Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.20. 04:37 Fabius

Orbánnak egy nappal hamarabb jött a világvége

He, Tík!

Igen, ti, akiket már a megszólításban sem merek a népemnek nevezni. Mert már nem tudom mik vagytok, de azt igen mik nem: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tagjai. Itt hagytatok egyedül a parlamenti gombnyomógépsorral, a népfront-menetesekkel, és ezt a Bayert se vitte el - még - az ördög. Én meg félek. Nagyon. Tegnap este néztem a Kunigunda híradó élő közvetítését a Szalay utcai rendőrség elől, és bizony mondom néktek magamba fordultam mélyen. A tátongó üresség nem lepett meg, az uralkodó jótékony sötét sem riaszt, gyakran menekülök belé, de most valami világító fehérség törte meg a máskor oly megnyugtató egyhangúságot. Egy fecni volt gyerekek, rajta kézzel írott ákombákom betűkkel a következő állt:

Ha én lennék idősebb 25 évvel, most pártot alapítanék ellened, a leváltásodra szervezkednék legjobb tudásom szerint, te pedig a most történtekért felköpnél és aláállnál. Szégyellek, te kádári eszközöktől vissza nem riadó, hazudozó autokrata kretén! Bazmeg!

 

Üdv, Orbán Viktor, 1988. 

 

orbán-köp2.gif

 

 

Kell részleteznem milyen érzés volt ez, vagy elképzelitek? Megtámadtam magam, és ifjúságom majdnem kilépett a nerből. Mindez miért? Mert egy pillanatra elvesztettem a fejem, és túlnyomtam a leckéztessétek őket(!!!) gombot? Felfoghatatlan hogy lehetek ennyire méltánytalan magammal szemben. Elvégre a meghátrálás és keretszám igazítás után joggal várhattam volna a méltató szavakat, mosolygó arcokat és a pajzsot, amire emelve engem hordott volna körbe a diákság a fél városon. Kiküldöm hozzájuk a lakájt, mire azzal jön vissza, hogy adjam írásba az összes ígéretet? Vadöfakk, baszki? Ezek ennyire csak a tanulással foglalkoznak, hogy nem tudják mennyit ér az írásba adott és aláírt szavam? Pedig idén megmutattam elég világosan például a Bankszövetségnek, hogy a seggüket kitörölhetik az írásba adott szavaimmal és aláírásommal. Ezért dolgozok éjt nappallá téve fáradhatatlanul, hogy azt se tartsák számon kit vertem át az idén, és hányszor? 

Csoda, hogy ilyen körülmények között elvetem a sulykot? Az hajigálja rám az első kádárista barom jelzőt, aki nem ugyanezt tette volna! Nem figyelmeztettem őket eléggé a Magyar Nemzet listájával? Nem okulhattak volna a Balatonalmádiban tapasztaltakból? De, de és de, igenis okulhattak volna, igenis tanulhattak volna, igenis respektálhatták volna az igyekezetet, amivel megpróbáltam figyelmeztetni őket, hogy ne piszkálják a bennem lakó látens Kádárt, különben sírás lesz a vége. Mert olyan ez, mint az otthonról hozott viselkedésminta. Ha engem vertek Kádár alatt, akkor őket is igazán begyűjthetik a rendőrök egy kis szívatásra alattam. Na még olyat, nem árt az meg senkinek, ha megtapasztalja a zárkát, megismeri az eljárást. Örüljön neki a hálátlan köcsög, hogy annyit azért fejlődünk az elmúlt két évtizedben, hogy már nem kell a "leestem a lépcsőn és bevertem a fejem, azért van rajta gumibot méretű pukli" kezdetű nyomtatványt kötelezően aláírni egy ilyen vizit végén. 

De ahogy néztem a Kunigunda híradót rá kellett jönnöm, ezek fogyatékosak, autisták, vagy én nem tudom a mai gyerekek mifélék, de egyrészt nem mentek haza, hanem megszálltak egy utcát, másrészt meg kiengedett társaikat hősök-hősök skandálással fogadták - ami ma nekem járt volna(!!!!) - sittes köcsögök röhincsélés helyett. Ez volt a pillanat, mikor a belső sötétembe akartam vonulni megnyugvást keresve, de tudjuk ott mit találtam. A helyzet pedig innentől válik végképp kétségbeejtővé. 

Egykori önmagam már megtagadna, ha tudna, a diákok nem félnek és nem tanulnak akárhány példát szórok eléjük, mögöttük meg ott állnak a szüleik, nagyszüleik, akikben felidéztem régen elfeledni akart emlékeket a mai sulyokvetéssel. Én legyártottam a rendszerem mártírjait, mert ezek a szemetek elzavarták az összes körülöttük settenkedő ellenzékit akit csak lehetett, volt pofájuk rögtönzött moderátorokat állítani a bezsuppoltak helyére, akik időről időre figyelmeztették a többieket, hogy lakott környéken módjával hangoskodjanak, ne szemeteljenek, egyszóval civilizált, europér diákoknak látsszanak velem, a megidézett pártállami Gonosszal szemben. Elképzeltem, hogy a szüleik otthon mennyire rágtak be az eljáráson, hogy nagyszüleik ötvenhatot kezdték emlegetni, és generációk értettek egyet a bukásom szükségszerűségében. Mert én, a családbarát szentfazék ráemeltem a kezem a gyerekeikre és unokáikra. Hozzányúltam azokhoz, akikért bármire képesek mérlegelés nélkül.

Basszameg. Számomra egy nappal hamarabb érkezett az apokalipszis, képemet családok sokasága ragasztja ma saját gyűlölt ellenségeik piramisuk tetejére. Én meg eljutottam addig a pontig, hogy már szinte remélem: a maják nem tévedtek azzal a világvégével kapcsolatban. Elmúlni a világgal együtt kevésbé lenne fájdalmas, mint a verdikt ami kinéz néhány hónap múlva nélküle. 

Csókpuszi izé, ni, én, a Viktor. 

 

 

1129 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr494974218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik a gombára még rá is ittak... 2012.12.22. 09:03:41

Ez a cikk a körtéri Gomba felújításával és kiadásával foglalkozó írás folytatása. Részben. Muszáj vagyok foglalkozni az év utolsó képviselő-testületi ülésével is, ahol egyebek mellett 52,2 millió forintért eladtunk egy, a szocialisták által több mint 1...

Trackback: Világosok jönnek-mennek 2012.12.21. 02:21:40

Sokan írják, hogy az "Orbán-katonák", a rendőrök bevitték a tegnapi tüntetés során a jogaikkal élő egyetemistákat, fiatalokat egy kis halas szendvicsre a IV. kerületi kapitányságra. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok gyülekezési jogukkal élt...

Trackback: Átverték a diákokat: nagy „houdini" keretszám-trükk 2012.12.20. 18:51:46

Balog Zoltán miniszter 3 napos felsőoktatási reformja valójában egy „zseniális” trükk kigondolására volt elegendő. A feladvány ugye az volt, hogyan teremtsünk 40 majd 55 ezer államilag finanszírozott felsőoktatási helyet ugyanabból a megszavazott költs...

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.20. 13:46:24

Fogműtéte miatt nem beszélt az év utolsó ülésnapján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett Orbán fogsorával? *...

Trackback: Victor, inox! Elsülhet a svájci bicska 2012.12.20. 13:42:39

Késeket hazudott Orbán rendőrsége a diáktüntetésről előállított hallgatók zsebébe. Azt állítják, három kést találtak az esti tüntetésről előállított három diáknál. A diákok azt mondják, ez hazugság. Azt mondják, a rendőrök nem három kést találtak náluk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@hadri: Én nem gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben sokat jelentene sávos adó bevezetése.
Igazságosabb lenne a sávos, hiszen a szegények jövedelmük lényegesen magasabb részét fordítják adózásra.

A gazdasági növekedést nem befolyásolja, hiszen a gazdagok megtakarítása nem fűti a gazdaságot, hanem a viszonylag magas kamathozamot hozó költségvetést finanszírozza.
Amivel épp itt hencegett valamelyik droid.

Növekedés nem lesz egyszerű. Beruházás kéne, de a különböző külön adók, az államosítási törekvések, az instabil, tervezhetetlen gazdasági szabályozók elriasztják a normális magántőkét.
Matolcsy a mai remekében ujjongott, hogy az MNB új vezetése ki fogja szolgálni a kormány növekedési stratégiáját.
Hülyeség.
Ha nulla % lesz a kamat, akkor az emberek kiviszik nyugatra a pénzüket, alapvetően unortodixiában monetáris módszerekkel nem lehet felfűteni a gazdaságot. Szerintem.

Szóval szerintem tökmindegy, milyen az SZJA adópolitika önmagában. Az unortodoxia összessége az, ami katasztrófa.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért vigyázzunk rá, csak egy kis szines ő a mi sanyarú életünkben.
@Mariann19: Amiket mókusunk linkel (?) itt, azután azért jólesne, de hiányában most inkább kihagyom, elég lesz hétvégén!:-)
Slante!
na jó elég volt a gasztoterorból

1.) Sertéssült zsemlegombóccal káposztával

picasaweb.google.com/117954347335284581558/10ETELEK#5824142380623146642

2.) Egy szolíd csülök

picasaweb.google.com/117954347335284581558/10ETELEK#5824142392776759602

Finitó:-) Jó étvágyat.

Gondoltam lesse meg mindenki az utolsó vacsorát:-))
@Mariann19: Kb. erre gondoltam én is. Nekem német tapasztalataim vannak, de hasonlóak.

Egy ismerősöm mesélte:
A magyar vállalkozó kiment németbe és ajánlatot adott egy ház felújítására, majd megkérdezte a megrendelőt(nyugdíjas német bácsi), hogy kér-e számlát. Megrökönyödve kérdezte az "öreg", hogy miért jó az neki? Elmagyarázta a magyar, hogy olcsóbb. Mire az öreg: "de akkor miből korszerűsítik az unokám iskoláját, ha nem fizetek adót?"
Szinte sértésnek vette az öreg!
Milyen messze vagyunk mi még ettől...
@quendelapo: Az ingatlanadó és a vagyonadó a nyugati adórendszer jellemző adóneme. Kifejezi azt az adózási elvet, amiről korábban írtam, hogy a nagyobb jövedelműek az átlagnál magasabb adóval járuljanak hozzá az állam kiadásaihoz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Stelzen scheiben im Biersud gebraten... na elmész Te a...
amúgy Mókus isch, mer azis 1rohadék, pfejj
Dögök!!
@Mariann19:
Igen, éppen ezért jól kiegészíti a lineáris személyi jövedelemadót.
@Knósszosz: "A gulágon is." Na, azért!
@Habakuk999: Nem elsősorban a sávos, vagy nem sávos a témám.
Az adó elosztásának és befizetésének a rendszere a kérdés.
@Knósszosz:
Ugye!!! Látod!
Miket kell nekem miattatok elviselnem naponta... ;(
@Knósszosz:
Ja, Fabius is tud ám mocsok lenni, nekem olasz kajákat izélt, szóval ne hagyjuk ki.
Vállalom a harcot vele szemben! (is)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Szia Vérmókus! Köszönöm szépen a mai adagomat. Egyrészt a szokásos, gáláns gesztust, másrészt az igazi kajaadagokat.
Mennem kell a hűtőhöz valami finomságért. Már van a karácsonyiból ez-az. Megelőlegezem magamnak.
@Mariann19:
Gáláns gesztus????
Mókusnak a középső ujjam, az gesztus neki! :D
poldi.blog.hu/2012/12/20/orban-reagalas_olaj_a_tuzre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_20&utm_campaign=index

Poldi-bá, imádlak!
"Jó hír: Orbán Viktor nem ír ki népszavazást abban a kérdésben, hogy kiengedjük-e az adófizetők pénzén kitanított fiataljainkat egyfajta segélyként Ausztriába, Németországba. Milliárdos nagyságrendű megtakarítást jelent, hogy rögtön meg is mondja, mi lenne egy ilyen népszavazás eredménye: ezt bizony mindenki elfogadhatatlannak tartaná."

Ja-ja, háhogymá'!
@hadri: Akkor rendszer változás a témád.
Ugyanis a "konzervatív" kormányunk éppen az állami beavatkozást erősíti, egyre többet von el és oszt újra.
Az elvonási igyekezete szocialista módon történik, az újraosztás nem, mivel nem mindenkinek egy keveset oszt vissza, hanem keveseknek sokat.

Valódi konzervatív gazdaságpolitika milyen hatással lenne ránk nézve? Érdekes kérdés.
Egy kiéheztetett, elszegényedett társadalom nehezen viselné el.

A liberálist is.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: "Gondoltam, lesse meg mindenki az utolsó vacsorát." A világvégére gondolsz?
Ne izgulj, a TV-ben egy betelefonálós műsor alatt futó szalagon ez állt:
" Orbán Viktor kiadta az utasítást, nem lesz holnap világvége."
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Akkor aljaskodok én is...

21.Sörrel locsolt rakott csülök
Stelzen scheiben im Biersud gebraten
Pečené koleno podlievané pivom
Stuffed and with beer fried knuckle

22.Csülök parasztosan
Stelze auf „Bauernart”
Koleno na sedliacky spôsob
Fried knuckle with onion, bacon and boiled potatoes

23.Kemencében sült malacpecsenye párolt káposztával petrezselymes burgonyával
Im Ofen gebratenes Ferkel mit gedünstetem Kraut und Petersilienkartoffeln
V peci pečené prasa s dusenou kapustou, zemiaky s petrµlenom
Piglet fried in an oven with braised cabbage

24.Szigetközi velős borda vegyes körettel / rizs-petr.burg /
Schweinekotelett auf Schüttinsel -Art ( mit Hirn gefüllt) mit gemischter Beilage Bravčové rebierka na spôsob ®itného ostrova (á la ®itný ostrov), mie±aná príloha
/ryµa, petrµlenové zemiakov/
Chop stuffed with marrow with mixed garnish (rise, cooked potatos with parsley)

25. Cigánypecsenye füszeres burgonyával
Zigeunerbraten mit Speck und Gewürzkartoffeln
Ciganská pečieka s bylinkovými zemiakmi
Gypsy Roast (Roast with chuck, bacon, onion) with seasoned potato

26.Grill karaj fűszervajjal héjas burgonyával
Grillkarree mit Gewürzbutter und Steakkartoffeln
Grilované karé s bylinkovým maslom a americké zemiaky
Grilled chop with spice-
butter and with jacket potato

27.Vörösboros marhapörkölt házi galuskával
Ungarischer Rindsgulasch mit hausgemachten NockerlnHovädzí perkelt na víne s domácimi halu±kamy
Hungarian beef stew with redwine and with homemade noodles

28.Sült libacomb ropogósra sütve párolt káposztával zsemlye gombóccal
Knusprig gebratene Gänsekeule mit gedünstetem Kraut und Semmelknödel Pečené husacie stehno s dusenou kapustou, µemµové knedle
Crispy goose leg with braised cabbage and with bread dumpling

29.Fokhagymás csőben sült oldalas Pikáns mártással hagymás tört burgonyával
Rippenfleisch mit Knoblauch in pikanter Sosse undZwiebelnkartoffeln Zapekané rebierka s pikantnou omáčkou, zemiaková ka±a s cibulkou
Ribs, roasted with garlic, in spicy sauce and with mashed potatoes and onion

30.Rablómix szűzből, pulykamell filéből, jércemellből zöldséges rizzsel
Räubermix /Jungfernfilet , Puten und Hennenbrust / mit Gemüsereis Zbojnícky mix z panenky, morčacích a kuracích pŕs so zelenino ryµou
Hunters barbecued meat (small fillet of pork, turkey breast, chicken breast) with vegetable rice

31.Pulykamellfilé sajttal sonkával töltve vegyes körettel / rizs-petrezselymes burg /
Gebackenes Putenfilet mit Käse und Schinken gefüllt mit gemischter Beilage(Reis, Petersilienkartoffeln)
Vypráµané morčacie prsia plnené syrom a ±unkou, mie±aná príloha /ryµa, petrµlenové zemiaky/
Turkey breast fillet fried filled with cheese and ham with mixed garnish (rise, cooked potatos with parsley)

32.Roston sült jércemell filé zöldségágyon
Hennenbrustfilet vom Rost auf GemüsebettKuracie prsia na ro±te s čerstvou zeleninovou prílohou
Grilled pulletbreast fillet with vegetables
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Ez nehezen bocsályth6tó,
a sacher (bár nem gábor) a kedvencem, esetleg hejetesíthető egy oroszkrémel, vagy sarokházal a zájsz buffetben ha minden kötél szakat.

Neked sincs szived, picsába...
@Mariann19: pedigmá feliratkoztam a sarki kocsmába a holnaputáni ismétlésre 3D-ben a közszolgálati által:-)
@Habakuk999:
A kiéheztetés most szó szerint??? Te is kezded?? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Na, azért azzal várjunk, mert ha csinoska, akkor ne'má! Inkább éhezzünk...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Hiányában most inkább kihagyom." Mit is tehetnél? Nyeljél hősiesen! Karácsonykor pedig hajrá!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Ha Ausztriába mész, a Paprika Csárdát a határon nem kihagyni! Isteni a kajájuk!
Nyáron gyere, talán Fabiust is ide eszi a rossebb, oszt elökörködünk egyet!
Elmondanám, ahol az ódalas, meg a csülök van, ottan sert is főznek. Akár elvitelre. Van nekik 1567-es recipés marcsás serük is, igazi levéllel a cimkéjén... 3 éve rohad a kamorában, még nem mertem hozzányúlni:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem tudtad, hogy minden nap kapok Mókustól fotót? Napi ajándék, bizony.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én most szaloncukrot fogok enni, mert próbálok átnézni rajtatok, de nem nagyon jön össze.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Amióta a nővérek gumikesztyűs ujjával elvoltál, de finnyás lettél... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Inkább gumikesztyűs (latex is éri?:-)nővérkék lássanak el, mármint orvosilag, mint Ti!:-D
@hadri: Remek példa! Fel sem merült a bácsiban, hogy sunnyogjanak a mesterrel együtt, de az ő gyakorlatuk szerint ez érthető.
Így mi is meg tudnánk változni.
@Mariann19:
Nem irigyellek... Szegény... Hogy bírod??? :D
@Habakuk999: Tegyük fel, hogy minden adónem befizetése az önkormányzatnál történik. Az önk. továbbküldi egy részét a megyének, és így tovább. A kormányzati szintre már csak egy töredéke jut fel. Ebből a töredékből oldja meg a működését, viszont nem rendelkezik a teljes befizetett adóval. A többi ebből következik, amit fent már írtam...
@quendelapo: "Jól kiegészíti a lineáris személyi jövedelemadót."
Szerintem is egy átgondolt adófilozófia mutatkozik meg ebben, megteremti az adópolitikában a társadalmi igazságosságot, erre gondoltál Te is?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: Azért csak kiséreld meg holnap a kocsmai látogatást, ha már jelenésed lesz. Nem biztos, hogy az utasítás mindenütt olyan mindenható a világmindenségben.
@Mariann19: Az a szép, hogy ez ott egy 70 éves bácsi gondolkodása. Az utána következő generációknak ez már szintén természetes.
Nálunk ezért nem működik a közösségi gondolkodás. Ha a javak elosztása és terhek viselése is kisebb közösségek között történne, akkor az összetartás is más lenne. Morálisan is kevesebb befolyása lenne az államnak a kisebb közösségekre.

Oszt lehet, hogy bután gondolom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már várom is, hogy kapjak fotót Mókustól, mert így érzem a törődést, hiányában vagyok.
@hadri: Akkor Budapest kivételével mindenki éhen hal.
Az állam is, jövedelem híján.

Szükség van államra, rengeteg funkciója van a honvédelemtől a szociális ellátásokig.

A baj jelenleg az, hogy hiába a fokozott mértékű jövedelemelvonás és koncentráció, ez se nem jóléti állami funkcióra, se nem gazdaságfejlesztésre fordítódik.
Hanem dilettánsok társadalmi egyeztetést nélkülöző adhoc politikai célú osztogatására.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jó éjt, alszom én is, hogy frissen várjam a világ végét.

Amúgy jól kiszúrtatok velem, olyan éhes vagyok, mint a farkas.:(
@hadri: "Nálunk nem működik a közösségi gondolkodás."
Azt figyeltem az utóbbi 4-5 évben, hogy a kisebb, falusi közösségekben milyen örömmel vesz részt a település teljes lakossága egy éves nyári rendezvényén.
Nekünk, városi embereknek az ilyen rendezvények személytelenek lennének a lakóhelyünkön, viszont szűkebb körben nem szerveződünk.
Ez viszont a közösségi gondolkozásnak is korlátot jelent, magunkba fordulunk.
Orbánnak szar lesz a karácsony, megérdemli.

Abban viszont nem reménykednék, hogy az emberek visszaadják a hungarofób fajtátoknak a hatalmat, szerencsére még emlékeznek mit tettek vezéreitek.
@Fabius:

"A diáktüntetések vagy a Navarróék baszogatása miatt is komoly versenyfutásban vannak Szanyi kapitánnyal, az LMP-vel, a diákoknál a Jobbikkal is :-) "

Ezen en is szoktam mosolyogni, hogy micsoda nagy kuzdelmek lehetnek ott a hatterben, hogy ki er oda elsonek, ki tart sajttajt, vagy csinal feljelentest egy bizonyos ugyben.

Ez olyan, mint amikor neha mutatjak a hiradoban, hogy valamely bolt megnyitojan ingyert, vagy egesz olcson adnak arukat, es azt cibaljak ki egymas kezebol a vasarlok.

Hatalmas...
@Habakuk999: Azért ez nem így van. Viszont az állam nem is lenne ilyen vízfejű.
Regionális adózásnál a régiók versenyeznek a befektetőkért. Az államnak sokkal kevesebb feladata van, sokkal kevesebb adóból viszont sokkal kevesebb hatalommal.
Működik ez a modell már régóta, csak ezt nem akartuk átvenni, mert így korlátozottabb a hatalom, és mint tudjuk a rendszerváltásnál a hatalom megmaradása fontosabb volt!
Németország pont emiatt az adórendszer miatt küzd a keleti rész felzárkóztatásával.
@Mariann19: Ha esetleg nem ismered ezt a műsort, ajánlom becses figyelmedbe. :)

www.dunatv.hu/musor/musorok/hagyatek.html
@Mariann19: Ez kultúra kérdése. A német polgár faluban lakik, és városban dolgozik, ezért nincs ennyire szétszakítva egymástól a társadalom. Érdekes látni, hogy a manager a traktor mellett parkol a BMW-vel. Városban inkább a fiatalok, diákok, bevándorlók élnek.
Ezt én Nürnberg térségében tapasztaltam, láttam.
A faluban élőnek fontos, hogy a városban épüljön bicikliút, mert az unoka odajár suliba és biztonságosan kell közlekednie. Minden szempontból gondoskodnak a következő generációkról.
@Husz_János_Puszita:

"Mária Zita mondta Olgánál, Fidesz körökből hallotta, Orbán egyenesen 10%-os bővülést várt tőle."

Errol tudsz tobbet? En is lattam/hallgattam az adast es elegge hitetlenkedve fogadtam. Kivancsi lennek, hogy azota tudhato-e tobb arrol, honnan szerezte ezt az infot.

Mert vegso esetben meg el is tudom hinni Viktor geniuszat ismerve...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Legyőztük az egyesült balliberális hadakat
Matolcsy szerint jönnek a jó idők. Az ellenség nem érti, hogyan sült fel, de elég, ha mi tudjuk. "

" Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."
1995 komment, atttttttya uristen, hogy ebbűűűű mi fog kisűűűűni
@hadri: ez nagyon pontosan így van.
@tucano: oszt mire írod, mert írtam néhányat.
Fabius,
most a tudat hasad, vagy már az se?
gyerekek már megint megy a főzöcske meg a ciróka maróka ez kurva jó jel meg vagytok nyugodva?

ugye a világvégét holnapután megismétlik a Discovery-n

addig is jó kecskegida combot sok fokhagymával agyag tepsiben lefedve vajjal és erős paprikával fehér borral meglocsolva és sok fincsi krumplival feltöltve már a sütőben van én meg mosom a torkomat kis Chateau Rousseau de Sipian-nal hogy mást ne mongyak fenséges

a magyar fiatalok megmutattyák hogy ragyogó forradalmárok és kurvára okosak

ég a törpe mint a pampafű láttam a képet dzsudzsákkal -aki sír de minek- műfüvön és akkora pocakkal a kiskabáttyában, hogy be sem tuggya gombolni a sála nem burberry hogy mi9lyen snassz

és az egész hatkorikutykuruttyi pályaavatás

brühühühühü

a blog.hu-ba meg essen a ménkű órákig nem engedett belépni még a kódjaimat is felismerve szart a fejemre...majd megbossulom jól írok bele egy csomót cum trucc

jó evést és jó ivást valamint jó ívást ha még az ivás után feláll
@Mariann19:

arra kellene koncentrálnod, hogy elmagyarázd a többieknek, hogy az a sok kurva kötvény által befolyt tőke el van töketlenkedve elbaszták és még 3500 milliárd plusz kamatterhet és felárat is ráterheltek az ellopott pénzekre a következő generációk örömére a gazdaság meg pang vagy lankadt és semmi sem gyün belőle

amíg ez a tetű nem ismeri fel, hogy a külföldi beruházások kazai részénel értékhányada és gazdaságfejlesztési hányadosai rosszak azaz nem elég kedvezőek a magyaroknak és a többi meg szar tehát ehhez sem értenek a nagy zsenik a kurva annyukat

brühühühühü
@Habakuk999:

Kosz a linket! Mire ejszakara ideertem az olvasasban egyeb teendok mellett, akkorra mar olvastam korabbi linkeknel.

Amugy eppen errol beszelek. Pedig akkor amikor elkezdtem delutan olvasni-irogatni a hirkereson meg nem leltem. Mert altalaban onnan jovok ide...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

azt nem tudom mi a faszt vártatok egy agyament törtető lusta semmiresem jő surmótól aki azzal kezdte, hogy hullarabló lett...

a többi utána egyenes következmény

brühühühühü
@quendelapo: "Az ingatlanadó fontos kiegészítő eleme lehetne az adórendszernek."

Viccolsz? Egy csomó helyen fű alatt bevezették. Én is fizetem minden évben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A sors úgy hozta, hogy hetvenakárhányban részképzésen Moszkvában jártam, a Győzelem Napján. Farmer, ugye, popsit verő hosszú haj, meg ilyenek - odajött hozzám egy százéves veterán bácsi, kidekorálva kitüntetésekkel, és forrón kezet szorított velem, mondván: maga, gyévuska, biztos amerikai, hadd üdvözöljem, együtt győztünk a háborúban!!!

Nem ábrándítottam ki :-)
@aritus: Hogy a fenében "nem félnek" egy viktatúrában? Én bizony a Kádár-rendszerben féltem!
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Tehát megjött a címlap. Eddig minden kommentet átolvastam. Nem volt egyetlen egy kritikai komment sem.

Nem az a droid, véletlenül, aki mindig mindennel egyetért, amit a vezérblogjában olvas?

Droid az, aki ellentmondana? Aki vitára/gondolkodásra késztetne?
viszlát viktor ! viszlát rózsa !
@_zulu_: Természetesen Te nem vagy birka, és teszkóba sem jársz sose, ugye?
@Mariann19:

ööööö....pontosan mire gondolsz? miben mutatkozik meg az átgondolt adófilozófia?

Magyarországon erre most nem tudnék példát mondani!
@épészmérnök:
Bocs, egy átgondolt, értelmes rendszerre gondoltam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A tisztánlátáshoz. :)

Hogyan csúsztat egy HVG-s és a véleményem Török Gáborról

Minap felhívott a HVG egyik újságírója, Dezső András, és az iránt érdeklődött, igaz-e, hogy Török Gábor politológus neve felmerült, mint leendő jelöltünk. Elmondtam, hogy ilyenről szó sem volt. Ő válaszul belső információkra hivatkozott, mint a HVG általában. Erre elmondtam neki, hogy Török Gábor neve egyetlen egyszer merült fel a Jobbik előtt, amikor azt hallottuk, hogy az LMP őt kívánja államfő-jelöltként indítani. Ekkor beszéltünk róla, mi lenne, ha hivatalos jelöltté válna, arra mit lépne a Jobbik. Mivel ez végül nem következett be, így a dologgal nem foglalkoztunk többet, hiszen a Jobbiknak Morvai Krisztina volt a köztársasági elnök-jelöltje.

Dezső megköszönte a válaszom, és elmondta, hogy végre rájött, mit érthetett félre. Ezután megírta az alábbi cikket, amelyben ennek ellenére úgy idéz tőlem, mintha Török a Jobbik jelöltjeként merült volna fel, és nem az LMP-nél. Itt nem az a baj, hogy Török Gáborral hírbe hoz engem és a Jobbikot minden valóságalap nélkül, hiszen szegény újságírók néha gyártják a híreket, hanem az, hogy egy újságíróban annyi becsület sincs, hogy azt írja meg, ami elhangzott. Ezek után mire számít, ki fogja az ő írásait komolyan venni? Ki fogja hiteles és korrekt újságírónak tartani, és nem egy szenzációhajhász bulvárosnak? Ennyire fáj a Jobbik? Már ilyen piti szintre kell süllyedni? Szánalmas. A nagy balliberális újságírás, a szakmaiság, az oknyomozás...

barikad.hu/hogyan_csusztat_egy_hvg_s_es_a_velemenyem_torok_gaborrol-20121221
"Nekünk élesen szembe kell szállnunk és vissza kell vernünk az ellenségnek azt a demagóg kísérletét, mellyel dolgozó népünk és ipari munkásságunk életszínvonalának, jólétének emelését akarja meggátolni. Minden öntudatos munkás és értelmiségi előtt világos, hogy életszínvonalunkat nem lehet emelni akkor, ha termelésünk csökken. Mi át fogjuk állítani és át fogjuk szervezni iparunkat úgy, hogy belőle szocialista építésünk továbbfolytatása mellett a dolgozók életszínvonalának emelésére a lehető legtöbb jusson. De mindenki előtt világos, hogy nem emelhetjük az életszínvonalat akkor, ha a termelés - és mindjárt hozátehetem: a termelékenység - nem emelkedik, ha az önköltség nem csökken. Ahhoz, hogy több lakóház, ahhoz, hogy több lakás, több kerékpár, több ruha, több cipő, több cukor, több élelem legyen, több szén is kell, amely egész iparunkat fűti, több vas és acél is kell, amely nélkül nincsen gépgyártás és nem lehetséges a dolgozó nép jólétének emelése. Mi tehát jövőre is több szenet és több acélt akarunk termelni, mint az idén, és többet is kell termelnünk, mert csak így tudjuk népünk életszínvonalát emelni. A különbség az eddigi állapothoz képest az lesz, hogy a vas-, az acél-, a széntermelést kisebb mértékben fogjuk emelni, mint eddig, és ugyanakkor meggyorsítjuk a fogyasztási cikkek termelését."

Rákosi Mátyás: Beszéd a budapesti pártaktíván

1953. július 11.
Félve értek egyet a tandíjjal és az alábbi bejegyzéssel. Jó lenne, ha nem lenne rá szükség, de van.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Ha végtelen az állam pénze, akkor senkinek sem fájna az ingyen busz a nyugdíjasoknak, lehetne kisebb adó a vállalkozókon, nagyobb fizetés az orvosoknak.
@Mystes: Nem minősített fel, hanem stabilra változtatta az adósság besorolást, azaz egyelőre elvetette a további leminősítés lehetőségét. Azaz jelzést adott, hogy most egyelőre nincs baj. Még. De az adósságbesorolás szintje maradt.

A Standard & Poor's viszont leminősített egy nappal korábban.
Biztos forrásból tudom hogy ezek mindenkit le akartak géppuskázni. Hoffmannrózsa géppuskafészket rakott a lánchíd tetején, de aztán nem tudtak megegyezni a Pokornyikkal hogy melyikük kezdje a diákmészárlást. Ezért bicskákat dobáltak fentről az egyik diák hátizsákjába hogy koncepciós perbe foghassák. Utána pedig döglött hallal és zsizsikes kenyérrel etették meg a rendőrkapitányságon
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Persze, senki nem "feltétlenül" bolond. Másnak kell észrevenni rajta! :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Küldjek én is?" Mármint fotót.
Hát küldtél, félelmetes és dermesztő volt, aztán jött a nagy kacaj. Küldjél ilyeneket, mert már kezdek izgága lenni ebben az évvégi hajrában. Vidámkodni akarok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szia! Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a "Hagyaték" c. műsorra, figyelni fogom, mikor lesz. Majd beszélünk róla, ha olyan lesz a témája, amely kiemelt figyelmet érdemel.
@hadri: Kedves Hadri! A német példádból nekem az jön le, hogy a német kormány egyenlő esélyt ad környezeti tekintetben is az állampolgárainak, gondoskodik az állami javak szétterítéséről, valószínű, nincsenek végérvényesen lemaradott térségek.
Nálunk ilyen szempontból van egy nagyfokú főváros centrikusság, a nagyobb városok fejlődése protekcionista alapon történik, a kis települések pedig boldoguljanak, ahogy tudnak. Bár ez utóbbiak - ahogyan néha olvasom - eeu-s támogatásból fejlesztettek ezt-azt, az is igaz.
@rodeo36: Szia Rodeo! Gondolom arra a kommentemre reagáltál, melyben arról írtam, hogy a hazai kötvénykibocsájtás is az eladósodás további folyamata. Ugyanis az egyik kommentelő társunk ezt figyelembe sem vette, hanem azt emelte ki, hogy a kötvényvásárlás milyen rohadt nagy bizalmat reprezentál a kormány iránt. Nem szólva arról, hogy a beigért hozamok kondíciói jóval magasabbak, mintha IMF hitelből finanszíroznánk magunkat.
Ma beszéltem egy vendéglős sráccal, aki tüzet okádik, mert 10%-kal emelik a sör árát. Egész úton azon gondolkoztam, hogy hogyan lehet olyan termékcsoportnál folyamatosan árat emelni, ahol a legmagasabb az adótartalom. A múltkor Veled is erről értekeztünk, hogy adott pénzügyi keretből nem lehet növekvő fogyasztást elérni. Kevesebb sör fog fogyni, kevesebb adó realizálódik, legjobb esetben a 27%-os Áfás termék megvételére tolódik át a fogyasztás a 60-70%-os sör adótartalma helyett. Ugyanez a helyzet a dohánytermékeknél is. Nehogy már el kelljen hinnünk, hogy valóban az egészség megőrzése a cél, hiszen ennek ellentmond az egészségügy teljes lerohasztása is.
@quendelapo: "Miben mutatkozik meg az átgondolt adófilozófia."
Nem mutatkozik meg ez a tudomány Matolcsy munkásságánál /?/, pedig csak elő kéne vennie a vonatkozó - nem is tankönyvet - hanem az adózás elveiről szóló forrásmunkákat, és azok mentén kialakítani az adórendszert. Nem 2-3 dolláros könyvekből kéne neki jópofizni, mint a minap tette.
Miután sokan vannak itt, akik talán nem olvasták 900-zal korábbi kommentemet, mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!

Üdv, sziasztok:
Zb.
süti beállítások módosítása