Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.09. 04:16 Fabius

Feljelentő Feri igazsága

Egyszer volt, hol nem volt, a Dózsa György úton túl, de a Körvasútsoron innen dolgozott az ember, aki legutóbbi öndefiníciója alapján már csak ilyen "feljelentős típus." Tündérmeseország fővárosának Feritél kerületének vezetője nem szereti, ha ellenfelei és egy idő után választói sem a feltétlen rajongás hangján beszélnek áldásos tevékenységéről, ha nem bólogatnak minden marhaságára legalább olyan hevesen, mint nejlonkutya a rendszámán Slota címert hordó szobaterepjáró hátsó ablakában a Magyar Hírlap székház előtt. Ilyenkor körbejárja a mindösszes sajtóorgánumokat, és beperel mindenkit akit ér. 

De ezeknek a pereknek is vége lesz egyszer, végzéssel ahogy kell. Akkor is, ha elmennek a falig, mert a szimpla elutasító végzés ellen panasszal élnek, a panasz elutasítása után pedig a pótmagánvádat is bedobják. Mindezt természetesen nem az ügyvéd végzettségű Papacsák Ferenc, vagy az általa tulajdonolt Papcsák Ügyvédi Iroda költségére, hanem az önkormányzatéra. A zuglói önkormányzatnál a dr. Kovátsits László Ügyvédi Iroda havi 360 ezer + Áfáért az alábbi feladatokat látja el:

 "Az Önkormányzattal, illetve a polgármesterrel kapcsolatosan megjelenésre kerülő valótlan, sértő sajtó közleményekkel szembeni sajtó-helyreigazítási eljárások, polgári peres eljárások illetve büntető eljárások kezdeményezése. A polgármester teljes körű jogi képviselete, eljárással kapcsolatos iratok előkészítése, szerkesztése, beadása. Peren kívüli egyeztetéseken, bírósági tárgyalásokon való részvétel."

 Dr. Kovátsitsék jártak el az önkormányzat tanácsadói szerződéseinek összegét és tartalmát nyilvánosságra hozó Várnai László LMP-s önkormányzati képviselővel és a hvg.hu újságírójával, Csikász Brigittával szemben is. A tanácsadó rokonok, haverok, egykori zuglói polgármesterek dolgaival foglalkozó blogposztért Várnainak, az újságcikkért Csikász Brigittának feljelentés lett a jutalma, nekem csak a kapcsolati hálóval foglalkozó posztot kellett levenni. De a verdikt végül megszületett, (ide kattintva elolvasható a teljes, 2 oldal nettó tanulság, ajánlom) ami kimondja:

 

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2012. október hó 24' napján meghozta a következő

végzést:

 

A bíróság a rágalmazás vétsége miatt Várnai László és társa ellen indult büntetőügyben benyújtott vádindítványt   e l u t a s í t ja.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság dr. Papcsák Ferenc képviseletében eljáró dr. Kovátsis László feljelentései alapján nyomozást folytatott nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, majd a 2012' március 27. napján kelt 01020/1873-21/2011/bü. számú határozatával a nyomozást a Be. 199.§ (1) bekezdés a) pontja alapján megszüntette arra hivatkozással, hogy a nyomozás adatai alapján a cselekmény nem bűncselekmény.

 

papcsák.gif

 

Mit lehet erre mondani? Hogy perelgetés és feljelentés helyett a korrektséget kéne erőltetni inkább? Kérdezgessem, hogy ha nem beszélhetünk valamiről, akkor az nem lesz? Vagy dobjam fejbe polgármesterünket és országgyűlési képviselőnket az unásig ismételgetett közhellyel, hogyaszongya: Ferikém, ennyi idősen már tudni kéne, a népet, a választóidat leváltani nem tudod? 

 Minek?

 Ő legközelebb is elmondja majd ha módja lesz, hogy az ilyesmi csak az olyan "nyomorúságos személyeknek" probléma, mint én, akik a közpénzfelhasználás elég sajátos módja ellen szót emeltünk a Weinek éra alatt is, és a doduglópávelezést éppen annyira elutasítottuk, mint azt amit most ti csináltok. Nem titok, hogy se a pártodért se a személyedért nem rajongtam, de a módért ahogy az önkormányzatba beléptél kaptál tőlem is egy esélyt: hátha megteszed amit ígértél, és tényleg elszámoltatod azokat akiket el kell. De ez "valahogy" elmaradt, majd előjöttél a farbával: "Nem azért lettem polgármester, hogy az előző ciklus ügyeivel foglalkozzam(...) nem azért lettem polgármester, hogy elszámoltassak. 

 Sebaj Feri, most is legyints ahogy szoktál, mert aki téged kritizálni mert az mind hülye, névtelen és arctalan aljas rágalmazó. Azok is, akik miatt kiszaggattad adatlapod a faszbúkról a névvel vállalt kritikák hatására, meg én is, akivel volt "szerencséd" megismerkedni azon az ominózus cetligyűjtéses alkalommal, mikor az egy helyre gyűlt jelölteket kasztingoltuk és ti is ott tátikáztatok a Bosnyák sarkon, ahol a Janicsák stábot elküldtem a francba a vigyorgásotoktól kísérve. Pech, hogy arról is posztot írtam, így a bénakacsa takarózásodon röhög a fél kerület. Esetleg, ha eljártál volna közéleti fórumokra megismerni minket zuglóiakat, akkor is más lenne a képlet, de csak az üres székedet meg az árva névtábládat nézegettük kérdésekkel ostromlás helyett. 

 További pech, hogy a ciklusod végén nem te fogsz ítéletet mondani rólunk, hanem mi rólad. Nem csak írásban és szóban, hanem két egymást keresztező vonallal is. Eszedbe jut néha, mit műveltek a zuglóiak a pávelező Weinekkel? Igen? Akkor felsejlik előtted a jövő. 

 

 

503 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr314955303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Irány Kukutyin, zabot hegyezni! 2012.12.09. 15:56:27

Még hogy Hoffmann Rózsa bombázza porig a tudásalapú társadalmat? A kormány legvérmesebb oktatási reformjai is eltörpülnek attól a buldózertől, amely a szép újvilágban készül földbe gyalulni a klasszikus neveltetés még megmaradt gyümölcsfáit. A n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ni ni még egy seggfej és pozíciója is van, hogy az adófizetők pémzét elbassza magáncélra és még hisztérika is legyen

jól pofán kell baszni nyilvánosan akkor lesz oka feljelentgetni de ha pofánbaszás jól sikerűl akkor nem fog tudni megszólalni sem

brühühühühü

egyszer el kell kezdeni
@rodeo36:

eztet' mondom én is, jól pofán kell baszni egy szívlapáttal egyet-kettőt a többi meg majd meggondolja megéri-e sumákolni a köz pénzéből a köz hátrányára... :)

ha már a pedagógia csődöt mondott marad a szívlapát, bár valahol ez is pedagógia, volt valami makarenko pacák vagy mi. :)
Nem tudtam, hogy Papcsák ennyire szeret pereskedni.Ezek szerint, a jól látható zaklatottság a vesztett perek arányának megfelelően nő. Értem:))
@Orica Középföldi:

hát kibaszott egy történet: az geci adófizetők pénzéből védi a seggfejet és nem adja fel addig, amíg az egyik bíró kurvára meg nem bünteti a bíróság idejének pocsékolásáért, mongyuk egy két milliót elkérnék tőle magánjövedelméből és nem fogyadnék el ügyvédet sem aki állami/közpénzből védi a pofázmányát a dilinyós ejtőernyősnek

Fabius-nak igaza van az ellenzék is töketlen a Gúr is meg a zuglóiak is tenni kellene ezügyben valamit, hogy a pofázmányát ne védhesse állami pénzből nem a funkciót védi hanem a személyt az meg magánszemély

tehát saját maga kell fizesse a pofázmányának vagy a sminkjének a védelmét

brühühühühühü

addig is pofánbaszni jól valami szívlapáttal vagy addig rúgdosni amíg meg bír szólalni persze amúgy demokratikusan mert ha ő pocsékolhattya a közpénzt akkor azért bűntetés jár nem leváltás hanem rács a zuschi mit is kapott és miért? csak nem lehet ezt is bevarrni? fel kellene jelenteni csalásért és hivatali hatalommal visszaélésésért meg egyebekért és akkor meglátni ki győz
Elég meglátni és meghallani beszélni ezt a csótányt és rögtön kiderül: beszédhibás, gondolkodása lassú mint a cserebogáré, de másokat besározni és kárt okozni azt tud!

De lopni, csalni, hazudni azt tud, 100 milliókat szedett össze ezzel.

Egy kis vagyonosodási vizsgálat nem ártana!

Mennyi kárt okoz MO-nak és főleg a zuglóiaknak?
@Orica Középföldi:
Mér ne pereskedne?Veszítenivalója?
@rodeo36:

Azt nem tudom, hogy az önkormányzatnak van-e jogi osztálya/csoportja, akiknek hivatalból kellene esetleg védeni a mundért vagy ez az általános gyakorlat,hogy külsős véd?
Na de ilyen tehetségtelen!
Olyan polgi még nem született, akit mindenki szeret/elfogad, de ez furcsa, hogy ezt a fiút nagyon kevesen.
Lehet, hogy a szeretetért pereskedik:)
@kormányzó:

Talán a renomé.Jó,jó, tudom azt hiszik, a hatalom pótolja.
Pedig nem.
@kormányzó:

Mit veszíthet?

Tartás? Gerinc? Becsület? Megbecsülés?

Vagy ilyet ne emlegessünk?

Oké, akkor polgármesteri szék? Parlamenti fotel?

Nagyon elbaszta ez a tök.
@Orica Középföldi: ,@vitéz Thapóccay néma bárány:
Látom,megvolt a reggeli kávé, és már az újság humoros rovatánál tartotok."renomé,tartás,BECSÜLET"???
Ez jó!
@Orica Középföldi:

ugye te nem vagy a nagymamája?

brühühühühü

a mert a kurva annyát neki azt keresgélje munka helyett
@kormányzó:

nem csak ezek nincsenek de munka sincs csak hisztéria meg pénzharácsolás

brühühühü

tréfáljon vele a hóhér a kötéllel a nyakán, hogy a sámli nem is olyan szálkás
@rodeo36:

"ugye te nem vagy a nagymamája?"

Ezer szerencséje, mert már kitagadtam volna:)
@kormányzó:

Jóvanna, a vicc rovatba is kell valami :-))

Azt amúgy viccen kívül gondolom, hogy Weinek meg a Tóth Csaba után egy közpénzkorrekt faszinak a tenyeréből ettek volna Zuglóban. De újra eljátszani velük ugyanazt tuti bukás. Aki ezt nem látta előre az hülye.
@kormányzó:

Sajna, ez nekem kávé nélkül is hozzátartozik egy emberhez. Ettől ember.
@rodeo36:
Felhatalmazás van + 2/3.
Majd amikor a zuglói pógárok másképp gondolják,jöhet a hóhér tréfája.
/Ezt a "szálkás" dumát még nem hallottam,de marha jó!/
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Esznek most is,csak más testrészből.
@Orica Középföldi:
Ön,egy javíthatatlan álmodozó!
Ez itten a magyarbanánország!!!
@kormányzó:

Nem hiszem. Azt a testrészt a vacogó cápának is hamarabb kínálná ahogy a dolgok arra állnak :-)))
@kormányzó:

le van az írva valahol, hogy mijafaszra is szól a 2/3? mert azért...szóval megnézném közelebbről azt is

vinnék szívlapátot, lapozni

brühühühühü
@kormányzó:

Azért vannak itt oázisok:)) Nem sok, nem túl nagyok, de egyre többen keresik:)
Kurvára OFF

de asszem ezt azt itteni törzsgárdának érdemes elolvasni:

kavicsakertben.tumblr.com/post/37471889895/erdos-virag-mikor

ON
@rodeo36:
Le van írva!
Sőt,vésve!A fasiszta cigány,a nyakán lévő üres pléhhordó belső falán hordozza.Na, ott elolvashatod.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem biztos,hogy ugyan arra a testrészre gondoltunk.
@Orica Középföldi:
Álmodozó!
Fabius, a Magyar Marancs nov. 29.-i számában (XXIV. évfolyam 48.szám) van egy cikk Zuglóról, Papcsákról. Repedések a Papcsák.bástyán, allvállalkozói tortúra Zuglóban címmel.

Két zuglói bölcsi, óvi felújításának utolsó részletének a ki nem fizetése, az alvállakozó alvállalkozói végezték a munkát (amit törvény tilt).
Valamint az óvodai és iskolai közétkeztetést minő csoda, egy haveri cég, a Hungast fogja nagy valószínűséggel elnyerni, és 300 millióval többe fog kerülni a kerületnek. (A cégről korábban lásd: Papcsák lenyeli, a gyerekek nem, magyarnarancs.hu, 2012. március 5.)

"A cég esetleges győzelme után a zuglóiaknak évi 300 millióval kerül többe, hogy az a vállalkozás eteti a gyerekeiket, amelynek ételeire korábban számtalan panasz érkezett.

Sinkovicz István írta a cikket.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Az a baj, hogy ez a kurva ország eljuttatta magát oda, hogy BÁRMELY politikus kezéből eszik, ha az egy kicsit fenn tudja tartani a becsületesség LÁTSZATÁT.
Papcsákról ránézésre lehetett tudni, hogy nem ilyen.
A 2/3-ról a múlt ismeretében előre lehetett tudni, hogy nem ilyen lesz.
Számomre csak a pofátlanság mértéke meglepő.
És az, hogy a nép, az istenadta, szó nélkül tűri.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Erdős Virágnak majd minden verse nagyon ül.
Szóval ez lenne, ami nem rágalmazás ...?

http://m.cdn.blog.hu/va/varnailaszlo/image/Beszámoló_2012_Önkormányzat-teljes.pdf

30 millióért fekvőrendőrt én is kiöntenék egy betonkeverővel.
Szerintem jó buli.

1,8 mila kábé egy rendszergazda havonta. Asse rossz.

Egy pedellus bácsi, aki elkiséri a postára a pénztárost is,
az havonta majdnem 2,5 milló.

De érdekes az is, hogy mihez nem konyítnak a rokonyok.
Nyílt pályázat csa egy kis útépítésre, a közmunkásokra és az 5 milliárdos közétkeztetésre volt.

És milyen fura módon vesznek 22 millióért három önkormányzati járgányt...
Ez nem tűnik autószalonnak.
De asszem van több táblázat is...

" A kapott táblázatból kiderül, hogy az eddigi képviselők közül mindenki, szó szerint mindenki, aki most nem lett képviselő, az valamilyen állást, tanácsadói szerződést kapott a polgármestertől” – írja blogjában Várnai László. Majd felsorolja, kik ezek a kedvezményezettek.

Például Zugló korábbi fideszes vezetője, Rátonyi Gábor, akinek sportügyekben tett javaslatai az önkormányzatnak havi 320 ezer forintot érnek, amit a Békalencse Bt.-nek fizetnek. A cég 2009-es mérlege szerint veszteséges volt. Megjegyzendő, hogy Rátonyi lánya, Flóra egyébként önkormányzati képviselő. "
@Dr. simonmondja.:

Most ilyenkor a kibukott fideszes vezető segít föltenni a tipmixre az önkormányzati vagyont ?
Én is kitöltöm havi 320 ezerért... Nem gond.

Szóval így lehet leváltani őket választással...
@batka manó:
Úgy látom a szívlapát mint kormány és polgármester féken tartó eszköz ezennel polgárjogot nyert...Azonban: a szívlapát ebben a központi fűtéses világban nincs minden háztartásban, ellenben hólapát majd' minden háztartásban akad. Sokan nem is tudják mi az a szívlapát...Hólapáttal is marha nagyot lehet ütni...:))
Na jó, tegyük fel, kiikszeljük ezeket.
És utána? Ha megnyerték, hadd vigyék?
Vagy ez a demokrácia immanens vonása? Minimum négy év szabad rablás, aztán nézzük, ki nem volt még rablópozícióban?
Az ógörögöknek ebben is igazuk volt: kisorsolták a pozíciókat. Semmivel sem rosszabb, mint a választás.
(Meg a firenzeiek is. Hál' istennek, mert nem lenne lottó, ha nem 5 tanácsnoki hely lett volna 90 családból...)
@Fabius:

Akkor most a bírósági ítélet után visszarakod azt a posztot? És: a 2 bekezdésben a Papacsák direkt, vagy elírás? :-)
@sortelen: Ahogy én néztem, a fideszesek elmúltnyolcévben is meg voltak az önkormányzati pénzcsapokon.
Nem lehet onnan kiixelni őket.
Hogy mástnemondjak, a legnagyobb parkolóbizniszt 2002-től kábé - egy fideszes kapta Budapesten, és azóta is megvan neki.

Asszem, ez inkább Polt Péter féle ügyészségi kérdés,
mert ha az ügyészségünk nem lenne tagja a brancsnak,
akkor nem kéne elszámolási biztosokban reménykedni.
És persze hiába.
@Dr. simonmondja.: De az is lehet, hogy elég lenne egy nemfideszes pénzügyi felügyelet,

de persze az se volt itt még soha.
Mondjuk a főzseniről endresy.blogspot.hu/2012/11/tarlos-miniszteri-munkaja.html
szintén két vonallal lehet majd véleményt mondani. Csak nem az ő neve mellé kell rajzolni.
@GeoCracker: Tényleg, Tarlós, a tandíj elleni népszavazás fővédnöke,

milyen csöndes tandíj ügyben...is.
@sortelen:

Én valahogy úgy látom, hogy a rendszerváltás óta
- a fidesz-brancs ottvan a pénzügyek sötét oldalán.

Mert nézzükcsak, kik felügyelték...

""""1990-ben az újjáalakult Állami Számvevőszék főcsoportfőnöke, később igazgatója lett. Emellett 1993-ban rövid ideig az Európai Unió (EU) brüsszeli központjában gyakornokoskodott. 1996-ban az ÁPV Rt. igazgatótanácsának elnökévé választják, 1997-ben az Állami Számvevőszék elnökévé választották. Közben 2004 és 2007 között a számvevőszékek világszervezetének, az INTOSAI kormányzótanácsának elnöke is volt.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnökségi tagja volt, majd 2002-ben annak alelnökévé, 2008-ban elnökévé választották. 2003-ban habilitált. 2008-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közgazdaságtani és statisztikai tanszékének egyetemi docense.

Miután távozott az ÁSZ éléről, 2010 júniusától a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) igazgatóságának tagja.[2] 2010. július 6-án a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) egyik elnökségi tagjává választották.[3] 2010 augusztusától a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) Felügyelő Bizottságának elnöke.[4]

Kutatási területe az állami beruházások ellenőrzése, az állami ellenőrzés rendszere, a privatizáció és a korrupcióellenes küzdelem vizsgálata.

"""
Wikipédia...
@Orica Középföldi: Az lehet, de mostan a papcsákról folyik a diskurzus.
@trespass99:

Nem tudom mire írtad, hogy lehet.
Papcsák - Fabiusnak , Várnainak és önmagának köszönhetően - azt hiszem ,teljesen meztelen.
Látványnak nem szép, beszélni róla nincs mit.
Ez a poszt az igazság győzelmét ünnepli. Joggal.
A bírósági döntés erőt adhat újságíróknak, ellenzéki képviselőknek és elijeszthet hasonló kalibereket a perektől.
A tanulságai érdekesek.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Némi kiegészítés a vershez:

"ha majd a pirézek helyett
rámegyünk a törökre,
mi áruljuk az aranyat,
s így marad ez örökre,

ha majd minden kisgyereknek
mosoly födi az arcát,
ha majd egyszer elfeledjük
Fradink összes kudarcát,

ha majd minden kalyibában
számítógép duruzsol
ha majd a jó Kató néni
ingyenbe is kuruzsol,

ha majd minden erőművünk
csakis Chanelt ereget,
erdősítjük a Körutat,
sztrádákat és tereket,

ha majd mindig kolompszóra
ébrednek a polgárok,
ha majd irigyelnek minket
románok és bolgárok,

ha majd tej és méz folyik a
Bodrogban és Körösben,
ha majd divatosan járunk
kékben, zöldben, vörösben,

és ha egyszer belelóg a
kezünk egy kis edénybe,
felébredvén írhatunk még
ezt-azt a gyűjteménybe."
@Orica Középföldi:
Annál elkeseredettebben és aljasabban fog játszani, ahogy érzi a vesztét.
Annál inkább nem számít neki semmi, hisz sarokba lesz szorítva. Patkány effekt...
@s.g.l.:
Vagyonosodási vizsgálat? Fogadjunk olyan csóri a jog szerint, mint a kormány és a Párt tagjai. Talán neki is van egy Wartburgja...
Nem vagyok képben a jelenlegi vagyonbevallásaikban, de... Egész más kell ezeknek, kb. egy proktológiai vizsgálat alaposságával!
Szervesen nem ide tartozik, de mégis.
Semmi nem tart örökké, még a 2/3 sem. Ha hiszünk abban, hogy mi keresztény ország vagyunk, akkor abban is kell hinnünk, hogy mindenki elszámol előbb, utóbb.
Bocsánat ezért a teológiai hozzászólásért, de most olvastam Chavezről, és pont a mostani magyar állapotok jutottak róla eszembe.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Köszönöm a verset. Minden sora zseniális, de én azt emelném ki belőle:
"ha majd nem lesz hazánk legszebb
rózsaszála
pufi ".
a népet nem lehet leváltani, de
az ortodoxul ítélkező ballibsi bírónőket igen!

unortodox bíráskodást fidesztánba !
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem ismerem az eljárásrendet,de előbb-utóbb biztos el lehet jutni odáig. hogy pl. Várnai /helyi LMP feljelenti közpénzherdálásért.
Azért a többség nem ad felmentést mindenre.
Olyan szemtelennek kell lenni, mint ők.
Ha Papcsák büszke arra, hogy szeret feljelenteni, ki kell elégíteni a vágyát, hogy bíróságra járhasson.
@V-PORT:

" Ha hiszünk abban, hogy mi keresztény ország vagyunk, akkor abban is kell hinnünk, hogy mindenki elszámol előbb, utóbb"

Én feltétlenül hiszek abban, hogy az élet előbb-utóbb kiegyenlít. Látom, láttam.
Nyugodtabb lennék, ha ez az elszámolás nem egy magánbeszélgetésben az Úrral, nem egy gyóntató fülkében, hanem bevett európai módon itt és most(anában) történne meg.
Abban nem hiszek, hogy keresztény ország vagyunk és kurva sokat tesznek ellene,hogy valamikor azok legyünk.
@Orica Középföldi: Amíg olyan valaki az ország második embere, aki kereszténynek mondja magát, és megszeg a tíz parancsolatból többet, minden következmény nélkül, nem várhatunk semmit.
Sajnos sok politikus csak addig keresztény, amíg szavazatokat akar, és legtöbbször addig demokrata.
@Orica Középföldi:

Nem akartam gonoszkodni, csak megragadtam papcsák közt a tőgyét.

Feljelentőknek: szellemi képességeimhez mérten, ennyi telik tőlem.
@Orica Középföldi:

1./ Nem jelenti föl.(Schiffer stratégiai pereskedése)

2./ Az ügyész nem talál gyanús dolgot.(Polt)

3./ Minden fideszesnek joga van hülyének lenni.(Simicska)

4./ Mindannyian, mi magyarok, valamilyen fokon rokonok vagyunk..(Budai Gyula)

5./ Nem volt taggyűlés ( bíróság)

6./ Szerzett jogot el nem veszünk (Együtt2014)
@Orica Középföldi: Állampénzen, naná! Ez sportjuk, vissza kéne tőlük kamatostul perelni, amit erre közpénzből kidobtak..
@dr. Balta$ár:

Szerintem az, amit aza Szász Károly Pénzügyi Felügyelet elnök ...2003 környékén elővezetett,

elég unortodox volt.

Egy hálivudi filmnek is csak akkor ment volna el, hogyha humor kategóriában indítják.

Aztán milyen jól keresett rajta és most is ott ül, mert fideszes bajtárs el nem vész, csak új, fontos feladatot kap.
@Dr. simonmondja.: A havi 1,8 millát a rendszergazdának azt mond a friss fahéjas Boli barátunknak. Ennyiért szerintem ő is elvállalná. Főleg amennyi munkája lenne vele.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Én mindig beadom, mert nagyon jó a csaj, de itt legalább olvashatóra van tördelve, nem úgy, mint a múltkori, ahogy én találtam.

Kor-&kórtörténeti dokumentumok a versei.
@aritus: Én a szülők helyébe egy heti adagot a Papcsi fejére borogatnék nagy egyetértésben. Azért is perelne a barma? Mit, a tisztítószámlát lobogtatva?
@sortelen: Mark Twain: "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." "Ha választással bármit meg lehetne változtatni, akkor nem engednék meg nekünk."

Nem csattant ki az optimizmustól.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Ezeknek a zuglói lakosoknak a bőrük alatt is pénz van.

Amúgy, szerintem az a Fahéjas Boli vegyen el egy fideszlányt a készletből, és kap olyan fincsi melót, hogy még...

Ennyi az egész.
@Orica Középföldi: Talán úgy értette, hogy te EMBERRŐL írtál, ez meg csak egy papcsák. Ami külön kategória a táplálékláncban, ahogy a FB-olvastam egy olasz nőtől jó meghatározást: ez az OMG-kategória.
@vitéz Thapóccay néma bárány: @a szív fészkei:

Igen, nagyon jó. Van ez is:

www.shp.hu/hpc/userfiles/erdosvirag/kattrin_en_vetkem.pdf

Ez pedig a honlapja, itt minden olvasható tördelésben jelenik meg. :)

www.erdosvirag.hu
@Orica Középföldi: Csak emiatt mások talán ennél fontosabb ügyei aszalódnak évekig.
@Dr. simonmondja.: Ott van neki SStefi kisasszony, és mégre mozdul rá, pedig gondolom egy csomó fincsi renccergazdai melóval megtudná kínálni.

Jó bizonyos hátrányai is lennének, valószínű egy kicsit kilógna a Charlize Theron egyházából. De valamit valamiért.
@londonterminals: Kösz, azt hiszem ezt is olvastam, a FB-omra valaki mindig felteszi. 23-án ezért is bírtam ki Bajnaiig a Kis Tehénnel,mert a páratlan darvasztást kicsit megakasztották a megzenésített versével.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
1.8 misi/hó?
Nagy duzzogva...
Ha 24 órába, heti 7 napban kell ügyeletben lenni is ezért, akkor is.
Ilyen állás nincs idehaza - illetve ezek szerint van...
Önkormányzati helyen?
MELYIK BAROM MONDJA, HOGY NINCS PÉNZ EBBEN AZ ORSZÁGBAN???
Informatikus, havi 1.8 millióért...
Bár... mégsem!
Ha belegondolok, milyen egy ...., .... alaknak kéne dolgoznom (ki tudja, hátha nem is a P betűs nagyarc), akkor inkább mégsem! :)
@Dr. simonmondja.:
Nono...
Ne az én ... bájaimmal nyomuljatok wazze! :))
Válogatós vagyok!
No, meg utána beszélgetnie is tudnia kell...
A már OMG-kategória huszárairól értekezünk, akkor ellenpólusnaklegyen itt tényleg egy EMBER is: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18016_526083964069010_314348756_n.jpg

FB: "December 8.-án született Karády Katalin - "Amikor a Gestapo letartóztatott, épp akkor mutatták be a mozikban a Machita című filmemet, melyben egy kémnőt alakítottam. A legendák ebből indulnak ki - mondja Karády-, egy feje tetejére állított világban az látszik kitűnni, aki egyszerűen csak a talpán marad. De kérdés: meg tudják-e ezt bocsátani neki? Vagy inkább e helyett Mata Harinak képzelik? Meg unalmas is, bizonyára, hogy minduntalan csak azt válaszolgatom: kérem, én ember voltam az embertelenségben."

Őt annyira nem hájpolja ez az édes 44-be vágyódó polgári konzervbanda, valamiért....
Azért ne feledkezzünk meg arról az apró momentumról, hogy ezt a tagot Zugló szavazó polgársága megválasztotta - és, ha jól emlékszem, elég nagy fölénnyel...

bio
@V-PORT:

OFF

Ha valaki kereszténységről beszél, és így teszi, az hiteles. Nagyon jó beszélgetés.
Van persze 2. része is.

atv.hu/videotar/20110214_horany_ozseb_1_resz
ON
@bioLarzen:
Állítólag mindenki azt kapja, amit megérdemel... :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Dedede. Vállald el 1,7 milláért havonta.

Vállald el, és vállaljátok el többen.
Tán én is.

Jó buli lenne egy nyilvános árverés a zuglói rendszergazda megbízásért.

Alapíthatnék rá egy céget Mátészalkán, mint a rokonyuk,
oszt egy hét múlva már dobhatják is a millákat,
nem fogok félreugrani.
@bioLarzen: Igen, amnézia rulez, de ezeket a komenyista hazugszar választási névjegyzék alapján szavazásra jogosultak megválasztották! Ezzel a fejjel Papcsákot!!! Ez tényleg OMG.
Matolcsy jól vizionált: tényleg jobb a kinai modell, mint a demokratikus,értem én, egyértelmű ez. De vajon miért is nem importáltuk már azt ide tavalyelőtt?
Mert van néhány zavaró bibi? Például, hogy amott úgy államilag felakasztják a korrupt politikusokat, állami funkcionáriusokat. Ez elég kemény, viszont biztosítja a hatékonyságot. Ezt a paradoxont nem tudja megoldani Matolcsy sem.
@bioLarzen:

A fidesznek jó volt a sajtója.

Ezek még a - céges szórólaposnak - is havi - 500 000 - fizetést adank.

Annyi pénzt szórnak a sározásra meg a fényezésre,
hogy egy kishal szerződéséből azt meg se lehet becsülni...

www.zugloimedia.hu/#kozerdeku

13. havival
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Valószínűleg nem is találkoznál a P betűs monogrammú nagyarccal. Neked csak a lét kellene felmarkolnod, vagy mindenhónapban megjelenne egy utalás fornmájában a számládon. Azért ha nagyduzzogva is, de így el lehetne lenni.
@a szív fészkei:

Multkor, mikor az a Kocsis Máté (fidesz) Józsefvárosi hajléktalannyűvő lett a kormány-kampányfelelőse,

megnéztem, hogy hogyan lett ez polgármester...

Hát ígyen kampányoltak Józsefvárosban a fideszesek...

vastagbor.blog.hu/2009/09/17/tehetseges_mszp_s_fiatalt_jozsefvaros_elere

Kis ellenkampány anyával, nővérrel, sározással,

....oszt jónapot.

Ennyi az egész.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Későn jutott az eszembe, hogy ide már senki nem hajlandó lesüllyedni csak ai igazhitű narancsbolsik.
Bocsánatot kérek, hogy ilyet mertem feltételezni rólad.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Azért ennyit én is sejtek... :))
Meg az is érdekes lehet, hogy mennyi csoroghat ebből vissza? :D
Mert felénk ilyen játék folyik a narancsbolsevik elvtársak üzleti köreiben.
A magyar politikai "elit" egy tipikus mintapéldánya.Mit kell ezen csodálkozni?
Bocs az offért, de erről papcsákról azontúl mit lehet írni, hogy papcsák???? Viszont Matjényi figyelemreméltó: www.vasarnapihirek.hu/fokusz/most_az_egyszer_legalabb_ne_szavazz_a_fideszre_majtenyi_laszlo_a_2014es_valasztas_uzeneterol
Lehet itt sírni, meg vergődni, de a magyaroknak úgy néz ki ez kell, az elmúlt 2 évtized bizonyítja.
@Orica Középföldi:
"Sajna, ez nekem kávé nélkül is hozzátartozik egy emberhez. Ettől ember."
Erre írtam válaszként, hogy de itten agy papcsákról van szó.
@74. Vladys:

Én úgy érzékelem, hogy itt mindenki röhög. Sírás, vergődés nem itt van!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hát ha Debrecenről van szó akkor Mr.20%-ot élnézve elég alacsony visszacsorgatási rátával megúszhatnád. Sajnos a P betűs nagyarcék visszacsorgatási rátáját nem ismerem, de elképzelhető, hogy ők olyan magas rátával, dolgoznak, hogy nem is éri meg.
@trespass99:

Én meg emberről ( renomé ) beszéltem:))
Már rég túlléptem Papcsin.
@Orica Középföldi: Na halleluja, megjött az első papcsákvédő. Megint szóba álltok vele? Mire nincs türelmed? Csak csodálom.
@a szív fészkei:

Az volt a kolega meglátása följebb, hogy ezt a Papcsákot mégiscsak nagy fölénnyel választották meg Zuglóban.

Én meg, ahogy nézem most a Vastagbőrt, hát az Indexnek nem csak egy Fabius nevű bloggere lehet a Nagy Zuglói Fülkeforradalom harcosa.

Zero is odavalósi.

Szóval, volt itt elég okos zuglói blogger, akik mindent megtettek a kerületért, hogy ide jutott.
@Dr. simonmondja.: Aki ezekre szavazott, az viselje a felelősséget. Mert ez tényleg nem a hangyák hozták össze nekik.

Azért Papcsákról sok mindent lehetett volna tudni 2010-ben: 2003-ban magánokirathamisítás vétsége miatt persze nem őt, hanem a sameszait kaszálták el, de az ő irodája volt sáros pénz lenyúlásban.
2004-től tudni lehetett, hogy szavazatot vásárolt, jogerős bírósági ítéletből lehetett tudni méghozzá. Ha ez nem zavarta a népeket, akkor nem tudom, most mi a bajuk vele.
Amúgy ebből látszik, hogy senki utána nem néz semminek, csak benyalja az aktuális hazugságot, mielőtt x-elne.
Nézd meg Papcsák fejét. Sunyi.
Nézd meg az életrajzát. Pfff.

Egyébként az ilyen peres iratokra, kéne irni egy programot amin át kell futtatni a feljelentést. Ahogy nyelvtanban - alany, állitmány, tárgy, határozó, jelző - nem igaz hogy egy szar program, nem ismerné fel ami egy feljelentéshez kell - sértett, tárgy, időpont, PTk pont amit sért (vagy mi) meg a tököm tudja mi kell ezekhez a marhaságokhoz (ki, kit, mivel, mikor, hányszor, mennyire)...
Az a baj, hogy a jogászok eldagonyáznak az ilyen szarokkal...

Ki kell dobni az egész brancsot a fenébe. Ennél azért a Weinek értelmesebb volt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Példás önfegyelmet tanúsítva már cca. két napja nem emlegettem a Stefit és Téged egy lapon, de bezzeg amikor más teszi, egy szavad sincs...Megsértődtem és most duzzogok...:))
@a szív fészkei:

Kegyes hangulatban vagyok:)
Ez a mai napra rendelt jócselekedetem.
Ennyit a szólásszabadságról Magyarországon. Ha benne van a pakliban egy vaskos kártérítési per, mindenki kétszer meggondolja mondja-e... még akkor is, ha igaz. Mostmár legalább mindenki számára világos, miért van létjogosultsága pl; a kuruc.infónak. Ez ugye nincs kontroll alatt...
@a szív fészkei:

Érdekes, hogy se Zero a Vastagbőrön, de Fabius itt - nem találta a Papcsák viselt dolgait a választás előtt.

Pedig olyan figyelmez zuglói polgárok.

Na, ha az előzőtől nem, akkor majd ettől félrenyeli a gorgonzolát...
vagy szánkózik valahol...
@Orica Középföldi:
ehelyett főzhetnél bablevest

brühühühü

papcsák írtás hólapáttal vagy patkányméreggel
@rodeo36:

Ezt a sok éhenkórász rokont még összeszámolni is fárasztó.

És ki megy miattuk Zuglóból Mátészalkára kokizni meg sallerezni ...?

hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo

Nem cigányoztam, mert már javulok...
No lám csak, megindult a népi kezdeményezés? :-)

index.hu/belfold/2012/12/09/csore_toltott_puskaval_ment_ittasan_arokba/

Lehet, hogy előre fizettek neki, azért rúgott be. Úgy látszik, Mo-n még normális bérgyilkost sem lehet könnyen találni! :-)
@rodeo36:

Kocsonyát főztem, és mert remek lett, bevállaltam egy trollt:))

Nem lesz rendszer ebből.
@Orica Középföldi:

"előbb-utóbb biztos el lehet jutni odáig. hogy pl. Várnai /helyi LMP feljelenti közpénzherdálásért."

Ezen már régen túl vannak a Vagyonkezelő miatt.

index.hu/belfold/2012/09/27/feljelentettek_a_zugloi_vagyonkezelo_zrt.-t/
Biztosan már volt kérdés, de hol lehet megnézni az animgif-en szereplő bírónőről készült videót? Eléggé durván tolja, még úgy is, hogy csak ilyen mozdulatokat látok a képen :-D
A Fabius által említett Vagyonkezelőben történt hűtlen kezelés ügyében a XVI. kerület nyomoz. Elég szkeptikus vagyok, mert a feljelentés szept közepén történt, de még a Vagyonkezelőben nem foglalták le a számlákat és tudtommal a cégeket, vagy a vezérigazgatót sem hallgatták meg.
A havi százezerért 18 évre bérbe adott városligeti szórakozóhely ügyében megszüntette a Polt féle ügyészség nyomozást - mint Simicska mondta volt, mindenkinek joga van hülyének lenni. részletek itt:

www.youtube.com/watch?v=lHeyd3cii9Y
@Dr. simonmondja.:

Ja, mi kerületi bloggerek döntöttük a kerületet romlásba.

A szadi Weineknek és a szoci Tóth Csabának meg az elmutyizott-tanácsolt 500 milliónak, az utolsó utáni pillanatban összehozott költségvetéseknek, a ténynek, hogy Zugló készpénzkifizető helye volt a Zuschlag ügynek kurvára semmi köze nem volt ehhez.

Aki ezen változtatni akart az nyilván mind hülye.

Mármint a holdról nézve, ugye.
@varnai:

Vagyonkezelő ügyben Papcsák is tett feljelentést. Kiderült már, hogy miért és ki ellen?

Vagy még mindig csak a bemondás van, hogy megtette?
'nekem csak a kapcsolati hálóval foglalkozó posztot kellett levenni.'
Azért ti nagyon bátor fiúk vagytok, hogy levettétek, Várnai posztja sincs már sehol:
varnailaszlo.blog.hu/2011/02/23/2010_okt_3_utan_kotott_szerzodesek

Nálunk is folyt emiatt eljárás az egyik munkatársunk ellen, mégsem töröltük a hírt:
mandiner.hu/cikk/20110221_zuglo_80_millio_rokonoknak_es_uzletfeleknek
@Fabius:

Nem vagyok jártas zuglói szoci ügyekben, de ha akkor is...

...két éve...

azt mondogattátok volna, hogy ne a régi gazemberek jöjjenek vissza,

hanem " egy hiteles arc egy hiteles programmal ",

... na , akkor most nem Papcsák mátészalki pereputtya vinné haza a kerület pénzét...

... biztos ezt is azért mondom, mert munkásőr volnék szolgálatban...
@Dr. simonmondja.:

Megnyugszol tőle, ha azt mondom Papcsákot "megtaláltuk" a választás előtt is?

varanus.blog.hu/2010/09/22/kiskapu_a_kozpenzfolyonak

éppen csak ennyire elég, ha a pávelező Weinek és a vasi tagbotrányos Tóth Csaba féle MSZP áll ki vele szemben.

varanus.blog.hu/2012/02/04/mszp_a_kuka_fele_menet_feluton
@trespass99: _Nem ez a Vladys? Én csak a reakciókból következetetek, mert nem látom áldásos működését.
És nekünk ilyenekkel kell beérnünk..
@varnai: @Fabius:

Akkor grat. Orrba-szájba nyomni ezeket. Mármint a feljelentéseket (is:))))))
@TuRuL_2k2:

"Azért ti nagyon bátor fiúk vagytok, hogy levettétek"

Ennek speciel semmi köze az én bátorságomhoz. Az én posztomért a tárhelyszolgáltató bloghu viseli a jogkövetkezményeket. Ha ők azt mondják nincs kedvük bíróságra járni és a posztot le kell venni, akkor le van véve. Papcsákék eleve őket keresték meg ezzel és nem engem.

Ne tegyél úgy, mint aki nem ismeri a médiatörvény.
@Fabius:

Tudod, ezt megnézni nekem ilyen egyszerű...

Papcsákos poszt választás előtt..

Ctrl F - beírom, hogy Baktalórántháza ... és nulla találat...

Pedig ennek kellett volna kijönni...

" Papcsák a 2002-es választásokat követően választási csalás ügyébe keveredett, ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa 2004-ben jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Baktalórántháza volt alpolgármesterét választási csalás miatt. A volt alpolgármester ellen az volt a vád, hogy a 2002-es országgyűlési választások előtt több választónak 2000 forintot ígért minden egyes Papcsák Ferencre leadott szavazatért. Az eljárás során bizonyítást nyert a pénz átadásának ténye is. A bíróság jogerős ítéletében kimondta: a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el. A 2006-ig tartó parlamenti ciklus alatt a gazdasági bizottságban vett részt. 2006-ban nem szerzett országgyűlési mandátumot, de ősszel a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották. "

...

Büntetett előélettel Szabolcsból feljött a fővárosi gazdasági bizottságba a fidesz tagkönyvével a suttyó.

...

Fiszont az emeszpésről mindent kiástál --hányingerkeltés, feljelentés, gyanú, vélelmezés és mendemonda valami cigányokról...

...

Szóval nagyon profin megágyaztál Papcsáknak.

az a " nem vagyok nyugodt "- az különösen kemény volt.
@Dr. simonmondja.: most azt szeretnéd bizonyítani, hogy a bloggazda igazából a zuglói fidesz tagozat, és azon belül is Papcsák felbérelt szolgája?
@Penivaldes: Nem - szeretném...

Belenéztem a forrásanyagokba, és ez jött ki belőle.
@Dr. simonmondja.:

Van valami végtelenül szánalmas az egybites ostobaságodban. Azt vártátok az emberektől, hogy az ilyen Weinek Tóth szarháziak helyett ne válasszanak meg bárki mást akit nem így hívnak.

És most azt várjátok, hogy a másik szarházi helyett visszahozzák ezeket. Mert változás nulla, Tóth még mindig a kerületi szocik vezére, és habozás nélkül arcon szarja a sajátjait is.

tocsaenigyszeretlek.blog.hu/

De nyilván elhiszi róla mindenki, hogy megjavult az elmúlt években.

Ez a kép, kedves Szájmon legfeljebb a pártirodán valóság, meg a te fejedben.
@Dr. simonmondja.:

Na, most elmész a halál faszára.
@Fabius:
Orbán honlappal, vármegye és hasonló cégekkel a hátuk mögött, alig kormányzati hátszéllel és hasonlókkal...
Meg amúgy is, mellédumálni egyszerűbb.
Akár Piktorunk a koleszban, anno Stumpf elvtárs hóna alatt, Horváth belügyminiszter elvtárs vigyázó szemei előtt... :))
Ők bátrak, te meg nem! Na!
Mit kekeckedsz! :))
Törvény... Viccelsz??
@Dr. simonmondja.:
Akkor te beteg vagy. :))
Fabius a narancsbolsi párt ügynöke!
Hűűűű, most leleplezted! :DD
Doki látott??? Nem, nem urológus...
Pszihomókust neked.
@Penivaldes: Én csak elolvastam a Fabius által ajánlott két posztot, meg a Wikipédia Papcsák oldalát.

De máris valami Weineket kéne olvasnom...

Vagy már ki is vagyok csapva ...?
Na, még az nem.

Pedig ha így folytatom, itt is kihúzom a gyufát.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ilyen jelenséget én eddig vénséges kendősnéniknél tapasztaltam...
@Penivaldes:
Banyek... Ilyen vénséges vagyol??? :)

@Dr. simonmondja.:
Tehát azok a coci majmok hiteles, nem olyan közpénz lopó szarzsákok voltak, mint ezek a szarzsákok, akikről mára tudjuk, hogy mik?
Vagy az nem számít, csak ezeknek a lopása és a trógerkodás a lényeg, a régiek szentek voltak, "felejtsétek el Ó HIVEIM, hogy kilopták a szemeteket is..."
Hihető lesz ez, ha sokat ismételgeted...
De tolvaj egy csürhe ez kérem minden oldalon, csak van aki ügyesebben lepapírozza a lopását.
@a szív fészkei: Affene! átsiklottam! Pedig bekészítettem a verbális bézbólütőt (szívlapát nincs).!
@Dr. simonmondja.:
Mondjad rá, legfeljebb kivágnak, mint Egerünket a Mandineren! :))
Mert hát ott is szólásszabadság van... :D

Ha jogosan mondod, segítek ekézni is Fabiust neked, de ha hülyeségeket beszélsz... :(
(Amúgy is, amióta kajaképeket rakosgat ki éjjelente a vacsorájáról, a bögyömben van...)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Lécci idézzél, mert ezt a szentes dolgot se mondtam.

Hol ismételgetem ezt a " régiek szentek " dumát ?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem kell letagadnod, hogy milyen mulatságokat szoksz rendezni kis fiatal bigékkel..
:))
én már csak tudom:)))
@Dr. simonmondja.:

"Nem vagyok jártas zuglói szoci ügyekben, de ha akkor is...

...két éve...

azt mondogattátok volna, hogy ne a régi gazemberek jöjjenek vissza"

Most akkor ott, mi is volt a gond?
Nem emelte fel a szavát a majom cocikért?
Bízott abban, hogy nem egy ilyen pofátlan, tolvaj csürhe jön és ezért, a jövőbe nem látásáért hibás?
Netán P.Ferencet személyesen koronázta meg Zugló királyának és hirdette csalhatatlanságát?
@Dr. simonmondja.:
Egér sokkal aktívabb és állatabb tud lenni ezek szerint... :))
Kicsit zokon is vehette!
@Penivaldes:
Kikérem magamnak még a gyanúsítást is!
Mind nagykorú! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Egér tényleg egy állat. Néha annyira mocskos dolgok jutnak eszébe...:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem látom a szentes idézetedet, pedig annyit ismételgete, ugye...

...

Semmi jövőbelátás.

Mondtam, hogy Papcsákról csak ezt kellett volna leírni minden zuglói indexesnek, aki pampogott a választások előtt...

Wikipédia..

"Papcsák a 2002-es választásokat követően választási csalás ügyébe keveredett, ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa 2004-ben jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Baktalórántháza volt alpolgármesterét választási csalás miatt. A volt alpolgármester ellen az volt a vád, hogy a 2002-es országgyűlési választások előtt több választónak 2000 forintot ígért minden egyes Papcsák Ferencre leadott szavazatért. Az eljárás során bizonyítást nyert a pénz átadásának ténye is. A bíróság jogerős ítéletében kimondta: a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el. A 2006-ig tartó parlamenti ciklus alatt a gazdasági bizottságban vett részt. 2006-ban nem szerzett országgyűlési mandátumot, de ősszel a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották. "

...

EEEEEEEzt. Nem írták le.....

Ezért van Papcsákuk Zuglón bűntetett előélettel és szabolcsi éhenkórász pereputtyal.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hát nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, de múltkor az a kis vörös nagyon hosszú hajú az tudtommal még kiskorú volt. .DDD
@Dr. simonmondja.:
Ha jól emlékszem olyan pofátlan dolog száradt Egerünk lelkén, hogy idézni mert egy Piktori idézetet, ami szokás szerint ellentétes volt egy jelenlegi hitvallásával és beszédével, a kis csapágyas szélkakasunknak... :D
Valamiért zokon vették ott tőle ezt...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én mindig tisztelettudő voltam a bloggazdákkal.
Tán mert már sokszor röpültem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Viktorunk szavait retusálni kéne. Mindig mondom.
Elég lenne, ha mindig csak az utolsó lenne idézhető.
@Dr. simonmondja.:
Mivel őt nem ítélték el, és még a neve sem merült fel a tárgyaláson(majd ha ilyen ügyes tudsz lenni, akkor szólj!), akkor nem büntetett... :(
Pedig igény az lenne rá...
Meg hogy mit gondolunk és hiszünk róla, az egy másik történet!
A tényeket viszont nem kéne összekeverni, evégre angolnatestű jogászokról beszélsz általában...
@Penivaldes:
A gingergirls oldalon is csak nagykorúak vannak, bár néha kétségbe vonjuk... :))
@Dr. simonmondja.:
Én meg mindig meg tudtam úgy fogalmazni, hogy ne bas..anak ki érte, mégis beférjen a narancsbolsi majmoknak is!
Még SSteffike blogján is aktívan szoptattam... Na jó, nem saját néven... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Igaz. Na, még ma jön értem a fekete autó.

Három is van Zuglónak. 22 millió forint értékben.

Vagy más szinű.

Istenem, de nehéz a tényekhez ragaszkodni, amikor hiányos az infó...
Szegény Papcsák, nem is bűntetett előéletű.

Az ő választásáért elkövetett csalásért nem is vádolták meg semmivel.

Na, ezek a tények.

Már csomagolom a fogkefémet...
@Dr. simonmondja.:
Fekete? Ezeknek még az is narancsszínű lehet.
Fabiust meg ekézd, de csak olyanért, amikor hülye.
Pl. amikor a vacsoraképeit nyomja fel ide, a rohadék...
Látom szép kis vita kerekedett itt.
Elnézést, hogy nagyon nem illik ide, de valahogy a közpénz herdálás mellett kultúrát is rombolók mellett nehezemre esik elmenni.

Vélemény Setét Lajosról:

www.facebook.com/photo.php?fbid=10151273466908467&set=a.10150201675448467.330467.85568463466&type=1&relevant_count=1&ref=nf
tduujk HOTADUZK, LTOOPK PSKTOLIIUOK es a mgyaarok eenllsegei,msot !!!! mjetenek bkeveel, mig mtehegetitek.

"Nem a nepnek kell felnie a kormanytól,hanem a kormanynak a neptol."

pteenk rgelegi tgyalarasröl Borbely Jözsefet ezetloes ltaretoztastaba hezteelytte a kruorpt bsairög Kajtor Gorgely brojia es emeorlvosi mefigygelesre eteklvit. Aztoa nnics hir hotellerol igy feleleztetheto hogy elbaroltak ,mevil feltiredette es binyozitokekkal tasztmaja ala a pokitilai elit osfeszonosadat a maafifval.
A tornevy nebeven lettozartattaho mdinen polukitis.Ebreszto emberek.!!!!!

Tovabbi informaciok tempohirek.com

Minden informácio nyilvanos

Csak a nyilvanossag ereje kepes elsoporni a korrupt rendszer haszonelvezoit.
@Dr. simonmondja.:
Ugye-ugye... Teérted jöttünk, nem ellened elvtárs! :D
A mandin egyébként nemrég egy vérnarancs, szemellenzős tündike sérelmezte, hogy beidéztem Piktor tandíjról kifejtett, pár évvel ezelőtti böfögését. Szörnyű zavarónak találta, hogy más blogra is fel mertem tenni Piktorunk akkori - szöges ellentétben lévő - véleményét...
Én pedig örömömet fejeztem ki udvariasan, hogy tudtam neki segíteni a látókörének a bővülésében.
Ha ezért kizárnak... :))
Fogadok, ha most lennének a választások újra ő nyerne.
@qayw:
Hűha... ez már súlyos!
Az ápolója kimehetett egy pillanatra és csak így érte el a billentyűt valaki???
@Dr. simonmondja.:
Nem vagyok hülye, hogy állandóan új személyiségeket kreáljak... Simán, a stílusához igazodva, szarrá lehet alázni és égetni valakit.
Persze ha nincs meg a megfelelő intelligenciája, hogy észrevegye, mikortól szopatják vadul, akkor különösen könnyű.... :D
A Haza és Haladás blog pénteki bejegyzése az állami szerződések átláthatóságáról szól.

hazaeshaladas.blog.hu/2012/12/07/attorest_az_atlathatosagban

"A Haza és Haladás Alapítvány átfogó programon dolgozik, amely ezekre a problémákra kíván megoldásokat kínálni."

"Az „üvegzseb” törvény elfogadása, 2003 óta a költségvetési szervek által kötött, ötmillió forint feletti szerződések adatai elvben nyilvánosak, 2009 óta pedig ez a kötelezettség kiterjed a többségi állami vagy önkormányzati tulajdonban álló cégekre is. Ez ugyan több mint a semmi, a gyakorlatban mégsem tudta elérni a szabályozás a kitűzött céljait.

Az egyik fő probléma, hogy a közzététel elmulasztásának nincs szankciója: a gazdasági társaságok ilyen-olyan indokokkal jellemzően nem is teszik közzé a megkívánt adatokat.

A másik gond, hogy a közzétett adatok után vadászni kell: minden szerv a saját honlapján tehet eleget közzétételi kötelezettségének, ahol nem egy esetben eldugva, nem naprakészen vagy az archív adatokat törölve teszik fel a szerződések adatait.

A harmadik probléma az, hogy az adatok nem kereshetőek: lényegében nem ismerhető meg, hogy X vagy Y Kft. összesen az állami szervekkel mekkora összegű és milyen szerződéseket kötött.

A negyedik nehézség abban mutatkozik, hogy a szerződések legfontosabb adataiból egy sor kérdésre, így különösen a szerződés pontos tárgyára vagy feltételeire nem derül fény, márpedig ahhoz, hogy a szerződéses érték megalapozottságáról a közvélemény meggyőződhessen, elengedhetetlen a kontraktus részletes ismerete."
@74. Vladys:
Ezzel a sunyi képével?
Max. valami agárversenyen, a kutyák előtt szaladva.
@Bakacsin: Kicsit bizonytalan vagyok, hogy mit jelképeznek a piros pöttyökben a tatu-fejű grillcsirkék.
@épészmérnök: Az ilyen csodálatos ötletek miért nem akkor jöttek mikor me. volt? Van egy tippem. :)
@74. Vladys:
Mára már kiismerték a "jóságos Papcsák elszámoltató elvtársat".
Majd megtapasztalja őkelme is, hogy a szopórollerre könnyű felszállni, és nehéz annál a sebességnél lekeveredni róla...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha a FIDESZ nem követ el egy hatalmas baromságot, mint pl. öszöd 2.0, akkor újra ő nyer.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nade rám a legteljesebb jószándék jellemző.
Már kicsiny gyermekkoromban is átvezettem a vak bácsit a zebrán.
Csak hátha nem hagyja magát, akkor elgázolja az autó... így megy ez.
@74. Vladys:

Nohát, hála annak a Magasságosnak, hogy még semmi baromságot nem követett el a Fidesz,
úgyhogy mostmár csak arra kell vigyázniuk, hogy ez az idők végezeéig így is marajon...
Jelzem, én mindig is sejtettem, hogy a világ papcsákjaiért a Fabiushoz hasonló skiblerek a felelősek...Miért nem szólt? Miért nem időben szólt? Ha igen, miért nem hangosabban?
@Dr. simonmondja.: Mint látható öszödhöz hasonlót még nem követtek el, hisz még mindig ők a legnépszerűbbek.
@74. Vladys:
Látható.
Öszödhöz hasonlót Orbán nem követhet el, mert még amikor Hitler idézettel tüzeli a pártját,
azt se hozzák le a médiában.

Az meg, hogy ismételgessék évekig - az teljesen kivan csukva.
Ha "öszöd" azt jelenti, hogy bevallja egy párt vezetője, hogy hazudott éjjel-nappal, nos ezt a "hibát" a fidesz nem fogja elkövetni...
@Klarita: Az írástudók felelőssége, ugye.

A mi elitünk egy Nokiás dobozon rágódott, ami lehet mostmár, hogy csak egy píárfogás volt.

Az ilyen ország sallert érdemel.
@Klarita: Más hiba meg spontán nem érdekel senkit.
evvan.
@74. Vladys:

Én nagyobb tétben fogadnék ellene.
@74. Vladys:
A szánalom nem az öszödi beszéd, és az ecceri coci szavazók, hanem az olyan hívők, akik még mindig valami rózsaszín, akarom mondani narancsos ködben szemlélik ezeket a komcsikat, akik "nemzetinek" adják ki magukat.
A szánalom az a szerencsétlen, IQ gyenge szavazó, aki azt ismételgeti megszállottan: "a FIDESZ nem követ el egy hatalmas baromságot"...
Nem, egyet nem, baromságok sorozatát követi el a narancsbolsevik csürhe, rendszeresen, ami anyagiakban is nagyon durván mérhető ma már...
De ismételgesd:
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"
"a FIDESZ nem követ el baromságot"

:DD
@Dr. simonmondja.: Nem feltétlen egy kiszivárgott beszélgetésre gondolta, hanem valamire ami olyan törést okoz a népszerűségükben mint a híres beszéd az MSZP-ben.
@Fabius: 14-ben kiderül.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Olyan delirium álomban élsz mint az MSZP, és ha valaki nem azt mondja ami a vízióid szerint igaz az egyből FIESZ-es lesz. Fájni fog az ébredés, ha egyszer megtörténik.
@Fabius:
Lássuk be, hogy szegény baktalórándházi gyerök egy pótolhatatlan nyereménye a kerületnek.

Aggódni azt lehet, de csak nemakarjuk, hogy a kassza rossz kezekbe kerüljön.
@74. Vladys: Ahhoz nem csak kiszivárognia kellett, hanem ömleni, mint a Gangesz.
@Dr. simonmondja.:

"Az írástudók felelőssége, ugye."

Talán az írástudók - ha már ennyire a felelősségük van előtérben - szólhattak volna akkor is, mikor az MSZP etikai bizottsága baszta ki Tóth Csabát. Hogyaszongya: gyerekek, ezt a faszt nem kéne visszavenni akkor se, ha EMC Consulting Kft.-ben Mesterházy Atikával húzza a rabigát, és tízmillió számra osztja a tanácsot a zuglóiaknak.

Ez speciel tény, kedves hullamosó Andersen. Nem píárfogás.
@a szív fészkei:
" Amúgy ebből látszik, hogy senki utána nem néz semminek, csak benyalja az aktuális hazugságot, mielőtt x-elne."

Ennek örülni kellene, ezért van esélye az mszp új "hiteles" reklámarcának, Bajnainak.
@74. Vladys:
FIESZ, nem FIESZ (nem tudom, mi lehet az), de szerinted meg aki nem a te nézetedet vallja, az coci... Gratulálok az éleslátásodhoz! :)
Párszor már tanúbizonyságot tettél itt, hogy merre az annyi. Ahogy a jobbik is bizonyságot tett, hogy ki mellett és ki ellen tüntet!
No meg kinek a seggéből pattant ki és hol melegszik rendszeresen, kikacsingatva onnan, a langymelegből...
@Dr. simonmondja.:
Bocs, de számomra ez a gondolatmenet egy kissé "duplagondol..."Mi is a gond a Nokiás dobozzal? Az, hogy volt, létezett? Hogy megírták? Túl kevés lóvé fér egy ilyen dobozba? Hogy a mi kutyánk kölyke kíméletet érdemel? És ennek egyenes következménye egy saller?
@Dr. simonmondja.: Ha ez megtörténik akkor menni fog Ferenc is, addig élvezhetik a Zuglóiak.
@Dr. simonmondja.:

Nekem innen nézve úgy tűnik, ez a régenmindenjobbvót amit tolsz is kimerül a sajnálkozásban, hogy a kasszakulcs most más kezében van, és nem ti túrjátok a tartalmát könyékig.

Legalábbis más okot nem látok Zugló esetében a szocik mosdatására.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem mondtam olyat, hogy coci lennél.

"FIESZ" Értelem szerűen FIDESZ lenne, de hát kis győzelem is győzelem, hagylak élvezkedni. :)

"Ahogy a jobbik is bizonyságot tett, hogy ki mellett és ki ellen tüntet!"

Ez most, hogy jön ide? Nem bírod, ha 2 percig nem lehet zsidózni, cigányozni?
@Klarita:
Azok a kis amatőr kezdő cocik... Nokiás dobozzal játszottak... :))
Piktor megmutatta, hogyan kell a pénzt vasúti kocsi szám lopni és kilapátolni mindenhonnan!
Épül és szépül is... Felcsút, a stadion a puszta közepén, a sógor-koma-udvarló földbirtoka.
Persze ez egyeseket nem zavar, ellentétben az a mocsok multi Nokia, na az szörnyű is volt!
Azért a Nokia dobozért simán adnék 5-6 év sittet biztosan a kreténjének.
Viszont a Piktor féle lopásért akkor mennyi jár?
Csak úgy érdekelne...
@74. Vladys:
Március 15, vagy Október 23 hogyan jön a zsidózásodhoz, a cigányozásodhoz??
Én értem, hogy komplexusaid vannak, értem, hogy a terelés fontos, de most akkor mi van??? :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Piktor megmutatta, hogyan kell a pénzt vasúti kocsi szám lopni és kilapátolni mindenhonnan!"

Neki 2/3-ad van, ez fáj a legjobban az MSZP-nek. Sima többséggel csak kis üzembe lehetett lopni, most meg rájöttek 2/3-adban mekkora lehetőségek rejlenek.
@épészmérnök:
" A Haza és Haladás blog pénteki bejegyzése az állami szerződések átláthatóságáról szól.

hazaeshaladas.blog.hu/2012/12/07/attorest_az_atlathatosagban"

Ezzel a bejegyzéssel maximálisan egyetértek. Valamit viszont kifelejtettek: nem csak a szerződések átláthatósága a fontos, hanem a politikai szervezetek finanszírozásának és a politikusoknak az átláthatósága. De ezt valahogy nem tartja fontosnak.

Pl. ha tudni akarom, honnan van egy pártnak vagy egy Haza és Haladásnak pénze kampányolni. Vagy ha tudni akarom a képviselőmnek milyen állampolgárságai vannak, akkor nem hisztit akarok, hanem közzétételt.

Na de ez már nem olyan fontos a Haza és Haladásnak, sem a Fidesznek. Szóval kézenfogva mehetnek a picsába az mszvel együtt hármasban.
@Fabius:
Nekem ilyen bonyolultat ne írjál, mert láthattad az előbb is, hogy nem igazán megy nekem a szövegértelmezés.

Az emeszpé viselt dolgairól meg nem tudok az égvilágon semmit.
Nekem még a Fittelina is kínai, hiába irkálják a fidesznyikok.

Viszont ha a sárdobálás nem lett volna olyan fékezett habzású,
egykapus,
akkor a fidesz nem maradt volna hótiszta 22 év szorgalmas pénzforgatás után 2010-re.

Ez ilyen egyszerű.
@74. Vladys:
Ha itt tartunk, szerintem az MSZP-nek a 70-30% felrúgása fáj a legjobban. A többi nem érdekelné. Annál megalkuvóbbak az elvtársak ott is. Nem erről volt szó, hogy a komancsok másik fele 100%-ban eltegye a lopott zsét.
Szimpla elszámolási vita szemtanúi vagyunk...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Hogy mennyi jár, azt - bíró nem lévén - nem tudom...Hogy tőlem mit kapnának? 10 évig meg kellene élniük havi 47 000 ezer forintból...Szadista nem vagyok, ezért nem írtam 22 000 ezret...
@Klarita:

Jobban jársz, ha nem akarod feltétlenül megérteni Simont:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
" Viszont a Piktor féle lopásért akkor mennyi jár?"

Elég sok, csak bizonyítsd be. De lehetőleg ne úgy, mint Gyurcsány adócsalásait, hanem még elévülés előtt.

A választók a hibásak, amiért hajlandók ilyen kétes múlttal rendelkező bűnözőkre szavazni.
@HomicideWatch: Az elévülés egy régi román szokás.
A nemzeti jogba már rég bevezettük a - pofátlan - kategóriát, ami térben és időben is kiterjed a végtelenig meg vissza.
@Fabius: Hát, köszi. Biztosan szocimosdattam.

Akkor most téged is megkérlek, hogy idézd, ahol mosdattam és hogy mibül is eredezteted, hogy volt nálam életemben bármilyen kasszakulcs...
@Klarita:
Te túl jólelkű vagy! Én vasat és száraz kenyeret adnék csak nekik.
@Dr. simonmondja.:

"Az emeszpé viselt dolgairól meg nem tudok az égvilágon semmit"

Ha nem tudsz, különösen a helyi viszonyokról nem, akkor lehet ismerkedni kéne a tényekkel, és nem a szemedet forgatni, hogy hogy lehetett a zuglóiaknak ennyire a változásra szavazni.

Nem volt véletlen, hogy az "elszámoltatási kormánybiztos" tarolni tudott arca nélkül, a múltja ellenére az üres titulusával. Sokan keményen megdolgoztak itt azért, hogy ez a helyzet fennálljon.
@Dr. simonmondja.: úgy látom itt mindenki rokonossy, komássy és barátossy...
@Klarita:

A nokiás dobozzal csak az a gond, hogy nem volt.

" Minden, a BKV-per vádiratának alapját képező korábbi vallomását visszavonta a büntetőeljárás tegnapi tárgyalásán Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója. A Nokia-dobozos botrányt kirobbantó Balogh - az ügy negyedrendű vádlottja - vallomástételével a Kecskeméti Törvényszéken folytatódó per keddi tárgyalási napját azért előzte meg nagy várakozás, mert a BKV-ügy vádiratának főbb állításai javarészt az ő nyomozati vallomásán alapulnak, sőt, terhelő kijelentéseit a jobboldali médiában meg is ismételte. Így kapott szárnyra egyebek közt a Nokia-dobozos történet, miszerint Balogh állítólag több alakalommal juttatott kenőpénzt Hagyó Miklós akkori főpolgármester-helyettesnek. A Hagyó elleni három vádpontból kettő Balogh egyébként is ellentmondásos nyomozati vallomásán alapul."

...

Szóval erről van szó, hogy a fidesz vádjai úgy ömlenek a médiából, mint a Gangesz,

de amikor nem Szijjártó költ valamit, akkor arról senki se hallott egy mukkot se.

Na, ezért tartunk itt, ahol tartunk...
@Dr. simonmondja.: papcsókot ne is cigányozd !

jo jo cigánykodik, de ő szabolcsi... azaz hivatalosan: TIRPÁK...

ők a "zuglói tirpákok családja"...
@Fabius: dr vejnek lejót is járattátok lefelé...

nem mondom megérdemelte... nem védem...

de megoldásnak rögtön ott volt a fides mafia...
@TuRuL_2k2: respekt...

a demokrácia egyik alappillére a nyilvánosság...

őszintén köszönöm...
@Dr. simonmondja.: Tehát ártatlanok mint a ma született bárány? Azért kicsit durva, hogy mit próbáltok letolni az emberek torkán.
@Dr. simonmondja.: "a " nem vagyok nyugodt "- az különösen kemény volt"

:))) +1
@Penivaldes: cinkos aki néma... és aki HALK az is cinkos...

amugy a bűncselekményt köteles minden polgár üldözni...
az írástudók felelőssége az 10szeres !
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem gondolnám, hogy túl jólelkű volnék! Kiszámított gonoszság volt részemről ez az ominózus 47 000!Egy szociológiai tanulmányban olvastam, hogy ha szegénynek születsz és szegényesen élsz, attól még boldog és elégedett ember is lehetsz. Ha viszont belecsöppensz a jóba és könyékig turkálhatsz a földi javakban, ha az megszűnik és úgy kell élned mint a többi szegény ember, az maga a pokol az érintett számára...Nincs kaviár, csak zsíros kenyér, az is kiszámítva...Nincs úszómedence, télen egy kis nyaralás a trópusokon...Nem szalutálna a rendőr, ellenben felállít a padról ha a kopottas ruhádban leülnél egy kicsit pihenni...Hidd el, hogy ez lenne ezeknek az igazi büntetés...
@dr. Balta$ár:

Weineket nem kellett lejáratni, megtette ezt ő maga magának, ezekkel:

www.blikk.hu/galeria/Pavel_keziratok
\o/

A DK az ombudsmanhoz fordul a kötelező hit- és erkölcstan miatt

A Demokratikus Koalíció arra kéri az ombudsmant, forduljon az Alkotmánybírósághoz, és indítványozza a kötelező iskolai hit- és erkölcstanoktatást előíró jogszabályok alkotmányellenességének megállapítását - közölte Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselő vasárnap közleményben az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20121209_DK_ombudsmanhoz_fordul_hit_erkolcstan_mia

------

oops:

Mosott pénzt szállítottak a Bank of China budapesti fiókjába

Bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanújával indult eljárás a franciaországi Nancyban, miután egy rutinellenőrzés során francia vámőrök 1,78 millió euró készpénzt találtak elrejtve egy Portugáliában élő kínaiak által vezetett gépkocsiban.

hvg.hu/vilag/20121209_Mosott_penzt_szallitottak_a_Bank_of_China
@Dr. simonmondja.: amugy ezzel a pedigrével a tirpák épp jó volt elszámoltatási főbiztosnak... maradék szabadidejében mint egy oroszlány úgy védi a zuglóiak pénzét... foggal örömmel...
@dr. Balta$ár: Tuttam, hogy tecceni fog.

Dehát én csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen...
@Fabius: de igaza van szájmonnak...

pl don pintérről kiszólt ?

2010 ben egy mukk nem volt hogy ha fides akkor dr sintér pándor belügyér !
rémhírtejesztésért elvittek volna?

nagy volt a halgatás... de nem baj... itt maradnak 20évig...

mert most meg azt halgatod el hogy demokratikus választáson leválthatók :))))))

brurhhahahaha még pár év veszteség... most szólok... majd 2 év mulva térjünk erre vissza...

enyni a kérdés: akarja ön hogy 20 évig dr sintér pándor legyen a főrendőr?
igen: akkor nézze tovább a barátok köztöt és a győzikét
ha nem: akkor azonnal vonuljon ki az uccára....
kérdés2
akarja ön hogy
még 20 éven át minden "közgépbeszerzést" dr simicska nyerjen?

Igen: akkor nézze tovább a barátok köztöt és a győzikét
Nem: akkor azonnal vonuljon ki az uccára....
azt se igazán értem, hogyha reménytelen a (fides)"jog" szerinti leváltásuk, akkor miért nem most zavarjuk el őket AZONNAL ?

minden perc kormányzással évekkel vetik vissza a középkorig az országot...
lassan már nincs amit ne tettek volna tönkre...
papcsakiról már elmondtunk mindent, és offolog inkább lehet szidni :D
/olvasom az Asimov Alapítványt megint, és túlságosan elborultam agyilag a párhuzamok miatt/

Hamarosan indulhat a nemzeti mobilfizetés
A kormányzat szerint a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer biztonságos és kényelmes lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2012%2F12%2F09%2Fhamarosan_indulhat_a_nemzeti_mobilfizetes%2F
@Klarita:

egyetértésem 100%

brühühühü
@74. Vladys:

Akkor kérődzzél csak a Szijjártó-gombócon, ami már lement.

Öklendezd föl, aztán csócsáld, aztán nyel, és kezdheted előről.
izééé, ilyet én is elszámoltatnék, lennének ötleteim:

A költségvetési törvényjavaslathoz kapcsolódó, zárószavazás előtt benyújtott módosító indítvány szerint idén kb. 100, jövőre 500 milliárd forint önkormányzati adósságot vállal át a büdzsé.

"Ezek az összegek nem érintik az Európai Uniós elszámolás szerinti (ESA) államháztartási hiány összegét, mert mind a bevételi, mind a kiadási oldalon megjelennek – magyarázta a napokban tartott tájékoztatón Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára."

index.hu/gazdasag/2012/12/09/iden_100_jovore_500_milliard_forint_onkormanyzati_adossagot_vallal_at_az_allam/
a másik gügyüm:

"A törvényjavaslat értelmében az adózás rendjéről szóló törvényben szabályozzák a pénztárgépeknek a központi nyilvántartásba való bekötésének részleteit. A forgalmazással kapcsolatos legsúlyosabb visszaélésekre 10 millió forintos, a kötelezettségek kisebb megszegésénél magánszemélynél 500 ezer forintig, nem magánszemélynél pedig 1 millió forintig terjedő bírságot lehet majd kiszabni."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/benyujtottak_a_koltsegvetesi_salatatorvenyt.539359.html
@dr. Balta$ár:
? miért ?
A hiradók híreit nem Szijjártó Péter hiteles alternatíva
kommentálja azzal, hogy első az " előrehozott választások ",
aztán majd beszélünk...
le ne mongyon !!!
tarcs ki zsót ! szent zsolt a vadálatok védőszentje...
te ott székelsz fenn
szent pál (a hejesírás és a sport védőszentye)
és szent gabriella mellett (nyugdíjak és kiflik védőszentye)

nemtelen támadás a kérész ténység ellen.... (tuggyukkik)
a nemzet ellen a külhoni kettős álompolgárok ellen !
álj kéményen ! tarcs ki. te vagy az utolsó nemes lélek
a nemzeti együtttartozás rencerében !
tarcski ! zsolti ! veled vagyunk !
amit te tettél 2 év alatt az országért a nemzetért a házadért !
sose feleggyük... a zemlékünkben fox élni örökké !
@dr. Balta$ár: ámen, egy ilyen igaz kereszténynél, dicsőbb reklámot egyik egyház sem kívánhat magának ;)
@dr. Balta$ár:

index.hu/tech/2012/12/09/hamarosan_indulhat_a_nemzeti_mobilfizetes/

akkor ez most úgy műxik majd, hogy az állam felárral árusítja a szolgáltatást amit az alapszolgáltató nélkűl nem tudna ...én az alapszolgáltatók helyében leállítanám eme szolgáltatásaimat és ha a magyar állam akar ilyet akkor alapítson sok sok sok pénzért szolgáltatókat és lássa el a piacát

ez egy felesleges áremelés plusz kényelmi adó! hát nem kedvesek? egy fillér beruházás nélkül pusztán szoftwarekkel beavatkoznak más cégek üzletébe és ezzel ellenőrizni is tudják azokat

brühühühühü

a fogyasztónak semmi haszna csak kára van belőle a szolgáltató életét megkeseríti és kaszál
@Dr. simonmondja.:
BKV-s ügyekben egy, csakis egy ember véleménye érdekelne, ő pedig Demszky Gábor....
a szentéltetű zsolt az híven képviseli a tejjes kaotikus egyházat és a másik feudális intézmény a kepvi sellő házat !

nagyon jól re prezen tálja a nemzetet is...
ijjen gerinces, művelt értelmes emeberekkel tele a zország!
@rodeo36: látom te is beleakadtál, bátorkodom mellé állítani a pénztárgépek bekötését, és a büntetési tételeket /lásd ott fent/
Ez remekül megfejelve az tűzoltóság /katasztrófa_védelem/ minőség ellenőrzési megnövelt ellenőrzési-büntetési eszköztárával, valamint az állami autópálya kezelő bilincselési, gumibotos és gáz spré-s felszerelésével, és a többi okossággal, elég ütős rendszer képe alakul ki, ebben a honban...
@Klarita: szerencséd hogy öreganyádnak szólítottad...

így elmondom neked hogy úgy vannak mint a BORSÓ MEG A HÉJA...

dr simicska- dr orbán
dr pukk dr mesterházi nemattila - dr demszkáj

a pártpénztárnok csóvájja a izét...
szóval sosehidd hogy ezeknek a hitvány "vezetőknek"
szabadakaratuk van... max 1-2 stadionig terjed...
és szabad szotyizási joguk van... ennyi...
poszthó csak ennyit:

Az LMP szerint ha az Országgyűlés megszavazza Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő egyik bizottsági módosító indítványát, akkor a kerületek beépíthetnék akár az összes, három hektárnál kisebb zöld- és erdőterületet Budapesten

hvg.hu/itthon/20121209_LMP_Papcsak_letarolna_a_fovarosi_zoldteru
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kérdésem kinek a hona?

mindent többszörösen megadóztatnak és az adósság nem fogy hanem növexik, ugyanakkor a GDP is csökkenőben viszont ami növexik annak semmi köze az egészhez mert az lopás köztörvényesen azaz köztörvények által legalizálva amely törvénykete pontosan erre a célra hoztak létre semmi más célból mint, hogy sem alkotmány vagy alaptörvény sem egyéb törvény ne legyen akadálya a személyes gazdagodásuknak kb 265-350 személy az országban a többi le van szarva

ezért mennyire olcsó és egyszerű lenne ezeket összegyűjteni és lámpavasakra aggatni hogy szellőzzeneke és száradjanak

brühühühühü

egyszerűbb mint a 8.5 milliót lassú kínhalálra ítélni
@dr. Balta$ár:

Van a lófaszt igaza. Szórakozol?

Mit nem tudtál don Pintérről 2010-ben? Mit nem tudtál a szőlőbányákról, Kajla Ibrahimról, Simicskáról, nemtaggyűlésről, Polt Petyáról, Varga Tamásról, Ezüsthajóról, Káel Csabáról és Wermer Andrásról? Még csak a Bayer szlovák rendszámát is tudta mindenki.

Csak nem hangoztatta senki. Mert akkor jött Viktor, és visszakézből szájon vágta a hangoskodót Mrs. Istvan Kocsissal. Például.
@Fabius: és most szólsz? hogy demokratikusan fides szabájok nélkül nem fog menni...

vagy te is azt akarod hogy izmozzanak a választók aminek a vége az lesz mindenképp hgy maradnak 20 évet ?

nekem mindegy csak kérdezem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A kormány az idén 100, jövőre 500 milliárd Ft önkormányzati adósságot vállal át.

"Ezek az összegek nem érintik az Európai Uniós elszámolás szerinti költségvetési hiány összegét."
Amikor olvastam első blikkre nem jött be a magyarázat, aztán világossá vált, hogy az önkormányzati hitel az eu-s számításokban csökkentő tétel volt, az átvállalás miatt pozitivvá alakult, és az államadósságnál lett csökkentő tétel, így az egyenleg valóban nulla. Te is így gondolod?
"demokratikusan" fides szabájokkal nem fog menni
@Mariann19:

ez milyen fajta könyvelési metódus?

átírom egyik rubrikából a másikba és eltűnik vagy csak an ortó doxa

brühühühühü

ilyenkor mindíg kicsinyt hüjének érzem magam
@dr. Balta$ár:

"demokratikusan" fides szabájokkal nem fog menni

Ezt elmondod te elégszer. Én nem, mert szerintem ezekkel együtt is menni fog. Hacsak nem ülnek fel neked túl sokan és szarnak regisztrálni meg szavazni, mert úgy tényleg nem fog menni.
@dr. Balta$ár: fox trotty :-)
Amugyjah, Semjén méltón képvizeli a klerikális lobbit s vizeli képen, vizitképpen, a kereszténységet
@dr. Balta$ár: szabájokkal menni fog. Inkább attól tartok, h.kihuzzák az 5. ászt a kabátujból. S kihirdetik a rendkivüli állapotot.
@Fabius: És utána Mr Kosis is jódarabig lophatott BKV-színekben alatta is.

Na most kezdek felengedni a fagyhalálból: Kunigundában nem voltak tömegek sajna az egyéves szülinapon: magyar sajtó képviselői felköphetnek és alája állhatnak. Mert ők se voltak ott, csak a köménymag persze tortákkal, pogikkal - egyik pasi sütötte, zseniális! - az uram almásrétesével. Hangulat jó, - rohadt, tényleg csontig ható szél van - genygéza őrök feltűnően szellőztetik a kontérenüket mondván, ott benn annyira meleg van, hogy nem bírják ki...

Jó kis móka, egymást fotózza a két tábor. Böjte Csabáról egyetlen igazolványkép, annyi se nincs, mit mondjak.

DE az úttest másik oldalát most kezdték felmérni: a - 15-ben állítólag valami kertépítést fontolgatnak, hogy bekerítsék a sztrájkolókat. Aztán - mondják ők rutinosan ismerve a cinikus hatalmat - valószínűleg súlyosan aszfaltbontani is kell majd, nehogy elférjenek valahol még.

A szoborból sem láttam semmit, mert nincs is - viszont azt nagyon őrzi ott is két marcona.

De a hülye őrök és rendőrök is szarrá fagynak legalább... A színészcsaj biceg még rögzítőkötésben, biztos betanulta, Stefi megmondta múltkor román mérnökként.

Állítólag Schmidt Marcsikát megkérdezte Nagy Navarro, mégis erről mi a véleménye, mire intelligencs vérbandzsánk közölte, hogy szarik ő az egészre, de mi az,hogy őneki gyalogolni kellhet emiatt esetleg, ha a tévébe jönne??? Kikéri magának! Én meg őt meg a bandáját. Böröcz nagyon szépen néz a klotyó faláról a világba.
@Fabius: kinyírják a potenciális ellenfeleket illetve

@GeoCracker: ha kell előtte vagy utána FELÉGETIK A VÁROST !!!
@Fabius: amugy abban vagy nagyon naív ha nem látod a nagy

MAFIA hálózatot... ami mindent gúzsba köt...

az álam már rég a túsza... abban ne bízz...
a szabájaikat fel kell rúgni...
amugy is erkölcstelenek és önkényesek...

másképp nem megy...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Papcsák Ferencet építse be valaki a Duna alá betonba. A környezet és mindenki hálás lenne. Halak kikerülik, rutinosak.
@Dr. simonmondja.: Az emberek már Petike előtt is tudták, hogy a pártod tolvajok gyülekezete. Ezen akár hogy akartok változtatni nem fog sikerülni.
@dr. Balta$ár: a tirpákok szvsz nyirségidk. Szoval papcsákó az sem. Szimpla csirkefogdmeg.
@Fabius: Most csak az a kérdés, kinek nagyobb a rokonsága szakérteni és felnyalni érte a pénzt. Papcsák vezet? :-DD
álam híjján itt a legkönnyebb a bűnözőknek...
amig dr pintér "üldözi" őket:))) (üdvözli?)

index.hu/kulfold/2012/12/09/egy_kinai_bunszovetkezet_budapesten_mossa_a_penzet/
@GeoCracker: akkor bocs ha megsértettem a tirpákokat...
@Fabius: Én elhiszem, hogy szájonvágta. Ha jókedvemben találsz.

De azért nem tudhatta mindenki, mert 1998. után felnevelődött egy (sok ) nemzedék,

akiknek minden vicc új.

Meg ott voltak azok is, akik nem értik a vicceket.
@qayw: Nyelveddel gépeltél? Vagy a farkaddal? Világszám vagy!!!
Elolvastam, de miről is szól a poszt? Ha szűk körhöz, akkor úgy illene címezni. Az csak hab a tortán, hogy sehogy sem tetszik.
@74. Vladys:

Fogjál kezet Fabiusszal és mondogassátok kórusban, hogy pártom van.

Olyan szép pár lesztek.

Remélem lány vagy.
@rodeo36: Jobban érted, mint én értettem a cos fí-t. Igen, az eu-s elszámolásban hitel volt, elsődlegesen önkormányzati. Az állami átvállalással ez eltűnt, megjelent állami adósságként. Az elszámolásoknál csak egyszer jelentkezhet, vagy önkormányzatiként, vagy államiként. Ugye, hogy nem is ördöngős, csak ezek a hülye szakszavak.... egyenleg, meg ilyesféle flanc.
@Dr. simonmondja.:

A Papcsák és a Fidesz körül található nemzedék minden, csak nem 98 után felnevelődött "új".

3.bp.blogspot.com/_LKk1alnTtRc/THkDxlQNAlI/AAAAAAAAC4I/TZClW_w8zEY/s1600/zugl%C3%B3+kamp%C3%A1ny+005.jpg

A többség pontosan tudta mi a stájsz. Aki meg nem értette a "viccet" annak úgyis tökmindegy.
@a szív fészkei:

"Kunigundában nem voltak tömegek sajna az egyéves szülinapon"

Csöndben kérdem: lett a sajtó értesítve a szülinapozásról? Mert nem, maguktól nem fog eszükbe jutni, és nem, hívás nélkül nem fognak kimenni.

Tényleg érdekel, hogy szóltak nekik és leszarták, vagy nem szóltak és azért a csend?
@dr. Balta$ár:

A maffia-oligarcha hálózat az egy dolog. A választás meg egy másik. Tényleg abba kéne hagyni a fanyalgást és a gyakorlati teendőkre koncentrálni.
@Fabius: Akkor bedőltem a hazug propagandánok, ami szerint a fideszre a fiatalok szavaztak.

És ezek szerint a sok zsúrfiú a kormány körül, bloggerekkel, politológusokkal, jobbikkal, meg a többi agyagkatonával,

nem is lenne olyan kis mulya, amilyennek tűnnek.
Mivel értik a stájszot és szeretik...
@micsoda?:

Legközelebb kiírom címbe, hogy csak zuglóiaknak, a többieknek kuss.

Mellesleg Papcsák aktív törvényalkotó ogy képviselő, esetleg neked sem baj ha tisztában vagy vele mire számíts tőle egy karcos vélemény esetén.
@Dr. simonmondja.:

A zsúrfiú politológusok G pont Fodorral egy dolog. A békemenetelni is hajlandó szavazótábor meg egy másik. Tippelj átlagéletkort:

www.kisalfold.hu/kepek/bekemenet_a_hosok_teren/2023453/2638722/
@Fabius: Népszava-fotós, Népszabadságtól valaki és Klubrádió hivatalosan volt, a többi médiától úgyse jön senki, de ez nem meglepi ugyebár...

Én speciel arra céloztam, hogy szakmai szolidaritásilag köphetik le magukat a drágalátos kollégáim, akik magánantalként azért kitolhatták volna a pofájukat legalább egy évben egyszer, mert azért erről egy újságírónak, tévésnek illett hallania 365 nap alatt legalább egyszer.
Igen, pont ez a horroros, ahogy írod:"Mert nem, maguktól nem fog eszükbe jutni, és nem, hívás nélkül nem fognak kimenni."
@Fabius:

meg fog karmolni?

brühühühü

ez ugyanaz a lógeci mint a Gúr elgúrása ha valaki egy ilyen puhány az ne kezdjen bele hanem adja fel....

szerintem nagy szerencse Levédiában hogy a fidesz és a gittegylete uralkodik, ennek alapján mindenki eldöntheti hogy mi is kell neki, ha ez jó akkor ez ha nem akkor tenni fog vagy elpusztúl

végre sarkítva lesz vagy van bár

és ha meg erre sem akkor hagyni kell elsűllyedni nem kár érte

brühühühühü
@a szív fészkei:

Csak minimálisan vitatkoznék.

"a többi médiától úgyse jön senki"

Tihanyban a visszhang sem szólal meg előre, kiabálnod neked kell először. Ezzel csak azt mondom, én bizony meghívtam volna egy körmélben mindenkit. Aztán ki bújt, bújt.
@Mariann19: másik kérdés:

ez tőke és kamatainak átminősítése, azaz nem az önkori tartozik az EU-nak hanem az állam önmagának

igenám de ezzel a tartozásállományal megnövexik a kinnlevősége és nem tudja kigazdálkodni mert a termelés (vagy másszóval a bevétel) nem növexik

azaz végső soron adott a szarnak egy nagyon nagy pofont...kizárólag a 32 önkori (kitaláltam egy számot) 124000 lakosa helyett az ország 5000000 adófizetője törleszti, ha még van miből?

javíts vagy érts egyet

brühühühühü
@rodeo36:

Ébresztő szelek fújnak azért:

"Az MSZP és remélhetően más ellenzéki pártok is annyi embert keresnek fel 2013 folyamán, amennyit csak bírnak, hogy elmondják: most az egyszer regisztrálni kell. Regisztrálni kell, hogy választhassunk és véleményt mondhassunk arról, amit a Fidesz az országgal művel. Orbánt a saját maga által tákolt szabályok se tarthatják hatalmon."

Köszöntjük Meseházy Attilát az ébren lévők táborában.
@a szív fészkei: utálni fogsz, ha azt mondom, h.Navarró is hunyó? Részben amit Fabius is írt. Részben, mert a fellépéseivel kicsit túl is politizálta, túl is játszotta a dolgot. Egy ilyen akcióhoz Gandhinak kell lenni kicsit.
@a szív fészkei:

érdekes interjú...egy valamit igazol, ami ma folyik az nem politika hanem gyilkosságsorozat mind a gazdaság mind a társadalom következetes gyilkolása egy őrűlt és értéktelen idea megvalósjtásáért

nem értek egyet Demszky-vel abban hogy a törpe egy valaki és hogy bármi értéke is lenne, az elmúlt 25 év az ellenkezőjét mutatja, a gyakorlat és nem a rablómese

és ez a szomorú

egy ország vérben áll és haldoklik

brühühühühü
@Fabius:

Megtennéd akkor, hogy értelmezed nekem ezt a képet...

csepel.info/wp-content/uploads/2006_oktober_23_astoria001.jpg

Mert én a vaksi szememmel úgy látom, hogy 2006-ban az Astoriától jövő fidesz-tüntetők - akik nem öregek -
éppen a robbanások irányába haladnak tömegesen.

...

Szeretem ezt a képet....
@Fabius:
nehogy félreérts, megértem az érvrendszeredet és tisztelem de az én gyakorlati tapasztalatom -a magyart és legalább 12 más országot beleértve- mást indikál:

a hatalom túlnőtte önmagát és megsértette mindazt amiért a hatalmat birtokolja, azaz jogtalanúl űl a trónon USURPADOR!!!!!!!!!!!!!!!! és annak pedig halálbüntetés jár fizikai megsemmisítés

mint másnak írt soraimban említem: mérlegemen az ország és egy gittegylet max 800 de rosszabb esetben 350 tagja áll és ezek elveszejtése megéri!!!!!!!!!!!!!!!

meg kell tenni, mert más példa nincs a politikai vonal pudvás (te bízol benne én nem) és a Gúr annyira felbosszantott, hogy elátkoztam az egész szart (de az összes többi is egyetlen pozitív akciót nem tudok, pedig figyelek, kis bolhacsípések a rinocéroszbőrön...és röhögés sírás helyett na ez nem visz sehová)

brühühühühü
@rodeo36:
Sziasztok!
Milyen igaz! A hatalom túlnőtte önmagát.

Megmondta:

"Annyi szabadságunk lesz, amennyi hatalmat szerzünk."
@rodeo36: értelmetlen pusztítás és rombolás folyik.

Rövid távon lehet, hogy a te megoldásod hatásos. Hosszú távon ellenben az inga visszalendül, és megint kezdődik minden elölről.

Nem távolodnak egymástól a spirálok, hanem összecsavarodnak, kibogozhatatlanul.
fabius kérdésére. De Papcsák is feljelentést tett, erre a Felügyelő Bizottság kérte fel - azaz nemigen tehetett mást. Meg hát nyilván ismered, ha valamit már végképp nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére: : )
De ugye azt senki sem gondolja, hogy érdekében áll, hogy bármi kínos kiderüljön Mazsuról, aki néha elismétli neki a salamonbélás klasszikust: ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!
@Dr. simonmondja.:

Engedelmeddel kiindulási alapnak azt tekintem ami ma van. Ma meg békemenet van és az az átlagéletkor ami a képeken látszik. Ha populista módon kiragadok egyet a kupacból akkor a 60 év alatti átlag sem jön ki.

www.kisalfold.hu/kepek/kepgaleria/2638677.jpg
@rodeo36: Bocsánat a kései válaszért, a kézit néztem.
Az értelmezést kétfelé kell választani.
Az önkorik felvették a hiteleket, a bankoknak kell visszafizetni, csak az átvállalással most már nem az önkorik állnak szemben a bankokkal hanem az állam. Ez az egyik helyzet.
Az eu-s elszámolásban korábban is szerepelt az önkorik adóssága, az állami átvállalással csak az adós neve változott, a költségvetési deficit nem módosult.
A 600 milliárdos hitel visszafizetési kötelezettsége fennáll a bankoknál, az egész országra szétterítve vissza kell fizetni a bankoknak, elvileg olyan kondiciókkal, ahogyan az eredeti szerződéseket megkötötték az önkorik. A kormány - ahogyan olvasom - próbál könnyítéseket elérni a bankoknál.
Ennyi lenne, remélem, sikerült jól elmondani.
Üdv.
@varnai:

"ugye azt senki sem gondolja, hogy érdekében áll, hogy bármi kínos kiderüljön Mazsuról"

Pont ezért lenne érdekes tudni pontosan ki ellen tette meg a feljelentést és milyen gyanúval? Ti számviteli fegyelem megsértéséért és hűtlen kezelésért tettétek, ő vajon miért?
@GeoCracker: Hogy érted a Gandhit? Három hétig valóban éheztek. Kidögleni mégsem akartak, családjuk van, azért is felelősséget kell vállalni. Állásuk már amúgy sincs egy éve.

Most is ott vannak kint, ahol én másfélóra alatt gesztenyésnéninek öltözve kockára fagytam.

Túlpolitizálta, mondod, basszus, hát politika miatt robbant ki az egész! Effektíve a FideSS politikája ellen. Mondja azt, hogy az énekesmadarak költési helyéért fagynak most is meg?

Túljátszotta? Hát akkor ne érts velük egyet. De ők tesznek egy éve valamit, amivel Orvbűnt kicsit kiugrasztották a bokorból: megmutatta cuncibogár az erőszakos tetű kordonállító, ledózeroló pofáját arcát. Már ez se semmi, ha itthon ezt is le is szarja a közvélemény, kint van visszhangja. Amúgy a tévében megalakult a sztrájkbizottság, valamit kezdenek ott is, mert naponta röpülnek a népek.

Nem utállak, miért is tenném? Ha ez a véleményed, akkor ez. És sajtós vagyok, én elvárnám igenis köremail nélkül is a szolidarítás apró morzsáját. A férjemnek se írtak merített papíron meghívót, de úgy érezte, újságíróként+ állampolgárként, ez a FideSS genyázás tűrhetetlen és ő ennyit tud tenni. Kembe Sorel színész, adja az arcát, ott fagyoskodott ma ő is a másik színésszel együtt. Óvónőnek nincs országos neve, ő adja az idejét.
Mások visznek meleg kaját, italt, amit bárki budapesti megtehetne. Vannak, akik pénzt adományoznak, mert fűteni valamiből kell.

Biztos lehetne profibban, de senki téged meg nemakadályoz, hogy felvedd velük a kapcsolatot a FB-on pl. és mondj ötletet, hogy gandhisodhatnának. Ám akárhogy is van, ezek majd egyszer úgy gondolhatnak vissza ezekre az időkre, hogy ellenálltak legalább.

A férjem az egészségén túl nem veszíthet semmit, - remélem megússza és nem fázik meg nagyon - de a legtöbbnek van állása és mégis ott van és csinálja meló mellett. Megmutatva, hogy a megfélemlítés se működik állandóan.
@74. Vladys:
A szocik a hibásak, mert észrevették, hogy orbánsimicska 52,73%-os szavazati aránnyal többet bír lopni?
@rodeo36: DE még van, aki állva haldoklik legalább, nemmindenki fekszik ennek a tetűnek a segge alá nyalni. Ez is valami.
Baranya megyében hat társaság nyert az ÚMFT Regionális Operatív Programok keretében kiírt Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázaton, közülük három finoman szólva is a Fideszhez húz.
Volt az országnak olyan korábbi vezetése, amelyet ezért kerékbe törtek volna, de ma már semmin sem csodálkozunk: a hat cégből három egészen biztosan a Fideszhez vagy háttérembereihez köthető.

A Hausmann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (223 millió forint), bár felesége lánykori nevén fut, valójában Schneider János érdekeltsége, vagy az övé is, mindenesetre tag a kft-ben. Schneider az ismert bajor autómárkával kereskedik, és a Fidesz egyik helyi háttérembereként ismert. Korábban a Fidesz-KDNP színeiben a pécsi közgyűlés képviselője is volt

Pogányban a Mátrix-Workmanlike fejlesztene (270 millió forint). Bár a társaság honlapján kevés a valódi információ, a Pécsi STOP úgy tudja: Zsuffa Ákoson keresztül a cég szervesen kapcsolódik az orbáni fogászati turizmus programirodához.

A netovább, a pofátlanság teteje azonban a Colchicum Kft. (108 millió forint). A társaság tagjai Tiffán Ede villányi borász, és fia, Tiffán Zsolt borász, a Fidesz baranyai elnöke, parlamenti képviselője, a megyei önkormányzat elnöke.
@rodeo36:

Az anarchia és a fizikai erőszak semmire nem megoldás. Ha valaki tényleg szívlapáttal akarná agyonverni Papcsákot pl a saját kezemmel védeném meg. Demokráciában ilyet nem csinálunk, ez elvi kérdés ami az utált személyek fölött is áll.

Meg kell tanítani mindenkinek arra használni a demokráciát amire az való.
@a szív fészkei: Szívem! Amit a Kunigunda utcai eseményekről írsz, az elkeserítő. Nincs szolidaritás csak hatalmi packázás? Nem is tudom, hogy hogyan bírod ezt lelkileg végignézni testközelben. Nem találok szavakat.
@rodeo36: Mos fikázzák le az egyik akciót, ha nem vennéd észre. Amúgy az is röhej és a teljes abszurditást mutatja, hogy mióta írogatok itt már a tévésztrájkról, és kit tudtam egyedül rávenni, hogy odamenjen élő valóságában? Gábrielt. Innen senki mást.

Aztán ő is milyen hamar visszatalált eredeti dolgához, az uszuláshoz és a hazugságok tömkelegének a terjesztéséhez!

Egyszer azért ezt is szociológusok, pszichológusok és történészek elemzik majd valami lábjegyzetben, mint színmagyar jellemrajzot. Azt, hogy megy a rinya, arról, miszerint lám, birka a magyar, azzal mindent meg lehet tenni, fúj, gyáva szar mindenki,átalussza a lehetőségeket,blabla, és amikor valakik nemet mondanak a hazugságra végre és próbálnak a maguk kis primcsi módján TENNI ellene, akkor mi van?

Az nem jó, nem így kell, amúgy kell, majd mi meg mondjuk fűtött szobából hogyan kell.

Volt nő, aki ma Piliskutykuruttyról jött be csak ezrét, hogy odaköszönjön, és hozzon valami nasit.

Te is csak a vért proponálod, mint megoldást. Idejössz sajátkezűleg ölni, vagy csak mi legyünk gyilkosok?
@épészmérnök:
te nagyon jól tudod, hogy a búbópestist, SIDA és a többi ragályos betegséget először karanténnal kezelik és akit ott nem sikerűl az ott zárt helyen megsemmisűl, de semmiképpen sem fertőz tovább EZ HOSSZÚTÁVÚ MEGOLDÁS ÉS AZONNALI IS EGYSZERRE aki a karanténból kikerűl az ki van kúrálva vagy halott (azokat ott elhamvasztják, isa por és hamu vogmuk)

ez egészséges közben vagy van gyógyszer vagy nincs de nem fertőz egy darabig, jó esetben (lásd korai középkor) három négy generáció vidámabban él mint a lepra alatt

brühühühühü

leprát elhamvasztani a leprással együtt

megéri
A mi szakértőnk a belső ellenőri jelentés alapján hűtlen kezelés, számvitel és hanyag kezelést látott, ismeretlen tettes által. Amúgy rágalmazásért beperelnek...
Az én előterjesztésem szavazta meg kínjában az FB és Papcsák ezt követte szó szerint.
@Mariann19: igen arra utaltam, amit te is kiemeltél, a rögvaló Magyarország 2012. dec.
@Mariann19: Néztem testközelből a te adódból is jól megfizetett kigyúrt hájtömegek vigyorát, hogy nézd már a hülyéket, hogy fagynak meg!
Nem tudom, hogy leesik-e nekik, miért van ez az egész. Bár állítólag némelyek kezdenek onnan haverkodni próbálni kicsit, egyik már aggódott a férjemért, hogy megfázik...

Érdekes társadalmi kísérlet ez valahol. De mondom, a szakmám leszerepelt előttem. Noha soha nem volt nagy elvárásom.
@Fabius:

annyiban nincs igazad:

1. ma/most a demokrácia csak névleg létezik
2. annyira elpofátlanodtak a politikusok - hiszen egyiket sem büntették meg két gombóc fagyi áránál keményebben - hogy neccesnek tűnik érteni akarnának a szép szóból demokratikus módon
3. nagy szép eszköz a szívlapát, akit megkínálnak vele úgy rendesen az az életben nem akar még egyszer lopni
@a szív fészkei:

messze távol tanúltam...kurva sok pletyka és melléduma ment én meg -mint most ti- meg lehet ezt oldani meg lehet győzni és megváltozik stb az ottani főatyaisten odajött hozzám és mondta: megértelek, de ez most az én ügyem, és ott a helyszínen ki lettek rúgdosva páros lábbal és abban az iparban sem kaptak állást 1000 km-ekre kellett menekűlniük, de rend lett és eredmény a termelés növekedett, az embereki vidámak és önként dolgoztak a hangulat....szóval megköszöntem

ne gyilkolj, ne legyen véres a kezed...oldd meg demokráciával 25 év alatt akkorra már mennyi idős is leszel? és ki is fognak röhögni tele pofával

brühühühü

ezt én átéltem mint már írtam
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak a megerősítést vártam, mert hirtelen nem kapcsoltam, aztán kisakkoztam én is.
bedobják, és utána meg is csinálják, nincs kecmec:

Nagy hajrában a magyar parlament
Lehetővé tennék a befektetői letelepedést.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_hajraban_a_magyar_parlament.539389.html
@batka manó: "a demokrácia csak névleg létezik "

A demokrácia mi vagyunk.

Ha mi úgy viselkedünk, mint egy demokrata, és másoktól is ezt várjuk el, akkor demokrácia van.

A demokrata nem lapít, és nem azokat fikázza, akik így, vagy úgy, mégiscsak demokrataként igyekszenek viselkedni.

Én nem tudok kimenni innen a Kunigunda utcába. Csak annyit tudtam tenni, hogy a neten talált spanyol nyelvű újságíró szervezeteknek írtam a helyzetről, és a sztrájkról. A többit nem tudom.
@Fabius:

további kérdésem: a papcsák az demokratikus úton rohadt geci vagy nem?

választ várok

brühühühühü

én nem használnék szívlapátot...van más megoldás de végleges és demokratikus: a többség újra hatalomtra kerül és a kisebbség tűri azt +++brühühühühü
@a szív fészkei: A szakma közönyét nem értem a leginkább. Ráadásul ebben az ellenállásban a szakmain túl a jogállamiság érvényesítésének szándéka is ott van, tehát kettős a cél.
@rodeo36: állítólag Lenin mondott olyasmit a forradalom idején, hogy "most nem lehet Beethovent hallgatni, mert elgyöngülünk tőle, most keménynek kell lenni."

Én ebből kösz, nem kérek.
ja és nézd meg mire jut majd Várnai a demokratikus/kultur úton, eltelik 5-6 év - ha egyáltalán eljut a dolog a bíróságig - és qrvára nem lesz semmi max. szóbeli ejnye bejnye
@Fabius:

én adnék neki ügyvédet és előzetesbe tenném...jogállamban van törvény ami meghatározza, hogy a közösből kivett 5000 dollár 3 év rács megett ha rábizonyúl és emelkedik exponenciálisan 25000 dollárral már 15 évet is lehet kapni jogszerűen

mit cócc ehhöz? a papcsákbenőke mennyire jó? 4000 évre?

brühühühühühü
a remény, és erre még rátelepedik a lakossági állampapír vásárlás, és a bankok tőkekivonása, egyre szebb a kép, jó is ez az orosz rulett, csak az a baj, egyre több helyen van a tárban halálos lőszer..

Új történelmi csúcsra szökött, és egyben meghaladta az 5 ezer milliárd forintot a külföldi tulajdonban lévő forint állampapír-állomány értéke - derül ki az Államadósság Kezelő Központ honlapján pénteken közzétett, a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) által szolgáltatott adatokból.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ennyi_forint_allampapir_meg_sosem_volt_kulfoldiek_kezeben.539338.html
@épészmérnök:

Lenin sok mindent mondott

azt is, hogy:

a legjobb a jéghideg ellenség, brühühühühü

én kérek belőle csak egy vékony szeletet jéghidegen
@épészmérnök:

a rablógyilkost és a két kigyúrt egyedet aki a Demszky-t a Váci utcában és hasonlókat nem demokratikusan hanem jogszerűen péppé kell verni

brühühühühü

ezek nem vislekednek demokratikusan

a csonttörést sem ráolvasással gyógyitod, vagy ha igen ne közelíccs

brühühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

minő hazugság....brühühühü 5000 milliárd csak az uccsó 34 hónapban adódott hozzá és a korábbi izé...kinnlevőség vagy nincs is kinn hanem benn van? a sublódban alcsúton?

brühühühühü

pártspórkassza
@épészmérnök:

ami belefér a demokratikus eszköztárba egy civil személynél már megtettem, tünti itt-tünti ott, faszbulkotam, fórumokon pofáztam...le se szarnak, nincs több eszközöm, de az ami itt van qrvára nem tetszik, idő meg nincs mert a gyerekemnek jövőre hittant akar tanítani az isten barma pl. innen akkor hogyan tovább. kunigunda utcai demonstrálókat nem is akarom mondani Ők meddig fogják bírni ezzel a qrva demokratikus hatalommal szembe, nekik mennyi idejük van még???
@Mariann19: A magyar újságírás a diktatúra alatt megnyomorodott. Az újságírók cinikusak lettek, töredékük érezte át a felelősségét. Ugyanakkor magas volt a mérce, csak posztgraduális újságíróképzés volt, tehát a szakújságírók azért értettek a szakmájukhoz. Nem véletlen, hogy a HVG ma is vezető a lapok közt. A rendszerváltozás környékén volt egy euforikus időszak, lapalapítások, felbuzdulás. Némelyek megértették, hogy mi a különbség a közszolgálati média és a kormány-, vagy pártszócsövek között. De nem sokáig tartott ez az időszak, hamar megtörtént a rádió, aztán a tévé megerőszakolása. A bátor kis önállóak megbuktak a piacon. Nyomult a bulvár. Minden sarkon újságíró akadémiák alakultak, alacsony színvonallal. Ami nem is a legrosszabb, hiszen egy értelmes fiatal hamar megtanulja a szakmát. A szakmai éthosz teljesen hiányzott.

Alig néhány ember van a szakmában, akik ezt igazán átélik, és képviselik.

Egyszer Stockholmban jártam, egy ENSZ-konferencián. Egyszer csak bejött a svéd miniszterelnök a terembe, meg még más magas méltóságok. Mindenki tisztelettel felállt a székéből, kivéve egytucatnyi embert, akik ülve maradtak, úgy nézegették, mi történik. Tudósítók voltak.

Vajon egy magyar újságíró ülve marad, ha a terembe bevonul Orbán Viktor?
@rodeo36: Akkor leszek 85 körül, ha megérem. Hát ezt dobta a gép, hogy ilyen sorsom legyen.

Akkor tudnék ölni, ha a családomat bántaná aljasul valami tetű. Akkor talán.
@épészmérnök: :-)@Mariann19: Én sem értem, mert a nagy öregeknek már nem kéne beszarni a Böröcztől pl. Csak kijönni benézni egy fotó erejéig ott lenni és vállalni ezt.

Hát én láttam a Magyar Nemzetnél anno harminc x éve - és az akkor a leghaladóbb újság volt!!! - milyen a szakma java. Szóval illúzió lenne, amit fentebb írtam. Ma meg???
@épészmérnök: De amikor művelt, elegáns náci tábornok a rekvirált zongorán édes-bús Schumannt játszott az egész napi öldöklése - vagy arra kiadott parancsosztogatása - után, az se volt megnyugtató a leigázott országbeli háziaknak.
@épészmérnök: Igen,gy tudósító, egy riporter ne essen seggre senkitől. Nem az a dolga. Én nm gazdasági és politikai téren nyomultam, de nagyon nem szerettem, ha ismerősről kellett kritikát írnom. Nem is bratyiztam művészekkel, mert nem jó.
@Fabius: Jól van na, azért ez aranyos:)

"Legközelebb kiírom címbe, hogy csak zuglóiaknak, a többieknek kuss".
Ez a zuglói nevörendingsztóri, bruttó hányinger.
Ha kivonjuk a történetből a becsületes alkalmazottakat, akik szorgalmasan nyomják a stempliket a betévedő, nem nagyon őrzött jogosítványra áhítozó szüzek seggére, akkor lesz nettó a hányinger.

Kedves Boli, mielőtt megremegne a kezed, és kettős magánhangzóval kezdenéd a válaszod a válaszomra, szeretném leszögezni: szeretem Zuglót. Nagyon sokat melóztam ott, kedves ügyfeleim sokasága lakik arrafelé és élhető hely ebben a városban. Sokat hirdettem az akkori Zuglói Lapok apró rovatában. Akkor nem a szentségességes önkormányzat épületében volt a szerkesztőség, hanem az utca másik oldalán egy szuterénnek nevezhető helységben. Igaz, előtte (ha jól emlékszem), a negyedik emeleten volt az irodájuk. Mindegy, a lényeg számomra az akkori történetből, hogy a lapigazgató, nagyon korrekt, udvarias ember volt. Mivel én, a szaros egyéni vállalkozó az Ő ügyfele voltam, úriemberként bánt velem a nevetséges havi négyezer forintomért is, amit a kerület lapjában költöttem hirdetésre. Mellesleg jegyzem meg, megérte. Nem emlékszem már a főszerkesztő nevére, a kolléganőjére sem, de szinte baráti viszony volt közöttünk és nem csak én állítottam akkoriban ezt, hanem olyanok is, akikkel együtt vártunk a sorunkra, apróhirdetés feladásának okán. Megdöbbentem mikor értesültem róla, hogy lapátra kerültek. Akkor még nem gondolkodtam politikában, azóta ebből kinőttem a kényszerűség okán.
Azt, hogy akkor ki mennyi dellát tett zsebre a Pétervárad utcai, kormányzati lopatmányokat koordináló hivatalon keresztül, azt nem lehet biztosan tudni. Egy biztos, ami most folyik arrafelé az az Amazonas, szemben az előző ciklus Rákos-patakjához képest.

Kazán!
@varnai:

"Amúgy rágalmazásért beperelnek..."

Már megint? :-D :-D
@batka manó:

Minden demokratikus eszköz a rendelkezésre áll a szívlapáton kívül is. Csak kormány kell akinek szándéka azokat alkalmazni.

A mi dolgunk ezúttal olyat választani amelyik ezt meg is teszi.
@Fabius:
Azért egy pedagógiai célzatú mogyorózás még belefér?
Hányok ugyan a gondolattól, de kesztyűben számíthattok rám.
@rodeo36:

Tetszik vagy sem Papcsák demokratikusan választott vezetője a kerületnek. Vannak kérdések amikre felelgetnie kell majd egyszer, de azoknak az önkormányzat tiszta működéséhez lesz köze és nem Ferenc legitimitásához.

Hogy a másik kérdéseddel egybefűzzem: ja, az összegarányos büntetési tételt támogatnám.
@Fabius: és tessék mondani, sokat kell még várni egy ilyenre?
Helyesebb lett volna a mondat így: "A mi dolgunk ezúttal olyat választani amelyik - szerintünk - ezt meg is teszi."
Nem kötözködnék ezzel, ha nem ilyenek miatt szavazott volna a Fideszre anno egy rakás ember, akiket később jól arcon szartak...
@Knósszosz:

Szigorúan pedagógiai célzattal Knósszosz Makarenkó nertárs :-))
@épészmérnök: Számomra az újságírói mesterség gyakorlása akkor valósulhat meg magas színvonalon, ha az újságírók a véleménnyilvánítás teljes szabadságát érvényesíthetik. A politikai erők a közvélemény tájékoztatását a saját érdekeiknek vetik alá, mely szemben megy a hitelességgel, és ez aza pont, ahol az újságírónak választania kell. Több út lehetséges. Az egyik, hogy követi az elvárásokat, feladja a küldetését, és behódol. A másik lehetősége, keresnie kell olyan közösséget a szakmában, ahol - ugyan küzdelmek árán - de a társakkal együtt teremt meg olyan fórumot, melyben a hitvallását érvényesíteni tudja. Ehhez támogatókat kell keresnie gazdasági és politikai értelemben egyaránt. A harmadik út a bulvár vagy a kereskedelmi média, melyben már elveszíti foglalkozásának nemes értelmét, d e egzisztenciális biztonságát megteremtheti.
A szakma harcos figurái az oknyomozásban teljesedhetnek ki, mely a veszélyes vizeket jelenti. A felsorolt verziók mindegyikére találunk példát, és valószínű, hogy egyes országokban is fellelhetőek ezek a szimptómák.
Ami nálunk új jelenség, az a média törvény, mely nemcsak az országos, hanem a nemzetközi közvéleményt is felkavarta. Itt alakult ki egy választóvonal a szakmában szerintem, mely választás elé állította az érdekelteket. A kérdés az lehet, hogy ragaszkodnak e a média szakemberei eredetileg megfogalmazott feladataikhoz, vagy alávetik magukat a politikai elvárásoknak. Akik az ellenállást választották, és úgy gondolták, hogy szakmájukon kívül a jogállamiságot és az e körbe tartozó elveket kötelességük az állampolgárok érdekében képviselni, azok vannak most a Kunigunda utcában, azok a kitartó oknyomozók, e szakma valóságos hősei.
Mert nemes célt szolgálnak.
Mindezt, amit leírtam, laikusként, a szemlélődésem eredményeként fogalmaztam meg. Te biztosan ezerszer jobban ismered a folyamatokat, a miérteket, de azért az nem baj, ha látod, hogy külső szemlélőként mit lehet érezni a jelenlegi helyzetből.
Hozzá tenném, hogy figyelve a külföldi sajtót, tapasztalható, hogy különböző politikai irányzatoknak vannak önálló média felületeik, láthatóan szabad véleményekkel és állásfoglalásokkal. Nálunk csak két irány érvényesül, a kobb- és baloldali média, nagyságrendben eltérő méretekben.
@Légifarkas:

Csöndben megjegyzem a Fideszről tudható volt, hogy szart se fognak csinálni. Lesz egy kis színház a vége meg "kellerbizottság".

Teccikéteni.
@batka manó: nem neked szólt, bocsi.

És nem is kell beszámolni arról, hogy ki mit csinált, inkább mostanában nem. Csak azt nem szeretem, amikor valakik azokat támadják, akik csinálnak valamit.

Én könnyen beszélek, mert azért van egy óceán köztem és derék kormányunk között. Ezért is pofázok sokat, azok helyett is, akiknek célszerűbb most csöndben lenni.
@a szív fészkei: "Nem is bratyiztam művészekkel, mert nem jó."

A New York Times-nál tilos a kritikusoknak személyes kapcsolatot tartani művészekkel.
@a szív fészkei: Erre gondoltam, hogy "nem kellene mást tenni, csak ott lenni." Mármint a sztrájkolóknál.
Azért az is elgondolkodtató, hogy a külföld többet foglalkozik a sztrájkkal, mint amit itthon erről hallani. Állítom Neked, hogy az ország nagyobb része nem tudja, hogy még tart.
@Mariann19: "Számomra az újságírói mesterség gyakorlása akkor valósulhat meg magas színvonalon, ha az újságírók a véleménnyilvánítás teljes szabadságát érvényesíthetik. "

Mariann, ez teljes félreértése az újságírásnak, és annak a következménye, hogy valódi újságírás csak nyomokban lelhető fel Magyarországon. A közönség és a szakma nagy része is azt hiszi, hogy az újságírás egyenlő a véleménynyilvánítással! Óriási hiba!

Az újságírás lényegét a Magyar Hírlap einstandolás előtti jelszava ragadta meg igen jól.

A HÍR SZENT, A VÉLEMÉNY SZABAD.

Véleményt akárki mondhat. Hírt, információt viszont ne fogadj el akárkitől. A klasszikus szabály: csak az az információ közölhető, amelyet két, egymástól független, megbízható forrás megerősített.

Ehhez jön még a kontextusba helyezés elvárása: nem korrekt dolog mondatokat kiragadni az összefüggéseikből, hanem a tényeket, infókat összefüggéseikben kell bemutatni.

Ez macerás, és időigényes dolog, amellett a piac nem díjazza. A piac a mesét díjazza, a pletykamagazinokat, a botrányokat. A szeriőz újságírás kihalóban van.
@épészmérnök: A már említett New York Times-nál a hírosztály és a véleményrovat külön emeleten van, és nem érintkezhetnek egymással a hírújságírók, és a véleményvezérek.

Legalábbis az én amerikai tankönyvem ezt írta.
@Fabius: ugyancsak csöndben megjegyezném, hogy ezek a "tudható volt" tartalmú mondatok azon kívül, hogy a közélet iránti érdeklődésem lanyhasága okán időszakosan jelentkező kisebbrendűségi érzésemet erősítsék, nem sok mindenre jók. Amíg az eccerű embernek nem támad valamiért olyan heppje, hogy behatóbban foglalkozzon a közélettel, abban fog bízni, amit sokszor, ráadásul meggyőzően tálalnak neki.
Teccikéteni.
@Mariann19:
Akkor plusz egy laikusként osztom a véleményed.
Azt gondolom, hogy szükség van a közszolgálati médiákra ugyanúgy, ahogyan a bulvársajtóra is. Nem kell ezt agyon szabályozni, olvassa mindenki ízlése szerint ezt, vagy azt.

A bulvár megoldja a maga problémáját, üzleti alapon működik. Ha nem vagy kíváncsi rá, hogy percre pontosan mikor ovulált utóljára Ördög Nóra, nem veszed meg azt a szart.
Aztán ha nem veszed meg, baszhatják magukat.
De a közszolgálati média picit más.
Nem tisztem Nagy Navarróékat megvédeni, elég karakánul kiállnak azért, amiért százezreknek kellene mellettük sátorozni. Ezeket az embereket a legnagyobb tisztelet illeti meg azért, amit csinálnak. Aki meg meggyőződése okán, vagy megfizetvén gondolja az ellenkezőjét, az egy mocskos szarházi.
Miért? Azért, mert azok akik ott kínlódnak hosszú hónapok óta a mittudoménhogyhíják székháza előtt, azok értük is verik a nyálukat.
Ja, hogy ehhez fel kellene nőni, meg kellene érteni mi miért történik?

Kellene, de nagyon. Főként sürgősen…
@épészmérnök: "A hír szent, a vélemény szabad." Magyar Hírlap általad elismert megfogalmazása az újságírás mesterség gyakorlásának. Akkor az egyik felét csak elkaptam, a véleménnyilvánítás szabadsága megfogalmazásában.
A hír hitelességéről és valódiságáról még nem esett szó. Ami a megjelenéssel kapcsolatos szabály, melyet írsz, hogy aaz összefüggéseket kell bemutatni. Itt látok arra lehetőséget, hogy az okfejtés bemutatása már szubjektív lehet, és hiába érvényesül a hír valódisága, ha a hozzá fűzött magyarázat terelő célzatú. A hitelességet így meg lehet kérdőjelezni. Nem?
@Mariann19: akad, aki nemrég tudta meg azt is, hogy egyáltalán elkezdődött. Véletlenül került szóba, ahogy a kollégákkal beszélgettünk, egyikük rámcsodálkozott: "tényleg?". Mondom, aha. A közszolgálatiért? Azért. Hümmögés, lesajnáló vigyor, aztán azt mondta: na, ő ezért a szarért biztosan nem tüntetne, ki nézi? Abba is hagytam.
Nehezen üti meg Magyarországon az ingerküszöböt a tisztesség, közben meg arról panaszkodik mindenki, hogy mennyi gerinctelen van. Már a panaszoknak sem lehet hinni...
@Fabius:
-:D
Mondom, kesztyűt húzok.
Ismeretlenül odaállok mellétek. Várnai jó fej, és Te sem vagy az a befolyásolható szar, aki mást gondol holnap, mert... blablabla, érted. Én nem bántok senkit szívlapáttal, egye meg őket a fene azért, hogy kiesik a csöcs a szájukból. Ezt nagyon szeretném szeretném látni egy szíkret kamera felvételin.
Jól aludnék utána, az biztos.

Szóval menjenek, de az legyen demokratikus, akkor ér valamit.
Amúgy a kurva anyjukat és dögöljenek meg!
@Knósszosz:

Pedig lassan csak a szívlapát marad.
@a szív fészkei: "Hogy érted a Gandhit? "
Nem az éhezés okán. Hanem Gandhi, javíts ki, ha tévedek, de elég erőteljesen pártsemleges volt. Nem lépett fel például mások rendezvényein.

"Most is ott vannak kint, ahol én másfélóra alatt gesztenyésnéninek öltözve kockára fagytam."
Nem vitatom, hogy kitartás kell hozzá, és eltökéltség. A magam részéről olyan vagyok, mint a macskák. Nem szeretem a telet és a hideget.

"Túlpolitizálta, mondod, basszus, hát politika miatt robbant ki az egész! "
S mit értek el vele? Egyfajta ellenzéki celebszerepbe szorultak be. Továbbmegyek, mi a várható eredmény ezen felül egy további év mulva? OK. Ott voltak a 4K! és ki tudja milyen más rendezvényen. Ha az indulatokat félreteszed, és úgy vonsz mérleget, akkor is ugyanazt látod?

"Túljátszotta? Hát akkor ne érts velük egyet. "
Igen, és nem. A fenntiek okán szeritem túllépet az akción a világ, és igen, nem értek ezzel a fajta tiltakozással egyet. Ahogy nem értettem egyet a sehova sem vezető LMP-s akciókkal sem.

"megmutatta cuncibogár az erőszakos tetű kordonállító, ledózeroló pofáját arcát."
Amiről sokkal inkább lerántották a leplet Orbán elszólásai a saját céljairól.

"Már ez se semmi, ha itthon ezt is le is szarja a közvélemény, kint van visszhangja. "
Hogyne. Olvastam. Nem is akarom lebecsülni. De azért megpróbálom a helyén kezelni. Legflejebb szerinted a rossz helyén.

"Amúgy a tévében megalakult a sztrájkbizottság, valamit kezdenek ott is, mert naponta röpülnek a népek."
A média jelen elfogadottsága mellett szerinted ennek milyen hatása várható? Ha Fabius kihagy egy napot akkor szerintem többen hiányolják, mint ahányan a királyi adásait.

"Nem utállak, miért is tenném? "
Kérdés volt. Akármiért.

"Ha ez a véleményed, akkor ez."
Ez.

"És sajtós vagyok, "
Nem ismerlek cvilben, tehát elfogadom. Azonban ez, Te is tudod, önmagában pont annyit jelent, mint egy iskolai végzettség. Állapot.

"én elvárnám igenis köremail nélkül is a szolidarítás apró morzsáját. "
Nem várom el. A szakmai szolidaritást, annak hiányét a saját bőrömön tapasztaltam meg. Azóta megtanultam, hogy érdek nélkül vannak baráságok, de nincsenek szakamilag szolidárisok.

"A férjemnek se írtak merített papíron meghívót, de úgy érezte, újságíróként+ állampolgárként, ez a FideSS genyázás tűrhetetlen és ő ennyit tud tenni."
Rendben. Nem érzem úgy, hogy ha tüdőgyulladást kapok, azzal a kormányt gyengítem. Talán, a férjeddel ellentétben, nem vagyok elég mártír alkat.

" Biztos lehetne profibban, de senki téged meg nemakadályoz, hogy felvedd velük a kapcsolatot a FB-on pl. és mondj ötletet, hogy gandhisodhatnának. "
Gondolom ismered G.B.Show mondását a tojásról. A jelen helyzet inkább azt igazolja, hogy rosszkor rossz módszert választottak. Gandhi nem szolidaritást _várt el_, hanem tette amit jónak látott. Elég falat bontottam akár látszólag fejjel is, hogy először a fal laza tégláit keressem meg, és ott bontsam, ahol lehet. Tudom, szép szavak, és mert nem lettem milliárdos legfeljebb ezt a tényt hozhatom fel :-)
Azt hiszem, én fordítva közelítettem volna meg a kérdést. A legközelebbi célt választottam volna ki konkrétan, és ahhoz egy konkrét eszközt.
Orbán eltávolítása szép nagy, és akár magasztos cél lehet. Ha megnézed, mire bekövetkezik a ring tele lesz ön és közjelölt tagokkal. Navarro addigra egy lesz a sok között. Valahol a ring sarkában. Lehetett volna egy konkrét cél egy adott felvétel vágastlan, montírozatlan bemutatása például. A szerzőségi jogokkal felvértezve, akár jogilag kikényszeríteni. S onnan licitálni felfele, ha úgy adódik. Gandhi sem az éhségsztréjkkal kezdte például.

"Ám akárhogy is van, ezek majd egyszer úgy gondolhatnak vissza ezekre az időkre, hogy ellenálltak legalább."
Lehet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nóri?
Hátebbemost nem vónék téjékozott.
Talán ha tudnám ki a párja, 'setleg tőle lehetne infókat beszerezni. Van itt egy-két IT-s, csak segítenének kideríteni a fickó mivoltát.
De egyébként ki a faszt érdekel a zördögnóra??
@Knósszosz: A véleményemben nem minősítettem a lapokat, csupán azt érzékeltettem, hogy milyen választási lehetősége van ma a média képviselőinek. Persze, a közízlés - mely olyan amilyen -eldönti, hogy milyen irányultságú a lapok népszerűsége.
Abban úgy látom, hogy teljes az egyetértés köztünk - miben nem - hogy ez a szakma felelősséggel jár, mert megnyilvánulásaival orientál, és ez lényeges.Felelőssége van abban, hogy ami torzan működik, arra hívja fel kitartóan a figyelmet. Ez a hivatás nem csupán pénzkereseti forrás, hanem egy közösség szolgálata a tiszta és valóságos gondolatiság jegyében.
Látod, hogy milyen magasztosan is tudok gondolkozni, de Te is. Te sem voltál itt sokáig, én is meccset néztem, kikaptunk a kéziben. Szív itt van, Boli szülinapozik? Ma nem főzöl? Ezernyi kérdés, melyeket ha itt vagy, magad szoktad elmondani. Minden oké amúgy?
@Knósszosz: "Azt gondolom, hogy szükség van a közszolgálati médiákra ugyanúgy, ahogyan a bulvársajtóra is"
Úgyis kijavítana valaki: többes száma a média (egyes a médium). Páran sikítófrászt szoktak kapni ettől :-)
A múltkor azon töprengtem, hogy ha módom volna rá, a közszolgálati adásokat egy az egyben leválasztanám a hatalomról. Egy független civil csoportnak adnám (mondjuk 2-3 évente pályáztatva), pusztán annyit előírva, hogy adott költségkeretbe beférve színvonalas ismeretterjesztő, itt-ott hagyományőrző, szórakoztató csomagokat adjanak, és ahogy létezik a mozgóbér, úgy létezne mozgókeret is, nézettségtől függően. Még ha magam ellen is dolgoznék, akkor sem engedném kormánypropaganda céljaira használni.
Utálom a közszolgálat azon értelmezését, miszerint a mindenkori kormány majd eldönti, mi kell a köznek.
@Mariann19: Mindent meg lehet kérdőjelezni. Egy újság hitelessége óriási érték, és könnyen romba lehet dönteni. Éppen ezért vannak a szeriőz, komoly újságírásnak procedurális szabályai, a lapok belső szabályzatában, és az újságíró szervezetek saját szabályzatában is lefektetve. Nem valami levegőben lebegő ektoplazmáról beszélünk, hanem írásban lefektetett módszertani szabályokról. Ezekből már idéztem is.

Tehát nem csak az újságíró, és a szerkesztő jellemére van bízva a hírszolgáltatás korrektsége. Jobb helyeken azért ezek a szabályok beépülnek az újságírók személyiségébe. Ha pedig megsérti valaki ezeket, akkor óriási botrány van. Kivéve Magyarországot. Az a bizonyos januári közvetítés a tüntetésről csak Észak-Koreában fordulhatna elő. Még Venezuelában, vagy Argentinában sem. Égbekiáltó bűn, és aki nem tiltakozik ellene, nem érdemli meg, hogy újságírónak nevezzék. Ezért olyan fontos a Kunigunda utcai tüntetés.

Észak-Korea vagyunk-e, vagy sem? Erről szól. A jelek szerint igen.
@GeoCracker: "Egyfajta ellenzéki celebszerepbe szorultak be."

Celebszerep? Szerintem pedig egy gesztus, egy nagyon fontos gesztus, amely folyamatosan felmutatja, hogy milyen gyalázatos állapotban van a közszolgálati média, és az ország! Reagálni kell erre a gesztusra, és reagál is a hatalom, velük kapcsolatban nem tudja eltitkolni a valódi jellegét.

És te is reagálsz rá, kiderül, hogy feladtad. Nem tudsz felháborodni. Neked mindegy, mi történik.
@Légifarkas: "ha módom volna rá, a közszolgálati adásokat egy az egyben leválasztanám a hatalomról. Egy független civil csoportnak adnám (mondjuk 2-3 évente pályáztatva), pusztán annyit előírva, hogy adott költségkeretbe beférve színvonalas ismeretterjesztő, itt-ott hagyományőrző, szórakoztató csomagokat adjanak, és ahogy létezik a mozgóbér, úgy létezne mozgókeret is, nézettségtől függően. Még ha magam ellen is dolgoznék, akkor sem engedném kormánypropaganda céljaira használni."

Közlöm veled, hogy feltaláltad a közszolgálati médiát!!! :-D
@GeoCracker: akár utálhatsz is a véleményemért, de kifejezetten bírom, ha tovább mész annál, mint amikor egyszerűen beszúrod valamelyik posztod linkjét.
@Légifarkas:

"közélet iránti érdeklődésem lanyhasága okán időszakosan jelentkező kisebbrendűségi érzésem"

Ha egy "tudható volt" kijelentéssel elérhető, hogy az érdeklődésed változzon, és odafigyelve, utána járva a közélet összefüggéseinek megszerezd a tapasztalatot, hogy ne egyél meg mindent amit meggyőzően tálalva eléd tesznek, akkor én ezt a tudható voltot elég sokszor el fogom mondani.

Azt bátran kijelentem, hogy a rendszerváltás óta minden kormánynak megvolt a maga genyósága, de soha ennyire odafigyelni nem kellett még eldugott törvényszövegektől mögöttes tartalomig mindenre.

Akiben most nem ébred föl az igény a megismerésre, abban soha nem is fog.
@GeoCracker: "Nem várom el. A szakmai szolidaritást, annak hiányét a saját bőrömön tapasztaltam meg. Azóta megtanultam, hogy érdek nélkül vannak baráságok, de nincsenek szakamilag szolidárisok."

Pontosan ez a legfájdalmasabb dolog Magyarországon. Megint csak azt kell mondjam, ilyen ország még egy nincsen, ahol ennyire hiányozna a minimális összetartás. Akármelyik szakmában, csoportban.
@Légifarkas: Amennyiben megnézel blogokhoz fűződő kommenteket, aki nem ért egyet a folyamatokkal, aktivitásra, ellenállásra szólítja fel a társakat. Amikor testközelbe kerül azzal, amit ő maga szorgalmaz, lekókad a buzgalom, vállrándítás, elnéző mosoly, a téma enyhe lenézésére kerül sor. Még egyértelmű vélemény megfogalmazása sem történik meg részükről, ha szemtől-szemben kell elmondani.
Antipátiát érzek ezekkel az egyedekkel szemben, az ellentmondásukat nem kedvelem, ha finom akarok lenni.
@épészmérnök: A celebnek fontos szerepe van abban, hogy rámutasson a köz őt érintő részének milyenségére. Azonban ettől még külsőség marad. Nem befele, mert telepata nem vagyok, hanem hatásában.
"nem tudja eltitkolni a valódi jellegét. "
Mással kapcsoltabna sem. De, ha jól megfigyeled nem is nagyon akarják.
@Knósszosz:

"Szóval menjenek, de az legyen demokratikus, akkor ér valamit."

Bezony. Megjegyzem soha semmi nem fájna úgy, mint kétharmadról kétharmados vereséggel kikapni a testreszabott választási rendszerrel. Nincs az a szívlapátos pofánverés ami akkora fizikai fájdalmat és lelki törést okozna, mint ez. Ekkora arc után kushadni a sarokban, amíg a friss kétharmad szanaszét bassza az örök betonnak hitt renccert, és nem tehetni ellene semmit...Az ott az agyhalál lenne sokaknak.
@Mariann19: Aki bungee jumping-ra vállalkozik, megtapasztalja, mekkora érzés a bátorság. Bátorság nélkül nincs szabadság, az pedig csodálatos és felszabadító érzés. Sokan megtapasztaltuk a rendszerváltás időszakában. És visszaút nincs. Ha egyszer elrugaszkodtál, akkor már nem tudsz visszakuporodni a biztonságba, vagy ha mégis, akkor rosszul érzed magad.
@GeoCracker: Nem értelek. Kérlek, fogalmazz pontosabban.
@Mariann19: Semmi sem oké.
Még mindig Don Vittorio a miniszterelnök, ennek ismeretében mit tartasz Te hangulatjavító tényezőként, ellensúlyként eme szörnyűségeket enyhítendő?

Ugye, hogy fingod (ööö, bocsánat) fogalmad sincs? Ismeretlenül is magától a hölgytől kérek elnézést a faragatlanságomért. Néha nagyon bunkó tudok lenni, de mentségemre szólva,keresztény szarháziként nem lövöldözök (még) madarakra.
A közszolgálati média nekem ott halt meg, amikortól nem volt:
-Cimbora
-Fabula
-Szünidei matiné Poldi bácsival, Pál utcai fiúkkal, oszt lehetne sorolni a végtelenségig.
Az egy elmúlt rendszer csökevénye volt, undorító, hogy akkoriban megkérdeztek egy kölyköt, hogy:
öcsikém, mi jut eszedbe Gárdonyiról?
Erre mondta a srác: ööö…egri csellagok?
Ma mi van? Anri plottyer.
Gratulálok és a tököm tele van.
Oszt erre még plusz egy hatalmas nagy guanóhalmazt símít rá a raúzsika, csakhogy még hülyébbek legyenek a felnövekvő generáció szerencsétlen kölykei.
Minimum ezért pusztulniuk kell, a többiről nem is beszélve.
Most van a pont, mert azt már nem tudom szalonnaképesen prezentálni, bocs.
@épészmérnök: Látod, ezt nem tudtam, hogy ez a pálya is szabályzatban foglalja össze a tevékenységének irányát és a működés direktíváit. Ez így már teljesen logikus, hiszen a munkában résztvevők számonkérhető kötelezettségeit foglalja magában az gondolatiságon túl. Ezt tartalmazza? Akkor azonban gondok keletkeznek, ha a kivülről jövő hatások szembe kerülnek a szabályzattal, a regulák betartása veszélybe kerül. A szakmai közösség is válaszút elé kerül. Ez a Kunigunda utca.
@épészmérnök: Nem okvetlenül van igazad. A sajtó, és nem csak az, hanem például az akadémiai világ az egy igazi gladiátorképző. Kaszés szlalomon, forgó kaszák köszött futsz úgy, hogy a könyökökn is sarkantyú van.
A hírért, az első megjelenésért, a tíz dekával nagyobb hitelességért, vagy annak látszatáért, a több kémcsőért, stb.
Ez egy ilyen világ. Nem magyar specialitás. A fiuk lent a bányában egymásra utaltak, és úgyis szocializálódnak. A sajtó ban nem. Aki ezt nem hiszi, járjon utána.
A barátságok feletti szolidaritás hiú ábránd, vagy nagy tragédiák eredménye. S a barátságok (nem a szakmai érdekbarátságok) zöme is szakmán kivüli. Szintén járjon utána, ha valaki nem hiszi.
@GeoCracker:

" nem értettem egyet a sehova sem vezető LMP-s akciókkal sem. "

Szerintem az akciót nem értetted. Nem akartak azok vezetni sehova. A figyelmet akarták felhívni mikor mire. Az meg sikerült.

Kismillió interpellációt és tv módosítást írtak nulla visszhanggal. Az akcióknak lett visszhangja, véleménye mindenkinek van róla. Az tökmindegy, hogy pro vagy kontra.

Az egyetlen dolog amit tényleg jól csináltak az a láncolás, az Operaház, a Közgépezés meg Pusztaottlaka.
@épészmérnök: El lehet menni politikai naggyülésre, le lehet aratni a tapsot, és át lehet venni akárhány kitüntetést a különböző vizeken túl. A valós hatása nem túl erős. Nincs arányban szerintem a belefektetett akarással, szándékkal.
@Fabius: a kékcédulaszórást is említhetnéd. Az is buli volt.
@Légifarkas:
Nem bánom a kiigazítást, az a hülye aki nem fogadja el az okosabb érveit, kösz!
Amúgy meg nem tudok sokkal többet hozzátenni a dologhoz, amit két sorban Mariannak írtam az elébb.
A magyar-szódáskocsis szótárat kölcsön adtam tegnap, szóval csak a szegényes fantáziámra hagyatkozhatom ma estve-:))
@Mariann19: "Akkor azonban gondok keletkeznek, ha a kivülről jövő hatások szembe kerülnek a szabályzattal, a regulák betartása veszélybe kerül. A szakmai közösség is válaszút elé kerül. Ez a Kunigunda utca. "

Pontosan megfogalmaztad!

Egyébként állandóan és folyamatosan veszélyben van, hiszen a tulajdonosok is sokszor igyekszenek befolyásolni, a hirdetők nemkülönben. A főszerkesztők olykor emiatt mondanak le.

Magyarországon annyira tökéletesen le van rohasztva morálisan a szakma, hogy sok helyen az újságírónak kell hirdető után járnia. Ez totális abszurd! És nem az újságíró sara.
@épészmérnök: "Ha egyszer elrugaszkodtál, nem tudsz a biztonságba visszakuporodni."
A szabadság persze mámorító érzés privátban és közösségben is. Akkor esünk pánikba, ha azt érezzük, hogy veszélyben van ez az ideális állapot. Közhelynek hat, de a hiánya drámai.
@Fabius: Benne van a pakliban, hogy nem értettem :-) Éppen másnak írtam egy másik, különben magánjellegű, vitában, hogy "Csak kivételesen ostoba tanár (ill. ember) hiszi, hogy mindent tud, és minden összefüggést lát. A "nem tudás" nem szégyen, ha olykor kellemetlen is."
Ez esetben is fenntartom. Azt látom, hogy az ellenzéki vélemények becsatornázódtak sok kicsi olyan megmozdulásba, amik három napig tartó visszhanggal bírtak.
Tudom, éppa minap írtam, hogy a kis csappek is elmosnak köveket. Csakhogy ezek a cseppek nem a hatalmat, hanem az ellenzéket erodálták jobban szerintem.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Bazz, baj, ha nekem erről nem kaja, hanem könyv jut eszembe?

moly.hu/konyvek/marcello-d-orta-a-lestrapalt-tanito

Ebben van egy sztori, mikor a menzával elégedetlen olasz szülő az igazgató képébe nyomja a babos tésztát, mire másnapra megszűnik az egész menza :-D :-D
@Fabius:
Ezt szeretném én is látni!
Az egész értékékéből az von le picit, hogy hiába a pofára esés, ami el van lopva, az már egy valahol lévő bankban ott vigyorog a gazdira.
Lusztrációs törvény?
Kedves Fabius, ezért nem lesz SOHA...
Amúgy a többivel egyetértek és nagyon fogok röhögni.
@Légifarkas: Miért utálnálak a véleményedért. Ha tudok, szívesen írkálok itt is :-) Legfeljebb nem okvetlen ért velem egyeta t.nagyérdemű :-)
@GeoCracker: nem értek egyet.

Maga az a tény, hogy van ellenállás, hogy nem csak szimbolikusan, hanem egész személyiségükkel, testi mivoltukban ott vannak egy éve, ez a hatalom számára elviselhetetlen.

Felfoghatod nyomásgyakorlásnak is, a hatását nem tudhatod pontosan lemérni. Lehet, hogy csak évekkel később jelentkezik a hatás, lehet, hogy olyan helyen, amelynek látszólag köze nincs a demonstráció témájához.

Példát mutatnak. Felmutatják, hogy Magyarországon vannak még bátor és tisztességes emberek, akik készek áldozatokra azért, hogy az ország egy jobb hely legyen. Hazafiak.
@Knósszosz: Úgy tűnik, az állampolgári hangulatodat ábrázoltad, mely nem mutat kedvező képet. Ráadásul tetézed a bajt, mert a jelenlegi helyzetet hasonlítod a korábban megélt idilli állapottal. Ne tedd, nagyon kontrasztos lesz a kép.
Örülj annak, hogy holnap bokros teendőid lesznek, dolgozol majd, mint a gép, dől a lé.
Nekünk meg egyik szemünk sír, a másik meg nevet, mert csak az éjszakában fogsz felénk nézni. Akkor velünk mi lesz? Gondoltál erre?
@épészmérnök: "nem értek egyet."
Így jártam :-)
"a hatását nem tudhatod pontosan lemérni"
Ez így igaz. Egy szóval sem állítottam, hogy látok a jövőbe. S még azt sem, hogy kőbe véstem és szívembe rejtettem a szentenciát. A pillanatnyi véleményemet írtam le. Most így látom. S igyekeztem leírni a miérteket is.
off.
@Fabius: de legalább látod vizuanálisan mit is nyomtak a nyomoronc igazgató képébe.
Bocs, látom nagyon belemélyedtetek a témába, de a tegnapi nap után kicsit felháborodtam, hogy itten mindenféle Serrano, pármai sonkák, különféle tagliatellék, leszólt Grana Padanok, zsírtól csöpögő csirkeperkeltek nokkerlivel, meg a thapócai mai reggelije... ez nekem sok. és Tik nem vagyoltok megelégedve a mostani kurzussal, amikor ez a szerencsétlen tirpák papzsák legfeljeb dödölét ehet:-) Na persze meg én is, aki szintén éhezik. Mondjuk a mai vékonyra szeletelt főtt, füstölt marhanyelv, párolt almával, fonott kaláccsal asszem igazi prolikaja:-)
On air:-)
@Fabius: "Az ott az agyhalál lenne sokaknak"
vagy ott és akkor robbanna az utca....
@GeoCracker:

Nem értek egyet. A kétharmadot szétrobbantani ez az ellenzék még kevés. Így marad a tömb eróziója a repedéseken beszivárgás által. Erre pedig a megmozdulások a legalkalmasabbak - igen, akár a DK parlament kordonozása meg a satöbbi - mert utánuk kiszámítható dühödt magyarázkodás meg faszkodás következik a túloldal részéről, amivel nevetségessé és komolytalanná válnak. Amitől aztán szétveti a tömböt a méreg.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Annyira jól esik a figyelmességed, köszi!Látom, hogy jártál ott, ez egy csoda. Elolvastam a kép alatti tájékoztató szöveget is, nem csodálom, hogy a világörökség része.
@Fabius: nem, nem az ilyen kijelentésektől változott. Csak ("csak") született egy gyerekem, és míg a magam sorsát leszartam, mert valahogy mindig meg fogok élni, hirtelen felelősséget kezdtem érezni az övé iránt. Vagy valami ilyesmi. Nekem ez a "tudható volt" kábé a vörös posztó, ha élőben háromszor megismételnéd, akármekkora is vagy, összepréselne a hangnyomás, amikor visszakérdezek, hogy ugyan honnan a ... tudhattam volna :-)
Nincsenek jó tapasztalataim "odakintről". Megismerési vágynak legfeljebb a nyomait látom, és akár fejlődnek ezek az emberek a jövőben, akár nem, szavazók. Lehetnének. Kilenc kollégából "gyűjtöttem" három elszántan regisztrálni akarót, mind kisgyerekes, a többi legyint, leszarja. Tízszer mondom el naponta, hogy NE a kibaszott híradókat nézzék, mégis azzal kezdünk minden napot, hogy ez meg az volt a hírekben, mit szólok hozzá? Nem járnak utána. Nem foglalkoznak vele. Nem gondolnak hosszabb távra. De mindig van mentség, és mindig van panasz. Verném őket, biz'isten, verném mindet, mert olyanok maradtak, mint én voltam évekkel ezelőtt, és most már látom, mekkora hiba volt olyannak lenni. De nem verhetek meg mindenkit, mert még nem tanítottam meg a gyereknek, hogyan süssön fűrészt a kenyérbe...
Tudod, főnök, mikor lesz itt megismerési vágy? Ha lesz mögötte érdek. Igen, úgy gondoltam: forintos. Anyagi. Nem tudnak mit kezdeni a demokráciával, világéletükben kiszolgáltatottak voltak. Nem tudnak mit kezdeni a korrupcióval, mert amíg hárman leköpjük azt, aki lebukott a mágnesezett gázórával, öten arra kíváncsiak, hol lehet olyan mágnest szerezni. Érdektelen, mi történik színházakkal, tévékkel, borulhat a világ is, csak a pora ne szálljon idáig.
Rezsimet dönteni az tud, aki képes megtörni a közönyt. Jövőt építeni meg az fog, aki képes lesz gyűlölt ellenséget csinálni belőle.
@Mariann19:

Nekünk meg egyik szemünk sír, a másik meg nevet...
Idézni csak pontosan, ha lehet:
Nekünk meg egyik szemünk sír, a másik meg üveg... :-)
Gyorshír: az RMDSZ bejutott a román parlamentbe!

"Victor Ponta miniszterelnök azt mondta, hogy hétfőtől tárgyalnak az RMDSZ-szel a parlamenti, kormány- és alkotmányozó többség megalakításáról, írja a Manna.ro. Telefonon gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének, aki megerősítette, hogy a magyar párt kész tárgyalásokat kezdeni, írja az Adevarul.ro."

index.hu/kulfold/2012/12/09/ponta_fidesz-szeru_gyozelmet_aratott/

Nota bene: az MTI portálon nincs kint a hír.
@Mariann19: Erről jut eszembe. Amalfi az eredeti máltai lovagok szülőhazája és kiindulási pontja. A város címere ma is a máltai kereszt, csak nem piros, henam lila. Egy bakugrással:
Semjén ennek a lovagrendnek tagja. Vajon a hitsorsosok, hogyan kezelik a zsótigyerek laza etikai hozzáállását. Én ezt egy kicsit azért megvakargatnám...
@Mariann19: " ez a pálya is szabályzatban foglalja össze a tevékenységének irányát és a működés direktíváit. "

"Cégünk" reklámja :-)
www.muosz.hu/kodex.php?page=etikai&sub=etikaikk13
alul folytatódik a lapon. :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

A rohadék Thapóczay mai reggelije nekem nem sok, hanem sokk, úgyhogy dögöljön meg! :-D

(megjegyzem a marhanyelvért te is mészapicsába :-D :-D)
@Légifarkas: "Rezsimet dönteni az tud, aki képes megtörni a közönyt."

Ez tűpontos szerintem.
@Fabius: Én úgy gondolom, hogy az erózió nagyjából exponenciálisan fog bekövetkezni. Először hangyafasznyi repedések, aztán, ahogy látja a sok patkány, hogy a kas(s)za egyre életlenebb és csorbább... felgyorsulnak az események. Optimális esetben megérhetjük, hogy Orbán és szűkebb csapata ott fog állni a minusz 15 fokban egyedül egyszál csurdéban...
@Mariann19: basszus... felejtsd el. Rossz linket nyomtam, nem a kép URL-ét. Bebuktam. Felejtős:-)
@GeoCracker:

Ez az utcarobbanás sokszor előkerül. De mondom ahogy van: engem nem érdekel, nem fogok senkitől féltemben nem kormányt váltani.

Legyen az utcarobbantók dolga félni a gumilövedéktől, és ne az enyém a demokratikus jogaim gyakorlásától.
@Fabius: Ilyesmire is igaz, amit Szívnek írtam.
Falbontás a gyenge pontokon. Navarróék akciójában nem éreztem ezt az erőt, és ma sem érzem. Ahogy jó pár LMP-s akcióban sem (Spec. az Operaháznál is kint voltam, és ott sem éreztem azt a kathartikus lelkesedést, a közeltávlati hatása meg annyi, hogy megőrizzük emlékezetünkben).
Nem azt írtam (remélem), hogy mindenfajta eróziós akciót elitélek és feleslegesnek tartok.
@Mariann19:
Annak valóban örülnék, ha azért néznék be ide nagyon kései órán, mert annyi a munkám, hogy este 11 előtt nem megy.
Kedves vagy Mariann, de sajnos nem ez a helyzet. Minden szakma azért döglődik, mert az a réteg aki kifestetné a lakását, aki kerítést csináltatna, aki megjavíttatná az idegesítően visító mosógépét, aki kicseréltetné a daráló féltengelyét az autójában, örül, hogy luk van a seggén.
Nem ilyesmin gondolkodik.

Ez a levéd pöcegödör még ennél is rosszabb lesz, hiába takarja be a barom jobbik árpádsávos bugyingóval, ők is garatra fogják venni Matolcsy gazdaságpolitikai bránerét, az idióták. Sajátjuk nincs, ha van is néha, arról meg kiderül, hogy zsidó oszt zsinagógába jár okosodni, mint a szegedi illeötőséggü seggfej y Tschanadi...
brühühühü

Egy dologért lottózom (pedig minden szerencsejátékot utálok), hogy elmehessek innen a francba.
A nyeremény átvétele napja után elhúzok, de lehet, hogy még aznap.
@Fabius:
'sakkor én a reggeli gorgonzolát meg se említettem, ugye...
nohiszen
@épészmérnök: A lap menedzselése, gazdasági stabilitása sajnos bizonyos fokú megalkuvásokra kényszeríti a lapok irányítóit, áttételesen az újságírókat is. Egyrészt elvonja figyelmet a munka valódi tartalmáról, másrészt kénytelen eleget tenni elvárásoknak a hirdetéések megtartásáért, vagy megszerzéséért.
Ez a rész nem ismeretlen előttem, voltam egy ujonnan alakuló lap gazdasági vezetője, ahol az ujság bevételei messze elmaradtak a hirdetések árbevételétől, melyek nélkül be lehet zárni a kaput más lapoknál is. Költségigényes profil, észnél kell lenni, ha egy lap fenn akar maradni nemcsak irányultságában, hanem gazdaságilag is.
@GeoCracker: Oké, nem várnak el tőled egy termosz teát, ne félj. ;-)
Kösz, hogy leírtad az őszintét. Nem mártíralkat a férjem - bár velem él - , csak valamit tenni akar és ezt tudja. Nem is Gandhik, abból egy volt.

Elvállaltak valamit, noha pontosan tudják, mennyire közönyös a magyar társadalom, de úgy gondolják, ha ennek dacára mégis egy évig kibírták, talán még is van és lesz ennek jelentősége. Orvbűn ellen nem lehet pártsemlegesnek lenni, ez vicc.

Sőt képzeld, ezek, köztük a férjem is, ott voltak Papacsák szivatásán is, amikor pl. a szaros ingatlanmachinációja megbukott. Van egy mozgalmuk, a Tiszta Kezek és az részt akar venni ilyesmikben: ezeket elküldeni a halál faszára, már bocs. Ahogy sikerül, olyan módon.

Mindenre lehet legyinteni, hogy minek, úgyse lesz belőle semmi. Te írod a blogod és reméled, hogy valami hatást elindít. Ők ezt tudják csinálni, de gondolkoznak netes jelenléten is, csak ebben nem szakemberek, keresik a segítséget hozzá. Ők nem Stefi, hogy hipphopp azonnal legyen egy profi blogja Index-címlapon.

Tudják, hogy végtelenségig ez nem megy, de hogy Orvbűn arca ettől kimutatkozik egyre jobban és kezdi elveszteni a kontrollt, az jó.

Amúgy azért röhej, azoknak kell mentegetőzni - az én szájammal, mert ott nincs net - akik bármit, de tesznek. Betartva a törvényeket, mert minden lépésüket bejelentik, Navarro,a celeb, állandóan a rendőrséggel tárgyal, kiképezte magát munkajogásszá, szóval nem ad hoc körbehugyálás és trivialitás megy, mint anno (főleg napidíjért FideSS-pénztárból). Kínosan vigyáznak a tisztaságra, bérelik a mobilklotyót, szóval a Fabius-elgondolta demokrácia mentén csinálják ezt egy éve. Nix erőszak a részükről, csak velük szemben.

Celebek neked - értem e dehonesztáló ízt, ne félj - , másoknak olyan emberek, akik vállalták magukat és a véleményüket valamiért. Nem bánnám, ha Magyarországon még több ilyen celeb lenne.
@Fabius: Demokratikus jogod lehet megvédeni a választási eredményeid. Ám a demokratikus jogod feletti örömöd sem véd meg a flasztertől. Repül a nehéz kő jeligére.
Egyébként nem azt akartam sugallni, hogy azért fogok Orbánra szavazni, hogy nehogy megsértődjön s megint elállja az Erzsébet -hidat valamelyik csicskása. Pusztán jeleztem, hogy ez utóbbi alighanem be fog következni.
@Fabius: S mielőtt az előző félreérthető lenne. NEM fogok orbanániára szavazni.
@Knósszosz:

Van ami veszett fejsze nyele. De még így sem mindegy mi lesz a jelennel és a jövővel. Vannak előre mutató vélemények, egy ilyen:

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/12/09/nincs_korszakvaltas_atlathato_allam_nelkul?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201212

"A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam"

+1, erre szavazok. Ezért nem mindegy pl a szocik részéről kik folynak majd ebbe bele. Azt kell elérni, hogy az a vonal jusson ott is szóhoz, amelyik képes ezzel legalább nagyjából azonosulni. Ez meg nem az Atika kijelölte tárgyalóbrigád.
@Fabius: Ha már itt gasztrogorombaságokat vágtok egymás fejéhez, akkor én most közlöm veletek, hogy ma ebédre vajban pirosra sütött, tenyérnyi kardhalszeleteket fogyasztottunk, hozzá vajban párolt újburgonyát, zsenge zöldborsóval, sárgarépával, és sok-sok friss petrezselyemmel megbolondítva, és kissé lepirítva.

Uff!
@GeoCracker: nem egyszerű ebben igazságot tenni.
Nagyon nagy falat a nagyon kicsi, de nagyon jól megválasztott téglák alkalmatos sorrendű kihúzogatásával célszerű bontani. A Fidesz hatalma igen nagy fal.
Amikor az LMP akciózott valamit, azt mondtam, hurrá, tartsatok be nekik. Amikor utána azt láttam, hogy a hétköznapi emberek úgymond észre sem vették az egészet, elbizonytalanodtam: talán nem jó téglát, nem jó helyről, és ráadásul nem is tudtak kihúzni.
Én mindig a folytatást hiányoltam, az esemény utáni jelenlétet; mitt'omén, sajtpapíron az "itt voltunk, ezt tettük ezért, legközelebb rád is számítunk", aztán televágni vele a postaládákat, vagy valami ilyesmi. Így egy kicsit olyan, a kihagyások miatt, mint az állandó újrakezdés.
orbán takaroggy !
orbán takaroggy !
orbán takaroggy !
@Mariann19: Bruck Andrást, akit szoktam én is idézni, más is mert kurvajól ír és lát és láttat, több éve kirúgták, mert hangot adott Orvbűn iránti undorának. Egy szaros bulvárlaptól rúgta ki annak a mindig hatalomnak nyaló főnöke. Nincs megélhetése, nem is nagyon kap melót,csak az És-nek írhat néha.

Kepes András úgy sunnyogott el hajdani kollégái meleltt itt a Kunigundában, hogyépp csak biccentett egy kurtát. Oda se ment, hogy hellóka, na mizu. Gyáva szar. Neki már nem kenyérre kell a zsé, amiért bemegy a királyiba helyeskedni, míg Bruck nevel egy kissrácot. Na Bruck se mai csirke, korombeli. Szóval nem mindenkit rontott meg azért a kádári.

Van, aki alkalmas a befekvésre, van, aki nem.
@épészmérnök: nem írígyellek a mireltkardélre hányt haladért. Én ugyan nem eszem olyat, aminek nincs legalább két lába, a felső határ pedig a négy, de a párom szerint a friss swordfish és a kriptohal között ég és föld a különbség...
@épészmérnök: Kösz, de ez annyira magyarosch. Aki tesz valamit, az a hülye celeb, aki mártír. Valamiért mindig le lehet nézni a másikat. És akkor birkázunk itt.
@Légifarkas: asszem igazad van nagy falat(ot) illetően... és nem szabad megfeledkezni az otthagyott, kilenc évre bebetonozott taposóaknákról, az éra alatt vmilyen szinten kiépített egzisztenciális kötöttségekről sem. 2022-ben is az volt a baj, gogy ezeket a sunyi emberkéket humanitárius okokból nem rugták azonnal picsán. Ennek meg is lett az eredménye.
@a szív fészkei: Több mindent félreértesz abból amit írtam. "Celebek neked - értem e dehonesztáló ízt, ne félj - , "
Honnan teszettél érteni? Hogy én nem írtam az biztos. A celeb egyfajta szerep és szerepvállalás. Ha Te elítéled, azért ne engem okolj.
De, hogy ne tűnjön köntörfalnak. Lady Diana, vagy Whitney Houston bizony nagyon sok szempontból celeb-szereppel bírtak. De alig hizem, hogy bárki dehonesztálva említené őket.
Ettől persze Te még gondolhatod szt, hogy én azt gondolom....
@Légifarkas:

"Rezsimet dönteni az tud, aki képes megtörni a közönyt."

Ötcsillagos mondat.

Mégis vitatkozom. Nem a kijelentéseiddel, hanem a lekicsinyelt önmagaddal: benned már felébredt a felelősség érzése, és ennek hatására X idő alatt a kilencből nulla állást kilencből háromra változtattad a környezeteden belül.

Jó, hogy a világot megváltani nem akarod, még a végén elsietnéd. :-))

Ez mellesleg egy ilyen dolog. Az ember gondol vagy érez valamit, véleményt formál róla, és megpróbálja az átadni a környezetének. Ha körülötted lévők egyharmada megérti amit mondani akarsz az már kurva jó arány.
@épészmérnök: Így van,nagyon helyes.

De van itt egy másik aspektus is: én vállaltan hájpoltam olyant, aki szerintem színvonal és nincs nagyon róla tudomása a köznek, mert kiskedvenc és nem tömegigényt elégít ki. Annak mentem a rendezéseire, hírt adtam róla, mert jónak tartottam, megokoltam eléggé alaposan elemezve - nem nyali volt, hisz nem tudott adni érte semmit ugye.

A két lánya is remek színésznő. Arra büszke vagyok. De én nem is a NY Times-nál írtam. ;-)))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: mireliiiiiit????

Tegnap fogták ki a nagy Csendes-óceánbul!
@Knósszosz: Tapasztalom, hogy mi az ábar, mert vállalkozókkal vagyok körülvéve. Mennek tökre, megszűnnek, végelszámolás, felszámolás, mely azt jelenti, hogy szűkülnek a megbizások is a szakmában, már mint az enyémben is. Úgyhogy a jövőkép tekintetében nem vagy egyedül, bár tudom, hogy a más baja nem gyógyír a sebekre.
Be kell rendezkednünk egy csökkentett igényű életvitelre.
Azért legyél itt Te is ha tudsz, ez viszont egy igazi gyógyír lesz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: köszi :-)

@a szív fészkei: Igen, én azt tudom tenni. Néha a kirugással játszva, mert nem hírolvasásért, kommentelésért fizetnek. S igen, amikor a leírtak náhány gondolata visszaköszön máshol, hízik a májam. Bár néha jól esne, ha meemlítenék a forrást. Ha így vesszük, sokan élünk, bukunk névtelenül
S nekem még az az esélyem sincs, hogy amikor majd kirugnak a szektoriális különadóknak hála, és megfagyok majd a híd alatt, akkor bárki felém nézzen, amikor jő pirkadat.
@Fabius:
Alapvetően egyetértek avval a gondolattal, hogy:
"A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam"
23 nyomorult év szarakodásai után végre valóban el kellene jutni idáig, baszd meg!
Én is erre szavazok, Attika meg menjen a Fásy faszára vitézzy görcsnek, tán kiderül, hogy főzzny is tud, hízott fénybűl pörkűttet.
Annyapicsája...
@Fabius: Tudom, hihetetlen de a szros környezetem, már én is erősen átneveltem. A kezdő kérdés mindig az, neked ebben mi a jó? Persze tudom a választ előre, de sajnos önállóan ezt a kérdést vagy lusták, vagy buták önmaguknak feltenni. A zanyosom csendes féljobbos, kicsit antiszemita hozzáállása mára pl. elég erőteljesen megváltozott, annak ellenére, hogy hetente református templomban kapja az igét... igaz pedagógus...
@Légifarkas: "Így egy kicsit olyan, a kihagyások miatt, mint az állandó újrakezdés. "
S ebben éreztem a nagyobb hatást az ellenzék felaprózásában, mintsem a haladásban valami felé.
@Mariann19: Be kell rendezkednünk egy csökkentett igényű életvitelre.

És azok, -vannak jónéhányan-, akik már nm tudják lejjebb adni? Mit tegyenek? Javaslat?
@Mariann19: Tudod, az az igazság, hogy kurvajól esik nekik, ha valaki odamegy és mellettük van,akár egy félórára is. Érdekes figurák gyűjtőhelye ez végül: van egy stabil hajléktalanjuk, a Kálmán, és lehet mondani, na höhöhö, nagy dlog tőle, úgyis az utcán lenne.. DE ő ott van színjózanul, - mert ugye rendőrök bármikor szondáztathatnak, tehát nem reszkíroznak - és képviseli ezt, ergo tudatosan van utcán. Mondhatni kiáll valahol magáért. Van több volt katona és rendőr is.

Van két fiatal színész, akiknek nem biztos, hogy jót tesz az ottlétük, mert félnek a munkaadóik is a kulturkampf miatt - lásd Alföldi-cirkusz, Szegedi Szabadtéri Játékok-cirkusz - de ott vannak. Az a csaj, aki biceg azóta is, pedig a lába is a munkaeszköze, van olyan szerepe, ahol kötélen kéne másznia. Most nem fog egy darabig.

Ez is Magyarország, nem az értelmiség java tipródik ott, hanem mindenféle nép. Valamiért fontos nekik, hogy a királyból ne a fos hulljon.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Vicces kedvedben vagy, ez jó jel, hogy Nálad minden oké, még üvegszemmel is.
Zsóti gyerek etikai hozzáállás gyanánt az ügyet lezártnak tekinti. Ebben a kérdésben az a furcsa számomra, hogy erről ő dönt. Remek!
@GeoCracker: és megfagyok majd a híd alatt, akkor bárki felém nézzen, amikor jő pirkadat

ne aggódj. megmondá nagy tanítonk: senkit sem hagyunk az út mellett igaz a híd alattiakat nem említette:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A gazdasági aknazár sem lesz semmi. Erre írtam a blogon anno, hogy Bajnai sem ígérhet csodákat, csak szívást, és könnyeket. =vagy vmi ilyesmit.)
@épészmérnök:

Uhh, szerencse, hogy a zőccséggel "elrontottad" az egészet :-D

Legközelebb a zúzott foghagymával és finomra vágott oregánóval bekent halat süsd pirosra, fél liter tejszínből dobj össze egy besamelt, facsard bele két lime levét, összerottyantod, és az újburgonyával tálalt halakra öntöd ;-)

* aztán, ha szívatni akarsz persze ne habozz tudatni velünk milyen lett :-D :-D
@Mariann19: Zsóti gyerek etikai hozzáállás gyanánt az ügyet lezártnak tekinti. Ebben a kérdésben az a furcsa számomra, hogy erről ő dönt. Remek!
Én a Máltai Lovagredre gondoltam... úgy hírlik, elég háklisak az ilyen dolgokra...
És ne felejtsük, alanyi megélhetési politikusunk elég nagy adókedvezményt kaszál a lovagrendi tagság miatt...
@Mariann19:
Én itt vagyok minden nap.
Egy éve regisztráltam csak, de azóta nemigen hagyom ki a kitűnő társaságot a napjaimból. Néha le is vagyok szúrva, mert nem időre érek ki a kommentek olvasása miatt.
Igyekszem a megfelelő kompromisszumokkal kezelni a dolgot.
De ha "ilyen" démonokkal hoz össze a sors, nem tudok az órára figyelni.

Jó éjt, köszi mindent. Azért sietek, mert ha ezt a kiérdemesült IT-suszter meglátja, hát lesz nekem annyi...-:)))
Puszi!!!
@épészmérnök: Létod, ilyenkor mindgi védem a bulvárt, mert a Boprs és a Blikk is - ami eljut a zemberekhez - meg szokta írni a tényeket és szokta fingatni - főleg a tőkeerős Blikk, mert az fogy - Orvbűnéket. Ne nézd le a bulvárt, szarkanálissal keresi a pénzt, de ad olyat, amit máshol a Mariska néni nem kap meg, amiről csak itt olvashat. Perelték is a kormányt közérdekű adatokért, pl. mondaná meg, hány rokon kap jó állást?

Míg a Nők Lapja a legocsmányabbul fekszik Orvbűn alá és szopja. Most már a nem tudom hanyadik lapjuk nyal be csontig a királyinak, bemtuatva az összes ottani celebet valami hajdehujjogó stílusban. Lehozva az IMF-baromreklámot. Ómolnár meg a Bajnai-Gyurcsányreklámot.

Nem a bulvár a legalja,hanem ez: ahol minőségnek hazudott szerecsenmosdatás folyik.
@GeoCracker: Ez a törvény a sorvezető a szabályzat készítésénél ? Most nem olvasom el, mert későn van, csak megkérdezem, hogy erre kell adaptálni a lapoknak a sajátosságaikat?
@Knósszosz: A Wallistól - amit agyonlibásoznak a mocsokkampányukban - vagyonokért bérelt tévészékház előtt úttesten táboroznak.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
A Vezért is szívesen elküldeném egy zsákfaluba krumlit zsákolni közmunkában....
Túl a félszáz éven, és látva a hazai helyzetet nincsenek illuzióim.
A volt pálya-, és iskolatársak között jó néhányan bejártak már hasonló utat. Kinek az alkhol, kinek a kötél.
Nagy szívességet téve ezzel nyugdíjpénztárnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már nem érdekes, terhes, most már nem kell számolnod ezzel.
@Dr. simonmondja.: @Ringlósztár: A FIDESZ gyűlöletetek, vagy MSZP imádatotok elvakít titeket.
@Knósszosz:

"Attika meg menjen a Fásy faszára vitézzy görcsnek, tán kiderül, hogy főzzny is tud, hízott fénybűl pörkűttet."

Ahogy elnézem fénybűl is különbet főzünk mi itt :-)

Azt viszont tényleg jó lenne elérni, hogy a nagy összefogásban ezek a törekvések ne kerüljenek ezredik sorba a polcon. Ezért lenne üdvös tudatosítani, hogy a közösködés más választás nem lévén kényszer, de vannak feltételek.
@a szív fészkei: Bruck András neve ismerős, talán régebbről. Szivem! Azért mégis van valami felemelő, amikor ránézel a heterogén összetételű csapatra, mint szimpatizánsokra.
Hidd el, ha a hírekben gyakran írnának ezekről a kíváló emberekről, többen lennének ott.
@Mariann19: Ez a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) etikai kódexe, ami elvileg a társzervezetekkel közösen került kialakításra. Ilyen értelemben, mivel a médiákok vezetői is elvileg ez a gittrágócsapat, egyfajta általános lapelvként kellene működnie.
A gyakorlatot az mutatta, hogy az antiszemitizmus elleni délután kapcsán a MUOSZ, mint akkor írtam is, hallgatott.
Ettől függetlenül édemes elolvasni legalább nagyjából szerintem.
@Knósszosz: Aludj jól, holnap munkára!
@Fabius: kurva jó arány??? Katasztrófa! Nekem, aki megszoktam, hogy belekezdek valamibe, és megcsinálom, katasztrófa.
További katasztrófa, hogy ténykedésemért más területekről egyre többször jött vissza a fekete autós ijesztgetés, és egy ideje már senki nem jön ki velem cigizni. Nem, dehogy szoktak le. Kínos a téma, és én vagyok annyira genyó, hogy még ezen felül is kínosakat kérdezzek. Azt meg nem szereti senki.
@a szív fészkei:
A raktár utcába kell mennem a jövő héten, régi ügyfél. Onnan nincs messze a dolog. Szerinted nem lesz ciki, ha viszek teát? Másra nem igen futja.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Már miért lenne hihetetlen? Én speciel elhiszem, ha mondod.

Nálunk úgy van ez, hogy közéleti témák fölmerülésekor a - szerintem - helyes kérdések föltételével igyekszem őket a kérdésekre szerintük adható válaszok megkeresésével az önálló vélemény alkotására késztetni.
@Légifarkas: Tudod, az nézi, akinek nem jut más. És olyan sok van ma még itthon. Én se nézem dafke, mert nekem bejön x száz azzal a genyó UPC-vel.

De Mari nénjének Bivalybasznádon már nem. PEdig neki is joga lenne ahhoz, hogy ne hazudjanak, hamisítsanak neki minden lószart és ne obersovszkyfikusz bólogasson a hadúrnak meg a csicskáinak minden ökörségre engedelmesen. Hanem fingassa őket kemény kérdésekkel, hogy tudjon tájékozódni. Hacsak annyiban, hogy a nem-megszorítás mégis hogy hozhat ekkora nyomort?

Ezért vannak ma is kint négyen váltásban. Kettő melegszik a viszonylag fűtött sátorban, kettő megvalósítja a tömegdemonstrációt mászkálva az úttesten, mert különben feloszlathatják, ha legalább ennyien nincsenek. Rendőrség figyeli és kamerázza őket.
Ezért kell több ember,mint régen, amikor a járdán lehettek. Plusz kell pasi is, mert mégis 30 bazi nagy szekrény áll velük szemben és a nők félnek azért, ma mondták.

Ezt a célt: ne hazudjon a közszolgálat - tudod megérti ott a sok "eccerű": óvónőtől a hajlékonyig. Hogy ne legyen elfogadott ez a szemedbe pofátlanul rezzenéstelenül, következmények nélkül hazudozás amúgy horribilis összegekért, amiért a drága kollégáid is adóznak pl.. Szerintem ez felfogható hamar.
Új gerincet kapott egy ötéves kislány

index.hu/kulfold/2012/12/08/uj_gerincet_kapott_egy_oteves_kislany/

Itt, ahogy elnézem, némely helyeken se igény, se EÜ támogatás nem várható
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: a tisztogatás tisztogatást szül.
Egyszer kellene korrekt módon végrahajtani, mindenkit csak és kizárólag a szakmai munkája alapján megítélve meghagyni vagy kipicsázni, és akkor talán hagyományt lehetne teremteni belőle. Tőlem hívhatnák Poltnak a főügyészt, ha korrekten melózik, de ha nem melózik korrekten, nagy nyilvánosság előtt szaggatnám szét a kinevezési papírját, és személyesen hajítanám ki az ablakon.
Ezzel kapcsolatosan egy ismét csak kínos téma, ritkán is érintik: akik eldöntik, ki dolgozik korrekt módon, vajon maguk is korrekt döntést hoznak - vagy bosszút akarnak állni, törleszteni szeretnének?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Akik már nem tudják lejjebb adni? Vérmókus! A minap vásárlás közben hallottam egy beszélgetést, melyben egy hölgy arról beszélt, hogy paradicsom levest főz egy hétre, másra nem telik. Van ennél lejjebb? Élni kell.
A Máltai Lovagrend veszélyben Zsótinál? Nagy gond. Amennyiben elveszik, adókedvezmény oda, elő kell venni a ládafiából a megtakarításokat, hogy ne legyen adóelkerülő, finoman szólva. Ne félj te attól, hogy nem angolszövetből lesz az öltönye a jövőben is.
@GeoCracker: Értem, és köszi. Elolvasom, mert érdekel, hiszen dolgoztam is ezen a vonalon, nem idegen teljesen ez a téma.
@Mariann19: na de ennek a szentéletű köcsögnek mekkora blama lenne, ha kivágnák a rendből, mint érdemtelent... a dunának menne. Igaz a NOB is sunnyog a pajabá ügyében, pedig ott is van valami etikai kódex. Vagy csak az mTI hallgat titokzatossan?
@Légifarkas: hát ezaz. mer ugyi a B listázásnak elég szar utóíze van. Pedig valamit tenni kéne ezügyben is. Mondjuk a szájjerné, meg a polt az eléggé egyértelmű, mint a Médijatanács, az MFB, a PF is az... az akolmánybitóság is belefér különösebb vizsgálat nélkül...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ugyanez a sunnyogás lesz ezügyben is, mert ugye államférfiről van szó, és mégiscsak ciki ilyen hatalmasságot erkölcsi okokból egy visszavonással büntetni. Paja bánál azonos a szitu.
és dehát, ha már a témánál vagyunk a közszolgálati lózungia az összes kollaboránssal. arról vidijófelvétel is van. az mti úrcentrum tózse.
@Fabius:
Erről pofázik az úttörő, zt ugatom a haveroknak én is (itt van fogadókészség - 80 százalék ), de sajnos kurva nehéz egy bigott vallás ellen szemben pisálni, ezt tudod magad is. De azért az nekem jó jel ( és most nem a kincstári optimizmus dűl belőlem ), hogy a környezetemben lévő szavazók véleménye alapján, a Fidesz kezdhet vakaródzni.
Súlyosabb megfogalmazások is vannak, de ahhoz már túl optimistának kellene lennem, hogy azokat leírjam. Azért reménykedem bennük, de egyet biztosan nem akarok, erőszakot.
Hornnak könnyű volt, ő "csak" a nagy medvével állt szemben, nem a FIFA törpe minoritásával.

Azért a végeredmény csak a seggberugása lehet, különben Mikola próféta szavaival élve:
"itt húsz évre eldőlne minden"

Az isten ne adja elvtársak!
(trolloknak: ez Hofi idézet volt )
@Mariann19: Én írkálok ide - ami elég olvasott hely - Fabius engedélyével róluk és mindig személyes infót. Ettől többen vannak ott? Nem. Látod, le lettek celebezve, hogy ez csak feltűnősdi és kész.

Mindegy, amíg megy, csinálják. Őszintén, én ha nem tudnám mi ez és itt ennyit olvasnék róla, egyszer azért megnézném legalább, mielőtt ex cathedra elvetem az egészet. Bárkivel lehet ott beszélni, barátságosak és meg lehet vitatni mindent.

Nem volt mindig ilyen kutyabaszó hideg, és azért nem a világ vége, pláne kocsival. Utána lehet bevásárolni, van ott egy Aldi is. ;-DDD

Gábriel is a saját szemével láttam, mi ment ott.
@GeoCracker: Na látod, én meg attól hánytam, ami ott volt egy hete. Ahogy és amiért. Tényleg nagyon különbözően látjuk a dolgokat. A férjem ott is volt, és amit mesélt, engem igazolt.
@Knósszosz: Nagyon megköszönik, az mindig jól jön! ;-))
Egy kínai bűnszövetkezet Budapesten mossa a pénzét

index.hu/kulfold/2012/12/09/egy_kinai_bunszovetkezet_budapesten_mossa_a_penzet/

Most világosodtam meg, mit keresett Orbán Kínában. Keletre nyitott. Éa a 250kE letelepedési engedély és állampolgárság... ki van ez találva. Jönnek a sárgák...
@a szív fészkei: Speciel Orbán másnapi antiszemita kirohanásától inkább volt hányingerem, mint az antiszemitizmus elleni tömegtüntetéstől.
@a szív fészkei: "Látod, le lettek celebezve, hogy ez csak feltűnősdi és kész. "
Látom nagyon zavar Téged a szónak az az értelmezése, ami a saját előítéleteid rávetülése.
@Mariann19: És hogy néz ki angol öltönyben? Mint egy tahó surmó, mert az a lelkéből és ez átüt a Saville Road-i mestermunkán is.

Parileves finom, és tulképp sokféleképp lehet enni: igen borzasztó, hogy csak ere futja de meg kell tanulni kihozni belőle a legjobbat.
Nekem ma nagyon finomra sikerált a vargabélesem, ami nem egy bonyi és nem is drága annyira.
@a szív fészkei: nézd, én tudom, hogy igazad van, de ezeken a meccseken már túlvagyok velük. Az adó speciel egy rossz példa. Mindig is vonták (még többet is), de hogy mire költik, az teljességgel láthatatlan, csak annyi biztos, hogy nem az adózóra, és nem a környezetére. Szóval ez így nem motiváló tényező.
Ami eddig bejött, az a gyerekek sorsával való érvelés. Nem működött túl nagy százalékban ez sem, de pénzt nem ígérhetek, így aztán lefestettem nekik azt a jövőt, ahol a hűdeimádnivaló gyerekük egy agyonhajszolt, boldog- és kilátástalan, szolgalelkű atombuta senki. Kilencből három akkor moccant meg, amikor azt mondtam, az enyém nem lesz ilyen, de az övékért bizony ők lesznek a felelősek, nem Orbán, nem az IMF, de még csak nem is a gyerek.

A probléma (mert rövidtávon ez bizony probléma lesz) viszont ott kezdődik, hogy aki mostanában kezd szemet nyitni a világra, annak pl. Orbán olyan típusazonosan egyenlő Gyurcsánnyal, mint a sicc, azaz nem tesznek különbséget, nem súlyoznak. Hosszútávon ez nagyon jó alap lesz, ám tartok attól, hogy ebben a formájában kizárja, vagy komolyan megnehezíti a hosszú táv felé történő elmozdulást.
@GeoCracker: Tudod, nem véletlenül írtad pont ezt. Most nem rám süss előítéletességet ezzel kapcsolatban. Értem, hogy neked ez az egész nem szimpi, kész. De tudod remélem, más is olvassa ezt,és hátha őket érdekli, mi megy ott most.Szóval engedelmeddel, fogok erről még írni. Nem naponta, de ma évforduló volt és örültek a népek ott, hogy megcsinálták. Nem értelek, hogy örülj velük.

Orvbűntől mindig hányingerem van, de az agymosott droidcsapattól is, amelyik zászlót lengetett nagyszámban vasárnap, hájpolva Orvbűn kedvencét Magánantalt.

De ez a meccset múltkor lejátszottuk, azt hiszem... Akkor mindent leírtam. Ma is tartom. És pont Orvbűn mocskos kiszólása mutatta, hogy semmit nem bántak meg, porhintés volt az előző napi magánszánombánom.
@a szív fészkei:
Akkor azt fogok.
Amúgy is meg akartam már nézni, milyen ott vacogni a kapitális szar ellen, miközben itt a melegben okosítjuk magunkat.
Jó éjt anya, késő vanmáá...
@Légifarkas: Nem lehet könnyű helyzeted, azért is küldtem múltkor az Ady-verset. Igen csordanépek lelegelnek sok mindent, ami egy náluk kvalitásosabban kinyílik.

De nem neked kell visszatöpörödni hozzájuk. Mert ez Orvbűn célja a gyerekkel, mindenkivel. És Gyurcsány a millió hülyeségével nagyon nem ugyanaz, mint ez a sunyi viktátor.

Nem akart mindenható lenni - vagy legalábbis elfojtotta magában ezt a vágyat, így nem bontott le mindent ennek érdekében. A szocik sem, amikor a szadival nekik volt kétharmaduk.

Akármilyen tolvajbanda voltak, a kereteket tisztelték. És amíg nem lesz normálisan szabályozva a pártpénzelés, addig a kormányon lévő lopni is fognak.

Azért meghallgatni, hogy milyen pénzek úsznak el a semmi nézettséget nem produkáló köztévében, micsoda fizuk mennek el a nézők által be nem kapcsolt műsorokra-"sztárokra", talán áttöri a közönyt még felétek is. Mert abból sok mindent lehetne szanálni,építeni, létrehozni, támogatni az országban ebben a szörnyű helyzetben.

Nézd meg, a Vidi már közutálatnak örvend, elérte ez a hülye. Plusz ez a legsportszerűtlenebb klub, átvette a vezér tankaranka mentalitását, hogy mindenkit dózerolni és kész. Tévé dettó. És erre megy a pénz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mondjuk amit leírtam elég gyakran együtt jár, tehet maradhatsz ilyen, te problémád.
@Fabius: Ez így van, amit utolsóban írtál. De akkor ne nyafizzon, hogy jaj mi van itt??? Többet nem idézem Einsteint a gonoszságról, de ezt mondta Babits is a "vétkesek cinkos, aki néma"-val. Ezt mondta a német pap Niemöller is, ezt mondta Illyés"[..]"s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;"
@a szív fészkei: Természetesen nem véletlenül írtam azt, amit. Ellenben azt is megírtam, hogy abban az értelmében használtam, ami a valós jelentése, és nem X-faktoros. Te ezzel ellentétben a fejedbe vetted, hogy de igen és biztos úgy értettem. Nem érzem úgy, hogy magyarákodnom kelljen a Te véleményed miad :-) Ennyi.
Amúgy meg miért ne írnál róluk? S miért pont az én engedelmem kellene hozzá? Még azt sem mondanám, hogy nem érdekel. S még azt sem írtam azt hiszem, hogy nem szimpi, vagy nem érteném a céljaikat, vagy akár azt, hogy nem értenék egyet a célokkal.
Ha az a kérdés, hogy a jelen felállásban hatékonynak tartom-e, akkor személy szerint nem. Ha mégis elérnek valamit ettől, még remélem gratulálhatok majd nekik.
Ha az a kérdés, hogy személy szerint ezt a módját választottam volna-e a demonstrációnak, akkor szintén nem, de ez meg egyéni szoc probléma.
Ha az a kérdés, hogy x önként vállalt demonstációja során elvárhatja-e y, hogy a..n tartományban szolidárisak legyenek, akkor ez az elvárás megalapozatlan szerintem. S rémlik a vita ezen alakult ki kettőnk közt. Épészmérnöknek rémlik leírtam azt is, hogy miért (sajnos, vagy hálistennek van szerencsém a sajtót ismerhetni belülről). S eredendően szegény Mahatma is itt került szóba. Gandhi esetében nem rémik, hogy szolidaritást várt volna. Tette, amit tenni látott jónak.
De hagyjuk, mert nekem nem célom meggyőzni Téged, és fordítva sem most menni.
Nem is vagyok maximalista. Nekem elég ha olyan nyolcvan százalékban egyet értünk. A maradék huszban meg nem.
szadesz maszop szétlopta az országot:)
a fides megvédi a zembereket és a pénzükre is vigyáz

a zapostolok meg aprószentek úttyán:
dr selg*ci szent gabriella a nyugdíjak és a kiflivégek védőszentye
dr simlicska szent lajos a köz(gép)pénzek védőszentye
dr snitt szent pálesz a hejesírás és a sport védőszentye
dr semjén szent zsolt a madarak és a zerkölcs védőszentye
dr pintér szent sándor a bűnözők védőszentye
dr szíjártó szent péter a szavak védőszentye
dr lézer szent jános a gyorsközlekedés és az ofsórlovagok védőszentye
dr rogán szent antal a bulvárujságok védőszentye
dr varga szent mihály a csontvázak védőszentye
dr bakondi szent györgy a katasztrófák védőszentye
@épészmérnök: Kösz szépen. Most meghatottál. :-))Szrintem is komoly amit csinálnak,noha tudják, hogy ezekkel szemben valahol értelmetlen is. nem hülyék és nem szeretnek szarul lenni.

Én is hisztiztem már, hogy abba kéne hagyni, semmi tömeghatás, ne menjen már. Megígérte, hogy tényleg, látják ők is, de aztán hívták és maradt, mert ha nincs más módszer még, akkor ezt fent kell tartani.
És jó tudni, hogy mennyire felidegeli az egész Orvbűnt,mi pénzt baszik ki rá sajnos - te vagy a szakember, biztos meg tudod magyarázni miért nem emészti meg egykönnyen.
@a szív fészkei: egy olyan embernek, aki hipp-hopp érdeklődni kezd, millió kérdése van. Baromi nehéz úgy állást foglalni, úgy megvilágítani a helyzetet, hogy a.) én sem vagyok egy veszettül mindentudó ember, b.) ne lehessen azt rám sütni, hogy valamelyik oldal szekerét akarom tolni. Mert az első dolgon még javíthatok, de a másodikat semmiképp nem szeretném.
Azt szoktam nekik mondogatni: "Én kinyitom nektek az újságot, ha valamelyik betűvel gondotok van, fel is olvasom - de értelmeznetek és döntenetek, azt nektek kell."
@GeoCracker: Nézd, ha nem kéne állandóan ott járőrizniük, akkor nem lenne ennyire feszítő, hogy kell ember kitartani, amíg lehet. Mahatma mégsem mínusz 10-ekben demonstrált, ami pénzigényes is.

Nem a Navarroék mondták a sajtó szolidarításáról, amit, hanem én, xy 00 Gipsz Janka, aki ennek a céhnek a tagja vagyok. Kicsi, alig jegyzett tagja. De soha nem bántam, hogy nem egy sztárolt izé vagyok, aki ötször meggondolja, mit mondhat, írhat nagyon sokért - mert jó volt leírni bármit, amit gondoltam. Cenzúra nélkül.

DE mára olyan állapotban van az ország, hogy azért pár jól menőnek fel kéne emelnie a trottyos seggét és legalább egyszer odajönni mégis. Mert igaza van épészmérnöknek, sok szárad a sajtó lelkén azért, ami ma itt lehet.

Hát nem éltek vele, nem az én bajom, nem is a fagyoskodóké: ha látnád őket, röhögnek egész nap,tényleg van abban valami, amit írtak a csajok fentebb a bunjee jumping hatásról - én nem merném - a szabadság valahol nagyon drogos dolog. Hogy már nem félsz, az nagy érzés. Talán ez őrjíti a vezérhangyát. Nincs hatalma felettük a félelem által. Giccsnek olvashatod, de látom ezt az arcokon ott.

Irigylem is őket ezért.
@a szív fészkei: ha másnak nem, akkor annak legyen hangja, az durranjon nagyot, amikor abbahagyják. Mert egyszer úgyis abbahagyják. De ha eredmény nélkül (esélyes), akkor mindent bele, meg lehet köszönni mindenkinek, aki ott lehetett volna. Lesz, aki ezért megharagszik, és lesz, aki szégyelli majd magát - előbbiek menthetetlenek, utóbbikat talán megnyeri a jövő.
Életvédelmi berendezéseink "evolúciója" is a lelkiismeret-furdalással kezdődött...
@dr. Balta$ár: te Bubó, mennyit kell gondolkodni ahhoz, hogy egy ilyen kommentet összeránts? Vagy szunyókálásból ébredve, "bazmeg, de régóta nem írtam már be"? Isten bizony nem értem, mire alapozva akartál te részt venni az ország újjáépítésében, Matolcsy is kretén, de legalább változatosan az...
Holnap (azaz kedden) kemény menet lesz képviselőéknél. Szót ejtenek pl. a Btk-ról is, aszongya:

"A javaslat szerint titkos megfigyelést lehet folytatni az öt évig terjedő, vagy ennél súlyosabb büntetéssel szankcionálható szándékos bűncselekmények, a maffiabűncselekmények, a prostitúciós ügyek, a kábítószeres ügyek, az emberkereskedelem, a pedofil bűncselekmények, az embercsempészet, a vesztegetési ügyek gyanúsítottjai, de akár a környezetkárosítással és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítottak ellen is. Titokban megfigyelhetik továbbá a közjogi tisztséget betöltőket vagy nemzetközi diplomáciai védelmet élvezőket erőszakkal fenyegetőket, vagy a hivatalos személy elleni erőszakot elkövetőket is."

Amellett, hogy környezetkárosítást, meg a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését viszonylag gyorsan rá lehet fogni szinte bárkire (és ezzel máris megfigyelhetővé válik), felhívnám mondjuk Bubó és rodeo kartársak figyelmét arra, hogy már lámpavasazni se lehet majd úgy, mint régen.

Ez meg Fabiusnak:

"Egy támogatott módosító javaslat alapján a jogsértőnek ítélt tartalmat egy bírósági végrehajtó távolítaná el a szerverekről."

Mindenről mindig legyen biztonsági másolat másik szerveren vagy hordozható tárolón, nehogy akkor izzadjon le a bloggazda, amikor rákacsint a végrehajtó, hogy "ó, hát nem kitöröltem az összeset, bocsika..."

index.hu/belfold/2012/12/09/keddre_meglesz_a_jovo_evi_koltsegvetes/
@a szív fészkei: "Nem a Navarroék mondták a sajtó szolidarításáról, amit, hanem én, xy 00 Gipsz Janka, "
Én is így ártettem, ha visszaolvasol :-)
Nem olvasom giccsnek különben.

De alszom a világra egyet. Jó éjt.
@Légifarkas: te Bubó, mennyit kell gondolkodni ahhoz, hogy egy ilyen kommentet összeránts? Vagy szunyókálásból ébredve, "bazmeg, de régóta nem írtam már be"? Isten bizony nem értem, mire alapozva akartál te részt venni az ország újjáépítésében, Matolcsy is kretén, de legalább változatosan az...
+1 :)
uk muk fuk :S

mi a stájsz :D? plagizálunk, meg rmdsz...

az a baj 3 hónapja nem nagyon voltam hír közelben...de ma beleolvasgattam, rájöttem baj volt...
@Légifarkas:

akkor marad a lámpavas

brühühühü

ez ugyanaz -vagy rosszabb- mint ha anno a 25 kg zsírt nem szolgáltattad be akkor mindenféle következményei voltak...ha a disznó megdöglött leölése előtt akkor az ENSZ-nek kellett igazolnia, hogy...a tényállást de örökre gyanús maradtál

és mindenki rettegett mint a kocsonya

brühühühühü
@épészmérnök:

bármikor bárkit elárúlnak és nincs lelkiismeretfurdalásuk mert nincs lelkiismeretük...tudom mert vwelem is próbálkoztak ott mikor kiderűlt megoldottam az én módszeremmel és sohasem bántam meg a probléma is megszűnt

brühühühühü
és ez a lényeg

ha nincs baci nincs betegség sem
@a szív fészkei:

sorold amit még nem próbáltál

www.facebook.com/photo.php?fbid=523185301033648&set=a.189009754451206.46532.100000265497575&type=1&theater

az alsó sorban a jobbról a második az isteni finom és gyógyszer is nem csak táplálék...hasonlóan a középső nagy képen a jobb alsó sarokban lévő höz az is ...de végig kell zabálni a piacot elejétől a végéig

brühühühühü
@rodeo36: rácsosra leeresztett redőnyök mögött könyöklő, szomszédokat és utcanépet vizslató-hallgatózó öregasszonyok között nőttem fel. Anyám a torkukat szerette volna elvágni, én nekik, és bárhol meglapuló figyelőtársaiknak küldeném sok szeretettel a kedvenc sql lekérdezésemet:

"select finger from hand where id = 3"
@Légifarkas:

én ismerem ezt...egy pár héttel a kezdet után -hatalmas meglepetésre- bekopogtam az egyik éppen ügyeletben lévőhöz és megkérdeztem tőle, hogyha esetleg elfelejteném meg tudná nekem mondani mikor érkeztem haza múlt csütörtökön este és mi volt a kezemben és mit vacsoráztam...nézett mint hal a szatyorban...igaz, nem volt gond ha nyitva maradt a bejárati ajtóm vagy a kocsi a ház előtt soha semmi sem tűnt el és felesleges látogatóm sem volt

brühühühühü

ja ez nem Levédia
záró mondat a poszthoz:

Aki aprópénzre váltja a keresztény hitethozzászólások 3 hozzászólás
Aki aprópénzre váltja a keresztény hitet - Semjén Zsolt politikai pályája

Semjén Zsoltot egyenesen a teológiáról küldték a KDNP alapítói közé, pár évvel később pedig 35 évesen már az egyház jelöltje volt a párt élére. A miniszterelnök-helyettesnek a Fidesz sokáig túl szabadelvű volt, de aztán mégis Orbánnal kötött szövetséget. Portré.

hvg.hu/itthon/20121121_Semjen_Zsolt_portre
@Dr. simonmondja:
De hejába szorgoskodott, mert a nagy célt, amiért kapart, nem érte el: Schmitt lett az államfő, nem """"""
@rodeo36: Biztos egy csomó mindent még nem próbáltam. De nekem magyar gyomrom van, hisz ugye mikor találkozhattam ezekkel? Erősen felnőtt koromban, ha egyáltalán. pláne nem frissen, csak ideszállítva, ki tudja, mikor leszedve.

Úgyhogy egy csomó egzotikum megindító hatással van rám, tehát hanyagolnom kell, mások annyira nem ízlenek. A gránátalmát szeretem, van is otthon,meg kéne csinálni salinak. A mangó, avokadó elmegy néha, de nem veszek meg érte annyira,mint egy finom barackért vagy málnáért, pláne a germersdorfi cseresznyéért!

Minden gyümölcs gyógyszer a maga nemében,nem?
@Légifarkas: A legnagyobb környezetkárosítók ők maguk a létükkel. Figyelgessék hát őket.
@Fabius:
""A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számonkérhető állam""

Gondoltatok arra, hogy (a) ennek sarokköve egy átlátható és számonkérhető (!) számviteli törvény és hogy (b) miért nincs ilyen?

A korrupciónak a piacgazdaság a melegágya. A "piac" nem istentől elrendelt valami, az létrejön, átalakul egymásba. Alapja a szerződéask rendszere. Kivel kötök üzletet? Akiben megbízom.Mi a legnagyob biztonság e téren? a KAPCSOLAT. Kipróbált, vagy megbízható kapcsolat által ajánlott. (Vagy más szempont, de ...) A termelési minden tényezője kereskedelmi úton (kacsolaton, szerződésen át) érhető el.
Mert ugye nem csak a közpénz területén van vesztegetés. (Mert a korrupció nem nevesített tényállás a BTK-ban, ha jól tudom. A vesztegetés igen.)

De hát ki akarná a rohattkommunisták kötelező ágazati számlarendjét? A kreativ tolvajbanda mellé kell a kreativ könyvelő. Összetartonek, mint narancs és a héja.
Haladni csak sarokkőről sarokkőre szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes.
süti beállítások módosítása