is megmondta, utcára mindenki, ne válaszolj, tahótlanítva vagy már

fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra

és nem a bennük lévő, egy két emberről beszélek, hanem a pártról és az ideológiájukról
Nem is értelek benneteket, emlékeim szerint - kérem javítsatok ki, ha nem jól emlékszem - a keretszámot kb. 35 ezerről csökkentették kb.10 ezerre, most meg hirtelen 24 millárd pluszból lesz 55 ezer támogatott hely. Hm... Ez olyan Matolcsys marhaság... A diákoknak meg üzenem, hogy azt se higyjék el, amit kérdeznek a "kormány" képviselői a tárgyalásokon!!!
Viktornak meg azt üzenem, hogy a dolmánya melléből, húzza ki a kezét és kellő alázattal vonuljon be valamely erősen zárt intézmény falai közé!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jajj, a jobbik mint politikai erő, vis1tva röhögök... gyöngyöspatai polgármester tankolt annyit, mint három harckocsi bevetésen. Kb 200 embert képesek megmozdítani, mármint a jobbik, de azok IQ-ja együttesen sem haladja meg a szobahőmérsékletet... Csak a "pártok" oda ne férjenek, mert akkor lesz vége az egésznek...
Ezt a 3 pártot borítékoltam volna.
@Klarita: Csak nem beletört a foga a felsőoktatás űtalakításába? :D
@Putyilov gyári melós: Ja! És az "szdsz" szó volt gravírozva a kések pengéjébe.
@/avanivi/: Asztakúúúúúúúúúúrva.... Rohadt, arrogáns banda!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Ladákat, hanem ládákat, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
@nincs_itt: Odament az Mszp, a Gyurcsánypárt, meg a Jobbik, azt' elkergették őket.
Csak kíváncsiság: vajon Bajnai tervezi-e, hogy egy átgondolt felsőoktatási koncepció kidolgozása érdekében leül a HÖK-kel, és a rektori tanáccsal egy asztalhoz? Vajon meghallgatnák-e, elmondanák-e neki a véleményüket? Tegnap este óta ezen agyalok. Mondjuk tudom, hogy még legalább fél évet várni kell, hogy választ kapjak a kérdésemre.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "jobbik" utcára...

Majd ők megmutatják, hogyan kell kultúráltan tüntetni...
@aritus: egy könnycseppet elmorzsolok a szemem szélén. 2006-ban még megdöbbenve láttam, hogy a középsulisok jelentős része talpig turulban volt, most meg eltelt hat év és teljesen normálisak. Remélem kiharcolnak maguknak egy élhetőbb jövőt!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Pont tegnap jutott eszembe ez a vicc. Jót röhögtem rajta magamban. :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért nem tudtak rendes forradalmat csinálni, mert elkergették a Jobbikos ürgét. Ő nem azért ment oda, hogy politikai tőke, meg törleszkedés, meg ilyesmi, mint a ballibsik, hanem a forradalomba' akart segítséget nyújtani, csak a kisköcsögök elkergették őt is. Igaz?
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
A 88-as Orbán valóban bolsevik palánta volt - Trockij és nem Joschka Fischer - de a post akkor is remek.
Az írás kiváló és minden elismerés a fiataloknak!
Amit a tegnapi tüntetésből hiányoltam, az sok-sok szülő, rokon stb jelenléte. Nem mondom, voltunk szülő korúak páran, de sokkal többeknek kellene jelezniük, h ez nem pusztán a diákok harca. Mindig nagyon örülök, amikor a beszédekből látszik, tudatában vannak más elnyomottak helyeztének is.
@Klarita:

A súlyos fogműtét az, hogy leesett a koronája.
Gond van a hídjával.
Vagy több hídjával.
Kiesik a protkója a vigyorgáskor.

már nem híják nevető lánynak...
Orbán Viktor ifjúkorában sem volt hős.
Okos volt, fiatal volt, nem szürke öltöny-nyakkendős volt, volt egy db "jól" sikerült mondata, újdonság volt, de nem hős.

Reformista sem. Ő csak el akarta zavarni a hatalomban ülőket és beülni a helyükre.

Ez a folyamat történik a mai napig. Beül minden olyan helyre, ahol hatalom vagy pénz található.
Zajlik a puha "szocialista" forradalom, ami egyébként nem is szocialista.
Ne bántsuk a szocialistákat igaztalanul, hogy Orbánhoz hasonlítsuk őket.
A szocialistáknak legalább volt ideológiája, volt álma, voltak társadalmi osztályok, akiket helyzetbe akartak hozni.
Az más kérdés, hogy az irányítás mennyire embertelenre sikerült.

Orbánnak nincs ideológiája, nincs becsülete, nincs semmije a végtelen nagy hatalom- és bosszúvágyán kívül.

Ez van. Minden nap fölhúzhatjuk magunkat valami orbitális arrogáns baromságon, de tulajdonképpen nincs semmi értelme.

Tudjuk már, kicsoda Orbán Viktor.
Azt is tudjuk nagyon sokan, hogy köszönjük szépen, nem akarunk félelem és ostoba dölyf országában élni.

Jön a karácsony, számomra ez szép családi ünnep.
Pukkadj meg Viktor, nem fogjuk a baromságaid miatt tönkretenni az ünnepünket.
Szóval őszül a pali.
Ő akar lenni az öreg cáratyuska.
Ha már ifjú titán nem lehet, mert minden riválisnál öregebb.

Na, akkor jön a mese a nyugodt erőről - Antall módra -.
Meg a radikális rendpártiság. Nyam-nyam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Emiatt még nem történt elhatárolódás??? :)

Szóval a költői kérdés. Ha ugyanezen a táblán mondjuk Steiner, Gyurcsány vagy Vadai neve szerepel, mi történt volna másnap a hazai és világmédiában, valamint a náciktól rettegő belpesti körökben??? :)

kepfeltoltes.hu/121220/diakok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Habakuk999: Most néztem tegnap valamelyiken a filmet Sarah Palinról.

A nő földbuta volt. Próbálták neki megtanítani a térképen, hogy hol van Németország, meg ilyenek,

...de a pódiumon remekül elmondta az előre megírt szövegeket, mint egy politikust alakító szinész.

Amikor meg sikere volt, akkor az ostobasága megerősítést kapott és mindent el akart söpörni az útjából.

Tiszta Orbán.

Jó film.
@Kőmíves Kelemen: "mennyit őszült Viktorka nyár óta"

Én egy belinkelt 2006-os videón néztem Kövér elvtársat, hogy 6 év alatt kb. 20-at öregedett.
@Dr. simonmondja.: Gond van a hídjával. A Most-Hídjával? :)
@Dr. simonmondja.: Rodeo magyarázott a múltkor egy hídról, ami nem vezet sehová Sarah Palinnal kapcsolatban.:)

Ezek szerint több kapcsolódási pontjuk is van.
Szerintem Orbán kedves volt elvégre közéjük is lövethetett volna...
a FIATAL demokraták szövetsége diákok, hallgatók, a fiatal generáció ellen uszít és a nyugdíjasokban keres támogató bázist... sírva röhögök, ilyen is csak ebben az elvarázsolt országban lehetséges:))
Ma hajnalban Böröcz István Fidesz-MSZMP besúgóügynök úgy gondolta, hogy a diáktüntetések eléggé elvonják a közvélemény figyelmét, és ennek leple alatt el akarta eldózerolni tisztességes közmédiáért tüntetőket:

www.hir24.hu/belfold/2012/12/20/sos-megtamadtak-minket-kordonok-bontjak-a-satrat/

"A tüntetés szervezői Facebook-oldalukon közölték, hogy az MTVA biztonsági őrei hajnalban – a bejelentett akció helyszínén – elbontották sátraikat"

" Hajnali 5 óra után kidobálták, összetörték a holmijukat. Az esetről videofelvétel készült. "
@Habakuk999:

Kibaszott jó, ahogy a retardált Palinnal küzdenek a republikánus választási guruk.

Még egy 3 éves gyerek szintjén se ért semmit.

Nem bírnak vele, mert nem csak ostoba, de ha baszogatják, akkor katatón zöldség lesz.

Viszont a gyökér tömeg zabálja kétpofára.

Az egész a választásról szól. Az HBO-n megy magyarul.
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/sarah-palin/9055459/All-star-cast-in-HBOs-trailer-for-Sarah-Palin-movie-Game-Change.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én ezt a táblát nem láttam, de most leghatározottabban elhatárolódom tőle. A különbség, hogy tőled elhatárolódást az általad említett esetben nem olvashatnánk, viszont kiválóan megideologizálnád, hogy miért rakták oda, és miért van igazuk, ahogy tetted korábbi esetekben is mindig. Ez a különbség.
Ezeket a srácokat már nehéz lesz lekommunistázni, leelmúúútnyóócévezni, lefletózni, stb!

Trükkösködhetsz még Orbán, de ebbe bele fog törni a bicskád! Csak a nép felé mutatott alázat segítene talán, de te nem tudod mi az!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Teljesen egyetèrtek orbànnak csak a hatalom szàmit,bàrmi àron!!!
a gif veszett jó, a poszt meg csillagos ötös!
Jujujujj itt a címlap, jönnek a droidok!
Itt mindenkinek elmentek otthonról?
LOL!!!!!!
Ezzel a zembernek látszó egyeddel aki elarult es becsapott mindenkit, csak igy szabad beszélni.
HOL BUJKALSZ VIKTOR? CSAK A FOGAD FAJ VAGY MAR A FEJED IS?
@Schnaps, az ifjabb: mármint a gyerekei, tüntetni?
Mekkora poszt! Fabiusnak azok az írásai ütnek a legnagyobbat, amikor szépen visszafogottan - magához képest - leírja, hogy mi járhat a Legfelsőbb NERtársak borsónyi agyában. A gif király, és messze nem olyan undorító, mint a valóság.
@tucano: Nem teljesen jól láttad 2006-os eseményeket! A második naptól a bene,budaházi, gonda,takács, toró féle fizetett forradalmárok telepedtek rá az eseményekre.
Komoly pénzeket kaptak ezért, a Fidesz és a Jóbik negyed szívvel vett részt az eseményekben.
A fővárosiak meg várták a vidékieket traktoron, azok meg otthon maradtak,így aztán gyurcsányi röhögve túlélte az eseményeket és folytatta áldásos országrontását! A liberális fiatalok meg fasiztáztak és turuloztak.
@Habakuk999:

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/II-es ügynök

3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag

16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag

17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr

18 Pokorni Zoltán apja ügynök
"Az apja meg egy ÁVH-s hulladék volt"
Bocs az offért, de nem állom meg, hogy miközben itt megy a kedélyes belpolitikai cirkusz és pankráció az úri közönség legnagyobb örömére, aközben továbbra is nyomorodik el az ország igen nagy része.

A héten vinnem kellett valamit egy nyugdíjas nőnek, hát amikor ajtót nyitott, nagykabátban volt, lila fejjel és kézzel, hát kiderült csak az egyik szobát fűti, azt is csak kicsit, mert többre nem futja, a fűtőtest mellett kabátban dideregve ücsörög egy széken, így tölti napjait. Ki tudja hányan vannak még így az országban. (A sok kretén meg nyugdíjcsökkentést követel).

Ma az egyik luxusnyugdíjas meg is fagyott:
hvg.hu/itthon/20121220_Megfagyott_egy_ferfi_sajat_lakasaban

"Saját lakásában fagyott meg egy férfi Tuzséron."
@sárkányfő: A fenti blog-linken is:
"S csak reménykedni lehet abban, hogy nem töri át azt a kérget, amit a hatalmi, és lózungpolitikával igencsak vékonyítgatnak kormányzati oldalról. Például, kihasználva a diákok figyelemelvonó hatását, az MTVA-nál tüntetők vekzálásával. "
Végre egy maréknyi tini kimondta, amihez a felnőtt társadalom gyáva:
Évek óta hazudozik és hülyének nézi a kormány az embereket.

Erre a felnőtt társadalom nemhogy elszégyellné magát és kiállna gyerekeik mellett, hanem szidják őket az okozott kényelmetlenségért.

Menthetetlen egy ország!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Háá nekem a Ramil Safarov Állami Általános Iskola teccett eddig a legjobban, különösen az a momentum, amikor a Hírtévés csávó mögé álltak vele a kölkök egyenes adásban, hadd lássa a sok retardált Gábrielszerű véglény, hogy viccolni, tüntetni kultúráltan is lehet, necsak Molotov koktéllal...
kíváncsian várom az első olyan megnyilvánulást, melyben közli valaki, hogy tegnap az SZDSZ-es szinglihordák neveletlen anarchista korcs kölkei voltak kinn az uccán:-))
@sárkányfő: off/ s sokan az önérzetük maradékát védik azzal, hogy nem fogadnak el semmilyen segítséget ismerősöktől :-( /off
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Ők is megsértődtek, mennek vissza az utcára.
hogyan néz az ki, hogy nem ők rajcsúroznak.
Undorító, ahogyan Angyal beszúrásai is.

nol.hu/belfold/vona
@sárkányfő: "Saját lakásában fagyott meg egy férfi Tuzséron."

Mindjárt jön a magyarázat. Bebaszott az alkoholista vénember, oszt elfelejtette, hogy a kertben ott áll a NERTÁRS pógi által ingyééé odahordatott tűzifa garmadában...
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Nyugi, amint véget ér az eligazítás, lesz ilyen megnyilvánulás.
@coni: "Erre a felnőtt társadalom nemhogy elszégyellné magát és kiállna gyerekeik mellett, hanem szidják őket az okozott kényelmetlenségér"

Pl. ?

Egyébként nem okvetlenül gyávaság. Hagyáva lenne a felnőtt lakosság, akkor ez a blog és sok más sem lenne.
Ja, és mielőtt belemennénk, voltam tüntetni. A gyáva ötvenesek nevében :-)
Csak erős idegzetűeknek:

Szerető [nomen est omen] Szabolcs: Meguntuk, hazamehetnek (MNO)

mno.hu/vezercikk/meguntuk-hazamehetnek-1126067
Orbán fogfájás miatt ma nem miniszterelnök...

Milyen???
Hahaha, Viktornak eljött a vilgvége, mi?

Sonda ipsos, Medián, 2012 december:
Fidesz - MSZP : 31 - 19

Hiába vergődik a Varánusz, attól mert leírja, attól még nem lesz igaz amit ír... csak az itt magukat hergelő ellenzéki droidok simogatják a saját egójukat vele.

Ezzel az előnnyel meg az egyfordulós választással a Fidesz - KDNP kétharmad is összef fog jönni, és Ti meg még itt 6 évig kampányolhattok hülyeségekkel az index blogketrecében, tartva a lelkesedést ebben a társadalmi támogatottság nélküli, belterjes ballib alomban.
@coni: Ne ítélj, hogy ne itéltess... az elmúlt két évben sikerült annyira egzisztenciafüggővé tenni az emberek túlnyomó többségét, hogy részben emiatt nem mennek az utcára... a tüntető gyerekeknek is kell adni kaját... munkanélküliként ez annyira nem sanszos... de nyugodt lehetsz.. a felszin alatt fortyog az indulat, ha már nagyon fogja nyomni a gőz a fedőt, ők is előjönnek, a nincs már mit veszteni alapon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szeretem, amikor Orbant nyiltan lediktatorozzak.

nem feltek??
@sárkányfő: Egyáltalán nem off.

Szigorúan idetartozó téma.
A ma Magyarországában hiába fizettél egy életen keresztül az államnak, ha nem tudsz gondoskodni magadról, elpusztulsz.
Nem jutsz be életmentő műtétekre.
Nem kapod meg a modern gyógyszereidet.
Ha nem tiltakozol, nem kapsz normális oktatást.

Szétverik a szemünk előtt az államot. Ez nem titok, Baltazár harcosként jelentette ki: a jóléti államnak vége.
Nem kell csodálkoznunk.
azért egyszer úgy istenigazából idehoznék egy igazi diktátort, aki a szart is kitaposná ezekből ilyen hivatásos rettegőkből. El lehet takarodni, h nem tetszik a rendszer!
@netukki: Elolvastam
Azt hiszem Szerető szabolcs szája széles szaros.
Gyomorig benyal Viktornak.
Ez már csak a balhéról szól, valamit utálni,valamit gyűlölni,ez a menő az ifjaknál, de tanulni dolgozni büdös!

Ez alapján a nyugdíjasok, a vasutasok, a egész ország mehetne tüntetni! Viktor elcseszte, hogy foglalkozott velük.

Hallottátok mi a követelés 6.-7.-8. pontjai?

6: Ingyen Iphone 5 minden diáknak!
7: Ingyen Ipad 3
8: +100,000 Ft havi zsebpénz, mert ők megszülettek!
@bkover: Na, jönnek már, jönnek már.
@Loyola: figyelmedbe ajánlom a 10.26 bejegyzést. Te meg melegedj az íróasztalod mellett, csak vigyázz, nehogy kilukadjon a fejed és a könyökvédőd...
@netukki:
Szerető Szabolcs...
Natessék, még egy hobbit a bányából.

Magas hegyek között, hol a tenger hupikék,
ott élnek mind e törpikék...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "vajon Bajnai tervezi-e, hogy egy átgondolt felsőoktatási koncepció kidolgozása érdekében leül a HÖK-kel, és a rektori tanáccsal egy asztalhoz? "

Valami készül: www.facebook.com/egyutt2014?ref=stream

"Hamarosan kezdődik az Együtt 2014 Választói Mozgalom, a Hálózat a Tanszabadságért és a Szülői Hálózat közös sajtótájékoztatója. A részletekről később beszámolunk!"
@bkover: Mennek is az emberek, már kevesebb orvos marad mint amennyi elmegy, nemsokára magad műtheted a vakbeled.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: A remek lánchíd-rádióban már elhangzott, hogy ezek a lusta libsi- bolsi gyerekek. Akinek alacsony a vérnyomása, vagy hullára akarja magát röhögni a sötétségen ajánlom minden este 17-18 óráig a lecsó cimű "műsort"!
@bkover: puhapöcs... látom, puha diktatúráról még nem hallottál... igaz a fidesz akadémián ilyeneket nem tanítanak...
@bkover:

Adom. Néztem a szerencsétlen gyurcsanyista hahás hülyegyerekeket, akik, még akkor is eröltették a buliforradalmukat, amikor már semmi oka nem volt a tüntetésnek, és amikor a jobb fej hallgatók már rég hazamanetek.

ELképzeltem, ahogy azon tűnődnek, hogy "hej ha Fletó vezérünk még kormányfő lenne, de közénk lövetne gumilövedékkel".

Ehelyett semmi... egy embert levettek a rendőrök a hídpárkányról, nem lőtték ki senkinek a szemét, nem vertek családapákat, nem vertek papokat, nem kínoztak meg senkit rendőrök, de ezeknek a senkiházi netpojáca ballib csürhének még van kép a bőrén "diktatúrát" kiáltani. Megérdemelnék.
@Dr. simonmondja.: Miért emlékeztet engem ez a Palin a mi nyugdíjvédelmi biztosunkra?
@Dr.Korász: Nem félünk. Félnivalója annak van, aki tönkreteszi, lerabolja a hazánkat. De annak nagyon.
@pneumónia: kumminista mongyad, olyan szép a szádból a rákosista duma ;)
"A Hallgatói Hálózat nem hisz a kormánypropagandának, hiszen nincs garancia a diákkövetelések megvalósulására. Igazságtalannak tartjuk az előállításokat, melyek akkor történtek, mikor a Télirózsás Diákforradalom után a tüntetők már a Lánchídról levonulva lassan az MTA parkolója felé tartottak. Érthetetlen, miért vezényeltek ki több száz sisakkal és könnygáz spray-vel felszerelt rendőrt a békés diákokra, akik a jövőjükért álltak ki.

Viszont nagyon köszönjük a pártfüggetlen civilek másfél hete tartó támogatását az utcán, az interneten, valamint a tegnap éjjel társaikra váró diákoknak hozott meleg teát és ételt!

Folytatjuk a békés, vidám, de határozott ellenállást!"

www.facebook.com/hallgatoi.halozat/posts/181827225296442
Sajnos, nem kapott semmi publicitást, hogy Kolozsváron más másodszor tartottak szimpátia megmozdulást az egyetemisták.
Mind a Sapientia, mind a Babes-Boyai hallgatói szolidaritási tüntetésen jelentették ki: annak ellenére, hogy a magyar kormány jelentős mértékű támogatásban részesíti őket, erkölcsileg nem tudják elfogadni az itteni felsőoktatásban zajló méltánytalan folyamatokat.

Kifogásolták azt is, hogy októberben orbán náluk járt fórumot tartani, hermetikusan elszigetelve, az előre feltett kérdésekből kedve szerint csemegézve fél óra alatt letudva, egyetlen személyes mondat elhangzása nélkül távozott.
Jó a cikk és igaz! Ahogy OVI mondaná: jön még kutyára dér gyerekek!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: És csak azért nem tangában, mert hideg van, de a kabát alatt biztos az volt!
@Loyola: Szóval legyünk hálásak mert Viktor nem lövetett? Meggyóntad ma már, hogy mennyire hülye vagy?
@Loyola:
Reménykedjél, fideszes. Minden hónap, amit kihúzol kormányzati állásban, kész nyereség.

Úgysem tucc mást, mint fekaseggen pattanást fényezni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A klubrádió mint kötelező??? Ne ijesztgess. ;)
Utcára viszi a politikát Vona Gábor
Nem elégedett a Jobbik idei évével Vona, és nem hagyja, hogy ledarálják a pártot jövőre.
www.origo.hu/itthon/20121220-utcara-viszi-a-politikat-vona-gabor.html

Bemelegít a "B"közép...

Készülnek az utcára a tiszta tekintetű szép magyar gyerekek. Nyamvadt merengő osztályellenség jövöértelmiség! A helyetekre lesztek rakva...
@bkover: Tüncike. Kuminnak már csak ilyen hígakra van kerete? Hol vannak a hű fidelitas-os egyetemisták? Már cak kici occó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez hihetetlen. Már az is agyzsibbasztó volt, hogy "kés volt náluk" - de az, hogy effektíve behazudták ezt, olyan fokú öntökönszúrás, ami bámulatra méltó.
@Loyola: Ilyen előnyre emlékszem 2002-ből.
@_zulu_: A hülyeséget nem kell meggyónni. ;)
Kedves magukat itt sokan demokratának tartó kommentelő társak!
Egyáltalán nem kell, hogy tessen a rendszer!!
A kormány sok rosszat csinál sajnos!!
Ezzel együtt messze a legtámogatottabb párt, és attól mert sokaknak nem tetszik a dolog egy demokrácia így működik!
Orbán sajnos nagyon hülye, és nagyon mást tesz, mint amit ígért és mondott 2008 ban!!
De nézzük csak a dolog másik részét, ha az akkori kormány megcsinálja amiket tervez, nem hogy az oktatás nem lenne ingyenes, de az egészség ügy is rég privatizálva lenne, és a magam fajta átlag ember gyakorlatilag esélytelen lenne , egy komolyabb kezelésre!
Akkor tetszettek volna tüntetni!!!! Akkor is Orbánt tetszettek itt sokan szidni!!
És igen akik meg akkor Orbán mellé álltak, sokan meg most nem szólnak ellene!!
Teljesen elvtelenek vagyunk!!!
Ha a hozzánk közel álló ideológiai párt vagy kormány baszna meg minket akkor, azt hagyjuk, na de ha a másik akkor abból elég!!!
És még valami a diákokat meg kell hallgatni és jó, hogy kiálltak dolgokért, mert így nem lehet átalakítani az oktatást! Kapkodva és hülyén és nem egyeztetve!!
De akik gyerekek mögé bújva az ő lendületüket fiatal mindenre kaphatóságukat kihasználva akarnak nyomulni a gyerekeket maguk előtt tolva, amit tapasztalni lehet az ellenzék egy jó részéről, az a legnagyobb alávaló gazember!!!!
És tüzelni őket! Akkor is, ha leülnek velük tárgyalni és teljesítik követeléseik nagy részét!! Mert amikor már nem a diákok őszinteségét látom, hanem a pártpolitikával felturbózott balhézást, akkortól az én és szerintem sok más ember szimpátiáját egyből elvesztik!!
És még valami, aminek nem ehhez van köze annyira! Úton út félen a ballib médiában azt hallom, hogy a kormány a látszatra sem ad!!
Na ja ez igaz, csak hogy ettől még nem lesz szimpibb az ellenzék akikből sokan részese voltak az előző kormánynak , és akik valóban adtak a látszatra!!
Valóban eljátszották a pályáztatást és sok mindent! Aminek a végén mindig ők kerültek helyzetbe na meg az akkori közgép a Strabag!!
Bocs, nekem nem volt jobb a közérzetem attól, mert csináltak egy szánalmas színjátékot!!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
A lnk a nevem mellett. Már nem merem bemásolni :-) Meg amugy is a legutso. Onnan:
"Óhatatlanul eszébe juttatva az embernek azt az Asimov idézetet, hogy „az erőszak a gyengék végső menedéke”. Különösen azért, mert a diákság erős maradt. Előre is ellenpontozva azt, a jelen helyzetben kissé furcsa, netán gusztus dolgaként megmérhető Jobbik-os megnyilvánulást, ami retorikájában is keményen akar odacsapni. Bárkinek. Elvégre a szélsőséges botránypolitikának mindegy, hogy hova. Ellentétben azzal, ami a diákság részéről megmutatta, hogy passzívan is lehet szolidáris, amennyiben megpróbálták körbeüléssel megakadályozni a rendőrautó elindulását. "
@Spániel: tegnap linkeltem, és reggel nyilatkozott az egyik diáklány a klubrádióban, mind ezt annak ellenére kimondták, hogy betoltak nekik vittátorék milliókat támogatásnak, de az elveik és a SZOLIDARITÁS miatt nem lehettek csendben!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igazd van, az ő köreikben az tényleg nem bűn, inkább erény.
@GeoCracker: Pl.?

faszbukon egy hozzászólás a diáktüntik alatt:

"Szerintem meg két kurva nagy szülői saller, aztán elvégeznék öt év alatt, és nem kilenc, meg tizenkettő. Ráadásul teljesen más területen helyezkedik el a fele. Egyébként meg dolgozni is lehet tanulás mellett. Talán még normális ember is lenne belőlük, nem csak egy diplomás csíra."
@_zulu_: nekem per pillanat a "nem vertek papokaz" kiszólás ragadta meg a figyelmemet. 2006-ban a mocskos rendőrők szarrá verték Hegedűs abbét:-))
Marha jó a poszt, bár szerintem is úgy van, ahogy többen megjegyezték: Orbán mindig is ilyen volt. De a legendája önálló életre kelt, így telitalálat, amit írsz, Fabius. :)
@Loyola: Mert előtte egy tüntető sem gyújtott fel kocsikat - ugye 2006-tal ellentétben, hanem még a szemetüket is felszedték.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Jogos, és igazatok van. Valahogy hivatalos közleményre gondoltam. De tényleg ez is olyan, ami közhangulatot kelt. ahogy a menetbe bekiabálók is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vajon mit cafoljak? Beboffentesz egy oltari baromsagot, es engem probalsz vedekezesre kesztetni?! haha

Ha komolyan gondolod, akkor vagy felsz, vagy vakmero vagy, vagy felnotas. Ha az utobbi, akkor vissza az "oltari baromsag" kijelentesemre!
@Loyola: Csak szólok, hogy Ignác testvér nem ilyen szöveget preferált :-)
@Loyola: Mivan, fideszes szarjancsi :D Fostok, mi?
és az mi, hogy Ángyánnak 250e ft-ot kell fizetnie amiért nemmel szavazott?
miféle látszatdemokrácia ez???
ki az aki ezt demokráciának meri nevezni????????????????
@GeoCracker: ha nem is reagálom, szokom olvasni... bár nekem kicsit száraz, de legalább tényszerű:-)
"Viszlát, és kösz a halakat"

:DDD

Ez volt az éjszaka legjobb dumája. :D

www.youtube.com/watch?v=_UcVA6eHysI&feature=youtu.be
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: rátolják a képzőhelyekre a felelősséget. A keret nem olyan, hogy fel kell tölteni. Csak fel lehet.
Szó nincs a zárolások feloldásáról, ha figyeled.
testvéreim a forradalomban!

valójában csak szívességet tettek a nem-kézivezérelt rendőrök, amikor a diákokat kiemelték a zimperialista ügynökök által felhergelt nyócévista szekértoló csőcselék karmai közül!

értetek, nem ellenetek dolgozik a Kiválasztott

ideje lenne végre megérteni
Mindattól függetlenül az Il Gesu Rómában... ahhoz képest, hogy barokk... nem semmi...
@GeoCracker: akinek szeme vagyon az hallja, akinek füle, az lássa... ha már szenteskedünk:-)
@Loyola: Nyugtával dicsérd a papot, izé, napot.
Eszembe jut régi jó Kovács László elvtársad (mert hát istenített Viktorod intézkedéseit látva kétség nem fér a kommunista jelző viselésének jogosságát illetően), aki egyszr azt mondta, nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem válaztást.
Mindig utáltam a büdös vén komcsit, de ebben igaza volt.
Tegnap írtam, hogy az utóbbi egy-két hétben mintha kilopták volna a kupolából a zárókövet a fejük felett lipót vitykorék, és most roskadozik az építmény. Ezt tegnap néhány nálam felkentebb politológus is megerősítette egy műsorban: pár hónappal korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy egy frakció veszekedés vagy egy kubatov-videóhoz hasonló nyilvánosságra kerüljön.
Keresem a varánuszon a Gyurcsány(i) elvtársról szóló hasonlóan értékes posztokat, de valahogy nem találni semmit :( Pedig ő anno maga volt a megváltás!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Jujujj, de nagy szerencsém, hogy megnéztem a nevedet és nem hajtottalak el szolid ünnepélyességgel melegebb helyekre.

Most látom, hogy idéztél.:)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: szemet ne emlegess, mert mindjárt jön egy zombi a kilőtt szemével :-)
@irógép: "az egészség ügy is rég privatizálva lenne, és a magam fajta átlag ember gyakorlatilag esélytelen lenne , egy komolyabb kezelésre!"

Lol. Még jó, hogy most van mi? Ha a gyógyítás költsége túl sok eleve letagadják a gyógymódot a betegek előtt, 2011 végén 3 hónapig nem volt kemoterápiás kezelés, ha most bejönne a kormány terve jövőre szinte senki nem kapná. A cukorbetegeket szopatják az analóg inzulinnal, a műtétekhez 2 hónapos várólista van, komolyabbakhoz többszöröse.
@irógép: "az egészség ügy is rég privatizálva lenne, és a magam fajta átlag ember gyakorlatilag esélytelen lenne , egy komolyabb kezelésre"

Ez úgy ahogy van, egy akkora demagóg hazugság, hogy nem is tudom, érdemes-e reagálni rá. Csak most az egyszer: a profitábilis vizsgálatok, mint onkológia, nőgyógyászat, fogászat, sorolhatnám, már most is majdnem teljes egészében magánkézben vannak. Oszt mégsincs tele az utca fogatlan emberekkel.

A 2008-as átalakítás, aminek a vizitdíj csak az első lépése lett volna, arról szólt, hogy ha valaki vinni a karja a sok pénzt termelő ellátási rendszereket, akkor köteles magával vinni a kevésbé profitábilis betegellátási szakterületeket is. Ez lett volna megfejelve egy a TB MELLÉ (nem helyette, mint azt a fidesz kommunikálta) bevezetett magánbiztosítós rendszerrel, amelynek keretein belül én például köthettem volna olyan biztosítást, hogy a magán fogorvos térítésmentesen csinált volna nekem koronát, amit aztán az egészségbiztosításom fedezhet.
Azér elég aljas munka, hogy tőlem lopnak a röfögők:-)))

dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus 2012.12.20. 06:37:03
nyugi, ne örjöngjetek. 7-kor jön a mókába a girnyiszáz és majd jól tömegtájékoztat és megmagyarázza. a tegnapi nap lepkefing, a kormány a helyén van, minden rendben, nem érti, hogy bár a kormány mindent megigért (ne azt figyeljétek mit mondok...) és ez a ballib SZDSZ provokátorok áltel feltüzelt, megvezetett emberke mégis vergődik. de sebíj, jön a jézuska oszt hazamennek csomagot bontani és örülnek az új IPadnak,fonnak,és elmennek egy romkocsmába jólmerengve bebaszni... és hejreállt a világ rendje. Végső esetnben pedig már csak egy napot kell kibirni.
@Dr. simonmondja.:
Annyira vicces amikor ilyen elvtelenül gyűlölködtök!!!
Az ezt megelőző 2 évben kik ültek a kormányzati állásokban?? És akkor merre tartott az ország???
Akiket 2002 ben ültettek a szocik mindenhova azok mihez értettek??????
És akik 22 éve ülnek az apehtől kezdve a gazdasági minisztériumon át az oktatási minisztériumban és túl éltek minden kormányt ügyesen, azok mihez értenek?????????
És , miért van az, hogy aki nem csatlakozik a gyűlölködő stílusotokhoz, az egyből valami fideszes egy zsíros állásban??
Miért van az, hogy sokan szidják Orbánt az egy a tábor , és aki nem velünk van ellenünk van dolgai miatt, azt te és sokan pont így viselkedtek???????????
Se nem vagytok demokratábbak se nem toleránsak, ami nem úgy van ahogy nektek tetszik azt gyűlölni kell!!
Ne csodálkozz se te se a mozgalmaitok, hogy igazán nagy tömegek nem csatlakoznak, mert kurvára szar amit a kormány csinál, de az a stílus amit itt te is elővesztesz meg az ellenzék egy jó része, abból sem kérek se én se sokan mások!!!
@Bakter: Most mondjam, hogy én szóltam? :-)
szóltam (endresy.blogspot.hu/2012/12/orban-granitrepedeseinek-nyomaban.html ) Ha más kapcsán is. De a tendencia látszik.
Végre a Vezír megmutatta, hogyan kell elfordítani a Fidesztől három szavazóbázist: aki 2014-ig betölti a 18-at, a szüleit és annak a szüleit, mert "jaj a szegény gyerek".

Ezek után kik maradtak? A papok meg a szentek akik mindig kamatyoltak?

Nem kell ide ellenzék, ez olyan hülye, hogy saját magát lejáratja.
@GeoCracker: most kezdtem elolvasni megint, pedig már annyiszor lecsesztek, hogy rémeket látok, de sajnos az idő mindig engem igazol...
Meg eztet is:-))

Különben is.. aki tüntet és kiadásokba veri a kormányt, az a jövő évi jóléti intézkedéseket veszélyezteti, a 14 havi nyugdíjat ( figyeltek nyukdíjassok?), az ingyen családi autót, a szárazkolbász kerítést, a KÖZGÉP ingyenutalványt és az általános jobblétet. Takaroggyatok haza tüntetők. Akaratotok ellenére nem tudlak benneteket boldoggá tenni.
Ezeket az idegesítő animációkat nem lehetne kikapcsolhatóvá tenni. Én azért nem olvastam eddig ezt a blogot, mert hülyét kaptam attól a villogó izéktől. Most csak azért vagyok itt, mert fölraktam az AdBlock PLus hufilterrel és külön szűrőt állítottam be arra az írás közbeni animációra.
@irógép: A nevem mellett találsz egy bloglinket. Ha tényszerűen tudsz cáfolni ott valamit, akkor rajta.
De előre jelzem, a személyeskedést kivágom.
Örömmel látom, hogy a 670 millió forintos, közpénzen mutyizott, titkosított flopin lévő trollnicknév-generátor kiválóan működik. Így a pártközpontban elcsigázottan utóvédharcokat folytató három kétbitesnek nem kell egy bitjét feleslegesen arra fordítania, hogy újabb és újabb neveket találjon ki mindenegyes hozzászólásához.
@Loyola: Nem ez az összehasonlítás az érdekes. A két általad odaírt szám összege 50. Mi a helyzet a másik 50-nel? Ugye nem gondolod, hogy aki elégedetlen a narancsokkal, az most egyből a vörösökhöz fordul?
@irógép: Figyi, fogjál egy fültisztító pálcikát, oszt kicsit kotorászd vele körbe a ? meg a ! billentyű szélét, mert valmi zsíros szennyződéstől hajlamosak leragadni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Küzdök én is hasonló problémákkal.Sokak szerint szürke a szemüvegem a kötelező halványrózsa helyett :-)
@pocakos focista: Ne aggódj, a Zalkotmány következő módosításába majd beleírják, hogy 50=100, oszt jónapot.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Tehát azokról a dolgokról előre tudtad, hogy tuti jól mennek majd??
Most meg mindenről tudod minden rossz lesz???
Hmmmm, annyira irigylem, ezt a sok okos embert, akik mindig előre tudják valamiről milyen lesz!
Én csak azt tudom, és ezt minden kormányt beleértve mondom, minden szar, és jó döntések gyakorlatilag egy ágazatban sem születtek itt!!
Én nem vagyok fidesz troll mielőtt mindenki el kezdi ezt hajtogatni, nekem sem tetszik ahogy intézve vannak a dolgok most sem!!
Én az elvtelenségről beszélek, ami bennünk van!!!
@Dr.Korász: mi volt a baromság, gyere mesélj, lehet vakmerő vagyok, lehet hogy bátor, de ha igen, akkor nem értem a kérdésedet, mert a magánvéleményemet elmondhatom, és ha ezért félnem kellene, akkor máris igazolva is vagyok ;)
@GeoCracker:
Tök jó, amikor az orktroll idézi, hogyan állnak a pártok támogatottság tekintetében. Csak elfelejti hozzátenni a másik adatot, miszerint a Medián mérései alapján ha kettőjük közül kéne választani, a többség Bajnait választaná vitykorral szemben.
Biztos sokat fog jelenteni a választásoknál,hogy 3ezer hülyegyerek a libásra szavaz.Ebből nem lesz kormányváltás az tuti. :-)
"Van néhány oligarcha, aki élvezi,
hogy az állam megrendelésekkel tömi ki.
Az adófizetők pénzén, teszem hozzá."
www.quickmeme.com/meme/3s9euj/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én is a klubrádióban hallottam Parászka Borókával készült riportot ma reggel.
A véleményem változatlan: lehet, ennek anyagi következményei is lehetnek számukra és mégis felemelték a szavukat. Megérdemelnék, hogy a médiában itthon erre jobban felfigyeljenek és köszönetet mondjunk.
KÖSZÖNJÜK!!!!!
@Schindler Pistája: nagy a baj, mikor már a szobanáci (de nem szobatiszta) hazaáruló trollokat kell aktivizilni, mi, Kubatov elvtárs?
Ki kell menni az utcára, mert ha otthon maradunk, nem tudunk a gumibot és a gyerek közé állni!
@The brain: Libás for president! 3001.
@irógép: benned van az elvtelenség, hazaáruló!
a másik idióta is megszólalt:

Matolcsy: a puccskísérlet elhalt

Számot vet az elmúlt évekkel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent írásában. Matolcsy felfedi, hogyan akarták "valakik" megbuktatni a kormányt, de azt is elárulja, mi lesz a növekedés kulcsa jövőre.

hvg.hu/gazdasag/20121220_Matolcsy_a_puccskiserlet_elhalt
@The brain: Remélem a te kölyköd ministráns ruhában térdepel vasárnap délelőtt a lelkiatyja előtt. Te meg mozgatod a fejét, hogy az atyának jobb legyen, közben pedig vered a gyerek fejét, hogy ne fogazzon. A 3000 hülyegyerek egyébiránt köszöni jól van.
Még nem írtam ilyet, qrva jó lett az animgif, hangyányi "A majmok bolygója" utánérzéssel. :D
@Loyola: Nem ez az összehasonlítás az érdekes. A két általad odaírt szám összege 50. Mi a helyzet a másik 50-nel? Ugye nem gondolod, hogy aki elégedetlen a narancsokkal, az most egyből a vörösökhöz fordul?
@The brain: te agyhalott orbánzombi, te. Hát mi a jó édes anyádnak jöttél te ide? A világra, te...

"The brain 0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2011.11.19. óta tag."
Nincs mit hozzatenni.
Orbannak mennie kell.
milyen meglepő, kár hogy a "tisztelt" "igazgató" nőnek kevésbé hiszek, mint a szülőknek és a diákoknak, hisz nem is emlékszem gerinctelen, és gusztustalan igazgatói vegzálásokra iskoláknál, akiket a diktatórikus hatalom ejtőernyőzött oda politikai tiszteknek.

"Nem volt semmiféle listázás" - rendkívüli gyűlés az almádi gimnáziumban

Rendkívüli iskolagyűlésen beszélt csütörtök délelőtt a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium listázással vádolt igazgatónője, aki szerint nem volt semmiféle listázás. A gimnázium volt diákjai szerint a "cinizmusnak is vannak határai".

hvg.hu/itthon/20121220_Nem_volt_semmifele_listazas__rendkivuli
@Loyola: te agyhalott orbánzombi, te. Hát mi a jó édes anyádnak jöttél te ide? A világra, te...

"Loyola 0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.09.25. óta tag."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már dörzsölik a markukat a jegybank pénzére:

A növekedésről a miniszter azonban azt írja, több fordulat is kell hozzá: szerinte fogyasztási fordulat jön, mert több pénz marad a családoknál, emellett több pénz megy majd beruházásra is. "Az igazi fordulatot az hozza majd, hogy a jegybank vezetése a kormányzati tervek első számú stratégiai partnere lesz" - írja a miniszter.
@kovi1970: A vérebek klipjéből van, ha jól sejtem, de akkor is nagyon jó tényleg :-)
@irógép:
Az elmúlt 22 évben csupa fideszesek ültek
az APEH-től a jegybankig,
a köztársasági elnöktől a főügyészig,
a főbírótól az alkotmánybíróságig,
a pénzügyi felügyelettől az állami számvevőszékig,
a főrendőrtől a rádió és tévéelnökökig

minden szinten.

Ha a sok fideszes tetü benn nem maradt volna, a te meséd is jobban ütött vóna.
A "rendbetett" gazdaság:
"Több adót szednek be, mint 2010-ben, a vállalatok tőkéjét elszívják, a bankokat kivéreztetik. Jövőre nagy baj jöhet."
Orbánék politikája a tervgazdaságot idézi

Több adót szednek be, mint 2010-ben, a vállalatok tőkéjét elszívják, a bankokat kivéreztetik.

Épüll a szép új világ.

index.hu/gazdasag/2012/12/20/orbanek_politikaja_a_tervgazdasagot_idezi/

Lesz miből az 55000 ingyen tanhelyet finanszírozni:-)
@The brain: 3 ezer hülyegyerek? Nos, a nicked nem igazán fejezi ki lényedet...
@Spániel: Na akkor Orbanek Erdelyt is elvesztettek.
Mit is mondtak anno az MSZP-re? Hogy nem legitimek? Most akkor ok miert vannak meg mindig itt?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Jaj megszólalt a kis köcsög egyem a szívét.Nincs otthon a felszopófiúd vagy anyád már unja rángatni a kis metélt farkadat?Amúgy mi is jól vagyunk kösz.Csak mi nem 3ezren hanem több millióan.Te fasz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha tenyleg vitazni akarsz, akkor nem frocsogj cimeres okorsegeket lszives. Az ellenszenvre, duhre, gyuloletre ervekkel nem tudok nalad hatni.

Fujd ki a levegot, felejtsd el egy pillanatra Orban hitleri vigyorat es ird le, hogy mi a bajod vele.

Persze, ha klubradiot hallgatsz, akkor nehez lesz, ott Ron Weber a meno
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Imádom ezt a Gyurit, olyan ezoterikus fazon. Csak ne rajtunk gyakorolná a mágiát....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Habakuk999 -ot ezennel megkövetem.....
Nyert a humanista megközelítés kritikája ügyében.
Sajnálom.
"A magyar adórendszer végleges, nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára."

No akkor hamarosan új adók lesznek bejelentve.
@GeoCracker:
Nos az írásodhoz annyit, hogy jól írtad Orbán egy egy mondatával éppen tüzelheti a rendőrség vezetőit. És éppen így van az ellenzékkel, hogy az ő mondataik meg tüzelhetik a diákokat!!
Mert hülyék azért ne legyünk!! Igaz elhatárolódnak a pártoktól, de párt szimpátiája attól még van a legtöbb diákban vagy ami kialakult benne vagy amit otthonról hozott!!
Voltam diák én is pontosan emlékszem milyenek voltunk, mennyire ingerlékenyek és kaphatóak dolgokra, hisz fiatalok voltunk!
Ne alkalmazzuk már megint ezu a kettős mércét, hogy Orbán szavai olaj a tűzre, de sok ellenzéki megnyílvánuls, meg média írás az meg nem az!!
Azok is hatnak!! Azoknak is van felelősségük!
Basszus, a sok fideszes önkormányzatot,
szakszervezetet,
civil és hallgatói,
meg sport-
és vallási szervezetet
majdnem kifelejtettem.

plusz a határon túli fideszbrancs.

És máris nem találom, hogy hol nem voltak tetü orbánisták abban a 22 évben.

Tán a holdon, ott nem voltak.
1./ Amikor kiderül, hogy az LMP nem kér az ellenzéki pártokból,
2./ amikor kiderül, hogy a Milla nem kér az ellenzéki pártokból,
3./ amikor a diákok kijelentik, hogy "nem kérnek a pártpolitikából" (azaz az ellenzéki pártokból),
4./ amikor a hozzászólók döntő többsége egyenlőségjelet tesz az "elmúltnyolcév" és a jelenlegi kormányzás közé,

akkor egyértelművé válik, hogy itt soha nem lesz kormányváltás. Nem azért, mert nem ez lenne az ország alapvető érdeke, hanem mert nincs kivel.

Megjegyzés: normál demokráciákban nincs olyan, hogy spontán tüntetők bejelentés nélkül lezárnak bármilyen közlekedési útvonalat. Akkor ugyanis a rendőrségnek közbe KELL lépni. Demokrácia esetén, a többiek alapvető jogainak megvédése érdekében.
@The brain: Ecsém, nekem fitymaszűkületem van, szemben veled, akinek a farka befelé nő... Nem írígylem a jólétedet... és nem lennék ámbátor többmilliós jólérzetet vízionálni. De te tudod. Tudod Weöressel ésve pont ilyen vagy: Nekem még a seggemben is fejem van:-) Ez vagy te.
@irógép: Ugye milyen szar amikor átb.sznak, tényleg nem vagy fideszes, csak voltál! Össze omlott a kis megváltós orbán világod? Jössz a stílussal, neked is van csalódtál a vezéredben, én megértelek! Hozok chipset,colát gyere át megbeszéljük!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Én akkor komcsi vagyok, hogy ezeket a híreket én írom. Csodálom, hogy ez még egy orktrollnak sem jutott eszébe. Bár tegnap lerúgták szíjrágót, ezért bug-os a bitátvitel közöttük.
@Habakuk999: félve citálok gazdasági cikkeket, de sajnos rá kell jönnöm, minden mindennel szorosan összefügg, és a dúlás rombolás minden szintre kiterjed.
A legnagyobb fájdalmam viszont az, hogy a morális, etikai, tudási dúlást emberöltők alatt sem lehet majd helyre hozni...
@kovi1970:Miért ez kifejezetten magyar és nemzet gyűlöló blog?
@irógép: Ha végigolvastad, azért is emlegettem az idegek harcát. Ebben jelenleg a diákok állnak nyerésre.
Akár ellenzékkel, akár anélkül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "azt is elárulja, mi lesz a növekedés kulcsa jövőre."

MNB devizatartalék esetleg??? ;)
@Dr. simonmondja.: "Az elmúlt 22 évben csupa fideszesek ültek
az APEH-től a jegybankig,
a köztársasági elnöktől a főügyészig,
a főbírótól az alkotmánybíróságig,
a pénzügyi felügyelettől az állami számvevőszékig,
a főrendőrtől a rádió és tévéelnökökig

minden szinten.
"

Ez most valami vicc????? Mindig mindenhol fideszesek ültek???
hmmmmmm
oké
így értem miért ők a hibásak mindenért!! Köszi a felvilágosítást!!
@The brain: Hát igen, a magadfajták képesek tízmillióan beférni az Alkotmány utcába. Rákay Philip óta tudjuk.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Azért ez már jóval gyengébb duma volt de fel a fejjel!Kitartás!!!
Persze Weöres is csak egy meleg köcsög volt... de veled szemben, legalább nem pederaszta.
@irógép: MUHAHAHA!!! Nézd már meg, hogy kik nyertek mostanában időközi választásokat! A közvélemény kutatásokat azért nem citálom ide, mert az bolsevista trükk.
@Bakter: ha már eccer agyonrugni nem tudták... de azért az AUDI kulcya nem maradt az öltözőszekrényben. Különben is, Szíjártó az új delej. Vonzza a sponzorokat:-) Esetleg ki lehetne állítani Hegyeshalomnál a határra...
@vakapad: "normál demokráciákban nincs olyan"

És hol látsz te itt normál demokráciát?
@The brain: Hülyegyerek. Talán ismered: Fegyvertelenekkel nem vívok szellemi párbajt...
Gyóvan'. A cirkusz jól működik. A milliárdok közben vándorolnak ide-oda, mosolyt csalva az új gazdáik arcára.
@londonterminals: Kenyeret és halat...
"És kimenvén Jézus nagy sokaságot láta, és megszáná őket, mert olyanok valának, mint a pásztor nélkül való juhok. És kezdé őket sokra tanítani.
Mikor pedig immár nagy idő vala, hozzámenvén az ő tanítványai mondának: Puszta ez a hely, és immár nagy idő van: Bocsásd el őket, hogy elmenvén a körülfekvő majorokba és falvakba, vegyenek magoknak kenyeret; mert nincs mit enniök. Ő pedig felelvén, monda nékik: Adjatok nékik ti enniök. És mondának néki: Elmenvén, vegyünk-é kétszáz pénz árú kenyeret, hogy enni adjunk nékik?
Ő pedig monda nékik: Hány kenyeretek van? Menjetek és nézzétek meg. És megtudván, mondának: Öt, és két halunk. És parancsolá nékik, hogy ültessenek le mindenkit csoportonként a zöld pázsitra. Letelepedének azért szakaszonként, százával és ötvenével. Ő pedig vette vala az öt kenyeret és a két halat, és az égre tekintvén, hálákat ada; és megszegé a kenyereket és adá tanítványainak, hogy tegyék azok elé; és a két halat is elosztá mindnyájok között. Evének azért mindnyájan, és megelégedének; És maradékot is szedének fel tizenkét tele kosárral, és a halakból is. A kik pedig a kenyerekből ettek, mintegy ötezeren valának férfiak. "
Fideszes ejtőernyősök landoltak járási hivatalok élén
hvg.hu/gazdasag/20121218_Elemzok_nem_lesz_ez_igy_jo_Magyarorszag

Nem lesz ez így jó, Magyarország
hvg.hu/gazdasag/20121218_Elemzok_nem_lesz_ez_igy_jo_Magyarorszag

A Klubrádió négy napot kapott az NMHH-tól
Ennyi idő jut fellebbezni a szerdai határozat ellen, amelyben kizárták őket a frekvenciapályázatból.
index.hu/kultur/2012/12/19/a_klubradio_negy_napot_kapott_az_nmhh-tol/

Megfejtették Rudolf vörös orrának titkát
A Mikulás rénszarvasának orrnyálkahártyáján a hajszálerek sűrűsége okozza a jelenséget.
index.hu/2012/karacsony/megfejtettek_rudolf_voros_orranak_titkat/

Rekordbírságot kap a kiszavazásért Ángyán
A frakciófegyelemnek ellenszegülő politikusnak 250 ezer forintot kell fizetnie - tudta meg a Blikk.
www.origo.hu/itthon/20121219-rekordosszegu-buntetest-kapott-a-frakcioval-szemben-szavazo-angyan.html

MOL Blue Kártya
Az ideális ajándék!

Kevesebbet ér majd a fizetésünk jövőre
www.origo.hu/gazdasag/20121219-kevesebbet-er-majd-a-fizetesunk-jovore.html

Erotikus ajándékot adni bizalom kérdése
A pajzán társas népszerű, de a hinta vagy az erotikus ügynökkészlet összeszokott pároknak való.
Erotikus ajándékot adni bizalom kérdése
A pajzán társas népszerű, de a hinta vagy az erotikus ügynökkészlet összeszokott pároknak való.
@Dr.Korász: kedves, leírtam, mit részletezzek? Nem tudsz cáfolni, mennyi példát hozzak a központosított diktatórikus metódusra.

a legalapvetőbb bizonyítékok: a stílus, az agitprop, a magánhadseregek, a közmunka, az oktatás tudás kezelése, az egy és igaz megoldás birtokossága, a vezér nimbusz erősítése meneteléssel, a csak saját akolban való megnyilvánulás, az ellenségkép kreálása, a másképp gondolkodók üldözése, gazdaság és minden terület államosítása

de minek is regélek, hisz úgy sem akarod felfogni, hisz neked is mind a vezérednek, küldetésetek van.

Befejeztem, cső puszi pá
@GeoCracker:
Figyelj, a kormány megérdemli ezt!!! Hoffman Rózs nem tudom mit csinált 2 évig?????? Ennyi idő alatt rég ki lehetett volna dolgozni egy értelmes tervet!!
És nagyon csalódás, hogy ezt hagyták a fideszben lévő amúgy abszolút értelmes emberkék!
Nem vitatom a jogosságát a felháborodásnak, és jó magam is tök másként alakítanám át az oktatást!!
De, azt is látni kell, hogy mennyi hiéna, akikben sokan szintén nem bíznak, most látják a nagy lehetőséget!! És tüzelik a diákokat !! És ezek befolyásolnak akkor is, ha nem jelennek meg ott fényes nagy párt logókkal is!!
És jó, hogy sok minden meg fog változni, mert így szerintem sem lenne jó az oktatás, nekünk tényleg az a jövőnk!
De amikor, ha jön betüzelt már csak azért is tüntessünk hangulat, akkor már én nem fogom azt támogatni és sokan mások sem szerintem, akik az előző napokban abszolút támogatni tudták még a diákok törekvéseit...
@_zulu_:

Azt próbáltam meg kifejteni, hogy a diákok forgalomlezáró megmozdulását demokráciaellenesnek tartom, és ha valaki a demokrácia híve, akkor valószínűleg egyet kell értsen velem.
@The brain: Osztán ki a szent krizmával felkent búbánatos lófasz vagy te, hogy megmondd, mi a magyar, meg a nemzeti?
Én igaz magyarnak és hazafinak tartom magam, pont ezért rühellem az országrontó mocskos fideszes bandádat. Nézd meg te marha, hány százezer fiatal vándorol ki, aztán rájössz, hogy ez a kormány minden, csak nem a magyarság sorsát szívén viselő.
Bár a faszt érvelek én egy trollnak, titeket csak szivatni érdemes.
Kedves Mindenki!

Látom itt is vannak akarnokok, megmondó emberek és okoskodók. Körülnéztetek már a Világban, mi zajlik akár politika vagy gazdaság szintjén? Acsarkodni és köpködni, valamint közönségesen megynilvánulni az látom megy. Végiggondolta itt valaki is mielőtt hozzászólt, hogy mit akart ezzel elérni? Beszólni, saját magát lejáratni vagy mert most jól megmondta. Véleménye persze lehet az embernek, de kérem vannak határok. Egyáltalán valaki tudja a tényleges okát miért kellett a diákokat felbújtani és az utcára kikényszeríteni, úgymond tűntetni?
@NA YA!: Nehéz, de próbálkoznak vele, mert a hülye MSZP-s, DK-s banda adja alájuk a lovat a tüntetésen megjelenéssel. Nem fogják fel, hogy nem magukat erősik, hanem a tüntetőket gyengítik és Orbánt erősítik...
Fitch: Magyarország bankrendszere nem stabil

Közép- és Kelet-Európa bankrendszereinek kilátása jórészt stabil, bár ez alól kivétel Magyarország és Szlovénia, amelyek pénzügyi szektoraira továbbra is negatív kilátás érvényes - közölte csütörtökön a Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében a Fitch Ratings.

hvg.hu/gazdasag/20121220_Fitch_Magyarorszag_bankrendszere_nem_stab
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Tanács: ne legyen egy kommentben ötnél több link, mert hatnál már automatikusan előmoderációra küldi a blog spamszűrő, és amíg nem engedem be külön kézzel addig nem fog látszani.
@vakapad: Tényszerűen igazad van. Azt gondolom azonban, hogy nem a spontán akciók jelentik ma a fő veszélyt a demokráciára, hanem éppen azok a körök, akik ellen ezek az akciók megvalósulnak. Álszent dolog a játékszabályok betartását követelni azoktól, akik a játékszabályokat következetesen erodáló kormány ellen fordulnak.
@Baracus:

Tehát, szerinted, a diákok nem a kormány intézkedései miatt mentek az utcára, hanem mert valaki felbujtotta őket. Érdekes gondolat, ha hallhatnók részleteket is, az nem ártana.
@Loyola: Agyhalott,láttál égő autókat,molotovot,stb?
@_zulu_:

Nem látom igazán a "Ha te úgy, akkor én is úgy!" célszerű mivoltát, mivel a forgalom megzavarása nem a kormányra van negatív hatással, hanem az akadályozottak ellenirányú hergelésével magára a törekvésre (a demokráciaellenességén túlmenően).
@Fabius: éppen kérdezni akartam. Üzenetet megkaptad?
Ha kell van még...
Amúgy ma reggel röhögtem egy naggyon jót!
Az NMHH 20 db setopboxot adott át nagycsaládosoknak, kipróbálásra. AH földi adó. Hogy várhatóan 28000 lakásban száll el a TV és az internet a közműeadó miatt... Ki nem szarja le? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt se felejtsük el, hogy a Fideszben minden döntéshez Orbán jóváhagyása kell és ezt kiterjesztették az államra is, az önkormányzatoktól pedig folyamatosan elvonnak minden hatalmat.
@Kakimaki0123456789: erdély sose volt a fideszé csak lila ábrándjaikban. Az ott élő emberek annyiszor lettek átvágva, szekularizálva, elnyomva, megfélemlítve, stb. stb, hogy már minden zsigerükben beleégett, hogy csak saját magukra számíthatnak. Nem fog egy zsebnapóleon semmilyen érzelemcunamit kiváltani néhány odavetett forinttal, annál jóval józanabbak. Másrészt az évek alatt megtapasztalhatták, hogyan és milyen eszközökkel osztják meg őket erőszakosan.
Már készül a kormányzati kommunikáció az Ab-döntésre

Már készül a kormányzati kommunikáció arra, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti a választási eljárási törvényt. A hvg

hvg.hu/itthon/20121220_Valasztasi_regisztracio_Alkotmanybirosag
@irógép:

Bármik is voltak, nem vésztek el, és most is az Orbánrendszer kegyeltjei.

Állami számvevőszékben kezdett, ott folytatja, és mára az MLSZ-ben van a kifizetőhelye...

hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_%C3%81rp%C3%A1d_(m%C3%A9rn%C3%B6k)

Vagy melyiket akarod nézegetni ?

Martonyit, aki előbb privatizált, aztán fidesz-miniszterkedett ?

Poltot, a sikerszériájával ?

A négy darab fideszes köztársasági elnököt ?
az előállított főkolompos: Barabás Richárd - zsidó
a szónokló picsa: Turai Eszter - zsidó

ez egészen véletlen...
@Baracus: már majdnem bedőltem, de aztán jött ez: "Egyáltalán valaki tudja a tényleges okát miért kellett a diákokat felbújtani és az utcára kikényszeríteni, úgymond tűntetni? "

és nincs több kérdésem
@irógép: "De amikor, ha jön betüzelt már csak azért is tüntessünk hangulat"

Jó úton haladsz ahhoz, hogy felnyíljon a szemed, de még nem nyílt fel teljesen (az enyém már igen), segítek: Nem csakazértis folytatódnak a diáktüntetések, hanem azért, mert semmi garancia nincs a bejelentett változtatások bevezetésére, azonkívül koncepciótlam és ellenmondásos az egész. Az egész eddig csak kommunikációs trükk a kormány részéről, hogy lecsillapítsák a mozgalmat, mert abban bíznak, hogy a karácsony majd elsimít mindent.
A diákok viszont nem hülyék, ellentétben az itt kommentelő trollok seregével (nem rád értem), és ezt nem veszik be.
Ilyen egyszerű.
@Baracus: Talán Orbánnak tedd fel ezt a kérdést.
Ö az illetékes.
@Oberlander Mózes Gedeon: Te,meg egészen véletlenül:gyökér!
@irógép: Anno azt írtam, hogy eljön majd a pont amikor a diákoknak a diákokkal is meg kell majd "küzdeni". Akkor jól jöhet egy alternatív tárgyalási terv. Ehhez akartam hozzájárulni, ha úgy tetszik a "média" nevében:
endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-diakok.html
Kis szépséghiba, hogy van tanári papírom, meg a blog nem is biztos, hogy média, de minden nem lehet tökéletes.
De mert vizsgaidőpontom van, bocs, ha nem fogok előkeveredni, s akkor is csak mobilról.
hmmm már nem szólok, csak gombot nyomok... Felföldi Mózesnálam örökre tahó marad.
@vakapad: Hát tudod, 56-ban is akadályozták a forgalmat. Ez van. Sajnos ez a nép birka így is úgy is, egy kis ácsorgást a szuzukival ki fog bírni. Legfeljebb 10 perccel később ér a teszkóba.
@Oberlander Mózes Gedeon: Az se véletlen, hogy téged ez érdekel, engem meg nem.
Mint az se, hogy csak ezért ide reggeltél ... rohadt fontos infó, de kiknek is?
@Baracus: úgymond hülye vagy. Ha eddig nem értettél meg semmit, maradj csöndben. Jobban jársz.
@Baracus:
Baracus 0 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Működik a CÖF-ös generátor....
@Oberlander Mózes Gedeon:

Az viszont nem véletlen, hogy kibasztalak a picsába.
- no komment-

Esztergom százmilliót kapott az államtól

Százmillió forint támogatást utalt át az állam Esztergom számlájára az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő (önhiki) önkormányzatok keretéből - tájékoztatott a város Fidesz-KDNP-frakciója csütörtökön.
@Fabius: Oké kis türelmet, bogarásznom kell.. és noném persze, de ha nagyon kell alátámasztható
@Oberlander Mózes Gedeon: Na látod. Te meg hülye vagy. Mindenki azt nyújtja, amibe született.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Százmillió forint támogatást utalt át az állam Esztergom számlájára az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő (önhiki) önkormányzatok keretéből - tájékoztatott a város Fidesz-KDNP-frakciója csütörtökön.

Önhibáján kívül??????? Gázzel vízmelegített élményfürdő??? Nooormális?
@Fabius: Beugrottál takarítani és már rohansz is tovább????

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4ZCaCk2rzeo#t=90s

Hogy bírod az év végi hajtást??? ;)
Akkor szóljon ez a dal most különös aktualitással nektek, kedves barátaim.:)

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU
@Fabius: áldassék, most nagyon jókor jöttél, a sarokba szorított patkányok, nagyon harapósak lettek hirtelen, ha nem jutottál még hozzá, a hahás fószer beszélgetését ne hagyd ki ;)
@Fabius: Részbeni számítási eredmény: több adót fizet az IT szektor, mint a teljes energetika...
@vakapad:
Kormányintézkedés? Honnan tudna egy középiskolás arról ami most körülötte zajlik napi politika szintjén? Ha tájékozódik is eseményekről akkor is kétlem hogy össze tudná rakni a részleteket és globálisan látni, mi az ami rávenné arra, hogy kimenjen az utcára és a mellét verve tűntessen valami ellen vagy mellett. Ha kérem tanárok a szavakat a szájukba adják és meggyőzik őket, mit is tudnék róla mondani? Főiskolások és egyetemisták: Elgondolkodnék azon mit is jelent ma diplomához jutni és mennyire versenyképes az a munkaerőpiacon? Keretszámokkal jönni? És most nem gondolkodott el senki azon, hogy túlképzés? Nincs igény a munkaerőpiacon ennyi értelmiségihez, jegyzem meg itt mint papír=diploma.
@_zulu_:
Köszönöm a nagyértékű hozzászólásod.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: erről én is olvastam már, ebben benne van a madzag díj is? A cél egyértelmű, a T bedarálása és megvétele, hisz nemzetbiztonsági kockázat nekik, az ellenőrizhetetlen információ áramlás...
Tegnap hallottam a hírt, ha minden igaz Kupa Mihálytól: idén csökkent az ipari termelés, amire 20 éve nem volt példa.
Rendbe tett gazdaság...
@Baracus: Nagyon szívesen. A tények azok makacs dolgok.
@Spániel:
Örülök, hogy nem általad működik a Világ. Megjegyzésed sértő és elutasítandó.
Reménykedni tudok, hogy társadalomrombló mivoltod eddig tud csak terjedni.
@vakapad:
"Megjegyzés: normál demokráciákban nincs olyan, hogy spontán tüntetők bejelentés nélkül lezárnak bármilyen közlekedési útvonalat. Akkor ugyanis a rendőrségnek közbe KELL lépni. Demokrácia esetén, a többiek alapvető jogainak megvédése érdekében"

2006-ban -ban ezért kellett közbelépni. Most viszont bejelenteték előre és nem volt rendbontás. Az intézkedésnek arányosnak kell lennie.
@Baracus:

Van abban valami végtelenül szánalmas, hogy ennyire hülyének nézitek a diákokat.
@Baracus: nézem a vergődésed és muszáj reagálnom. Milyen alapon sértegetsz itt minket szülőket meg a gyerekeinket?
Honnan veszed, hogy a középiskolás gyerekem nem tájékozottabb, mint te? Milyen alapon veszed a bátorságot, hogy minket, a szüleiket, olyannak allátasz be, mint akik nem képesek tájékozódásra nevelni őket?
Mitől ez a zsigeri, diplomások elleni, gyűlölet? nem vettek föl, vagy kibuktál netán?
@Baracus:

Már miért ne tudnának a középiskolások tájékozódni és véleményt formálni az őket érintő kérdésekről? Sokkal több információforráshoz jutnak, mint a sok agyhalott, csak a Magyar Nemzetet olvasó és a köztévé (muhhaha) hírádóját néző agyhalott CÖF-ös.

A tanárok biztatják fel őket? Elárulom neked, sokan egyetértenek közülük a diákokkal ,mert vérlázító, amit a kormány művel az oktatásügyben, de éppen az iskolák államosítása miatt féltik az állásukat, szóval nemigen biztatnak enki semmire.

A diplomásokról összehordott, proliknak fogyasztásra szánt propagandaszövegehez meg olvas el ezt:

tenytar.blog.hu/2012/12/11/tandij_deluxe_itt_az_allami_felsooktatas_vege

Hazugságokat szajkózol.
@Oberlander Mózes Gedeon: Oberlander Mózes Gedeon- agyalágyult barom
nincs diktatúra, sokadik melléklet, mert ugye azt nem képzeli senki, hogy a korábbi szoros kapcsolatban lévő Pintéri biztonsági szolgálatnak, semmi köze sincs már se vele, se a vezénylóval.

"Légtérzárat fog kérni Böröcz" - kiakadtak az MTVA előtt tüntetők

Nagy Navarró Balázs, az MTVA székháza előtt éhségsztrájkolók és tüntetők képviseletében a reggeli incidensről beszélt a sajtónak. Állítása szerint a rendőrök 30 biztonsági őrt előállítottak a III. kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

hvg.hu/itthon/20121220_Legterzarat_fog_kerni_Borocz__kiakadtak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szusszanásnyi szünet az év végi rohanásban. Ma trollneveldét játszom, kikapcsol és szórakoztat egyszerre.
@irógép:
Szerinted ki az elmúlt 22 év meghatározó politikusa, aki legtöbbet alakított az elmúlt évtizedek Magyarországán, nemcsak a konkrét intézményrendszeren, hanem a gondolatokon, érzéseken, várakozásokon? Azon, hogy az átlag magyar szerint milyennek kéne lennie az országnak? Ki formálta Magyarországot az elmúlt 22 évben ilyenné?
Mondj egy meghatározó, ma is aktív politikust az elmúlt 22 évből!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: madzagdíjjal, de pornoadó nélkül... és sokkal sokrétűbb a dolog...
@Baracus: "Kormányintézkedés? Honnan tudna egy középiskolás arról ami most körülötte zajlik napi politika szintjén? Ha tájékozódik is eseményekről akkor is kétlem hogy össze tudná rakni a részleteket és globálisan látni, mi az ami rávenné arra, hogy kimenjen az utcára és a mellét verve tűntessen valami ellen vagy mellett."
- aha, tehát egy középiskolás nem tudja összerakni és globálisan látni, ami körülötte zajlik. Talán, ha segítenél nekik (meg nekem is):)

"Ha kérem tanárok a szavakat a szájukba adják és meggyőzik őket, mit is tudnék róla mondani?"
- bízisten mondom Neked, a mi iskolánkban egyik tanár sem küldi a diákokat tüntetésre. Arra sem nagyon lehet nagy részét rávenni, hogy pisálás után kezet mosson.

"Főiskolások és egyetemisták: Elgondolkodnék azon mit is jelent ma diplomához jutni és mennyire versenyképes az a munkaerőpiacon? Keretszámokkal jönni? És most nem gondolkodott el senki azon, hogy túlképzés? Nincs igény a munkaerőpiacon ennyi értelmiségihez, jegyzem meg itt mint papír=diploma."

Itt - megmondom őszintén - nem minden gondolatod "jött át": akkor most hirtelen kiderült ez a sok baj és akkor jövőre fizessen mindenki a szarért, vagy mi?

Kösz.
@Fabius: kicsit macerás, mert meg kell adni az időpontot is, nincs közvetlen link:

www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n

klikk rájuk, két tételben van, 9-10 között
/elég hülye megoldás :)/

2012.12.20
08:58:59

2012.12.20
09:28:59
@_zulu_:

BTW, Turai Eszter szuper kis csaj.

www.youtube.com/watch?v=W5hX97vfyAA

Barabással együtt történetesen épp a legjobb fejek. ("Viszlát, és kösz a halakat", mondta a rendőröknek, akiktől halat kaptak enni. :D)
@Bakter: Ez azért így nem igaz, volt ilyen 2009 körül is.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_int009c.html

Ettől még baj persze.
mert az aztán kizárt lehetőség, hogy ilyen wannabe aktivista,jogvédő szélsőliberális belvárosi hülyegyerekek feltűnősködése előre lezsírozva, amihez nem kell sokat tenni, csak egy ürügyet felhasználva demagóg módon behülyíteni arra fogékony idiótákat.

1. a tüntetők még a hallgatóknak is csak egy elenyésző kisebbsége.

2. 95%-uk a buli miatt van ott, azt se tudja mit akarna. ha fizetős lenne az egyetem, azt is leszarná, mert apuanyu úgyis kicsengeti.
a Barabás Ricsiknek meg Turai Esztiknek meg úgyis fizeti Soros, a Bnai Brith vagy a Southern Poverty Law Center ösztöndíjasai lesznek.

3. tegnap néztem végig a teljesen független Navarrónak a közvetítését.
pár tarisznyás, dolgozni soha nem akaró zsidó hülyegyerek örült magának, hogy lepkefing helyett tehénszarrá magasztosult a társadalmi hierarchiában.
csak mert hallgatott rá pár idióta és összeverődtek. és tök jó, lehet pressert meg bródyt gitározgatni meg hippiskedni. mert az menő. olyan értelmiséginek látszik. nem lady gagát vagy gangnam stylet, neeem.

viszkető pinájú neotarisznyás, héttörpesapkás álértelmiségi lánykák, és 30 éves kopott zergebőrkabátos, lenonszemüveges, gitárcsalis bohócok hepeningje volt ez. 95%uk azért volt ott, mert inygen buli, és biztos lesz pár gangbangra kapható liberális picsa, akit a következő 2-3 hétben lehet gyalázni. aztán eldobandó.
@_zulu_:
Nincs garancia, mert már annyi mindent mondtak, és nem csak most! Hisz 2008 ban is! És akkor én nem azért szavaztam a tandíj ellen, mert azt akartam, hogy ne Gyurcsányék, hanem majd Orbán vezesse be! Tandíjat az fizessen aki 8 évig lébecol és bulizik az egyetemeken! Azt fizesse meg magának, arra ez én adómat ne költsék! Azt költsék mondjuk az eü dolgozók bérére akkor már!
Aki viszont tanulni megy, az tanulhasson ingyen bárhonnan is jön !
A bizalomról még annyit, hogy akkor én mindennap tüntetni fogok:), mert akik most ott állnak a túl oldalon és esetleg átveszik a hatalmat 14 ben én azoknak sem hiszek egy szavában sem már! Egyrészt mostani viselkedésük miatt, másrészt mert nagyon sokak abból már voltak hatalmon és nem győztek meg arról nekik bármit is elhihetnék...
Na mi a helyzet bérrettegők? Hol a diktatúra? Érdekes, hogy nem látok lovasrendőröket ló nélkül akik azonosíthatatlanul viperákkal felszerelkezve ártatlan emberek tömegeit verik szét és lövik ki a szemüket szemmagasságból. Nem látok egyetlen diákot sem akit molotov koktélokkal dobálnak a rendőrök vagy akinek az autóját felborítják és felgyújtják. Érdekes pedig azt rettegitek folyamatosan, hogy diktatúra van. Hogy lehet, hogy csak azt látom, hogy a rendőrök udvariasak, teát és halat osztogatnak a diákcsürhének? Felettébb különös, hogy most nem látok félholtra vert tolószékes rokkant nagycsaládosokat, mint a 2006-os békés tüntetésen ahol gyurcsány felbérelt zsoldosai rátámadtak a magyar népre.
@irógép:
"Ezzel együtt messze a legtámogatottabb párt, és attól mert sokaknak nem tetszik a dolog egy demokrácia így működik!"

- Volt, de a 2/3 sem több mint a választok 1/4-e. Az meg majd eldőlhetne 2014-ebn, hogy mennyire is a legtámogatottabb, ha nem kellene egy agyament haccáré a választás lehetőségének megteremtéséhez is. Személy szerint megbírságolnék mindenkit aki nem megy el szavazni, mint Belgiumban. Ez nem állampolgári lehetőség hanem kötelesség szerintem, de mindegy. Ez off volt. De például bennem egy volt fix Fidesz szavazót tisztelhetsz, de én többet soha nem fogok rájuk szavazni ez is biztos. Nem szavazok olyanokra aki összeállnak olyan volt posztkommunista, arogáns álszent farizeusokkal mint a KDNP, aki csak takarónak használja a keresztény szót, ezzel mocskolva annak jelentését. Ez nem az a Fidesz akire én 98-ban, 2002-ben szavaztam. 2006-ban is rezget a léc mert nem bírom a hazug ígérgetést (14. havi), de ott mindenki azt tette. De nem szívlelem azt ha idiótákat neveznek ki minisztereknek, nem szívlelem azt ha folyamatosan hülyének néznek és kifejezetten feldühít a szómágia alkalmazása, és nem akarok oligarchák rabszolgái lenni, még ha az az oligarcha magyar is. Engem a Fidesz sikeresen véglegesen elmart magától, és nem én vagyok az egyetlen. Mert nem veszi be a gyomrunk, Matolcsy-t, a volt komcsi Pozsgay-t, A Hoffmann Rózsikát, Semjént, a Simicskát, a Nyergest... Vannak még vállalható emberek akiket még támogatni tudnék, mint Áder, mint Pokorni, de még a kissé együgyű, de nem megrohadt Deutsch Tamás is. De köszönöm én nem kérek Lázárokból és tárasaikból, nem kérek ez nem az a Fidesz amire én szavaztam régen.

"De nézzük csak a dolog másik részét, ha az akkori kormány megcsinálja amiket tervez, nem hogy az oktatás nem lenne ingyenes, de az egészség ügy is rég privatizálva lenne, és a magam fajta átlag ember gyakorlatilag esélytelen lenne , egy komolyabb kezelésre!"

Üdvözöllek a jövőben. De ne aggódj a pénz majd jó helyre fog folyni. Azoknak a zsebébe akik megvették a Fideszt kilóra Viktorral együtt, a holdudvar a háttér emberek, az igazi magyar maffia oligarcháinak, és még jó pár ember akikről nem tudunk még. Ha nem látod, hogy ez lesz az egész vége akkor nagyon naiv vagy.

"Teljesen elvtelenek vagyunk!!!"

Nem én például átvert vagyok, mert nem ígért semmit Viktor 2010-ben, de 98-2002 után nem ezt vártam volna. Nem Matolcsyt nem Semjént, nem szómágiát, és nem populista enyhén kommunista kormányzást, volt kommunista káderekkel.

Az ideológia meg nettó baromság. Mert én nem vagyok balloldali mégis vannak balos nézeteim, nem vagyok liberális mégis vannak liberális nézeteim, nem vagyok konzervatív mégis vannak konzervatív nézeteim. A legtöbb ember pedig ilyen.

Nem azért akartam leváltani az MSZP-t mert baloldali, hanem mert rosszul csinálta. Nem azért szavaztam a Fideszre mert jobb oldali, hanem mert értelmesebbnek gondoltam mint ellenfeleit. Ráadásul kormányzóképesnek hittem őket programjuk ismerete nélkül, mivel az nem volt meghirdetve. Sajnos látható nem is volt nekik.

"Na ja ez igaz, csak hogy ettől még nem lesz szimpibb az ellenzék akikből sokan részese voltak az előző kormánynak , és akik valóban adtak a látszatra!!
Valóban eljátszották a pályáztatást és sok mindent! Aminek a végén mindig ők kerültek helyzetbe na meg az akkori közgép a Strabag!!"

Ezért kéne végre az ország lakosságának felébrednie. Hahó végre valakin példát kéne statuálni, nekem mindegy kin, de látható a hatalom jelenlegi bérlő és volt bérlői nem kívánnak ezen a helyzeten változtatni. Ha nem fogunk mi emberek, akkor nem polgárai leszünk egy államnak, hanem rabszolgái az oligarcháknak, és a mindenkori helytartóiknak, legyen az jobb bal bármi.

Igenis példát kell statuálni börtönnel nem 5 év, nem félfügeszett. Az életfogytig is kevés lenne, szét kel csapni a szarban, mert nem jelenünk nem lesz hanem jövőnk sem nekünk sem gyermekeinken sem unokáinknak. Az én álmom egy cellában a Fidesz és az MSZP, az SZDSZ és a KDNP vétkesei, azok is akik csak szemet hunytak és asszisztáltak a magyar ország elzüllesztésében és kirablásában. Ez az ország már rég csak egy háttér maffia által üzembe tartott fejőgép. Nem az IMF fog minket kirabolni, hanem a mi kedves oligarcháink teszik azt napi szinten.
@Baracus: gondolom, rengeteg felmérést készítettél a témában, amivel alá is tudod támasztani azt, amit mondasz.
@Fabius: Lesz dolgod, úgy látom új alom kelt ki.
@Fideszman: Nem látok égő autókat és bezúzott kirakatokat sem.
@Fideszman: "most nem látok félholtra vert tolószékes rokkant nagycsaládosokat, mint a 2006-os békés tüntetésen ahol gyurcsány felbérelt zsoldosai rátámadtak a magyar népre."

Jót röhögtem, mesélj, van még ilyen?
@Dr. simonmondja.: Nos , ha te így gondolod, hogy itt mindenki fideszes volt, akkor gondold így!!!
Az elnökökről annyit, hogy Göncz 8 évig volt elnök, és picit sem független elnök, hisz pártból lépett ki az elnökség miatt!
Az, hogy Sólyom, miért lett elnök, arról meg az mszp-s, és szdsz-es honatyákkal beszélgess, a választ tőlük megkapod talán..., mert csak ők tudhatják
Baracus-nak pedig igaza volt!
A diákok azért tüntetnek mert nem tudnak semmit!
Valaki elfelejtette nekik kinyomtatni és odaadni a Felsőoktatás Tájékoztató 2013-at.

Ennek meg az az oka, hogy az "illetékes elvtársak" sem tudnak ezen infókról MÉG MINDIG semmit.

És tényleg ezért tiltakoznak a diákok, mert nem tudják. És kb. senki más élő ember se tudja. maximum aki a jövőheti lottószámokat ...
@Fideszman: Na, hallgattál volna, bölcs maradtál volna! Kiket dobáltak a zsaruk molotov koktéllal? Kinek gyújtották, meg borogatták a kocsiját? Hülyeségért neked sem kell a szomszédba menni.
@Oberlander Mordeháj: Vadász, vadász, te szopni jársz ide. :-)
békemenet kell ide. alig várom, hogy bayerék skandálják: "nem leszünk egyetemisták"
@egyfejű:
Már elnézést! Hol sértegettem és Kit vagy Kiket? Ha kérem Ön szülő vagy tanuló, akkor ismét elnézést kérek, hozzászólásom úgy gondolom nem olyan mint itt sok másé, akik csak mocskolódni képesek.
Én is kérdeznék? Ön miért kérdez olyat tőlem ami végett kioktat a válaszában?
@Nikosi: végigolvastam, kösz. Érdekes volt.
@_zulu_:
Nem havi bontásról beszélt, hanem éves szintűről. De csak futólag hallottam, és nemigazán tudok most írásos formában utána keresni. Mindenesetre a rendbe tett gazdaság száguldó gyorsnaszádjához, illetve a Gunda utcai agitporphíradóhoz képest ciki.
@Fideszman: az adekvát válasz nem túl bonyolult. anyád picsáját. ez így érthető, te mongol faszkalap
@Nikosi: fúúúúúú jó hosszan írtál!
nem tudom most elolvasni, de elfogom később...
@Spániel:
Nem fog, ez a Feláldozhatók 3 forgatókönyvének tervezete.
p.o.s.z.t.e.r

Húbazz, Fabius, ki van adva hogy ha semmi új hír nincs akkor is Orbánozni kell? Mer semmi újat nem mondtál.
@fvipera: nem jó a vége: nem leszünk és nem is voltunk, és se agyunk, se gerincünk
/mert sok sok értelmes és értékes embert ismerek akinek nincs diplomája ;)/
a tüntetésen megjelent lánkákat csak egyszer vinné el egy jó fémipari szakmunkás egy fasszal-pofozós, lepisálós buliba, vagy vmelyik tanára próbálná bele értelmiségileg a szentistvánkrt-on beszerzett 30 centis analintrudert...soha nem menne tüntetésre. nem érne rá. eszébe se jutna.
@Fideszman: Helló! Kumin mikor indítja az új tréninget? El ne felejts rá feliratkozni, a Pártnak szüksége van rád!
@MetroGoldwinMayer:
Ki van adva, hogy ha semmi érved sincs (megint), akkor Fabiusozni kell (megint)?
@londonterminals: rossz helyen keresgélsz. nácikakat ma már szinte csak a zsidók között találni. na de ott olyan 99,99%-nyi van, szóval kicsi a kockázat. válassz egyet találomra!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "eszük semmi"

Az nem is követelmény.
@londonterminals: Ez megmagyarázza egyből miért csukták le pont őt is! :D

"Vigyázz kés van nála!"
@MetroGoldwinMayer: Na, téged is ideevett a fene. Már kezdett hiányozni a sok okosságod. Kéne már egy új nick, nem?
@irógép: A Göncz egy konszenzusos elnök volt. A jobboldal is megszavazta. Antall barátja.
És úgysem tudsz olyat mondani, aki bármilyen állami főméltóság lett volna és nem a jobboldal embere, mert mindet minimum konszenzussal megszavazták.

Orbán odaengedné az ellenségét ? Ugye nem.

Ha nem engedte, akkor a posztot nem töltötték be.

Ha engedte, akkor már a pali a zsebében volt.

Így volt 22 évig. Azám.
a nyakamat rá, hogy lesznek benne érdekes
dolgok:

A Fővárosi Törvényszék ítéletében kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát (Médiatanács), hogy tegye megismerhetővé teljes egészében az egykori Neo Fm-et működtető Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Class FM-et működtető FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt.-vel kötött hatósági szerződéseket. Így hamarosan megismerhetővé válnak az alkalmazott műsorszolgáltatási díjak, valamint az esetleges módosításaik - közölte a Transparency International.

hvg.hu/itthon/20121220_TI_elso_fokon_nyilvanosak_a_Neo_FM_es_a_C
@MetroGoldwinMayer: Jut eszembe, Blogger Géza elutazott üdülni vagy nyugdíjba ment, :D
Ki van téve a poszt a főoldalra, hogy ennyi idióta került elő?
@Nikosi: Szívemből szóltál, pontosan fogalmaztad meg a lényeget.
@komplikato: nem ér rá, máshol védi a pártot, év végi hajtás van a kumministáknál ;)
@komplikato: "Valaki elfelejtette nekik kinyomtatni és odaadni a Felsőoktatás Tájékoztató 2013-at."

Azért nincs, mert az új felőoktatási szakképzések regisztrációja még csak most zajlik, és csak ez után lehet őket beszerkeszteni.
Mondjuk ez is a kormány hibája, november végéig kellett várni a vonatkozó rendeletre....
@Baracus: a feltett kérdéseiddel sértettél meg mind minket, szülőket, mind a gyerekeinket.
Ugye milyen érdekes? A te kérdéseid nem sértések (dehogynem), az én kérdéseim meg kioktatások (úgyám).
Eme utóbbit amúgy annak is szántam, ezt jól érezted, de a saját szöveged értelmezésével - direkt(?) - nem akarsz foglalkozni.
@Dr. simonmondja.: " A Göncz egy konszenzusos elnök volt. A jobboldal is megszavazta. Antall barátja."

ilyen faszságokat honnan veszel?

Göncz egy SZDSZ-es patkány volt. akik szeretik emg éljenzik, azok kb semmit nem tudnak a működéséről. shitpálnál is rosszabb volt.
@Dr.Zomboss: Tényleg kirakták. Ha már ott voltam, ezt találtam:
index.hu/belfold/2012/12/20/nem_voltak_kesek_az_eloallitott_tuntetonel/
Svejci bicska volt az illetőnél, amibe nem az van írva-szdsz, hanem az-VICTORinox. Gondolom, akkor az "inox" azt jelentheti: vesszen, vagy dögöjjmeg, vagy ilyesmi.
@Oberlander Mordeháj: "szentistvánkrt-on beszerzett 30 centis analintrudert"

Milyen jól tájékozott vagy nácikám. Milyen színűt vettél?
@csedo:
Üdv!
Általad írt "szar-ért" természetesen én is úgy gondolom senki ne fizessen. Ha úgy nézzük a felsőoktatás soha senkinek nincs ingyen. De az, hogy egy "diák" 30-35 éves koráig kitolja az iskolába járást és lehet, hogy diplomát nem is szerez, az kérdezem én mikor lesz hasznos tagja a Társadalmunknak? Mikor válik termelővé?
@Gabe Walker: Ugyan, ez még alig két hetes.
@Baracus: Soha, ez itt egy fogyasztói társadalom.
@_zulu_: hupikéket. azzal basztalak nyakon a pride-on amikor apácaruhában vonaglottál :D nem emlékszel már törpilla?
a bíróságon is csak annyit kértél kártérítésként, hogy megtarthasd, és még te kértél elnézést.

jah: náci az anyád.
ha összehasonlítom a poszt ütését és a zombi felhozatalt, akkor fabiusnak kb. száz év előnye van. teccett.
@Dr.Zomboss: Miről beszélsz beszívtál te liberális nemzetrontó? Én ott voltam 2006-os forradalmon amit a magyarok vívtak az elnyomó gyurcsányista karhatalom ellen. Emlékszem amikor kitörtünk a TV székházból ahova a golyóálló mellényes zsoldos rendőrök bekergettek minket. Ránk akarták gyújtani az épületet, de mi magyarok összefogtunk és legyőztük őket. Egész végig egy turulmadár keringett a fejünk felett. Három km békés séta és két üveg pálinka után egyszer csak a békés Fidesz tüntetésen találtam magam ahol már javában gyilkolták az embereket. Éles gumilövedékek szálltak mindenfelé, ahova csak néztem félszemű emberek, kiabálás, füst, káosz volt ott. Innentől viszont már nem emlékszem semmire, mert egy erős ütés után elvesztettem az eszméletem. Tizenkét órával később egy rendőrségi zárkában ébredtem fel, másnaposan.
@Oberlander Mordeháj: Nem tudsz semmit, kiscsákó.
Amíg eszed a konyhakész fidesz-legendát, addig nem is fogod megismerni az alapokat se.
Ezzel a zsidó-központú világképpel meg nem jutsz följebb a tesco-pultnál.
... és a két gyökér - mert nem lehet hallgatni a szép szóra, mert megkértek(!) rá, hogy vegyél vissza, ne másszál fel mert nem lehet - élete végéig ebből a sztoriból fog ingyenköröket fizettetni magának romkocsmák mélyén.
@irógép: Azokról a dolgokról láttam tervezetet, meg volt konzultáció szakemberekkel. A mostani dolgokról meg azt látom, hogy zárt ajtók mögött Viktor, aki mindenhez ért, eldönti, hogy mi legyen, és még a két nappal ezelőtt megszavazott törvényt sem lehet biztosra venni, mert bármikor másképp vakarják a töküket, és egyéni képviselői indítvánnyal beadnak egy salátatörvényt, ami fenekestül forgatja fel az egészet. Az meg, hogy szakértőkkel egyeztessenek, a fantazmagória kategória. A kiszámíthatatlanság miatt pedig nyilvánvaló, hogy szar lesz, még akkor is, ha néhány részletében vannak jó pontjai az ötleteknek. Mert senki nem tudja megmondani, hogy akár ma délután 4-kor azok a pontok érvényesek lesznek-e még. Ilyen Gyurcsányék alatt nem volt!
@Oberlander Mordeháj: Ne szégyelld, legyél rá büszke, hogy megmented a világot a zsidó fertőtől mind a negyven kilóddal. :-)
WC-n voltam. van még egy orbán
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Amígcsak Orbán kormányon lesz, addig bármikor bemehet egy kocsmába, és mikor kijön,
máris van 1 milliós tandíj... vagy megint nem.

Orbán egy jogbiztonsági kockázat.

Orbán egy iszamlós mocsár, amire nem lehet építkezni.

Csúszik, mint egy angolna egy vödör takonyban.
@Dr.Zomboss:
Gondolom, akkor az "inox" azt jelentheti: vesszen, vagy dögöjjmeg, vagy ilyesmi.
Kedves Zomboss, az Viktor inogsz!
csak a svájciak elikszelték :)
@Oberlander Mózes Gedeon:
"a szónokló picsa: Turai Eszter - zsidó

ez egészen véletlen..."

Te pedig egész véletlenül tudod, ha TUDOD és nem csak provokálsz. Egyébként honnan is ? Megsúgták talán tégla ?
@Fideszman: Ja? Neked is látomásod volt?
Narancsos majom fülkeforradalmárok! Most nem lesz békamenet a baltás félázsiaiért?
Ez a gyűlölet, ami a mindenkori jobboldal felé árad, ez valami egészen elképesztő.
@egyfejű:
Most mit vár tőlem? Magyarázzam meg magamnak amit leírtam? Én értem, és ahogy látom még sok más felhasználó is...
@irógép:
Gyurcsány mellett okostelefonnak is nevezhetnéd magad ilyen beszólásokkal.
@OrangeOrder: Jobboldal? Te jól vagy, bakker? Pár napja még együtt spanoltak a bolsevikokkal és libsikkel. Szerinted miért maradt el a beígért elszámoltatás?

Mert

holló hollónak nem vájja ki a szemét!
@OrangeOrder: Milyen jobboldal? A fidesz? Muhhhaha.

Magánynyugdíjpénztárak államosíása.
Iskolák államosítása.
Állami bank gründolása.
Piaci cégekben állami részesedés szerzése, cégek kivásárlása.
A piaci folyamatokba való durva beavatkozás (vö. rezsicsökkentés)

Csupa csupa mókás baloldali húzás.
@OrangeOrder:
"Ez a gyűlölet, ami a mindenkori jobboldal felé árad, ez valami egészen elképesztő."
Olvass bályert, tele van szeretettel.
@Dr. simonmondja.:
Mi az oka, hogy ennyire primitíven kell megnyilvánulnia?
@OrangeOrder: Ja, a szocikkal együtt lezsírozandó területfelosztást nem is említettem.

hvg.hu/itthon/20121218_Angyan_Fidesz_mszp_orban

Az lesz nektek szar nap, ha majd a gazdák indulnak meg. Ha már a diákoktól így berosáltok, mi lesz akkor?
@OrangeOrder: Melyik jobboldal? A Stumpf, vagy a Pozsgay, vagy továbbisvan írjam még?
@Baracus: Miért lenne primitív? Tömören összefoglalja a lényget. Ha ilyen ézékeny vagy, eredj a nyugdíjasklubba hímezni. Ez egy ilyen világ. Nem fogod megváltoztatni hidd el.
@Baracus: "...Most mit vár tőlem?...+
Azt, hogy elnézést kérj azoktól, akiket megsértettél a fogalmazásoddal, szülőktől és gyerekektől egyaránt.
Nem fog fájni, nyugi. :)
Egy igazi államférfi nem csak lábát használja, hanem az öklét is:
"Orbán kiütötte az inflációt"
@Dr.Zomboss: ezt (bocs), akiket annyira gyűlöl "mindenki". Mindig másért. Aki értéket hordoz.

orangeorder.blog.hu/2012/12/20/miert_gyulol_minket_ennyire_a_baloldal

@_zulu_: Induljanak bátran. Majd biztos kirakja a főpolgármester a traktorral behajtani tilos-táblákat.

Ja igen, hogy mitől jobboldali. Ezek nemzeti intézkedések. Bezzeg az egykulcsos SZJA meg szegényellenes. Az ellenzéknek semmi se elég jó :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): ..telen volt. Csak kellett ez a forradalmár libsi imázs a német pénzek, Soros-pénzek, nemzetközi ismertség megszerzéséhez. Valahogy ki kellett ugrani a nyilvánosság elé a csúti szarosreterától. Megkapta az ugródeszkát Vásárhelyiéktől a temetésen, gróf Otto von Lambsdorftól a nemzetközi porondon - liberális alelnök volt ugyebár - aztán hajrá rézimizi!
@egyfejű:
Nincs miért! Egyébként már megtettem... szövegértés...
(lásd feljebb viszontválaszom)
@OrangeOrder:
A jobboldalnak az utóbbi száz évben mi jót köszönhetett a magyar nép?
Egy-két világháborút, holokausztot, és e következményeként a szovjet csapatokat.
Miről beszélünk?
@OrangeOrder: Ha elsíboljátok a parasztok földjét, nem fogjátiok megoldani egy kresz táblával az ügyet, most szólok.

Nemzeti ügyek. Te sík hülye vagy, vagy közel ülsz a húsosfazékhoz. Az mi a fasztól nemzeti ügy, hogy elloptátok a magánnyugdíjpénztárból a félretett pénzemet. Az mitől nemzeti ügy, hogy merő szavazathajhásázsból olyan helyzetbe hoztok közműcégeket, hogy az amortizációt sem fogják tudni pótolni?
Az mitől nemzeti ügy, hogy fle fogjátok számolni a jegybank függetlenségét (ilyen csak banánköztársaságban van pubi), és majd Viktor fogja mgmondani, hova kell elpasszolni a devizatartalékot.

Elmész te a picsába. Sem nemzetiek, sem jobboldaliak nem vagytok, Gerinctelen, zsíros falatokért hajtó közgépes tetűláda vagytok mind.
@házelnök: Fura, azt hittem, a szovjet csapatokat Kádárék hívták be. Aztán volt Gulág, miegymást. Mindegy, fátylat a múltra, lépjünk túl rajta, az egymásra mutogatással nem jutunk előrébb! :)
Szép napot.

Többedszer írom be, mikor a 2006-os tüntetések szóba kerülnek, és a szemkilövős dumával jönnek a demokrácia védelmezői.
Egy-másfél éve az indexen volt egy cikk, ami a wikileaks-el kapcsolatos volt, miszerint is volt, van rá bizonyíték, hogy a vezér telefonkapcsolatban állt a balhék idején a hőbörgőkkel, ő volt a háttérben.
Ezt a cikket este olvastam ,aztán csodák-csodájára reggelre eltűnt.
Ez most csak azért érdekes,mert a mellüket büszkén féltéglával verők elfeledik, hogy a mostani helyzetben nem támadtak rendőrökre, nem felbérelt focihuligánok gyújtottak fel autókat, hanem intelligensen viselkedve tüntettek.
És persze, október 23.-hoz hasonlítva sem a vezér forgatókönyve szerint jártak el a diákok.
@OrangeOrder: Na még egy adalék a kuva nagy jobboldalisághoz:

index.hu/gazdasag/2012/12/20/orbanek_politikaja_a_tervgazdasagot_idezi/

De napestig tudnék még ilyeneket hozni.
Éppen azért rühellek benneteket, mert én valóban jobboldai vagyok. ti csak karrierista szarrágók vagytok, ismerek jópár fideszes funkcit meg képviselőt, egyikre se bíznám a biciklimet amíg bemennék cigiért a boltba. a nemzteti trafikba természetesen. Hülyék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mot beszéltzem a férejmmel épp onnan iön. Az őrök estek nekik, a két őrködőt bezárták a lakókocsiba - személyi szabadság megsértése, de tudták végig videózni, és a sátrakat - köztük a miénket - széttörték, széthajigálták, lerombolták. Kihívták a tévések a rendőröket - azonnal kijöttek és elvitték!! az őröket önkényes fellépésért. A két sértett is ott van elmondani a történetet.

Aki tud, menjen oda- kérik - és ha van sátor az is kéne, mert akkor megint felállítják.
@_zulu_: Szép. Személyeskedés, gyalázkodás, minősítgetés. Tipikus, sajnos. Kéne nekünk egy rendes baloldal, egy olyan európai értelemben vett baloldal, de én csak hőzöngő kommunistákat látok.

Az MSZP levonta a fizetésem felét és küldte a segélyeseknek meg autópályákra. A Fidesz "csak" 38%-ot von le. Érdemes lenne más pártoknak is elgondolkoznia azon, hogy a középosztályt érdemes volt-e a végletekig szopatni.

A bankok-közműcégek majd eldöntik, hogy nekik mi tetszik jobban. A szavazók dettó. És ha a szavazók többsége Bajnait meg az MSZP-t akarja majd, akkor az úgy lesz.

Már csak másfél év, kitartás!
@ZSírfeka: bizony, de nem hatja meg őket, a szelektív tudatjuk határozza meg a létüket ;)
@OrangeOrder:
Kádárék, ja. Mert előtte nem is voltak itt szovjet csapatok, mi:
"Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortűz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nőtt. Ez a kormány bukásához, a szovjet csapatok visszavonulásához, majd a többpártrendszer visszaállításához és az ország demokratikus átalakulásának megkezdéséhez vezetett. November első napjaiban az új kormány megkezdte a tárgyalásokat a Szovjetunióval a szovjet csapatok teljes kivonásáról, a Varsói Szerződésből való kilépésről és az ország semlegességéről. A szovjet politikai vezetés azonban a kezdeti hajlandóság után meggondolta magát, és miután a nyugati nagyhatalmak biztosították arról, hogy nem nyújtanak a magyar kormánynak segítséget, november 4-én a szovjet csapatok hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország ellen. Az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott hősi szabadságharca így végül elbukott"
@OrangeOrder:
Ugye a gulág egy baloldali cárizmusnak nevezett rendszer után következett?
@a szív fészkei: hallgattam Navarrót a rádióban, pont ezt mondta el ő is, meg amikor a rendőrök jöttek, a "dicső" vezetésünk verőlegényei elfutottak, sokat mondó jelenet, de ők is és a rendőrök is, "csak" a parancsokat teljesítik.

Külön érdekes az időpont, mert tegnap este, nem is tudom ki közvetítette a diákok elhurcolását, és erre tessék, a következő csapásvonal a Klubrádió, és a dicső 4 nap fellebbezés.
@Bakter: Ja okés. Akkor már tényleg a jobboldal tehet arról, hogy a szovjetek kényszerből itt állomásoztak, miután kényszerből az angolszászok szarrá bombázták Európa legszebb fővárosát, értem.
@OrangeOrder: Leszarom, hogy te mit tartsz személyeskedésnek. Amilyen tolvajbanda a pártod, ez a minimum.
A középosztályról meg jobb ha nem papoltok, mert olyan gyönyörűen csúszik le az elbaszott gazdaságpolitikátok következtében, hogy öröm nézni.
Komcsibbak vagytok a komcsiknál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igen.
Azonkívül annyira hülyének nézik a diákokat...
Értelmes, gondolkozó emberek, meglehetősen nagy ostobaság valakinek az életkorára hivatkozni egy ilyen helyzetben.
Arról nem is beszélve, lerí az írásokból, hogy a pártdirektívák egyre döcögősebbek. :)
S mielőtt valaki beskatulyázna: sem jobb, sem baloldali nem vagyok. A józan észre hallgatok, s bár demokrata vagyok, szívesen hallgatnám a rádióban mindkét barom /Gyurcsány, Orbán/ temetéséről szóló élő beszámolót... :)
Tényleg, egy temetésről van élő közvetítés?
:)))
OrangeOrder · orangeorder.blog.hu 2012.12.20. 12:53:49
Az MSZP levonta a fizetésem felét és küldte a segélyeseknek meg autópályákra. A Fidesz "csak" 38%-ot von le. Érdemes lenne más pártoknak is elgondolkoznia azon, hogy a középosztályt érdemes volt-e a végletekig szopatni.
Nem lehetett rossz fizud.
Most gyerek elmegy nyáron dolgozni, az ötvenezréből annyit adózik, mont ganyé orbányik a miniszterelnöki pénzéből.
Arányaiban nézve a dolgot, kicsit snasz.
Szocik idején a csórók kevesebbet adóztak.
@OrangeOrder:

"de én csak hőzöngő kommunistákat látok."

Azta, Pozsgay apó már hőzöng is a Fidesz páholyban? A hálátlan köcsög, ahelyett, hogy örülne csöndben a vissza nem vont kommer nyugdíjnak. Bázz, pofátlanok ezek a hőzöngő büdöskommunisták.
@_zulu_: Értelek. De ezen túllépve: hogy fog Orbán bukni 2014-ben? Egyszer-egyszer lehet itt Fidesz-kormányt buktatni, de tartósan nem. Nincs egységes ellenzék, nincsenek célok - csakis a gyűlölt Orbán és a Fidesz.

De mindegy, ez legyen más baja. Én 2014-ben is Viktorékra fogom húzni az ikszet, mert nincs kedvem megint tízezreket bukni a "szolidáris" progresszív adórendszeren. Pl.
@OrangeOrder: ne hagyd ki a nácikat, valamiért ők miatt bombáztak, ja jut eszembe a hidakat is ők robbantották ugyi. Na csak lehull az álarc, és kiderül a nyugat, és demokrácia ellenességed, és a látens náciságod ;)
@OrangeOrder: "A bankok-közműcégek majd eldöntik, hogy nekik mi tetszik jobban."

Hát persze. A gazdaság így működik. Csak tudod, ezek nem a sarki fűszeres, aki ha bezár, majd megyünk egy sarokkal tovább.
Már most azt nyögi a gazdaság, hogy pumpoljátok a bankokat ezerrel. Lehet hogy a foxi maxin nem tanították, de hitel nélkül nem működik egy piacgazdaság, tudod annak a bankok a motorjai. Ez jobboldali álláspont apám, a tiéd vérbő kommer.
@ZSírfeka: +1 Hazudnak éjjel, hazudnak nappal. Csak nem ismerik be. Erre képesek, az itteni védőik színvonalát nézd meg, mindent megértesz. Igaz a diákok táblája: hülyékkel már teli az ország, azokkal megértetik magukat, lenyomják az országot a saját színvonaltalanságukra...

2006-tal összevetni nekik, orvbűnistáknak kényelmetlen, mert a mai diákok napok óta türelmesek és nem dúlnak. Ezek meg fél nap alatt vérbe-tűzbe boríttatták ukázt kiadva a várost.
@OrangeOrder: Viktornak ez lesz az utolsó bukása. Innen nem áll fel.
@OrangeOrder: Olvass már utána, mondod itt a baromságaidat narancshányásban. Uncsi vagy.
@Fabius: Jogos :) Ez van, kell 1-2 kirakatarc a kádárista nyugdíjasoknak is.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó, de azért ennyire ne menjünk vissza, mert ez messzire vezet, hogy a nácik meg miért leheettek ilyen népszerűek, lécci ne.

@_zulu_: Igen. A szavazó meg úgy működik, hogy bizonyos szempontok alapján dönt és választ. Egyelőre nem látom, hogy hogy lesz itt kormányváltás - és ha mégis, akkor nekem vagy neked miért lesz majd jobb.
@ZSírfeka: fiatal vagy, én még láttam a vörös teres ágyútalpast, szidtam is mint a poklot, mert lemaradtam a tévés meseadagomról, de legalább belém égett a diktatúrák utálata ;)
Jut eszembe, É-Korea most nemrég rendezett egyet, az is olyan dicső demokrácia, hisz kötelezően sírni is kellett...
@Habakuk999: Ez szép, kösz. És a srácok valamit méltóságot visszaadtak ennek a kommerciálissá tett izének, ami karácsonyt jelentett itt.

Orvbűnnek vége, de a haláltusája, mint mindene eddig, roppant gusztustalan lesz.
@OrangeOrder: "A szavazó meg úgy működik, hogy bizonyos szempontok alapján dönt és választ."

Már ha hagyjátok szavazni. De mindent elkövettek, hogy megnehezítsétek a szavazást.
De befejeztem, fideszes politikusokat (mert erős a gyanúm hogy az vagy) nem fogok győzködni, felesleges.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hé, genya! Volt már? :))

"A röghöz kötésről és másról.

Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása nagyobb mint az összes magyar egyetem együttes költségvetési támogatottsága. Tervezik, hogy valamelyest emelik a tandíjat a 2015-2016-os tanévtől (akkor egy kezdő mérnők négynapi fizetése lesz a szemeszterenkénti tandíj), és tiltakoznak is miatta a diákok."

orulunkvincent.blog.hu/2012/12/20/a_roghoz_kotesrol_es_masrol
@a szív fészkei:
Igaz.
Idegesítő tud lenni az ostobaság piedesztálra emelése.
Szerencsére a gyerekeink átlátnak a szitán. :)
Elgondolkodtató:
47ezres pénzből leadózom a 16 százalékot és élek a maradékból, illetve a másfél millás pénzből élek az adólevonás után.
A csorik pénzét általában a másfél millások határozzák meg.
szarházi orbán is rá van szorulva a családi pótlékra?
@OrangeOrder: te mentél vissza okoska, kezdesz belekeveredni a mondandód szövevényeibe, ha neked lehet, nekünk is ;) Avagy te lenni girnyószász a vezényló agyar hangja?
@_zulu_:
A "Narancs Rend" kitüntetés, Arany Seggnyali fokozatának büszke birtokosa?
Dehogy!!! :))
Pártatlan szemlélő!
No látom, valami rosszat ettél tegnap, ha a var ánuszodból, ez a förmedvény ömlött ki.
@sárkányfő: JA 10 ezret érő sátrunknak annyi. Dögöljenek meg.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem volt, zombizom az idiótákkal, és felpörgettem a tahótlanítót, nincs időm linkelgetni most :D
Akkora a szint, hogy már sírok, kihasználom a lassan kivesző állatokat, ezeknél még Stefika is egy zseni :D
@tulinp:
Kevered Bayerrel! Bár, annyira nem tud lealacsonyodni Fabius... :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sajnos nem vagyok olyan fiatal, én az időtájt vártam a mesémet. :)
De teljesen jogos, amit írsz.
Arról nem beszélve: a középiskolát megkezdve az ofő első bejelntése az volt, hogy kötelező a KISZ tagság. Nem vagyok egy különösebben lázadozó alkat, de ettől felment bennem a pumpa. Felálltam, és azt mondtam, nem szeretnék KISZ tag lenni. Rövid vita után leültetett, s nem lettem az. /'83/ Ez után mondja meg valaki: a vezért milyen eszközökkel kényszerítették arra, hogy ne csak tag, hanem titkár is legyen a kommunisták közt? ;) :)))
Mondom, szegény Krassó forog a sírjában...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Belekzdek én a tahótlanításba, a fagyok elmúltával egész trollseregek keltek ki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Persze. Egyszóval, baloldal = árulás. Amikor csak létezett itthon ilyen.

@_zulu_: Meglátjuk. Temetik már pár éve... de még mindig túl sokat szeretik, többen, mint bárkit a másik oldalról. Ez a harc lesz a végső? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Látom, új kumminista bérencek vannak forgalomban!
Támad a Párt, a bolseviki platform felszívta magát - lóg is a csula az orrukból!
Köpik a narancsbolsik rendesen szembe magukat - a diákok meg kiröhögik Piktorkát...
Szörnyű is ez... Chaplin jut eszembe...

www.youtube.com/watch?v=IJOuoyoMhj8

Piktornak is elgurult... :DD
@OrangeOrder: logikád követve akkor: jobboldal=világháború, trianon, világháború
@sárkányfő: A legtöbben tavaly is saját lakásukban vagy a kertjükben fagytak meg.
@irógép: "Ne csodálkozz se te se a mozgalmaitok, hogy igazán nagy tömegek nem csatlakoznak, mert kurvára szar amit a kormány csinál, de az a stílus amit itt te is elővesztesz meg az ellenzék egy jó része, abból sem kérek se én se sokan mások!!! "

Akkor mégis, mit keresel itt? Abban reménykedsz titkon, hogy hátha mégis meggyőzünk? Mint a szűzlány az országút szélén. Jön egy autós, kiszól neki: gyere kislány baszni! Mire ő félrehajtott fejjel, pilláit rebegtetve válaszol: Meggyőztél!...
Girnyó-szász reggel azt mondta, ha húsz évvel fiatalabb lenne, ő is menne tüntetni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ha ez a nyíveteg csuti sakkozni tanult volna, olcsóbb lenne most az országnak.
@OrangeOrder:
Tulajdonképpen igazad van, természetesen, hiszen gyurcsány miatt voltunk hitler utolsó csatlósa, hogy is lehetett volna másként. Ergo miatta volt a bombázás, meg szovjet bevonulás is. Bár emlékeim, ha rózsika még nem írta át a történelmet, akkor mi mentünk be először hozzájuk hepciáskodni, aztán jól haza lettünk zavarva. De az meg libajnai miatt vót, igaz.
@tulinp:

Micsoda eredeti szóvicc. Állam leesik a kreativitáson az 645 782 896 756 457. alkalom után is.

Lassan visszasírom az időket, mikor még az egész és sértetlen fidesz tábor kitermelt néhány valóban szellemes anyázót. Ehh, régen minden jobbvót.
hol az a tegnapi faszkalap, aki azt mondta, hogy kamu az egész? Hogy rogyna rá az ég, a hüle seggnyaló picsára...

Listázás: elnézést kért az igazgató<<<<<

A közvélemény előtt tagadja a diákok nézeteinek jegyzőkönyvezését a balatonalmádi gimnázium vezetője, az iskola előtt azonban elnézést kért - értesült a hvg.hu. Gránásiné Bácsi Tünde szavait - jelenlévők szerint - mély csend fogadta. <<<<<<<<<<

hvg.hu/itthon/20121220_iskolatol_elnezest_kert_almadi_igazgato
@házelnök: Nekik ez a jó. Ki nem tudta? Márai tudta, megírta a Naplójában. Para-Kovács pár napja írta le gy cikkben.
@Bakter: Jó, de Orbánnak se volt sok köze a numerus clausushoz, lássuk be.
A munka világa:
a labdarúgás állítolag pénzes szakma, profi.
Építsen minden csapat a saját profizmusához illő stadiont.Dózsa drukker vagyok, az én adóforintomból a gyujtogató fradistáknak ne építsenek új pályát.
Márai:" A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." Csókpuszi, nem csoda, ha nem ő van a kötelezőben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na csak nincs valami probléma, hogy már stefke után sírsz?:DD
@OrangeOrder:

De bazz, milyen kirakat az, ahol a főkommunista meg a besúgó ügynök az arc?

Mert nem jobboldali azt lássuk be.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akinek kedvence a FB-on: Orvbűn. Óriási. És a net hatalma, mindent meg kell írni, nem rejtőzhetnek el most már.
@Fabius: Ugye? Nehéz a kuminbrigád dolga. Csak az izzadságszag árad.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne elnézést kolduljon, nyújtsa be a lemondását. Minimum.
@OrangeOrder:
Ki a bánatában krokodilkönnyeket síró bánatos picsa mondta, hogy orbánnak köze volt a holokauszthoz? Mintha nem a ti bagázsotok hátsóudvara vágná állandóan a gyurcsány nemzedék képébe 56-t.
Egyébként, most, hogy alaposan belekeveredtél a saját ostobaságodba, ne kezd el itt a "orbánnak se volt köze". típusú terelést.
@Fideszman: Baszki mit szívsz? Én is kérhetek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Angol-magyar kéttannyelvű gimnázium élére egy besúgó imaharcos....

...ez az orbánrendszer jelképe.
@Fabius: ahhoz embernek kéne lenni, na ő ezennel kiiratkozott ebből a társaságból, és ez egy tanár, hánynom kell.
@Oberlander Mordeháj:

Nah ha Göncz Árpád idézlek "patkány volt" (Mondjuk a patkányozás téged minősít)akkor mit mondjunk a nemzet golyóstolláról. Az ország szégyenéről, a csaló már nem doktor aki jó volt Hornak madridba, ugye. Mert ő ha kell jó kommunista, ha kell jó ávós, sőt a 1944-ben jó náci is lett volna, Ő aztán az egyenesség minta példánya. Na persze.

Tudod Göncz Árpád börtönben volt a kommunizmusban, A kedves "álamfő" pedig inkább a fizetési jegyzéken egy szám/szám hivatalban.

Szerinted a KDNP például miben jobb mint az SZDSZ várok érveket, mert sajnos én nem tudok egyet sem. Az egyik liberálisnak álcázta magát, a másik meg kereszténynek. Lejáratva mindkettő azt amivel takarózott. De nyugodtan véd azokat akik rabszolgát fognak csinálni belőled, te örömmel fogod majd enni asztal széléről neked pottyantott koncot, amit a gazdi majd odavet eléd a sarokba.
@a szív fészkei:

A jobboldal kiüresedését semmi nem mutatja jobban ennél. Akikkel régebben ideológiai, szellemi párbajt vívtunk egyes ügyek mentén, azok mára vagy eltűntek, vagy erősen megváltozott a véleményük akár két évvel ezelőtt vallott nézeteikhez képest is.
hmmm, pont TGM, cseppet megosztó személyiség ő is

Az ELTE bölcsészkarán gyűlnek a diákok - ott lesz TGM is

Hallgatói fórumba kezdett csütörtök délben az ELTE Bölcsésztudományi karán a Hallgatói Hálózat (HaHa) illetékes sejtje. Tamás Gáspár Miklós délután három órára jön előadást tartani az épületbe.

hvg.hu/itthon/20121220_Az_ELTE_bolcseszkaran_gyulnek_a_diakok

----------------------------

Bajnai: a röghöz kötés diplomás jobbágyság

Oktatáspolitikai együttműködési megállapodást írt alá az Együtt 2014 Választói Mozgalom a Hálózat a Tanszabadságért és a Szülői Hálózat elnevezésű civil szervezettel csütörtökön Budapesten.

hvg.hu/itthon/20121220_Bajnai_a_roghoz_kotes_diplomas_jobbagysag
@Fabius: Hát nem. Nem örülök ennek, de hát ha a Fidesz vezérkara úgy látja jónak, hogy ők kellenek oda, akkor legyen. A baloldalnak is vannak díszemberei, pl. Mellár, Ángyán vagy Balavány. Azok a jobboldaliak, akiket a baloldaliak szeretnek.

@Bakter: Gyurcsány legjobb haverja Dániel Péter, az ő véleményét és hazugságait meg ismerjük Wittnerről és 56-ról. Egy banda ez...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nana nem azért, de Fecó alatt is egy éjszaka sokat tudtak ám változni a dolgok. Azért nem kell a szerecsent mosdatni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Fölkenheti a hajára a sajnálkozását.

Tegnap a posztban felsoroltam tételesen hány törvényt sértett meg, az LMP föl is jelentette értük. Ez az ügy nem ér véget egy szánombánommal.
FB:fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/282832_302523706532210_1930644099_n.jpg

"Átfogó oktatáspolitikai program elkészítésében működik együtt a Hálózat a Tanszabadságért, a Szülői Hálózat valamint az Együtt 2014 Választói Mozgalom.

Az együttműködés aláírásáról szóló hír itt olvasható:
www.egyutt2014.hu/hirek/egyuttmukodesi_megallapodas_a_szuloi_halozat_es_a_halozat_a_tanszabadsagert_civil_szervezetekkel.html "
@Fabius: Annyira szarnak a törvényre, hogy az már röhej. Lásd ma hajnalban nem először Böröcz. Lásd tegnap meg azelőtt a rendőröket. A kölyköknek múltkor írt valaki jogi útmutató, náluk kéne lenni.
@OrangeOrder:
Lassan eljutunk a baloldal miatti angolszász Budapest bombázást követő szovjet csapatbehívástól a Kilimandzsáró haváig.
@Fabius: De jó, hogy nem voltam itt, mert szétröhögtem volna magam a szellemi párbajotokon.
A mandineren a könzervatívok abban voltak egyek, hogy mindenek volt egy horthysta nagymamája, aki vigyázott rá, amíg a komcsi szülei dolgoztak.
@irógép: "Igaz elhatárolódnak a pártoktól, de párt szimpátiája attól még van a legtöbb diákban vagy ami kialakult benne vagy amit otthonról hozott!!"

És?
@Dr. simonmondja.: Tesco nem zsidó rohattmulti???? Hová nem küldöd szegényt?? Menjen a tönkrement Magor boltba pultosnak.
@OrangeOrder:

Te most tényleg egy Mellárt, Ángyánt vagy Balaványt hasonlítasz össze egy Pozsgayval, Szűrössel és a besúgó Böröcz Pestával?

Miféle értékrend ez ember?

A büdöskommunisták azért nem tűnnek el a faszba, azért nincs lusztráció és nyilvános ügynöklista, mert ti magatok így kezelitek a jobboldalon őket: "ha a Fidesz vezérkara úgy látja jónak, hogy ők kellenek oda, akkor legyen"
csodálkozom is, hogy nem kapott még agyvérzést a Kedves Vezető.
@Fabius: A kubatov-videót is följelentitek ?

Vagy az nem csapásirány ?
Krónika: TEgnap: fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/167444_464904496879666_1119794431_n.jpg

sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc7/398383_464912560212193_1955568227_n.jpg "Szalay és Szemere utca sarkán áll a több százas tömeg.
5 embert vittek be, őket várják. Róluk csak hozzátartozóknak adnak bővebb tájékoztatást.

A demonstrációt egy magánszemély bejelentette, tehát jogszerű."
@Fabius: szánom bánom a zárt ajtók mögött, max beáldozzák és elviszi a balhét, a többi seggnyaló meg teszti tovább a pártutasítást...
@Dr. simonmondja.:
Tegnap a Tétben azt mondta az egyik srác, hogy hirtelen számolva az alkotmányt legalább két, a btk-t több helyen sérti a lista. De a társaság megegyezett abban, hogy szépen el fog sikkadni ez az ügy a Poltikus útvesztőben, ha lesz is feljelentés.
@a szív fészkei:

Böröcz meg az eljárása Navarróéknak szopás, de a maga haszna megvan: egyértelmű és világos miért nincs ügynöklista nyilvánosság. Ez már úgy rájuk égett, hogy a szavazóbázis leépítő hatása súlyos százalékokban mérhető.
FB: "Hamarosan kezdődik az Együtt 2014 Választói Mozgalom, a Hálózat a Tanszabadságért és a Szülői Hálózat közös sajtótájékoztatója. A részletekről később beszámolunk!

Pénteken 16.00-kor hallgatói szerződés égetés a Moszkva téren!"

A zidő vasfoga most tényleg sajoghat: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574717_293484917436089_1907496015_n.png
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A többi seggnyalónak is jelzés ez az ügy: vannak határok amiket nem lehet büntetlenül telibe szarni.
@Fabius: Sajnálom, az enyém is csak egy vélemény. Ráadásul a szavazatom is annyit ér, mint bárki másé. Mert regisztrálni és szavazni azt tuti fogok. Ez van.
A paraszt csapdája

2012. december 18., 14:41
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

Néha úgy alakul, hogy a hatalom lesöpri a padlásokat. Lehet ezt indokolni is: a hadsereget etetni kell, a városi népséget meg kell menteni az éhínségtől, meg kell törni a parasztok ellenállását, mert túl nagy a pofájuk.

Ilyenkor a megaláztatás sokkja után keletkezik egy nagy dilemma: amit meghagytak és amit sikerült eldugdosni, azt megegyük, mert túl kell élni a telet, vagy sanyargassuk magunkat a végsőkig: hiszen akár csontsoványan is, de tavasszal újra kell vetni, különben a jövő télen akkor is éhen veszünk, ha a hatalomnak már nincs mit lesöpörni. Ez a paraszt csapdája.

Ma már persze a hatalom nem csak a parasztokat sanyargatja, de most is a leggyengébbeket: a rokkantakat, a betegeket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, vagyis az olyan népségeket, amelyek nem tudnak ellenállni.Vagy tudnának, de nem mernek, vagy mernének, de nem tudják, hogyan kell.
Az eléggé ritka, hogy jön egy uralkodó, vagy pártfőtitkár, esetleg megválasztott miniszterelnök, és azt mondja, hogy azért kell lesöpörni, mert kell a gazdagoknak, hogy még gazdagabbak legyenek. Semmi más indok nincs.

És mivel nincs, nincsenek is érvek, például az olyan gyerekek ellen, akiket a jövő fölzabálására akarnak kényszeríteni, de ezt nem szeretnék, és visszabeszélnek, sőt kiröhögik. A hatalom összezavarodik és zavarában még nagyobb zavart okoz. Végül összeomlik. Előbb erkölcsileg. Ez van most.

Andrassew Iván /

...Iván ! EZ ÍGY VAN !!!!!!!!!!!!!!!!
@vakapad: "normál demokráciákban nincs olyan, hogy spontán tüntetők bejelentés nélkül lezárnak bármilyen közlekedési útvonalat. Akkor ugyanis a rendőrségnek közbe KELL lépni. "

ad 1. Nem zártak le a diákok hidakat, hanem csoportosan áthaladtak rajtuk. Összehasonlíthatatlan a Budaházy-féle dzsemborival

ad 2. A diákokat nem akkor vitte be a rendőrség, amikor hídon haladtak át, hanem a Tudományos Akadémia parkolójában.

ad 3. Demokráciában is előfordul, hogy tüntetők lezárnak útvonalakat. Emlékszel még a traktoros útlezárásokra?

A többi stimmel...
@Fabius: Remélem. Navarrot meghívták németek, de nem mert elutazni és jól gondolta... Jöhetnének német újságírók ide, megszemlézni a kiba nagy demokráciánkat élőben.

Böröcz segghülye, akármilyen drillben tartja is a házat. Rádől az egész.
@Nikosi: Általában ha tévedek, elismerem. Tudsz mondani egy-két ilyen példát?
ezek is szét vannak esve egy cseppet, példát vehetnének ők is a diákoktól:

Újra működhet Jávorék platformja az LMP-ben

Az LMP országos választmánya szerdán hatályon kívül helyezte azon korábbi döntését, amellyel felfüggesztette a párton belül alakított platformok működését – mondta Heltai László szóvivő csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20121220_Ujra_mukodhet_Javorek_platformja_az_LMPb
@épészmérnök: 2008-as AB-állásfoglalás határozott a spontán tüntetésről,amit nem kell 72 órával előbb bejelenteni és így nem oszlathat a rendőrség. A diákok folyamatosan egyeztettek a rendőrökkel, ők terelték őket.
@Dr. simonmondja.:

Azt az MSZP és a Jobbik nyomta föl.

Amúgy meg nem tudom mi ez a "följelentitek". Én speciel nem jelentettem föl senkit.
@Bakter:
Mindig ez van, ha a fideszen fogás akad,
akkor sosincs taggyűlés, bazmeg.

Ez az Orbán mindnek a törvénytelen gyereke, vagy miért nem tudnak leszakadni a valagáról ?
@Fabius: várhatunk egyáltalán mást azoktól, akik a kéhlekalássan mi úrimagyrok vagyunkban keresik saját maguk identitását? mert szrrintem nem.
@OrangeOrder:

Felőlem azt csinálsz amit akarsz. Én nem vitatom el tőled se a véleményed se a szavazáshoz jogodat.

Mindössze azt nem értem, hogy beszélhetsz jobboldali értékrendről mikor a kommunisták pátyolgatását hajlandó vagy elnézni Orbánnak.

De nem kell nekem mindent érteni.
@irógép: Idefigyelj, nem tahótlanítalak, mert nem tűnsz teljesen agyatlan zombinak. Arra viszont megkérlek, hogy hagyd el a személyeskedést, mert amikor minden állításodat azzal kezded, hogy a blog kommentelő közönségét felcímkézed, ez sem nem korrekt érvelés (argumentatio ad hominem, így hívják), sem nem hasznos.

Mink itt nem vagyunk egészen hülyék, néha gondolkozni is szoktunk, sőt, akár hiszed, akár nem, még olykor meg is változtatjuk az álláspontunkat (lásd ma: GeoCracker olvtárs látta be, hogy tegnapi érvelése hibás volt).

Tehát kérlek, ennek szellemében írj, és akkor lehet, hogy még kommunikáció is lesz belőle.

Kellemes ünnepeket egyébként.
Hmm.
Soha nem gondoltam volna, hogy visszasírom Stefikét, de ez a silány bértrollkodás kihozza belőlem az állatot.

Legények, kérjetek még egy kis továbbképzést a főnököktől karácsonyi ajándékra!
Ez így se nem meggyőző, se nem szórakoztató.

Legalább próbáljatok valami hitet, szívet-lelket beleadni.

Ez így nagyon lelakott kurvás.:(
@Habakuk999: Dehogy is. Csupán csak megszólaltatom a másik oldalt is néha. :)
@Dr. simonmondja.:

És én mióta vagyok az LMP?

Amúgy meg ha már az MSZP és a Jobbik megtette párhuzamosan egy harmadik feljelentés minek? Ahogy elnézem feljelentés verseny van, aki kapja marja alapon. Balatonalmádival kapcsolatban a szocik se tettek, mert ott az LMP ébredt hamarabb.
@Fabius: Igen sorrendben a jobbik és a maszop. :)
@épészmérnök: tasz.hu/gyulekezesi-jog/gyulekezesi-jogi-1x1

"Kell-e engedély gyűlés tartásához?

Demokratikus alapelv, hogy a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvények nem engedélykötelesek. Egy alapvető emberi jog gyakorlásához nem szükséges semmilyen hatóság engedélye, így rendőrségé sem. Azonban a gyülekezést (a spontán gyülekezések kivételével – lásd később) be kell jelenteni (ami nem jelent engedélyt), hogy annak zavartalan megtartását a rendőrség biztosítani tudja."

"Mi az az „azonnali reagálású”, és mi az a „spontán gyülekezés”?

Számos európai ország joga ismeri az azonnali reagálású gyülekezés fogalmátértve ezalatt azon eseteket, amikor valamely eseménnyel kapcsolatos véleménynyilvánítás azonnal aktuális, vagyis 3 nap múlva már okafogyottá válna. Ha tehát a törvény által megszabott, a gyűlés bejelentése és megtartására közötti idő túl hosszúnak bizonyul, a szervezőknek lehetőségük van a gyűlés törvényes megtartására, ha azt objektív okok miatt előbb nem jelenthették be, ám a rendezvény szervezésének megkezdését követően haladéktalanul bejelentik.

A spontán gyűlések esetében pedig még szervező sincsen, hanem valamilyen esemény következtében nagy tömegek, valamely hír vagy esemény hatására spontán módon az utcára mennek. Ilyen esetben – mivel nincs szervező - fogalmilag elképzelhetetlen a bejelentés, az ilyen rendezvényt tehát nem kell bejelenteni és nem is tiltható meg előzetesen."
@Fabius: Tegnap Vadai elvtársnő beelőzött mindenkit.:)
Fleto is topon volt a fészbukjával.

A többinek csak a hüppögésre futotta.:)

Okosak ezek a fiatalok.
@Habakuk999: NA ugye. Én már feladtam ezekkel. Nincs idegem, bocs - ezek nem párbeszédezni, hanem kifárasztásra jönnek.
@Fabius: nincsenek elveik, csak hűbéri hűség a vezetőkhöz, és egy adott oldalhoz.
@OrangeOrder: Most már próbálj meg egy kicsit józanul gondolkodni, bár tudom, hogy ez nehéz. A múlt század 20-as éveitől kik voltak hatalmon? Javíts ki ha tévedek, de én mintha Horthyra emlékeznék. Kik adtak hadüzenetet a Szovjetuniónak és az Egyesült Államoknak? Javíts ki, ha tévedek, de nekem most is csak Horthy rémlik. Kik voltak az utolsó csatlósai Hitlernek? Javíts ki ha tévedek, de nekem most is Horthy és Szállasi rémlik. A szovjet csapatokat nem kellett Kádárnak behívnia, mert többé kevésbé itt voltak 56 előtt is. Katonai tanácsadói szinten, mint az amerikaiak Vietnámban. Szóval az oroszok Magyarországi jelenlétét erősen az általad dicsőített jobb oldalnak köszönhetjük. Mert ti dolgoztatok azért, hogy a világ a mai napig tudja, hogy mi voltunk az utolsó csatlósai Hitlernek és náci rezsimjének. Remélem erre büszke is vagy, mert én nem. Én szeretném elfelejteni, hogy az országom ilyen disznóságban valaha részt vett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De, de, csak kommentáljuk.

A CCA megbízása adott esetben nem lenne kidobott pénz, nem félnek a fideszes önkormányzatoknak reális képet festeni a valós helyzetükről. Nincs finomkodás meg umbulda, a zuglói önkormányzat átvilágítása is elég kemény konzekvenciák megfogalmazásával ért véget:

varanus.blog.hu/2012/02/03/papcsak_esete_a_zugloi_vagyonnal

A baj az, hogy az önkormányzatok ezután is baszunk rá alapon működnek tovább, és legfeljebb annyit hasznosítanak az átvilágítási jelentésből, hogy mire vigyázzanak lóláb kilógáskor. Erről viszont nem a szakmailag kifogástalan CCA tehet.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Hmm, végül is igazad van. De ettől még nem szerettem meg a mostani ellenzéki pártokat.

De mások biztos. Sok sikert 14-re :)
@Habakuk999: költői kérdések minek ;)
én reggel óta már durcizom vele :D
@a szív fészkei: Olyan snassz ez már.

Legfeljebb Bayerzsóttiban lángol még a nemzetizmus.
@Baracus: "Egyáltalán valaki tudja a tényleges okát miért kellett a diákokat felbújtani és az utcára kikényszeríteni, úgymond tűntetni?"

Aha, a balatonalmádi direktornő, meg a hozzá hasonlók direkte kikényszerítették az utcára a diákokat.

Még, még, sok ilyet, nagyon vidám!
@Penivaldes:

A hűbéri stimm, mert elvekről nem beszélhetünk a pátyolgatott arcok mellett.
@Fabius: Így van, újabb jelzés a társadalom részéről: Eddig és ne tovább.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azon gondolkodtam, hogy valamelyik új versenyző is ő.
Az új nicken nyomja a hivatásos taplót, a régin pedig a jólfésült urifiút.
@Habakuk999:

A dékások ugrásra készen vannak, hogy lehetőleg elsőként érjenek ki helyszínre ha kell :-)))

A diáktüntetések vagy a Navarróék baszogatása miatt is komoly versenyfutásban vannak Szanyi kapitánnyal, az LMP-vel, a diákoknál a Jobbikkal is :-)
@Fabius: ez a nagy baj. nekem nincs azzal bajom, aki támogatja a Fideszt, vagy bármely oldalt. azzal van bajom, és lesz is ha a saját mondott elveit veszi semmibe.
@Penivaldes: Ezt most nagyon szépen mondtad. Küldök egy lájkot karácsonyra.
@Habakuk999: Hát annyiért ezekben is lángolna. De nem mindenkit fizet Zugló ilyen úriasan.

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Olvad a nickjét! Gondolod, érdeklik a tények? Hogy eleinte Hitler - tudván a csodás magyar hadsereg értékeiről - sem akarta bevonni a magyar csapatokat, az oroszok meg pláne igyekeztek még Erdélyről való tárgyalást is belengetve kérni a magyarokat a háborúból való kimaradásra.

Knausz alias Szombathelyi Ferenc HVFK a fake kassai bombázás utáni hadüzenet napján közölte, hogy "megyünk a katasztrófába". De Horthyt nem tudták meggyőzni, hogy faszságot csinált. Utána szétlőtték még a fővárost a nyilas-náci hordák a Vörös Hadsereggel harcolva - teljesen értelmetlenül -, amikről Gábriel kedvencei könnyes szemmel szoktak megemlékezni. Gondolom ugyanilyen meghatva emlékeznek a hidakról is, amiket teli villamosokkal röpítettek a levegőbe a németek, a szokott humánus módjukon.

Ergo oroszok bőven itt voltak a spájzban 56 előtt. Naná egy elvesztett háború után 11 évvel, hol legyenek? És amikor 56 elkezdett Horthy-revivalba fordulni, akkor léptek.
@Dr. simonmondja.: köszönöm szépen. majd kaptok üdvözlőszöveget:))
@Penivaldes: Ki nem ugrál, Hoffman Rózsa...

Te is kiabálod ugrálás közben?
@épészmérnök:
Te magad nagyobb vidámság vagy :)!
Gondolod a lázítás a járható út? Aztán "épész... Te majd a NAGY "megmondó" - humanoidként, helyrerakod itt a népet.
Grat, hozzá!
@Baracus: "Honnan tudna egy középiskolás arról ami most körülötte zajlik napi politika szintjén?"

Hát a Hír tv-ből nem, az biztos!
@Fabius: Nézd, ezen lehet poénkodni, de abban igaza van Vadainak, hogy számára a rendőrség kötelezően ki kell hogy adjon infokat. Képviselő és ez előnnyel jár.

Hogy nem volt atrocitás, azért tán az is köszönhető a jelenlétének, ahogy a férjemék esetében az ott posztoló ombudsmanos emberé. Ha nincs harmadik szereplő, aki kvázi hivatalos kőzet, akkor ki tudja, mi történik egy fogdában?
Azért az öt Orbán gyereket megkérdezném, mi a véleményük. Persze nekik a szőlő és kő ura biztosan megetet mindent. Sajnálom őket persze, ők is megérdemeltek volna egy rendes apát, bár az anyjukat elverő apát nem biztos, hogy büszkén emlegetnék... Télleg hol van orbánné?
jav: emberének. Diákokhoz beengedték a szüleiket? Ügyvédeket? Éjjel előrángathatók ügyvédek azonnal? TASZ ilyenkor hol van?
@a szív fészkei: na azért az utolsóban elég nagy bocsánat de baromságokat írsz. mert ha most nagyon piszkálódós akarok lenni, akkor ez eléggé úgy hangzik, mintha nekünk hálát kéne adni azért mert a vörös hadsereg itt tanyászott, és ránk erőltették a seholsem működő rendszerűket. ja és nem azért léptek, mert átfordult horthy revivalba..hanem anélkül is léptek volna.
@épészmérnök: Ezek ennyire hülyék? Egy középiskolás szerintük birka? Ezzel leállsz?
@Baracus: Kérdést kérdésre halmozol. Egyszer-egyszer elfogadható stíluselem. Azonban ha túlzásba viszed, azt a benyomást kelti, hogy információhiányod van.

Nézz körül az interneten, a kérdéseidre megtalálod a választ. A Gugli a barátod.
@Habakuk999: A sokszínűség jegyében azt is mint, ahogy ti is előadtok vagy posztoltok hasonló más véleményeteket. :)
@Habakuk999: ???? Varrás mentén hasad a suhogó angyalszárny?
@pjm:
"Sajnálom őket persze, ők is megérdemeltek volna egy rendes apát..."

Már ne is haragúdj de a családi háttere egy politikusnak, (mint gyerekeinek) nevelése, hogy jön ide? Amúgy, miért is kérdőjelezed meg?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ok vettem. ha kell lesz több. gondolom láccik,,, eléggé benne vagyok...
@a szív fészkei: Ne haragudj, ez nagyon vicces.:)
Ok, ok, figyelemmel kell kísérni, de ez a városi tájfutó verseny csak vicces.

Én nem nagyon állhatom ezt a Vadai úrhölgyet, azt aztán tényleg tátott szájjal bámultam, mi a poklot keresett a honvédelemben, de tegnap ügyes volt, meg kell hagyni, lekörözte a többit.

A fiatalok pedig még ügyesebbek.
"Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül."

KÉPESEK?
Eddig hol a bánatosba voltak? Amikor őket bátnották a kormányzati intézkedések, azt gondolták, az nem hat a jövő nemzedékére? És a jövő nemzedéke hol volt, amikor a ma nemzedékét rugták? Ők is képesek lesznek?
@épészmérnök:
Ne ítélkezz, és ne vonj következetéseket mással szemben! Nekem, Veled ellentétben nem kell a böngésző egy keresőjét használnom ahhoz, hogy informált legyek. LOL
Jó pár évvel ezelőtt kemény vitáim voltak egy barátommal. Ő a legkomolyabban hitt a predesztinációban, meg abban, hogy nincs a kasztok közt átjárás,kasztok megléte igenis hasznos és szükséges a társadalom működtetéséhez, nem születtünk és nem is lehetünk egyenlőek...Felháborodva ott hagytam akkor és örökre szakítottam vele, de ma eszembe jutott ez a kis jelenet és elgondolkodtam. Mi lett volna ha? Ha a csúti kondás megmarad a neki rendelt helyen és a csúti foci-pálya gondnoka lett volna. Mellékállásban pedig a szertáros és a gyúró munkáját is el végezte volna...Nem lett volna jobb mindenkinek? Neki legjobban, aki szemmel láthatóan szenved ebben a magára aggatott, számára túl nagy kabátban...Bocs, ma filozofikus hangulatban vagyok, remélem a hétvégére elmúlik a náthámmal együtt...:))
Bocs, hogy OFF de megérdemelte a rohadék. :(

Letöltendőt kapott a betonhoz fagyott kuvasz tulajdonosa

www.jovonk.info/2012/12/20/letoltendot-kapott-betonhoz-fagyott-kuvasz-tulajdonosa

ON
@a szív fészkei:

nem knausz, hanem krausz. a szombathelyi.
ehhh, de piszik is vagyunk, tele a gatya ott is, vagy rövid a póráz:

"Riasztó" a diáklistázás a pedagógusok szerint

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban adatokat gyűjtöttek a végzős diákoktól a sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteikről.

hvg.hu/itthon/20121220_Riaszto_es_felhaborito_a_diaklistazas_a_p

------------

egy kis gazdaság:

Az éves terv 120 százalékánál jár a hiány

Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya novemberben 33,6 milliárd forint volt; az első 11 havi hiány 691,7 milliárd forintot tett ki, ez a módosított előirányzat 120 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormany.hu portálon.

hvg.hu/gazdasag/20121220_Az_eves_terv_120_szazalekanal_jar_a_hiany

----------------

és egy kis agitprop bővebb infóval:

Megszólaltak az előállított diákok

Közös közleményt adott ki a szerdai télirózsás tüntetés két előállított résztvevője - írta az Eduline. B. Richárd és T. János szerint a hivatalos demonstráció után spontán alakult megmozdulásnak nem ők voltak a szervezői, résztvevőként segítettek "az ott kialakult vitát mederben tartani".

hvg.hu/itthon/20121220_Eloallitott_diak_evesre_hasznalom_a_kesek
Cölöpteknős kijelentette, hogy ő nem a diktatúra ellen, hanem a diktatúra csinálói ellen harcolt. No persze, hogy ő léphessen a helyükbe. :(
@Klarita: azért jól összehozta kasztok és predestináció:))
@Penivaldes: Én nem írok hülyeséget, hanem olvastam erről olyantól, aki elégg utána nézett ennek. A Vörös Hadsereg eleve itt volt az említett okok és Jalta miatt. Ezt nem felfogni realitásként elég hányaveti hozzáállás, nemde?

Nagy Imre és a Petőfi kör - aminek munkássága és elégedetlensége nyomán kirobbant a dolog - úgymond" emberarcúvá" akarta a szocializmust tenni, kevesebb Rákosival, de nem megszüntetni tokkal-vonóval. Pláne nem akarta teljesen visszafordítani Horthyba a dolgot, amire pedig már 23-án este kezdődtek utalások főleg zsidózással.

Hogy a nyugat nem ígért ehhez a segítséget az nyilvánvaló, ahogy az is, hogy a Szabad Európa ezt hazudva heccelt Münchenből. Vesztes ország nem válogathatja meg a leigázása formáit, ez így van a háborúk kezdete óta.

És noha Románia, Csehszlovákia pl. nem volt háborús vesztes, sőt: kaptak területet, csak ebben állt a győztes voltuk, mivel ugyanolyan kemény szocialista elnyomást is elszenvedtek, mint mi.

Tehát némi logikával lehetett tudni, hogy 180 fokot Magyarországon nem fog fordulni a társadalmi berendezkedés ebben a geopolitikai leosztásban.

Seholse működött a szocializmus, mondjuk mi ma, de akkor ezt nem tudhatták, hisz - mint nemrég itt Rodeo és Mariann elemezte - valami gazdaságféleség volt mégis, KGST működött, nem volt akkora általános nyomor, mint Horthy alatt, épp akkor kezdődött a munkások és parasztok kiemelkedése, lásd Orvbűn-család, stb. stb. Sőt annyira faszályos volt ez sokaknak, hogy
Orvbűn épp ehhez nyúl most vissza: tervgazdaság, központi irányítás, állami túlhatalom mindenben.
@a szív fészkei:

Én ezen nem poénkodok.

Tényleg azt gondolom, hogy nem vitatom a meglévő jószándékot sem, de neked sem kell az éppen így meglévő politikai haszonszerzés szándékát sem.

Ami rendben is van meg helyén is van mindaddig, amíg nem igényel nagyobb energiát a függetlenségükre és diákságukra hangsúlyt fektető srácoktól a mindenféle politikusok hessegetése, mint maga a tüntetés.

Magyarul meg kell találni a mértéket minden politikusnak, Vadainak is. Segítsen ha kell, de ez a segítség ne váljék terhessé.
@Fideszman: "Nem látok egyetlen diákot sem akit molotov koktélokkal dobálnak a rendőrök vagy akinek az autóját felborítják és felgyújtják."

Sajátos humorod van.
re:
dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus 2012.12.20. 10:26:00
".. az elmúlt két évben sikerült annyira egzisztenciafüggővé tenni az emberek túlnyomó többségét, hogy részben emiatt nem mennek az utcára... a tüntető gyerekeknek is kell adni kaját..."

Aki csak ezért nem menne érteném(?) de alig volt néhány felnőtt, pedig a gyerekek kérték, hogy támogassa őket aki érintett (sok százezer ember). Nemcsak nem mentek, de értetlenül szemlélték, ahogy az egyik gyerek versbe is foglalta..
@Habakuk999: dehogynem. most is ugrándozom, csak mondom, hogy nem szoktam közbe vezényszavakat kiáltozni.
@Klarita:
Ez a mélázás nem filozófikus, hanem vicces...

Stux maga vérbeli párizsi lett...
www.youtube.com/watch?v=UrX7AzATH1k
@Baracus: "Nekem, Veled ellentétben nem kell a böngésző egy keresőjét használnom ahhoz, hogy informált legyek. LOL "

A kérdés nem az volt, hogy nekem kell-e gugliznom. (Mellékesen megjegyzem, hogy mielőtt adatokat idézek, ellenőrizni szoktam, hogy jól emlékszem-e, és rendszerint a linket is beteszem.)

A kérdés az volt, hogy a diákok képesek-e önállóan értelmezni a politikai történéseket.

Te azt sugalltad, hogy nem, én pedig azt mondom, hogy igen.
@Habakuk999:

A riadólánc és tájfutóverseny tényleg vicces :-)
Kíváncsi leszek ki lesz az első traffipax áldozat, mert kreatívéknak lesz ennyi eszük előbb vagy utóbb az tuti :-D
@a szív fészkei: ja értem...((((((((((((((((
legyint és elkeseredik attól, amit egyeseknél tapasztal.
@épészmérnök: Ha minisztériumi bértrollnok, akkor megmondja neki Navra, mit írjon. Ne fáraszd vele magad: most írta, hogy neki nem kell guglizni. Ő tudja. Na honnan és mit???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: savanyú a szőlő.
Vona vezéred álmatlanságban szenved, mert nincs kukaforradalom?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tatár Józsefnek meglehetősen sajátos fogalmai vannak az "átlagmagyarról".

Érdekes felfogás a "saját véleményem" helyett átlagmagyarozni.
@Habakuk999: Nézd, vicces,de amikor szétbasszák a holmidat erőszakkal, amikor kordont vernek köréd, bezárnak a lakókocsiba, mialatt rombolnak jogtalanul, mégsem árt valaki,aki többet tehet a rendőrségen, mint te.

Innen a fűtött kégliből ülve más a stájsz, mint ott, ahol neked mennek 30-an. És ha nem megy ki oda valaki, akkor leszar a média is.

Ha Vadainak nem tecc, hogy diákokat vagy alapvető médiajogokért törvényesen, engedéllyel tüntetőket szabálytalanul, jogtalanul vegzálnak és ennek hangot ad, infóakt szolgáltat a kint semmiről nem tudó tömegnek, ezért én nem tudom kiröhögni. Mert akkor ez azt mutatja, hogy demokratikus párt tagja.
@a szív fészkei: Nem az a vicces.
Hanem a versenyfutás.:) A pártok között, ki az aki segíthet.

Dúró Dórácska 500 m előnnyel indult a hét elején, csak le se sajnálták.
A főnöke meg is hirdette nemzeti harcát a csokiautomaták ellen ismételten.

A tegnapi versenyt a dk nyerte, mondjuk ez illő is egy olyan párttól, akinek elnöke minden reggel a szigeten kezdi a napot futással.

Kicsit komolyabban:
talán elegánsabb lett volna valamilyen független jogvédőt odaküldeni a fiatalok mellé, de az már a Vadai joga, hogy politikusként babért arasson. Az pedig tetszett, hogy nem játszotta -magához képest- túl a szerepét.

A Kunigundában is volt független, nem?
@a szív fészkei: Köszönöm, a megerősítést. A magyar jobb oldal múlz századi tevékenysége minden szempontból inkább a negatív oldalon játszott. Ha akárki végig nézi (bármilyen normális jobbos szemlélettel) a jobb oldal múlz századi tevékenységét és eredményeit, az gyorsan rájöhet, hogy nem igazán fényesek ezek az érdemek. Tulajdonképpen már 1919 augusztusától a megtorlásoktól elkezdhetjük vizsgálni a dolgot. A Héjjas-Prónay különítmények munkájától(?) kezdve, a Hitlert kielőző első zsidótörvényeken át (numerus clausus) a második világháborúba belesétáláson át, az elvetélt kiugrási kísérletig, sőt még az után is mindent a jobb oldal csinált végig.
Most nem szeretném, ha országunk lakói, ugyanezt néznék végig újra. Most valószínűleg nem lesz háború, de a Bonsai Duce és csapata akár még ezt is felvállalná a hatalomban maradásért.
És minél inkább szprul a hurok, annál kétségbe esettebb épésekre számíthatunk tőlük.
Az első lépéseket már megtették, tömegek elszegényedése, és kilátástalanságba taszítása, a közpénzek legszebb 20-30-as évekbeli uram-bátyám rendszerű lenyúlása. A hatalommal való visszaélés, és a sort még lehetne folytatni.
Ezt találtam. Van már folytatás?

"Nagy Navarro Balázsék tegnap este élőben tudósítottak a diákok tüntetéséről. "Cserébe" hajnalra megtámadták a Kunigunda utcai éhségsztrájkolókat a MTVA-NÁL kévő biztonsági őrök. A tiltakozók, az őket ért támadások miatt a német kormányhoz fordulnak. Mint ismeretes, Angela Merkel, német kancellár korábban ígéretet tett arra, hogy kiáll a demokrácia értékei mellett, és megvédi a sajtószabadságot. Az éhségsztrájkolók délelőtt 11-kor sajtótájékoztatót tartanak."
@a szív fészkei:

Igazad van csak ne szívd ennyire mellre. Nagyon helyes a sprintverseny de egyben vicces is látni ahogy néha lekönyöklik egymást az igyekezetben.

Inkább mondd a zuradnak, adja át Navarrónak köszönetünket a tegnapi közvetítésért.
@a szív fészkei: Csatlakozom Bárányhoz:

Meg úgy az egész évért.
@Fabius: HA elküldik, elmegy. Nem kajabált ott a hídnál tudtommal.

LMP is politikai haszonszerzésre megy, mint minden politikus. Ez kell a diákoknak mérlegelniük.

Vagy akkor dobjon össze a HaHa meg Szülői Hálózat független jogászokra valamiféle alapot, akik azonnal bevethetők ilyen esetre. Mert most már csakúgy elengedni a gyerekeket nem szabad. TASZ lép-e értük, nem tudom.

Ombudsmani Hivatal figyel-e, azt se. De most már nem babra játszanak.
@Fabius: Én sem minden betűjével értek egyet, meg ugye senki sem tökéletes, főleg a jobberek. :)

Jut eszembe, emiatt még nem volt rettegős elhatárolódás, akik ezt hasonló esetben menetrendszerűen szokták csinálni??? ;)

kepfeltoltes.hu/121220/diakok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Habakuk999: @vitéz Thapóccay néma bárány::-) Mondtam, és végülis tévé a szakmája, nem csoda, ha megtette a közvetítést. Meg a most már a gyülekezési jog is a szakterülete lett.

De nincs vége.

Nem tudom, az őrök mai rendőrségi befogása mit változtat Böröcz hozzáállásán. De hogy lefutott az agyában a redőny, az látszik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: igazad van,és tedd hozzá,mert megérdemli,hogy bajcsy zs endre volt az egyetlen aki ellene szavazott,ki is végezték orbánék példaképei.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: És az iskolázatlanság tervezett kiterjesztése ezt mutatja, hogy tényleg azt akarják, amit írsz: a kontroll nélküli teljhatalmat. Az általános és teljes választójog megnyírbálását, a megfélemlítés általi kusst, azt a világot, amit a fejlett demokráciákban nem csinál a jobboldal.
@a szív fészkei: Pedig Bajcsy is elég változatos utat járt be gondolatilag.
@fidesznyikek: Gumicsont, amit már mindenki tud. Igazán ez ellen kellene harcolni és nem egymás ellen. :)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14329_486926288007288_411497995_n.jpg
@a szív fészkei: "Hogy a nyugat nem ígért ehhez a segítséget az nyilvánvaló, ahogy az is, hogy a Szabad Európa ezt hazudva heccelt Münchenből."

Sajnos, mindent én sem tudok megjegyezni pontosan, de emlékezetem szerint ezt az állítást már cáfolták.
@épészmérnök: A "tartsatok ki"-t?
A Szabad Európa felelőssége elég komoly volt 56-ban.
Ők tényleg páholyból hecceltek.
Ezt nem egyszerű cáfolni, hiszen sok ember él még, aki hallgatta a rádiót.
Nem tudom komilfó dolog-e most kívánni ilyet, de mivel holnap talán vége lesz a világnak :-) Ez úton szeretnék a Vanánusz blognak, Fabiusnak és minden nem NER kompatibilis kommentelő társamnak nagyon kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánni.
@Habakuk999: Ombudsmani Hivatalnál Nagy Navarro a november 2-i atrocitást azonnal jelentette. Azóta figyelik a dolgot. És amikor volt egy hete a műsor az éjjeli letartóztatással, jött is onnan egy faszi azonnal be a rendőrségre velük. Ott volt végig, és nem is volt gond. Ha nincs, hát nem biztos a férjem benne, hogy akkor is tök béke és áldás van...

A kölykök mellé most már tényleg kéne állandó jelleggel valaki, aki eljár az ügyükben jogvégzettként. És akit nem tudnak azzal bezsarolni, hogy kirúgják. Hiába van náluk gyülekezési és jogi kisokos, ez már komoly meccs. Külföldi tudósítókat is kéne riadóztatni tudni: néztük van-e a világ híreiben tegnap valami erről, de nem volt. Olasz FB-oldalakra teszi fel a két ismerősöm a híreket, de az azért kevés.
@Klarita: ahogy mondják,suba a subához,guba a gubához. egyébként a természetben nincs egyenlőség. az ember akar,rendre be is fürdik vele. lásd még:kommunizmus,no meg az esélyegyenlőség nevezetű sültbaromság
@Klarita: ahogy mondják,suba a subához,guba a gubához. egyébként a természetben nincs egyenlőség. az ember akar,rendre be is fürdik vele. lásd még:kommunizmus,no meg az esélyegyenlőség nevezetű sültbaromság
Orbán vonalkódot húzott a naciba a diákoktól, nincs mit szépíteni rajta. El tudom képzelni a dührohamait a színfalak mögött. Tükröt állítottak neki, belenézett.

A legjobban az tetszik, a diákok elrontották a játékát, a Nagy Gázár Csökkentés bejelentését Karácsonyra.
@a szív fészkei:

"Vagy akkor dobjon össze a HaHa meg Szülői Hálózat független jogászokra valamiféle alapot,"

Tegnap a Navarróék közvetítése mellett futó chaten olvastam, hogy mentek a diákok után civil jogászok is kérés nélkül, szimpátiából segíteni, csak úgy.
@épészmérnök: Hol? Akkor honnan vették, hogy jönnek amerikai erők segíteni? Én Csernoknál effektív olvastam erre vonatkozó kitételeket.

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Viszont!
@Habakuk999:
" Kicsit komolyabban:
talán elegánsabb lett volna valamilyen független jogvédőt odaküldeni a fiatalok mellé, ...."
Ezekre gondoltál?
hvg.hu/itthon/20121220_Messze_vagyunk_meg_2006tol__a_TASZ_a_re
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

A világvégét azonnal megoldjuk, a további csodákra esetleg pár percet még várni kell, de köszi, és hasonló jókat! :-))
""Jobb idők jönnek, mert jól halad az ország megújítása. Jönnek a jobb idők, mert jöhetnek: túléltük a Magyarország elleni elsöprő erejű, de végül kudarcba fulladt támadást" - kezdi eheti recenzióját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban. A héten csak annyi változott, hogy a miniszter nem egy könyvről, hanem a kormány elmúlt évéről mond véleményt."

Fanfárok, lovashuszárok, galambröptetés, pöttömgyerekek zászlóval, sör és virsli köszöntse népünk győzelmét az interperaliasták felett, akik egymást taposva akarnak stratégiai szerződést kötni bölcs vezetőinkkel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja,és ha nem zsidó,akkor zsidóbérenc.s már helyben is vagyunk.
Akkor ez már nyílt fenyegetés a diákok ellen:
nepszava.com/2012/12/magyarorszag/bayer-bekemenettel-fenyegeti-a-diakokat.html
basszakmegazannyukat zsotiék!
@Fabius: Az jó, tiszteletreméltó, csak látod, ezek utánanyúlnak mindenkinek aljasul. És megélni a jogászoknak is kell.

De sokan vannak ebben benne,akkor talán nem fog az egyenként felmorzsolunk-machináció.
@ariel12: Nem ismerem őket.
De úgy gondolom, van néhány valóban civil szervezet mellettük, akik ilyesmiről gondoskodhatnak.
TASZ-ról nekem amúgy a szovjet távirati iroda ugrik be folyamatosan.
@ariel12: Rávinné a megfizetett nyugdíjasokat a gyerekekre?! Akkor ki kell menni,nincs mese.
@a szív fészkei: A TASZ gratulált mindenkinek a példás magaviselethez; diákoknak, és rendőröknek egyaránt, és felhívta a figyelmet arra, hogy a demonstrálók bejelentés nélkül spontán bénítottak forgalmat, és emellett azért nem lehet elmenni szó nélkül.
@ariel12: A diákok is kurva messze vannak 206 bérelt rombolóitól!
@a szív fészkei: egy jelentőséges 0 lemaradt, illik a 2006-os csőcselékre ;)
Tudjátok mi a szánalmas és visszataszító? Hogy az elmúlt hónapok és a jelenlegi fejlemények ellenére is vannak olyan csököttek, akik simán elmennének megint egy békemenetre és éltetnék ezt a nyomoroncot. Én ismerek ilyet.
@Bakter: Még mindig hiszik, az egykulcsos felpörgeti jövőre a GDP-t. Eddig az imprilisták megakadályozták a Cohn-Bendittel. Mária Zita mondta Olgánál, Fidesz körökből hallotta, Orbán egyenesen 10%-os bővülést várt tőle.

Ez a tragédia, nem a világvége. Komolyan gondolják. Semmit nem értenek a gazdaság működéséből, de abból sem, a zemberek hogyan működnek.
Lennonal: "So this is Christmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
Ans so this is Christmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very merry Christmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
And so this is Christmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong"
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nem tudom komilfó dolog-e most kívánni ilyet, de mivel holnap talán vége lesz a világnak :-) Ez úton szeretnék a Vanánusz blognak, Fabiusnak és minden nem NER kompatibilis kommentelő társamnak nagyon kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánni.

Mivelhogy holnap nem érek rá, kénytelen leszek a királyin megnézni a holnaputáni ismétlést:-) CsókpuszipáIstenággyon Benneteket:-))))
@dr. Dr. prof. AlexWolf PhD: Én olyat ismerek, aki büszke rá, az ő gyerekei güzülnek a tankönyv felett, nem hagyják hogy megfertőzze őket az anarchia.
Én eddig nem nagyon folytam bele ebbe a tandíj dologba, mert max. azt tudom mondani, hogy bazdmeg Viktor tényleg annyira kellet ez ellen tüntetni annak idején?
Mert én jogosnak tartom a felsőfokú képzésben a tandíjat, pontosabban esetünkben a tandíj hozzájárulást. Ugyanis ha valaki felsőfokút végez, akkor - ELMÉLETILEG - egész életében sokkal többet fog keresni, mint az, akinek csak alap vagy középfokú műveltsége, végzettsége van.

Mert nem lehet azonnal átvenni az amerikai módszert, ez kérem Magyarország rengeteg csóró emberrel, akik örülnek, ha a seggükön lyuk van, nemhogy havonta több tízezer vagy százezer ft-ot áldozzanak a gyerekeik egyetemi tanulmányaira. TÉNYLEG nem vagyunk abban a helyzetben, hogy számolatlanul, és ingyért képezzük ki a büfé-ruhatár szakos Jucikákat, akik egyszerűen még bulizni akarnak kicsinyég. Arra sem vagyunk anyagilag felkészülve, hogy valaki 12 évig járjon egyetemre, és még ösztöndíjat is kapjon!!! Ezek olyan dolgok hogy teljesen függetlenek Orbántól meg a fidesztől, ugyanakkor igenis beszélni kéne róluk, és kéne valami közös megegyezés, hogy hát valahol el kéne kezdeni ezt a felsőoktatás reformot... Bokros megkezdte havi 2000 ft-al, majdnem lámpavasra lógatták, Gyurcsány ha jól emlékszem olyan havi 20 ezer ft terhet rótt volna a szülők vagy a diák nyakába (ennyit egyébként még a legnagyobb lúzer is meg tud keresni egyetem mellett pincérkedésből, szórólapozásól, bébiszittelésből, korrepetálásból, fűnyírásból.... ugyanis már nagykorú vagy mi a fene...)- na lett is belőle népszavazás, kormánybuktatás - Orbán meg egyenesen két szakon a teljes költségtérítést - havi többszázezer ft-ot vagy legalábbis hatjegyű számot kérne azoktól a szülőktől, akiknek a gyereke mint nem fideszes kegyelt nem jutott be a szűken szabott 10 eres keretszámba.

MI ez? Bolondok háza. Én nagyon szeretnék már olyan vitát, ahol az szerepel, hogy 1. nincsen elég pénzünk a felsőoktatásra 2. hogyan lehetne ezen úgy javítani, hogy igazságos is legyen és ne is rokkajaak bele a kisjövedelmű családok??????
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pedig mennyire büszkén nézném a harvardi diplomájukat lengető meggyesbodzási dinnyeföldön kapálókat.:)

Kart karba öltve Angyallal és Motolcy úrral, mit úrral, tekintetessel.

Azon csodálkozom csak, hogy a pokolba nem fordította felénk még a hold setét arcát ekkora csodát látva.
Pólusváltás van.
Fabius! Látom, neked valahogy érdeked, h ez a sok hülye idegyűljön és okádja ide a baromságait. Viszont a törzsközönséged egy része ezt nehezen viseli, és ilyen mennyiségben már a tahótlanítást sem érdemes csinálni.
Úh ilyenkor inkább elmegyek, pedig evvel -legalább részben - elérték a céljukat...
Külföld se hülye: www.168ora.hu/arte/a-fidesz-kormany-ujabb-gyozelme-lankadatlan-kulturharcaban-107994.html

Agyam eldobom a harcuktól. Horror. És majd muszáj lesz a kölyköknek beülni és nézni.
@Husz_János_Puszita:
A kapkodásmérőm azt mutatja, hogy ezek már saját maguk működését sem értik. Vitykor időnként meglepetten néz körül: "jé, ez a végbelem, de hogy került oda a fejem". Matócsi pedig mostanában sokszor néz be a saját fejébe, de nem lát benne semmit, mert egy ultranehéz feketelyuk magába vonzotta az összes matematikai és közgazdasági ismeretét, meg a fényt.
@Oberlander Mózes Gedeon: Édesanyádnak nem kéne kivinned valami hosszabb szoknyát a 4-es út mellé? Látom, ott didereg egy konténer mellett. Te hálátlan.
@a szív fészkei:

Akik tegnap odamentek önként és ingyen, azok gondolom szarnak erre a kisstílű bosszúállósdira magasról.

Nem mindenkinek lehet csak úgy utána nyúlogatni egzisztenciálisan sem. Aki nem lóg az állam csecsén valamilyen formában azt baszhatják.
@Husz_János_Puszita: Most az MNB fogja felpörgetni a növekedést. Legalábbis a legújabb Matolcsy remek szerint.
@Bakter: Ezt én is olvastam az Indexen, de az az igazság, hogy én a röhögéstől percekig nem kaptam levegőt. Magyarországnak vége! Ha ezt a barmot nem öltöztetik be hátulkötős muszájkabátba, akkor megérdemeljük a sorsunkat. És sajnos a főnöke biztos nem fogja kirúgni a picsába, mert ő ugyanolyan idióta gumiszoba szökevény, mint a minisztere.
Félelmetesek.
@Farkasokkal táncoló: nem fogsz ebben vitatkozni a kömény maggal, ha kimondhatom a többiek nevében, engem is csak a büfé szak emlegetése zavar cseppet, hisz ez a panel és a tanulás ideje a kormány kisajátította kommunikáció sajátja ;)
@Farkasokkal táncoló:

"Én nagyon szeretnék már olyan vitát..."

Próbálkozz talán német oldalakon vagy angolon.
Ezek a rothadt imperkapitálistőkések csak nem akarnak megdöglendeni, pedig mi legyőzendék őket, mint mondá Ő, ki nevét félék:
"Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának csütörtökön közölt adatai szerint a hazai össztermék (GDP) 3,1 százalékkal nőtt éves szinten július-szeptemberben a november végén előzetes számként közölt 2,7 százalék és az október végén ismertetett első becslésben szereplő 2 százalék helyett."
Bocsi. Javítok. Megnézem a világvégét másnap élő felirattal, 24 órás késleltetéssel. Egy bánatom ban, hogy az Angyalok kara, meg az apó kaliptikus 4 lóvas sokszor lesz imételve, Gábriel harsonájával együtt, de az a rész amikor Luci Ferkó teli pofával röhög és csapkodja kezeit a patás térdein, ott ott lesz a +18 karika és a gyerekzár sem lesz oldható:-))
@_zulu_: Még kinn vannak Demszky "traktoroknak tilos" táblái, nem?
@Fabius: ugye nem véletlen, hogy az új divat szerint államosítanak mindent, hisz a függőség ezzel a móddal ismét erősíthető.
@Habakuk999:

Jah stratégiai együttműködés a Jegybankkal. Remélem, azt már a világ boldogabbik feléről szemlélem. Ha sikerül a mesterkedésem. Szavazni hazajövök, ha hordágyon hoznak is.
@Fabius: Nem tudok ez esetben Veled egyetérteni. Van az a NAV vizsgálat... sajnos tudok élő példát eleget...
@félázsiai nagymagyar:

Egyetlen érdekem a véleményszabadság, nem csak itt a blogon, hanem mindenhol máshol is. Ezért nem fegyelmezem a kommentfolyamot a szükségesnél jobban.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Nem fogják. Csak nem hiszed, hogy lipót vitykor átengedi a szuperluxus gumírszobát egy mesehordozójának. Még műfüves dühöngő is van benne.
@Farkasokkal táncoló:

A hallgatók követelései, amelyeket támogat a frissen alakult Felsőoktatási Egyeztető Fórum:

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

hallgatoihalozat.blog.hu/

A Rektori Konferencia állásfoglalása:

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) tájékoztatja a közvéleményt, hogy a ma bejelentett, a magyar felsőoktatást alapjaiban érintő kormányhatározatokkal nem ért egyet. Az előzetes szakmai egyeztetés nélkül hozott intézkedéseket az alábbi indokok miatt elutasítja:
1) A fiatalok és az intézmények számára már a közeljövőt is kiszámíthatatlanná teszik.
2) Az elsősorban fiskális szempontoknak alárendelt elképzelések a korábban közösen elfogadott alapelvekkel is ellentétesek. Nem szolgálják a felsőoktatás minőségi javítását, a munkaerőpiac által preferált szakterületek támogatását.
3) A családok anyagi teherbíró képességét figyelmen kívül hagyják, ezért szociális igazságtalansághoz és társadalmi szegregációhoz vezetnek. Az idei tapasztalatok szerint az adósságteherrel fenyegető Diákhitel 2 nem tölti be a felsőoktatásban neki szánt szerepet.
4) A továbbtanulni vágyó fiataljaink közül éppen a legtehetségesebbeket késztetik az ország elhagyására.
5) A felsőoktatásból történő forráskivonás a nemzetközi trendekkel ellentétes, nem felel meg a fejlett országok gyakorlatának és a magyar felsőoktatás leszakadásához vezet.
6) A felsőfokú tanulmányok folytatására alkalmas fiatalok tömegei számára válik elérhetetlenné a diploma megszerzése, ez nagymértékben veszélyezteti az értelmiség újratermelődését.
A Magyar Rektori Konferencia elkötelezett a minőségi felsőoktatás mellett, ennek érdekében továbbra is kész együttműködni a felsőoktatás koncepciójának kidolgozásában.

www.mrk.hu/2012/12/06/a-magyar-rektori-konferencia-kozlemenye-6/

Megtartotta alakuló ülését hétfőn az ELTE-n az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum, amelynek résztvevői elfogadták és támogatásukról biztosították a hallgatók hat pontját. A résztvevők legalább 44 ezer állami ösztöndíjas hallgatót szorgalmaztak.

A felek - a Magyar Rektori Konferencia Elnöksége, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat tagjai, az Oktatói Hálózat tagjai, a Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - az MTI-hez hétfőn késő este eljuttatott nyilatkozatukban azt írták: a magyar köz- és felsőoktatás képviselőiként, érzékelve az oktatáspolitika súlyos válságát és felismerve az összefogás szükségességét, kölcsönösen kinyilvánították együttműködési szándékukat.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-536290
@Bakter: A kapkodásmérőm azt mutatja, hogy ezek már saját maguk működését sem értik. Vitykor időnként meglepetten néz körül: "jé, ez a végbelem, de hogy került oda a fejem". Matócsi pedig mostanában sokszor néz be a saját fejébe, de nem lát benne semmit, mert egy ultranehéz feketelyuk magába vonzotta az összes matematikai és közgazdasági ismeretét, meg a fényt.

oké, de azért a másik szeme rendületlenül lesi, hogy a gazdatest aminek a jobbkeze, elégedetten nézi e a totál sötétséget:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ügyvédi praxist azért viszonylag nehéz államosítani :-))
@OrangeOrder: "egy olyan európai értelemben vett baloldal"
Daniel Cohn-Bendit?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: én is

@Fabius: nem is lesz állami képzés belőle

Mégsem hirdetnek ki ponthatárokat

A jogi és gazdasági szakok mellett csak tandíjas képzés indítható a kommunikáció, a nemzetközi tanulmányok és az andragógia szakon.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F12%2F20%2Fmegsem_hirdet_meg_ponthatarokat_a_miniszterium%2F
@Oberlander Mordeháj: Miért, te azt szereted? Most is egy ilyen buliból írsz éppen?
@Fabius: "Ügyvédi praxist azért viszonylag nehéz államosítani"

Mindent lehet, csak akarni kell! - kedves Fabius, te önbizalmatlan libsibolsielempés :-)
@Fabius: de a megbízókat elég könnyű elriasztani... és az majdnem annyi...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Természetesen az ő személye tökéletesen lefedi a fogalmat, örüljünk, hogy a Fidesz mindent elmagyaráz a butus népnek, hisz ilyen egyszerű az élet mi meg észre se vesszük!
@épészmérnök: nem nem, ő egy idealisztikusan szélsőséges optimista :D
oops, a francba, beszóltam a gazdának :D
@_zulu_: Én is ezt írtam neki nagyjából. Nem értem, miért erőltetné rá másokra a beteges ízlését.
@épészmérnök:

Teljesen racionális, konstruktív, mindenki számára vállalható követelések. Drukkolok.

Orbán kellett ahhoz, a magyar nép rájöjjön, miaza demokrácia. Az oktatásban is. Emlékeim szerint a gyurcsánytakaroggyon kívül nem nagyon volt koncepciója eddig az érdekelteknek ott sem.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Az adóhivatalt ráküldeni is csak akkor lehet valakire, ha van miért. Ha nincs akkor történik egy vizsgálat ami egyébként is szokás, és annyi. Számtalanszor megesett velem is, de még sose éreztem, hogy üldöznek.

A közszférában megesik, hogy utána nyúlnak valakinek és kirúgatják. Még szív tegnapi példája is releváns a T csoporttal. Csak ott meg azt ne feledjük, a T-System kiszolgáltatott helyzetben van a mindenkori kormánnyal szemben, így egy arc kirúgása simán benne van a kérhető pakliban.

De ezen kívül azért más nehezen elképzelhető.
@Fabius: Te kaptál már ügyvédtől számlát?:D
@Fabius: ülsz kinn Szegeden a Széchenyi téren, üledben az Erka írógéped, és várod a hatalmas megbízásokat. Ilyet én már láttam. Éa az Ügyvédi Kamara sem regulázhatatlan. Gondolj bele az átkosba. Ügyvéd, max kihalásos alapon lehettél...
nem tudok ezekkel a gyöngyszemekkel betelni :D

Legyőztük az egyesült balliberális hadakat
Matolcsy szerint jönnek a jó idők. Az ellenség nem érti, hogyan sült fel, de elég, ha mi tudjuk.

Hogyan áll ez elő, teszi fel a kérdést a miniszter. Úgy, hogy 2011 decemberére államcsőd alakul ki: a magyar kormány nem képes teljesíteni az állam lejáró adósságait. "De hogyan lehet államcsődöt kikényszeríteni? Pénzügyi támadással: a forint-árfolyam, az állampapírhozamok, a csődkockázati mutató és a hitelbesorolások állandó lerontásával." <kósa-rogán csak ennyit tennék hozzá :D
@Fabius: bocs meghazudtollak. Konkrét ismeretem van gazdasági okból cégre küldött adóvizsgálatról, ahol megjelent a társszer is és élből, kihallgatás nélkül büntetőeljárás alá vonták és rabosították a cégvezetőt, mondvacsinált indokkal... bizonyíték nélkül. Nem kitaláció. Tény. De ezt megtartanám magamnak. Mocskosab dolgok vannak Oráció, mint sem azt Te elképzelni lennél képes.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: bakker, kezdek félni, meg vagyok hasonulva, mintha magamat hallanám, és az én ritka, de meglévő tapasztalataimat kapnám vissza...
www.origo.hu/itthon/20121220-a-story-osszeallitasa-33-dolog-amit-nem-tudunk-orban-viktorrol.html

Lehet, hogy én olyan pszichoizé vagyok, aki az, de más, mint aminek hiszi magát, vagy valami ilyesmi:
Szereti a tőtöttkáposztát - én is.
Kedveli a California címűt számot - én is.
Rejtő rajongó - én is.
Kedvenc filmje a Volt egyszer egy vadnyugat - dettó.
Apicsába!!!!
@Fabius: fegyveres, kutyás kommandó. + teherautó írat elvyíve vizsgálatre. Azóta sem kapták vissza... aztán bünti ezerrel hibás adatszolgáltatás miatt...
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: a gumi pénzügyi adóhatósági szabályok, amire még állásfoglalást sem kapsz a NAVból
@Bakter: Melyik az a California?
Elkezdtem aggóni, csak nem én vagyok Baltazár?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és ne felejtsd, sajátosan nálad van a bizonyítási kényszer, hogy nem te bűnöztél. Nem dugtam meg a kedves mamát. Ugye elhiszitek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ettől félek én is. Képzeld el, ha öntudatra ébredek, rosszabb leszek, mint a Skynet. Miközben Orbán Viktorként indulok 2014-ben, Bakterként titokban leszavazok Bajnaira. Asszem át kell gondolni újra a választási rendszert. Gyuri hol van, mesét akarok!!!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Hálistennek, akkor nem én vagyok.:)
De tök jó, hogy közvetlenül Viktorhoz kommentelhethetünk.:)
@Habakuk999:
Honnan van ez a Baltazár? Mert ha én vagyok, az akit szidok, akkor jó lenne tudnom, más miért szid engem, velem együtt
@épészmérnök:

Ismerem a pontokat, mert olvasni azért olvastam őket... egyet is értek velük. Csak éppen azt nem látom, hogy valami KONKRÉT megoldást keressen erre bárki is, csak az van, hogy hülyegyurcsány hülyeorbán (amúgy tényleg hülyeorbán, félreértés ne essék). Végülis milyen optimális megoldás létezik erre a problémára, ami ha nem is megoldja, de közelebb viszi a megoldáshoz a dolgot, és nem úgy, hogy közben a nyugdíjasokat kezdik baszogatni, hogy bezzeg mindez miattatok van hülye vénségek, mert titeket is el kell tartani?
@Bakter: Mindég is tuttam, hogy a vasutasok hülyék, még egy nyílt pályát, vagy egy vakvágányt sem szabad rájuk bízni:-)
@Bakter: Sokáig úgy gondoltam, az azeri baltás kiadatása üveggyöngyökért az ország legnagyobb szégyene.

Ezt idővel a fiatalok tervezett szolgasorsba taszításával sikerül alulmúlni Orbánnak, de nekem ő már csak haza becsületét áruló baltazár marad.
@Habakuk999:
Sok a negatív hullám. Lesz még olyan, hogy eladja az anyját, aztán visszalopja, ismét eladja, majd államosítja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

jó ez a kép csak az a baj, hogy itt a két láb közt a jobbik a fasz, a kdnp meg a tojástartó... :)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "Amúgy a cég az egyik államosításra kiszemelt ágazatban dolgozik. "

Csontjaim azt súgják, hogy a fizetős felsőoktatás bevezetésével, és az egyetemek egyidejű kivéreztetésével a jól ismert forgatókönyvet kezdték meg: Legatyásítom - államosítom - fillérekért eladom/átjátszom haveroknak.

És hogy a lúd legyen kövér, emögött az egyházakat is el tudom képzelni. Az Opus Dei-nek csorog a nyála az egyetemekért.

A középiskoláknál ez már valóság!
Orbánék bejelentése után mindenkit az ELTE-re hívnak a diákok

Egyelőre nem vonulnak az utcára, de munkacsoportot alakítottak és minden diákot fórumra hívtak az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanácskozó hallgatók azt követően, hogy a kormány csütörtök délután bejelentette, 16 szakon nem biztosít állami támogatást a felsőoktatásban.

hvg.hu/itthon/20121220_Mindenkit_az_ELTEre_hivnak_reagaltak_Orb
"generációk értettek egyet a bukásom szükségszerűségében. Mert én, a családbarát szentfazék ráemeltem a kezem a gyerekeikre és unokáikra. Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül."

Igen.
@Bakter: "Lehet, hogy én olyan pszichoizé vagyok"

Ez még mind semmi! A fejeden kétoldalt félköralakú kinövés - ún. "fül" - található, az arcod közepén pedig kónikus, a legújabb vizsgálatok szerint porcos szerkezetű, üreges szerv helyezkedik el, népies nevén "orr".

Hogy lejjebb mik vannak, arról leginkább te tudsz beszámolni :-)
@Bakter: Először tönkretesz, államosít, fejleszt állami pénzből, aztán privatizál.
Ez az unortodox módi.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "Nem dugtam meg a kedves mamát. Ugye elhiszitek... " Érdeklődd meg, hogy rendben van-e a havija. Ha nem, akkor elképzelhető, hogy mama lett belőle. :-)
ezek is túlértek már:

Érik a sztrájk a szakszervezetek szerint

A sztrájk lehetőségéről beszéltek a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tagszervezeteinek vezetői az érdekképviseleti tömörülés csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a kormánnyal folytatott idei tárgyalások eredményét értékelték
Mit is hazudott Orbán pár napja? Aki tanul és teljesíti a feltételeket, az ingyen tanulhat, nem lesz keretszám.

"Ahogy azt korábban rebesgették, nem lesz államilag finanszírozott képzés a gazdasági szakokon és a jogászképzésben – írja a HVG az Emberi Erőforrások Minisztériumának listájára hivatkozva.
A bölcsészszakok közül az állam nem támogatja az andragógiát (felnőttképzés), a társadalomtudományok terén pedig a kommunikáció és médiatudomány, illetve a nemzetközi tanulmányok szakokat.Nem kaphatnak állami finanszírozást az igazságügyi igazgatási és a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakra jelentkezők sem."
Van valami, amit minden szülő megtanul:

-NE ígérj valótlant, -és legfőképp, SOHA ne hazudj a gyerekednek! Hacsak, nem akarsz egy megbízhatatlan, szarrágót nevelni.

Hát, ezt valahogy elfelejtették az illetékes urak.

Az pedig a felnőttek szégyene, hogy ebbe a szarba csak a diákok merték beleverni a tisztelt kormány orrát.
@Ergosum: Kész. Ez már a végvonaglás. Mi lesz ebből... vigyázni kell nagyon a gyerekekre!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Itt lenne az ideje a facebookon létrehozni egy rszágos sztrájkot összehangoló csoportot, ahova minden szakszervezet, diákcsoport, egyéb civil (kivéve CÖF) szervezet bejelentkezhet. Jó lenne, ha összehangolnák végre az időpontokat és egy időben, egy helyen tüntetne mindenki együtt-egymásért.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Nem kell államosítani az Ügyvédi Kamarát, benyalnak ők maguktól is.:
nepszava.com/2012/12/magyarorszag/kizartak-daniel-petert-az-ugyvedi-kamarabol.html
Tudom, hogy errefele nem olyan népszerű de azért mégiscsak Ő az egyike azoknak akik nyíltan felválalták a NER és az ujnácik elleni harcot.
@Ergosum: stimm, pontosan ez kéne, és rákészülve a szalámizásra, mert keményen ellen fog állni a qrmányunk, és a zombi barbár seregeit is az utcára fogja küldeni, mert a cél ha közel a bukás, akár még a polgárháborúért sem kár a hatalmukért
@épészmérnök:

Mi a büdös franc kell még, hogy leessen végre az embereknek, ez a tróger szektavezér naponta, nagy nyilvánosság előtt mondja el cinikusan, pofátlanul a maga őszödi beszédét? Csak ő mindezt úgy, hogy kijelenti: sosem hazudtam. Hányadék ez az ember, az összes talpnyalójával együtt. Megnéztem a délelőtti NOL-os videót, botrány, hogy képviselők így (nem)reagálhatnak egy állítólagos demokráciában újságírói kérdésre.

Egyre inkább azt gondolom, hogy vagy polgárháború lesz vagy marad 2014 után is ez a bagázs. :(((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én is ezt mondtam Viktornak, de kiderült, hogy Bakter van az ő fejében. Szóval én már tudom, amit ti majd csak hónap a sajtótájékoztató után.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

És ha kiengedik a zombihadsereget, vagy csak suttogópropagandával elterjesztik a lehetőségét, akkor annyi. Mert kevés szülő lesz, aki megkockáztatja, hogy a gyereke bekerüljön egy esetleges balhéba. Hacsak nem a szülő megy ki helyette.

Az időzítés most mindenesetre a kormánynak kedvez. A Karácsony-szünet-család látogatások kombó miatt el lesz napolva az ügy, kérdés, hogy januárra lecsillapodnak a kedélyek, vagy a családi kupaktanácsok miatt nagyobb és erősebb lesz a felháborodás.
@coni: ez sajnos így van.
Ezért lehet ebben az országban bármit megtenni.
Nincs összefogás. Soha nem is volt, és szerintem soha nem is lesz.
ezt is kiadhatná minden jóérzésű csoport közösen is:

Tiltakoznak a töritanárok a diáklistázás miatt

Elfogadhatatlan, hogy bárkinek - tanárnak, diáknak vagy szülőnek - a véleményét az alapvető emberi jogokat és az adatvédelmet is semmibe véve jegyzőkönyvekben rögzítsék, listázzák - írta a balatonalmádi diáklistázás ügyével kapcsolatos állásfoglalásában a Történelemtanárok Egyletének (TTE)...

hvg.hu/itthon/20121220_Tiltakoznak_a_toritanarok_a_diaklistazas
@Ergosum:

má' megint? .... :)

+1.

a bánatos fütyiért ne lehet valakinek összefogni az elégedetlen hangokat. annak lenne csak igazi ereje, és csak abból ért a félázsiai isten barma ( utóbbit a pocakos focista mondta magáról nem én találtam ki :) ).
holnap lehet még egyet gyűlni karácsony előtt, a jó öreg MOSZKVA - :) este a fiatalok csak így voltak hajlandók beszélni róla -téren...
Ez is egy igen érdekes hír, lehet a sorok között olvasni. Illetve nem is kell, annyira egyértelmű az egész:(

"A héten eldőlt, hogy a kormány a korábban tervezett 10 ezer helyett 55 ezer főnek biztosít állami ösztöndíjat a felsőoktatásban. Ennek kapcsán több alkalommal is felmerült az a kérdés, hogy a kormány miből finanszírozza az egyetemek és főiskolák számára az elméletileg tervezettnél nagyobb kapacitást. Főleg úgy, hogy a 2013-as költségvetés utolsó változatában a kormány 11 milliárddal 123 milliárdra csökkentette a felsőoktatás támogatását.

Banai Péter, az NGM helyettes államtitkára ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy "a felsőoktatás a 2012. évi költségvetési támogatási szinthez képest összesen 24 milliárd forint többletforrást kap 2013-ban". "A többlet-kiadások - legalább részben - a költségvetés már meglévő előirányzatainak felsőoktatási célú felhasználásával (átcsoportosításával) biztosítható."

www.portfolio.hu/gazdasag/felsooktatas_van_tobb_penz_a_tobb_allami_helyre.177409.html
@Ergosum:

Képviselők nem reagálhatnak ?

Ezmeg hogy ?

Akkor Orbánt képviselik, aki bujkál ?

Rétvári Bencuskám.

Nyögjed, arany szivem, hogy mi a véleménye a választóidnak...

Tudod, az egri meg szabolcsi fidesznyik aktivistáknak,

akiket iderendeltél a kerületbe, hogy válasszanak meg tégedet,

mer nem bíztad volna spontán rám.

Na, zizegjed, hogy mit mondanak a Zsil völgyi bányászaid,

akiket képviselsz, te takony !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ismerős már a gyerekét leintette, hogy ne akarjon oda kimenni (ment volna, de hát az atyai pofonok mázsás súlyának rémképe eltántorította), mert ettől a hatalomtól bármi kitelik és nem hiányzik, hogy az ő gyerekével kezdődjön.
Egyet egyet ért a gyerekekkel az ismerős is, de félti a büdös kölkit... :))
@batka manó:

Hát, ha a férjem nem most mosta volna meg a fejem, hogy mekkora telefonszámlát hoztam össze....

Szerintem félnek, bizalmatlanok. Nem tudok másra gondolni. Azért ha nem indulatból gondolkodom, sztem egy ilyen széles skálájú sztrájk összerántása kockázatos is lehet. Mert biztos, hogy azt már nem engedné ilyen "félvállról" a hatalom. Ott már lenne provokátor dögivel, oszt ki tudja mekkora szikra kellene egy vegyes összetételű, ámde közösen baromi dühös tömegnek, hogy robbanjon. Ki az, aki ehhez a nevét merné adni?
@batka manó: "a bánatos fütyiért ne lehet valakinek összefogni az elégedetlen hangokat"

Az oktatással kapcsolatos protestáló szervezeteket összefogja a néhány napja alakult Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum. Diákszervezetek, tanári szervezetek, és a Rektori Konferencia. Egységesen tárgyalnak a kormánnyal, nem külön-külön.

A humán szféra - oktatás, egészségügy, szociálpolitika - szervezeteit pedig a Humán Platform. Ők hívták össze a hétfői tüntetést a Szalay utcába.
@Husz_János_Puszita: Öreg én egyet tudok: a 16 % adómhoz, (ami nemrég még 40% volt), ha hozzányúl bármilyen szinezetű kormány itthagyom őket. Ennél igazságosabb rendszer nincs.
Ha 10x annyit keresek, 10x annyit is adózok, ezt ne felejtse el senki...
@Ergosum:

Mibül, mibül,

hát a manyupból lopott 3000 milliárdbul.

Tegyétek szépen vissza, fiacskáim.

...oszt akkor abbul.
@ariel12: ne röhögtess, ez az ember egy pojáca.
Szobrot rongálni én is tudok. Mégse gondolom hogy bármiyen kormányt megdöntök vele. Sima köztörvényes gazember.
@Ergosum: "A többlet-kiadások - legalább részben - a költségvetés már meglévő előirányzatainak felsőoktatási célú felhasználásával (átcsoportosításával) biztosítható.""

Hazudnak, ahogy a szájukon kifér. Hallgattam gépont szász sajtótájékoztatóját. Avval próbálkozott, hogy "más költségvetési sorokon" vannak betervezve további források" a költségvetésbe. Kibökte azt is, hogy ennek legalább a fele a ppp beruházások kiváltására szolgál.

Magyarán, a magánberuházó által épített és koncesszióban működtetett kollégiumok és menzák államosítására.
@Ergosum: Ja, nem neked írtam, csak eszembe jutott a képviselőm, a Bencus.

Szóval, nem szólhatnak a képviselők, azt mondod ?
@ariel12:
Egy darabig vicces, egy darabig szórakoztató, egy darabig egyet is értek vele, sőt, akár bizonyos helyzetben tovább is mennék! Nem az a helyzet van...
Amikor már beteges lesz valami, akkortól az beteges, akárki is mondja.
Persze, ha belegondolok, hogy azt a tróger, uszító Hegedűst meg sem feddték az egyházánál, a féreg cinikusan vigyorog és uszít, akkor azért mintha azok a bizonyos mércék nem mindenhol működnének... Gerinc? Tartás? Becsület??? In Ungarn??? Manapság?
Mondjuk nem egy kizárástól, vagy elítéléstől (csak elhatárolódott a református egyháza egyszer ettől a majomtól) válik valaki szar alakká, mint pl. ez a Hegedűs.
Dániel ettől még idióta marad, de ha ez a szerencsétlen lenne az ügyvédi kamara legnagyobb szégyene, akit ki kell zárni, akkor még talán oké is lenne a dolog... :))
@Dr. simonmondja.:

Közben rájöttem.

Nem nézted meg a felvételt?
Dehogynem, szólhattak volna, csak mindegyik (jobb esetben) kussolt arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a keretszámokról, stb.

www.noltv.hu/video/4757.html
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Én bármit elhiszek, de lássuk be, ez azért nem általános gyakorlat még Magyarországon.
@Fabius: kiemelés tőlem: még, és tartok tőle, te sem véletlenül raktad oda eme jelentős szavacskát
@luis5:

Ja, az volt a köztörvényes szoborrongáló, amelyik a Károlyit meg a József Attilát kiásta a helyibül a Kossuth térrül ?

Az ilyen rongálókat én közmunkára fognám, hogy ássa vissza tízkörömmel a szobrot, de azonnal.
melléklet a mondandómhoz, ennyi és a többi néma csend:

Balhé az MTVA-székháznál: senkit sem állított elő a rendőrség

Nem történt személyi sérülés és senkit sem állított elő a rendőrség csütörtök reggel az MTVA Kunigunda utcai új szákházánál - közölte a hvg.hu kérdésére az ORFK.

hvg.hu/itthon/20121220_Balhe_az_MTVAszekhaznal_senkit_sem_allit
@Ergosum: Nem láttam. Megaztán kicsit rühellem is nézni őket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A kerettantervvel kapcsolatban is tiltakozott (elfogadhatatlan, teljesíthetetlen, szakmailag megalapozatlan, stb jelzőket használtak) szinte az összes tanári szak egyesülete, köztük a töritanároké is. Oszt tettek ennél többet?
@luis5: Nem az egykulcsossal van baj, hanem hogy mellette minden nemzetgazdasági ágat, befektetőt, céget, dolgozót, diákot fejbe vágtak bunkósbottal. Akit még nem, majd ezután. Te is sorra kerülsz, ne félj.

Kiadáscsökkentéssel kellett volna megteremteni a fedezetét. Arról szó sincs, sarcok vannak.
@luis5: Ezt nem igazságosnak hívják,hanem egyenesen arányosnak! Tudod mit,a tel.számlám 5e ft-al lett több, ez a fizum 5%-a! Tegyük fel Te keresel 500,000e a tel számlád emelkedjen 25e ft-al. Tudod így igazságos, de ez csak egy + kiadás, neked is,nekem is!
@Dr. simonmondja.:

Miért nem írsz a Bence gyereknek valami szépet a képviseletről?

bence.retvari@parlament.hu

Várja szeretettel, gondolom érdekli mit szeretnének vele képviseltetni a körzetének választói.
"Mi az, amire mindenképpen időt szakít a világégésig?

Kibérelek egy Hummert és ráhajtok a Balaton jegére 11%
Bunjee jumping 2%
Megcibálom az oroszlán bajszát 5%
Eladom a házam, veszek az árából túrórudit és egy medencét, az előbbivel megtöltöm az utóbbit és belefekszem 11%
Mélyen magamba szállok 3%
Mélyen másba szállok 30%
Futok egy maratont 1%
Futok egy mozimaratont 2%
Rendesen elvégzem a munkámat, szabadidőmben háztartást vezetek 14%
Szerelembe esek 13%
Pánikba esek 4%"

Ugye-ugye... Messze nyert!
"Mélyen másba szállok 30%"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha majd az lesz akkor félünk majd tőle. De én MÉG nem :-)

Sok baromság van amitől reálisan félni kell ma Orbánék ámokfutása mellett. De se a médiatörvényes apokalipszis nem jött el, se nem üldöz senki, az egy futóbolond Papcsákot leszámítva, de ő meg saját bevallása alapján ilyen feljelentgetős típus.

Ha nagyon félni akarunk valamitől, akkor fossunk be a gazdasági kilátásoktól, mert attól tényleg van miért.
" Elképzeltem, hogy a szüleik otthon mennyire rágtak be az eljáráson, hogy nagyszüleik ötvenhatot kezdték emlegetni, és generációk értettek egyet a bukásom szükségszerűségében. Mert én, a családbarát szentfazék ráemeltem a kezem a gyerekeikre és unokáikra. Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül."

Hát igen,.. a genya ezzel nem kalkulált...
@Fabius:

Míg volt blogja, addig se válaszolt semmire.

...ez volt a kampányidőszaka.
Amikor benyalt a választóinak.

Azóta kicsit eltávolodtunk egymástól.
@Husz_János_Puszita:
Egyetértek, az egykulcsos adó a szomszédos országokban ösztönözte a gazdaságot. Igaz ott nem vívtak közben szabadságharcot, nem nyúlták le a nyugdíjakat és nem vezettek be az egykulcsos mellé a leggazdagabbakat aránytalanul jutlamazó családtámogatást. Igaz 3 éves gyes / gyed sincs sehol.
@Fabius:
" De se a médiatörvényes apokalipszis nem jött el, "

Nem ? Szabad és tárgyilagos a közmédia ?
Nem baszakodnak egy éve a Klubrádióval ?
Vagy Te valódi apokalipszist vártál...szárnyas lovakkal ?
@dr kíváncsivagyok:

:))

Bocsi, tudom, hogy nem nevetséges a helyzet, de elképzeltem a szárnyas lovakat, amik már majdnem turulok.
@quendelapo: Szlováki januártól bevezeti a több kulcsot, sőt a parlamenti képviselők + 5%-ot fizetnek!
@Husz_János_Puszita:
"Nem az egykulcsossal van baj, hanem hogy mellette minden nemzetgazdasági ágat, befektetőt, céget, dolgozót, diákot fejbe vágtak bunkósbottal. Akit még nem, majd ezután. Te is sorra kerülsz, ne félj."

Nem magával az egykulcsos adóval van - valóban - CSAK a baj,...hanem a bevezetésének az időzítésével van NAGY baj !

Én is egykulcsos-párti lennék , ha a bevezetésével egyrészt nem a gazdagoK gazdagodnának ARÁNYTALANUL és a szegények szegényednének VESZÉLYES MÉRTÉKBEN !

Egy jobb gazdasági helyzetben,,,,semmi akadálya...
@Fabius: Vigyázz! A kirúgott srác TComnál dolgozott. Az állami csecs?
@Ergosum: Kinek Pegazus ,..kinek turul.
Kinek meg háturul...
Minden elismerésem a tegnapi tüntetőknek! Azért nem írom, hogy diákok, mert tegnap már mások is csatlakoztak hozzájuk. Szülők, tanárok, stb.
Néztem a közvetítést a végéig és minden elismerésem a résztvevőknek!
Ami nagyon tetszett, hogy természetesek és nagyon őszinték voltak.
A végén pedig összetakarítottak maguk után.

Remélem, hogy holnap még többen mennek majd el a "Moszkva" térre.
@a szív fészkei:

Írtam feljebb, a T- Csoport anyagi függőségi viszonyban van a T-Systemen keresztül a mindenkori kormánnyal.

Abba a csomagba egy ilyen "kirúgod, vili?" - simán belefér.
@Fabius: Hát minden mindennel és mindenkivel összefügghet. Ügyvédeknek sem a mennyből esik le az ügyfél, pláne a jól fizető, céges ügyfél, hidd el.
@Fabius:

:D:D:D

A HVG nagyot alkot mostanában!
@dr kíváncsivagyok:

A közmédiát hagyjuk, az függőség. A klubrádió hányinger, de Plagi bátyót meg tudta buktatni a média. Tőle nagyobb közjogi méltóság - már úgy értem a hivatalánál - meg nincs.

Túlkapások és anyagi függések vannak, de ma aki le akarja írni, hogy Orbán Viktor egy retardált barom, az megteheti következmény nélkül.
@épészmérnök: Amúgy pont a szar diplomákat osztogatóktól nem vontak el semmit, a patinásak meg nem tudnak fűteni vizsgaidőszakban!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: + 1 Nagy irodák vekengenek. Nem az elriasztás miatt még, csak pusztán a válság miatt.
@a szív fészkei:

Épp az magyarázom, hogy nem függ össze a minden a mindennel és mindenkivel :-)))

Van ahol megvannak ezek az anyagi függőségi viszonyok, és van ahol nincsenek. Aki az állam csecsén lógó cégnél dolgozik vagy onnan kerül ki az ügyfélköre az bajban lehet. De azért még sokkal többen vannak az államosítások ellenére is, akik nincsenek függőségi viszonyban az állammal.

Ott pedig a pitiánerkedés haszontalan.
@Fabius:

Nyehehe, kíváncsi vagyok, Bayer Dopemannal is elkezd-e emberkedni...:D
magyarnarancs.hu/narancsblog/hazugok-orszaga-83034
Egy ilyen politikussal (NEMEMBER) érdemes tárgyalni?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jó nálad ez sejthető..amilyen vagy te..másba szállás nálad alap.
én szerintem ellenőrizném, hogy bezártam e az ajtót, és raktam e el olvasnivalót. tudod lehet, hogy hosszú lesz...
:)))
@Dr. simonmondja.:

Semmi úgy közel nem hozza a választót és képviselőjét, mint néhány száz meleghangú ímél :-D

Esetleg a személyes közlést tudnám még javasolni, ahogy mi tettük itt a képviselő-polgármesterünkkel.

index.hu/video/2012/04/13/zuglo_tuntetes/
@Bakter: hehehehehehehehe nekem egyik sem...
hiába..én hozzám senki sem mérhető..
:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kíváncsi leszek rá én is :-)))

De kétlem. Bár lehet Ákossal írnak valami megrendítő és szívhez szóló számot a világ igazságtalanságáról :-D
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Hú, abba ne is menjünk bele!magyarnarancs.hu/belpol/grespik_laszlo_es_az_ugyvedi_kamara_szegyellik-62282

Gulyás Gergely is mi volt ott? "Budapesti Ügyvédi Kamara Ügyvédjelölti Tagozatának elnöke 2005-2006" www.fidesz.hu/index.php?EUJelolt=Gulyas

Bánáti elkezdett szembemenni:[..]"Bánáti János szerint a két szervezet megszólalása is jelzi, hogy a büntetőeljárási törvény készülő módosítása nem pusztán az ügyvédség ügye. A kamara vezetősége egyébként e hét végén alakítja ki álláspontját a kialakult helyzetről és a teendőkről. „Ne számítsanak olyan kardcsörtetésre, mint amilyen harcosan például az orvosi kamara védi tagjai érdekeit”, fogalmazott a testület több tagja lapunknak. Az ügyvédség megpróbál kimaradni a törvénymódosítást kísérő politikai acsarkodásból, és ezt várja el a tagság a vezetőitől is. Ezért a hét végi vezetőségi ülésig például csak az elnök, Bánáti nyilatkozhat. Ami nem jelenti azt, hogy másoknak nincs határozott szakmai véleményük a történtekről.." Ebben az ügyben másfél éve:[..]"Bánáti János szerint a két szervezet megszólalása is jelzi, hogy a büntetőeljárási törvény készülő módosítása nem pusztán az ügyvédség ügye. A kamara vezetősége egyébként e hét végén alakítja ki álláspontját a kialakult helyzetről és a teendőkről. „Ne számítsanak olyan kardcsörtetésre, mint amilyen harcosan például az orvosi kamara védi tagjai érdekeit”, fogalmazott a testület több tagja lapunknak. Az ügyvédség megpróbál kimaradni a törvénymódosítást kísérő politikai acsarkodásból, és ezt várja el a tagság a vezetőitől is. Ezért a hét végi vezetőségi ülésig például csak az elnök, Bánáti nyilatkozhat. Ami nem jelenti azt, hogy másoknak nincs határozott szakmai véleményük a történtekről."

Szóval nem a kiskedvencek már, basztathatják őket is.
@Fabius: meleghangú...végülis helyes megfogalmazás..bár nem mutat hasonlóságot a trúbadúrköltészettel..
:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Vagy... zabálok:
Melanzane alla parmiggiana, utána Osso Bucco, sűrűn öblögetve szicíliai illetőségű testes veresborral, csak úgy a hülyeség kedvéért egy scampi con aglio e olio (nem baj ha petrezselyem meg citrom is van belefele), hozzá chardonnay lelkületű fehér nedű, majd tiramisu és montepulciano d' abruzzo (vagymifene) és aztán kényelmesen hátradőlve nézni, hogy fullad a saját szarába ez a köcsög:
eduline.hu/felsooktatas/2012/12/20/Hallgatoi_Halozat_Balog_Zoltan_hazudott_2W624S#

Ma estére elég is lenne, hirtelennyibe...
@Fabius: ah jó lesz..belénk szánt Ákos zenéje..igazságok fognak repkedni..
@magándemokrata:

Értem. És ezzel mit akarsz mondani? Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 10 évben a szlovák gazdaság nem nőt évi 4-6 százalék közötti mértékben?
Esetleg ezzel azt mondod, hogy Szlovákia kormányfője egy européer úriember egy középbal formáció élén, nem pedig egy orbánhoz hasonló demagóg bunkó, aki egy virtigli populista csapat élén áll????
Ez nem érv az egykulcsos mellett, se pró, se kontra.
A fidesz rosszul és rosszkor vezette be, de a megszüntetése legalább akkor a problémákat okozna, inkább korrigálni kéne a hibáit.
@Penivaldes: Az a Zolümposzon röhög mi folyik itt, én meg főznék ippeg. Szia Peni!-:))
@Knósszosz:
úgy látom tetû vagy velem megint.... Ásó, evezôlapát... sörösüveg a sírodra, hogy fütyüljön! Aljas dög vagyol... :)
Fabius megint elvetette a sulykot, messzebre mint Poldibá, pedig ő se piskóta a lib-szoc bloggerek között.

Megfontolásra ajánlom a Fitch értékelését és azt, hogy a magyar lakosság bízik az állampapírokban, akár forint akár deviza alapon.
Az, hogy a magyar emberek megveszik ezeket az Orbán féle állampapírokat azt jelzi, hogy Orbán ismét komoly esélyekkel indul majd 2014-ben, mit sem számít fabiusék sápadtag erőlködése Orbán gyalázására!

Nem kívánság műsor Orbán leváltása! De azért csak írkáld vicces posztjaidat!
www.ustream.tv/channel/freemedemocracy#utm_campaign=www.facebook.com&utm_source=12844137&utm_medium=social A biztonsági őröket elvitték a rendőrök reggel. Aztán lehet, hogy a következő sarkon ki is tették, de volt kocsiba zsuppolás, az tuti. Van videó erről. Személyi sérülése nem, de személyi szabadság megsértése - rájuk zárták a lakókocsijukat - volt.

Látható a romhalmaz, ami egy egy álló fűthető sátor helyén áll. Mindent széttörtek, amit adakozók vittek, hogy legyen valamilyen komfort. Férjem kint van, takarít és várják, hogy lesz-e sátorutánpótlás. Mert akkor tudnak maradni, illetve mindenképp maradnak valahogy.

Aki tud segítsen, menjen, de hát ezt hiába írom, tudom. De hátha valaki, aki csak olvas, mégis elmegy oda. Vagy visz termoszt, takarót, hisz mindent tönkretettek ma.
@Penivaldes:

A trubadúrköltészetet is bele lehet vonni mindenbe.

Anno, mikor még én voltam hídfoglaló korú voltak kommunikációs gyakorlati óráink, amiken a kifejezés módja az óda írás volt annyira remek tárgyakhoz, mint a táblakréta, teásbögre, karnis, gázkonvektor. A szórakoztató voltán kívül hasznos is volt ez, megtanultunk bármit bármibe csomagolva előadni akár trubadúr üzemmódban is :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Én csak egy hatfogásos halvacsorát álmodtam..."
-:DDDD
Mármint a sztrájkolókra zárták a kocsit az őrök, ne védhessék a bázist ellenük.
@quendelapo: Ezzel csak azt jeleztem, hogy a másik populista belátta változtatni kell! Szerintem is rossz időben lett nálunk bevezetve! Szlovákia azért elég komolyan tett a növekedésért! Ja, és nem harcolt..
@Knósszosz:
Kávéscsésze alátét jellegû vagy! Azt is majdnem agyonverték ott...
@a szív fészkei: kézbe kell hogy vegye a fakanalat..gombócháború.
@Penivaldes:
Ááá, nem.
Van hjumorérzéke, imággya a zalacsútti sztendáp komédit.
Lefejjebb majd küld vellámot a Sváb hegyre, de csak célzottan, vigyáz Anyámra. Ő ilyen..
Az, hogy ezt az egészet letagadja az ORFK, az őket minősíti.

Gondoljatok arra, itt gyerekes anyák is vannak, akikkel így bánhatnak. Mert nem mindenki beszari. És ott lesznek Szenteste is.
@Knósszosz: ugyan, Zeusz egy öreg fószer..villámokat eladta..
.)))
@quendelapo: Nem szeretnék beleszólni, mert nem értek hozzá de:
Szerintem az 1 kulcsos adórendszer, olyan mint az monocikli. Ugyebár a gyereket sem azzal taníccsuk meg először menni.
@Knósszosz: élvezzük ki együtt a dolgokat. legyünk hedonisták.
@magándemokrata:
Jó lenne, ha a magyar gazdaságnak az lenne a legnagyobb problémája, hogy lneáris vagy progresszív legyen-e a személyi jövedelemadó!

Ez egyébként nagyon hasonlít a tandíj ügyhöz!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ezeket a lyelzőket egyszer még megkeserülöd!
Várj csak várj, nem a levegőbe beszélek ám!
Csak érdeklődöm: Balognak nem a kurvannyát?
Vagy mán nem látod az új híreket?
@Knósszosz: Angyalom, nekem most nem Zeusz segítsége kéne. Hanem baszd meg az, hogy pár pasi fogja magárt és nézzen már el oda, mijafasz van ott.

Na mindegy, nézd meg kik vannak ott: vékony kis nők, többnyire idősek, pár fiatal, akit meg kirúgnak. Hát szégyen, na.
@Knósszosz: káosz káosz hátán..hogyan lpojuk el az álmokat..
@hadri:
hát ez télleg nem túl találó hasonlat......
Ja és legyetek hedonisták. Nincs is más gond most.

Most kérdezik a videóban: mi kell ahhoz, hogy az ország felébredjen? Fasz tudja.

Ketrecharcosokat toboroztak vagyonőr ruhában és ezek ellen vannak civilek békésen ott üldögélve.
@Knósszosz: rám számíthatsz Knósszosz. együtt végzünk Bolival, te lefogod, én meg majd ráugrom. :))))
@Fabius: guide uptodate-et kerek. A poszt vicc ugye? Es te megint dezinformator Vagy, ugye? Meet ha komoly, Akkor most vonaton kene ulnom, nem heven.
@a szív fészkei:
Ha valaki idejön és elvisz oda, megyek szívesen. Tudod sok mindent számon lehet rajtam kérni, de egyből nem engedek: ha iszom nem vezetek.
Holnap viszont jön a gyerekkori barátom, megyünk melózni és megnézzük mi a franc van arrafelé. Ő amolyan lámpavas aktivista, de nem jobbikos-szóval érted.
Imádja viktort(...), ezért üdvözölte az ötletet, hogy ugyan menjünk már oda.
@Penivaldes: Peni bocs, de most nem vagy humoros. Folyton azt mondtad, hogy á, itthon ahogy te is, a fiatalok mindent unnak, nem mennek tüntetni, minek, mi értelme, elhúznak nyugatra: na kimentek, tettek és tesznek bátran. Te mit csinálsz ?? Szellemeskedsz itt. Akkor, amikor kölyköket rendőrök vegzálnak, civileket erőszaktevők rohannak le negyedszer két hónap alatt.

Nem tudok mosolyogni, bocs. De folytassátok, bocs a szórakozás elrontásáért.
@Knósszosz: Halihó! Láttad múltkor a Mig 31-es videót?? :)
@Fabius: lehet igazad van, én egy esetet ismerek részletesebben, de mint mondtam, nem ez a téma, csak azért említettem, hogy ilyen is előfordul. Amúgy aranyos volt az ügyészség hozzáállása a benyújtott panaszra. A panaszt, mint megalapozatlant postafordultával elutasították, tekintettel arra, hogy a panaszos nem csatolta a NAV igazolását, hogy nincs ellene eljárás:-) És ez nem vicc:-))))
Na, lapozzunk.
@Penivaldes:
Ezek vagytok ti nők...
Én küzdök a bitsuszterrel, hogy ne kapálódzzon, közben Te meg élvezkedsz... ralyjta.
Na, kösz-:(((
@Knósszosz: na én is ismerek velem egyidős Orbán az isten rajongót. na az már milyen.
@hadri:

25 éve van progresszív adórendszer, nem most kéne tanulni. Bár azzal nagyon egyetértenék, hogy a közgazdaságtani alapismeretek középiskolai tantárgy legyen.
@luis5: "Ha 10x-er annyit keresek, 10x-er annyit is adózok, ezt ne felejtse el senki."
Nagyon kevélyek vagyunk! Most itt bizonyítsd bármilyen viszonyítási alappal, hogy a dölyfösen kivágott 10x-es kereseted milyen 10x-eres teljesítménnyel párosul.
Magyarázatként fizikai és szellemi új értéket is elfogadok. Tudod mi az?
@Penivaldes:
18 évesen agyhalottnak lenni... ccc...-:)
Ja, nekik.
@quendelapo: Én csak arra próbáltam célozni, hogy a magyar társadalom, és gazdaság nem tart még ott, hogy 1 kulcsos adórendszer legyen.
@a szív fészkei: nem viccből írtam.
nincs mit elrontanod. attól mert nem megyek ki, teszek én is. elmondom úton útfélen a véleményem erről az egészről, amit továbbadnak. én így lázítok, mert ehhez értek.
@Knósszosz: 22!.) és keményen..szerintem OV.-re izgul:(((
@hadri:
Egyszerű embereknek egyszerű adórendszert!
Nem vicc, egyik célja éppen a jobb átláthatóság, kisebb adóelkerülés és nagyobb adótudatosság.
Irodalom, rohad a lom,
erről szólott rövid dalom.
Nincsen több vers, nincsen próza,
Szopjon le a Hoffmann Rózsa.
@Penivaldes: "élvezzük ki együtt a dolgokat. legyünk hedonisták. "

Szerintem is nyaljunk kokaint egymás meztelen testéről. :D
@quendelapo: "Egyszerű embereknek egyszerű adórendszert!"
Ezt meg egészen pontosan, hogy érted?

Az adótudatosság, adóelkerülés pedig nem az adórendszertől függ.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Te, a vonat világvége ellen nem véd. Talán, ha kivonod belűlle a zokszigént, az segíthet :-D
„Lehetünk sikeresek, sőt, világhírűen sikeresek akkor is, ha magyarok vagyunk, akkor is, ha vidékiek vagyunk és akkor is, ha egy kistelepülésen születtünk" - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ennek eléréséhez csak össze kell fogni, segíteni kell egymást, fel kell ismerni és gondozni kell a tehetségeket.
sportgeza.hu/futball/hirek/2012/12/20/orban_dzsudzsakkal_avatott_szabalyos_teglalap_alaku_mufuves_palyat/
NINCS ENNÉL FONTOSABB DOLGA!!!
@hadri:
"Az adótudatosság, adóelkerülés pedig nem az adórendszertől függ."

Miért gondolod, hogy nem függ tőle? Minél bonyolultabb egy rendszer, minél kevésbé látható az állami elvonás valódi mértéke és célja annál inkább hajlamosak az emberek kibújni alóla.
Civilkurázsi: alfoldiujra.blog.hu/2012/12/20/allo_taps_siro_szineszek_a_nemzetiben

A diákok tudnak valamit, amit sok gyáva felnőtt nem: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/603235_558746927479576_1264171315_n.jpg
"DIÁKTÁRSAK, SZOLIDARITÁSI FELHÍVÁS, MINDENKIHEZ:

Az este folyamán nem csak velünk kívánt leszámolni a hatalom. Egy éve tüntetnek Nagy-Navarro Balázsék az MTV székháza előtt a tisztséges közmédiáért. Táborukat az este folyamán biztonsági örök szétverték. Balázs szolidáris volt velünk diákokkal, végig jelen volt a tüntetéseken. Most mi legyünk vele szolidárisak! Oszd meg ezt a fényképet és kövesd az oldalukat és ha kell nekik segítség, segíts nekik! www.facebook.com/EhsegsztrajkATisztessegesKozmediaert "
@a szív fészkei:

Én viccelődés közben is kitűnően kezelem a Vulcan-gépágyút.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kezded baszki, kezded megint!!!
Mindjárt jön a kikötözős rész!
TUDTAM!!!!!!!!!!!!! :)
HaHa: A mai kormánydöntés értelmében:
Kedves felvételizők, akik andragógiát, bármilyen gazdálkodástudományt vagy közgazdaságtant, nemzetközi tanulmányokat, médiatudományt vagy jogot szeretnétek tanulni, rátok sajnos nem vonatkoznak az elmúlt napokban tett ígéretek!
A legnépszerűbb és legjobban keresett szakokon ugyanis bevezetik a TANDÍJAT! Ezen nincs mit szépíteni, 0 darab hallgató tanulhat állami finanszírozással.
forrás: www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/dontott-a-miniszter-a-magyar-allami-osztondijas-szakokrol
"A diákok tüntetni kezdtek, holott a miniszterelnök szerint tudhatták volna előre, hogy ez lesz: „Úgy érzem, döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk” – írta Orbán Viktor a HÖOK-nak december 11-én." (Index: Iskola a ponthatáron)

Tulajdonképpen igaza van a Kedves Páviánnak: én pl egyáltalán nem lepődtem meg.
@veracity: "A magyar lakosság bízik az állampapírokban, akár forintban, akár deviza alapon."
Nem tetted hozzá, hogy ezáltal nő a belső adósság is, jó magas kamat kondiciókkal. Ugye?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Recept világvége ellen: orákulumot minden ojjektumba! :-D
@veracity: "Az, hogy a magyar emberek megveszik ezeket az Orbán féle állampapírokat azt jelzi, hogy Orbán ismét komoly esélyekkel indul majd 2014-ben"

El foglak szomorítani, faszarcú Orbán-komcsi. Először is, ezek állampapírok, és nincs olyan, hogy "orbán-féle"... Szimplán állampapírok, így bárki vehet ezekből, akinek van befektetni való pénze. Tehát, nem releváns, hogy per pillanat ki a miniszterelnök, aki ezekből vásárol, akkor is garantált a pénze, ha holnap a guta megüti a vezíredet. Sőt, akkor is, ha utána Fletó következne. Szóval, fosás előtt olvass utána egy-két dolognak, mert kurvára unintelligens vagy.
Másodszor: mint magyar állampapírt, ezt BÁRKI megvásárolhatja, így például a libsik, a zsidók, a diákok meg a cigányok is, ami nem azt jelenti, hogy közülük bárki is a vezéred seggében tartaná fejét, mint például te a burádat, köcsög.
Na egy jópont Papacsákéknak:

SZUPER HÍRÜNK VAN! Zuglóban INGYENES CHIP!!!
Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Képviselő-testülete ... úgy döntött, hogy támogatja az ebek transzponderrel történő megjelölését.

Első ütemben 2012. december 31-ig biztosítja díjmentesen a zuglói lakosok részére az ebek mikrochippel történő ellátást. A díjmentességet a XIV. Kerületben állandó, vagy ideiglenes tartózkodási hellyel rendelkező lakosok vehetik igénybe. A jogosultságot lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatásával kell igazolni.

...Előzetesen érdeklődni Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Hatósági Osztályán lehet dr. Drávai Bernadett ügyintézőnél (Tel: 872-9118).

Az önkormányzattal szerződésben álló állatorvosok elérhetőségei a linkre kattintva!
www.zuglo.hu/wps/portal/hirek?folder=kulonallo_a2&menuid=LADN-7WTGLX&docid=GCVA-924C8N
@a szív fészkei:

Azért az komoly: gazdaságtudományi karon szakembert ingyen egyet sem képzünk. A versenyképes tudást megszerzők nem lesznek "lekötelezettjei" az országnak, ők pedig simán érezhetik, rájuk itthon semmi szükség nincs.

Ha mégis, akkor majd megteccik fizetni kedves Magyarország a szaktudás árát.
@quendelapo: Itthon a legnagyobb probléma, hogy az emberek nem érzik és nem látják, hogy hova és mire megy az adójuk. Elsősorban nem a %-ok illetve sávok jelentenek problémát.
"Minél bonyolultabb egy rendszer, minél kevésbé látható az állami elvonás valódi mértéke és célja annál inkább hajlamosak az emberek kibújni alóla."
Attól még nem fizetek szívesebben adót, hogy könnyen kiszámítható. A célja pedig egyáltalán nem látható.
Hát akkor nézzük meg kinek is fizeti az állam a tandíjat.Akik még itt vannak nézzenek bele ebbe a videóba, amiben egyszerű kérdésre válaszolnak, a követelőző diákjaink!
vimeo.com/11690875
@Mariann19: a szart bízik, az otp, ha nem szól a kedves megtakarító főleg az örebbeket, meg a hülyébbeket rábeszéli. Épp a családban volt rá példa, egy öregebb rokonunkat beszéltek rá állampapírra a betét helyett. Gondolom az otp jobban keres azzal, a kockázat is a vevőé...
Nem tudom volt e de basszameg,ezek a tetvek kommunistáznak!
index.hu/gazdasag/2012/12/20/matolcsy_legyoztuk_az_egyesult_balliberalis_hadakat/
Tisztára mint az ötvenes évek.
Rákosi pajtás korában!
A gumibotosról inkább az jutott eszembe,hogy vikinek lesz gumibot méretű feneke,mert az lesz ha feldugják neki.
Azért bízzunk benne,hogy a 25 évvel ezelőtti viktor tényleg sokkal másabb volt.
De a 90-es évek eleje beli nézetváltásuk-köpönyegfordításuk (liberálisból-konzervatív)nem biztos,hogy erre utal.
@hadri: "Nem szeretnék beleszólni, mert nem értek hozzá." Mármint az egykulcsos adóhoz.
Hidd el, nem ördöngős dolog.
A kormány bevezette azzal a hipotézissel, hogy az ebben részesülők többet fogyasztanak, ezáltal nőnek a fogyasztási tipusú adók. a Másik várakozás az ebből származó többlet nettó keresettől az volt, hogy ezek a források fejlesztéseket, beruházásokat hoznak létre.
Egyik várakozás sem jött be, mely évente 500 milliárdos költségvetési hiányt jelentett, és ez már a második éve folyik.
Ezt a fajta adózást több, nyugati ország sem gyakorolja stabil gazdasági viszonyok között sem.
@tucano: Pedig sokszor írtam. És gyűlölte egyik a másikát. Lehet találgatni, ki melyiket.

Ja, az egyik dúsgazdag kikeresztelkedett zsidó családból származott, hihetetlen tehetséges volt zenében, matematikában, irodalomban, a szalonjuk volt Bécs kulturális központja, a korszak minden nagy zeneszerzője ott adott hangversenyt először - a másik egy féltökű szerencsétlen volt, akinek családi viszonyai még a jó Jeszenszkyt is elborzasztották volna:[..]"Alois Hitler (1837–1903) vámügyi tisztviselő és unokahúga, egyben harmadik felesége, Klara Pölzl (1860–1907) negyedik gyermekeként látta meg a napvilágot. A házaspár hat gyermeke közül csak Adolf és Paula érték meg a felnőttkort. Adolfnak két féltestvére is volt apja korábbi, második házasságából, Alois és Angela.f [1]

Alois Hitler vámtiszt, Adolf Hitler apja

Hitler anyja
Apja, Alois Hitler házasságon kívüli gyermekként született, és anyjának vezetéknevét (Schicklgruber) viselte egészen 40 éves koráig."

Wittgensteinék minden vagyonukat elvesztették a hitlerájban, Ludwig angol katonaként harcolt ellene, illl. kórházban vállalt önkéntes munkát.
@baracus: nem a gyerek neveléssel van bajom, hanem, hogy kékre zöldre verte az asszonyt. Hát jó is olyan apától tanulni, aki szétveri az asszonyt...A taníttatással nem lesz gond, a kőbányákbóül telleni fog...
@Fabius: Kurva Mattolcsyt kitaníttatni mennyibe fájt az apámék generációjának?
@tucano: ez hogy jutott most eszedbe? :)
@Mariann19: Inkább belső, mint külső.

Ez a bizalom jele, venne bárki magyar állampapírt, ha nem bízna a magyar államban? Az állam feje pedig Orbán. Tehát mi magyarok bízunk a kormányunkban. Ahogy nézem ti is, pedig ti nem is vagytok magyarok.

Veszitek ti is az állampapírokat, mint a cukrot, mert csak szavakban szidjátok Orbánt, tettekben támogatjátok. Szerintem ti is a Fideszre szavaztok, csak itt megtévesztitek a fizetéseteket adó MSZP-t!
@a szív fészkei: Gondolom kevesebbe mint a mostani gazdasági szakembereket a közgázon. :)
@pjm: Igen, az állampapírokra történik az OTP-ben agitáció, pár éve még magam is belementem, pedig nem is voltam öreg. Szerencsére a pénzemnél maradtam O hozadékkal, némi kezelési költség levonásával megúsztam a nagy trükköt.
@a szív fészkei: nagyon kemény, sok mindent megmagyaráz.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bocsánat nem sértegetni akartalak, csak egyszerre olvastam a blogot, meg fácsét, gondoltam hátha örülnél neki.
@Fabius:
Azon hűltem el én is! :( Ezek betegek!

Csak én nem értem????

Ezek szerint az államnak ezekre nincs szüksége?

"- andragógia
- alkalmazott közgazdaságtan
- emberi erőforrások
- gazdaságelemzés
- gazdálkodási és menedzsment
- kereskedelem és marketing
- közszolgálati
- nemzetközi gazdálkodás
- pénzügy és számvitel
- turizmus veldéglátás
- üzleti szakoktató
- igazságügyi igazgatási
- munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási
- kommunikáció és médiatudomány
- nemzetközi tanulmányok
- jogász"

Most komolyan, ezek tényleg ilyen kretének, vagy csak annak tűnnek???
@hazug fidesznyik: Te ritkán jársz ide??? Csak azért kérdem mert tudnod kéne, hogy az ilyen dumákkal nem igazán tudsz hatni rám. :) Viszont saját magadat, jól le tudod járatni vele.
@Mariann19: Már vártam, hogy megszólalj, mert ez leginkább a te "asztalod".
Nekem leginkább nem az 1 kulcs a problémám, hanem az egész rendszer.
Minden az államnak megy, és abból oszt vissza belátása szerint. Ezzel túl nagy hatalom kerül a kezébe.
@a szív fészkei: Nem csak nekik fáj, hanem az egész országnak. Ha nem tanult volna, akkor csinálná, amihez ért. Wc pucolás, vagy ilyesmi.
@veracity: Elképesztő amit ír. Az állampapír vásárlás az éppen az ország adósságának a növelése. Véletlenül nem ez ellen harcolunk már 2,5 éve? Azért veszik mert bíznak Orbánban? Nem. Az Orbánt követő kormányban bíznak akinek majd ki kell fizetni, ráadásul akkora kamattal amit a gazdaság nem fog tudni kitermelni.
"- Számos országban van pontszám-rendszer és sok helyütt a keretszámok működnek. Magyarországon volt ilyen és olyan szisztéma is, de olyan soha, egyetlen államban sem, hogy mindkettőt egyszerre alkalmazzák - emelte ki Hiller. - A keretszámokat az érettségik és felvételik előtt határozzák meg, míg a pontszámokat a vizsgák után. A kormány a két működő rendszer legrosszabb elemeit vegyítette. Éppen emiatt a nyári, felvételi időszakban nagyon sok problémát fog mindez okozni."

Hiller történetesen ért a szakmájához, és egy kultúrember. Érdemes ráfigyelni.

www.stop.hu/belfold/keretszamok-a-kormany-bejelentese-megteveszto/1109284/?&utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2012-12-20
oops:

Török Gábor volt a Jobbik egyik államfőjelöltje

Pártjuk potenciális államfőjelöltjeként tekintett a Jobbik vezérkara Török Gábor politikai elemzőre - tudta meg a hvg.hu jobbikos forrásokból.

hvg.hu/itthon/20121219_torok_gabor_jobbik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Te ritkán jársz ide???"

Ritkábban, mint anyád a sarokra. Főleg azért, mert engem nem fizetnek érte, mint téged, nyomorék Orbán-komcsi.
@Mariann19:
Nyugaton tényleg nem szokás az egykulcsos adó, mert a nemzeti kapitalizmusban a progresszív adórendszer jobb válasz volt. Aztán úgy maradtak. A mi térségünkben viszont sok helyen bejött. Ha a bérköltségek egészét nézzük Lengyelországban is gyakorlatilag egykulcsos az elvonás.
Nálunk nem (csak) az időzítés volt rossz, hanem a gazdaságpolitika (matolcsyzmus) többi elemei kioltották a kedvező hatásokat és felerősítették a negatívakat.
A manyup lenyúlása, a különadók rendszere, a bankadó, a szabadságharc, a forint szuttyogtatása miatt eltűnt a bizalom, csökkentek a beruházások, a gdp és így az adóbevételek is.
Az egykulcsos egy jó eszköz a beruházások felpörgetésére és a jól képzett fiatalok foglalkoztatásának ösztönzésére, de csak akkor működik, ha a gazdpol többi eleme is ezt erősíti.
Tényleg, most, hogy Matolcsy végleg átköltözött Narniába, nem illene visszafizetnie a zegyetemrejárása költségeit?
@Mariann19: Aztán mikor vikinek mondja a riporter,hogy ettől nem növekedett a fogyasztás.
Erre viki:Miért?Kellett volna?
Igen B+ az anyád,kellett volna!Ha már évekig ezt harsogtátok gyökerek!
@veracity: "Inkább belső, mint külső."
Olvasd el még egyszer a kommentemet, belső adósságról írtam, akkor miért helyesbítesz.
Oda figyelj, amit csinálsz!
"Pedig ti nem is vagytok magyarok." Ismersz minket? Még nem találkoztunk. Honnan tudnád a nacionálémat, a csillagokból?
"Csak szavakban szidjátok Orbánt."
A kommentemben meg sem említettem, még összefüggésben sem lelhető fel ez a feltételezésed.
Már megbocsáss, de Te nem is figyelsz arra, amire mégis reagálsz, úgy tűnik, az agyadat elönti valami forró ragacs, ami gátolja az agyműködésedet és valami érthetetlen vad offenzivára késztet.
Higgadj le, jobban fogod magad mindjárt érezni. Meg jön a világ vége is, ilyen állapotban akarsz az Örök Vadászmezőkre átkerülni?
@a szív fészkei:

Már beszéltünk kora este erről a témáról páran. Remekül szemlélteti Orbán sosem hazudok szektavezér igazmondását. Miszerint, lassan mondom, hogy mindenki megértse: nem lesz tandíj, aki teljesíti a ponthatárokat, az mind ingyen tanulhat, nem lesznek keretszámok. Mikor is mondta? 2008-ban? Ja, nem. Tán még egy hete sem volt.

Viszont az államilag nem támogatott szakok közül elég sok, ami potenciálisan esélyes arra, hogy a friss diplomás az állami szférában helyezkedjen el, az államnak pedig ígéretéhez híven át kell vállalnia a tandíjat. Ha jól értelmeztem a sok ötletelésüket, ami nem biztos, mert lassan már nem tudom követni, hogy most éppen mi is a pálya (én még a középiskolai szarságot sem értem, pedig nálunk az vág húsba)
Furcsa dolgot vettem észre. Az Rtl Híradója nem Kék Fényt csinál, hanem politikával foglalkozik az utóbbi néhány hétben. Sőt ma láttam benne Bajnait, és Gyurcsányt(!).
@tucano: Nincs semmi gond. De ha már előhoztad Hitler gyerekkori képét, eszembe jutott valami. Láttad már Elem Klimov igen megrázó filmjét, amelynek "Jöjj és lásd" a címe???

A befejezése igen csak hatásosra sikeredett.:(

retrofilms.in/index.php?productID=381
@a szív fészkei:

Az igazi kérdés az, a ráfordított összeg ellenére hogy maradhatott hülyébb, mint egy ötödikes?
@a szív fészkei:
Én, mint örök kételkedő nem örülök ennek.
Mi van, ha Yorkshire-pitbullomba telepített csippbe bele van égetve a Kubatov származásom is?
Már be se csöngetnek, csak lecsekkolják a blökit egy leolvasóval oszt nekem annyi?

Na nemá...
@Penivaldes:

Vagy másfajta élvezetekre gondoltál?

Mondjuk a "Jesus bleibet meine freude"
www.youtube.com/watch?v=d9EN27Zh_vg
taktusaira lebombázni a Fidesz-székházat?
hmmmm:

Török Gábor volt a Jobbik egyik államfőjelöltje

Pártjuk potenciális államfőjelöltjeként tekintett a Jobbik vezérkara Török Gábor politikai elemzőre - tudta meg a hvg.hu jobbikos forrásokból.

hvg.hu/itthon/20121220_Martonyiek_dijat_adtak_az_MTVA_es_a_Hir_T
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Remek a reagálásod, megnevettettél.
Semmi nem jött be az egykulcsossal, kivéve a költségvetési hiányban keletkezett nagy-nagy lyukat.
Honnan is gondolták pl. a beruházások növekedését, ha nincs piac, nincs kereslet, sem belső, sem világpiaci a válság miatt.
Jelzem, a kedvezményezettek jó része nem is volt kompetens, hiszen nem a versenyszféra élvezte a kizárólagosságot, hanem mindenki, akinek magas volt a jövedelme.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: béna

Martonyiék díjat adtak az MTVA és a Hír TV újságíróinak
Átadták a Külügyminisztérium idei nívódíjait csütörtökön Budapesten, elismerést kapott Bolczek Krisztina, az MTVA/MTI diplomáciai tudósítója is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aztabazmeg :-D :-D :-D :-D

Ha reggel nem lesz poszt akkor még mindig röhögök, mert nem tudtam abbahagyni :-D :-D :-D :-D :-D
@Mariann19: "A kormány bevezette azzal a hipotézissel, hogy az ebben részesülők többet fogyasztanak, ezáltal nőnek a fogyasztási tipusú adók. a Másik várakozás az ebből származó többlet nettó keresettől az volt, hogy ezek a források fejlesztéseket, beruházásokat hoznak létre."

Ez a hivatalos verzíó. A szomorú valóság meg az, hogy törlesztettek azoknak, akik a 8 ínséges év alatt támogatták őket, amikor nem tudtak lopni. 2006-ban is hitelből verették szét a várost, a futball huligán csürhe ingyen nem dolgozik...
Ehhez hozzá kell adni a többszöri forint shortolást, amit előre megszerveztek, leszarván a devizahiteles népességet. Persze, erre "megmentőként" jöttek a fix törlesztéssel (aki meg forintos hitelt vett fel, az éljen nemi életet az anyjával)...
A társadalom megosztásának mesterfoka, ami Amerikában nem működne. Itt, ebben a több évszázados beltenyészetben még elmegy.
@hazug fidesznyik: Ha fizetett Orbán ügynöknek tartasz, akkor tényleg ritkán jársz ide. :)
@Mariann19: Szerinted nem lenne hatékonyabb egy német modell?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Cáfolja a hírt, de hogyan? :))

„Évek óta nem dolgozom politikusoknak, ügyfeleim az üzleti élet vezető szereplői, akik fontosnak tartják, hogy egy kizárólag a tényeknek elkötelezett elemzőtől tudjanak meg többet a politikáról. Jogosan várják el tőlem, hogy személyes tapasztalataim legyenek, ezért is minden politikussal keresem a kapcsolatot, ez a munkám fontos része. Kizárólag az íróasztal mellől nem lehet követni, megérteni a politikát”

„attól, hogy a foci iránt érdeklődőként megnézem az Újpest meccseit, még nem lesz belőlem lila-fehér drukker, s különösen nem vágyom arra, hogy gólokat rúgjak a Megyeri úton…”
@Fabius: meg ne próbáld, tessék komolynak lenni, itt kérem az országról van szóóóó :D
@tucano: Nagyon brutál, de abból az időből talán az egyik legjobb ruszki háborús film.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A kommunikáció és média szakon semmiképpen nem spórolnék, ő adta nekünk Gyros Andrást, a kommunikáció megőrizve megszüntetését.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ezek ennyire kretének. Bazz, azt pofázták nem kell annyi büfé-könyvtár-szemérem elleni erőszakos, az még valahol igaz is, de a lehető legjobb gazdaságtudományi képzés minden ország gazdasági jövőjének alapja.

Idióták bazmeg.

Bár, a gyerekem jövőjét biztosították ezzel. Most elsős gazdaságtudományi karon, eddig is kifizettük a miújságot, mire végez munkahely ügyben csak az lesz kérdés, mennyit kérjen a megszerzett tudásáért.
@quendelapo: Azzal az okfejtéseddel, hogy nálunk miért nem hozta meg az egykulcsos adó a várakozásokat, a felsorolt tényezőkkel azonosulok magam is.
A nyugati gazdaságban a progresszív adózásnak egy társadalompolitikai filozófia a magyarázata, mégpedig úgy fogják fel, hogy a magas jövedelműeknek az átlagnál jobban kell hozzájárulniuk az állami költségvetéshez. Ilyen egyszerű!
@Fabius:

Biztos ami biztos, bemásoltam Töröknek a blogjára... :D

"Török Gábor volt a Jobbik egyik államfőjelöltje
2012. december 20., csütörtök, 18:10
Szerző: Dezső András

Címkék: Jobbik; kampány; képviselő; Török Gábor;

Kinyomtatom • Elküldöm
Pártjuk potenciális államfőjelöltjeként tekintett a Jobbik vezérkara Török Gábor politikai elemzőre - tudta meg a hvg.hu jobbikos forrásokból. Novák Előd tagadja, hogy bármilyen jelöltként felmerült volna Török neve, de Vona Gábor pártelnök azt mondta, államfőjelöltként valóban szóba jött a politilógus. Elemzői körökben eközben azt pletykálják, hogy Török Gábor Vonának ad tanácsokat. Ezt a politológus tagadja.

„Elég szemét volt most velünk Török, remélem, ezzel töröljük a potenciális jelöltlistánkról” - forrásaink szerint ezekkel a szavakkal kommentálta párttársainak a párt belső levelezőlistáján Novák Előd Török Gábornak azt az augusztusi blogbejegyzését, amelyben a politikai elemző a Jobbik körül kialakult botrányok – így az EP-képviselők pénzügyi keretének felhasználásainak – esetleges következményeiről írt."

hvg.hu/itthon/20121219_torok_gabor_jobbik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"az emberi jogok iránt elkötelezett jogvédőként elítélem a gyülekezési jog gyakorlásának jogellenes, önkényes korlátozását történjen az bármely párt, bármely kormány támogatásával, s nagyrabecsülök minden olyan jogvédő tevékenységet, amely az emberi méltóság és az alapvető jogok valódi tiszteletén, s az ezzel összefüggő hiteles elhivatottságon alapszik"

Morvai nagyra becsüli Vadai Ágnest. Juppi.

Legközelebb esztet a Ferit is kikűdik köveccségbe valamelyik kapitányságra, és írhatja neki is ugyanezt. Csudálatos pillanat lesz :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ember! Ha ettől komolyabban veszem TG-t álamfőjelöltnek, akkor nem egy napig fogok röhögni, hanem egy hétig :-D :-D :-D :-D
Péterfalvi visszakézből elutasította a Kubatov-vizsgálatot
Az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila nem indít vizsgálatot a Kubatov-videó miatt - írja a Nol.hu.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az a rossz hírem van - nem neked, Orbánnak - hogy vagyunk itt páran ortodox magyarok, akik azt vallják menjenek innen a picsába azok, akik miatt nekünk lenne ésszerű.

Mi meg egyszer gazdaságilag is életképes országot akarunk itt látni, amihez a gazdasági szakemberek kelleni fognak. Nagyon.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem hagyjátok szegényt sütkérezni a megbecsülésben :-D
@Mariann19: A magas jövedelműeknek persze. De nem a 800 eurós jövedelmet adóztatják szénné, 56%-os aktivitási ráta mellett.
@Mariann19: Ezt mindig leírom.A bőrön volt egy orbán interjúról írás.Benne ez a részlet.
A Szlovákok egyébként megvágtak egy csomó más kiadást és úgy jött be nekik az egykulcsos.
@hadri: "Szerinted nem lenne jobb egy német modell?"
De! Sokkal jobb lenne, mert az bejött!
Csak akkor nem mondhatná el Orbán Viktor egy-egy nemzetközi és hazai sajtótájékoztatón üdvözült félmosollyal az ajakán, hogy minket utánoz a világ.
@Fabius: vigyázz, mert megátkozlak abban az esetben, egy hétig belepusztulunk a napi narancsszidási lehetőség nélkül ;)
@Mariann19: Mennyivel kisebb hatalma lenne a törpének. A felcsúti adóból stadion? :-DDD
A focipályaavatós fényképen hogy néz ki a parasztja (ovi):
sportgeza.hu/futball/hirek/2012/12/20/orban_dzsudzsakkal_avatott_szabalyos_teglalap_alaku_mufuves_palyat/

Egy posztókabátot is képes úgy viselni ez a bumburnyák, mint egy prosztó melegítőt... vagy nem volt az irdatlan belére méretes kabátka? Elképesztően nyomi.
A poszthoz (a HSz-okhoz is igyekszem kesobb):

A poszt OK. Volt mar jobb, lesz is.

A GIF nagyon jo, de itt inkabb a szemfulesseget dicsernem. Egesz jol ismerem a szamot (mar a cime is frappans The bad touch, nem ugy de Orbanra is ertelmezheto), de sosem figyeltem fel erre a felkopok-elkapom dologra. Persze maguk a fiuk is igyekeztek leplezni a csalast, igy be is vagtak a ket jelenet koze nehany grimaszt. Am igy is a torpe bebortonzesevel nagyon illik a "sztori" az esemenyekhez.

DE van valami, amiert azonnal ugrok: a fideszes legendak terjesztese, eletben tartasa.

"Ha engem vertek Kádár alatt, akkor őket is igazán begyűjthetik a rendőrök egy kis szívatásra alattam."

Nem sertesnek szanom, de itt KARD tegnap esti posztjanak hatasat erzem. Persze lehet, hogy a ket szerzo fuggetlenul is ugyanugy gondolkodik. Ami, legalabbis Fabius reszerol, nem kis hiba!

Ugyanis itt egy orbitalis nagy hazugsag csepegtetesenek szemtanui vagyunk. Ezt pedig mar emlekezetem szerint parszor szova tettem ezen a blogon:
Orban Viktor megvere(te)senek legendajarol van szo!

CSak nehany teny:

Orban "1983-ban a Jogász Társadalomtudományi Szakkollégium (1988-tól Bibó István Szakkollégium) egyik alapító tagja volt."

www.mkogy.hu/kepviselo/elet/o320.htm

Ugyanakkor Stumpf Istvan:
"1983 és 1988 között alapító igazgatója a Társadalomtudományi Szakkollégiumnak, mely ma a Bibó István Szakkollégium nevet viseli."

hu.wikipedia.org/wiki/Stumpf_Istv%C3%A1n

Es aztan van itt valami, aminek cafolatarol, illetve a jelentes hamisitott voltarol azota sem hallani:

"Batonyi" jelentese szerint ugyanis:

"A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna."

"A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását."

kuruc.info/r/9/94946/#ixzz2FcMOXT40

A sztori masik oldala, ahogy KARD is feszegeti, hogy milyen magasan szuletnek a dontesek egy-egy esetben.

A diakok dzsemborija (bar nem kiscserkeszekrol beszelunk) bekes, es elore boritekolhatoan artalmatlan esemeny volt. Kard megis parhuzamot von az Astorianal tortent esemenyekkel. Nem tudhato pontosan, hogy az ottani esemenyeket, (a rendori intezkedest) kinek roja fel, orszagos rendorfokapitanynak, belugy miniszternek, esetleg Gyurcsanynak, de azert vegyuk eszre a kulonbseget a ket esemeny, es korulmenyei kozott! 2006-ban egy puccs kiserlet szemtanui voltunk!

Es akkor most kepzeljuk el AZT a bizonyos marcius 15-et!

A hatalom tudta, hogy marcius 15. az ellenzek legfontosabb unnepe. Aligha kuldott oda ideologiailag kepzetlen, zoldfulu, videkrol felrendelt kozrendort. Es jo esellyel, magas szintu koordinacio tortent, eppen az esemeny politikai sulya miatt. Nem allitom, hogy Horvath Istvan (Stumpf Istvan aposa) belugy miniszter maga foglalkozott volna az uggyel, bar feltehetoen abban az evben az egyik legfontosabb ugye lehetett a belugynek.

Ha jol emlekszem, valahol azt olvastam, hogy akkor meg TGM-et is, aki azert mar es meg volt valaki az ellenzek szamara, csak hatba utottek vagy hasonlo, es elhulve nezte, ahogy Orbant "megverik", vegzaljak.

Mert, es itt vegre beszeljunk a lenyegrol, Orban megvereserol, illetve annak valotlansagarol, es inkabb mint legendarol beszelunk.

Ha valaki megnezi AZT a bizonyos kepet, akkor kulonosebb kepzettseg nelkul lathatja, hogy itt bizony dolgok valahogy nem stimmelnek:

3 rendor intezkedik az akkor vasaggyal is alig 70-80 kilos Orbannal szemben (azota dolgozik az ugyon).

A legtobb kuzdosportban, ponttal, vagy akar a kuzdelem befejezesevel jar az ellenfel foldrevitele. Sot! Ez annyira allati oszton, hogy a ragadozok is igyekeznek a foldre teperni zsakmanyukat, hiszen igy talajt vesztve kisebb ellenallast fejthet ki.
Am a kepen epp azt latjuk, hogy 3(!) rendor szoszmotol Viktor korul, es az egyik a gumibotot a torkanak nyomva rendszabalyozza ot.
Azert ne hasonlitsuk mar az akkori Orbant Fekete Lacihoz!

Nyilvan fel voltak keszitve, hogy barmennyire is hoborog esetleg valamelyik resztvevo, a PROVOKACIONAK ne uljenek fel.

Mikozben szamos ellenzekit megfigyeltetnek, ugynokok kovetnek, sot nem egyet meg is vernek, akkor epp egy ilyen jelentektelen fickonak adnak media nyilvanossagot azzal, hogy latvanyosan elviszik az orsre...?!?!?!

Legalabb mi, ellenzekiek ne eltessuk mar tovabb ezt a MITOSZT Orban korul!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vonyítanának a cégek az új és profi kommunikátorok után, de ahhoz nem A. Gyros kell. Mert tárgyalás után az igazgatók és a főrészvényesek a hátsó irodában rugdosnák a pr-est, ha be merne szólni az ügyfélnek.
@simple observer 1.0:
Jogos! A "nagy ellenálló" mítoszának legyártása, a szolgálatok egyik jól előkészített akciója volt... :))
@hazug fidesznyik: Az újabb és újabb megszorításoknál szakemberek sürgetik, hogy szüntessék meg az egykulcsos adót, mert az ország nem képes elviselni 500-600 milliárdos veszteséget évenként. A gyógyszöveg mindíg az, hogy az egykulcsos adónak a hozadéka egy-két év eltelte után jelentkezik. Ez a várakozás nem veszi figyelembe a külső és belső gazdasági környezetet, valamint a két év letelte sem bizonyítja a változásokat.
Szlovákia biztosan most szünteti meg ezt az adózási rendszert, úgy hírlik, Románia szintén. Legalább okulnának a hibás döntéseikből.
ki ez a számomra nevenincs táskahordozó:

Kozma György István lesz a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, miután távozott a posztról Kandrács Csaba - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=443323609056924&set=a.270749286314358.73353.226484767407477&type=1&theater :)
vannak kétségeim ebben is:

Már készül a kormányzati kommunikáció az Ab-döntésre

A kormánypártok a két ünnep közöttre várják a választási eljárásról szóló határozatot.

hvg.hu/itthon/20121220_Valasztasi_regisztracio_Alkotmanybirosag
@simple observer 1.0:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Persze szerintetek Dugovics Titusz sem ugrott le a bástyáról,magával rántva egy törököt.
És Mao elvtárs részvétele a nagy menetelésben sem úgy volt.
Gonoszak vagytok!:))
egyébként pár éve valamelyik választás előtt látta,m egy kis piárfilmet viktorkáról a lánglelkű forradalmárról.
Volt egy bevágás,ahol Antall József igazat ad neki.
Mondom:Anyátok!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: majd azt is külön törvényekbe foglalják,hogy melyikeket kell betartani melyeket nem...hányok ettől az elba@szotfejű lakáj-"főombudszmantól" is...
@hadri: "A felcsúti adóból stadion?"
Azért ne feledd, hogy József főherceg majorsága is helyben van, amely háttérben már az övé. Nyáron már hurcolkodott oda a személyes holmijával, és majd onnan jár edzésre és az akadémiára.Reménykedik, hogy le fog fogyni és okosabb lesz.
@Mariann19: Inkább dögöljön meg mindenki de viktor nem tévedhet.
Mint a viccben,mikor a rabbitól kér tanácsot a csirketenyésztő.
Aztán megdöglik az összes csirke.
Mire a rabbi:Kár pedig lett volna még ötletem.
"Először semmibe vesznek. Aztán kiröhögnek. Utána rátok rontanak. És azután győzni fogtok." Gandhi üzenete a tüntető diákoknak

(vatta cukor, Librárius)
@vasgyuszi:

Az a kép csúcs.
Két dolog jut eszembe róla.

"Nem szeretem a kövéreket."

és

Vajúdnak a hegyek, egeret szülnek.
@Ergosum: Pöpec, a fogalmazásért meg külön pirospont!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mit mondtam 3 napja?

"Azt ügye senki nem gondolja komolyan, hogy ennek bármi következménye lesz? Nincs ügy, nem is lehet, ahhoz kéne egy tökét megtaláló adatvédelmi ombudsman Nemzeti Adatvédelmi Hivatal elnök, abból meg hiány van a lista - feliratkozás - regisztráció korszakban."

A lottó ötösöm lett volna ennyire biztos.
@Fabius: Egy böhmössel van akit meg lehet venni... :))
@tucano:

Leszokhatjátok a kárómat! Nyilatkozta Gyros András kormányszóvivő...
Ez a cím, hát irodalmi díjat érdemelne (na, nem a Fekete György-féle akadémiétól), annyira gyönyörű. Jól eltaláltad, pirospont:)
@Fabius: szinte itt mind, pont erre számítottunk, emlékeim szerint senki nem cáfolt meg téged
@Mr. Waszabi:
Ha már Fekete, akkor SSteffykének megint elgurult a gyógyszere... :))
Tudja valki követni az eseményeket? Délután azt hittem, hogy időkiesés áldozata lettem. Tegnap este Balog nyitott keretszámokról regélt, korlátlan felsőoktatási helyekről - ma meg kiadott a minisztérium egy olyan nyilatkozatot, amelyen nem csak a jogász és közgazdász képzés, de szinte minden népszerű és gyakorlatban eladható szak szerepel, mint államilag NEM finanszírozott szak.
A mérgezett egér kisujjból oktathatna meditációt a kormánynak, úgy tűnik.
@Mariann19:

"Az újabb és újabb megszorításoknál szakemberek sürgetik, hogy szüntessék meg az egykulcsos adót"

Akkor számoljunk egy kicsit. Kiengedtek 500 milliárd SZJA-t, beszedtek 360 milliárd nyugdíjjárulékot, ami eddig a manyupokba ment. Járulékterhek nőttek. Kierőszakoltak elvárt béremelést, ami szintén emelte a költségvetés bevételeit - a gazdaság teljesítőképességének határain túl. Világbajnok ÁFÁ-t vezettek be.

Csak a két legutóbbi pekidzs 700 milliárdot von ki a gazdaságból, a Széll Kálmán 1.-el együtt bőven 1000 milliárd felett ( szerényen számoltam ). Hol a két nagyságrend egymástól?

A költségvetés elsődleges egyenlege pozitív, kamatfizetés nélkül szufficites lenne.

Botorság amit az ellenzék sulykol, a progresszív adózás mindent megold. SZJA-val nem lehet évtizedes gazdasági bajokat orvosolni, az csak egy kis eleme az egész rendszernek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Őőőő, ezt most úgy érted, hogy jujdejó, engem kizárásos alapon azzal sem lehet, vagy úgy, hogy vesztegessem meg Péterfalvit az enyémmel, és akkor hátha? :-D
@hadri: "Nekem leginkább nem az 1 kulcsos a problémám, hanem az egész rendszer."
A kialakítandó rendszernek az egykulcsos adó az egyik eszköze.
Amennyiben vissza gondolsz, volt egy időszak, amikor az erős középosztály megteremtése volt a deklarált kormányzati szándék. Nem jött be, mert a középosztály inkább csúszott lefelé, mint erősödött volna.
Akkor változott a kormány retorikája, hogy a nagytőkés és nagybirtokos réteg kialakítása a cél, mely gazdasági erejéből adódóan képes a hátán vinni a gazdaságot és az országot.
Jelzem, a középosztály felemelkedése sokkal nagyobb anyagi erőforrásokat igényelt volna első blikkre, de annak lett volna hozadéka is viszonylag rövid időn belül.
@Fabius:
Ha van annyi esze mint az apjának, nem itt fizetteti meg a majdani tudását.
Oszt lehet a picsába küldeni, de meggyőződésem ez...
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

"Csak kíváncsiság: vajon Bajnai tervezi-e, hogy egy átgondolt felsőoktatási koncepció kidolgozása érdekében leül a HÖK-kel, és a rektori tanáccsal egy asztalhoz? Vajon meghallgatnák-e, elmondanák-e neki a véleményüket?"

Szerintem eppen ezt kellene tennie!

Nem pedig taktikazni, meg politizalni, ami lathatoan nem megy neki. (Azert kivancsi vagyok kik osztjak neki ezeket az okos tanacsokat)

Az mar inkabb erdekes kerdes, hogy a diakok, illetve az egyetemi oldal mennyire venne ot komolyan.

Mert abban nem latok kivetni valot, ha valamely politikai part vagy szemely talalkozgat hasonlo szervezetekkel.
Ugyanezt ette Viktor mar joval 2010 elott, sot mar '98 elott is...

A helyzet annyiban masabb, hogy ma nehez dontes egy szemelyt, mozgalmat kivalasztani, es azt mondani, hogy o a mi es a jovo embere.
Ugyanis most tobb part is van, akiket figyelembe kell venni..

Ugyanakkor azt hiszem Bajnaieknak eppen ilyesmivel kellene probalkozniuk. Konferenciakat vitanapokat szervezni, ahol a problemakat be lehet mutatni, a partok akar delegalhatnak is szakertoket...

Merthogy az E14-re szavazni kivanok java resze, Bajnai es tarsai szakertelme, illetve az ilyen kep miatt szimpatizal veluk. Es nem azert, mert milyen tokos gyerek ez a Gordon, minap is hogy kiosztotta Orbant...

Vagyis en tobb szakpolitikai tevekenyseget, es kevesebb altalanos politikai taktikazast varnek toluk...
@Mr. Waszabi:

Követni tudom. Felfogni nem tudom.

Bár a legvalószínűbb verzió az A-L-K-A-L-M-A-T-L-A-N-S-Á-G.
Orkbánvitykor: "Ezek a mi gyerekeink"
És a mi gyerekeinknek hazudunk, a mi gyerekeinket átb*sszuk, a mi gyerekeinket hagyjuk vegzálni a rendőrök által, a mi gyerekeinket leköpjük.
Hát legyen a te gyereked csak az, akinek hét anyja van (az egyik legalább lévaianikó), meg akinek nincs gerince, de legalább száz a lába! B+!
@Fabius:
NEM, DEHOGY, ÁÁÁÁÁÁÁ...
Nem is gondoltam rá!
TÉNYLEG!!! :DD
@Knósszosz:
Maga, 2 perkelt közt, hogyan káromkodik itten??? Nem kocsma ez, bass.ameg, nincs pult, meg sör sem... :((
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Viktor nem tévedhet."
Az egyik blogon arról volt szó, hogy Orbán szűk stábjából kiszivárogtattak egy beszélgetést, ahol Viktort figyelmeztették a jelenlegi egyszemélyi döntésének veszélyes voltára többen. Már a belső embereire sem hallgat, ami nem meglepő, inkább az az izgalmas, hogy szűk körből is már lejönnek azinfók.
hűűűbakker, szánalom a köbön ez is:

másolnom kell:

A KDNP volt a beterjesztője a törvényjavaslatnak, amellyel kapcsolatban nagyon sok egyeztetést folytattak mind tudományos, mind civil körökben - mondta a kereszténydemokrata képviselő a családháló.hu online magazin által az Ab épülete elé szervezett békés tiltakozó demonstráció helyszínén.

"Úgy gondoljuk, egy befogadó definíció volt az, amit az Ab sajnálatosan most megsemmisített" - fogalmazott, hozzátéve, hogy több alkotmánybíró is különvéleményt fűzött a döntéshez. Rétvári Bence véleménye szerint egy karakteres törvényre van szükség, amely a "gyermeket állítja középpontba".

A demonstráción Azbejné Avancsák Izabella, a családi magazin szóvivője azt mondta, azért mentek az Ab Donáti utcai épülete elé, mert nem értenek egyet azzal a döntéssel, amely megsemmisítette a család definícióját a családvédelmi törvényben.

"Hisszük, hogy a család az emberi történelemben már a jog és az állam kialakulását megelőzően létrejött önálló közösség, amely erkölcsi alapokon nyugszik" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a család az összetartozás egyik szimbóluma is, amely napjainkban is megőrizte jelentését.

Azbejné Avancsák Izabella szerint a család Magyarország legfontosabb erőforrása, a társadalom alapegységeként a család a nemzet fennmaradásának biztosítéka és az emberi személyiség kibontakozásának természetes közege, amit az államnak tiszteletben kell tartania.

A demonstráción mintegy százan vettek részt; az Ab döntése ellen tiltakozók a Batthyány téren gyülekeztek, majd gyalog vonultak az Ab közelben lévő épülete elé. Többen gyertyákkal és mécsesekkel érkeztek a demonstrációra; a menet elején a honlapot hirdető molinót vittek, illetve egy transzparenst, amelyen az állt: "Az ég kék. A család az család!".

hvg.hu/itthon/20121220_Uj_csaladvedelmi_tervezetet_nyujt_be_a_KD
@Mr. Waszabi:
Ráadásul olyan szakok, amik egy állam működésében nélkülözhetetlen embereket képeznek!
Vagy ők már tudnak valamit?
@Knósszosz:

Nem éltem volna a lehetőséggel, de ha már kínálod: mészapicsába :-)

Amúgy meg nem tudom. A rokonság - apámat is beleértve - szanaszét lakik a bolygón. Én meg valahogy szeretek itt, és ezt a genetikai defektet utódaimra is sikerült örökíteni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja.
Azok úgy lesznek "ingyenesek", hogy aláírják azt, hogy végzés után a közszférában fognak elhelyezkedni. És majd áLambácsi fizeti a tandíjat.
Szerintem.
@Knósszosz:
Ja kérem, ha valaki könyörög érte, hamar megkapja a pi... :)
@Marcellusca:
A legbiztosabb módja ez lehet, hogy a legjobbak dolgozzanak az államigazgatásban!
Erre jutottam én is! :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Hisszük, hogy a család az emberi történelemben már a jog és az állam kialakulását megelőzően létrejött önálló közösség, amely erkölcsi alapokon nyugszik"

Ha ő azt hiszi, hogy a család előbb jött létre, mint a jog és az állam, akkor mi a gondja, ha valaki nem szentesíti a jog és az állam által a családját?

"...a család az összetartozás egyik szimbóluma" - a fakanál pedig a szimbólum manifesztálódása.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nyilvánvaló, hogy ők valamilyen okból az autokrata állammodellt képzelik a világ közepének. Más magyarázat nincs erre. Tehát ezen az úton igyekeznek felértékelni az állami alkalmazotti státuszt, a köztisztviselőit - a la Horthy rendszer.
A bibi csak ott van, hogy aki a piaci kamatok majd kétszereséért finanszírozza hitelből önmagát, annak nem sok van hátra. Ma olvastam az ÁKK jelentését. 1500 milliárdnyi államkötvényt adtak el egy év alatt. Aminek hozama legalább a másfélszerese az IMF kamatlábnak, 6-10 % között oszlik el. Azt a különbözetet ki kell termelnie az államnak. Ezt ők is tudják, de még mindig megy a duma, hogy ha megkapnák is az IMF hitelt, ahhoz nem nyúlnának. Vagyis az az elképzelés, hogy ugyan van 15 mrd eurónyi pénzünk az MNB-ben, amely után 4%-os kamatot kellene fizetni, de mi a nemzeti önrendelkezés jegyében inkább 6-8%-os kamat terhet vállalunk be, mert megmutatjuk a világnak, hogy képesek vagyunk magunkat finanszírozni. Értelmes döntés ez egy világválság közepén egy gazdaságilag pont a fenti elképzelés mentén már padlóra tett országban? Nem hinném.
Ennek fényében az a döntés, hogy itt nem kell közgazdász, hát enyhén szólva kérdéses, mármint józan ész tekintetében.
@Husz_János_Puszita: "SZJA-val nem lehet évtizedes gazdasági bajokat orvosolni, az csak egy kis eleme az egész rendszernek."
Én elfogadom a makroban való gondolkozást, de az évi 500-600 milliárd bevétel kiesés volumenében jelentős összeg. Mi köze ennek az egy lépésnek az évtizedes gazdasági bajokhoz visszamenőlegesen, ezt még a kormány sem így interpretálta. Ez egy koncepciótlan gazdaságpolitika hibás szegmense, az eredménytelensége ezt igazolja.
Igazad lehetne akkor, ha a pénzügyi kormányzat a költségvetési lyukak betömésére nem lepkehálóval fogná össze 20-30 milliárdos részletekben, megszorításokkal a hiányzó bevételeket. E tárgyban azonban több száz milliárdról van szó, nemde?
@Mr. Waszabi:
NEM ÉRTED TE EZT!
UNORTODOXIA a varázsszó!
Komolyan, ennyire értetlenek vagytok...
Bezzeg a Gyurrika, na az igen! :))
@Mariann19: Talán már csak lajos barátja szemszögéből nézi a dolgokat.
Meg leginkább a saját zsebére ügyel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"nagyon sok egyeztetést folytattak mind tudományos, mind civil körökben "

Őőőőőizéééé....Kik lehettek azok a "civil körök"? Tán nem az ifjú KDNP IKSZ alvezér Azbej Tristan felesége szóvivősködte családháló? Bazz, ezek családi körben nyomják a családról egyeztetést is.

Nemtom, esetleg meg lehetett volna kérdezni róla másokat is. Talán. De ez nem biztos.
@Mariann19:

A kialakítandó rendszer eszközei:
- a magas jövedelműek 100 ezres nagyságrendű gyerekek utáni adókedvezménye
- a 3 éves gyes / gyed
- a magas jövedelműek magas nyugdíja
- a bankadó
- az energetikai különadók
- a távközlési különadók
- a 27 százalékos ÁFA
- a manyup lenyúlása
- az értelmetlen közmunkaprogram

Az utóbbi adóemelésekre nem az egykulcsos szja ellentételezése miatt van szükség - hiszen azt kiadáscsökkentéssel és a gdp növekedéséből megoldhatták volna - hanem a lépések által gerjesztett recesszió miatti adóbevétel csökkenést akarják ezekkel pótolni.
Ördögi kör.
erről beszél a Haza és Haladás is.
@Knósszosz: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csak üdvözöllek benneteket, sziasztok. Szív hol küzd? Nem látom.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Lajos barátja nem kispályás. Szépen megágyazza a jövőjüket paplanos lesz a nyoszolya.
@Mariann19:
Nem tudom. Ezzel a görög zabagéppel küzdök itten...
Bár a mandin is akad agyhalott!
mandiner.hu/cikk/20121220_magyari_peter_iskola_a_ponthataron
Fosnak ezek. Orbánnak és társainak ugyanis '88-ban nem volt semmi kockázatuk Aczél elvtárs hónalja alatt, kényelmes, MSZMP pártpénzből fizetett kamuállásokban, főállásban lájtosan feszegetve a rendszer határait. Mondhatni, bábok voltak csak egy megrendezett álforradalom színjátékában, amit nem ők találtak ki, hanem az MSZMP indított el felülről. Hogy békés legyen az átmenet. A baj az, hoyg magukról is elhitték a hazugságot, hogy ők voltak a rendszerváltó forradalmi erő.
Most viszont olyan emberekkel találják szembe magukat, akiknek életét ők teljes spektrumban igyekeznek széjjelkúrni, ami részben már sikerült is - és most nincs sem Aczél elvtárs, sem senki más, aki majd megvédje őket az igazi forradalmároktól.
Ugatnak 56-ról, példálóznak vele, de fogalmuk sincs arról, hogy milyen az, amikor a nép lerázza magáról a naplopókat. Mert csak könyvekből ismerik.
Mi nem tudtuk elképzelni, hogy ők mire képesek, ám már megtapasztaltuk, ők viszont nem tudják elképzelni, hogy milyen az, amikor elszabadulnak az indulatok és leverik őket, mint a szart. Hiú ábránd, hogy akármelyik TEK-es majd az életét fogja kockáztatni a rendNERért, ők is a kényelmes, normális életet szeretik és lehetőleg élve szeretnének eljutni a nyugdíjig.
Emlékezzetek Ceausescu borulására. Egyszer csak felkelt a nép, integettek a kedves vezetőnek, aztán az integetés átment beintegetésbe. Aztán pár nap alatt elkergették az összes seggnyalót. Pedig ott éles tölténnyel lőttek a Sekusok, azt mégis.
@Fabius: Ez nekem is feltűnt,mert nem kaptam konzultációs levelet ezügyben....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem tudom, feltűnt-e valakinek, de J.K. Rowling már befejezte a Harry Potter sorozatot, idén már teljesen más témával jelent meg:)
Tehát Unortodxia is revízióra szorul, különben elavul, érdektelenné válik.
@Ergosum:
Akik kicsikét foglalkoznak társadalom- és bölcsészettudománnyal nem mondanak ilyen hülyeségeket.
Habár Semjén...
Szóval nagyobb valószínűséggel nem mondanak ilyen hülyeségeket.
@Mariann19: Leginkább egy olyan modell lehetne jó, ahol az adó túlnyomó többsége helyben marad.
Önkormányzat, megye, régió, állam szinteken egyre kevesebb és kevesebb adó jut felfelé haladva. A polgárok adózási kedve javulna, ha a környezetük minősége is javulna. Erre godoltam, amikor a német modellt említettem.
Ennek a modellnek lehet még egy előnye (számos más előnyén kívül), hogy nem keletkezik belőle egy vízfejű állam. Az állami vezetéskezében pedig nem lenne akkora hatalom.
@Mr. Waszabi:
BOLOND VAGY TE!
Egy narancsbolsi hívőnek? SOHA!
"Piktor azt mondta..." - na, ennyi ott elég! :)
@quendelapo: Amennyiben megnézed a felsorolásodat a válaszodban, azokból látható, hogy ezek taktikai, rövid távú lépések.
A probléma az szerintem, nincs hosszú távú gazdasági stratégia annak ellenére, hogy a feltételek adottak.
Arra gondolok, hogy az eu támogatások igénybevételére lenne mód, ha a társfinanszírozásra összpontosítana a kormány évről-évre, és igénybe venné ezeket a forrásokat.
Ennek alátámasztására igazolásul ott van Lengyelország és a három balti állam, akinek gazdasági stratégiájában ez volt az elsődleges cél. A lengyelek 4%, a balti államok 5% feletti gazdasági növekedést értek el ezáltal, közelítik a 6%-os gazdasági növekedést. Tehát ott a példa, lehetne követni.
A legutóbbi költségvetésünkbe az önfinanszírozás összegét csökkentettük 145 milliárd forinttal, mely 822 milliárd igénybe nem vett támogatást jelent, ahogy számoltam.
Ez csak egy példa volt.
@Fabius: Nem most ígérte meg a Vezír égre-földre valami koreai gumigyárosnak, hogy lészen itten olyan business school, hogy a debreceni nagytemplom is kis templom lesz hozzá képest? Állami támogatás, meg részvétel is lesz benne, de akkora, hogy éhenpusztul a varnyú mire átrepüli? Erre ez. Mondott ez a véglény mostanában bármit is, ami igaz?
@Mariann19:
Ezzel egyetértek. Lengyelek, baltiak lehetnek a követendő példa. Utol már nem érjük őket, de legalább törekedni kéne rá:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Elolvastam a mandit, és attól a pár sortól is össze zavarodtam. Hogyan tudnak ilyen rövid időintervallumban ilyen szines, egyben antagonisztikus marhaságokat alkotni. Ezek nagyon tudnak!
Zabagép megint főz? Megkérdezem már a magasságát és a súlyát is, mert nem lesz ennek jó vége! Hacsak nincs neki pajzsmirigy túlműködése, mert akkor legalább nem hízik el. Ezt is megkérdezem.
Boli! Nem is foglalkozik velem, ásd el.!
KDNP-sek tüntettek férfi és nő házasságáért

Rétvári Bence is felvonult az Alkotmánybíróság épülete elé, az ostrom végül azonban elmaradt.
@Fabius:
Hát, nem mindegy ki küld a faszba, de a magad fajtáktól elviselem-:D
Szal az a helyzet, hogy a gyerekem olasz szakos suliban végzett, az angol is megy neki mellette, de hülye.
Mi az apja faszáért van ebben a pöcegödörben a mai napig?
Ezt kérdem tőle naponta, ráadásul San Doná di Piave falucskában (városch..) lakik a sógornőm, aki segítene mindenben neki.
Értelek, hogy szeretsz itt és a kölyköd is, de basszad meg, a jövője itten minimum kérdéses.
Akár az enyémé...

Én elengedem, ha az Neki használ. Ez szubjektív megítélés, hogy mostakkor ezmajdkurvajólesz.
Tedd azt Te is, amit jónak látsz a jövője érdekében, szerintem nem nyúlsz mellé.
Ésmostjön Boli, hogynenyajjakmá.

Aggyonisten Mosoni evezősch!!
Amúgy kedvelem nagyon-:))
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Azt nem értem (többek közt), hogy állítólag a bejegyzett élettárs nem vállal olyan felelősséget, mint a házastársak. Ezt a képviselők, a jogalkotók mondják. Nem az ő dolguk lenne arról törvényt hozni inkább, hogy mi a bejegyzett élettársak joga és felelőssége? Rajtuk múlik.
@Fabius:
Tristan Azbej örmény felmenőkkel büszkélkedhet. Nagypapája tervezte az előző Nemzeti Színházat - ma Magyar Színház a Hevesi Sándor téren.
@Mariann19:
OK! Elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás-elás...
Felnéz...
Még kilátszik valami belőle??
@hadri: Kedves Hadri! Amit Te jónak tartanál, a helyben tartott adók tekintetében, annak az ellenkezője valósul meg egyre erőszakosabb állami koncertrációval folyamatosan.
A kormány jelentős anyagi forrásokat mozgósít az államosítások fedezetére. Telekommunikáció, a közmű szolgáltató cégek /villamosenergia, gáz/, most már hallani a víz és hulladék területén is ilyen tervekről.
Holott a rendszerváltás zászlaján anno pontosan a magánosításban láttak hatékony gazdálkodást.
@Knósszosz:
A Piave folyónál?
Egyik dédapám is ott esett el... :(
Sokan harcoltak ott is a családból.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Anyával priviben, Boli meg itt van teljes életnagyságban.
Amúgy fáradt volnék, de szerencsére jön a karácsony.
Lesz jó pár nap beszélgetni, szóval remélem a családon kívül lesz érkezésed ide is jönni!-:))
@saravad:
"...a bejegyzett élettárs nem vállal olyan felelősséget, mint a házastársak"
Sok köcsög, képmutató, buzeráns, álszent kereszténydemokrata csak tudja ezt!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ami kilátszik belőle, arra egy kis föld, aztán a cipősarkaddal tegyél rajta egy pár fordulatot. Megérdemli a hűtlen kutyuska!
@quendelapo:
Lám, hová süllyedt a leszármazottja!
@Mariann19:
Ha megcsapkodom kedélyesen az ásóval, az szokott segíteni... :D
@Knósszosz: Bolival most ásunk el Téged. Most, hogy jöttél, lehet, hogy nem végleg. Privizel, Szívet is elvonod, egy jó szavad nincs. Ja, meg állandóan főzöl. Lesz most már mit helyre hoznod!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Az szokott segíteni..." Akkor végleg eltűnik, vagy kiverekszi magát?
@Mariann19:
Ha elég erőteljesen paskolom, akkor... :|
Majd belehúzok!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A papát sajnálom.
Sok tragédia volt annak idején arrafelé.
Amúgy igen, a Piave folyó mellett lakik a sógonénim. Harminc éve lassan, oda ment férjhez.
Aranyos, és úgy főz... olasz kaját... hogy... na jó, ma már letetűztél, nem köll több.
-:D:D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Te azt gondolod, hogy akinek ez szól, az veszi a kalapját és takarodik?
Nem gondolom, hogy naív vagy.

Azért bizakodó még lehetsz, mint én is.
Meg rohadt álmos.
Is...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hali! Vigyázz vele, aljas a csóka nagyon!
A legváratlanabb pillanatokban kész bedobni egy kajareceptet! Kis sunyin...

@Knósszosz:
A kedvenceim a délies, mediterrán kaják!
Fabius meg dögöljön meg a ... valami szláv fost csinált múltkor is! Pfúúúj! :)
@Mariann19:
Én nem főzök álandójan, ezt kikérem magadnak! Csak mikor éhhes vagyok. Szóval három óránként, de ez mér baj??
Tíz óra van, és most muszáj valamit harapnom. Ma télleg nem ettem még semmit.
@shinichi: Kormot söprögető szakmunkásokat képeznek, nem kell ahhoz mikroökonómia.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nekem az a bajom, hogy egy képviselő, egy kormánytag benyújthatna olyan módosítót is, hogy az élettársak a házasokkal azonos felelősséggel és jogokkal rendelkeznek. Ennyi. Aztán szavaznak, aztán AB.
Nem. Ő tüntet. Látszik, hogy agyilag ez egy civil bagázs, a polgári körökből bedobták őket ide-oda és csak tipródnak.
@Knósszosz: Na, jól van, jól van. Egyél szépen, a ruhádra vigyázz, utána igyál, sokat!
@Knósszosz:Neked is meg @Fabius: erre is.
Akartam neki írni,hogy ide egy igazi forradalom kell,mert panaszkodik a következmény nélküliségre.De fabius az ilyenekben nem hisz.
Persze hogy nem vagyok naiv,de nagy igazság az hogy nem nekünk kellene mennünk.
Mondjuk viki hol tudná így eladni magát máshogy,
Egy ilyen ember aki semmit sem tud.
Csak lopni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Talas börek, előtte Imam Baildi - de nem ám szarrá áztatva az olajban a patlican, hanem ropogósra sütve, lecsepegtetve, és a hagyma-fokhagyma-paprika töltelék, csak frissen vágott petrezselyemmel dúsítva az igazi. A többi smafu.

Alcsúti sanyarúkáposzta nem játszik.
Pfejj...
@Mariann19:
Ne biztasd italozásra, elég marha már így is! :)

@Knósszosz:
ROHADÉK! :D
@Mariann19:
Köszönöm!!
De nem vagyok egy alkoholista, ezért csak módjával iszom.
Három sör belefér, esetleg még nyolc.
De az csak ritkán-:D
@Knósszosz: Szia 20 éve járok San Donába! Barátnőm ott él! Tényleg pici a világ!
@Mariann19: Ezzel sajnos tisztában vagyok, csupán a véleményedre voltam kíváncsi egy lehetséges alternatívával kapcsolatban.
Azért gondoltam erre a modellre, mert ezzel talán kevesebb lenne a politikai befolyás, és a "lopható" pénz is.
A hazai társadalom kiábrándultsága is csökkenhetne, ha ez így működne. Talán?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
őőő... a szláv fossal kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy keresd vissza Fab sztrapacska merényletét, amit csülök alkalmazásával követett el mindannyiónk ellen.
Most akkor ki a rohadék???
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Ezt kár volt, mert még megteszi."
Legyünk jóságosak hozzá, nekünk nem kerül semmibe, Knósszosz meg felszabadultan dáridózhat magában, mert bíztatást kapott.
@Knósszosz:
MINDEGYIKŐTÖK! :)
Aljas, kulinárterroristákok vagytok!
Jobb, ha megtudjuk, akit eddig csak sejtettünk az utolsó napon:-)

10 jel, hogy szerelme igazából szociopata

velvet.hu/blogok/randi/2012/12/20/10_jel_hogy_szerelme_igazabol_szociopata/
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ki mondta, hogy a napi 8 söréről van szó? Én csak a napi folyadékpótlásra intettem.
index.hu/belfold/2012/12/20/prostitucio_miatt_bezaratjak_a_fel_kazinczy_utcat/
Más: "Az Illegál tulajdonosa szintén arról számolt be, hogy a kocsma előtti jövés-menés miatt lépett a rendőrség. Az önkormányzat határozatából az derült ki számukra, hogy aznap tartottak helyszíni szemlét, amikor az Illegál egyébként zárva volt. Figyelmeztetést egyik hely sem kapott, rögtön a határozatot postázták nekik."

Ha illegális, mit csodálkozik, hogy megbüntetik, ha nem nyit ki, ugye..
@magándemokrata:
Jó Neked, én csak egyszer voltam ott, bár a rokonság okán többször is előfordulhatnák, de tudod a feritél...
Hát az a probléma.
@Mariann19:
Hűűű, de vigyázol az egészségére! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Bocsánat a sztoriért, de idetartozik. Állok a leccei Isonzo emlékfal előtt nézegetem a neveket. Odajön egy bácsi: -Látom turista, ezért elmondom, hogy a magyarok ebben a csatában ölték meg az édesapámat, a bátyját és szinte az egész leccei ezred hősi halált halt, azóta sem tudta kiheverni ezt a csapást a város. És Ön honnan jött fiatalember, hogy így érdeklődik?
-öööööö
@Knósszosz: Remélem, ha már sörözöl, nem valami vízízűt? Radeberger a dobbantó! 3 üveg után meg már mindegy.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én hajlandó vagyok alávetni magam egy gasztro-öngyilkosságnak.
Mit tudsz specialitásként a Mosoni-Duna tájákáról elém tolni, amitől önhalálra zabálom magam?
Na? Evezés kizárva, legfeljebb előtte.
Tessék, lehet baszogatni.
@hadri: Hallottam, hogy a dánok boldogan adóznak, mert a következő évben tuti, hogy a környezetekben tárgyiasult formában megjelenik a befizetett adójuk, tehát vissza is kapják valamilyen formában.
Nekünk meg a felcsúti stadion messze van, nem érezzük az áldásos honorálást.
@Mariann19:
Az ingatlanadó fontos kiegészítő eleme lehetne az adórendszernek.
@Mariann19: Elsőre diákokat olvastam a dánok helyett, lehet, nekem is illene pár seret magamba dönteni!?:-D
@tucano:
:)) Nem semmi szitu lehetett...
Tudod nekem az volt szimpatikus, amikor egy volt francia partizán visszaemlékezésében olvastam, hogy keményen gondozza a német hadisírokat.
Igen, az ellenségei voltak, valószínűleg többel ő is végzett, de a halott katona csak áldozat, még a másiké is. Halála után tisztelet jár neki azért, hogy az életét áldozta!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ott csak áldozatokat találni, a bűnösöknek meg dísz-újratemetés jár (ld. Horthy pl:-)!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Na, itt a másik genyó!!!
Mi a tököm van itt, megkergültetek??
ÉHENKÓRÁSZ NÉPSÉG! :D

@Knósszosz:
Ha jössz, majd elmegyünk (evezünk baz.meg!) ide, egyet zabálni. Visszafelé csorgunk...
www.partyszabadido.hu/etlap.asp
@Mariann19:
Az finom!
Meg a Stella is.
Nem minden nap ám!
Most rendben, jön egy nagyon hosszú hétvége, karácsonyos, szeretem.
Szombat este az én ajándékom a barátnőmtől: Tankcsapda az Arénában, aztán a családi karácsony egy nap pihi után.
Tudod, ez kölyökkorom óta valami fétis, összeülni szenteste és jókat kajálni, beszélgetni. 25-26 már nem érdekel, az már hétköznap számomra.
Nem köszönök, találkozunk még addig.
Kívánok viktornak is boldog karácsonyt, elvégre ilyenkor a szeretet a fontos.
A gulágon is...
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Hm, a hármas és a nyolcas versenyző jöhet, most!:-)
A heteshez már késő van, úgy véle, bár egy-két Kaiser dobna rajt!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Nekem is illene pár seret magamba dönteni?"
El kell előtte döntened, hogy vidám perceket akarsz szerezni szomorú életedbe, vagy
szomorú perceket vidám életedbe. Nagy dilemma, kerüld el, és egyet-kettőt kóstolgass el, én ezt javasolnám.
@hadri: Én nem gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben sokat jelentene sávos adó bevezetése.
Igazságosabb lenne a sávos, hiszen a szegények jövedelmük lényegesen magasabb részét fordítják adózásra.

A gazdasági növekedést nem befolyásolja, hiszen a gazdagok megtakarítása nem fűti a gazdaságot, hanem a viszonylag magas kamathozamot hozó költségvetést finanszírozza.
Amivel épp itt hencegett valamelyik droid.

Növekedés nem lesz egyszerű. Beruházás kéne, de a különböző külön adók, az államosítási törekvések, az instabil, tervezhetetlen gazdasági szabályozók elriasztják a normális magántőkét.
Matolcsy a mai remekében ujjongott, hogy az MNB új vezetése ki fogja szolgálni a kormány növekedési stratégiáját.
Hülyeség.
Ha nulla % lesz a kamat, akkor az emberek kiviszik nyugatra a pénzüket, alapvetően unortodixiában monetáris módszerekkel nem lehet felfűteni a gazdaságot. Szerintem.

Szóval szerintem tökmindegy, milyen az SZJA adópolitika önmagában. Az unortodoxia összessége az, ami katasztrófa.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért vigyázzunk rá, csak egy kis szines ő a mi sanyarú életünkben.
@Mariann19: Amiket mókusunk linkel (?) itt, azután azért jólesne, de hiányában most inkább kihagyom, elég lesz hétvégén!:-)
Slante!
na jó elég volt a gasztoterorból

1.) Sertéssült zsemlegombóccal káposztával

picasaweb.google.com/117954347335284581558/10ETELEK#5824142380623146642

2.) Egy szolíd csülök

picasaweb.google.com/117954347335284581558/10ETELEK#5824142392776759602

Finitó:-) Jó étvágyat.

Gondoltam lesse meg mindenki az utolsó vacsorát:-))
@Mariann19: Kb. erre gondoltam én is. Nekem német tapasztalataim vannak, de hasonlóak.

Egy ismerősöm mesélte:
A magyar vállalkozó kiment németbe és ajánlatot adott egy ház felújítására, majd megkérdezte a megrendelőt(nyugdíjas német bácsi), hogy kér-e számlát. Megrökönyödve kérdezte az "öreg", hogy miért jó az neki? Elmagyarázta a magyar, hogy olcsóbb. Mire az öreg: "de akkor miből korszerűsítik az unokám iskoláját, ha nem fizetek adót?"
Szinte sértésnek vette az öreg!
Milyen messze vagyunk mi még ettől...
@quendelapo: Az ingatlanadó és a vagyonadó a nyugati adórendszer jellemző adóneme. Kifejezi azt az adózási elvet, amiről korábban írtam, hogy a nagyobb jövedelműek az átlagnál magasabb adóval járuljanak hozzá az állam kiadásaihoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Stelzen scheiben im Biersud gebraten... na elmész Te a...
amúgy Mókus isch, mer azis 1rohadék, pfejj
Dögök!!
@Mariann19:
Igen, éppen ezért jól kiegészíti a lineáris személyi jövedelemadót.
@Knósszosz: "A gulágon is." Na, azért!
@Habakuk999: Nem elsősorban a sávos, vagy nem sávos a témám.
Az adó elosztásának és befizetésének a rendszere a kérdés.
@Knósszosz:
Ugye!!! Látod!
Miket kell nekem miattatok elviselnem naponta... ;(
@Knósszosz:
Ja, Fabius is tud ám mocsok lenni, nekem olasz kajákat izélt, szóval ne hagyjuk ki.
Vállalom a harcot vele szemben! (is)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Szia Vérmókus! Köszönöm szépen a mai adagomat. Egyrészt a szokásos, gáláns gesztust, másrészt az igazi kajaadagokat.
Mennem kell a hűtőhöz valami finomságért. Már van a karácsonyiból ez-az. Megelőlegezem magamnak.
@Mariann19:
Gáláns gesztus????
Mókusnak a középső ujjam, az gesztus neki! :D
poldi.blog.hu/2012/12/20/orban-reagalas_olaj_a_tuzre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_20&utm_campaign=index

Poldi-bá, imádlak!
"Jó hír: Orbán Viktor nem ír ki népszavazást abban a kérdésben, hogy kiengedjük-e az adófizetők pénzén kitanított fiataljainkat egyfajta segélyként Ausztriába, Németországba. Milliárdos nagyságrendű megtakarítást jelent, hogy rögtön meg is mondja, mi lenne egy ilyen népszavazás eredménye: ezt bizony mindenki elfogadhatatlannak tartaná."

Ja-ja, háhogymá'!
@hadri: Akkor rendszer változás a témád.
Ugyanis a "konzervatív" kormányunk éppen az állami beavatkozást erősíti, egyre többet von el és oszt újra.
Az elvonási igyekezete szocialista módon történik, az újraosztás nem, mivel nem mindenkinek egy keveset oszt vissza, hanem keveseknek sokat.

Valódi konzervatív gazdaságpolitika milyen hatással lenne ránk nézve? Érdekes kérdés.
Egy kiéheztetett, elszegényedett társadalom nehezen viselné el.

A liberálist is.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "Gondoltam, lesse meg mindenki az utolsó vacsorát." A világvégére gondolsz?
Ne izgulj, a TV-ben egy betelefonálós műsor alatt futó szalagon ez állt:
" Orbán Viktor kiadta az utasítást, nem lesz holnap világvége."
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Akkor aljaskodok én is...

21.Sörrel locsolt rakott csülök
Stelzen scheiben im Biersud gebraten
Pečené koleno podlievané pivom
Stuffed and with beer fried knuckle

22.Csülök parasztosan
Stelze auf „Bauernart”
Koleno na sedliacky spôsob
Fried knuckle with onion, bacon and boiled potatoes

23.Kemencében sült malacpecsenye párolt káposztával petrezselymes burgonyával
Im Ofen gebratenes Ferkel mit gedünstetem Kraut und Petersilienkartoffeln
V peci pečené prasa s dusenou kapustou, zemiaky s petrµlenom
Piglet fried in an oven with braised cabbage

24.Szigetközi velős borda vegyes körettel / rizs-petr.burg /
Schweinekotelett auf Schüttinsel -Art ( mit Hirn gefüllt) mit gemischter Beilage Bravčové rebierka na spôsob ®itného ostrova (á la ®itný ostrov), mie±aná príloha
/ryµa, petrµlenové zemiakov/
Chop stuffed with marrow with mixed garnish (rise, cooked potatos with parsley)

25. Cigánypecsenye füszeres burgonyával
Zigeunerbraten mit Speck und Gewürzkartoffeln
Ciganská pečieka s bylinkovými zemiakmi
Gypsy Roast (Roast with chuck, bacon, onion) with seasoned potato

26.Grill karaj fűszervajjal héjas burgonyával
Grillkarree mit Gewürzbutter und Steakkartoffeln
Grilované karé s bylinkovým maslom a americké zemiaky
Grilled chop with spice-
butter and with jacket potato

27.Vörösboros marhapörkölt házi galuskával
Ungarischer Rindsgulasch mit hausgemachten NockerlnHovädzí perkelt na víne s domácimi halu±kamy
Hungarian beef stew with redwine and with homemade noodles

28.Sült libacomb ropogósra sütve párolt káposztával zsemlye gombóccal
Knusprig gebratene Gänsekeule mit gedünstetem Kraut und Semmelknödel Pečené husacie stehno s dusenou kapustou, µemµové knedle
Crispy goose leg with braised cabbage and with bread dumpling

29.Fokhagymás csőben sült oldalas Pikáns mártással hagymás tört burgonyával
Rippenfleisch mit Knoblauch in pikanter Sosse undZwiebelnkartoffeln Zapekané rebierka s pikantnou omáčkou, zemiaková ka±a s cibulkou
Ribs, roasted with garlic, in spicy sauce and with mashed potatoes and onion

30.Rablómix szűzből, pulykamell filéből, jércemellből zöldséges rizzsel
Räubermix /Jungfernfilet , Puten und Hennenbrust / mit Gemüsereis Zbojnícky mix z panenky, morčacích a kuracích pŕs so zelenino ryµou
Hunters barbecued meat (small fillet of pork, turkey breast, chicken breast) with vegetable rice

31.Pulykamellfilé sajttal sonkával töltve vegyes körettel / rizs-petrezselymes burg /
Gebackenes Putenfilet mit Käse und Schinken gefüllt mit gemischter Beilage(Reis, Petersilienkartoffeln)
Vypráµané morčacie prsia plnené syrom a ±unkou, mie±aná príloha /ryµa, petrµlenové zemiaky/
Turkey breast fillet fried filled with cheese and ham with mixed garnish (rise, cooked potatos with parsley)

32.Roston sült jércemell filé zöldségágyon
Hennenbrustfilet vom Rost auf GemüsebettKuracie prsia na ro±te s čerstvou zeleninovou prílohou
Grilled pulletbreast fillet with vegetables
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Ez nehezen bocsályth6tó,
a sacher (bár nem gábor) a kedvencem, esetleg hejetesíthető egy oroszkrémel, vagy sarokházal a zájsz buffetben ha minden kötél szakat.

Neked sincs szived, picsába...
@Mariann19: pedigmá feliratkoztam a sarki kocsmába a holnaputáni ismétlésre 3D-ben a közszolgálati által:-)
@Habakuk999:
A kiéheztetés most szó szerint??? Te is kezded?? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Na, azért azzal várjunk, mert ha csinoska, akkor ne'má! Inkább éhezzünk...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Hiányában most inkább kihagyom." Mit is tehetnél? Nyeljél hősiesen! Karácsonykor pedig hajrá!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Ha Ausztriába mész, a Paprika Csárdát a határon nem kihagyni! Isteni a kajájuk!
Nyáron gyere, talán Fabiust is ide eszi a rossebb, oszt elökörködünk egyet!
Elmondanám, ahol az ódalas, meg a csülök van, ottan sert is főznek. Akár elvitelre. Van nekik 1567-es recipés marcsás serük is, igazi levéllel a cimkéjén... 3 éve rohad a kamorában, még nem mertem hozzányúlni:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudtad, hogy minden nap kapok Mókustól fotót? Napi ajándék, bizony.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én most szaloncukrot fogok enni, mert próbálok átnézni rajtatok, de nem nagyon jön össze.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Amióta a nővérek gumikesztyűs ujjával elvoltál, de finnyás lettél... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Inkább gumikesztyűs (latex is éri?:-)nővérkék lássanak el, mármint orvosilag, mint Ti!:-D
@hadri: Remek példa! Fel sem merült a bácsiban, hogy sunnyogjanak a mesterrel együtt, de az ő gyakorlatuk szerint ez érthető.
Így mi is meg tudnánk változni.
@Mariann19:
Nem irigyellek... Szegény... Hogy bírod??? :D
@Habakuk999: Tegyük fel, hogy minden adónem befizetése az önkormányzatnál történik. Az önk. továbbküldi egy részét a megyének, és így tovább. A kormányzati szintre már csak egy töredéke jut fel. Ebből a töredékből oldja meg a működését, viszont nem rendelkezik a teljes befizetett adóval. A többi ebből következik, amit fent már írtam...
@quendelapo: "Jól kiegészíti a lineáris személyi jövedelemadót."
Szerintem is egy átgondolt adófilozófia mutatkozik meg ebben, megteremti az adópolitikában a társadalmi igazságosságot, erre gondoltál Te is?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Azért csak kiséreld meg holnap a kocsmai látogatást, ha már jelenésed lesz. Nem biztos, hogy az utasítás mindenütt olyan mindenható a világmindenségben.
@Mariann19: Az a szép, hogy ez ott egy 70 éves bácsi gondolkodása. Az utána következő generációknak ez már szintén természetes.
Nálunk ezért nem működik a közösségi gondolkodás. Ha a javak elosztása és terhek viselése is kisebb közösségek között történne, akkor az összetartás is más lenne. Morálisan is kevesebb befolyása lenne az államnak a kisebb közösségekre.

Oszt lehet, hogy bután gondolom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már várom is, hogy kapjak fotót Mókustól, mert így érzem a törődést, hiányában vagyok.
@hadri: Akkor Budapest kivételével mindenki éhen hal.
Az állam is, jövedelem híján.

Szükség van államra, rengeteg funkciója van a honvédelemtől a szociális ellátásokig.

A baj jelenleg az, hogy hiába a fokozott mértékű jövedelemelvonás és koncentráció, ez se nem jóléti állami funkcióra, se nem gazdaságfejlesztésre fordítódik.
Hanem dilettánsok társadalmi egyeztetést nélkülöző adhoc politikai célú osztogatására.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jó éjt, alszom én is, hogy frissen várjam a világ végét.

Amúgy jól kiszúrtatok velem, olyan éhes vagyok, mint a farkas.:(
@hadri: "Nálunk nem működik a közösségi gondolkodás."
Azt figyeltem az utóbbi 4-5 évben, hogy a kisebb, falusi közösségekben milyen örömmel vesz részt a település teljes lakossága egy éves nyári rendezvényén.
Nekünk, városi embereknek az ilyen rendezvények személytelenek lennének a lakóhelyünkön, viszont szűkebb körben nem szerveződünk.
Ez viszont a közösségi gondolkozásnak is korlátot jelent, magunkba fordulunk.
Orbánnak szar lesz a karácsony, megérdemli.

Abban viszont nem reménykednék, hogy az emberek visszaadják a hungarofób fajtátoknak a hatalmat, szerencsére még emlékeznek mit tettek vezéreitek.
@Fabius:

"A diáktüntetések vagy a Navarróék baszogatása miatt is komoly versenyfutásban vannak Szanyi kapitánnyal, az LMP-vel, a diákoknál a Jobbikkal is :-) "

Ezen en is szoktam mosolyogni, hogy micsoda nagy kuzdelmek lehetnek ott a hatterben, hogy ki er oda elsonek, ki tart sajttajt, vagy csinal feljelentest egy bizonyos ugyben.

Ez olyan, mint amikor neha mutatjak a hiradoban, hogy valamely bolt megnyitojan ingyert, vagy egesz olcson adnak arukat, es azt cibaljak ki egymas kezebol a vasarlok.

Hatalmas...
@Habakuk999: Azért ez nem így van. Viszont az állam nem is lenne ilyen vízfejű.
Regionális adózásnál a régiók versenyeznek a befektetőkért. Az államnak sokkal kevesebb feladata van, sokkal kevesebb adóból viszont sokkal kevesebb hatalommal.
Működik ez a modell már régóta, csak ezt nem akartuk átvenni, mert így korlátozottabb a hatalom, és mint tudjuk a rendszerváltásnál a hatalom megmaradása fontosabb volt!
Németország pont emiatt az adórendszer miatt küzd a keleti rész felzárkóztatásával.
@Mariann19: Ha esetleg nem ismered ezt a műsort, ajánlom becses figyelmedbe. :)

www.dunatv.hu/musor/musorok/hagyatek.html
@Mariann19: Ez kultúra kérdése. A német polgár faluban lakik, és városban dolgozik, ezért nincs ennyire szétszakítva egymástól a társadalom. Érdekes látni, hogy a manager a traktor mellett parkol a BMW-vel. Városban inkább a fiatalok, diákok, bevándorlók élnek.
Ezt én Nürnberg térségében tapasztaltam, láttam.
A faluban élőnek fontos, hogy a városban épüljön bicikliút, mert az unoka odajár suliba és biztonságosan kell közlekednie. Minden szempontból gondoskodnak a következő generációkról.
@Husz_János_Puszita:

"Mária Zita mondta Olgánál, Fidesz körökből hallotta, Orbán egyenesen 10%-os bővülést várt tőle."

Errol tudsz tobbet? En is lattam/hallgattam az adast es elegge hitetlenkedve fogadtam. Kivancsi lennek, hogy azota tudhato-e tobb arrol, honnan szerezte ezt az infot.

Mert vegso esetben meg el is tudom hinni Viktor geniuszat ismerve...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Legyőztük az egyesült balliberális hadakat
Matolcsy szerint jönnek a jó idők. Az ellenség nem érti, hogyan sült fel, de elég, ha mi tudjuk. "

" Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."
1995 komment, atttttttya uristen, hogy ebbűűűű mi fog kisűűűűni
@hadri: ez nagyon pontosan így van.
@tucano: oszt mire írod, mert írtam néhányat.
Fabius,
most a tudat hasad, vagy már az se?
gyerekek már megint megy a főzöcske meg a ciróka maróka ez kurva jó jel meg vagytok nyugodva?

ugye a világvégét holnapután megismétlik a Discovery-n

addig is jó kecskegida combot sok fokhagymával agyag tepsiben lefedve vajjal és erős paprikával fehér borral meglocsolva és sok fincsi krumplival feltöltve már a sütőben van én meg mosom a torkomat kis Chateau Rousseau de Sipian-nal hogy mást ne mongyak fenséges

a magyar fiatalok megmutattyák hogy ragyogó forradalmárok és kurvára okosak

ég a törpe mint a pampafű láttam a képet dzsudzsákkal -aki sír de minek- műfüvön és akkora pocakkal a kiskabáttyában, hogy be sem tuggya gombolni a sála nem burberry hogy mi9lyen snassz

és az egész hatkorikutykuruttyi pályaavatás

brühühühühü

a blog.hu-ba meg essen a ménkű órákig nem engedett belépni még a kódjaimat is felismerve szart a fejemre...majd megbossulom jól írok bele egy csomót cum trucc

jó evést és jó ivást valamint jó ívást ha még az ivás után feláll
@Mariann19:

arra kellene koncentrálnod, hogy elmagyarázd a többieknek, hogy az a sok kurva kötvény által befolyt tőke el van töketlenkedve elbaszták és még 3500 milliárd plusz kamatterhet és felárat is ráterheltek az ellopott pénzekre a következő generációk örömére a gazdaság meg pang vagy lankadt és semmi sem gyün belőle

amíg ez a tetű nem ismeri fel, hogy a külföldi beruházások kazai részénel értékhányada és gazdaságfejlesztési hányadosai rosszak azaz nem elég kedvezőek a magyaroknak és a többi meg szar tehát ehhez sem értenek a nagy zsenik a kurva annyukat

brühühühühü
@Habakuk999:

Kosz a linket! Mire ejszakara ideertem az olvasasban egyeb teendok mellett, akkorra mar olvastam korabbi linkeknel.

Amugy eppen errol beszelek. Pedig akkor amikor elkezdtem delutan olvasni-irogatni a hirkereson meg nem leltem. Mert altalaban onnan jovok ide...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

azt nem tudom mi a faszt vártatok egy agyament törtető lusta semmiresem jő surmótól aki azzal kezdte, hogy hullarabló lett...

a többi utána egyenes következmény

brühühühühü
@quendelapo: "Az ingatlanadó fontos kiegészítő eleme lehetne az adórendszernek."

Viccolsz? Egy csomó helyen fű alatt bevezették. Én is fizetem minden évben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A sors úgy hozta, hogy hetvenakárhányban részképzésen Moszkvában jártam, a Győzelem Napján. Farmer, ugye, popsit verő hosszú haj, meg ilyenek - odajött hozzám egy százéves veterán bácsi, kidekorálva kitüntetésekkel, és forrón kezet szorított velem, mondván: maga, gyévuska, biztos amerikai, hadd üdvözöljem, együtt győztünk a háborúban!!!

Nem ábrándítottam ki :-)
@aritus: Hogy a fenében "nem félnek" egy viktatúrában? Én bizony a Kádár-rendszerben féltem!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Tehát megjött a címlap. Eddig minden kommentet átolvastam. Nem volt egyetlen egy kritikai komment sem.

Nem az a droid, véletlenül, aki mindig mindennel egyetért, amit a vezérblogjában olvas?

Droid az, aki ellentmondana? Aki vitára/gondolkodásra késztetne?
viszlát viktor ! viszlát rózsa !
@_zulu_: Természetesen Te nem vagy birka, és teszkóba sem jársz sose, ugye?
@Mariann19:

ööööö....pontosan mire gondolsz? miben mutatkozik meg az átgondolt adófilozófia?

Magyarországon erre most nem tudnék példát mondani!
@épészmérnök:
Bocs, egy átgondolt, értelmes rendszerre gondoltam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A tisztánlátáshoz. :)

Hogyan csúsztat egy HVG-s és a véleményem Török Gáborról

Minap felhívott a HVG egyik újságírója, Dezső András, és az iránt érdeklődött, igaz-e, hogy Török Gábor politológus neve felmerült, mint leendő jelöltünk. Elmondtam, hogy ilyenről szó sem volt. Ő válaszul belső információkra hivatkozott, mint a HVG általában. Erre elmondtam neki, hogy Török Gábor neve egyetlen egyszer merült fel a Jobbik előtt, amikor azt hallottuk, hogy az LMP őt kívánja államfő-jelöltként indítani. Ekkor beszéltünk róla, mi lenne, ha hivatalos jelöltté válna, arra mit lépne a Jobbik. Mivel ez végül nem következett be, így a dologgal nem foglalkoztunk többet, hiszen a Jobbiknak Morvai Krisztina volt a köztársasági elnök-jelöltje.

Dezső megköszönte a válaszom, és elmondta, hogy végre rájött, mit érthetett félre. Ezután megírta az alábbi cikket, amelyben ennek ellenére úgy idéz tőlem, mintha Török a Jobbik jelöltjeként merült volna fel, és nem az LMP-nél. Itt nem az a baj, hogy Török Gáborral hírbe hoz engem és a Jobbikot minden valóságalap nélkül, hiszen szegény újságírók néha gyártják a híreket, hanem az, hogy egy újságíróban annyi becsület sincs, hogy azt írja meg, ami elhangzott. Ezek után mire számít, ki fogja az ő írásait komolyan venni? Ki fogja hiteles és korrekt újságírónak tartani, és nem egy szenzációhajhász bulvárosnak? Ennyire fáj a Jobbik? Már ilyen piti szintre kell süllyedni? Szánalmas. A nagy balliberális újságírás, a szakmaiság, az oknyomozás...

barikad.hu/hogyan_csusztat_egy_hvg_s_es_a_velemenyem_torok_gaborrol-20121221
"Nekünk élesen szembe kell szállnunk és vissza kell vernünk az ellenségnek azt a demagóg kísérletét, mellyel dolgozó népünk és ipari munkásságunk életszínvonalának, jólétének emelését akarja meggátolni. Minden öntudatos munkás és értelmiségi előtt világos, hogy életszínvonalunkat nem lehet emelni akkor, ha termelésünk csökken. Mi át fogjuk állítani és át fogjuk szervezni iparunkat úgy, hogy belőle szocialista építésünk továbbfolytatása mellett a dolgozók életszínvonalának emelésére a lehető legtöbb jusson. De mindenki előtt világos, hogy nem emelhetjük az életszínvonalat akkor, ha a termelés - és mindjárt hozátehetem: a termelékenység - nem emelkedik, ha az önköltség nem csökken. Ahhoz, hogy több lakóház, ahhoz, hogy több lakás, több kerékpár, több ruha, több cipő, több cukor, több élelem legyen, több szén is kell, amely egész iparunkat fűti, több vas és acél is kell, amely nélkül nincsen gépgyártás és nem lehetséges a dolgozó nép jólétének emelése. Mi tehát jövőre is több szenet és több acélt akarunk termelni, mint az idén, és többet is kell termelnünk, mert csak így tudjuk népünk életszínvonalát emelni. A különbség az eddigi állapothoz képest az lesz, hogy a vas-, az acél-, a széntermelést kisebb mértékben fogjuk emelni, mint eddig, és ugyanakkor meggyorsítjuk a fogyasztási cikkek termelését."

Rákosi Mátyás: Beszéd a budapesti pártaktíván

1953. július 11.
Félve értek egyet a tandíjjal és az alábbi bejegyzéssel. Jó lenne, ha nem lenne rá szükség, de van.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Ha végtelen az állam pénze, akkor senkinek sem fájna az ingyen busz a nyugdíjasoknak, lehetne kisebb adó a vállalkozókon, nagyobb fizetés az orvosoknak.
@Mystes: Nem minősített fel, hanem stabilra változtatta az adósság besorolást, azaz egyelőre elvetette a további leminősítés lehetőségét. Azaz jelzést adott, hogy most egyelőre nincs baj. Még. De az adósságbesorolás szintje maradt.

A Standard & Poor's viszont leminősített egy nappal korábban.
Biztos forrásból tudom hogy ezek mindenkit le akartak géppuskázni. Hoffmannrózsa géppuskafészket rakott a lánchíd tetején, de aztán nem tudtak megegyezni a Pokornyikkal hogy melyikük kezdje a diákmészárlást. Ezért bicskákat dobáltak fentről az egyik diák hátizsákjába hogy koncepciós perbe foghassák. Utána pedig döglött hallal és zsizsikes kenyérrel etették meg a rendőrkapitányságon
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Persze, senki nem "feltétlenül" bolond. Másnak kell észrevenni rajta! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Küldjek én is?" Mármint fotót.
Hát küldtél, félelmetes és dermesztő volt, aztán jött a nagy kacaj. Küldjél ilyeneket, mert már kezdek izgága lenni ebben az évvégi hajrában. Vidámkodni akarok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szia! Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a "Hagyaték" c. műsorra, figyelni fogom, mikor lesz. Majd beszélünk róla, ha olyan lesz a témája, amely kiemelt figyelmet érdemel.
@hadri: Kedves Hadri! A német példádból nekem az jön le, hogy a német kormány egyenlő esélyt ad környezeti tekintetben is az állampolgárainak, gondoskodik az állami javak szétterítéséről, valószínű, nincsenek végérvényesen lemaradott térségek.
Nálunk ilyen szempontból van egy nagyfokú főváros centrikusság, a nagyobb városok fejlődése protekcionista alapon történik, a kis települések pedig boldoguljanak, ahogy tudnak. Bár ez utóbbiak - ahogyan néha olvasom - eeu-s támogatásból fejlesztettek ezt-azt, az is igaz.
@rodeo36: Szia Rodeo! Gondolom arra a kommentemre reagáltál, melyben arról írtam, hogy a hazai kötvénykibocsájtás is az eladósodás további folyamata. Ugyanis az egyik kommentelő társunk ezt figyelembe sem vette, hanem azt emelte ki, hogy a kötvényvásárlás milyen rohadt nagy bizalmat reprezentál a kormány iránt. Nem szólva arról, hogy a beigért hozamok kondíciói jóval magasabbak, mintha IMF hitelből finanszíroznánk magunkat.
Ma beszéltem egy vendéglős sráccal, aki tüzet okádik, mert 10%-kal emelik a sör árát. Egész úton azon gondolkoztam, hogy hogyan lehet olyan termékcsoportnál folyamatosan árat emelni, ahol a legmagasabb az adótartalom. A múltkor Veled is erről értekeztünk, hogy adott pénzügyi keretből nem lehet növekvő fogyasztást elérni. Kevesebb sör fog fogyni, kevesebb adó realizálódik, legjobb esetben a 27%-os Áfás termék megvételére tolódik át a fogyasztás a 60-70%-os sör adótartalma helyett. Ugyanez a helyzet a dohánytermékeknél is. Nehogy már el kelljen hinnünk, hogy valóban az egészség megőrzése a cél, hiszen ennek ellentmond az egészségügy teljes lerohasztása is.
@quendelapo: "Miben mutatkozik meg az átgondolt adófilozófia."
Nem mutatkozik meg ez a tudomány Matolcsy munkásságánál /?/, pedig csak elő kéne vennie a vonatkozó - nem is tankönyvet - hanem az adózás elveiről szóló forrásmunkákat, és azok mentén kialakítani az adórendszert. Nem 2-3 dolláros könyvekből kéne neki jópofizni, mint a minap tette.
Miután sokan vannak itt, akik talán nem olvasták 900-zal korábbi kommentemet, mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!

Üdv, sziasztok:
Zb.
süti beállítások módosítása